Η δύναμη, πάντοτε έχει κάτι, που είναι περισσότερο σημαντικό.   Leave a comment

Η δύναμη, πάντοτε έχει κάτι, που είναι περισσότερο σημαντικό.

29/09/2013

4444

4444

Η Ελίτ που κυβερνά την Ελλάδα, όπως το είπαν πολλές φορές οι Γερμανοί, είναι εντελώς αποτυχημένη.  Για τα μπάζα. Εγώ το κατάλαβα το 2008.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σόιμπλε. Πλήρως αποτυχημένοι.  

Αντίθετα οι απλοί Έλληνες, έδειξαν μια δύναμη, μια ικανότητα και αυτό το κατάλαβα το 2008.

Θα το ξαναγράψω: η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση και μέσα σε 4 χρόνια, μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη. Εγώ δεν είμαι κανένας τυχαίος.

Το να βάλεις την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στον Κοροδυλο, είναι εύκολη υπόθεση. Η δράση της είναι τόσο εξτρεμιστική, ώστε ήταν σίγουρο, ότι θα ξεπερνούσαν τα όρια.

Ο Δενδιας έδειξε μια ωριμότητα και μια σοβαρότητα, πολύ μεγάλη από το μέσο όρο.

Τι γίνεται όμως με την Ελίτ που χρεοκόπησε την Ελλάδα και εξακολουθεί να κυβερνά;

Να σας θυμίσω, ότι η Χρυσή Αυγή, μαζί με τους ΑΝ. ΕΛ ήταν τα μοναδικά δυο κόμματα που ζήτησαν εξεταστική για την λίστα Lagarde για Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλο και Παπαδημο.

Αυτή η κίνηση τους, εκπλήρωσε μια Ιστορική αναγκαιότητα πραγματικής κάθαρσης.

Ο Σαμαράς έδωσε πολιτική κάλυψη στο ΠΑΣΟΚ. Στο Κόμμα και στην Οργάνωση.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα. Είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έφεραν το μνημόνιο και την Τρόικα που με την σειρά τους, εξέθρεψαν την Χρυσή Αυγή.

Αν υπήρχε η σωστή νομοθεσία, πολλά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα την αντιμετώπιζαν.

Ο Τσουκατος παραδέχτηκε μίζες εκατομμυρίων και δεν έγινε τίποτα; Αυτό δεν είναι κακούργημα;

Σωστά η Χρυσή Αυγή διώκεται για κακουργήματα, τι θα γίνει όμως για τα κακουργήματα που διαπράξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Τα 300 δις δημόσιο χρέος δημιουργήθηκαν από συγκεκριμένες αποφάσεις. Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου είναι ενδεικτική.

Εγώ δεν δέχομαι την παραγραφή.

Από την στιγμή που υπάρχει το αυτόφωρο που τείνει στο Άπειρο, δεν υπάρχει και παραγραφή για κανένα έγκλημα που διάπραξε η Ελίτ που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Αν κοιτάξουμε το παρελθόν, θα δούμε χιλιάδες νεοέλληνες που αυτοκτόνησαν για οικονομικούς λόγους. Αυτές οι αυτοκτονίες, στην ουσία είναι δολοφονίες.

Φτωχοί άνθρωποι, δεν μπορούν να προσαρμοστούν, όχι γιατί δε το θέλουν, αλλά γιατί η πραγματικότητα δεν επιδέχεται καμία προσαρμοστικότητα.

Έτσι μπροστά στον αργό  θάνατο της εξαθλίωσης, αυτοκτονούν.

Η Ελίτ που χρεοκόπησε την Ελλάδα, με την σύλληψη της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί να αποκτήσει μια νομιμότητα. Είναι φανερό το παιχνίδι.

Την ώρα που τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ρήμαζαν τα ασφαλιστικά ταμεία, το ταμείο των Καναδών, αυτό που αγόρασε ποσοστό στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , έβγαζε κέρδη.

Ο λόγος είναι απλός, δεν είχε ούτε Προβοπουλους, ούτε Αλογοσκουφηδες, ούτε άλλα κομματικά στελέχη να παίρνουν αποφάσεις για το πώς θα επενδυθούν τα λεφτά τους.

Οι αποφάσεις της Ελίτ που κυβέρνησε και χρεοκόπησε την Ελλάδα, είναι ακραίες εξτρεμιστικές.

ΑΝ οι νεοέλληνες δε το καταλάβουν, θα αργήσουν να δουν πραγματικό φως.

Πρέπει να δείτε την ουσία και όχι τα εφήμερα τρικ.

Είναι ιστορική ανάγκη, οι νεοέλληνες να κάνουν εθνικές εκλογές και να αποφασίσουν, πως θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ως ελεύθεροι άνθρωποι και όχι ως σκλάβοι, πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι και αυτό γίνεται μέσω εθνικών εκλογών αυτή την περίοδο.

4444

http://news.gr.msn.com/world/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%B7%CF%82

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης, η οποία θα αποτελέσει ένα εργαστήριο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Κίνας, της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η ζώνη αυτή 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων άρχισε σήμερα να είναι επιχειρησιακή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Αποτελεί ένα πεδίο δοκιμών για τις κινεζικές αρχές με στόχο την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που προσανατολίζονται προς την αγορά και την προώθηση της οικονομικής ευρωστίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει πιο ανοιχτές εμπορικές συναλλαγές στις υπηρεσίες, με τις ξένες και τις ιδιωτικές επενδύσεις να επιτρέπονται σε 18 τομείς υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού, του ναυτιλιακού, του εμπορικού και του πολιτιστικού.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Κίνας έχουν ήδη κάνει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για την λειτουργία τους εντός της ζώνης.

Οι αρχές της πόλης της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι η ζώνη αυτή “εγείρει ελπίδες ότι η Κίνα θα εμβαθύνει τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις”, για τις οποίες έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό, την ώρα που η χώρα βλέπει την ανάπτυξή της να επιβραδύνεται και οφείλει σιγά σιγά να εγκαταλείψει τις μαζικές δημόσιες επενδύσεις ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας της προς όφελος της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Σχόλιο: Αυτή η είδηση είναι πολύ σημαντική. Η Κίνα βλέπει την ανάπτυξη της να επιβραδύνεται και ψάχνει τρόπους να την ενισχύσει.

Η Κίνα δεν έχει μεγάλη εσωτερική κατανάλωση.

Οι κινέζοι κουμουνιστές, κάτω από την πίεση, είναι έτοιμοι να κάνουν πειράματα.

4444

Ο Όρος Αυταπόδεικτο έγκλημα.  Ο Όρος αυτόφωρο. Είναι οι δυο όροι που κυριαρχούν στην σύλληψη της Χρυσής Αυγής.

Είναι οι δυο Όροι στην ουσία της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Εγώ πίστευα ότι το αυτόφωρο είναι μόνο 24 ώρες, το 2008 είχα την εμπειρία να μάθω τι είναι το αυτόφωρο. Το 2008 με είπαν αφελή, οι κουτοπόνηροι νεοέλληνες, αφού με έπιασαν αυτόφωρο της πλάκας.

Εγώ δεν ασχολούμαι με νομικίστικες μαλακιες. Έβαλα τους νεοέλληνες στην Ύφεση από τον Σεπτέμβριο του 2008 και τους άλλαξα τον αδόξαστο.  Και θα δούμε. Το 2008 ήταν μεγάλη ανωμαλία. Έδειξε ότι η Ελληνική Ελίτ, είναι για τα μπάζα.

Πως ζεις εδώ μέσα μου είπε ένας από τους Αστυνομικούς και του απάντησα: ο άνθρωπος είναι ον που προσαρμόζεται.  Για να δούμε αν αυτό έχει καθολική ισχύει. Τι μας δείχνει η Κρίσι στην Ελλάδα;

Η όμορφη εισαγγελέας με τα γαλανά μάτια μου είπε σχεδόν ψιθυριστά: Εγώ δεν τον ήξερα τον ….. από εσένα τον Έμαθα και η μεγάλη πλάκα είναι, ότι στο μέλλον, λίγες μέρες μπροστά δηλαδή, ο μάρτυρας κατηγορίας είπε στο δικαστήριο: ο Διάσημος Διευθυντής!!!!

Το παραδέχομαι, μερικές φορές μου αρέσει να παίζω με τον χρόνο, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ένας Ον που ασχολείται με το Χάος,  το Άπειρο, τις μεγάλες κλίμακες και τα ταξίδια στο χρόνο, με τόση μεγάλη ευκολία, δεν είναι αφελής νεοέλληνες.

Ας γυρίσουμε στο 2013.

Με την σύλληψη της Χρυσής Αυγής, έμαθα ότι υπάρχει και το αυτόφωρο που τείνει στο Άπειρο.

Στο διηνεκές!

Μια συμβουλή θα σου δώσω νεοέλληνα: φράσεις όπως: εγώ δεν σε παρεξηγώ, σε μένα να μην τις λες. Διαφέρουμε έτη φωτός.

Είσαι πρωτόγονος γαμωτο.

4444

Χρυσή Αυγή – Μιχαλολιάκος – ΓΑΔΑ
Η 4η συλληψη του Μιχαλολιάκου

Η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για την δημοκρατία, αλλά δεν είναι το πρώτο, καθώς ο εθνικιστής ηγέτης του ακοδεξιού μορφώματος έχει περάσει για άλλη μια φορά την πόρτα των φυλακών.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, δεν είναι άνγωστος με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει συλληφθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα, ενώ μάλιστα είχε καθαιρεθεί και απο’τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού για εκρηκτικά.

Η πρώτη σύλληψη: Τα επεισόδια έξω από την Βρετανική Πρεσβεία

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγινε ευρύτερα γνωστός τον Ιούλιο του 1974 όταν συνελήφθη έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η δεύτερη σύλληψη: Τα επεισόδια στην κηδεία του βασανιστή της Χούντας

Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες της Χούντας. Ο ίδιος ωστόσο σε δηλώσεις του, υποστηρίζει πως συνελήφθη για «τις ιδέες του».

Η τρίτη σύλληψη για τα εκρηκτικά

Η τρίτη φορά που ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε τις πόρτες των φυλακών, ήταν το 1978 όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους, ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης η οποία στόχευε στόχευε στην ανατροπή για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xyzcontagion.wordpress, το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 1978 γίνονται στην Αθήνα και τον Πειραιά 13 αλυσιδωτές εκρήξεις.

Η κατάσταση με την ακροδεξιά δραστηριότητα και τις βόμβες φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο και έτσι η Αστυνομία αναγκάζεται να αναλάβει δράση. Με μια επιχείρηση που διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε τη «σύλληψη ατόμων που ανήκουν στην εξτρεμιστική δεξιά και για το οποία έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που αξιολογούνται», όπως γράφει ο Ριζοσπάστης.

Πλέον, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη για τέταρτη φορά και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή.

Δημοσιεύματα εποχής για την δράση του Μιχαλολιάκου:
Πηγή: Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123815#ixzz2gB1v5htv

4444

28/09/2013

4444

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος.
Ο Καποδίστριας ήταν από τα καλύτερα πολιτικά μυαλά σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Θέλαμε» να κυβερνήσει 8 χρόνια όπως ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ή ο Μπεν Γκουριον.
Στα 8 χρόνια θα έβαζε τις βάσεις για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Δυστυχώς η άνυδρη δολοφονία του, πλήγωσε την Ιστορική ομαλότητα της Ελλάδος.
Το blog φυσικά και έχει στηρίξει τον Καποδίστρια και θεωρεί την δολοφονία του, μεγάλο πλήγμα.

4444

USA BILL KLINTON - PUTIN 004 04 270913

4444

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μπορεί για τους κοινούς θνητούς το Βόρειο Σέλας να είναι απλά ένα εντυπωσιακό θέαμα, ωστόσο για τον Βασίλη Αγγελόπουλο είναι ένα πλήρως κατανοητό φαινόμενο, αφού η ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ της οποίας ηγείται, ανακάλυψε την κινητήρια δύναμη και τον μηχανισμό στο γήινο μαγνητικό πεδίο που τροφοδοτεί το θεαματικό σέλας στους πόλους της γης.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Science», θα βοηθήσει πλέον τους επιστήμονες να προβλέπουν καλύτερα τον διαστημικό καιρό, ο οποίος μπορεί να απειλήσει τους δορυφόρους GPS, τα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στη Γη, καθώς επίσης μπορεί να εκθέσει τους αστροναύτες σε επικίνδυνη ακτινοβολία.

Οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια κυρίως των πέντε διαστημοσυσκευών του προγράμματος «Themis» της NASA, οι οποίες συνεχώς παρακολουθούν τις μεταβολές του γήινου μαγνητικού πεδίου.

Δύο από αυτές βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στο πλαίσιο της ειδικότερης αποστολής «Artemis», που καταγράφει την ενέργεια που στέλνουν οι ηλιακές καταιγίδες στον πλανήτη μας.

Ο Αγγελόπουλος είναι ο βασικός ερευνητής και στις δύο αποστολές.

Στη διάρκεια των ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, φορτισμένα σωματίδια βομβαρδίζουν το μαγνητικό πεδίο της Γης και ωθούν υψηλής ενέργειας σωματίδια προς την μακρά ουρά του γήινου μαγνητικού πεδίου (της μαγνητόσφαιρας), τα οποία μετά επιστρέφουν στον πλανήτη μας με την μορφή γεωμαγνητικών καταιγίδων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προκαλούν το εντυπωσιακό σέλας στις δύο πολικές περιοχές.

Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1965 και αποφοίτησε το 1986 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιδρύματος Φούλμπράιτ, έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στη διαστημική φυσική στο UCLA.
Πηγή: Βασίλης Αγγελόπουλος: Ο Eλληνας επιστήμονας που αποκρυπτογράφησε τη δημιουργία του εντυπωσιακού σέλας [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123712#ixzz2gAy1myy4

Σχόλιο: Άλλος ένας έλληνας που πήγε στην Αμερική και διαπρέπει.

4444

10:00 ΜΕ 14:00 ακούω Κόκκινο στα Fm.

Ευγενία να δεν αντέχεις, άλλαξε ώρα. Εγώ θέλω να ακούω έξυπνους ανθρώπους, που να μπορούν να παίξουν τσαμπιονς Λινγκ και Γκραντ Σλαμ.

Κάνω πολύ δυνατά σερβις και δίνω πάσες έτοιμα γκολ.

Η ιστορία είναι σοβαρή υπόθεση.

Ακούω σήμερα στο Κόκκινο κάποιους να λένε γιατί να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και λένε διάφορες μαλακιές.

Ο λόγος για να γίνουν πρόωρες εκλογές είναι το μνημόνιο.

Ο Απατεώνας Σαμαράς αλλά έλεγε το 2012. Έλεγε το 2012 ότι θα κλείσει τα Πανεπιστήμια; Ότι θα επιτρέψει τις ομαδικές απολύσεις; Και ένα σωρό άλλα;

Αν τα έλεγε δε θα τον ψήφιζε κανένας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι παράνομη σε βαθμό κακουργήματος. Αυτός είναι ο λόγος για να πάμε σε εκλογές.

Είπε ο εγκληματίας Σαμαράς το 2012 ότι θα κάνει ποινικό αδίκημα την κατοχή ακίνητης περιουσίας; Τόσα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, έχουν γονατίσει τους νεοέλληνες.

Το μνημόνιο και η εγκληματική οργάνωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ο λόγος για να πάμε σε εκλογές, κύριοι δημοσιογράφοι του Κόκκινου.

4444

Η SIEMENS δεν είναι εγκληματική οργάνωση Σαμαρά; Αφού δωροδοκούσε κατά εξακολούθηση την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Για να παίρνει δημόσια έργα;

4444

Στις μέχρι σήμερα καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραφαν καρέ-καρέ το πώς έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και δείχνουν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς πήγε στο σημείο που βρισκόταν ο άτυχος νέος με σκοπό να σκοτώσει, προστέθηκε την Παρασκευή ακόμη ένα στοιχείο που προέκυψε από τη νεκροψία: Το θύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, έφερε τρεις μαχαιριές, δύο στην καρδιά και μια στο μηρό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα η οποία έκανε τη νεκροτομή στον Παύλο Φύσσα, όπως αναφέρει το Mega, το θύμα δέχτηκε όχι δύο αλλά τρεις μαχαιριές: Δύο στον θώρακα οι οποίες ήταν θανατηφόρες και μία στον αριστερό μηρό.

Η μαχαιριά στο μηρό ίσως να εξηγεί και κάτι το οποίο κατέθεσαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης, ότι ο Παύλος Φύσσας φάνηκε να πέφτει στην αγκαλιά του δολοφόνου.

Το νέο αυτό στοιχείο που έγινε γνωστό την Παρασκευή από την ιατροδικαστή, η οποία δεν έχει καταθέσει ακόμη στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που υπάρχουν, δείχνουν ότι ο Ρουπακιάς πήγε εκεί για να σκοτώσει.

«Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη, με κλωτσιές και μπουνιές, και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτύπαγε», ανέφερε ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων, ενώ άλλος σημείωνε πως ο Ρουπακιάς αρχικά πλησίασε τον Φύσσα προσποιούμενος ότι ψάχνει ένα δρόμο.

Μάλιστα, ένας φίλος του άτυχου νεαρού περιγράφοντας καρέ-καρέ τη δολοφονία στο ΣΚΑΪ είχε πει πως ο Ρουπακιάς κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά τον Παύλο Φύσσα γιατί ενώ τον χτυπούσε δεν έπεφτε: «Ο Παύλος έμεινε πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν. Αυτός που τον δολοφόνησε το έκανε επειδή τον χτυπούσε και δεν έπεφτε. Του έριξε δύο μαχαιριές, μία στην κοιλιακή και μία στην καρδιακή χώρα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες στρέφονται στο μυστηριώδες δεύτερο πρόσωπο στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Εν τω μεταξύ και τρίτος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο του Χρυσαυγίτη δολοφόνου την ώρα που έφθανε στο σημείο όπου λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε αγκαλιά το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τρίτος μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα περιλαμβάνονται οι καταθέσεις δύο γυναικών, αυτοπτών μαρτύρων του φόνου, οι οποίες ανέφεραν πως ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος δεν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος μόνος του αλλά με παρέα. Συγκεκριμένα συνοδευόταν από έναν άλλον άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι. Το νέο αυτό δεδομένο είχε πρωτοφέρει στο φως ένας μάρτυρας ο οποίος είχε περιγράψει καρέ καρέ τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της δολοφονίας Φύσσα μιλώντας στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Βρέθηκε και άλλο κινητό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, μέσα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά βρέθηκε ένα ξένο κινητό που αποδείχθηκε ότι ανήκει σε ένα από τα πρόσωπα στα οποία τηλεφώνησε ο δράστης μετά το φονικό μαχαίρωμα.

Στην απολογία του, ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του είχε ξεχάσει το κινητό στο αμάξι από την προηγούμενη ημέρα. «Ο Ευθύμιος Κ… είναι πατέρας του Ιωάννη, στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μία μέρα πριν ο Κ. μου είχε δώσει το κινητό του. Είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό του, γι’ αυτό και τον κάλεσα», είχε πει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Τρεις μαχαιριές στον Φύσσα δείχνουν ότι ο Ρουπακιάς πήγε για να σκοτώσει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123768#ixzz2g7zgmUuk

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1877172

Tου Peter Coy

Η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο παρατείνει τη μακροζωία αναστέλλοντας τις πληρωμές για ένα μέρος από το χρέος της – αποφεύγοντας να προκαλέσει χρεοκοπία. Η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS: IM), με έτος ίδρυσης το 1472, έλαβε κρατική βοήθεια ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Οι ευρωπαϊκές αρχές διέταξαν την τράπεζα, ως προϋπόθεση για τη βοήθεια από τους φορολογούμενους, να ασκήσει κάποια πίεση σε μερικούς από τους ομολογιούχους της αναστέλλοντας τις πληρωμές προς αυτούς.

Κανονικά, όταν ένας οφειλέτης σταματήσει τις πληρωμές τόκων, θεωρείται ένας είδος χρεοκοπίας που μπορεί να ωθήσει μια επιχείρηση στην πτώχευση. Αλλά αυτό δεν ισχύει για αυτά τα υβριδικά αξιόγραφα, τα οποία το 1472 δεν υπήρχαν ούτε καν ως ιδέα. Λέγονται αχρονολόγητες, μη σωρευτικές, προνομιούχες μετοχές trust, και είναι κάτι μεταξύ ομολόγων (όπου οι πληρωμές είναι υποχρεωτικές) και ιδίων κεφαλαίων (όπου είναι απολύτως κατ’ επιλογής).

Ο εξαναγκασμός των ομολογιούχων να φέρουν μέρος του κόστους της διάσωσης είναι γνωστό στο εμπόριο ως ένα bail -in. «Στο νέο κόσμο που ζούμε πλέον, οι ομολογιούχοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος, όταν μπορούν να υποχρεωθούν», δήλωσε στο Bloomberg News ο John Raymond, αναλυτής της CreditSights στο Λονδίνο.

Το εν λόγω χρέος είναι υβριδικοί τίτλοι ύψους 650 εκατ. δολ. έκδοσης MPS Capital Trust II και Antonveneta Capital Trusts I και II. Η Monte Paschi, όπως είναι η σύντομη επωνυμία με την οποία είναι γνωστή η τράπεζα, έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τον τόκο στους συγκεκριμένους τίτλους, χωρίς να έχει κηρύξει πτώχευση. Ακόμα καλύτερα μάλιστα, δεν πρέπει καν να καλύψει τη διαφορά των απλήρωτων τόκων, όταν οι πληρωμές θα επαναληφθούν.

Ρώτησα τον Raymond αν είναι σωστό να αποκαλούμε τους υβριδικούς τίτλους «χρέος», δεδομένου ότι δεν μοιάζουν και πολύ. Είπε ότι είναι: «Αποτελούν ξεκάθαρα μέρος της αγοράς σταθερού εισοδήματος. Αντιμετωπίζονται ως χρέος από τους περισσότερους επενδυτές».

4444

Το θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων απειλεί τις σχέσεις ΑυστραλίαςΙνδονησίας. Λίγα 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, στην Τζακάρτα, η Ινδονησία προειδοποίησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι σχέσεις της με την Καμπέρα θα διαταραχθούν, εάν η Αυστραλία επιμείνει στις διακηρυγμένες θέσεις της στο θέμα των αιτούντων άσυλο.

Μάλιστα, ο Ινδονήσιος υπουργός Εξωτερικών Μάρτι Ναταλγάγουα έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας του με την Αυστραλή υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ στη Νέα Υόρκη.

«Τα μονομερή μέτρα της Αυστραλίας και η απειλή της να στέλνει πίσω στην Ινδονησία τα πλοιάρια με τους πρόσφυγες είναι προσβλητικά και απειλούν την εθνική μας κυριαρχία. Οι θέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο τις διμερείς μας σχέσεις» υποστήριξε ο κ. Ναταλγάγουα.

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ σχολίασε ότι οι σχέσεις της Αυστραλίας με την Ινδονησία είναι πολύ σημαντικές και δεν θα επηρεαστούν από το θέμα των προσφύγων. «Ούτε πρόκειται να κάνουμε θορυβώδη διπλωματία πάνω στο θέμα αυτό» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Όμως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, απάντησε στους Ινδονήσιους λέγοντας ότι αυτοί παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία στην Αυστραλία αφού «Ινδονήσιοι με ινδονησιακά σκάφη μεταφέρουν τους αιτούντες άσυλο στα αυστραλιανά χωρικά ύδατα».

Ο εκτελών χρέη αρχηγού του Εργατικού κόμματος, Κρις Μπόουεν, σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του κ. Ντάουνερ. «Οφείλει να πει αν συμφωνεί ή αν τις αποδοκιμάζει» είπε ο κ. Μπόουεν.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/277869/dokimazontai-oi-sxeseis-aystralias-indonhsias-logw-twn-prosfygwn#ixzz2g7eQ9vhE

Σχόλιο: Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πως θα λυθεί το ζήτημα. Η μετανάστευση είναι από τα ποιο σημαντικά ζητήματα για ένα κράτος.

Η Αυστραλία έχει ένα πολύ καλό επίπεδο διαβίωσης, γιατί μπορεί να ελέγχει την μετανάστευση.

Το κλειδί στην μετανάστευση είναι, να παίρνεις τους μετανάστες που θέλεις.

4444

http://crimenet.gr/index.php/en/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/27-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/15988-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πνίγηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Ινδονησίας ενός πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και κατευθυνόταν προς την Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας.

«Κάτοικοι βρήκαν 20 σορούς να επιπλέουν στο νερό, οι περισσότεροι νεκροί ήταν παιδιά», δήλωσε ο Ουαρσόνο, αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Σιάντζουρ, στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην νήσο Ιάβα.

Πιστεύεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 120 άνθρωποι και ότι 25 ενήλικες έχουν ήδη διασωθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πρόσφυγες αυτοί, οι οποίοι προέρχονταν από την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Υεμένη, ήθελαν να μεταβούν στην αυστραλιανή Νήσο των Χριστουγέννων για να ζητήσουν άσυλο, διευκρίνισε ο αστυνομικός.

Από τα ινδονησιακά ύδατα περνούν συχνά πρόσφυγες, προερχόμενοι στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Σρι Λάνκα, οι οποίοι κατευθύνονται προς την Αυστραλία.

Από την 1η Ιανουαρίου, περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης στην Αυστραλία, προκαλώντας μια έντονη συζήτηση στην χώρα όσον αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί απέναντί τους.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αυτοί που ζητούν άσυλο και φτάνουν στην Αυστραλία με πλοία δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στη χώρα.

Σχόλιο: Αν η Αυστραλία είχε το πρόβλημα της Ελλάδος, τι θα έκανε; Όπως βλέπεις αναγνώστη, τα σοβαρά κράτη, έχουν σκληρή πολιτική.

4444

27/09/2013

4444

4444

4444

Εγώ ακούω στο ραδιόφωνο ότι Γουστάρω. Δεν θα μου πουν οι Ουρακοτάγκοι, τι θα ακούω, Αν δεν αντέχουν, να μην εκπέμπουν.

Όταν βαριέμαι ακούω και μαλακιες. Βασικά τους μετρώ.

Η επιστήμη κάνει θαύματα.

Μπορείς να μετρήσεις σχεδόν τα πάντα. Να τα προσδιορίσεις.

Ακούω ότι γουστάρω.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα. Δεν μπορούν να σταθούν για πολύ χρόνο, ούτε ο Στάλιν που λατρεύει το ΚΚΕ, ούτε ο Χίτλερ, που λατρεύει η Χρυσή Αυγή.

Έχετε ακούσει το όρο: η κρίσιμη μάζα;

Να σας το κάνω αμέσως πρακτικό: για να μπεις στην Ελληνική Βουλή, η κρίσιμη μάζα είναι το 3% στην επικράτεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει πρόβλημα εισόδου, δημιούργησε τις συνιστώσες.

Εγώ δεν κάνω θεωρητικές συζητήσεις. Υπάρχει η επιστήμη.

Στην Γερμανία η κρίσιμη μάζα, είναι 5% στην επικράτεια. Φυσικά στην Γερμανία, έχουν κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα: τα κρατίδια.

Στην Αμερική το σύστημα διαφέρει. Και εκεί όμως, υπάρχουν οι πολιτείες. Που έχουν μεγάλη ανεξαρτησία.

Η Χρυσή Αυγή αυτή την στιγμή, ψάχνει την κρίσιμη μάζα. Αν αυτή διατηρηθεί πάνω από 3%, τότε θα επιβιώσει, όπως γίνεται με το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα; Θα γίνει ο Τσιπρας πρωθυπουργός;

Δεν πρόκειται να σας το γράψω, γιατί δεν γουστάρω.

Η Επιστήμη πάντως, μπορεί να σας το πει.

Πότε επιτέλους οι νεοέλληνες θα στείλουν στα σκατα το ΠΑΣΟΚ και αυτό μπορεί να σας το πει. Θα επιβιώσει ο Βαγγελης  Βενιζέλος;

Τι θα γίνει με τον Σαμαρά και την ΝΔ;

Πόσες χιλιάδες νεοέλληνες, θα αυτοκτονήσουν εξαιτίας της Βίας του Μνημονίου;

Πόσοι θα πεθάνουν, εξαιτίας της Φτώχιας που δημιούργησε το μνημόνιο που στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

4444

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα.  Μη σας ξεγελούν απατεώνες δημαγωγοί.

Ο Χίτλερ που θαυμάζει ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, οδήγησε την Γερμανία στην καταστροφή.

Το 1945 η Γερμανία ήταν κατεστραμμένη και στο έλεος των συμμάχων. Που αν ήθελαν, θα την έσβηναν από τον χάρτη.

Σας το έχω γράψει πολλές φορές: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα.

Η Αμερική που τόσο πολύ στηρίζω, δεν είναι τυχαίο που γεννήθηκε Δημοκρατία.

Αυτά δεν γίνονται τυχαία.

Θα μου πει κάποιος υπάρχουν προβλήματα, ναι υπάρχουν, αλλά η Αμερική ποτέ δεν βίωσε καταστάσεις όπως αυτές της Γερμανίας ή της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πολίτης, είναι σε καλύτερη θέση και πάνω από όλα, έχει τα εργαλεία να πάει σε ακόμα καλύτερη.  

Η Αρχή του Ηγέτη, είναι βλασφημία απέναντι στον Θεό.

Μόνο ο Θεός, το υπέρτατο Ον, ξέρει όλη την αλήθεια – Για σου Γκεντελ – έτσι ώστε να φέρει την καθολική ευτυχία.  Να μην προχωρήσω άλλο.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το σύγχρονο Ισραήλ δημιουργήθηκε ως Κοσμική Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Εγώ δεν συζητώ θεωρητικά. Υπάρχει η Επιστήμη.

4444

BLOOMBERG OBAMACARE 01 04 250913 (1)

4444

Σήμερα είδα και άκουσα την Πόπη Τσοπανίδου, να λέει στον Τζημερο, ότι η Φτώχεια δεν είναι Βία.

Τι άλλο θα ακούσω. Για πες μας Τσοπανίδου, πως κάποιος γίνεται φτωχός;

Πως έγινε φτωχή η Ελλάδα; Για εξήγησε μας με λεπτομέρειες.

Η Φτώχεια είναι Βία. Είναι μια Βία που επιβάλει η εκαστοτε Ελίτ.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, και ότι δίνει ασυλία στους πολιτικούς είναι Βία.

Ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου, έβαλαν την Ελλάδα στο μνημόνιο χρησιμοποιώντας Βία. Πλαστογράφησαν όλα τα στοιχεία και όταν οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα, έβαλαν τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν αλύπητα. Κατάλαβες Τσοπανίδου;

Πως έγιναν Φτωχοί οι Έλληνες;

Στην Δημοκρατία η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, για να μπορεί να βάζει φυλακή τους Δημαγωγούς σα τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου και όλους αυτούς τους απατεώνες σε βαθμό κακουργήματος.

Η Φτώχεια είναι Βία Τσοπανίδου. Είναι μάλιστα μεγάλη Βία.

Βέβαια σε καταλαβαίνω Πόπη, είσαι υπέρ του Μνημονίου. Όλα τα κανάλια των γνωστών Νταβατζιδων είναι υπέρ του Μνημονίου.

4444

http://www.lifo.gr/now/life/34176?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να είναι το ίδιο επιβλαβή με τον κανονικό καπνό, ισχυρίζεται το γαλλικό περιοδικό «60 εκατομμύρια καταναλωτές» στο τεύχος Σεπτεμβρίου. Το περιοδικό έκανε ελέγχους σε δέκα διαθέσιμα, επαναφορτιζόμενα τσιγάρα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορούν να μεταφέρουν στους καπνιστές καρκινογόνες ουσίες.

Στα 3 από τα 10 ελεγχόμενα μοντέλα, το επίπεδο της καρκινογόνου ουσίας φορμαλδεΰδης είναι πολύ κοντά στο αντίστοιχο επίπεδο ενός κανονικού τσιγάρου.

Οι έλεγχοι έδειξαν ακόμη ίχνη μετάλλων που πιθανώς είναι τοξικά. «Δεν είναι τόσο αθώα, όσο υποστηρίζουν ότι είναι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για παιχνίδι. Μην το παίρνετε ελαφρά. Βλάπτουν την υγεία» αναφέρει ο Τομά Λαρανσώ, συντάκτης του περιοδικού «60 εκατομμύρια καταναλωτές» .

Παρά την έρευνα, πολλοί καπνιστές πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι επιβλαβές ή ότι είναι σίγουρα πιο ασφαλές από τον κανονικό καπνό: «Τώρα, αν μας πουν ότι είναι βλαβερό, τότε θα το κόψω εντελώς» λέει μια κοπέλα, ενώ ένας άλλος κύριος συμπληρώνει: «Δεν μπορεί να είναι χειρότερο από τα πραγματικά τσιγάρα. Ακόμη κι αν είναι λίγο καρκινογόνο, δεν αποτελεί πρόβλημα. Τα άλλα είναι 100% καρκινογόνα».

Το περιοδικό κάνει επίσης κριτική ότι σε μερικά μοντέλα ηλεκτρονικών τσιγάρων απουσιάζει καπάκι ασφαλείας για να μην είναι εύκολα προσβάσιμα σε παιδιά.

Τα υψηλά επίπεδα νικοτίνης στο υγρό περιεχόμενο της συσκευής θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα παιδιά. Τέλος, οι έλεγχοι έδειξαν καρκινογόνες ουσίες σε σημαντικό επίπεδο στους ατμούς του ηλεκτρονικού τσιγάρου, κάτι που δεν είχε ανιχνευτεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα. Πηγή: www.lifo.gr

4444

http://www.mikebloomberg.com/index.cfm?objectid=5B990612-C29C-7CA2-FEAF09F01ABE62ED

Mayor Bloomberg today announced New York City’s air quality has reached the cleanest levels in more than 50 years, with dramatic reductions in pollutants in the air since the launch of the Administration’s comprehensive, long-term sustainability blueprint, PlaNYC. Since 2008, the levels of sulfur dioxide (SOx) in the air have dropped by 69 percent and since 2007 the level of soot pollution (PM2.5) has dropped by 23 percent. The largest contributor to the reductions is the PlaNYC’s Clean Heat program, which phased out use of the most heavily polluting heating oils in New York City.

The cleaner air enjoyed by New Yorkers today is preventing 800 deaths 2,000 emergency room visits and hospitalizations from lung and cardiovascular diseases annually, compared to 2008. The Mayor made the announcement at The Lighthouse at Chelsea Piers as a part of Climate Week events and he was joined at the announcement by Deputy Mayor for Operations Cas Holloway; Health Commissioner Thomas Farley; Environmental Protection Commissioner Carter Strickland; Director of the Office for Long-Term Planning and Sustainability Sergej Mahnovski; Andy Darrell, New York Regional Director of the Environmental Defense Fund; Michael Seilback, Vice President for Public Policy and Communications at the American Lung Association Northeast; Eddie Bautista, Executive Director of the NYC Environmental Justice Alliance; and Douglas Durst, Chairman of The Durst Organization and Chair of the NYC Clean Heat Task Force.

“In 2007, our PlaNYC agenda set an ambitious goal of having the cleanest air among the largest U.S. cities,” said Mayor Bloomberg. “Today’s results show that we have already made major progress towards that goal, which is saving lives and improving the health of New Yorkers.”

“As Mayor Bloomberg often says, ‘you can’t manage what you can’t measure’ and that’s why five years ago we set up a ground level monitoring system that found heavy heating oil was one of the most serious sources of local air pollution,” said Deputy Mayor Holloway. “This enabled us to craft regulations to phase out heavy oil with broad stakeholder support and to develop a data-driven, innovative program to assist building owners in converting to cleaner fuels, leading to the dramatic improvement in air quality that we see today.”

“By bringing together the real estate community, natural gas utilities, heating oil suppliers, contractors, non-profits and community groups and major lenders, the Clean Heat program has coordinated the entire marketplace to help solve one of New York City’s longest standing air quality problems.” said Director of the Mayor’s Office of Long Term Planning and Sustainability Sergej Mahnovski. “This same approach can help us to increase energy efficiency in buildings and reduce our greenhouse gas emissions.”

“Air pollution poses a major threat to the health of all New Yorkers, but especially young children, seniors and those with chronic heart and lung disease,” said Health Commissioner Dr. Thomas Farley. “Switching to cleaner heating fuels is contributing to dramatic improvements in the air quality of New York City and will help all of us stay healthier.”

“Under Mayor Bloomberg’s leadership, and with significant input from a variety of stakeholders, we have developed sensible regulations that have already resulted in a profound improvement in air quality,” said Department of Environmental Protection Commissioner Strickland. “New York is delivering on our commitment to be a sustainable city and a leader in environmental stewardship. From cleaner air, to a harbor healthier than it has been in a century, to upgrades to our critical infrastructure, we are on a path to providing future generations with a vibrant city that is prepared for a million new residents and a record number of visitors.”

“The Clean Heat program has succeeded in its mission to accelerate conversions to the cleanest heating fuels,” said Douglas Durst, Chairman of The Durst Organization and Chair of the NYC Clean Heat Task Force. “While our work is not complete until every building converts to cleaner fuels, today’s announcement demonstrates that New Yorkers are healthier today and will be for years to come because of Clean Heat. The program is a model for how government, utilities, and the private sector can work together to solve major public health challenges and to transform New York’s infrastructure.”

Three changes contributed to the winter season air quality improvements over the past several years. Only three years ago, nearly 10,000 buildings in New York City burned Numbers 4 and 6 heating oil, which emit significant amounts of PM2.5, sulfur dioxide (SO2), nickel and other dangerous pollutants. Through the efforts of the NYC Clean Heat Program, over 2,700 buildings have converted to cleaner fuels since 2011 and an additional 2,500 buildings are actively pursuing conversions. Second, additional emission reductions have come from State rules that limited the sulfur content of #2 heating oil to 15 parts per million (a 99 percent reduction) and City rules restricting the sulfur content of #4 oil to 1,500 parts per million (a 50% reduction). Third, the expansion of the regional natural gas supply and local gas distribution infrastructure operated by Con Edison and National Grid has encouraged buildings to save money and reduce emissions by converting to natural gas. As a result, citywide concentrations of SO2 have declined by 69 percent and nickel by 35 percent. Neighborhoods with the highest density of emissions reductions from boiler conversions – such as northern Manhattan, northern Queens, and the South Bronx – saw the greatest improvement in air quality.

“National Grid applauds Mayor Bloomberg for New York City’s leadership in improving the air quality in the communities that we serve,” said Ken Daly, President of National Grid – NY. “Since NYC’s CLEAN HEAT Program was launched in 2011, National Grid has now converted over 400 of the 800 heavy oil burning buildings in Brooklyn, Queens, and Staten Island to natural gas – officially reaching the ‘Half Way Mark.’ We will continue to focus on improving the air quality in the three boroughs we serve and are committed to converting 100 percent of these buildings to clean, natural gas.”

“Everyone who breathes New York City air wins big today,” said Environmental Defense Fund President Fred Krupp. “NYC Clean Heat and PlaNYC are inspiring, innovative models for polluted cities around the world, proving that high-impact environmental gains are possible when private and public sectors work together.”

“The Clean Heat program has led to extraordinary improvements in air quality across the City, and particularly in communities like East Harlem and the South Bronx that have historically had to live with the highest concentration of polluting activities,” said Eddie Bautista, Executive Director of the NYC Environmental Justice Alliance. “The Bloomberg administration should be commended for these outcomes, which will improve the health and well-being of our communities.”

“The substantial reductions in air pollution we’re seeing translate into healthier New Yorkers who are breathing cleaner air,” said Michael Seilback, Vice President for Public Policy and Communications at the American Lung Association of the Northeast. “As more buildings convert to cleaner burning fuels, we will see even greater health benefits. Mayor Bloomberg, the NYC Departments of Health and Environmental Protection, and the City Council should be proud that they’ve not only made a lasting impact on the City’s air quality, they’ve saved lives and improved New Yorkers’ lung health.”

“New York City’s air quality is the best it has been in years and thanks to the initiatives in place now, it will only continue to improve,” said Marcia Bystryn, President of the New York League of Conservation Voters. “The importance of cleaner air cannot be overstated. Clean air protects public health, makes it easier for children and seniors to enjoy the outdoors and saves taxpayer money by cutting down on hospitalizations triggered by air pollution. We applaud Mayor Bloomberg and his team for making clean air a priority, and for making environmental sustainability a hallmark of the Bloomberg legacy.”

“The Mayor’s clean heat initiative is yielding important health benefits as more buildings convert to cleaner fuel,” said Peggy Shepard, executive director, WE ACT For Environmental Justice. “The good news is that there is even more potential to save lives and improve negative health outcomes for children and families impacted by air pollutants in northern Manhattan and South Bronx communities as more buildings phase in cleaner heating oil. However we need additional strategies targeted to emissions from commercial trucks to achieve optimum air quality throughout New York City communities.”

“The heating oil industry is very proud of the critical role it has played in partnering with the Bloomberg Administration in making New York City’s air cleaner,” said John Maniscalco, CEO of the New York Oil Heating Association. “New York City has led the country in the adoption of ultra low-sulfur No. 2 heating oil blended with renewable biodiesel, which will someday become a nationwide standard. We commend the Bloomberg Administration for this tremendous accomplishment.”

“With so many of New York’s largest buildings taking action to convert to cleaner fuels, it is a golden moment for energy efficiency,”said Susan Leeds, CEO of the New York City Energy Efficiency Corporation. “NYCEEC is pleased to play a leading role in the Clean Heat program and to serve the New York City marketplace with financing solutions that will foster cleaner and more efficient energy use.”

The overall improvements in the city’s air quality are the result of a collection of changes that have occurred at the city, state and national level. In addition to cleaner heating fuel, year round air quality has benefited from reduced emissions from upwind power plants, industrial sources, trucks and other vehicles, and construction equipment because of a variety regulations and initiatives. And local actions initiated through PlaNYC, including more hybrids and electric vehicles in the municipal fleet, reducing emissions from school buses, and zoning changes to promote transit-friendly development, have also contributed to the dramatic progress towards the City’s clean air goals.

In 2005-2007, it’s estimated that PM2.5 levels in New York City contributed to over 3,100 deaths, over 2,000 hospitalizations for cardiovascular and respiratory disease, and 6,000 emergency department visits for asthma annually. Today, because of the significant improvements in air quality, the health department estimates that 800 lives will be saved each year and approximately 1,600 emergency department visits for asthma and 460 hospitalizations for respiratory and cardiovascular issues will be prevented every year. The City expects further improvements in air quality and the future health of all New Yorkers as buildings continue to convert to cleaner fuels over the next several years.

In line with the goal to achieve the cleanest air quality of any large United States city, the Department of Environmental Protection sent a proposed update of New York City’s Air Code to the City Council. If it is enacted this will be the first major revision of the code in 38 years and will simplify compliance requirements and streamline the permitting process. To make compliance easier the code will reduce work permit turnaround time by 25% and allow online permitting for the clean air tracking system, making it easier to review and access applications. The new code will also modify almost four decade old emission standards that will focus on pollution sources such as commercial cooking establishments. The code will also eliminate outdated provisions to reflect the current emissions standards for emission testing.

4444

http://www.efsyn.gr/?p=120615

Το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α.

Οργάνωση με στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου. Για όλα αποφασίζει ο Αρχηγός ο οποίος είναι ο Ανώτατος Ηγέτης.

Οργάνωση με στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου. Για όλα αποφασίζει ο Αρχηγός ο οποίος είναι ο Ανώτατος Ηγέτης

Το καταστατικό είναι σφραγισμένο με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα. Είναι το ρουνικό σύμβολο Wolfsangel (λυκοπαγίδα), το οποίο έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS, εκείνη που ευθύνεται για τις σφαγές στην Κλεισούρα και το Δίστομο

Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας κατά ανιούσα κλίμακα είναι: Φαλαγγίτης, Λοχίτης, Πυρηνάρχης, Ομαδάρχης, Τομεάρχης, Φαλαγγάρχης. Είναι σαφές ότι η «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της οργάνωσης

«Εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού»

Το βασικό ερώτημα που απασχολεί τις δικαστικές αρχές είναι ο ακριβής χαρακτήρας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ενώ υπάρχει πληθώραεγκληματικών ενεργειών στις οποίες εμπλέκονται τα Τάγματα Εφόδου της οργάνωσης, η ηγεσία της επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες της και να τις μεταβιβάσει στα απλά μέλη.

Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει το ίδιο το καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ένα πραγματικό ντοκουμέντο, από το οποίο προκύπτουν τόσο η στρατιωτική ιεραρχία της οργάνωσης όσο και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα αυστηρά συγκεντρωτικό σχήμα, με κορυφή τον ίδιο τον Αρχηγό, δηλαδή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο της οργάνωσης, πολυγραφημένο σε μικρό σχήμα. Έχει συνταχθεί το 1987. Το καταστατικό είναι σφραγισμένο με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα. Είναι το ρουνικό σύμβολο Wolfsangel (λυκοπαγίδα), το οποίο έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS, εκείνη που ευθύνεται για τις σφαγές στην Κλεισούρα και το Δίστομο.

Τα δύο σκέλη

Το καταστατικό διαχωρίζει τους δύο κλάδους της οργάνωσης. Από τη μια υπάρχει η Χρυσή Αυγή ως κίνηση «για την έρευνα και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας […] υπό το πρίσμα της κοσμοθεωρίας και της βιοθεωρίας του εθνικοσοσιαλισμού». Από την άλλη υπάρχει η «πολιτική έκφραση» της οργάνωσης, δηλαδή ο Λαϊκός Σύνδεσμος, ο οποίος «δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της ιδεολογικής διαφωτίσεως και της πολιτικής οργανώσεως της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και είναι επιφορτισμένος με τη διεξαγωγή του αντίστοιχου πολιτικού αγώνα».

Η δομή της οργάνωσης είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που κι αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα «αναλόγως των υφισταμένων δραστηριοτήτων». Σημειώνουμε τα τμήματα «Φυλετικών Ερευνών», «Εκπαιδεύσεως Μελών» και «Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης».

Όσο για τα μέλη της οργάνωσης, αυτά κατατάσσονται σύμφωνα με μια «οργανωτική» και μια «διοικητική» ιεραρχία, οι οποίες δεν συμπίπτουν, εφόσον η πρώτη είναι η τυπική ιεραρχία, ενώ πάνω στη δεύτερη «εδράζεται η αγωνιστική δράση της Χρυσής Αυγής». Ανώτερη είναι η διοικητική ιεραρχία διότι έχει σχέση «με το βαθμό αφομοιώσεως της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας από κάθε μέλος καθώς και με τους αγώνες του για τη διάδοση και επικράτησή της». Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας κατά ανιούσα κλίμακα είναι: Φαλαγγίτης, Λοχίτης, Πυρηνάρχης, Ομαδάρχης, Τομεάρχης, Φαλαγγάρχης. Είναι σαφές ότι η «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της οργάνωσης. Η «διοικητική» δομή δεν είναι δηλαδή τίποτα άλλο από αυτό που έχουμε δει να δρα με τη μορφή των Ταγμάτων Εφόδου.

Η Αρχή του Αρχηγού

Τα πράγματα απλουστεύουν όταν αναφέρονται στον Αρχηγό, ο οποίος «είναι ο Ανώτατος Ηγέτης της Χρυσής Αυγής. Προΐσταται του Κεντρικού Συμβουλίου χωρίς να μετέχει σ’ αυτό. Δεν δεσμεύεται κατά τη λήψη των τελικών αποφάσεων από τη γνώμη των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου, την οποία αποδέχεται κατά βούλησιν [sic]. Εχει την απόλυτη ευθύνη των τελικών αποφάσεων». Συμπερασματικά, «το πρόσωπο του Αρχηγού είναι απολύτως απαραβίαστο». Βέβαια, προβλέπεται ακόμα και ανάκληση του Αρχηγού, μόνο που γι’ αυτό απαιτείται η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου. Λίγο δύσκολο να συμβεί αυτό, εφόσον από τα 7 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου τα 4 ορίζονται με απόφαση του Αρχηγού.

Το καταστατικό περιλαμβάνει και ειδικό κεφάλαιο για να εξηγήσει την «Αρχή του Αρχηγού». Η μεταφορά αυτή στα καθ’ ημάς του χιτλερικού Führerprinzip έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

«Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας [sic] πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν είναι ο εκλεκτός της ολιγαρχίας του πλούτου ή του κόμματος που κολακεύοντας τις ταπεινές κι ιδιοτελείς ορέξεις της μάζας ή έρποντας γλοιωδώς στα σκονισμένα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας βολεύθηκε στο θώκο της εξουσίας.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι η ενσάρκωση της ίδιας της ιστορικής συνείδησης της Λαϊκής κοινότητας, ο αξιότερος όλων των αγωνιστών της που με την ενορατική διαύγεια, το πνεύμα θυσίας και το αίσθημα ευθύνης που τον διέπουν αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο πολιτιστικό της πεπρωμένο.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός που αναδεικνύεται και καταξιώνεται στην πρωτοπορία του αγώνα, ο παράκλητος που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος, ο διερμηνευτής των κρυφών ελπίδων, των βαθύτερων πόθων και των μυστικών ψιθύρων του απλού λαού, ο υπέροχος απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως. Είναι ο ηγέτης που στο πρόσωπό του συμβάλλουν όλες οι λαϊκές αρετές, αλλά και η συνισταμένη ενιαία βούληση του έθνους.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο κατεξοχήν Λαϊκός Ηγέτης. Οχι μόνο γιατί με το παράδειγμα της δράσεώς του εμπνέει και καθοδηγεί τον λαό και τους συναγωνιστές του, αλλά κυρίως γιατί αυτοί αποτελούν τη μοναδική πηγή της δικής του εμπνεύσεως. Στην εκλεκτή προσωπικότητά του ανακλώνται οι προσωπικότητες όλων των συντρόφων του και η μεταξύ τους σχέση είναι ακατάλυτη.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν ίσταται πάνω ή δίπλα στο λαό, δεν βρίσκεται μέσα στο λαό, είναι ο ίδιος ο Λαός, που έχει συνειδητοποιήσει το ιστορικό του πεπρωμένο, είναι η ιστορική του ταυτότητα.

Όπως οι χιλιάδες παραπόταμοι αντλώντας από τις πηγές συγκλίνουν και συμβάλλουν στη δημιουργία της κοίτης του μεγάλου ποταμού, έτσι και οι επί μέρους λαϊκές δυνάμεις, αντλώντας την άφθαρτή του ζωτικότητα από τις πολιτιστικές τους καταβολές, συγκλίνουν και συμβάλλουν στο πρόσωπο του Αρχηγού. Αν οι θρύλοι και οι λαϊκές παραδόσεις είναι οι ρίζες του δένδρου της πολιτιστικής δημιουργίας που χάνονται στο ιστορικό μας παρελθόν, αν ο κορμός του δένδρου είναι ο ίδιος ο λαός στην ιστορική του διαδρομή και κλάδοι του οι εθνικοί και λαϊκοί αγώνες, ο Αρχηγός είναι η Γονιμοποιός Αρχή, που μέσα από την Άνοιξη των Ανθών, δηλαδή των εκλεκτών αγωνιστών, γεννά τους καρπούς της νέας πολιτιστικής συγκομιδής».

Σ’ αυτό το πνεύμα συνεχίζεται η εξύμνηση του Αρχηγού με κατακλείδα την ανοιχτή αναφορά στον ναζισμό:

 «Για μας τους Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές δεν υπήρξε ποτέ κανένα δίλημμα, ο δημοκρατικός τρόπος διακυβερνήσεως, ο βασιζόμενος στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών, δεν είχε θέση στο κίνημά μας.

Είχαμε όμως κι άλλους λόγους, πέρα από τα δεινά της δημοκρατίας, για να υποστηρίζουμε άλλες μορφές διακυβερνήσεως.

Πλάι στα σκωληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατικών κρατών βλέπαμε να φαντάζουν επιβλητικά τα οικοδομήματα των εθνών που είχαν την τύχη να οδηγούνται από μια ηγετική φυσιογνωμία.

Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο απ’ αυτά αλλά όχι και το μοναδικό. Έτσι η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στην Αρχή του Αρχηγού ως θεμέλιο πολιτειακής νομιμότητας. […]

Θέλουμε η πηγή της πολιτειακής μας νομιμότητας να είναι ζώσα, να έχει σάρκα και οστά, να είναι η ενανθρωπισμένη υπόσταση αυτών των ακαταλύτων αξιών του πολιτισμού μας, ο άγρυπνος φρουρός τους, ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας, ο ενσαρκωτής των οραμάτων της Λαϊκής μας κοινότητας να είναι ένας από εμάς, ο πρώτος από εμάς, εκείνος που είμαστε εμείς, να είναι ο Αρχηγός. […] Η Αρχή του Αρχηγού ως ανώτατη αρχή και η αυστηρή ιεραρχική δομή και οργάνωση διέπει λοιπόν απαρέγκλιτα την εθνικοσοσιαλιστική μας κοινότητα, τη Χρυσή Αυγή, και θα καθορίσει αύριο το περίγραμμα της Νέας Ευρωπαϊκής εθνικοσοσιαλιστικής Πολιτείας».

Ο χαιρετισμός και οι στολές

Την ίδια περίοδο συντάχθηκε και ο «Εσωτερικός Κώδικας» της οργάνωσης, με τον «Κώδικα Τιμής» και το «Εθνικοσοσιαλιστικό Τυπικό». Στα άρθρα 22-24 του Κώδικα ορίζονται τα του χαιρετισμού των μελών:

«Ο Εθνικοσοσιαλιστικός Χαιρετισμός κατά την είσοδο και την έξοδο από τα γραφεία είναι υποχρεωτικός.

Ο χαιρετισμός αποδίδεται με σφρίγος και ζωηρότητα όπως αρμόζει στην Εθνικοσοσιαλιστική Τάξη και δεν επιτρέπεται να είναι νωθρός και χαλαρός.

Τον χαιρετισμό ανταποδίδει υποχρεωτικά το υπεύθυνο όργανο υπηρεσίας. Υποχρεωτικός είναι επίσης ο χαιρετισμός προς τον ομιλητή μετά το πέρας της ομιλίας. Ο χαιρετισμός αυτός είναι απόδοση τιμής προς τους απανταχού του χώρου και του χρόνου αγωνιστές του τρόπου ζωής που προάγει ο Εθνικοσοσιαλισμός. Επιβάλλεται εντός των γραφείων ο σεβασμός και η απότιση τιμής στους τύπους και τα σύμβολα του Εθνικοσοσιαλισμού».

Όσο για την αμφίεση και την εν γένει εμφάνιση των μελών εντός των γραφείων, πρέπει να είναι «λιτή, ευπρεπής, σοβαρή και πειθαρχημένη κατά τα εθνικοσοσιαλιστικά πρότυπα» (άρθρο 27). Εκτός των γραφείων «επιβάλλεται αμφίεση που φανερώνει αγωνιστικό ήθος. Σαν τέτοια προτείνεται η ακόλουθη: χακί ή φαιό πουκάμισο, μαύρο ή χακί παντελόνι, μαύρο ή χακί χιτώνιο, αρβύλες ή μπότες. Την αμφίεση συμπληρώνει γραβάτα και μικρό εθνικοσοσιαλιστικό σύμβολο ελευθέρας επιλογής» (άρθρο 28). Και όπως είναι φυσικό, «απαγορεύεται εντός των γραφείων η ελευθεριάζουσα και αναρχούμενη εμφάνιση: απεριποίητα και μακριά μαλλιά και μούσια, ακατάστατη και έξαλλη αμφίεση, κάπνισμα, διότι αποτελεί δείγμα του ανεύθυνου και ασύδοτου τρόπου ζωής που δεσπόζει σήμερα στην κοινωνία μας και τον οποίο το εθνικοσοσιαλιστικό ήθος πολεμά αμείλικτα» (άρθρο 29).

Και η κορωνίδα: «Το δίπτυχο προς το οποίο ένας εθνικοσοσιαλιστής μένει απαρασάλευτα προσηλωμένος μέχρι θανάτου είναι το φυλετικό – ηθικό δίπολο: αίμα-τιμή».

Τα στοιχεία που περιέχονται στο καταστατικό είναι συντριπτικά. Τεκμηριώνονται ο στρατιωτικός χαρακτήρας της οργάνωσης, η μυστική ξεχωριστή δομή των Ταγμάτων Εφόδου, η παντοδυναμία του Αρχηγού και ο απόλυτος έλεγχος των «κατωτέρων» από τους «ανώτερους».

Σχόλιο: Με βάση το καταστατικό και την Αρχή του Αρχηγού, ο Μιχαλολιάκος πρέπει να ήξερε για την δολοφονική επίθεση στον αθώο Παύλο Φύσσα.

Το καταστατικό, εκθέτει την Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή αντιπαθεί την Δημοκρατία και θαυμάζει τον Χίτλερ.   

Ένα άλλο κόμμα που αντιπαθεί την Δημοκρατία, είναι το ΚΚΕ.

4444

http://www.kerdos.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/30996-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82#.UkR8tJjDRKY.twitter

Ένας διακεκριμένος Ελληνο-αμερικανός χημικός, ο Παύλος Αλιβιζάτος, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και από το 2009 διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του φετινού Νόμπελ Χημείας, σύμφωνα με τις παραδοσιακές προβλέψεις του οργανισμού Thomson Reuters. Το Νόμπελ θα απονεμηθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Ο Αλιβιζάτος θεωρείται αυθεντία διεθνώς στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης των υλικών και γενικότερα της χημείας. Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959 και σε ηλικία δέκα ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου έβγαλε το γυμνάσιο και έμαθε καλά τα ελληνικά. Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και έκανε καριέρα.

Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών ενώσεων.

Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της Thomson Reuters, θεωρείται πέμπτος στη λίστα των 100 κορυφαίων χημικών διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία.

Έχει πρόσφατα τιμηθεί με κορυφαία επιστημονικά βραβεία, όπως το «Βραβείο Linus Pauling» (2011) και το «Βραβείο Χημείας Wolf» (2012).
Όσον αφορά τα υπόλοιπα φετινά Νόμπελ, ο οργανισμός Thomson Reuters θεωρεί πολύ πιθανή τη βράβευση του διδύμου Πίτερ Χιγκς και Φρανσουά Ενγκλέρ για το Νόμπελ Φυσικής (χάρη στην ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς).

Σχόλιο: Εύχομαι να πάρει το Νόμπελ Χημείας. Η Αμερική είναι η χώρα που ένας Έλληνας, μπορεί να διαπρέψει. Σας το έχω γράψει πολλές φορές.

Πηγαίνετε στην Αμερική. Είναι η χώρα που θα σας επιτρέψει, να δημιουργήσετε τα όνειρα σας.

Ο Χιγκς δικαιούται το Νόμπελ Φυσικής.

4444

26/09/2013

4444

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23994.htm

Ο Παύλος Φύσσας δέχτηκε μαχαιριά στην καρδιά από έναν χρυσαυγίτη, την 17η Σεπτεμβρίου. Η άγρια δολοφονία του πάγωσε την Ελλάδα… Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και ξεσήκωσε αντιδράσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Λίγες ημέρες μετά, το εν λόγω βίντεο – ντοκουμέντο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Είναι διάρκειας μόνο 13 δευτερολέπτων. Ο Παύλος Φύσσας δηλώνει με έμφαση “Όταν μιλάω νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω… Και με μισούνε… Με μισούνε ρε!”. Δεν γνωρίζει κανείς σε ποιον αναφέρεται.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου από έναν φίλο του. Μόλις λίγες ημέρες δηλαδή πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη. Ωστόσο δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/24041.htm

Αναμενόμενος ήταν ο παραγκωνισμός του Νίκου Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη.

Η στήλη «Ημεροδρόμος», την οποία υπέγραφε ο προβεβλημένος δημοσιογράφος, θεωρούνταν από τις πιο επιτυχημένες της ιστορικής εφημερίδας και από το πρωί της Τρίτης δεν υπάρχει στις σελίδες της.

Λίγοι ξαφνιάστηκαν.

Η κριτική που είχε ασκήσει στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στην πρώην ηγεσία του κόμματος ήταν ιδιαίτερα ηχηρή και είχε συζητηθεί έντονα από όσους ο Περισσός θεωρεί αντιπάλους.

Τότε θεωρήθηκε πως το κείμενο εκείνο, το οποίο μάλιστα είχε τον τίτλο «Λάθος Πορεία», χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, άσχετα αν με απόφαση του κόμματος ο προσυνεδριακός διάλογος γινόταν μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε εστιάσει στη «λαϊκή συμμαχία». Έλεγε πως είχαν εγκαταλειφθεί οι θέσεις του 15ου συνεδρίου για συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού – Αντιμονοπωλιακού – Δημοκρατικού Μετώπου και ασκούσε κριτική στις επιλογές του κόμματος για… «λαϊκή συμμαχία με τον εαυτό του»:

«Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών “πλησιάζουμε” το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που “έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ”, είναι “συμμαχία” μόνο με τον εαυτό μας»,έγραφε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα ασκούσε κριτική και στις επιλογές του ίδιου του Ριζοσπάστη:

«Δημοσιεύματα όπως το διήγημα για το δολοφόνο του 15χρονου, τα “πέρασε για λίγο από τον ΔΣΕ” για τον Μίσσιο, ανιστόρητες αναφορές ότι “το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά”, κείμενα όπου αντί επιχειρημάτων βρίθουν ασυνταξιών και αφορισμών, πρωτοσέλιδα όπου απουσιάζει ή υποβαθμίζεται το σημαντικό της επικαιρότητας (π.χ. θάνατος Τσάβες), δεν συνηγορούν στην εκτίμηση περί “βελτίωσής του”».

Η πρώτη αντίδραση ήταν να μην τον ψηφίσουν οι σύντροφοί του ως σύνεδρο.

Το συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία διαφωνία, η ηγεσία άλλαξε, οι τόνοι έπεσαν, ο καιρός πέρασε, η κριτική ξεχάστηκε.

Και ο ιδιαίτερα προβεβλημένος δημοσιογράφος του κόμματος παραγκωνίστηκε χωρίς εξηγήσεις από τη νέα ηγεσία του Ριζοσπάστη που ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Ντ. Κ.

Σχόλιο: Αυτό είναι το ΚΚΕ, απορώ γιατί έξυπνοι άνθρωποι είναι μέλη του για μεγάλη διάρκεια. Κανένας έξυπνος άνθρωπος, δεν κάθεται στο ΚΚΕ. Να κάνει τι;

Το ΚΚΕ βολεύεται με την κρατική επιχορήγηση. Έχει πιάσει πόστο στο σύστημα και η ζωή κυλά.

4444

Krupa Joanna

4444

Τα πραξικοπήματα του Στρατού στην Ελλάδα τελείωσαν με την Χούντα που πρόδωσε την Ελλάδα και οι Τούρκοι έκαναν εισβολή στην Κύπρο.

Αυτά τελείωσαν.  Κανένας δεν εμπιστεύεται Καραβανάδες με πολιτική εξουσία, χωρίς εκλογές από τον Λαό.

Ποιος έγραψε το κείμενο, κάποιοι λέει έφεδροι του στρατού, τρέχα γύρευε. Κάποιοι μαλακες, που μπορεί να είναι και στην Κυβέρνηση Σαμαρά ή στα περίχωρα της.

Από την στιγμή που ο Λαζαρίδης, με την απόλυτη έγκριση του Σαμαρά, βγήκε και έκανε δηλώσεις περί άκρων, αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φυσσα, συμπεριφέρθηκε σαν παλιάνθρωπος, μπορεί κάλλιστα ο Σαμαράς να έδωσε εντολή και για ένα τέτοιο κείμενο.

Ο απατεώνας ο Σαμαράς, θέλει να εμφανιστεί ως εγγυητής, αλλά δε του βγαίνει.

Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ο Σαμαράς αγαπά την εξουσία, το ίδιο και όσοι τον στηρίζουν και δε θέλουν να κάνουν εκλογές.

Να καταγραφή η καινούρια θέληση του Ελληνικού Λαού.

Είναι παράνομοι, δεν έχουν την πολιτική νομιμότητα.

Επειδή ξέρουν, ότι ο Ελληνικός λαός είναι οργισμένος και υπάρχει περίπτωση να τους γαμισει σκληρά, δεν κάνουν εκλογές.

Ο Ιστορικός χρόνος είναι πυκνός, η χώρα χρειάζεται εκλογές.

Πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, να μπορέσουν να γαμησουν οι Έλληνες πολίτες.

Είναι φανερό ότι οι νεοέλληνες θα γαμησουν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Ο Σαμαράς συνιστά ανωμαλία.

4444

ELLADA SEISMOS SITE TEROR 01 05 260913

Αυτή την περίοδο δεν γουστάρω να τρέχω. Ο καιρός είναι καλός. Γύρω στους 30 η μεγίστη.
Όποτε δεν προβλέπετε. Χώρια που έχω και πρόβλημα με το πόδι μου.

4444

BLOOMBERG DIABETICS 01 04 230913

4444

ELLADA PAYLOS FYSSAS DOLOFINIA XRYSH AYGH 01 09 200913

4444

Το ΚΚΕ έκοψε την σελίδα  του Μπογιοπουλου στον Ριζοσπάστη, το άκουσα στο Κόκκινο από τον Κραουνάκη. Αν είναι δυνατόν.  Οι κουμουνιστές, δεν έχουν αλλάξει καθόλου.

Ο Στάλιν ζει.

4444

ELLADA PAYLOS FYSSAS DOLOFONIA XRISI AUGH IERAPETRA 01 230913

4444

Η Ιστορία μου αρέσει. Αν και η Ιστορία του πλανήτη Γη, είναι χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και καταντά βαρετή. Βαριέμαι. Πολύ Βαριέμαι.

Να γράψω κάτι από τα παλιά:

«Παλεύοντας για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ρωσίας, η διεθνής εργατική τάξη παλεύει για την δική της λευτεριά, για την δική της επανάσταση, για το δικό της μέλλον».

Η διάσημη φράση του Γκράμσι.

Εγώ δεν την ήξερα την φράση, εχτές την διάβασα και με έπιασαν τα γέλια. Τι μαλακιες λένε.

Ταύτισε την Σοβιετική Ρωσία του Στάλιν, με την ελευθερία.

Το καλύτερο πολίτευμα είναι η Δημοκρατία. Δεν υπάρχει καλύτερο. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  

Αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι ότι ανακόπηκε η άνοδος της Χρυσής Αυγής.

Μόνο στις εκλογές θα δούμε, αν η Χρυσή Αυγή θα καταφέρει να μείνει ζωντανή, ως πολιτικό κόμμα.

4444

ELLADA PAYLOS FYSSAS DOLOFONIA PORTOSALTE 01 230913

4444

Οι Δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Όλοι θέλουν να μάθουν πόσο θα χάσει η Χρυσή Αυγή, από την δολοφονία του Παύλου Φυσσα.

Αυτό που βλέπω όμως εγώ, είναι ότι η Χρυσή Αυγή, διατηρεί σταθερά ένα ποσοστό πάνω από 3%.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι αν γίνουν εκλογές, η Χρυσή Αυγή, θα μπει ξανά στην βουλή.

Αυτό μεταφράζεται, ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και οι υπόλοιποι, είναι τόσο σκατα, που ένα κομμάτι του Ελληνικού Λαού, προτιμά να ψηφήσει την Χρυσή Αυγή.

Οι αναλύσεις που κάνουν διάφοροι, είναι της πλάκας.

Για παράδειγμα: έχει λύσει ο απατεώνας Σαμαράς το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης;

Η απάντηση είναι όχι.

Ο άλλος έχει πρακτικά προβλήματα.

ΑΝ η Χρυσή Αυγή προκαλέσει πρόωρες εκλογές, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν Εθνικές εκλογές, είναι ιστορική αναγκαιότητα.

Η Ιστορική αναγκαιότητα, έχει διαφορετικά κριτήρια ερμηνείας του Κόσμου.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι παράνομη. Δεν έχει πολιτική νομιμότητα.

Εκλέχτηκε λέγοντας ψέματα.

Στην πραγματική Δημοκρατία υπάρχει ο Όρος ανάκληση. Αν ο πολιτικός είναι απατεώνας τον ανακαλείς. Απόλυτα λογικό. Θέλω να απολύσω τον Σαμαρά. Αποδείχτηκε απατεώνας.

Όσο θα περνά ο χρόνος και θα συνεχίσουμε να ζούμε πάλι μέσα στα σκατα που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η δολοφονία του Παύλου Φυσσα, θα περνά από διάφορα στάδια αξιολόγησης.

Η βία που δημιουργεί το μνημόνιο, είναι πολύ μεγαλύτερη από την βία που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή.

Το μνημόνιο έφερε στην Ελλάδα την καθημερινή βία. Το 2014, θα πρέπει να έχεις 25 ευρώ για να πας να κάνεις εξέταση. Πόσοι έχουν 25 ευρώ;

Στην Αργεντινή η κρίση έφαγε 5 κυβερνήσεις. Απλά πράγματα. Ο Σαμαράς δεν θέλει να εγκαταλείψει την εξουσία, τον καταλαβαίνω, είναι πολύ γλυκιά και έχει πολλά λεφτά.

Κλείνουν Πανεπιστήμια και πάνε σε εγκαίνια ιδιωτικών ΙΕΚ της πλάκας. Είδα τον υπουργό παιδείας σε εγκαίνια ιδιωτικού ΙΕΚ όπου μεγαλοδημοσιογραφος διδάσκει. Σκοτώνουν την παιδεία.  Είναι φανερό τι κάνει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Θέλω δικαιοσύνη και την θέλω για όλους. Η επιλεκτική δικαιοσύνη, να ξέρετε ότι βλάπτει.

4444

Η Ρωσική οικονομία βρίσκεται στα όρια της, εκτιμά σε έκθεση της η Παγκόσμια Τράπεζα. Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, η οικονομία της χώρας σύντομα θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

Είναι το τρίτο χτύπημα για την Ρωσική οικονομία, αφού πριν λίγες ημέρες η κεντρική τράπεζα της χώρας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξαν τα βέλη τους.

Οι δυο οργανισμοί διαπιστώνουν ατολμία, μείωση εξαγωγών και υψηλά ελλείμματα. «Δυστυχώς, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ρωσική οικονομία δεν μπορεί να συμβούν μέσα σε μια νύχτα. Απαιτείται αλλαγή συμπεριφοράς και αντιλήψεων και κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο» δήλωσε η Ξένια Γιουντάγιεβα, υποδιευθύντρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Το 2012 η Ρωσική οικονομία πέτυχε ανάπτυξη 3.5%, όμως η παγκόσμια τράπεζα εκτιμά πως για το 2013 δεν θα ξεπεράσει το 1,8, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν για 2,3%.

Για το 2014 η ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 3.1% «Το πραγματικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι: Πώς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ρωσική αγορά, χωρίς όμως να ρισκάρουν τα χρήματα τους.

Διότι μια πολιτική απόφαση μπορεί να αλλάξει ριζικά του κανόνες του παιχνιδιού, ακόμη και ένα αφαιρέσει περιουσιακά στοιχεία από έναν επιχειρηματία» δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, Τζο Ραντλ. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: ΑΝ η Ρωσική Οικονομία έχει πτώση στην Ανάπτυξη, τότε ο Πουτιν, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Η Ρωσία χρειάζεται αλλαγές. Χρειάζεται περισσότερη αποτελεσματικότητα. Περισσότερες υποδομές.  Μεγαλύτερη Μεσαία Τάξη.

4444

25/09/2013

4444

THE HONEY

4444

http://finance.yahoo.com/news/the-honey-launderers–uncovering-the-largest-food-fraud-in-u-s–history-171454285.html

Magnus von Buddenbrock and Stefanie Giesselbach arrived in Chicago in 2006 full of hope. He was 30, she was 28, and they had both won their first overseas assignments at ALW Food Group, a family-owned food-trading company based in Hamburg. Von Buddenbrock had joined ALW—the initials stand for its founder, Alfred L. Wolff—four years earlier after earning a degree in marketing and international business, and he was expert in the buying and selling of gum arabic, a key ingredient in candy and soft drinks. Giesselbach had started at ALW as a 19-year-old apprentice. She worked hard, learned quickly, spoke five languages, and within three years had become the company’s first female product manager. Her specialty was honey. When the two colleagues began their new jobs in a small fourth-floor office a few blocks from Millennium Park in downtown Chicago, ALW’s business was growing, and all they saw was opportunity.

On March 24, 2008, von Buddenbrock came to the office around 8:30 a.m., as usual. He was expecting a quiet day: It was a holiday in Germany, and his bosses there had the day off. Giesselbach was on holiday, too; she had returned to Germany to visit her family and boyfriend. Sometime around 10 a.m., von Buddenbrock heard a commotion in the reception area and went to have a look. A half-dozen armed federal agents, all wearing bulletproof vests, had stormed in. “They made a good show, coming in with full force,” he recalls. “It was pretty scary.”

The agents asked if anybody was hiding anywhere, then separated von Buddenbrock and his assistant, the only two employees there. Agents brought von Buddenbrock into a conference room, where they questioned him about ALW’s honey business. After a couple of hours they left, taking with them stacks of paper files, copies of computer hard drives, and samples of honey.

Giesselbach returned from Germany three days later. Her flight was about to land at O’Hare when the crew announced that everyone would have to show their passports at the gate. As Giesselbach walked off the plane, federal agents pulled her aside. She, too, answered their questions about ALW’s honey shipments. After an hour, they let her leave. The agents, from the U.S. Department of Commerce and the Department of Homeland Security, had begun to uncover a plot by ALW to import millions of pounds of cheap honey from China by disguising its origins.

Americans consume more honey than anyone else in the world, nearly 400 million pounds every year.

About half of that is used by food companies in cereals, bread, cookies, and all sorts of other processed food.

Some 60 percent of the honey is imported from Argentina, Brazil, Canada, and other trading partners.

Almost none comes from China. After U.S. beekeepers accused Chinese companies of selling their honey at artificially low prices, the government imposed import duties in 2001 that as much as tripled the price of Chinese honey. Since then, little enters from China legally.

Von Buddenbrock and Giesselbach continued to cooperate with the investigators, according to court documents. In September 2010, though, the junior executives were formally accused of helping ALW perpetuate a sprawling $80 million food fraud, the largest in U.S. history. Andrew Boutros, assistant U.S. attorney in Chicago, had put together the case: Eight other ALW executives, including Alexander Wolff, the chief executive officer, and a Chinese honey broker, were indicted on charges alleging a global conspiracy to illegally import Chinese honey going back to 2002. Most of the accused executives live in Germany and, for now, remain beyond the reach of the U.S. justice system. They are on Interpol’s list of wanted people. U.S. lawyers for ALW declined to comment.

In the spring of 2006, as Giesselbach, who declined requests for an interview, was preparing for her job in Chicago, she started receiving e-mail updates about various shipments of honey moving through ports around the world. According to court documents, one on May 3 was titled “Loesungmoeglichkeiten,” or “Solution possibilities.” During a rare inspection, U.S. customs agents had become suspicious about six shipping containers of honey headed for ALW’s customers. The honey came from China but had been labeled Korean White Honey.

The broker, a small-time businessman from Taiwan named Michael Fan, had already received advice from ALW about how to get Chinese honey into the U.S. ALW executives had told him to ship his honey in black drums since the Chinese usually used green ones. And they had reminded him that the “taste should be better than regular mainland material.” Chinese honey was often harvested early and dried by machine rather than bees. This allowed the bees to produce more honey, but the honey often had an odor and taste similar to sauerkraut. Fan was told to mix sugar and syrup into the honey in Taiwan to dull the pungent flavor.

After Fan’s honey shipment was confiscated, an ALW executive wrote to Giesselbach and her colleagues: “I request that all recipients not to write e-mail about this topic. Please OVER THE TELEPHONE and in German! Thank you!”

Nonetheless, Giesselbach and executives in Hamburg, Hong Kong, and Beijing continued to use e-mail for sensitive discussions about the mislabeled honey. When Yan Yong Xiang, an established honey broker from China they called the “famous Mr. Non Stop Smoker,” was due to visit Chicago, Giesselbach received an e-mail. “Topic: we do not say he is shipping the fake stuff. But we can tell him that he should be careful on this topic + antibiotics.” E-mails mention falsifying reports from a German lab, creating fake documents for U.S. customs agents, finding new ways to pass Chinese honey through other countries, and setting up a Chinese company that would be eligible to apply for lower tariffs. Giesselbach comes across as accommodating, unquestioning, and adept.

ALW relied on a network of brokers from China and Taiwan, who shipped honey from China to India, Malaysia, Indonesia, Russia, South Korea, Mongolia, Thailand, Taiwan, and the Philippines. The 50-gallon drums would be relabeled in these countries and sent on to the U.S. Often the honey was filtered to remove the pollen, which could help identify its origin. Some of the honey was adulterated with rice sugar, molasses, or fructose syrup.

In a few cases the honey was contaminated with the residue of antibiotics banned in the U.S. In late 2006 an ALW customer rejected part of Order 995, three container loads of “Polish Light Amber,” valued at $85,000. Testing revealed one container was contaminated with chloramphenicol, an antibiotic the U.S. bans from food. Chinese beekeepers use chloramphenicol to prevent Foulbrood disease, which is widespread and destructive. A deal was made to sell the contaminated honey at a big discount to another customer in Texas, a processor that sold honey to food companies. According to court documents, ALW executives called Honey Holding the “garbage can” for the company’s willingness to buy what others would not. Giesselbach followed up with Honey Holding, noting “quality as discussed.” The contaminated container was delivered on Dec. 14, 2006.

Von Buddenbrock’s introduction to the honey-laundering scheme came months after he’d settled into Chicago. In the spring of 2007 he was getting ready to take over the U.S. operation from a university friend, Thomas Marten. They talked about the business every other week for a couple of hours over dinner. One night at an Italian restaurant near their office, Marten told von Buddenbrock about ALW’s mislabeling Chinese honey to avoid the high tariffs. “The conversation started normally,” says von Buddenbrock. “Then he started talking about honey. I always took notes in all our meetings, and I tried to take notes then. He told me I shouldn’t. I was surprised and a bit shocked about what I was hearing. We were talking about something criminal, and some people imagine meeting undercover, in a shady garage.” They were out in the open, eating pasta. Marten could not be reached for comment.

Von Buddenbrock took over from Marten in August 2007. The raid on the ALW office on North Wabash Avenue occurred seven months later, after U.S. honey producers had warned Commerce and Homeland Security that companies might be smuggling in cheap Chinese honey. Low prices made them suspicious. So did the large amount of honey suddenly coming from Indonesia, Malaysia, and India—more, in total, than those countries historically produced.

Although the illicit honey never posed a public health threat, the ease with which the German company maneuvered suggests how vulnerable the food supply chain is to potential danger. “People don’t know what they’re eating,” says Karen Everstine, a research associate at the National Center for Food Protection and Defense. The honey business is only one example of an uncontrolled market. “We don’t know how it works, and we have to know how it works if we want to be able to identify hazards.”

After they were questioned in March 2008, von Buddenbrock and Giesselbach continued to work for ALW. “We didn’t know what direction this was going to go,” says von Buddenbrock. “I was considering leaving, but I thought this might actually be a good opportunity for me.” If ALW got out of the honey business, he could focus on selling the products he knew more about. The ALW executives in Hamburg, he notes, kept in touch by e-mail but for obvious reasons no longer traveled to the U.S. Giesselbach, meanwhile, arranged to return to ALW’s Hamburg office; it’s not clear if she was being sent home by the company. Her flight to Germany was on Friday, May 23.

Von Buddenbrock drove her to O’Hare, hugged her goodbye beside the curb, and got back in his car. It was late afternoon, the beginning of Memorial Day weekend, and he called his assistant to see if he needed to return to the office. While he was on the phone, an unmarked Chevy Impala drove up behind him. Officials shouted for him to pull over, arrested him, and drove him to a downtown Chicago courthouse where Immigration and Customs Enforcement (ICE) agents, federal prosecutors, and his lawyer were waiting. About 20 minutes later, Giesselbach was brought in. She had been arrested before she checked in for her flight. “We were not allowed to talk, but I could see on her face that she was shocked,” says von Buddenbrock. “We were both in complete disbelief.”

Von Buddenbrock had also booked a flight to Germany for the following week; he planned to attend a friend’s wedding and return to Chicago. “I think that made the agents nervous,” he says. “At that point they didn’t know the complexity of the scheme. They probably thought No. 1 and No. 2 are leaving the country.”

He and Giesselbach were charged with conspiring to import honey from China that was mislabeled and adulterated. They were taken next door to the Metropolitan Correctional Center, where they turned over their belongings, put on orange jumpsuits, and waited. “I was tense and nervous,” says von Buddenbrock. “But I managed to get along. I speak Spanish. I like soccer.” He played Monopoly with someone’s contraband dice. He got to know Joey Lombardo, the mafia boss. “He gave me a recommendation for an Italian restaurant.”

Back in Hamburg, Wolff told local newspaper Abendblatt: “The accusations against us are unfounded, and we will fight them with every legal means.”

On Monday, June 2, agents seized thousands more files from ALW’s office. Later that month, Giesselbach and von Buddenbrock were released after posting bond and continued to cooperate. “At first we didn’t have any clue how big it was,” says Gary Hartwig, the ICE special agent in Chicago in charge of the investigation.

“They were extremely sophisticated and intelligent in some ways, but so sloppy in other ways. What do they think—no one can translate German?”
ALW soon closed its U.S. operations and cut off contact with Giesselbach and von Buddenbrock. “ALW had such a nice scheme that functioned so well for a while,” says T. Markus Funk, an internal investigations and white-collar defense partner at Perkins Coie who was a federal prosecutor in Chicago when the ALW investigation began. “They were extremely sophisticated and intelligent in some ways, but so sloppy in other ways. What do they think—no one can translate German?”

In Germany, Giesselbach’s parents pleaded with ALW to help their daughter, but “the company cowardly abandoned their young employee without any help when she was in dire straits,” her father, Frank, says in an e-mail. One ICE agent called Giesselbach a marionette; the puppet master was Wolff. “I feel that Stefanie and Magnus got the rough end of the pineapple,” says Funk.

Giesselbach and von Buddenbrock each pleaded guilty to one count of fraud in the spring of 2012. According to Giesselbach’s plea agreement, between November 2006, when she arrived in Chicago, and May 2008, when she was arrested, as much as 90 percent of all honey imported into the U.S. by ALW was “falsely declared as to its country of origin.”

In February 2010, Wolff & Olsen, the century-old conglomerate that owned ALW, sold it to a Hamburg company called Norevo. According to an affidavit by one of the ICE agents, the sale was a sham; a former ALW executive assured customers in the U.S. by e-mail that after the sale was complete it would be “business as usual.” The transaction price was not disclosed. Norevo replied to a request for comment with a statement that had been posted on its website in March 2010. It concludes: “Within the frame of this acquisition, as legally required, the whole staff [of ALW] was taken over by Norevo, allowing for the business continuity of the company.”

Giesselbach went to jail. For one year and one day, she was Prisoner 22604-424 at Hazelton, a federal penitentiary in Bruceton Mills, W. Va. In a sentencing memo, Giesselbach’s lawyer wrote of his client: “She was living her youthful dream of international travel and business; under those circumstances she ignored her good judgment and went along with her predecessor’s scheme knowing it was wrong.” Giesselbach was released on Sept. 8 and is being deported. Von Buddenbrock was put under home confinement in Chicago for six months. His last day in an ankle bracelet was Friday, March 8. On the Monday after that, he self-deported. “I was relieved and happy, but I wasn’t sure what’s going to come,” he says. He’s settling back into life in Germany. “At the beginning it was a bad, lone wolf, so to speak,” he says. “Later, digging deeper the government found it was more than just ALW. A lot of people were doing it. It was an open secret.”

A second phase of the investigation began in 2011, when Homeland Security agents approached Honey Holding, ALW’s “garbage can,” and one of the biggest suppliers of honey to U.S. food companies. In “Project Honeygate,” as agents called it, Homeland Security had an agent work undercover for a full year as a director of procurement at Honey Holding.

In February 2013, the Department of Justice accused Honey Holding, as well as a company called Groeb Farms and several honey brokers, of evading $180 million in tariffs.

Five people pleaded guilty to fraud, including one executive at Honey Holding, who was given a six-month sentence. Honey Holding and Groeb Farms entered into deferred prosecution agreements, which require them to follow a strict code of conduct and to continue cooperating with the investigation.

When it announced the deferred prosecution agreement, Groeb Farms, which is based in Onsted, Mich., said it dismissed two executives who created fake documents and lied to the board of directors even as the company’s own audits raised concerns that honey was being illegally imported. “Everything we are doing at Groeb Farms this year has been to ensure the integrity of our supply chain,” Rolf Richter, the company’s new CEO, said via e-mail. Groeb Farms paid a $2 million fine.

In a statement on its website, Honey Holding says it accepted full responsibility and that in its settlement “there will be neither admission of guilt nor finding of guilt.” The company, now called Honey Solutions, is paying its $1 million fine in installments.

4444

http://olympia.gr/2013/09/25/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84/

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν.   Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή» 

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Στεφανου Γ. Μίλλερ,  Ομότιμου Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ,  Ομότιμου Διευθυντή Ανασκαφών Νεμέας

Άρχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νεμέα τον Ιούνιο του 1973.

 • Από τότε αγόρασα γη και δημιούργησα ένα αρχαιολογικό πάρκο,
 • κατασκεύασα και εξόπλισα ένα Μουσείο,
 • άρχισα την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός,
 • έφερα στο φως το αρχαίο στάδιο με τη θολωτή του είσοδο,
 • διαμόρφωσα το χώρο και το στάδιο,
 • καθιέρωσα την Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων (www.nemeangames.org),
 • έκανα πολλές ανασκαφές
 • και δημοσίευσα τα αποτελέσματά τους.

Όλα αυτά έγιναν με χορηγίες που εξασφάλισα από Αμερικανούς ιδιώτες, με τελική κατάληξη τη δωρεά όλης της αγορασμένης γης με τα μνημεία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Θα επιθυμούσα  να ασχοληθώ πλέον μόνο με τα τελευταία δύο αντικείμενα (αποτελέσματα ανασκαφών και δημοσιεύσεις),

 • αλλά πάντα προσέβλεπα στην αξιοποίηση του ερευνητικού μου έργου ως βάσης για μια εκπαιδευτική εμπειρία,
 • που θα έδινε στον  κάθε επισκέπτη της Νεμέας την ευκαιρία να μάθει ακόμα περισσότερα για τις αρχαιοελληνικές ρίζες του.
 • Και αυτή η προσπάθεια έχει πετύχει:
 • το καλοκαίρι του 1973, οι επισκέπτες στο Ναό του Νεμείου Διός ήταν μόνο ένας.
 • Τον περασμένο χρόνο ξεπέρασαν τους 50.000, από όλο τον κόσμο.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, εκδικάζεται η υπόθεση παραμονής ή όχι στις θέσεις τους επτά εκτάκτων φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Νεμέας, που είχαν καταφύγει σε «ασφαλιστικά μέτρα».

 • Εάν αυτοί απολυθούν, μένουν εν ενεργεία μόνο τρεις ημερήσιοι φύλακες, οι οποίοι δεν επαρκούν για να κρατηθεί ο χώρος και το Μουσείο ανοικτά στο κοινό.
 • Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα τα βρίσκουν, πλέον, όλα κλειστά.

 

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν.   Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή.
 

Στέφανος Γ. Μίλλερ

Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ

Ομότιμος Διευθυντής Ανασκαφών Νεμέας

Σχόλιο: Πρέπει να απαλλαγούμε από την Τρόικα και τους αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσουμε το δρόμο της Ισλανδίας.

Δεν πηγαίνει άλλο.

4444

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ένα μεγάλο λάθος, να ταυτίζουν την ΕΛ.ΑΣ με την Χρυσή Αυγή. Μεγάλο λάθος και αυτό δείχνει ηλιθιότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχω γράψει έχει προβλήματα.

Εσωτερικής φύσεως. Εγώ δεν είμαι τυχαίος και είμαι πολύ σοβαρός. Η εξουσία είναι σοβαρή υπόθεση.

Είδατε τι έγινε με την Χρυσή Αυγή, ένα πολύ σοβαρό λάθος από τα στελέχη της και καταρρέει.

Όποιος θέλει να κυβερνήσει, αναγκάστηκα πρέπει να γίνει σοβαρός.

4444

http://stokokkino.gr/article/2437/O-k-Paxtas-fantasionetai-apofaseis-dimotikon-sumboulion-kai-tis-dimosieuei-sti-Diaugeia

Ελλάδα Ο ανεπιθύμητος στην Ιερισσό, δήμαρχος Αριστοτέλη, πραγματοποιεί συνεδριάσεις παράτυπα σε άλλο χώρο και δημοσιοποιεί αποφάσεις που δεν ελήφθησαν ποτέ. 

Τι κοινό μπορεί να έχει μια φωτογραφική τροπολογία για την ανέγερση μιας ξενοδοχιακής μονάδας το 2004 με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου το 2013.

Εκτός ότι και οι δυο περιπτώσεις εξελίσσονται στη Χαλκιδική, αφορούν το ίδιο πρόσωπο και χαρακτηρίζονται από μια παρόμοια πρακτική. Τον κ. Πάχτα και – όπως προκύπτει- την παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών και νυν δήμαρχος Αριστοτελείου Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας, μετά την διαβόητη υπόθεση της τροπολογίας για το “Πόρτο Καρράς” που τον οδήγησε στην αποπομπή του, αυτή τη φορά εμπλέκεται στην παραποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Ιουλίου.

Λόγω της στάσης που έχει κρατήσει ο κ. Πάχτας υπέρ των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και τασσόμενος απέναντι στη θέληση των κατοίκων της περιοχής, επέλεξε να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου, Αρναία και όχι στην Ιερισσό όπου είναι ανεπιθύμητος.

Ωστόσο αυτό γίνεται παράτυπα καθώς οι παρατάξεις που τάσσονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.

Ο κ. Πάχτας βαφτίζει τους συμβούλους της παράταξής του δημοτικό συμβούλιο και τις συνάξεις τους συνεδριάσεις. Είτε αυτές έγιναν στη πραγματικότητα είτε όχι.

Μια από αυτές είναι η συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου στην οποία ο κ. Πάχτας υποστηρίζει πως ελήφθη η απόφαση για την αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου από την Ιερισσό στην Αρναία. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε αυτή τη περίπτωση.

“Η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ. Είναι πλαστογραφημένη όπως και οι αποφάσεις της που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο” λέει ο Κώστας Ευθυμίου από την τοπική παράταξη της Κίνησης Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη. Υποστηρίζει πως οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων προστέθηκαν αργότερα στα χειρόγραφα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δημοσίευσε στο site της Διαύγειας, αποφάσεις για θέματα που ποτέ δεν συζητήθηκαν και ποτέ δεν έλαβαν έγκριση.

Η παράταξη του κ. Ευθυμίου στις 27 Ιουλίου, έλαβε πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη στις 30 Ιουλίου. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν 19 θέματα μεταξύ των οποίων και η αλλαγή τόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου απο την Ιερισσό στην Αρναία (φωτό 1).  – See more at: http://stokokkino.gr/article/2437/O-k-Paxtas-fantasionetai-apofaseis-dimotikon-sumboulion-kai-tis-dimosieuei-sti-Diaugeia#sthash.HTH1MFMz.dpuf

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη κατοχή του το Κόκκινο (φωτο 2 και 3) και αποτελούν τα χειρόγραφα πρακτικά, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση φαίνεται να συζητήθηκαν δέκα θέματα από τα 19 που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ μόλις οκτώ φέρονται να έχουν λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Ακολουθεί μια ολόκληρη λευκή σελίδα όπου στο τέλος της περιέχονται μόνο οι εννιά υπογραφές δημοτικών συμβούλων- πιθανότατα για να συμπληρωθούν στο μέλλον τα θέματα που δεν συζητήθηκαν και προφανώς δεν εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο. “Αυτά τα πρακτικά συντάχθηκαν στο γραφείο με εντολή του δημάρχου κάποια άλλη στιγμή και όχι στη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου” τονίζει ο Κώστας Ευθυμίου ο οποίος κατέθεσε αίτηση παράδοσης εγγράφων στον εισαγγελέα και με εντολή του έλαβε στο χέρια του τα πρακτικά της συνεδρίασης. – See more at: http://stokokkino.gr/article/2437/O-k-Paxtas-fantasionetai-apofaseis-dimotikon-sumboulion-kai-tis-dimosieuei-sti-Diaugeia#sthash.HTH1MFMz.dpuf

Ο κ. Πάχτας στα τέλη Αυγούστου δημοσιεύει στο site της Διαύγειας έντεκα αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου που φαίνεται να έχουν πάρει την έγκριση του -παράτυπου- δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα και αν λάβει κανείς υπόψιν του τα  χειρόγραφα πρακτικά της συνεδρίασης, υπάρχουν τρεις ακόμη αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύονται στη Διαύγεια ενώ δεν έχουν γραφτεί ποτέ στα πρακτικά. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απόφαση για την αλλαγή τόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (αριθμός εγγράφου στη Διαύγεια: ΑΔΑ: ΒΛΩΝΩΨ2-6Η6).

Το Κόκκινο επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα και του ζήτησε να μιλήσει για τα γεγονότα. Ο κ. Πάχτας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση “προς το παρόν”.  Η παράταξη του κ. Ευθυμίου αναμένεται να καταθέσει μήνυση για παραποίηση δημοσίων εγγράφων κατά του κ. Πάχτα, αδίκημα το οποίο επισύρει ποινικές διώξεις και διοικητικές συνέπειες.

Ιάσονας Παναγιωτόπουλος – See more at: http://stokokkino.gr/article/2437/O-k-Paxtas-fantasionetai-apofaseis-dimotikon-sumboulion-kai-tis-dimosieuei-sti-Diaugeia#sthash.HTH1MFMz.dpuf

Σχόλιο: Ο Πάχτας κάνει ποινικα αδικήματα και πρέπει να εκπέσει και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

4444

Ο Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να κάνει σύγκληση  αρχηγών. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές. Του ΚΚΕ επίσης. Οι θέσεις της Αριστεράς είναι γνωστές.

Όπως και οι θέσεις των ΑΝ.ΕΛ και του Βαγγελη Βενιζέλου και επίσης των Νταβατζιδων των ΜΜΕ.

Αυτή την στιγμή ο Σαμαράς έχει την πρωτοκαθεδρία στην δίωξη της Χρυσής Αυγής. Έχει το πάνω χέρι στην πρωτοβουλία κινήσεων.

Δεν έχει κανένα λόγο, να το χαλάσει αυτό.

Η δολοφονία του Αθώου Παύλου Φυσσα, ήρθε την σωστή χρονική στιγμή, για τον Σαμαρά.

Ο Σαμαράς θα αποκτήσει πρόβλημα, μόνο αν προσπαθήσει να κάνει συγκάλυψη.

Ο Σαμαράς παίζει το παιχνίδι πολύ καλά, οι άλλοι είναι ηλίθιοι.

4444

GERMANY ELECTION SPD - CDU 01 250913

4444

BLOOMBERG EMPIRE STATE BUILDING STAYIN' ALIVE 01 200913 (4)

4444

Μεταξύ Abba και Bee Gees φυσικά προτιμώ Bee Gees. Stayin’ Alive.

Οι Bee Gees είναι πολύ ανώτεροι. Είναι First Class.

Έχουν καλό ήχο και δυνατές λέξεις.

4444

4444

4444

4444

Ο Γιώργος Τραγκας κάνει πολύ δυνατές εκπομπές, γι’αυτό και έχει ακροαματικότητα.

Έχω σταματήσει να ακούω ή να βλέπω εκπομπές υποτίθεται δημοσιογραφίας, αλλά στην πραγματικότητα Life Style.

Το έχω γράψει η πραγματικότητα που βιώνουμε μετά το 2010 είναι πολύ σκληρή πολύ βίαιη.

ΑΝ η Χρυσή Αυγή, είχε μυαλό, δε θα σκότωνε τον Παύλο Φύσσα.

Η επιλογή στόχου δείχνει πάντα, πόσο έξυπνος είναι ο άλλος και αν έχει σοβαρή αιτιολογία.

Πρέπει να έχει αιτιολογία, τεκμηρίωση που να ξεπερνά το 50% της λογικής σε μια κατάσταση.

Κάποιος θα πει ότι το τελευταίο που γράφω είναι πολύ αφηρημένο, έχει σχέση με μαθηματικά και φυσική, δε το γράφω έτσι. Μπορεί να φαίνεται αφηρημένο, αλλά γίνεται πράξη πολύ εύκολα.

ΑΝ η Χρυσή Αυγή έβαζε ως στόχο κάποιον νταβατζη, που καταπατά το σύνταγμα και το δικαίωμα του Λαού, τώρα θα είχαμε διαφορετικά γεγονότα.

Ο Κασιδιάρης για παράδειγμα θα κυκλοφορούσε σαν ήρωας.

Στην Χαλκιδική δίνουν νερό με αρσενικό στα Παιδάκια. Ο Καμένος είναι νόμιμος.  

Ποιος δίνει αρσενικό στα παιδάκια και έχει το θράσος να κυκλοφορεί ελεύθερος;

Η πολιτική είναι εύκολη υπόθεση.

Οι ανεξάρτητοι Έλληνες πρέπει να γίνουν ποιο ριζοσπάστες.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω μια προσοχή στους ποιους συναντώ και που. Εδώ και πολύ καιρό δεν συναντώ κανέναν.

Η Πόπη Τσοπανίδου με ακολουθει στο Twitter. Έχει κότσια η Πόπη. Ελπίζω να γίνει ποιο έξυπνη από όσα διαβάζει.

Το 2008 μετά την δικαστική περιπέτεια που είχα, με απέλυσαν. Έτσι λοιπόν έψαχνα για δουλειά. Ένας φίλος αν και δεν είχε ανάγκη υπαλλήλου με προσέλαβε part time.

Στην ΔΕΗ όμως είχα γνωρίσει έναν καλό άνθρωπο και μιλούσαμε. Ο οποίος ήταν συμπαθών της Χρυσής Αυγής και έτσι μετά από αρκετό καιρό με βρήκε στην Νέα Σμύρνη και με ρώτησε για δουλειά.

Ο Τρόπος που με ρώτησε για την δουλειά, δεν ήταν ο σωστός. Την ίδια εβδομάδα διάβαζα στο ωροσκόπιο μου, ότι θα συναντήσω κάποιον από τα παλιά κλπ  Αυτό δεν ήταν ωροσκόπιο, ήταν αναφορά της Αστυνομίας!!!!

ΑΝ αυτός ο άνθρωπος μου πρόσφερε δουλειά και όλα τα σχετικά, αυτό θα έπαιζε καταληκτικό ρόλο. Δε θα είχαμε την δολοφονία του Παύλου Φυσσα και η Χρυσή Αυγή, θα ήταν διαφορετική και φυσικά θα κάλπαζε για την εξουσία.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος.

Επίσης το 2012, ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ήρθε εκεί που ψήφιζα. Με ξάφνιασε

Οι ΑΝ.ΕΛ παρά την πίεση που δέχονται, συνεχίζουν να είναι εδώ.

Πρέπει να οργανωθούν καλύτερα και να αναλάβουν ποιο ριζοσπαστικές δράσεις.

Το πανό που ύψωσε ο Κολατος για παράδειγμα, ήταν πολύ καλή κίνηση.

Είναι πολύ εύκολο οι ΑΝ.ΕΛ να μεγαλώσουν τα ποσοστά τους.

Αν εγώ ήμουν σύμβουλος των ΑΝ.ΕΛ θα τους είχα κάνει πρώτο κόμμα. Θα τον είχα τσακίσει τον Γεωργιάδη και τους άλλους λεχρίτες.

25 ευρώ θα πάει η επίσκεψη. Ο Γεωργιάδης που δεν είναι κομουνιστής, αλλά είναι αλήτης.

Ο Καρατζαφερης προσπαθεί να πάρει καμία ψήφο από την Χρυσή Αυγή και να μπει ξανά στην Βουλή, στην μάσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό εγκλωβίζεται.

Η Δολοφονία του Παύλου Φυσσα τους βολεύει, γιατί αν δεν υπήρχε, Δήμαρχος της Αθήνας, θα γινόταν ο Κασιδιάρης.

Οι αναλύσεις που κάνουν οι Αριστεροί, είναι της πλάκας.

ΑΝ ο Λένιν ζούσε στην Ελλάδα του μνημονίου, αυτή την στιγμή θα ήταν πρωθυπουργός. Αυτό το γράφω, για να καταλάβετε, πόσο ηλίθιοι είναι οι αριστεροί, στην υπόθεση εξουσία.

Ο Λένιν θα έκανε περίπατο. Θα τον ψήφιζε το 60%.

Η πολιτική είναι πολύ εύκολη υπόθεση για μένα, τόσο εύκολη που βαριέμαι. Πολύ βαριέμαι.

4444

http://security.blogs.cnn.com/2013/09/24/23550/

No pilot! No problem: Pentagon uses mothballed jets for UAV training

The Pentagon is spending billions on unmanned aerial vehicles or “drones” so it’s understandable if military pilots feel like an endangered species.

And now there’s a new reason for pilots to worry.

Instead of designing UAVs from the ground up, Boeing is taking old mothballed jets and tweaking them so they can fly without a pilot.

Last week at Tyndall AFB in Florida, a pilotless F-16, for the first time ever, roared into the sky with an empty cockpit, according to Boeing.

The QF-16 the pilotless jet didn’t just take off, turn around and land. It climbed to 40,000 feet over the Gulf of Mexico, broke the sound barrier and performed maneuvers like barrel rolls at more than 7Gs.

“It was a little different to see it without anyone in it, but it was a great flight all the way around,” said U.S. Air Force Lt. Col. Ryan Inman, commander, 82nd Aerial Targets Squadron.

Ryan’s unit will “fly” the QF-16 as a target to train live pilots who are learning how to engage enemy fighters. Those trainees will be able to shoot down the unmanned target jets, knowing there’s no one inside.

“It’s a replication of current, real world situations and aircraft platforms they can shoot as a target. Now we have a 9G capable, highly sustainable aerial target,” Ryan said.

You might think that shooting down an F-16 is a bit expensive for a target.

In 1998 dollars, an F-16 cost nearly $19 million. But this wasn’t a jet pulled out of service just to be shot down. It’s been mothballed in the Arizona desert for 15 years. All the planes that will be converted into pilotless fighter targets will come from the Air Force’s long-term storage.

Still some who have spent their lives flying the F-16 will miss the old “Fighting Falcon.”

“I love the F-16 and brag about it a lot,” said Jason Clements, a test pilot for Boeing. “Now to get something ready to take off on its own so somebody else can shoot it down makes it a little bittersweet.”

24/09/2013

4444

http://www.parapolitika.gr/Contents%2fItem%2fDisplay%2f27315

«Δεν έχουν καλέσει την κοπέλα του για κατάθεση» καταγγέλει η οικογένεια του

Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, που στο πέρασμά της παρασέρνει ό,τι βρει. Τελευταία θύματα οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ξηλώθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη σχέση της αστυνομίας με το φασιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του δολοφονηθέντος, Γιώργο Μαραγκό, που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στάθηκε η αφορμή για να σπάσει το απόστημα και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν το ξήλωμα των στρατηγών.

Ο Γιώργος Μαραγκός όμως εμφανίστηκε περισσότερο για να καταγγείλει παρά για να απονείμει εύσημα. Οι πρώτες βολές ήταν κατά των πολιτικών, οι οποίοι, όπως τόνισε «εκφυλίζουν την υπόθεση. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πολιτικό να ασελγεί πάνω από τον τάφο αυτού του παιδιού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προχειρότητα ή την απροθυμία με την οποία αντιμετωπίζουν την υπόθεση οι αστυνομικοί.

Αποκάλυψε πως μέχρι τώρα δεν έχει καν ενημερωθεί αν έχουν κατασχεθεί τα κινητά εμπλεκομένων στο φόνο και ποιοι είναι αυτοί: «Δεν μας έχει πει κανείς τίποτα για το θέμα. Αν έχουν κατασχεθεί κινητά, πόσα έχουν κατασχεθεί και σε ποιους ανήκουν. Αν δεν έχει γίνει κάποια κατάσχεση, τότε όλοι τους θέλουν κρέμασμα.

Νομικά, όποιος εμπλέκεται σε έγκλημα, του κατάσχουν το κινητό.

Τα κινητά της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά και της ξαδέρφης της, οι οποίες συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωτο, δεν κατασχέθηκαν. Τι έχουν γίνει αυτά τα κινητά;», ξέσπασε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κοπέλα του Παύλου δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει!

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν οι αστυνομικοί είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιους από τους εμπλεκόμενους. «Δε γνωρίζω αν η διαδικασία αυτή μπορούσε να ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή κι αν μπορούσε να έχει πάρει άλλο δρόμο η προανάκριση», είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως η πλευρά της οικογένειας του θύματος έχει εμπιστοσύνη μόνο στην ανακρίτρια και τους δικαστές και ότι δε θέλουν να έχουν περαιτέρω τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σχόλιο: Η καταγγελία του Δικηγόρου είναι πολύ σημαντική και απόλυτα λογική.

Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και αιτιολογία.

Αλλιώς θα σκεφτούμε ότι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, θέλουν να κάνουν μεθόδευση συγκάλυψης, όπως με την λίστα Lagarde.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1876172

Αποτελούν το μέλλον στο κομμάτι της διατροφής. Τα βιολειτουργικά είναι πολλά περισσότερα από ενεργειακά και υγιεινά τρόφιμα, καθώς μπορούν να δράσουν προληπτικά για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις θεραπευτικά.

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών κ. Δημήτρης Κουρέτας δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα στην ανίχνευση συγκεκριμένων ωφελειών στην υγεία από τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι έρευνές του να επαναπροσδιορίζουν την αξιοποίησή τους.

Η πιο ενδιαφέρουσα ερευνητική επιτυχία της ομάδας του στο εργαστήριο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όμως, ήταν το «κέικ αποκατάστασης», ένα κέικ 80 γραμμαρίων, το οποίο μπορεί να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος.

Επιπλέον, η μαζική παραγωγή του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια πολύ σημαντική επισιτιστική βοήθεια για τον Τρίτο Κόσμο στα πλαίσια αυτού που λέγεται ‘πράσινη διπλωματία’ για τη χώρα μας.

Ο κ. Κουρέτας, ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση «TEDxAcademy» 2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 28 Σεπτεμβρίου, εξηγεί στο Capital.gr γιατί τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι το μέλλον της διατροφής.

Συνέντευξη στη Βίκυ Κουρλιμπίνη

– Κ. Καθηγητά, το κέικ τυρογάλακτος που δημιούργησε η ερευνητική σας ομάδα αποτελεί σήμερα παγκόσμια πατέντα, ενώ θεωρείται ότι έφερε επανάσταση στα τρόφιμα. Πρόκειται για «θαυματουργή» τροφή;

Δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω θαυματουργή, σίγουρα όμως είναι πρωτοποριακή, καθώς περιέχει τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος και μπορεί να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό για 24 ώρες.

Η καινοτομία ωστόσο βρίσκεται στον τρόπο που το παρήγαμε: το κύριο συστατικό του προέρχεται από το τυρόγαλα ή ορό γάλακτος, το εξαιρετικά ρυπογόνο απόβλητο που προέρχεται από τα τυροκομεία.

Το 2006 η Νομαρχία Λάρισας ανέθεσε στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την εκπόνηση ειδικής μελέτης για τη διαχείριση του ρυπογόνου απόβλητου, καθώς η ρίψη τυρόγαλου στον Πηνειό εξαφάνιζε μέρα με τη μέρα κάθε ίχνος ζωής.

Έτσι ξεκίνησαν όλα. Στο εργαστήριο ανακαλύψαμε μια διαδικασία επεξεργασίας του τυρογάλακτος που απομονώνει την πρωτεΐνη και αυτό που απομένει είναι απλό νερό, απαλλαγμένο από ρυπαντικό φορτίο.

Το θέμα ήταν μετά πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την  πρωτεΐνη του τυρογάλακτος, η οποία θα πρέπει να αναφέρουμε έχει υψηλή βιολογική αξία.

Βελτιώνει την απόδοση του οργανισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό και- το σημαντικότερο- βοηθά στην αποκατάσταση τραυματιών, καταπονημένων οργανισμών έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, καθώς κι άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει μάλιστα ότι η κατανάλωση 20 γραμ. πρωτεΐνης ορού γάλακτος ημερησίως βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού.

Αναμειγνύοντας την πρωτεΐνη με ένα μείγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων και προσθέτοντας κάποια αρωματικά στοιχεία, παρασκευάσαμε το συγκεκριμένο κέικ αποκατάστασης (feedback κέικ).

Υπάρχουν όμως και άλλες προεκτάσεις. Η μαζική παραγωγή τέτοιων προϊόντων θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για την εξάλειψη φαινομένων υποσιτισμού σε χώρες της Αφρικής.

– Τι ακριβώς είναι τα βιολειτουργικά τρόφιμα;

Τα βιολειτουργικά ή φαρμακευτικά τρόφιμα είναι προϊόντα που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ή μειώνουν την πιθανότητα χρόνιων παθήσεων. Εμφανισιακά είναι όμοια με τα κανονικά τρόφιμα. Μπορείτε να τα καταναλώνετε είτε συμπληρωματικά ή ως κύριο γεύμα. Πέραν της κατεξοχήν διατροφικής τους αξίας, περιέχουν και επιπλέον συστατικά (που συνήθως προέρχονται από φυσικές πηγές), τα οποία δρουν ευεργετικά σε συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού.

– Εκτός από το κέικ αποκατάστασης, το εργαστήριο σας κατασκεύασε αλεύρι με εκχυλίσματα σταφυλιού… Πείτε με λίγα πράγματα για αυτό.

Πρόκειται για αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιών, ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και φαινόλες, το οποίο παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του εργαστηρίου μας, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο προϊόν έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν την υγεία, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Το αλεύρι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ ή άλλων σκευασμάτων. Μάλιστα το 2009 έλαβε την επίσημη άδεια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων να χρησιμοποιεί «Ισχυρισμό Υγείας», χάρη στην ιδιότητα του να προστατεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Για να καταλήξει το εργαστήριο στην παρασκευή των δύο αυτών τροφίμων, απαιτήθηκαν συνολικά οκτώ χρόνια ερευνών. Το προϊόν αυτό αυτή τη στιγμή εξάγεται στο εξωτερικό.

Η έρευνα ωστόσο δεν σταματά εδώ.

Μελετάμε το μεταβολικό προφίλ του κάθε ανθρώπου, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του τρόπου ζωής του και βλέπουμε ποιες είναι οι ανάγκες του, ποια συστατικά χρειάζεται και ποια βιολειτουργικά τρόφιμα θα μπορούσαν να τον ωφελήσουν. Σε συνεργασία με διαιτολογικά κέντρα της Αθήνας και ύστερα από εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος, μπορούμε να σχεδιάσουμε τρόφιμα που θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες. Ήδη το εργαστήριο έχει μελετήσει το προφίλ περίπου 2.500 ατόμων και έχει διαμορφώσει δέκα κατηγορίες μεταβολικού προφίλ.

Στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η πρόληψη ασθενειών, αλλά και η θεραπεία των ήδη υπάρχοντων μέσα από την εξατομικευμένη διατροφή, σχεδιασμένη αποκλειστικά, σύμφωνα με το μεταβολικό προφίλ του καθενός.

Τα χρήματα, τα οποία λαμβάνει το εργαστήριο χρησιμοποιούνται για υποτροφίες των φοιτητών, αναλώσιμα και οδοιπορικά. Σήμερα μάλιστα έχουμε δημιουργήσει μια άλλη σειρά βιολειτουργικών τροφίμων όπως ψωμί του τόστ που μειώνει τη χοληστερίνη, ειδικά κριτσίνια που δεν αυξάνουν το σάκχαρο και πολλά άλλα που μπορείτε να τα βρείτε από τις εταιρείες Eatwalk και Βιοαγρός. Με όλα αυτά τα προϊόντα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα line τοπικών βιολειτουργικών τροφίμων με ισχυρισμούς υγείας, τα οποία επιθυμούμε να καθιερώσουμε.

– Σε ποιους απευθύνονται τα τρόφιμα αυτά;

Τα εκχυλίσματα της πρωτεΐνης που προέρχεται από τον ορό γάλακτος αποτελούν δημοφιλή συμπληρώματα στο χώρο της αθλητικής διατροφής. Τα εκχυλίσματα αυτά αποτελούν πρωτεϊνικά συμπληρώματα υψηλής βιολογικής αξίας και ενισχύουν όχι μόνο τη σωματική απόδοση, αλλά και τον αντιοξειδωτικό μηχανισμό, ενώ βρέθηκε ότι μπορεί να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον χώρο του αθλητισμού, βελτιώνοντας την αθλητική απόδοση.

Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί ένας αριθμός κλινικών μελετών με επιτυχή αποτελέσματα όσον αφορά τη συμπληρωματική χορήγηση πρωτεΐνης γάλακτος στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου, της HIV, της ηπατίτιδας, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της νεφροπάθειας ατόμων με διαβήτη τύπου 2, της οστεοπόρωσης, της υπερχοληστερολαιμίας και του έλκους στο στομάχι.

– Να υποθέσουμε πως δεν θα είχατε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς τη συνδρομή της ερευνητικής σας ομάδας, των φοιτητών σας δηλαδή. Τα ελληνικά πανεπιστήμια πιστεύετε ότι δίνουν το έναυσμα για την ανάπτυξη ιδεών;

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Οι απόφοιτοι του ΜΙΤ στις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει 4.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο με συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 256 δισ. δολάρια.

Η αμερικάνική Association of University Technology Managers αναφέρει ότι κατά το οικονομικό έτος 2010 η δραστηριότητα μεταφοράς τεχνολογίας των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ οδήγησε στην εμφάνιση 658 νέων προϊόντων, στην ίδρυση 596 νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσης, εκ των οποίων οι 435 είχαν έδρα κοντά στο Πανεπιστήμιο από όπου προήρθε η γνώση, σε κύκλο εργασιών ύψους 2,3 δισ. δολάρια από συμβάσεις εκχώρησης, στην υποβολή 12.109 αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στην απόκτηση 3.417 πατεντών.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι αδύνατο. Ειδικά σήμερα μέσα σε αυτή τη κρίση νομίζω ότι αν προωθήσουμε σωστά καινοτόμες ιδέες που παράγονται στα Ελληνικά πανεπιστήμια μπορούμε να βοηθήσουμε αυτό που λέγεται ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

* Ο καθηγητής βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας από το 2010, υπηρετεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος στην επιτροπή περιβάλλοντος και ανάπτυξης, ενώ από τον Απρίλιο 2013 είναι αναπληρωτής πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο TEDxAcademy 2013 (το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 13:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) θα μας εισάγει στο θαυμαστό κόσμο των τροφίμων, αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής γης…

Σχόλιο: Ο λόγος που κλείνουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, είναι ότι ανίκανοι άνθρωποι και κομματόσκυλα τα διοικούν.

ΑΝ ο Δημήτρης Κουρέτας ήταν στην Αμερική, σήμερα θα ήταν δισεκατομμυριούχος. Τόσο απλά.

Δυστυχώς είναι στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Γεωργιάδη , του Βενιζέλου και των άλλων τσογλανιών.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, το έχω γράψει πολλές φορές και το έχω πει αρκετές. Το πρόβλημα είναι, οι μπάσταρδοι που την κυβερνούν, πολιτικά, οικονομικά και ιδεολογικά.

Αυτή η ατιμωρησία.

500.000 ευρώ έδωσε εγγύηση και βγήκε ελεύθερος, ένας που εμπλέκετε στις μίζες του Άκη. Που τα βρήκε;

Ο Τσοχατζόπουλος, αυτός ο Πασοκος, δηλώνει αθώος, έφαγε μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝ ήμουν πρωθυπουργός, ένα από τα πράγματα που θα έφτιαχνα αμέσως, θα ήταν η δικαιοσύνη. Θα καταργούσα κάθε νόμο που την απαγορεύει να δικάζει,  μπάσταρδους πολιτικούς. Αυτό λέγεται Ισονομία. Στις πραγματικές δημοκρατίες, υπάρχει ισονομία.

4444

Υπάρχει σχέδιο για όσα γίνονται στην Ελλάδα; Φυσικά. Υπάρχει ιδεολογία.

Ο Χατζηδάκης είναι σκληρός νεοφιλελεύθερος.

Όταν ψηφίζεται ΝΔ, ψηφίζεται σκληρούς και αδίστακτους νεοφιλελευθέρους. Που προστατεύουν τα Καρτέλ και κάθε νταβατζη.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές.

Κλείνουν Πανεπιστήμια, δεν είναι τυχαίο αυτό.

Πρεπει να ριξουμε την Παρανομη  Κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να παμε σε εκλογες.

Η Ελλαδα χρειαζεται εκλογες.

4444

Κατά 30% ακριβότερο είναι το φυσικό αέριο στην Ελλάδα σε σύγκριση με την αγορά της Κροατίας μια ομοειδή, ισομεγέθη και γεωγραφικά κοντινή αγορά.

Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου «Balkans Οil and Gas Summit» στο οποίο συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομίας της Κροατίας, Alen Leveric.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κόστος του φυσικού αερίου για τους βιομηχανικούς καταναλωτές στην Κροατία, ο κ. Leveric. ανέφερε ότι είναι 33 eurocents/ κυβικό.

Πηγές  της βιομηχανίας ανέφεραν στο Capital ότι το μεσοσταθμικό κόστος προμήθειας φυσικού αερίου φέτος στην Ελλάδα είναι 45 eurocents/ κυβικό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Κροάτης υφυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζει η κροατική αγορά, η οποία προσβλέπει πολλά στην υλοποίηση του «East Adriatic Pipeline», ο οποίος ως γνωστόν προβλέπεται να συνδεθεί με τον Trans Adriatic Pipeline (TAP).

«Θέλουμε ο EAP να έχει κατασκευαστεί μόλις ολοκληρωθεί και η κατασκευή του TAP», ανέφερε ο κ. Leveric,  ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι μέσω του αγωγού να υπάρξει «άνοιγμα» προς τις αγορές της Ουγγαρίας και της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Ουκρανία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους φυσικού αερίου χωρητικότητας 0,5 bcm, με δυνατότητα να φτάσει στα 3 bcm.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την ελληνική κυβέρνηση για το «άνοιγμα» της αγοράς υδρογονανθράκων.

Όπως είπε το αμέσως επόμενο διάστημα θα περάσουν από την Βουλή οι συμβάσεις για το «open door», ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα ολοκληρωθούνε οι έρευνες της νορβηγικής Petroleum Geo-Services (PGS) και το 2014 τα δεδομένα θα ερμηνευτούν και θα  ξεκινήσει η χάραξη των οικοπέδων και οι διαδικασίες για τον γύρο παραχωρήσεων.

Τέλος ο κ. Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί για έρευνες στον Θερμαϊκό και τον Ορφανό (Καβάλα), περιοχές για τις οποίες θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι η χώρα των Καρτέλ και της χειραγώγησης. Αυτό βέβαια γίνεται, επειδή το θέλουν η βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα δυο κόμματα δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, διότι ψήφησαν τους ανάλογους νόμους.

Υπάρχουν ακόμα νεοέλληνες που ψηφίζουν τα βρωμερά κόμματα της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να δουν τις τιμές να πέφτουν.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1876392

Μηνύσεις κατά των JPMorgan Chase & Co., Barclays Plc, Credit Suisse Group AG και δέκα άλλων τραπεζών υπέβαλε αμερικανική εποπτική αρχή υποστηρίζοντας ότι χειραγώγησαν παράνομα το Διατραπεζικό Επιτόκιο του Λονδίνου (Libor), όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αμερικανική National Credit Union Administration (NCUA) κατέθεσε μηνύσεις κατά των τραπεζών χθες σε αμερικανικό δικαστήριο στο Κάνσας. Το Bloomberg δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την υποβολή της μήνυσης μέσω των δικαστικών αρχείων.

Οι τράπεζες φέρεται να χειραγώγησαν το επιτόκιο “με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος από επενδύσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν πέντε εταιρικές πιστωτικές ενώσεις που απέτυχαν: οι U.S. Central, WesCorp, Members United, Southwest και Constitution”, αναφέρει η NCUA σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι τράπεζες κατηγορούνται ότι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες στην έρευνα που πραγματοποιεί κάθε ημέρα η Ένωση Βρετανικών Τραπεζών για το επιτόκιο.

Η παραπληροφόρηση τους επέτρεψε να “ωφελήσουν τις επενδύσεις τους που συνδέονταν με το Libor, να μειώσουν το κόστος δανεισμού, να παραπλανήσουν την αγορά ως προς την πραγματική κατάσταση της πιστοληπτικής τους ικανότητας και να στερήσουν από τους επενδυτές τις πληρωμές των επιτοκίων τις οποίες δικαιούνταν”, αναφέρει η NCUA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες εξαιτίας της χειραγώγησης του Libor και του  Euribor.

4444

The question of how human societies evolve from small groups to the huge, anonymous and complex societies of today has been answered mathematically, accurately matching the historical record on the emergence of complex states in the ancient world.

Intense warfare is the evolutionary driver of large complex societies, according to new research from a trans-disciplinary team at the University of Connecticut, the University of Exeter in England, and the National Institute for Mathematical and Biological Synthesis (NIMBioS). The study appears this week as an open-access article in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences.

The study’s cultural evolutionary model predicts where and when the largest-scale complex societies arose in human history.

Simulated within a realistic landscape of the Afro-Eurasian landmass during 1,500 BCE to 1,500 CE, the mathematical model was tested against the historical record. During the time period, horse-related military innovations, such as chariots and cavalry, dominated warfare within Afro-Eurasia. Geography also mattered, as nomads living in the Eurasian Steppe influenced nearby agrarian societies, thereby spreading intense forms of offensive warfare out from the steppe belt.

The study focuses on the interaction of ecology and geography as well as the spread of military innovations and predicts that selection for ultra-social institutions that allow for cooperation in huge groups of genetically unrelated individuals and large-scale complex states, is greater where warfare is more intense.

While existing theories on why there is so much variation in the ability of different human populations to construct viable states are usually formulated verbally, by contrast, the authors’ work leads to sharply defined quantitative predictions, which can be tested empirically.

Read more at: http://phys.org/news/2013-09-math-history-simulation-accurately-captures.html#jCp

The model-predicted spread of large-scale societies was very similar to the observed one; the model was able to explain two-thirds of the variation in determining the rise of large-scale societies.

“What’s so exciting about this area of research is that instead of just telling stories or describing what occurred, we can now explain general historical patterns with quantitative accuracy. Explaining historical events helps us better understand the present, and ultimately may help us predict the future,” said the study’s co-author Sergey Gavrilets, NIMBioS director for scientific activities.

Explore further: Scientific societies face ‘modern challenges’

More information: Turchin P, Currie T, Turner E, Gavrilets S. 2013. War, space, and the evolution of Old World complex societies. PNAS. www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.1308825110

Read more at: http://phys.org/news/2013-09-math-history-simulation-accurately-captures.html#jCp

4444

4444

ELLADA PAYLOS FYSSA DOLOFONIA NIKAIA 01 240913

Όπως έχω γράψει, οι επόμενες εκλογές θα είναι μες την Τρέλα.
Πόσοι θα ψηφήσουν Χρυσή Αυγή, γιατί κάνουν εμετό όταν ακούν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ;

4444

23/09/2013

4444

BLOOMBERG EMPIRE STATE BUILDING 01 200913 (1)

Θέλω οικονομική ανάπτυξη 4% και θα την πάρω, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνω διάφορα.
Χρειάζομαι 4 ανθρώπους κορυφές, για να πάρω αυτό το 4%

4444

4444

BLOOMBERG TRISH LIPS 01 190913

Πόσο δύσκολο είναι να προβλέψεις το μέλλον.

Το 1900, η πρωτεύουσα του Κόσμου, ήταν το Λονδίνο.

Η Ευρώπη κυβερνούσε το Ανατολικό Ημισφαίριο.

Όλες οι περιοχές  ελέγχονταν  άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον από μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η Ευρώπη είχε ειρήνη και απολάμβανε μια άνευ προηγουμένου ευημερία.

Η Ευρωπαϊκή αλληλεξάρτηση λόγω του εμπορίου και των επενδύσεων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε σοβαροί άνθρωποι ισχυρίζονταν ότι ο πόλεμος ήταν κάτι το αδύνατο.

Αλλά και αν υπήρχε μια πιθανότητα να γίνει, θα διαρκούσε λίγες εβδομάδες, επειδή οι παγκόσμιες οικονομίες, δε θα μπορούσαν να αντέξουν την πίεση.

Το μέλλον για τους ανθρώπους αυτούς, έμοιαζε καθορισμένο.

Τώρα πηγαίνετε 20 χρόνια μπροστά. Πηγαίνετε στο 1920.

Η Εικόνα του 1900, έχει γίνει θρύψαλα.

Το 1920 η Αμερική έχει ανέβει πάνω στην παγκόσμια σκηνή και αρχίζει ο Αμερικανικός αιώνας.

Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, που για τους σοβαρούς ανθρώπους, ήταν αδιανόητος, τελείωσε μετά από παρέμβαση της Αμερικής.

1.000.000 Αμερικανοί στρατιώτες ήρθαν στην Ευρώπη και μετά έφυγαν.

Το 1920 υπήρχε και η Σοβιετική Ένωση.

Υπήρχε επίσης και η Ιαπωνία.

Το 1920, η Αμερική ήταν η Οικονομική υπερδύναμη. Όποιος σχηματίστε σε αυτό, κέρδισε.

Άλλο όμως να στοιχηματίζεις στην τύχη και άλλο, επειδή ξέρεις να προβλέπεις.

Τώρα αφήστε το 1920 και πηγαίνετε στο 1861.

Κανονικά θα έπρεπε να κλείσω το κείμενο με κάτι «τσιτάτο», αλλά θα το κλείσω λέγοντας: συνεχίζεται…

Σημείωση: Όσοι με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν ότι δεν χάνω τα Ιστορικά Ραντεβού.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που είμαι περιζήτητος!!!! αυτή η ματαιοδοξία είναι τρομερό αμάρτημα.

4444

Germany = Oktoberfest

4444

Left Party – Third Strongest Political Force In Germany

4444

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά με γκολ του Vukic στο 58.

Το είδατε το γκολ; Ο Vukic κάνει τέλειο κοντρόλ και τέλειο σουτ. Όλα αυτά σε πρώτη κίνηση.

Όπως το ζήτησα σε προηγούμενη εγγραφή.

Καλό κοντρόλ, καλό σουτ και στις  10 προσπάθειες , τα 6 πάνε στα δίχτυα.

Παοκια εγώ δεν είμαι τυχαίος.

Κάντε αυτό που θέλω και θα δείτε φως. Παίζει μεγάλο ρόλο η προπόνηση.

4444

Angela Merkel At The Zenith Of His Power – Germany Election 2013

4444

22/09/2013

4444

Two Lines

Two Lines

Germany laender 01 030112

Η Μερκελ περιμένει τον Εταίρο της, αν και υποψιάζεται ότι θα είναι ο Σταινμπουργκ.

Στην Γερμανία δεν υπάρχει κατώτατος μισθός.

Αν ήμουν στην Γερμανία Εργαζόμενος, θα ήμουν τσατισμένος.

Δεν αρκεί να λες ότι δουλεύεις, πρέπει τα χρήματα που παίρνεις να φτάνουν για να ζήσεις με μια σχετική άνεση.

ΑΝ δε φτάνουν, δεν είσαι εργαζόμενος, αλλά σκλάβος. Δούλος.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Ζεις στην ψευδαίσθηση ότι ζεις. Όμως δεν ζεις, είσαι σκλάβος.

Για την λέξη ψευδαίσθηση σας έχω γράψει. Το illusion.

Μια άλλη λέξη που μου αρέσει, είναι η λέξη σκάνδαλο.

Έχει μεγάλη πλάκα να ακούς τους νοικοκύρηδες να μιλούν για σκάνδαλα.

4444

Ο Κασιδιάρης έκανε μήνυση στον Μπόμπολα, γιατί μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει, αποκαλεί την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση.

Ο Μπόμπολας με αυτή την μήνυση θα γελά. Αυτή η μήνυση, είναι παράσημο για τον Μπόμπολα.

Αυτή την στιγμή οι Έλληνες θέλουν την ενημέρωση του Μπόμπολα, για να μάθουν τι είναι η Χρυσή Αυγή.

Η δολοφονία του Παύλου Φυσσα, ήταν το όριο που δεν έπρεπε να ξεπεράσουν.

Τα όρια, είναι το ιερό δισκοπότηρο της Επιστήμης, το έχω γράψει πολλές φορές.

Με βάση τις προηγούμενες εκλογές, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.

Αλλά το 2012 φαντάζει πολύ μακρινό.

Το ζήτημα είναι, οι επόμενες εκλογές.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές. Είναι αναγκαίες. Εκλογές πάση θυσία.

Ο Κασιδιάρης αρχίζει και γίνεται γραφικός. Χάνει την λάμψη του.

4444

21/09/2013

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23898.htm

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα του 2013; Πόσο βαθύ είναι το παρακράτος; Ζούμε ένα νέο 1963, με Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα οχυρωμένους ανάμεσα στις τάξεις της Αστυνομίας κάθε φορά που γίνονται διαδηλώσεις;
Πόσες μέρες χρειάζονται για να ανοίξει το απόρρητο των συνομιλιών που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας;
Έντονη φημολογία για αλλαγή ηγεσίας στην Χρυσή Αυγή!

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για περίεργα παζάρια μεταξύ ενός “συστήματος” της Δικαιοσύνης, πολιτικών παραγόντων και στελεχών του κόμματος.
Οι αργόσυρτες διαδικασίες στο άνοιγμα των τηλεφώνων σχολιάσθηκαν εύστοχα από τον Πρετεντέρη στο δελτίο του Mega. Παρατηρούνται συνεχή βραχυκυκλώματα ανάμεσα στην Αστυνομία και την Δικαιοσύνη σχετικά με την άρση του απορρήτου όλων όσων εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες κυριακάτικη εφημερίδα έχει στην διάθεσή της το  video της δολοφονίας με τους εμπλεκόμενους στην κάμερα.
Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο  ΒΗΜΑ στην άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου της Τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια Γιώργου Πατέλη προχωρούν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές.

Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ακριβώς έγινε το «προσκλητήριο» των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Αμφιάλη, που κατέληξε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι «ότι λόγω συγγενικής σχέσης αλλά και της άμεσης συνεργασίας τους στην Τοπική Οργάνωση της “Χρυσής Αυγής” στη Νίκαια, ο Γιώργος Πατέλης ήταν αυτός που ουσιαστικά κάλεσε τον δράστη του εγκλήματος όπως και άλλα πρόσωπα στο μοιραίο ραντεβού έξω από την καφετέρια “Κοράλλι” στην Αμφιάλη». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν, με βάση δεδομένα της δικογραφίας, ότι πέρα από τις επιμέρους συνομιλίες του δράστη Γιώργου Ρουπακιά «ο Πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης ήταν το “κέντρο” των επικοινωνιών και ο συντονιστής για την παρουσία των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ζωτικής σημασίας την άρση απορρήτου του πρόεδρου της Τοπικής Οργάνωσης αρχικά προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του στην αρχή του περιστατικού. Προκειμένου έτσι να προσδιορισθεί ποια πιθανόν ήταν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» μέσα στην καφετέρια την ώρα που άρχιζαν οι διαπληκτισμοί και τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Επιπλέον από την λίστα εξερχόμενων κλήσεων εκτιμάται ότι θα προκύψουν ποιοι, άλλοι, υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής» έσπευσαν επί τόπου. Αυτοί θα κληθούν να δώσουν σχετικές καταθέσεις σε σχέση και με άλλα δεδομένα της δικογραφίας. Έτσι πιστεύουν ότι «θα δώσουν μία συνολική εικόνα της υπόθεσης και να προσδιορισθεί τυχόν δράση εγκληματικής οργάνωσης που θα δώσει νέες διαστάσεις στον φόνο του άτυχου Παύλου Φύσσα».

Σχόλιο: Γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί; Έχει δεχτεί πολιτικές πιέσεις ή μήπως συμπαθεί την Χρυσή Αυγή;

Αυτή η καθυστέρηση, όταν έχεις μια εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία, δεν είναι φυσιολογική.

Πρέπει να γίνει άρση απορρήτου, τουλάχιστον σε 7 τηλέφωνα.

Τουλάχιστον 7 τηλέφωνα. Για να μπορέσουν οι ικανοί αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ να βρουν γρήγορα τους ενόχους.

4444

Από την στιγμή που υπάρχει φωτογραφία, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και βίντεο.
Αυτή η φωτογραφία, ενισχύει τον ισχυρισμό της άτυχης μάνας για το βίντεο.
Ο Παύλος Φυσσας είναι σίγουρο ότι πολέμησε στις Θερμοπύλες με τον Λεωνίδα.
Ένας που τα έβαλε με πόσους; 3, 4; Πόσοι ήταν; 10; 20;
Ο Παύλος Φυσσας είναι σίγουρο ότι πολέμησε στις Θερμοπύλες με τον Λεωνίδα.
Ένας που τα έβαλε με πόσους; 3, 4; Πόσοι ήταν; 10; 20;
Ο Παύλος, έχει σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Μεγάλο θάρρος, μεγάλη καρδιά.

4444

4444

http://olympia.gr/2013/09/21/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! (ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ, ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙ.

«Νομοθετούμε εκτός Συντάγματος!»

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός 

Ηλεκτρονική αλληλογραφία-φωτιά η οποία εμφανίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ποινικά ελεγχόμενο για τον χειρισμό της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να ομολογεί την παράδοση του ελληνικού Συντάγματος στους δανειστές, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr. Πρόκειται για e-mail το οποίο απέστειλε ο πρώην υπουργός στο τότε οικονομικό επιτελείο τον Μάρτιο του 2011, μια μόλις ημέρα μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξηγεί στα επιτελικά στελέχη του ΥΠΟΙΚ τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στο Συμβούλιο κορυφής και απροκάλυπτα εξαγγέλλει τη νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!

Το έγγραφο-ντοκουμέντο αποτελεί αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχεία για τον τρόπο άσκηση της εξουσίας και τη χάραξη της οικονομική πολιτικής, τσαλαπατώντας Σύνταγμα, Νόμους και εργασιακά δικαιώματα. Με κυνικό τρόπο ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας δείχνει το «δρόμο» στους συνεργάτες του. Ένας δρόμος ο οποίος «γκρεμίζει» το θεμελιώδη Νόμο του ελληνικού Κράτους, το ελληνικό Σύνταγμα.

Το email

To μεσημέρι της 12 Μαρτίου 2011 από το προσωπικό email του κ. Παπακωνσταντίνου αποστέλλεται ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Αποδέκτες του μηνύματος είναι τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Τάσος Μπάνος, κλπ. Στο email ο κ. Παπακωνσταντίνου εξηγεί στους συνεργάτες του τα αποτελέσματα της συνεδρίασης –την 11η Μαρτίου– του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. που εξέτασε το θέμα της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Ο πρώην υπουργός διαχωρίζει «τι πήραμε» και «τι δώσαμε».

Αφού πρώτα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει «πολύ καλό το αποτέλεσμα» στη συνέχεια αναλύει το τι πήραμε όπως: την επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα, δέσμευση για φόρο χρηματοπιστωτικού τομέα, δυνατότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα απευθείας στην πρωτογενή αγορά, κ.α.

Στη συνέχεια του μηνύματος ο πρώην «τσάρος» και βασικός εμπλεκόμενος της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ εξηγεί και το «τι δώσαμε» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και αναφέρει ανερυθρίαστα ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος!

Στην κατηγορία «δώσαμε» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αποτελεί τη συνέχεια παλαιότερης εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΟΙΚ όπου αποκαλύπτονταν οι λόγοι για τους οποίους το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της άμεσης συνέργειας των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των καταθέσεων του εξωτερικού ξέμεινε από καύσιμα! Πρόκειται για email του Φεβρουαρίου του 2011 όπου καταγραφόταν ο τρόπος που δεν συμπεριλήφθηκαν -την τελευταία στιγμή- σε φορολογικό νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούσαν τη διαβίβαση στοιχείων από τις τράπεζες προς την ΓΓΠΣ για τους καταθέτες του εξωτερικού. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που απέστειλε ο τότε διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλης, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας την απογοήτευσή για το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν διατάξεις που θα επέτρεπαν αληθινούς ελέγχους στα ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Παραγραφή αδικημάτων; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ!

Τη στιγμή, λοιπόν, που από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν οι απερίγραπτες πολιτικές που ακολουθήθηκαν προκειμένου αφενός να «προστατευτούν» οι φοροφυγάδες του εξωτερικού και αφετέρου να καταλυθεί το ελληνικό Σύνταγμα, η δικαστική εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που απεστάλη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο πλέον καλείται να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενο για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Η δικογραφία βρίσκεται στον εμπειρότατο δικαστικό λειτουργό, κ. Ιωσηφ Τσαλαγανιδη, ειδικό ανακριτή ο οποίος καλείται να διενεργήσει την ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες  η διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων για τα οποία ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.

Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε δικαστικό επίπεδο επικρατεί σκεπτικισμός κατά πόσο έχουν παραγραφεί η όχι τα αδικήματα που βαραίνουν βάσει της πρότασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, τον πρώην υπουργό. Μετά την νομική σκέψη που θα εκφράσει ο κ. Τσαλαγανιδης σε ότι αφορά την παραγραφή η όχι των αδικημάτων ο φάκελος Παπακωνσταντίνου θα ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου, κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος και θα καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου πάγου. Το αρμόδιο συμβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ποινική τύχη του πρώην υπουργού.

Την ίδια στιγμή με…αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση των καταθετών της διαβήτης λίστας. Το βασικό πρόβλημα των Αρχών είναι ο όγκος των δεδομένων. Ωστόσο η κωλυσιεργία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα. Για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στους συγγενείς του πρώην υπουργού.

Σχόλιο: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν στο Συνταγματικό τόξο. Ακούγεται σκληρό, αλλά νομοθετούν παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Η αλήθεια είναι σκληρή. Η θέση του Παπακωνσταντίνου είναι στην φυλακή.

Η Ελλάδα πρέπει να πάει σε εκλογές. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση εξυγίανσης.

Δεν γίνεται ο Βενιζέλος να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να έχει πολιτική ασυλία.

Μας κυβερνά το 21%. Είναι μια ανωμαλία.

4444

ELLADA PAYLOS FYSSAS DOLOFONIA GUARDIAN 01 200913

4444

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=32018022

Τον τρόπο δράσης, την ιεραρχική δομή, την επιλογή των στόχων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές χρημάτων για την ικανοποίηση των αναγκών στελεχών της Χρυσής Αυγής, αποκάλυψε μιλώντας στην εφημερίδα “Έθνος” ένας πρώην χρυσαυγίτης.

Ενημέρωναν ιεραρχικά για κάθε κίνηση

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έχει συλλέξει η αστυνομία η Τ.Ο. Νίκαιας ήταν δομημένη και οργανωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο και μέσω της ιεραρχίας οι κινήσεις να εγκρίνονται από τον γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, που τα μέλη του κόμματος αποκαλούν “αρχηγό”. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη τα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας ακολουθούσαν συγκεκριμένη διαδικασία.

“Ο,τι κι αν γινόταν, πρώτα ενημέρωνες τον Πατέλη. Ποτέ δεν έπαιρνες απευθείας τον Λαγό. Ο Λαγός ενημερώνει τον Μιχαλολιάκο. Για τη Νίκαια ενημερώνεται ο Λαγός. Ο Λαγός ενημερώνει τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και τους άλλους βουλευτές; Δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τους ενημερώνει. Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός. Μόνο αν πει ΟΚ ο αρχηγός, πηγαίνετε”, είπε χαρακτηριστικά το πρώην στέλεχος της Χ.Α.

Ήξεραν τον Παύλο – Πρέπει να ενημέρωσαν τον Πατέλη

Το ίδιο πρόσωπο αναφέρει πως οι χρυσαυγίτες γνώριζαν ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας αφήνοντας να εννοηθεί πως το χτύπημα ήταν στοχευμένο:

“Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι θέλει. Δεν σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε”.

Στο ερώτημα ποιον θα καλούσαν οι δύο χρυσαυγίτες που λογομάχησαν στην καφετέρια με την παρέα του Π. Φύσσα, ο πρώην χρυσαυγίτης αναφέρει:

“Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχε πει ότι λειτουργεί”.

Πρωτοπαλίκαρο της Τοπικής ο δολοφόνος

Ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, που αμέσως μετά τη σύλληψή του δήλωσε οπαδός της Χρυσής Αυγής, ενώ στη συνέχεια – όπως και η σύζυγός του – είπε πως είναι απλά “συμπαθών”, αποδεικνύεται τόσο από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όσο και από την μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη, ότι ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης με ρόλο και θέση στην ιεραρχία.

“Εκτός από το ότι είναι στον Πυρήνα τον είχε βάλει ο Γιώργος (σσ Πατέλης), χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα, στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. Και ο Γιώργος στο πενταμελές βάζει μόνο δικά του άτομα”, είπε ο πρώην χρυσαυγίτης στο “Έθνος”.

Ο ίδιος δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την δικαιοδοσία του πενταμελούς συμβουλίου αλλά και τη σύνθεσή του είπε:

“Το πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις για τη Νίκαια. Υποτίθεται ότι υπάρχει στο καταστατικό των γραφείων. Κρατούσαν αρχείο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη. Στο πενταμελές είναι ο Πατέλης, η γυναίκα του η Νίτσα, ο Τσακανίκας, ο οποίος ήταν Αιγύπτιος και επειδή δεν μπορούσε να παρουσιάζεται αυτός έβαλαν τη γυναίκα του την Αναστασία, ο Ρουπακιάς και ήταν και ο Βασίλης που δεν ξέρω το επίθετό του”.

Πουλάνε προστασία

Η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλες δραστηριότητες, που ξεκινούσαν από εράνους, τα χρήματα των οποίων κατέληγαν στις τσέπες των μελών, μέχρι προστασία σε καταστήματα αλλά και μικροπωλητές.

Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής τονίζει για τους εράνους και για το πως τα άνεργα στελέχη ζούσαν “αξιοπρεπώς”:

“Έλεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα, μαθαίναμε ότι είχαν μαζευτεί 300 ευρώ, που τα έβαζαν στην τσέπη τους. Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μια ζωή αξιοπρεπέστατη. Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα, που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο, άνετο σπίτι στη Νίκαια. Πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος, από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά”.

Οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών όπως αποκαλύπτεται μέσα από τη συνέντευξή στο “Έθνος” στόχο δεν είχαν τον εκφοβισμό και την εκδίωξη των ταλαιπωρημένων αυτών μεταναστών, αλλά τις εισπράξεις. Οι επιθέσεις έφερναν σε ορισμένες περιπτώσεις τη συνεργασία και φυσικά κέρδη για την… παρέα της Τοπικής Οργάνωσης.

“Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούσει Χρυσή Αυγή. Η τοπική οργάνωση της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα, που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά. Υπάρχουν μαρτυρίες και από άλλους ανθρώπους γι’ αυτά, δεν είναι μόνο η δική μου. Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο, που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους”.

Ωστόσο τα στελέχη της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι φροντίζουν και για την επέκταση της παράνομης δραστηριότητας τους καθώς όπως τονίζει ο πρώην χρυσαυγίτης: ‘Πουλάνε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς που την έχουν τώρα”.

Σχόλιο: Αυτή η μαρτυρία θάβει στην κυριολεξία την Χρυσή Αυγή. Έκαναν εράνους και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το έβαζαν στην τσέπη τους.

Έδινε ο απλός κοσμάκης.

Η Χρυσή Αυγή δεν είχε το μυαλό να φύγει από το πεζοδρόμιο όπως έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να πάει στα δωμάτια εξουσίας, που είναι και το πολύ χρήμα.

Ψιλικατζήδες και μικροί στο μυαλό.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση. Είναι μάλιστα επικίνδυνοι, γιατί είναι μικρόψυχοι.

Ο Κασιδιάρης νομίζει ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι, ο φονιάς είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, του σκληρού πυρήνα και πήρε εντολή να σκοτώσει.

Ο Κασιδιάρης τον άδειασε κατευθείαν τον Ρουπακιά. Ενώ υπάρχουν φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, λέει δεν τον ξέρω.

Κάνε μήνυση και στο Θεό Κασιδιάρη.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα παγανιστικό. Όπως είναι και οι Ναζί.

Κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να κάνουν τον παραλληλισμό με τις χιλιάδες αυτοκτονίες μετά το 2010, εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υπάρχουν δυο ειδών δολοφονίες: Η άμεση, όπως του Παύλου Φυσσα και η έμμεση, όπως οι αυτοκτονίες.

Οι Χρυσαυγητες στην πάλη για την εξουσία, δεν δίστασαν να κάνουν άμεσες δολοφονίες και κάπως έτσι χάσανε τον έλεγχο.

Κανένας αναγνώστη στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, δε θα σου εξηγήσει, το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται για την εξουσία.

Αν αποδειχτεί ότι ο Μιχαλολιάκος έδωσε το ΟΚ να γίνει η δολοφονία του Παύλου Φυσσα, θα πάει φυλακή.

Τι θα κάνουν τώρα, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

Θα συνεχίσουν να την ψηφίζουν ή θα πάνε σε άλλα κόμματα;

Η δικαιοσύνη, έχει αρκετά στοιχεία και θα έρθουν περισσότερα, για να βάλει φυλακή πολλούς.

4444

20/09/2013

4444

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1. Αυτό το παιχνίδι το παίζεις στο live.

Η απόδοση για νίκη του ΠΑΟΚ στην αρχή ήταν περίπου 1,30. Πολύ χαμηλή.

Στο 50 προηγήθηκε η Σαχτιορ και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 75 και έβαλε το νικητήριο γκολ στο 90+2, στις καθυστερήσεις δηλαδή.

Ο ΠΑΟΚ δεν με έπεισε και δεν νομίζω ότι έχει εύκολα παιχνίδια και εύκολες ομάδες.

Αυτό δηλαδή που λένε οι Δημοσιογράφοι είναι ηλιθιότητα.

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά ανώτερος, θα έπρεπε να βάλει το πρώτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το επόμενο γκολ στο δεύτερο.

Δηλαδή οι παίκτες του, δεν μπορούσαν να κάνουν ένα καλό κοντρόλ και ένα καλό σουτ ή πλασέ;

Θα το ξαναγράψω, κάντε αυτό που θέλω και θα δείτε πραγματικό φως.

4444

BLOOMBERG TRISH REGAN MISS NEW HAMPSHIRE 01 200913

4444

http://www.athina984.gr/node/258906

«Επιστράτευση» με ιεραρχική δομή θυμίζει η σειρά των τηλεφωνημάτων στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο Κερατσίνι,σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΑΣ για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, τις τελευταίες ώρες πριν από το έγκλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της οργανωμένης κινητοποίησης για τη συγκέντρωση μελών της οργάνωσης έξω από την καφετέρια στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί. Ο δράστης, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι 34 συλληφθέντες των προχθεσινών επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια, που έγιναν στη διάρκεια αντιφασιστικών συλλαλητηρίων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε 2 χρόνια, 6 μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε ο 26χρονος πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί χθες στο αυτόφωρο στα δικαστήρια Πειραιά, καθώς ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου “πεταλούδα” και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). Ο 26χρονος που αντιμετώπιζε ποινικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος

Από σήμερα την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ παύεται η διάθεση αστυνομικών συνοδών σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, σάλος έχει ξεσπάσει από τη συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ πρώην μέλους της οργάνωσης της Νίκαιας, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι ο δράστης της δολοφονίας, έλαβε την έγκριση, αν όχι και την εντολή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό. Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν να συμβούν τα γεγονότα της Αμφιάλης, χωρίς να γνωρίζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, απαντά «Θα μπορούσε να μην έχει δώσει το ΟΚ ο αρχηγός, αλλά ο Λαγός όχι».

Σχόλιο: Καθώς περνά ο χρόνος, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες θα έρχονται στο φως. Όλο και περισσότερα στόματα θα ανοίξουν και θα μιλήσουν.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ενημερωθούν τι είναι η Χρυσή Αυγή.

Έρχονται και εκλογές και θα πρέπει να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Αυτές οι εκλογές που θα έρθουν, θα είναι σκέτη τρέλα.

Δε θα δεχτώ καμία δικαιολογία.

Αυτή η Δολοφονία βέβαια έρχεται κουτί, στο πολιτικό κατεστημένο που είναι εντελώς παράνομο και περνά τροπολογίες που καλύπτουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ. Σκάνδαλα σε βαθμό κακουργήματος.

Το ποιο φοβερό που έχω ακούσει, είναι ότι η Χρυσή Αυγή προσφέρει προστασία, σε Πακιστανούς στην Νίκαια!

Οι Ρατσιστές προσφέρουν προστασία στους λαθρομετανάστες!!!!

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/09/2013_519472

«Το παιδί μου τα έβαλε με τρεις… δεν είχε ούτε γρατσουνιά, μόνο το μαχαίρι του δολοφόνου»

«Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας με βίντεο από τη σκηνή της βίας έξω από την καφετέρια», έκανε το λάθος και το πήγε στην αστυνομία, δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε η μητέρα του αδικοχαμένου νέου, ενώ έβλεπαν μπάλα, κάποιος θαμώνας της καφετέρια, που δεν ήταν μέλος της παρέας του Παύλου, είπε κάτι για κάποιον.

Στη συνέχεια η παρέα του θύματος έφυγε από την καφετέρια και ο Παύλος Φύσσας, με σκοπό να τους προστατέψει, τους είπε να σκορπίσουν στα στενά, ώστε να καθυστερήσει όσους είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω.

Η μητέρα τόνισε, ότι η κοπέλα του δεν έφυγε και έτρεξε στην αστυνομία που ήταν παραδίπλα. Όπως είπε, ήταν έξι μηχανές με 12 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Τους εκλιπαρούσε φωνάζοντας, πηγαίνετε, θα γίνει κακό. Και της απάντησαν ‘θα πάμε να τα βάλουμε εμείς με αυτά τα γομάρια’;».

Όπως εξήγησε η κα. Φύσσα, ο γιος της τους αντιμετώπισε, αλλά ήρθε ο άλλος (Ρουπακιάς) ανάποδα με το αυτοκίνητο και του είπε «θα σε καθαρίσω».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξεκαθάρισε ότι ο γιος της δεν είχε προηγούμενα με κανέναν, ήταν άγνωστοι, αλλά ο Ρουπακιάς ήταν πληρωμένος δολοφόνος και τον έστειλαν. «Ειδοποιήθηκε μέσα από την καφετέρια, τον ειδοποίησαν για να σκοτώσει έναν και έτυχε να σκοτώσει το παιδί μου. Το σκότωσαν γιατί έμεινε να υπερασπιστεί τους φίλους του».

«Φωνάζω από χθες μη μου βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου. Ελεύθερο μυαλό ήταν και τίποτε άλλο. Και αν θέλετε να μάθετε ακριβώς ποιος ήταν, ακούστε τα τραγούδια του. Δεν υπήρξε με κανέναν προηγούμενο. Άγνωστοι ήταν», είπε χαρακτηριστικά η κα. Φύσσα.

Μάλιστα, τόνισε πως αυτόπτης μάρτυρας είπε «πείτε στον πατέρα του ότι έχετε λεβέντη γιο, το παιδί μου τα έβαλε με τρεις και δεν είχε γρατσουνιά. Μόνο το μαχαίρι του δολοφόνου είχε πάνω του».

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο πατέρας του ζήτησε να βρεθεί αυτός που έκανε το τηλέφωνο, να γίνει σύντομα η δίκη, να δικαστεί και να εκτελεστεί.

Όπως είπε υπήρξε ειδοποίηση από Χρυσαυγίτες «να πάμε να δείρουμε εξτρεμιστες», και επανέλαβε ότι ο γιος του πολιτικά δεν άνηκε πουθενά.

Όπως είπε ο κ. Φύσσας, ο Ρουπακιάς είχε εντολή να σκοτώσει, προσθέτοντας ότι το χτύπημα που δέχτηκε στην καρδιά ήταν επαγγελματικό και μάλιστα ο δολοφόνος το έστριψε για να μπει αέρας.

Σχόλιο: Υπάρχει βίντεο που δείχνει όλο το περαστικό, αλλά το έχει η Αστυνομία. Δενδια έχεις να μας πει κάτι;

Η Καταγγελία είναι τρομερή.

Φυσικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ έχει ξευτιλιστεί. Ένα σωρό αυτόπτες μάρτυρες λένε, ότι η αστυνομία ήταν παρών και δεν έκανε τίποτα. Μαζέψτε τον, έγινε γελοίος.

Τα γεγονότα τρέχουν. Ποιος έκανε το τηλεφώνημα και έδωσε την εντολή στο φονιά;

Ο φονιάς ήταν μέσα στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη.

Κασιδιάρη πρέπει να εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, γιατί μαχαιρώσατε έναν αθώο άνθρωπο;

Ο Παύλος Φύσσας, ήταν γνωστός. Ήταν τραγουδιστής και είχε αντιφασιστικά τραγούδια, τραγούδια που έβριζε την Χρυσή Αυγή.

Ήταν στόχος.

Σας τα έχω γράψει από την Αρχή.

Είναι πολύ ενδιαφέρον που ο Κασιδιάρης, αδειάζει ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Κασσιδιάρη, οι έλληνες πολίτες δεν είναι χαζοί. Μη φωνάζεις, γιατί άμα σε στριμώξουν, θα κάνεις ότι έκανες στον Αντένα, θα κλάσεις μέντες.

Η Τζάμπα μαγκιές, τελείωσαν.

Πρέπει να εξηγήσεις, γιατί η Χρυσή Αυγή, μαχαίρωσε έναν αθώο άνθρωπο;

Βέβαια σε καταλαβαίνω, γεύτηκες την γλυκιά Εξουσία και βλέπεις το όνειρο να καταστρέφεται.

Διότι στις επόμενες εκλογές, όλοι θα σας αποκαλούν μαχαιροβγάλτες.

Σας το έγραψα πολλές φορές, ο εμφύλιος έχει τελειώσει. Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή για την ηλίθια ιδεολογία της, αλλά γιατί ήταν μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση στα φονικά μνημόνια.

Τα πράγματα ήταν τόσο απλά, αλλά και τόσο δύσκολα, με βάση τα γεγονότα.

Κανένας δεν ψηφίζει μαχαιροβγάλτες.

Ένα μεγάλο κομμάτι όσων ψήφιζαν Χρυσή Αυγή, ψάχνει να βρει κόμμα.

Το κόμμα πρέπει να είναι ριζοσπαστικό στην Δράση, αλλά να μην είναι ηλίθιο, οπως η Χρυσή Αυγή. 

4444

19/09/2013

4444

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ. Δυστυχώς από ανύπαρκτο πέναλτι.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι παίζει καλά.

Είναι πολύ αργός στην επίθεση. Στο να κάνει συνδυασμούς.

Δεν έχουν την σπιρτάδα.

Κανονικά θα έπρεπε να έχουν βάλει ένα γκολ  στο πρώτο ημίχρονο.

Άσχετα πως θα λήξει το παιχνίδι, θέλει πολύ δουλειά.

Όταν ο ΠΑΟΚ θα κάνει αυτά που ζητώ, θα κερδίζει και φυσικά θα είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα.

4444

BLOOMBERG FED - MICROSOFT 01 190913

4444

Σήμερα παίζει ο ΠΑΟΚ. Το μεταδίδει ο Κυριακού. 

Την προηγούμενη φορά που στοιχημάτισα, τους είπα και τι πρέπει να κάνουν για να βγουν νικητές. Δυστυχώς δε το έκαναν.

Θα στοιχηματίσω NG (No Goal).

Αν ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα σε όλες τις γραμμές, πρέπει να κερδίσει με μηδέν παθητικό.

Στοιχημάτισα 0,50 μονάδες ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει με 0 παθητικό. Απόδοση 1,80. Εταιρεία bet365.

Στην Βέροια ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1, τώρα παίζει στην έδρα του.

Πρέπει να δείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια και ότι ξέρει να μελετά τους αντίπαλους του.

Οι προσθήκες όπως αυτή του Νίνη και του Τζαβέλα του δίνουν βάθος στις επιλογές.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος, κάντε αυτά που γράφω και θα δείτε τοπραγματικό φως της επιτυχίας. Θα δείτε πως σπάζουν τα ανθρώπινα όρια.

4444

Οι μάχιμες κυρίες της αστυνομίας κι ειδικά οι ελάχιστες που υπηρετούν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ένιωσαν περήφανες με την κίνηση της συναδέλφου τους, η οποία στο Κερατσίνι ακινητοποίησε και συνέλαβε μόνη της τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Η γυναίκα αυτή είναι σημείο αναφοράς του περιστατικού και δικαίως, καθώς ήταν η μοναδική που… ρίσκαρε να επιτελέσει το καθήκον της στο συμβάν, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα για δεύτερη συνεχή ημέρα.
Η αστυνομικός, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, επέδειξε σθένος και ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες συναδέλφους της -που χτυπήθηκαν εν ώρα υπηρεσίας- είναι καλά στην υγεία της. Διαβάστε για τις μάχες των Ελληνίδων αστυνομικών με τα… πυρά.
Ξυλοκοπήθηκε στη Θήβα
Φέτος, το Φεβρουάριο, 24χρονη αστυνομικός επίσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη τους στη Θήβα. Οι Ρομά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες καταδιώχθηκαν ξημερώματα -κατά τη διάρκεια περιπολίας- κι αφού προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ακινητοποιήθηκαν προσκρούοντας σε κολώνα της Δ.Ε.Η. Κατά τη σύλληψή τους χτύπησαν άγρια τη νεαρή αστυνομικό, η οποία διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της η Ψυχογιού
Ένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της, ήταν αυτό της δόκιμης φρουρού Σοφίας Ψυχογιού (φωτό), η οποία τον Οκτώβριο του 2009 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο γαζώθηκε με 100 σφαίρες μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.
«Τι κατάλαβαν που μας έκαναν σουρωτήρι; Δέκα άτομα δόκιμοι, δεν ήμασταν σε φάση ούτε άμυνας ούτε επίθεσης. Μέχρι και στον πόλεμο είσαι υποψιασμένος και ξέρεις ότι κάπου θα σου ‘ρθει η σφαίρα και θα κρυφτείς», έλεγε η 23χρονη -τότε- Σοφία για τους δράστες στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», μιλώντας ένα μήνα μετά τον τραυματισμό της.
Η Σοφία Ψυχογιού δύο χρόνια μετά το περιστατικό μετά την επίθεση είχε υποβάλει αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημίωση 1.606.317,16 ευρώ! Η κοπέλα αναφερόμενη στην αγωγή είπε: «….Το δημόσιο και τα διοικητικά του όργανα άφησαν χωρίς έστω την ελάχιστη νόμιμη προστασία του Α.Τ. Αγ.Παρασκευής, αφού δεν τήρησαν τις στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου και τους κανόνες του. Εκθέτοντας έτσι και το Α.Τ. και συνεπώς τη ζωή των συναδέλφων και τη δική μου σε τεράστιο κίνδυνο, αφού μόνο εμείς οι ειδικευμένοι, δόκιμοι ειδικοί φρουροί, εκτελούσαμε την υπηρεσία που σύμφωνα με τις διατάξεις, έπρεπε να εκτελούν όσοι είχαν ήδη ορκιστεί αστυνόμοι ή ειδικοί φρουροί».

Τροχαίο σε περιπολία                                                                                                                          Το Μάιο του 2012 μια γυναίκα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπήθηκε εν ώρα περιπολίας από αυτοκίνητο με πινακίδες «ανάπηρου πολέμου» στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Η 26χρονη αστυνομικός είχε χτυπηθεί πάρα πολύ σοβαρά στο πόδι της.                                                                                                                               Κουκουλοφόροι την… έστειλαν στο «401»                                                                                            Πριν από δύο χρόνια κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Park στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μεταξύ αυτών ήταν και μία γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια με λοστούς και διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένη στο στρατιωτικό νοσοκομείο «401».

Αυτοπυροβολισμός στον Εβρο
Το 2009 εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο γυναίκας αστυνομικού που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Εβρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι της. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τη γενική κατάσταση της υγείας της να είναι καλή.
Πηγή: Ποιές αστυνομικίνες της ΔΙΑΣ έχουν δώσει μάχες με τη φωτιά [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122560#ixzz2fKMcl9ot

4444

4444

ELLADA LAZARIDHS GIA KONSTANTOPOULOU 01 190913

4444

18/09/2013

4444

Οι εκλογές που θα έρθουν, θα είναι μες στην τρέλα.

Εγώ βέβαια, το 2008 πήρα ένα τρελοχαρτο, άρα δεν θα έχω πρόβλημα.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές, όπως έχω γράψει πολλές φορές. Ο Ιστορικός χρόνος είναι πολύ πυκνός.

Δυστυχώς ο ανώμαλος Σαμαράς, ο παράνομος Σαμαράς, δεν τις κάνει. Μας κυβερνά το 21%.

Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα κυβερνιέται από το 21%.

Είναι αυτό Δημοκρατική ομαλότητα; Όχι.

4444

30-40 Άτομα της Χρυσής Αυγής πήγαν να χτυπήσουν 1 άτομο. Αδιανόητο. Αυτοί που το παίζουν νταγλαράδες. Υπεράνθρωποι. Με το DNA το γαματω. Για να μαχαιρώσουν έναν άνθρωπο, μαζεύτηκαν 30-40.

Θρασύδειλοι.

Ευτυχώς δεν τους είδε ο Λεωνίδας με τους 300, γιατί θα τους εξαΰλωνε. Οι Αρχαίοι, άμα βλέπαμε κάτι τέτοια έπαιρναν ανάποδες. 30-40 για 1;

4444

Αυτόπτης μάρτυρας>Έτσι μαχαίρωσαν τον Παύλο Φύσσα

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23789.htm

Toυς διθυράμβους του Πρώτου Θέματος για την πρωτιά του STAR συναγωνίζονται οι κολακείες του διευθυντή ειδήσεων του Mega Xρήστου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος πλέκει το εγκώμιο του  Νίκου Χατζηνικολάου-για τον οποίο μας υπενθυμίζει  ότι είναι (και) εκδότης της Realnews-η αληθινή εφημερίδα. To γλείψιμο και οι κολακείες του διευθυντή ειδήσεων του Mega προς τον Χατζηνικολάου παραπέμπουν στις κουλοσύνες ξανθιών σούργελων του lifestyle που δημοσίως φιλιούνται αγκαλιάζονται και μεταξύ τους λένε τα χειρότερα η μία για την άλλη-φίδια κολοβά.
Σας υπενθυμίζουμε πως όταν ο Χατζηνικολάου έφυγε από το Mega σε συνέντευξη που είχε δώσει σε lifestyle περιοδικό αποκαλούσε τον Παναγιωτόπουλο “Βρούτο” και υποστήριζε ότι ο Παναγιωτόπουλος τον κάρφωνε στον Μπόμπολα ότι έρχεται μόνο λίγες ώρες στο κανάλι. Ο Παναγιωτόπουλος μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό το ανέμιζε οργισμένος στους διαδρόμους του Mega.
Έτσι είναι στην πραγματικότητα και οι σχέσεις Ν.Χ. και X.P. μόνο που επειδή είναι ο Βαρδής στη μέση και πρέπει να έχουμε και μία ακόμη πόρτα ανοιχτή αφήνουμε τα σάλια να κυλίσουν από την Μεσογείων ως την Κάτω Νέα Κηφισιά. Αλίμονο σας υποκριτές του τηλεψεύδους.
Λέξη από τον γενναιόδωρο Χρήστο για την πολύ καλή και σεμνή παρουσία της Μάρας στο δελτίο την οποία ο ίδιος είχε επιλέξει για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Μega και ήταν το δελτίο της Μάρας το πρώτο που εφήρμοσε τα περίφημα παράθυρα.
Το γλείψιμο του Παναγιωτόπουλου μέσα από την aixmi έχει ως εξής>

«Σφραγίδα» Χατζηνικολάου είχε το κεντρικό δελτίο του Star, στην πρεμιέρα του, καθώς ο (και) εκδότης της Realnews είχε τυπικά μεν ρόλο σχολιαστή, στην πραγματικότητα όμως παρενέβη σε όλα τα μεγάλα θέματα, δίνοντας το στίγμα.

Και, βέβαια, βρισκόταν στο κεντρικό studio, δίπλα στην παρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα, και όχι στο studio του enikos.gr, όπως κυκλοφορούσε από τις αρχές του καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο θέμα των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής, είπε ευθέως ότι διαφωνεί με την αξιολόγησή του ως δεύτερου στη σειρά του δελτίου.
Από τους άλλους σχολιαστές, ο Σταύρος Λυγερός ήταν εξαιρετικός. Νηφάλιος, διεισδυτικός και με μεγάλη αναλυτική ικανότητα.

Με ισορροπημένο λόγο και καλό ρεπορτάζ ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ η Κάτια Μακρή στον φυσικό της ρόλο, καλά πληροφορημένη και λόγο με γωνίες.

Το ειδησεογραφικό κομμάτι του δελτίου διήρκεσε 45 λεπτά (από 19.45 έως τις 20.30). Το τελευταίο 20λεπτο (έως τις 20.50) ήταν αφιερωμένο στο lifestyle.
Ο στόχος προφανής: να συγκρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το νεανικό κοινό, που επί 10 χρόνια παρακολουθούσε το lifestyle
δελτίο.

Καλή αρχή, καλή επιτυχία!
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Νielsen>
Στο διάστημα μεταξύ 20:00 και 21:00, την ώρα δηλαδή που βρίσκονται απέναντι τα δελτία των MEGA και ΑΝΤ1, η τηλεθέαση μοιράστηκε ως εξής:
MEGA: 22,4%
ΑΝΤ1: 16,4%
STAR: 23,3%

Ο ΣΚΑΙ του φιλοναζί Μπάμπη Παπαδημητρίου υπέστη πανωλεθρία 8,7%!

Σχόλιο: Εσύ αγαπητή Όλγα Τρεμη δεν χρειάζεται να κάνεις τέτοιες ενέργειες.  Αν αγαπητή Όλγα αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνουν κάποια γεγονότα, όχι στον Χατζηνικολάου, εγώ γράφω την ιστορία.

Περίμενα σήμερα να ακούσω τον Μεγάλο Ιεροεξεταστή του συστήματος Χατζηνικολάου, αφού το είπε στη Μάρα: φέρε κάμερες, θα έχω τον Καμένο.

Περίμενα λοιπόν κι εγώ, τι βασανιστήρια θα κάνει ο μεγάλος ιεροεξεταστής Χατζηνικολάου, με την Πόρσε, για να αναγκαστεί ο Καμένος να ζητήσει συγγνώμη από τους νταβατζηδες.

Διότι ο Παχτας ποιον εκπροσωπεί; Ποιοι κρύβονται από πίσω του και δε τους νοιάζει αν τα παιδιά θα πίνουν νερό με αρσενικό;

4444

WOMAN

4444

Βαρύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους πριν από λίγο δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση. Νωρίτερα το πρωί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα είπε το πρωί στο Mega ο Χρύσανθος Λαζαρίδης προκάλεσαν την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης της και ανέφερε πως για ό,τι της συμβεί από δω και πέρα υπεύθυνος να είναι ο υπουργός και οι συνεργάτες του.

Ο Λαζαρίδης επιμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση και τη βία

Λίγη ώρα αργότερα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης πήγε στα γραφεία των δημοσιογράφων για να απαντήσει ότι ο Σύριζα πρέπει να σταματήσει τη στρατηγική της έντασης που οδηγεί στη στρατηγική της βίας.
Ο κ. Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου”. Τη στρατηγική της έντασης τροφοδοτούν οι φράσεις περί “ραντεβού στα γουναράδικα” και οι δηλώσεις για δημόσια λιντσαρίσματα συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά στη Ζώη Κωνσταντοπούλου.

” Δεν θα απολογηθώ για τις ανοησίες της που λέει και πολλές. Δεν της είπα ότι είναι τραμπούκος αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά εις βάρος της δημοκρατίας”.

ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή
Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη θεωρία των δυο άκρων και είπε: ” Η θεωρία των άκρων αφορά τους ακραίους. Δεν είναι ακραία συμπεριφορά να καλύπτεις κουκουλοφόρους και τρομοκράτες, να μιλάς με εμφύλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;”

«Η ένταση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική της έντασης έχει πολλούς ηθικούς αυτουργούς. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς» κατέληξε.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη «θεωρία των δύο άκρων»
Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει τη θεωρία των δύο άκρων, απέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δεν είναι τυχαία. Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται μετά από μία αποθράσυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει τύχει μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης από την Πολιτεία μέχρι τώρα. Φοβάμαι δε, ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, σε όσους, κατά έναν ανεύθυνο τρόπο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, υιοθετούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ξεπλένει τη ΧΑ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωινή τηλεοπτική παρέμβαση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος στο Mega, λίγες μόλις ώρες μετά την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μιλούσε για «τάγματα εφόδου της ΧΑ από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη».

«Όταν ακούμε σε πρωινή εκπομπή το σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κ. Λαζαρίδη, να μιλάει για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Όταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιλάει για την – επικίνδυνη και υπονομευτική για τη Δημοκρατία – θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προγραμμένες εξ αρχής. Ας αφήσουμε την υποκρισία. Ο κ. Δένδιας και ο ίδιος από τη θέση του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν ρίξει πολιτικό λάδι στη φωτιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να αποδοκιμάσει τον Χρ. Λαζαρίδη ο Πρωθυπουργός»

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να απομονώσει στελέχη όπως ο Χρ. Λαζαρίδης που «με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας». Επιπλέον ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να «αποδοκιμάσει» τον Χρ. Λαζαρίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έχει ως εξής:

«Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, κ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, εις εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων, προέβη σήμερα σε ένα πρωτοφανές ατόπημα. Ζήτησε να παρέμβει σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τέλος, καλούμε το δημοκρατικό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».
Πηγή: Βαραίνει το πολιτικό κλίμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τη Χρυσή Αυγή, λέει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122465#ixzz2fGGvgSKe

Σχόλιο: Ο Απατεώνας Σαμαράς έχει σχέδιο. Καταστρέφει την χώρα. Συνεχίζει δηλαδή αυτό που άρχισε ο Γιωργάκης Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Είναι παράνομοι και επειδή θα χάσουν στις εκλογές και τους αρέσει η εξουσία, θα κάνουν τα πάντα.

Είναι αδίστακτοι. Άνθρωποι που έχουν υπογράψει τόσα μνημόνια και έχουν παραδώσει την χώρα σε κατακτητές, δεν έχουν καμία ηθική υπόσταση. Καμία.

Έτσι βγήκε ο Λαζαρίδης, εντελώς ανήθικα, όπως θα έκανε ένας παλιάνθρωπος και παραλήρησε την Κωνσταντοπούλου με την αιματοβαμμένη δράση της Χρυσής Αυγής.

Καταλάβατε πόσο επικίνδυνοι είναι;

Δε τους ενδιαφέρει που ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε, τους ενδιαφέρει η εξουσία.

Όποτε ο Λαζαρίδης θεώρησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία.

Αυτά για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνη είναι η ΝΔ και τα στελέχη της.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23831.htm

«Πήγαμε να πιούμε μια μπίρα. Εμείς ασχολούμαστε με τη μουσική. Στο μαγαζί που καθίσαμε δύο μέλη της Χρυσής Αυγής βρισκόντουσαν από πίσω μας. Υπήρξε μια ένταση μεταξύ του φίλου μου και αυτών αλλά δεν τσακωθήκανε, κοιταζόντουσαν στα μάτια και ήταν σαν να λέμε ότι δεν ‘γουστάρουμε’ ο ένας τον άλλο.

Ξαφνικά αυτοί άρχισαν να στέλνουμε μηνύματα. Βγήκαν έξω και φύγαμε από το μαγαζί. Στη συνέχεια φύγαμε και εμείς από το μαγαζί γιατί θέλαμε να συμπαρασταθούμε σε ένα φίλο μας που δεν αισθανόταν καλά γιατί είχε πάθει δηλητηρίαση και ήθελα να τον πάω σπίτι», αποκάλυψε φίλος του δολοφονηθέντα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, οι ακροδεξιοί «φορούσανε δερμάτινα γάντια δύο άτομα, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο, τρίτο άτομο από αυτούς καραφλός, ψηλός με στρατιωτικά παντελόνια, μπότες και μαύρες μπλούζες. Το τρίτο άτομο έπαιρνε διαρκώς τηλέφωνα. Τον βλέπαμε που έπαιρνε τηλέφωνα. Ήρθε ένας άνθρωπος με ένα μηχανάκι λέγοντάς μας ψέματα. Το μάθαμε από τη ΓΑΔΑ. Αυτός μας είπε ότι ήταν αστυνομικός και ήρθε να καταγράψει το συμβάν. Μια πήγαινε σε αυτούς, μια ερχότανε σε εμάς. Μας είπε κάποια στιγμή ότι το θέμα έχει λήξει και θα μπορούσαμε να φύγουμε. Ξαφνικά μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με μηχανάκια και αυτοκίνητα γεμάτα με πέντε άτομα. Μάλιστα ο δολοφόνος ρώτησε τον Παύλο αν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οδό που υποτίθεται ότι έψαχνε».

Σύμφωνα με τον φίλο του δολοφονημένου 34χρονου μουσικού «ο Παύλος του απάντησε ότι αυτή είναι η οδός και αυτοί κατέβηκαν από τα μηχανάκια. Ήμασταν επτά άτομα και μας την έπεσαν 40 άτομα. Φύγαμε από την άλλη πλευρά της Τσαλδάρη και ξαφνικά άρχισαν να μας βρίζουν, να μας λένε κότες και να μας κυνηγάνε. Αρχίσαμε να τρέχουμε, ο φίλος μου έμεινε πίσω γιατί δεν πρόλαβε να τρέξει. Είχαμε μαζί μας και δύο γυναίκες. Τον πιάσανε και τον ρίξανε κάτω. Αυτός που τον δολοφόνησε, τον σκότωσε γιατί δεν μπορούσε να ρίξει κάτω ένα θηρίο. Το θηρίο αντιστεκόταν και ανταπέδιδε τα χτυπήματα. Τότε ο δολοφόνος του αφού του έπιασε τα χέρια τον μαχαίρωσε δύο φορές. Μία στην καρδιακή χώρα και μία στην κοιλιακή.

Ήταν ζωντανός για 20 λεπτά.

Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 50 λεπτά. Ήταν φόνος από επαγγελματία. Είχανε πάνω τους χαρακτηριστικά. Μαίανδρους, μαύρες μπλούζες. Αυτή είναι η αλήθεια».

Στην ερώτηση αν είχαν προηγούμενα με το δράστη ο φίλος του Παύλου είπε πως όχι και απλά έτυχε να μείνει πίσω. Μάλιστα εικάζει ότι αν είχαν πιάσει και τους υπόλοιπους της παρέας τότε θα ήταν ‘όλοι τους σφαγμένοι’. Ψάχνουν να βρουν θύματα και δυστυχώς τα θύματα ήμασταν εμείς.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο φίλος μου ήταν πολύ θαρραλέος και έκατσε να τους αντιμετωπίσει 30-40 άτομα. Από μικρός δούλευε στο Πέραμα και ήταν άνθρωπος με ανδρεία. Τον βαρούσε πολλά άτομα και με το που έφαγε τις μαχαιριές όλοι αρχίσανε να τρέχουνε για να φύγουν από δίπλα του γιατί κανείς δεν ήθελε να έχει την ευθύνη. Ψάχνουν θύματα και βρίσκουν θύματα. Παίρνουν πολλά χρήματα για να κάνουν αυτές τις δουλειές. Η σύλληψη του δολοφόνου έγινε από γυναίκα αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ τον οποίο υπέδειξε ο Παύλος πριν πεθάνει. Σήκωσε το χέρι του και είπε αυτός με μαχαίρωσε.

Σχόλιο: Ένα άτομο τα έβαλε με 30 – 40 άτομα: Οι θρασύδειλοι. Να μην ξανακούσω ότι έχετε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες, θρασύδειλοι.

Εσείς θα πηγαίνατε να αντιμετωπίσετε τους Πέρσες στις Θερμοπύλες;

Εσείς που για να δείρετε ένα άτομο πηγαίνετε 30-40 άτομα;

Θρασύδειλοι.

Καμία σχέση με Αρχαία Ελλάδα δεν έχουν.  Καμία απολύτως.

4444

Ακούω κάτι αναλύσεις και με πιάνουν τα γέλια. Μιλάμε οι άνθρωποι πληρώνονται.

Μετά το 2010 και την υπογραφή των μνημονίων, όλα άλλαξαν Κουλογλου.

Η σοβαρή Χρυσή Αυγή αποτελείται από μαχαιροβγάλτες Μπάμπη.

Αυτός που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, ήταν εκπαιδευμένος φονιάς.

Με δυο μαχαιριές τον σκότωσε, όταν ακούμε για παράδειγμα ότι ο άλλος έφαγε πάνω από 10 και έζησε, αυτός με 2 τον σκότωσε.

Ήταν φονιάς. Ήξερε από ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Κασιδιάρη το δήλωσε: ανήκω στην Χρυσή Αυγή.

Βρήκαν κομματικές ταυτότητες και όλοι τον έβλεπαν με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μιχαλολιάκο είσαι εκτεθειμένος.

Πρέπει να εξηγήσεις, γιατί τα μέλη σου, μαχαιρώνουν ανθρώπους.

Τον φονιά, του έστειλαν μήνυμα και έτσι πήγε να σκοτώσει.

4444

Καλά ρε Λαζαρίδη σύμβουλε του ψεύτη του Σαμαρά, δεν ντρέπεσαι;

Έχουμε έναν μαχαιρωμένο από την Χρυσή Αυγή  και εσύ βγαίνεις και λες: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την Κωνσταντόπουλου.

Τόσο παλιάνθρωπος είσαι;

Τόσο άτιμος άνδρας; Τόσο ακροδεξιό στοιχείο αντίδρασης;

Που κολλά ρε μαλακα η Κωνσταντόπουλου; Φασιστόμουτρο.

Είσαι φασιστόμουτρο με μάσκα.

Ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να είναι στην φυλακή.

Το παιχνίδι που παίζει η ΝΔ με την βοήθεια του ΔΟΛ είναι φανερό.

Η ΝΔ είναι κόμμα της ανωμαλίας.  Χώρια ότι δεν έχει καμία πολιτική νομιμότητα. Οι άνθρωποι είναι παράνομοι, όποτε και η Σοβαρή Χρυσή Αυγή, μπορεί να μαχαιρώνει.

Η χώρα χρειάζεται εκλογές.

Λαζαρίδη ντροπή σου ρε. Ένας μαχαιρώθηκε και βγήκες να το παίξεις πολιτικός.

Η απαίτηση πρέπει να είναι εκλογές.

Η δολοφονία είναι ένας ακόμα σοβαρός  λόγος να πάμε σε εκλογές.

Οι Έλληνες δεν γουστάρουν το φασιστικό μόρφωμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

Μια απροσδόκητη επίθεση στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη κάνει ο Γιάννης Μαυρής της Public Issue για όσα έγραφε και έλεγε για τις δημοσκοπήσεις σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής προεκλογικά.

Γράφει ο Γιάννης Μαυρής στο σάιτ του mavris.gr
Γελάει ακόμη ο Γιάννης Πρετεντέρης, από τη στήλη του Εμπιστευτικά («Επιλογή μίσους», 16/9/13,http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5041099/epilogh-misoys/) με την τελευταία δημοσιευμένη προεκλογική δημοσκόπηση της Public Issue, τον Ιούνιο του 2012.
«Θυμάμαι όταν στις 3 Ιουνίου 2012, η Public Issue έδινε 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοδική πορεία έναντι 25,5% στη ΝΔ με πτωτική τάση. Τότε προεξοφλούσαν «δυναμική υπέρ της Αριστεράς» και μια «απότομη και δυναμική μεταβολή». Ακόμη γελάω.» (H εκτίμηση της Public Issue δόθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου, τελευταία ημέρα δημοσίευσης προεκλογικών ερευνών,http://www.publicissue.gr/2026/varometro-3o-kyma-mai-2012/).
Το γέλιο κάνει καλό. Ιδίως σε περιόδους κρίσης σαν τη σημερινή. Είναι ευχάριστο να γελάει ο Γ.Πρετεντέρης. Κρίμα που ξεχνάει πολύ εύκολα τι γράφει ο ίδιος. Του θυμίζουμε λοιπόν τι έγραφε λίγο πριν τις πρώτες εκλογές του Μαΐου. Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές και δημοσκοπικές «εκτιμήσεις» του, για το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή, το δικομματισμό βγάζουν πολύ γέλιο και θα τον βοηθήσουν σίγουρα να γελάσει περισσότερο:
Για γέλια (1)
«Έχει την πολυτέλεια;» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑ ΝΕΑ 02/03/2012
«Παρά τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι ειδικοί προεξοφλούν ότι [το ΠΑΣΟΚ] θα καταφέρει τελικά να βγει δεύτερο κόμμα στις επικείμενες εκλογές»
Για γέλια (2)
«Υπάρχει σχέδιο;» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑ ΝΕΑ 05/03/2012
«Κανονικά, αν κυκλοφορούσε μια δημοσκόπηση που έλεγε ότι στην επόμενη Βουλή θα μπουν εννέα κόμματα (μεταξύ των οποίων ο Καμμένος, η Χρυσή Αυγή, ίσως και η 4η Αυγούστου – αν υπάρχει ακόμη…), θα έπρεπε να ανησυχήσουμε πολύ. Προτείνω να μην ανησυχήσουμε καθόλου!»
Για γέλια (3)
«Πείτε κάτι σοβαρό!» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ 24/03/2012
«Ήδη τα πιο ετερόκλητα συμφέροντα παιανίζουν το ρέκβιεμ του δικομματισμού. Και επικαλούνται το φάντασμα της ακυβερνησίας. Σιγά! Ρίξτε μια ματιά στον εκλογικό νόμο: ακόμη κι αν τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, ΝΔ και ΠαΣοΚ, συγκεντρώσουν ένα ευτελές 40% θα έχουν κάπου 160 βουλευτές στη Βουλή. Και δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που μια κυβέρνηση στην Ελλάδα θα στηρίζεται στο 40% της λαϊκής ψήφου. Πήρα το χειρότερο σενάριο για να πω ότι χειρότερο σενάριο δεν υπάρχει. […] Ακόμη περισσότερο που ΝΔ και ΠαΣοΚ αποκλείεται να πάρουν αθροιστικά 40%.
– Το ΠαΣοΚ μετά την εκλογή του Ευ. Βενιζέλου δίνει σημάδια ζωής και εμφανίζεται να καθαρίζει τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Το πιθανότερο είναι ότι θα κινηθεί σε ποσοστά υπερδιπλάσια από αυτά που του έδιναν ως προσφάτως οι δημοσκοπήσεις.[…]
Με τα σημερινά δεδομένα, τα δυο μεγάλα κόμματα διεκδικούν ίσως το 50% (περίπου 180 έδρες στη Βουλή) με σοβαρό το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω συσπείρωσης των δυνάμεών τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αν πιάσουν το (καθόλου απίθανο) 55%, θα προσεγγίσουν ενδεχομένως και τις 195-200 έδρες – τα 2/3 της Βουλής… Το σημειώνω αυτό για όσους έσπευσαν και σπεύδουν να σαλπίσουν πρόωρα «το τέλος του δικομματισμού» και να εξαγγείλουν χαιρέκακα «την κατάρρευση του συστήματος».
…και για κλάματα
Όσο γέλιο βγάζουν οι εκτιμήσεις του μαθητευόμενου δημοσκόπου Πρετεντέρη, άλλο τόσο για κλάματα είναι η απόπειρά του να συγκαλύψει την πραγματικότητα των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, τι συνέβη πράγματι μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στο μεσοδιάστημα Μαΐου-Ιουνίου και βέβαια ποια ήταν η τελική προεκλογική εκτίμηση της Public Issue, στις 2 τελευταίες εβδομάδες, όταν ίσχυε η απαγόρευση δημοσίευσης [Βλέπε σχετικά την ιστοσελίδα: http://www.publicissue.gr/2038/ ].
Για τους καλόπιστους αναγνώστες (στους οποίους δεν περιλαμβάνεται προφανώς ο Γ. Πρετεντέρης) υπάρχει στον ιστότοπο της εταιρείας, αναρτημένη εδώ και ένα χρόνο, η αναλυτική διερεύνηση του εκλογικού αποτελέσματος, η αξιολόγηση των δημοσκοπήσεων, καθώς και η απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε (βλέπε σχετικά: «ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. O απολογισμός της Public Issue»,http://www.publicissue.gr/2046/greek-elections-2012-and-polls/ )
Συνοψίζοντας την παραπάνω ανάλυση, μετά τις εκλογές του Μαΐου και ως συνέχεια της δυναμικής του εκλογικού αποτελέσματος, εμφανίσθηκε ένα ισχυρότατο πολυσυλλεκτικό εκλογικό ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως εις βάρος του ΚΚΕ, αλλά και εις βάρος των δεξιών αντιμνημονιακών κομμάτων (ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή)· ένα κλασσικό φαινόμενο εκλογικής παλίρροιας: πρώτα πλημμυρίδα (31,5%), ύστερα άμπωτη (26,9%). Το ρεύμα υπήρξε ανοδικό στο πρώτο διάστημα της προεκλογικής περιόδου και συγκεκριμένα, από την επομένη των εκλογών της 6ης Μαΐου μέχρι και την ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (1/6/12) και εν συνεχεία έντονα καθοδικό, επί 2½ εβδομάδες, ενδεχομένως μέχρι και την ημέρα των εκλογών.
Ο πρωταρχικός λόγος για την αντιστροφή της εκλογικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αναζητηθεί στην πρωτοφανή εκστρατεία φόβου -ο Γ. Πρετεντέρης υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της- που αναπτύχθηκε εναντίον του, όταν διαφάνηκε το ενδεχόμενο εκλογικής του νίκης.
Η συντεταγμένη κινδυνολογία, αφορούσε τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα, κλπ, που θα προέκυπταν σε αυτήν την περίπτωση. Η πίεση που ασκήθηκε από το εσωτερικό και το εξωτερικό, με βάση το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τα σημεία που αφορούσαν την αστυνόμευση και την αντιμετώπιση των μεταναστών απομάκρυναν μια μερίδα συντηρητικών αντιμνημονιακών ψηφοφόρων, οι οποίοι μετά την αρχική ευφορία του Μαΐου είχαν μεταστραφεί υπέρ του. Συνυπολογίζοντας και την επίδραση της αυξημένης αποχής (νέοι, ετεροδημότες), που φαίνεται ότι λειτούργησε επίσης εις βάρος του, ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε συνολικά 4,5 μονάδες και η εκλογική του επιρροή συρρικνώθηκε τελικά στο 26,9%.

Υ.Σ.: Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του Γ. Πρετεντέρη, για τις εκλογές του 2009.

Πηγή: O δημοσκόπος της Public Issue Γιάννης Μαυρής επιτίθεται στον Γιάννη Πρετεντέρη: Για γέλια και για κλάματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122352#ixzz2fEyp0YkI

Σχόλιο: Πλάκα έχουν και οι δυο. Φυσικά και οι δυο εξυπηρετούν τους νταβατζηδες. Όλοι γνωρίζουν τι ρόλο βαρά ο Πρετεντερης και αν είναι σοβαρός ή όχι. Εγώ δε τους λαμβάνω υπόψη μου.

4444

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία στεκόταν άπραγη, ενώ μόνο μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει.

Μάλιστα, η αστυνομικός φέρεται να φώναζε προς τους συναδέλφους της να σπεύσουν προς βοήθειά της με τους τελευταίους να απέχουν με τη δικαιολογία ότι «οι δράστες είναι πολλοί».

Η γυναίκα αστυνομικός, μόνη της, έριξε στο έδαφος τον δράστη, τον ακινητοποίησε βάζοντάς του το όπλο στην πλάτη και του φόρεσε χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η ολιγωρία των οργάνων της τάξης (ομάδα ΔΙΑΣ), που τόσο στην περίπτωση των αφισοκολλητών στο Πέραμα όσο και στην περίπτωση του 34χρονου στο Κερατσίνι, στέκονταν άπραγες, με τη δικαιολογία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή τους ίσως επιδείνωνε την κατάσταση. 

Αλγεινές εντυπώσεις επίσης είχε προκαλέσει και προ ημερών η στάση της ΕΛ.ΑΣ. όταν, παρουσία της εισαγγελέως Πειραιώς, επιχείρησε να μπει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, εξαφανιζόμενη ωστόσο ευθύς μόλις έκανε την εμφάνισή του εκεί Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος «έλουσε» άπαντες με βαριές ύβρεις που δύσκολα αναπαράγονται, ενώ υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, εισαγγελέας και δυνάμεις απλά κοιτούσαν σιωπηλοί, για να αποχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα από το σημείο..
Πηγή: Γυναίκα της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν αυτή που συνέλαβε τον δολοφόνο, ενώ οι συνάδελφοί της παρακολουθούσαν απαθείς | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122382#ixzz2fEwaUtAB

Σχόλιο: Μια γυναίκα τους ξευτίλισε.

Αυτοί που ήταν στην ομάδα και έμειναν αδιάφοροι, να απολυθούν. Δεν κάνουν γι’αυτή την δουλειά.

4444

ELLADA XRYSH AUGH DOLOFONIA FYSA AMFIKLIA 01 180913

4444

http://stokokkino.gr/article/2305/Dolofonia-34xronou-antifasista-apo-akrodeksious-stin-Amfiali

Δολοφονική επίθεση από ακροδεξιούς με θύμα τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, σημειώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη.

Το θύμα ήταν  γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική και κοινωνική του δράση, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες ήταν άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό – νεοφασιστικό χώρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η παρέα του 34χρονου δέχτηκε αναίτια επίθεση από ομάδα 15 – 20 μαυροντυμένων ατόμων με κράνη και κρυμμένα πρόσωπα  έξω από καφετέρια της Αμφιάλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 34 χρόνος δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος.
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ενέδρα από μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ αποκλείουν οπαδικές διαφορές από το γεγονός.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Η Αστυνομία προσήγαγε 1 άτομο από το σημείο της επίθεσης στου οποίου την κατοχή  βρέθηκε ένα μαχαίρι. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώθηκε αυθόρμητα κόσμος λίγο μετά την είδηση του θανάτου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 6 το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας (Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη).

Με ανακοίνωσή της η ΧΑ διαψεύδει τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες».

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην  περιοχή από ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ομάδα μελών του ΚΚΕ, από μέλη της Χρυσής  Αυγής . – See more at: http://stokokkino.gr/article/2305/Dolofonia-34xronou-antifasista-apo-akrodeksious-stin-Amfiali#sthash.9nw0XWAW.dpuf

Σχόλιο: Αν αποδειχτεί ότι αυτοί που επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ, ήταν στελέχη της Χρυσής Αυγής, αυτοί πολιτικά έχουν τελειώσει.

Δεν ψηφίζεις μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους.  Δημοκρατία θέλουμε και όχι Ναζισμό.

Η Αστυνομία πρέπει να βρει τους δολοφόνους και να τους στείλει στην δικαιοσύνη.

Όταν γίνεται συμπλοκή 15 – 20 ατόμων, είναι εύκολο να βρεθούν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά μυστικά.

4444

Οι περισσότεροι ενήλικες δεν έχουν ακούσει ποτέ το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Ask.fm. Κι όμως πρόκειται για ένα τεράστιο σάιτ στην Ευρώπη με περίπου 65 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το χαρακτηριστικό αυτού του σάιτ είναι ότι οι μισοί από αυτούς τους χρήστες είναι κάτω των 18 ετών, που σημαίνει πως η ενεργή βάση χρηστών αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παιδιά τα οποία μάλιστα αλληλοαπειλούνται.

Μέχρι στιγμής, εννέα έφηβοι με λογαριασμό στο Ask.fm έχουν αυτοκτονήσει, μετά τη λήψη δεκάδων ανώνυμων υβριστικών μηνυμάτων.

Το Ask.fm είναι κατά βάση ένα σάιτ ερωτήσεων και απαντήσεων. Μετά την εγγραφή, το σάιτ επιτρέπει στους χρήστες του να θέτουν ερωτήσεις είτε επώνυμα είτε ανώνυμα και να απαντούν στις ερωτήσεις άλλων χρηστών. Η ιδιαιτερότητα του σάιτ είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν ένα είδος ηλεκτρονικής “μάχης” ή ένα είδος καβγά και πολλές φορές μια ερώτηση συγκεντρώνει προσβολές από αγνώστους.

Δείτε ένα παράδειγμα:

Το πρόβλημα με το σαιτ είναι πως πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο διαθέτει ελάχιστες ρυθμίσεις απορρήτου και δεν πραγματοποιεί ελέγχους ταυτότητας. Το Facebook αντίθετα έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να εξασφαλίσει πως το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών ανήκουν σε πραγματικούς χρήστες. Επίσης μπορείς να κλειδώσεις ανά πάσα στιγμή το λογαριασμό σου στο Facebook. Κάτι που δεν ισχύει στο Ask.fm.

Το businessinsider δημοσιευει τη λίστα με τα παιδιά που έχουν αυτοκτονήσει μετά την ψηφιακή καταδίωξη στο Ask.fm. Πρόκειται για εφήβους ηλικίας 12- 17 ετών που κρεμάστηκαν η πήδηξαν από ταράτσες. ‘Όπως αναφέρει μάλιστα η ίδια πηγή κάποια από αυτά τα παιδιά συνέχισαν να δέχονται κοροιδίες στο Ask.fm και μετά το θάνατό τους.

Πολλοί μάλιστα δημοσίευσαν και μια λίστα αυτοκτονιών με τα συμπτώματα που μπορούν να οδηγήσουν μια κοπέλα σε αυτή την πράξη σε μια πράξη “ηλεκτρονικής αλληλεγγύης”.
Μετά την έντονη πίεση που δέχτηκε ο ιδρυτής της σελίδας Mark Terebin από τα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ενταθούν οι έλεγχοι για κακόβουλη χρήση και πως πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κουμπί αναφοράς όταν εντοπίζεται καταχρηστική συμπεριφορά.

Πηγή: Το σάιτ του τρόμου: Ο σχεδόν άγνωστος ιστότοπος που έχει οδηγήσει ήδη εννέα άτομα στην αυτοκτονία [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122239#ixzz2fE9jNq67

4444

http://www.apocalypsejohn.com/2013/09/leon-foucault.html

Λέων Φουκώ (18 Σεπτεμβρίου 1819 – 11 Φεβρουαρίου 1868) ήταν Γάλλος φυσικός.

Στην αρχή σπούδασε Ιατρική την οποία εγκατέλειψε προς χάριν της πειραματικής Φυσικής και ιδίως στην οπτική.

Είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις της νεότερης Οπτικής.

Το 1855 εργάζονταν ως φυσικός στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού. Το 1865 έγινε μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών (Παρίσι) και αργότερα μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου η οποία και του απένειμε το μετάλλιο του Κόπλεϋ (1860).

Υπήρξε επίσης διευθυντής των επιστημονικών εκδόσεων της «Εφημερίδας των Συζητήσεων των Παρισίων» από το 1845.

Οι εργασίες του ιδιαίτερα για την ταχύτητα του φωτός στο «κενό», αέρα και λοιπά διαφανή σώματα καθώς και οι έρευνές του επί των τηλεσκοπίων, της θερμότητας και των ρευμάτων θεωρούνται κλασσικές. Αλλά και στον τομέα της Μηχανικής οι ανακαλύψεις του Φουκώ δεν ήταν λιγότερο σημαντικές.

Με το γνωστό «πείραμα του Φουκώ» ή πείραμα του εκκρεμούς που επεχείρησε το 1851 απέδειξε την περιστροφή της Γης περί τον άξονά της. Η σύγχρονη επιστήμη οφείλει επίσης στον Φουκώ την ανακάλυψη του γυροσκοπίου (1852) καθώς και την θεωρία των γυροσκοπικών φαινομένων.

Οι περισσότερες των εργασιών του Φουκώ δημοσιεύτηκαν στα «Πρακτικά» της Ακαδημίας των Παρισίων (1847-1869).
Το εκκρεμές του Φουκώ είναι ένα εκκρεμές με δυνατότητα ελεύθερης εκτέλεσης ταλαντώσεων. Η ελεύθερη μεταβολή του επιπέδου κίνησης του εκκρεμούς αποδεικνύει την κίνηση της γης.

Την ονομασία του την πήρε από τον Γάλλο φυσικό Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ που το πρωτοπαρουσίασε στο Παρίσι.

Στους περισσότερους έγινε γνωστό από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Έκο

Το πείραμα

Για την κατασκευή του εκκρεμούς του Φουκώ αρκεί ένα αρκετά μακρύ σχοινί, ώστε να ελαττώνεται το φαινόμενο της μείωσης των ταλαντώσεων, και ένα βάρος, τέτοιο, ώστε να κρατάει το σχοινί τεντωμένο.

Θέτουμε το εκκρεμές σε ταλάντωση στο Βόρειο πόλο. Αν η γη δεν έκανε περιστροφή τότε το εκκρεμές θα ταλαντώνονταν ακριβώς στο ίδιο κάθετο επίπεδο. Επειδή η γη κινείται, το κάθετο επίπεδο του εκκρεμούς στρέφεται αντίθετα από τη φορά κίνησης της γης, λόγω των δυνάμεων Κοριολίς.

Εμφανίζεται σαν η γη να γυρίζει κάτω από το εκκρεμές, πράγμα που ακριβώς συμβαίνει. Η στροφή αυτή του επιπέδου θα κάνει έναν πλήρη κύκλο σε διάστημα μιας ημέρας ή μισό (οπότε θα φαίνεται σαν να έχει επανέλθει στην αρχική του θέση) σε 12 ώρες.

Το πείραμα αυτό το παρουσίασε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1851, στη Μεσημβρινή Αίθουσα του Αστεροσκοπείου του Παρισιού ο Φουκώ. Το πείραμα επαναλήφθηκε μετά από μερικές εβδομάδες στο Πάνθεον του Παρισιού. Το 1851 ήταν πλέον αρκετά γνωστό ότι η γη κινείται, όμως το εκκρεμές του Φουκώ ήταν η πρώτη δυναμική απόδειξη.

Στους πόλους η κίνηση του επιπέδου ταλάντωσης εκτελεί έναν πλήρη κύκλο σε μία αστρονομική μέρα. Στα υπόλοιπα σημεία της γης ο πλήρης κύκλος ολοκληρώνεται σε χρόνο μεγαλύτερο από τους πόλους ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο βρίσκεται.
ημ(φ) όπου:

– περίοδος περιστροφής του εκκρεμούς (μοίρες ανά αστρονομική ώρα),

– συχνότητα περιστροφής της γης (περίπου 15° την ώρα),

– πλάτος της ταλάντωσης του εκκρεμούς,

– μήκος του εκκρεμούς,

– γεωγραφικό πλάτος.

Αν το πλάτος της ταλάντωσης ( ) είναι αρκετά μικρότερο από το μήκος() τότε ο τύπος απλοποιείται σε:
= ω*ημ(φ)
Από τον τύπο φαίνεται ότι στον ισημερινό δεν υπάρχει περιστροφή του εκκρεμούς καθώς το γεωγραφικό πλάτος είναι μηδέν και το ημίτονο της γωνίας είναι μηδέν.

Παρατηρήσεις

Η κατασκευή ενός εκκρεμούς Φουκώ απαιτεί αρκετή προσοχή. Ο τρόπος που θα τεθεί σε κίνηση το εκκρεμές είναι σημαντικός. Η κλασική μέθοδος συνίσταται στο τράβηγμα του βάρους από άλλο σχοινί το οποίο μετά καίγεται ώστε να αποφευχθούν τυχόν παράπλευρες κινήσεις.

Λόγω της τριβής του αέρα οι ταλαντώσεις μειώνονται με αποτέλεσμα τα εκκρεμή να σταματούν. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κάθε τόσο επανεκκίνηση της ταλάντωσης με ειδικές τελετές. Σε άλλες το εκκρεμές διατηρείται σε κίνηση με ηλεκτρομαγνητικά ή άλλα μέσα.

Εκκρεμή του Φουκώ

Υπάρχουν αρκετά εκκρεμή του Φουκώ σε διάφορες θέσεις παγκοσμίως. Λόγω του εντυπωσιακού του μεγέθους και εμφάνισης τα συναντάμε κυρίως σε κέντρα σημαντικά για τις επιστήμες του πολιτισμού και της πολιτικής όπως πανεπιστήμια, μουσεία επιστημών και πλανητάρια.

Μερικά από τα μεγαλύτερα βρίσκονται:

στο Πάνθεον στο Παρίσι (67 μ.)

στον ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κρακοβία (46,5 μ.)

στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (60 μ.)

στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

στο Πανεπιστήμιο Πατρών

4444

17/09/2013

4444

USA BOBBY FISCHER MIND GAMES 1972 WORLD CHAMPION 01 170913

Αυτή η εικόνα είναι και μια ψευδαίσθηση. Μια μικρή άσκηση για μένα, μια δύσκολη για σας.

4444

4444

Όποιος θέλει να μάθει τι γίνεται στην ζωή, ακούει Κόκκινο.

Ο σταθμός θα πάει στο νούμερο ένα. Στην κρίσιμη ζώνη 10:00 με 14:00.

Θα φάει τον διαπλεκομενο RealFm με την Lifestyle ενημέρωση.

4444

http://olympia.gr/2013/09/17/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD/#more-341413

…ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΝ “ΠΟΡΤΟ ΠΑΧΤΑΣ”.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ “ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ” ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,

…ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

Και έχει ως μέγα υποστηρικτή τον Πάγκαλο, που συνυπέγραψε την συμφωνία με τα υποβρύχια και όμως είναι ελεύθερος.

Ο κύριος Πάχτας παραμένει ατιμώρητος, διασύροντας την ίδια την δημοκρατία προς όφελος των εχθρών της.

Σχόλιο: Η δήλωση του Πάνου Καμένου, είναι συνταγματικά νόμιμη.

Ο Βαρδής έβαλε την Τσοπανίδου, να αναγκάσει τον Καμένο, να ζητήσει συγγνώμη από το σύστημα.

Όταν ο Καμένος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη στο σύστημα, η Τσοπανίδου αγρίεψε και του είπε: κανονικά, θα έπρεπε να σε πετάξω έξω!!!!

Ρε Τσοπανίδου, κατέβα από το καλάμι. Γίνε ποιο φυσιολογική.

Σωστά ο Καμένος αποχώρησε. Είναι πρόεδρος κόμματος. Τον ψηφίζουν το 5%.

Πριν τον Καμένο, ήταν στην εκπομπή ο Χατζηδάκης, εκτός από μια ερώτηση, όλα τα υπόλοιπα μέλι γάλα. Τον παράνομο Χατζηδάκη τον χάιδεψε η Τσοπανίδου.

4444

Η Χαλυβουργική πήρε την έδρα της από την Ελλάδα των Νταβατζηδων και του Αντωνάκη του σφουγγαράκι και την πήγε στο Βέλγιο.

Ο γελοίος και άθλιος Χατζηδάκης, δεν ήξερε τι να πει. Το έριξε στα θα.

Η Χαλυβουργική πήρε την έδρα της, γιατί ζει στην πραγματική οικονομία και όχι στο παραμύθι του επικίνδυνου απατεώνα Σαμαρά.

Δεν υπάρχει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, γι’αυτό φεύγουν οι σοβαρές ελληνικές εταιρείες.

Παίρνουν την Έδρα τους.

Ο Σαμαράς εφαρμόζει σχέδιο καταστροφής της Ελλάδος, δηλαδή το συνεχίζει.

Η δήλωση του Καμένου είναι απολύτως νόμιμη, συνταγματικά.

Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση των δοσίλογων.

Όταν μια πολύ μεγάλη εταιρεία, μεταφέρει την Έδρα της, αυτή είναι πολύ σοβαρή οικονομική είδηση, διότι αφορά την πραγματική οικονομία.

Η Έδρα μιας εταιρείας παίζει μεγάλο ρόλο.

Η Τσοπανίδου ήταν σκληρή στον Καμένο και πολύ μαλακή στον Χατζηδάκη.

4444

Γιατί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τους κατοίκους να μην του επιτρέψουν ξανά να κυκλοφορήσει.

Να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα προέτρεψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, συνομιλώντας με κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, μετά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, όταν κάτοικοι της Χαλκιδικής του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου.

Η δήλωση του κ. Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων κατοίκων του Αριστοτέλη οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι σπρώχνει τους κατοίκους της περιοχής να ασκήσουν βία εναντίον του δημάρχου Χρ. Πάχτα.

Προφανώς ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πολιτικό «λιντσάρισμα» και όχι για άσκηση βίας. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ένας πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος να δώσει οδηγία για άσκηση βίας εναντίον δημάρχου;   
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346759/dilosi-–-vomva-kammenoy-gia-ton-pahta#ixzz2f8lKbFhr

Σχόλιο: Η δήλωση Καμένου είναι μέσα στα Συνταγματικά πλαίσια. Είναι νόμιμη.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι παράνομη. Είναι απατεώνες. Εξαπάτησαν.

Βάλτε τα βίντεο να δείτε τι ψέματα έλεγε ο Αντωνάκης ο σφουγκαρακης το 2012.

Ακούω πολλά τσιράκια των νταβατζηδων να λένε: κάποιοι τους ψήφησαν, τα τσιράκια των νταβατζηδων παραλείπουν να πουν, ότι εξαπατήθηκαν από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η δήλωση του Καμένου, είναι συνταγματικά νόμιμη.

Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και οι Έλληνες να δώσουν καινούρια εντολή διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι παράνομη. Δεν έχει καμία πολιτική νομιμότητα. Έχουν υποστείλει τις περισσότερες διατάξεις του Συντάγματος.

Μια μειοψηφία που δεν ξεπερνά το 28%, παίρνει καταστρεπτικές αποφάσεις με την καθοδήγηση της Τρόικας.

Η δήλωση του Καμένου είναι Συνταγματικά νόμιμη.

Αυτό δεν αρέσει στους Νταβατζηδες και είδα την Πόπη Τσοπανίδου να διαμαρτύρεται σήμερα στον Καμένο.

Τα παιδιά στην Χαλκιδική πίνουν νερό με Αρσενικό και οι μανάδες ρώτησαν τον Καμένο, πως θα προστατευτούν.

Τις διαταγές για να συνεχιστεί η καταστροφή στην Χαλκιδική, της έδωσε η παράνομη Κυβέρνηση των απατεώνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Τσοπανίδου δεν ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος.

4444

5 πράγματα που κάνουν οι Αθηναίοι λόγω της κρίσης (και δεν συνήθιζαν να κάνουν)

http://www.lifo.gr/mag/features/3961

1. Κάνουν πολιτικούς γάμους.

Κάθε μήνα τελούνται 45 με 50 πολιτικοί γάμοι στο Δημαρχείο Αθηνών. Σύμφωνα με τους αριθμούς, φέτος μέχρι τον Μάιο είχαν καταγραφεί 245.

Οι γάμοι που έγιναν το 2012 (540) ήταν 79 λιγότεροι σε σχέση με το 2011 (619). «Αυτοί οι αριθμοί, όμως, δεν είναι ενδεικτικοί για το τι συμβαίνει πραγματικά» μας πληροφορούν. «Σε κάθε δήμο μπορεί να διαφέρει ο αριθμός των πολιτικών γάμων κάθε χρόνο, επειδή το ζευγάρι έχει το δικαίωμα της επιλογής της περιοχής όπου θέλει να παντρευτεί. Όπως έγινε με τον Θανάση και τη Χριστίνα, κατοίκους Εξαρχείων, που αποφάσισαν να παντρευτούν το καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Ο ληξίαρχος παραλίγο να τους διώξει, δείχνοντάς τους μια στοίβα από άδειες που προηγούνταν στη σειρά. «Από την αρχή ήμασταν σίγουροι ότι θέλουμε να κάνουμε πολιτικό γάμο. Θέλαμε όλα να γίνουν απλά, με λίγους και αγαπημένους ανθρώπους. Οπότε, κατευθείαν αυτή μας η σκέψη συνδέθηκε και με την επαρχία. Μας κούραζαν οι θρησκευτικοί γάμοι που βλέπαμε με πολύ κόσμο, γνωστούς των γνωστών των γονιών και υποχρεώσεις, ουσιαστικά, ανθρώπους που το ζευγάρι δεν είχε ξαναδεί ποτέ.

Επίσης, δεν μας πήγαινε και το όλο στυλ που συνήθως συνοδεύει τον θρησκευτικό γάμο: πλουμιστά ρούχα, χτενίσματα-υπερπαραγωγή, κορναρίσματα και γύρες γύρω από την εκκλησία με το ανθοστολισμένο και γυαλισμένο αμάξι, θεαματική είσοδος στην εκκλησία. Όλα αυτά, φυσικά, συνεπάγονται και πολλά λεφτά, τα οποία η γενιά μας δεν νομίζω να έχει τη δυνατότητα να διαθέσει, έστω και αν θέλει. Σκεφτήκαμε ότι υπήρχε μια υπέροχη αυλή στο χωριό, που μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε, και, απ’ ό,τι φάνηκε, ήταν καλή επιλογή».

2. Καταργούν τις βαφτίσεις .

Αν και δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για να διαπιστώσει κάποιος αν όντως έχουν μειωθεί οι βαφτίσεις τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια τηρούν σιγή ιχθύος γύρω από αυτό το ζήτημα και το αποφασίζουν μετά από πίεση από τον στενό οικογενειακό τους κύκλο. Μια ακόμα λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί είναι ότι «αν δεν βαφτίσεις το παιδί, δεν μπορείς να το γράψεις στο Δημοτικό». Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η βάφτιση δεν είναι υποχρεωτική με βάση την ελληνική νομοθεσία. Είναι καθαρά υπόθεση των γονιών.

Αυτό που είναι υποχρεωτικό, όμως, είναι η ονοματοδοσία, δηλαδή να δηλώσεις το όνομα του παιδιού στο ληξιαρχείο.

Στην περίπτωση της Δέσποινας και του Νίκου η απόφαση για το αν θα βαφτίσουν τον δίχρονο γιο τους ήταν αρνητική από την αρχή. «Είναι μανούρα και πολλά τα λεφτά, τα οποία δεν έχουμε να διαθέσουμε αυτήν τη στιγμή. Θα αναγκαστούμε να φορτωθούμε στους γονείς μας πάλι. Δεν είμαστε και φανατικοί της θρησκείας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε και την πίεση των γονιών. Αν μας πίεζαν, ίσως και να το κάναμε. Οργανώσαμε μια μικρή γιορτή με μπομπονιέρες και φαγητά για το καλό, μόνο για κοντινούς φίλους και συγγενείς, και πάλι τα έξοδα ήταν πολλά».

3. Αλλάζουν επάγγελμα.

Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 27, 6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μια λύση είναι η αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης. Χωρίς επιλογές στον ορίζοντα, αρκετοί το σκέφτονται ή το έχουν επιχειρήσει ήδη. Σίγουρα, οι περισσότεροι δεν εμπιστεύονται πια τα πτυχία τους, όπως στην περίπτωση του Αλέξη, που από μαθηματικός έγινε ταξιτζής. «Έχω τελειώσει το Μαθηματικό Αθήνας και μετά ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό. Έκανα ιδιαίτερα σε παιδιά για λίγο καιρό, έδωσα ΑΣΕΠ για καθηγητής τον Φεβρουάριο του 2009, ενώ ήμουν στρατό, απέτυχα, και από τότε δεν έχει γίνει άλλος διαγωνισμός.

Αυτό τον καιρό, αν ξεκινήσεις καθηγητής σε φροντιστήριο, ο μισθός είναι εξευτελιστικός, οπότε ασχολούμαι πλέον συστηματικά με το ταξί που μου άφησε ο πατέρας μου, βγαίνοντας πέρσι σε σύνταξη.

Σίγουρα θέλω να ασχοληθώ με κάτι πιο δημιουργικό στο μέλλον. Ακόμα είμαι νέος και αντέχω το ταξί, αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα, αν τριγυρνάω συνέχεια “άδειος στους δρόμους”». Μέχρι πέρσι, η Ιουλία δούλευε κανονικά ως καθηγήτρια και μεταφράστρια Γερμανικών, μέχρι που η ανεργία της χτύπησε την πόρτα. «Διδάσκω και κάνω μεταφράσεις γερμανικών από το 2005. Τα τελευταία 2 χρόνια, με την οικονομική κρίση στη χώρα, η ζήτηση στις ξένες γλώσσες έχει πέσει αρκετά, παρότι κάποιοι θεωρούν ότι, αντιθέτως, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών που θα μπορούσε να προσφέρει η γνώση τους. Έως και το 2011 είχα ιδιαίτερα με παιδιά Γυμνασίου και προοπτική να συνεχίσουν σε όλα τα επίπεδα. Η περσινή χρονιά, όμως, ήταν απογοητευτική, οπότε άρχισα να σκέφτομαι σοβαρότερα ως εναλλακτική λύση τη διδασκαλία της Yoga».

4. Κάνουν διακοπές στο πατρικό τους.

Το να κάνεις διακοπές στο πατρικό σου δεν είναι ακριβώς ελληνικό φαινόμενο.

Το λεγόμενο «staycation» (κατά το vacation) εμφανίστηκε το 2009 στη Μεγάλη Βρετανία, όταν τα ταξίδια στο εξωτερικό έγιναν πολυτέλεια λόγω της υποτίμησης της λίρας.

Αφορούσε οικογένειες που αποφάσιζαν να κάνουν διακοπές στην πόλη τους, πηγαίνοντας σε μουσεία ή στην πιο κοντινή θάλασσα με το αμάξι.

Ο Δημήτρης αυτό έκανε. «Ο βασικός λόγος που δεν πήγα φέτος διακοπές είναι οικονομικός. Τα ταξίδια, ακόμα και στο εσωτερικό, κοστίζουν πολύ ακριβά. Λόγω της κρίσης, τα οικονομικά μου δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με αποτέλεσμα να προτιμήσω την πιο οικονομική λύση του σπιτιού των γονιών μου. Σίγουρα μου έλειψε το να πάω διακοπές κάπου, αλλά και το πατρικό έχει τα θετικά του (σπιτικό φαγητό και σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων)». Η Μαρία προτίμησε να στείλει διακοπές τους γονείς της: «Φέτος δεν πήγα καθόλου διακοπές, καθώς το κόστος της όποιας καλοκαιρινής απόδρασης φάνταζε εξωτικό! Είμαι 36 ετών και ζω με τους γονείς μου, αφού η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να κάνω έξοδα άλλα πλην των βιοποριστικών – ούτε καν για μετακόμιση. Οπότε, όταν τέθηκε ζήτημα διακοπών, προτίμησα να μείνω σπίτι και να πάνε οι γονείς μου, για αλλαγή, οι όποιοι πλησιάζουν τα 70, πλην 2-3 χρόνια ο καθένας. Τελικά πήγαν, αλλά και εκείνοι προτίμησαν να φιλοξενηθούν για να κάνουν επιπλέον οικονομία.

5. Αγοράζουν ρούχα με το κιλό.

Η Sabine, η υπεύθυνη στο Kilo Shop (Ερμού 54), κατάγεται από την Ολλανδία, όπου η οικογένεια της είχε επιχείρηση με vintage ρούχα.

Παντρεύτηκε Έλληνα και μετακόμισε στην ελληνική επαρχία, αλλά πάντοτε ήθελε να ανοίξει ένα αντίστοιχο μαγαζί εδώ. «Το άφησα για πολλά χρόνια, επειδή οι Έλληνες δεν το καταλάβαιναν. Ούτε ο καιρός ούτε η οικογένειά μου μού το επέτρεπαν. Μόλις μεγάλωσαν τα παιδιά μου, το πήρα απόφαση και ήρθα στην Αθήνα. Σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα λόγω κρίσης. Οι Έλληνες ξεπέρασαν ένα ταμπού και στα ρούχα τους πλέον. Δεν αγοράζουν μάρκες και ακριβά. Μαθαίνουν μέσα στην κρίση ότι υπάρχουν πιο σπουδαία πράγματα. Θέλουν να βρουν μοναδικά ρούχα που να ταιριάζουν στο στυλ τους και να μη φαίνονται πια όλοι ίδιοι. Τα ρούχα έρχονται από το Παρίσι, η γκάμα τους είναι πολύ καλή, δεν είναι απλώς μεταχειρισμένα. Το πιο φθηνό ρούχο που έχουμε πουλήσει είναι τα μεταξωτά πουκάμισα, που στοιχίζουν γύρω στα δυόμισι ευρώ. Είναι διασκεδαστική η διαδικασία αγοράς, επειδή οι πελάτες μόνοι τους διαλέγουν και ζυγίζουν τα ρούχα, βρίσκουν την τιμή ανάλογα με τους ειδικούς κωδικούς και αποφασίζουν αν θέλουν να τα αγοράσουν ή όχι. Έρχονται άτομα από 17 μέχρι 80 χρόνων. Πολλές φορές ακούω ότι κάτι τέτοιο έλειπε από την αγορά. Το μαγαζί έχει ανοίξει εδώ και 4 μήνες και σε έναν μήνα περίπου θα ανοίξουμε άλλο ένα στο Χαλάνδρι». Πηγή: www.lifo.gr

4444

http://www.lifo.gr/now/politics/33518

Απορρίπτει η γερμανική αριστερά του Die Linke, το ασίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που είχαν πάρει οι ναζί από τη χώρα μας. “Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω”, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ, σε συνέντευξη του στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας “Der Handelsblatt”, ότι το θέμα είναι .

 «Είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπηδεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων”, είπε ο κ. Ρίξινγκερ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας ότι “το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ, συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν”. Για αυτό, όπως είπε, “είναι αδιανόητο να διατεθούν νέα χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών, ενώ Έλληνες που φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν να φυγαδεύουν εκατομμύρια στις χώρες της Ευρώπης”. “Πριν ματώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει οι έλληνες εκατομμυριούχοι να δώσουν έως και το 50% της περιουσίας τους ως θυσία αλληλεγγύης και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί σε χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν” τόνισε ο κ. Ρίξινγκερ. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Οι Γερμανοί είναι ενωμένοι όσο αφορά το κατοχικό δάνειο. Δεν δίνουμε φράγκο. Είτε είναι δεξιοί, είτε αριστεροί. Χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες και παραλλαγές  και αναμιγνύουν και άλλα θέματα, για να θολώσουν τα νερά.

Είναι πρόστυχοι και άθλιοι.

Οι Γερμανοί όταν κατέλαβαν την Ελλάδα, την ανάγκασαν να τους δώσει δάνειο. Είναι κατοχυρωμένο.

Οι Γερμανοί Αριστεροί είναι το ίδιο τζαμπατζήδες με τους δεξιούς.

Σκέπτονται τον Γερμανό φορολογούμενο, αλλά καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Στο πνεύμα των Ναζί. Γιατί να ματώσει ο Γερμανός φορολογούμενος;  Όταν μπορούμε να βάψουμε στο αίμα την Ελλάδα.

Αυτή είναι η πραγματική ουσία και όχι τα παραμύθια.

Το κατοχικό δάνειο το πήραν και πρέπει να μας το δώσουν κανονικά.

Τότε με το σχέδιο Μάρσαλ τους χαρίσαμε πολλά. Επίσης με την ενοποίηση Ανατολικής με την Δυτική Γερμάνια, τους χαρίσαμε πάλι.

4444

16/09/2013

4444

Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές βαριέμαι . Το να δημοσιεύσω μια εικόνα ή μια είδηση παίζει τεράστιο ρόλο στο γράψιμο της ιστορίας.

Εγώ δεν περιμένω τα δελτία ειδήσεων για να μάθω τι θα γίνει στην Συρία ή ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος κλπ.

Σήμερα βαριέμαι και δεν κάνω καμία εγγραφή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταμάτησα να σκέπτομαι πάνω στα γεγονότα και πως αυτά θα εξελιχτούν.

Όταν βαριέμαι δεν δημοσιεύω. Ο πλανήτης Γη, είναι πολύ μικρος.

4444

15/09/2013

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%E2%80%93-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-al

Σε μια “ψυχρή” και ειλικρινή ανάλυση του τι συμβαίνει στη Συρία σήμερα προχώρησε ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός της CIA Michael Morell ο οποίος αποχώρησε από την υπηρεσία πριν λίγους μήνες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή το βράδυ από το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Αμερικανός πρώην Νο 2 της μεγαλύτερης και ισχυρότερης υπηρεσίας πληροφοριών του κόσμου, περιγράφοντας την κατάσταση στη Συρία ουσιαστικά δίνει μια απάντηση στο γιατί οι ΗΠΑ “έκαναν πίσω” στο θέμα της επίθεσης στην Συρία και ήρθαν, εν τέλει, πριν λίγες ώρες σε συμφωνία με “χαλαρό” χρονοδιάγραμμα με την Ρωσία.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Morell ομολογεί ότι “από ένα σημείο και μετά η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια των ΗΠΑ” και ότι “οι ανταρτικές ομάδες των φανατικών ισλαμιστών που δρουν στη Συρία που συνδέονται με την al-Qaeda ενισχύονταν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τυος δυτικούς και σταδιακά κατάφεραν να κερδίσουν την υποστήριξη όλο και περισσοτέρων μετριοπαθών ανταρτιών ομάδων που εντάσσονταν πλέον στην κατηγορίατων “καθαρών” ισλαμιστών”.

Από τις ομάδες αυτές ο Moreli ξεχώρισε δύο ως τις πλέον επικίνδυνες: Το μέτωπο της al-Nursa και την Ahrar al-Sham «ως τους πιο αποτελεσματικούς στρατιωτικούς οργανισμούς στο πεδίο της μάχης».

«Έχουν αντιστρόφως ανάλογη επιρροή στο πεδίο της μάχης σε σχέση με το μέγεθός τους» είπε μιλώντας στην εκπομπή ” 60′ “.

«Και επειδή είναι τόσο καλοί στον πόλεμο εναντίον των Σύρων κυβενητικών αρκετά  στελέχη των μετριοπαθών οργανώσεων έχουν ενωθεί μαζί τους για να πολεμήσουν τον Στρατό» είπε.

Ο Moreli προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Συρία, που έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 100.000 άτομα θα καταλήξει σε ένα από τα δύο τραγικά άσχημα σενάρια για τις ΗΠΑ και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή: Ή ένα ισχυρό πιο βάναυσο καθεστώς από τον Bashar al] Assad ή μια κυβέρνηση των ανταρτών επηρεασμένη από την al-Qaeda.

«Με απασχολεί πολύ το γεγονός για το που βαδίζουμε γιατί βαδίζουμε προς τα εκεί που φοβάμαι: Τη διάλυση του κράτους της Συρίας. Την κατάρρευση της κεντρικής κοσμικής κυβέρνησης και την ευκαιρία της al-Qaeda να βρει ασφαλές καταφύγιο στη Συρία που δεν θα διαφέρει καθόλου από αυτό είχε στο Αφγανιστάν πριν την αμερικανική επέμβαση», λέει ο τ.υπαρχηγός της CIA..

Η αποκάλυψη για την αυξανόμενη ισχύ της al-Qaeda στη Συρία έρχεται εν μέσω των σχεδίων του Λευκού Οίκου να εξοπλίσει τους αντάρτες αυτούς τουλάχιστον θεωρεί ως «μετριοπαθείς». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry είχε πει άλλωστε πρόσφατα στο Κογκρέσο ότι “θεωρεί το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης των 90.000 ανταρτών ως μετριοπαθές”!

Σε ερώτηση στην ίδια εκπομπή για το αν είναι καλύτερα οι πλευρές να αναλωθούν σε κοστοβόρο πόλεμο φθοράς ο Moreli απάντησε πως είναι υπέρ μιας διπλωματικής λύσης.

«Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος τέτοια που να οδηγήσει σε μια πολιτική μεταβίβαση εξουσίας κρατώντας όμως τους θεσμούς και το κράτος το ίδιο εν ισχύ. Και ο λόγος για να το κάνουμε αυτό είναι πως θα χρειαστούμε τον Στρατό της Συρίας και τις μυστικές της υπηρεσίες για να νικήσουμε την al-Qaeda (σ.σ. που τώρα υποστηρίζουν οι ΗΠΑ!) όταν η λύση θα έχει εξευρεθεί. Και κάθε μέρα που περνά οι οργανισμοί αυτοί φθείρονται» είπε ο Moreli.

Δηλαδή ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να σταματήσουν  να ενισχύουν τους αντάρτες, να βρεθεί μια πολιτική λύση και εν συνεχεία οι ΗΠΑ να συνεργαστούν με τον Στρατό και τις; μυστικές υπηρεσίες του νυν καθεστώτος για να αντιμετωπιστούν και να νικηθούν οι ισλαμιστές. Πρακτικά ζητά συμμαχία, πλέον, με το καθεστώς Άσσαντ!

Ο υπαρχηγός της CIΑ όμως όταν ρωτήθηκε για το πώς ακριβώς πρέπει να εξευρεθεί η συμβιβαστική αυτή λύση ανέφερε ότι “Η καλύτερη λύση για τις ΗΠΑ είναι να ισορροπήσουν την στρατιωτική βοήθεια προς τους αντάρτες ώστε να ασκήσουν πίεση στον Assad να προστρέξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και τόση βοήθεια στους αντάρτες ώστε να μην θεωρήσουν αυτοί με τη σειρά τους ότι είναι τόσο δυνατοί που να μην είναι ανάγκη οδηγηθούν σε μια πολιτική λύση”.

Είναι η πρώτη φορά που ένας, έστω πρώην, αξιωματούχος από την πλευρά των ΗΠΑ αποδέχεται πλέον τον Μπασάρ αλ Άσσαντ ως συνομιλητή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

4444

Syria

Syria

http://www.defencenet.gr/defence/item/t%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7

H Δύση και τα δικά της ΜΜΕ ξαφνικά ανακάλυψαν τα εγκλήματα και τις βιαιότητες των ισλαμιστών ανταρτών, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με δημόσιους αποκεφαλισμούς Σύρων στρατιωτών, και αλλαλάζον πλήθος να παρίσταται.

Οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί είναι το πραγματικό πρόβλημα και η αγριότητα με την οποία εκτελούν όποιον δεν είναι μαζί τους δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί ούτε από τα δυτικά ΜΜΕ που έχουν κάνει τα πάντα να παρουσιάσουν το “άσπρο μάυρο”. Και εδώ τα τοπικά αντίστοιχα ΜΜΕ τους παρείχαν υποστήριξη, ενώ μόνο το defenecnet.gr ενημέρωνε για τις πράξεις αυτών των μαχητών της “ελευθερίας” αναρτώντας δεκάδες βίντεο και εικόνες.

Τα περιοδικά Time και Paris Match δημοσίευσαν φωτογραφίες από εκτελέσεις στην Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.Περιττό να πούμε ότι στις φωτό διακρίνονται Τσετσένοι εκτελεστές, τα αγαπημένα παιδιά των Τούρκων, και από τους πιο αιμοσταγείς ανθρώπους που περπατάνε στον πλανήτη.

Ελεύθερος συνεργάτης του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, έδωσε στο TIME φωτογραφίες που τράβηξε στις 31 Αυγούστου στην περιοχή Κεφεργκάν στο Χαλέπι.

« Ήθελα να ξεράσω. Προσπαθούσα να μην κοιτάζω αυτό που έβλεπα να καδράρει η μηχανή … Kάθε φορά το ίδιο σκηνικό. Καμιά πενηνταριά άνδρες καταφθάνουν με 4 επί 4. Αυτοί είναι οι δήμιοι. Δικάζουν στο όνομα του Αλλάχ. Η απόφαση είναι μία, θάνατος και η εκτέλεση σε μισή ώρα. Οι 4 καταδικασθέντες απoκεφαλίζονται. Στον τελευταίο οργίασε το αίμa.Ήταν πρωί , Σάββατο 31 Αυγούστου όταν οι τζιχαιστές απoκεφάλισαν δημοσίως τους φιλοκυβερνητικούς. Η χειρότερη εκτέλεση διήρκησε σχεδόν μια ώρα.Το σπαθί του δήμιου δεν έκoβε,αυτός χρειάστηκε να πάρει ένα πιο μικρό μαχαίρι. Οι θεατές ήταν όλο και πιο χαρούμενοι, το ίδιο και τα παιδιά. Πιστεύω ότι αυτοί μισούν τους shabihas. Μετά τους απoκεφαλισμούς αρχίζει η παράσταση. Στοιβάζουν τα πτώματα σε τρέιλερ και κάνουν το γύρο του θριάμβου στα χωριά . »

“Έφεραν τον νεαρό στην πλατεία με δεμένα μάτια. Ήταν η τέταρτη εκτέλεση σε μία μέρα… Ο κόσμος άρχισε να κραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Εάν επενέβαινα θα με έπαιρναν και μένα, αλλά ήξερα πως η εκτέλεση θα γινόταν. Είδα μια εικόνα απόλυτης σκληρότητας. Τον έβαλαν να γονατίσει. Τα χέρια του ήταν δεμένα. Είχε παγώσει.

Δύο μέλη της αντιπολίτευσης του ψιθύρισαν κάτι στο αυτί. Ο νέος άνθρωπος με αθώο και θλιβερό τρόπο απάντησε. Καθώς δεν ξέρω αραβικά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Αντιστάθηκε. Του κόψανε το λαιμό. Οι στιγμές εκείνες στην Συρία ήταν στιγμές μεσαίωνα”.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Paris Match τραβήχτηκαν στις 31 Αυγούστου στο χωριό Αζάζ κοντά στην Τουρκία. Άτομο της φιλικής στον Άσαντ πολιτοφυλακής Σεμπιχά, εκτελέστηκε με μάχαιρα από τους μαχητές της “ελευθερίας” και της “δημοκρατίας”.

Πέραν της φρίκης των εγκλημάτων αυτών, η ουσία βρίσκεται στα ίδια τα ΜΜΕ που δημοσιεύουν αυτές τις εικόνες. Και το Τime αλλά και το Parish Match ανήκουν στις μόνες χώρες οι οποίες θα συμμετείχαν στην επέμβαση, δηλ. στις ΗΠΑ ,και στην Γαλλία. Το ΤΙΜΕ ειδικά είναι ένα έντυπο με παγκόσμια επιρροή, και θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στον Πρόεδρο Ομπαμα, εάν σε αυτόν και στο περιβάλλον του ξαναμπούν ιδέες περί επέμβασης.

4444

4444

http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_5336.html

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις – φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του
Έλληνα.
Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και καλά παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν ότι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

“Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.

Πρόκειται για τις  Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου: υπ’ αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Και υπ’ αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών όφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι’ ευνομούμενη Χώρα.

Και ποιο είναι αυτό;

Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.
Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων – κι όχι μόνο – δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!

Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.

Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε ότι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.

«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τους δανειολήπτες πελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποία είναι εν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής. Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών” τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε ότι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός ότι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. “Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν”, σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι’ αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:

Α) Απάτη – Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),

Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι

Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών

Επενδυτών – Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέας εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των τραπεζικών ομίλων της ALPHA BANK A.E., της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ και της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFG Eurobank A.E. H καθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .
Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

Η λύση

Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου
α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους – επενδυτές και
β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.

Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους.

Ακούστε τη συνέντευξη του τραπεζίτη, Treasurer, διαχειριστή Διεθνών Επενδυτικών Κεφαλαίων Στέφανου Τσίπα εδώ

Ιωάννης Σακκάς: Παρέμβαση “βόμβα” για το βρόμικο και παράνομο παιχνίδι των τραπεζών -με τις πλάτες της δικαιοσύνης- κατά των δανειοληπτών

Σχόλιο: Θα μπουν τραπεζίτες φυλακή; Μόνο αν οι νεοέλληνες γαμησουν δυνατά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Προβοπουλος πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Σας το έχω γράψει.

Μόνο αν γαμήσετε εκλογικά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα δούμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/09/12/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-markov/

Έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης δολοφονίας του Βούλγαρου αντιφρονούντος Georgi Markov. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές, ανεξιχνίαστες δολοφονίες της ψυχροπολεμικής περιόδου.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Markov έπεσε νεκρός στο Λονδίνο στις 11 Σεπτεμβρίου 1978, όταν ένας άγνωστος τον πλησίασε και τον τσίμπησε με μία ομπρέλα στο πόδι, αφήνοντας μέσα του ένα σφαιρίδιο με ρικίνη.

Η υπόθεση πλέον κλείνει οριστικά, αφού η έρευνα δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τον δράστη, ούτε οδήγησε σε σύλληψη ή απαγγελία κατηγοριών. «Η έρευνα θα εγκαταλειφθεί αφού έπειτα από 35 χρόνια το έγκλημα παραγράφεται», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας της Σόφιας.

Ο Μarkov αυτομόλησε στη Δύση το 1969 και τη μοιραία ημέρα περίμενε το λεωφορείο στο Λονδίνο, όταν ένιωσε έντονο κάψιμο στον γλουτό. Ένας άγνωστος που καθόταν πίσω του κι έπαιζε με την ομπρέλα του ζήτησε συγγνώμη και εξαφανίστηκε.

Ο Markov άφησε την τελευταία του πνοή τέσσερις ημέρες μετά.

Το 2005, η εφημερίδα London Τimes αναγνώρισε ως δράστη τον Ιταλό Francesco Gullino, πράκτορα με τη κωδική ονομασία “Piccadilly”, ο οποίος είχε στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες  ενώ εισέπραξε 30.000 δολάρια μετά τον θάνατο του αντιφρονούντος.

4444

Πέραμα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Αυτό που έγινε στο Πέραμα, η επίθεση σε στελέχη του ΚΚΕ που κολλούσαν αφίσες, από ανθρώπους που κρατούσαν ρόπαλα με καρφιά, είναι άκρως ανησυχητικό.

Μιλάμε για εγκληματίες. Πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Είναι ποινικό αδίκημα και κακούργημα και βεβήλωση της όποιας δημοκρατίας έχουμε.

Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν αυτοί που έκαναν την επίθεση, αλλά δεν πάνε καλά.

Πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν.

Έχουμε τους εγκληματίες, θα έχουμε και τους τραμπούκους της πολιτικής, που είναι ακόμα ποιο επικίνδυνοι.

Ο εμφύλιος έχει τελειώσει. Σήμερα έχουμε μνημόνιο και τρόικα.

Αν οι δράστες που θα συληφθουν έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή, αυτό θα της στοιχήσει μακροπρόθεσμα.

Τι κερδίζεις με το να χτυπήσεις τα στελέχη του ΚΚΕ, ενός μικρού κόμματος, με ρόπαλα με καρφιά;

Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι αυτή η ενέργεια δείχνει, ότι οι Χρυσαυγητες είναι διαταραγμένες προσωπικότητες.

Όταν το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φύγουν από το πολιτικό προσκήνιο, η Χρυσή Αυγή, θα έχει πρόβλημα.

Βλέπω το ΠΑΣΟΚ και μου έρχεται να κάνω εμετό.

4444

Σιούφας πρώην Κορύφαιος Υπουργός της ΝΔ.

Σαν το μεγαλύτερο πιράνχας της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την χώρα μας φαντάζει η εισπρακτική εταιρεία του Σιούφα! Οι γιοι του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου της βουλής έχουν στήσει μια μεγάλη εισπρακτική εταιρεία με 500(!) δικηγόρους-συνεργάτες και αναδεικνύονται πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, στην είσπραξη τραπεζικών απαιτήσεων και στις διαδικασίες προσωποκράτησης.

Είναι εκπληκτικό ότι μόνο για να μπεις στην εταιρεία για υποθεσή σου πληρώνεις εισιτήριο 130 ευρώ!
(Από το Πρώτο Θέμα της Κυριακής)
http://www.kourdistoportocali.com/articles/23736.htm

4444

«Σε αυτή την χώρα, που δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας, ο ύψιστος τίτλος τιμής για τον Έλληνα είναι αυτός του αντάρτη.

Του πατριώτη που παίρνει το όπλο και βγαίνει εθελοντικά στο Βουνό να πολεμήσει τον κατακτητή.

Όπου και αν άνηκε, είτε στον ΕΛΑΣ και στον Άρη είτε στον ΕΔΕΣ και στον Ζέρβα είτε στο 5/42 και στον Ψαρό, ο αντάρτης είναι άκριτος.

Αυτός έδινε την ζωή του και όχι οι άλλοι που εκ του ασφαλούς τους έκαναν και τους κάνουν ακόμη κριτική.»

Απόσπασμα από το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου.

Ωραία λόγια. Και μάλιστα λόγια που αναδεικνύουν την Εθνική Ενότητα.

Ο Χαριτόπουλος δεν ξεχωρίζει τους αντάρτες που πολεμούν τον εισβολέα.

4444

Σήμερα αγόρασα 2 εφημερίδες.

Αγόρασα την Καθημερινή, γιατί είχε το βιβλίο του Mark Mazower: Σκοτεινή Ήπειρος. Πολύ καλό ιστορικό βιβλίο.

Η Δεύτερη εφημερίδα είναι η RealNews, για το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλο: Άρης ο Αρχηγός Των Ατάκτων. Και αυτό εξαιρετικό ιστορικό βιβλίο.

4444

Lea Seydoux – Lui

Lea Seydoux – Lui

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23757.htm

4444

14/09/2013

4444

Οι Εργολάβοι έχουν ρημάξει την Ελλάδα. Αυτοί δεν είναι Εργολάβοι, βρικόλακες είναι.
Τα Δημόσια έργα στην Ελλάδα, είναι υπερκοστολογημενα σε σχέση με αυτά που γίνονται στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με τις ευλογίες και τις μίζες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι και αλλάξει η κυβέρνηση και έρθουν στην Εξουσία ποιο έντιμοι και κάνουν λογιστικό έλεγχο πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο Χρέος, πολλοί Υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πολλά στελέχη τους, θα πάνε στην φυλακή.
Ο Άκης είδατε πόσες μίζες πήρε, στα άλλα υπουργεία δεν έκλεβαν; Στο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υπήρχαν μίζες;

4444

SYRIA CRISIS OBAMA LIMITS 02 140913

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23717.htm

Ο Ρέι Ντόλμπι, ο μηχανικός που επινόησε το πρωτοποριακό σύστημα μείωσης των θορύβων και το σύστημα πολυκαναλικού ήχου ή ήχου «surround», με το οποίο είναι πλέον εξοπλισμένες όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η επιχείρηση Dolby Laboratories, η οποία φέρει και το όνομά του.

Ο Ρέι Ντόλμπι, ο οποίος είχε από χρόνια προσβληθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τον περασμένο Ιούλιο είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία, άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Σαν Φρανσίσκο.
«Σήμερα χάσαμε ένα φίλο, ένα μέντορα και έναν οραματιστή», δήλωσε ο Κέβιν Γίμαν, ο πρόεδρος της Dolby Laboratories, της επιχείρησης που δημιουργήθηκε το 1965 από τον Ρέι Ντόλμπι και η οποία εξαγόρασε το 2012 την αίθουσα όπου οργανώνεται κάθε χρόνο η τελετή των Όσκαρ, μετά την πτώχευση του προηγούμενου σπόνσορα, της Kodak.

Ο Ρέι Ντόλμπι γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και μεγάλωσε στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Μόλις πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, άρχισε να εργάζεται για την Ampex, μια καλιφορνέζικη εταιρία η οποία ανέπτυξε το μαγνητόφωνο με ταινία και τη μαγνητοσκόπηση σε βιντεοκασέτα.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βρετανία, στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το 1965, σε ηλικία 30 ετών, ίδρυσε στο Λονδίνο την επιχείρησή του, την Dolby Laboratories.

Η πρώτη επινόησή του ήταν μια συσκευή μείωσης των θορύβων για τα στούντιο ηχογραφήσεων, μια τεχνική την οποία θα πωλήσει μετά και σε κατασκευαστές καταναλωτικών προϊόντων.

 Το λογότυπο Dolby εμφανίζεται ήδη από τη δεκαετία του 1970 στα κασετόφωνα πολλών εταιρειών. Το 1975 μετέφερε την Dolby Laboratories στο Σαν Φρανσίσκο.

Στη συνέχεια ο Ντόλμπι θα βρει στον κινηματογράφο μια άλλη διέξοδο για τις εφευρέσεις του, οι οποίες θα του επιτρέψουν να αποκτήσει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του περισσότερα από 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Ο Ντόλμπι και η εταιρεία του κέρδισαν δέκα Όσκαρ και 13 βραβεία Έμμυ για τις τεχνολογίες τους που γίνονταν ολοένα και πιο θεαματικές, όπως οι Dolby Surround, Dolby Digital κλπ.
«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που φρόντιζε τους άλλους, που ήταν υπομονετικός και στοργικός, ως σύζυγος και ως πατέρας, και στις επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία», δήλωσε ο γιος του, Ντέιβιντ Ντόλμπι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του.
«Αν και στην καρδιά του ήταν ένας μηχανικός, τα επιτεύγματα του πατέρα μου στην τεχνολογία προήλθαν από την αγάπη του για τη μουσική και τις τέχνες», ανέφερε σε δήλωσή του ο άλλος γιος του, ο μυθιστοριογράφος Τομ Ντόλμπι.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1869986

Η ιστορία ξεκινά στις αρχές του καλοκαιριού όταν και ο ενδιαφερόμενος (τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του Capital.gr) απευθύνθηκε στις υπηρεσίες της περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσει την αδειοδότηση μιας μικρής, πλην φιλόδοξης επιχείρησης για την παρασκευή και συσκευασία μαρμελάδων.

Ο ίδιος παρά την κρίση έχει μεγάλες προσδοκίες και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μονάδα, με εξαγωγικό χαρακτήρα.

Απευθύνεται λοιπόν στην οικεία περιφέρεια όπου και πληροφορείται με ικανοποίηση ότι βάσει του τελευταίου νόμου 3982/2011 και του νόμου 4155/2013 οι επιχειρήσεις με ισχύ κάτω από 10KW δε χρειάζονται κανενός είδους άδεια από την περιφέρεια ή άλλη υπηρεσία. Απλοποίηση της αδειοδότησης στην πράξη; Πολύ καλό για να είναι αληθινό σκέφτηκε ο ίδιος.

Και δεν είχε άδικο καθώς, πέρα από τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, η επιχείρηση όφειλε να ελεγχθεί από την υγειονομική υπηρεσία, ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και κάπου εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς: στην πρώτη επαφή ζητείται από το υγειονομικό να κάνει έλεγχο για την πιστοποίηση τήρησης κανόνων υγιεινής και σωστής λειτουργίας.

Η υπηρεσία αρνείται να έρθει για έλεγχο επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει αδειοδοτούσα αρχή για να δώσει άδεια. «Αφού δεν έχετε άδεια, δεν μπορούμε να σας ελέγξουμε» ήταν η απάντηση που πήραν, χωρίς όμως η υπηρεσία να απαντά στο ερώτημα τι γίνεται όταν ο νόμος λέει ότι δεν πρέπει να έχω άδεια.

Πρώτο αδιέξοδο για τον επιχειρηματία, ο οποίος εάν αποφασίσει να ρισκάρει και ξεκινήσει να λειτουργεί χωρίς έλεγχο κινδυνεύει με καταγγελία και λουκέτο.

Περνούν είκοσι μέρες με πολύ τρέξιμο, ωστόσο η περιφέρεια απαντά εκ νέου γραπτώς στον επιχειρηματία ότι η ισχύς είναι χαμηλή και δε χρειάζεται άδεια. Διευκρινίζεται όμως πρέπει να εξασφαλιστούν τυχόν άλλες άδειες ή εγκρίσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία. Ξανά επίσκεψη στο υγειονομικό που επιμένει από την πλευρά του ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να βρει ο ίδιος την αδειοδοτούσα αρχή.

Και όλο αυτό το διάστημα η επένδυση έχει γίνει, το προσωπικό περιμένει να προσληφθεί, ενώ η πολύ σημαντική για την επιχείρηση εποχή των φρούτων περνάει. Και βέβαια ο επιχειρηματίας δεν μπορεί χωρίς άδεια να πάρει πιστοποίηση ISO 22000 που αποτελεί ένα είδος προαπαιτούμενου για εξαγωγές σε σοβαρές ξένες αγορές.
Η πρόταση που του γίνεται είναι να πάρει άδεια λιανικής πώλησης, να πάει στο δήμο, να πληρώσει παράβολα και να υπαχθεί σε άλλες διαδικασίες, χωρίς όμως να καλύπτεται για τη χονδρική πώληση και τις εξαγωγές.

Τον Αύγουστο συμπληρώθηκαν τρεις μήνες με πληρωμένα ενοίκια, η επένδυση έχει ολοκληρωθεί, οι βασικοί μήνες παραγωγής των προϊόντων έχουν περάσει και ο επιχειρηματίας συνέχισε να βρίσκεται μεταξύ Άννα και Καϊάφα, από την Περιφέρεια στο Υγειονομικό.

Αποτέλεσμα το ίδιο: για την Περιφέρεια επειδή η επιχείρηση έχει πολύ χαμηλή ισχύ «δεν υπάρχει», ώστε να ανοίξει φάκελο που ενδοϋπηρεσιακά θα μεταφερθεί στο υγειονομικό ώστε να γίνει ο έλεγχος και η επιχείρηση να λειτουργήσει νόμιμα.

Το όνομα της περιφέρειας και της επιχείρησης δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Εκείνο που διαπιστώνει κανείς εύκολα από την ιστορία μιας μικρής επένδυσης, στην Ελλάδα του 2013 που βουλιάζει προσπαθώντας να… «αλλάξει παραγωγικό μοντέλο» είναι ότι το σύστημα είναι σάπιο εκ βάθρων. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στους υφιστάμενους νόμους για την αδειοδότηση, που πιθανότατα με καλή πρόθεση επιχείρησαν να αλλάξουν κακώς κείμενα δεκαετιών. Το πρόβλημα βρίσκεται στη φιλοσοφία ενός συστήματος που αντιμετωπίζει εξ αρχής τον επιχειρηματία και τον επενδυτή ως εν δυνάμει παρανομούντα: τόσο οι νόμοι όσο και οι υπηρεσίες εξετάζουν πως θα κλείσουν το δρόμο σε έναν επενδυτή θεωρώντας εξαρχής ότι αυτός θέλει να παρανομήσει. Εκεί ακριβώς δημιουργείται το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και χωλαίνει το σύστημα των αδειοδοτήσεων. Άλλωστε όταν το Capital.gr επικοινώνησε με την υπηρεσία η απάντηση που έλαβε είναι ότι «αποκλείεται να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, οι έλεγχοι γίνονται μετά από γραπτό αίτημα».

Η ιστορία αυτή, που χρειάστηκε για να λυθεί να φτάσει στα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης τα οποία και έδωσαν με επιστολές τους διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου, δείχνει την πραγματική ανάγκη όχι να μεταρρυθμιστεί για πολλοστή φορά ένα σύστημα που στηρίζεται σε λανθασμένες βάσεις, αλλά να υπάρξει μια ριζική αλλαγή και ξαναχτίσιμο με διαφορετική λογική. Το ερώτημα είναι, μπορεί στην Ελλάδα να υπάρξει ένα σύστημα που θα αντιμετωπίζει τον επιχειρηματία/ επενδυτή με διαφορετικό τρόπο και άλλη φιλοσοφία; Το υπουργείο Ανάπτυξης λέει ότι ξεκινάει μια τέτοια προσπάθεια. Μακάρι…

Σχόλιο: Μαλακα Σαμαρά έχεις να πεις κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους; Το έχω γράψει πολλές φορές: εγώ δε θα πήγαινα στο εξωτερικό για να φέρω τυχοδιώκτες για επενδύσεις. Που θέλουν να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Θα βοηθούσα τους Έλληνες που θέλουν να κάνουν επενδύσεις και έχουν το όνειρο της επιτυχίας.

Εγώ θα βοηθούσα τους Έλληνες που θέλουν να επιτύχουν και να δουλέψουν και έχουν όραμα, αλλά δε τους αφήνουν τα τρωκτικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εγώ θα έφτιαχνα το πλαίσιο επενδύσεων με καθαρούς και σταθερούς κανόνες.

Θυμήσου νεοέλληνα αυτό που έγραψα: εάν η δική μου ζωή γίνει εύκολη (1Χ), η δική σου θα γίνει εύκολη (4Χ). Εγώ είμαι διαφορετικός.

Εγώ σε τύπους σα τον απατεώνα Σαμαρά ή τον Βενιζέλο δεν χαρίζομαι.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη αυτούς τους απατεώνες.

Εγώ με τους Έλληνες θα έκανα την Ελλάδα τοπική υπερδύναμη μέσα σε 4 χρόνια. Ποιοι Γερμανοί και μαλακιες, οι Αρχαίοι Έλληνες πήγαν με τα πόδια στην Ινδία και σταμάτησαν γιατί βαρέθηκαν.

Το έχω γράψει πολλές φορές, γαμηστε τους απατεώνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δείτε φως.

Ούτε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι φταίνε. Είναι θέμα πολιτικής διοίκησης.

Αυτά τα θέματα λύνονται πολύ εύκολα.

Νεοέλληνα, εγώ να σε βοηθήσω θέλω.

4444

France: Woman

4444

13/09/2013

4444

Ήμασταν νοικοκύρηδες και ψηφίζαμε ΝΔ, φωνάζουν οι ομολογιούχοι.
Ήρθε όμως ο Βαγγελας (Βενιζέλος) ο Πασοκος ο καλέ και έβαλε την Τρόικα να μας γαμηση.
Οι μισοί γίναμε ζητιάνοι και οι άλλοι μισοί πουτανες.
Μετά τον Βαγγελα, βρήκαμε ελπίδα στον Αντωνάκη ( Σαμαρά) τον σφουγγαράκι.
Μας πούλησε Αγάπη και στοργή, αλλά μόλις τον ψηφήσαμε, τα ξέχασε και μας συμπεριφέρθηκε ως ζητιάνους και πουτανες.
Ήμασταν Νοικοκύρηδες. Ψηφίζαμε ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θεός άκουσε έναν ομολογιούχο να προσεύχεται και να λέει: βοήθησε μας.
Ο Θεός μου είπε να του πω: Πρώτα θα γαμήσετε την ΝΔ, σε όσες εκλογές έρθουν, πολύ γερά και μετά θα δείτε φως.
Πρώτα θα γαμήσετε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα το ευχαριστηθείτε και μετά το φως.

4444

Ένας λόγος που το Voyager έκανε τόσο μεγάλο ταξίδι, είναι γιατί διέθετε κινητήρα με πυρηνικό καύσιμο.

Η Πυρηνική Τεχνολογία, είναι πολύ καλή στο διάστημα με τις μεγάλες αποστάσεις.

4444

Το Φυσικό Αέριο της Κύπρου, όπως και αυτό του Ισραήλ, περίμεναν εκατομμύρια χρόνια για να βγουν στην επιφάνεια.

Ήμουν συνεπής στο ραντεβού. Αν και υπήρξαν προβλήματα.

Από την μεριά της Κύπρου, ο Χριστόφιας, τα έκανε σκατα. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα.

Ούτε ο Αναστασιάδης είναι καλή επιλογή.

Από την μεριά του Ισραήλ και εκεί υπήρχαν προβλήματα.

Όμως η κατεύθυνση είναι σωστή. Η συμπόρευση Κύπρου – Ισραήλ.

Υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, να ξέρετε.

Πολλές φορές διαβάζω Γεωπολιτικές αναλύσεις και με πιάνουν τα γέλια.

4444

BLOOMBERG FINANCIAL CRISIS 5 YEARS TRISH 01 110913 (1)

4444

Η τύχη είναι μια γυναίκα, που από μπροστά έχει μαλλιά και πίσω είναι φαλακρή.

4444

ΑΝ η ζωή μου γίνει καλύτερη κατά μια φορά (1Χ), η δική σου ζωή νεοέλληνα, θα γίνει καλύτερη κατά τέσσερεις φορές (4Χ).

Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να με ταλαιπωρεί ο ανίκανος Στουρναρας.

Συγχώνευσε τις Εφορίες και έτσι για να πάω στην Εφορία που ανήκω, πρέπει να πάρω τρόλεϊ.

1,20 και 1,20 μου στοιχίζει 2,40 ευρώ, να πάω και να έρθω, χώρια μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Δεν ανέχομαι τον ανίκανο Στουρναρα και τον ψεύτη Σαμαρά και τους υπόλοιπους της Κυβέρνησης.  Έχουμε 2013 και η τεχνολογία καλπάζει.

Ευτυχώς δεν μένω, σε κανένα νησί.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1869949

Μια επίλεκτη συριακή μονάδα, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα χημικών όπλων της κυβέρνησης, διασκορπίζει τα όπλα αυτά σε δεκάδες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, περιπλέκοντας ενδεχομένως τα σχέδια των ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμους αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου που ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες αυτές, ανέφερε χθες στον ιστότοπό της πως μια εξειδικευμένη στρατιωτική μονάδα, η αποκαλούμενη Μονάδα 450, μετακινεί εδώ και μήνες τα αποθέματα για να αποφευχθεί ο εντοπισμός των όπλων.

Ωστόσο οι αμερικανικές και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και αξιωματούχοι στη Μέση Ανατολή πιστεύουν πως εξακολουθούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα περισσότερα από τα χημικά όπλα της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την WSJ.

Όμως “γνωρίζουμε πολύ λιγότερα απ΄ ό,τι γνωρίζαμε πριν από έξι μήνες για το πού βρίσκονται τα χημικά όπλα”, φέρεται ότι δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η εφημερίδα επικαλείται επίσης δήλωση ανώτερου αμερικανού αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η Ουάσινγκτον εκτιμά πως η Δαμασκός διαθέτει 1.000 τόνους χημικών και βιολογικών παραγόντων, “αν και μπορεί να υπάρχουν και περισσότεροι”.

Η συριακή κυβέρνηση, η οποία παραδοσιακά αποθήκευε τα περισσότερα από τα χημικά και βιολογικά όπλα της σε λίγες εγκαταστάσεις στη δυτική Συρία, άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο να διασκορπίζει τα όπλα αυτά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν τώρα πως το οπλοστάσιο έχει μεταφερθεί μέχρι και σε 50 εγκαταστάσεις στη δυτική, τη βόρεια, τη νότια και την ανατολική Συρία.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον διοικητών της Μονάδας 450, η οποία αποτελείται από αξιωματικούς από την κοινότητα των Αλαουιτών του Άσαντ, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο.

Επίσης δεν υπάρχουν σχέδια να βομβαρδιστούν οι εγκαταστάσεις των χημικών όλων λόγω του κινδύνου τα δηλητηριώδη αέρια να εξαπλωθούν σε περιοχές αμάχων, δήλωσαν αξιωματούχοι στην αμερικανική εφημερίδα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1869974

Η πλήρης απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων αποτελεί ένα από τα ζητήματα που θα θέσει (εκ νέου) η τρόικα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των πράξεων στην ελληνική κτηματαγορά.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχτεί η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΝ είναι η ολική απελευθέρωση των νέων συμβάσεων μίσθωσης και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου για τις υφιστάμενες.

Η τροποποίηση του ισχύοντος καθεστώτος αποτελεί διαχρονικό αίτημα της αγοράς, η οποία απορρυθμίστηκε ύστερα και από την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη. Και αυτό διότι σήμερα η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι ένα έτος, με τον μισθωτή, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, να καταβάλει ως αποζημίωση ένα μόνο μίσθωμα με τρίμηνη προειδοποίηση.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιούργησε ένα υπερπροστατευτικό καθεστώς στα εμπορικά ακίνητα και έχει οδηγήσει στη διάλυση σημαντικών μισθώσεων» σημειώνουν στελέχη της αγοράς.

Όπως αναφέρουν, θα πρέπει να καταργηθεί η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης και να έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να διαπραγματεύονται ελεύθερα με τους μισθωτές βάσει των αγοραίων δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, η εναλλακτική που υιοθετούν σήμερα τα δύο μέρη σχετίζεται με τη σύναψη ξεχωριστής συμφωνίας, μέσω της οποίας προσδιορίζεται η ελάχιστη μισθωτική διάρκεια, διαφορετική από την προβλεπόμενη από το νόμο.

Ωστόσο, κατά βάση, η πλειονότητα των ιδιοκτητών επιλέγει τη… μηδενική λύση, δηλαδή την μη εκμίσθωση. Και αυτό διότι λόγω του υφιστάμενου καθεστώτος δεν είναι εύκολη η αναπροσαρμογή προς τα πάνω-όταν βελτιωθούν οι μακροοικονομικοί δείκτες- του μισθώματος, το οποίο σήμερα και μεσοπρόθεσμα θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στόχος της ρύθμισης είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις στα ακίνητα, καθώς μισθωτές και ιδιοκτήτες θα μπορούν να συμφωνούν ελεύθερα για ένα ελάχιστο εύλογο διάστημα μίσθωσης, που θα στηρίζεται στην περίοδο επανείσπραξης (payback period).

Πώς θα διαμορφωθεί το νέο καθεστώς εμπορικών μισθώσεων;

Αν και η αγορά, όπως και η τρόικα, επιθυμούν την πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων, παραμένει προς στιγμήν αμφίβολο, εάν, εν τέλει, δεν θα θεσμοθετηθεί ελάχιστη μισθωτική διάρκεια.

Και αυτό διότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου -που ήδη έχει πετύχει μία νίκη με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή- ζητά την μερική απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων. Η ΕΣΕΕ ζητά να διατηρηθεί η 12ετία στα υφιστάμενα μισθώματα και να υιοθετηθούν μεταβατικές ρυθμίσεις για σταδιακή μείωση του χρόνου στις νέες μισθωτικές συμφωνίες. Ζητά επίσης, να παραμείνει η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης, με δικαίωμα των μερών να συμφωνούν το χρονικό διάστημα.

Πάντως, στην πλειονότητα των κρατών – μελών της Ε.Ε. η ελάχιστη διάρκεια εμπορικής μίσθωσης διαμορφώνεται από 3 έως 5 χρόνια.

Σχόλιο: Είμαι υπέρ της απελευθέρωσης.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1870079

«Φλέβα» χρυσού αποδείχτηκε για λογιστές και δικηγόρους η κατάρρευση της Lehman Brothers, που πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς μέσα στα 5 χρόνια που ακολούθησαν της «πτώσης» καρπώθηκαν συνολικά περί τα 3 δισ. δολάρια.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των διοικητικών αμοιβών που καταβάλλονται από τη Lehman σε ΗΠΑ και Ευρώπη δείχνουν πόσο τεράστιο έργο είναι να μαζευτούν τα κομμάτια την επομένη της κατάρρευσης της τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Wall Street.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT όσοι ανέλαβαν την διαχείριση των πτωχευτικών διαδικασιών του πιστωτικού κολοσσού πλούτισαν.

Μόνο στη Νέα Υόρκη τα νομικά έξοδα της Lehman συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών στην εταιρεία συμβούλων Weil, Gotshal & Manges και στην εταιρεία ειδίκευσης σε θέματα αναδιάρθρωσης Alvarez & Marsal, άγγιξαν τα 2 δις. δολάρια . Παράλληλα, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Lehman στην Ευρώπη είχε καταβάλλει σε διοικητικά έξοδα 1 δις. δολάρια μέχρι τις 15 Μαΐου. Και η διαδικασία συνεχίζεται.

4444

4444

cdu

4444

The German political culture, and clearly different from the American.

4444

CDU AND THE WOMAN

4444

12/09/2013

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1869264

Στα 1,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (38,9 τρις κυβικά πόδια) εκτιμώνται τα πιθανά κοιτάσματα των έξι αδειοδοτημένων τεμαχίων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Σε άρθρο του στο Oxford Energy Forum, μια τριμηνιαία έκδοση του Ινστιτούτου της Οξφόρδης για τις ενεργειακές σπουδές, ο κ. Έλληνας αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη σύντομης προώθησης του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου λόγω των αλλαγών που επέρχονται στην παγκόσμια αγορά ΦΑ, ενώ επανέλαβε τη διαφωνία του με την επιλογή της χρήσης αγωγού για σκοπούς εξαγωγής του κυπριακού ΦΑ.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς του ΦΑ παγκοσμίως ο κ. Έλληνας είπε πως το ΦΑ θα αποτελέσει σχεδόν το ένα τρίτο των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040, καθώς ο άνθρακας θα σταματήσει να είναι ανταγωνιστική επιλογή για την ηλεκτροπαραγωγή, κυρίως λόγω περιβαλλοντικών πολιτικών, σε αντίθεση με το ΦΑ που εκπέμπει 60% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

«Έτσι, η ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη σημαντική πηγή καυσίμων, όπου θα αυξηθεί μέχρι και 65% έως το 2040», είπε, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η ζήτηση φυσικού αερίου θα παραμείνει σχετικά σταθερή ή θα αυξηθεί ελαφρώς κατά τα επόμενα χρόνια, για να φτάσει στα 550-600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως μέχρι το 2020.

Ιδιαίτερα για την γηραιά ήπειρο, ο κ. Έλληνας είπε πως στα επόμενα 10 με 20 χρόνια, η Ευρώπη θα χρειαστεί σημαντική αύξηση τόσο σε εισαγωγές πετρελαίου όσο και φυσικού αερίου, καθώς η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στην ΕΕ μειώνεται με ταχείς ρυθμούς.

«Συνεπώς, η ΕΕ από το 2025 θα χρειαστεί αύξηση περίπου 100 bcm (δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων) στις εισαγωγές φυσικού αερίου ετησίως, σε σύγκριση με το 2010».

Ο κ. Έλληνας αναφέρθηκε και στην παρούσα κατάσταση της ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης, η οποία, όπως είπε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία σε σχέση με τον ενεργειακό εφοδιασμό της και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά για τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας, καθώς περίπου το 35 τοις εκατό του φυσικού αερίου της ΕΕ προέρχεται από τη Ρωσία.

Επεσήμανε όμως ότι η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές ότι προκειμένου να ικανοποιεί τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις, θέλει να διαφοροποιηθούν οι εισαγωγές της μακριά από τη Ρωσία και τον «άκαμπτο μακροπρόθεσμο δείκτη τιμολόγησης» που βασίζεται στην τιμή πετρελαίου, και να στραφεί σε εναλλακτικούς και αξιόπιστους προμηθευτές φυσικού αερίου, κάτι που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ επεσήμανε πως «για την Ευρώπη, το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο έχει στρατηγική αξία ως εναλλακτική λύση στις εισαγωγές από τη Ρωσία και τη Βόρεια Αφρική».

«Μέχρι το 2025», υπογράμμισε, η Κύπρος θα μπορούσε να είναι σε θέση να εξάγει 25 εκατομμύρια τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (35 bcm) ετησίως, ξεκινώντας με 5 εκατομμύρια τόνων (7 bcm) έως το 2020. Αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε 35 εκατομμύρια τόνων (50 bcm) ετησίως, αν το Βασιλικό καταστεί κόμβος υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή.

Όπως είπε, ακόμη και αν το 50% από αυτό το αέριο προορίζεται για την Ευρώπη, μέχρι το 2025 η Κύπρος και η Λεβαντίνη θα μπορούσαν να προμηθεύσουν το 25% των πρόσθετων αναγκών αερίου της ΕΕ, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από τα 10 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου που έχει προγραμματιστεί για το TANAP (τον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία), καθιστώντας την Ανατολική Μεσόγειο μια πολύ μεγαλύτερη πιθανή πηγή προμήθειας φυσικού αερίου.

Όπως είπε, με πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου άνω των 1,1 tcm (τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων) στα έξι αδειοδοτημένα τεμάχια (12, 10,11, 2,3 και 9) και μια πολύ μικρή εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου της τάξης του 1 bcm, η Κύπρος αναπτύσσει στρατηγική για τις εξαγωγές.

Ο κ. Έλληνας τάχθηκε εκ νέου κατά της επιλογής χρήσης αγωγού για εξαγωγή του κυπριακού ΦΑ, λέγοντας ότι «οι αγωγοί δεν προσφέρουν ευελιξία στην επιλογή των αγορών». Επεσήμανε εξάλλου πως το βάθος του νερού στην ανατολική Μεσόγειο (2000m +) περιορίζει το μέγεθος των αγωγών, και ως εκ τούτου την αποδοτικότητα. «Λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα του φυσικού αερίου που η Κύπρος αναμένει να εξάγει από το 2025, οι αγωγοί δεν αποτελούν πρακτική λύση», είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ, από τις πιθανές επιλογές εξαγωγής, το υγροποιημένο φυσικό αέριο προσφέρει την ευελιξία να εξυπηρετεί διάφορες αγορές και πελάτες, παρέχοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται η Κύπρος.

O κ. Έλληνας είπε πως με την έγκαιρη δημιουργία ενός τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, το Ισραήλ και ο Λίβανος θα μπορούν επίσης να είναι σε θέση να φέρουν το φυσικό τους αέριο στην Κύπρο για υγροποίηση, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία ενός κέντρου υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκόσμιας κλάσης στο Βασιλικό.

Παρατήρησε πάντως πως το Ισραήλ εξακολουθεί να έχει άλλες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν αγωγούς και Πλωτό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (FLNG), σημειώνοντας πως η γεωπολιτική, το κόστος και ο χρόνος θα είναι βασικοί παράγοντες για την τελική του επιλογή.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ επεσήμανε πως η Κύπρος με το τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου θα δώσει πρόσβαση στις ελκυστικές αγορές της Ασίας, ιδιαίτερα της Άπω Ανατολής, όπου η ζήτηση για το φυσικό αέριο συνεχίζει να αυξάνεται και οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα υψηλές και αναμένεται να παραμείνουν έτσι μέχρι και μετά το 2020.

Παράλληλα, ο κ. Έλληνας επέστησε την προσοχή καθώς ,μακροπρόθεσμα, οι υπεράκτιες περιοχές αερίου της Κύπρου θα πρέπει να ανταγωνιστούν με την παραγωγή χαμηλότερου κόστους προμηθειών από την Ανατολική Αφρική και τις μη συμβατικές πηγές αερίου όπως το σχιστολιθικό φυσικό αέριο από την Βόρεια Αμερική.

Αναφέρθηκε στους νέους αγωγούς και τις διασυνδέσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και την Άπω Ανατολή, θα ανταγωνιστούν με το υγροποιημένο φυσικό αέριο, όπως τον αγωγό TANAP, με αναμενόμενη ικανότητας μεταφοράς 10 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος στην Ευρώπη , και τους αγωγούς από το Τουρκμενιστάν στην Κίνα που θα μεταφέρουν έως 60 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος.

Τερματικό το συντομότερο

Ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ αναφέρθηκε στις αλλαγές στις δομές τιμολόγησης του ΦΑ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η τιμολόγηση στην Ασία και την Άπω Ανατολή όπου αναμένεται να επηρεαστεί από τα επερχόμενα ανταγωνιστικά έργα σε θέμα κόστους υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Αμερικής και της Ανατολικής Αφρικής, ειδικά για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά το 2020, αφού ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός έργων απευθύνονται σε αυτή την αγορά, και αναζητούν μακροπρόθεσμες συμβάσεις πωλήσεων.

«Έτσι, εφόσον η Κύπρος σχεδιάζει να αρχίσει εξαγωγές μέχρι το 2020 στην Άπω Ανατολή καθώς και στην ΕΕ, αυτό καθιστά αυτές τις αγορές ελκυστικές», είπε και επεσήμανε πως κύριος ανταγωνιστής της θα είναι τα έργα στη Βόρεια Αμερική και την Ανατολική Αφρική, που αναμένεται να ξεκινήσουν την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου περίπου τον ίδιο καιρό, αλλά θα μπορούσαν να έχουν το πλεονέκτημα του κόστους.

«Συνεπώς», υπογράμμισε, «το κόστος και η ολοκλήρωση του Τερματικού στο Βασιλικό το συντομότερο, θα καθορίσουν την επιτυχία».

Περαιτέρω, ο κ. Έλληνας επεσήμανε πως «υπήρξαν πολλές ανησυχητικές ανακοινώσεις για άλλα έργα στον κόσμο για τις αυξήσεις κόστους και για τις καθυστερήσεις της ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών».

«Εν όψει των ανωτέρω, η βασική κινητήρια δύναμη για την Κύπρο θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση του έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να είναι σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή όσο το δυνατόν νωρίτερα – ελπίζουμε στις αρχές του 2016 – και να αρχίσει τις εξαγωγές από τις αρχές του 2020. Αυτό ακολούθως θα επιτρέψει στην Κύπρο να επωφεληθεί από την ευκαιρία που έχει, για να διαπραγματευτεί τις μακροπρόθεσμες πωλήσεις-συμβάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου σε ευνοϊκές τιμές για τη στήριξη της ανάπτυξης του έργου του», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ.

Σχόλιο: Εξαιρετικά αφιερωμένο σε τύπους σα τον Γιωργάκη Παπανδρέου που δεν ήξερε αν η Ελλάδα, έχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Το να πάει η Ελλάδα στο μνημόνιο ήταν προσχεδιασμένο. Πρέπει να κυνηγήσουμε δικαστικά και με καινούριες νομοθεσίες, όσους χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει αλλαγή της βρωμερής κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο γίνεται ποιο γρήγορα.

Είδατε τι είπε η Εισαγγελέας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον βρωμερό Πασοκο, έχασε το λογαριασμό από τις μίζες.

4444

SYRIA CRISIS OBAMA LIMITS 01 120913

4444

http://olympia.gr/2013/09/12/%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81/

“Εγώ ανοίγω βεντέτες μόνο με άντρες και όχι με κάποιους που φοράνε φουρό και δεν έχουν πάει στρατό. Κρύβονταν για να μην πάνε στο στρατό. Δεν ασχολούμαι. Αλβανικές κουράδες είναι αυτές.”Έκρηξη του Δημήτρη Μελισσανίδη-στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ-για το θέμα που προέκυψε με την χορηγία του ΟΠΑΠ και τον ΟΣΦΠ.

Τα όσα γράφονται-λέγονται-κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες από την πλευρά του Ολυμπιακού έχουν εξοργίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και μια … σπίθα αρκούσε για να φέρει την μεγάλη έκρηξη. Στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ, το αφεντικό της ομάδας ρωτήθηκε κάποια στιγμή για το θέμα που έχει ανοίξει με την χορηγία του ΟΠΑΠ και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του. Φανερά οργισμένος (αλλά και αποφασισμένος) έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα…

«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που κάνανε τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Εγώ τα βάζω με άντρες. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν. Εμείς θέλουμε και τον Παναθηναϊκό δυνατό, και τον ΠΑΟΚ δυνατό», είπε αρχικά ο Τίγρης και σε εκείνο το σημείο άκουσε την ερώτηση: «Τον Ολυμπιακό;». «Ο Ολυμπιακός είναι ήδη δυνατός», αποκρίθηκε και συνέχισε: «Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Εμείς θέλουμε να φτιάξουν γήπεδο και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός… Δεν ασχολούμαστε με τους άλλους, οι άλλοι ασχολούνται με μας. Είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ” Εθνική; Με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε.

Εγώ ανοίγω βεντέτες μόνο με άντρες και όχι με κάποιους που φοράνε φουρό και δεν έχουν πάει στρατό. Κρύβονταν για να μην πάνε στο στρατό. Δεν ασχολούμαι. Αλβανικές κου…. ες είναι αυτές. Η χορηγία είναι πολύ καλή. Αν τη θέλουν έχει καλώς, να την πάρουν. Αλλιώς… φιλάκια. Όμως να μας στείλουν γραπτώς ότι δεν θέλουν την χορηγία. Όχι με πόλεμο από τις εφημερίδες. Με νεροπίστολα και… τσίου τσίου νομίζουν ότι θα πετύχουν κάτι; Εγώ βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες».

Σύμφωνα με το aek365.com, παρά τον έντονο εκνευρισμό του, ο Μελισσανίδης ξεκαθάρισε ότι με τον Ολυμπιακό ως σύλλογο και με τον κόσμο του δεν έχει κανένα θέμα. «Με τον σύλλογο και τον κόσμο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με καμία ομάδα. Τον σέβομαι όπως σέβομαι όλες τις ομάδες. Όμως να σταματήσουν κάποιοι να ασχολούνται με την ΑΕΚ. Ο ΑΕΚτζής μπορεί να χάσει τα πάντα, αλλά δεν θα χάσει ποτέ την περηφάνια του».

Σχόλιο: Το σχόλιο του Μελισσανίδη, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

4444

BLOOMBERG TRISH CHANGED 01 FACE 01 44 110913

4444

4444

USA WORLD TRADE CENTER 03 044 120913

Το κλειδί της υπόθεσης είναι η ταράτσα και αυτή δεν αξιοποιήθηκε.

4444

Εχτες ο Μπάμπης έγλυψε την Χρυσή Αυγή.

Μπορεί είπε, να γίνει συνεργασία με την σοβαρή Χρυσή Αυγή.

Από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή παίρνει ένα 15%, που μπορεί να γίνει άνετα 20%, κανένας δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Βέβαια, για μένα, αποτελεί όνειδος, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν το βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

Μετά από μια τέτοια μεγάλη καταστροφή, υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Σκέψου δηλαδή, πόσο μαλακες είναι οι νεοέλληνες.

Υπάρχουν κάποιοι που ψηφίζουν ΔΗΜΑΡ! Οι νεοέλληνες είναι σχιζοφρενείς.

4444

Την πέφτουν όλοι στον Τσιπρα που είπε στους Μαθητές να συμπαρασταθούν στους καθηγητές. Βρίσκω την κίνηση του Τσιπρα σωστή και λογική.

Σκεφτείτε, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι παράνομη, δεν έχει καμία πολιτική νομιμότητα.

Αυτό που γράφω είναι κρίσιμο. Δεν έχουν καμία πολιτική νομιμότητα.

Σωστά ο Τσιπρας λέει στους μαθητές να δείξουν συμπαράσταση.

Η χώρα χρειάζεται εκλογές, να γίνει καταγραφή δεδομένων.

Ο Αντώνης Σαμαράς λέει συνειδητά ψέματα. Τώρα προσπαθεί να πουλήσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το χρήμα δεν κρύβεται. Αν έχεις θα το δουν όλοι. Έχει η Ελλάδα λεφτά Σαμαρά; Ψεύτη.

4444

Όπως ξέρετε είμαι λίγο Large τύπος. Αυτή την εβδομάδα πρόσεξα ότι μου ήρθε το χαράτσι για την ΔΕΗ.

Είχα κάνει ποιο παλιά αίτηση, αφού είμαι μακροχρόνια άνεργος και έχω εισόδημα μηδενικό. Με συντηρούν οι συνταξιούχοι γονείς μου.

Είδα λοιπόν το Χαράτσι και σκέφτηκα: πάλι θα τρέχω  γαμωτο, επειδή οι νεοέλληνες είναι εντελώς μαλακες και ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε τα δικαιολογητικά που ζητά η Εφορία:

1)Ε1 – το έχει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μου το ζητά.

2)Εκκαθαριστικό θεωρημένο – το έχει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μου το ζητά.

3)ΦΑΠ 2010 – το έχει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μου το ζητά.

4)Βεβαίωση Ανεργίας – αυτή την έβγαλα.

5)Λογαριασμός ΔΕΗ μπρος πίσω φωτοτυπία – την Έβγαλα.

Αν ήμουν εγώ υπουργός Οικονομικών και όχι ο ανίκανος Στουρναρας, θα ζητούσα μόνο 2 δικαιολογητικά και όχι 5. Θα ζητούσα μόνο τα δικαιολογητικά, από άλλες υπηρεσίες.

Η ζωή μας, θα γινόταν εύκολη.  Μάλιστα μετά από κάποιο διάστημα, δε θα ζητούσα κανένα δικαιολογητικό που θα υπήρχε στο κράτος.

Δυστυχώς όμως νεοέλληνα, για σένα και για μένα, δεν είμαι εγώ ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά ο ανίκανος Στουρναρας και ποιο πριν, άλλοι εξίσου ανίκανοι και απατεώνες.

Ξέρεις μαλακα νεοέλληνα, πόσα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, έχουν ξοδευτεί για να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα το Ελληνικό Δημόσιο; Πολλά.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πήγαν στις τσέπες των Νταβατζηδων και χρεώθηκαν στο Δημόσιο Χρέος.

Αυτό το έκαναν δυο βρωμερά κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Από το 1974 μέχρι σήμερα, κανένας δεν εμπόδισε την βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, να φτιάξουν ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά δε το έφτιαξαν.

Είναι τραγικό. Το ακόμα ποιο τραγικό είναι, ότι το 2012 υπήρχαν άνθρωποι που ψήφησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γιατί πρέπει εγώ, ένας έξυπνος άνθρωπος να ταλαιπωρούμε από ανίκανους, σα τον Στουρναρα; Και τον κάθε Στουρναρα.

Θέλω η καθημερινή μου ζωή, να γίνει εύκολη, όπως είναι στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αν η δική μου ζωή, γίνει εύκολη νεοέλληνα, σε πληροφορώ, ότι και η δική σου θα γίνει.

Εγώ βέβαια δύσκολα χαρίζομαι. Δε μου κάνεις, έφυγες. Πας σε άλλη θέση.

Μη στενοχωριέσαι, υπάρχουν πολλές θέσεις.

Είμαι από τους λίγους σε αυτόν τον πλανήτη, που ξέρουν να φτιάξουν μια εικόνα.

Αυτό που με αγριεύει, είναι ότι έχουν δοθεί εκατομμύρια για να φτιαχτούν ηλεκτρονικά συστήματα από την βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και τελικά δεν έχουμε.

Οι τράπεζες, έχουν δώσει πολύ λιγότερα και έχουν καλύτερα ηλεκτρονικά συστήματα.

4444

11/09/2013

4444

NINE ELEVEN 2001
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός.

4444

NINE ELEVEN 2001

4444

NINE ELEVEN 2001

4444

BLOOMBERG mariguana KANABIS 01 044 100913

4444

BLOOMBERG VEGETABLE ONIONS 01 100913

4444

Milton Friedman: ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Συνεργάστηκε με τον Pinochet και του έδωσε την θεωρητική πλατφόρμα για να διαπράξει τα χιλιάδες εγκλήματα του και να βιάσει την Ελευθερία και την Δημοκρατία.
+ + + +
Milton Friedman: a very dangerous man. Collaborated with Pinochet and gave the theoretical platform to commit thousands of crimes and to rape Freedom and Democracy.

4444

Milton Friedman: ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Συνεργάστηκε με τον Pinochet και του έδωσε την θεωρητική πλατφόρμα για να διαπράξει τα χιλιάδες εγκλήματα και να βιάσει την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

4444

Chile – Pinochet

4444

Chile – Pinochet

4444

Αυτός ο Κολωγερος είναι ο Pinochet. Ένα τέρας. Ένας εγκληματίας. Σκότωσε και βασάνισε χιλιάδες.
Πρέπει να θυμόμαστε, τα εγκλήματα που έκανε. Έχει πολύ Αθώο αίμα, στα χέρια του.
Criminals against humanity.

4444

Pinochet – Chile.

4444

Η Μάργκαρετ Θάτσερ δήλωνε χριστιανή, αλλά οι πράξεις της, ήταν διαβολικές.
Αν ο Χριστιανισμός είναι μια αλήθεια, η Μάργκαρετ Θάτσερ θα πάει στην κόλαση.
Ο Pinochet ήταν ένα τέρας. Ένας εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας.
Ο Pinochet έχει στα χέρια του, πολύ αίμα.

PINOCHET: Ένας εγκληματίας, ένα τέρας. Βασάνισε και σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους. Βύθισε την Χιλή στο μαύρο σκοτάδι.
Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του σε βάθος, είναι εγκληματίες.
Αν μετά το θάνατο, υπάρχει ημέρα κρίσης ή κάποια άλλη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, θα βιώσουν την Κόλαση. Μια κόλαση, πολύ μεγαλύτερη από όση προκάλεσαν.
ΑΝ δεν υπάρχει, τότε είναι τυχεροί. Χα! Χα! Χα! Χα!
Ο Μιχαήλ, δεν είναι σα τον Γαβριήλ, δεν μοιράζει λουλούδια.

4444

Διαβάζω για την ραγδαία επιδείνωση των Ταμείων και με πιάνουν τα γέλια. Το έχω γράψει πολλές φορές. Μη περιμένετε οι Μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να σας σώσουν.

Αυτοί οι μπάσταρδοι έχουν φτιάξει ένα σωρό νόμους, για να έχουν ασυλία, ώστε να μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι.

Το Καναδεζικο ταμείο συνταξιούχων, που έχει πολύ χρήμα, μια και δεν έμπλεξε με τύπους σα τον Αλογοσκουφη και άλλους νεοέλληνες «αστέρες της κακιάς ώρας», θέλει να αγοράσει ολόκληρο το ποσοστό του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Νεοέλληνα είσαι μαλακας. Ένας λόγος που είσαι μαλακας, είναι γιατί εξακολουθείς να παίζεις στοίχημα στην γκανιότα του ΟΠΑΠ.

Φυσικά και η Ελληνική Οικονομία δε θα πηγαίνει καλά, όσο κυβερνούν οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από το 1974. Σας κατέστρεψαν και συνεχίζεται να τους ψηφίζετε.

Ο δικτάτορας Σαμαράς, σας πουλά το καινούριο παραμύθι, περί πρωτογενούς πλεονάσματος. Άλλο ένα ψέμα.

Το χρήμα δεν κρύβεται. Αυτός που έχει χρήμα φαίνεται. Έχει η Ελληνική Κυβέρνηση χρήμα; Γιατί δε το βλέπουμε;

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1868448

του Takashi Nakamichi

Αομόρι, Ιαπωνία (Dow Jones) – Ένα μέλος του δ.σ. της Bank of Japan δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα είναι πολύ πιθανό να πετύχει το στόχο για τον πληθωρισμό εγκαίρως, αλλά προειδοποίησε ωστόσο ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μπορεί να παραπαίει εάν τα έσοδα δεν αυξηθούν αντίστοιχα με τις τιμές.

«Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα», η BoJ να πετύχει το στόχο του πληθωρισμού στο 2% μεταξύ Οκτωβρίου 2014-Μαρτίου 2016, δήλωσε ο Koji Ishida, ένας πρώην στέλεχος εμπορικής τράπεζας, σε ομιλία του σε επιχειρηματίες στην πόλη Αομόρι της Βόρειας Ιαπωνίας.

Αλλά ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη πως οι αυξήσεις στις τιμές και η ισχυρότερη ανάκαμψη στις εξαγωγές, είναι απαραίτητα για να διατηρήσει η οικονομία της Ιαπωνίας το momentum ανάκαμψης.

«Αν δεν αυξηθούν τα έσοδα αντίστοιχα με τις τιμές, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι προσωρινή και όχι βιώσιμη», δήλωσε. «Η πραγματική αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών θα μπορούσε να μειωθεί, προκαλώντας πτώση των καταναλωτικών δαπανών και επιδείνωση όλης της οικονομίας. Αυτός θα καθιστούσε άνευ περιεχομένου το στόχο μας για έξοδο από τον αποπληθωρισμό».

Ο Ishida κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να διατηρήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης. Ο Ishida, ένας κεντρώος που κινείται με την ευρύτερη συναίνεση της BoJ, υποστήριξε την απότομη αλλαγή πολιτικής τον Απρίλιο, όταν η κεντρική τράπεζα παρουσίασε ένα σχέδιο για διπλασιασμό της συνολικής προσφοράς χρήματος για να πετύχει το στόχο για τον πληθωρισμό στο 2% σε δύο χρόνια.

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους ο Ishida πρότεινε η BoJ να σταματήσει να καταβάλει τόκους στα υπερβολικά αποθέματα γιεν που διατηρούν οι εμπορικές τράπεζες στην κεντρική τράπεζα. Η πρότασή του καταψηφίστηκε με ψήφους 8-1. Έκτοτε ψηφίζει ανάλογα με την πλειοψηφία.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1868497

Του Bruce Einhorn

Για να κατανοήσουμε πλήρως όλη αυτή τη φασαρία για ένα νέο, φθηνότερο iPhone, αρκεί να κοιτάξουμε τη μεταβαλλόμενη μοίρα μιας ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών που ονομάζεται MediaTek (2454:TT).

Με έδρα το Hsinchu -το επιστημονικό πάρκο που αποτελεί την ταϊβανέζικη έκδοση της Silicon Valley- η MediaTek είναι μία εταιρεία σχεδιασμού χαμηλού κόστους που ειδικεύεται στους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αν και δεν είναι ένα ισχυρό brand name μεταξύ των καταναλωτών, η MediaTek έχει δύναμη στον κόσμο ημιαγωγών: είναι ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της Qualcomm και συγκεντρώνει στην πελατεία της τις περισσότερες από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Κίνας και άλλων αναδυόμενων αγορών.

Μέχρι πρόσφατα, τα σκαμπανεβάσματα μιας εταιρείας όπως η MediaTek δεν απασχολούσαν ιδιαίτερα την Apple (AAPL).

Η ταϊβανέζικη εταιρεία επικεντρωνόταν σε απλά κινητά τηλέφωνα χαμηλού κόστους, δηλαδή στο είδος συσκευών που κυριαρχούσε στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών πριν από την έλευση του iPhone.

Η στρατηγική αυτή απέδωσε για την MediaTek: με τους μηχανικούς της να φροντίζουν το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού, οι κινεζικές εταιρείες που αγόραζαν μικροεπεξεργαστές από τη MediaTek μπορούσαν να αρχίσουν να πωλούν κινητά τηλέφωνα, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν πολύ χρόνο ή χρήμα για την έρευνα και την ανάπτυξη των δικών τους.

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο λειτούργησε σε μέρη όπως η Κίνα, όπου υπήρχε μικρή ζήτηση για ακριβά smartphones. Η MediaTek δεν είχε καν παράγει τσιπ για smartphone πριν το 2011, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone της Apple και κατάφερε να πουλήσει μόνο 10 εκατομμύρια από αυτά. Το ίδιο έτος, η MediaTek πούλησε 500 εκατομμύρια τσιπ για απλά τηλέφωνα.

Τα τσιπ των «έξυπνων τηλεφώνων» καλύπτουν γρήγορα τη διαφορά. Με την MediaTek να πουλά πλέον μικροεπεξεργαστές για smartphones, οι πελάτες της στην Κίνα έστρεψαν γρήγορα την προσοχή τους σε πιο εξελιγμένες συσκευές. Μέχρι το 2012, η MediaTek είχε αυξήσει τις πωλήσεις τσιπ για smartphone στις 110 εκατομμύρια. Φέτος, η εταιρεία αναμένει να φτάσουν τις 200 εκατομμύρια.

Η MediaTek δεν έχει ανακοινώσει προβλέψεις για την επόμενη χρονιά αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε πως η τάση προς τα smartphones και μακριά από τα απλά κινητά τηλέφωνα δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι καταναλωτές στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές μεταπηδούν στα «έξυπνα τηλέφωνα».

Στην Κίνα μόνο, η αγορά smartphone αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2017, από τα 191,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, στα 450,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Canalys. «Ο πληθυσμός είναι τεράστιος και το ποσοστό διείσδυσης των συσκευών παραμένει πολύ χαμηλό», λέει ο οικονομικός διευθυντής της MediaTek, David.

Τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στις αναδυόμενες κυμαίνονταν από 1 δισ. έως 1,4 δισ. ετησίως, λέει. Αυτή η ζήτηση θα διατηρηθεί, με τα smartphones να κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. «Στις αναδυόμενες αγορές, υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που βγαίνουν έξω για να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο», λέει ο Ku. «Αν προσφέρουμε το σωστό προϊόν, με τη σωστή τιμή και απόδοση, τότε ένα μεγάλο τμήμα αυτών θα είναι αγοραστές smartphone». Αν η Apple δεν ρίξει τις τιμές της, δεν θα μπορούν πολλοί από αυτούς τους αγοραστές smartphone να αποκτήσουν iPhone. Η Apple έχει επίσης πλέον εισβάλλει στην κινεζική αγορά, όπου δυσκολεύεται να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά.

Τοπικές εταιρείες όπως η Lenovo ( 992 HK) και η Xiaomi πωλούν smartphones που είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι το iPhone.

Η Xiaomi, η οποία έκανε μια κίνηση-κλειδί πρόσφατα, εντάσσοντας στο δυναμικό της το πρώην στέλεχος της Google Hugo Barra, παράγει ένα νέο τηλέφωνο που κοστίζει μόλις 2.000 γουάν ($327) –αντιστοιχεί στο 37% του κόστους ενός iPhone στην Κίνα.

Η προσφορά χαμηλότερων τιμών από την Apple, φέρνει αποτελέσματα για τη μόλις τριών ετών εταιρεία. Πρόσφατα η Xiaomi ανέφερε στο Bloomberg News ότι τα φετινά έσοδα ενδέχεται να φτάσουν στα 28 δισ. γουάν, έναντι 12,6 δισ. γουάν το 2012. Η εταιρεία θέλει να πουλήσει έως και 20 εκατομμύρια τηλέφωνα το 2013, σχεδόν τρεις φορές τον αριθμό που πούλησε το περασμένο έτος.

Σχόλιο: Η Apple έχει ανάγκη το φτηνό iPhone γιατί αλλιώς θα χάσει την πρώτη θέση. Εγώ δεν έχω ακόμα smartphone. Το θεωρώ ακριβό. Περιμένω ποιο φτηνά μοντέλα.

4444

http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=1868441

Η ολλανδική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, με την κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς και τις τιμές των κατοικιών να πέφτουν κατά 20% σε σχέση με το υψηλό τους το 2008, ενώ περισσότερο από ένα εκατομμύριο ολλανδικά νοικοκυριά χρωστάνε.

Αυτό είναι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με στεγαστικό.

Η ΕΚΤ έχει εκφράσει την ανησυχία ότι τα ενυπόθηκα δάνεια ασκούν τεράστιες πιέσεις στις ολλανδικές τράπεζες, ενώ ο μεγαλύτερος επενδυτής ομολόγων στον κόσμο, η PIMCO, έχει επισημάνει πως η ολλανδική οικονομική κρίση μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κρατικά ομόλογα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα σταματήσει να αγοράζει πλέον ομόλογα του ολλανδικού δημοσίου και ότι η χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ μπορεί να βρεθεί στο μέλλον με επίπεδα δανεισμού όμοια με αυτά της Γαλλίας.

Το οικονομικό γνωμοδοτικό συμβούλιο της ολλανδικής κυβέρνησης προχώρησε σε μια έντονη προειδοποίηση:

«Τα ολλανδικά νοικοκυριά έχουν πλέον το υψηλότερο επίπεδο μακροπρόθεσμου χρέους στη ζώνη του ευρώ. Το 1995, το ποσοστό του χρέους στη Γερμανία ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις Κάτω Χώρες (περίπου στο 56%). Για τα ολλανδικά νοικοκυριά, είναι πλέον δύο φορές μεγαλύτερο από ό,τι στη Γερμανία».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση του ευρώ, με την αποστολή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα να φαίνεται στον ορίζοντα. Αυτό είναι κάτι που ο πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε πως δε θα συμβεί. Επιπλέον, η μετανάστευση έχει γίνει ένα καυτό θέμα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 81% του ολλανδικού πληθυσμού είναι αντίθετο με την άρση των περιορισμών στην αγορά εργασίας τον Ιανουάριο του 2014 για τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην αίσθηση του κοινού ότι τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου, η ολλανδική κυβέρνηση έχει δημοσιεύσει την «ανάλυση της επικουρικότητάς της» για την ΕΕ, μια αξιολόγηση του τί πρέπει να κάνει η ΕΕ και τί όχι, την οποία θα παρουσιάσει στις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, τα παραπάνω δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα της Ολλανδίας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί να δείξει την εμπιστοσύνη του στα μεγάλα κόμματα στις επόμενες εκλογές.

Σχόλιο: Η Ολλανδία παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα. Η Γερμανική λιτότητα, αν συνεχιστεί, θα χτυπήσει και την Ολλανδία.

4444

Advertisements

Posted September 11, 2013 by bmplefour in chile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: