ΔΥΝΑΜΗ:Οι άνθρωποι εξυπηρετούν αυθόρμητα τους ισχυρούς, δεν περιμένουν να τους ζητηθεί.   Leave a comment

ΔΥΝΑΜΗ: Οι άνθρωποι εξυπηρετούν αυθόρμητα τους ισχυρούς, δεν περιμένουν να τους ζητηθεί.

20/11/2013

4444

BLOOMBERG THE REAL BRAZIL GREECE MUNDIAL 01 201113

4444

FOOTBALL GREECE PROKRISH MUNDIAL 05 201113

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31320/prokirixi

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ

Ο Μαγγανάς, γεννήθηκε στα Κρεμμύδια της επαρχίας Πυλίας στη Μεσσηνία και πριν τον πόλεμο ήταν αμαξάς.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκε στα Τάγματα Ασφαλείας της Μεσσηνίας με το βαθμό του ανθυπολοχαγού[1] και μάλιστα συνελήφθη από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ τον Σεπτέμβριο του 1944.

Σχετικά με το πως γλύτωσε την εκτέλεση υπάρχουν διάφορες εκδοχές: ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ανασύρθηκε μέσα από την πηγάδα του Μελιγαλά όπου τον έριξαν οι αντάρτες ενώ αριστερές πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος γλίτωσε στην Καλαμάτα ικετεύοντας γονυπετής για τη ζωή του. Είναι βέβαια πιθανό και οι δύο εκδοχές να απέχουν από την πραγματικότητα.

Λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, επανεμφανίστηκε ως αρχηγός ένοπλης ομάδας και μάλιστα συγκρούστηκε τον Οκτώβριο του 1945 με αντάρτες στη Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας[2].

Παράλληλα, κατηγορείτο από τον Ριζοσπάστη για αρκετά εγκλήματα ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, κατά τα τέλη του 1945 και ενώ έχει δικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, συνελήφθη, όμως την επόμενη μέρα δραπέτευσε με τη βοήθεια χωροφυλάκων[3].

Η ενέργειά του όμως που προκάλεσε έκπληξη και τον έκανε ευρύτερα γνωστό σε ολόκληρο το πανελλήνιο, ήταν η εισβολή του στην Καλαμάτα, στις 20 Ιανουαρίου του 1946,ως αποτέλεσμα του τεταμένου κλίματος που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάσταση στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα αλλά και η μεσσηνιακή ύπαιθρος, κατά την περίοδο της Κατοχής, είχαν βαφτεί στο αίμα, γεγονός που οφειλόταν αφενός στην συμπεριφορά των στρατευμάτων Κατοχής και των Ταγμάτων Ασφαλείας[4] και αφετέρου στα σκηνικά που διαδραματίστηκαν μετά την επικράτηση του ΕΛΑΣ στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή [5].Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, καθώς τότε συγγενείς θυμάτων αλλά και πρώην Ταγματασφαλίτες, βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν για αντεκδίκηση, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο του αίματος.

Τα πράγματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα κατά τον Ιανουάριο του 1946 έπειτα από μια αλυσίδα γεγονότων: στις 16 Ιανουαρίου του 1946,τρεις αντάρτες, έπειτα από οδηγία του γραμματέα της ΝΕΛ, Βαγγέλη Ρογκάκου, δολοφονούν σε ενέδρα στο δρόμο Σπάρτης-Κροκέων τον αρχηγό της Χ Λακωνίας, δικηγόρο Γρηγόριο Κοντοβουνήσιο, τον εξάχρονο γιο του και δύο συνοδούς τους[6].Τα νέα κυκλοφορούν άμεσα και στην Καλαμάτα, όπου, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νόμου Σοφούλη ”περί αποσυμφορήσεως φυλακών”, που έχει ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση 82 κρατούμενων αριστερών από τις τοπικές φυλακές, εξαγριώνει τους ακροδεξιούς κύκλους της πόλης[7].

Δύο μέρες μετά, άγνωστοι (προφανώς ένοπλοι δεξιοί) επιτίθενται με περίστροφα και χειροβομβίδες στο καφενείο του Κατσαρού, το οποίο αποτελούσε στέκι αριστερών, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα 4[8].Την επόμενη, η κηδεία των θυμάτων της προηγούμενης μέρας μετατρέπεται σε συλλαλητήριο που έχει ως κατάληξη τους ξυλοδαρμούς δεξιών πολιτών από αριστερούς[9].Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές, συλλαμβάνουν 32 άτομα ως ύποπτους για την δολοφονική επίθεση στο καφενείο.

Το ”Κίνημα του Μαγγανά”

Τα έκρυθμα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, είχαν ως αποτέλεσμα, το απόγευμα της 20ής Ιανουαρίου, την εισβολή στην Καλαμάτα μιας δύναμης περίπου 1000 με αρχηγό τον Μαγγανά[10].Αρχικά περίπου 40 με 50 από αυτούς κινήθηκαν προς τα κρατητήρια του Α’ αστυνομικού τμήματος, από όπου απελευθέρωσαν τους συλληφθέντες για την επίθεση στο καφενείο του Κατσαρού καθώς και περίπου 15 δοσίλογους[11] ενώ στη συνέχεια οι ένοπλοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τα ανακριτικά γραφεία τις δικογραφίες των δοσιλόγων [12],δεν τα κατάφεραν όμως καθώς συνάντησαν την αντίσταση της χωροφυλακής, η οποία είχε περιοριστεί στα δημόσια κτήρια. Παράλληλα, κατέστρεψαν τυπογραφείο έκδοσης κομμουνιστικών εντύπων και προχώρησαν σε εκτεταμένες συλλήψεις αριστερών στις συνοικίες της Υπαπαντής, της Ράχης, του Αγίου Νικολάου κλπ[13].Επίσης προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν 400 κρατούμενους που βρίσκονταν στο εργοστάσιο ”Καρέλια” και πάλι όμως εμποδίστηκαν από τη χωροφυλακή[14].Τέλος, αφού συγκέντρωσαν όλους τους αιχμαλώτους, περίπου εκατό, αποχώρησαν την επόμενη μέρα από την πόλη βρίσκοντας καταφύγιο στα γύρω βουνά καθώς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα κατέφθασαν τμήματα του στρατού υπό την ηγεσία του στρατιωτικού διοικητή Πελοποννήσου, Ν. Παπαδόπουλου καθώς και το αντιτορπιλικό ”Κρήτη”. Παράλληλα κηρύχθηκε ο στρατιωτικός νόμος σε Μεσσηνία και Λακωνία[15].

Μετά την αποχώρηση των ενόπλων, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, τον δήμαρχο Παλαμάρα, τον συνταγματάρχη Κετσέα, τον διευθυντή της UNRRA, έναν ιεροκήρυκα καθώς και τον δικηγόρο Περρωτή (ανηψιός του κατοχικού νομάρχη Μεσσηνίας Δημητρίου Περρωτή που εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 1944 από τον ΕΛΑΣ)[16].

Τελικά, η επιτροπή κατάφερε να πείσει τους ενόπλους, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν αρκετές διαρροές, να απελευθερώσουν τους ομήρους ενώ οι ένοπλοι διασκορπίστηκαν στη μεσσηνιακή ύπαιθρο[17]

Έτσι, έλαβε τέλος το λεγόμενο ”κίνημα” του Μαγγανά, χωρίς όμως ο ίδιος να διακόψει τη δράση του. Η εισβολή των ένοπλων δεξιών στην Καλαμάτα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 14 ατόμων[18]:έξι από αυτούς σκοτώθηκαν μέσα στην Καλαμάτα, είτε σε μπλόκα είτε και μέσα στα σπίτια τους[19],ένας σκοτώθηκε στη Θουρία, άλλος ένας στη Μεσσήνη[20] ενώ άλλοι έξι σκοτώθηκαν όντας αιχμάλωτοι των ανδρών του Μαγγανά[21].Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο ΕΑΜίτης δικηγόρος Θ. Κορμάς.

Η παράτολμη αυτή ενέργεια προκάλεσε σάλο όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου κύκλοι της αριστεράς και του κέντρου έκαναν λόγο για απόπειρα φιλοβασιλικού πραξικοπήματος (συμπέρασμα βαθύτατα υπερβολικό για ευνόητους λόγους) ,αλλά και στο εξωτερικό[22].Από την άλλη, ο δεξιός τύπος της εποχής χαρακτήριζε την εισβολή των ενόπλων στην Καλαμάτα περίπου σαν λαϊκή εξέγερση ενώ εκμεταλλευόμενος μια αψιμαχία στο Κοπανάκι μεταξύ χωροφυλακής και ενόπλων αριστερών που έγινε την ίδια μέρα με το ”κίνημα” του Μαγγανά[23] έκανε λόγο για αποσόβηση ενδεχόμενου κομμουνιστικού πραξικοπήματος.

Μετέπειτα δράση

Μετά από την επίθεση στην Καλαμάτα, ο Μαγγανάς επικηρύχθηκε από το ελληνικό κράτος με το ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών[24] ενώ μέσα στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 13 από τους άνδρες του[25].Παράλληλα στις 27 Φεβρουαρίου καταδικάστηκε ερήμην εις θάνατον[26].Ο ίδιος συνέχισε τη δράση του, σε μικρότερη όμως κλίμακα: στις 18 Μαρτίου διεξήγαγε με 25 ενόπλους έρευνες για τυχόν κρυμμένα όπλα στην περιοχή του Πεταλιδίου όπου σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τρία[27],στις αρχές Απριλίου επιδρομή του στα Γιαννιτσάνικα είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν ακόμη τραυματία[28] ενώ στις 17 Μα’ί’ου, έκανε επιδρομή στις φυλακές του χωριού Ψάρι, όπου ανάγκασε την ολιγομελή φρουρά να του παραδώσει τρεις αιχμάλωτους αντάρτες, τους οποίους εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες[29].

Τελικά συνελήφθη όλως τυχαίως, λίγες μέρες μετά, στις 22 του μήνα μαζί με δύο συντρόφους του στην περιοχή μεταξύ Χανδρινού και Πύλου από τον αξιωματικό της χωροφυλακής Αγγελίδη και έναν Βρετανό αξιωματικό και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αβέρωφ[30].

Η πρώτη δίκη του, άρχισε στις 24 Απριλίου του 1947 από το Α’ Κακουργιοδικείο Πειραιά το οποίο τελικά τον αθώωσε στις 24 Μα’ί’ου του επόμενου έτους[31].

Ακολούθησε δεύτερη δίκη του τον Σεπτέμβριο του 1948 στο Ναύπλιο, όπου αθωώθηκε και εκεί αφού οι μάρτυρες κατηγορίας φοβήθηκαν να προσέλθουν στο δικαστήριο ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τη δίκη παρακολούθησαν και περίπου 200 υποστηρικτές του.

Μάλιστα, μετά το πέρας της δίκης, μεταβιβάστηκε στο δικαστήριο εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξεως για περαιτέρω κράτησή του Μαγγανά, ο ίδιος όμως είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα[32].

Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των δικών, ο Μαγγανάς τύγχαινε της αμέριστης συμπαράστασης της οργάνωσης Χ[33].

Τον Οκτώβριο εμφανίζεται με 70-80 άνδρες μέσα στην πόλη της Καλαμάτας[34] ενώ στις 20 Ιανουαρίου ο Τσακαλώτος ζητά μέσω διαταγής του την άμεση σύλληψη του Μαγγανά[35],η οποία θα επιτευχθεί στις 9 Απριλίου του 1949,όταν και συνελήφθη στην προσπάθειά του να εισέλθει για μία ακόμη φορά στην Καλαμάτα[36].

Το τέλος

Ο Μαγγανάς, θα παραμείνει για ένα χρονικό διάστημα στη φυλακή και έπειτα θα αποφυλακιστεί .

Θα σκοτωθεί τον Ιούνιο του 1966,σε τροχαίο στις στροφές της Καζάρμας, στο δρόμο Πύλου-Καλαμάτας, στο ίδιο σημείο όπου λέγεται πως κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου είχε βιάσει και έπειτα σκοτώσει μια νεαρή δασκάλα[37].

Σχόλιο: Εγώ δεν ήξερα την ιστορία του Μαγγανά, τώρα τι διαβάζω. Αυτό που είναι συγκλονιστικό, είναι ότι αθωώθηκε.

Ένα άλλο σημείο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως ο Μαγγανάς , γλίτωσε από την σύλληψη του ΕΛΑΣ το 1944.

Ο Μαγγανας ήταν με τους νικητές και αθωώθηκε.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1911211

Την ώρα που το υπουργείο Εργασίας θέτει υπερφιλόδοξους στόχους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής μέσω του ελέγχου της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, το αρμόδιο όργανο, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καταρρέει και η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε πραγματική ζούγκλα. Τουλάχιστον ένα στους τρεις εργαζόμενους είναι απλήρωτος για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών.

Στο  30% εκτιμάται η «μαύρη» – ανασφάλιστη εργασία, ενώ οι  «τυχεροί» εργαζόμενοι, βλέπουν τους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια να μειώνονται σωρευτικά κατά 27%-35%, ή κατά 41 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009.

Την ίδια στιγμή οι απασχολούμενοι μετατρέπονται σε «απασχολήσιμους»,  οι ατομικές συμβάσεις είναι καθεστώς, όπως και οι μετατροπές συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ενώ η ανεργία παραμένει σε δραματικά υψηλά επίπεδα.

Τελευταίο και ενδεικτικότερο «κρούσμα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, είναι πέντε συμβάσεις που υπεγράφησαν σε κλάδους όπως η φύλαξη (σεκιούριτι) και η καθαριότητα, και προβλέπουν δικαίωμα στον εργοδότη να καθυστερεί  τις πληρωμές  έως και 90 μέρες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους».

Ο λόγος που επικαλούνται οι επιχειρήσεις για να θέσουν σε εφαρμογή την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών, είναι ότι το Δημόσιο δεν έχει καταβάλλει τα οφειλόμενα σε αυτές, από την παραχώρηση των εργαζομένων τους.

Κι ενώ η μισθωτή εργασία δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την κρίση και τις συνέπειές της, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) οδηγείται σε σταδιακή υποβάθμιση έχοντας τεράστιες χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Επιθεωρήσεων Εργασίας αλλά και σε υλικοτεχνική στήριξη και υποδομή, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επαρκείς, ουσιαστικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και γενικότερα στους εργασιακούς χώρους.

Το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας προβλέπει την κατάργηση των Τμημάτων της Επιθεώρησης σε τουλάχιστον έξι νομούς της χώρας και την υποβάθμιση της Επιθεώρησης σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας. Η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγεί σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, συνεχείς παραβάσεις της εργατικές νομοθεσίας και  τραγικές συνέπειες στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ΣΕΠΕ παραμένει ακέφαλο εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα και την παραίτηση του Μιχάλη Κανδαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί νέος Ειδικός Γραμματέας, ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί μια σειρά  από διοικητικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη αυτοκινήτων για τους ελεγκτές, ή ακόμη και η έλλειψη χρημάτων για την βενζίνη των αυτοκινήτων, ώστε να μετακινούνται και να πραγματοποιούν τους ελέγχους.

Ο νέος Ειδικός Γραμματέας θα βρεθεί μπροστά στην εξής κατάσταση:

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα καλύπτεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Άλλοι 500.000 εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου βρίσκονται μια ανάσα από το να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, μιας και η κλαδική τους σύμβαση έληξε στις 31 Οκτωβρίου και χρειάστηκε να δοθεί άτυπη, δίμηνη παράταση, για να παραμείνει εν ενεργεία.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους παραμένει απλήρωτος για πάνω από πέντε μήνες, βιώνοντας ένα ιδιότυπο και πρωτόγνωρο καθεστώς ομηρίας…

Προβληματισμό προκαλεί και η μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε υπο-απασχόληση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 43,03% των νέων προσλήψεων – που έγιναν τον Οκτώβριο- αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν -ποσοστό 44,47%- αφορούν μερική απασχόληση, ενώ το 12,05% είναι εκ περιτροπής εργασία.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31261/mitroglou

Aπό τον Μηνά Τσαμόπουλο

Ήταν ένα φθινοπωρινό πρωινό στα τέλη Νοεμβρίου του 2009 στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη όταν ο τότε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης ρωτούσε γεμάτος απορία τον Κώστα Μήτρογλου για τον τρόπο που πανηγυρίζει σχηματίζοντας με τα χέρια του δύο πιστόλια τα οποία σταυρώνει χιαστί στο στήθος του: «Κώστα, τι σημαίνουν τα πιστόλια που κάνεις στους πανηγυρισμούς μετά τα γκολ;». Ο αστικός μύθος θέλει τον κ. Κόκκαλη να συμβούλευσε σε έντονο ύφος τον πιτσιρικά να σταματήσει να πανηγυρίζει με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, όπως λέει ο λαός, «έξις δευτέρα φύσις». Ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού εξήγησε ότι «μεγάλωσα έτσι στη Γερμανία και το έκανα από μικρό παιδί με τους φίλους μου όταν έβαζα γκολ». Κάποιος άλλος στη θέση του θα είχε σκεφτεί να αλλάξει τον τρόπο πανηγυρισμού, όχι όμως ο «Γερμανός».

Λίγες ημέρες αργότερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο «Μητρογκόλ» σκοράρει δύο φορές σε βάρος του Παναθηναϊκού και αντί για «πιστόλια» αρχίζει να «πυροβολεί» σχηματίζοντας με τα χέρια ένα… πολυβόλο.

Ο πατέρας του, Γιώργος Μήτρογλου, έδωσε την εξήγηση για την ψύχωση του Κώστα με τα πιστόλια λύνοντας το μυστήριο: «Από εφτά ετών τον φωνάζουν “πιστολέρο” και “κανονιέρη”. Κι αυτό γιατί στη Γερμανία στους πρώτους σκόρερ όλων των κατηγοριών δεν δίνουν χρυσό παπούτσι, αλλά μια μινιατούρα κανονιού…».

Την άνοιξη του 2011, όταν έπαιζε με τη φανέλα του Πανιωνίου, άλλαξε τον τρόπο πανηγυρισμού του. Κλήθηκε, μάλιστα, από τον πταισματοδίκη Καλλιθέας ως ύποπτος για παράβαση διάταξης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, με αφορμή την ενέργειά του να κατεβάσει το σορτσάκι του μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Το ταλέντο του αναμφισβήτητο, η αίσθηση του χώρου και η εκτελεστική του δεινότητα απαράμιλλες. Ο Κώστας Μήτρογλου έγινε talk of the town με το χατ τρικ που πέτυχε κόντρα στην Αντερλεχτ  στις Βρυξέλλες.

Περίεργος τύπος και με ιδιοτροπίες, έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου στη θητεία του στον Ολυμπιακό. Λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του, δεν τα είχε ποτέ καλά με τους προπονητές και γι’ αυτό τον έστελναν δανεικό, τη μία στον Πανιώνιο και την άλλη στον Ατρόμητο, όπου όμως πάντα έβαζε τη δική του ποδοσφαιρική σφραγίδα.

Στις 13 Αυγούστου του 2008 είχε αγνοήσει τον προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε και εκτέλεσε το καθοριστικό πέναλτι κόντρα στην Ανόρθωση στο ΓΣΠ, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ
Τελικά αστόχησε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει εν τέλει τον αποκλεισμό και να έχει μια μεγάλη οικονομική χασούρα.

Ο ίδιος απογοητεύτηκε, αφού το χαμένο πέναλτι του κόστισε τη θέση του στην 11άδα, σε σημείο να είναι νωθρός στις προπονήσεις και να αρχίσει και κάποια νυχτοπερπατήματα. Ο Βαλβέρδε τον είχε πάρει με στραβό μάτι και κανείς δεν μπορεί να πει ότι είχε άδικο.

Ήταν άνοιξη του 2011 όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας προσκείμενης στον Ολυμπιακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ρωτήθηκε στην Κύπρο, όπου βρίσκονταν οι Πειραιώτες για φιλικά παιχνίδια, για ποιον λόγο αποφάσισε να «κόψει» τον Μήτρογλου από την αποστολή. Τη στιγμή της ερώτησης πετάχτηκε άνθρωπος της ΠΑΕ που βρισκόταν δίπλα στον Βάσκο τεχνικό και απάντησε: «Ο Μήτρογλου επέστρεψε με 17% λίπος. Στα βραβεία της NOVA ήταν προσκεκλημένος αλλά δεν ήρθε γιατί το προηγούμενο βράδυ είχε ξενυχτήσει, είχε πιει και ήταν χάλια».

Ήταν η περίοδος που ο Μήτρογλου είχε επιστρέψει από τον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός, και δοκιμαζόταν στου Ρέντη για να δει το τεχνικό επιτελείο αν θα τον κρατούσε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο τότε προπονητής του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης Τάκης Λεμονής είχε στηρίξει τον Βαλβέρδε λέγοντας για τον «πιστολέρο»:  «Είναι σπάνιος παίκτης αλλά πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν δει κάποια πράγματα, δεν θα κάνει την καριέρα που του αναλογεί. Είναι ένα πακέτο που αφορά την προσωπική ζωή, τις προπονήσεις, την οπτική σχετικά με το μέλλον του για το ποδόσφαιρο».

Ακολούθησε ο Ατρόμητος Αθηνών, με προπονητή τον Γιώργο Δώνη, όπου ο Μήτρογλου έκλεψε για μία ακόμη χρονιά την παράσταση αλλά παίζοντας μακριά από το Φάληρο. Ο Δώνης καταφέρνει να «κερδίσει» τον Μήτρογλου, αναγκάζοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Απρίλιο του 2012, στην κοινή συνέντευξη των δύο προπονητών εν όψει του τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Ατρομήτου να πει: «Είναι αλήθεια πως ο Μήτρογλου δεν είχε πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό σε αντίθεση με τον Ατρόμητο και αυτό ήταν επιτυχία του Δώνη που κατάλαβε τις δυνατότητές του και κατάφερε να τον αναδείξει». Έναν μήνα νωρίτερα ο Κώστας Μήτρογλου έσερνε πίσω του τέσσερις παίκτες της Ξάνθης που πάλευαν με νύχια και με δόντια να του πάρουν την μπάλα, πετυχαίνοντας το 15ο γκολ του με τη φανέλα του Ατρομήτου. Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αυτή η «κούρσα» του Κώστα σήμανε την οριστική λήψη μιας απόφασης: της οριστικής επιστροφής του «πιστολέρο» στο μεγάλο λιμάνι. Όσοι τον ζουν από κοντά κάνουν λόγο για ένα παιδί με ατίθασο χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο, που δεν καταλαβαίνει τίποτα και είναι στον κόσμο του.

Έχει αυτό που οι προπονητές αποκαλούν ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον φωνάζουν «τρελοκομείο», ενώ θεωρείται ένας από τους πιο εκκεντρικούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα.

Κάνει συνέχεια πλάκες, βγάζει τα φρύδια του, ξυρίζει ή κουρεύει περίεργα τα μαλλιά του, με λίγα λόγια, έχει την τρέλα που κουβαλάνε όλοι οι μεγάλοι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές – και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις φοιτητικές εκλογές του 2012 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης φοιτητές αναγορεύουν σε «κίνημα» τον θαυμασμό τους στον Κώστα Μήτρογλου.

Η παράταξη κατέβηκε με την επωνυμία ΚΩστας ΜΗΤρογλου Η Σωτηρία (ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ.) και είχε ως σύμβολο τον ποδοσφαιριστή να κάνει σούζα με ένα μηχανάκι με φόντο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και χρώμα το νικέλιο. Ψηφοδέλτιά της, μάλιστα, εντοπίστηκαν σε αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Σύνθημα της παράταξης ήταν το «Ερνέστο, δεν ξεχνώ».

Η ωριμότητα
Ο Κώστας Μήτρογλου ωρίμασε πλέον και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει την έκθεση στα ΜΜΕ για θέματα εκτός ποδοσφαίρου. Μαζί με τη Γερμανίδα φίλη του, με την οποία έκαναν δημόσια εμφάνιση την περασμένη άνοιξη στις κερκίδες του γηπέδου και ίσως σύντομα επισημοποιήσουν τη σχέση τους, ο ερυθρόλευκος στράικερ συνεχίζει και επιμένει να ζει στο σπίτι που έχει στη Νέα Σμύρνη, παρά το γεγονός ότι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός του έχουν προτείνει να μετακομίσει σε πολυτελή κατοικία στα νότια προάστια -σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη ή Καβούρι-, όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι συμπαίκτες του που μένουν σε πανάκριβες μονοκατοικίες ή σε τεράστια διαμερίσματα.
Τα αυτοκίνητα είναι η μεγάλη του λατρεία. Διαθέτει τρία, ένα μεγάλο Peugeot, μια BMW και μια Mercedes. Οι περισσότεροι φίλοι του δεν είναι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ωστόσο με κάποιους συμπαίκτες του κάνει καλή παρέα.

Ο Δημήτρης Σιόβας και ο Χοσέ Χολέμπας είναι δύο από αυτούς, ενώ ο Ελίνι Δημούτσος είναι ο κολλητός του εκτός ομάδας. Μάλιστα οι δυο τους επισκέπτονται συχνά το γήπεδο του Ατρομήτου για να δούνε κάποιον αγώνα των Περιστεριωτών, όταν ο Δημούτσος είναι τραυματίας ή τιμωρημένος. Αγαπημένο του είδος μουσικής είναι η ξένη hip hop και r’n’b. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει πριν και μετά την προπόνηση, αφού, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, οι στοίχοι και ο ρυθμός αυτού του είδους μουσικής τον εκφράζουν απόλυτα.

Αγαπημένη του ατάκα που έχει γράψει ιστορία: «Τρελαίνομαι όταν βάζω γκολ… Είναι σαν το σεξ».

Το απέδειξε μάλιστα στις Βρυξέλλες με τον τρόπο που πανηγύρισε τα τρία γκολ. Ο Αλ Πατσίνο είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός και αγαπημένη του ταινία ο «Σημαδεμένος».

Από τις πολλές φορές που την έχει δει ξέρει όλους τους διαλόγους απέξω.

Η πίστη του στον Θεό είναι μεγάλη.

Το γούρι του είναι μια εικόνα που του χάρισε η οικογένειά του, ενώ πριν από κάθε ματς κάνει τον σταυρό του.

Το αγαπημένο του αξεσουάρ είναι τα καπέλα, όχι μόνο τα αθλητικά, αλλά και τα πιο κυριλέ, με τα Gucci να αποτελούν την αγαπημένη του φίρμα. Χειμώνα – καλοκαίρι συνοδεύουν το εκκεντρικό ντύσιμο που επιλέγει και υποστηρίζει.

Έχει μεγάλη αδυναμία στην οικογένειά του, στον πατέρα του Γιώργο, στη μητέρα του Αναστασία και στον αδερφό του Μπάμπη. Γι’ αυτό τον λόγο έχει κάνει τατουάζ τα ονόματά τους.

Το όνειρο της στρογγυλής θεάς
Γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1988 στις Κρηνίδες της Καβάλας, βρέθηκε προτού ακόμη περπατήσει στη Γερμανία, όπου αναγκάστηκαν να πάνε ως μετανάστες οι γονείς του λόγω της οικονομικής ανέχειας. Το όνειρό του από τότε ήταν να δει τον Κώστα με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού. «Ο Κώστας είναι γεννημένος για να παίζει μπάλα. Η μπάλα ήταν και είναι η ζωή του ολόκληρη».

Από εφτά ετών ο Κώστας άρχισε να παίζει αγώνες στα τσικό της Νοϊκίρχεν και να σκοράρει ανελλιπώς. Σε ηλικία 14 ετών πήρε μεταγραφή για την Ντούισμπουργκ και δύο χρόνια αργότερα για την Γκλάντμπαχ.

Με την ομάδα κάτω των 19 στις σεζόν 2005-2006 και 2006-2007 πέτυχε σε 35 εμφανίσεις 38 γκολ!

Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με την Γκλάντμπαχ Β’ στη Ζweiteliga, όπου όμως δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Εκεί τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2007 και τον έφεραν στον Πειραιά με πενταετές συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός
Τον πρώτο καιρό στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μήτρογλου συνάντησε αρκετές δυσκολίες, αφού δεν ήξερε γρι ελληνικά. Σήμερα τα μιλάει πολύ καλά, αλλά δεν ξέρει να τα γράφει και να τα διαβάζει.

«Έκανα πολλές θυσίες για να φτάσω ως εδώ. Για να τα καταφέρω δεν επέτρεψα στον εαυτό μου πολλά πράγματα, όπως ότι δεν καπνίζω και δεν πίνω», δήλωσε αργότερα αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια.

Μέντορά του στον Ολυμπιακό θεωρεί τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είχε διακρίνει ευθύς εξαρχής το ταλέντο του μικρού.

«Ο Κώστας είναι εξαιρετικός και θα πάει ψηλά. Σίγουρα θα γίνει μεγάλο αστέρι. Έχει όλα τα φόντα να γίνει ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια», είχε πει. Κάποιος έγραψε για τον Μήτρογλου: «Αποτελεί το αδέσποτο σκυλί στη σαλονοτραπεζαρία του προπονητικού καθωσπρεπισμού.

Κοινώς, μιλάμε για το τυπικό άναρχο φορ που κάνει πάντα του κεφαλιού του και μοιάζει να μη λογαριάζει τίποτα και κανέναν παρά μόνο το ένστικτό του».

Στην κορυφή της Ευρώπης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν από τους λίγους που είχαν πάντα εμπιστοσύνη στον Κώστα Μήτρογλου.

Όταν μάλιστα ακούγονταν απόψεις για πώληση του Έλληνα επιθετικού, τον Ιανουάριο του 2011, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

Η ΠΑΕ παραχώρησε δανεικό τον παίκτη, δεν τον πούλησε. Ο μεγαλομέτοχος των ερυθρόλευκων είχε επικοινωνήσει πολλές φορές μαζί του, όταν φορούσε τη φανέλα τόσο του Πανιωνίου όσο και του Ατρόμητου και τον παρότρυνε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό: «Σε πιστεύουμε. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και θα επιστρέψεις στον Ολυμπιακό».

Ο «Γερμανός» έβαλε πάλι τα ερυθρόλευκα την περασμένη περίοδο, πέτυχε τέσσερα γκολ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την τρέχουσα σεζόν έχει ήδη τρία, ενώ βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική.

Επτά γκολ μέσα σε 13 μήνες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι και λίγα. Στα 25 του έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ τρικ σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που είχε σκοράρει τρεις φορές στη νίκη του Ολυμπιακού με 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2002 στη Ριζούπολη, και ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Σχόλιο: Η πορεία του Κώστα Μητρογλου δικαιώνει τον Βαγγελη Μαρινακη που πίστεψε στον Μητρογλου.

Θυμάμαι τα δημοσιεύματα της εποχής. Ευτυχώς που ο Ολυμπιακός δεν τον πούλησε.

Ο Σέρβος Κοβασεβιτς ήταν καλός μέντορας για τον Μητρογλου.

Το blog στήριζε τον Μητρογλου.  Τον άναρχο φορ που δεν πίνει και δεν καπνίζει.

4444

USA NASA NEW RECORD 02 201113

4444

Γιατί η Τρόικα τα ζητά όλα από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;

Γιατί ξέρει αυτό που ξέρω εγώ και κάθε σοβαρός άνθρωπος.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πολιτικά είναι τελειωμένοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το προσωπικό τους όφελος.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, όπως έφτασαν, εκβίασαν, είπαν ψέματα σε βαθμό κακουργήματος, έκαναν πολλές απάτες στο παρασκήνιο.

Αυτά τα ξέρει η Τρόικα. Ξέρει δηλαδή ότι έχει απέναντι της, αδίστακτους καιροσκόπους.

Όποτε τα θέλει όλα.

Την Τρόικα δε την ενδιαφέρει αν θα πέσουν οι δωσίλογοι. Είναι αναλώσιμοι.

Η Τρόικα σκέπτεται: καλές πουτανες ο Σαμαράς-Βενιζέλος, αλλά θα υπάρχουν κι άλλες που θα θέλουν να ζήσουν την μεγάλη ζωή σε μια κατοχική Ελλάδα.

Η στρατηγική της Τρόικας είναι σωστή.

Ο ψυχασθενής Γεωργιάδης, βγήκε και είπε: οι απολύσεις είναι δικες μου, όχι της Τρόικας. Δε θα μου πάρει την δόξα η Τρόικα.

Οι Έλληνες αν θέλουν να έχουν μέλλον, πρέπει να ρίξουν τους δοσίλογους.

Η Τρόικα ξέρει ότι ο Σαμαράς-Βενιζέλος δεν μπορούν να κάνουν καμία επανάσταση. Πολιτικά, έχουν ξευτιλιστεί. Τρέμουν τις εκλογές.

4444

Ο λόγος που οι επιχειρήσεις υποφέρουν στην Ελλάδα, δεν είναι το κόστος εργασίας, αλλά το κόστος χρήματος.

Αυτό βέβαια δε θα σας το πει κανένας ψυχασθενής της δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

4444

Το αγαπημένο φαγητό του διαπλεκομενου με κάθε εξουσία στην Ελλάδα, Σταύρο Ψυχάρη, είναι μακαρόνια με Χαβιάρι.

Τέτοια συνταγή δεν ήξερα ότι υπάρχει. Δεν την είδα ποτέ στο MEGA ή στα ΝΕΑ ή στο ΒΗΜΑ.

Ο Ψυχάρης, όπως και ο Λαμπράκης ήθελαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Με το αζημίωτο φυσικά. Έφτιαξαν ένα στρατό από πόρνες-δημοσιογράφους. Βέβαια προϋπήρχε μαγιά.

Οι εφημερίδες τους, δεν έκλεισαν ούτε επί Γερμανικής Κατοχής. Οι άνθρωποι ήταν δωσίλογοι. Πάντα με την εξουσία.

Και η Χούντα, δε τους πείραξε.

Το να αγοράζει ΤΑ ΝΕΑ κάποιος, είναι εκφυλισμός.

Εσύ μπορεί να μην μπορείς να πάρεις δάνειο από την Τράπεζα, αν και η επιχείρηση σου είναι εξαγωγική και με προοπτικές, αλλά ο Σταύρος Ψυχάρης μπορεί.

Το κράτος πληρώνει τα δάνεια στο Μέγαρο Μουσικής, που διοικεί ο Σταύρος Ψυχάρης έμμεσα ή άμεσα. Ο ψυχασθενής Γεωργιάδης κάνει την κότα.

Αυτά είναι γνωστά. Πλέον όλοι ξέρουν τι ρόλο παίζει ο ΔΟΛ και τώρα ΔΟΨ.

Το να αγοράζεις τα ΝΕΑ, δείχνει ότι είσαι εκφυλισμένος πνευματικά.

Εκτός κι αν τρως μακαρόνια με χαβιάρι, όποτε σωστά αγοράζεις τα ΝΕΑ.

Ο ΔΟΛ είχε τεράστια συμμετοχή στην καταστροφή της Ελλάδος.

Όταν εμένα κάποιος μου λέει, δούλεψα στο συγκρότημα, γίνομαι επιφυλακτικός.

Ο ΔΟΛ είναι μεγάλο πορνείο, όποτε πρέπει να δω τι είναι ο άλλος.

Ο Σταύρος Ψυχάρης έγινε διοικητής του Άγιου Όρους, έκανε τον γιο του βουλευτή και θέλει να τον κάνει και υπουργό.

Είναι εκφυλισμός το 2013 να αγοράζεις Τα ΝΕΑ.

Νομίζω ότι μετά την Αυριανή, πρέπει να τελειώνουμε και με Τα ΝΕΑ.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος δούλευε στον ΔΟΛ, πριν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΤαΤσόπουλος είναι ποιο αυθεντικός.

4444

19/11/2013

4444

Σήμερα παίζει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι το δεύτερο παιχνίδι μπαράζ. Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες.

Η στατιστική είναι ψυχρή επιστήμη, αλλά σε στέλνει στο ταμείο.

Το πρώτο ερώτημα: πόσες είναι οι πιθανότητες να επαναληφτεί το ίδιο σκορ το 3-1;

Αυτή η ερώτηση είναι πολύ βασική.

Η Ελλάδα έχασε από την Βοσνία σε παιχνίδι ομίλου, 3-1. Και τότε το παιχνίδι ήταν κρίσιμο.

Κέρδισε την Ρουμανία με 3-1, πάλι κρίσιμο παιχνίδι.

Μπορεί λοιπόν να επαναληφτεί;

Το δεύτερο στοιχείο της στατιστικής είναι πολύ ενδεικτικό.

Όποια ομάδα στα μπαράζ κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι με 2 γκολ διαφορά, προκρίθηκε σε όλες τις αναμετρήσεις μέχρι στιγμής.

Δυο ομάδες έχουν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με 2 γκολ διαφορά: Ελλάδα και Ουκρανία.

Στη στατιστική βέβαια, μια ακολουθία μπορεί και να σπάσει.

Αν ωριμάσει το δεδομένο, τόσο ώστε να υπερισχύσει έναντι όλων των άλλων.

Εγώ θα ποντάρω Under στο παιχνίδι με την Ελλάδα.

Ποντάρω έτσι, γιατί έτσι γουστάρω. Αυτό δε σημαίνει, ότι ποντάρω στην τύχη. Τώρα βαριέμαι να εξηγώ πως εμπλέκονται τα διάφορα επίπεδα.

Στο παιχνίδι θα πρέπει η Ρουμανία αργά ή γρήγορα να επιτεθεί. Αυτό σημαίνει κενός χώρος στην Άμυνα.

Η Ελλάδα καλείτε να πετυχει ένα γκολ με αντεπίθεση ή στυμμένη φάση. Είναι ακλόνητο δεδομένο, ότι θα έχει την ευκαιρία να κάνει αντεπιθέσεις.

Ο Σάντος έβγαλε τον Μητρογλου στο πρώτο παιχνίδι και όλοι του την πέφτουν. Εγώ συμφωνώ με την επιλογή του Σάντος.

Ο Μητρογλου είχε βάλει 2 γκολ, γιατί να βάλει και τρίτο;

Και τι θα γινόταν αν ο Μητρογλου τραυματιζόταν;

Ο Μητρογλου είναι σίγουρο ότι θα έχει την ευκαιρία απόψε, να βάλει το τρίτο γκολ.

Το 4ο γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη, έπρεπε να το βάλει ο Σαμαράς, ή ο Γκέκας ή ο Κατσουρανης ή κάποιος άλλος. Αυτό λέει η στατιστική.

Ο Μητρογλου και ο Σαλπιγκιδης έβαλαν γκολ. Αυτοί δηλαδή που είναι γκολτζήδες. Η Εθνική Ελλάδος,  σπάνια επιτυχαίνει γκολ 4 και πάνω.

Για το 4ο γκολ, έπρεπε να είμαι στο Γήπεδο! Και να καταγράψω το γεγονός.

Ο Καραγκούνης έχει μια ιδιότητα, κρατά μπάλα. Κερδίζει φάουλ, δηλαδή στημένες φάσεις.

Επίσης σκοράρει. Κατά καιρούς έχει βάλει κρίσιμα γκολ και καθαρά.

4444

Σύμφωνα με τον ψυχασθενή Γεωργιάδη, ο αρχαίος ρήτορας Δημοσθένης είναι άγνωστος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Τι ακούω; Οι άνθρωποι είναι ψυχασθενείς.

Δεν χρειάζεται να είσαι κυνικός για να δεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Αρκεί να είσαι ρεαλιστής.

Οι άνθρωποι θέλουν την εξουσία πάση θυσία. Δε τους ενδιαφέρει κανένας ελληνικός λαός και κανένα Ελληνικό κράτος.

Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Ανάλγητοι. Συμμορίες.

Η δημόσια πρόταση του Τσιπρα, είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.

Πως μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο; Με ψέματα και δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

Οι άνθρωποι είναι εθνικοί προδότες. Δέστε τα γεγονότα τώρα που αρκετές λεπτομέρειες έχουν βγει στην Δημοσιότητα.

Στην φυλακή πρέπει να πάνε.

Αν εμένα μου έδινε ο Ελληνικός Λαός την εξουσία, θα τους δίκαζα. Αυτό απαιτώ και από μια κυβέρνηση που νοιάζεται για την Ελλάδα.

Η δικαιοσύνη σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο, εφαρμόζεται για να καθαρίζει το τοπίο από τους δημαγωγούς (όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγελης Βενιζέλος κλπ). 

4444

http://www.theguardian.com/world/2013/nov/17/qatar-world-cup-worker-amnesty-report?CMP=twt_gu

Qatar 2022 World Cup workers ‘treated like cattle’, Amnesty report finds

Fresh fears raised about exploitation after Fifa president declares country ‘on right track’ over migrant labourers’ rights

A damning Amnesty report has raised fresh fears about the exploitation of the migrant workers building the infrastructure for the 2022 World Cup in Qatar, amid a rising toll of death, disease and misery.

The report – published a week after Fifa‘s president, Sepp Blatter, met the country’s emir and declared Qatar was “on the right track” in dealing with workers’ rights – claims that some migrant workers are victims of forced labour, a modern form of slavery, and treated appallingly by subcontractors employed by leading construction companies in a sector rife with abuse.

The report, based on two recent investigations in Qatar and scores of interviews, found workers living in squalid, overcrowded accommodation exposed to sewage and sometimes without running water. It found that many workers, faced with mounting debts and unable to return home, have suffered “severe psychological distress”, with some driven to the brink of suicide. Discrimination is common, according to the report, which says that one manager referred to workers as “the animals”.

It describes one case in which the employees of a company delivering supplies to a construction project associated with the planned Fifa headquarters during the 2022 World Cup were subjected to serious labour abuses. Nepalese workers employed by the supplier said they were treated like cattle. Employees were working up to 12 hours a day, seven days a week, during the summer months when temperatures regularly reach 45C.

Qatar’s labour laws stipulate a maximum working day of 10 hours and say no one should work between 11.30am and 3pm during the summer months.

Last month Fifa was forced to address the issue of workers’ rights after a Guardian investigation showed that dozens of Nepalese workers had died in recent months, prompting warnings from trade union organisations that 4,000 could be killed before the start of the football tournament.

Blatter promised to travel to Doha to meet the emir, Sheikh Tamim bin Hamad bin Khalifa al-Thani, and said he would raise the issue of workers’ rights. But after the meeting and a presentation from the 2022 World Cup supreme committee, which includes many senior government representatives, Blatter said he was reassured by the progress that had been made on the issue.

That will not pacify human rights organisations, which have called for improvements to living and working conditions and for urgent action to reform the kafala sponsorship system that ties migrant workers to their employers. Amnesty said the sponsorship system “permits abuse and traps workers”.

In November 2011, the Fifa general secretary, Jérôme Valcke, met Qatari officials to address the issue of workers’ rights and the Qatari authorities promised to take the issue seriously.

But Amnesty’s report, The Dark Side of Migration: Spotlight on Qatar’s Construction Sector Ahead of the World Cup, is based on inspection visits in October 2012 and March 2013 and suggests change is nowhere near fast enough, despite a new charter introduced by the supreme committee, which applies only to the World Cup stadiums and not to infrastructure.

Amnesty said many workers had reported poor health and safety standards at work, including some who said they had not been issued with helmets on sites.

It quoted a representative of Doha’s main hospital saying that more than 1,000 people were admitted to the trauma unit in 2012 after falling from height at work. Some 10% were disabled as a result and the mortality rate was significant.

Researchers also found migrant workers living in squalid, overcrowded accommodation with no air conditioning, exposed to overflowing sewage or uncovered septic tanks. One large group was found to be living without running water.

The organisation has also documented cases where workers were effectively blackmailed by their employers to get out of the country and others where they were not allowed to leave.

Researchers witnessed 11 men signing papers to get their passports back to leave Qatar in front of government officials, falsely confirming that they had been paid.

The company for which the men worked, ITC, had cashflow problems and 85 workers from India, Nepal and Sri Lanka were left in accommodation with no electricity or running water, with sewage leaking from the ground and piles of rubbish accumulating. Their salaries went unpaid for up to a year and they were forced to sign away any claim to the money before being allowed to leave.

“It is simply inexcusable in one of the richest countries in the world that so many migrant workers are being ruthlessly exploited, deprived of their pay and left struggling to survive,” said Amnesty’s general secretary, Salil Shetty.

“Our findings indicate an alarming level of exploitation in the construction sector in Qatar. Fifa has a duty to send a strong public message that it will not tolerate human rights abuses on construction projects related to the World Cup.”

Amnesty, which carried out interviews with 210 workers and held 14 meetings with Qatari authorities, said that multinational construction firms profiting from the $220bn (£137bn) construction boom in the tiny gas-rich state could not ignore the actions of the web of subcontractors employed to do the work.

“Construction companies and the Qatari authorities alike are failing migrant workers. Employers in Qatar have displayed an appalling disregard for the basic human rights of migrant workers. Many are taking advantage of a permissive environment and lax enforcement of labour protections to exploit construction workers,” said Shetty.

Amnesty found that some of the workers who had suffered abuses were working for subcontractors employed by global companies, including Qatar Petroleum, Hyundai E&C and OHL Construction.

“Companies should be proactive and not just take action when abuses are drawn to their attention. Turning a blind eye to any form of exploitation is unforgivable, particularly when it is destroying people’s lives and livelihoods,” added Shetty.

Following his meeting, Blatter said Fifa could look forward to “an amazing World Cup” in Qatar. “What was presented to us shows that they are going forward not only today but have already started months ago with the problems with labour and workers. The labour laws will be amended and are already in the process of being amended.”

The Qatari authorities insist they are being proactive and say the World Cup can be a catalyst for change.

4444

Ο Hammond έπρεπε να φυλακιστεί για το γεγονός ότι εξέθεσε και αποκάλυψε την κατασκοπεία της Stratfor , μιας ιδιωτικής εταιρείας κατασκοπείας , που συχνά συνεργάζεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες . Τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν από τον Hammond απέδειξαν και ξεσκέπασαν την συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών και κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να καταπνίξουν τη διαφωνία , συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών τους για να νικήσουν τυχόν κινήματα. Στεκόμαστε στο πλευρό του Hammond και εκτιμάμαι απεριόριστα το θάρρος του .

Κατά την καταδίκη του , ο Hammond παρέμεινε ακέραιος και γεμάτος θάρρος . Η Huffington Post ανέφερε ότι είπε : « Οι πράξεις της πολιτικής ανυπακοής και της άμεσης δράσης για τα οποία σήμερα καταδικάστηκα, είναι σύμφωνα με τις αρχές του κοινοτικού δικαίου και της ισότητας που καθοδήγησαν τη ζωή μου . Πήρα την ευθύνη για τις ενέργειές μου, ομολογώντας την ενοχή μου, αλλά η κυβέρνηση πότε θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της;»

Ο Hammond εξήγησε ότι σκοπός του ήταν να αποκαλύψει την αλήθεια και ενήργησε κατ’εντολή ενός πληροφοριοδότη του FBI να χαράξει ξένους δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης . Σύμφωνα με το RT , είπε : ” Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κυβέρνηση και οι εταιρείες κάνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες . Έκανα ό, τι πιστεύω πως είναι σωστό . “

Ο Hammond συνελήφθη στις 5 Μαρτίου του 2012 , εξαιτίας ενός πληροφοριοδότη του FBI με το ψευδώνυμο ” Sabu “, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Hector Xavier Monsegur . Πέντε άλλα άτομα συνελήφθησαν σε όλο τον κόσμο .

Ο Hammond εξηγεί σε γραπτή δήλωσή του : ” Αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν νόμιμα , το κατάφεραν χρησιμοποιώντας τον Sabu , και κατ ‘επέκταση , εμένα και τους συγκατηγορουμένους μου , για να ολοκληρώσουν την παρανομία. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες μας χρησιμοποιούν για να διεισδύσουν στα ιδιωτικά δίκτυα των ξένων κυβερνήσεων ; Τι κάνουν με τις πληροφορίες που κλέψαμε ; Και πότε κάποιος από την κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα αυτά ; ” Οι χώρες που το FBI στοχεύε μέσω του Hammond ήταν το Ιράν , η Τουρκία και η Βραζιλία .

Η δίωξη και η καταδίκη του Jeremy Hammond έδειξε την ανήθικη αδικία του δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ . Ένα από τα άτομα που εντοπίστηκαν κατά τις διαρροές της Stratfor ήταν ο σύζυγος της δικαστού, που ήταν δικηγόρος για την Stratfor , αλλά η ίδια δεν εξαίρεσε τον εαυτό της από την υπόθεση . Όπως γράφει το RT : « η προεδρεύων δικαστής , είναι η Loretta Preska , της οποίας ο σύζυγος Thomas Kaveler είχε εμπλακεί στα email που διέρρευσαν . Ο Kaveler είναι υπάλληλος του Cahill Gordon & Reindell LLP και συνέργατης της Stratfor , και πολλοί υποστηρικτές του Hammond ισχυρίστηκαν, ότι η αμεροληψία Preska έχει υποστεί ζημία από αυτή τη σύγκρουση συμφερόντων . Η Preska αρνήθηκε την κατηγορία , ωστόσο , και οι δικηγόροι του Hammond απέτυχαν στην προσπάθειά τους να εξαιρεθεί η δικαστής από την υπόθεση».

Ο Jeremy Hammond και άλλοι πληροφοριοδότες που έχουν διωχθεί από την κυβέρνηση παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μετασχηματισμού και αφύπνισης του κόσμου. Η αρχή της αλλαγής ξεκινά με τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει γύρω τους . Αυτό δεν είναι εύκολο σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση εξαπλώνεται με την βοήθεια της παραπληροφόρησης από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης . Όμως , αρκετή αλήθεια εντέλει δημοσιοποιείται , χάρη σε πληροφοριοδότες όπως ο Jeremy Hammond , με συνέπεια η πολιτική συνείδηση των ανθρώπων να γεννιέται και αυτό είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί . Ο Zbignew Brzezinski , (Πολωνός-Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, πολιτικός), προειδοποίησε πρόσφατα τους συναδέλφους του στη δομή της εξουσίας ότι υπάρχει μια «αύξηση στον παγκόσμιο λαϊκό ακτιβισμό και αυτή η επίμονη και με υψηλά κίνητρα λαϊκή αντίσταση. . . έχει αποδειχθεί ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να κατασταλεί » και ότι, ως αποτέλεσμα αυτής της « καθολικής αφύπνισης της πολιτικής συνείδησης της μάζας » δεν μπορούν να ασκούν εύκολα “εξωτερικό ελέγχο ” πάνω στις μάζες .

Θα είναι σε μεγάλο βαθμό χάρη στην Jeremy Hammond και στους πολλούς πληροφοριοδότες σαν κι αυτόν, το ότι η μαζική πολιτική συνείδηση γεννιέται .

“Είχα την υποχρέωση να χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου για να εκθέσω και να αντιμετωπίσω την αδικία και να φέρω την αλήθεια στο φως .” Hammond

(πηγή :http://www.popularresistance.org/jeremy-hammond-sentenced-to-maximum-sen…)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

– See more at: http://left.gr/news/se-10-hronia-fylakisis-katadikastike-o-jhammond-haker-ton-anonymous#sthash.iTgydyfL.dpuf

4444

18/11/2013

4444

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=399161

Μία ομάδα βρετανών χειρούργων ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία πρωτοποριακή επέμβαση που θα αποκαταστήσει τη συμμετρία του προσώπου ενός θύματος τροχαίου με καινούργια κομμάτια που θα τυπωθούν σε εκτυπωτή.

Οι γιατροί, με επικεφαλής το γναθοχειρούργο Adrian Sugar του νοσοκομείου Morriston στο Σουάνσι της Νότιας Ουαλίας, χρησιμοποίησαν την πλευρά του προσώπου που δεν υπέστη βλάβη από το ατύχημα και δημιούργησαν ένα είδωλό της ώστε να πετύχουν τέλεια συμμετρική ανασύνθεση του προσώπου.

Με τη βοήθεια ενός αξονικού τομογράφου και τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, δημιούργησαν τρισδιάστατες εικόνες με τεράστια λεπτομέρεια και σχεδίασαν εμφυτεύματα από τιτάνιο, τα οποία στη συνέχεια θα εκτυπωθούν και θα τοποθετηθούν στα οστά του προσώπου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sugar, «έχουμε καταφέρει να κάνουμε την επέμβαση στην εικονική πραγματικότητα ώστε να μπορέσουμε να την αντιγράψουμε και στην πραγματική ζωή. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος σε ένα πρόσωπο.»

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί θα χρειαστεί να σπάσουν και να κόψουν διάφορα οστά του προσώπου του ασθενούς, αλλά με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των οδηγών που θα έχουν στη διάθεσή τους, θα μπορέσουν να επανατοποθετήσουν τα οστά στη θέση τους με απόλυτη ακρίβεια.

«Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε το 70 με 80% της παραμόρφωσης του προσώπου και θα κάνουμε αυτό τον άνθρωπο να δείχνει πολύ καλύτερα,» πρόσθεσε ο Sugar.

Η επέμβαση αυτή θεωρείται τόσο πρωτοποριακή και ριζοσπαστική που φιλοξενείται ήδη σε έκθεση του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου, παρόλο που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Ωστόσο, η ημερομηνία διεξαγωγής της επέμβασης δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ενώ κρυφή παραμένει η ταυτότητα του ασθενούς.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλιο: Οι Τρισδιάστατοι εκτυπωτές μαζί με το συνδυασμό Η/Υ θα αλλάξουν ριζικά και αμετάκλητα, τον κόσμο που ζείτε. Είναι τεχνολογία αιχμής.

4444

BITCOIN 02 181113

Η Anita Andersson έγραψε: (πριν 20 ώρες)
Δίκιο έχετε. Μόνο χώρες που δεν έχουν οικονομική κρίση, εκεί αναπτύσσεται το Bitcoin.
Κρίμα, γιατί αυτά είναι πραγματικά χρήματα ενώ αυτά που έχετε εσείς βασίζονται σε δάνεια μόνο. Χρήμα ως δάνειο.
Το Bitcoin είναι χρήμα που βασίζεται στο ιντερνέτ και τους αλγόριθμους της κρυπτογραφίας, επιστημονικά αποδεδειγμένα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=398429

Ξέρουμε τα ευρώ (που με την οικονομική κρίση λιγοστεύουν και πάνε…), ξέρουμε τα δολάρια, τα γεν, τις λίρες, ξέρουμε ένα σωρό νομίσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μονάδα χρήματος ανά τον κόσμο, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να αγοράζουν αγαθά και να κινούνται η αγορά και το εμπόριο.

Εκείνο που πιθανώς να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως η νέα μόδα στην οικονομία ακούει στο όνομα διαδικτυακό συνάλλαγμα και ουσιαστικά αφορά «χρήματα» που αγοράζουμε με «κανονικά» λεφτά, με τα οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αγορές μέσω Διαδικτύου.

Πιο απλά: Ο ενδιαφερόμενος δίνει ευρώ ή δολάρια ή οτιδήποτε άλλο και «αγοράζει» bitcoins, το διαδικτυακό νόμισμα που έχει αρχίσει να κάνει θραύση, κατά κύριο λόγο στις χώρες που δεν διέρχονται περίοδο κρίσης.

Τι προσφέρει η νέα μορφή συναλλάγματος; Σύμφωνα με τους «εμπνευστές» της, καταρχήν ανωνυμία: δεν μπορεί να ανιχνευτεί τι αγοράζετε online με το διαδικτυακό συνάλλαγμα, πράγμα που επιτρέπει διάφορες… παρασπονδίες.

Χωρίς μεσάζοντες

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Bitcoin, «δίνεται η δυνατότητα στους εμπόρους να αμείβονται σε πραγματικό χρόνο για τις υπηρεσίες τους, χωρίς να μεσολαβούν κρατήσεις», όπως γίνεται, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Μάλιστα αναφέρουν και δίνουν και ηλεκτρονικές διευθύνσεις καταστημάτων που δέχονται πλέον το νέο νόμισμα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται αντικερί στη Νέα Ορλεάνη, στούντιο φωτογραφίας στην Αυστραλία και υπηρεσία καθαρισμού παραθύρων στο Σιάτλ.

Επίσης, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify έχει ξεκινήσει να δέχεται bitcoins ως μέσο πληρωμής. Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και τα WikiLeaks δέχονται δωρεές σε bitcoins!

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντα και η «σκοτεινή» όψη του… νομίσματος.

Πριν από λίγες ημέρες, το BBC σε δημοσίευμά του ανέφερε πως Αυστραλός επιχειρηματίας που είχε «ανταλλακτήριο» συμβατικού χρήματος σε bitcoins κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας περίπου ενός εκατομμυρίου αυστραλιανών δολαρίων.

Αυτό σημαίνει πως το νέο συνάλλαγμα είναι τελικά τόσο σίγουρο όσο και τα συμβατικά.

Όσο κινδυνεύει κανείς να πέσει θύμα «κανονικής» ληστείας, έτσι κινδυνεύει να του κλέψουν το διαδικτυακό του συνάλλαγμα. Και η χασούρα είναι εξίσου σοβαρή.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο «Economist», σε πολλές περιπτώσεις η περιβόητη «ανωνυμία» που υποτίθεται ότι απολαμβάνει όποιος χρησιμοποιεί bitcoins δεν υφίσταται. Και τούτο, επειδή ήδη έχουν υπάρξει καταγραφές χρήσης του συναλλάγματος για συναλλαγές όχι και τόσο νόμιμες. Πράγμα που σημαίνει πως οι συναλλαγές μπορούν κάλλιστα να παρακολουθηθούν από την αστυνομία.

Όπως και να έχει, πάντως, γεγονός παραμένει πως μια νέα μορφή συναλλαγών έχει προστεθεί στη λίστα όσων ξέραμε μέχρι σήμερα.

Και μάλιστα έχει ήδη γίνει αποδεκτή τόσο από καταστήματα και εμπόρους όσο και από καταναλωτές. Και αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο -και καθόλου καινούργιο- είναι πως το Ιντερνέτ αποτελεί για την πλειονότητα των ανθρώπων το ιδανικό μέσον για συναλλαγές και εμπόριο.

Με την οικονομική κρίση να χτυπά τις περισσότερες χώρες, αναρωτιέται κάποιος αν τελικά οδεύουμε σε νέες μορφές εμπορίου, που δεν θα γίνονται με τα συμβατικά χάρτινα και μεταλλικά νομίσματα· σε μορφές εμπορίου που θα στηρίζονται αποκλειστικά σε χρήμα που δεν πιάνουμε στα χέρια μας, ούτε «βλέπουμε» στο πορτοφόλι μας, αλλά «αποθηκεύουμε» στους υπολογιστές μας, σε ψηφιακά πορτοφόλια και «θησαυροφυλάκια»…

Για περισσότερα διαβάστε (ενδεικτικά) και τα:

* www.economist.com/blogs /babbage/2013/08/virtual-currency

* http://mashable.com/cate gory/virtual-currency

* http://bitcoin.org/en

* https://bitcoin-central.net

* www.bbc.co.uk/news/tech nology-24871444

* www.coindesk.com/bab ber ly-virtual-currency-bitcoin-boost-local-search

* www.coindesk.com/anti que -shop-accepts-bitcoin-new-orleans

4444

Αν σήμερα γινόταν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε κάτω από 10%.

Με βάση αυτό το δεδομένο, που είναι ακλόνητο.

Σωστά ο Τσιπρας κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κατάλαβες Κεδικογλου; Με τις μαλακιες που λες.

Οι Έλληνες έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του ρίχνουν μαύρο και εσύ έχεις το θράσος  μαζί με τις φυλλάδες σου, που αν σταματήσουν τα δάνεια, θα κλείσουν, να μας μιλάς για αποστασία;

Οι Έλληνες ψηφοφόροι που έριξαν το ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 13% και τώρα θα το ρίξουν στα Τάρταρα, είναι αποστάτες; Ενώ εσείς οι δωσίλογοι τι είστε;

Εκτός από δωσίλογοι;

Τρέμουν τις εκλογές Σαμαράς-Βενιζέλος καθώς ξεπουλούν τα πάντα στις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών και διαλύουν το κράτος.

Σωστά ο Τσιπρας κάνει την πρόταση, όσο υπάρχει χρόνος, διότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να τραβήξουν το καζανάκι για να φύγουν τα σκατα.

Το ΠΑΣΟΚ, αυτή την στιγμή δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Κοινωνία. Οι βουλευτές του οφείλουν να παραιτηθούν, αφού οι περισσότεροι δε θα επανεκλέγουν.

4444

17/11/2013

4444

Το WordPress με πληροφορεί ότι είμαι τρία χρόνια.

Το WordPress σαφώς και μπορεί να γίνει καλύτερο και ποιο εύχρηστο.

4444

Σήμερα έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΑΝ δεν είχα πρόβλημα με το πόδι μου, θα πήγαινα και θα άφηνα ένα λουλούδι.

Πάντα αυτό κάνω, αφήνω ένα λουλούδι και φεύγω. Ούτε πηγαίνω σε διαδηλώσεις, ούτε σε πορείες.

Τιμώ αυτούς που αγωνίστηκαν μέσα στο πολυτεχνείο και ήταν δεκάδες.

Οι περισσότεροι από αυτούς ανώνυμοι. Δεν είχαν κανένα όφελος, παρά μόνο ότι ήταν εκεί.

Αυτοί οι νεκροί, είναι και ο λόγος που πηγαίνω και ψηφίζω στις εκλογές.

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα.

Το πολυτεχνείο πρέπει να γιορτάζεται, όπως και η 28 Οκτωβρίου και άλλες ημερομηνίες, αλλά πρέπει να ξέρεις τι γιορτάζεις.

Η Χούντα κατέληξε, στην προδοσία της Κύπρου.

Αυτοί οι τύποι έστειλαν τα τανκς στο Πολυτεχνείο και στους φοιτητές, αλλά δεν είχαν τα κότσια να πολεμήσουν τους Τούρκους. Αυτά τα ανδρείκελα με στολές.

Το Πολυτεχνείο, ανήκει σε μια ακολουθία γεγονότων.

4444

16/11/2013

4444

4444

Οι δημοσκοπήσεις είναι φτιαχτές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παίρνουν τα σπίτια των νεοελλήνων και οι Έλληνες τους ψηφίζουν! Αυτό μας λένε οι δημοσκοπήσεις;

Είναι φτιαχτές, ιδίως εκεί στην πρόθεση ψήφου.

Αυτός που πληρώνει, μπορεί να πάρει ότι αποτέλεσμα θέλει.

Όταν βγαίνει μια δημοσκόπηση, που λέει ότι η ΝΔ προηγείται, δημιουργείτε κλίμα. Παλιό το κόλπο.

Σαμαράς και ο Βενιζέλος τρέμουν τις εκλογές.

Σήμερα διάβασα, ότι οι δωσίλογοι σκέπτονται να κάνουν και άλλο πραξικόπημα, να μεταθέσουν της Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Το σκέπτονται, διότι τα πραγματικά μηνύματα είναι: ότι θα τους γαμησουν στις πραγματικές εκλογές. Πολιτικά είναι τελειωμένοι.

Θέλω μια δημοσκόπηση που να μας πει, πόσο πίσω είναι η ΝΔ. Να μας πει την αλήθεια δηλαδή.

Αν μάλιστα ο Τσιπρας κάνει εξεταστική για τα Υποβρυχια και την Λίστα Lagarde, ο Βενιζέλος θα πάει φυλακή. Τότε ο Τσιπρας μπορεί να του δώσει και μια σακούλα με τρύπια δολάρια, με την φάτσα του Βενιζέλου πάνω.

4444

ELLADA DHMARA - OIKONOMOU - MPAKOGIANNH 02 161113

4444

15/11/2013

4444

Ελλάδα – Ρουμάνια: 3-1.

Μένει να γίνει το επαναληπτικό παιχνίδι στο Βουκουρέστι, για να δούμε ποιος θα πάει στην Βραζιλία.

Ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι.

Το 3-1 είναι καλό, αλλά το 4-1 θα ήταν ένας θρίαμβος. Οι λεπτομέρειες.

Όλα έχουν την σημασία τους.

Όλα μωρό μου, όταν ΓΡΑΦΕΤΑΙ η Ιστορία, παίζουν ρόλο.

Οι περισσότεροι πιστεύεται, ότι ξέρετε ιστορία, δεν έχετε ιδέα από ιστορία.

Πρώτη επίσημη νίκη, επί των Ρουμάνων.

4444

2-1 προηγείται η Εθνική Ελλάδος στο ημίχρονο της Ρουμανίας. Έσπασε την στατιστική ακολουθία του Χ. Ξέσπασε.

Στατιστικά, είχε ωριμάσει.

Τα μαθηματικά και η Φυσική είναι εκπληκτική υπόθεση.

Από πότε είχε να κερδίσει στο ημίχρονο με προπονητή Σάντος η εθνική Ελλάδος με 2-1;

Αυτό που δε μου άρεσε, είναι ότι δεν κρατά μπάλα. Πρέπει να κρατήσει μπάλα.

4444

TENNIS DAVIS CUP USA SERBIA VS CHEH 05 151113

4444

Σήμερα παίζει η Ελλάδα με την Ρουμανία στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ήθελα να πάω στο παιχνίδι, μια και είναι σημαντικό, αλλά λόγο ποδιού δε θα πάω.

Θα μου πεις παίζει ρόλο να θα πας ή όχι; Φυσικά και παίζει ρόλο. Όλα έχουν την σημασία τους.

Θα πήγαινα, θα είχα και την κάμερα μαζί μου και θα περνούσα καλά.

Βασικά θα έπρεπε να διαλέξω τέρμα για να τραβήξω. Αυτό θέλει σκέψη.

Τελευταία φορά που πήγα σε γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν με την ΑΕΚ και μάλιστα διάλεξα το σωστό τέρμα και τράβηξα τα γκολ. Η ΑΕΚ νίκησε 4-1. Ήταν στο ΟΑΚΑ.

Θυμάμαι άκουγα τον ύμνο της ΑΕΚ που έλεγε «σπάστε τα δοκάρια» και φώναξα, γκολ θέλουμε όχι δοκάρια. Γκολ θέλω! Πρέπει να ήμουν λίγο περίεργο θέαμα.

Ας γυρίσουμε όμως στην Ελλάδα.

Δε θα είμαι στο γήπεδο, θα δω το παιχνίδι εξ αποστάσεως.

Διάβασα κάτι καλό και θα το γράψω.

Η απουσία δημιουργικού μέσου, που θα αξιοποιεί τον Μητρογλου, τον Σαμαρά, τον Σαλπιγγιδη, τον Γκέκα κλπ έκανε μπαμ, από μακριά.

Η στατιστική λέει, ότι συνήθως το ημίχρονο της Εθνικής Ελλάδος, είναι Χ.

Βέβαια και η στατιστική ακολουθία κάποτε σπάει.

Θα ακολουθησω την Στατιστική με μια μικρή κάλυψη στην έκπληξη.

Αν το ημίχρονο έρθει Χ, το δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να είναι το δημιουργικό για την Ελλάδα.

Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο, να φτιάξω ένα σενάριο Win για την Εθνική ομάδα της Ελλάδος.

Η Ελλάδα, έχει τους παίκτες και την ψυχή, για να νικήσει την Ρουμανία. Με την Ρουμάνια παίζει, όχι με την Βραζιλία.

Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά με αυτά τα παιχνίδια γράφεις ιστορία και μου αρέσει να γράφω ιστορία.

Οι παίκτες να είναι χαλαροί. Δυο παιχνίδια γίνονται. Οι Έλληνες αγαπούν την Εθνική Ελλάδος ότι και αν γίνει. Να είστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Να κρατάτε μπάλα. Μπαλιές σίγουρες. Στην Άμυνα δεν κάνουμε ντρίπλες.

Αυτός που θα χτυπήσει τα Κόρνερ να έχει τουλάχιστον 50% καλοχτυπημένα.

4444

Σκέπτομαι αυτό που μου είπε η κοπελίτσα στον ΟΑΕΔ. Μόνο με φυσική παρουσία θεωρούμε την κάρτα ανεργίας.

Είναι όμως στατιστικά βέβαιο ότι από το 1,5 εκατομμύρια ανέργους, κάποιος θα έχει πρόβλημα μετακίνησης τις ημέρες θεώρησης. Συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα.

Τι τσόγλανοι διοικούν τον ΟΑΕΔ; Είναι απίστευτο αυτό που μου είπε η κοπελίτσα.

Αρνούμαι να το δεχτώ και θέλω το τσογλανι που διοικεί τον ΟΑΕΔ να φύγει με τις κλωτσιές.

Δεν είναι απάντηση αυτή το 2013 που υπάρχουν οι ηλεκτρονικές υπογραφές και οι online υπηρεσίες.

Πρέπει να απαλλαγούμε από τέτοια τσογλανια.

4444

Επειδή δε νομίζω ότι οι γιατροί που πήγα μέχρι σήμερα, μου έδωσαν πειστική απάντηση, θα πρέπει να βρω και άλλον ορθοπεδικό και ειδικό ποδιού.

Να μου εξηγήσει. Πως τι και γιατί.

Είδαν τις ακτινογραφίες και ψηλάφησαν το πόδι και έβγαλαν συμπέρασμα. Δεν υπάρχει κάτι ποιο σύγχρονο το 2013 που να προσδιορίζει ακριβώς την κατάσταση;

Οι ακτινογραφίες δείχνουν αν το πόδι είναι ή όχι τραυματισμένο, αλλά δεν λένε τίποτα για τους ιστούς και τα κύτταρα κλπ.

Πως κάνεις εξετάσεις αίματος και σου λένε αυτοί είναι οι δείκτες, αυτό θέλω.

Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ στην DW,  στη Γερμανία ο γιατρός είχε ένα μηχάνημα και έβλεπε το πόδι του ασθενή και της εξηγούσε τι έχει. Η ασθενής και ο γιατρός συζητούσαν ήρεμα και καλά, βλέποντας την οθόνη του μηχανήματος.

Η Ιατρική, με βάση την τεχνολογία και τεχνογνωσία που υπάρχει, σε ένα μεγάλο μέρος, είναι απλή υπόθεση. Πρώτα κάνεις εξετάσεις.

Δημιουργείς βάσεις δεδομένων.

Στο ΚΑΤ που πήγα, ο γιατρός έπρεπε να βάλει τα δικά μου δεδομένα σε έναν Η/Υ και να δει από όσους ασθενείς έχουν τα ίδια δεδομένα με μένα τι γίνεται.

Αυτά που γράφω μήπως σας φαίνονται δύσκολα; Ή θα μου πείτε καμία εξυπνάδα;

Ψάχνω να βρω έξυπνους ανθρώπους που να μην είναι εγωπαθείς.

Έχει γνώση να μάθεις, άνθρωπε του 21ο αιώνα με το τσουβάλι.

Οι κανόνες όμως της λογικής, είναι οι ίδιοι. Spania allazoun. 

4444

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=32387817

Δεδομένα μεταφοράς χρημάτων από όλο τον κόσμο συγκεντρώνει η CIA σύμφωνα δημοσιεύματα των New York Times και της Wall Stret Journal εκμεταλλευόμενη τον ίδιο ακριβώς νόμο που χρησιμοποιούσε η NSA για να κρυφακούει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Η CIA ελέγχει σύμφωνα με τις εφημερίδες όχι μόνο ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω υπολογιστών ή τραπεζικών λογαριασμών αλλά και μεταφορές μέσω εταιριών που εξειδικεύονται σε αυτή την υπηρεσία.

Μετά τη συγκέντρωσή του τα στοιχεία καταχωρούνται στους φακέλους που διατηρεί η Υπηρεσία για ύποπτα πρόσωπα και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η CIA πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και αρκέστηκε να αναφέρει πως όλες οι επιχειρήσεις που πραγματοποιεί είναι νόμιμες.

Σχόλιο: Αυτή η δραστηριότητα είναι απόλυτα σωστή και πρέπει να εξακολουθήσει να γίνεται.

Δηλαδή, αν εγώ ρωτήσω την CIA (όχι του 2013)  για τις μίζες των Ελλήνων πολιτικών και νταβατζηδων, θα ξέρουν να μου πουν.

Ενδιαφέρον.

Πόσα λεφτά έχει ο Παπαντωνίου και πως τα απέκτησε; Ένα παραδείγμα.

4444

Ο Ψυχάρης παίζει παιχνίδια. Πως παίρνει τα δάνεια; Ακόμα δε το έχετε καταλάβει;

Ο ΔΟΛ έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Είναι ζημιογόνος. Αλλά η κρατική διαφήμιση και τα θαλασσοδάνεια, τον κρατούν σε λειτουργία.

Δε τίθεται ζήτημα δημοσιογραφίας.

Ο Ψυχάρης έχει δώσει εντολή στους κονδυλοφόρους-εκτελεστές, να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του.

Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν επιτεθεί στον Καμμενο και στους ΑΝ.ΕΛ.

Αυτά είναι γνωστά. Ο Παπαχρηστος κάνει δουλίτσες.

Δεν τίθεται ζήτημα δημοσιογραφίας.

Ο Ψυχάρης μας είχε γράψει για το ραντεβού του Ερντογαν με τον Παπανδρέου, είχαν και λεπτομέρειες. Το ραντεβού φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό δείχνει τι δουλειές κάνουν οι κονδυλοφόροι-εκτελεστές.

Θέλω να είστε έξυπνοι. Πως παίρνει τα θαλασσοδάνεια;

Εδώ υπάρχουν επιχειρήσεις υγιείς και δεν παίρνουν και πάει ο Ψυχάρης και παίρνει.

Δουλίτσες όπως λέει και ο Τραγκας.

Εγώ αυτό το δημοσίευμα με το Ραντεβού που δεν έγινε, αν ήμουν καθηγητής θα το δίδασκα. Θα έλεγα στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους: γράψτε για μια συνάντηση που δεν ήσασταν παρών, σαν να ήσασταν και να είστε πειστικοί.

4444

Σήμερα πήγα και θεώρησα την κάρτα του ΟΑΕΔ. Είχα και το εκκαθαριστικό για να το δουν. Ρώτησα την κοπέλα, σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα μετακίνησης, τι γίνεται;

Και μου είπε, θεωρούμε την Κάρτα, μόνο με φυσική παρουσία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, δυστυχώς.

Έπαθα την πλάκα μου, όταν το άκουσα.

Αυτό είναι παράλογο. Σχιζοφρενικό. Είναι πρόβλημα σχεδιασμού διοίκησης.

Εγώ θα απέλυα τον Διευθυντή του ΟΑΕΔ και όποιον σύμβουλο εμπλέκεται,  γιατί δεν είναι απάντηση αυτή το 2013. Με απλά λόγια, πρέπει να βρεθεί τρόπος.

Αρνούμαι να με διοικούν ηλίθιοι. Θα τους απέλυα σε χρόνο dt. Οι ηλίθιοι δεν πρέπει να διοικούν. Χρειαζόμαστε λύσεις, που φυσικά υπάρχουν.

Ο Παπαδημουλης έδωσε μια συνέντευξη στον Μπογδανο του Ευθέως και εκεί είπε κάτι που είναι διαπιστωμένο, εδώ και χρόνια.

Οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και διαπρέπουν, αλλά στην Ελλάδα όχι.

Ποιος ευθύνεται γι’αυτό; Το συμπέρασμα είναι: η διοίκηση.

Η Ελλάδα έχει άθλια διοίκηση.

Στο Βέλγιο δεν είχαν δυο χρόνια κυβέρνηση και το κράτος λειτουργούσε. Δεν χρειάστηκε κανένας μπάσταρδος Σαμαράς ή Βενιζέλος να επέμβει.

Στο Βέλγιο και στα αναπτυγμένα κράτη, έχουν ανεξάρτητη διοίκηση.

Στην Ελλάδα οι Δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν εξάρτηση από τους Πολιτικούς για κάθε απόφαση.

Ο λόγος είναι ο τρόπος που προσλήφθηκαν.

Μπάσταρδοι σα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου και τους υπόλοιπους, θέλουν ένα τέτοιο σύστημα για να μπορούν να κλέβουν, να κάνουν απευθείας αναθέσεις έργων σε γνωστούς νταβατζηδες.

Είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έτσι θα γίνουν ποιο ανταγωνιστικοί σε πολιτικό επίπεδο και σε αξιοκρατία.

Η ειρωνεία και η θεια δίκη, είναι ότι θα τους απολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει στην Ζωή του σοβαρά.

Η Ελλάδα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά πρέπει να κάνετε στην άκρη τα μπασταρδια.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι σήμερα,  που να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ; Ρωτώ;  

Μιλώ για 2013, δεν μιλώ για 2010 ή 2012. Μιλώ για 2013.

Το καζανάκι για να φύγουν τα σκατα, πότε θα το τραβήξετε;

4444

Οι Γιατροί που έχω πάει μέχρι στιγμής, δε με έχουν πείσει ότι έχουν καταλάβει τι έχει το πόδι μου.

4444

14/11/2013

4444

BLOOMBERG BITICOIN Record 01 141113

4444

Σωστά ο Τσιπρας έκανε την πρόταση δυσπιστίας.
Έδωσε την δυνατότητα να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.
Ο πάστορας Κουβελης, είναι μια εφεδρεία του συστήματος των Νταβατζηδων.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι έμπειρη σε αυτά.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά, χάνει στηρίγματα με ταχύ ρυθμό.
Ο Σαμαράς είχε μια και μόνη στρατηγική: πως θα γίνει πρωθυπουργός.
Από τη στιγμή που το επέτυχε, έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και όπως αποδείχτηκε, εκτός από την τυφλή υπακοή στις υποδείξεις των δανειστών , δεν έχει εθνικό σχέδιο και οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο.
Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και μετά δωσίλογος και τώρα βιώνει τον χλευασμό.

4444

Το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας αυξήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, τροφοδοτώντας τον έντονο πολιτικό διάλογο σχετικά με το αν ο εξαγωγικός ζήλος της εμποδίζει την ανάκαμψη των χωρών της ευρωπεριφέρειας που έχουν πληγεί από την κρίση.

Το πλεόνασμα του γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε στα 20,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία, από 13,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας στις άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ ανήλθαν σε 54,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές της από τις χώρες αυτές ήταν  48,2 δισ. ευρώ. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, οι εξαγωγές στις χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι εισαγωγές κατά 2,6%.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναζωπύρωσε αυτή την εβδομάδα μία συζήτηση που γίνεται από καιρό, κατηγορώντας την Γερμανία για «τον αναιμικό ρυθμό αύξησης της εγχώριας ζήτησής της», ο οποίος, όπως σημείωσε, «εμποδίζει μία νέα ισορροπία σε μία περίοδο που πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση».

Την άποψη αυτή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών συμμερίζεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/367605/germania-kerdizei-apo-tin-krisi-kai-ayxanei-tis-exagoges-tis#ixzz2keC6sysr

4444

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει το σκεπτικό της απόφασης της Κομισιόν να ελέγξει την οικονομία της χώρας για ενδεχόμενη μακροοικονομική ανισορροπία λόγω των μεγάλων εμπορικών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι το πλεόνασμα δεν αποτελεί πρόβλημα, όταν προκύπτει από μεγάλη ανταγωνιστικότητα.

«Η Κομισιόν έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι τα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών δεν αποτελούν πρόβλημα, όταν είναι – όπως στην Γερμανία – αποτέλεσμα υψηλής ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων σε λειτουργούσες αγορές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ και πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να περιορίζονται οι ανισορροπίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο διευκρίνισε ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η γερμανική ανταγωνιστικότητα («θα ήθελα και άλλες Γερμανίες στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά), αλλά τόνισε ότι «πρέπει να διερευνηθεί εάν η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Βερολίνο.

Από την πλευρά των γερμανικών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών Ματίας Βίσμαν επισήμανε ότι «το πλεόνασμα στις εξαγωγές δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης στην αγορά, αλλά ανταγωνιστικότητας, την οποία οι γερμανικές επιχειρήσεις οικοδομούν μέρα με τη μέρα» και πρόσθεσε ότι «οι εξαγωγές μας βοηθούν την Ευρώπη».
Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/369649/to-pleonasma-den-apotelei-provlima–apanta-i-germania-stin-komision#ixzz2keBFmnja

Σχόλιο: Το Γερμανικό πλεόνασμα προέρχεται από την συντριβή του Νότου. Αυτά περί ανταγωνιστικότητας είναι ηλιθιότητες.

Αν διαλυθεί η Γερμανική Ευρωζώνη, οι Γερμανοί θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Εγώ το έχω γράψει πολλές φορές: θέλω να φύγω από το Γερμανικό Ευρώ.

Θέλω να ζήσω. Με τόσες χιλιάδες αυτοκτονίες και τόσα δράματα, είναι απόλυτα λογικό να θέλω να φύγω από το Γερμανικό Ευρώ.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1154839/neo-rekor-gia-to-pshfiako-nomisma-bitcoin.html

Το bitcoin εκτοξεύτηκε την Τετάρτη πάνω από τα 400 δολάρια στο ανταλλακτήριο Mt. Gox, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Όπως μεταδίδει η WSJ το ψηφιακό νόμισμα δέχεται ώθηση από την ανάπτυξη στην Κίνα, την περιορισμένη προσφορά και τα νέα επενδυτικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι το bitcoin είναι δεν στηρίζεται από κάποια κεντρική τράπεζα και το οποίο μπορεί να ανταλλαχθεί στο διαδίκτυο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του Bitcoin είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Το ψηφιακό ξεκίνησε από τα $13,55, τον Απρίλιο έφτασε στα $265, αλλά τον Οκτώβριο υποχώρησε στα $90. Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης έφθασε ως και τα $419,99.

Σύμφωνα με τον Nicolas Colas, αναλυτή στην ConvergEx Group, υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες πίσω από το ράλι του bitcoin.

Όπως ανέφερε η τιμή του ενισχύθηκε από την ίδρυση το Σεπτέμβριο ενός trust που επενδύει μόνο σε bitcoin, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές.

Ένας άλλος παράγοντας για την ανοδική πορεία του ψηφιακού νομίσματος είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος από την Κίνα. Ο κ. Colas σημείωσε ότι πλέον το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο βρίσκεται στην Κίνα, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου το Baidu άρχισε να δέχεται bitcoin.

Επιπλέον, ο κ. Colas υποστήριξε πως το bitcoin επωφελείται και από την περιορισμένη προσφορά.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1155026/exarthmata-apo-ektyposh-3d-gia-th-rolls-royce.html

Στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης καταφεύγει η Rolls Royce για την κατασκευή συγκεκριμένων εξαρτημάτων στους κινητήρες αεροσκαφών καθώς αναζητά ταχύτερη παραγωγή, αλλά και εξαρτήματα μικρότερου βάρους.

Ο Henner Wapenhans, επικεφαλής τεχνολογικής στρατηγικής του ομίλου δήλωσε πως η Roll Royce «βρίσκεται λίγα χρόνια μακριά» από την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. «Η τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει νέες δυνατότητες, νέα περιθώρια σχεδιασμού» αναφέρει και συμπληρώνει: «Μέσω της διαδικασίας τρισδιάστατης εκτύπωσης δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένα εργαλεία για να δημιουργήσεις ένα σχήμα. Μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι σχήμα θέλεις».

Εξήγησε ότι η τεχνολογία 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το βάρος των κινητήρων από εξαρτήματα όπως τα άγκιστρα. «Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ελαφρύτερες δομές… Απλά πράγματα όπως τα άγκιστρα μπορούν να γίνουν πολύ ελαφρύτερα»

Σχόλιο: Αυτή η είδηση είναι ένα ακόμα σημάδι για το που πηγαίνει η βιομηχανική παραγωγή.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι πολύ καυτή και έχει χρήμα.

Εγώ θα επένδυα.

4444

http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1155203/italia-h-oikonomia-paramenei-se-yfesh.html

Νέα συρρίκνωση υπέστη το ιταλικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο, θετικό στοιχείο χαρακτηρίστηκε η επιβράδυνση του ρυθμού της ύφεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat), το τρίτο τρίμηνο του 2013 το ιταλικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κατά ποσοστό 1,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012.

Η πτώση του ΑΕΠ συνεχίζεται επί εννέα συνεχή τρίμηνα, όπως υπογραμμίζουν αναλυτές. Το μόνο θετικό στοιχείο που εντόπισαν είναι η επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής συρρίκνωσης, που ενδεχομένως αφήνει να διαγραφεί το ενδεχόμενο η ιταλική οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

Κατά τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας εξάλλου το δημόσιο χρέος της χώρας τον Σεπτέμβριο ανήλθε σε 2,068 τρισεκ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Σχόλιο: Η Ιταλία είναι και επίσημα σε ύφεση. Η Γερμανία την ισοπεδώνει.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1907634

Του William Horobin

Παρίσι (Dow Jones) – Η γαλλική οικονομία περιήλθε ξανά σε ύφεση στο γ΄ τρίμηνο, εμφάνισε η στατιστική υπηρεσία, εγείροντας αμφιβολίες για την ισχύ της ανάκαμψης στην ευρύτερη ευρωζώνη και την ικανότητα του Γάλλου προέδρου Francois Hollande για να φτιάξει τα προβλήματα στο εσωτερικό.

Η γαλλική οικονομική παραγωγή, η οποία αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 21% της οικονομίας της ευρωζώνης, υποχώρησε 0,1% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, καθώς η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών επιβραδύνθηκε και υποχώρησαν οι εξαγωγές και επενδύσεις, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Insee. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Η ασθενέστερη οικονομική επίδοση ακολουθεί την αύξηση κατά 0,5% της παραγωγής στο β΄ τρίμηνο, η οποία θεωρήθηκε από την κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή, ως ένδειξη ότι η Γαλλία έχει ξεφύγει από μια μακρά περίοδο διακυμάνσεων μεταξύ τριμηνιαίων συρρικνώσεων και ασθενούς ανάπτυξης.

© Dow Jones Newswires
Σχόλιο: Οι Γάλλοι φωνάζουν στον Francois Hollande: παραιτήσου. Η Γερμανία την ίδια στιγμή έχει μεγάλο πλεόνασμα.

Η Γαλλία αν δεν κάνει την επανάσταση απέναντι στους Γερμανούς είναι καταδικασμένη. Αυτό δείχνει και η άνοδος της Μαρί Λεπέν.

4444

13/11/2013

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1906955

Της Yvonne Lee

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – Η China National Petroleum Corp., η μεγαλύτερη κινεζική παραγωγός πετρελαίου, θα πληρώσει 2,6 δισ. δολ. για την αγορά εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Περού, στην τελευταία εξόρμηση από κινεζική κρατική εταιρεία στη Λατινική Αμερική.

Η CNPC και η θυγατρική της PetroChina έχουν φτάσει σε συμφωνία με τη βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία Petroleo Brasileiro, γνωστή ως Petrobras, για την αγορά της Petrobras Energia Peru S.A., η οποία κατέχει τρία μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Περού.

Η Κίνα κοιτά στη Λατινική Αμερική και την Αφρική τα τελευταία χρόνια για να εκπληρώσει τις ενεργειακές της ανάγκες καθώς η εγχώρια παραγωγή επιβραδύνεται την τελευταία δεκαετία. Η PetroChina έχει ανακοινώσει πως έχει στόχο η παραγωγή στο εξωτερικό να φτάσει στο μισό των δραστηριοτήτων της έως το 2015.

Η PetroChina παρήγαγε συνολικά 67,5 εκατ. βαρέλια στο εξωτερικό το πρώτο εξάμηνο του 2013, αριθμός κατά 8% μεγαλύτερος σε ετήσια βάση και που αντιστοιχεί στο 9,7% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στις εγκρίσεις των κυβερνήσεων του Περού και της Κίνας.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Η Κίνα έχει ακόρεστη πείνα για ενέργεια.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1905937

Του Bruce Einhorn

Ακόμη και για μια χώρα που έχει συνηθίσει να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τυφώνες, ο τελευταίος που «χτύπησε» τις Φιλιππίνες ήταν τερατώδης.

Ο τυφώνας Χαϊγιάν -ή Γιολάντα, όπως τον αποκαλούν στις Φιλιππίνες  οι οποίες έχουν το δικό τους σύστημα για την ονομασία των καταιγίδων- χτύπησε νωρίς το πρωί της Κυριακής με καταστροφική δύναμη.

Σύμφωνα με την φιλιππινέζικη μετεωρολογική υπηρεσία δημιουργήθηκαν άνεμοι με ταχύτητα έως και 275 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι μέγιστοι συνεχείς άνεμοι έφτασαν τα 235 χλμ ανά ώρα.

Αυτό είναι χειρότερο από τα 140 χιλιόμετρα ανά ώρα του τυφώνα Κατρίνα.

«Ήταν άνευ προηγουμένου» δήλωσε στο Bloomberg News ο Jeff Masters, ιδρυτής της  Weather Underground.

O Χαϊγιάν είναι o ισχυρότερος τροπικός κυκλώνας που έχει καταγραφεί να προσεγγίζει την ξηρά».
Η καταιγίδα ανάγκασε περισσότερους από 125.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και είναι πιθανό να προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Στην πορεία του Χαϊγιάν είναι το Cebu, μια μεγάλη επαρχιακή πόλη και το νησί Boracay, ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Το συνολικό οικονομικό πλήγμα του Haiyan, ο οποίος είναι πιθανό να χτυπήσει το Βιετνάμ, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Bloomberg Industries Jonathan Adams, που επικαλείται εκτιμήσεις της Kinetic Analysis.
Όσο μεγάλη και αν καταλήξει να είναι η ζημιά, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα, αφού η καταιγίδα πέρασε και σχεδόν δεν άγγιζε τη Μανίλα και το νησί της Luzon.
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που ο τυφώνας Χαϊγιάν δεν θα παραλύσει τις Φιλιππίνες. Η χώρα που για δεκαετίες ήταν γνωστή σε όλους ως η «ασιατική οικονομία που δεν ηδύνατο» έχει πάρει τα «πάνω» της χάρη στην αύξηση των δαπανών, τα μικρότερα ελλείμματα αλλά και τη βελτίωση της διακυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο Benigno Aquino. Η οικονομία αναπτύχθηκε 6,8% πέρυσι και από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο (το πιο πρόσφατο τρίμηνο για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 7,5% από έτος σε έτος.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη αύξηση τριμήνου πάνω από το 7%.

Αντί να είναι ο ουραγός της Ασίας, οι Φιλιππίνες απολαμβάνουν πλέον ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από αυτό της Ινδίας και στα ίδια επίπεδα με την Κίνα, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ανταμείψει τη χώρα κατατάσσοντάς την από junk στην επενδυτική βαθμίδα. «Οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας δείχνουν ότι οι Φιλιππίνες έχουν εισέλθει σε φάση διαρθρωτικής μετάβασης σε υψηλότερη ανάπτυξη, που συνοδεύεται από χαμηλό πληθωρισμό», είπε στη δήλωσή του ο οίκος Moody΄s στις 3 Οκτωβρίου αναβαθμίζοντας τη χώρα κατά μια βαθμίδα σε Ba1. Την κίνηση της Moody’s ακολούθησαν αναβαθμίσεις από τους οίκους Fitch τον Ιανουάριο και Standard & Poors το Μάιο.

Οι μακροπρόθεσμες δημογραφικές τάσεις είναι επίσης ευνοϊκές για τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με έκθεση της οικονομολόγου Trinh Nguyen από την HSBC Ασίας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη. Για χρόνια, η χώρα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας που άγγιζε  μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, με ένα εξαρτώμενο άτομο για κάθε Φιλιππινέζο σε ηλικία κατάλληλη για εργασία. Από σήμερα και μέχρι τα μέσα του αιώνα, όμως, οι αριθμοί είναι υπέρ των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τον Nguyen. «Από το 2013 ως το 2050, κατά μέσο όρο, θα πρέπει να υπάρχουν δύο Φιλιππινέζοι σε ηλικία εργασίας για κάθε εξαρτώμενο άτομο», γράφει. «Αυτό θα πρέπει να δώσει στη χώρα την ευκαιρία για σημαντικές αποταμιεύσεις και επενδύσεις». 

Πιθανώς μεγαλύτερος κίνδυνος από τον Haiyan στη φιλιππινέζικη ιστορία επιτυχίας είναι οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις από τις διαμάχες με τους γείτονες.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απείλησε να κρατήσει εκτός συνόρων Φιλιππινέζους μετανάστες εργαζόμενους μετά το επεισόδιο όπου ένα σκάφος της φιλιππινέζικης ακτοφυλακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ταϊβανέζο ψαρά σε αμφισβητούμενα ύδατα.

Οι δύο πλευρές τελικά έδωσαν λύση τη διαμάχη τους, όμως η απειλή υπενθύμισε το πόσο εύκολος στόχος μπορούν να γίνουν οι Φιλιππίνες, οι οποίες συνεχίζουν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα εμβάσματα των μεταναστών εργαζομένων τους.
Σήμερα είναι το Χονγκ Κονγκ, ένας ακόμα μεγαλύτερος εργοδότης των Φιλιππίνων εργαζομένων, που πιθανώς χρησιμοποιεί ως πιόνια για τις διεκδικήσεις του τις οικιακές βοηθούς και τους σοφές που προσφέρει η χώρα.

Οι Φιλιππινέζοι αποτελούν το 1,9 % του πληθυσμού της κινεζικής ειδικής διοικητικής περιοχής.

Ο επικεφαλής της περιοχής αυτής του Χονγκ Κονγκ C.Y. Leung έχει εκφράσει αόριστες απειλές κατά των Φιλιππίνων αν ο Ακίνο δεν προσφέρει ικανοποιητικά πακέτα αποζημιώσεων στις οικογένειες των οκτώ τουριστών από το Χονγκ Κονγκ που σκοτώθηκαν το 2010, όταν ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Μανίλα τους κράτησε ομήρους.

Ο Leung έχει δώσει στην κυβέρνηση Ακίνο προθεσμία μέχρι τον επόμενο μήνα για να κάνει αυτό που αποκάλεσε «σημαντική πρόοδο». Εάν όχι, το Χονγκ Κονγκ «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

4444

Η καινούρια εξέλιξη είναι, τα τσογλανια της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ έβγαλαν αφίσα με τον Παύλο Φυσσα.

Ο Παύλος Φυσσας ήταν αντιμνημονιακος και δεν είχε καμία σχέση με το βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

Πάντα κλέφτες οι Πασοκοι.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, έκλεψε όλα τα συνθήματα της Αριστεράς. Κάτι που το έχει πει και ο Μίκης.

Τώρα έρχεται η νεολαία του Πασοκ και κλέβει τον Παύλο Φυσσα.

Καπηλεύονται τον θάνατο, ενός αντιμνημονιακου.

Ο Φυσσας δεν έχει καμία σχέση με τους δωσίλογους του ΠΑΣΟΚ. Τσογλανια. Ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν.

Το ξεφτιλισμένο το Πασοκ του σκανδάλου με τα Υποβρυχια του Σκαραμαγκά.

4444

ELLADA TZAKRH THEODORA 01 131113 (2)

Η Θεοδώρα Τζακρη μπορεί να πάει και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

ELLADA TZAKRH THEODORA 01 131113 (1)

4444

Όπως σας έχω γράψει, έχω πρόβλημα με το πόδι μου.

Σήμερα πήγα να ανανεώσω την Κάρτα Ανεργίας που έχω.

Παίρνω ταξί για να μην κουράσω το πόδι.

Πάω, στήνομαι στην ουρά. Μεγάλη η ουρά. Περιμένω και σκέπτομαι και το πόδι μου.

Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα του Γραφείου, βλέπω μια ανακοίνωση. Χρειάζεται και το εκκαθαριστικό του 2013.

Τέλος πάντων πηγαίνω στο γραφείο και λέω. Δε το ήξερα, την προηγούμενη φορά που έκανα την ανανέωση δε μου το είπατε.

Πως εγώ να ξέρω να το φέρω;

Μου λένε δικό σας το πρόβλημα. Εμείς χωρίς εκκαθαριστικό δεν σφραγίζουμε την κάρτα.

Λογική Δημοσίων υπαλλήλων.

Τους λέω, σφραγίστε την κάρτα και σας το φέρνω την επόμενη φορά. Δεν χρειάζεται να με ταλαιπωρείτε. Δεν χρειάζεται να έρχομαι στο ίδιο σημείο 2 φορές την ίδια χρονική περίοδο.

Με τα πολλά έφτασα στην προϊσταμένη. Η οποία μου είπε: εγώ την τοιχοκόλλησα την ανακοίνωση.

Ναι της λέω, αλλά εγώ πότε θα την δω; Να έρθω στον ΟΑΕΔ για να δω την δική σου ανακοίνωση;

Έχω βαρεθεί τον παραλογισμό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όσοι σκέπτονται ηλίθια να απολύονται σε χρόνο dt.

Διότι εγώ αναζήτησα τον Υπεύθυνο για την ταλαιπωρία μου. Εγώ δεν είμαι τυχαίος.

Η προϊσταμένη πρέπει να απολυθεί. Δεν μπορώ ηλίθιες απαντήσεις.

Ας πάμε και στους γαμημένους του ΥΠ.ΟΙΚ.

Η ΔΕΗ εκσυγχρονίστηκε και μπορεί να βλέπει το εκκαθαριστικό μου, εφόσον είμαι στο κοινωνικό τιμολόγιο και έτσι δεν με ταλαιπωρεί όπως ο ΟΑΕΔ να το πηγαίνω κάθε φορά.

Γιατί ρε μαλακα Στουρναρα δεν δίνεις την δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να βλέπει το εκκαθαριστικό μου, αφού το θέλεις τόσο πολύ;

Το έχεις στο ΥΠ.ΟΙΚ θέλεις να στο πηγαίνουμε και στον ΟΑΕΔ. Γιατί ρε μπάσταρδε Στουρναρα; Τελείως ανίκανος.

Αυτοί οι ανίκανοι, που δεν μπορούν να δώσουν απλές λύσεις, δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.

Ο μόνος λόγος ύπαρξης του Στουρναρα είναι για να κλέβουν οι νταβατζηδες και τα λαμογια τύπου Βαγγελα Βενιζέλου.

Το έχω γράψει πολλές φορές: η Ελλάδα σε 4 χρόνια μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη.

Χωρίς τους μπάσταρδους όμως.

Δεν ανέχομαι να ταλαιπωρούμε γιατί κάποιος είναι ηλίθιος και έχει θέση. Τον ξηλώνεις.

Τους ξηλώνεις, δε τους κρατάς. Και έτσι φτιάχνεται το σύστημα.

Είναι τόσο εύκολο αναγνώστη. Μόλις έχεις ξηλώσει 4 ανίκανους ή ηλίθιους σε έναν Δημόσιο Οργανισμό ή εταιρεία, τα πράγματα αλλάζουν. Γίνεται αισθητό.

Αύριο θα πληρώσω ξανά ταξί και θα ξαναπάω με το εκκαθαριστικό του 2013. Μιλάμε ηλίθιες διαδικασίες που κάποιοι με ονοματεπώνυμο έχουν σκεφτεί. Εγώ θα τους ξήλωνα.

Και στην δεύτερη επίσκεψη που έκανα την Δευτέρα στο ΚΑΤ δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις τους.

Ο Σαμαράς είναι ένας μπάσταρδος που στα 25 έγινε βουλευτής, την κληρονόμησε την έδρα, όπως οι περισσότεροι.

Ο Κωστάκης, έγινε πρωθυπουργός επειδή τον λένε Καραμανλή και ο Γιωργάκης, έγινε επειδή τον λένε Παπανδρέου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε βουλευτής και υπουργός λόγο του πατέρα του.

Όλοι οι μπάσταρδοι που ρήμαξαν την Ελλάδα, μας φορτώνουν και τα παιδιά τους.

Αυτοί στην Αρχαία Ελλάδα, θα είχαν φύγει σε χρόνο dt Οι λαπάδες.

Εγώ θέλω Κράτος ισχυρό και λειτουργικό.

4444

NICOLIS GIANNHS 03 131113

4444

12/11/2013

4444

FOOTBALL MANCHESTER CORNER WIN VS ARCENAL 01 111113  (1)

4444

FOOTBALL ELLADA OLYMPIAKOS Mitcel VS PAOK 01 121113

4444

BLOOMBERG OBAMA VETERANS DAY 02 111113

4444

ELLADA TZAKRH NAI STHN PROTASH DISPISTIAS 01 111113

4444

11/11/2013

4444

Πολύ καλή προσομοίωση

4444

Αυτή η φωτογραφία έχει μια εκπληκτική αισθητική.
Τα φυσικά φαινόμενα έχουν μια υψηλή αισθητική, που φαίνεται και στις εξισώσεις που τα περιγράφουν και δείχνουν την ουσία τους.

4444

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όταν συναντάς έναν Τυφώνα, είναι να φύγεις από το δρόμο του.
Εκτός κι αν έχεις την σωστή τεχνολογία και στρατηγική, όποτε ο Τυφώνας είναι μια απίστευτη πηγή Ενέργειας. Ένα δώρο της φύσης.

4444

Ο Ολυμπιακός με το 4-0 επί του ΠΑΟΚ έκλεισε για το 2013 τα ντέρμπι.

Κέρδισε το ντέρμπι του παρελθόντος- Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν απειλεί βαθμολογικά.

Κέρδισε και το ντέρμπι του παρόντος-ΠΑΟΚ. Που είναι δεύτερος στην βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άμυνα. Αυτό το είπαν και το έγραψαν πολλοί και διάφοροι πριν από το ντέρμπι.

Η αδυναμία αυτή, ήταν φανερή και την είχαν επισημάνει.

Ο Ολυμπιακός, έχει την καλύτερη ομάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα για το 2013-2014.

Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, χάνει μόνο από έναν πολύ κακό Ολυμπιακό.

10/11/2013

4444

SUPER TYPHOON HAIYAN

4444

Όταν ακούω ότι ο Σαμαράς είναι πατριώτης, με πιάνουν τα γέλια. Γελώ πολύ δυνατά.

Οι αναγνώστες που διαβάζουν το blog, θέλω να είναι έξυπνοι άνθρωποι.

Ο άνθρωπος κάνει προσωπικές μπίζνες.

Όπως μπίζνες έκανε και ο Γιαννος Παπαντωνίου που βρέθηκε μαύρο χρήμα, εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είχε βρεθεί και ο Αναστασιάδης του Πρώτου Θέματος.

Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την λέξη Έλληνας πατριώτης.

Μπίζνες και ο Φαηλος Κρανιδιώτης.

Αν ο Κρανιδιώτης ήταν πατριώτης, δε θα στήριζε τον Σαμαρά-Βενιζέλο που είναι τσιράκια της Τρόικας και των Γερμανών. Προσωπικές μπίζνες κάνουν και φορούν και ένα μανδύα.

Όλοι αυτοί, αν δεν υπήρχαν νόμοι ατιμωρησίας, που έχουν θεσπίσει, ο Βενιζέλος μόνο έχει φτιάξει αρκετούς, θα ήταν στην φυλακή.

Όποιος αγαπά την Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που φτιάχνει είναι η δικαιοσύνη.  

4444

BLOOMBERG DOW JONE NEW RECORDS 08 081113

4444

09/11/2013

4444

ELLADA TSIPRAS GIA KATASXESEIS SPITION 01 091113

4444

4444

08/11/2013

4444

Σωστά ο Αλέξης Τσιπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.

Με την πρόταση δυσπιστίας, αναγκάζει τον δωσίλογο Σαμαρά να πάει στην Ελληνική Βουλή.

Να σου θυμίσω αναγνώστη ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος, κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα και παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Δεν πάνε στην Βουλή. Ο Καμμενος το λέει συνεχώς.

Αν αρνηθούν την πρόταση δυσπιστίας, θα καταλύσουν και φανερά το Σύνταγμα.

Ο Σαμαράς χρησιμοποιεί τις δημοκρατικές διαδικασίες με πρόσχημα για να λέει ότι είναι πρωθυπουργός.

Αν γίνουν τώρα εκλογές δεν νομίζω ότι το μόρφωμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πάρει πάνω από 34%.

Η πρόταση δυσπιστίας ξαναβάζει στην πρώτη σκηνή την Τρόικα και την οικονομία, που με τις δολοφονίες, είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει τους Νταβατζηδες των ΜΜΕ και τις ψηφιακές άδειες που πήραν τζάμπα.

Τζάμπα χρήμα.

Όλο το σύστημα των δοσίλογων ουρλιάζει γιατί ο Τσιπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.

Σωστά ο Τσιπρας την κατέθεσε.

Τα γιουσουφακια, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν δήθεν διαφωνούντες θα ξεγυμνωθούν.

4444

Έχουν βγει τα τσιράκια της ευρωζώνης και των Γερμανών και τι λένε δε λέγετε.

Κάνοντας ένα ζάπινγκ στο ραδιόφωνο, έπεσα σε κάποιον που έλεγε στον Κωτρωτσο, ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, είναι σαν να έχει η Ελλάδα, ένα υπεροπλο!

Τι λένε οι άνθρωποι. Όταν υπάρχουν τόσες αυτοκτονίες και τόσα ανθρώπινα δράματα, κάτι πρέπει να πουν.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1904443

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, αυξάνοντας το ρυθμό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε 204.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Τα επίσημα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για 120.000 θέσεις.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του για τους δύο προηγούμενους μήνες. Για το Σεπτέμβριο το αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν 163.000 θέσεις εργασίας από την αρχική εκτίμηση για 148.000, ενώ για τον Αύγουστο τα στοιχεία έδειξαν 238.000 θέσεις από 193.000 προηγουμένως.

Ο μέσος όρος δημιουργίας θέσεων εργασίας τους τελευταίους τρεις μήνες ξεπερνά πλέον τις 200.000 θέσεις, κάτι που τελευταία φορά είχε σημειωθεί αρχές του έτους.

Η ανεργία – η οποία προκύπτει από διαφορετική έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά – διαμορφώθηκε στο 7,3% τον Οκτώβριο από 7,2% το Σεπτέμβριο. Η μικρή αύξηση, η πρώτη σε διάστημα τριών μηνών, αντανακλά την ένταξη των ομοσπονδιακών υπαλλήλων σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας κατά τη διάρκεια του λουκέτου στην αμερικανική κυβέρνηση.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires περίμεναν η ανεργία να φτάσει το 7,4% τον Οκτώβριο.

Η σημαντική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας ενδεχομένως να επιτρέψει στη Federal Reserve να εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολικής τον Δεκέμβριο τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων από τα σημερινά επίπεδα των 85 δισ. δολ. το μήνα.
Σχόλιο: Εγώ στοιχημάτισα υπέρ του Δολαρίου. Δηλαδή ήταν σα να είχα προβλέψει πως θα πήγαινε η οικονομία.

Τα δυο συμβόλαια τα άνοιξα στην FXCM.gr που έχω έναν λογαριασμό με πολύ μικρό κεφάλαιο. Αν ήθελα θα μπορούσα να «τινάξω την μπάνκα στον αέρα».

Αυτή την εποχή, ασχολούμαι περισσότερο με το αθλητικό στοίχημα. 

Τώρα που έμαθα τι είναι τα NFP και τι ρόλο παίζουν, είναι παιχνιδάκι!

Η FXCM έχει καλή σελίδα ενημέρωσης. Κατανοητή, για μένα και στα ελληνικά.

Εκεί διάβασα και κατάλαβα τι είναι τα NFP.

4444

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το παραδοσιακό στερεότυπο που θέλει τους φορολογικούς παραδείσους να είναι στην πλειονότητά τους μικρά εξωτικά νησιά έρχονται να ανατρέψουν τα στοιχεία του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network), που δείχνουν ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια που προέρχονται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο σε μεγάλες οικονομίες που κατά τα άλλα… προσποιούνται ότι αντιμάχονται τις πρακτικές αυτές.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι η Γερμανία, που σύμφωνα με τον «Δείκτη Χρηματοοικονομικής Μυστικότητας» κατατάσσεται στην 8η θέση σε σύνολο 82 χωρών και χαρακτηρίζεται «Ελντοράντο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στον αντίποδα, η Κύπρος, στην οποία η βίαιη συρρίκνωση του τραπεζικού της συστήματος στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσής της στηρίχθηκε εν πολλοίς στην επιχειρηματολογία του Βερολίνου ότι αποτελεί «πλυντήριο» των κεφαλαίων των Ρώσων ολιγαρχών, κατατάσσεται μόλις στην 41η θέση, εμφανίζεται δηλαδή πολύ πιο διαφανής από τη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29-57 δισ. ευρώ, με μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών να προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα (υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιταλική Μαφία έχει συναλλαγές με τις γερμανικές τράπεζες) και από διεφθαρμένα καθεστώτα από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία υπάρχουν «παγωμένοι» λογαριασμοί δισεκατομμυρίων από χώρες της «αραβικής άνοιξης» (Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος). «Οι γερμανικές τράπεζες φαίνεται να στηρίζουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο εξωτερικό και ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα είναι η διαχείριση μεγάλων (και μάλλον υπόπτου προελεύσεως) κεφαλαίων από το Τουρκμενιστάν.

Εστίες προβληματισμού αποτελούν επίσης τα ελλιπή στοιχεία για τα καταπιστεύματα και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Γερμανία, ο πολύ μικρός αριθμός ύποπτων συναλλαγών για μια οικονομία με τόσο μεγάλο μέγεθος, η έλλειψη δημόσιων στατιστικών στοιχείων για τις υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και η τάση της εποπτικής αρχής των γερμανικών τραπεζών BaFin να εκχωρεί σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες την αρμοδιότητα εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος, κάτι που εγείρει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων».

Στις πρώτες θέσεις του δείκτη «φιγουράρουν» όπως είναι αναμενόμενο η Ελβετία και το Λουξεμβούργο, χώρες πασίγνωστες για το τραπεζικό τους απόρρητο, ακολουθούμενες από το Χονγκ Κονγκ και τα νησιά Καϋμάν, ίσως τον δημοφιλέστερο προορισμό για offshore εταιρείες.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα η υψηλή θέση των ΗΠΑ αλλά και της Ιαπωνίας, που κλείνει την πρώτη δεκάδα των χωρών με τα πιο «μυστικοπαθή» χρηματοοικονομικά συστήματα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δικτύου, 21-32 τρις. δολάρια ιδιωτικού πλούτου, αφορολόγητου ή συμβολικά φορολογημένου βρίσκεται σε σκιώδεις οικονομίες και σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι διασυνοριακές ροές κεφαλαίων από παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες, που εκτιμώνται σε 1-1,6 τρις. δολάρια κάθε χρόνο.

Σχόλιο: Αυτή την έκθεση πρέπει να την διαβάζουν όλοι οι πολίτες. Στην Ελλάδα η Τρόικα και τα τσιράκια τους, όπως ο διορισμένος Στουρναρας, κοροϊδεύουν τον κόσμο, λέγοντας: που να βρούμε τα λεφτά.

Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε το καραμπινάτο σκάνδαλο της λίστας Lagarde, όπου τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, ήθελαν και θέλουν να καταχωνιάσουν ή να μην γίνει έλεγχος ποτέ.

Τα δεδομένα λένε, ότι το ΠΑΣΟΚ δρα ως εγκληματική οργάνωση. Που είναι Βαγγελα το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ; Το έβαλες στον κωλο σου για να το κρύψεις;

Ήσουν λαλίστατος εκείνη την εποχή. Που ήθελες να εκβιάσεις τον Γιωργάκη.

Οι Γερμανοί είναι ανήθικοι. Σόϊμπλε είσαι αμαρτωλός. Στην κόλαση θα καείς, γιατί πριν καθαρίσεις το δικό σου σπίτι, έλεγες τους έλληνες απατεώνες και τους γερμανούς ηθικούς.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Γερμανία, που κουνά το δάχτυλο σε όλους.

4444

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/102726.html

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑ+ στο AA, την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, θεωρώντας ότι η χώρα έχει χάσει τα περιθώρια χρηματοπιστωτικών ελιγμών και δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις εξαιτίας της διατήρησης υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Η προοπτική που δίνει η αξιολόγηση του οίκου είναι «σταθερή», πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται η περαιτέρω τροποποίησή της βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

4444

BLOOMBERG BITCOIN HITS RECORD 01 0811113

4444

07/11/2013

4444

ELLADA FOUXTEL SXOLH TOURISMOU 01 071113

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/nea-aftoktonia-stin-kriti-814803

Βουτιά θανάτου έκανε ένας άνδρας, 35 ετών, στο Καστέλι Κισάμου στην Κρήτη, ο οποίος έπεσε στο κενό από οικοδομή που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews, ο 35χρονος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα πιθανόν για οικονομικούς λόγους.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Σχόλιο: Όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις δεν κάθεσαι να σκεφτείς το Γερμανικό Ευρώ. Στην ερώτηση που θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη, θα κόψει δικό της νόμισμα. Από την μια μεριά έχεις τον βέβαιο θάνατο που σπέρνει το Γερμανικό Ευρώ και από την άλλη έχεις την Δραχμή που θα σου επιτρέψει να ζήσεις. Θες να ζήσεις έστω και με πληθωρισμό 10% ή θέλεις να πηδήξεις από το μπαλκόνι; Απλά πράγματα.

Αυτό μπορεί να μην αρέσει στον Τζημερο και σε άλλους καλοθρεμμένους που υποβάλουν τα σέβη τους στην εξοχότατη Μερκελ, αλλά είναι η ουσία και η λύση.

Οι Γερμανοί λένε συνέχεια, ο Γερμανός φορολογούμενος και δε συμμαζεύεται.

Εγώ λέω από την μεριά μου, ο Έλληνας, τι γίνεται με τον Έλληνα που πηδά από τα μπαλκόνια.

Ο Τσιπρας άρχισε να λέει και αυτός μαλακιες.

Η Ελλάδα το έχω ξαναγράψει πολλές φορές, είναι εύκολη περίπτωση.

Η αριθμοί επιβεβαιώνουν πόσο εύκολη είναι.

Ένας άνθρωπος πέθανε; Γιατί; Εγώ δε θέλω να πεθάνω στο Γερμανικό Ευρώ. Δε γουστάρω.

4444

Άνοιξαν οι ουρανοί την Τετάρτη στην Ελλάδα με την ποσότητα της βροχής που έπεσε να ισοδυναμεί, μόνο στην Αττική, με την αντίστοιχη ποσότητα 20 ημερών. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο ήταν οι κεραυνοί που «χτυπούσαν» με πρωτοφανή ρυθμό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας έπεσαν συνολικά 6.000 κεραυνοί, με τους 4.000 να χτυπούν το Αιγαίο και τους 2.000 την Δυτική Ελλάδα, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ η ταχύτητα του ανέμου σε Κρήτη και Εύβοια ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Πηγή: Πρωτοφανής ρυθμός κεραυνών στην Ελλάδα- Επεσαν 6.000 την Τετάρτη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/129451#ixzz2jywEs2y1

4444

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών,  Γιάννης Μιχελάκης, καταγγελία, η οποία περιήλθε στο γραφείο του για όργιο νομιμοποιήσεων στο κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων. Την καταγγελία την υπογράφουν «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Έχουν στήσει βιομηχανία έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι « το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλέ βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, , δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια….» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, η καταγγελία απεστάλη από τον Υπουργό στα προαναφερόμενα αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της ορθότητας της καταγγελίας.

Η επιστολή Μιχελάκη στον εισαγγελέα

«Σας διαβιβάζω , συνημμένα, επιστολή-καταγγελία η οποία περιήλθε στο Γραφείο μου με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων» και αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών.
Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι « το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων , Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων…….» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε να διερευνήσετε την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπαλλήλων της προαναφερομένης Διεύθυνσης.»
Πηγή: Οργιο νομιμοποιήσεων στο κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/129541#ixzz2jyuylNNO

Σχόλιο: Αυτοί που συμμετείχαν στην παρανομία να καταδικαστούν σε βαριές ποινές.  

Άρε κουφάλα Καμινη. Καμινη θα σε μαυρίσουν οι Αθηναίοι.

4444

Britain

http://www.zougla.gr/lifestyle/article/i-keit-ke-o-oiliam-piran-to-leoforio

Σαν κοινοί θνητοί αποφάσισαν να τιμήσουν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ την ημέρα της παπαρούνας. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο με τους υπόλοιπους επιβάτες να μένουν έκπληκτοι.

«Γελούσαν και χαμογελούσαν και φαινόντουσαν τελείως χαλαροί, ενώ ο κόσμος γύρω τους, όπως εγώ, έμεινε άναυδος και προσπαθούσε να τους φωτογραφίσει με τα τηλέφωνά τους», δήλωσε νεαρός άνδρας.

Η πρίγκηπας Ουίλιαμ και η σύζυγος του χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κατευθυνθούν από το σταθμό Routemaster σε εκείνο του High Street Kensington, όπου εκεί, φορώντας μία παπαρούνα στο πέτο, συνάντησαν στρατιωτικούς και εθελοντές και όλοι μαζί γιόρτασαν την Ημέρα της Παπαρούνας και τη μνήμη των νεκρών Βρετανών και συμμάχων από την Κοινοπολιτεία στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.

4444

Ένα καλό πρόγραμμα που έχει η Microsoft είναι το office.

To office το έχω αγοράσει. Έχω του 2007. Με αυτό κάνω καλά την δουλειά μου.

Σε 5 χρόνια θα το έχω κάνει απόσβεση.

Το office μου δίνει την δυνατότητα, να το αλλάξω, όποτε θέλω εγώ. Πολύ μεγάλη υπόθεση για τον χρήστη.

Όσο εγώ χρησιμοποιώ το office, αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ κάποιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Η πίεση δηλαδή για τον ανταγωνισμό είναι μεγάλη.

Η Microsoft έχει χάσει την ικανότητα της να βγάζει διαχρονικά προϊόντα, που να κυριαρχούν στην αγορά των Η/Υ.

Ας σκεφτούμε τι έκανε την Microsoft μεγάλη εταιρεία.

Το μυστικό ήταν, ένα πολύ καλό λειτουργικό πρόγραμμα με φιλικό περιβάλλον, σε χαμηλή τιμή.

Πριν τα Windows, αν κάποιος ήθελε γραφικό περιβάλλον, έπρεπε να αγοράσει apple και Steve Jobs.

Σήμερα η Microsoft έχει χάσει την ικανότητα να καινοτομεί. Δεν σκέπτεται λογικά.

Να γράψω και κάτι για τις ταμπλέτες. Οι Ταμπλέτες απευθύνονται στους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Εγώ που χρησιμοποιώ Η/Υ, τον χρησιμοποιώ γιατί θέλω να έχω ισχύ και καλύτερο ήχο και θέλω με απλά λόγια μηχάνημα.

Οι ταμπλέτες δεν απευθύνονται σε αυτούς που χρησιμοποιούν pc ή Notebook.

Αν αφήσεις το Notebook για να αγοράσεις Tablet, κατεβαίνεις σε ισχύ και δυνατότητες.

Το πρόβλημα με τα notebook, είναι ότι δεν έχει γίνει κάτι επαναστατικό.

4444

Οι Αριστεροί Καλαμαράδες, φωνάζουν, γιατί δεν κατεβαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους.

Για να κατέβει ο άλλος στους δρόμους, πρέπει να έχει κίνητρο και να βλέπει μια οργάνωση και πρόβλεψη. 

Χωρίς τον Άρη Βελουχιώτη αντάρτικο δε γινόταν.

Οι κατσαπλιαδες της ηγεσίας του ΚΚΕ, ήταν παντελώς ανίκανοι.

Στην κοινωνία, υπάρχει δυναμική. Περιμένει τον ηγέτη.

Αν εγώ συμβουλέψω τον Καμένο ή τον Τσιπρα, σε 6 με 12 μήνες,  θα βρίσκονται στην Εξουσία.

Στην Ελληνική κοινωνία υπάρχει τεράστια δυναμική, απλά πρέπει να ξέρεις.

4444

Η κρίση έφερε ένα θετικό. Στο Κοκκινο105,5FM, τον ακούω για να ακούω ειδήσεις που δε λένε οι άλλοι.

Αυτό είναι σημαντικό. Να υπάρχει δημόσια πληροφόρηση, διαφορετική από την κρατική προπαγάνδα.

Οι Νταβατζηδες στην Ελλάδα, έχουν τρία – τέσσερα ραδιόφωνα ο καθένας. Δύσκολα βρίσκεις συχνότητα.

Ελπίζω να πληρώνουν ενοίκιο και να έχει έσοδα το κράτος.

4444

Σήμερα είδα στιγμιότυπα του παιχνιδιού Ολυμπιακού – Μπενφικα. Στη δημόσια τηλεόραση.

Θυμάστε τι σας έλεγα για τον Χολέβα και τα κόρνερ;

Ο Χολέβας εκτέλεσε σωστά ένα κόρνερ, ο Μανωλας ήρθε με φόρα από πίσω, έπιασε την κεφάλια και μπήκε το γκολ. 

Από στημένη φάση, από κόρνερ. Τα κόρνερ πρέπει να εκτελούνται σωστά.

Όσο αφορά για τον Ρομπερτο, ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό, έδειξε την αξία του.

Ο Μιτσελ καλά το πάει. Οι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν και άλλο. Ιδίως στις στημένες φάσεις.

Τα κόρνερ πρέπει να είναι καλοκτηπημενα και να σχεδιάζονται για κάθε αντίπαλο ξεχωριστά.

Το επόμενο παιχνίδι θα το δείξει η δημόσια τηλεόραση, όποτε θα το δω.

Περιμένω περισσότερες κομπίνες.

Στα κόρνερ, μπορείς να κάνεις σέντρα. Να δώσεις πάσα για να κάνει ο άλλος σουτ, μπορείς να κάνεις πολλά.

Ο Χολέβας μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Θέλει δουλειά στην προπόνηση.

Χολέβα έχεις ταλέντο, πρέπει να δουλέψεις στην προπόνηση. Χτύπα 20 κόρνερ για μένα. Αν έχεις πάνω από 60% ευστοχία, φεύγεις, αν όχι, ξαναχτυπάς.

Να γίνεται επαγγελματίες, σα τον Νίκο Γκάλη.

4444

06/11/2013

4444

http://edition.cnn.com/2013/11/05/opinion/zuckerman-obama-bloomberg/index.html?hpt=us_mid

Editor’s note: Michael Zuckerman is a writer at the Center for Public Leadership at the John F. Kennedy School of Government at Harvard University. He previously worked as the research assistant to CNN Senior Political Analyst David Gergen and on several political campaigns, including in Ohio for the 2008 Obama presidential campaign.

(CNN)Liberals and conservatives don’t agree on much these days, but many agree on this: The Department of Health and Human Services’ HealthCare.gov rollout has been a debacle.

That’s reason enough for President Obama to replace agency Secretary Kathleen Sebelius, and he should go with an unconventional choice: New York Mayor Michael Bloomberg.

In leading the department as it prepared to launch the national insurance exchange platform, Sebelius has presided over less a rollout and more a rolling calamity. The ongoing fiasco has not only dealt a body blow to the Affordable Care Act, it has set back the entire progressive project of good, smart government by failing so ridiculously on one of its most visible public initiatives.

On the left, the two most prominent reasons given for not firing Sebelius have little to do with just deserts. Many argue that it would be nearly impossible to get a suitable replacement confirmed by the Senate. Others contend that the situation is so critical that a leadership change would be a detrimental distraction: Why burn precious time tying a nominee up in Senate hearings when the clock is ticking fast on a much-needed fix?

The “keep Sebelius” crowd isn’t being irrational, but they are being uncreative.

Yes, it would be complicated to bring in a new Health and Human Services secretary at a precarious time for the rollout — but presidents change generals in the middle of wars, and we change presidents every four or eight years, no matter what kind of craziness is going on (fall 2008, as everyone remembers, was not a calm time in American life).

And yes, the obvious roster of Obama allies would face trouble in the Senate, where the Democrats’ lack of a filibuster-proof majority will sorely tempt Republicans, as Ron Brownstein put it last week, “to use this as kind of a way to leverage more concessions from the administration.” (Indeed, much of the coverage across the media has focused on how safe Sebelius’ job is.)

But what if Obama made Republicans an offer they didn’t see coming — and couldn’t refuse?

Enter Bloomberg, who is not a health care guru per se but certainly has some experience in overseeing New York’s $6.3 billion health care system (not to mention his strong feelings against large, sugary sodas). Moreover, what he lacks in specific health care expertise, he more than makes up for in managerial prowess and technological acumen, as well as — relevant to the confirmation fight question — political independence.

Bloomberg didn’t, after all, inherit his billions; he founded Bloomberg LP in 1981, and it’s now a company with $8 billion in revenue (he’s still the majority shareholder). Most of that revenue comes from selling Bloomberg terminals, which are sophisticated computer platforms that integrate data from a dizzying array of sources. That wouldn’t be such a bad skill set to have at Health and Human Services right now.

Just as important, Bloomberg is still at the top of his game, and he’s going to need a job in two months. When asked by a New Yorker reporter late this summer what he’d do after his final term expires, he proposed two weeks of skiing and golf. “After that, I’d go ballistic.” So he’ll be looking for a new place to hang his hat come January 15. Although there aren’t a lot of positions that compare to being America’s Mayor, Cabinet secretary just might.

Though he’s a Republican-turned-independent, Bloomberg is much more liberal than today’s Republican Party, and it’s inconceivable he’d be popular with conservatives on the Hill (libertarian Kentucky Sen. Rand Paul has called him “Nanny Bloomberg”).

That said, Democrats wouldn’t need that many votes to break a GOP filibuster: An independent fiscal conservative like Bloomberg would have a strong shot at peeling off bipartisanship-tolerant senators like Maine’s Susan Collins, Illinois’ Mark Kirk, Arizona’s John McCain, Ohio’s Rob Portman, New Hampshire’s Kelly Ayotte and Tennessee’s Lamar Alexander and Bob Corker.

Add five of those folks to the 55 votes in the Democratic caucus, and Bloomberg is confirmable.

Even if the president decides to keep Sebelius in place, he should still call on Bloomberg’s managerial and IT prowess and enlist him as the new “Obamacare czar.”

Jeff Zients, former acting director of the Office of Management and Budget, is currently filling this role, but he lacks Bloomberg’s unique stature and experience — and is slated to join the White House staff as director of the National Economic Council on January 1 (the same day New York will welcome its new mayor). “Obamacare czar” would lack the prestige of a Cabinet appointment, but it’s still about the kind of thorny public problem that the newly unemployed mayor might be willing to tackle.

Not all Democrats will love the Bloomberg option — Bill de Blasio’s huge momentum in New York is in part a liberal referendum on the current mayor’s three terms — but the man has more to recommend him than lovability: He’s a credible, creative and confirmable nominee who would offer the president (whose approval ratings have just dipped to 39% in the latest Gallup tracking poll) one of the few chances he’ll get to turn the page on the current HealthCare.gov mess.

That would do a lot to safeguard health reform for the long haul — and begin to restore some much-needed faith in good government.

Comment: The answer is: yes, Michael Bloomberg can fix it and runs it.  

A very capable man.

Support Michael Bloomberg.

4444

BLOOMBERG TRISH ORTHIA OPERA 01 051113

4444

BRITAIN PRINCE GEORGE CHRISTENING god save the queen 01 061113

4444

Ο Κοελιο και μαλακιες τουμπανα! Εκεί στον ΚόκκινοFM105,5

Βλέπεις το δελτίο του Καιρού.

Βγαίνει και σε εβδομαδιαία πρόβλεψη. Όποτε μπορείς να ετοιμαστείς.

Η επιστήμη, έχει προχωρήσει.

Μπορείς να κάνεις προβλέψεις και να πάρεις τα ανάλογα μέτρα.

Ποιος Κοελιο. Για τους ηλίθιους είναι ο Κοελιο.

Δεν μπορούν σκεφτούν με βάση την λογική.

Και μετά λένε, γιατί δεν κατεβαίνουν οι άνθρωποι στις διαδηλώσεις.

Οι άνθρωποι είναι ξεπερασμένοι.

4444

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφησαν το ρουσφέτι για τους καναλαρχες. Τους έδωσαν το χρήμα.
Ο διαπλεκωμενος Πάστορας Κουβελης το Ψήφησε.
Έχουμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Ο Κουβελης είναι πονηρός. Μόλις είδε την φθορά, έφυγε από το πρώτο τραπέζι με τα φώτα και πήγε στο δεύτερο.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι τα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια και όλες τις εγκληματικές δράσεις που απορρέουν από αυτά.
Αυτή είναι η ουσία, μη σας ξεγελούν με παραμύθια.

4444

Μου αρέσει ο Καπιταλισμός. Είμαι καπιταλιστής.

Στην Ελλάδα όμως (και στην Ευρωζώνη) δεν έχουμε καπιταλισμό.

Στην Ελλάδα έχουμε καρτέλ, μονοπώλια, ολιγαρχίες, οικονομική αποικιοκρατία.

Δεν νοείται να είσαι εργαζόμενος και μικρομεσαίος επιχειρηματίας και να ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είναι αδιανόητο.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γυρίζουν την Ελλάδα σε σκοτεινές εποχές .

4444

05/11/2013

4444

FOREX CRUDE OIL shell CHART 01 051113

4444

TENNIS ATP LONDON BRITAIN JOUAN MARTIN DEL POTRO WIN VS RICHARD GASQUET 02 041113

4444

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν έγινε μόνο για να απολυθούν οι εργαζόμενοι. Έγινε για να δοθεί χρήμα στους Νταβατζιδες.

Βλέπεται τι γίνεται με τις τηλεοπτικές συχνότητες. Τι κάνουν οι δωσίλογοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για πολύ χρήμα. Έτσι βγαίνει το χρήμα.

Δίνεις στον Μπόμπολα τα ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς δημόσιο διεθνές διαγωνισμό και αυτός τα μεταπουλά.

Έτσι βγαίνει το χρήμα. Έχεις τσιράκια πολιτικούς σα τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο και άλλους,  και βγάζεις εκατομμύρια

Σαμαρά στην συζήτηση που είχες με τους Ρώσους, τους είπες και για τον Κοπελούζο;

Δεν άκουσα κάτι;

Οι νταβατζηδες, είναι νταβατζηδες, γιατί κάνουν μπίζνες με το κράτος. Είναι ολιγαρχες. Τους εξέθρεψαν τσιράκια πολιτικοί.

Έτσι φτάσαμε στην αθλιότητα, ο δωσίλογος Σαμαράς, να βρει χορηγό για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Βαρδινογιάννης χορηγός, που κάνει μπίζνες με το Ελληνικό κράτος.

Αθλιότητες.

Εγώ θέλω ισχυρό Κράτος, δε γουστάρω χορηγούς σε παρελάσεις. Δε γουστάρω τέτοια ξευτίλα.

Η ιστορία έχει καταγράψει πόσο τελειωμένοι δωσίλογοι είστε. Εθελόδουλοι.

Ο Σαμαράς δήλωνε ότι συναντήθηκε με την Μερκελ 20 λεπτά και οι Γερμανοί τον άδειασαν και είπαν μόνο για 5 λεπτά. Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος ξευτίλας.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές. Μας κυβερνούν τελειωμένοι δωσίλογοι και ξευτίλες.

Ο Σαμαράς βέβαια σου λέει: εσύ μπορεί να με λες δωσίλογο, αλλά εγώ το παραδάκι το παίρνω.

4444

Ο Μηταρακης βγήκε και κλαίγεται, γιατί το unfollow έβγαλε τα άπλυτα του στο φως.

4444

Πριν ο Κωστάκης Καραμανλής καταρρεύσει εκλογικά, το 2009, έδωσε συνέντευξη στον άνθρωπο των Νταβατζιδων και του Σημίτη, Πρεπεντερη.

Έτσι και τώρα ο δωσίλογος Σαμαράς, δίνει συνέντευξη στον Πρεπεντερη.

Ξέρει ότι είναι πολιτικά  τελειωμένος.

Οι έλληνες ξέρουν ότι ξεπουλά και διαλύει το Ελληνικό Κράτος και την Ελληνική κοινωνία. Συνεχίζει το έργο των δυο προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η δωσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβελη, είναι η τρίτη στη σειρά.

Η πρώτη δωσίλογη Κυβέρνηση ήταν του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Η δεύτερη δωσίλογη Κυβέρνηση, ήταν του διορισμένου Παπαδημου με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.

Και η τρίτη δωσίλογη Κυβέρνηση είναι αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβελη.

Οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, αλλάζουν τις κυβερνήσεις σα τα πουκάμισα. Χρειάζονται χρόνο για να υλοποιήσουν το σχέδιο τους.

Ο δωσίλογος Σαμαράς μιλούσε για δημοσιονομικό κενό 500 εκατομμυρίων και οι Γερμανοί κατακτητές, μιλούν για πάνω από 2 δις. Το ψέμα του αδίστακτου απατεώνα, είναι τεράστιο.

Άλλο ένα ψέμα. Αδίστακτοι σύγχρονοι Γερμανοτσολιαδες.

Το τι ψέμα έχουν πει, δεν λέγεται.

Μια έντιμη Κυβέρνηση, όλους αυτούς, τους στέλνει στην Δικαιοσύνη, αφού καταργήσει τους νόμους του εμπόρου Βενιζέλου.

Η ιστορία τους έχει καταγράψει.

4444

4444

4444

BLOOMBERG BIG KENNY COUNTRY MUSIC 01 051113

4444

http://news.gr.msn.com/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-25-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-30-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82

Το γκαράζ-αποθήκη που έκρυβαν για 4 μήνες την κλεμμένη μηχανή τα μέλη της οργάνωσης και πιθανότατα χρησιμοποιούν ως γιάφκα, ψάχνουν εναγωνίως στην Αντιτρομοκρατική.

Εκτιμούν πως βρίσκεται κάπου στα βόρεια προάστια, δεν είναι διαμέρισμα και εκεί θα κρύβουν και τον οπλισμό.

 «Έχουμε πολλές υπόνοιες για το ποιοι είναι οι δυο δράστες του διπλού φονικού, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορούμε να το αποδείξουμε…» εξηγεί με νόημα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «αν βρούμε τη γιάφκα, όμως, τότε θα εντοπίσουμε αποτυπώματα και βιολογικό υλικό και τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα…».

Ο τρόπος που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση θανάτου στο Νέο Ηράκλειο δείχνει ότι στο νέο αντάρτικο πόλης υπάρχει επιχειρησιακή ικανότητα, οργάνωση και πολλά μέσα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό δειγμάτων DNA στη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν ο δολοφόνος και ο συνεργός του μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα 25 βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο, αλλά και οι μαρτυρίες περίπου 30 αυτοπτών μαρτύρων.

Μεγάλη εντύπωση στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής κάνει το γεγονός, ότι οι σχεδιαστές της επίθεσης γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες…

Για παράδειγμα, χτύπησαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περίμεναν να ανάψει κόκκινο το φανάρι των πεζών λίγα μέτρα πριν τα γραφεία της ΧΑ, έτσι ώστε να μην περνούν αυτοκίνητα, ενώ προσπάθησαν να πετάξουν στο νερό τη μοτοσυκλέτα προκειμένου να χαθούν πιθανά ίχνη DNA…

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι και ο 13ος κάλυκας που περισυνελέγη από το σημείο του διπλού φονικού στο Νέο Ηράκλειο προέρχεται από το όπλο τύπου Zastava που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος.

Περιμένοντας την προκήρυξη

Όσο περνούν οι ώρες και οι τρομοκράτες δεν στέλνουν προκήρυξη, τόσο πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για νέα αιματηρή παρέμβαση μελών του σύγχρονου του αντάρτικου πόλης. «Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν στείλουν προκήρυξη, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε…» λέει με νόημα πηγή της “Κατεχάκη” και προσθέτει «από την ανάληψη ευθύνης θα μάθουμε πολλά…».Στην Αντιτρομοκρατική καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση παρουσιάζει ομοιότητες τόσο με χτύπημα σε βάρος αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια ένα μήνα μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, όσο και με τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στην πρώτη περίπτωση, ένοπλοι αντάρτες πόλης του Επαναστατικό Αγώνα επιτέθηκαν με καλάζνικοφ κατά ομαδικού στόχου τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυφύλακα Διαμαντή Ματζουνη. Ήταν μια κίνηση αντεκδίκησης. Κάτι που φέρεται να κρύβεται και πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο Ηράκλειο. Μόνο που αυτή τη φορά αντί για αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι ένοπλοι επέλεξαν μέλη ομάδας περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ένα μήνα και κάτι πριν είχε σημειωθεί η δολοφονία του νεαρού ράπερ Παύλου Φύσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Όμως οι αναλυτές διαπιστώνουν μια σημαντική διαφορά. Στην περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια, οι ένοπλοι έριξαν με καλάζνικοφ από απόσταση χωρίς να σημαδεύουν κάποιο αστυνομικό ενώ στην περίπτωση του Ηρακλείου, οι δράστες σημάδεψαν από τα τέσσερα μέτρα, πάτησαν τη σκανδάλη δώδεκα φορές και στη συνέχεια έριξαν και τη χαριστική βολή στο ένα από τα τρία θύματα διαθέτοντας “επαγγελματική” ψυχραιμία.

Και σε αυτό το σημείο, είναι εμφανής η ομοιότητα με τον τρόπο που εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας αλλά και ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας από τη Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες, πλησίασαν το δημοσιογράφο και τον αστυνομικό τους εκτέλεσαν με δεκάδες σφαίρες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με απόλυτη ψυχραιμία χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο όχημα που είχαν αφήσει δεκάδες μέτρα μακριά από τα σημεία των επιθέσεων. Παράλληλα στη φωτογραφία που έστειλαν τα μέλη της Σέχτας με τον οπλισμό της οργάνωσης, υπάρχουν πιστόλια zastava των 9ΜΜ, ίδια μ΄ αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών.

Σχετικά Άρθρα
Ο δολοφόνος πέρασε από τα γραφεία της ΧΑ 20 λεπτά πριν το «χτύπημα»
Η κάμερα κατέγραψε ακόμα και τη χαριστική βολή!

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει, τα Δημόσια κτήρια και τα κτήρια που έχουν σχέση με κόμματα και πολύ κόσμο, πρέπει να έχουν κάμερες.

Το οπτικό υλικό σίγουρα θα βοηθήσει την Αστυνομία, αλλά κάνει και ποιο δύσκολο να παρανομήσει κάποιος.

Δεν χρειάζεται να έχεις κάμερες παντού, αλλά μόνο στα σημεία που έχουν ενδιαφέρον και μαζεύετε κόσμος.

Αυτό που πρέπει να έχουν οι κάμερες, είναι υψηλή ευκρίνεια και ήχο.

4444

04/11/2013

4444

http://news.yahoo.com/experts-nuclear-power-needed-slow-warming-103134312.html

PITTSBURGH (AP) — Some of the world’s top climate scientists say wind and solar energy won’t be enough to head off extreme global warming, and they’re asking environmentalists to support the development of safer nuclear power as one way to cut fossil fuel pollution.

Four scientists who have played a key role in alerting the public to the dangers of climate change sent letters Sunday to leading environmental groups and politicians around the world. The letter, an advance copy of which was given to The Associated Press, urges a crucial discussion on the role of nuclear power in fighting climate change.

Environmentalists agree that global warming is a threat to ecosystems and humans, but many oppose nuclear power and believe that new forms of renewable energy will be able to power the world within the next few decades.

That isn’t realistic, the letter said.

“Those energy sources cannot scale up fast enough” to deliver the amount of cheap and reliable power the world needs, and “with the planet warming and carbon dioxide emissions rising faster than ever, we cannot afford to turn away from any technology” that has the potential to reduce greenhouse gases.

The letter signers are James Hansen, a former top NASA scientist; Ken Caldeira, of the Carnegie Institution; Kerry Emanuel, of the Massachusetts Institute of Technology; and Tom Wigley, of the University of Adelaide in Australia.

Hansen began publishing research on the threat of global warming more than 30 years ago, and his testimony before Congress in 1988 helped launch a mainstream discussion. Last February he was arrested in front of the White House at a climate protest that included the head of the Sierra Club and other activists. Caldeira was a contributor to reports from the Intergovernmental Panel on Climate Change, Emanuel is known for his research on possible links between climate change and hurricanes, and Wigley has also been doing climate research for more than 30 years.

Emanuel said the signers aren’t opposed to renewable energy sources but want environmentalists to understand that “realistically, they cannot on their own solve the world’s energy problems.”

The vast majority of climate scientists say they’re now virtually certain that pollution from fossil fuels has increased global temperatures over the last 60 years. They say emissions need to be sharply reduced to prevent more extreme damage in the future.

In 2011 worldwide carbon dioxide emissions jumped 3 percent, because of a large increase by China, the No. 1 carbon polluting country. The U.S. is No. 2 in carbon emissions.

Hansen, who’s now at Columbia University, said it’s not enough for environmentalists to simply oppose fossil fuels and promote renewable energy.

“They’re cheating themselves if they keep believing this fiction that all we need” is renewable energy such as wind and solar, Hansen told the AP.

The joint letter says, “The time has come for those who take the threat of global warming seriously to embrace the development and deployment of safer nuclear power systems” as part of efforts to build a new global energy supply.

Stephen Ansolabehere, a Harvard professor who studies energy issues, said nuclear power is “very divisive” within the environmental movement. But he added that the letter could help educate the public about the difficult choices that climate change presents.

One major environmental advocacy organization, the Natural Resources Defense Council, warned that “nuclear power is no panacea for our climate woes.”

Risk of catastrophe is only one drawback of nuclear power, NRDC President Frances Beinecke said in a statement. Waste storage and security of nuclear material are also important issues, she said.

“The better path is to clean up our power plants and invest in efficiency and renewable energy,” Beinecke said.

The scientists acknowledge that there are risks to using nuclear power, but say those are far smaller than the risk posed by extreme climate change.

“We understand that today’s nuclear plants are far from perfect.”

4444

http://observer.com/2012/10/the-loneliest-billionaire-bloombergs-endorsement-dilemma/

If you see Mayor Michael Bloomberg on the street on the No. 4 train in the next week or two, do offer him a cup of cocoa and an hour or two of your time, to listen. He is sad. Neither of the presidential candidates have had the courage, the will, the determination to stick it to their entire coalitions of supporters in exchange for the endorsement of the Mayor of New York City.

He gives each of them a checklist of competing priorities, and what do they do? They disagree with some of them. Mitt Romney will not endorse same-sex marriage; President Obama refuses to cease his domestic reconstruction of the Soviet Union. Neither will ban guns. What’s a billionaire 22 times over left to do but throw change at people like Scott Brown and otherwise whine to the New York Times about how he can’t get what he wants?

The fact that campaigns spend so much time calling upon the mayor at his 100-millionth-floor lair atop New York City, or inviting him to lunch at the White House, or golfing with him on the Vineyard, is bizarre, but wholly unsurprising. This, the prospect of a Michael Bloomberg endorsement, is the sort of thing—the pinnacle of things!—that wealthy donors, enbubbled advisors, and media dingbats would consider a “game-changer,” pure electoral college jackpot. Remember how then-White House chief of staff Rahm Emanuel used to spend more than 0% of his limited time lobbying for approval from David Brooks, a Bethesda newspaper columnist that no one—even David Brooks—ever listens to? The situation with Bloomberg is like that, exactly like that, especially in how the approval is never won.

How is Obama expected to reason with a man who, as he told the New York Times this weekend, believes Massachusetts Senate candidate Elizabeth Warren intends to “close the banks and get rid of corporate profits, and we’d all bring socialism back, or the U.S.S.R.?” Get rid of profits, add socialism, the U.S.S.R.—you know, some mix-and-match basket of those things. Of course, Mr. Obama is a touch to the right of Elizabeth Warren, so perhaps Mr. Bloomberg figures he’d compromise with a Democratic Senate for a more modest seizure of the means of production.

Even in the areas where Mr. Bloomberg agrees with the president—social issues—his stubborn side prevents him from offering credit. “Let’s get serious here,” the mayor told the Times about Mr. Obama’s announcement in support of same-sex marriage, “it was Joe Biden that forced that issue.” This is how people who don’t understand national politics think, despite their reputations as centrist political genius superhealers. While the White House has confessed that Vice President Joe Biden’s words of support for same-sex marriage expedited Mr. Obama’s planned rollout, there was, in fact, a planned rollout. Presidents don’t change their platforms on major issues solely because the Veep runs his mouth on a teevee chat show. They do it because of ideological shifts within their coalitions.

Mr. Bloomberg doesn’t like Mr. Obama because he’s placed light restrictions on large banks that help New York City balance its budget when they inflate to ungodly proportions in fake-good times. That’s his prerogative. What would it cost to procure the endorsement of this one man, who’s most known nationally right now as the jerk who won’t let hardworking folk purchase big-ass cups of soda pop? Too much, for very little.

Mr. Bloomberg sounds like a guy who really, really wants to endorse Mitt Romney, doesn’t he? He likes that Mitt Romney is rich. He made a lot of money doing whatever in the financial sector—Mr. Bloomberg loves this. But Mr. Romney won’t support gun control or action against climate change, because those are directly against what his coalition supports, so, yeah, no Bloomberg endorsement there, and who cares about this guy anyway?

The Mayor is, of course, welcome to not make an endorsement. But to whine about how neither candidate supports his full menu of policy preferences is insufferable. Not many voters out there are voting because their preferences are exactly in line with one candidate or the other. They prioritize, depending on what’s most important to them at the time. It’s part of being in a coalition.

As the Times notes, Mr. Bloomberg himself has made a “cleareyed assessment that he could not win” a presidential race. That’s true, and it’s not because he’s short or Jewish or from New York City, as he likes to joke. It’s because he’s too egotistical to go about the business of national coalition-building, too stubborn to bother managing competing demands. His frustration now is that he can’t get either of the candidates to squarely shoot their supporters in the eye—not with a real gun, mind you—which he views as statesmanship at its best. It’s juvenile in its romanticism. Besides, of course, he’s always welcome to take a shot at the White House himself.

4444

TENNIS ATP LONDON BRITAIN TOMAS BERDYCH VS STANISLAS WAWRINKA WIN 018 041113

Ο λόγος που δεν μπαίνει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, είναι γιατί αυτοί που το διοικούν, είναι απατεώνες. Θέλουν να ελέγχουν τα αποτελέσματα.
Να μπορεί δηλαδή ο διαιτητής, να δώσει ένα πέτσινο πέναλτι ή να ακυρώσει ένα γκολ ως οφσάιντ.
Στην Γερμανία η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από μια τρύπα και το γκολ μέτρησε!!!
Αν υπήρχε τεχνολογία, αυτό δε θα γινόταν.
Απατεώνες.
Αν εγώ διοικούσα το ποδόσφαιρο, θα έβαζα την τεχνολογία.
Αυτό θα έκανε το ποδόσφαιρο, ακόμα ποιο συναρπαστικό.

4444

ELLADA DOLOFONIA MELON XRYSH AYGHS LABROS FOUNTOULHS 01 041113

Σαμαράς – Βενιζέλος παραδέχτηκαν ότι αυτά που έλεγαν για κενό 500 εκατομμύρια ήταν μια μαλακια, ένα ψέμα για του ηλίθιους νεοέλληνες. Παραδέχτηκαν τα νούμερα που έδωσε η Τρόικα, δηλαδή 2,5 δις ευρώ.
Η δολοφονία βέβαια των μελών της Χρυσής Αυγής, ήρθε την σωστή στιγμή. Έτσι οι βλαμμένοι νεοέλληνες δε θα ασχοληθούν με την ουσία.
Σαμαράς-Βενιζέλος είναι πηγή ανωμαλίας, πρέπει να πέσουν, σας το έχω γράψει νεοέλληνες μαλακες.
Γίνονται δολοφονίες, γίνονται πλειστηριασμοί, κλείνουν νοσοκομεία και πεθαίνουν άνθρωποι, χιλιάδες αυτοκτονίες, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστρέφουν την χώρα και την κοινωνία, για να έχουν την εξουσία και το χρήμα για προσωπική τους χρήση.

4444

03/11/2013

4444

4444

ELLADA KORITSAKI MARIA 01 031113

Εκατομμύρια άνθρωποι, εκατομμύρια θηλαστικά με νόηση, είδαν την μικρή Μαρία.
Δεκάδες από αυτούς, έχουν την δυνατότητα να την βοηθήσουν.
Θα το κάνουν;
Στο επόμενο επεισόδιο αγαπητοί μου Εξωγήινοι, θα μάθουμε τι έγινε!!!!
Καλώς ήρθατε στο καινούριο μας Reality: Earth!!!!
Οι Δεινόσαυροι έπαιζαν σε προηγούμενους κύκλους! Τώρα έχουμε τα θηλαστικά!

4444

4444

MEDICINE CPAC PROTON THERAPY SUMURY 01 031113

4444

02/11/2013

4444

Το να δολοφονούνται νέοι άνθρωποι, μετά τον Παύλο Φυσσα, τώρα 2 νέα παιδιά και ένα που χαροπαλεύει και εύχομαι να ζήσει, είναι θλιβερό.
Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να καταδικάσει αυτούς που προκαλούν την βία.
Όπως στην υπόθεση του Παύλου Φυσσα, βρέθηκαν οι δολοφόνοι, έτσι και εδώ, πρέπει να μάθουμε: ποιοι και γιατί.
Δυστυχώς, η περίπτωση αυτή, είναι πολύ ποιο σκοτεινή, με βάση και τα στοιχεία.

4444

ΟYAΣΙΓΚΤΟΝ.–

Γερό χτύπημα θα δεχτούν από αύριο (Παρασκευή) ένας στους επτά Αμερικανούς που εξαρτά τη διατροφή του από τα κουπόνια αγοράς τροφίμων καθώς τίθενται σε ισχύ περικοπές ύψους 5 δισ. δολαρίων σε κουπόνια σίτισης, ενώ μεσοπρόθεσμα αναμένεται να μειωθούν δραστικά οι κατηγορίες των σήμερα 48.000.000 φτωχών που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτά.

Όπως σημειώνουν αμερικανικά δίκτυα, από το 2004 έχουν διπλασιαστεί οι αιτήσεις των Αμερικανών που επιθυμούν πρόσβαση στα κουπόνια του Προγράμματος Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP), το κόστος έχει τριπλασιαστεί και παρόλα αυτά το Κογκρέσο ετοιμάζεται να περικόψει τα κονδύλια κρατικής χρηματοδότησης στο όνομα μεσοπρόθεσμης τιθάσευσης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Την Παρασκευή λήγει η διάρκεια ενός πακέτου κινήτρων τόνωσης της οικονομίας από την κρίση του 2008 που είχε ψηφιστεί το 2009 και στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν κεφάλαια χρηματοδότησης της επισιτιστικής βοήθειας των φτωχότερων Αμερικανών.

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα με χαμηλά εισοδήματα καθώς από την 1η Νοέμβρη η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία θα ξαναρχίσουν τις συζητήσεις για το νομοσχέδιο αγροτικής μεταρρύθμισης μέρος του οποίου αφορά και στο πρόγραμμα επισιτιστικής διατροφικής βοήθειας με κουπόνια.

Η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει νομοσχέδιο για την «εξοικονόμηση» 4,5 δισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη 10ετία, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο που θα κόψει άλλα 39 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας με κουπόνια έως το 2023, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των δικαιούχων κουπονιών σίτισης.

Σχόλιο: Είμαι κάθετα αντίθετος με την κατάργηση των κουπονιών.

Είναι κουπόνια για τροφή. Ο φτωχός Αμερικανός χρειάζεται βοήθεια.

Τα κουπόνια επίσης συμβάλουν στην ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας.

Τα λεφτά που δίνονται για τα κουπόνια, ξοδεύονται μέσα στην Αμερική. Παράγουν έργο μέσα στην Αμερική.

Οι κακοί σε αυτή την ιστορία είναι οι Ρεπουμπλικάνοι. Πολλοί κακοί.

Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι Αμερικανοί πολίτες. Έρχονται εκλογές.

Τα χρήματα για τα κουπόνια, τα επιδόματα ανεργίας, γυρίζουν πάλι στην Αμερικανική Οικονομία. Παράγουν έργο και μια ασφαλή κοινωνία.

4444

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, εκτελεστές, για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Πηγή: Το μυστήριο με τη μοτοσικλέτα των εκτελεστών – Τα ίχνη του πραγματικού ιδιοκτήτη της χάθηκαν δυο ημέρες πριν την εγκληματική επίθεση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/128778#ixzz2jTnvBnWe

4444

http://news.yahoo.com/man-claims-he-helped-fbi-find-bin-laden–seeks–25-million-reward-171509676.html

A Michigan man is claiming that he helped point the FBI toward the whereabouts of Osama bin Laden’s compound, and he has retained a law firm to help him claim the $25 million reward.

Bin Laden was shot and killed by U.S. military forces when they raided his Pakistani compound in May 2011. Before bin Laden’s death, when his whereabouts was unknown, the FBI offered a $25 million reward for information leading to the capture or death of the terrorist.

Tom Lee, 63, claims he gave the FBI information about bin Laden’s location in 2003, CBS-Chicago 2 reported. He has hired the law firm of Loevy & Loevy to help him pursue the reward.

Yahoo News spoke with a representative from the firm who confirmed its involvement. In a statement mailed to Yahoo News, the firm also confirmed that its representatives wrote a letter to FBI Director James Comey explaining the firm’s position. The representative made no further comment.

So, how did a man from Grand Rapids, Mich., happen to know where the most notorious criminal on the planet was hiding? According to the letter sent from the firm to Comey, Lee claims to know a Pakistani intelligence agent who told him where bin Laden was located. Lee then gave that information to the FBI.

The location, according to the claim, turned out to be the same compound where bin Laden was killed. In 2011, U.S. authorities announced the discovery of bin Laden’s location was due to electronic surveillance and not a tip. Thus, no reward would be paid.

It’s unclear why the lawsuit is coming up now, more than two years after bin Laden’s death. When asked about where the case will go next, the firm declined to comment.

4444

01/11/2013

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1900321

Σε υψηλό επίπεδο διατηρήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, παρά το κυβερνητικό shutdown, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Supply Management, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ανήλθε στο 56,4% από το 56,2% το Σεπτέμβριο.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 55%.

Σημειώνεται πως τόσο ο δείκτης των νέων παραγγελιών όσο και της παραγωγής ενισχύθηκαν πάνω από το 60% για τρίτο διαδοχικό μήνα και διαμορφώθηκαν στο 60,6% και 60,8% αντίστοιχα.

Ο δείκτης εξαγωγών ενισχύθηκε στο 57% από το 52%.

Σχόλιο: Η Αμερικανική οικονομία, όπως και η Ελληνική, είναι εύκολες οικονομίες. Μυαλό χρειάζεσαι για να απογειωθείς.

Το στοίχημα για την Αμερικανική Οικονομία είναι 4% ανάπτυξη. Αυτός είναι ο αριθμός που ξεκλειδώνει το μέλλον.

Η Ιστορική ανάγκη βρίσκεται πάντα στο μέλλον. Ακόμα και αν το «γεωμετρικό σχήμα είναι ο κύκλος».

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1900438

Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ σήμερα.

«Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε», είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όταν ο Αμερικανός πληροφορικός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) θελήσει να δώσει στοιχεία «θα τα δεχθούμε πρόθυμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Εξάλλου η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τόμας Όπερμαν.

Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν χθες στην Μόσχα.

Ερωτηθείς νωρίτερα σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι οι καταθέσεις προσώπων που είναι ενήμερα για την υπόθεση αυτή εναπόκειται είτε στην γερμανική δικαιοσύνη ή στην αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδιακής βουλής, σώματα δηλαδή «ανεξάρτητα από την γερμανική κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον Σνόουντεν στην Γερμανία ο Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι το Βερολίνο είχε απορρίψει το καλοκαίρι το ενδεχόμενο αυτό.
Ένας Ρώσος δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Αμερικανό, ο Ανατόλι Κουτσέρενα, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να καταθέσει ενώπιον εκπροσώπων των γερμανικών εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση στην Μόσχα, ώστε μην εγκαταλείψει το έδαφος της Ρωσίας, όπου απολαύει καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα.

Στην ανοικτή επιστολή του προς τη Γερμανία, ο Σνόουντεν ανέφερε ότι βασίζεται στην διεθνή υποστήριξη για να σταματήσει ο «κατατρεγμός» του από τις αμερικανικές αρχές διότι αποκάλυψε την κλίμακα των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Ο Σνόουντεν ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε συνέβαλαν να έλθουν στο φως ως τότε μυστικές καταχρήσεις των αμερικανικών αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικρίνοντας το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να «μεταχειρίζεται την διαφωνία ως εάν να επρόκειτο περί αποστασίας» και κάνοντας λόγο για μια «συνεχή εκστρατεία διωγμού» του, που τον ανάγκασαν να προσφύγει στη Ρωσία, ο Σνόουντεν υπογράμμισε πως «το να λες την αλήθεια δεν είναι έγκλημα».
«Είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα εγκαταλείψει την επιζήμια συμπεριφορά της», ανέφερε στην επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ, το γερμανικό κοινοβούλιο και τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές.

Σχόλιο: Οι Αμερικανοί του 2013, δεν χειρίστηκαν την υπόθεση καθόλου καλά. Κάτω από την βάση η βαθμολογία.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1899990

Η πίεση από το υπουργείο Εργασίας είναι δεδομένη, καθώς μόνον ο στόχος της εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ φαντάζει δυσθεώρητος. Που να προστεθούν και τα άλλα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία φιλοδοξεί να μαζέψει το υπουργείο στα Ταμεία, από τη ρύθμιση χρεών που τρέχει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, στον ΟΑΕΕ και κυρίως στους κόλπους των ασφαλισμένων επικρατούσε πανικός, καθώς όσοι –λίγοι– έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων εισφορών που εξοφλούνται μέσω Τραπεζών με ανάθεση πάγιας εντολής, έπρεπε να καταβάλλουν τη μηνιαία δόση τους.  Την ίδια μέρα, θα έπρεπε να καταβληθεί και η πιθανή ανεξόφλητη δόση της 30/9/13, προσαυξημένη κατά 15%, προκειμένου να μην απολεσθεί το δικαίωμα της  ρύθμισης.

Και αυτό γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Εάν χαθούν δύο δόσεις, τότε ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί αναγκαστικών εισπράξεων. Είναι μάλιστα τόσο δεσμευτικό το πλαίσιο, που ανάγκασε τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να σπεύσει  να ενημερώσει τους ασφαλισμένους του, ότι οι διαδικασίες είναι τόσο περιοριστικές, που οφείλουν να μάθουν από  την Τράπεζα της επιλογής τους την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών, κατά την διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό τους, πριν την ώρα αυτή.

Συνιστά μάλιστα, «για την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό  από την προηγούμενη μέρα».

Με προηγούμενη εγκύκλιο μάλιστα, ενημέρωνε  τους ασφαλισμένους που επιλέγουν την εξόφληση εισφορών τους με πάγια εντολή προς Τραπεζικό Ίδρυμα ή μέσω διαδικτύου ότι ως ημερομηνία πληρωμής αναγνωρίζεται η ημερομηνία χρέωσης του λογαριασμού και όχι η ημερομηνία συναλλαγής.

Να σημειωθεί ότι, η ρύθμιση δεν πάει έτσι κι αλλιώς καλά, καθώς η αγορά έχει στερέψει από ρευστό, ενώ ακόμη και στην κρίση υπάρχουν πάντα οι «μπαταχτσίδες» που έχουν μάθει να επιβιώνουν χρωστώντας στα ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές ή ακόμη και τους εργαζόμενούς τους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σε καθεστώς ρύθμισης βρίσκονται στο ΙΚΑ 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των 2.000.000.000 ευρώ.

Στον ΟΑΕΕ έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση και 8.645 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει με εγκύκλιό του, τις δεσμευτικές ημερομηνίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητος Οφειλών (ΚΕΑΟ) καθώς όσοι  δεν μπουν στη ρύθμιση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Συγκερκιμένα, εφόσον το ΚΕΑΟ –που καταλήγουν όσα χρέη άνω των 5.000 ευρώ δεν ενταχθούν σε ρύθμιση– διαπιστώσει τις άμεσα εισπράξιμες οφειλές προχωρά στην ενημέρωση του οφειλέτη για την ύπαρξη της οφειλής, εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών.

Ο οφειλέτης ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ για το σύνολο της οφειλής του με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:

i) Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center).
ii) Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).
iii) Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
iv) Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ, κατόπιν πιστοποίησης.
v) Μέσω γραπτής ειδοποίησης που αποστέλλεται στην επαγγελματική του διεύθυνση ή στη διεύθυνση κατοικίας του.

Με τις παραπάνω ειδοποιήσεις, ο οφειλέτης καλείται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του άμεσα, εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, με την υπενθύμιση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του θα ακολουθήσει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ – Ν.Δ. 356/1974).

Ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει το σύνολο ή μέρος της οφειλής του (κεφάλαιο και τυχόν προσαυξήσεις), ή να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, εφόσον υφίσταται δυνατότητα ρύθμισης για το είδος της οφειλής.

Προσοχή. Μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξόφληση ή η ρύθμιση οφειλών γίνεται ανά ασφαλιστικό οργανισμό.

Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ή να επιλέξει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς έναν ασφαλιστικό οργανισμό, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τις οφειλές προς τους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αποστολή Ατομικής Ειδοποίησης στον οφειλέτη

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί εντός της παραπάνω  προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών, και εντός μηνός από την εγγραφή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, αποστέλλεται στον οφειλέτη Ατομική Ειδοποίηση.

Στην Ατομική Ειδοποίηση αναγράφονται αναλυτικά το είδος και το ποσό της οφειλής ανά Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, αναπροσαρμοσμένο στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις ή άλλες τυχόν επιβαρύνσεις, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την ημερομηνία έκδοσης της Ατομικής Ειδοποίησης.

Στον οφειλέτη δίνεται αποκλειστική προθεσμία  20 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της Ατομικής Ειδοποίησης, προκειμένου να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του.

Η Ατομική Ειδοποίηση αποστέλλεται είτε εγγράφως είτε ηλεκτρονικά.

Η έγγραφη ειδοποίηση αποστέλλεται με συστημένη επιστολή ή επιδίδεται με υπάλληλο του ΚΕΑΟ ή δικαστικό επιμελητή.

Λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης

Μετά τη λήξη της προθεσμίας των 20 ημερών που τίθεται στην Ατομική Ειδοποίηση και εφόσον ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει ή ρυθμίσει την οφειλή του, τα Περιφερειακά Τμήματα του ΚΕΑΟ, προβαίνουν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνονται διαφοροποιούνται ανά κατηγορία οφειλέτη.

Σχόλιο: Παντού κατασχέσεις. Τα σπίτια και την περιουσία θα σας τα πάρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα δυο βρωμερά κόμματα.  Οι κουμουνιστές περιμένατε να σας πάρουν τα σπίτια; Χα!Χα!Χα! άρε μαλακα νεοέλληνα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος, οι απατεώνες.

4444

4444

http://www.bloomberg.com/news/2013-10-29/ex-cia-deputy-morell-says-snowden-did-extensive-damage.html

Former CIA Deputy Director Michael Morell said the one good thing to come from Edward Snowden’s disclosure of U.S. surveillance programs is a healthy re-examination of the top-secret operations.

“It is a good thing for an organization, or a community organization, to scrub themselves, to take a hard look at what it is they’re doing,” Morell, a 33-year veteran of the U.S. spy agency, said today at a forum in Washington sponsored by Bloomberg Government. “That’s exactly what the president is doing. It’s exactly what Congress is doing, and it’s what the president has asked the review board to do.”

Morell, 55, who retired in August after twice serving as acting director of the Central Intelligence Agency, is among President Barack Obama’s appointees to a panel reviewing covert operations by the National Security Agency after Snowden, a former NSA contractor, disclosed documents on its surveillance programs.

Most recently, news reports based on disclosures by Snowden said that the NSA tapped the phone calls of allies such as German Chancellor Angela Merkel, triggering protests around the world. Morell declined today to say whether spying on allies is necessary or what damage the latest revelations have caused.

“In my mind, this guy is not a hero,” Morell said of Snowden, because he “violated the law and violated the trust that was placed in him.”

Snowden’s disclosures caused “extensive” damage, Snowden said, “the most damage that I have ever seen from a disclosure.”

Feinstein’s Inquiry

Senator Dianne Feinstein, chairman of the Senate intelligence committee, said in a statement yesterday that her panel plans to conduct an investigation into all intelligence collection proposals.

She said the committee “was not satisfactorily informed” of the eavesdropping on the leaders of allies.

“It is my understanding that President Obama was not aware Chancellor Merkel’s communications were being collected since 2002,” said Feinstein, a California Democrat. “That is a big problem.”

Morell served as acting director of the CIA when Leon Panetta left the post to become secretary of defense and again after retired General David Petraeus resigned in the midst of an adultery scandal.

Briefing Bush

Morell was with President George W. Bush on the day of the terrorist attacks of Sept. 11, 2001, and was with Obama on May 1, 2011, when U.S. Navy SEALs killed Osama bin Laden. After that successful raid in Pakistan, Morell said, Obama asked him to brief Bush about the operation. Morell said he talked with Bush for two and a half hours.

“It was closure for him, as it was for me,” Morell said.

The CIA’s former No. 2 official also said his concerns about terrorism focus chiefly on Syria and Afghanistan.

The greatest risk in Syria, he said, may be the collapse of the state, in which case it becomes a safe haven for al-Qaeda.

“They’re thinking of using Syria as a launching pad for attacks against the U.S.,” Morell said of al-Qaeda.

 

On Afghanistan, the danger is that al-Qaeda will grow stronger by finding safe havens in areas controlled by the Taliban, he said.

In that case, “there is a risk the threat to the homeland will re-emerge to a level that is significant again,” Morell said.

Asked to describe any misperceptions about the CIA, the former deputy director said, “We are not Matt Damon and we are not rogue.”

To contact the reporter on this story: David Lerman in Washington at dlerman1@bloomberg.net

To contact the editor responsible for this story: John Walcott at jwalcott9@bloomberg.net

Σχόλιο:  “Στο μυαλό μου, αυτός ο τύπος δεν είναι ένας ήρωας,” Morell είπε Snowden, γιατί «παραβίασε το νόμο και παραβίασε την εμπιστοσύνη που είχε τοποθετηθεί σ ‘αυτόν.”

Μορελ αυτή η δήλωση είναι της πλάκας.

Δεν είστε καθόλου σοβαροί. Από το σχέδιο Μανχάταν για την ατομική βόμβα, μέχρι σήμερα το 2013, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην σκέψη σχεδίασης συστημάτων ασφαλείας.

Οι άνθρωποι είναι της πλάκας. Πρωτόγονοι.

Το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει είναι η τεχνολογία, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο, αφού συνεχίζεις να έχεις διαρροές.

Περιμένω να ακούσω κάποιον που να κάνει δηλώσεις που να δείχνουν ευφυΐα. Κάποιον που να καταλαβαίνει πραγματικά.

Δε θέλω άλλους Β διαλογής.

Δεν φτάνει που δεν σέβεστε το Αμερικανικό Σύνταγμα, είστε και χαζοί.

Ο Snowden δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι αυτοί που σχεδιάζουν τα συστήματα.

Θα έλεγα ότι ο Snowden είναι ο μόνος first class σε αυτή την υπόθεση.

Αυτοί οι άνθρωποι τύπου Μορέλ, σχεδίασαν ένα σύστημα, που καταρρέει με την φυγή ενός ανθρώπου! Οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες.

Αλλά τι κάθομαι και γράφω και εγώ, αν δεν υπήρχε εξωτερική επέμβαση να «φύγουν» οι δεινόσαυροι, δε θα υπήρχαν άνθρωποι.

Ουδείς αναντικατάστατος, ισχύει αυτό για τον Snowden; Παπαρήγα.

Αναφέρω την Παπαρήγα, γιατί ξέρετε τι λένε οι Κομουνιστές: τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο και άλλες τέτοιες μαλακιες.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1896651

Οι διαρροές από τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν είναι “οι σοβαρότερες” στην ιστορία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ο πρώην υποδιευθυντής της CIA Μάικ Μόρελ.

“Πιστεύω ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη διαρροή, για τη σοβαρότερη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών στην ιστορία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών”, δήλωσε στη συνέντευξη ο Μόρελ, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν χθες.

Όταν ρωτήθηκε για τον ίδιο τον Σνόουντεν, ο άλλοτε δεύτερος στην ιεραρχία της CIA δήλωσε ότι “δεν είναι ήρωας, πρόδωσε τη χώρα του”.

Για τον Μόρελ, η σοβαρότερη αποκάλυψη είναι αυτή που αφορά τον λεπτομερή προϋπολογισμό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τον λεγόμενο “μαύρο προϋπολογισμό”. Με τα στοιχεία αυτοί οι αντίπαλοι των ΗΠΑ “μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στην αντικατασκοπεία στους τομείς όπου σημειώνουμε επιτυχίες και να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για τους τομείς στους οποίους δεν έχουμε καμιά επιτυχία”.

“Αυτό που έκανε ο Σνόουντεν, είναι να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους Αμερικανούς, καθώς οι τρομοκράτες μαθαίνουν πολλά λόγω των διαρροών αυτών και θα είναι πιο προσεκτικοί. Επίσης δεν θα έχουμε πλέον πληροφορίες που θα είχαμε χωρίς αυτό να είχε συμβεί”.

Από τον Ιούνιο, οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το μέγεθος του αμερικανικού προγράμματος κατασκοπείας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, διαδέχονται η μια την άλλη.

Η παρακολούθηση δεν επικεντρωνόταν μόνο σε πρόσωπα ύποπτα για τρομοκρατική δράση αλλά και σε επιχειρηματίες, βιομηχάνους πολιτικούς ηγέτες όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν.

4444

Οι νεοέλληνες ζουν το Μεγάλο τους Έρωτα με την Τρόικα. Το άκουσες ραδιοφωνικέ παραγωγέ;

4444

31/10/2013

4444

BLOOMBERG NSA GEN KAEIT ALEXANDER DIRECTOR  edward snowden 01 311013

4444

Τα μαθηματικά και η φυσική, κυβερνούν τον κόσμο.
Η κοινή λογική είναι για τα μπάζα.

4444

http://news.gr.msn.com/%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-1

Με ένα περιστατικό από ακρόαση δύο εκπροσώπων της αμερικανικής υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών NSA (National Security Agency) προσπάθησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών να δικαιολογήσει την αποκάλυψή του ότι πριν από περίπου 15 χρόνια και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες μεταξύ Αμερικανών στην Αθήνα και την Άγκυρα.

«Στο ερώτημα του προέδρου της αμερικανικής επιτροπής στο Κογκρέσο προς τους πράκτορες της NSA αν οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν ή όχι, απάντησαν ότι “με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι”», είπε ο κ. Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM.

Για να ισχυροποιήσει τον συλλογισμό του ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες καλώς παρακολουθούσαν τους Αμερικανούς, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε και τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος επίσης παραδέχτηκε ότι και «οι Ρώσοι κάνουν ό,τι κάνουν και οι άλλοι».

Με επιχείρημα το περίπου business as usual, ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε λεπτομέρειες από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των πρεσβευτών των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, οι άντρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «παρακολουθούσαν δύο σταθερά τηλέφωνα εκείνης της εποχής και κατάφεραν να παρακολουθούν συνομιλίες του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία», για δύο μεγάλα εθνικά θέματα: Το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

; ; ; ; ; ;

Όπως υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος ήταν λίγο πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών «είχε ξαμολυθεί τότε στις πρωτεύουσες ο κ. Μίλλερ (πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα) και έβλεπε όλους τους ανθρώπους που έβλεπα εγώ και τους έλεγε ότι άποψη των ΗΠΑ είναι να μην μπει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Πάγκαλος υπερασπίστηκε την επιλογή του τότε να παρακολουθείται και να καταγράφεται η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υψηλόβαθμων Αμερικανών διπλωματών στην Ελλάδα και την Τουρκία λέγοντας: «Τώρα τι, θα πουν οι Αμερικανοί γιατί παρακολουθούσατε δύο πρεσβευτές μας όταν εμείς κάναμε εκστρατεία εναντίον σας;».

Κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών με τις παρακολουθήσεις εξυπηρετήθηκε ο στόχος της εισόδου της Κύπρου στην ΕΕ.

«Τους συντρίψαμε τότε. Η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ και η Τουρκία δεν μπήκε», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα όπου μπορεί πρέπει να κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι».

Στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων στο Βήμα FM ότι την αποκάλυψή του αυτή έδωσε στην Ουάσιγκτον το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούνταν από τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Πώς σας έπιασε η μιζέρια και μικροαστικός καθωσπρεπισμός; Ε ναι, παρακολουθούσαμε γιατί έπρεπε να παρακολουθήσουμε. Είμαι της άποψης του Λαβρόφ ότι εμείς κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι».

Κατά τον κ. Πάγκαλο, κάποια στιγμή οι Αμερικανοί αντελήφθησαν ότι οι επικοινωνίες των διπλωματών τους ετύγχαναν «συνακρόασης» και έκοψαν την σύνδεση. «Το πήρανε χαμπάρι οι Αμερικανοί και κόψανε την σύνδεση», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος επικαλέστηκε αόριστα δημοσιεύματα ότι το θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφώνων Αμερικανών διπλωματών είχε διαρρεύσει στον Τύπο παλαιότερα και δεν είχε διαψευστεί για να δείξει ότι δεν αποκάλυψε αυτός απόρρητες πληροφορίες.

«Ήταν καλό να ξέρουμε τι κάνει και τι λέει», είπε ο κ. Πάγκαλος δικαιολογώντας τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών Αμερικανών διπλωματών. «Η άχρηστη ΕΥΠ ξαφνικά κάνει κάτι και επιτυγχάνει κάτι», συνέχισε. Ο πρώην υπουργός προσπάθησε μάλιστα να καταρρίψει την άποψη ότι μεταξύ συμμάχων δεν μπορεί να ακολουθούνται τακτικές παγίδευσης των επικοινωνιών.

«Μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται μεταξύ συμμάχων. Μην μου πείτε τώρα περί συμμάχων. Μήπως το ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 5; Δεν δεχόμαστε απειλή από την Τουρκία», τόνισε επιχειρώντας να υπογραμμίσει το «εύλογο» της παρακολούθησης των επικοινωνιών Αμερικανών διπλωματών για να προωθηθεί ο στόχος της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ κόντρα στην αμερικανική στρατηγική να αποκλειστεί η Λευκωσία από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κατέληξε δε λέγοντας πως ό,τι είπε το έπραξε με αίσθημα ευθύνης και διευκρίνισε πως γνωρίζει πολλά περισσότερα: “Αν ανοίξω ποτέ το στόμα μου θα γίνει κόλαση, θα γίνει μύλος…”

Πάγκαλος: Αν αποδείξει ο δικηγόρος που με μήνυσε ότι είμαι πράκτορας των Αμερικανών να πάω φυλακή.

Οι δημοσιογράφοι που συνομιλούσαν με τον πρώην υπουργό ζήτησαν από τον κ. Πάγκαλο να εξηγήσει γιατί έκανε τώρα την αποκάλυψη ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα Αμερικανών διπλωματών, την ίδια ώρα που η Ουάσιγκτον κατηγορείται για μαζικές υποκλοπές επικοινωνιών της Μέρκελ κι άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, της γαλλικής, της ισπανικής αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

«Γιατί ξαφνικά είμαστε υπέρ της Μέρκελ και εναντίον των Αμερικανών; Εγώ ξέρω ότι οι Αμερικανοί μας υποστήριξαν για αναδιάρθρωση χρέους και λοιπά. Γιατί πρέπει να είμαστε εναντίον των Αμερικανών;», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος προσπάθησε να διαχωρίσει τις σημερινές παρακολουθήσεις της NSA από τις παλαιότερες. «Εδώ υπάρχει ένα τερατώδες θέμα παρακολούθησης επικοινωνιών και πρωτοπορίας τέτοιας των Αμερικανών που έχει αλλάξει τις ισορροπίες», είπε. «Την μία με λένε πράκτορα των Αμερικανών, την άλλη πράκτορα των άλλων, ας αποφασίσουν», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Αν το αποδείξει αυτό ο δικηγόρος που μου έκανε μήνυση πρέπει να πάω φυλακή σαν πράκτορας των Αμερικανών, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε και τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που του έκαναν κριτική. «Απ’ αυτούς που με εξύβρισαν το βράδυ προχθές επτά μεγάλοι διευθυντές δελτίων με πήραν τηλέφωνο και με παρακάλεσαν προσωπικά να πάω στα δελτία τους και επειδή δεν πήγα μου έκαναν κριτική. Σιτσιλιάνικα κόλπα είναι αυτά», επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Για την κριτική που του ασκήθηκε και για τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ

Δηκτικός εμφανίστηκε ως προς τη στάση που τήρησε στο συγκεκριμένο θέμα το ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα ως προς τις σχέσεις του με το κόμμα. Δεν δίστασε να δηλώσει πως το ΠΑΣΟΚ πήρε το πρώτο βραβείο στις εναντίον του επιθέσεις! “Οι γελειωδέστερες και καυστικότερες επιθέσεις εναντίον μου έγιναν από το κόμμα μου. Υπάρχει συστηματική επίθεση εναντίον μου με χαρά και αλλαλαγμούς από όλους όσοι μίλησαν εξ’ ονόματος του ΠΑΣΟΚ με κάνει να στενοχωριέμαι για το πόσο μισητός είμαι στο χώρο στον οποίο νόμιζα ότι ανήκα. Έχω μεγάλη δυσκολία να αγαπήσω ανθρώπους που δεν με αγαπούν… Δέχομαι αβυσσαλέα επίθεση από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ”.

Αποκάλυψε πως αμέσως μετά τις δηλώσεις του περί παρακολουθήσεων των Αμερικανών από την ΕΥΠ, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να πει πως επρόκειτο για μια δήλωση καθαρά χιουμοριστική. “Τους απάντησα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο γιατί πέραν όλων των άλλων τα περί παρακολουθήσεων τα ξέρουν όλοι, τεχνικοί, υπάλληλοι, οι ίδιοι οι Αμερικανοί που κάποια στιγμή μας πήραν χαμπάρι και διέκοψαν τη σύνδεση”.

Και συνέχισε λέγοντας πως “με αυτά που γίνονται σήμερα είναι σαν το τωρινό ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάζει το παρελθόν του κόμματος. Ο σημερινός εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του…”

Τόνισε παράλληλα πως δεν έχει πλέον πολλές επαφές με το ΠΑΣΟΚ: “Δεν με κάλεσαν στο Συνέδριο στις 3 Σεπτέμβρη, δεν πάω όπου δεν με καλούν”. Και κατέληξε: “Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο είμαι εκτός ΠΑΣΟΚ, με διάγραψε. Αν αυτός είναι ο τρόπος που διαγράφουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ τότε έχω διαγραφεί, αλλιώς να απολυθεί ο Κωνσταντινόπουλος”.

Για τις εκλογές, τις δηλώσεις Γλέζου, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μνημόνιο

Ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις του περί εκλογών. Διέψευσε πως έχει ποτέ πει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατέβει μαζί με τη ΝΔ . “Έχω πει ότι στις Ευρωεκλογές πρέπει να κατέβει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με μη πολιτικά πρόσωπα που θα στηρίζεται από τα δύο κόμματα. Μνημονιακό ψηφοδέλτιο θα το ονόμαζε ο ΣΥΡΙΖΑ…”

Για τη συνέντευξη Γλέζου και το ότι παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί με το οικονομικό του πρόγραμμα να πείσει τον κόσμο, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως “όσο αποκτά συνείδηση ο πολίτης βλέπει ότι υπάρχει αδιέξοδο”. Συμπλήρωσε πως το αίτημα Γλέζου για αγνή και άδολη αναλογική και για παραίτηση από το μπόνους των 50 εδρών απάντησε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το εκλογικό σύστημα για τις επόμενες εκλογές. “Αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 30% με 32% θα πάρει 90 με 95 έδρες. Ο Γλέζος με την πείρα του έβαλε στη θέση τους την ηγεσία του κόμματος: τους είπε πως δεν μπορείτε να κρατήσετε εξουσία (αυτοδύναμα) με 50 έδρες δώρο…”

Σχολίασε επίσης το γεγονός πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται σε τέλμα των ποσοστών τους, τους τελευταίους μήνες, λέγοντας πως αυτό είναι φυσιολογικό για την ΝΔ που βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ: “Με τέτοια μέτρα η αντιπολίτευση θα έπρεπε να πετάει”.

Εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θέλουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους την εξουσία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν θέλει τέτοια συνεργασία.

Τέλος, ως προς το Μνημόνιο, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως χρειάζεται διαπραγμάτευση σοβαρή και θαρραλέα μετά τον Απρίλιο που τελειώνει το πρώτο μνημόνιο. Μάλιστα ζήτησε διαπραγμάτευση με όλους τους συμμάχους, και με τους Αμερικανούς, για δραστική μείωση του επιτοκίου, για να πάρει μπρος η οικονομία.

Σχόλιο: Ο Πάγκαλος είπε το αυτονόητο. Όλοι παρακολουθούν. Αν έχουν την τεχνολογία, το κάνουν.

Ένας λόγος ύπαρξης των μυστικών υπηρεσιών είναι αυτός. Να παρακολουθούν.

Άλλο πράγμα να παρακολουθείς 1000 άτομα και άλλο 50.000.000 άτομα.

4444

Ο Μανώλης Γλέζος είναι σύμβολο της Αντίστασης στην Γερμανική κατοχή του 1941 – 1944, αλλά δεν είναι Άρης Βελουχιώτης.

Σκεφτείτε, ο Μανώλης Γλέζος να έλεγε στον Άρη Βελουχιώτη το 1941: πως θα φτιάξεις αντάρτικο; Που θα βρεις τον οπλισμό και τα λεφτά;

Μανώλη ο οικονομικός τομέας δεν είναι το στοιχείο σου. Ούτε η Οικονομική Ανάλυση.

Είναι η δεύτερη φορά που δίνεις αφορμή, στους δωσίλογους να κάνουν τζερτζελε.

Οι δωσίλογες εφημερίδες, Τα ΝΕΑ και ο Ελεύθερος Τύπος, σε έκαναν πρωτοσέλιδο.

Εγώ θα γράψω για μια ακόμα φορά, ότι η Ελλάδα, είναι εύκολη περίπτωση.

Αυτό τον καιρό γίνεται μεγάλος λόγος για τα 500 εκατομμύρια που ψάχνουν να βρουν.

Και σκέφτηκαν οι δωσίλογοι τύπου Γεωργιάδη, να κόψουν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα 500 εκατομμύρια, μπορούσαν να τα πάρουν από την λίστα Lagarde, όπως έκαναν η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Κατάλαβες Μανώλη;  Και όχι να δίνουν ασυλία στον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου που ενέργησαν ως εγκληματική οργάνωση.

Η δωσίλογη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλει να εξαθλιώσει τους Έλληνες, σύμφωνα με τις προσταγές των Γερμανών κατακτητών.

Κατάλαβες Μανώλη;

Ελπίζω να μην κάνεις και τρίτο λάθος. Η οικονομική σου σκέψη, είναι τελείως απλοϊκή.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις, είναι το εξής: πρέπει την Ελλάδα να την κυβερνά η δωσίλογη κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Πρώτα θα κάνεις αυτό το ερώτημα και μετά μιλάς.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνουν, όχι λόγο του Οικονομικού προγράμματος, αλλά λόγο των εθνικών θέσεων και των θέσεων για την λαθρομετανάστευση.

Κατάλαβες Μανώλη;

Πολλά έγραψα και βαριέμαι να κάνω αναλύσεις.

Αν γίνω σύμβουλος του Τσιπρα, αυτός θα γίνει πρωθυπουργός σε χρόνο dt.

Αν βοηθήσω τον Καμμενο, το κόμμα του θα ξεπεράσει το 10% και θα πάει για το 20%.

Όσοι παρακολουθείτε το blog, ξέρετε ότι συμβούλεψα τον Μιχαλολιάκο, να κάνει αλλαγές. Δε τις έκανε και κατέληξε στην φυλακή.

Η Πολιτική, είναι εύκολη υπόθεση για μένα.

4444

http://www.parapolitika.gr/Contents%2fItem%2fDisplay%2f34957

Απίστευτα τα… ευρήματα στα ελληνικά ληξιαρχεία

Σχεδόν 515.000 νεκροί διατηρούν ακόμα ΑΦΜ

Ολοκληρώνεται το έργο της ένταξης όλων των δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον έλεγχο των μητρώων, συγκλονίζουν.

Οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας ανέδειξαν  514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άτομα που έχουν αποβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίων και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).

Συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

4444

Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποφασίστηκε η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, καθώς δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως πάγια απαίτηση του ΚΚΕ είναι να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, κάτι που απ’ ό,τι φαινεται δεν τηρούν για τους δικούς τους εργαζόμενους, ακόμα κι όταν αυτοί αντιδρούν.

Ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του.

Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ).

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η στήλη του Ν. Μπογιόπουλου είχε «κοπεί» πριν από ένα μήνα από το κομματικό μέσο γιατί, όπως σχολιάστηκε από τον πρώην σκιτσογράφο του «Ρ», «δεν ήταν αρεστός».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία του Περισσού για την εκλογική ήττα του 2012, κατά την διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, τον περασμένο Μάρτιο.

Ακόμη, τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Ωστόσο, ο Ν. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Οι έξυπνοι άνθρωποι, δεν μένουν πολύ χρονικό διάστημα στο Σταλινικό ΚΚΕ.

Μιλάμε, είναι σα να μένεις σε γκουλακ.

Αυτές οι δομές είναι ξεπερασμένες.

4444

RUSSIA

4444

30/10/2013

4444

FOOTBAL PAOK VS MAKABI EUROPA LEAGUE 01 251013 (1)

4444

4444

Η θέση του, είναι στην φυλακή. Αφου φυσικα πρωτα δικαστεί, όπως δικάζεται ένας απλός πολίτης. Ο έμπορος νόμων για την προστασία της διαφθοράς.
Είναι το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση;

4444

29/10/2013

4444

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%AE

Εφημερίδα «Το Ελεύθερον Βήμα», 19 Απριλίου 1941
Χθες την 4ην απογευματινήν ώραν απεβίωσεν αιφνιδίως ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως Αλέξανδρος Κορυζής. (…)Ο θάνατός του επήλθεν αιφνιδίως, ευθύς μετά το μεσημβρινόν υπουργικόν συμβούλιον, και ως ήτο επόμενον, το θλιβερόν άγγελμα, διατρέξαν αμέσως την πρωτεύουσαν, εβύθισεν εις λύπην την κοινήν γνώμην, η οποία με τόσην εκτίμησην περιέβαλλε τον αείμνηστον Κορυζήν ιδίως διά την λαμπράν παρ’αυτού διαχείρισιν των τυχών της χώρας κατά το τελευταίο τρίμηνον.

Το μεσημέρι της 18ης Απριλίου 1941, Μεγάλη Παρασκευή, ο Αλέξανδρος Κορυζής, διορισμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, συναντά τον Βασιλιά Γεώργιο στη «Μεγάλη Βρετανία» (έδρα τότε της Κυβέρνησης). Λίγο αργότερα πηγαίνει στην οικία του, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, κλείνεται στο γραφείο του και αυτοκτονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Στις 19 Απριλίου 1941 όλες οι Αθηναϊκές εφημερίδες δημοσιεύουν με πηχυαίους τίτλους την είδηση του «αιφνίδιου θανάτου» του Πρωθυπουργού Κορυζή. Περί αυτοκτονίας ουδείς λόγος. Η χώρα διέρχεται κρίσιμες ώρες. Ο ελληνο –ιταλικός πόλεμος από τη μια πλευρά, η από ώρα σε ώρα γερμανική εισβολή από την άλλη. Η επίσημη παραδοχή του γεγονότος της αυτοχειρίας του Πρωθυπουργού θα ενέσπειρε υποψίες, θα δημιουργούσε πανικό σε μια κρίσιμη φάση, με βαρύτατες συνέπειες για την τύχη της χώρας.

Ο Αλέξανδρος Κορυζής διορίσθηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Βασιλιά Γεώργιο, αμέσως μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ιωάννη Μεταξά στις 29 Ιανουαρίου του 1941.

Ως εκείνη την ώρα εκτελούσε χρέη Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Το τρίμηνο μέχρι και τον θάνατό του επωμίστηκε τη συνέχιση της διεξαγωγής του ελληνο-ιταλικού πολέμου, αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών, ενώ στις 6 Απριλίου έλαβε και το τελεσίγραφο της επίθεσης του Γερμανικού στρατού κατά της Ελλάδας. Την ίδια μέρα απηύθυνε διάγγελμα στο οποίο καλούσε τον στρατό και τον λαό να αντισταθεί και να πολεμήσει. Η απόφασή του αυτή έχει καταγραφεί σαν το δεύτερο ΟΧΙ, λίγους μήνες μετά από εκείνο του Μεταξά στο ιταλικό τελεσίγραφο.

Αμέσως άρχισαν υπό τον Βασιλιά, και με τη συμμετοχή των Άγγλων, συσκέψεις και πολεμικά συμβούλια, διότι οι Γερμανοί είχαν ήδη εισβάλει και ήταν επιτακτική ανάγκη να καθυστερήσει η είσοδός τους στην Αθήνα. Η κατάσταση κρίθηκε απελπιστική. Μέλημα όλων ήταν να κερδηθεί χρόνος για μια συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης των Αθηνών, την τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης, των στρατευμάτων, κλπ.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να δώσουν την εντύπωση στους Γερμανούς ότι υπάρχει μια δεύτερη γραμμή άμυνας στις Θερμοπύλες, ισάξια με τη «γραμμή Μεταξά». Με λίγα λόγια, σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε ψυχολογική μπλόφα. Έπρεπε να διαδοθεί και να εντυπωθεί ότι οι Γερμανοί θα συναντήσουν εκ νέου σθεναρή και εξίσου ηρωική αντίσταση, δηλαδή ένα ακόμα μέτωπο. Το συνεννοήθηκαν ο Βασιλιάς, ο Τσώρτσιλ και ο Κορυζής. Η μπλόφα έπρεπε να κρατηθεί μυστική προκειμένου να κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο, λίγες μόνο μέρες, μέχρι να οργανωθεί η αναχώρηση της κυβέρνησης για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η επόμενη κίνηση του Κορυζή θα απέβαινε μοιραία για τον ίδιο αλλά και για τα σχέδια της Ελληνικής πλευράς. Προκειμένου για την αιτία της αυτοκτονίας του και την εξιχνίαση των γεγονότων που έλαβαν χώρα, έλειπε πάντα από το κάδρο ένα πρόσωπο. Ο Κορυζής, σύμφωνα με τις πηγές μας, διατηρούσε το διάστημα εκείνο εξωσυζυγικό, μυστικό δεσμό με κάποια κυρία «ελαφρών ηθών»(;) της εποχής.

Όταν αποφασίστηκε η εκκένωση της Αθήνας, και η αναχώρηση της κυβέρνησης για την Αλεξάνδρεια, ο Κορυζής την επισκέφθηκε αμέσως και της είπε να βρίσκεται επί ποδός για άμεση αναχώρηση.

Ο Κορυζής δεν διανοήθηκε τι θα ακολουθούσε ούτε τις συνέπειες που θα είχε η εμπιστοσύνη προς την ερωμένη του. Εκείνη διατηρούσε παράλληλα σχέσεις με τον οδηγό της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κατάσκοπο στην πραγματικότητα.

Αυτός την επισκέπτεται το ίδιο απόγευμα και την βρίσκει να ετοιμάζεται πυρετωδώς για να εγκαταλείψει την Αθήνα. Μαθαίνει έτσι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αντιλαμβάνεται τη μπλόφα περί του δεύτερου μετώπου. Πηγαίνει στην Πρεσβεία, μεταφέρει το νέο, και την ίδια στιγμή το Βερολίνο πληροφορείται τα μυστικά σχέδια της Ελλάδας. Σε αυτό το σημείο οι εξελίξεις παίρνουν μια αιφνίδια τροπή. Η βρετανική αντικατασκοπία διατηρούσε τουλάχιστον έναν πληροφοριοδότη στην Γερμανική Ανώτατη Διοίκηση, είτε μεταξύ των στρατηγών είτε μεταξύ του προσωπικού των διαβιβάσεων. Το πρόσωπο εκείνο διαβίβασε ταυτόχρονα την πληροφορία στο Λονδίνο, δηλαδή στον Τσώρτσιλ.

Αιφνιδιασμένος ο Τσώρτσιλ τηλεφωνεί στον Γεώργιο και του ανακοινώνει πως ό,τι είχαν σχεδιάσει το πήρε ο διάβολος. Το μυστικό διέρρευσε, το Βερολίνο γνωρίζει. Δεν προλαβαίνουμε ούτε να ανασυνταχθούμε. Με φλεγματική ειρωνεία του λέει ότι ο ίδιος δεν είχε λόγους να προδώσει το μυστικό, ενώ του δηλώνει ότι δεν αμφισβητεί την ακεραιότητά του και τον προτρέπει να λάβει μέτρα.

Είναι 18 Απριλίου 1941. Ο Βασιλιάς καλεί τον Κορυζή στο γραφείο του και επαναλαμβάνει όσα ειπώθηκαν με τον Τσώρτσιλ. «Αναμένω να πράξετε το καθήκον σας».

Μονόδρομος. Ο Κορυζής επέστρεψε σπίτι του και αυτοκτόνησε. Ακολούθησε ταραχή, φήμες, διαδόσεις. Έγινε βούκινο ότι ο Κορυζής αυτοκτόνησε. Το θέμα όμως έπρεπε πάση θυσία να μαζευτεί, αλλιώς κινδύνευε να λάβει ανεπιθύμητες διαστάσεις.

Για να σταματήσουν οι «κακόβουλες διαδόσεις», ο Βασιλιάς και η κυβέρνηση έσπευσαν να ανακοινώσουν την οδύνη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Πρωθυπουργού. Ανακοίνωσαν δε πως όσοι διέδιδαν ανυπόστατες πληροφορίες περί αυτοκτονίας θα παραπέμπονταν στα στρατοδικεία. Αν και αυτόχειρας ο Κορυζής κηδεύτηκε με θρησκευτική τελετή παρότι οι σχολαστικοί κανόνες της εποχής το απαγόρευαν. Νεκροψία για τα ακριβή αίτια του «ξαφνικού» του θανάτου δεν έγινε ποτέ.
Έτσι, μέχρι και σήμερα στα βιβλία ή σε μελέτες για εκείνη την περίοδο ο θάνατός του αποτελεί ένα γκρίζο γεγονός με αβέβαιες αιτιάσεις. Άλλοι λένε πως αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει ο ίδιος τη χώρα στους Γερμανούς, άλλοι επειδή αποκλήθηκε ρίψασπις όταν εισηγήθηκε συνθηκολόγηση. Άλλες πηγές πάλι, καλύτερα πληροφορημένες, κάνουν λόγο για αυτοκτονία από ευθιξία, όταν ο Βασιλιάς τον κατηγόρησε για επιπόλαιη κοινολόγηση κρατικών μυστικών. Ωστόσο, τα ακριβή γεγονότα δεν καταγράφηκαν ποτέ ως τώρα.

Οπωσδήποτε, σε εκείνη την ιστορική συγκυρία, η παραδοχή της αυτοκτονίας για οποιονδήποτε λόγο θα οδηγούσε σε αβέβαια συμπεράσματα και θα δυναμίτιζε την ήδη έκρυθμη κατάσταση του έθνους με σοβαρές συνέπειες. Από την άλλη, ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το επιπόλαιο σφάλμα με τις ολέθριες συνέπειες, θα δημιουργούσε σκάνδαλο που θα σπίλωνε τη φήμη του Αλέξανδρου Κορυζή.

Άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα από κοντά και από μέσα και οι οποίοι μας μίλησαν, ρίχνουν φως στη σκαιά αυτή υπόθεση, βοηθώντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Σχόλιο: Σεξ, Πολιτική και χρήμα.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/30832/troikamme

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν!

Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές.

Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!

Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι.

Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από δαύτους είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης ετοιμαστείτε για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων»…

Σχόλιο: Αυτός είναι και ο λόγος που ακούω 10:00 με 14:00 Στο Κοκκινο105,5 FM.

Θέλω να ακούω κάτι ανεξάρτητο, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε κάποια θέματα.

Θέλω αυτό που ακούω, να είναι Ελληνικό και όχι να το υπαγορεύει η Τρόικα. Οι Γερμανοί.

Ο Μανώλης Γλέζος για παράδειγμα, εκφράζει την Ελλάδα. Απαιτεί το κατοχικό δάνειο.

Τα 10 δις που θέλουν να μας δανείσουν οι Γερμανοί, να μην είναι δάνειο, αλλά δόση του κατοχικού δανείου.

4444

Τα πρόσωπα και οι δομές που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν ρόλο. Αν είναι δυνατόν.

Το έχω γράψει πολλές φορές: νεοέλληνα τράβα το καζανάκι, να φύγουν τα σκατα.

Η Ελλάδα θα πάει σε εκλογές, διότι είναι ιστορική ανάγκη.

4444

ELLADA SHMITHS SPIEGEL GIA EPISTROFH 01 291013

4444

FaceBook

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1897599

Πλέον έχουμε νούμερο.

To Twitter ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει 70 εκατομμύρια μετοχές στην αγορά σε τιμή από 17 έως 20 δολάρια ανά μετοχή. Βάσει αυτών των τιμών, η εταιρεία αποτιμάται περίπου στα 11 δισ. δολάρια και θα αντλήσει έως και 1,4 δισ. δολάρια.

Η αποτίμησή της μπορεί να φτάσει σχεδόν στα 14 δισ. δολάρια, ανάλογα με το πώς οι εργαζόμενοι και οι επενδυτές θα εξασκήσουν τα stock options.

Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει πως ενώ η αρχική δημόσια εγγραφή του Twitter έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη πιο αναμενόμενη μετά από την IPO του Facebook, η εταιρεία microblogging είναι αρκετά μικρότερη.

Η αποτίμησή της είναι πιο κοντά σε αυτή της Pinterest, την οποία πρόσφατα οι επενδυτές αξιολόγησαν στα 3,8 δισ. ευρώ, παρά σε αυτή του Facebook, το οποίο μπήκε πέρυσι στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 104 δισ. δολαρίων.

Όσο για το τι θα συμβεί στη συνέχεια –το έχουμε ξαναδεί το έργο. Όταν το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο εξηγήσαμε όλη την διαδικασία. Το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί ξεκινά από το που βρίσκεται σήμερα το Twitter και διαφέρει ελάχιστα. Ξέρουμε για παράδειγμά πως το Twitter θα ενταχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αλλά η βασική διαδικασία παραμένει η ίδια.

Ουσιαστικά τα στελέχη του Twitter θα ξεκινήσουν τώρα μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές, προσπαθώντας να τους πείσουν να αγοράσουν και να κρατήσουν πλήθος μετοχών. Οι επενδυτές θα γκρινιάξουν για την αργή ανάπτυξη του Twitter και τις μεγάλες ετήσιες ζημιές ή θα δείξουν ενθουσιασμένοι που ο κόσμος τουιτάρει ακόμη και την ώρα που βλέπει τηλεόραση.

Βάσει της προόδου στην ανίχνευση επενδυτών, το Twitter θα μπορούσε να αλλάξει την τιμή προσφοράς στη διάρκεια της διαδικασίας, γνωστής και ως road show. Η τελική τιμή θα γίνει γνωστή ακριβώς πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών του Twitter –γύρω στις 6 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις φήμες.

Η τιμολόγηση μιας IPO είναι μια ανακριβής επιστήμη, όπως ανακάλυψε το Facebook. Μόνο όταν οι μετοχές ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται θα μάθουμε ακριβώς πόσο αξιολογεί η αγορά την εταιρεία. Τότε θα χρειαστούμε μάλλον ένα νέο χρονοδιάγραμμα.

Σχόλιο: Όποιος κάνει την σωστή αξιολόγηση, κερδίζει.

4444

Ο Ολάντ καταρέει.

4444

Greek Government Bonds Pay Off Big for Fund Managers

Three Funds Deliver Returns of More Than 100% in the Past Year

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304682504579157610871291216

The best-performing bond-fund managers in the world this year aren’t in London, New York or California. They are based in Athens.

Panos Simos of NBG Asset Management and Aris Papageorgakopoulos and John Gikas of Eurobank Asset Management manage three bond funds that have delivered returns of more than 100% in the past year. No other bond funds tracked by Morningstar globally have offered such returns.

All three top performers have won big from making the same bet: buying Greek government bonds at the height of the euro-zone debt crisis and holding onto them when other investors were steering clear.

Investors’ perception of Greece has turned around sharply in recent months. Some Greek government-bond prices have more than quadrupled from their nadir in June 2012, as fears of a Greek exit from the euro zone receded. Some major Greek companies have successfully issued bonds, and big-name investors have returned to Greek equities. Mark Mobius, who manages more than $40 billion in emerging-market assets at Franklin Templeton, told The Wall Street Journal this month that he plans to buy shares in Greek companies for the first time in more than a decade.

Against the backdrop of that shift in sentiment, Messrs. Simos, Papageorgakopoulos and Gikas are finding themselves in the right place at the right time.

“Greek bonds at one stage were the single most hated asset class in the world and we thought that there was not much to lose at the bottom of the market,” Mr. Papageorgakopoulos said.

The €83 million ($114.6 million) DELOS Domestic Bond Fund run by Mr. Simos has delivered a total return of 108% in the past 12 months, making it the world’s top-performing bond fund. Following closely are the €30 million Eurobank LF Government Bond Fund and the €137 million Interamerican Fixed Income Domestic Bond Fund, both run by Mr. Papageorgakopoulos and Mr. Gikas. Those funds returned 107% and 105%, respectively, to investors in the past 12 months, according to Morningstar data.

To be sure, these are small funds with specific mandates to invest in Greek debt. Nevertheless, their performance is way ahead of the world’s best-performing dollar-bond fund, which delivered returns of 34% from asset-backed securities, while the best-performing emerging-market fund returned 31%, Morningstar data show.

The Greek funds don’t use any complex mathematical strategies, nor do they particularly target extremely wealthy individuals. A majority of the investors are ordinary retail customers or the pension funds of Greek companies.

Despite the strong performance of their funds, the three fund managers don’t easily fit the mold of the superstar investor. Messrs. Papageorgakopolous and Gikas say they typically work from 9 a.m. to 6 p.m. and fly economy class when traveling for work. The 44-year-old Mr. Papageorgakopolous, who has a master’s degree from the University of Reading in the U.K. and an MBA from what is now known as Cass Business School in London, drives a 2003 Audi he bought secondhand in 2006 and lives in the same house where he grew up in the Athens suburb of Filothei.

The fund managers haven’t been spared from the impact of the flurry of austerity measures announced by the Greek government, either. Mr. Gikas, 44, said that he has had to cut down on expenses as his tax bill has gone up, while Mr. Simos, 36, said he had to defer plans to buy a house and is renting instead after banks cut down on lending.

“The mutual-fund industry was never the best-paid sector of finance in Greece. We don’t have a hedge-fund or an investment-banking mentality, so we never lost touch with reality,” Mr. Papageorgakopolous said.

He cited good luck as a major factor in his fund’s performance. Under their own rules, the funds have to invest at least 50% or more of their assets in Greek government bonds and can allocate the entire fund to them if needed.

The fund managers have put 100% of their portfolio in this single asset class.

In contrast, many asset managers based overseas have had to sit out the Greek market rally. The country’s bonds are rated deep in “junk” territory, which shuts them out of major bond indexes and many investors’ mandates. For some large investors, the small size of the Greek government-bond market is also a hindrance. Only €25 billion worth of new tradable bonds is outstanding in the market.

The funds’ performances aren’t due to good fortune alone, though, and owe something to patience and some canny bets. Mr. Papageorgakopoulos and Mr. Gikas first cut down their holdings of government bonds a month before Greece’s first general election in May 2012 that failed to lead to a decisive outcome. They instead bought Greek bank bonds while they were trading below their original price, correctly predicting that investors would get paid back in full when all of these bonds matured.

They then maxed out on government bonds, allocating their entire fund to Greek government debt after the second round of elections in June of the same year.

“After the second round of elections, we managed to get a government willing to work with international creditors and implement reforms,” Mr. Papageorgakopoulos said.

The three fund managers bought Greek government bonds at average prices as low as 12 cents to the euro. The average price of Greek bonds is currently around 53 cents to the euro, still in fairly depressed territory and an indication that some investors still don’t expect to be repaid in full.

All three had to endure some wobbly years when Greek government bonds were in freefall. When the Eurobank LF Government Bond Fund was launched in March 2009 with a size of around €13 million, 10-year Greek government bonds yielded a measly 1.2 percentage points above German bunds—the yardstick for sovereign debt in Europe. That was a sign that investors believed Greek bonds to be pretty safe.

A year later, concerns over the perilous state of Greek finances sparked chaos across financial markets and brought Greece the ignominy of being the first euro-zone country to seek financial assistance from its neighbors.

As the Greek economy continued to shrink, private investors were asked to exchange their existing Greek government bonds for new debt with lower interest rates in March 2012 to trim the country’s debt pile. As investors fled the country, the yield spread over German bunds ballooned to more than 11 percentage points. The bond funds shrank fast.

“There were times when we wondered whether we would have anything left. It was a difficult period,” Mr. Papageorgakopoulos said.

Mr. Gikas echoed that sentiment. “The last few years have been the most challenging time of my professional life, more so than the period in the 1990s when the drachma was the currency and treasury bill yields were as high as 30%.”

Since the tumult, there has been more encouraging news. The new government has brought a sense of stability, and the European Central Bank’s pledge to do whatever it takes within its mandate to save the euro has allayed existential fears over the common currency, Mr. Simos said.

Greece isn’t out of the woods yet. The economy is forecast to shrink by 4% this year and unemployment remains high. But spending cuts mean the country is now expected to post a small fiscal surplus, before counting debt repayments, of €340 million this year. It is targeted to rise to €2.8 billion next year. The economy is forecast to grow by 0.6% in 2014, and talk of Greece being shunted out of the euro zone has dissipated.

Flows to Mr. Papageorgakopoulos’s funds have picked up pace over the past two months as volatility in Greek bonds has ebbed. Average daily inflows were about €92,000 between January and August, rising to about €140,000 in September and October, according to Mr. Papageorgakopoulos.

Mr. Simos said he is having discussions with potential investors as well as people based overseas who want to hear his views on the market.

“Confidence takes time to evolve, but things are gradually improving. Our view is that as long as Greece stays in the euro zone and the government continues to reform the economy, it will all prove useful in the end.” Mr. Simos said.

Write to Neelabh Chaturvedi at neelabh.chaturvedi@wsj.com

Σχόλιο: Ο Πάνος Καμένος, έχει μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στα cds και σε όλο αυτό το παιχνίδι με το PSI.

Άμα έχεις εσωτερικές πληροφορίες, ένα είναι σίγουρο, βγάζεις λεφτά.

Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, ήταν στημένο παιχνίδι.

Θυμάμαι τότε είχα πει σε ένα φίλο, έλα να παίξουμε cds και μου είπε τι είναι αυτό.

Να το ξαναγράψω: αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν στημένο παιχνίδι.

Στελέχη της Ελίτ της Ελλάδος έβγαλαν πολύ χρήμα. Στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Άνθρωποι που το όνομα τους βρίσκεται σε λίστες όπως αυτή της Lagarde.

Αν εγώ πάρω την εξουσία, δεκάδες στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα πάνε φυλακή.

Μίζες και βρομοδουλειές, δεν έκανε μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

4444

ELLADA TSIPRAS GIA PLEONASMA SAMARA KAI PAPANDREOU GIA LEFTA YPARXOUN 01 291013

4444

28/10/2013

4444

Όποτε ακούω αυτό το τραγούδι συγκινούμε.

Εγώ επειδή ξέρω, τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες και οι Εβραίοι, τους θέλω στο δικό μου στρατόπεδο.

Δεν έκανα τόσο δρόμο για το τίποτα! Μεγάλο ταξίδι!!!!

4444

4444

Στην ξακουστή 8η Μεραρχία, άνηκε και ο Μαρδοχαιος Φρυζης. Κατσιμητρος και Φρυζης, έγραψαν την ιστορία στο έπος του 1940, τις πρώτες κρίσιμες ώρες και ημέρες.

Και έρχεται η μαλακο η Ρεπουση, για να καταργήσει το έπος του 1940, μη κάνοντας καμία σχεδόν αναφορά στο περιβόητο σχολικό βιβλίο.

Το έπος του 1940, ενώνει όλους σχεδόν τους Έλληνες. Είναι κάτι μοναδικό.

Βέβαια κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν σπυράκια.

Τα γαϊδούρια δεν έχουν Εθνικές επετείους, άκουσα σήμερα κάποιον να λέει στον Κοκκινο105,5FM!

Κάποιοι εκεί στον Κοκκινο105,5FM δεν πάνε καλά. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεν υπάρχουν Εθνικές επέτειοι;  

4444

Τα έξι εκατομμύρια ξεπέρασαν οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι και όσοι έχουν πάψει να αναζητούν δουλειά στην Ιταλία στο β’ τρίμηνο του 2013 σύμφωνα με την στατιστική αρχή Istat. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην ιστορία της γέιτονος.

Αναλυτικότερα, 3.070.000 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι ως άνεργοι, ενώ 2.999.000 είναι οι πολίτες που έστω και αν έχουν χάσει την δουλειά τους, έχουν απογοητευθεί και δεν αναζητούν, τουλάχιστον επισήμως, νέα απασχόληση.

Σχεδόν το 50% των ιταλών ανέργων βρίσκεται στον ιταλικό Νότο, ενώ πάνω από τους μισούς -1.538.000- είναι νέοι μέχρι τριάντα τεσσάρων ετών.

Το ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Ιstat προσθέτει, τέλος, ότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν περιορισμένο ωράριο παρά το ότι θα επιθυμούσαν πλήρη απασχόληση, ενώ οι εργαζόμενοι που υποαπασχολούνται είναι 650.000.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε το Σεπτέμβριο και η ανεργία στη Γαλλία, με 60.000 ακόμη ανθρώπους να αναζητούν εργασία και το σύνολο του αριθμού των ανέργων να φθάνει τα 3,29 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από το 10,9% του ενεργού πληθυσμού.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/244706/italia-exi-ekatommuria-gia-proti-fora-oi-anergoi/#ixzz2j2XSrhvR
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Η Γερμανική λιτότητα, συνθλίβει την Ιταλία. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταθούν εκλογικά οι δωσίλογοι των Γερμανών σε καμία χώρα του Νότου.

Μόλις γίνει η «απόβαση», δηλαδή η αρχή, θα ξηλωθεί το Γερμανικό πουλόβερ σε χρόνο dt.

Η λέξη είναι μια: αντίσταση.

Αντίσταση στην Γερμανική Λιτότητα και κατοχή.

Η ζωή είναι ωραία, για να την αφήσουμε.

4444

4444

Ο αρχιερέας της διαπλοκής Σημίτης, είχε πει: αυτή είναι η Ελλάδα. Το είχε πει υποτιμητικά σε μια νεροποντι.

Σημίτη, δεν έχεις ιδέα από Ελλάδα.

Οι περισσότεροι που κυβέρνησαν την σύγχρονη Ελλάδα, δεν είχαν ιδέα.

Ήταν Β διαλογής.

Αυτοί οι Β διαλογής που το παίζουν μεγάλοι, τους συναντάς σε κάθε ιστορική περίοδο.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτούς, είναι να φτιάξει ισχυρό πλαίσιο και να λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Τα λαμογια δηλαδή, να δικάζονται και να πηγαίνουν φυλακή.

Ο Σημίτης ο αρχιερέας, πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.

4444

BLOOMBERG WARREN BUFFET WHAT HAPPENS IF I DIE TOMORROW 01 281013

4444

4444

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=67644&category_id=86

Η καθηγήτρια μουσικής δεν δέχθηκε να «κόψει» το συγκεκριμένο ρεμπέτικο, ξεκαθαρίζοντας ότι μαζί με τα παιδιά «ή θα τα πούμε όλα τα τραγούδια ή κανένα»..

Ο σάλος που προκλήθηκε προ μηνών, από το περιστατικό λογοκρισίας για τον Κεμάλ του Μ.Χατζιδάκι, δεν πτόησε το διευθυντή γυμνασίου στον Πύργο, που μετά από προτροπή γονέα, απαγόρευσε στην καθηγήτρια μουσικής, αλλά και τη σχολική χορωδία, να τραγουδήσουν στη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου ένα από τα ρεμπέτικα της Κατοχής του Μπαγιαντέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γονιός, διαμαρτυρήθηκε στο διευθυντή γιατί δεν ήθελε να ακουστεί στη σχολική γιορτή τραγούδι που μιλάει για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες.
Πρόκειται για το ρεμπέτικο τραγούδι «Να ‘ναι γλυκό το βόλι» του σπουδαίου ρεμπέτη Μπαγιαντέρα.

Σύμφωνα με το blog των εργαζομένων της ΕΡΤ, ertopen.com, μετά τη διαμαρτυρία του γονέα, ο διευθυντής ενημέρωσε τον Σύλλογο Διδασκόντων, αλλά η καθηγήτρια μουσικής δεν δέχθηκε να «κόψει» το συγκεκριμένο ρεμπέτικο του ’42 από τη γιορτή, ξεκαθαρίζοντας ότι μαζί με τα παιδιά «ή θα τα πούμε όλα τα τραγούδια ή κανένα».

Τελικά στη σχολική γιορτή δεν ερμηνεύτηκε κανένα τραγούδι και ακούστηκε μόνο ο εθνικός ύμνος.

Ωστόσο, το «απαγορευμένο» ρεμπέτικο τελικά τραγουδήθηκε στην αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Ηλείας (που κατήγγειλε το περιστατικό λογοκρισίας) και ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου στην κεντρική πλατεία. Αξιοσημείωτο είναι πως ερμηνεύτηκε και από τη χορωδία άλλου Γυμνασίου του Πύργου στη γιορτή του σχολείου τους.

Στην αντιφασιστική συναυλία έγινε αναφορά και στο ιστορικό του ρεμπέτικου «Να ‘ναι γλυκό το βόλι», μέρος της ιστορίας του Μπαγιαντέρα, του τυφλού ραψωδού της αντίστασης, που με το μπουζούκι και το αδούλωτο πνεύμα του, θέλησε να δώσει θάρρος στους αγωνιστές και να υμνήσει την ελευθερία, «πολυτιμότερη και από το φως των ματιών του» , όπως ο ίδιος έλεγε.

Ο Μπαγιαντέρας δεν δίσταζε στη διάρκεια της Κατοχής και παρά το φόβο των Γερμανών να τραγουδά τα αντιστασιακά του τραγούδια.

Οι στίχοι του «Να ‘ναι γλυκό το βόλι» έχουν ως εξής:

«Φόρεσ’ αντάρτη τ’ άρματα
ζώσε και το σπαθί σου
και σύρε για τον πόλεμο
κι η λευτεριά μαζί σου.

Τράβα και θέλω νικητής
παιδί μου να γυρίσεις
για τη γλυκιά τη λευτεριά
το αίμα σου να χύσεις.

Πολέμησε αντάρτη μου
πως πολεμάνε όλοι
και με τον Άρη αρχηγό
να ‘ναι γλυκό το βόλι».

Σχόλιο: Ο Άρης Βελουχιώτης έχει ιστορικό δικαίωμα να μνημονεύεται. Είναι αυτός που δημιούργησε την ένοπλη αντίσταση στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής.

Είναι απαράδεκτη η απαγόρευση.

Με βάση το σκεπτικό του Γονέα, δεν πρέπει να μνημονεύεται και ο φασίστας ο Μεταξάς.

Ο Μεταξάς είπε το Όχι, αλλά δεν δημιούργησε αυτός το έπος του σαράντα.

Ο Άρης Βελουχιώτης, συνέχισε το έπος του σαράντα. Έχει κάθε ιστορικό δικαίωμα να μνημονεύεται.  

1941 – 1944 έχουμε εθνική αντίσταση. Ο Εμφύλιος, αρχίζει μετά.

Ο Μεταξάς έμεινε στην ιστορία γιατί είπε το Όχι. Φασίστας ήταν ο άνθρωπος και την σωστή στιγμή, είπε την μεγάλη και σωστή κουβέντα.

Ο Βελουχιώτης, την σωστή στιγμή, έφτιαξε την ένοπλη εθνική αντίσταση.Κομμουνιστής ήταν διαγραμμένος, αλλά έκανε την υπέρβαση.

Ο Βελουχιώτης, πολέμησε το 1940.

Θεωρώ την απαγόρευση, απαράδεκτη.

4444

http://www.theblaze.com/stories/2013/10/25/why-is-the-jobless-rate-for-iraq-and-afghanistan-veterans-so-high/

During a job interview with Long Island Bus, Marine Corps veteran Tireak Tulloch, who had done two tours in Iraq, recalled the senior manager commenting, “You have a lot of experience. This is an entry-level job.”

After a six-month job search that began in 2005, Tulloch, of Brooklyn, N.Y., was in no mood to be picky. While he was the equivalent of a network engineer in the Marines, he did not have the credentialing for the same job in civilian life.

While overall veteran unemployment has historically been lower than the national average, the unemployment rate for post-9/11 veterans has been considerably worse than for those who didn’t serve in the armed forces — climbing to 10.1 percent for September, compared to the national unemployment rate of 7.2 percent. Overall veteran unemployment — not just for post-9/11 vets — was 6.3 percent for September.

In August, the overall unemployment rate was 7.3 percent, 6.2 percent for all veterans and 10 percent for post-9/11 veterans.

On the plus side for Iraq and Afghanistan veterans, those who are employed tend to earn more, according to a March study by the Institute for Veterans and Military Families at Syracuse University. “However, these same young veterans have higher rates of unemployment compared to their non-veteran counterparts,” the study stated. Also several companies have stepped up with initiatives to hire more vets.

A key reason has been credentialing requirements – something 44 states have addressed since 2010 by applying qualifications veterans already have the skills for, and avoiding duplication of training, according to the National Conference of State Legislatures. This year alone, 31 states enacted laws to expedite licensing and certification process for veterans to reflect their extensive training and experience in various fields such as health care, information technology, commercial transportation and mechanics.

The only states not to have enacted laws, based on NCSL information, are Delaware, Minnesota, Nebraska, Nevada, Ohio and Vermont. Proposals in Delaware, Minnesota, Nebraska and Nevada state legislatures to streamline commercial driver’s licenses for veterans died. Meanwhile, legislation in the Nebraska to expedite the licensing process for emergency medical technicians and licensed practical nurses also failed.

Sgt. Tulloch was a tactical data network systems specialist in the Marines. Though he had the training and experience in the military to be a network engineer, he didn’t have the certification for it in civilian life.

“My struggle was not as tough as some,” Tulloch told TheBlaze. “The Marine Corps trained me but I didn’t have the certification the HR people are looking for.”

At the beginning of 2013, about 252,000 post-9/11 veterans were unemployed, according to a report by the President’s Council of Economic Advisoes released in February. Every year, between 240,000 and 360,000 service members go into civilian life, “and as we draw down from the war in Afghanistan, the military is expected to separate a million service members over the next several years,” the CEA report stated.

The unemployment rate for post-9/11 veterans was above the average for veterans and national average for 16 consecutive quarters, according to a report released in October 2012 by the Congressional Research Service. The report found that veterans of Afghanistan and Iraq had an average unemployment rate of 10.7 percent from 2008 to 2012. That’s compared to 7.4 percent among veterans for the four years and 8.7 percent among non veterans.

The military trains people for 206 different occupations in varying fields from medical, information technology, welding, mechanics, and transportation, said Ted Daywait, the CEO and founder of the online veterans jobs board VetJobs.com.

The problem is that there is a tangled web of about 3,700 different laws and regulations at the federal, state, county and municipal level regarding the licensing process, Daywait told TheBlaze.

In July 2012, Congress passed the Veterans Skills to Jobs Act with broad bipartisan support. The bill was sponsored by Reps. Jeff Denham (R-Calif.), and Tim Waltz (D-Minn.) and Sen. Bill Nelson (D-Fla.) and was signed into law by President Barack Obama. But the law is limited only to federal department and agencies.

Under the law, rather than going through redundant training for jobs they were already trained in while serving in the military, it directs the head of each department and agency to treat military training as sufficient to satisfy certification requirements for a federal license.

The Obama administration has also promoted the “Joining Forces” initiatives, to work with companies in promoting veterans employment.

“The administration has aggressively been involved in an effort to represent our armed forces,” White House press secretary Jay Carney told TheBlaze. “Joining Forces has been encouraging and involved in working with companies interested in hiring veterans. That’s been a top priority of the administration.”

Meanwhile, the Department of Defense established a Military Credentialing and Licensing Task Force to help with the issue of credentialing. It has focused on expanding certifications for manufacturing, welding, and engineering as well as medical fields.

“A lot in Congress understand the challenges service members have in transitioning out. The federal government has done a fairly decent job for federal and disabled veterans,” Mark Walker, an Air Force veteran and now deputy director of the national economic division of the American Legion, told TheBlaze. “But the federal government makes up about 15 percent of jobs and about 85 percent are in the private sector.”

While licensing is something that the American Legion began advocating in 1997, only in recent years has it prompted strong reaction in Congress and so many state legislatures, which Walker credits to the large number of veterans entering the job market.

“It’s a waste of taxpayer money to spend millions training them in the service and then spend millions more training them with the same skills out of the services,” Walker said. “No one wants a gap in skills that could lead to a safety hazard. That can be addressed with minimal additional training, or a written test.”

The NCSL figures show that 44 states have passed new laws to help veterans apply their skills from 2010 to 2013. A further analysis by the office of Rep. Denham, co-sponsor of the federal legislation, breaks down what states have taken action of specific occupations during the legislative years of 2012 and 2013.

States that enacted laws allowing military veterans to apply their medical training and experience toward certification as an emergency medical technician are Alabama, Alaska, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, Missouri, Montana, New Mexico, Tennessee, Utah, West Virginia and Wyoming, according to the state-by-state breakdown from Denham’s office.

In 2012, there were more than 75,000 military medics, with about 10,000 leaving the service that year, according to the White House CEA report. Demand for EMTs and paramedics will increase by 33 percent by 2020, according to the Labor Department. Army medics are already required to pass the EMT national certifications; Air Force medics are not. Most states have additional requirements on top of the national EMT certification. The Defense Department is working to line up some of the training requirements to comply with states. Further, the military also provides training for licensed practical nurses and physicians assistants, but at a lower number.

States that enacted laws allowing military veterans to apply their military medical experience toward certification to be a licensed practical nurse are Alabama, Alaska, Arizona, Kansas, Louisiana, Maryland, Mississippi, Missouri, Montana, New Jersey, New Mexico, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Utah, West Virginia and Wyoming, according to Denham’s office.

States that enacted laws applying military experience for commercial drivers licenses and bus driver licenses for veterans who had a record of safe driving of large military vehicles are Alaska, Arizona, Georgia, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, New Jersey, Rhode Island, West Virginia and Wyoming.

This is significant because in 2012, more than 22,000 members of the armed services were in truck driving military occupations, and almost 10,000 of them left the military, according to the White House CEA report. Demand for commercial drivers licenses for trucks and busses will increase by 17.1 percent, or about 300,000 jobs, by 2020, according to the Department of Labor.

Tulloch has remained active with Iraq and Afghanistan Veterans of America, which held its own job fair in New York last month. As an activist for helping post-9/11 veterans transition back into civilian life, he was also featured in a White House video in November 2011 on the subject of White House initiatives for employing more veterans.

He began his entry-level job with Long Island Bus as a personal computer technician, and was twice promoted, first to a network specialist, then two a network engineer, the equivalent to the position he held in the Marines. In 2009, he took another job with Long Island Railroad as a network engineer.

He explained that veterans by their work ethic are worth an employer taking a chance on.

“Part of the work ethic comes from the Marine Corps,” Tulloch told TheBlaze. “There is no more high pressure environment than a combat zone.”

4444

ELLADA Ioannis Metaxas this is my day 28101940 01 281013

Ioannis Metaxas: This is my Day: 28/10/1940

4444

«Alors, c’est la guere», (πόλεμος λοιπόν).

Αυτή ήταν η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά στον Ιταλό πρέσβη Grazzi στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Το Όχι στον Ιταλό πρέσβη το είπε ο Μεταξάς.

Το ΌΧΙ του Μεταξά είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να πάει σε πόλεμο το 1940.
Να μπει δηλαδή σε μια τεράστια και επικίνδυνη κατάσταση.

Όμως ο Μεταξάς, δεν δίστασε να κάνει το καθήκον του, με βάση τα ευρύτερα συμφέροντα της Ελλάδος.

Αν ο Μεταξάς έκανε δημοψήφισμα, είναι σίγουρο ότι θα το κέρδιζε με συντριπτική διαφορά, υπέρ του Όχι, στο Ιταλικό τελεσίγραφο.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην μεγάλη επιτυχία της Επιστράτευσης και της ομοψυχίας. Ο Μεταξάς είπε το ΌΧΙ, αλλά στην ουσία, υπήρχε μια Αρμονία στην πολιτική Ηγεσία και στην Λαϊκή Βούληση.
Ποιος λοιπόν είπε το ΌΧΙ;

Τι θα γινόταν αν ο Μεταξάς είχε υποκύψει και υπέγραφε το τελεσίγραφο του Φασίστα Μουσολίνι;
Θα μπορούσε να το κάνει. Ο ΓΑΠ και οι σύμβουλοι του θα του έβρισκαν ένα σωρό λόγους, ότι έκανε το σωστό.
Αν ο Μεταξάς αποδεχόταν τις Ιταλικές αξιώσεις, θα υπήρχε μια δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτόν και την Λαϊκή Βούληση.
Ο Μεταξάς βέβαια είχε την ευφυΐα να μπορεί να προβλέψει.

Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. Ο Μεταξάς θα μπορούσε να πει ναι και να δημιουργήσει μια ανώμαλη κατάσταση.

Ο Ιωάννης Μεταξάς ενώ ιδεολογικά βρισκόταν στην ίδια πλευρά με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, γεωπολιτικά άνηκε στο φιλοβρετανικό στρατόπεδο.

Οι Βρετανοί στην Ελλάδα είχαν βάλει τον Γεώργιο Β’, ένας πιστός εντολοδόχος των βρετανικών συμφερόντων, που με την σειρά του το 1936, έκανε τον φασίστα και βασιλόφρων Μεταξά, δικτάτορα και κυβερνήτη.

Η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου κράτος αντικομουνιστικό. Κράτος αντικοινοβουλευτικό. Κράτος ολοκληρωτικό. Αυτά γράφει ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του.

Στις 3 Νοεμβρίου του 1935 έγινε η παλινόρθωση της Μοναρχίας. Είναι καλό να ξέρουμε τις λεπτομέρειες που είναι σημαντικές.

Ο Μεταξάς δηλαδή, δεν αποφάσιζε μόνος του. Υπήρχε και δεύτερος πόλος εξουσίας.

Οι πόλοι εξουσίας, διαμορφώνουν και τις αποφάσεις.

Ο Μεταξάς, δεν έχει λαϊκά ερείσματα. Το κόμμα του έχει ποσοστά κάτω από το 2%.

Επίσης πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό που είναι σημαντικός.

Ο Μεταξάς είπε το Όχι, αλλά τον πόλεμο τον κέρδισαν, οι απλοί Έλληνες πολίτες.

Αν ο Μεταξάς έλεγε ναι, τι θα έκανε ο Μονάρχης Γεώργιος Β’;

Κάποιοι λένε με στόμφο: ότι με τα αν, δεν γράφεται η ιστορία: πόσο ηλίθιοι είναι. Με τα αν γράφεται η ιστορία.

Με τα δυναμικά αν.

Ο Μεταξάς σε σχέση για παράδειγμα με τον Γιωργάκη ή τον Αντωνάκη, είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και φυσικά μπορεί να είναι φασίστας, αλλά αγαπά την χώρα του.

Ο Κώστας Σημίτης, ο Αρχιερέας της διαπλοκής, γκρίζαρε τα Ίμια. Μαζί με τον Πάγκαλο και άλλα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ.

Οι Συνταγματάρχες της Επταετίας, πούλησαν την Κύπρο.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, θα ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει εθνικό έδαφος;

Διότι το Ιταλικό τελεσίγραφο, αυτό ζητούσε.

Το Ιταλικό τελεσίγραφο, δεν ήταν κεραυνός εν ενεθρια. Το περίμεναν ή το υποψιαζόταν.

Το 1940 υπήρχε στην Ελλάδα ισχυρό Γερμανικό λόμπι.

Οι Γερμανοί, σε αντίθεση με τους Βρετανούς, έκαναν μεγάλες μπίζνες με την Ελλάδα και την εδώ επιχειρηματική ελίτ. Clearing.

Μετά την κατάληψη της Γαλλίας (όπως και σήμερα), ο Χίτλερ και οι Γερμανοί ήταν στο απόγειο της δόξας τους. Όλη η Ευρώπη μιλούσε για την Γερμανική πολεμική μηχανή.

Ο Μεταξάς είπε το Όχι, αλλά το έπος του 1940, δεν ανήκει στον Μεταξά.

Από στρατιωτικής απόψεως, ανήκει στον Χαράλαμπο Κατσιμητρο. Αυτός ως διοικητής της 8η μεραρχίας, εξουδετέρωσε την επίθεση των Ιταλών, αγνοώντας επιδεικτικά τις διαταγές του Γενικού επιτελείου, που δεν πίστευε στην νίκη.

Οι Στρατηγοί της Αθήνας, δεν πίστευαν στο έπος του σαράντα.

Στη μάχη του 1940 υπάρχει ένα δεδομένο μη αμφισβητήσιμο: η θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, να πολεμήσει.

Αυτή η θέληση, έκανε την επιστράτευση επιτυχημένη και οδήγησε σε πολλές πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού.

Οι απλοί Έλληνες πολέμησαν τους Ιταλούς και μετά, εξίσου ηρωικά, πολέμησαν τους Γερμανούς.

Οι Έλληνες, όταν έχουν πραγματικούς ηγέτες, όχι όπως τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, τον Σημίτη και όλους αυτούς τους δωσίλογους, είναι ικανοί να κάνουν πολλά αξιόλογα πράγματα. Είναι καθαρά θέμα ηγεσίας και πλαισίου. Καθαρά.

Ας γυρίσουμε στους Ιταλούς.

Οι Ιταλοί, έκαναν από πολύ νωρίς τις προθέσεις τους φανερές. Ότι δηλαδή δεν υπολόγιζαν την Ελλάδα και αργά ή γρήγορα θα έκαναν επίθεση.

Ο τορπιλισμός της Έλλης στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο, έδειχνε ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία, τις προθέσεις τους.

Στις 22 Οκτωβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη, ο υπουργός Τσιανο συνέταξε το τελεσίγραφο εναντίον των Ελλήνων.

Το τελεσίγραφο έδινε μόνο δυο επιλογές: ή αποδοχή της κατοχής, ή εκτέλεση εναντίον τους επιθέσεων.

Όταν συζητάμε για το Έπος του σαράντα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το περίφημο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη.

Αυτό το γράμμα δείχνει, ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ήταν έτοιμη να πολεμήσει.

Αυτή η θέληση των Ελλήνων, βοηθούσε και τον Γεώργιο τον Β’, τον άλλο πόλο εξουσίας.

Αν οι Έλληνες θέλουν να φύγουν από το Γερμανικό Ευρώ και την Γερμανική Λιτότητα που καταστρέφει την χώρα και σκοτώνει χιλιάδες, το μόνο πράγμα που θα χρειαστούν, είναι ένας στιβαρός ηγέτης, που θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα.

Σε αντίθεση με την 25η Μαρτίου, η 28 Οκτωβρίου, είναι μια απόλυτα καθαρή ημερομηνία.

Εκείνη την ημέρα παρεδόθη το τελεσίγραφο, εκείνη την ημέρα ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το Όχι. Εκείνη την ημέρα κηρύχτηκε ο πόλεμος.

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Καμία σκια, για το τι έγινε, εκείνη την ημέρα.

Δεν υπάρχει κανένας από την γενιά του πολέμου και της κατοχής, που να μην μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση: Που ήσουν την 28ηS Οκτωβρίου 1940;

Η κήρυξη του πολέμου με την Ιταλία, επέδρασε άμεσα και καταλυτικά στην ψυχολογία των ανθρώπων της εποχής.

(Βαριέμαι να κάνω ανασύνθεση του ιστορικού παρελθόντος γιατί αυτό έγινε όπως έγινε. Θέλει δουλειά.)

4444

27/10/2013

4444

Περιμένω την εφορία να μου τηλεφωνήσει για να μάθω ότι απαλλάσσομαι από το Χαράτσι της ΔΕΗ.

Αλλά η εφορία του μακαλα του Στουρναρα δεν τηλεφωνεί.

Πρέπει να πάω από εκεί, για να μάθω τι έγινε. Να ξοδέψω και άλλο χρήμα.

Εγώ όταν έκανα την αίτηση, την ρώτησα την υπάλληλο: πες μου πότε θα τηλεφωνήσεις, πότε να περιμένω απάντηση; Και μου είπε δεν ξέρω.

Γαμω το σπίτι σας. Από το 1990 το Ελληνικό κράτος έχει ξοδέψει δις για ηλεκτρονικά συστήματα και σύστημα δεν έχει.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα έχουν φάει τα λεφτά.

Δεν γουστάρω να ταλαιπωρούμε. Ζούμε στο 2013.

Πρέπει να πάνε, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φυλακή, κατανοητό;

Όταν έχουν δοθεί δισεκατομμύρια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Εγώ μέσα σε 4 χρόνια, θα έφτιαχνα το καλύτερο σύστημα. Με τόσα λεφτά που ξοδεύτηκαν.

Η ΔΕΗ μου στέλνει και τον δεύτερο λογαριασμό και έχει μέσα και το χαράτσι.

Μου ασκεί ψυχολογική πίεση.

Έχουν περάσει πάνω από 30 ημέρες που έκανα την αίτηση.

4444

Πίσω ολοταχώς από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος με νέα του δήλωση ανασκευάζει τα όσα δήλωσε για το ΠΑΣΟΚ και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε από τη δήλωση του περιφερειάρχη πως «ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος» ο κ. Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σε νέα ανακοίνωσή του αναγνωρίζει πως το παράδειγμα που έδωσε ήταν ατυχές και λανθασμένο και πως δεν εννοούσε ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός ενός δημοκρατικού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή.

«Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού».
Πηγή: Ατακτη υποχώρηση Τζιτζικώστα: Λανθασμένο το παράδειγμα για το ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι για το ζήτημα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127957#ixzz2iw4TzkGz

Σχόλιο: Είναι το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση;  Υπάρχουν διάφορες μορφές και είδη εγκληματικής οργάνωσης.

Την δεκαετία του 80 υπήρχαν οι Πρασινοφρουροί. Αυτοί έλεγχαν τα πάντα. Αν ένας Πρασινοφρουρός σε έβαζε στο μάτι, την είχες βάψει. Ιδίως αν ήσουν στο δημόσιο ή έκανες μπίζνες με αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχε τάγματα εφόδου.  Είχε άλλους τρόπους.

Οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν πάντα σχέση με τα εγκλήματα που διαπράττουν. Με βάση αυτά κατηγοριοποιούνται.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολλά εγκλήματα. Όσο όμως βρίσκεται στα δωμάτια της εξουσίας και μπορεί να εκβιάζει, δύσκολα οι δικαστές θα κλείσουν φυλακή στελέχη του.

Δεν έπαιρνε μίζες, μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Με τα εκατομμύρια του Τσουκατου τι έγινε;

Με την λίστα Lagarde τι γίνεται;

Στην περίπτωση της λίστας Lagarde, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έδρασαν, ως εγκληματική οργάνωση.

Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίει άλλες μεθόδους.

4444

Κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος υποστήριξε πως εάν έλθει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα της καταργήσει.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Alpha 9.89, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως όταν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν οι παρελάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία χαρακτήρισε «παλαιολιθικές» τις παρελάσεις με τον τρόπο που γίνονται, ενώ υποστήριξε πως στις παρελάσεις θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης.
Πηγή: Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις όταν γίνει κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127947#ixzz2iw0Lh92G

Σχόλιο: Εμένα μου αρέσουν οι παρελάσεις και δεν συμφωνώ με τον Κουρακη. Μάλιστα με φοβίζει ο κύριος Κουρακης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει αυτοδυναμία, όποτε ο Κουρακης δε θα είναι ανεξέλεγκτος στα εθνικά θέματα και στην Ιστορία.

Είναι γνωστό ότι οι Αριστεροί κάνουν τα ίδια λάθη, με τους δεξιούς, για κομματικές σκοπιμότητες.

Ο Κουρακης εμένα δε μου λέει τίποτα ως πολιτικός, όπως και πολλοί άλλοι, από όλο το φάσμα. Γ και Δ κατηγορίας είναι οι άνθρωποι.

Η συμμετοχή των πολιτών στις παρελάσεις, είναι καλή ιδέα.

Οι διαδηλώσεις των Αριστερών άλλωστε, στην ουσία παρελάσεις είναι.

Συγκεντρώνονται, έχουν τα λάβαρα τους, τα συνθήματα τους, τον βηματισμό τους κλπ.

4444

Εκθρονίστηκε το Facebook από την πρώτη θέση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης που προτιμούν οι έφηβοι χάνοντας περίπου τη μισή από τη δύναμή του.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση Πάιπερ Τζέφρεϊ, το Facebook δεν αποτελεί πλέον το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφού συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των εφήβων, την ώρα που το Twitter συγκεντρώνει το 26% των προτιμήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα τα «παιδί» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ συγκέντρωνε το 42% των προτιμήσεων των εφήβων.

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ διέψευσε κατηγορηματικά την απομάκρυνση των νέων από το Facebook ενώ το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα ευρήματα της έρευνας.
Πηγή: Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που καταβαράθρωσε το Facebook | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127944#ixzz2ivvMmwtR

Σχόλιο: Εγώ όπως γνωρίζεται, έχω  λογαριασμό μόνο στο Twitter.

To twitter μου αρέσει. Αυτός ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων δίνει άλλη αίσθηση.

Η πολιτική επίσης είναι διαφορετική, αν και η συνομιλία που είχα με μια γυναίκα πρόσφατα, μου είπε να κρατώ μικρό καλάθι.

Εγώ κρατώ μικρό καλάθι, διότι οι αναγνώστες του blog, ξέρουν αυτό που έχω γράψει, δεν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μόνο αν έχετε τεχνολογία που βασίζετε στο πραγματικά τυχαίο, θα είστε ασφαλείς.

Αλλά τέτοια τεχνολογία δεν έχετε, τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί δημόσια.

4444

Μήνυμα από την Ιντερπόλ Ελλάδος να εξετασθούν πληροφορίες ότι ο Βρετανός Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Ελλάδα όταν ήταν ενάμιση έτους πιθανώς να βρίσκεται στην Κύπρο έλαβε η αστυνομία του νησιού.

Οι πληροφορίες στηρίζονται σε βίντεο που τράβηξε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Κω το περασμένο Πάσχα σε εκκλησία στη Λεμεσό στο οποίο εμφανίζεται ένας νεαρός που μοιάζει εκπληκτικά με το σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιάρντ, για τον εικοσιτετράχρονο σήμερα Μπεν.

Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται ο νεαρός, που μοιάζει αρκετά με το σκίτσο της Σκότλαντ Γιαρντ για το πώς ενδεχομένως να μοιάζει σήμερα ο μικρός Μπεν, με τους γονείς του που εκτιμάται ότι είναι Ρομά.

Ο νεαρός, όπως απεικονίζεται στο υλικό που ελήφθη στο εσωτερικό εκκλησίας το περασμένο Πάσχα στη Λεμεσό, έχει καστανόξανθα μαλλιά και καταγάλανα μάτια και εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 20 με 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.com.cy πηγή ανέφερε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω, ότι το συγκεκριμένο αγόρι διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη η υπόθεση βρίσκεται στα πολύ αρχικά στάδια διερεύνησης και έχουν ήδη κινητοποιηθεί όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα.

Πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα αρχίσουν από τη Λεμεσό και ίσως να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές και ότι αν χρειαστεί θα ζητηθούν επιπρόσθετες διευκρινίσεις από την Ιντερπόλ.«Το σημαντικό», είπε ο κ. Αγγελίδης, «είναι οι όποιες πληροφορίες να εξεταστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε δυο περιοχές που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζονται ως «δυσκολοπροσβάσιμες».

Η πρώτη βρίσκεται στη Λεμεσό στην περιοχή Αγ. Αντώνιος όπου υπάρχει καταυλισμός Τσιγγάνων και πολλές οικογένειες Τουρκοκύπριων.

Το δεύτερο σημείο ερευνών βρίσκεται στο Παραλίμνι όπου συνορεύει με κατεχόμενη περιοχή, ενώ και εδώ η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.
Πηγή: Εικόνες του ξανθού αγοριού που μοιάζει με τον μικρό Μπεν – Που εστιάζονται οι έρευνες στην Κύπρο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127917#ixzz2ivsHwRXn

Σχόλιο: Η υπόθεση της Μαρίας, άνοιξε πολλές υποθέσεις. Θα δούμε που θα καταλήξουν όλα αυτά τα στοιχεία και δεδομένα. Πως θα αξιοποιηθούν.

4444

25/10/2013

4444

4444

BLOOMBERG FEDBANKS 01 251013

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/i-anakinosi-tis-elas-gia-ti-nea-ipo8esi-paranomis-io8esias

Συνελήφθη προχθές το πρωί στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ζεύγος Ελλήνων (ένας 53χρονος και μία 48χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, διερευνώντας καταγγελία για ζεύγος Ελλήνων που είχε στην οικία του βρέφος (κορίτσι), χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς, προσήγαγε από την περιοχή των Άνω Λιοσίων τον άνδρα και τη γυναίκα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος (κορίτσι), το οποίο είχε γεννηθεί την 25-2-2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Η 48χρονη αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στον Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το βρέφος παρέμενε μαζί τους, ενώ προσπαθούσαν να εξεύρουν τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσουν». Το ζεύγος ισχυρίσθηκε ότι προέβη στην παράνομη αγοραπωλησία διότι δεν είχε άλλα τέκνα.

Έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.
Το ζεύγος συνελήφθη και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Σχόλιο: Συγκεκριμένοι άνθρωποι, κάνουν συγκεκριμένες πράξεις. Δεν ισοπεδώνουμε όλο το σύνολο.

4444

Να πω στους Δημοσιογράφους του 105Κοκκινο, ότι στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, υπάρχει παρανομία. Μεγάλη μάλιστα.

Το γράφω αυτό, διότι τους ακούω να καταλήγουν στο συμπέρασμα, εντάξει μωρέ τι έγινε.

Η υπόθεση έβγαλε στην επιφάνεια και άλλες υποθέσεις.

Η υπόθεση ανέδειξε πόσο τριτοκοσμική χώρα είναι η Ελλάδα.

Δεν είστε και πολύ σοβαροί.

Ποιος αγόρασε την Μαρία; Γιατί την αγόρασε, πως κατέληξε στους Ρομα ;

Γίνεται συχνά αυτό; Πόσοι εμπλέκονται;

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται το έχουν ξανακάνει;

Η υπόθεση να πω στους δημοσιογράφους του 105 στο Κόκκινο, δεν είναι εύκολη, ούτε απλή.

Έχετε «ταξικό» κόμπλεξ. Νομίζετε ότι είστε οι σταυροφόροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταλήγετε μαλακες.

Προσέξτε το. Διότι είδατε τι έπαθε η Χρυσή Αυγή, που καβάλησε το καλάμι και έχασε τον Έλεγχο.

Οι αγοροπωλησίες παιδιών είναι παράνομες.

Όλοι λένε ότι υπάρχει μια ολόκληρη μαφία πίσω από της αγοροπωλησίες παιδιών στα Βαλκάνια.

Εμπιστεύεστε την Βουλγαρική Αστυνομία;

Το κοριτσάκι δικαιούται μια καλύτερη ζωή.

Η προσέγγιση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ είναι για γέλια.

Θα περιμένουμε τα καινούρια στοιχεία, για να τα αξιολογήσουμε και να καταλήξουμε για την διαδρομή της μικρής Μαρίας.

Δυο λέξεις: Εμπορία Βρεφών.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/epixirimatias-agorase-ti-maria-807362

Έλληνας επιχειρηματίας από τη Λάρισα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου της Λάρισας Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ζούγκλα», επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χάρτου, φέρεται να είχε πάρει την ανήλικη από ζευγάρι Ρομά και να την «επέστρεψε», λόγω του προβλήματος (στραβισμού) που αντιμετώπιζε στα μάτια της.

Η δήλωση του κ. Μπαρτζώκη ότι το παιδί κατέληξε στον επιχειρηματία στηρίζεται σε όσα του εκμυστηρεύτηκε πελάτης του, ο οποίος ήταν παρών στη συναλλαγή.

Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε.

Παρακολουθήστε το στιγμιότυπο με την καταγγελία: http://www.youtube.com/watch?v=kRRyo2P19d8

Είναι, ωστόσο, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινε το παιδί στα χέρια του εν λόγω επιχειρηματία και κάτω από ποιες συνθήκες. Ο στραβισμός δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο σήμερα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή αιτία απόρριψης μίας υιοθεσίας από ζευγάρι που ποθούσε να αποκτήσει – έστω και με παράνομο τρόπο –  παιδιά. Κατά την εκδοχή του αυτόπτη μάρτυρα η μητέρα του παιδιού δεν είναι η Βουλγάρα η οποία συνελήφθη αλλά μία γυναίκα ξανθιά και αρκετά εμφανίσιμη.

Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα προς συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού της Βουλγαρίας BTV με προσκεκλημένο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr και τον εντοπισμό της Βουλγάρας Σάσα Ρούσεβα που φέρεται ως η βιολογική μητέρα της Μαρίας.

«Θα επιστραφεί η Μαρία στους γονείς της;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού τον Μάκη, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτό θα κριθεί από τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο φρόνιμο θα ήταν να υποβληθούν και τα υπόλοιπα παιδιά της εν λόγω οικογένειας και, φυσικά, έπειτα από συνεργασία των Αρχών μεταξύ των δύο χωρών.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει, το DNA της μικρής Μαρίας να ταιριάζει με αυτό των άλλων δύο παιδιών και να μην έχει σχέση με εκείνο των υποτιθέμενων γονιών.

Εάν αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη αυτό το σενάριο τρόμου, το οποίο επίσης υποστήριξε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης, είπε δηλαδή ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει- τα παιδιά δεν ανήκουν στη Ρούσεβα και πως θα πρέπει και οι ελληνικές Αρχές να έχουν βιολογικό υλικό από τους Βούλγαρους γονείς για να πεισθεί ότι κάτι πολύ περίεργο δεν συμβαίνει, σοβαρό θέμα θα ανακύψει εάν ο τοκετός και η εισαγωγή της Ρούσεβα δεν έχουν καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου της Λαμίας.

Πολύ σοβαρότερο μάλιστα, εάν από το τεστ DNA δεν προκύψει ότι η Ρούσεβα είναι μητέρα της Μαρίας. Τότε θα αναζητούνται οι δράστες της παράνομης υιοθεσίας δύο παιδιών και όχι ενός. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος (παιδίατρος), ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή εκπομπή «Zούγκλα», υποστήριξε ότι, εάν στα βιβλία του νοσοκομείου δεν έχει καταγραφεί ο τοκετός, στην αγοραπωλησία του βρέφους εμπλέκεται και ο μαιευτήρας.

Σε τέτοια περίπτωση, φυσικά, η επιστήμη της ιατρικής σηκώνει ψηλά τα χέρια, εφόσον μία εξέταση DNA αρκεί, και αναλαμβάνει δράση η επιστήμη του Δικαίου και δη του ποινικού…

Διαβάστε επίσης: Εν αναμονή του DNA, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 21:52

Σχόλιο: Να πω ένα μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία.

4444

Οι Φασιστές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με βάση μια ανώνυμη καταγγελία, έστειλαν την αστυνομία να κάνει έρευνα για ναρκωτικά στους Γιατρούς του Κόσμου.

Φυσικά και ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο έχουν πρόθεση.  Μη σας ξεγελά κανένας.

Οι δωσίλογοι θέλουν να χτυπήσουν τα κοινωνικά ιατρεία.

Οι δωσίλογοι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίει για μια ακόμα φορά τους Έλληνες Αστυνομικούς.

Υπάρχει πρόθεση.

Εδώ μιλάμε ότι οργιάζουν οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τα πέριξ και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο σκέφτηκαν τους Γιατρούς του Κόσμου.

Αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ε! αλήτες.

Ο Σαμαράς δίνει πολιτική κάλυψη στον Βενιζέλο για το σκάνδαλο δις ευρώ, των Υποβρυχίων, αλλά στέλνει τους Έλληνες Αστυνομικούς στους Γιατρούς του Κόσμου.

Ο άνθρωπος είναι αλήτης. Αδίστακτος δωσίλογος.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2215.html

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Προφυλακιστέας εκ νέου ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Η κατηγορία αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον Ιούνιο του 2012, κατά του επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.
Στον  επιχειρηματία είχε σταλεί στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, γλάστρα σε συσκευασία δώρου, η οποία ήταν παγιδευμένη με χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα ο Ανδρεαδάκης να τραυματιστεί σοβαρά.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Λ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών.
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη που κρατείται για λόγους υγείας στο Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού είναι άλλα έξι πρόσωπα.
Πηγή: Προφυλακιστέος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λ. Λαυρεντιάδης | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/27249/profylakisteos-gia-ithiki-aytoyrgia-se-apopeira-anthropoktonias-o-l-layrentiadis#ixzz2ifMRO800
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

4444

24/10/2013

4444

Σήμερα ο ΠΑΟΚ δίνει μέσα στην Τούμπα, το παιχνίδι με την Μακαμπι.

Μετά από πολύ καιρό, η Τούμπα θα γεμίσει με φιλάθλους. Αυτό είναι είδηση.

Η απόδοση στον Άσο είναι 1,85 δίκαιη απόδοση. Δείχνει ότι μεν ο ΠΑΟΚ λόγο έδρας έχει προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να ιδρώσει για να κερδίσει.

Το παιχνίδι δηλαδή είναι δύσκολο.

Στο γήπεδο θα δούμε, αν έχει βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Η Μακαμπι, σίγουρα δεν έχει έρθει για να χάσει και θα παίξει για ένα καλό αποτέλεσμα.

4444

Ο Ολυμπιακός πήρε 1-1 με την Μπενφικα. Μια ισοπαλία.

Το αποτέλεσμα αδικεί τον Ολυμπιακό, μια και το γκολ της Μπενφικα, προήρθε από μαϊμού κόρνερ.

Ποιο συγκεκριμένα, ανύπαρκτο.

Οι παίκτες της Μπενφικα, στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στον Διαιτητή και αυτό σημαίνει, ότι άρχισαν να βουτούν στο τερέν, για να πάρουν μαϊμού πέναλτι.

Οι παίκτες της Μπενφικα, ήθελαν να επιτύχουν γκολ είτε νόμιμα, είτε παράνομα.

Με απλά λόγια, δεν είχαν καμία ηθική.

Ο Διαιτητής, αντι να μοιράσει κίτρινες κάρτες για θέατρο, έδωσε το ανύπαρκτο κόρνερ.

Ο Μιτσελ έστησε τον Ολυμπιακό πολύ καλά.

Για πρώτη φορά, είδαμε, έναν Ολυμπιακό να κρατά μπάλα.

Το γκολ ο Ολυμπιακός το δέχεται, όταν σταματά να κρατά μπάλα.

Η Βροχή, είναι εμπόδιο  και για τον Ολυμπιακό και για την Μπενφικα.

Ο Χολέβας δεν ξέρει να κάνει σέντρες ακριβείας.

Τον είδα με την Εθνική, τον είδα και με τον Ολυμπιακό. Για σέντρες και κόρνερ δεν κάνει, θέλει βελτίωση. Στα 4 Κόρνερ, τα 2 πρέπει να είναι καλοχτυπημενα. Αλλιώς δε κάνεις. Πρέπει να έχεις 50%, για να θεωρείσαι ικανός στην εκτέλεση κόρνερ και σέντρας.

Ο Ολυμπιακός, με τους 4 βαθμούς, έχει προβάδισμα για την 2η θέση και την 3η.

Αφού έχει στην έδρα του Μπενφικα και Άντερλεχτ.

Ο Μητρογλου επίσης βελτιώθηκε, αφού έδωσε την πάσα για να μπει το γκολ. Αυτό έδειξε ότι μπορεί να κάνει και λογικά σχέδια. Ότι έχει δηλαδή ποδοσφαιρική πεδία.

Το να μπορείς να δίνεις πάσες, ικανές να δημιουργήσουν γκολ, είναι προσόν.

Θα ξαναγυρίσω στον Μιτσελ. Έδειξε ότι είναι προπονητής.

Αν ο Μιτσελ ρωτήσει εμένα, θα του πω, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Θέλει δουλειά στην προπόνηση.  Είδα αρκετά πράγματα, που μπορούν να βελτιωθούν.

4444

Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ. Ο πάπυρος έχει ηλικία 1.700 ετών και εντοπίστηκε σε μία παλιά Ρωμαϊκή κατοικία.

Οι ανασκαφές γίνονται σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Τζιβάτι, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η Ρωμαϊκή κατοικία που ανακαλύφθηκε εκεί έχει εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο μεγάλες αυλές, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από μία σειρά σεισμών τον Μάιο του 363 μ.Χ.

Ανάμεσα στα ευρήματα, βρέθηκε και ένα κομμάτι πάπυρου που περιλαμβάνει μία αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά. Στον πάπυρο, μία γυναίκα που υπογράφει ως Κυρίλλα, επικαλείται τα ονόματα έξι θεοτήτων και καταριέται έναν άνδρα ονόματι Λένις, πιθανότατα για μία δικαστική υπόθεση .

«Σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις» αναγράφεται σε ένα σημείο του παπύρου. Η Κυρίλλα ζητάει από τους θεούς να εξασφαλίσουν ότι ο Λένις δε θα μπορέσει ποτέ να πει ή να κάνει κάτι εναντίον της και μόνο θα υπακούει πιστά στις εντολές της.

«Για να επιτύχει τον στόχο της η Κυρίλλα συνδυάζει στοιχεία της από τέσσερις θρησκείες», εξηγεί ο Ρόμπερτ Βάλτερ Ντάνιελ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.«Από τις έξι θεότητες που επικαλείται, οι τέσσερις είναι Έλληνες (Ερμής, Περσεφόνη, Πλούτωνας και Εκάτη ), ο ένας Βαβυλώνιος (Ερέσιγκαλ) και άλλη μία, η Αμπρασάχ, είναι θεότητα των Γνωστικών, μιας θρησκείας που συνδέεται με τον πρώιμο Χριστιανισμό. Επιπλέον , το κείμενο περιέχει μαγικές λέξεις όπως «Iaoth» που έχουν εβραϊκή-Ιουδαϊκή προέλευση.»

«Πιθανότατα ένας επαγγελματίας μάγος δημιούργησε την κατάρα για την Κυρίλλα στα πλαίσια μίας μαγικής ιεροτελεστίας» διευκρινίζει ο Ντάνιελ προσθέτοντας ότι «η σφυρηλάτηση και το κάρφωμα είναι μια μορφή απόκτησης του ελέγχου πάνω στο θύμα, που αναφέρεται συχνά σε μαγικά κείμενα»

Η Κυρίλλα και ο αποδέκτης της κατάρας, ήταν κατά πάσα πιθανότητα Ρωμαίοι της μεσαίας ή της ανώτερης αστικής τάξης, οι οποίοι βρίσκονταν σε νομική διαμάχη, καθώς ο πάπυρος με την κατάρα φέρει ομοιότητες με άλλους που βρέθηκαν στην Κύπρο και είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε νομικές υποθέσεις. Επιπλέον, η λέξη «αντιπολίτευση» σε αυτό το κείμενο παραπέμπει σε ένα καθαρά νομικό θέμα.

Πηγή: Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127542#ixzz2ie7D6RSO

4444

http://kourdistoportocali.com/post/30741/zoikonstantopoulou

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas – FOSPHOTOS / ALL RIGHTS RESERVED

Για μια βδομάδα φοβερίζανε την Άρτα εκεί στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία εβδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή, σηκώσανε τον κόσμο πως δεν μπορεί να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, γιατί το άρθρο 187Α, όπως με στόμφο υποστήριζαν, «δίνει τη δυνατότητα για διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς».

Στην ονομαστική ψηφοφορία βέβαια, όλα αυτά ξεχάστηκαν. Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, και αυτοί του Νταβανέλου, ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία (αυτή ήταν  μια καλή «τρίπλα» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου) και αν κάποιος από τους βουλευτές της Πλατφόρμας απέρριπτε την τροπολογία, την οποία είχε αποφασίσει να στηρίξει ο κ. Τσίπρας, το κόμμα θα εμφανιζόταν διχασμένο.

Αυτό η Κουμουνδούρου δεν ήταν διατεθειμένη να το ανεχτεί, το διαμήνυσε στο Λαφαζάνη, το Νταβανέλο και τους δικούς τους. Και εκείνοι μαζεύτηκαν. Ακόμα και η Μαρία Μπόλαρη που είχε συνυπογράψει στην ΚΕ εκείνο το κείμενο που ζητούσε να αποσυρθεί η στήριξη στην τροπολογία και υποστήριζε ότι η Αριστερά δεν είναι δυνατόν “να διολισθαίνει σε απαράδεκτες νομοθετικές συναινέσεις με το αστικό μνημονιακό μπλοκ” ψήφισε ναι.

Η Πλατφόρμα, που είχε κάνει δύσκολη του ζωή του κ. Τσίπρα και για την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποτάχθηκε στη γραμμή του κόμματος. Στο περιστύλιο της Βουλής ο Λαφαζάνης έλεγε στους δημοσιογράφους πως θα ψηφίσει «ναι» στην τροπολογία «για να μην παίξουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ».

Οι κακές γλώσσες λένε, πως έκανε περισσότερα τηλεφωνήματα εκείνος για να μαζέψει τους βουλευτές της τάσης του να ψηφίσουν, παρά ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης. 

Μόνο μια βουλευτής του κόμματος δεν έδειξε ανησυχίες για τα κομματικά παιχνίδια. Αυτή κατ’ εξαίρεση όμως δεν ήταν στέλεχος της Πλατφόρμας αλλά μέλος της πλειοψηφίας του Τσίπρα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής είχε τις επιφυλάξεις της για το 187α – νομικά τεκμηριωμένες, σε αντίθεση με τους άλλους που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση. Και σε αντίθεση με τους άλλους, είχε το θάρρος της γνώμης της και όχι γνώμονα τα κομματικά οφίτσια.

Στην τροπολογία, η Ζωή ψήφισε παρούσα και όχι ναι, όπως όλο το υπόλοιπο κόμμα.

Με το παρών της έφερε σε δύσκολη θέση την Πλατφόρμα.  Και ξεγύμνωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις  σκοπιμότητες και τις επιδιώξεις της επίσημης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να φθείρει την ηγεσία, προσέχοντας όμως πάντοτε να μένει εντός ορίων, ώστε να μη διακινδυνεύσει τη ρήξη. “Λειτούργησαν ως κομμουνιστές, ένα είναι το κόμμα” σχολίαζε χθες δεικτικά στέλεχος του χώρου.

Σχόλιο: Όταν κάνεις πολιτική με επιχειρήματα δομημένα, σαφώς και έχεις το δικαίωμα της γνώμης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ποτέ δεν λαΐκισε.

Η άποψη μου για το θέμα, είναι ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ψηφήσουν κατά συνείδηση.

Αυτό θα ήταν ένα χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφο κατά συνείδηση, ελευθερώνει τους πάντες.

Η κομματική γραμμή, στην Δημοκρατία, είναι κάτι απεχθές και ακραίο.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1892815

Του Peter Coy

Ένα κίνημα που ζητά να θεσπιστεί «άνευ όρων βασικό εισόδημα» -χωρίς να απαιτείται η παροχη υπηρεσιών- έχει ολοένα μεγαλύτερη απήχηση στην Ευρώπη. Στη μεγαλύτερη του νίκη μέχρι σήμερα, οι υποστηρικτές του στην Ελβετία συγκέντρωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα περισσότερες από 100.000 υπογραφές και πέτυχαν να τεθεί η πρόταση προς ψήφιση. 

«Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια χώρα θα ψηφίσει στην πραγματικότητα για το αν θέλει ένα βασικό εισόδημα για όλους», λέει ο Stanislas Jourdan, «ακτιβιστής των media» στη Γαλλία που εργάζεται σε μια παρόμοια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Για να τεθεί προς ψήφιση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η πρωτοβουλία απαιτεί 1 εκατομμύριο υπογραφές και έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 από την αρχή του 2013.

Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο που να συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου ο όρος είναι να μπορείς να αποσπάσεις στήριξη της κυβέρνησης για τους νέους και αρτιμελείς. Δεν μπορείς να συλλέξεις ασφάλιση ανεργίας χωρίς απόδειξη ότι ψάχνεις ενεργά για μια θέση εργασίας. Και από την κυβέρνηση Κλίντον και μετά, δεν μπορείς να πάρεις επίδομα κρατικής πρόνοιας χωρίς να πληρείς προϋποθεσεις που ποικίλλουν μεταξύ των πολιτειών.

Η ελβετική πρωτοβουλία για ψηφοφορία, η οποία δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα, δεν αναφέρει πόσο μεγάλη θα ήταν η «δωρεάν» χρηματοδότηση, αλλά οι υποστηρικτές της έχουν κάνει λόγο για 2.500 ελβετικά φράγκα το μήνα, που είναι λίγο κάτω από 2.800 δολάρια και περίπου 2.000 ευρώ.

Ρώτησα τον Jourdan έαν το να δώσεις στους ανθρώπους χρήματα χωρίς όρους θα τους ωθήσει να είναι τεμπέληδες .

«Ο καθένας θέλει να κάνει κάτι στη ζωή του. Το ερώτημα είναι εάν εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό ή πιστεύουμε ότι πρέπει να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να κάνουν μια δουλειά», είπε. «Η ηθική της εργασίας ξεθωριάζει επειδή οι άνθρωποι μπορούν να δουν πως είτε εργάζονται είτε όχι, δεν ανταμείβονται ανάλογα με τις προσπάθειές τους».

Και προσθέτει: «Πολλοί υποστηρικτές του βασικού εισοδήματος λένε ότι είναι επίσης ένας τρόπος να κατανεμηθούν καλύτερα οι θέσεις εργασίας. Στη Γαλλία υπάρχουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν εργάζονται και 5 εκατομμύρια που εργάζονται πάρα πολύ. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη αναλογία από αυτή».

Επανήλθα στο θέμα του κατά πόσον οι άνθρωποι θα χαλάρωναν εάν η κυβέρνηση τους έδινε χρήματα χωρίς καμία δέσμευση. «Δεν πιστεύω πραγματικά πως οι άνθρωποι είναι τεμπέληδες», είπε. «Νομίζω ισχύει το αντίθετο. Είμαστε όλοι δημιουργικοί. Δεν θέλουμε να πίνουμε μπύρες μπροστά από την τηλεόραση». Παραδέχτηκε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν κατάχρηση του συστήματος αλλά πρόσθεσε: «Είναι καλύτερο να δίνουμε έμφαση στο 99% και να τους παροτρύνουμε να κάνουν αυτό που θα θέλουν, αυτό που τους γεμίζει».

Έχοντας εξασκηθεί στην τέχνη του εντυπωσιασμού, στις 4 Οκτωβρίου οι διοργανωτές άφησαν μπροστά από το κοινοβούλιο στη Βέρνη ένα φορτηγό με 8 εκατομμύρια νομίσματα των πέντε λεπτών, ένα για κάθε άτομο στην Ελβετία.

Σχόλιο: Στην Ελβετία μαζεύουν υπογραφές και κάνουν δημοψηφίσματα. Αυτό είναι κράτος. Όχι η Ελλάδα των βρωμερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Εγώ κάνω συγκρίσεις, και βλέπω πόσο βρωμερά και αδίστακτα είναι τα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να δουλέψεις. Αρκεί να γίνεις ένα μεγάλο στέλεχος της βρωμερής ΝΔ ή του βρωμερού ΠΑΣΟΚ, για να τσεπώσεις μίζες.

Στην Ελβετία έχουν κράτος, γιατί δε τους κυβέρνησαν ποτέ, βρωμεροί και αδίστακτοι άνθρωποι σα τον Βενιζέλο ή τον Σαμαρά ή άλλα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1894913

Η εισαγγελία της Νάπολης εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση πιθανής εξαγοράς γερουσιαστή με στόχο την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, το 2006.
Η νέα δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόκειται να αρχίσει στην Νάπολη την 11η Φεβρουαρίου 2014.
Η εισαγγελέας η οποία διεξήγαγε τις προκαταρκτικές έρευνες έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο, ο οποίος φέρεται ότι είχε «εξαγοραστεί», για εξωδικαστικό συμβιβασμό και καταδίκη σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκισης.

Ο Ντε Γκρεγκόριο ομολόγησε ότι έλαβε δυο εκατομμύρια ευρώ για να εγκαταλείψει το κόμμα Ιταλία των Αξιών, το οποίο υποστήριζε τον Ρομάνο Πρόντι, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Σε δίκη παραπέμφθηκε και ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αβάντι, Βάλτερ Λαβίτολα, ο οποίος φέρεται να ενήργησε ως διαμεσολαβητής για την μεταφορά τον χρημάτων από τον Μπερλουσκόνι στον Ντε Γκρεγκόριο.

Σχόλιο: Χωρίς πολιτική εξουσία, ο Μπερλουσκονι θα τα βρει δύσκολα. Ιδίως αν εμπλέκεται. Εδώ ο γερουσιαστής ομολόγησε.

Στην Ιταλία δεν έχουν ταμπού να δικάζουν πρωθυπουργούς και γερουσιαστές κλπ Στην Ελλάδα πότε θα δικαστούν στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

23/10/2013

4444

USA NASA  FULL MOON 01 221013 (2)

4444

http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%C2%AB%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-1000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%C2%BB

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, αποκάλυψε σε διεθνή μέσα ότι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας τον είχαν πλησιάσει για να του την πουλήσουν με αντάλλαγμα χίλια ευρώ. Αυτό έγινε το 2009, όταν η μικρή ήταν μόλις 15 ημερών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημητρίου: «Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από μένα».

Όσον αφορά την επιχείρηση των αρχών για την εξεύρεση των βιολογικών γονιών της Μαρίας, αποκάλυψε ότι «ήταν εδώ, στον καταυλισμό, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ζευγάρι συνελήφθη και η αστυνομία πήρε τη Μαρία». Μετά την έκταση που πήρε το θέμα απλά εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και ψάχνει όλους τους καταυλισμούς σε κεντρική και νότια Ελλάδα για να τους εντοπίσει.

Ο πρόεδρος των Ρομά εξέφρασε και την ανησυχία του για τη γνώμη που θα σχηματιστεί για τους ίδιους στο Associated Press τονίζοντας ότι «η υπόθεση δεν αντικατοπτρίζει όλους εμάς», ενώ φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση κατά των 2.000 Ρομά που ζουν στην κοινότητα.

Δ.Κ.

Σχόλιο: Δεν είναι όλοι οι Ρομά κακοί. Αυτή η ισοπέδωση που γίνεται με την γενίκευση είναι απαράδεκτη.

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, κάνουν συγκεκριμένες πράξεις. Κατανοητό;

4444

USA NASA  FULL MOON 01 221013 (1)

4444

ΗΠΑ: Καταποντίζονται οι Ρεπουμπλικάνοι και το ακροδεξιό Tea Party

Ημερομηνία: 22/10/2013 13:17

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ καταποντίσθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία του μετά την πρόσφατη κρίση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και το πλαφόν του δημοσίου χρέους.

Περί τα δύο τρίτα των Αμερικανών, το 63%, έχουν αρνητική γνώμη για το κόμμα, έναντι 32% θετικών γνωμών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Washington Post-ABC News.

Η διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών προκλήθηκε από την αδιαλλαξία του υπερσυντηρητικού «Tea Party», το οποίο συνέδεσε την έγκριση του προϋπολογισμού με την διάλυση της μεταρρύθμισης Ομπάμα στον τομέα της ασφάλισης υγείας.

Έπειτα από δεκαεξαήμερη παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών το Κονγκρέσο ενέκρινε την τελευταία στιγμή την αύξηση του ανωτάτου ορίου δημοσίου χρέους των ΗΠΑ αποτρέποντας τη στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το ένα τέταρτο των Αμερικανών έχει θετική γνώμη για το «Tea Party», μετά την κρίση.

Ωστόσο, ούτε το Δημοκρατικό Κόμμα βγαίνει αλώβητο από την κρίση. Οι έξι στους δέκα από τους ερωτηθέντες δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι Δημοκρατικοί διεξήγαγαν τις διαπραγματεύσεις και οι αρνητικές γνώμες για το Δημοκρατικό κόμμα έφθασαν στο επίπεδο ρεκόρ του 49%.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς επιρρίπτουν την ευθύνη για την κρίση στους Ρεπουμπλικανούς (53%), το 29% στον Ομπάμα και το 15% τόσο στους Ρεπουμπλικανούς, όσο και στους Δημοκρατικούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

– See more at: http://left.gr/news/hpa-katapontizontai-oi-repoymplikanoi-kai-akrodexio-tea-party#sthash.ubD9HXUt.dpuf

Σχόλιο: Οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Και σωστά θα το έχουν.

Αυτή η ανωμαλία που προκάλεσαν, είναι απαράδεκτη.

BLOOMBERG TEA PARTY TIME TO SHUTDOWN 01 231013

4444

Ο 23χρονος Ισπανός Carlos Rodriguez ήταν 10 ετών, όταν για πρώτη φορά είδε τον πατέρα του παίζει στον υπολογιστή.

Τότε βεβαίως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα χρόνια αργότερα η ενασχόληση του με το κομπιούτερ θα του εξασφάλιζε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Αυτή τη στιγμή, ο Carlos Rodriguez, γνωστός στα e-sports ως «Ocelot», βγάζει 600-700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, παίζοντας video games, όπως «FIFA», «Call of Duty » ” World of Warcraft “, “Halo “, “Battlefield ” “StarCraft “, “Counter Strike” ή, κατά περίπτωση, και το “League of Legends” .

Το χρήματα ρέουν στον τραπεζικό του λογαριασμό από συμβόλαια διαφήμισης, βραβεία, on-line αναμετάδοση των παιχνιδιών του και μέσω του oceloteworld.net, από το εμπόριο που άνθισε γύρω από τον διαδικτυακό θρύλο που δημιούργησε το όνομα του.

Και ο ίδιος μοιάζει να μην πιστεύει αυτό που συμβαίνει. «Είναι τρελό, έχω κερδίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ το χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια»», λέει στο ισπανικό ABC. «Στον καινούργιο κόσμο των διαδικτυακών σπορ, οι επαγγελματίες λαμβάνουν ένα μισθό παίζοντας παιχνίδια, σα να ήταν ποδοσφαιριστές αλλά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να βγάζουν περισσότερα από 500 δολάρια την ημέρα, «κουβαλώντας» μαζί τους μισό εκατομμύριο οπαδούς την ημέρα», λέει ο Sergi Innkeeper, γενικός διευθυντής του Professional League Game (LVP).

Μπορεί πάντως ο Ocelot να είναι ίσως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του είδους στην Ισπανία, ωστόσο, η επαγγελματοποίηση του τομέα στην Ισπανία έχει μόλις αρχίσει.

Ψηλότερα στον τομέα αυτόν είναι άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και, κυρίως, η Νότια Κορέα, που θεωρείται «η Μέκκα των gamers».

Ο Ocelot μόλις κατάφερε να πάρει μια θέση στο πάνθεον των gamers του πλανήτη, όπου υπάρχουν θρυλικοί παίκτες, όπως ο Jonathan Wendel , γνωστός ως ” Fatal1ty “, ο οποίος κερδίζει ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο από διαφορετικούς χορηγούς. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Καλώς ήρθατε, στην Οικονομία της εικονικής πραγματικότητας.

22/10/2013

4444

Γιατί εκβιάζει ο Βενιζέλος;
Ποιον εκβιάζει ο έμπορος νόμων;
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ. ΕΛ πάρουν την εξουσία και στείλουν τον Βενιζέλο στην δικαιοσύνη, αυτός θα πάει φυλακή.
Τα σκάνδαλα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια κακουργήματα.
Οι Έλληνες σε ποσοστό 99% θέλουν να καταργηθούν, όλοι οι νόμοι που προστατεύουν πολιτικούς σα τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: μια συγκυβέρνηση εκβιαστών.

4444

Ο Τσιπρας ή αλλιώς ο μιστερ Αλέξης, στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολειό. Και η κόρη της Παπαρήγας πήγαινε κάποιο διάστημα στο Κολέγιο.

Είναι πολύ καλό, να βγαίνουν οι πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας. Να ξέρουμε πω ζει ο άλλος.

Εγώ όπως έχω γράψει επανειλημμένα, λευκή επιταγή δε δίνω σε κανέναν. Δεν κάνεις; Έφυγες. Δεν ψηφίζω δεύτερη φορά αποτυχημένους.

Τους απολύω. Όσους εμπλέκονται στα σκάνδαλα, θέλω να δικαστούν όπως όλοι οι απλοί έλληνες.

Γιατί να ξεφύγει ο Βενιζέλος ή ο Παπακωνσταντίνου; Είναι ποιο έξυπνοι από εσένα αναγνώστη; Όχι βέβαια.

Μπορείς να τους γαμησεις με την ψήφο σου.

4444

4444

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν έχει καμία πολιτική νομιμότητα. Καμία απολύτως.

Είναι παράνομη.

4444

Η πρόβλεψη μου για ισορροπία, ήταν λάθος.

Τα στοιχεία για την ανεργία δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν αρκεί να ρίχνεις λεφτά στην wall street.

Τα λεφτά πρέπει να πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία. Το έχω ξαναγράψει.

Ο δείκτης της Ανεργίας είναι ο ποιο σημαντικός, ιδίως όταν δεν μαγειρεύεται.

Ρίξτε λεφτά, στην πραγματική οικονομία, αυτή είναι η συμβουλή μου.

Οι πολυεθνικές εταιρείες, έχουν χρήμα. Κολυμπούν στο χρήμα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν μεγάλα προβλήματα.

Όταν κάνεις λάθος πρόβλεψη, πρέπει να το γράφεις.

Η πρόβλεψη μου ήταν λάθος. Υπολόγισα σε μια απόκλιση συν πλην 10. Πως το υπολόγισα; Στην τύχη!

Σκέφτηκα ότι οι οικονομολόγοι, συνήθως κάνουν λάθος, το ζήτημα ήταν η απόκλιση. Μια απόκλιση συν πλην 10 μονάδες, είναι αποδεκτή, αλλά αυτοί ήταν τελείως άσχετοι και η απόκλιση ήταν στο μείον 17,78%.

Η σκέψη που έκανα είναι λογική, το λάθος των οικονομολόγων, με οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι χρειάζομαι και δεύτερη μέθοδο πρόβλεψης εκτος απο τους οικονομολόγους.

4444

Η ισοτιμία EUR/USD πάνω από 1,37 μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας – NFPs – με την πίεση να δούμε που θα βρει αντίσταση.

Η ιστοτομία είναι πολύ υψηλή και θα δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει την Γερμανική συνταγή λιτότητας και την ισοτιμία EUR/USD πάνω από 1,37 δύσκολα τα πράγματα.

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη πριν γίνει εντελώς έρημος.

Όποιος είναι πατριώτης ή εθνικιστής, δεν στηρίζει με καμία δικαιολογία τους δοσίλογους Σαμαρά – Βενιζέλο τα τσιράκια της Τρόικας.

Δεν ψηφίζουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

Το Ισραήλ, σωστά απέκτησε Πυρηνικά όπλα. Είναι στρατηγική νίκης – επιβίωσης.

Θα μπορούσα να κάνω ολόκληρη διάλεξη για το ζήτημα και ποια πρέπει να είναι η συνέχεια.

Οι Στρατηγικές νίκης είναι μακροπρόθεσμες και επηρεάζουν το γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Ο άξονας Ισραήλ –Κύπρος – Ελλάδα, θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Να θυμίσω ότι έχω γράψει, ότι η Αίγυπτος είναι πολύ ποιο σημαντική από την Τουρκία.

4444

http://finance.yahoo.com/news/delayed-jobs-report-finds-u-123351601.html

American employers added 148,000 jobs in September, according to a delayed report released Tuesday by the Labor Department. The pace of growth was somewhat slower than what economists had been expecting.

The unemployment rate ticked down to 7.2 percent from 7.3 percent the previous month.

Federal Reserve officials and economists are closely watching the report for any signs of weakness. But the numbers may not offer the most current picture of the economy.

The numbers were supposed to be released two and a half weeks ago — the jobs report usually comes out the first Friday of each month — but were delayed by the government shutdown that began Oct. 1.

The 16-day shutdown and concurrent Congressional battle over the debt ceiling probably worsened employment in the weeks since the September jobs data were collected, both because hundreds of thousands of federal workers and contractors were furloughed and also because anxiety and uncertainty over the budget battle caused consumer confidence to plummet.

Economists are hopeful that any dip will be temporary. If not, that could effectively delay when the Federal Reserve decides to start tapering its major monetary stimulus program, known as quantitative easing, since that action has been predicated on a steadily improving economy.

Some workers are still feeling the effects of the shutdown, though it officially ended last week.

“Workers like me, we were already living day to day and paycheck to paycheck,” said Luis Chiliquinga, 63, who earns $8.35 an hour at a McDonald’s inside the National Air and Space Museum in Washington. Because the museum was closed during the shutdown, the McDonald’s was too.

As a result of Mr. Chiliquinga’s temporary layoff, he could not pay his rent on time and was slapped with a $62 late fee. His boss told him McDonald’s would pay workers for any hours they were previously scheduled to work that got canceled due to the shutdown, but as yet he has not received any of this promised back-pay. To make matters worse, after the museum reopened, his hours mysteriously disappeared from the posted schedule, and he still doesn’t have clarity about whether he will regain the hours he had previously been working.

“All this money I had to spend for travel and paperwork, to figure out what’s going on with my job, all that money wasn’t budgeted,” he said. “Neither was the lost wages. Of course this is going to have a long-lasting effect on myself and my family.”

Even though the latest jobs report numbers are a bit more dated than usual, the report is still being closely scrutinized by the Federal Reserve..

Over the summer Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke had said that the central bank would likely begin scaling back its large-scale asset purchases “later this year” if the economy improved as much as Fed staffers then forecast it would, a statement that on Wall Street was widely interpreted to mean September. When the Fed officials surprised Wall Street by not electing to temper the ongoing stimulus measures at its September meeting, however, analysts then started to believe that “later this year” must refer to one of the Fed’s two remaining scheduled meetings for 2013, on Oct. 29-30 and Dec. 17-18. Tuesday’s jobs report and the remaining reports this year will factor into the Fed’s taper timing.

While many economists now believe the slowing of monetary stimulus will happen in December, they also acknowledge that the shutdown has muddied the data Fed officials use make that timing decision, which may end up delaying the Fed’s plans.

“The Fed’s core criteria to change policy is clear evidence of a sustained improvement in the labor market outlook,” Ian Shepherdson, chief economist at Pantheon Macroeconomics, wrote in a note to clients. “Such evidence will not be available this year” because the shutdown depressed employment in October and then likely caused a corresponding bounce back in November.

The next “clean” report — that is, a jobs snapshot not affected by the whiplash of a federal government shutdown and reopening – won’t come until January 2014, when hiring data for December will be released. As a result, Mr. Shepherdson predicted, this data disruption will force the Federal Reserve to hold off any reduction in its stimulus efforts till next year.

By that time Janet L. Yellen, the president’s pick to succeed Mr. Bernanke when his chairmanship ends on Jan. 31, may be at the head of the central bank. She is widely expected to continue the policies set in place by Mr. Bernanke.

As with the September jobs report release, the Labor Department’s snapshot of the October job market will also be delayed by a week — now coming out Nov. 8, rather than the previously scheduled Nov. 1 — as a result of the government shutdown.

Nelson D. Schwartz contributed reporting.

Σχόλιο: Οι Οικονομολόγοι περίμεναν 180,000 θέσεις και δημιουργήθηκαν 148.000 θέσεις. Απόκλιση -17,78%.

Οι Αστρολόγοι, θα έκαναν καλύτερη πρόβλεψη;

Comment: Economists expected 180,000 jobs and created 148,000 jobs. Deviation -17.78%.
Astrologers would do better forecast?

4444

http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/us_nfp/2013-10-22/48838

«Σοκ» από τα NFPs – νέα «μαγειρέματα» στην ανεργία

Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

Η ανακοίνωση των νέων θέσεων απασχόλησης «πάγωσε» τους επενδυτές καθώς οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 180.000 νέες θέσεις εργασίας και η τελική μέτρηση ήταν στις 148.000.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν, υπήρξε μια προσπάθεια επηρεασμού των αγορών αλλά η ανακοίνωση πυροδότησε μαζικές πωλήσεις στο δολάριο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας είχαμε επισημάνει ότι η ανακοίνωση χρειαζόταν προσοχή καθώς θα αποτελούσε καταλύτη για μια εκρηκτική κίνηση.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ανακοίνωση, σχόλιο μας στο twitter έλεγε ότι το 84% των επενδυτών στο EUR/USD και 81% στο GBP/USD ήταν πωλητές. Το γεγονός αυτό, ενίσχυσε τις πιέσεις στο δολάριο.

Η ανεργία σημείωσε πτώση στο 7,2% με τη γνωστή τεχνική της μείωσης του αριθμού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, το οποίο παραμένει στο 63,2%, επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων 30 ετών.

Σχόλιο: Η ανακοίνωση της FXCM.gr  είναι η ποιο ουσιαστική. Διαβάζοντας και τα δυο κείμενα, έχεις μια καλή εικόνα για το τι έγινε μετά την ανακοίνωση των NFPs.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1893886

Οριακή πτώση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση σχεδόν τριών εβδομάδων λόγω του λουκέτου στις δημόσιες υπηρεσίες, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 7,2% από 7,35 τον Αύγουστο.

Παράλληλα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας, οι οποίες προκύπτουν από ξεχωριστή έρευνα, αυξήθηκαν κατά 148.000, άνοδος η οποία είναι μικρότερη από το μέσο όρο των 185.000 τους τελευταίους 12 μήνες.

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 180.000 και διατήρηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,3%.

Το υπουργείο Απασχόλησης αναθεώρησε επίσης την αύξηση του Δεκεμβρίου στις 193.000 από 169.000 και καθοδικά εκείνη του Ιουλίου στις 89.000 από 104.000.

Στον ιδιωτικό τομέα οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 126.00 ενώ στο δημόσιο κατά 22.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ευρύτερο μέτρο, το οποίο λαμβάνει υπόψη του υποαπασχολούμενους και όσους έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 13,6%.

Σχόλιο: μείωση της Ανεργίας οριακά. Αυτό δείχνει μια ισορροπία.

Οι προσδοκίες των οικονομολόγων έπεσαν έξω όσο αφορά τις θέσεις εργασίας. Σοκ.

Σωστά το δολάριο δέχεται πιέσεις. Δίκαιο παιχνίδι.

Ο δείκτης της Ανεργίας είναι πολύ σημαντικός. Δείχνει αν μια κυβέρνηση, κάνει σωστή δουλειά.

Είναι προφανές, ότι για να μειωθεί και άλλο η Ανεργία, χρειάζονται και άλλα μέτρα-μεταρρυθμίσεις.

4444

Ο ψυχασθενής Γεωργιάδης, το είπε καθαρά. Το καλό φάρμακο, θα το αγοράζουν μόνο όσοι έχουν λεφτά.

Αυτός ο άνθρωπος, περιμένετε να σας σώσει. Είστε μαλακες.

Η Ελλάδα είναι εύκολη υπόθεση, αν βάλεις τους σωστούς ανθρώπους να διοικήσουν. Το έχω γράψει πολλές φορές.

Το θεωρώ απαράδεκτο η ΝΑ-ΠΑΣΟΚ να κυβερνούν από το 1974 την Ελλάδα. Αυτοί που την χρεοκόπησαν.

Όταν βλέπεις τα σκατα, τραβάς το καζανάκι, δεν συζητάς, ούτε διαλογίζεσαι. Τραβάς το καζανάκι.  

Είναι σχιζοφρενικό να κυβερνά η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ερώτημα: Οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες, τι έχουν να πουν για τους ψυχασθενείς της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Όταν έψαχνα δουλειά, είχα στείλει βιογραφικά και σε φαρμακοβιομηχανίες, αν με προσλάμβαναν, τώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση.

4444

Το μυστικό στην Ελληνική πολιτική, είναι να αλλάζεις βάρκα.

Ο Ανδρουλάκης, όπως και η Δαμανάκη και ο Μπιστης και πολλοί άλλοι, στο χώρο της αριστεράς, από το ΚΚΕ ή ποιο ακραία, πήγαν στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και μετά στο ΠΑΣΟΚ και πάλι είναι στην γύρα.

Στην Δεξιά κλασικό επιτυχημένο παράδειγμα είναι ο Βοριδης και ο Άδωνης. Υπάρχουν και άλλοι φυσικά.

Σήμερα ο διαχωρισμός, γίνεται με βάση το μνημόνιο.

Ο Κρανιδιώτης δεν μπορεί να δηλώνει πατριώτης και να στηρίζει μια δωσίλογη κυβέρνηση.

Όσοι ψήφησαν Χρυσή Αυγή Κρανιδιώτη, την ψήφησαν γιατί ήταν εναντίον του μνημονίου και της Τρόικα και των Νταβατζηδων.

Εσύ Κρανιδιώτη, στηρίζεις τον δωσίλογο Σαμαρά, άρα τι πατριώτης είσαι;

Το λογικό συμπέρασμα είναι, ότι δεν είσαι.

Τι είσαι; Απατεώνας, όπως ο Σαμαράς. Ψάχνεις ψήφους και όχι την ουσία.

4444

Ο Αλέξης Τσιπρας στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολειό. Όπως κάνουν δηλαδή οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν τους Νταβατζηδες.

Αυτό ως είδηση είναι καλή. Δείχνει ότι ο Τσιπρας δεν είναι σκληρός Κομμουνιστής.

Ο πρώην αστός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ο Αλέξης  Τσιπρας, στην ουσία, ανήκει στην μεσαία τάξη και θέλει έναν εξορθολογισμο με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και την λογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Θέλει να σταματήσουν οι ληστές-χορηγοί, να κλέβουν όλα τα λεφτά. Να μείνει και κάτι στο κράτος.

Ο Τσιπρας επίσης, δεν έχει μαγικό ραβδί. Αυτό σημαίνει, ότι να δεν τα καταφέρει, φεύγει.

Οι αναγνώστες του blog, θέλω να είναι έξυπνοι. Να βλέπουν την ουσία.

Είναι απαράδεκτο που ακόμα κυβερνά ο αποτυχημένος Σαμαράς. Μόνο χασούρα φέρνει στους απλούς έλληνες.

Θα το ξαναγράψω, να αλλάζετε χαρτιά, όταν αυτά δεν βγαίνουν.

Αν ήσασταν επιχειρηματίες, θα είχατε απολύσει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο θα τον στέλνατε στην φυλακή.

4444

http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/nfp_usd/2013-10-22/48818

Τι έχει συμβεί όσο το αμερικανικό shutdown βρισκόταν σε εξέλιξη;

H απάντηση θα δοθεί μετά την σημερινή ανακοίνωση του NFP της Αμερικής.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση του Οκτωβρίου γίνεται σήμερα στις 15:30 και αφορά τη μεταβολή στις νέες θέσεις εργασίας εκτός του γεωργικού τομέα στην Αμερική.

Η πρόβλεψη που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι για αύξηση κατά 11.000 από τον περασμένο μήνα.

Ποιά είναι η δική σας πρόβλεψη;

Πρόβλεψη για Οκτώβριο: 180.000
Προηγούμενη Μέτρηση: 169.000

Λίγα λόγια για την ανακοίνωση: Η ανακοίνωση αυτή αξιολογείται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, μιας και θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη σχετικά με την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα ακολουθείται και από πολιτικές πιέσεις, δεδομένου ότι η Fed είναι υπεύθυνη να κράτα τις Νέες Θέσεις Εργασίας σε υγιή επίπεδα τροποποιώντας τα επιτόκια ανάλογα.

Ένα υψηλό νούμερο προμηνύει δυνητικές πιέσεις πληθωρισμό με αποτέλεσμα η Fed να το αντιμετωπίζει με αύξηση των επιτοκίων.

Στην αντίθετη περίπτωση, σταθερή μείωση των νέων θέσεων εργασίας δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και καθιστά πιθανή τη μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Σχόλιο: Η δική μου πρόβλεψη είναι ισορροπία. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.

Η ισοτιμία EUR/USD πρέπει να πάει κάτω από το 1,36

Το Shutdown βέβαια δημιούργησε μια ανωμαλία, που θα φανεί στα στοιχεία για τον Οκτώβριο.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2348.html

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Πολιτικές που απέχουν από τις παγκόσμια αποδεκτές αντιλήψεις για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία.
Παραμένει σε αναχρονιστικό επίπεδο η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει κατά καιρούς η αραβική χώρα, για βελτίωση της κατάστασης. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία:
«Η Σαουδική Αραβία απέτυχε παταγωδώς να τηρήσει τις υποσχέσεις για τη βελτίωση της καταστροφικής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν καμιά από τις αρχικές συστάσεις (που της είχαν γίνει) για τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα, πρόσθεσε η οργάνωση αυτή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όχι μόνο οι αρχές αυτές δεν ανέλαβαν δράση αλλά ενέτειναν την καταστολή.

Για όλους τους ειρηνικούς ακτιβιστές που συνελήφθηκαν αυθαίρετα, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, η διεθνής κοινότητα οφείλει να ζητήσει λογαριασμό από τις αρχές της χώρας αυτής».
Πρακτικές όπως οι αυθαίρετες κρατήσεις, οι άδικες δίκες, τα βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης, οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, η θανατική ποινή και οι διακρίσεις εναντίον της σιιτικής μειονότητας, είναι τα στοιχεία που κατέγραψε η Διεθνής Αμνηστία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό

Σχόλιο: Η Σαουδική Αραβία προωθεί τον Ισλαμικό Εξτρεμισμό. Από την στιγμή που δεν τηρεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε στο ελάχιστο, πρέπει να της απαγορευτεί κάθε δράση στις δυτικές κοινωνίες που πρεσβεύουν τον κοσμικό ανθρωπισμό.

Advertisements

Posted October 22, 2013 by bmplefour in Greek politics, USA Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: