Σταθερότητα: Φευγαλέα, Απατηλή.   Leave a comment

Σταθερότητα: Φευγαλέα, Απατηλή.

30/12/2013

4444

Νέα εκρηκτική τροπή παίρνει η υπόθεση του συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου αφού φέρεται να έχει μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς οffshore στην Κύπρο καθώς και πολυτελή ακίνητα ενώ δήλωνε …ψίχουλα στην Εφορία.
Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο κ. Ρίζος είναι πλέον κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ σε offshore στην Κύπρο, όπως αποκάλυψε το Έθνος της Κυριακής.

Offshore στην Κύπρο με τις κόρες του
Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της υπεράκτιας εταιρείας.
Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίες» της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», αποκαλύφτηκε, έπειτα από έρευνες της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα) και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο άγνωστος… κουμπαράς του συνδικαλιστικού στελέχους της ΓΕΝΟΠ με 750.547,84, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η εναντίον του ποινική δίωξη.
Πρόκειται για «μαύρο χρήμα» που αποκαλύφτηκε στην Κύπρο, σε δύο λογαριασμούς offshore εταιρείας, που ανήκουν στον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ και στις δύο κόρες του, τη Χριστιάνα, που αντιμετώπιζε κατηγορίες στην ίδια υπόθεση, και στην Ιωάννα, δικηγόρο.
Έβγαλε τα λεφτά στην Κύπρο
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κατατεθειμένα στους παραπάνω λογαριασμούς ποσά αποτελούν τμήμα του προαναφερθέντος εγκληματικού προϊόντος απάτης, ύψους 1.160.470,40 ευρώ», δηλαδή των χρημάτων με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές.

Του έκαναν δέσμευση σε 4 ακίνητα-φιλέτα
Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στα δημόσια ταμεία, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη, και όπως ορίζει ο νόμος, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα του «εγκληματικού προϊόντος».

Δήλωναν …ψίχουλα
Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ακόμη ότι «ενδεικτικά για το έτος 2013 έχουν δηλώσει εισόδημα ο πρώτος 30.356 ευρώ, η δεύτερη 5.160 ευρώ και η τρίτη 4.700 ευρώ», όπως προκύπτει από τα συνημμένα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων.
Όπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι έρευνες του προέδρου της, Παναγιώτη Νικολούδη, έβγαλαν «λαβράκι», όταν εντόπισαν την offshore εταιρεία «ARCELOR LTD», με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου.
Δικαιούχοι και μέτοχοι της παραπάνω εταιρείας εμφανίζονταν οι Ρίζος Ρίζος, Χριστιάνα Ρίζου και Ιωάννα Ρίζου.
Τα ευρήματα σε δύο λογαριασμούς της offshore ήταν αρκούντως αποκαλυπτικά, καθώς:
«Στον υπ’ αριθμόν 001- …… λογαριασμό γραμματίου (time deposit account), που τηρεί η παραπάνω εταιρεία στην κυπριακή τράπεζα EUROBANK CYPRUS LTD βρέθηκαν κατατεθειμένα 650.547,84 ευρώ. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 23/1/2013 και η ημερομηνία λήξης αυτού έχει οριστεί την 23/1/2014.
Στον υπ’ αριθμόν 001 – … ιδίου τύπου λογαριασμό, της ίδιας παραπάνω εταιρείας, στην ίδια τράπεζα βρέθηκαν κατατεθειμένα 100.000,00 ευρώ. Ο λαγαριασμός ανοίχτηκε στις 22/2/2013 και ημερομηνία λήξης έχει οριστεί την 24/2/2014».

Η δέσμευση ακινήτων
Η Αρχή δέσμευσε τα εξής ακίνητα, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα εγκληματικού προϊόντος.

α. Διαμέρισμα 3ου ορόφου επιφανείας 290,50 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 189,49 τ.μ. στη Βούλα Αττικης, στην οδό… και ανήκει στον Ρίζο Ρίζο.
β. Διαμέρισμα 3ου ορόφου, επιφανείας 119,08 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό… και ανήκει στη Χριστιάνα Ρίζου.
γ. Διαμέρισμα 4ου ορόφου επιφανείας 25,24 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό… και ανήκει κατά 100% στη Χριστιάνα Ρίζου.
δ. Διαμέρισμα 2ου ορόφου, επιφανείας 126,70 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 5 τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, επί της οδού… και ανήκει κατά 100% στην Ιωάννα Ρίζου.
Πηγή: Σοκ με τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο: Εχει offshore στην Κύπρο, πολλά λεφτά και πολυτελή ακίνητα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136865#ixzz2oza3cMdJ

Σχόλιο: Ο Ρίζος δεν ήταν τόσο έξυπνος. Αν έκανε και αυτός ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, όπως ο Τσουκαλάς, θα είχε το χρήμα νόμιμο.

Όταν δεν έχεις μυαλό κάνεις χοντράδες. Μέσα το λαμογιο τον συνδικαλιστή.

Εσύ Φωτόπουλε, έχεις χρήμα;

Μέσα τα λαμογια. Τα καθάρματα.

4444

Επιχειρηματίας 56 ετών αυτοκτόνησε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έμπορο αυτοκινήτων σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Ο 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Γεωργίου Χαραλάμπους 5, για να μην συλληφθεί.

Όλα άρχισαν  γύρω στη 1 το μεσημέρι όταν αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν. Μόλις όμως εκείνος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, πυροσβέστες και σταθμός του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, απλώθηκε προστατευτικό στρώμα μπροστά από το σπίτι του, σε περίπτωση που εκείνος αποφάσιζε να πέσει από το μπαλκόνι. Τελικά στις 3.15 ακούστηκε ένας κρότος από το διαμέρισμα και λίγο αργότερα εισέβαλαν στο εσωτερικό του άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι εντόπισαν νεκρό τον 56χρονο.
Πηγή: Επιχειρηματίας με οφειλές τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μπροστά στους αστυνομικούς για να μη συλληφθεί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136942#ixzz2ozYMHJMU

4444

http://kourdistoportocali.com/post/32208/treis-syllhpseis-gia-tis-mizes-sta-eksoplistika

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες. Τα σχετικά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις εκ των συλληφθέντων είναι ο Δημήτρης Παπαχρήστος, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000.
Στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000. Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο κ. Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.
Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η KMW έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ.ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον κ. Κάντα.
«Μόλις ολοκληρώθηκε η σύμβαση και μετά περίπου από ένα εξάμηνο μου έφερε έντυπα της τράπεζας UBP Ζυρίχης για να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα αυτή, αρχές του 2002. Σε αυτό το λογαριασμό ο κ. Παπαχρήστος μέσω μιας εταιρείας OXYLOS ιδιοκτησίας του, κατέθεσε μέσω της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου περίπου 500.000 ευρώ και από μία άλλη εταιρεία GRAMON SERVICE άλλες 50.000 ευρώ. Ακόμη κατέθεσε άλλες 100.000 ευρώ στην DRESDNER BANK στο λογαριασμό που μου είχε ανοίξει ο Λυγινός (σσ. αναφέρεται σε Ελληνο-ελβετό υπάλληλο της Dresdner). Τα χρήματα νομίζω ότι ήρθαν και αυτά μέσω της OXYLOS και άλλες 100.000 ευρώ μου έδωσε ο Παπαχρήστος μετρητά στην Ελλάδα σε ένα γραφείο που είχα στη Βουκουρεστίου», είπε ο κ. Κάντας στην απολογία του.

Σχόλιο: Την Ελλάδα την κυβερνούν ακόμα, τα καθάρματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι και μεγάλοι λιγούρηδες. Άτομα πολύ χαμηλής στάθμης. Του κοινού ποινικού δικαίου.

Το PZH2000 είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να δώσει μίζες για να το αποκτήσει;

Είναι ένα όπλο που πουλά από μόνο του.

Μας κυβερνούν ακόμα τα καθάρματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Λιγουρια.

Είδαν το κράτος ως λάφυρο.

Θα συμφωνήσω με τον εισαγγελέα για τον Λιάπη.

Ο Λιάπης είχε πλαστές πινακίδες, γιατί είναι λιγούρη και απατεώνας και όχι γιατί δεν είχε χρήματα. Γιατί είχε ατιμωρησία και κανένας δεν άγγιζε τον ανιψιό του Καραμανλή.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε οι μαλακες; Ποιοι νομίζουν ότι είναι;

Στις επόμενες εκλογές, γ@αμηστε τους. Να ζήσουν «δράματα» σα το ν Λιάπη.

Μια ομάδα από έντιμους εισαγγελείς, όλους αυτούς τους βάζει στην φυλακή σε χρόνο dt.

4444

http://nypost.com/2013/12/29/243m-lotto-winner-drives-into-sunset-with-new-lover/

She nailed the lottery and then drove off with a new lover!

A British woman — and $243 million jackpot winner — split from her husband and hooked up with the luxury car dealer who sold her a small fleet of Audi automobiles, according to a published report.

Gillian Bayford and her husband Adrian won the big EuroMillions lottery last year.

She purchased five Audis for her and loved ones, she apparently caught the eye of Alan Warnock — sales manager of John Clark Audi dealership in Dundee, near the home of her parent’s Scottish home in October, according to the Daily Mail.

Before their lottery win, Gillian worked at a hospital in Cambridge, while hubby Adrian ran a small music store in Haverhill.

They announced their split last month, chalking it up to stress brought by their new found fortune.

A pal of Adrian’s told The Mail he’s aware of Gillian’s new boyfriend but declined further comment on his behalf.

Gillian’s spokesman said: “She will not be discussing her private life now or in the future.”

4444

29/12/2013

4444

Καταιγιστικές εξελίξεις σηματοδοτεί ο ποταμός αποκαλύψεων που έκανε στη μαραθώνια απολογία του ο Αντώνης Κάντας.

O πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών έδωσε, σύμφωνα με το Έθνος, ηχηρά ονόματα και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σύστημα που διαχειριζόταν τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε εμπόρους, μεσάζοντες, διαχειριστές offshore και άλλους επιχειρηματίες. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων το απόγευμα της Παρασκευής. Ορισμένοι, τουλάχιστον, δεν θα αποφύγουν την προφυλάκιση.

Η απολογία «φωτιά»

Ο Αντ. Κάντας εμφανίζεται διατεθειμένος, σύμφωνα με την Καθημερινή, να επιστρέψει τις μίζες, κάτι που ωστόσο, όπως παραδέχεται ο ίδιος, δεν είναι εύκολο, καθώς έχει αναθέσει τη διαχείρισή τους σε ένα ολόκληρο δίκτυο που είχε στηθεί -όπως φαίνεται- για να ξεπλένονται παράνομα χρήματα μέσω τρίτων χωρών και εταιρειών offshore.

«Από το 1997 είχα πληροφορηθεί από τον συνεργάτη του επιχειρηματία Θ.Λ., ότι τα προγράμματα που αυτοί εκπροσωπούσαν θα προτιμούνταν και θα επιλέγονταν οπωσδήποτε γιατί αυτό είχε συμφωνήσει ο ίδιος ο Θ.Λ. με τον κ. Σμπώκο και τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Θ.Λ. – Σμπώκου – Τσοχατζόπουλου είχαν γίνει στο πολιτικό γραφείο του Τσοχατζόπουλου.

Ακόμα, μου είχε πει και για τα επίπεδα ιεραρχίας, πώς και ποιος θα λάμβανε χρήματα. Συγκεκριμένα, μου είχε πει ότι στα μεγάλα προγράμματα τα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο θα τα έδιναν οι κατασκευάστριες εταιρείες τις οποίες εκπροσωπούσε ο Θ.Λ., χωρίς να μου πει μέσω ποιου θα γινόταν αυτό.

Τα χρήματα στον Σμπώκο θα τα έδινε ο Θ.Λ. και σε χαμηλότερο επίπεδο θα τα έδινε ο Α.», φέρεται να λέει στην απολογία του ο Αντ. Κάντας αναφερόμενος στον επιχειρηματία και τις διασυνδέσεις του με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Όπως είπε, ο ίδιος είχε υποβάλει παραίτηση όταν στην ηγεσία του υπουργείου τοποθετήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή.

Ο Αντ. Κάντας είχε εκφραστεί κατά της αγοράς των Leopard 2, καθώς «η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν ήταν αναγκαία».

Ωστόσο, όπως αναφέρει, ύστερα από προσωπική συνάντησή του με τον Θ.Λ., τον Δεκέμβριο του 2001, φαίνεται να άλλαξε γνώμη.

Ο ίδιος περιέγραψε το περιστατικό ενώπιον του ανακριτή: «Ήταν αργά το απόγευμα και μου είπε στο επίπεδό μου να μη φέρω κανένα πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας των Leopard 2. Μαζί του κρατούσε και ένα σακβουαγιάζ το οποίο φεύγοντας το άφησε στον καναπέ του γραφείου μου. Μόλις το αντιλήφθηκα, βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα: “Ξέχασες την τσάντα”. Εκείνος γύρισε και μου είπε: “Είναι για σένα, δεν την έχω ξεχάσει”. Μόλις έφυγε, άνοιξα την τσάντα και διαπίστωσα ότι εντός υπήρχαν 600.000 ευρώ. Εγώ πράγματι έπαψα να φέρνω αντιρρήσεις…».

Η σύσταση των offshore

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Αντ. Κάντας φέρεται να μιλάει λεπτομερώς για τα χρήματα που έπαιρνε από διάφορους μεσάζοντες για να συναινεί στην προμήθεια οπλικών συστημάτων, αλλά και τον τρόπο «πληρωμής» του με τεράστια ποσά, ακόμα και το 3% της αξίας των συμφωνιών που υπογράφονταν.

Το ίδιο δίκτυο που συμμετείχε στις δωροδοκίες είχε εντάξει τον Κάντα στο σύστημα «ξεπλύματος», φέρνοντάς τον σε επαφή με ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό που είχαν γνώσεις και εμπειρία στη σύσταση offshore και στη διακίνηση κεφαλαίων: «Αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί του (σ.σ.: με τον “θεματοφύλακα” Σ.Μ.) για τη σύσταση πληθώρας υπεράκτιων εταιρειών που διασφάλιζαν την ανωνυμία σε ενδεχόμενο έλεγχο, αφού δεν φαίνεται το όνομά μου σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγω τον κίνδυνο εντοπισμού των χρημάτων μου σε περίπτωση δικαστικού ελέγχου», φέρεται να καταθέτει ο Αντ. Κάντας, εξηγώντας ωστόσο ότι κατάφερε να κρύψει τα εκατομμύρια των μιζών τόσο καλά, που και ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά: «Ακόμα και σήμερα αρνείται να αποστείλει τα χρήματα (16 εκατ. δολάρια) είτε σε λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου είτε σε δικό μου λογαριασμό, ενώ παράλληλα κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στα τηλέφωνά μου», λέει ο Αντ. Κάντας.

Οι αναφορές στους πολιτικούς και τη διαπλοκή

Ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του φέρεται να μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για πολιτικά πρόσωπα, μεταφέροντας την άποψη που -όπως λέει- ήταν διαδεδομένη στους κύκλους του υπουργείου Άμυνας:

«Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι, κατά την προμήθεια των αεροπλάνων, στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Έβερτ υπέρ των F15.

Αυτό με εξέπληξε διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα, μάλιστα όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με μια δόση χιούμορ η φράση ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Θ.Λ.

Αυτό αναφέρεται για να καταδειχθεί το σύνθετο, το πολύπλοκο και το διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού ηγετικά στελέχη του ίδιου κόμματος πρότειναν διαφορετικά προϊόντα και αντιδικούσαν μεταξύ τους συμμαχώντας με στελέχη από άλλα κόμματα».

«Αφού δόθηκαν τα χρήματα σε εμένα, θεωρώ απίθανο να μη δόθηκαν και στους από πάνω και στους από κάτω από εμένα, δηλαδή στους εισηγηθέντες και στους εγκρίνοντες», φέρεται να λέει σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Αντώνης Κάντας σε ερώτηση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως να είχαν χρηματιστεί.

Ο ίδιος αναφέρεται στους ήδη καταδικασθέντες Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε μάθει από τον Α., συνεργάτη του επιχειρηματία Θ.Λ., είχαν πάρει μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. «Υποθέτω ότι ο Α. μου ανοίχθηκε για να μη φοβάμαι και να γνωρίζω ότι όλα είναι κανονισμένα σε επίπεδο ανώτερο από το δικό μου (…). Εννοώ τον γενικό διευθυντή και τον υπουργό, γιατί ο υφυπουργός δεν έχει αρμοδιότητα στα εξοπλιστικά και το ΚΥΣΕΑ λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις», φέρεται να λέει ο Αντ. Κάντας.

Ο ίδιος, ωστόσο, αφήνει να εννοηθεί ότι και οι διάδοχοί τους Γιάννος Παπαντωνίου και Σπύρος Τραυλός ενδέχεται να είχαν δωροδοκηθεί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χωρίς ωστόσο να προσκομίζει συγκεκριμένα στοιχεία για να το αποδείξει. «Όταν δόθηκαν 600.000 ευρώ σε εμένα (σ.σ.: αναφέρεται στην υπογραφή των συμβάσεων για τα Leopard 2), ο οποίος έφυγα πριν από την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης, με βάσει τον κοινό νου θεωρώ απίθανο να μην πήραν παράνομες προμήθειες οι από πάνω μου που αναφέρετε και θεωρώ βέβαιο ότι αυτά τα ποσά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μου».

Επαφές το 1999

Ήδη από την αρχή της απολογίας του, ο Αντ. Κάντας φέρεται να κάνει αναφορά στον επιχειρηματία Π.Ε., λέγοντας ότι τον πλησίασε το 1999 εκπροσωπώντας τη γερμανική εταιρεία STN Atlas και ζητώντας του να μην έχει «καμία παρατήρηση, αντίρρηση και καθυστέρηση» για τη σύμβαση αγοράς και εκσυγχρονισμού ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων, κάτι για το οποίο θα αμειβόταν με το μισό τοις εκατό του ύψους της σύμβασης.

Μάλιστα, φέρεται να λέει ο Αντ. Κάντας ότι, για να τον πείσει ο Π.Ε., του είπε ότι «ήδη το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων είχε αποφασιστεί σε όλα τα επίπεδα, για τους δύο τύπους των υποβρυχίων, δηλαδή και για τα παλιά και για τα καινούργια».

Σύμφωνα με όσα φέρεται να αναφέρονται στην απολογία, ο Π.Ε. έδωσε στον Αντ. Κάντα το 1% και από άλλη σύμβαση, που αφορούσε σύστημα κατεύθυνσης αντιαεροπορικού βλήματος. Και από τις δύο συμβάσεις ο Κάντας φέρεται να εισέπραξε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σημειωτέον ότι μετά την απολογία του Αντώνη Κάντα, ο Π.Ε. κλήθηκε προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών στις 2 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μέσω του δικηγόρου του, εμφανίζεται έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/308314/kathe-eksoplistiko-programma-kai-miza-h-eikona-apo-thn-apologia-kanta#ixzz2orBF6lNK

Σχόλιο: Τα σκουλήκια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κανανε μπίζνες. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σου κουνά το δάχτυλο νεοέλληνα. Πριν όμως το σκουλήκι ο πατέρας του, έκανε μπίζνες με μίζες.

Σκουλήκια και λιγούρηδες.

Για μένα όλα είναι ξεκάθαρα: στις επόμενες εκλογές πρέπει να γ@μησετε την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

Ο Καντας είναι καταιγιστικός. Ένα δώρο της ιστορίας προς τους νεοέλληνες.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας ήπιαν το αίμα. Πρέπει να τους γ@μησετε.
Μαζί με τον Καντα έχουμε και τις περιπτώσεις του Λιάπη και Χάρη Τομπούλογλου που δείχνουν πόσο σκουλήκια και λιγούρηδες είναι τα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αυτό είναι και μια προειδοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μαζέψει πολλούς Πασοκους, χωρίς να έχει ελέγξει το παρελθόν τους.
Όταν στις επόμενες εκλογές, γ@ματε την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να μην έχετε αναστολές. Χαρειτετο. Το δικαιούστε.

4444

28/12/2013

4444

4444

ISRAEL LEBANON WAR JULY 150706 03 281213

4444

27/13/2013

4444

4444

4444

4444

BLOOMBERG JPMORGAN STATHAKHS MADOFF 01 271213

4444

ALEJANDRA

4444

Όσοι διαβάζετε το blog θέλω να είστε έξυπνοι και όχι μαλακες.

Ξέρω από οικονομικά. Κατά καιρούς παίρνετε μια γεύση πόσο «δυνατός» είμαι με το μέλλον.

Όσοι πουλήσατε πετρέλαιο, όταν σας είπα, έχετε βγάλει χρήμα.

Το χρήμα δεν είναι κακό. Εύχομαι όσοι διαβάζεται το blog, να βγάλετε χρήματα.

Το ζήτημα με το χρήμα, είναι πως το βγάζει κάποιος.

Αν το χρήμα είναι νόμιμο και έχεις πληρώσει και όλους τους φόρους, τότε είσαι σωστός και μπορείς να το χαρείς.

Το να επενδύεις λεφτά στην JP όπως έκανε ο Σταθακης και να βγάζεις αποδόσεις, είναι καλό και δείχνει οικονομικές γνώσεις.

Αυτό που δεν είναι καλό, είναι να μιλάς για κομουνισμό και άλλα τέτοια.

Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Μπορείς να λες ότι είσαι κομουνιστής και παράλληλα να κάνεις καπιταλιστικά κόλπα;

4444

http://www.efsyn.gr/?p=160962

Με νομικά τρικ ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρακάμπτουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν και αποκλείουν από το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας περισσότερους από 950.000 ανέργους! Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση δείχνει την αποστροφή της στο 98,5% των μακροχρόνια ανέργων και προχωρά στην επιδότηση μόλις του 1,5% αυτών (δεν ξεπερνούν τους 15.000).

Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό, ο οποίος μάλιστα πασπαλίζεται από δηλώσεις περί απόδειξης της προσφοράς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ενίσχυση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων! Η ευαισθησία της κυβέρνησης, και προσωπικά του κ. Σαμαρά, εξαντλείται σε όσους τελείωσε η επιδότηση ανεργίας από την 1η Νοεμβρίου 2013 και μετά, λες και οι υπόλοιποι άνεργοι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Στο Μνημόνιο 3 ψηφίστηκε η υποχρέωση από την 1-1-2014 το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων να μη λαμβάνεται από την «κλειστή ηλικιακή ομάδα των 45 έως 65 ετών, αλλά αυτή να διευρυνθεί στους ανέργους ηλικίας από 20 έως 66 ετών»! Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα να επεκταθεί σε όλους τους ανέργους μέσω του ανοίγματος της ηλικιακής ψαλίδας των δικαιούμενων, ήρθαν οι… εγκέφαλοι του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου κ. Βρούτσης και Σταϊκούρας να εξεύρουν τρόπους περιστολής των δικαιούχων και τον βρήκαν αποκλείοντας το 98,5% των μακροχρόνια ανέργων από τη σχετική μνημονιακή υποχρέωση!

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, «το δικαίωμα ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας», κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι όσοι εντάχθηκαν σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας (δηλαδή πάνω από 12 μήνες χωρίς εξεύρεση εργασίας) πριν από τον Οκτώβριο του 2013 αποκλείονται από την επιδότηση, αφού πέρασε ο χρόνος που θα μπορούσαν να καταθέσουν τη σχετική αίτηση!  

Οι δύο υπουργοί με τη συγκατάβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά δεν έχουν αναγράψει στην ΚΥΑ τη δαπάνη (ανέρχεται σε μόλις 35 εκατ. ευρώ για το 2014), αφού με αυτόν τον τρόπο καθίσταται σαφές ότι το επίδομα δεν μπορούν να το λάβουν παρά μόλις 14.500 άνθρωποι!

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα το δικαιούνται ουσιαστικά μόνο όσοι άνεργοι έκλεισαν από την 1η Νοεμβρίου και μετά πάνω από 12 μήνες αδιάλειπτης ανεργίας.  

Αυτοί και μόνο λοιπόν (αλλά και όσοι προστεθούν από εδώ και πέρα στους καταλόγους των μακροχρόνια ανέργων), για να λάβουν το επίδομα των 200 ευρώ για 12 επιπλέον μήνες, θα πρέπει να είναι Έλληνες ή υπήκοοι κρατών της Ε.Ε., ηλικίας από 20-66 ετών, άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας).

Σχόλιο: Αν το παραπάνω δημοσίευμα ισχύει, οι άνθρωποι είναι τσόγλανοι. Άλλη μια επιβεβαίωση.

Με πήρε τηλέφωνο η μάνα μου, που βλέπει τα κανάλια των Νταβατζηδων και μου λέει: άκουσες για το επίδομα; Ποιο επίδομα ρε μάνα;

Αυτό με τους μακροχρόνιους ανέργους, το λένε στην τηλεόραση.

Το έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα την ανακοίνωση.

Όμως μετά σκέφτηκα, ότι αυτοί θα δώσουν τόσο χρήμα, σε δεκάδες χιλιάδες;

Άρχισα να μαζεύω την χαρτουρα. Διότι οι τσόγλανοι, τα δικαιολογητικά που ζητούν, τα έχει όλα το δημόσιο, αλλά σε στέλνουν στην ταλαιπωρία, γαμω το σπίτι τους.

Το παραπάνω δημοσίευμα, χρειάζεται διευκρίνηση.

Αν εγώ ήμουν δημοσιογράφος, θα το είχα πρώτο θέμα.

Είναι πολιτικό, κοινωνικό, έχει σχέση με το πώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Αν το δημοσίευμα είναι πραγματικό, θα τους είχα ξετινάξει που παίζουν χρονιάρες μέρες με την επιβίωση των άλλων.

Για μένα που είμαι μακροχρόνια άνεργος, σήμερα αυτό το θέμα είναι το ποιο σημαντικό.

26/12/2013

4444

Τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία η αιθαλομίχλη επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους δύο καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Όπως προειδοποιούν, η καρκινογόνος δράση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα γίνει αντιληπτή σε μερικά χρόνια.

«Η εκρηκτική αύξηση της αιθαλομίχλης αυτές τις ημέρες αναδεικνύει τόσο τις τρομερές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, όσο και την αδιέξοδη ενεργειακή, οικιστική και αναπτυξιακή μεταπολεμική στρατηγική στη χώρα μας.

Η αιθαλομίχλη, προϊόν κυρίως καύσης βιομάζας και χημικά επεξεργασμένης ξυλείας, επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα των πόλεων και έχει άμεσες και μακρόχρονες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο δραματικός πολλαπλασιασμός των αέριων ρύπων, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία και απαιτεί άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του», αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο καθηγητής Οικολογίας Ιωάννης Παντής και ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Αλέξης Μπένος.

Όπως εξηγούν, υπάρχει άμεση συσχέτιση πρόκλησης νοσηρότητας και θνησιμότητας σε καταστάσεις οξείας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ενώ αναφέρουν ότι τα σωματίδια που αποτελούν την αιθαλομίχλη έχουν καρκινογόνο δράση, της οποίας τα αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά μετά από λίγα χρόνια και όχι σήμερα.

«Στη διαδικασία της καρκινογένεσης δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης», τονίζουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων, που, όπως αναφέρουν «θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσης θέρμανσης με βάση την υπάρχουσα κατά περίπτωση οικιακή υποδομή (πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό), ώστε να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση».
Πηγή: Kαθηγητές του ΑΠΘ προειδοποιούν: Η καρκινογόνος δράση της αιθαλομίχλης θα γίνει αντιληπτή σε μερικά χρόνια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136495#ixzz2obUqZPnO

Σχόλιο: Οι Τσόγλανοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφεραν ακόμα περισσότερο Καρκίνο.

Οι προδότες, οι δωσίλογοι.  Οι τσόγλανοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια των νταβατζηδων, οι δημοσιογράφοι, που από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνουν προπαγάνδα.

Όλο αυτό το σύστημα, που το ξέρουμε και πρέπει να το καταγγέλλουμε.

Στα Καφενεία πρέπει να λέμε τα ονόματα των Νταβατζιδων και των δημοσιογράφων που είναι παπαγαλάκια.

Οι Τσόγλανοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφεραν ακόμα περισσότερο Καρκίνο.

Οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι.

4444

http://religion.blogs.cnn.com/2013/12/14/pope-im-not-a-marxist/

(CNN)– Pope Francis responded to critics who call his stance on capitalism Marxist, saying in a new interview that the political and economic philosophy is flat “wrong.”

“Marxist ideology is wrong,” the Pope told the Italian newspaper La Stampa in an interview published on Saturday. “But I have met many Marxists in my life who are good people, so I don’t feel offended.”

Earlier this month, the conservative radio host Rush Limbaugh blasted the pontiff, calling his latest major writing, an apostolic exhortation called Evangelii Gaudium, “pure Marxism.”

“It’s sad because this Pope makes it very clear he doesn’t know what he’s talking about when it comes to capitalism and socialism and so forth,” Limbaugh said.

READ MORE: Rush Limbaugh: Pope is preaching ‘pure Marxism’

Pope Francis told La Stampa that, “there is nothing in the Exhortation that cannot be found in the social Doctrine of the Church.” The 50,000-word statement calls for church reform and castigates elements of modern capitalism.

“I wasn’t speaking from a technical point of view, what I was trying to do was to give a picture of what is going on,” the Pope said of Evangelii Gaudium.

Francis – the first pope ever to hail from Latin America, where he worked on behalf of the poor in his native Argentina – warned in “Evangelii” that the “idolatry of money” would lead to a “new tyranny.”

The Pope also blasted “trickle-down economics,” saying the theory “expresses a crude and naïve trust in the goodness of those wielding economic power.”

“The only specific quote I used was the one regarding the ‘trickle-down theories,’ which assume that economic growth, encouraged by a free market, will inevitably succeed in bringing about greater justice and social inclusiveness in the world,” the Pope said in the new interview on Saturday.

“The promise was that when the glass was full, it would overflow, benefitting the poor. But what happens instead, is that when the glass is full, it magically gets bigger nothing ever comes out for the poor. This was the only reference to a specific theory. I was not, I repeat, speaking from a technical point of view but according to the Church’s social doctrine. This does not mean being a Marxist.”

The Pope’s critique of capitalism thrilled many liberal Catholics, who have long called on church leaders to spend more time and energy on protecting the poor from economic inequalities.

Σχόλιο: Ο Πάπας είναι Χριστιανός. Δεν χρειάζεται να γίνει Μαρξιστής ή Καπιταλιστής.

Εάν εφαρμοστεί το Χριστιανικό δόγμα στην Οικονομία, δεν θα υπάρχει φτώχεια πουθενά. Οι άνθρωποι θα έχουν μια πρωτοφανή ελευθερία δημιουργίας και προσφοράς.

4444

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η γνωστή Ουκρανή δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουκράινσκα Πράβντα, Τατιάνα Τσορνόβιλ.

Η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών, θεωρείται από τις κορυφαίες ρεπόρτερ στην χώρα, γνωστή για τις έρευνές της σχετικά με σκάνδαλα διαφθοράς κορυφαίων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

Άγνωστοι την χτύπησαν με μανία στο πρόσωπο, αφού πρώτα ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ενώ λίγο πριν την επίθεση είχε δημοσιεύσει άρθρο της για τις πηγές πλουτισμού του υπουργού Εσωτερικών, με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης να πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από το υπουργείο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euronews.com, πρόκειται για το τέταρτο στη σειρά και σοβαρότερο περιστατικό επίθεσης την τελευταία εβδομάδα σε πρόσωπα που ηγήθηκαν των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανήκει σε μέλος του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιακουκόβιτς καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, η οποία έχει επικρίνει ανοιχτά τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του.

Κι ένας άλλος όμως φιλοευρωπαίος ακτιβιστής, ο Ντμίτρο Πίλιπετς, δέχτηκε επίθεση στο Χάρκοβο από άγνωστα άτομα που τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο καταδίκασε τις επιθέσεις ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τα περιστατικά αυτά, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας –της χώρας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο–, ανέφερε ότι «πρέπει να σταματήσει ο εκφοβισμός και η βία σε βάρος των ακτιβιστών».

Από την πλευρά τους οι ουκρανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει τις επιθέσεις αυτές «προβοκάτσια» που έχει ως στόχο να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και τον γενικό εισαγγελέα Βίκτορ Πτσόνκα να ερευνήσουν την επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου.

Παρακολουθήστε το βίντεο ρεπορτάζ του euronews.com:
Πηγή: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η κορυφαία ρεπόρτερ της Ουκρανίας που ερευνά κυβερνητικά σκάνδαλα διαφθοράς [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136446#ixzz2oZXLWVRW

Σχόλιο: Την δημοσιογράφο την χτύπησε η Κυβέρνηση. Μην έχετε αμφιβολίες για το ποιοι έδωσαν την διαταγή.

Άκουσα την δήλωση του πρόεδρου της Ουκρανίας και με έπιασαν τα γέλια.

Αφού εσείς, η κυβέρνηση σας, διέταξε τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Αυτά άλλωστε γίνονται και στην Ρωσία.

Δεν την καθάρισαν την άλλη, γιατί έγραφε άρθρα επικριτικά για τον Πουτιν;

Αυτές οι υποθέσεις είναι φανερό ποιος τις δημιουργεί και γιατί.  

4444

Ο Παπουλιας θα περάσει τις διακοπές Χριστουγέννων στην Γερμανία.

Οι δυο του κόρες ζουν μόνιμα εκεί.

Αυτή είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια, γιατί ο Παπουλιας τα υπογράφει όλα.

Ότι του φέρνουν οι Γερμανοί, το υπογράφει.

Ότι πουν οι Γερμανοί, οι νεοέλληνες μπορούν να πάνε να αυτοκτονήσουν.

4444

Αυτές τις ημέρες ο ψυχασθενής Γεωργιάδης, που το παίζει και ιστορικός, θα μας μιλήσει για τους Εθνικούς Εργολάβους.

Αυτό είναι ιστορία. Να ξέρουν τα παιδάκια τι ρόλο έχει παίξει για παράδειγμα ο Μπόμπολας.

Πόσοι ξέρεται, τι ρόλο έπαιξε το κάθαρμα ο Μποσοδακης; Την δεκαετία του 30.

Ο Μποδοσάκης ήταν ένας νταβατζης του 30.

4444

Ο 105,5FM στα κόκκινο, δεν έχει σήμερα ζωντανές εκπομπές. Αυτό είναι μείον. Διότι τα ραδιόφωνα της Τρόικας, όπως ο RealFM στην ποιο «μαλακή» μορφή και ο ΣΚΑΙ στην ποιο σκληρή, έχουν ζωντανές εκπομπές.

Δεν γίνεται να είσαι, μεγάλο ενημερωτικό ραδιόφωνο και να μην έχεις ζωντανές εκπομπές.

4444

25/12/2013

4444

Ο Λιάπης και ο Τομπούλογλου είναι μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις του εκτσογλανισμου, που όλα αυτά τα χρόνια προωθούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αν είναι να κάνω μια ευχή, αυτή θέλω να έχει πρακτική αξία.

Περισσότερη δικαιοσύνη για την Ελληνική κοινωνία.

Η δικαιοσύνη, δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο στη Δημοκρατία.

Την προφυλάσσει από αλήτες και δημαγωγούς και λαϊκιστές.

Αυτοί οι αλήτες που σου κουνούν το δάχτυλο, νεοέλληνα, είναι κλέφτες και μάλιστα σκληροί και αδίστακτοι.

Ο εκτσογλανισμος της Ελληνικής κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ήταν η παραποίηση του πολιτεύματος.

Έλεγαν ο λαός τους έκρινε και δε τους ψήφησε, άρα δε χρειάζεται να δικαστούν!

Αυτό είναι μια μεγάλη μαλακια που ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ήταν ένας μονόφθαλμος στους τυφλούς.

Στη Δημοκρατία, είτε είσαι απλός πολίτης, είτε είσαι πρωθυπουργός, αν έχεις παρανομήσει, δικάζεσαι.

Δεν υπάρχουν στεγανά. Η δικαιοσύνη, είναι ένας δείκτης για να δεις πόσο βάθος έχει ένα σύστημα και πόσο αντέχει.

Η ευχή που κάνω, είναι μεγάλη και καλή ευχή. Περικλείει, μια καθαρή αλήθεια.

4444

Να ακούτε ή να βλέπετε μόνο ζωντανές εκπομπές, εκτός και αν μια εκπομπή σας αρέσει πολύ.

4444

Όσοι παίζεται λόττο το 14 έχει να εμφανιστεί πάνω από 44 φορές.

Αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες κληρώσεις, το 14 είναι ένα από τα νούμερα που παίζεται.

4444

24/12/2013

4444

Ομολογία-σοκ από την Μέρκελ αποδομεί όλες τις ελληνικές φιλομνημονιακές κυβερνήσεις και ειδικά την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που έκανε την πρώτη διαπραγμάτευση!

Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αποκαλυπτική, σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, όσον αφορά το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Ευρωζώνης από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Monde, η καγκελάριος παραδέχθηκε, ότι αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, τότε και οι εταίροι της θα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ. Οι δηλώσεις της καγκελαρίου, αν ισχύουν, αποδομούν την επιχείρηση τρομοκράτησης του μνημονιακού μπλοκ πριν από τις εκλογές του 2012…

«Εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το ευρώ σε μεταγενέστερο χρόνο» φέρεται να έχει δηλώσει η Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα LeMonde.

Το έγκριτο φύλλο αποκαλύπτει την απίστευτη δήλωση της Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία όμως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να δήλωσε: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η ηγέτιδα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης φέρεται να τόνισε μάλιστα πως «όσο παραμένω καγκελάριος της Γερμανίας θα βοηθώ όλον τον κόσμο», προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν είναι βεβαία εάν «θα μπορούσα να το κάνω δεύτερη φορά», λόγω της «κούραση» των Γερμανών φορολογούμενων. «Αυτό μπορεί να εκτροχιαστεί σε κάποιο σημείο», συμπλήρωσε.

Καθώς αποκαλύπτεται η αλήθεια, φαίνεται πως το μόνο που επετεύχθη με βαρύ φόρο αίματος από την Ελλάδα, ήταν να δοθεί όλος εκείνος ο χρόνος που είχε ανάγκη ειδικά η Γερμανία, για να προετοιμαστεί έναντι όλων των πιθανών … «ατυχημάτων», ενώ αντίθετα εγκαταλείφθηκε μία ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Ελλάδας. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες διαφορές στην συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, που αποδείχτηκε πως έγινε για να σώσει όλους τους άλλους πλην ημών…

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης:Αποκαλυπτική η παραδοχή Μέρκελ και τεράστιες οι ευθύνες

Μέρκελ: Εάν η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ευρώ θα φεύγαμε όλοι
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/385826/merkel-an-i-ellada-evgaine-apo-to-eyro–tha-akoloythoysan-oloi#ixzz2oQ2T1kXG

Σχόλιο: Νεοέλληνα αλήτες σα τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγελα Βενιζέλο σε οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή. Ο Προβοπουλος … αυτό το λαμογιο.

Στις επόμενες εκλογές μην δείξεις Έλεος στην βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

Κανένα έλεος και επειδή όλοι αυτοί έχουν κλέψει, μπορείς να τους βάλεις και στην φυλακή.

Η Μερκελ τους αδειάζει τελειωτικά.

Εγώ από την αρχή έγραψα, ότι η Ιστορία, θα είναι πολύ σκληρή με αυτούς τους προδότες.

Τους εφιάλτες.

Μια ομάδα, από έντιμους εισαγγελείς, τους τελειώνει όλους αυτούς, σε χρόνο dt.

Να είστε ρεαλιστές και να το ζητήσετε.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/12/2013_533610

Τριακόσιες είκοσι εννέα ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν στην πόλη της Νέας Υόρκης το 2013, δηλαδή ένας αριθμός ο οποίος είναι μειωμένος κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ο πιο χαμηλός εδώ και μισόν αιώνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημαρχία.

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2013 είχαν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη 329 ανθρωποκτονίες, δηλαδή 84 λιγότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η δημαρχία.

Το 2012 η Νέα Υόρκη είχε ανακηρυχθεί η πιο ασφαλής αμερικανική μεγαλούπολη, με 419 ανθρωποκτονίες.

Το 2011 είχαν καταγραφεί στην πόλη 515 ανθρωποκτονίες και το 2012, 536.

Το 1963, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν να διατηρούνται στατιστικά στοιχεία, είχαν καταγραφεί στην πόλη 548 ανθρωποκτονίες.

Ο αριθμός αυτός δεν έπαψε να αυξάνεται ως το 1990, οπότε καταγράφηκε ο αριθμός ρεκόρ των 2.245 ανθρωποκτονιών, δηλαδή κατά μέσο όρο 6 την ημέρα.

Από το 1994 άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των ανθρωποκτονιών με την ανάληψη της δημαρχίας από τον Ρούντολφ Τζουλιάνι και την έναρξη της πολιτικής του της «μηδενικής ανοχής». Στο τέλος της θητείας του το 2001 στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν 649 ανθρωποκτονίες.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/12/2013_533689

Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ποσό αυτό έλαβε εκβιαστικά ένα τρίτο άτομο που λειτούργησε ως μεσάζων, για τη συνέχιση της σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία. Στον Εισαγγελέα οδηγείται την Τετάρτη μαζί με τον συνεργό του.

Για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ποσό αυτό έλαβε εκβιαστικά ένα τρίτο άτομο που λειτούργησε ως μεσάζων, για τη συνέχιση της σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε έπειτα από μειοδοσία που έγινε σε διαγωνισμό στις αρχές του 2013 να εκτελέσει το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», προϋπολογισμού περίπου 190.000 ευρώ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε προχωρήσει η υλοποίησή του, με διάφορα προσχήματα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, παραδόθηκε στον πρόεδρο του νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο κ. Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συνεργού του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χάρης Τομπούλογλου υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος.

Ωστόσο, κατόπιν των εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη διαγραφή του κ. Τομπούλογλου από τα μητρώα μελών του κόμματος.

Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Σχόλιο: Πάλι από καταγγελία δημιουργήθηκε η επιχείρηση και έτσι η αστυνομία συνέλαβε το στέλεχος της Βρωμερής ΝΔ.

Πάγκαλε πόσο φαύλος ήσουν, όταν έλεγες και έγραφες, ότι οι Έλληνες δεν καταγγέλλουν.

Οι Έλληνες καταγγέλλουν, αλλά όλα αυτά τα χρόνια, η βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, έκαναν συγκάλυψη.

Τώρα που δεν έχουν πια υψηλα ποσοστά, βλέπουμε να γίνονται συλλήψεις.

4444

4444

BLOOMBERG MERRY CHRISTMAS 01 241213

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/o%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7

Στη διατροφή μας υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε. Άλλα τρόφιμα βοηθούν στην απώλεια βάρους, ενώ άλλα διεγείρουν τις διανοητικές λειτουργίες και βελτιώνουν τη μνήμη.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και τροφές που έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου και οι διατροφολόγοι προτείνουν να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους προκειμένου να έχουμε και λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Παρακάτω θα διαβάσετε ποια είναι τα έντεκα τρόφιμα με τη χειρότερη επίδραση στη νοημοσύνη μας και τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα…

Προϊόντα με ζάχαρη

Η ίδια η ζάχαρη αλλά και τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη είναι βλαβερά όχι μόνο για το βάρος μας, αλλά και για τον εγκέφαλό μας. Η κατανάλωση ζάχαρης μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει μια πληθώρα νευρολογικών προβλημάτων και μπορεί να επηρεάσει και τη μνήμη.

Επίσης, η ζάχαρη σχετίζεται και με τη δυνατότητα της μάθησης, γι’ αυτό το λόγο προτείνεται να αποφεύγονται τα προψημένα τρόφιμα, τα προϊόντα με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού, καθώς και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φρουκτόζη.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι βλάπτει το συκώτι μακροπρόθεσμα και προκαλεί αυτό που ονομάζεται «εγκεφαλική ομίχλη» (brain fog). Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του φαινομένου, παρουσιάζεται ένα συναίσθημα πνευματικής σύγχυσης που δρα σαν ένα σύννεφο που επηρεάζει τη διαυγή σκέψη όπως και τη μνήμη.

Έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές δεν θυμάστε τα ονόματα μερικών αντικειμένων ή δεν μπορείτε να φέρετε στη μνήμη σας ορισμένα γεγονότα και να αποφασίσετε αν έγιναν στην πραγματικότητα ή αν τα είδατε στον ύπνο σας; Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής ποσότητας αλκοόλ που ενδέχεται να καταναλώσατε, που επηρεάζει την ισορροπία του εγκεφάλου. Ευτυχώς, αυτά τα συμπτώματα είναι αναστρέψιμα, αν σταματήσετε το αλκοόλ ή αν περιορίσετε την κατανάλωσή του σε ένα ή δυο ποτά την εβδομάδα.

Πρόχειρο και γρήγορο φαγητό

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ αποκάλυψε ότι το γρήγορο φαγητό μπορεί να αλλάξει τα χημικά στοιχεία του εγκεφάλου μας, προκαλώντας έτσι συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη και το άγχος. Έτσι κι αλλιώς, τα φαγητά που είναι πλούσια σε λιπαρά προκαλούν συμπτώματα στέρησης, όταν διακόπτεται η κατανάλωσή τους.

Αυτά τα τρόφιμα επηρεάζουν την παραγωγή της ντοπαμίνης, ενός σημαντικού χημικού που συνεισφέρει στο συναίσθημα της ευτυχίας και της γενικότερης ευεξίας. Επιπλέον, η ντοπαμίνη υποστηρίζει και τη διανοητική λειτουργία, τη γνωστική ικανότητα, την αφύπνιση, την κινητοποίηση και τη μνήμη. Για όλους αυτούς τους λόγους, τέτοιου είδους τρόφιμα είναι καλό να αποφεύγονται.

Τηγανητά φαγητά

Όλα σχεδόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν χημικά, προσθετικά, τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και άλλα παρόμοια, τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη διανοητική λειτουργία μας εξαιτίας των χημικών στοιχείων που διαθέτουν, τα οποία προκαλούν υπερκινητικότητα στα παιδιά και τους ενηλίκους.

Τα τηγανητά ή επεξεργασμένα φαγητά καταστρέφουν με αργό ρυθμό τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Ωστόσο, ορισμένα είδη ελαίων είναι πιο επικίνδυνα από άλλα, με το ηλιέλαιο να θεωρείται από τα πιο τοξικά έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Επεξεργασμένα ή προμαγειρεμένα φαγητά

Ακριβώς όπως και τα τηγανητά, έτσι και τα επεξεργασμένα ή προμαγειρεμένα φαγητά επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας εκφυλιστικής εγκεφαλικής διαταραχής, όπως το Αλτσχάιμερ, αργότερα στη ζωή.

Πολύ αλμυρά φαγητά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αλμυρά φαγητά επηρεάζουν την πίεση του αίματος και είναι πολύ επικίνδυνα για την καρδιά. Ωστόσο, όπως δείχνουν οι έρευνες, τα φαγητά που περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού μπορεί να επηρεάσουν τη διανοητική λειτουργία και να αμβλύνουν την ικανότητα της σκέψης. Με άλλα λόγια, τα αλμυρά φαγητά επιδρούν στη νοημοσύνη μας!

Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι η κατανάλωση αλμυρών φαγητών καθώς και νικοτίνης έχει τις ίδιες συνέπειες με τα ναρκωτικά, αφού μόλις σταματήσει η κατανάλωσή τους εμφανίζεται σύνδρομο στέρησης και θέληση για επιπλέον αλμυρά φαγητά.

Σιτηρά εκτός από τα 100% ολικής άλεσης

Όλα τα σιτηρά επιδρούν στην εγκεφαλική λειτουργία και στη συνολική υγεία μας, εκτός από τα σιτηρά που είναι 100% ολικής άλεσης, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε ίνες και είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν την αρτηριακή γήρανση.

Αν καταναλώνετε τα απλά σιτηρά, το σώμα σας κινδυνεύει από πρόωρη γήρανση, ενώ μπορεί να παρατηρηθεί και απώλεια μνήμης και «εγκεφαλικής ομίχλης» (brain fog). Επομένως, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τους απλούς υδατάνθρακες με τους σύνθετους, επιλέγοντας ουσιαστικά στην καθημερινότητά σας ψωμί ολικής άλεσης αντί για άσπρο.

Επεξεργασμένες πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες είναι η τροφή των μυών και είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Το κρέας είναι η βασικότερη πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών, ωστόσο πολύ επεξεργασμένες μορφές πρωτεΐνης, όπως τα χοτ ντογκ, το σαλάμι και τα λουκάνικα θα πρέπει να αποφεύγονται.

Αντίθετα με τις φυτικές πρωτεΐνες που βοηθούν το σώμα να προστατέψει το νευρικό σύστημα, οι επεξεργασμένες πρωτεΐνες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Επιδιώξτε να τρώτε ψάρι (ειδικά τόνο και σολομό), γαλακτοκομικά προϊόντα και καρύδια, που είναι πηγές πρωτεϊνών υψηλής διατροφικής αξίας.

Τρανς λιπαρά

Τα τρανς λιπαρά προκαλούν πληθώρα προβλημάτων, από καρδιακά προβλήματα και ανεβασμένη χοληστερόλη μέχρι παχυσαρκία. Είναι εξίσου επιβλαβή και για τον εγκέφαλό μας, καθώς κάνουν το μυαλό μας πιο νωθρό, επηρεάζουν τα αντανακλαστικά μας και την ποιότητα των εγκεφαλικών αντιδράσεων, ενώ αυξάνουν και την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Επιπλέον, αν τα τρανς λιπαρά καταναλώνονται παρατεταμένα, οδηγούν σε ένα είδος συρρίκνωσης του εγκεφάλου, παρόμοιο με τη συρρίκνωση που προκαλεί το Αλτσχάιμερ. Αυτό συμβαίνει διότι τα τρανς λιπαρά καταστρέφουν αργά τις αρτηρίες, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, γεγονός που μπορεί να αποφευχθεί μειώνοντας απλώς την κατανάλωση αυτών των λιπαρών.

Τεχνητά γλυκαντικά

Όταν οι άνθρωποι επιθυμούν να χάσουν βάρος, θεωρούν ότι θα αδυνατίσουν μέσα σε μια νύχτα, αντικαθιστώντας απλώς τη ζάχαρη με τα τεχνητά γλυκαντικά. Είναι αλήθεια ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες περιέχουν πράγματι λιγότερες θερμίδες, ωστόσο μπορεί να προξενήσουν μεγαλύτερη βλάβη από το καλό που θεωρούμε ότι φέρνουν.

Όταν χρησιμοποιούνται για εκτεταμένη χρονική περίοδο, τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη και να αποδυναμώσουν τη νοητική ικανότητά μας, ειδικά αν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες.

Νικοτίνη

Παρά το γεγονός ότι η νικοτίνη δεν είναι ακριβώς τρόφιμο, προκαλεί χάος στον εγκέφαλό μας περιορίζοντας τη ροή του αίματος και τη φυσιολογική ροή γλυκόζης και οξυγόνου σε αυτό το σημαντικό όργανο του ανθρώπινου σώματος. Η νικοτίνη προκαλεί όχι μόνο πρόωρη γήρανση, κακή αναπνοή και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων, αλλά επηρεάζει και την παραγωγή και λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, στενεύοντας τα τριχοειδή αγγεία, εκείνα τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου.
(apocalypsejohn.com)

Σχόλιο: Το τσιγάρο βλάπτει, είναι γνωστό. Τα Τρανς Λιπαρά, είναι κίνδυνος θάνατος. Το πρόχειρο φαγητό κάνει μεγάλη ζημιά.

Μακριά από την Ζάχαρη.

Η Ελληνική Κουζίνα, ευτυχώς είναι υγιεινή. Τρώτε Ελληνικά και δε θα έχετε πρόβλημα.

Το Αλκοόλ μέχρι 2 ποτήρια την ημέρα, κάνει κάλο.

Το αρχαίο σιτάρι, να το βρείτε και να το καλλιεργήσετε. Θα γλιτώσετε τους γιατρούς. Οι τοπικοί σπόροι, είναι οι καλύτεροι.

Μακριά από τα μεταλλαγμένα που είναι ανθρώπινη χημεία κακής ποιότητας.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/12/23/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BC/

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ημέρες η μαραθώνια απολογία ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα, για την υπόθεση των «ωφέλιμων αμοιβών» ύψους δεκάδων εκατομμυρίων για προμήθειες οπλικών συστημάτων. Ο Α. Κάντας που οδηγείται πλέον στην φυλακή ομολόγησε στους ανακριτές κ.κ. Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο ότι έλαβε τεράστια ποσά ως μίζες προκειμένου να εγκρίνει και να συναινέσει σε συγκεκριμένες επιλογές όπλων ενώ έδωσε πολύτιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν εξελίξεις στην έρευνα των δύο δικαστικών λειτουργών. Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα για το τι ακριβώς συνέβαινε στο χώρο των εξοπλισμών: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος πρώην αναπληρωτής ΓΔΕ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως στήνονταν οι διαγωνισμοί. Για τις προμήθειες κατ’ αρχήν, είπε ότι οι όροι ήταν ελαφρώς φωτογραφικοί. Στη συνέχεια, όμως, ο τότε διευθυντής ΓΔΕ Γιάννης Σμπώκος φρόντιζε να τοποθετούνται συγκεκριμένα πρόσωπα στις επιτροπές αξιολόγησης με το αζημίωτο βέβαια.

Συγκεκριμένα:

 • αναφέρθηκε σε παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων που συνδέονται με τουλάχιστον 10 συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων (3 με 4 άγνωστες στις αρχές). Από αυτές μόνο μία βρίσκεται στην ανάκριση ενώ η υπόθεση των υποβρυχίων και οι υπόλοιπες βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
 • αναφέρθηκε σε 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα (8 αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων και δύο χρηματιστές), δίνοντας έναυσμα στους δύο ανακριτές να αξιολογήσουν το ρόλο στελεχών του ΥΠΕΘΑ με κορυφαίους τους δύο πρώην υπουργούς αλλά και μελών Επιτροπών αξιολόγησης, μεσαζόντων και επιχειρηματιών της αγοράς όπλων και άλλων προσώπων (δικηγόρων κλπ).
 • ομολόγησε ότι έλαβε έλαβε μίζα 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα προγράμματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού υποβρυχίων και αντιαεροπορικών ASRAD από απόστρατο αξιωματικό που αντιπροσώπευε τις γερμανικές εταιρείες ATLAS Elektronik GmbH και Rheinmetall Defence Electronics Systems. Υπενθυμίζεται ότι η Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ μηνών την έφοδο δύο Γερμανών Εισαγγελέων της Βρέμης και μίας Ελληνίδας συνάδελφου τους από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στο κτίριο της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας στο Κολωνάκι και στην κατοικία του αντιπροσώπου.
 • ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε με 600.000 ευρώ σε μετρητά εντός του ΥΠΕΘΑ από αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων.
 • ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε με ποσό 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard-2.
 • ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε με 3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών KORNET.
 • κατονόμασε πρώην αρχηγό κυβερνώντος κόμματος, που υποστήριζε άλλη εταιρεία αεροσκαφών από αυτήν που είχε εισηγηθεί στη Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ένας παλαιός πολιτικός του ιδίου κόμματος με τον πρώην αρχηγό. Τελικά επικράτησε ο αρχηγός του κόμματος και όχι ο υπουργός.
 • έδωσε στοιχεία για αναρίθμητους τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά ελβετικές τράπεζες και σκιαγράφησε τις διαδρομές του μαύρου χρήματος μέσω των off-shore.
 • κατονόμασε τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εταιρείες διακίνησης μαύρου χρήματος με την υπόθεση της Siemens.

Οι αποκαλύψεις Κάντα προμηνύουν δικαστικές εξελίξεις που θα προκαλέσουν ευρύτερο «σοκ και δέος». Η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και θα παρακολουθείται στενά.

Σχετικό δημοσίευμα: Δεκατισμός και Ένοπλες Δυνάμεις

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/12/2013_533547

Κάντας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»

Ολοκληρώθηκε, μετά από τέσσερις ημέρες, η απολογία ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου ‘Άμυνας Αντώνη Κάντα, για την υπόθεση των «ωφέλιμων αμοιβών» ύψους δεκάδων εκατομμυρίων για προμήθειες όπλων.

Ο πρώην αξιωματούχος του ΥΕΘΑ, που οδηγείται πλέον στην φυλακή, καθώς ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την προφυλάκιση του, όλες αυτές τις ημέρες όχι μόνο ομολόγησε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο ότι έλαβε τεράστια ποσά ως μίζες, προκειμένου να εγκρίνει και να συναινέσει σε συγκεκριμένες επιλογές όπλων, αλλά φέρεται να έδωσε πολύτιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν εξελίξεις στην έρευνα των δύο δικαστικών λειτουργών.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα για το τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο υπουργείο ‘Άμυνας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες».

Μάλιστα το άλλοτε στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών ουσιαστικά μίλησε για ένα παρασκήνιο αρκετά σοκαριστικό, ακόμη και με «ξεχασμένα μετρητά» εντός του ελληνικού Πενταγώνου.

Φέρεται συγκεκριμένα να περιέγραψε ότι κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρείας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ο οποίος φεύγοντας, άφησε πίσω του ένα σακβουαγιάζ. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Κάντας τηλεφώνησε στον αντιπρόσωπο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του είπε ότι «είναι για σένα» και όταν την άνοιξε είδε ότι περιείχε 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος που υπηρέτησε στην Διεύθυνση Εξοπλισμών από το 1996 έως το 2002, αναφέρθηκε στην απολογία του σε παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων που συνδέονται με τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν τεθεί καν υπό δικαστική διερεύνηση, καθώς και για οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν.

Με την απολογία του ο κ. Κάντας ουσιαστικά έδωσε έναυσμα στους δύο ανακριτές να αξιολογήσουν το ρόλο στελεχών του υπουργείου ‘Άμυνας, με κορυφαίους τους δύο πρώην υπουργούς αλλά και μελών Επιτροπών αξιολόγησης, μεσαζόντων και επιχειρηματιών της αγοράς όπλων και άλλων προσώπων, όπως δύο χρηματιστές, τους οποίους κατονόμασε ως εμπλεκόμενους.

Φέρεται μάλιστα να έχει κατονομάσει και απόστρατο αξιωματικό στο οποίο απέδωσε κομβικό ρόλο στην διακίνηση των «μαύρων χρημάτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κάντας υποστηρίζει ότι από τον απόστρατο που αντιπροσώπευε γερμανική εταιρία έλαβε μίζα 1, 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιλογές των υποβρυχίων και Astrad.

Παραδέχθηκε επίσης ότι δωροδοκήθηκε με ποσό 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια την προμήθεια των Λέοπαρντ, ενώ αναφέρθηκε και στην προμήθεια από ρωσική εταιρία των αντιαρματικών KORNET. Να σημειωθεί ότι για τις τρεις προμήθειες οι διαδικασίες για σύναψη συμβάσεων είτε επεκτάσεις και options επί αυτών αφορούν τόσο την θητεία του ‘Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και του διαδόχου του στο ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών φέρεται με την ολοκλήρωση της απολογίας του να είπε χαρακτηριστικά στους δικαστικούς λειτουργούς: «Με πλήρη συνείδηση των συνεπειών των πράξεων μου, αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον νόμο».

Οι συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας χαρακτήρισαν «καλή αρχή» την απόφαση του εντολέα τους να συνεργαστεί με τους δικαστικούς λειτουργούς και εξέφρασαν την ελπίδα πως θα τον ακολουθήσουν άλλοι, «με επιστροφή χρημάτων και συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Σχόλιο: Ο Αντώνιος Κάντας χρησιμοποίησε την λέξη συνείδηση.

Συνείδηση αναγνώστη. Ο Κάντας, έχει συνείδηση, ο Άκης και άλλοι αυτού του είδους, δεν έχουν.

Στη λέξη συνείδηση έχω αναφερθεί πολλές φορές.

Κοιτάζοντας την ανθρώπινη ιστορία, όπως την κοιτάζω εγώ και όχι όπως την κοιτάζεις εσύ, πρωτόγονε και άσχετε αναγνώστη, βρίσκω ότι πάντα υπάρχει κάποιος με συνείδηση, που δίνει την δυνατότητα να βγει μια κοινωνία από τον Λαβύρινθο ή να δείξει τον δρόμο.

Περιμένω από την Δικαιοσύνη, να κάνει δώρα στον Ελληνικό Λαό.

4444

23/12/2013

4444

MARIANA REIS

4444

http://www.efsyn.gr/?p=161242

Μετά τον χείμαρρο των στοιχείων που έδωσε ο Α. Κάντας στους ανακριτές, δύο ακόμη πρόσωπα που γνωρίζουν πολλά, οι Π. Ευσταθίου και Μ. Ματαντός, διαμηνύουν ότι προτίθενται να μιλήσουν για όλα

 

Της Κατερίνας Κατή

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει σήμερα την απολογία του ο Αντώνης Κάντας, που αναδεικνύεται πλέον σε «μοιραίο άνθρωπο» για το διεφθαρμένο σύστημα των εξοπλισμών.

«Τσουνάμι» συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το ατελείωτο πάρτι των μιζών εκατομμυρίων θα φέρει και ο νέος χρόνος με δύο πρόσωπα-κλειδιά να διαμηνύουν στις ανακριτικές αρχές ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα Κάντα και θα μιλήσουν για όλα.

Πρόκειται για τον, απόστρατο πλέον, μεσάζοντα εξοπλιστικών προγραμμάτων Πάνο Ευσταθίου, για τον οποίο μίλησε ο Αντώνης Κάντας, αλλά και για τον επιχειρηματία Μιχάλη Ματαντό, κατηγορούμενο για δύο συμβάσεις στην υπόθεση των υποβρυχίων. Και οι δύο γνωρίζουν πολλά ως εμπλεκόμενοι για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά.

Το «ραντεβού» τους με τους ανακριτές έχει ήδη κλείσει για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το «απόστημα» που έσπασε με τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα αφήνει άφωνους με την οσμή που αναδίδει ακόμα και τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

«Σε λίγο καιρό η υπόθεση της Siemens θα φαντάζει σαν ένα μικρό… σκανδαλάκι μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν για τον χορό των εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά», λένε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

16 εκατ. στον Κάντα

 

Και μόνο από το γεγονός άλλωστε ότι είχαν δοθεί 16 εκατομμύρια στον Αντώνη Κάντα, που ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, ακόμα και για συμβάσεις στις οποίες η υπογραφή του δεν ήταν απαραίτητη, αλλά -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- για να μη φέρει… αντιρρήσεις, αντιλαμβάνεται κανείς τα δυσθεώρητα ποσά των μιζών που διακινήθηκαν.

Ενδεικτικό του τι γινόταν είναι αυτό που έχει ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας ομολογήσει.

Ότι, δηλαδή, η μεγαλύτερη μίζα που είχε πάρει για σύμβαση εξοπλιστικού προγράμματος, και μάλιστα στη… βαλίτσα, ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ το 2001 για την προμήθεια του αντιαρματικού συστήματος του στρατού Kornet (επί Τσοχατζόπουλου), αν και η υπογραφή του δεν ήταν… απαραίτητη.

Η σύμβαση για το εν λόγω σύστημα δεν είναι από αυτές που είχαν μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, τώρα όμως μπαίνει στο «κάδρο» των ερευνών, ενώ, όπως επισήμανε ο Αντώνης Κάντας, ανάλογη σύμβαση για προμήθεια του ίδιου συστήματος έγινε και επί υπουργίας Παπαντωνίου, από την ίδια ρωσική εταιρεία και με τον ίδιο αντιπρόσωπο στη χώρα μας, τον οποίο έχει κατονομάσει. Όπως άφησε να εννοηθεί στην απολογία του, η δεύτερη αυτή σύμβαση για τη νέα προμήθεια δεν ήταν απαραίτητη.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Αντώνης Κάντας δεν πρόκειται να εισφέρει νέα ονόματα αλλά θα αναπτύξει με λεπτομέρειες τη διαδικασία που ακολουθούνταν για τη… διεκπεραίωση των δωροδοκιών.

Και μόνο όμως η αποκάλυψη των διαδρομών που ακολουθούσαν οι μεσάζοντες μέχρι να φτάσουν κάθε φορά στον στόχο τους θα είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια των ανακριτών για να φτάσουν στα υψηλότερα κλιμάκια του ΥΕΘΑ.

«Θα πει για κάθε σύμβαση ποιος έδινε το… εναρκτήριο λάκτισμα ότι πρέπει να προχωρήσει», έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος.

Ακόμα ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του έχει υποστηρίξει ότι η μίζα των 500.000 ευρώ, που εντοπίστηκε σε λογαριασμό του και για την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη πριν από λίγο καιρό, δεν προέρχεται από τα μαύρα ταμεία της Siemens αλλά είναι μέρος των τριών εκατομμυρίων που πήρε από την Kornet.

O μεσάζων που θα μιλήσει…

Ο Πάνος Ευσταθίου, για τον οποίο οι Αρχές είχαν στοιχεία και πριν από την ομολογία Κάντα, καθώς έχει δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του ’80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Electronics στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατάθεση για την εμπλοκή Ευσταθίου είχε δώσει και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Σε φορολογικό έλεγχο που είχε κάνει η Εφορία της Βόρειας Βρέμης είχε εντοπιστεί ποσόν δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε δοθεί σε αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, με τον οποίο η εταιρεία βρισκόταν σε δικαστική διαφορά.

Πριν από λίγο καιρό ο φορολογικός αυτός έλεγχος οδήγησε τους εισαγγελείς στα γραφεία της «Ατλας» αλλά και της εταιρείας «Ράιν Μέταλ Ντιφένς Ελεκτρόνικ Σίστεμς», που είχε τον ίδιο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Η Εισαγγελία της Βρέμης έχει ενδείξεις ότι για τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων της κατηγορίας «Ποσειδών» και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους δόθηκαν, μέσω παρένθετων εταιρειών από το 2002 και τουλάχιστον έως το 2007, 8.520.000 ευρώ από την «Ατλας» και άλλα τόσα από τη «Ράιν Μέταλ».

Σχόλιο: Μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι αυτοί που μιλούν για τις μίζες, κάθε φορά που το κάνουν, δίνουν και μια σφαλιάρα στον Πάγκαλο και το καταστημένο που εκφράζει.

Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν καταγγελίες. Αλλά οι πριμαντόνες της διαπλοκής όπως ο Βαγγελας Βενιζέλος, έφτιαχναν νόμους για να έχουν ατιμωρησία οι πολιτικοί και οι νταβατζηδες με τις απευθείας αναθέσεις έργων και πολλά άλλα.

Ο Βαγγελας Βενιζέλος είχε βγάλει αθώο τον Άκη στην Βουλή, το θυμάστε;

Όλη αυτή η Μούργα. Όλο αυτό το σκυλολόι, έπινε το αίμα των Ελλήνων για χρόνια.

Ευτυχώς συναντώ, όλο και περισσότερους Έλληνες, που μου λένε, ότι στις επόμενες εκλογές, δε θα δείξουν κανένα έλεος στην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Όσο είναι αυτοί στην Εξουσία, η δικαιοσύνη δε θα μπορεί να δρα εντελώς ελεύθερα.

Ο Βενιζέλος θα έπρεπε να δικάζεται και όχι να βάζει λόγους της πλάκας.

Η δημόσια τηλεόραση, μετέδιδε την ομιλία του Βαγγελη Βενιζέλου χρονιάρες μέρες.

Δεν έχουν τον Θεό τους.

Για να παρακολουθήσεις τις ομιλίες του Βενιζέλου, πρέπει να χαπακωθείς!!!! Αλλιώς δεν γίνεται.

Ο Βαγγελας άλλαξε το επίθετο του και αυτό είναι ύβρη στο μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο.

4444

http://olympia.gr/2013/12/23/o-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΣΤΑΘΑΚΗ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

“Πύρινες” ανακοινώσεις και κάτι άλλων βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας για το σκάνδαλο. “Μου κάηκαν οι κουραμπιέδες στον φούρνο, παραιτούμαι από το φούρνισμα των Χριστουγέννων”!

Με μια σφορδή ανακοίνωση-καταγγελία, που όμοιά της δεν έχει ξαναβγεί από το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην εγχώρια διαπλοκή ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αφορμή για την σκληρή ανακοίνωση η ανάθεση του έργου Διαχείρισης Απορριμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Άκτωρ του Μπόμπολα. Μάλιστα η ανακοίνωση-φωτιά του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με την προαναγγελία διαγραφής των Τσακαλώτου, Σταθάκη, Τσουκαλά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση>

Λίγο πριν την ανατολή του 2014  κι ενώ χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα με τα παιδιά τους να διαβάζουν κάτω από το φως των κεριών σε πολικές θερμοκρασίες, ο συνεταίρος της εγχώριας διαπλοκής φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραδίδει ένα ακόμη έργο στον εθνικό μεγαλοεργολάβο.

Πρόκειται για την Διαχείριση Απορριμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ανατέθηκε στην εταιρεία Άκτωρ του Μπόμπολα.

Η συγεκριμένη ανάθεση έρχεται να ολοκληρώσει το αφιερωμένο στον Μπόμπολα τρίπτυχο Χρυσός-Σκουπίδια-Οδικοί Άξονες.

Η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές μας, οι οποίοι έχουν ντιλάρει με την εγχώρια διαπλοκή, συνεχίζει το ολοκαύτωμα της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού την ώρα που ταίζει την εγχώρια διαπλοκή με δισεκατομμύρια ευρώ.

Καλούμε μάλιστα την κυβέρνηση να ανατινάξει το Γεφύρι της Άρτας και να αναθέσει την εκ νέου κατασκευή του στην Άκτωρ, ώστε ο εθνικός μας κατασκευαστής να συνδέσει το όνομά του με ένα ακόμη  ιστορικό έργο.

Με αφορμή τέλος τις καταγγελίες για το πόθεν έσχες των συντρόφων Τσουκαλά-Σταθάκη-Τσακαλώτου, παρότι σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε τα υπονοούμενα και την λασπολογία των συστημικών ΜΜΕ, προχωρούμε στην διαγραφή των συντρόφων από την Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπατικής Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Σχόλιο: Μπορεί οι Έλληνες να αυτοκτονούν και να εξαθλιώνονται από τη βρωμερή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά ο Μπόμπολας δεν έχει πρόβλημα. Άλλωστε εκφράζει το βαθύ κράτος της διαπλοκής. Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Οι δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι σα τις κλανιες.

Ο τυχοδιώκτης Βαγγελας Βενιζέλος, που θα πρέπει να πάει φυλακή, δε θα κάνει μαθήματα ηθικής.

Μια από τις πριμαντόνες της διαπλοκής.

Εγώ θα καλούσα τον Βαγγελα Βενιζέλο, στο Dancing with the Stars. Ταιριάζει απόλυτα. Ένας από τους κριτές θα ήταν ο Θέμος. Θα είχε ενδιαφέρον.

Εγώ θα έστελνα πρόσκληση στον Βαγγελα, άσχετα αν θα ερχόταν.

Το Dancing with the Stars είναι κορυφαίο γεγονός στην κλίμακα των σκουπιδιών.

Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/32048/papadimosusa

Σήμερα το Ολυμπία παρουσιάζει τα ντοκουμέντα μίας υπόθεσης που αποδεικνύει το ποιόν αυτών που την κατέστρεψαν εξαθλιώνοντας τον λαό και χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Ο Παπαδήμος των swaps και του PSI συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική, όπου σύρθηκε στα δικαστήρια για μία ντροπιαστική υπόθεση και …καταδικάστηκε!

Ως γνωστός σημιτάνθρωπος δε, όχι μόνον δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο, αλλά δεν πλήρωσε (ως φαίνεται από τα έγγραφα) το πρόστιμο που του επιβλήθηκε!

Σχόλιο: Αυτοί που έβαλαν τον Παπδημο πρωθυπουργό, ήξεραν τι ανθρωπάκι είναι.

4444

RALEIGH — North Carolina’s unemployment rate declined sharply in November to its lowest level in more than five years, the state Commerce Department said Friday, but seemingly inconsistent data raise questions about how many new jobs are actually being created.

The jobless rate of 7.4 percent compares to 8 percent in October and 8.9 percent back in July. The state rate is also inching closer to the national rate, which was 7 percent in November.

The department’s Labor and Economic Analysis Division said the number of people employed in North Carolina grew in the past month by just over 20,000 to more than 4.3 million.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/32048/papadimosusa

Σήμερα το Ολυμπία παρουσιάζει τα ντοκουμέντα μίας υπόθεσης που αποδεικνύει το ποιόν αυτών που την κατέστρεψαν εξαθλιώνοντας τον λαό και χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Ο Παπαδήμος των swaps και του PSI συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική, όπου σύρθηκε στα δικαστήρια για μία ντροπιαστική υπόθεση και …καταδικάστηκε!

Ως γνωστός σημιτάνθρωπος δε, όχι μόνον δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο, αλλά δεν πλήρωσε (ως φαίνεται από τα έγγραφα) το πρόστιμο που του επιβλήθηκε!

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_22/12/2013_543608

Οι μετανάστες να «μοιράζονται» ισότιμα στην Ε.Ε.
Ο Βρετανός οικονομολόγος Ιαν Γκόλντιν μιλάει για το μέλλον της μετανάστευσης

Συνέντευξη στη Χριστινα Σανουδου

Ένας κόσμος χωρίς διαβατήρια, όπου οι άνθρωποι μετακινούνται ελεύθερα από τη μία χώρα στην άλλη, δεν είναι ουτοπία.

Αντίθετα, υπήρξε πραγματικότητα έως τον 20ο αιώνα, όταν οι πόλεμοι και η άνοδος του εθνικισμού οδήγησαν στην «οχύρωση» των κρατών και την υιοθέτηση μέτρων για τον έλεγχο της διασυνοριακής μετακίνησης.

Σε όλες τις εποχές της Ιστορίας, οι άνθρωποι, που εγκατέλειπαν τον τόπο τους, συνέβαλλαν καθοριστικά στη διάδοση ιδεών, τεχνολογιών και καινοτομιών.

Πρόκειται, άλλωστε, για μερικά από τα πιο τολμηρά, ευπροσάρμοστα, υγιή και κατά κανόνα πιο μορφωμένα άτομα μιας κοινωνίας, που αποφασίζουν να εκτεθούν σε μια σειρά κινδύνων προκειμένου να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δεν είναι τυχαίο πως μετανάστες έχουν ιδρύσει εταιρείες όπως η Google, η Paypal, η Εbay και η Ιntel.

Εν ολίγοις, η μετανάστευση «δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να βρούμε τη λύση του», αλλά «εγγενές στοιχείο της παγκόσμιας κοινωνίας».

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα ενός εξαιρετικά επίκαιρου βιβλίου, που αντιμετωπίζει τη μετανάστευση ως διαχρονική ανθρώπινη δραστηριότητα με ανυπολόγιστα οφέλη για το άτομο και την κοινωνία.

Από ακαδημαϊκής πλευράς, η εγκυρότητα της έκδοσης «Αυτοί δεν είναι σαν εμάς. Το παρελθόν και το μέλλον της μετανάστευσης» δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού αποτελεί καρπό ενός πενταετούς ερευνητικού προγράμματος υπό την αιγίδα της Σχολής Μάρτιν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και φέρει την υπογραφή του Ιαν Γκόλντιν.

Σήμερα διευθυντής της Σχολής Μάρτιν, η οποία εστιάζει στην ανίχνευση των σημαντικότερων προκλήσεων του 21ου αιώνα, ο Βρετανός οικονομολόγος έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης Νοτίου Αφρικής και σύμβουλος του Νέλσον Μαντέλα.

Ο τόμος, που έγραψε σε συνεργασία με τους ερευνητές Geoffrey Cameron και Meera Balarajan, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και εντάσσεται στη σειρά «Προοπτικές». Η σειρά αποσκοπεί στην ανάδειξη και διερεύνηση ζητημάτων της ελληνικής επικαιρότητας για τα οποία δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση.

Χωρίς διαβατήριο

Ένα ερώτημα που εύλογα γεννά στον αναγνώστη το βιβλίο, είναι γιατί κανείς έως τώρα δεν έχει εξετάσει εμπεριστατωμένα τις πραγματικές επιπτώσεις της μετανάστευσης. «Δεδομένης της σημαντικότητας του ζητήματος, είναι άξιον απορίας το ότι διαθέτουμε τόσο λίγα σοβαρά επιστημονικά έργα», παραδέχεται ο Ιαν Γκόλντιν.

Το κενό στη βιβλιογραφία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του οικονομολόγου να ασχοληθεί με το θέμα – το οποίο τον απασχολούσε ανέκαθεν, αφού κατάγεται από οικογένεια μεταναστών. Επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση, αναφέρεται αρχικά στο γεγονός πως η μετανάστευση είναι ένα «καινούργιο πρόβλημα», που έγινε σημαντικό μόνο τον τελευταίο αιώνα.

«Πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άνθρωποι μετακινούνταν πολύ πιο ελεύθερα, δεν υπήρχαν διαβατήρια». Επιπλέον, είναι ένα κατεξοχήν «πολιτικό ζήτημα», που αναδύεται συχνά σε θεωρητικές συζητήσεις, χωρίς να συνοδεύεται από συστηματική καταγραφή δεδομένων.

Επομένως, «είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τις πραγματικές επιπτώσεις των μεταναστών στο ΑΕΠ, στην ανεργία ή την καινοτομία».

Ακόμα ένα εμπόδιο συνιστά η απουσία ενός κοινού ορισμού της μετανάστευσης, τον οποίο να αποδέχονται όλα τα κράτη.

Φιλελεύθερη οπτική

Απευθυνόμενο τόσο στους νομοθέτες ανά τον κόσμο, όσο και στο ευρύ κοινό, το βιβλίο φιλοδοξεί να συμβάλει «στον διάλογο για τη μετανάστευση, παρέχοντας δεδομένα και διαφορετικές οπτικές γωνίες», εξηγεί ο Ιαν Γκόλντιν, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Προσεγγίζοντας το ζήτημα της μετανάστευσης από μια κλασική φιλελεύθερη οπτική, ο συγγραφέας τάσσεται υπέρ της κατά το δυνατόν ανεμπόδιστης μετακίνησης ανθρώπων, πεπεισμένος πως οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς εξασφαλίζουν ότι η ροή ανθρώπινου δυναμικού κυμαίνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει πως η απόφαση ενός ατόμου να μεταναστεύσει στηρίζεται σε προσωπικά, οικογενειακά ή κοινωνικά κίνητρα, που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τις διακυμάνσεις της αγοράς, αλλά και πως, ανεξαρτήτως των οικονομικών συνθηκών, οι κοινωνίες οφείλουν να παρέχουν προστασία σε όσους την έχουν ανάγκη, όπως οι πρόσφυγες.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του στα αγγλικά, το βιβλίο με τον αμφίσημο τίτλο «Exceptional People» έχει αποτελέσει αφορμή για την πρόσκληση του Ιαν Γκόλντιν σε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα σε αρκετές χώρες. «Θα έλεγα πως η μεγαλύτερη αλλαγή συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για τη νομιμοποίηση των εργαζόμενων μεταναστών και έχουν συγκεντρωθεί πολύτιμα νέα στοιχεία για τη συμβολή τους στην οικονομία», υπογραμμίζει. Στην Ευρώπη, αντίθετα, η κρίση δημιουργεί «δυσμενείς συνθήκες για την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση».

Αυτήν όμως τη δύσκολη περίοδο «είναι σημαντικό να μην κάνουμε μεγάλα λάθη». Σε τέτοιου είδους λάθη οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Γκόλντιν, η έξαρση της παράνομης μετανάστευσης – με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από το trafficking και τα κέντρα κράτησης μέχρι τους μαζικούς θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο.

Η θέση της Ελλάδας

Η λύση, που προτείνει ο οικονομολόγος, δεν είναι το άνοιγμα των συνόρων –τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση– αλλά η δημιουργία ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου, πιθανώς μέσω της ένταξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης στον ΟΗΕ, έτσι ώστε «οι αποφάσεις του να είναι δεσμευτικές».

Σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση θα συνιστούσαν, επίσης, η υιοθέτηση ενός κοινού ορισμού για τη μετανάστευση, καθώς και ρυθμίσεων όπως η δυνατότητα μεταφοράς των συντάξεων από τη μία χώρα στην άλλη, έτσι ώστε «οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους όταν φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης».

Όσον αφορά τις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, που τα τελευταία χρόνια δέχονται τεράστιους αριθμούς ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η θέση του κ. Γκόλντιν είναι πως η ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος θα έπρεπε να μοιράζεται ισότιμα σε όλη την Ε.Ε.

«Θεωρώ πως η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει μία συνολική απάντηση», υποστηρίζει. «Η Ελλάδα θα πρέπει να μεταβιβάσει μέρος της ευθύνης στην υπόλοιπη Ευρώπη, διότι, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

Αλλαγή πολιτικής

Η αλλαγή κατεύθυνσης της παγκόσμιας μεταναστευτικής πολιτικής δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη αλλαγή στις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις. «Αν οι άνθρωποι κατανοούν καλύτερα τη δυναμική της μετανάστευσης και τη συμβολή των μεταναστών στην οικονομία, είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε ρατσιστικές επιθέσεις», υποστηρίζει ο συγγραφέας, τονίζοντας τον ρόλο των πολιτικών και των ΜΜΕ.

«Μπορώ να φανταστώ μια εποχή στο μέλλον, όταν η Ελλάδα θα έχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και θα προσπαθεί να προσελκύσει μετανάστες, γιατί η οικονομία της θα έχει ανακάμψει», σημειώνει ο κ. Γκόλντιν. «Φυσικά, η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά σκληρή, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι άνεργοι και δυσκολεύονται να αντιληφθούν τα πιθανά οφέλη της μετανάστευσης». Ωστόσο, «πρέπει πραγματικά να εστιάσουμε στην ανεκτικότητα, στην κατανόηση της κοινής μοίρας της ανθρωπότητας και της ευθύνης μας απέναντι στους άλλους ανθρώπους».

​Η συλλογική μελέτη των Ιαν Γκόλντιν, Τζέφρι Κάμερον και Μίρα Μπαλαρατζιάν, «Αυτοί δεν είναι σαν εμάς», κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, στο πλαίσιο της σειράς «Προοπτικές», σε μετάφραση της Ελένης Αστερίου.

Σχόλιο: Ο Ιαν Γκόλντιν μιλά για μετανάστες με προσόντα. Στην Ελλάδα πόσοι λαθρομετανάστες που έχουν έρθει, έχουν προσόντα;

Αντίθετα οι Έλληνες που έχουν φύγει λόγο κρίσης στο εξωτερικό, οι περισσότεροι έχουν προσόντα.

Το ισοζύγιο δηλαδή, του ανθρώπινου δυναμικού είναι αρνητικό για την Ελλάδα.

Ένα κόσμος χωρίς διαβατήρια, θα ήταν ένας διαφορετικός κόσμος.

Μεγάλο ρόλο παίζουν τα προσόντα που έχει ένας μετανάστης. Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλοί. Κάποιοι είναι και κάποιοι σίγουρα δεν είναι.

Για μένα, ένα βασικό κριτήριο, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα ρωτούσα τον μετανάστη, αν τα σέβεται.

Στο Ισλάμ για παράδειγμα, ο ρόλος της Γυναίκας, είναι υποδεέστερος. Ένας τέτοιος μετανάστης, τι καλό θα φέρει; Τα εγκλήματα «τιμής»;

4444

New Country in my blog: Honduras.

Once part of Spain’s vast empire in the New World, Honduras became an independent nation in 1821.

After two and a half decades of mostly military rule, a freely elected civilian government came to power in 1982. During the 1980s, Honduras proved a haven for anti-Sandinista contras fighting the Marxist Nicaraguan Government and an ally to Salvadoran Government forces fighting leftist guerrillas. The country was devastated by Hurricane Mitch in 1998, which killed about 5,600 people and caused approximately $2 billion in damage. Since then, the economy has slowly rebounded.

4444

Για το πρόβλημα της Μετανάστευσης έχω γράψει πολλές φορές.

Είναι σοβαρό πρόβλημα, με καθημερινή τριβή.  Δεν μπορείς δηλαδή να κάνεις προπαγάνδα.

Να μη γράφω σάλτσες και λέξεις.

Αυτό που είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι στην ουσία ένα μέτρο αναστολής της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.

Πριν από πολύ καιρό είχα γράψει: μετανάστες μην έρχεστε στην Ελλάδα. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και άγριες.

Όμως οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται.

Ο Βαξεβανης, αδυνατεί να δώσει λύση και έτσι προσπερνά το μείζον πρόβλημα, που θέλει και αντιμετώπιση και μας λέει, τι είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα.

Διότι η πίεση της καθημερινής ζωής, είναι τεραστία.

Ο λαθρομετανάστης ως άτομο, είναι έρμαιο.

Όμως και η Ελληνική Κοινωνία έχει όρια.

Ο Βαξεβανης δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχουν όρια και βγάζει ένα ρεπορτάζ, που όμως δεν έχει απήχηση.

Όταν έχεις ένα και δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται, το άρθρο του Βαξεβάνη, περνά απαρατήρητο, όσο θόρυβος και αν γίνει από συγκεκριμένους. Είναι μάλιστα και ενοχλητικό. Έχουμε δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και συνεχίζουν να έρχονται και εσύ μας κατηγορείς; Πάρτο κουβαδακι σου και πήγαινε αλλού.

Η καθημερινή Ζωή, έχει την δυνατότητα να ορίζει όρια

Εγώ άκουσα το ηχητικό με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και αμέσως σκέφτηκα, ότι από την θέση που είναι, αυτή την λύση βρήκε.

Μια λύση που γίνεται και ποιο δυνατή, αν σκεφτεί κανείς, ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση της Ελλάδος και όμως οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα.

Εγώ θα πω στον Βαξεβάνη: Βαξεβάνη πες στους Λαθρομετανάστες, να μην έρχονται στην Ελλάδα. Να πάνε στην Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Γερμανία, στην Γαλλία. Στην Τουρκία γιατί δε μένουν, που έχει και οικονομική ανάπτυξη;

Τόσα άγρια περιστατικά έχουν γίνει, δεν είναι λογικό να έρχονται στην Ελλάδα, όταν μάλιστα μπορούν να την παρακάμψουν.

Ο Βαξεβανης και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα και αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους.

Εγώ ήμουν υπέρ του φραχτη στον Έβρο. Η δημιουργία του βοήθησε στην μείωση της λαθρομετανάστευσης από τα χερσαία σύνορα.

Η αριστερά ήταν εναντίον του φραχτη, λέγοντας θεωρητικές βλακείες, όταν το πρόβλημα θέλει άμεση λύση.

Αν εγώ είχα την εξουσία, τα προβλήματα αυτά, θα τα είχα λύσει εδώ και χρόνια.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Τα προβλήματα στον Πλανήτη Γη, δεν είναι δύσκολα.

Κάποια στιγμή, πρέπει να δω πόσο ποιο εξελιγμένος είναι ο άνθρωπος από τον δεινόσαυρο.

Σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 20, αν ο δεινόσαυρος βρίσκεται στο 4, ο άνθρωπος που βρίσκεται.

4444

22/12/2013

4444

«….Χωρίς σχέδιο, άλλες μεταρρυθμίσεις καρκινοβατούν, άλλες διαρκώς ετεροχρονίζονται, άλλες για αλλού ξεκίνησαν κι αλλού πάνε.

Η μεταρρύθμιση του κράτους έχει απολήξει σε ένα κράτος πολύ πιο μικρό στις κοινωνικές υπηρεσίες του και πολύ πιο μεγάλο όσον αφορά τον κυκεώνα των νομοθετικών ή άλλων ρυθμίσεων σε βάρος της καθημερινότητας και της ανάπτυξης.

Η δικαιοσύνη εξακολουθεί να αποδίδεται με απίστευτη καθυστέρηση, καθώς οι σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου έχουν ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι αποκρατικοποιήσεις, αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνισμό, τείνουν προς τη δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων με κεφάλαια, ενίοτε, αμφισβητούμενης ποιότητας.

Η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο είναι οι άθικτοι τροφοδότες λογαριασμοί της διαπλοκής, της διαφθοράς και του κόσμου της νύχτας.

Η μόνη ουσιαστική και μεγάλη αλλαγή έγινε στην αγορά εργασίας: Διαλύθηκε.

Επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα. Πάμε κάπως καλύτερα; Η απάντηση είναι σχετική: Εξαρτάται για ποιους μιλάμε…»

Σχόλιο: Ο συγκεκριμένος κύριος τα γράφει πολύ καλά.

4444

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, βγαίνουν ένα σωρό δημοσκοπήσεις, που επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.

Όσοι διαβάζεται το blog ξέρετε ότι πριν από καιρό, έγραψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και οι δημοσκοπήσεις είναι γελοίες.

Μετά από αυτό βλέπουμε ένα μπαράζ δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Οι δωσίλογοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν κοινωνικά ερείσματα.

Δεν χρειάζεσαι τους δημοσκόπους, που τις περισσότερες φορές φτιάχνουν τις δημοσκοπήσεις.

Εγώ δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις και να σημειώσετε, ότι εγώ στοιχηματίζω.

Δεν μου αρέσει να χαραμίζω τα χρήματα μου, ακόμα και αν είναι 30 λεπτά.

Όταν έβλεπα τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την ΝΔ πρώτο κόμμα, αναρωτιόμουν αν οι Έλληνες ήταν ψυχοπαθείς.

Σου βάζουν χαράτσια, σου μειώνουν συντάξεις και μισθούς, σε αναγκάζουν να γίνεις μετανάστης, σε βάζουν φυλακή και εσύ έλεγες ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα; Αυτό είναι σχιζοφρενικό.

Τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το φυσιολογικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και είναι απόλυτα λογικό.

Σε ένα από τα καφενεία που πίνω καφέ, μου είπαν και για μια Βρετανική δημοσκόπηση, που ήταν ποιο κοντά στην αλήθεια. Φυσικά έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Εγώ αν ήμουν σε ένα πάνελ και έβρισκα έναν δημοσκόπο, θα του έλεγα: αν πιστεύεις στην δημοσκόπηση σου, στοιχημάτισε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επίσης αντέχουν. Αν σκεφτεί κανείς πόσα γράφει η προπαγάνδα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η Χρυσή Αυγή αντέχει. Αυτό λέει πολλά.

4444

21/12/2013

4444

Ο Αλ Γκόλντσταϊν δεν είναι πια εδώ. «Έφυγε» στα 77 του χρόνια, στο Μπρούκλιν, έπειτα από χρόνιο πρόβλημα στους νεφρούς. Αφήνει πίσω του, όμως, μια μακρά ιστορία διώξεων, δικαστικών μαχών και πάνω από όλα πάλης με τον αμερικανικό πουριτανισμό. Ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής του φημισμένου περιοδικού Screw.

Μπορεί ο πολύς Χιού Χέφνερ να έφερε το σεξ και το γυμνό, με τον πλέον εκλεπτυσμένο τρόπο, σε όλα τα σπίτια, όμως αυτό που έκανε ο Γκόλντσταϊν ήταν πέρα για πέρα πρωτοποριακό. Δεν έκοψε και δεν έραψε το υλικό. Το παρουσίασε στο κοινό απροσχημάτιστο, έτσι όπως πραγματικά ήταν.

Αν για το Playboy το photoshop και η άρτια καλλιτεχνική ανάλυση ήταν το σήμα κατατεθέν των φωτογραφιών του, για το Screw το σεξ δεν έφερε κανένα σημάδι καλλιτεχνίας, ρομαντισμού και επιτήδευσης. Μπορεί να μην ανακάλυψε την… πυρίτιδα (δηλαδή τα πορνοπεριοδικά), αλλά ήταν εκείνος που τους έδωσε την πραγματική διάστασή τους.

Όπως έλεγε και ο ίδιος «υποσχόμαστε να μην κρύψουμε καμία τρίχα από κανένα εφηβαίο, ή να “κόψουμε” ένα ανδρικό μόριο. Δεν απολογούμαστε για τίποτα. Αποκαλύπτουμε τον κόσμο του σεξ».
Ηφαιστειώδης χαρακτήρας, έντονη προσωπικότητα, ο Γκόλντεστεϊν, πλήρωσε την δίχως φραγμούς ζωή του με είκοσι συλλήψεις για προσβολή της δημόσιας αιδούς. Για τους πουριτανούς Αμερικανούς, ήταν μέχρι τέλους ένα… μαύρο πρόβατο.

Το Screw πήρε την κάτω βόλτα, λόγω της επέλασης του ίντερνετ και τα απελευθέρωσης του πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον επέδρασε καταλυτικά και η δική του κακή διαχείριση στα οικονομικά της εταιρίας. Τον έπνιξαν τα χρέη, ενώ τα προβλήματα υγείας τον κύκλωσαν απειλητικά. Το 2003 η εταιρία του χρεοκόπησε, κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο.

Εκτός από το Screw έμεινε διάσημος για τις τεράστιες διακυμάνσεις βάρους του και για το ακατάλληλο μεταμεσονύκτιο τηλεοπτικό του σόου, όπου έβριζε όλους όσους του έσπαγαν τα νεύρα. Από τον τότε Πρόεδρο Νίξον, μέχρι το τελευταίο γκαρσόνι που τον σέρβιρε ή την μητέρα του.
Πηγή: Πέθανε ο πρωτοπόρος της πορνογραφίας, Αλ Γκόλντσταϊν -Η ιστορία του περιοδικού του «Screw» που έσπασε τα νεύρα των σεμνότυφων Αμερικανών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135855#ixzz2o84Bg4EM

Σχόλιο: Το γυμνό και το Σεξ. Είμαστε στο 2013 και ακόμα σκανδαλίζουν!!!!

Οι άνθρωποι, δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με το ανθρώπινο σώμα. Αν και αυτό αλλάζει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη.

4444

Σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της σύλληψης του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Καντά, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Αντώνης Καντάς φέρεται να έχει αποδεχθεί ότι έλαβα μίζες μαμούθ, ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία, κατά την ομολογία του, συνδέονται με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα.

Πλην των 8 μεσαζόντων, έχει κατονομάσει ως εμπλεκόμενους στις διαδρομές για την απόκρυψη των «μαύρων χρημάτων», δύο Ελβετούς χρηματιστές, τον νομικό που τον βοηθούσε να συστήνει εξωχώριες εταιρίες και τους εμφανιζόμενους ως εκπροσώπους για πέντε τέτοιας νομικής μορφής εταιρίες.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι «θεωρεί απίθανο, αφού πήρε αυτός να μη τα πήραν οι … από πάνω και οι ..από κάτω», παράνομα χρήματα, ωστόσο φαίνεται να περιορίζει την αναφορά του αυτή, στην ιεραρχία του υπουργείου Άμυνας μόνο για το διάστημα που πολιτικός προϊστάμενος του, ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με Διευθυντή Εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο κ. Κάντας παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες και επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά φέρεται να διευκρινίζει στην απολογία του ότι ουσιαστικά ο διάδοχος του κ. Τσοχατζόπουλου τον είχε «παγώσει» και ως εκ τούτου δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση.

Ένας ακόμη εμπλεκόμενος, πλην του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, στην υπόθεση με τις «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ, φέρεται διατεθειμένος να «συνεργαστεί με την Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πρόσωπο που σκοπεύει να ακολουθήσει την επιλογή Κάντα, είχε ρόλο μεσάζοντα και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλους από το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ. Ο μεγάλος πλέον σε ηλικία μεσάζων, φέρεται έτοιμος να περιγράψει «μίζες», διαδρομές και λογαριασμούς ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για προμήθειες του ΥΕΘΑ, Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου.

Δικαστικοί κύκλοι, πάντως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» εκτιμούν πως αν πράγματι ο κατονομαζόμενος από τον κ. Κάντα μεσάζοντας «μιλήσει» στους ανακριτές, ενδέχεται να οδηγήσει σε διεύρυνση του καταλόγου των εμπλεκομένων προσώπων και προς την κατεύθυνση μεγάλων επιχειρηματιών στο χώρο της αγοράς όπλων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κάντας φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για συνολικά οκτώ μεσάζοντες, οι οποίοι θα κληθούν από την ανάκριση, καθώς και λεπτομέρειες για τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι πολύ πιθανό να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι και οι λεγόμενοι «έμποροι όπλων».
Πηγή: Ο Καντάς περιγράφει το κύκλωμα των μιζών στα εξοπλιστικά και αποκαλύπτει 8 μεσάζοντες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135937#ixzz2o7yXgMET

Σχόλιο: Κοίταξε νεοέλληνα, αν καταργηθούν οι Βρωμεροί νόμοι, που έφτιαξε ο βρωμερός Βαγγελας Βενιζέλος και η δικαιοσύνη έχει το ελεύθερο να κάνει το έργο της, η Ελλάδα θα ορθοποδήσει πολύ γρήγορα.

Ο λόγος είναι απλός. Οι διαφθαρμένοι, το πρώτο που κάνουν, είναι καταπατήσουν την αξιοκρατία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Οι διαφθαρμένοι πολιτικοί, τις περισσότερες φόρες, είναι δημαγωγοί.

Η εφαρμογή της δικαιοσύνης, είναι από τα ποιο σημαντικά πράγματα σε μια κοινωνία.

Η πραγματική δικαιοσύνη, όχι η γιαλαντζη σα και αυτή που είδαμε με το σκάνδαλο των Υποβρυχίων στην Βουλή και τον Βαγγελα που αυτό αθωώθηκε.

4444

20/12/2013

4444

4444

BLOOMBERG TRISH NORTH KOREA 01 201213

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31986/karavelas

Ο Καραβέλας εγκατέλειψε την Ελλάδα τον Μάιο του 2009 και έκτοκτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Λίγο πριν  φύγει, ο επονομαζόμενος και «ταμίας της  Siemens” επιχείρησε  να συναντήσει 4-5 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα». Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ>

ΕΠΑΦΕΣ με τουλάχιστον τέσσερις πολιτικούς επιχείρησε ο προκάτοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηellas ως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, Χρήστος Καραβέλας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη φυγή του. Ο επονομαζόμενος «ταμίας» της Siemens ζητούσε από τα πολιτικά πρόσωπα να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη για την αναφερόμενη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο για τη σύμβαση
8002 του ΟΤΕ με τη Siemens.

Η πλευρά του φυγόδικου μάνατζερ ισχυρίζεται μάλιστα ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στον κ. Καραβέλα ότι «θα γίνει το καλύτερο δυνατό» και ότι «θα υπάρξει προσπάθεια σχετικής εισήγησης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Γιώργο Σανιδά». Αλλά αν αυτά είναι λόγια, υπάρχει μια ακόμη πιο χειροπιαστή ένδειξη «αρωγής» στον φυγόδικο. Αν και οι υπεύθυνοι μιας από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες όχι μόνο μπλόκαραν τους λογαριασμούς του αλλά και αρνήθηκαν κατάθεση μέρους των 14.500.000 ευρώ που επιχειρούσε να διακινήσει ο κ. Καραβέλας την
άνοιξη του 2008, οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν την εκροή αυτών των χρημάτων στο εξωτερικό· ένα μέρος τους κατέληξε και στην Ουρουγουάη για την αγορά της βίλας στο διάσημο θέρετρο της Πούντα ντελ Εστε. Για αυτές τις ύποπτες συναλλαγές υπήρξε αλληλογραφία από τον Μάιο του 2008 μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος και του τότε προϊσταμένου της επιτροπής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κ. Γιώργου Ζορμπά, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια από άλλες δικαστικές αρχές που ενημερώθηκαν σχετικά.

O Χρήστος Καραβέλας ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν τη δεκαετία του 1990 το μεγαλύτερο μέρος των «μυστικών κονδυλίων» της Siemens προκειμένου η γερμανική εταιρεία να κερδίζει διαφόρους διαγωνισμούς στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον 63.500.000 μάρκα- περισσότερα από 32.000.000 ευρώ- διατέθηκαν από τη μητρική εταιρεία για μίζες προκειμένου να υπογράψει ο ΟΤΕ την περιώνυμη προγραμματική συμφωνία 8002 με τον ΟΤΕ, όπως τουλάχιστον προέκυπτε από ένα χειρόγραφο σημείωμα που συνέταξε ο κ. Καραβέλας τον Ιανουάριο του 1998- ασχέτως αν άλλαξαν τελικά χέρια και ποια ακριβώς τα χρήματα αυτά ή τουλάχιστον το σύνολό τους. Όπως αναφέρει σήμερα άλλοτε συνεργάτης του οικονομικού διαχειριστή της Siemens, «ο Καραβέλας ήταν σε θέση να γνωρίζει, μαζί με το άλλο διευθυντικό στέλεχος της Siemens τον Ηλία Γεωργίου, ποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα πήραν μίζες από τη Siemens είτε για συγκεκριμένες δουλειές ή στο πλαίσιο γενικών οικονομικών ενισχύσεων». Ήταν οι άνθρωποι των μυστικών και φέρονται, με βάση όσα ακούστηκαν κατά τις έρευνες στη Γερμανία, να έχουν χρηματίσει πέντε πολιτικούς. «Στις περισσότερες περιπτώσεις έδιναν τα χρήματα σε βαλίτσες. Μία φορά έστειλαν έμβασμα. Αυτοί γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια και ποια υπηρεσιακά στελέχη δωροδοκήθηκαν. Μπορούν να περιγράψουν πρόσωπα, συναντήσεις και διαδικασίες» λέει ο ίδιος συνεργάτης.

▅ Η απειλή των αποκαλύψεων
Στις αρχές του 2008, όταν ο Χρήστος Καραβέλας αντελήφθη ότι ο δικαστικός κλοιός σύντομα θα στένευε, αποφάσισε ότι ίσως ήταν η ώρα να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για αυτές τις δωροδοκίες ή τουλάχιστον να απειλήσει ότι θα το κάνει. Το κύριο σκεπτικό του όπως και ορισμένων συνεργατών του ήταν ότι «θα μπορούσαν έτσι να αποφύγουν περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες λόγω της σύντομης παραγραφής εξαιτίας και της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε διάπραξη αδικημάτων, όπως είχε συμβεί δηλαδή με τους συμμετόχους στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής με την εμπλοκή της ιταλικής εταιρείας Καλτσεστρούτσι» έλεγαν. Μάλιστα, τα στελέχη της Siemens είχαν επιδιώξει τότε να έλθουν σε επαφή με τον οικονομικό διευθυντή, την αντίστοιχη περίοδο, της Siemens στη Γερμανία Ράινερ Νιντλ , με τον οποίο συνεργάζονταν στην προώθηση των «ειδικών κονδυλίων». Στόχος ήταν να δοθούν «χέρι με χέρι» κάποια αποδεικτικά στοιχεία χρηματισμού ελλήνων πολιτικών που φέρεται να είχε ο κ. Νιντλ και τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα προκειμένου «να αποδειχθούν οι δωροδοκίες». Αλλά τα συγκεκριμένα στοιχεία ούτε εστάλησαν ούτε εμφανίστηκαν ποτέ για να αποδειχθεί και ότι πράγματι υπήρξαν. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Νιντλ είναι σήμερα σοβαρά άρρωστος και εμφανίζει «τάσεις σχιζοφρένειας».

Τα σχέδια άλλαξαν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της εταιρείας ΔΕΚΑ ΑΕ, με την οποία διαχωρίστηκε η δικαστική τύχη πολιτικών προσώπων και ιδιωτών, δημιουργώντας νέο «δεδικασμένο» και για την υπόθεση της Siemens. Απειλές αποκαλύψεων τέλος. Τo όπλο που απέμεινε στον Χρήστο Καραβέλα ήταν η αμφισβήτηση της εγκυρότητας των ενεργειών του ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού.

▅ Τελευταία γραμμή αμύνης
Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Καραβέλας και ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος επιχειρούσαν να συγκεντρώσουν σειρά παλαιότερων αποφάσεων κυβερνητικών συμβουλίων- από τη δεκαετία του 1980 ακόμη-, αλλά και προηγούμενες προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ που είχαν ελεγχθεί δικαστικά και είχαν εκδοθεί απαλλακτικά βουλεύματα. Στόχος της υπεράσπισης ήταν να αναδείξει ότι «όλες οι ενέργειες της Siemens στην προγραμματική συμφωνία 8002 του ΟΤΕ ήταν σύννομες και με βάση αποφάσεις κυβερνητικών συμβουλίων. Επιπλέον, η συμφωνία 8002 του ΟΤΕ είναι ακριβώς η ίδια με προηγούμενη σύμβαση του ΟΤΕ που είχε κριθεί από τη Δικαιοσύνη απολύτως σύννομη».

Σε αυτή την ύστατη προσπάθεια, ο φυγόδικος σήμερα μάνατζερ λέγεται ότι συναντήθηκε και με πολιτικούς, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι τα επιχειρήματα αυτά θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μαρκουλάκος που ρωτήθηκε από το «Βήμα της Κυριακής» γι΄ αυτά τα ραντεβού του Χρήστου Καραβέλα απάντησε σιβυλλικά: «Δεν θέλω να αναφέρω οτιδήποτε σχετικά με το ζήτημα αυτό».

Εγινε ή όχι, η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι δεν απέδωσε, αφού στο τέλος ο Χρ. Καραβέλας, ακολουθώντας τα βήματα του Μ. Χριστοφοράκου, επέλεξε τη φυγή στη Γερμανία αναχωρώντας από την Ελλάδα πιθανότατα ακτοπλοϊκώς μέσω Πατρών για να αποφύγει οποιαδήποτε «εμπλοκή» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

▅ Τα ίχνη των εκατομμυρίων
Από τις αρχές του 2008 πάντως μια από τις προτεραιότητες του φυγόδικου ήταν να εξαϋλώσει τα ίχνη περίπου 14.500.000 ευρώ.

Στις συναλλαγές αυτές ο Χρήστος Καραβέλας χρησιμοποίησε έναν νομικό σύμβουλο, ειδικό σε φορολογικά θέματα, και έναν χρηματιστή, τα ονόματα των οποίων ουδέποτε έχουν αναδειχθεί στην υπόθεση.

Οι δύο αυτοί συνεργάτες πρωτοστάτησαν στη μεταφορά κεφαλαίων στα μέλη της οικογένειας Καραβέλα, στη δημιουργία των off shore κυπριακών εταιρειών και στις «επενδύσεις» στην Ουρουγουάη.

Ορισμένες από αυτές τις κινήσεις μάλιστα είχαν μαθευτεί «από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ» και είχαν προκαλέσει τη δυσφορία ορισμένων συνεργατών που κινδύνευαν να βρεθούν εκτεθειμένοι.

Τα 14.500.000 ευρώ από διάφορες τράπεζες του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν αρχικώς στην τράπεζα ΗSΒC στην Αθήνα και ακολούθως ένα μεγάλο τμήμα τους στάλθηκε σε άλλη, ελληνική αυτή τη φορά, τράπεζα.

Είναι αυτή που αρνήθηκε την κατάθεση και ενημέρωσε την Αρχή για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Τα λεφτά βρέθηκαν τότε για τέσσερις πέντε ημέρες στον «αέρα», προκαλώντας πανικό στον Χρ. Καραβέλα. Τελικά μετακινήθηκαν άρον άρον σε άλλες τράπεζες.

Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν- σύμφωνα με πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων- δύο νέες off shore εταιρείες, η «Chamonix LΤD» (βαφτισμένη δηλαδή με το όνομα του διάσημου ελβετικού θερέτρου) και η «Αnisata LΤD», μέσω των οποίων διακινήθηκαν συνολικά 5.000.000 ευρώ. Και οι δύο εταιρείες έκλεισαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ-ΕΘΝΟΣ

“ΕΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ…”

Σχόλιο: Ήρθε η ώρα να συληφθει ο Καραβέλας και να κελαηδήσει. Μετά την σύλληψη του

 πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα, την περίοδο 1996-2002 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Η σύλληψη του Καραβέλα, θα φέρει σε δύσκολη θέση το Μητσοτακεικο και αρκετούς άλλους.

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης που σου κουνά το δάχτυλο και σου λέει απολύεσαι, μετά δε θα χει δάχτυλο!!!!

Το πάρτι πρέπει να συνεχιστεί.

Δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο Καραβέλας, όσο οι πολιτικοί που τα πήραν.

Είδατε την συμπεριφορά του Λιάπη, της βρωμερής ΝΔ.

Τώρα ο Λιάπης κάνει διακοπές κάπου στην Ασία. Δεν έγινε σου λέει και τίποτα.

Ο Καραβέλας μπορεί να δώσει μια συνέντευξη από το εξωτερικό, σε εφημερίδα ή άλλο μέσο. Ξένο ή Ελληνικό.

Καραβέλα, άμα τα σκυλιά έχουν πάρει το πράσινο φως να σε βρουν, είναι ζήτημα χρόνου να σε βρουν. Μην έχεις αυταπάτες ότι θα κρυφτείς.

Οι Γερμανοί, λάδωσαν τα λιγουρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μετά μπορούσαν να τους εκβιάσουν.

4444

19/12/2013

4444

BLOOMBERG DOW JONES RECOR US DEFENCE 01 191213

4444

4444

Τα χρήματα του Τσουκαλά, είναι νόμιμα, είναι φορολογημένα, είναι στην Ελλάδα.

Ο Τσουκαλάς, δεν έχει offshore εταιρείες, το όνομα του δεν είναι σε λίστες όπως αυτή της Lagarde.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να προσάψει κάποιος στον Τσουκαλά, είναι αν αυτό το πρόγραμμα για Εφάπαξ, ήταν ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας ή μόνο σε αυτόν.

Βρήκα μια απάντηση του κ Τσουκαλά.

«Με αφορμή την σημερινή δημοσίευση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του έτους 2012 και ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων, όπου εμφανίζομαι να έχω λάβει εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ και άλλες τέτοιου είδους γενικόλογες ειδήσεις, νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης το θέμα», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τσουκαλάς:

«Συγκεκριμένα, μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό.

Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/382803/apantisi-tsoykala-gia-to-pothen-eshes-toy#ixzz2nwWjSbll

Σχόλιο: Η ανακοίνωση του Τσουκαλά είναι σαφής. Το πρόγραμμα, αφορά όλους τους εργαζόμενους της ABN-AMRO.

Έχει ένα ενδιαφέρον να μάθουμε, αν και άλλοι υπάλληλοι της ABN-AMRO έχουν πάρει εξίσου μεγάλα ποσά ως εφάπαξ.

Η ABN-AMRO ήταν καλός εργοδότης και είναι.

Οι δημοσιογράφοι που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία πρέπει να κάνουν πλήρες ρεπορτάζ και όχι ηλίθιο, όπως έγινε σήμερα στο face to face.

Μαυρίδη, να κάνεις καλύτερα ρεπορτάζ.

Αν εγώ ήμουν δημοσιογράφος, θα έβρισκα το πρόγραμμα, να δω τι είναι και θα μιλούσα και με άλλους εργαζόμενους. Απλά πράγματα.

Δεν είναι σα τους απατεώνες της λίστας Lagarde.

Περημένω λοιπόν.

4444

18/12/2013

4444

Η πληροφορία, τι είναι στην ουσία; Είναι μια γνώση.

Το γνωρίζω έχει σχέση με την Συνείδηση.

Αναφέρω τον Σάνον, γιατί είναι ο ποιο γνωστός, αναγνώστη.

Βαριέμαι να ψάξω να βρω και τους υπόλοιπους.

Το DNA-RNA είναι μια πληροφορία. Βιολογική.

Είναι γενετικός κώδικας.

Το αφηρημένο, προσδιορίζεται και από την πληροφορία.

4444

BLOOMBERG TRISH SOFIA VERGARA 01 181213

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/12/blog-post_996.html

Τα ΙΧ χωρίς πινακίδες, μπορούν να βγουν στην κυκλοφορία, νόμιμα, με 4 ευρώ την ημέρα!…  
Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το…
Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης μπορούν σύμφωνα με τη νομοθεσία να τα κινήσουν νόμιμα για δύο ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν πλαστές πινακίδες όπως έκανε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Στις 3/12/2003 αριθμός ΠΟΛ. 1132 το υπουργείο Οικονομικών ορίζει για την διαδικασία Προσωρινής χορήγησης Άδειας Κυκλοφορίας χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , όπως ισχύει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,90 Ευρώ για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.
Μέχρι τώρα η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. προσωρινή άδεια θεωρείται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες εκδίδουν Ειδική πινακίδα από χαρτόνι «Μ».
2. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω προσωρινών αδειών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ενδιαφερομένων κρίνεται αναγκαίο η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών να ολοκληρώνεται σε μια υπηρεσία του Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ., η οποία σύμφωνα με ης ανωτέρω διατάξεις είναι αρμόδια για τη χορήγησή της.
Για το λόγο αυτό, από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και ης ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών της Τροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.
3. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι:
α) Με τα έγγραφά μας Μ 739/122/ ΠΟΛ.33/25.2.1982 , Μ 794/248/ ΠΟΛ.87/6.3.1986 , Α 8302/387/ ΠΟΛ.245/17.8.1987 , 1108539/1276/Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1238/25.9.1998 και 1012746/29Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1055/7.2.2002 , έχει διευκρινισθεί, από τη Διοίκηση ότι εξαιρετικές περιπτώσεις για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας είναι:
Για τα ανάριθμα αυτοκίνητα μόνο για τη μεταφορά τους:
– Από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης.
– Για έλεγχο από το K.T.E.Ο. και
– Για μετάβαση σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.
Για τα ενάριθμα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
– Για δοκιμή, επισκευή ή πώληση αυτών.
β) Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
γ) Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
δ) Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
4. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη αντιθέτου περιεχομένου.
Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο
Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα του οχήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η παρατεταμένη ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι ελαστικοί σωλήνες ξεραίνονται και κόβονται πολύ εύκολα, τα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα, οι αναρτήσεις δουλεύουν και δεν κολλάνε μέχρι και τα ελαστικά διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Πάντως αν κάποιος κινήσει το όχημά του για 24 ημέρες το χρόνο, δηλαδή 2 ημέρες κάθε μήνα, τότε συνολικά θα έχει καταβάλλει 96 ευρώ αλλά θα έχει γλιτώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!
Αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας

Η κίνηση οχήματος έστω και με τη χρήση πινακίδας «Μ» από την εφορία για 2 ημέρες κάθε μήνα είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τις πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθειμένες θα πρέπει να έχουν κρατήσει Αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους, σύμφωνα με την Ημερησία.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2460.html

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε εκεί στη ΔΤ και το υπουργείο Καψή. Τα κριτήρια στις περίφημες προσλήψεις συμβασιούχων 2 μηνών που έγιναν… συμβασιούχοι δέκα μηνών, καταργώντας τον νόμο Ραγκούση, κατάντησαν κουρέλι.
Σύζυγοι προσλήφθηκαν αμφότεροι στη ΔΤ, ένας παρουσιαστής, η σύζυγος ρεπόρτερ, ο πρώην διευθυντής της Ραδιοτηλεόρασης επειδή είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες πριν το λουκέτο της ΕΡΤ προσλήφθηκε ως ανταποκριτής. Και επειδή δεν θα τα κατάφερνε (!) μόνος του, προσλήφθηκε και δεύτερος ανταποκριτής. Η ΔΤ προσέλαβε ανταποκρίτρια..  στη Νέα Υόρκη και όχι στην Ουάσιγκτον, την έδρα της κυβέρνησης, επειδή η εκλεκτή ζει εδώ και χρόνια εκεί…
greektv-com.blogspot.gr

Σχόλιο: Οι άνθρωποι είναι αλήτες. Ληστές. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Βλέπουν το κράτος ως λάφυρο. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι μεγάλοι ληστές της Ελλάδος.

4444

http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=207647&artTitle=agnostes_mizes_mamouth_apo_exoplistika_apokalyptei_o_ant_kantas_

“​Όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν“, υπόσχεται να πει στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας, την περίοδο 1996-2002 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε λίγο πριν την έναρξη της απολογίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος , “ότι τα χρήματα αυτά ήδη επιχειρείται να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με “άγνωστα επιπλέον ποσά του εντολέα του”.

Η παραδοχή αυτή πάντως ανοίγει ήδη ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, καθώς αν ο Κάντας επιλέξει να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, αν δηλαδή  – αναπόφευκτα- πει ότι πρόκειται για μίζες, τότε είναι αντιληπτό ότι θα ξεσπάσει πολιτική και ποινική θύελλα.

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν πώς πιθανόν ο κ.Κάντας, μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε και 5-6 αντιπροσώπους εταιριών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα. Οι αποκαλύψεις αυτές βέβαια, αν γίνουν τελικά, είναι πιθανόν να ανοίξουν ένα τεράστιο κύκλο νέων ερευνών αφού είναι προφανές ότι δεν μπορεί να δωροδοκήθηκε (αν δωροδοκήθηκε) με αυτά τα ποσά το τρίτο στην ιεραρχία πρόσωπο στο ΥΠΕΘΑ και να μην διακινήθηκαν υπερ-πολλαπλάσια χρήματα στα ανώτερα κλιμάκια. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστιες σκιές, τόσο για τον ανώτερο ιεραρχικά διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο όσο και τους δυο υπουργούς Τσοχατζόπουλο – Παπαντωνίου.

Η κατηγορία σε βάρος του Κάντα αφορά μέχρι στιγμής τα υποβρύχια, αλλά πιθανόν ο κατηγορούμενος να μιλήσει – κυρίως- για άγνωστα μέχρι τώρα στην ανάκριση εξοπλιστικά προγράμματα.

Σχόλιο: Μετά τον Άκη και ο Καντας. Πολλά τα εκατομμύρια με τις μίζες. Πιστεύει κανείς, ότι ο Βαγγελας ο Βενιζέλος είναι αθώος;

Όχι βέβαια. Η Βουλή όπως και στην περίπτωση του Άκη, λειτουργεί ως πλυντήριο.

Οι δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι σα τις κλανιες.

Όσοι  ψήφησαν όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να ξαναβγούν βουλευτές. Το σκάνδαλο των υποβρυχίων είναι καραμπινάτο.

Σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση. Η υπόθεση των υποβρυχίων θα έχει και συνέχεια.

4444

SOFIA VERGARA

http://kourdistoportocali.com/post/31911/sofia-vergara-den-ntrepomai-na-pw-pws-m-aresei-na-bgazw-lefta

Είναι η ακριβοπληρωμένη ηθοποιός αυτή την στιγμή στην Αμερική και μάλιστα δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί δημόσια ότι έχει μανία με το να βγάζει λεφτά.
Πρόκειται για τη Sofia Vergara, η οποία μέσα σε ένα χρόνο βγάζει περίπου 30 εκατ. δολάρια. Η πασίγνωστη ηθοποιός, δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Glam Belleza Latina»: «Δεν ντρέπομαι να πω πως μου αρέσει αυτό. Μου αρέσουν οι business, και η αλήθεια είναι πως αποταμιεύω περισσότερα από όσα ξοδεύω. Επενδύω. Σχεδιάζω για το μέλλον. Καιροφυλακτώ για επενδυτικές ευκαιρίες και δουλεύω πολύ πιο σκληρά από όσο κανείς περιμένει. Έχει πλάκα όταν οι άνθρωπο σοκάρονται με τα επιχειρηματικά μου σχέδια!».

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31938/tsoukalas

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Κάποιο λάθος έχουμε κάνει σύντροφοι. Εμείς της ελεύθερης οικονομίας ποντάραμε στο λαϊκό καπιταλισμό και στην επιχειρηματικότητα και εισπράξαμε Χάρη Θεοχάρη.

Κι οι σύντροφοι της απέναντι πλευράς μετράνε τα εκατομμύρια λες και πρόκειται για το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου. Μπας και διαλέξαμε λάθος πλευρά;

Να υπερασπίζεσαι τον καπιταλισμό, να σε λένε φιλελέ και να εισπράττουν άλλοι;

Συνδικαλιστές έπρεπε να γίνουμε.

Να παίρνουμε εφάπαξ εκατομμύρια και μετά να μιλάμε για την επανάσταση.

Θα ρωτήσει κανείς αν ο κ. Τσουκαλάς τα “έκλεψε” τα λεφτά. Όχι! Τα κέρδισε επάξια στο στίβο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αντιγράφουμε από το βιογραφικό του:

«Όλη του τη ζωή εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στην Ολλανδική Τράπεζα ΑΒΝ AMRO όπου επί σειρά ετών ήταν Πρόεδρος των εργαζομένων. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) και συνέδεσε το όνομά του με τους μεγάλους αγώνες για το Ασφαλιστικό και για την κατοχύρωση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων του υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εργασιακού Συμβουλίου της ABN AMRO, Αντιπρόεδρος της UNI EUROPA (Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του τομέα των υπηρεσιών με 8.000.000 μέλη στην Ευρώπη), Ειδικός Εμπειρογνώμων της UΝΙ για την Ελλάδα για τα Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια. Ανέπτυξε δράσεις που συνέβαλλαν στη δημιουργία σχέσεων φιλίας-αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου (UNIMED) και στα Βαλκάνια».

Προφανώς η Τράπεζα που εργάστηκε ο κ. Τσουκαλάς  δίνει γενναίες αμοιβές στους εργαζόμενούς της.

Τους κάνει εκατομμυριούχους. Άρα, η Τράπεζα είναι μία καλή τράπεζα. Έτσι δεν είναι;

Εκτός κι αν η φιλολαϊκή της πολιτική δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Αλλά τον κ. Τσουκαλά, εν τέλει, τον αφορούσε. Δεν βρίσκουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που λένε και αυτών που τους συμβαίνουν;

Γιατί πήρε ένα ολόκληρο εκατομμύριο; Διότι ήταν μάγκας και κατάφερε να κλείσει ένα καλό συμβόλαιο με την τράπεζα που εργαζότανε.

Κι όταν βγήκε στην σύνταξη πήρε εφάπαξ σε μέγεθος  γίγας. Αλλά δεν είναι φιλελέ.
Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό στο ότι ο κ. Τσουκαλάς πήρε ένα εκατομμύριο. Μακάρι ο άνθρωπος να έπαιρνε και δέκα.

Απλά, δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς το έκανε. Τον τρόπο με τον οποίο τους έπεισε. Για να τον πούμε και στους “δικούς μας τους φιλελέ” να τον αντιγράψουν.

Σχόλιο: Ο Μαυρίδης, δεν μπορεί να καταλάβει πως ο κύριος Τσουκαλάς πήρε ένα εκατομμύριο.

Εγώ θα ήθελα να μάθω και πόσοι άλλοι, πήραν ένα εκατομμύριο. Πόσοι από τους εργαζομένους στην ABN AMRO πήραν από ένα εκατομμύριο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό θα είναι, να ελέγχει τους Πασοκους που ήρθαν στο κόμμα του.

Πολλά τα εκατομμύρια. Θυμήθηκα και τον Μητρόπουλο.

Πολλά τα εκατομμύρια και ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μήτρα διαφθοράς.

Θα είναι κρίμα για την Ελληνική κοινωνία και για τον ΣΥΡΙΖΑ, να λειτουργήσει ως πλυντήριο για διαφθαρμένους Πασοκους.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31967/blackrock

Από τον Ian Ford

Άκου ταλαίπωρε Ρούντι Ρινάλντι που έχεις μπλέξει!

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την European Goldfields Ltd αντί 2,5 δις ευρώ σε μετρητά και μετοχές. Πάμε παρακάτω. Η πρώτη που έσπευσε πρόθυμα να επικροτήσει την συμφωνία ήταν η γνωστή μας BlackRock Investment Management ( UK) Ltd, η οποία μετά από πρόσκληση της Τραπεζης της Ελλάδας έκανε τους γνωστούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζας και εντόπισε, ανάμεσα στα άλλα, και το ύψος του δανεισμού στον οποίο είναι ανοιχτοί οι Έλληνες μηντιάρχες. Θα μας πείτε τι δουλειά έχει η BlackRock με τον χρυσό. Κι όμως: H BlackRock Investment Management ( UK) Ltd κατέχει μερίδιο 7,3 % στην European Goldfields και συμφώνησε να  ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.

Ο Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado , είπε ότι η εξαγορά θα δημιουργήσει την «κυρίαρχη επιχείρηση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Αιγαίου ” .
Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία της Eldorado περιλαμβάνονται έργα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ η European Goldfields λειτουργεί το ορυχείο Στρατώνι στην Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων έργων στη χώρα , αλλά και στη Ρουμανία. Η European Goldfields έχει επίσης μια συνεργασία με την Άκτωρ Α.Ε. , τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η ετήσια παραγωγή χρυσού της συνδυασμένης εταιρείας θα ανέλθει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ουγγιές troy από το 2015.

Κι ενώ στις Σκουριές οι γυμνόστηθες ακτιβίστιες του ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνουν κατά της Eldorado και τρώνε βρωμόξυλο από τους άνδρες του Δάνδια, οι οποίοι μπουκάρουν στα σπίτια των κατοίκων αίφνης δύο “καλά πληροφορημένοι” βουλευτές του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, οι Τσακαλώτος και Σταθάκης, εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους μετοχές της BlackRock η οποία έχει ένα μεγάλο ποσοστό στην Eldorado, η οποία Eldorado είναι συνεταίρος του  Μπόμπολα στις εξορύξεις στην Ελλάδα!

Με απλά λόγια το δίδυμο Τσακαλώτου-Σταθάκη ήταν σίγουροι πως τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τα έργα της Eldorado στην Ελλάδα και φρόντισαν να αγοράσουν με τα λεφτά τους μετοχές της εταιρείας που στην Ελλάδα πάει πακέτο με τον υποτιθέμενο εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ, Μπόμπολα. Απίδια μάντολες.

Ειδικά το τελευταίο (;) διάστημα ένας ξαφνικός έρωτας έχει ενσκήψει ανάμεσα στον Τσίπρα και τον ΠΗΓΑΣΟ (Έθνος-Mega). Προφανώς οι σύντροφοι Τσακαλώτος-Σταθάκης που έχουν επενδύσει στο σχήμα Mπόμπολα-Eldorado, πέρασαν από ειδική εκπαίδευση το δίδυμο Τσίπρα-Νίκου Παππά (που δεν έχουν ούτε μοτοσικλέτα στο όνομά τους) και ο έρωτας με τον ΠΗΓΑΣΟ άρχισε να διαχέεται στην Κουμουνδούρου.

Ακούς ταλαίπωρε Ρούντι Ρινάλντι!

Και είμαστε ακόμη στην αρχή του πάθους το οποίο όπως είναι φυσικό έχει και την πολιτική του διάσταση.

Και τώρα αλανιάρα συνιστώσα μου άκου την συνέχεια.

Μόλις σήμερα στην εκπομπή του πρωτοεμφανιζόμενου και ανερχόμενου Γιώργου Παπαδάκη, ο πνευματώδης Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να απομακρυνθεί ο Στουρνάρας από την θέση του, εξαιτίας του χειρισμού του στο θέμα των πλειστηριασμών κι όχι μόνο, ενώ συμφωνούσε απόλυτα με τον Μηλιό, την ίδια στιγμή που τάχωνε στον σοφιστικέ Ντόλιο του ΠΑΣΟΚ!

Τι συμβαίνει εδώ αδέλφια, αλήτες, πουλιά; Η απάντηση είναι business as usual!

Όπως αποτέλεσμα μπίζνας ήταν το γεγονός ότι παρέμειναν ανοιχά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Αμερικανοί και Ισραηλινοί επέβαλλαν την διατήρησή τους και τον “εξαγωγικό” τους χαρακτήρα. Αμερικανοί και Γερμανοί κατά κύριο λόγο (οι δανειστές μας δηλαδή) τάχουν βρει με την εγχώρια διαπλοκή και μοιράζουν τις μπίζνες.

Η μπίζνα των ΕΑΣ πέρασε στα χέρια των Αμερικανών.

Φυσικά κάποιο αντάλλαγμα θα έχουν πάρει και οι Γερμανοί. Πάμε παρακάτω: Eπειδή λοιπόν μοιράζονται οι μπίζνες πάνω από το κουφάρι του φτωχοποιημένου Έλληνα, του ανεγκέφαλου, οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι δουλειές τους θα γίνονται μέσα σε ήρεμο πολιτικό κλίμα. Γι αυτό επιθυμούν διακαώς κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από την παρούσα βουλή!

Αυτό το σενάριο δεν αρέσει καθόλου στον Σαμαρά αλλά οι δανειστές θεωρούν τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό παράπλευρη απώλεια!

Άλλωστε ο ανερχόμενος Τσίπρας, με την βοήθεια των εταιρειών σφυγμομετρήσεων που ελέγχει ο Μπόμπολας και οι λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες, από δω και στο εξής θα παρουσιάζει μια διαβολεμένη δημοσκοπική άνοδο. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα κόβει τα γόνατα του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο οι διαπλεκόμενοι τον έχουν παρουσιάσει ως να διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα.

Αυτή είναι η η εικόνα του Σαμαρά που “εξάγει” η διαπλοκή στο IMF και στις Βρυξέλλες. Οι διαπλεκόμενοι που έγιναν μάγκες και κατέκτησαν τον κόσμο με τις δουλειές που έπαιρναν από τις ελληνικές κυβερνήσεις (δημόσια έργα-ΟΠΑΠ και τα σχετικά). Αυτοί λοιπόν έχουν ντιλάρει με την Τρόικα και τώρα επιχειρούν να μυήσουν και τα λιγούρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ J.P. Morgan-BlackRock στο παιγνίδι με τα πολλά-πολλά λεφτά.

Μην εκπλαγείτε για παράδειγμα αν αντί να κρατικοποιηθεί το Mega, όπως γράφαμε εδώ, αναλάβει ο Tσεκούρας του Έθνους την θέση του εσωστρεφούς Μουλόπουλου-ως επικεφαλής του Ομίλου Αυγής-Left-ΠΗΓΑΣΟΥ. Σύντομα θα είναι το ένα και το αυτό. Το απόλυτο κυβερνητικό-συστημικό μαγαζάκι με κάποιους από την Κουμουνδούρου να έχουν σε παρένθετα πρόσωπα αλανιάρες μετοχές της BlackRock και της J.P. Morgan.

Όσο αφορά το ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί. Ανάλογα αν θα υπερισχύσουν οι Γερμανοί ή οι Αμερικάνοι. Τα καλύτερα έρχονται. Σ΄αυτό το σημείο οι επενδυτές εξ υμών ας ευχαριστήσουν τους Τσακαλώτο-Σταθάκη για την υπόδειξη της σιγουράτζας BlackRock και τον Τσουκαλά που μας “υπέδειξε” την Generali. Άλλωστε όπως μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία οι καλύτερες μπίζνες στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης φέρνουν πάντα την υπογραφή των “αριστερών”…

Σχόλιο: Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες, γιατί οι δυο αριστεροί οικονομολόγοι, επένδυσαν στην BlackRock και Generali. Που εμπλέκονται στην Ελλάδα. Κίτρινη κάρτα.

Οι εξελίξεις θα δείξουν, γιατί έγιναν αυτές οι επενδύσεις.

Θα δούμε πως θα συμπεριφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον διαπλεκομενο Μπόμπολα και στον επίσης διαπλεκομενο Ψυχάρη κλπ

Θα το δούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει εντολή από τους Έλληνες, να στείλει τα σκατα στο βόθρο. Να τραβήξει δηλαδή το καζανάκι.

Θα δούμε τι θα κάνει.

4444

Εγώ αναγνώστη είμαι μυστήριο ον. Μου αρέσουν οι εξισώσεις του Σάνον.

Τα γράφω αυτά για να δημιουργήσω ένα στοιχειώδες πλαίσιο επικοινωνίας, διότι είστε πρωτόγονοι.

Διάβασα τις προάλλες ένα σενάριο επιστημονικό, ακραίο, αλλά με λογική βάση, που υποστηρίζει, ότι το Σύμπαν αυτό που είμαστε μέσα, μπορεί να είναι ολόγραμμα.

Μια απεικόνιση ενός άλλου σύμπαντος.

Γι’αυτό να είσαι προσεκτικός, αναγνώστη. Διότι είσαι πρωτόγονος.

4444

ACT

4444

Γίνεται μεγάλος λόγος για το χρήμα και την Αριστερά.

Υπάρχουν κανόνες.

Ο πρώτος κανόνας είναι, το χρήμα να μην είναι βρώμικο. Από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτός ο κανόνας είναι τόσο σημαντικός, που είναι το πρώτο μέτρο διαχωρισμού.

Στην Ελλάδα, φτιάξτε πρώτα αυτό το μέτρο και μετά πηγαίνετε και στα υπόλοιπα.

Τα εισοδήματα που δημοσιεύουν οι Πολιτικοί στην Ελλάδα, δεν ελέγχονται στην ουσία.

Η Ελλάδα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά δυστυχώς αυτοί που την κυβερνούν είναι γκάνγκστερ. Αλήτες του κερατα.

Έχουν φτιάξει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας, αδιαφάνειας, όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Πως;

Σας ρωτώ! Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Εάν ακολουθησετε την επιστήμη της Λογικής, την πραγματική, θα βγείτε από την ύφεση και την φτώχεια σε χρόνο dt. Θα γίνεται ξανά χαμογελαστοί και πρόσχαροι, Έλληνες.

Εγώ εύχομαι, οι άνθρωποι να γίνουν πλούσιοι.

Το να έχεις χρήματα, δεν είναι κακό.

Κακό είναι να είσαι γκάνγκστερ.

4444

Σήμερα συζητείται στην Βουλή το μεγάλο σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος των Υποβρυχίων.

Αυτό γίνεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η βρωμερή ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, θέλουν να το κουκουλώσουν.

Ο εκατομμυριούχος  Βαγγελας Βενιζέλος  θα πει ξανά ψέματα.

Άλλωστε τα έχει ξαναπεί, όταν αθώωσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβελης θα καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Κουβελης στηρίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σας το έχω ξαναγράψει.

Ο Λιάπης, στέλεχος της βρωμερής ΝΔ και βουλευτής και Υπουργός, πλαστογράφησε τις πινακίδες του αυτοκίνητου του. Γιατί το έκανε;

Ο λόγος είναι απλός: ένιωθε άτρωτος. Όπως και ο Βαγγελας Βενιζέλος , που θέλει η ελληνική κοινωνία να καταπιεί το σκάνδαλο των Υποβρυχίων που κάποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι από τις μίζες.

Ο Λιάπης δεν έκανε λάθος, ήταν εσκεμμένο αυτό που έκανε. Σκέφτηκε ότι ανήκει στο σύστημα και έχει τα προνόμια ατιμωρησίας, όπως ο Βαγγελας Βενιζέλος ή ο Σαμαράς και όλα τα υπόλοιπα σιχαμένα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεκάδες άνθρωποι θα πάνε στην φυλακή για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ αυτοί απολαμβάνουν ατιμωρησία, για κακουργήματα.

Όποιος ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ανθέλληνας και προδότης.

Η υπόθεση των Υποβρυχίων είναι κακούργημα. Μεγάλο Κακούργημα.

Η βουλή των Ελλήνων έχει γίνει πλυντήριο από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Όταν ένα κακούργημα, δεν εξετάζεται από την Δικαιοσύνη, περιμένουν οι Έλληνες να σωθούν.

Τα στοιχεία για την υπόθεση των Υποβρυχίων, έχουν βγει στην δημοσιότητα. Οι μίζες, η μεθόδευση, τα πρόσωπα. Μιλάμε για βαρβάτο κακούργημα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την πρόταση και πρέπει από το βήμα της Βουλής να το κάνει σαφές, πως αν γίνει Κυβέρνηση, θα ξαναφέρει την πρόταση για την εξέταση του βαρβάτου σκανδάλου με τα Υποβρυχια. Κάτι τέτοιο θα τσακίσει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, που αυτή την στιγμή δεν έχουν καμία νομιμότητα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πει, ότι τον πρόταση θα την ξαναφέρει, όταν θα έχει την εξουσία, αυτό θα τους διαλύσει.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι ο Βενιζέλος θα πρέπει να πάει στην τακτική δικαιοσύνη και όχι στο πλυντήριο την Βουλή.

4444

17/12/2013

4444

BLOOMBERG POPE CRITICISM OF CAPITALISM 01 171213

4444

Ποιος θα χειροκροτήσει τον Βενιζέλο; Αυτό είπε ο Ψαριανός. Το χειροκρότημα στο Ακροπολ, ήταν γκαζόζας. Έτσι είπε ο Ψαριανός. Που ήταν παρών.

Ο Βενιζέλος, ευτυχώς έχει στήριξη από τον Σαμαρά, Ψυχάρη, Μπόμπολα κλπ.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1926381

«Αν δεν είναι αυτό απάτη, τότε τι είναι;», είναι η ερώτηση που ακουγόταν από χθες το μεσημέρι στα εισαγγελικά γραφεία, όταν έγινε γνωστό πως ο τίτλος που έβαλε η ελληνική δικαιοσύνη για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου του 1999 ήταν «Ουδείς ένοχος».

Τα 42 πρόσωπα (ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές, μεσάζοντες, επιχειρηματίες κ.ά.) που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι λίγο πολύ γνωστά αφού πρωταγωνίστησαν στις διώξεις που ασκήθηκαν από το 1999 και μετά, κάποιοι δε από αυτούς, και δη τρεις χρηματιστές και ένας επιχειρηματίας καταδικάστηκαν το 2007 από Πλημμελειοδικείο στη… μέγιστη ποινή των 2 ετών με τριετή αναστολή, ουσιαστικά για χειραγώγηση μετοχών. Κι αν αναρωτιέστε γιατί είναι πλημμέλημα η χειραγώγηση μετοχών, ο λόγος είναι γιατί απλώς γιατί μετατράπηκε σε κακούργημα το 2005, όταν πλέον είχαν τελειώσει όλα για την υπόθεση (Δικό μου σχόλιο: Ο Σημίτης δε θεώρησε σωστό να το κάνει κακούργημα).

Τι είπε το δικαστήριο

Το δικαστήριο μετά από 9 μήνες κυοφόρησε μια απόφαση, εν πολλοίς αντιφατική. Και αυτό γιατί έκρινε πώς τα κακουργήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν αποδείχτηκαν, δηλαδή δεν αποδείχτηκε τελικά πως δεν υπέστησαν ζημία οι επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν τα πακέτα των μετοχών στην ίδια τιμή με την τιμή που αναγραφόταν στα ταμπλό. Δεν αποδείχτηκε δηλαδή αυτό που έλεγε το παραπεμπτικό βούλευμα, ότι «οι τιμές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες συναλλαγές διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες τιμές που ανακοινώθηκαν στο επενδυτικό κοινό, στο οποίο δημιουργήθηκε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητά τους».

Τι έλεγε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με την έρευνα του εισαγγελέα Λακαφώση, ο οποίος είχε ασκήσει τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, υπήρχαν προσυνεννοημένες συναλλαγές αφού κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έβρισκαν δικούς τους επενδυτές με τους οποίους έρχονταν σε συνεννόηση, αγόραζαν τεράστια πακέτα μετοχών έναντι για παράδειγμα 5.000 δραχμών, ενώ στη συνέχεια τους επέστρεφαν τα μισά χρήματα! Την ίδια ώρα η μετοχή φούσκωνε φτάνοντας στα ύψη!!!

Αυτή ήταν η βάση του σκεπτικού ώστε να ανασυρθεί ουσιαστικά η υπόθεση και να ασκηθούν οι διώξεις για κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα) για τα οποία δεν είχε απαγγείλει κατηγορία η τότε ανακρίτρια Κων/να Μπουρμπούλια. Βέβαια η πρώην δικαστής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για κατάχρηση εξουσίας (και σύντομα δικάζεται εκ νέου) γιατί οι συνάδελφοί της θεώρησαν πώς δωροδοκήθηκε για να μην ασκήσει δίωξη για κακούργημα αλλά μόνο για πλημμέλημα. Τι μας είπαν όμως τώρα οι δικαστές που αθώωσαν τους 42;

Το οξύμωρο

Η δικαστική απόφαση σε… ελεύθερη απόδοση, εφόσον θεωρεί πως δεν αποδεικνύεται η απάτη, ουσιαστικά δικαιώνει την Μπουρμπούλια που έλεγε πως νομικά θεωρούσε μη ορθή την απαγγελία τέτοιων κατηγοριών. Ευσχήμως λοιπόν μπορεί -υποθετικά πάντα- να ζητήσει ακόμα και την απαλλαγή της.

Διαβάστε ακόμη:

* Αθώωθηκαν όλοι για τις μετοχές – φούσκες του Χ.Α.
Σχόλιο: Η κυρία Μπουρμπουλια μπορεί να αφεθεί Ελεύθερη. Αφού τους αθώωσαν του άλλους.

4444

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς νεοέλληνα, δεν είναι ότι εγκρίθηκε η δόση, αλλά ότι το Ελληνικό Κράτος από το καλοκαίρι, λειτουργεί χωρίς λεφτά της Τρόικα.

Όπως τότε που ο Μπάσταρδος Στουρναρας, έλεγε ότι δε θα έχουμε λεφτά τον Νοέμβριο.

Αυτά να θυμάστε αναγνώστες, έτσι θα καταλάβετε πόσο μπάσταρδοι είναι και ποιο είναι το σχέδιο τους.

Οι άνθρωποι είναι κακούργοι.

Αν η επόμενη Κυβέρνηση είναι έντιμη, θα πρέπει να τους συλλάβει.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης, δεν είναι ζήτημα οικονομίας.

4444

http://www.efsyn.gr/?p=159947

Το «EU Observer» αποκαλύπτει τον χορό εκατομμυρίων που έχουν στήσει οι κορυφαίες εταιρείες συμβούλων με τη συνδρομή της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία. Όργιο απευθείας αναθέσεων, σύγκρουση συμφερόντων και διαπλοκή με ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια που αποκτούν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Του Μπάμπη Μιχάλη

«Μηχανή» παραγωγής δεκάδων εκατομμυρίων έχει στήσει πάνω στα μνημόνια -και στις πλάτες των λαών που τα υφίστανται- μια ντουζίνα μεγάλων εταιρειών συμβούλων, ορκωτών λογιστών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τη βοήθεια της τρόικας.

Στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, που αποκαλύπτει το χθεσινό δημοσίευμα του «EU observer», εμπλέκονται μεταξύ άλλων οι BlackRock, Alvarez and Marshal, Oliver Wyman, Pimco – κορυφαίες εταιρείες συμβούλων που έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διασώσεις χωρών της ευρωζώνης.

Η «ανεξάρτητη» τεχνογνωσία αυτών των εταιρειών χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από την τρόικα των πιστωτών (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ) προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις της για το πόσα κεφάλαια χρειάζονται οι χώρες ή οι τράπεζες τους για να μη χρεοκοπήσουν.

Οι «υπηρεσίες» τους έχουν κοστίσει μέχρις στιγμής σε Έλληνες, Κύπριους, Ιρλανδούς, Πορτογάλους και Ισπανούς φορολογούμενους πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Ο τρόπος που αυτές οι εταιρείες παίρνουν τις δουλειές είναι εντελώς διάτρητος. Συχνά πυκνά προσλαμβάνονται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, εγείροντας ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας, ενώ αρκετές φορές τούς ανατίθενται συμβάσεις παρά τη διαφαινόμενη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από τη σύνδεσή τους με επενδυτικά κεφάλαια και άλλους χορηγούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

 

Δώδεκα εταιρείες

Οι εταιρείες συμβούλων προσλαμβάνουν από την άλλη πλευρά υπεργολάβους, θέτοντας επιπλέον ερωτήματα σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες και πώς τις χρησιμοποιεί. Οι υπεργολάβοι σχεδόν πάντα συνεργάζονται με μία τουλάχιστον από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών λογιστών του κόσμου, τις Deloitte, Ernst & Young, KPMG και PriceWaterhouseCoopers (PwC). Αποτέλεσμα είναι ένας «χρυσός κύκλος», μια δωδεκάδα μεγάλων εταιρειών να έχουν σήμερα το de facto μονοπώλιο στη διαχείριση των ευρωπαϊκών διασώσεων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νεοϋορκέζικη Alvarez and Marsal, η οποία κέρδισε 2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και τη διαχείριση της ισπανικής «bad bank» το 2012.

Η ίδια εταιρεία έχει κερδίσει ακόμη 6 εκατ. ευρώ από την κυπριακή διάσωση, προκαλώντας όμως μεγάλο σκάνδαλο. Η Alvarez and Marsal έλαβε 1,1 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ για την αξιολόγηση της Τράπεζας της Κύπρου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 και ακόμη 250.000 ευρώ για την παράταση των εργασιών της το 2013. Τον Δεκέμβριο του 2012 και ενώ η Κύπρος αγωνιζόταν να διασφαλίσει σωσίβιο διάσωσης, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης την προεπέλεξε για νέες συμβάσεις, παρότι το Δ.Σ. την είχε αποκλείσει λόγω της «διαφαινόμενης σύγκρουσης συμφερόντων» που προέκυπτε από την αξιολόγηση της Τράπεζας της Κύπρου.

Οι κυπριακές τράπεζες

Στη συνέχεια της πρόσφερε δύο από τα νέα συμβόλαια, παρά τις αντιρρήσεις του Δ.Σ. Η καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το μέγα σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα κυπριακά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο Δημητριάδης είχε συμφωνήσει να δώσει στη συμβουλευτική μυστικό μπόνους 15 εκατ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 0,1% της συνολικής αξίας του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών (15,7 δισ. ευρώ).

Το ερώτημα που προέκυψε ήταν πόσο αντικειμενική ήταν η Alvarez and Marshal στην αξιολόγηση των κυπριακών τραπεζών, όταν επρόκειτο να πάρει ένα ποσοστό από το πακέτο διάσωσης; Ο Δημητριάδης, σε ένα γραπτό σημείωμα του Οκτωβρίου, ισχυρίστηκε ότι προκειμένου να υπογράψει απειλήθηκε με αποχώρηση της εταιρείας από το νησί. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η κεντρική τράπεζα κατήγγειλε τη σύμβασή της, η Alvarez μείωσε τις απαιτήσεις στα 4.750.000 ευρώ. Το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας απέρριψε τον ισχυρισμό Δημητριάδη για πίεση λέγοντας ότι είχε έξι μήνες για να διαμαρτυρηθεί στο συμβούλιο ή στην τρόικα, αλλά επέλεξε να μην το κάνει.

Χωρίς διαγωνισμούς

Η Alvarez and Marshal δεν είναι ο μόνος σύμβουλος που αναλαμβάνει συμβάσεις που σχετίζονται με την τρόικα χωρίς δημόσιους διαγωνισμούς. Τον Ιανουάριο του 2011, λίγο μετά το αίτημα διάσωσης, η ιρλανδική κεντρική τράπεζα προσέλαβε τη γνωστή μας BlackRock Solutions, μια μικρή συμβουλευτική μονάδα της BlackRock. Η τελευταία επενδύει 3 τρις. ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Η πρόσληψη της Solutions έγινε βιαστικά, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, ύστερα από πιέσεις της τρόικας, σύμφωνα με τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν. Η BlackRock Solutions αποδείχθηκε «σκράπας», αφού έδωσε λανθασμένες προβλέψεις για τα κέρδη των ιρλανδικών τραπεζών. Εισέπραξε όμως 30 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι η μητρική της εκμεταλλεύτηκε πιθανότατα εμπιστευτικές πληροφορίες προκειμένου να προβεί σε τεράστιες εξαγορές στην Ιρλανδία. Ενδεικτικά, πριν από λίγο καιρό η BlackRock ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 3% της Bank of Ireland – μία από τις τράπεζες που η Solutions αξιολόγησε νωρίτερα.

 

Η BlackRock κάνει δουλειές 5,1 εκατ. ευρώ και στην Ισπανία, η οποία έχει σύμβαση 10,3 εκατ. ευρώ και με τις Oliver Wyman και Roland Berger. Η Oliver Wyman ανέλαβε και την αξιολόγησης της ανακεφαλαιοποίησης του πορτογαλικού τραπεζικού συστήματος και για 44 ημέρες εργασίας έλαβε 1 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο προσλήφθηκε από την ΕΚΤ και για την αξιολόγηση των ισολογισμών των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ζώνης του ευρώ. Αρνήθηκε βέβαια να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την αμοιβή ή τις διαδικασίες του διαγωνισμού που οδήγησαν στην επιλογή της.

 Το φαύλο κύκλωμα της BlackRock στην Ελλάδα

Συμβόλαιο 12,3 εκατ. ευρώ έχει συνάψει με την κυβέρνηση ο πανίσχυρος διεθνής οίκος, σύμφωνα με το «EU Observer», όμως οι «New York Times» έγραφαν από τον Μάρτιο του 2012 για εισπράξεις 17 εκατ. ευρώ. Πώς δεκαπλασιάστηκαν οι αμοιβές των χρηματοοικονομικών συμβούλων στα χρόνια των μνημονίων

Του Νίκου Σβέρκου

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μη συμμετάσχει στον «χορό» των εταιρικών κολοσσών που «συμβουλεύουν» τις κυβερνήσεις σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ανάγκες των τραπεζών. Οι σχετικές πληροφορίες εξάγονται με το σταγονόμετρο, οι διαδικασίες είναι απολύτως αδιαφανείς, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει διαρκώς να γνωστοποιήσει τι ποσά δαπανώνται για την πληρωμή αυτών των εταιρειών.

Οι μόνες γνωστές λεπτομέρειες έρχονται από ρεπορτάζ ξένων μέσων και από την ερώτηση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας. «Σχεδόν 1,2 δισ. έχουν δαπανηθεί ως έξοδα δημόσιου χρέους το διάστημα 2004-2012 σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους» ανέφερε και συμπλήρωνε ότι «η δαπάνη αυτή είχε υπερτριπλασιαστεί τα δύο πρώτα έτη των μνημονίων και έχει δεκαπλασιαστεί το 2012».

Στη χώρα μας τον ρόλο του κεντρικού «παίχτη» έπαιξε η BlackRock Solutions, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού BlackRock, η οποία ανήκει στις Merrill Lynch & Co., PNC, Barclays PLC και άλλους (ανώνυμους) θεσμικούς επενδυτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο «EU Observer», η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 12,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι «New York Times» τον Μάρτιο του 2012 ανέφεραν ωστόσο ότι η εταιρεία είχε ήδη εισπράξει από το ελληνικό πρότζεκτ 17 εκατ. ευρώ. Πρόσθετο ενδιαφέρον είχε και η περιγραφή των δραστηριοτήτων της BlackRock Solutions στη χώρα μας. Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε ζητήσει προσφορές τον Ιούνιο του 2011 και από τους τέσσερις «σωματοφύλακες» (BlackRock, Blackstone, Oliver Wyman, Alvarez & Marshal). Τελικά επελέγη η BlackRock Solutions να φέρει εις πέρας «τη μεγαλύτερη αποστολή της», καθώς την ίδια περίοδο είχε προβεί σε αντίστοιχους ελέγχους στην Ιρλανδία σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της ΤτΕ, Χ. Σταματόπουλο.

Η BlackRock Solutions λειτουργούσε όμως «κάτω από το ραντάρ της κοινής γνώμης» έχοντας στα γραφεία της την επιγραφή «Solar». Εγκατέστησε τα γραφεία της σε μια γειτονιά «πνιγμένη στα στριπτιζάδικα και τα κατεστραμμένα κτίρια», απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να φορούν οτιδήποτε με το σήμα της BlackRock και προσέλαβε 18 ένοπλους άντρες ασφαλείας, «καθώς οι αντιδράσεις στην τρόικα βρίσκονταν στο απόγειο».

Πρόσθετο ενδιαφέρον έχουν οι μέθοδοι κερδοσκοπίας της μητρικής της εταιρείας.

Στις ΗΠΑ οι καταγγελίες ότι η BlackRock αγοράζει και πουλά τις ίδιες «ασφάλειες» που εξετάζει η θυγατρική της είναι αμέτρητες. Και στην Ελλάδα δεν πράττει διαφορετικά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η BlackRock εκλήθη να χειριστεί την αξιολόγηση των δανείων δύο ελληνικών τραπεζών που θα συγχωνεύονταν, τις οποίες όμως είχε ήδη αξιολογήσει!

Το πρώτο συνολικό «τσεκ απ» από την BlackRock για όλες τις τράπεζες πραγματοποιήθηκε το 2011, ωστόσο τα στοιχεία κρίθηκαν πεπαλαιωμένα και η τρόικα ζήτησε να επιστρέψουν οι ελεγκτές. Ενδιαφέρουσες είναι οι δηλώσεις δύο ιθυνόντων της εταιρείας το 2012, ότι «οι ελληνικές τράπεζες δεν δάνειζαν απρόσεκτα», εγείροντας ερωτήματα αν τα προβλήματα των τραπεζών είναι όσο μεγάλα παρουσιάζονται.

Ο επικεφαλής της BlackRock, Λόρενς Φινκ, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ διέβη και το κατώφλι της ΤτΕ όπου συναντήθηκε με τον Γιώργο Προβόπουλο. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πορίσματός της για τις ελληνικές τράπεζες, με τον Φινκ να υποστηρίζει ότι η εμπιστοσύνη σε αυτές ισχυροποιείται. Τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Δεκεμβρίου του 2013 ή στα μέσα Ιανουαρίου του 2014.

Με αφορμή το ρεπορτάζ τού «EU Observer» ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «τεράστιο σκάνδαλο», εγείροντας μάλιστα ζητήματα «αντικειμενικότητας» των ερευνών και «ανεξαρτησίας» αυτών των εταιρειών. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά» συμπλήρωσε η Κουμουνδούρου και την κάλεσε να φέρει στη Βουλή «όλες τις σχετικές συμφωνίες και να εξηγήσει πού πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και πώς διασφαλίζεται το συμφέρον τους».

Σχόλιο: Η Τρόικα όπως έχω γράψει, είναι οικονομικοί δολοφόνοι. Αυτό δεν είναι καπιταλισμός. Καμία σχέση.

Οι άνθρωποι είναι κλέφτες. Κάνουν ελέγχους, αποκτούν εμπιστευτικές πληροφορίες και μετά επενδύουν και βγάζουν εκατομμύρια. Έτσι και ένας άνεργος ή άστεγος γίνεται πλούσιος. Δε θέλει μυαλό.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι κλέφτες και απατεώνες, καμία σχέση με καπιταλισμό και οικονομία.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα τους είχα συλλάβει.

Τα προγράμματα που εφαρμόζουν καμία σχέση με οικονομία και σωστά ο νέος Πάπας είπε ότι ο Καπιταλισμός είναι μια αρρωστημένη κατάσταση.

4444

Ο Πασοκος Παπούλιας υπογράφει όλα τα προεδρικά διατάγματα που καταστρέφουν τους Έλληνες.

Όλα τα υπογράφει. Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει και μισούν τον Παπουλια.

4444

Άκουσα τον Μηταρακι να λέει στον Βαξεβάνη: είσαι έκθετος και με έπιασαν τα γέλια.

Μηταρακι ξέρουμε ποιος είσαι και τι συμφέροντα εκπροσωπείς και γιατί κάνεις τουρ.

Μηταρακη, υπάρχουν και άλλοι που δουλεύουν και δεν έχουν κάνει κουμπαριές με τον Σαμαρά και είναι και ποιο έντιμοι.

4444

Ο Λιάπης κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες. Τέτοια λιγουρια και βλαχαδερά μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λιγουρια και βλαχαδερά.

4444

Ψυχάρης και Μπόμπολας το έχουν ρίξει στην προπαγάνδα. Άλλωστε γιατί πληρώνουν τόσους δημοσιογράφους όπως η Σπυρακη και άλλους.

Είδατε σε τι σπίτια μένουν Σαμαράς, Βενιζέλος και πόσο πλούσιοι είναι.

Χώρια πόσα κρύβουν.

Διότι δεν γίνεται πραγματικός έλεγχος για το εσχες, όσο κυβερνούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Και ο Άκης, όταν έκανε φορολογικές δηλώσεις ήταν τέλειος, μετά βρέθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ σε μίζες. Μόλις έγινε ένας στοιχειώδες έλεγχος.

Ο Τσιπρας μένει σε ένα διαμέρισμα κάτω από 130τμ, ενώ ο Σαμαράς σε βίλα πάνω από 500τμ.

Εδώ να σε δω Ψυχάρη, τι προπαγάνδα θα κάνεις. Διότι ο Σαμαράς μένει σε σπιταρόνα.

Ο δε Βαγγελας Βενιζέλος, έχει ένα σωρό ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων.

Έγκυρες εφημερίδες που κυκλοφορούν στο εξωτερικό -έγκυρες όπως Τα ΝΕΑ,  Το ΒΗΜΑ και το Έθνος να πάρετε μια σύγκριση –  γράφουν ότι στις βίλες του Σαμαρά και του Βαγγελα, τα πόμολα στα μπάνια, είναι από Χρυσό.

Ο Χρυσός αυτός ήρθε από τις Σκουριές στην Χαλκιδική και τον Έβρο.

Έτσι γράφουν οι εφημερίδες του εξωτερικού.

Τώρα πόσο έγκυρες είναι, δεν ξέρω.

4444

16/12/2013

4444

Η οικονομία είναι εύκολη υπόθεση. Έχει όμως κανόνες.

Αν μια κυβέρνηση ή κάποιοι ηλίθιοι, βάλουν φόρο πάνω από 50%, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα γίνεται κομμουνιστικό.

Γιατί υπάρχει η οικονομική κρίση;

Γιατί οι τραπεζίτες ήταν κλέφτες.

Αυτό έχει σχέση με την δικαιοσύνη και όχι με την οικονομία.

Όταν σε ένα οικονομικό σύστημα, υπάρχουν κλέφτες, το σύστημα θα καταρρεύσει.

Αυτός ο κανόνας, ισχύει για όλες τις οικονομίες.

Αν στο σύστημα σου έχεις κλέφτες, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα.

Κλέφτες έχει και η Αμερικανική Οικονομία.

Όταν εγώ γράφω, ότι η Αμερικανική οικονομία μπορεί να κάνει άνετα 4% ανάπτυξη, δε το γράφω τυχαία.

Ο Καπιταλισμός ως σύστημα, πουθενά δεν λέει: δώστε λεφτά στους κλέφτες.

Το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος για παράδειγμα, δημιουργήθηκε από κλέφτες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνεται ο Λογιστικός Έλεγχος.

Η υπόθεση των Γερμανικών Υποβρυχίων είναι ένα κραυγαλέο σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί θα πρέπει να αυξηθεί το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος, επειδή αυτοί είναι κλέφτες;

Και η Πορτογαλία έχει σκάνδαλο με Γερμανικά Υποβρυχια και εμπλέκεται και ο Μπαρόζο.

4444

Και άλλα λεφτά δίνουν οι μπάσταρδοι Σαμαράς-Βενιζέλος στους καναλαρχες.

Ενώ έχουν βάλει στους Ελεύθερους Επαγγελματίες προκαταβολή φόρου στο 80%, δίνουν στους καναλαρχες απαλλαγή φόρου.

Αυτό είναι το τέλος διαφήμισης. Τους χαρίζουν τον φόρο, ενώ τον Ελεύθερο Επαγγελματία και τον μικροεπιχειρηματία τον Γαμανε.

Αυτό κάνουν οι μπάσταρδοι Σαμαράς-Βενιζέλος.

Αν εγώ ήμουν Ελεύθερος Επαγγελματίας – δυστυχώς είμαι άνεργος – και ερχόταν κάποιο στέλεχος της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μου πει κάτι, θα του έλεγα: στις επόμενες εκλογές, θα σας γαμησω τσογλανια. Φόρος προκαταβολής στο 80%; Που το είδατε αυτό σε άλλη ευρωπαϊκή οικονομία;

Τσογλανια, ε τσογλανια γαμω το σπίτι σας.

Χαρίζουν τα λεφτά στους Εργολάβους και Καναλαρχες και γαμουν όλους τους Υπόλοιπους.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο βόθρο με τα σκατα πρέπει να πάνε.

Διαβάστε για το τέλος διαφήμισης και πόσα λεφτά τους χαρίζουν.

Ακούστε τον Κοκκινο105,5 FM που το έχει κάνει θέμα και σωστά το έχει κάνει.

Μου στέλνει εμένα χαράτσι στο Λογαριασμό της ΔΕΗ και σε αυτούς τα χαρίζει;

Μωρη Σπυράκι, για πες μου: ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;

Σπυράκι Μαλακω, ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Και μιλάμε για εκατομμύρια.

Λαλίστατη η Σπυράκι όταν πρόκειται να κάνει προπαγάνδα.

Η Προκαταβολή φόρου, δεν μπορεί να ξεπερνά το 20%.

Στα τσιγάρα έβαλαν φορολογία, το ίδιο και στο πετρέλαιο, στους καναλαρχες δεν βάζουν.

Αν βάλουν, ο Πρετεντέρης, ο Παπαχελας, ο Μπάμπης, και τα άλλα φιντάνια της προπαγάνδας, θα μαλώσουν τον Χατζιδάκι, τον Χρισοχοιδη, τον Μητσοτάκη και τους άλλους δωσίλογους, κατάλαβες Σία(Κοσιώνη);

15/12/2013

4444

4444

OBAMA

4444

Όλοι οι Έλληνες, περιμένουν την Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θα έχει ενδιαφέρον.

4444

Η Ευρώπη έχει αποθέματα πετρελαίου φορές μεγαλύτερα από όλη τη Γη και πίδακες νερού τουλάχιστον 20 φορές πιο ψηλοί από το Έβερεστ εκτινάσσονται προς το διάστημα τη στιγμή που λίγο πιο «κοντά» υπάρχουν λίμνες μεθανίου με περισσότερους από όλους τους υδρογονάνθρακες του πλανήτη μαζί.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο φουτουριστικό σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για τις τελευταίες σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούν τον δορυφόρο του Δία Ευρώπη και τον δορυφόρο του Κρόνου Τιτάνα.

Εικόνες του τηλεσκοπίου «Hubble», σύμφωνα με την «Καθημερινή», έδειξαν για πρώτη φορά ότι μεγάλες ποσότητες υδρογόνου και οξυγόνου στο νότιο ημισφαίριο του δορυφόρου του Δία φαίνεται να σχηματίζουν πανύψηλες στήλες υδρατμών. Η παγωμένη Ευρώπη θεωρείται ένα από τα πιθανότερα μέρη στο ηλιακό σύστημα για να βρεθεί ζωή και η νέα ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, αυξάνει αυτή την πιθανότητα, καθώς δείχνει ότι διαθέτει έναν τεράστιο υπόγειο ωκεανό, ο οποίος βρίσκει διέξοδο από ρωγμές στην επιφάνεια.

Μελλοντικές αποστολές μπορεί να κάνουν έρευνες σε αυτές τις εξωγήινες θάλασσες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Λόρεντς Ροθ του Νοτιοδυτικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Τέξας, που έκαναν και τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέφεραν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για δύο πελώριες στήλες υδρατμών ύψους έως 200 χιλιομέτρων. Κάθε δευτερόλεπτο εκτιμάται ότι επτά τόνοι υπόγειου νερού εκτινάσσονται με ταχύτητα 700 μέτρων ανά δευτερόλεπτο στο διάστημα, διασπώνται σε υδρογόνο και οξυγόνο πάνω από τον νότιο πόλο της Ευρώπης και μετά αυτά τα στοιχεία πέφτουν πάλι στην επιφάνεια του δορυφόρου.

Οι πίδακες υψώνονται για επτά ώρες κάθε φορά και φθάνουν στο αποκορύφωμά τους, όταν η Ευρώπη βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο της από τον Δία, ενώ εξαφανίζονται στο πιο κοντινό σημείο της τροχιάς της, καθώς η βαρυτική έλξη του γιγάντιου μητρικού πλανήτη αυξομειώνεται. Παρόμοιοι πίδακες έχουν παρατηρηθεί στον δορυφόρο Εγκέλαδο του Κρόνου, οι οποίοι εκτινάσσονται ακόμα πιο ψηλά, επειδή η βαρύτητα του δορυφόρου είναι 12 φορές μικρότερη από της Ευρώπης.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Ράντι Κερκ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, που ανέλυσαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το «Κασίνι», δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη -στην ουσία θάλασσα- υδρογονανθράκων στον επίσης παγωμένο Τιτάνα (με θερμοκρασία μείον 200 βαθμούς Κελσίου), η Ligeia Mare, που έχει εκτιμώμενο βάθος 160-170 μέτρων, περιέχει περίπου 9.000 κυβικά χιλιόμετρα υγρού μεθανίου (δηλαδή ενός είδους υγροποιημένου φυσικού αερίου).

Ο τεράστιος αυτός όγκος είναι σχεδόν 40 φορές μεγαλύτερος από όλα τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γη. Η μεγαλύτερη θάλασσα υδρογανθράκων, η Κράκεν (την οποία το «Κασίνι» θα μελετήσει το 2014), εκτιμάται ότι έχει πέντε φορές μεγαλύτερο μέγεθος.
Πηγή: Εντυπωσιακή ανακάλυψη:Η Ευρώπη έχει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου 40 φορές μεγαλύτερα από όλη τη Γη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/134943#ixzz2nYN5279z

4444

14/12/2013

4444

4444

Όταν οι δυνάμεις κατοχής και οι δωσίλογοι – Σαμαράς & Βενιζέλος – μπορούν να σου ανοίξουν τις θυρίδες, με το έτσι θέλω. Αυτό είναι καθαρή κατοχή.

Όταν σου παίρνουν τα χρήματα, επειδή έτσι γουστάρουν, είναι κατοχή Μπογδανε.

Εσείς είστε τσιράκια των δοσίλογων, κατανοητό, ότι δεν θέλετε να μιλάτε για Γερμανική Κατοχή.

Αυτό όμως βιώνουμε, στο ποιο σοφιστικέ. Δεν έχουν στείλει Άρματα μάχης, στέλλουν Ιδρύματα και επιτρόπους και τραπεζίτες και δημοσιογράφους κλπ

Οι Γερμανοί θα σώσουν την Ελλάδα; Είστε ηλίθιοι και μαλακες και τα πάντα όλα.

Θα έπρεπε να έχετε φύγει είδη από εχτες, από το ΕυρωΜάρκο.

Η Τρόικα θα λέει: πάμε στην Ελλάδα να κάνουμε γούστα;

4444

13/12/2013

4444

Λονδίνο: Την ανάγκη είτε το ευρώ να διαλυθεί είτε οι μεγάλες χώρες-μέλη να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι είναι αναγκαίο, ώστε το ενιαίο νόμισμα να γίνει πιο φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, επεσήμανε σε χθεσινοβραδινή ομιλία στο London School of Economics ο νομπελίστας οικονομολόγος και πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Στην πρώτη διάλεξή του ως κάτοχος της «Βασιλικής Έδρας Οικονομικών» του LSE, ο κ. Πισσαρίδης , που κάποτε πίστευε με πάθος στα οφέλη της νομισματικής ένωσης, δήλωσε ότι είτε το ευρώ πρέπει να διαλυθεί ή η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής να αντιστραφεί δραματικά, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αποφευχθεί η δημιουργία μιας χαμένης γενιάς μορφωμένων νέων.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος δήλωσε ότι οι ισχύουσες ad hoc διαδικασίες λήψης αποφάσεων και μη σταθερών πολιτικών ελάφρυνσης χρέους «δεν θα βγάλουν πουθενά» την Ευρωζώνη. «Οι πολιτικές που ακολουθούνται τώρα για τη σταθεροποίηση του ευρώ στοιχίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μία χαμένη γενιά μορφωμένων νέων. Δεν είναι αυτό που υποσχέθηκαν οι ιδρυτές της νομισματικής ένωσης», είπε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Στα μέτρα που πρότεινε ο νομπελίστας οικονομολόγος, περιλαμβάνεται η ανάληψη «γενναίας δράσης» τόσο στη νομισματική όσο και στη δημοσιονομική πολιτική, ενδεχομένως με ανατροπή στάσης από εκείνους που νόμιζαν ότι η λιτότητα θα προκαλούσε μόνο βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Μια τέτοια μεταστροφή είναι πιθανό να κοστίσει ψήφους στις πλούσιες χώρες της βόρειας Ευρώπης, επισημαίνεται.

Ο κ. Πισσαρίδης χαρακτήρισε επίσης μη υπερασπίσιμο τον διαχωρισμό μεταξύ δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Και επίσης ότι, υπό τα ισχύοντα, οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους και να ασφαλίσουν τις καταθέσεις τους. Αυτό σημαίνει δημοσιονομικές δαπάνες και συσσώρευση χρέους. Η ανεπαρκής εποπτεία των τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Τάχθηκε υπέρ της γρήγορης εφαρμογής των σχεδίων για τη μετατροπή της ΕΚΤ σε εποπτική αρχή, με την εξουσία εκκαθάρισης τραπεζών, ανακεφαλαιοποίησής τους και ασφάλισης των καταθέσεών τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη τουλάχιστον μερικής κεντρικής εποπτείας των δημοσίων οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης – κάτι που θα γίνεται πιο αξιόπιστα από ένα ανεξάρτητο όργανο, άλλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ένα «συμβούλιο δημοσιονομικής πολιτικής» με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πισσαρίδης προειδοποίησε επίσης ότι η λιτότητα καταστρέφει τις θέσεις εργασίας, έχοντας δημιουργήσει μία Ευρώπη δύο κατηγοριών: της Γερμανίας και άλλων βορείων χωρών για τις οποίες η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι πάνω-κάτω σωστή και των χωρών του νότου, για τις οποίες η πολιτική της ΕΚΤ είναι πολύ σφιχτή.

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις και ότι πρέπει τα επενδυτικά έργα να εξαιρούνται από τους μονοετείς ορίζοντες των εθνικών προϋπολογισμών.

Πηγή: Φιλελεύθερος – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/175912/pissaridis-eite-na-dialythei-to-evro-eite-na-ginei-anaptyxi#sthash.A9qb7tO8.dpuf

Σχόλιο: Η Γαλλία και η Ιταλία, σαφώς και ανήκουν στον Νότο. Αυτός είναι και ο λόγος που δέχονται τόσο ισχυρή πίεση από το Ευρωμάρκο.

4444

4444

BLOOMBERG VIETNAM FACTORY WORKERS SALARY 01 121213 (1)

4444

Σήμερα βγήκαν οι μετρήσεις και ο Κοκκινο105,5 FM έχει ανέβει στα 4,2%

Στην πραγματικότητα, η παρέμβαση του, είναι μεγαλύτερη.

Ο λόγος που ακούς τον Σταθμό, είναι γιατί δεν αντέχεις την παραπληροφόρηση του Κεδικογλου και όλων αυτών που εκτελούν εντολές της Τρόικας.

Έβλεπα σήμερα τον Παραδια στο Life του ΣΚΑΙ και σκέφτηκα ότι ο άνθρωπος, είναι άχρηστος.

Αντι να καταγγείλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τους φόρους στα Ακίνητα και να κάνει σκληρές δηλώσεις, μας λέει οι φόροι είναι άδικοι και άλλα ανώδυνα.

Παραδια, ξέρουμε ότι οι φόροι είναι άδικοι, δεν περιμένουμε εσένα.

Από εσένα περιμένουμε να βγεις και να καταγγείλεις την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές που ψηφίζουν τέτοια μέτρα.

Διότι αυτά τα μέτρα τα ψηφίζουν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όποτε χρειάζονται στήριξη, υπάρχει η ΔΗΜΑΡ.

Ο Παραδιας είναι άχρηστος. Χρειάζεται κάποιος ποιο δυναμικός στην θέση του.

Η άνοδος του Κόκκινου 105,55 FM δείχνει ότι ένα κομμάτι των Ελλήνων, δεν είναι χαζοί.

4444

Την Ελληνοφρενεια την ακούω συνήθως 19:00 στην επανάληψη.

4444

4444

Αυτή η Γενιά, θα γαμησει την Γερμανική Ευρώπη και τις Βρυξέλες.
Όλοι έχουν καταλάβει τι βρώμικο ρόλο παίζουν οι Γερμανοί και οι Κομισάριοι των Βρυξελών.
Αυτή η Γενιά θα γαμησει το ΕυρωΜαρκο.
Οι Γερμανοί έπαιξαν ύπουλο παιχνίδι.

4444

4444

12/12/2013

4444

4444

USA SHERMAN CINEMA TWELVE YEARS A SLAVE 01 121213

Στοιχημάτισε πάνω μας και θα σε στείλουμε στο ταμείο. Μιχαήλ.

4444

Στην Ελλάδα, αυτοκτονούν από έρωτα. Στο τραπέζι που τα πίνω, λείπει το ποτήρι σου…..

Ακούν το τραγούδι του Καζαντζίδη, τους παίρνει από κάτω και αυτοκτονούν.

Κανένα ρόλο δεν παίζει η οικονομική κρίση. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, είναι προδότες.

Επίσης το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, είναι ειδική περίπτωση ο καθένας τους.

Να μην τα αναλύω, έχουμε ενάμιση εκατομμύριο περιπτωσαρες.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος γνωστός …. νεοΧουντικός, στο νόμο περί τύπου που έφτιαξε και απαγόρεψε τις κρυφές κάμερες από τους δημοσιογράφους και άλλα πολλά, δεν πρόλαβε να φιμώσει τελείως το ιντερνέτ.

Βγαίνει σου λέει ο άλλος, ανώνυμα και με βρίζει, όταν κοτζάμ Σαμαράς μου έδωσε πολιτική ασυλία; Κοτζάμ ΝΔ μου δίνει στήριξη;

Όταν Μπόμπολας και Ψυχάρης μου λένε: εμείς είμαστε εδώ;

Πως βγαίνεις ρε ανώνυμε στο ιντερνέτ και με βρίζεις; Έχεις βουλευτική ασυλία όπως έχω εγώ;

Έχεις γνωριμίες; Έχεις πλάτες; Έχεις λεφτά; Βγαίνεις ανώνυμα και με βρίζεις!

Κατάλαβες Πρετεντέρη; Κατάλαβα Προεδραρα.

Είμαι ο μεγαλύτερος και καλύτερος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ! Μόνο εγώ!

Πρωθυπουργός βέβαια δεν έγινα …. Ε! μη το λέτε αυτό…

Λες Πρετεντέρη να γίνω; Όλα γίνονται πρόεδρε. Αλλά πρέπει να χάσετε μερικά κιλά.

Τι δουλειά έχουν τα κιλά ρε Πρετεντέρη; Για πολιτική μιλάμε.

Ο Τσιπρας!!!! Ουαααα!!! Μη λες το όνομα αυτό.

Ο Παπανδρέου ήταν λιγνός. Ο Καραμανλής όταν ανέλαβε ήταν λιγνός, ο Μητσοτάκης ήταν λιγνός.

Ο Έβερτ που ήταν χοντρός έχασε από τον λιγνό Σημίτη.

Αυτά είναι ιστορικά ντοκουμέντα, προεδραρα.

Ο Σαμαράς είναι λιγνός.

Δύσκολα μου βάζεις Πρετεντέρη.

Εγώ!!!! Η ιστορία σας τα βάζει. Εγώ κάνω ιστορικές συγκρίσεις. Ως δημοσιογράφος επισημάνω και θέτω ερωτήματα (πόντος).

Εάν στιχηατίζατε 8 εκατομμύρια ευρώ, ποιος θα ήταν ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος, δε θα παίρνατε υπόψη σας, αυτή την λεπτομέρεια;

4444

Αν ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δε στείλουν στην δικαιοσύνη τον Βαγγελα Βενιζέλο και άλλους, θα φάνε μεγάλο φτύσιμο.

Το γράφω, γιατί θα το ζητήσω.

Οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη.

4444

Ευτυχώς που υπάρχουν οι σατιρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο, όπως η Ελληνοφρενεια και ενημερωνόμαστε.

4444

4444

4444

4444

4444

Αυτό το τραγούδι είναι ροκ. Θα μπορούσα να το πάρω και να το πάω στο Σαντανα. Να το που: Κάρολε, φτιάξτο μου. Φυσικά θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, κάπου θα έχει ίσως  και ένα σπάσιμο κιθάρας και πολλά και διάφορα.

Τα πνευματικά δικαιώματα ή θα είναι 50-50 ή τα αγοράζω όλα.

Στο τραπέζι που τα πίνω, λείπει το ποτήρι σου, φοβερός στοίχος για όλες τις τάξεις, πλούσιους και φτωχούς.

4444

11/12/2013

4444

http://www.sport24.gr/football/ChampionsLeague/GroupC/olympiakos-anterlext_3-1.2545426.html

Η εξέδρα άρχισε να ανυπομονεί στη συμπλήρωση μισής ώρας. Όμως, ο Ολυμπιακός είχε … την υπομονή. Είχε και τον Χαβιέρ Σαβιόλα, που αφού έφαγε αρκετές κλωτσιές στις ντρίμπλες, έξω από την περιοχή άρχισε να … πλησιάζει προς τα μέσα.

Η πρώτη στο 32 όταν άλλαξε ωραία με τον Φουστέρ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε είχε λίγο περισσότερο φάλτσο και έφυγε άουτ. Στη δεύτερη φορά, όμως, σημάδεψε σωστά! Ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, όταν από το κλέψιμο του Μασάντο και το άστοχο σουτ του Φουστέρ, ο Σαβιόλα πήρε το ριμπάουντ, μπήκε μόνος από τα δεξιά και δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Το Καραϊσκάκη, έπαιρνε φωτιά, ο κόσμος ζητούσε κι άλλο γκολ. Πάνω στον ενθουσιασμό τους, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” ξεχνούσαν ένα βασικό κανόνα του σύγχρονου ποδοσφαίρου που λέει ότι …

… ένα κακό κόρνερ είναι ιδανική αντεπίθεση

Οι νεαροί Βέλγοι εφάρμοσαν ιδανικά ό,τι μαθαίνουν (από μικρά παιδιά) στις προπονήσεις. Το κακό χτύπημα του Σάμαρη τους έδωσε τη μπάλα στο πιάτο. Καθώς οι επιστροφές είχαν αργήσει, ο Ζιλέ έσκασε μια ντρίπλα στον Μασάντο, ο Πορτογάλος δεν έκανε φάουλ, η μπάλα πήγε στον Πρατ που σέρβιρε στον Κλιέσταν. Ο Αμερικανός είχε όλο το τέρμα του Ρομπέρτο ενώπιόν του και δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα απαλά για να κάνει το 1-1 στο 38′.

4444

Δεν χάνω Βαξεβάνη στον Κόκκινο. Έντεκα με Δώδεκα.

Σήμερα ο Βαξεβανης, αποκάλυψε τον κωλο του Μπιστη. Θα τον δείξει και το MEGA με σχόλιο Πρετεντέρη.

Το περίφημο Ακροπολ, με τον πολυέλαιο, χωραει περίπου 780 άτομα και ήταν λέει και από έξω, άλλοι 300 -303, σύνολο δηλαδή περίπου στα 1.000 άτομα.

Από τα 3.000 που προπαγάνδιζαν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας απέχουμε πολύ.

Εγώ σας λέω να ήταν και 1.500, πάλι τρεις χιλιάδες δεν είναι.

Σημίτη, φτιάξε κόμμα και έλα να σε γαμήσομε. Μην την κάνεις γυριστή όπως το 2004.

Σου υπόσχομαι ότι θα το ευχαριστηθείς το σεξ.

Το υποσχέθηκα στο Βερολίνο, ο άνθρωπος σας, θα έχει πολλαπλούς οργασμούς.

Η πλάκα είναι, ότι μου στέλνουν μηνύματα, αυτοί που έχασαν τα λεφτά τους στο Χρηματιστήριο και μου λένε να μας καλέσεις και εμάς.

Μιλάμε για πάνω από 3.000 άτομα. Σκεπτόμουν το Ακροπολ, αλλά δε μου κάνει.

Σημίτη φτιάξε κόμμα και έλα να σε γαμήσομε. Το τέλειο σεξ.

4444

Μπιστη όταν δεις τον Βενιζέλο, πες του: Εσύ, πρέπει να πας φυλακή. Καθαρές και δίκαιες κουβέντες.

4444

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού δε το είδα ζωντανό στην τηλεόραση, αλλά το άκουσα στο ραδιόφωνο του RealFM.

Με βάση όσα άκουσα, το παιχνίδι ήταν περίεργο.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τρία πέναλτι!

Ο Σαβιολα έβαλε 2 γκολ και έχασε 1 πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 και η Μπενφικα κέρδισε με 2-1.

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθαρό και παλικαρίσιο.

Όμως η Άντερλεχτ ισοφαρίζει. Ψυχρολουσία.

Μετά γίνεται το πέναλτι και η αποβολή παίκτη και αλλάζουν οι ισορροπίες.

Εγώ στοιχημάτισα στα Κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, Under-5 και πήγα ταμείο.

Ταμείο πήγα και με την Μάντσεστερ 1Χ.

Έχασα στα Κόρνερ με την Μάντσεστερ, στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν έχεις εύνοια και δεν έχεις κάνει ματσαράγκες, αυτή συνεχίζεται μέχρι να φτάσει σε ένα όριο.

Ο Ολυμπιακός στους 16. Άξια πήγε.

Σήμερα θα δω φάσεις από το παιχνίδι.

Ο Σαβιολα, στάθηκε στο ύψος του. Ιδίως το πρώτο γκολ, ήταν σημαντικό. Για την ψυχολογία.

3 πέναλτι και 2 κόκκινες κάρτες.

4444

USA CIVIL WAR 04 111213

Ο εμφύλιος Πόλεμος της Αμερικής, δείχνει ξεκάθαρα, τι γεγονός είναι.
Δεν επιδέχεται παρερμηνείες.
Είναι απόλυτα προσδιορισμένος.
Πρόκειται για πολύ σοβαρή δουλειά.

4444

10/12/2013

4444

Σήμερα ο Ολυμπιακός παίζει με την Άντερλεχτ.

Το παιχνίδι είναι περίεργο και θα συμφωνήσω με τον Γεωργίου.

Θα πάω και ποιο μακριά.  Δηλαδή ο άσος του 1,25 που δίνει ο ΟΠΑΠ είναι επικίνδυνος.

Το 1,25 είναι πολύ λίγο.

Η Άντερλεχτ έχει σοβαρό κίνητρο να κυνηγήσει την νίκη ή την ισοπαλία.

Το κίνητρο είναι το χρήμα. Με νίκη ή ισοπαλία, θα βάλει χρήμα στο ταμείο.

Το παιχνίδι είναι περίεργο. Εγώ τον Άσο του 1,25 δε τον παίζω.

Εγώ θα στοιχηματίσω live στο Μάντσεστερ Γ.

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα. Έτσι είναι τα Ευρωπαϊκά κόμματα Μπόμπολα και Ψυχάρη.

Ο Λαφαζανης, είναι ελεύθερος να καταθέσει την πρόταση του.

Ξέρω ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης λατρεύουν την Χούντα και την δικτατορία.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντιδρούν σε μια δημοκρατική διαδικασία.

Ο Λαφαζανης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε δημοκρατικά και κατέθεσε την πρόταση του.

Που είναι το παράξενο Τρέμη; Πες κάτι στον Κεδικογλου, γιατί οι νοήμονες, γελούν με όσα λέει.

Οι Τούρκοι αγόρασαν το 15% του Αστέρα στη Βουλιαγμένη.

Λέτε ο Σαμαράς-Βενιζέλος να είναι πράκτορες και των Τούρκων;

Σκεφτείτε, ότι με την υπόθεση των Υποβρυχίων, διέλυσαν τα ναυπηγεία και το ναυτικό και πήραν μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Για σκεφτείτε το. Άπλα βάλτε κάτω τις λεπτομέρειες.

Είναι δεδομένο, ότι η υπόθεση των υποβρυχίων έχει διαλύσει την ικανότητα του πολεμικού ναυτικού αλλά και της οικονομίας.

Σημίτη σε περιμένω στις επόμενες εκλογές, να έρθεις να σε γαμησω. Θα κρατώ και μια Ελιά με 58 φιλαράκια!

Δεν πιστεύω να την κάνεις γυριστή, όπως το 2004;

4444

Όσοι έχουν διαβάσει την υπόθεση με το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, όταν βλέπουν τον Βαγγελα Βενιζέλο, πρέπει να του λένε ξεκάθαρα: Εσύ πρέπει να πας φυλακή. Καθαρές κουβέντες. Δίκαιες.

4444

BLOOMBERG TRISH END SHOW 01 01 091213

Η διαμόρφωση της Ιστορίας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.
Πάρε ως παράδειγμα τον Αμερικανικό Εμφύλιο.

4444

09/12/2013

4444

USA SHERMAN William tecumseh sherman and Grant 01 091213

4444

Σήμερα μετά από καιρό είδα περίπου 10 λεπτά από το κανάλι του Μπόμπολα στις ειδήσεις τον οκτώ. Πέθανε και ο Γαμπρουλης, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από το θάνατο της γυναίκας του. Διότι μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά έμαθα ότι κυκλοφόρησε και μια καινούρια ποιητική συλλογή.

Άκου Μπόμπολα τι θα κάνω. Θα αγοράσω την ποιητική συλλογή, θα την στείλω τον Μπάτλερ σου και συ μπορείς να πας στα μνήματα και να διαβάζεις ποιήματα για παρηγοριά!!!!

Τον Αύγουστο του 2008 ο Ήλιος ήταν ωραίος και τώρα είναι.

Ευτυχώς είμαι καλό ον. Ο πλανήτης Γη, έχει 6 ή 7 δις.

Οι Γερμανοί, είναι ιδανικοί, στο να σπέρνουν τον τρόμο σε έναν λαό. Ξέρω να διαλέγω νεοέλληνα, αυθάδη. Ήσουν αυθάδης το 2008 νεοέλληνα και ακόμα είσαι.

Μόνο οι Γκουρού, μπορούν να συνδυάσουν όλα τα γεγονότα και να φτιάξουν μια τέλεια εικόνα.

4444

Άκουσα στην εκπομπή του Γεωργίου, έναν Ολυμπιακό να λέει: καταρρίπτουμε όλα τα Ρεκόρ, ξεπερνάμε και την Μπαρτσελονα.

Αν τον ακούσει κάποιος που δεν ξέρει από στατιστική, θα πει: Φοβερή ομάδα ο Ολυμπιακός.

Αντίθετα εγώ γέλασα. Τι λέει ο καραγκιόζης δημόσια.

Τον ίδιο βαθμό δυσκολίας έχει το Ισπανικό και το Ελληνικό πρωτάθλημα;

Όσοι ξέρουν από στατιστική, αυτή την ερώτηση την κάνουν πάντα.

Γι’αυτό Γεωργίου, όταν θα μιλάς για στατιστική, εγώ θα σε ρωτώ, ποια στατιστική;

4444

Ο Βαξεβανης ανέφερε σήμερα και ένα κουτσομπολιό από την εφημερίδα παραπολιτικά.

Την συγκεκριμένη αναφορά, μόνο κουτσομπολιό δεν την θεωρώ, δείχνει εκφυλισμό.

Ο Μελισσανιδης πληρώνει κάποια από τα έξοδα της ΝΔ.

Αυτό είναι αίσχος, αφού ο Μελισσανιδης αγόρασε με δάνειο τον χρυσοφόρο ΟΠΑΠ.

Με εντολή Σαμαρά έγινε η πώληση.

Αυτό το σχόλιο, εμένα μου λέει, ότι ο Σαμαράς είναι ξευτίλας και εκφυλισμένος και ότι φυσικά λαδώνετε με κάποιους τρόπους.

Σωστά ο Βαξεβανης το ανέφερε και το έκανε θέμα.

Με τα λεφτά μου, γαμω και την κυρά μου!

4444

4444

Σήμερα βγήκε ο Ταμιλος στον Βαξεβάνη. Ταμιλε η Κυβέρνηση, είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν είναι κάτι αφηρημένο.

Η κυβέρνηση είναι τα βρωμερά στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εσύ έδωσες ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατάλαβες ταμυλο;

Δε θα σε αφήσω ρε κουφάλα, να το παίξεις αντιστασιακός για επικοινωνιακούς λόγους, όταν στηρίζεις έμπρακτα τους δωσίλογους.

Τέρμα τα αστεία με τους δωσίλογους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Κυβέρνηση! Ποια κυβέρνηση ρε μαλακα; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί κυβερνούν και στηρίζουν, κάτι που κάνεις και εσύ, αφού είσαι  βρωμερό μέλος της ΝΔ.

Οι δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι σαν τις κλανιες.

4444

Το κανάλι του Μπόμπολα και του Ανδρέα Ψυχάρη, γιου του Σταύρου, με πληροφόρησε, ότι μετά από απίστευτες παρεξηγήσεις, η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα!

Και είχα μια σκασιλα, από εδώ μέχρι το Βερολίνο.

Η Τρόικα είναι οικονομικός δολοφόνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

4444

08/12/2013

4444

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε συνολικά 20 κόρνερ στο παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης και δεν έβαλε ούτε ένα γκολ.

Αυτό δείχνει ανικανότητα σχεδίασης και εκτέλεσης. Δεν είναι ζήτημα τύχης. 

Στα 10 κόρνερ συνολικά, πρέπει να έχεις ένα γκολ. Αν δε το έχεις πρέπει να ψαχτείς.

Ο ΠΑΟΚ με έστειλε στον κουβά. Βέβαια κι εγώ κάνω πειράματα.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός με έστειλε στο ταμείο. 13 κόρνερ συνολικά το τριφύλλι και 4 γκολ με την Καλονή.

Δεν γίνεται να έχεις 10 κόρνερ και να μην έχεις βάλει γκολ.

Τα κόρνερ, δείχνουν πολλά. Είναι καθαρό στατιστικό στοιχείο.

Κανονικά μια άμυνα, πρέπει να φοβάται να βγάλει την μπάλα κόρνερ.

4444

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, το έχω γράψει πολλές φορές. Οι λύσεις υπάρχουν και είναι εδώ. Αρκεί να είσαι έντιμος και λογικός άνθρωπος. Να μην είσαι απατεώνας όπως ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο.

Γίνεται μεγάλος λόγος, γι’αυτους που έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν όπως λένε τα στεγαστικά δάνεια και αυτό το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία, για να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Εγώ βρήκα μια λύση που την δημοσιεύει κάποιος.

Διαβάστε την.

«Πρόβλημα μπαταχτσήδων υπάρχει, αλλά οι αρμόδιοι απλώς το… θωρούν και (ή: για να) το επικαλούνται.

Σήμερα, μια τράπεζα δεν μπορεί να επιβάλει την αποπληρωμή δανείου ακόμα κι αν ο μπαταχτσής έχει υψηλές καταθέσεις σε αυτήν την ίδια (σε μεγάλη τράπεζα αυτό ισχύει για το 15% των κόκκινων δανείων…), ενώ αγνοεί αν ο μπαταχτσής έχει καταθέσεις σε άλλες τράπεζες.

Για το πρώτο, χρειάζεται μία λογική νομοθετική ρύθμιση – όπως σε άλλες χώρες.

Για το δεύτερο, ο Τειρεσίας, που έχει εικόνα των δανείων, θα μπορούσε να μαθαίνει και τις «συνημμένες» καταθέσεις και να ενημερώνει τις τράπεζες, χωρίς αυτές να παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

Το θέμα είναι απλό, παραμένει όμως άλυτο. Γιατί;…»

Η λύση που προτείνει ο συγκεκριμένος κύριος, είναι μια πολύ καλή αρχή.

Αν εγώ ήμουν πρωθυπουργός ή Υπουργός Οικονομικών θα την εφάρμοζα αμέσως και έτσι θα έπαιρνα κάθε επιχείρημα από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής και την Τρόικα.

Δυστυχώς αναγνώστη, μας κυβερνούν οι δωσίλογοι Σαμαράς-Βενιζέλος. Τα βρωμερά κόμματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κύριο μέλημα είναι, να βγουν εκτός πολιτικής, οι βρωμεροί και αδίστακτοι αυτοί άνθρωποι.  Της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, το έχω γράψει πολλές φορές.

Να κάνω μια λογική επέκταση.

Θα έπρεπε να τρώμε με  χρυσά κουτάλια και όχι να μας στέλνει η ΔΕΗ των Σαμαρά-Βενιζέλου, λογαριασμούς με τον εκβιασμό ότι θα μας κόψει το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι των δωσίλογων.

Ο σκοπός της Γερμανίας, δεν είναι να σώσει την Ελλάδα. Θέλει τους Έλληνες σκλάβους. Το παλιό όνειρο των Ναζί και της Γερμανικής Ελίτ.

Τον Χίτλερ των ανέβασε στην εξουσία, η Γερμανική Ελίτ. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός.

Όταν ο Χίτλερ έλεγε μισώ τους Εβραίους, από κάτω τον χειροκροτούσαν, καταλάβατε;

Αυτά είναι ακλόνητα ιστορικά γεγονότα.

Η Ελλάδα δεν κέρδισε ποτέ, τίποτα, από τους Γερμανούς.

Αγγλοσάξονες, Γάλλοι και Ρώσοι, αυτοί ότι βοήθεια έδωσαν κατά καιρούς.

Όταν ψάχνεις συμμάχους και βοήθεια, πας εκεί που σε έχουν βοηθήσει, δεν πας εκεί που σε έχουν φτύσει.

Εγώ θα σας κάνω μαθήματα υψηλής Στρατηγικής;

Το κυριότερο βέβαια είναι, στο εσωτερικό να υπάρχει ένα λογικό και δίκαιο πλαίσιο.

Δεν γίνεται να είναι γεμάτη η Ελλάδα με νταβατζιδες και καρτέλ.

Θα έπρεπε να τρώμε με  χρυσά κουτάλια και όχι να μας στέλνει η ΔΕΗ των Σαμαρά-Βενιζέλου, λογαριασμούς με τον εκβιασμό ότι θα μας κόψει το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι των δωσίλογων.

4444

Και μεις ζούμε, αλλά όχι σα τον Μπόμπολα.

Δεν έχουμε Μπάτλερ.

Τρώμε Μακαρόνια! Σκέτα! Χωρίς χαβιάρι Σταύρε Ψυχάρη.

Η Τέχνη που κάνει σήμερα παρέμβαση, πρέπει να αναφέρεται σε ονόματα και πρόσωπα.

Όχι γενικότητες.

Τα λεφτά πάνε σε συγκεκριμένες τσέπες.

Την Γκουέρνικα την ισοπέδωσαν οι Γερμανοί. Οι Ναζί. Ο Χίτλερ. Ο Φράνκο.

Όχι κάποιος τυχαίος. Έστω ένας κομπάρσος.

Καλό το έργο σου Πικάσο, αλλά ποιος το δημιούργησε;

Οι μεγάλοι Εργολάβοι στην Ελλάδα, είναι 4. 4 ονόματα, τέσσερα πρόσωπα.

Οι διαπλεκομενοι εκδότες, είναι γνωστοί, αλλά δεν ακούς το όνομα τους.

Η Τέχνη τους αγνοεί. Δεν υπάρχουν.

Φεγγαράκι μου λαμπρό, στο ποιο έντεχνο, φέγγε μου να περπατώ και να τους αγνοώ.

Το χρήμα μπαίνει σε συγκεκριμένες τσέπες.

Τσέπες γεμάτες φιλανθρωπία

Το καρτέλ του πετρελαίου, έκανε φιλάνθρωπο τον Βαρδινογιάννη; Αναρωτήθηκε ο Άμλετ σε μια σύγχρονη διασκευή.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31693/mitsotakis

Fosphotos

Ως ένας κλόουν της μεταρρύθμισης λειτουργεί πλέον o αρμόδιος υπουργός Μητσοτάκης. Ο γιος του επίτιμου, αναδεικνύεται νέος Ρουπακιώτης, δειλός και συμβιβασμένος με τον αρρωστημένο κρατικό μηχανισμό. Ο άνθρωπος που μιλούσε για αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που κάθε μέρα πετάει στη δημοσιότητα μια πατσαβούρα-λίστα με αριθμούς δημοσίων υπαλλήλων που υποτίθεται ότι θα φύγουν από το δημόσιο, έρχεται με μια απόφασή του να τοποθετήσει Προισταμένους υπαλλήλους χωρίς μεταπτυχιακό ΤΕ κατηγορίας.

Η επιστολή της αναγνώστριας του antinews περιγράφει τα έργα και τις ημέρες του θλιβερού υπουργού.

“Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο είναι υπεύθυνο για την Δημόσια Διοίκηση και που πρέπει να δίνει το παράδειγμα στα άλλα Υπουργεία αποφάσισε να κάνει τοποθετήσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων. Με μια απλή απόφαση Υπουργού τοποθετήθηκαν ως Προϊστάμενοι,  υπάλληλοι με βαθμό Δ΄και Γ΄ δηλαδή με 10-15 χρόνια υπηρεσίας, υπάλληλοι χωρίς μεταπτυχιακό,  υπάλληλοι ΤΕ κατηγορίας.

Δηλαδή υπουργέ μου άλλα λες και άλλα πράττεις. Από την μια υποστηρίζεις ότι οι σπουδές και τα μεταπτυχιακά, δηλαδή τα προσόντα, πρέπει να έχουν προβάδισμα, και από την άλλη αφήνεις εκτός θέσεων υπαλλήλους κλάδου ΠΕ με μεταπτυχιακά, με τεράστια εμπειρία καθώς και απόφοιτους της σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης Υπουργέ μου γιατί να βιαστείς να κάνεις τοποθετήσεις και δεν έκανες κρίσεις των υπαλλήλων, να βγουν τα μόριά τους και κανείς να μην μπορεί να πει τίποτε. Πού είναι η αξιοκρατία για την οποία κόπτεσαι  από κανάλι σε κανάλι . Μήπως γιατί κάποιοι από αυτούς που τοποθέτησες δεν έχουν προσόντα και επ’ ουδενί δεν θα κρινόντουσαν ούτε για κλητήρες; Μήπως γιατί τακτοποίησες συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη, Προέδρους Σωματείων, Γραμματείς Σωματείων, μέλη,  κ.λ.π.;  Από όλα τα κόμματα, δεν λέω, αλλά Υπουργέ μου με τις πράξεις σου αυτοαναιρείσαι.

Θα μου πείτε εσείς τώρα που τα διαβάζετε αυτά, η ελληνική κοινωνία ζει μια τραγωδία, κόβεται το ρεύμα του κοσμάκη, παιδιά πεθαίνουνε και εσύ ασχολείσαι με τις τοποθετήσεις Διευθυντών του Υπουργείου Διοικοιτικής Μεταρρύθμισης;  Το θέμα είναι να ξεμπροστιάζουμε αυτούς τους Υπουργούς που άλλα βγαίνουνε και λένε και άλλα κάνουνε. Το θέμα είναι να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν να διορίζουν κομματικούς στρατούς στο δημόσιο γιατί μόνο αν αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι με προσόντα θα γίνει το δημόσιο πιο παραγωγικό και χρήσιμο. Γιατί αυτοί οι Υπουργοί που κατηγορούν το δημόσιο, αυτοί είναι που το κατάντησαν έτσι.

Γιατί καλά Υπουργέ μου να βγαίνεις στα κανάλια να λες ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι άξιοι, έλα όμως που εσύ αξιοποιείς  μόνο αυτούς που δεν έχουνε προσόντα. Ποιον δουλεύεις κ. Μητσοτάκη, σε πήραμε χαμπάρι. Ούτε την ψήφο σου δεν θα βρίσκεις.

Αναγνώστρια

4444

Διαβάζω κάτι ηλίθιες αναλύσεις του στιλ: ο Τσιπρας το φαινόμενο. Αν ο Τσιπρας ήταν φαινόμενο, θα ήταν πρωθυπουργός από το 2012.

Η Ελλάδα, όπως το έχω γράψει πολλές φορές, είναι εύκολη περίπτωση.

Εγώ δε δίνω σε κανέναν λευκή επιταγή.

Αυτή την περίοδο, από το 2012 και ύστερα θέλω αλλαγή κυβέρνησης. Όχι τους γαμημένους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

4444

4444

4444

4444

07/12/2013

4444

http://www.epikaira.gr/article/rosika-vomvardistika-Tu-95MS-anaxaitistikan-apo-iaponika-maxitika

Για μία ακόμη φορά η ιαπωνική Αεροπορία χρειάστηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθήσει την πορεία δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95MS Bear τα οποία πραγματοποίησαν πτήση πλησίον του εναέριου χώρου της Ιαπωνίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά στα ιαπωνικά νησιά Hokkaido και Honshu.

Τα βομβαρδιστικά δεν παραβίασαν τελικά τον ιαπωνικό εναέριο χώρο αλλά αυτό δεν απέτρεψε την ιαπωνική Αεροπορία να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις αυτές.

Μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου η ιαπωνική Αεροπορία χρειάστηκε να τεθεί σε συναγερμό 105 φορές για ανάλογα περιστατικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ιαπωνική Αεροπορία έστειλε δύο φορές μαχητικά της για την αναγνώριση βομβαρδιστικών Tu-95 και κατασκοπευτικών αεροσκαφών Tupolev Tu-142

Σχόλιο: Ο Ειρηνικός Ωκεανός, είναι καυτός. Άλλωστε είναι ο μεγαλύτερος.

Ειρηνικός Ωκεανός και Μεσόγειος Θάλασσα.

4444

Τα έχω πάρει στο κρανίο. Μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και μου λέει θα σου κόψουμε το Ρεύμα γιατί χρωστάς.

Δεν έχω πληρώσει το Χαράτσι στο Αρχιδι τον Στουρναρα και τους Συμβούλους.

Είναι ζήτημα επιβίωσης. Επειδή το αρχιδι ο Στουρναρας και τα άλλα αρχιδια Σαμαράς – Βενιζέλος, δεν γουστάρουν να φορολογήσουν τα φιλαράκια τους, τους νταβατζηδες, έρχονται σε μένα που έχω ένα μικρό διαμέρισμα με δάνειο και μου λένε: θα μας πληρώσεις το Χαράτσι αλλιώς στο κόβουμε.

Είναι ζήτημα επιβίωσης. Δεν γίνεται τα αρχιδια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μας εκβιάζουν, ενώ αφήνουν τους νταβατζιδες φιλαράκια τους στο απυρόβλητο.

Μίζες δισεκατομμυρίων και τις έχουν κάνει γαργάρα. Όχι αυτό δε θα περάσει.

Δεν το δέχομαι. Δε δέχομαι κανέναν που ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να με πλησιάσει.

Είμαι μακροχρόνια άνεργος, έχω κάνει αίτηση στην εφορία αλλά καμία απάντηση. Σου λέει θα πληρώσεις το Χαράτσι.

Γιατί να το πληρώσω; Έχω εισοδήματα;

Τα έχω πάρει στο κρανίο.

Βγαίνει το αρχιδι ο Σαμαράς και λέει έχω πλεόνασμα! Που είναι τα λεφτά σου, που έρχεσαι σε μένα και μου λες πλήρωσε το Χαράτσι. Ψεύτη του Κερατα, γαμω το σπίτι σου.

Δε θέλω να δω Νεοδημοκράτη και Πασοκο ούτε ζωγραφιστώ. Δε θέλω να δω τα τσιράκια της Χούντας, μπογδανε που δεν έχει χούντα η Ελλάδα.

Έτσι συμφέρει τον Αλαφούζο;

Ο Γιακουματος έλεγε: αν πάρουν άλλα μέτρα εγώ θα φύγω, θα τους καταψηφίσω και όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε και τον Στουρναρα στηρίζει.

Αυτά τα αρχιδια κυβερνούν την Ελλάδα.

Ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι στην φυλακή. Όποιος έχει διαβάσει τι έγινε με τα υποβρυχια ξέρει ότι ο Βενιζέλος έχει κάνει κακουργήματα. Και αυτή είναι μόνο μια υπόθεση.

Οι περισσότεροι από αυτούς έπρεπε να είναι στην φυλακή. Αν βάλεις ικανούς εισαγγελείς, τους έχεις τελειώσει σε χρόνο dt.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου και τον Γεωργίου που αλλοίωσαν τα στατιστικά και έκαναν παιχνίδι δισεκατομμυρίων; Φυλακή έπρεπε να είναι.

Ο Προβοπουλος το ίδιο.

Μονοπώλια και νταβατζηδες και τσιράκια δημοσιογράφοι. Να πάνε να γαμηθούν.

Όλοι αυτοί ζουν από το κρατικό χρήμα που παίρνουν, σα τους βρικόλακες.

Η Ελλάδα έχει ύφεση, αλλά οι νταβατζηδες που έχουν τα μονοπώλια δε τις ρίχνουν.

Ο Χατζηδάκης θα ρίξει τις τιμές; Πλάκα κάνουμε.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, αλλά με τέτοια αρχιδια και απατεώνες δύσκολα.

Αυτοί έρεπε να είναι στην φυλακή.

Αυτός είναι και ο λόγος που Χρυσή Αυγή δεν πέφτει στις δημοσκοπήσεις.

Ο Παύλος Φυσας, έπρεπε να γράψει και κανένα τραγουδάκι για τον Μπόμπολα, τον Κοπελούζο και τους υπόλοιπους να το βάζουμε να το ακούμε να τον θυμόμαστε.

Αν δεις τα κανάλια των νταβατζηδων, ακούς συνέχεια ψέματα.

Οι νταβατζηδες κλέβουν εκατομμύρια από το κράτος, αλλά μη στεναχώριεστε, είναι φιλάνθρωποι. Στο ένα εκατομμύριο που κλέβουν, οι 10.000 πάνε σε φιλανθρωπίες.

Η λίστα Lagarde, η λίστα Λινχνεσταιν, η λίστα με τα ακίνητα στην Βρετανία κλπ

Ένα σωρό ληστές με ονόματα νταβατζηδων, φιλαράκια του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και όλων αυτών.

Τα αρχιδια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν πάνε να τα πάρουν από εκεί, αλλά έρχονται σε μένα και μου λένε: θα μας πληρώσεις το χαράτσι, αλλιώς θα σου κόψουμε το Ρεύμα.

Αναίσθητοι, σκληρόπετσοι, γκάνγκστερ.

Ο Βενιζέλος πρέπει να βλέπει την επόμενη κυβέρνηση που έρχεται και να σκέπτεται: θα με βάλουν φυλακή και οι νεοέλληνες θα πανηγυρίζουν στο Σύνταγμα.

Ρε Κουγια, μας έχει ζαλίσει με την Βίκυ Σταμάτη. Να μείνει στην Φυλακή και ο Τσοχατζόπουλος.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, έφαγαν σε μίζες.

Ρε Κουγια, μας έχει ζαλίσει με την Βίκυ Σταμάτη. Να μείνει στην Φυλακή και ο Τσοχατζόπουλος επίσης.

Χιλιάδες νεοέλληνες είναι χωρίς ρεύμα και συ βγαίνεις Κουγια και κλαίγεσαι για την Σταμάτη που ξόδευε χιλιάδες κλεμμένα ευρώ και τώρα δε τις αρέσει η φυλακή. Δεν είναι σικ.

Στη φυλακή να μείνει. Να εκτίσει την ποινή.

4444

06/12/2013

4444

BLOOMBERG NELSON MANDELA DEATH 01 04 061213

Ο Νέλσον Μαντέλα είχε πολιτική σκέψη.
Ήξερε ότι χωρίς στήριξη από τον λαό, δεν γίνεται τίποτα. Έτσι τους έπεισε. Έτσι έγινε σύμβολο.

4444

4444

http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/usd_news/2013-12-06/50099

Σημαντικά τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΗΠΑ για την αγορά εργασίας.

Τα ποσοστά που παρουσίασαν οι ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Η ανεργία για τον Νοέμβριο βρέθηκε στο 7,0% έναντι εκτίμησης για 7,2%, ενώ δημιουργήθηκαν 203.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι πρόβλεψης για 185.000.

Μετά τα αποτελέσματα το δολάριο κινήθηκε έντονα ανοδικά, ενώ μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης η ισοτιμία EUR/USD κινείται κοντά στο 1.3670.

Σχόλιο: Αυτή την περίοδο στοιχηματίζω στα σπορ, δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με το Forex.

Ο Μηχανισμός πάντως, είναι ο ίδιος. Το έχω ξαναγράψει: είτε στοιχηματίζω σε κάποιο γεγονός, είτε σε μια ισοτιμία, η λογική είναι ίδια.

Πρώτα βέβαια μαθαίνεις τους κανόνες.

Είτε φτιάχνεις την Γη, είτε φτιάχνεις τον Κρόνο, η λογική του μηχανισμού είναι ίδια.

4444

http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/nfp_usd/2013-12-06/50091

Μια δυναμική άνοδο στις 185.000 για τις νέες θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου αναμένουν οι αναλυτές, που μπορεί να είναι χαμηλότερα από τις 204.000 του περασμένου μήνα, αλλά παραμένει ένας αριθμός που θα μπορούσε και πάλι να ανοίξει την κουβέντα για tapering 10-15% στις μηνιαίες αγορές ομολόγων της Fed. Η διάθεση είναι θετική μετά και την μεγάλη άνοδο του επίπεδου απασχόλησης ADP στις 215.000.

Την ίδια ώρα το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να πέσει και πάλι στο 7.2% από το 7.3%, με το στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να βρίσκεται στο 6.5% του Νοεμβρίου του 2008.

Τι θα συμβεί όμως αν η ανακοίνωση απογοητεύσει τις εκτιμήσεις για 185.000; Πάμε να δούμε τα δυο σενάρια που υπάρχουν:

Σενάριο Α – Η ανακοίνωση βγαίνει σύμφωνη ή πάνω από τις εκτιμήσεις:

Ράλι στο USD αναλόγως και με την απόσταση που θα βρίσκεται από τις εκτιμήσεις. Θα είναι άλλος ο αντίκτυπος αν δούμε μια ανακοίνωση +5Κ πάνω από τις εκτιμήσεις, και άλλος αν η ανακοίνωση περάσει πάλι πάνω από τις 200.000. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν μεγάλες πιέσεις αρχικά στο χρυσό και στα commodity currencies που αναμένεται να σπάσουν τις στηρίξεις και να κινηθούν προς τα χαμηλά έτους. Πιέσεις θα ασκηθούν και στο EUR/USD και το GBP/USD, με το USD/JPY να αναμένεται να «πετάξει».

Σενάριο Β – Η ανακοίνωση βγαίνει κάτω από τις εκτιμήσεις:

Και εδώ θα είναι σημαντική η απόσταση της πραγματικές τιμής από τις εκτιμήσεις. Διαφορετικές πιέσεις θα έχει το USD αν δούμε τα NFP στις 178.000 π.χ και διαφορετικές αν τα δούμε στις 150.000. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν στο USD, με το χρυσό και το EUR/USD να ξεκινούν ανοδικά ράλι. Το EUR/USD θα «κοιτάξει» τα υψηλά έτους, ενώ ο χρυσός θα αρχίσει μια σημαντική διόρθωση. Το GBP/USD και τα commodity currencies θα κινηθούν επίσης ανοδικά και θα δούμε το USD/JPY να υποχωρεί.

Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνω να περιμένετε να κάτσει η σκόνη μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα της ανακοίνωσης, γιατί ευκαιρίες θα δοθούν ώρες ή ακόμη και μέρες μετά. Η μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να είναι στη διαχείριση ρίσκου του λογαριασμού σας.

4444

http://liberty-news.gr/%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%97%CE%A0%CE%91-%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%85/

Προκλητική χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τη μονομερή αναγνώριση από την Κίνα της ζώνης Αεράμυνας στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, προσθέτοντας ότι «δεν συνάδει» με τη συμπεριφορά μίας μεγάλης δύναμης και ζητώντας από το Πεκίνο να μην την εφαρμόσει.

«Οι ΗΠΑ δεν την αναγνωρίζουν και δεν την αποδέχονται και δεν πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η απόφαση της Κίνας να ανακηρύξει τη συγκεκριμένη ζώνη την έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο, δήλωσε ότι έχει προκληθεί ανησυχία στην περιοχή.

Σχόλιο: Αμερική, Ιαπωνία, Νότια Κορέα. Ένα πολύ ισχυρό μπλοκ.

4444

4444

05/04/2013

4444

BLOOMBERG BITCOIN GREENSPAN BUBBLE 01 051213

4444

http://www.sofokleous10.gr/2012-07-24-09-27-56/244702-richard-d-wolff?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Αν και μπορεί να πει κανείς ότι φλερτάρει (τουλάχιστον σε κάποια σημεία) με κάποιες από τις θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα λέει ο Richard D. Wolff καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου New School της Νέας Υόρκης.

Ερώτημα 1ο: Εκτός από την κακή διαχείριση διαφόρων ζητημάτων εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων και τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, τι είναι αυτό που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της κρίσης και πώς έχει φθάσει το ελληνικό χρέος σε τέτοια επίπεδα, μέσα σε σχετικά μικρό διάστημα;

 

Richard D. Wolff: Οι οικονομικές κρίσεις στα καπιταλιστικά καθεστώτα επιδρούν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, αλλά αυτό που επιτρέπει στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας (τους έχοντες και κατέχοντες) να μετατοπίζει το κόστος της κρίσης σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από αυτούς είναι κυρίως η δομή του συστήματος, όπως ακριβώς και το σύστημα επιτρέπει στην κορυφή της πυραμίδας να συγκεντρώνει τον πλούτο που παράγεται από όλους τους πολίτες στα χέρια της.

Οι κρίσεις που προκαλούνται από το σύστημα έχουν κόστος, αφού το σύστημα επιβάλλει μέτρα κυρίως σε εκείνους που βρίσκονται στη μεγάλη βάση της οικονομικής πυραμίδας.

Στις ΗΠΑ, αυτό μεταφράζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι, εκατομμύρια αποκλεισμένοι από τα ίδια τα σπίτια τους, και ούτω καθ’ εξής.

Στην Ευρώπη, μεταφράζεται στο γεγονός ότι οι φτωχότερες χώρες – όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, κλπ. – υποχρεώνονται να «απορροφήσουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της οδύνης που προκαλεί η κρίση, έτσι ώστε κάποιες άλλες χώρες (όπως η Γερμανία, η Γαλλία και κάποιες σκανδιναβικές χώρες) να μπορούν να διέρχονται από την κρίση σχετικά αλώβητες, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο από το τεράστιο κόστος της.

Στο εσωτερικό όλων των χωρών εκτυλίσσεται η ίδια διαδικασία. Ο γερμανικός καπιταλισμός προωθεί περικοπές στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας του, ακριβώς όπως συμβαίνει στη Γαλλία και τις χώρες της Σκανδιναβίας. Τελικά, και στο εσωτερικό της Ελλάδας, βλέπουμε την ίδια αυτή διαδικασία να εκτυλίσσεται, καθώς το πρόγραμμα λιτότητας πλήττει τα φτωχότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας πολύ πιο βάναυσα από ό, τι τα ανώτερα επίπεδα. Ωστόσο, ειδικά η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, παρατηρούμε ότι αντιμετωπίζει ένα διπλό πλήγμα: αφ’ ενός τα αποτελέσματα της διαβίωσής της σε μια σχετικά φτωχή χώρα, και αφ’ ετέρου τις συνέπειες του ότι δεν ανήκει στην προνομιούχα κεφαλαιοκρατική «κορυφή» της ελληνικής κοινωνίας.

Ερώτημα 2ο: Σε τι συνίσταται ακριβώς το περιβόητο κούρεμα του χρέους και τι σημαίνει πραγματικά για τους Έλληνες;

Richard D. Wolff: Αποτελεί κοινό τόπο των καπιταλιστικών οικονομιών το γεγονός ότι οι δανειστές και οι δανειολήπτες περιέρχονται τελικά σε μια κατάσταση, όπου ο οφειλέτης δεν μπορεί πλέον να αντέξει το επιτόκιο δανεισμού και το κόστος αποπληρωμής του δανείου. Αυτό αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και σε διάφορα επίπεδα, όπως στο επίπεδο μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αλλά και στα διάφορα επίπεδα των κυβερνήσεων, στα πλαίσια του ρόλου τους ως δανειζομένων και δανειστών.

Το νομικό σύστημα κάθε καπιταλιστικής χώρας περιλαμβάνει νόμους, δικαστήρια, αλλά και τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα επιλυθεί αυτό το κοινό πρόβλημα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ακόμα και οι ίδιες οι κυβερνήσεις κάποιων χωρών βρέθηκαν σε μια τέτοια συγκυρία. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτε το καινοφανές ή μοναδικό στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όταν οι οφειλέτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της αποπληρωμής του δανείου τους, είθισται να απειλούν με κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό έχει συνήθως ως αποτέλεσμα, να προβαίνουν οι δανειστές σε μια εκδήλωση προθυμίας να διαπραγματευτούν μια «προσαρμογή» για το δάνειο. Η προσαρμογή αυτή συνήθως ισοδυναμεί με επέκταση της προθεσμίας αποπληρωμής για μεγαλύτερο διάστημα, έτσι ώστε να απαιτείται από τον δανειζόμενο η καταβολή μικρότερου ποσού σε ετήσια βάση.

Εναλλακτικά, μπορεί να υπάρξει συμφωνία για χαμηλότερο επιτόκιο, το οποίο ο δανειολήπτης θα είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά.

Μια τρίτη εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η μείωση του ανεξόφλητου χρέους, διαδικασία την οποία σήμερα είθισται να αποκαλούμε «κούρεμα».

Συχνά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειοληπτών και δανειστών καταλήγουν στην υιοθέτηση συνδυασμών αυτών των εναλλακτικών λύσεων ή και κάποιων άλλων πιθανών λύσεων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όσο πιο πειστική είναι η αρχική απειλή της κήρυξης επιλεκτικής χρεοκοπίας εκ μέρους του οφειλέτη, τόσο πιο πιθανό είναι ο δανειστής να δεχθεί την συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε κούρεμα ή κάποιες άλλες διευκολύνσεις.

Όσο πιο επικίνδυνη ή επιβλαβής είναι η κήρυξη μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας για την ομάδα ενδιαφερομένων των δανειστών γενικά (τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με το χρέος, κλπ), τόσο πιο «γενναιόδωρες» θα πρέπει να θεωρούνται οι διευκολύνσεις από την πλευρά των δανειστών. Από την άλλη πλευρά, οι οποιεσδήποτε απειλές των δανειστών κατά του οφειλέτη (όπως, π.χ., «δεν πρόκειται να σας δανείσουμε ξανά» ή «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανανέωση της καταβολής ποσών για υφιστάμενα δάνεια που λήγουν τους επόμενους μήνες ή στα επόμενα χρόνια») επηρεάζουν επίσης το είδος και το μέγεθος των προσαρμογών, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν.

Το τελικό αποτέλεσμα, και στην περίπτωση της Ελλάδας, και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, εξαρτάται από την πολιτική βούληση και την στήριξη του επιθυμητού στόχου εκ μέρους και των δύο πλευρών.

Ας πάμε όμως να δούμε και τα περιθώρια που έχει ο λαός μιας χώρας. Αν η εργατική τάξη στην Ελλάδα ενωνόταν και απειλούσε με συνεχιζόμενη μαζική αντίσταση, αντί να διαπληκτίζεται εσωτερικά για το ποιος δούλευε σκληρότερα όλα αυτά τα χρόνια, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ή γύρω από το εάν τα στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει οι Ευρωπαίοι του Βορρά για τους Ευρωπαίους του Νότου ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή όχι, κλπ., τότε οι εξελίξεις ίσως να ήταν πολύ διαφορετικές σήμερα.

Και για να επεκτείνουμε το θέμα, αν υπήρχε πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των εργατικών τάξεων σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε μια επίθεση εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων να γίνεται αισθητή και αντιληπτή ως επίθεση εναντίον του συνόλου των Ευρωπαίων εργαζομένων, τότε η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική. Υπήρξαν, βέβαια, κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν – τουλάχιστον στο σημερινό στάδιο – αρκετά σθεναρές και εκτεταμένες, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία που πραγματικά να ευνοεί την μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών και να επιτευχθεί ένα ουσιαστικό κούρεμα, με το οποίο να υποχρεωθούν να συμφωνήσουν οι δανειστές της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερώτημα 3ο: Το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Τι σημαίνει ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία» για μια χώρα και τι θα σήμαινε ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας;

Richard D. Wolff: Επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει απλά μια δήλωση της Ελλάδας ότι δεν θα αποπληρώσει το σύνολο ή μέρος του εθνικού χρέους της.

Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ήδη συμβεί όσον αφορά ένα μέρος του ελληνικού χρέους.

Μετά από μια ανακοίνωση επιλεκτικής χρεοκοπίας, τα ίδια βασικά ζητήματα θα παραμείνουν όπως είχαν, δηλαδή οι σχέσεις μεταξύ των δανειστών και των δανειοληπτών στα πλαίσια της κήρυξης της αθέτησης αποπληρωμής.

Όταν η Αργεντινή προέβη σε μια τέτοια κήρυξη πριν από μια δεκαετία, δέχθηκε απειλές από τους δανειστές της, ότι δεν πρόκειται να λάβει ποτέ ξανά δάνειο από αυτούς. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, η Αργεντινή διαπίστωσε ότι οι απειλές εκείνες ήταν κενές περιεχομένου. Οι παγκόσμιες συνθήκες είχαν αλλάξει, με αποτέλεσμα η Αργεντινή να είναι σε θέση να δανειστεί και πάλι σήμερα, αν το επιθυμούσε.

Αυτό το γεγονός, φυσικά, δεν εγγυάται το ότι η Ελλάδα θα έχει την ίδια εμπειρία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα. Το συμπέρασμα είναι πως η κάθε χώρα θα πρέπει να είναι επιφυλακτική όσον αφορά τις όποιες απειλές εκ μέρους των δανειστών της.

Ερώτημα 4ο: Πώς θα μπορούσε μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία;

Richard D. Wolff: Ο κόσμος θα αποκομίσει πολλά και ποικίλα διδάγματα από όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα. Κάποιοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες ενδεχομένως να αγωνιστούν πιο σθεναρά εναντίον των πολιτικών λιτότητας και μάλιστα έγκαιρα, ώστε να αποφευχθεί μια επανάληψη της ελληνικής εμπειρίας. Άλλοι ίσως να αποσυρθούν από τον δανεισμό και να επιδιώξουν μια διευθέτηση που να τους συμφέρει, σε πιο πρώιμο στάδιο απ’ ό,τι η Ελλάδα. Αλλά και οι δανειστές θα αντλήσουν διάφορα διδάγματα. Εκείνοι που είχαν παλιότερα υιοθετήσει διαφορετικές θέσεις, όσον αφορά το ζήτημα των ταξικών αγώνων που θεωρούνται ενδημικοί στον καπιταλισμό, θα ερμηνεύσουν την εμπειρία της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο και θα αντλήσουν διαφορετικά διδάγματα, ανάλογα με την περίπτωση.

Ερώτημα 5ο: Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα δείχνει να έχει υιοθετήσει μια μάλλον υποτονική στάση έναντι της Ευρώπης και οι κυβερνήσεις μοιάζουν να δέχονται παθητικά οτιδήποτε τους επιβάλλεται από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αδράνεια των ηγετών της Ελλάδας; Γιατί επιτρέπουν να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Richard D. Wolff: Τα τελευταία 30 χρόνια, ο καπιταλισμός γνώρισε μια νέα αναβίωση μετά από τα δραματικά προβλήματα που προέκυψαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1930, τις ολέθριες συνέπειες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και εν συνεχεία το ανερχόμενο μπλοκ Σοβιετικής Ένωσης και Κίνας, σε συνδυασμό με το κίνημα του αντι-ιμπεριαλισμού, που είχε ισχυρές επιπτώσεις σε όλες τις χώρες της Δύσης και λειτούργησε εις βάρος της βιωσιμότητας των καπιταλιστικών πολιτικών.

Ωστόσο, η περίοδος που μεσολάβησε μεταξύ της δεκαετίας του 1980 και του 2007 οδήγησε αρκετά αντικαπιταλιστικά κοινωνικά κινήματα στην πεποίθηση ότι, κατά κάποιον τρόπο, το ρεύμα της ιστορίας είχε μετατοπιστεί μακριά από το αντικαπιταλιστικό κίνημα και έκανε ένα πισωγύρισμα, υπό μια έννοια, βάσει της αντίληψης ότι δεν υπάρχει πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική λύση εκτός από τον καπιταλισμό, ειδικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μετά το 1989.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποδυναμωθούν οι συλλογικές δράσεις των εργαζομένων: εργατικά συνδικάτα, σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα και όλα τα μαζικά κοινωνικά κινήματα.

Παρομοίως, όλες οι σκέψεις, έννοιες και οι τρόποι αντίληψης της ζωής που ασκούσαν έντονη κριτική στον καπιταλισμό και προέβαλλαν αντίσταση στις πρακτικές του υποχώρησαν, παραχωρώντας ζωτικό χώρο στην αντίληψη του καπιταλισμού ως ασφαλούς μέσου ευημερίας και γενικής οικονομικής ανάπτυξης για όλους. Την συνέπεια της μεταβολής εκείνης την βιώσαμε έντονα, όταν το 2007, η υποκείμενη αστάθεια του καπιταλισμού διεκδίκησε την παλιά της κεντρική θέση, όπως συνέβαινε πάντα τους δύο τελευταίους αιώνες και όχι μόνο, βρίσκοντας την αριστερά αποδιοργανωμένη, διχασμένη και με πεσμένο το ηθικό.

Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν σήμερα, στον απόηχο της νέας κρίσης του καπιταλισμού και στα πλαίσια της διαπίστωσης, για άλλη μια φορά, ότι τα ασήκωτα βάρη καλείται να πληρώσει πάντα η τάξη των απλών εργαζομένων πολιτών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποκατάσταση της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, η προώθηση της αγωνιστικότητάς τους, αλλά και η ανασύσταση των συνδικάτων τους είναι μια χρονοβόρα υπόθεση.

Στην πορεία, ήττες όπως αυτές που υπέστη η Ελλάδα και άλλες χώρες θα θεωρούνται τελικά ένα μόνο μέρος του τιμήματος που πληρώνουμε για αυταπάτες που συντηρήσαμε, σχετικά με το τι είναι ο καπιταλισμός και πώς λειτουργεί.

Σχόλιο: Καλή η συνέντευξη, αλλά για μένα είναι «χαμηλή». Θα έκανα πάντως μια ενδιαφέρουσα και μεγάλη συζήτηση με τον καθηγητή. Θα του έθετα ερωτήματα.

Μάλλον θα κάναμε πολλές συζητήσεις.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/12/imf-suicides-autoktonies-logw-krisis-dnt.html

IMF SUICIDES – ΟΙ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ» ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΟΣ

Μελέτη του ΕΠΙΨΥ επισημαίνει πως ένας στους πέντε υπερχρεωμένους πολίτες σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Ο ψυχίατρος Γκάρο Εσαγιάν, διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Ροδόπης, αναφέρει: «Στο βαθμό που έχει επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, αυτό από μόνο του είναι ήδη επιβαρυντικό στους ανθρώπους που έχουν ιστορικό ψυχικής υγείας.
Πολλοί δεν έχουν τα χρήματα να επισκεφθούν ιδιώτες θεραπευτές κι αυτό έχει δημιουργήσει συμφόρηση στις δομές της ψυχικής υγείας σε δημόσιο επίπεδο. Ανθρωποι που -υπό άλλες συνθήκες- δεν θα σκέπτονταν να αυτοκτονήσουν, τώρα το σκέπτονται».

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη. Ο καθηγητής Ψυχολογίας και διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη και Πρόληψη της Αυτοκτονίας στο Πανεπιστήμιο Ρόντσεστερ στη Νέα Υόρκη, Κένεθ Κόνερ, εκτιμά πως το να ισχυριστούμε ότι «κάποιος αυτοκτονεί εξαιτίας έντονου οικονομικού άγχους είναι μία πρόχειρη και υπεραπλουστευμένη άποψη». Μαζί του συμφωνούν και άλλοι.

Όμως, ας θυμηθούμε το παράδειγμα της Ν. Κορέας. Οι «μεταρρυθμίσεις» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 1998 άφησαν πίσω τους μια εκρηκτική αύξηση στο ποσοστό των αυτοκτονιών κατά 45% (!) συγκριτικά με το 1997. Από τότε, μάλιστα, καθιερώθηκε και ο διεθνής όρος «IMF SUICIDES», δηλαδή «Αυτοκτονίες λόγω ΔΝΤ»…

«Οι αυτοκτονίες υποβαθμίζονται επικίνδυνα. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο από αυτό των επίσημων στοιχείων. Υπάρχει ένα ποσοστό αυτοκτονιών της τάξεως του 20% που δεν αναγνωρίζεται ή δεν εντοπίζεται», υποστηρίζει ο Ian Rockett, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της West Virginia των ΗΠΑ.

Κατάθλιψη, ψυχοφάρμακα και κλινικές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει πως έως το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη «σημαντικότερη αιτία ανικανότητας για εργασία». Αν υπάρχει εργασία, φυσικά… Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε το εξής δραματικό: το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών πάσχουν από μια ήπια έως σοβαρή μορφή κατάθλιψης.

Παράλληλα, στοιχεία από την Πανελλαδική Ενωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη αναφέρουν αύξηση στα αιτήματα εισαγωγής σε ψυχιατρικές κλινικές κατά 120%. Υπερβολικό; Η Σωτηρία Δάλλα από το Ασκληπιείο Βούλας δίνει μία επιπλέον διάσταση, αυτή των ανθρώπων που παρακαλούν να κάνουν εισαγωγή, για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ…
http://www.enet.gr/

4444

Ο αυτός που μετέδωσε το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ηρακλής, από ουσία τίποτα.

Είπε τον χρόνο των καθυστερήσεων στα 40 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Εμένα με ενδιέφερε γιατί είχα στοιχηματίσει στα Κόρνερ.

Πολύ μπλα μπλα, ουσία μηδέν.

Οι περισσότεροι αθλητικοί δημοσιογράφοι, είναι άσχετοι.

Φυσικά πήγα στο ταμείο, αλλά με σύγχυσε. 

4444

http://www.typologies.gr/2013/11/22/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B7/#more-43477

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του 1/5 των απλήρωτων εργαζομένων στις “Αποκαλύψεις”

Επειδή μετά την παρέμβασή μας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κοτρώτσου υπήρξε πληθώρα ψευδών δημοσιευμάτων και επειδή και στην απάντησή του ο ίδιος παρουσιάζει την παρέμβασή μας ως «εισβολή» ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Πήγαμε σε μια ανοιχτή, ανακοινωμένη σε πολλά ΜΜΕ παρουσίαση βιβλίου και καταγγείλαμε το γεγονός ότι ενώ είμαστε απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια, ο ίδιος αυτό-παρουσιάζεται από ραδιοφώνου ως ο υπερασπιστής των εργαζομένων και των κατατρεγμένων από τα μνημόνια. Καλέσαμε τους παριστάμενους στο πάνελ να αποχωρήσουν και να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες πρακτικές και ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι αφού πάρουμε μια απάντηση από τους ίδιους θα αποχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. Η πραγματικότητα δυστυχώς για τον κ. Κοτρώτσο είναι ότι στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν τόσο ο κ. Παπαδημούλης όσο και ο συνεργάτης του κ. Χατζηνικολάου από το πάνελ και αρκετοί βουλευτές, δημοσιογράφοι αλλά και απλός κόσμος από το κοινό εκφράζοντας τη συμπαράστασή του. Στη συνέχεια ο ίδιος ματαίωσε την εκδήλωσή του.

Σχετικά τώρα με την απάντηση που δημοσίευσε αργότερα ο κ. Κοτρώτσος, πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να ενδυθεί το μανδύα του «φτωχού και μόνου καουμπόι» που, χωρίς «πλάτες» από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που δήθεν πολεμάει, παλεύει να επιβιώσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι και στην περίπτωσή μας χρησιμοποιεί όλες τις «άκρες» που τόσα χρόνια έχει αποκτήσει από τη θέση του προεξάρχοντος στυλοβάτη του συστήματος.

Πρώτα απ’ όλα η απάντησή του όπως διατυμπανίζει ο ίδιος βρίσκεται δημοσιευμένη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που μετά από κυβερνητικό όργανο εξελίχθηκε απ’ ότι φαίνεται και σε όργανο υπεράσπισης των αποτυχημένων εκδοτών που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα. Ας είναι καλά ο πρόεδρος/διευθυντής του ΑΠΕ, κ. Αντώνης Σκυλλάκος ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τη θέση αυτή και όλως τυχαίως πρώην στενός συνεργάτης του κ. Κοτρώτσου που απ’ ότι φαίνεται δεν ξεχνάει τους «παλιόφιλους» στα δύσκολα.

Ας μας εξηγήσει επίσης ο κύριος Κοτρώτσος, με παρέμβαση τίνος έγινε δεκτή η αίτηση πτώχευσης της CITIZEN από τη στιγμή που τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζει η επιχείρησή του δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη έξοδα της πτώχευσης.

Όλοι οι δικηγόροι γνωρίζουν ότι τέτοιες αιτήσεις πτώχευσης απορρίπτονται εξαρχής. Ας υποθέσουμε όμως καλοπροαίρετα ότι λάθη γίνονται και ήταν ένα από αυτά το ότι έγινε δεκτή η αίτησή του. Όταν κηρυχθεί η πτώχευση και δεν βρεθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο η πτώχευση ανακαλείται με συνοπτικές διαδικασίες κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του κ. Κοτρώτσου «άγνωστο» και πάλι το γιατί… και παραμένει παρατύπως σε καθεστώς πτώχευσης.

Το κομμάτι δε που αναφέρεται σε εμάς, τους 10 πρώην εργαζόμενους που κινηθήκαμε και νομικά εναντίον του, βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη.

Η αληθινή ιστορία έχει ως εξής: Όταν ο κ. Κοτρώτσος ανέστειλε την έκδοση των 2 εφημερίδων του (συνειδητά μάλλον ξεχνάει συνεχώς ότι εξέδιδε και μια στοιχηματική εφημερίδα GOBET με «μαύρους» εργαζόμενους η οποία αν και είχε ελάχιστη κυκλοφορία έπαιρνε παχυλές χορηγίες από τον ΟΠΑΠ) 10 εργαζόμενοι προσέφυγαν με δικηγόρο στην επιθεώρηση εργασίας. Από τότε, τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, δύο χρόνια μετά ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση συμβιβασμού ή σταδιακής αποπληρωμής. Δεν έδωσε ούτε ευρώ σε κανέναν από τους 60 εργαζόμενους όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Επέλεξε όπως μας ενημερώνει ο ίδιος να αποπληρώνει σταδιακά τα ασφαλιστικά ταμεία και
την εφορία. Σοφή επιλογή για τον ίδιο αφού πλέον για τους οφειλέτες του δημοσίου ελλοχεύει ο κίνδυνος της (έστω και για τα μάτια του κόσμου) φυλάκισης. Φυσικά δε συμβαίνει το ίδιο για τα χρωστούμενα σε εργαζόμενους και ειδικά αν έχεις τους κατάλληλους φίλους στις κατάλληλες θέσεις οπότε η ποινική δίκη που εκκρεμεί εναντίον σου μπορεί να καθυστερήσει ασυνήθιστα…

Σχετικά με τα όσα αναφέρει για τις προτάσεις του, την άρνησή μας και  τελικά τη διακοπή της επικοινωνίας είναι απολύτως ψευδή. Την πρόταση που αναφέρει μας την έκανε ένα βράδυ πριν την παρουσίαση του βιβλίου του, ακριβώς υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης παρέμβασής μας. Η πρόταση όριζε ότι η αποπληρωμή αυτών που μας χρωστάει από το 2010, θα γίνει το  2018. Φυσικά και αρνηθήκαμε να μας δίνει χαρτζιλίκι 1.000 ευρώ στον καθένα το χρόνο έναντι όσων μας χρωστάει γιατί έχουμε κάτι που αγνοεί ο κύριος Κοτρώτσος, στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ουδέποτε διακόψαμε την επικοινωνία αντιθέτως του διαμηνύσαμε ότι από εδώ και πέρα θα απαντάμε μόνο σε σοβαρές προτάσεις και όχι τόσο μακροπρόθεσμες καθότι ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει από το 2011 ανάλογο συμφωνητικό με άλλους πρώην συναδέλφους που όριζε ότι θα τους αποπληρώσει το 2013, το οποίο δεν έχει τηρήσει. Τα περί επαγγελματικής μείωσης, διασυρμού και μένους ας τα αφήσει στην άκρη, κανείς από εμάς δε θα ασχολούνταν μαζί του αν παρανόμως δεν παρακρατούσε εδώ και τόσα χρόνια τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας.

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε φίλους σε επιτελικές θέσεις στα ΜΜΕ, που δε συντρώγουμε με βουλευτές και επιχειρηματίες, που δεν καλούμε στις εκδηλώσεις μας το Λαλιώτη, την Ελίζα Βόζενμπεργκ, τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ένα σωρό άλλους, που δεν έχουμε προσβάσεις στο δικαστικό κατεστημένο, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι σε εργοδότες σαν τον Κοτρώτσο είναι τέτοιου είδους παρεμβάσεις και η αλληλεγγύη.

ΥΓ: Για όλο τον εσμό των συγκυβερνητικών αυλοκολάκων και των γνωστών παπαγάλων «συναδέλφων» που έτρεξαν να εκμεταλλευθούν την παρέμβασή μας πολιτικά όπως τους βόλευε ένα έχουμε να πούμε: την απάντησή σας θα την πάρετε από όλους τους εργαζόμενους που πετάξατε στην ανεργία, όλους τους εργαζόμενους που κρατάτε απλήρωτους και όσους καταδικάσατε στη φτώχεια πετσοκόβοντας τους μισθούς τους.

«Το 1/5 των πρώην εργαζόμενων των Αποκαλύψεων»

Σχόλιο: Στην Ελλάδα το επιχειρείν είναι δύσκολο. Επίσης δύσκολο είναι να είσαι εργαζόμενος.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/12/2016_2.html

ΡΟΜΠΟΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

To 2015 είναι το τελευταίο έτος που διατηρείται η οριακή ισορροπία του ασφαλιστικού Από το 2016 αρχίζει η κατάρρευση .Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μελέτης για τις «Επιπτώσεις της Γήρανσης του πληθυσμού στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Ελλάδος 2013-2050»εκπονήθηκε από το ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ για λογαριασμό της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) που θα παρουσιαστεί συνοπτικά την άλλη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Σάββα Ρομπόλη καθηγητή του Παντείου και διευθυντή του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ απαιτείται η θεσμοθέτηση νέων πόρων εκτός του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος ώστε να μην αρχίσει η κατάρρευση με δεδομένη και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 7 χρόνια τα επόμενα 50 χρόνια. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί η ομάδα των οικονομολόγων θα υποδεικνύει το ποσοστό έξτρα χρηματοδότησης που έχει ανάγκη το σύστημα ( από νέους πόρους) έως το 2050.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι η μείωση του επιπέδου των συντάξεων από 7%-20% και η αύξηση των ορίων ηλικίας δεν κατόρθωσαν να υποστηρίξουν τα ταμεία ιδιαίτερα, ενόψει των νέων δεδομένων και των συνεπειών της ύφεσης. Έτσι, η αύξηση της ανεργίας (29% το 2012, δηλ. 1.500.000 άτομα) και η μείωση των μισθών στερεί την κοινωνική ασφάλιση από πόρους της τάξης των 10,5 δισ. ευρώ, η εισφοροδιαφυγή από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία καθώς και από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης με 8,5 δις ευρώ και η μη καταβολή των οφειλών του κράτους από το 1993 στα ασφαλιστικά Ταμεία (12 δισ. ευρώ) συρρικνώνουν σοβαρά την οικονομική κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η επιταγή των δανειστών οι δαπάνες για συντάξεις να αυξηθούν κατά την περίοδο 2010-2060 μόνο κατά 2,6% του ΑΕΠ (Ν. 3863/10) και η χρηματοδοτική απόσυρση του κράτους κατά την περίοδο 2009-2014 και ιδιαίτερα μετά την 1/1/2015 από το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα απαιτούν αλλαγές στο σύστημα .

Πάντως, από το 2015 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης με τρείς πυλώνες (κύρια σύνταξη υποβαθμισμένη, ατομικοί υποχρεωτικοί λογαριασμοί, επαγγελματικά ταμεία) με περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης (από 24,1% του ΑΕΠ σε 17,4% του ΑΕΠ το 2060) , μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών και επικράτηση της ιδιωτικοποιημένης ασφάλισης. Έτσι, η επιδίωξη αυτή ελέγχου της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα από τους δανειστές της χώρας , παράλληλα με την αύξηση κατά 70% του συνταξιοδοτικού πληθυσμού, σηματοδοτεί την προοπτική κατάρρευσης του επιπέδου των συνταξιοδοτικών παροχών (κύριων, επικουρικών, κοινωνικών επιδομάτων, εφάπαξ, κλπ) και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών (μείωση κατά 35% των δημόσιων δαπανών υγείας 2010-2012), ως συμβολή στη μείωση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και στον περιορισμών της απόκλισης του λόγου δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο από Μάιο 2010 μέχρι Ιούνιο 2012 οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων ανήλθαν συνολικά στο επίπεδο των 4,2 δις ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα περικοπών και λιτότητας των 11,6 δις ευρώ για την περίοδο 2013-2014, οι περικοπές κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών επιδομάτων αντιστοιχούν στο 43% του συνολικού ποσού, δηλ. 5,5 δις ευρώ.

«Οι μισθωτοί έχουν χάσει 37 δισ. ευρώ, τα οποία επωφελήθηκαν κράτος και εργοδότες», είπε στον Alpha 989 ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μετασχηματισμό της εργασίας σε καταναγκασμό, αλλά και καταναγκαστική ανεργία.  Αποδυναμώνεται η δραστηριότητα της εργασίας».

«Ούτε στις ΗΠΑ δεν είχαμε αυτή την ανεργία του 29% που προβλέπουμε. Δυστυχώς για εμάς,  έχουμε επαληθευτεί και δεν χρειάζεται να αναθεωρούμε κάθε τρίμηνο όπως κάνει η τρόικα», πρόσθεσε.

Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «αυτή η πορεία θα ανακοπεί».

Πηγή: Ρομπόλης: Από το 2016 αρχίζει η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος – Στο “ντούκου” η μείωση συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/31521/rompolis-apo-2016-arhizei-i-katarreysi-toy-asfalistikoy-systimatos-sto-ntoykoy-i#ixzz2mM1kiaQb

4444

04/12/2013

4444

4444

CHINA SPACE MOON 01 02 031213

4444

4444

Την εκπομπή του Πρεπεντερη, την βλέπουν μόνο οι μαζοχιστές.

Αντίθετα συνεχώς ακούω για την γυναίκα που έκανε σκόνη τον Βρουτση στην εκπομπή του Χατζηνικολάου.

Ο Χατζηνικολάου, καλεί κοινό στην εκπομπή του. Όλο και κάποιος θα πει κάτι που να έχει σχέση με την πραγματική ζωή.

Η εκπομπή του, ρίχνει σφαλιάρες στον Πρεπεντερη.

4444

Ο Ψυχάρης ετοιμάζεται να ζητήσει καινούριο δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ακούγεται και λέγεται.

ΤΑ ΝΕΑ έχουν αναλάβει εργολαβία την ιδεολογική τρομοκρατία. Οι πιστολέρο του Ψυχάρη, έχουν βγάλει τις πένες και τα μολύβια τους και πυροβολούν.

Φυσικά πρώτα πυροβολούν την αλήθεια. Όπως στην υπόθεση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Κρύβουν τις λεπτομέρειες και κάνουν πάρτι με τον διάβολο.

4444

ELLADA XRISOXOIDHS - ERGOLABOI 01 01 031213

4444

03/12/2013

4444

ELLADA STOURNARAS YPERFOROLOGHSH 02 02 281113

4444

4444

BLOOMBERG HEANDS PEN 01 01 021213

Όταν παρακολουθώ την εκπομπή της Trish κάνω διάφορα μη Γήινα του 2013!!!!
Το κλειδί της φωτογραφίας είναι ο μπλε στυλό.
Η φωτογραφία έχει κάποιες προδιαγραφές, όχι όμως του 2013.
Γι’αυτό και οι πιθανότητες. Αυτά είναι ψηλά γράμματα για σας.

4444

USA GRANT Ulysses S. Grant from West Point to Appomattox 02 02 031213

4444

02/12/2013

4444

Το πρόβλημα με το Χριστιανικό  Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι μια διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Τους ξεπέρνα.

Η Τουρκία περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει. Είναι μια ανωμαλία!

4444

4444

BLOOMBERG TRISH POKER NIGHT ON WALL STREET 01 021213

4444

Ακούω την εκπομπή του Γεωργίου στο ραδιόφωνο.

Γεωργίου έχεις βαθιά μεσάνυχτα από Στατιστική, όπως και οι περισσότεροι.

Η στατιστική είναι αξιόπιστη 100%.

Το ερώτημα φυσικά είναι: ποια στατιστική;

Οι περισσότερες στατιστικές που κυκλοφορούν, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και σε άλλους τομείς, είναι της πλάκας.

Παράδειγμα οι δείκτες ανεργίας.

Αν έχεις δουλέψει έστω και μια ώρα το Μήνα, θεωρείσαι εργαζόμενος!!!!

Αυτό είναι μαϊμού στατιστική. Στατιστική συγκάλυψης.

Η πραγματική στατιστική, με τουλάχιστον 4 δείκτες – δίκαιους, σου δείχνει την εικόνα όπως πραγματικά είναι.

4444

USA BASKET NBA 01 021213

4444

BLOOMBERG HARLEY DAVIDSON 01 221013 (1)

4444

BLOOMBERG CHINA'S AIR DEFENCE ZONE - B-52 01 291113

4444

ELLADA MAGALI THANATOS 02 021213

 • Σόιμπλε: «Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας για τις επιτυχίες της» Η απάντηση: «Νεκρή 13χρονη από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη»
 • Πέθανε 13χρονη απο μαγκάλι. Ποιός νοιάζεται;! Έχουμε λεφτά, έρχεται η ανάπτυξη, δε θα πειραχτούν οι συντάξεις.
 • Ο νόμος προβλέπει το παιδί σου να πεθάνει από το κρύο, αλλά όχι και από μαγκάλι. Μάθετε να πεθαίνετε νομότυπα ρε δουλάκια.
 • Δεν είχαν ρεύμα, ζεσταίνονταν με μαγκάλι, πέθανε κοριτσάκι από αναθυμιάσεις. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
 • Είσαι άνεργη, σου κόβουν το ρεύμα, πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν. #sucess_story

Θεσσαλονίκη 13 χρονών… εν έτη 2013 «έφυγε» από αναθυμιάσεις. Στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα… η μητέρα άναψε μαγκάλι.

Ένα χρόνο πριν -Δύο σπουδαστές έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο στη Λάρισα

Η νεανική απερισκεψία πέντε σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου έμεναν δύο από αυτούς μια αυτοσχέδια ψησταριά για να διασκεδάσουν τρώγοντας και πίνοντας οδήγησε στο θάνατο των δύο. Οι πέντε σπουδαστές μετά το ψήσιμο του φαγητού μετέφεραν το μαγκάλι στο εσωτερικό του σπιτιού, αφενός για να τρώνε απευθείας από τη σχάρα και αφετέρου για να ζεσταίνονται. Μαζί με το φαγητό κατανάλωσαν και ποσότητα αλκοόλ και όπως είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, «ο συνδυασμός αλκοόλ και μονοξειδίου του άνθρακα είναι ιδιαίτερα τοξικός και κατέστη μοιραίος για τα παιδιά». Οπως ανακοινώθηκε πάντως στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις.
Πηγή: Θάνατος από μαγκάλι -Οι προεκτάσεις μίας λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/133053#ixzz2mK2VNZNF

4444

4444

ELLADA XATZINIKOLAOU - REALNEWS - VENIZELOS 02 021213

Στο Κουτούκι του Βαρδή, σήμερα το βράδυ και για τις επόμενες νυχτιές, ο Χατζηνικολάου, ο γνωστός ρεμπέτης και τενίστας, θα μας τραγουδήσει την μεγάλη επιτυχία: κάνει αντίσταση ο Vagelas, ο Εγώ.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31573/spiti5000

Κάποτε ήταν η πρώτη επιλογή για την επένδυση χρημάτων. Τώρα, με τη μεγάλη βουτιά των τελευταίων χρόνων στις αξίες των ακινήτων, διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι γίνονται «βραχνάς» για τους ιδιοκτήτες. Για αυτό φτάνουν στο σημείο να τα πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές, αρκεί να απαλλαγούν από τους φόρους. Ακόμη και για μόλις 5.000 ευρώ.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με ολόκληρες γειτονιές όπου τα μισά και πλέον διαμερίσματα των πολυκατοικιών είναι άδεια. Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία» σε σχετικό ρεπορτάζ, τους τελευταίους μήνες έχει «πέσει» και το φράγμα των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός διαμερίσματος και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και κάτω από 5.000 ευρώ! Όσο δηλαδή κοστίζει για ένα χρόνο η ενοικίαση διαμερίσματος με 400 ευρώ το μήνα.

Ακόμη όμως και για τόσο χαμηλές τιμές δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και τα σπίτια μένουν απούλητα για μήνες. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου σπίτια των 10.000 ευρώ βγαίνουν σε… προσφορά με μείωση τιμών 50%.

Το 2005, όπως επισημαίνει η Ημερησία, στα 100 ευρώ περιουσίας των Ελλήνων τα 85 είχαν επενδυθεί σε ακίνητα, 10 σε αποταμιεύσεις και 3,5 ευρώ σε μετοχές. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, το 2006, 80% των Ελλήνων είχε πρώτη κατοικία και σχεδόν ένας στους 5 είχε και δεύτερο, εξοχικό σπίτι.

Σήμερα η ιδιοκατοίκηση έχει υποχωρήσει στο 75% εξαιτίας των μαζικών πωλήσεων ακινήτων και της επιστροφής στο νοίκι.

Οι αγγελίες που ακολουθούν είναι πραγματικές, έχουν αλιευθεί από κτηματομεσιτικά γραφεία και καταγράφουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για σπίτια 30 – 50 ετών τα οποία, πάντως, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με ελάχιστα χρήματα μπορούν να ανακαινιστούν. Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινές αγγελίες:

 • Στην Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ.
 • Στο Παγκράτι, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. με φυσικό αέριο σε ανακαινισμένη. πολυκατοικία δίνεται 5.500 ευρώ ή 220 ευρώ/τ.μ. αλλά από τον Μάιο είναι απούλητη.
 • Στην Πλατεία Αμερικής, διαμέρισμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.
 • Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε καλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.
 • Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ
 • Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.
 • Έκπτωση 10.000 ευρώ έγινε σε στούντιο 5ου ορόφου 15 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, κατασκευής 1977 και πωλείται 10.000 ευρώ.
 • Στην Κυψέλη, στούντιο/γκαρσονιέρα υπερυψωμένου ισογείου με δρύινο πάτωμα, πωλείται 8.000 ευρώ
 • Γκαρσονιέρα 7ου ορόφου 12 τ.μ. στην Πλατεία Αττικής πωλείται 6.500 ευρώ.
 • Διαμέρισμα 55 τ.μ. στα Χανιά, κατασκευής 1965 πωλείται 5.000 ευρώ.

Κατά κύριο λόγο, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν αγόρασαν σπίτια στη δεκαετία του ’70. Η περιουσία αυτή ενοικιάζονταν και προσέφερε ένα καλό εισόδημα ενώ με την σχεδόν μηδενική φορολόγηση των ακινήτων μέχρι το 2009, έμεναν αρκετά χρήματα από τα ενοίκια.

Η μεγάλη κρίση στην κτηματαγορά έφερε χιλιάδες άδεια διαμερίσματα και μεγάλη υποχώρηση των τιμών. Στην πλήρη κατάρρευση συνέτεινε και η δραματική αύξηση της φορολογίας η οποία έχει οκταπλασιαστεί από το 2009 και μετά. Με το μόνιμο φόρο που έρχεται από το 2014, κανείς δεν θέλει να είναι ιδιοκτήτης σπιτιού που παραμένει κλειστό και δεν αποφέρει εισόδημα.

Μάλιστα, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει πλέον και για τα νεόδμητα σπίτια. Υπάρχουν περιοχές στην Αττική ή την επαρχία όπου η τιμή πώλησης ξεκινά κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, επισημαίνουν ότι αναγκάζονται να πωλούν ακόμη και κάτω από το κόστος το οποίο προσδιορίζουν, μαζί με την αξία του οικοπέδου στα 1.000 με 1.200 ευρώ/τ.μ.

4444

Αυτό που έχω να πω στον Τάκη Χατζή που εμφανίζεται στον Τροικανο και μνημονιακο ΣΚΑΙ, είσαι σουργελο.

Ο Πρετεντέρης εκτός από βαθιά διαπλεκομενος  με τους νταβατζηδες, είναι ξεπερασμένος.

Ο Χατζηνικολάου και ο Τραγκας, που καλούν πολίτες στην εκπομπή τους, είναι ποιο σύγχρονοι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η εκπομπή του, ρίχνει σφαλιάρες στην εκπομπή του Πρετεντερη.

Τα κανάλια της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων,  έχουν τρελάνει τον νεοέλληνα στην παραπληροφόρηση.

01/12/2013

4444

Ο Γεωργιάδης μόλις έγινε υπουργός Υγείας, αύξησε την τιμή σε 260 πρωτότυπα φάρμακα.

Τυχαίο; δεν νομίζω.

Ο Γεωργιάδης κάνει πάρτι με τον διάβολο, που κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Διαβάστε γιατί θα συνεχίζουν να σας σκοτώνουν.

Το σχέδιο του Γεωργιάδη και της βρωμερής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι να κάνουν τον ΕΟΠΥ αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Καταλάβατε;

Δεν θέλει να εξυγιάνει, θέλει να βάλει λουκέτα.

Αυτό είναι το σχέδιο που έχουν οι μπάσταρδοι και στηρίζονται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που καταπνίγουν την πραγματική αλήθεια.

Οι νεοέλληνες ζουν μέσα στην επίσημη παραπληροφόρηση. Κάτι που φυσικά τους σκοτώνει.

Ποιες είναι ήταν οι πραγματικές προθέσεις του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβελη; Ποια είναι τα έργα τους;

Κάνουν πάρτι με τον Διάβολο, που κρύβεται στις λεπτομέρειες. Η εικόνα του Σαμαρά να φυλά την Παναγία, είναι παραπλανητική.

4444

Συνεχίζω να έχω έντονο πρόβλημα με το πόδι μου, σε μια Αφρικανική χώρα της Ευρώπης.

Οι Γιατροί κοιτάζουν τις ακτινογραφίες και σου λένε: Πες μας τα συμπτώματα. Αλλά η περιγραφή ποτέ δεν είναι ακριβής.

Οι ακτινογραφίες είναι τεχνολογία της δεκαετίας του 40 και του 50. Θέλω κάτι ποιο σύγχρονο. Κάτι που να κάνει περιγραφή, όχι μόνο σε μορφή οστών, αλλά και σε φλέβες, ιστούς κλπ.

Αφού το πόδι μου δεν καλυτερεύει. Θέλω πληροφορίες για το πόδι μου.

Είμαι ανασφάλιστος, όποτε σκέπτομαι και το κόστος.

Η σύγκρουση με τον Γεωργιάδη και τους νταβατζιδες και τους βρωμιάρηδες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι σύγκρουση επιβίωσης.

Μπορώ να φτιάξω τον ΕΟΠΥ σε χρόνο dt. Η μεγαλύτερη βέβαια ευχαρίστηση, είναι να τους δεις να πηγαίνουν φυλακή.

4444

30/11/2013

4444

ELLADA TROIKA 02 291113

Τα κανάλια των Νταβατζιδων, έχουν κάνει πρώτη είδηση, για ακόμα μια φορά, ότι δε θα έρθει η Τρόικα.  MEGA, STAR, SKAI, ANT κλπ.

Ξέρετε τι θα γίνει αν δεν έρθει η Τρόικα; Θα σωθούμε.

Εγώ εδώ και πάνω από 12 μήνες το γράφω: αν έχετε αρχιδια μην έρχεστε!

Στο Σόϊμπλε το έχω γράψει από το 2012: αν έχεις αρχιδια μη μας δανείζεις. Κόψε τα δάνεια και όλα αυτά που υποτίθεται πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Για τους εργολάβους λεφτά υπάρχουν, έτσι Χατζηδάκη και Χρυσοχοιδη;

Λεφτά με ουρά. Έτσι Γεωργιάδη;

Αυξάνουν τα διόδια, που εισπράττουν όλο αυτό τον καιρό, τους δίνουν και αποζημιώσεις και μπαίνουν και εγγυητές κλπ  Όχι αυτοί προσωπικά, βάζουν το Ελληνικό Κράτος.

Οι βρωμερή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σκοτώνουν νεοέλληνες και δίνουν χρήμα στους Νταβατζιδες, που έχουν κάνει πρώτη είδηση, για μια ακόμα φορά ότι η Τρόικα δε θα έρθει.

Ο Γεωργιάδης καταστρέφει την Δημόσια Υγεία, αλλά λεφτά για τους νταβατζηδες υπάρχουν.

Τρελά λεφτά.

Το όνειρο πλέον είναι να γίνουμε Νταβατζηδες, όχι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Νταβατζηδες.

Να μου τα φέρνουν ο Χατζηδάκης, ο Χρυσοχοίδης κλπ βρωμερά στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πόσο έχουν αυξηθεί τα διόδια από το 2007; Πόσα λεφτά είναι από το 2007 μέχρι σήμερα, που έχουν πάρει;

4444

4444

4444

29/11/2013

4444

Είδα τον ΠΑΟΚ, μου άρεσε. Είχε μια σιγουριά στο παιχνίδι του. Το πρώτο γκολ ήταν τυχερό, αλλά το δεύτερο ήταν αριστούργημα.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε μια σιγουριά και αυτό το έβλεπες, τα γκολ θα έμπαιναν.

Άλλο πράγμα να στοιχηματίζεις εκ των προτέρων και άλλο να βλέπεις το παιχνίδι.

Μόλις είδα το παιχνίδι, σκέφτηκα στάνταρ 2 και αν θέλω κάλυψη το Χ.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Έχει τα προσόντα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει άγχος. Απλά να παίξει καλά.

4444

Άκουσα τον Κοτρώτσο να λέει: Ο Άδωνις νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνος του!!!!

Τι μαλακιες λες ρε Κοτρώτσο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε νικητής. Όλοι πλέον ξέρουν τι απατεώνας και ψυχασθενής είναι ο Γεωργιάδης.

Ο Γεωργιάδης κρύβει λεπτομέρειες.

Επίσης όλη έμαθαν για την χουντική μεθόδευση στην Βουλή.

Τα νομοσχέδια, όλα τα νομοσχέδια, πρέπει να ψηφίζονται κατά άρθρο.

Υπάρχουν άρθρα με τα οποία συμφωνείς και άρθρα με τα οποία διαφωνείς.

Ο Γεωργιάδης και η βρωμερή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πέρασαν την τροπολογία εκβιαστικά. Με χούντα, μπογδανε του ΣΚΑΙ και της Τρόικας. Δεν έγινε κατά άρθρο. Κατέλυσαν την Δημοκρατία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησαν οι ΑΝ.ΕΛ.

Όποιος δει τις λεπτομέρειες, βλέπει πόσο βρωμιάρηδες και σιχαμένοι  είναι οι βουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα.

Η υπόθεση είναι απλή, κάποιοι όπως  Γεωργιάδης, και οι άλλοι κάνουν μπίζνες με το Δημόσιο Χρήμα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Μόνο ο Τσοχατζόπουλος του ΠΑΣΟΚ έκανε μπίζνες;

Μην είστε χαζοί.  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι βρωμιάρηδες, που τους στηρίζουν ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και άλλοι.

Η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη περίπτωση, το έχω ξαναγράψει και θα έπρεπε να τρώμε με χρυσά κουτάλια. Σε μια τέτοια κατάσταση βέβαια, ο Στουρναρας ή ο Αλαγοσκουφης κλπ  δεν γίνονται υπουργοί Οικονομικών, αλλά παιδιά για τα θελήματα.

Βλέπω τον Στουρναρα το παιδί για τα θελήματα της Τρόικας και με πιάνουν τα γέλια.

Ακούω τον Κοτρώτσο να λέει: θα κάνω μια εκπομπή για την Υγεία, ελπίζω να μας τιμήσει και ο Υπουργός!!!

Εγώ αν έκανα εκπομπή, δε θα με ενδιέφερε καθόλου, αν θα ερχόταν ο υπουργός. Μα καθόλου.

Τι θα με ενδιέφερε; Να δώσω όλες τις λεπτομέρειες, να τις συνδέσω και να τις κάνω κατανοητές. Φυσικά και θα έπαιρνα θέση.

Σιγά μην άφηνα τον Γεωργιάδη να λέει τα ψέματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ανεβαίνει ο Κοκκινο105,5 FM.

Αυτό που έγινε στην Βουλή με την διαδικασία, είναι κατάλυση της Δημοκρατίας. Θα τους είχα κάνει σκόνη.

4444

Η Βαρύτητα είναι ποιο δυνατή το Φθινόπωρο, διότι τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά!

Ο Κραουνάκης, διαβάζει εκθέσεις μαθητών.

4444

4444

4444

4444

Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τον Λη.
Ο ήρωας μου είναι ο Ulysses Simpson Grant.
Αυτή η φωτογραφία μου αρέσει πολύ. Εκπέμπει ενέργεια. Γι’αυτό και την αναδημοσιεύω.

4444

Γίνεται μεγάλος ντόρος για το παιχνίδι Παρι vs Ολυμπιακός.

Σωστά ο Ολυμπιακός χτύπησε το παιχνίδι, αφού η Παρι έμεινε με 10 παίχτες.

Στο Τσαμπιονς Λινγκ παίζει.  Η Παρι παίζει με 10.

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε;

Γιατί δεν τράβηξαν οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο.

Επίσης να ρωτήσω κάτι λογικό: Ο Ολυμπιακός, είναι ένας μητρογλου;

Εγώ το παιχνίδι το έπαιξα Over και πήγα στο ταμείο.

Το παιχνίδι ήταν για Over.  Έτσι γράφεται η ιστορία.

4444

Η γαμημένη η ΝΔ δεν πληρώνει το Χαράτσι και η ΔΕΗ δε της κόβει το ρεύμα!
Η ΔΕΗ θα έπρεπε να κάνει, ότι κάνει στον απλό ανυπεράσπιστο έλληνα.
Να κόψει το ρεύμα στη γαμημένη ΝΔ.
Ο μπάσταρδος ο Σαμαράς, το 2012 έλεγε ότι θα το καταργήσει το χαράτσι.
Έτσι έλεγε ο μπάσταρδος που βγαίνει και πουλά παραμύθι για πλεόνασμα και φτηνά φάρμακα.
Από την κρατική επιχορήγηση και τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει η γαμημένη η ΝΔ, κάποιοι έγιναν πλούσιοι.

4444

28/11/2013

4444

ELLADA VAKSEVANIS LAGARDE 01 02 271113 (2)

4444

4444

USA EDWARD SNOWDEN THANK YOU 01 281113 (1)

ΑΝ θέλετε να πάρετε μια ιδέα για τους πολεμιστές συνείδησης, καλό είναι να διαβάσετε για την Ενεργειακή κλίμακα Καρντασεφ.
Ο Σούπερμαν σε σχέση με αυτούς, είναι μηδενικό!
Ο λόγος που η Αμερική είναι υπερδύναμη, είναι το Δημοκρατικό Πολίτευμα και το Σύνταγμα της.
Επιστήμονες και χρήμα, έχουν και άλλα κράτη.

4444

BLOOMBERG TRISH THANKSGIVING 01 01 271113

4444

http://stokokkino.gr/article/3853/Se-paralirima-o-A-Georgiadis—Epikinduni-i-tropologia-gia-ta-farmaka

Ελλάδα “Αδειάζει” με τις δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός Υγείας και στέλεχος της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος, τον Άδωνι Γεωργιάδη.   Μιλώντας στο κανάλι “Ε”, ο Αθ. Γιαννόπουλος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι βρίσκεται σε “γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα”, ενώ όσον αφορά την τροπολογία για τα φάρμακα σημείωσε ότι “θα μπούμε σε περιπέτειες, οικονομικές και ιατρικές”.

“Το θέμα των φαρμάκων έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία μελέτη, είναι επικίνδυνο”, είπε ο πρώην υφ. Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι “θα λείψουνε φάρμακα από την αγορά, θα αυξηθεί το κόστος υγείας”, ενώ “παραδίδονται τα πάντα στις πολυεθνικές γενοσημικές εταιρείες, όπως η TEVA”.

Επίσης, σημείωσε ότι τα φάρμακα αυτά δεν ελέγχονται και κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΦ “να μας πει ποιους ποιοτικούς ελέγχους έχουν κάνει”. – See more at: http://stokokkino.gr/article/3853/Se-paralirima-o-A-Georgiadis—Epikinduni-i-tropologia-gia-ta-farmaka#sthash.WCIhBTGc.dpuf

Σχόλιο:  Η Ελλάδα έχει έναν ψυχασθενή και ντίλερ συμφερόντων, Υπουργό Υγείας, τον Γεωργιάδη.

Ο Γεωργιάδης κρύβει τις λεπτομέρειες και κάνει πάρτι με τον διάβολο, στη Βουλή δε, χρησιμοποίει τακτικές χούντας. Έπρεπε να γίνει ψηφοφορία κατά άρθρο, αλλά με πρακτική χούντας, μπογδανε, το απαγόρεψε.

Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε όλα αυτά.

Ψυχασθενείς και γκάνγκστερ, μας κυβερνούν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 24 εργοστάσια που παράγουν φάρμακα. Ο Ψυχασθενής Γεωργιάδης θέλει να τα κλείσει και να δώσει τις δουλειές στους ξένους.

Πρέπει να πέσουν Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβελης.

Όσοι παίρνετε φάρμακα και τα πληρώνεται, να μάθετε τις λεπτομέρειες, διότι οι δωσίλογοι και οι ψυχασθενείς κρύβουν τις λεπτομέρειες και κλέβουν.

4444

27/11/2013

4444

http://www.avgi.gr/article/1373006/diafimizei-meioseis-se-6-000-skeuasmata-meionei-tis-times-se-exi-farmaka-to-2013-

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να ισχυρίζεται ότι, με την επίμαχη τροπολογία η οποία τίθεται αύριο σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, μειώνει τις τιμές σε… 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά η πραγματικότητα είναι παντελώς διαφορετική!

Σύμφωνα με την τροπολογία, “οι κανόνες τιμολόγησης, όπως ορίζονται στις παραγράφους 2 και 3 του παρόντος, ισχύουν αναδρομικά από την 1.1.12″… Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι τιμές θα μειωθούν μόνον σε όσα φαρμακευτικά σκευάσματα έχασαν την πατέντα τους, έγιναν δηλαδή off patent, από την 1η Ιανουαρίου 2012 και μετά! Πόσα είναι αυτά τα φάρμακα; Ελάχιστα!

Η “Αυγή” είναι σε θέση να δημοσιεύσει σήμερα τα… έξι (6) μόλις φάρμακα τα οποία θα χάσουν την πατέντα τους μέσα στο 2013, ενώ άλλα… ένδεκα (11) έχασαν την πατέντα τους μέσα στο 2012!

Τα έξι φάρμακα τα οποία θα χάσουν την πατέντα τους μέσα στο 2013 είναι τα εξής:

* Oxycontin, φάρμακο για τη διαχείριση του πόνου, της εταιρείας Purdue Pharma LP.

* AcipHex, της εταιρείας Janssen

* Zometa, αντικαρκινικό, της εταιρείας Novartis.

* Xeloda, για τον μεταστατικό καρκίνο

* Oplana ER, για τον πόνο, της εταιρείας Endo Pharmaceuticals Inc.

* Asacol, για τα συμπτώματα της κολίτιδας, της εταιρείας Warner Chilcott.

Τα άλλα… ένδεκα (11) φάρμακα τα οποία έχασαν την πατέντα τους και πήραν τιμές ως off patent μέσα στο 2012 είναι τα εξής:

* Seroquel, για την σχιζοφρένεια, της εταιρείας AstraZeneka.

* Lexapro, για την κατάθλιψη, της εταιρείας Forest Laboratories.

* Geodon, για ην σχιζοφρένεια, της εταιρείας Pfizer.

* Provigil, για τις διαταραχές ύπνου, της εταιρείας Cephalon.

* Plavix, για το αίμα, της εταιρείας Sanofi – Aventis.

* Singulair, για το αλλεργικό άσθμα, της εταιρείας Merk.

* Tricor, για την υψηλή χοληστερόλη, της εταιρείας Abbott.

* Actos, για τον διαβήτη τύπου 2, της εταιρείας Tekeda Pharma.

* Diovan και Diovan HCT, για την αρτηριακή πίεση, της εταιρείας Novartis.

* Actoplus Met, για τον διαβήτη τύπου 2, της εταιρείας Takeda Pharma.

Πού είναι τα 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα στα οποία μειώνει τις τιμές η τροπολογία σας, κύριε υπουργέ της Υγείας;

Σχόλιο: Ο Γεωργιάδης κοροϊδεύει και κρύβει τις λεπτομέρειες. Ο Γεωργιάδης κάνει πάρτι με τον διάβολο, που κρύβεται στις λεπτομέρειες.

4444

Ο Παπαδάκης τι ξευτίλας, παρακάλεσε τον Γεωργιάδη να ξαναγυρίσει.

Άρε πλάκες.

Παπαδάκι την τσέπη σου εκπροσωπούσες, όχι την κοινωνία.

Αν περιμένετε ο Παπαδάκης να κάνει αιχμηρή δημοσιογραφία, είστε γελασμένοι.

Τα ποσοστά τηλεθέασης τον ενδιαφέρουν, όπως και όλους. Το χρήμα.

Ένα πράγμα αναγνωρίζω στον Παπαδάκη, θέλω να είμαι δίκαιος, η πόρτα της εκπομπής του είναι ανοιχτή για όλους.

Και στον Καμμενο έδωσε λόγο και στον Καζακη και στον Βαρουφακη, σε πολλούς.

Αυτό είναι που τον σώζει και ολας.

Ο Παπαδάκης κινείτε στα εκαστοτε πλαίσια.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/post/31499/georgeioannidis

Aπό τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

«Ήξερα τον Τζορτζ καλά και μιλούσαμε για διάφορα θέματα της υπηρεσίας μας. Δεν είχα καταλάβει ότι είχε τελικά οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ίσως ο ρόλος του ήταν υπερεκτιμημένος. Φυσικά όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει…». Αυτό ανέφερε προ ολίγων μηνών προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας για τον ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA Γιώργο Ιωαννίδη, με το ψευδώνυμο «Χάουαρντ», ο οποίος «σκιαγραφείται» ως άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ πριν από 50 χρόνια στο Ντάλας.
Ο «Χάουαρντ» φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν για λογαριασμό της CIA τον Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον αμερικανό πρόεδρο. Λίγα χρόνια αργότερα ο Ιωαννίδης βρέθηκε στην Ελλάδα και φέρεται ότι συμμετείχε στην οργάνωση της Αποστασίας το ’65, ενώ το 1971 μετατέθηκε στο Βιετνάμ για να βοηθήσει στον πόλεμο κατά των Βιετκόνγκ.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει από τη CIA να ανοίξει τον απόρρητο φάκελο για τη δράση του Ιωαννίδη αναζητώντας την άκρη του νήματος για την ανεξιχνίαστη υπόθεση Κένεντι.
Ένας προσεκτικός και μεθοδικός πράκτορας

Μικρός έφυγε για την Αμερική ο Ιωαννίδης, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1922 στην Αθήνα και πέθανε τον Μάρτιο του 1990 στο Μέρυλαντ. Στις ΗΠΑ σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Τζορτζ. Αρχικά εργάστηκε σε εφημερίδα της ομογένειας και αργότερα στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Στις ΗΠΑ, μέσω της ελληνίδας φίλης του και μετέπειτα συζύγου του Βιολέττας Μικρούτσικου, γνώρισε την περίοδο 1950-1951 τον τότε αρχηγό της Αντικατασκοπίας της CIA Τζορτζ Τόμας Κάλαρης που είχε συμμετάσχει σε σημαντικές επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Ινδονησία, στη Βραζιλία και αλλού.

Έτσι ο Ιωαννίδης απέκτησε τότε άριστες σχέσεις με τον κορυφαίο ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA και μετέπειτα πρώτο σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα την περίοδο 1950-1954 Τομ Καραμεσίνη. Όλοι μιλούσαν για τον Τζορτζ, έναν «μεθοδικό και ιδιαίτερα προσεκτικό πράκτορα».
Το 1963 λοιπόν ο Ιωαννίδης εμφανιζόταν ως δικηγόρος Τζον Χάουαρντ με έδρα το Μαϊάμι και συγκέντρωνε πληροφορίες, χρηματοδοτούσε και εκπαίδευε στα όπλα το Διευθυντήριο Κουβανών Φοιτητών (Cuban Student Directorate / Directorio Revolucionario Estudiantil – DRE), μια οργάνωση που στρεφόταν εναντίον του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο. Επρόκειτο για την επιχείρηση «Amspell» της CIA, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 24 άτομα με χρηματοδότηση 2,4 εκατ. δολαρίων.
Γνωστός με Κουβανούς και τον Οσβαλντ

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι στο Ντάλας το Διευθυντήριο Κουβανών Φοιτητών εξέδωσε μια τετρασέλιδη ειδική έκδοση της χρηματοδοτούμενης από τη CIA μηνιαίας εφημερίδας του «Trinchera» στην οποία υποστήριξε ότι ο συλληφθείς Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ είχε σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο. Με το δημοσίευμα υπονοούσαν ότι ο κουβανός ηγέτης είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου. Ηταν η πρώτη θεωρία από τις πολλές για τη δολοφονία Κένεντι που κυκλοφόρησε δημοσίως. Η εμπλοκή του Τζορτζ Ιωαννίδη συνδυάστηκε ύστερα από πολλά χρόνια μετά τη διαπίστωση ότι αυτός είχε εγκρίνει την έκδοση αυτής της εφημερίδας αλλά και το γεγονός ότι ο Οσβαλντ είχε επαφές με αντίστοιχο «γραφείο» κουβανών φοιτητών στη Νέα Ορλεάνη, όπου πιθανολογείται ότι είχε γνωρίσει τον «Χάουαρντ».
Ωστόσο ως σήμερα όλα τα αρχεία για τις σχέσεις του «Χάουαρντ» της CIA, του Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ και των κουβανών φοιτητών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τις κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Ο ίδιος εκλήθη να καταθέσει τη δεκαετία του 1970 για την υπόθεση χωρίς να προσθέσει οτιδήποτε σημαντικό.
Σχεδιάζοντας την ανατροπή του «Γέρου»

Το 1964 ο Ιωαννίδης ήλθε στην Αθήνα και φαίνεται να επεξεργάστηκε το σχέδιο ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου υπό τις εντολές του τότε σταθμάρχη της CIA Τζον Μόρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα της CIA και μετέπειτα άρθρα του Τζον Μόρι, είχε φροντίσει για τη χρηματοδότηση ελλήνων πολιτικών που θα προωθούσαν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ήταν σε συνεχή επαφή με τους πραξικοπηματίες, με τους οποίους διατηρούσε και στη συνέχεια άριστες σχέσεις. Μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην Ουάσιγκτον θυμούνται σήμερα ότι ο Ιωαννίδης επέστρεφε συχνά στην Αμερική και τους μιλούσε με ανυπόκριτο ενθουσιασμό για την «εθνοσωτήριο επανάσταση».
Ο Τζορτζ Ιωαννίδης έπειτα από μια σύντομη θητεία στο Βιετνάμ συνταξιοδοτήθηκε το 1978 και διατήρησε ένα μικρό δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον εξυπηρετώντας ομογενείς, οι οποίοι βεβαίως αγνοούσαν τη σχέση του με τη CIA.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του σε σχέση με τη δολοφονία Κένεντι επανεξετάζεται. Αμερικανοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν μάλιστα την περίεργη επιμονή της CIA να μην αποχαρακτηρίσει ακόμη και 50 χρόνια μετά τα έγγραφα που τον αφορούν.

Σχόλιο: Οι Αμερικανοί πολίτες δικαιούνται να μάθουν, ποιοι σκότωσαν τον JFK και σας πληροφορώ ότι θα το μάθουν. Το Αμερικανικό Σύνταγμα, προβλέπει τις διαδικασίες.

Σήμερα το 2013, ξέρουμε με ακλόνητη βεβαιότητα, ότι ο JFK δολοφονήθηκε όχι από μεμονωμένο άτομο, αλλά από ένα σύνολο ατόμων, που οργάνωσε την όλη κατάσταση.

4444

4444

Η Γκαμπριελε Τσίμερ, κάνει ρόμπα τον Βαγγελη Βενιζέλο και τον Σταύρο Ψυχάρη με την επιστολή της. 

Η επιστολή διάψευσης, Αρβανίτη, δείχνει πόσο εκφυλισμός είναι, να διαβάζει κάποιος τα ΝΕΑ.

Ο Βενιζέλος με τον Ψυχάρη κατασκεύασαν ένα άρθρο και μετά το δημοσίευσαν στην φυλλάδα τους, τα ΝΕΑ.

Ψέμα. Αναρωτιέσαι πότε αυτοί οι άνθρωποι λένε καμία αλήθεια και αν το κάνουν, πόσα έχουν πάρει.

Αν ο Τσιπρας κλείσει στην φυλακή τον Βαγγελα Βενιζέλο, και απαλλάξει τον ελληνικό λαό, από έναν δημαγωγό ασύλληπτης κακίας, θα δει τα ποσοστά του, να ανεβαίνουν, Διότι αυτό θα είναι το φυσιολογικό.

Επίσης να κόψει τα θαλασσοδάνεια στον Ψυχάρη.

Αυτή είναι δημοσιογραφία των σκατων.

4444

Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει και στηρίζει τον Γεωργιάδη.
Ο δοσίλογος Κουβελης, επαληθεύει τον Γεωργιάδη που είχε δηλώσει στην πρόταση μομφής: Τα παρών της ΔΗΜΑΡ, είναι στην ουσία ναι. Ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η ΔΗΜΑΡ του πάστορα Κουβελη, είναι η εφεδρεία των δοσίλογων.
Είναι αριστερός ο Κουβελης; Μη τρελαθούμε τώρα.
Η ΔΗΜΑΡ είναι κανονικά στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βγήκε για να ρίξει στάχτη στα μάτια.
Εγώ σας έχω γράψει, τι ρόλο παίζει ο Αμαρτωλός, Πάστορας Κουβελης.

4444

Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο διαπλεκομενος και μεγάλος στυλοβάτης των δοσίλογων κυβερνήσεων, έκανε πίσω, στον πόλεμο που ξεκίνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί έκανε πίσω; Γιατί η σύγκρουση έδειξε ξεκάθαρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής.

Ο Ψυχάρης παίρνει πολλά θαλασσοδάνεια, δηλαδή δημόσιο χρήμα. Αν κοπούν αυτά, έχει τελειώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αυτή την στιγμή.  Είναι μια απολυτά φυσιολογική αντίδραση για τους Έλληνες πολίτες όταν τους σφάζουν Σαμαράς-Βενιζέλος.

Ο Ψυχάρης είναι διαπλεκομενος. Δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε ιερό και όσιο. Μόνο το τομάρι του σκέπτεται και πως θα περνά καλά. Αγαπημένο του φαγητό: μακαρονάδα με χαβιάρι.

Ο Πόλεμος Σταύρου Ψυχάρη εναντίον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει.

Μετά τον Λαμπράκη, ο Ψυχάρης. Δυο σύμβολα που εκπροσωπούν το βαθύ κράτος των Νταβατζηδων.

Νταβατζηδες που δηλώνουν αριστεροί για να μην ανησυχούν οι χαζές πουτανες!

Το 2008, ένας δημόσιος υπάλληλος όταν πήγα να κάνω την έφεση, μου είπε: πως τον παίζεις έτσι τον Λαμπράκη;

Εγώ το 2013 θα του πω: πως σε κατάντησαν έτσι αυτοί οι δωσίλογοι;

Χιλιάδες αυτοκτονούν. Παιδιά πηγαίνουν στο σχολειό νηστικά.

Χιλιάδες έγιναν μετανάστες . Χιλιάδες είναι χωρίς ρεύμα. Χιλιάδες υποφέρουν.

Εμένα με λένε Μιχαήλ και μπορώ να σου γράψω  τι τύχη θα έχει ο Λαμπράκης (αν και η ματαιοδοξία, είναι μεγάλο αμάρτημα και δεν πρέπει να γράφω τέτοια, θα με κατηγορήσει ο Εωσφόρος στον «Γέρο»).

Είμαι άνεργος, ανασφάλιστος, έχω ένα μικρό δάνειο. Ζω δηλαδή, ότι ζει και ένας απλός νεοέλληνας. Άλλο πράγμα να το ζεις, Live και άλλο να στο περιγράφουν.

4444

26/11/2013

4444

4444

BLOOMBERG TRISH EMPIRE STATE BULDING 01 251113

4444

Σήμερα άκουσα τον Αλέξη Τσιπρα στην συνέντευξη, να λέει ότι τα έσοδα από τις περίφημες διαφημίσεις που κατήγγειλε ο ψυχασθενής και ντίλερ Γεωργιάδης, είναι το ιλιγγιώδες ποσό των 3.500 ευρώ! Που εισπράχτηκε νόμιμα, αφού ο σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟFM 105,5 όπως σας έγραψα, ανεβαίνει σε ακροαματικότητα.

Ο ψυχασθενής Γεωργιάδης τους κατηγόρησε για διαπλοκή, διότι νόμιμα εισέπραξαν 3.500 ευρώ!

Εσείς αν είχατε μια εταιρεία, δε θα βάζατε διαφήμιση σε έναν σταθμό που ανεβαίνει σε ακροαματικότητα; Θα βάζατε. Τα 3.500 ευρώ, μπροστά στις μίζες εκατομμυρίων ευρώ των στελεχών την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ψίχουλα, χώρια ότι τα 3.500 είναι νόμιμα.

Δε θέλω να ακούω ή να βλέπω τον Γεωργιάδη.

Ο άνθρωπος είναι ψυχασθενής και ντίλερ συμφερόντων. Κακώς για την ελληνική κοινωνία, είναι υπουργός Υγείας. Για την δωσίλογη κυβέρνηση βέβαια Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι πολύ καλός. Συνεχίζει την διάλυση της Δημοσίας υγείας.

Όπως σας έχω γράψει, να κοιτάτε τις λεπτομέρειες. Ο Γεωργιάδης τις κρύβει.

Σήμερα λοιπόν ειπώθηκε στην συνέντευξη, ότι πίσω από τα 6.000 φάρμακα, στην ουσία κρύβονται 16 δραστικές ουσίες που λήγουν οι πατέντες τους.

Ο Γεωργιάδης πήγε στις Σκουριές υπέρ του Μπόμπολα και τον βγάζουν στο MEGA, επίσης τον βγάζουν και στα άλλα κανάλια των νταβατζιδων.

Ο Γεωργιάδης πήγε στα ΙΕΚ Ξινή, που χρεωστάνε εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο και τους έπλεξε το εγκώμιο. Τα ΙΕΚ ξινή κατηγορούνται και για πλαστογραφία.

Αυτός ο ψυχασθενής, εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον;

Είναι δυνατόν να συγκρίνεις το ΙΕΚ Ξινή με ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο; Με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για παράδειγμα, που έχει βγάλει δεκάδες διακεκριμένους επιστήμονες;  Διότι αυτό έκανε ο ψυχασθενής Γεωργιάδης.

Δε θέλω να τον βλέπω, δε θέλω να τον ακούω.

4444

25/11/2013

4444

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-merkel-pieze-thapatero-o-sarkozi-ebrize-papandreoy?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι αποκαλύψεις που περιέχονται στο βιβλίο του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο που κυκλοφορεί αύριο στην Ισπανία. Στο «El Dilema» (Το δίλημμα), ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός περιγράφει το παρασκήνιο της Συνόδου των Κανών το Νοέμβριο του 2011, που οδήγησε στις παραιτήσεις Παπανδρέου-Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία, λίγες μέρες μετά.

Ο Θαπατέρο περιγράφει τις λίγο πολύ γνωστές φράσεις με τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί στόλιζε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο του βιβλίου είναι η προσπάθεια της Μέρκελ να βάλει και την Ισπανία σε καθεστώς μνημονίου, με αντάλλαγμα δάνειο που θα ζητούσε η ισπανική κυβέρνηση από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με όσα διηγείται ο Θαπατέρο, η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να τον αιφνιδιάσει: «Με χαιρέτησε ευγενικά και σχεδόν χωρίς καμία άλλη εισαγωγή, έριξε την πρόταση (για Μνημόνιο) για την οποία δεν είχαμε καμία πρότερη ένδειξη (…) Mε ρώτησε αν ήμουν πρόθυμος να ζητήσω προληπτική χρηματοδότηση 50 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, καθώς άλλα 85 δισ. ευρώ θα πήγαιναν στην Ιταλία. Η απάντησή μου ήταν ένα ξεκάθαρο όχι» γράφει ο Θαπατέρο, που υποστηρίζει ότι εξήγησε στην Μέρκελ πως η Ισπανία διατηρούσε ακόμη την δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές

Η Μέρκελ τον κοίταξε -όπως αναφέρει- στα μάτια και του είπε στα αγγλικά: «Οk. Καταλαβαίνω». Έτσι ο περισσότερος χρόνος της Συνόδου αφιερώθηκε σε προειδοποιήσεις προς τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον Σαρκοζί να τον αποκαλεί μ@@@ και ψυχοπαθή, επειδή είχε λίγες μέρες πριν δεχθεί το σχέδιο διάσωσης, αλλά αμέσως μετά εξήγγειλε δημοψήφισμα χωρίς να ενημερώσει το Παρίσι και το Βερολίνο.

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε στην ίδια Σύνοδο και ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να δεχθεί και εκείνος δάνειο από το ΔΝΤ προχωρώντας παράλληλα σε μέτρα λιτότητας. «Μπορώ να σκεφτώ καλύτερους τρόπους για να αυτοκτονήσω», είπε τότε στον Θαπατέρο ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι. Ο Μπερλουσκόνι ήταν επίσης αρνητικός, για να αναγκαστεί σε παραίτηση λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τον Θαπατέρο το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είχε το πάνω χέρι στην Σύνοδο, που έμοιαζε σαν «ένα οχυρό κυριευμένο από τις αγορές». Προσθέτει επίσης ότι η ΕΕ καθυστέρησε απελπιστικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας και αρνήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων που θα χαλιναγωγούσαν την κρίση, πριν επεκταθεί στο νότο και σε όλη την ΕΕ.

Σχόλιο: Οι Γερμανοί έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι και οι Γάλλοι πληρώνουν ότι ενέδωσαν σε αυτό. Η Μαρί Λεπέν θα σαρώσει και θα είναι απόλυτα λογικό.

Το βιβλίο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

4444

Ο Ronald Reagan έκανε την ιστορική δήλωση για το UFO στον ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για εξωγήινη ζωή, σε μια δύσκολη εποχή.

4444

Όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Ρέιγκαν, ήμουν αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνω.

Έβλεπα την απόπειρα στην τηλεόραση που είχαμε και δε το πίστευα πόσο χαζοί είναι οι άνθρωποι της ασφάλειας.

Αν είναι δυνατόν.

Ο Ρέιγκαν είχε να παίξει σοβαρό ιστορικό ρόλο.

4444

Σήμερα ειναι η επέτειος του Γοργοπόταμου.

4444

USA JFK DEATH 01 01 241113

4444

4444

Ο Γεωργιάδης γνωστός για τις τακτικές Γκεμπελς, συνεχίζει να ρίχνει  λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που στηρίζουν τα μνημόνια, διαλύουν τη χώρα. Δεν χρειάζεσαι την Αυγή για να το καταλάβεις.  Το ζεις.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός στο ΚόκκινοFM 105,5 πρέπει να παίρνει διαφημίσεις.  Αφού δεν παίρνει θαλασσοδάνεια όπως ο Ψυχάρης και το MEGA και ο ΣΚΑΙ κλπ.

Ο Γεωργιάδης  είναι ψυχασθενής.

Το MEGA Γεωργιάδη είναι ιδιωτικό κανάλι; Με τόσα θαλασσοδάνεια; Με τις άδειες που δεν έχουν δώσει φράγκο για να τις αποκτήσουν;

Δε θέλω να ακούω, ούτε να βλέπω Γεωργιάδη. Είναι ψυχασθενής, είναι διαπλεκομενος.

Ο άνθρωπος πούλησε τον Καρατζαφερη για να γίνει υπουργός. Δεν έχει καμία ηθική αναστολή. Μπίζνες κάνει και θέλει να συνεχίσει να κάνει.

Ο Βαξεβανης είπε κάτι πολύ σοβαρό, στη Λίστα Lagarde, υπάρχει πρόσωπο που συνδέεται με τον Γεωργιάδη και είπε και για κάτι πλάκες χρυσού.

Ο Γεωργιάδης έχει στόχο να διαλύσει την Υγεία, όπως και ο Λοβερδος και οι υπόλοιποι μνημονιακοί της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα έργα τους τα ζούμε.

Το έχω γράψει πολλές φορές: τραβήξτε το καζανάκι να φύγουν τα σκατα.

Να πω στους Ράδιο Αρβύλα, ο Γεωργιάδης είναι επικίνδυνος. Είναι ψυχασθενής και έχει και εξουσία.

Δε θέλω να βλέπω, ούτε να ακούω Γεωργιάδη. Η Ελληνική κοινωνία, δεν έχει κάτι καλύτερο να μας δείξει;

4444

USA YANNIS TSIVIDIS COLUMBIA 05 251113

4444

24/11/2013

4444

FOOTBALL GREECE SUPER LEAGUE PANATHINAIKOS WIN VS PAS GIANENA 01 241113 (1)

4444

ELLADA SAMARAS - MERKEL - BERLIN 02 221113

4444

23/11/2013

4444

4444

USA JFK - death 01 231113

Αυτός που ήταν «παρών» την εποχή που ο JFK ετοιμαζόταν να κάνει την επιτάχυνση, δεν έκανε σωστή δουλειά.
Η δολοφονία του JFK πονά. Είναι αναμμένο.
Αν εγώ ήμουν παρών, δε θα γινόταν αυτό….

4444

LETONIA SUPER MARKET NEKROI 02 231113

4444

22/11/2013

4444

Ο Γεωργιάδης δεν πουλά φτηνό φάρμακο, πουλά φτηνό θάνατο. Όπως και οι προηγούμενοι από το 2010 και ύστερα.

Φτηνό θάνατο πουλούν οι δωσίλογες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 2010 και μετά.

Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι το προσωπικό όφελος.

Γεωργιάδη που γράφει ότι είσαι ποιο έξυπνος από εμένα;

Πριν από μήνες άκουγα τον Κόκκινο 105,5 FM και τους έγραψα ένα μήνυμα: οι διαφημίσεις δεν είναι κακές. Εφόσον μεγαλώνει η μάζα των ανθρώπων που ακούει τον σταθμό, οι εταιρείες θα διαφημίζονται.

Πρέπει να παίρνετε διαφημίσεις, αν μάλιστα είναι πολλές, μπορείτε να κάνετε και κάποια διαλογή, όπως έγινε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την διαφήμιση του.

Ο Γεωργιάδης, πέταξε την λάσπη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον στρίμωξε άγρια.

Ο Γεωργιάδης έχει πολύ σοβαρό λόγο για να φέρει γενοσημα από το Μπαγκλαντές και την Ινδία και το Πακιστάν. Ο λόγος δεν είναι το σύστημα Υγείας.

Ο λόγος είναι οι πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν περισσότερο χρήμα από τους Έλληνες που αρρωσταίνουν και διαλύουν το σύστημα υγείας.

Ακούστε τον Κόκκινο 105,5 για να μάθετε τις λεπτομέρειες που σας κρύβει ο Γεωργιάδης και ο κάθε Γεωργιάδης των δοσίλογων κυβερνήσεων.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες σε ένα φάρμακο. Πρώτη είναι το πρωτότυπο φάρμακο. Δεύτερη είναι το καλό Γενόσημο. Τρίτη είναι τα γενοσημα από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και άλλες τριτοκοσμικές χώρες.  

Αν δεν μπορείς να αγοράσεις το πρωτότυπο, παίρνεις ένα καλό γενόσημο. Δεν παίρνεις από το Μπαγκλαντές ή αλλού.

Καταλάβατε το παιχνίδι του Γεωργιάδη;

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Πρέπει να είσαι χαζός για να πιστεύεις, αυτά που λέει ο Γεωργιάδης.

4444

Η δολοφονία του JFK είναι καθαρή συνομωσία. Μιλά το ίδιο το γεγονός, όπως έγινε.

Πυροβολήθηκε ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε αυτοκίνητο που κινούταν.

Αυτό, δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει μόνο ένας.

Η «αρχιτεκτονική» του γεγονότος σας λέει ότι πρόκειται για συνομωσία.

Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για έναν άνθρωπο.

Αν χρησιμοποιήσετε την επιστήμη, θα καταλήξετε στο πολύ σίγουρο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για συνομωσία. Δεν είναι κάτι δύσκολο.

4444

CLAUDIA MATOLA ROCK NIGHT 01 21113

Μάτολα, ο Τζιμ Μόρισον, δεν είναι κανένας μαλακας.
Δεν νομίζω ότι θα πήγαινε στην Μπουντουρη, όποτε και αυτή, μπορεί άνετα να του πει το υποθετικό όχι.
Η Ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση Ματολα. Ο Μορισον συμμετείχε στο γράψιμο της.
Εδώ ο άλλος/η έκανε χειραψία με τον τάδε μουσικό και το θυμάται και το λέει, όχι να έρθει ο Μόρισον και να ξέρεις μάλιστα ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Μουσικής Ιστορίας.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/60000.html

“ΜΟΙΡΑΖΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ”!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή η οποία καταρρίπτει πλήρως όλα τα επιχειρήματα του Σ. Κοτρώτσου στην απάντησή του σχετικά με τις οφειλές προς τους απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα του, δημοσίευσε πριν από λίγο το enimerosi24.gr. Την…
παραθέτουμε αυτούσια :
Με αφορμή την ανακοίνωση του Σεραφείμ Κοτρώτσου (πάλαι ποτέ εκδότη της εφημερίδας Αποκαλύψεις), στην οποία αναφέρει τη ρήση «γνωστού συναδέλφου» του περί εγγραφής του στο βιβλίο Γκίνες καθώς «είναι από τους ελάχιστους που έβγαλαν εφημερίδα με δικά τους χρήματα», να σημειώσουμε τα εξής:

* Προφανώς μεγάλο μέρος των «δικών του χρημάτων» είναι οι ακάλυπτες επιταγές αξίας (30.000 ευρώ έκαστη!), οι οποίες μοιράζονταν αφειδώς χωρίς αντίκρισμα σε όσους αγόραζαν χαρτί και εκτύπωναν για την εταιρία του. Αυτά τα άχρηστα χαρτιά (=επιταγές) λάβαμε εμείς, ως εκτυπωτική και εκδοτική εταιρία (Ένωση Εκτυπωτικών Επιχειρήσεων / Εκδόσεις Οξύ), για πρωτότυπο περιεχόμενο και εκτυπώσεις που πληρώσαμε από την τσέπη μας. Όταν δε ήρθε η ώρα να πληρωθούν, μείναμε με τα «χαρτιά» στο χέρι. Το να επενδύσει κανείς τα δικά του χρήματα και να τα χάσει είναι θεμιτό επιχειρηματικά. Το να βάλει άλλες εταιρίες να του αγοράσουν το χαρτί και να του παραδώσουν έτοιμα έντυπα και να μην πληρώσει ούτε ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οδηγώντας εκείνες στο κλείσιμο και την απόλυση όλων των εργαζομένων τους, άραγε τί είναι;

Αν μια εταιρία εισπράττει μετρητά από το πρακτορείο κάθε εβδομάδα και όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει τις 7μηνες επιταγές της και έναντι αυτών δεν υπάρχει ούτε ευρώ να δώσει, άραγε τί είναι;

Πώς είναι να έχεις εισπράξει από το πρακτορείο 28 τεύχη εβδομαδιαίας εφημερίδας και όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις το πρώτο, να λες απλά… «ατύχησα» και δεν υπάρχει φράγκο λόγω της γενικότερης κρίσης και του ότι δεν βρήκα επενδυτή ή ότι η τράπεζα τελικά δεν μου έδωσε δάνειο;

* Επί τρία σχεδόν χρόνια παρακολουθούμε τον κύριο Κοτρώτσο να μιλά καθημερινά περί κρίσης και επί παντός (πολιτικού και μη) επιστητού, την ίδια ώρα που με τις δικές του επιλογές οδήγησε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως τη δική μας στο κλείσιμο και στην ολική καταστροφή; Το να δίνεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χαρτιά, από τα οποία δεν διαθέτεις ούτε ευρώ, δεν συνιστά έκδοση εφημερίδας με δικά σου χρήματα, αλλά με χρήματα (μάλλον) άλλων.

Καλό είναι να θυμάται ο κύριος Κοτρώτσος, ότι εκτός αυτών που εισβάλουν, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν ενεργούν έτσι, αλλά είναι εξίσου ή και περισσότερο χαμένοι, που έχουν χάσει τις προσπάθειες μιας ζωής από πίσω, που δεν ενοχλούν ιδιωτικώς ή δημοσίως και που ούτε η δικαιοσύνη πρόκειται να τους επιστρέψει τα χρήματα που έχασαν ποτέ. Και καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι όταν έγινε η πρόταση στον ίδιο να δίνει σταδιακά ό,τι έχει έναντι των σφραγισμένων επιταγών (που φυσικά δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ) ως ένδειξη καλής θέλησης, η απάντηση ήταν ότι δεν περισσεύει τίποτα. Ούτε καν 200 ευρώ το μήνα από 240.000 ευρώ επιταγών.

Δεν συμφωνούμε με το διασυρμό οποιουδήποτε, κάποια στιγμή τον νιώσαμε ή θα τον νιώσουμε όλοι μας, δικαίως ή αδίκως. Όμως, με τα όλα όσα έχουν λάβει χώρα και με τη μετέπειτα (προκλητική) σαφή άρνηση να καταβάλλει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ, με όλη την υπομονή και ψυχραιμία που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούμε να διαβάζουμε προκλητικά κείμενα περί «ασυλίας», περί μείζονος σφάλματος να εκδώσει εφημερίδα χωρίς επιχειρηματικές «πλάτες» (προφανώς, αφού τις πλάτες αυτές τις παρείχαν άλλες εταιρίες και άλλοι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους) και περί βραβείου Γκίνες. Ας υπάρχει τουλάχιστον ένα μέτρο, αν όχι για τους μη ψύχραιμους, τουλάχιστον γι’ αυτούς τουλάχιστον που έχουν επιδείξει εξίσου προκλητική ανοχή απέναντι σε ανθρώπους που (καλά κάνουν και) αισθάνονται ασφαλείς υπό τη στέγη δυνατών media.

Τάσος Βογιατζής / Νίκος Χατζόπουλος 
Ένωση Εκτυπωτικών Επιχειρήσεων / Εκδόσεις Οξύ

Σχόλιο: Ο Κοτρώτσος είναι σε δύσκολη θέση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το ζήτημα της υπόθεσης είναι, να υπάρξει μια συνεννόηση.

Αυτή την στιγμή ο Κοτρώτσος είναι εργαζόμενος. Δηλαδή τα λεφτά που παίρνει είναι μετρημένα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. 

Αν ο Κοτρώτσος πάει καλά, με βάση και την δήλωση του, ότι θέλει να εξοφλήσει, τότε όλα θα ταχτοποιηθούν.

Η υπόθεση Κοτρώτσου, είναι εύκολη, μη τρελαίνεστε.

Εχτες άκουγα τον Κοτρώτσο, να λέει, έχω ένα οικόπεδο στο Πήλιο και το πουλώ. Εγώ θα γράψω: Αν το πουλήσει τώρα, θα το σκοτώσει.

Το ζήτημα είναι να συνεννοηθείτε και να βρείτε τις λύσεις που υπάρχουν και είναι ωφέλιμες.

Εγώ θα έλεγα στον Κοτρώτσο, να μην σκοτώσει το οικόπεδο στο Πήλιο, αλλά να το μεταβιβάσει σε αυτούς που χρωστά.

Βέβαια για να υπάρξουν τέτοιες λύσεις, πρέπει και οι άλλοι να διαθέτουν μυαλό και να μην είναι μαλακες εργάτες ή υπάλληλοι.

Το Πήλιο είναι τουριστική περιοχή. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κάποιος τρόπος να εκμεταλλευτείτε καλύτερα το οικόπεδο, αντι να το ξεπουλήσετε.

Η υπόθεση Κοτρώτσου είναι πολύ απλή και δεν πρόκειται να ξαναγράψω.

Όπως απλή είναι και η υπόθεση Κωστόπουλου.

Πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία. Αντι να σκοτώσετε την Κατσίκα του γείτονα, ώστε και αυτός να μην έχει, να αποκτήσετε εσείς μια, ώστε να έχετε και οι δυο.

4444

4444

JFK – 50 YEARS

4444

4444

21/11/2013

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85d

Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.

Toμεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα “Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;” αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ από το defencenet.gr, είμασταν αυτοί που την περασμένη Κυριακή αποκαλύψαμε το ζήτημα.

Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε: Ο υπουργός Πολιτιμσού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!

Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις

H επιβεβαίωση και διώ υπουργικών χειλέων της αποκάλυψης του defencenrt.gr έγινε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι  ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεν έχει πρακτική ευθύνη για το ζήτημα αφού η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτισμού) είπε ότι “Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία” κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;

Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου; Όχι! Αυτή είναι η ουσία.

Ιδού ολόκληρο το αρχικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr που από την Κυριακή κυριαρχεί στο διαδίκτυο και από σήμερα σε όλη την πολιτική επικαιρότητα όλων των ΜΜΕ:

“Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!

Η αποκάλυψη ήρθε όταν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.

Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.

Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία Sony!

Το ερώτημα είναι ποιος φορέας έχει δηλώσει κάτοχος πνευματικών ή συγγενικών δικαιωμάτων του Εθνικού Ύμνου. Το ερώτημα είναι μήπως τα δικαιώματα εκχωρήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 με τα δύο Μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.

Το ζήτημα είναι τεράστιο αφού άπτεται συμβολισμών που μπροστά τους απλά όλα τα άλλα είναι μικρά και ασήμαντα.

Και πρέπει να δοθεί “εδώ και τώρα” μια απάντηση από την κυβέρνηση: Πώς, πότε και από ποιον εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου. Είναι γεγονός ότι η πώλησή τους έγινε για να να καλυφθεί μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας;”

Σχόλιο: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι προδότες. Με σφραγίδες και σημαίες. Κρανιδιώτη είσαι προδότης.

Βγαίνουν και μιλούν για πατρίδα και έχουν πουλήσει τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος. Προδότες!

Οι Αναρχικοί να ήταν κυβέρνηση, αυτό δε θα το έκαναν. Θα το είχαν free.

Μιλούν για πατρίδα και έχουν ξεπουλήσει τον Εθνικό Ύμνο.

Όποιος ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει προδότες.  Δεν έχουν όρια στην προδοσία.

Πρέπει να πέσουν και μάλιστα γρήγορα.

Τραγκα ο Θεός αγαπά την Ελλάδα, πολλοί θέλουν κομμάτια, αλλά θα μείνουν με την όρεξη.

Εσείς διώξτε από την εξουσία τους προδότες και δικαστε τους και τα υπόλοιπα θα τα κάνουν άλλοι.

4444

Αυτό που ακούω, είναι αδιανόητο.

Πούλησαν τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος;

Αν αυτό είναι πραγματικό, οι άνθρωποι είναι και με «σημαία» προδότες.

Πρέπει να διευκρινιστεί, ποιοι και γιατί; Αν είναι πραγματικό.

4444

Σε δήλωσή του με αφορμή την επεισοδιακή διαμαρτυρία απλήρωτων πρώην εργαζομένων της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, ο εκδότης της Σεραφείμ Κοτρώτσος εξηγεί τους λόγους που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το εκδοτικό του εγχείρημα, αναγνωρίζει ότι χρωστάει χρήματα στους εργαζομένους και υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί για την αποπληρωμή των οφειλών.

Υποστηρίζει μάλιστα  ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοίνωνε ακόμα κι ότι μέρος των εισπράξεων θα πήγαινε στους εργαζομένους των Αποκαλύψεων .

Όσο για την επεισοδιακή διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου, με στόχο, όπως υποστηρίζει, να τον μειώσουν επαγγελματικά και να τον διασύρουν.

Όπως λέει, σε αντίθεση με άλλους εκδότες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης «που τυγχάνουν ασυλίας», εκείνος αποπληρώνει σταδιακά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και  κατά καιρούς καταβάλλει διάφορα ποσά στους πρώην εργαζομένους της εφημερίδας.

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Κοτρώτσου με αφορμή το επεισόδιο στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του:

«Με αφορμή την «εισβολή» τριών πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα Αποκαλύψεις –με τη συνδρομή αγνώστου αριθμού «αλληλέγγυων», πιθανώς απολυμένων από άλλες επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης- στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Η Συμμορία του Λύκου» από τις Εκδόσεις Λιβάνη και όσα επακολούθησαν, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

– Η εφημερίδα Αποκαλύψεις, την οποία εκδώσαμε με τον Λουκά Κατσώνη, έκλεισε τον Απρίλιο του 2011 μετά την αδυναμία μας να συντηρήσουμε την κυκλοφορία της με δικά μας χρήματα και μετά την υπαναχώρηση επιχειρηματία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει. Η εφημερίδα οδηγήθηκε στην αναστολή της κυκλοφορίας της εξαιτίας της καταβύθισης της διαφημιστικής αγοράς, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της φοβερής κρίσης που κτύπησε την χώρα μετά το πρώτο Μνημόνιο. Δυστυχώς, δεν είχα βοήθεια από επιχειρηματίες για να κατορθώσω να κρατήσω ζωντανή την εκδοτική αυτή προσπάθεια.

– Η αναστολή της κυκλοφορίας και η πτώχευση της εταιρείας CITIZEN Α.Ε προκάλεσε και την προσωπική μου πτώχευση, αφού είχα επενδύσει προσωπικές οικονομίες. Κάποιος γνωστός συνάδελφος, μάλιστα, μου είχε πει: «θα σε γράψει το βιβλίο Γκίνες, είσαι από τους ελάχιστους που έβγαλαν εφημερίδα με δικά τους χρήματα». Παρά ταύτα, χάρη στη βοήθεια συναδέλφων που τιμώ και ευχαριστώ, και με προσωπικές θυσίες, προσπάθησα να σταθώ και πάλι, επαγγελματικά, στα πόδια μου. Ίσως αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους. Ούτε όσα λέω και γράφω καθημερινά.

– Επί περίπου τρία χρόνια αποπληρώνω σταδιακά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν μπόρεσα, ρυθμίστηκε ή ρυθμίζεται. Πάντοτε με βάση τις πραγματικές οικονομικές μου δυνατότητες. Σε αντίθεση με αρκετούς άλλους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης που τυγχάνουν «ασυλίας».

– Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα προσωπικά –και όχι μόνο εταιρικά- τις οφειλές προς τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνεργοι όταν ήρθαν στις Αποκαλύψεις, κι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. Κατά καιρούς, και όσο μου το επιτρέπουν οι ρυθμισμένες ή υπό ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο, καταβάλλω διάφορα ποσά σε πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων, έναντι των οφειλών μου.

– Ένας μικρός αριθμός πρώην εργαζομένων –λιγότερο από το 1/5 όσων εργάζονταν στην εφημερίδα- κινήθηκαν δικαστικά. Έκανα προσπάθειες να επέλθει συμβιβασμός για τη σταδιακή καταβολή των οφειλομένων (επ΄ αυτού η δικηγόρος μου έχει στη διάθεση καθενός τη σχετική αλληλογραφία). Δυστυχώς, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνάντησα την άρνησή τους. Πριν λίγο καιρό, ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί ότι αποδέχονται την άμεση καταβολή ποσού 10.000+ 5.000 ευρώ (σε δύο δόσεις) , πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, και τους πρότεινα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής της υπολειπόμενης οφειλής μέσα στην επόμενη τριετία. Επισημαίνοντας, ότι εάν σταθεί εφικτό η αποπληρωμή θα γίνει νωρίτερα. Παρότι αρχικά το αποδέχθηκαν, στη συνέχεια επανήλθαν, την παραμονή της παρουσίασης του βιβλίου μου, και χαρακτήρισαν «μη σοβαρή» την πρότασή μου, διακόπτοντας την επικοινωνία. Είχαν, προφανώς, αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την … «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον ενός πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου για να με μειώσουν επαγγελματικά και να με διασύρουν. Και για να επιλύσουν, προφανώς, και άλλου είδους «διαφορές» πολιτικών αποχρώσεων που δεν με αφορούν.

– Διερωτώμαι: εάν, πράγματι, επιθυμούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους γιατί δεν άφησαν να εξελιχθεί η προσπάθεια συμβιβασμού;

Εν κατακλείδι: Ναι, διέπραξα μείζον σφάλμα όταν αποφάσισα να εκδώσω μία εφημερίδα χωρίς επιχειρηματικές «πλάτες». Πυροβολήστε με….

Ναι, φταίω διότι πάλεψα μέχρι την τελευταία στιγμή να την διασώσω και δεν την έκλεισα νωρίτερα.

Ναι, χρωστώ στους εργαζόμενους και κάνω ό,τι μπορώ να αποπληρώσω τις οφειλές.

Ό,τι έγινε σήμερα, ωστόσο, προφανώς υποκρύπτει μένος και όχι μόνο διεκδίκηση δικαιωμάτων. Ελπίζω κάποιοι να το ξανασκεφτούν. Προσωπικά, αυτό που μπορώ και πρέπει να κάνω, το κάνω και θα το κάνω…

ΥΓ1ο. Στην παρέμβασή μου κατά την παρουσίαση του βιβλίου είχα σκοπό να ανακοινώσω ότι ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα τις έδινα στους πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων. Οι κραυγές και η λεκτική βία δεν μου το επέτρεψαν αλλά, προφανώς, ισχύει.

ΥΓ 2ο. Φαντάζομαι πως κάποιοι εξ αυτών που χαιρέκακα και με εκτρωματικές ανακρίβειες αναπαρήγαγαν το συμβάν δεν έχουν σχέση με το «βαθύ διαδίκτυο» και με τις σε βάρος τους κατηγορίες για εκβιασμούς. Ή έχουν;»

Πηγή: Ο Κοτρώτσος απαντά γιατί έκλεισε τις Αποκαλύψεις – Τι λέει για τα οφειλόμενα στους εργαζομένους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131586#ixzz2lJT4XlB1

Σχόλιο: Ο Κοτρώτσος προσπαθεί να αποπληρώσει. Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η παράσταση. Ιδίως αυτή την εποχή, που ξέρουμε τι κάνουν άλλοι επιχειρηματίες στον χώρο των ΜΜΕ.

Τόσο δύσκολο είναι, να ύπαρξη συνεννόηση;

4444

SARAH – Η διαφάνεια στο μεγαλείο της και με στιλ.

4444

Ο Διάβολος λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Ο ψυχασθενής Γεωργιάδης, κρύβει καλά τις λεπτομέρειες.

Η πρόταση του είναι ξεκάθαρη: όποιος έχει λεφτά ζει, όποιος δεν έχει – όπως εμείς – πεθαίνει.

Ο Διάβολος κάνει πάρτι με τον ψυχασθενή Γεωργιάδη και τους υπόλοιπους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Γενοσημα. Είναι όλα τα γενοσημα ίδια;

Η απάντηση είναι εύκολη: όχι.

Εγώ δε θα εμπιστευόμουν ένα γενόσημο από το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν ή την Ινδία.

Έχουν χαμηλή ασφάλεια παραγωγής και χαμηλή ποιότητα.

Θα εμπιστευόμουν ένα Γενόσημο από μια Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία.

Που έχει το εργοστάσιο της στην Ελλάδα και μπορώ να την ελέγξω.

Σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει συνεχώς τον ψυχασθενή Γεωργιάδη, που είναι και ντίλερ.

Τα ΜΜΕ της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, εκτός από τον 105,5 ΚόκκινοFM, παραποιούν την αλήθεια για τα γενοσημα ή την παραλείπουν.

4444

Ακούω συχνά το όρο νομότυπο και με πιάνουν τα γέλια.

Ας υποθέσουμε ότι οι Έλληνες πολίτες,  μου δίνουν την εξουσία.

Φτιάχνω λοιπόν και εγώ ένα νόμο, που θα λέει, αν οι Ρομπέν των Σουπερ Μάρκετ μοιράζουν τρόφιμα κάθε Παρασκευή μεταξύ 12:00 και 14:00 σε φτωχούς ανθρώπους, θα είναι νόμιμοι, εφόσον στις κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται το πρόσωπο τους, άρα δεν υπάρχει και σίγουρη οπτική απόδειξη, ότι ήταν αυτοί.

Αυτός ο νόμος μπορεί να γίνει νομότυπος.

Ένας έμπειρος νομικός, μπορεί να τον φτιάξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να σταθεί.

Αν ήμουν καθηγητής στη Νομική σχολή, θα έβαζα τους φοιτητές, να φτιάχνουν νομότυπους νόμους, ως μάθημα, αλλά θα τους εξέταζα κι ολας.

Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η Βρωμερή ΝΔ, έχουν φτιάξει πολλούς τέτοιους νόμους, για να ευνοήσουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Και συνεχίζουν να φτιάχνουν.

Ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, είναι ένας νομότυπος νόμος, που βοηθά τους βρωμερούς Υπουργούς της βρωμερής ΝΔ και του βρωμερού ΠΑΣΟΚ, να ξεφύγουν.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CF%83%CE%BD%CF%8C%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82

O πρώην πληροφοριοδότης της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει σοκαριστικά στοιχεία που θα κάνουν τους παρατηρητές των αεροψεκασμών και ύποπτους για την ‘συνομωσία’ του προγράμματος Καλλιγένεια (Eugenics), να καθίσουν και να ακούσουν καλά.

Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι μέρος ενός ‘δαιμονικού’ σχεδίου για την παύση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σε συνεργασία με τους πετρελαιοπαραγωγούς (και πολύ πιθανό με κλάδους του στρατού), οι κυβερνήσεις ψεκάζουν τους ουρανούς με χημικά για να μας απαλλάξουν από σοβαρά ρεύματα και άλλες καιρικές συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν πείνα σε μεγάλα κύματα στην Αμερική αφού η αλλαγή του κλίματος είναι μεγάλη απειλή για την γεωργία.

Όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό. Με τη συνεργασία της Μονσάντο, ένα μυστικό γεωμηχανικό εργαστήρι στήθηκε, γνωστό στους ‘από μέσα’ ως το ‘Πετράδι του Στέμματος’ ή αλλιώς Μουάντ’Ντίμπ (Muad´Dib). Αυτό το εργαστήρι λειτουργεί απ΄ το το 1960 χωρίς να το γνωρίζει το ευρύτερο κοινό.

Ο Σνόουντεν λένε, πως δήλωσε επισήμως, «Δεν αποκαλύπτω το πρόγραμμα γιατί δεν υπάρχει καμία επίβλεψη από την επιστημονική κοινότητα, δεν υπάρχουν συζητήσεις με το κοινό, και πολύ λίγο τους νοιάζει για τις επιπτώσεις τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά λίγοι προνομιούχοι τους οποίους ενδιαφέρει να συνεχιστούν τα προγράμματα ψεκασμών για πολλές δεκαετίες ακόμα στα κρυφά.»

Ο Σνόουντεν επίσης δήλωσε πως το πρόγραμμα Μουάντ’ Ντίμπ έχει σχεδιαστεί για να εκτελεστεί ‘βρέξει-χιονίσει’ – ακόμα κι αν αυτό σήμαινε την εγρήγορση της ερημοποίησης της Αφρικής ή την εξάπλωση καρκινογόνων πάνω από κόσμο που μένει σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Σνόουντεν μοιράστηκε αρχεία μέσα απο Το Χρονικό του Ίντερνετ (The Internet Chronicle), το οποίο δημοσίευσε φήμες για την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του. Ονόματα επιστημόνων δεν δόθηκαν ώστε να μη γίνουν στόχος της κυβέρνησης ή ξένης αντικατασκοπίας.

Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, αν σταματήσουν οι χημικοί αεροψεκασμοί, οι επιστήμονες που κρύβονται πίσω απ’όλο αυτό το πρόγραμμα πιστεύουν πως ο καιρός θα ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Σχόλιο: Γίνονται λοιπόν ψεκασμοί. Ο Σνόουντεν κάνει την επαλήθευση.

4444

http://www.enikos.gr/stathis/192207,To_Ponhro_Sygkrothma.html

Είναι καιρός τώρα που τα «Νέα», το «Βήμα» και το «Mega» έχουν πάρει εργολαβία (θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου) την αντιμετώπιση, ή μάλλον τον εξορκισμό ή ακόμα καλύτερα τον εξοστρακισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Για το παλαίμαχο συγκρότημα

ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν ορδή δαιμόνων που έρχεται καταπάνω μας απ’ τα λημέρια των Νεφελίμ, ο κ. Τσίπρας κάτι σαν Αννίβας προ των πυλών, ο κ. Λαφαζάνης κάτι σαν φορέας του περονόσπορου και της χολέρας κι ο κ. Παπαδημούλης κάτι σαν καλικάντζαρος που θέλει να κόψει τη μαγεμένη φασολιά του ωραίου, γενναίου

και θαυμαστού κόσμου που ζούμε.

Έχει δίκιο το συγκρότημα να υπερασπίζεται το (κατ)έχειν του, αλλά μερικές φορές το παρακάνει. Όπως τώρα με την αποστασία! Αλήθεια, η εφημερίδα που υποστήριξε την αποστασία το 1965, με συνέπεια να την καίνε οι Αθηναίοι στους δρόμους, τι ομοιότητα με την αποστασία βρίσκει στην έκκληση ενός πολιτικού αρχηγού, εν προκειμένω του κ. Τσίπρα, προς τη συνείδηση και την ελεύθερη βούληση των βουλευτών (που προβλέπεται και επιβάλλεται απ’ το Σύνταγμα) να πάψουν να ψηφίζουν τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία έλαβαν απ’ τον λαό την εντολή;

Κι αν είναι αυτό αποστασία, τι ήταν αυτό που έκανε ο κ. Σαμαράς, όταν για λόγους συνείδησης έπαψε να υποστηρίζει τον κ. Μητσοτάκη;

Κι αν είναι αποστάτης ο κ. Σαμαράς, τι είναι ο συνέταιρός του, ο κ. Βενιζέλος; είναι απλούστατα ο στυλοβάτης ενός αποστάτη, στον οποίον μάλιστα έχει προσφέρει βορά και θυσία το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος

απ’ τα επίχειρα των έργων του υπέρ των Μνημονίων, περί τα υποβρύχια, τη Λίστα Λαγκάρντ κι άλλα ων έστι αριθμός, σαφής και συγκεκριμένος.

Αλλά μήπως τα ίδια τα «Νέα» (άσε το Mega) δεν έχουν αποστατήσει απ’ τον εαυτόν τους, την ιστορία και την παράδοσή τους, όταν προκειμένου να υποστηρίξουν τον χαϊδεμένο τους Μπενύτο, υποστηρίζουν την πιο ακροδεξιά πολιτική που έχει εφαρμοσθεί σ’ αυτόν τον τόπο, την πολιτική Σαμαρά;

Ή μήπως αυτή η πολιτική δεν είναι δεξιά; Δεν έχουν εναγκαλισθεί τα «Νέα», διά του γάμου Βενιζέλου – Σαμαρά εις σάρκαν μία, την «επάρατο δεξιά» (όπως μπουρδολοειδώς ή «δημοκρατικιά» παράταξη χαρακτήριζε παλιότερα τον έτερο και συνέταιρο πόλο του δικομματισμού);

Ας αφήσουμε λοιπόν τις μπαρούφες περί αποστασίας, είναι επιπέδου Βενιζέλου – άλλωστε αποστάσεις από τέτοιες αποστασίες τηρούν και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η φάρσα έχει και τα όριά της, αυτοί που ωρύονται ότι οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα, τους προγράφουν πρώτοι επί σφαγήν αν τολμήσει κάποιος να βγει απ’ το μαντρί, λόγου χάριν για να πει

ότι δεν πρέπει να φορολογούνται οι στάνες.

Όπως και να ’χει, απ’ όταν ο ΔΟΛ περιήλθε στα χέρια Ψυχάρη, και μάλιστα τα «Νέα», η εφημερίδα δεν ορρωδεί προ ουδενός. Προσδεδεμένο το Συγκρότημα στα χρέη του, προσαρτάται στις κυβερνήσεις που τα διαχειρίζονται. Ακόμα περισσότερο: η ανομία που χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών, λόγου χάριν οι «άδειες», εξαναγκάζει σε διατεταγμένη υπηρεσία τη δημοσιογραφία,

την οποίαν, πλην τιμητικών εξαιρέσεων, ασκούν ως να τη βιάζουν τα «ντόπερμαν της ενημέρωσης». Και είναι κωμικό, ίδιον του θράσους και της υποκρισίας των καιρών μας, να διαμαρτύρονται αυτά τα «ντόμπερμαν» για λογοκρισία, όταν ασκείται εναντίον τους η οποιαδήποτε κριτική. Κι ακόμα περισσότερο όταν η απάντησή τους για αυτή την κριτική είναι η προσπάθειά τους να απολυθεί όποιος τους την άσκησε. Και όταν σε αυτήν τους την κατάπτυστη κι ανήθικη προσπάθεια αναγκάζουν σε συνενοχή(!) τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δουλεύουν στο μαγαζί τους υπό την απειλή της απόλυσης. Πάτο πιο βαθύ η αχρειότης δεν έχει!

Για όσους λοιπόν παροικούν την Ιερουσαλήμ (αφεντικά, δημοσιογράφους και αναγνώστες – λίγοι άλλωστε πια οι τελευταίοι) είναι τα τεκταινόμενα σαν να διαβάζουμε βουλωμένο γράμμα. Το μένος του ΔΟΛ και η λύσσα του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την ίδια του την ύπαρξη, με τα χρέη του, τις πλεκτάνες και την έκπτωσή του. Ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με την ελευθεροτυπία, ούτε με τον πλουραλισμό. Μόνον με την πονηρία. Οι ευγένειες επ’ εσχάτοις προς το ΚΚΕ, προκειμένου να διασπάται ο κόσμος της Αριστεράς, μόνον ένα μελανό σημείο είχαν: όταν ο Περισσός πούλησε τον 902 σε offshore κι ο ΔΟΛ ανησύχησε μην μπει κι άλλος ανταγωνιστής στην τηλεοπτική πιάτσα. Κατά τα άλλα, δεν έχει υπάρξει λαοκτόνο μέτρο, είτε μνημονιακό είτε εξ ιδίας πρωτοβουλίας των ημεδαπών Δυνατών, που να μην το έχει υποστηρίξει ο ΔΟΛ, το νυν Ψυχάρης. Με τον γιο του στο στενό περιβάλλον του κ. Πρωθυπουργού.

Θα ήταν παράδοξο και μάλλον ύποπτο να μην την πέφτει ο ΔΟΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, το ότι όμως την πέφτει με χυδαίο τρόπο δείχνει τον πανικό του. Το αγέρωχο και αφ’ υψηλού στυλ τού κάποτε κραταιού συγκροτήματος έχει ξεπέσει στις υλακές και τα ξεκατινιάσματα, στα σκληρίσματα και στις φθηνές απειλές, στις διαστρεβλώσεις και στις συκοφαντίες. Ο καθείς με τα όπλα που έχει πολεμάει και όταν ο αγώνας του είναι άδικος, τα ατιμάζει ακόμα περισσότερο. Και γιατί είναι άδικος ο αγώνας του ΔΟΛ και όσων δημοσιογράφων
-πλην λαμπρών εξαιρέσεων- υπηρετούν αυτόν τον αγώνα; Διότι

για τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, ο ΔΟΛ στάθηκε στο πλευρό των Δυνατών, εχθρός του λαού. Στην περιαγωγή της χώρας σε καθεστώς προτεκτοράτου, δεν αντέδρασε. Με τις αυτοκτονίες δεν ίδρωσε. Με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ενεργειακών πόρων συνέπλευσε. Το

μόνον που έχει πια να επιδείξει ο ΔΟΛ, το νυν Ψυχάρης, στον δημόσιο βίο είναι ένας κυνικός ψευτοδημοσιογραφικός εξυπνακισμός που προσπαθεί με λοιδορίες να καταπονεί τους πολιτικούς που του εναντιώνονται, να εκφοβίζει τους πολίτες που αγωνιούν για την τύχη τους

και να παραμυθιάζει κάποιους λίγους τελευταίους εξ αυτών, ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Στο όνομα της κυβέρνησης Σαμαρά με υπομόχλιο τον κ. Βενιζέλο γίνονται. Στο όνομα των 58 Ουρσουλίνων του κ. Σημίτη γίνονται. Με την προσδοκία, στο νέο τοπίο που δημιουργούν στην Ειδική Οικονομική μας Ζώνη οι Επικυρίαρχοι απ’ το Βερολίνο, να έχουν πάλι μια θέση οι «παλαίμαχοι κακοποιοί», να ορίζουν πάλι την (κακομοιριασμένη πλέον) μοίρα των φτωχών και των ανέργων, των φοβισμένων και των απελπισμένων.

Διότι οι φοβισμένοι και οι απελπισμένοι είναι το εργαλείο των Δυνατών για να κρατούν την εξουσία. Όταν λοιπόν ανεβαίνει το Mega στον μιναρέ και φωνάζουν τα «Νέα» με μεγάλες φωνές για την (άκουσον-άκουσον) αποστασία, να καθηλώσουν θέλουν. Ούτε να διαφωτίσουν, ούτε να επιχειρηματολογήσουν. Μόνο να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν.

Αντιθέτως, αν δείτε ποτέ τα «Νέα» ή το Mega ή άλλους σαν κι αυτούς να καλοπιάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκουν αίφνης κρυμμένες αρετές στον κ. Τσίπρα (χωρίς να λιποθυμήσει η κυρία Τρέμη), τότε να ανησυχήσετε!

Οσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τον ΔΟΛ ο περονόσπορος μεταμορφωμένος σε κοκίτη, ο λαός έχει ακόμα κάποια ελπίδα…

Advertisements

Posted November 21, 2013 by bmplefour in Greek politics, USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: