Όταν κάνουμε τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν γινόμαστε κι εμείς πλούσιοι.   Leave a comment

Όταν κάνουμε τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν γινόμαστε κι εμείς πλούσιοι.

05/10/2014

4444

4444

04/10/2014

4444

Ακούω στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, την Μάνα Φειδα.

Έχει δίκαιο η μάνα Φειδα. Η κόρη της που μεγαλοπιάστηκε, από ότι φαίνεται, έχει βγάλει στο περιθώριο τη μάνα και τον αδελφό της.

Τι κάνει το χρήμα και τα μεγάλα σαλόνια.

4444

03/10/2014

4444

BLOOMBERG OIL TRISH 01 031014

4444

Η Τουρκία που είναι σύμμαχος των Τζιχαντιστών, θα πάει να σώσει το Κομπανι.

Έξυπνοι οι Τούρκοι. Δουλεύουν ψιλό γαζί τους Αμερικανούς και τώρα «πωλούν» λύσεις.

Αυτά είναι για παιδάκια.

Όπως για παιδάκια είναι, όταν ακούω ότι δεν μπορούν να εξοντώσουν τους Τζιχαντιστές με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Στο Ιράκ και στη Συρία, οι εκτάσεις είναι χωρίς κάλυψη, αυτό σημαίνει, ότι όταν κινείται ένα άρμα μάχης, το βλέπεις από μακριά.

Όταν βγαίνει ο άλλος με τα γαλόνια στην Ουάσιγκτον και λέει: δε μπορούμε να τους εξοντώσουμε με βομβαρδισμό, με πιάνουν τα γέλια.

Στις Αστικές περιοχές, υπάρχουν κτήρια, αλλά στην ύπαιθρο, δεν υπάρχει κάλυψη. Από ψηλά, βλέπεις κάθε κίνηση. Κάθε κίνηση. Όποτε μπορείς και να τους καταστρέψεις.

Η συμβουλή που έχω δώσει παλιά, ισχύει και τώρα. Όσοι εμπλέκεστε στον πόλεμο και θέλετε να πολεμήστε τους Τζιχαντιστές, βρέστε όπλα, από όπου μπορείτε.

Οι τζιντιχατιστες που τα βρήκαν τα όπλα; Ποιος του τα έδωσε;

Το παίγνιο είναι ξεκάθαρο. Όποιος λέει θα σε βοηθήσω, σου δίνει και μερικά άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό.

Η κατάσταση είναι ρευστή, γιατί η μέση ανατολή, βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

4444

Μπογιοπουλε στα Καφενεία, πηγαίνουν και άνθρωποι, που έχουν διαβάσει βιβλία και ξέρουν από ιστορία, δεν είναι όλοι γκαου.

Ούτε όλοι όσοι που σε ακούν στο ραδιόφωνο, είναι γκαου.

Η Ελλάδα, σαφώς και είναι αποικία και χειρότερα από αποικία λέω εγώ.

Όσο αφορά για το χρέος, σωστά τα λες.

Η πολιτική, έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή. Αυτό όσες φορές το έχω πει σε θαμώνες οποιουδήποτε καφενείου, δε μπορούν να το καταλάβουν.

Όταν ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μιλά για νομιμότητα, με πιάνουν τα γέλια.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2123205

Του Κώστα Ράπτη

Την Πέμπτη η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου έπεσε κάτω από τα 90 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά τους τελευταίους 17 μήνες, δίνοντας θεαματική συνέχεια σε μια πτωτική πορεία που έχει εγκαινιασθεί από το καλοκαίρι.
Το γιατί τα προθεσμιακά συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησαν στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά 1,2% στα 89,67 δολάρια (προτού ανακάμψουν στη συνέχεια) έχει μια άμεση εξήγηση.

Την Τετάρτη η σαουδαραβική Aramco εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας περικοπή των τιμών κατά περίπου ένα δολάριο για τους αγοραστές της Ασίας και κατά 40 σεντς για την αγορά των ΗΠΑ.

Αντί για μείωση των εξαγωγών, προκειμένου να προστατευθούν οι τιμές σε περιβάλλον μειωμένης ζήτησης, οι Σαουδάραβες αποκαλύπτεται ότι περισσότερο ανησυχούν για την διατήρηση του μεριδίου τους στην αγορά.
Με δεδομένο ότι το Ριάντ ήταν μέχρι τώρα ο μόνος παίκτης με εξαγωγική δυναμικότητα τέτοια ώστε να καθίσταται ρυθμιστής των τιμών διεθνώς, η επόμενη σύνοδος του OPEC στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται θυελλώδης, καθώς η ασυνήθιστη επιλογή της Aramco θέτει υπό πίεση άλλους παραγωγούς όπως το Ιράν, το Ιράκ και η Νιγηρία.
Ωστόσο, το παιχνίδι φαίνεται πως έχει φύγει από τα χέρια του καρτέλ.

Η Σαουδική Αραβία δεν μπορεί να διατηρεί τον ρυθμιστικό της ρόλο, όταν η παραγωγή υδρογονανθράκων των ΗΠΑ είναι πλέον η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Στις 24 Νοεμβρίου, μάλιστα, λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας “5+1” ως προς το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Εάν η διαδικασία αυτή ευοδωθεί, ενδεχόμενο που επίσης εξαρτάται από τις ΗΠΑ, το Ιράν θα αποκτήσει το δικαίωμα να προσθέσει στις εξαγωγές του ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Η καθοδική τάση των τιμών του μαύρου χρυσού έρχεται σε προφανή αντίθεση με τα ρίσκα που παραμονεύουν σε κατεξοχήν πετρελαιοπαραγωγές του κόσμου: εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή, σύγκρουση της Ρωσία με τη Δύση για το ουκρανικό ζήτημα, επιδημία του Ebola στη Δυτική Αφρική, πολιτική αστάθεια στη Βενεζουέλα. Το γιατί όλα αυτά δεν έχουν αντίκτυπο, ερμηνεύεται από παράγοντες τόσο οικονομικούς όσο και γεωπολιτικούς.
Ούτως ή άλλως, η αγορά ενέργειας αποτελεί έναν τομέα όπου η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης τείνει να μην λειτουργεί: η “κατάρα των υδρογονανθράκων” (δηλ. οι πολιτικές και οικονομικές στρεβλώσεις που δημιουργούνται σε χώρες εξαρτημένες από τον φυσικό τους πλούτο) έχει ως αποτέλεσμα η υποχώρηση της ζήτησης να οδηγεί σε διατήρηση ή και αύξηση της προσφοράς, προκειμένου να καλυφθούν δημοσιονομικά οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, αντί της αναμενόμενης αναλογικής μείωσής της.
Στο τοπίο δε που διαμορφώθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2008, οι θεσμικοί επενδυτές στράφηκαν κατεξοχήν στην αγορά ενέργειας, συντελώντας στην αύξηση των τιμών.

Όμως οι πληθωριστικές προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, ενώ η διευκολυντική νομισματική πολιτική που την προηγούμενη πενταετία πλημμύρισε με ρευστότητα τις αγορές, πλέον αντιστρέφεται, με αποτέλεσμα το δολάριο, στο οποίο αποτιμώνται οι υδρογονάνθρακες, να ανατιμάται.
Την ίδια στιγμή, η διεθνής ζήτηση υποχωρεί λόγω της στασιμότητας της ευρωζώνης και της προσγείωσης των κινεζικών ρυθμών ανάπτυξης σε ποσοστά κοντά στο 7%.

Μόνο τον τελευταίο μήνα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας αναθεώρησε κατά μείον 165.000 βαρέλια ημερησίως τις εκτιμήσεις της για τη διεθνή ζήτηση το 2014.
Αντιθέτως, η παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται: λ.χ. στο Ιράκ σημειώνει υψηλό 30ετίας, στη Λιβύη διαμορφώνεται πλέον στα 800.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο έναντι 240.000 τον Ιούνιο, ενώ στη Βενεζουέλα αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 250.000 βαρέλι ημερησίως (με την ιταλική Eni και την ισπανική Repsol να υπογράφουν συμφωνία για την επένδυση ενός δισ. δολαρίων για την εκμετάλλευση του μεγάλου βενεζολάνικο κοιτάσματος Perla).

Όμως, η πραγματική τομή υπήρξε η εκτίναξη της αμερικανικής παραγωγής (σε αντιστροφή μιας μακράς διαδικασίας υποχώρησης έως τότε), χάρη στην αξιοποίηση των σχιστολιθικών υδρογονανθράκων μέσω των νέων τεχνολογιών της οριζόντιας εξόρυξης και της υδραυλικής ρηγμάτωσης (fracking).

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν υποχωρήσει οι καθαρές εισαγωγές, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2007, κατά 8,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όσο δηλ. το άθροισμα των σαουδαραβικών και νιγηριανών εξαγωγών, ενώ οι αμερικανικές εξαγωγές διαμορφώνονται στα 400.000 βαρέλια ημερησίως – με την πρόσφατη πώληση αργού της Αλάσκα από την Conoco Phillips στη Νότιο Κορέα να αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση διείσδυσης σε μια αγορά μέχρι πρόσφατα προνομιακή για τους εξαγωγείς της Μέσης Ανατολής.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας εκτιμά ότι τον Αύγουστο οι ΗΠΑ παρήγαγαν περί τα 8,5 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως (έναντι 9,8 εκατ. βαρελιών της Σαουδικής Αραβίας) συν 3 εκατ. βαρέλια υγροποιημένου αερίου (έναντι 10,9 εκατ. βαρελιών από τη Ρωσία).

Η προοπτική για το 2015 είναι τα 9,2 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως.
Εκτιμάται ότι η αμερικανική παραγωγή ήταν αυτή που επέτρεψε να μην εκτοξευθούν οι τιμές στο επίπεδο των 150 δολαρίων κατά την “Αραβική Άνοιξη” του 2011 (οπότε λ.χ. η παραγωγή της Λιβύης μειώθηκε κατά 80%).
Είναι αυτή η νεοαποκτηθείσα αυτάρκεια που ενδυναμώνει την αμερικανική γεωπολιτική ισχύ, όπως το διατύπωσε το 2013 ο τότε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Tom Donilon: “η αύξηση των αμερικανικών ενεργειακών αποθεμάτων λειτουργεί ως μαξιλάρι που μας καθιστά λιγότερο ευάλωτους στη διατάραξη της προσφοράς και στα σοκ των τιμών. Επιπλέον μάς επιτρέπει να υλοποιούμε από θέση ισχύος τις επιδιώξεις μας στον χώρο της διεθνούς ασφάλειας”.
Το Ιράν, υπήρξε το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς η επιβολή κυρώσεων στις πετρελαϊκές εξαγωγές ενός τόσο μεγάλου παραγωγού δεν θα ήταν νοητή υπό διαφορετικές συνθήκες.

Στην παρούσα φάση, όμως, τη μεγαλύτερη πρόκληση αντιμετωπίζει η Ρωσία. Υπολογίζεται ότι κάθε μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά ένα δολάριο αφαιρεί από το ρωσικό δημόσιο έσοδα ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ σε επίπεδα πέριξ των 80 δολαρίων ανά βαρέλι ο προϋπολογισμός της Ρωσίας καθίσταται άκρως ελλειμματικός.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι το ρωσικό φυσικό αέριο σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον πολιτικών και δημοσιογράφων, οι εξαγωγές της Ρωσίας είναι πρωτίστως πετρελαϊκές.
Πρόκειται για μία ζοφερή προοπτική, αν συνδυασθεί με το γεγονός ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας στοχεύουν ευθέως στη χρηματοδότηση των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών (λ.χ. η Rosneft οφείλει να αναχρηματοδοτήσει εντός του έτους χρέος 29 δισ. δολαρίων και έχει ήδη απευθυνθεί στο κράτος για μια πιστωτική γραμμή τουλάχιστον 40 δισ.), αλλά και στις συμπράξεις με ξένους επενδυτές για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Αρκτικής και των σχιστολιθικών κοιτασμάτων των Ουραλίων.

vonpanos

Όσο ανεβαίνει το δολάριο τόσο θα πέφτει το πετρέλαιο.
Αυτά τα δυο έχουν πάντα αντίστροφες πορείες.
Τα ιστορικά διαγράμματα είναι ξεκάθαρα.
Όλα τα άλλα είναι φιλολογίες για να γεμίζουν σελίδες και ώρες διαβάσματος.
Για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους και τα χοντρά πακέτα που παίρνουν οι διάφοροι αναλυτές – επαΐοντες.

santon

Ολο το “παιγνιδι” ειναι εδω και ειμαστε μερικες μερες πριν την ανακοινωση σοβαρων αποτελεσματων απο διεθνη ομαδα επιστημονων (κυριως Σουηδων απο το πανεπιστημιο της Ουψαλα αλλα και αλλων)

http://oilprice.com/Finance/investing-and-trading-reports/Why-Are-the-Big-Financia…

http://www.e-catworld.com/2014/10/02/oil-prices-and-lenr-view-from-a-trader-the-ch…

“I work on the trading floor at the CME in Chicago. I don’t trade energies (mostly trade grains), but I always have a crude oil window up and I watch it out of the corner of my eye. The other day (Σερ 30th), the crude oil futures broke sharply and was down $3.50 from the previous close. There was quite a bit of chatter around the floor about it, but nobody could find a news story that would account for such a dramatic break in crude oil. There were a even few big energy traders around that were scratching their heads. The next day, the futures tried το bounce, but failed and fell off hard later in the session and the stock market got hammered. Ας PD noted above, we’re currently down another $1.75 in NYMEX and Brent today.

Το με, this is a signal that the report is coming soon, and it is already causing ripples throughout the financial world. ”

Το σωου σε λιγο ξεκινα, μπειτε στο κλιμα με αυτο το βιβλιο.

http://animpossibleinvention.com/

boooooooooom

Χωρίς να διαφωνώ σε κάτι συγκεκριμένο με το άρθρο απλώς να πω ότι 1998 που υπήρχε μεγάλη κρίση στις οικονομίες εμπορευμάτων το US TEXAS OIL και το BRENT είχαν φτάσει ακόμη και κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι.
Στην τελευταία μεγάλη κρίση το 2008 το BRENT έφτασε μέχρι και τα 36 δολάρια το βαρέλι και το TEXAS τα 32.
Αυτό που διαφωνώ είναι ότι υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη πτώση στις τιμές, καθώς οι τιμές είναι πιο ψηλά από ότι ήταν το 2012 αλλά και το 2011. Τώρα θα πει κάποιος μα άμα πέσει πχ στα 50? Ε ναι εντάξει αν ήξερα τι τιμή θα έχει αύριο και τον επόμενο μήνα τώρα θα ήμουν ο Σόρος.

santon

http://www.newyorker.com/business/currency/rockefellers-give-oil

τυχαιο;

arkudeas

boooooom,
θα ξανακαταχρεωθουν οπως τοτε οι πετρελαιοπαραγωγοι και μετα θα τους ξαναπηδηξουνε οι καουμπουδες…
Ηδη αν δεν πληρωσουν προστασια κινδυνευουν οι θρονοι τους.
Μεχρι χθες ειχαν τον Σανταμ τον Ασαντ τον Χομεινι και τον Κανταφι να τους απειλει,τωρα ετοιμαζουν καινουργιους μπαμπουλες.
Οι δε Γαλοι και Αγγλοι μπορει να ειναι κακοι μαθητες για τους Γερμανους,αλλα αυτοι βομβαρδιζουν αυτη την στιγμη και κανουν την βρωμικη δουλεια σε Αφρικη και Μ.Ανατολη και οχι τα γερμανακια.

Σχόλιο: Το πετρέλαιο είναι ένα γεωπολιτικό όπλο, λόγο της χρήσης του. Η παγκόσμια οικονομία, εξαρτάται από το πετρέλαιο. Άρα η τιμή του, παίζει καθοριστικό ρόλο.

Το φτηνό πετρέλαιο, ευνοεί την οικονομία. Φτηνή ενέργεια.

Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε, αν είμαστε σοβαροί, είναι όλες αυτές οι αναλύσεις, ότι ο πλανήτης Γη, δεν έχει αποθέματα πετρελαίου.

Η Κίνα σαφώς και θα είναι κερδισμένη, όπως και η Ιαπωνία και όσες χώρες έχουν το μυαλό, να αξιοποιήσουν το φτηνό πετρέλαιο. Η Ινδία θα ωφεληθεί. Η Αργεντινή.

Βέβαια η τιμή του Πετρελαίου, διαμορφώνεται και από τις πολιτικές αποφάσεις.

Ένα βασικό ερώτημα είναι: πόσο καιρό η τιμή του πετρελαίου, θα μείνει κάτω από τα 90 δολάρια; 12 μήνες; 24 μήνες;

Κάτω από τα 80 δολάρια το πετρέλαιο, οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γίνονται κοστοβορες και ασύμφορες.

Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, με έπιασαν τα γέλια, γιατί θυμήθηκα κάτι αναλύσεις, από περισπούδαστους μάνατζερ, καθηγητές κλπ ότι θα έρθει κρίση πετρελαίου.

Όλοι αυτοί πήραν χρήμα με ουρά για να γράψουν ηλιθιότητες.

Η οικονομία, είναι ψευδοεπιστημη, γι’αυτό κι εγώ ένα από τα πρώτα tweet που έστειλα με το όνομα μου, ήταν στην Trish που είχε μια ανησυχία για το πετρέλαιο και της είπα με σαφήνεια: ο Ομπαμα, δε θα έχει πρόβλημα με την τιμή πετρελαίου.

Και όλα αυτά δωρεάν. Άμα θέλω να βγάλω λεφτά, παίζω στο Forex.

Όσες επενδυτικές συμβουλές σας έδωσα, για το πετρέλαιο μέσω του blog, όσοι τις ακλουθήσατε, βγάλατε χρήματα.
4444

Katrina Law.

Katrina Law.

Katrina Law

4444

A-10 Warthogs. A move to deploy the A-10 to fight ISIS is a totally logical one, as there is no better aircraft for executing strike coordinated armed reconnaissance (SCAR) and close air support (CAS) than it. This is especially true as the hunt for ISIS fighters and material will proceed largely without the help of forward air controllers (otherwise known as JTACs) on the ground, at least according to the White House and the Pentagon.

A-10 Warthogs

A-10 WARTHOGS

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/the-usafs-much-maligned-a-10-warthogs-are-deploying-to-1640395280

The USAF’s Much Maligned A-10 Warthogs Are Deploying To Fight ISIS

After making its absurd case for retiring the most capable counter-insurgency and close air support platform in existence, the USAF is deploying the Warthog back to Iraq. The Indiana Air National Guard’s 122nd FW will be taking the ‘Hog on an unprecedentedly large and long deployment to CENTCOM’s area of operations this October where it will likely take on ISIS like only the ‘Hog can.

For context, make sure you read my widely distributed special feature outlining just how ridiculous the USAF’s reasoning is for retiring the entire A-10 Warthog fleet:

The Air Force’s Rationale For Retiring The A-10 Warthog Is Bullshit

The fact that the USAF is so willing to throw away 300 of the finest close air support platforms…Read more

A move to deploy the A-10 to fight ISIS is a totally logical one, as there is no better aircraft for executing strike coordinated armed reconnaissance (SCAR) and close air support (CAS) than it. This is especially true as the hunt for ISIS fighters and material will proceed largely without the help of forward air controllers (otherwise known as JTACs) on the ground, at least according to the White House and the Pentagon.

Basically, SCAR sorties are search and destroy missions, something that is not easy to do in a relatively fragile, fuel hungry, supersonic capable jet flying at close to 20,000 feet. A modern fighter pilot, without a pair of very well trained boots on the ground, only has their soda-straw-like-field-of view-capable targeting pod, and in most cases, a tiny screen the size of a compact disc case, to actually survey the imagery it is collecting. On the other hand, the A-10, and its very ground-attack oriented skilled pilot, has all the same tools as an F-16 for CAS and SCAR missions, but it also has the ability to get much lower so that it can bring a pair of binoculars, or even a naked eyeball, to bear on the action below.

In this lower-altitude and higher threat environment, an A-10 pilot can rapidly build up a picture of what is going on, and can engage the enemy repeatedly with laser guided and GPS bombs, Maverick missiles, Wind Corrected Munitions Dispensers (guided cluster bombs), rockets and of course, its daunting 30mm GAU-8 Avenger cannon. Additionally, A-10 pilots are by-and-large also airborne forward air controllers (FAC-A). Building up a game plan based on the assets available, they can use their quarterback-like expertise and better vantage point to call in the weaponry carried by any other coalition aircraft in such a way that it maximizes their combined effects on the enemy.

The Warthog’s straight wing maneuverability, heavy armor, defensive suite, honeycomb construction and redundant systems allows it to venture down into the MANPADS (shoulder fired heat-seeking missile) engagement envelope, an area where no other fixed wing military aircraft was actually built to operate in. If indeed the ‘Hog is allowed to operate in this dynamic environment for which it was originally designed, it could deal ISIS an incredibly heavy blow.

Another unique aspect of the Warthog is its ability to be staged from airfields with minimal support infrastructure and improvements. Whereas coalition fast jet fighters such as F-16s and F-15s have to constantly suckle logistically demanding and expensive tanker gas, the A-10 can be based directly within the theater of operations, such as in Erbil, the Kurdish semi-autonomous region’s capital. If not forward deployed there in full, the Warthogs could utilize austere airfields surrounding the city as forward arming and refueling points (FARPs). Here, aircrew can be swapped out, new intelligence can be relayed in person, and the jets can be rearmed and refueled before going back out over the battlefield to rapidly prosecute targets and reconnoiter for new ones.

Forward deployed A-10s operate at captured Tallil Air Base during the opening weeks of Operation Iraqi Freedom:

Having the A-10s use FARPs instead of flying a thousands miles each way from a base in Qatar or Bahrain to northwestern Iraq could drastically increase sortie rates over key ISIS held towns. Doing so could also allow for a quick reaction force to respond to Kurdish or Iraqi forces under fire. This is a far less costly and more flexible tactic than having B-1B bombers, F-16s and F-15s fighters travel thousands of miles just to orbit high over Iraq while suckling tanker gas for hours on end.

Considering the nature of the ISIS threat in Iraq, wouldn’t we be smart to deploy all of our available A-10 units to take the fight directly to ISIS instead of just one? This is the purpose-built jet’s exact mission set, why have other, more costly assets prosecute that mission that are not as effective at it to begin with? Oh right, I forgot, because the USAF is an equal opportunity warfighting force when it comes to weapons platforms and their prospective communities. This is the same Air Force that flew B-1 and B-52 bombers over Afghanistan from Diego Garcia, close to 3,000 miles each way, for years on end. The same force that elected to fight men in mud huts with AK-47s using supersonic F-16 and F-15 fighters for over a decade instead of supplying a cheap precision attack capable light close air support and surveillance aircraft to augment and work alongside the A-10. The same USAF that does all this, then turns around and complains that they have flown the wings off their fast-jet fleet. Finally, it would sure be contradictory of the USAF to deploy the perfect asset for the job in force seeing as they want to desperately retire this asset so that they can replace them with less capable machines that cost exponentially more to procure, fly and sustain (see the F-35).

In essence, no war during the Warthog’s 35-year-old career has been more in need of it and its pilot corps’ very unique set of capabilities, or more worthy a cause, than the strange and fairly terrifying one that we have found ourselves in seemingly overnight with ISIS.

Hopefully, this whole ISIS fiasco will act as a strong lesson to the USAF’s ever short sighted brass, that sacrificing the most effective weapon for the wars that they may no longer want to fight in the present just so they can buy vastly more expensive and unproven weapons for the wars they think they may have a slight chance of fighting in the future, is totally unacceptable and puts our nation at risk.

Without even having to fire a single shot, world events have proven the A-10’s worth, and put into question the USAF leadership’s ambiguous priorities, all over again.

USAF’s Dubious Priorities Results In Axing Of F-15 Aggressor Squad

For the last few years, the Pentagon’s budget blade has been looming over the 65th Aggressor…Read more

Considering that President Obama has pledged unequivocally that there will be no American “boots on the ground” to guide high-flying fighter’s and bomber’s weapons on to their targets, the Warthog is our best hope at actually taking the fight to the enemy in Iraq. It is time to not just deploy one A-10 squadron, but to let the Warthogs loose en masse via deploying every available A-10 squadron, and allow them to collectively ply their deadly trade like no other weapon system can. If there is any sense left in the USAF’s swept-wing fighter-jock heavy management, they would put their pride aside and allow the reclaiming of Iraq to be the Warthog’s war.

Photos via USAF, A-10 maneuvering formation shots by our friend Jim Haseltine at High-G Productions via the USAF.

Tyler Rogoway is a defense journalist and photographer who maintains the website Foxtrot Alpha for Jalopnik.com You can reach Tyler with story ideas or direct comments regarding this or any other defense topic via the email address Tyler@Jalopnik.com

4444

Μείωση 23% της περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών το 2013.

Την ώρα που η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 68% στην Ελβετία και 18% στη Γερμανία από το 2007, μειώθηκε κατά 28% στην Ισπανία και 23% στην Ελλάδα.

Έντονες αντιθέσεις και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τον πλούτο των νοικοκυριών καταγράφει έρευνα της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer για το 2013 καθώς την ώρα που η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 68% στην Ελβετία και 18% στη Γερμανία από το 2007, μειώθηκε κατά 28% στην Ισπανία και 23% στην Ελλάδα.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι μόλις τέσσερις χώρες συγκεντρώνουν μόνες τους τα δύο τρίτα και πλέον του καθαρού πλούτου στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να συγκεντρώνει 13 τρισ. ευρώ, τη Βρετανία 9,6 τρις. ευρώ, τη Γαλλία 9,5 τρις. και την Ιταλία 8,3 τρις.

Το 2013 η περιουσία των νοικοκυριών στην Ευρώπη έφθασε αθροιστικά σε επίπεδο ρεκόρ, σε ύψος 56 δισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 1,7% σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία τιτλοφορείται Wealth Report Europe.

Πριν από την οικονομική κρίση του 2007, το ύψος του πλούτου βρισκόταν στα 54,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εξηγείται στην έρευνα.

«Ωστόσο, η εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των χωρών διαφέρει ουσιαστικά μετά την κρίση του 2007» σημείωσαν οι συντάκτες της έκθεσης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 10% των πλέον εύπορων νοικοκυριών στην Ευρώπη κατέχει το 50% και πλέον του πλούτου της Γηραιάς Ηπείρου.

Για να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πανόραμα των περιουσιακών στοιχείων, η έρευνα δεν επικεντρώνεται μόνο στα ρευστά περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών (όπως μετοχές, ομολογιακούς τίτλους ή κεφάλαια), αλλά στην καθαρή περιουσία (χρηματοοικονομικοί πόροι και ακίνητη περιουσία).

Ανά κάτοικο η καθαρή περιουσία ανέρχεται σε μέσο όρο στα 167.100 ευρώ. Το Λουξεμβούργο κατατάσσεται πρώτο με μια καθαρή περιουσία 432.000 ευρώ ανά ενήλικα, ακολουθεί η Ελβετία (394.900 ευρώ) και το Βέλγιο (241.0000 ευρώ).

Η Σλοβακία και η Ελλάδα βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης με αντίστοιχα 33.000 ευρώ και 58.900 ευρώ ανά ενήλικα.

Σε ορίζοντα πενταετίας οι συντάκτες της έκθεσης αναμένουν ότι η περιουσία των ευρωπαϊκών νοικοκυριών θα αυξηθεί κατά 40% και θα ανέλθει στα 79 τρισεκατομμύρια ευρώ έως το 2019.

Σύμφωνα με τους ίδιους το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης θα προκύψει από την ανάκαμψη των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την ύφεση.

– See more at: http://left.gr/news/meiosi-23-tis-perioysias-ton-ellinikon-noikokyrion-2013#sthash.eK6YqOA6.EjpuxmJC.dpuf

Σχόλιο: Αυτή η έκθεση μας λέει ότι αυξήθηκε η περιουσία της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής ελίτ. Αυτό μας λέει και το λέει ξεκάθαρα. Αυτούς εκπροσωπεί η Μέρκελ Η κρίση γι’αυτους ήταν μια ευκαιρία για περισσότερο χρήμα.

Το δημόσιο χρήμα, πήγε στις ζημιές της φιλελεύθερης ελίτ και έτσι αυξήθηκε το Δημόσιο Χρέος.

Η ανισότητα είναι τρομερή. Αυτή η ανισότητα έγινε με πολιτικές αποφάσεις.

Η φιλελεύθερη ελίτ, έκανε λάθος προβλέψεις και δημιούργησε την οικονομική κρίση, μετά πήγαν στο κράτος που κατηγορούν και άρπαξαν, τα λεφτά των φορολογουμένων για να σωθούν.

Η έρευνα δε λέει κάτι καινούριο. Η οικονομία είναι ψευδοεπιστημη.

Τις έχω βαρεθεί αυτές τις έρευνες του γλυκού νερού.

Ένας δείκτης που λέει πάντα αλήθεια, είναι αυτός της Ανεργίας.

Το πρόβλημα είναι, ότι επειδή η Οικονομία είναι ψευδοεπιστημη, ο καθένας χρησιμοποίει διαφορετικές μεθόδους μέτρησης και παίρνει ότι αποτελέσματα θέλει.

Όταν βλέπεις ανεργία και ανισότητα, τότε ξέρεις ότι πολλά πράγματα δε πηγαίνουν σωστά.

Εγώ όταν μιλώ για την οικονομία, δεν χρησιμοποιώ την ψευδοεπιστημη της οικονομίας, αλλά την κανονική επιστήμη και τα εργαλεία και τις μεθόδους της.

4444

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Είμαστε πολύ τυχεροί! έχουμε δύο Δημοκρατικές Παρατάξεις.

Πάρτε στο 090 607080 να μας πείτε ποια είναι, επιτέλους, η Δημοκρατική Παράταξη της χώρας.

Με 1,30 ευρώ το λεπτό θα συμβάλετε στη διευθέτηση του μείζονος πολιτικού ζητήματος που προέκυψε από τη στιγμή -ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή- που ο Αντώνης Σαμαράς ανέκραξε από τη Χαλκιδική «Εμείς, η Ν.Δ., είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη!». «Όχι, εμείς είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη» ανταπάντησε μέσω φέισμπουκ το ΠΑΣΟΚ.

Την έχουν κατοχυρώσει τη «Δημοκρατική Παράταξη» οι πασόκοι, έχουν κατοχυρώσει και τη φέτα, να την έχουνε για μια ώρα ανάγκης.

Ρε μπας κι είναι «Δημοκρατική Παράταξη» η Ν.Δ. του Σαμαρά;

Του ανθρώπου που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη χέρι – χέρι με τη διαπλοκή, που πήγαινε στις γιορτές μίσους του Μελιγαλά, ακόμη και μετά την επίσημη απαγόρευση από την ηγεσία του κόμματος, που κουβάλησε στο Μέγαρο Μαξίμου όλο το ακροδεξιό λεφούσι του Δικτύου 21;

Είναι δημοκρατική η Ν.Δ. του Μπαλτάκου που τα είχε κάνει πλακάκια με τους νεοναζί, εν γνώσει του αρχηγού του;

Η Ν.Δ. του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη, ένα μείγμα ακροδεξιών, φασιστών, φιλοχουντικών, που γύρισε τη Δεξιά εξήντα χρόνια πίσω, στα μαύρα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους; Είναι αυτή η μαυρίλα «Δημοκρατική Παράταξη»;

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου αποκλείεται να είναι η «Δημοκρατική Παράταξη» γιατί δεν είναι καν Παράταξη.

Είναι ένα θνήσκον μόρφωμα, ένας εσμός αλληλοσπαρασσόμενων πολιτικάντηδων, που κοιτάζουν πώς θα σώσουν τα σαρκία τους από την επικείμενη καταστροφή.

Παράταξη δεν είναι το κόμμα του Βενιζέλου, αλλά και να ήταν, ουδείς θα την ονόμαζε «Δημοκρατική», ακριβώς επειδή είναι το κόμμα του Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος της διαπλοκής, του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη, των χαρισμένων χρεών στις ΠΑΕ, του The Mall, της Proton Bank, της Λίστας Λαγκάρντ και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά αποκλείεται να ηγείται μιας Παράταξης που είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο Δημοκρατική.

Αλλά ακόμη κι αν ήταν, που δεν ήταν, δημοκρατικές παρατάξεις ο καθένας ξεχωριστά, με το που έγιναν συγκυβέρνηση, έχασαν και τα τελευταία μικρογραμμάρια δημοκρατίας που τους είχαν απομείνει.

Η συμπαράταξη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, από τον Παπαδήμο και εντεύθεν, είναι η πλέον αντιδημοκρατική της Μεταπολίτευσης.

Αντιδημοκρατική στον πυρήνα της ύπαρξής της, μια σύμπραξη αδίστακτων ανθρώπων που είχαν ως αποστολή την εκτέλεση του συμβολαίου που τους ανέθεσαν οι δανειστές.

Το εκτέλεσαν κατά γράμμα το συμβόλαιο οι σαμαροβενιζέλοι, το εκτέλεσαν με ζέση και αυταπάρνηση, με ξύλο, με χημικά, με δίκες, με τρόμο, με απειλές, με εκβιασμούς, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με συγκάλυψη σκανδάλων, με το κλείσιμο της Βουλής.

Μια παράταξη που αφήνει ξοπίσω της 6,4 εκατομμύρια πολίτες απειλούμενους από τη φτώχεια δεν μπορεί να είναι Δημοκρατική.

Εκτός κι αν η δική τους κατ’ ευφημισμόν Δημοκρατία δεν συμπεριλαμβάνει τον Δήμο.

– See more at: http://left.gr/news/eimaste-poly-tyheroi-ehoyme-dyo-dimokratikes-parataxeis#sthash.13Z1faQy.V1yZifEX.dpuf

Σχόλιο: Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης είναι πολύ καλός και ακούω την εκπομπή του στο ραδιόφωνο.

4444

Η σημερινή ημέρα, ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης. Την κέρδισε με το σπαθί του.

Απολαύστε την δόξα μάγκες. Την κερδίσατε αξιοκρατικά. Κανένας δε σας τι χάρισε.

4444

02/10/2014

4444

Δεν πιστεύουν στα αυτιά τους οι Γάλλοι πολίτες και ετοιμάζονται για τον πιο βαρύ χειμώνα στην πρόσφατη ιστορία τους: το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα 2023,7 δισ. ευρώ και βρίσκεται στο 95,1% του ΑΕΠ.
Τα μεγέθη πάγωσαν τη Γαλλία αφού για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος της χώρας ξεπερνάει τα 2 τρις ευρώ.

Το χρέος αυξήθηκε κατά 28,7 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και εκπροσωπεί το 95,1% του ΑΕΠ.
Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά σε όλους τους τομείς: Το χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται στα 212,4 δις ευρώ στα τέλη Ιουνίου, στους ΟΤΑ ανέρχεται στα 179 δισ. ευρώ, και στους διάφορους κρατικούς οργανισμούς ανέρχεται στα 20,1 δισ. ευρώ.
Τα μεγέθη έγιναν γνωστά ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τον προϋπολογισμό για το 2015 στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εξήγησε στο Reuters ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει στο να σταματήσει την αύξηση του χρέους με την εξυγίανση των δημοσίων κονδυλίων και την εξοικονόμηση αφενός και με στρατηγική ανάπτυξης αφετέρου με το Σύμφωνο Αλληλεγγύης».
Ας σημειωθεί, βέβαια, ότι το δημόσιο χρέος της Γαλλίας δεν είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας και της Ιταλίας είναι μεγαλύτερα ενώ η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΑΕΠ, σημειώνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Πηγή: H Γαλλία σε σοκ: Το δημόσιο χρέος της ανέρχεται σε 2 τρισ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/172454#ixzz3F0zJzlPM

Σχόλιο: Το Δημόσιο χρέος της Γαλλίας αυξάνεται, ενώ υπάρχει ύφεση και οι Γάλλοι κατάλαβαν ότι ο Ολαντ, είναι πολιτικός απατεώνας.

Η Γερμανία, στραγγαλίζει την Ευρώπη. Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, διώξτε τον Ολαντ και πέστε όχι στα Σκυλάκια των Γερμανών.

4444

4444

01/10/2014

4444

Anais Pouliot

4444

ELLADA ENFIA NEKROS VENIZELOS 01 011014

4444

Ο συνδυασμός Α-10 και ελεύθερων σκοπευτών, είναι θανατηφόρος.

Δύσκολα κινούμενοι στόχοι στο πεδίο της μάχης, μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο Ελεύθερος σκοπευτής με την τεχνολογία που έχει, μπορεί να κάνει χτυπήματα μεγάλης ακρίβειας.

Η αεροπορική υποστήριξη με Α-10, δίνει και το χτύπημα μεγάλης έκτασης και δύναμης όταν το χρειάζεται κλπ.

4444

30/09/2014

4444

4444

Το Βούρλο η βούλτεψη δεν παίζεται, βγήκε και είπε κάτι για τον Τζέιμς Μποντ, το άκουσα στην Ελληνοφρένεια το απόγευμα και είπα, δεν υπάρχει. Ο καλύτερος στην επιθεώρηση, δε μπορεί να γράψει τέτοιες ατάκες.

Αυτό το Βούρλο, είναι εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σωστά ο Τσιπρας πήγε στην ΕΥΠ και σωστά συζήτησε για την λειτουργία της.

Τι πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ, όταν βλέπουν και ακούν, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, να διαλύουν την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία, εξυπηρετώντας ξένα κέντρα αποφάσεων και εξουσίας;

Σας ρωτώ;

Οι δημοκρατικές χώρες, έχουν σύνταγμα. Η ΕΥΠ πρέπει να λογοδοτεί στο Σύνταγμα και όχι στον κάθε ακροδεξιό και ψεύτη Σαμαρά. Όχι στο κάθε λαμογιο με πολιτικό μανδύα.

Ο Τσίπρας νόμιμα πήγε στην ΕΥΠ και συζήτησε. Έχει κάθε δικαίωμα, ως μελλοντικός πρωθυπουργός.

Άκουγα στην Ελληνοφρένεια, αυτά που έλεγε το Βούρλο η βούλτεψη για τον Τζέιμς Μποντ και έλεγα: αυτό δεν υπάρχει.

Για την φοροδιαφυγή των Γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα, θα μας πεις κάτι Βούρλο;

4444

4444

4444

http://www.huffingtonpost.com/2014/09/29/worlds-longest-flight_n_5902726.html?ncid=txtlnkusaolp00000592

FORT WORTH, Texas (AP) — Qantas is putting the world’s biggest passenger plane on the world’s longest airline route.

A Qantas Airbus A380 touched down Monday at Dallas-Fort Worth International Airport, about 15 hours after leaving Sydney, Australia, on the 8,578-mile (13,805-kilometer) journey.

The double-deck, four-engine jet was greeted with a water-cannon salute, then taxied to a gate that was configured just for the behemoth.

There were 484 passengers on the inaugural flight, according to a Qantas spokesman.

DFW, a large airport with connecting flights throughout the U.S. and Latin America, is an ideal place for the plane and the route.

The A380’s size limits its appeal. Smaller planes such as Boeing’s latest, the 787 or Dreamliner, are more economical on many routes.

Qantas has previously flown the route with other aircraft.

4444

O Chris Strode είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και κάμποσα μετρητά στον προσωπικό του λογαριασμό. Δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι. Έγινα ξαφνικά, αλλά δεν τον χάλασε.

Στα 40 του χρόνια είναι ο ιδρυτής της Invoice2Go και αν πρέπει να ευχαριστήσει κάποιον, αυτός είναι ο προηγούμενος εργοδότης του, η επενδυτική τράπεζα Macquarie, που τον απέλυσε επειδή βρέθηκε να έχει πιεί κάτι παραπάνω σε μια εκδήλωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Newmoney, ο Strode λέει πως η απόλυσή του ήταν το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί ποτέ. Ο μετέπειτα επιχειρηματίας δημιούργησε την πρώτη εκδοχή του Invoice2Go στο δρόμο για τη δουλειά του στην Macquarie, το 2002, όταν ήταν 28 ετών και δούλευε freelance ως software developer.

Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με το σύστημα τιμολογίων της εταιρείας, αποφάσισε μόνος του να δημιουργήσει κάτι καλύτερο.

«Το μόνο που έβρισκα ήταν ολόκληρα λογιστικά πακέτα. Το 90% των λειτουργιών τους δεν είχαν κανένα νόημα για εμένα. Εγώ απλά ήθελα να στέλνω ένα τιμολόγιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», εξηγεί.

Όταν απολύθηκε βρέθηκε μπροστά σε ένα κενό χρόνο που δεν τον άφησε να χαθεί. Όπως λέει, δούλεψε σκληρά για αυτό, πριν να φτάσει στην επιτυχία. Ειδικά όταν το μετέτρεψε σε προϊόν κινητής τηλεφωνίας πριν από πέντε χρόνια.

«Θυμάμαι όταν κράτησα στα χέρια μου ένα iPhone για πρώτη φορά, πριν από έξι χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι θα άλλαζε τα πάντα και μπορούσε να βοηθήσει να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα των γρήγορων πληρωμών», λέει.

Τώρα, η εταιρεία του, που εδρεύει στην Αυστραλία, έχει αντλήσει χρηματοδότηση 35 εκατ. δολαρίων και αξίζει πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Περίπου 100.000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Invoice2Go.
Πηγή: Απίστευτη ιστορία: Ενας 40χρονος υπάλληλος μέθυσε, απολύθηκε και τελικά έγινε εκατομμυριούχος! [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/171961#ixzz3EhUGvjd6

4444

29/09/2014

4444

4444

Το Χονγκ Κονγκ έχει μια μακρά παράδοση δημοκρατικών εκλογών. Τώρα έρχονται οι καπιταλίστες του Πεκίνου, για να τους δώσουν ένα μάθημα εξουσίας.

Αυτά που γίνονται στο Χονγκ Κονγκ, τα παρακολουθεί και η Ταιβάν και πολλοί άλλοι.

Το πολιτικό σύστημα της Κίνας, θα δεχτεί μεγάλη πίεση μελλοντικά. Ιδίως αν η Αμερική, συνεχίσει να είναι δημοκρατία.

Δε μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις, σε μια δικτατορία, για πολύ χρονικό διάστημα και με την θέληση σου.

Όταν η Κινέζικη οικονομία, χάσει την ορμή της, τότε τα πράγματα θα γίνουν ζόρικα.

4444

Τηρώντας όλα τα έθιμα, εκτός αυτού που θέλει τη νύφη να πατάει το πόδι του γαμπρού κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου παντρεύτηκε το Σάββατο το βράδυ τον επί 10 χρόνια αγαπημένο της υποπλοίαρχο του εμπορικού ναυτικού Απόστολο Μαντή στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά Αιδηψού παρουσία φίλων, συγγενών αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

O Αλέξης Τσιπρας, δεν έχει κόμπλεξ με την θρησκεία. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει το Θεό που θέλει. Έτσι προστάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η θρησκεία, είναι προσωπικό ζήτημα. Που θα πιστέψεις και γιατί. Ο Αλέξης Τσιπρας στο ζήτημα της θρησκείας, είναι έντιμος, δε την εμπορεύεται. .

4444

4444

4444

28/09/2014

4444

4444

USA LA Alexander's Greek Kitchen 04 280914

Alexander’s Greek Kitchen: Το ποιο Πανκ μαγαζί, στο Los Angeles.

4444

27/09/2014

4444

http://finance.yahoo.com/news/brazils-jobless-rate-5-0-124623264.html

By Silvio Cascione

BRASILIA, Sept 25 (Reuters) – Brazil’s jobless rate rose in August to its highest in six months despite stronger job creation, adding to signs that the economic recession is eroding a robust labor market.

Brazil’s non-seasonally adjusted jobless rate stood at 5.0 percent in August, up from 4.9 percent in July, statistics agency IBGE said on Thursday.

It was the first release of official unemployment numbers after a strike disrupted the job market survey for months.

August’s jobless rate topped the median forecast of 4.9 percent in a poll of 11 economists. In August 2013, Brazil’s jobless rate stood at 5.3 percent.

Brazil’s economy slipped into recession in the first half of the year, prompting many companies from manufacturers to retailers to trim payrolls. Job creation recovered slightly in August from July, but remained well below the average of the past decade, according to government data.

The state of Brazil’s job market is an important theme in the ongoing presidential election campaign. President Dilma Rousseff, who is running for re-election, has boasted that unemployment remains one of the world’s smallest in Brazil. Her opponents have said Rousseff’s policies will ultimately lead to an increase in joblessness.

The so-called economically active population, or the number of people either employed or actively seeking work, rose 0.9 percent from July, outpacing job creation.

The number of Brazilians with jobs rose 0.8 percent from July to 23.1 million. It remained unchanged from August last year. The number of people who failed to find a job stayed unchanged July and from August 2013, at 1.2 million.

The unemployment rate as calculated by the IBGE tallies jobs in the formal sector, where employees are legally registered, as well as off-the-books jobs in the informal sector in Brazil’s six major urban areas.

Inflation-adjusted wages rose 2.5 percent from August 2013 to an average of 2,055.50 reais ($855) a month. That was 1.7 percent higher than in July.

($1 = 2.4040 Brazilian reais)

(Reporting by Rodrigo Viga Gaier and Silvio Cascione; Editing by Lisa Von Ahn and Chizu Nomiyama)

Σχόλιο: Η Βραζιλία θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία, να κάνει ένα άνοιγμα στην Ρωσία, αφού της κάνουν εμπάργκο οι Ευρωπαϊκές χώρες.

Μια αγορά πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι μεγάλη αγορά.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Βραζιλία. Θα περιμένω να δω, αν θα αρπάξει την ευκαιρία.

4444

SPACE STAR DUST COULD WILD2 COMET 03 270914

Θα μπορούσε κάποιος να πει, (με μία δόση φαντασίας) ότι οι κομήτες ως σπερματοζωάρια, γονιμοποιούν τους πλανήτες ωάρια!!!!

4444

26/09/2014

4444

Την πληροφορία πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα-πέρασμα των τζιχαντιστών από τη Συρία και το Ιράκ προς τη Δυτική Ευρώπη επιβεβαιώνει η σύλληψη ενός Σύρου τζιχαντιστή στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος αναχώρησε την Τετάρτη κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Βέλγιο και συγκεκριμένα την πόλη Σαρλερουά. Ωστόσο, το ταξίδι του σταμάτησε στο αεροδρόμιο Γκοσελί, καθώς οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν πως το γαλλικό διαβατήριο με το οποίο ταξίδευε ήταν πλαστό. Μάλιστα, φέρονται να βρήκαν και στις αποσκευές του φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η έρευνα έδειξε ότι ο τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία.

Μάλιστα, οι βελγικές εφημερίδες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό επιχείρησης εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα τους μέσω Ελλάδας.

Στις αρχές Αυγούστου, στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Αθήνα. Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές είχαν βρεθεί USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.
Πηγή: Σύρος τζιχαντιστής ταξίδεψε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών από την Αθήνα στο Βέλγιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/171797#ixzz3ES1VbtX9

4444

http://www.madata.gr/epikairotita/world/374861.html

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου Α΄ εξέδωσε ανακοίνωση αδειάζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο και το κλίμα της συνάντησής τους.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα να αναφέρθηκε στα πολιτικά μηνύματα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να μετέφερε ένα θετικό κλίμα, όμως ο εκπρόσωπος του Πάπα, Λομπάρντι αρκέστηκε να δηλώσει το εξής:

«Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ηγέτη του ελληνικού Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και τον Αυστριακό Βάλτερ Μπάϊερ είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και καθόλου πολιτικό, κατ’ αυτήν έγινε διάλογος επί θεμάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών και εντάσσεται στις επαφές των δύο ηγετών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το Κίνημα των Φοκολάρι, σε επίπεδο διαλόγου».

Ενδεικτικό επίσης ότι επρόκειτο για μια άτυπη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σ’ αυτήν στο επίσημο πρόγραμμα του Πάπα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι στην συνάντηση αυτή δεν ήταν μόνος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραβρέθηκε επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Αυστρίας και σημερινός επικεφαλής του think tank «Ευρώπη Μετασχηματισμός», Βάλτερ Μπάιερ, αλλά και ο Φραντς Κονρέιφ, ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Φοκολάρι.

Το Κίνημα των Φοκολάρι είναι μια οργάνωση που έχει άμεση εξάρτηση από το Βατικανό και στοχεύει στο άνοιγμά του σε άλλες θρησκείες και ειδικά στους άθεους. Μάλιστα για όσους γνωρίζουν τα του Βατικανού, λειτουργεί ως αντίβαρο της οργάνωσης Opus Dei.

Σχόλιο: Κόκκινη κάρτα στους συμβούλους του Τσίπρα, που σκέπτονται κουτοπόνηρα. Κόκκινη κάρτα. Δηλαδή τι νόμιζαν; Ότι θα κοροϊδέψουν τους έλληνες; Αυτά τα κάνει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, γιατί να τα κάνει ο Τσίπρας; Μάζεψες πολλούς πασοκους Τσίπρα και τέτοιες ηλίθιες συμπεριφορές, βλάπτουν.

Δεν είμαστε χαζοί;

Θα μπορούσες Τσιπρα, να βγάλεις μια ανακοίνωση, που να λέει την αλήθεια και όχι να γίνεις ρόμπα.

4444

http://news247.gr/eidiseis/politiki/o_syriza_apothewnei_ton_papa_sto_vatikano_o_tsipras_thn_pempth.3031999.html

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Εκθειάζει το έργο του Πάπα η Κουμουνδούρου

Πολιτικές διαστάσεις ιστορικής σημασίας αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συνάντηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, καθώς, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, τονίζει ότι η συνάντηση «έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά, όσο και για την ίδια την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπρόσθετα, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση, που αναδεικνύει ότι η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη με την τρομολαγνεία που προσπαθούν να της προσδώσουν οι εγχώριοι μνημονιακοί εκπρόσωποι, αλλά με ουσιαστικό ενδιαφέρον και διάθεση για ανταλλαγή απόψεων και για εύρεση κοινών βηματισμών, όπου αυτό είναι εφικτό».

Αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι θα συζητηθούν το μείζον θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό – ιδιαίτερα μετά τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο- καθώς και οι αναγκαίες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, συζήτησε δε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ως προς τον διεθνή αντίκτυπο των επαφών του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι μετά και την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναγνωρίζονται πλέον ως ισότιμοι συνομιλητές στα διεθνή φόρα, προβάλλοντας τη διαφορετική στρατηγική για την πορεία της Ευρώπης και την έξοδο από την κρίση.

Σε αντίθεση «με μια κυβέρνηση που αναμασά την καταστροφική συνταγή της κ. Μέρκελ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη, εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς λαούς ενάντια στους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου, σημειώνοντας ότι από την πρώτη μέρα ανάρρησής του στον παπικό θρόνο έδωσε ένα διαφορετικό μήνυμα υπεράσπισης των φτωχών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι θέσεις του για το περιβάλλον, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως και οι συναντήσεις του με αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων στην Ιταλία, τον καθιστούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα -επίσκεψη στο Αγ. Όρος, συνάντηση με τον Πάπα- έχουν θορυβήσει Μητροπολίτες στην Ελλάδα, οι οποίοι σχολιάζουν σκωπτικά, αυτές τις κινήσεις.

Σχόλιο: Αυτός που έφτιαξε την ανακοίνωση για λογαριασμό του Τσιπρα, είναι μεγάλος μαλακας.

Τσιπρα, εγώ γιατί περίμενα πριν αναφερθώ στο ταξίδι σου στο Βατικανό;

Πολλοί από τους συμβούλους που έχεις Τσίπρα, είναι εντελώς μαλακες και κουτοπόνηροι.

Τσιπρα να είσαι ρεαλιστής και να λες αλήθειες.

4444

BLOOMBERG ISLAMIC STATE 01 260914

4444

ELLADA GERORGIADHS - BAREMENOS 01 260914

4444

25/09/2014

4444

4444

4444

USA INCIRLIK AIR BASE 02 250914

4444

BLOOMBERG TESLA FIND HOME 01 250914

4444

BLOOMBERG TRISH THOMAS COLE 01 250914

Trish & A history of Roman Empire & Birds of America & Cut a tree off the roots, butter cuts easily.

4444

24/09/2014

4444

Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ελκυστική για επενδύσεις, επειδή οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Επειδή η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία έχει συνηθίσει να ελέγχει και να απομυζά ποικιλοτρόπως το κράτος.

Επειδή το μιντιακό σύστημα λειτουργεί εξόφθαλμα σαν στυλοβάτης και μακρύ χέρι της «παράταξης του μνημονίου».

Επειδή η εξαθλίωση της κοινωνίας τροφοδοτεί αυτό που οι επενδύτες αποκαλούν «πολιτικό ρίσκο».

Αυτά τα επιχειρήματα τα διάβασα στο περιοδικό επίκαιρα. Κυριλέ επιχειρήματα. Χωρίς ονόματα και βρισιές.

Για παράδειγμα, ποιοι αποτελούν την οικονομική ολιγαρχία; Τα επιχειρήματα θα είχαν μεγαλύτερη ουσία, αν είχαν και ονόματα.

Διότι το κράτος δεν είναι αφηρημένη έννοια και η Ελλάδα χρεοκόπησε από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Στο μνημόνιο την Ελλάδα την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010. Ορίστε ένα όνομα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αφού κορόιδεψε τους Έλληνες στο Ζάππειο, συνέχυσε την ίδια πολιτική με τον Παπανδρέου, ορίστε και ένα άλλο όνομα.

Τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, τους συνδέει ο Βαγγελης Βενιζέλος, να και το τρίτο όνομα.

Αυτοί ότι τρεις, άσκησαν εξουσία, κάνοντας κουρέλι, το Σύνταγμα. Τους νόμους δηλαδή.

Μια έντιμη κυβέρνηση, θα τους έστελνε στον Εισαγγελέα, αφού καταργούσε όλους τους νόμους και τροπολογίες, του πολιτικάντη Βενιζέλου.

Αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, θέλουν να δουν να εφαρμόζεται η δικαιοσύνη, διότι μπορεί στο περιοδικό επίκαιρα, να μη γράφουν ονόματα, αλλά όλοι τα ξέρουν και τα συζητούν και όλοι θέλουν, να ξεβρομίσει η χώρα. Να γίνει μια καινούρια αρχή.

Όλα όσα έγιναν με την λίστα Lagarde, είναι ένα απλό παράδειγμα για το πώς έδρασε η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό κατεστημένο.

Ο Βαξεβανης, μας πληροφόρησε ότι υπάρχουν συγγενείς του Γεωργιάδη κύριε Βαρεμένε, σε αυτή την λίστα. Να διαβάζεις το HotDoc Βαρεμένε, να μπορείς να μιλήσεις.

Ο Γεωργιάδης είναι γνωστός προβοκάτορας Βαρεμένε. Σε είδα και σε λυπήθηκα.

Ο Γεωργιάδης είναι γνωστός προβοκάτορας Βαρεμένε. Σε είδα και σε λυπήθηκα. Αν δε μπορείς να ουρλιάξεις Βαρεμένε, μη βγαίνεις σε πάνελ μαζί του.

Με τον Γεωργιάδη, δεν έχει νόημα να συζητήσεις. Κατάλαβες Βαρεμένε; Κάνω και δωρεάν μαθήματα πολιτικού λόγου, σε πάνελ τηλεόρασης.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2014/09/blog-post_442.html

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ

Των Ιάκωβου Σέρφα και Νικόλα Λεοντόπουλου.
Δημοσιεύτηκε αρχικά στο ThePressProject Inernational
Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας και εφοπλιστής με παγκόσμια εμβέλεια, μαζί με στενούς συνεργάτες του “προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας”. Μα ο Τύπος, πολιτικός, οικονομικός, αθλητικός, παριστάνει στη συντριπτική του πλειοψηφία πως η υπόθεση απλώς δεν υπάρχει…

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που επιτρέπει τη χρήση καταγεγραμμένων (με «νόμιμη» υποκλοπή) τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων προσώπων που είναι ύποπτοι σύμφωνα με τον εισαγγελέα για σειρά αδικημάτων που περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την εκβίαση, τη δωροδοκία και παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν κληθεί από τον ανακριτή να δώσουν εξηγήσεις στις 20 Αυγούστου. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ατόμων που αναφέρονται στην έκθεση του Συμβουλίου.
Η απόφαση του Συμβουλίου περιλαμβάνει περίπου 100 σελίδες απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που καταγράφηκαν το 2012, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ο Μαρινάκης εμφανίζεται να κάνει κατάχρηση της επιρροής του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού.

Ο Ανδρέας Κορέας, ο αρμόδιος εισαγγελέας της υπόθεσης, αναφέρει: “Από την αξιολόγηση του περιεχομένου των μέχρι σήμερα απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, προκύπτουν οι κατώθι ενδείξεις: Ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τούς οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ μετά από την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο.”
Ο εισαγγελέας συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο Μαρινάκης επέβαλε μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές σε σημαντικά παιχνίδια στα play-off της Football League κατά τη σεζόν 2011-2012.

Ο Μαρινάκης φέρεται επίσης να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του μεταξύ παραγόντων μικρότερων ομάδων προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Σαρρή στην κεφαλή της ΕΠΟ.
Σε πολλές από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ο Μαρινάκης φέρεται να δίνει άμεσες οδηγίες σε υψηλό αξιωματούχο της ΕΠΟ. Σε μια περίπτωση ο υπάλληλος φέρεται να ζητάει την έγκριση του Μαρινάκη για την επιλογή διαιτητή για αγώνα μικρότερης κατηγορίας, ενώ σε μια άλλη ο Μαρινάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες σε παράγοντα για την έκβαση μια προσφυγής.
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης καταθέσεις από σειρά προσώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού από ανθρώπους που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό.

Η πιο χαρακτηριστική κατάθεση προέρχεται από τον διαιτητή της FIFA, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι μετά την επιλογή του για τον αγώνα της Superleague μεταξύ Ξάνθης και Ολυμπιακού στη σεζόν 2011-2012, διάφορα άτομα από την ΕΠΟ του είπαν ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα. Ο Κωνσταντινέας απάντησε ότι θα διαιτητεύσει τον αγώνα δίκαια και ότι ο «καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει». Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και μετά από μερικές εβδομάδες ένας φούρνος που ανήκει στον Κωνσταντινέα υπέστη βανδαλισμούς και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες μετά από τον εμπρησμό του από άγνωστα άτομα.

Ο Μαρινάκης και ο Τύπος

Τα δικαστικά έγγραφα όμως δίνουν διαφορετική τροπή σε ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια εστία διαμάχης μεταξύ του κ. Μαρινάκη και των επικριτών του: τη σχέση του επιχειρηματία με τα ΜΜΕ. Παρότι στο χώρο του Τύπου και της πολιτικής, αποτελεί κοινό μυστικό πως η πλευρά Μαρινάκη κατέχει ή / και χρηματοδοτεί σειρά μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης ως τώρα αρνείται κάθε σχέση του με αυτά τα μέσα. Όμως οι καταγεγραμμένες συνομιλίες, είτε του ίδιου είτε στενών συνεργατών του, διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό, όπως θα δούμε παρακάτω. Εξάλλου, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις εκφοβισμού δημοσιογράφων με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του Ολυμπιακού.
Στο παρελθόν η εφημερίδα «Αυγή» είχε αναφέρει ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ελέγχεται από τον Μαρινάκη και ότι ο εφοπλιστής χρησιμοποιούσε την εφημερίδα για να προβάλει ευνοϊκά την κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.
Η εφημερία Παραπολιτικά άσκησε αγωγή εναντίον της Αυγής αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρεμπιπτόντως ο δικηγόρος εκ μέρους των Παραπολιτικών ήταν ο Μάκης Βορίδης, που τότε εκτελούσε χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.
Στα χαρτιά η εφημερίδα, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου ενημέρωσης των «Παραπολιτικών» (ραδιοφωνικός σταθμός, free press, αθλητικό ραδιόφωνο που ονομάζεται Ολυμπιακός FM κ.α.) ανήκουν στο δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών.
Ερωτηθείς σε συνέντευξή του το 2012 σχετικά με τη χρηματοδότηση του ομίλου, ο κ. Κουρτάκης είπε πως «τους πόρους και τα χρήματα μας τα δίνουν οι χιλιάδες αναγνώστες» ενώ σχετικά με την άποψή του για τον κύριο Μαρινάκη είπε: «Τον παρακολουθώ όπως και εσείς, ως επιχειρηματία».
Το 2014, πριν την έναρξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού, ο Κουρτάκης ρωτήθηκε από το e-tetradio αν είναι «ακριβό σπορ» για έναν δημοσιογράφο να γίνεται εκδότης και μετά να αποκτάει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος απάντησε «Οι υγιείς επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις χωρίς δάνεια, εκείνες που θέλουν να πρωταγωνιστούν έχουν μόνο έναν χρηματοδότη. Τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «Δεν χρειάζεστε έναν επιχειρηματία να σας στηρίζει;» ο Κουρτάκης απάντησε εκ νέου: «Η εποχή που οι επιχειρηματίες επένδυαν στα media, χάνοντας χρήματα, έχουν περάσει. Το δικό μας κριτήριο είναι η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτός είναι η δύναμή μας και το σημείο αναφοράς μας».
Ωστόσο ο ισχυρισμός του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» σχετικά με τις σχέσεις του ομίλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να καταρρίπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές που περιλαμβάνουν συνομιλία του Μαρινάκη με τον Κουρτάκη τον Μάιο του 2012 στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμφανίζεται να δίνει σαφείς οδηγίες για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της επόμενης ημέρας.

Σε άλλο σημείο ο Μαρινάκης ακούγεται επίσης να δίνει οδηγίες στον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Ολυμπιακού για τοποθέτηση συγκεκριμένων ειδήσεων και ρεπορτάζ στα «δικά τους μέσα», συμπεριλαμβανομένου και των Παραπολιτικών.
Πέρα όμως τη «χρήση» των «φιλικών» μέσων από τον Μαρινάκη, το υλικό που συνοδεύει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται και σε περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ταμπακόπουλος κατέθεσε ότι ο Μαρινάκης τον χαστούκισε δύο φορές σε ένα εστιατόριο ενώ οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς καταθέτουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζεται πως απολύθηκε από τη δουλειά του κατόπιν εντολής του Μαρινάκη.

Πώς όμως κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης τη δικαστική εμπλοκή ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της χώρας;

Τι έγραψαν οι πολιτικές εφημερίδες για τον Μαρινάκη, τον επιχειρηματία που συνόδεψε τον πρωθυπουργό στο Κατάρ, και τον πολιτικό, δημοτικό σύμβουλο Πειραιώς;

Τι έγραψαν οι οικονομικές εφημερίδες για τον εφοπλιστή που είναι στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης και ηγείται εταιρείας εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο;

Τι έγραψαν οι αθλητικές εφημερίδες για τον πρόεδρο μιας εκ των μεγαλυτέρων ΠΑΕ της χώρας;
Ενώ το δικαστικό βούλευμα ήρθε στο φως από έναν από τους κύριους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ΣΚΑΪ, ελάχιστα άλλα ΜΜΕ έχουν κάνει αναφορές σχετικές με την υπόθεση. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι το μόνο μεγάλο ΜΜΕ που έβγαλε την υπόθεση ανήκει στον επίσης εφοπλιστή, και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος από συνέταιρος του κ. Μαρινάκη (στον όμιλο ΣΚΑΙ – Καθημερινή) είναι πλέον ορκισμένος του αντίπαλος.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος, και μαζί τους οι δύο ομάδες τους, αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους στα αθλητικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο Μαρινάκης έχει ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του Sentra FM και της εφημερίδας Goal ενώ ο Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του NovaSport FM, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας, και της εφημερίδας SportDay. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, οι δύο εφοπλιστές και ιδιοκτήτες των δύο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα κατέχουν ταυτόχρονα και τα μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ.
Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες παραμένουν σιωπηλές για το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα tovima.gr που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ενημέρωσης, τον ΔΟΛ.

Η εφημερίδα δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον κ. Μαρινάκη δημοσιεύοντας ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στην οποία ο επιχειρηματίας μίλησε σχετικά με τη σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία. Κατά τα άλλα Το Βήμα κατάφερε να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στη δικαστική εμπλοκή του και στην υπόθεση.
Ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης παραμένουν απλώς σιωπηλά. Ένα άλλο μέρος έχει επιλέξει να αναφερθεί στην υπόθεση (σε περιορισμένη έκταση) χωρίς να αναφέρεται στα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Μαρινάκη) αλλά και στα επίμαχα αποσπάσματα της απόφασης του Συμβουλίου.
Τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δεν προχωράνε στη δημοσίευση της υπόθεσης επειδή αυτή βασίζεται στη διαρροή δικαστικών εγγράφων που είναι μέρος δικαστικής έρευνας η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε καταδίκες. Αλλά στη χώρα μας η διαρροή δικαστικών εγγράφων που αποτελούν μέρος της έρευνας είναι καθημερινή ρουτίνα για τον Τύπο και σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα ΜΜΕ που σήμερα επικαλούνται το απόρρητο της έρευνας ήταν (και είναι καθημερινά) πολύ δραστήρια στη διαρροή ή αναπαραγωγή ανάλογου υλικού. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάσταση στα αθλητικά πρωτοσέλιδα. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν κυκλοφορούν καθημερινά πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες. Οι περισσότερες είναι «οπαδικές», υποστηρίζοντας ανοιχτά τη μια ή την άλλη ομάδα. Ο τρόπος που οι αθλητικές εφημερίδες κάλυψαν το δικαστικό βούλευμα προκαλεί θλίψη σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα.

Όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό (τρεις στον αριθμό) επέλεξαν να μην αναφέρουν λέξη για το γεγονός.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι εφημερίδες που αυτοπροσδιορίζονται ως μη οπαδικές και αντικειμενικές, η Sportday και η Goal, επίσης δεν αναφέρουν λέξη για τον κ. Μαρινάκη. (H Sportday αναφέρεται αμήχανα στο θέμα χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα – λινκ).
Παρόλο που είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στις εφημερίδες για το τι επιλέγουν να δημοσιεύουν και τι όχι, η σιωπή τους σε αυτή την υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης του Τύπου στην Ελλάδα.

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967 και είναι σήμερα ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, με παρουσία στον πολιτικό, τον οικονομικό και τον αθλητικό χάρτη της χώρας.

Σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή επιθεώρηση LIoyds List βρίσκεται στην 73η θέση ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας. Είναι πρόεδρος της πρόεδρος της Capital Product Partners, ναυτιλιακής εταιρίας εισηγμένης στο NASDAQ. Στο Top 100 του LIoyds List αναφέρεται ως «ισχυρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου […] ικανός να εκμεταλλευτεί μεγάλες ευκαιρίες».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, οι επιχειρήσεις του «κατέχουν ηγετική θέση στη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου, πετρελαιοειδών, χημικών, εμπορευματοκιβωτίων και άλλων προϊόντων υγρού και ξηρού φορτίου παγκοσμίως. Διαθέτουν έναν υπερσύγχρονο στόλο συνολικού τονάζ άνω των τριών εκατομμυρίων τόνων». Σύμφωνα μάλιστα με την αγγλική ιστοσελίδα του συλλόγου, οι επιχειρήσεις του «συνεργάζονται με τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως όπως τις BP Shipping Limited, COSCO, Hyundai Merchant Marine, Maersk Line, Royal Dutch Shell, Exxon Mobil, Chevron, Total, Repsol, Statoil, Pemex, Petrobras και Cespa».
Το ThePressProject International είχε αναφερθεί στις αμφιλεγόμενες πρακτικές του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κούρσα για τη δημαρχία του Πειραιά, όταν ανακοίνωσε την συμμετοχή του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υπό την «αρχηγία» του Γιάννη Μώραλη.
Το εκλογικό στοίχημα των Μαρινάκη και Μώραλη αποδείχτηκε επιτυχές: Ο συνδυασμός συγκέντρωσε το 55,23% στον Β’ γύρο.

Ο συνδυασμός κατά την προεκλογική περίοδο είχε την τύχη, εκτός από την υποστήριξη μεγάλου κομματιού των οπαδών του Ολυμπιακού, να λάβει την υποστήριξη ανώτατων κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, παρότι το κόμμα επισήμως υποστήριζε τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.  

Είχε επίσης την ευτυχία να υποστηριχθεί από έναν πρωτοφανή συνασπισμό μέσων ενημέρωσης, ο οποίος υπερέβαινε κατά πολύ τα ΜΜΕ που φέρονται, ορθώς ή λανθασμένα, να ανήκουν στον κ. Μαρινάκη. 
Koriopolis, 2011


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται μπλεγμένος με κατηγορίες για το στήσιμο παιχνιδιών. Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της αγγλόφωνης έκδοσης του TPP (23 Απριλίου 2014):
«Το 2011, όταν ο Μαρινάκης ήταν πρόεδρος της Superleague βρέθηκε αναμεμιγμένος σε ένα μεγάλο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών, γνωστό και ως Koriopolis.

Ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή του Μαρινάκη σε δωροδοκίες και στήσιμο αγώνων. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Τρία χρόνια μετά την έναρξη της δίωξης η υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμα στο ακροατήριο. Τον Μάιο του 2013 ο Μαρινάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μήνυσε το βρετανικό ταμπλόιντ The Sun που έγραψε ότι ο Μαρινάκης βρισκόταν αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις σχετικά με το στήσιμο αγώνων.

Ο Μαρινάκης ισχυρίστηκε ότι το άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Arsenal’s rival in a right old fix» ήταν δυσφημιστικό και προκάλεσε ‘μεγάλη ζημιά’ στη φήμη του. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Μαρινάκης θα αντιμετώπιζε δίωξη για ‘συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε δωροδοκίες καθώς και σε στήσιμο αγώνων’. Ο Ολυμπιακός τότε θα αντιμετώπιζε την Άρσεναλ στα πλαίσια του Champions League.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  η εφημερίδα αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο της.
Μια άλλη ξεχωριστή υπόθεση που κινήθηκε γρηγορότερα δικαστικά αφορούσε ενδεχόμενη παρέμβασή του στο αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα.  Ο κ. Μαρινάκης κατηγορείτο πως κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού κυπέλλου Ελλάδας τον Μάιο του 2012 εισέβαλε στο δωμάτιο των διαιτητών και επιχείρησε να τους επηρεάσει.

Ο κ. Μαρινάκης δεν αρνήθηκε ότι επισκέφτηκε τους διαιτητές αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να τους ευχηθεί καλή τύχη αφού δεν του δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τελικά τον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-1. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-1. Οι επικεφαλής του Αστέρα ισχυρίστηκαν ότι οι διαιτητές έκαναν τα στραβά μάτια αρκετές φορές στο δεύτερο ημίχρονο, μη καταλογίζοντας π.χ. πέναλτι κατά του Ολυμπιακού ενώ που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες. Ο κ. Μαρινάκης απαλλάχθηκε πρόσφατα από τις κατηγορίες εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων».

Ιάκωβος Σερφάς και Νικόλας Λεοντόπουλος


Μια σημείωση του ThePressProject

Το TPP θα μπορούσε να κρυφτεί όπως τόσα άλλα ΜΜΕ, ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα, πίσω από το απόρρητο της ανάκρισης και να μην αναφερθεί στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και όσα αναφέρει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρότι αντίγραφα της απόφασης είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο μετά τη διαρροή τους από το skai.gr. Πώς θα μπορούσαμε όμως να παραστήσουμε ότι απλά δεν υπάρχουν αυτοί οι τόσο σοβαροί ισχυρισμοί, εκφρασμένοι μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς, που αφορούν έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες στη χώρα και μία από τις δύο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες;
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον ελληνικό τύπο τα ρεπορτάζ που αφορούν ισχυρούς παράγοντες της δημόσιας ζωής να δημοσιεύονται ώστε να εξυπηρετήσουν συμφέροντα άλλων επιχειρηματιών ή ακόμα να εκπορεύονται από αυτούς.
Στο TPP δημοσιεύουμε τις ειδήσεις και κάνουμε ρεπορτάζ ιδίως όταν αφορούν τους πιο ισχυρούς. Το ίδιο κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν, δημοσιεύοντας αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που αφορούσαν τους άλλους δύο ισχυρούς επιχειρηματίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, τον Δημήτρη Μελισσανίδη,, εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, όσο και τον Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη του Παναθηναικού.
Αυτός, όπως αναφέρει και το mission of statement μας, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που φτιάξαμε αυτό το σάιτ πριν από 1 χρόνο: για να προσφέρουμε ενημέρωση σχετικά με την Ελλάδα προς το διεθνές κοινό, ιδίως για τα θέματα που τα αγγλόφωνα μέσα, συνειδητά ή από αμέλεια, αγνοούν.
http://www.thepressproject.gr/article/65853/O-Marinakis-i-upothesi-diafthoras-kai-ta-MME-pou-arnountai-na-tin-dimosieusoun

Σχόλιο: Ο Κουρτάκης ψεύδεται. Αν εγώ είχα την εξουσία θα έβαζα έναν εισαγγελέα και μια ομάδα υποστήριξης και θα μαθαίναμε αμέσως από πού, προέρχεται η χρηματοδότηση.

Όμως στην Ελλάδα των νταβατζηδων, η δικαιοσύνη χειραγωγείτε.

Δεν είναι όλοι χαζοί και τα μαθηματικά είναι ψυχρά. Ένας δημοσιογράφος που αγοράζει εφημερίδες και ραδιόφωνα σε εποχή κρίσης, να μη κοροϊδευόμαστε, ιδίως όταν η ΕΥΠ έχει καταγράψει και τις συνομιλίες.

Βέβαια ο Μαρινακης, σου λέει: και τι θέλεις να κάνω; Να σταματήσω να παίρνω πρωταθλήματα και να κάνω μπίζνες;

Ο Αλαφούζος ή ο Μελισσανίδης ή ποιο παλιά ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης και τόσοι άλλοι, καλύτεροι ήταν ή είναι;

Τα μεγάλα ΜΜΕ είναι διαπλεκομενα, αυτό δε το αναφέρει αυτός που γράφει το άρθρο.

Αυτός που γράφει το άρθρο, κατηγορεί τον Μαρινακη, ένα δέντρο στο δάσος. Αγνοεί δηλαδή το πλαίσιο. Το ποιο σημαντικό στην υπόθεση, είναι το πλαίσιο.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, είναι ένα παίγνιο εξουσίας.

Ο Μαρινακης, αποδεικνύετε ποιο ικανός, σε ένα περιβάλλον που ασκούν εξουσία, εγκληματικές οργανώσεις όπως η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΑΝ εγώ είχα την εξουσία, το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχε εξυγιανθεί. Μόνο δύσκολο δεν είναι.

Ο Αλαφούζος στηρίζει τα μνημόνια και την Τρόικα και την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βγαίνει και μας μιλά για νομιμότητα; Δε κολαει.

Αυτοί που έγραψαν το άρθρο, υποτίθεται ότι έγραψαν κάτι φοβερό, αλλά δε πρέπει να γράφεις το Βήμα, πρέπει να γράφεις, το Βήμα του Ψυχάρη. Δε θα λες μόνο ο Μαρινακης, υπάρχουν και άλλα πρόσωπα.

Το άρθρο εμένα δε μου λέει τίποτα. Δεν προσθέτει κάτι επιπλέον. Γενικότητες. Βάζει κάποιες ερωτήσεις, που τις βάζουν όμως όλοι όσοι έχουν διαβάσει σχετικά με την υπόθεση.

4444

http://ipop.gr/themata/eimai/giati-iroes-tou-disney-ine-orfana/

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ήρωες του Disney είναι ορφανά ή μέσα στα πρώτα λεπτά από κάθε ταινία του μένουν ορφανά από κάποιον ή και τους δύο γονείς;

Εμείς αναρωτηθήκαμε… δεν το βρήκαμε και άκρως φυσιολογικό ότι από την Άριελ (ορφανή από μητέρα) μέχρι τον Σίμπα (ο Μουφάσα –βλ μπαμπάς- πέθανε στα πρώτα λεπτά της ταινίας!) είναι ορφανά!

Και όμως, υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από όλες τις πονεμένες ιστορίες των ηρώων που μας συντρόφευσαν στα παιδικά –και όχι μόνο- χρόνια μας! Και πριν βιαστείς να απαντήσεις, να σου πούμε πως ο λόγος δεν είναι μόνο για να μας ευαισθητοποιήσουν και να πλαντάξουμε στο κλάμα!
«Θα σας δώσω δύο ιστορίες που αιτιολογούν αυτό το κλισέ. Δεν συνηθίζουμε να μιλάμε γι αυτό, αλλά θα κάνω μία εξαίρεση!» λέει ο Don Hahn, executive producer της ταινίας «Maleficent» και συμπληρώνει: «ο πρώτος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι πως οι ταινίες διαρκούν το πολύ 90 λεπτά και το περιεχόμενο των ταινιών του Disney είναι το πώς μεγαλώνουν οι ήρωες. Είναι για εκείνη την ημέρα στη ζωή που θα πρέπει να αναλάβει ο ήρωας την ευθύνη. Ο Simba το έσκασε από το σπίτι, αλλά έπρεπε να επιστρέψει. Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο να δείξεις πως οι χαρακτήρες μεγαλώνουν και ωριμάζουν όταν έχουν χτυπηθεί από τη μοίρα, όπως το να χάσουν τους γονείς τους! Η μητέρα του Bambi σκοτώθηκε μόνο και μόνο για να ωριμάσει. Η Belle έχει μόνο τον πατέρα της εν ζωή αλλά τον χάνει, και αναγκάζεται να ωριμάσει και να αναλάβει τις ευθύνες της! Είναι ένα κλισέ που χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση της ομαλής πλοκής του σεναρίου!»

Ο Hahn, ο οποίος έχει εργαστεί και σε κλασικές ταινίες όπως «η πεντάμορφη και το τέρας» και «ο βασιλιάς των λιονταριών» εξήγησε πως υπάρχει ακόμα μία εκδοχή για το ότι οι ήρωες στις ταινίες του Disney είναι ορφανά. Αυτή είναι λιγότερο βασισμένη στην λογική και σίγουρα πολύ πιο καταθλιπτική! Στις αρχές της δεκαετίας του ‘40 ο Walt Disney αγόρασε ένα σπίτι στους γονείς του και είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους από το studio να φτιάξουν το φούρνο του σπιτιού. Όταν μετακόμισαν οι γονείς του στο σπίτι ο φούρνος κατέρρευσε και πέθανε η μητέρα του. Η οικονόμος του σπιτιού πήγε στην κατοικία των γονιών του το επόμενο πρωί και έσυρε έξω τους γονείς του. Ο πατέρας του ήταν άσχημα χτυπημένος και πήγε στο νοσοκομείο, η μητέρα του όμως είχε ήδη πεθάνει! Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Hahn, ο Disney δεν μίλησε ποτέ για τον θάνατο της μητέρας του αλλά αισθανόταν υπεύθυνος. Γι αυτό και όλοι οι χαρακτήρες στα έργα του ήταν ορφανά!

4444

23/09/2014

4444

Ακούω την εκπομπή του Μπογιόπουλου και της Κατερίνας στο RealFM και βγαίνει ένας ακροατής και είπε ορισμένα πράγματα περιγραφικά για τις κατασκευές και την ενέργεια και το ελληνικό και τους νταβατζηδες.

Είπε δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί έχω διαβάσει τον Ποινικό Κώδικα.

Ο λόγος κύριε Βασιλείου, που δε μπορείτε να πείτε περισσότερα, είναι ότι δεν έχετε πολιτική κάλυψη, όχι ο ποινικός κώδικας.

Ο λόγος που οι νταβατζηδες, ασελγούν πάνω στο κορμί της Ελλάδος, είναι γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους δίνουν πολιτική κάλυψη. Με βάση τον ποινικό κώδικα, θα έπρεπε να είναι στην φυλακή.

Αν εγώ ήμουν αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ή ήμουν σύμβουλος σε κόμμα της αντιπολίτευσης, τον κάθε κύριο Βασιλείου, θα τον αξιοποιούσα.

Τι γράφω και συγχύζομαι, αν εγώ ήμουν σύμβουλος του Τσιπρα, τώρα θα ήταν πρωθυπουργός με αυτοδυναμία και πολλά άλλα.

Η πολιτική εξουσία είναι η δύναμη κύριε Βασιλείου, κατάλαβες ναι ή όχι;

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1974, σε μια νύχτα τελείωσε τον τραπεζίτη τον Ανδρεάδη της Εμπορικής. Σε μια νύχτα, επειδή είχε την πολιτική δύναμη.

Στην Αμερική ο Λίνκολν, τύπωσε δικά του δολάρια και οι τραπεζίτες τον εκδικήθηκαν.

Αν έχεις την πολιτική δύναμη και τα Αρχ… κάνεις ότι γουστάρεις.

Φυσικά συμφωνώ με τον Μπογιόπουλου και τον κάθε Μπογιοπουλο, που λέει το εξής απόλυτα λογικό. Δε γίνεται να κάνουν την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπάλληλων, αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, αυτοί που δημιούργησαν αυτό τον Δημόσιο τομέα, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Όποιος εργαζόμενος, δε καταλαβαίνει αυτή την απόλυτα λογική πρόταση, έχει πρόβλημα νοημοσύνης. Δηλαδή χρειάζεται γιατρό.

Η τελευταία μαρτυρία από τις πολλές, είναι του Μπαλτακου, που είπε ότι χειραγωγείτε η δικαιοσύνη και κανένας δεν έκανε τίποτα.

Η πολιτική εξουσία, όχι ο ποινικός κώδικας.

4444

NOBU MATSUHISA on plane 01 230914

4444

22/09/2014

4444

4444

Τα μαθηματικά λένε, που είναι ψυχρά, ότι ανάμεσα στις χιλιάδες λαθρομετανάστες και μετανάστες, που έρχονται στην Ελλάδα, θα υπάρχει τουλάχιστον 1 τζιχαντηστης.

Δηλαδή θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει και αυτή την ιδιότητα.

Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι θα κάνει χρήση αυτής της ιδιότητας.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν 20 ιδιότητες, αλλά κάνουν χρήση τις 5 ή 10.

Ο Βενιζέλος είναι εντελώς αναξιόπιστος. Να μη παίρνετε σοβαρά ένα τέτοιο τρωκτικό.

Ούτε τον Σαμαρά, το άλλο τρωκτικό να παίρνετε σοβαρά. Είναι μικρά ποντίκια, που υπακούν σε εντολές άλλων κέντρων εξουσίας και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.

Τελευταίο ρεσιτάλ, η απόχη από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για το Δημόσιο Χρέος.

Όποιος έχει μυαλό και αυτό το επεισόδιο το καταγράφει και δεν έχει καμία αμφιβολία, ότι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και όχι ελληνικά. Γερμανικά σίγουρα.

Εάν η Ελλάδα έχει 1.000.000 μουσουλμάνους, δε θα έχει και 1 τζιχαντιστη;

Οι περισσότεροι Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι και πολλοί άλλοι Βαλκάνιοι.

Στα Βαλκάνια οι Ισλαμιστές είναι στα πάνω τους, έχουν και χρηματοδότηση από Σαουδική Αραβία και άλλες φανατικές χώρες.

Τα δεδομένα, είναι όλα πάνω στο τραπέζι.

Εγώ πάντα σπάω πλάκα, με αυτούς που λένε μετά από ένα γεγονός: πέσαμε από τα σύννεφα!

Η Ελλάδα είναι και κέντρο διέλευσης.

4444

Η Τεχνολογία φέρνει επανάσταση, διότι επιδρά άμεσα στην πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, θα αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων. Είναι μια τεχνολογία που θα αρχίσει να επιδρά, όλο και ποιο πολύ. Όσοι ασχοληθούν με την συγκεκριμένη τεχνολογία τώρα, θα βγάλουν πολύ χρήμα στο μέλλον. Είναι όπως οι Η/Υ. Θυμάστε πως άρχισαν; Η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, είναι πολύ καυτή.

4444

20/09/2014

4444

AUSCHWITZ ORDERS AND INITIATIVES SAMARAS BALATAKOS FYSAS  01 200914

4444

4444

19/09/2014

4444

SCOTLAND SCOTTISH INDEPENDENCE DECIDES RESULTS 04 190914

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/katigorounte-dio-giatri-tou-dromokaitiou-gia-tin-aftoktonia-tou-astegou

Την αυτόφωρη σύλληψη δύο γιατρών του «Δρομοκαΐτειου», οι οποίοι εξέτασαν και έδωσαν εξιτήριο στο 44χρονο άστεγο που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου που μισθώνει ο Δήμος Αθηναίων, στην οδό Χαλκοκονδύλη, διέταξε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.
Οι δύο γιατροί φέρονται ότι αγνόησαν τη διάγνωση των συναδέλφων τους στο «Αιγινήτειο» πως ο 44χρονος θα πρέπει να νοσηλευτεί και του έδωσαν εξιτήριο, κρίνοντας ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Έτσι τον άφησαν να φύγει και το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν ο 44χρονος άστεγος να αυτοκτονήσει, γύρω στις 9.00 το πρωί. Ο 44χρονος άστεγος που φιλοξενείτο σε ίδρυμα αστέγων, είχε επισκεφτεί τα εξωτερικά ιατρεία στο Αιγινήτειο όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει έκπτωση νοητικής λειτουργίας, κατάθλιψη και ψυχική νόσο.
Οι γιατροί του συνέστησαν να νοσηλευτεί παραπέμποντάς τον στο Δρομοκαΐτειο, ωστόσο οι γιατροί αποφάσισαν να τον διώξουν. Πλέον οι δύο γιατροί καλούνται να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, ενώ απειλούνται ακόμη και με σύλληψη.

Διαβάστε επίσης:

Βουτιά θανάτου για άστεγο άνδρα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 11:09

4444

Ένας Λονδρέζος κέρδισε περίπου 200.000 λίρες (σχεδόν 254.000 ευρώ) σήμερα αφού στοιχημάτισε ότι οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους.
Ο Λονδρέζος είχε τοποθετήσει συνολικά 900.000 λίρες σε τέσσερα διαφορετικά στοιχήματα υπέρ του «όχι» που είχε καταθέσει από τον Ιούνιο σε ένα γραφείο στοιχημάτων του Λονδίνου, ανακοίνωσε η εταιρεία William Hill.

Η William Hill, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, επεσήμανε ότι έλαβε στοιχήματα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών για το δημοψήφισμα, ποσό περίπου ίσο με αυτό των στοιχημάτων που κατατίθενται για τους μεγάλους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά τριπλάσιο από εκείνο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2010.

Τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούσαν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θα επέλεγαν την ανεξαρτησία και γι’ αυτό τον λόγο η διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair πλήρωσε νωρίτερα κάποιους από τους πελάτες της που είχαν στοιχηματίσει υπέρ του «όχι», ανακοινώνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι σίγουρο 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα. 

Διαβάστε επίσης: Ικανοποιημένοι από το δημοψήφισμα οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι
Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/496859/oi-skotsezoi-eipan-ohi-ki-aytos-kerdise-200000-lires#ixzz3DmL7ZmHx

Σχόλιο: Όσοι στοιχηματίζουν, όπως εγώ για παράδειγμα, σαφώς και μπορούν να κάνουν καλύτερες αναλύσεις και εκτιμήσεις για πολιτικά γεγονότα.

Να γράψω εδώ, ότι τα πολιτικά στοιχήματα, δύσκολα στήνονται, δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο.

4444

Προκλητική και προσβλητική ανακοίνωση από το «Ουράνιο Τόξο» εναντίον του νέου Έλληνα Επιτρόπου και της Ελλάδας ενώ απειλούν με καταψήφιση την Κομισιόν .

Ρατσιστική, απειλητική και ιδιαιτέρως προκλητική επίθεση εναντίον της Ελλάδας και του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου προσωπικώς εξαπέλυσαν οι σε μόνιμη σύγχυση εκπρόσωποι του φιλοσκοπιανού κομματιδίου «Ουράνιο Τόξο» που υπάρχει για να διακηρύττει το μίσος και τη μισαλλοδοξία με τις θέσεις του.

Με μία άνευ προηγούμενου εμετική ανακοίνωση οι χειροκροτητές των κατσιαπλάδων που υποδύονται τους Μακεδόνες στα Σκόπια ξεπερνούν σε γραφικότητα ακόμα και τον εθνικιστή πρωθυπουργό του γειτονικού κρατιδίου κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ.

Αφού οι συντάκτες της ανακοίνωσης συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τους 27 νέους Επιτρόπους «αν και εφ’ όσον εγκριθεί ο διορισμός τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επιδόθηκαν σε ένα ντελίριο προσβολής της Ελλάδας και προσωπικώς του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, χαρακτηρίζοντας δήθεν ως αστοχία την τοποθέτησή του στο χαρτοφυλάκιο για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

«Δεν είναι δυνατόν ένας εξ Ελλάδος ορμώμενος λύκος να φυλάει τα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο-πρόβατα», σχολιάζουν οι φοβισμένοι συντάκτες της ανακοίνωσης. Με διασκεδαστικό ύφος οι εκπρόσωποι του «Ουράνιου Τόξου» μπερδεύουν τη σοβαρότητα με τη γελοιότητα γράφοντας ότι «είναι απλώς αδιανόητο ένας εκ των μακροβιότερων υπουργών στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας να τίθεται υπεύθυνος για τους παραπάνω τομείς σε όλη την Ε.Ε., την στιγμή που η χώρα του αποτελεί τον απόλυτο ουραγό των “28” σε θέματα προστασίας οποιασδήποτε διαφορετικότητας ή καταπολέμησης ρατσιστικών και ομοφοβικών φαινομένων».

Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του «Ουράνιου Τόξου» δεν στάθηκαν μόνο σ’ αυτό το σημείο κρύβοντας με τρόπο πώς και με ποιο τρόπο τα Σκόπια και η παράταξη που εκπροσωπεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ καταπατούν δικαιώματα και κεκτημένα εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων στην ΠΓΔΜ. Και θα ήταν καλύτερα να μην ξεκινήσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση διότι σ’ αυτήν με μεγάλη ευκολία κάποιοι θα έρθουν σε δύσκολη θέση.

Αντ’ αυτών οι ανθέλληνες – φιλοσκοπιανοί του «Ουράνιου Τόξου» που απολαμβάνουν την ελευθερία που τους παρέχει η ελληνική Δημοκρατία εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως «Ο απόλυτος εκφραστής μιας χώρας που επίσημα δεν έχει εθνικές και γλωσσικές μειονότητες, καλείται τώρα να τις προστατέψει! Ο υπουργός κυβερνήσεων που επί δεκαετίες απαγορεύουν σε δεκάδες Μακεδόνες ακόμα και με διαβατήρια κρατών-μελών της Ένωσης, την είσοδο στην Ελλάδα θα επιβλέπει τώρα την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν! Ο άνθρωπος που λίγο πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες ψήφισε τον κατάπτυστο νέο “αντιρατσιστικό” νόμο που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για όσους αρνούνται φανταστικές γενοκτονίες ενώ απαγορεύει σε ομόφυλα ζευγάρια την νομική κατοχύρωση που παρέχει το σύμφωνο συμβίωσης, αυτός ο άνθρωπος θα κληθεί να καταπολεμήσει το ρατσισμό και την ομοφοβία!».

Δεν μπορούμε να φανταστούμε αν στο «Ουράνιο Τόξο» έχουν μπερδέψει τα gay parade με παρελάσεις χλαμυδοφόρων κατσαπλιάδων σε τσαντίρια που διεκδικούν ψίχουλα κύρους από την αίγλη της ελληνικής Ιστορίας. Δεν ξέρουμε αν με τις οργανωμένες «κηδείες της Ελλάδας» και με κηρύγματα μίσους εναντίον μιας χώρας κι ενός λαού μπορούν να μιλούν για δικαιώματα άλλων. Το σίγουρο είναι ότι οι Σλάβοι υποστηρικτές του αναθεωρητισμού στα Βαλκάνια δεν δικαιούνται να ομιλούν για τις Γενοκτονίες και τους διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και άλλοι Χριστιανοί σε περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όσον αφορά στις προσωπικές επιθέσεις προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, είναι πλέον σαφές ότι το εξουσιαστικό κατεστημένο στα Σκόπια ακόμα πονά από τους επιτυχείς χειρισμούς του στο εθνικό θέμα.

Ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2012, ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην υπάρξει στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (τον Απρίλιο του 2013) αλλαγή της διατύπωσης για το όνομα των Σκοπίων. Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις 30 Ιουλίου 2013, αποστόμωσε «δημοσιογράφο» από το γειτονικό κρατίδιο που προσπάθησε να προβοκάρει τον Έλληνα υπουργό στο περιθώριο επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Σκοπιανός ζητούσε επίμονα να κάνει ερώτηση στον κ. Αβραμόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Αφού είσαι από τη Μακεδονία, γιατί δεν μιλάς ελληνικά;» ήταν η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου που πόνεσε τους εγκάθετους του κ. Γκρουέφσκυ.

Οι επιτυχείς χειρισμοί για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ από τον Έλληνα υπουργό είναι ένας ακόμα λόγος που τον έχουν στοχοποιήσει τα εξουσιαστικά παράκεντρα των Σκοπίων. Δεν είναι τυχαίο ότι με τόλμη ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε την πρώτη επίσκεψη του αλβανικής καταγωγής Σκοπιανού ομολόγου του κ. Ταλάτ Τζαφέρη, χωρίς όμως να ανακρουστεί ο προκλητικός ύμνος του κρατιδίου και με συνομιλίες τα αποτελέσματα των οποίων εκνεύρισαν τον πολλά βαρύ κ. Γκρουέφσκυ.

Η προκλητική ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου εδώ:

http://www.florina.org/news/2014/september15_g.asp

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/496833/holi-kai-apeiles-filoskopianon-kata-avramopoyloy#ixzz3DmKfd93r

4444

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/496733/den-ishyei-to-dikaio-tis-ee-stin-ellada-toy-mnimonioy

-Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα -Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη.

Η ομολογία ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, έρχεται από την Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου  Κατάϊνεν είναι αφοπλιστική:

«Αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας, κατά την Κομισιόν, η τήρηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Κομισιόν μας λέει πως αφού «υπογράψατε» δανειακές συμβάσεις με δανειστές, τότε δεν ισχύει καμία Χάρτα Δικαιωμάτων, γεγονός που ούτως ή άλλως είναι εμφανές από το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά μόνον για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Την ερώτηση στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζος, Κ. Χρυσόγονος και Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “Όσον αφορά… τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι “κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή

Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL).

Θέμα: Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας.

Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων: α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα· β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής· γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν;
  2. Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;

Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής

(17.9.2014)

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος . Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων. Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.

Διαβάστε επίσης:

700 δισ. ευρώ χάθηκαν στα χρόνια του μνημονίου και η χώρα παραμένει στο βάλτο

Έρχονται νέα μέτρα αν αποτύχει ο ΕΝΦΙΑ
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/496733/den-ishyei-to-dikaio-tis-ee-stin-ellada-toy-mnimonioy#ixzz3DmJmhn6g

4444

18/09/2014

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=448053

Αν οι τζιχαντιστές καταλάβουν την Κομπάνι (ή Άιν αλ Άραμπ), θα απειλήσουν άμεσα τις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ, ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση, με βαρύ οπλισμό, πυροβολικό και άρματα, και κατέλαβαν «τουλάχιστον 16 χωριά στα ανατολικά και τα δυτικά της Κομπάνι».  

Χιλιάδες κούρδοι μαχητές υπερασπίζονται την πόλη, που έχει περικυκλωθεί από τους τζιχαντιστές.

Η Κομπάνι είναι η τρίτη σε μέγεθος κουρδική συριακή πόλη μετά το Καμισλί και το Αφρίν. Η κατάληψή της θα επέτρεπε στους τζιχαντιστές να έχουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλης έκτασης ενιαία εδαφική περιοχή πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Για τους Κούρδους πρόκειται για μια μάχη ζωτικής σημασίας γιατί εάν πάρει την πόλη αυτή, το ΙΚ θα είναι σε θέση να φτάσει πολύ γρήγορα και σε άλλες κουρδικές περιοχές της Συρίας, όπως η Χασάκα, στα βορειοανατολικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, οι Κούρδοι, με τη συνδρομή εκατοντάδων άλλων από την Τουρκία, είχαν απωθήσει σφοδρή επίθεση του ΙΚ, όμως η νέα επιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ .

Μετά την ανάδυση του ΙΚ στη Συρία, το 2013, οι Κούρδοι μάχονται κατά των τζιχαντιστών, υπερασπιζόμενοι τις ζώνες όπου έχουν εγκαθιδρύσει μια σχεδόν αυτόνομη περιοχή μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, τον Μάρτιο του 2011.

Σχόλιο: Οι Κούρδοι χρειάζονται αεροπορική βοήθεια και μάλιστα σοβαρή. Οι Ισλαμιστές έχουν πυροβολικό και άρματα μάχης.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να καταστραφεί ο βαρύς οπλισμός των ισλαμιστών.

Όλοι οι κούρδοι, πρέπει να βοηθήσουν στην μάχη.

Χωρίς να χτυπηθούν οι ισλαμιστές και στην Συρία, δε θα γίνει τίποτα, τώρα είναι η ώρα. Αφού ο Ομπαμα έδωσε πράσινο φως για αεροπορικές επιδρομές, είναι η σωστή στιγμή για δράση.

4444

4444

http://www.zougla.gr/politiki/article/ta-mazevi-i-lagarnt-gia-tis-apiles

Τα «μαζεύει» η Λαγκάρντ για τις απειλές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 21:46

Tη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφορικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times περί απειλών για τη ζωή της, όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα και η επιστολή Αθανασίου στην Λαγκάρντ «σοβάρεψαν» την υπόθεση και το Ταμείο επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου που μίλησε στον ΑΝΤ1 όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.

Σχόλιο: Δε ξέρω αν το έχω γράψει, αλλά είμαι πολύ σοβαρό ον, αν και μερικές φορές παίρνω ανάποδες, αλλά όταν σκέπτομαι ότι οι άνθρωποι πρωτόγονοι, ηρεμώ.

Σωστά μετά το δημοσίευμα μου, ο Εισαγγελέας κίνησε την διαδικασία.

Η Λαγκαρντ έκανε για σχόλια στο facebook, δεν είμαστε σοβαροί.

Η καταγγελία αφορούσε σχόλια στο facebook;

Ένα είναι σίγουρο νεοέλληνα, αν εγώ ασκήσω εξουσία, έστω για την πλάκα μου, θα γίνεις τοπική υπερδύναμη και θα τρως με χρυσά κουτάλια.

Εν τω μεταξύ παρακολουθώ αυτό που γίνεται στην Αμφίπολη, δείξτε λίγη σοβαρότητα.

Οι Σκοπιανοί έχουν πάθει νευρικό κλονισμό.

Αυτό που έχω να πω στους Σκοπιανούς είναι, ότι η ιστορία θα σας … Bip.

Να το θυμάστε, μη πείτε ότι δε το έγραψα.

4444

http://physicsgg.me/2014/09/17/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83/

Μετά από ένα ταξίδι 666 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, διάρκειας 10 μηνών, το διαστημικό σκάφος της Ινδίας Mangalyaan έφθασε στον στόχο του και την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Για την ακρίβεια μπαίνει σε τροχιά στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα συμπτωματικά θα μπει επίσης σε τροχιά γύρω από τον Άρη το διαστημικό σκάφος της NASA, MAVEN.

Το Mangalyaan (σημαίνει «αρειανό σκάφος») έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου και ζυγίζει 1,3 τόνους. Εκτοξεύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 και είναι η πρώτη διαστημική αποστολή της Ινδίας στον κόκκινο πλανήτη.

Σκοπός του είναι να ερευνήσει τη σύσταση της ατμόσφαιρας του Άρη και να χαρτογραφήσει την επιφάνειά του αναζητώντας ενδείξεις ζωής.

Το σκάφος Mangalyaan κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχε τεθεί σε κατάσταση αναμονής προς εξοικονόμηση ενέργειας και την επόμενη εβδομάδα θα επιβραδύνει έτσι ώστε η ταχύτητά του να μειωθεί από 22,2 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο σε 2,14 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια θα έχει μια μόνο ευκαιρία για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Παρά το γεγονός ότι το κόστος του ινδικού προγράμματος είναι 70 εκατομμύρια δολάρια, πολύ μικρότερο από το κόστος των αντίστοιχων αποστολών της NASA, η αποστολή Mangalyaan αντιμετωπίζει σκληρή κριτική.

Η σφοδρή κριτική βασίζεται στην γνωστή συλλογιστική ότι μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει όλους τους κατοίκους της δεν επιτρέπεται να δαπανά χρήματα για διαστημικά ταξίδια. 

Με την συλλογιστική αυτή συμφωνούν απόλυτα οι επενδυτές κεφαλαίων υψηλού κινδύνου, οι έμποροι όπλων, οι κατασκευαστές τανκ- πολεμικών πλοίων- F16, οι τραπεζίτες, οι έμποροι ναρκωτικών κ.λ.π.

www.theguardian.com

Σχόλιο: Η χρηματοδότηση διαστημικών προγραμμάτων, συμβάλει στην οικονομία. Η Αμερική, έχει κερδίσει τεράστια ποσά, από την ενασχόληση της με το διάστημα.

Το GPS είναι διαστημικό πρόγραμμα του πενταγώνου. Να αναφέρω ένα πολύ γνωστό.

Η διαστημική τεχνολογία, δίνει κύρος, γνώση και χρήμα.

Αν η Ινδία, μπορεί να στέλνει διαστημικά σκάφη στον Άρη, που να είναι φθηνα και αξιόπιστα, αυτό σημαίνει, ότι το Made In India, αναβαθμίζεται.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορώ να αγοράσω ένα φτηνό ινδικό tablet.

Η Ινδία δε μπορεί να θρέψη τους κατοίκους της, γιατί η κοινωνία της, χειραγωγείτε από το σύστημα με τις κάστες.

4444

Baltakos Order

4444

17/09/2014

4444

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/37077

Amway Το 2008 μου είχε προτείνει ένας φίλος να μου συστήσει έναν φίλο του που είχε μια πρόταση να μου κάνει για να βγάζω επιπλέον εισόδημα.

Συναντάω τον φίλο του γνωστού μου και κάνουμε ‘επαγγελματικό μίτινγκ’ στο διαμέρισμά του στην Καρνεάδου, σε ένα καταπληκτικό ρετιρέ με έναν λευκό τριχωτό σκύλο και παρόν ένας ακόμα φίλος του. Φορούσαν και οι δύο κοστούμια και κινούνταν με έναν αέρα .. επιτυχίας. Ξέρω τι σκέφτεστε: ακούγεται πολύ επικίνδυνο να βρεθώ μόνη με δυο αγνώστους και έναν λευκό σκύλο σε ένα ρετιρέ στο Κολωνάκι. Άγνωσται αι βουλαί μου τότες.

Αρχίζει η συζήτηση με το ‘αν θέλω να κάνω ταξίδια, ή ένα μεγάλο σπίτι, ή πολλά λεφτά στη ζωή μου και τί απ’ αυτά είναι αυτό που θέλω περισσότερο’.

Απαντάω ‘ναι, κυρίως ταξίδια’ και ξεκινάμε την παρουσίαση : ένα σπιράλ με πολύχρωμες πλαστικοποιημένες σελίδες. Στην αρχή είχε φωτογραφίες που εικόνιζαν ένα ονειρεμένο life style με ταξίδια σε εξωτικές παραλίες, αμάξια και φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μετά ακολούθησαν οι σελίδες με την παρουσίαση της εταιρίας και του μυστικού της επιτυχίας της (φθηνά και ποιοτικά καταναλωτικά εμπορεύματα – ένας έντυπος κατάλογος με εμπορεύματα δικής τους ταμπέλας, που τα παραγγέλνεις τηλεφωνικώς και σου στέλνουν τα ψώνια στο σπίτι, αντί να πληρώνεις κερατιάτικα λόγω ενοικίων και ανθρώπινου δυναμικού στα σούπερ μάρκετ).

Τέλος, συνεχίζουμε με το με την διαδικασία που θα με κάνει πλούσια και θα μου επιτρέψει να κάνω αυτά τα ταξίδια της παρουσίασης. Η διαδικασία είναι ότι γίνομαι μέλος εάν αγοράσω έναν μηχανισμό που φιλτράρει το νερό (περίπου 80 ευρώ) και μετά μπορώ να κάνω τις αγορές μου από αυτό το καταπληκτικό και φθηνό σούπερ μάρκετ!

Σε δεύτερο στάδιο, εάν κάνω αυτή την παρουσίαση και ‘βάλω στο κόλπο’ και άλλα μέλη και αυτοί ‘βάλουν’ και άλλα άτομα και αυτά άλλα άτομα κ.ο.κ., θα αρχίσω να βγάζω τόσα χρήματα ανάλογα με το πόσο καταναλωτικοί είναι οι ‘από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου’ (θα έχω προμήθεια από τις αγορές τους), και ακόμα περισσότερα ανάλογα με πόσο δραστήριοι είναι ‘από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου’, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη μου, εκτοξεύοντας τον –οφ σορ; – τραπεζικό λογαριασμό μου!

Η παρουσίαση έκλεισε με μια περιήγηση στο καταπληκτικό ρετιρέ της Καρνεάδου – το οποίο ο ‘σύνδεσμός’ μου αγόρασε μέσα από αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα, και, ασφαλώς, ένα ποτηράκι από το φανταστικό φιλτραρισμένο νερό. Καταφέρνω και ελίσσομαι όταν ζητούν επίμονα μια απάντηση για το αν ενδιαφέρομαι – ως γνωστόν, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση – και ζητάω λίγο χρόνο για να το σκεφτώ.

Τους αποφεύγω στα τηλέφωνα τις επόμενες ημέρες και μετά από λίγες μέρες λαμβάνω μειλ από τον αρχικό γνωστό μου, ότι είμαι χαζή, δεν θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου, πετάω μια ευκαιρία κ.λπ..

Dream Trips / World of Ventures

Χτες με πήρε τηλέφωνο ένας γνωστός – πολύ φίλος μιας πολύ καλής φίλης – και μου είπε για το καινούργιο του site και το on line marketing που είναι το νέο του πάθος μετά τη ζωγραφική (είναι ένας πολύ ταλαντούχος ζωγράφος).

Mου είπε να συναντηθούμε για να τα συζητήσουμε, μιας και έχω εμπειρία σε θέματα internet. Συναντιόμαστε, καθόμαστε σε ένα καφέ και ξεκινάμε το tele-conference, που εγώ νόμιζα ότι θα αφορούσε το site του και ότι θα μιλούσαμε με την web developer για να μας δώσει τους κωδικούς και οδηγίες, ώστε να τον βοηθήσω και να τον συμβουλέψω για την προώθηση της δουλειάς του μέσα από το site του. Μας συστήνει με την κοπέλα στην οθόνη του μακ με ρωτάει τι έχω κάνει σε σχέση με on-line marketing. Της απαντάω εν συντομία με διάφορους τεχνικούς όρους και μου λέει ‘ε, εδώ θα κάνουμε το αντίθετο: εμείς θα βοηθήσουμε εσένα να βγάλεις χρήματα εσύ από το on-line marketing’. ‘ωχ’, σκέφτομαι, ‘θέλουν να μου πουλήσουν καμιά πλατφόρμα’. Πιάνω το κινητό μου και γράφω στα sms ‘βρε χαζό, τι θέλει να μου πουλήσει αυτή; Δεν θέλω, βαριέμαι’. Του το δείχνω και αυτός με κοιτά όλο νόημα και μου λέει ‘περίμενε, είναι η ευκαιρία της ζωής σου, θα δεις μόλις σου εξηγήσει’. Ξεκινάει με την ερώτηση ‘σ’ αρέσουν τα ταξίδια, σωστά;’.

Απαντάω θετικά και αρχίζει μια κακοφτιαγμένη power point παρουσίαση με ορθογραφικά λάθη, ερασιτεχνικά και κακής ανάλυσης γραφικά και αυθαίρετα στατιστικά με success stories. Το προϊόν σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα o.t.a. (on-line travel agency) που γίνεσαι μέλος με 299$ εγγραφή και 19.99$ το μήνα, προκειμένου να μπορείς να αγοράσεις τα φοβερά πακέτα τους για ‘διακοπές 4 και 5 αστέρων στις τιμές 2 και 3 αστέρων’.

Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;’ μου λέει η κοπελιά και μου δείχνει slides με κάποια από τα πακέτα στα οποία θα αποκτήσω πρόσβαση μόλις πληρώσω την εγγραφή. Μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο το οποίο γνωρίζω αρκετά καλά εκ των έσω και το θεωρώ αμφίβολο να συμμετέχει με αυτές τις τιμές που μου έδειξε. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι πράγματι το οn-line booking engine τους ήταν έγκυρο, δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι είχαν κάποια αληθινά πακέτα και τα υπόλοιπα, όπως αυτό που ήξερα εκ των έσω, ήταν ‘κράχτες’ και αν τελικά προσπαθούσες να κάνεις κράτηση δεν θα είχε διαθεσιμότητα. Αυτό ήταν το ένα σκέλος. Μετά, αν θέλεις και έχεις ταλέντο στο on-line marketing – όπως εγώ, καλή ώρα, μπορείς να συστήσεις 4 φίλους σου και να μην πληρώσεις τη μηνιαία συνδρομή ΠΟΤΕ, μόνο την εγγραφή των 299$! ‘

Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;’ μου λέει πάλι η κοπελιά. Και μετά, αν οι ‘από κάτω μου’, αυτοί που σύστησα, είναι δραστήριοι κ.ο.κ., μπορώ ακόμα και να κερδίζω 5000$ το μήνα, όπως αυτή, ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, όπως ο Μήτσος απ την Πτολεμαΐδα, ο Χρήστος απ την Θεσσαλονίκη και ο Στάθης απ την Ξάνθη και άλλοι επιτυχημένοι του ‘κόλπου’ που τους ήξερε όλους προσωπικά, και η παρουσίαση τους ανέφερε χωρίς επίθετο. Μετά μου έδειξε και μια master card που θα μου αποστείλουν και απ’ όπου θα κάνω αναλήψεις, η οποία είχε πάνω και το λογότυπο world of ventures. Συνεχίζει με το ενδιάμεσο επίπεδο, κατά το οποίο μπορώ να κερδίσω και μια BMW και μου δείχνει πολλές φωτογραφίες – του Μάκη, του Λάκη και του Τάκη – με τις ΒΜW που κέρδισαν και μια καρτελίτσα που κρατούσαν και έλεγε ‘wish you where here’ (φωτοσοπιασμένο μου φάνηκε, αλλά ήταν μικρές σε ανάλυση οι φωτογραφίες και δεν τις άφηνε στην οθόνη πολλή ώρα, άρα δεν είμαι πολύ σίγουρη). Τελειώνει η παρουσίαση και μου λέει η φιλενάδα στο tele-conference : ‘λοιπόν; πώς σου φάνηκε; τέλειο;’. ‘Ναι! τέλειο!’, απαντάω. Συνεχίζει : ‘Τι απ’τα δύο σε ενδιαφέρει; Τα ταξίδια ή το on line marketing;’ Όπως και στην περίπτωση του 2008, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση. ‘Θέλω να το σκεφτώ λιγάκι.’. Απαντάω εγώ εκνευρισμένη. Επιμένει η κοπέλα για μια απάντηση και της είπα ότι αφού θέλει την αλήθεια, θα της την πω και της εξηγώ ότι ‘το προϊόν, αυτό το on-line booking engine τους, είναι αέρας, μη υπαρκτό, και ακόμα και αν είναι αληθινό, ο ενδιάμεσος στον χώρο του τουρισμού εξαφανίζεται σιγά-σιγά, εκτός απ τους γίγαντες – το booking, το trip advisor, το expedia κλπ, και για να κάνω απόσβεση σε αυτά τα 299$ θα πρέπει να κάνω ταξίδια 10 χρόνων για να πετύχω το ποσόν της έκπτωσης, άσε που τα ξενοδοχεία που παρουσίασες είναι χαζομάρες, με αόριστες περιγραφές και ονόματα.’ Εκεί έληξε το ψηστήρι και το tele-conference και μείναμε οι δυο μας, εγώ και ο πολύ καλός φίλος της πολύ καλής φίλης μου. Δεν ήθελε να ακούσει τα επιχειρήματά μου, με είπε καχύποπτη και τελικά καταλήξαμε ότι απλά διαφωνούμε. Από σπόντα του, έμαθα μάλιστα ότι αυτός είναι μέλος εδώ και μια βδομάδα (έδωσε τα 299 $) και έχει πείσει / συστήσει ακόμα 4 φίλους του και άρα δεν πληρώνει τη μηνιαία συνδρομή (ουάου!) και η μία φίλη του μόλις του είχε στείλει μήνυμα δεν είχε τα λεφτά, τα έψαχνε και θα τα είχε το βράδυ.

Θεωρητικά, η πυραμίδα Πόντζι είναι μια απάτη που περιλαμβάνει μια επένδυση.

Σύμφωνα με το Wikipedia: ‘Εικονικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως φενάκη του εκάστοτε απατεώνα που διαχειρίζεται την απάτη χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια νέων επενδυτών για να καλύψει τα κενά που αφήνει πίσω της η υπεξαίρεση χρημάτων από τους παλαιότερους επενδυτές.

Ο στόχος της οποίας εικονικής επιχείρησης ή ατόμου είναι να πείσει κάποιους ανθρώπους να επενδύσουν σε κάτι, ενδεχομένως και μη διευκρινίσιμο προϊόν, με την υπόσχεση εγγυημένης απόδοσης.

Σε αυτές της περιπτώσεις το κίνητρο επένδυσης αφορά υψηλό επιτόκια και κατ’ επέκταση η αποπληρωμή των επενδυτών δημιουργεί δικλείδες επενδυτικής ασφαλείας για υποψηφίους επενδυτές που συρρέουν να επενδύσουν. Όπως γίνεται σαφές η ανατροφοδότηση της πυραμίδας – συστήματος απαιτεί όλο και περισσότερους επενδυτές πράγμα που αποδεικνύει μελλοντικά τη βραχυβιότητα της διαδικασίας αυτής και του όλου σχεδίου. Μπορεί να συνεχίζεται θεωρητικά άπειρον ή έστω για όσο καιρό εισρέουν νέα κεφάλαια.’ Δεν θα πω ότι τα προϊόντα της περίπτωσης του ρετιρέ της Καρνεάδου το 2008 είναι ανύπαρκτα. Έχουν site και πραγματικά η μαμά μου φέτος αγόρασε μια μέρα ένα πολυκαθαριστικό που έλεγε ‘amway’ επειδή ο κύριος στο μινι μαρκετ ήταν οικογενειακός φίλος, προωθούσε αυτά τα προϊόντα και του έκανε μια χάρη. Ούτε θα πω ότι τα πακέτα της φιλενάδας του dream trips ήταν μη πραγματικά – ακόμα και αν δεν τους βρίσω πουθενά στο internet, ούτε ως εταιρία ‘world of ventures’, ούτε ως booking engine ‘dreamtrips’. Δεν θα το πω γιατί περιμένω από τον ζωγράφο να με ενημερώσει μόλις κάνει απόσβεση αυτά τα 299 δολάρια που έδωσε – υπάρχει περίπτωση να βρει ‘επενδυτές’ ο ίδιος. Στην περίπτωση της φιλενάδας του teleconference, αυτό που κανονικά χρειάζεται είναι να καταγγείλουμε το περιστατικό για συναλλαγή χωρίς απόδειξη (η εγγραφή των 299$). Αλλά, πώς θα αποδείξεις ότι έλαβε κάποιο φυσικό πρόσωπο αυτά τα χρήματα της εγγραφής; – ο λογαριασμός θα είναι στις Ονδούρες σίγουρα. Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε την BMW και την MASTECARD ότι διασύρουν το όνομά τους χωρίς εξουσιοδότηση. Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού η παρουσίαση είναι γρήγορη (που να προλάβεις screen shot) και δεν σου δίνουν αντίτυπο; Τέλος, θα πρέπει να βρούμε τον Μήτσο απ την Πτολεμαΐδα, τον Χρήστο απ την Θεσσαλονίκη και τον Στάθη απ την Ξάνθη και τους άλλους επιτυχημένους και να δούμε πόθεν έσχες κ.λπ., Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού αφενός οι λογαριασμοί είναι off shore, αφετέρου, δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτά πρόσωπα γιατί δεν έχουμε επίθετα; Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, επειδή ο Ζωγράφος, για παράδειγμα, είναι πολύ καλός φίλης μιας πολύ καλής φίλης, δεν θέλω να τον περιπλέξω σε περιπέτειες και άρα ούτε καν σκέφτομαι να καταγγείλω κάτι απ’τα παραπάνω. Μπορώ όμως και καταγγέλλω άτυπα, δηλαδή αρθρογραφώντας. Ορίστε! Παρακαλώ το google και το keyword search να κάνει τη δουλειά του. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Σήμερα με πλησίασε μια γνωστή στην Πολυκατοικία και μάλλον μου πρότεινε έξτρα εισόδημα με την μορφή ποντζι. Όταν εγώ ακούω ότι για να βγάλεις λεφτά πρέπει να αγοράσεις το πακέτο ή το προϊόν, καταλαβαίνω αμέσως ότι πρόκειται για μια μορφή Πόντζι.

Δε το χρειάζομαι. Δε χρειάζομαι κάτι τέτοιο και ούτε οι άλλοι το χρειάζονται.

Μάθετε να λέτε, όχι δεν αγοράζω Πόντζι. Στο παρελθόν μου συνέβη ξανά δυο φορές.

Την μια φορά παρά την μεγάλη πίεση, είπα όχι είναι απάτη.

Την δεύτερη φορά την πάτησα και περισσότερο λόγο φιλίας δέχτηκα, μια και είχε και προϊόντα όπως η Αλόη, που την χρησιμοποίησα, αλλά από τότε δεν ξαναδέχτηκα και δεν πρόκειται να ξαναδεχτώ.

Όταν μου λέει ο άλλος: είναι μεγάλη εταιρεία, αλλά δεν έχει επίσημο site, κάτι βρωμάει. Σίγουρα. Το 2014 δε μπορείς να είσαι μεγάλη εταιρεία, χωρίς site. Είναι κανόνας.

Πριν το 2008, υπήρχαν και τα λεφτά, να πεις θα δω τι είναι, είτε από περιέργεια, είτε επειδή ο άλλος είναι φίλος, αλλά τώρα, με την ύφεση, με τίποτα.

Το ζήτημα είναι, ότι βαριέμαι κι ολας, να ακούω και να λέω, ξανά τα ίδια. Τα βαριέμαι και γίνομαι απότομος.

Αυτά τα ανθρώπινα που έρχεται ο άλλος να σου πει ότι το άσπρο, είναι μαύρο, τα έχω βαρεθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κλιματική αλλαγή θα σας γαμησει. Υπάρχουν κανόνες στο Σύμπαν, δεν είναι όπως οι ανθρώπινες κοινωνίες στο αυθαίρετο.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/38031/dourou

Ο δημοσιογράφος Στέργιος Ζιαμπάκας ποτέ δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι μια συνέντευξη με την Ρένα Δούρου για  την Εφημερίδα των Συντακτών θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ανηλέητο μαστίγωμά του από την νέα Περιφερειάρχη Αττικής και Περικοκλάδων, την αποκαλούμενη και Μικρή Πρωθυπουργό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τολμητίας συντάκτης αναφέρθηκε στην προεκλογική συνέντευξη της Δούρου στο «Αγιορείτικο Βήμα».

Η ερώτηση:

  • Σε μετεκλογική σας συνέντευξη είχατε πει ότι η πρώτη σας κίνηση θα είναι να υλοποιήσετε τις ομόφωνες αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης που δεν υλοποιήθηκαν. Φέρατε ως παράδειγμα τα χρήματα που θα δοθούν στην Εκκλησία για φιλανθρωπία. Γιατί; Είναι δεσμευτικές αυτές οι αποφάσεις ή θέλετε να δώσετε ένα στίγμα συνέχειας του κράτους; Πώς συνδέεται αυτό με την προεκλογική συνέντευξη στο «Αγιορείτικο Βήμα» και το «κλείσιμο του ματιού», κατά πολλούς, στους μοναχούς του Όρους;

Μόλις ο ηρωικός  Zιαμπάκας ολοκλήρωσε την ερώτηση, η Μικρή Πρωθυπουργός έβγαλε το μαστίγιο:

-Η ερώτησή σας μαρτυρά στην καλύτερη περίπτωση άγνοια. Εν πάση περιπτώσει, είναι αναντίστοιχη μιας εφημερίδας που υποστηρίζει ότι αντιμάχεται τα οργανωμένα συμφέροντα των ισχυρών. Αυτά ακριβώς που με είχαν στοχοποιήσει, λόγω των θέσεών μου, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, με απειλές κατά της ζωής μου, υβριστικά πανό σε γήπεδα, σεξιστικές ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδικά, και όχι μόνο, κέντρα συμφερόντων. Και αυτό επειδή πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες. Η δε «συνέχεια του κράτους» και το «κλείσιμο του ματιού» θεωρώ ότι υπάρχουν μόνο στο μυαλό εκείνων που αυθαιρέτως έχουν αυτοαναγορευτεί σε κήνσορες και θεράποντες. Η πραγματικότητα είναι ότι προτάσσουμε την υλοποίηση αποφάσεων που σχετίζονται με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, γιατί, ω του θαύματος, αυτές ακριβώς οι αποφάσεις που αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση, καθυστερούν μήνες, ενώ άλλες, για «εξυπηρετήσεις», υλοποιήθηκαν ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν από την ανάληψη της νέας περιφερειακής αρχής…

Eκεί όμως που η Μικρή Πρωθυπουργός όρμησε ασυγκράτητη (λεκτικά πάντα) στον ανυπεράσπιστο συντάκτη ήταν όταν την ρώτησε για την συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από εκείνη την στιγμή ο Ζιαμπάκας έγινε μέρος της “βορβορώδους” ενημέρωσης.

Η ερώτηση>

  • Είχατε κάποια τετ α τετ με ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν αυτό τον ρόλο. Για παράδειγμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταξύ άλλων και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά. Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη πώς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και εάν ήταν εν γνώσει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί συνδέουν τη συνάντηση με την εκλογική ήττα του Θοδωρή Δρίτσα. Τι απαντάτε;

Και η απάντηση της Μικρής Πρωθυπουργού:

-Τέτοιες «απορίες» δεν δικαιολογούνται. Διότι την απάντηση την έχουν δώσει με σαφήνεια τις δύο εκλογικές Κυριακές οι πολίτες, που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους στις αναλύσεις καφενείου, σε περιθωριακά έντυπα, λαθρόβιες ιστοσελίδες, και να αλλάξουν σελίδα στην Αττική. Ελπίζω να μην παίρνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» τη σκυτάλη και να ταυτίζεται με αυτού του είδους τη βορβορώδη «ενημέρωση».

Σχόλιο: Η Δουρου για να έχει μέλλον, πρέπει να μας δείξει, ότι είναι καλύτερη από το Σγουρό. Μαθαίνω ότι διόρισε τον σύντροφο της, Γιάννη Μπενιση, επικεφαλή στη συντονιστική επιτροπή της «Δύναμης Ζωής».

Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Τι το καλύτερο να βάλω έναν συγγενή.

Πλάκα έχει η ελληνική πολιτική.

Οι δυο ερωτήσεις που κάνει ο δημοσιογράφος είναι απόλυτα λογικές και δε διάβασα να έδωσε πειστική απάντηση η Δουρου.

Η Δουρου να μη ξεχνά, ότι εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή έκανε την σωστή επιλογή και δεν πήγε με τον μνημονιακο Κουβέλη.

Βέβαια , η Δουρου θα κριθεί από τα έργα που θα κάνει. Εύχομαι να κάνει το σωστό.

Από μια οπτική μεριά, καταλαβαίνω τον διορισμό του συντρόφου της, γιατί στο παίγνιο που λέγεται άσκηση εξουσίας, θέλεις να έχεις έμπιστους ανθρώπους, σε θέσεις κλειδιά.

Αυτό βέβαια, από τη δική μου μεριά, σημαίνει, ότι το σύστημα, έχει μεγάλη παθογένεια, επειδή υπάρχει διαφθορά και αδιαφάνεια και ατιμωρησία.

4444

In all Scots. Undecided is over 10%.

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE OLYMPIACOS WIN ATHLETIKO MADRIT 03 160914

Άκουγα την εκπομπή του Γεωργίου εχτες και ένας ακροατής – όχι από αυτούς που βγαίνουν σε καθημερινή βάση – είπε, η Ατλέτικο Μαδρίτης, ότι και να γίνει, θα βάλει γκολ, άρα πως πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός; Σωστός ο προβληματισμός του ακροατή. Υπάρχουν και έξυπνοι ακροατές. Την απάντηση την πήραμε το βράδυ, ο Ολυμπιακός έβαλε 3 και η Ατλέτικο 2.

4444

16/09/2014

4444

SCOTLAND SCOTTISH INDEPENDENCE REFERENDUM 17 160914

Scottish Independence Referendum 18/9/14

4444

15/09/2014

4444

Η Τρόικα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει βάλει τον Αλαφούζο σε πρόγραμμα βαθμολογικής λιτότητας.

Στο παιχνίδι με την Καλλονή ο Παναθηναϊκός στο 9’ είχε την πρώτη μεγάλη φάση, αλλά η ανατροπή του Κλωναρίδη, δε συγκίνησε το γιοσουφακη της Τρόικας.

Δεν έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα.

Έτσι είχαμε στην ουσία αλλοίωση στατιστικών και η Καλλονή φαίνεται ότι κερδίζει δίκαια το παιχνίδι.

4444

4444

Amy Winehouse

4444

4444

ELLADA TSIPRAS ΔΕΘ THESSALONIKH METADOSH 04 150914

4444

4444

ELLADA LAGARDE GIA FORODIAFYGH 01 130914 (5)

4444

14/09/2014

4444

Για να έχεις εκπομπή σάτιρας με υψηλή τηλεθέαση, επιβάλλεται να δείχνεις τέτοια βίντεο, αλλιώς θα σε φτύσουν. Και για την τηλεθέαση το δείξατε. Αν δε το δείχνατε και δε το σχολιάζατε, θα ακυρώνατε το περιεχόμενο της σάτιρας που κάνετε.

Μέχρι να πείσετε, θα επιλέγω, ότι το δείξατε για την τηλεθέαση.

4444

4444

Υπάρχει μια παροιμία που λέει: οι σωστοί λογαριασμοί, κάνουν τους σωστούς φίλους.

Ο λόγος είναι για την ακίνητη περιουσία που έχουν οι Έλληνες και την προπαγάνδα των νταβατζηδων και ολιγαρχων.

Σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, υπάρχει περιουσιολόγιο και κτηματολόγιο. Τελεία και παύλα.

Έτσι το κράτος ξέρει και μπορεί να φορολογήσει δίκαια.

Έτσι ξέρεις ποιος κάνει φοροδιαφυγή.

Εγώ περιμένω από τον Τσιπρα να εφαρμόσει το περιουσιολόγιο, να φτιάξει ολοκληρωμένο κτηματολόγιο.

Έχω βαρεθεί τους εγκληματίες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να μας στέλνουν κάθε φορά για διορθώσεις στο Ε9.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό κράτος, τσογλανια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβερνάται από το 1974 και δεν έχετε κάνει τα αυτονόητα.

Οι περισσότεροι Έλληνες, έχουν ένα σπίτι, μερικά χωράφια, ένα πατρικό, άντε και ένα διαμέρισμα. Με απλά και καθαρά λόγια, δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Αντίθετα το περιουσιολόγιο θα τους ωφελήσει. Διότι θα φέρει διαφάνεια και στο Real Estate και ποιοι κρύβονται πίσω από εταιρείες.

4444

13/09/2014

4444

http://kourdistoportocali.com/post/37963/jobs

Αυστηρά περιορισμένη ήταν η χρήση προϊόντων της Apple για τα παιδιά του Στιβ Τζομπς, λόγω της ανησυχίας του ιδρυτή της εταιρείας για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά. Μολονότι ο Τζομπς αποκαλούνταν παγκοσμίως «ο ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», φαίνεται πως απέτρεπε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPads, περιορίζοντας μάλιστα και την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο γενικότερα.
Η αποκάλυψη ότι τα παιδιά του ανθρώπου που έπειθε εκατομμύρια άλλους να αγοράσουν τα κομψά αλλά πανάκριβα προϊόντα της Apple, δεν ήταν με τη σειρά τους προσκολλημένα στα τεχνολογικά γκάτζετ έγινε από τον αμερικανό δημοσιογράφο Νικ Μπίλτον.

Ανακαλώντας μια συζήτηση που είχε το 2010 με τον Τζομπς, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του, ο Μπίλτον αποκάλυψε πρόσφατα τις απόψεις του ιδρυτή της Apple που τού είχαν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη. Τότε, ο Τζομπς είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά προκειμένου να παραπονεθεί για ένα άρθρο που μιλούσε για την επικείμενη αποτυχία του iPad που είχε μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά.
Στο δημοσίευμα του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times», ο Μπίλτον αναφέρει ότι μετά την επίπληξη που δέχθηκε, έκανε στον Τζομπς μια ερώτηση για τα παιδιά του με στόχο να αλλάξει θέμα και τότε πήρε αυτή την μη αναμενόμενη απάντηση.

«Οπότε τα παιδιά σας θα λατρεύουν το iPad», είχε σχολιάσει τότε ο δημοσιογράφος για να σπάσει τον πάγο και ο Τζομπς απάντησε: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Περιορίζουμε την πρόσβαση που έχουν τα παιδιά μας στην τεχνολογία». Ακολούθησε μια παρατεταμένη σιωπή. Και σήμερα ο Μπίλτον εξηγεί γιατί η απάντηση του Τζομπς τον άφησε εμβρόντητο καταρρίπτοντας εντελώς την εικόνα που είχε στο μυαλό του για εκείνον και τη σχέση του με την τεχνολογία.
«Είχα φανταστεί ότι το σπίτι του θα ήταν ο παράδεισος κάθε φανατικού της τεχνολογίας με τοίχους καλυμμένους με γιγαντιαίες οθόνες αφής και τραπεζαρία κατασκευασμένη από iPads αντί για πλακάκια», γράφει ο Μπίλτον.

O βιογράφος του Τζομπς Γουόλτερ Αϊζακσον επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του αμερικανού δημοσιογράφου λέγοντας: «Κάθε βράδυ ο Στιβ αναδείκνυε τη σημασία τού να τρώει όλη η οικογένεια μαζί και ενώ γευμάτιζαν στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας τους συζητούσαν για βιβλία, ιστορία και πολλά άλλα θέματα. Ποτέ κανείς δεν ασχολούνταν με ένα iPad ή με τον υπολογιστή και τα παιδιά δεν είχαν εθιστεί καθόλου σε αυτές τις συσκευές».

Ο Κρις Αντερσον, εκδότης του τεχνολογικού περιοδικού Wired, συμφώνησε με την προσέγγιση του Τζομπς, ενώ έχοντας και ο ίδιος πέντε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών είπε σχετικά: «Τα παιδιά κατηγορούν εμένα και τη γυναίκα μου ότι ανησυχούμε υπερβολικά για την τεχνολογία αποκαλώντας μας φασίστες. Όμως είμαστε πιο αυστηροί με αυτό το θέμα γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τους κινδύνους».
Ωστόσο, η ανησυχία των γονιών φαίνεται να είναι δικαιολογημένη καθώς πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να είναι επιβλαβής. Μια έρευνα σε παιδία 11 και 12 ετών που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, απέδειξε ότι ακόμη και η πενθήμερη αποχή των παιδιών από τις τεχνολογικές συσκευές, οδηγεί στη βελτίωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Σχόλιο: Τα παιδιά μέχρι 12 χρονών, πρέπει να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία. Συμφωνώ με τον Τζομπς.

Επίσης συμφωνώ, ότι είναι πολύ καλό, μια οικογένεια, να κάθεται γύρω από ένα τραπέζι. Όποτε μπορεί.

4444

«Οι Έλληνες απείλησαν τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροδιαφυγή».
Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγο πολύ είπε πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν σε παλιότερη τοποθέτησή της είχε μιλήσει για τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε στους εφοπλιστές, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα και διευθύνσεις! Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη φορολογία στην Ελλάδα, σημείωσε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους, υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας. Όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία πληρώνουν άραγε τους φόρους τους; Ή μήπως τους πληρώνουν οι άλλοι; Δε νομίζω», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπονοούμενα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πάντως δεν εστίασε στις απειλές, αποφεύγοντας να κατονομάσει τους υπεύθυνους. Από την πλευρά τους, οι Financial imes στη συνέντευξη που δημοσιεύουν, αναφέρουν πως περίπου πριν ένα χρόνο, η κυρία Λαγκάρντ είχε ασκήσει έντονη κριτική στους πλούσιους της Ελλάδας που αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/494347/k-lagkarnt-otan-milisa-gia-ti-forodiafygi-stin-ellada–apeilithike-i-zoi-moy#ixzz3DDalongx

Σχόλιο: Φοβερά πράγματα καταγγέλλει η Λαγκαρντ, που είναι όμως γνωστά.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχουν μεταλλαχτεί σε εγκληματικές οργανώσεις.

Εάν έχεις την πολιτική βούληση, το λαθρεμπόριο, το τελειώνεις σε χρόνο dt.

Γράφω συνέχεια τα ίδια πράγματα, αλλά τι να κάνω, αφού νεοέλληνες είναι χαζοί.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση.

4444

Βλέποντας το κινεζικό rover καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται πίσω, σε σχέση με το Αμερικανικό. Όμως η Κίνα δείχνει, ότι είναι ικανή να καλύψει το έδαφος.

Η Σελήνη, είναι καλό πεδίο για να τεστάρεις την διαστημική τεχνολογία.

Αν φτιάξεις ένα διαστημόπλοιο που να μπορεί να πάει και να παραμείνει στην Σελήνη για πολλούς μήνες, με ασφάλεια και άνεση, τότε μπορείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο και για τον Άρη που είναι ποιο μακριά.

Οι ποιότητα κατασκευής, πάντα μετρά.

Ο δεύτερος γύρος για το διάστημα έχει ξεκινήσει.

Σε ποιο χαμηλούς τόνους βέβαια, αλλά με περισσότερη ουσία.

Τη θέση της Σοβιετικής ένωσης πήρε η Κίνα.

4444

http://tvxs.gr/news/kosmos/i-argentini-kalei-toys-koyremenoys-pistotes-tis-na-plirothoyn?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Η Αργεντινή καλεί τους «κουρεμένους» πιστωτές της να πληρωθούν.

Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο της Αργεντινής ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους «κουρεμένους» πιστωτές της χώρας να συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα χρήματά τους, αλλά από τράπεζα της χώρας.

Ο νόμος αυτός είχε σκοπό να παρακάμψει τα εμπόδια που έβαλε το αμερικανικό δικαστήριο δίνοντας δίκιο στα κερδοσκοπικά funds που ζητούσαν να μην πληρωθούν οι υπόλοιποι ομολογιούχοι εάν δεν αποπληρωθούν πρώτα αυτοί.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα funds αποτελούν τμήμα του 7% των πιστωτών που αρνήθηκαν το «κούρεμα» του 2005 και του 2010, προσφεύγοντας στην αμερικανική δικαιοσύνη, ώστε να πληρωθούν στο ακέραιο.

Παρά το γεγονός ότι δικαιώθηκαν, το Μπουένος Αϊρες αρνείται να τους πληρώσει, επικαλούμενο την ενεργοποίηση ρήτρας που θα επιτρέψει στους «κουρεμένους» ομολογιούχους να διεκδικήσουν επίσης στο ακέραιο τα χρήματά τους.

Η Αργεντινή καλεί τους πιστωτές της να εισπράξουν την επόμενη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου από τράπεζα που θα τελεί υπό τον έλεγχο της κρατικής Banco de la Nacion Argentina, είτε να επιλέξουν τράπεζα της Γαλλίας (χώρας με αυστηρή νομοθεσία στο θέμα των κερδοσκοπικών funds) ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα χώρας που δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική νομοθεσία.

«Η Αργεντινή θέλει, μπορεί και θα πληρώσει» δήλωσε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, υπογράφοντας το νέο νόμο. Η ίδια, καθώς η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, άσκησε κριτική στην Αντιπολίτευση που δεν στήριξε μια νομοθεσία «εθνικού χαρακτήρα».

Σχόλιο: Η Αργεντινή μας δείχνει το δρόμο. Βέβαια όλα αυτά δεν αρέσουν στα εγχώρια νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια, που θέλουν να βλέπουν αίμα.

Ο ακροδεξιός και φασίστας Σαμαράς απαγορεύει την κρατική τηλεόραση, που πληρώνουμε όλοι, να μεταδώσει την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικού Πρωθυπουργού με την θέληση των Ελλήνων, Αλέξη Τσιπρα.

Έχουμε Χούντα. Χουντάρα.

4444

http://www.topontiki.gr/article/82743/O-diasimos-oikonomikos-ektelestis-John-Perkins-apokaluptei-pos-DNT-kai-troika-xtupisan-tin-Ellada

Ο διάσημος «οικονομικός εκτελεστής» John Perkins αποκαλύπτει πως ΔΝΤ και τρόικα «χτύπησαν» την Ελλάδα!

Ο John Perkins, συγγραφέας του βιβλίου «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» και διάσημος «οικονομικός εκτελεστής» ο ίδιος, περιγράφει αναλυτικά πώς η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έγιναν «σκλάβοι των επιχειρήσεων, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων οργανισμών, που ουσιαστικά είναι εργαλεία των μεγάλων εταιρειών» και πώς «ο κόσμος της δεν έκανε λάθη, αλλά τώρα του ζητούν να πληρώσει για τα λάθη των ηγετών».
(Αναδημοσίευση από το www.newmoney.gr)
Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα των “οικονομικών εκτελεστών”, λέει ο John Perkins, συγγραφέας του βιβλίου “Confessions of an Economic Hit Man”.
Στο βιβλίο του, ο Perkins αποκαλύπτει πώς διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ισχυρίζονταν δημοσίως ότι “έσωζαν” χώρες και οικονομίες από τα οικονομικά προβλήματά τους, την ώρα που στην πραγματικότητα, έπαιζαν ένα παιχνίδι με τις κυβερνήσεις τους: Τους υπόσχονταν εντυπωσιακή ανάπτυξη, ολοκαίνουργια έργα υποδομών και ένα μέλλον οικονομικής ευημερίας. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έπαιρναν τεράστια δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς. Αντί να επιτύχουν την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία, οι χώρες αυτές έπεφταν θύμα ενός ισοπεδωτικού και μη βιώσιμου χρέους.
Και εκεί παρενέβαιναν οι “οικονομικοί εκτελεστές”. Φαινομενικά κανονικοί άνδρες, ταξίδευαν στις χώρες αυτές και επέβαλαν τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που υπαγόρευε το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Άνθρωποι σαν τον Perkins ήταν εκπαιδευμένοι να “ξεζουμίζουν” κάθε σταγόνα πλούτου και πόρων από τις οικονομίες αυτές και συνεχίζουν να το κάνουν έως σήμερα.

Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο αμερικανικό site Truthout, ο Perkins εξηγεί τι συνέβη με την Ελλάδα.
“Ουσιαστικά, η δική μου δουλειά ήταν να εντοπίζω τις χώρες που είχαν τους πόρους που ήθελαν οι επιχειρήσεις μας.  Είτε επρόκειτο για πετρέλαια, ή αγορά, ή συστήματα μεταφορών”, λέει. “Μόλις εντοπίζαμε τις χώρες αυτές, κανονίζαμε να τους δοθούν τεράστια δάνεια, αλλά τα χρήματα δεν πήγαιναν ποτέ στις χώρες.

Αντ΄ αυτού, πήγαιναν στις δικές μας επιχειρήσεις, για να χτίσουν έργα υποδομών στις χώρες αυτές, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και αυτοκινητοδρόμους, που ωφελούσαν λίγους πλούσιους αλλά και τις δικές μας επιχειρήσεις, αλλά όχι την πλειοψηφία του κόσμου (…), οι οποίοι απέμεναν με το τεράστιο χρέος, όπως αυτό που έχει η Ελλάδα”.
Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει το ΔΝΤ -στην περίπτωση της Ελλάδας, η τρόικα- με τεράστιες απαιτήσεις για αυξήσεις φόρων, μειώσεις δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο Perkins. Οι χώρες αυτές γίνονται σκλάβοι των επιχειρήσεων, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων οργανισμών, που ουσιαστικά είναι εργαλεία των μεγάλων εταιρειών.
“Στην περίπτωση της Ελλάδας, η άμεση αντίδρασή μου ήταν: ‘Χτυπούν την Ελλάδα’. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό”, λέει ο Perkins. Στη χώρα συμβαίνει ό,τι συνέβη και στη Λατινική Αμερική ή την Ασία, και σε τόσα άλλα μέρη του κόσμου.
“Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε λάθη, οι ηγέτες σας έκαναν κάποια λάθη, αλλά ο κόσμος δεν έκανε λάθη, και τώρα του ζητούν να πληρώσει για τα λάθη των ηγετών”.
Και συνεχίζει εξηγώντας ότι μέρος του παιχνιδιού είναι να πείσουν τους λαούς ότι έκαναν λάθος, ότι είναι κατώτεροι.

“Η επιχειρηματο-κρατία είναι πολύ καλή σε αυτό, είτε πρόκειται για τον Πόλεμο του Βιετνάμ, όπου έπεισε τον κόσμο ότι οι Βιετναμέζοι ήταν κακοί, είτε πρόκειται, όπως σήμερα, για τους Μουσουλμάνους. Είναι η πολιτική του ‘αυτοί εναντίον μας”. Εμείς είμαστε καλοί, είμαστε σωστοί, κάνουμε τα πάντα σωστά. Εσείς είστε λάθος. Και σε αυτή την περίπτωση, όλη αυτή η ενέργεια στρέφεται προς τον ελληνικό λαό, που του λένε: Είσαι τεμπέλης, δεν έκανες το σωστό, δεν ακολούθησες τις σωστές πολιτικές’, ενώ στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της ευθύνης εντοπίζεται στη χρηματοοικονομική κοινότητα που ενθάρρυνε την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό το δρόμο”.
Ο Perkins παραδέχεται πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θέλουν μια ενωμένη Ευρώπη. Είναι ικανοποιημένες με το κοινό νόμισμα, αλλά δεν θέλουν ενιαίους κανόνες. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν πολύ πιο επιεικείς φορολογικούς νόμους, κάποιες έχουν πιο χαλαρούς περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς νόμους.
Ποια είναι η συμβουλή του Perkins προς τους Έλληνες; “Θα ενθάρρυνα τους Έλληνες να αντισταθούν: Μην πληρώσετε αυτά τα χρέη. Κάντε τα δικά σας δημοψηφίσματα. Αρνηθείτε να πληρώσετε και βγείτε στους δρόμους”. 

4444

Η Σοφία Βούλτεψη τελικά θυμήθηκε ότι έχει και κάποια ακίνητα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό «εγώ είχα πάντοτε διαφορετική άποψη για το θέμα [της φορολογίας ακινήτων] γι’ αυτό και δεν έχω ακίνητα». Οταν η Αυγή της θύμισε πως έχει, σύμφωνα με το δικό της πόθεν έσχες, διαμέρισμα 239 τ.μ. στη Γλυφάδα, εξοχικό κ.λπ., η κ. Βούλτεψη ενοχλήθηκε και το γύρισε στις απειλές για μηνύσεις και τους ισχυρισμούς περί συκοφαντιών. Τελευταίο λεκτικό εύρημα; «Δεν έχω ουσιώδη ακίνητη περιουσία»…

Ρεσιτάλ παλινωδιών έδωσε (ξανά) η Σοφία Βούλτεψη προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά τη δήλωσή της σε ραδιοφωνικό σταθμό (στα Parapolitika και τον Νίκο Ευαγγελάτο – ακούστε την εδώ, το επίμαχο σημείο στο 7ο λεπτό) πως «δεν έχει ακίνητα».

 Μετά το σχετικό σάλο, έσπευσε να δηλώσει πως «δεν είναι χαμένα λεφτά η αγορά ακινήτων» και μετά το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, που εκθέτει το πλήρες πόθεν έσχες της (δείτε παρακάτω αναλυτικά), τροποίησε λίγο ακόμα τα λεγόμενά της: «Δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία» είναι η τελευταία της διατύπωση, συνοδεύομενη από απειλές κατά της Αυγής, θεωρίες συνωμοσίας, ειρωνείες και άλλα προσφιλή στην ίδια – δείγμα άλλωστε του συνολικότερου πολιτικού της λόγου.

Παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα της Αυγής και παρακάτω τη σημερινή απάντηση της «ουσιώδους» κυβερνητικής εκπροσώπου:

Δηλώνει “δεν έχω ακίνητα”, αλλά το πόθεν έσχες την διαψεύδει

Η ακτήμων υπουργός Σ. Βούλτεψη έχει σπίτι, εξοχικό και 2 στρ. δάσους

Το πόθεν έσχες της Σοφίας Βούλτεψη διαψεύδει τον ισχυρισμό της ότι είναι… ακτήμων και δεν διαθέτει κανένα ακίνητο. Η υφυπουργός συνελλήφθη ψευδόμενη για την δήλωσή της (στα “Παραπολιτικά FM”) ότι “δεν έχω ακίνητα”. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει και σπίτι, και εξοχικό και ακίνητα μέσα σε δάσος στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει –διαμέρισμα στην Γλυφάδα 239 τ.μ. που “συμπληρώνεται” από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ.. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

-οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

-πάνω από 2.000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για 2 οικόπεδα μέσα σε δάσος (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες) συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.

αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στην Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ όπως διευκρινίζει “δεν υπάρχει συμβόλαιο” καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατήγγειλε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει ανώνυμη εταιρεία. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η Σ. Βούλτεψη επέλεξε “με το που μπήκε η χώρα στο μνημόνιο το 2010 να δημιουργήσει μιαν ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση”” και το 2012 “ορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω ανώνυμης εταιρείας με 5ετή θητεία”. Η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από το πόθεν έσχες της Σ. Βούλτεψη όπου εμφανίζεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 και νε εισέφερε 57.600 ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η Μ. Χρυσοβελώνη τονίζει ότι “σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος “κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του” και ρωτά “γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, εδώ και 3 μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς Σ. Βούλτεψη από την παραπάνω θέση”.

Τι απάντησε σήμερα η Σοφία Βούλτεψη

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο in.gr:

Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική».

Η κ. Βούλτεψη κάνει λόγο για «εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση» και από διαφορετικά «παραρτήματα που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης».

«Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα». Το σημείο αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα προ ημερών του Κontra News.

«Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι… 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως “οικόπεδο” αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν» συνεχίζει.

Η Σ. Βούλτεψη επανέλαβε ότι η ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία.

«Σχετικώς με τη θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες», τονίζει.

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τους «συκοφάντες» να «ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα δικά τους «πόθεν έσχες» (αν έχουν υποβάλει ποτέ, λέει η κ. Βούλτεψη) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις».

Ειδικά για την «Αυγή», την καλεί να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της λέγοντας πως διαφορετικά τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη. «Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, τη Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη.

– See more at: http://left.gr/news/i-sofia-voyltepsi-telika-thymithike-oti-ehei-kai-kapoia-akinita#sthash.Mmx6pCbZ.jdAFkVZs.dpuf

Σχόλιο: Μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν έχει ακίνητα και τώρα μαθαίνουμε ότι έχει. Θα γράψω αυτό που γράφω ξανά και ξανά: μόνο ηλίθιοι και προδότες ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

12/09/2014

4444

http://www.efsyn.gr/?p=233120

Η τηλεφωνική συνομιλία του Γιάννη Λαγού με τοπικό στέλεχος της Χ.Α. αμέσως μετά την αιματηρή ενέδρα στο Πέραμα αποτελεί κυνική ομολογία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ. Μόνο στο efsyn.gr, o αποκαλυπτικός διάλογος.

Την «πατρότητα» της επίθεσης εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζοντας νέα στοιχεία της δικογραφίας σχετικά με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ερευνά η δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, μια συνομιλία του βουλευτή και τομεάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, με το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με την Ελληνική Αυγή, Σωτήρη Δεβελέκο, αποκαλύπτει πως την επίθεση πραγματοποίησε ένα «τάγμα εφόδου» του νεοναζιστικού μορφώματος, αποτελούμενο από περίπου 20 άτομα.

Η συγκεκριμένη συνομιλία, από την οποία αποδεικνύεται ο καθοδηγητικός ρόλος του Γιάννη Λαγού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου του 2013 και ώρα 00:37. Σ’ αυτήν οι δύο άνδρες μιλούν με… καμάρι για την επίθεση που πραγματοποίησε μια ομάδα χρυσαυγιτών εναντίον 45 ατόμων που είχαν βγει για αφισοκόλληση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης.

Στο τέλος της κουβέντας των δύο ανδρών φαίνεται και η εκ των άνωθεν καθοδήγηση που υπήρχε στο κόμμα, καθώς ο Λαγός διέταξε το τάγμα εφόδου να διαλυθεί και να πάει ο καθένας στο σπίτι του, ενώ ο συνομιλητής του (ο οποίος σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή) συμφώνησε λέγοντας: «Ε, μην τσιμπήσουν και κάνα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος»

Ακούστε την αποκαλυπτική συνομιλία:

Σχόλιο: Τα δεδομένα για την δολοφονία του Παύλου Φύσα, είναι ατράνταχτα. Όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσα, θα δικαστούν και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά.

Επίσης η δράση της Χρυσής Αυγής, δεν έχει σχέση με τους εργαζόμενους και το δίκαιο του εργάτη. Αυτοί οι τύποι έχουν σχέση με τους νταβατζηδες. Επιφανειακά λένε διάφορα, αλλά υπογείως έχουν κάνει άλλες συμφωνίες.

Βέβαια αυτό που γράφω εδώ και μήνες, εξακολουθώ να το γράφω. Αν είχαν μυαλό – πολιτική σκέψη και δεν ήταν τραμπούκοι, θα είχαν εξοβελίσει την ΝΔ.

Ο Αντωνάκης ο Σφουγκαρακης, το έπαιξε καλύτερα το παιχνίδι και φυσικά έδειξε, τι σημαίνει να ελέγχεις τις κρατικές υπηρεσίες.

Τώρα έβγαλε το ηχητικό ντοκουμέντο, μέσω διαρροής. Γιατί τώρα; Γιατί αύριο ο Τσιπρας πηγαίνει στην ΔΕΘ και για τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα.

Το επεισόδιο που έγινε με την επίθεση στα στελέχη του ΚΚΕ και ήταν πολύ βίαιο, απλά άφηνε το χαλινάρι στους Τραμπούκους, ώστε να διαπράξουν το μοιραίο, αφού ήταν τυφλωμένοι από την επιτυχία τους. Αν ακούσετε το ηχητικό, οι μαλακες επαίρονται, λες και έφτιαξαν ιπτάμενο δίσκο.

Ο Αντωνάκης ο Σφουγκαρακης, με βάση και τις συνθήκες που υπάρχουν, καλά το παίζει το παίγνιον.

Όλα αυτά, είναι ένα παίγνιον εξουσίας, στην ελληνική πραγματικότητα. Οι περισσότεροι επειδή είστε ηλίθιοι, δεν καταλαβαίνεται τι γράφω.

4444

4444

ELLADA BOULTEPSI 01 120914

4444

11/09/2014

4444

Οι Νεοφιλελεύθεροι είναι σκουλήκια, αυτός ήταν και ο λόγος που έκαναν πραξικόπημα στην Χιλή. Όπου πάνε αυτά τα σκουλήκια, φέρνουν δυστυχία στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Εγώ ξέρω πως λειτουργεί η οικονομία και δεν είμαι κομουνιστής.

Θεωρώ την Οικονομία ψευδό επιστήμη.

Στην φυσική, τα δεδομένα είναι ακράδαντα. Ξέρεις τι σου λένε και πως προκύπτουν, έτσι και τα κατακτήσεις. Μπορείς να κάνεις προβλέψεις με ακρίβεια 100% και να ωφελήσεις την κοινωνία.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες, πρέπει να επιδιώκουν την συλλογική ευτυχία. Να είναι ευτυχισμένες. Έχουν το δικαίωμα.

Ο Αλιέντε, ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος. Έτσι ήθελαν οι πολίτες της Χιλής.

Έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες. Τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια του καπιταλισμού, μισούν την Δημοκρατία. Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές και τα δεδομένα είναι πέρα και πάσης αμφισβήτησης.

Δείξτε μου ένα μέρος, που υπάρχει πραγματική Δημοκρατία.

Στη Δημοκρατία οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες επιλογές θέλουν και όποτε θέλουν.

Δεν υπάρχει μαύρος φασισμός, ούτε δικτατορία του προλεταριάτου. Καταλάβατε;

4444

BLOOMBERG MINECRAFT VIDEO GAME 01 110914

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2105962

«Είναι χαμένα τα χρήματα που επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων» δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, ωστόσο σήμερα αρνήθηκε έσπευσε να διευκρινίσει πως οι δηλώσεις της διαστρεβλώθηκαν και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι παρερμήνευσαν τα λεγόμενά της.
Η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον “ΑΝΤ1” τόνισε ότι υπήρξε σύγχυση αφού τα λόγια της αποδόθηκαν αποσπασματικά. Ποτέ δεν είπε ότι η αγορά ακινήτων είναι χαμένα λεφτά, προσθέτοντας ότι η επιλογή να μην επενδύσει σε ακίνητα ήταν καθαρά προσωπική της τακτική.
Πηγή:www.capital.gr

Σχόλιο: Η Βουλτεψη είναι μια πατσαβούρα. Αφού έκανε και αυτή μια μεγάλη κωλοτούμπα για να μπει στα δωμάτια εξουσίας, τώρα βγάζει γλώσσα και χλευάζει.

Εγώ σας το έγραψα ξεκάθαρα από το 2012, μη ψηφίζεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι προδότες και ανθέλληνες.

Αυτά που λέει η Βουλτεψη αφορούν όσους ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ. Αυτούς χλευάζει, όταν λέει, ότι όσοι επένδυσαν στα ακίνητα έχασαν τα λεφτά τους.

Εγώ αντίθετα ξέρω πολύ καλά, ότι αν απαλλαγώ από τις πατσαβούρες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα ακίνητα θα αποκτήσουν πάλι αξία.

Από το 2012 ήμουν τελείως ξεκάθαρος. Ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε στον υπόνομο της ιστορίας.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι τεχνητή.

Ο προδότης ο Βενιζέλος στον ΟΗΕ ψήφησε παρών, αντι να ψηφήσει υπέρ, για το σχέδιο που ελαφρύνει το χρέος χωρών όπως η Ελλάδα.

Αυτοί οι άνθρωποι δρουν, ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδος.

4444

http://www.enikos.gr/international/262430,H_Ellada_apeixe_apo_thn_yhfoforia_toy_OH.html

Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους

Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, που έγινε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 -παρά το υπέρογκο χρέος της. 

Στην ψηφοφορία απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν αρνητικά.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν «ναι» 124 χώρες, «όχι» 11, ενώ απείχαν 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Η απόφαση του ΟΗΕ χαιρετίστηκε από τον Αργεντινό υπουργό Εξωτερικών Héctor Timerman, ο οποίος σημείωσε ότι με αφορμή το ψήφισμα θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα «που σέβεται την πλειοψηφία των πιστωτών και επιτρέπει σε χώρες να βγουν από την κρίση με βιώσιμο τρόπο». Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ –μιλώντας εκ μέρους αυτών που διαφωνούσαν- ισχυρίστηκε ότι η ψήφιση ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης των κρατικών χρεών θα προκαλούσε «οικονομική ανασφάλεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανεπτυγμένες χώρες», προσθέτοντας ότι υφίσταται ήδη άλλωστε, μηχανισμός υποστήριξης των κρατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα: το ΔΝΤ.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2103260

Της Carol Matlack
O Jérôme Kerviel, που καταδικάστηκε για απάτη σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης σε συναλλαγές στην ιστορία, βγήκε από τη φυλακή τη Δευτέρα έχοντας περάσει κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες πίσω από τα κάγκελα. Για να είμαστε ακριβείς, εξέτισε ποινή 114 ημερών, δηλαδή μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου φυλάκισης που αντιμετώπισαν λιγότερο αδίστακτοι traders αλλού. Κανείς από αυτούς τους κατάδικους δεν αγγίζει τα 4,9 δισ. ευρώ που στοίχισε ο Kerviel στην Société Générale (GLE:FP), τη γαλλική τράπεζα στην οποία εργαζόταν.
Ο Kerviel, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2010, παραδόθηκε στις αρχές στις 18 Μαΐου μετά την εξάντληση των προσφυγών του και άρχισε να εκτίει την τριετή ποινή του. Πριν εισέλθει στη φυλακή, έκανε ένα ταξίδι στη Ρώμη, όπου πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο για να ξεκινήσει στη συνέχεια πεζός έναν περίπατο τριών μηνών πίσω προς τα γαλλικά σύνορα. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Kerviel θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου i-Télé που επικαλείται τον δικηγόρο του, David Koubbi.
Εάν ο Kerviel είχε κριθεί ένοχος για παρόμοιο αδίκημα στις ΗΠΑ, η ποινή του θα ήταν «ένα τεράστιο νούμερο, τουλάχιστον 20 ετών», είχε δηλώσει με αφορμή την καταδίκη του Kerviel ο David Irwin, Αμερικανός δικηγόρος ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον καταδικασθέντα trader John Rusnak. Ο Rusnak, πάλαι πότε trader της αμερικανικής μονάδας της Allied Irish Banks (AIB:GR), καταδικάστηκε το 2003 σε φυλάκιση 7,5 ετών για απόκρυψη ζημιών 691 εκατ. δολαρίων. 
Στη Γαλλία, ωστόσο, ο Kerviel βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή της τετραετούς φυλάκισης. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία για να συγκρίνουμε την ποινή του σε σχέση με άλλες που επιβλήθηκαν σε traders σε άλλες χώρες:
• Kweku Adoboli (Η.Β.): Trader με έδρα το Λονδίνο της ελβετικής τράπεζας UBS (UBS),  είχε καταδικαστεί για απάτη το Νοέμβριο του 2012 για συναλλαγές που κόστισαν στην τράπεζα 2,3 δισ. δολάρια. Ο Adoboli καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση.
• Jonathan Bunn (UK): Χρηματιστής της Lewis Charles Securities στο Λονδίνο, καταδικάστηκε το 2010 σε φυλάκιση 2,5 ετών για παράνομες συναλλαγές που κόστισαν 2,7 εκατ. στερλίνες (4,4 εκατ. δολ.)
• Nick Leeson (Σιγκαπούρη): Trader της Barings Bank, είχε καταδικαστεί το 1996 για απάτη που κόστισε στην τράπεζα 1,3 δισ. δολάρια και την εξώθησε στη χρεοκοπία. Ο Leeson καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6,5 ετών και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από τριάμισι έτη.
• Υasuo Hamanaka (Ιαπωνία): Trader χαλκού της Sumitomo Corp. (8053:JP), είχε καταδικαστεί το 1996 για απόκρυψη ζημιών ύψους 2,6 δισ. δολαρίων. Ο Hamanaka καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από επτά.
• Toshihide Iguchi (ΗΠΑ): Trader με έδρα τη Νέα Υόρκη για λογαριασμό της Daiwa Bank, ομολόγησε το 1995 τις αδίστακτες συναλλαγές του που κόστισαν στην τράπεζα 1,1 δισ. δολάρια. Ο Iguchi εξέτισε ποινή τετραετούς φυλάκισης.
Ορισμένοι traders έχουν προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες ζημιές από ό, τι ο Kerviel χωρίς να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.
Ο Καναδός trader Brian Hunter βύθισε το hedge fund Amaranth με έδρα το Κονέκτικατ το 2006, έχοντας χάσει 6,6 δισ. δολάρια από κακά στοιχήματα στην αγορά του φυσικού αερίου. Αλλά ο Hunter, σε αντίθεση με τον Kerviel και άλλους αδίστακτους traders δεν φαίνεται να απέκρυψε τις συναλλαγές από τον εργοδότη του και δεν εδιώχθη ποινικά. Η αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα (CFTC) επιδιώκει αστικές κυρώσεις κατά του Hunter σε μια υπόθεση που έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί τον Οκτώβριο.
Ο Bruno Iksil, πρώην trader της JPMorgan Chase (JPM) γνωστός και ως London Whale, προκάλεσε ζημιά 6,2 δισ. δολαρίων για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές που ήρθαν στο φως το 2012. Ο Iksil δεν έχει καταδικαστεί και συνεργάζεται με τις αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας καθώς ερευνούν τις συναλλακτικές πρακτικές της JPMorgan. 

Σχόλιο: Χαίρομαι που Jérôme Kerviel βγήκε ελεύθερος. Διάβασα το βιβλίο του. Αυτά που λένε οι εταιρείες, ότι οι traders τα κάνουν όλα μόνοι τους, είναι ψέματα.

Αν είσαι εταιρεία και θέλεις να ελέγξεις έναν trader, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.

Για να μη τιμωρήσουν τις εταιρείες, τιμωρούν τους trader. Είναι βολικό για το σύστημα.

Αν είσαι έξυπνος άνθρωπος, καταλαβαίνεις αμέσως, ότι την ευθύνη την έχουν αυτοί που διοικούν την εταιρεία και όχι ο trader.

4444

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, έχει πάρει εργολαβία, την υποστήριξη της οικογενείας Λάτση. Δε περνά απαρατήρητο. Ελπίζω να έχει καλές απολαβές.

Αν και εγώ γίνω νταβατζης κλέβοντας με διάφορα κόλπα το κράτος, θα γίνω φιλάνθρωπος.

Εδώ να διαχωρίσω τον μπάρμπα Γιάννη, που όντως ήταν φιλάνθρωπος και μάγκας.

Βέβαια την οδό της φιλανθρωπίας, ακολουθουν και άλλοι γνωστοί εγχώριοι νταβατζηδες, που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο εκατομμύρια.

Πλάκα έχει. Η φιλανθρωπία είναι must σε διαλυμένα κράτη.

4444

10/09/2014

4444

Ο Κώστας Κάππος ήταν πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Ήταν έντιμος με όλη τη σημασία της λέξης.

Καρφί δε μου καίγετε αν ήταν κομουνιστής.

Ήταν έντιμος. Μπορούσες να του εμπιστευτείς τα χρήματα ή μια διαδικασία εξυγίανσης.

Ήταν ένας καλός άνθρωπος.

Η Αριστερά πάντα πρεσβεύει μια ηθική.

4444

sCotland & u.k.

http://kourdistoportocali.com/post/37893/cameron

Μια παθιασμένη έκκληση προς τους Σκοτσέζους να μην επιλέξουν την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε από το Εδιμβούργο το οποίο επισκέπτεται εκτάκτως σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Αγαπώ την πατρίδα μου περισσότερο απ’ ότι αγαπώ το κόμμα μου» δήλωσε μιλώντας από το Εδιμβούργο, ο Ντέιβιντ Κάμερον που επισκέπτεται την Σκοτία την ίδια μέρα με τον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ και τον Φιλελεύθερο Νικ Κλέγκ με τους οποίους διεξάγουν χωριστές καμπάνιες για να πείσουν τους Σκοτσέζους να ψηφίσουν «όχι» στην ανεξαρτησία, κατά το κρίσιμο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.
«Νοιάζομαι πολύ αυτή για αυτή την εξαιρετική χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χτίσαμε μαζί. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν αυτή η οικογένεια των εθνών που φτιάξαμε- και κάναμε τόσα υπέροχα πράγματα μαζί- αν αυτή η οικογένεια των εθνών διαλυόταν».
Ο Ντ. Κάμερον τόνισε επίσης ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αμετάκλητο και θα έχει διάρκεια:

Ο πρωθυπουργός της Σκοτίας, Άλεξ Σάλμοντ
«Επειδή είναι ψηφοφορία, πιστεύω ότι ο κόσμος αισθάνεται λίγο σα να πρόκειται για βουλευτικές εκλογές, ότι θα πάρετε τώρα μια απόφαση και έπειτα από πέντε χρόνια, μπορείτε να πάρετε μια άλλη απόφαση, αν μπουχτίσετε με τους παλιο-Τόρις (τη συντηρητική παράταξη του Κάμερον), διώξτε τους και ίσως να το ξανασκεφτούμε. Αυτό εδώ είναι πολύ διαφορετικό από τις γενικές εκλογές. Δεν αποφασίζετε για την επόμενη πενταετία, αλλά για τον επόμενο αιώνα».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως αν η Σκοτία επιλέξει το «όχι» στην ανεξαρτησία, αυτό θα μεταφραστεί στην εκχώρηση περισσότερων εξουσιών, αλλά προειδοποίησε ότι αν οι Σκοτσέζοι επιλέξουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, θα εγκαταλείψουν και την λίρα, καθώς όπως υπογράμμισε ότι μια νομισματική ένωση με την Σκοτία δεν θα ήταν εφικτή.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σκοτίας και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ, υποστήριξε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Κάμερον και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς είναι να διατηρήσουν τις δουλειές τους και ότι αυτή η ξαφνική τους μετάβαση στην Σκοτία δεν είναι παρά μια αντίδραση πανικού, μετά την δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το «όχι» και το «ναι» βρίσκονται πολύ κοντά σε ποσοστά και μάλιστα σύμφωνα με γκάλοπ της YouGov, το «ναι» προηγείται 51% έναντι 49% του «όχι».

Σχόλιο: Έχει πλάκα που όλοι δίνουν δραματικό τόνο στο δημοψήφισμα. Η Αγγλία και η Σκοτία, έχουν στενούς δεσμούς πάνω από 100 χρόνια, δε νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλα δράματα.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/37879/dacapo

Η ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι βρίσκεται σε “κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης” για ύποπτους εξτρεμιστές, παρακολουθώντας στενά ριζοσπαστικά στοιχεία, ενώ έχει εντοπίσει τουλάχιστον έξι ξένους μαχητές με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να διέρχονται από τη χώρα τους τελευταίους μήνες, αναφέρουν οι Los Angeles Times.
Η επιχείρηση παρακολούθησης έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα προβεί σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και την πιθανότητα επέκτασης των αεροπορικών χτυπημάτων και στη Συρία.
“Το επίπεδο απειλής που προέρχεται από την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό καθώς δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ενδείξεις για ανενεργά ή ενεργά κύτταρα του ISIS ή άλλες ομάδες” στη χώρα, αναφέρει στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος. “Βρισκόμαστε ωστόσο σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης τώρα και ανταλλάσουμε πληροφορίες με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλους”.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις. Δεν διευκρίνισε παράλληλα αν η Ελλάδα έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για ισλαμιστές μαχητές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την διάχυση της εξτρεμιστικής βίας από τη Μέση Ανατολή.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα – λόγω της θέσης της μεταξύ Δύσης και Ανατολής – θα μπορούσε να γίνει βασικός κόμβος για τους εξτρεμιστές που θα ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές υπηρεσίας πληροφοριών έχουν εντοπίσει έξι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ταξίδεψαν στη χώρα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας 23χρονος Γάλλος υπήκοος που μετέφερε στικάκι με οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αναφέρει η εφημερίδα.
Οι οδηγίες που μετέφερε ο Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Αλγερία ήταν σε ένα αρχείο με τίτλο “στο όνομα του Θεού”, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη το Πρώτο Θέμα. Ένας παιδικός του φίλος, Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τυνησία ο οποίος είχε εργαστεί σαν μάγειρας σε πολυτελή εστιατόρια στις Κάννες πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος πριν από δύο χρόνια, εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές μερικές εβδομάδες αργότερα, ενώ φέρεται να επέστρεφε από την εκπαίδευση του στη Συρία.
“Δεν μπορούσαμε να τους συλλάβουμε καθώς δεν υπήρχαν νομικοί και τυπικοί λόγοι για να το κάνουμε”, αναφέρει ο αξιωματούχος και προσθέτει: “Ενημερώσαμε άλλες υπηρεσίες για τις κινήσεις τους”.
Σε μια άλλη υπόθεση οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν 43χρονο Γάλλο ρωσικής καταγωγής ο οποίος προσπαθούσε να περάσει στην Τουρκία ένα φορτηγό με όπλα με προορισμό τη Συρία.
Ο αξιωματούχος καθώς και άλλα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών με τα οποία η εφημερίδα επικοινώνησε δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύλληψη. Δεν απέκλεισαν ωστόσο την πιθανότητα να προχωρήσουν στην έκδοση του συγκεκριμένου ατόμου.
“Ακολουθούμε τις κατάλληλες διαδικασίες”, ανέφερε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η εφημερίδα σημειώνει στο δημοσίευμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων και έχει ζητήσει από την Ε.Ε. περισσότερα χρήματα και βοήθεια.
Από την αρχή του έτους, αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα έχει απελάσει περισσότερους από 300 Σύριους και Ιρακινούς που είναι ύποπτοι για δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι η γειτονική Αλβανία έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή νεοσύλλεκτων από τα Βαλκάνια για το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι οι αναλυτές προειδοποιούν πως θα μπορούσαν να αυξηθούν οι εξτρεμιστές που περνούν από την Ελλάδα.
Περίπου 300 Αλβανοί μαχητές έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και στο Μέτωπο Αλ-Νούστρα, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης και της Πολιτικής Βίας.

Οι αρχές συνέλαβαν και δίκασαν 40 από αυτούς στο Κόσσοβο, αναφέρει η εφημερίδα.
“Περισσότεροι από τους μισούς τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν ιδέα που έμπλεκαν”, δηλώνει η Jeta Xharra, διευθύντρια του Balkan Investigative Reporting Network στην Πρίστινα. “Πολλοί νεοσύλλεκτοι δεν γνωρίζουν. Απλά απαντούν σε διαφημίσεις στο Ίντερνετ από την Τουρκία, που υπόσχονται χρήματα με αντάλλαγμα ένα χρόνο περιπέτειας, σαν ένα κενό πριν από το κολέγιο”, προσθέτει.
Με το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων να είναι βυθισμένο στη φτώχεια και την ανεργία, η Xharra προειδοποιεί ότι φτωχοί Μουσουλμάνοι από την Αλβανία ή τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της προπαγάνδας των ισλαμιστών.
“Το μεγαλύτερο μέρος δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία”, αναφέρει η Xharra. “Αντίθετα, είναι τα χρήματα. Τα μόνο που πρέπει να κάνουν οι αρχές για να εντοπίσουν τους ξένους νεοσύλλεκτους του ISIS είναι να ακολουθήσουν το μονοπάτι που αφήνουν τα χρήματα”.
Πηγή:www.capital.gr

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014, 12:10

4444

Όσοι διαβάζεται το blog θέλω να ευελπιστώ, ότι είστε έξυπνοι άνθρωποι. Αλλιώς δεν έχει νόημα, μια και υπάρχουν χιλιάδες άλλα blogs.

Σήμερα ξαναδιάβασα για ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί κατά καιρούς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου;

Αυτό το ερώτημα το έθεσε ξανά ένα ανθρώπινο ον σε μια εφημερίδα;

Μάλιστα το ζήτημα γίνεται πρακτικό, αν φτιάξεις μια λίστα με τα ανάλογα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια.

Όταν κάνεις αξιολόγηση, πάντα καθαρίζει το τοπίο.

4444

Διαβάζω στα Επίκαιρα (Νο253) το άρθρο του Ιωάννη Α. Κολομβάκη.

Το άρθρο πολύ ενδιαφέρον και μας λέει, ότι η Ελλάδα, μόνο δημοκρατία δεν είναι. Σήμερα βέβαια είναι φανερό σε όλους, μετά την διαταγή και του Γερμανού Φουχτελ.

Ας κάνω μια δική μου σύνοψη. Ποιο αθυρόστομη και δικαιολογημένα οργισμένη.

Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας(το πραγματικό) της Δημόσιας Διοίκησης (δηλαδή από τις εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Α)3.430 Νόμοι.

Β)20.580 Προεδρικά διατάγματα.

Γ)114.905 Υπουργικές Αποφάσεις.

Δ)24.010 Αποφάσεις Περιφερειών.

Ε)8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών.

Με βάση τους μαθηματικούς υπολογισμούς, οι νόμοι που ψηφίζονται από την βουλή, αντιπροσωπεύουν μόνο το 2%.

Αντίθετα οι Υπουργικές αποφάσεις, το 67%.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Όταν μάλιστα και αυτό είναι γραμμένο στο Σύνταγμα και απαγορεύεται ρητά: Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου, δεν εισάγεται για συζήτηση.

Άρθρο 74, παράγραφος 5.

Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα, δεν είναι κοινοβουλευτισμός, είναι οργανωμένο έγκλημα.

Οι …λογοκρισία … της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φορούν πολιτικό μανδύα, για να έχουν ατιμωρησία. Έτσι χρεοκόπησε η Ελλάδα.

Έφερναν και φέρνουν τροπολογίες την νύχτα, στα μεσάνυχτα, σε άσχετα νομοσχέδια για να μην γίνει ντόρος στην κοινωνία και να περάσουν τα ρουσφέτια σε γνωστούς νταβατζηδες, πολλοί το παίζουν και φιλάνθρωποι.

Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Να το λέτε. Ο ακροδεξιός που μισεί την Δημοκρατία, ο Σαμαράς, έχει ξεσαλώσει τελείως. Έφτασε στο σημείο να κλείσει τη Βουλή 15 μέρες ποιο μπροστά, σα να ήταν η Βουλή, το προσωπικό του μπουρδελο.

Αυτές τις μέρες, έκοψαν και τις προληπτικές εξετάσεις, όπως το τεστ παπ. Οι Ελληνίδες θα πεθάνουν από καρκίνο.

Είναι γνωστό ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα, από το 2010 και μετά, αυξήθηκε κατακόρυφα.

Είναι … Λογοκρισία… Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Όποιος ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο έγκλημα.

Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνουν, έχει πρόβλημα νοημοσύνης και αυτοκαταστροφής.

Αν εγώ είχα την εξουσία, που δεν είμαι γκάνγκστερ, θα εφάρμοζα το Σύνταγμα, χώρια που θα έκανα περισσότερα δημοψηφίσματα, πανελλαδικά και τοπικά.

Οι ικανοί άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουν για την ζωή τους οι ίδιοι.

Γι’αυτό και οι Σκωτσέζοι, πρέπει να δοκιμάσουν την ανεξαρτησία.

Ζω ιστορικές στιγμές και παράλληλα βαθμολογώ και αξιολογώ. Αν εγώ είχα την εξουσία, η Ελλάδα δε θα χρεοκοπούσε.

Πες μου αναγνώστη, αν εσύ είχες την εξουσία, τι θα έκανες;

4444

09/09/2014

4444

http://entertainment.gr.msn.com/cinema/%CE%B7-%C2%AB%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%83%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-oscar

Βεβαία, η υπόθεση δεν είναι απλή. Δηλαδή, όχι επειδή εμείς το υποβάλλαμε, σημαίνει αυτόματα ότι η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη θα είναι μία από τις 5 υποψήφιες στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η σειρά έχει ως εξής: Οι χώρες καταθέτουν επίσημα τις προτάσεις τους με καταλυτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2015 η Αμερικανική Ακαδημία θα επιλέξει τις 9 επικρατέστερες ταινίες και στα τέλη του μήνα (δηλαδή του Ιανουαρίου) θα ανακοινωθεί η υποψήφια Χρυσή πεντάδα. 

Μέχρι τότε, πάντως εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα για την όχι και τόσο απόφαση-έκπληξη να μας εκπροσωπήσει η βραβευμένη σε διάφορα μέχρι τώρα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, στην κατηγορία του Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σχετικά άρθρα:
 Τριπλή βράβευση για τη «Μικρά Αγγλία» στο Φεστιβάλ της Σαγκάης 
 Το …ασιατικό Oscar διεκδικεί η «Μικρά Αγγλία» του Π. Βούλγαρη 
 Μεγάλη νικήτρια η «Μικρά Αγγλία» στα «ελληνικά Όσκαρ» 

Σχόλιο: Ο Πατέρας μου που δούλεψε ως Κομπάρσος που είναι όμως διακριτός, σε μια από τις πολύ πρόσφατες ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, μου είπε τα καλύτερα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο Παντελής Βούλγαρης, αρχίζει και γίνεται γνωστός διεθνώς σε μεγαλύτερο κοινό και αυτό το έχει ανάγκη ο Ελληνικός Κινηματογράφος.

Μετά το θάνατο του Αγγελόπουλου, που είχε γίνει πολύ γνωστός, έρχεται ο Βούλγαρης. Διαφορετικό το σινεμά του Βούλγαρη, βέβαια.

Τώρα υπάρχει ένα ζήτημα με τα Oscar. Αν ήταν εγώ να διαλέξω, θα ήθελα να το δώσω σε άλλη ταινία, που ακόμα ο Παντελής Βούλγαρης δεν έχει γυρίσει.

Εδώ βέβαια υπάρχουν πολλά σενάρια, μπορεί να την γυρίσει, μπορεί και όχι, ανάλογα με τα πρόσωπα που θα συναντήσει και πως θα τα συναντήσει.

Ένα Oscar σε απογειώνει, εγώ θα προτιμούσα υποψηφιότητα, ώστε να μπορεί να γυρίσει και τις επόμενες ταινίες κλπ

4444

http://www.clickatlife.gr/cinema/story/35874/tripli-brabeusi-gia-ti-mikra-agglia-sto-festibal-tis-sagkais

Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε με το «Golden Goblet» καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα. Υπενθυμίζεται, ότι η «Μικρά Αγγλία» που σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα μας την τελευταία σεζόν, είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Άνδρο και βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία επιμελήθηκε και την σεναριακή διασκευή του. Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (έτσι αποκαλούνταν το νησί της Άνδρου, λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη αγγλική ναυτιλία), εκδόθηκε το 1997. Αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού, απέσπασε το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας (το 1998) και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.

Το 17ο Φεστιβάλ της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σούνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

Το «δεύτερο» Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «The Uncle Victory» του Ζανγκ Μενγκ, τη μοναδική κινεζική ταινία που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ.

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Σιρίλ Ζελί και Φόλκερ Σλέντορφ για την ταινία «Diplomacy», το ανδρικής ερμηνείας στον Ταϊλανδό Βιθάγια Πανσινγκάρμ για την ταινία «The Last Executioner», ενώ το βραβείο φωτογραφίας απέσπασε ο Λούο Παν για την ταινία «The Sacred Arrow».​

naftemporiki.gr

Σχόλιο: Και εις ανώτερα.

4444

4444

ARGENTINA with CHINA in tango.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1

Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ(Μπόμπολας, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνας, Ψυχάρης κλπ) … πτώχευσαν την Αργεντινή (α, και ένας δικαστής στις ΗΠΑ)!

Η μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα όχι απλά δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την δεύτερη “πτώχευση” που της … ανακοινώθηκε από τη  κυβέρνηση Σαμαρά (που να ήξεραν στο Μπουένος Αϊρες ότι οι επαίτες των Βρυξελλών θριαμβολογούσαν για την απόφαση του Αμερικανού μπάρμπα-Σαμ που αποφάσισε ότι μια ολόκληρη χώρα μέλος των G20 έπρεπε να πτωχεύσει!), αλλά με το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα(8/9) με το Πεκίνο αντικαθιστά το δολάριο με το γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέα εποχή!

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των νομισμάτων των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας αυτά αντί του δολαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αργεντινής.

Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με τουλάχιστον 10 δισ. δολ., να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.

Τον περασμένο Ιούλιου, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ (φωτό) είχε υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών. Αλήθεια ο Α. Σαμαράς, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο;

Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής ΗΠΑ δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν “κούρεμα” κατά 70%.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι τύποι στιλ Άδωνις Γεωργιάδης πανηγύριζαν γιατί η άμυαλη Αργεντινή δεν δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών και έδειχναν το Μπουένος Αϊρες λέγοντας “Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν;” και τα κανάλια έδειχναν εικόνες από ταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2011!

Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι “Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή”.

Ηθελημένα, φυσικά αγνοούσαν ότι:

Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 6,9% ενώ στην Ελλάδα είναι στο 27,3% επίσημα (το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο).

Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες κτηνοτροφίας και η πρώτη σε παραγωγή σόγιας στον κόσμο. Που σημαίνει ότι είναι αυτάρκης ως χώρα σε είδη διατροφής.

Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν “κοινωνικά μερίσματα” πριν τις εκλογές.

Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.

Το σημαντικότερο, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, αν θέλει δεν τους πληρώνει, και επιλέγει τη σωτηρία των ανθρώπων της.

Η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Παπανδρέου αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα από τα κράτη της ΕΕ, και το ΔΝΤ.

Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!

Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς. Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν όλοι και να γίνει μέλος των BRICS!

Kαι εν πάση περιπτώσει, η Αργεντινή μετά την χρεοκοπία του 2001, είναι στους G20, τους 20 “μεγάλους” του πλανήτη.

Την Ελλάδα που ακριβώς την έχουν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά; Στον “υπόνομο” των διεθνών αγορών…

4444

TENNIS US OPEN MARIN CILIC WIN KEI NISHIKORI 02 090914

4444

08/09/2014

4444

FRANCE HOLAND - TRIERWELER 01 080914

4444

07/09/2014

4444

TENNIS US OPEN KEI NISHIKORI WIN DJOKOVIC 3-1 05 060914

4444

http://sports.yahoo.com/blogs/tennis-busted-racquet/mens-semis-djokovic-nishikori-185556409.html

NEW YORK – He threw his racquet to the side and pumped both fists in the air. It was Kei Nishikori‘s biggest show of emotion in this fortnight, and he’d earned it: No. 10 Nishikori’s phenomenal run through the U.S. Open continued on Super Saturday as the 24-year-old from Japan took down world No. 1 Novak Djokovic 6-4, 1-6, 7-6, 6-3 to earn his place in the final.

And so, for the first time in the Open Era, a Japanese player will contend for a Grand Slam trophy.

Djokovic came in the favorite. He is ranked No. 1 in the world, won here in 2011, and has six other Grand Slam titles on his resume. Today marked his eighth-straight U.S. Open semifinal appearance and he was looking for his fifth-straight finals appearance. History wasn’t the only thing in his favor – Djokovic had only dropped one set in his road to the semis.

4444

http://www.newsnowgr.com/article/675920/i-alithini-istoria-tis-tainias-21-pos-mia-omada-foititon-katafere-na-ginei-o-efialtis-ton-kazino.html

Όταν ο Μπιλ Κάπλαν είπε στη μητέρα του πως θέλει να βγάλει λεφτά από τον τζόγο, δεν φανταζόταν ότι θα έκανε καριέρα στο μπλακτζάκ.

Τα χρόνια που ακολούθησαν έγινε ο δημιουργός της ομάδας του ΜΙΤ, ενός γκρουπ φοιτητών που εξελίχθηκαν στο φόβο και τον τρόμο των καζίνο και τελικά έδωσαν έμπνευση στο Χόλυγουντ, για την ταινία «21» με τον Κέβιν Σπέισι.
Ο Κάπλαν θυμάται την αρχή και γελάει. Όταν ανακοίνωσε στη μητέρα του ότι θα αναβάλει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να βγάλει μία περιουσία από τον τζόγο, εκείνη εμβρόντητη του απάντησε: «Θεέ μου, αυτό είναι γελοίο! Τι θα πω στις φίλες μου;».

Ο Κάπλαν είχε διαβάσει ένα βιβλίο για το πώς μπορεί να μετρά κανείς τα φύλλα και πίστευε ότι χρησιμοποιώντας ένα μαθηματικό μοντέλο θα μπορούσε να βγάλει καλά λεφτά από το μπλακτζάκ. Σίγουρα όχι κάτι που ονειρευόταν η μητέρα του για τον αριστούχο γιο της.

Για καλή του τύχη, ο πατριός του ήταν πιο ανοιχτός σε αυτή την ιδέα

. «Παίξε μαζί μου κάθε βράδυ και απόδειξέ μου ότι μπορείς να κερδίσεις», του είπε. «Τον διέλυα καθημερινά για δύο εβδομάδες. Οπότε είπε στη μητέρα μου ότι πραγματικά μπορώ να πετύχω αυτό που έλεγα», διηγείται ο Κάπλαν στο BBC.

Τα μάζεψε λοιπόν και πήγε στο Λας Βέγκας για ένα χρόνο.

Ήταν το 1977 και είχε μαζί του 1.000 δολάρια. Μέσα σε εννιά μήνες τα είχε αυξήσει σε 35.000. ακολούθησαν οι σπουδές του στο Χάρβαρντ και συνέχισε να παίζει μπλακτζάκ σε όλο τον κόσμο.

Η ίδρυση της ομάδας

Η ζωή του όμως άλλαξε όταν μερικοί φοιτητές του ΜΙΤ, που είχαν ασχοληθεί με το μέτρημα των φύλλων, τον άκουσαν να μιλά για τα κατορθώματά του στο Λας Βέγκας. Του ζήτησαν λοιπόν να τους προπονήσει και να γίνει ο μάνατζερ της ομάδας που αργότερα θα γινόταν γνωστή ως MIT Blackjack Team.
Ήταν το 1992 και μερικοί φίλοι του αποφάσισαν να επενδύσουν ένα εκατομμύριο δολάρια στην ίδρυση της Strategic Investments. Σκοπός της ήταν η εκπαίδευση πανέξυπνων φοιτητών στο πώς να μετρούν φύλλα και να τζογάρουν, τους οποίους στη συνέχεια έστελναν στα ανυποψίαστα καζίνο.
Ένας από αυτούς ήταν ο Μάικ Απόντε, 22 χρονών τότε και αναποφάσιστος για το μέλλον του.

Αφού τελειοποίησε την τεχνική, του έδωσαν 40.000 δολάρια για να παίξει για λογαριασμό της ομάδας. Το ντεμπούτο του εξελίχθηκε στο απόλυτο σοκ.

Στα πρώτα 10′ είχε χάσει 10.000 δολάρια. «Με πλησίασε κάποιος από το καζίνο και με οδήγησε σε μία απίστευτη σουίτα, με τζακούζι και μπιλιάρδο», διηγείται. Ο Απόντε είχε πάρει το μάθημά του, καθώς κατάλαβε ότι τα μαθηματικά δεν αποδίδουν πάντα. Παρόλα αυτά, επέστρεψε στο τραπέζι του μπλακτζάκ όπου πέρασε το υπόλοιπο σαββατοκύριακο, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει 25.000 δολάρια.

Η χλιδή και οι ρόλοι

Σύντομα οι φοιτητές άρχισαν να συνηθίζουν στη μεγάλη ζωή. Οι πελάτες των καζίνο που παίζουν μεγάλα ποσά τυγχάνουν πάντα ιδιαίτερης μεταχείρισης, με δωρεάν γεύματα, ποτά, εισιτήρια και αναβάθμιση των δωματίων που μένουν.
Την ίδια ώρα, οι καλύτεροι εξοικειώνονταν με το ρόλο που έπρεπε να υποδυθούν, καθώς δεν έφτανε να ξέρουν μόνο πώς να εκμεταλλεύονται τα μαθηματικά παίζοντας μπλακτζάκ. Άλλωστε, για αυτά τα λαμπρά μυαλά του ΜΙΤ, το τελευταίο ήταν το πιο εύκολο κομμάτι.

Ο Απόντε για παράδειγμα, εκμεταλλευόμενος τη φήμη των Ασιατών ότι είναι παθιασμένοι με το τζόγο, έλεγε πάντα την ίδια ιστορία. Υποδύονταν τον κακομαθημένο γόνο μίας πλούσιας οικογένειας.
Βέβαια, το γεγονός ότι συνήθιζαν σε αυτή τη ζωή δεν ήταν πάντα καλό. Για παράδειγμα, μία φορά ένας φοιτητής επέστρεψε με την υπόλοιπη ομάδα από το Λας Βέγκας και πήγε απευθείας στο πανεπιστήμιο για μάθημα. Φεύγοντας από εκεί, ξέχασε μέσα σε μία χάρτινη σακούλα 125.000 δολάρια! Τα βρήκε ο επιστάτης και χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες και να τελειώσει η έρευνα του FBI προκειμένου να πάρει ξανά η ομάδα τα χρήματα.

Οι δυσκολίες

Όσο οι φοιτητές που εκπαιδεύονταν και εξορμούσαν στα τραπέζια του μπλακτζάκ πλήθαιναν, τα καζίνο οχυρώνονταν. Είχαν προσλάβει ακόμη και ιδιωτικό ντετέκτιβ για να βρει κάποιους από αυτούς που είχαν συγκεντρώσει τις υποψίες.
Σε κάποιες περιπτώσεις το να τους αντιληφθούν ήταν εντελώς ανώδυνο. Απλά τους πλησίαζε κάποιος από την ασφάλεια του καζίνο και τους έλεγε ότι δεν μπορούν να παίξουν ξανά μπλακτζάκ εκεί.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως ήταν πιο άγριοι, ιδιαίτερα εκτός ΗΠΑ. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ενός μέλους της ομάδας που τον πήραν χαμπάρι σε καζίνο στις Μπαχάμες, με αποτέλεσμα να τον φυλακίσουν και να κατασχέσουν όλα του τα χρήματα.
Οι περισσότεροι, όταν τους απαγόρευαν να παίζουν, σταματούσαν.

Άλλοι όμως είχαν ήδη παθιαστεί τόσο που δεν μπορούσαν να τα παρατήσουν. Όπως ένας 21χρονος που για να παραμείνει στα τραπέζια του μπλακτζάκ ντυνόταν γυναίκα.

Το τέλος

Όλα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν. Έτσι και ο Κάπλαν αποφάσισε το 1993 να γράψει τον επίλογο της Strategic Investments, που εκείνη τη στιγμή είχε 80 παίκτες. Ο ίδιος κατέληξε ότι τα κέρδη- που μοιράζονταν σε τόσα πολλά άτομα- δεν άξιζαν τελικά το ρίσκο που έπαιρνε. Για αυτό το λόγο προτίμησε να στραφεί σε πιο ήσυχες επενδύσεις, όπως τα κτηματομεσιτικά.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές του ίδρυσαν τις δικές του ομάδες, όπως έκανε ο Απόντε. Τελικά όμως και αυτός έγινε τόσο γνωστός στα καζίνο, που δεν μπορούσε να παίζει. Πλέον, έχει περάσει… απέναντι. Και παρότι συνεχίζει να διδάσκει σε άλλους τα μυστικά του μπλακτζάκ, την ίδια ώρα εργάζεται και ως σύμβουλος των καζίνο.

4444

Πάνω από 270 επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις θα γίνουν στο Lincoln Center στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 ανθρώπων.

Η μόδα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τους Νεοϋορκέζους, οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα για ρούχα των σχεδιαστών, και η εβδομάδα μόδας έχει τεράστια οικονομικά οφέλη για τη Νέα Υόρκη, με έσοδα που φτάνουν περίπου τα 850 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρονιά.

Η διοργάνωση που βρίσκεται τώρα στον 70ο της χρόνο, ιδρύθηκε από την δημοσιογράφο μόδας Eleanor Lambert το 1943 για να αναδειχτούν οι συλλογές των αμερικανών σχεδιαστών στον διεθνή τύπο.

Μόνο 53 συντάκτες εμφανίστηκαν την πρώτη χρονιά για να καλύψουν το γεγονός. Σήμερα ο αριθμός αυτός φτάνει τις 200.000.

Πέρυσι ο οργανισμός οικονομικής ανάπτυξης της Νέας Υόρκης (EDC) ανέλυσε τα οφέλη της εβδομάδας μόδας και ανακάλυψε ότι περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για ξενοδοχεία, 7 εκατομμύρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, 9 εκατομμύρια σε εστιατόρια και 12 εκατομμύρια σε χώρους μίσθωσης.

Το Lincoln Center μόνο παράγει 40 εκατομμύρια.

Το Super Bowl, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο MetLife στο New Jersey τον Φεβρουάριο, θα έχει έσοδα περίπου 430 εκατομμύρια για την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Το US Open, το πιο προσοδοφόρο ετήσιο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και θα φέρει 750 εκατομμύρια στην πόλη, ενώ ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης φέρνει 340 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Πηγή: www.lifo.gr

4444

http://www.kathimerini.gr/328998/article/epikairothta/ellada/h-aposth8ish-vasileyei-kai-sta-aei

Μόνο το 5% των Ελλήνων φοιτητών μπορεί να διαβάζει πανεπιστημιακά βιβλία και άρθρα με γόνιμο τρόπο, έτσι ώστε τη γνώση που παίρνει να την κατανοεί και να μπορεί να την εφαρμόσει στην πράξη.

Έρευνα σε δευτεροετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδεικνύει τη μεγάλη παθογένεια της ελληνικής εκπαίδευσης.

Οι μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το μόνο που μαθαίνουν είναι να αποστηθίζουν γνώσεις.

Δεν έχουν σύστημα στο διάβασμα, δεν αποκτούν κριτική σκέψη, δεν γνωρίζουν πώς να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια του σχολικού βιβλίου, αξιοποιώντας και άλλες πηγές γνώσης.

Μόνο στόχο έχουν την καλή επίδοση, που ουσιαστικά καλύπτει το πρόβλημα.

Είναι ενδεικτικό ότι στο πλαίσιο της έρευνας, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», έγινε ένα τεστ αγγλικών στους δευτεροετείς φοιτητές. Οι οκτώ στους δέκα κατέχουν πτυχίο Proficiency, η απόκτηση του οποίου υποδηλώνει πολύ καλή γνώση της γλώσσας. Όμως, το 93% πήρε 4 με άριστα το 10!

«Οι νέοι έρχονται στο πανεπιστήμιο «κουβαλώντας» αφενός την κούραση από τις εξαντλητικές εισαγωγικές εξετάσεις, και αφετέρου την κουλτούρα της παθητικής μάθησης, που απέκτησαν κατά τα προηγούμενα 12 χρόνια εκπαίδευσης. Το πανεπιστήμιο θα τους φορτώσει με πρωτόγνωρες απαιτήσεις, όπως είναι το διάβασμα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιστημονικών βιβλίων και η εκπόνηση εργασιών επιστημονικά διαρθρωμένων και με κριτικό πνεύμα.

Αυτά απαιτούν την οργάνωση του χρόνου τους και την ύπαρξη δεξιοτήτων μάθησης, τις οποίες ποτέ δεν διδάχτηκαν, όπως οι συνομήλικοί τους στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες», αναφέρει στην «Κ» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ζωή Γεωργαντά.

Ποια λύση υιοθετούν οι πελαγωμένοι Έλληνες φοιτητές; Αναπαράγουν το οικείο μοντέλο της παπαγαλίας. Όσο για τη χρήση βιβλιογραφίας και άλλων πηγών πλην του ενός συγγράμματος… ούτε συζήτηση. «Με τον τρόπο αυτό η μάθηση είναι βραχυχρόνια και δεν γίνεται ουσιαστικό κτήμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί ένας φοιτητής να πάρει μεγάλο βαθμό, αλλά στην ουσία δεν έχει αποκτήσει γνώση, γιατί όσα διάβασε τα έμαθε παπαγαλία και αν ερωτηθεί, ακόμα και 10 ημέρες αργότερα, επάνω στα ίδια θέματα, δεν θυμάται τίποτα. Πολύ περισσότερο αν είναι να χρησιμοποιήσει τις θεωρίες που έμαθε στην πράξη για να λύσει καθημερινά τεχνικά ή γενικά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα», συμπληρώνει η επίκουρη καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Κανδηλώρου. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν -για μία ακόμη φορά- ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Μελετούν μόνο επιφανειακά και τα «βασικά»

Οι έξι στους δέκα φοιτητές δήλωσαν ότι επέλεξαν να σπουδάσουν με βασικό στόχο να βρουν ευκολότερα καλή δουλειά, το 26% γιατί τους ενδιαφέρει το αντικείμενο της Σχολής τους και το 16% για να διευρύνει τους ορίζοντές του. Ως προς τον τρόπο που μελετούν προκύπτουν τα ακόλουθα:

-Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι δεν αρκεί η παθητική παρακολούθηση των διαλέξεων, αλλά ότι απαιτείται ψάξιμο στη βιβλιοθήκη και στο Διαδίκτυο για να βρουν βιβλία και άρθρα που να πραγματεύονται τα θέματα που ανέπτυξαν οι καθηγητές τους στις διαλέξεις.

Το 93,2% των φοιτητών δεν έχει ποτέ ή μόνο περιπτωσιακά διαβάσει βιβλία και άρθρα από τη βιβλιοθήκη ή το Διαδίκτυο.

-Αλλά ακόμα και αυτοί οι λίγοι (το 6,8% δηλαδή), που συνειδητοποιούν ότι για να κατανοήσουν τα πανεπιστημιακά μαθήματα πρέπει να διαβάσουν πέρα από το βασικό εγχειρίδιο, δεν γνωρίζουν τον τρόπο που πρέπει να μελετούν.

Έτσι, ένας στους τέσσερις (25,3%) δήλωσε ότι συνεχίζει (όπως στην υποχρεωτική εκπαίδευση) να αποστηθίζει χωρίς να καταλαβαίνει αυτά που διαβάζει. Το 64,1% απομνημονεύει, αφού έχει κατανοήσει, ενώ μόνο το 10,5% δήλωσε ότι προσπαθεί να κατανοήσει ό,τι διαβάζει.

– Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι όλοι οι φοιτητές δήλωσαν πως διαβάζουν ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα επιλεκτικά, με κριτήριο τη διάρθρωσή του και συνήθως επιλέγουν τα -θεωρούμενα- βασικά κεφάλαια.

-Η επιφανειακή μελέτη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 62,5% εντοπίζει τις σημαντικότερες ιδέες ενός συγγράμματος, διαβάζοντας επιλεγμένες σελίδες. Ο ένας στους τέσσερις (25%) αρκείται να διαβάσει την εισαγωγή και τα συμπεράσματα κάθε κεφαλαίου. Μόλις το 12,5% των φοιτητών διαβάζει όλο το πανεπιστημιακό σύγγραμμα για να εντοπίσει τις σημαντικότερες ιδέες του.

-Η χρήση της βιβλιογραφίας για την μελέτη είναι… πολυτέλεια για τους Έλληνες φοιτητές. Μόνο το 6,2% χρησιμοποιεί συστηματικά βιβλιογραφικές αναφορές μετά το τέλος των διαλέξεων των καθηγητών. Το 56,2% δήλωσε ότι το κάνει συστηματικά και το 37,5% ποτέ.

-Το 72,1% των φοιτητών πιστεύει ότι το να κρατά σημειώσεις κατά τη διάρκεια των παραδόσεων είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβει το μάθημα. Εντούτοις, το 56,6% του συνόλου δεν κρατάει σημειώσεις. Ο λόγος της αντίφασης; Οι φοιτητές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πώς να κρατούν σημειώσεις, και επειδή διστάζουν να ερωτήσουν τους καθηγητές τους, προτιμούν να μην κρατούν σημειώσεις καθόλου.

-Από το υπόλοιπο 43,4% που κρατά σημειώσεις, ο ένας στους δύο δεν γνωρίζει ότι απαιτείται επεξεργασία των σημειώσεων. Έτσι, δεν δοκιμάζει να ξαναγράψει τις σημειώσεις του από μνήμης ούτε ανατρέχει σε αυτές. Λίγοι τις ξανακοιτάζουν μια εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις.

-Οι σημειώσεις που δίνουν οι καθηγητές έχουν λίγο καλύτερη τύχη. Άλλωστε, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι οι διαλέξεις των καθηγητών είναι αρκετά έως πολύ αποτελεσματικές για την κατανόηση της ύλης. Βέβαια, η μεγάλη μερίδα των φοιτητών δεν συζητά για το περιεχόμενο των διαλέξεων και των σημειώσεων, αλλά τις επεξεργάζονται μόνοι τους.

-Οι φοιτητές δεν γνωρίζουν πώς να συνεργάζονται μεταξύ τους, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης. Το 66,5% δεν συνεργάζεται συστηματικά. Από αυτούς, 36,4% απάντησε ότι δεν συνεργάζεται ποτέ και το 30,1% μόνο πριν από τις εξετάσεις. Το 33,5% δήλωσε ότι συνεργάζεται συστηματικά.

-Όσον αφορά τις δεξιότητες στον προφορικό λόγο, το 58,6% δήλωσε ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το υπόλοιπο 41,4% ανέφερε ότι οι γονείς του ή η συμμετοχή του σε κοινωνικές δραστηριότητες και συλλόγους το έχει βοηθήσει να αποκτήσει μικρή ευχέρεια προφορικού λόγου.

– Η πιλοτική έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ερωτηματολόγιο σε τυχαίο στρωματοποιημένο δείγμα 312 δευτεροετών φοιτητών του τρίτου εξαμήνου. Υπεύθυνες της έρευνας ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ζωή Γεωργαντά, η επίκουρη καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Κανδηλώρου και η κ. Αλεξάνδρα Λειβαδά.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2014/09/blog-post_646.html

Η ΕΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΟΦΙΛ…

Ένα ολόκληρο τμήμα με ειδικούς πράκτορες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που καταγράφει όλα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο και στα ενημερωτικά sites , διαθέτει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!!!
Το νευραλγικό τμήμα που «φακελώνει» όλα τα sites, που ταξινομεί με …πολιτική στρατηγική «φίλια και εχθρικά» ενημερωτικά μπλογκς και ιντερνετικές εφημερίδες, έχει την κωδική ονομασία ΔΗΜΕ και ανιχνεύει πληροφορίες από ανοιχτές πηγές αλλά και λεπτομέρειες-φωτιά που τις βρίσκει κανείς πίσω απ τις λέξεις των δημοσιευμάτων!!
Η ΕΥΠ βλέποντας τις ανάγκες και την επέκταση του Τύπου στην Ιντερνετική εποχή , φρόντισε μετά από εισηγήσεις να ψάχνει στα δημοσιεύματα και να «φακελώνει» – με αυτόν τον τρόπο της ταξινόμησης- δημοσιογράφους , κείμενα, πηγές και απόψεις που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και που στην μετά-τηλεοπτική μας εποχή παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση των ειδήσεων!!! Και πολλές φορές ποδηγετούν την ενημέρωση χάρη στην ταχύτητα που τους δίνει το διαδίκτυο…
Τα στελέχη και τους αξιωματούχους της ΕΥΠ τους ενδιαφέρουν οι ειδικές πληροφορίες, τα αποκλειστικά θέματα και ο τρόπος άντλησης ειδήσεων πολλές φορές «απαγορευμένων» στο ευρύ κοινό!!
Το τμήμα των αξιωματούχων της ΕΥΠ –το περίφημο ΔΗΜΕ- αξιολογεί τα δημοσιεύματα του Ιντερνετικού Τύπου κι ενημερώνει αρμοδίως την ιεραρχία –κυρίως εάν πρόκειται και για αποκαλύψεις που αφορούν τον ουρανοξύστη της Κατεχάκη. Αποδελτιώνονται , σχολιάζονται και στη συνέχεια τα κείμενα με τις παρατηρήσεις ..οδεύουν προς τον σχετικό Διευθυντή.
Τη δικαιοδοσία για τη λειτουργία του ΔΗΜΕ έχει η Ελένη Κυριακίδου έμπειρη διευθύντρια στη Γ’ Διεύθυνση (Αντικατασκοπεία) με πολλά χρόνια στις μυστικές υπηρεσίες , ενώ για ιντερνετικά δημοσιεύματα ειδικού τύπου (αποκαλυπτικά ) τον λόγο έχει και ο διοικητής της ΕΥΠ. Θοδ. Δραβίλλας προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού στη νευραλγική καρέκλα του αρχηγού της μυστικής μας υπηρεσίας με αρκετές περγαμηνές επιτυχιών στο διάστημα της παραμονής του στο συγκεκριμένο θώκο.
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

hellasforce.com
Σχόλιο: Χαίρομαι που η ΕΥΠ έχει ένα τέτοιο τμήμα. Όταν το 2008 «επισκέφτηκα» την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι περισσότεροι νεοέλληνες, δεν ήξεραν τον Σφακιανάκη, τώρα τον γνωρίζεται όλοι και γνωρίζεται πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα, να έχει μια τέτοια υπηρεσία.

Έτσι χαίρομαι που διαβάζω, ότι η ΕΥΠ έχει φτιάξει και αυτή μια τέτοια υπηρεσία.

Η ψυχή ενός κράτους, είναι το Σύνταγμα.

Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, έχουν κάνει κωλόχαρτο το Ελληνικό σύνταγμα, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τους υπαλλήλους. Κάνω τον διαχωρισμό, γιατί είναι απαραίτητος.

Ένα οργανωμένο κράτος και δίκαιο, χρειάζεται τέτοιες υπηρεσίες.

4444

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα Κόκκαλη-Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ όπως εμπλέκεται ακόμα και ο Μπόμπολας, ενώ θέση φαίνεται να παίρνει και ο Θέμος Αναστασιάδης. Αν και το πλέγμα των ισορροπιών στα media και την επιχειρηματική ελίτ είναι πολυσύνθετο εν τούτοις δημοσιεύματα της εφημερίδας Έθνος επαναφέρουν το ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, ζήτημα το οποίο «καίει» τόσο επιχειρηματικά όσο και πολιτικά.

Του Χρήστου Φράγκου

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος του ομίλου Πήγασος, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, «ξύνει πληγές», ενώ όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στέλνει μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αν και δεν κατονομάζεται είναι προφανές ότι φωτογραφίζεται από το δημοσίευμα μιας και αν και καταδικασμένος για σχετικές υποθέσεις φοροδιαφυγής έχει καταφέρει να παραμένει καθαρός λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Αν και η επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη από το δημοσίευμα του Έθνους δεν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού γίνεται αντιληπτή για τους μυημένους
.
Το δημοσίευμα δράττεται της ευκαιρίας που προσφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, η οποία επισημαίνει έξι «κόλπα» μέσω των οποίων συντηρείται η αλυσίδα του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Από τα στοιχεία προκύπτει εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων στα τελωνεία και στις αρμόδιες διευθύνσεις των υπουργείων ενώ γίνεται λόγος για ατιμωρησία και ελλιπείς ελέγχους.
Από το δημοσίευμα προκύπτει αλλά δεν διατυπώνεται ρητώς ότι στην συντήρηση του καθεστώτος ανομίας συμβάλλει κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την ολοκληρωμένη και αυστηρή εφαρμογή νόμων και διατάξεων καθώς και συνέργεια πολιτικών μέσω της αποσάθρωσης των αρμόδιων διευθύνσεων και αμέλειας των ελέγχων.
Με δεδομένη τη σύγκρουση Μελισσανίδη-Κόκκαλη σε ΟΠΑΠ και ιπποδρομιακό στοίχημα και την κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα γήπεδα και τη ναυτιλία στον μακρύ κατάλογο των εχθρών του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ προστίθεται και η οικογένεια Μπόμπολα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας «συμμαχία» Κόκκαλη-Μπόμπολα παρά μόνο κοινή πεποίθηση ότι η υπέρμετρη ισχυροποίηση του επιχειρηματία προκαλεί βίαιες αλλαγές ισορροπιών τις οποίες τα παραδοσιακά τζάκια δεν είναι διατεθειμένα να τις αποδεχτούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης που επανεμφανίστηκε δυναμικά στο προσκήνιο μετά την εκλογή Σαμαρά, κατάφερε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΑΕΚ χωρίς να επενδύσει κεφάλαιο και να πληρώσει τα χρέη, να πάρει τον ΟΠΑΠ, καταβάλλοντας τμηματικά το αντίτιμο σε βάθος 10ετίας και να εξαγοράσει την εφημερίδα Δημοκρατία, το site defencenet.gr και να χρηματοδοτεί αρκετά ακόμα media.
Από τα παραπάνω ιδιαίτερα έχει ενοχλήσει η υπόθεση του ΟΠΑΠ καθώς ο ιδιοκτήτης του κρατά στην ουσία και τα ηνία των περισσοτέρων media της χώρας καθώς αποτελεί το βασικό διαφημιζόμενο και μάλιστα διαχρονικά.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γιώργο Μπόμπολα φαίνεται να είναι η επιθετική είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στα media, χώρο που δραστηριοποιείται μέσω του Πήγασου (Έθνος, Ημερησία) και του Mega Channel.
Από τον χώρο των media έχει πλέον αποχωρήσει ο όμιλος Κόκκαλη, ο οποίος έχει περιορίσει αισθητά τη δραστηριοποίησή του στην ελληνική αγορά και κινείται πλέον κυρίως μέσω της Intralot.
Αντιθέτως ο διάδοχος του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται πίσω από το site parapolitika.gr, την ομώνυμη εφημερίδα και ραδιόφωνο και συζητά την εξαγορά της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
http://www.sofokleousin.gr/archives/187619.html

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ UNFOLLOW ΚΑΙ ΧΩΝΙ

Μαύρη τρύπα στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Στο απυρόβλητο παραμένει το λαθρεμπόριο των υγρών καυσίμων, που στερεί 1 δισ. ευρώ ετησίως από τα δημόσια έσοδα, καθώς εδώ και 12 χρόνια, με αποκορύφωμα τα τελευταία πέντε, δεν εφαρμόζονται νόμοι και δεν εκδίδονται οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισής του.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ακόμη και το πρώτο από σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης, που είναι η τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών βενζίνης και ντίζελ στα βενζινάδικα, δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τη θέσπισή του από το 2009.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ Γιώργο Ασμάτογλου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει διασυνδεθεί παρά μόνο με το 30% των πρατηρίων (5.500 – 6.000), με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο απευθείας έλεγχος των ποσοτήτων που μπαίνουν και βγαίνουν από τις δεξαμενές. Με απλά λόγια το «μάτι» που θα παρακολουθεί και θα εντοπίζει τη λαθραία πώληση είναι τυφλό…
Μαύρη τρύπα στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο λόγος της μη διασύνδεσης εντοπίζεται σε ένα απίστευτο αλαλούμ και σε μία πρωτοφανή έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Ανάπτυξης και τις περιφέρειες.
Οι πρατηριούχοι όλης της χώρας θα έπρεπε μέχρι τις 27 Αυγούστου να έχουν τοποθετήσει τα συστήματα εισροών-εκροών καυσίμων. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, δεν έχει κανένα υπουργείο ούτε και οι περιφέρειες εικόνα για το πόσα βενζινάδικα εγκατέστησαν τους μηχανισμούς μέτρησης. Κι αυτό επειδή, αν και οι πρατηριούχοι που τοποθέτησαν τα συστήματα έστειλαν στις Διευθύνσεις Μεταφορών των περιφερειών τους φακέλους που ετοίμασαν οι εγκαταστάτες τους, εντούτοις οι υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχουν κάνει τους ελέγχους και την καταμέτρηση.
Συνεπώς η ΓΓΠΣ δεν έχει συνδεθεί με όλα τα βενζινάδικα. Λέγεται ότι αυτά είναι μόλις 2.000 με 2.500. Το υπουργείο Μεταφορών, που είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση όσων έχουν συμμορφωθεί με τον νόμο, δεν έχει μητρώο πρατηρίων. Αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης, αν και διαθέτει μητρώο εγκαταστατών, δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι έχουν τοποθετήσει τα συστήματα.
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ αλλά και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, με χθεσινές τους δηλώσεις κάνουν λόγο για «ατολμία των κυβερνήσεων να συγκρουστούν ολομέτωπα με το λαθρεμπόριο».
«Τρύπες»
Οι πρατηριούχοι λόγω της μη εφαρμογής νόμων και της μη επέκτασης των συστημάτων εισροών-εκροών καυσίμων και σε άλλα στάδια διακίνησης απαρίθμησαν επτά «τρύπες» λαθρεμπορίας:
1. Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα για το πόσα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν τοποθετήσει συστήματα εισροών-εκροών. Ορισμένα πρατήρια, μάλιστα, τα έχουν εγκαταστήσει και δεν τα λειτουργούν και άλλα δεν τα διαθέτουν και έτσι πωλούν παράνομα.
2. Δεν έχει εφαρμοστεί διάταξη για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών στα πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών. Έτσι, το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού καυσίμου συνεχίζεται.
3. Σε δύο χρόνια θα μπουν τα συστήματα στις φορολογικές αποθήκες πετρελαιοειδών προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνεται έλεγχος στους μεγάλους του κλάδου.
4. Δεν έχει τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό σήμα εντοπισμού βυτιοφόρων και πλωτών μέσων μεταφοράς πετρελαιοειδών. Συνεχίζονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων.
5. Δεν έχουν ιχνηθετηθεί τα καύσιμα που διακινούνται στη χώρα με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται παράνομες ποσότητες.
6. Δεν έχουν μπει τα συστήματα εισροών-εκροών στους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης (πρέπει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να μπουν) αλλά και στις εγκαταστάσεις χημικών προϊόντων που νοθεύουν τα καύσιμα.
7. Άνοιξε νέο παράθυρο λαθραίας διακίνησης με τη δυνατότητα εγκατάστασης δεξαμενής καυσίμων από αμαξοστάσια.
Κατόπιν τούτων, οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι και το τραγελαφικό όλων είναι πως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης τον Ιούνιο συγκρότησε επιτροπή επτά υπουργείων για να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν προχωρά η εφαρμογή των μέτρων. Αν και εκδόθηκε αυτή η απόφαση, εντούτοις η επιτροπή δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά.
Οι τρόποι της λαθραίας διάθεσης βενζίνης, πετρελαίου και ναυτιλιακών καυσίμων
Τα έξι «κόλπα» των κυκλωμάτων
Γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια είναι οι τρόποι της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων.
Το κίνητρο είναι η διαφορά των φόρων ανάμεσα στα προϊόντα αλλά και η απουσία ουσιαστικών ελέγχων που θα κλείσουν το λαθρεμπόριο.
Σύμφωνα με μελέτες φορέων αλλά και μαρτυρίες των ανθρώπων της αγοράς, οι τρόποι της λαθραίας διάθεσης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και ναυτιλιακών καυσίμων είναι:
1. Ντίζελ κίνησης αντί για πετρέλαιο θέρμανσης.
Πρόκειται για νέο κόλπο, το οποίο… εφευρέθηκε προκειμένου οι επιτήδειοι να ξεπεράσουν τον… σκόπελο της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης των δύο προϊόντων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΚ του πετρελαίου «θέρμανσης» έχει εξισωθεί με αυτόν του «πετρελαίου κίνησης».
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου, επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης π.χ. χωματουργικές ή βιοτεχνίες αγοράζουν στο όνομα των εταιρειών ντίζελ κίνησης.
Ο ΦΠΑ 23% εκπίπτει, άρα το αγοράζουν μείον 23% και μέρος της ποσότητας οι ιδιοκτήτες των εταιρειών το χρησιμοποιούν για τη θέρμανση των σπιτιών τους. Επίσης τη δαπάνη για την αγορά την περνούν και στα έξοδα της επιχείρησης, με διπλό όφελος.
2. Πετρέλαιο θέρμανσης αντί για ντίζελ κίνησης.
Όταν ο ΕΦΚ του πρώτου καυσίμου ήταν χαμηλότερος από αυτόν του δεύτερου, επιχειρήσεις, αγρότες και άλλοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης για την κίνηση των οχημάτων τους ή τη λειτουργία των μηχανημάτων τους.
3. Χρήση ναυτιλιακού καυσίμου.
Το πετρέλαιο για τη ναυτιλία είναι αφορολόγητο. Άρα το κίνητρο για το λαθρεμπόριό του είναι ισχυρό. Η τιμή είναι περίπου στη μισή του ντίζελ κίνησης. Έτσι, λοιπόν, αντί να εφοδιάσουν τα πλοία, τις ποσότητες τις διαθέτουν στη στεριά… πουλώντας παράνομα το προϊόν.
4. Εικονικές εξαγωγές.
Είναι γνωστό ορισμένοι προμηθεύονται αφορολόγητα καύσιμα (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) από εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών με δήθεν σκοπό την εξαγωγή τους σε γειτονικές χώρες.
Φορτώνουν βυτιοφόρα ή δεξαμενόπλοια με προορισμό το εξωτερικό, αλλά στη συνέχεια φροντίζουν ώστε να σφραγίζονται τα διάφορα παραστατικά στα τελωνεία εξαγωγής/εισαγωγής, χωρίς να γίνει πραγματική εξαγωγή των καυσίμων.
Στη συνέχεια, οι λαθρέμποροι διαθέτουν τα αφορολόγητα καύσιμα παράνομα εντός της επικράτειας, καρπούμενοι φόρους και δασμούς.
5. Νοθεία της βενζίνης.
Με παράνομο τρόπο επιτήδειοι νοθεύουν τη βενζίνη με διάφορα χημικά προϊόντα όπως μεθανόλη, τολουόλη, διαλύτες κ.λπ. με σκοπό την αποκόμιση κέρδους.
6. Πειραγμένες… αντλίες.
Πρόκειται για νέο κόλπο. Βενζινοπώλες παρεμβαίνουν στο λογισμικό της αντλίας και κλέβουν… ποσότητες κατά τον εφοδιασμό των ΙΧ οχημάτων.
Ο καταναλωτής πληρώνει ποσότητες οι οποίες ποτέ δεν έχουν μπει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011
Την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, προκειμένου οι καταναλωτές να το αγοράζουν φθηνότερα με τιμή στα 0,90 αντί για 1,30 ευρώ το λίτρο, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Σύμφωνα με τα μέλη του προεδρείου της, η κυβέρνηση δεν έχει λόγο τη διατήρηση των ΕΦΚ των ντίζελ κίνησης και «θέρμανσης» στα ίδια επίπεδα, σε αυτά δηλαδή των 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα, αφού το λαθρεμπόριο μπορεί να αντιμετωπιστεί μετά την τοποθέτηση των συστημάτων εισροών-εκροών καυσίμων στις εγκαταστάσεις των πρατηρίων αλλά και σε αυτές του πετρελαίου θέρμανσης (η προθεσμία για τις τελευταίες λήγει στις 14 Οκτωβρίου).
Συνεπώς οι φορολογικές αρχές μπορούν να ελέγχουν για το αν γίνεται λαθραία διακίνηση. Προτείνουν λοιπόν τη μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα. Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης μόλις 20%, όπως φέρεται να επιδιώκει η κυβέρνηση, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής μόνο κατά περίπου 0,06 ευρώ το λίτρο.
Η αύξηση του ΕΦΚ το 2012 κατά 450% έριξε την κατανάλωση μέχρι το 2014, ενώ οι απώλειες των δημοσίων εσόδων ήταν της τάξης των 750 εκατ. ευρώ. Η ΠΟΠΕΚ υπολογίζει ότι με τη μείωση του ΕΦΚ στα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα, οι πωλήσεις των πρατηρίων θα ανέβουν κατά 45%, ενώ το κυριότερο είναι πως τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να θερμανθούν αξιοπρεπώς. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα τονωθούν και τα έσοδα του κράτους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV

Σχόλιο: Μη περιμένετε από τους εγκληματίες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να πατάξουν το λαθρεμπόριο. Το άρθρο είναι της πλάκας. Όποιος θέλει να γίνει η Ελλάδα κράτος, κατονομάζει τους γκάνγκστερ Σαμαρά-Βενιζέλο και τα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αν εγώ είχα την εξουσία, σε 12 μήνες, θα είχα πατάξει το λαθρεμπόριο.

Εγώ όμως δεν είμαι γκάνγκστερ όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Από το 1974 μέχρι σήμερα, θα το είχα εξαφανίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Αλλά εγώ δεν είμαι γκάνγκστερ. Το άρθρο του Ολιγαρχη Μπόμπολα είναι της πλάκας.

Διότι ότι ισχύει για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ισχύει για τα θαλασσοδάνεια των καναλιών των νταβατζηδων.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα έκοβα μαχαίρι τα θαλασσοδάνεια στους νταβατζηδες των καναλιών.

Είναι μια κλίκα, που τσακώνεται για το πτώμα της χρεοκοπημένης Ελλάδος. Ποιοι νομίζετε ότι χρεοκόπησαν την Ελλάδα;

Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια έργα και τις απευθείας αναθέσεις κλπ.

4444

06/09/2014

4444

Ο Kei Nishikori νίκησε 3-1(=4) τον αγαπητό Nole και πάει στον τελικό του US Open Grand Slam και γράφει ιστορία για την Ιαπωνία.

4444

4444

05/09/2014

4444

4444

BLOOMBERG TESLA GIGA RISK 01 050914

Αν η Tesla θέλει να χτίσει το εργοστάσιο, να δει πως θα εξελιχτεί, αυτό είναι θετικό για την Αμερικανική οικονομία. Όπως και αν το δω. —- Αν παρατηρήσουμε σοβαρά τον πλανήτη Γη, θα διαπιστώσουμε, ότι η φύση, έχει πολλά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64059316

Ωραία που το έγραφε η χθεσινή «Mont»: «Η Σαουδική Αραβία πληρώνει, η Γαλλία προμηθεύει, ο Λίβανος εκφράζει τις ανάγκες του»!

Αναφερόταν στον εξοπλισμό του λιβανικού στρατού με γαλλικά όπλα, τα οποία έχει συμφωνήσει να πληρώσει η Σαουδαραβία. Όπως μας πληροφορούσε η γαλλική εφημερίδα «Λεζ Εκό», πρόκειται για ένα συμβόλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει πολεμικά ελικόπτερα Γκαζέλ εξοπλισμένα με πυραύλους, ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού, τέσσερα περιπολικά σκάφη του πολεμικού ναυτικού εξοπλισμένα με πυραύλους Μιστράλ, ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα τηλεπικοινωνιών.

Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός Άμυνας της χώρας του, Σαλμάν μπιν Αμπντελαζίζ αλ – Σαούντ, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, αλλά οι πολυπόθητες υπογραφές δεν… έπεσαν ακόμη.

Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και μάλιστα από τη Δευτέρα, αλλά παρόλο που η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήριζε «σχεδόν τελειωμένο» το συμβόλαιο, αυτό δεν υπογράφτηκε για την ώρα.

«Αυτό το σχέδιο είναι στρατηγικής σημασίας» γράφει η «Μοντ», η οποία ομολογεί ότι «προκαλεί ανησυχίες στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής. «Θα αλλάξει πλήρως τη φυσιογνωμία του λιβανικού στρατού» επιβεβαίωσε στην εφημερίδα στρατιωτική πηγή στο Παρίσι.

Η «Μοντ» υπογραμμίζει μάλιστα ότι η Σαουδική Αραβία απαίτησε από τους Γάλλους απόλυτη εχεμύθεια για το περιεχόμενο της λίστας των όπλων με τα οποία θα προμηθεύσει τον λιβανικό στρατό.

Πέρα από τις λεπτομέρειες των εξοπλισμών, η ουσία είναι ότι η Σαουδική Αραβία εξοπλίζει τον λιβανικό στρατό γιατί κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χρηματοδοτεί την αναζωπύρωση του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, με σκοπό τη στρατιωτική συντριβή της Χεζμπολάχ, την οποία απέτυχαν να νικήσουν οι Ισραηλινοί προ ετών!

Η Χεζμπολάχ είναι πανίσχυρη στον Λίβανο επειδή είχε και την αμέριστη πολιτική, στρατιωτική και πρωτίστως οικονομική στήριξη του Ιράν τα προηγούμενα χρόνια, συν φυσικά τη βοήθεια της Συρίας, την οποία όμως και πάλι στήριζε οικονομικά και στρατιωτικά η Τεχεράνη, όταν ήταν πρόεδρος επί οχτώ χρόνια ο Αχμαντινετζάντ. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η εκλογή ως προέδρου του Ιράν του φιλοαμερικανού Ροχανί έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.

Ο Ροχανί στηρίζει πολύ λιγότερο τον Ασαντ στη Συρία και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Φυσική συνέπεια αυτής της αλλαγής γραμμής του Ιράν είναι η σταδιακά ενισχυόμενη αποδυνάμωση τόσο του Ασαντ όσο και της Χεζμπολάχ.

Ακριβώς γι’ αυτό βλέπουμε τους χρηματοδοτούμενους αφειδώς από τη Σαουδαραβία και τα εμιράτα του Κόλπου Τζιχαντιστές, οι οποίοι μετά την αρχική ήττα τους από τον Ασαντ είχαν σταλεί στο Ιράκ, να ξαναγυρίζουν τώρα στη Συρία, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα ανατρέψουν τον Ασαντ.

Στον Λίβανο θέλουν να προκαλέσουν νέα εμφύλια σύρραξη, όταν θα κρίνουν ότι ο λιβανικός στρατός θα είναι τόσο ισχυροποιημένος από τον εξοπλισμό του μέσω Γαλλίας με χρήματα των Σαουδαράβων, ώστε να έχει ισχυρές πιθανότητες να νικήσει την οικονομικά αποδιαρθρωμένη Χεζμπολάζ.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ο οποίος υλοποιείται με χρήματα της Σαουδαραβίας.

Ο λόγος για τον οποίον τα όπλα που θα προμηθευτεί ο λιβανικός στρατός επέλεξαν η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ να είναι γαλλικά και όχι αμερικανικά, έχει να κάνει με την ιστορία του Λιβάνου και την ψυχολογία των Λιβανέζων. Η ελίτ και ο λαός του Λιβάνου, που πάντα θεωρούσαν τη χώρα τους ένα «κομμάτι της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή», έχουν εδώ και έναν αιώνα στενότατη σχέση με τη Γαλλία.

Τα γαλλικά είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που μαθαίνουν οι Λιβανέζοι.

Μάλιστα, με απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών, του διεθνούς οργανισμού που αποτέλεσε τον πρόδρομο του ΟΗΕ ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους, η Γαλλία διοικούσε το κατ’ όνομα ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου από το 1920 έως το 1941.

Όσο για τους σοσιαλιστές του Ολάντ, το μόνο που τους νοιάζει είναι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις όπλων, αδιαφορώντας φυσικά για το προετοιμαζόμενο αιματοκύλισμα του Λιβάνου.

Σχόλιο: Αναμένουμε. Ολαντ δώσε τα όπλα, πάρε το χρήμα, να δούμε τι θα γίνει.

4444

Παλαιστινιακή Αρχή: Τουλάχιστον €6 δισ. το κόστος ανοικοδόμησης στη Γάζα

Η ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια, θα απαιτήσει να τερματιστεί η διένεξη μετά των παλαιστινιακών οργανώσεων και το Ισραήλ να ανοίξει τα συνοριακά περάσματα.

Το κόστος της ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται ότι θα ανέλθει σε 7,8 δισεκ. δολάρια (6 δισεκ. ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έκανε την πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση ως τώρα για την οικονομική ζημία από τις ισραηλινές επιδρομές, κατά τη διάρκεια των οποίων ολόκληρες συνοικίες και ζωτικής σημασίας υποδομές ισοπεδώθηκαν. 

Το κόστος της ανοικοδόμησης των 17.000 κατοικιών στη Γάζα οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 2,5 δισεκ. δολάρια, ανέφερε η ΠΑ, ενώ ο ενεργειακός τομέας θα χρειαζόταν 250 εκατ. δολάρια, καθώς ο μόνος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στον θύλακο καταστράφηκε από δύο ισραηλινούς πυραύλους. 

«Η επίθεση στη Γάζα αυτή τη φορά δεν είχε προηγούμενο, η Γάζα επλήγη από μια καταστροφή και χρειάζεται άμεσα βοήθεια διότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν πολύ», δήλωσε ο Μοχάμεντ Στάγε, ένας Παλαιστίνιος οικονομολόγος και στέλεχος της Φάταχ, της ισχυρότερης παράταξης στη Δυτική Όχθη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα.

Η ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια, θα απαιτήσει να τερματιστεί η διένεξη μετά των παλαιστινιακών οργανώσεων και το Ισραήλ να ανοίξει τα συνοριακά περάσματα, είπε ο Στάγε, ο οποίος ηγείται του Παλαιστινιακού Οικονομικού Συμβουλίου για την Έρευνα και την Ανάπτυξη (PECDAR), που διεξήγε την έρευνα. 

Πάντως καμιά από τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο Στάγε δεν μοιάζει να πληρείται. Ακόμη δεν έχει οριστεί τυπικά η ημερομηνία για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου δωρητών στο Κάιρο, οι παλαιστινιακές οργανώσεις παραμένουν βαθιά διχασμένες και το Ισραήλ δεν έχει άρει σχεδόν κανέναν από τους περιορισμούς που επιβάλει στην κίνηση προσώπων και αγαθών στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου η εκτίμηση της ΠΑ τονίζει ότι ο τομέας της παιδείας θα χρειαστεί τουλάχιστον 143 εκατ. δολάρια για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά είναι αδύνατον να επιστρέψουν στα σχολεία, είτε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί, ή επειδή στα σχολικά κτίρια φιλοξενούνται εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 106.000 από τους συνολικά 1,8 εκατ. κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας έχουν εκτοπιστεί και φιλοξενούνται σε καταλύματα που τους προσφέρει ο Οργανισμός ή από οικογένειες. 

Το υπόλοιπο ποσό στο οποίο αναφέρεται το PECDAR, η έρευνα του οποίου διεξήχθη από 13 ειδικούς και τις ομάδες τους στη Γάζα, μοιράζονται στους κλάδους της γεωργίας, των μεταφορών, της υγείας και του χρηματοοικονομικού τομέα. Όλοι αυτοί οι κλάδοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στην εκτίμηση αυτή συμπεριλαμβάνονται επίσης τα κόστη για την ανέγερση ενός αερολιμένα και ενός λιμένα. Ο Στάγε επισήμανε ότι είναι δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν τέτοιες υποδομές αλλά πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα το Ισραήλ τους το στερεί.

– See more at: http://left.gr/news/palaistiniaki-arhi-toylahiston-eu6-dis-kostos-anoikodomisis-sti-gaza#sthash.CymxgJxE.GervP3xm.dpuf

4444

http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%B5-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85

Γιατρός από το Πορτ Χαρκούρ της Νιγηρίας πέθανε από Έμπολα αλλά είχε αποκρύψει στους ασθενείς του είχε μολυνθεί από τον ιό.

Οι αρχές της αφρικανικής χώρας έχουν θέσει υπό παρακολούθηση 400 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον εκλιπόντα γιατρό.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Νιγηρίας Δρ. Αμπντουλσαλάμι Νασίντι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι είναι διάχυτη μια αίσθηση «απελπισίας» στη χώρα καθώς δεν υπάρχουν ασφαλή φάρμακα ή εμβόλια για την αντιμετώπιση του Έμπολα, ο οποίος έχει ήδη μολύνει 18 ανθρώπους. Όπως είπε, λειτουργούν πλέον περισσότεροι θάλαμοι απομόνωσης στο Πορτ Χαρκούρ και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα αναφερθούν πολλά κρούσματα ακόμη.

Αφού ήρθε σε επαφή με έναν ασθενή και πριν πεθάνει και ο ίδιος από Έμπολα στις 22 Αυγούστου ο γιατρός Ιγίκε Ενέμουο συνέχισε να περιθάλπει αρρώστους και συναντήθηκε με δεκάδες φίλους, συγγενείς και άλλους γιατρούς. Εκτιμάται ότι οι 60 από αυτούς αντιμετωπίζουν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης. Η σύζυγός του, που είναι επίσης γιατρός καθώς και μία ηλικιωμένη ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο ασθένησαν και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας η δεύτερη υπέκυψε.

«Τα πάντα έγιναν κρυφά, ο γιατρός παραβίασε τους υγειονομικούς κανονισμούς όταν ανέλαβε τον ασθενή που του αποκάλυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον ιό και δεν ήθελε να νοσηλευτεί στο Λάγκος για να μην τον βάλουν στην απομόνωση», είπε ο Νασίντι.

«Τον περιέθαλπε κρυφά έξω από το νοσοκομείο. Όταν ασθένησε και ο ίδιος δεν αποκάλυψε στους συναδέλφους του ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που έπασχε από Έμπολα (…). Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που ξέφυγε από το δίκτυο παρακολούθησής μας. Και τώρα το πληρώνουμε», πρόσθεσε, μιλώντας στο περιθώριο μιας διήμερης συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου ειδικού συζητούν τρόπους για να επιταχύνουν την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για τον Έμπολα.

4444

Roza A (bdurazakova)

4444

ELLADA TSIPRAS SDOE 01 050914

4444

04/09/2014

4444

Το ΠΑΣΟΚ όπως έγραψα, μετά την δεκαετία του 80, έγινε δεξιό κόμμα. Η δεξιά γροθιά του Μπενι, το επιβεβαιώνει. Αν οι Έλληνες ήταν πραγματικά έξυπνοι, θα είχαν εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ και πολλοί από αυτούς θα ήταν στη φυλακή. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μονόδρομος.

4444

EXTRATERRESTRIAL LIFE JILL TARTER 02 020914

4444

Η Ελλάδα ζει σε παρακμή, φυσικό είναι αφού ασκούν εξουσία οι εγκληματικές οργανώσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Διαβάζω σε εφημερίδες, για αρχαιοκάπηλους, τους βλέπω και τους ακούω και λένε τι έκαναν στην Αμφίπολη.

Ότι στην Αμφίπολη υπήρχαν αρχαιολογικά ευρήματα ήταν γνωστό εδώ και χρόνια.

Ο Σαμαράς είναι ένας γελοίος ακροδεξιός.

Όταν ανακαλύπτεις κάποιον σημαντικό αρχαίο τάφο, πρέπει να είσαι σοβαρός και η όλη διαδικασία πρέπει να είναι σοβαρή και όχι ριαλιτι Thrash TV.

Αυτοί οι γελοίοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι καραγκιόζηδες και δεν έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, το καταλαβαίνεις από το πώς μεταχειρίζονται και πως εκμεταλλεύονται, τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Αν ο τάφος της Αμφίπολης, ήταν πάνω σε κάποιον δρόμο που θα κατασκεύαζε ο Μπόμπολας ή ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης ή ο Μυτιληναίος ή κάποιος άλλος από την γνώστη κλίκα, θα τον είχαν εξαφανίσει.

Έχουν συμβεί αυτά.

Αν εγώ κυβερνούσα την Ελλάδα, θα σας έδειχνα πως συνδυάζεις τουρισμό και αρχαιολογικά ευρήματα και χρήμα, με υψηλα στάνταρ διαχείρισης.

Τα στελέχη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ψιλικατζήδες. 

4444

USA SPACE AIR FORCE X37B 02 020914

X-37B SPACE PLANE

While it is a generally accepted fact that the United States possesses the worlds most advanced and technologically superior military force, questions are being raised whether the world’s lone superpower could cling on to that claim for long. For starters, questions regarding the ability of the United States to remain competitive has come not from a foreign observer – it’s the country’s own Defense Secretary stressing the need for innovation.

According to WHTC, U.S. Defense Secretary Chuck Hagel during a defense industry conference sponsored by the Southeastern New England Defense Industry Alliance said that the United States needs an industrial revolution again in order to maintain its superiority over fast developing countries like Russia and China.

“While the United States currently has a decisive military and technological edge over any potential adversary, our future superiority is not a given,” Hagel told delegates assembled for the conference.

According to Hagel, countries like Russia, China and even India are now busy in designing, building and testing an array of sophisticated and technologically advanced weapons. These include stealth aircraft, anti-ship missiles and other advanced weapon systems. Hagel was also open about the fact that the spending on research and development has fallen over 20 percent since president Obama took office. Nevertheless, the United States’ defense spending of $500 billion is still no match for other militarily powerful countries, says Yahoo News. However, these countries have been increasing their budget spending consistently over the past few years.

“China and Russia have been trying to close the technology gap by pursuing and funding long-term, comprehensive military modernization programs. They are also developing anti-ship, anti-air, counter-space, cyber, electronic warfare and special operations capabilities that appear designed to counter traditional United States military advantages,” Hagel said.

While adding that the Pentagon was revamping the way it plans to work with the defense industry, Hagel opined that the only way the U.S.’ technological advantage could be maintained is to promote innovation – even with tighter budgets and restrictions in place.

“American dominance on the seas, in the skies, and in space — not to mention cyberspace — can no longer be taken for granted. To retain our superiority in the future, our thinking and our actions must be relevant to tomorrow’s challenges,” he added.

Chuck Hagel was also quite clear about the kind of innovation that he looks forward to. He was of the opinion that innovation in defense was not simply restricted to designing and building new weapons systems. Instead, innovation in to how these new systems are designed and researched would hold the key to the continuation of the United States’ dominance over other nations in terms of military technological capabilities.
Read more at http://www.inquisitr.com/1450543/united-states-military-chuck-hagel/#0m7cam2cFWXf5QO9.99

Σχόλιο: Το ζήτημα με την τεχνολογία πάντα είναι ένα. Ποια κατεύθυνση να πάρω. Το χρήμα πάντα παίζει το ρόλο του, αλλά δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο.

Αν η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και άλλες χώρες, διαλέξουν τις σωστές κατευθύνσεις στην τεχνολογία και στην έρευνα, θα καλύψουν το έδαφος.

Για παράδειγμα η Ρωσία, χρειάζεται καινούριο διαστημικό σκάφος. Το Σογιουζ ναι μεν, είναι αξιόπιστο, αλλά είναι παλιό.

Τεχνολογικά το καινούριο σκάφος, πρέπει να έχει πτερύγια, έτσι ώστε να μην καταστρέφεται όταν προσγειώνεται. Αυτή είναι η τεχνολογική κατεύθυνση.

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά την στρατηγική σκέψη πάνω στην τεχνολογία, σας λέω, ότι όλα θα παιχτούν εκεί, όπως έγινε και στο παρελθόν.

4444

http://espn.go.com/tennis/usopen14/story/_/id/11461625/2014-us-open-men-play

Nishikori became the first man from Japan to reach the US Open semifinals since Ichiya Kumagae in 1918, outlasting third-seeded Stan Wawrinka of Switzerland 3-6, 7-5, 7-6 (7), 6-7 (5), 6-4 earlier Wednesday.

That match lasted more than four hours, and Nishikori managed to shake off any lingering exhaustion from his previous victory, which took 4:19 and ended at 2:26 a.m. Tuesday, equaling the latest finish in tournament history.

4444

03/09/2014

4444

Έγινε μυστική συνάντηση του Σαμαρά με τον Τσιπρα, μας πληροφορεί ο Κουρής.

Αληθεύει;

Μπορεί να συνέβη ένα τέτοιο γεγονός; Είναι εφικτό; Ποιες είναι οι πιθανότητες;

Πάντως σήμερα στον Κόκκινο 105,5 βγήκε ένας τύπος και είπε ότι η χώρα δε χρειάζεται απλή αναλογική.

Θυμήθηκα τον Μητσοτάκη που έχει καλύτερα επιχειρήματα υπέρ της αυτοδυναμίας.

Οι Συριζαιοι, τώρα παίρνουν γεύση από την γλυκιά εξουσία.

Περιμένουν υπομονετικά, να πέσουν σαν ώριμα φρούτα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μαζέψει κάθε καρυδιάς Πασοκο. Η εξουσία όταν δεν έχεις δυναμική, επιβάλει συμβιβασμούς.

Ο Τραγκας που κάνει μπίζνες χρόνια τώρα, ξέρει από αυτά. Εκεί που το έπαιζε αντιμνημονιο και οι προδότες και άλλα τσιτάτα, τώρα το γύρισε.

Τώρα μιλά για ενωμένη δεξιά. Τι κάνουν τα φράγκα. Για να πας στην Γαλλία, πρέπει να έχεις χρήμα.

Εγώ αναγνώστη σε είχα προειδοποιήσει για τον Τραγκα και άλλους.

Θα το ξαναγράψω: λεύκη επιταγή, δε παίρνει κανένας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να κυβερνήσει, να μας δείξει τι μπορεί να κάνει.

Μέσα σε 12 μήνες, καταλαβαίνεις αν ο άλλος είναι ικανός.

4444

«Όταν οι προπάπποι μας έφταναν στις ΗΠΑ, μόλις έβλεπαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Ελις Άϊλαντ», έγραψε ο Ιταλός ηθοποιός και ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων. «Για την φυματίωση δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει με αποτελεσματικό τρόπο τους ενήλικες, μεταδίδεται από τον αέρα και για την θεραπεία της χρειάζονται χρόνια», συνέχισε. «Αν θέλουμε να την επανεισάγουμε, ας το κάνουμε, αλλά πρέπει να γίνει υπό το φως του ηλίου», πρόσθεσε.
Ο κωμικός, που τον Ιανουάριο είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, τη Δευτέρα είχε φιλοξενήσει στο ιστολόγιό του επιστολή Ιταλού αστυνομικού και συνδικαλιστή, στην οποία καταγγέλλεται ότι «σαράντα αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum και που υποβλήθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση του βακτηριδίου της φυματίωσης, προέκυψαν θετικοί».
Πηγή: Ρατσιστικό παραλήρημα Γκρίλο: Οι μετανάστες φέρνουν μολυσματικές ασθένειες στη χώρα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168741#ixzz3CGScCnaP

Σχόλιο: Ο Μπέπε Γκρίλο θέτει ξανά το ερώτημα της λαθρομετανάστευσης. Ένα μεγάλο πρόβλημα και ζήτημα.

Ο Γκριλο δεν εξετάζει πως δημιουργείτε και γιατί, η λαθρομετανάστευση και πηγαίνει κατευθείαν στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην πόρτα του.

Η λαθρομετανάστευση είναι μια διαδικασία που έχει πολύ χρήμα. Φανερό και αθέατο.

Για παράδειγμα η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, δημιούργησε χιλιάδες. Που θα πάνε όλοι αυτοί; Γράφω ένα παράδειγμα.

Δε θεωρώ τον Γκριλο ρατσιστή. Βλέπει μόνο ένα μέρος του προβλήματος.

Είμαι περίεργος να δω, τι λύσεις θα προτείνει και αν αυτές θα λειτουργήσουν στην πράξη. Η Ιταλία θα δεχτεί «επιθέσεις» από λαθρομετανάστες που θέλουν κάτι καλύτερο από εκεί που ζουν.

Οι αριστεροί με πολύ μεγάλη ευκολία, λένε κάποιον ρατσιστή. Ούτε οι Αριστεροί βλέπουν όλο το πρόβλημα.

4444

Δημήτρης Παπαναστασίου

Ένας νέος Έλληνας ερευνητής, ο δρ Δημήτρης Παπαναστασίου, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée Award», στον τομέα της φασματομετρίας μάζας.

Ο κ. Παπαναστασίου έλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου IMSC, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε έναν επιστήμονα-ερευνητή για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών οργάνων και αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως για ερευνητές έως 45 ετών στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου τιμήθηκε για την προώθηση της θεωρητικής κατανόησης της συμπεριφοράς των ιόντων στην αέρια φάση και την εφαρμογή της γνώσης αυτής στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων.

Ο 38χρονος ερευνητής είναι συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Fasmatech S.A., η οποία εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της φασματομετρίας μάζας και της φασματομετρίας κινητικότητας των ιόντων.

Οι εφαρμογές αυτές αφορούν στην ανίχνευση και ανάλυση ουσιών, βιολογικού υλικού και άλλων μορίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων επιστημονικής έρευνας και εφαρμοσμένης επιστήμης, όπως στη διαγνωστική ιατρική, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή βιομηχανία κ.ά.

Η Fasmatech S.A. διατηρεί εργαστήρια στο Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου Έρευνας «Δημόκριτος». Η επιλογή του Δ. Παπαναστασίου έγινε μετά από σχετική πρόταση της Ελληνικής Εταιρίας Φασματομετρίας Μάζας, η οποία επίσης εδρεύει στον «Δημόκριτο».
Πηγή: Δημήτρης Παπαναστασίου: Ο Ελληνας ερευνητής που τιμήθηκε με το σημαντικότερο βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168848#ixzz3CGMgoQ00

Σχόλιο: Αυτός ο τύπος είναι σε μια χώρα που ασκεί εξουσία ένας Σαμαράς και ένας Βενιζέλος.

Αυτός ο τύπος εκτός από τις γνώσεις, είχε και τις γνωριμίες.

Χαίρομαι που ένας ακόμα Έλληνας, δείχνει ότι δεν είναι τεμπέλης και οκνηρός και πολλά άλλα που λένε οι κακοί οι Γερμανοί.

Ένα τέτοιο βραβείο, είναι σημαντικό.

Εύχομαι να τα πάει ακόμα καλύτερα. Είναι καλό να διαβάζεις και τέτοιες ειδήσεις, μόνο που είναι λίγες.

Θα το κάνω ποιο ενδιαφέρον (βαριέμαι εύκολα). Θα ήθελα να διαβάζω κάθε μέρα μια τέτοια είδηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι 365 Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, θα βραβεύονται στο εξωτερικό για την σημαντική τους συνεισφορά, σε διαφόρους τομείς.

4444

Εγώ προσωπικά τις ανθρώπινες κοινωνίες τις βαριέμαι και γι’αυτό «έρχομαι» σπάνια!!!!

Σήμερα κλείνουν 40 χρόνια ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ.

Θα συμφωνήσω με τον Πάγκαλο και άλλους που λένε ότι έκλεισε ο κύκλος του.

Ο πονηρός, έξυπνος και λαοπλάνος, Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε όλα τα συνθήματα της Αριστεράς και τα «σουλούπωσε» και υποσχέθηκε στους νεοέλληνες την Αλλαγή, που δεν ερχόταν όσο κυβερνούσε, η επάρατη δεξιά.

Όταν έγινε εξουσία το ΠΑΣΟΚ, πήρε δυο μέτρα, που επηρέασαν την ζωή, εκατομμυρίων Ελλήνων και συνεχίζουν να την επηρεάζουν.

Ο Ανδρέας αποποινικοποίησε την Μοιχεία. Η επάρατη δεξια και το παπαδαριό, ήθελαν να ελέγχουν την σεξουαλική ζωή της κοινωνίας.

Αν πήγαινες με άλλη γυναίκα, που ήταν παντρεμένη, ερχόταν η Αστυνομία και γινόταν χαμός.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε το αυτονόητο και κατάργησε την ποινικοποίηση της μοιχείας.

Απελευθέρωσε την Ελληνική κοινωνία. Αυτό βασικά ήταν ένα αίτημα της Αριστεράς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόσφατα μια ξαδέρφη μου χώρισε και όταν το έμαθα, είπα καλά έκανε, θα έλεγα ότι έκανε μεγάλη υπομονή μέχρι να πάρει την απόφαση, αφού έχει και παιδιά.

Τώρα δουλεύει και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της ως ενεργό και δραστήριο μέλος της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ καταργώντας αυτές τις ηλίθιες ποινικές διώξεις, που επέβαλαν οι δεξιοί, πραγματικά απελευθέρωσε την Ελληνική κοινωνία.

Ένα δεύτερο πράγμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ, ήταν η καθιέρωση της επιλογής, του Πολιτικού Γάμου.

Σήμερα το να παντρευτεί κάποιος με πολιτικό γάμο, δε σοκάρει, ούτε έχει καμία αντίδραση, αλλά όταν εισήχθη το μέτρο, πάλι οι μαλακές οι δεξιοί – ακροδεξιοί, ούρλιαζαν, μαζί με το παπαδαριό.

Οι άνθρωποι είναι ζωντανοί οργανισμοί και υπακούουν στους νόμους της επιστήμης. Στους νόμους του σύμπαντος, όταν κάποιος μου λέει εμένα κάτι, που δεν έχει σχέση με αυτούς τους νόμους, τον κοιτώ με μισό μάτι ή αδιαφορώ γιατί βαριέμαι.

Μερικές φορές βλέπω κάτι ταινίες και λέει η Γυναίκα στον άνδρα, δε μπορώ να σου δώσω διαζύγιο, διότι είμαι καθολική. Αμέσως σκέπτομαι, τι μαλακιες ακούω.

Σε ντοκιμαντέρ βλέπω γυναίκες με μπουργκα και έξω η θερμοκρασία είναι 40 βαθμοί, αλλά τώρα και στην Ελλάδα τα βλέπουμε αυτά. Είναι αφύσικο να φοράς μπουργκα.

Μετά την δεκαετία του 80, το ΠΑΣΟΚ έγινε δεξιό κόμμα. Ο Σημίτης ήταν δεξιός.

4444

http://www.efsyn.gr/?p=230142

Ισραήλ: «2,5 δισ. δολ. μάς κόστισε ο πόλεμος στη Γάζα»

Την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου. Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.

Στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δισ. ευρώ) ανήλθε το άμεσο κόστος για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοσέ Γιααλόν.

«Οι δαπάνες της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή —οι στρατιωτικές, οι άμεσες δαπάνες— ξεπερνούν τα 9 δισ. σέκελ.

Χτυπήσαμε περισσότερους από 6.000 στόχους και από αυτούς οι 5.000 επλήγησαν από την αεροπορία και περίπου 900 από την ξηρά και τη θάλασσα», είπε ο υπουργός του Ισραήλ. Παρά το εύρος της επιχείρησης, ο Γιααλόν παραδέχτηκε ότι οι ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα διαθέτουν ακόμη ένα οπλοστάσιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες, είχαν 10.000 πυραύλους στην αρχή της επιχείρησης. Σήμερα τους έχει μείνει το ένα πέμπτο, αυτό όμως σημαίνει ότι έχουν 2.000 πυραύλους», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Γιααλόν, κάθε αναχαίτιση πυραύλου από το αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος του Ισραήλ στοιχίζει 100.000 δολάρια (περίπου 76.000 ευρώ).

Την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου. Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.

Σχόλιο: Οι πόλεμοι κοστίζουν χρήμα, αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα.

02/09/2014

4444

4444

An Sofie Kesteleyn

USA & GUNS & CHILD.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/09/blog-post_910.html

Της Βίκυς Καπετανοπούλου
Στον αμερικανικό Νότο, πολλά παιδιά «παίζουν» με πραγματικές καραμπίνες που… τους έκαναν δώρο «περήφανοι» γονείς
● Η Ολλανδέζα φωτογράφος Αν Σόφι Κέστελαϊν έκανε ένα ανατριχιαστικό ρεπορτάζ επί τόπου.

Η είδηση γράφτηκε με πηχυαίους τίτλους στις ΗΠΑ κι έπαιξε σ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα. Εννιάχρονο κορίτσι απ’ το Νιου Τζέρσεϊ, κάνοντας μάθημα σκοποβολής με ένα Ούζι σε πεδίο βολής στην Αριζόνα, έχασε τον έλεγχο του αυτόματου όπλου, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον εκπαιδευτή της.

Ο 39χρονος είχε γυρίσει κατά λάθος τον διακόπτη από τη θέση «κατά βολή» στη θέση «κατά ριπάς», το Ούζι «κλότσησε» στα χέρια της μικρής και τον γάζωσε, πριν προλάβει να αντιδράσει. Τις εικόνες κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο οι γονείς του κοριτσιού, που απαθανάτιζαν περήφανα τις πρώτες επαφές της κόρης τους με ένα υποπολυβόλο.

Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες, το συμβάν ερευνάται ως «βιομηχανικό ατύχημα»…

Πυροβολώντας σκίουρους

Σκηνή δεύτερη – από το συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του βρετανικού Chanel 4 με τίτλο «Πιτσιρίκια και όπλα» («Kids and Guns»), που προβλήθηκε στις 31 Ιουλίου: Η μικρή Κέιλιν από το Κεντάκι κάθεται στην αγκαλιά του -ακρωτηριασμένου στο δεξί χέρι και τα δύο πόδια- πατέρα της, βετεράνου του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2010.

Ο Τζέι Ντι έχει ένα όνειρο για το μοναχοπαίδι του: να γίνει «το πρώτο 4χρονο στον κόσμο, που θα κυνηγήσει και θα σκοτώσει ένα αγριογούρουνο».

Το κοριτσάκι κρατά απρόθυμα το δώρο, που πήρε απ’ τον μπαμπά για τα τέταρτα γενέθλιά του: ένα τουφέκι – όχι ψεύτικο, αληθινό. Από το αναπηρικό καροτσάκι ο Τζέι Ντι προσπαθεί να της μάθει πώς να στοχεύσει για να σκοτώσει – προς το παρόν έναν σκίουρο.

Η μικρή δείχνει ανεπίδεκτη, το τουφέκι «κλοτσάει» και τη χτυπά στο σαγόνι κι έτσι ο πατέρας αναλαμβάνει δράση. Πυροβολεί ο ίδιος τον σκίουρο, βάζει την κόρη του να κρατήσει τη «λεία» για την εθιμοτυπική φωτογραφία και μετά γδέρνει το ζωάκι επιτόπου. «Θα μάθει να ρίχνει, θέλει δεν θέλει»…

Σκηνή τρίτη: η Ολλανδέζα φωτογράφος Αν Σόφι Κέστελαϊν ξεφυλλίζει την εφημερίδα «De Volkskrant», στην οποία εργάζεται. Το βλέμμα της πέφτει σ’ ένα μονόστηλο για έναν 5χρονο στις ΗΠΑ, που σκότωσε κατά λάθος τη δίχρονη αδελφή του πυροβολώντας την στο στήθος με τουφέκι – όχι το… οικογενειακό, αλλά το δικό του μικρούτσικο τουφέκι, δώρο-έκπληξη των γονιών του.

Ένα αληθινό όπλο για παιδιά, μέρος της πλούσιας συλλογής ειδικά φτιαγμένης για ανήλικους, που διαφήμιζε στην «Παιδική γωνιά» της ιστοσελίδας της η Keystone Sporting Arms με έδρα την Πενσιλβάνια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε στα «ψιλά» μια είδηση για ακούσια «αδερφικά» ή «φίλια» πυρά, που σκοτώνουν, τραυματίζουν, ακρωτηριάζουν. Παρ’ ολ’ αυτά, η εταιρεία έσπευσε να κατεβάσει όλο το σχετικό υλικό, που είχε αναρτήσει στο Ίντερνετ. Μόνο το 2008 είχε κατασκευάσει περίπου 80.000 όπλα αποκλειστικά για λιλιπούτειους πελάτες. Υπό το σλόγκαν «Το πρώτο μου τουφέκι», πωλούνται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων: από έντονο ροζ για κορίτσια, γαλάζιο σε διάφορες αποχρώσεις για αγόρια, με σχέδια για πιο «εναλλακτικά» πιτσιρίκια. Σαν να πρόκειται για αθώα, ακίνδυνα παιχνίδια, τα παιδικά τουφέκια διατίθενται σε δύο μοντέλα: «Cricket» (Γρύλος) και «Chipmunk» (Σκίουρος).

Η 26χρονη είχε μόλις βρει την επόμενη αποστολή της: ένα οδοιπορικό-φωτορεπορτάζ στον αγροτικό αμερικανικό Νότο. Όσα είδε και κατέγραψε με τον φακό της υπήρξαν αποκαλυπτικά για μια νεαρή Ευρωπαία, που είχε συναντήσει όπλα μόνο στις ζώνες αστυνομικών.

Με αφετηρία το Οχάιο, διασχίζοντας στη συνέχεια το Κεντάκι, το Τεννεσί, την Αλαμπάμα, το Τέξας και τη Λουιζιάνα, η Κέστελαϊν βρέθηκε μπροστά σ’ έναν άτυπο «στρατό» παιδιών, που χειρίζονται με άνεση, εξ απαλών ονύχων, τουφέκια και καραμπίνες.

«Περιπλανήθηκα σε καταστήματα πώλησης όπλων και σε πεδία βολής για να μιλήσω με κόσμο. Αυτό που αποκόμισα ήταν ότι υπάρχει πολύς φόβος και παράνοια μεταξύ των ενηλίκων και ο φόβος αυτός μετακυλίεται στους ανήλικους μαζί με τα όπλα.

Τα πιτσιρίκια έχουν παιδιάστικη φαντασία και τους συνήθεις φόβους της ηλικίας τους – ζόμπι, τέρατα και άγρια θηρία. Δεν γεννιούνται με τους φόβους των μεγάλων, μολύνονται μ’ αυτούς»…

Οι γονείς έδειχναν «προσεκτικοί» και «υπεύθυνοι» με τα όπλα τους, κλειδώνοντάς τα σε ντουλάπια και χρηματοκιβώτια. Πιστεύουν ακράδαντα πως, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης των παιδιών τους, εξασφαλίζουν την προστασία τους.

«Νομίζουν πως η εγκληματικότητα στην Αμερική οφείλεται σε κακούς ανθρώπους με όπλα στα χέρια κι ότι αν κάθε καλός πολίτης αποκτήσει το δικό του όπλο, όλοι θα είναι πιο ασφαλείς», λέει η φωτογράφος.

Αρκετοί είναι κυνηγοί, αλλά για τους περισσότερους η κατοχή όπλων και η σκοποβολή συνιστούν απλά ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο χόμπι – το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δεκαπέντε οικογένειες της επέτρεψαν να απαθανατίσει τα παιδιά τους. Δεκαπέντε πορτρέτα, τραβηγμένα σε παιδικά υπνοδωμάτια με τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες να ποζάρουν αυθόρμητα με τα τουφέκια τους ανά χείρας ανάμεσα σε λούτρινα παιχνίδια και κουκλόσπιτα. Μια τρομακτική, σουρεαλιστική σχεδόν απεικόνιση μιας μερίδας της αμερικανικής πιτσιρικαρίας, που γαλουχείται να πιστεύει πως ένα όπλο συνιστά καθημερινό εργαλείο αυτοάμυνας και όχι επίθεσης, ικανό να σώζει και όχι να παίρνει ζωές.

Το ύψιστο μέλημα των γονιών για οικιακή αυτοπροστασία και ασφάλεια οδήγησε την Κέστελαϊν να ζητήσει από τα «μοντέλα» της να περιγράψουν και να ζωγραφίσουν ό,τι τα τρομάζει περισσότερο, προκειμένου να εκθέσει τα σημειώματά τους δίπλα στις φωτογραφίες.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η αρκούδα», έγραψε ο 7χρονος Μπέντζαμιν, «γιατί αν μπεις στα λημέρια της, σε κυνηγάει για πολλή ώρα».

«Αυτό που με φρικάρει εντελώς είναι να δω έναν δεινόσαυρο», ανέφερε η 7χρονη Αμπι.

Ούτε τα αγόρια ούτε τα κορίτσια έκαναν λόγο για ληστές, διαρρήκτες, κακοποιούς…

Η χαμένη αθωότητα

Η αφοπλιστική ειλικρίνεια και η χαμένη αθωότητα των μικρών. Οι επικίνδυνες (και ανεγκέφαλες) εμμονές των μεγάλων, που διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά. Η χαλαρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή, που αλλάζει μεν ριζικά από πολιτεία σε πολιτεία αλλά εδράζεται πάντα στην περίφημη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να κατέχουν και να φέρουν οπλισμό. Οι πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας που όλο και περισσότερο μοιάζουν με στρατό, όπως διαπιστώσαμε όλοι μετά την «αξιοποίηση» τεθωρακισμένων και βαρέων πολεμικών όπλων για την καταστολή των αφροαμερικανικών διαδηλώσεων στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Η πάγια πολιτική ανοχή (και ενοχή) Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με προεξάρχον βέβαια το ακροδεξιό χέρι των δεύτερων, το Κόμμα του Τσαγιού. Το παντοδύναμο λόμπι υπέρ των όπλων, που μπλοκάρει (με το αζημίωτο) κάθε απόπειρα αυστηροποίησης των νόμων στο Κογκρέσο ή τα κοινοβούλια των πολιτειών, με συνηθέστερη αφορμή ένα νέο ξέσπασμα ένοπλης, εφηβικής βίας σε κάποιο σχολείο. Όλα αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ μιας κοινωνίας, στην οποία η κουλτούρα της οπλοκατοχής δεν είναι απλώς βαθιά ριζωμένη, είναι συστημική.

Τα στατιστικά στοιχεία καθηλώνουν, αλλά δυστυχώς τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Ενδεικτικά:

3.000 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται από σφαίρες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το ντοκιμαντέρ του Chanel 4, υπολογίζοντας πως έως το 2015 τα ένοπλα περιστατικά θα γίνουν η βασική αιτία θανάτου για νέους ηλικίας 14-25 ετών, παίρνοντας τα «πρωτεία» από τα τροχαία δυστυχήματα.

Κατά μέσον όρο 18 Αμερικανοί κάτω των 24 ετών χάνουν τη ζωή τους από όπλα κάθε μέρα, σύμφωνα με το Νομικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας στις ΗΠΑ.

● Περίπου 1,7 εκατομμύριο παιδιά ζουν σε νοικοκυριά με αφύλακτα γεμισμένα όπλα, εκτιμά έρευνα του Χάρβαρντ, ενώ το 70% των ανηλίκων κάτω των 10 ετών όχι μόνο ξέρει πού κρύβουν οι γονείς τους τον οικιακό οπλισμό, αλλά μπορούν εύκολα να βρουν και πυρομαχικά.

● Σχεδόν το 1/3 των παιδιών στην αμερικανική επικράτεια «συγκατοικούν» τουλάχιστον με ένα (μικρό ή μεγαλύτερο) όπλο, ενώ στο 43% των σπιτιών αυτών ο οπλισμός αφήνεται ξεκλείδωτος, υποστηρίζει έρευνα των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Οι σοκαριστικοί αριθμοί και οι μελέτες δεν έχουν τέλος. Η δημοσιοποίησή τους, όμως, δεν προκαλεί παρά ευκαιριακή συγκίνηση της αμερικανικής κοινής γνώμης, την έναρξη ενδεχομένως άλλης μιας πανεθνικής ή τοπικής καμπάνιας «ευαισθητοποίησης», χωρίς τελικά να κλονίζεται η κυρίαρχη νοοτροπία. Τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται σε ευθεία αντιστοιχία με τα όπλα.

Όπως, άλλωστε, λένε και στο Τέξας, «Αν ξέρεις πόσα όπλα έχεις, τότε δεν έχεις αρκετά»…

Σχόλιο: Εγώ το ερώτημα που θα θέσω στους Τεξανούς είναι απλό: πόσο αξίζει η ζωή ενός Αμερικανού εφήβου ή ενός παιδιού; Πόσο αξίζει;

Διότι αν παρθούν τα σωστά μέτρα, οι θάνατοι θα μειωθούν, το ίδιο και η εγκληματικότητα. Δε γίνεται ανήλικοι να έχουν πρόσβαση σε όπλα και πυρομαχικά. Η Αμερική δεν κινδυνεύει από εισβολή ξένου κράτους και οι νόμοι αλλάζουν.

4444

Σε μια χώρα που έχει ύφεση από το 2009 και βρίσκεται σε χρεοκοπία και κατοχή από το 2010, τα λεμόνια, έχουν 4 ευρώ το κιλό.

Οι εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τι να μου πουν.

Το μόνο πράγμα που μπορούν να πουν οι εγκληματίες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι το απλό: αφού μας ψηφίζουν.

Αν οι νεοέλληνες δεν ήταν μαλακες, δε θα ψήφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θα τους είχαν εξαφανίσει.

4 ευρώ το κιλό, τα λεμόνια. Σήμερα πήγα να αγοράσω σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ.

Οι Έλληνες Αγρότες αν είναι έξυπνοι, πρέπει να πάρουν σβάρνα τις λαϊκές αγορές και να πουλήσουν λεμόνια. Να βγάλουν χρήμα.

Ο Αγροτικός τομέας, αν είσαι έξυπνος, βγάζεις πολύ χρήμα. Τα τρόφιμα, πάντα έχουν χρήμα.

Η Ελλάδα είναι ο Παράδεισος των Καρτέλ, φυσικά με τις ευλογίες των εγκληματικών οργανώσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των ηλίθιων που τους ψηφίζουν.

4444

Άκουσα τον Αλαφούζο να λέει στην συνέντευξη, εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές με το σύστημα, αν και μπορούμε. Με έπιασαν τα γέλια.

Ο Αλαφούζος εκτός από τον Παναθηναϊκό, έχει και άλλες επιχειρήσεις, με τις οποίες κάνει αλαξωκωλιες με το σύστημα και στηρίζει την Τρόικα και τις δυνάμεις κατοχής και την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Άρα ρε Αλαφούζε, τι μας λες; Καταλαβαίνεις τι λες;

Δεν είναι όλοι χαζοί αυτοί που σε ακούνε.

Τουλάχιστον ο Μαρινάκης ή ο Μελισανιδης, δε λένε τέτοιες βλακείες.

Όταν έχεις Σαμαρά και Βενιζέλο γιοσουφακια της Τρόικας, τότε και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ ή ΕΠΟ ή όπως αλλιώς λέγεται, θα έχει κινέζικο κινητό τηλέφωνο και θα συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντα του.

4444

01/09/2014

4444

4444

Spain. The Heroe Jose Maria Bejarano Martin. The Message.

4444
Μπήκε ο Σεπτέμβριος και θα γίνει ανακεφαλαίωση σε πολλά ζητήματα, σχεδόν από όλους.
Η Χάρης Αλεξίου, έδωσε μια συναυλία για τις καθαρίστριες και ενόχλησε τους δωσίλογους.
Το τι έκανε η Χάρης Αλεξίου στην επταετία, δε με ενδιαφέρει, όταν το 2014, ζητά επειγόντως λύσεις.
Η στήριξη στον αγώνα που κάνουν οι καθαρίστριες είναι σωστή και λογική.
Η στήριξη στον αγώνα τους, έχει επιστημονικό υπόβαθρο, δεν είναι αυθαίρετη.

4444

Οι φόροι πρέπει να είναι απλοί και κατανοητοί.

Να συλλέγονται με απλό και διαφανή τρόπο.

Να είναι δίκαιοι αναλογικά. Τα πρόστιμα να μην είναι “fix”, αλλά αναλογικά με βάση το εισόδημα.

Παράδειγμα: περνάς με κόκκινο το φανάρι, το πρόστιμο να είναι το 5% στο εισόδημα σου.

Αν εγώ είχα, την εξουσία και την ασκούσα, αυτούς τους κανόνες θα τους εφάρμοζα από την αρχή. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα, θα είχε αλλάξει και οι Έλληνες θα είχαν χρήμα και καλή ζωή.

Η οικονομία είναι εύκολη υπόθεση. Η διαφάνεια, που έχει πολλούς εχθρούς, όπως οι offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

4444

Job Description – Job.

Ο ληστής με την περούκα και τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, σημαδεύει τον ταμία με το πιστολη του.

Η ληστεία εξελίσσεται ομαλά, οι ληστές είναι ήρεμοι και επαγγελματίες, αλλά ο Ταμίας συμπεριφέρεται περίεργα.

Ένας από τους ληστές τον κοιτάζει και τον ρωτά: Δικά σου είναι τα λεφτά; Τι σε νοιάζει;

Αν ο Ταμίας σκεφτεί να κάνει τον ήρωα, ο ληστής θα τον πυροβολήσει. Κίνηση «φορσε».

Η πιθανότητα να χάσει την ζωή του, είναι μεγάλη.

Ο Ταμίας προσλήφθηκε, για να εκτελεί χρέη ταμία και όχι χρέη ασφάλειας της Τραπέζης.

Η όλη αυτή κατάσταση, που συχνά διαβάζεται στις εφημερίδες ή βλέπετε στα κανάλια, στην ουσία είναι μια κατάσταση παιγνίου.

Στα παίγνια, οι ρόλοι και τα όρια, είναι συνήθως διακριτά, ώστε να υπάρχει τάξης και ασφάλεια.

Αν ο Ταμίας κάνει τον ήρωα, η πράξη του θα διασαλέψει την τάξη και την ασφάλεια της κατάστασης και θα προκαλέσει Χάος.

Θα αρχίσουν να πέφτουν πυροβολισμοί, μπορεί να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν άνθρωποι.

Η ανθρώπινη ζωή, είναι πολύτιμη για να σπαταληθεί με τέτοιο τρόπο.

Αν ο Ταμίας ή κάποιος άλλος κάνει τον ήρωα, η κίνηση του, θα είναι παραλογή. Μη λογική.

Με απλά λόγια, δεν αξίζει να πεθάνεις.

Τους ληστές, τους πιάνει η Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία μάλιστα είναι πολύ ικανή.

Ιδίως αν αφήσουν τα στελέχη της, να κάνουν την δουλειά τους επαγγελματικά.

Job Description σημαίνει περιγραφή της θέσης εργασίας για την οποία προσλήφθηκες.

Αν θέλετε να γίνεται ήρωες, να βοηθήσετε φτωχούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να ποιούν και ένα νερό στο όνομα σας.

4444

http://www.teslamotors.com/blog/infinite-mile-warranty?elq=~~eloqua..type–emailfield..syntax–recipientid~~&elqCampaignId=~~eloqua..type–campaign..campaignid–0..fieldname–id~~

August 15, 2014

Infinite Mile Warranty

By Elon Musk, CEO

TAGS: Customers /

The Tesla Model S drive unit warranty has been increased to match that of the battery pack. That means the 85 kWh Model S, our most popular model by far, now has an 8 year, infinite mile warranty on both the battery pack and drive unit. There is also no limit on the number of owners during the warranty period.

Moreover, the warranty extension will apply retroactively to all Model S vehicles ever produced. In hindsight, this should have been our policy from the beginning of the Model S program. If we truly believe that electric motors are fundamentally more reliable than gasoline engines, with far fewer moving parts and no oily residue or combustion byproducts to gum up the works, then our warranty policy should reflect that.

To investors in Tesla, I must acknowledge that this will have a moderately negative effect on Tesla earnings in the short term, as our warranty reserves will necessarily have to increase above current levels. This is amplified by the fact that we are doing so retroactively, not just for new customers. However, by doing the right thing for Tesla vehicle owners at this early stage of our company, I am confident that it will work out well in the long term.

– Elon

Comment:

In Greek Language.

Το να αυξάνεις την εγγύηση στα 8 χρόνια με απεριόριστα μίλια, σίγουρα είναι μια κίνηση σωστή και σε κάνουν ακόμα ποιο αξιόπιστο.

Όμως αγαπητέ Elon, δεν απαντάς στην ερώτηση που σου έκανα και έχει σχέση με την τεχνολογική επιτάχυνση.

Το άρθρο πολύ καλό, αλλά εμένα δε μου λέει κάτι, σε σχέση με αυτό που ρώτησα, στο ασυνήθιστο βιογραφικό που έστειλα.

Έπρεπε να με παραπέμψεις κάπου αλλού. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν είσαι εσύ που έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συμμετάσχει σε μια τεχνολογική επιτάχυνση.

Βέβαια οι Αμερικανοί, έχουν την κουλτούρα της απάντησης. Η Tesla απάντησε, μια ελληνική εταιρεία δε θα απαντούσε.

Βέβαια η Αμερικανική κουλτούρα στο επιχειρην, είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, που μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να κάνουν το πείραμα για να δουν τι θα προκύψει.

4444

Από τη Σαγκάη στο Σαν Φρανσίσκο σε δύο ώρες και κάτι; Είναι δυνατό, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Χαρμπίν στην Κίνα, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα υπερηχητικό υποβρύχιο που θα είναι σε θέση να ταξιδεύει μέσα σε… φουσκάλες με 3.600 μίλια/ώρα.

Όπως αναφέρει το Business Insider, χρησιμοποιώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία της υπέρ-σπηλαίωσης, το ινστιτούτο έχει καταστήσει δυνατό για υποβρύχια (ή τορπίλες) να ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου στο νερό!

Το νερό δημιουργεί τριβές που στον αέρα δεν αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα τα «οχήματα» του νερού δεν μην είναι σε θέση να κινηθούν τόσο γρήγορα όσο τα αεροσκάφη.

Αλλά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε μια τεχνολογία που «τυλίγει» ένα υποβρύχιο σε μια φυσαλίδα αέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη της τριβής. Αλλά μέχρι τώρα, οι περιορισμοί (από τις συμφωνίες για τους εξοπλισμούς προφανώς) έχουν εμποδίσει αυτήν την τεχνολογία από το να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από μη επανδρωμένα οχήματα όπως οι τορπίλες.

Κινέζοι επιστήμονες έχουν υπολογίσει έναν τρόπο παράκαμψης αυτών των περιορισμών, και αν η τεχνολογία δεν είναι ακόμα αρκετά έτοιμη για να προχωρήσει, είναι βέβαιο πως, κάποια στιγμή στο μέλλον, η εφαρμογή της θα μπορούσε να σημαίνει εξωφρενικά γρήγορα ταξίδια. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει καλά νέα για τους κολυμβητές, γιατί η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την έλξη από το μαγιό. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα υποβρύχια βλήματα θα μπορούσαν να είναι εξωφρενικά γρήγορα, αλλάζοντας τους στρατιωτικούς συσχετισμούς…
Πηγή: Κινέζικο υπερόπλο με σοβιετική τεχνολογία: Υποβρύχιο μέσα σε φυσαλίδα θα κινείται με την ταχύτητα του ήχου | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/167950#ixzz3C4eM85r4

4444

GERMANY ADOLF HITLER 02 010914

Η εισβολή στην Πολωνία, έκανε αδύνατη πλέον, κάθε διπλωματική λύση. Ήταν το τέλος της διπλωματίας και της αυταπάτης.

4444

Advertisements

Posted September 1, 2014 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: