Στον Αγώνα για την Εξουσία, πόση ηθική υπάρχει; Μηδέν;   Leave a comment

Στον Αγώνα για την Εξουσία, πόση ηθική υπάρχει; Μηδέν;

24/11/2014

4444

Good Morning by photographer Noe Lozano.

4444

http://www.sport-fm.gr/article/prosfugi-apo-polites-kata-agia-sofias/797960

Μπορεί από πλευράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να μην υπήρξε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ρυθμιστικό σχέδιο, που περιλαμβάνει και το σχετικό άρθρο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ωστόσο αυτό συνέβη από μεμονωμένα άτομα. Σύμφωνα με ιστοσελίδα της περιοχής (www.filadelfia-xalkidona.gr), περίπου 18-20 άτομα προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης των ατομικών διοικητικών πράξεων που εμπεριέχει το άρθρο 42 του ρυθμιστικού σχεδίου ζητώντας την ακύρωσή του.
Οι προσφεύγοντες φέρονται να ζητούν να ακυρωθούν ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου των οδών Φωκών και Αττάλειας, η χρησιμοποίηση δημοτικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση στο Δήμο, η τροποποίηση των όρων δόμησης και η αλλαγής χρήσης γης του οικοπέδου της ΑΕΚ, από χώρο στέγασης όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε χρήση μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες ποδοσφαίρου και επαγγελματική αξιοποίηση του οικοπέδου.
Από πλευράς ΑΕΚ εξακολουθούν να τονίζουν πως το εγχείρημα είναι νομικά κατοχυρωμένο και «θωρακισμένο» από όλες τις πλευρές και πως τέτοιες προσφυγές δεν μπορούν να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο φοβούνται για νέες καθυστερήσεις. Όλα αυτά κι ενώ ο Δήμος έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δώσει την υψομετρική μελέτη που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σχόλιο: Το ποιο σοβαρό επιχείρημα, είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί περιουσία του Δήμου χωρίς αποζημίωση, αν αυτό ισχύει.

Το γήπεδο πρέπει να είναι μόνο για ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι μπίζνες.

Αυτό πρέπει να κάνουν και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, θα πρέπει να έχει εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο και ένα μουσείο για την ιστορία της ΑΕΚ.

Όλες οι μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου, πρέπει να έχουν γήπεδα, σύγχρονα.

Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Δες τε την Βρετανία, την Ισπανία, την Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κλπ Ξέρετε πόσες χιλιάδες άνθρωποι, απασχολούνται στο ποδόσφαιρο;

Ένας φίλος που πήγε στην Ισπανία και χωρίς να έχει μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο, θεώρησε σωστό, να πάει στο μουσείο της Μπαρτσελόνα.

Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη μπιζνα, γιατί συμμετέχουν χιλιάδες καταναλωτές.

Ο Ολυμπιακός, είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που απέκτησε σύγχρονο γήπεδο και είδε να αλλάζει η πορεία της. Φυσικά ελέγχουν και την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκλέγεται, αυτό είναι σημαντική λεπτομέρεια.

4444

23/11/2014

4444

Αυτός είναι ο λόγος που ο Roger Federer δεν έπαιξε στον τελικό με τον Novak Djokovic.

Η νίκη στο Davis Cup είναι σα να σήκωσε Grant Slam. Μάλιστα είναι ακόμα ποιο καλή, γιατί το έκανε για την Ελβετία. Πρώτη φορά η Ελβετία κερδίζει Davis Cup.

Ο Roger Federer είναι 33 χρονών, αυτό είναι ίσως το τελευταίο πολύ μεγάλο τρόπαιο που σηκώνει.

Με Djokovic και Nadal σε ενεργή δράση, πολύ δύσκολα θα βρεθεί σε τελικό, εκτός κι αν δεν πάρουν μέρος.

Ο Nadal to 2014 είχε προβλήματα υγείας και άφησε πολύ χώρο στο Federer.

Ο Roger Federer αξίζει να πάτε να τον δείτε να παίζει. Αν και είναι 33 χρονών, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο Twitter έκανα την ανάλυση αυτής της υπόθεσης.

4444

http://www.sport-fm.gr/article/den-prosfeugei-alla-argei/797828

Η προθεσμία για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ρυθμιστικού σχεδίου και κατά συνέπεια του γηπέδου της ΑΕΚ εξέπνευσε στις 14 Νοεμβρίου και δεν υπήρξε, τουλάχιστον από πλευράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, καμία προσφυγή, όπως αναφέρεται στο Goal.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πληροφόρηση για προσφυγή ούτε από κάποιων πολίτη ή ομάδα πολιτών, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου που είχαν κυκλοφορήσει.
Ωστόσο, την ίδια ώρα προκαλεί ερωτηματικά και εκνευρισμό στους ανθρώπους της ΑΕΚ η καθυστέρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη που είναι απαραίτητη, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος και να εκδοθεί η άδεια οικοδομικών εργασιών.
Μάλιστα η πλευρά των «κιτρινόμαυρων» είχε προσκομίσει συμπληρωματικά έγγραφα και είχε ζητήσει συνάντηση με την τεχνική επιτροπή του Δήμου για να λυθούν οποιεσδήποτε απορίες, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει κάποια απάντηση.

Σχόλιο: Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει. Ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι που καθυστερούν; Να μας πουν τον λόγο; Να μας τεκμηριώσουν την καθυστέρηση, αν το κάνουν σκόπιμα, θα πάνε σπίτι τους. Έτσι είναι ο δόλος.

Το γήπεδο της ΑΕΚ που θα σέβεται και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, θα δώσει ζωή σε όλη την περιοχή.

Αυτά τα έχω ξαναγράψει. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεται;

Σύγχρονο γήπεδο, πρέπει να αποκτήσει και ο Παναθηναϊκός.

Επίσης να μην ξεχνιόμαστε, τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις, πρέπει να ανήκουν στις ομάδες και όχι στους Προέδρους.

Διότι στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις που έφτιαξε ο Βαρδινογιάννης ήταν για την πάρτι του και όχι για τον Παναθηναϊκό.

Τα ιδιοκτησιακά, πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Σε ποιον ανήκουν.

4444

4444

USA FBI JULIO CESAR GUEVARA MEJIA 01 201114

4444

22/11/2014

4444

Κατάμαυρος σαν πίσσα, αποτελούμενος από νερό, διοξείδιο του άνθρακα και κάποιες άλλες πιο περίπλοκες ουσίες, είναι ο κομήτης Τσουριούμοφ- Γκερασιμένκο (67Ρ/Churyumov- Gerasimenko), όπως προκύπτει από μία πρώτη ανάλυση των ευρημάτων της διαστημοσυσκευής «Philae», μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωσή της από το διαστημικό σκάφος Ροζέττα (Rosetta) και την περιπετειώδη προσεδάφισή της στον κομήτη.

Μία πρόγευση των -ιστορικής σημασίας για τη μελέτη των κομητών- αποτελεσμάτων της αποστολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), αλλά και το χρονοδιάγραμμα “αφύπνισης” του “Philae” από τη χειμερία νάρκη, στην οποία βρίσκεται σήμερα, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής της Αστροφυσικής, Θανάσης Οικονόμου, Senior Scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η ομάδα του Έλληνα διαπρεπούς επιστήμονα δημιούργησε το όργανο του “Philae”, που προορίζεται να αναλύσει τη χημική σύσταση του κομήτη.

“Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι ο κομήτης είναι κατάμαυρος σαν πίσσα και η ανακλαστική του ικανότητα (albedo) είναι 5%. Μερικά από τα φάσματα που έχω δει δείχνουν την παρουσία του νερού και άλλων οργανικών χημικών στοιχείων. Όμως, είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν έχουν βγει ποσοτικές μετρήσεις.

Το συμπέρασμα, που μπορεί αυτή τη στιγμή να συναχθεί, είναι ότι “ναι” εδώ είναι το νερό, εδώ είναι το διοξείδιο του άνθρακα και μετά είναι άλλες πιο περίπλοκες ουσίες”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο ομιλίας του σε φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι από τις μελέτες που είχαν γίνει πάνω στους κομήτες τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι τη διαστημική αποστολή της Ροζέττας, είχε συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι κομήτες είναι ένα μείγμα πάγου και σκόνης, ισομερώς κατανεμημένων. “Από ό,τι φαίνεται η επιφάνεια του κομήτη Τσούρι είναι περισσότερο στερεά”, είπε, εξηγώντας πως “όταν έλθει ο κομήτης κοντά στον Ήλιο θερμαίνεται η επιφάνεια και αρχίζουν να εκτοξεύονται κομμάτια του, που στην ατμόσφαιρα, στο κενό, διαλύονται σε μικροσκοπικά σωματίδια και αντανακλούν το φως”.

Η περιπετειώδης προσεδάφιση του Philae

Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε τις κρίσιμες ώρες στο Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων του ESA, μετά την περιπετειώδη προσεδάφιση του Philae, αλλά και την προσωπική του αγωνία για την τύχη του οργάνου APXS (Alpha Proton X-ray Spectrometer), ένα από τα 9 όργανα της διαστημοσυσκευής για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος εργάστηκε πάνω από μία δεκαετία.

“Η προσεδάφιση του Philae κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. Όταν κατέβηκε (στον κομήτη) έπρεπε να γαντζωθεί. Δεν γαντζώθηκε και έκανε ένα μεγάλο άλμα, για δύο ολόκληρες ώρες βρισκόταν στο κενό, μετά ξαναπάτησε στον κομήτη έκανε και δεύτερο άλμα διάρκειας οκτώ λεπτών, πέφτοντας στο τέλος σε μία χαράδρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, εξηγώντας ότι τα όργανα του Philae δεν ήταν σχεδιασμένα να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Παρόλα αυτά, όπως προσθέτει, όλα τα όργανα λειτούργησαν κανονικά και έχουν συλλέξει τα πρώτα ευρήματα. “Κάποια όργανα δεν πήραν πολλές πληροφορίες, κανένα όμως δεν έμεινε ανενεργό”, διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι “οι απαντήσεις δεν έρχονται την πρώτη στιγμή, καθώς θα χρειαστεί να γίνει μεγάλη επεξεργασία των δεδομένων”.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Philae “ξέμεινε” από ενέργεια, καθώς και τον σχεδιασμό της ESA για την αφύπνισή του από τη χειμερία νάρκη.
“Ο σχεδιασμός προέβλεπε το Philae να συλλέξει όλα τα δεδομένα μέσα σε 62 ώρες, χρησιμοποιώντας μία κεντρική μπαταρία, που θα κρατούσε για τρεις μέρες.

Μετά την περιπετειώδη προσεδάφιση χάθηκε αρκετός χρόνος και εξαντλήθηκε ένα ποσοστό της μπαταρίας, ψάχνοντας να δούμε τι ακριβώς συνέβη”, ανέφερε.

Στη συνέχεια έπρεπε να γίνει από την ESA ένας σχεδιασμός, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα όργανα να συλλέξουν δεδομένα. “Εγώ είχα μεγάλη αγωνία, γιατί το όργανό μας, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ήταν από τα τελευταία που επρόκειτο να ενεργοποιηθούν και δεν θα επαρκούσε η μπαταρία, όμως έγιναν συζητήσεις και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες”, επισήμανε. “Αυτό μας έσωσε και έτσι έχουμε πάρει δεδομένα για τη χημική σύσταση του πλανήτη, αν και όχι τόσο ικανοποιητικά”, προσέθεσε, εξηγώντας ότι “δυστυχώς στην τοποθεσία που έπεσε το Philae η απόσταση από το όργανό μας μέχρι την επιφάνεια του κομήτη ήταν μεγάλη, η κανονική απόσταση που θα έπρεπε να καλύψει ήταν 20 πόντους, εμείς προχωρήσαμε μέχρι τους 50 και την επιφάνεια δεν τη βρήκαμε”.

Τα τρία “ξυπνητήρια” του Philae

Ο καθηγητής διαβεβαίωσε, πάντως, ότι κάθε άλλο παρά απογοητευτική είναι η εξέλιξη της διαστημικής αποστολής. Το Philae βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, καθώς στη χαράδρα που έπεσε ο Ήλιος το “βλέπει” μόνο μια ώρα, λιγότερη από αυτή που χρειάζονται οι ηλιακοί συλλέκτες που φέρει για τη φόρτιση της μπαταρίας του. “Έχουμε, όμως, ελπίδα, καθώς προβλέπεται η ποσότητα της ενέργειας που συλλέγεται να αυξηθεί, καθώς έχουμε στρίψει όλον τον κορμό του Philae κατά 35 μοίρες, προκειμένου να εκτεθεί στο φως του Ήλιου ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάνελ και να διπλασιαστεί η παραγωγή ενέργειας”.

Παράλληλα, όταν ο κομήτης πλησιάσει πιο κοντά στον Ήλιο, αφενός θα αυξηθεί η ενέργεια που θα παράγει το Philae, ώστε να ενεργοποιηθούν κάποια από τα όργανά του, αφετέρου θα αλλάξει η επιφάνεια του κομήτη και κατά συνέπεια η θέση του Philae.

Συγκεκριμένα, όπως ο κομήτης θα πλησιάζει στον Ήλιο και θα θερμαίνεται, μέρος της επιφάνειάς του θα εξατμιστεί.

“Ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί και δεύτερη ευκαιρία”, είπε ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι χρονικά η διαδικασία της “αφύπνισης” του Philae μπορεί να ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο με περιθώριο ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2015, οπότε θα είναι το περιήλιο (το σημείο της τροχιάς του κομήτη που θα βρίσκεται στη μικρότερη απόσταση από τον Ήλιο).

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή, “μέχρι το τέλος 2015 που θα κρατήσει η αποστολή της Ροζέττας, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε όλες τις προσπάθειες και να πάρουμε δεδομένα από όλα τα όργανα του Philae”.

Ιστορική επιτυχία του ESA

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα αποτελέσματα της αποστολής της Ροζέττας θα αποτελέσουν ιστορικό γεγονός στη μελέτη των κομητών. “Πρόκειται για μία φανταστική επιτυχία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Κατόρθωσε πολύ δύσκολα πράγματα και για πρώτη φορά. Είμαι βέβαιος πως τα αποτελέσματα θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αν και όχι σε όλα”, είπε.
imerisia.gr

4444

Ο πάγος του κομήτη 67P έχει διαφορετική αναλογία ισοτόπων από το νερό της Γης

Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το νερό του πλανήτη μας δεν προέρχεται από κομήτες, δείχνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα της αποστολής Rosetta.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οργάνου Rosina στο Rosetta, η αναλογία δευτερίου (2H) – πρωτίου (1H) (δύο βασικών ισοτόπων υδρογόνου) είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στους ωκεανούς της Γης.

Πριν από τρία χρόνια, παρατηρήσεις με τηλεσκόπια έδειξαν ότι η αναλογία δευτερίου – πρωτίου στον κομήτη Χάρτλεϊ-2 είναι σχεδόν ίδια με του θαλασσινού νερού.

Η ανακάλυψη είχε αναζωπυρώσει τότε τη συζήτηση για το εάν η Γη απέκτησε το νερό της από προσκρούσεις κομητών, οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από πάγο.

Οι μετρήσεις του Rosina αποδυναμώνουν τη θεωρία, και ίσως οι αστεροειδείς θα πρέπει τώρα να γίνουν και πάλι οι βασικοί ύποπτοι για το νερό της Γης.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται τους επόμενους μήνες – το Rosetta θα συνεχίσει να ακολουθεί τον κομήτη το 2015 και θα δει την κόμη του να μεγαλώνει υπό την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Νέες πληροφορίες θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν από τα δεδομένα του Philae.

Το Ptolemy, ένα όργανο χημικής ανάλυσης που μετέφερε το ρομπότ, πρόλαβε να εξετάσει δείγματα αερίων στην περιοχή προσεδάφισης, και ίσως δώσει πολύτιμες μετρήσεις για τα ισότοπα υδρογόνου, οξυγόνου και αζώτου.
news.in.gr – news.sciencemag.org

 

4444

4444

20/11/2014

4444

FOOTBALL ELLADA UEFA STHMENA MATCH MELISSANIDHS 01 201114

4444

Σταθακη Καπιταλα. Για τον Σταθακη σας έχω προειδοποίηση. Έχει επίσης πλάκα η μαύρη προπαγάνδα του Σαμαρά – Βενιζέλου και των Γερμανών κατακτητών. Οι αγορές φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ! Πλάκα έχει.

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντροαριστερός. Σαμαράς – Βενιζέλος είναι ακροδεξιοί φασίστες, όργανα των δυνάμεων κατοχής.

Αν γίνουν εκλογές και γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα πάει σε κάτι φυσιολογικό.

Με τον Σαμαρά – Βενιζέλο ζούμε μέσα στην ανωμαλία.

Οι αγορές τι θα φοβηθούν; Τον Σταθακη που είναι καπιταλας; Πλάκα κάνετε.

4444

BLOOMBERG OPPORTUNITY INTERNATIONAL MICROFINANCE 05 201114

4444

4444

«Κάποιοι φίλοι του πρότειναν να τον φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, αλλά ο Ερνέστο δε θέλει να χρεωστάει χάρες και κοιμάται με ένα σλίπινγκ μπαγκ στο γήπεδο του Κάντρι Κλαμπ.»

Διαβάζοντας την βιογραφία του Τσε, υπάρχουν πράγματα που εντυπωσιάζουν.

Ο Τσε δε του άρεσε να ζητά χάρες από φίλους ή γνωστούς ή συγγενείς. Αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Έχει μάλιστα μεγάλη πειθαρχεία και δεν υποκύπτει εύκολα.

4444

4444

4444

Αυτοί που διοικούν τα ΜΑΤ, μια ακροδεξιά σέχτα, έχουν ξεφύγει τελείως. Μιλάμε τελείως.

Χρησιμοποιούν τους άνδρες των ΜΑΤ, σα την ΕΣΑ ή τα Τάγματα των δοσίλογων στην κατοχή.

Αυτό είναι άδικο για την Ελληνική Αστυνομία, άδικο για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, είναι μια ανωμαλία.

Η χώρα χρειάζεται εθνικές εκλογές, για να σταματήσει τον κατήφορο.

Ο Θεωδορακης και τα στελέχη του Ποταμιού, που λένε ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εθνικές εκλογές το 2015, είναι ανώμαλοι.

4444

19/11/2014

4444

USA CHARLES MANSON TODAY mariage 03 191114

4444

The 2015 Pirelli calendar is here! In the 42nd edition of the iconic calendar, legendary photographer Steven Meisel captured a list of some of the most beautiful women in the world over a five-day shoot last May in New York City. http://www.huffingtonpost.com/2014/11/18/pirelli-calendar-2015_n_6177344.html?ncid=txtlnkusaolp00000592

4444

4444

Mayor Michael Bloomberg holds a large cup during a press conference the day after a New York judge blocked the mayor’s ban on oversized surgary drinks. Allison Joyce/Getty Images

 

Michael Bloomberg

Sugar Addiction

Book Cover

 

4444

18/11/2014

4444

4444

Όσα έκαναν εχτες θα ΜΑΤ, είχαν εντολή να το κάνουν. Παίζουν την ιδεολογία της Χούντας των Συνταγματαρχών, με εντολή Σαμαρά, γιατί καταρρέουν και οι πολίτες δε τους θέλουν.

Ζούμε ένα ακροδεξιό παραλήρημα, μια ακροδεξιά ανωμαλία, που υπονομεύει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα.

Ο Σαμαράς δε μπορεί να κάνει κάτι με την Τρόικα, γιατί είναι γιουσουφακη. Το μόνο που του μένει, είναι να επιτεθεί στους Έλληνες Πολίτες. Έτσι δίνει εντολή στα ΜΑΤ, να χτυπούν στο ψαχνό.

Ο Σαμαράς και η παρέα του, μισούν την Δημοκρατία. Τώρα που χάνουν την εξουσία, ρίχνουν τις μάσκες.

Τι είναι αυτό που δε καταλαβαίνεται. Αν ο Σαμαράς μπορεί να κατεβάσει τα Τανκς, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει.

Έκλεισε την Βουλή 15 μέρες ποιο μπροστά.

Ο δε Βαγγελας Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος, θα φτιάξει καμία τροπολογία ή κανένα νόμο μαϊμού.

Όλο και ποιο πολύ, μοιάζουν στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Τα Τανκς λείπουν.

Αυτή την στιγμή, δεν έχουμε Δημοκρατία. Λυπηρό, αλλά αληθινό.

Ο Σαμαράς είναι πολιτικά τελειωμένος και το ξέρει.

Έτσι και γίνουν εκλογές χάνει και μετά θα τον αμφισβητήσουν και θα τον ρίξουν σε χρόνο dt.

Οι πρόωρες εκλογές, είναι η μόνη δίκαιη λύση για τους Έλληνες πολίτες.

Οτιδήποτε άλλο, είναι ακόμα μια προδοσία.

4444

http://www.zougla.gr/kosmos/article/iaponia-prores-ekloges-prokirikse-o-ampe

Την απόφασή του να διαλύσει την Κάτω Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 21 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματός του, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PLD), ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ο Άμπε, ο οποίος θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου, τους ενημέρωσε νωρίτερα ότι θα αναβάλει την αύξηση της φορολογίας στην κατανάλωση στο 10% μέχρι τον Απρίλιο του 2017, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που εμφανίζουν την οικονομία της χώρας σε ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Η οικονομική επιβράδυνση οφείλεται στις επιπτώσεις της αρχικής αύξησης του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης από 5% στο 8% τον περασμένο Απρίλιο και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η αναβολή της νέας αύξησης του φόρου από το 8% στο 10%.
Ο Άμπε, ο οποίος επέστρεψε στην εξουσία τον Δεκέμβριο του 2012 με τη δέσμευση να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη μέσω της οικονομικής του πολιτικής (των «Abenomics»), επιδιώκει την επανεκλογή του την ώρα που εντείνονται οι αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία της.
Για την Κάτω Βουλή δεν απαιτείται νέα εκλογική διαδικασία μέχρι τα τέλη του 2016.

Διαβάστε επίσης: Σε βαθιά ύφεση η ιαπωνική οικονομία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 15:18

Σχόλιο: Σωστή η απόφαση για πρόωρες εκλογές. Τα μετρά που θα εφαρμοστούν για να φύγει η ύφεση, θα πρέπει να έχουν την πολιτική νομιμότητα.

Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα; Που αφήνεις το έκτρωμα Σαμαρά – Βενιζέλου να ξεσκίζουν κάθε νομιμότητα και το Ελληνικό Σύνταγμα.

Οι αποφάσεις, πρέπει να έχουν πάντα, πολιτική νομιμότητα από τον Λαό. Στη Δημοκρατία, μόνο με εκλογές ή Δημοψήφησμα, γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

4444

http://www.zougla.gr/money/article/se-va8ia-ifesi-i-iaponiki-ikonomia

Η ιαπωνική οικονομία παρουσίασε σημεία κάμψης για δεύτερο συνεχές τέταρτο της χρονιάς. Κάτι που σημαίνει ότι πάσχει από «τεχνική ύφεση» η τρίτη οικονομία στον κόσμο.
Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν σε ετήσια προβολή πέφτει κατά 1,6% από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο ενώ όλες οι προβλέψεις υπολόγιζαν άνοδο 2,1%.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε, αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για να του ανανεωθεί η εντολή, ώστε να εφαρμόσει σχέδιο αύξησης της φορολογίας πωλήσεων στο 10% το 2015.
Τον Απρίλιο η φορολογία αυτή είχε αυξηθεί από 5 στο 8% και είχε ενταχθεί στην προσπάθεια να διασωθεί το περιβόητο οικονομικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει ο Άμπε το 2013 και είχε αποκληθεί «Abenomics».
Πράγματι, στα μέσα του 2013 η ιαπωνική οικονομία είχε κατορθώσει να ανακάμψει από το πλήγμα που είχε προκαλέσει ο σεισμός και το τσουνάμι του 2011.
Ωστόσο η αύξηση στην φορολογία, για πρώτη φορά μετά είκοσι χρόνια, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Οι Ιάπωνες σταμάτησαν να δαπανούν, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και αυξήθηκαν οι πιέσεις στο γεν παρά την πτώση της τιμής του.

Η πτώση της τιμής του γεν συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών της Ιαπωνίας, αλλά αντί να αυξήσουν ταυτόχρονα τους μισθούς, οι επιχειρήσεις κατακράτησαν όλα τα κέρδη τους.

Επίσης η φορολόγηση έγινε πιο υψηλή και έτσι οι καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν…
Η μείωση αυτού του τετραμήνου ήταν 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο.
Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Άμπε αναμένεται να λάβει «σοβαρές αποφάσεις για να αντιμετωπίσει την σοβαρή οικονομική κατάσταση».
Οι δημοσκοπήσεις, παρόλο που δείχνουν ότι έχει μειωθεί η δημοτικότητα του Ιάπωνα πρωθυπουργού, από το 2012 οπότε ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο δείχνουν ότι θα είναι ο νικητής και πάλι στις εκλογές.

4444

http://www.zougla.gr/kosmos/article/kourdi-maxites-proelavnoun-sto-kompani

Οι Σύροι Κούρδοι που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπανί σημείωσαν σήμερα νέα πρόοδο εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές από πολλά κτήρια στο κέντρο της συριακής πόλης και κατάσχοντας τα όπλα τους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η προέλαση των Κούρδων σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τις τέσσερις αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Κομπανί πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.
«Οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) διεξήγαγαν μια ειδική επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας κατέλαβαν έξι κτήρια που χρησιμοποιούσε το ΙΚ», διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ πρόσθεσε ότι σκοτώθηκαν 13 τζιχαντιστές.
Οι Κούρδοι «κατέσχεσαν μια μεγάλη ποσότητα όπλων και εξοπλισμού, μεταξύ αυτών ελαφρά όπλα, τουφέκια, εξοπλισμό για εκτοξευτήρες ρουκετών και χιλιάδες βλήματα για βαρέα όπλα», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014, 15:19

Σχόλιο: Οι Κούρδοι με την σωστή ενίσχυση, είναι οι μόνοι που πολεμούν και νικούν τους Τζιχαντιστές, προς το παρών. Οι Κούρδοι δικαιούνται συμπαράστασης.

4444

17/11/2014

4444

Η Χούντα ήταν ένα βίαιο καθεστώς. Όπως όλες οι χούντες. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρχαν νεκροί. Η Χούντα βαρούσε στο ψαχνό και δε λογάριαζε τίποτα.

Μέχρι την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχαμε πολλές εξορίες, πολλά βασανιστήρια, πολλές συλλήψεις. Δηλαδή η δράση της Χούντας, ήταν η εγγύηση, ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου θα έχουμε νεκρούς.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Γεωργιάδης που λέει δεν υπήρχαν νεκροί, είναι φασίστας και πατριδοκάπηλος.

Αυτοί δε παραδέχονται ούτε το Ολοκαύτωμα.

Διαγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, διαγράφουν οπτικό υλικό, διαγράφουν ότι δε τους συμφέρει.

Όμως η Ιστορία δε διαγράφεται. Οι Χουντικοί είναι καθάρματα και προδότες λόγο Κύπρου.

Στο Πολυτεχνείο ήταν πολλοί άνθρωποι, που δεν εισέπραξαν τίποτα από την δράση τους αυτή.

Το πολυτεχνείο, δεν οργανώθηκε από κόμματα. Δεν ξεκίνησε από αυτά. Αυτό πρέπει να λέγεται και να γράφετε.

Η Χούντα πήγε την Ελλάδα 7 χρόνια πίσω, όπως και ο θεσμός της Βασιλείας που ήρθε με το έτσι θέλω, το 1945.

Ένα συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι οι Έλληνες χρειάζονται πραγματική δημοκρατία, με δημοψηφίσματα κλπ.

Όπως για παράδειγμα το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη.

4444

«Λαμόγια» … στο χακί – Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας.
Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!

Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και… η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»…

Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με … επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»...

Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973…

Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.

Εν αρχή μια παρατήρηση: Οι ισχυρισμοί περί «λιτού» βίου των δικτατόρων και περί «αδιάφθορης» χούντας βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα παρακμής που εξέπεμπαν αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από την αποκαθήλωσή τους.

Δεν είναι αυτό επιτομή των εννοιών «αφέλεια» ή «υποκρισία» – κατά περίπτωση;

Παρατήρηση δεύτερη: Όντως, «τα λαμόγια χρειάζονται έναν Παπαδόπουλο»– τουλάχιστον τα εκκολαπτόμενα. Χρειάζονται, για να πάρουν … μαθήματα ταχύτητας, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στη σύναψη καλών «κοινωνικών σχέσεων»...

Προτού καλά- καλά προλάβουν να … ζεστάνουν τις καρέκλες των πολιτικών αξιωμάτων που κατέλαβαν, οι συνταγματάρχες νομοθέτησαν την αύξηση των αποδοχών τους.

Σχεδόν διπλασίασαν τον πρωθυπουργικό μισθό: Από τις 23.600 τον ανέβασαν στις 45.000 δρχ, προς μεγάλη χαρά του πρώτου χουντικού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Κόλλια. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα αργότερα, το Δεκέμβριο του 1967.

Με την ίδια ρύθμιση αυξήθηκαν οι αποδοχές των υπουργών και υφυπουργών, από τις 22.400 στις 35.000 δρχ. Θεσπίστηκαν επίσης και ημερήσια «εκτός έδρας»- χίλιες δρχ για τον πρωθυπουργό και 850 για υπουργούς και υφυπουργούς.

Ομολογίες δια στόματος Σάββα Κωσταντόπουλου…

Είναι γνωστό ότι ο Παπαδόπουλος είχε στη διάθεσή του βίλα στο Λαγονήσι, στην οποία διέμενε αντί αστείου ενοικίου. Η βίλα ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. «Σύμπτωση»: Ο Παπαδόπουλος στήριζε τον Ωνάση στη διαμάχη που είχε με άλλους «Κροίσους» της εποχής, με «μήλο της έριδος» το περιβόητο τρίτο διυλιστήριο της χώρας.

Επειδή όμως σε θέματα διαπλοκής είναι αναγκαίος κάποιος … πλουραλισμός, το άλλο «πρωτοπαλίκαρο» του καθεστώτος, ο Νίκος Μακαρέζος, τάχθηκε στο πλευρό του Νιάρχου.

Τσάμπα οι – ενίοτε άγριες – διαμάχες που μαίνονταν επί χρόνια, για το θέμα αυτό, στο εσωτερικό της «αδιάφθορης» χούντας: Τελικά, το 1972, ο Ωνάσης αποσύρθηκε και το τρίτο διυλιστήριο ανέλαβαν οι Ανδρεάδης – Λάτσης. Ένα ακόμη δόθηκε στο Βαρδινογιάννη.

Προτού «μιλήσουν» τα αποδεδειγμένα στοιχεία, ας δοθεί ο λόγος στον ίδιο τον προπαγανδιστικό … στυλοβάτη της χούντας: Τον εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Σάββα Κωσταντόπουλο.

Η δικτατορία είχε συμπληρώσει μισό έτος ζωής, όταν ο Κωσταντόπουλος γνωστοποίησε – με επιστολή- στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ορισμένες διαπιστώσεις του:

«Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον. Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία. Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή και ούτω κάθε εξής)» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος).

Τα ίδια και χειρότερα τόνιζε στον Κ. Καραμανλή ο ακραιφνής χουντικός Κωσταντόπουλος, το Δεκέμβριο του ’73. Αναφερόταν στην περίοδο Παπαδόπουλου, τον οποίο είχε ήδη ανατρέψει (25 Νοεμβρίου ’73) ο λεγόμενος «αόρατος δικτάτορας», Δημήτρης Ιωαννίδης. Τόνιζε λοιπόν:

«Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων δια την οποίαν δεν δυνάμεθα ακόμη να γνωρίζωμεν μέχρι ποίου σημείου ανταπεκρίνετο εις την πραγματικότητα. Πάντως, αντιστοιχία υπήρχε οπωσδήποτε» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος)

Η αλήθεια είναι ότι για πολλά από αυτά τα σκάνδαλα … δυνάμεθα μια χαρά να «γνωρίζωμεν» λεπτομέρειες, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Ας προτάξουμε όμως τα πιο «light» κρούσματα, προτού παραδοθούμε στον ίλιγγο τον οποίο «εγγυώνται» τα οικονομικά μεγέθη ορισμένων ιστορικών …ξαφρισμάτων.

«Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών». Πολλά μπορεί να εννοούσε ο Κωσταντόπουλος, αλλά ας περιοριστούμε στην οικογενειοκρατία, όπως την τίμησε η κορυφαία «τριανδρία» της χούντας. Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος.

Ο βολέψας, του βολέψαντος- αδέλφια, γαμπροί, κουνιάδοι…

Ο αρχηγός Παπαδόπουλος έκανε τον έναν αδελφό του, τον Κωνσταντίνο, στρατιωτικό ακόλουθο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας, Περιφερειακό Διοικητή Αττικής και «υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ».

Ο άλλος αδελφός, ο Χαράλαμπος, προφανώς ανεχόταν λιγότερες σκοτούρες. Αρκέστηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στην οποία αναρριχήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Τέτοια άλματα στην υπαλληλική ιεραρχία, θα τα ζήλευε και ο φημισμένος αθλητής του επί κοντώ, ο Χρήστος Παπανικολάου, o οποίος – ειρήσθω εν παρόδω- το 1967 κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην Τύνιδα.

Το Στέλιο Παττακό, πάλι, τον ενθουσίαζαν οι κατασκευές- όπως δείχνει και η ψύχωσή του με … το μυστρί. Αποφάσισε λοιπόν να αναθέσει στο γαμπρό του, τον Αντρέα Μεϊντάση, διάφορες επικερδείς δουλειές με το Δήμο Αθηναίων. Κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Κλαυθμώνος, τεχνικές μελέτες, κλπ. Πρακτικά πράγματα, πολλά χρήματα…

Ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του, Αλέξανδρο Ματθαίου, υπουργό Γεωργίας και – αργότερα- Βόρειας Ελλάδας. «Αι βέβαιοι μικρολοβιτούραι του Ματθαίου» συμπεριλαμβάνονταν στα πολλά συμπτώματα διαφθοράς του καθεστώτος, που διέγνωσε και κοινοποίησε με επιστολή του στον Κ. Καραμανλή ο γνωστός «γεφυροποιός», Ευάγγελος Αβέρωφ (Οκτώβριος 1968). Κατά τα φαινόμενα, όμως, ο Ματθαίου ήταν … περιστεράκι εν συγκρίσει προς δυο άλλους «εθνοσωτήρες». Τον Ιωάννη Λαδά και το Μιχάλη Ρουφογάλη.

Ο Λαδάς απέκτησε το σκωπτικό προσωνύμιο «κύριος καθαρά χέρια», χάρη στη ροπή του προς τα … θαλασσοδάνεια.

Ο Ρουφογάλης, αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έγινε διάσημος για δυο βασικές συνήθειές του.

Η πρώτη: Με τη γυναίκα του Ντέλλα, φωτομοντέλο που νυμφεύθηκε το ’73, επιδόθηκαν σε «θορυβώδεις δεξιώσεις, δημοσίας εμφανίσεις με μεγαλοπλουσίους, επίδειξιν πλούτου» (εκφράσεις του Σάββα Κωσταντόπουλου).

Η άλλη συνήθεια: Η εξασφάλιση δανειοδοτήσεων σε «ημετέρους», φυσικά με επιβάρυνση των κρατικών τραπεζών.

Στην πρώιμη μεταπολιτευτική περίοδο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 1974, το περιοδικό «Ταχυδρόμος» αποκάλυψε δυο σχετικά έγγραφα του Ρουφογάλη. Μια κατηγορία δανείων αναφερόταν ως «χαριστικά και επισφαλή».

Στα «χορηγηθέντα» δάνεια καταγραφόταν ποσό άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου και στα «υπό έγκρισιν» πάνω του 1,6 δισεκατομμυρίου δρχ.

Προτού καν κλείσουν ένα μήνα στην εξουσία…

Ας δούμε όμως, με κάποια χρονική σειρά, μερικά από τα χουντικά … κατορθώματα. Προτάσσουμε επτά κινήσεις τους- όλες, σκέτα …ορόσημα.

Πρώτο «ορόσημο»: Σαν … έτοιμοι από καιρό, οι «εθνοσωτήρες» υπέγραψαν την πρώτη τους τερατώδη σύμβαση, προτού καν συμπληρωθεί μήνας από το πραξικόπημα – ναι, τέτοια αδημονία είχαν! Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 1967 ανέθεσαν στην αμερικανική εταιρεία Litton το ακαθόριστο έργο της παροχής «υπηρεσιών οργανώσεως και διεκπεραιώσεως της οικονομικής αναπτύξεως», κάπου στην Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία θα φρόντιζε να γίνουν επενδύσεις ύψους 840 εκατομμυρίων δολαρίων για 12 χρόνια. Το ελληνικό δημόσιο της έδωσε ως προκαταβολή 1,2 εκ. δολάρια και ανέλαβε τις εξής υποχρεώσεις: Να καλύψει όσα έξοδα θα έκανε η Litton για να «αναπτυξιακό της έργο» συν 11% ως ποσοστό κέρδους, αλλά να εξασφαλίσει και προμήθεια 2% επί της αξίας κάθε επένδυσης, από αυτές που θα «έφερνε» η εταιρεία.

Ίδια, περίπου, ρύθμιση για τη Litton είχε προωθήσει στη Βουλή το 1966 μια από τις «κυβερνήσεις των αποστατών» – εκείνη του Στεφανόπουλου. Οι αντιδράσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όμως, ακύρωσαν το εγχείρημα, το Σεπτέμβριο του έτους εκείνου. Για την ακρίβεια, το ανέβαλαν για οκτώ μήνες.

Τι έκανε στην ουσία η Litton, αξιοποιώντας την προσφορά της χούντας προς αυτήν; Δεν προσέλκυε επενδυτές, δήλωνε όμως έξοδα και πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος! Εμπράκτως η ίδια η χούντα αναγνώρισε το φιάσκο της ανάθεσης, τερματίζοντας την ισχύ της σύμβασης, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 1969 (ΦΕΚ 1969/Α/268). Όμως – όλα κι όλα- η Litton πήρε και το επιπρόσθετο 11% επί των δηλωθέντων εξόδων της!

Η επίσημη εξήγηση του καθεστώτος για λύση της σύμβασης; «Αι ελληνικαί υπηρεσίαι είναι εις θέσιν να συνεχίσουν άνευ ειδικής βοηθείας τας προσπαθείας δια την ανάπτυξιν»…

Αυτό που η χούντα ομολόγησε εμπράκτως, νωρίτερα το είχε δηλώσει ευθαρσώς στο περιοδικό «Ramparts» ο Ρόμπερτ Αλαν, υπεύθυνος του γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα: «Τα κέρδη μας είναι ασφαλώς μεγάλα, διότι ουσιαστικά δεν κάνουμε εμείς επενδύσεις».

Ο Άλαν είχε κάθε λόγο να συμπαθεί το δικτατορικό καθεστώς και ουδέποτε έκρυψε αυτή του την …αγάπη. Όταν κάποτε κλήθηκε να σχολιάσει τα βασανιστήρια και τις διώξεις σε βάρος των αντιφρονούντων, είπε: «Οι περισσότεροι εξόριστοι και φυλακισμένοι ζουν σε νησιά, όπως είναι η Καταλίνα (σ.σ. θέρετρο στην Καλιφόρνιας). Είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν και να έρχονται. Αναπνέουν καθαρό αέρα, βρίσκονται κάθε μέρα σε ωραίο ηλιόλουστο περιβάλλον και απλώς δεν έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο».

Αυτό δεν ήταν «Τάμα», ήταν … θάμα

Δεύτερο «ορόσημο»: Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 1968, ο Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι κατέφθασε η ώρα να εκπληρώσει η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» μια υπόσχεση, την οποία είχε δώσει προς τον Θεό η …Δ΄ Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Άργος το 1829: Την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού του Σωτήρος. Ως τόπος ορίστηκαν τα Τουρκοβούνια. Το «Τάμα», όπως καθιερώθηκε να λέγεται, αντιπροσώπευε στο έπακρο τη μεγαλομανία του καθεστώτος. «Θα αποτελέσει, μετά την οικοδόμησίν του, το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών, μετά τον κλασσικό Παρθενώνα και τον Βυζαντινό Λυκαβηττό», έγραφε η «Ηχώ των Ενόπλων Δυνάμεων» τον Ιούνιο του 1973. Μέχρι τότε, δεν είχαν γίνει καν τα οριστικά σχέδια του έργου. Κι ούτε θα γίνονταν ποτέ…

Τι ακριβώς συνέβαινε με το «Τάμα»; Γιατί … δεν χτιζόταν τίποτα, επί χρόνια; Από τη δύση του ’68 η χουντική προπαγάνδα είχε αρχίσει να διαφημίζει περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι κατέθεταν για αυτόν τον «ιερό σκοπό» τον οβολό τους. Τον Μάιο του ’69 συγκροτήθηκε και μια «Ανώτατη Επιτροπή», με πρόεδρο τον πρωθυπουργό Παπαδόπουλο και μέλη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πέντε υπουργούς. Ανάμεσά τους, ο Παττακός (Εσωτερικών) και ο Μακαρέζος (Συντονισμού). Εν ολίγοις, ολόκληρη η κορυφαία χουντική «τριανδρία» επέβλεπε τα του έργου, έχοντας την αρωγή – πέραν των άλλων υπουργών- και ενός «Γνωμοδοτικού Συμβουλίου», που το απάρτιζαν πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, ο δήμαρχος Δημ. Ρίτσος και άλλοι παράγοντες. Από τον Ιούνιο του ’69 επέβλεπαν και το «Ειδικό Ταμείο» που συστάθηκε τότε, για την οικονομική διαχείριση του έργου.

Μυστήριο κάλυπτε τα του «Τάματος», μέχρι τον Ιανουάριο του ’74. Τότε δημοσιεύθηκε ο απολογισμός του «Ειδικού Ταμείου». Αυτό δεν ήταν «Τάμα», ήταν …θάμα. Στο «Ταμείο» είχαν εισρεύσει 453,3 εκατομμύρια δρχ, εκ των οποίων είχαν εξαφανιστεί τα 406 εκατομμύρια! Όλα αυτά δαπανήθηκαν – υποτίθεται- για απαλλοτριώσεις, «προπαρασκευαστικά έργα», «μελέτες», εργασίες «διοικήσεως και λειτουργίας»…

Από τη συνολική «αποταμίευση» των 453,3 εκατομμυρίων, τα 230 ήταν δάνεια. Τα 180 προήλθαν από εισφορές και δωρεές, τμήμα των οποίων κάλυψαν φορείς του Δημοσίου – πχ η Αγροτική Τράπεζα έδωσε 10 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 43,3 εκατομμύρια ήταν «επιχορήγηση» από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Την αχαλίνωτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος την υπογραμμίζει ένα ακόμη στοιχείο: Στην τριετία 1970 -73 έγιναν τρεις διαγωνισμοί για «προσχέδια» του «Τάματος». Απέτυχαν παταγωδώς και κηρύχθηκαν άγονοι. Ελάχιστοι αρχιτέκτονες ενδιαφέρθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις, μολονότι τα αντίστοιχα χρηματικά βραβεία ήταν άκρως χορταστικά. Συνολικά, στην τριετία υποβλήθηκαν 73 προτάσεις, καμία όμως δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Κι όμως, μοιράστηκε – μαζί με τους επαίνους για τις σχετικές προσπάθειες- το ποσό των 3.650.000 δρχ. Ποσό που υπερέβαινε … 900 φορές το μέσο μισθό ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα.

Η μεγάλη ευεργεσία προς τον κύριο Μακντόναλντ

Ήταν αδύνατον φυσικά να υπολογιστεί πόσοι … αστέρες του καθεστώτος έλαβαν μέρος – με τους ευνοούμενούς τους- σε αυτό το τρομακτικών διαστάσεων φαγοπότι. Την «επίβλεψη» πάντως την είχε – όπως προείπαμε- σύσσωμη η … αφρόκρεμα του καθεστώτος. Εάν υποτεθεί ότι το «Τάμα» κλήθηκε να άρει … μια εκκρεμότητα 139 ετών (1829 – 1968), τότε το ποσό που εξαφάνισαν τα αρπαχτικά της χούντας αντιστοιχεί σχεδόν σε τρία εκατομμύρια δρχ για κάθε χαμένο χρόνο! Καθόλου άσχημα…

Κάποιοι ενδεχομένως διερωτώνται πώς «βγήκαν στη φόρα» τα οικονομικά στοιχεία του «Τάματος», προτού καταρρεύσει η χούντα. Η απάντηση είναι απλή: Είχε ήδη αποκαθηλωθεί – προ δυο μηνών- ο Παπαδόπουλος κι ο Ιωαννίδης δεν είχε κανένα λόγο να κρύβει τη «φαυλοκρατία» των «άλλων».

Τρίτο «ορόσημο»: Το 1969 φαίνεται πως οι … μίζες της Litton είχαν ξεκοκαλιστεί. Ήταν λοιπόν ώρα για μία ακόμη μεγάλη, αποικιοκρατική σύμβαση, απ’ αυτές που όταν υπογράφονται τρία τινά μπορεί να «μαρτυρούν» για τους διαχειριστές δημόσιου χρήματος: Αν δεν είναι ηλίθιοι, αν δεν νιώθουν – για κάποιο λόγο- εξαναγκασμένοι, τότε σίγουρα κάτι άλλο περιμένουν. Οι δυο τελευταίες εκδοχές φυσικά μπορούν να συνυπάρξουν…

Ο Μακαρέζος υπέγραψε με τον εργολάβο Ρόμπερτ Μακντόναλντ, από τις ΗΠΑ, σύμβαση για την κατασκευή της Εγναντίας Οδού (ΦΕΚ 1969/Α/15). Ποια ήταν η κατάληξη; Ο Αμερικανός πήρε τα μπογαλάκια του κι έφυγε, ενώ το Δημόσιο είχε επιβαρυνθεί σε βαθμό απίστευτο.

Μοιραίο ήταν να συμβεί αυτό. Το έργο υπολογίστηκε στα 150 εκ. δολάρια, εκ των οποίων σχεδόν το 1/3 θα το κάλυπτε το ελληνικό κράτος. Οι … χακί φύλαρχοι της στρατοκρατούμενης ελληνικής Μπανανίας, όμως, δεν χαλιναγώγησαν τη γαλαντομία τους. Εγγυήθηκαν τα δάνεια του Μακντόναλντ, τον «διευκόλυναν» με αμέτρητα ομόλογα, του έδωσαν 4,5 εκ. δολάρια ως προκαταβολή και όρισαν την αμοιβή του επί των εξόδων, συνυπολογίζοντας σε αυτά τη χρηματοδότηση του … Δημοσίου!

Το φοβερό ήταν ότι θα διεκπεραίωναν το έργο γηγενείς υπερεργολάβοι – ο Αμερικανός απλώς θα μεριμνούσε για μελέτες και δάνεια.

Εάν ο Μακντόλαντ διαπίστωνε πως δεν επαρκούσαν τα 150 εκ. δολάρια, είχε δυο επιλογές. Να ψάξει για περισσότερα ή «να θεωρηθή εκτελέσας την σύμβασιν άμα τη συμπληρώσει της κατασκευής τμήματος της οδού, ούτινος η αξία ανέρχεται εις 150 εκ. δολάρια».

Ο Μακντόναλντ δεν εξασφάλισε καμία χρηματοδότηση – ίσως να μην είχε και λόγους να το κάνει. Αποχαιρέτησε, λέγοντας ίσως νοερά κάποιο «thanks folks» για τα 4,8 εκ. δολάρια συν τα 33,4 εκ. σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου που πρόλαβε να τσεπώσει.

«Στεγαστική αποκατάστασις» και θεσμοθέτηση ατιμωρησίας

Τέταρτο «ορόσημο»: Το 1970 οι δικτάτορες θεσμοθέτησαν τη στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον» στο πραξικόπημα. Διότι, καλοί οι μισθοί, καλά τα αξιώματα και τα ρουσφέτια, αλλά αν δεν είχες – βρε αδελφέ- ένα εγγυημένο, καλό κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, κινδύνευες. Θα σε πετύχαινε ο αναρχο- κομμουνισμός «ασκεπή» και θα σου άνοιγε το κεφάλι…

Πέμπτο «ορόσημο»: Περίοδος εορτών ήταν, οι «εθνοσωτήρες» αποφάσισαν – ίσως εν όψει πρωτοχρονιάς – να κάνουν άλλο ένα καλό δώρο στον εαυτό τους. Καλό και ωφέλιμο στο … διηνεκές – έτσι τουλάχιστον ήλπιζαν.

Την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 1970, νομοθέτησαν τα «περί ευθύνης υπουργών». Μεταβατική διάταξη (παρ. 48) του ΝΔ 802 όριζε ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού της δικτατορίας, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι … συνάδελφοί του.

Για να έχουν απολύτως ήσυχο το κεφάλι τους, οι συνταγματάρχες συμπεριέλαβαν κάτι ακόμη στη ρύθμιση: «Παρέγραψαν» όλα τα εγκλήματα, «δια τα οποία δεν ησκήθη ποινική δίωξις μέχρι της ημέρας συγκλήσεως» κάποιας Βουλής, μελλοντικής.

Εάν επιτύγχανε το κατοπινό εγχείρημα της λεγόμενης «φιλελευθεροποίησης», με τον Μαρκεζίνη και τις ελεγχόμενες εκλογές, κατά πάσα βεβαιότητα θα επιβίωνε αυτή η ασυλία που πρόσφεραν στην αφεντιά τους οι συνταγματάρχες. Δυστυχώς για αυτούς, έπειτα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατέστη ανέφικτη η «μετάσταση» τέτοιων χουντικών θεσμών στο κοινοβουλευτικό τοπίο.

Έκτο «ορόσημο»: Ήταν Μάιος του 1972, όταν η χούντα απάλλαξε τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τομ Πάππας από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις, για έξι αγροτοβιομηχανικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας (ΦΕΚ 1972/Α/72).

Αυτό ήταν το δεύτερο χατίρι των συνταγματαρχών προς τον Πάππας. Το πρώτο – πιθανότατα και το μεγαλύτερο – είχε γίνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα (ΦΕΚ 1968/Α/201). Ήταν το «πράσινο φως» για τα εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca- Cola, το οποίο είχαν αρνηθεί να «ανάψουν» οι προδικτατορικές κυβερνήσεις, θεωρώντας το συγκεκριμένο σχέδιο του επιχειρηματία άκρως ανταγωνιστικό προς την εγχώριο παραγωγή αναψυκτικών.

Ο Πάππας είχε απασχολήσει και για άλλο λόγο, εντονότατα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα πριν από το πραξικόπημα: Η Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ είχαν καταγγείλει ως προνομιακούς … μέχρι αηδίας τους όρους της επένδυσης που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη, με το διυλιστήριο της ESSO, το ’62. Το φθινόπωρο του ’64, μάλιστα, η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου επέβαλλε στον Πάππας τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Χρηματοδότησαν και την εκστρατεία του … Νίξον!

Ο Τομ Πάππας ήταν διαπρύσιος υποστηρικτής της χούντας. Τόσο γρήγορα συντελέστηκε η μεταξύ τους οικονομική – πολιτική διαπλοκή, ώστε το 1967, στην κυβέρνηση Κόλλια , διορίστηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης ένας προσωπάρχης του επιχειρηματία, ο Παύλος Τοτόμης.

Στη συνέχεια ο Τοτόμης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ΕΤΒΑ. Ο Τομ Πάππας ήταν παράλληλα υποστηρικτής και βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον, για τις αμερικανικές εκλογές του 1968.

«Παράλληλα»; ….Όχι ακριβώς. Κατά τα φαινόμενα ο Πάππας βρήκε τρόπο να ενώσει τις δυο μεγάλες … συμπάθειές του, την ελληνική χούντα και το Νίξον. Με δεσμούς … χρήματος. Κάτι πολύ ενδιαφέρον κατέθεσε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Έλληνας δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, που ζούσε στην Ουάσιγκτον: Ότι η χούντα ενίσχυσε το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον με 549.000 δολάρια. Μετρητά, ζεστά- ζεστά… Είχαν «ζεσταθεί» από τη συνεχή κίνηση!

Τα χρήματα αυτά τα είχε διοχετεύσει η CIA στην ΚΥΠ, με σκοπό να «αναβαθμιστεί» η δράση της ελληνικής Υπηρεσίας, να γίνει πιο αποτελεσματικό το αντικομουνιστικό της έργο, κλπ. Στη συνέχεια, κατ’ εντολή Παπαδόπουλου και με μοχλό το Ρουφογάλη, γινόταν η «ανακύκλωση» και τα χρήματα όδευαν προς το Νίξον.

Έβδομο «ορόσημο»: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 1972. Ο Παττακός έδωσε εντολή να «διατεθούν το ταχύτερον εις την κατανάλωσιν» τα κρέατα. Ποια κρέατα; Της Αργεντινής. Αυτά που «μαύριζαν», αυτά που θα «ξέμεναν». Τα γνωστά και ως «κρέατα Μπαλόπουλου». Μαζί με το «Τάμα», ίσως το πιο … εμβληματικό σκάνδαλο της χούντας!

Ο Μιχάλης Μπαλόπουλος ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Αυτός κι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο Ζαφείρης Παπαμιχαλόπουλος, κάθισαν στο εδώλιο για το σκάνδαλο των κρεάτων. Σκάνδαλο … πολυεπίπεδο, με κατηγορητήριο πλούσιο!

Η σοβαρότερη κατηγορία σε βάρος των δυο, ήταν πως χρηματίζονταν «κατά συρροήν» από μεγαλέμπορους της Ροδεσίας που επεδίωκαν να αποκτήσουν μονοπωλιακά προνόμια στην εισαγωγή κρέατος.

Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης αδειών εισαγωγής σε χέρια λίγων ήταν οι ανατιμήσεις στις τιμές του κρέατος – ίσως, ακόμη, οι ευνοημένοι έμποροι να ήθελαν έτσι να καλύπτουν και τα έξοδα των δωροδοκιών…

Απαγορεύτηκε, επίσης, για κάποιο διάστημα η διάθεση ντόπιου κρέατος, ώστε να προωθηθούν στην αγορά τα προβληματικά, εκείνα της Αργεντινής. Η προαναφερθείσα εντολή του Παττακού ήταν γραπτή και αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

Ο Μπαλόπουλος έγινε σλόγκαν και … στα γήπεδα

Ο Μπαλόπουλος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του ’74 σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, η οποία μειώθηκε σε 14 μήνες το 1976.

Το σκάνδαλο των κρεάτων ήταν το μοναδικό που «έστειλε» στο εδώλιο αξιωματούχους της χούντας, προτού καταρρεύσει η χούντα.

Η εξήγηση είναι η ίδια με εκείνη, για τη δημοσιοποίηση των ατασθαλιών του «Τάματος»:Ο Ιωαννίδης επιθυμούσε να καταδείξει ότι ήταν αναγκαία, από ηθικής πλευράς, η ανατροπή του Παπαδόπουλου.

Κάπως έτσι έμεινε στην … Ιστορία το όνομα του Μπαλόπουλου, τον οποίον περιέβαλαν επίσης επίμονες φήμες για ατασθαλίες στον ΕΟΤ, όταν ήταν γραμματέας του οργανισμού.

Το σκάνδαλο των κρεάτων ενέπνευσε και τους … φιλάθλους. Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν απέδιδε καλά, η κερκίδα τον αποκαλούσε με ευκολία «βόδι Αργεντινής» ή «κρέας του Μπαλόπουλου».

Μέσα σε αυτή τη … θύελλα των σκανδάλων, φάνταζαν «παρωνυχίδες» ήσσονος σημασίας οι απ’ ευθείας αναθέσεις – χωρίς διαγωνισμούς- έργων σε διάφορες εταιρείες.

Όσο για τη «λιτή» ζωή που έκαναν οι συνταγματάρχες και οι δικοί τους άνθρωποι, θα άξιζε τον κόπο να διαβάσει κανείς τις εξιστορήσεις της Ντέλλας Ρουφογάλη, τόσο για τη δική της ντόλτσε βίτα, όσο και για τη χλιδή της διαμονής της ίδιας και της Δέσποινας Παπαδοπούλου στο Παρίσι, όταν – κάποια στιγμή- το επισκέφθηκαν οι δύο τους.

Για την συνηθισμένη εν Ελλάδι ζωή της, η Ντέλλα Ρουφογάλη έχει πει:
«Αρχίζω να ράβω την καινούρια μου γκαρνταρόμπα στους μετρ της ραπτικής για τους οποίους μέχρι τώρα έκανα επιδείξεις. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως, το ίδιο και η συμπεριφορά όλων απέναντί μου. Μου φέρονται με έκδηλο σεβασμό και τα κομπλιμέντα τους είναι υπερβολικά. Αλλά μου αρέσει. Εγώ εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους καινούριους, πλούσιους φιλοχουντικούς επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια. Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, και με μαγεύει» (Λεωνίδας Παπάγος, «Σημειώσεις 1967-1977»).

«Χαβιάρι Περσίας και παγωμένα καβούρια Αλάσκας»

Υπήρχαν όμως και τα .. έκτακτα περιστατικά, όπως οι αρραβώνες της με το Ρουφογάλη. «Την επόμενη βδομάδα καινούρια δώρα, καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια απ’ όλα τα νησιά της Ελλάδας, κούτες με το καλύτερο χαβιάρι της Περσίας και παγωμένα καβούρια της Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι. Δεν ξέρω τι να τα κάνω».

Για την Ιστορία: Τους αρραβώνες του ζεύγους τίμησαν προβεβλημένοι επιχειρηματίες, όπως οι Λάτσης και Κιοσέογλου. Στο γάμο τους; Το … αδιαχώρητο. Θυμάται η Ντέλλα: «Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Άγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων ‘Τιτάν’ με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας, ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη, αφού η γυναίκα του την ίδια μέρα πάντρευε την ανηψιά της σε άλλη εκκλησία».

Αυτή ήταν λοιπόν η … αδιάφθορη δικτατορία!

Αναμφιβόλως, η χούντα μετέφερε … πολύ μακριά τη σκυτάλη της διαφθοράς, την οποία – για να είμαστε ακριβείς- παρέλαβε από τα προγενέστερα χρόνια.

Υπενθυμίσεις επιγραμματικές: Σκάνδαλο «Siemens» που προκάλεσε και τη ρήξη στις σχέσεις του Παπάγου με τον Μαρκεζίνη, το 1954.

Άφθονα… κλέη της οκταετίας (1955- 63) Καραμανλή, από τα «βραχώδη οικόπεδα της Φιλοθέης» και τα φουσκωμένα κέρδη εργολάβων, μέχρι την ηλεκτροδότηση της «Πεσινέ» με όρους σκανδαλωδώς ευνοϊκούς. Απόφαση της Βουλής, τον Φεβρουάριο του 1965, να παραπέμψει σε ειδικό δικαστήριο τους Κ. Καραμανλή, Π. Παπαληγούρα και Ν. Μάρτη για την «Πεσινέ».

Επτά εν συνόλω υπουργοί και δυο υφυπουργοί του «εθνάρχη» που αντιμετώπισαν – σε κοινοβουλευτικό επίπεδο- κατηγορίες περί βλάβης του δημοσίου συμφέροντος και περί παράνομης διάθεσης μυστικών κονδυλίων. (Προτείνει κανείς να εκλάβουμε ως απόδειξη αθωότητας το «κουκούλωμα» που – κατά τα ειωθότα- ακολούθησε; ). Εξαγορές βουλευτών στην περίοδο της αποστασίας, το 1965.

Ακόμη κι ο ελληνικός κινηματογράφος των middle 60ς κατοχύρωσε ως σήμα κατατεθέν της εποχής τα … αρπακτικά του Μαυρογιαλούρου. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

Εάν λοιπόν όλα αυτά στιγμάτισαν την εικοσαετία 1954- 1974, γιατί σήμερα τόσα στόματα πιπιλίζουν μονότονα την «καραμέλα» πως η διαφθορά και το ρουσφέτι γεννήθηκαν το …’74 και είχαν μαμά τη Μεταπολίτευση;

Ας δώσει ο καθένας την απάντηση που θεωρεί σωστή…

Πηγή: «Λαμόγια» … στο χακί – Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/46961/%C2%AB%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82#ixzz3JKk5p0pz

Σχόλιο: Πολύ καλό το άρθρο και μπράβο στο συγγραφέα. Λαμογια και οι Χουντικοί. Μεγάλα λαμογια, να συμπληρώσω και προδότες, λόγο Κύπρου.

Και προδότες και λαμογια.

Αυτοί έφτιαξαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που διατήρησε φυσικά το λαμογιο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για μένα, κανένας από αυτούς δεν είναι εθνάρχης και μεγάλος πολιτικός ή ηγέτης.

Πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Να κρίνεις με τα σωστά κριτήρια.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα καταργούσα τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και μάλιστα θα έκανα και δημοψήφισμα. Μια τέτοια αυτονόητη πράξη, θα με έκανε μεγάλο ηγέτη;

Επειδή θα έκανα το αυτονόητο.

4444

4444

 

4444

16/11/2014

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/pos-i-vretaniki-kyvernisi-voithise-toys-ploysioys-eis-varos-ton-ftohon

Συντάκτης:

Βίκυ Καπετανοπούλου

‘Έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες γενικές εκλογές στη Βρετανία, έρευνα – καταπέλτης για τη φορολογική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών και Ελεύθερων Δημοκρατών αποκαλύπτει ότι το χρήμα ουσιαστικά μεταφέρθηκε από τα πιο φτωχά στα πιο πλούσια στρώματα της κοινωνίας, αφήνοντας έκθετο τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ ‘Οζμπορν, που ισχυρίζεται πως «όλοι μαζί» πλήρωσαν τα βάρη της λιτότητας την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη οικονομολόγων του London School of Economics και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Έσσεξ, γράφει ο Observer, ο ‘Οζμπορν συνέβαλε στην ανισομερή και άδικη μεταφορά μεγάλου μέρους των εισοδημάτων των φτωχών στους πλούσιους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα:

 • Οι σαρωτικές αλλαγές στη χορήγηση επιδομάτων και στη φορολογία εισοδήματος, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των εσόδων των φτωχότερων νοικοκυριών της Βρετανίας να μεταφερθεί στην τσέπη των πιο πλούσιων. Μάλιστα το 5% των πιο φτωχών απ’ τους φτωχούς έχασε σχεδόν 3% από τα χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν εισπράξει, αν είχε διατηρηθεί το σύστημα φορολογίας και κοινωνικών επιδομάτων, το οποίο ίσχυε έως τον Μάιο του 2010.
 • Με εξαίρεση το 5% των πιο πλούσιων Βρετανών, που έχασαν το 1% του δυνητικού τους εισοδήματος, οι λίγο λιγότερο εύποροι βρέθηκαν να κερδίζουν οικονομικά από τις αλλαγές αυτές, αυξάνοντας από 1,2% – 2% το εισόδημά τους.
 • Όσοι βρίσκονται στην αφρόκρεμα του 1% των πλουσιότερων Βρετανών κέρδισαν επίσης το… κατιτίς τους απ’ όσα άλλαξε η κυβέρνηση Κάμερον, μετά την εκλογή της το 2010, μεταξύ των οποίων και η μείωση της ανώτατης κλίμακας φορολόγησης.
 • Τα νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους και όσα διαθέτουν ηλικιωμένα μέλη στην οικογένεια, ήταν αυτά που ευνοήθηκαν περισσότερο ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη φορολογία και τις κρατικές συντάξεις αντίστοιχα.
 • Οι μονογονεϊκές οικογένειες δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, χάνοντας πολύ περισσότερα εξαιτίας των περικοπών στα επιδόματα και στις φοροελαφρύνσεις, αλλά και των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, απ’ όσα κέρδισαν μέσω της αύξησης του αφορολόγητου εισοδήματος.
 • Το ένα τέταρτο του 10% των πιο χαμηλά αμειβομένων κουβάλησε στην πλάτη του ένα ασήκωτο οικονομικό βάρος, χάνοντας πάνω από το 5% του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η μεταφορά του χρήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους δεν συνέβαλε στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος της Βρετανίας. Ολες οι αρνητικές επιπτώσεις των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Κάμερον, όπως καταγράφονται στη συγκεκριμένη μελέτη, αναμένεται να ενισχύσουν τις αιτιάσεις των Εργατικών, που υποστηρίζουν πως ούτε τα βάρη της λιτότητας, ούτε τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης μοιράστηκαν ισομερώς στη βρετανική κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά την κυβερνητική ρητορική.

Οι συγγραφείς, Πάολα ντε Αγκοστίνι και Χόλυ Σάδερλαντ από το πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ο καθηγητής Τζον Χιλς από το LSE, γράφουν επί λέξη: «Το αν πληρώσαμε “όλοι μαζί” κάνοντας αντίστοιχες θυσίες την περίοδο επιβολής της λιτότητας, είναι ένα κεντρικό ερώτημα για την κατανόηση του έργου της κυβέρνησης συνασπισμού… Είναι ξεκάθαρο πως οι μεταρρυθμίσεις δεν οδήγησαν σε καθολικές αλλαγές των εισοδημάτων των πολιτών […] ούτε είχαν επίπτωση σε δημοσιονομικά ζητήματα. Στην πράξη, οι περικοπές στα επιδόματα και τις φοροελαφρύνσεις χρηματοδότησαν τις μειώσεις στη φορολογία. Κάποιες κοινωνικές ομάδες έχασαν κατά κράτος, ανάμεσά τους οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνες οικογένειες, τα παιδιά και οι μεσήλικες, που συνήθως είναι γονείς. Κερδισμένα βγήκαν τα νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους και όσοι πλησιάζουν τα 60 ή τα έχουν ξεπεράσει».

«Η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει αναλυτικές αναλογιστικές μελέτες για κάθε προϋπολογισμό, που ενέκρινε το κοινοβούλιο. Αυτές έχουν δείξει πεντακάθαρα ότι τα πλούσια νοικοκυριά συμβάλουν τα μάλα στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος» σχολίασε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

 «Δεν είναι αληθές να λέμε πως “όλοι μαζί” πληρώσαμε. Ήρθε η ώρα να είμαστε ειλικρινείς και να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» δήλωσε στον Observer o Κρις Μάουλντ, επικεφαλής του Trussell Trust, που βοήθησε πάνω από 900.000 Βρετανούς μέσω των τραπεζών τροφίμων του την περίοδο 2013 – 2014 και αναμένει νέα αύξηση στον αριθμό τους το επόμενο διάστημα. Η έκθεση θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. 

Σχόλιο: Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν. Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, αλλά πηγαίνουν και ψηφίζουν, κάτι που δε κάνουν οι φτωχοί.

Γιατί θα πρέπει τα πολύ φτωχά στρώματα, να χάνουν από το εισόδημα τους τόσα πολλά;

4444

http://tvxs.gr/news/prosopa/almpert-koyrant-o-anthropos-poy-kinimatografise-tank-sto-polytexneio

Ο Άλμπερτ Κουράντ έχει γυρίσει το φιλμ που έχει προβληθεί τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και την ιστορία. Χωρίς τις εικόνες από το φιλμ, η μεταπολιτευτική πορεία της χώρας ίσως ήταν διαφορετική: πρόκειται για τα 35 δευτερόλεπτα της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Γεννήθηκε το 1928 στο Άμστερνταμ και εργαζόταν ως δημοσιογράφος από το 1955. Παντρεμένος με την Ελένη Νικολοπούλου,το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Αθήνα για την ολλανδική και τη βελγική τηλεόραση καθώς και για ολλανδικές εφημερίδες.
Κατά την περίοδο της επταετίας, αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του ξένους ανταποκριτές όπως ο διαβόητος Μαρκ Μαρσώ της Le Monde,όχι μόνο συνέχισε να καταγράφει τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει την ελληνική αντίσταση. Η χούντα τον απέλασε δυο φορές από την Ελλάδα, για να επανέρχεται πάντα κάτω από κινηματογραφικές συνθήκες. Στην πρώτη από αυτές τις επιστροφές, μπόρεσε να καταγράψει την ιστορική στιγμή, από ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Ακροπόλ.

Για την αντιδικτατορική του δράση, τιμήθηκε με παράσημο από τον βασιλιά του Βελγίου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ και αγάπη για την ζωή. Πέθανε στις 13 Ιουλίου στο Άμστερνταμ.

Η συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου που ακολουθεί, ήταν από τις τελευταίες που έδωσε.

Ήρθα στην Ελλάδα πριν το πραξικόπημα του 1967 και με τα Ιουλιανά είδα τις διαδηλώσεις, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα..Είπα τότε: τι ζωηρός λαός είναι αυτός;
Όταν έγινε η χούντα από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα τανκς στον δρόμο, άρχισα να παίρνω πολλές συνεντεύξεις με ανθρώπους που πήγαν φυλακή, που ύστερα έγιναν φίλοι μου, πολλοί δεν υπάρχουν πια … Το φιλμ για το Πολυτεχνείο δεν ήταν το πρώτο που έκανα. Έκανα 10-15 φιλμ, τα χάρισα στην ΕΡΤ, πρέπει να είναι ακόμα εκεί. 
Μετά την 21η Απριλίου μας καλούσαν σε συνεντεύξεις, του Παπαδόπουλου του έκανα δύσκολες ερωτήσεις. Είχε πάει στην Αμερική τότε και τον ρώτησα: «Κύριε Πρόεδρε, οι Αμερικανοί δεν είχαν ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα;» 
Τον Παττακό τον είχαν για πλάκα, θυμάμαι μία μέρα κάλεσαν όλους τους ξένους ανταποκριτές στις 5 το πρωί. Και πήγαμε εκεί, καθόταν με το βλακώδες χαμόγελο και δεν είπε τίποτα…Πέρασε ένα τέταρτο, 20 λεπτά και λέω «Κύριε Πρόεδρε, αφού μας σηκώσατε τόσο νωρίς, έχετε κάτι σοβαρό να μας πείτε. Ίσως να γυρίσετε στον στρατό, παραδίδοντας την εξουσία στους πολιτικούς».. « Ήθελα να σας πω καλημέρα μόνο», απάντησε.

Όταν είχε πέσει η Χούντα, πήγα στο σπίτι του. Χτύπησα το κουδούνι και λέει «εσύ πάλι; Γιατί έρχεσαι;». Λέω «Ήμουν οπαδός σας.» Και γέλασε. Γιατί είχε κάτι, δεν τόσο κακός άνθρωπος, όσο ο Παπαδόπουλος.

Ο Παπαδόπουλος, τι τύπος ήταν;

Μόνο να’βλεπες τα μάτια του, ήταν καλός για το τρελοκομείο, δεν μπορούσες να μιλήσεις μαζί του. Αγαπούσε πάρα πολύ τον εαυτό του, μία μέρα είχε μαζέψει όλα τα παιδιά του γυμνασίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήταν υποχρεωτικό να’ ρθούν, αλλοιώς έπρεπε να φέρουν χαρτιά ότι είναι άρρωστοι. Το στάδιο ήταν γεμάτο και άρχισε ο δικτάτορας να μιλάει «Έλληνες Ελλήνων Χριστιανών…» και άρχισαν τα παιδιά να φωνάζουν τα σλόγκαν, τα γελοία συνθήματα της Χούντας και δεν τον άφησαν να μιλήσει. Τα παιδιά δεν σταμάτησαν , τον γελοιοποίησαν και αυτός έφυγε. Ποτέ δεν το ξαναέκανε αυτό. Και δεν το ήξερε ο κόσμος, δεν το είπε το ραδιόφωνο και ο κόσμος δεν το ήξερε αλλά εγώ το φιλμάρισα.

Για πέστε μου για τους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους τότε. Είχε η Le Monde έναν διαβόητο ανταποκριτή..

Ο Μαρσώ, τώρα μπορώ να μιλήσω ελεύθερα γι’ αυτόν, ήταν Χουντικός, αλλά για άλλους δεν θα μιλήσω γιατί δεν είναι νεκροί ακόμα. Ήταν χρόνια εδώ, μπορεί μέσα τους να είναι δημοκρατικοί αλλά είχαν οικογένεια, πολλοί ήταν παντρεμένοι με Ελληνίδες και ήταν το ψωμί τους.

Και για τους Έλληνες δημοσιογράφους, το ίδιο ισχύει…

Διέτρεχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από τους ξένους. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι που έχω γνωρίσει, τους περισσότερους τους έχω θαυμάσει. Τους άλλους .δεν ήθελα να τους γνωρίσω κι αυτοί δεν ήθελαν να με γνωρίσουν. Αλλά τι μπορούσαν να κάνουν; Εμείς οι ξένοι μπορούσαμε να κάνουμε, να γράφουμε και όλα αυτά και μερικοί από μας το κάνανε, άλλοι όχι.. Αλλά η δική μου η συνείδηση δεν μου είχε επιτρέψει να είμαι παθητικός.
Έκανα, επί Χούντας, το αναγνωρίζω, πράγματα που δεν κάνει ένας δημοσιογράφος. ‘Ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι ουδέτερος, να γράφει τα πράγματα όπως τα βλέπει και μετά στοπ. Αλλά εγώ μάζευα λεφτά στους ανθρώπους που είχαν υποφέρει από την δικτατορία, που έβγαιναν από την φυλακή και δεν είχαν δραχμή. Δεν ήταν αρμοδιότητας δημοσιογράφων και γι’ αυτό μου έχουν κάνει κριτική οι συνάδελφοί μου εδώ και σε αυτό έχουν δίκιο, το αναγνωρίζω.

Στην κατάληψη της Νομικής φάγατε ξύλο όμως..

Στην κατάληψη της Νομικής άρχισαν να χτυπάνε τους ανθρώπους και εμένα με πιάσανε και αφού με δείρανε πολύ με βάλανε σε μία κλινική, εκεί απέναντι από την ΕΣΑ, πως λέγεται ο μεγάλος δρόμος;

Βασιλίσσης Σοφίας;

Εκεί. Με βάλανε στην κλινική και μου κάνανε ανάκριση. . Με ρωτούσαν «τι θα κάνουνε οι φοιτητές τώρα;». «Δεν ξέρω εγώ, δεν με έχουν ειδοποιήσει τι θα κάνουν.». «Και τι σκοπό έχουν; Τι θέλουν;». Λέω: «Ελευθερία. Μόνο ελευθερία.».

Ήταν και φοιτητές τραυματισμένοι και πήγαιναν να χτυπήσουν τα παιδιά στα κρεβάτια τους. Πως μπορείς να πας με το κλομπ να χτυπήσεις ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι στο κρεβάτι; Μόνο επειδή είχαν φωνάξει «Ελευθερία».

Και μετά την Νομική σας έδιωξαν από την Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του 73. Πριν με διώξουν μου τηλεφωνούσαν, με απειλούσαν, «γύρισε στην πατρίδα σου». Είχα φίλους που με βοηθούσαν, μερικές φορές δεν τολμούσα να βγω μόνος μου γιατί φοβόμουν ότι θα με πιάσουνε στο δρόμο και θα μου κάνανε κακό. Και είχα 2-3 φοιτητές που με συνόδευαν από το σπίτι μου. 
Μία, δύο, τρεις φορές, στο τέλος με διώξανε, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο και αυτό ήταν συγκινητικό, δεκάδες φοιτητές να με συνοδεύουν. Κι όταν ήρθα στο Άμστερνταμ, ήταν γεμάτο δημοσιογράφους…όχι ότι είμαι σπουδαίος αλλά είναι ένα γεγονός. 
Ξέρετε ακόμη και στην Ολλανδία και η Σκανδιναβία που ήταν πιο δημοκρατικές χώρες, πολλοί λέγανε ότι οι Έλληνες είναι απείθαρχοί και καλά τους κάνουν οι συνταγματάρχες, άλλωστε χειρίζονται τους διαφωνούντες με το γάντι. Ακόμα τον Παναγούλη δεν τον εκτέλεσαν. Η μεγάλη προσφορά της Νομικής Σχολής και του Πολυτεχνείου ήταν ότι έδειξαν στον έξω κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της χούντας.


Και στο Πολυτεχνείο, πριν καταγράψατε την σκηνή με το τανκ, τότε πως ήταν το κλίμα;

Είχα νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο “Ακροπόλ” απέναντι από το Πολυτεχνείο. Ήταν η νύχτα του Βαρθολομαίου, ήταν άνθρωποι με πολύ θάρρος, δεν ήταν μόνο φοιτητές, ήταν μικρά παιδιά 15 ετών, 12 ετών, ο Κομνηνός…..καμία φορά που το σκέφτομαι συγκινούμαι. 
Και ήταν κατά τις 8 που άρχισαν να πέφτουν σφαίρες από παντού. Μας φέρανε μέσα μία κοπέλα, είχε χτυπηθεί στον λαιμό της, μία τουρίστρια που ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στον ΟΤΕ να τηλεφωνήσει στη μαμά της ότι πέρασε ωραία στην Ελλάδα. Και πέθανε, πέθανε μπροστά μου. 
Στο δωμάτιό μου, είχανε έρθει πολλά παιδιά, μικρά παιδιά, μεγαλύτερα, φοιτητές και τους έκρυψα. Ύστερα ήρθαν τα τανκς τα φοβερά, τα τέρατα μπροστά, αυτά μου έδωσαν το φως να τραβήξω το φιλμ, χωρίς το φως τους δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτό το φιλμ. 
Την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να φύγω από το ξενοδοχείο και κρύφτηκα εκεί. Το προσωπικό του ξενοδοχείου, είχε πάρα πολύ θάρρος, μου φέρνανε φαγητό, η τηλεφωνήτρια μου έκανε σύνδεση με την Ολλανδία αλλά δεν δούλευα μόνο για την Ολλανδία, δούλευα και για το Βέλγιο, άκουσαν τα γεγονότα σε όλη την Ευρώπη

Και το φιλμ πως το στείλατε;

Δύο μέρες μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο, κρυβόμουν ακόμα αλλά δεν μπορούσα να βγω γιατί ήταν αστυνομία απ’ έξω και τηλεφώνησα στην ολλανδική πρεσβεία και είπα «κάντε μου μια χάρη, ελάτε να με πάρετε.» Και ήρθε ένα μεγάλο αυτοκίνητο με τη σημαία πάνω και με πήρανε. Μετά το έστειλα στο εξωτερικό.

Και μετά σας ξαναδιώξανε…

Με φώναξε ένας αστυνομικός και μου είπε: «πρέπει να φύγετε από την Ελλάδα, το έχετε παρακάνει.» Λέω: «Τι έχω κάνει;». Έκανα τον ανήξερο. «Εσύ το ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα και να φύγεις γιατί θα σε συλλάβουμε πάλι και δεν θα περάσεις ωραία.» Αλλά εγώ πήγα σπίτι μου και δούλευα, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Και μία μέρα ήταν αρχές του ’74, ήρθαν σπίτι 4 μπάτσοι και είπαν να φύγεις αύριο και αν δεν έχεις φύγει θα σε συλλάβουμε. 
Έτσι πήγα στην Κύπρο κι εκεί ο Μακάριος, αμέσως με φώναξε μου είπε «ξέρω όλες τις περιπέτειες που έχεις περάσει στην Ελλάδα, κάθισε εδώ. Θα σου πληρώσουμε το ξενοδοχείο, ότι θέλεις.» Μετά έφυγα, πήγα στην Ολλανδία, πήγα να δω τους ανθρώπους που ήταν στην εξορία, η λαίδη Φλέμινγκ στην Αγγλία, στην Γαλλία ο Θεοδωράκης και πολλοί πολλοί άλλοι. 
Αλλά τι να κάνω στο εξωτερικό, δεν είχε δράση και γύρισα κρυφά στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο οι αστυνομικοί το κατάλαβαν αλλά είπαν μόνο: «Welcome, welcome!» Και δεν έκαναν τίποτα. Ξέρεις εκείνη την εποχή, είχαν αλλάξει, οι άνθρωποι δεν πίστευαν πια στη Χούντα, ο ένας βοηθούσε τον άλλον, ήμασταν προς τον δρόμο της δημοκρατίας.

Τον Ιούλιο του ’74 με το πραξικόπημα στην Κύπρο ξαναήρθαν στο σπίτι μου και είπαν θα φύγεις αύριο γιατί δεν θα ζήσεις ούτε μία μέρα. Την άλλη μέρα αυτοί είχαν φύγει κι εγώ έμεινα. Γιατί είχε πέσει ή Χούντα.

Σχόλιο: Φοβερή συνέντευξη. Ιστορική χωρίς αμφιβολία. Παίρνεις μια ιδέα για την εποχή.

4444

Ξέρεις τι είχε πει ο Βούδας;

-Όχι.

-Ότι «με έναν άνθρωπο που αλλάζει συχνά ρούχα δεν αλλάζεις ιδέες».

Από το βιβλίο για τον Τσε που δίνει ως προσφορά ο Χατζηνικολάου με την RealNews.

Άρχισα να το διαβάζω και όσοι έχετε άσθμα, σας συνιστώ να το διαβάσετε.

Ο Τσε είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας (άσθμα) κι όμως κατάφερε να το ξεπεράσει.

15/11/2014

4444

Ο Χρίστος Παπακυριακόπουλος στο Πρίνστον (1969)

 

4444

http://physicsgg.me/2014/10/30/%CF%87%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-100-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1/

Ο Henry Poincaré τo 1904 διατύπωσε μια εικασία – αργότερα ονομάστηκε εικασία του Poincaré – σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε τρισδιάστατο αντικείμενο που χαρακτηρίζεται από κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες της τρισδιάστατης σφαίρας μπορεί να μεταπλαστεί σε τρισδιάστατη σφαίρα.
Την εικασία απέδειξε το 2002 ο Ρώσος μαθηματικός, ο Grisha Perelman.
Με την εικασία του Poincaré καταπιάστηκε και ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μαθηματικούς, ο Χρίστος Παπακυριακόπουλος (1914 – 1976) – φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Διαβάστε επίσης: Παπακυριακόπουλος Χρίστος – Από δάσκαλος σε χωριό της Καρδίτσας ερευνητής στο Πρίνστον

Στο βιβλίο που έγραψε ο George G. Szpiro, με τίτλο «η εικασία» του Πουανκαρέ», κάνει εκτενή αναφορά στον Παπακυριακόπουλο και την γενικότερη συνεισφορά του στην τοπολογία. Στη συνέχεια ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Szpiro:

“…. Ο Χρίστος Παπακυριακόπουλος, ο μαθηματικός με το επτασύλλαβο όνομα – το οποίο συντμήθηκε σε ένα απλό Πάπα – γεννήθηκε το 1914, και ήταν ένα από τα παιδιά μιας εύπορης αθηναϊκής οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν έμπορος υφασμάτων. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών ο Πάπα γράφτηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ένας από τους καθηγητές του το έπεισε να προσανατολιστεί προς τα μαθηματικά. Έτσι, στο τρίτο έτος των σπουδών του μεταγράφηκε στη Μαθηματική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1938. Επέλεξε να μελετήσει αλγεβρική τοπολογία, αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποιος εξειδικευμένος καθηγητής για να τον διδάξει, και αναγκάστηκε να μελετήσει μόνος του τα ανάλογα εγχειρίδια (κυρίως την «Τοπολογία» του Αλεξαντρόφ και Χοπφ).

Η κατάληψη της Ελλάδας από τους Ναζί, τον Απρίλιο του 1941, βρήκε τον Πάπα να καταπιάνεται μανιωδώς με την ολοκλήρωση του Διδακτορικού του. Η διατριβή του τελείωσε το 1943. Αναφερόταν στην αποκαλούμενη Hauptvermutung (Κύρια Εικασία), που διατυπώθηκε το 1908 και εθεωρείτο εκείνη την εποχή ως το κεντρικό πρόβλημα της τοπολογίας. Η Κύρια Εικασία υπέθετε ότι οποιοιδήποτε δυο τριγωνισμοί μιας πολλαπλότητας θα μπορούσαν να τριγωνιστούν περαιτέρω μέχρις ότου να εξισωθούν τα πλέγματα που προκύπτουν. Ο Πάπα απέδειξε ότι αυτό το φαινομενικά απλό, αλλά δύσκολο στην απόδειξη, θεώρημα επαληθευόταν για πολύεδρα μίας και δυο διαστάσεων.

Αργότερα, ο ‘Εντουιν Μόιζ απέδειξε ότι η Κύρια Εικασία είναι σωστή και για πολύεδρα τριών διαστάσεων. Όμως, δεν ισχύει για γενικούς χώρους ανώτερων διαστάσεων.

Η διατριβή του Πάπα κίνησε το ενδιαφέρον του πιο διάσημου σύγχρονου Έλληνα μαθηματικού, του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στο Μόναχο. Εφόσον στην Ελλάδα δεν υπήρχε κανείς για να αξιολογήσει τη διατριβή, το διδακτορικό απονεμήθηκε στον Πάπα με την εισήγηση του Καραθεοδωρή (η εισηγητική επιτροπή αποτελούνταν από τον Π. Ζερβό και τον Ν. Κρητικό).

Ο Παπακυριακόπουλος κατά τη διάρκεια της κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και ακολούθησε τους κουμουνιστές αντάρτες στην ύπαιθρο, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Καρδίτσα (συγκεκριμένα του ανατέθηκε η διδασκαλία της αριθμητικής στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του Παλαμά).

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ο Πάπα επέστρεψε στην Αθήνα με σκοπό να συνεχίσει την επιστημονική του σταδιοδρομία και να διακριθεί στα μαθηματικά. Στο Πολυτεχνείο άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα ημιτελές θεώρημα του Μαξ Ντεν που αφορούσε βρόχους σε τρισδιάστατες πολλαπλότητες.

Όμως, το κλίμα ήταν εχθρικότατο για τους ηττημένους συνοδοιπόρους. Όταν το 1946 απέλυσαν τον καθηγητή Νικόλαο Κρητικό στον οποίο εργαζόταν ως άμισθος βοηθός, ο Πάπα άρχισε να ψάχνει για άλλα πεδία έρευνας.

Η εργασία του στις τρισδιάστατες πολλαπλότητες χρησίμευσε ως εισιτήριο σε μια νέα ζωή.

Μόλις αισθάνθηκε ότι συμπλήρωσε το κενό στην απόδειξη του Ντεν, έστειλε την εργασία του στον διακεκριμένο μαθηματικό Ραλφ Φοξ, στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Ο Φοξ αντιλήφθηκε, γρήγορα ότι και αυτή η απόδειξη δεν ήταν πλήρης.

Ωστόσο, εντυπωσιασμένος από την εργασία αυτού του νερού άνδρα – ο οποίος στην Ελλάδα, σε απόλυτη απομόνωση, παρήγε έργο υψίστης ποιότητας -, τον προσκάλεσε στο Πρίνστον.

Ο Πάπα αποδέχθηκε πρόθυμα την πρόταση. Έφθασε στο Πρίνστον το 1948, εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο και έμεινε εκεί.

Αυτό το δωμάτιο έγινε το σπίτι του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ταξίδεψε στην Ελλάδα μόνο μια φορά, το 1952, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του πατέρα του.

Στην αρχή, ο Πάπα εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Μελετών και λίγο αργότερα μετακινήθηκε στο γειτονικό Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Όταν του προσφέρθηκε ακαδημαϊκή θέση, την αρνήθηκε δηλώνοντας απροθυμία να αναλάβει διδακτικά και διοικητικά καθήκοντα. Δεν ήταν εύκολο να τον προσεγγίσεις.

Ήταν πολύ κλειστός άνθρωπος και δεν μοιραζόταν τις ιδέες του με κανέναν.

Οι ανακοινώσεις του ήθελε να είναι προϊόν βαθιάς και ώριμης σκέψης. Κυνήγησε με αυταπάρνηση το μοναδικό του πάθος: την έρευνα.

Ως εταίρος ερευνητής του Ιδρύματος Άλφρεντ Π. Σλόαν έπαιρνε ένα μικρό μισθό και συμπλήρωνε το εισόδημά του με τα λίγα χρήματα που του έστελνε η οικογένειά του.

Ο τρόπος ζωής του ήταν λιτός. Δεν παντρεύτηκε, δεν έκανε οικογένεια, και δεν συνδεόταν με κανέναν έξω από το περιβάλλον της δουλειάς του. Αφού δεν δίδασκε δεν είχε ούτε μαθητές. Οι μόνες πολυτέλειες στη ζωή του ήταν να απολαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες – μια φορά την εβδομάδα – και το ωραίο του γραφείο στο Φάιν Χολ, το θρυλικό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το τμήμα μαθηματικών του πανεπιστημίου του Πρίνστον. Τηρούσε αυστηρό ωράριο. Έπαιρνε το πρωινό του στην «καφετέρια» των φοιτητών στις οκτώ, και ύστερα άρχιζε τη δουλειά του στο γραφείο στις οκτώ και μισή. Ασχολιόταν με την έρευνα μέχρι τις έντεκα και μισή. Στις τρεις, έπινε το τσάι του στην τραπεζαρία του τμήματος μαθηματικών. Διάβαζε την εφημερίδα του, τους New York Times, ύστερα έκανε σεμινάρια στις τέσσερις και, τέλος, δουλειά στο γραφείο του μέχρι το βράδυ.

Στα δέκα πρώτα χρόνια του στην Αμερική, ο Πάπα παρουσίασε αποδείξεις για τρία σημαντικά ανοιχτά προβλήματα: Το Θεώρημα του Βρόχου, το Λήμμα του Ντεν και το Θεώρημα της Σφαίρας.

Αυτά τα προβλήματα αφορούσαν το πώς βρόχοι δίσκοι και σφαίρες μπορούν να εμβαπτιστούν σε τρισδιάστατες πολλαπλότητες.

Οι εργασίες  του Πάπα θεωρήθηκαν τόσο αξιοσημείωτες ώστε προσκλήθηκε, το 1958, να δώσει μια διάλεξη στο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στο Άμστερνταμ, με τίτλο «Ορισμένα προβλήματα επί των τρισδιάστατων πολλαπλοτήτων».

Η πρόσκληση προς έναν μαθηματικό να κάνει ομιλία σε συναδέλφους του από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου που πραγματοποιείται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο επάγγελμα του μαθηματικού.

Έξι χρόνια αργότερα, το 1964, ο Πάπα ήταν ό πρώτος αποδέκτης ενός από τα δυο βραβεία Βέμπλεν για τη γεωμετρία, τα οποία απονέμονται έκτοτε από την Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία κάθε πέντε χρόνια.

Μολονότι ο Πάπα δεν είχε καθήκοντα διδασκαλίας, έδειχνε ζωηρό ενδιαφέρον για τους νεαρούς συναδέλφους.

Ήταν ήδη πολύ γνωστός στην κοινότητα των μαθηματικών, όταν μια νεαρή διδάκτωρ από το Ινστιτούτο Κουράντ της Νέας Υόρκης, η Τζόαν Μπίρμαν, τον συνάντησε σε ένα σεμινάριο στο Πρίνστον και του είπε ότι επιθυμούσε να εργαστεί στις τρισδιάστατες πολλαπλότητες.

Ομολογώντας ότι γνώριζε λίγα σχετικά με το αντικείμενο, του ζήτησε υποδείξεις για το τι να διαβάσει. Ο Πάπα είπε ότι θα το σκεφτόταν. Μια εβδομάδα αργότερα, στο επόμενο σεμινάριο, είχε έτοιμο ένα βιβλιογραφικό κατάλογο δώδεκα σελίδων, γραμμένο στο χέρι, μόνο για εκείνη.

Η Μπίρμαν, που θα γινόταν αργότερα παγκοσμίως διάσημη στη θεωρία κόμβων και την τοπολογία, θυμάται ακόμα την έκπληξη και τη συγκίνηση που αισθάνθηκε. (Σήμερα είναι ομότιμη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Κολούμπια).

Αυτός ο σπουδαίος άνδρας δεν το θεώρησε υποτιμητικό να ψάξει τη βιβλιογραφία προκειμένου να συμβουλέψει μια νέα διδάκτορα η οποία ούτε καν ήξερε αρκετά ώστε να θέσει ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Τον Ιούλιο του 1974 – μόλις έμαθε ότι έπεσε η χούντα– ετοιμάστηκε για μια επίσκεψη στην Ελλάδα. Ανανέωσε το διαβατήριό του, όμως το ταξίδι δεν έμελλε να γίνει. Το καλοκαίρι του 1976, σε ηλικία 62 ετών πέθανε από καρκίνο του στομάχου…

Η τάση του Πάπα για εσωστρέφεια και απομόνωση φαίνεται από το ότι σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ποτέ δεν συνέγραψε κάτι μαζί με κάποιον άλλο. Δημοσίευσε συνολικά δεκαπέντε εργασίες.

Δεν θεωρείται ογκώδης παραγωγή, αλλά – όπως βεβαιώνεται και από το βραβείο Βέμπλεν – το έργο του ήταν υψηλού επιπέδου.

Η ζωή και η προσωπικότητα του Πάπα ενέπνευσαν εν μέρει τον Απόστολο Δοξιάδη να γράψει το βιβλίο «Ο Θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ» (ίσως το καλύτερο μαθηματικό μυθιστόρημα που γράφτηκε μέχρι σήμερα), στο οποίο ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή θυμίζει τον Παπακυριακόπουλο. Ο Δοξιάδης είχε επισκεφτεί τον Πάπα στο γραφείο του στο Πρίνστον και ύστερα τον περιέγραψε ως ένα γοητευτικό άνδρα με ευγενικούς τρόπους, συνεσταλμένο, ασκητικό και απόκοσμο, αλλά φιλικό και πράο, που απέπνεε στους επισκέπτες του την αριστοκρατική αίγλη μιας παλιάς εποχής.

Δεν είναι περίεργο που ένας τόσο μυστικοπαθής χαρακτήρας αφιέρωσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του σε έναν αποκλειστικό σκοπό: να αποδείξει την Εικασία του Πουανκαρέ….”

Πηγή: Η «εικασία» του Πουανκαρέ – George G. Szpiro, Εκδόσεις Τραυλός

4444

http://physicsgg.me/2014/11/14/%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%BF%CE%B6%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82/

Ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα που αντιμετώπισαν οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος κατά την προσεδάφιση της διαστημοσυσκευής Philae στον κομήτη 67P ή Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, ήταν η καταγραφή μιας σειράς απροσδόκητων, όσο και μυστηριωδών μαγνητικών ταλαντώσεων. «Για να έχει ένα ουράνιο σώμα μαγνητικό πεδίο χρειάζεται να διαθέτει μάζα, αγώγιμο πυρήνα και να περιστρέφεται με ταχύτητα. Δεν περιμέναμε να συναντήσουμε τέτοια χαρακτηριστικά στους κομήτες» λέει ο Γιάννης Δαγκλής, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος ενός από τα πειράματα της Ροζέτας, του διαστημοπλοίου που κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της επιστημονικής εξερεύνησης να φτάσει σε ένα κομήτη.

Ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κραυγές χαράς, όταν το ρομπότ πάτησε στην επιφάνεια του 67Ρ, ήταν γιατί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να συλλέξουν και να αναλύσουν τη χημική σύσταση των υλικών που τον αποτελούν. Οι κομήτες θεωρούνται φορείς αρχέγονης ύλης με καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πλανητών. Η παρατήρηση για παράδειγμα οργανικών ενώσεων θα μπορούσε να δώσει πολύτιμα στοιχεία για τη δημιουργία της ζωής στη γη.

Η Ροζέτα όμως είναι και μια ιστορία εκπληκτικής τεχνολογικής επιτυχίας της Ευρώπης, η οποία για πρώτη φορά ξεπερνάει τη NASA σε τόλμη και πρωτοτυπία και ως τέτοια κρύβει μυστικά.

Όπως μια ελληνική επιστημονική καινοτομία, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βρίσκεται μια ελληνική ομάδα σήμερα ανάμεσα στους επιστήμονες που πανηγυρίζουν την επιτυχία.

Το 2008 η ESA προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή ενός ανιχνευτή σωματιδίων υψηλών ενεργειών, ο οποίος κατά παράβαση των ειωθότων, θα κατασκευαζόταν και θα λειτουργούσε από την ίδια και ο σκοπός του θα ήταν να συστήσει ένα σύστημα προστασίας των πειραμάτων πάνω στον δορυφόρο.

Από το καταστατικό της, η ESA παρέχει τον πύραυλο, τον δορυφόρο και τις εγκαταστάσεις παρακολούθησης της αποστολής, όμως τα πειράματα που φορτώνονται στα διαστημόπλοια εγκρίνονται μετά διαγωνισμούς με ανταγωνιστικό τρόπο και χρηματοδοτούνται από εθνικά κεφάλαια.

«Η Ελλάδα βεβαίως αποφεύγει να κάνει τέτοια προγράμματα, αφού η κρίση έχει εξανεμίσει τα σχετικά κονδύλια, όμως η προκήρυξη του προγράμματος από την ESA μας έδωσε την ιδέα να αναπτύξουμε ένα λεπτομερέστερο πρόγραμμα διαχείρισης του ανιχνευτή, που θα επέτρεπε καλύτερη λειτουργία και επιστημονικές παρατηρήσεις» εξηγεί ο Γιάννης Δαγκλής.

Πράγματι, η ομάδα των ερευνητών που εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, έκανε ένα μικρό θαύμα, κατασκευάζοντας ένα σύστημα διαχείρισης τόσο καλό, ώστε χρησιμοποιείται τόσο για την ασφάλεια του διαστημοπλοίου, όσο και για τη διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων.

Κατάφερε δε, να μεταδίδει στις υπόλοιπες επιστημονικές ομάδες αυτά τα στοιχεία επεξεργασμένα σε πραγματικό χρόνο.

Η ESA υιοθέτησε την τεχνολογία την οποία χρησιμοποιεί πλέον σε όλες της τις αποστολές! «Το σύστημά μας κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό και πλέον εφαρμόζεται σε άλλες τρεις αποστολές, ενώ περιμένουμε να ακολουθήσουν άλλες δύο», λέει ο Γιάννης Δαγκλής.

Εδώ πρέπει ίσως να εξηγήσουμε ότι ο Γιάννης Δαγκλής δεν είναι ένας «τυχαίος» επιστήμονας. Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και μέλος των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, που σχεδιάζουν ή κρίνουν τα προγράμματα της ίδιας της Υπηρεσίας, ήξερε σε ποια κατεύθυνση να στρέψει την επιστημονική του ομάδα.

Μέχρι και σήμερα το διαστημικό ρομπότ μεγέθους πλυντηρίου, που έχει γραπωθεί στη σκιά ενός βράχου στον P67, με δύο πόδια πάνω του και το τρίτο να χάσκει, ανησυχεί τους επιστήμονες. Αν δεν καταφέρει να αγκιστρώσει, τότε ίσως δεν καταφέρει να χρησιμοποιήσει το τρυπάνι του και να συλλέξει υλικά, αφού η χρήση του μπορεί να το εκτοξεύσει μακριά από το ασθενές βαρυτικό του πεδίο.

Όμως τόσο ο Γιάννης Δαγκλής, όσο και το σύνολο των επιστημόνων της ESA θεωρούν την αποστολή επιτυχημένη. «Δύσκολη ήταν η προσέγγιση, η προσεδάφιση θεωρούνταν αδύνατη. Το ότι φτάσαμε ως εδώ δεν το περίμενε κανείς μας. Έπειτα, ποτέ δεν σχεδιάζεται ένα διαστημικό πρόγραμμα με έναν αποκλειστικό σκοπό, όπως είναι η μελέτη των κομητών σε αυτή την περίπτωση. Αυτό είναι μόνο το κύριο επιστημονικό αντικείμενο. Πίσω από αυτό η ESA δοκιμάζει, μεταξύ άλλων, τεχνικές προσεδάφισης για μια αποστολή στον Άρη».
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΙΜΙΤΑΚΗΣ – kathimerini.gr

Σχόλιο: Ο ανταγωνισμός του διαστήματος είναι εδώ. Ευκαιρίες υπάρχουν για όλους.

Όσο αφορά την Ελλάδα, το πρόβλημα είναι οι νταβατζηδες και αυτοί που δε τους κατονομάζουν. Λεφτά υπάρχουν κύριε Δαγκλή, όμως τα τρώνε οι νταβατζηδες και τα γιουσουφακια τους. Αν θέλεις λεφτά, πρέπει να γίνεις δραστήριος πολιτικά.

Το λεφτά δεν υπάρχουν, δε το δέχομαι.

Οι επιστήμονες, καλό είναι να γίνουν ποιο ενεργοί πολίτες, αυτό όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλο τον κόσμο.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/39414/feroe

Τον αντικατέστησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο(!)

Για το θέμα η εφημερίδα “ΑΠΟΨΗ” θα γράψει>

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες κινήσεις της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν προκαλέσει με τη σειρά τους σωρεία ερωτημάτων και έχουν επιφέρει συνέπειες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το απαύγασμα όλων των αποριών που έχουν προκύψει, είναι το εξής: τελικά, ο ρόλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τη διοίκηση του Γιώργου Σαρρή, ποιος είναι; Είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση των ελληνικών ομάδων; Αν ναι, με ποιον τρόπο επιλέγει να εξυπηρετήσει το νυν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και «ξεκαθαρίσματος» προσωπικών λογαριασμών;

Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα με αντικείμενο το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν σχετικές δικογραφίες, έχουν γίνει ανακρίσεις και η Εισαγγελία προχωρά τη διερεύνηση των υποθέσεων, γεγονός που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς από τους πρωταγωνιστές.

Η προεδρία της ΕΠΟ ελέγχεται για τη λειτουργία της διαιτησίας, τον τρόπο που επιλέγονται οι διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της SuperLeague έχουν εκφράσει με ποικίλους τρόπους τη δυσαρέσκεια, έως και αγανάκτησή τους, για την απόδοση των διαιτητών που επιλέγει η ΕΠΟ και η αρμόδια επιτροπή της.

Στην ΕΠΟ, επίσης, ασκείται εντονότατη κριτική για τις επιλογές της γύρω από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία έχει περιέλθει σε περίοδο εντονότατης κρίσης, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφίας.

Ενίσχυση στα… media
Πρόσφατα, προέκυψε ένα ακόμη θέμα, το οποίο εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της ΕΠΟ, το σκεπτικό που αξιολογεί τις καταστάσεις και τον τρόπο που λειτουργεί γενικότερα.

Σύμφωνα με την επίσημη UEFA, η ΕΠΟ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κύρο Βασσάρα από την αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Θα αναρωτηθείτε, και δικαίως, πού είναι το παράδοξο; Πράγματι, κανείς δεν είναι μόνιμος σε αυτές τις θέσεις.

Το παράδοξο εντοπίζεται στο εξής. Ότι η ΕΠΟ «καθαίρεσε» τον Κύρο Βασσάρα από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά δεν τον αντικατέστησε με άλλον στη συγκεκριμένη θέση!

Ο Γιώργος Σαρρής,χωρίς να φέρει το θέμα στο Δ.Σ.,αποφάσισε να «καταργήσει» τον Έλληνα εκπρόσωπο στα διαιτητικά της UEFA, για να ορίσουν τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο σε επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα… media!

Σε σύγκριση με τη σύνθεση της ΕπιτροπήςΔιαιτησίας του 2013, μόλις δύο αλλαγές επήλθαν, σε σύνολο 14 μελών. Ο ένας ήταν ο Κύρος Βασσάρας από την Ελλάδα και ο άλλος ο Γιούρι Μπασακόφ από τη Ρωσία. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Οι Ρώσοι ναι μεν απέσυραν τον εκπρόσωπό τους, αλλά στη θέση του, στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, τοποθέτησαν τον Νικολάι Λεβνικόφ. Η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή απέσυρε τον Κύρο Βασσάρα και δεν τοποθέτησε ΚΑΝΕΝΑΝ στη θέση του!

Τη δε θέση της ελληνικής εκπροσώπησης πήρε η Τσεχία, η οποία λογίζεται ανάμεσα στις ανταγωνίστριες χώρες, στην ειδική κατάταξη της UEFA!

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Α», ο Γ. Σαρρής απέστειλε και έγγραφο(!) στην UEFA για την τοποθέτηση του Αντώνη Καρπετόπουλου, αποποιούμενος μάλιστα την ελληνική θέση στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA.

Αυτό, βέβαια, είναι το λιγότερο. Διότι η όλη διαδικασία και οι αποφάσεις της ΕΠΟ και προσωπικά του Γιώργου Σαρρή αναδεικνύουν ένα τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα της Ομοσπονδίας, το οποίο είναι σίγουρο πως θα επιφέρει τραγικές συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και, βέβαια, των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η κόντρα με τον Κύρο Βασσάρα
Το θέμα, φυσικά, δεν αφορά τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο. Ο γνωστός συντάκτης έχει αποδειχθεί άρτιος επαγγελματίας και γνώστης του αθλήματος. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την αποδοχή της συγκεκριμένης τιμητικής θέσης, πολύ δε περισσότερο τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύει η χώρα και ειδικότερα ο χώρος των media στην Ελλάδα.

Το θέμα εντοπίζεται και αφορά στις σχέσεις του Γιώργου Σαρρή, με τον Κύρο Βασσάρα! Ο τελευταίος είχε ασκήσει εντονότατη κριτική στην ΕΠΟ για τον τρόπο που καταρτίζει τους πίνακες διαιτησίας.

Τον Αύγουστο του 2012 είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, γεγονός που οδήγησε την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ξεκινήσει ο έλεγχος στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας!

Από τότε, οι σχέσεις του Γιώργου Σαρρή με τον Κύρο Βασσάρα βρίσκονται σε κρίση. Το γεγονός ότι ο Θεσσαλονικιός παλαίμαχος ρέφερι «καρατομήθηκε» ΚΑΙ από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την κόντρα, που βρίσκεται σε ισχύ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Το ερώτημα που γεννάται, λοιπόν, είναι το εξής; Ο κ. Σαρρής θεωρεί «μαγαζάκι του» την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να λύνει τις προσωπικές του διαφορές, χρησιμοποιώντας την εξουσία που του παρέχει η θεσμική του θέση;

Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια όργανα;

Έστω και έτσι, θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει την απόφασή του να «αποσύρει» τον Κύρο Βασσάρα, με το σκεπτικό ότι θα ήθελε έναν πιο… δικό του συνεργάτη στο συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αυτό που δεν ερμηνεύεται με κανέναν λογικό τρόπο, είναι το εξής.

Το γιατί ο Γιώργος Σαρρής και η ΕΠΟ επέλεξαν να μην εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο στα όργανα διαιτησίας της UEFA και, αντί για απλή αντικατάσταση, προχώρησε σε διορισμό ενός δημοσιογράφου στην επιτροπή για τα media;

Ποιο είναι το πόστο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των ελληνικών ομάδων και του ελληνικού πρωταθλήματος; Η προφύλαξη από τη διαιτησία, που τόσο έχει κοστίσει στο παρελθόν, ή η προβολή μέσω των… ΜΜΕ;

Ενδεχομένως ο κ. Σαρρής να ακολουθήσει, όπως συνηθίζει, την τακτική τού… Πόντιου Πιλάτου. Ενδεχομένως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη απόφασή του και ενδεχομένως κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν θα διαμαρτυρηθεί για τη ληφθείσα απόφαση εν αγνοία τους. Το θέμα είναι αν αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ εξυπηρετεί επαρκώς τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν εκπροσωπεί, όπως του αρμόζει, το ελληνικό πρωτάθλημα στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια θερμικά όργανα. Στην τελική, για την όποια αστοχία, ή προσωπική αντιπαράθεση, ή οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το καλό του αθλήματος, ζημιωμένο βγαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ελληνικές ομάδες και οι επενδυτές που ασχολούνται με τον χώρο, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η οποία δεν «επιτρέπει» λάθη και αστοχίες, ούτε την αξιολόγηση του προσωπικού, υπεράνω του κοινού συμφέροντος.

Σχόλιο: Μαζί με τον Ρανιέρι πρέπει να φύγει και ο Σαρρής.

Ο Σαρρής συνεργάζεται με τον Μαρινάκη, γι’αυτό έχει κινέζικο κινητό, όπως είπε και ο Αλαφούζος.

Ο Αλαφούζος δικαιώνεται πλήρως.

Μέχρι σήμερα, το Ελληνικό Ποδόσφαιρο ελέγχεται πλήρως από τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε επί Κόκκαλη και συνεχίζεται με τον Μαρινακη και ο Ολυμπιακός παίρνει συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Πρόσφατα είδαμε τι έγινα στην Τρίπολη με τον Σπάθα και μάθαμε ότι ο παρατηρητής του έβαλε και καλό βαθμό! Μόνο αν έχεις την κάλυψη ισχυρών μαφιόζων, κάνεις τέτοια πράγματα.

Από την στιγμή που δεν λειτούργει η δικαιοσύνη, πηγαίνουμε στο νόμο του ισχυρού.

Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Οι άλλοι παίκτες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι μαλακες. Δεν είναι μόνο ο Μαρινακης έξυπνος.

Όσο αφορά τον Καρπετόπουλο, μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι τον επέλεξε ο Σαρρής.

Σε τέτοιες θέσεις, δεν πηγαίνεις τυχαία.

Το Άρθρο είναι επιφανειακό. Αν είχε βάθος, θα φώτιζε και τις υπόγειες διαδρομές.

Θα μας έλεγε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, θα μας έλεγε για τα εκατομμύρια που παίζονται.

Αν ο Ολυμπιακός έχανε στην Τρίπολη, η απόσταση από τον ΠΑΟΚ θα ήταν 3 βαθμοί και όχι δυο. Αυτές οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο.

Κάθε ευνοϊκό σφύριγμα διαιτητή, που επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, μεταφράζεται σε εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για πολύ χρήμα.

Αν ο Ολυμπιακός έχανε στην Τρίπολη, κάτι απόλυτα φυσιολογικό χωρίς την διαιτησία του Σπάθα και ο ΠΑΟΚ είχε μια ευνοϊκή διαιτησία όπως αυτή του Σπάθα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, η διαφορά δε θα ήταν 2 βαθμοί, αλλά τουλάχιστον 4 και ο ΠΑΟΚ θα έβλεπε πρωτάθλημα. Απλά μαθηματικά είναι.

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

Από την στιγμή που δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, πηγαίνουμε στο νόμο του ισχυρού.

Το παίγνιο εξουσίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, πηγαίνει προς τα εκεί.

Μετά και την τρίτη επίσημη ήττα της Εθνικής Ελλάδος στην έδρα της, από τα Νησιά Φερόες, ο Ρανιέρι και ο Σαρρής πρέπει να φύγουν.

Εγώ θα τους έδιωχνα.

Όταν ο Ραχαγκελ ήρθε στην Ελλάδα, ήταν υπό αμφισβήτηση. Όταν ο Σάντος τον διαδέχτηκε και αυτός δεν ήταν στα καλύτερα του.

Ο Ρανιέρι, δεν έπρεπε να προληφθεί ποτέ, ούτε ο Σαρρής να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ.

 

14/11/2014

4444

Djokovic finishes on top of the rankings for the third time in four seasons and is only the seventh player to hold first place at the end of the calender year on at least three occasions…..”I’m aware that being number one in the world is the biggest challenge a tennis player can have. It’s an incredible feeling and I’m very happy….With top spot wrapped up, Djokovic can focus on becoming the first player to win the Tour Finals three years in a row since Ivan Lendl in the 1980s….http://sports.yahoo.com/news/djokovic-seals-end-tennis-top-spot-makes-london-154245558–ten.html

 

4444

4444

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

http://tvxs.gr/news/blogarontas/aima-shore-xrysi-aygi?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Έχει δίκιο ο Δαρβίνος. Όλα τα έμβια όντα εξελίσσονται, ακόμη κι εκείνα που μοιάζουν πιο ακίνητα κι από το Σινικό Τείχος. Εξελίσσεται μέχρι και το είδος «Έλλην Φασίστας». Δεν του φαίνεται εκ πρώτοις, διότι διατηρεί αναλλοίωτη την αρχέγονη φάτσα του πιθηκοειδούς, παρόλα αυτά εξελίσσεται. Ο παλαιός φασίστας άντε να είχε ένα λούγκερ που του άφησαν πεσκέσι οι φίλοι του οι Γερμανοί, άντε να ανέβαινε σε κανένα τρίκυκλο για να σκοτώσει βουλευτές της Αριστεράς, το πολύ-πολύ να καβάλαγε ένα τανκ της χούντας και να έμπαινε στο Πολυτεχνείο. Ο σημερινός φασίστας έχει εξελιχθεί, έχει γίνει χάι-τεκ, έχει γίνει αναλυτής και οικονομέτρης, ο σημερινός φασίστας, κυρίες μου και κύριοι, είναι ιδιοκτήτης οφ σορ.

Τουλάχιστον δύο οφ σορ είχαν οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο Βλαχόπουλος Δημήτριος», λέει η δικογραφία, «οικονομικός διευθυντής του κόμματος με έδρα τα γραφεία του στη Λεωφόρο Μεσογείων, διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την Εξέλιξη ΕΠΕ και την Κίνηση SubAgent ΕΠΕ, με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες και με συμμετοχή στα κεφάλαιά τους δύο κυπριακών off shore εταιρειών, της Palmsun Holdings Ltd υπό διεύθυνση της Γεννατά Αγγελικής και της Stormia Investments Ltd ομοίως. Αμφότερες οι κυπριακές αυτές εταιρείες off shore με φερόμενη εγκατάσταση στη χώρα μας βρέθηκαν ανύπαρκτες σε επιτόπιο έλεγχο».

Φοβεροί οι χρυσαυγίτες! Είχανε δύο ανύπαρκτες ασφαλιστικές εταιρείες, που είχαν ως ιδιοκτήτες δύο ανύπαρκτες off shore. Τέσσερις εταιρείες φαντάσματα, μέσω των οποίων οι ναζιστές ξέπλεναν μαύρο χρήμα, το οποίο μόνο ένας θεός -ο θεός των Ελλήνων, φυσικά- ξέρει από πού προερχόταν.

Δεν ήταν ό,τι κι ό,τι οι off shore, ήταν κυπριακές, διότι οι χρυσαυγίτες δεν ξεχνούν, είναι Έλληνες πραγματικοί, όχι σαν τον προσκυνημένο τον Καρατζαφέρη, που έφτιαξε τις δικές του στη μακρινή Καραϊβική.

Αυτό εννοούσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου όταν έλεγε ότι πρέπει να αναζητήσουμε την καλή Χρυσή Αυγή. Εννοούσε ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τα επιχειρηματικά ταλέντα των ναζιστών για το καλό του τόπου, αλλά, δυστυχώς, δεν εισακούστηκε.

Είμαι περίεργος να δω τι θα λένε μετά από αυτές τις αποκαλύψεις τα ούγκανα που βγαίνουν στα τουίτερ και τα φέισμπουκ για να υπερασπιστούν τους ναζί και τους φασίστες. Τα δίποδα που ισχυρίζονται ότι όλοι οι άλλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, οικολόγοι κλέβουν και ότι μόνο οι ελληνόψυχοι κάνουν ό,τι κάνουν για το καλό της πατρίδας. Για το καλό της πατρίδας τις έφτιαξαν τις off shore ο Μιχαλολιάκος και ο Καρατζαφέρης, για το καλό της πατρίδας ξέπλεναν χρήμα και έπαιρναν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τι να καταλάβουν τα βλαμμένα; Εδώ πήγαιναν από μόνα τους και ακουμπούσαν λεφτά στο μαγαζί του Παναγιώταρου για να πάρουν διάφορα φετιχιστικά αντικείμενα, από μαύρα μπλουζάκια με τη σβάστικα, μέχρι φωτογραφίες του Αδόλφου. Αγοράζανε, λέει, και ρόπαλα του μπέιζμπολ, που είναι το εθνικό μας σπορ, αρκεί η μπάλα να έχει αντικατασταθεί από κεφάλι αλλοδαπού εργάτη.

Πηγή: Αυγή

4444

13/11/2014

4444

http://www.patrasevents.gr/article/136756-patra-mathitria-lipothimise-apo-asitia-se-sxoleio

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 17χρονη μαθήτρια σε σχολείο της Πάτρας, λιποθύμησε από ασιτία, την ώρα που βρισκόταν για μάθημα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η μαθήτρια είχε να φάει για μέρες με την οικογένεια της να μην μπορεί να της δώσει ούτε τα απαραίτητα για την διατροφή της.

Όταν λιποθύμησε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα σε άσχημη κατάσταση από όπου πήρε εξιτήριο πριν από μερικές μέρες. Η  αποκάλυψη έγινε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού  «Ράδιο Γάμμα». Η μητέρα της που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα απευθύνθηκε για βοήθεια σε συλλόγους και φορείς και τελικά την σίτιση της ανέλαβε ο Ολυμπιακός Πατρών στο πλαίσιο της εκστρατείας «Στην κρίση κανένας μόνος».

Σχόλιο: Δυστυχώς ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι πρωτόγονος. Αν ήταν ευφυής, δε θα διάβαζα τέτοιες ειδήσεις, δε θα έβλεπα τέτοιες εικόνες.

Μπορεί η Rosetta να πήγε στον κομήτη, αλλά αυτό δε λέει τίποτα, όταν διαβάζεις και τέτοιες ειδήσεις. Ανθρώπινα όντα πεθαίνουν από την πείνα και οι άλλοι το δέχονται.

Οι καλύτερες εκθέσεις για να πάει κάποιος, είναι οι Βιωματικές.

Είναι δηλαδή εκθέσεις, που σου δείχνουν, έστω και στο ελάχιστο, τι γίνεται σε μια κατάσταση.

Το ΣΚ να πάτε σε μια βιωματική έκθεση, θα σας κάνει καλό.

Στο δόγμα του Βουδισμού, υπάρχει ένας τέτοιος αλγόριθμος. Βιώνεις ζωές, μέχρι να φτάσεις στην ανώτερη βαθμίδα χωρίς ψεγάδια.

Αυτή βέβαια η θεώρηση της ζωής, έρχεται σε αντίθεση με άλλα δόγματα.

Ο Στιβ Τζομπς δεν ήταν πολύ καλός βουδιστής, θα ξανάρθει. Διάβασα ότι ήταν σπαγκοραμμένος, αν και απέκτησε λεφτά.

Οι Θρησκείες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως όταν χρησιμοποιείς και την επιστήμη.

Ο Χριστιανισμός λέει: έχεις μόνο μια ζωή για να γίνεις καλός.

Ο Βουδισμός λέει: σου δίνω πολλές ζωές (πολλές ευκαιρίες), μέχρι να τα καταφέρεις να γίνεις καλός.

Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι οι Θρησκείες, είναι συστήματα που διαχειρίζονται το λάθος;

Όταν διαβάζεις τη Καινή διαθήκη για παράδειγμα, τι πιστεύεις ότι διαβάζεις;

Στο Χριστιανικό δόγμα, σου δίνουν μόνο μια ζωή, αλλά σου λένε, μετρά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν δηλαδή πριν πεθάνεις, ζητήσεις ειλικρινά έλεος, ο Θεός θα σε ακούσει.

Χριστιανισμός – Βουδισμός, υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Πως προκύπτουν όλες αυτές οι θρησκείες; Εδώ πρέπει να πάμε στην πολυπλοκότητα.

Το Σύμπαν είναι σκληρό μέρος, αλλά δίκαιο. Αν σταματήσει να παρέχει προστασία στον πλανήτη Γη, είστε τελειωμένοι.

Αν εγώ είχα την Εξουσία στην Ελλάδα, θα ξεκινούσα από αυτό το πραγματικό περιστατικό. Μια μαθήτρια λιποθύμησε από ασιτία. Απαράδεκτο. Ανεπίτρεπτο. Ιδίως όταν οι Έλληνες αγρότες, πουλούν τα προϊόντα τους για ψίχουλα.

Έχω πάθει πραγματικό σοκ, με τους νεοέλληνες, που δε μπορούν να σκεφτούν λογικά.

4444

H πρώτη εικόνα του κομήτη 67P/C-G από απόσταση 1,8 μίλια, που έστειλε η διαστημοσυσκευή Philae. Credit: ESA http://physicsgg.me/2014/11/12/12-11-2014-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

Σε απόσταση 511 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, η διαστημοσυσκευή Philae αποδεσμεύτηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας, από το διαστημικό σκάφος Rosetta με στόχο την προσεδάφισή του στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Καθώς υπήρχε μισή ώρα καθυστέρηση στη μετάδοση του σήματος, τα καλά νέα για την επιτυχή προσγείωση της ρομποτικής συσκευής Philae, στη θέση «Αγκιλκία» του κομήτη, έφθασαν στο κέντρο ελέγχου της αποστολής στις στις 6 μμ περίπου, ώρα Ελλάδος. Η μπαταρία του Philae επαρκεί για 60 ώρες λειτουργίας χωρίς νέα φόρτιση από τους ηλιακούς συλλέκτες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στο σημείο που έπεσε έχει λιακάδα μόλις για μιάμιση ώρα κάθε «μέρα» του κομήτη, διάρκειας 12 ωρών.

4444

4444

USA ECONOMY BANKS CURRENCY RIGGING trader SCANDAL 01 131114

4444

12/11/2014

4444

Hanna Nietzsche.

4444

Η αξία ενός ανθρώπου μετριέται με το πόση αλήθεια μπορεί να σηκώσει… NITZSCHE FRIEDRICH.

Ο Νίτσε προσδιορίζει με σαφήνεια την αξία ενός ανθρώπου. Η αλήθεια δεν είναι υποκειμενική, είναι μετρήσιμη. Ο Ουρανός είναι γαλάζιος. Το ξέρουμε χάρη στην επιστήμη.

Η Γη κινείτε γύρω από τον ήλιο, το ξέρουμε χάρη στην επιστήμη και όχι χάρη στη θεολογία.

Το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το ξέρουμε χάρη στην πραγματική επιστήμη.

Οι Έλληνες αν έκαναν κούρεμα το 2010, θα χρειαζόταν μόνο ένα 30% και φυσικά δε θα είχαμε θανάτους και άγρια λιτότητα και τόση καταστροφή.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν το είχε προσδιορίσει και το πρότεινε.

Το να ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι έγκλημα και παραλογισμός.

Ζούμε ιστορικές στιγμές, όπως έλεγα το 2010 σε ένα φίλο, αλλά αυτό που δεν αντέχω, είναι το παραλογισμό. Να μη μπορούν οι νεοέλληνες, να σκεφτούν λογικά.

Είναι τρομερό να το βιώνεις.

Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους χρεοκόπησαν, τους πήραν τα σπίτια, τους έκοψαν συντάξεις, μισθούς, ξεπουλούν τα πάντα για ψίχουλα, άνθρωποι αυτοκτονούν γιατί τους εξαπάτησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βρέθηκαν σε απόγνωση, ασκούν εξουσία ακόμα!!!!

Χιλιάδες Έλληνες γίνονται μετανάστες και όμως η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ασκούν εξουσία το 2014, αντί να έχουν βρεθεί στο μηδέν.

Εταιρείες φεύγουν από την Ελλάδα, για να βρουν χρήμα και φτηνό τραπεζικό δανεισμό και ακούς να σου λένε: οι Ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα!!!!

Χίλιες φορές να ψηφήσεις ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμενο με τους ΑΝΕΛ.

4444

BLOOMBERG REBUILDING DETROIT - ELLADA 01 121114

Δεν γίνεται αυτοί που σε χρεοκόπησαν, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να ασκούν εξουσία και να περιμένεις μαλακα νεοέλληνα, καλύτερες μέρες. Δε γίνεται. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσύ είσαι μαλακας νεοέλληνα.

11/11/2014

4444

4444

Η μεταγραφή του Νινη στον Παναθηναϊκό, είναι μια καλή κίνηση.

Ο Νινης θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία και αν την εκμεταλλευτεί, θα κερδίσει αυτός, αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Ο Ρομπερτο, όταν πήγε στον Ολυμπιακό, τον είχαν ξεγραμμένο οι πολύ μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, εκεί όμως ξαναγεννήθηκε και τώρα όλοι μιλούν για τον γκολκίπερ του … (όσοι είναι Ολυμπιακοί, να βγουν και να το φωνάξουν δυνατά!).

4444

http://physicsgg.me/2014/11/10/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/

«Μέσα σε ένα γκρεμισμένο κτήριο, ο ήχος είναι ο καλύτερος τρόπος εντοπισμού επιζώντων» σημειώνει ο Dr. Αλπέρ Μποζκούρτ, επίκουρος καθηγητής ηλεκτρολογίας/ μηχανολογίας υπολογιστών και senior author σε δύο papers πάνω στο αντικείμενο.

Σχόλιο: Σωστή η τοποθέτηση. Πάντα ξεκινάς από μια βασική αρχή και χτίζεις γύρω από αυτή.

Οι συσκευές ήχου, που μπορούν να εντοπίσουν ακόμα και μια ανάσα, μπορούν να μας πουν σίγουρα, αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε ένα κτήριο.

Αν επίσης αυτές οι συσκευές μπορούν να «ταξιδέψουν» μέσα σε ένα γκρεμισμένο κτήριο, τότε η αποτελεσματικότητα αυξάνει.

Μικρά ρομπότ ή cyborg (υβρίδια ζωντανού οργανισμού και τεχνολογικού εξοπλισμού- βιορομπότ), μπορούν να διεισδύσουν μέσα σε ένα γκρεμισμένο κτήριο, που ποτέ δεν είναι μια συμπαγής μάζα και να βρουν τους επιζώντες.

Κατσαρίδες, ποντίκια, φίδια και πολλά άλλα είδη που είναι μικρά και ευέλικτα, μπορούν να γίνουν cyborg.

Επίσης μικρά ρομπότ με τεχνητή ευφυΐα, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά.

4444

http://new.livestream.com/esa/cometlanding

Παρακολουθείστε την ιστορική προσγείωση σε κομήτη.

Ποτέ έως τώρα μία -ανθρώπινη τουλάχιστον- διαστημική συσκευή δεν έχει προσγειωθεί σε έναν κομήτη. Αυτό ακριβώς θα επιχειρήσει την Τετάρτη το πρωί το μητρικό μη επανδρωμένο ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

4444

10/11/2014

4444

ELLADA STOIXHMA BOBOLAS - PSIXARHS 01 101114

4444

Μπορείς να νικήσεις το Άπειρο;

Η απάντηση είναι όχι. Και αυτό προκύπτει από την επιστήμη. Το άπειρο, νικά με τυμπανοκρουσίες την Στατιστική πιθανότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Θεός είναι άπειρος. Δεν αφήνει καμία πιθανότητα από την μεριά του.

Επίσης αυτός είναι ο λόγος που το δόγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο ευρύτερο πλαίσιο του Χριστιανισμού, όσο αφορά την Αγία Τριάδα, τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Είστε πολύ πρωτόγονοι γαμωτο και ανισόρροποι.

Αν εγώ έφτιαχνα έναν Σουπερ Ήρωα στα κόμικς, θα το προίκιζα με το Άπειρο.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/39273/hitrun

Μέρος Πρώτο του Χρήστου Καϊστριώτη

Συνεχίζει να μου προκαλεί δέος, η καθημερινή παρουσία στελεχών του Συριζα, στο Ακροδεξιό Κανάλι του Καρατζαφέρη, ΑΡΤ και στην εκπομπή του Ακροδεξιού Βελόπουλου, στο ομιχλώδες Κανάλι EXTRA 3, νυν ιδιοκτησίας Βρυώνη και τέως, του περιβόητου Γ.Κουρή!

Στο ART λοιπόν, του Εθνικιστή-Λαϊκιστή-Μνημονιακού Καρατζαφέρη, τα στελέχη του Συριζα συζητούν καθημερινά για τις πολιτικές εξελίξεις, λίγο μετά την εκπομπή του κυρίου Πλεύρη[πατέρα του γνωστού ευφυή βουλευτή], Θεωρητικού του Φασισμού εν Ελλάδι, διαστρεβλωτή της Ελληνικής ιστορίας και Καθηγητή των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού κατά την Χούντα, αλλά και μετά!

Συζητούν όμως και στο EXTRA3, του γνωστού φίλου της Χρυσής Αυγής, Βρυώνη και αγοραστή του 902 από το ΚΚΕ, που μετονόμασε σε Κανάλι Έψιλον!

Συζητούν με μαέστρο τον Θεσσαλονικιό τηλεβιβλιοπώλη και εξ αγχιστείας[πολιτικής] ξάδελφο του Άδωνι Γεωργιάδη, που τελευταία εκδημοκρατίστηκε και αλληθωρίζει με «συμπάθεια» προς τον Συριζα!!

Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω την λογική της συμμετοχής των Συριζαίων και τον πολιτικό στόχο αυτής της συνεύρεσης, με ένα από τα πιο Μαύρα κομμάτια του πολιτικοοικονομικού στερεώματος της χώρας!

Ομολογώ πως αδυνατώ! Με αφορμή όμως αυτήν την ανεξήγητη[για μένα] κίνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την παγιωμένη μου άποψη πως η Ιστορία στην Ελλάδα πάντα επαναλαμβάνεται, θα ήθελα να σταθώ στο φαινόμενο «Κουρής».

Αυτό γιατί ο μεν Καρατζαφέρης είναι γνωστός σε όλους, αφού πρωταγωνίστησε με θόρυβο στα τελευταία χρόνια της Ελληνικής Κόλασης, ο δε Βρυώνης δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ακόμα Έλληνα «Επιχειρηματία», που ψαρεύει στα Θολά νερά!

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μείνει στην Ιστορία, είναι η σύνδεση του ονόματος του, με το απίστευτο όσο και παραβατικό ξεπούλημα της συχνότητας του 902, από το ΚΚΕ!

Ο Κουρής όμως [ή καλύτερα οι Αδελφοί Κουρή] είναι φαινόμενο μοναδικό, είναι Ιστορία μέσα στην Ιστορία και όπως είναι γνωστό, όποιος δεν διδάσκεται απ’ αυτήν, προορίζεται να την ξαναζήσει!

Η παρουσία των ανθρώπων του Γ. Κουρή στο EXTRA3 είναι έντονη, η διαφήμιση της εφημερίδας του «Κοntranews» από το Κεντρικό δελτίο θορυβώδης και η «Αγάπη» του για τον Συριζα και στα δύο Μέσα, ξεχειλίζει!

Ειδικά η εφημερίδα του, ξυπνά σε μας τους παλαιότερους, τις Χειρότερες αναμνήσεις!

Η Ιστορία όμως, όπως είπα, πάντα επαναλαμβάνεται! Ειδικά των Κουρήδων, χωρίς καμιά αμφιβολία! Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή:

Η «Αυριανή», η μαμά της «Κοntranews», κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 1980. Το πραγματικό τρίπτυχο της φιλοσοφίας της, Αντικομμουνισμός-Μίσος προς τους θεσμούς- Εχθρότητα προς την κουλτούρα! Τρέφεται από την άγνοια και την απόγνωση των φτωχών, που συνθλίβονται στα γρανάζια του Καπιταλισμού.

Η εφημερίδα των Κουρήδων, στηρίζει και υποστηρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 65-66 όμως, η «Φωνή της Κεφαλονιάς», γιαγιά της «Kontranews», υμνούσε γλοιωδώς τον Μητσοτάκη και τους Αποστάτες!!

Λίγο μετά, οι Κουρήδες προσκυνούν και υπηρετούν την Χούντα!

Το 1966, κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, η εφημερίδα του δίδυμου διαφημίζει την έλευση του «Ψηλού» και καλεί τον κόσμο στην υποδοχή.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου χαρακτηρίζεται Παπατζής, Αρχομανής και η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, Ανώνυμη Εταιρεία του Καστρίου «Παπανδρέου και υιός»!

Ο Μητσοτάκης, «Λεβέντης και Ήρωας»!! Αργότερα με την «Αυριανή», ο Λεβέντης γίνεται Αρχιαποστάτης, «εξαγοράζει συνειδήσεις» και οι δημοσιογράφοι που τον στηρίζουν, «Σκυλιά που γλείφουν τα χέρια που τους ταΐζουν»!

«Καμάρι της Κρήτης» και «Ήρωας της Αντίστασης», η «Φωνή της Κεφαλονιάς»…

«Προδότης και Συνεργάτης των Ναζί», η «Αυριανή»!!!…

«Ο μόνος κίνδυνος για την Δημοκρατία, είναι ο πατήρ και ο υιός Παπανδρέου», έγραφαν το 1966. Ύστερα[ΑΥΡΙΑΝΗ] έγιναν «Γίγαντες της Δημοκρατίας»!

«Ας αφυπνισθούν τα στελέχη της Ένωσης Κέντρου. Το Κόμμα έγινε Ανδρεοκρατούμενο!», έγραφε η «Φωνή»

«Όλοι μαζί [προς τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ] δεν κάνετε μισόν Ανδρέα!» 8/8/89

«Ο Ανδρέας πρόδωσε συντρόφους του στον Μανιαδάκη, για να γλυτώσει». «Φωνή»

«Ο Ανδρέας υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει, για να μην πιεί το ρετσινόλαδο….

Επειδή δεν υπήρχαν συγκοινωνίες εκείνη την εποχή, υπηρέτησε στο Αμερικάνικο ναυτικό, που χάρη σ’ αυτό νίκησαν οι σύμμαχοι τον Φασισμό»!!!! «Αυριανή» 20/6/86.

Τα συχνότερα επαναλαμβανόμενα σλόγκαν της εφημερίδας:

«Η Δημοκρατικότερη και Τιμιότερη εφημερίδα στην χώρα. Ο Μεγάλος, Ο Ηγέτης, Ο Λεβέντης, Ο Άντρας[Ανδρέας]. Οι Ηγέτες της Αριστεράς πουλημένοι, με Κότερα και Βίλες. Ο Μητσοτάκης έχει κρυφή ερωμένη. Ο Κουβέλης εξώγαμο. Οι Δυνάμεις της Προδοσίας[Αριστερά], ενάντια στις Δυνάμεις της Προόδου[ΠΑΣΟΚ].

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, χωρίς της έγκριση των αναγνωστών μας. Η «Αυριανή» έχει παντού μάτια και αυτιά»!!!

Η εφημερίδα κατά τους Κουρήδες, εκπροσωπούσε έναν κόσμο Τιμιότητας, που ζούσε σ’ έναν κόσμο όπου Όλοι οι Άλλοι έκλεβαν!! Όταν αποκαλύπτονταν σκάνδαλα των…Τιμίων, επρόκειτο για σκευωρία!!!

Στις 11/9/89 η «Αυριανή» προβλέπει πως ετοιμάζεται προβοκάτσια κατά του ΠΑΣΟΚ. Λίγες μέρες μετά, δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης!!

Ποιες ήταν οι πηγές των Κουρήδων;

«Οι Άγγλοι πολυασχολούνται τελευταία με την προσωπική ζωή του Ανδρέα. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι Άνδρας, ενώ αυτοί Π@..τηδες!! Εξ αιτίας αυτού του κουσουριού τους, κατάφεραν και διέλυσαν την Αυτοκρατορία που είχαν φτιάξει»!!!

«Η αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι πως οι Έλληνες είναι Τεμπέληδες και έχουν το νου τους μόνο στο φαί»!

«Μη μιλάτε για την Λιάνη, γιατί κι εμείς θα γράψουμε για την Κατερίνα και τις άλλες γκόμενες του Μητσοτάκη», απειλούσε τον Δεξιό τύπο!

Και το παραλήρημα…

«Εμείς είμαστε το Κίνημα, εμείς είμαστε ο λαός κι αν θέλετε να ξέρετε και την Ελλάδα είμαστε άξιοι να κυβερνήσουμε και ίσως δεν έπρεπε να απαντούμε αρνητικά, στις μυριάδες των αναγνωστών που μας παροτρύνουν να ιδρύσουμε Κόμμα»

«Αυριανή» 24/8/89

Πράγματι! Κόμμα μπορεί να μην έκαναν, το παραλήρημα όμως, σ’ ένα μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε!

Πηγές: Άρης Παπάνθιμος Αυριανισμός

Λυριτζής-Νικολακόπουλος Εκλογές και κόμματα στη δεκαετία του ‘80

Σχόλιο: Εμένα το άρθρο δε μου λέει τίποτα καινούριο. Οι άνθρωποι κάνουν μπίζνες.

Ο Κουρής κάνει μπίζνες, όπως ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Καρατζαφέρης.

Οι τηλεοπτικές συχνότητες στην Ελλάδα είναι καρτέλ.

Είναι διαπλεκομενες. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγουν στην τηλεόραση, αρκεί να μη δεσμεύονται με τους καναλαρχες και προπαντός, όταν έρθουν στην εξουσία, να αλλάξουν τον νόμο έκτρωμα.

Εμένα δε μου αρέσουν τα μονοπώλια και τα καρτέλ, το έχω γράψει πολλές φορές.

Αριστερά κανάλια δεν υπάρχουν. Η τηλεοπτικές συχνότητες ανήκουν σε δεξιούς.

Αν δεν υπήρχε καρτέλ και οι συχνότητες ήταν ποιο πολλές, για παράδειγμα 20, θα υπήρχε και κανάλι αριστερό, όπως υπάρχουν για παράδειγμα στο ραδιόφωνο.

Αν μάλιστα βάλεις και έναν περιορισμό στις άδειες, κάθε επιχειρηματίας μόνο 2 πανελλαδικές και να πληρώνει κανονικά, τότε ναι μπορεί να υπάρξει πλουραλισμός.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις τηλεοπτικές συχνότητες και στο χρήμα.

Το ΚΚΕ και ο 902 αριστερά ήταν η μόνη τηλεοπτική συχνότητα, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ, διαχρονικά ανίκανη, δεν μπόρεσε να την κρατήσει και την πούλησε.

Επίσης πούλησε και το Ραδιόφωνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραδιόφωνο και μάλιστα πάει σχετικά καλά. Εγώ το ακούω 2 με 3 ώρες κάθε μέρα. Ακούω Αδρανιτσακη που τα χώνει και καλά κάνει, διότι αυτά που λέει έχουν λογικό υπόβαθρο.

Διαβάζω επίσης στην εφημερίδα Εξέλιξη: Action24: Σαρώνει στις μεταγραφές και στις ζημιές…

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ, τα περισσότερα είναι ζημιογόνα. Αφού είναι ζημιογόνα, γιατί οι ιδιοκτήτες δε τα κλείνουν; Γιατί βγάζουν χρήμα από άλλες δουλειές που παίρνουν χαριστικά από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια σελίδα της εφημερίδας Εξέλιξη, διαβάζω ότι ο Χ. Σωτηρακοπουλος, έκλεισε το coppa.gr αφού δεν ήταν επιτυχημένο και προσοδοφόρο και σωστά έκανε. Όταν μια επιχείρηση δεν βγάζει, την κλείνεις ή την πουλάς.

4444

09/11/2014

4444

Obama give the money for upgrade to 60 million amps.

Z MACHINE +++++The Sandia researchers reported this week in Physical Review Letters that they had heated the plasma to about 35 million degrees Celsius and detected about 2 trillion neutrons coming from each shot. (One reaction of fusing two deuteriums produces helium-3 and a neutron.) Although the result shows that a substantial number of reactions is taking place—100 times as many as the team achieved a year ago—the group will need to produce 10,000 times as many to achieve breakeven. “It is good progress but just a beginning,” says Sandia senior scientist Mike Campbell. “We need to get more energy into the gas and increase the initial magnetic field and see if it scales in the right direction.”……“It is great news,” says Glen Wurden, the magnetized plasma team leader at Los Alamos National Laboratory in New Mexico. He is impressed by “the fact that secondary D-T neutrons are observed … which means that at least some D-D–produced [tritium nuclei] are slowing down and reacting.” Simulations suggest that the Z machine’s maximum current of 27 million amps should be enough to reach breakeven. But the researchers are already setting their sights much higher. A hoped-for upgrade to 60 million amps, they say, would boost the power output into a “high gain” realm of 1000 times input—a giant step toward commercial viability.

4444

Μπογιοπουλε, ο Λένιν ήταν εκεί, για να κάνει την Επανάσταση, ο Μεταξάς ήταν εκεί για να πει το Όχι, όπως και ο Βελουχιώτης το 44.

Κατάλαβες; Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία.

Χρειάζεσαι κάποιον για να σου ανοίξει την πόρτα, να σου φτιάξει τον καφέ κλπ, εκτός κι αν το πάμε στην Μεταφυσική, τότε η υπάρχουσα πραγματικότητα όπως την γνωρίζουμε, καταργείτε.

Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο στην Ιστορία.

4444

http://www.logiastarata.gr/2014/11/blog-post_405.html

Ένα απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Αντώνης Σαμαράς στο πρόσωπο του αρχηγού του νέου πολιτικού κόμματος Τελεία.
Ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος «Τελεία» ο δημοφιλής ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Γκλέτσος, ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος, αμφισβήτησε ανοιχτά την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί κυβερνητικά τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, σημειώνοντας πώς σήμερα όποιος δηλώνει αντιμνημονιακός είναι ανόητος αφού παρότι οι δανειστές μας κρατάνε τα 80% για παλιά χρέη, εντούτις έρχονται το 20% των χρημάτων τα οποία θα μας λείψουν αν κάνουμε τις βλακείες που λένε ορισμένοι να σκίσουμε τα μνημόνια.
Παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ «διεφθαρμένα» πολιτικά κόμματα, ο Απόστολος Γκλέτσος δεν απέκλεισε το σενάριο συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πάμε με Σαμαρά που ξέρει τη δουλειά»

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το εξής:

«Πρόκειται για ένα στιγμιαίο λάθος του Αλαβάνου που έβαλε αρχηγό ένα παιδί που δεν είχε δουλέψει ούτε είχε διοικήσει τίποτα. Προς θεού δεν κάνει για Πρωθυπουργός. Θα συμμαχήσω με όλους αλλά μόνο αν δεν είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Είναι σαν να βάλεις ένα παιδάκι που εκπαιδεύεται σε προσομοιωτή πτήσης, να ταξιδέψει με 300 επιβάτες μέχρι το Παρίσι. Ας συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά σε αυτή τη χώρα».

Σχόλιο: Τον είχα σε εκτίμηση τον Γκλέτσο, αλλά με αυτά που δηλώνει τον διαγράφω.

Θα συμμαχήσω με τον Σαμαρά που ξέρει την δουλειά, δηλώνει ο Γκλέτσος.

Ποια είναι η δουλειά του Σαμαρά, Γκλέτσο; Αυτό δε μας λες, εγώ επειδή ζω και βλέπω την δουλειά του Σαμαρά και τους νεκρούς που δημιουργεί, λέω στους νεοέλληνες ψηφήστε ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύστημα έχει λυσσάξει.

Εσύ ρε Γκλέτσο πριν γίνεις δήμαρχος τι ήσουν; Ηθοποιός ήσουν. Μη μας λες παπαριες.

Όποιος λέει, ότι θα συμμαχήσει με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι ανθέλληνας.

Όποιος λέει ότι η Τρόικα και τα μνημόνια, είναι ο Παράδεισος, είναι ανθέλληνας.

Η θεωρεία των παιγνίων λέει ξεκάθαρα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές και αλλαγή στην εξουσία.

Όσοι στηρίζουν τα μνημόνια, όπως ο Γκλετσος, καινούριο φυντάνι, μη τους ψηφήσετε, για να σωθείτε.

Το σύστημα έχει λυσσάξει. Βάζει λιτούς και δεμένους για να κρατηθεί στην Εξουσία.

Εθνικές εκλογές για να τελειώνουμε.

Ο Γκλετσος έκανε κόμμα και έγινε πολιτικάντης.

4444

http://www.crime.gr/22634/articles/eksedidan-evraies-se-allothriskoys,-peithon/article.aspx

Η Ισραηλινή Αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο μαστροπών, που είχαν πείσει Εβραίες γυναίκες που εξέδιδαν, ότι κάνοντας σεξ με αλλόθρησκους άνδρες, θα διευκόλυναν την έλευση του… Μεσσία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρόσφατα οκτώ άνδρες και γυναίκες, που κάνοντας μεσσιανικά κηρύγματα εντόπιζαν ευάλωτες γυναίκες, στις οποίες χορηγούσαν ναρκωτικά και αλκοόλ και τις έπειθαν, ότι δίνοντας το κορμί τους σε μη Εβραίους «θα έσωζαν τον Εβραϊκό λαό και θα τον οδηγούσαν στη λύτρωση».

Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται ότι είναι ένας 60χρονος άνδρας από το Κίριατ Άρμπα, έναν Εβραϊκό οικισμό κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος είναι ένας περιθωριακός ακροδεξιός.

Ο επικεφαλής των ερευνών Αρίκ Μορντεχάι είπε στην εφημερίδα Haaretz, ότι το δίκτυο εξέδιδε 15 γυναίκες, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να υπήρχαν και ανήλικες κοπέλες. Οι «πελάτες» τους ήταν Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης και ξένοι εργαζόμενοι στο Τελ Αβίβ.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές από τη Λεχάβα, μια εξτρεμιστική οργάνωση που διαφωνεί με τους γάμους Εβραίων με αλλόθρησκους. Ένα μέλος της, ο Μπέντζι Γκοπστάιν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι προαγωγοί δρούσαν εδώ και 6-7 χρόνια και φυσικά δεν πίστευαν καθόλου αυτά που κήρυτταν. Οι γυναίκες όμως «τα πίστευαν, εκμεταλλεύτηκαν την αφέλειά τους», τόνισε.

– See more at: http://www.crime.gr/22634/articles/eksedidan-evraies-se-allothriskoys,-peithon/article.aspx#sthash.QCAzu5in.dpuf

Σχόλιο: Η θρησκοληψία, είναι παντού ίδια. Είτε είσαι στην Ελλάδα, είτε στο Ισραήλ.

Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, με πιάνουν τα γέλια από τη μια μεριά και από την άλλη, σκέπτομαι ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός, είναι ανισόρροπος.

4444

08/11/2014

4444

http://www.stoxos.gr/2014/11/blog-post_998.html

Με μια απίστευτη επίθεση, που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο σκληροί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Ακούστε τι είπε το δεξί χέρι του χαλίφη Ερτνογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψή του στην Προύσα, που τώρα οι Τούρκοι την αποκαλούν Μπούρσα.
«Όπως στα χρόνια της κατοχής (εννοεί οι Έλληνες κατά την Μικρασιατική εκστρατεία) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα εναντιωθούν».

Σχόλιο: Αν η Τουρκία κάνει πόλεμο με το Ισραήλ και την Ελλάδα, θα χάσει σε όλα τα επίπεδα.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα, δεν είναι τυχαία κράτη.

Εγώ όπως ξέρετε, δεν πιστεύω στην Τύχη.

4444

Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη μορφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας πάνω στο μπουκάλι αλλά και το brand name – The Governor. Πωλείται σε διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων στη τιμή των 35 ευρώ αλλά και σε μια συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι στα 40 ευρώ. Η μονάδα παραγωγής και διάθεσης του ελαιολάδου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας και έχει γενικό διευθυντή τον Σπύρο Δαφνή. Η ανταπόκριση που έχει συναντήσει στο εξωτερικό φαίνεται από τα βραβεία αλλά και τις δημοσιεύσεις όπου οι συντάκτες των εξειδικευμένων μέσων «στέκονται» στο γεγονός ότι ο καρπός προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές. Πηγή: Ελληνικό ελαιόλαδο σε συσκευασία κολώνιας –Μια ιδέα που ξεπουλάει στο εξωτερικό [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/177481#ixzz3IVTzMxDw

4444

4444

Η γέννηση ενός πλανητικού συστήματος.

4444

ARGENTINA CRISTINA FERNANDEZ DE KIRCHNER OBAMA ATFA 01 071114

Cristina Fernandez De Kirchner: President of Argentina: Write Positive History for his people and Country.

4444

Sarah Stephens in the Corner.

4444

07/11/2014

4444

http://www.avgi.gr/article/4741366/d-papadimoulis-stin-komision-poio-to-upsos-foroapofugis-tis-ellinikis-efg-group-pou-katexei-tin-anakefalaiopoiimeni-apo-ton-elliniko-lao-eurobank-

«Το όργιο φοροδιαφυγής μεγάλων εταιρειών στο Λουξεμβούργο, την περίοδο Γιούνκερ, προκαλεί. Ο ίδιος οφείλει να “απολογηθεί”, άμεσα και δημόσια» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για το φορολογικό καθεστώς του Δουκάτου που ευνοεί την φοροαποφυγή πολυεθνικών εταιρειών.

Στην ερώτησή του, ο Δ. Παπαδημούλης μνημονεύει την αποκάλυψη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, σύμφωνα με την οποία «περίπου 343 πολυεθνικές εταιρείες συστηματικά φοροδιέφευγαν, εκμεταλλευόμενες το χαλαρό φορολογικό καθεστώς του Λουξεμβούργου», μεταξύ των οποίων και «9 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, όπως η EFG Group, που κατέχει την τράπεζα Eurobank, η Weather Investments, που κατέχει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Wind, η Coca-Cola 3Ε κ.α».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού ρωτά την Κομισιόν «σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες, που έχει ήδη ξεκινήσει η Επιτροπή για το φορολογικό καθεστώς του Λουξεμβούργου» αναφορικά με την φορολογική μεταχείριση της FIAT, καθώς επίσης, κατά πόσο «θα ξεκινήσει νέες έρευνες για ενδεχόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις μετά τις προαναφερθείσες αποκαλύψεις», της ζητέι να ξεκαθαρίσει εάν προκύπτουν θέματα ‘σύγκρουσης συμφερόντων’ για τον Πρόεδρο της Κομισιόν, με δεδομένο ότι «οι περισσότερες φορολογικές συμφωνίες μεταξύ πολυεθνικών και Λουξεμβούργου υπογράφηκαν επί Πρωθυπουργίας Γιούνκερ».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητέι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εκτιμήσει το ύψος της φοροαποφυγής των ελληνικών εταιρειών που έχουν συνάψει φορολογικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα για την EFG Group, θυγατρική της οποίας είναι η συστημική τράπεζα Eurobank που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δεκάδες δισεκατομμύρια».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Δ. Παπαδημούλη:

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) αποκάλυψε ότι περίπου 343 πολυεθνικές εταιρείες συστηματικά φοροδιέφευγαν, εκμεταλλευόμενες το χαλαρό φορολογικό καθεστώς του Λουξεμβούργου.

Μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών που αναφέρονται στην εν λόγω έρευνα της ICIJ βρίσκονται και 9 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, όπως η EFG Group, που κατέχει την τράπεζα Eurobank, η Weather Investments, που κατέχει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Wind, η Coca-Cola 3Ε κ.α.

Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών και των φορολογικών αρχών κρατών, όπως το Λουξεμβούργο, στερεί δεκάδες δισεκατομμύρια φορολογικών εσόδων από χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας, ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες, που έχει ήδη ξεκινήσει η Κομισιόν για το φορολογικό καθεστώς του Λουξεμβούργου; Θα ξεκινήσει νέες έρευνες για ενδεχόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις μετά τις προαναφερθείσες αποκαλύψεις;

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες φορολογικές συμφωνίες μεταξύ πολυεθνικών και Λουξεμβούργου υπογράφηκαν επί Πρωθυπουργίας Γιούνκερ, θεωρεί η Κομισιόν ότι προκύπτει θέμα ‘σύγκρουσης συμφερόντων’ για τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ;

Μπορεί να εκτιμήσει το ύψος της φοροαποφυγής των ελληνικών εταιρειών που έχουν συνάψει φορολογικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα για την EFG Group, θυγατρική της οποίας είναι η συστημική τράπεζα Eurobank που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δεκάδες δισεκατομμύρια ;

4444

http://gr.euronews.com/2014/11/06/luxembourg-fights-back-against-tax-revelations/

Περισσότερες από 340 πολυεθνικές εταιρείες φέρονται να έχουν συνάψει μυστικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο προκειμένου να μειώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα η μεγαλύτερη διεθνής κοινοπραξία ερευνητών δημοσιογράφων.

Οι εταιρείες ανάμεσα στις οποίες η Pepsi, τα IKEA η Amazon και η Deutsche Bank μετέφεραν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Λουξεμβούργου το οποίο τους παρείχε ευνοϊκή φορολόγηση, από τις χώρες που εδρεύουν και έχουν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Ο υπουργός οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου Πιέρ Γκραμενιά τόνισε ότι δεν υφίσταται τίποτα παράνομο.

«Ό,τι έγινε εδώ είναι εντελώς νόμιμο, οπότε όταν κάτι είναι νόμιμο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επισημαίνουμε».

Οι αποκαλύψεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος διατελούσε πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών της χώρας την επίμαχη περίοδο.

«Η Κομισιόν θα κάνει τη δουλειά της, εγώ δεν θα επέμβω σε αυτό το θέμα γιατί εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σκληρή κριτική ασκεί στον Πρόεδρο Γιούνκερ ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ.

«Η αξιοπιστία του κύριου Γιούνκερ ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ξεκάθαρα πληγεί, και η ερώτηση κλειδί τώρα είναι η εξής: θα ενεργήσει τώρα ως Πρόεδρος της Κομισιόν ή ως πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου; Θα διευκρινίσει τι έκανε στο παρελθόν; Και ακόμα πιο σημαντικό θα προχωρήσει τώρα με ένα ξεκάθαρο πλάνο ενάντια στον επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό των πολυεθνικών εταιρειών στην Ευρώπη»;

Οι αποκαλύψεις μάλιστα έρχονται σε μία στιγμή που το Λουξεμβούργο όπως και η Αυστρία αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς για το τραπεζικό απόρρητο και συμφώνησαν να συμβάλλουν στην ανταλλαγή στοιχείων με τις φορολογικές αρχές εντός ΕΕ.

ICIJ: Luxembourg Leaks

Copyright © 2014 euronews

Σχόλιο: Η μεγάλη είδηση της Εβδομάδας. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, οι Πλούσιοι δε φορολογούνται. Αν θέλετε να γεμίσετε τα Δημόσια ταμεία, πρέπει να φορολογήσετε τους πλούσιους και να απαλλαγείτε από ανθρώπους σα τον Γιουνγκερ.

Υπάρχουν και Ελληνικές Εταιρείες. Επιχειρηματίες όπως ο Λάτσης, ο Δαυίδ, είναι στη λίστα.

4444

http://tvxs.gr/news/ellada/diaplekomenos-o-paxtas-leei-dikastirio-kai-dikaionei-syriza

Τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει η απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που εκδίκασε την αγωγή του πρώην δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ζητούσε χρηματική αποζημίωση (αρχικά 240.000 ευρώ και τελικά 50.000 ευρώ) για ηθική βλάβη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή του «διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας» τον Χρήστο Πάχτα. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο ισχυρισμός δεν είναι ψευδής καθώς δέχεται ότι υπήρξε «παράνομη κρατική ενίσχυση» στην Ελληνικός Χρυσός «κίνηση που στοιχειοθετεί την έννοια της ‘διαπλοκής’ και σε πολιτικό επίπεδο του ‘σκανδάλου’».

Η αγωγή Πάχτα αφορούσε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντούσε στις δηλώσεις του Χρ. Πάχτα λίγες μέρες μετά τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, οι οποίες υποδείκνυαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για τα γεγονότα. «Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι κουκουλοφόροι είναι γνωστοί, είναι ντόπιοι και ξένοι, τους έχουμε δει, ξέρουμε ποιοι είναι… ενώ η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους… Υπάρχει το δικαίωμα της αντίδρασης δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε την επικράτηση του νόμου της κουκούλας, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των πολιτών… η κα Ιγγλέζη είναι μέρος αυτού του προβλήματος» ήταν οι σχετικές δηλώσεις του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σταυρούλας Πουλημένου για το alterthess.gr, το δικαστήριο με την υπ’ αριθμό απόφαση 3765/2014 απέρριψε την αγωγή του Χρ. Πάχτα υποστηρίζοντας ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ψευδής ενώ με αυτά που ισχυρίζεται ο Χρ. Πάχτας δεν τις αναιρεί καθώς κατά την «μεταβίβαση των μεταλλείων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός επέτρεψε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας παράνομη κρατική ενίσχυση στην εταιρεία, κίνηση που στοιχειοθετεί την έννοια της “διαπλοκής” και σε πολιτικό επίπεδο του “σκανδάλου”».
Συγκεκριμένα στην απόφαση που καθαρογράφτηκε πριν λίγο καιρό το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τονίζει ότι οι παραπάνω δηλώσεις δεν «αποδεικνύεται ότι είναι ψευδείς, αλλά ούτε ότι το εναγόμενο ισχυρίστηκε τα παραπάνω τελώντας σε γνώση της αναλήθειας τους, δεδομένου ότι ο ενάγων που έχει το σχετικό βάρος απόδειξης ουδόλως απέδειξε, ως όφειλε, κάτι τέτοιο».
Αντιθέτως όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου «η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τον Δεκέμβριο του 2013 την οποία υπέγραψε ο Χρ. Πάχτας ως τότε υφυπουργός Οικονομικών υπέκρυπτε παράνομη σύμφωνα και με το άρθρο 108 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε. Κρατική ενίσχυση στην Ελληνικός Χρυσός ύψους 15,34 εκατ. Ευρώ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την κρίση της Ε.Ε η πώληση των περιουσιακών στοιχείων και της γης σε τιμή κατώτερη της αξίας της (διαφορά 14 εκατομμύρια ευρώ) και η απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής των συνδεόμενων με τη μεταβίβαση φόρων, ύψους 1,34 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την προστασία της απασχόλησης και του περιβάλλοντος, καθώς και τη δημιουργία κινήτρου για τους υποψήφιους αγοραστές των Μεταλλείων Κασσάνδρας, είναι ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά».
Στο σκεπτικό της απόφασης αυτής υπογραμμίζεται ο τρόπος πώλησης των μεταλλείων αφού στις 12-12-2003 αυτά μεταβιβάστηκαν από τη μέχρι τότε ιδιοκτήτριά τους Τ\/Χ Hellas στο Ελληνικό Δημόσιο, έναντι τιμήματος 11 εκατομμυρίων ευρώ, υπό όρους εξώδικου διακανονισμού στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός αμοιβαίων αξιώσεων (οι αξιώσεις της Τ\/Χ Hellas έναντι του ελληνικού Δημοσίου ανέρχονταν σε 293,5 εκατομμύρια ευρώ), ενώ την ίδια ημέρα, το Ελληνικό Δημόσιο προέβη στην πώλησή τους στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ», έναντι του ίδιου ως άνω τιμήματος, χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων του ενεργητικού τους (μεταλλεία Στρατωνίου, Σκουριών και Ολυμπιάδος, τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα, γη, αποθέματα μεταλλευμάτων και πάγια στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός εξόρυξης – επεξεργασίας, κατοικίες εργαζομένων και βιομηχανικά κτίρια) και χωρίς ανοικτό διαγωνισμό.
Το δικαστήριο συνεχίζει την αναφορά στην κρίση της ΕΕ η οποία λέει ξεκάθαρα ότι η καθαρή αξία των μεταλλείων κατά το χρόνο της πώλησής τους ήταν πολύ μεγαλύτερη (25 εκ. ευρώ)από αυτήν στην οποία πουλήθηκαν δηλαδή 11 εκατ. Ευρώ. Επιπλέον η απαλλαγή της αγοράστριας από την υποχρέωση καταβολής φόρου και από τη μείωση των δικηγορικών αμοιβών, ύψους 1,34 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί, σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, πλεονέκτημα του οποίου έτυχε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ».
Στην απόφαση του δικαστηρίου τονίζεται ακόμη ότι μπορεί το ΣΤΕ να ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου αναφέροντας ότι διασφαλίζουν την ορθολογική διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος ωστόσο όπως σημειώνει το δικαστήριο «από μεγάλο τμήμα της επιστημονικής κοινότητας διατυπώνονται σοβαρές ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η εκμετάλλευση των παραπάνω μεταλλείων, οι περιβαλλοντικές συνέπειες της οποίας κρίνονται μη αναστρέψιμες, ενώ ο ενάγων τάσσεται δημοσίως με σχετικές δηλώσεις του υπέρ της εκμετάλλευσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ», προφανώς υποστηρίζοντας τη σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα».
Έτσι το δικαστήριο καταλήγει ότι τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, που διαπιστώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ουδόλως ανακρούονται από τον ενάγοντα στην αγωγή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν αποδεικνύεται ότι προέβη σε συκοφαντική δυσφήμηση του Χρ. Πάχτα. Αποδεικνύεται επιπλέον ότι το πολιτικό κόμμα ενήργησε σε καθήκον για την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την πώληση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον τρόπο λειτουργίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τη στιγμή μάλιστα που ο ενάγων σαφώς κατηγόρησε αυτό (τον ΣΥΡΙΖΑ) για υποκίνηση ατόμων σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών σε βάρος της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός ” τις οποίες ρητά καταδίκασε.

Σχόλιο: Διαπλεκομενος ο Πάχτας με τον Μπόμπολα λοιπόν. Τα πράγματα κουφιοκέφαλε νεοέλληνα, είναι απλά. Μια έντιμη Κυβέρνηση, βάζει έντιμους δικαστές να ψάξουν όλες αυτές τις υποθέσεις, για να δούμε τι έχουν κλέψει οι νταβατζηδες και οι κολαούζοι τύπου Πάχτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν λυσσάξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα έβαζα έντιμους εισαγγελείς που υπάρχουν και θα είχα κάνει φύλο και φτερό, όλες αυτές τις υποθέσεις και φυσικά θα γέμιζα το Δημόσιο Ταμείο και δε θα έκοβα μισθούς και συντάξεις και επιδόματα.

 

4444

BLOOMBERG TRISH FACE SP500 01 061114

 

4444

06/11/2014

4444

China: CE5-T1.

4444

Anna Bochniak by Photographer Zielinski – (Fotographer).

4444

BLOOMBERG MARIJUANA LEGALIZATION MIDTERM ELECTIONS 01 061114

4444

4444

4444

4444

05/11/2014

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

Ο Λοβερδος, έκανε ΕΔΕ γιατί δεν πήγε στην δοξολογία. Τέτοιοι γελοίοι ασκούν εξουσία στην Ελλάδα της Γερμανικής κατοχής. Μετά από την ΕΔΕ, ασχολείται και με την ελληνική παιδεία.

Ο Σαμαράς κάνει προληπτικές συλλήψεις μαθητών.

Ο Χαρδουβελης εμφανίστηκε στον Πρετεντερη και άκουσα την συνέντευξη του από την Ελληνοφρενεια και στον Αδρανιτσακη.

Ο Χαρδουβελης τον λιάνισε τον Σαμαρά και το Σακσες Στόρι.

Την ώρα που τα σουργελα τύπου Βουλτεψη κάνουν πως ασκούν εξουσία, ένας σχολικός φύλακας αυτοκτόνησε στην Πάτρα.

Ο Θωδωρακης του θολού ποταμιού, δε θέλει εκλογές, στηρίζει Σαμαρά, Βενιζέλο, μνημόνιο και νταβατζηδες.

Το ποτάμι του Θωδωρακη είναι θολό και κουβαλά λάσπη. Αλλοίμονο σου φουκαρά νεοέλληνα, αν πέσεις μέσα. Πνίγηκες.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικές εκλογές. Όσο ποιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για την χώρα.

Ο Δενδιας παρουσίασε ένα έκτρωμα για τα Κόκκινα Δάνεια.

Δενδια θα παρουσίαζες κάτι τέτοιο σε έναν νταβατζη; Φυσικά όχι.

Στη υπόθεση του Ελληνικού τα μάθατε τα νέα, πως ξεπουλούν τα γουρούνια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Εθνικές εκλογές, αυτό χρειάζεται η Ελλάδα.

4444

03/11/2014

4444

Για σου Σπάθα με την σφυρίχτρα σου.

Τα λάθη του Σπάθα είχαν δόλο. Δε δέχομαι ότι ήταν απλά λάθη.

Αυτά τα παραμύθια αλλού.

Κάθε φορά που οι ηρωικοί παίκτες του Αστέρα Τρίπολης έβγαιναν σε αντεπίθεση, αυτή σταματούσε με οφσάιντ.

Οι βοηθοί είχαν και αυτοί δόλο.

Είδαμε σε ζωντανή αναμετάδοση τον Χασάπη Σπάθα και τους βοηθούς του, επί το έργο.

4444

4444

02/11/2014

4444

FOOTBALL PANATHINAIKOS ALAFOUZOS PARAGA OLYMPIAKOU 01 021114

4444

01/11/2014

4444

Η Ραχήλ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ…

4444

4444

4444

https://www.efsyn.gr/?p=248430

Υπουργικό «δωράκι» για καζίνο-φάντασμα

Με τις υπογραφές των Σταϊκούρα και Κεφαλογιάννη, το Ελληνικό Δημόσιο σπεύδει να αποζημιώσει με 30 εκατ. ευρώ χρεοκοπημένες κατασκευαστικές που θα έχτιζαν το καζίνο στον Φλοίσβο, λίγες εβδομάδες πριν αποφασίσει τελεσίδικα το ΣτΕ.

Στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, 30,3 εκατ. ευρώ βιάζεται να πληρώσει το Eλληνικό Δημόσιο για ένα καζίνο, που δεν κατασκευάστηκε ποτέ (!), καθώς η ελληνική κυβέρνηση με τις υπογραφές δύο κορυφαίων στελεχών της, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, ουσιαστικά χαρίζει το παραπάνω ποσόν σε μια κοινοπραξία χρεοκοπημένων κατασκευαστικών εταιρειών, λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν εκδοθεί η τελεσίδικη δικαστική απόφαση του ΣτΕ.

Χωρίς να υπάρχει ούτε καν υπογραφή σύμβασης για το καζίνο Φλοίσβου που θα κατασκευαζόταν στο Παλαιό Φάληρο πριν από δύο δεκαετίες, το Ελληνικό Δημόσιο σπεύδει σκανδαλωδώς να εκταμιεύσει ένα υπέρογκο ποσόν, που τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό ενός υπουργείου, στο παρά πέντε της εκδίκασης μιας υπόθεσης που χρονίζει από το 1994 και την οποία ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να κερδίσει στο δικαστήριο.

Ο λόγος της εκταμίευσης; Η αποζημίωση της κοινοπραξίας με την επωνυμία «Κοινοπραξία Καζίνο Αθηνών», βάσει μιας μη τελεσίδικης, αναγνωριστικής δικαστικής απόφασης του 2009 για διαφυγόντα κέρδη από τις εγγυητικές ύψους 11 δισ. δραχμών, τις οποίες η κοινοπραξία είχε δεσμεύσει πριν από 20 χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου στις σελίδες 70 -71 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο

efsyn.gr

Σχόλιο: Δε γίνεται να κυβερνούν οι δωσίλογοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ χίλιες φορές καλύτερος θα είναι. Τουλάχιστον στην αρχή.

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τους απλούς νεοέλληνες με χαράτσια και αβάσταχτη φορολογία, για να δίνουν λεφτά στους δικούς τους.

Όσο κυβερνούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα και οι Έλληνες, θα χάνουν συνεχώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σαφώς καλύτερος.

Οι νεοέλληνες δε ξέρουν να πηγαίνουν στο Ταμείο. Τι κρατάς Σαμαρά-Βενιζέλο; Αφού χάνεις. Τελείωσε τους.

4444

Καλή η προσπάθεια του Ερντογαν, αλλά δεν πιάνει σε πολύ σοβαρούς παίκτες.

Το Κομπανι είναι ζωτικής σημασίας.

Στο Κομπανι έχουν σκοτωθεί δεκάδες τζιχαντιστες και έχουν τραυματιστεί δεκάδες άλλοι, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

Μια νίκη στο Κομπανι, θα σημάνει πολλά.

4444

4444

31/10/2014

4444

Το όνομα του πιο μακρινού γαλαξία είναι z8_GND_5296. Ο γαλαξίας αυτός έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές τη μάζα του ήλιου και διαθέτει δύο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, τα οποία έκαναν αυτόν ορατό ενώ άλλους όχι.

http://physicsgg.me/2014/10/19/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82/

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ*
Πριν από ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2013, το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ κατέγραψε τον πιο απόμακρο γαλαξία του οποίου το φως (ή καλύτερα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) ξεκίνησε πριν από 13,1 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει μόλις τώρα στα τηλεσκόπιά μας.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που καταγράφηκε όπως ήταν όταν το Σύμπαν είχε ηλικία 700 περίπου εκατομμυρίων ετών, στις αρχές δηλαδή της εξελικτικής του πορείας.

Κι αυτό δεν είναι παρά ένα μόνο παράδειγμα από τα άπειρα όσα μάθαμε τα τελευταία μερικά χρόνια με τη βοήθεια των επίγειων και διαστημικών μας τηλεσκοπίων.

Για την επόμενη δεκαετία ετοιμάζονται ήδη ακόμη πιο μεγάλα τηλεσκόπια όπως είναι το ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο Ε-ΕLT, με διάμετρο κατόπτρου 39 μέτρων και εμβαδόν έξι στρεμμάτων, ίσο με σχεδόν 16 γήπεδα του μπάσκετ! Ένα τόσο γιγάντιο τηλεσκόπιο θα έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει δύο πυγολαμπίδες σε απόσταση 200.000 χιλιομέτρων. Θα μπορεί δηλαδή να διακρίνει αντικείμενα πέντε τρισεκατομμύρια φορές πιο αμυδρά από το πιο αμυδρό άστρο που βλέπουμε με γυμνό μάτι!

Για σκεφτείτε: αν σμικρύναμε το Ηλιακό μας Σύστημα ένα τρισεκατομμύριο φορές τότε αυτό θα είχε το μέγεθος ενός μεγάλου δωματίου και ο Ήλιος θα είχε το μέγεθος του κεφαλιού μιας καρφίτσας, ενώ το πλησιέστερο σ’ εμάς άστρο (ο άλφα Κενταύρου) θα βρισκόταν σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων.

Στην ίδια σμίκρυνση ο Γαλαξίας μας θα είχε διάμετρο 1.000.000 χιλιομέτρων, ενώ το πάχος του στο κέντρο θα έφτανε τα 100.000 χιλιόμετρα. Σε όλη του μάλιστα την έκταση ο Γαλαξίας μας θα στολιζόταν από 200 δισεκατομμύρια άστρα, καθένα με μέσο μέγεθος το κεφάλι μιας καρφίτσας σε αποστάσεις περίπου 40 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο. Στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άστρα. Τόσα άστρα, όσοι είναι και οι κόκκοι της άμμου όλων των ωκεανών της Γης. Και παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άτομα στην ύλη που περιέχεται μέσα σε μία μόνο δαχτυλήθρα.

Όταν η βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας επισκέφτηκε τον Michael Faraday στο εργαστήριό του και τον ρώτησε σε τι θα χρησίμευαν οι ανακαλύψεις του, ο Faraday της απάντησε: «Σε τι χρησιμεύει, μεγαλειοτάτη, ένα μωρό;». Περίπου 50 χρόνια αργότερα ο J. J. Thomson ανακάλυψε το ηλεκτρόνιο όταν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί (στα πρόθυρα του 20ού αιώνα) με ποιον τρόπο το ηλεκτρόνιο θα μπορούσε να αλλάξει την ανθρωπότητα. Κι όμως, οι ανακαλύψεις των Faraday και Thomson ήταν αυτές που οδήγησαν σε όλες τις μετέπειτα εφαρμογές που βασίζονται στον ηλεκτρισμό!

Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όσα μας δίδαξε η ιστορία της επιστήμης, γιατί δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τις συνέπειες μιας επιστημονικής ανακάλυψης, αφού κάθε πρόσθετο κομμάτι γνώσης, οσοδήποτε περίεργο, άσχετο ή αφηρημένο κι αν φαίνεται στην αρχή, καταλήγει άμεσα ή έμμεσα, αργά ή γρήγορα, σε κάποια πρακτική εφαρμογή.

Σχόλιο: Σε ένα πράγμα διαφωνώ. Ο Σιμοπουλος λέει, ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Κάνει λάθος. Η πρόβλεψη είναι εφικτή.

Νομίζω ότι όλοι οι σοβαροί άνθρωποι συμφωνούν, ότι η ανάπτυξη της επιστήμης, είναι ότι έχει ο άνθρωπος να τον βοηθά στην καθημερινή του ζωή.

4444

Στην Ελλάδα έχω φρικάρει, με όλους αυτούς τους μαλακες.

Άκουσα τον Κραουνάκη να λέει: Χρωστάμε στον Τόλη (Βοσκόπουλο).

Τι του χρωστάμε ρε μαλακα Κραουνάκη;

Εκατομμύρια έχει βγάλει ο Βοσκόπουλος.

Τραγούδησε και πληρώθηκε πολύ καλά. Χρήμα με ουρά.

Να μου πεις, ότι χρωστάς στον Βαμβακάρη, να το δεχτώ. Με βάση την βαρύτητα του Βαμβακάρη, το χρήμα που πήρε, ήταν λίγο.

Ο Βοσκόπουλος και λεφτά πήρε και ζωή έκανε και δεν ήταν του επίπεδου Βαμβακάρη.

Δε του χρωστάμε τίποτα. Βρήκατε τους νεοέλληνες μαλακες και δωστου: χρωστάτε και χρωστάτε.

4444

30/10/2014

4444

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=645866

Το νέο νομοθετικό σώμα της Αμερικής που θα προκύψει από τις ενδιάμεσες εκλογές της ερχόμενης Τρίτης 4 Νοεμβρίου θα ελέγχεται από δισεκατομμυριούχους.

Δημοσκόπηση του πανεπιστήμιου της Μινεσότα σε παναμερικανική κλίμακα αποκάλυψε ότι το 98% των υποψήφιων βουλευτών και γερουσιαστών διαθέτει «περιουσία δισεκατομμυρίων» και ότι το υπόλοιπο 2% πολύ λίγο απέχει από το να είναι δισεκατομμυριούχοι.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Αμερικανική Βουλή και η Γερουσία ανέκαθεν είχε μεγάλο αριθμό πάμπλουτων Αμερικανών, αλλά ποτέ έως σήμερα δεν είχε σημειωθεί τέτοιο ρεκόρ.

Ο πλούτος των περισσότερων οφείλεται σε «παροχές εκλογικής υποστήριξης»–όχι πάντοτε νόμιμες και φανερές–από τα διάφορα λόμπι αλλά και από τους ίδιους τους «συμπαθούντες με το αζημίωτο» επιχειρηματίες.

Ο επικεφαλής της δημοσκόπησης Ντέιβις Λόγκστον χαρακτήρισε την εκλογική μάχη της Τρίτης «νύχτα των αμερικανών ολιγαρχιών» και δήλωσε ότι και τα δυο σώματα του Κογκρέσου θα είναι γονυπετείς στους απλόχερους χρηματοδότες τους για τα επόμενα δυο τουλάχιστον χρόνια, όταν λήγει δηλαδή η θητεία τους.

Χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης «ιστορικές». ο Λόγκστον  δήλωσε: «Είναι για πρώτη φορά από τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 που βλέπουμε τους σούπερ πλούσιους να κρατούν τόσο σφιχτά την κυβέρνηση».

Σχόλιο: Η Αμερικανική Δημοκρατία, είναι βαριά άρρωστη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πλούσιοι, γιατί παίρνουν χρήματα από τα λόμπι. Από το κάθε πολίτης μια ψήφο, η Αμερική πηγαίνει, στο κάθε δολάριο μια ψήφος.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και παλιότερα στην ιστορία. Η Ρώμη ξεκίνησε ως Δημοκρατία και κατέληξε δικτατορία κλπ.

Χωρίς αναδιανομή πλούτου, δεν υπάρχει φως.

Οι πλούσιοι, συγκεντρώνουν χρήματα, γιατί απλά δεν πληρώνουν φόρους.

Δεν έχετε ακούσει για τους φορολογικούς παραδείσους;

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει, ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρο, είναι μαλακας.

4444

Τα Αντάρτικα τραγούδια που ακούστηκαν στο Χαλάνδρι, ήταν ένας φόρος τιμής σε όσους αυτοκτόνησαν με το PSI που εφάρμοσε η μαύρη πανούκλα του Μνημονίου όπως ο Γεωργιάδης και ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και άλλοι σύγχρονοι δωσίλογοι.

Η μαύρη πανούκλα που τρέφεται από το αίμα και τις σάρκες, των απλών Ελλήνων.

Τα αντάρτικα τραγούδια, είναι φόρος τιμής στους Συνταξιούχους που πεθαίνουν περιμένοντας στην ουρά της πτωχυμένης τράπεζας, να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, έναν ακόμα κεφαλικό φόρο, για να μην τους πάρουν τα σπίτια.

Η Μαύρη Πανούκλα, που αντιπροσωπεύουν σκουλήκια σα το Γεωργιάδη και τον Πλευρη, σας παίρνουν τα σπίτια.

Εγώ το δικό μου σπίτι, θέλω να μου το πάρει κομμουνιστής. Αλλά δε βλέπω να γίνεται.

Η μαύρη πανούκλα, που αντιπροσωπεύουν τύποι σα τον Γεωργιάδη και τον Σαμαρά, και τον Βενιζέλο, αυτοί σας παίρνουν τα σπίτια, σας κόβουν τις συντάξεις, τους μισθούς και ξεπουλούν τα πάντα. Οι δωσίλογοι.

Ευτυχώς που ακούσαμε αντάρτικα τραγούδια και θυμηθήκαμε ένδοξα χρόνια αντίστασης σε δωσίλογους, όπως ο Γεωργιάδης και ο Πλευρης και ο Σαμαράς κλπ.

Θέλω επίσης να δω το όνομα μου στην περιβόητη λίστα Lagarde, αυτό θα σημαίνει ότι έχω πολύ χρήμα και πολιτικές πλάτες, για ν μην με ελέγχουν.

Εγώ βέβαια θα έπαιζα άλλο αντάρτικο στο Χαλάνδρι και όχι την Κατιούσα. Αλλά ο δήμαρχος Χαλανδρίου τόσο τον κόβει και αυτόν.

Εγώ θα έπαιζα τον Γοργοπόταμο.

4444

4444

29/10/2014

4444

Carmen Segarra. Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία, το γράφω συνεχώς μέχρι να το εμπεδώσετε. Η Αμερική, έχει και αυτή, μεγάλη διαφθορά. Η Carmen Segarra έδειξε πως η Goldman Sachs βγάζει χρήματα, όπως οι κοινοί απατεώνες. Αντί να επιβραβεύσουν την Carmen Segarra, την εδίωξαν! Έτσι δε βγαίνεις από την κρίση και δεν αποκτάς ρυθμό ανάπτυξης 4%, που θέλω και απαιτώ. Το 1%, αυτής της περιόδου, που παίρνει τις αποφάσεις για την Αμερική, έχει γίνει πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της.

4444

28/10/2014

4444

http://pheidias.antibaro.gr/1940/metaxas.htm

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 1940. Τρίτη μέρα του πολέμου. Τα στρατεύματά μας δεν έχουν περάσει ακόμη στην αντεπίθεση. Οι Ιταλοί διατηρούν την πρωτοβουλία. Στον παραλιακό τομέα και στην Πίνδο προχωρούν. Μόνο στο κέντρο, στην γραμμή Καλαμάς-Καλπάκι έχουν αναχαιτισθεί.

Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Ι. Μεταξάς καλεί, στο Γενικό Στρατηγείο (στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”) τους εκδότες και αρχισυντάκτες των εφημερίδων και “κεκλεισμένων των θυρών” τους ενημερώνει για το πώς φτάσαμε σε πολεμική αναμέτρηση με την φασιστική Ιταλία.

Ἡ ἀνακοίνωσις τοῦ Ἰ. Μεταξᾶ 

Κύριοι,
Έχω λογοκρισίαν [1] και ημπορώ να σας υποχρεώσω να γράφετε μόνον ό,τι θέλω. Aυτήν την ώραν όμως δεν θέλω μόνον την πέννα σας. Θέλω και την ψυχήν σας. Γι’ αυτό σας εκάλεσα σήμερα για να σας μιλήσω με χαρτιά ανοιχτά. Θα σας ειπώ τα πάντα. Θα σας ειπώ ακόμη και τα μεγάλα μου πολιτικά μυστικά. Θέλω vα ξέρετε και σεις όλα τα σχετικά με την εθνικήν μας περιπέτεια ώστε να γράφετε, όχι συμμορφούμενοι προς τας οδηγίας μου, αλλά εμπνεόμενοι εις την προσωπική σας πίστιν από την γνώσιν των πραγμάτων.
Σας απαγορεύω να ανακοινώσητε σχετικά το παραμικρόν σ’ οποιονδήποτε. Απολύτως και γιά οιονδήποτε λόγον. Κάθε παράβασις αυτής της εντολής μου θα έχη διά τον υπεύθυνον -και να είσθε βέβαιοι ότι θα ευρεθή ο υπεύθυνος- τας συνεπείας τας οποίας πρέπει να έχη σε πόλεμο ζωής ή θανάτου του Έθνους η προδοσία ενός μεγάλου μυστικού, έστω και αυτό αν έγινε από αφέλεια, χωρίς την παραμικρή κακή πρόθεσι. Φυσικά έχω τον λόγον σας…
    Mη νομίσητε ότι η απόφασις του ΟΧΙ πάρθηκε έτσι, σε μια στιγμή. Μην φαντασθήτε ότι εμπήκαμε στον πόλεμο αιφνιδιαστικά. Ή ότι δεν έγινε παν ό,τι επετρέπετο και μπορούσε να γίνει διά να τον αποφύγωμε.
Από την εποχήν της καταλήψεως της Αλβανίας το Πάσχα πέρυσι το πράγμα άρχισε να φαίνεται. Από τον περασμένο Μάιο είπα καθαρά στον κ. Γκράτσι [2] ότι αν προσεβαλλόμεθα εις τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα ανθιστάμεθα αντί πάσης θυσίας και δι’ όλων των μέσων. Συγχρόνως όμως μου ήρχοντο από την Ρώμην, από την Βουδαπέστην, από τα Τίρανα, από παντού πληροφορίαι αντίθετοι [3].
Εις τας 15 Αυγούστου έγινεν ο τορπιλλισμός της ΕΛΛΗΣ. Γνωρίζετε ότι από την πρώτην στιγμήν διεπιστώθη ότι το έγκλημα ήτο Ιταλικόν. Εν τούτοις δεν επετρέψαμεν να γνωσθή ότι είχομεν και τας υλικάς πλέον αποδείξεις περί της εθνικότητος του εγκληματίου [4]. Συγχρόνως όμως διέταξα τα αντιτορπιλικά τα οποία συνώδευον τα πλοία που μετέφερον τους προσκηνητάς από την Τήνον μετά το έγκλημα, άν προσβληθούν από αεροπλάνα ή οπωσδήποτε άλλως να κάμουν αμέσως χρήσιν των όπλων των.
Θα σας αποκαλύψω τώρα, ότι τότε διέταξα να βολιδοσκοπηθή καταλλήλως το Βερολίνον. Μου διεμηνύθη εκ μέρους τον Χίτλερ, η σύστασις να αποφύγω οιονδήποτε μέτρον δυνάμενον να θεωρηθή από την Ιταλίαν πρόκλησις. Έκαμα το πάν διά να μη μπορούν οι Ιταλοί να εμφανισθούν ως δυνάμενοι να έχουν όχι αφορμάς ευλόγους, αλλ’ ούτε ευλογοφανές παράπονον εκ μέρους μας, αν και από την πρώτην στιγμήν αντελήφθην τι πράγματι εσήμαινεν η όλως αόριστος σύστασις του Βερολίνου. Σεις καλύτερον παντος άλλου γνωρίζετε ότι έκαμα το πάν διά να μη δώσωμεν αφορμήν εμφανίσεως της Ιταλίας ως δυναμένης να έχη ευλογοφανείς καν αφορμάς αιτιάσεων. Λόγω του επαγγέλματός σας έχετε παρακολουθήσει εις όλες τις λεπτομέρειες την ιστορίαν των ατελειώτων ιταλικών προκλήσεων δημοσιογραφικών και άλλων, αλλά και την χριστιανικήν υπομονήν την οποίαν ετηρίσαμεν, προσποιούμενοι ότι δεν τις καταλαβαίνουμε, περιοριζόμενοι μόνον σε δημοσιογραφικάς ανασκευάς των ιταλικών εναντίον μας κατηγοριών [5].
Ομολογώ ότι εμπρός εις την φοβεράν ευθύνην της αναμίξεως της Ελλάδος εις τέτοιον μάλιστα πόλεμον, έκρινα πώς καθήκον μου ήτο να δω εάν θα ήτο δυνατόν να προφυλάξω τοv τόπον από αυτόν έστω και διά παντός τρόπου, ο οποίος όμως θα συμβιβάζετο με τα γενικώτερα συμφέροντα του Έθνους. Εις σχετικάς βολιδοσκοπήσεις προς την κατευθυνσιν τον Άξονος μου έδόθη να εννοήσω σαφώς ότι μόνη λύσις θα μπορουσε να είναι μία εκουσία προσχώρησιν της Ελλάδος εις την “Νέαν Τάξιν” [6]. Προσχώρησις που θα εγένετο όλως ευχαρίστως δεκτή από τον Χίτλερ “ως εραστήν του Ελληνικού πνεύματος”.
Συγχρόνως όμως μου εδόθη να εννοήσω ότι η ένταξις εις την Νέαν Τάξιν προϋποθέτει προκαταρκτικήν άρσιν όλων των παλαιών διαφορών με τους γείτονάς μας, και ναι μεν αυτό θα συνεπήγετο φυσικά θυσίας τινάς διά την Ελλάδα, αλλά αι θυσίαι θα έπρεπε να θεωρηθούν απολύτως “ασήμαντοι” εμπρός εις τα “οικονομικά και άλλα πλεονεκτήματα” τα οποία θα είχεν διά την Ελλάδα ή Νέα Τάξις εις την Ευρώπην και εις την Βαλκανικήν. Φυσικά με πάσαν περίσκεψιν και ανεπισήμως επεδίωξα δι’ όλων των μέσων να κατατοπισθώ συγκεκριμένως ποίαι θα ήσαν αι θυσίαι αυταί, με τας οποίας η Ελλάς θα έπρεπε να πληρώση την ατίμωσιν της εξ ιδίας θελήσεως προσφοράς της να υπαχθή υπό την Νέαν Τάξιν.
    Με καταφανή προσπάθειαν αποφυγής σαφούς καθορισμού μου εδόθη να καταλάβω ότι η προς τους Έλληνας στοργή του Χίτλερ ήτο οι εγγυήσεις oτι αι θυσίαι αυταί θα περιορίζοντο “εις το ελάχιστον δυνατόν”. Όταν επέμεινα να κατατοπισθώ, πόσον επί τέλους θα μπορουσε να είναι αύτο το έλάχιστον τελικώς, μάς εδόθη να καταλάβωμεν ότι τούτο συνίστατο εις μερικάς ικανοποιήσεις προς την Ιταλίαν δυτικώς μέχρι Πρεβέζης, ίσως και προς την Βουλγαρίαν ανατολικώς μέχρι Δεδεαγάτς [7].
Δηλαδή θα έπρεπε διά να αποφύγωμεν τov πόλεμον, να γίνωμεν εθελονταί δούλοι και να πληρώσωμεν αυτήν την τιμήν… με το άπλωμα του δεξιού χεριού της Ελλάδος προς ακρωτηριασμόν από την Ιταλίαν και του αριστερού προς ακρωτηριασμόν από την Βουλγαρίαν. Φυσικά δεν ήτo δύσκολον να προβλέψη κανείς ότι εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν οι Άγγλοι θα έκοβαν και αυτοί τα πόδια της Ελλάδος. Και με το δίκαιόν των.
Κυρίαρχοι πάντοτε της θαλάσσης δεν θα παρέλειπον, υπερασπίζοντες πλέον τον εαυτόν των, έπειτα από μίαν τοιαύτην αυτοδούλωσιν της Ελλάδος εις τους εχθρούς των να καταλάβουν την Κρήτην και τας άλλας νήσους μας τουλάχιστον. Το συμπέρασμα αυτό δεν προέκυψεν μόνον από την πλέον απλήν λογικήν, άλλά και από ασφαλείς και βεβαίας πληροφορίας εξ Αιγύπτου, καθ’ ας ειχεν ήδη προμελετηθή και αντιμετωπισθή η ενέργεια που θα έπρεπε να γίνη ως φυσικόν επακόλουθον πάσης τυχόv εκουσίας ή ακουσίας συνεργασίας της Ελλάδος με τον Άξονα, εις τας ελληνικάς νήσους και προς παρεμπόδισιν εν περιπτώσει της δυνατότητος διά τόν Άξονα να τας χρησιμοποιήση.
Δεν δύναμαι αφ’ ετέρου να μη παραδεχθώ ότι εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν το δίκαιον δεν θα ευρίσκετο με το μέρος της Κυβερνήσεως των Αθηνών και να μην αναγνωρίσω, ότι όταν ένας λαός, όπως ο αγγλικός, αμύνεται διά την ζωήν του, θα ήτο πλήρως δικαιολογημένος να κάνη τα ανωτέρω. Αλλά τότε ο Ελληνικός λαός δικαίως θα ετάσσετο εναντίον της κυβερνήσεως η οποία διά vα τον προφυλάξη από τον πόλεμον θα τον κατεδίκαζε εις εθελουσίαν υποδούλωσιν μετ’ εθνικού ακρωτηριασμού. Αυτή η δήθεν προφύλαξις θα ήτο διά την τύχην της εις το μέλλον Ελληνικής φυλής, πλέον ολεθρία και από τας χειροτέρας έστω συνεπείας οποιουδήποτε πολέμου. Το δίκαιον λοιπόν, δεν θα ήτο με το μέρος της Κυβερνήσεως των Αθηνών, εάν η τελευταία ενήργει κατά τας υποδείξεις του Βερολίνου που ανέφερα. Το δίκαιον θα ήτο με το μέρος του Ελληνικού Λαού, ο οποίος θα κατεδίκαζεν αυτήν, και των Άγγλων οι οποίοι υπερασπίζοντες την ύπαρξίν των επίσης δικαίως θα ελάμβανον τα μέτρα που εφέροντο έχοντες μελετήσει, εισακούοντες άλλωστε τας δικαίας αιτιάσεις των Ελλήνων, οίαι θα προέκυπτον εν καιρώ εάν εδίδετο ή εύλογος αυτή αφορμή.
Θα εδημιουργούντο έτσι όχι δύο, όπως το 1916, άλλά τρείς αυτήν την φοράν Ελλάδες [8].
Η πρώτη θα ήτο η επίσημος των Αθηνών η οποία είχεν φθάσει εις την πόρωσιν και το κατάντημα διά να αποφύγη τον πόλεμον να δεχθή να γίνη εθελοντής δούλος, πληρώνουσα μάλιστα την τιμήν αυτήν και με την συγκατάθεσίν της να αυτοακρωτηριασθή τραγικώτατα, παραδίδουσα εις την δουλείαν πληθυσμούς αμιγώς Ελληνικούς και μάλιστα δύναμαι να είπω τους Ελληνικωτέρους των Ελληνικών τοιούτους. Δευτέρα θα ήτο η πραγματική Ελλάς. Δηλαδή η παμψηφία της κοινής γνώμης του Έθνους, το οποίον ποτέ δεν θα απεδέχετο την εκουσίαν του υποδούλωσιν πληρωνομένην μάλιστα με εθνικόν ακρωτηριασμόν αφόρητον και ισοδυναμούσαν με οριστικήν ατίμωσιν και μελλοντικήν βεβαίαν εκμηδένισιν του Ελληνισμού ως εννοίας και οντότητος, εκμηδένισιν πρώτον ηθικήν και δεύτερον εν συνεχεία της ηθικής και υλικήν.
    Tο Έθνος ουδέποτε θα συνεχώρει εις τόν Βασιλέα και την Εθνικήν Κυβέρνησιν της 4ης Αυγούστου, τοιαύτην πολιτικήν.
    Τρίτη τέλος θα προέκυπτε μία ακόμη Ελλάς, η Ελλάς την οποίαν δεν θα παρέλειπον να δημιουργήσουν, φυσικά με την επίκλησιν του δημοκρατισμού, οι δημοκρατικοί Έλληνες υπό την κάλυψιν του βρετανικού Στόλου εις τα νήσους, Κρήτην και εις τας άλλας. Η τρίτη αυτή Ελλάς, η “Δημοκρατική” θα είχε με το μέρος της όχι μόνον την πρόθυμον υποστήριξιν της Αγγλίας εις την οποίαν θα έδιδε το δικαίωμα να καλύψη τας νήσους μας, καλυπτομένη και η ιδία εις την Βόρειον Αφρικήν, αλλά θα είχε με το μέρος της και το Εθνικόν δίκαιον. Η ηθική της δύναμις λοιπόν θα απερρόφα μοιραίως την επίσημον Ελλάδα, διότι θα διέθετεν η τρίτη αυτή Ελλάς, την ανεπιφύλακτον έγκρισιν και ενίσχυσιν της ανεπισήμου, της “δευτέρας” Ελλάδος, της Εθνικής δημοσίας γνώμης εν τη παμψηφία της.
    Έζησα κύριοι την περίοδον του Εθνικού Διχασμού που εδημιουργήθη το 1916 όταν από την κατάστασιν εκείνην προέκυψαν δύο Ελλάδες, η των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Τον κίνδυνον από μίαν νέαν διαίρεσιν της Ελλάδος προκύπτουσαν συνεπεία του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, όπως η διαίρεσις του 1916 πρέκυψε συνεπεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μίαν νέαν διαίρεσιν μάλιστα πολύ τραγικωτέραν, διότι όπως την εσκιαγράφησα δεν θα είναι καν διχασμός, αλλά τριχοτομισμός. Toν κίνδυνον αυτόν τον θεωρώ κύριοι, διά το Έθνος και το μέλλον του ασυγκρίτως χειρότερον από τον πόλεμον, έστω και αυτόν τον πόλεμον, από τον οποίον είναι δυνατόν και δουλωμένη ακόμη να βγη προσωρινώς η Ελλάς. Λέγω προσωρινώς, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι τελικώς η νίκη θα είναι με το μέρος μας.
Γιατί οι Γερμανοί δεν θα νικήσουν. Δεν μπορεί να νικήσουν.
    Υπάρχουν πολλά εμπόδια.
Η Ελλάς είναι αποφασισμένη να μη προκαλέση, μεν, με κανένα τρόπο κανένα, αλλά και με κανένα τρόπο να μη υποκύψη. Προ παντός είναι αποφασισμένη να υπερασπίση τα εδάφη της, έστω και αν πρόκειται να πέση. Ήδη δε, η απόφασίς της αυτή και η πολιτική της αυτή, χάρις εις την οποίαν απρόκλητα προσεβλήθη, χάρισαν στον τόπο και στον λαό μας το πλέον ανεκτίμητον των αγαθών και το μεγαλύτερον στοιχείον της δυνάμεως του: Αυτή η πολιτική έδωσεν εις τον λαόν την απόλυτη ψυχική, και πανεθνική ένωσί του [9].
Σήμερα όμως επί πλέον υπάρχουν και μερικοί άλλοι παράγοντες που προδικάζουν την τελική μας νίκη. Η Τουρκία δεν είναι όπως το 1916 σύμμαχος των Γερμανών. Είναι σύμμαχος των Άγγλων [10]. Η Βουλγαρία βέβαια ενεδρεύει και τώρα όπως και τότε, αλλ’ εν πάση περιπτώσει αυτήν την εποχήν τουλάχιστον προς το παρόν δεν τολμά. Ο καιρός όμως δεν δουλεύει για τον Άξονα. Δουλεύει για τους αντιπάλους του. Τέλος διά την Γερμανίαν η νίκη θα ήτο εν πάση περιπτώσει δυνατή μόνο με κοσμοκρατορίαν.
Αλλ’ η κοσμοκρατορία διά την Γερμανίαν κατέστη οριστικά αδύνατος στην Δουνκέρκη [11]. Ο πόλεμος διά τον Άξονα έχει χαθή, από την στιγμήν που η Αγγλία διεκήρυξε: “Θα πολεμήσωμεν έστω και μόνον εις το νησί μας και πέραν των θαλασσών, θα πολεμήσωμεν μέχρι της νίκης” [12]. Αλλά επί πλέον και ημείς οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζωμεν ότι δεν πολεμούμεν μόνον διά την νίκην, αλλά και διά την δόξαν [13].
    Δεν ξέρω αν κανείς αντιβενιζελικός από σας είναι πάντοτε αδιάλλακτος.
“Είμαι εγώ, κύριε Πρόεδρε”, απήντησεν ο παριστάμενος παλαίμαχος και αδιάλλακτος αρθρογράφος του αντιβενιζελικού τύπου κ. Κρανιωτάκης [14].
Λοιπόν ακούστε διά να συνεννοηθούμε. Εγώ, κύριοι, όπως επαρκώς σας εξήγησα, ετήρησα μέχρι σήμερον την πολιτικήν του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, δηλαδή την πολιτικήν της αυστηράς ουδετερότητος. Έκαμα το παν διά να κρατήσω την Ελλάδα μακράν της συγκρούσεως των μεγάλων κολοσσών. Ήδη μετά την άδικον επίθεσιν της Ιταλίας, η πολιτική την οποίαν ακολουθώ είναι η πολιτική του αειμνήστου Βενιζέλου. Διότι είναι η πολιτική του συνταυτισμού της Ελλάδος με την τύχην της δυνάμεως, διά την οποίαν η θάλασσα είναι ανέκαθεν όπως και διά την Ελλάδα, όχι το εμπόδιον που χωρίζει αλλά η υγρά λεωφόρος που συνδέει. Βέβαια εις την ιστορίαν μας την νεωτέραν δεν είχομεν μόνον ευγνωμοσύνης λόγους και αφορμάς διά την Αγγλίαν, της οποίας άλλως τε η μεταπολεμική, πολιτική των τελευταίων ιδίως ετών, είναι πολιτική μεγίστων και ιστορικών αγγλικών ευθυνών [15]. Αλλά τας ευθύνας της αυτάς η Αγγλία τας αποδίδει σήμερον με την υπερήφανον αποφαστικότητα λαού μεγάλου, σώζοντος την ελευθερίαν του κόσμου και του πολιτισμού. Διά την Ελλάδα η Αγγλία είναι η φυσική φίλη και επανειλημμένως εδείχθη προστάτρια, ενίοτε δε η μόνη προστάτρια. Η νίκη θα είναι και δεν μπορεί παρά να είναι δική της. Θα είναι νίκη του Αγγλοσαξωνικού κόσμου, απέναντι του οποίου η Γερμανία, η οποία αφού έως τώρα δεν ηδυνήθη να επιτύχη οριστικόν αποτέλεσμα, είναι καταδικασμένη να συντριβή. Διότι από τώρα και πέρα ο ορίζων δεν πρέπει να θεωρήται διά τον Άξονα ανέφελος ούτε προς Ανατολάς και η Ανατολή είναι πάντοτε μυστηριώδης [16]. Πάντοτε ήτο, αλλά σήμερον υπέρ ποτέ είναι γεμάτη απρόοπτα και μυστήριο. Τελικώς λοιπόν θα νικήσωμεν. Και θέλω φεύγοντες από την αίθουσαν αυτήν να πάρετε μαζί σας όλην την δική μου απόλυτη βεβαιότητα, ότι θα νικήσωμεν. Εν τούτοις πρέπει να σας επαναλάβω ό,τι επισημότερον διεκήρυξα από την πρώτην στιγμήν. Η Ελλάς δεν πολεμά διά την νίκην. Πολεμά διά την Δόξαν. Και διά την τιμήν της. Έχει υποχρέωσιν προς τον εαυτόν της να μείνη αξία της ιστορίας της.
Η Ιταλία είναι μεγάλη δύναμις, όταν δε προχθές έγινεν η πρώτη αεροπορική επιδρομή, ομολογώ ότι με έκπληξιν ήκουσα εις σχετικήν ερώτησίν μου την απάντησιν, ότι τα επιδραμόντα αεροπλάνα ήσαν μόνον ιταλικά [17]. Αυτό φθάνει να σας δώση να καταλάβετε με ποιες ιδέες μπήκα στον πόλεμο. Αλλά υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλη να μείνη μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήση, έστω και χωρίς καμμίαν ελπίδα νίκης. Μόνον διότι πρέπει. Γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός θα ήτο αδύνατον να δεχθή άλλο τι αυτήν την στιγμήν. Διότι είναι ελεύθερος και απερίσπαστος εις την φυσικήν ευθυκρισίαν και υπερηφάνειαν, εφ’ όσον δεν εδόθη ευκαιρία να θολωθή η κρίσις του δι’ αγοραίων θορύβων και παραπλανητικών εκστρατειών. Εκάμαμεν ότι ήτο δυνατόν διά να μη έχωμεν το παραμικρόν άδικον. Και θα εξακολουθήσωμεν την ιδίαν τακτικήν μέχρι τέλους. Σας έχω στο τραπέζι μερικά έγγραφα. Είναι όλαι αι αποδείξεις της ιταλικής ενέδρας εκ προμελέτης. Όταν τελειώσω μπορείτε να τα δείτε. Περιττόν να πάρετε σημειώσεις. Συντομώτατα θα δημοσιευθούν εις την Λευκήν Βίβλον, η οποία διέταξα να εκδοθή το ταχύτερον. Δεν σας κρύβω κύριοι, ότι η κατάστασις είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μας περιμένουν μάλιστα δοκιμασίαι μεγάλαι. Διά να μη δώσω ευκαιρίαν προς την επιζητουμένην διά παντός τρόπου αφορμήν κατασυκοφαντήσεώς μας, ευρέθην υποχρεωμένος να πάρω μίαν απόφασιν εξόχως σοβαράν. Να μην κάμω την επιστράτευσιν, όταν από καιρού την εζήτησε και εξηκολούθησεν επανειλημμένως να μού την ζητά το Επιτελείον… [18]
Ο ιταλικός όγκος λοιπόν ευρήκεν απέναντι του δυνάμεις πάρα πολύ ασθενείς, τουλάχιστον διά την κρούσιν των πρώτων ημερών. Ο ρόλος σας είναι σήμερον μεγάλος και επισημότατος.
Μη χάνετε το θάρρος σας, οτιδήποτε και αν γίνη. Διότι άλλως αδύνατον να φανήτε άξιοι του λαού σας και του καθήκοντος σας, το οποίον είναι να συντηρήσητε την ιερή φλόγα του ελληνικού λαού, να βοηθήσητε τον μαχόμενον Στρατόν, να υπάρξητε συνεργάται της Κυβερνήσεως, ότι και αν αισθάνεσθε δι’ αυτήν. Πρέπει να πιστεύσητε σεις διά να μπορέσετε να μεταδώσητε την πίστιν εις το κοινόν σας, μολονότι αυτήν την φοράν έχομεν όλοι μας να πάρωμεν από τον Ελληνικόν λαόν, και από το απερίγραπτον θάρρος του και όχι να του δώσωμεν.
Θέλω ακόμη να σας ειπώ κάτι. Ξέρω με βεβαιότητα ότι από την φοβεράν αυτήν δοκιμασίαν η Ελλάς θα υποφέρη. Ξέρω όμως επίσης με βεβαιότητα ότι τελικώς θα εξέλθη όχι μόνον ένδοξος αλλά και μεγαλύτερη. Θα προσέξατε το τηλεγράφημα του κ. Τσώρτσιλ το οποίον εδημοσιεύθη σήμερον εις τας εφημερίδας, ανακοινωθέν από του Υπουργείου Εξωτερικών [19]. Λοιπόν επειθυμώ να σας τονίσω τούτο: εκείνοι οι οποίοι εις το τηλεγράφημα αυτό δεν βλέπουν γραπτήν την επιβεβαίωσιν αγράφου συμφωνίας διά τα Δωδεκάνησα, δεν ξέρουν να διαβάζουν μέσα από τις γραμμές. Και κάτι άλλο. Τα Δωδεκάνησα προδικάζουν…

Σχόλιο: Ο Μεταξάς ήταν φασίστας, αλλά δεν ήταν μαλακας. Είδε το παίγνιο εξουσίας και στάθηκε στο τραπέζι των νικητών.

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου πολέμου, η Ελλάδα πήρε τα Δωδεκάνησα.

Το ερώτημα είναι, αν η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει περισσότερα, η απάντηση είναι ναι.

Το ζήτημα, όπως και στο στοίχημα, είναι να πηγαίνεις στο ταμείο. Το γράφω αυτό, διότι έχω ακούσει πολλές αναλύσεις και με πιάνουν τα γέλια.

Δυστυχώς ο Μεταξάς πέθανε τον Ιανουάριο του 1941 και δεν άφησε διάδοχη κατάσταση.

Η Ιστορία όμως, έκλεισε το κενό με τον Βελουχιώτη.

4444

27/10/2014

4444

27 Οκτωβρίου 1954: το ματς ανάμεσα στην ομάδα της Φιορεντίνα και της γειτονικής Πιστοϊέζε βρίσκεται σε εξέλιξη στο γήπεδο Αρτέμιο Φράνκι της Φλωρεντίας.

Πάνω από 15.000 θεατές έχουν συρρεύσει στις κερκίδες του σταδίου, εκείνο το κρύο φθινοπωρινό μεσημέρι προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα ποδοσφαιρικά τους είδωλα, χωρίς να γνωρίζουν πως σε λίγες στιγμές θα εκτυλιχθεί ένα γεγονός που θα σημαδέψει άπαξ και διά παντός την (συλλογική) μνήμη τους.

Ο αγώνας άρχισε κανονικά, χωρίς τίποτα να προμηνύει αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Ώσπου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όλο το γήπεδο, από εκεί που ζητωκραύγαζε τις προσπάθειες των 22 αθλητών, ξαφνικά σώπασε. 

Κάποιος έδειξε τον ουρανό και αμέσως, 30.000 μάτια άφησαν το βλέμμα τους από το κέντρο του γηπέδου και στράφηκαν προς τα πάνω. H στιγμή εξελίχθηκε σαν σκηνή από κινηματογραφική ταινία, όπου η κάμερα του σκηνοθέτη κάνει ζουμ σε μια μπάλα που ξαφνικά σταματάει να γυρνάει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να τη διεκδικήσει, γιατί τα μάτια όλων, θεατών και παιχτών, είναι καρφωμένα στον ουρανό.

«Θυμάμαι τα πάντα από το Α μέχρι το Ω. Ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη ξαφνικά όλοι σταμάτησαν και κοιτούσαν επίμονα τον ουρανό. Ήταν κάτι σαν αυγό που κινούνταν αργά, αργά, αργά. Όλοι κοιτούσαν ψηλά, ενώ έπεφτε στη γη μία ασημί λάμψη. Ήμασταν έκπληκτοι. Δεν είχαμε δει στο παρελθόν ποτέ κάτι τέτοιο» θυμάται σήμερα ο Αρντίκο Μανίνι, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «Βιόλα», όπως είναι το παρατσούκλι της Φιορεντίνα.

«Θυμάμαι που έβλεπα ξεκάθαρα αυτό το απίστευτο θέαμα. Κινούνταν πολύ γρήγορα και ξαφνικά σταμάτησαν. Διήρκεσε για λίγα λεπτά. Θα περιέγραφα αυτό που είδα σαν πούρα Κούβας. Έμοιαζαν στο σχήμα με πούρα. Νομίζω ήταν κάτι εξωγήινο. Αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη, διαφορετική εξήγηση» τονίζει ο Τζίτζι Μπόνι, οπαδός της Φιορεντίνα, ο οποίος βρισκόταν στη στάδιο εκείνη την ημέρα.

«Ήμουν τόσο τυχερός [που το είδα] γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι μιλούσαν για UFO και εξωγήινους και εμείς είχαμε αυτή την εμπειρία», συμπληρώνει ο βετεράνος Ρόμολο Τούτσι. 

Προφανώς, δεν επρόκειτο για μια περίπτωση μαζικής οφθαλμαπάτης, ούτε οι 15.000 αυτοί άνθρωποι ξαφνικά… τρελάθηκαν την ίδια στιγμή: όντως, κάτι συνέβη εκείνο το μεσημέρι στον ουρανό της Τοσκάνης, ένα γεγονός το οποίο καταγράφηκε και στα ΜΜΕ της εποχής εκείνης, κι όχι μόνο τα Ιταλικά.

«Ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου έλαβε χώρα την Τετάρτη το μεσημέρι στο γήπεδο της Φλωρεντίας, μπροστά σε περίπου 15.000 θεατές. Στα μισά του παιχνιδιού, ακριβώς στις 4 το απόγευμα, τρεις άνθρωποι σηκώθηκαν ταυτόχρονα από τις θέσεις τους και αναφώνησαν, δείχνοντας προς τον ουρανό: ‘ιπτάμενοι δίσκοι!’ Αμέσως, τα βλέμματα όλων στράφηκαν προς τα πάνω.

Δίχως αμφιβολία, επρόκειτο για ιπταμένους δίσκους που πετούσαν πολύ ψηλά και με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας πίσω τους μια κίτρινη λάμψη. Όλο το στάδιο κοιτούσε, αποσβολωμένο, τα αντικείμενα αυτά, τα οποία είδαν κι άλλοι κάτοικοι της Φλωρεντίας που δεν βρίσκονταν στο γήπεδο εκείνη την ώρα» γράφει σε άρθρο της 29ης Οκτωβρίου 1954 στην Le Monde, ο τότε απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στην Ρώμη, Ζαν Ντ’ Οσπιτάλ.

Η υπόθεση είχε και συνέχεια: στο πέρασμα τους, τα ΑΤΙΑ άφησαν πίσω τους να πέφτουν από τον ουρανό κάτι μικρά αντικείμενα που έμοιαζαν με κλωστές ή λευκό βαμβάκι -οι ντόπιοι τα ονόμασαν, πολύ εύγλωττα, «μαλλιά αγγέλου».

Τα αντικείμενα αυτά συλλέχθηκαν από πολλούς Φλωρεντινούς και στάλθηκαν σε ειδικούς στη Ρώμη προκειμένου να τα μελετήσουν.

Ο καθηγητής Τζιοβάνι Κανέρι υπέβαλε τις περίεργες αυτές κλωστές σε φασματογραφική ανάλυση και αποφάνθηκε κατόπιν πως περιείχαν μη-ραδιενεργά χημικά στοιχεία όπως βοράνιο, σιλικόνη, ασβέστιο και μαγνήσιο. 

Ωστόσο, ανίκανοι να δώσουν μια επαρκή απάντηση σχετικά με την προέλευση των «αγγελομαλλιών», οι επιστήμονες έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο, ενώ λίγα χρόνια μετά το υλικό καταστράφηκε, εμποδίζοντας κάθε μελλοντική απόπειρα –με πιο προηγμένα μηχανήματα και μέσα- να αποσαφηνιστεί η φύση τους. 

Πάντως, όσοι είδαν τα ΑΤΙΑ εκείνη την ημέρα, ακόμη και σήμερα είναι πεπεισμένοι πως αυτό που είδαν ήταν σίγουρα εξωγήινο. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το συναίσθημα όταν τα είδα. Ήμουν τόσο μα τόσο ευτυχισμένος» καταλήγει ο Τούτσι.

Σχόλιο: Θεωρώ την καταστροφή των στοιχείων, ως πολύ ύποπτη. Δε καταστρέφεις τα στοιχεία ενός τέτοιου συμβάντος. Αν δε τα θες, τα βάζεις σε ένα μουσείο, ως αξιοθέατο.

Και μετά σου λένε, που είναι οι εξωγήινοι. Αφού εσύ ως ανθρώπινος πολιτισμός, δε ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς σε τέτοια γεγονότα.

Δεν καταστρέφεις στοιχεία, εκτός κι αν είσαι βαλτός.

4444

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι Έλληνες τραγουδούν αντάρτικα τραγούδια, χωρίς ενοχές.

Το έχουν μάλιστα ανάγκη να κρατηθούν από κάτι, σε αυτή την επίθεση που δέχονται ως κοινωνία.

Εγώ απαιτώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα, που θα κάνει και την ζωή μας πολύ εύκολη. Να εφαρμόσει την δικαιοσύνη.

Απαιτώ δικαιοσύνη.

Ο Γοργοπόταμος, υπήρξε η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Δυτική Ευρώπη.

4444

ELLADA VOULI ARITMOS VOULEUTON 01 271014

Η άσκηση της πολιτικής, έχει μεγάλη σχέση με την καθημερινή μας ζωή. Στη Βουλή ψηφίζονται οι νόμοι που φτιάχνουν το πλαίσιο για να ζήσουμε. Δεν γίνεται να μη γνωρίζουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι 300 που πρέπει να γίνουν 200. Πόσοι από εσάς γνωρίζατε, ότι ο Παπουλιας που είπε σε όλα Ναι, σε όλα τα μνημόνια, έχει Γερμανική Υπηκοότητα; Εγώ το έμαθα πρόσφατα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέπει να έχει μόνο μια υπηκοότητα και να είναι Ελληνική, το ίδιο και ο Πρωθυπουργός.

4444

26/10/2014

4444

USA EDWARD SNOWDEN HENRY DAVID THEOREAU 01 261014

4444

25/10/2014

4444

4444

24/10/2014

4444

http://physicsgg.me/2014/10/24/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D/

Μας έσπασαν τα νεύρα από το πρωί με το περίφημο τεστ, το οποίο χρησιμοποιεί το τελευταίο ψηφίο του τηλεφώνου μας και αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία μας.
Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Γράψτε το τελευταίο ψηφίο του κινητού σας τηλεφώνου
2. Πολλαπλασιάστε το επί 2
3. Μετά προσθέστε το 5
4. Πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 50
5. Στο γινόμενο προσθέστε το 1764
6. Από το αποτέλεσμα αφαιρέστε το έτος της γέννησής σας
Τελικά προκύπτει ένας τριψήφιος αριθμός. Το πρώτο ψηφίο είναι το τελευταίο του κινητού σας και τα δυο τελευταία η ηλικία σας.

Πρόκειται για ένα παλιό τρικ και βασίζεται στο γεγονός ότι το ανυποψίαστο θύμα χρησιμοποιεί το έτος γέννησής του

Έτσι, αν α είναι το τελευταίο ψηφίο του κινητού και x η ηλικία του θύματος που υφίσταται το τεστ τότε τα παραπάνω βήματα γράφονται ως:

Το δυο τελευταία ψηφία του αποτελέσματος είναι η ηλικία του θύματος … εκτός κι αν είναι πάνω από 100 χρονών …

Σχόλιο: Το συγκεκριμένο τρικ, γίνεται με πολλούς αριθμούς. Για παράδειγμα με τον πρώτο αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου ή της μηχανής.

Ευτυχώς ο άνθρωπος έχει την επιστήμη και έτσι δε γίνεται συχνά μαλακας.

Κατάλαβες ψεκασμένε νεοέλληνα που ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

4444

Ο Ντινόπουλος δεν είναι ένας απλός Έλληνας πολίτης. Ήταν βουλευτής και τώρα υπουργός του Μνημονίου. Ανήκει στα τσογλανια που λένε ότι το μνημόνιο είναι ευτυχία, ο παράδεισος. Το υπηρετούν. Το εφαρμόζουν.

Όπως ο Θεός χτυπά τον Σατανά, έτσι πρέπει να τους χτυπάς.

Το μνημόνιο σκοτώνει εν ψυχρώ. Δεκάδες ανώνυμοι νεοέλληνες έχουν πεθάνει εξαιτίας του μνημονίου.

Αυτά δε τα προσπερνάς. Όταν εγώ γράφω, ότι είναι γουρούνια, δε το γράφω έτσι.

Ζω στην Αθήνα, βλέπω και ακούω.

Η προπαγάνδα των Νταβατζιδων, δε μπορεί να σκεπάσει τον καθημερινό θάνατο.

Αυτά δε τα προσπερνάς. Όποιος ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ανθέλληνας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες το 2014.

4444

23/101/2014

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/x.html#more

Κομπάνι
Τζιχαντιστές κάνουν χρήση χημικών όπλων στο Κομπάνι της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Ο δημοσιογράφος του BBC Γκινέι Γιλντίζ στον λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες με πληγές που παραπέμπουν σε επίθεση με χλώριο.

«Οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε αέριο χλώριο. Είναι ένα απλό αέριο που προκαλεί περισσότερο φόβο παρά θανάτους» έγραψε.

Επίσης, γιατρός που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για επιθέσεις με χημικά όπλα. «Έχω φροντίσει πολλά θύματα που δέχθηκαν επίθεση με χημικά όπλα» λέει ο Ουαλίτ Ομάρ, γιατρός στο Κομπάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι έχουν πληγές που συνάδουν με επίθεση με χημικά. «Πέντε άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο γιατρός, μιλώντας τηλεφωνικά στην Bild.

«Τα θύματα είχαν κάψιμο ή βλάβη στα μάτια και τη μύτη, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε ο γιατρός, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο μόνος που έχει απομείνει στο Κομπάνι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από επίθεση στα ανατολικά της πόλης, πολλοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για ζαλάδα.
Σχόλιο: Οι Τζιχαντηστες, κάνουν χρήση χημικών όπλων. Αυτό δε πρέπει να περάσει έτσι. Οι Κούρδοι έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν βόμβες διασποράς και άλλα πυρομαχικά εναντίον των Ισλαμιστών.

Πρέπει να πάνε ενισχύσεις Κούρδων στο Κομπανι. 1000 άνδρες θα ήταν μια πολύ καλή ενίσχυση, αφού και οι τζιχαντηστες, στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις για τις επιθέσεις τους.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64082602

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Παλαιστίνιος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε βρέφος στην Ιερουσαλήμ

Ένα κοριτσάκι 3 μηνών υπέκυψε στα τραύματά του στην Ιερουσαλήμ έπειτα από μία πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που διέπραξε ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε μια στάση του τραμ.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν επέζησε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου. Άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τον οδηγό, έναν νεαρό ηλικίας 21 ετών που οδηγούσε το όχημα, η άδεια του οποίου είχε εκδοθεί στο όνομα του πατέρα του, σταμάτησε ένας αστυνομικός που άνοιξε πυρ εναντίον του όταν προσπάθησε να διαφύγει, επισήμανε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι ήδη γνωστός στην αστυνομία και έχει φυλακιστεί στο παρελθόν, είπε από το σημείο ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της φυλάκισής του.

O δράστης είναι στενός συγγενής ενός γνωστού πρώην κατασκευαστή βομβών της Χαμάς, του Μούχι αλ Ντιν Σαρίφ, που σκοτώθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1998, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγγενείς.

«Πρόκειται για μια επίθεση με αυτοκίνητο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας» υποστήριξε ο ίδιος. «Ο ύποπτος είναι γνωστός στις αρχές μας. Πρόκειται για έναν κάτοικο της ανατολικής Ιερουσαλήμ που ζει (στη συνοικία) Σιλουάν και είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης». Νοσηλεύεται και η κατάστασή του δεν είναι πολύ σοβαρή, τόνισε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος δράστης της επίθεσης είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος Χαμάς.

«Ο Παλαιστίνιος τρομοκράτης που παρέσυρε 8 ανθρώπους σήμερα στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε ένα μωρό είναι μέλος της Χαμάς» έγραψε ένας εκπρόσωπος τύπου, ο Οφίρ Γκέντελμαν, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένα βίντεο με το περιστατικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο οποίο εικονίζεται ένα γκρι αυτοκίνητο να στρίβει απότομα έπειτα από μία διασταύρωση σε μια κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη δυτική Ιερουσαλήμ και την ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Αφού ανεβαίνει πάνω σε μία νησίδα που χρησιμοποιούν οι πεζοί μεταξύ του δρόμου και των γραμμών του τραμ, παρασύρει τους πεζούς που βρίσκονται εκεί.

«Είχαμε μόλις αποβιβαστεί από το τραμ» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελί Νταγιάν, ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Για λίγα εκατοστά δεν μας σύνθλιψε. Κατέληξε σε μία κολώνα. Βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει για να διαφύγει. Δύο άνθρωποι με πολιτικά τον κυνήγησαν και ακούσαμε πυροβολισμούς».

«Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζή και δέχθηκε τα πυρά ενός αστυνομικού της Ιερουσαλήμ. Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει καταδεικνύουν μία τρομοκρατική ενέργεια που διεπράχθη με τη βοήθεια ενός οχήματος» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, η Λούμπα Σάμρι.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε σήμερα να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ μετά την «τρομοκρατική» επίθεση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης «διέταξε την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ αφότου ένας Παλαιστίνιος τρομοκράτης παρέσυρε 8 ανθρώπους και σκότωσε ένα μωρό» με ένα αυτοκίνητο έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου Οφίρ Γκέντελμαν στο Twitter.

Σχόλιο: Αυτή η επίθεση, μας πάει πολύ μακριά. Σκεφτείτε 50 παλαιστίνιους με αυτοκίνητα, να κάνουν επίθεση σε πεζούς. Κόλαση.

Το να βγάλεις δίπλωμα, δεν είναι κάτι δύσκολο. Ένα απλό αυτοκίνητο, δε κινεί υποψίες.

Δε χρειάζεται να έχει εκρηκτικά το αυτοκίνητο. Αν πέσει πάνω σε πεζούς, θα κάνει εξίσου μεγάλη ζημία.

Η τρομοκρατία που γίνεται με καθημερινά αντικείμενα, όπως ένα αυτοκίνητο, τρομάζει πολύ. Δε χρειάζεται καμία εξειδίκευση. Απλά ο άλλος να έχει την πρόθεση, ένα σοβαρό κίνητρο.

Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται κράτος. Το Ισραήλ, πρέπει να καταστρώσει μια στρατηγική, που θα δίνει ένα κράτος στους Παλαιστίνιους και όσο ποιο γρήγορα και καλά το κάνουν, τόσο ποιο πολλά θα κερδίσουν.

Σήμερα ένας Ισραηλινός λέει: έχουμε ισχυρό στρατό. Ναι έχεις δίκαιο, αλλά τι θα γίνει σε 50 χρόνια; Στο μέλλον; Σε 100 χρόνια;

Δεν είναι καλά, που έχεις ειρήνη με την Αίγυπτο; Οι Αιγύπτιοι πλέον, έχουν αποδεχτεί το Ισραήλ, αλλά υπάρχει η πληγή του Παλαιστινιακού.

4444

Η Unibet βελτίωσε το live. Το έκανε ποιο φιλικό και ανθεκτικό.

Τώρα τελευταία παίζω στο Live της Unibet και είναι πολύ καλό.

Αντέχει. Γρήγορα πονταρίσματα και πολλές επιλογές. Έντιμο Live. Δεν κλέβει.

Άλλο ένα καλό που έχει, μπορείς να στοιχηματίσεις από 0,10 λεπτά.

Μετά την δοκιμασία, που θα την συνεχίσω, το συνιστώ.

Φυσικά παραμένει η σύσταση για την bet365 και το Live της.

Δυο εταιρείες με πολύ καλά Live.

Βέβαια η bet365 δείχνει περισσότερους αγώνες.

Αν δεν παίζεις Live, όλες οι μεγάλες εταιρείες που είναι χρόνια στο χώρο, είναι καλές.

Εγώ χρησιμοποιώ και την Mybet, που έχει επιλογή και το ελληνικό κουπόνι.

4444

Ολυμπιακός – Γιουβέντους: 1-0.

Ο Μιτσελ έδωσε ρεσιτάλ στο στήσιμο της ομάδας και είδαμε έναν μεταμορφωμένο ολυμπιακό.

Οι παίκτες έπαιξαν ομαδικά. Μου άρεσε πολύ το γκολ του Ολυμπιακού.

Είδαμε τρεις σπουδαίους παίκτες και ισχυρούς χαρακτήρες, να αλλάζουν πάσες στην περιοχή της Γιουβέντους σε γρήγορο ρυθμό και να μπαίνει το γκολ.

Ο Ρομπερτο έδειξε ότι αξίζει τα λεφτά του. Μπορεί να κάνει την διαφορά στα μετόπισθεν. Είναι δύσκολο να βρεις καλό τερματοφύλακα.

Ο Μαρινακης φτωχέ Αλαφούζε, δείχνει το δρόμο πως ξοδεύεις και εισπράττεις χρήμα.

Αν ο Αλαφούζος το καλοκαίρι, έκανε μια μεταγραφή και έφερνε άλλο έναν επιθετικό κλάσης, όπως αυτή του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός, θα είχε καλύτερη πορεία και περισσότερο χρήμα. Απλά πράγματα.

Ο Μαρινακης ναι, δείχνει το δρόμο.

Η Άμυνα του Ολυμπιακού, θέλει περισσότερη δουλειά. Το ξέρει αυτό ο Μιτσελ. Το είπε στην συνέντευξη που έδωσε, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτελη.

Με το παιχνίδι με την Γιουβέντους, έδειξε ότι θέλει να το λύσει.

Sold Out ήταν το παιχνίδι Καρπετοπουλε. Ο Ολυμπιακός, άνετα θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει τουλάχιστον 4 γκολ και να δείξει ότι είναι ομάδα Champions League.

4444

Τα καθάρματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία τσίπα. Παρακολουθώ τις λαμογιες του Ντινοπουλου.

Δήλωνε άνεργος, ενώ ήταν Βουλευτής! Αυτό το κάθαρμα που βγαίνει στα ΜΜΕ των νταβατζηδων – Κυριακού βαλε τον Ρογκακο και την Μπιζογλη, να κράξουν τον Ντινοπουλο, αν φοράς παντελόνια.

Ο Ντινοπουλος να πληρώσει όσα χρωστά. Όπως γίνεται με δεκάδες απλούς νεοέλληνες.

Για να δούμε τι θα κάνει το Κουτσαβάκη ο Σαμαράς, με τον Ντινοπουλο.

Αυτά τα καθάρματα, θα βγάλουν την Ελλάδα από την Γερμανική Κατοχή; Είναι αστείο όποιος το λέει και το ισχυρίζεται.

Για μένα δεν είναι έκπληξη, οι λαμογιες τους.

Όχι έκανα αίτηση, όχι ήταν λάθος, όχι έκανα και ιδιόχειρη και άλλα τερτίπια.

Ο Ντινοπουλος είναι βουλευτής, αυτό σημαίνει, ότι έπρεπε να είναι καθαρός με τα χαρτιά του.

Να έχουν γίνει όλα, όπως τυπικά προβλέπονται. Δηλαδή με απλά λόγια: διαλέγω τον φορέα ασφάλισης, πληρώνω τα ασφάλιστρα και κανένας δε σε κατηγορεί.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/ntinopoulos-me-eisodima-68-000-evro-dilonei-anergos-ti-poso-ofeilei-ston-edoeap

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, με έγγραφό του προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το οποίο αποκάλυψε το tvxs.gr, ζήτησε το 2013 να χαρακτηριστεί ως άνεργος ώστε να πληρώσει το χαμηλότερο ασφάλιστρο στον Οργανισμό.

Νέα στοιχεία για αυτή την υπόθεση έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας από την «ΕφΣυν» η οποία χαρακτηρίζει «αλχημιστή» τον κ.Ντινόπουλο και αποκαλύπτει πως ο ασφαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων ζητά από τον ίδιο τον Υπουργό  να επιστρέψει ποσό περίπου 30 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, η επίμαχη αίτηση περί της «ανεργίας» του είναι πρωτοκολλημένη με αριθμό 11.153 και είναι υπογεγραμμένη από εκπρόσωπό του με την ένδειξη «Αντ” αυτού».

Η αίτηση έχει κατατεθεί στις 27 Ιουνίου 2013, την ίδια ημερομηνία με άλλη αίτησή του με αριθμό πρωτοκόλλου 11.149, με την οποία ζητούσε την αναίρεση παλιότερης απόφασης του Οργανισμού με την οποία είχε υπαχθεί στο καθεστώς «προαιρετικής ασφάλισης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ντινόπουλος θα έπρεπε να καταβάλλει κάθε μήνα «ποσοστό 6% επί του μέσου όρου των αποδοχών μέλους της τελευταίας διετίας». Με αυτό το δεδομένο αν ο κ. Ντινόπουλος λάμβανε τα τελευταία δύο έτη εργασίας του μισθό 3.000 ευρώ θα έπρεπε να καταβάλλει κάθε μήνα 180 ευρώ, δηλαδή για πέντε χρόνια συνολικά 10.800 ευρώ.

Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ υπολόγισαν ότι αν ακυρωθεί η προαιρετική ασφάλιση του, θα οφείλει συνολικά 5.552,18 ευρώ, βάσει του υπολογισμού που προβλέπει το άρθρο 3 του καταστατικού του οργανισμού.

Επιπρόσθετα αν γίνει δεκτή και δεύτερη αίτηση του περί ανεργίας τότε η οφειλή του μειώνεται ακόμη πιο δραστικά και διαμορφώνεται σε 3.269 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση ο Αργύρης Ντινόπουλος θα παραμένει ασφαλισμένος καταβάλλοντας εκτός των δόσεων αποπληρωμής, μόνο 43 ευρώ το μήνα.

Ο ίδιος με ανακοίνωσή του (βρίσκεται αναρτημένη και στο efsyn.gr) αρνείται ότι κατέθεσε αίτημα να λογίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως «άνεργος» και να πληρώνει μόλις 43 ευρώ ασφάλιστρα, επισημαίνοντας ότι το σχετικό μηχανογραφημένο αίτημα δεν φέρει τη δική του υπογραφή.

 Η απάντηση Ντινόπουλου – Διαψεύδει ότι έκανε αίτηση ως άνεργος

To χθεσινό (22-10-14) διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μετατράπηκε από ορισμένους σε « λαϊκό δικαστήριο»  με προφανή στόχο.

Να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν ζήτησα (με αίτησή μου στις 27/06/2013) να ασφαλιστώ στον κλάδο υγείας ως άνεργος.

Κανένα καινούριο στοιχείο ( από όσα έχουν  ήδη αναφερθεί και στα οποία έχω ήδη απαντήσει) δεν προσκομίστηκε.

Το αντίθετο μάλιστα !

Η αρμοδία υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ Μαίρη Καλαϊτζή και ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος  είπαν  προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την μια και μοναδική  αλήθεια.

Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο τους ζητάω επίμονα και φορτικά να τακτοποιήσω τις οφειλές μου.

Όχι φυσικά ως άνεργος !

Κάτι τέτοιο (το αντιλαμβάνονται οι πάντες!) είναι – έτσι και αλλιώς- αδύνατον να συμβεί αφού απαιτείται προσκόμιση φορολογικής δήλωσης μηδενικού εισοδήματος.

Και όμως !

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αγνόησε την ιδιόχειρη  και ενυπόγραφη αίτησή μου με την οποία ζητώ τακτοποίηση των οφειλών μου στον κλάδο υγείας  (χωρίς  πουθενά να αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με ασφάλιστρα ανέργου).

Αλλά χρησιμοποιεί για τις εναντίον μου κατηγορίες ένα μηχανογραφικό έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ, συνοδευτικό της αίτησής μου, το οποίο βεβαίως δεν φέρει την υπογραφή μου.

Ούτε υπάρχει (σε αυτό το μηχανογραφικό έντυπο) κανένα ονοματεπώνυμο δήθεν εκπροσώπου μου.

Αλλά το χθεσινό ( 22-10-14) διοικητικό συμβούλιο είχε ένα στόχο.

Να περιβάλει με τον μανδύα του ΕΔΟΕΑΠ το σημερινό ( 23-10-14) πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το οποίο και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα: « Ντινόπουλος, ο άνεργος υπουργός»

Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό «ρεπορτάζ» -λίβελλο υπογράφει ο γνωστός  Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Ιδού, λοιπόν, η αλήθεια.

Όταν εκλέχτηκα βουλευτής (το 2007) επέλεξα (όπως είχα το δικαίωμα) την ασφάλιση μου στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και όχι των βουλευτών.

Γνωρίζοντας ότι (με την επικείμενη, τότε,  κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου) θα ήμουν υποχρεωμένος να καταβάλω ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου.

Έτσι, στις  23-03-2009 ζήτησα από το κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) να υπαχθώ στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης.

Να πληρώνω, δηλαδή, εγώ ο ίδιος τα ασφάλιστρά μου για τον κλάδο συνταξιοδότησης. Έτσι από 23/03/2009 μέχρι 22/02/2010 κατέβαλα στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)  το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ.

Κατέβαλα, δηλαδή, μηνιαίο ασφάλιστρο 1.369,55 ευρώ.

Το ίδιο ζήτησα (την υπαγωγή , δηλαδή,  στον κλάδο προαιρετικής ασφάλισης)  με αίτησή μου, στις 07-04-09 και προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μόνον που ο ΕΔΟΕΑΠ  μου απήντησε με δέκα μήνες καθυστέρηση !

Στις  04-02-2010.

Δηλαδή μόλις  18 ημέρες πριν κάνω διακοπή της προαιρετικής  ασφάλισης  ( στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) λόγω ριζικής ( και δυσμενούς)  αλλαγής της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Και πάντως όταν είχα ήδη υποβάλει την αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Πώς ήταν δυνατόν να μην έχω προαιρετική ασφάλιση τον κύριο φορέα και να έχω στον επικουρικό και στον κλάδο υγείας ;

Επειδή στη συνέχεια έκανα πράγματι χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ ζητούσα επιτακτικά να βρεθεί λύση στον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων.

Έτσι στις 27-06-2013 ζήτησα και γραπτώς την οριστική τακτοποίηση των οφειλών μου τονίζοντας ότι πρέπει να διακοπεί και τυπικά η προαιρετική ασφάλιση μου στον ΕΔΟΕΑΠ και να πληρώσω συνολικά τις ασφαλιστικές εισφορές μου στον κλάδο υγείας.

Όχι, βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως – επαναλαμβάνω – σαφώς φαίνεται από την χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου.

Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου οι υπηρεσίες  του ΕΔΟΕΑΠ  δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ περιμένω να το πράξουν.

4444

http://www.avgi.gr/article/4431955/daneio-14-6-ekat-pire-i-xreokopimeni-n-d-

Στις «αμαρτίες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσε η προσπάθειά των κομμάτων της συγκυβέρνησης να εμφανίσουν το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων ως βήμα «εξυγίανσης» του πολιτικού συστήματος.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, κατήγγειλε ότι μέσα στο 2013 η Ν.Δ. έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ παρά το υπέρογκο ύψος των δανείων που είχε ήδη λάβει (146,3 εκατ. ευρώ το 2012), καταθέτοντας στα πρακτικά τον σχετικό ισολογισμό που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 28.2.14.

Ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των δανείων των συγκυβερνώντων κομμάτων με νέα δάνεια ώστε να μην θεωρηθούν επισφαλή έθεσε κι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, απάντησε ότι «όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια» κι ότι «η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις «στο κλίμα των ημερών». Παραδοχή νέου δανεισμού της Ν.Δ. έκανε κι ο βουλευτής του κόμματος, Ηλ. Βλαχογιάννης, που βρήκε λογικό να δίνονται νέα δάνεια για να εξυπηρετηθούν τα παλιά σχολιάζοντας μάλιστα ότι, αν ένα κόμμα είναι «καλοπληρωτής», η τράπεζα θα το δανείσει. Ο Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν αξιοποιεί την κρατική χρηματοδότηση καθώς όλη κρατείται από τις τράπεζες.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων της συγκυβέρνησης περί διαφάνειας είναι «εκθέσεις ιδεών» εφόσον δεν επιλυθούν δύο σημαντικά ζητήματα, αυτό των δανείων κι αυτό της υπόθεσης Siemens. «Δεν μας ενοχλεί το ίδιο όλους το ζήτημα της Siemens;» αναρωτήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αποτελέσματα λογιστικών ελέγχων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που έχουν μείνει στα συρτάρια του προέδρου του κόμματος συνδεδεμένα με τις εσωκομματικές «ζυμώσεις».

«Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;» αναρωτήθηκε ο Φ. Κουβέλης σημειώνοντας ότι «υπάρχει πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα» κάνοντας αναφορά στην «προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες».

4444

Το Όχι το 1940, το είπε ο Μεταξάς.

Αυτό είναι κάτι που δε μπορούν να χωνέψουν οι πάσης φύσεως αριστεροί.

Και δωστου αναλύσεις, επί αναλύσεων και παρλαπίπες.

Τα πρόσωπα, γράφουν ιστορία.

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, έφερε το μνημόνιο και την κατοχή στην Ελλάδα. Δεν είπε το μεγάλο Όχι. Είπε ναι, στους πρέσβεις.

Και το 1940 η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη, αλλά ο Λαός, ήθελε έναν ηγέτη να πει το Όχι.

Σήμερα ποιος θα πει το Όχι και θα γράψει Ιστορία; Ο Τσίπρας;

Το 1940, το Όχι το είπε ο Μεταξάς και αυτό έγραψε. Όσες παρλαπίπες και αν πείτε, δεν ξεγράφει. Η αλήθεια, πάντα υπάρχει στην ιστορία, είτε κάποιος την αναγνωρίζει, είτε όχι.

Το ολοκαύτωμα των Εβραίων έγινε, όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, είναι γελοίοι και ανισσόροποι.

Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Αρχαία Μακεδονία. Όσοι λένε κάτι άλλο, είναι ανισσόροποι.

Το μεγάλο Όχι στη συμφωνία της Βάρκιζας, το είπε ο Βελουχιώτης.

Η Ιστορία, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ένα από τα θεματα που ασχολουμε αυτή την εποχη, είναι το Κουρδικό.

Έπρεπε ο W, να κερδίσει τις εκλογές, να κάνει εισβολή στο Ιράκ και να φτάσουμε στο σημερινό, που είναι μια παρενέργεια των Βρετανών και του 1919.

Γενικά η Βρετανική διοίκηση, δεν είναι και ότι καλύτερο. Πολλές αυθαιρεσίες.

Αυτός είναι και ένας λόγος που κατέρρευσε η Βρετανική Αυτοκρατορία.

Οι Κούρδοι λένε σήμερα, το μεγάλο Όχι στον IS και στην τρομοκρατία.

Η Ιστορία, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Μια άλλη υπόθεση που παρακολουθώ, είναι η δημιουργία του Άξονα: Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος. Που έχει προέκταση Αίγυπτο και Ιορδανία.

Το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου, μπορεί να διοχετευτεί στην Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Αυτό θα δώσει μια εξαιρετικά στέρεα κατάσταση.

4444

22/10/2014

4444

Στην πράξη, όσο λιγότερους υφισταμένους έχεις, τόσο λιγότερες προδοσίες και απογοητεύσεις θα δοκιμάσεις.

Όσο αυξάνονται οι υπάλληλοι, οι προδοσίες και οι απογοητεύσεις, τόσο αυξάνουν τα γενικά έξοδα.

Αλλά το προσωπικό σου πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών τις δύσκολες στιγμές.

Ένας ικανός άντρας αξίζει, φυσικά, περισσότερο από εκατό ηλιθίους.

4444

21/10/2014

4444

http://www.toxwni.gr/kosmos/item/28273-oxi-na-mas-leipei-to-evro-leei-to-76-ton-polonon

Αντίθετο με το ενδεχόμενο υιοθέτησης του ευρώ στην Πολωνία δηλώνει το 76% των πολιτών που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι η προοπτική η μεγαλύτερη οικονομία της κεντροανατολικής Ευρώπης να εισέλθει σύντομα στην ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντινή.

Συγκεκριμένα το 38% των Πολωνών απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» εναντίον της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και άλλο ένα 38% ότι τάσσεται εναντίον της ένταξης στην ευρωζώνη. Την ίδια ώρα μόλις ένα 3% των Πολωνών απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» υπέρ του ευρώ, με άλλο ένα 15% να κλίνει υπέρ του.

Η εταιρεία GfK που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, ανέφερε ότι η αρνητική στάση προς το ευρώ καταγράφεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές πεποιθήσεις στην αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1.020 Πολωνών. 

Ο πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, υπέρμαχος της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη, δήλωσε χθες ότι η Πολωνία θα έπρεπε να αποφασίσει για το δρόμο που θα ακολουθήσει ως προς την υιοθέτηση του ευρώ μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2015.

Η Πολωνία είναι υποχρεωμένη βάση των όρων υπό τους οποίους εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα εν καιρώ.

Σχόλιο: Οι Πολωνοί, δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο, να υιοθετήσουν το Γερμανικό ευρώ. Εάν το κάνουν, θα καταστραφούν, όπως συμβαίνει με την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τόσο απλό. Ελπίζω και εύχομαι, να μην αυτοκτονήσουν οι Πολωνοί, υιοθετώντας το Γερμανικό Ευρώ.

4444

http://karchilaki.com/karchilaki-nerit/

Aπό τις 18 Ιουλίου 2014 που ανακοινώθηκε ότι συμπεριλαμβάνομαι στους 6 δημοσιογράφους των διεθνών ειδήσεων οι οποίοι προσλαμβάνονται στη ΝΕΡΙΤ βάσει της προκήρυξης ΣΑΧ Α1/2014 για την πλήρωση 132 θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχω στοχοποιηθεί, δέχομαι απίστευτο πόλεμο και στιγματίζομαι ως συνταξιούχος έτσι ώστε οι επικριτές μου να περάσουν την άποψη ότι η επιλογή μου, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο μας, είναι “έξω από κάθε λογική“.

Η πρώτη που έσυρε το χορό χαρακτηρίζοντας την επιλογή μου “έξω από κάθε λογική” ήταν η ΕΣΗΕΑ, δηλαδή η Ένωση των Δημοσιογράφων της Αθήνας, της οποίας είμαι μέλος, σε επίσημη ανακοίνωσή της με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2014. Σ’ αυτήν της την ανακοίνωση, λοιπόν, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ, διότι, όπως γράφει φωτογραφίζοντάς με, “προσλαμβάνει σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, συνταξιούχους δημοσιογράφους, πριμοδοτώντας τους, μάλιστα, προκλητικά” και υπερ-μοριοδοτώντας τους “μέσω της αξιολόγησης του βιογραφικού και της συνέντευξης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές που είχαν προκύψει από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού“.

Στο δημοσιογραφικό μικρόκοσμό μας, η καταγγελτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πήρε, όπως είναι φυσικό, μεγάλες διαστάσεις. Ένα παραπάνω, καθώς μέλη των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ (εδώ & εδώ) έδιναν συνέχεια μέσω αιχμηρών αναρτήσεων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους μου δημοσιογράφους, οι οποίοι με παρότρυναν να αντιδράσω και να αντιπαρατεθώ με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρώντας, με τη σειρά τους, τη δική του στάση απέναντί μου απρεπή, υποκριτική, έξω από κάθε λογική. Δεν το έκανα διότι πίστευα και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν με τιμά. Διότι, στερείται ουσίας ενώ, πράγματι, βρίθει υποκρισίας. Και να γιατί:

 1. Δεν είμαι ακόμη συνταξιούχος. Μου χορηγείται προσωρινή σύνταξη 438, 16 ευρώ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επίσης προσωρινή επικούρηση 239,57 ευρώ από τον ΕΔΟΕΑΠ έως ότου, λόγω διαδοχικής ασφάλισης, αποφανθεί και το ΙΚΑ ότι όντως δικαιούμαι σύνταξης. Η ΕΣΗΕΑ το γνωρίζει καλά αυτό, εν τούτοις αφήνει με το ύφος της γραφής στην ανακοίνωσή της να πλανάται η εντύπωση ότι καρπούμαι πλήρους και παχυλής σύνταξης.
 2. Ξέρει πολύ καλά η ΕΣΗΕΑ ότι σε περίπτωση πρόσληψής μου η προσωρινή μου σύνταξη διακόπτεται και το Ταμείο μας θα μπορεί πλέον να ωφελείται των εισφορών μου. Όπως, επίσης, πολύ καλά γνωρίζει ότι στην περίπτωση της δημόσιας ΝΕΡΙΤ δεν έχουν θέση οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι “κρυφοσυνταξιούχοι” συνάδελφοί μας του ιδιωτικού τομέα.
 3. Κάνει λόγο για προκλητική πριμοδότησή μου μέσω υπερ-μοριοδότησης του βιογραφικού μου και της συνέντευξης από τους αξιολογητές της ΝΕΡΙΤ. Πράγματι, συγκέντρωσα το ανώτατο όριο μορίων και στο βιογραφικό και στη συνέντευξη. Δεν μου τα χάρισαν όμως. Και το ξέρει πολύ καλά αυτό η ΕΣΗΕΑ. Είμαι πτυχιούχος Πανεπιστημίου. Έχω τιμηθεί με το ανώτατο δημοσιογραφικό βραβείο που δίνει η χώρα μας -το βραβείο Μπότση. Επί 20 χρόνια ήμουν συνεπέστατη πολεμική ανταποκρίτρια στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας. Έδινα και εξακολουθώ να δίνω διαλέξεις σε διακεκριμένα φόρα. Έχω συνεισφέρει με άρθρα μου σε βιβλία. Αποδεδειγμένα επιμορφώνομαι διαρκώς, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Αυτά βαθμολόγησαν οι αξιολογητές. Αυτά ήταν η προίκα μου και στη συνέντευξη, κατά την τελευταία φάση της διαδικασίας, με τέσσερις εξαιρετικούς ανθρώπους, μία κυρία και τρεις κυρίους που πρώτη φορά συναντούσα, οι οποίοι πίστεψαν -και το έδειξαν- ότι μπορώ με την ιδιαίτερη εμπειρία, τις γνώσεις και την πολυετή θητεία μου στον ιδιωτικό τομέα να συνεισφέρω με αξιώσεις στο νέο δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης που χτίζεται. Εκτίμησαν, καταλαβαίνω, οι άνθρωποι αυτοί τα “γκάζια” μου ως προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα που δεν γνωρίζει ωράρια και όρια καθώς και την ιδέα και διάθεσή μου για ανάπτυξη, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμιά μας, πλατφόρμας e-learning για mobile journalism υπό την σκέπη της ΝΕΡΙΤ στο πρότυπο των Coursera και EdX των οποίων επανειλημμένα έχω παρακολουθήσει παραδόσεις και για τις οποίες έχω πιστοποιηθεί.

H ΕΣΗΕΑ δεν είναι η μόνη που ασχολείται ενθέρμως με την περίπτωσή μου. Οσονούπω, συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, θα με “τιμήσει” με το ενδιαφέρον του και το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής με αφορμή τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ, η οποία, όπως και η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, με φωτογραφίζει από κορυφής μέχρις ονύχων. Προβλέπει, λοιπόν, η προς ψήφιση τροπολογία ότι “δεν επιτρέπεται να προσληφθεί από τη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη πλήρη ή μειωμένη καθώς και υποψήφιος που κατά την ημερομηνία πρόσληψής του από τη ΝΕΡΙΤ είχε καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση πλήρους ή μειωμένης σύνταξης“. Ο περιορισμός εισάγεται, διευκρινίζει η τροπολογία, “για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενόψει της ανάγκης καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο της ενημέρωσης και της ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να ευνοηθεί η κατάληψη θέσεων από άτομα που βρίσκονται εντός της αγοράς εργασίας” αλλά και για “να ευνοηθεί η κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών με προσωπικό που βρίσκεται σε τέτοιο σημείο του εργασιακού του βίου που θα επιτρέψει την απόσβεση των επενδύσεων επιμόρφωσης και κατάρτισης στις οποίες θα προβεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ“.

Προς τους κυρίους Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση, Κυριάκο Μητσοτάκη, Δημήτρη Σταμάτη και Μάκη Βορίδη, τις υπογραφές των οποίων παρατηρώ στην τροπολογία, θα ήθελα με πολύ σοβαρότητα να επισημάνω τα εξής:

 1. όσο και να θέλει η τροπολογία που υπογράφετε να με παρουσιάσει απόκληρο και Μαθουσάλα, σας διαβεβαιώνω ότι στα 50 μου και να ήθελα δεν μπορώ να αισθανθώ τοιουτοτρόπως. Με καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, διότι οι περισσότεροι έχετε μεγαλύτερη ηλικία από εμένα και τα καταφέρνετε μια χαρά στη δουλειά σας. Συνεπώς αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί δεν θα μπορέσει να αποσβέσει η ΝΕΡΙΤ την όποια επένδυση επάνω μου.
 2. από τη στιγμή που άρχισα να ασκώ το επάγγελμα του δημοσιογράφου δεν έχω ποτέ βγει εκτός αγοράς εργασίας. Η προσωρινή σύνταξη δεν με εξοστρακίζει από τα μίντια. Η πολιτική βούληση το προσπαθεί με μία ρύθμιση φωτογραφική και άρα παράνομη.
 3. δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορώ να βλάψω το δημόσιο συμφέρον επειδή θέλω να δουλέψω και αναζητώ εργασία μετά από ευδόκιμη υπηρεσία δύο δεκαετιών πάνω στο πιο δύσκολο ρεπορτάζ, το πολεμικό.
 4. αντιθέτως, αντιλαμβάνομαι μεθοδευμένη γκετοποίηση με στόχο τον εκ των υστέρων παραγκωνισμό μου, διότι δεν αποτελώ εκλογική πελατεία αλλά και πως υφίσταμαι διακρίσεις που αντιβαίνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία από τις πολλές εκφάνσεις της αρχής της ισότητας.

Την ώρα που η χώρα καταρρέει και χρειάζεται τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού να νομοθετήσουν με σοφία, σύνεση και αιδώ, αυτοί θα ασχοληθούν την Τρίτη 5 Αυγούστου με τον μικρόκοσμο της κομματικά ποδηγετούμενης δημοσιογραφίας.

Μετά ταύτα, λοιπόν, έχω κάθε λόγο να νοιώθω και να λέω πως ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτής της χώρας…

Σχόλιο: Η επίθεση που δέχεται η Καρχιλάκη, είναι άδικη.

4444

http://physicsgg.me/2014/10/05/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82/

O κυβισμός ήταν ένα από τα κινήματα στη ζωγραφική του 20ού αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή ανάμεσα στους καλλιτέχνες, με πρωτεργάτες ζωγράφους όπως τον Ζόρζ Μπρακ και τον Πάμπλο Πικάσο. Στις εικόνες των αντίστοιχων πινάκων οι μορφές παρουσιάζονται τεθλασμένες, σα να ενώνονται οι οπτικές που θα είχαν παρατηρητές από διαφορετικές γωνίες. Ως αποτέλεσμα, ένας πίνακας κυβισμού περιέχει πολλά θραύσματα της αντίληψης του ζωγράφου για το ίδιο αντικείμενο.

Η ανθρώπινη όραση έχει εξελιχθεί ώστε να αναγνωρίζει ανθρώπινες φιγούρες σε όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις είτε πρόκειται για τον πραγματικό κόσμο, είτε για τέχνη μέσω αναπαραστάσεων.

Η κατάσταση γίνεται λίγο πιο περίπλοκη όταν εμπλέκονται πιο αφηρημένες μορφές τέχνης όπως ο κυβισμός ή ο υπερρεαλισμός στις οποίες τα σχήματα αλλοιώνονται, δυσχεραίνοντας πολλές φορές την αναγνώρισή τους.

4444

4444

Ο χάρτης που δημοσιεύουμε δείχνει πώς έχει διαμορφωθεί η πολιορκία της Κομπάνι την Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Όπως μπορείτε να δείτε οι Κούρδοι αντάρτες του YPG έχουν περάσει στην αντεπίθεση και ορμάνε στις θέσεις που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, προσπαθώντας να βγάλουν τους τζιχαντιστές μέσα από την πόλη. Οι Κούρδοι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλο το δυτικό κομμάτι της Κομπάνι και τώρα επιτίθενται στις συνοικίες στα ανατολικά που κρατά ακόμα το Ισλαμικό Κράτος.http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/21102014.html#.VEaA-Ra0TeV

4444

20/10/2014

4444

BLOOMBERG LULULEMON RETAIL DISASTERS 01 201014

4444

19/10/2014

4444

Η στατιστική σε στέλνει στο ταμείο.

Είτε παίζεις στοίχημα, είτε είσαι επιχειρηματίας κλπ.

Είμαι κάτι παραπάνω από γκουρού στην στατιστική. Αλλά μη με ρωτάτε αυτές τις «γήινες ηλιθιότητες» και δεν έχω πτυχίο από κανένα πανεπιστήμιο σας.

Ας πάμε στο ψητό.

1).Κοστίζει έξι φορές περισσότερο το να πουλήσεις σε ένα νέο πελάτη από το να πουλήσεις σε έναν υπάρχοντα.

Σχόλιο: Οι πελάτες που έχει μια εταιρεία, είναι θησαυρός.

Μια σοβαρή εταιρεία, εξυπηρετεί εξίσου καλά και τους μικρούς πελάτες.

Γιατί; Διαβάστε το επόμενο.

2).Ένας τυπικός δυσαρεστημένος πελάτης θα μιλήσει για την άσχημη εμπειρία του σε οκτώ έως δέκα άλλους πελάτες.

Σχόλιο: Εάν η πληροφορία, ότι η εταιρία σας είναι κακή, εξαπλωθεί σαν επιδημία γρίπης, θα υποστείτε τεράστιο οικονομικό σοκ.

Εάν μάλιστα οι ανταγωνιστές σας, είναι πραγματικά καλοί, τότε το σοκ μπορεί να είναι μόνιμο.

(Συνεχίζεται, το πότε; άγνωστο! Ανάλογα με τα κέφια).

4444

4444

18/10/2014

4444

4444

4444

dEEP tHROAT – uSA – 1972 – gERARD DAMIANO.

4444

The Devil in Miss Jones – USA 1972 – Gerard Damiano.

4444

4444

17/10/2014

4444

SYRIA KORDOI KOURDISTAN KOBANI ISIS 01 171014

4444

Ξεφυλλίζω το περιοδικό FHM την Ελληνική έκδοση, τεύχος 06 έτος 2005.

Εκεί λοιπόν στην σελίδα 096 διαβάζω, ότι ένας ηλίθιος Πάπας που έζησε το 1514 και καταλαβαίνεται, ότι εκείνη την εποχή είχε το αλάθητο, έγραψε:

Ότι δε θα δει το τέλος του Κόσμου γιατί θα συμβεί σε 500 χρόνια, δηλαδή το 2014.

Το περιοδικό έδινε πιθανότητες 4% να επαληθευτεί η προφητεία του.

Ο Πάπας λεγόταν: ΛΕΟ ο ΙΧ. (S. LEO IX).

Την αποκάλυψη αναφέρει το περιοδικό, την έκανε η εφημερίδα Sun.

Όταν ακούω, ότι ο Πάπας έχει το αλάθητο, με πιάνουν τα γέλια.

Ήρθα σε μια κοινωνία, σε έναν πλανήτη, όπου ένας άνθρωπος επειδή τον κάνουν Πάπα, αποκτά ξαφνικά το Αλάθητο!

Που έχω έρθει;

Εγώ αν συναντήσω έναν Πάπα, θα του πω: καλά ρε μαλακα, δε ντρέπεσαι να λες, ότι έχεις το αλάθητο;

Για τα μπάζα είστε.

Έτσι και σταματήσει το Σύμπαν, να έχει την ασπίδα προστασίας, είστε τελειωμένοι.

Εκτός κι αν δούμε, θεαματικές αλλαγές.

4444

16/10/2014

4444

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο, είναι μια πολύ ρηχή χρηματαγορά. Δηλαδή είναι της πλάκας.

Από την εποχή του Αρχιερέα του Σημίτη και του Σάλα, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, να γίνει ένα σοβαρό Χρηματιστήριο.

Με απλά λόγια, μη το παίρνετε στα σοβαρά.

Η έξοδος της Ελλάδος στις Αγορές, είναι ένα παραμύθι. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Αυτό οι αγορές το γνωρίζουν.

Ο ακροδεξιός Σαμαράς είναι επικίνδυνος. Όλοι αυτοί οι γκάνγκστερ είναι επικίνδυνοι.

Μπορεί οι απλοί νεοέλληνες να πεθαίνουν και να ζουν μέσα στην δυστυχία, αλλά ο Σαμαράς βγάζει λεφτά, ο Μπόμπολας βγάζει λεφτά, ο Ψυχάρης βγάζει λεφτά, ο Σάλας βγάζει λεφτά, όλοι αυτοί που είναι αρκετοί, βγάζουν λεφτά.

Γιατί να φύγουν από την εξουσία; Μόνο με λέιζερ, θα φύγει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος από το δέρμα του νεοέλληνα, που πήγε στην παραλία και στον καυτό ήλιο, χωρίς πιστοποιημένο αντηλιακό.

Όσοι κυβερνούν αντιδημοκρατικά, δύσκολα παραδίδουν δημοκρατικά την εξουσία.

4444

Ελλάδα – Ρουμανία: 0-1.

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία: 0-2.

Ο Ρανιέρι καλά τα πηγαίνει. Γυρίζει την Ελλάδα στο παρελθόν. Στα ένδοξα χρόνια της ξευτίλας και της ανυποληψίας.

Ο Σαρρής που θα έπρεπε να δικάζεται, είναι ακόμα πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Ρανιέρι είναι εντελώς άσχετος με την Ελληνική κουλτούρα. Ο Γκέκας που είναι ο ποιο φορμαρισμένος γκολτζής, δε τον κάλεσε ούτε στο παιχνίδι με την Ρουμανία, ούτε με την Βόρεια Ιρλανδία.

Εγώ το έγραψα από την αρχή, στο online παιχνίδι που παίζω, δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη ο Ρανιέρι. Πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια.

Ο Ρανιέρι βέβαια, έχει ένα ελαφρυντικό, δεν είχε χρόνο για να μοντάρει την ομάδα.

Όμως δυο ήττες στην έδρα σου, σημαίνει ότι κάτι δε κάνεις καθόλου καλά.

Η Ελλάδα, πάντα στηριζόταν στην άμυνα της, αυτό εγώ δε το είδα στα παιχνίδια με τον Ρανιέρι.

Ο Ρανιέρι θα έπρεπε να πει: πάμε για το Χ και βλέπουμε.

Έκανε λάθος στρατηγική σκέψη.

Τώρα δε μπορείς να αλλάξεις προπονητή, όποτε θα συνεχίσουμε με Ρανιέρι και θα δούμε τι θα δούμε. Αν ο Ρανιέρι κάνει και άλλη ήττα, σε επίσημο παιχνίδι, μέσα στη έδρα της Εθνικής και γίνουν 3, φεύγει.

Τρεις ήττες στην Έδρα σου, είναι πολύ κακό.

4444

http://www.kathimerini.gr/787423/article/epikairothta/kosmos/oi-hpa-afhnoyn-eley8ero-ton-asant-na-vomvardizei

Οι ΗΠΑ αφήνουν ελεύθερο τον Ασαντ να βομβαρδίζει

ANNE BARNARD, ERIC SCHMITT / THE NEW YORK TIMES

Λάβαρο του Μετώπου αλ Νούσρα επιδεικνύουν ως λάφυρο οι Σύροι κυβερνητικοί στρατιώτες στην επαρχία Χάμα.

Ελεύθερο πεδίο στην πολεμική αεροπορία του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία αφήνει η αμερικανική έμφαση στον βομβαρδισμό θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους».
Στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά και σε αυτή του Χαλεπίου, συριακά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες εντατικούς βομβαρδισμούς θέσεων των αντικαθεστωτικών ανταρτών. Οι επιθέσεις αυτές σε εναέριο χώρο όπου τα αεροσκάφη των ΗΠΑ πετούν ελεύθερα, προκαλούν την οργή αμερικανικών κύκλων, εχθρικά προσκείμενων στο μπααθικό καθεστώς της Δαμασκού. Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενίσχυσης των βομβαρδισμών από τη συριακή αεροπορία σε Ιντλίμπ, Χαλέπι και σε προάστια της Δαμασκού. «Θα ήταν ανόητο από μέρους τους να μην εκμεταλλευθούν τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα. Εστιάζουν πλέον την προσοχή τους στη Δύση, αφήνοντας ήσυχη την Ανατολή, όπου επιχειρούμε εμείς. Στην ουσία, επιτρέψαμε στο καθεστώς να εξοικονομήσει δυνάμεις, εξαπολύοντας επιθέσεις μόνο σε σημεία όπου απειλούνται κατοικημένες περιοχές», λέει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Οι Αμερικανοί πιλότοι έχουν λάβει σαφείς διαταγές να αποφύγουν κάθε επαφή, μέσω ασυρμάτου ή ακόμη και οπτική, με συριακά αεροσκάφη. Η χρήση δεδομένων αεροπλοΐας, που προέρχονται από συμμαχικές χώρες, σημαίνει ότι τα αεροσκάφη των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να ενημερώνουν τη συριακή αεροπορία για τις θέσεις τους, που μεταδίδονται στη Δαμασκό μέσω της Σαουδική Αραβίας.
Την κρίσιμη αυτή λεπτομέρεια μοιάζει, όμως, να αγνοούν τα στελέχη του καθεστώτος Ασαντ, που θεωρούν ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να δώσει προτεραιότητα στην καταπολέμηση του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελεί νίκη της στρατηγικής του Ασαντ και έμμεση έκφραση στήριξης από τη Δύση.
Από τη μεριά του, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποκλείσει διαρρήδην σε δηλώσεις του κάθε ενδεχόμενο συντονισμό με τη Δαμασκό.
«Από επιχειρησιακής, στρατιωτικής άποψης, δεν υπάρχει ο παραμικρός συντονισμός με το καθεστώς Ασαντ.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εστιάζονται, άλλωστε, σε άνομες περιοχές της βόρειας Συρίας, από όπου ο στρατός του Ασαντ έχει προ πολλού υποχωρήσει», εξηγεί ο υποναύαρχος Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Παρά την ενίσχυση των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών, όμως, το «Ισλαμικό Κράτος» συνέχιζε και χθες την προέλασή του, απειλώντας να καταλάβει το Κομπάνι.

Σχόλιο: Η Συρία όπως την ξέρατε ξεχάστε την. Ο Άσαντ έχει αποσύρει τα στρατεύματα του σε περιοχές που έχουν αμιγή πληθυσμό που στηρίζει το καθεστώς.

Η Βόρεια Συρία, δόθηκε άτυπα προς το παρών στους Κούρδους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία βοηθά τους Τζιχαντηστες με κάθε τρόπο.

Η Τουρκία είναι σύμμαχος των Τζιχαντιστων, να μην έχετε αμφιβολίες.

4444

13/10/2014

4444

Οι Αριστεροί, επειδή η σκέψη τους στον συγκεκριμένο πεδίο, είναι γελοία, δε μπορούν να καταλάβουν, πόσο σημαντικό είναι, να έχεις τον άνθρωπο που θα πει το Όχι.

Ο Μεταξάς, είπε Όχι. Ο Σημίτης πρόδωσε την Ελλάδα στους Γερμανούς, κάτι που δε θα έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Γιωργάκης Παπανδρέου είπε το Ναι στο Μνημόνιο και την άγρια λιτότητα και αφανισμό της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο δε Τουρκογλου, για να μείνει στην εξουσία, έκανε καθετί ποταπό, περνά από το χέρι του. Έριξε τον Παπανδρέου που ήθελε δημοψήφισμα, ΤΟΝ έριξε σε συνεργασία με τον ακροδεξιό Σαμαρά.

Είναι σημαντικό να έχεις, έναν άνθρωπο που θα πει Όχι. Το μεγάλο Όχι.

4444

10/10/2014

4444

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε το διάστημα, είναι προσιτό και σε καθημερινούς ανθρώπους. Τα τηλεσκόπια έχουν γίνει φτηνά και μπορείς πλέον να κάνεις παρατηρήσεις, να βγάλεις φωτογραφίες.

Περιμένω να δω φωτογραφίες, που θα δείχνουν τις αποστολές Απόλλων στην Σελήνη.

Οι αποστολές Απόλλων, άφησαν οχήματα και κατασκευές στη Σελήνη.

Διαστημική αρχαιολογία.

4444

09/10/2014

4444

China Just Overtook The US As The World’s Largest Economy

We’ve just gone past that crossover on the chart below, according to the IMF. By the end of 2014, China will make up 16.48% of the world’s purchasing-power adjusted GDP (or $17.632 trillion), and the US will make up just 16.28% (or $17.416 trillion):

Read more: http://www.businessinsider.com/china-overtakes-us-as-worlds-largest-economy-2014-10#ixzz3FgDz7l4X

Adjusted for purchasing power, China’s economy is now the world’s largest. Read more: http://www.businessinsider.com/china-overtakes-us-as-worlds-largest-economy-2014-10#ixzz3FgDnDXAb

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/267245/oukrania-sunehizodai-oi-ehthropraxies-6-nekroi-tis-teleutaies-24-ores-/

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες – 6 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

331 νεκροί μετά την έναρξη της εκεχειρίας, πάνω από 3600 συνολικά.

Πέντε πολίτες και ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε πριν από ένα μήνα και πλέον, όπως ανέφεραν σήμερα οι αρχές.
Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν χθες βράδυ, ανέφερε η δημαρχία.
Από την πλευρά, των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στις περιοχές όπου σημειώνονται μάχες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.
Οι βομβαρδισμοί στις συνοικίες Κουιμπιτσέφσκι και Κιίβσκι, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, συνεχίζονταν ως τα μεσάνυχτα στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον δήμο, ενώ και σήμερα το πρωί επαναλήφθηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών. Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την πλευρά τους διαπίστωσαν ότι ακούγονταν σποραδικά εκρήξεις όλμων και ρουκετών Γκραντ.
Η εκεχειρία που κηρύχθηκε την 5η Σεπτεμβρίου είχε στόχο τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες που μαίνονται από τον Απρίλιο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.600 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που έδωσε στην δημοσιότητα έναν απολογισμό για την κρίση στην Ουκρανία χθες στη Γενεύη, τουλάχιστον 331 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την έναρξη της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/267245/oukrania-sunehizodai-oi-ehthropraxies-6-nekroi-tis-teleutaies-24-ores-/#ixzz3FfumE98j
Σχόλιο: Στην Ουκρανία συνεχίζεται ο πόλεμος κανονικά. Έγινε η ανακεφαλαίωση τον Σεπτέμβριο και τώρα η επόμενη θα γίνει τον Δεκέμβριο.

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/267238/ollandos-upex-epivatis-tou-voeing-stin-oukrania-forouse-maska-oxugonou/

Στην αποκάλυψη ότι ένα από τα 298 θύματα της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, φορούσε μάσκα οξυγόνου, προέβη την Πέμπτη ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς. «Κάποιος φορούσε μάσκα, και είχε χρόνο να τη βάλει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Εθνικού Εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση. Διευκρίνισε όμως ότι όταν η μάσκα οξυγόνου εξετάστηκε για δακτυλικά αποτυπώματα, σάλιο και γενετικό υλικό και δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Έτσι, δεν είναι γνωστό πότε ή πώς η μάσκα βρέθηκε στο λαιμό του θύματος.

Η αποκάλυψη φαίνεται να καταρρίπτει τη μέχρι στιγμής επικρατούσα θεωρία ότι οι επιβαίνοντες έχασαν ακαριαία τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο.

Έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 διαλύθηκε στον αέρα αφού επλήγη από «αντικείμενα» τα οποία έπεσαν επάνω του «με μεγάλη ταχύτητα».

Ο κ. Τίμερμανς θα εγκαταλείψει σύντομα τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών για να αποτελέσει έναν από τους αντιπροέδρους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σχόλιο: Αυτοί δολοφονήθηκαν. Τους έβαλαν να πετάξουν πάνω από εμπόλεμη ζώνη. Ο λόγος απλός, πάνω από την ανθρώπινη ζωή, τα κέρδη των μάνατζερ. Τα μπόνους.

Αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν, γιατί κανένας δε τους ρώτησε. Κανένας δε τους ενημέρωσε.

4444

Η Τουρκία βοηθά τους Τζιχαντιστές με όποιο τρόπο μπορεί. Οι Κούρδοι είναι οι μόνοι που πολεμούν.

Στο Κομπανι, αν δοθούν όπλα στους Κούρδους, οι Τζιχαντιστές θα ηττηθούν. Απλά είναι τα πράγματα.

Τα βαριά όπλα των τζιχαντιστών, μπορούν πολύ εύκολα να καταστραφούν από τον αέρα.

Τανκς και βαρύ πυροβολικό δεν φαίνονται σε μια περιοχή χωρίς βλάστηση; Φυσικά και φαίνονται.

Η Τουρκία δεν αφήνει τους κούρδους να πάνε να βοηθήσουν το Κομπανι.

Αυτά που ακούω, ότι δε μπορούν να νικηθούν οι Τζιχαντιστές, είναι βλακείες.

Δεν είναι όλοι χαζοί. Ένας ικανός άνθρωπος, θα είχε νικήσει τους Τζιχαντιστές σε χρόνο dt.

Για να νικήσεις τους Τζιχαντιστές, δε χρειάζεσαι την Τουρκία.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, τα τεκταινόμενα.

Εάν δώσουμε στους Κούρδους τα σωστά όπλα, θα νικήσουν. Είναι οι χερσαίες δυνάμεις που αναζητά ο Ομπαμα.

4444

Η Ραχήλ Μακρή για την διαγραφή της.

https://gr.news.yahoo.com/%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE%CE%BB-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-075403636.html

-Πάνος Καμμένος. Ποια η σχέση σας στην πορεία των χρόνων και πως φτάσατε σήμερα στη διαγραφή σας;

Η διαγραφή μου είναι πολιτική. Σε αυτή την πράξη δεν πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος ενέργησε σε καμιά περίπτωση συναισθηματικά.

Άλλωστε οι προϋποθέσεις που έθεσα και τις απέρριψαν ως υβριστικές ήταν καθαρά πολιτικές, με βασικότερη την μη συνεργασία με την Συγκυβέρνηση που έχει βυθίσει την Ελληνική Κοινωνία σε βαθύτατη αξιακή και οικονομική κρίση.

-Σας είπε κάτι που να δικαιολογούσε την απόφασή του αυτή;

Με εξώδικη πρόσκληση ζητούσα να μάθω γιατί κατηγορούμαι. Ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής κατοχής και της Χούντας οι αντιστασιακοί γνώριζαν το κατηγορητήριο και οι διαδικασίες, έστω και προσχηματικά τηρούνταν. Αντίθετα στην περίπτωση μου ζήτησαν να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου όργανα που δεν είχαν συγκληθεί καταστατικά ή δεν διέθεταν αρμοδιότητα δυνάμει του κανονισμού της Βουλής. Σε τέτοιες παρωδίες δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχω. Το έχω δηλώσει και το εννοώ ότι θα ταράξω στη νομιμότητα όποιον χλευάζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Φυσικός πολιτικός μου κριτής είναι μόνο ο ψηφοφόρος της Κοζάνης εν είδει και οι Έλληνες συμπολίτες μου εν γένει. Εν κατακλείδι θα δανειστώ ένα σύνθημα από τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ: “Συγνώμη για την ενόχληση, θέλουμε δημοκρατία”

-Είναι πίκρα, είναι στενοχώρια, είναι απογοήτευση για ένα νέο άτομο όπως εσείς με αγώνα να του κόβεται η φόρα με μία διαγραφή;

Δυστυχώς για αυτούς που έλπιζαν ότι θα μου “κόψουν τα πόδια” επιβεβαιώνω αυτό που έχω δηλώσει και εννοώ. Ότι δηλαδή θα ταράξω στη νομιμότητα όποιον χλευάζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

-Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Είναι τιμωρία; Είναι απόρριψη;

Είναι θεσμική προσήλωση στον πρώτο και βασικό στόχο της θεσμικής και Συνταγματικής ανατροπής των κομμάτων της Συγκυβέρνησης που εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια των Πολιτών αυτής της Χώρας.

Πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσω ως βουλευτής μαξιλαράκι κανενός που συντάσσεται με δυνάμεις που έχουν κηρύξει κοινωνικό πόλεμο οικονομικής εξαθλίωσης των συμπολιτών μου.

-Κόντρες συνεχώς. Από τη Φωτεινή Πιπιλή μέχρι τον Πέτρο Τατσόπουλο. Είστε εκρηκτικό άτομο είναι αλήθεια… Αυτό πληρώσατε; Και τι έχετε να πείτε για τις κόντρες αυτές;

Η υπομονή μου είναι απέραντη. Τα κανάλια προβάλουν μόνο την κορύφωση των επιθέσεων που οφείλω να μην αφήσω αναπάντητες. Πολλοί προσπαθούν να με κάνουν να ασχοληθώ μαζί τους γιατί πιστεύουν ότι θα απασχολήσουν τα μέσα και θα κερδίσουν μια συνέντευξη. Τι να πω μπορεί να θέλουν να αυξήσουν την προίκα τους από ελιές και ποτάμια.

-Η φράση επιστροφή στο μεγάλο μαντρί ως ατάκα παίζει πολύ τις τελευταίες μέρες. Μικρό μαντρί η ΑΝΕΛ και μεγαλύτερο πιο τελικά;

Οι ΑΝΕΛ είχαν και έχουν πολλά προβλήματα αλλά δεν ήταν μαντρί. Το μεγάλο μαντρί είναι αυτό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που ονειρεύονται κάποιοι να δημιουργήσουν για να εξασφαλίσουν τίτλους και καρέκλες σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

4444

Έχω σταματήσει να βλέπω τα κεντρικά δελτία των Νταβατζηδων.

Οι Νταβατζηδες, έχουν δική τους ατζέντα, που δεν είναι δική μου.

Οι Νταβατζηδες, έχουν φορολογική ασυλία, ατιμωρησία και το ποιο σημαντικό.

Έχουν σταθερό εισόδημα από το κράτος, εκατομμυρίων ευρώ.

Δε βλέπω τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και αν είσαι έξυπνος, δε θα τα δεις, ούτε εσύ.

Στο διαδίκτυο, μπορείς να πληροφορηθείς και να μάθεις την επικαιρότητα και να την τεστάρεις.

Η πολιτική, έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή, το έχω γράψει πολλές φορές.

Ο Δραγασάκης έχει δίκαιο Σταμάτη. Ένας νταβατζης παίρνει τηλέφωνο κάποιο γιουσουφακη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αλλάζει ο νόμος.

Ο Βενιζέλος πόσους νόμους έχει αλλάξει; Πόσες τροπολογίες έχει φέρει για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, ενάντια στην κανονικότητα του κράτους; Πολλούς.

Ο Σαμαράς γιατί έκλεισε την Βουλή, με το έτσι θέλω, 15 ημέρες ποιο μπροστά, ρε Σταμάτη; Ξέρουμε τι είσαι Σταμάτη.

Οι άνθρωποι κάνουν μπίζνες, για να έχουν καλή καθημερινή ζωή. Τόσο απλό.

Όταν ο Μητσοτάκης λέει στον Δημόσιο Υπάλληλο: ο νόμος θα εφαρμοστεί, αυτό δεν ισχύει για τον Μπόμπολα ή για τον Βαρδινογιάννη ή για τον Μελισσανίδη κλπ

Γι’αυτους, ο Μητσοτακης, φτιάχνει καινούριο νόμο ή περνά τροπολογίες και έτσι δεν έχουν πρόβλημα.

Ο Μητσοτακης φτιάχνει ένα νόμο και μετά βγαίνει ο Μπόμπολας και λέει: είμαι νόμιμος!

Έτσι παίζεται το παιχνίδι στο Ελλαντα την τριτοκοσμική, με τους ηλίθιους που ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχώς.

Δε βλέπεται τι γίνεται με τα σκουπίδια; Ή το Ελληνικό; Ή άλλες περιπτώσεις.

Οι Νταβατζηδες έχουν τα κανάλια, για να πηγαίνουν ο Βοριδης, ο Μητσοτακης, ο Βενιζέλος κλπ και να κάνουν προπαγάνδα.

Όποιος το 2014 δεν καταλαβαίνει αυτό που γράφω, έχει πρόβλημα νοημοσύνης.

4444

http://www.msn.com/el-gr/news/world/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-29%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1%C2%BB/ar-BB8acDI

Η ιστορία της έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο και το βίντεο που τη διηγείται έχει ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια επισκέψεις μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες. Σε αυτό η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρτ από τις ΗΠΑ, η οποία πάσχει από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, υπερασπίζεται με σθένος το δικαίωμά της να «πεθάνει με αξιοπρέπεια», δηλώνοντας πως θα δώσει τέλος στη ζωή της οικειωθελώς, με τη βοήθεια του γιατρού της.

Πληροφορήθηκε ότι πάσχει από τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου τον Ιανουάριο του 2014 ενώ έκανε διακοπές με τον σύζυγό της, τον οποίο είχε παντρευτεί λιγότερο από έναν χρόνο πριν.

Υπέφερε από φοβερούς πονοκεφάλους, οι οποίοι την ανάγκασαν να κάνει εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός, αφού εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου.
Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής ενώ της εξήγησαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της οικειοθελώς.
Μιας και ζει στην Καλιφόρνια, όπου δεν επιτρέπεται η ευθανασία, αποφάσισε να αλλάξει πολιτεία και να μεταφέρει τα δικαιώματά της στο Όρεγκον, όπου επιτρέπεται.
Όπως λέει η ίδια στο βίντεο που έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου, αποφάσισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, μιας και θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, και να φύγει σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπάει.

Πηγή: CNN

Σχόλιο: Όλο και ποιο πολλοί άνθρωποι, που πάσχουν από σοβαρές και επώδυνες αρρώστιες, επιλεγούν αυτοί τον τρόπο που θα πεθάνουν και το πότε.

Από μια άποψη, γίνονται κυρίαρχοι του θανάτου.

Σπάνε τα μονοπώλια των θρησκειών.Είναι καλό, να έχεις επιλογές.

Η Ελεύθερη Βούληση, πηγαίνει χέρι – χέρι με τις πολλές επιλογές.

4444

At the top, can stand only one.

4444

08/10/2014

4444

http://unfollow.com.gr/web-only/14803-diagrafi/

Ένας από τους λόγους της διαγραφής της Μακρή είναι η ερώτηση που έκανε στη Βουλή για το θέμα των σλοπς  στις περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άμεσα θιγόμενος Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στον Καμμένο και σε ήρεμο (για τα δεδομένα του Μελισσανίδη, εννοούμε…) τόνο ρώτησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Τι έχει αυτή και τα βάζει συνέχεια μαζί μου»; Στη συνέχεια ο Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του την βουλευτή και της έκανε μαθήματα πολιτικού ρεαλισμού, με ατάκες του στιλ: «Πρόσεχε λίγο, αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν δύναμη να μας διαλύσουν το κόμμα». Ένας ακόμα λόγος της  διαγραφής της Μακρή ήταν οι ερωτήσεις που έχει κάνει στη Βουλή για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και για τη στάση που κράτησε η βουλευτής για την ντροπολογία της κυβέρνησης προς τον επιχειρηματία. Και όταν ακούει το όνομα Βαρδινογιάννης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον πιάνει κρύος ιδρώτας.

Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών του Καμμένου δεν είναι τυχαίες. Την ώρα που ανακοινωνόταν η διαγραφή της Ραχήλ Μακρή –λόγω υβριστικών σχολίων που ανήρτησε, υποτίθεται, στα σόσιαλ μίντια και αφορούσαν άλλα (ποια;) στελέχη του κόμματός της– ο Καμμένος έστρωσε το κόκκινο χαλί στον Νικολόπουλο.

Κάποιοι το ερμήνευσαν ως κίνηση πανικού, όμως μόνο αυτό δεν είναι. Είναι σαφής πολιτική επιλογή που δείχνει συγκεκριμένη στόχευση σε όλο και πιο δεξιό κοινό.

Έτσι την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διέγραφαν τη Ραχήλ Μακρή, ο Καμμένος έβαζε έναν καινούργιο παίκτη στο παιχνίδι, ανοίγοντας το δρόμο για να παίξει μπάλα με τη συγκυβέρνηση (βάσει της αριθμητικής των βουλευτικών ψήφων του) στις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν ξέρουμε αν ο Δ. Μελισσανίδης προτίθεται να διαλύσει τους ΑΝΕΛ –άλλωστε και μόνοι τους μια χαρά τα καταφέρνουν– ωστόσο οι θερμοί εναγκαλισμοί του Πάνου Καμμένου με τον Τίγρη στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως αποτυπώθηκαν στις σχετικές φωτογραφίες, είναι πολύ πρόσφατες, για να θεωρήσουμε ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στις αποφάσεις του Καμμένου.

Σχόλιο: Ο Καμμένος δεν έπεισε για την διαγραφή της Ραχήλ Μακρή, που τα λέει έξω από τα δόντια και κάνει και ερωτήσεις για επιχειρηματίες που λυμαίνονται την χώρα κατά καιρούς.

Μας τελείωσε και ο Καμμενος. Μας βγήκε διαπλεκόμενος. Next card please. 

4444

Ο συγκεκριμένος φωτογράφος, είναι πολύ ευφυείς. Δεν πρόκειται για πανέμορφα μοντέλα ή για εντυπωσιακές δίμετρες ξανθιές με τέλειες αναλογίες, αλλά για κορίτσια και θηλυκά της διπλανής πόρτας που στις φωτογραφίες τους δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία, ενώ και τα shooting έχουν γίνει όλα με φωτογραφικές μηχανές στις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί αναλογικά φιλμς και τυπώματα.

4444

BLOOMBERG EBOLA trish 01 081014

4444

07/10/2014

4444

Οι μαθηματικοί χρησιμοποιούν τα στατιστικά μοντέλα για την εξαγωγή προβλέψεων για το μέλλον, σε διάφορα θέματα όπως τα οικονομικά, τη μετεωρολογία ή πολύπλοκα πειράματα.

Γιατί όχι να μη το κάνουν και για την πρόβλεψη της εξέλιξης διάσημων μυθιστορημάτων, αναρωτήθηκε ο Ρίτσαρντ Βέιλ, από το πανεπιστήμιο Κάντερμπρι της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος προσπάθησε να μαντέψει τη συνέχεια στους ανέκδοτους τόμους της σειράς βιβλίων «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου», στα οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones. 

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα πέντε βιβλία ενώ αναμένονται ακόμη δύο, με το μυστικό της εξέλιξης της ιστορίας να παραμένει επτασφράγιστο.

Η αφήγηση στα βιβλία συμβαίνει μέσω κάποιου χαρακτήρα που συμμετέχει στη δράση και μέχρι το πέμπτο βιβλίο συνολικά 24 χαρακτήρες έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο.

Ο Βέιλ υπολόγισε την κατανομή των χαρακτήρων στα κεφάλαια των πρώτων πέντε τόμων με σκοπό να προβλέψει την αντίστοιχη κατανομή στους εναπομείναντες δύο.

Αν και η μέθοδος αυτή δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεπτομερείς προβλέψεις, τουλάχιστον μπορεί να χρησιμεύσει για να μαντέψει κανείς ποιος χαρακτήρας θα επιβιώσει ως αφηγητής, ένα ερώτημα σημαντικό καθώς ο συγγραφέας είναι γνωστός για το ότι δε διστάζει να θυσιάσει τους βασικούς του ήρωες με κάθε ευκαιρία.

Για την προσέγγισή του ο Βέιλ χρησιμοποίησε το γνωστό θεώρημα της στατιστικής Bayes το οποίο εισάγει την έννοια της δεσμευμένης πιθανότητας η οποία σχετίζει τις πιθανότητες επιμέρους ενδεχομένων, προκειμένου να υπολογιστεί πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα σύνθετο ενδεχόμενο.  Μία από τις κύριες χρησιμότητες του θεωρήματος είναι η ανανέωση των προβλέψεων όσο εμφανίζονται νέα δεδομένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλέψεων της μελέτης είναι ο χαρακτήρας Τζον Σνόου, ο οποίος εμφανίζει πιθανότητα 38% να μη συμμετέχει στο έκτο βιβλίο και 67% στο έβδομο. Με άλλα λόγια, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας σύμφωνα με το θεώρημα Bayes, ίσως και να μην έχει μεγάλο μέλλον στη σειρά.

«Οι καλύτερες προβλέψεις αποτελούν συνδυασμό της μοντελοποίησης και της κοινής λογικής», γράφει ο Βέιλ. «Εδώ επικεντρωθήκαμε τελείως στη μοντελοποίηση και αφήσαμε τη λογική στην άκρη», συμπλήρωσε.

Η μαθηματική εργασία που εξέδωσε μάλιστα, με τον τίτλο «Πρόβλεψη με τη μέθοδο Bayes για το Winds of Winter», ίσως είναι η πρώτη του είδους της που περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική προειδοποίηση για spoiler, καθώς αποκαλύπτει στοιχεία της εξέλιξης της ιστορίας. 

Εάν και σίγουρα δεν πρόκειται για μία εργασία που θα αφήσει εποχή στα μαθηματικά, η συγκεκριμένη μελέτη έχει το δικό της ενδιαφέρον για την πρωτοτυπία της ενώ αποτελεί και απλό μάθημα για την κατασκευή ενός μαθηματικού μοντέλου.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, τα στοιχεία από το έκτο βιβλίο, όταν δημοσιευτεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των προβλέψεων για την εξέλιξη του τελευταίου τόμου.

– See more at: http://left.gr/news/theorima-bayes-kai-game-thrones#sthash.3nucttnm.oE6irFXe.dpuf

4444

http://tvxs.gr/news/kosmos/nteparntie-ekdidomoyn-kai-ekleba-akomi-kai-nekroys-gia-na-ziso?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Συγκλονιστικές πληροφορίες για την ταραχώδη ζωή του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ έρχονται στη δημοσιότητα, μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Κάπως έτσι Συνέβη».

Ο Ντεπαρντιέ αναφέρεται στα δύσκολα παιδικά χρόνια, όταν αναγκαζόταν να κλέψει για να ζήσει λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς του, την φυλάκισή του μετά από κλοπή αυτοκινήτου. Αποκαλύπτει ακόμη πως από την ηλικία των 10 ετών (όπως αναφέρει φαινόταν μεγαλύτερος) τον πλησίαζαν ερωτικά ομοφυλόφιλοι και ο ίδιος ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα για να ζήσει.

Όπως λέει ήταν ένας ομοφυλόφιλος κυνηγός ταλέντων που τον έβγαλε από την ανέχεια, πριν ακόμη από το γάμο του με την Ελίζαμπεθ Γκινιό, γόνο πλούσιας οικογένειας από το Παρίσι.

Αναφέρεται ακόμη στο αλκοόλ, όπως λέει καταναλώνει μέχρι και 14 μπουκάλια κρασί την ημέρα, ενώ μιλάει και για τη στιγμή που ξέθαψε δύο νεκρούς από ένα νεκροταφείο για να τους πάρουν τα παπούτσια και τα κοσμήματα. Επίσης γράφει για τα ρολόγια και τα χρήματα που έκλεβε το Μάιο του 1968 από φοιτητές που συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μιλάει και για τον ρόλο του ως πατέρα, που πάντα ήταν κατώτερος των περιστάσεων, όπως αναφέρει, και κατηγορεί για αυτό τον πατέρα του και όσα βίωσε στην παιδική του ηλικία. «Ξέρω πώς να λέω τα λόγια των άλλων, αλλά όταν πρόκειται για τα δικά μου, εγώ είμαι ο γιος του Ντεντέ», αναφέρει, τονίζοντας πως δεν μπόρεσε να πει ποτέ στα παιδιά του πως τα αγαπά.

Ο ηθοποιός μιλάει και για τη φιλία του με τον πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο γνωρίστηκε το 2008 και όπως λέει «έδεσαν αμέσως».

«Και στους δυο μας, όταν ήμασταν 15 χρονών, δεν θα στοιχημάτιζε κανείς δεκάρα πάνω μας. Του στέλνω γράμματα που μιλάνε για τα πάντα. Τον διασκεδάζουν και μου απαντάει», αναφέρει.

Σχόλιο: Κανένας δεν θα στοιχημάτιζε στον Πουτιν και στον Ντεπαρντιέ. Μη είσαι σκληρός με τον εαυτό σου Ντεπαρντιέ.

Πάντα υπάρχει κάποιος, που θα στοιχηματίσει και υπέρ σου. Το ζήτημα είναι, εσύ να το αποδεχτείς και να αδράξεις την ευκαιρία.

Εγώ κάθε μέρα στοιχηματίζω, σε φαβορί και σε αουτσάιντερ.

Έχω δει αουτσάιντερ να γίνονται φαβορί.

Για παράδειγμα ο Σαμαράς, όταν έγραψα ότι ο Σαμαράς θα γίνει πρόεδρος της ΝΔ, ήταν αουτσάιντερ. Τα ΜΜΕ των νταβατζηδων έλεγαν Ντόρα, τα «ισχυρα» blogs κλπ.

Αναφέρω ένα απλό παράδειγμα.

Μου αρέσει να στοιχηματίζω, κάνει τη ζωή μου ποιο ενδιαφέρουσα. Στοιχηματίζω στα πάντα.

4444

ELLADA SAMARAS KALH XRONIA 01 071014

4444

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω: Η Ελλάδα δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα.

Επειδή ένας μαλακας σα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, δε σημαίνει ότι και ανήκει.

Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Αυστρία κλπ μια τέτοια νταλίκα, δε θα κυκλοφορούσε στον δρόμο και μάλιστα Σαββατοκύριακο. Τόσο απλά.

Γιατί κυκλοφορούσε η νταλίκα; Γιατί σας κυβερνούν μαλακες σα τον Κεφαλογιαννη της ΝΔ. Τόσο απλά. Τα 40 χρόνια της ΝΔ, έκλεισαν με 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε εθνική οδό διπλής κατεύθυνσης!

Η πολιτική έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή.

Αυτοί οι άνθρωποι δολοφονηθήκαν.

Ο οδηγός είναι θύμα του εργασιακού μεσαίωνα, αλλά είναι ένοχος. Πρέπει να τιμωρηθεί, αν καταδώσει την εταιρεία που δούλευε, να τιμωρηθεί και η εταιρεία.

Εγώ θεωρώ, με βάση τα στάνταρ μιας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας, ότι δολοφονηθήκαν.

Σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, αυτή η Νταλίκα Κεφαλογιαννη, δε θα κυκλοφορούσε Σαββατοκύριακο.

Καταστρέφουν την Ελληνική κοινωνία και την χώρα.

4444

06/10/2014

4444

TENNIS BEIJIN NOVAK DJOKOVIC - KEI NISHIKORI tokyo 07 061014

4444

TENNIS CHINA BEIJING MARIA SHARAPOVA WIN FINAL 02 061014

Tennis: China Open: Beijin: Maria Sharapova win.

4444

Advertisements

Posted October 6, 2014 by bmplefour in TENNIS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: