Πολλά Λόγια, Πολλά Ψέματα.   Leave a comment

Πολλά Λόγια, Πολλά Ψέματα.

31/12/2014

4444

ELLADA SYRIZA MARI LE PEN 01 311214

4444

To 90% της πόλης Κομπάνι ελέγχουν πλέον οι Κούρδοι μαχητες YPG/YPJ με την συνδρομή και μαχητών του ΡΚΚ αλλά και των Κούρδων πεσμεργκά του Κιρκούκ, που υπερασπίζονται το συνοριακό αστικό κεντρο από τους εγκληματίες του ISIL.

 

4444

ELLADA NORMAN ATLANTIC FIRE FERRY SHIP MAP 01 311214

4444

30/12/2014

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/125069/anepidektes-kentrikes-trapezes-neo-egklima-tis-fed-kai-mia-iroida-ypallilos-tis

Πριν έξι φθινόπωρα, το φθινόπωρο του 2008, κατέρρεε η Lehman Brothers και όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αρχικά της Wall Street και κατόπιν της Δύσης ολόκληρης.

Η διάσωση των απανταχού τραπεζών κόστισε μόνο στο αμερικανικό κράτος πάνω από το 200% του ΑΕΠ της Αμερικής.

Δεν ήταν μόνο οι δικές τους τράπεζες που «έπρεπε» να διασωθούν από τον άμοιρο τον φορολογούμενο. Ήταν και οι άφρονες ευρωπαίοι τραπεζίτες. Κοιτάξτε τι είχαν κάνει: Παρασυρμένοι από συμβουλές κυρίως της Goldman Sachs, γερμανοί, γάλλοι και Ελβετοί τραπεζίτες (δήθεν συντηρητικοί και λιτοί) δανείζονταν πακτωλούς χρήματος από αμερικανικές τράπεζες όπως η Citi ή η Bank of America για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα που παρήγαγε η Goldman Sachs. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κι όταν κατέρρευσε η αξία αυτών των τοξικών χαρτιών, οι ανόητες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είχαν τα χρήματα για να αποπληρώσουν τις αμερικανικές τράπεζες. Έτσι, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης, το New York Fed, που είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση και λειτουργία του τραπεζικού συστήματος της Wall Street, αναγκάστηκε όχι μόνο να διασώσει τους αμερικανικούς κολοσσούς (Goldman Sachs, Citi, J.P. Morgan, κλπ) αλλά και τους ευρωπαίους τραπεζίτες, ώστε οι τελευταίοι να μην αφήσουν τους αμερικανούς τραπεζίτες στα κρύα του λουτρού. Μύλος, με άλλα λόγια, πολλών τρισεκατομμυρίων.

Μετά από αυτό το στραπάτσο, οι ιθύνοντες στην Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης παραδέχθηκαν ότι έφταιγαν. Ότι «κάτι» τους είχε ξεφύγει. Ότι είχαν αφήσει τους τραπεζίτες ανεξέλεγκτους με αποτέλεσμα την παγκόσμια κρίση που ακόμα ταλανίζει την υφήλιο, και της οποίας η Μνημονιακή Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά, θλιβερά αποτελέσματα. Μετά την παραδοχή τους αυτή, οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης προσέλαβαν έναν καλό καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον David Beim, ο οποίος, αφού μελέτησε την δομή και λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας, έβγαλε το πόρισμά του: Έφταιγε η κουλτούρα της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα το γεγονός ότι, πρώτον, δεν είχε στην δούλεψή της αρκετούς αδέκαστους υπαλλήλους που να ελέγχουν τους τραπεζίτες και, δεύτερον, ακόμα κι όταν ένας ευσυνείδητος υπάλληλος έκανε καλά την δουλειά του και μετέφερε στους προϊσταμένους του πληροφορίες για παρασπονδίες των τραπεζιτών, εκείνοι, οι προϊστάμενοί του, του έλεγαν ευγενικά να βγάλει τον σκασμό -να πάψει να δημιουργεί προβλήματα. Γιατί; Επειδή οι προϊστάμενοι είτε ήθελαν να δουλέψουν για μια από τις μεγάλες τράπεζες είτε ήταν πρώην διευθυντές αυτών των τραπεζών.

Έτσι, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης αποφάσισε το 2009 να αλλάξει την εσωτερική της κουλτούρα. Προσέλαβε λοιπόν πολλούς νέους υπαλλήλους, αδέκαστους, μορφωμένους, που δεν είχαν σχέση με τις τράπεζες, και τους διέταξε να ελέγχουν αυστηρά τους τραπεζίτες, χωρίς να σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Μία εξ αυτών των νέων αδέκαστων υπαλλήλων της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης ήταν η κα Carmen Segarra.

Η κα Segarra, εξέχουσα νομικός, με λαμπρές σπουδές σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια και στην Σορβόνη, έπιασε αμέσως δουλειά. Η υπηρεσία της, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης, την έστειλε στην Goldman Sachs, την γνωστή τράπεζα-κολοσσό που, όποια πέτρα σκανδάλου και να σηκώσει κανείς παγκοσμίως, θα την βρει από κάτω. Εγκαταστάθηκε λοιπόν στην Goldman Sachs η κα Segarra, σε ειδικό γραφείο, και η δουλειά της ήταν να ελέγχει καθημερινά τι γινόταν εκεί μέσα.

Κάθε εβδομάδα πήγαινε στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης και έδινε ραπόρτο στους προϊσταμένους της. Πολύ νωρίς κατάλαβε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Όταν μετέφερε στους προϊσταμένους της τα απίστευτα πράγματα και θάματα που άκουγε και έβλεπε στο εσωτερικό της Goldman Sachs, οι προϊστάμενοί της ξύνιζαν τα μούτρα τους. «Δεν μπορεί να άκουσες κάτι τέτοιο, της έλεγαν». Μια φορά, δυο φορές, τρεις, και η κα Segarra κατάλαβε ότι θα είχε πρόβλημα αν επέμενε.

Είχε την επιλογή μεταξύ του να κάνει την χαζή, ώστε η καριέρα της στην Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης να εξελιχθεί καλά, ή να είναι σωστή στην δουλειά της, κάτι που απαιτούσε σύγκρουση τόσο με την Goldman Sachs όσο και με προϊσταμένους της στην Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης.

Η Carmen Segarra επέλεξε την δύσκολη ατραπό, το όλο αγκάθια και πέτρες μονοπάτι.

Ένα Σάββατο πήγε σε μαγαζί που πουλά εξειδικευμένα ηλεκτρονικά και αγόρασε μικροσκοπικό μικρόφωνο με το οποίο κατάφερε να καταγράψει 46 ώρες συνομιλιών με στελέχη της Goldman Sachs. «Δεν πιστεύετε ότι λένε αυτά που σας λέω ότι λένε, ιδού τα μαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα».

Και τι δεν κατέγραψε το μαγνητοφωνάκι της. Μια μέρα πήγε στο γραφείο μεγαλοστέλεχους της Goldman Sachs με αποδείξεις για παράνομες συναλλαγές εδώ στο Τέξας, απ’ όπου σας γράφω αυτές τις γραμμές.

Του έδειξε πως η Goldman Sachs είχε συμβουλέψει μια εταιρία, ας την πούμε Χ, να αγοράσει μετοχές σε μια άλλη εταιρία, έστω Ψ, χωρίς να πει στην εταιρία Χ ότι η ίδια η Goldman Sachs είχε πολλές μετοχές στην εταιρία Ψ -κάτι που είναι καθ’ όλα παράνομο στις ΗΠΑ και γενικά στην υφήλιο. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος μια τράπεζα να σε συμβουλεύει, υποτίθεται αντικειμενικά, για το αν θα πρέπει να αγοράσεις «κάτι» χωρίς να γνωρίζεις ότι αυτό το «κάτι», ουσιαστικά, ανήκει στην τράπεζα που σε συμβουλεύει! Είναι ανήκουστο. Είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων (conflict of interest).

Όταν το είπε αυτό στο μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs εκείνος χαμογέλασε και της απάντησε με θράσος: «Αν δεν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος, αγαπητή μου, δεν με συμφέρει μια συναλλαγή!» (If there is no conflict, there is no interest!) Κι όταν τον ρώτησε τι προτίθεται να κάνει για να μην επαναληφθούν τέτοιες παρανομίες, της έκλεισε το μάτι λέγοντας: «Απολύτως τίποτα».

Μια και δυο η Carmen Segarra πάει στον προϊστάμενο της, δυο ουρανοξύστες πιο κει, στην Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Του είπε τι συνέβη. Εκείνος, άλλη μια φορά, έκανε ότι δεν την πίστεψε. Τότε τον βάζει να ακούσει την μαγνητοφωνημένη συνομιλία. Της απαντά: «Δεν το εννοούσε αυτό που είπε» και την διατάζει να ξεχάσει το θέμα. Εκείνη δεν το βάζει κάτω και γράφει έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες. Λίγες μέρες μετά είχε απολυθεί χωρίς αιτιολόγηση. Κι όταν, ως δεινή δικηγόρος που είναι, η Carmen Segarra μήνυσε τόσο την Κεντρική Τράπεζα της Ν. Υόρκης όσο και τους προϊσταμένους της, ο αρμόδιος δικαστής απεφάνθη ότι η υπόθεση αυτή δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου και έβαλε την μήνυση στο αρχείο.

Νομίζω ότι θα έπρεπε, οι απανταχού καλοί κ’ αγαθοί πολίτες, να καθιερώσουν βραβείο για ανθρώπους όπως η Carmen Segarra αλλά και ο Jake Bernstein, ο οποίος κατέγραψε την ιστορία αυτή και την δημοσίευσε στο περιοδικό PROPUBLICA την περασμένη εβδομάδα (26 Σεπτεμβρίου 2014).

Υ.Γ. Το άρθρο του Bernstein μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση http://www.propublica.org/article/carmen-segarras-secret-recordings-from…

Σχόλιο: Σας έχω γράψει, ότι και στην Αμερική υπάρχει βαρβάτη διαφθορά. Αυτή είναι μια υπόθεση διαφθοράς.

Διαβάζοντας το άρθρο, καταλαβαίνω αμέσως, ότι η Αμερική, πολύ δύσκολα θα φτάσει σε οικονομική ανάπτυξη 4%. Ο λόγος είναι προφανής, η διαφθορά της Ελίτ.

Είναι διαφθαρμένοι.

Το 4%, δεν είναι τυχαίο νούμερο.

Η διαφθορά, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη. Κάτι βέβαια που το κρύβουν οι νεοφιλελεύθεροι, αλλά και οι κουμουνιστές.

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/129853/me-eisaggeliko-porisma-tylixte-kamia-regga

Του Κώστα Βαξεβάνη

Στις τρεις περίπου δεκαετίες που κάνω αυτή τη δουλειά, δεν έχω δει άλλη φορά εισαγγελική έρευνα που να αφορά τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Χαϊκάλη, που να τελειώνει τόσο γρήγορα, τόσο πρόχειρα και χωρίς καμιά διερεύνηση ακόμη και των πραγματικών περιστατικών. Επίσης δεν έχω δει τόσο μικρό εισαγγελικό πόρισμα για τόσο μεγάλη υπόθεση που μερικές ώρες μετά τη συγγραφή του να γίνεται φεϊγ βολάν στα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ο Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος δεν την έκανε.

Και θα μου επιτρέψει όπως αυτός διατηρεί το δικαίωμα της “ελεύθερης κρίσης του Εισαγγελέα” την οποία χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ακόμη και για να βγάζει τέτοια εισαγγελικά πορίσματα με τα οποία ανθυπομειδιούν και τα μάρμαρα του Εφετείου, να διατηρώ και εγώ την ελεύθερη κρίση του δημοσιογράφου και την απλή λογική που προσπαθώ όσο μπορώ να διαφυλάξω μέσα στην προσπάθεια αντιστροφή της που γίνεται καθημερινά.

Η εισαγγελική έρευνα “μπάζει” και νομικά και σε ό,τι αφορά τα τεχνικά της στοιχεία. Ο Εισαγγελέας, όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το αποδεικτικό υλικό των βίντεο. Η μη αποδοχή του υλικού ως νόμιμου, ήταν η βάση της απαλλαγής του Αποστολόπουλου και έγινε με την επιφανειακή πρόταξη των νόμων και των αδικημάτων. Δηλαδή στην εισαγγελική λογική, υπήρξε ένα αδίκημα και ένα αποδεικτικό υλικό από παράνομη καταγραφή, άρα το συμπέρασμα είναι πως έπρεπε να απορριφθεί.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ένα απλό αδίκημα, αλλά μια προσπάθεια να πληγεί το δημόσιο συμφέρον, να παραχαραχθεί η λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράζεται από τις εκλογές και να απειληθεί το Σύνταγμα. Είχαμε λοιπόν όπως καλά γνωρίζει ο κύριος Εισαγγελέας, λόγους Δημοσίου συμφέροντος τους οποίους δεν προέταξε για να κάνει αποδεκτό το υλικό. Συμπεριφέρθηκε ως να επρόκειτο για ένα αδίκημα χωρίς δημόσια διάσταση και πολιτικές προεκτάσεις.

Σαν να κατέγραφε ένας σύζυγος τη σύζυγο και το υλικό πήγε στον Εισαγγελέα.

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος γνώριζε επίσης πως υπάρχει η απόφαση 277/2014 του Αρείου Πάγου, η οποία σε αντίστοιχη περίπτωση νομιμοποίησης τέτοιου υλικού, θεωρεί πολύ απλά πως όταν η καταγραφή δεν αφορά προσωπικά θέματα αλλά τη δημόσια σφαίρα και τη λειτουργία των προσώπων μέσα σε αυτή, το υλικό είναι νόμιμο.

Το δεύτερο νομικό φάουλ, όπως λένε συνάδελφοι του κυρίου Παναγιωτόπουλου, είναι ότι κλείνει την υπόθεση και δεν ασκεί δίωξη, παρότι υπάρχει παραδοχή του αδικήματος.

Δηλαδή ενώ και ο Χαϊκάλης και ο ίδιος ο Αποστολόπουλος παραδέχονται πως υπήρξε πρόταση χρηματισμού, ο Εισαγγελέας δεν ασκεί δίωξη, αλλά κάνει την παραδοχή πως η προσπάθεια αυτή του Αποστολόπουλου ήταν για καλό σκοπό. Για να δείξει δηλαδή στον Καμμένο και την κοινωνία ότι ο Χαϊκάλης σκόπευε να ξεπουληθεί. Βέβαια ο Αποστολόπουλος ούτε στον Καμμένο το είπε αυτό ούτε σε κάποιο Εισαγγελέα αλλά ο κύριος Παναγιωτόπουλος το αποδέχεται ως αληθές. Δηλαδή είναι σαν να λέμε πως κάποιος ο οποίος οδηγείται στον κύριο Παναγιωτόπουλο για απόπειρα ανθρωποκτονίας για παράδειγμα, αν δηλώσει στον Εισαγγελέα πως την απόπειρα την έκανε για να δείξει στο θύμα πως η ζωή είναι σκληρή, για να τον εκπαιδεύσει στις δυσκολίες, τότε ο κύριος Παναγιωτόπουλος δεν θα του ασκήσει δίωξη αλλά θα αποδεχθεί την καλή πρόθεση. Είναι μια ενδιαφέρουσα νομική αντίληψη και πρωτότυπη.

Το πόρισμα του Εισαγγελέα για μια τόσο μεγάλη υπόθεση η οποία δεν έπρεπε να αφήνει σκιές, είναι μόλις 6 σελίδες, μαζί με τα τυπικά. Και είναι απολύτως φυσιολογικό αφού δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική εισαγγελική έρευνα για να περιγραφεί σε αυτό.

Ο Εισαγγελέας δεν έκανε έρευνα των επικοινωνιών των δύο εμπλεκόμενων. Είχε και νομικό δικαίωμα και υποχρέωση. Να θυμίσω πως ο Εισαγγελέας Άρης Κορρέας, ξεκίνησε την παρακολούθηση των συνομιλιών για τα στημένα του ποδοσφαίρου με ανώνυμη καταγγελία. Είναι προφανές πως για μια υπόθεση που ακουμπά θέματα Δημοκρατίας με πολιτικές προεκτάσεις κανένας δεν θα είχε αντίρρηση να “ανοίξουν” τα τηλέφωνα εκτός από τους ενόχους. Ο εισαγγελέας δεν το έκανε.

Αντιθέτως όπως αποφαίνεται εν είδει μαντείας “πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλου δεν είναι διαρροή για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τις 18:15 δεν γνώριζε κανείς την ταυτότητα του ατόμου που θα εμφανιζόταν…δεν προσήλθε γιατί ουδέποτε είχε αληθή πρόθεση”.

Γνωρίζει ο κύριος Παναγιωτόπουλος πως η εισαγγελική έρευνα σταματά για να βγει συμπέρασμα, όταν υπάρχει στοιχείο και όχι μαντεία. Τέτοιο στοιχείο δεν έχει αν και θα μπορούσε να έχει ζητώντας τις επικοινωνίες του Αποστολόπουλου τις τελευταίες μέρες. Επίσης καταλαβαίνει οποιοσδήποτε πως δεν ήταν ανάγκη να διαρρεύσει κάποιος ποιός ήταν ο μεσάζοντας. Αρκούσε να διαρρεύσει πως ο Χαϊκάλης έχει κάνει καταγγελίες για χρηματισμό και η αστυνομία είχε στήσει παγίδα για το άτομο. Αυτοί που επιχειρούσαν να χρηματίσουν ήξεραν ποιόν είχαν ενδιάμεσο ώστε να τον ειδοποιήσουν να μην πάει στο ραντεβού.

Ο Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος αποδέχεται στο πόρισμα πως ο Αποστολόπουλος παρακολουθούσε και κατέγραφε τον Χαϊκάλη έχοντας τοποθετήσει μικρόφωνο κάτω από το τραπέζι στο καφέ του ξενοδοχείου Plazza, μικροκάμερα στο ταβάνι πάνω στον αισθητήρα πυρανίχνευσης και βάζοντας δύο άτομα σε διπλανό τραπέζι. Αυτή η παραδοχή από τον Αποστολόπουλο κατά τον Εισαγγελέα σημαίνει πως τον κατέγραφε για να τον καταγγείλει.

Ο Εισαγγελέας δεν θέτει το ενδεχόμενο η καταγραφή από τον Αποστολόπουλο να γίνεται για να εκβιάζεται ο Χαϊκάλης ή για αποδείξει ο Αποστολόπουλος στους εντολείς του την πρόθεσή του.

Στο σημείο αυτό όμως ο Εισαγγελέας έχει καταπατήσει κάθε έννοια αντικειμενικής έρευνας. Δεν ρωτάει τον Αποστολόπουλο ποιοί ήταν οι μάρτυρες. Δεν καλεί αυτούς τους μάρτυρες να καταθέσουν. Δεν ζητά από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να καταθέσουν (οι υπεύθυνοι του Plazza μας διαβεβαίωσαν πως ουδέποτε ενοχλήθηκαν).

Δεν διατάζει έρευνα από τα εγκληματολογικά της Αστυνομίας για να βρεθούν δαχτυλικά αποτυπώματα ή για να διαπιστωθεί από τις κάμερες του ξενοδοχείου τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μέρα. Δεν αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν κάποιος αν δεν έχει την άδεια του ξενοδοχείου να παγιδεύσει ένα δημόσιο χώρο όπως είναι το καφέ του Plazza. Δεν αναζητεί μήπως πρόκειται για εγκληματική ομάδα με εξειδικευμένες γνώσεις που επιδίδεται συστηματικά σε τέτοιες ενέργειες. Δεν συνδυάζει πως ο τραπεζίτης που κατά τον Χαϊκάλη θα χρηματοδοτούσε το χρηματισμό του, είναι ταυτόχρονα και μέτοχος της τράπεζας που θα έσβηνε το δάνειο αλλά και μέτοχος του ξενοδοχείου στο οποίο με ευκολία έγινε η παγίδευση. Και τέλος, ο Εισαγγελέας δεν ασκεί καν δίωξη στον Αποστολόπουλο για την καταγραφή Χαϊκάλη.

Η ίδια η εξέταση του Αποστολόπουλου από τον Εισαγγελέα είναι εντυπωσιακή. Χωρίς καμιά πίεση, ο Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος εξετάζει τον Αποστολόπουλο σε μια κατάθεση μόλις 5 αραιογραμμένων σελίδων. Δεν τον ρωτάει για να εκμαιεύσει πράγματα που υπάρχουν στο βίντεο τα οποία ακόμη και αν δεν τα έχει κάνει αποδεκτά τα γνωρίζει από την κατάθεση Χαϊκάλη και Καμμένου. Τον αφήνει να πει ό,τι έχει ευχαρίστηση ενώ σε κάποιο σημείο της κατάθεσης τον αβαντάρει λέγοντας πως ο Χαϊκάλης στις 11 Δεκεμβρίου είχε πει πως μπορεί να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ρωτά συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας “Έχετε υπόψη σας τη δήλωση Χαϊκάλη στις 11/12/2014 ότι θα ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας προκειμένου να αποφευχθεί Εθνική κρίση;”. Ο Αποστολόπουλος συμφωνεί και συμπληρώνει πως αυτό αποδεικνύει τα λεγόμενά του. Η μόνη διαφορά είναι πως ο Χαϊκάλης ουδέποτε έκανε τη δήλωση που ο Εισαγγελέας μετέφερε στον Αποστολόπουλο.

Μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της υπόθεσης, σε τηλεοπτικό παράθυρο, ο δικηγόρος του Αποστολόπουλου αποστόμωσε τη δικηγόρο του Χαϊκάλη λέγοντας “εσείς θα κάνετε 10 μηνύσεις και οι 10 θα πάνε στο αρχείο”. Τέτοια βεβαιότητα από δικηγόρο σπάνια βλέπουμε. Όπως και εισαγγελικό πόρισμα που η χρησιμότητά του εκτός από το καθάρισμα Αποστολόπουλου είναι να τυλίγεις ρέγγες. Σίγουρα όχι για να το διδάσκεις σε Νομική Σχολή.

Σχόλιο: Υπάρχει χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Δηλαδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/127867/karapapahelas

Πολλοί εθαύμασαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ουδείς όσο ο Αλέξης Παπαχελάς. Ιδού οι ύμνοι που ανέπεμψε ο Αλέξης στον Γιώργο, τον Μάρτιο του 2011: «Ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του…

Είναι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη μιας οικουμενικής κυβέρνησης… Όταν όλοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, είπε ‘όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις, δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα’.

Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν ζητήματα νόμου και τάξης. Ο κ. Καρατζαφέρης τα έθεσε πολύ πριν τα ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ ή, βεβαίως, και η Νέα Δημοκρατία. …

Αν σε αυτά προσθέσετε και μερικές αξιοπρεπείς παρουσίες από πλευράς πολιτικού λόγου στη Βουλή, μήπως είναι αυτά τα συστατικά που περιμένει κάποιος από ένα αστικό κόμμα αντιπολίτευσης και τα οποία προφανώς δεν έχει η Νέα Δημοκρατία;”.

Θα μπορούσαμε να εκφράσουμε απλώς τη βαθύτατη ικανοποίησή μας για το δημόσιο ρεζίλεμα του Παπαχελά, που αβάνταρε τον Καρατζαφέρη, ενώ αυτός έστηνε οφ σορ και μάζευε μίζες από τα εξοπλιστικά. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι η άνεση με την οποία το αστικό καθεστώς είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις υπηρεσίες της φασίζουσας Ακροδεξιάς, να τις υποδεχθεί και να τις ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Μόλις ταρακουνήθηκαν λίγο με τα Μνημόνια και τη φτώχεια, προσέτρεξαν στους φασίστες και οι φασίστες ανταποκρίθηκαν μετά χαράς. Συνέβη στην εποχή του Μνημονίου, είχε συμβεί και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν στην Ελλάδα και αλλαχού κι αν δεν έχουμε τα μάτια μας τετρακόσια, θα συμβεί ξανά στο μέλλον.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι και οι ορμήνιες που έδινε ο Παπαχελάς στη Ν.Δ. του Σαμαρά, που τότε το έπαιζε ακόμη αντιμνημονιακή.

Κατά τον Παπαχελά, η ιδανική Δεξιά των καιρών θα έπρεπε να στηρίζει το Μνημόνιο, να είναι συναινετική, δηλαδή πρόθυμη να συγκυβερνήσει με τους πρέποντες συμμάχους, να έχει ισχυρές και μαχητικές προσωπικότητες και να είναι έτοιμη να επιβάλει τον νόμο και την τάξη, αψηφώντας την αριστερόστροφη ορθότητα.

Οι συμβουλές δόθηκαν τον Μάρτιο του 2011 και λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, άρχισαν να τηρούνται κατά γράμμα: Ο Σαμαράς μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών, πήρε στο κόμμα τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Γεωργιάδη, πούλησε τα ασημικά, ανήγαγε τον νόμο και την τάξη σε δομικό στοιχείο της πολιτικής του.

Η Ν.Δ. του Σαμαρά υποκατέστησε σιγά-σιγά το ΛΑΟΣ, η κρυφή Ακροδεξιά έγινε Ακροδεξιά ντεκλαρέ, ο Παπαχελάς και το συγκρότημα Αλαφούζου χάρηκαν και μόλις κόπασε η χαρά τους, άρχισαν να αναζητούν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή. Αυτή όμως είναι μια άλλη πικρή ιστορία…

avgi.gr

Σχόλιο: Εγώ έχω σταματήσει να διαβάζω τον Παπαχελά, ούτε τον θεωρώ σοβαρό.

Όπως δε διαβάζω Μανδραβελη και άλλα φυντάνια.

Αυτοί ιστορικά έχουν τελειώσει. Ούτε τους διαβάζω, ούτε τους βλέπω, ούτε τους ακούω.

Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω στο ταμείο και να εισπράττω. Θέλω ποιο έντιμους.

4444

Denise Schaefer.

 

4444

4444

29/12/2014

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη διέψευσε τις καταγγελίες ότι οι Αμερικανοί έριξαν πολεμοφόδια και όπλα με αλεξίπτωτα στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε δελτίο Τύπου που μετέδωσαν τα ιρακινά Μέσα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αμερικανικά αεροπλάνα έριξαν εφόδια στους τζιχαντιστές στην πόλη Μπαλάντ, δυτικά της Βαγδάτης.

Επιπλέον, η Πρεσβεία επανέλαβε τη σθεναρή υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ιράκ και στον ιρακινό λαό στον αγώνα του ενάντια στους τζιχαντιστές, όπως και ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα σταθερό και ενωμένο Ιράκ.

Πριν λίγο καιρό τα ιρακινά Μέσα δημοσίευσαν ένα βίντεο το οποίο έδειχνε αμερικανικά αεροπλάνα να ρίχνουν με αλεξίπτωτα δύο φορτία όπλων σε περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, η οποία είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ. 

Ιρακινός στρατιώτης επέμενε ότι τα φορτία ήταν γεμάτα όπλα και κατέληξαν στους τζιχαντιστές.

tribune.gr

Σχόλιο: Η είδηση είναι σοβαρή αν είναι αλήθεια. Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, αν θέλεις να νικήσεις πρέπει να εξαρθρώσεις και τους προμηθευτές.

Ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας, δεν γίνεται έτσι απλά, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν υπάρχουν βίντεο, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.

4444

Το Tweet της ημέρας. Ένα Tweet που επιβεβαιώνει τις αναρτήσεις που έχω κάνει.

 

4444

Chocolate Chip Cookie … Rum …

4444

Δε γνωρίζω το φωτογράφο, ούτε το μοντέλο. Η φωτογραφία όμως, είναι καλή.

 

4444

BLOOMBERG SONY COMPUTERS HACKED THE INTERVIEW 01 291214

Στην Αρχαία Ελλάδα, η Σάτιρα, δεν είχε όρια. Μπορούσες να σατιρίσεις τους πάντες. Η Βόρειος Κορέα, είναι μια στυγνή δικτατορία, μια από τις πολλές που υπάρχουν στον πλανήτη Γη. Στον πλανήτη Γη, υπάρχουν πολλές δικτατορίες, σε διάφορες μορφές. Υπάρχει για παράδειγμα η δικτατορία των Αγορών.

 

4444

28/12/2014

4444

4444

4444

Και σήμερα η επικαιρότητα, έχει πολλές ειδήσεις και φυσικά και πολλούς βλάκες.

Διαβάζω στο:

https://sg.news.yahoo.com/contact-with-airasia-flight-qz8501-bound-for-singapore-from-surabaya-lost-033803688.html

AirAsia flight QZ8501 bound for Singapore from Surabaya, Indonesia and carrying 162 people on board went missing Sunday morning.

Με τα αεροπορικά ατυχήματα έχω ασχοληθεί και έχω γράψει ξεκάθαρα, ότι σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει με μεγάλη άνεση και ακρίβεια τον εντοπισμό τους.

Οι εταιρείες όμως δε το δέχονται και έτσι σκοτώνουν ανθρώπους.

Πρέπει να είσαι βλάκας για να ταξιδέψεις, χωρίς να ρωτήσεις, να μάθεις για το αεροπλάνο, την εταιρεία και αρκετές ακόμα πληροφορίες.

Σήμερα που υπάρχει η τεχνολογία, επιβάλλεται.

Ξέρεις ένα σωρό πληροφορίες για τον μαλακα ή μαλακο celebrity και δεν ρωτάς για το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιήσεις;

Όχι δεν πρόκειται να στεναχωρηθώ. Απλά θα περιμένω να δω, αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τελικά πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ψυχή;

Με βάση όσα διαβάζω και όσα βλέπω, ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν κακιες στιγμές. Ανίκανοι και δόλιοι υπάρχουν.

Στην Ανδρομέδα, αν δείτε με τα τηλεσκόπια, δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες!

4444

4444

4444

27/12/2014

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2189354

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe ενέκρινε «πακέτο» 29,17 δισ. δολαρίων για την τόνωση της κατανάλωσης και την επανεκκίνηση της περιφερικής οικονομίας, σε μια προσπάθεια εξόδου από την ύφεση, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Τα κεφάλαια θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις, αγροτικές κοινότητες και περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα.
Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του κ. Abe, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, οι οποίες είχαν «άρωμα» δημοψηφίσματος για τις οικονομικές πολιτικές που θέλει να θέσει σε εφαρμογή.
Κατά την προεκλογική περίοδο, ο Shinzo Abe είχε δεσμευτεί να διοχετεύσει κεφάλαια στην ιαπωνική περιφέρεια και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, που είχαν πληγεί από την ραγδαία υποτίμηση του γιεν.
Περίπου τα μισά από τα χρήματα που υποσχέθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα διοχετευτούν σε έργα υποδομής και στην ανοικοδόμηση των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από φυσικές καταστροφές.
Επίσης η κυβέρνηση θα προβεί σε επιδοτήσεις δήμων, με ένα πρόγραμμα παροχής κουπονιών για τους κατοίκους τους, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση.
Παράλληλα, σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα τέκνα θα δοθεί βοήθεια σε είδος (χρήμα- τρόφιμα), καθώς και κουπόνια για πετρέλαιο θέρμανσης.
Η οικονομία της χώρας για δύο συνεχόμενα τρίμηνα βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, ιδιαίτερα μετά από μια αύξηση στον φόρο πωλήσεων, που έπληξε την κατανάλωση.
Σε δηλώσεις του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι θα καθυστερήσει την εφαρμογή αντίστοιχης αύξησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Το οικονομικό του πρόγραμμα, γνωστό και ως «Abenomics», είναι ένα μίγμα τόνωσης των οικονομικών και δημοσιονομικών τη χώρας, σε συνδυασμό με δομικές αλλαγές.
Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την Κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο ποσοτικής χαλάρωσης η οποία συνεισέφερε στην υποτίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου, έλαβε τόπο από την στιγμή που ο Shinzo Abe ανέλαβε για πρώτη φορά την πρωθυπουργία της χώρας, το Δεκέμβριο του 2012.
Από αυτή την κίνηση ευνοήθηκαν οι μεγάλοι ιάπωνες εξαγωγείς- λόγω του υποτιμημένου γιεν- των οποίων τα κέρδη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ.
Όμως από αυτό επηρεάστηκαν αρνητικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, καθώς αυξήθηκαν τα κόστη των εισαγωγών.

Σχόλιο: Επειδή θέλω να βοηθήσω πραγματικά τους Γιαπωνέζους θα αξιολογήσω ότι διάβασα.

Τα μισά χρήματα θα δουν για έργα υποδομών σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές. Σωστή η απόφαση.

Θα δοθούν χρήματα σε φτωχές οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Κουπόνια για αγορά πετρελαίου και τροφίμων. Σωστή η απόφαση.

Δεν έχω διαβάσει για χρήματα στην εκπαίδευση και χρήματα για παροχές υγείας.

Περιμένω να διαβάσω κάποια ανάλυση με περισσότερους αριθμούς και δεδομένα.

4444

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4761987&nid=2189140

 

jctergal

 1. Παν/μια στην Β. Αμερική
  Αν τα πτυχία στις ΗΠΑ με την Ivy League, τα Harvard, τα MIT, τα Stanford είναι αμφιβόλου αξίας τι να πει κανείς, τι άλλο θα ακούσουμε, τότε τι αξίας είναι π.χ. τα Ελληνικά; Στο top-100 των σχολών οικονομικών τουλάχιστον 60-70 βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ στο top-10 υπάρχουν 1-2 μη Αμερικάνικα (το INSEAD και το London Business School).
  Στα Νόμπελ πλέον και γενικότερα η έρευνα αιχμής μονοπωλείται από Βορειο-Αμερικάνικα ινστιτούτα και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων που βραβεύονται με Νόμπελ (Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί) εργάζονται/διδάσκουν/ερευνούν στην Β.Αμερική.
  2. Υψηλή τεχνολογία
  Αν κοιτάξουμε ειδικά τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας (λογισμικό, διαδίκτυο, ημιαγωγοί κτλ) η Ευρώπη είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ζήτημα να έχει 1 ή maximum 2 εταιρείες στο top-20, με το 80% από ΗΠΑ Καναδά και τις υπόλοιπες Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊβάν.
  Η Ευρώπη δραστηριοποιείται κυρίως σε άλλους κλάδους, π.χ. καταναλωτικά αγαθά, βιομηχανικά εργαλεία, φάρμακα, αυτοκίνητα, χημική βιομηχανία, ατομική ενέργεια, τρένα και όχι σε υψηλή τεχνολογία.
  Οι ΗΠΑ έχουν τα θέματα τους (εμπορικό έλλειμμα, χρέος, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.
  3. Κοινωνικό κράτος και επιχειρήσεις
  Το ότι η εκπαίδευση είναι φουλ ιδιωτική και καταχρεώνεσαι για να σπουδάσεις είναι άλλη υπόθεση. Και οι μισθοί στις ΗΠΑ είναι πάνω από τους Ευρωπαϊκούς.
  Τώρα αυτά για τους μαύρους και ισπανόφωνους, η ρατσιστική σου οπτική θυμίζει λίγο ΧΑ. Ποτέ οι ΗΠΑ δεν φημιζόντουσαν για το κοινωνικό τους κράτος, αλλά εδώ μιλάμε για οικονομία, επιχειρήσεις όχι για κοινωνικό κράτος. Αυτά συχνά πάνε αντίθετα (βλ. Κίνα).
  4. Ευκαιρίες καριέρας στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική
  Οι ΗΠΑ επίσης παρέχουν τεράστιες ευκαιρίες σε ξένους, μετανάστες κτλ, ενώ η Ευρώπη είναι γεμάτη στεγανά. Πόσοι Διευθύνοντες σύμβουλοι στις ΗΠΑ ή μεγαλοεπιχειρηματίες είναι γεννημένοι αλλού, ή Ιταλικής, Ελληνικής, Ρωσικής, Ασιατικής και ειδικά Εβραϊκής καταγωγής και πόσοι στην Γερμανία.
  Ο Καναδας και οι ΗΠΑ είναι γεμάτοι τέτοια παραδείγματα (από τον Sergey Brin της Google, eBay, Yahoo, Intel, τον Steve Jobs, τους δικούς μας Κατσιματίδη, Λαζαρίδη (Blackberry), Κάλαμο και άπειρους άλλους). Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle μέχρι πρότινος ήταν μαύρος.
  Πες μου έναν Έλληνα μεγιστάνα, μεγαλοεπιχειρηματία, μεγαλοστέλεχος (διευθύνοντα σύμβουλο) στην Γερμανία ή στην Ολλανδία;

sm_inv

Καλό θα ήταν όσοι μιλάνε υποτιμητικά για την Ευρώπη και εκθειάζουν τις ΗΠΑ να ανοίξουν τα μάτια τους, να ζήσουν έξω, να μιλήσουν με ξένους και να διαβάσουν. Όταν οι εργαζόμενοι της ΙΔΙΑΣ εταιρείας έχουν στην Ευρώπη 25 μέρες άδεια και στις ΗΠΑ 10, όταν χρεώνεσαι 100-200 χιλιάρικα για μια ζωή για ένα πτυχίο αμφιβόλου αξίας και όταν σε δολοφονεί στο δρόμο η κάθε συμμορία μαύρων ή ισπανόφωνων τότε δεν ξέρω αν τα μίλια είναι μπροστά ή πίσω.

Μια κοινωνία δεν είναι απλά μετοχές και Wall Street, είναι πολύ περισσότερα. Δυστυχώς παρατηρώ τον τελευταίο καιρό πολλούς να το έχουν γυρίσει και να το παίζουν αμερικανόφιλοι ενώ δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα αυτή.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2014/12/blog-post_6866.html#more

Σεραφείμ Φυντανίδης

«Γιατί την έβγαλες αυτή την εφημερίδα;». Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός τότε, το 1976, πλησίασε τον Κίτσο Τεγόπουλο κρατώντας το ουίσκι του και… του απηύθυνε την ερώτηση χαμογελώντας. Ο Κίτσος κορδώθηκε επιδεικτικά και απάντησε:
«Για λόγους σεξουαλικούς, κύριε πρόεδρε».
«Μπα; Τι θες να πεις;»
«Θέλω να σας πω ότι το έκανα για την καύλα μου» (την τελευταία λέξη την είπε σχεδόν ψιθυριστά και δεν ξέρω αν την άκουσε ο Καραμανλής, που είχε προβλήματα με την ακοή του).
Συνοφρυώθηκε ο Καραμανλής. «Τι είναι αυτά που λες;»
«Για το κέφι μου και για το άχτι μου, κύριε πρόεδρε. Θα σας κάνω μια πρόταση: Τώρα, ως πρωθυπουργός, παίρνετε περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες δραχμές το μήνα. Προσωπικά σας δίνω ενάμισι εκατομμύριο δραχμές επί Ελβετίας τιμαριθμικώς αναπροσαρμοζόμενες. Την παρατάτε αυτή την δουλειά που κάνετε; Για το κέφι σας και για το άχτι σας το κάνετε κι εσείς».
Ο Καραμανλής άφησε το εύθυμο ύφος του, του έδωσε μια απαλή σπρωξιά και απομακρύνθηκε ανθυπομειδιώντας. Ήταν σε μια από τις δεξιώσεις που γίνονταν στις 24 Ιουλίου στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για τον εορτασμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ήμουν δίπλα στον Κίτσο όταν συνέβησαν αυτά τα πρωτότυπα όσο και σοκαριστικά. Εκτός από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έμεινα και εγώ έκπληκτος. Τότε δεν τον ήξερα καλά τον Κίτσο. Αργότερα τον έμαθα πολύ καλά, γιατί, εκτός από διευθυντής των δύο εφημερίδων του, της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», γίναμε και φίλοι και κουμπάροι (μας είχε παντρέψει με τη Βιργινία τον Δεκέμβρη του 1988, αφού λάδωσε τον παπά για να τα πει γρήγορα). Ο Κίτσος υπήρξε φίλος μου αλλά και πατέρας μου θα έλεγα. Ήμασταν ωστόσο δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Κι όμως, τα πήγαμε περίφημα για τριάντα ολόκληρα χρόνια. Καλά λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται, ενώ τα ομώνυμα απωθούνται.
Ο Χρήστος, δηλαδή Κίτσος, Τεγόπουλος καταγόταν από το χωριό Δραγοβίστι (τώρα το λένε Πολυθέα) των Τρικάλων. Ήταν βλάχος και δεν το έκρυβε. Κάποτε, σε ένα συμβούλιο της ενώσεως ιδιοκτητών, παρατήρησε ότι τον σνομπάριζε η Ελένη Βλάχου. Το παραθέτω όπως μου το έχει αφηγηθεί ο ίδιος: «Άκουσέ με, κυρά μου», της είπε. «Εγώ είμαι βλάχος και λέγομαι Τεγόπουλος. Εσύ και βλάχα είσαι και Βλάχου λέγεσαι. Άι παράτα με».
Από πολύ νέος εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Έκανε επτάμισι χρόνια σε φυλακή και εξορία, κυρίως στη Γυάρο.
«Δύσκολα χρόνια Κίτσο μου, ε;», του είπα κάποτε.
«Άντε βρε, μια χαρά πέρασα εκεί. Εκείνα τα χρόνια καλύτερα να ήσουν εξόριστος παρά να ζεις στην παρανομία. Και ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιό μου. Εκεί γνώρισα σπουδαίες προσωπικότητες της Αριστεράς, από τις οποίες άκουσα καταπληκτικά πράγματα και κάναμε ωραίες συζητήσεις».
«Ναι, αλλά τρώγατε και ξύλο».
«Εμένα δεν τόλμησε να με βαρέσει κανένας».
Ο Κίτσος ποτέ δεν κλαιγότανε και ποτέ δεν γκρίνιαζε. Κι ας είχε φάει και καμιά κλωτσιά. Ποτέ δεν το παραδέχτηκε.
Όταν αποφυλακίστηκε, το 1952, εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ. Και ήταν ένας από εκείνους που προσπαθούσαν να κινητοποιήσουν την αριστερή διεθνή κοινότητα κατά τη διάρκεια της δίκης του Μπελογιάννη. Μετά, έπιασε δουλειά ως συντάκτης στην «Αυγή», ώσπου απολύθηκε.
Ιδού πώς μου το αφηγήθηκε:
«Είχα αρχισυντάκτη τον Γιάννη Βούλτεψη, που αργότερα πήρε τον τίτλο του βασιλοκομμουνιστή. Μια μέρα με φώναξε και μου είπε: Θα πας να κάνεις ρεπορτάζ στο Κερατσίνι. Εκεί υπάρχει μια ξυλοτεχνία και μάθαμε ότι ο εργοδότης είναι τόσο κακός ώστε κάθε τόσο που κόβονται τα δάχτυλα των εργατών, τα φυλάει όλα, σαράντα τέσσερα tον αριθμό, ως αυτή τη στιγμή, σε ένα μπουκάλι με οινόπνευμα. Θα πας να τον ξεσκεπάσεις».
«Τι είναι αυτά που λες, σύντροφε; Είναι δυνατόν να φυλάει τα κομμένα δάχτυλα σε ένα μπουκάλι με οινόπνευμα; Παραμύθια».
Τσακώθηκαν άσχημα οι δυο τους και τελικά ο Βούλτεψης απέλυσε τον Κίτσο. Και πρόσθετε ο Κίτσος: «Έτσι, λοιπόν, απολύθηκα από δημοσιογράφος και κατάντησα εκδότης»!

Μια πρώτη εκδοτική απόπειρα
Πριν από την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας», είχε επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να γίνει εκδότης εφημερίδας. Σε συνεννόηση με την ΕΔΑ έβγαλε το 1963 τον «Ελεύθερο Τύπο». Τον τίτλο τον είχε ο γιος του αείμνηστου Καβαφάκη, που δολοφονήθηκε από αντιβενιζελικούς το 1920 στην Κυψέλη.
Η εφημερίδα ξεκίνησε καλά, αλλά έκλεισε σε τέσσερις πέντε μήνες
«Δεν ήθελα – μου έλεγε – να είναι στενά κομματική η εφημερίδα. Ήθελα να είναι αριστερή, αλλά όχι στενά κομματική. Τα χαλάσαμε με την ΕΔΑ και την κλείσαμε. Έχασα κάμποσα λεφτά τότε. Σε εκείνη την εφημερίδα έγραφαν ανάμεσα σε άλλους νέους, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Διονύσης Σαββόπουλος».
Πριν από αυτή την περιπέτεια, είχε αρχίσει ο Κίτσος να ασχολείται με τις εκδόσεις βιβλίων. Παντρεμένος με μια σπουδαία γυναίκα, τη Λένα Μακρή, αδελφή του περίφημου γλύπτη Μέμου Μακρή, πούλαγε στην αρχή ημιπαράνομα κομμουνιστικά βιβλιαράκια από πόρτα σε πόρτα.

Γύρω στο 1955, έκανε την πρώτη μεγάλη εκδοτική του επιτυχία.
Έβγαλε τον «Τσελεμεντέ», τις συνταγές μαγειρικής αυτού του περίφημου τότε σεφ που καταγόταν από τη Σίφνο, και είχε διαπρέψει στις κουζίνες της Ευρώπης και της Αμερικής. Αργότερα εξέδωσε, με επίσης μεγάλη επιτυχία, τον «Θαυμαστό κόσμο των ζώων» καθώς και μια σεξουαλική εγκυκλοπαίδεια.

Ώσπου, το 1966, μαζί με τον αδελφό του, τον Αυγερινό Τεγόπουλο και τον Κώστα Ασημακόπουλο, έβγαλε την εγκυκλοπαίδεια «Δομή» που είχε τρεις πρωτοτυπίες: πρώτον ήταν γραμμένη στη δημοτική, δεύτερον ήταν έγχρωμη και τρίτον ήταν θεματική.
Η επιτυχία ήταν απόλυτη. Ήρθε όμως η δικτατορία. Βέβαιος ότι θα τον πιάνανε και θα τον εξορίζανε πάλι, πήρε την οικογένειά του και πήγε στο Παρίσι.

Εκεί, η γυναίκα του γέννησε τη δεύτερή τους κόρη, τη Λένα (η Μάνια πρέπει να ήταν πέντε ετών), αλλά σε ένα χρόνο πέθανε από λύκο του αίματος. Κι εδώ ας μου επιτραπεί να κάνω μια διαπίστωση: Αυτά τα δύο κορίτσια μεγάλωσαν χωρίς μαμά, αλλά και χωρίς κανονικό μπαμπά. Ο Κίτσος, αν και βλάχος, ήταν Λατίνος εραστής, διασκεδαστής, ταξιδευτής. Ως πατρική στοργή εννοούσε μόνο να μη λέει ποτέ «όχι» στα παιδιά του. Στις υπηρέτριες έλεγε: «Αν θέλουν να κάψουν το σπίτι, δεν θα πείτε “όχι”. Θα τους δώσετε και τα σπίρτα για να βάλουν φωτιά».
Κάποτε μου είπε: «Μην τσακωθείς ποτέ με τα παιδιά σου. Εκατό φορές δίκιο να ’χεις, θα το χάσεις. Να τους δίνεις ό,τι σου ζητούν».
Αυτό το είδα και το έζησα στο σπίτι του Κίτσου πολλές φορές και αυτό εξηγεί και πολλά από αυτά που συνέβησαν στην «Ελευθεροτυπία», μετά το θάνατό του, τον Νοέμβριο του 2006.
Σχεδόν χωρίς λεφτά…
Είναι καταπληκτικό το πώς ξεκίνησε αυτή η εφημερίδα. Σχεδόν χωρίς λεφτά. Οι συνεκδότες Τεγόπουλος και Σιαμαντάς έβαλαν κάτι λίγα, αλλά δεν αρκούσαν. Το «προξενιό» στους δύο συνεκδότες το είχε κάνει ο Αλέκος Φιλιππόπουλος.

Όμως, ο Κίτσος έλεγε: «Να διαδίδετε ότι έχω πολλά λεφτά.
Καλύτερα να με φοβούνται παρά να με λυπούνται». Τότε, έπαιξε σημαντικό ρόλο ένας άνθρωπος που έμελλε να είναι ένας πολύ άξιος και ακούραστος οικονομικός διευθυντής της «Ε» για τριάντα τρία χρόνια. Ο Διονύσης Αυγουστινιάτος που αποχώρησε από την εφημερίδα στις 30.5.2007 λόγω γήρατος (ήταν ήδη ογδόντα τεσσάρων ετών). Πριν από τη δικτατορία, δούλευε στο λογιστήριο της «Ελευθερίας» του Πάνου Κόκκα. Εκεί, πρωτογνώρισε τον Κίτσο Τεγόπουλο, όταν πήγαινε για να δώσει διαφημίσεις των βιβλίων που εξέδιδε, κυρίως της εγκυκλοπαίδειας «Δομή».
Όταν έκλεισε η «Ελευθερία», στις 21 Απριλίου του 1967, ο Κόκκας έφυγε στο Παρίσι, αλλά τα εκτυπωτικά του μηχανήματα, στην οδό Γερανίου, λειτουργούσαν σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας και ο Αυγουστινιάτος είχε τη διεύθυνσή τους. Όταν έκλεισε το «Έθνος», το 1970, καθώς φυλακιστήκανε στον Κορυδαλλό οι εκδότες του Κώστας Νικολόπουλος και Κώστας και Αχιλλέας Κυριαζής, αλλά και ο διευθυντής Κώστας Οικονομίδης και ο αρχισυντάκτης Γιάννης Καψής, το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 8, το πήρε η Εθνική Τράπεζα. Ο Αυγουστινιάτος διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της πτώχευσης.
Όταν ο Τεγόπουλος και ο Σιαμαντάς αποφάσισαν να εκδώσουν την «Ε» στο κτίριο του πρώην «Έθνους», στην Κολοκοτρώνη, χρησιμοποιώντας τα γραφεία, τα τυπογραφεία και το πιεστήριό του, γνωρίστηκαν καλύτερα με τον Αυγουστινιάτο. Αυτός ήταν που κατάφερε αργότερα με διάφορους ελιγμούς να εξασφαλίσει από την Εθνική Τράπεζα ένα δάνειο εκατόν πενήντα χιλιάδων δραχμών ώστε να μπορέσει η εφημερίδα να συνεχίσει την έκδοσή της. Εγγύηση ήταν τα έσοδα από την κυκλοφορία, όπως και τα διαφημιστικά κάθε επομένου τριμήνου.

Η «Ε» από την πρώτη μέρα είχε μεγάλη κυκλοφορία, πάνω από εξήντα χιλιάδες φύλλα. Σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες, κυκλοφορούσε κάθε μέρα με δεκαέξι σελίδες.
Τότε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη προσπάθησε να σταματήσει την έκδοση της «Ε» με όπλο το χαρτί, καθώς ήταν ο ίδιος μέτοχος του Οργανισμού Χάρτου του Παρασκευά Χριστοδουλόπουλου.

Επιχείρησε λοιπόν, όπως μου αφηγήθηκε ο Διονύσης Αυγουστινιάτος, να διακόψει την παροχή του χαρτιού. Η αντίδραση όμως από την πλευρά της «Ε» ήταν άμεση. Είπαν στον Χριστοδουλόπουλο ότι θα καταγγείλουν ανοιχτά τη στάση του Λαμπράκη και θα γίνει χαμός. Έτσι, ο Παρασκευάς υποχώρησε και η έκδοση της «Ε» συνεχίστηκε, πάντα με ανοδική κυκλοφοριακή πορεία.
Λίγες εβδομάδες μετά την 21η Ιουλίου του 1975, εκδηλώθηκε η πρώτη σύγκρουση Τεγόπουλου-Σιαμαντά. Στην αρχή, η εφημερίδα έβγαινε ως «Ελευθεροτυπία – Εκδόσεις Α.Ε». Ένα πρωί όμως ο Σιαμαντάς άνοιξε την εφημερίδα και είδε κάτι άλλο: «Εκδόσεις Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.».
Έξαλλος, πήγε στον Κίτσο και διαμαρτυρήθηκε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είπαν μεταξύ τους, αλλά την άλλη μέρα προστέθηκε το «Χρήστος Σιαμαντάς, συνεκδότης». Από τότε όμως άρχισαν να ψυχραίνονται οι σχέσεις των δύο, ώσπου ξέσπασε και η κόντρα με τον Αλέκο Φιλιππόπουλο, που κατέληξε στην απόλυσή του στις 2 Απριλίου του ’76.
Η αρχή, μια απεργία
Όταν έπεσε η χούντα, ο Κίτσος γύρισε οικογενειακώς στην Ελλάδα. Με το κοφτερό του μυαλό κατάλαβε ότι αρχίζει μια νέα εποχή, επομένως χρειάζεται μια νέα εφημερίδα που δεν θα είχε παρελθόν, ούτε θα κυκλοφορούσε επί χούντας.

Η αφορμή δόθηκε τον Απρίλιο του 1975 όταν η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον αλησμόνητο Σπύρο Γιαννάτο, κήρυξε μια απεργία που κράτησε δύο εβδομάδες, διεκδικώντας αυξήσεις και άλλα πολλά. Το αποκορύφωμα ήταν η έκδοση μιας απεργιακής εφημερίδας, με τίτλο «Αδέσμευτη Γνώμη», στις 12 Μαΐου του 1975 με διευθυντή τον Κώστα Νίτσο και αρχισυντάκτη τον Αλέκο Φιλιππόπουλο.
Τρέξαμε πολλοί τότε και δουλέψαμε για την έκδοσή της που ομολογουμένως χάλασε κόσμο. Το πρόβλημα ήταν πού θα βρίσκαμε χαρτί, γιατί ο Οργανισμός Χάρτου δεν μας έδινε. Τα μεγάλα τότε συγκροτήματα, κυρίως ο ΔΟΛ, δεν ήθελαν αυτή την έκδοση.

Εμφανίστηκε όμως στην ΕΣΗΕΑ ο Κίτσος και είπε: «Σας δίνω εγώ το χαρτί!». Έτσι βγήκε αυτή η εφημερίδα και, μάλιστα, όχι σε χαρτί εφημερίδας, αλλά βιβλίου.
Ήταν ξημερώματα της 12ης Μαΐου του 1975, όταν, ενώ δουλεύαμε στο τυπογραφείο της οδού Γερανίου, εμφανίστηκε ο άγνωστος σε όλους μας Τεγόπουλος. Πλησίασε τον Φιλιππόπουλο και τα λέγανε για κάμποση ώρα. Τότε έγινε η αρχική συμφωνία για την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας».
Ο Φιλιππόπουλος είπε στον Τεγόπουλο: «Εγώ έχω τον τίτλο και τους συντάκτες. Βάζεις εσύ τα λεφτά;». Ο τίτλος «Ελευθεροτυπία» ανήκε σε ένα περιοδικό που έβγαζε ο Φιλιππόπουλος πριν και μετά τη δικτατορία. Να προσθέσω ότι, μετά την έκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», οι εκδότες παραιτήθηκαν από τη σκληρή τους στάση. Τα έδωσαν όλα. Ήταν η πιο επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Στις 21 Ιουλίου του 1975, ημέρα Δευτέρα, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας», με βασικό θέμα τη δίκη των συνταγματαρχών που άρχιζε την ίδια μέρα. Εκδότες ήταν ο Κίτσος Τεγόπουλος και ο Χρήστος Σιαμαντάς. Δεν άργησαν όμως να εκδηλωθούν τα πρώτα εσωτερικά προβλήματα, ώσπου επήλθε σύγκρουση των δύο με τον Αλέκο Φιλιππόπουλο. Τον κατηγόρησαν, κυρίως ο Σιαμαντάς, ότι ήθελε να τους πάρει την εφημερίδα. Ώσπου, στις 2 Απριλίου του 1976 απολύθηκε.
(Λίγο πριν, είχε απολυθεί και ο αρχισυντάκτης Λυκούργος Κομίνης. Είχε συγκρουστεί άγρια με τον Χρήστο Σιαμαντά γιατί θεωρήθηκε συνεργός του Αλέκου Φιλιππόπουλου. Όταν ανέλαβα στις 12 Απριλίου του ίδιου χρόνου την «Ε», φρόντισα να επαναπροσληφθεί)
Υπήρξε τότε και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Στο πρώτο φύλλο της «Ε», στο κύριο άρθρο, διαβάζει κανείς, μεταξύ άλλων, ότι είναι η εφημερίδα των συντακτών. Έτσι διαφημιζόταν και από την τηλεόραση. Λίγο πριν από την έκδοση, οι εκδότες είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου και είχανε πει, αλλά χωρίς να έχουν βάλει υπογραφή, ότι το 80% των κερδών θα το παίρνουν οι συντάκτες. Είναι γεγονός ότι αυτό το 80% ποτέ δεν δόθηκε, καθώς τα κέρδη πάντοτε πήγαιναν σε επενδύσεις ή σε άλλες δαπάνες. Όταν ξεκίνησε η «Ε» και λίγο αργότερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όλα γίνονταν σε νοικιασμένα γραφεία, νοικιασμένα τυπογραφεία, νοικιασμένα πιεστήρια.
Σιγά-σιγά, άλλαξαν τα πάντα. Πρώτα αγοράστηκε το ακίνητο του παλαιού «Έθνους» στην Κολοκοτρώνη 8, μετά χτίστηκε το επταώροφο στην οδό Μίνωος και, αργότερα, το πιεστήριο στο Κορωπί, με περιβάλλοντα χώρο σαράντα δύο στρεμμάτων.

Τη νύχτα, λίγο πριν τυπωθεί το πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας», συνέβη κάτι πολύ σημαντικό. Οι δύο συνεκδότες, Τεγόπουλος και Σιαμαντάς, πίεσαν τον Αλέκο Φιλιππόπουλο να τους εκχωρήσει τον τίτλο «Ελευθεροτυπία», τίτλο που ανήκε στο περιοδικό που έβγαζε ο ίδιος πριν και μετά τη δικτατορία. Του είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνει η εφημερίδα χωρίς ιδιοκτησία του τίτλου. Ο Φιλιππόπουλος υποχώρησε κι έτσι, έστω και λεκτικά, η εφημερίδα των συντακτών έγινε εφημερίδα των εκδοτών.
Πρόσφατα, μάλιστα, ο γιος του Αλέκου Φιλιππόπουλου, ο Θεοχάρης, που διευθύνει με επιτυχία τις «Αττικές Εκδόσεις», δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο γιατί είχε συμφωνηθεί τότε πως, όταν πάψει να εκδίδεται η «Ελευθεροτυπία» για ένα χρόνο, ο τίτλος θα μεταφέρεται στον ίδιο ή στους επιγόνους του.

Βέβαια, η «Ελευθεροτυπία» επανεκδόθηκε, με άλλο όμως εκδότη και με λογής νομικά εφευρήματα, ενώ επτακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι στην προηγούμενη «Ελευθεροτυπία» έχουν μείνει απλήρωτοι και χωρίς αποζημιώσεις από τις 21 Δεκεμβρίου του 2011…
Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο tvxs.gr

Σχόλιο: Ο Λαμπράκης ήταν κάθαρμα και γενικά όλοι αυτοί οι μεγάλο εκδότες. Δεν ήθελε να τους δώσει χαρτί. Ήθελε να έχει το μονοπώλιο της Αριστεράς.

Ο ΔΟΛ έχει παίξει πολλά βρώμικα παιχνίδια, αυτά θα βγουν στο φως. Είδη ξέρουμε αρκετά.

Δεν υπάρχει έγκυρη δημοσιογραφία. Απλά τεστάρεις την πληροφορία.

Όταν ακούω κάποιον να λέει για παράδειγμα: η έγκυρη Καθημερινή, με πιάνουν τα γέλια. Η RealNews η αληθινή εφημερίδα! Τρίχες και μάλιστα αληθινές.

Η είδηση είναι ένας τομέας της πληροφορίας. Όταν λοιπόν ασχολείσαι με την πληροφορία, φτιάχνεις σύστημα και μέθοδο αξιολόγησης.

Σήμερα για παράδειγμα, ένας δημοσιογράφος με μεγάλο βαθμό αξιολόγησης, είναι ο Βαξεβανης. Η κλίμακα είναι από το μηδέν (0) μέχρι το εκατό (100). Ο Βαξεβανης παίρνει ένα 85.

Με βάση την αξιολόγηση, καταλαβαίνεις πως παίζονται τα παιχνίδια και ποιοι κάνουν προπαγάνδα ή λένε αλήθεια για ένα θέμα κλπ.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλη ανωμαλία στα ΜΜΕ. Πολύ διαπλοκή.

4444

4444

26/12/2014

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2189064

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το ρούβλι την Παρασκευή μετά τις συνδυασμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της χώρας από την προηγούμενη εβδομάδα για να αναχαιτίσουν τις πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα.
Το ρούβλι βρέθηκε να πλησιάζει τα επίπεδα που ήταν στις αρχές του Δεκεμβρίου σημειώνοντας λίγο νωρίτερα άνοδο 0,5% στα 52,3 έναντι του δολαρίου και 1% σε σύγκριση με το ευρώ στα 63,85.
Ωστόσο, η απόφαση της κεντρικής τράπεζας αρχές της προηγούμενης εβδομάδας να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 650 μονάδες βάσης στο 17% σε συνδυασμό με τα προβλήματα που γνωρίζει ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος μετά τον αποκλεισμό του από τις διεθνείς αγορές έχουν επιδεινώσει το outlook για την οικονομία.
Η Ρωσία αναμένεται να διολισθήσει σε ύφεση το επόμενο έτος για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών, ένας παράγοντας που τροφοδοτεί τις πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα έδειξαν ότι δεν πραγματοποίησε παρεμβάσεις τις προηγούμενες ημέρες για να σταθεροποιήσει το νόμισμα. Αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα διεθνή αποθεματικά της τα οποία υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο των 400 δισ. δολ. νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από το 2009.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα αποθεματικά της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 15,7 δισ. δολ. την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων έξι ετών, καθώς η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα δρομολόγησαν σειρά μέτρων για να υπερασπιστούν το ρούβλι.
Τα κρατικά αποθεματικά – που περιλαμβάνουν εκτός από την κεντρική τράπεζα και δύο κρατικά wealth funds – διολίσθησαν στα 398,9 δισ. δολ. την εβδομάδα  μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η κεντρική τράπεζα. Από τον Ιανουάριο τα αποθεματικά έχουν υποχωρήσει 22%, αναφέρει το Bloomberg.

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις στρατιωτικές δαπάνες

Η Ρωσία χρειάζεται να επαναξιολογήσει τις στρατιωτικές δαπάνες εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας της και  καθώς μειώνεται η πρόσβαση της στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου, με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου να επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.
Η Ρωσία θα πρέπει να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό της στις “νέες οικονομικές πραγματικότητες”, δήλωσε ο Siluanov.
“Η δομή του προϋπολογισμού είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική. Χρειάζεται να προσαρμοστεί στις συνθήκες όταν έχουμε περιορισμένη πρόσβαση σε νέες πηγές εισοδήματος”, δήλωσε ο Siluanov.
Η Ρωσία ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στην άμυνα και τη δημόσια ασφάλεια, ένα ποσοστό που αυξάνεται καθώς οι συνολικές δαπάνες συρρικνώνονται. Την ίδια στιγμή τα κυβερνητικά έσοδα γνωρίζουν σημαντικές πιέσεις καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση τους τελευταίους μήνες διολισθαίνοντας κοντά στο επίπεδο των 60 δολ. από τα 100 δολ. το περασμένο καλοκαίρι.
Η Ρωσία κατευθύνονταν για πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ αυτό το έτος αλλά η διοχέτευση δισεκατομμυρίων ρουβλίων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για την σταθεροποίηση του αναμένεται να οδηγήσει σε έλλειμμα 0,7%, δήλωσε ο Siluanov.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας εκτίμησε πάντως ότι το ρούβλι θα ενισχυθεί έναντι των ανταγωνιστών του το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Σχόλιο: Χωρίς λεφτά, δε μπορείς να είσαι μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία είναι ασταθής και αυτό οφείλεται στο οικονομικό της μοντέλο.

Η Ρωσία θα αντέξει, αλλά θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Να γίνει ποιο ορθολογική. Πάρτε για παράδειγμα την Τουριστική Αγορά και το πλαίσιο που την διέπει.

Ήρθε η ώρα ο Πούτιν, να εκσυγχρονίσει και την οικονομία της Ρωσίας. Όχι να την κάνει νεοφιλελεύθερη, να την κάνει ποιο ορθολογική.

Έχω στο μυαλό αρκετά πράγματα, που θα έκαναν ποιο καλή την οικονομία. Το ζήτημα είναι, αν οι Ρώσοι θα κερδίσουν και αυτό το στοίχημα.

Δε γίνεται να εξαρτιέσαι τόσο πολύ από το πετρέλαιο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι θα περίμενε κανείς, ότι η Ρωσία θα είχε τεχνολογία αιχμής στην εξόρυξη του πετρελαίου, αλλά αυτό δε συμβαίνει.

Μεγάλη δύναμη, σημαίνει ισχυρή οικονομία. Οικονομία και στρατιωτική ισχύς, πάνε μαζί. Είναι το δίδυμο της επιτυχίας.

4444

Ο Σαμαράς έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Απαράδεκτο. Κακουργηματικό.

Αυτό το βίντεο, πρέπει να το συνδυάσετε με το βίντεο, όπου ο Μπαλτακος λέει στον Κασιδιάρη, ότι ο Σαμαράς χειραγωγεί την δικαιοσύνη.

Καταλάβατε;

4444

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Σαμαράς είναι απατεώνας. Εξαπάτηση σε βαθμό κακουργήματος. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι.

4444

MOVIE ANGEL HEAR ATHEOS 05 261214

Εάν είναι να μιλήσουμε για το Θεό, πρέπει να μιλήσουμε και για το απόλυτο κακό. Αυτές τις ημέρες, πολλοί θα βγουν στα ΜΜΕ και θα σας ευχηθούν Αγάπη και Υγεία. Σκεφτείτε, αν είναι καλοί ή κακοί. Ο πλανήτης Γη, είναι τίγκα στο χρήμα. Οι καπιταλιστές έβγαλαν πολύ χρήμα και όμως υπάρχουν άνθρωποι, που πεθαίνουν από την πείνα.

 

4444

4444

25/12/2012

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40345/israel

Στην Ελλάδα οι υπουργοί έχουν το ακαταδίωκτο-εκτός από πολύ προκλητικές περιπτώσεις όπως του Τσοχατζόπουλου που βγάζουνε μάτι. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στο Ισραήλ για παράδειγμα.

H ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε 24 πρόσωπα που εμπλέκονται σε μία υπόθεση διαφθοράς, περιλαμβανομένου ενός πρώην υπουργού του υπερεθνικιστικού κόμματος του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, 3 μήνες πριν από τις εκλογές, ανέφερε σήμερα μία εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.
Η υπόθεση αυτή που θεωρείται ως μία από τις «σημαντικότερες» στη μάχη εναντίον της διαφθοράς στην ιστορία της χώρας ενδέχεται να προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στο κόμμα του Λίμπερμαν, το Ισραήλ Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας) που διατηρεί 13 έδρες (εκ των 120) στο απερχόμενο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το ραδιόφωνο σταθμό του στρατού, το 40% των ψηφοφόρων του Ισραήλ Μπεϊτένου επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι πλέον σίγουροι ότι θα ψηφίσουν το κόμμα αυτό εξαιτίας του σκανδάλου.
Μεταξύ των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται είναι η υφυπουργός Εσωτερικών Φαϊνά Κιρσενμπάουμ την οποία ανέκρινε η αστυνομία για τουλάχιστον 7 ώρες. Η προφυλάκιση της κόρης της Ρονίτ παρατάθηκε έως την Κυριακή.
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού Στας Μεσέζνικοφ-
photo, επίσης στέλεχος του Ισραήλ Μπεϊτένου, θα παραμείνει προφυλακισμένος για μία ακόμη εβδομάδα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Ισραήλ Μπεϊτένου, όπως επίσης και οι πρώην πρόεδροι τω ομοσπονδιών μπάσκετ και χάντμπολ και πολλοί αξιωματούχοι εποικισμών στη Δυτική Όχθη και τα υψίπεδα του Γκολάν.

Συνολικά 24 άνθρωποι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι την ώρα που άλλοι 4 ύποπτοι έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, «εκατομμύρια σέκελ» που προέρχονται από τα δημόσια ταμεία μεταφέρθηκαν παράνομα σε συνδέσμους που πρόσκεινται στο Ισραήλ Μπεϊτένου με αντάλλαγμα το διορισμό συγγενών των υπόπτων σε θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν αρνήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες και επιβεβαίωσε ότι αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σχόλιο: Το Ισραήλ, αν θέλει να μείνει ανταγωνιστικό, θα πρέπει να είναι αμείλικτο με την διαφθορά.

Η Ελλάδα είναι απόλυτα διαφθαρμένη, εκεί την κατάντησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η δικαιοσύνη, δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο σε μια δημοκρατία.

Στην Ελλάδα ο Σαμαράς, χειραγωγεί την δικαιοσύνη, μπορεί να βάλει φυλακή όποιον τον απειλεί πολιτικά και έχει κάνει έστω και ένα μικρό λάθος.

Στον Ισραήλ δεν υπάρχει νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Είτε είσαι πρωθυπουργός, είτε είσαι υπουργός, είτε είσαι πρόεδρος, αν παραβείς τον νόμο, πηγαίνεις φυλακή.

Θα το ξαναγράψω, το Ισραήλ για να συνεχίσει να έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα, πρέπει να χτυπά την διαφθορά σκληρά.

Αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση.

Εύχομαι το 2015, να διαβάσω τέτοιες ειδήσεις και στην Ελλάδα.

4444

24/12/2014

4444

Αυτός που έριξε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη το 1993, τυπικά, ήταν ο Συμπιλιδης. Ο Συμπιλιδης ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Με αυτό θέλω να πω, ότι δύσκολα ένας που είναι επώνυμος και γνωστός, κάνει αποστασίες με το γράμμα του νόμου.

Ο Σαμαράς που έριξε στην ουσία την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη, παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα και κανένας δε μπορούσε να τον κατηγορήσει.

Αυτό είναι ένα από τα πολύ σοβαρά επιχειρήματα, για να μειωθούν οι βουλευτές στους 200. Να μπορεί να ξέρει η πλειοψηφία των πολιτών, ποιοι είναι οι βουλευτές και τι καπνό φουμάρουν.

4444

Τον επόμενο Μάρτιο, το διαστημόπλοιο Dawn της ΝΑSΑ θα γίνει το πρώτο ρομποτικό σκάφος που «επισκέφθηκε» ποτέ τη Δήμητρα, ξεκινώντας αμέσως μετά μετρήσεις που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να απαντήσουν στο κατά πόσο οι συνθήκες που επικρατούν στον νάνο-πλανήτη είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής.

Το Dawn έχει βάλει «πλώρη» για τη Δήμητρα από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ολοκλήρωσε τη μελέτη του αστεροειδή Εστία.

Η Δήμητρα είναι το μεγαλύτερο ουράνιο σώμα στη κύρια ζώνη αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Σύμφωνα με μερικούς επιστήμονες, η θερμοκρασία της αλλά και η ύπαρξη νερού την καθιστά ιδανικό υποψήφιο για την αναζήτηση εξωγήινων μικροοργανισμών.

«Δεν νομίζω πως η Δήμητρα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα από τη σκοπιά της αστροβιολογίας, συγκριτικά με άλλους πιθανά κατοικήσιμους κόσμους», ανέφερε πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής ο Γιάν-Γιάνγκ Λι, από το αμερικανικό Ινστιτούτο Πλανητικής Επιστήμης στην πόλη Τούσον της Αριζόνα.

Όπως πρόσθεσε ο Λι, οι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ζωής είναι νερό σε υγρή μορφή, κάποια πηγή ενέργειας, και η ύπαρξη ορισμένων χημικών «συστατικών – κυρίως άνθρακα, υδρογόνου, αζώτου, οξυγόνου, φωσφόρου και θείου. Όσον αφορά το «υγρό στοιχείο», οι έως τώρα ενδείξεις συνηγορούν στο ότι αφθονεί στη Δήμητρα. Κάτι που προκύπτει τόσο από την ολική πυκνότητά της, όσο και από το γεγονός πως ότι έχουν ανιχνευθεί ένυδρα ορυκτά στην επιφάνειά της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Λι, το νερό φαίνεται πως αντιστοιχεί στο 40% του όγκου του νάνου-πλανήτη. «Στην πραγματικότητα, η Δήμητρα είναι το μεγαλύτερο “κοίτασμα” νερού στο εσώτερο ηλιακό σύστημα, με εξαίρεση τη Γη. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν ξέρουμε αν ένα ποσοστό του βρίσκεται σε υγρή μορφή», πρόσθεσε. Όσον αφορά την πηγή ενέργειας, η Δήμητρα θερμαίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό από τον Ήλιο, από τη στιγμή που απέχει μόλις 2,8 αστρονομικές μονάδες (ΑU) από αυτόν. Σε αντίθεση, η Ευρώπη και ο Εγκέλαδος, δορυφόροι του Δία και του Κρόνου αντίστοιχα, στους οποίους θεωρείται εξίσου πιθανόν να έχει αναπτυχθεί ζωή, απέχουν 5,2 και 9 αστρονομικές μονάδες.

Το ερώτημα είναι αν η Δήμητρα έχει αποθηκευμένη θερμότητα και στο εσωτερικό της, όπως η Ευρώπη και ο Εγκέλαδος. Ένα ερώτημα που έκανε ακόμη πιο βάσιμο φέτος οι αστρονόμοι οι οποίοι ανακάλυψαν πίδακες ατμού να αναβλύζουν από τον νάνο-πλανήτη. Πάντως, σύμφωνα με τον Λι, εκτός από αποτέλεσμα της εσωτερικής θερμότητας, είναι πιθανό οι πίδακες να οφείλονται στη θέρμανση επιφανειακού πάγου από τον Ήλιο.

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως το Dawn θα εξηγήσει το φαινόμενο, φωτίζοντας αρκετά ακόμη άγνωστα στοιχεία για τη Δήμητρα. Το διαστημόπλοιο θα χαρτογραφήσει λεπτομερώς την επιφάνεια του νάνου-πλανήτη, στέλνοντας πίσω στη Γη πολλές πληροφορίες σχετικά τη γεωλογία και τις θερμοκρασιακές συνθήκες μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν θα ολοκληρωθεί η αποστολή του.
πηγή: naftemporiki.gr – www.space.com

Σχόλιο: Η Αμερική συνεχίζει ακάθεκτη την εξερεύνηση του διαστήματος. Αυτό είναι θετικό.

Είναι πολύ θετικό, ότι σχεδιάζονται διαστημικά οχήματα, που εξερευνούν έναν – έναν πλανήτες και διάφορα άλλα ουράνια σώματα, χωρίς να τερματίζουν την αποστολή τους. Αυτό εξοικονομεί χρήμα και χρόνο.

Είναι σαν ένα λεωφορείο που κάνει στάσεις, στο διαστημικό του δρομολόγιο.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40191/louise

Η American Apparel, που ιδρύθηκε το 1989, κατάφερε μέσα σε μια δεκαπενταετία να γίνει η πιο επιτυχημένη εταιρεία casual ρούχων, με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον πλανήτη και την υποστήριξη όλου του Hollywood που δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το «hoodie» με τα λευκά κορδόνια.
Ο Καναδός επιχειρηματίας Dov Charney, ο εγκέφαλος και δημιουργός της, απολύθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε τον Μάιο, αλλά επανήλθε τον Ιούλιο ως σύμβουλος. Ο λόγος; Κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και χυδαιότητα, που εκτός από την συμπεριφορά του επηρεάζει και το προφίλ της εταιρείας.
Ένας Terry Richardson των ρούχων ο Dov, υποστήριζε πάντοτε τις σοκαριστικές διαφημίσεις και τις σχεδόν διαστροφικές υπόνοιες στο προφίλ της μάρκας.
Βιτρίνες στις οποίες τα πλαστικά μανεκέν είχαν εφήβαιο με κολλημένες ψεύτικες τρίχες, φωτογραφήσεις με μοντέλα τις όμορφες υπαλλήλους της εταιρείας που μεταμορφώνονταν σε αισθησιακά μοντέλα, αλλά και περιθωριακούς τύπους, θρησκευόμενους και γιαγιάδες ως πρόσωπα των διαφημίσεων. O Dov διάλεγε όλα αυτά που ήταν περίεργα και υπερβολικά cool.

Φαίνεται όμως ότι τον τελευταίο καιρό το κακό παράγινε. Πέρσι η εταιρεία προκάλεσε όταν η καμπάνια της είχε ένα γυμνόστηθο μοντέλο, στο στήθος του οποίου έγραφε «Made in Bangladesh». Η διαφήμιση έγινε όχι για το τζην που φορούσε, αλλά για την ίδια, για να δείξει με ειρωνεία ότι η εταιρεία παράγει όλα της τα ρούχα στην Καλιφόρνια και όχι σε φτηνά και παράνομα εργατικά χέρια κάπου στην Ανατολή. Προκλήθηκε σάλος, η διαφήμιση χαρακτηρίστηκε ως ρατσιστική και αποσύρθηκε.
Το 2012 διαφήμιση της American Apparel κόπηκε γιατί «ερωτικοποιούσε» εφήβους καθώς μια έφηβη φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη με ένα λευκό κολάν.
Και τώρα το «consulting» του Dov φαίνεται ότι οδήγησε σε ακόμα μια καυτή διαφήμιση καταλόγου που έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν μιλάμε για «soft» πορνογραφία. Ο κατάλογος της εταιρείας που μπορεί κανείς να δει online, παρουσιάζει μια κοπέλα να σκύβει και να εμφανίζεται το εσώρουχο της και μια… υπόνοια του αιδοίου της.

Το αμερικανικό κράτος κινήθηκε άμεσα και την απαγόρευσε με το επιχείρημα ότι μετατράπει τις μαθήτριες σε σεξουαλικά αντικείμενα. Κατηγορήθηκε με απλά λόγια ο ιθύνων νους της American Apparel ότι λειτουργεί όπως η πορνογραφική βιομηχανία και ότι προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις της εταιρείας του μπλέκοντας την αγνότητα των μαθητών με τα σεξουαλικά υπονοούμενα, στο στυλ της φαντασίωσης που προβάλλεται στα πορνό της μαθητριούλας με το φουστάκι και το λευκό πουκάμισο.
Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στην ανέλιξη της εταιρείας και σήμερα η American Apparel συνεχίζει να αποτελεί ένα καυτό brand name σε ολόκληρο τον κόσμο.

4444

Louise. Εκπληκτική φωτογραφία με καθρέπτη. Ασπρόμαυρη, αλλά επιβλητική. Και η Louise χωρίς να είναι super ουάου model, επιβάλλεται και κυριαρχεί. Εκφραστικά μάτια και πρόσωπο. Τα μαλλιά επίσης τοποθετημένα σωστά. Είναι μια εκπληκτική φωτογραφία. Δυστυχώς δε ξέρω ποιος είναι ο φωτογράφος.

Louise.

Louise for American Apparel.

4444

4444

Ο Ανθρώπινος πολιτισμός είναι ανισόρροπος.

Η θέση μου δεν αλλάζει. Εκτός και αν γίνει κάτι θεαματικό που δε το βλέπω.

Η θέση μου είναι τεκμηριωμένη, όμως μέχρι να τελειώσει ο συμβατικός χρόνος, πάντα υπάρχει η απόδοση στο στοίχημα. Το ίδιο ίσχυε και για τους δεινοσαύρους.

Αυτοί που ασκούν εξουσία στον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι ανισσόροποι.

Ευτυχώς στο Σύμπαν δε κάνουν κουμάντο οι άνθρωποι.

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να γιορτάσετε την σχιζοφρένεια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η σαμπάνια ρέει άφθονη, την ίδια στιγμή που πεθαίνουν άνθρωποι με βία. Η λιτότητα, είναι μια μορφή βίας.

Οι απλοί άνθρωποι έχουν την τάση, όχι όλοι, να γίνονται μικροί δικτάτορες.

Τώρα τούτες τις Άγιες μέρες, είναι ευκαιρία να αναζητήσετε το ψεύτικο άστρο της Ελπίδας.

Αφού είναι γνωστό, ότι ο Χρηστός, δε γεννήθηκε στις 25/12. Πρόκειται δηλαδή για συμβιβασμό!

Όταν τελειώσει ο συμβατικός χρόνος, θα τελειώσει και το σίριαλ του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως έγινε και με τους δεινοσαύρους.

Και τότε θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο, εκτός κι αν παραδεχτούμε την ήττα μας.

Στην παλαια διαθήκη, ο Θεός καταστρέφει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, αλλά τουλάχιστον καταφέρνει να σώσει τον Νώε. Αυτό είναι νίκη.

4444

4444

Επειδή ο Αρβανίτης είναι χαζός, εμείς που ακούμε και γουστάρουμε την ύπαρξη του κόκκινου, πρέπει να σταθούμε στην ουρά της τράπεζας; Το 2014;

Σήμερα μπορείς να πληρώσεις, μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσω paysafe, μέσω χρεωστικής κάρτας, μέσω PayPal και ένα σωρό ακόμα τρόπους.

Δεν πρόκειται να στηθώ σε ουρά στην τράπεζα, επειδή ο άλλος είναι χαζός.

Τέρμα οι χαζοί, που μας κάνουν τι ζωή δύσκολη. Τέρμα στους αναχρονισμούς.

Στην bet365 που στοιχηματίζω, μπορώ να κάνω κατάθεση και ανάληψη σε χρόνο dt, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Καταλάβατε;

Ακούω κόκκινο, γουστάρω να δώσω το 1 ευρώ, αλλά δε γουστάρω να με ταλαιπωρούν.

Δε γουστάρω Σοβιετική Γραφειοκρατία.

Είμαι ευχαριστημένος που άκουσα τον Αρβανίτη να λέει ότι πλέον μπορούν να πάρουν και διαφημίσεις και μάλιστα να κάνουν και επιλογές.

Αυτό που έχω να πω στον Αρβανίτη είναι: πιες μαζί μου έναν καφέ και από την κουβέντα και τα στατιστικά στοιχεία, θα δεις πόσο εύκολο είναι και λεφτά να έχετε και να κάνετε το σωστό.

Με βρίσκει σύμφωνο που ο κόκκινο δε μεταδίδει το Jumbo.

Η υπόθεση είναι εύκολη, γιατί την κάνετε δύσκολη;

Μη βάζεις τον άλλο που θέλει να σου δώσει χρήματα, να σταθεί στην ουρά, βρες λύση, γίνε δημιουργικός.

Ένα από τα πράγματα που με θυμώνουν, είναι ότι το θεωρούν αυτονόητο να σταθούν στην ουρά. Έτσι δε πας μακριά, ούτε έχεις σχέση και με Αρχαία Ελλάδα.

Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω στο ταμείο, μου αρέσει να κερδίζω και δε δέχομαι δικαιολογίες.

Το ΚΚΕ πούλησε την τηλεοπτική συχνότητα που είχε, γιατί ήταν εντελώς ανίκανο, να τον διαχειριστεί.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2184535

Tης Natalie Kitroeff

Με παράλληλες ανακοινώσεις από την Ουάσινγκτον και την Αβάνα, οι ΗΠΑ και η Κούβα γνωστοποίησαν την Τετάρτη τα σχέδιά τους να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις –μια ιστορική στροφή που σηματοδοτείται από την ίδρυση αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα και τη χαλάρωση των εμπορικών και ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των δύο χωρών.
«Στην πιο σημαντική αλλαγή πολιτικής εδώ και πάνω από 50 χρόνια, δίνουμε τέλος σε μια παρωχημένη προσέγγιση που διήρκεσε δεκαετίες και απέτυχε να προωθήσει τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Obama στην ομιλία του. «Ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Κουβανοί κερδίζουν από μια άκαμπτη πολιτική που έχει τις ρίζες της σε γεγονότα που έλαβαν χώρα προτού γεννηθούμε οι περισσότεροι από εμάς».
Η ανακοίνωση θα φέρει μια πληθώρα αλλαγών για τους Αμερικανούς που θέλουν να επισκεφθούν την Κούβα ή να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά εκεί και έναν ακόμη μεγαλύτερο μετασχηματισμό για τους Κουβανούς που ζουν στο νησί. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε:

Γιατί συνέβη τώρα;

Προτού αναλάβει την προεδρία, ο Obama είχε πει ότι ήθελε να επανεξετάσει τις παγωμένες σχέσεις με την Κούβα, αλλά μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων στάθηκαν εμπόδιο στη διπλωματική αυτή επανάσταση -το πιο σημαντικό: ένας Αμερικανός πολίτης και ένας Αμερικανός πράκτορας που ήταν κρατούμενοι επί κουβανικού εδάφους. Τα εμπόδια αυτά δεν υπάρχουν πια. Ο Alan Gross, ένας Αμερικανός εργολάβος ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια σε φυλακή της Κούβας έχοντας καταδικαστεί για εισαγωγές εξοπλισμού διαδικτύου που ένα δικαστήριο της Κούβας αποφάνθηκε ότι σχεδιάστηκαν για να «διαλύσουν την επανάσταση» απελευθερώθηκε την Τετάρτη για ανθρωπιστικούς λόγους.

Αφέθηκε επίσης ελεύθερος, έπειτα από δύο δεκαετίες στη φυλακή, ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που συνέβαλε στον εντοπισμό ενός δικτύου Κουβανών που τελικά καταδικάστηκαν για κατασκοπεία. Σε αντάλλαγμα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άφησαν ελεύθερα τρία από τα πέντε μέλη του δικτύου που ήταν ακόμη φυλακισμένα.

Ποιος είναι ο ρόλος του Πάπα;

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε επιστολές προς τον Obama και τον Raul Castro, απευθύνοντας έκκληση προς τους δύο ηγέτες να αφεθούν ελεύθεροι ο Alan Gross, αλλά και οι Κουβανοί που είχαν φυλακιστεί για κατασκοπεία. Επίσης, φέρεται να πρότεινε το Βατικανό ως τόπο συνάντησης των εκπροσώπων του Obama και του Castro, που διαπραγματεύονταν για πάνω από ένα χρόνο.

Η… ευλογία από ψηλά φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο, εν μέρει επειδή περίπου τέσσερις στους δέκα Κουβανούς είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Και οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τη συμβολή του Πάπα στις ομιλίες τους.

Ο Obama ευχαρίστησε τον Πάπα, «το ηθικό παράδειγμά του οποίου καταδεικνύει τη σημασία που έχει να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι» και ο Castro αναγνώρισε τη «στήριξη του Βατικανού» για τη «βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ».

Γιατί είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτό; Και ποιος δεν είναι; 

Κρίνοντας από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν με τον πρόεδρό τους. Σε δημοσκόπηση του 2009, τα δύο τρίτα των Αμερικανών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να έχουν μια φυσιολογική διπλωματική σχέση με την Κούβα, από μόλις 38% 10 χρόνια νωρίτερα.

Ίσως κάποιοι στο Κογκρέσο να είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη. Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής John δήλωσε: «Οι σχέσεις με το καθεστώς του Κάστρο δεν θα πρέπει να επανεξεταστούν, πόσω μάλλον να εξομαλυνθούν, εάν δεν ελευθερωθεί πρώτα ο κουβανικός λαός». Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Robert Menendez είπε από την πλευρά του ότι «τα μέτρα του προέδρου Obama δικαίωσαν τη βάναυση συμπεριφορά της κουβανικής κυβέρνησης». Ο γερουσιαστής Marco Rubio (R-Fla.) αποκάλεσε την κίνηση μια «επικίνδυνη και απεγνωσμένη προσπάθεια του προέδρου να γυαλίσει την κληρονομιά του σε βάρος του λαού της Κούβας».

Ωραία. Πόσο σύντομα θα μπορεί ένας Αμερικανός να κλείνει απευθείας πτήση για Κούβα;

Μην βιάζεστε. Οι νέοι κανόνες δεν επιτρέπουν στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στην Κούβα ως τουρίστες. Καθιστούν απλά πιο εύκολο το ταξίδι για τον κόσμο που μπορεί ήδη να ταξιδέψει στην Κούβα, όπως οι Κουβανοί που επισκέπτονται την οικογένειά τους ή άνθρωποι που επισκέπτονται το νησί για εκπαιδευτικούς ή ανθρωπιστικούς σκοπούς και αθλητικές εκδηλώσεις.

Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι η επίσκεψή του εντάσσεται σε μία από 12 κατηγορίες, που αναφέρονται εδώ, θα λαμβάνουν μία γενική άδεια που θα τους επιτρέπει να παρακάμπτουν το γραφειοκρατικό Γολγοθά που συνεπάγεται η απόκτηση της λεγόμενης «ειδικής αδείας», την οποία έπρεπε να αιτηθούν προτού τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες.

Πώς θα επηρεάσει αυτό τη συλλογή μου από κουβανέζικα πούρα;

Παρότι οι νέοι κανόνες δεν επιτρέπουν στους Αμερικανούς τουρίστες να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Κούβα, επιτρέπουν σε όσους Αμερικανούς ταξιδεύουν να νιώθουν περισσότερο σαν τουρίστες. Ένας Αμερικανός μπορεί πλέον να μεταφέρει πίσω στο σπίτι κουβανέζικα αγαθά αξίας 400 δολαρίων και ναι, να φέρνει πίσω μαζί του πούρα –αξίας 100 δολαρίων.

Αν ο Αμερικανός βρεθεί σήμερα στην Κούβα νόμιμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες του, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Προηγουμένως, έπρεπε να κουβαλά ένα σωρό μετρητά, εκτός αν τύχαινε να τηρεί έναν διεθνή τραπεζικό λογαριασμό.

Σχόλιο: Ένα λιθαράκι στην υστεροφημία του Ομπάμα.

Σωστή η κίνηση 100%.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2187970

Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζει την Τρίτη το ρωσικό ρούβλι, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο εβδομάδων, μετά την οδηγία της ρωσικής κυβέρνησης σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις να πουλήσουν ξένο συνάλλαγμα για να σταθεροποιήσουν την αγορά, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η οδηγία – η οποία αφορά και μεγάλους εξαγωγείς όπως η Gazprom και η Rosneft – αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων σταθεροποίησης που δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα για να αναχαιτίσει τις πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα. Το ρούβλι διολίσθησε σε νέα ιστορικά χαμηλά την προηγούμενη εβδομάδα σκαρφαλώνοντας πάνω και από το επίπεδο των 80 ρουβλίων έναντι του δολαρίου.
Το δολάριο χάνει 2,4% στα 54,51, ενώ νωρίτερα έφτασε να διαπραγματεύεται στα 52,9 ρούβλια. Το ευρώ υποχωρεί 2,8% στα 66,40 ρούβλια.
Οι ρωσικές αρχές έχουν τηρήσει πάντως τη δέσμευση τους να μην επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων ή στη μετατρεψιμότητα του ρωσικού νομίσματος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών την περασμένη εβδομάδα για να τους πείσουν να προχωρήσουν σε πωλήσεις δολαρίων και ευρώ από τις εξαγωγές αγαθών, όπως αναφέρει η WSJ.
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για την καλύτερη λύση όσον αφορά τη συμβολή τους στη διοχέτευση ξένων νομισμάτων στο ρωσικό χρηματοοικονομικό σύστημα.
Τη Δευτέρα, ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Igor Shuvalov δήλωσε ότι είπε στις εξαγωγικές επιχειρήσεις πως η Ρωσία χρειάζεται τα δολάρια και ευρώ τους, καθώς άλλοι πωλητές σκληρών νομισμάτων έχουν εγκαταλείψει την αγορά, καθιστώντας την κεντρική τράπεζα τον μόνο πωλητή, όπως αναφέρει η WSJ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev δήλωσε ότι η ρωσική οικονομία κινδυνεύει να εισέλθει σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης.

 

Σχόλιο: Έχει μάθει από τις προηγούμενες κρίσεις, η ελίτ της Ρωσίας; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα.

Δεν μπορείς να λέγεσαι μεγάλη δύναμη και να μην έχεις σενάρια διάσωσης και ελιγμού, για κάθε επικίνδυνη εξέλιξη.

Αυτό ισχύει για την Ρωσία, αλλά και για την Αμερική και την Κίνα και την Ινδία και την Γερμανία κλπ.

Επιβάλλεται. Έχω την αίσθηση ότι οι Ρώσοι, πιάστηκαν στον ύπνο.

Η Κίνα βέβαια, πήρε σαφής θέση και έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά.

 

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2188115

Όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωνε τον «σούπερ-φόρο» για τους εκατομμυριούχους το 2012, ορισμένοι εξέφραζαν φόβους περί μαζικής εξόδου των επιχειρηματιών, των αστέρων του αθλητισμού και των τεχνών από τη χώρα. Ένας από τους συμβούλους του προειδοποιούσε πως οι Σοσιαλιστές διέπρατταν ένα τεράστιο σφάλμα, πως προσπαθούσαν να μετατρέψουν τη χώρα σε μια «Κούβα χωρίς την ηλιοφάνεια».
Δύο χρόνια αργότερα, κι ενώ ο περιλάλητος φόρος για το τμήμα των ατομικών εσόδων πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ παύει να επιβάλλεται στο τέλος του μήνα, το θρυλούμενο κύμα μαζικής μετανάστευσης δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Αλλά η ζημία που υπέστη η έλξη της Γαλλίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα υπήρξε σημαντική, ενώ τα οφέλη αμελητέα.
«Η μεταρρύθμιση σαφώς έπληξε τη φήμη και την ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας», σχολίασε ο Γεργκ Στέγκεμαν, επικεφαλής της Kennedy Executive, μιας εταιρείας οικονομικών και επιχειρηματικών μελετών, που εδρεύει στη Γαλλία και στη Γερμανία. «Έγινε σαφώς πιο δύσκολο για τη Γαλλία να προσελκύσει κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων απ΄ ό,τι ήταν προηγουμένως», πρόσθεσε.
Ο Ολάντ είχε αρχικά εισηγηθεί έναν φορολογικό συντελεστή 75% για τα εισοδήματα πάνω από το €1 εκατ. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του εν έτει 2012, όταν ετοιμαζόταν να αναμετρηθεί με τον συντηρητικό τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Η υπόσχεσή του είχε συνεγείρει μια μερίδα των ψηφοφόρων της αριστεράς και συνέβαλε στη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Αλλά έκτοτε αποτέλεσε ένα αγκάθι στο πλευρό του, καθώς ελάχιστα συνεισέφερε στις προσπάθειες του Παρισιού να επαναφέρει το δημόσιο έλλειμμα εντός του ορίου που έχει θεσπίσει η ΕΕ, ενώ έθεσε επίσης υπό αμφισβήτηση τις προσπάθειες των Ηλυσίων να εμφανίσουν ένα πρόσωπο πιο φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις.
Ο προεδρικός σύμβουλος που έκανε το σχόλιο περί «Κούβας» δεν ήταν άλλος από τον Εμανουέλ Μακρόν—τον πρώην τραπεζικό ο οποίος είναι σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας.
Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως τα έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο ανήλθαν σε €260 εκατ. ευρώ την πρώτη χρονιά εφαρμογής του και σε €160 εκατ. τον δεύτερο. Το ποσό αυτό σε αδρές γραμμές συνάδει με τα προσδοκώμενα έσοδα, αλλά είναι μικροσκοπικό μπροστά σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που ανερχόταν σε €84,7 δισεκ. στα τέλη Οκτωβρίου.
Η πρώτη εκδοχή του φόρου είχε κριθεί τιμωρητική και είχε αναιρεθεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο. Στην τελική του μορφή, τον επίμαχο φόρο κλήθηκαν να αποδίδουν οι εταιρείες, όχι τα πρόσωπα.
Οι γαλλικές ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες απείλησαν να απεργήσουν, ενώ ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ πήρε τη ρωσική υπηκοότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φορολογικά βάρη στη Γαλλία, που είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Άλλοι επέλεξαν πιο διακριτικές διευθετήσεις.
«Μερικοί μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό – στο Λουξεμβούργο, στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο ειδικευμένος σε φορολογικές υποθέσεις δικηγόρος Ζαν-Φιλίπ Ντελσόλ, συγγραφέας ενός βιβλίου για τους… φορολογικούς εξόριστους, με τίτλο «Γιατί θα εγκαταλείψω τη Γαλλία».
«Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις», προσέθεσε ο Ντελσόλ, τα πρόσωπα με τις ιδιαίτερα μεγάλες αμοιβές «το συζήτησαν με τις εταιρείες τους και συμφώνησαν να μειωθούν οι μισθοί για τη διάρκεια των δύο ετών αυτών και να συνάψουν νέες συμφωνίες για τις απολαβές τους κατόπιν».
Ο Ολάντ και η κυβέρνησή του έκτοτε προώθησαν μέτρα για να απαλλάξουν τις επιχειρήσεις από φόρους και τέλη ύψους €40 δισεκ., καθώς με την ανεργία να παραμένει επίμονα πάνω από το 10% επιδιώκουν να προσελκύσουν επενδύσεις στην παραπαίουσα γαλλική οικονομία.
Δεν ήταν τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μαζί με τον Μακρόν, επέλεξαν να επιβεβαιώσουν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο Λονδίνο τον Οκτώβριο ότι ο φόρος για τα πολύ υψηλά εισοδήματα θα καταργηθεί: ο Βρετανός ομόλογός του, ο Ντέιβιντ Κάμερον, εξάλλου, υποσχόταν να «στρώσει το κόκκινο χαλί» για να υποδεχθεί τους Γάλλους που θα αυτοεξορίζονταν, θα επέλεγαν δηλαδή να αλλάξουν έδρα για να αποφύγουν την υψηλή φορολογία.
Ο Ντελσόλ επισήμανε ακόμη ότι τα αντιφατικά μηνύματα τα οποία στέλνει η γαλλική κυβέρνηση έχει κάνει τους πελάτες του πιο νευρικούς, λιγότερο πρόθυμους να επενδύσουν χρόνο και χρήμα στη Γαλλία, ενώ επιδεινώνουν το κλίμα δυσπιστίας για το περίπλοκο σύστημα φορολόγησης, που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών απέτυχαν να μεταρρυθμίσουν επί το απλούστερο. «Ο κόσμος έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του», εξήγησε. «Αυτό δεν είναι κάτι που το ανακτάς μέσα σε μια νύχτα».

Σχόλιο: Ο Ολαντ είναι χαζός. Και τότε το έγραψα καθαρά. Κανένας φόρος πάνω από το 50% δεν είναι αποδοτικός, ούτε ανταγωνιστικός, ούτε ωφέλιμος για την κοινωνία.

Το όριο στους φορολογικούς συντελεστές, είναι το 50%.

 

 

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2186551

 

Επίσημα, η οικονομία της Κίνας μόλις μεγάλωσε. Το σημαντικότερο είναι ότι μόλις έγινε και πιο ισορροπημένη –μια μακρόχρονη προτεραιότητα για τους Κινέζους ηγέτες και μια καλή είδηση για τον κόσμο.
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας, που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας στην ιστοσελίδα της, έδειξαν ότι η οικονομία το 2013 ήταν κατά 1,92 τρις. γουάν (303,8 δισ. δολάρια) μεγαλύτερη από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει 3,4% περισσότερο, ενώ ισοδυναμεί με την προσθήκη της μαλαισιανής οικονομίας στο κινεζικό ΑΕΠ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το Bloomberg News και άλλοι.

Δηλαδή το κινεζικό ΑΕΠ έφτασε περίπου στα 9,61 τρις. δολάρια πέρυσι.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, θα αναθεωρηθεί και το νούμερο του 2014, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους, αν και όχι τόσο πολύ.

Επίσης, το μέγεθος της οικονομίας είναι πιθανό να λάβει ώθηση από τις προγραμματισμένες αλλαγές στον τρόπο που το Πεκίνο υπολογίζει το κόστος έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη στέγαση.
Η αναθεώρηση ακολούθησε μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τελευταίας οικονομικής απογραφής της Κίνας. Σχεδόν 3 εκατομμύρια απογραφείς συγκέντρωναν δεδομένα από περισσότερες από 10 εκατομμύρια εταιρείες και 60 εκατομμύρια ατομικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα για διάστημα τριών μηνών την περασμένη άνοιξη.

Μετά τις δύο προηγούμενες απογραφές, το ΑΕΠ είχε αναθεωρηθεί ανοδικά κατά 16,8% το 2004 και κατά 4,4% το 2008.
«Η σχετικά μικρή ανοδική προσαρμογή [αυτή τη φορά], σε σύγκριση με τις προηγούμενες [μετά την απογραφή] αναθεωρήσεις, δεν θα διαφοροποιήσει σημαντικά την εικόνα της οικονομίας ή βασικά μεγέθη όπως ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ», γράφει ο Julian Evans- Pritchard, οικονομολόγος για την Κίνα της Capital Economics του Λονδίνου. «Παρ ΄όλα αυτά, φέρνει μερικά θετικά νέα ως προς την εξισορρόπηση».
Η απογραφή αποκάλυψε έναν μεγαλύτερο τομέα υπηρεσιών, ο οποίος το 2013 αντιπροσώπευε το 46,9% του ΑΕΠ, από 46,1% προηγουμένως. Στο μεταξύ, ο βιομηχανικός τομέας της Κίνας, που τείνει να σπαταλά πόρους και να παράγει ρυπαίνει, κατέλαβε μικρότερο μερίδιο στην πίτα της οικονομίας, πέφτοντας στο 43,7%, από 43,9% πριν από την απογραφή.
Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε και ο πρωτογενής τομέας, η γεωργία, από το 10% στο 9,4%. Στο μεταξύ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήρθη στα 6.995 δολάρια από 6.767 δολάρια -ακόμη κι έτσι, αντιστοιχεί μόνο στα 2/3 του παγκόσμιου μέσου όρου, σημείωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι στο τέλος του προηγούμενου έτους, η Κίνα είχε 10,86 εκατ. επιχειρήσεις (μη συμπεριλαμβανομένων αυτών στη γεωργία), αυξημένες κατά περισσότερο από 50% σε σχέση με το 2008.

Οι εταιρείες του τριτογενή τομέα αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα του συνόλου, σημειώνοντας άνοδο 5,7% σε σύγκριση με πριν από πέντε χρόνια. Στο μεταξύ, εκείνες του κλάδου μεταποίησης συρρικνώθηκαν στο ¼ περίπου του συνόλου.
«Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας δυναμικός τομέας υπηρεσιών σηματοδοτεί ότι η οικονομία και η κοινωνία της Κίνας έχουν εισέλθει σε μια νέα φάση, με τεράστια ικανότητα να απορροφούν εργασία, ενώ δαπανούν σχετικά λιγότερη ενέργεια», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News.

«Η Κίνα μετασχηματίζει την οικονομία της για να στραφεί προς ένα βιώσιμο μονοπάτι και να προσαρμοστεί στο «νέο νορμάλ» τώρα που η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων φτάνει στο τέλος της.

 

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2187690

Με ρυθμό 5% “έτρεξε” η αμερικανική οικονομία το γ’ τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας αναθεωρήθηκε ανοδικά από το 3,9% προηγουμένως κυρίως λόγω της ενίσχυσης των καταναλωτικών δαπανών και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.
Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Marketwatch, τοποθετούσαν την αναθεωρημένη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 4,4%.
Η καταναλωτική δαπάνη, ο βασικός μοχλός οικονομικής δραστηριότητας αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3,2% από 2,2% προηγουμένως, ενώ και οι επιχειρηματικές επενδυτικές δαπάνες αναθεωρήθηκαν επίσης ανοδικά στο 8,9% από 7,1% προηγουμένως.

 

4444

http://www.cbsnews.com/news/dow-tops-18k-for-first-time-as-stocks-stay-hot/

Last Updated Dec 23, 2014 4:16 PM EST

The Dow Jones industrial average crossed a new psychological milestone Tuesday, with investors getting a dose of holiday cheer from the U.S. economy.

The blue-chip index closed above 18,000 points for the first time, gaining 65 points, or 0.4 percent, to end the day at 18,024. The Standard & Poor’s 500 also finished in record terrain, adding 4 points to 2,082. The NASDAQ composite index lost 16 points to 4,765 points.

Stocks pushed mostly higher amid several economic readings that showed the recovery is gaining strength. The U.S. Commerce said that gross domestic product — the total value of goods and services — shot up to 5 percent in the third quarter, the fastest rate of expansion since 2003. That was much stronger than the agency’s initial 3.9 percent estimate of growth for the period.

The economy grew 4.6 percent in the second quarter, making it the first time in 11 years that GDP has risen at least 4 percent for two straight quarters.

Wage growth also has picked up of late, which is expected to drive consumer spending. Also on Tuesday the government said that personal income in November rose 0.4 percent, up from 0.3 percent the previous month. Disposable personal income grew 0.3 percent, in line with last month. Workers have seen tepid earnings growth throughout the recovery, holding back consumer spending.

Market watchers tend to downplay the significance of stock indexes crossing new thresholds. The Dow, which tracks 30 big company stocks, also offers a narrower lens on financial markets than the broader S&P 500 and other indexes. December is also usually the strongest month for large-cap stocks, suggesting that the Dow could struggle to sustain its recent momentum next year.

Still, stocks’ steady drift upward this year has surprised some analysts. Crossing 18,000 is the Dow’s second 1,000-point milestone this year after closing above 17,000 for the first time in July.

Financial markets have received a lift lately from the Federal Reserve signaling that it doesn’t expect to start raising interest rates until the middle of 2015 at the earliest. Those trends bode well for the bull market run, which is on track to mark its sixth year in March. Despite weak growth overseas, geopolitical troubles and other concerns, investors have repeatedly bet on the U.S. economy and corporate earnings growth this year, pushing stock prices higher.

“This is going to end up being a bit better of a year for stocks and bonds than most people thought coming in,” said Bob Doll, chief equity strategist at Nuveen Asset Management. “The economy caught some steam and it’s able to stand up with its own two feet.”

The all-time highs set by the Dow and S&P 500 Monday and Tuesday are the latest in a long string of records. Through Monday, the S&P 500 had set 50 record closes this year, while the Dow has set 35, according to S&P Dow Jones Indices. All told, the S&P 500 is up 12.7 percent this year, while the Dow has gained 8.9 percent.

Despite being at record highs, stocks are not overvalued, said Cameron Hinds, regional chief investment officer at Wells Fargo Private Bank.

“You have to understand that U.S. economic output is at an all-time high and corporate profits are at an all-time high,” Hinds said. “Bull markets typically don’t die purely of old age, they tend to die of recessions and overvaluation and perhaps policy mistakes, and we don’t see any of those on the horizon.”

In other trading on Tuesday, oil prices stabilized after a recent rout as the positive U.S. economic data raised expectations for demand. Benchmark U.S. crude rose $1.86 to close at $57.12 a barrel. The price has fallen by about half from a peak of $107 a barrel in June due to abundant supplies and waning global demand for energy.

U.S. government bond prices fell. The yield on the 10-year Treasury note rose to 2.24 percent. In metals, gold slipped $1.80 to $1,178 an ounce. Silver edged up eight cents to $15.77 an ounce and copper slipped less than a penny to $2.87 a pound.

4444

23/12/2014

4444

4444

http://tvxs.gr/news/kosmos/apodrasi-apo-tin-kolasi-xiliades-gynaikes-poylithikan-stoys-tzixantistes

Εθνοκάθαρση συνιστούν, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος κατά των Γεζίντι στο Ιράκ. Ανάμεσα στα θύματα των τζιχαντιστών βρίσκονται «εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες» γυναίκες και κορίτσια. Παντρεύτηκαν διά της βίας, πουλήθηκαν έναντι 25 δολαρίων ή προσφέρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε μαχητές ή υποστηριχτές του.

«Πολλές από αυτές τις σεξουαλικές σκλάβες είναι παιδιά ή κορίτσια 14, 15 ετών ή και μικρότερα», εξηγεί η Ντονατέλα Ροβέρα, της Διεθνούς Αμνηστίας που πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην αιχμάλωτες Γεζίντι στο Ιράκ.

Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο

Μία από αυτές, η 19χρονη Τζιλάν, αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον βιασμό, σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού της. «Μια ημέρα μάς έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μάς είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο» διηγήθηκε ένα κορίτσι συγκρατούμενο της Τζιλάν. «Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι’ αυτό αυτοκτόνησε», συνέχισε η νεαρή.

Μία άλλη πρώην αιχμάλωτη διηγήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία ότι είχαν αποφασίσει μαζί με την αδελφή της να αυτοκτονήσουν τη νύκτα για να γλιτώσουν από αναγκαστικό γάμο, αλλά δύο άλλες γυναίκες που ξύπνησαν από τον θόρυβο τις εμπόδισαν. «Δέσαμε τις εσάρπες μας γύρω από το λαιμό μας και καθεμία τράβηξε την άκρη της εσάρπας της άλλης όσο πιο δυνατά μπορούσε, μέχρι να λιποθυμήσουμε» διηγήθηκε η 27χρονη Ουάφα.

«Κατέστρεψαν τη ζωή μας» λέει από την πλευρά της η Ράντα, 16 ετών, η οποία αιχμαλωτίστηκε μαζί με την οικογένειά της και βιάσθηκε από κάποιον που είχε τα διπλά της χρόνια. «Είναι τόσο οδυνηρό αυτό που έκαναν σε μένα και την οικογένειά μου…»

Παιδιά που έζησαν τη φρίκη

Τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από τέσσερις μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μία 19χρονη και η μικρότερη αδελφή της από την κοινότητα Γιαζίντι στο Ιράκ, κατάφεραν να ξεφύγουν από τους δυνάστες τους. Αφού μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία και άφησαν πίσω τους τον καθημερινό εφιάλτη, μίλησαν στην Διεθνή Αμνηστία για τα όσα φρικιαστικά έζησαν.

Το κορίτσι Β, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, απήχθη από μαχητές του ΙΚ τον περασμένο Αύγουστο, μετά την εισβολή της κουρδικής πόλης Σιντζάρ, μαζί με την 14χρονη αδελφή της, ενώ η 11χρονη αδελφή τους χάρη στην άμεση παρέμβαση της μητέρας τους κατάφερε να ξεφύγει.

«Η μητέρα μου άρχισε να φωνάζει και να εκλιπαρεί τους τζιχαντιστές του ΙΚ, οι οποίοι έλεγαν στην αδελφή μου ότι θα ενταχθεί στην ομάδα νεότερων γυναικών ειδικά επιλεγμένων. Μας τράβηξαν από την αγκαλιά της. Είδα άλλες γυναίκες από το κτίριο να τις τραβούν από τα μαλλιά και να τις βάζουν σε φορτηγά που περίμεναν έξω», εξηγεί η 19χρονη μιλώντας στους Times.

«Οι άνδρες του ΙΚ κατέγραψαν τα ονόματα και την ηλικία μας. Ήταν οργανωμένοι και μας πήραν μακριά σαν να ήμασταν κοπάδι», διηγείται η 19χρονη, η οποία αποκάλυψε πως ανάμεσα στην ομάδα των τζιχαντιστών αναγνώρισε αρκετούς. «Ένας ντόπιος μηχανικός ήταν ανάμεσά τους. Οι Σουνίτες της περιοχής μας έγιναν μέλη του ΙΚ αμέσως μόλις τους μυρίστηκαν να πλησιάζουν. Κανείς δε τους ζήτησε να ενταχθούν στην ομάδα», συμπλήρωσε.

Βιασμοί και βασανιστήρια

Η ίδια και η αδελφή της κατέληξαν σε ένα σπίτι στην περιοχή Μπαάζ του Ιράκ, ιδιοκτησίας ενός σεΐχη του Ισλαμικού Κράτους. Στο σπίτι εκείνο βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τρεις άνδρες και έπειτα πουλήθηκε μαζί με την 14χρονη σε έναν διοικητή της οργάνωσης που έφερε το όνομα Αμπού Γκουφράμ και μεταφέρθηκαν στο σπίτι του στο χωριό Ραμπούσι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της έκανε δουλειές στο σπίτι και παράλληλα κακοποιείτο σεξουαλικά, ενώ παραλίγο να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Επιπλέον και τα δυο κορίτσια εξαναγκάστηκαν να απαρνηθούν τη θρησκεία τους και να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου αργά τη νύχτα η μικρή με όσο θάρρος και δύναμη της είχε απομείνει, πήρε την αδελφή της και έτρεξε όσο πιο μακριά μπορούσε, αφού προσπέρασαν έναν φρουρό που κοιμόταν, σκαρφάλωσαν έναν τοίχο και έτρεξαν όσο γρηγορότερα μπορούσαν κατέληξαν στο καταφύγιο των κουρδικών δυνάμεων και από εκεί μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία με ελικόπτερο.

4444

BLOOMBERG TRISH END OF SHOW KOUBERTA 01 231214

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40310/tailor

Τα Χριστούγεννα του 2014 στην Αθήνα είναι ο ιδανικός προορισμός για τις κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη: Αμερικανοί, Κινέζοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Τούρκοι, Γάλλοι, Αυστραλοί, Ισπανοί ακόμη και Πορτογάλοι πράκτορες με χαριτωμένα ψευδώνυμα έχουν καταλύσει στα ξενοδοχεία της πόλης. Τόσοι ξένοι πράκτορες είχαν να βρεθούν στην Αθήνα από το Φθινόπωρο του 1981 καθώς ο “Πονοκέφαλος” Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν μια ανάσα από την εξουσία. Στις 18 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς ο αντι-δυτικός Παπανδρέου θα κέρδιζε την εξουσία και το κόμμα του θα κυβερνούσε την Ελλάδα για πολλά-πολλά χρόνια.

Τι ήταν όμως αυτό που μετέτρεψε την χριστουγεννιάτικη Αθήνα στο παγκόσμιο ραντεβού των πιο ισχυρών ξένων μυστικών υπηρεσιών;

Είναι μόνο η προοπτική της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ή μήπως κάτι περισσότερο;

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες η Γερμανία τρέμει μην χάσει τον έλεγχο μιας χώρας-φιλέτο για την ίδια. Χάρη στην δουλειά δεκαετιών που κάνουν οι πράκτορές της στην Ελλάδα, το Βερολίνο κατάφερε να ξελασπώσει το κόστος της πτώσης του τείχους και της ένωσης της πρώην Ανατολικής Γερμανίας με την Δυτική. Οι μπίζνες με την Ελλάδα και κυρίως η εφαρμογή των μνημονίων εξακολουθούσαν να γεμίζουν τα γερμανικά ταμεία με το κέρδος από το πολύτιμο asset Ελλάδα. Και να που τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να απειλήσει-έστω για λίγο-μια επωφελή για την Γερμανία σχέση.

Η Καγκελαρία δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για την προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ώσπου συνέβη κάτι που τάραξε το Βερολίνο. Δεν ανησυχούσε γιατί οι έμπειροι πράκτορες της στην Αθήνα -ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, κλπ,-πίστευε ότι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να βρούν πρόσβαση στην ηγετική πυραμίδα του ΣΥΡΙΖΑ-όπως άλλωστε συνέβη με όλες σχεδόν της ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Με ελάχιστες εξαιρέσεις υπηρετούσαν με συνέπεια τα γερμανικά συμφέροντα.

Τι ήταν όμως αυτό που, σε συνδυασμό με την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ, τάραξε του Γερμανούς;

Η Μέρκελ το τελευταίο διάστημα τρέμει όσο ποτέ στήριξη αμερικανικών συμφερόντων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Μέρκελ γι΄αυτό το λόγο κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν θέλει με τίποτε να χάσει την Ελλάδα. Εάν χάσει την Ελλάδα θα απειληθεί το γερμανικό πουλόβερ που ράβει στην Ευρώπη με πρωταγωνιστές ανθρώπους που ελέγχει απόλυτα το Βερολίνο.

Έτσι η Γερμανίδα αναγκάσθηκε να επιστρατεύσει ακόμη και έναν παλαιό φίλο της Γερμανίας, τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάζεται στα βαθιά γεράματα-παρότι κοτσονάτος-να κάνει ραντεβού με ηγέτες αντιμνημονιακών κομμάτων όπως ο Πάνος Καμμένος και να κομπλιμεντάρει τον Μανώλη Γλέζο.

Το Βερολίνο έπρεπε πάση θυσία να διασφαλίσει τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Η επιβλητική φιγούρα του Μητσοτάκη έπρεπε να διορθώσει το ολίσθημα του αγχωμένου Σαμαρά ο οποίος από το ταξίδι στο Βερολίνο και μετά έδειχνε μια ιδιαίτερη νευρικότητα στην εξουσία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ατύχησε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό του με αποτέλεσμα να έχει σημάνει εδώ και μήνες συναγερμός στο Βερολίνο. Η Μέρκελ τρέμει στην ιδέα μην ξηλωθεί το πουλόβερ σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία κι όταν είχε αρχίσει να αισθάνεται σίγουρη ότι ελέγχει απόλυτα το παιγνίδι της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Είναι τέτοια η ανησυχία του Βερολίνου το οποίο εκτός από τους επιπλέον Γερμανούς πράκτορες που έστειλε στην Αθήνα επιχειρεί να αντικαταστήσει ακόμη και τους δημοσιογράφους-ανταποκριτές των γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα. Για όσους δε αναρωτιούνται αν η Γερμανία αγνοεί πόσο βαθιά διεφθαρμένη είναι η ελληνική δημόσια διοίκηση και το βάθος της διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Καγκαλέριος γνωρίζει σαν την τσέπη της ακόμη και την τελευταία μίζα που πέφτει στην Κολομβία των Βαλκανίων. Η Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος Δικαίου. Αυτό που επιδιώκει είναι να κερδίζει η Γερμανία από το μέχρι στιγμής “γερμανικό” asset  Eλλάδα.

Σχόλιο: Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει μια μοναδική ιστορική ευκαιρία.

4444

Οι κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη νίκη τους, μέχρι στιγμής, εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» καταφέρνοντας να σπάσουν τον κλοιό γύρω από το όρος Σιντζάρ, όπου έχουν καταφύγει μέλη της μειονότητας Γιαζίντι και άλλοι εκτοπισμένοι Ιρακινοί.

Η συντονισμένη επίθεση των κουρδικών δυνάμεων ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί, μετά μια εντατική νύχτα αεροπορικών βομβαρδισμών των θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» από αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις.

Οκτώ χιλιάδες Κούρδοι Πεσμεργκά εξαπέλυσαν την επίθεση σε δύο μέτωπα καταφέρνοντας να ανοίξουν κατά τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο διάδρομο, προκειμένου να μπορέσουν οι Γιαζίντι και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμούσε να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο Μανσούρ Μπαρζανί, επικεφαλής του συμβουλίου ασφάλειας του Κουρδιστάν, δήλωσε ότι η επιχείρηση προϋπέθετε προέλαση από το Ζουμάρ, το οποίο οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τον Οκτώβριο, μέχρι το όρος Σιντζάρ προκειμένου να διασωθούν οι Γιαζίντι που είχαν εγκλωβιστεί εκεί.

Πηγές: aljazeera.com, Καθημερινή

– See more at: http://left.gr/news/megali-niki-ton-pesmergka-enantion-toy-ik-sto-voreio-irak#sthash.mG6fq4qa.dpuf

Σχόλιο: Όσοι θέλουν την σταθερότητα στην περιοχή, αλλά να μη συμβαίνουν και επιθέσεις στην χώρα τους, όπως γίνεται αυτή την περίοδο στη Γαλλία, πρέπει να ενισχύσουν τους Κούρδους. Απλό είναι το ζήτημα.

22/12/2014

4444

FRANCE TERROR ATTACK CAR DIJON PALESTINE IS LONE WOLF 02 221214

Το πολιτικό Ισλάμ, έχει κηρύξει πόλεμο. Η Ευρώπη, θα πρέπει αργά ή γρήγορα να αποφασίσει.

4444

http://physicsgg.me/2014/12/11/rosetta-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%BF/

Σύμφωνα στοιχεία που έστειλε από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko η διαστημοσυσκευή Philae, το νερό που βρέθηκε σε αέρια μορφή στον κομήτη έχει διαφορετική χημική σύνθεση σε σχέση με το νερό της Γης.  O λόγος δευτερίου προς υδρογόνο βρέθηκε ίσος με (5.3 ± 0.7) × 10−4, δηλαδή ~3πλάσια της γήινης τιμής.

Αν -και πρόκειται για ένα μεγάλο «αν»- η Γη απέκτησε κάποτε το νερό της από το διάστημα, πιθανότατα δεν θα το έφεραν παγωμένοι κομήτες, αλλά αστεροειδείς που έπεσαν πριν από τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της περιπετειώδους αποστολής «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
H ανάλυση των υδρατμών γύρω από τον κομήτη – στόχο 67Ρ/Τσουριούμοφ – Γκερασιμένκο, η οποία έγινε από το επιστημονικό όργανο «Ροζίνα» της διαστημοσυσκευής, έδειξε ότι η χημική σύνθεσή του νερού του είναι πολύ διαφορετική από το νερό του πλανήτη μας.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν οι κομήτες βγουν από το «κάδρο», παραμένει το μεγάλο ερώτημα πώς η Γη βρέθηκε να έχει τόσο νερό (καλύπτει το 71% της επιφάνειάς της), πράγμα που εδώ και χρόνια αποτελεί πηγή έντονης επιστημονικής διαμάχης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κάθριν Άλτβεγκ του ελβετικού Πανεπιστημίου της Βέρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέλυσαν το νερό του κομήτη, εστιάζοντας στην ποσότητα δευτερίου που αυτό περιέχει, δηλαδή του ισοτόπου του υδρογόνου που στον πυρήνα του περιέχει ένα πρωτόνιο και ένα νετρόνιο.
Δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου συνθέτουν το μόριο του νερού, εξ ου και ο χημικός τύπος του είναι Η2Ο. Όμως μερικές φορές ένα άτομο υδρογόνου αντικαθίσταται από ένα βαρύτερο ισότοπό του, το δευτέριο και έτσι για κάθε 10.000 κανονικά μόρια νερού, υπάρχουν τρία «βαριά» μόρια νερού που περιέχουν ένα άτομο δευτερίου.
Η ανάλυση έδειξε ότι η αναλογία δευτερίου/κανονικού υδρογόνου στο νερό του κομήτη είναι υπερτριπλάσια (3,4 φορές μεγαλύτερη) σε σχέση με το νερό της Γης, γεγονός που σημαίνει ότι ο εν λόγω κομήτης διαθέτει το πιο «βαρύ» νερό που έχει βρεθεί ποτέ στο ηλιακό σύστημα. Από την άλλη, οι μελέτες μετεωριτών, οι οποίοι προέρχονται από αστεροειδείς, έχουν δείξει ότι η αναλογία του δευτερίου στο νερό τους είναι μικρότερη και πιο παραπλήσια με αυτή του νερού της Γης.
Οι επιστήμονες χρειάζονται και άλλες μετρήσεις από περισσότερους κομήτες για να σιγουρευτούν, αλλά η ζυγαριά φαίνεται πλέον να κλίνει υπέρ των αστεροειδών, όσον αφορά την προέλευση του γήινου νερού. Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να αποκλείσουν πάντως την πιθανότητα ότι άλλοι κομήτες έχουν διαφορετική αναλογία δευτερίου στο νερό τους, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και ο ίδιος ο κομήτης 67Ρ/Τσουριούμοφ – Γκερασιμένκο να έχει διαφορετική χημική σύνθεση νερού σε διαφορετικά σημεία του.
Η -πιθανώς προσωρινή- απώλεια του ρομποτικού σκάφους Philae που προ εβδομάδων προσεδαφίστηκε στον κομήτη, αλλά ξέμεινε από μπαταρία, δεν επιτρέπει, προς το παρόν τουλάχιστον, να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις πάνω στην επιφάνεια του κομήτη, έτσι ώστε να διασταυρωθούν τα ευρήματα που έκανε το όργανο «Ροζίνα» από το μητρικό σκάφος «Ροζέτα», το οποίο συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά τον κομήτη.
Οι κομήτες έχουν πολύ περισσότερο νερό από τους αστεροειδείς, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν καθόλου. Επιπλέον, πολλοί περισσότεροι αστεροειδείς (γύρω στους 650.000) έχουν ανακαλυφθεί σε σχέση με κομήτες (περίπου 4.000).
Εξάλλου, το 1986, όταν ο γνωστός κομήτης Χάλεϊ είχε πλησιάσει στη Γη, οι επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν σταγονίδια από το νερό του και είχαν βρει ότι η αναλογία δευτερίου – υδρογόνου σε αυτόν ήταν διπλάσια (δηλαδή αρκετά διαφορετική) από το νερό της Γης.
Ανάλογες ήσαν οι κατοπινές μετρήσεις από δύο ακόμη κομήτες που πλησίασαν τη Γη, τον Χιακουτάκε (1996) και τον Χάλε – Μποπ (1997), αδυνατίζοντας περαιτέρω την θεωρία των κομητών ως «δωρητών» του νερού της Γης. Όμως το 2010, η ανάλυση του νερού του κομήτη Χάρτλεϊ-2, που έγινε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χέρσελ», έδειξε ότι η χημική σύνθεση του νερού του πλησιάζει πολύ περισσότερο το γήινο.
Μετά από όλο αυτό το… μπλέξιμο, αρκετοί επιστήμονες προτιμούν να αποκλείσουν τελείως την εξ ουρανού προέλευση του νερού μας, είτε από αστεροειδείς είτε από κομήτες, και να εστιάσουν σε άλλες εξηγήσεις καθαρά γήινες. Όμως η τελική ετυμηγορία της επιστήμης εκκρεμεί…
imerisia.gr – www.bbc.com

4444

http://physicsgg.me/2014/12/15/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-lhc-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2015-%CF%83%CF%84%CE%B1-13/

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC), ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2013 βρίσκεται εκτός λειτουργίας για συντήρηση και αναβάθμιση, θα ενεργοποιηθεί ξανά τον Μάρτιο του 2015. Οι τελευταίες συγκρούσεις μεταξύ δεσμών πρωτονίων είχαν ενέργεια 8 TeV (8•1012 eV) στο σύστημα κέντρου μάζας.
Τον Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν πάλι οι συγκρούσεις πρωτονίων- πρωτονίων σε ενέργειες 13 TeV και στη συνέχεια ίσως φτάσουν στα 14 TeV στο κέντρο μάζας, που αντιστοιχούν σε 7 TeV για το κάθε πρωτόνιο.
Η ταχύτητα ενός πρωτονίου με ενέργεια 7 TeV είναι το 99.9999991% της ταχύτητας του φωτός!

Η νέα περίοδος λειτουργίας του επιταχυντή θα διαρκέσει τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, πιθανόν να υπάρξουν νέες αποκαλύψεις – ορόσημα, όπως η ιστορική ανακάλυψη του μποζονίου Higgs το 2012, που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για τη σύγχρονη Φυσική.

Σχόλιο: Περιμένω με αδημονία. Η δουλειά του LHC είναι τρομερά σημαντική για την επιστήμη. Εάν είσαι φυσικός, το LCH είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να είσαι.

Η συμβουλή μου είναι ξεκάθαρη, όσοι μπορείτε, να πάτε.

Σαφώς υπάρχουν και άλλα μέρη, που θα γραφτεί ιστορία.

4444

http://physicsgg.me/2014/12/19/%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BF/

Άστρα που κινούνται στη γαλαξιακή γειτονιά μας θα μπορούσαν να περάσουν σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο και να διαταράξουν το σύννεφο κομητών που περιβάλλει το Ηλιακό Σύστημα, δείχνει προσομοίωση της κίνησης των άστρων στον ουρανό. Ως αποτέλεσμα, η Γη θα μπορούσε να δεχθεί βομβαρδισμό από αδέσποτους κομήτες.

Σήμερα, το πλησιέστερο άστρο είναι ο Εγγύτατος του Κενταύρου (Proxima Centauri), ένας κόκκινος νάνος σε απόσταση 4,24 ετών φωτός. Δεν θα είναι όμως για πάντα ο πλησιέστερος γείτονας του Ήλιου, αφού όλα τα άστρα του Γαλαξία βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.

O Κόριν Μπάιλερ-Τζόουνς, ερευνητής του Ινστιτούτου Αστρονομίας Max Planck στη Χαϊδελβέργη, προσομοίωσε τις κινήσεις 50.000 άστρων, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αποστολής Hipparcos, το οποίο χαρτογράφησε ολόκληρο τον ουρανό τη δεκαετία του 1990.

Η προσομοίωση αποκάλυψε 14 άστρα που θα πλησιάσουν τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια τον Ήλιο σε απόσταση ενός parsec, ή 3,16 έτη φωτός. Ένα από αυτά, το Hip 8565, υπολογίζεται ότι έχει πιθανότητα 90% να περάσει σε απόσταση 0,13 έως 0,65 ετών φωτός σε 250 με 500 χιλιάδες χρόνια από σήμερα. Ένα δεύτερο άστρο, το GL 710, έχει πιθανότητα να βρεθεί σε απόσταση 0,32 έως 1,44 έτη φωτός τα επόμενα 1,3 εκατομμύρια χρόνια.

Όπως εξηγεί ο ερευνητής στο περιοδικό New Scientist, τα δύο αυτά άστρα θα βρεθούν αρκετά κοντά για να διαταράξουν το Νέφος του Όορτ, ένα σφαιρικό σύννεφο με δισεκατομμύρια κομήτες, το οποίο περιβάλλει το Ηλιακό Σύστημα σε απόσταση 0,0065 έως 1,63 έτη φωτός από τον Ήλιο.

Η βαρυτική έλξη των διερχόμενων άστρων δεν μπορεί παρά να επηρέαζε την κίνηση των κομητών με αποτέλεσμα να εκτραπούν ορισμένοι από αυτούς προς το εσώτερο Ηλιακό Σύστημα και τη Γη.

Ο Μπάιλερ-Τζόουνς θα συνεχίσει τώρα τις προσομοιώσεις για να υπολογίσει την πιθανότητα πρόσκρουσης κομητών στον πλανήτη.

Πιο ακριβείς προβλέψεις θα μπορούσαν να δώσουν τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αποστολής Gaia, η οποία χαρτογραφεί τα άστρα του Γαλαξία με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι το Hipparcos.

H μελέτη του Μπάιλερ-Τζόουνς είναι διαθέσιμη στο arxiv.org.
news.in.gr – www.newscientist.com

4444

http://physicsgg.me/2014/12/22/%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80/

Έναν νέο δρόμο για το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών δείχνουν τα πρώτα εξελιγμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα τα οποία είναι φτιαγμένα από γερμάνιο, ως εναλλακτική στο πυρίτιο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, ερευνητές του Purdue University επέδειξαν τα κυκλώματα αυτά στο International Electron Devices Meeting στο Σαν Φρανσίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια στροφή από το πυρίτιο προς το γερμάνιο θα αποτελούσε κατά κάποιον τρόπο ειρωνεία, καθώς το πρώτο τρανζίστορ, το οποίο δημιουργήθηκε στα Bell Labs το 1947, ήταν φτιαγμένο από μια πλάκα γερμανίου – ωστόσο παραγκωνίστηκε ως υλικό από το πυρίτιο, παρά τις ιδιότητές του, καθώς το δεύτερο ήταν ευκολότερο στη χρήση.

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν, και καθώς οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του πυριτίου, το γερμάνιο πιθανώς να βρίσκεται μπροστά σε μια «ολική επαναφορά». Τα κυκλώματα τα οποία επεδείχθησαν από τον μηχανολόγο Πέιντε Γιε του πανεπιστημίου και συναδέλφους του υποδεικνύουν ότι η πιθανή εμπορική εκμετάλλευση/ αξιοποίηση τσιπ με βάση το γερμάνιο ίσως να βρίσκεται μόλις λίγα χρόνια μακριά.

Τα μικρότερα τρανζίστορ που βρίσκονται σε παραγωγή σήμερα έχουν μήκος μόλις 14 νανόμετρα, και ο «συνωστισμός» που χαρακτηρίζει την τοποθέτησή τους είναι εξαιρετικά έντονος. Η βιομηχανία ημιαγωγών διαπιστώνει ότι η περαιτέρω συρρίκνωση εμφανίζει προβλήματα, με κάποιους ερευνητές όπως ο Μαρκ Μπορ της Intel να προβλέπουν το τέλος της εποχής της συρρίκνωσης του πυριτίου μέσα σε μια δεκαετία. Το γερμάνιο, με τις αξιοσημείωτες ηλεκτρικές του ιδιότητες, αποτελεί ισχυρό «υποψήφιο», ικανό να παρέχει ταχύτερα κυκλώματα- ωστόσο δεν ήταν εφικτή η χρήση του για τη δημιουργία αποδοτικών κυκλωμάτων βάσει της καθιερωμένης κατασκευαστικής τεχνικής (CMOS- complementary metal-oxide semiconductor). Τα κυκλώματα CMOS χρησιμοποιούν τρανζίστορ τα οποία άγουν αρνητικά φορτία- nFETS- και τρανζίστορ που άγουν θετικά φορτία -pFETS. Αυτό που έκανε ο Γιε ήταν να σχεδιάσει νέαnFETs από γερμάνιο, τα οποία βελτιώνουν κατά πολύ τις επιδόσεις.

Πέραν του γερμανίου, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές (όπως οι νανοσωλήνες άνθρακα ή ημιαγωγοί από πολλαπλά στοιχεία), που επίσης εμφανίζονται πολλά υποσχόμενες, ως πιθανοί «διάδοχοι» του πυριτίου, ωστόσο θα είναι δυσκολότερο για τη βιομηχανία να προσαρμοστεί στα δεδομένα τους, τη στιγμή που οι κατασκευαστές ήδη χρησιμοποιούν γερμάνιο σε pFETsπυριτίου.
naftemporiki.gr – www.technologyreview.com

Σχόλιο: Ποιο υλικό θα αντικαταστήσει το Πυρίτιο; Η ερώτηση του ενός δισεκατομμυρίου.

4444

21/12/2014

4444

Το να κάνεις κάτι να φανεί, είναι δύσκολο.

Προσπαθώντας η NASA να κάνει τα πειράματα της «οπτικά», εξελίσσεται τεχνολογικά.

Αυτό είναι πολύ θετικό.

4444

Χαμός γίνεται με την γραμματέα που είναι ρομπότ και ανήκει στην υπηρεσία του Πορτοσαλτε.

… Δεν έχεις κινητό, γιατί είσαι κινητό ο ίδιος!… Τι λέει η γυναίκα, απίστευτο.

Μιλάμε το τι λέει αυτή η γυναίκα, στο ρομπότ, είναι απίστευτα.

Το ανθρώπινο είδος, είναι ανισσόροπο!

Διαβάζεις εφημερίδες, ακούς ραδιόφωνο, βλέπεις τηλεόραση και καταγράφεις, απίστευτα περιστατικά.

Βουλαρινο, με έκανες και γέλασα πολύ.

Η Γυναίκα πιστεύει ότι μιλά σε ρομπότ και κάποια στιγμή, λέει: η παναγία να σε φιλαει, η παναγία μαζί σου… κάτι τέτοιο, έλεος!!!! Σε ρομπότ μιλάς.

Μάλιστα ο άλλος της έχει πει, το ρομπότ το λένε Ασιμοφ.

4444

http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/435727/marianna-douvli-i-pornotainia-tis-paei-gia-oskar-/

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε χάσει τα ίχνη της, όμως στο Λας Βέγκας όχι μόνο τα έχουν βρει, αλλά θα τα βραβεύσουν κιόλας!
Ο λόγος για την Μαριάννα Ντούβλη, η οποία πλέον μένει μόνιμα στο Μεξικό, και πάει για… Όσκαρ, μιας και η ταινία πορνό «Αποπλάνηση στη Σαντορίνη» στην οποία πρωταγωνιστεί -γυρίστηκε το 2012-, έχει επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες και φιγουράρει στη λίστα με τις υποψηφιότητες για βραβεία AVN, γνωστά και ως τα «Όσκαρ της πορνογραφίας», που θα γίνουν στο Λας Βέγκας.
Στην εν λόγω διοργάνωση που γίνεται εδώ και 30 χρόνια και αφορά σε ταινίες hardcore, συμμετέχει για πρώτη φορά και η ελληνική εταιρεία Sirina.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, το κόκκινο χαλί θα στρωθεί στις 24 Ιανουαρίου και πάνω του θα περπατήσουν σκηνοθέτες, παραγωγοί και πρωταγωνιστές της βιομηχανίας του πορνό. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Σειρινάκης, με την ταινία «Αποπλάνηση στη Σαντορίνη», που συμμετέχει στην κατηγορία των ξενόγλωσσων παραγωγών. Μαζί του θα ταξιδέψουν και στενοί συνεργάτες, ανάμεσα στους οποίους όμως δεν θα είναι η Μαριάννα Ντούβλη.
Η πάλαι ποτέ πορνοστάρ, που έχει αφήσει πίσω της την καριέρα της στις ερωτικές ταινίες, έχει φύγει σαν άλλη Τζούλια Αλεξανδράτου επίσης εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Μεξικό. Εκεί, γνώρισε τον έρωτά της, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι εκατομμυριούχος.
Η αλλαγή που θέλει να κάνει στη ζωή της φαίνεται και στο προφίλ της στο facebook: πλέον δεν είναι Μαριάννα Ντούβλη (ήταν το επίθετο του πρώην συζύγου της), αλλά Μαριάννα Αθανασίου (το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Μαγδαληνή Χατζηαθανασίου).

4444

20/12/2014

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/129392/provlepsi-amerikanon-i-ellada-tha-apokleistei-apo-hioni-ta-hristoygenna

Είναι αλήθεια ή ψέματα; Σύμφωνα πάντως με το έγκυρο Αμερικάνικο site πρόβλεψης καιρού, accuweather.com, η Ελλάδα θα σκεπαστεί από χιόνι για διάστημα 3-4 ημερών, μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 28,29,30,31 Δεκεμβρίου και στις 1,2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το πολικό ψύχος έρχεται πάνω από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με συνεχόμενο βαρομετρικά χαμηλά από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, πράγμα που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε και πολλές βροχές και πλημμύρες.

Σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πέφτει συνήθως μέσα στις προβλέψεις της, ακόμα και αν πρόκειται για μήνες μετά. Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, τα χιόνια και το κρύο ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα ίσως και μέσα στα Χριστούγεννα.

Σχόλιο: Θα δούμε πολύ σύντομα αν είναι σωστοί. Το ερώτημα βέβαια είναι, τι ποσοστό επιτυχίας έχουν. Πάνω από 50%;

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/129567/anton-korleone

Του Κώστα Βαξεβάνη

Δεν υπάρχει πιο σκληρό αποδεικτικό στοιχείο από το βίντεο. Οι πρωταγωνιστές είναι εκεί μπροστά σου, τους ακούς και τους βλέπεις να μιλάνε. Κανένας ενδιάμεσος.

Εσύ απέναντι στην πραγματικότητα που έχει καταγραφεί. Η σκληρή πραγματικότητα του βίντεο αλλά και των ηχητικών ντοκουμέντων, επί μήνες εκθέτει τον Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτοντας εκτός από ομιλούσες μορφές και ένα φλύαρο παρακράτος.

Το βίντεο με τον Μπαλτάκο να αποκαλύπτει εκτός από τις σχέσεις της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, και την παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη εμφανίστηκε ως παρεκτροπή Μπαλτάκου. Δεν ήταν καμιά παρεκτροπή Μπαλτάκου αλλά της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης αποκάλυπτε αυτό που ήξερε. Αλλά, ω του θαύματος, ενώ ο Κασιδιάρης διώχθηκε για το «παράνομο βίντεο» ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε φυσικά η κυβέρνηση ξεκίνησαν έρευνα για την ουσία όσων αποκαλύπτονταν στο βίντεο. Για την παρέμβαση δηλαδή και τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης που αφορούσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι δηλαδή σαν κάποιος να συλλαμβάνεται να μεταφέρει ναρκωτικά με αμάξι με πλαστές πινακίδες και να διώκεται για τις πινακίδες αλλά όχι για τα ναρκωτικά.

Στο ηχητικό που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα με τον «παναθηναικάκια» να παίρνει εντολή για δικαστικό πορνό από το Σαμαρά, η ηχητική πραγματικότητα ήταν επίσης αδυσώπητη. Ο πρωθυπουργός δίνει εντολή για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αποδεικνύεται επίσης πως κάποιος προφανώς από το περιβάλλον του τον ηχογραφεί και διαρρέει τα ηχητικά προς τη Χρυσή Αυγή. Ούτε για αυτό το σοβαρό θέμα κουνήθηκε φύλλο αν και αποκαλύφθηκε πως ο Σαμαράς και μετέρχεται παρακρατικών μαφιόζικων μεθόδων και το περιβάλλον του τον καθιστά θύμα τους. Εν ολίγοις καταγράφει ο ένας τον άλλο (για να μη χρησιμοποιήσω άλλο ρήμα της αγοραίας αργκώ Σαμαρά) στο Μέγαρο Μαξίμου και όλοι μαζί σκίζουν τη Δημοκρατία.

Στο τρίτο τηλεοπτικό «επεισόδιο Σαμαρά» ,κάποιο άτομο το οποίο δούλευε για τον ίδιο στο παρελθόν, καταγράφεται να επιχειρεί να χρηματίσει το βουλευτή Χαικάλη. Η πράξη είναι προς το συμφέρον Σαμαρά, στο βίντεο καταδεικνύεται η ηθική αυτουργία Σαμαρά και μένει να αποδειχθεί και η εντολή Σαμαρά. Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της εκτροπής.

Όλα τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία είναι προς έρευνα. Ποιό δάνειο θα έσβηνε ο Αποστολόπουλος στο Χαικάλη, ποιός είναι τραπεζίτης που θα το έκανε, ποιόν εξυπηρετούσε πολιτικά; Κανένα από τα λογικά και δημοσιογραφικά επιχειρήματα δεν μπαίνει στο τηλεοπτικό τοπίο. Αντιθέτως γίνεται συζήτηση για τη νομιμότητα του βίντεο ή για τη σχέση του μεσάζοντα με άλλους. Ο πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να καταθέσει μήνυση στο Χαικάλη, στο θύμα δηλαδή και αυτόν που αποκαλύπτει τι έγινε, αντί να μηνύσει έστω τον Αποστολόπουλο που τον κατονομάζει ως ενεχόμενο.

Οι πρωθυπουργοί δεν κάνουν μηνύσεις όπως και δεν εκλέγονται από δικαστήρια. Απευθύνονται στους πολίτες και δίνουν εξηγήσεις. Δεν κρύβονται πίσω από νομοτυπίες ή την αντιστροφή της κοινής λογικής.

Για κανένα από τα ντοκουμέντα που τον ενοχοποιούν δεν έχει απαντήσει ο Σαμαράς. Εξακοντίζει κατηγορίες για αθλιότητες εναντίον του, αλλά δεν δίνει καμιά εξήγηση για την καταγεγραμμένη αθλιότητα που τον εμφανίζει ως κοινό μαφιόζο της πολιτικής διαπλοκής.

Την ίδια ώρα που επικαλούνται τη νομιμότητα βέβαια, δεν την επεκτείνουν στο άνοιγμα των τηλεφωνικών συνομιλιών για να διαπιστωθεί με ποιούς από το Μαξίμου ή τις τράπεζες μιλούσε ο Αποστολόπουλος; Την ώρα που καταγράφουν πάνω από 40.000 τηλέφωνα ελλήνων για ψύλου πήδημα, αρνούνται να άρουν το απόρρητο που ρίχνει φως σε ένα έγκλημα κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας στη χώρα. Χρειάζεται άλλο αποδεικτικό στοιχείο;

Η νομολαγνεία Σαμαρά θυμίζει εκείνο το αμίμητο του Σημίτη, ο οποίος την εποχή που η οσμή σκανδάλων και διαφθοράς άρχιζε να γίνεται μπόχα Άκη, Μαντέλη Χριστοφοράκου, η μόνιμη επωδός του ήταν «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα». Ας κάνει όμως ο Αντώνης Σαμαράς τον κόπο να δει και τη συνέχεια της ιστορίας. Σε τελευταία ανάλυση μπορεί να τηλεφωνήσει στον Άκη στο κελί του με τον οποίο διατηρούσαν άριστες σχέσεις.

Σχόλιο: Φοβερό το άρθρο και τα ερωτήματα απόλυτα λογικά. Αν εγώ είχα την εξουσία από αυτά θα ξεκινούσα.

Να σημειώσω επίσης, σε τέτοιες υποθέσεις, αίρεται το απόρρητο από τον εισαγγελέα. Δε παίζεις την κολοκυθιά.

4444

19/12/2014

4444

Gunsmithcat aka Luis Quiles

 

Gunsmithcat aka Luis Quiles

 

Gunsmithcat aka Luis Quiles

 

Gunsmithcat aka Luis Quiles.

4444

http://www.kathimerini.gr/796484/article/epikairothta/politikh/al-tsipras-kamia-synainesh-prin-apo-tis-kalpes

«Ακύρωση όρων λιτότητας»

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το πρακτορείο Reuters, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εάν εκλεγεί, θα ακυρώσει τους όρους της λιτότητας.

Είπε, επίσης, ότι είναι δεσμευμένος στην παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε «κούρεμα» ή διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε καμιά πρόθεση να κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός κι αν μας αναγκάσουν.

Πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας αναγκάσει, γιατί κανένας δεν θα έχει κέρδος από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης».

Δήλωσε, επίσης, ότι τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να αποπληρωθούν κανονικά, αλλά θα ζητήσει μεταχρονολόγηση των λήξεων για το μέρος του χρέους που διατηρεί η ΕΚΤ και διευκρίνισε ότι κανείς δεν ζητεί νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες.

Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, θα επιδιώξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

Σχόλιο: Ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρος και αυτά που λέει, είναι απόλυτα λογικά, για φυσιολογικούς ανθρώπους.

Εάν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, γιατί να τον φοβηθεί ένας σοβαρός επενδύτης;

Οι σοβαροί επενδυτές, δε φοβούνται τον Τσίπρα. Για να καταλαβαινόμαστε.

4444

http://www.kathimerini.gr/796490/article/epikairothta/politikh/mp-gkrilo-an-o-tsipras-einai-aristera-h-ellada-den-xreiazetai-th-de3ia

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στο ευρώ θα παραμείνει και εντός των συνθηκών του ενιαίου νομίσματος» τόνισε ο ηγέτης του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

Ο Μπέπε Γκρίλο, που με το κίνημα του ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές για «συμβουλευτικό δημοψήφισμα» με στόχο την έξοδο της χώρας του από το ευρώ, ανέφερε ότι αντί να συνεργασθεί και να ανοίξει διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, «ο Τσίπρας, στις ευρωεκλογές, θέλησε να δημιουργήσει δικό του κόμμα, στην Ιταλία, με τη στήριξη διανοουμένων».

«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις για το δημόσιο χρέος και τα ευρωομόλογα, αλλά πρέπει κανείς να πάρει θέση, συνολικά, με αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός. Ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, ο οποίος την τελευταία περίοδο έχει προχωρήσει σε διαγραφές σειρά στελεχών που διαφώνησαν με την γραμμή του, είπε ακόμη πως «αν ο Τσίπρας είναι η Αριστερά, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πια η Δεξιά», και προσέθεσε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν πολιτική πρόταση, διότι διαβάζει τον ιταλικό Τύπο, ο οποίος παραπληροφορεί».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να επισκεφθεί, το 2015, σειρά χωρών, ανάμεσα στις οποίες την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Εσθονία, «για να ακούσει τι λέγεται και τι συμβαίνει στο εξωτερικό».

4444

http://www.kathimerini.gr/796635/article/oikonomia/epixeirhseis/ergazomenoi-agno-titloi-teloys-gia-thn-galaktoviomhxania

Για οριστικούς «τίτλους τέλους στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ», η οποία είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τον περσινό Μάρτιο, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και προσθέτουν ότι από την 1η Δεκεμβρίου άρχισαν να κοινοποιούνται στο προσωπικό οι απολύσεις τους. «Μέχρι στιγμής πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Πολυχρόνης Αποστολίδης και επισήμανε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται ήδη ποσά εκατομμυρίων ευρώ, από τα δεδουλευμένα τους, σε εκκρεμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012.
Το σωματείο των εργαζομένων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ιστορικό της φθίνουσας πορείας της ΑΓΝΟ, η οποία -όπως επισημαίνουν- οδήγησε σε πτώχευση μια ιστορική γαλακτοβιομηχανία, με αποτέλεσμα 375 άτομα να χάνουν τις δουλειές τους και 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων να ρημάζουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 2003 η «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ» εξαγόρασε την ΑΓΝΟ, απαλλαγμένη χρεών. Η οικονομική της κατάσταση ήταν τότε καλή (με απουσία χρεών και αναγνωρισιμότητα του σήματος) αλλά -όπως ισχυρίζονται- στην πορεία των ετών, υπό τη διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., χειροτέρευσε.
«Από τον Αύγουστο 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, έναντι των πιστωτών. Στην αίτηση που υπέβαλε, για υπαγωγή στο άρθρο 99, επικαλείτο έλλειψη ρευστότητας, συνεπεία της οποίας αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης μέχρι τη συζήτησή της (22/02/2013) η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη. Οι όποιες καταβολές έγιναν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ήταν μεθοδευμένες, με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη -εκμέρους των πιστωτών- της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99», ισχυρίζονται και καταγγέλλουν ότι οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) «πρέπει να ελεγχθούν ως εικονικές στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας».

4444

Οι προβλέψεις της Samsung για τις τεχνολογικές τάσεις του 2015

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πέντε τάσεις που τείνουν να μεταμορφώσουν τις ζωές μας από το 2015 και έπειτα. Οι νέες τεχνολογίες, η σύγχρονη αγοραστική συμπεριφορά και οι αλλαγές στη στάση του επιχειρηματικού κλάδου και των κυβερνήσεων, θα επιφέρουν μεγάλες διαφορές στην καθημερινότητά μας από τον επόμενο χρόνο και έπειτα.

Ο Ran Merkazy, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καινοτομίας της Samsung δήλωσε: «Η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Αυτές οι τάσεις, κάποιες από τις οποίες είναι καινούργιες, θα επηρεάσουν τελικά την καθημερινότητά μας. Από το πώς ζούμε και εργαζόμαστε έως το τι φοράμε και για ποιο λόγο. Αυτές οι τάσεις αποτελούν μια πρώτη γεύση από το μέλλον».

Ακολουθούν οι προβλέψεις της Samsung:

Η εικονική πραγματικότητα και η πρωτοποριακή χρήση των οθονών θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς ψηφιακών καταστημάτων.

Οι δημοφιλείς εμπορικά περιοχές έχουν συχνά ακριβό ενοίκιο και περιορισμένο χώρο, οπότε οι εταιρείες για να είναι πρωτοποριακές σχετικά με το πώς παρουσιάζουν τα προϊόντα τους – θα επεκτείνουν την προβολή τους μέσω διαδραστικών οθονών και tablets.

Η εικονική πραγματικότητα προβλέπεται να εισχωρήσει και στο λιανικό εμπόριο, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά για την αγορά ακόμα και προϊόντων, όπως αυτοκίνητα ή πακέτα διακοπών. Επιπλέον, η τεχνολογία θα δώσει στους επιχειρηματίες λιανικής μια εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης του προσωπικού τους.

4444

Όταν η δικαιοσύνη, όπως απέδειξε ο Κασιδιάρης με το δικό του βίντεο, είναι χειραγωγούμενη, η δωροδοκία μπορεί να γίνεται έτσι, φόρα παρτίδα.

Όταν η δικαιοσύνη είναι χειραγωγούμενη, σημαίνει, ότι υπάρχει και ατιμωρησία.

Η ΝΔ, έχει εξελιχτεί σε εγκληματική οργάνωση. Χρησιμοποιούν την πολιτική, ως κάλυψη.

Σωστά ο Καμμενος έδωσε τα στοιχεία, προσφέρει έργο στην Ελλάδα.

4444

4444

18/12/2014

4444

Andromeda Galaxy. Η Ανδρομέδα απέχει περίπου 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, από την Γη. Δεν είναι καθόλου μακριά.

4444

BLOOMBERG USA CUBA RELATIONS CHE CASTRO OBAMA 01 181214

4444

ELLADA PSARIANOS MPOUFAN MAKRHS PROEDROS VOULIS 01 181214

4444

4444

17/12/2014

4444

http://edition.cnn.com/2014/12/17/politics/cuba-alan-gross-deal/index.html?hpt=hp_t1

Editor’s note: Read a version of this story in Spanish.

Washington (CNN)U.S. contractor Alan Gross, held by the Cuban government since 2009, was freed Wednesday as part of a landmark deal with Cuba that paves the way for a major overhaul in U.S. policy toward the island, senior administration officials tell CNN.

President Barack Obama spoke with Cuban President Raul Castro Tuesday in a phone call that lasted about an hour and reflected the first communication at the presidential level with Cuba since the Cuban revolution, according to White House officials. Obama announced Gross’ release and the new diplomatic stance at noon in Washington. At around the same time, Cuban president Raul Castro was set to speak in Havana.

President Obama announced a major loosening of travel and economic restrictions on the country. And the two nations are set to re-open embassies, with preliminary discussions on that next step in normalizing diplomatic relations beginning in the coming weeks, a senior administration official tells CNN.

Talks between the U.S. and Cuba have been ongoing since June of 2013 and were facilitated by the Canadians and the Vatican in brokering the deal. Pope Francis — the first pope from Latin America — encouraged Obama in a letter and in their meeting this year to renew talks with Cuba on pursuing a closer relationship.

Gross’ “humanitarian” release by Cuba was accompanied by a separate spy swap, the officials said. Cuba also freed a U.S. intelligence source who has been jailed in Cuba for more than 20 years, although authorities did not identify that person for security reasons. The U.S. released three Cuban intelligence agents convicted of espionage in 2001.

The developments constitute what officials called the most sweeping change in U.S. policy toward Cuba since 1961, when the embassy closed and the embargo was imposed.

Officials described the planned actions as the most forceful changes the president could make without legislation passing through Congress.

Cuban agents to be ‘treated as heroes’

Before release, Gross told wife ‘goodbye’

READ: ‘He will not endure another year,’ says wife of imprisoned American

Photos: Americans detained abroad

For a President who took office promising to engage Cuba, the move could help shape Obama’s foreign policy legacy.

“We are charting a new course toward Cuba,” a senior administration official said. “The President understood the time was right to attempt a new approach, both because of the beginnings of changes in Cuba and because of the impediment this was causing for our regional policy.”

Senators return home without Alan Gross

Gross was arrested after traveling under a program under the U.S. Agency for International Development to deliver satellite phones and other communications equipment to the island’s small Jewish population.

Alan Gross’s wife pleads for his release

Cuban officials charged he was trying to foment a “Cuban Spring.” In 2011, he was convicted and sentenced to 15 years in prison for attempting to set up an Internet network for Cuban dissidents “to promote destabilizing activities and subvert constitutional order.”

After losing hope and health in Cuba, Gross finally released

Rubio: Cuba using Alan Gross as a pawn

Senior administration officials and Cuba observers have said recent reforms on the island and changing attitudes in the United States have created an opening for improved relations. U.S. and Cuban officials say Washington and Havana in recent months have increased official technical-level contacts on a variety of issues.

Obama publicly acknowledged for the first time last week that Washington was negotiating with Havana for Gross’ release through a “variety of channels.”

“We’ve been in conversations about how we can get Alan Gross home for quite some time,” Obama said in an interview with Fusion television network. “We continue to be concerned about him.”

Sen. Jeff Flake, R-Ariz., and Rep. Chris Van Hollen, Gross’ Maryland congressman, are on the plane with Alan Gross and his wife, Judy, according to government officials.The group of members left at 4 a.m. ET Wednesday from Washington for Cuba.

More on detained Americans

Gross’ lawyer, Scott Gilbert, told CNN last month the years of confinement have taken their toll on his client. Gross has lost more than 100 pounds and is losing his teeth. His hips are so weak that he can barely walk and he has lost vision in one eye. He has also undertaken hunger strikes and threatened to take his own life.

With Gross’ health in decline, a bipartisan group of 66 senators wrote Obama a letter in November 2013 urging him to “act expeditiously to take whatever steps are in the national interest to obtain [Gross’s] release.”

The three Cubans released as a part of the deal belonged the so-called Cuban Five, a quintet of Cuban intelligence officers convicted in 2001 for espionage. They were part of what was called the Wasp Network, which collected intelligence on prominent Cuban-American exile leaders and U.S. military bases.

The leader of the five, Gerardo Hernandez, was linked to the February 1996 downing of the two civilian planes operated by the U.S.-based dissident group Brothers to the Rescue, in which four men died. He is serving a two life sentences. Luis Medina, also known as Ramon Labanino; and Antonio Guerrero have just a few years left on their sentences.

The remaining two — Rene Gonzalez and Fernando Gonzalez — were released after serving most of their 15-year sentences and have already returned to Cuba, where they were hailed as heroes.

Wednesday’s announcement that the U.S. will move toward restoring diplomatic ties with Cuba will also make it easier for Americans to travel to Cuba and do business with the Cuban people by extending general licenses, officials said. While the more liberal travel restrictions won’t allow for tourism, they will permit greater American travel to the island.

Secretary of State John Kerry has also been instructed to review Cuba’s place on the State Sponsors of Terrorism list, potentially paving the the way a lift on certain economic and political sanctions.

The revised relationship between the U.S. and Cuba comes ahead of the March 2015 Summit of the Americas, where the island country is set to participate for the first time. In the past, Washington has vetoed Havana’s participation on the grounds it is not a democracy. This year, several countries have said they would not participate if Cuba was once again barred.

While only Congress can formally overturn the five decades-long embargo, the White House has some authorities to liberalize trade and travel to the island.

The 1996 Helms-Burton Act, which enshrined the embargo into legislation, allows for the President to extend general or specific licenses through a presidential determination, which could be justified as providing support for the Cuban people or democratic change in Cuba. Both Presidents Clinton and Obama exercised such authority to ease certain provisions of the regulations implementing the Cuba sanctions program.

READ: Could a U.S.-Cuba prisoner swap break the ice?

In an effort to boost the nascent Cuban private sector, the President will also allow expanded commercial sales and exports of goods and services to Cuba, particularly building materials for entrepreneurs and private residences, and allow greater business training, as well as permit greater communications hardware and services to go to the island.

Other announced changes permit U.S. and Cuban banks to build relationships and travelers to use credit and debit cards. U.S. travelers will be allowed to import up to $400 worth of goods from Cuba, including $100 in alcohol and tobacco — even Cuban cigars. Remittances by Americans to their families back in Cuba will also be increased to approximately $2,000 per quarter.

Officials stressed the moves were not being undertaken to prop up the Castro regime, but rather to encourage further reforms on the island.

“None of this is seen as a reward. All of this is seen as a way of promoting change in Cuba because everything we have done in the past has demonstrably failed,” another senior administration official said. “This is not the U.S. government saying Cuba has gotten so much better. It is still an authoritarian state and we still have profound differences with this government.”

“But if we hope for change with Cuba, we must try for a different approach. And we believe that considerably more engagement with the Cuban people and the Cuban government is the way to do that,” the official said, adding that the United States “will not for a moment lessen our support for improvement in human rights.”

To that end, Cuba has agreed to release 53 political prisoners from a list of names provided by the United States. At least one of the prisoners has already been released. Havana has also agreed to permit significant access by its citizens to the Internet and allow the International Committee of the Red Cross and United Nations human rights officials back on the island for the first time in years.

Talks on a deal began between senior White House and Cuban officials last year and happened in fits and starts, officials said. The officials praised the role the Vatican played as guarantor of the process.

Officials would not reveal the name of the U.S. intelligence source, but officials said he was the individual who revealed to the U.S. the Wasp network, which included the Cuban Five.

“He was a very important hero,” the U.S. official said.

The moves are far more sweeping than the last action Obama took toward Cuba in January 2011, when he eased restrictions on travel to and from the island. Relations have been largely frozen since Gross’ conviction and the White House has made his release a condition of improved ties.

In 2013, Obama drew praise from advocates of changing U.S. policy toward Cuba when he said the U.S. had to be “creative” and “thoughtful” about fostering change on the island.

“The notion that the same policies that we put in place in 1961 would somehow still be as effective as they are today, in the age of the Internet and Google and world travel, doesn’t make sense,” Obama said at a November 2013 fundraiser in Florida. “We have to continue to update our policies.”

Σχόλιο: Αυτή την εποχή διαβάζω την βιογραφία του Τσε. Το πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι οι σχέσεις της Κούβας και της Αμερικής, θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Δεν έγιναν καλές, εξαιτίας της Αμερικανικής Διπλωματίας.

4444

Αυτή την φωτογραφία την αφιερώνω στον Κραουνάκη. Έχω φυσικά λόγο και αιτία. Έχει μιλήσει για το Ελληνικό ρόδι και πόσο καλό κάνει. Έχει μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις.

 

4444

Μια ερωτική σύνθεση, υψηλής αισθητικής από τον Michael Crichton.

 

Ο Αρακάς έτσι πρέπει να σερβίρεται. Ένα απόλυτα υγιεινό πιάτο. Τόσο διατροφικά, όσο και αισθητικά.

 

«Οι φωτογραφίες still life είναι ουσιαστικά απόλυτα σκηνοθετημένες», λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Ετσι προσπαθούμε να τους αποδώσουμε ένα στοιχείο που τις κάνει να μοιάζουν τυχαίες ή μη αναμενόμενες».

 

Ο Michael Crichton κάνει still life φωτογραφίες, οι οποίες έχουν θέμα κυρίως είδη διατροφής. Αυτό που τον κάνει να διαφέρει είναι ότι μετατρέπει ένα άψυχο αντικείμενο, όπως μια σουπιά ή ένα τηγανητό αβγό, σε έργο τέχνης. http://www.hommemagazine.gr/article.asp?catid=31854&subid=2&pubid=64109207

Michael Crichton.

mICHAEL Crichton

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113408769

Του Χάρη Σαββίδη

Εάν οι σημερινές χαμηλές τιμές διατηρηθούν μέχρι το καλοκαίρι η Σαουδική Αραβία εκτιμάται ότι θα χάσει έσοδα άνω των 100 δισ. ευρώ. Από τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών, όμως, έχουν συσσωρευτεί συναλλαγματικά αποθέματα που προσεγγίζουν τα 600 δισ. ευρώ και αρκούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως τον προϋπολογισμό τουλάχιστον για τρία χρόνια.

 

Η άνεση αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ριάντ να αποφύγει το λάθος της δεκαετίας του ’80, όταν για να στηρίξει την τιμή (υποχωρούσε εξαιτίας της ανακάλυψης των κοιτασμάτων στη Βόρεια Θάλασσα και της ασθενούς ανάπτυξης διεθνώς) μείωσε την ημερήσια παραγωγή από 10 εκατ. βαρέλια σε λιγότερα από 2,5 εκατ. βαρέλια. Οι τιμές όμως συνέχισαν να υποχωρούν και τελικά η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να αυξήσει ξανά την παραγωγή, έχοντας στο μεταξύ χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Αυτή τη φορά η Σαουδική Αραβία αρνείται πεισματικά να μειώσει την παραγωγή της, τροφοδοτώντας τις πτωτικές πιέσεις στην τιμή, αλλά ελπίζοντας να επωφεληθεί μακροχρόνια από τη διατήρηση του μεριδίου αγοράς και την ακύρωση επενδυτικών σχεδίων σε άλλες χώρες για νέες γεωτρήσεις.

 

Εκτιμάται ότι μια υποχώρηση της τιμής κατά 40 δολ./βαρέλι συνεπάγεται μεταφορά πλούτου 1,4 τρις. δολ. (1,13 τρις. ευρώ) από τους παραγωγούς στους καταναλωτές πετρελαίου.

Κάθε 10 δολ. υποχώρησης της τιμής εξοικονομεί ετησίως στους καταναλωτές των αναπτυγμένων οικονομιών περί τα 50 δισ. δολ. (40 δισ. ευρώ), οπότε η υποχώρηση της τιμής κατά 45 δολ. το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούσε να αποφέρει 225 δισ. δολ. (180 δισ. ευρώ) -περίπου όσο το ελληνικό ΑΕΠ.

Μεγάλος ωφελημένος είναι η Κίνα, που εκμεταλλεύεται την υποχώρηση της τιμής για να συγκεντρώσει αποθέματα, ενώ κάθε δολάριο που υποχωρεί η τιμή, περιορίζει κατά 2,1 δισ. δολ. το ετήσιο κόστος εισαγωγής καυσίμων.

4444

ELLADA INTERNATIONAL MEDIA PROEDROS DHMOKRATIAS 01 171214

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι ένα Χαοτικό σύστημα προσομοιάζει σε ένα σύστημα μαύρης τρύπας; ; Το καλύτερο έρχεται: Αν έχει δίκαιο, τότε αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει έξοδος.

 

4444

16/12/2014

4444

The unconventional technology that enables us to extract oil from shale has triggered a boom in American energy.

While North American energy production has exploded, this doesn’t necessarily put the the region on a level playing field as the mega-exporters in the Middle East.

One reason why the Middle East continues to be in a relatively comfortable spot is because cost of production is so low.

Morgan Stanley analysts recently included this chart of crude production costs. Onshore Middle East oil sites are much cheaper to tap than North American shale, which costs about $65 per barrel to extract. Horizontal drilling and hydraulic fracturing isn’t cheap.

This is a huge advantage, especially as fluctuating prices often make production unprofitable for higher cost sources.
Read more: http://www.businessinsider.com/crude-oil-cost-of-production-2014-5#ixzz3M6FK00d0

The Middle East Has A Huge Advantage In The Global Oil Market Read more: http://www.businessinsider.com/crude-oil-cost-of-production-2014-5#ixzz3M6F5Aue9

 

4444

BLOOMBERG OIL PRICES RUSSIA IRAN VENEZUELA ruble putin 01 161214

4444

15/12/2014

4444

4444

Άκουσα σήμερα τον Μαμαλακη, να λέει φτιάχνω ψωμί και για να το κάνω νόστιμο, βάζω Ζάχαρη!

Θεέ μου! Τι λέει ο Μαλακας.

Ζάχαρη! Που είναι φονικό όπλο. Ο λόγος που ο Μαμαλακης και ο κάθε Μαμαλακης, βάζει ζάχαρη σχεδόν παντού, είναι γιατί η ζάχαρη επιδρά σα τα ναρκωτικά στον εγκέφαλο. Δημιουργεί εφορία. Εθισμό. Αυτά είναι γνωστά.

Ο Μεγάλος ο μάγειρας, δε χρησιμοποίει ζάχαρη για να κάνει νόστιμο το ψωμί.

Τα ψωμιά που δεν έχουν ζάχαρη, στοιχίζουν ποιο ακριβά, από όσα έχουν. Αυτό λέει πολλά.

Βλέπω στην τηλεόραση ένα σωρό μαλακες σεφ, που το παίζουν και μεγάλοι, να βάζουν Ζάχαρη στις σαλάτες, στα φαγητά.

Οι άνθρωποι δε ξέρουν να μαγειρεύουν.

Οι Αρχαίοι Έλληνες που δεν είχαν ζάχαρη, δεν έπαθαν και τίποτα.

Στη Μεσογειακή διατροφή, δεν υπάρχει ζάχαρη.

Έχουν γίνει πειράματα, για τα οποία δε μιλούν.

Όσο λιγότερη Ζάχαρη τρώτε, τόσο το καλύτερο για την Υγεία σας.

4444

http://www.thetoc.gr/diethni/article/londinotrapezitis-me-amoibi-1ekatlires-eklebe-pente-xronia-ton-proastiako

Επενδυτικός τραπεζίτης με ετήσιες απολαβές 1 εκατ. στερλινών «έκλεβε» συστηματικά για πέντε χρόνια τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Λονδίνου μη καταβάλλοντας το ακριβές αντίτιμο, κάτι που του στέρησε τη δουλειά και την άδεια του.

Η Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) επέβαλε σήμερα Δευτέρα απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε λειτουργίας σε σχέση με ρυθμιζόμενες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στον επενδυτικό τραπεζίτη Τζόναθαν Πολ Μπάροους πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blackrock Asset Management για λόγους ηθικής απαξίας.

Στις 19 Νοεμβρίου 2013 ο Μπάροους συνελήφθη στις πύλες εξόδου του σταθμού της Cannon Street στο Λονδίνο μη έχοντας καταβάλει έγκυρο εισιτήριο για ολόκληρο το ταξίδι από το Stonegate.

Από την έρευνα που έγινε καταδείχθηκε πως συστηματικά για μια πενταετία, αντί να πληρώνει εισιτήριο 21,50 λιρών , κατέβαλε μόλις 7,20 λίρες (μέσω κάρτας Oyster ).

Για το λόγο αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο 43.000 στερλινών από τον προαστιακό σιδηρόδρομο, το οποίο πλήρωσε άμεσα, προκειμένου να μη δημοσιοποιηθεί το όνομα του.

Ωστόσο, η υπόθεση του έγινε γνωστή από τις αρχές και τελικά το όνομα του δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε.

Αν και ενδιάμεσα ο Μπάροους αποχώρησε από την Blackrock Asset Management η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας ασχολήθηκε με την περίπτωση του και του επέβαλε κυρώσεις.

«Τα υπόχρεα πρόσωπα οφείλουν να ενεργούν με εντιμότητα και ακεραιότητα ανά πάσα στιγμή και, όταν δεν το κάνουν, εμείς θα αναλαμβάνουμε δράση», σημειώνει η FCA σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλιο: Οι Τραπεζίτες είναι κλέφτες. Όποτε ο συγκεκριμένος σκέφτηκε: αφού κλέβουμε εκατομμύρια, γιατί να μην κλέψουμε και μικροποσά;

Ο λόγος που την πάτησε, είναι ότι οι τραπεζίτες κλέβουν, αλλά θέλουν να θεωρούνται άτομα ηθικής και έτσι στα μικροποσά, είναι γαλαντόμοι.

Έχουν δηλαδή μια τακτική που θολώνουν τα νερά. Μπορεί να αρπάζουν δισεκατομμύρια, αλλά πάντα είναι πρόθυμοι να κάνουν φιλανθρωπίες μερικών εκατομμυρίων ή χιλιάδων, για να προβληθούν ως ηθικοί.

Ο συγκεκριμένος, είχε διαβρωθεί τόσο πολύ, που παραβίασε και τα προσχήματα.

4444

http://www.japantoday.com/category/politics/view/abe-faces-battle-on-reforms-despite-big-election-win

TOKYO —

Prime Minister Shinzo Abe vowed Monday to prevail over resistance to his plans for economic and political change following a weekend election victory that gives him up to four more years in power.

In Sunday’s snap election, the conservative Liberal Democratic Party that has ruled for most of the post-World War II era locked up a solid majority of at least 291 seats. About 35 seats were claimed by the LDP’s coalition partner, the Buddhist-backed Komei party, giving the ruling bloc more than two-thirds of the 475-seat House of Representatives.

That majority could enable the coalition to override resistance in the upper house, but not necessarily the powerful vested interests and bureaucrats opposed to major reforms many economists say are needed to revitalize Japan’s economy.

“We are taking the energy, power and support we received from the voters and will firmly and directly proceed ahead,” a visibly weary but relaxed Abe said in a news conference. “There is a huge pile of difficult problems to tackle.”

Businesses are reluctant to sink their cash hoards in a shrinking home market, farmers are dead set on keeping their cushion of subsidies and tariffs, and voters remain leery of many of Abe’s plans. The election victory changes none of that.

Japan could gain significantly by boosting its productivity through labor reforms and improving business conditions for foreign companies, but such initiatives have made little headway.

“Don’t look for bold new economic reforms,” said Gerald Curtis, a politics professor at Columbia University who was in Tokyo. “I think we’ll see pretty much more of the same. Labor market reform? I don’t see it happening.”

The ruling coalition’s solid majority – and the four-year span until the next lower house election must be held – does give the rightward-leaning Abe space to move ahead on some of his longer-term political goals. They include revising Japan’s pacifist constitution to expand the role of its military and allow restrictions of freedoms such as speech and expression if they are deemed to harm the public interest.

But many Japanese are wary of Abe’s nationalistic goals, and a heated debate is expected when parliament is expected to take up the proposals to expand Japan’s military role, likely after local elections in April. The public also has qualms about the LDP’s desire to restart nuclear plants idled after the March 2011 Fukushima disaster.

If turnout is any indication, Japanese voters aren’t exactly excited about any of their political leaders. Kyodo news agency estimated voter turnout at 52.7 percent, a post-World War II record low and down nearly 7 percentage points from the previous lower house election in 2012.

Abe successfully wagered that voters would stick with him despite the recession and those qualms. He says his top priority remains the economy, which fell back into recession after a tax hike in April. He pledged to draw up a set of stimulus policies before the year’s end.

The “Abenomics” blend of aggressive monetary easing, public spending and economic reforms has pushed share prices higher and weakened the value of the yen, helping big exporters like Toyota Motor Corp. But wages and business investment have remained sluggish, and inflation and growth have fallen short of the targets set by Abe when he took office two years ago.

The quarterly “tankan” survey of business sentiment released Monday by the Bank of Japan showed a slight deterioration in the outlook for coming months. Conducted after Abe delayed a sales tax hike that had been planned for next year but before Sunday’s election, it showed businesses anticipate slack demand and rising costs.

“Abenomics is still halfway through, and I feel a strong sense of responsibility to push it further,” said Finance Minister Taro Aso, who retained his seat in parliament.

Abe’s agenda includes labor market reforms and securing a trans-Pacific trade agreement that is strongly opposed by the powerful farm and medical lobbies.

He acknowledged it will take a strong “political will” to reform the farm sector and pushing through deregulations to facilitate growth of new industries.

“People need to see that this will open up the future,” he said.

The Liberal Democrats held 295 seats before the election, and fell short of forecasts that they could win as many as 320 seats.

The main opposition party, the Democratic Party of Japan, won 73 seats – a stronger showing than many had expected. But the party’s leader, Banri Kaeda, resigned after he lost his seat and the party remains weak and in disarray after it lost power in 2012.

The Japan Communist Party, a traditional protest vote option, nearly tripled its seats to 21, while another opposition party, the Innovation Party, took 41 seats.

“I believe the results show that we have received a public mandate for the Abe administration’s achievement over the past two years,” Abe said in a live television interview with Tokyo Broadcasting System. “But we should not be complacent about the results.”

In Washington, the White House congratulated Abe on his election victory, calling the U.S.-Japan alliance “the cornerstone of peace and prosperity in the Asia-Pacific.” The White House statement expressed appreciation for Abe’s “strong leadership” on a wide range of issues from typhoon relief in the Philippines to the Ebola response and the international fight against the Islamic State group.

Copyright 2014 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Σχόλιο: Μου αρέσει να πηγαίνω στο ταμείο. Όπως έγραψα και στο twitter, οι γιαπωνέζοι θα ψηφήσουν τον Shinzo Abe.

Comment: I like going to the teiler – fund – CHECKOUT. As I wrote on twitter, the Japanese will voted the Shinzo Abe. I like to win the bet.

4444

http://www.thetoc.gr/diethni/article/programma-oikonomikis-anakampsis-uposxetai-o-ampe

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε νικητής των πρόωρων χθεσινών εκλογών, υποσχέθηκε σήμερα νέο πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους.«Θα προετοιμάσουμε μέτρα οικονομικής στήριξης μέχρι το τέλος του έτους», εξήγησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, εξασφάλισε 291 από τις 475 έδρες της Κάτω Βουλής, η οποία διαλύθηκε τον Νοέμβριο από τον πρωθυπουργό, που θέλησε να συμβουλευθεί τον λαό, μέσω πρόωρων εκλογών, για την οικονομική του πολιτική, γνωστή ως “abenomics”.

Ο συνασπισμός Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος/Νέου Κομέιτο ελέγχει συνολικά 326 έδρες, περισσότερο από τα δύο τρίτα των εδρών, γεγονός που του επιτρέπει να περάσει νόμο ακόμη και σε περίπτωση εναντίωσης της Γερουσίας.

«Η ισχυρή υποστήριξη του εκλογικού σώματος με ωθεί να ακολουθήσω την επιλεγμένη οδό, προχωρώντας ευθεία», δήλωσε ο Σίνζο Αμπε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρχε άλλος δρόμος».

Υποστηρίζοντας την οικονομική του πολιτική, ο ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι “η διαφυγή επιχειρήσεων εξαιτίας του ισχυρού γεν… όλα αυτά άλλαξαν, αυξήσαμε την απασχόληση”, παραδεχόμενος ότι «υπάρχουν ακόμη δυσκολίες και προβλήματα μπροστά μας».

Ο Σίνζο Άμπε θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2012 σε τρεις άξονες: δημοσιονομική χαλάρωση, νομισματική χαλάρωση, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Προτίθεται επίσης να ζητήσει από τους εργοδότες να προχωρήσουν σε κινήσεις μισθολογικού χαρακτήρα με στόχο την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών πριν από τη νέα αύξηση του φόρου κατανάλωσης τον Απρίλιο 2017.

Η πρώτη αύξηση αυτού του έμμεσου φόρου, τον περασμένο Απρίλιο, ματαίωσε την προγραμματισμένη ανάκαμψη και επέστρεψε τη χώρα στην ύφεση. Για τον λόγο αυτόν ο Σίνζο Αμπε αποφάσισε να καθυστερήσει κατά 18 μήνες την επιβολή της νέας αύξησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο 2015.

Αυτή η απόφαση ώθησε τον Σίνζο Άμπε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, για να επικυρώσει με την ψήφο του εκλογικού σώματος τις οικονομικές αυτές κατευθύνσεις και να περάσει σε μία δεύτερη φάση η οποία θα πρέπει να εγγυηθεί “με ασφάλεια το τέλος του αποπληθωρισμού” και την είσοδο σε έναν κύκλο αύξησης των μισθών, της κατανάλωσης, των βιομηχανικών επενδύσεων και της παραγωγής.

Σχόλιο: Διαβάστε καλά το άρθρο. Γιατί; Ο Abe θα ζητήσει από τους εργοδότες, να αυξήσουν τους μισθούς. Καταλάβατε; Λέτε να είναι χαζός ο Γιαπωνέζος; Δε το νομίζω.

Αυτά για να καταλάβετε, πόσο τσόγλανοι είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Γεωργιάδης, ο Στουρναρας, ο Χαρδουβελης και όλα αυτά τα ακροδεξιά και φασιστικά υποκείμενα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα;

Επειδή γνωρίζω από οικονομία, η συμβουλή μου είναι, Abe δώσε λεφτά στους ανέργους, στους μαθητές- φοιτητές. Δώσε λεφτά στο σύστημα υγείας. Αν τα κάνεις θα δεις το χρήμα να ξοδεύεται.

Είναι ζήτημα αποφάσεων, δεν είναι κάτι δύσκολο, να πάρει μπρος η Γιαπωνέζικη οικονομία.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40150/ti-einai-to-reddit

Από τον Λεωνίδα Αναγνώστου 
Το Reddit, με τον δύσχρηστο παρωχημένο σχεδιασμό του και την ιδιόμορφη ελευθερία του, μένει εδώ και χρόνια απτόητο από τις αλλαγές γύρω του, στην εξέλιξη του σε ένα από τα σημαντικότερα sites του internet.
Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο forum στον κόσμο. Οι χρήστες δημιουργούν λογαριασμό δωρεάν, χωρίς καν να δηλώσουν το mail τους και μπορούν να ανεβάζουν ό,τι θέλουν -κείμενα, links, φωτογραφίες- για οποιοδήποτε θέμα θέλουν και χωρίς σχεδόν καμία λογοκρισία. Το χαοτικό υλικό που ανεβαίνει καθημερινά, χωρίζεται θεματολογικά σε subreddits. Οι χρήστες βαθμολογούν κάθε τι που ανεβαίνει και, βάσει αυτού καθορίζεται η προτεραιότητα με την οποία εμφανίζονται τα post.
Το Reddit ιδρύθηκε το 2005 από 4 συμφοιτητές στο University of Virginia. Απέκτησε δημοτικότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που όμως δε μεταφράστηκε σε έσοδα για τους δημιουργούς του, μέχρι το 2006, όταν ο όμιλος Condé Nast αγόρασε το site. Αν και το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, λέγεται πως ήταν μικρότερο από 20 εκατομμήρια δολάρια, τιμή εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με τη σημερινή αξία του site. Πάντως οι 4 ιδρυτές γιόρτασαν τότε την εξαγορά, με ένα περιθωριακό Halloween Party.

Το 2011 το site τελικά αυτονομήθηκε διοικητικά από την Condé Nast, αφού ήταν οξύμωρο ένα site με τόσο εναλλακτικό περιεχόμενο να είναι συνδεδεμένο με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εμπορικούς ομίλους του κόσμου.Σήμερα, το 6% των ενήλικων χρηστών του internet χρησιμοποιούν το Reddit, του οποίου οι σελίδες φτάνουν τις 5.1 εκατομμύρια προβολές μηνιαίως. Η επισκεψιμότητα του είναι τόσο μαζική που πολλά μικρά site κρασάρουν όταν τα link τους δημοσιεύονται στο Reddit. Το φαινόμενο μάλιστα λέγεται SlashDot effect ή Reddit Hug of Death.Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι όντας μαζικό και έχοντας ελάχιστους κανόνες για το περιεχόμενο του που λογοκρίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, το Reddit είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα του πως θα λειτουργούσε το internet χωρίς έλεγχο.
Μερικά από τα καλά, τα κακά αλλά τα σε κάθε περίπτωση ενδιαφέροντα που συνέβησαν το Reddit τα τελευταία χρόνια
Οι χρήστες του Reddit κάποιες φορές ενώνονται για διαμορφώσουν αποτελέσματα σε polls του internet. Μία τετοια περίπτωση ήταν το 2007, όταν η Greenpeace κάλεσε το κοινό να αποφασίσει το όνομα μίας φάλαινας που παρακολουθούσε η οργάνωση στα πλαίσια μίας εκστρατείας κατά της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία. Οι χρήστες του Reddit τότε πρότειναν και ανέδειξαν το Mr. Splashy Pants. Η Greenpeace, θέλοντας να αποφύγει το όνομα, έδωσε παράταση στο poll για μία εβδομάδα, μέχρι το Mr. Splashy Pants να ξαναβγεί πρώτο με ποσοστό 78%.
Το πολύ δημοφιλές subreddit IAmA (Ask Me Anything) καλεί διάσημους ανθρώπους να απαντήσουν live σε ερωτήσεις των χρηστών του Reddit. Από το 2009, έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων ο Obama, η Madonna και o Bill Gates. Αργότερα το περιοδικό Atlantic ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Reddit, για τη δημιουργία του “Ask Washington Anything”, όπου τις ερωτήσεις θα απαντάνε μέλη του Washington D.C.
Το 2012 το Reddit κατηγορήθηκε έντονα για το πολύ δημοφιλές subreddit r/creepshots, όπου οι χρήστες ανέβαζαν ακούσια τραβηγμένες σεξουαλικές φωτογραφίες γυναικών. Μάλιστα όταν η Monicatti κατήγγειλε ότι μία φωτογραφία της είναι στο site, της ζητήθηκε να παρουσιάσει περεταίρω αποδείξεις ότι όντως πρόκεται για δική της φωτογραφία. Το subreddιt τελικά διαγράφηκε αλλά πολλά παρόμοια εμφανίστηκαν στη θέση του.
Με τη δημιουργία ενός subreddit με τίτλο Find the Boston Bombers, οι redditors προσπάθησαν να παρέχουν υλικό για της διαλεύκανση του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βοστώνη το 2013. Το αποτέλεσμα ήταν να διασυρθούν άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με το γεγονός, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια ενός από τα θύματα.
Τον περασμένο Αύγουστο, το Reddit έγινε η πλατφόρμα για να έρθουν στη δημοσιότητα και να μοιραστούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες διάσημων, όπως η Jennifer Lawrence, που είχαν διαρρεύσει από το iCloud τους. Οι φωτογραφίες θα είχαν δημοσιευτεί έτσι και αλλιώς, όμως το Reddit διευκόλυνε την κατάσταση.

Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2014, 16:46

4444

14/12/2014

4444

ISRAEL MAY 14TH 1948 odds 04 141214

4444

4444

ELLADA KASIDIARHS SAMARAS XEIROPEDES baltakos 03 121214

4444

4444

13/12/2014

4444

THE MAN WHO FELL TO EARTH WWW 01 141214

4444

4444

Αναμφίβολα, το πρόσωπο της ημέρας και δίνει τον τόνο στα πολιτικά ζητήματα. Διότι οι απλοί Έλληνες ξέρουν κάτι πολύ απλό: είναι κλέφτες οι πολιτικοί της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας, είναι αναγκασμένοι, να εφαρμόσουν την Δικαιοσύνη. Αλλιώς θα απογοητέψουν πολλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το ekriti.gr, η γυναίκα είναι συνταξιούχος υφάντρα από το Τσαλικάκι και ονομάζεται Μαρία Κωνσταντινίδου Πηγή: Η νέα… συνεργάτιδα του Τσίπρα -Γιατί της είπε «θα σε χρειαστούμε, να κυβερνήσουμε μαζί» [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182619/i-nea-synergatida-toy-tsipra-giati-tis-eipe-tha-se-hreiastoyme-na-kyvernisoyme-mazi#ixzz3Lnw3woNp

4444

11/12/2014

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40035/symmoria

Γιατί δεν τολμούν τελικά να ακουμπήσουν την ωρολογιακή βόμβα “Γιώργος Καρατζαφέρης”;

O αρχηγός του ΛΑ.ΟΣ κάθε άλλο παρά τυχαία περσόνα είναι.

Με διαχρονικές προσβάσεις σε ξένεις και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες, με προσβάσεις σε ισχυρά (και διαπλεκόμενα) επιχειρηματικά τζάκια, με γνωριμίες εμπόρων όπλων, φαρμακοβιομηχάνων και πάσης φύσεως εκπροσώπως της εγχώριας οικονομικής ζωής. Άνθρωπος που μεγάλωσε στο πεζοδρόμιο και πήρε μεταπτυχιακό και μάστερ στην διαδρομή Τζιτζιφιές-Ηρώδου Αττικού.

Λοιπόν πληροφορίες θέλουν τον αρχηγό του ΛΑ.ΟΣ. να κρατάει μυστικά και ντοκουμέντα.

Ένα από αυτά είναι σκέτη ωρολογιακή βόμβα.

Πρόκειται-λένε οι πληροφορίες-για offshore 5 πολιτικών προσώπων εκ των οποίων 2 στελέχη από την ΝΔ και 3 από το ΠΑΣΟΚ. Aπό τους 3 πασόκους η μία-λέγεται ότι- είναι γυναίκα.

Όσο για τους νεοδημοκράτες σε περίπτωση που βγουν τα ονόματα στον αέρα θα γίνει μεγάλο πάρτυ με τρελές τηλεθεάσεις!

Η συγκεριμένη offshore παίζει το ρόλο του “ταμείου” για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Με κάποιο τρόπο το σύμπαν συνομώτησε για να περιέλθουν τα στοιχεία της συγκεκριμένης offshore στην κατοχή του γίγαντα Γιώργου Καρατζαφέρη και τώρα το θρίλερ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με υπουργό Δικαιοσύνης την Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή η offshore θα είναι από τις πρώτες που θα κεντρίσουν και το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών.

Τα καλύτερα έρχονται που λέμε…

Σχόλιο: Ο Καρατζαφέρης δεν είναι τυχαίος, Είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Όμως χωρίς πολιτική εξουσία, είναι ανήμπορος.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/40066/zervos

Την ημέρα που έγινε γνωστό το κακούργημα του πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου μάθαμε ότι ένας ακόμη ταλαντούχος κύριος του βαθέως ΠΑΣΟΚ-ο κ. Αθρούρος Ζερβός- έκοψε το ρεύμα στην οικογένεια του νεαρού κληρωτού που σκοτώθηκε σε άσκηση από βλήμα όλμου στον Βόλο. 

Την ίδια στιγμή ο ταλαντούχος Ζερβός της ΔΕΗ Κολομβίας των Βαλκανίων μοιράζει ένα σκασμό εκατομμύρια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ για να διαφημίσει το ρεύμα!

Σημειώνουν ότι από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια. Το σκεπτικό για την κίνηση αυτή είναι ότι δεν δικαιούνται την έκπτωση ως πολύτεκνοι καθώς πλέον δεν είναι τέσσερα τα παιδιά της οικογένειας αλλά… τρία μετά τον θάνατο του 19χρονου πεζοναύτη.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δημοσιοποιείται έχει ως εξής:

«Είμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…

Σχόλιο: Οι γαμημένοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τσακίστε τους στις εκλογές. Τσακίστε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και κάθε μνημονικό τσόγλανο.

Αφού δολοφόνησαν το παιδί τους, τους φορολόγησαν, θα τους κόψουν και το ρεύμα. Τσόγλανοι και καθάρματα. Τσακίστε τους στις εκλογές. Μηδέν να πάρουν.

Όταν διαβάζεις μια ακόμα, τέτοια είδηση, αυτό που καταλαβαίνεις, είναι ότι αυτοί που σε κυβερνούν, είναι καθάρματα.

4444

10/12/2014

4444

Marissa Seraphin. Photographer: Alessandro Casagrande.

Marissa Seraphin by Alessandro Casagrande.

4444

ELLADA ROMANOS APERGIA PEINAS SAMARAS ATHANASIOU 010 101214

4444

09/12/2014

4444

ELLADA MARIANA LATSH SYRIZA TSIPRAS DEIPNO KOUKOULOPOULOS 05 091214

4444

Κραουνάκη εσύ να σκάσεις. Που αλλάζεις τις βάρκες σα τα πουκαμίσα.

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, το έργο το έχω δει πολλές φόρες.

Αφού ξέρω από ιστορία.

ΑΝ έχεις την ικανότητα να αλλάζεις βάρκες, περνάς καλά.

Εγώ τον Κραουνάκη δεν τον χρησιμοποίησα για να γράψω ιστορία. Μου είναι άχρηστος.

Αντίθετα ανακάλυψα τον Γιώργου Ανανδρανιστάκη. Που τα χώνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει εκπομπή μόνο 30’.

4444

08/12/2014

4444

Η Βρετανία θα αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της που χρονολογούνται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέρχονται σε 1,9 δισεκατομμύρια στερλίνες (2,4 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. “Μπορούμε επιτέλους να πληρώσουμε τα χρέη που συνήφθησαν για να πολεμήσουμε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου”, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν.

“Αποτελεί ένδειξη της δημοσιονομικής αξιοπιστίας μας και είναι επίσης μια καλή συναλλαγή για τους σημερινούς φορολογουμένους”, διαβεβαίωσε.

Πράγματι, η κυβέρνηση θα επωφεληθεί από τα σημερινά πολύ χαμηλά επιτόκια για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της στις αγορές.

Περισσότερα από 120.000 πρόσωπα κατέχουν δάνεια που χρονολογούνται από την εποχή αυτή και οι βρετανικές αρχές θα έρθουν σε επαφή μαζί τους προκειμένου να τους τα αποπληρώσουν.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, η Βρετανία έχει πληρώσει από το 1917 περίπου 5,5 δισεκατομμύρια στερλίνες για τόκους δανείων που χρονολογούνται από τον Μεγάλο Πόλεμο.

Η χώρα θα αποπληρώσει επίσης ομόλογα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η χώρα είχε τότε χρεωθεί πολύ μετά το σκάσιμο, το 1720, μιας κερδοσκοπικής “φούσκας” που έμεινε στην ιστορία ως “η Φούσκα των Νότιων Θαλασσών”.

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει τον Οκτώβριο την αποπληρωμή παλαιών χρεών, αλλά για ποσά μικρότερα απ’ ό,τι αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα.

– See more at: http://www.crime.gr/22923/articles/vretania–to-londino-tha-apoplirosei-ta-x/article.aspx#sthash.CgtSqddm.dpuf

Σχόλιο: Τα χρέη που αφορούν φυσικά πρόσωπα, πρέπει να πληρώνονται. Τα φυσικά πρόσωπα έχουν το δίκαιο. Αυτό βέβαια δείχνει και πόσο κακούργος είναι ο Βαγγελης Βενιζέλος που εφάρμοσε το PSI.

Τα κράτη, πρέπει να πληρώνουν τα χρέη τους, στα φυσικά πρόσωπα.

Τα περισσότερα φυσικά πρόσωπα, δεν έχουν τμήμα αναλύσεων για να τους πει, ποια επένδυση είναι σωστή και να τους κάνει ανάλυση ρίσκου με ειλικρίνεια.

4444

FOOTBALL USA MLS CUP 2014 LA GALAXY WIN DONOVAN 031 081214

4444

Τον Στραγγάλησαν στην Κυψέλη. Στραγγαλίστηκε ο Μένης Κουμανταρέας ενώ είχε χτυπηθεί βάναυσα στο κεφάλι και την κοιλιά σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

 

4444

07/12/2014

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82

Ένα εξαιρετικών προδιαγραφών Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, σχεδιασμένο από τις πλέον ικανές ομάδες ναυπηγών (πρώην στελέχη του ΠΝ) ολοκλήρωσε την ναυπήγησή του και ήδη δοκιμάζεται από το ΠΝ για τις ανάγκες της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η χρηματοδότησή της σχεδίασης και της ανάπτυξής του «ΩΚΥΑΛΟΣ», όπως ονομάστηκε στο σχέδιο, έγινε από μεγάλο ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο ο οποίος εδρεύει πλέον στην Ελβετία και ο οποίος μέσω των μεταλλουργικών βιομηχανιών του εμπλέκεται στην κατασκευή του.

Πόσο κόστισε; Ελάχιστα σε σχέση με αυτό που προσφέρει.

Ανάπτυξη και ναυπήγηση στο 1/5 του κόστος επιχειρησικής ένταξης του κάθε ενός από τα μεταχειρισμένα αμερικανικά σκαφη ειδικών δυνάμεων, που ματαιώθηκε η παραλαβή τους.

Το πρωτότυπο αυτό σκάφος, που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο συνολικού μήκους φτάνει τα 14 μέτρα, αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, έχει μεγάλη αυτονομία, ενώ μπορεί να επιχειρεί και να μάχεται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Έχει τετραμελές πλήρωμα, μεταφέρει ένα στοιχείο βατραχανθρώπων, καθώς και πλήρη εξοπλισμό μάχης, και το σημαντικότερο όλων είναι ότι διαθέτει τηλεχειριζόμενο πυργίσκο  για πολυβόλο έως 0,50΄΄ ή βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστών, ο οποίος σχεδιάστηκε από την εταιρεία Soukos Robots.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται σε ελληνικό σκάφος.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία μέχρι στιγμής και το πλοίο θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο στο ΠΝ..

Αν και τα μεγάλα φουσκωτά σκάφη, δεν αντικαθίστανται σε μία μία ευρεία γκάμα αποστολών (ήδη το ΠΝ προμηθεύτηκε το επίσης εξαιρετικό σχέδιο του “NEMESIS” το οποίο είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το defencenet.gr και ήδη “γράφει” σημαντικές πωλήσεις στο εξωτερικό, σε χώρες του Κόλπου και της Αφρικής) το «ΩΚΥΑΛΟΣ» αποτελεί ιδανική σχεδίαση για το Αιγαίο τόσο για τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού, όσο και του Στρατού.

Πολύ καλύτερη και πολύ οικονομικότερη από τα αμερικανικά σκάφη που ήθελαν ένα … πρατήριο πετρελαίου για να χορτάσουν τις ακόρεστες υδροτζέτ μηχανές τους.

Σχόλιο: Αν δεν είσαι ηλίθιος, όπως αρκετοί Έλληνες πολιτικοί, που κάποιοι έφτασαν να πουν, ότι τα τανκς δεν παράγουν χρήμα, αν δεν είσαι ηλίθιος, αλλά έξυπνος, ξέρεις να βγάζεις χρήμα από τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως αν είναι και ικανές.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταστρέφουν την Ελλάδα και είναι ανθέλληνες.

Η Ελλάδα με ικανούς ηγέτες, φυσικά και έχει μέλλον.

Η Ελλάδα που έχει ένα σωρό νησιά, μπορεί άνετα να έχει ναυπηγεία.

4444

06/12/2014

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=2173895

Όταν, τον Σεπτέμβριο, διαπιστώθηκε η πρώτη σοβαρή ανάκαμψη της χρονιάς στα διεθνή περιθώρια διύλισης, οι περισσότεροι οίκοι που καλύπτουν τον κλάδο διύλισης έσπευσαν να υποτιμήσουν τη διάρκειά της, αλλά και να προδικάσουν υποχώρηση στα επίπεδα της αρχής τους έτους. Οι προοπτικές υποβαθμίζονταν από την υποκατάσταση των πετρελαϊκών καυσίμων από άλλες μορφές ενέργειας, αλλά και από την τεχνητή έλλειψη διυλισμένης πρώτης ύλης, λόγω πληθώρας προγραμματισμένων συντηρήσεων σε ευρωπαϊκές μονάδες.
Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Έως τώρα τουλάχιστον. Τα περιθώρια διύλισης μέσα στον Νοέμβριο κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές της χρονιάς (9,7 δολάρια ανά βαρέλι), ενώ προς το τέλος του μήνα σημειώθηκε υποχώρηση προς τα επίπεδα των 6,5 δολαρίων ανά βαρέλι. Όπως και να έχει, η αύξηση στα περιθώρια σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2014 ήταν της τάξεως του 74% (Hydrocracking) και 360% (FCC).
Το πρόβλημα με τα διυλιστήρια, όπως και με τις περισσότερες βιομηχανίες, είναι ότι, ακόμα και όταν οι διεθνείς τιμές δεν είναι ευνοϊκές, δεν μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο και να ξανανοίξει την επόμενη ημέρα. Οι εταιρείες παράγουν ακόμα και με ζημία (στην προκειμένη περίπτωση με χαμηλά ή και με αρνητικά περιθώρια), για όσο μπορούν να αντέξουν. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι όσοι αντέξουν θα πάρουν γρήγορα το μεγάλο όφελος της ανάκαμψης, αφού στη διαδρομή κάποιοι θα αναγκαστούν να «σβήσουν». Και σε αυτήν τη διαδρομή από τα χαμηλά πενταετίας υπήρξαν κλεισίματα που ευνοούν τις δύο ελληνικές εισηγμένες. Έστω και σε αυτό το πρώιμο στάδιο ανάκαμψης της αγοράς.

Ελληνικά Πετρέλαια

Η ποσότητα διυλισμένου αργού σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο τριμήνου, καθώς η ονομαστική δυναμικότητα αξιοποιήθηκε στο 105%, στους 3,74 εκατ. μετρικούς τόνους. Ο όμιλος ανακοίνωσε βελτιωμένα αποτελέσματα σε ετήσια βάση, με ώθηση από τα ενισχυμένα περιθώρια διύλισης και την ισχυρή κερδοφορία στον τομέα marketing, που οδήγησαν το λειτουργικά κέρδη του ομίλου (εξαιρουμένων ζημιών αποθεμάτων) στα 148 εκατ. ευρώ. Ενσωματώνοντας τις ζημίες στα αποθέματα ύψους 101 εκατ. ευρώ και άλλες έκτακτες ζημίες, τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 45 εκατ. ευρώ. Στον τομέα διύλισης, η συνεισφορά στη λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 86 εκατ. ευρώ (προσαρμοσμένο), ενώ στον τομέα της λιανικής βελτιώθηκε κατά 16,75 σε σχέση με πέρυσι, στα 42 εκατ. ευρώ. Τέλος, στον τομέα petchem τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 20 εκατ. ευρώ, παρά τους χαμηλότερους όγκους σε ετήσια βάση. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 1,78 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 155 εκατ. ευρώ σε σχέση με το β΄ τρίμηνο.
Motor Οil

Στο σημείο ισορροπίας βρέθηκε η Motor Οil στο εννεάμηνο. Το γ΄ τρίμηνο του 2014 πέρασε στην ιστορία ως το τρίμηνο με τη μεγαλύτερη παραγωγή διυλισμένης πρώτης ύλης, φτάνοντας τους 3,213 μερικούς τόνους, σχεδόν στο 120% της ονομαστικής δυναμικότητας του διυλιστηρίου. Από τη διαφορά αποτίμησης των αποθεμάτων, η εταιρεία κατέγραψε 49 εκατ. ευρώ αρνητική διαφορά. Εξαιρουμένων των ζημιών αποτίμησης, η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 93,1 εκατ. ευρώ. Στο γ΄ τρίμηνο η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 16,9 εκατ. ευρώ, τα οποία γύρισαν τη χρήση σε οριακά κέρδη (0,3 εκατ. ευρώ). Στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τα αποτελέσματα, η διοίκηση δεν απέκλεισε τη διανομή μερίσματος για το 2014, το οποίο θα εξαρτηθεί από την πορεία του δ΄ τριμήνου. Η Motor Oil βελτίωσε το περιθώριο διύλισης στο εννεάμηνο στα 21,6 δολάρια/τόνο και 39,7 δολάρια/τόνο σε αναπροσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με 28,7 δολάρια/τόνο και 27,3 δολάρια/τόνο, αντίστοιχα. Ο καθαρός δανεισμός σε επίπεδο μητρικής μειώθηκε σε τριμηνιαία βάση στα 616,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου, λόγω ταμειακών ροών 71,9 εκατ. ευρώ που οφείλονται σε βελτιώσεις σε επίπεδο κεφαλαίου κίνησης. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη Cyclon θα αυξήσει τον συνολικό δανεισμό κατά 30 εκατ. ευρώ, ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι η σταδιακή απομόχλευση του ισολογισμού, εφόσον το επιτρέψουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, κατεβάζοντας τον καθαρό δανεισμό στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ.
Οι δύο εταιρείες έχουν δοκιμαστεί χρηματιστηριακά, καθώς οι δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς είχαν ως αποτέλεσμα την καταγραφή σημαντικών απωλειών στην αποτίμησή τους. Το περιβάλλον φαίνεται να αλλάζει, καθώς, εκτός από τα περιθώρια, υπάρχουν πλέον απτά αποτελέσματα και από την εγχώρια ζήτηση, η οποία παρουσίασε αυξητικές τάσεις στο γ΄ τρίμηνο. Θετικά, επίσης, αναμένεται να επιδράσει και η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ελαστικότητας στην εγχώρια αγορά. Επομένως, η εστίαση στις δύο μετοχές που έμειναν σχεδόν όλη τη φετινή χρονιά στο περιθώριο του ενδιαφέροντος αποκτά περισσότερους λόγους. Αν, πάλι, η μετοχή δεν συγκινεί, υπάρχουν και τα ομόλογα των δύο εταιρειών, τα οποία, εφόσον σταθεροποιηθεί η επιχειρηματική επίδοση, αυξάνουν τον βαθμό ελκυστικότητάς τους, δεδομένων των σχετικά υψηλών αποδόσεών τους.

Σχόλιο: Αν ήμουν σύμβουλος στρατηγικής σκέψης σε μια από τις δυο εταιρείες ή και στις δυο, θα είχαν βγάλει δις κέρδη και όχι εκατομμύρια. Τις τιμές του πετρελαίου τις παίζω στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δε τίθεται θέμα.

Είμαι παγκόσμιος παίκτης, για να μη γράψω το πολύ ματαιόδοξο – ( η ματαιοδοξία είναι βαριά αμαρτία), ο πλανήτης Γη είναι μια κοτσουλιά στο Σύμπαν.

4444

The typhoon is around 600km across, but weakened slightly on Friday, and was downgraded from “super typhoon” status.

 

The BBC’s Jonathan Head said the Philippines was experiencing one of its largest ever peacetime evacuations. He said people were being moved to higher ground and into more solid buildings such as churches, schools and sports stadiums.

 

Philippines Typhoon Hagupit. Over half a million have fled coastal villages in the past few days ahead of the storm’s arrival.

 

Philippines Typhoon Hagupit.

05/12/2014

4444

http://kourdistoportocali.com/post/39923/vaxevanis

Από τον Κώστα Βαξεβάνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν απόλυτος: ο Ρωμανός δεν είναι δυνατόν να βγαίνει από τη φυλακή για να σπουδάσει. Ο λόγος είναι οι νόμοι και οι νομικές διαδικασίες που ισχύουν. “Με τη νομιμότητα και τους νόμους” ο υπουργός, θα πει κάποιος.  Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός είναι με τη νομιμότητα, αλλά αυτή που δημιουργεί ο ίδιος για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες καταστάσεις και κατηγορίες παράνομων. Προφανώς όχι ένα νεαρό 21 χρόνων που κραυγάζει πως θέλει να σπουδάσει.

Αλλά αφού αρέσει τόσοι πολύ η νομιμότητα στον κύριο υπουργό, ας μιλήσουμε για νομιμότητα. Κατ αρχήν οφείλει να γνωρίζει ως νομικός, πως οι νόμοι αλλάζουν όταν οι ίδιες οι κοινωνικές συνθήκες και η κοινωνία απαιτούν να αλλάξουν. Η νομιμότητα δεν είναι πλαίσιο από νόμους και διατάξεις, αλλά πρωτίστως απόδοση Δικαιοσύνης συμβατή με την κοινωνία. Όταν η νομιμότητα δεν συμβαδίζει με την κοινωνική αντίληψη, το περί δικαίου αίσθημα και την απόδοση Δικαιοσύνης, τότε είναι η ώρα που αλλάζει. 

Ο κύριος Αθανασίου, δεν θέλησε να αλλάξει κάτι,το νόμο έστω αν αυτός είναι το εμπόδιο. Δηλαδή ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζει μια δυσπραγία στο θέμα αυτό αν και είναι ευέλικτος στις αλλαγές νόμων. Να θυμίσω πως το λίγο διάστημα που είναι Υπουργός Δικαιοσύνης.

 1. 1. Έκανε νόμο μερικών ημερών (από λάθος όπως είπε) και έδωσε τη δυνατότητα στους εγκληματίες του λευκού κολάρου, σε αυτούς που έχουν καταχραστεί Δημόσιο χρήμα να μην δικαστούν. Άλλαξε τότε άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να το κάνει. Του ίδιου κώδικα που δεν μπορεί να αλλάξει για να σπουδάζει κάποιος ενώ είναι φυλακή.
 2. Έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και άλλους κατάδικους με εγκλήματα μεγαλύτερα από του Ρωμανού
 3. Ψήφισε νόμο που προβλέπει πως όσοι έχουν κάθειρξη πάνω από 15 έτη για ναρκωτικά, όσοι είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών δηλαδή και όχι μικρέμποροι, αποφυλακίζονται στο ένα τρίτο της ποινής. Το ένα τρίτο είναι και αυτό εικονικό αφού αν κάποιος έμπορος που έφερε ένα τόνο ηρωίνη στην Ελλάδα καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και κάνει μεροκάματα στη φυλακή σε δύο χρόνια το πολύ είναι έξω.
 4. Άλλαξε το νόμο Κακλαμάνη για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών και φροντίζει να αμνηστεύονται πρακτικά και να πέφτουν στα μαλακά όσοι πιάνονται με ψευδές Πόθεν έσχες. Ο νόμος αυτός αμνηστεύει και τον ίδιο ο οποίος έχει δηλώσει ψευδή περιουσιακά στοιχεία.
 5.  Με αλλαγές στον ίδιο νόμο δεν επιτρέπει τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων των πολιτικών αφού αφαιρεί το δικαίωμα άρσης απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών.

Υπάρχουν πολλοί ακόμη νόμοι που αποδεικνύουν την νομική ευελιξία Αθανασίου, η οποία συγκρίνεται μόνο με αυτή του Βενιζέλου. Υπήρξε επίσης νομικά ευέλικτος στο θέμα της δικογραφίας Μιχελάκη για χρηματισμό την οποία κράτησε επί μήνες στα συρτάρια του αντί να την πάει στη Βουλή. Να θυμίσω επίσης πως ο πρώτος νόμος που επιχείρησε να περάσει στην καριέρα του ήταν για να μην δηλώνονται στο Πόθεν Έσχες περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε offshore ναυτιλιακές. Αν περνούσε ο νόμος, ο Καρατζαφέρης δεν θα είχε εναντίον του σήμερα κατηγορίες και πιθανότητα να φυλακιστεί. Για ποιόν άραγε παρουσίασε αυτή την νομική διάθεση που δεν παρουσιάζει για ένα νεαρό που θέλει να σπουδάσει;

Ας δούμε όμως από την άλλη πλευρά, πώς όσοι διαφυλάττουν το νόμο τον ξεφτίλισαν στην περίπτωση του Ρωμανού. Ο Νίκος Ρωμανός, ως έφηβος έζησε τη δολοφονία του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται για διάπραξη ληστειών στο Βελβεντό. Η Αστυνομία τον συνδέει με του Πυρήνες της Φωτιάς, ανακοινώνει τη σύνδεσή του με την τρομοκρατία, τον ξυλοφορτώνει και δημοσιεύει φωτογραφίες του που έχει επεξεργαστεί με photoshop για να μην φαίνεται η κακοποίηση. Όσο διάστημα είναι προφυλακισμένος, η Αστυνομία διαρρέει πληροφορίες που τον φωτογραφίζουν ως τρομοκράτη. Στη δίκη όμως που γίνεται, ο Ρωμανός και οι φίλοι του δεν καταδικάζονται για τρομοκρατία. Ο εισαγγελέας της δίκης μάλιστα Γρηγόρης Πεπόνης ρίχνει χαστούκι στους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ. Λέει στην αγόρευσή του:

«Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν… Από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Όσοι τον αποκάλεσαν τρομοκράτη και τον διέσυραν, σήμερα του απαγορεύουν να σπουδάσει, επικαλούμενοι την επικίνδυνη εικόνα που οι ίδιοι δημιούργησαν για τον Ρωμανό και η οποία δεν ισχύει. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει δικαίωμα να θεωρεί ξένο για την κουλτούρα του το να στέλνει έναν έφηβο να σπουδάσει, να σωφρονιστεί δηλαδή. Στο παρελθόν, υπήρχαν άνθρωποι όπως ο πατέρας του, ο οποίος  ως Χίτης, θεωρούσε πως οι άλλη άποψη είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί με ξύλο, εξορία και φυλακή. Αλλά ο κύριος Αθανασίου εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή την Ελληνική Δημοκρατία. Πρέπει να απαντήσει αν σε αυτή τη Δημοκρατία, το να απελευθερώνεις εμπόρους ναρκωτικών είναι προτιμότερο απ το να σωφρονίζεις και να παιδεύεις εφήβους που υπήρξαν παραβατικοί.

4444

Stephanie Cam. Cigarette smoking is harmful to health.

4444

4444

Αυτή την περίοδο, ο Σαμαράς, Βενιζέλος και οι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες που τους στηρίζουν, ψάχνουν να βρουν 180 πρόσωπα, για να ψηφήσουν για πρόεδρο δημοκρατίας.

Τι ωραία που τα γράφω. Τα πρόσωπα, γράφουν ιστορία.

4444

http://www.aol.com/article/2014/12/04/china-overtakes-the-us-as-worlds-largest-economy/21003035/

The U.S. no longer boasts the world’s largest economy.
China, the world’s most populous country, has overtaken America to claim the title of world’s number one economic powerhouse, according to the International Monetary Fund (IMF).
By year’s end, China’s economic output will reach $17.6 trillion – the U.S. will slide down to second with a mere $17.4 trillion.
Just over a decade ago, in 2000, the Americans produced three-times as much as the Chinese, MarketWatch noted. The Chinese economy was one-tenth the size of the U.S. in 1980, according to the Financial Times (FT).
China’s growth means it now accounts for 16.5 percent of the world’s economy, according to the financial news site. The U.S. is holding down 16.3 percent.
The IMF made the calculations by measuring purchasing-power parity (PPP), which does not account for fluctuations in exchange rates when measuring economies.
Similar goods cost the same in both Shanghai and New York, as far as PPP is concerned.
Experts have predicted this monumental shift in economic power for years. It was never a question of if, but rather when.
The U.S. sat atop the world economic perch since 1872, when it passed Great Britain. The Brits only held the title for a handful of years, though, according to FT.
Who did Great Britain surpass to claim the temporary perch? China, of course. The Chinese had the world’s largest economy as late as 1870, an economic historian told the paper.
Despite the inevitability of the world’s most populous country assuming the top of the economic food chain, China’s ascension carries a rather large caveat.
The per-person Gross Domestic Product (GDP) is less than one-quarter that of the U.S., according to FT. It is still far from being the world’s wealthiest nation.

That distinction remains American.

4444

4444

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω ξανά: Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Είναι ένας από τους κανόνες. Απαράβατος.

Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ο αυτός που είπε όχι στην συμφωνία της Βάρκιζας.

Ξέρετε γιατί επέτυχε η επανάσταση στην Κούβα; Γιατί δεν έγινε από το ΚΚΕ.

Ούτε ο Φιντέλ Κάστρο, ούτε ο Τσε, ήταν κομουνιστές. Διαβάζω την βιογραφία του Τσε αυτή την περίοδο.

Οι κουμουνιστές, εκτός από τον Λένιν, είναι Losers ( αποτυχημένοι).

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, γι’αυτό και προσπαθούν να το ευνουχίσουν.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα καταργούσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τουλάχιστον το 80% των ελλήνων, θέλει να καταργηθεί ο νόμος, εδώ και χρόνια. Αλλά τα λαμογια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δε τον καταργούν.

Η πολιτική έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή, δεν είναι κάτι αφηρημένο, γι’αυτό να πηγαίνετε να ψηφίζεται, όπως κάνουν οι πλούσιοι.

Η δικαιοσύνη δεν είναι κάτι το αφηρημένο και δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν.

04/12/2014

4444

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231368370

Με συντριπτικό ποσοστό (17.316 ψήφοι, ήτοι 93,66%) οι δικηγόροι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτοί που εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 1.168 και ποσοστό 6,32%.

Τα δικαστήρια αναμένεται να αδειάσουν καθώς οι δικηγόροι επέλεξαν την απεργία διαρκείας (συγκέντρωσε 9.743 ψήφους) ως μορφή κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο. Οι 6.262 που μειοψήφησαν προτιμούσαν στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας αποχή από τα καθήκοντά τους.
Ο χρόνος έναρξης της αποχής θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα την Παρασκευή.

Εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή (51,61%) στο πανελλαδικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και στο οποίο έλαβαν οι 60 σύλλογοι από τους 63 σε όλη τη χώρα καθώς ψήφισαν 21.511 δικηγόροι, ενώ τα λευκά ήταν 117 και τα άκυρα 134.

4444

http://left.gr/news/o-giorgos-tragkas-sta-nyhia-ton-atm

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Ο Γιώργος Τράγκας στα νύχια των ΑΤΜ.

Βρε τι έπαθε ο Γιώργος τώρα στα γεράματα, κατάντησε μεγάφωνο του Αντώνη Σαμαρά, της Σοφίας Βούλτεψη, της Άννης Μισέλ Ασημακοπούλου.

Περνάει δύσκολες στιγμές ο Γιώργος Τράγκας. Με το που κλείνει τα μάτια του το βράδυ, βλέπει όνειρο ότι βγαίνει στους δρόμους και ψάχνει ΑΤΜ για να βγάλει μετρητά. Πάει στην Εθνική, κλειστό το ΑΤΜ, στην Άλφα, κλειστό το ΑΤΜ, στη Γιούρομπανκ, κλειστό, στην Πειραιώς, κλειστό, στη Συνεταιριστική Χανίων, κλειστό. Τρελαίνεται ο Γιώργος, μπερδεύει το όνειρο με την πραγματικότητα, πάει πρωί – πρωί στην εκπομπή του και αρχίζει να ωρύεται σαν τον προφήτη Ιερεμία: Θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ! Μη κάνεις έτσι, Γιώργο μου, και να κλείσουν τα ΑΤΜ, εσύ δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Εσύ τα λεφτά σου τα έχεις στην Ελβετία κι εκεί τα ΑΤΜ δεν κλείνουν ποτέ, τα φυλάει ο Γουλιέλμος Τέλος με το τόξο και το μήλο ανά χείρας.

Βρε τι έπαθε ο Γιώργος τώρα στα γεράματα, κατάντησε μεγάφωνο του Αντώνη Σαμαρά, της Σοφίας Βούλτεψη, της Άννης Μισέλ Ασημακοπούλου. Ό,τι λένε το βράδυ ο Αντώνης, η Σοφία και η Άννη χαμηλοφώνως, μεσοφώνως ή μεγαλοφώνως, το παίρνει κάθε πρωί το μεγάφωνο του Τράγκα και το εκτοξεύει στο στερέωμα, μέχρι φεγγάρι φτάνει η προπαγάνδα του καθεστώτος, μέχρι τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Δεν είναι μόνο η ένταση, είναι και η διακόσμηση, τα μπινελίκια, τα αγκομαχητά, οι βρυχηθμοί, οι νοερές σφαλιάρες στον «μαλάκα λαό», που πρέπει να ψηφίσει απαξάπαντος τον Σαμαρά, για να γλιτώσει τις καταθέσεις του. Δεν τις έβαζες τις καταθέσεις, ρε «μαλάκα», στη λίστα της Λαγκάρντ, να έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου, όπως το έχει ο Τράγκας;

Α ρε άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα. Τον Τράγκα τον ανέβασες στα ύψη της αντιμνημονιακής μπαλαφάρας και μετά τον κατέβασες με πάταγο στην αγκαλιά της Μέρκελ.

Ο Τράγκας έκανε τριετή καριέρα μολύνοντας τα μυαλά του κόσμου με ανοησίες για κατοχές, για βέρμαχτ, για πάντσερ και τον χρόνο τον τέταρτο, μόλις έσφιξαν τα γάλατα για το καθεστώς, ανακάλυψε ότι μόνο η πλήρης υποταγή στη Γερμανία μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία και τον διαμελισμό. Συνεχίζει να τη λέει «γκιόσα», «καριόλα» και «βυζαρού» τη Μέρκελ ο Τράγκας, μόνο που πλέον η «γκιόσα» είναι η απαντοχή μας κι ο Τσίπρας που είπε ότι η Γερμανία είναι μία από τις 28 ισότιμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί την πατρίδα στον όλεθρο.

Ουρλιάζανε επί τρία – τέσσερα χρόνια κάποιοι από τους αντιμνημονιακούς δεξιούς, λέγανε όποια εξτρεμιστική μπούρδα τους ερχόταν στο κεφάλι και τώρα που ήρθε η κρίσιμη ώρα, τώρα που ψήνεται η οριστική δέσμευση της Ελλάδας στους δανειστές, φρέναραν απότομα και έπεσαν στην στοργική αγκάλη του Σαμαρά. Είναι έτοιμοι να συκοφαντήσουν τους αντιπάλους του, είναι έτοιμοι να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι έτοιμοι για όλα. Έτοιμοι για όλα ήταν πάντα, και τότε που έβριζαν την Μέρκελ και τώρα που έγιναν Ηρακλείς του στέμματός της.

– See more at: http://left.gr/news/o-giorgos-tragkas-sta-nyhia-ton-atm#sthash.6BAZZ6z1.dpuf

4444

http://www.enikonomia.gr/markets/7710,H_Saoydikh_Aravia_vlepei_sta_60_dolaria_.html

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα – μέλος του ΟΠΕΚ, θεωρεί ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να σταθεροποιηθούν γύρω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται ως πηγή ένα πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση. Οι Σαουδάραβες και άλλοι παραγωγοί στον Περσικό Κόλπο πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αντέξουν αυτό το επίπεδο των τιμών, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η αλλαγή σκέψης των Σαουδαράβων σημαίνει ότι η ντε φάκτο ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ δεν θα πιέσει για μείωση της προσφοράς του Οργανισμού στο κοντινό μέλλον, ακόμη και αν οι τιμές μειωθούν περαιτέρω. Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε σήμερα 62 σεντς το βαρέλι στα 69,92 δολάρια.

Αυτή η αλλαγή σημαίνει, επίσης, ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει πιθανόν να προσαρμοσθούν γρήγορα στις μετατοπίσεις στην αγορά πετρελαίου που προκλήθηκαν από την αύξηση της προσφοράς μετά την “επανάσταση” του σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από ένα μήνα οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ θεωρούσαν ότι μία διατηρήσιμη τιμή στα 70 δολάρια το βαρέλι θα προκαλούσε πανικό στις τάξεις του.

Πριν από την σύνοδο του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη, οι Σαουδάραβες εξέταζαν την πρόταση της Βενεζουέλας να μειωθεί σημαντικά η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του. Τελικά, δεν υπήρξε μία τέτοια απόφαση, καθώς η Ρωσία που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία γενικευμένη μείωση της παραγωγής. Το γεγονός αυτό, αναφέρει το δημοσίευμα, έδωσε στη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της την κάλυψη για να προωθήσουν την αντιδημοφιλή στρατηγική της διατήρησης σταθερής της παραγωγής του ΟΠΕΚ, στην προσπάθεια να υπερασπισθεί το μερίδιο της στην αγορά.

4444

http://www.press-gr.com/2014/11/blog-post_1884.html

Ποιοι “αθώωσαν” τον Μιχελάκη στη Βουλή για τον χρηματισμό. Ονόματα-έκπληξη ψήφισαν “όχι” στην άρση ασυλίας του…

Από τον Κώστα Ζωγράφο. 
Δεν ήρθη τελικά η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε χθες Πέμπτη στη Βουλή, παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ο κ. Μιχελάκης κατηγορείται για χρηματισμό και εμπλοκή της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας με τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος προφυλακίσθηκε για παράνομα όπλα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 190 βουλευτές. Συγκεκριμένα «ναι» στην άρση ασυλίας ψήφισαν 86, «όχι» ψήφισαν 96, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.”
Όχι” στην άρση ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ορισμένα άλλα ονόματα – έκπληξη. Αυτό προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο που τηρείται στη Βουλή και αναφέρεται τι ψήφισε κάθε βουλευτής. Τον κατάλογο αυτό βρήκε μάλιστα η Χρυσή Αυγή και τον ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία του κ. Μιχελάκη και ο πρώην της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι ανεξάρτητοι Βασίλης Καπερνάρος και Γιώργος Νταβρής και ο βουλευτής πλέον των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος!

Σχόλιο: Οι βουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πόρνες. Είναι τραγωδία να ασκούν εξουσία αυτοί. Ο Μιχελακης έπρεπε να δικαστεί όπως δικάστηκε ο Ρωμανός και όπως δικάζεται κάθε απλός Έλληνας πολίτης.

Όποιος ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ανθέλληνας.

ΑΝ εγώ είχα την εξουσία, θα καταργούσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτός ο νόμος θεσπίστηκε για πρώτη φορά, από την Χούντα των Συνταγματαρχών.

Πλάκα έχει ο Καπερναρος, που το παίζει ηθικός.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικές εκλογές. Αυτό έδειξε και το πανελλαδικό δημοψήφισμα των Δικηγόρων.

4444

ELLADA ROMANOS APERGIA PEINAS PANAGIOTHS KAPSIMALHS 05 041214

4444

BLOOMBERG TRISH NCAA CHRYSA CHIN NBA 01 041214

4444

HEIDI KLUM.

4444

03/12/2014

4444

Του Matthew Philips

Ίσως τελικά η γνώμη του OPEC να μετράει ακόμη.

Μετά την απόφασή του να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και να «πυροδοτήσει» ένα sell off σχεδόν 10% στην τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, το καρτέλ απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να προκαλέσει τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές, ακόμη και αν αυτές είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι τα περισσότερα από τα μέλη του θα ήθελαν να δουν.
Το Ιράν, το Ιράκ, η Λιβύη και η Βενεζουέλα, ήλπιζαν όλοι σε μια μείωση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο βαρέλια με στόχο να ανακοπεί η καθοδική πορεία των τιμών.

Αναλυτές της Citibank (C) εκτιμούν ότι ο κόσμος παράγει περίπου 700.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα από ό,τι απαιτεί η συνολική ζήτηση.

Με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να διαπραγματεύονται κάτω από τα $70 για πρώτη φορά από το 2010, οι περισσότερες χώρες-μέλη του OPEC θα ζοριστούν να συγκρατήσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs (GS) τον περασμένο μήνα, μόνο το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ είναι ασφαλή με την τιμή κάτω από $70.
Η ιδέα του OPEC είναι να προσπαθήσει να εξοστρακίσει τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου από σχιστόλιθο οδηγώντας τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Με αυτόν τον τρόπο η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του Οργανισμού, θα μπορέσει να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ.

Αλλά η ζημιά για τους υπόλοιπους εξαγωγείς πετρελαίου θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Στη Ρωσία, για παράδειγμα, το ρούβλι πέφτει κατακόρυφα. Το Ιράκ έχει ήδη προβλήματα με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου δεν βοηθούν. Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα χάος.

Η οικονομία της Βενεζουέλας, που ήδη δέχεται βοήθεια, εξαρτάται από το πετρέλαιο για το 95% των εσόδων από τις εξαγωγές.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν εξέφρασε την Παρασκευή στο Bloomberg News την αμφιβολία του για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή νούμερο που να αποδεικνύει πως η παραγωγή από σχιστόλιθο θα συρρικνωθεί», είπε.
Η παραγωγή των ΗΠΑ πιθανότατα θα μειωθεί, ακόμη και αν πάρει λίγο χρόνο.

Στα 65 δολάρια το βαρέλι, είναι απίθανο οι ΗΠΑ να μπορέσουν να διατηρήσουν το ρυθμό-ρεκόρ επέκτασης της παραγωγής πετρελαίου.

Το πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί από τα περίπου 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2008 σε πάνω από 9 εκατομμύρια βαρέλια. Ακόμη και πριν από την απόφαση του OPEC, οι προβλέψεις «μιλούσαν» για επιβράδυνση.

Τον περασμένο Μάιο, για παράδειγμα, η Υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας (ΕΙΑ) προέβλεψε ότι η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ θα έφτανε κατά μέγιστο λίγο κάτω από τα 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πριν από το 2020.

Το ερώτημα είναι: Πόσο σύντομα θα αρχίσουν οι τιμές αυτές να «ροκανίζουν» την ανάπτυξη; Πολύ πιθανόν να χρειαστεί το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους. Έχουν επενδυθεί ήδη κεφάλαια σε πηγές που παράγουν αυτή τη στιγμή. Αυτές που κινδυνεύουν είναι οι μελλοντικές πηγές καθώς οι εταιρείες πετρελαίου θα μειώνουν  τις επενδύσεις τους τα επόμενα χρόνια. «Μην κρατάτε την αναπνοή σας για μια αντίδραση της παραγωγής, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια εξάμηνη καθυστέρηση μεταξύ μιας μείωσης των πηγών και της επιβράδυνσης της παραγωγής», γράφει ο Manuj Nikhanj, επικεφαλής ερευνών για τον κλάδο ενέργειας στο Investment Technology Group.
Αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τα προσεχή έτη, ειδικά από τη στιγμή που ο σχιστόλιθος στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του συνόλου των επενδύσεων αργού πετρελαίου στον κόσμο. Για τους επόμενους αρκετούς μήνες, όμως, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα συνεχίσουν να πλημμυρίζουν την αγορά με αργό, γεγονός που λογικά θα συνεχίσει να κρατά την τιμή σε πιο φθηνά επίπεδα. Γίνονται ήδη συζητήσεις για τιμές κοντά στα 40 δολάρια.
Ο σχηματισμός Bakken στη Βόρεια Ντακότα και τη Μοντάνα έχει κατά μέσο όρο υψηλότερο κόστος από ό,τι ορισμένα από τα άλλα μεγάλα έργα σχιστόλιθου στο Τέξας, όπως το Eagle Ford και το Permian. Η μεγαλύτερη διαχειρίστρια του Bakken, η Continental Resources (CLR), που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Harold Hamm, έχει περίπου 4,8 εκατομμύρια στρέμματα γης στην περιοχή. Αυτό είναι πολύ πάνω από την έκταση που διαχειρίζεται ο επόμενος μεγαλύτερος μισθωτής, η Exxon Mobil (XOM), η οποία κατέχει 3,4 εκατ. στρέμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

Το Bakken υπήρξε μία από τις βασικές μηχανές ανάπτυξης των ΗΠΑ. Από το 2007, η παραγωγή πετρελαίου στο σημείο έχει αυξηθεί από λίγο κάτω από 200.000 βαρέλια σε πάνω από 1 εκατ. βαρέλια.

Η έκρηξη συνέβη τόσο γρήγορα που οι εταιρείες διαχείρισης αγωγών δεν είχαν αρκετό χρόνο να κατασκευάσουν αγωγούς προς τις πηγές. Το λαχείο «έκατσε» στις σιδηροδρομικές εταιρείες που γέμισαν γρήγορα το κενό.

Για τα προηγούμενα δύο έτη, το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου που παρήχθη στη Βόρεια Ντακότα έφυγε από εκεί με τρένο.

4444

http://time.com/3614016/america-fracking-low-oil-prices/

The conventional wisdom has it that many U.S. oil producers can’t make money with oil prices below $85 a barrel. Here’s why the experts may be wrong

For U.S. consumers, there’s plenty to like about plummeting oil prices. After all, the cost of gasoline and home heating oil is falling dramatically as well. Since June, the price of WTI crude has dropped from about $101 a barrel to a recent price of $65, or roughly a 35% decline. And the average price of a gallon of unleaded gasoline in the U.S. has plunged to $2.76 from $3.27 a year ago, according to AAA.

More

Holiday Travelers Rejoice! Thanksgiving Gas Prices Will Be the Lowest in YearsFive Best Ideas of the Day: November 19Lights Out: Widespread Power Outage Hits Downtown Detroit NBC NewsU.S. Couple Held in Qatar Can Leave, Diplomat Says NBC NewsCop Who Shot Cleveland Boy Had ‘No Choice,’ Dad Says NBC News

But don’t falling prices threaten America’s fracking revolution? A lot is at stake. Since 2008, U.S oil production has risen from about 5 million barrels a day to more than 9 million—an 80% increase. As fracking boomed, the U.S. oil industry has helped the country become more energy independent and has created slews of high-paying jobs—President Obama, in fact, once said fracking has the potential to create as many as 600,000 jobs.

Conventional wisdom says the threat to fracking is real. “Tight” oil is the term the industry uses for petroleum produced through fracking because it comes from geological formations of low permeability, such as tight sandstone or shale. Tight oil has produced most of the growth in the global supply in recent years, and helped lead to the current glut. Experts have said that U.S. tight oil needs to sell at $85 or $90 a barrel to be profitable. With oil recently trading at $65, it looks like the industry is in peril.

The experts are right—up to a point. That $90 figure applies only to less than 20% of all “tight” oil fields. Says Jim Burkhard, the head of oil market research at IHS, a highly-respected industry research firm: “There’s a spectrum of break-even costs. Wells can perform differently in the same field.” A new study by IHS concludes that about 80% of the tight oil estimated to be pumped next year will still be profitable at between $50 and $69 a barrel.

Producers, it turns out, have gotten more efficient in designing and operating their fracking wells. Burkhard points to two factors at play. One is an increase in productivity due to a new technology called “super fracking,” where drillers pump a lot more sand into their wells when they fracture the oil shale. Productivity at some super-fracking wells has risen from 400 barrels a day to 600, lowering the break-even cost. The other factor is the oil service industries. Says Burkhard: “They’ve built up capacity over the past years. If there’s a decline in drilling due to low oil prices, we’ll see excess oil-drilling capacity and that puts downward pressure on the cost of producing tight oil.”

Lower oil prices, however, will slow the rate of growth of tight oil as energy companies grapple with market uncertainty and volatility. While today’s $65 a barrel might seem low, remember that in early 1980s, new production from the North Sea, Alaska’s North Slope, and Mexico drove prices down to $10 a barrel. And from the mid-1980s to September 2003, the inflation-adjusted price of a barrel of crude was less than $25.

With oil prices dropping, IHS estimates the growth in U.S. tight oil production will slow next year to 700,000 barrels a day, down from million a day in 2014. (That estimate is based on a $77 a barrel. If oil goes to $60 next year that 700,000 projection will be cut in half to 350,000.) Even so, the U.S. will still be adding a significant amount of new oil to a global market where demand is weakening. That makes any price spike— short of a blow-up in the Middle East or OPEC suddenly getting its act together—unlikely.

The fracking boom is maturing, but it’s not likely to go away any time soon.

4444

MADONA. Photography by Marcus Piggott.

Madona. Photography by Marcus Piggott.

4444

02/12/2014

4444

THOMAS BARRON.

 

4444

FOOTBALL PAOK ANASTASIADHS 01 011214

4444

BLOOMBERG TRISH WAGE GROWTH 01 011214

4444

Αν η Ελλάδα είναι Δημοκρατία, ο Ρωμανός δικαιούται να πάει στο ΤΕΙ που έχει περάσει. Απλά πράγματα και χωρίς πολλά λόγια. Για την ληστεία που συμμετείχε ο Ρωμανός, έχει καταδικαστεί. Άρα όλα είναι ξεκάθαρα. Ως κρατούμενος έχει υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, αν η Ελλάδα είναι δημοκρατία.

 

4444

FOOTBALL SPAIN VALENCIA FC MESSI HIT BOTTLE BARCELONA 01 011214

4444

4444

http://www.zougla.gr/kosmos/article/siria-i-nekri-apo-ton-polemo-kseperasan-tis-200000-1107078

Οι νεκροί από τον πόλεμο στη Συρία ξεπέρασαν μέσα σε σχεδόν τέσσερα χρόνια τις 200.000, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Υπολογίσαμε πως από τον Μάρτιο του 2011 έχουν σκοτωθεί 202.354 άνθρωποι, από τους οποίους περισσότεροι από 130.000 ήταν εμπόλεμοι των δύο πλευρών», ανακοίνωσε η οργάνωση αυτή, η οποία βασίζεται σ΄ ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «63.074 ήταν άμαχοι, από τους οποίους 10.377 παιδιά». «Από στους αντικαθεστωτικούς μαχητές, 37.324 ήταν Σύροι αντάρτες και 22.624 μη Σύροι τζιχαντιστές», διευκρίνισε. «Από την πλευρά του καθεστώτος, 44.237 στρατιώτες και 28.974 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, 624 μέλη της λιβανέζικης σιιτικής Χεζμπολάχ και 2.388 σιίτες που ήρθαν από άλλες χώρες, έχουν σκοτωθεί κατά τη σύγκρουση αυτή», πρόσθεσε.
Υπάρχουν επίσης 3.011 πτώματα που δεν έχουν αναγνωρισθεί.

Ο απολογισμός, υπογραμμίζει ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «είναι σίγουρα μεγαλύτερος από 200.000, καθώς είναι αδύνατο να εργασθούμε σε ορισμένες περιφέρειες που ελέγχονται από το καθεστώς ή από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να προστεθούν 300.000 άνθρωποι που βρίσκονται υπό κράτηση, από τους οποίους 20.000 θεωρούνται εξαφανισθέντες.
Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι, μαχητές και άμαχοι, έχουν συλληφθεί όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις που δρουν στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «η διεθνής κοινότητα, μην καταφέρνοντας να οδηγήσει τους φονιάδες ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έδωσε ένα έμμεσο πράσινο φως για τους φόνους».

4444

01/12/2014

4444

http://agones.gr/news/11481/dioxnoun_tous_organomenous_apo_ta_gipeda_oi_ispanoi

Αποφασισμένη να διώξει τους οργανωμένους οπαδούς από τα ισπανικά γήπεδα μετά το θάνατο οπαδού στη Μαδρίτη δηλώνει η κυβέρνηση της Ισπανίας.
Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία μετά τα σκληρά επεισόδια στη Μαδρίτη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπαδού της Λα Κορούνια αλλά και περίπου 12 τραυματίες.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρδινάλ τόνισε πως ο βασικός στόχος είναι να φύγουν οι οργανωμένοι οπαδοί από τα γήπεδα:
«Έχουμε έναν κατάλογο με όλους τους Ultras και στόχος μας είναι να τους διώξουμε από τα γήπεδα. Είμαστε σε επαφή με τις ομάδες και είμαι πεπεισμένος πως θα ακολουθήσουν την πολιτική μας. Είναι ένας δρόμος στον οποίο ήδη βαδίζουν ορισμένες ομάδες».
Μάλιστα έγινε σαφές πως αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά μέτρα τα οποία θα ληφθούν ενώ υπάρχει πιθανότητα να συσταθεί μία ειδική επιτροπή η οποία θα κάνει μελέτη της κατάστασης και θα προχωρήσει σε προτάσεις και μέτρα.

Σχόλιο: Αυτό κάνουν οι σοβαρές κυβερνήσεις.

4444

4444

Κραουνάκη, οι Βούλγαροι, δεν είναι συγγενικό φύλο με τους Έλληνες. Οι Βούλγαροι είναι σλάβοι που ήρθαν περίπου τον 6ο αιώνα ΜΧ. Και οι Έλληνες είναι στην περιοχή αιώνες.

Η συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να προσέχεις τι διαβάζεις.

Η ιστορία δεν είναι κάτι υποκειμενικό, που ο καθένας λέει την άποψη του.

Η ιστορία δημιουργεί ταυτότητες.

Οι Βούλγαροι και οι Έλληνες μετά από χρόνια τα έχουν βρει και τα πάνε πολύ καλά. Οι οικονομικές σχέσεις, συνεχώς αναπτύσσονται και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προς όφελος και των δυο λαών.

Οι Βούλγαροι μάλιστα, που ξέρουν ποιοι είναι, λένε και στους Σκοπιανούς, είστε Σλάβοι. Και σωστά το λένε.

Κραουνάκη δεν έχεις ιδέα από ιστορία, όπως φυσικά και οι περισσότεροι.

4444

30/11/2014

4444

4444

«Όχι» είπαν οι Ελβετοί στον περιορισμό της μετανάστευσης προς χάρην της οικολογίας, αλλά αρνητικά ψήφισαν και για την κατάργηση των φορολογικών προνομίων ξένων επενδυτών στη χώρα, καθώς και για τη μαζική αγορά χρυσού από την ελβετική κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελβετίας, ένα ζήτημα μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα εάν συγκεντρωθεί ένας προαπαιτούμενος αριθμός υπογραφών. Προκειμένου να γίνουν δεκτές οι πρωτοβουλίες, έπρεπε να κερδίσουν μια διπλή πλειοψηφία, των ψηφοφόρων και των καντονιών.

Η μετανάστευση τελικά δε βλάπτει σοβαρά την οικολογία

Ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα έλαβε χώρα σήμερα στην Ελβετία, με τους πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες και να δώσουν με την ψήφο τους την απάντηση στο αν πρέπει η μετανάστευση να περιοριστεί στο 0,2% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Το δημοψήφισμα προτάθηκε από την οικολογική οργάνωση Ecopop, η οποία ισχυρίζεται ότι τα ποσοστά της μετανάστευσης θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον της Ελβετίας, ωστόσο οι επικριτές του δημοψηφίσματος το χαρακτηρίζουν «ξενοφοβικό».

Τα πολιτικά κόμματα της Ελβετίας, εργοδοτικές οργανώσεις και συνδικάτα είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στο δημοψήφισμα, κάνοντας λόγο όχι μόνο για ξενοφοβικό διακύβευμα αλλά και για τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, που θα είχε η πιθανή μείωση του αριθμού των μεταναστών που διαβιούν σε αυτή.

Τον Ιούνιο, η Ελβετία είχε ανακοινώσει ότι θα υιοθετήσει από το 2017 ποσοστώσεις για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν ή εργάζονται στη χώρα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΕ. Η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ακόμα τον περιορισμό της μετανάστευσης, ενώ το θέμα προκάλεσε κρίση στις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 23% των 8,2 εκατομμυρίων πολιτών της Ελβετίας είναι ξένοι πολίτες, οι περισσότεροι από κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν το «ναι» και το «όχι» να βρίσκονται πολύ κοντά, αν και όλα δείχνουν ότι οι Ελβετοί θα ψηφίσουν τελικά κατά του δραματικού περιορισμού της μετανάστευσης.

Η Ελβετία θα παραμείνει φορολογικός παράδεισος

Αρνητικοί είναι οι Ελβετοί και στην κατάργηση του λεγόμενου συστήματος «forfait», μία ρύθμιση 152 ετών, η οποία επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να μεταναστεύουν στη χώρα μέσω ειδικής φορολογικής μεταχείρισης.

Η πρόταση για κατάργηση του νόμου που καθιστά την Ελβετία φορολογικό παράδεισο για τους απανταχού εκατομμυριούχους, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τοπικών κυβερνήσεων των ελβετικών καντουνιών αλλά και οικονομικών παραγόντων της χώρας που ενόψει του δημοψηφίσματος προειδοποιούσαν ότι κατάργηση του forfait θα οδηγήσει σε πτώση των εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας.

Όχι και στον χρυσό

Η πρωτοβουλία «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας» είχε προταθεί από το δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα που εκφράζει ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα πώλησε στο παρελθόν υπερβολικά πολύ από το χρυσό της.

Το μέτρο θα υποχρέωνε την ελβετική κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα αποθέματά της σε χρυσό στο 20% από 8% που είναι τώρα, περιπλέκοντας την πολιτική της σε μια περίοδο που η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να υποστηρίξει την ισοτιμία του 1,20 ευρώ για το ελβετικό φράγκο, που επιβλήθηκε κατά την κορύφωση της κρίσης του ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσοστό των πολιτών που είπαν «όχι» στις προτάσεις που τέθηκαν σε δημοψήφισμα άγγιξε το 74%.

Σχόλιο: Στην Ελβετία γίνονται δημοψηφίσματα και γουστάρω πολύ. Αυτή τη φορά έκαναν τριπλό δημοψήφισμα.

Ο Αρχιερέας της Διαπλοκής, ο Σημίτης πούλησε τον Ελληνικό Χρυσό χωρίς να κάνει δημοψήφισμα. Στην Ελβετία, θα τον είχαν τσακίσει τον Αρχιερέα της διαπλοκής.

Γι’αυτό η Ελβετία είναι καλύτερη χώρα, ως σύνολο.

Οι άνθρωποι αποφασίζουν τι θέλουν και δεν έρχονται ψυχακιδες όπως ο Σαμαράς ή Παπανδρέου και αποφασίζουν με το έτσι θέλω.

Στην πραγματική Δημοκρατία, υπάρχει το Δημοψήφισμα και η Ανάκληση, αυτό ξέρω. Στην Ελλάδα έχουμε ήπια Χούντα.

Ο Καποδίστριας πρώτα πήγε στην Ελβετία και μετά ήρθε στην Ελλάδα όπου τον δολοφόνησαν οι κοτζαμπάσηδες.

4444

http://tvxs.gr/news/ellada/telos-sti-zoi-tis-edose-mia-apo-tis-diapompeymenes-orothetikes

Τέλος στη ζωή της έδωσε μία από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί το Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες και τα στοιχεία τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, μαζί με τις φωτογραφίες τους, στο «όνομα» της δημόσιας υγείας επειδή ήταν οροθετικές.

Το γεγονός γνωστοποίησε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, στο δικτυακό τόπο «Το μωβ».

Η ανάρτηση, που έχει τίτλο «Άλλη μια διαπομπευμένη οροθετική λιγότερη» αναφέρει:

«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ήταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πάνελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε ότι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν’απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν’αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Όλα πήγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ’εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τ’ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της πάντα εκεί, κοντά της.

Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .

Συγγνώμη για τη φόρτιση…

Χρύσα Μπότση
Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές»

Σχόλιο: Τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται.

4444

4444

Όποιος σκέπτεται, ότι ξέρει περισσότερη ιστορία από εμένα, (αυτή την χρονική περίοδο) απλά είναι ηλίθιος. Κάποιες στιγμές έχει πλάκα να ακούω ή να διαβάζω αναλύσεις, αλλά τις περισσότερες φορές βαριέμαι.

Μου αρέσει να γράφω ιστορία.

Ας διαβάσουμε όμως το παρακάτω άρθρο, που μας λέει πόσο μοναδική και φιλόξενη είναι η ΓΗ.

Κανένας εξωπλανητης που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα, δεν είναι όπως η Γη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γράφεται ότι ανακαλύφθηκε η δίδυμη Γη και άλλα τέτοια φαιδρά.

Αν το Σύμπαν, κατεβάσει την ασπίδα προστασίας που έχει βάλει, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt. Το καταλάβατε ηλίθιοι;

Ας διαβάσουμε το άρθρο.

 

http://physicsgg.me/2014/11/27/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Επιστήμονες εντόπισαν έναν ακόμη φυσικό μηχανισμό, άγνωστο μέχρι σήμερα, που «θωρακίζει» τον πλανήτη μας από δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία.

Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός μπλοκάρει τα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στα εξωτερικά όρια των ζωνών Βαν Άλεν και τα οποία κινούνται με ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του φωτός. Έτσι, δεν επιτρέπει στα σωματίδια να προκαλέσουν βλάβες στους δορυφόρους ή, ακόμη χειρότερα, να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστροναυτών σε σκάφη τα οποία κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Οι ερευνητές, στους οποίους συγκαταλέγονται επιστήμονες από το ΜΙΤ και το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ, δημοσίευσαν την ανακάλυψή τους σε άρθρο στο περιοδικό Nature. Σε αυτό αναφέρουν πως, παρά τη μεγάλη ενέργεια που έχουν τα ηλεκτρόνια, δεν μπορούν να πλησιάσουν την επιφάνεια του πλανήτη σε υψόμετρο μικρότερο από τα 11.000 χιλιόμετρα, καθώς «φρενάρονται» απότομα. «Είναι σαν να πέφτουν πάνω σε έναν διαστημικό αόρατο τοίχο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μυστηριώδες φαινόμενο», εξηγεί στο σάιτ του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ ο Ντάνιελ Μπέικερ, επικεφαλής της έρευνας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής.

Όπως συμπέρανε η ομάδα, το «φρενάρισμα» δεν οφείλεται στο γήινο μαγνητικό πεδίο, αλλά στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας που αναπτύσσονται στην πλασμόφαιρα, ένα στρώμα με πυκνό και χαμηλής ενέργειας πλάσμα. Αυτά τα κύματα μας προστατεύουν από τα ταχέως κινούμενα ηλεκτρόνια, αφού τα εκτρέπουν από την πορεία τους. Έτσι, τα σωματίδια συγκρούονται με ουδέτερα άτομα αερίων στα ανώτερα όρια της ατμόσφαιρας, με συνέπεια τελικά να απορροφώνται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα «τείχος» με σαφώς καθορισμένα όρια, το οποίο κυριολεκτικά δεν αφήνει κανένα ηλεκτρόνιο να περάσει. «Επομένως, αν βάλουμε κάτω από αυτό το “τείχος” ένα δορυφόρο ή έναν διαστημικό σταθμό, ξέρουμε πια πως θα είναι ακόμη πιο ασφαλής», σημειώνει ο Τζον Φόστερ από το ΜΙΤ.

Η ανακάλυψη βασίσθηκε στην ανάλυση δεδομένων από τους «δίδυμους» δορυφόρους της ΝΑΣΑ που, για περίπου 2 χρόνια βρέθηκαν μέσα στις ζώνες Βαν Άλεν, συλλέγοντας για πρώτη φορά τόσο λεπτομερείς μετρήσεις. Έτσι, κατάφεραν να φέρουν στο «φως» άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά τους.
naftemporiki.gr – www.nasa.gov

 

4444

Χαρδαβέλα έχεις μεγάλη πλάκα. Τον άκουσα σήμερα το πρωί με ύφος Βαρόνου να μας λέει για μια «τρομακτική» είδηση: η Γερμανία θα δώσει αλλά 10 δις! Αυτή ήταν η είδηση που μετέδιδε το έγκυρο Σπίγκελ και με έπιασαν τα γέλια.

Το Σπίγκελ και το κάθε Σπίγκελ, δεν είναι καθόλου έγκυρο, παιχνίδια παίζουν με την πληροφορία.

Έγκυρη είναι η μέθοδος της επιστήμης, όχι το κάθε Σπίγκελ.

Μεγάλη πλάκα έχεις ρε Χαρδαβέλα, με έκανες και γέλασα.

Οι Γερμανοί σκέπτονται να δώσουν τρίτο πακέτο τοκογλυφικής στήριξης και αυτό είναι μεγάλη είδηση! Πλάκα έχεις Χαρδαβελα, μεγάλη πλάκα.

Οι αναγνώστες του blog θέλω να είναι έξυπνοι.

Αφού γέλασα με τον Χαρδαβελα και την μεγάλη είδηση του, άλλαξα συχνότητα.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου χτυπά πρωτίστως τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικών υδρογονανθράκων αφού η τιμή του βαρελιού έχει πέσει χαμηλότερα από την τιμή παραγωγής του.

Οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης έχουν δανειστεί τεράστια ποσά, και θέτουν σε κίνδυνο εκ νέου και το τραπεζικό σύστημα καθώς δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν παράγοντας πετρέλαιο με ζημία.

Έντεχνα όλα τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι οι ΗΠΑ είναι το “αφεντικό” ο πραγματικός κερδισμένος όμως είναι η Σ. Αραβία, και αυτή ορίζει το παιχνίδι, διότι τα δικά της κοιτάσματα επειδή είναι κοντά στις ακτές της παράγονται φθηνότερα και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα κέρδη ακόμα και με χαμηλές τιμές.

Με χαμηλές τιμές δημιουργείται πρόβλημα πρωτίστως στις ΗΠΑ οι οποίες παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο με τιμή 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή πώλησης έπεσε στα 75 και έπεται συνέχεια.

Για τις αιτίες της συνεχιζόμενης κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου –που πιθανολογείται να φθάσει και στα 60 δολ.-μόνη αδιαφιλονίκητη είναι η πτώση της ζήτησης, λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.

Αντικείμενο έντονων συζητήσεων και συγκρουόμενων ερμηνειών είναι η στάση απαθούς παρατηρητή των «δυνάμεων της αγοράς» που υιοθέτησε η Σαουδική Αραβία, αρνούμενη να δεχθεί συντονισμένη μείωση της παραγωγής για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Δύο επικρατούσες ερμηνείες φαίνεται να εμπεριέχουν, κατά το ήμισυ η κάθε μια, την αλήθεια.

Κατά την πρώτη, που υποστηρίχθηκε από Αμερικανούς δημοσιογράφους στον εξω-συστημικό Τύπο, ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι το αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Τζων Κέρυ και του βασιλικού οίκου Σαούντ, όταν ο πρώτος επισκέφθηκε τη Ριάντ τον Σεπτέμβριο, για να στρατολογήσει τους Σαουδάραβες στην εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ.

Κατά την εκδοχή αυτή η Σαουδική πλευρά επιδίωξε τη συμφωνία των Αμερικανών στην τεχνητή πτώση της τιμής, προκειμένου να πληγεί η οικονομία του Ιράν. Ο Κέρρυ προθύμως συγκατατέθηκε (απιστώντας στο φλερτ με τον Ιρανό πρόεδρο Χατεμί) υπολογίζοντας στο πλήγμα κατά της Ρωσίας.

Η δεύτερη εκδοχή, που ενισχύεται από τις εξελίξεις, υποστηρίζει ότι βασικός στόχος της Σαουδικής συνέργειας στον κατήφορο των τιμών δεν είναι το Ιράν αλλά ο αμερικανικός μελλοντικός ανταγωνισμός με πετρέλαιο υδραυλικής ρωγμάτωσης (φράκινγκ), η αμερικανική παραγωγή του οποίου έτεινε να ξεπεράσει την Σαουδική.

Συμβαίνει πράγματι η πτώση των τιμών εάν συνεχισθεί κάτω από το επίπεδο των 80 δολ. τα βαρέλι θα τσακίσει τη νέα και μόνη ανθούσα αμερικανική βιομηχανία, της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστολίθους, λόγω του υψηλού κόστους αυτής της διαδικασίας, ίσως και δεκαπλάσιου από ορισμένων Σαουδικών πηγών. 

Ήδη σήμερα το οικονομικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι σε 19 αμερικανικές περιφέρειες σχιστολιθικής εκμετάλλευσης η εξόρυξη πετρελαίου γίνεται με ζημία όταν η τιμή αγοράς βρίσκεται στο επίπεδο των 75 δολ. το βαρέλι. Και η ημερήσια παραγωγή αυτών των περιφερειών ήταν 415.ΟΟΟ βαρέλια την ημέρα.

Όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Ντίκερ, πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Πλούτου Μερκ Μπλοκ, με 25ετή πείρα εμπορίας πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης: «όλοι παριστάνουν τους χαμογελαστούς, ότι μπορούν να τα καταφέρουν με τιμή πετρελαίου σε 80 δολ., αλλά πρόκειται για χοντρά παραμύθια. Η «επανάσταση του σχιστόλιθου» δεν περπατάει με 80 δολάρια. Τελεία και παύλα.» 

Κατά τα στοιχεία του Μπλούμπεργκ, 61 από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν συσσωρεύσει χρέος 199 δισεκατομμυρίων!

Αρκετές άρχισαν ήδη να κλείνουν και η επιδημία των φαλιμέντων θα πάρει μεγάλη έκταση, με αλυσιδωτές επιπτώσεις, εάν δεν υπάρξει συμφωνία διάσωσης των τιμών.

Η Σαουδική Αραβία δεν άφησε όμως περιθώρια αισιοδοξίας. Ο υπουργός Πετρελαίου Αλί αλ-Ναϊμί δήλωσε χθες: « Κανείς δεν πρέπει να περιορίσει την παραγωγή. Η αγορά θα σταθεροποιηθεί μόνη της.»

Και σε απάντηση στις απόψεις άλλων μελών του ΟΠΕΚ για την ανάγκη παρέμβασης, ο Σαουδάραβας υπουργός απάντησε αποκαλυπτικά:

«Γιατί να περικόψει η Σαουδική Αραβία την παραγωγή της; Οι ΗΠΑ έχουν τώρα επίσης μεγάλη παραγωγή. Θα πρέπει να την περικόψουν και αυτές;»

Σχόλιο: Η Σαουδική Αραβία, μπορεί να παράγει φτηνό πετρέλαιο. Η μέση Ανατολή, μπορεί να παράγει φτηνό πετρέλαιο.

Εκεί παίζατε το παιχνίδι. Πετρέλαιο σημαίνει χρήμα. Το φτηνό πετρέλαιο συμφέρει την Παγκόσμια οικονομία. Συμφέρει την Ευρώπη και την Κίνα.

Η τιμή του πετρελαίου, θα ισορροπήσει τους επόμενους μήνες.

Οι Αμερικανοί, θα ανοίγουν και θα κλίνουν τις στρόφιγγες, ανάλογα με την τιμή.

Η Σαουδική Αραβία, όσο έχει αποθέματα πετρελαίου και η ζήτηση είναι μειωμένη, θα είναι ο ρυθμιστής. Εκτός κι αν με τις γενικές ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή, διαλυθεί ως κράτος.

4444

Melanie Ribbe.

Melanie Ribbe.

 

4444

29/11/2014

4444

Hellas Fighter – Kobane.

 

4444

FRANCE MARI LE PEN 01 281114

4444

http://physicsgg.me/2014/11/27/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC/

O επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Barry «Butch» Wilmore επιδεικνύει το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο αντικείμενο στο διάστημα.

Το πρώτο αντικείμενο, που εκτυπώθηκε στο διάστημα από τρισδιάστατο εκτυπωτή, είναι πλέον γεγονός, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, που χαρακτήρισε «ιστορική» την εξέλιξη. Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται πλέον το κάθε τι να μεταφέρεται στο διάστημα έτοιμο από τη Γη, αλλά θα είναι δυνατό να κατασκευάζεται επί τόπου, κάτι πολύτιμο για τις μελλοντικές επανδρωμένες διαστημικές αποστολές.

Η NASA δήλωσε πως ανοίγει ο δρόμος, ώστε ο ISS να εκτυπώνει μόνος του διάφορα ανταλλακτικά, τα οποία μέχρι σήμερα πρέπει να να μεταφέρονται από τη Γη. Στο απώτερο μέλλον, αυτή η δυνατότητα θα αξιοποιηθεί ευρύτερα για τα διαστημικά ταξίδια και για το στήσιμο βάσεων σε άλλους πλανήτες ή δορυφόρους.

Προς το παρόν πάντως, ο ISS είναι το μόνο μέρος στο διάστημα, όπου μπορεί να δοκιμαστεί και να βελτιωθεί η τρισδιάστατη εκτύπωση. Τα πρώτα εκτυπωμένα στο διάστημα αντικείμενα θα εξετασθούν από τους ειδικούς της NASA το 2015, όταν θα επιστρέψουν στη Γη για ανάλυση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, που είχε μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από περίπου δύο μήνες, παραχωρήθηκε από την εταιρεία «Made in Space» της Καλιφόρνια, η οποία εξειδικεύεται στην τεχνολογία κατασκευής αντικειμένων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Περίπου 20 αντικείμενα θα εκτυπωθούν στον ISS τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ακριβή αντίγραφά τους θα εκτυπωθούν στην έδρα της εταιρείας, ώστε μετά να γίνει σύγκριση με αυτά που θα έχουν παραχθεί στο διάστημα.

Ήδη διαφάνηκε ένα πρόβλημα: κατά την εκτύπωση του πρώτου αντικειμένου ένα μέρος της πλαστικής ύλης (που αντικαθιστά τη συμβατική μελάνη των εκτυπωτών) κόλλησε στον εκτυπωτή, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι η έλλειψη βαρύτητας επιδρά αρνητικά στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η «Made in Space», σε συνεργασία με τη NASA, πρόκειται να εγκαταστήσει εντός του 2015 στον ISS έναν πολύ μεγαλύτερο επαγγελματικό τρισδιάστατο εκτυπωτή. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σχεδιάζει να στείλει ένα παρόμοιο μηχάνημα στον ISS το επόμενο έτος.

Σχόλιο: Αυτή την στιγμή μόνο στον ISS μπορούν να γίνουν πειράματα στο διάστημα. Αυτό δείχνει πόσο σωστή ήταν η απόφαση η NASA να παρατείνει την ζωή του.

Όσο αφορά την τρισδιάστατη εκτύπωση, το έχω γράψει και στο μακρινό παρελθόν, θα φέρει επανάσταση.

Θα μπορούσα να πάω σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να πω, θέλω να εκτυπώσετε πέλματα, για τα δικά μου πόδια. Εξατομίκευση, σε πολύ φτηνή τιμή.

4444

Τον Andy, ένα τετράτροχο ρομπότ για αποστολές στη Σελήνη, σχεδιασμένο για να κινείται σε απότομες πλαγιές και να αντέχει στις απότομες μεταβολές θερμοκρασιών και την ισχυρή ακτινοβολία που θα χαρακτηρίζουν την εξερεύνηση του φυσικού δορυφόρου της Γης, παρουσίασαν ερευνητές του Carnegie Mellon University. Πρόκειται για τη συνεισφορά του πανεπιστημίου σε μία προσπάθεια της οποίας ηγείται η Astrobotic Technology, με στόχο την προσεδάφιση ενός ρομπότ στη Σελήνη και την κατάκτηση του Google Lunar XPrize, αξίας άνω των 20 εκατ. δολαρίων. Επίσης, αποτελεί τμήμα μεγαλύτερων φιλοδοξιών. «Δεν το κάνουμε απλά και μόνο για να κερδίσουμε ένα βραβείο. Αν φτάσουμε στη Σελήνη όπως και να έχει, θα κάνουμε και κάτι όσο είμαστε εκεί» σημειώνει ο Γουΐτακερ. Δεν μπορείς να εξερευνήσεις σπήλαια από δορυφόρο, πρέπει να είσαι εκεί, στο έδαφος, οπότε τα ρομπότ είναι το επόμενο μεγάλο βήμα. Όπως τονίζει ο Γουΐτακερ, η υψηλή ευκινησία του ρομπότ επιτυγχάνεται με τροχούς μεγάλου πλάτους και χαμηλό βάρος. Η διάμετρος των τροχών είναι περίπου 30 εκατοστά- κάτι αξιοσημείωτο για ένα όχημα ενός μέτρου. Το βάρος του στη Σελήνη θα είναι μικρότερο των πέντε κιλών.

 

Τα διαστημικά ρομπότ έρχονται αντιμέτωπα με επίπεδα ακτινοβολίας τα οποία μπορούν να κάψουν τα συνηθισμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Για αυτόν τον σκοπό, τα ηλεκτρονικά του Andy θα αναβαθμιστούν προ πτήσης με τμήματα ειδικά για τις συνθήκες του Διαστήματος, ωστόσο η ομάδα του ρομπότ έχει ήδη επιτύχει υψηλή αντοχή μέσω της χρήσης πιο συμβατικών, επίγειων εξαρτημάτων και ειδικού λογισμικού για τον εντοπισμό προβλημάτων και την εναλλαγή λειτουργίας μεταξύ τμημάτων, εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο. Επίσης, ο Κέρτις Μπόιρουμ, μεταπτυχιακός στη ρομποτική, επισημαίνει ότι το ρομπότ ενσωματώνει μια νέα μέθοδο για τον συνδυασμό εικόνων μιας περιοχής με τρισδιάστατα δεδομένα, προκειμένου να σχεδιάζεται και καταγράφεται η διαδρομή του.
naftemporiki.gr – fastcompany.com

4444

HIGGS HUNTERS

http://physicsgg.me/2014/11/27/%CF%88%CE%AC%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-lhc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Οξφόρδης, του Birmingham και του πειράματος ATLAS στο CERN, σε συνεργασία με τους ερευνητές του προγράμματος Zooniverse και δημιούργησαν το Higgs Hunters.

Το νέο αυτό πρόγραμμα επιτρέπει στον καθένα – χωρίς να απαιτούνται γνώσεις φυσικής, μαθηματικών ή προγραμματισμού – μετά από απλή παρατήρηση εικόνων που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), …. να εντοπίζει νέα σωματίδια.

Ανακαλύψτε τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος ΕΔΩ: HIGGS HUNTERS

Στο βίντεο που ακολουθεί δίνονται περαιτέρω επεξηγήσεις για το Higgs Hunters:

Σχόλιο: Αυτά τα προγράμματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και σωστά. Δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον απλό άνθρωπο, αν το θέλει να ασχοληθεί και να βοηθήσει.

4444

ELLADA SYRIZA EMAIL PROPAGANDA STATHAKHS MHLIOS FUND 01 291114

4444

28/11/2014

4444

Η μακροχρόνια ανεργία στη Γαλλία συνέχισε να αυξάνεται καθώς 2,2 εκατ. πρόσωπα που ζητούν εργασία είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για πάνω από έναν χρόνο (+0,9% μέσα σε έναν μήνα, +9,4% σε ετήσια βάση). Σε 3.460.900 ανέρχονται πλέον οι Γάλλοι πολίτες που είναι άνεργοι. Πρόκειται για ένα αριθμό αυξημένο κατά 28.400 πρόσωπα (+0,8%) σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφεται μια αύξηση 5,5%. Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η ανεργία στη Γαλλία.

 

4444

Η Γερμανίδα Καγκελάριος με μέλη της κυβέρνησης ψηφίζουν για τον προϋπολογισμό. Ισοσκελισμένος για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια είναι ο προϋπολογισμός της Γερμανίας για το 2015. Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε το σχέδιο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με 474 ψήφους υπέρ έναντι 113 κατά, ενώ καταγράφηκε μία αποχή. Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει ομοσπονδιακές κρατικές δαπάνες ύψους περίπου 300 δισ., έναντι του στόχου του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού για δαπάνες 269,5 δισ. Πέρυσι η Γερμανία έκανε δημόσιες δαπάνες ύψους 307,8 δισ.

 

4444

27/11/2014

4444

4444

BLOOMBERG EMPIRE STATE BUILDING trish ferguson 01 271114

4444

Όπως γνωρίζεται παίζω στοίχημα. Μέχρι στιγμής, όλα τα τεστ τα έχει περάσει η bet365.

Μπορείς να καταθέσεις χρήματα με πολλούς τρόπους και εύκολα.

Επίσης μπορείς να κάνεις αναλήψεις πολύ εύκολα.

Με χρεωστική κάρτα ή μια κάρτα για διαδίκτυο από τράπεζα, τα παίρνεις την ίδια στιγμή.

Όπως γνωρίζεται, δε μου αρέσει να με ταλαιπωρούν και δε δέχομαι ηλίθιες δικαιολογίες.

Αυτός είναι και ο λόγος, που δε μου αρέσουν τα μονοπώλια και τα καρτέλ,

Όπως κάνεις κατάθεση σε χρόνο dt, έτσι πρέπει να παίρνεις και τα χρήματα σε χρόνο dt.

Απλές και καθαρές διαδικασίες.

Όταν υπάρχουν πολλές εταιρείες, μπορείς να κάνεις συγκρίσεις.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/39699/nodaros

Ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου εκτοξεύουν με μίσος μέσα από την φυλακή σε συνομιλίες με συνεργάτες τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και τα ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.

Μέσα από το ογκώδες υλικό της ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων του συστήματος νόμιμων επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αλλά και την ανάλυση στοιχείων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου εργολάβου, προκύπτουν σοβαρότατα στοιχεία που στοιχειοθετούν άμεση απειλή κατά της ζωής των δύο δημοσιογράφων.
Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι οι δύο δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί ήδη επιθέσεις, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεώρησε αναγκαίο να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των υποκλοπών και τις νέες απειλές. Ακόμη και την απειλή κατά της ζωής τους την έμαθαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, διαβάζοντας μια δικογραφία. Σοβαρές είναι οι ευθύνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες φρουρούν εκατοντάδες δημοσιογράφους, ακόμη και σκανδαλοθηρικών εντύπων, αλλά δεν θεώρησαν αναγκαίο ούτε να προστατεύσουν ούτε καν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.

Το συγκεκριμένο υλικό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα της δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι, οι συνεργάτες και τα συγγενικά τους πρόσωπα κινδυνεύουν σοβαρά από την εγκληματική οργάνωση.

Από την ανάλυση των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Στο ίδιο υλικό τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να στοχοποιούν και εκφράζονται απαξιωτικά, υβριστικά και εχθρικά για τον εισαγγελέα του Πύργου και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη.

Εντύπωση προκαλεί το υλικό των φωτογραφιών που είχαν «τραβήξει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος συγγενικό του πρόσωπο, και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion fm , Γιώργος Μαρινόπουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Σπυρούνης διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας Ilialive και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωϊνή», οι οποίοι είχαν αναδείξει με ρεπορτάζ την παραβατική συμπεριφορά του εργολάβου στην Ηλεία.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, με πρωτοφανές μίσος κάνουν λόγο για «ανθρώπους της νύχτας», για «κόψιμο λαιμών» και για «μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων.

Θα γ…….ε τον Βαξεβάνη !

*** Στην από 10/9/2014 αναφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προς την Ανακρίτρια Ηλείας που χειρίζεται την υπόθεση και στην σελίδα 30, σε τηλεφωνική συνομιλία του προφυλακισμένου εργολάβου με άνδρα ονόματι «Θείος», απειλεί άμεσα τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρο λέγοντας «θα τους γ…….ε».

Άνθρωποι της νύχτας 

*** Στην ίδια αναφορά και στην σελίδα 26 προφυλακισμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης μιλώντας στο τηλέφωνο κάνει λόγο για ανθρώπους της νύχτας που τον προστατεύουν μέσα στη φυλακή.

Δημοσιογράφος υπό παρακολούθηση

*** Στις  σελίδες 54 και 55 της ίδιας αναφοράς μέλος της εγκληματικής οργάνωσης συνομιλώντας με τον προφυλακισμένο εργολάβο απειλεί τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και αποκαλύπτει ότι την ημέρα που μετέβη αυτός στον Ανακριτή Πύργου για να δώσει κατάθεση, ήταν υπό παρακολούθηση από την εγκληματική οργάνωση . Μάλιστα στην συνομιλία περιγράφεται η αστυνομική συνοδεία που είχε ο δημοσιογράφος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.

Στο στόχαστρο ο εισαγγελέας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

*** Στην σελίδα 76 της συγκεκριμένης αναφοράς ο προφυλακισμένος εργολάβος συνομιλώντας με την σύζυγό του μέσα από τη φυλακή καταφέρεται υβριστικά κατά του εισαγγελέα Πύργου και των αστυνομικών Αρχών , κατά του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου και κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφης Σαλτάρη.

Θέλει κόψιμο ο λαιμός του …

*** Σε άλλη αναφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προς τις δικαστικές Αρχές  ( 21/5/2014) , στην σελίδα 19 τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απειλούν εκ νέου τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο λέγοντας ότι «θέλει κόψιμο ο λαιμός του» ενώ στην επόμενη σελίδα 20 αναρωτιούνται ποιος δίνει τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

*** Στην ίδια αναφορά στην σελίδα 14 , τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρονται στο περιοδικό ΗΟΤ DOC.

Θα τους μαντάρουμε…

*** Στην από 29/7/2014 αναφορά , στην σελίδα 23 , τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρουν ότι θα «μαντάρουν» τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και δύο εργολάβους του Πύργου καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την σύλληψή τους.

*** Στην Εκθεση Ν2 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και στην σελίδα 2,  ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δίνει εντολή από την φυλακή : « Σπάστε τον Νοδάρο άμα μπορείτε»…

Στόχος και το Ionion FM

*** Στην Εκθεση Ν3 της ίδιας υπηρεσίας και στη σελίδα 29 σε συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων καταγράφηκαν τα ονόματα των δημοσιογράφων Μάκη Νοδάρου, Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από το ΚτΠ για το θέμα:Μαφία των σκουπιδιών: Ήθελαν να τους “καθαρίσει” ο Σαμαράς (ηχητικό)

Προφυλακισμένος από τις αποκαλύψεις του HOT DOC καίει τον πρώην Δήμαρχο Πύργου

Σχόλιο: Ο Βαξεβανης είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που έχουμε στην Ελλάδα και κάνει ερευνητική δημοσιογραφία. Πραγματική δημοσιογραφία.

4444

JENNIFER ANISTON VRISIES MALAKAS - LISA KUDROW GEORGIADHS 01 271114

4444

4444

4444

4444

26/11/2014

4444

Tereza Kacerova.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/ksetriposan-ton-pistolero-tou-mikrolimanou

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο Αλβανός κακοποιός που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.
Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στο Γουδή.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί.
Η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα έγινε το μεσημέρι και στην κυριολεξία ο Βάκο Αρμπέρ πιάστηκε στον ύπνο και δεν προέβαλε αντίσταση. Οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στον κακοποιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άοπλος. Η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες είχε αξιοποιήσει πληροφορίες για τις κινήσεις του Βάκο Αρμπέρ και κατόπιν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών κατάφερε να οδηγηθεί στα ίχνη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο Βάκο και ακόμη ένα άτομο, 23 ετών, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Σημειώνεται ότι χθες σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που βρίσκεται στο Μικρολίμανο εντοπίστηκανμία γεμιστήρα από καλάνσικοφ και προσωπικά αντικείμενα του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βάκο πήγε στο ξενοδοχείο μαζί με άλλα δύο άτομα την περασμένη Πέμπτη και προπλήρωσε μάλιστα για δύο διανυκτερεύσεις.
Ο ιδιοκτήτης του «Γαλήνη» αναγνώρισε τον Αλβανό ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο. Ενημέρωσε τις Αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποίησαν έρευνες στα δωμάτια.

Το παρελθόν του πιστολέρο
Κλοπές, ένοπλες ληστείες, αιματηρές επιθέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, «αποδράσεις» είναι κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του 31χρονου Αλβανού Βάκο Αρμπέρ.
Ο ίδιος από τη δεκαετία του 2000 ζούσε στη Μυτιλήνη, όπου απασχόλησε τις Αρχές για πρώτη φορά το 2007, διακινώντας ποσότητα χασίς, ενώ το 2008-2009 διαπράττοντας τρεις «καλά οργανωμένες» διαρρήξεις σε σπίτια δεν απέφυγε τελικά το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή του.
Ο Βάκο Αρμπέρ με συνεργό του αποπειράθηκε να διαρρήξει το σπίτι του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Γιαννέλη, που βρίσκεται εκτός του κέντρου της Μυτιλήνης.

Εκτίοντας την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Χανίων, ζήτησε και έλαβε άδεια, χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητούσε από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο βίαιος χαρακτήρας του διαμορφώθηκε ουσιαστικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Η αναζήτηση άρχισε να γίνεται πιο έντονη όταν οι αξιωματικοί εξακρίβωσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς, στις 6 Οκτωβρίου έξω από καφενείο επί της οδού Αριστοτέλους 106 στον Άγιο Παντελεήμονα και στις 31 Οκτωβρίου σε καφέ μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου είχε γαζώσει και τότε το μαγαζί κι είχε σκοτώσει έναν 44χρονο.

4444

4444

4444

4444

http://physicsgg.me/2014/11/05/%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-mobius-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

 

Η σχέση της λωρίδας Möbius με τη μουσική

Αν ταξιδεύατε μέσα σε ένα σύμπαν Möbius (Μέμπιους), θα επιστρέφατε στο σημείο στο οποίο ξεκινήσατε με τη δεξιά και αριστερά πλευρά σας αντεστραμμένες.

Αν κάνατε έναν ακόμα γύρο της λωρίδας, όταν επιστρέφατε στο σημείο εκκίνησης τα όργανά σας θα είχαν πάρει πάλι τον αρχικό προσανατολισμό τους. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μουσική Μέμπιους.

Η μουσική παίζεται κανονικά την πρώτη φορά. Όταν ο μουσικός φτάσει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, παίζει πάλι τη μουσική, αλλά με κάποιες παραλλαγές. Για παράδειγμα, τη δεύτερη φορά η παρτιτούρα μπορεί να είναι κατοπτρική της πρώτης, ή να παίζεται ανάποδα.

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ έγραψε «μουσική Μέμπιους» – για παράδειγμα, ο Καρκινικός Κανόνας – στην οποία ο μουσικός μπορεί να παίξει ένα κομμάτι και μετά να αναποδογυρίσει την παρτιτούρα και να παίξει το ίδιο κομμάτι.
Ο Αυστρο – ούγγρος μουσικοσυνθέτης Άρνολντ Σένμπεργκ, αρκετούς αιώνες αργότερα, πειραματίστηκε με καρκινικούς κανόνες, τους οποίους ονόμασε «κατοπτρικούς κανόνες».
Ο Ρωσο – αμερικανός συνθέτης και γλωσσολόγος Νίκολας Σλονίμσκι,  εμπνεύστηκε άμεσα από τη λωρίδα του Μέμπιους. Το έργο «Möbius Striptease» εκτελέστηκε για πρώτη φορά από δυο τραγουδιστές και έναν πιανίστα το 1965 στο Λος Άντζελες. Δείτε ένα απόσπασμα από τους στίχους του κομματιού:
Ach! Professor Möbius, glörious Möbius
Ach, we love your topological,
And, ach, so logical strip!
One-sided inside and two-sided outside!
Ach! Euphörius, glörius Möbius Strip-Tease!

Οι οδηγίες πάνω στην παρτιτούρα λένε: «Αντιγράψτε τη μουσική για κάθε εκτελεστή πάνω σε μια λωρίδα πυκνότητας 110 γραμμαρίων ανά τετραγωνικό μέτρο και διαστάσεων 172 επί 15 εκατοστών. Συστρέψτε κατά μισή στροφή τη λωρίδα προκειμένου να την μετατρέψετε σε λωρίδα του Μέμπιους». Το τραγούδι ήταν, ουσιαστικά, ένας ατέρμων φωνητικός κανόνας γραμμένος πάνω σε μια ταινία του Μέμπιους με τρόπο ώστε να περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι του τραγουδιστή την ώρα της παράστασης.

Σήμερα αρκετά μουσικά συγκροτήματα έχουν στο όνομά τους τη λέξη «Μέμπιους» (όπως το συγκρότημα Möbius Band από τη Μασαχουσέτη) ή την χρησιμοποιούν στα τραγούδια τους. Για παράδειγμα, στο τραγούδι “The Möbius Loop” του Peter Hammill ακούμε τους παρακάτω στίχους:


Indicision and uncertainty
catch you now as they never have before
How come you didn’t recognize
the revolving door?
Oh, you’re gonna take sides
on the checkered floor
It used to be so easy
You saw everything in black and white
but when you lost track of all the moves you’d made
you lost faith in wrong and right
It doesn’t seem conceivable
look what’s handing in your hands
Oh, is it a trick of comprehension
or a master plan?
Oh, a change in your perspective
from the gutter now used to
How come you didn’t recognize
the fiery room
How you’re gonna take sides
Now you’re on the Moebius loop

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή ήταν το σημερινό άρθρο του Γιώργου Καρουζάκη με τίτλο «Η μαθηματική όψη της μουσικής του Μπαχ». Εκεί αναφέρεται στον Jos Leys, που ασχολήθηκε με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά έργα του Μπαχ το οποίο διακρίνεται για τον πλούτο και την πολυπλοκότητά του. O Jos Leys δεν στάθηκε στην ακουστική απόλαυση που προσφέρει η μουσική, αλλά προχώρησε στην οπτική αναπαράσταση του αινιγματικού Κανόνα 1 και 2 του έργου «Μεγάλη Προσφορά» (1747) του συνθέτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρατηρήσετε την πορεία της μουσικής στην παρτιτούρα νότα-νότα και να δείτε πώς το μουσικό κομμάτι εξελίσσεται και αντιστρέφεται κινούμενο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στη συνέχεια, η παρτιτούρα παρουσιάζεται ως μια ενιαία μουσική ακολουθία που εκτελείται ταυτόχρονα προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Ο Jos Leys αποκαλύπτει, μέσα από αυτή τη διαδικασία, αντιστοιχίες της μουσικής του Μπαχ με τη φόρμα της περίφημης λωρίδας του Möbius.

4444

http://physicsgg.me/2014/11/19/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%B8%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-cern/

Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα: «η φύση ήταν γενναιόδωρη δίνοντας μας δυο σωματίδια στην τιμή του ενός».

Τα σωματίδια που ονομάζονται… και, προβλεπόταν από τη θεωρία και δεν είχαν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Τα σωματίδια αυτά ανήκουν στη κατηγορία των βαρυονίων, σωματίδια τα οποία δημιουργούνται από συνδυασμούς τριών κουάρκ – όπως το πρωτόνιο και το νετρόνιο. Τα βαρυόνια μαζί με τα μεσόνια αποτελούν την οικογένεια των αδρονίων, των σωματιδίων που συνίστανται από κουάρκ.

Υπενθυμίζεται ότι τα βαρυόνια είναι φερμιόνια (έχουν ημιακέραιο σπιν), σε αντίθεση με τα μεσόνια που είναι μποζόνια (έχουν ακέραιο σπιν).

Τα δυο νέα βαρυόνια έχουν έξι φορές μεγαλύτερη μάζα από τα πρωτόνια. Την ύπαρξη των νέων σωματιδίων αποκάλυψε η ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν στα πειράματα που διενεργήθηκαν το 2011 και το 2012 στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC). Η ανακάλυψη των δύο νέων σωματιδίων θα μπορούσε να ρίξει περισσότερο φως στο πως λειτουργούν τα πράγματα πέραν του Καθιερωμένου Προτύπου των στοιχειωδών σωματιδίων.

www.cbc.ca – http://arxiv.org/abs/1411.4849

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο CERN της Γενεύης βρίσκεται ακόμα υπό αναβάθμιση και μετά το πέρας των τελικών βελτιώσεων θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει του χρόνου σε ενέργειες κέντρου μάζας 13 TeV – πάνω από 60% μεγαλύτερες σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο λειτουργίας του στα 8 TeV.

Οι κοινοπραξίες ATLAS και CMS δεν έχουν συλλέξει τα τελευταία δύο χρόνια νέα δεδομένα συγκρούσεων πρωτονίου-πρωτονίου, όμως τα δεδομένα του 2012 τους κρατάνε ακόμα απασχολημένους, αφού δημοσιεύουν διαρκώς νέα αποτελέσματα από την ανάλυση αυτών.

Σχόλιο: Η φύση είναι γενναιόδωρη με τον άνθρωπο από την αρχή της ύπαρξης του. Καλά νέα η εύρεση των σωματιδίων που προβλεπόταν. Η ανάλυση των διδομένων μας πηγαίνει ακόμα ποιο μακριά.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον επιταχυντή, θα δώσουν μεγάλο κέρδος.

Η επιστήμη χρειάζεται υποδομές. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πεδία της επιστήμης, αλληλεπιδρούν.

4444

Critics wanting to curb the enthusiasm of supporters of alternative energy have held up production cost as proof that coal and natural gas cannot be rivaled. Now there is a sign that the story changed. Diane Cardwell, reporter covering energy for The New York Times, said that solar and wind energy are starting to win on price versus conventional fuels.
Cardwell pointed to a study from the financial advisory and asset management firm Lazard, and she said that “the cost of utility-scale
solar energy is as low as 5.6 cents a kilowatt-hour, and wind is as low as 1.4 cents. In comparison, natural gas comes at 6.1 cents a kilowatt-hour on the low end and coal at 6.6 cents. Without subsidies, the firm’s analysis shows, solar costs about 7.2 cents a kilowatt-hour at the low end, with wind at 3.7 cents.” The Financial Times headlined in September that “US solar and wind start to outshine gas,” where Ed Crooks, also referring to the Lazard study, said large wind farms and solar plants were now cost-competitive with gas-fired power in many parts of the United States —-even without subsidy. “We used to say some day solar and wind power would be competitive with conventional generation,” George Bilicic, global head of power, energy and infrastructure at Lazard, told the Financial Times. “Well, now it is some day.”

Over the last five years, the cost of electricity from wind and solar power plants has gone down to the point where in some markets the price is cheaper than for coal and natural gas, said the New York Times. Yes, but how much of a role did subsidies play in this price picture? Cardwell said “prices were made possible by generous subsidies that could soon diminish or expire, but recent analyses show that even without those subsidies, alternative energies can often compete with traditional sources.” Lazard issued its study findings earlier this year, in “Lazard’s levelized cost of energy analysis Version 8.0,” in September. “We find that Alternative Energy technologies are complementary to conventional generation technologies, and believe that their use will be increasingly prevalent for a variety of reasons, including RPS requirements, carbon regulations, continually improving economics as underlying technologies improve and production volumes increase, and government subsidies in certain regions.”

The Lazard study also noted that “Over the last five years, wind and solar PV have become increasingly cost-competitive with conventional generation technologies, on an unsubsidized basis, in light of material declines in the pricing of system components (e.g., panels, inverters, racking, turbines, etc.), and dramatic improvements in efficiency, among other factors.”

However, cost has not been the only argument showing the weak side of renewables; there is another factor: “You can’t dispatch it when you want to,” said Khalil Shalabi, vice president for energy market operations and resource planning at Austin Energy, who was quoted in Cardwell’s New York Times report. She said the utility, like others, “still sees value in combined-cycle gas plants, even though they may cost more.”

Explore further: Fossil fuels at what price? EU analysis looks at energy costs

Read more at: http://phys.org/news/2014-11-lazard-cost-competitive-gains-solar.html#jCp

25/11/2014

4444

ELLADA MIKROLIMANO ALBANOS KAKOPOIOS ETSI APLA PYROBOLEI 01 251114

4444

Advertisements

Posted November 25, 2014 by bmplefour in Greece Crime

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: