Rose Tattoo – Στην Τιμή και την Συνείδηση.   Leave a comment

Rose Tattoo.

24/02/2015

4444

ELLADA SAMARAS LAZARIDHS TROIKA SYRIZA ELK GERMANY PRODOSIA 01 240215

4444

AMERICAN SNIPER 02 2402154444

23/02/2015

4444

Μπορεί να είστε παιδί των 90s, φαν της ντίσκο, ή και νοσταλγός του ροκ εν ρολ. Σε όποια χρονιά και μουσική κατηγορία κι αν ανήκετε, μία πρωτότυπη εφαρμογή αποκαλύπτει ποιο τραγούδι ήταν στην κορυφή των charts την ημέρα που γεννηθήκατε.

Για να βρείτε το τραγούδι σας, απλά γράψτε την ημερομηνία γέννησής σας στην ιστοσελίδα 

http://www.billboard.com/charts/hot-100
Πηγή: Ποιο τραγούδι ήταν της μόδας την ημέρα που γεννηθήκατε; [εφαρμογή] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190393/poio-tragoydi-itan-tis-modas-tin-imera-poy-gennithikate-efarmogi#ixzz3SbJarNmN

Σχόλιο: Τη μέρα που γεννήθηκα Νούμερο 1: το Mrs Robinson. Νούμερο 2: The good, the bad and the ugly. Νούμερο 3: A Beautiful Morning.

4444

Το αίτημα για την Ευρώπη, είναι αυτό που καλλιέργησαν οι νταβατζηδες των ΜΜΕ.

Ο Τσιπρας είχε πει ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ και του την έπεσαν όλοι οι προδότες.

Η Λεπέν στην Γαλλία, έχει πει: εγώ θα διοργανώσω δημοψήφισμα, εφόσον κερδίσω τις εκλογές.

Στη Γαλλία βέβαια, δεν είναι τόσο ζώα, όσο στην Ελλάδα.

Αν στη Γαλλία, είχαν 30% ανεργία, θα είχαν φύγει από το Γερμανικό ευρώ.

Κατάλαβες ζώο νεοέλληνα;

Ο Τσιπρας κατάργησε το e-mail του φυτεμένου Χαρδουβελη. Αυτό είναι φανερό.

Οι νεοέλληνες δεν ξαναγυρίζουν πίσω σε προδότες Χαρδουβελη, Στουρναρα, Σαμαρά, Γεωργιάδη και πολλών άλλων. Αυτό είναι φανερό.

Όσοι από εσάς δε γνωρίζεται το e-mail Χαρδουβελη, να το βρείτε και να το διαβάσετε.

Ο Τσιπρας, μας απάλλαξε από αυτό.

Ο Τσιπρας θα κριθεί σε 12 μήνες από τις 25/01/2015.

Ο Γλέζος όμως, έχει δίκαιο. Ο Γλέζος είναι αριστερός και θέλει να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε. Εγώ τον Γλέζο στηρίζω και θα ανεχτώ για κάποιο χρονικό διάστημα τον Τσίπρα, για να δω.

Κάτσε Βασίλη φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης! Να γίνεις νοικοκύρης!

Ο Τσιπρας πρέπει να καταργήσει την Ασυλία σε Τράπεζα Ελλάδος και ΕΛΣΑΤ, που είναι σφηκοφωλιές των γερμανοτσολιάδων.

Πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Ο φυτευτός Στουρναρας πρέπει να πάρει πόδι. Δε το συζητώ.

4444

Όπως έχει δείξει ξανά και ξανά, η ανθρώπινη ιστορία, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ηλίθιοι.

Ας έρθουμε όμως σε ποιο πρακτικά ζητήματα. Ο Σόιμπλε το είπε εξαρχης, ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους, την συμφωνία.

Μόλις μάθουμε την λίστα και τις μεταρρυθμίσεις θα αρχίσουν τα Νταούλια.

Η συγγνώμη του Γλέζου είναι σωστή. Ο Τσιπρας έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο μετά τις εκλογές.

Ο Μανώλης Γλέζος είναι εντάξει με την ιστορία. Ο Μανώλης Γλέζος είναι Αριστερός.

Ο Τσιπρας και τα φιντάνια του, θα δούμε τι είναι.

Εάν ο Τσιπρας αποδειχτεί μικρότερος των περιστάσεων, τον έχω σουτάρει. Χαρτιά που χάνεις, δε τα κρατάς. Οι Έλληνες βέβαια είναι ηλίθιοι. Αυτός είναι και ο λόγος που 200.000 έγιναν μετανάστες.

Όταν βλέπεις ότι ο άλλος δε τραβαει, τον αλλάζεις. Τον Σαμαρά έπρεπε να τον σουτάρετε το 2013 και όχι το 2015.

Αν οι έλληνες ήταν έξυπνοι και όχι ηλίθιοι και ανίκανοι, θα έλεγαν στον Σόιμπλε, βαλε το Γερμανικό Ευρώ, εκεί που ξέρεις.

Όταν είσαι ικανός, παίρνεις αποφάσεις και κερδίζεις. Μπορείς να αξιολογήσεις δηλαδή.

4444

http://karchilaki.com/greece-europe-luck-of-trust/

Το πιο ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου, άρθρο που διάβασα για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της στο Γιούρογκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου 2015 και το τι αυτή σημαίνει, είναι αυτό που έγραψε η Φράνσις Κόπολα και ανέβασε στο διάσημο ιστολόγιο της, το Coppola Comment, με τίτλο Greece and the EU: a question of trust. Για όσους δεν την έχουν ακουστά, η Κόπολα είναι πολλά…πράγματα: έχει σπουδάσει χρηματοοικονομικά, εργάστηκε επί σειρά ετών στον τραπεζικό τομέα, είναι συγγραφέας, καλλιτέχνης, περιζήτητη αρθρογράφος επί των οικονομικών με παρουσία στα πιο γνωστά διεθνή ΜΜΕ.

Μετέφρασα, λοιπόν, το άρθρο της και το παραθέτω:

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ EE: ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Αναλογιζόμουνα τους όρους της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γιούρογκρουπ.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι η Ελλάδα κατέληξε με μια φρικτή συμφωνία όπου σχεδόν κανείς από τους στόχους της δεν είχε επιτευχθεί και επιπροσθέτως είχε χάσει τον έλεγχο των κεφαλαίων του ΤΧΣ.

Η διατήρηση των στόχων για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα όπως συμφωνήθηκε τον Νοέμβρη του 2012 -μόνο για το τρέχον έτος ο στόχος είναι υπό αναθεώρηση- μοιάζει ιδιαίτερα σκληρή.

Στη συνέχεια, όμως, άκουσα τον Πιερ Μοσκοβισί να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη συμφωνία και τότε ήταν που συνειδητοποίησα τι έγινε. Μας είχε διαφύγει η ουσία. Εκείνος που την είχε αντιληφθεί ήταν ο Holger Schmieding της Berenberg Bank -σχολίασε προσφάτως ότι το πραγματικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι η κατάρρευση της εμπιστοσύνης. Έχει δίκιο. Δεν κατέρρευσε όμως πρόσφατα η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό.

Το πιο πρόσφατο θέμα εμπιστοσύνης τέθηκε το 2010 όταν αποκαλύφθηκαν η έκταση του χρέους της Ελλάδας και το κουκούλωμα.

Από το 2001, όταν με τη βοήθεια της Γκόλντμαν Σακς έλεγε ψέματα για τα οικονομικά της για να μπει στο ευρώ, η Ελλάδα ζούσε στο ψέμα.

Έκτοτε, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν να υλοποιήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις ή επέλεξαν να εφαρμόσουν υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” οι οποίες διέλυσαν τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δίχως να αντιμετωπίσουν τα βαθιά δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Παρά την τεράστια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει κάνει, το μόνο που έχει να επιδείξει η Ελλάδα είναι ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, δήθεν εξαγωγές και δήθεν ανάπτυξη.

Παραμένει σε βαθιά ύφεση: ο Economist παρατηρεί ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι περίπου τόσο βαθιά όσο ήταν η Μεγάλη Ύφεση του ’30 στις ΗΠΑ και πιο παρατεταμένη. Σοκάρει το ότι το χρέος φτάνει το 181% επί του ΑΕΠ. Όσο καλών προθέσεων κι αν είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, δεν αποδίδουν.

Αλλά στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία κακής οικονομικής διαχείρισης. Είχε επαναλαμβανόμενες χρεοκοπίες: ορισμένοι εκτιμούν ότι τελούσε σε καθεστώς χρεοκοπίας τα μισά από τα τελευταία 200 χρόνια. Είχε έρθει, επίσης, αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό ακόμη και με υπερπληθωρισμό κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι δημοφιλής.

Η μακρά ιστορία της κακοδιαχείρισης σε συνδυασμό με τη δόλια συμπεριφορά της Ελλάδας όταν έμπαινε στο ευρώ ευθύνονται για την κατάρρευση της εμπιστοσύνης.

Με απλά λόγια, οι υπόλοιπες χώρες δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πράξει τα αναγκαία για να αποκαταστήσει την οικονομία της και να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πίστευε πως αυτόματα οι άλλες κυβερνήσεις θα τον θεωρούσαν αξιόπιστο. Στο κάτω-κάτω της γραφής είναι μια νέα κυβέρνηση που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Δεν έχει παρελθόν χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Έχει κάποιες αριστερές ιδέες, όπως η αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτές θα μπορούσαν να χωρέσουν σ’ έναν προϋπολογισμό αυστηρά ισοσκελισμένο. Κι αυτό ακριβώς προτείνει.

Το σχέδιο του ροκ-σταρ οικονομολόγου του, Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, συνίσταται σε πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5% επ’αόριστον, κάτι καθόλου σπάταλο, και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των επιχειρήσεων, την εξάλειψη των στρεβλώσεων και τη βελτίωση των φορολογικών εσόδων.

Η διαμαρτυρία του έγκειται στο ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις υπό την αιγίδα των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν δεν ήταν αρκετά καλές και θα τις ήθελε πολύ πιο εκτεταμένες και ριζοσπαστικές.

Όπως την ανταλλαγή υφιστάμενου χρέους με ομόλογα συνδεδεμένα με ρήτρα ανάπτυξης ανάλογα με τη μεγέθυνση του ΑΕΠ κάτι που θα έδινε κίνητρο στους πιστωτές να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της Ελλάδας. Εμείς που παρακολουθούμε από κάποια απόσταση τα όσα συμβαίνουν, κάτι τέτοιο δεν μας φαίνεται παράλογο. 

Αντίθετα, φαίνεται παράλογο στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, κυρίως στις πιστώτριες χώρες και -αναπάντεχα ίσως- σε κάποιες από τις χώρες της περιφέρειας. Απέρριψαν ασυζητητί τις ιδέες του και επέμειναν ότι πρέπει να τηρήσει τους όρους του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό ήταν σκληρό και εγώ -όπως και πολλοί άλλοι- πιστεύουμε ότι αυτές οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν προσοχή στις ιδέες του. Αλλά οι αντιρρήσεις των κυβερνήσεων δεν είχαν να κάνουν με την οικονομία. Όχι, το πραγματικό τους πρόβλημα ήταν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ελληνική, και δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες.

Στην πραγματικότητα, αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ ήταν: “δεν είμαστε σαν τους άλλους: αφήστε μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε και θα παρουσιάσουμε ανάπτυξη και μείωση του χρέους”. Οι άλλοι απάντησαν “τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Γιατί να πιστέψουμε ότι εσείς είστε πιο ικανοί από τους προκατόχους σας;”

Αυτό, εν ολίγοις, ήταν το εμπόδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε μια νέα ρύθμιση στο πλαίσιο της οποίας η υπόλοιπη ΕΕ θα τον εμπιστευόταν ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Αντίθετα, η υπόλοιπη ΕΕ ήθελε να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιοπιστία του ολοκληρώνοντας το τρέχον πρόγραμμα. Αδιέξοδο. 

Πρέπει να πιστωθεί στους τρεις εμπλεκόμενους θεσμούς ότι αυτό το αδιέξοδο τελικώς ξεπεράστηκε και υπήρξε συμφωνία που δίνει κάποια ελευθερία κινήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτοχρόνως καθησυχάζει τις κυβερνήσεις ότι οι υφιστάμενες δεσμεύσεις θα τηρηθούν. Πράγματι, μου φαίνεται ότι το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η ΕΚΤ στηρίζουν γενικώς την ελληνική θέση ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι εφικτό στο σύνολό του και χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση και γι αυτό τελικά οι παραχωρήσεις ήταν περισσότερες απ’ ότι θα περίμενε κάποιος.

Εν συντομία, η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και όσα ρεαλιστικά θα μπορούσε να ελπίζει και περισσότερα απ΄ ότι δικαιωματικά θάπρεπε να περιμένει.

Ουσιαστικά, η συμφωνία εξαλείφει το υφιστάμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για τους επόμενους τέσσερις μήνες, αντικαθιστώντας το μ’ ένα άλλο που θα το καθορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα το εγκρίνουν από κοινού η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Παράλληλα, και με τις προτεινόμενες από την ελληνική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις να τελούν υπό την έγκριση των θεσμών, οι εθνικές κυβερνήσεις θα επιμηκύνουν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο του 2015 έτσι ώστε να είναι εφικτή η τήρηση των βασικών δεσμεύσεων. Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίσει να παρέχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του ELA ενώ δεν θα μπει πλαφόν στις αναλήψεις.

Η αρχική λίστα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση από τους θεσμούς τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

Πιθανότατα θα υπάρξουν αρκετές τροποποιήσεις πριν τελικώς εγκριθεί, γι αυτό και η αγωνία θα είναι μεγάλη, με το που θα εγκριθεί, όμως, θα ζητηθεί από τα εθνικά κοινοβούλια να πουν ναι στην παράταση της διάσωσης.

Αρκετή θα είναι η δουλειά και στη συνέχεια για να συγκεκριμενοποιηθούν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Οι λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων εφαρμογής, θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί έως το τέλος Απριλίου. Έτσι θα υπάρξει χρόνος για περαιτέρω διαπραγμάτευση γι αυτό που θα μπορούσε να συνιστά ένα εντελώς νέο πρόγραμμα. Και μετά, για μία ακόμη φορά, θα ξαναβρεθούμε στην άκρη του γκρεμού τον Ιούνιο όταν θα τελειώσει η παράταση και θα πρέπει το νέο πρόγραμμα να εγκριθεί εγκαίρως ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Έτσι, παρότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ελάφρυνση του χρέους ούτε δέσμευση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2016 και μετά (γι αυτό θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση στη βάση των αναθεωρημένων προβλέψεων λαμβάνοντας υπόψη τα όσα θα προκύψουν από τις νέες μεταρρυθμίσεις) πήρε κάτι πολύ πιο σημαντικό -την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι αξιόπιστη.

Δεν βρίσκω τις λέξεις για να σας πω πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Έχω διαπιστώσει ότι η αξία των νομισμάτων εξαρτάται από την αξιοπιστία των ηγεσιών. Αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Είναι σημαντικό ΟΛΕΣ οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης να είναι αξιόπιστες.

Αν μία δεν είναι, τότε και οι υπόλοιπες υπονομεύονται εξαιτίας του ρίσκου που αντιμετωπίζει το κοινό νόμισμα αλλά και το υπόλοιπο κοινό οικοδόμημα δηλαδή θεσμοί, τράπεζες, εμπορικοί δεσμοί, δίαυλοι επικοινωνίας.

Δεν εκπλήσσει το ότι τα υπόλοιπα κράτη χρειάζονται διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Δεν είναι απλώς θέμα ηθικής. Διακινδυνεύουν και τη δική τους οικονομική σταθερότητα.

Αυτό συνάδει μ’ ένα βασικό αίτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -το κάλεσμα για την αποκατάσταση της “τιμής” της Ελλάδας. Οι άνθρωποι που στερούνται αξιοπιστίας δεν έχουν αξιοπρέπεια. Δεν μπορούν να αφεθούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους δίχως επίβλεψη ή να παίρνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους εάν αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν και την ευημερία των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις χώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ μόνο και μόνο επειδή λέει ότι πρέπει να την έχει. Πρέπει να την κερδίσει. Αυτή η συμφωνία δεν τον αντιμετωπίζει σαν ανάπηρο που πρέπει να καθοδηγείται και να εποπτεύεται στενά αλλά του προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάνοντας τα εξής:

 

 • να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αξιόπιστων και εφικτών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν την ανάπτυξη που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ελλάδα
 • να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους εποπτεύοντες θεσμούς
 • να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις

 

Αν μπορέσει να το κάνει αυτό, τότε θα τον εμπιστευτούν για τα περαιτέρω -ενδεχομένως και για ένα πρόγραμμα απολύτως δικού του σχεδιασμού. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκαταστήσει την τιμή της Ελλάδας.

Αυτή είναι η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να είναι αρκετά μεγάλη για να την αποδεχθεί. Αλλά υπάρχει επίσης μια πρόκληση και για την υπόλοιπη ΕΕ.

Η έγκριση και η εποπτεία του προγράμματος στην Ελλάδα έχει δοθεί στους τρεις εμπλεκόμενους θεσμούς, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Είναι δίκαιο να πούμε ότι κανείς τους δεν έχει χειριστεί σωστά αυτά τα τελευταία χρόνια τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ ήταν το πρώτο που αναγνώρισε τις αδυναμίες του κι έκανε αρκετές έρευνες οι οποίες εντόπισαν ανεπάρκειες στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο πιο άβολα ένιωθε με την σκληρή λιτότητα που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα.

Και η ΕΚΤ, επίσης, ανησυχώντας για τη μεγάλη μείωση της ζήτησης σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας, έχει προσπαθήσει να βρει τρόπους να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης χωρίς να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Αλλά και ο τρίτος της ομάδας, η Κομισιόν, κάτω από την ηγεσία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ φαίνεται να επιθυμεί πιο ήπια δημοσιονομική πολιτική και αύξηση των επενδύσεων.

Και οι τρεις αυτοί θεσμοί υποστηρίζουν, δίχως να το φωνάζουν, το ελληνικό επιχείρημα που λέει ότι η λιτότητα είναι πολύ αυστηρή και πρέπει να χαλαρώσει.

Αντίθετα, ορισμένα βασικά κράτη-μέλη δεν στηρίζουν και τόσο. Είναι της άποψης ότι πρέπει να υπομένει κανείς τη λιτότητα με την προσδοκία ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν και η ανάπτυξη θα ανακτηθεί.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει επικριθεί από πολλούς, εμού συμπεριλαμβανομένης, για την αδιάλλακτη στάση του. Και υπάρχουν σημεία στη συμφωνία που φαίνεται να στοχεύουν πρωτίστως να ηρεμήσουν τα τεντωμένα νεύρα των Γερμανών: στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι ο λόγος που μεταφέρονται τα κεφάλαια του ΤΧΣ στον EFSF είναι για να διασφαλιστεί ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και όχι αλλού, το οποίο αποτελούσε βασική ανησυχία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Η επιμονή ότι η συμφωνία του Νοεμβρίου 2012 πρέπει να παραμείνει σε ισχύ για τέσσερις μήνες, είναι επίσης μια παραχώρηση προς τα κράτη-μέλη που ανησυχούν ότι η πλήρης κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου θα δώσει λευκή κάρτα στην Ελλάδα να ανατρέψει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει. Προφανώς, οι επιβλέποντες θεσμοί έχουν ακόμη κάμποση  δουλειά να κάνουν για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη και των κρατών-μελών.

Επομένως, είναι σημαντική παραχώρηση από πλευράς των κρατών-μελών να αφήσουν το βέτο για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα στους τρεις θεσμούς που έχουν μεν μια ταραγμένη ιστορία αλλά τώρα φαίνεται να έχουν υιοθετήσει μια κάπως πιο ήπια προσέγγιση από ό,τι ορισμένα κράτη-μέλη θα επιθυμούσαν πραγματικά.

Και αυτό διαφοροποιεί κάπως την ισορροπία δυνάμεων εντός της ΕΕ, απομακρύνοντας την από τον ηγεμόνα-Γερμανία και φέρνοντάς την προς τους θεσμούς.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις ιδέες του Προέδρου Γιούνκερ περί  δημιουργίας κοινοβουλίου Ευρωζώνης, όλο αυτό φαίνεται να ωθεί τις χώρες του ευρώ πιο κοντά στη δημοσιονομική και πολιτική ένωση.

Τόσο η Ελλάδα όσο και οι θεσμοί της ΕΕ θα πρέπει, επομένως, να εκτιμήσουν ότι στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η Γερμανία αλλά και άλλοι θυσιάζουν την κυριαρχία τους. Και τόσο η Ελλάδα όσο και οι θεσμοί της ΕΕ φέρουν την ευθύνη να κάνουν αυτή τη συμφωνία να λειτουργήσει. Και το ΔΝΤ επίσης φέρει ευθύνη αλλά η δική του εμπλοκή είναι μικρής διάρκειας: η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ρητά στη συνέντευξη Τύπου ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ λήγει το Μάρτιο του 2016, πολύ πριν την ολοκλήρωση οποιουδήποτε νέου προγράμματος της ΕΕ για την Ελλάδα. Με το ΔΝΤ να αποτραβιέται οι θεσμοί της ΕΕ  που ωριμάζουν πρέπει να πάρουν τα ηνία.

Όπως είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συμφωνία “εν τέλει δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη χώρα αλλά για την ΕΕ”. Είναι, λοιπόν, η ΕΕ στο σύνολό της που θα κερδίσει εάν όλο αυτό εξελιχθεί καλά.

Σχόλιο: Για να πιστέψουν οι Ευρωπαίοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικός, θα πρέπει οι γνωστοί Νταβατζηδες, να δικαστούν και να πάνε στον κορυδαλλό. Μια από τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Επίσης Παπανδρέου, Βενιζέλος κλπ πρέπει να δικαστούν.

Η πολιτική έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή.

Αυτά που λέει η Κόπολα τα έχω διαβάσει πολλές φορές, από ένα σωρό τοκογλύφους.

Όλοι οι τοκογλύφοι λένε και γράφουν να τηρήσεις τις δεσμεύσεις. Ποιες δεσμεύσεις όμως και πως αυτές δημιουργήθηκαν και από ποιους;

Η γυναίκα είναι άσχετη ή δόλια. Το θέμα της εμπιστοσύνης βέβαια, είναι πάντα πιασαρικο και παίζει παντού.

Το κύριο ερώτημα είναι το εξής: η ΕΕ έχει γίνει ένα έκτρωμα και πρέπει να διαλυθεί; Επιδέχεται αλλαγές;

Η Κόπολα παρακάμπτει μεγάλες αλήθειες, γιατί το 2010 η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο;

Επίσης παρακάμπτει πως οι Γερμανοί έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και γιατί. 

Έχουν κάνει οι Γερμανοί την Ευρωζώνη ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Δεν πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος να μάθουμε πως δημιουργήθηκε το Χρέος της Ελλάδας;

Μωρη Κόπολα, ευτυχώς μέχρι τώρα δε σε ήξερα κι ας η Καρχιλακη λέει ότι είσαι πολύ διάσημη.

Με βάση τις εξισώσεις της πληροφορίας, η Καρχιλακη μετέφρασε το κείμενο και το αναδημοσίευσε το Κουρδιστό πορτοκάλι, έτσι ώστε να διαβάσω το κείμενο.

Η Κόπολα δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

Επειδή όμως είμαι καλό Ον, Κόπολα αφού δεις την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει ο Βαρουφάκης με τον Τσιπρα, γράψε κάτι να δω αν αξίζεις προσοχής.

Κόπολα επειδή εγώ ξέρω από Ιστορία. Το ερώτημα που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι είναι το εξής: θα γαμισουμε την Γερμανική Ευρωζώνη και θα δώσουμε ώθηση στην παγκόσμια οικονομία ή όχι.

Κάτι δικοί μας στην Wall Street μου λένε: τι θα γίνει με το Γερμανικό Πλεόνασμα;

Τώρα που οι Γερμανοί έχουν πλεόνασμα, δεν πρέπει να εξοφλήσουν το Κατοχικό Δάνειο μέσω ομολόγων που θα εκδοθούν εδώ: στη Wall Street;

Αυτές είναι μπίζνες Κόπολα και συζητάμε τώρα για δόσεις των 7 δις.

Πλάκα μου κάνεις μωρή;

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/blog-post_842.html#more

Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!

Ο Σόιμπλε γλεντάει το θρίαμβό του επί του Τσίπρα

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Υπόδουλοι στο Δ΄ Ράιχ θα παραμείνουν οι Έλληνες και με την κυβέρνηση Τσίπρα – και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε καν ανάσα ανακούφισης στο αστικό πλαίσιο που εκπροσωπούσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωομάδα τη νύχτα της Παρασκευής. Μέχρι και να νομοθετούν οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο τους απαγόρευσαν οι Γερμανοί και οι του ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχθηκαν! Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσαν να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου!
Η επίσημη τελετή παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν προς μεγάλη χαρά των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» και των πάσης φύσεως συνεργατών των γερμανικών αρχών κατοχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει ευπειθώς και γονατιστή τον πλήρη κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων και θα προσπαθήσει να επιβάλει εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.

Η καγκελαρία του Βερολίνου θα αποφασίσει πόσα ακόμη μέτρα αντιλαϊκού χαρακτήρα θα συμπεριλάβει στη λίστα του τετραμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου η γερμανική κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα επιβάλει στην κυβέρνηση Τσίπρα το νέο τετραετές Μνημόνιο, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέες περικοπές στην παιδεία και στην υγεία, νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα σε όλους τους τομείς. «Στον Καιάδα οι γέροι και οι σακάτηδες Έλληνες!» είναι το πασίγνωστο δόγμα των Γερμανών και αυτό θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα, όσο κι αν δεν συμφωνεί με αυτό. Εξάλλου, μετά τη μοιραία παράδοση της Παρασκευής, μοναδικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι άλλος από την παραμονή της στην εξουσία, οποιοδήποτε κόστος κι αν έχει αυτό για το λαό.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ήδη παραδοθεί προτού καν αρχίσει η ευρωομάδα, με το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη που αναιρούσε όλα όσα είχαν πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές» αναφέρεται στην επιστολή. Καλά, η διαγραφή του χρέους πού πήγε; Πώς εξαφανίστηκε;

«Ο στόχος της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της σύμβασης είναι… να βεβαιώσει, συνεργαζόμενη στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους, ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» αναφέρει επίσης η επιστολή Βαρουφάκη.

Καλά, πώς συμβιβάζεται το «σκίσιμο του Μνημονίου» με την «αποχή από μονομερείς ενέργειες που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους»; Όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι «θα σκίσει το Μνημόνιο», εννοούσε ότι θα το σκίσει… «συνεργαζόμενος στενά με τους ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους»;

Δούλευε τους Έλληνες δηλαδή για να τον κάνουν πρωθυπουργό!

Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα στην επιστολή Βαρουφάκη δηλώνει ότι στόχος της είναι «να συμφωνηθεί η εποπτεία υπό το πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και στο ίδιο πνεύμα, υπό το ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσας συμφωνίας», μπορεί να μας εξηγήσει τι ακριβώς διαφέρει αυτή η πρότασή της από τη σήμερα υφιστάμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Μετονομάζοντας το νέο Μνημόνιο σε «Συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», το οποίο «Συμβόλαιο» θα συνομολογηθεί «ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ», νομίζει η κυβέρνηση ότι εξαπατά τον κόσμο; Δεν καταλαβαίνει δηλαδή ο λαός μας ποιος είναι ο πολιτικός μασκαράς, μιας και σήμερα είναι η μέρα του Καρνάβαλου;
Πολύ κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, διαψεύδοντας τις ελπίδες ελλήνων και ξένων αριστερών που επένδυσαν σε αυτήν. Πάγωσε τον ελληνικό λαό που μετεκλογικά συμπαρατάχθηκε μαζί της σε πρωτοφανή ποσοστά που υπερέβαιναν το 80% (!), όσο την έβλεπε να συγκρούεται με τους Γερμανούς. Από εδώ και πέρα, κανένας Έλληνας ή ξένος, εκτός από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσδοκούν προσωπικά οφέλη, δεν έχει πλέον λόγο να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης Τσίπρα, από τη στιγμή που υπέκυψε στους Γερμανούς.

«Ο σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάσει των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν και συνεχίζει: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων με βάση την τρέχουσα συμφωνία έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου.

Οι θεσμοί (σ.σ.: εννοούν την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ) θα παράσχουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για την επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης. Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου. Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για τη διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταβίβαση του SMΡ κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Γιούρογκρουπ» υπογραμμίζει το κοινό ανακοινωθέν.
Λεφτά δηλαδή η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πάρει από Μάη και βάλε – κι αυτό μόνο αν συναινέσουν οι Γερμανοί! Έτσι είναι: το αγκιστρωμένο ψάρι δεν χρειάζεται ούτε καν δόλωμα!

Ο Σόιμπλε γλεντάει το θρίαμβό του επί του Τσίπρα

Πανευτυχής ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Έχοντας συντρίψει την κυβέρνηση Τσίπρα και έχοντας καθυποτάξει την Αθήνα στην αποδοχή των απαιτήσεων και των όρων του Βερολίνου, το διασκέδαζε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. «Θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της το πρόγραμμα που υπέγραψε!» δήλωσε σαρκαστικά, απολαμβάνοντας τον πανεύκολο, όπως αποδείχθηκε, θρίαμβό του επί της πανικόβλητης ελληνικής αριστερής κυβέρνησης.

Οι Γερμανοί τώρα κάνουν πλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αρκετούς τομείς οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης» αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν της ευρωομάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλαδή λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου καλύτερα από αυτούς που το υπέγραψαν! Αυτό κι αν είναι ξευτίλα! Πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!
Ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθύτατη περιφρόνησή του προς τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας, θέλοντας να εδραιώσει την άποψη πως ό,τι και να ψηφίζουν οι λαοί των κρατών της ευρωζώνης, στο τέλος θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο αυτό που θέλουν οι Γερμανοί. «Οι εκλογές δεν σημαίνουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους» δήλωσε ξερά. «Ό,τι και να ψηφίσετε δηλαδή, αυτό που θέλουμε εμείς θα γίνει!» ήταν το νόημα της δήλωσής του – και όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απόλυτο δίκιο, όσο κι αν αυτό καθόλου δεν μας αρέσει.
Με γερμανική μεθοδικότητα ο Σόιμπλε συνέχισε με καταιγιστικούς ρυθμούς την κατεδάφιση του κύρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αξιολόγηση θα γίνει από τους τρεις θεσμούς (σ.σ.: ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που ονομάζονταν προηγουμένως τρόικα» πρόσθεσε σαρδόνια. Γνωρίζοντας, σαν τον Σκρουτζ, ότι το κύριο όπλο του είναι τα λεφτά μέσω των οποίων αγοράζει και πουλάει όλες τις κυβερνήσεις, ο Σόιμπλε έσπευσε χαιρέκακα να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα δεν θα πάρει καμιά νέα χρηματοδότηση»! «Λεφτά μόνο με την ολοκλήρωση του Μνημονίου» είπε στον ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνοι έσκυψαν το κεφάλι και το δέχτηκαν, λέγοντάς μας μάλιστα ότι… νίκησαν! Σαν δεν ντρέπονται!

Σχόλιο: Σήμερα θα δούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει ο Τσιπρας με τον Βαρουφάκη. Η πολιτική έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή.

4444

ELLADA VAROUFAKIS EUROZONE METARITHMISEIS 01 230215

4444

22/02/2015

4444

By David Aimone. Black Magic Woman.

 

4444

ELLADA VAROUFAKIS EUROZONE GERMANY SCHAUBLE 06 220215

4444

Ο Donald Young Νο56 θα αντιμετωπίσει στον τελικό του ATP Delray Beach τον Ivo Karlovic Νο 29 Age35.

Θα μπορέσει ο Donald Young να νικήσει το σερβίς του Karlovic και να σηκώσει το τρόπαιο;

Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τελικός.

Είναι ώριμος ο Donald Young, για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του;

Ο Ivo Karlovic είναι ο ιδανικός αντίπαλος για τον Donald Young σε αυτή την δοκιμασία.

Αυτός ο τελικός προσδιορίζει ξανά τα συστατικά του τέννις. Από την μια μεριά, ένας παίκτης με εκπληκτικό σερβίς και από την άλλη, ένας παίκτης με κίνηση.

Σας συνιστώ να δείτε τον τελικό, 22:00 ώρα Ελλάδος.

4444

http://tennis24.gr/content/view/18416/84/lang,el/

Όπως ήταν λογικό, η ανακοίνωση της συμμετοχής του Roger Federer στο Istanbul Open, δημιούργησε έκρηξη ενδιαφέροντος για το χωμάτινο τουρνουά της Πόλης κάτι που φάνηκε στη διάθεση των online εισιτηρίων.
Οι διοργανωτές “άνοιξαν” τα ηλεκτρονικά εκδοτήρια την Πέμπτη (19/02) και τα εισιτήρια έγιναν καπνός μέσα σε λίγες ώρες!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τούρκων, δεν υπάρχει εισιτήριο για δείγμα τις ημέρες των προκριματικών αλλά και για ολόκληρη την εβδομάδα, πλην του τελευταίου Σαββατοκύριακου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια ακόμα και για το Σάββατο 25 Απριλίου και Κυριακή 26, με τους θαυμαστές του Federer να θέλουν να τον δουν ακόμα και στην προπόνηση.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ολοκληρωτικό sold out των πρώτων 7 ημερών της διοργάνωσης, με 30,000 εισιτήρια να έχουν ήδη προπωληθεί.
Μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο των ημιτελικών και του τελικού υπάρχουν κάποια διαθέσιμα εισιτήρια, κυρίως σε VIP θέσεις.
Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Roger Federer θα λάβει μέρος στο νεόφερτο τουρνουά στο ATP Tour.
Οι Τούρκοι χρειάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν το “ΟΚ” του Federer (ακούγεται για ένα appearance fee κοντά στο 1εκ. ευρώ), ωστόσο φαίνεται πως θα βγάλουν τα λεφτά τους, αφού πέρα από τα εισιτήρια, αυτή την εποχή κανονίζουν και διάφορες εκδηλώσεις χορηγών, με τη συμμετοχή του Ελβετού Βασιλιά.
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου στο εντυπωσιακό Koza World of Sports facility, το κεντρικό court του οποίου διαθέτει αναδιπλωμένη οροφή και χωρητικότητα 7,500 θεατών.
Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης γυμναστήρια, σπα, πισίνες, εστιατόρια, κλειστά γήπεδα τένις ενώ οι Τούρκοι έχουν χαρακτηρίσει το κέντρο ως τη μεγαλύτερη ακαδημία τένις στον κόσμο!

Σχόλιο: ο Roger Federer αν ασχολείσαι με το τέννις, θέλεις να τον δεις να παίζει.

4444

BLOOMBERG EUROZONE VAROUFAKHS DJ RECORD GREECE 01 200215

4444

21/05/2015

4444

Όποιος γνωρίζει κάτι γι’αυτό τον νεαρό 20χρόνο φοιτητή στα Ιωάννινα, να δώσει πληροφορίες. Δε γίνεται οι άνθρωποι να εξαφανίζονται έτσι, επειδή κάποιοι έχουν πολιτική ασυλία. Εάν τον έχουν σκοτώσει, μπορεί να τον έχουν θάψει. Μέχρι να βρεθεί, όλα είναι ανοιχτά.

 

http://kourdistoportocali.com/post/41620/vaggelis

Από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη  “Φως στο Τούνελ“-ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 1.28′

Ανδρες της Ασφάλειας μαζεύουν- σύμφωνα με πληροφορίες- από στιγμή σε στιγμή τους “σκληρούς” Κρητικούς που έκαναν άγρια καψόνια στον 20χρονο σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την οποία έχει εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην ηπειρωτική πρωτεύουσα καταφθάνουν κλιμάκια από την Αθήνα ενώ η εμπλοκή πολιτικού προσώπου που τηλεφωνούσε στην Σχολή για να καθαρίζει τους “σκληρούς” έχει πέσει σαν βόμβα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ο Βαγγέλης απ’ το Ρέθυμνο, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.

Οι καταγγελίες ότι είχε πέσει θύμα bullying, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη θυμήθηκε τις λεπτομέρειες της μοιραίας Παρασκευής 6ης Φεβρουαρίου που κάνουν τελικά τη διαφορά.

Ο Βαγγέλης μετά την τραπεζαρία επέστρεψε στο δωμάτιο του για να μείνει.

Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα κι όταν γύρισε ήταν άλλος άνθρωπος.

Άρπαξε τα κλειδιά και χάθηκε. Φαίνεται πως εκεί συνάντησε κάποιον από την παρέα που τον ενοχλούσε και κάτι τον αναστάτωσε.
Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνωρίζει τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο. Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά.

Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν.

Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν.

Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στη τραπεζαρία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συμπατριώτες του και στην ίδια θέση που καθόταν ο Βαγγέλης στο τελευταίο του γεύμα πριν εξαφανιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η παρέα των «σκληρών» όπως χαρακτηρίζονται Κρητικών, στην αρχή ήταν διστακτική μπροστά στην παρουσία της δημοσιογράφου. (Δείτε στο video 1.28′) Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για όλα όσα τους καταλογίζουν, τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Υποστήριξαν πως όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον αγνοούμενο και έκαναν στενή παρέα.

Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον του που καταγγέλθηκαν, τις χαρακτήρισαν καψόνια και πλάκες….

Η εξαφάνιση του σπουδαστή προκάλεσε το ενδιαφέρον του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος έδωσε εντολή να διαλευκανθεί το γρηγορότερο η υπόθεση και να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Για την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή υπήρξε και παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Eίναι θέμα τιμής για τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιλυθεί η υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Στο μεταξύ σε ένα από τα video εμφανίζεται και το πρόσωπο κλειδί που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Μάλιστα συνηθίζει να μιλάει και εκ μέρους των άλλων “εμείς δεν τον είδαμε, εμείς δεν ξέρουμε, εμείς…, εμείς… εμείς…”

Η ανάγκη τους να παραμείνουν “ομάδα” είναι προφανής σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην Αθήνα οι οποίοι αναλύουν το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο αρχηγός της ομάδας που τον κακοποιούσε, Κρητικός κι αυτός, έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε κοντινή πόλη.

Τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση βρέθηκε πάλι στη Σχολή και πήρε το ίδιο λεωφορείο για τα Γιάννενα με τον αγνοούμενο.

Από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. 

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη μετέφερε στην Αγγελική Νικολούλη ότι τον είδε να φεύγει από το δωμάτιο φορώντας μόνο το φούτερ του και παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του δωματίου.

Δεν πρόσεξε ότι τα προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο τα είχε αφήσει πίσω.

Μια φοιτήτρια τον είδε γύρω στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου στο χώρο της Σχολής κι όχι έξω στη στάση λεωφορείου όπως αρχικά είχε λεχθεί.

Εμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας εκτιμά ότι έχει όλη την υπόθεση δεμένη και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Ποιοι καταδίωκαν τον νεαρό σπουδαστή το βράδι της Παρασκευής όταν εκείνος ζήτησε καταφύγιο χτυπώντας το κουδούνι μιας πόρτας που δεν του άνοιξε επειδή η γυναίκα φοβήθηκε;

«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα. Πρέπει να ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Μετά από λίγα λεπτά που είδα ότι άρχισε να απομακρύνεται άνοιξα την πόρτα και είδα ένα νεαρό που μοιάζει στο Βαγγέλη, πιθανολογώ ότι ήταν εκείνος να απομακρύνεται από το σπίτι μου, αλλά, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι γίνεται, που να φανταστώ», είπε η γυναίκα αυτή στον συνεργάτη του Γιώργου Τσούκαλη που «χτενίζει» την περιοχή περιμετρικά της Σχολής στα Ιωάννινα, τον κ. Φώντα Βρόσγο.

Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα σε συγγενικό περιβάλλον των εμπλεκομένων μια και ο κίνδυνος να σαπίσουν όλοι στη φυλακή είναι πολύ μεγάλος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να κοστίσει πολλά κεφάλια των αρμοδίων αρχών εξαιτίας ολιγωρίας. Οσο για τον πολιτικό εάν αποδειχθεί η εμπλοκή του οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στον πολιτικό του χώρο o oποίος τα τελευταία χρόνια είχε γεμίσει πολιτικούς τραμπούκους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή “Φως στο τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη, πολιτική ασυλία είχαν οι “μάγκες” Κρητικοί που φοιτούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή και έκαναν καψόνια στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, είχε πολλές φορές δημιουργηθεί ζήτημα από την αυταρχική και προβληματική συμπεριφορά τους, όμως κάθε φορά που τίθονταν θέμα για την αποπομπή τους από τη Σχολή, πρωτοκλασάτος βουλευτής της Κρήτης παρενέβαινε και “καθάριζε” για λογαριασμό τους! Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις.

Σε ποιόν έκανε παρεμβάσεις ο πασίγνωστος πολιτικός;

Ο συγκεκριμένος πολιτικός θα μπορούσε να κατηγορηθεί ακόμη και ηθική αυτουργία γι΄ αυτό σας λέμε οι εξελίξεις της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή θα προκαλέσουν σάλο και στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Επειδή στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα που έκανε παρεμβάσεις ο συγκεκριμένος πολιτικός αλλά και το γραφείο του υπάρχουν τα στοιχεία η υπόθεση θα προκαλέσει σάλο.

Ποιοί υπάκουσαν στις επιθυμίες του πολιτικού. Γιατί οι αστυνομικές αρχές δεν παρενέβησαν;

Η ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει.

Συνέχεια καταγγελιών στην εκπομπή “Φως στο τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη, αναφορικά με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτή τη φορά από υπάλληλο καφετέριας στον Κατσικά, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από τη Σχολή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια ημέρα οι… “σκληροί” Κρητικοί της Σχολής που έκανε παρέα μαζί τους ο Βαγγέλης, του είχαν κρύψει τον καφέ που έπινε και όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, του έχυσαν το νερό στο κεφάλι και γελούσαν μαζί του!

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, ότι ο Βαγγέλης δεν έφυγε από την παρέα, αλλά συνέχισε να κάθεται μαζί τους!

Μάλιστα -σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου- ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους έκανε παρατήρηση για το θέαμα, καθώς δυσανασχέτησαν και διαμαρτυρήθηκαν για το συμβάν πολλοί θαμώνες του καταστήματος.

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ

Ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζαρης μίλησε στην εκπομπή «Μία» για όλα εκείνα που το τελευταίο διάστημα ακούγονται λέγοντας χαρακτηριστικά πως επισήμως δεν ήταν ενήμερος για καμιά καταγγελία.

«Καταρχάς πρόκειται για μαρτυρίες, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πριν το περιστατικό τουλάχιστον το προσωπικό της σχολής και εγώ προσωπικά, δεν είχαμε μια επίσημη τέλος πάντων καταγγελία για όλα αυτά τα περιστατικά που τώρα λέγεται ότι έγιναν πέρυσι!»

Είχε ή όχι παραπονεθεί ποτέ ο Βαγγέλης, προς τη διεύθυνση της σχολής;

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έκανε παρέα με τα παιδιά που λέγεται ότι τον κορόιδευαν και τον χλεύαζαν. Σε εμένα επίσημα δεν είχε πει κανείς κάτι… τώρα ανεπίσημα… τι να σας πω… τουλάχιστον για τα περιστατικά που περιγράφονται και τα οποία είναι έτσι όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης, προφανώς όχι, έτσι; Δεν το συζητάω. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εστία μας είναι λίγο ιδιαίτερη εστία, με την έννοια ότι τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από αγροτικές οικογένειες, που έχουν κάποιους άλλους κώδικες συμπεριφοράς. Θέλω να πω ότι είναι λίγο πιο σκληραγωγημένα παιδιά, από τα παιδιά που τέλος πάντων είναι σε πόλεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι διαφορετική δηλαδή η συμπεριφορά των παιδιών της Γαλακτοκομικής Σχολής από τα παιδιά τα οποία θα μπορούσαν να είναι σε κάποιο ΤΕΙ ή πανεπιστήμιο».

Κι όμως, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε αλλάξει δωμάτιο όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της σχολής όμως για όλα αυτά είχαν ενημερωθεί και οι γονείς του:

«Είχε παρατηρηθεί μια αλλαγή στην συμπεριφορά, η οποία συζητήθηκε και με τους γονείς. Από εμάς αποδόθηκε ίσως στο γεγονός ότι σαν πρωτοετής, όπως οι περισσότεροι των πρωτοετών, αλλάζοντας περιβάλλον μπορεί να είχε κάποια στεναχώρια. Έτσι επειδή στο δωμάτιο που έμενε, ήταν και άλλοι δυο και υπήρχε δωμάτιο το οποίο ήταν κενό τον μεταφέραμε. Πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς και επειδή υπήρχε η υπόνοια ότι μπορεί κάποιος να τον ενοχλεί. Έγινε σε συνεννόηση».

Ποια έκκληση κάνει ο κ. Μάτζαρης προς το Βαγγέλη αν τον ακούει;

«Εμείς τον περιμένουμε να συνεχίσουμε το μάθημα. Οι συμφοιτητές του καταρχάς ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις έρευνες πριν κάνει βγει το σήμα για την εξαφάνισή του».

Σχόλιο: Η Ελληνική Αστυνομία, να είστε σίγουροι ότι θα βρει τι έγινε και θα δούμε πόσο σκληροί είναι οι σκληροί.

Η ιστορία αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Εάν το παιδί βρεθεί νεκρό, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για τους σκληρούς.

Απαιτώ να μάθουμε ποιος είναι ο τσόγλανος βουλευτής της ΝΔ.

Εάν ήμουν στη θέση του Τσόγλανου της ΝΔ, θα έβαζα λυτούς και δεμένους να βρουν το παιδί. Εάν είναι νεκρό, έχει πολλές και διάφορες ευθύνες.

Πολιτική Ασυλία είχαν οι σκληροί. Μεταρρύθμισε τους Τσιπρα- Καμμενε. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/41614/loutraki

ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΦΙΓΜΕΝΟΥΣ» ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖ!

Ποιος θα κερδίσει τις 300.000 ευρώ του Greek Poker Cup;

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες που οι περισσότεροι περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή τους παίζοντας σε διαδικτυακούς αγώνες πόκερ ήταν η πλειοψηφία εκείνων που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι στο Λουτράκι για να διασκεδάσουν, να ζήσουν τη συγκίνηση αλλά πάνω απ’ όλα να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα που στο σύνολό τους υπολογίζονται κοντά στα 300.000 ευρώ.

Είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά που η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα πόκερ στον κόσμο, η Pokerstars επιστρέφει με το Greek Poker Cup με τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας να κάθονται στα τραπέζια για να διαγωνιστούν.

Και αν η ρουλέτα είναι το απόλυτο παιχνίδι τύχης και το σκάκι το απόλυτο παιχνίδι στρατηγικής, τότε το πόκερ είναι το απόλυτο παιχνίδι που συνδυάζει και τα δυο. Και σε αυτό θα συνηγορήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν αυτό το τετραήμερο στο Λουτράκι. «Η τύχη άλλωστε μπορεί αν αποδειχθεί πιστή σύμμαχος, αλλά και αδίστακτος αντίπαλος. Ενώ η στρατηγική μένει η μοναδική σανίδα σωτηρίας απέναντι στις …ορέξεις των αντιπάλων σου» λέει ο 34χρονος Γιώργος Μαυρούλιας που από το 2008 ασχολείται με το πόκερ.

Σχόλιο: Το πόκερ είναι τεχνικό παιχνίδι. Συνδυάζει στρατηγική και τύχη. Δεν αρκεί να έχεις καλά φύλα, πρέπει να ξέρεις και πώς να τα παίξεις.

Στα τουρνουά πόκερ, υπάρχουν σαφείς κανόνες.

Αυτό κάνει το πόκερ, ιδιαίτερα δημοφιλές ομαδικό παιχνίδι.

4444

Παίζοντας πολύ καλό τέννις ο Stakhovsky S. νίκησε τον Wawrinka στο ATP Marseille της Γαλλίας.

Ο Wawrinka έκανε κοιλιά μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Stakhovsky; Σήμερα θα το μάθουμε περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Αξίζει να δείτε το παιχνίδι.

4444

http://olympia.gr/2015/02/20/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86/

AGAINST NEW WORLD ORDER Reply και αυτή είναι σημαντική είδηση διαβάστε:

Συνάντηση με τον Ερίκ Τουσέν, ο οποίος είναι «εμπειρογνώμονας σε ζητήματα ελέγχου του επονείδιστου και παράνομου δημοσίου χρέους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση , είχε στο γραφείο της, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, ο «Ερίκ Τουσέν, είναι διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης και του “Παρισιού VIII”, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ»

«Υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους του Ισημερινού (CAIC) που συστήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορία το 2007, ενώ το 2008, διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγκο, για τη δημιουργία αντίστοιχης Επιτροπής στη χώρα του.

Από το 2010 υποστηρίζει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο), ενώ για ανάλογα θέματα έχει προσκληθεί από Κοινοβούλια και Επιτροπές στην Βραζιλία και την Αργεντινή (2011-2014)» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

4444

20/02/2015

4444

«Εντάξει, έχουμε μια συμφωνία όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με ποιον… τι;», γράφει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, γράφοντας στους New York Times, σχετικά με την κατάληξη του κρίσιμου Eurogroup της Παρασκευής.

«Έχουμε τέσσερις μήνες χρηματοδότησης, καθώς και αυτό που μοιάζει με συμφωνία να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα στους δημοσιονομικούς στόχους προς στο παρόν υπό την απειλή μιας πιθανής επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης.

Το ερώτημα είναι τι δεσμεύσεις το συνόδευσαν», αναφέρει και συνεχίζει: «Η Ελλάδα φαινομενικά υποχώρησε πολύ σε ό,τι αφορά τη διατύπωση: τα ζητήματα σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή αντίστοιχα με το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 προστέθηκαν πάλι, γεγονός που η Γερμανία πιθανώς θα ισχυριστεί ότι αντιπροσωπεύει μια δέσμευση να παραμείνει ο στόχος του 4,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αλλά προφανώς Ελλάδα ισχυρίζεται ότι η συμφωνία προσφέρει νέα ευελιξία, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχυριστεί ότι έχει συμφωνήσει με κάτι τέτοιο. »Έτσι, βρισκόμαστε σε ένα περίεργο σημείο: αυτό μοιάζει με μια ήττα για την Ελλάδα, αλλά από τη στιγμή που τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε, είναι μόνο μια ήττα αν οι Έλληνες τη δεχτούν ως μία, που σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει σαφώς επιλυθεί.

Και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα καλό αποτέλεσμα – είναι ώρα για την Ελλάδα να αναδιοργανωθεί». Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Όταν ακούς για περίεργα σημεία τι κάνεις; Πηγαίνεις στην προβολική γεωμετρία του Πονσελέ.

4444

20/02/2015

4444

Μόλις έμαθαν ότι ο Τσιπρας πήρε 4 μήνες παράταση.

 

4444

DICE 01 200215

4444

Ο Μπογδανος πολύ έξυπνος και φυσικά το συγκεκριμένο βίντεο θα κάνει τιράζ.

4444

19/02/2015

4444

in pink. Η Μαρία Πετρίδη έπαιξε διπλό τη Real Madrid και πήγε στο ταμείο.

 

4444

4444

4444

Η μόλις 2 ετών Sangeeta αργοπεθαίνει από ασιτία πλάι στην 5 μηνών αδερφή της, που ίσως θα έχει καλύτερη τύχη: Η 20χρονη μητέρα τους που θα ζητιανεύει με το νηστικό παιδί να κλαίει στην αγκαλιά της θα βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να ταΐσει ένα από τα δύο. Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/373137/photo-gallery-ekei-poy-hanetai-h-anthropia.html Πηγή: http://www.in2life.gr Και σε ρωτώ εγώ αναγνώστη: όταν έρθουν οι εξωγήινοι στον πλανήτη Γη, τι πρέπει να σας κάνουν; Η μάνα θα ζητιανέψει για να βγάλει λεφτά, ώστε να μπορέσει να ταΐσει το ένα από τα δυο! Αυτό μου θυμίζει την εκλογή της Σόφι. Τι θα πρέπει να κάνουν οι εξωγήινοι στον Σόιμπλε και τους Γερμανούς;

 

4444

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1305557/symfonia-me-thn-ellada-zhtoyn-18-oikonomologoi.html

Τζ. Στίγκλιτζ, Χρ. Πισσαρίδης και άλλοι ζητούν πραγματισμό στις διαπραγματεύσεις και επίτευξη συμφωνίας με Ελλάδα. Προειδοποιούν για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζουν πως ανάπτυξη στην Ελλάδα σημαίνει ανάπτυξη και στην ευρωζώνη.

Κύριοι,

Οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup προκαλούν πραγματικό κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας – με πιθανές σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους πολίτες της Ε.Ε. Η ουσία μίας οικονομικής ένωσης είναι το δούναι και λαβείνδίνοντας τώρα μπορείς να ωφεληθείς αργότερα- αλλά και η ανταπόκριση στα δημοκρατικά αιτήματα των πολιτών. Πράγματι, κατά την άποψη πολλών εξ  ημών, οι «κατάλληλοι συμβιβασμοί» από την πλευρά των πιστωτών θα ευνοούσαν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ακόμη και εκείνους που της ζητούν τόσο αδιάλλακτα να παραμείνει στην ίδια πορεία. Χωρίς αλλαγή, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

Φοβούμαστε ότι η ανικανότητα επίτευξης θετικής συμφωνίας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της διάσπασης όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνεπακόλουθο πλήγμα θα οδηγήσει σε τάσεις πολιτικής αποσύνθεσης.

Είναι ξεκάθαρο τι χρειάζεται τώρα η Ελλάδα: οικονομική ανάκαμψη – με στήριξη από τη σημαντική χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, θέσπιση μέγιστου πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ,  με κάποια χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση των χρεών της, συσχετισμό της εξυπηρέτησης του χρέους με κάποια ουσιώδη ανάπτυξη και με δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν πάταξη της διαφθοράς και αποδυνάμωση των οικονομικών δυνάμεων των ολιγαρχών.

Επιπλέον, όπως επιμένει και ο αρθρογράφος των Financial Times, Wolfgang Munchau (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο), η ελληνική κυβέρνηση έχει δημοκρατική εντολή για εναλλακτική πολιτική από την αποτυχημένη στρατηγική του παρελθόντος. Για τους εταίρους της, που επί του παρόντος είναι προσκολλημένοι σε ένα μοντέλο δρακόντειας δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο οδηγεί σε ελλιπή ανάπτυξη, υπάρχει η πρόκληση της ανάκαμψης, των επενδύσεων και της απασχόλησης. Βεβαίως, αυτό απαιτεί έναν βαθμό πραγματισμού. Το αντάλλαγμα, όμως, είναι η υπόσχεση για μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Και η ανάπτυξη -όπως λένε- είναι ούριος άνεμος για όλα τα καράβια. Ο χρόνος μπορεί να εξαντλείται, αλλά φαίνεται ότι πρέπει να επιτευχθεί μία συμφωνία.

*Σημειώνεται ότι στις 23 Ιανουαρίου, 18 οικονομικοί αναλυτές μεταξύ των οποίων οι βραβευμένοι με Νόμπελ Οικονομικών Stiglitz και Πισσαρίδης, με άρθρο τους στους Financial Times, ζητούσαν να δοθεί στην Ελλάδα περίοδος χάριτος, ανακούφιση χρέους και επενδυτική βοήθεια, κάνοντας σύγκριση με τη Γερμανία του 1950.

Καθ. Joseph Stiglitz

Columbia University, Βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών

Καθ. Chris Pissarides

London School of Economics, Βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών

Καθ. Mary Kaldor

London School of Economics

Καθ. Stephany Griffith-Jones

IPD Columbia University

Michael Burke

Economists Against Austerity

Καθ. Panicos Demetriades

University of Leicester, πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ +1,13% και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ

Καθ. Charles Goodhart

London School of Economics

Sir Richard Jolly

Emeritus Professor Institute for Development Studies

Καθ. Inge Kaul

Hertie School, Berlin

Καθ. Gustav A Horn

Macroeconomic Policy Institute (IMK)

Neil MacKinnon

VTB Capital

Καθ. Marcus Miller

Warwick University

Καθ. Jose Antonio Ocampo

Columbia University

Avinash Persaud

Peterson Institute for International Economics

Helmut Reisen

Shifting Wealth Consult

Robert Skidelsky

Emeritus Professor, University of Warwick

Hilary Wainwright

Transnational Institute, Amsterdam

Καθ. Simon Wren-Lewis

Merton College Oxford

4444

Ο Ολυμπιακός παίζει στο Κίεβο και το blog θέλει να κερδίσει.

Ξεκάθαρες κουβέντες.

Στο Κίεβο θα έχει κρύο και οι γιατροί του Ολυμπιακού πρέπει να βρουν την λύση.

Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι 4 ή 8 πολύ καλές επιθέσεις και ο παίκτης με την καλύτερη θέση, να κάνει την τελική προσπάθεια.

Η Ντνιεπροπετρόφσκ θα παίξει αποφασισμένη. Αλλά είναι στα κυβικά του Ολυμπιακού.

Όποιος τρέξει, θα ζεσταθεί!

4444

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων, θα δούμε αν ο Αλέξης, ο Βαρουφάκης, ο Δραγασακης, έσκισαν τα μνημόνια ή όχι.

Ο χρόνος τελειώνει.

Λουπακη, αν ο Αλέξης κάνει επίκυψη, ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει.

Το κρέας, δε μπορείς να το βαφτίσεις ψάρι Λουπακη, έτσι να πεις στον Αλέξη τον επαναστάτη. Χώρια ότι δεν βλέπουμε κανένα νταβατζη να πηγαίνει φυλακή.

Θα περιμένουμε το τελικό κείμενο. Την τελική συμφωνία.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ να ετοιμάζεται για την διακυβέρνηση της Ελλάδος.

Ο Δραγασάκης ο διαπλεκομενος, έδωσε στίγμα με την τοποθέτηση του Χριστοδουλάκη στην Πειραιώς. Διαπλεκομενος ο Δραγασακης, αριστερός του κωλου.

Σήμερα άκουσα στην εκπομπή της Λουπακη κάτι καημένους να λένε: ο Σημίτης, αυτή η προσωπικότητα! Γλείψιμο δηλαδή στον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ να ετοιμάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφυλίζεται πολύ γρήγορα.

4444

O Ζισκάρ ντ΄Εστέν δεν διαβάζει τι λένε κορυφαίοι οικονομολόγοι και ξεχνά πως φτιάχτηκε η ΕΕ.

Η ΕΕ ξεκίνησε να φτιάχνεται από την Αμερική την δεκαετία του 50 μετά την επίθεση της Βόρειας Κορέας στην Νότια.

Φτιάχτηκε με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ας έρθουμε στο σήμερα. Αν η Ελλάδα φύγει, θα είναι μια πλήρης αποτυχία για την ΕΕ.

Αν η Ελλάδα φύγει, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Στην ουσία όλος ο νότος, μαζί με την Γαλλία.

Θ μείνει η Γερμανία και οι δορυφόροι της. Αυτό δε συμφέρει τους Γερμανούς σε καμιά περίπτωση. Θα χάσουν τρις γερμανικά ευρώ.

Η πρόταση του Ζισκάρ ντ΄Εστέν είναι καλή, γιατί ασκεί μεγάλη πίεση στους Γερμανούς. Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ η Ελλάδα, μια φιλική έξοδο είναι η καλύτερη λύση. Πολιτισμένα πράγματα.

Η έξοδος της Ελλάδας θα προκαλέσει ένα μπαράζ από γεγονότα. Σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην ΕΕ.

Εμένα μου αρέσει να στοιχηματίζω, να κερδίζω και να πηγαίνω στο ταμείο και να εισπράττω.

Στη θεωρεία των παιγνίων, υπάρχει ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στο σόφισμα του παίκτη. Γιατί ένα διπλωμένο φύλλο χαρτιού υπερβαίνει την κατανόηση μας;

Πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, το Αγροτικό ισοζύγιο ήταν θετικό, μετά έγινε αρνητικό.

Η Ελλάδα δηλαδή έχει μεγάλες δυνατότητες.

Η ΕΟΚ «έριχνε» στην Ελλάδα χρήματα, για να σταματήσουν οι Έλληνες να παράγουν και να αγοράζουν προϊόντα των Βορείων.

Σκληρές αλήθειες, που όμως δείχνουν ότι η Ελλάδα, είναι μια πολύ ισχυρή χώρα, αν έχει πραγματικές ηγεσίες και όχι γελοίους και επικίνδυνους όπως ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς κλπ.

Εγώ προσωπικά, δε θεωρώ την Ελλάδα δύσκολη περίπτωση και πιστεύω, ότι οι Έλληνες, θα έπρεπε να τρώνε με χρυσά κουτάλια, αντί να ζουν μια ανθρωπιστική κρίση.

Περιμένω να δω από τον Τσίπρα την εφαρμογή της Δικαιοσύνης, στα μεγάλα σκάνδαλα.

Πολιτικοί έχουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος και η θέση τους είναι στον Κορυδαλλό.

Η συζήτηση που γίνεται με τους Γερμανούς, περιλαμβάνει όλα αυτά.

4444

18/02/2015

4444

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1303568/ypa-nea-hronia-rekor-deihnei-h-ekkinhsh-toy-2015.html

Προς νέο ρεκόρ το 2015 τα ελληνικά αεροδρόμια

Εντυπωσιακή αύξηση, που ξεπέρασε το 40%, κατέγραψε τον Ιανουάριο η κίνηση των επιβατών εσωτερικού. Πιο συγκρατημένη στο +22% η αύξηση των επιβατών εξωτερικού. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης των 14 αεροδρομίων.

Την εξαιρετική πορεία τους, κινούμενα στην τροχιά που είχαν διαγράψει την προηγούμενη χρονιά, συνεχίζουν τα ελληνικά αεροδρόμια τα οποία φαίνεται ότι έχουν βάλει πλώρη για νέα ρεκόρ κίνησης το 2015.

Κατά τον πρώτο μήνα της χρονιάς καταγράφηκαν διψήφια ποσοστά αύξησης σε όλους τους ελληνικούς αερολιμένες, παρότι ο Ιανουάριος είναι μήνας που θεωρείται μάλλον δύσκολος αεροπορικά καθώς η κίνηση στη συντριπτική πλειονότητα των αεροδρομίων της χώρας έχει έντονα στοιχεία εποχικότητας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον Ιανουάριο ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε το 1.617.944, αυξημένος κατά 31,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παρουσιάζεται πλήρης ισορροπία μεταξύ της κίνησης εσωτερικού – εξωτερικού αφού από το σύνολο των επιβατών 855.459 κινήθηκαν στο εσωτερικό (αύξηση 40,2%) και 762.485 στο εξωτερικό (αύξηση 21,9%).

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΥΠΑ προκύπτει ότι τον πρώτο μήνα του έτους ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 19.059 (από τις οποίες 11.836 εσωτερικού και 7.223 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 σε ποσοστό 15,3% (14,1% στις πτήσεις εσωτερικού και 18,3% στις πτήσεις εξωτερικού). Οι πτήσεις εσωτερικού υπερτερούν και καλύπτουν το 62% περίπου του συνόλου.

Διαπραγματευτικό χαρτί

Η αύξηση των επιδόσεων είναι ένα πολύ θετικό προμήνυμα για την αεροπορική κίνηση το 2015. Βέβαια ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, καθώς την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ όλων των εποχών στα ελληνικά αεροδρόμια με σχεδόν 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Να σημειώσουμε ότι 14 από τα αεροδρόμια για τα οποία γίνεται λόγος βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, με τη γερμανική Fraport, μαζί με τον όμιλο Κοπελούζου, να είναι ο προσωρινός ανάδοχος. Η κυβέρνηση έως τώρα έχει αποφύγει να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση της αναφορικά με το τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ωστόσο η συνεχής ενίσχυση των μεγεθών των αεροδρομίων είναι πιθανόν να αποτελέσει ισχυρό χαρτί σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης. Βέβαιο είναι, όμως, ότι η αύξηση της κίνησης επιτείνει την ανάγκη να προχωρήσει η υλοποίηση έργων, σε κάποια αεροδρόμια μάλιστα άμεσα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται. Η αναβάθμιση των υποδομών των αερολιμένων είναι μία από τις συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, πρέπει να καλύψει ο ανάδοχος, κινδυνεύοντας διαφορετικά να κηρυχθεί ακόμη και έκπτωτος.

Ξεχώρισαν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις πτήσεις του εσωτερικού καταγράφηκαν στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Χανίων (από 5.421 τον Ιανουάριο του 2014 έφθασαν τις 6.712 τον Ιανουάριο του 2015). Στην κατηγορία των πτήσεων εξωτερικού οι μεγαλύτερες μεταβολές εμφανίσθηκαν στα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης (από 5.975 πτήσεις τον Ιανουάριο του 2014 έφθασαν τις 7.136 τον Ιανουάριο του 2015 παρουσιάζοντας αύξηση 19,4%).

Άλλωστε τον Ιανουάριο τα δύο αυτά αεροδρόμια καλύπτουν κάτι λιγότερο από το 100% του συνόλου των πτήσεων εξωτερικού. Παράλληλα μόνο σε οκτώ αεροδρόμια έγιναν πτήσεις εξωτερικού τον Ιανουάριο (αξιοσημείωτη αύξηση στον τομέα αυτό παρουσίασε το αεροδρόμιο Χανίων με 62 πτήσεις σε σχέση με τις 30 του Ιανουαρίου 2014).

Best seller ο ΔΑΑ για τη Ryanair

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο λόγω μεγέθους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ιδίως στην καταγραφή της χειμερινής κίνησης αφού καλύπτει το 54% των πτήσεων και το 60% των επιβατών, φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική πορεία του και να ανακάμπτει. Τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση του Ιανουαρίου 2015 είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με το 2013 και το 2014 σε όλους τους τομείς. Να σημειωθεί ακόμη ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξελίσσεται σε ένα από τα best seller της Ryanair.

H ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία σε λίγο συμπληρώνει ένα χρόνο δραστηριότητας στην ελληνική πρωτεύουσα, με την αποτίμηση αυτού του διαστήματος να είναι ιδιαίτερα θετική για την ίδια αλλά και για τον ΔΑΑ, σχεδιάζει μεγάλη επέκταση της δραστηριότητάς στην Αθήνα για το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα το ελληνικό αεροδρόμιο είναι στη λίστα των τριών αεροδρομίων στα οποία η Ryanair σχεδιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση των πτήσεών της. Ο ΔΑΑ ακολουθεί κατά πόδας τα αεροδρόμια του Λονδίνου και της Μαδρίτης στα οποία επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις προσφερόμενες πτήσεις.

Σχόλιο: Ο ανθέλληνας Σαμαράς, βιάστηκε να δώσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και τον εγχώριο νταβατζη. Καταλάβατε ζώα, ανθέλληνες σας κυβερνούν.

Οι καναδοί συνταξιούχοι που έχουν μερίδιο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, θα βγάλουν χρήμα.

Τσίπρα, έτσι και κάνεις πίσω, είσαι τελειωμένος.

Η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα. Είναι δυνατόν να επενδύσεις χρήματα σε ένα αεροδρόμιο όπως αυτό της Αθήνας για παράδειγμα και να μην έχεις απόδοση; Όχι βέβαια.

Οι καναδοί συνταξιούχοι, είναι καλοί επενδυτές. Δεν είναι τζογαδόροι. Είναι μακροχρόνιοι. Χαίρομαι που θα βγάλουν λεφτά.

Οι κουφάλες οι Γερμανοί, θέλουν να πάρουν με ψίχουλα 14 αεροδρόμια. Τόσο κουφάλες, μαζί τον νταβατζη. Ένας από τους γνωστούς νταβατζηδες.

Τσιπρα τους νταβατζηδες, πότε θα τους αρμέξεις; Που έχουν πιει το αίμα των ελλήνων.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κράτος, τώρα είναι αποικία. Πριν, ήταν τσιφλίκι νταβατζηδων.

Οι Έλληνες κανονικά, πρέπει να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, είχε θετικό αγροτικό ισοζύγιο. Αφού μπήκε, έγινε αρνητικό.

Η ΕΟΚ, δε βοήθησε την Ελλάδα, να γίνει δυνατό κράτος. Έτσι φτάσαμε στο 2010 και την χρεοκοπία.

4444

4444

4444

ELLADA AYGH WOLFANG SCAUBLE TSIPRAS 02 180215

4444

ELLADA CHINA NAVY PIRAEUS COSCO 01 180215

4444

17/02/2015

4444

4444

4444

4444

FOOTBAL ZLATAN IBRAHIMOVIC HUNGRY 02 170215

Κανονικά πρέπει να αναρωτιέστε πόσο ψυχασθενείς είστε και όχι τι θα σας κάνουν οι εξωγήινοι αν σας βρουν.

 

4444

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει σχέση με το 2008. Σωστός ο Αλέξης Τσιπρας. Αλέξη εγώ είμαι παγκόσμιος παίκτης. Η Ελλάδα για να αποκτήσει αριστερό πρόεδρο, θα πρέπει αυτός να προταθεί από την κεντροδεξιά παράταξη. Όταν γίνει αυτό, θα δείξει ότι το πολιτικό σύστημα έχει ωριμάσει. Με την κίνηση αυτή ο Τσιπρας, δείχνει ώριμος. Σε αντίθεση με άλλους.

 

4444

16/01/2016

4444

Ο Αλέξης Τσιπρας πρέπει να απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες και αν χρειαστεί να πάει και σε δεύτερες εκλογές. Να αναλύσει την κατάσταση σε όλους. Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες. Αν η Μερκελ δε δώσει την συμφωνία στον Τσιπρα, θα πάθει πανωλεθρία.

Το κλειδί είναι η Μέρκελ. Ο Schaeuble είναι σκέτη καταστροφή. Ελπίζω Μερκελ να μην τα κάνεις θάλασσα και δεν πάρεις την στροφή.

Αν γίνουν εκλογές στην Ισπανία, ο Ραχοι θα τις χάσει.

Ο Τσιπρας επίσης μπορεί να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους πολίτες. Να αποφασίσουν οι πολίτες τι πρέπει να γίνει.

Να μάθουν οι πολίτες που πήγαν τα λεφτά που υποτίθεται που δόθηκαν στην Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης τους ενοχλεί, γιατί λέει αλήθειες.

Σωστά ο Τσιπρας επέλεξε τον Βαρουφάκη.

Αν η Ελλάδα είναι να φύγει από το Ευρώ, αυτό δε πρέπει να γίνει με δημοψήφισμα σε κάθε χώρα; Για μια τόσο σοβαρή απόφαση δε πρέπει να ρωτηθούν; Εκτός κι αν είναι ζώα.

Ο Schaeuble είναι φασίστας, οι πολίτες όμως όχι.

Ο Τσιπρας πρέπει να φανεί σκληρός. Αλλιώς έχει τελειώσει. Οι Γερμανοί είναι σχιζοφρενείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, φτιάχτηκε από τους Αμερικανούς αφού η Βόρεια Κορέα επιτέθηκε στην Νότια.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Schaeuble να μην λυπάσαι τους Έλληνες, δεν έχουν φτιάξει αυτοί το Άουσβιτς. Ούτε ξεκίνησαν 2 παγκόσμιους πολέμους.

4444

4444

http://www.apotis4stis5.com/lists-f/9253-10-paul-mccartney-beatles

4444

4444

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_73.html

Πηγή: Εκδοχή

Τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη τον ξέρουμε από παλιά. Δεν εννοούμε τα χρόνια που ως νέος έκανε κι αυτός τις τρέλες του και εντάχθηκε στην Αριστερά, αλλά αργότερα, στα 1996-2004, όταν από τις καίριες θέσεις υφυπουργού και υπουργού σε οικονομικά υπουργεία ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη. Τότε, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με τη «δημιουργική λογιστική», με την καλλιέργεια του μύθου της «ισχυρής Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε χρόνια τώρα.
Αυτό το εκσυγχρονιστικό λαμόγιο επανήλθε στο προσκήνιο, ως επιλογή του Γιάννη Δραγασάση, για να τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Για να ασκηθεί, μέσω του κυρίου αυτού, ο δημόσιος έλεγχος στην Τράπεζα.
Την απογοήτευση που προκαλεί, ούτως ή άλλως, η βεβαιότητα πως με λαμόγια αυτού του είδους είναι προδιαγεγραμμένος και ο χαρακτήρας του «δημοσίου ελέγχου», την εντείνει ακόμη περισσότερο η επιβεβαίωση του αμοραλισμού, η επιβράβευση κάθε αλήτη και παράσιτου, που ποτέ δεν πάει χαμένο.

Σχόλιο: Ο Δραγασάκης έβαλε τον Χριστοδουλάκη, γιατί τα παιδιά των εργατών και γενικά των αριστερών, είναι ζώα και δε ξέρουν πως γίνεται ένας έλεγχος σε διαπλεκομενη τράπεζα.

Όταν ρώτησε ο Τσιπρας τον Δραγασάκη γιατί; Αυτός του είπε, εμείς μόνο ζώα έχουμε, είμαι αναγκασμένος να βάλω τον Χριστοδουλάκη.

4444

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_36.html

Αρχικά θυμηθείτε μια είδηση που δημοσιεύσαμε το μπλοκ μας τον Μάη του 2010. Τηλεγραφικά μας λέει ότι το ΔΝΤ χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους σε Ελληνες δημοσιογράφους εκδότες, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ ώστε να αποτελέσουν την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. Αυτή την αποκάλυψη την έφαγε το σκοτάδι και ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε ποιοι ήταν οι «λειτουργοί της ενημέρωσης» που συμμετείχαν σ’ αυτά τα σενάρια ούτε πόσα ανταμείφτηκαν για τις «υπηρεσίες» τους.
Ότι είναι δεμένοι όπως το κρέας με το νύχι το πολιτικό προσωπικό των αστών, οι ενσωματωμένοι στο σύστημα δημοσιοκάφροι και η οικονομική ολιγαρχία δεν το συζητάμε. Όλοι αυτοί και σήμερα είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του συστήματος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, κινδυνολογώντας, παραπληροφορώντας, έχοντας κάνει επιστήμη την διαστρέβλωση της αλήθειας.
Οι «δικοί» μας πάντως δημοσιοκάφροι είναι ψιλολαμόγια, από την άποψη στο πόσα τσεπώνουν απ’ την βρώμικη δουλειά, που κάνουν μπροστά, στους Γερμανούς συναδέλφους τους. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο επί δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ούντο Ούλφκοτε, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία με τον ιδιαίτερα σκληρό τίτλο «Αγορασμένοι δημοσιογράφοι».
Το παρακάτω κείμενο το υπογράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης και το αλιεύσαμε από το περιοδικό «Επίκαιρα». Αξίζει να το διαβάσετε και θα ήταν ενδιαφέρον να γινόταν μια σχετική ερώτηση στον Σόιμπλε στην πρόσφατη συνέντευξη του, που μας έκανε μαθήματα για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του
Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,
«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»… Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα του σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία, των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα «ρεπορτάζ».
Ο επί δεκαεφτά χρόνια αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες μεγάλα ονόματα (και πρώτα πρώτα το… δικό του) και άλλα μικρότερα εν ενεργεία συναδέλφων του, της τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, που κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις, ασκώντας όχι μόνο «αγορασμένη δημοσιογραφία», αλλά και φοροδιαφυγή, αφού, όπως αναφέρει, «αρκετοί από αυτούς έχουν πολυτελείς βίλες στην Τοσκάνη, αδήλωτες στη γερμανική εφορία, μια και έχουν σπόνσορες μεγάλες εταιρείες. Εταιρείες που τους πληρώνουν με 5.000, 70.000 και 15.000 ευρώ για να γράψουν ένα καλό κομμάτι ανάλογο με τα συμφέροντά τους ή ακόμα και να κάνουν ανοιχτά ένα καλό PR (σ.σ.: Public Relations/δημόσιες σχέσεις) μέσω των εντύπων τους ή του τηλεοπτικού φορέα στον οποίο εργάζονται», αναφέροντας στο θέμα αυτό και τον σημερινό παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ZDF, Κλάους Βέμπερ.

Γιούνκερ: Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις της ΕΕ!
Στην αρχή του βιβλίου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ο Ούντο Ούλφκοτε τον ρωτά «πώς γίνεται τα κορυφαία μας ΜΜΕ να δοξάζουν το ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ στέκονται διατακτικά απέναντι της;». Η απάντηση που παίρνει από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν είναι αποκαλυπτική, αλλά και εξωφρενική, καθώς ο κ. Γιούνκερ απαντά ως… άλλος μάγειρας: «Παίρνουμε μια απόφαση και τη βάζουμε σ’ ένα κλειστό δωμάτιο. Την αφήνουμε αρκετές μέρες να ωριμάσει και να δούμε τι θα γίνει. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει καμία κραυγή ή… επανάσταση -άλλωστε, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι αποφασίσαμε-, τότε τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε κομμάτι κομμάτι, βήμα βήμα, μέχρι να μην υπάρχει πλέον επιστροφή»…
Εντύπωση προκαλεί επίσης ένα ολιγόλογο σημείωμα, συγγραφέα και εκδότη, στο εσώφυλλο, όπου αναφέρονται τα στοιχεία του βιβλίου (έκδοση, ημερομηνία, εκτύπωση, τιράζ κλπ.), όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής: «…Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι επεξεργασμένες και ελεγμένες με ιδιαίτερη προσοχή. Τυχόν ευθύνη του συγγραφέα και του εκδότη για ζημιές σε πρόσωπα και περιουσίες δεν είναι δεκτή». Δηλαδή σε απλά ελληνικά… αγωγές και μηνύσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν γίνονται δεκτές, αφού τα κείμενα αυτά είναι στοιχειοθετημένα και προσεκτικά γραμμένα. (Προφανώς, ο συγγραφέας έχει κι άλλους «άσους στο μανίκι» για τα ονόματα που «δίνει»!)

Ο επί δεκαεπτά χρόνια αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει λεπτομερώς πώς «έρχονταν οι προσκλήσεις για ρεπορτάζ στην εφημερίδα από υπουργούς της κυβέρνησης, από την καγκελαρία, από ξένες κυβερνήσεις, από την ίδια την BND (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) ή τη CIA, τραπεζίτες ή μεγάλες εταιρείες, όπως, π.χ., η Shell», και πώς «η ιδιοκτησία της εφημερίδας κανόνιζε μαζί μου ποιος συνάδελφος θα καλύψει το ρεπορτάζ, το οποίο συνήθως ήταν πλουσιοπάροχα καλυμμένο με πεντάστερα ξενοδοχεία, δωρεάν μετακινήσεις με ελικόπτερα, πάντα πρώτη θέση στο αεροπλάνο και φαγητά στα καλύτερα εστιατόρια, συν τα δώρα (χρηματικά ή άλλα, όπως πανάκριβα ρολόγια) στο τέλος της αποστολής»…
«Μετείχα κι εγώ σε πάρα πολλές τέτοιες αποστολές για στημένα ρεπορτάζ, ανταποκριτής σε πολεμικά μέτωπα, μεταφέροντας τις πληροφορίες από εκεί σύμφωνα με τις επιταγές της εργοδοσίας μου. Μετείχα σε “ρεπορτάζ”, φτάνοντας μέχρι το Ομάν για να γράψω τα καλύτερα λόγια για τον αιμοσταγή δικτάτορα της χώρας, οι μετακινήσεις μου ήταν πάντα με κλιματιζόμενο ελικόπτερο, η σουίτα μου ήταν υπερπολυτελής, στο εστιατόριο με περίμενε πάντα σπέσιαλ φαγητό και το βράδυ στο κομοδίνο της σουίτας μου υπήρχε ένα πανάκριβο ρολόι δώρο του σουλτάνου. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι σήμερα για όλα αυτά και ζητώ συγγνώμη. Εγώ, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, υπήρξα διεφθαρμένος κατηύθυνα και παραπληροφόρησα αναγνώστες. Τα αναφέρω για να μην ασκήσουν τέτοιου είδους δημοσιογραφία οι νεότεροι συντάκτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ούντο Ούλφκοτε.
Και συνεχίζει: «Συνάδελφος (σ.α: αναφέρει το όνομά του) “άρρωστος” με τα βαριά δίκυκλα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανταλλακτικά για τη μηχανή του στη Γερμανία και ήταν πανάκριβα. Σε ταξίδι του με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην Αμερική βρήκε ολόκληρη μηχανή, την έκανε μικρά κομμάτια, την πήρε μαζί του στο αεροπλάνο της καγκελαρίας και την έφερε στη Γερμανία. Φυσικά, δεν πλήρωσε τίποτα, διότι δεν περάσαμε από τελωνείο, όπως και μερικοί άλλοι συνάδελφοι εκμεταλλευόμενοι το αεροπλάνο της Luftwaffe» – πρόκειται για το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ως προεδρικό αεροσκάφος η καγκελαρία.

Μυστικές υπηρεσίες με γραφείο στην εφημερίδα!
Αναφερόμενος στη διαπλοκή των δημοσιογράφων με τις μυστικές υπηρεσίες ο Ούλφκοτε γράφει ότι «φτάσαμε στο σημείο να εγκαταστήσει γραφείο απέναντι από την εφημερίδα η BND και οι πράκτορές της να δίνουν κομμάτια για δημοσίευση κατευθείαν, παρακάμπτοντας τους πάντες. Εξάλλου, δημοσιογράφοι συνδεδεμένοι με διάφορες αμερικανικές οργανώσεις, συνδεδεμένες με τη σειρά τους με CIA, Μπίλντερμπεργκ κ.λπ., παίρνουν αμερικανικά βραβεία. Και ποιος τα απονέμει; Η Σαμπίνε Κρίστιανσεν και ο Στέφαν Κορνέλιους (σ.σ: γνωστοί αρθρογράφοι) από τη Suddeutsche Zeitung. (…)
»Γα κάθε “καλό ρεπορτάζ” και ανάλογα με το πόσο αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία πληρώνει από 3.670 μέχρι και 14.700 ευρώ τους δημοσιογράφους», καταγγέλλει ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ και, κλείνοντας, επισημαίνει: «Όταν γυρίζουν οι συντάκτες από το ρεπορτάζ στο εξωτερικό παίρνουν εκτός του μισθού τους και των εκτός έδρας -ενδεικτικά αναφέρω-, π.χ., 57 ευρώ τη μέρα για παραμονή στο Χιούστον, 64 ευρώ στη Νορβηγία, 70 ευρώ στη Σουηδία, 77 ευρώ στην Αγκόλα κ.ο.κ. Αλλά τα έξοδά τους, όπως προανέφερα, είναι ήδη πληρωμένα από σπόνσορες κι αυτά, φυσικά, περνιούνται σαν έξοδα της εφημερίδας. Δηλαδή πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης ως… σπόνσορας άλλη μια φορά το ταξίδι του δημοσιογράφου. Κι αυτός ο έρμος πολίτης εκεί έξω δεν έχει ιδέα για όλα αυτά», καταλήγει ο Ούντο Ούλφκοτε… 

Σχόλιο: Οι πολίτες είναι ζώα. Εφόσον δε μπορούν να κρίνουν.

Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση της Ελλάδας. Τα λεφτά που δόθηκαν, στην Ελλάδα πήγαν; Όχι.

Οι πολίτες όμως, οι Γερμανοί πολίτες αυτό πιστεύουν. Ζώα.

Πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις αυτό που διαβάζεις και να κάνεις ερωτήσεις με περιεχόμενο και να σημειώνεις τις απαντήσεις.

Η αλήθεια θέλει ημερολόγιο και επιβεβαίωση.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/oi-trapezes-askoyn-omo-ekviasmo-sta-krati

Συντάκτης:

Τάσος Τσακίρογλου

Το χαρακτηριστικό του Ρος είναι η έντιμη προσέγγιση των θεμάτων που καλύπτει δημοσιογραφικά, ενώ τα βιβλία του έκαναν το κοινό να κατανοήσει τη διαπλοκή τραπεζών-κυβερνήσεων, τις σκοτεινές μεθόδους φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και τα ζητήματα δημοκρατίας που προκαλούνται από τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα.

 • Πώς επιλέξατε τον όρο «Banksters» για το τελευταίο σας βιβλίο;

Ο όρος αυτός αποτελεί συγχώνευση δύο αγγλικών λέξεων: του bankers (τραπεζίτες) και του gangsters (εγκληματίες, συμμορίτες). Χρησιμοποιούνταν στην Αμερική τη δεκαετία του 1930, προκειμένου να δείξει το πώς λειτουργούσαν οι κεφαλαιούχοι και οι χρηματιστές, αλλά και το 2008 χρησιμοποιήθηκε από τα δελτία ειδήσεων για να δείξει ότι αυτή η κακή δράση των τραπεζών δεν έχει σταματήσει. Έτσι, αυτός ο όρος μού φαίνεται ως ο πιο κατάλληλος για να περιγράψει ένα τμήμα της τραπεζικής κοινότητας: εκείνο που βάζει τα ιδιωτικά του συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολλών. Όχι ολόκληρη την τραπεζική κοινότητα. Και αυτό είναι σημαντικό, διότι ορισμένοι τραπεζίτες παίζουν έναν πολύ χρήσιμο ρόλο για την οικονομία και συγκεκριμένα ασχολούνται με τη λιανική τραπεζική. Είναι ο τραπεζίτης της περιοχής σας, ο οποίος χρηματοδοτεί την ανάπτυξη, τις μικρές επιχειρήσεις και τα άτομα.

 • Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού τομέα πάνω στις κυβερνήσεις. Το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι οι Μάριο Μόντι, Λουκάς Παπαδήμος και Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι, όπως γράφετε, ήταν όλοι τους υπάλληλοι της Goldman Sachs. Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι η Goldman Sachs αποδείχτηκε η ικανότερη στην οικοδόμηση ενός πολιτικού δικτύου, αλλά δεν είναι η μοναδική. Εάν δείτε την περίπτωση του Τόνι Μπλερ, θα διαπιστώσετε ότι δουλεύει για την J.P. Morgan, αλλά και για μία ελβετική ασφαλιστική εταιρεία.

Ο λόρδος Μάντελσον, ακόμα ένα βρετανικό παράδειγμα, δουλεύει για τη Lazard. Είναι πρώην επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός για το Εμπόριο.

Στη Γαλλία ο Ντομινίκ Στρος-Καν δουλεύει για ρωσικές τράπεζες, στη Γερμανία ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ δουλεύει για ρωσικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην Αμερική υπάρχει το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας» (revolving door), όπου κρατικοί αξιωματούχοι μεταπηδούν στις επιχειρήσεις και αντίστροφα. Βέβαια, εκεί ήταν πάντα έτσι τα πράγματα μεταξύ της Γουόλ Στριτ και της Ουάσινγκτον. Το πιο σημαντικό είναι ότι συμβαίνει επίσης και στην Ευρώπη.

 • Τι κόστος έχει αυτό για τη δημοκρατία;

Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις επηρεάζονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και δεν μπορούν να είναι ισορροπημένες στις αποφάσεις τους σχετικά με τη ρύθμιση του συγκεκριμένου τομέα. Παντού θα βρείτε παραδείγματα από λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα. Είναι ισχυρότερα από τις κυβερνήσεις, από την Ε.Ε. ή από την αμερικανική κυβέρνηση. Επιβάλλουν τη θέλησή τους και ευνουχίζουν κάθε προσπάθεια ρύθμισης. Έτσι, η δημοκρατία απειλείται απ’ αυτό, διότι δεν υπάρχει κάποιο αντίπαλο δέος. Σε μια φυσιολογική δημοκρατική κοινωνία έχεις την κυβέρνηση, η οποία είναι υπεράνω όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων. Σήμερα όμως αυτή η κυβέρνηση έχει υποταχθεί στη χρηματοπιστωτική κοινότητα, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει τίποτα. Οι ΜΚΟ είναι ανίσχυρες. Ο Τύπος είτε βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση για να ασκήσει ερευνητική δημοσιογραφία είτε είναι ήδη στα χέρια συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ οι οικονομικοί αναλυτές συνήθως είναι προσδεμένοι σ’ αυτά τα συμφέροντα. Έτσι, δεν έχεις τίποτα άλλο εκτός από κάποιους «πληροφοριοδότες», οι οποίοι είναι η μοναδική ελπίδα που έχουμε. Αυτό φάνηκε στην περίπτωση της HSBC, όπου ένας υπάλληλος, ο Φαλσιανί, αηδιασμένος απ’ όσα έβλεπε και από τη μαζική φοροαποφυγή, έδωσε στοιχεία για να αναληφθεί κάποια δράση.

 • Τι πρέπει να γίνει με το καταστροφικό δόγμα «πολύ μεγάλες [επιχειρήσεις] για να πτωχεύσουν» (too big to fail);

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα.

Εάν θέλουμε μια διαφορετική χρηματοπιστωτική τάξη, πρέπει να «σπάσουμε» τις τράπεζες. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να έχουμε κάτω από μία κοινή στέγη όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Πριν από το 2008 οι τράπεζες είχαν μεγαλώσει όσο ποτέ άλλοτε. Κάλυπταν τα πάντα. Εμπόριο, διαχείριση κεφαλαίων, hedge funds, λιανική τραπεζική κ.λπ. Το δόγμα too big to fail είναι ένα τεράστιο θέμα. Όμως ποια κυβέρνηση μπορεί να «σπάσει» τις τράπεζες τη στιγμή που αυτές διαθέτουν τέτοια πολιτική δύναμη; Έχουν στο χέρι τα πάντα, ενώ οι κυβερνήσεις τις χρειάζονται απελπισμένα για την ανάπτυξη. Έτσι οι τράπεζες λένε: «Εάν τολμήσεις να επιβάλεις ρυθμίσεις, θα σταματήσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας, γιατί σε τελευταία ανάλυση ανήκουμε στους μετόχους μας. Μια ρύθμιση θα μείωνε τα μερίσματά τους».

 • Άρα μιλάμε για έναν ωμό εκβιασμό.

Ναι, ακριβώς. Είναι εκβιασμός.

 • Έτσι όμως, τελικά τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες και το κράτος.

Τελικά, μετά απ’ όλα τα σκάνδαλα που έχουμε δει από το 2008 και μετά, δεν έχει υπάρξει κανένα φρένο. Παρ’ όλες τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, δεν έχει υπάρξει κανένα φρένο. Ας πάρουμε για παράδειγμα την HSBC. Εάν οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, ποιος θα τους πληρώσει; Η μεσαία τάξη. Αυτό συνδέεται έμμεσα με τη διαδικασία φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης και την αποδυνάμωση της δημοκρατίας.

 • Με τη μακρά σας εμπειρία στα οικονομικά, τι βλέπετε για το «ελληνικό πρόβλημα», το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα «ευρωπαϊκό πρόβλημα»;

Τα πράγματα με το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ απλά. Πάντα συμφωνούσα με τον Βαρουφάκη για τα θέματα του χρέους και της λιτότητας που επιβλήθηκε στους Έλληνες. Όμως μια συντηρητική κυβέρνηση όπως αυτή του Σαμαρά δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας διότι συνδεόταν απόλυτα με τους επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς δεν έκανε τίποτα για να φορολογήσει τους πλούσιους, τους εφοπλιστές ή τους τραπεζίτες. Γιατί; Διότι αυτοί ήταν η εκλογική του πελατεία. Η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα είναι αυτό ακριβώς που συνέβη, δηλαδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Και η Ευρώπη;

Είναι απλό. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική της λιτότητας. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Είναι η Βρετανία, το Βέλγιο, η Γαλλία κ.λπ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν μπορείς να περικόπτεις διαρκώς τις δαπάνες. Πρέπει να φορολογήσεις τον πλούτο.

Σας παραπέμπω και πάλι στην HSBC και στα Swiss Leaks. Εάν φορολογήσεις τους ανθρώπους σωστά, τότε θα υπάρξει όφελος για όλη την κοινωνία. Έτσι, το θέμα δεν είναι εάν η Γερμανία θα φανεί σκληρή προς την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν την αριστερή κυβέρνηση. Το ίδιο πρέπει να κάνει η Αριστερά στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία κ.λπ. Και γι’ αυτόν τον λόγο είμαι πολύ περήφανος για την Ελλάδα. Είναι η μοναδική χώρα που ύψωσε το ανάστημά της εναντίον της λιτότητας. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική.

 • Πώς θα γίνει αυτό;

Είναι πολύ δύσκολο, διότι οι τράπεζες αντιστέκονται.

 • Πιστεύετε ότι μια νέα, πολύ χειρότερη, οικονομική κρίση είναι πιθανή, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία;

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Το γράφω στο βιβλίο μου. Έτσι όπως πάμε τώρα, απλώς περιμένουμε την καταστροφή να συμβεί.

Να μην ξεχνάμε και τη σκιώδη τραπεζική (shadow banking), η οποία έχει γιγαντωθεί και προσφέρει πολύ κερδοφόρες δραστηριότητες. Υπάρχουν οι φορολογικοί παράδεισοι. Όλοι μιλάνε για το χρέος. Όμως οι κύριοι φορολογικοί παράδεισοι είναι η Ελβετία, η Βρετανία και η Ολλανδία. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι Ολλανδοί. Από τη μια το παίζουν γιατροί και ηθικολόγοι και από την άλλη η χώρα τους είναι από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους. Είμαστε στο χείλος ενός γκρεμού, αλλά κανείς δεν είναι Νοστράδαμος για να κάνει προβλέψεις σχετικά με το πότε θα συμβεί κάτι. Όπως γράφω, τα οικονομικά κραχ συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις.

 • Γιατί οι περισσότεροι οικονομολόγοι και οικονομικοί συντάκτες δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την κρίση του 2008;

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου μου.

Ο υπότιτλος είναι «Ταξίδι στον κόσμο των καπιταλιστών φίλων μου» και εγώ είμαι οικονομικός συντάκτης για περισσότερα από 35 χρόνια. Ωστόσο δεν μπόρεσα να δω τι ερχόταν το 2008. Αυτό αφορά όλους τους δημοσιογράφους και κυρίως στις αγγλοσαξονικές χώρες όπου βρίσκονται οι χρηματιστηριακές αγορές. Γιατί; Πρώτον, διότι εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε μέρος του συστήματος. Αγόρασα ένα διαμέρισμα με πολύ χαμηλό επιτόκιο σε μια πολύ σικάτη περιοχή του Λονδίνου και έτσι έγινα κι εγώ μέρος του συστήματος. Δεύτερον, η εφημερίδα για την οποία εργαζόμουν δεν σταματούσε να μου λέει, και εγώ συμφωνούσα, να φτιάχνω όμορφα –παρότι κριτικά– πορτρέτα χρηματιστών. Αυτά τα πρόσωπα τα έδειχνε η τηλεόραση να κυβερνούν την κοινωνία και είχαν μια εικόνα εξουσίας. Επρόκειτο για πετυχημένους μάνατζερ με γκλάμουρ και δύναμη, οι οποίοι όμως μας οδήγησαν στην καταστροφή. Και τρίτον, δεν αντιλήφθηκα τι ήταν αυτά τα σύνθετα και εξελιγμένα επενδυτικά προϊόντα, όπως τα ενυπόθηκα δάνεια. Κανείς δεν μου εξήγησε. Ήταν τεχνικά δημιουργήματα όπως τα CDS. Γι’ αυτούς τους λόγους δεν προέβλεψα τίποτα και έγινα μέρος του συστήματος, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου. Ελάχιστοι είδαν τι είναι αυτό που έρχεται και αυτούς τους στιγμάτισαν ως ηλίθιους ή καταστροφολόγους.

Ποιος είναι

Γεννημένος το 1951 στις Βρυξέλλες, ο Ρος θεωρείται μια αυθεντία του οικονομικού ρεπορτάζ. Υπήρξε για 27 χρόνια ανταποκριτής της εφημερίδας «Le Monde» στο Σίτι του Λονδίνου. Αποχώρησε τον περασμένο Αύγουστο και τώρα δουλεύει ως freelancer. Εχει συνεργαστεί επίσης με το περιοδικό «Le Point». Στο τελευταίο του βιβλίο «Banksters» (εκδ. Μεταίχμιο, 2015), περιγράφει τον εαυτό του ως εξής: «Είμαι ένας φιλελεύθερος που αμφιβάλλει, ένας απογοητευμένος από τον καπιταλισμό, ένας άνθρωπος που ανησυχεί για το μέλλον». Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν επίσης: «Καπιταλισμός εκτός νόμου», 2011, και «Η τράπεζα: πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», 2011.

Σχόλιο: Τα βιβλία του Ρος είναι καλά περιγραφικά βιβλία. Όμως ο Ρος δε προτείνει λύσεις.

Θα έπρεπε για παράδειγμα να λέει επιτακτικά: πρέπει να διασπάσουμε τις τράπεζες, να το μάθουν όλοι οι πολίτες.

Πρέπει οι τράπεζες που κάνουν φοροαποφυγή, να τιμωρούνται με πρόστιμα δισεκατομμυρίων. Αν χρεοκοπήσουν λόγο των προστίμων, αυτό δε θα αφορά τις Δημοκρατίες και τους πολίτες. Αντίθετα θα είναι κάτι υγιές.

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_584.html#.VN_VkCxGS6Q

Η κυβέρνηση διανύει τον σκληρό Φλεβάρη του 2015 έχοντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της.

Το ΚΚΕ είναι, όπως πάντα, καθάριο, στέκεται μόνο εναντίον όλων, περιμένοντας να γεννηθεί μέσα από τις στάχτες η Ελληνική Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία, με ισόβιο ηγέτη τον Δημήτρη Κουτσούμπα….
Θα μπορούσες να το πεις και νεκρική δυσκαμψία. Οι υπόλοιποι, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, κρύβονται πίσω από το ροζ συννεφάκι της δήθεν συναίνεσης -κάντε εσείς τα σωστά και εμείς θα βάλουμε πλάτη- στην πραγματικότητα όμως ταυτίζονται με τις θέσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Ναι, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ταυτίζονται με τις θέσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ζητούν παράταση του Μνημονίου, ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητούν αποφυγή οποιασδήποτε ρήξης.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πάνε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνουν ότι το πρόγραμμα δεν είναι απλώς αναπόφευκτο, το πρόγραμμα είναι καλό, εκείνοι το εφάρμοσαν κατά γράμμα και έσωσαν τη χώρα και τον λαό.

Το δήλωσαν αυτολεξεί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος το βράδυ των προγραμματικών δηλώσεων, με το ίδιο ιταμό, κουτσαβάκικο και γλοιώδες ύφος που είχαν όταν ήταν πρόεδροι και αντιπρόεδροι της πιο τοξικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ιδού, θα πει ο Σόιμπλε στον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Τσακαλώτο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ό,τι λέμε κι εμείς, ζητούν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, αφήστε λοιπόν τα αιτήματα για τη γέφυρα, την οποία, παρεμπιπτόντως, ο Βενιζέλος την αποκάλεσε «γέφυρα των στεναγμών».

Τι θα απαντήσουν, άραγε, οι Έλληνες διαπραγματευτές;

Θα απαντήσουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ποσοστό 75%-80%, τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εκπροσωπούν ούτε καν αυτούς που τους ψήφισαν πριν από δεκαπέντε ημέρες.
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων (Public Issue, Metron Analysis, Alco, GPO) είναι άκρως αποκαλυπτικά: Τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις εγκρίνει το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 69% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, το 73% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 69% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Τις προγραμματικές δηλώσεις αξιολογεί θετικά το 31% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 47% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, το 41% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα έδινε το 11% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 53% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, το 48% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν τους αναφέρω καν, μου είναι παντελώς αδιάφορο τι θέλουν και τι πιστεύουν εκείνοι που ξανα-ψήφισαν τους ναζιστές.
Τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά. Αποκαλύπτουν ότι μέσα σε δύο εβδομάδες έχει δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στις ηγεσίες και στους ψηφοφόρους. Μένει να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, να δούμε αν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Θεοδωράκης θα ευθυγραμμιστούν με εκείνους που τους ψήφισαν ή αν θα κόψουν οριστικά τα γεφύρια.

Σχόλιο: Ο Τσιπρας θα κάνει δεύτερες εκλογές μετά την συμφωνία και θα δώσει την ευκαιρία στους νεοέλληνες, να τελειώνουν με τα αποβράσματα της μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης, το ίδιο και η ΝΔ και το ΚΚΕ.

4444

TENNIS ATP BRAZIL OPEN PABLO CUEVAS WIN 04 1602154444

TENNIS ATP MAMPHIS OPEN KEI NISHIKORI WIN ANDERSON 01 160215

4444

TENNIS ATP ROTTERDAM NETHERLAND WAWRINKA WIN BERDYCH 01 160215

4444

15/02/2015

4444

• Πώς επιλέξατε τον όρο «Banksters» για το τελευταίο σας βιβλίο; Ο όρος αυτός αποτελεί συγχώνευση δύο αγγλικών λέξεων: του bankers (τραπεζίτες) και του gangsters (εγκληματίες, συμμορίτες). Χρησιμοποιούνταν στην Αμερική τη δεκαετία του 1930, προκειμένου να δείξει το πώς λειτουργούσαν οι κεφαλαιούχοι και οι χρηματιστές, αλλά και το 2008 χρησιμοποιήθηκε από τα δελτία ειδήσεων για να δείξει ότι αυτή η κακή δράση των τραπεζών δεν έχει σταματήσει. http://www.efsyn.gr/arthro/oi-trapezes-askoyn-omo-ekviasmo-sta-krati

 

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2015/02/lazard.html

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match βάζει κάτω από τους προβολείς τον πιο αινιγματικό σύμβουλο του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γιάννη Βαρουφάκη. Τον γενικό διευθυντή της Lazard.
Ο Ματιέ Πιγκάς μιλάει για την πρωτοφανή κούρσα της διαπραγμάτευσης και αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία για τον Βαρουφάκη, το σοκ του Τσίπρα και το συγκλονιστικό «παρασκήνιο της σωτηρίας της Ελλάδας».

Το γαλλικό περιοδικό για να πάρει τη συνέντευξη, αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Ματιέ Πιγκάς… στην Αθήνα.

«Το παρασκήνιο της σωτηρίας της Ελλάδας»

Βρήκαμε τον Ματιέ Πιγκάς να ντοπάρεται με ενεργιακά ποτά και καραμέλες coca cola. Πέρασε ακόμη ένα σ/κ στην Αθήνα με μια ομάδα 15 ανθρώπων. 48 ώρες δουλειάς χωρίς διακοπή που έχει στόχο να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας.
Από τη στιγμή του εκλογικού θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου, το αφεντικό της τράπεζας Lazard της Γαλλίας δεν αφήνει ούτε λεπτό τον χαρισματικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το χρηματιστήριο της Αθήνας ανεβοκατεβαίνει και τα ταμεία του κράτους είναι άδεια. Ενας αγώνας δρόμου ξεκινάει.
Οι δύο άνδρες δεν κοιμούνται καθόλου και όταν βρίσκονται μακριά βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλο με e-mails και SMS. Απέναντί τους οι ευρωπαίοι κρύβουν τα χαρτιά τους και έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύψουν τίποτα ως το Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα με ένα Φάλκον
Οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πετούσε προς την ελληνική πρωτεύουσα με το ιδιωτικό Falcon για να προτείνει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στο 121 Μπουλβάρ Οσμάν, στο Παρίσι» έγραψε η Wall Street Journal. Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο.

Ο Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του
Ο τραπεζίτης μπήκε σιωπηλός μέσα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του σαν τον Μπρους Γουίλις, τον περίμενε με τζην και αθλητικά.
«Γεια, τι κάνεις;» του είπε στα αγγλικά. Πολύ χαλαρός, όπως φαινόταν. Και πολύ μόνος, επίσης.
«Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς.
«Δεν είχε ανάγκη από μια στρατιά οικονομολόγων», προσθέτει ο Πιγκάς με θαυμασμό.
«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολιάζει.
Αυτό που συμβαίνει δεν το έχει ξαναδεί ο τραπεζίτης. «Εδώ δεν χάνουν χρόνο με κουβέντες. Ολα είναι άτυπα και πολύ γρήγορα. Συζητούν, αποφασίζουν και εκτελούν».

Ο γιός βιομηχάνου σε οικονομική θέση
Στις 5 το απόγευμα ο Πιγκάς επιστρέφει στο Παρίσι, με κανονική πτήση αυτή τη φορά και μάλιστα σε οικονομική θέση, μαζί με τον Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι αυστραλό-έλληνας μαθηματικός, γιός βιομηχάνου, καθηγητής στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του Σύδνεϋ, του Οστιν και της Αθήνας. Είναι παντρεμένος με μια διάσημη καλλιτέχνη και δεν είναι φτωχός. Ωστόσο πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Η εποχή δεν ενδείκνυται για επίδειξη.
Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από χρόνια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε εκτιμήσει την τεχνική επιδεξιότητα της Lazard και του Πιγκάς για να σβήσουν ένα χρέος 100 δις το 2011, όταν ήταν κυβέρνηση ο σοσιαλιστής και σπάταλος Παπανδρέου. Παρακολούθησε, επίσης, πολλές ομιλίες του γάλλου τραπεζίτη στη Γαλλία, στις οποίες καταδίκαζε την λιτότητα την οποία αποκαλεί «βαρβαρότητα με ανθρώπινο πρόσωπο». Είχε χειροκροτήσει το βιβλίο του «Επαναστάσεις» το οποίο δημοσίευσε το 2012 και έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά.
Εκεί ο Πιγκάς έγραφε: «Ένας ειδικός του ΟΗΕ τόλμησε να μιλήσει για την ανθρωπιστική κρίση και την επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία προκαλεί η λιτότητα στην Ελλάδα».
Αυτά τα επιχειρήματα επαναλαμβάνει σήμερα και η νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Τα σοκ του Τσίπρα στην Ευρώπη»
«Οι Ευρωπαίοι έκαναν ένα λάθος. Το 2011 θα έπρεπε να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη και θα έπρεπε από τότε να έχουν σβήσει το χρέος της» λέει ο Πιγκάς.
Αυτό το λάθος έχει εν μέρει αναγνωριστεί σήμερα.

Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και εξ αιτίας της: σπατάλες, φοροδιαφυγή σε όλα τα στρώματα, ένα τεράστιο δημόσιο, κρυφές χαρισματικές πράξεις όπως στην Εκκλησία και στους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους.
Ο Ματιέ Πιγκάς διηγείται τα «σοκ» που ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών του έπαθαν κατά τον μαραθώνιο που έκαναν πρόσφατα σε Λονδίνο, Ρώμη, Βερολίνο και Βρυξέλλες. Ήταν σοκ να ανακαλύψουν ότι «δεν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες της Γαλλίας και της Ιταλίας με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Ο Φρανσουά Ολάντ αρκέστηκε να δηλώσει ότι πρέπει να ευρεθεί μια λύση». Ήταν σοκ η απόφαση της ΕΚΤ να κόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Ήταν σοκ να ακούνε τον Σόιμπλε να δηλώνει μπροστά στον Έλληνα ομόλογό του ότι «συμφώνησαν πως διαφωνούν».
«Είναι πολιτική μπλόφα» δηλώνει με πικρία ο Βαρουφάκης.

Η αλλαζονία των αγγλοσαξωνικών ΜΜΕ
«Τέλος στις εντολές της Τρόικα με e-mails» δηλώνει από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, έξαλλος από αυτή την στάση που θέλει να τον ταπεινώσει.
Ήταν σοκ η αλλαζονία των μεγάλων αγγλοσαξωνικών ΜΜΕ, είτε του BBC ή της Wall Street Journal η οποία έγραφε στις 5 Φεβρουαρίου: «Ένα μάθημα ρεαλισμού για τους Έλληνες ηγέτες». Ήταν υπερβολικό γι’αυτούς τους νεαρούς Έλληνες λύκους που πιστεύουν ότι έχουν κι άλλες σφαίρες στη διάθεσή τους.

Πολιτική ήττα το nein στο κούρεμα χρέους
Η νέα κυβέρνηση έχουν καταλάβει ότι το «nein» για το κούρεμα του τεράστιου χρέους των 310 δις ευρώ θα ήταν μια πολιτική ήττα. Το Βερολίνο κρατάει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου. Το Βερολίνο πρέπει «να το γαργαλίσει κανείς εκεί που πονάει» αναφέρει ένας ειδικός. Την περασμένη Κυριακή ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα του κοινοβουλίου και για μια ακόμη φορά δεν δίστασε να κάνει επίκληση της Ιστορίας και της γερμανικής κατοχής:
«Υπάρχει μια ηθική υποχρέωση απέναντι στο λαό μας, απέναντι στους λαούς που έδωσαν το αίμα τους ενάντια στον Ναζισμό, να απαιτήσουν από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις».
Απαιτεί 162 δις ευρώ, το μισό του ελληνικού χρέους. «Έξυπνο αλλά υπερβολικό» ψιθυρίζει ένας αυτόπτης μάρτυρας που έμεινε άφωνος από το αίτημα…

Έξοδος από το ευρώ είναι ο Αρμαγεδδών
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη δώσει την απάντησή τους. Ο Ματιέ Πιγκάς είναι συνηθισμένος στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις που οδηγούν ακόμη και στο χάος. Αλλά είναι αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι οι νύχτες του είναι άγρυπνες και η αγωνία του διαρκής.
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι ο Αρμαγεδδών, ένα σενάριο της Αποκάλυψης. Όλοι θα έχαναν από αυτό. Γιατί αν αποδειχθεί ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει και ότι μόλις μια χώρα-μέλος βρίσκεται σε δυσκολία το εγκαταλείπουν, τότε θα υπάρχει φαινόμενο ντόμινο. Αύριο θα είναι η σειρά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας για να δεχθούν επιθέσεις από τις αγορές. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων να ευρεθεί μια συμφωνία».

http://www.huffingtonpost.gr

Σχόλιο: Ο Βαρουφάκης είναι γιος Βιομήχανου, δηλαδή της μεγάλης αστικής τάξης. Όπως ήταν και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Η μεγάλη Αστική τάξη, επειδή δε βρίσκει εργάτες που να είναι ικανοί ηγέτες, αναγκάζεται να θυσιάσει μερικά από τα παιδιά της, για να έχει ενδιαφέρον το παίγνιο.

Από την άλλη, ο Μελισσανίδης δεν προέρχεται από την μεγάλη αστική τάξη, αλλά κατάφερε να μπει.

4444

Μετά τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο του Ποταμιού περιέλαβε και η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά η οποία με ένα ιδιαιτέρως καυστικό σχόλιο σημειώνοντας ότι μόνο από την ΕΡΤ πρέπει να έβγαλε σε 4 χρόνια κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για τις περίφημες πολιτικές εκπομπές του στην κρατική τηλεόραση της οποίας το «μαύρο» που επέβαλε η ΝΔ, επικρότησε ο κ. Θεοδωράκης.

 

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/plan-b_14.html#more

Ναι, η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ είναι το plan B της κυβέρνησης.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναρωτηθεί αν η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ «είναι το εκβιαστικό plan B της κυβέρνησης;». Λοιπόν επιβεβαιωθήκαμε πλήρως από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη.
Σε χθεσινή συνέντευξή του στον Guardian, ο κ. Βαρουφάκης είπε κάτι που λίγοι στην Ελλάδα το πρόσεξαν, όμως οι δανειστές πήραν το μήνυμα.
Τώρα να δούμε κατά πόσο είμαστε και σοβαροί να το εφαρμόσουμε.
Είπε κατά λέξη: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι “ας το αφήσουμε να συμβεί”. Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B”».
Επομένως ναι, η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ ήταν το κρυφό plan B της κυβέρνησης. Όποιος διάβαζε τακτικά άρθρα του κ. Βαρουφάκη σε ανύποπτο χρόνο θα υπέθετε αυτό ακριβώς.
Στην ίδια συνέντευξη είπε και κάτι που δεν τόλμησαν άλλοι Έλληνες πολιτικοί να πουν εδώ και πέντε χρόνια, κατά τα οποία έχουμε καταστεί υπόδουλη αποικία χρέους. Συγκεκριμένα είπε πως «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα. Γι’ αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». 
«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν πρόγραμμα για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Οι πολίτες στη Γερμανία παραπλανήθηκαν πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας». 
Επιτέλους ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Πεθαίνουμε γιατί διασώσαμε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Ποιος άραγε μπορεί να διαφωνήσει με τις πιο πάνω αλήθειες που λέει ο κ. Βαρουφάκης και ποιος είναι εκείνος που δεν συμφωνεί με την πρόταση: Είτε οριστική λύση μέσα στο ευρώ είτε στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ;

Διαφωνούν βέβαια το ΕΛΚ και ο κ. Σαμαράς που καλούν την κυβέρνηση να ακολουθήσει τις εντολές των δανειστών, αλλά όσο ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το δρόμο των δανειστών, τόσο θα διαλύει τη ΝΔ.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2015/02/plan-b.html

4444

ELLADA DORA BAKOYANNIS SAMARAS ELK TWITTER 02 150215

Ο Σαμαράς είναι πολιτικά τελειωμένος.

 

4444

TENNIS ATP ROTTERDAM NETHERLANDS WAWRINKA RAONIC BERDYCH 01 150215

4444
http://kourdistoportocali.com/post/41345/rouvlia

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα μπορεί να διαθέσει ρούβλια στην Ελλάδα μόνο αν η Αθήνα ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
“Πρόσφατα, στις περιπτώσεις αυτές όπου παρέχουμε βοήθεια, αυτό έγινε σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή ρωσικό ρούβλι”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΟΙΚ της G20 στην Κωνσταντινούπολη.
Η Ρωσία δεν έχει λάβει ένα αίτημα για βοήθεια από την Ελλάδα, δήλωσε ο Siluanov.
Πρόσθεσε ότι η υποχώρηση των διεθνών τιμών στα εμπορεύματα, ιδίως στην ενέργεια και η πτώση του ρουβλίου σημαίνει “ότι η κατάσταση στη Ρωσία, η χρηματοοικονομική ικανότητα, είναι χαμηλότερη απ΄ ό,τι ήταν πριν από τρία με πέντε χρόνια πριν”.
Το Dow Jones Newswires σημειώνει εξάλλου ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς θα μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογο του.
Σχόλιο: Σωστή η δήλωση του Ρώσου. Ρούβλια, δολάρια και Γουαν.
Όλοι λένε τι θα συμβεί στην Ελλάδα. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που λένε τι θα συμβεί στους Γερμανούς και το Γερμανικό ευρώ.
Οι Γερμανοί είναι losers.
Ο Βαρουφάκης παίζει καλά το παιχνίδι. Με τους εγχώριους νταβατζηδες της διαπλοκής πρέπει να τελειώνουμε, που έχουν ρημάξει τον ελληνικό λαό.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία, να μη συνεργάζονται με τον Ψυχάρη της διαπλοκής, γελά ο κόσμος στην Ελλάδα.
Μη συνεργάζεστε με Ψυχάρη, Αλαφούζο, Μπόμπολα, γελά ο κόσμος στην Ελλάδα.

4444

4444

14/02/2015

4444

“Ο Καρλ Πόπερ ανήκει μαζί με τον Σίγκμουντ Φρόυντ και τον Λούντβιχ Βιτγκενστάϊν, στα τέκνα της εβραϊκής αστικής τάξης της Βιέννης, των οποίων οι σκέψεις άλλαξαν και διαμόρφωσαν το πνευματικό τοπίο της Ευρώπης αυτού του αιώνα.”
(Γκύντερ Πάτσιχ, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

4444

4444

http://www.skai.gr/news/technology/article/275287/sto-seti-theloun-na-edeinoun-tis-prospatheies-gia-anakalupsi-exogiinis-zois-/#ixzz3Rd8s41wk

«Μερικοί από εμάς στο Ινστιτούτο ενδιαφερόμαστε για ένα ‘ενεργό SETΙ’, που δεν θα ακούει μόνο παθητικά, αλλά θα εκπέμπει κάτι στα γειτονικά άστρα, καθώς εκεί υπάρχει μια πιθανότητα να πάρουμε απάντηση από κάποιον».

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) της Καλιφόρνιας δήλωσαν, ότι έφθασε η ώρα πλέον η ανθρωπότητα να κινηθεί πιο αποφασιστικά για να έλθει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς στο σύμπαν. Όμως άλλοι επιστήμονες συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για κάτι τέτοιο, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη Γη αν «προδώσει» την ύπαρξή της.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), που εκδίδει και το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ο διευθυντής του SETI δρ Σεθ Σόστακ ανέφερε ότι, μετά την αποτυχία να εντοπιστούν εξωγήινα ραδιοσήματα, παρά την επίμονη προσπάθεια άνω των 50 ετών, ήλθε η ώρα η σχετική έρευνα να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ενεργή, στρεφόμενη σε εξωπλανήτες που φαίνονται να έχουν συνθήκες φιλικές για τη ζωή (πιθανώς και νοήμονα όντα).

«Μερικοί από εμάς στο Ινστιτούτο ενδιαφερόμαστε για ένα ‘ενεργό SETΙ’, που δε θα ακούει μόνο παθητικά, αλλά θα εκπέμπει κάτι στα γειτονικά άστρα, καθώς εκεί υπάρχει μια πιθανότητα να πάρουμε απάντηση από κάποιον», ανέφερε ο Σόστακ.

Ήδη συζητείται τι θα μπορούσε να περιέχει αυτό το μήνυμα προς τους εξωγήινους από τα ισχυρά ραδιοτηλεσκόπια της Γης, όπως το Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Αστρονόμοι, ανθρωπολόγοι, κοινωνικοί και άλλοι επιστήμονες πρόκειται να εξετάσουν το ζήτημα, ώστε να κάνουν μια πιο συγκεκριμένη πρόταση προς το ευρύ κοινό και τις κυβερνήσεις.
Ο Σόστακ απέρριψε ως υπερβολικούς ή και παρανοϊκούς τους φόβους κάποιων (μεταξύ των οποίων ο διάσημος βρετανός κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ) για το τι μπορεί να βρίσκεται «εκεί έξω». «Δεν βλέπω γιατί οι εξωγήινοι θα είχαν οποιοδήποτε κίνητρο για να εξαφανίσουν τον πλανήτη», όπως είπε. Δε βλέπουν όμως το ζήτημα όλοι το ίδιο χαλαρά.

«Οι ιστορικοί θα σας πουν ότι η πρώτη επαφή ανάμεσα στους βιομηχανικούς πολιτισμούς και στους ιθαγενείς δεν πήγε καθόλου καλά», επισήμανε ο διαστημικός επιστήμονας και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ντέηβιντ Μπριν. Αν και, όπως είπε, θεωρεί μάλλον απίθανη μια εξωγήινη επίθεση τύπου Χόλιγουντ, παρόλα αυτά οι πιθανοί κίνδυνοι δεν παύουν να είναι υπερβολικά μεγάλοι, γι’ αυτό χρειάζεται πολλή περίσκεψη και ευρεία δημόσια διαβούλευση, προτού η ανθρωπότητα αρχίσει να στέλνει μηνύματα σε δυνητικά κατοικήσιμους κόσμους. Την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί επιστήμονες. Ο διεθνούς φήμης εξελικτικός παλαιοβιολόγος, Σάιμον Κονγουέι Μόρις, έχει προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις του πλανήτη να προετοιμάζονται για το χειρότερο, επειδή οι εξωγήινοι μπορεί κάλλιστα να είναι βίαιοι και άπληστοι όπως οι άνθρωποι – ή πολύ χειρότεροι…

Οι οπαδοί όμως του SETI αντιτείνουν, ότι είναι πολύ αργά πια για τέτοιους φόβους, αφού η ανθρωπότητα ήδη από τον μεσοπόλεμο έχει κάνει γνωστή την παρουσία της στο διάστημα, εκπέμποντας τα σήματα όλων των ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και άλλων εκπομπών της. Επιπλέον, τα κάθε είδους ραντάρ, αλλά και τα φώτα της Γης μπορεί να έχουν γίνει αντιληπτά όλο αυτόν τον καιρό. Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντάγκλας Βάκοχ του SETI, ένας τεχνολογικός πολιτισμός μόνο 300 χρόνια πιο μπροστά από τον δικό μας, θα μπορούσε να ανιχνεύσει τα γήινα τηλεοπτικά σήματα από απόσταση 500 ετών φωτός.

Σχόλιο: Όποτε παρακολουθώ συζητήσεις για εξωγήινη ζωή, από επιστήμονες ή απλούς ανθρώπους, βγαίνω έξω από τα ρούχα μου!

Υπάρχουν ορισμένες βασικές ερωτήσεις. Μερικές.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι δίκαιος;

Μη σας ανησυχεί το φυσιολογικό πορνό που υπάρχει στο διαδίκτυο. Να σας ανησυχεί οι εικόνες που δείχνουν παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα ή να βιάζονται κλπ.

Ο Ανθρώπινος πολιτισμός, είναι επικίνδυνος. Μην έχετε αυταπάτες.

Ένας ανώτερος εξωγήινος πολιτισμός, είναι σίγουρο ότι έχει βρει την Γη και παρακολουθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιστήμονες είναι φλουφληδες.

Το physicgg απαγόρεψε τα σχόλια μου και το American Scientific στην Ελληνική έκδοση, ήταν απόλυτο σίγουρο ότι δε μαθαίνεις φυσική βλέποντας λεζάντες.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι επικίνδυνος. Τα παραδείγματα δεκάδες.

Οι εξωγήινοι παρακολουθούν και καταγράφουν την εξέλιξη. Αν περάσετε την κόκκινη γραμμή, θα καταστραφείτε.

Όλοι αυτοί συζητούν, σα να μη βλέπουν σε τι κοινωνία ζουν.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός, όπως είναι μέχρι σήμερα, είναι τρομακτικά επικίνδυνος.

Οι ανώτεροι εξωγήινοι πολιτισμοί, ξέρουν που είστε.

Θα συμφωνήσω πάντως με έναν ποιο ενεργητικό SETI.

4444

4444

4444

4444

Άκουσα πολλές φορές να λένε, ότι το Μνημόνιο είναι συνολικά αποτυχημένο.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέτρα του μνημονίου, είναι αποτυχημένα.

Έχουμε δηλαδή 100% αποτυχία.

Είναι αυτό σωστό; Στέκει λογικά και επιστημονικά;

Η απάντηση είναι όχι.

Μετά ο Βαρουφάκης, έδωσε αναλογία σωστού λάθους. Αυτό είναι αποδεκτό και έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Αυτό σημαίνει ότι το μνημόνιο, πρέπει να αλλάξει και ότι υπάρχει μεγάλος χώρος για να επέλθει συμφωνία.

Εγώ που ξέρω περισσότερα από όλους αυτούς, θα συνεισφέρω στην συζήτηση βάζοντας έναν όρο, που είναι απόλυτα σταθμισμένος.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Από την στιγμή που θα γίνει η συμφωνία και μετά, οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.

Οι υπόλοιποι όροι, είναι λιγότερο σημαντικοί.

Τα κράτη της Ευρωζώνης, πρέπει να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, το πλεόνασμα είναι δευτερεύον.

Η Μερκελ μπορεί να πει στον Τσίπρα, στα δίνω όλα, αλλά θέλω ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Για να έχεις ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για 4 συνεχόμενα χρόνια, πρέπει να είσαι πολύ καλός στην διαχείριση και στην διαφάνεια.

Αν αυτό συνεχιστεί για 8 χρόνια, είσαι πραγματικά πολύ καλός.

Σωστά ο Τσιπρας και ο Βαρουφάκης λένε: ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πλεόνασμα 1,5%. Η θέση τους είναι πολύ ισχυρή και αιτιολογημένη.

Στην Αρχαιότητα, το κατεστημένο, είχε επιβάλει την θέση, ότι η Γη είναι επίπεδη, σήμερα ξέρουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Η θέση του Τσίπρα και του Βαρουφάκη είναι αληθής, αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί αν θέλουν να περάσουν την θέση τους, που ξέρουμε, πρέπει να εκβιάσουν. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κοινοποίηση αυτούς τους εκβιασμούς στους ανθρώπους του πλανήτη.

Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, οι άνθρωποι, πρέπει να γνωρίζουν γιατί έφυγε.

Πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι οι κακοί.

Αν εγώ συντονίσω το παιχνίδι με κάποιο τρόπο για την Ελλάδα, οι Γερμανοί δύσκολα θα την βγάλουν.

Βέβαια το ζητούμενο είναι, μια συμφωνία win – win. Εμένα μου αρέσουν οι συμφωνίες win – win. Όποτε η Μέρκελ να κάνει τα σωστά βήματα μπρος – πίσω και πλάγια.

Οι Έλληνες παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, όποτε το μπαλάκι όπως είπε και ο Ομπαμα, είναι στη μεριά της Γερμανίας.

Βαρουφάκη η CIA σε στηρίζει. Θεωρεί ότι δουλεύεις για το γενικό καλό και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.

4444

13/02/2015

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1304046/fitch-sterhse-ta-aaa-apo-thn-afstria.html

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ» την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αυστρίας με τις προοπτικές να παραμένουν σταθερές. Αιτία το υψηλό δημόσιο χρέος.

Παράλληλα προχώρησε στην υποβάθμιση και της Ουκρανίας.

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης Αυστρίας και Ουκρανίας προχώρησε η Fitch, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ» την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αυστρίας με τις προοπτικές να παραμένουν σταθερές. Παράλληλα επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «F1» της χώρας.

Η Fitch αποδίδει την υποβάθμιση στις προβλέψεις για ενίσχυση του δημοσίου χρέους της Αυστρίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα παραμείνει αυξημένο για καιρό. Αυτό αναμένεται να μειώσει την ικανότητα της χώρας να απορροφήσει πιθανά σοκ, σημειώνει.

Όπως επισημαίνει το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 89% του ΑΕΠ το 2015, ποσοστό υψηλότερο από όλα τα κράτη που βαθμολογούνται «ΑΑΑ» (σ.σ. η μέγιστη βαθμολόγηση), πλην των ΗΠΑ.

Η Fitch είχε προειδοποιήσει ότι χρέος στο 80-90% του ΑΕΠ είναι το όριο για τα κράτη με την μέγιστη βαθμολόγηση στα ratings, υπό τον όρο ότι το χρέος βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Ωστόσο με την Αυστρία δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι ανάλογο, τονίζει η Fitch, προβλέποντας ότι το χρέος θα υποχωρήσει οριακά κάτω από το 86% του ΑΕΠ το 2017.

Εν τω μεταξύ ο οίκος υποβάθμισε σε «CC» από «CCC» την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας, ενώ επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «C»

Η Fitch αναφέρει ότι το δάνειο που ενέκρινε το ΔΝΤ προς την χώρα καλύπτει τα χρηματοδοτικά κενά της ωστόσο θεωρεί εξαιρετικά πιθανή μια αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

Σύμφωνα με την Fitch οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη μια υποβάθμιση είναι η αποτυχία να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μια πιθανή αναδιάρθρωση δανείων του ιδιωτικού τομέα αλλά και η περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Ουκρανία.

Σχόλιο: Η Αυστρία έχει Δημόσιο χρέος που αυξάνεται και δεν μπορεί να απορροφήσει ένα μεγάλο σοκ, αν αυτό προκύψει. Ξεκάθαρες κουβέντες. Δηλαδή μια έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ, θα είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ για την Αυστριακή Οικονομία.

Ξεκάθαρες κουβέντες. Η Αυστρία συνορεύει και με την Ιταλία, που και αυτή έχει τεράστιο δημόσιο χρέος.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/varoyfakis-den-yparhei-shedio-v-ginei-armageddon

Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται και στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Η συζήτηση αρχικά στράφηκε στην εξωτερική του εικόνα και στο γεγονός που τα φώτα της δημοσιότητας είναι συνεχώς στραμμένα πάνω του, με τον 53χρονο οικονομολόγο να σημειώνει πως «είμαι αυτός που είμαι».

«Έχουμε χάσει τα πάντα», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως «έτσι μπορούμε να πούμε την αλήθεια… και είναι καιρός να κάνουμε».

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε πως «το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για τη διάσωση της Ελλάδας. Ήταν ένα σχέδιο διάσωσης των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Το γερμανικό κοινό έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στους Έλληνες, ενώ το ελληνικό κοινό είχε οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν η σωτηρία μας».

Για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, σημειώνει: «Άλλο πράγμα είναι να πει κάποιος ότι δεν θα έπρεπε να μπείτε στην ευρωζώνη, και εντελώς διαφορετικό να πει ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ.

Αν οπισθοχωρήσουμε, πέφτουμε στον γκρεμό. Αυτό είναι το επιχείρημά μου σε όλους».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο Β, ο υπουργός σημείωσε: «Ακούμε συνεχώς πως εάν δεν υπογράψουμε θα γίνει… Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: Ας γίνει! Δεν υπάρχει σχέδιο πτώσης. Αυτό είναι το σχέδιο Β». 

Και τι θα συμβεί μετά, η επόμενη ερώτηση: «Είναι σαν να με ρωτάτε τι θα συμβεί αν ένας κομήτης χτυπά τον πλανήτη Γη. Δεν έχω ιδέα. Κανένας δεν έχει».

Όσο για το εάν ο ίδιος φοβάται, δήλωσε: «Λιγάκι. Εάν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομακτικά επικίνδυνος».

Άλλα σημεία από τη συνέντευξη:

 • «Κάποτε μου είχαν πει πως ως μαρξιστής, θα πρέπει να κάνω δυο πράγματα: να είμαι πάντα αισιόδοξος και να έχω άποψη για τα πάντα. Θεωρώ πως αυτή η συμβουλή μου κάνει».
 • «Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που παράγει τεράστια συσσώρευση πλούτου και μαζική φτώχεια. Δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις τον καπιταλισμό, χωρίς (ή μέχρι) να καταλάβεις τις αντιθέσεις του και εάν δεν αναρωτηθείς αν αυτή είναι η ‘φυσική κατάσταση’. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι αριστερός». 
 • «Δεν μπορώ να διαχωρίσω τη μοίρα αυτής της χώρας από την τύχη της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο, πολλά φοβερά πράγματα ξεκίνησαν εδώ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος ήταν ένα από αυτά. Δεν ξεκίνησε στο Βερολίνο, αλλά στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944. Η μεταδοτικότητα της κρίσης στην ευρωζώνη ξεκίνησε εδώ το 2010…».
 • «Αν δεν είσαι ιδεαλιστής, είσαι κυνικός»
 • «Εάν αποχωρήσω από υπουργός Οικονομικών… θα επιστρέψω στο βιβλίο μου για την Ευρώπη, που είναι ημιτελές. Είναι πολύ δύσκολο να βρω ένα τέλος, όταν είμαι ακόμα σε αυτή τη δουλειά».

 

4444

http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/39168-apokalypsi-deite-ti-symvainei-me-ta-ladia-tou-lidl

Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ;

Η μόνη διαφορά η ταμπέλα…

Κατά τ’ άλλα αμφότερα “συσκευάζονται” φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ’ ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά.

Να το θυμάστε όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για… παραγωγή σαπουνιού.

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και την πάτησαν να μην το καταναλώσουν.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

4444

Δε θα έλεγα όχι για ένα ταξιδάκι στην Ανδρομέδα. Που να σημειώσω, δεν είναι δύσκολο να πας.

4444

4444

BLOOMBERG GERMANY GREECE VAROUFAKHS SEX SYMBOL twitter 01 130215

4444

TENNIS ROTTERDAM NETHERLANDS MURRAY WAWRINKA 01 120215 (1)

Όλα τα μάτια στο Rotterdam. Στην μονομαχία χωρίς τα νούμερα νο1,2 και 3.

4444

12/02/2015

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1253573/germania-etoimazetai-gia-pleonasma-rekor-to-2014.html

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα εμφανίσει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών $280 δισ. το 2014 ή 7,2% του ΑΕΠ, προβλέπει το Ifo.

Σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέλθει το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας το 2014, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ινστιτούτο Ifo.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη χρονιά η Γερμανία δέχθηκε πυρά από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πλεόνασμα της. Τους τελευταίους μήνες δέχεται πιέσεις από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για να τονώσει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ινστιτούτο με έδρα το Μόναχο υπολογίζει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα εμφανίσει πλεόνασμα $280 δισ. το 2014, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η Κίνα αναμένεται να ακολουθήσει στην δεύτερη θέση, με πλεόνασμα $230 δισ. και τρίτη θα είναι η Σαουδική Αραβία.

«Για την Γερμανία το εμπόριο αγαθών είναι το κλειδί» σημείωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Steffen Henzel.

Σε ευρώ το γερμανικό πλεόνασμα το 2014 θα φτάσει τα 200 δισ., πάνω από 192 δισ. την περασμένη χρονιά και 196 δισ. το 2012.

Ο κ. Henzel υποστήριξε πως οι επενδύσεις στο εξωτερικό, την στιγμή που υπάρχει έλλειψη χρημάτων για επενδύσεις στο εσωτερικό, δεν αποτελούν καλό μοντέλο μακροπρόθεσμα. Ο ίδιος δήλωσε πως βλέπει λίγες πιθανότητες συρρίκνωσης του πλεονάσματος βραχυπρόθεσμα.

Ένα πλεόνασμα €200 δισ. θα αντιστοιχεί στο 7,2% του ΑΕΠ, με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις για την γερμανική ανάπτυξη.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαμηνύσει πως πλεονάσματα πάνω από 6% του ΑΕΠ, αν διατηρηθούν μακροπρόθεσμα, μπορούν να απειλήσουν την οικονομική σταθερότητα.

Η Γερμανία εμφανίζει πλεονάσματα πάνω από 6% από το 2007.

Σχόλιο: Η Γερμανοί βουλιάζουν την Ευρώπη για να βγάλουν χρήμα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Παίζουν παιχνίδι μηδενικού ρίσκου. Που σημαίνει: η ζημιά σου, είναι το δικό μου κέρδος.

Η Ιταλία είχε βιομηχανία, τι έγινε; Την έσκισαν οι Γερμανοί. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Όταν θα έρθει ο Τσιπρας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, τότε θα γίνει της πουτουνας με τους Γερμανούς.

Σκέψου αναγνώστη να ήταν στο Eurogroup ο Τσιπρας, η Λεπέν, ο Γκριλο, θα τον έσκιζαν τον Σόιμπλε.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2224947

Του Αlessandro Speciale

Η Γερμανία εμφάνισε πλεόνασμα-ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2014, ανοίγοντας το δρόμο να ανανεωθούν οι διεθνείς εκκλήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών της.
Το πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 25,3 δισ. ευρώ το περασμένο έτος από 189,2 δισ. ευρώ το 2013, ανακοίνωσε χθες η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσό αντιστοιχεί στο 7,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, και υπερβαίνει τα 176,7 δισ. ευρώ που κατέγραψε η Κίνα.
Τα στοιχεία, τα οποία ήρθαν την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην Κωνσταντινούπολη, είναι πιθανό να αναζωπυρώσουν την κριτική για την οικονομική πολιτική της Γερμανίας από οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγείς της χώρας ετοιμάζονται να λάβουν πιθανότατα νέα ώθηση καθώς οι μεγάλης κλίμακας αγορές περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποδυναμώσει το ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στις αγορές του εξωτερικού.
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μία σκόπιμη τακτική οφέλους εις βάρος άλλων χωρών», λέει ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING-DiBa στη Φρανκφούρτη. «Η Γερμανία διαθέτει το σωστό προϊοντικό μίγμα τη σωστή στιγμή και πρόσθετα σε αυτό επωφελείται από το ασθενέστερο ευρώ».
Το ενιαίο νόμισμα έχασε 12% της αξίας του έναντι του δολαρίου το 2014, ενώ τον περασμένο μήνα υποχώρησε κάτω από τα 1,11 δολάρια για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2003.

Έρευνα

Το 2014, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ήταν 217 δισ. ευρώ, με τις εξαγωγές να καταγράφουν άνοδο 3,7% από το 2013 και τις εισαγωγές 2%. Το Δεκέμβριο οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν 3,4% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αγορές στο εξωτερικό μειώθηκαν 0,8%.
Το εξαγωγικά προσανατολισμένο οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας, έχει τραβήξει την προσοχή ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ έχουν επανειλημμένως επιπλήξει τη χώρα για την εξάρτησή της από το εξωτερικό εμπόριο, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια έρευνα το 2013 σχετικά με το αν η Γερμανία παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο παρελθόν, Γερμανοί βουλευτές καθώς και η ίδια η Καγκελάριος Angela Merkel έχουν απαντήσει σε αυτή την κριτική επισημαίνοντας ότι το πλεόνασμα αντικατοπτρίζει την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εταιρειών -από κολοσσούς όπως η Daimler AG και η Siemens AG, έως τις χιλιάδες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που είναι γνωστές ως «mittelstand» – που δεν μπορούν να κατευθυνθούν από την κυβέρνηση.
Η Γερμανία ξεπέρασε την Κίνα ως η χώρα με το μεγαλύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών του κόσμου το 2011 και έκτοτε διατηρεί την πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ. Ενώ ένα μεγάλο μέρος των γερμανικών εξαγωγών κατευθυνόταν στο παρελθόν προς χώρες της ζώνης του ευρώ, το ποσοστό αυτό μειώθηκε μετά την κρίση χρέους, με τις αναδυόμενες οικονομίες να αρπάζουν ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο από τα αγαθά της χώρας.

Αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν 1,6% το περασμένο έτος, ήτοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων το 2008.

Κοιτώντας μπροστά, η ταχεία αύξηση των μισθών τα τελευταία χρόνια και η αύξηση της εσωτερικής ζήτησης οδηγούν στην επανεξισορρόπηση της οικονομίας. Η γήρανση του πληθυσμού, οι νεότερες γενιές που είναι λιγότερο επικεντρωμένες στην αποταμίευση και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που αποδίδουν καρπούς στις χώρες της ζώνης του ευρώ θα επηρεάσουν με τη σειρά τους τις γερμανικές εξαγωγές, σύμφωνα με την Bundesbank.

“Η Γερμανία θα έχει θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο ορατό μέλλον”, έγραψε η κεντρική τράπεζα που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, στη μηνιαία έκθεσή της για τον Ιανουάριο του 2015. «Ωστόσο, το μέγεθος του πλεονάσματος αναμένεται να μειωθεί μεσοπρόθεσμα».

Σχόλιο: Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Όπως είδε και ο Σαχτ, ο κεντρικός τραπεζίτης του Χίτλερ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποδίδουν.

Όσο περισσότερο δολοφονούν Έλληνες και εμπορεύονται το θάνατο, τόσα περισσότερα κερδίζουν.

Όσοι αναρωτιούνται για το Γερμανικό Πλεόνασμα, στηρίζουν Ελλάδα. Είναι πολλά τα δις από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τα δεδομένα, είναι αμείλικτα.

4444

4444

ELLADA TSIPRAS AUSTERITY COMIC 01 120215

4444

4444

http://www.avantipopolo.gr/2015/02/blog-post_62.html

Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π. Κουρουμπλής.

«Oι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων»

Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.

Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.

Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»

Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ. Ράιχενμπαχ.

Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Έργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».

Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη… δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. Ευρώ.

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Medispin

Σχόλιο: Ο Κουρουμπλής, πρέπει να κάνει ότι του γράφω. Μάζεψε όλα τα δεδομένα, στοιχειοθέτησε τις κατηγορίες εναντίον του Γεωργιάδη και μετά να αναλάβει η δικαιοσύνη.

Ο Γεωργιάδης έχει ποινικές ευθύνες. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στην Δημοκρατία, η δικαιοσύνη είναι πυλώνας. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην εξαθλίωση εξαιτίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

4444

ELLADA OOSA OECD ANGEL GURRIA TSIPRAS METARITHMISEIS 01 120215

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/133258/i-ohi-kai-toso-politika-enareti-kyria-panariti

Η όχι και τόσο πολιτικά ενάρετη, κυρία Παναρίτη.

Γράφει ο Φέλιξ

Η κυρία Έλενα Παναρίτη,υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου. Παρά την επιστημονική κατάρτιση που περιγράφει το βιογραφικό της, στην Ελλάδα έγινε γνωστή όταν μιλώντας στις 11 Νοεμβρίου του 2012, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε μια φοβερή ανάλυση για τα κακά του μνημονίου και το τι σημαίνει για την χώρα και στη συνέχεια πήγε στη Βουλή και το ψήφισε.

Όταν την επόμενη μέρα το koutipandoras.gr είχε εντόπισε αυτή την έκφραση πολιτικής σχιζοφρένειας, η κυρία Παναρίτη κατέβασε το βίντεο με την ομιλία της.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2011, λίγο πριν τη σύνοδο στις Κάννες όπου έσβησαν τον Παπανδρέου αναθέτοντας την εξουσία μέσω Μπαρόζο στο Σαμαρά και το Βενιζέλο, η κυρία Παναρίτη είχε δηλώσει πως παίρνει θέση κατά του δημοψηφίσματος γιατί απειλούσε την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είχε πει συγκεκριμένα

“Δεν πρόκειται να συναινέσω στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Πριν από δύο χρόνια ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μου. Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ και να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν πρόκειται να συναινέσω στην διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας μου”.

Σήμερα γράφεται πως η κυρία Παναρίτη είναι σύμβουλος, ή τέλος πάντων συνοδεύει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο νυν υπουργός Οικονομικών γνωρίζει καλά το οικονομικό παιχνίδι και τους συσχετισμούς. Ενδεχομένως λοιπόν κάπου να ποντάρει όταν επιλέγει την Έλενα Παναρίτη. Σε γνωριμίες, σε κάποια ατζέντα ή σε κάποιες διαβεβαιώσεις. Είναι ωστόσο αναγκαίο αυτή η κυβέρνηση και να φαίνεται και να είναι ξεκάθαρη.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει και την κυρία Παναρίτη και όποιον άλλο θεωρεί χρήσιμο. Αλλά πρέπει τουλάχιστον να εξηγεί και στον κόσμο.

Ή η ίδια, ή η κυρία Παναρίτη. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθήσει την πολιτική της σχιζοφρένεια.

Δείτε το βίντεο της πολύ σωστής της τοποθέτησης που στη συνέχεια αναιρέθηκε απ’ τη στάση της:

Σχόλιο: Η κυρία Παναρίτη είναι προφανές, ότι έπαιξε παιχνίδι εξουσίας και είναι προφανές ότι δεν έχει πρόβλημα να κάνει κωλοτούμπες και επικύψεις.

Ο Βαρουφάκης πρέπει να έχει σοβαρό λόγο. Θα φανεί από το αποτέλεσμα.

4444

11/02/2015

4444

BLOOMBERG APPLE 700B FIRST US COMPANY WORTH 01 110215

4444

http://www.fortunegreece.com/article/elliniki-eteria-pou-exasfalise-pano-apo-50-ekat-dolaria/

Η ελληνική εταιρεία που εξασφάλισε πάνω από 50 εκατ. Δολάρια.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε και τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης η Persado.

Πρόκειται ασφαλώς για μια από τις πιο πετυχημένες περιπτώσεις spin off εταιρειών στην Ελλάδα.  Η Persado που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον τον Άλεξ Βρατσκίδη, συνιδρυτή και πρώην CEO της Upstream, κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς και τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησής της, εξασφαλίζοντας 21 εκατομμύρια δολάρια από την StarVest Partners, την Bain Capital Ventures, την American Express Ventures και την Citi Ventures.

Η Persado δραστηριοποιείται στο λεγόμενο μάρκετινγκ πειθούς (persuasion marketing), ενώ μέλος του ΔΣ και κύριος μέτοχος της εταιρείας (μαζί με τον Άλεξ Βρατσκίδη και την Bain Capital) είναι ο πρόεδρος και έτερος ιδρυτής της Upstream, Μάρκος Βερέμης (φωτογραφία).

H Persado είχε ήδη εξασφαλίσει στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 15 εκατ. δολάρια, με κύριο συμμέτοχο την Bain Capital Ventures (14 εκ. δολάρια) ενώ στον γύρο συμμετείχε επίσης και η TL Capitol (1 εκ. δολάρια). Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 19 εκατ. δολάρια που έχει ήδη επενδύσει η ίδια η UpStream, με τα συνολικά κεφάλαια να ξεπερνούν τα 50 εκατ. δολάρια.

Η πλατφόρμα της εταιρείας «persuasion automation» (αυτοματοποιημένη πειθώ), χρησιμοποιεί σημασιολογικούς αλγόριθμους για να δημιουργήσει το ιδανικό κάθε φορά μήνυμα για μια στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, επιλέγοντας μέσα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς προτρεπτικής γλώσσας, συναισθημάτων, προϊοντικής περιγραφής και στοιχείων μορφοποίησης.

Το λογισμικό χαρτογραφεί συναισθήματα και παράγει γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία επικοινωνίας όπως είναι τα προωθητικά emails, landing pages σε sites, SMS, push notifications και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το persuasion automation αποτελεί ουσιαστικά μια νέα κατηγορία τεχνολογίας, με άπειρες διαφορετικές εφαρμογές», αναφέρει ο Αλέξης Βρατσκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Persado. «Πέρα από το ψηφιακό marketing και τον χώρο της διαφήμισης, η αξιοποίηση της βέλτιστης δυνατής γλώσσας σε ένα μήνυμα που έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται έχει πολλαπλές χρήσεις: Από την ψηφιακή υγεία, όπου οι γιατροί μπορούν έτσι να παροτρύνουν τους ασθενείς τους να ακολουθούν τις οδηγίες τους, μέχρι τον χώρο της φιλανθρωπίας, όπου η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρύνει δωρεές.

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργούμε μηνύματα που πείθουν. Επί της ουσίας, αυτή είναι η εφεύρεση της Persado: Η εφαρμογή της επιστήμης και των μαθηματικών στη δημιουργία επικοινωνιακών μηνυμάτων που κινητοποιούν το ακροατήριο και το προτρέπουν να δράσει.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο από τους βασικούς επενδυτές του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης, η American Express Ventures και η Citi Ventures, είχαν πρώτα δοκιμάσει την τεχνολογία της Persado ως πελάτες: «Η ομάδα μας αναζητά επενδύσεις σε τεχνολογίες του αύριο και η Persado έχει την δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες επικοινωνούν με τους πελάτες τους», σημειώνει ο Arvind Purushotham, Διεθύνων Σύμβουλος της Citi Ventures, επενδυτικού κορμού της Citibank. «Η Persado παράγει μηνύματα που βασίζονται στην ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων και στη γνώση του τι είναι σημαντικό για τους πελάτες μας, και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον κόσμο».

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Persado για την προώθηση των πιστωτικών της καρτών, η Citi είδε το ποσοστό των email της που διαβάζονταν να αυξάνεται κατά 70% και το ποσοστό των click-to-opens να εκτοξεύεται κατά 114%.

«Η πλατφόρμα της Persado συμβάλλει στον περιορισμό της αβεβαιότητας σε μία καμπάνια marketing και επιτρέπει την αποδοτικότερη επικοινωνία των επιχειρήσεων με τα κοινά-στόχος τους μέσα από μία επιστημονική επιλογή των καταλληλότερων μηνυμάτων», αναφέρει ο Rohit Bodas, Partner στην American Express Ventures. «Είμαστε ευτυχείς που επενδύουμε σε μία τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία μίας ουσιαστικότερης εμπειρίας marketing που οφελεί τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές».
Εκτός από την American Express και τη Citibank, στο πελατολόγιο της Persado συγκαταλέγονται ακόμα η Esurance, η E*TRADE, η LivingSocial, η αλυσίδα καταστημάτων Neiman Marcus, η Verizon Wireless και η Vodafone.

Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της η Persado είδε το πελατολόγιό της να αυξάνεται κατά 300% και να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, αλλά και σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, από τον χώρο του τουρισμού μέχρι τις τηλεπικοινωνίες και από το λιανεμπόριο μέχρι τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησής της, η Persado πρόσθεσε δύο νέα μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο: Τον Reggie Bradford και την Laura Sachar. Ο Reggie Bradford είναι σήμερα Senior Vice President για θέματα προϊοντικής ανάπτυξης στην Oracle ενώ έχει δημιουργήσει τρία επιτυχημένα start-ups τα οποία αθροιστικά έχουν κύκλο εργασιών ύψους $5 δις. Η Laura Sachar είναι συνιδρυτής και General Partner της StarVest Partners, μίας εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία διαχειρίζεται $400 εκατομμύρια και χρηματοδοτεί εταιρείες που παρέχουν επιχειρηματικές λύσεις οι οποίες στηρίζονται στην τεχνολογία.

Σχόλιο: Άλλη μια χρήση των αλγορίθμων.

4444

4444

10/02/2015

4444

ELLADA MNHMONIO LAGARDE LIST PAPADREOU FALTSIANI 01 100215

4444

BLOOMBERG CURRENCY PEGS USA DOLLAR 01 100215

4444

4444

09/02/2015

4444

Υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές αρχές βρίσκεται η επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase επειδή προσέλαβε τον γιο του νυν υπουργού Εμπορίου της Κίνας Γκάο Χουτσένγκ, μολονότι είχε χαρακτηριστεί «ο χειρότερος υποψήφιος» για τη θέση, σύμφωνα με την εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία της τράπεζας, που αποκάλυψε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Γκάο Τζουέ προσελήφθη από την αμερικανική τράπεζα το 2007 στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε για αυτήν επί περίπου δύο χρόνια, επιβιώνοντας από τις μαζικές απολύσεις παρ’ όλο που η απόδοσή του χαρακτηριζόταν “μέτρια” από τους προϊσταμένους τους. 

Την γλίτωσε όμως και όταν έστειλε κατά λάθος ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ερωτικό περιεχόμενο στο τμήμα… ανθρωπίνων πόρων.

Το 2008 ο πατέρας του, ο Γκάο Χουτσένγκ που τότε ήταν υφυπουργός Εμπορίου (ανέλαβε υπουργός το 2013), έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει στην JPMorgan να κρατήσει τον γιο του, υποσχόμενος ότι ο ίδιος “θα κατέβαλε περισσότερες προσπάθειες” για να βοηθήσει την τράπεζα αν ο Γκάο Τζουέ γλίτωνε από τις απολύσεις, υποστηρίζει η οικονομική εφημερίδα.

Ο Γκάο Τζουέ κράτησε όντως τη θέση του, μολονότι οι εκθέσεις των ανωτέρων του για την απόδοσή τους ήταν ομοφώνως αρνητικές. Ένας μάλιστα τον χαρακτήριζε “ανώριμο, ανεύθυνο και αναξιόπιστο”.

Σε ένα άλλο εσωτερικό υπόμνημα, ένας υπεύθυνος προσλήψεων ανησυχούσε εξαρχής για τις ικανότητες του Γκάο Τζουέ: “Ο Τζουέ δεν έλαμψε ουδόλως στις συνεντεύξεις, ορισμένοι διευθυντές είπαν ότι ήταν ο χειρότερος υποψήφιος που είχαν δει ποτέ για τη θέση του αναλυτή”, έγραψε.

Ο Γκάο Τζουέ έφυγε τελικά από την JPMorgan και σήμερα εργάζεται για την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόσληψη του Γκάο Τζουέ την εποχή εκείνη “θεωρήθηκε γενικά” ότι ανταποκρινόταν στην επιθυμία του Γουίλιαμ Ντάλι, ενός υψηλόβαθμου στελέχους της τράπεζας και πρώην υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.
Πάντως, κανείς από τους εμπλεκόμενους, ούτε ο Ντάλι, ούτε Γκάο Τζουέ ή ο πατέρας του δεν κατηγορούνται για κάτι συγκεκριμένο.

Η πολιτική της JPMorgan να προσλαμβάνει συγγενείς Κινέζων αξιωματούχων —πιθανότατα με αντάλλαγμα συμβάσεις με εταιρείες που ήθελαν να μπουν στο Χρηματιστήριο— ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο του νόμου καταπολέμησης της διαφθοράς. Η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς είχε αποκαλύψει επίσης ότι η τράπεζα προσέλαβε ως σύμβουλο την κόρη του Ουέν Τζιαμπάο, του πρώην πρωθυπουργού της Κίνας.
Πηγή: Ρουσφέτια στην JP Morgan; Γιος Κινέζου υπουργού ήταν ο «χειρότερος υποψήφιος» αλλά προσελήφθη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190827/roysfetia-stin-jp-morgan-gios-kinezoy-ypoyrgoy-itan-o-heiroteros-ypopsifios-alla#ixzz3RGo0KtXS

4444

Mex Alex by Carlos Golo.

Mex Alex by Carlos Golo.

4444

4444

BLOOMBERG GREECE TSIPRAS CAMPAIGN PROMISES SYRIZA PROGRAMATIKES DHLOSEIS 01 090215

4444

Boob Wars by alex g papachristos.

 

4444

ELLADA GERMANY DEBT HISTORY USA 02 090215

CBC: Η Γερμανία δεν μπορεί να μιλάει για χρέος -Είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης του 20ου αιώνα.

Ο οφειλέτης (Ελλάδα) ζητάει συγχώρεση, αλλά ο ταμίας της Ευρώπης (Γερμανία) αρνείται να παραχωρήσει πίστωση. Κάπως έτσι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και η επιβαλλόμενη λιτότητα αποτελούν το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Έτσι, η προειδοποίηση από την Άνγκελα Μέρκελ και άλλων που υποστηρίζονται συντριπτικά από την κοινή γνώμη της Γερμανίας που νιώθει αγανάκτηση με τον σπάταλο τρόπο ζωής στην Ελλάδα και έχει την τάση να αντιμετωπίζει τα φορολογικά νομοσχέδια ως… ανεπιθύμητη αλληλογραφία, οδηγούν στην εμμονή για σφιχτό πορτοφόλι και για πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όλα αυτά είναι τόσο βολικά για να είναι αληθινά. Ή, τέλος, πάντων, τα μόνα αληθινά. Το αμερικανικό CBC πηγαίνει πίσω το χρόνο, στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τότε που η ηττημένη Γερμανία βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα χρέους. Κατ’ αναλογίαν, μεγαλύτερο της Ελλάδας. Ο Γερμανός ιστορικός της οικονομίας και καθηγητής στο London School of Economics, Άλμπρεχτ Ρίτσλ, λέει χαρακτηριστικά πως η σύγκριση ανάμεσα στο τότε και το τώρα μπορεί να γίνει ως εξής: «Η Γερμανία εκείνης της εποχής ήταν μια Ελλάδα που είχε πάρει στεροειδή» και σημειώνει πως η κατοπινή ευημερία της χώρας σχηματοποιήθηκε με δανεικά χρήματα -κυρίως αμερικανικά- τα οποία μάλιστα στη συνέχεια διεγράφησαν.
Κάποια ιστορικά δεδομένα δεν γίνεται ούτε να ξαναγραφτούν, ούτε να αποσιωπηθούν. Το 1918, όταν η Γερμανία έχασε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην ειρηνευτική διευθέτηση που ακολούθησε, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν βαρύ τίμημα στους νικητές (269 δισ. μάρκα ή 96.000 τόνους χρυσού), αποζημιώσεις που θεώρησαν εθνική ταπείνωση και απέρριψε την εγκυρότητα της Συνθήκης των Βερσαλλιών. Ωστόσο πλήρωσαν αναγκαζόμενοι να τυπώσουν χρήμα που εκτόξευσε τον πληθωρισμό. Συνακόλουθα η κατάρρευση της εθνικής οικονομίας, οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σταματήσει αμέσως τις επαχθείς πληρωμές.

Σχέδιο Μάρσαλ 

Όμως η αμερικανική και ευρωπαϊκή βοήθεια δεν σταμάτησε ούτε και με το πέρας του Παγκόσμιου Πολέμου. Οι συμμαχικές δυνάμεις, αντί να τιμωρήσουν τη Γερμανία, τη βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της., ενώ δεν πρέπει να λησμονιέται και το Σχέδιο Μάρσαλ. Υπό τον φόβο η Ευρώπη να πέσει στις αγκαλιά του Στάλιν οι ΗΠΑ βοήθησαν τη Γερμανία με έκτακτη οικονομική βοήθεια, καθώς χτυπημένη από δύο πολέμους δεν θα μπορούσε αλλιώς να σταθεί στα πόδια της. Όπερ και εγένετο! Είναι χαρακτηριστικό πως η Βρετανία, ακολουθώντας την απόφαση των ΗΠΑ, διακήρυξε πως εκείνη η βοήθεια ήταν «μια σανίδα σωτηρίας για τον πνιγμένο».

Οι Γερμανοί έλαβαν τελικά 1.45 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να αναβάλουν τις πληρωμές, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν επέστρεψαν τα χρήματα που όφειλαν στις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους. Όπως αναφέρει ο Ριτσλ «ιστορικά η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης χρέους κατά τον 20ο αιώνα». Φυσικά η μετέπειτα εξέλιξη της Γερμανίας οφείλεται αποκλειστικά σε δικές της προσπάθειες, καθώς μετέτρεψε την αδυναμία της σε οικονομικό θαύμα. Το 2010 η Γερμανία έκανε την τελευταία πληρωμή προς τους οφειλέτες της (περίπου 69 εκατομμύρια ευρώ), αλλά μάλλον ήταν μια συμβολική παρά ουσιαστική διευθέτηση.

Επιπροσθέτως παραμένει ανοιχτό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που η επίσημη Γερμανία θεωρεί πως έχει λήξει, ενώ η Ελλάδα ξαναφέρνει στο προσκήνιο, σημειώνει το άρθρο. Για να καταλήξει: «Αποδεικνύεται πως αν δώσεις χρόνο σε μια χώρα, μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Λειτούργησε για τη Γερμανία, είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει και για την Ελλάδα που τώρα ζητάει κάτι που πρέπει να της δοθεί: μια ακόμη ευκαιρία».
Πηγή: CBC: Η Γερμανία δεν μπορεί να μιλάει για χρέος -Είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης του 20ου αιώνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190693/cbc-i-germania-den-mporei-na-milaei-gia-hreos-einai-o-megalyteros-paravatis-toy-20oy#ixzz3REfhd5Q9

4444

Η Μέρκελ είναι το κλειδί της διαπραγμάτευσης.

Η Μέρκελ έπεισε τον εαυτό της να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και το κατάφερε.

Αυτό την οδήγησε σε θρίαμβο.

Τώρα η Μέρκελ, πρέπει να πείσει ξανά τον εαυτό της, ότι πρέπει να στηρίξει τον Τσίπρα και να πάει ξανά σε θρίαμβο.

Η φράση κλειδί: μετρήσιμη ρευστότητα.

Τα δεδομένα, τα ψυχρά δεδομένα, λένε στην Μέρκελ, ότι με την Ελλάδα στο τραπέζι της κερδίζει.

Οι Γερμανοί πολίτες, θα πιστέψουν την Μερκελ, αν βγει και τους πει ότι θα αλλάξει τώρα στρατηγική έναντι της Ελλάδος μετά από 5 χρόνια και θα της δώσει μετρήσιμη ρευστότητα. Οι ψηφοφόροι θα την στηρίξουν.

Αν το κάνει, θα έχει άλλον έναν θρίαμβο και φυσικά θα συνεχίσει να είναι πολιτικό κεφάλαιο για την Γερμανία.

Στην ουσία, δείχνω στην Μέρκελ τον Μπίσμαρκ και την ευφυΐα του.

Οι Γερμανοί, έχουν ψυχολογικές εμμονές. Αυτό τους οδηγεί στην καταστροφή.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία τα σχόλια των Anonymus δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά: «Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα κυρία Μέρκελ» Πηγή: Οι Anonymous τα έβαλαν με την Μέρκελ -Ξεθάβουν το «ένοχο» παρελθόν της [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190608/oi-anonymous-ta-evalan-me-tin-merkel-xethavoyn-enoho-parelthon-tis-eikones#ixzz3RERWpi3Z

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες δημοσίευσε στο Facebook η ομάδα των Anonymus στη Γερμανία, ισχυριζόμενοι ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στα νιάτα της έκανε παρέα με νεοναζί. Πηγή: Οι Anonymous τα έβαλαν με την Μέρκελ -Ξεθάβουν το «ένοχο» παρελθόν της [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190608/oi-anonymous-ta-evalan-me-tin-merkel-xethavoyn-enoho-parelthon-tis-eikones#ixzz3REQwa0Tu

4444

08/02/2015

4444

4444

4444

ELLADA EYA KAILH MARION KEFALOGIANNHS 04 080215

4444

ELLADA EYA KAILH MARION KEFALOGIANNHS KARAVELAS 01 080215

Η ανάλυση που κάνει ο Κεφαλογιαννης, είναι της πλάκας. Ο Τσιπρας αν κάνει ότι γράφω, θα τους πάρει και τα σώβρακα.

 

4444

07/02/2015

4444

ELLADA SYRIZA MARION TSIPRAS KYBERNHTIKES DHLOSEIS 01 0702154444

ELLADA YANIS VAROUFAKIS FINANCE MINISTER TROIKA SKAI ANTIPARATHESI 01 070215

4444

Ο 35χρονος Παναγιώτης Δάνης, απόφοιτος του MIT και πρώην χάκερ επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

 

Ενα πρόσωπο-έκπληξη, ο 35χρονος Παναγιώτης Δάνης, απόφοιτος του MIT, πρώην χάκερ, ο οποίος έχει δουλέψει στην αμερικανική IRS,  έρχεται να αντικαταστήσει τον καλαματιανό μπάρμπα-Στασινόπουλο στην ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Ο νεαρός Παναγιώτης Δάνης διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και έχει βραβευθεί από το αμερικανικό κράτος για την εξειδίκευση του στον εντοπισμό του ίχνους που αφήνει ηλεκτρονικά η διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Ενα διάστημα βρέθηκε στο πλευρό του Στηβ Τζομπς, τον οποίο και βοήθησε στην τελειοποίηση του λογισμικού για το πρώτο iPad.

Σχόλιο: Σωστή η επιλογή. Μπορεί να προσφέρει μεγάλο έργο, αν υπάρχει και η πολιτική βούληση.

Οι Χάκερ στο παγκόσμιο χωριό του Διαδικτύου, μπορούν πολύ εύκολα, να δώσουν στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλα τα ονόματα των φοροφυγάδων.

4444

4444

4444

ELLADA ZOH KONSTANTOPOULOU PROEDROS BOULHS 01 070215

4444

06/02/2015

4444

EFFECTIVE.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Vidal έπεσε τυχαία πάνω στον διάσημο φωτογράφο Μπράντον Στάντον, γνωστό από το μπλογκ του «Ανθρωποι της Νέας Υόρκης» στην υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν, τον περασμένο μήνα. Ο Μπράντον φωτογράφισε το παιδί με το φούτερ και το αφοπλιστικό χαμόγελο και ανάρτησε τη φωτογραφία στο μπλογκ του με ένα σύντομο σχόλιο στο οποίο ο μαθητής έπλεκε το εγκώμιο της διευθύντριας του σχολείου του, λέγοντας πόσο πολύ τον έχει επηρεάσει στη ζωή του.

«Μας λέει ότι κάθε φορά που κάποιος εγκαταλείπει το σχολείο, χτίζουν ένα καινούριο κελί στις φυλακές. Και μια φορά είπε σε όλους τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και μας είπε, στον καθέναν από εμάς, ότι είμαστε σημαντικοί», είπε ο 13χρονος. Ο Μπράντον Στάντον εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που επιδίωξε να γνωρίσει τη διευθύντρια Νάντια Λόπεζ και το σχολείο, το Μοτ Χιλ Μπρίτζις Ακάντεμι.

 

Η διευθύντρια του μίλησε για το όνειρο της που ήταν να να επισκεφθούν οι μαθητές της μεγαλύτερης τάξης το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κοντά στη Βοστόνη, για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν φιλοδοξίες. Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ πέρα από τη φτωχή και επικίνδυνη γειτονιά τους.

Αποφάσισαν να κάνουν έκκληση μέσω του ιστοτόπου Indigogo για δωρεές προς το σχολείο, με την ελπίδα να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια. Σήμερα, το ποσό είχε φτάσει το 1,2 εκατ. δολάρια, χάρη στους 40.158 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δώρισαν μικροποσά, από 1 έως 40 δολάρια.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν πολλά ταξίδια στο Χάρβαρντ, δέκα χρόνια θερινών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και υποτροφίες για τους καλύτερους μαθητές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Βιντάλ.
Η Λόπεζ ομολόγησε ότι μέχρι που ο Βιντάλ μίλησε στον Μπράντον Στάντον, η ίδια είχε απελπιστεί και σκεφτόταν σοβαρά να παραιτηθεί. «Δεν ήξερα ότι μέτραγα, δεν ήξερα ότι κάποιος ενδιαφερόταν για αυτά που έκανα», εξήγησε στο κανάλι NBC.

Αυτή η ιστορία, δείχνει ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται την Γερμανία και τους Γερμανούς. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται. Ο Ομπαμα έκανε κωλοτουμπα και είπε: βρείτε τα με την τρόικα! Δηλαδή να συνεχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι και να καταστρέφεται η χώρα; Με τίποτα.

Αν ο Τσιπρας κάνει κωλοτουμπα, είναι τελειωμένος. Η καλύτερη λύση, είναι ξανά εκλογές και να αποφασίσει ο Λαός.

4444

http://www.oxafies.com/2015/02/blog-post_126.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Foxafies+%28%CE%9F+%CE%A7%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%95%CE%A3%29

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ
Καταπέλτης εναντίον του Εντα Κένι, του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας, είναι ο αρθρογράφος Τόμας Μόλοϊ της εφημερίδας «Αϊρις Ιντιπέντεντ». Η Ιρλανδία μπορεί να υπήρξε ο «πιο καλός μαθητής» της τρόικας, που εφάρμοζε χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία κάθε εντολή του Βερολίνου μέσω ΕΕ και τρόικας, αλλά οι Ιρλανδοί πώς θα αισθάνονταν αν οι Έλληνες μέσω κυβέρνησης Τσίπρα πετύχαιναν κάποια ουσιώδη ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος της χώρας μας; «Η νίκη του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να κάνει να περάσει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ως το… σκυλάκι της τρόικας, μόλις έναν χρόνο πριν από τις εκλογές», γράφει ο αρθρογράφος της ιρλανδικής εφημερίδας και προειδοποιεί: «Λίγοι πολιτικοί ηγέτες έχουν περισσότερα να φοβούνται από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών από τον Εντα Κένι»!

Η αλήθεια είναι πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε φτερά στα κόμματα της ιρλανδικής «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης και πρώτα πρώτα στο Σιν Φέιν, το κόμμα που παλιότερα συνιστούσε την πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, του πασίγνωστου IRA. Το Σιν Φέιν εμφανίζει ποσοστό 21% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στις κάλπες του χρόνου, θα σηματοδοτήσει ριζικές ανακατατάξεις στην Ιρλανδία, όπου ο λαός ξέρει ότι υφίσταται τα πάνδεινα μόνο και μόνο εξαιτίας των τραπεζιτών. Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ήταν πολύ κάτω από το όριο του Μάαστριχτ, το οποίο ορίζεται στο 60% του ΑΕΠ. Το έτος 2008 ήταν μόλις 42,6% του ΑΕΠ. Υπό το καθεστώς της τρόικας όμως, στην οποία οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ιρλανδία με το ζόρι, το 2014 το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας έχει εκτιναχθεί στο… 112% του ΑΕΠ! Τριπλασιάστηκε μέσα σε έξι χρόνια!
Οι Γερμανοί μέσω ΕΕ έσωσαν τις ιρλανδικές τράπεζες, φορτώνοντας όλο το κόστος στους φορολογούμενους Ιρλανδούς μέσω των ιρλανδικών κυβερνήσεων, οι οποίες φυσικά ήταν τυφλά όργανα και των Γερμανών και των τραπεζιτών! Ακριβώς σαν τον Αντώνη Σαμαρά, πριν από τις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι προειδοποιούσε τους συμπατριώτες του να μην επιτρέψουν «λαϊκιστική παρέκκλιση» που θα απειλούσε την «ανάπτυξη» της Ιρλανδίας! «Η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα» αρέσκεται να επαναλαμβάνει ο Κένι, ο οποίος φυσικά μισεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδόν όσο και ο Αντώνης Σαμαράς. Με ένα βροντερό «όχι» απάντησε στον Τζέρι Ανταμς του Σιν Φέιν, όταν αυτός τον ρώτησε στο κοινοβούλιο αν θα υποστήριζε την ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Σιν Φέιν χαρακτήρισε «εκθαμβωτική» την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, κάτι που καθιστά δυνατή «μια αλλαγή της Αριστεράς» στην Ευρώπη.
Το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, οι διαδηλώσεις εναντίον της πληρωμής του πόσιμου νερού που συγκλονίζουν εδώ και μήνες την Ιρλανδία προσέλαβαν διαστάσεις πρωτοφανών για τη χώρα αυτή εκδηλώσεων συμπαράστασης προς τους Ελληνες λόγω της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί να επιδείξει αλληλεγγύη προς τους άλλους ταπεινωμένους μαθητές της τρόικας, η (ιρλανδική) κυβέρνηση λοιδορεί τους Ελληνες», δήλωσε η αριστερή βουλευτής Ρουθ Κόπινγκερ του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προσωπικότητα της Συμμαχίας εναντίον της Λιτότητας, ενός μετώπου που έχει συγκροτηθεί στη μακρινή αυτή χώρα. Η κυβέρνηση του δεξιού κόμματος Φίνε Γκελ, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην εξουσία στο Δουβλίνο, στην προσπάθειά της να καλύψει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εναντίον του ιρλανδικού λαού καλλιεργεί συστηματικά τον ανθελληνισμό. «Η Ιρλανδία δεν έχει τίποτα κοινό με την Ελλάδα, μια χώρα που δεν εξάγει παρά ένα και μόνο προϊόν, το τυρί φέτα!», είχε δηλώσει προ δύο ετών και πλέον ο Μάικλ Νούναν, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.
Όπως όλα δείχνουν -αυτήν τη στιγμή, τουλάχιστον- του χρόνου που θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία, οι Ιρλανδοί θα απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό Εντα Κένι, τον υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν και τους ομοίους τους, πράγμα σίγουρα ευχάριστο για όλον τον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των ψηφοφόρων του Αντώνη Σαμαρά! Ως και η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» τιτλοφορούσε άρθρο – ανταπόκρισή της από το Δουβλίνο «Το ελληνικό ωστικό κύμα χτυπάει την Ιρλανδία, τον καλό μαθητή της τρόικας»! «Η ιρλανδική κυβέρνηση επικρίνεται για το θέμα του χρέους» προσέθετε ο υπότιτλος.

4444

Stratfor: Γιατί η Ελλάδα θα πάρει τον χρόνο που ζητά.

 

http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/stratfor-giati-i-ellada-tha-parei-ton-xrono-pou-zita

Stratfor: Γιατί η Ελλάδα θα πάρει τον χρόνο που ζητά.

Η ανάλυση του Stratfor για τις επιλογές που έχει η Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα. Κάνει λόγο για βραχυπρόθεσμη συμφωνία, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

“Δύο νέες εξελίξεις διαδραματίστηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στην συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ευρωζώνη: Πρώτα η ΕΚΤ κλιμάκωσε τις πιέσεις προς την Αθήνα και τους πιστωτές ώστε να καταλήξουν σε μια απόφαση. Ακολούθησε η διαφωνία ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας για το πώς θα αντιμετωπιστεί το βαρύ χρέος των Αθηνών”, αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου Stratfor.

Κατά την ίδια ανάλυση, η ΕΚΤ με την απόφασή της να μην δέχεται πλέον τα κρατικά ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για τραπεζική ρευστότητα, άσκησε πιέσεις και προς τις δύο πλευρές. Προς την Αθήνα, που αντιμετωπίζει κίνδυνο διακοπής της βοήθειας μέσω ELA ή, σε μια καλύτερη περίπτωση, κίνδυνο πανικού και τραπεζικών καταρρεύσεων. Αλλά και προς την Γερμανία, που πλέον θα κάθεται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων γνωρίζοντας ότι είναι πραγματικός ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Το δίλημμα του Βερολίνου γίνεται έτσι προφανές: Η Γερμανία θέλει να κρατήσει την ευρωζώνη ζωντανή γιατί εξαρτάται από αυτήν για τις περισσότερες εξαγωγές της, αλλά από την άλλη φοβάται τις πολιτικές επιπτώσεις αν αποδεχτεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Με άλλα λόγια, η Γερμανία έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά: Να ανοίξει την πόρτα για έξοδο κρατών από την ευρωζώνη ή να ανοίξει τη πόρτα για αναδιαπραγμάτευση των χρεών των κρατών.

Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει υιοθετήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Αρνείται οποιαδήποτε μορφή διαγραφής χρέους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble είπε μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, ότι οι περισσότερες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετες με την κατεύθυνση που θα ήθελε το Βερολίνο. Ο Βαρουφάκης επέλεξε συγκαταβατικό τόνο και ζήτησε από τους Γερμανούς χρόνο, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Σύμφωνα με την Έλληνα υπουργό, η Αθήνα ζητεί μια τρίμηνη συμφωνία για «γέφυρα» που θα προσφέρει σε όλα τα μέλη της ευρωζώνης τον απαραίτητο χρόνο για να καταλήξουν σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο.

Το επιχείρημα αυτό, και οι προϋποθέσεις που συνεπάγεται, θα βρεθούν στον πυρήνα της διαμάχης τις επόμενες ημέρες. Σε ιδανική περίπτωση η Ε.Ε. θα ήθελε να παρατείνει η Ελλάδα το πρόγραμμα διάσωσης. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργησή του και θα είναι πολιτικά δύσκολο να δεχτεί την προσφορά της Ε.Ε. Οι πρόσφατες κινήσεις του υπουργού δείχνουν ότι η Αθήνα αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα χρειάζεται κάποια συμφωνία για να προστατεύεται όσο διαρκούν οι συνομιλίες. Παρά την σκληρή διαπραγματευτική του στάση, το Βερολίνο επίσης αντιλαμβάνεται ότι διακυβεύεται η ακεραιότητα της ευρωζώνης, όπως και το συνολικό έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης την οποία οραματίζεται να κυβερνήσει.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Μια τέτοια συμφωνία, βεβαίως, δεν θα δώσει λύση στο ελληνικό δράμα ούτε στα ευρωπαϊκά προβλήματα. Αλλά θα δώσει στους Έλληνες και τους πιστωτές τους χρόνο –που είναι το καλύτερο που μπορούν να έχουν υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

4444

jENNIFER lAWRENCE & Snake.

4444

Aυτοκτόησε ο Heinz-Joachim Neubürger, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Ζίμενς χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους. Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Σύμφωνα με την Die Welt, o Νόιμπέργκερ αυτοκτόνησε στο Μόναχο, όπου έμενε.

 

4444

4444

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/t.html#more

Τέσσερις μύθοι για το ελληνικό χρέος

EDWARD HADAS / REUTERS BREAKING VIEWS

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ορισμένα εξ αυτών δεν επιδέχονται συζήτηση. Το ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλό, η ανεργία υπερβολικά υψηλή και η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί ξανά. Το ερώτημα αν είναι υπερβολικό το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι άλλο ζήτημα. Η συζήτηση έχει ανάψει, αλλά χαρακτηρίζεται από την άρνηση να αναγνωριστούν τέσσερις αλήθειες.
Το πρώτο στοιχείο που παραβλέπεται είναι ότι η καθαρή παρούσα αξία (NPV) είναι ο μοναδικός δίκαιος τρόπος ώστε να αποτιμηθεί ένα ομόλογο. Δηλαδή όσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο δανεισμού, τόσο χαμηλότερη είναι η πραγματική του αξία.

Όταν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί διακηρύττουν ότι ποτέ δεν θα δεχθούν μείωση του ελληνικού χρέους που κατέχουν, δεν λένε την αλήθεια: Έχουν ήδη δεχθεί σημαντική απομείωση της καθαρής παρούσας αξίας και είναι μάλλον πρόθυμοι να δεχτούν και νέα.
Το δεύτερο ψέμα είναι ότι από το ξέσπασμα της κρίσης οι πιστωτές έχουν δώσει στην Ελλάδα τεράστια χρηματικά ποσά. Πράγματι το νούμερο φαντάζει μεγάλο. Όμως η ιστοσελίδα οικονομικής ανάλυσης Macropolis υπολογίζει ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα το διάστημα 2010-2014 ανέρχονται σε 254 δισ. ευρώ ή σχεδόν 25% του ΑΕΠ. Όμως η συντριπτική πλειονότητα των χρημάτων επιστράφηκε κατευθείαν στους πιστωτές και ορισμένα χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη των ελληνικών τραπεζών. Αν υπολογιστούν όλα αυτά, τότε η πραγματική μεταφορά πόρων ανέρχεται σε 3%-7% του ελληνικού ΑΕΠ. Η συνεισφορά των πιστωτών είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δικαιολογεί την επιρροή που ασκούν οι πιστωτές στην ελληνική πολιτική. Ωστόσο, μια πιο ειλικρινής ανάλυση δικαιώνει το παράπονο των Ελλήνων ότι οι δανειστές το έχουν παρακάνει και ότι αδιαφορούν. Οι πιστωτές έχουν δείξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων τους παρά για να χρηματοδοτήσουν και να επιβλέψουν τη θεσμική επανάσταση που δικαίως διακηρύττει ο κ. Γ. Βαρουφάκης. Τα επιχειρήματα για το πόση βοήθεια έχει σπαταλήσει η Ελλάδα και πόση αξίζει να λάβει θα ήταν περισσότερο παραγωγική αν βασίζονταν σε ρεαλιστικούς υπολογισμούς για το πόσα χρήματα έλαβε όντως η Ελλάδα.
Η ιδέα ότι δεν υπάρχει μεταφορά δημοσιονομικών πόρων στην Ε.Ε. αποτελεί την τρίτη απάτη. Η Ε.Ε. αποτελεί μια ομάδα με μεγάλες κυβερνήσεις και ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων και αγαθών. Το χρήμα ρέει από το ένα κράτος στους πολίτες ενός άλλου. Το καθαρό κέρδος ή ζημία της Ελλάδας από αυτή την κατά κάποιο τρόπο μεταφορά δημοσιονομικών πόρων θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο γόνιμης συζήτησης, αλλά το να υποκρίνεται κανείς ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά πόρων υπονομεύει την ουσία της Ε.Ε. Πράγματι έχουμε μια ένωση στην οποία μοιράζονται πολλά κέρδη και ζημίες. Οι πλούσιοι και ισχυροί υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τους φτωχούς και αδύναμους με χρήματα στον βαθμό που χρειάζεται. Αν λάμβανε κανείς υπόψη του στις διαπραγματεύσεις για το χρέος τις πραγματικές και δυνητικές επιπτώσεις των διασυνοριακών συναλλαγών, τότε η διαδικασία θα ήταν αναμφίβολα πιο ειλικρινής, πιθανώς και πιο επιτυχής.
Το τελευταίο ψέμα είναι ηθικής τάξεως. Η μη αποπληρωμή του χρέους δεν αποτελεί αναγκαστικά αμαρτία, όπως υποστηρίζουν οι πιστωτές της Ελλάδας. Ούτε αποτελεί πράξη καταπίεσης, όπως φαίνεται να πιστεύει ορισμένες φορές ο κ. Βαρουφάκης, η απαίτηση να ξεπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση τα χρέη της. Στην πραγματικότητα και οι δύο πλευρές έχουν διαπράξει υπερβολικά πολλά λάθη ώστε να είναι κάποιος απόλυτος σε ζητήματα ηθικής. Για να προχωρήσουμε θα πρέπει κανείς να συγχωρήσει λίγο, να ξεχάσει λίγο και να συνεργαστεί. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία θα είναι σε καλύτερη θέση αν παραμείνουν εταίροι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα παρά ως φαρισαίοι υπερασπιστές αδύναμων ηθικών θέσεων. Κάθε ένα από τα τέσσερα ψέματα πιθανότατα εξυπηρέτησε έναν σημαντικό πολιτικό στόχο κάποια στιγμή. Ωστόσο, στο τέλος ακόμη και χρήσιμα ψέματα, κάποια στιγμή παύουν να είναι τέτοια. Η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη δικαιούνται μια πλήρη, ειλικρινή και τίμια συζήτηση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλιο: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, οι Γερμανοί θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ και κανένας δε θα τους λυπηθεί.

Όλοι έχουν καταλάβει, ότι η Γερμανία έχει κερδίσει δεκάδες δισεκατομμύρια.

Κανένας δε θα λυπηθεί του Γερμανούς, αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη.

Αν η Ελλάδα φύγει, η Ευρωζώνη διαλύεται. Ούτε ο Ραχοι, ούτε ο Ρεντσι, ούτε ο Ολαντ θα μπορούν να σταθούν στον Τυφώνα των γεγονότων.

Η Ελλάδα είναι το φύλο συκής ( η το μικροσκοπικό μπικίνι αν προτιμάται) και οι θαμώνες περιμένουν να δουν, αν θα πέσει για να δουν το επίμαχο, απόκρυφο, σημείο της Ευρωζώνης.

Για μένα το όνομα Ευρωζώνη δεν είναι ταμπού, γι’αυτό και το γράφω πολλές φορές.

Άντε μωρη Ευρωζώνη, που είσαι; Οι θαμώνες περημένουν.

4444

Όσο ποιο μεγάλο είναι το έγκλημα στα Κακουργιοδικεία, τόσο είναι καλύτερο το κουστούμι που φορά ο κατηγορούμενος.

Ο Βαρουφάκης γιατί να φορέσει κουστούμι; Γιατί να αλλάξει την ενδυματολογική γκαρνταρόμπα του; Αφού έτσι τον γνωρίσαμε. Έτσι τον ψηφήσαμε.

Το παχύδερμο τον Πάγκαλο και την διαπλοκή ακούτε;

Άλλωστε, αν μιλήσετε με ειδήμονες της μόδας, θα σας πουν, ότι αυτό που μετρά, είναι η ουσία.

Η Μερκελ φορά τα ίδια ταγέρ και τα ίδια φορέματα και οι Γερμανοί ψηφοφόροι το επικροτούν. Πως τα γράφω ο άτιμος και πως βρίσκω ουσιαστικά σημεία σύγκλισης και επαφής.

Εγώ το 2008, ήμουν με το πουκάμισο έξω! Έτσι κυκλοφορώ.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, θέλει να κάνει μια έντιμη συμφωνία.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η Τρόικα στην Ελλάδα, ήταν να πάει το ωράριο των Δημοσιών Υπαλλήλων από τις 07:30 ώρες στις οκτώ ώρες.

Στην Ελλάδα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δε δούλευαν οκτάωρο. Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να γίνει η ισότητα.

Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή το μνημόνιο δεν είναι 100% σκάρτο. Δηλαδή ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει δίκαιο.

Μόνο που εγώ για παράδειγμα, που θεωρώ τον πλανήτη Γη καθυστερημένο, αναρωτιέμαι γιατί έπρεπε να έρθει η Τρόικα και να κάνει τα αυτονόητα της λογικής σε αυτό το θέμα.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση. Δυστυχώς οι περισσότεροι έλληνες είναι μαλακες. Αυτό λέει και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δε μηδένισαν το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ δεν χρειάζομαι κανένα μνημόνιο. Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω, αν ασκήσω εξουσία.

Η Τρόικα για παράδειγμα, δεν έκανε τίποτα για την απονομή δικαιοσύνης.

Στην δημοκρατία, αλλά και στην Οικονομία, η δικαιοσύνη είναι πυλώνας.

Οι Έλληνες πρέπει να ξεφορτωθούν την Τρόικα και να φανούν λογικοί.

Αν γινόμουν Κυβέρνηση, αμέσως θα διέταζα να γίνει λογιστικός έλεγχος τους Χρέους.

Να μάθω πως και ποιοι το δημιούργησαν. Που πήγαν τα λεφτά, ποιοι πήραν μίζες κλπ

Καταλάβατε; Η πολιτική έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή.

4444

«… μεγάλη απογοήτευση ο Σαμαράς για τους Νεοδημοκράτες, τουλάχιστον όσους ξέρω, γιατί δεν έχουν μείνει και πολλοί…» Nitro.

Το σχόλιο που έκανε η τύπισσα σήμερα το πρωί κατά της 08:15 τα σπάει.

05/02/2015

4444

«Μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Γιάνης Βαρουφάκης «συμφώνησαν ότι διαφωνούν» πάνω στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης υπό το πρίσμα της αντι-λιτότητας», αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν «ωστόσο, ο κ.Βαρουφάκης απέρριψε την ερμηνεία του κ.Σόιμπλε από τη δίωρη συνάντηση, λέγοντας ότι «δεν συμφωνούν ακόμη και να διαφωνούν» με τίτλο «Η συνάντηση φανέρωσε το βαθύ ελληνογερμανικό ρήγμα». Πηγή: Financial Times: Ελλάδα και Γερμανία απέχουν πλέον όσο ποτέ [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190310/financial-times-ellada-kai-germania-apehoyn-pleon-oso-pote-eikona#ixzz3Qt7cPgL3

4444

Το γυμνό ανθρώπινο σώμα, είναι και πολιτική δήλωση.

GOLSHIFTEH FARAHANI. Η ίδια δηλώνει ότι το Παρίσι «είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου οι γυναίκες δεν αισθάνονται ένοχες. Αντίθετα, στην Ανατολή το αισθάνονται συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή που νοιώθεις τις πρώτες σεξουαλικές ανησυχίες». Πηγή: Για να εκδικηθεί το Ιράν που την έδιωξε, φωτογραφήθηκε ολόγυμνη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190265/gia-na-ekdikithei-iran-poy-tin-edioxe-fotografithike-ologymni-eikones#ixzz3Qt4WbWmr

Στην πρεμιέρα της ταινίας της στη Νέα Υόρκη το 2008 εμφανίστηκε χωρίς μαντήλα χολώνοντας την ιρανική κυβέρνηση η οποία της απαγόρευσε να ξαναγυρίσει στη χώρα. Της πήραν το διαβατήριο και την υποχρέωσαν σε αναγκαστική εξορία στη Γαλλία. Μένει στο Παρίσι και συνεχίζει την καριέρα της και γυρίζει ταινίες στη Γαλλία και στο Χόλιγουντ. Πηγή: Για να εκδικηθεί το Ιράν που την έδιωξε, φωτογραφήθηκε ολόγυμνη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190265/gia-na-ekdikithei-iran-poy-tin-edioxe-fotografithike-ologymni-eikones#ixzz3Qt58u7Gm

gOLSHIFTEH FARAHANI.

4444

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=674003

Βερολίνο: Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη «φωλιά του λύκου»

Συνάντηση με τον Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – Αυξάνουν τα θετικά σχόλια για αυτόν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης – Την Πέμπτη συνάντηση και με τον αντικαγκελάριο Σίγκμαρ Γκάμπριελ

Βερολίνο, Ανταπόκριση

Ήρθε για να ταράξει λιμνασμένα νερά. Το Βερολίνο, στο οποίο έφτασε την Τετάρτη ο Γιάνης Βαρουφάκης για να συναντηθεί την Πέμπτη, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στη Νότια Ευρώπη μετά τις ελληνικές εκλογές.

Ήδη η αναγγελία της έλευσής του έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στα μέσα ενημέρωσης. «Θα ανοίξουμε τη μεγάλη αίθουσα τύπου για τη συνέντευξη των δυο υπουργών» λέει εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών – αίθουσα που διατίθεται συνήθως μόνο σε υπουργούς οικονομικών από μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Αλλά και στη «φωλιά του λύκου», το υπουργείο οικονομικών, η περιέργεια είναι μεγάλη. «Είμαστε ανυπόμονοι να ακούσουμε τις απόψεις του νέου έλληνα υπουργού» έλεγε κυβερνητική πηγή. Ο κ. Σόιμπλε (WOLFANG Schauble), προσθέτει, προτίθεται να ακούσει χωρίς προκαταλήψεις τις «φρέσκιες» ιδέες του προσκεκλημένου του για να σχηματίσει ιδία αντίληψη για τη νέα γραμμή της Αθήνας.

Η ίδια πηγή ανάφερε, ότι το Βερολίνο παρακολουθεί συστηματικά την τρέχουσα ευρωπαϊκή περιοδεία των κ. Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και φρόντισε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τις απόψεις που παρουσίασαν στους οικοδεσπότες τους – κάτι που επιβεβαίωσε με σημερινές δηλώσεις της και η Άνγκελα Μέρκελ.

«Διαπιστώσαμε μια εξέλιξη σε αυτές, που δεν περιορίζεται σε ευφημισμούς, όπως, για παράδειγμα, η αντικατάσταση του όρου „κούρεμα“ με αναδιάρθρωση του χρέους» είπε η πηγή αναφερόμενη στον κ. Βαρουφάκη. «Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ο έλληνας υπουργός ούτε αυτοσχεδιάζει, ούτε σχοινοβατεί, αλλά ότι έχει συγκροτημένο πρόγραμμα προτάσεων, που δεν μας είναι ακόμα επαρκώς γνωστό» πρόσθεσε.

Στις «άγνωστες» προτάσεις ανήκει και εκείνη για την περάτωση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, που ύστερα από δίμηνη παράταση λήγει οριστικά στις 28 Φεβρουαρίου. «Προς το παρόν μας είναι αίνιγμα, το πώς θέλει να χειριστεί το θέμα, στο πλαίσιο του τρέχοντος, ή ενός νέου προγράμματος» είπε. «Ελπίζω το αίνιγμα να λυθεί κατά την αυριανή συνάντηση».

Σύμφωνα με την πηγή, ο κ. Σόιμπλε δεν θα πει «όχι» στις τομές που θέλει να επιφέρει η νέα κυβέρνηση στον κρατικό τομέα. Το αντίθετο μάλιστα: «Βελτίωση της διοίκησης; Μαζί της!. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής; Επίσης. Πόλεμος στη διαφθορά; Οπωσδήποτε. Είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε όλες τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις».

Μετά τα ενθαρρυντικά λόγια ωστόσο, ήρθε η ψυχρολουσία: Η γερμανική κυβέρνηση, συνέχισε η πηγή, δεν αποδέχεται ουσιαστική παρέκκλιση από τις υπάρχουσες συμφωνίες. «Οι συμφωνίες υπαγορεύουν στην Ελλάδα σαφείς υποχρεώσεις: ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, και αποπληρωμή του χρέους» είπε. Το Βερολίνο δεν θα κάνει «σκόντο» σε καμιά από αυτές.

Αλλά και να ήθελε να κάνει, δεν μπορεί. Και ο λόγος γι αυτό δεν είναι τόσο οικονομικός, όσο νομικός. «Το γερμανικό κοινοβούλιο, που ψήφισε ύστερα από πολύχρονες διαβουλεύσεις τις συμφωνίες, θα θεωρήσει παρασπονδία κάθε μονομερή αλλαγή τους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» είπε.

Ως παράδειγμα ανάφερε τον όρο «τρόικα», ο οποίος δεν αναφέρεται ως τέτοιος στο καταστατικό του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ESM, έχει παρεισφρήσει όμως στις αποφάσεις της γερμανικής Βουλής. «Για τους βουλευτές, η διατήρηση αυτού του ονόματος αποτελεί θέμα κύρους, γι αυτό και δεν αποδέχονται καν τη μετονομασία του» πρόσθεσε.

Το τι λέει η γερμανική κυβέρνηση για τη μετονομασία της τρόικας, είναι άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση όμως επιμένει στην μη κατάργηση της και δη για ουσιαστικούς λόγους. «Επιμένουμε σε αυτήν, επειδή πέτυχε στο έργο της» τόνισε σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ.

Στο ίδιο μπρίφινγκ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε, ότι το Βερολίνο απορρίπτει τις προτάσεις της Αθήνας για διακανονισμό του χρέους. «Είμαστε εναντίον του „κουρέματος“ και εναντίον μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος» είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι η περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο ενός προγράμματος. «Πριν από τις ελληνικές εκλογές γινόταν συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την παροχή μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Αυτό έχει πάψει όμως έχει χάσει την επικαιρότητά του» είπε. Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει, αν τυχόν μελλοντική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα παίρνει υπόψη και τις απόψεις της Αθήνας.

Ήδη οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν, ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν θα έχει εύκολο έργο στη συνάντηση της Πέμπτης με τον κ. Σόιμπλε. Η δυσκολία αυξήθηκε ύστερα από τη γνωστοποίηση μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ενός εγγράφου- βόμβα, που απεστάλη από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών στην European Working Group (την ομάδα εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, που προετοιμάζει τις συνομιλίες στο Eurogroup). Σε αυτό, το Βερολίνο ζητάει λίγο ή πολύ από την ελληνική κυβέρνηση μια βέρα «παλινόρθωση»: Να ανακαλέσει όλα τα αντιμνημονιακά μέτρα της και να επιστρέψει πλήρως στο καθεστώς των μνημονίων.

Από πρώτη ματιά, η διαρροή του εγγράφου μια ακριβώς μέρα πριν από τη συνάντηση Σόιμπλε-Βαρυφάκη, αποβλέπει στον τορπιλισμό των συνομιλιών τους.

Το Βερολίνο αρνείται τέτοια πρόθεση. «Η διαρροή δεν έγινε από εμάς, αλλά πιθανότητα από τις Βρυξέλλες» διαβεβαίωνε η κυβερνητική πηγή.

Όμως και η ίδια η πηγή έλεγε – εις επίρρωση της ακολουθούμενης σκληρής γραμμής – ότι σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποδεχθεί την ισχύ του μνημονίου, θα χάσει τη χρηματοδότηση από τους δανειστές και θα μείνει ήδη το Μάρτιο με άδεια ταμεία. «Και αν αυτό οδηγήσει στο grexit, στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;» ρωτήθηκε. «Αυτό είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Μην έχετε αυταπάτες, ότι θα προβούμε σε υποχώρηση, ή ότι θα ανεχθούμε εκβιασμό με το επιχείρημα, ότι έτσι θα διαλυθεί και η ευρωζώνη. Σήμερα έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι το Βερολίνο παίζει προς το παρόν το σκληρότερο δυνατό χαρτί.

Οι δυνατότητες του κ. Βαρουφάκη να ταράξει τα λιμνασμένα νερά της γερμανικής κυβέρνησης είναι συνεπώς πολύ περιορισμένες. Τα νερά της γερμανικής δημοσιότητας τα έχει όμως ήδη αναταράξει στο έπακρο: Η αποδαιμονοποίηση του προσώπου του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ιδίως μάλιστα ύστερα από την σημερινή συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» που αναδημοσιεύθηκε από πολλές μεγάλες εφημερίδες και προκάλεσε πλήθος σχολίων – κατά μέγα μέρος θετικών.

Νικητής είναι και σε ενδυματολογικό επίπεδο. «Θα επηρεάσει το στιλ του ντυσίματος του έλληνα υπουργού τις συνομιλίες με τον κ. Σόιμπλε;» ρωτήθηκε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο κ.Γιέγκερ. «Αν έρθετε στο υπουργείο οικονομικών, θα δείτε, ότι δεν υπάρχει κάποια επιγραφή με έναν κανονισμό ντυσίματος» ήταν η απάντησή του.

Ο κ. Βαρουφάκης είναι λοιπόν ελεύθερος να πάει στην αυριανή συνάντηση με το πουκάμισο έξω, ή αδειανό.

Αυτό περιμένουν εξάλλου και τα μέσα ενημέρωσης. Άδηλο βέβαια, αν η «ανατρεπτική» του εμφάνιση βοηθήσει και στην καλύτερη πρόσληψη των «ανατρεπτικών» του προτάσεων.

Σχόλιο: Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη, καμία σχέση ο Βαρουφάκης με τον δωσίλογο Στουρναρα ή Χαρδουβελη.

Ο δωσίλογος Στουρναρας πρέπει να φύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η δικαιοσύνη, μπορεί να το κάνει άνετα.

Ο Στουρναρας ως πολύ καλός γερμανοτσολιας, μπορεί να ζητήσει μια θέση από τον Schaeuble σε κάποιο γερμανικό πόστο.

Ο Στουρναρας πρέπει να πάρει ένα μήνυμα, ότι δεν μπορεί να είναι σε αυτή την θέση και ότι θα λογοδοτήσει.

Δε γίνεται η χώρα να πάει σε σκληρό ροκ, χωρίς να έχει τους δικούς της ανθρώπους στις κρίσιμες θέσεις.

4444

Όπως έγραψα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυξήσει τον κατώτερο μισθό σταδιακά, στα 751 ευρώ. Λέτε να είμαι χαζός που το έγραψα; Δε νομίζω. Ξέρω πολύ περισσότερα από αυτούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό σε διάστημα 12 μήνες. Κάθε τρίμηνο και μια αύξηση.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αυξήσει τον μισθό σταδιακά και παράλληλα βελτιώσει και τις συνθήκες εργασίας, τότε το όφελος θα είναι τεράστιο για την Ελληνική κοινωνία.

Σήμερα οργιάζει η μαύρη εργασία. Η ανασφάλιστη εργασία, παρόλο που οι μισθοί είναι στα τάρταρα.

Ξέρω περισσότερα από αυτούς.

Η Ελλάδα, είναι εύκολη περίπτωση.

4444

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

πηγή: Αυγή

Βάστα, Σόιμπλε!

Αυτοί που κραυγάζουν «Βάστα, Σόιμπλε!» συγκρούονται με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού κι όμως επιμένουν, διότι ξέρουν ότι αν δεν βαστήξει ο Σόιμπλε, θα βρεθούν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Δεν είμαι καλά, γιατρέ μου. Εγώ που, όταν έβλεπα χρηματιστήρια και ομόλογα, ξεστόμιζα λόγια που, αν αποτυπωθούν στο χαρτί, ο διορθωτής θα βγάλει τα μάτια του σαν τον Οιδίποδα, στήνομαι πια μπροστά στην οθόνη περιμένοντας να πάει 11 για να αρχίσει η συνεδρίαση του ΧΑΑ.

Βλέπω τον γενικό δείκτη να ανεβαίνει κατά 9% και ευφραίνομαι, κοιτώ τις τράπεζες να κερδίζουν 18% και αγαλλιώ, ατενίζω το δεκαετές να βουτά κάτω από το 10% και είναι σαν να βουτώ κι εγώ στα νερά της Γαλάζιας Λίμνης μαζί με την Μπρουκ Σιλντς.

Μ’ αρέσουν μέχρι κι αυτά τα περπέτουα που εξήγγειλε ο Βαρουφάκης, τα οποία ακούγονται σαν σκυλάκια του καναπέ, έχουν όμως δοντάκια κοφτερά και μοβόρικα. Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεστε εσείς, εγώ το αντιλαμβάνομαι ως επέκταση του χρέους εις το διηνεκές, τουτέστιν, ζήσε Σόιμπλε να φας τριφύλλι, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε και άλλα που δεν μου ακούγονται κακά.

Το ομολογώ, γιατρέ μου. Χαίρομαι με τους αριθμούς, επειδή οι αριθμοί στεναχωρούν τους άλλους. Στενοχωρούν εκείνους που είχαν επενδύσει στην καταστροφή των πρώτων ημερών, που περίμεναν την καταστροφή που θα συνετίσει τον αποπροσανατολισμένο λαό.

Τους ακούω, γιατρέ, οι φωνές τους αντηχούν στ’ αυτιά μου σαν ηχητικοί εφιάλτες από το παρελθόν. Τους ακούω να φωνάζουν «Βάστα, Ρόμελ!», σαν τους μαυραγορίτες της Κατοχής, που παρακαλούσαν να αντέξει ο Γερμανός στρατηγός Έρβιν Ρόμελ στη μάχη της Αφρικής, ώστε να προλάβουν να ξεπουλήσουν την πραμάτεια τους.

Δεν είναι μαυραγορίτες οι δικοί μας, ούτε φωνάζουν «Βάστα, Ρόμελ!» -πού να τους ακούσει, άλλωστε, ο φουκαριάρης ο Ρόμελ από το έβδομο υπόγειο της Κολάσεως. «Βάστα, Μέρκελ!» φωνάζουν οι δικοί μας, «Βάστα, Σόιμπλε!», βαστάτε οι δεξιοί Γερμανοί, διότι αν δεν βαστήξετε εσείς, τίποτε, τίποτα πια δεν μας σώζει.

Το καταρρέον καθεστώς της Ελλάδας έχει εναποθέσει της ελπίδες του στην άτεγκτη στάση των Γερμανών, περιμένουν το μεγάλο «όχι» που θα βάλει φρένο στις ελπίδες όσων επιμένουν να ελπίζουν.

Το πρόβλημά τους, βέβαια, είναι ότι εκείνοι που ελπίζουν είναι πάρα πολλοί, πολύ περισσότεροι από εκείνους που ψήφισαν τα δύο κόμματα της διακυβέρνησης.

Αυτοί που κραυγάζουν «Βάστα, Σόιμπλε!» συγκρούονται με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού κι όμως επιμένουν, διότι ξέρουν ότι αν δεν βαστήξει ο Σόιμπλε, θα βρεθούν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία που θα είναι επωφελής για τον λαό και τη χώρα, οι παράκλητοι του Σόιμπλε θα ξεγυμνωθούν εντελώς, θα αποκαλυφθεί ότι το έγκλημα της τελευταίας πενταετίας έχει τη δική τους υπογραφή, φαρδιά – πλατιά.

Θα συνεχίσουν να φωνάζουν «Βάστα, Σόιμπλε» οι καταρρέοντες. Θα συνεχίσουν να ελπίζουν στο γερμανικό τσαγανό, στη γερμανική υπερηφάνεια, τη γερμανική ιδεολογία και σε άλλες ανοησίες που γράφουν στα κείμενά τους. Ο εξευτελισμός τους θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα γίνει τέλειος.

– See more at: http://left.gr/news/vasta-soimple#sthash.Mj5z8U9x.dpuf

Σχόλιο: Η ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προσπάθησε και τα κατάφερε να αποσυνδεθεί από τους Γερμανοτσολιαδες της κατοχής. Έγινε ένα κεντροδεξιό αστικό κόμμα.

Δυστυχώς ο Σαμαράς, καταστρέφει αυτή την κληρονομιά. Κάνει την ΝΔ μικρό κόμμα.

Σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Καραμανλής είναι γίγαντας της πολιτικής.

Η σύγκρουση στη ΝΔ θα είναι μεγάλη και εγώ παίρνω ξεκάθαρη θέση, στηρίζω την κληρονομιά του Καραμανλή. Δηλαδή την Αστική Δημοκρατία.

04/02/2015

4444

ELLADA YANIS VAROUFAKIS FINANCE MINISTER NEWSNIGHT INTERVIEW nash paignia 155 040215

4444

February 4, 1945. Soviet leader Josef Stalin (R), US President Theodore Roosevelt (C) and British Prime Minister Winston Churchill, the three Allied leaders, side by side in the Yalta conference in Livadiya outside Yalta, Crimea.

4444

4444

Στο διαδίκτυο γίνεται χαμός με τις δηλώσεις του γερμανού Βέμπερ για τα Ίμια και τους εθνικούς μειοδότες Σαμαρά – Καραγκούνη της ΝΔ.

Επίσης γίνεται χαμός με τις δηλώσεις του Κύρτσου για τον Καραμανλή. Η ΝΔ βράζει. Πολλά τα φίδια.

Ο Σαμαράς δε μπορεί να σταθεί. Ιδίως τώρα που όλοι οι Έλληνες βλέπουν ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται και δεν είναι «Ναι σε όλα».

Το καινούριο σουξέ της Άννας Γούλα, τα πίνω όλα, ταιριάζει γάντι σε Σαμαρά – Βενιζέλο, αφού τα ήπιαν όλα … της Τρόικας.

Οι Γερμανοί και ο δωσίλογος Σαμαράς, επιτίθενται στον Καμμένο. Δεν είναι τυχαίο η αναφορά του Βέμπερ στα Ίμια, τώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να κάνει τα αυτονόητα.

Ο Σαμαράς είναι δωσίλογος. Δε μπορεί να σταθεί.

Όταν η δικαιοσύνη, θα αρχίσει να ψάχνει, η μπόχα θα είναι τεράστια.

4444

Τι μας λέει αυτό το πείραμα; Γιατί μας λέει κάτι πολύ σημαντικό.

Ας προχωρήσω ποιο πέρα. Υπάρχει ζωντανός οργανισμός του πλανήτη Γη, που να αντιδρά διαφορετικά στην έλλειψη βαρύτητας;

4444

BLOOMBERG CIA NSA FBI IS JORDAN 01 040215

4444

4444

FOREX CRUDE OIL NYMEX MAR15 01 0402154444

This Is How You Weigh Objects In Space “How do you weigh something that’s weightless? No, it’s not a koan. It’s a scientific question that astronauts living or traveling in space need a concrete answer to, and this is how they get it. The question of weight in space is not merely one of curiosity. Engineers need to know precise cargo weights to calculate trajectories, and astronauts who are living in space for long stretches of time need to be able to monitor any fluctuations in their own weight as a marker for their bone and muscle health in zero-gravity.” http://kqedscience.tumblr.com/

 

4444

Ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, που κρατούνταν αιχμάλωτος από τους φανατικούς οπαδούς του ISIS, τελικά δολοφονήθηκε με έναν πραγματικά βίαιο τρόπο. Πηγή: Κτηνωδία: Τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό Ιορδανό όμηρο – Τα καρέ της φρίκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/189966/ktinodia-tzihantistes-ekapsan-zontano-iordano-omiro-ta-kare-tis-frikis-eikones-vinteo#ixzz3QjHRECD0

Κτηνωδία: Τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό Ιορδανό όμηρο.

 

4444

03/02/2015

4444

4444

4444

4444

4444

Αυτή την στιγμή το πετρέλαιο είναι στα 51 δολάρια συν.

Σας είπα να αγοράσετε όταν έπεσε κάτω από τα 50; Το κάνατε;

Όποιος το έκανε, μπορεί να πουλήσει.

Σας το έγραψα, κάτω από τα 50 δολάρια κτίζουμε θέσεις.

Αυτός που αγόρασε στα 45, κερδίζει είδη 6 δολάρια.

Γαμωτο, τον βαριέμαι τον πλανήτη Γη.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2218923

“Κλείδωσαν” τα τετ-α-τετ Βαρουφάκη με Draghi και Schaeuble

Της Δήμητρας Καδδά

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει από την Ιταλία που βρίσκεται σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από τον ΥΦΥΠΕΞ Ευκ. Τσακαλώτο, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ σε ξένα μέσα, “κλείδωσε” και η συνάντηση με τον W. Schaeuble την Πέμπτη στο Βερολίνο. Μετά και τις νέες εξελίξεις, λαμβάνει διαστάσεις μαραθωνίου η εκστρατεία του οικονομικού επιτελείου για αναζήτηση συμμάχων -αρχικά στην ΕΕ, που ξεκίνησε την Κυριακή από το Παρίσι και συνεχίστηκε χθες στο Λονδίνο.
Το ραντεβού με το επιτελείο του Mario Draghi αλλά και τον ίδιο, όπως προανήγγειλε, ο κ. Βαρουφάκης, ανατρέπει το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε επιστροφή σήμερα στην Αθήνα. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ.
Όσο για την συνάντηση με τον W. Schaeuble, αυτή προωθήθηκε με τη διαμεσολάβηση του Επιτρόπου Moscovici στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η οποία και ζητήθηκε στο ραντεβού μεταξύ Moscovici – Βαρουφάκη το πρωί της Κυριακής στο Παρίσι.

Σήμερα στην Ιταλία

Σήμερα, τα δύο στελέχη του οικονομικού επιτελείου έχουν συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Pier Carlo Padoan, λίγες ώρες πριν φτάσει στην ιταλική πρωτεύουσα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το κρίσιμο ραντεβού με τον ομόλογό του Matteo Renzi. Η περιοδεία του οικονομικού επιτελείου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκίνησε την Κυριακή από το Παρίσι και την Δευτέρα στο Λονδίνο.
Το επιτελείο θέτει σε πλήρη εξέλιξη έναν διπλωματικό μαραθώνιο, χαράσσοντας σιγά σιγά “κόκκινες γραμμές” και οπισθοχωρήσεις. Χθες μέσω των FT, χθες ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση:

· Εμμένει σθεναρά σε «επανεξέταση» προγράμματος από το μηδέν.
· Δεν ζητά τα 7,2 δισ. ευρώ της δόσης που εκκρεμεί αλλαά μόνο τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη ΕΚΤ για το 4μηνο πρόγραμμα «γέφυρα»
· Είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω σε κάποιες από τις προεκλογικές παροχές δίδοντας πρωτογενή πλεονάσματα 1-1,5% του ΑΕΠ
· Προαναγγέλλει «στόχευση πλουσίων Ελλήνων που δεν πλήρωσαν το μερίδιο τους» κατά τα πέντε έτη της κρίσης
· Βγάζει από το… λεξιλόγιο του χρέους τη λέξη «διαγραφή» αναπτύσσοντας και διεκδικώντας σειρά από άλλα «εργαλεία» μέσω έκδοσης ομολόγων και σύνδεσης του χρέους με τον ρυθμό του ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμη:

*Η δήλωση Βαρουφάκη για το χρέος στους FT και οι εσωτερικοί ελιγμοί

4444

Κάνει Delete.

Διαγράφει τα χρέη 317.000 φτωχών πολιτών η Κροατία. Από σήμερα σβήνονται οι οφειλές χιλιάδων Κροατών σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που σβήνει χρέη πολιτών. http://www.thetoc.gr/diethni/article/diagrafei-ta-xrei-317000-ftwxwn-politwn-i-kroatia

 

http://www.thetoc.gr/diethni/article/diagrafei-ta-xrei-317000-ftwxwn-politwn-i-kroatia

Για τους φτωχούς Κροάτες σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα.

Το ίδιο και για την χώρα στο σύνολό της που από σήμερα αποτελεί το πρώτο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας που τόλμησε να πατήσει το κουμπί delete… διαγράφοντας το χρέος των πραγματικά φτωχών πολιτών της.

Από σήμερα, Δευτέρα 60.000 Κροάτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα δουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνίας να σβήνονται οριστικά.

Στόχος του κυβερνητικού προγράμματος είναι να δοθεί συνολικά σε περίπου 317.000 πολίτες η ευκαιρία σε μία «νέα αρχή» (όπως ονομάστηκε και το πρόγραμμα), αρχής γενομένης με το «ξεπάγωμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών εξαιτίας των χρεών τους.

Αρχικά το μέτρο αφορά, 60 χιλιάδες άτομα με χρέη που δεν ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ (35.000 κούνα) και το μηνιαίο εισόδημά τους δεν είναι άνω των 122 ευρώ (1.250 κούνα).

Επίσης, για να δουν τα χρέη τους να σβήνονται δεν πρέπει να έχουν ακίνητη περιουσία ή αποταμιεύσεις.
Το πρόγραμμα θα κοστίσει 27 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς έχει πείσει πολλές πόλεις, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, καθώς και εννέα τράπεζες να σβήσουν τα χρέη ορισμένων πολιτών τους. Η κυβέρνηση δεν θα αποζημιώσει τις εταιρείες για τις απώλειες τους.
Στην Κροατία των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων το ποσοστό των υπερχρεωμένων πολιτικών ίπταται. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κροατίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για το τρέχον έτος.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κροατίας Μιλάνκα Οπασιτς εκτιμά ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε περίπου 60.000 πολίτες. «Με αυτόν το τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα χωρίς επιβάρυνση του χρέους», είχε δηλώσει προ ημερών.

4444

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι ένστολοι μπορεί να έχουν τατουάζ αλλά όχι σε εμφανή σημεία του σώματος τους καθώς και ότι η απεικόνιση τους δεν μπορεί να προκαλεί.

 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ste-nai-sta-tatouaz-twn-enstolwn-alla-upo-orous

Με τη δερματοστιξία και συγκεκριμένα με τα …τατουάζ των ένστολων έμελλε να ασχοληθεί για άλλη μια φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας .

Με τρεις νέες αποφάσεις του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι ένστολοι μπορεί να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανή σημεία του σώματος τους καθώς και ότι η απεικόνιση τους δεν μπορεί να προκαλεί αλλά να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους. 

Με τις επίμαχες αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τέσσερις ειδικούς φρουρούς οι οποίοι  είχαν διαγραφεί από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν …δερματοστιξία ,δηλαδή τατουάζ.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

«Μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας καταλήγοντας στις επίμαχες αποφάσεις τους ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών και να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεων τους.

4444

Η νίκη στο Κομπάνι με την βοήθεια της Αμερικής, είναι πολύ σημαντική. Οι Κούρδοι, ήρθαν για να μείνουν. Θα αποκτήσουν κράτος. Θα προσθέσουν σταθερότητα. Το blog στηρίζει την δημιουργία κουρδικού κράτους.

 

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους παραδέχτηκαν χθες την ήττα τους στο Κομπάνι, απείλησαν με αντίποινα και προχώρησαν στην εκτέλεση ενός ακόμη ξένου ομήρου | REUTERS

Η σημαία των Κούρδων της Συρίας κυματίζει από χθες στο ελεύθερο Κομπάνι, καθώς οι πεσμεργκά ελέγχουν πλέον ολόκληρη την πόλη, αφού εξουδετέρωσαν και τους τελευταίους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Υστερα από 133 ημέρες αδιάκοπων συγκρούσεων με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, οι Κούρδοι κέρδισαν μια μεγάλης σημασίας στρατηγική νίκη-σύμβολο, που έγινε εφικτή χάρη στην αμερικανική αεροπορική κάλυψη, τη βοήθεια των Κούρδων του Ιράκ, αλλά και τη μαζική κινητοποίηση και συμπαράσταση των Κούρδων της Τουρκίας. Και είναι ακόμη πιο σημαντική στρατηγικά αυτή η νίκη, καθώς ακύρωσε στην πράξη τα σχέδια της Αγκυρας που στήριζε με κάθε τρόπο τους εξτρεμιστές σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους.

http://www.efsyn.gr/arthro/eleythero-kompani-0

Συντάκτης:

Νικόλας Ζηργάνος

Η σημαία των Κούρδων της Συρίας κυματίζει από χθες στο ελεύθερο Κομπάνι, καθώς οι πεσμεργκά ελέγχουν πλέον ολόκληρη την πόλη, αφού εξουδετέρωσαν και τους τελευταίους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ύστερα από 133 ημέρες αδιάκοπων συγκρούσεων με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, οι Κούρδοι κέρδισαν μια μεγάλης σημασίας στρατηγική νίκη-σύμβολο, που έγινε εφικτή χάρη στην αμερικανική αεροπορική κάλυψη, τη βοήθεια των Κούρδων του Ιράκ, αλλά και τη μαζική κινητοποίηση και συμπαράσταση των Κούρδων της Τουρκίας.

Και είναι ακόμη πιο σημαντική στρατηγικά αυτή η νίκη, καθώς ακύρωσε στην πράξη τα σχέδια της Άγκυρας που στήριζε με κάθε τρόπο τους εξτρεμιστές σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους.

Το σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να χρησιμοποιήσουν «εργαλειακά» τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για να ηττηθούν οι Κούρδοι στο Κομπάνι και να υπονομευτεί η «Δημοκρατία του Ροζαβά», όπως αποκαλείται το Συριακό Κουρδιστάν, απέτυχε και αυτή η εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η υπεράσπιση του κουρδικού «Στάλινγκραντ» από Κούρδους μαχητές της Συρίας και του Ιράκ και εθελοντές από την Τουρκία και το Ιράν σφυρηλάτησε την ενότητά τους και έκανε εφικτό να ξεπεραστούν οι διαφορές τους και να διαμορφωθεί μια συνείδηση «ενιαίου χώρου».

Επίσης, αναδείχτηκαν ξανά το PKK (το κόμμα των Κούρδων της Τουρκίας με ηγέτη τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν) και το συριακό «αδελφό» κόμμα PYD, σε ηγεμονικές δυνάμεις στην περιοχή, καθώς επέλεξαν να συνεργαστούν σε ισότιμη βάση με το κυρίαρχο μέχρι πρόσφατα Δημοκρατικό Κόμμα του Μπαρζανί, ηγέτη του Ιρακινού Κουρδιστάν, με το οποίο στο παρελθόν είχαν βρεθεί σε αντιπαράθεση.

Οι «τρομοκράτες» Κούρδοι, κατά τον Ερντογάν, έδειξαν ευελιξία και συμμάχησαν με την Ουάσινγκτον, σε ένα κοινό μέτωπο κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για όλη τη Μέση Ανατολή και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τώρα, οι Κούρδοι της Συρίας αρχίζουν την αντεπίθεση για να απελευθερώσουν τα 300 χωριά τους που περιβάλλουν το Κομπάνι, ενώ ταυτόχρονα συντονίζονται με τους Κούρδους του Ιράκ για την απελευθέρωση των εδαφών που έχει καταλάβει το Χαλιφάτο.

Η επόμενη μεγάλη και αποφασιστική μάχη θα δοθεί την άνοιξη για την απελευθέρωση της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ που έχουν καταλάβει οι σουνίτες εξτρεμιστές.

Το ερώτημα όμως που θα τεθεί σύντομα είναι αν οι Κούρδοι της Συρίας θα αρκεστούν στην απελευθέρωση των εδαφών σε Συρία και Ιράκ τα οποία θεωρούν ότι τους ανήκουν, ή αν θα αποτελέσουν πολιορκητικό κριό της υπό αμερικανικό έλεγχο Διεθνούς Συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, διευρύνοντας τα γεωγραφικά όρια των κουρδικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακά σουνιτικά εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους παραδέχτηκαν χθες την ήττα τους στο Κομπάνι, απείλησαν με αντίποινα και προχώρησαν στην εκτέλεση ενός ακόμη ξένου ομήρου, σε μια προσπάθεια να στρέψουν αλλού την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ.

Τελευταίο θύμα τους, ο Γιαπωνέζος δημοσιογράφος Κένζι Γκότο, ο οποίος αποκεφαλίστηκε μπροστά στην κάμερα για να αναρτηθεί αργότερα το αποτρόπαιο βίντεο στο Διαδίκτυο, μια τακτική που φέρνει νέους πιστούς στην αγκαλιά των φανατικών.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/kerdismeni-i-lepen-stin-proti-anametrisi-meta-htypima-sto-charlie-hebdo

Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν καταγράφει την πρώτη νίκη σε εκλογές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo από εξτρεμιστές.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν στην 4η περιφέρεια του διαμερίσματος της Ντουμπς, στη βορειοανατολική Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 35%.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται προκειμένου να εκλεγεί ο διάδοχος του Πιερ Μοσκοβισί, που από τον περασμένο Νοέμβριο είναι επίτροπος.

Δεύτερος έρχεται ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (με 30%), ενώ ακολουθεί η UMP με (25%) που μένει εκτός του δευτέρου γύρου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (8/2).

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφθασε το 40%, περίπου. Η μικρή συμμετοχή οφείλεται και στις κακές καιρικές συνθήκες που πλήττουν την περιοχή.

Υποψήφια της άκρας Δεξιάς είναι η 45χρονη ευρωβουλευτής Σοφί Μοντέλ, που στήριξε όλη της την προεκλογική εκστρατεία στην κριτική της «μαζικής μετανάστευσης» και τον «ισλαμικό κίνδυνο». Οι δύο σημαντικότερες θέσεις της είναι η «απόκρουση της παράνομης μετανάστευσης» και η «απόρριψη της ψήφου των ξένων».

Τόσο ο σοσιαλιστής υποψήφιος, ο 54χρονος Φρεντερίκ Μπαρμπιέ που είναι στενός συνεργάτης του Μοσκοβισί, όσο και ο υποψήφιος της UMP, ο 69χρονος καθηγητής μαθηματικών Σαρλ Ντεμούζ, στήριξαν τη στρατηγική τους στην εξουδετέρωση της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με αναλυτές, καθοριστικές θα είναι οι ψήφοι των πέντε Αριστερών υποψηφίων που κατά πάσα πιθανότητα θα κατευθυνθούν προς το Σοσιαλιστή.

Μηνύματα έβγαλε η κάλπη και για το UMP, το κόμμα που ηγείται ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να επανακάμψει στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας.

Η Μ. Λεπέν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών…

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των επόμενων προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα (2/2) στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για το περιοδικό Marianne δείχνει ότι η Λεπέν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 29-31%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συγκέντρωνε περίπου 26%. Ο Ολάντ, από την άλλη, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, θα συγκέντρωνε ποσοστό 21% και δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο.

Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ —και οι δύο προέρχονται από το συντηρητικό UMP— καθώς και ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα τα κατάφερναν καλύτερα από τον Ολάντ αφού θα συγκέντρωναν ποσοστό 23% στον πρώτο γύρο.

Η Λεπέν δεν θα κατάφερνε να εκλεγεί πρόεδρος ακόμη και στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τον Φρανσουά Ολάντ, αφού το υψηλότερο ποσοστό που θα μπορούσε να συγκεντρώσει φτάνει μόνο το 45%.

Σχόλιο: Η Μαρί Λε Πεν κτίζει τις βάσεις του κόμματος της, σιγά σιγά.

Πριν από μερικά χρόνια, θα ήταν αδιανόητο να περάσει στον δεύτερο γύρο.

4444

02/02/2015

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2015/02/blog-post_86.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/zDhNz+%28%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9%29

Η μεγαλύτερης ακροαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής είχε θέμα την ελληνική κρίση στον απόηχο των εκλογών, και τίτλο «Πού οδηγεί η οργή των Ελλήνων;».

Μία μικρή ατυχία στο ξεκίνημά της όμως ήταν εκείνη που σχολιάζεται περισσότερο στον γερμανικό Τύπο.
Η εκπομπή άργησε να ξεκινήσει επειδή υπήρξε διακοπή ρεύματος για 20 λεπτά. To ρεύμα είχε πέσει μόνο στο στούντιο, και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής.
Το πρόβλημα θα τύγχανε κατανόησης, αλλά ο παρουσιαστής της εκπομπής Γκούντερ Γιάουχ θέλησε να ζητήσει με χιούμορ συγγνώμη για την καθυστέρηση: «Γίναμε Ελλάδα» είπε στους τηλεθεατές πριν συνεχίσει με τους καλεσμένους του (απέδωσε το πρόβλημα, επί λέξει, σε «συνθήκες Ελλάδας»).
Εκείνη την ώρα, το σχόλιο δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής στο στούντιο.

Ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια τόσο στο Διαδίκτυο παράλληλα με την εκπομπή όσο και στις γερμανικές εφημερίδες το πρωί της Δευτέρας.
«Πιο κατάλληλο θα ήταν να μιλά κανείς για “συνθήκες Γερμανίας” παρά για Ελλάδας» απάντησε η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) στον παρουσιαστή, ξεκινώντας το κείμενό της με την υπενθύμιση άλλων περιστατικών διακοπής ρεύματος σε γερμανικό στάδιο. «Δεν κάνει κακό να ξεχνούμε ποιος χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο “μεγάλος ασθενής” της Ευρώπης» συνεχίζει, αναφερόμενος στο πώς αναφερόταν προ δεκαετίας η γερμανική οικονομία.
Επιτιθέμενη στα «στερεότυπα για την Ελλάδα», η FAZ -μία από τις πιο επιφυλακτικές αυτές τις ημέρες εφημερίδες απέναντι στην Αθήνα- επικρίνει με τον ίδιο τρόπο που επικρίνουν και άλλα ΜΜΕ (όπως, ενδεικτικά, το Spiegel) το αστείο του Γιάουχ ως μη παραγωγικό κλισέ την ώρα που χρειάζεται ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις «συνθήκες στην Ελλάδα».
Ανάλογα, όπως αναφέρει από την πλευρά της η Handelsblatt, ήταν και τα σχόλια στο Twitter μετά το αστείο του Γιάουχ: «Μάλλον συνθήκες Γερμανίας ήταν κύριε Γιάουχ, τεχνολογία αιχμής και παρ’ όλα αυτά ακόμη στο σκοτάδι» σχολίασαν γερμανοί χρήστες στο Twitter. – in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2015

4444

4444

http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/media/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%B9

Στο ”κόκκινο” το ταμείο του ΣΚΑΪ

Τεράστιες οι ζημίες στα μαγαζιά του Γιάννη Αλαφούζου

Μαύρα είναι τα οικονομικά… μαντάτα στο Φάληρο, αφού ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου χρειάζεται επειγόντως οικονομική ενίσχυση.

Οι ζημίες μετά από φόρους για τις Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ανέρχονται για το 2013 στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στα 31 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων στα 86 εκατομμύρια ευρώ, από τις οποίες τα 31 εκατομμύρια ευρώ είναι σε βραχυπρόθεσμα δάνεια.

Η μητρική εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ έχει ζημίες μετά από φόρους στα 1,3 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Ο ελεγκτής στην έκθεσή του για το 2013, όπως αναφέρεται και για το 2012, λέει ότι «οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερες από το κυκλοφορούν ενεργητικό».

Επιπλέον, για κάποιες από τις εταιρείες του ομίλου, που δεν κατονομάζονται από τον ελεγκτή, σημειώνεται πως τίθεται θέμα «εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 47 και 48 του ν. 2190/1920», ο οποίος προβλέπει τη διαδικασία λύσης τους, σε περίπτωση πτώχευσης.

Επίσης, σημειώνεται πως η εταιρεία της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η Ειδήσεις Ντοτ Κομ, δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις για τις οικονομικές χρήσεις από το 2006 ως το 2010, ενώ το ίδιο ισχύει για το έτος 2010 για τις εταιρείες Μελωδία, Μουσικές και Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις και TV Pedia. Η τελευταία είναι εκείνη που πληρώνει το προσωπικό που εργάζεται στον ΟΤΕ TV για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει την παραγωγή εκπομπών.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υποχρεώσεις του ομίλου Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις. Το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου το 2013 ανερχόταν στα 86 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά το μεγαλύτερο μέρος, τα 52 εκατομμύρια ευρώ, είναι σε δανεισμό. Τα 29 εκατομμύρια ευρώ σε μακροπρόθεσμο και τα 23 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμο. Στην περίπτωση του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 14 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5 εκατ. ευρώ είναι σε μακροπρόθεσμα δάνεια.

Οι προβλέψεις για την αποζημίωση του προσωπικού για την εταιρεία ανέρχονται στα 248.000 ευρώ και για τον όμιλο στα 557.000 ευρώ, οι δε επισφαλείς απαιτήσεις για τον όμιλο φτάνουν τα 7,2 ευρώ και για την εταιρεία το 1,1 εκατ. ευρώ. Με βάση το νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ψιλά γράμματα των παρατηρήσεων των ελεγκτών, γι’ αυτό και ο ισολογισμός του 2013 έχει ξεχωριστή διάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως οι επιχειρηματίες των Μέσων θα πρέπει να χρηματοδοτούν τις εταιρείες τους, χωρίς να στηρίζονται σε διαρκή δανεισμό και εφαρμόζοντας πλήρως τους νόμους. Το δόγμα του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» είναι αυτό που θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα.

4444

4444

4444

ELLADA SKOURLETHS VENIZELOS SAMARAS STOURNARAS DIAPRAGMATEYSH 03 020215

4444

SPAIN PODEMOS TSIPRAS SYRIZA MERKEL HOLLAND SCHULZ 02 020215

Εγώ ηλίθια ανθρωπάκια δεν είμαι τυχαίος. Τώρα πάμε Ισπανία. Υπάρχει σχέδιο. Υπάρχει πρόγραμμα. Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο ισπανικός λαός, δικαιούται καλύτερη κυβέρνηση. Ποιο έντιμη, γιατί ο Ραχόι και το κόμμα του είναι κλέφτες. Η Αμερικανική οικονομία, πρέπει να αποκτήσει ανάπτυξη 4%. Την ιστορία την γράφουν τα πρόσωπα και οι λεπτομέρειες.

 

4444

BLOOMBERG USA CUBA RELATIONS CHE CASTRO OBAMA 01 020215

4444

01/02/2015

4444

Γιατί οι Αστυνομικοί, είναι πάντα τόσο ηλίθιοι; σε ταινίες που βλέπω.

Ιδίως στις Αμερικάνικες ταινίες, που δεν είναι φανταζι και παρουσιάζονται σαν σουπερ ήρωες.

Στην Ελλάδα που είναι μικρότερη χώρα, οι Αστυνομικοί που είναι επαγγελματίες, είναι αρκετά έξυπνοι.

Είχα διαβάσει ένα άρθρο, που έλεγε ότι στην Αμερική προσλαμβάνουν αστυνομικούς που να μην έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τους ειδικούς φρουρούς και όσους προέρχονται από το στρατό. Διότι στο στρατό δε μαθαίνουν να σκέπτονται με βάση το σύνταγμα και πώς να λύνουν γρίφους σε κοινωνίες. Δε κάνουν ερωτήσεις.

Αντίθετα όσοι είναι κανονικοί αστυνομικοί, είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν από σύνταγμα και να λύνουν προβλήματα σε κοινωνίες.

Ο Αστυνομικός είναι κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να είναι έξυπνος. Να αμφιβάλει, να κάνει ερωτήσεις και επιστημονική έρευνα.

Μια αστυνομία, επιβάλλεται να κάνει τυχαίους ελέγχους και να έχει βάσει δεδομένων.

4444

TENNIS AUSTALIAN OPEN DOUBLES BOLLELI FOGNINI WIN FINAL 01 010215

4444

ELLADA KAMMENOS IMIA 01 3101154444

http://physicsgg.me/2015/01/31/%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

Τη θεωρία πως δεν θα είχε αναπτυχθεί ζωή στη Γη, αν γύρω από τον πλανήτη μας δεν περιστρεφόταν η Σελήνη, αμφισβητεί νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Ερευνητικό Κέντρο Ames της ΝΑΣΑ, το Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο και το Επιστημονικό Ινστιτούτο Carnegie.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Γη θα ήταν «φιλόξενη» στους έμβιους οργανισμούς, ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο δορυφόρος της.

Η ιδέα για τον καταλυτικό ρόλο της Σελήνης στη δημιουργία ζωής στον πλανήτη μας διατυπώθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 από τον Γάλλο αστρονόμο Ζακ Λακάρ.

«Τρέχοντας» προσομοιώσεις σε υπολογιστές, ο αστρονόμος κατέληξε στο συμπέρασμα πως, χάρις στη βαρυτική έλξη από το φεγγάρι, ο άξονας περιστροφής της Γης σχηματίζει σταθερή γωνία κλίσης ως προς την εκλειπτική.

Σε συνδυασμό με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, η γωνία αυτή, η οποία ονομάζεται λόξωση, είναι η αιτία της κυκλικής εναλλαγής των τεσσάρων εποχών.

Έτσι, σύμφωνα με τον Λακάρ, η ύπαρξη της Σελήνης ήταν η εγγύηση που οι εποχές να εναλλάσσονται με περιοδικότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, υποστήριξε, η λόξωση θα είχε τέτοια διακύμανση που ο καιρός θα μεταβαλλόταν με εντελώς τυχαίο τρόπο, με συνέπεια το γήινο περιβάλλον να είναι αντίξοο σε κάθε λογής οργανισμό.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, ο Λακάρ βασίσθηκε για τις προσομοιώσεις σε υπολογιστές εκείνης της εποχής, οι οποίοι είχαν λιγότερη ισχύ και μπορούσαν να επεξεργαστούν πολύ μικρότερο όγκο δεδομένων από τα σημερινά συστήματα.

Έτσι, μάλλον ήταν αναμενόμενο ότι, όταν οι Αμερικανοί επιστήμονες επιστράτευσαν ταχύτερα, σύγχρονα μηχανήματα, τροφοδοτώντας τα με ακόμη περισσότερα δεδομένα, βρήκαν διαφορετικά αποτελέσματα.

Έτσι, αυτή τη φορά, οι προσομοιώσεις έδειξαν πως ναι μεν η λόξωση δεν θα παρέμενε σταθερή, ωστόσο η διακύμανσή της δεν θα ξεπερνούσε τις 10 μοίρες, με συνέπεια η επίδραση στα κλιματικά μοτίβα να είναι περιορισμένη.

«Για να ελέγξουμε την αξιοπιστία του λογισμικού μας, το δοκιμάσαμε για την περίπτωση της λόξωσης του Άρη, βρίσκοντας παρόμοια αποτελέσματα με άλλες επιστημονικές έρευνες», αναφέρει στο Astrobiology Magazine της ΝΑΣΑ ο Τζακ Λισάουερ από το Ερευνητικό Κέντρο Ames και μέλος της ομάδας.

«Όταν όμως το εφαρμόσαμε στη λόξωση της Γης, βρήκαμε πως οι διακυμάνσεις ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες – και σε καμία περίπτωση τόσο ακραίες, όσο είχαν υπολογισθεί παλιότερα».

Εκτός από την… αποκατάσταση της ιστορίας για το πώς αναπτύχθηκαν έμβια όντα στον πλανήτη μας, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το συμπέρασμά τους επηρεάζει και την αναζήτηση ζωντανών οργανισμών σε πλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Κι αυτό γιατί δείχνει πως οι εξωπλανήτες δεν χρειάζονται απαραίτητα κάποιον φυσικό δορυφόρο στη γειτονιά του για να είναι «φιλικοί» στη δημιουργία ζωής.
naftemporiki.gr – www.astrobio.net

Σχόλιο: Όσο περισσότερα τα δεδομένα, τόσο καλύτερη η προσομοίωση.

Αυτή η Έρευνα μας λέει με βεβαιότητα 100%, ότι η ύπαρξη της Σελήνης, έκανε την δημιουργία ζωής στον πλανήτη Γη, αποτελεσματική 100%.

Πόσο σημαντική είναι η Σελήνη για τον πλανήτη Γη, ακόμα δε το ξέρουμε με βεβαιότητα 100%.

Γιατί μας λείπουν δεδομένα.

Αν οι επιστήμονες, βρουν ακριβώς μια δίδυμη Γη (το σύμπλεγμα Γης – Σελήνης), σε κάποιο άλλο μέρος του Σύμπαντος, η δημιουργία ζωής, θα προσεγγίζει το 100%.

Αυτό μας λέει αυτή η μελέτη με σιγουριά.

Όσο αφορά την λόξωση, θα περιμένω και άλλες μελέτες, που θα κάνουν ποιο ισχυρή την επιβεβαίωση. Δεν μου αρκεί δηλαδή μόνο ο Άρης. Χρειάζομαι τουλάχιστον 4 πλάνητες.

Μην ξεχνάτε και ο Λακάρ, δήλωνε βέβαιος.

Μου αρέσουν οι ανατροπές. Το 2015 μπήκε καλά.

4444

31/10/2015

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2216610

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με τον επικεφαλής του Fairfax Prem Watsa και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της Eurobank και η ενίσχυση της μετοχικής της αξίας. Mάλιστα, από πλευράς της Fairfax διατυπώθηκε ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Οι επενδύσεις του κ. Watsa, πέραν της Eurobank, έχουν γίνει στην Eurobank Properties, τον Όμιλο Μυτιληναίου και την Praktiker και έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στην Eurobank, η Fairfax είναι ένας από τους cornerstone investors που κάλυψαν την αύξηση κεφαλαίου, με το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ και εξαρχής ο κ. Watsa, επικεφαλής της ομάδας των επενδυτών έχει δηλώσει το μακροπρόθεσμο ορίζοντα των τοποθετήσεων του. Η Fairfax Financial Holdings ιδρύθηκε το 1985 με έδρα τον Καναδά και είναι μια εταιρεία συμμετοχών του χρηματοοικονομικού τομέα.

Σχόλιο: Αυτός ο επενδυτής, θα βγει ωφελημένος. Η Ελλάδα έχει χρήμα. Παρακολουθώ την Fairfax που δείχνει καλό χαρακτήρα και μυαλό.

Αν δεν είσαι κερδοσκόπος, τυχοδιώκτης και αποικιοκράτης, μπορείς να επενδύσεις σε μια Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και φυσικά να βγάλεις λεφτά. Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος πριν το καταστρέψουν οι δωσίλογοι, κάλπαζε στα Βαλκάνια. Δηλαδή υπάρχει μέλλον.

Οι Ελληνικές τράπεζες ήταν ανταγωνίστριες των Γερμανών στα Βαλκάνια, όπως και ο ΟΤΕ και οι Έλληνες εφοπλιστές κλπ.

Αλλά η εγχωρία ολιγαρχία, ήταν τόσο ηλίθια, μαλακισμενη και εθελόδουλη που δε το κατάλαβε και δεν έκανε τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αναγκαίοι για την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας σε σωστή βάση.

4444

The theoretical principles describing the operation of a microwave laser (a maser) were first described by Nikolay Basov and Alexander Prokhorov at the All-Union Conference on Radio Spectroscopy in May 1952. The first maser was built by Charles H. Townes, James P. Gordon, and H. J. Zeiger in 1953. Townes, Basov and Prokhorov were awarded the Nobel Prize in Physics in 1964 for their research in the field of stimulated emission,.

The first working laser (a pulsed ruby laser) was demonstrated on May 16, 1960, by Theodore Maiman at the Hughes Research Laboratories.[5]

Laser science predates the invention of the laser itself. Albert Einstein created the foundations for the laser and maser in 1917, via a paper in which he re-derived Max Planck’s law of radiation using a formalism based on probability coefficients (Einstein coefficients) for the absorption, spontaneous emission, and stimulated emission of electromagnetic radiation.[1] The existence of stimulated emission was confirmed in 1928 by Rudolf W. Ladenburg.[2] In 1939, Valentin A. Fabrikant predicted the use of stimulated emission to amplify “short” waves;[3] In 1947, Willis E. Lamb and R. C. Retherford found apparent stimulated emission in hydrogen spectra and effected the first demonstration of stimulated emission;[2] in 1950, Alfred Kastler (Nobel Prize for Physics 1966) proposed the method of optical pumping, experimentally confirmed, two years later, by Brossel, Kastler, and Winter.[4]

http://kourdistoportocali.com/post/41056/pethane-sta-99-toy-o-tsarls-taoyns

Ο Τσαρλς Τάουνς, ο οποίος το 1964 μοιράστηκε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την εφεύρεση του λέιζερ – η οποία προκάλεσε επανάσταση στην επιστήμη, την ιατρική, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και την ψυχαγωγία – απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την Τρίτη, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.
Ο Αμερικανός φυσικός από τη Νότια Καρολίνα μοιράστηκε το Νομπέλ μαζί με τους Σοβιετικούς Νικολάι Μπασόφ και Αλεξάντερ Πρόχοροφ για τη θεμελιώδη εργασία τους στον τομέα της κβαντικής ηλεκτρονικής, η οποία οδήγησε στην κατασκευή ταλαντωτών και ενισχυτών βασισμένων στην αρχή μέιζερ (λέιζερ μικροκυμάτων)-λέιζερ.

Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (CalTech) και διορίστηκε βοηθός στο ίδιο ίδρυμα (1937-39). Δίδαξε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (1948-50) και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), του οποίου ανέλαβε από το 1961 την επιστημονική διεύθυνση κι υπήρξε επίτιμος καθηγητής του Μπέρκλεϊ στο τμήμα Φυσικής και στο Εργαστήριο Διαστημικών Επιστημών επί σχεδόν πέντε δεκαετίες.
Ο Τάουνς υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση των μέιζερ και των λέιζερ στην αστρονομία και με την βοήθεια των συναδέλφων του έγινε ο πρώτος που εντόπισε σύνθετα μόρια στο διαστρικό διάστημα και ο πρώτος που μέτρησε τη μάζα της γιγάντιας μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία μας (γνωστού και ως Milky Way).

4444

Στην εσφαλμένη μετάφραση απέδωσε την εντύπωση που δημιουργήθηκε όσον αφορά το επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC2. Hταν μια συνέντευξη που κέρδισε χιλιάδες εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ελληνα υπουργό ενώ η οικοδέποινα Emily Maitlis έφαγε χοντρό κράξιμο από τους τηλεθεατές εξαιτίας των ρηχών ερωτήσεών της. Ο Βαρουφάκης χρειάσθηκε πολλές φορές να την βάλει ευγενικά στη θέση της.

 

4444

http://www.express.gr/news/diethnisoz_oikonomia/764657oz_20150130764657.php3

Έπειτα από χρόνια ύφεσης οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, με το 40% των ερωτηθέντων να λέει ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes στην ετήσια έκθεσή του.
Η αλλαγή αυτή προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη στην Ιταλία, όπου οι κάτοικοι τάσσονται παραδοσιακά υπέρ της Ευρώπης και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς απ’ ό,τι σε αυτούς της χώρας τους.
«Μόλις πέρυσι υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν το ευρώ παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους μας τους θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurispes Τζιαν Μαρία Φάρα, ο οποίος εκτίμησε ότι η αύξηση του αντιευρωπαϊκού αισθήματος οφείλεται στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια αυξάνει. Οι χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν φτάσει απογοητευτικά επίπεδα», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει μειώσει τη φορολογία τους όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικεντρωθεί περισσότερο στην ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, όμως οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία προχωρούν πολύ αργά.
Αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί εναντίον του κοινού νομίσματος, περιλαμβανομένου του Κινήματος 5 Αστέρων, που είναι κατά της πολιτικής και επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη θέση της Ιταλίας στην ΕΕ, και της Λέγκας του Βορρά που είδε σημαντική αύξηση στα ποσοστά της πέρυσι.
Η ιταλική οικονομία, η τρίτη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, βρίσκεται σε ύφεση από τα μέσα του 2011, ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε ιστορικά υψηλά, αν και τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Δεκέμβριο έπεσε αναπάντεχα κάτω από το 13%.

Σχόλιο: Σόιμπλε τα νταούλια χτυπούν στην Ιταλία. Τα ακούς; Η Γερμανική λιτότητα φτάνει στο τέρμα. Οι άνθρωποι ζυγίζουν: από την μια μεριά η ζωή τους και από την άλλη ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, οι Γερμανοί και φυσικά ο θάνατος.

Οι Γερμανοί φέρνουν τον θάνατο. Το ερώτημα είναι απλό: θέλετε να πεθάνετε ή να ζήσετε;

Μέρκελ, ο Τσίπρας, είναι το Πλάνο Β, που δεν έχετε.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1295841/germania-to-proto-5etes-omologo-me-mhdeniko.html

H Γερμανία πούλησε για πρώτη φορά 5ετές ομόλογο που δεν προσφέρει στους επενδυτές καμία απόδοση, σε δημοπρασία (21/01/2015).

Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να αγοράσουν «ασφαλή» γερμανικά ομόλογα, μολονότι δεν προσφέρουν καμία απόδοση, με την προσδοκία ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει αύριο αγορές ομολόγων σε μεγάλη κλίμακα.

Στις γενικές εκτιμήσεις, το φάσμα του ευρωπαϊκού QE κινείται από τα €500 δισ. έως το €1 τρις. Τα περισσότερα θα αφορούν αγορές κρατικών ομολόγων και τα υπόλοιπα αγορές άλλων ενεργητικών, πιθανόν συγκεκριμένων εταιρικών ομολόγων.

Στην σημερινή δημοπρασία, η Γερμανία άντλησε €4,042 δισ. από το νέο ομόλογο με μηδενικό κουπόνι και λήξη τον Απρίλιο 2020, με αρνητικό ρεκόρ 5ετούς δανεισμού στο 0,04% σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bundesbank.

Το αναιμικό yield, όμως, έπληξε την ζήτηση και στην έκδοση της αρμόδιας γερμανικής υπηρεσίας για 5 δισ. ευρώ κατατέθηκαν προσφορές για μόνο €4,517 δισ.

Βεβαίως αυτές οι «τεχνικώς ακάλυπτες» δημοπρασίες γερμανικών εντόκων δεν είναι σπάνιες σε εποχές με «τραβηγμένα» yields. Ως συνήθως, η υπηρεσία κράτησε ένα τμήμα της έκδοσης για να το διαθέσει αργότερα στην δευτερογενή αγορά.

Σχόλιο: Τα δεδομένα είναι συντριπτικά. Η Γερμανία σπάει κάθε ρεκόρ σε φτηνό δανεισμό.

Όλα αυτά τα ιστορικά ρεκόρ γίνονται, με την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, στο Γερμανικό τραπέζι δηλαδή.

Εγώ μαλακιες από καθάρματα και δωσίλογους δεν ακούω. Τα δεδομένα είναι αμείλικτα.

Οι Γερμανοί ιστορικά, έχει αποδειχτεί, ότι έχουν τάση σχιζοφρένειας. Η Ελλάδα τους δίνει ιστορικές νίκες αυτή την περίοδο, με τρομακτικό ανθρώπινο κόστος.

Σόιμπλε, πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι. Εσύ εκβιάζεις, όχι οι Έλληνες.

Το ερώτημα είναι, αν η Μέρκελ είναι έξυπνη και θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Οι Γερμανοί, μπορούν να δώσουν στον Τσίπρα αυτά που θέλει και να συνεχίσουν να κερδίζουν, διότι ο Τσίπρας, είναι το plan B που δεν έχουν.

4444

FRANCE MARI LE PEN ELLADA 01 310115

http://www.kathimerini.gr/801299/article/epikairothta/kosmos/neo-rekor-sth-gallia-kategraye-h-anergia-ton-dekemvrio

Νέο ρεκόρ στη Γαλλία κατέγραψε η ανεργία τον Δεκέμβριο

Η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ ανεργίας στο τέλος Δεκεμβρίου με 3,496 εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν εργασία να μην έχουν καταγράψει καμία δραστηριότητα τον μήνα αυτό, σημειώνοντας αύξηση κατά 8.100 πρόσωπα σε σχέση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνει το 5,7%.
Αν σε αυτούς προστεθούν και οι Γάλλοι που είχαν περιορισμένη δραστηριότητα τον Δεκέμβριο, τότε ο αριθμός των ανέργων φτάνει τα 5,21 εκατομμύρια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2017, αν δεν καταφέρει να περιορίσει το ποσοστό της ανεργίας.
Μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ο Ολάντ ήλπιζε και δεσμευόταν ότι θα υπάρξει μια άμεση «αναστροφή της τάσης της ανεργίας», προτού «αναλάβει» την ευθύνη για την αποτυχία πριν μερικές εβδομάδες, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταγραφεί 570.000 περισσότεροι άνεργοι στη Γαλλία.

«Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα πω “φταίει το εξωτερικό, η κρίση”», είπε στις αρχές του μήνα.
Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει ότι μια μεταρρύθμιση που εξετάζεται αυτή την περίοδο στο κοινοβούλιο θα επιτρέψει να «ξεκλειδώσει» την οικονομία της χώρας.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί αυτή τη μεταρρύθμιση μέσο επανεκκίνησης της δραστηριότητας, των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, καθώς αίρει «τους περιορισμούς που σήμερα είναι αδικαιολόγητοι» σε μια χώρα που πάσχει από ασθενική ανάπτυξη και μεγάλη ανεργία.

Σχόλιο: Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή είδηση, που όμως δεν έπαιξε πολύ.

Είναι τρομερή είδηση. Η Ανεργία είναι και πολιτικός δείκτης, αφού έχει άμεση σχέση με την καθημερινή σου ζωή.

Ο Ολάντ το σκυλάκι της Μέρκελ, έχει χάσει το παιχνίδι.

Η Γερμανική λιτότητα τσακίζει τα πάντα.

4444

30/01/2015

4444

ELLADA TSIPRAS OBAMA TERROR 02 300115

http://mignatiou.com/2015/01/7imeres-gr-enochlimenos-o-lefkos-ikos-apo-tin-elliniki-ekdochi-tis-sinomilias-tsipra-ompama/

Ενοχλημένη εμφανίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες του 7imeres – η Αμερικανική πλευρά από την “παραποίηση” των όσων διημείφθησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα και διέρρευσαν από την Ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα (www.7imeres.gr), πηγές του Λευκού Οίκου, που “διορθώνουν” την Ελληνική “εκδοχή ” της συνομιλίας, ο Μπ. Ομπάμα:

 1. Αρχικά συνεχάρη τον ¨Έλληνα πρωθυπουργό, στον οποίο επανέλαβε την πάγια θέση του για στροφή της Ευρώπης από τη λιτότητα σε πολιτικές ανάπτυξης ( θέση που είχε υποστηρίξει παλαιότερα και στους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά). Αυτό ήταν και το σημείο που ικανοποίησε τον ¨Έλληνα πρωθυπουργό, σημείο στο οποίο επέμεινε η διαρροή του Μαξίμου.
 2. Είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι ΗΠΑ” σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ θα εργαστούν για την ευημερία του Ελληνικού λαού και ότι στο, πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις”
 3. Επέμεινε στην ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας
 4. Τόνισε την προτεραιότητα που δίνουν οι ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ευρώπης, κάτι που θεωρείται έμμεση αναφορά στις σχέσεις Ευρώπης -Ρωσίας και στο θέμα της Ουκρανίας.

4444

TENNIS AUSTALIAN OPEN ANDY MURRAY WIN BERDYCH 01 300115

4444

RUSSIA USA COLD WAR MIKHAIL GORBACHEV PUTIN 02 290115

4444

Albert Einstein violin ERATOSTHENES 01 300115

Αντί για την απόδειξη του Ερατοσθένη, οι άνθρωποι υιοθέτησαν ότι η Γη είναι επίπεδη, γιατί αν ήταν στρογγυλή θα έπεφταν. Τόσο ζώα. Ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ζώα. Στο Ισλάμ πιστεύουν, ότι όταν πεθάνουν στο όνομα του Μωάμεθ, θα τους περιμένουν 70 παρθένες και υπάρχουν πολλά μέρη της στρογγυλής Γης, που εφαρμόζεται ο Ισλαμικός νόμος.

 

4444

Hailey Clauson by magazine FLAUNT.

 

Hailey Clauson by magazine FLAUNT.

Hailey Clauson by magazine FLAUNT.

Hailey Clauson by magazine FLAUNT.

4444

29/01/2015

4444

4444

BLOOMBERG COURENCIES DOLLAR EURO YUAN 01 290115

Η Κίνα κάνει την εμφάνιση της. Δεν μπορείς να είσαι μεγάλη χώρα, χωρίς νόμισμα. Όσο ποιο πολλοί χρησιμοποιούν το νόμισμα σου, τόσο ποιο δυνατή χώρα είσαι. Το νόμισμα, είναι ένα τρομερό εργαλείο.

4444

4444

Στην Αγορά του Αλ Χαλίλι… Κατάλαβες αναγνώστη;

Πολύ ακριβή η μελανιά (τατουάζ). 4 περιουσίες θα δώσει.

4444

ELLADA KYBERNHSH SYRIZA TSIPRA XRHMATHSTHRIO PTOSH 02 280115

Όσοι πιστεύουν ότι οι «Αγορές» είναι ανεξάρτητες και απρόσωπες, είναι μαλάκες. Δεν ξέρουν δηλαδή από οικονομία.

4444

TENNIS AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC WIN RAONIC 02 280115

Tennis: Australian Open.

O Djokovic χθες συνέτριψε τον Raonic που άντεξε 1 σετ.

Σήμερα είναι το παιχνίδι Berdych no7 VS Murray no6.

Θα ήθελα να δω τον Murray να κερδίζει.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ο Murray έχει μυαλό. Αυτό μου αρέσει. Επίσης δε τα παρατά.

Ο Andy Murray ως Βρετανός, πρέπει να δείξει ότι το έχει.

4444

Η Paddy Power βελτίωσε το live Betting, όμως ακόμα δεν έχει φτάσει το bet365.

4444

28/01/2015

4444

4444

http://www.toxwni.gr/ellada/item/37777-vomva-anthimou-na-katargithei-o-thriskeftikos-orkos

Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου από τα δικαστήρια και την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων προτείνει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, σύμφωνα με το hrakitoday.

«Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει. Για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Όμως εμένα με απασχολεί η αμαρτία την οποία φορτώνεται εκείνος που ορκίζεται. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Νιώθω ενοχή όταν αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν» αναφέρει και αντί του όρκου στο Ευαγγέλιο, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας τα ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία.

Αναλυτικά στο κείμενό του ο Μητροπολίτης υπογραμμίζει:

«Όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία και την έκανε τελετή ορκωμοσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια και στον τότε συγκροτούμενο δημόσιο τομέα.

Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη… έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, που μην ξεχνάτε ότι η Εκκλησία το ελευθέρωσε, το πλήρωσε και το πληρώνει μέχρι σήμερα».

»Σήμερα, νομίζω πλέον ότι ο όρκος δεν χρειάζεται. Αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, “αναγκάζω” βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν… Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη Χώρα.

»Για μας τους χριστιανούς, η επίκληση του Ονόματος της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

»Ή στην άλλη περίπτωση, στα δικαστήρια, όταν βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση!

Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει. Για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία.

Όμως εμένα με απασχολεί η αμαρτία την οποία φορτώνεται εκείνος που ορκίζεται.

»Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων.

»Όχι να πετάμε τα άγια και τους μαργαρίτες…δεν είναι σωστό.

»Ας ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει. Ή μας τα ενέπνευσε η Δημοκρατία ή δεν μας τα ενέπνευσε!

»Βεβαίως είναι έτοιμος ο λαός μας σήμερα να ξεχωρίσει τα πράγματα. Ξέρει την Εκκλησία του, τη βιώνει ως χαρισματικό φορέα και από την άλλη βλέπει την αναγκαστική εμπλοκή της στα δημόσια πράγματα.

»Θυμηθείτε τις ορκωμοσίες στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές! Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην ελλαδική κοινωνία ότι ήταν η επιμονή των Επισκόπων να ορκίσουμε τους αιρετούς. Θεός φυλάξοι! Το πρόβλημα για όσους δεξιούς κι αριστερούς εκλεγμένους δεν ήθελαν να ορκιστούν, όπως ακόμα ορίζει το Σύνταγμα, ήταν του συνταγματικού εισαγγελέα! Εμείς οι εκκλησιαστικοί πηγαίνουμε όπου μας προσκαλούν. Ανεπιθύμητοι δεν θέλουμε να είμαστε».

Σχόλιο: Αυτό το κείμενο, έχει μια πραγματική διαύγεια. Μια πνευματική καθαρότητα. Φυσικά είναι μια σφαλιάρα στον Σαμαρά, στον Βοριδη , τον Γεωργιάδη, την Σπυρακη και τα άλλα εκτελεστικά όργανα του Εωσφόρου.

Ο Θεός, δεν είναι παιχνίδι για δημαγωγούς.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/41023/kazakhs

του Δημήτρη Καζάκη

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC μόλις χθες, εις εκ των βασικών του νέου οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Βαρουφάκης υιοθέτησε πλήρως μιά από τις πιο αισχρές και ρατσιστικές εκδοχές της προπαγάνδας της Μέρκελ και των υπολοίπων εναντίον των Ελλήνων. Δηλαδή, τα δάνεια του μηχανισμού ύψους σχεδόν 240 δις ευρώ επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να διασωθεί ο Έλληνας.

Στην ερώτηση «πως να πω στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;» ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Ο Βαρουφάκης πρόσθεσε επίσης ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες «ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος που καταβάλει ο μέσος Γερμανός γι’ αυτή τη ελληνική πανωλεθρία, που καταβάλει ο μέσος Σλοβάκος, που είναι φτωχότερος από τον μέσο Έλληνα και ο οποίος καλείται να συνεισφέρει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.»

Πρώτο: Ο Βαρουφάκης λέει σκοπίμως ψέματα. Τα 240 δις ευρώ δεν επιβάρυναν τον Γερμανό, ή τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Το διακρατικό χρέος διαμέσου του μηχανισμού προς την Ελλάδα είναι λίγο παραπάνω από 55 δις ευρώ. Αυτά δανείστηκαν απευθείας τα 16 κράτη της ευρωζώνης για να υποστηρίξουν το πρώτο μνημόνιο. Τα δανείστηκαν και μάλιστα με επιτόκια χαμηλότερα απ’ ότι εκείνα με τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα.

Δεύτερο: Τα υπόλοιπα σχεδόν 185 δις ευρώ δόθηκαν από τον EFSF, δηλαδή το προσωρινό ευρωπαϊκό ταμείο του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας, τα οποία δανείστηκε με τη σειρά του από τις αγορές εκδίδοντας δικούς του τίτλους χρέους. Το χρέος αυτό δεν είναι διακρατικό και δεν το επωμίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες κανενός κράτους. Το εγγυόνται απλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Τρίτο: Το πρώτο μνημόνιο προέβλεπε διακρατικό δανεισμό γιατί με βάση τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ (Λισσαβώνα) δεν επιτρεπόταν η ανάμιξη ούτε της ΕΕ, ούτε της ΕΚΤ στη διαχείριση των υποχρεώσεων ενός κράτους μέλους. Επειδή όμως τον κύριο όγκο των ελληνικών ομολόγων, πάνω από 175 δις ευρώ, τον είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους οι Γερμανικές, Ολλανδικές και Γαλλικές τράπεζες, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο ήθελαν να τις διασώσουν σε βάρος της Ελλάδας.

Κι επειδή δεν μπορούσαν επίσημα, γιατί με βάση το κοινοτικό δίκαιο θεωρείται παράνομη κρατική ενίσχυση κι επομένως απαγορεύεται ρητά, τι έκαναν; Φόρτωσαν με την πρώτη δανειακή αποικιακού τύπου σύμβαση, διακρατικά δάνεια την Ελλάδα.

Τέταρτο: Από που κι ως που πληρώνει για τους Έλληνες, ο Γερμανός και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες; Δεν ξέρει ο Βαρουφάκης ότι η Γερμανία έχει δανείσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος “διάσωσης”, αλλά έχει κερδίσει τουλάχιστον 75 δις ευρώ μόνο από την διαφορά επιτοκίων του δικού της δανεισμού; Θα είχε μηδενικά σχεδόν επιτόκια δανεισμού η Γερμανία αν η Ελλάδα κι ο Νότος δεν βρισκόταν σ’ αυτή την άθλια θέση;

Σύμφωνα π.χ. με το Reuters (2/5/2013), αναφέρονται συνήθως δυο μελέτες που δείχνουν ότι το Βερολίνο έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη ως ακούσια συνέπεια της κρίσης.

Η μια μελέτη είναι από τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, όπου έχει υπολογιστεί ότι το Βερολίνο έσωσε € 10,2 δισεκατομμύρια κατά την περίοδο 2010-2012 λόγω του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν από 3,39% σε 1,18% στα τέλη του 2013. Σήμερα είναι ακόμη χαμηλότερα. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα πρώτα και ύστερα οι άλλες χώρες δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς “διάσωσης”.

Η άλλη μελέτη είναι του Jens Boysen-Hogrefe από το οικονομικό ινστιτούτο IFW και δείχνει ότι ο Γερμανικός ομοσπονδιακός προϋπολογισμός διέσωσε € 8,6 δις μόνο το 2011 λόγω των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ και των ευνοϊκών επιπτώσεων λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές εντός ευρωζώνης θεώρησαν ως ασφαλές καταφύγιο τη Γερμανία. Έτσι τεράστιες ροές κεφαλαίου κυρίως από το νότο βρήκαν τον δρόμο για τη Γερμανία. Συνολικά ξεπερνούν τα 326 δις ευρώ από ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο τα πρώτα τρία χρόνια των “διασώσεων”.

Πέμπτο: Το 10% στο οποίο αναφέρεται ο Βαρουφάκης δεν αφορά στον Έλληνα πολίτη, αλλά στην ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών προς το συμφέρον ντόπιων και κυρίως ξένων κερδοσκόπων, που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να τζογάρουν με τραπεζικά χαρτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ούτε ευρώ από τα δάνεια του μηχανισμού δεν πήγε στην ελληνική οικονομία, σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, επενδύσεις. Ούτε μετατράπηκε σε εισόδημα, ή τζίρο για την ελληνική εγχώρια αγορά.  

Τα ξέρει όλα αυτά ο Βαρουφάκης; Πώς τολμά να ισχυρίζεται ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες επιβαρύνονται για τον Έλληνα; Σε τι διαφέρουν αυτές οι δηλώσεις από εκείνες του παλιού φίλου του, Γ. Παπανδρέου, που έλεγε τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα διεφθαρμένη, επειδή εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση των Ευρωπαίων πολιτών;

Επειδή ο Βαρουφάκης δεν αναφέρει ευθέως ως διεφθαρμένο τον Έλληνα; Και μόνο το γεγονός ότι υιοθετεί αυτή τη χυδαία και ρατσιστική προπαγάνδα των Μερκελιστών, αποδεικνύει με ποιανού τα συμφέροντα ταυτίζεται.

Δεν θα ασχοληθούμε με τις μπαρουφολογίες του για το χρέος. Δεν είναι η ώρα. Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι το εξής: Ποιόν εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης απέναντι στους δανειστές;

Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Ούτε βέβαια τους Ευρωπαίους πολίτες που χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τα ψέματα του.

Αν στ’ αλήθεια νοιαζόταν για τον Γερμανό, τον Πορτογάλο, τον Σλοβάκο πολίτη, τότε θα αποκάλυπτε την πλεκτάνη, θα έλεγε την αλήθεια για τα τεράστια κέρδη που η τραπεζοκρατία έχει αποκομίσει σε βάρος του ελληνικού λαού και των υπολοίπων της ευρωζώνης.

Θα έλεγε στο Σλοβάκο και τον Πορτογάλο – που τους θεωρεί πιο φτωχούς από τον Έλληνα – ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επέβαλαν σε βάρος τους τη διάσωση των τραπεζών, διαμέσου των προγραμμάτων “διάσωσης” της Ελλάδας. Κάτι που είναι παράνομο ακόμη και με το κοινοτικό δίκαιο. Κι επομένως γιατί να μην ενωθούν οι λαοί αυτοί προκειμένου να απαιτήσουν από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα για τη διάσωση των τραπεζών;

Αυτά θα έλεγε και θα έκανε ο Βαρουφάκης αν νοιαζόταν για τους Ευρωπαίους πολίτες και μάλιστα τους πιο φτωχούς. Μόνο που ο Βαρουφάκης νοιάζεται μόνο για το πώς ο Έλληνας θα συνεχίσει να πληρώνει τα κερατιάτικα στους τοκογλύφους και δεν θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Να γιατί υιοθετεί την πιο χυδαία και ρατσιστικά προκλητική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.

Σχόλιο: Ο Καζάκης, έχει δίκαιο. Αυτά που γράφει είναι τεκμηριωμένα.

Λευκή επιταγή δεν παίρνει κανένας.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/01/7_28.html

Τα 7 αμαρτήματα Σαμαρά…

Γιατί θα μείνει στην ιστορία ως εχθρός των θεσμών και της Δημοκρατίας…
Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει ο ίδιος το Μαξίμου, δεν ήταν απλώς μία συνέχεια της πολιτικής του. Ήταν ο τραγικός επίλογος.
Πως έφτασε όμως μέχρι εδώ;
Κατά τα… χρόνια της πρωθυπουργίας του:

Αρνήθηκε συστηματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών και να υποστεί τον θεσμοθετημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο.
● Εμφανίστηκε ελάχιστα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και σε έντονα φορτισμένες στιγμές. Κατά κανόνα προτιμούσε το… καφενείο της Βουλής.
● Κράτησε σε απόσταση τους βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, προτιμώντας να συγχρωτίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με τους πολύ στενούς συνεργάτες και φίλους του, δημιουργώντας μεγάλο κενό επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και μέρους της Ν.Δ.
Δεν κάλεσε ποτέ τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς – και κυρίως τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό – για ενημέρωση σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής ατζέντας.
Δεν δέχθηκε να εκτεθεί σε τηλεμαχία με τους πολιτικούς αντιπάλους του πριν από τις εκλογές.
● Ακύρωσε συνέντευξή του σε μεγάλο ΜΜΕ – κατά τις φήμες, επειδή δεν του επέτρεψαν να ελέγξει τη λίστα με τις ερωτήσεις!
● Προτίμησε, αντιθέτως, μονολόγους τύπου «διαγγέλματος» και μια άθλια στημένη συνέντευξη, την οποία διηύθυνε ο ίδιος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη ΝΕΡΙΤ…

Πηγή: topontiki.gr

4444

Η μουσική είναι μαθηματικά και φυσική. Τζιμακο είσαι πρωτόγονος, αν και πολύ καλός σε αυτό που κάνεις, για την εποχή που το κάνεις.

Η μουσική, έριξε τα τείχη στην Ιεριχώ. Η μουσική μπορεί να γίνει αντιβαλλιστική ασπίδα.

4444

4444

4444

TENNIS NOVAK DJOKOVIC THE YEAR END NO1 01 191114

Australia Open.

Περιμένω το παιχνίδι με τον Novak Djokovic εναντίον του Raonic. Να θυμίσω ότι ο Djokovic έχασε πρόσφατα από τον Karlovic που έχει το ίδιο στιλ παιχνιδιού (με τον Raonic).

4444

Τον βαριέμαι τον πλανήτη Γη. Το Σύμπαν βέβαια έχει κανόνες.

4444

4444

Effective.

«Καψόνι» στους μετεωρολόγους έκανε ο τυφώνας Τζούνο, όπως είχε χαρακτηριστεί η χιονοθύελλα που επρόκειτο να πλήξει τις βορειοανατολικής ακτές των ΗΠΑ. Τα σούπερ μάρκετ άδειασαν, τα μέσα μεταφοράς καθηλώθηκαν, σχολεία και επιχειρήσεις έκλεισαν και η Νέα Υόρκη ερήμωσε αλλά… το χιόνι δεν έπεσε στην ποσότητα και με την ένταση που είχε προβλεφθεί. Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του.

Effective.

Η πρόγνωση του καιρού χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο. Χιόνι έπεσε αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά. Ένας άλλος μετεωρολόγος επίσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από τον καιρό. «Ειλικρινά συγγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες» έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφκσι μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ. Πάντως τα παιδιά το χάρηκαν…

 

4444

Effective.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο οι εικόνες είναι από τη Βοστώνη. Κάτοικοι της περιοχής, αντιμέτωποι με μία «ιστορική» χιονοθύελλα, βρήκαν απίθανους τρόπους για να μετακινηθούν, ακόμη και να διασκεδάσουν το γεγονός ότι το χιόνι είχε φτάσει το ένα μέτρο. Στο μόνο μέρος όπου τελικά τα πράγματα ήταν λιγότερο άσχημα απ’ ότι προβλεπόταν είναι η Νέα Υόρκη. «Καψόνι» στους μετεωρολόγους έκανε ο τυφώνας Τζούνο, όπως είχε χαρακτηριστεί η χιονοθύελλα που επρόκειτο να πλήξει τη Νέα Υόρκη. Ούτε 25 εκατ. το χιόνι.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο οι εικόνες είναι από τη Βοστώνη. Κάτοικοι της περιοχής, αντιμέτωποι με μία «ιστορική» χιονοθύελλα, βρήκαν απίθανους τρόπους για να μετακινηθούν, ακόμη και να διασκεδάσουν το γεγονός ότι το χιόνι είχε φτάσει το ένα μέτρο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και ακόμη και τώρα υπάρχουν προειδοποιήσεις για τις μετακινήσεις.

4444

27/01/2015

4444

Ακολουθησε δε τον Ιησού ο Σίμων Πέτρος και ο άλλος μαθητής. Ο μαθητής εκείνος ήταν γνωστός εις τον αρχιερέα και μπήκε μαζί με τον Ιησού εις το ανάκτορο του αρχιερέως. Αλλά ο Πέτρος στεκότανε έξω από την πόρτα… Κατά Ιωάννη σελίδα 222. Όσο αφορά τον Παπούλια, ένα έχω να γράψω: τι ψυχή θα παραδώσεις;

 

4444

Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Ακόμα και σε μια κυβέρνηση του άθεου Αλέξη! Ο Πάνος Καμμενος και οι ΑΝΕΛ, άντεξαν. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής και αυτό μετρά.

 

4444

Με το χέρι στην Καρδιά. Ζούμε ιστορικές στιγμές… καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται. Τώρα σειρά έχει η Ισπανία.

 

4444

Μοντέλο άγνωστο, φωτογράφος Kesler Tran.

 

4444

Ήταν 27 Ιανουαρίου του 1945 όταν τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία. Από το 2005 η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

4444

Πρώτος σε σταυρούς ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία με τη Νέα Δημοκρατία (19.641 ψήφους), αλλά δεν θα μπορέσει να είναι τελικά βουλευτής καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Η επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας έκανε έξαλλο τον κ. Λαμπρόπουλο, που εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με… αιχμές δίχως πάντως να αναφέρει κάπου το όνομα του κ.Σαμαρά. Πηγή: Στο πόδι η Μεσσηνία: Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει την έδρα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/188910/sto-podi-i-messinia-zitoyn-apo-ton-antoni-samara-na-epistrepsei-tin-edra-ston-gianni#ixzz3Q3kVCWsp

 

4444

«Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται» είπε ο Ν. Κοτζιάς. Πηγή: Αγρια κόντρα Βενιζέλου-Κοτζιά στην παράδοση-παραλαβή του ΥΠΕΞ – Οι «καυτοί» διάλογοι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/188925/agria-kontra-venizeloy-kotzia-stin-paradosi-paralavi-toy-ypex-oi-kaytoi-dialogoi#ixzz3Q3iBB4Sr

 

4444

Το πρώτο tweet του Αλέξη Τσίπρα ως προθυπουργού (Prime Minister).

 

4444

http://www.dealnews.gr/roi/item/131001-%CE%A3%CF%84%CE%B7-%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-60-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%91-%CE%95#.VMdM0CxGS6Q

 

Ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, η μεταβίβαση ποσοστού 60% του συνόλου των μετοχών της Χαλκιαδάκης Α.Ε., από τον Όμιλο Βερόπουλος ΑΕΒΕ στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.  

Σε αυτό το πλαίσιο, εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Χαλκιαδάκης Α.Ε. στο οποίο η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ κατέχει την πλειοψηφία των μελών.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση η Σκλαβενίτης αποκτά δυναμική παρουσία στην αγορά της Κρήτης, όπου η εταιρεία Χαλκιαδάκης διαθέτει 38 καταστήματα και απασχολεί 940 εργαζομένους.

Τέλος, αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Makro Cash & Carry, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Σχόλιο: Ο τομέας των Σουπερ Μάρκετ μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, εάν το πλαίσιο, γίνει σωστό.

Σήμερα δεν είναι. Θα έλεγα στον Βαρουφάκη και στον Δραγασάκη, ασχολήσου με το ζήτημα. Είναι πρακτικό, αφορά την καθημερινή μας ζωή, δημιουργεί θέσεις εργασίας και χρήμα.

Ξέρω περισσότερα από τον Βαρουφακη και τον Δραγασάκη. 

Εγώ κοιτάζοντας την Ελλάδα, βλέπω τεράστιες ευκαιρίες, αρκεί να φτιάξεις το πλαίσιο.

Η οικονομία, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Ο λόγος για παράδειγμα που η Αμερικανική οικονομία, δεν έχει οικονομική ανάπτυξη 4%, είναι το διαφθαρμένο πλαίσιο.

Η Αμερική, επειδή είναι ποιο μεγάλο μέγεθος, μπορεί να κρύβει την διαφθορά.

Το να επιτύχει η Αμερική οικονομική ανάπτυξη 1% ή 2%, με βάση το μέγεθος της, είναι εύκολο. Να μη γράφω περισσότερα.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/economist-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82

Σύμφωνα με τον Economist «ο Τσίπρας είναι ορκισμένος άθεος που έχει, ωστόσο, σχέσεις αβρότητας με τους ανώτερους κληρικούς και δεν έχασε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει ότι η ορκωμοσία του θα ακολουθούσε την κοσμική διαδικασία. Όπως και το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί από έναν κατώτερο κληρικό και όχι από τον αρχιεπίσκοπο – όσοι εξ αυτών θα θελήσουν να λάβουν θρησκευτικό όρκο».

Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς το είδος της ρήξης που θα σηματοδοτήσει αυτή η κίνηση στον κατά τα λοιπά τελετουργικό πολιτισμό της Ελλάδας, σημειώνει ο Economist. Όλοι οι πρωθυπουργοί -από σοσιαλιστές έως συντηρητικοί- μέχρι τώρα αποδέχονταν το θρησκευτικό όρκο και άκουγαν το κλασικό «Στο όνομα της Αγίας, ομοούσιας και αδιαίρετης τριάδας…». Τώρα έγινε κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι σχέσεις του κράτους με την επίσημη Εκκλησία υφίστανται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ελληνικού ανεξάρτητου κράτους, ενώ πολλοί κληρικοί πήραν μέρος στην Επανάσταση του 1821.

Προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την απεμπλοκή των δύο αρχών: του κράτους και της εκκλησίας, σημειώνει το ρεπορτάζ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα γίνει βιαστικά και συγκρουσιακά. Το γεγονός ότι μετά τη νίκη του στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δείχνει κάτι. Ο Τσίπρας έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα στο βίο του την κοσμική εκδοχή, αλλά η κηδεία του πατέρα του έγινε με θρησκευτικό τρόπο και ο Αρχιεπίσκοπος την διεύθυνε, σημειώνει ο Economist και συμπληρώνει: «σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Ιερώνυμος έχει καταδικάσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και τονίζει πως η Εκκλησία είναι στην υπηρεσία των πάντων, ανεξάρτητα από τη φυλή στην οποία ανήκουν ή τις μεταφυσικές πεποιθήσεις τους. Αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ στις σχέσεις που θα έχει με τη νέα κυβέρνηση».

Ο Νίκος Κοσμίδης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Β. Ελλάδα, αφοσιωμένος Χριστιανός Ορθόδος ο ίδιος, εξηγεί ότι η επιλογή του Τσίπρα να ορκιστεί με πολιτικό τρόπο δείχνει, με έναν παράδοξο τρόπο, το σεβασμό του προς την επίσημη Εκκλησία και την ακεραιότητά της. Αντί θα ιδιοποιηθεί τις θρησκευτικές τελετές για πολιτικούς σκοπούς, όπως έκαναν οι προηγούμενοι ηγέτες, αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό που πιστεύει. «Αναγνωρίζοντας την ιερότητα της εκκλησίας, συμπεριφέρεται με σεβασμό σε όλους μας που είμαστε Χριστιανοί. Αντί να λάβει έναν ψεύτικο όρκο, εμείς θα του προσφέρουμε τις ειλικρινείς προσευχές μας», συμπληρώνει ο κ. Κοσμίδης.

4444

Ο Νίκος Κοσμίδης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Β. Ελλάδα, αφοσιωμένος Χριστιανός Ορθόδος ο ίδιος, εξηγεί ότι η επιλογή του Τσίπρα να ορκιστεί με πολιτικό τρόπο δείχνει, με έναν παράδοξο τρόπο, το σεβασμό του προς την επίσημη Εκκλησία και την ακεραιότητά της. Αντί θα ιδιοποιηθεί τις θρησκευτικές τελετές για πολιτικούς σκοπούς, όπως έκαναν οι προηγούμενοι ηγέτες, αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό που πιστεύει. «Αναγνωρίζοντας την ιερότητα της εκκλησίας, συμπεριφέρεται με σεβασμό σε όλους μας που είμαστε Χριστιανοί. Αντί να λάβει έναν ψεύτικο όρκο, εμείς θα του προσφέρουμε τις ειλικρινείς προσευχές μας», συμπληρώνει ο κ. Κοσμίδης.

4444

http://physicsgg.me/2015/01/26/%CF%84%CE%BF-new-horizons-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1/

Το «New Horizons» προσεγγίζει τον Πλούτωνα.

Ο Πλούτωνας και οι δορυφόροι του.

Τον παγωμένο κόσμο του Πλούτωνα αναμένεται να αρχίσει να φωτογραφίζει το διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες», που διήνυσε κατά τα εννιά χρόνια που ταξιδεύει περισσότερα από 5 δισ. χιλιόμετρα για να προσεγγίσει τον πλανήτη νάνο. Ακόμα, ωστόσο, πρέπει να διανύσει 200 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Στις φωτογραφίες, ο Πλούτωνας δεν θα μοιάζει παρά σαν ένα μικροσκοπικό φωτεινό σημείο μέσα στα αστέρια. Ωστόσο, τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν είναι κομβικής σημασίας ώστε να ευθυγραμμιστεί το διαστημικό σκάφος προκειμένου να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη παροδική προσέγγιση.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης ο Πλούτωνας θα φωτογραφίζεται αδιαλείπτως έτσι ώστε να υπολογιστεί η θέση του διαστημικού σκάφους σε σχέση με τον πλανήτη νάνο.

Όταν το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» πλησιάσει στον Πλούτωνα θα κινείται με τέτοια ταχύτητα –περίπου 14 km/sec– που θα είναι εντελώς αδύνατον να τεθεί σε τροχιά γύρω του.

Ωστόσο, τα επτά διαφορετικά εργαλεία του διαστημοπλοίου πρέπει να λειτουργήσουν σε διαφορετικές αποστάσεις από το ουράνιο σώμα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα δεδομένα που χρειάζονται.

Γι’ αυτό τον λόγο η ομάδα που εποπτεύει το πρόγραμμα έχει κατασκευάσει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο χρονοδιάγραμμα παρατηρήσεων για κάθε όργανο, το οποίο πρέπει να τηρηθεί με μεγάλη ακρίβεια.

Στις 14 Ιουλίου, το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» θα βρεθεί κοντύτερα στον Πλούτωνα και σε απόσταση 13.695 χιλιομέτρων.

Οι σχεδιαστές της αποστολής υποστηρίζουν πως το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ακολουθηθεί με αποκλίσεις το πολύ εκατό δευτερολέπτων.

Οι πρώτες φωτογραφίες που θα λάβει το διαστημικό σκάφος δεν θα είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά μέχρι τον Μάιο το διαστημικό σκάφος πρόκειται να αποστείλει καλύτερες φωτογραφίες από οτιδήποτε απέστειλε το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ, ενώ τον Ιούλιο η θέα θα είναι τουλάχιστον καταπληκτική, εξηγεί ο Αντι Τσενγκ, ο ειδικός που εποπτεύει τη βασική μηχανή λήψης του διαστημικού σκάφους, η οποία λέγεται LORRI.
kathimerini.gr – www.bbc.com

Σχόλιο: Η θέα θα είναι καταπληκτική το καλοκαίρι. Το 2015 έχουμε θέματα σπουδαία.

4444

http://noname-gr.blogspot.gr/2015/01/flash_25.html

«Όνειρο ήταν η αυτοδιαχείριση στον FLASH και κράτησε 10 μέρες. Κουβελοφωλιά αποδείχθηκε, φερετζές του Κυρ Φώτη με εντολή Σαμαρά. Εξού και η άδεια από τη Βούλτεψη. Για να έχει φωνή η ΟΙΚΟΛΟΔΗΜΑΡ το κρίσιμο πολιτικά πρώτο εξάμηνο του ’15. Πανούσης, Πιτσιρίκος και …
λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι χαμηλά αφού οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους και μετά τους Λαυρεντιάδη/Κυριακίδη αφήνονται απελπισμένοι να πέσουν στην αγκαλιά της οινοπνευματώδους Αριστεράς. Ας είναι ελαφρύ το ουίσκι που θα τους πνίξει.
Τζίμης Πανούσης».
topontiki

4444

Ο Σαμαράς φεύγοντας, μας άφησε και ένα ατύχημα στην Πολεμική Αεροπορία.

Γιατί έπεσε το F16;

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-nato

Τα ερωτήματα για τα αίτια από τη σημερινή τραγωδία είναι αναμφισβήτητα πολλά αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κράτηση κινητήρα στην πιο κρίσιμη φάση της πτήσης αυτής της απογείωσης.

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε χάσει δύο F-16 από την ίδια ακριβώς αιτία κράτηση κινητήρα (εάν ισχύουν οι αρχικές πληροφορίες για κράτηση την ώρα της απογείωσης) έρχονται σε άμεση συνάφεια με το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης ανταλλακτικών και δη για τους κινητήρες των αεροσκαφών. Τόσο για τους F110-GE 100 της General Electric που βρίσκονται τοποθετημένοι στα F-16 block 30 και 50 όσο και για τους F-100-PW-229 των F-16 block 52+ και Adv.

Το πρόβλημα προμήθειας ανταλλακτικών χρονολογείται από το 2008 δηλαδή από εκείνη τη χρονιά έχει να γίνει προμήθεια ανταλλακτικών κάτι που έφερε τα F-16 στα χαμηλότερα επίπεδα διαθεσιμότητας από την παραλαβή των πρώτων το 1989.

Ακόμη και τώρα τα μαχητικά του τύπου είναι χωρίς ανταλλακτικά και οι ευθύνες που βαρύνουν την απερχόμενη κυβέρνηση μεγάλες. Μόλις στις 18 Νοεμβρίου η αμερικανική DSCA ανακοίνωσε την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο της παροχής ανταλλακτικών για τα F-16 της ΠΑ ύψους 188 εκατ. $ αλλά φυσικά μέχρι αυτά να φτάσουν στην Ελλάδα θα παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα με  ανακοίνωση της η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας και ασφάλειας DSCA του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, είχε κοινοποιήσει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πιθανή πώληση στην Ελλάδα μέσω του συστήματος FMS (Foreign Military Sales) υποστήριξης και σχετικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών και λογιστικής υποστήριξης για τα μαχητικά F-16 Fighting Falcon υπολογιζόμενου κόστους 188 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (150 εκατ. €).

Αλλά εκτός από αυτό το απαράδεκτο επίπεδο  διαθεσιμότητας και παροχής ανταλλακτικών  υπάρχει και άλλο πρόβλημα: Πως αυτά θα έρθουν στην Ελλάδα!

Το πρόβλημα έγκειται στις μεταφορικές εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβόλαια για την αποστολή των ανταλλακτικών και με τις οποίες το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για θέματα κόστους!

Δηλαδή εκτός του γεγονότος ότι για τα ανταλλακτικά υπάρχει έγκριση δεν ξέρουμε πως θα τα φέρουμε. Αλλά ακόμη και τώρα κανείς δεν είναι σε θέση να πει με ασφάλεια πότε αυτά που εγκρίθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο block παραγωγής το 50, έχουν τα αεροσκάφη παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας καθώς από το 1997 που άρχισαν να παραδίδονται στην ΠΑ έχουν σημειωθεί μαζί με το σημερινό μόλις δύο πτώσεις αλλά το τελευταίο διάστημα οι πτώσεις μαχητικών F-16 είναι πολλές και ειδικότερα σε ότι αφορά τα F-16 block 52+

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο δυστύχημα για την συγκεκριμένη έκδοση σημειώθηκε στις 23 Μαΐου του 2006 με την συντριβή ύστερα από εναέρια σύγκρουση F-16C του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

Το δεύτερο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2007 όταν 1 F-16C συνετρίβη 20 ν.μ. νότια του Αγίου Όρους με αποτέλεσμα το θάνατο του χειριστή του.

Το τρίτο και πλέον τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2010 όταν δύο αεροσκάφη ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο συγκρούστηκαν Ν.Δ. της νήσουν Χρυσή νότια της Κρήτης με αποτέλεσμα το θάνατο δύο χειριστών.

Η πέμπτη απώλεια μαχητικού ήταν στις 4 Δεκεμβρίου ενός F-16D χωρίς θύματα με τους δύο χειριστές να εγκαταλείπουν με επιτυχία το αεροσκάφος από κράτηση κινητήρα.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2012 είχε συμβεί ένα περιστατικό ασφάλειας με αεροσκάφος F-16D Block 52+ της 110ΠΜ/337Μ. Πιο συγκεκριμένα  κατά την διάρκεια εκπαίδευσης αποπροσγειώσεων (touch and go) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας υποχώρησαν τα σκέλη του μαχητικού με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του αεροσκάφους εντός διαδρόμου και την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στα σκέλη και στις εξωτερικές δεξαμενές.

Σε ότι αφορά τα F-16 Block 30 αυτά έχουν παρουσιάσει ένα σοβαρότερο δείκτη πτώσεων καθώς από τα 40 αρχικά έχουν απωλεσθεί 6 μονοθέσια και 2 διθέσια.

4444

Δε βαρούν ποτέ τον θεσμό, ξευτίλα. Ο Αντωνάκης είναι μεγάλος ξευτίλας. Αν θες να χτυπήσεις, χτυπάς το πρόσωπο, όχι τον θεσμό. . Ο Κώστας Καραμανλής, πως ήταν κύριος και παρέδωσε;

 

4444

26/01/2015

4444

4444

ELLADA ELLECTION TELIKA APOTELESMATA SYRIZA WIN 02 260115

4444

4444

4444

 

Advertisements

Posted January 26, 2015 by bmplefour in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: