Τα Εναλλακτικά Μονοπάτια.   Leave a comment

22/03/2015

4444

TENNIS ATP INDIAN WELLS FINAL DJOKOVIC WIN VS FEDERER 02 230315

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42394/lafazan

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΕΠΕΝΔΥΣΗ” (21-22/3) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗ

ΕΡ: Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου θεωρείτε πως λύνει ή δένει τα χέρια της κυβέρνησης στο να υλοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες; Ενστερνίζεστε την άποψη του κ. Βαρουφάκη πως λόγω της διαπραγμάτευσης κάποιες πρέπει να πάνε πιο πίσω;

ΑΠ: Για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχω πει την ιδιαίτερη προσωπική μου άποψη στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα και είναι γνωστή. Δεν θα ήθελα αυτήν την ώρα και δημοσίως να επανέλθω σε αυτό το ζήτημα. Αυτό, όμως, που θεωρώ απόλυτη ανάγκη να υπογραμμίσω είναι ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας ούτε μπορούν να τεθούν και δεν θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση. Όσα έχουμε εξαγγείλει συναποτελούν ένα ενιαίο αντινεοφιλελεύθερο και προοδευτικό προγραμματικό συνεκτικό σύνολο, του οποίου οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν , ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα, καταστρέφοντας την εικόνα και το συνολικό αποτέλεσμα. Η πρόκληση μπροστά μας είναι η εφαρμογή του ριζοσπαστικού προγράμματος μας παρά και ενάντια στις απειλές και τους χρηματοδοτικούς εκβιασμούς των κατεστημένων κέντρων της ΕΕ.

ΕΡ: Ποιές είναι οι δικές σας «κόκκινες γραμμές»; Σε ποια ζητήματα δεν πρόκειται να κάνετε πίσω ακόμη και αν σας ζητηθεί από τον πρωθυπουργό;

ΑΠ: Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμα μας και στην ουσία η ανάγκη να αλλάξει η χώρα μας συντεταγμένες και να τεθεί σε νέα ανεξάρτητη προοδευτική τροχιά με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο. Αυτό που επιδιώκουν μανιωδώς οι αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ είναι να μη χαλάσει η Ελλάδα την ακραία και δογματική νεοφιλελεύθερη ομοφωνία που δεσπόζει στην ΕΕ, υπό την επικυριαρχία ενός σκληρού γερμανικού κατεστημένου. Γι αυτούς οι χώρες της ΕΕ και συνολικά η ΕΕ, πρέπει να κυβερνώνται από τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές εταιρίες και για να εξωραΐσουν αυτές τις άπληστες υπερεξουσίες τις ονομάζουν «αγορές». Πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αυτά τα κατεστημένα κέντρα της γερμανικής Ευρώπης γιατί θέτει σε κίνδυνο την παγερή νεοφιλελεύθερη ομοιόμορφη τάξη της κοινωνικής διάλυσης στην ΕΕ και σπέρνει καινά ανατρεπτικά δαιμόνια στην Ευρώπη. Δεν θα τα καταφέρουν . Το ζωντανό προοδευτικό πείραμα που ξεκίνησε στη χώρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το σταματήσουν.

EΡ: Πιστεύετε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή ακόμα και σε εκλογές στην περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο με τους εταίρους;

ΑΠ: Τα πράγματα έχουν ήδη φτάσει σε «οριακό σημείο». Οι λεγόμενοι εταίροι μας και στην ουσία το τραπεζικό κεφάλαιο και οι πιο επιθετικοί μονεταριστές της ΕΕ, με επίκεντρο τη Γερμανία, επιχειρούν να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, κλείνοντας με ένα ασφυκτικό τρόπο τους κρουνούς της χρηματοδότησης.

Το κεντρικό πρόβλημα για τη χώρα είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Έχουμε ενώπιον μας έναν πρωτοφανή νεοαποικιακό εκβιασμό σε βάρος μιας μικρής χώρας, μόνο και μόνο γιατί η κυβέρνηση της επιλέγει να μην ακολουθήσει τα νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα και δεν θέλει να εξοντώσει το λαό της .

Η κυβέρνηση μας έχει νωπή λαϊκή εντολή να πάει μπροστά και ριζοσπαστικά και αυτή η λαϊκή προοδευτική βούληση συνεχώς διευρύνεται . Αυτήν, ακριβώς, τη λαϊκή προσταγή οφείλουμε να την ακολουθήσουμε μέχρι τέλους.

ΕΡ: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η τρόικα “πέθανε”,  ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα. Τελικά μήπως γίνεται ένα παιχνίδι λέξεων; Εάν σας ζητηθεί εσείς θα συναντηθείτε μαζί τους;

ΑΠ: Η τρόικα αποτελεί οριστικά ένα πολύ κακό παρελθόν για τη χώρα. Παρελθόν αποτελούν, φυσικά , και οι υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι της τρόικας που κατά φάλαγγες πλημμύριζαν τα υπουργεία , επιδεικνύοντας τις «ελεγκτικές» και «αλαζονικές» ικανότητες τους. Αυτά δεν αποτελούν «παιχνίδι λέξεων» αλλά πραγματικότητα. Προσωπικά δεν συναντήθηκα ούτε βέβαια πρόκειται ποτέ να συναντηθώ, με «τεχνικά» , ή με «άτεχνα» ξένα κλιμάκια. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά.

ΕΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα της Cosco, ωστόσο φαίνεται ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά εντέλει συζητά με τους κινέζους ακόμα και το θέμα του ΟΣΕ. Μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει προεκλογικά και άλλα κάνει ως κυβέρνηση;

AΠ: Ό,τι λέγαμε προεκλογικά ως αντιπολίτευση ισχύουν απολύτως και τώρα που είμαστε κυβέρνηση. Η θέση μας ενάντια στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά δεν έχει αλλάξει, ούτε και η σκοπιά από την οποία βλέπουμε την επένδυση της Cosco. Ο ΟΣΕ, επίσης, δεν πωλείται. Αντίθετα, θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

ΕΡ: Έχετε πάρει θέση κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, της “μικρής” ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων. Πώς θα αναπληρωθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί από αυτές τις διαδικασίες;
ΑΠ: Οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας όχι μόνο δεν θα πωληθούν αλλά και ως τέτοιες θα ανασυγκροτηθούν για να υπηρετήσουν μια νέα αναπτυξιακή και κοινωνική προσπάθεια της χώρας , που θα έχει στο επίκεντρο τη μείωση του ενεργειακού βάρους . Κόστος και μάλιστα δυσβάστακτο γα την οικονομία αλλά και τον προϋπολογισμό θα είχε τελικά η πώληση των δημοσίων ενεργειακών επιχειρήσεων και όχι η ανασυγκρότηση τους υπό δημόσιο έλεγχο, την οποία εμείς επιδιώκουμε.

ΕΡ: Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό τι θα συμβεί με τα 14 αεροδρόμια;

ΑΠ: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σαφής. Θα επανεξετάσει σε βάθος και σε όλες τις πτυχές της, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων με στόχο να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών.

ΕΡ: Αντιδράσατε έντονα στην δημοσίευση της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία αυξάνεται το ΕΤΜΕΑΡ και, άρα, επιβαρύνονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Θεσμικά, έχει τη δυνατότητα το ΥΠΑΠΕΝ να καταργήσει την απόφαση αυτή;

ΑΠ: Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει η απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και επομένως την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι απαράδεκτη, ελήφθη σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση και με πρωτοφανείς διαδικασίες απουσίας δημοσιότητας. Ασφαλώς και το Υπουργείο μας έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει νομοθετικά αυτές τις αυξήσεις της ΡΑΕ και θα το κάνουμε με ρύθμιση στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.

EΡ: Στις πρόσφατες συναντήσεις σας με αντικείμενο τον TAP, θέσατε θέμα αντισταθμιστικών ωφελειών για την χώρα. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

ΑΠ: Το αίτημα μας για ουσιώδεις αντισταθμιστικές ωφέλειες στη χώρα από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος από το Αζερμπαϊτζάν πηγαίνει μέσω του ελληνικού εδάφους στην Ιταλία, είναι απολύτως δίκαιο και εύλογο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας γι αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη, στη βάση των οποίων θα διαπραγματευθούμε με την άλλη πλευρά, πράγμα που έχει γίνει αποδεκτό και αισιοδοξούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

4444

Τα Ιεροσόλυμα δεν είναι σε καμιά περίπτωση ιερό μέρος για τους Μουσουλμάνους.

Αν ήταν, η λέξη Ιεροσόλυμα θα έχει αναφερθεί έστω και μια φορά στο Κοράνι.

Είναι προφανές γιατί οι Άραβες έκαναν μια τέτοια ιστορική αυθαιρεσία.

Την Ιστορία όμως δε μπορείς να την κλέψεις.

4444

Τραμπουκισμοί, φθορές, επιθέσεις με… ονοματεπώνυμο, έμεναν ατιμώρητα, χωρίς ποινές για τους υπαιτίους, όπως προκύπτει από το ποινολόγιο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Τα περιστατικά πίσω από τις κλειστές θύρες της εστίας αποτυπώνονται σε αρκετές σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/to-poinologio-marturas-tis-atimwrisias

Καταθέσεις πορίσματος

Φίλος του Βαγγέλη: Ο Βαγγέλης ήρθε να μείνει μαζί μου μετά από επεισόδια που έγιναν σε βάρος του από συμφοιτητές μας από την Κρήτη. Τον είχα δει και εγώ χτυπημένο στο πρόσωπο και στα αυτιά. Φέτος, άκουσαν ότι την ημέρα των εκλογών (25 Ιανουαρίου 2015) τον έδεσαν σε καρέκλα και τον πείραζαν στο δωμάτιο των Κρητικών.

Σπουδαστής Χ: Ο αρχηγός από αυτούς εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του στα θέματα που προκύπτουν στη Σχολή και σχετίζονται με τον διευθυντή. Είχαμε ακούσει και για επεισόδια από τους Κρητικούς εκτός Σχολής. Στο μπουζουξίδικο… (αναφέρεται το όνομα) είχαν προκαλέσει ζημιές και ο ιδιοκτήτης τους ζητούσε χρήματα για να τα φτιάξουν. Το περιστατικό μου το επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης.

Κρητικός σπουδαστής: Ο Βαγγέλης ήταν καλό παιδί. Ήξερα ότι φίλοι του του δίνανε σφαλιάρες. Ήξερα για κάποια περιστατικά τις ημέρες των εκλογών, τα οποία συνεχίστηκαν και μετά. Το ήξεραν και οι καθηγητές ότι δεχόταν τέτοιου είδους επιθέσεις. Μόνο οι φύλακες ήταν αυτοί που έκαναν κάτι.

Σπουδαστής Ψ: Τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνιση: «Πηγαίναμε στην πόλη των Ιωαννίνων πέντε άτομα για καφέ. Ανάμεσά μας ήταν ο Βαγγέλης. Έπρεπε να πάρουμε ταξί και σκεφτήκαμε αρχικά να μπούμε σε αυτό τέσσερα άτομα και να μείνει πίσω ένας. Τελικά έφυγαν πρώτοι με ταξί τρία άτομα και έμεινε πίσω ο Βαγγέλης με εμένα. Ο Βαγγέλης γύρισε και με ρώτησε: “Αν χανόμουν θα με αναζητούσες;”. Τον είχαν κλείσει σε μία ντουλάπα και του ρίχνανε κέρματα για να τραγουδάει. Ο… (αναφέρεται όνομα) έπαιζε με αυτόν τον τρόπο. Ο επιστάτης παρενέβαινε όποτε άκουγε φασαρίες.

Σπουδαστής Ν: Μία ημέρα πριν από τις εκλογές άκουσα ότι θα τον δένανε σε μία καρέκλα και ότι θα τον βάζανε στη ντουλάπα για να κάνει το τζουκ μποξ. Οι καθηγητές γνώριζαν τη δυσάρεστη θέση του Βαγγέλη. Τους είχαμε πει τα πάντα. Τους είχαν πει και εγώ τι γινόταν. Θεωρώ ότι Διεύθυνση δεν έβαζε ένα τέλος σε όλα αυτά λόγω πολιτικών παρεμβάσεων.

Σπουδαστής Ζ:  Ο… (αναφέρεται όνομα) απείλησε τον… (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για τη φασαρία που κάνει η παρέα του θα τον κρεμάσει από το παράθυρο. Τον απείλησε δηλαδή γιατί διαμαρτυρήθηκε για το θόρυβο που έκανε τις ώρες κοινής ησυχίας. Την ίδια απειλή είπε και στον… (αναφέρεται όνομα άλλου φοιτητή) τον οποίο προσπάθησε να στοχοποιήσει αλλά εκείνος αντέδρασε. Έτσι, δεν τα κατάφεραν και μετά τον άφησαν ήσυχο.

Σχόλιο: Οι καθηγητές ήξεραν. Εγώ αυτό που συμβουλεύω, είναι να μιλήσουν όλοι αυτοί, που το παίζουν και θύματα.

Η ψυχή του Bαγγέλη Γιακουμάκη ζητά δικαιοσύνη, μη το παίζεται θύματα. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολιτική κάλυψη.

Η σχολή είχε 120 φοιτητές. Τα μαθηματικά και ο Σάνον, λέει ξεκάθαρα ότι οι 60 το 50% δηλαδή, είχε αντιληφτεί τι γίνεται. Ότι υπήρχαν φήμες και διαδόσεις σε όλη την σχολή.

Μη μας το παίζεται θύματα όλοι εσείς εκεί. Μιλήστε για να τελειώνουμε.

Η δολοφονία του Bαγγέλη Γιακουμάκη έχει μεθόδευση και κάνει μπαμ από πολύ μακριά.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/03/blog-post_8839.html#more

«Έσκυψε το κεφάλι και υπέμεινε τα πάνδεινα»…

«Έσκυψε το κεφάλι και υπέμεινε τα πάνδεινα, δεν μιλούσε για να μη…
στενοχωρήσει κανέναν», λέει ο πνευματικός του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη και συμπληρώνει: «Ο Βαγγέλης με κέρδισε επειδή ήταν ξεχωριστό παιδί. Έλεγε λίγα πράγματα αλλά πάντα μιλούσε ώριμα, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Ήταν ένα σπάνιο παλικάρι».
Αμήχανος και συγκλονισμένος ο πατέρας Δημήτριος προσπαθεί να βρει λέξεις για να περιγράψει όλα όσα νιώθει τη στιγμή που όπως χιλιάδες ακόμη άνθρωποι και αυτός συμμετάσχει στην πομπή αποχαιρετισμού του Βαγγέλη. Τον συναντάμε λίγο μετά να προσπαθεί να συνέλθει, να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Να κατανοήσει πώς το παιδί που μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσε μαζί του, μοιραζόταν σκέψεις του, ανησυχίες, όνειρα, δεν ζει πια. «”Έφυγε” ένα παιδί υπόδειγμα κρητικής λεβεντιάς», σημειώνει χαρακτηρίζοντας τον Βαγγέλη «σοβαρό και ώριμο νέο, ίσως περισσότερο ώριμο από τα παιδιά της ηλικίας του».
Ο πνευματικός του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν έμενε στο ίδιο χωριό με εκείνον αλλά είχε την ευκαιρία, όπως σημειώνει, όλα αυτά τα χρόνια να βλέπει την εξέλιξή του καθώς μεγάλωνε αναπτύσσοντας μια πολύ καλή σχέση μαζί του καθώς διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια δεσμούς φιλίας με τους γονείς του: «Λεβεντόπαιδο, σοβαρός, μετρημένος. Αυτό ήταν ο Βαγγέλης. Το γνωρίζω από πολύ μικρό παιδάκι. Ήταν ένα χαρούμενο έξυπνο καλό παιδί που είχε μεγαλώσει με αρχές από την οικογένειά του, μια τυπική κρητική οικογένεια με αξιοπρέπεια και λεβεντιά θα πω. Τον Βαγγέλη έτσι όπως τον έζησα εγώ νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το παιδί. Πήρα μεγάλη στενοχώρια γι’ αυτό που έγινε, πραγματικά είναι τόσο θλιβερό».

Για όλα όσα ακούστηκαν περί κακοποίησης, λεκτικής και σωματικής, του νεαρού φοιτητή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με μαρτυρίες που κάνουν λόγο για βασανιστήρια από συμφοιτητές του, θα πει: «Δεν ήξερα κάτι γι’ αυτό, δεν έλεγε κάτι. Και να σας πω, δεν θα περίμενα να μιλήσει σε κανέναν. Κι εγώ τελευταία μαζί με όλους εσάς τα έμαθα. Νομίζω ότι ο Βαγγέλης προσπάθησε όλα αυτά που συνέβαιναν εκεί μέσα, έτσι όπως τα πληροφορούμαι τώρα από αυτά που ακούω και διαβάζω, να τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, παλικαριά και έχω την αίσθηση ότι μπορεί να μη μιλούσε για ό,τι βίωνε διότι δεν ήθελε να γίνει φόρτωμα σε κανέναν και επειδή το ήξερα, αν μου επιτρέπετε να το πω και αυτό, νομίζω πολύ καλά από κουβέντες που είχαμε κάνει δεν ήθελε να στενοχωρεί ποτέ τους δικούς του, δεν ήθελε να τους προβληματίζει με δικά του θέματα, ήθελε γενικά ηρεμία στη ζωή του. Προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο όλα αυτά, δυστυχώς με τη σιωπή. Ίσως σκύβοντας το κεφάλι σε όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονταν σε βάρος του, όπως μαθαίνουμε τώρα εκ των υστέρων… Να πω όμως και κάτι ακόμη πάνω σ’ αυτό: νομίζω ότι ακόμη και η επιλογή του να μη μιλά δείχνει ποιος ήταν ο χαρακτήρας αυτού του παιδιού. Γιατί για μένα αυτό είναι παλικαριά, λεβεντιά. Προσπάθησε μάλλον μόνος του να τα ξεπεράσει όλα αυτά τα ζητήματα της δύσκολης καθημερινότητάς του, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Ξέρετε κάτι; Εγώ είμαι ιερέας, αγαπάω όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, αλλά πρέπει να πω ότι το παιδί αυτό με κέρδισε πραγματικά με τον χαρακτήρα του. Τον έβλεπα να μεγαλώνει και το χαιρόμουνα πραγματικά, έβγαζε πάντα μια σοφία, μια ωριμότητα και μην ξεχνάμε ότι ήταν μόλις 20 χρόνων παλικαράκι και όμως σκεφτόταν σαν να ήταν ώριμος σαραντάρης», θα συμπληρώσει και θα καταλήξει λέγοντας πως ελπίζει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη μνήμη του και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται αν ευθύνονται για το φρικτό τέλος του Βαγγέλη: «Ο κόσμος είναι στενοχωρημένος εδώ στο χωριό. Όλοι αναρωτιόμαστε πώς από τη μια μέρα στην άλλη έγιναν όλα αυτά. Δεν ξέρω τι να πω στους γονείς του, κουράγιο να τους πω… Πάντως γενικά εδώ στον κόσμο ακούω και εισπράττω μεγάλο θυμό, αυτό είναι σίγουρο. Είναι ανθρώπινο.
Αυτό που με συγκλόνισε είναι η μητέρα του, η οποία είπε κάτι πολύ σημαντικό για εμένα έτσι όπως το άκουσα να το λέει όταν της φέρανε τον γιο της σε φέρετρο, τον οδήγησε στο κοιμητήριο, στον τελευταίο τόπο κατοικίας του, σπάραξε, τσίριξε, πόνεσε, αλλά είπε κάτι που με συγκίνησε πραγματικά… “είναι πια τουλάχιστον ακόμη και έτσι κοντά μας”… Ξέρετε ακόμη και εμείς ως ιερείς είμαστε άνθρωποι και λυγίζουμε, πραγματικά έσπασε η καρδιά μου όταν είδα το λευκό φέρετρο να έρχεται στο πατρικό του σπίτι και τους γονείς του να λιώνουν από τη στενοχώρια μέρα τη μέρα. Μακάρι αυτοί που έφταιξαν, αν έφταιξαν κάποιοι, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά: να μιλάνε, να μη φοβούνται και εμείς οι ιερείς, οι δάσκαλοι, οι γονείς να ακούμε, να μάθουμε να μιλάμε και να ακούμε για να μην υπάρξει στο μέλλον άλλο θύμα όπως ο Βαγγέλης», καταλήγει.

protothema.gr

Σχόλιο: Τα τέρατα που ευθύνονται για την δολοφονία του Bαγγέλη πρέπει να πληρώσουν. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της.

Αυτοί οι φοιτητές πρέπει να αρχίσουν να μιλούν και να μην το παίζουν θύματα, αν πραγματικά νιώθουν πόνο για την δολοφονία του Bαγγέλη.

Ρε Σαμαρά, ακόμα δε μάθαμε ποιος τσόγλανος της ΝΔ, κάλυπτε πολιτικά τα τέρατα.

Ρε Σαμαρά, άμα φοράς παντελόνια πες μας το όνομα.

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, να μάθουμε ποιος είναι ο πολιτικός της ΝΔ που τους προστάτευε.

Μη σας διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό, ότι πτώμα βρέθηκε αφού έπεσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αν κυβερνούσε ακόμα ο Σαμαράς, θα υπήρχε συγκάλυψη και το θέμα δε θα έπαιζε τόσο πολύ.

Σε αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία εκεί στην Ήπειρο, κινείτε πολύ αργά. Όλα γίνονται πολύ αργά. Μόνο με την αλλαγή κυβέρνησης η δολοφονία του Bαγγέλη Γιακουμάκη, γίνεται μείζον θέμα.

4444

TENNIS ATP INDIAN WELLS DJOKOVIC VS FEDERER 01 220315

Ο Τελικός στις 22:00 ώρα ελλάδος.

 

4444

4444

4444

FOOTBALL USA MLS LA GALAXY BRUCE ARENA KELLI TENNANT 02 220315

Ωραίο κορμί η δημοσιογράφος.

4444

Τιμές ήρωα επιφύλαξαν εκατοντάδες Κούρδοι στη σορό του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτη του βρετανικού ναυτικού που έχασε τη ζωή του στη Συρία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. Ο Σκάρφιλντ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους Κούρδους στο πλευρό των οποίων πολέμησε και έχασε τη ζωή του στο χωριό Τελ Κουζέλα στη Συρία στις 2 Μαρτίου. Το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ επειδή εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός υποστηρικτών του YPG, της μονάδας δηλαδή στο πλευρό της οποίας πολέμησε ο Σκάρφιλντ.

 

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/03/blog-post_3183.html

 

Τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια… … για την «υπόθεση Κατρούγκαλου».

Tι απαντά “Το ΒΗΜΑ”…

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
“Το Βήμα” υποστηρίζει πρωτοσέλιδα ότι υπάρχει «Σκάνδαλο Κατρούγκαλου» καθώς «υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%». Όπως αναφέρουν… κυβερνητικές πηγές:
Ψέμα 1ον
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η «υπόθεση Κατρούγκαλου ξεκινά το πρωί της 26ης Ιανουαρίου που ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής». Ποτέ δεν εκλέχθηκε βουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος γιατί ποτέ δεν ήταν υποψήφιος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Κατρούγκαλος εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στις 25 Μαΐου 2014 και παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής όταν έγινε Υπουργός.
Ψέμα 2ον
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Υπουργός «στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως βουλευτής (το 1ο ψέμα συνεχίζεται) ο κ. Κατρούγκαλος «ανακοινώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα». Γι’ αυτό, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «στις 26 και 27 Ιανουαρίου ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών κατατίθεται σε δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και σε ΔΟΥ από υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα».
Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος βγήκε στο Mega στις 27 Ιανουαρίου το βράδυ (κεντρικό δελτίο), ημέρα που ανακοινώθηκε και η νέα κυβέρνηση (μεσημέρι 27 Ιανουαρίου).
Τα ερωτήματα που δημιουργεί είναι πώς οι χιλιάδες απολυμένοι γνώριζαν από το πρωί της 26ης και το πρωί της 27ης ότι θα γινόταν Αναπληρωτής Υπουργός και έσπευσαν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με τον Γ. Κατρούγκαλο και στη συνέχεια να τα καταθέσουν σε δικηγορικούς συλλόγους και ΔΟΥ!

Ακόμα πώς έκαναν συμφωνία με την εταιρεία δικηγόρων «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες» όταν ο Γ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στην εταιρεία αυτή έως τις 23/06/2014 (από 17.03.2002) καθώς αποχώρησε με την εκλογή του ως ευρωβουλευτής; [Πιστοποιητικό Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποχώρησε στις 23/6/2014].
Ο Υπουργός δήλωσε, άλλωστε, ότι έστω και ένα τέτοιο εργολαβικό αυτής της περιόδου να του παρουσιαστεί αμέσως θα παραιτηθεί. Δεν μπορεί η εφημερίδα να παρουσιάσει ένα από αυτά;

Ψέμα 3ον
Το Βήμα υποστηρίζει ότι ο Γ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (…) διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθάριστων ποσών».

Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν υπέγραψε ποτέ τέτοια συμφωνητικά από την ημερομηνία που εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής. Είχε υπογράψει με την εταιρεία πριν τις Ευρωεκλογές μόνο με τους σχολικούς φύλακες (όχι όλους, περίπου 20 άτομα) και η συμφωνία προέβλεπε ότι θα καταβάλουν στο δικηγορικό γραφείο το μισό μισθό τους. Ποσό που συνολικά αντιστοιχεί με τον μισθό ενός μήνα για έναν Ευρωβουλευτή, θέση από την οποία παραιτήθηκε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος.

Να σημειώσουμε ακόμα –κάτι που το ρεπορτάζ δεν διευκρινίζει, πιστεύουμε όχι σκόπιμα.

Ότι οι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έδιναν ούτε 1 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο αν η επιστροφή τους γινόταν μέσω νόμου. Δηλαδή μόνο αν κέρδιζαν δικαστικά την υπόθεση θα έδιναν αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο!

Το βασικό επιχείρημα του δημοσιεύματος ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος θα τους επαναπροσλάμβανε για να πάρει την προμήθεια, δηλαδή 12%, καταρρίπτεται.

Ψέμα 4ον
Το έγγραφο που παρουσιάστηκε ως η μεγάλη αποκάλυψη του Βήματος αφορά την περίπτωση ενός εργαζομένου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ο οποίος είχε μισθολογική διαφορά με την εταιρεία στην οποία εργάζεται! Καμία σχέση δηλαδή με απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα δημοσίους υπαλλήλους. Αφορά μισθολογική διαφορά ενός εργαζόμενου.
Η σύμβαση του ενός εργαζομένου έγινε από την εταιρεία «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες, Δικηγορική Εταιρεία» που ίδρυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός από 25/07/2014 και διαλύθηκε όταν  ο κ. Γ. Κατρούγκαλος μπήκε σε αναστολή την 27/01/2015 μόλις, δηλαδή, ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Και μία αλήθεια

Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του είχε τονίσει ότι «για να μην υπάρχει ούτε σκιά ηθικής αμφιβολίας ως προς το ότι μπορεί να επιφύλασσα ιδιαίτερη μεταχείριση στους πρώην εντολείς μου διαθέσιμους υπαλλήλους, αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων κάλεσα σε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους, για να τους ανακοινώσω τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους.

Τους δήλωσα δε, ενώπιον και των δημοσιογράφων, ότι ακριβώς λόγω προηγούμενης δικηγορικής μου εμπλοκής επέλεξα την δημόσια, ανοικτή συζήτηση και δεν θα είχα προσωπικά καμιά ιδιαίτερη συνάντηση με οποιαδήποτε ομάδα από αυτούς. Ούτε στο τηλέφωνο δεν μίλησα με τους πρώην εντολείς μου έκτοτε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς που δεν καταλάβαιναν το λόγο να δυσαρεστηθούν. Αυτό το τήρησα ευλαβικά μέχρι και τη θέση σε διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου».

Σχόλιο: γιατί δε διάβασα κάτι ανάλογο στο THE TOC; Ευτυχώς που στο διαδίκτυο, αν ψάξεις θα βρεις. Δεν είναι μονοπώλιο τζαμπατζήδων νταβατζηδων των ΜΜΕ.

Τι είναι αυτό που δεν έχεις καταλάβει μαλακα νεοέλληνα;

Δε ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος του Ψυχάρη;

4444

Ο Κατρούγκαλος ως δικηγόρος αναλαμβάνει υποθέσεις. Όταν δουλεύει και σε εταιρεία τότε τα πράγματα είναι ακόμα ποιο σίγουρα ότι η εταιρεία θα αναλάβει υποθέσεις.

Ο Κατρούγκαλος ανέλαβε υποθέσεις σχολικών φυλάκων. Φυσιολογικό.

Θα περιμένω τα καινούρια δεδομένα Ψυχάρη.

Με ένα χαρτί, που μάλιστα δεν αποδεικνύει τίποτα, είσαι σα το μπαλόνι που θα σκάσει.

Που είναι τα δεδομένα;

21/03/2015

4444

«Εάν είχα υπογράψει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα, που αναφέρει πως έπαιρνε προμήθεια 12% για επαναπροσλήψεις στο δημόσιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για προβοκάτσια και πλαστογραφία χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος».

Νωρίτερα, μιλώντας στο TheTOC, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη και να του καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ, διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, ο κύριος Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για χαρτί μισθολογικής διαφοράς με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του.

Μαξίμου: μας καλύπτουν οι εξηγήσεις του Γ. Κατρούγκαλου

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως καλύπτονται πλήρως από τις διευκρινίσεις που έδωσε και μάλιστα δημοσίως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και καλούσαν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έδωσε έναυσμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης , ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό για την υπόθεση θέτοντας ευθέως θέμα παραίτησης του.

Διαβάστε εδώ

Για προβοκάτσια και πλαστογραφία έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας κίτρινο το δημοσίευμα και ζητά 10.000 ευρώ για να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σχόλιο: Ο Κατρούγκαλος να μην παραιτηθεί επειδή έτσι γουστάρει ο νταβατζης ο Ψυχάρης.

Να πω επίσης στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, άλλη ιστοσελίδα προπαγάνδας, ότι ο Ψυχάρης δε στήριξε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλάβατε μικροί γκειμπελς;

Έχει πέσει πολύ γέλιο με τα δημοσιεύματα υποστήριξης του ΒΗΜΑΤΟΣ, έτσι για να καταλάβετε πως στήνουν την προπαγάνδα και την λάσπη.

Το ΒΗΜΑ δεν είναι έγκυρη εφημερίδα. Δεν υπάρχουν έγκυρες εφημερίδες. Όλοι παίζουν παιχνίδια.

Ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανελέητος. Εγώ το έχω γράψει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και να χτυπήσετε γερά τα συστημικά ΜΜΕ που ξερνούν ανθελληνισμό και έχουν θαλασσοδάνεια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους λόγους που θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας, είναι για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες, να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τους νταβατζηδες των ΜΜΕ.

Ανοίγω την τηλεόραση και νομίζω ότι βρίσκομαι στην Γερμανία.

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/kataggelies-bomba-gia-ton-upourgo-g-katrougkalo-kai-tis-proslipseis

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού

«Επ’ευκαιρία δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην δικηγορική μου δραστηριότητα σε υποθέσεις διαθέσιμων υπαλλήλων, θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μια για πάντα: Η πολιτική και η δικηγορική μου δραστηριότητα είχαν πάντα κοινή κατεύθυνση, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του Συντάγματος. Χειρίστηκα πολλές «μνημονιακές» υποθέσεις την τελευταία πενταετία, τις πιο πολλές φορές χωρίς ή με ελάχιστη δικηγορική αμοιβή: τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, τη ληστεία του PSI, τον παράνομο ορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, τις πολιτικές επιστρατεύσεις των απεργών του Μετρό και άλλες πολλές, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις διαθεσίμων.

Ελάχιστες φορές, ιδίως όταν η δίκη θα γινόταν στα πολιτικά δικαστήρια και θα ενέπλεκε και άλλους δικηγόρους (μια που η δική μου ειδίκευση είναι στο δημόσιο δίκαιο) συντάχθηκε εργολαβική σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή σε περίπτωση δικαστικής ευδοκίμησης της υπόθεσης.

Από καμιά όμως από τις υποθέσεις αυτές δεν προσδοκώ προσωπικά αμοιβή, διότι αυτά τα εργολαβικά έχουν ως δικαιούχο την δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκα μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Μετά την εκλογή μου ως ευρωβουλευτή έφυγα από την εταιρία αυτή και έκτοτε δεν ανέλαβα καμιά παρόμοια υπόθεση ούτε, προφανώς, συνέταξα καμιά σχετική εργολαβική σύμβαση.

Περαιτέρω, για να μην υπάρχει ούτε σκιά ηθικής αμφιβολίας ως προς το ότι μπορεί να επιφύλασσα ιδιαίτερη μεταχείριση στους πρώην εντολείς μου διαθέσιμους υπαλλήλους, αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων κάλεσα σε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου
Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους, για να τους ανακοινώσω τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους.

Τους δήλωσα δε, ενώπιον και των δημοσιογράφων, ότι ακριβώς λόγω προηγούμενης δικηγορικής μου εμπλοκής επέλεξα την δημόσια, ανοικτή συζήτηση και δεν θα είχα προσωπικά καμιά ιδιαίτερη συνάντηση με οποιαδήποτε ομάδα από αυτούς.

Ούτε στο τηλέφωνο δεν μίλησα με τους πρώην εντολείς μου έκτοτε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς που δεν καταλάβαιναν το λόγο να δυσαρεστηθούν. Αυτό το τήρησα ευλαβικά μέχρι και τη θέση σε διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου.

Συνεπώς, η ανακίνηση του ζητήματος δεν είναι αθώα. Ούτε καν έχει σκοπό να πλήξει την προσωπική τιμή και υπόληψη μου. (Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Άλλωστε, αν με ενδιέφεραν τα χρήματα θα είχα μείνει στις Βρυξέλες.) Αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για ουσιαστικές αλλαγές, και για αυτό εκδηλώθηκε μόλις τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου μας για τον εκδημοκρατισμό και τον εξορθολογισμό της διοίκησης.
Δεν θα τους περάσει».

Ποια είναι η καταγγελία    

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας με αυτά τα ιδιωτικά συμφωνητικά στην περίπτωση που οι υπάλληλοι ή λάβουν αποζημιώσεις ή επανέλθουν στις θέσεις τους ο δικηγόρος τους, εν προκειμένω ο κ. Κατρούγκαλος δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων.

Ο υπουργός σε εκτενή απάντησή του  επισημαίνει πως ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014 οπότε και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και πως όχι μόνο δεν ανέλαβε ανάλογη υπόθεση αλλά σταμάτησε για λόγους αρχής να έχει και οποιαδήποτε επαφή με τους εντολείς του.

Ωστόσο από τα στοιχεία που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής προκύπτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί πως η ανακίνηση του θέματος δεν είναι αθώα και έχει στόχο να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Σχόλιο: Ο Κατρούγκαλος να μην υποκύψει στον εκβιασμό.  

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει πολύ γρήγορα να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο για τα ΜΜΕ. Πρέπει να χτυπήσετε το ίδιο σκληρά.  

Εγώ πάντως που τον άκουσα τον Κατρούγκαλο το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά. Δε μου ακούστηκε για τόσο χαζός και ανέντιμος. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σέρβιραν Κατρούγκαλο για να κρύψουν τον Παπασταύρου!

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις μαλακα νεοέλληνα; Τι είναι;

Πολύ ντόρος για τον Κατρούγκαλο, ούτε ψίθυρος από τα βρώμικα συστημικά ΜΜΕ για τον Παπασταύρου. 

4444

Send Free Text Msg

4444

TennisExplorer.com

Ο Raonic νίκησε τον Nadal σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που έδειξε ότι ο ισπανός ανεβαίνει συνέχεια για να είναι έτοιμος για το Παρίσι. Τώρα ο Raonic έχει μπροστά του τον Federer. Δύσκολο παιχνίδι. Μεγάλη πρόκληση για τον Raonic και το στιλ παιχνιδιού του. Ο Federer νίκησε πολύ εύκολα τον Berdych.

 

4444

http://olympia.gr/2015/03/21/300-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

Πρίν λίγες ημέρες ο αυτοαποκαλούμενος “φιλόσοφος” B.H.L.(Bernard-Henri Lévy)καθώς καί μερικοί τέως πολιτικοί καί διεθνείς “προσωπικότητες”(όλοι τους “καλά” παιδιά), σέ μία συνάντηση στην Βιέννη γιά τήν “ΣΩΤΗΡΙΑ”της Ουκρανίας, πρότεινε ένα νέο “σχέδιο Marshall”

καί βοήθεια 300 δις Ευρώ γιά να σωθεί!!! η Ουκρανία. Τήν συνάντηση τήν προετοίμασε ο “Οργανισμός γιά τόν εκσυγχρονισμό τής Ουκρανίας” πού ο ίδιος ο B.H.L. (Οπου γαμος και χαρά η Βασίλω πρώτη)ίδρυσε.

Όταν ρωτήθηκε ποιός θά συμβάλλει γιά να συγκεντρωθεί τό ποσόν αυτό ο ψευτοφιλόσοφος είπε: Θά συμβάλλει το ΔΝΤ ,η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης καί Ανάπτυξης, αλλά καί γιατί όχι καί διάφορα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Νορβηγίας.

Αυτό ακριβώς είναι τό μέλημα τού ψευτο-φιλοσόφου.Να βάλει χερι στά ανθηρά ταμεία τής Νορβηγίας με απώτερο σκοπό να πληρωθούν τα μερικά δίσεκατομμύρια από τά ομόλογα που αγόρασε κοψοχρονιά ο κερδοσκοπικός οίκος Franklin Templeton….

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η Franklin Templeton αγόρασε χρεόγραφα από την Ουκρανία για 5 δισ. ευρώ, ουσιαστικά αγόρασε το 20% του χρέους της χώρας . Η εταιρεία Franklin Templeton Investment δεν είναι πρωτάρα σε αυτό το είδος τις πρακτικές. Στο παρελθόν είχε αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των υποτιμημένων δανειακών υποχρεώσεων της Ιρλανδίας , στοιχηματίζοντας στη χορήγηση δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ με τις σχετικές κοινωνικές επιβολές. Κέρδισε τόσα πολλά τότε ώστε μπήκε στον πειρασμό να επαναλάβει το κόλπο αυτό.

Οι γύπες είναι πάντα έτοιμοι. Νομίζετε ότι μόνον η Ελλάδα έχει ως «σύμβουλο» (και με το αζημίωτο, παρακαλώ) την Lazard ; Έχει και η Ουκρανία τον δικό της «σύμβουλο». Μην πάτε μακρυά . Η Rothschild & Cie Banque, μια γαλλική τράπεζα που ανήκει στον όμιλο Rothschild, προσέφερε τις υπηρεσίες της ως μεσολαβητής στις συνομιλίες μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας και των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Η οικογένεια Rothschild έχει αναπτύξει μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας ομάδας των ομολογιούχων της Ουκρανίας που μπορούν να διαμορφώσουν μια κοινή πολιτική για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας. Η Ουκρανία παίρνει τα χρήματα, αλλά μόνο σε αντάλλαγμα για κάποια εφήμερο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.(Μήπως σας θυμίζει λίγο Ελλάδα;)

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Franklin Templeton και άλλοι οικονομικοί κερδοσκόποι, οποίοι ενεργούν κάτω από την μάσκα των αξιοσέβαστων(!)“επενδυτικών κεφαλαίων“, να πετύχουν την πλήρη εξόφληση των τίτλων της Ουκρανίας.

Διαβάστε: http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/bhl-propose-un-plan-marshall-pour-sauver-l-ukraine_1657455.html

[Il nous avait manqué !] BHL propose un “plan Marshall” à 300 Md€ pour sauver l’Ukraine

http://www.strategic-culture.org/news/2015/03/17/ukraine-and-rothschild-family.html

πηγή: http://griechenwitz.bloog.it/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-gli-avvoltoi-sono-sempre-pronti-the-vult.html

Σχόλιο: Το χρέος είναι πολύ μεγάλη μπίζνα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά, όλοι οι τοκογλύφοι. Αυτός είναι και ένας πολύ σοβαρός λόγος, για να μάθουμε πως η Ελλάδα και γιατί, μπήκε στο μνημόνιο.

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/to-molwn-labe-tou-kwnstantinou-mitsotaki-sti-zwi

Ο «πόλεμος» της οικογένειας Μητσοτάκη με την πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετά τον Κυριάκο και τη Ντόρα στη «μάχη» μπήκε χθες και ο επίτιμος της ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαμήνυσε στη Ζωή ότι δεν πρόκειται να παραδώσει το γραφείο του στη Βουλή. Και μάλιστα το έκανε με τέτοια ένταση που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί ως ένα «Μολών Λαβέ» ή «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω».

«Αν θέλει, ας βάλει τη Βουλή να ψηφίσει αλλαγή του κανονισμού» λέει η κυρία Μπακογιάννη και κάποιοι θυμήθηκαν τον προηγούμενο πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη που είχε επιχειρήσει και αυτός να μεταφέρει το γραφείο του επιτίμου εκτός Κοινοβουλίου και δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Επίτιμο.

Σύμφωνα με τον «βηματοδότη» ο διάλογος τότε ήταν εξαιρετικά σύντομος. Κάτι σαν «Άκου, Βαγγέλη, παιδί μου…», «Εντάξει, Πρόεδρε, δεν πρόκειται να πας πουθενά, εδώ θα μείνεις. Ασ’ τους να φωνάζουν οι άλλοι…».

Το γραφείο πάντως δεν το χρησιμοποιεί ο Επίτιμος, αλλά η Ντόρα και ο Κυριάκος.

Σχόλιο: Ζωή Κωνσταντοπούλου τελείωσε τους. Φέρε για ψήφιση την αλλαγή του κανονισμού. Μόνο όσοι είναι εν ενέργεια θα έχουν γραφείο στη Βουλή.

Τελείωσε τους. Οι Έλληνες είναι μαζί σου. Διωξτους. Δώσε λίγη χαρά στους Έλληνες.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42342/kririkoi

Οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι καταιγιστικές καθώς ανοίγουν πλέον στόματα και από τις αφηγήσεις προκύπτουν 3 αβίαστα συμπεράσματα που σοκάρουν:

To πρώτο είναι ότι την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισής του- 5 Φεβρουαρίου του 2015- ο Βαγγέλης ήταν ευδιάθετος, ετοιμάζονταν να ταξιδέψει στο Ρέθυμνο για το τοπικό καρναβάλι και είχε καλέσει μάλιστα και μια συμφοιτήτριά του να την φιλοξενήσει στο σπίτι του.

Το δεύτερο είναι ότι από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισής του η παρέα των Κρητικών βγήκε από την Σχολή και τον αναζητούσε.

Το τρίτο είναι ότι πολιτικός ή πολιτικοί τηλεφωνούσαν στο Διευθυντή της Σχολής ώστε να μην πειραχθεί ο Κρητικός φοιτητής (που φέρεται σαν αρχηγός της ομάδας που κακοποιούσε τον Βαγγέλη), ο οποίος μεθυσμένος έκοβε τα δένδρα της Γαλακτοκομικής Σχολής ενώ έκανε φασαρίες σε μαγαζί της περιοχής που είχε βγει να διασκεδάσει.

Το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου είναι χαρακτηριστικό για τα κατορθώματα της παρέας.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες έχει δωθεί εντολή να ελεγχθούν ακόμη και τα κινητά πολιτικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούσαν και με τον φοιτητή ο οποίος υποδύεται τον αρχηγό.

Το κρυμμένο μυστικό για τον θάνατο ή την δολοφονία του Βαγγέλη είναι τι προηγήθηκε από την ώρα που έφαγε το μεσημέρι της Παρασκευής ως την ώρα που δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρία του συγκατοίκου του επέστρεψε από την τουαλέτα σοκαρισμένος και εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του ακόμη και το κινητό του.

Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης δεν είχε στο μυαλό του την αυτοκτονία προκύπτει και από την μαρτυρία της συμφοιτήτριά του στον Στρατή Λημνιό του Πρώτου Θέματος, η οποία περιγράφει ένα ευδιάθετο παιδί στην διάρκεια της προηγούμενης μέρας.

Είναι απόγευμα της 5ης Φλεβάρη. Μία ημέρα πριν την εξαφάνιση του νεαρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα για την Αστυνομία, τους ερευνητές  και την οικογένειά του που προσπαθούσε να βρει ένα ίχνος του.  Δυστυχώς, όμως, περίπου 40 μέρες μετά θα γνωστοποιούνταν ο τραγικός θάνατός του, αφού η αστυνομικοί εντόπισαν τελικά το πτώμα του λίγα μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ακολουθεί ένα δραματικό παρασκήνιο με συνεχείς αποκαλύψεις και μαρτυρίες που όλο αυτό τον καιρό προσπαθεί η Αστυνομία να αξιοποιήσει για να λύσει το γρίφο των ανεξιχνίαστων ακόμη συνθηκών κάτω από τις οποίες ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός. Και ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και το DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, πληροφορίες κάνουν λόγο για σαρωτικές αποκαλύψεις τις επόμενες μέρες -ίσως και ώρες- που πιθανόν να μπορέσουν να δώσουν ουσιαστικές  απαντήσεις, κυρίως στην οικογένεια η οποία διαμήνυσε, άλλωστε, χθες μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα του εκλιπόντος φοιτητή η Μαρία Γιακουμάκη ότι το μόνο πια που επιθυμούν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους ευθύνονται για αυτή την τραγική κατάληξη που είχε το παιδί τους.

Μια φίλη και συμφοιτήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr για τον άτυχο 20χρονο, αλλά και την ξένοιαστη συζήτηση που είχαν την ώρα του φαγητού στην τραπεζαρία της σχολής, στις 5 Φεβρουαρίου, λίγο μετά το μάθημα που έχει τελειώσει.

Όπως ισχυρίζεται η κοπέλα, μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του Βαγγέλη εκείνος της είχε πει ότι ο θείος του είχε κόψει ήδη εισιτήρια για να πήγαινε στην πατρίδα του για το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι και μάλιστα πως  την είχε καλέσει να πάνε μαζί και να τη φιλοξενούσε σπίτι του.

«Με το Βαγγέλη είχαμε αυτό που θα έλεγα απλά πολύ καλή σχέση, δεν ήμασταν κολλητοί αλλά ταιριάζαμε, μιλούσαμε και είχαμε μοιραστεί αρκετά πράγματα ο ένας για τη ζωή του άλλου. Πολύ καλό παιδί, το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που το συνάντησα, κολλήσαμε με τη μία. Πολύ απλός, πολύ ήσυχος και θα έλεγα με μία σκεπτική διάθεση πάντα, ίσως και λίγο μελαγχολική. Δεν έτυχε ποτέ να μου πει, ή έστω να μου αναφέρει κάτι περίεργο ότι δηλαδή συνέβαινε κάτι ή είχε κάποιο θέμα με κάποιον από τους συμφοιτητές μας. Εκείνη την ημέρα, ήταν απόγευμα 5ης Φλεβάρη καθόμασταν χαλαρά και μετά από το φαγητό στην τραπεζαρία πιάσαμε κουβεντούλα τύπου τι θα κάναμε ενόψει της Αποκριάς», είπε.

«Ο Βαγγέλης περιχαρής μου είπε ότι του είχε ήδη κλείσει εισιτήρια ο θείος του για να πάει στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι και ήταν σαν το βλέπω τώρα μπροστά μου τόσο χαρούμενος, τόσο ενθουσιασμένος. Μάλιστα, λέει κάποια στιγμή, θέλεις να έρθεις και εσύ, μην ανησυχείς για το που θα μείνεις αν είναι σε φιλοξενώ. Του είπα ότι το έβρισκα πάρα πολύ καλή ιδέα και πως θα του απαντούσα άμεσα για το εάν θα κατάφερνα να πάω μαζί του. Να σας πω ότι την επόμενη ημέρα δε βρεθήκαμε διότι εγώ είχα μάθημα τυροκομείο και ο Βαγγέλης χημείο. Επειδή δε μένω στην εστία έφυγα και μάλιστα μία ώρα νωρίτερα από τη σχολή είχα μία δουλίτσα και έτσι δεν τον είδα εκείνη την ημέρα. Λίγο αργότερα νωρίς το βράδυ μαθαίνω ότι ο Βαγγέλης έχει εξαφανιστεί και πως ήδη συμφοιτητές μας το ψάχνουν γύρω γύρω στην περιοχή. Ταράχτηκα. Ανησύχησα. Πηγαίνω την επόμενη μέρα πρωί πρωί και συνεχίζονται οι έρευνες από συμφοιτητές μας και ψάχνω για το Βαγγέλη και εγώ. Τελικά μετά από τόσο καιρό το βρίσκουν όπως το βρίσκουν», είπε.

«Πάθαμε σοκ όλοι στη σχολή. Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να έχει συμβεί, μου περνάνε διάφορα από το μυαλό αλλά να σας πω δε μπορεί κανείς να ξέρει τι έχει συμβεί. Δε μπορώ να κάνω σκέψη συγκεκριμένη μπορεί να συνέβη το οτιδήποτε. Τώρα το κλίμα στη σχολή είναι τραγικό, το κακό μετά τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη είναι ότι φοβόμαστε όλοι διότι υπάρχει μία περίεργη κατάσταση με τον κόσμο να έχει αγριέψει. Αυτό είναι άδικο δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται και τα 120 άτομα που είναι στη σχολή για το χαμό του Βαγγέλη. Αυτό που θέλω να πω είναι μακάρι να αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί και πως εγώ θα πάω τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη αισθάνομαι τόσο πολύ την ανάγκη να του ανάψω ένα κερί και να του πω αντίο φιλαράκι», τονίζει συγκινημένη η Ξένια.

Σχόλιο: Ο Βαγγέλης ήταν ευδιάθετος και δεν σκόπευε να αυτοκτονήσει.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42353/giak

 1. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φάνηκε πως περπάτησε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει δεν περπατάει σχεδόν ένα χιλιόμετρο για να κρυφτεί και να αυτοκτονήσει.

Και ακόμα και να το κάνει, με 800 μέτρα ποδαρόδρομο το μυαλό χαλαρώνει και ηρεμείς και έπειτα ζυγίζεις αλλιώς τα πράγματα.

 1. Φάνηκε πως το σώμα του Βαγγέλη ήταν φαγωμένο στον ώμο και το πρόσωπο από σκυλιά. Πώς γίνεται τα σκυλιά να μην κατασπάραξαν όλο το σώμα παρά μόνο ένα μικρό μέρος; Πώς γίνεται τα αδέσποτα να μύρισαν ένα πτώμα και τα σκυλιά τα εκπαιδευμένα της αστυνομίας να μη μύρισαν τίποτα;
 2. Ένα σώμα που είναι 40 μέρες στο ίδιο σημείο όπως λένε… αμετακίνητο, προφανώς και θα αφήσει υγρά, και κατά συνέπεια, το γρασίδι από κάτω θα σαπίσει κι αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, το γρασίδι ήταν καταπράσινο. Άρα, ο νεαρός λογικά δεν βρισκόταν 40 μέρες εκεί, αλλά κάποιος τον μετέφερε εκεί.
 3. Το γεγονός πως ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας το γνώριζαν όλοι στη σχολή. Οπότε για να φανεί αυτοκτονία μπορεί να έβαλαν το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι κι έκοψαν τη δεξιά φλέβα. Τόσο απλά.
 4. Οι βασανιστές του, προφανώς και τον είχαν κάπου κρυμμένο για μέρες (είτε νεκρό, είτε ακόμα ζωντανό) και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν γιατί με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Βαγγέλης αν γλίτωνε… θα μιλούσε και θα τα έλεγε όλα. Οπότε… «ή σε σκοτώνουμε ή, αυτοκτονείς».
 5. Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη είπε ότι έφυγε βιαστικά από την εστία, χωρίς το κινητό του. Ενώ μαθαίνουμε τώρα, πως πριν χαθεί, μιλούσε επί δύο ώρες με τη μητέρα του.
 6. Κάποιος που αυτοκτονεί και υποφέρει… αφήνει ένα σημείωμα. Να πει ποιος φταίει που τον οδήγησε στο σημείο να αυτοκτονήσει. Ο Βαγγέλης δεν άφησε τίποτα. Δεν τον άφησαν να αφήσει τίποτα!
 7. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση δεν είναι ικανό να αναδείξει τίποτα! Ούτε αποτυπώματα, ούτε DNA, ούτε σημεία βιασμού, ούτε γδαρσίματα, ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που φταίνε ήξεραν πως αν το πτώμα βρεθεί τις πρώτες 2-3 μέρες θα δείξει πολλά. Τον μετέφεραν εκεί αφού το σώμα βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Μόνοι τους τα ήξεραν όλα αυτά; Νέα παιδιά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα; Σε ποιόν μίλησαν; Ποιός τους βοήθησε;
 8. Η παρέα των Κρητικών έψαχνε τον Βαγγέλη στα καφενεία, με τη φωτογραφία του στο χέρι, 6 (έξι) μόλις ώρες αφού εξαφανίστηκε. Πώς είναι δυνατόν να θεωρείς κάποιον χαμένο… ενώ λείπει απλώς 6 ώρες από τη σχολή και βλέπεις πως έχει ξεχάσει το κινητό στην εστία, όμως έχει πάρει τα κλειδιά; Που σημαίνει ότι θα γυρίσει. 6 ώρες είχε να φανεί… και τον θεωρούσαν  εξαφανισμένο… Στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Στάχτη στα μάτια του περιπτερά. Στάχτη στα μάτια των θαμώνων των καφενείων. Σου λέει «όταν έρθουν τα κανάλια, να πούνε ότι τον ψάχναμε από την πρώτη ώρα… επειδή τρελαθήκαμε από την αγωνία μας για τον ΦΙΛΟ μας».
 9. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δείχνει το πρόσωπό του στην κάμερα. Μίλησαν 5-6 παιδιά, με πρόσωπο στην κάμερα. Αθώα παιδιά. Και μίλησαν και 5 Κρητικοί, με γυρισμένη πλάτη, να βλέπουμε τα μαύρα Κρητικά δερμάτινα μπουφάν.

Πηγή: filathlos.gr

Σχόλιο: Η υπόθεση δεν είναι αυτοκτονία. Κάποιοι εμποδίζουν την Αστυνομία να δράση.

Η Αστυνομία εκεί στα Γιάννενα, φαίνεται καθυστερημένη. Στην Ήπειρο, ψηφίζουν πολύ ΝΔ. Εγώ Πανούση, θα έστελνα κατευθείαν κλιμάκιο από την Ασφάλεια Αθηνών.

Αν ήθελα να έχω γρήγορο αποτέλεσμα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Γιατί;

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42351/blood

Mια αποκάλυψη βόμβα του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την δήθεν αυτοκτονία μετά από κόψιμο στις φλέβες του. Δεν υπήρχαν δίπλα του ίχνη αίματος-ούτε στο χώμα, ούτε πουθενά. Που και κάτω από ποιές συνθήκες έχασε την ζωή του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης;

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί και το γεγονός ότι οι άνδρες της Ασφάλειας στα Ιωάννινα δεν έχουν κατάσχει ακόμη τα κινητά της παρέας των Κρητικών καθώς και του απόφοιτου της Γαλακτοκομικής που υπηρετεί σε κοντινή στρατιωτική μονάδα  και ο οποίος συναντήθηκε με τον Βαγγέλη λίγες μέρες πριν εξαφανισθεί ο 20χρονος σπουδαστής.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να έχει δώσει εντολή σε κλιμάκιο 30 ανδρών που υπηρετούν στην Ασφάλεια της Αθήνας να φύγουν κατεπειγόντως για την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις εντός της Ασφάλειας για παραλείψεις στην έρευνα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή.

Διαρκή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών ζήτησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον ένα ζήτημα ενδιαφέροντος για τους ερευνητές της υπόθεσης είναι να εξετασθούν τμήματα από χώμα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο άτυχος σπουδαστής σε χωράφι της οδού Μαβίλη.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «αν εκτιμήσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αργός, βασανιστικός θάνατος του νεαρού μετά το κόψιμο των φλεβών του επήλθε μετά την απώλεια τεράστιας ποσότητας αίματος. Παρ’ ότι εκεί που βρέθηκε το σώμα του 20χρονου υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, θα έπρεπε λογικά το χώμα να έχει διαποτιστεί με αίμα του άτυχου σπουδαστή, και αυτό θα πρέπει να ανιχνευθεί. Αλλιώς θα πρέπει να αναζητηθεί αν τα πλήγματα στα χέρια του επήλθαν σε άλλο σημείο και απλώς στο σημείο που βρέθηκε άφησε την τελευταία πνοή του…»

Ένα νέο βίντεο από τη Γαλακτοκομική Σχολή που δείχνει την «πίεση» την οποία δεχόταν ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του εξετάζουν τις τελευταίες ώρες τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια θα το αποστείλουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που διεξάγει τη σχετική έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης και θανάτου του 20χρονου σπουδαστή.

Το βίντεο αυτό φέρεται να παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο ιδιωτικός αστυνομικός κ. Γιώργος Τσούκαλης που συμμετέχει στην έρευνα και ο οποίος είχε σχετική συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση.

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές φέρεται να διαθέτουν στοιχεία ότι το απονενοημένο διάβημα του σπουδαστή σχετίζεται άμεσα με εκβίαση, τις τελευταίες ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, από συμφοιτητές που φέρεται να τον απειλούσαν με δημοσιοποίηση προσωπικών υποθέσεων και επιλογών του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «το ζήτημα της προγενέστερης βίαιης συμπεριφοράς των συμφοιτητών του έχει μικρό ρόλο στη φυγή και στην αυτοχειρία του 20χρονου. Φέρεται να μεσολάβησαν ορισμένα “ειδικά” γεγονότα τις τελευταίες ημέρες με επαπειλούμενες “αποκαλύψεις” -με την εμπλοκή τουλάχιστον δύο ατόμων- σε βάρος του σπουδαστή που πιθανόν τον οδήγησαν σε αυτή τη μοιραία απόφασή του.

»Πιέσαμε ιδιαίτερα σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής για να πουν τι ακριβώς συνέβαινε και έτσι έχουμε πλέον ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες. Τους επισημάναμε ότι έχουν ποινικές ευθύνες και τους είπαμε -ίσως με μία δόση υπερβολής- ότι υπάρχει ζήτημα προφυλάκισής τους.  

»Παραμένει άγνωστο αν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση για όλα αυτά το οικογενειακό περιβάλλον του σπουδαστή, όμως ζητάμε και νέες καταθέσεις για να μάθουμε τι διημείφθη στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία τους. Ωστόσο αυτά τα νέα ενδεικτικά στοιχεία μπορεί να δώσουν μία σαφή εξήγηση πώς και γιατί πιέστηκε ο 20χρονος, πέρα από την ευαισθησία του χαρακτήρα του. Έχουμε ζητήσει καταθέσεις και από τους συγγενείς του προκειμένου να αντιληφθούμε τι ακριβώς συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκδοχή, πιθανόν να αλλάξει και η νομική μορφή της υπόθεσης όχι με την προβληματική κατηγορία για «παραίνεση σε αυτοχειρία» αλλά σε «εκβίαση».

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2015, 22:28

Σχόλιο: Εδώ υπάρχουν τεράστιες παραλήψεις. Εγώ πιστεύω εσκεμμένα. Αν εγώ ήμουν υπεύθυνος, θα έπαιρνα αμέσως τα κινητά των εμπλεκόμενων. Λέω ένα παράδειγμα. Ακόμα δεν έχουμε μάθει, ποιος είναι ο πολιτικός της ΝΔ που έδινε κάλυψη.

4444

20/03/2015

4444

Πολιτικό το τραγούδι του Μάκη Δημάκη. Κανείς δεν είναι κανενός, μάρτυς μου ο Θεός.

4444

22:05

Ο Federer θα κερδίσει (2-0) πολύ εύκολα τον Berdych. Ο Ελβετός παίζει πολύ καλά και με οικονομία στις κινήσεις. Δίκαια βρίσκεται στο no2. Είναι επίσης ο πολυνίκης στο Indian Wells.

4444

TennisExplorer.com

Θα μπορέσει ο Berdych no9 να κερδίσει τον Federer no2; Πιστεύω ότι ο Berdych αν το πιστέψει μπορεί. Αν θα του έδινα μια συμβουλή θα ήταν η εξής: τρέξε τον Federer. Μη βιαστείς να κάνεις το τελικό χτύπημα καθώς θα παίζετε ο πόντος. Πήγαινε σε ράλι. Παίξε με γωνίες.

 

Το παιχνίδι σήμερα, ώρα 21:00 Ελλάδος.

4444

UEFA.tv

4444

Interesting Photography & Art

4444

ELLADA EUROGOUPE TSIPRAS MERKEL HOLLANDE DIJSSEBLOEM 04 200315

4444

Σήμερα η Λουπάκη με έκανε να εκτιμήσω τον Παλαμά.

Αυτοί που βεβήλωσαν το άγαλμα του Παλαμά, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αναρχικοί.

Είπαμε το βαθύ Ελληνικό κράτος με τις υποδιαιρέσεις του.

Εγώ είπα στον Πανούση, κινήσου γρήγορα, κάνε συλλήψεις. Όταν ο άλλος βανδαλίζει ή κλέβει, πρέπει να συλλαμβάνεται.

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Όταν ο Χρυσοχοίδης έκανε 800 προληπτικές συλλήψεις, δεν έγινε τίποτα.

Απλά πράγματα. Η Ελλάδα ακόμα δεν είναι κράτος. Αυτές οι καταλήψεις και αυτή η εμπλοκή των κομμάτων στα Πανεπιστήμια, έχει κουράσει και φυσικά έχει καταστρέψει την παιδεία.

4444

Πως είναι δυνατόν να κάνεις Τσίπρα σοβαρή διαπραγμάτευση, με τον φυτεμένο του Σόιμπλε, στην Τράπεζα Ελλάδος; Είναι δυνατόν να έχεις στην Τράπεζα της Ελλάδος κάποιον που εκπροσωπεί τα Γερμανικά συμφέροντα; Θα έπρεπε να τον έχεις διώξει με τις κλωτσιές. Τα άκουσες Δραγασάκη; Οι Γερμανοί με τον άνθρωπο τους τον Σημίτη, έβαλαν μεγάλο πόδι στην Ελλάδα.

 

4444

4444

http://www.dw.de/337-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82/a-18328628

337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά.

Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.

Στόχος της έρευνας ήταν η μελέτη της επίδρασης της κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της στη μείωση των εισοδημάτων καθώς επίσης στην όξυνση των φορολογικών και γενικότερα οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι διαφοροποιήσεις ως προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθησαν κατά την περίοδο της κρίσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, η οποία ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, είχαν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της φτώχειας.

Όπως αναφέρει η έρευνα, το ονομαστικό ακαθάριστο προϊόν των μέσων ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε συνολικά μεταξύ 2008 και 2012 έως και κατά ένα τέταρτο, ενώ οι μεγάλες αυτές μειώσεις οφείλονται κατά το ήμισυ στις περικοπές μισθών.

Το βάρος της κρίσης έφεραν οι φτωχότεροι

Ιδιαίτερα επιβαρυμένα παρουσιάζονται, σύμφωνα με την έρευνα, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τα οποία αναγκάστηκαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης.

Ειδικότερα, τα χαμηλότερα στρώματα αναγκάστηκαν να υποστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν.

Αντίθετα, τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%.

Σε απόλυτους αριθμούς, αν και η φορολογική επιβάρυνση στα μη προνομιούχα νοικοκυριά αυξήθηκε μόνο κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, εντούτοις συνοδεύτηκε από τις μαζικές μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

Η έρευνα πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον αναφορικά με τις μειώσεις μισθών η έρευνα σημειώνει ότι αυτές ήταν πολύ πιο επίπονες στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι μειώσεις που αποφασίσθηκαν για μισθούς του δημοσίου είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη είτε αποσύρθηκαν, εν μέρει, λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.

Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά.

Hans Böckler Stiftung, Spiegel Online / Δήμητρα Κυρανούδη

Σχόλιο: Βλαμμένε, ηλίθιε νεοέλληνα, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις και συνεχίζεις να ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Πες μου ρε βλαμμένε, που βγαίνεις και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις;

Στις επόμενες εκλογές πες, θα ψηφήσεις ξανά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Πες μου ρε βλαμμένε νεοέλληνα.

4444

Γιατί βρε Πασχάλη τα έχεις βάλει με τον Μιχάλη τον Βραζιλιάνο; (περιοδικό Προβλέψεις).

Ο άνθρωπος μοιράζει χρήμα στο στοίχημα.

Στο κουπόνι που έληξε, επέτυχε 3 ισοπαλίες στις 5.

Ο άνθρωπος είναι Ελβετικό ρολόι.

4444

Και εγώ όταν πηγαίνω σε ένα σουπερ μάρκετ επιλέγω τις προσφορές. Σε Carrefour που έχει εδώ πολύ κοντά, κάνουν κάθε εβδομάδα προσφορές. Χώρια ότι οι κοπέλες τις γράφουν στην πόρτα, αλλά και το λένε και στους πελάτες.

http://www.kathimerini.gr/807973/article/oikonomia/epixeirhseis/epta-stoys-deka-katanalwtes-kynhgoyn-tis-prosfores-sta-soyper-market

Καθοριστικό παράγοντα πλέον στην επιλογή του καταναλωτή διαδραματίζουν και οι προσφορές με τις οποίες τείνει να αναπτύξει μια ιδιότυπη σχέση εξάρτησης.

Το 62,8% επιλέγει κατάστημα σούπερ μάρκετ για να πραγματοποιήσει τις αγορές του με βάση τις προσφορές που αυτό κάνει.

Το 76% δήλωσε ότι το 2014 αγόρασε περισσότερα προϊόντα σε προσφορά σε σύγκριση με το 2013, ενώ το 77,7% δηλώνει ότι «κυνηγάει» τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ. Άλλωστε, τα νοικοκυριά εξοικονομούν κατά μέσον όρο στο τυπικό «καλάθι» 11,7% λόγω των προσφορών.

4444

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γράφονται, το μικρό μου καλάθι γέμισε.

Συμφώνησαν οι οκτώ(8) ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο Grexit.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/siopi-tis-athinas-gia-ti-forodiafygi-vlepoyn-oi-elvetoi

Συντάκτης:  Μπάμπης Μιχάλης

Άγριο άδειασμα στους δύο τελευταίους υπουργούς Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε χθες η ελβετική τηλεόραση για την αδράνειά τους να προσπαθήσουν να συγκεντρώνουν τα ποσά που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο από τους φοροφυγάδες συμπατριώτες μας που έχουν παρκάρει το «κομπόδεμά» τους στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης, η Αθήνα -παρά τις επείγουσες χρηματικές της ανάγκες- εδώ και ένα περίπου χρόνο αδρανεί για τα εκατομμύρια της φοροδιαφυγής που είναι κατατεθειμένα στην Ελβετία. «Η αδράνεια αυτή μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι η Ελβετία έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς την Ελλάδα για την τακτοποίηση και τη νομιμοποίηση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων» ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος που πραγματοποίησε το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως αποκαλύπτει το εν λόγω ρεπορτάζ, η τελευταία συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της ελληνικής και της ελβετικής κυβέρνησης έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2014 όταν η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf συναντήθηκε με τον τότε Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η Ελβετίδα υπουργός είχε προτείνει λύση για μια τακτοποίηση του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή -σε διεθνές επίπεδο- της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη (για τις τραπεζικές καταθέσεις).

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία αποτιμώνται στα 800 δισ. ευρώ.

«Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση έως σήμερα, ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε και από την καινούργια» εξήγησε στην εκπομπή, η Anne Cesar, μέλος του τμήματος Επικοινωνίας του ελβετικού υφυπουργείου για Διεθνή Οικονομικά Θέματα.

Οι αποκαλύψεις αυτές αν μη τι άλλο γεννούν αρκετά ερωτήματα, τουλάχιστον για τους πρώην επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα τους κύριους Γ. Στουρνάρα και Γκ. Χαρδούβελη οι οποίοι οφείλουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

Πάντως ο προσκεκλημένος της συγκεκριμένης εκπομπής Thibaut Mercier, οικονομολόγος στη γαλλική τράπεζα BNP-Paribas, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τη «σιωπή της Αθήνας» υποστήριξε ότι ενδεχομένως αυτή να οφείλεται στην έλλειψη μέσων αντιμετώπισης.

«Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είπε «απαιτείται μεγάλη πολιτική βούληση, αλλά και ανθρώπινα, τεχνικά και υλικά μέσα… Αυτό απαιτεί τη χρήση υψηλών δημόσιων πόρων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Σήμερα που το ελληνικό κράτος υποφέρει από μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο, να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεγάλης κλίμακας (για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής)».

Σχόλιο: Η Ελβετία καρφώνει τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις ηλίθιε και βλαμμένε νεοέλληνα που συνεχίζεις να ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Η καινούρια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν προλαβαίνει ακόμα, διότι βρίσκεται σε ανηλεή πόλεμο με τους τοκογλύφους.

Όταν θα τελειώσει όλη αυτή τη ιστορία, υποθέτω ότι θα ασχοληθούν.

Το έχω γράψει πολλές φορές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Λεφτά υπάρχουν. Μη σας γελούν. Αυτό που θέλω εγώ, είναι η Ελλάδα να γίνει κράτος.

19/03/2015

4444

Kamelia Nikolova

4444

BLOOMBERG CONGRESS NETANYAHU BENJAMIN IRAN ELECTION 01 190315

4444

Πολλά τηλέφωνα που γίνονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές είναι στημένα.

Το βαθύ παρακράτος της Ελλάδος, με τις πολλές υποδιαιρέσεις.

Σήμερα πήρε κάποιος στον Γεωργίου που είπε, ότι είναι μαλακας με συνείδηση!

Όταν το άκουσα, με έπιασαν τα γέλια.

Ο Γεωργίου δεν ήξερε τι να πει στον εξαρτημένο, αλλά διάφοροι ακροατές έδωσαν κάποια τηλέφωνα για να τον βοηθήσουν.

4444

Θέμα στα Γερμανικά ΜΜΕ είναι και πάλι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Δεν είναι τυχαίο, αφού η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης (ΑRD), απέσπασε το ενδιαφέρον πάνω από 5 εκατ. τηλεθεατών.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάβουν τα χρήματά τους οι πιστωτές μας, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να λάβουν τα χρήματά τους και οι συνταξιούχοι μας, καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία καλείται να αποπληρώσει μέσα στην εβδομάδα περισσότερα από 700 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ στο τέλος του μήνα προβλέπεται δαπάνη άνω των 2 δις ευρώ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει συγκεκριμένα νούμερα ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «ηθική υποχρέωση να παραμείνει εν ζωή το σχέδιο της Ευρώπης» και προειδοποίησε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάποια ασήμαντα προβλήματα ρευστότητας δεν θα διασπάσουν την Ευρώπη». Πάντως ο κ.Βαρουφάκης αντέκρουσε τις φήμες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις και ανέφερε ότι θα προσληφθούν μόνο 2.000 άτομα, που είχαν απολυθεί παρανόμως, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις σχεδίαζαν έως και 50.000 προσλήψεις.

«Αποκάλεσε τα οικονομικά προβλήματα της Αθήνας “ένα μικρό πρόβλημα ρευστότητας” και δεν άφησε κανέναν άλλον να μιλήσει» σχολιάζει η online έκδοση του περιοδικού Der Spiegel. «Μίλησε πολύ, αλλά είπε λίγα. Παρόλα αυτά άφησε θετικές εντυπώσεις λόγω έλλειψης αντιλόγου» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine.

Αντίλογο εξέφρασε πάντως στο στούντιο της γερμανικής τηλεόρασης (ΑRD) ο βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να «φροντίσει τα του οίκου της» και να μην αναλώνεται σε δηλώσεις και επιστολές, ενώ δήλωσε ότι οι Γερμανοί είναι μεν διατεθειμένοι να βοηθήσουν «αλλά δεν είναι αφελείς». Καλεσμένοι του δημοφιλούς παρουσιαστή Γκύντερ Γιάουχ το βράδυ της Κυριακής ήταν επίσης ο βετεράνος δημοσιογράφος Ερνστ Έλιτς, ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα Bild, καθώς και η οικονομολόγος και δημοσιογράφος της εφημερίδας Tageszeitung Ουλρίκε Χέρμαν, η οποία ανέφερε ότι τα χρήματα του πακέτου βοήθειας δεν έμειναν στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά «διατέθηκαν για τη διάσωση των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών».

Γνήσιο η πλαστό το βίντεο;

Στην εκπομπή προβλήθηκε και ένα βίντεο, που εμφανίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε παλαιότερη ομιλία του να επικρίνει έντονα τη γερμανική πολιτική, υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο για να συμβολίσει την οργή του. Μόλις είδε το βίντεο ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε αμέσως λέγοντας: «Το βίντεο είναι πλαστό, είναι μονταρισμένο, δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι για το γεγονός και μόνο ότι σκέπτεστε πως θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι βέβαιος ότι δεν το γνωρίζατε».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Γκύντερ Γιάουχ φάνηκε να εκπλήσσεται, ανέφερε ότι το βίντεο είχε γυριστεί το 2013 σε διεθνές συνέδριο στο Ζάγκρεμπ και υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιάουχ επανήλθε, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ενδείξεις πως το βίντεο είναι πλαστό ή παραποιημένο, αλλά «οι έρευνες συνεχίζονται με τη βοήθεια ειδικών».

Στο θέμα αναφέρεται εκτενώς και η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη μαρτυρίες ειδικών, οι οποίοι εκτιμούν ότι το βίντεο δεν μπορεί να είναι πλαστό. Μεταξύ άλλων η εφημερίδα επικαλείται σχετική εκτίμηση του Conflict Reporter, που διερευνά την εγκυρότητα οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα μάλιστα με το Spiegel Online, ο οπερατέρ Αλεσάντρο ντελ Πρέτε που είχε μαγνητοσκοπήσει την εκδήλωση δηλώνει μέσω Twitter ότι το βίντεο δεν είναι πλαστό και ότι πρόκειται για μία περίληψη έξι λεπτών, που μόνταρε ο ίδιος από ένα πάνελ συνολικής διάρκειας 57 λεπτών. Πάντως το Spiegel σημειώνει ότι στη συζήτηση «πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης αναφερόταν στα γεγονότα του 2010 και επομένως δεν μιλούσε ούτε ως υπουργός, ούτε σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση».

πηγη DW
Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/thleorash/story/567351/espase-ta-noymera-tiletheasis-sti-germaniki-tileorasi-o-varoyfakis#ixzz3Unaq22Pr

Σχόλιο: Οι Γερμανοί πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη στον Βαρουφάκη.

4444

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/568291/bloomberg-etoimi-gia-symvivasmo-me-tin-ellada-i-merkel

Έτοιμη για συμβιβασμό με την Ελλάδα, προκειμένου να κατευνάσει την ολοένα εντεινόμενη πολεμική ρητορική ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο, είναι η Άνγκελα Μέρκελ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Bloomberg, η καγκελάριος δεν θα παραδώσει κάποιο τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά πράγματα προκειμένου να βρει ένα συμβιβασμό για την υπόθεση της Ελλάδας», γράφει το Bloomberg και συνεχίζει σημειώνοντας πως αυτό που θα κάνει είναι να αναζητήσει κοινό έδαφος στις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να καταπραΰνει την πολεμική ρητορική ανάμεσα στις δύο χώρες και να επανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, που θα τονίσει στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, θα είναι πως σε κάθε περίπτωση περιμένει πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει τους κανόνες.

Όπως τόνισε στο Bloomberg ο Γερμανός αξιωματούχος, η Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση σαν μια ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/568291/bloomberg-etoimi-gia-symvivasmo-me-tin-ellada-i-merkel#ixzz3UnZdTQnS

Σχόλιο: Θα δείξει. Κρατώ μικρό καλάθι, γιατί ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι Γερμανοί έχουν εμμονές, που τους οδηγούν στον κουβά.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42232/dream

Του Gustave Rey

Μετά τα ξενοδοχεία all inclusive το γαλλικό επιχειρηματικό δαιμόνιο διαπρέπει και πάλι με τους χώρους διαμονής 100% για άγαμους.  Το πείραμα ξεκινά απο την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο και την περιοχή Λόγγος,  όπου από τις 22 Μαΐου το ξενοδοχείο-club Dream Holiday, ανοίγει τις πόρτες του και θα δέχεται ελεύθερους ωραίους κι ωραίες!

Η ιδέα ανήκει σε δυο Γάλλους, πρώην υπαλλήλους μεγάλης τουριστικής εταιρίας.  

Στο ξενοδοχείο 140 δωματίων θα απαγορεύονται αυστηρά οικογένειες και μικρά παιδιά που μπορεί να γίνουν αιτία ενόχλησης.

Αντιθέτως καλοδεχούμενοι θα είναι όσοι και όσες είναι μόνοι (και ψάχνουν) και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-55 ετών. 

Το πακέτο διακοπών που προσφέρουν οι γάλλοι επιχειρηματίες με αφετηρία τη Γαλλία ξεκινά απο 1049 ευρώ εως και 1549 για μια εβδομάδα.  Το ταξίδι στον «7ο ουρανό»  όπως δηλώνουν, περιλαμβάνει έντονη δραστηριότητα τη μέρα και εορταστική ατμόσφαιρα τα βράδια.

Για τον σκοπό αυτό απο το ξενοδοχείο αναμένεται να παρελάσουν VIP προσκεκλημένοι όχι μόνο απο τη Γαλλία αλλά και απο ολόκληρο τον κόσμο.

Σε θεματικές εβδομάδες γνωστοί τραγουδιστές θα παραδίδουν μαθήματα τραγουδιού, διάσημοι χορευτές μαθήματα χορού, αναγνωρισμένοι top chef μαθήματα μαγειρικής κ. άλλα.

Όσο για το προσωπικό όπως ρεσεψιονίστ, δημόσιες σχέσεις, γυμναστές κτλ οι επιχειρηματίες υπόσχονται ότι όλοι θα είναι διπλωματούχοι. Γεγονός που όπως υποστηρίζουν θα επιτρέψει, με άρτιο και επαγγελματικό τρόπο, την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών τους.

Παρόλο που επιθυμία δεν είναι το ξενοδοχείο να γίνει κέντρο γνωριμιών, ωστόσο στις κρατήσεις θα γίνεται σεβαστή η αρχή της ισοτιμίας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Εκμεταλλευόμενοι  την κρίση στη χώρα μας που έχει ρίξει τις τιμές στο ναδίρ οι δυο επιχειρηματίες επένδυσαν αρχικά στην Πελοπόννησο  500.000 ευρώ. Για φέτος ευελπιστούν σε τζίρο 3 εκατομμύριων ευρώ με την εξυπηρέτηση 3000 πελατών. 

Μόνο στη  Γαλλία υπάρχουν 15-18 εκατομμύρια άγαμοι. Αν το ελληνικό πείραμα πετύχει τότε πολύ γρήγορα αναμένεται να γίνουν μόδα τέτοιου είδους καταλύματα όπου θα απαγορεύονται αυστηρά οικογένειες και παιδιά. Οι δύο Γάλλοι έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνο επέκτασης σε Κροατία, Αγιο Δομίνικο και Ταυλάνδη.

Το Dream Holiday, που διαφημίζεται στην ιστοσελίδα γνωριμιών Attractive World και στο  Virgin Radio, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

4444

Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς-εισαγωγείς όπλων. [Πηγή: http://www.doctv.gr] Η Γερμανία πουλά όπλα στην Ελλάδα. Υποβρυχια που γέρνουν και δίνει μίζες. Σόιμπλε μη μας κουνάς το δάχτυλο. Είσαι διαφθαρμένος, θα πας και στον κουβά.

4444

Στην Γερμανία το έχω γράψει πολλές φορές, πάντα υπήρχαν έξυπνοι άνθρωποι. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Όμως για κάποιο τερτίπι της ιστορίας, δεν βρίσκονται στα κέντρα των αποφάσεων και αυτό αποδεικνύετε μοιραίο για την ίδια την Γερμανία και για τους υπόλοιπους.

Αυτή η διένεξη με την Ελλάδα είναι γελοία. Αν η Γερμανική δεξιά ελίτ διώξει την Ελλάδα, λόγο εμμονής, αυτό θα έχει επιπτώσεις.

Όλοι ξέρουν ότι μου αρέσει να στοιχηματίζω και να κερδίζω.

Μπορεί στα αθλητικά γεγονότα να στοιχηματίζω, 10 ή 20 λεπτά, αλλά στα Ιστορικά γεγονότα στοιχηματίζω δις. Δεκάδες δις. Δεν αντέχετε.

4444

http://www.thetoc.gr/diethni/article/spaei-ta-rekor-paei-gia-tetarti-thiteia-paei-o-mpimpi

Έκανε την έκπληξη ο Βενιαμίν Νετανιάχου διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμα και τα exit polls που τον έφερναν να δίνει μάχη με την κεντροαριστερά.

Το Λικούντ, το κόμμα του ισραηλινού πρωθυπουργού ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Ήδη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζοκ τηλεφώνησε στον Νετανιάχου για να τον συγχαρεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα δείχνουν ότι ο Μπίμπι πάει για τέταρτη θητεία και θα γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Mε σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες (ενσωμάτωση 99%) το πρωί της Τετάρτης, τα επίσημα αποτελέσματα για τις 120 έδρες της νέας Κνεσέτ:

 • Λικούντ:  30 έδρες
 • Κεντροαριστερή «Σιωνιστική Ένωση»: 24 έδρες
 • Αραβική Κοινή Λίστα: 14 έδρες
 • Γες Ατίντ του Γιαΐρ Λαπίντ:  11 έδρες
 • «Κουλανού» του Μοσέ Καχλόν: 10 έδρες
 • Εβραϊκός Οίκος του Ν.Μπένετ: 8 έδρες
 • Σας: 7 έδρες και το UTJ 6 έδρες
 • Μπεϊτένου του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν:  6 έδρες
 • Μερέτζ:  4 έδρες

Σχόλιο: Για 4η θητεία ο Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου θα κυβερνήσει σε μια δύσκολη περίοδο για την Μέση Ανατολή.

Αυτό που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η επιμονή του όσο αφορά τη δημιουργία του κράτους των Παλαιστινίων.

Η επίσκεψη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, τον βοήθησε.

Γουστάρω που ο Νετανιάχου κουρέλιασε τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να έχει και 4η θητεία.

Γουστάρω τις πραγματικές εκλογές και όχι τις γιαλαντζι δημοσκοπήσεις που είναι εργαλεία χειραγώγησης.

4444

18/03/2015

4444

ELLADA SCHAEUBLE ROBERT DURST USA 01 180315

4444

Άσε μας μωρή Μπακογιάννη, που θέλεις ο πατέρας σου ο Μητσοτάκης να έχει γραφείο μέσα στην Βουλή.

Αν η Κωνσταντοπούλου κάνει δημοψήφισμα για τις ενέργειες της αυτές, θα συγκεντρώσει 94% ψήφο εμπιστοσύνης. Κατάλαβες Μπακογιάννη;

Κωνσταντοπούλου διώξε όσους δεν είναι εκλεγμένοι και εν ενεργεία. Διώξτους.

4444

http://anatropionline.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%84/

Πανικός στα ΜΜΕ από την απόφαση ΒΟΜΒΑ του Αλέξη Τσίπρα!

Θα δοθεί εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο στην χρηματοδότηση των καναλιών αλλά και την προέλευση των χρημάτων.

-Ενεργοποίηση μηχανισμού για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις.

-Προκήρυξη διαφανή διαγωνισμού για άδειες ΜΜΕ.

Με την προϋπόθεση βέβαια που βάζουμε εμείς. Για τα ΜΜΕ, είπε ακριβώς ο πρωθυπουργός:

 • Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:

(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης,

και (β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα

επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ” αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

 • Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.

Στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, η κυβέρνηση του

ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει, σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 • Ενισχύουμε τους θεσμούς κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια,
 • Αυστηροποιούμε τους όρους σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων
 • Διαμορφώνουμε αντικειμενικό και διαφανές θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών,
 • Βάζουμε τέλος στις Φωτογραφικές προκηρύξεις!

Σχόλιο: Τα λόγια είναι πολύ καλά. Εγώ όμως επειδή τα βαρέθηκα, περιμένω να δω τον Τσίπρα και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να τα εφαρμόσει. Ελπίζω μέσα σε 12 μήνες να το κάνουν.

Τους δίνω διορία μέχρι στις 25/01/2016.

4444

Sophia Maria

In the Rain – Hanoi – Vietnam

4444

Ο Αναστασιάδης έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι, ότι έκανε φοβερό ξεκίνημα, αλλά στη μέση προδόθηκε από αυτό που όλοι έγραψαν. Δεν έγιναν μεταγραφές.

Ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αν γινόταν μεταγραφές. Δε γράφω κάτι καινούριο, στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο, όλοι έγραφαν ότι οι παίκτες θα κουραστούν με βάση το πρόγραμμα: Πρωτάθλημα – Κύπελλο – Ευρώπη.

Ο Αναστασιάδης προσπάθησε και έτσι έδωσε ευκαιρίες σε όλους. Χρειαζόταν παίκτες και έτσι πήραν ευκαιρίες όλοι. Χρειάζεσαι βάθος για να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

4444

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/poioi-einai-oi-bloggers–ubristes-tou-baggeli#at_pco=smlwn-1.0&at_si=5508c83d5dd1623a&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

Οκτώ είναι προς το παρόν οι αδίστακτοι bloggers-υβριστές της μνήμης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κάποιοι από αυτούς είναι από την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν ακόμη και προσωπικά τον άτυχο φοιτητή, κάτι που ερευνούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Άτομα με ρητορική μίσους για ένα πεθαμένο παιδί μπορεί να έχουν επιτεθεί σε εκείνο και όταν ήταν ζωντανό. Εξετάζουμε το κατά πόσο κάποιοι από αυτούς τους bloggers γνώριζαν τον Βαγγέλη και εάν είχαν ασκήσει και εκείνοι bullying σε βάρος του» υποστηρίζει στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα συγκεκριμένα άτομα -άριστοι γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών- για τα οποία διαπιστώθηκε ότι έβριζαν χυδαία σε διάφορες ιστοσελίδες τον Βαγγέλη είναι μέχρι στιγμής οχτώ. Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι κάτοικοι Κρήτης. «Οι διαχειριστές που έχουμε εντοπίσει γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Έκαναν χαβαλέ με χυδαιότητες κατά του νεκρού. Η Google ανταποκρίθηκε προς τιμήν της γρήγορα στο αίτημά μας και έτσι προκρατήθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Έτσι όταν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και μπορούσαμε και τυπικά να τους εντοπίσουμε δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος», προσθέτει αξιωματικός της Αστυνομίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βάρος τους για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση». Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανακάλυψη των δραστών.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτήδειων εντοπίστηκαν και τα σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο προσβολής και ύβρης κατέβηκαν.

Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού «Cyber Alert». Οι καταγγελίες που κατακλύσανε το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μέσω email.

Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκαν οι γονείς του Βαγγέλη, οι οποίοι μπορούν παράλληλα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για προσβολή μνήμης νεκρού. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων.

Σχόλιο: Το θεωρώ πολύ ύποπτο να βρίζουν τον Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης ένας φοιτητής ήταν και μάλιστα καλό παιδί. Γιατί να τον βρίσει κάποιος και μάλιστα αφού βρέθηκε νεκρός;

Είναι πολύ άρρωστο. Να βρίσεις κάποιον που εμπλέκεται στα δημόσια πράγματα της χώρας και έκανε πολλά και άσχημα, το καταλαβαίνω (για παράδειγμα είσαι μικρό-ομολογιούχος και το PSI σου έφαγε τις οικονομίες μιας ζωής). Αλλά ένα νεκρό 20χρονο φοιτητή όχι, εκτός και αν έχεις κάποια σύνδεση μαζί του.

Αυτοί που έβριζαν τον Bαγγέλη, μπορεί να κάνουν τα ίδια σε άλλους. Παίζουν πολλά και θα πρέπει να πουν, γιατί το έκαναν.

Η αστυνομία, ο Σφακιανάκης μπράβο του, κινήθηκε πολύ γρήγορα.

Το ζήτημα είναι, γιατί αυτοί, έβριζαν τον Bαγγέλη και ποιες οι σχέσεις που μπορεί να έχουν.

Αν ο Βαγγέλης, έγραφε έστω και ανώνυμα, αυτά που του έκαναν στην σχολή, ο Σφακιανάκης θα τον έσωζε ή θα ξέραμε περισσότερα.

4444

4444

17/03/2015

4444

4444

Σε τέσσερις συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πρόκειται για άτομα με καταγωγή από την Κρήτη, τα οποία φέρονται να βρίσκονται πίσω από τα καψόνια που προσδιορίζονται χρονικά από την άνοιξη του 2014 μέχρι και το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Οι συγκεκριμένοι Κρητικοί φέρονται να είχαν δέσει ιμάντα στον λαιμό του Βαγγέλη για να τον κάνουν να μοιάζει «σκυλάκι», αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Το «παιχνίδι» χωρίς όριο σε βάρος του, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, είχε οδηγήσει τον ευαίσθητο Βαγγέλη στην απόφαση να εγκαταλείψει τη σχολή. Πηγή: Ψάχνουν το «παρεάκι» πίσω από το ανελέητο bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/196626/psahnoyn-pareaki-piso-apo-aneleito-bullying-ston-vaggeli-giakoymaki#ixzz3UfsJSWOU

 

4444

ELLADA MEGA VAROUFAKIS BOBOLAS 02 170315

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42242/alipasas

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Πασάδες στα Γιάννενα οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής.

Ο πρώην Διευθυντής της Σχολής δεν προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας ώστε να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας παρότι μέσα στη Σχολή σύμφωνα με τα καταγγελόμενα είχε κινδυνέψει η ζωή του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη από την βιαιότητα των κακοποιήσεων που δεχόταν.

Εάν είχε προσφύγει θα αρκούσε η καταγραφή και μόνο του συμβάντος ώστε σήμερα οι ηθικοί αυτοουργοί να βρίσκονται σε δεινή θέση.

Πάμε παρακάτω.

Από την 6η Φεβρουαρίου που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης άφησαν να περάσουν 40 μέρες ώστε να ανακαλυφθεί τυχαία το πτώμα 800 μέτρα από την Σχολή του.

Εάν ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Διοικητής της Αστυνομικού Τμήματος καλούσαν την δεύτερη Κυριακή της εξαφάνισης (για παράδειγμα) τους κατοίκους του Νομού να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην Γαλακτοκομική Σχολή ώστε να αναζητήσουν τον Βαγγέλη και μαζευόντουσαν 3.000-5.000 άτομα.

Αυτό και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων μιας ιστορικής περιοχής της χώρας μας θα έδειχνε και το σώμα του παιδιού θα είχε εντοπιστεί πιο νωρίς, ώστε να είναι λίγο πιο ήπιος ο Γολγοθάς για την οικογένειά του.

Δεν το έπραξαν.

Και αναρωτιέται κανείς: Εάν επρόκειτο για προεκλογική συγκέντρωση ή υποδοχή κάποιου πολιτικού φιρφιρίκου θα είχαν σπεύσει όλοι οι βαρύγδουποι παράγοντες-αυτοί οι εν δυνάμει Τζον Κέννεντι-να κινητοποιήσουν τους κατοίκους ναι ή όχι;

Αλλά βλέπεις ο Βαγγέλης ήταν ένα 20χρονο παιδί που η οικογένειά του δεν είχε και τα “μέσα” σ΄ αυτή εδώ την χρεοκοπημένη Κολομβία των πάσης φύσεως φιρφιρίκων.

Σχόλιο: Η ψυχή του Βαγγέλη, ζητά δικαιοσύνη. Ακόμα δε έχουμε μάθει, ποιο τσογλανι της ΝΔ έδινε πολιτική κάλυψη στα τέρατα που βασάνιζαν τον Bαγγέλη. Διαβάζω ότι σήμερα δόθηκε η άδεια για άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Μετά από 40 ημέρες.

Όλα αυτά είναι πολύ βολικά για όσους εμπλέκονται στην δολοφονία του Bαγγέλη. Η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι για τα μπάζα, δε το συζητώ.

Η μαρτυρία της γυναίκας, ότι κάποιος της χτύπησε την πόρτα και της ζήτησε βοήθεια, είναι πολύ σημαντική.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42241/ntok

Toυ Γιάννη Ντάσκα

-Συνδικαλιστές από την Αθήνα με απείλησαν ότι αν βγάλω πόρισμα για ευθύνες του διοικητή στη ζωή -κόλαση του Βαγγέλη ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος για την έρευνα όσων συνέβαιναν σε βάρος του Βαγγέλη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ανδρέας Αθανασόπουλος. 

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος,γνωστός στην Γιαννιώτικη κοινωνία και συνεργάτης του διάσημου ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ήταν καταπέλτης

«Ο Βαγγέλης υφίστατο φοβερά βασανιστήρια στη Σχολή. Τον έδεναν, τον έσερναν, τον χτυπούσαν… Η Αστυνομία πρέπει να κάνει έρευνα σε βάθος μαζί με τις δικαστικές αρχές».

Αυτή είναι η κατά τα άλλα αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πως την εξηγούν;

Με τον απλοϊκό τρόπο: ο Βαγγέλης ζούσε κόλαση στη Σχολή με σωματική κακοποίηση όλων των τύπων. Ήταν ευαίσθητος, δεν τα έλεγε στους δικούς του και γι’αυτό αυτοκτόνησε.

Πού αυτοκτόνησε;

Σε απόσταση 50 μέτρων από κατοικίες. Αν αφήσει κάποιος εκεί μια κούκλα ντυμένη άνθρωπο θα την ανακαλύψει κάποιος σε μία ημέρα. Στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό σώμα του ΔΕΝ υπήρχε βλάστηση να τον κρύβει.

Από το σημείο πέρασαν ,και γείτονες και αστυνομικοί αλλά δεν τον είδαν.

Ποιά εξήγηση δίνουν; Ότι ο Βαγγέλης είχε σκεπαστεί από νερό λόγω των βροχών στο χωράφι. Ας ξαναδοκιμάσουν με μια κούκλα στο μέγεθος του Βαγγέλη και ας την αφήσουν με βροχές. ΔΕΝ την σκεπάζει το νερό. Και αν ήταν τόσο πολύ το σώμα ΕΠΙΠΛΕΕΙ και δεν βυθίζεται.

Τι σημαίνουν αυτά;

 • Ότι στήθηκε ένα βολικό για τους ΙΣΧΥΡΟΥΣ της υπόθεσης σενάριο αυτοκτονίας ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.
 • Από ποιούς θα χυνόταν αίμα; Από τους συνδικαλιστές που απείλησαν τον ερευνητή.
 • ΔΕΝ έχει ξαναματαγίνει συνδικαλιστές να χύνουν αίμα. Άρα;
 • Μα προφανώς οι υπεύθυνοι της κόλασης του Βαγγέλη θα έχυναν το αίμα.Γιατί;Για να καλύψουν τις ευθύνες του Διευθυντή της Σχολής;
 • Γιατί τόσο μεγάλο αδίκημα με αίμα για απλές ευθύνες ;

Προφανώς γιατί ο Διευθυντής θα γνώριζε πολύ σοβαρότερα πράγματα.

Αυτά λογικά τα γνώριζε και ο Βαγγέλης.

Μόνο τα βασανιστήρια μπορεί να ήταν τα σοβαρά πράγματα;

Λογικά θα μπορούσαν να είναι και άλλα και ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ για παραδραστηριότητες στην Γαλακτοκομική Σχολή για την οποία είχαν κάνει ερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο φθινόπωρο και μεταξύ των ερωτώντων ήταν και ο σημερινός Υφυπουργός κ. Αποστόλου.

Γιατί θα μπορούσαν να μεταφέρουν το νεκρό σώμα του Βαγγέλη σε εκείνο το σημείο και να μην τον εξαφανίσουν εντελώς με ενταφιασμό κάπου;

Γιατί μετά από καιρό τα σημάδια κακοποίησης είχαν εξαφανιστεί. Το τραύμα στο χέρι(θα μπορούσαν να τον κόψουν και να τον κρατούν ακίνητο μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του το 20χρονο)θα έδειχνε αυτοκτονία και άρα δεν θα μπορούσαν από τα βασανιστήρια να τους καταδικάσουν για ανθρωποκτονία.

Υπάρχει καταδίκη για ανθρωποκτονία χωρίς πτώμα, χωρίς ένα εύρημα από ρούχα, ένα σημάδι στο έδαφος, ή μια τρίχα από μαλλιά;

Μα ναι. Έτσι έκλεισε η υπόθεση Άλεξ στη Βέροια…
Επομένως μια «αυτοκτονία» έκλεισε ένα στόμα πολύ επικίνδυνο με σχεδόν ανώδυνο, υπό τις απειλές για αίμα, τρόπο…

Ήδη αρχίζει η επιχείρηση «κουράγιο σε ύποπτους». Διακινούνται «εκτιμήσεις» πριν κάν την έρευνα. Σύμφωνα με αυτές ΔΕΝ μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για ευθύνες στην αυτοκτονία…

Καλό ταξίδι Βαγγέλη… Αν δεις τον Αλεξ παρηγορησέ τον και πες του ότι σε αυτή τη χώρα ακόμα δεν άλλαξε τίποτα… Κάτι ανεύθυνα παιδιά ευθύνονται και οι μεγάλοι πέφτουν θύματά τους αφού ως την ύστατη στιγμή δεν καταλαβαίνουν τίποτα…

Κάποιος από τη Γαλακτοκομική Σχολή σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση που συγκλόνισε το Ρέθυμνο και δεν αναφερόμαστε σε υπόθεση φόνου ή φόνων ,δηλαδή βεντέτας…

Πηγή: ntokoumenta.gr

Σχόλιο: Πολύ δυνατός ο Ντάσκας. Όσοι θέλετε να μάθετε πως δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης να το διαβάσετε και να σκεφτείτε γιατί ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιο είναι το τσογλανι της ΝΔ και του Σαμαρά που έδινε πολιτική κάλυψη στα τέρατα.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/ohi-stin-eyropaiki-enosi-leei-i-islandia

Συντάκτης: efsyn.gr

Η Ισλανδία ανακοίνωσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα έβαζε τέλος στη διαδικασία αυτή.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές διαδικασίες ένταξης είχαν «παγώσει» από τον Απρίλιο του 2013, όταν το συντηρητικό κόμμα της Ανεξαρτησίας και το Κεντρώο κόμμα της Προόδου σχημάτισαν κυβέρνηση συνασπισμού.

Μάλιστα, το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί για ψήφιση πριν από το καλοκαίρι, αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία γιατί υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε για την απόφαση αυτή τη Λετονία, τη χώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρέχον εξάμηνο. Η Λετονία με τη σειρά της ενημέρωσε για το θέμα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ε.Ε. είχε δώσει στην Ισλανδία 5,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2013 στο πλαίσιο του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας, μετά την υποβολή του αιτήματος του Ρέικιαβικ το 2009.

Βέλγιο: Η πόρτα της Ε.Ε. παραμένει ανοικτή για την Ισλανδία

Αν και η Ισλανδία γύρισε την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανακοίνωση ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ανοιχτή» και ότι η απόφαση αυτή «δεν αποτελεί πισωγύρισμα για την Ε.Ε.».

«Είναι δικαίωμα της Ισλανδίας να λάβει μια ελεύθερη και κυρίαρχη απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη σχέση της με την Ε.Ε.», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάγια Κοτσίγιαντσιτς και πρόσθεσε ότι η χώρα παραμένει ένας σημαντικός εταίρος».

Σχόλιο: Το παράδειγμα της Ισλανδίας, δείχνει το δρόμο στους ανθρώπους. Είπε όχι στους τοκογλύφους.

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγαν στην Ισλανδία, να δουν τα βατράχια να πέφτουν από τον ουρανό, εφόσον είπαν όχι. Αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Οι Ισλανδοί, είναι πολύ ποιο σοβαροί από τους νεοέλληνες και τους άλλους νότιους, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Η Ισλανδία την έπαθε άσχημα με τις τράπεζες και τους διαφθαρμένους τραπεζίτες, αλλά έκανε το σωστό. Άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και έσωσε τον λαό της.

Απλά πράγματα. Δύσκολες αποφάσεις, αλλά τώρα έχει ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία. Βρήκε ξανά τον ρυθμό της. Στην Ισλανδία, έγινε δημόσια διαβούλευση για την αλλαγή Συντάγματος, δεν είχαν δηλαδή κάποιον σα το Σαμαρά ή τον Παπανδρέου να κάνει ότι γουστάρει και να μην λογοδοτεί.

Κατάλαβες ηλίθιε νεοέλληνα; Κάποιος θα πει γιατί μας βρίζεις. Σας βρίζω γιατί στις πρόσφατες εκλογές, ψηφήσατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τσιπρα οι εκλογές έγιναν για να γίνεις εσύ πρωθυπουργός και να λες παπαριες;

Ο Σαμαράς είχε τα Ζαπεια, εσείς πήγατε στη Θεσσαλονίκη.

Τσιπρα 12 μήνες έχεις, όχι 4 χρόνια και είναι κρίμα να καταστρέψεις όλο αυτό το κοινωνικό κεφάλαιο που μάζεψαν οι αριστεροί στα μακρονησια.

4444

16/03/2015

4444

Ervin Metellari

4444

The Kyrgyz president met Mr Putin in a sumptuous tsarist palace. Russian President Vladimir Putin has laughed off speculation about his health after making his first appearance in public since 5 March. Life “would be boring without gossip”, he told Kyrgyz President Almazbek Atambayev at talks in St Petersburg. http://www.bbc.com/news/world-europe-31904882

 

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-10-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD

Το πείραμα του Cavendish για τη μέτρηση της σταθεράς της βαρύτητας.

Το πείραμα αυτό έγινε τη χρονιά 1797-98 από τον άγγλο επιστήμονα Henry Cavendish.

Χρησιμοποίησε μια συγκεκριμένη μέθοδο και χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό που κατασκεύασε ο συμπατριώτης του γεωλόγος John Michell, ο οποίος πέθανε το 1793. Η πειραματική διάταξη αποτελούνταν από μία ράβδο που ήταν κρεμασμένη ισορροπώντας στο κέντρο της, στις άκρες υπήρχαν δύο μικρά μεταλλικά σφαιρικά βάρη, ενώ σε μικρή απόσταση από αυτά υπήρχαν δύο βαριές σφαίρες από μολύβι.

Η έλξη που εφάρμοζαν τα ζεύγη των βαρών μεταξύ τους προκαλούσε μία ελαφριά περιστροφή της ράβδου, μέσω της οποίας μπόρεσε να γίνει ο πρώτος υπολογισμός της τιμής για τη βαρυτική σταθερά G.

Το πείραμα αυτό είναι ευρέως γνωστό ως ‘το ζύγισμα της Γης’, γιατί ο καθορισμός του G επέτρεψε να υπολογιστεί η μάζα της γης.

Σχόλιο: Το πείραμα έχει πάντα προτεραιότητα στην Φυσική. Είναι ο καταλύτης, αν μια θεωρία είναι σωστή ή λάθος σε όλο το περιεχόμενο της ή σε κάποιο ποσοστό.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-10-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD

Το πείραμα της συμβολής του φωτός από τον Young

Ο Νεύτωνας δεν είχε στα πάντα δίκιο.

Μέσα από μία ποικιλία επιχειρημάτων κατάφερε να εγκαθιδρύσει στο επιστημονικό κατεστημένο την άποψη, ότι η φύση του φωτός είναι σωματιδιακή και όχι κυματική.

Το 1803 ο Thomas Young, άγγλος γιατρός και φυσικός, πρότεινε ένα πείραμα.

Έκανε μία τρύπα σε ένα παραθυρόφυλλο και το κάλυψε με ένα κομμάτι χαρτόνι στο οποίο είχε σχηματίσει μία μικρή τρύπα και ακολούθως χρησιμοποίησε έναν καθρέφτη για να εκτρέψει την ακτίνα φωτός που έμπαινε από την τρύπα αυτή. Στη συνέχεια πήρε μία λεπτή κάρτα και την τοποθέτησε με την κόψη της στη διαδρομή της ακτίνας, χωρίζοντάς την στα δύο.

Το αποτέλεσμα ήταν μία σκιά που παρουσίαζε φωτεινές και σκοτεινές ζώνες, ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να εξηγηθεί με την υπόθεση ότι οι δύο φωτεινές δέσμες αλληλεπιδρούσαν σαν κύματα.

Οι φωτεινές περιοχές σχηματιζόντουσαν εκεί που οι δύο κορυφές των κυμάτων συνέπιπταν, ενδυναμώνοντας η μία την άλλη, ενώ οι σκοτεινές περιοχές σχηματιζόντουσαν εκεί που η κορφή του ενός κύματος συναντούσε τη βάση του άλλου με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερωθούν.  

Με το πέρασμα των χρόνων το πείραμα αυτό επαναλήφθηκε με μία κάρτα η οποία είχε δύο τρύπες ώστε να χωρίζει στα δύο τη φωτεινή δέσμη.

Αυτά τα επονομαζόμενα ‘πειράματα διπλής σχισμής’ αποτέλεσαν το πρότυπο για τον καθορισμό της κυματικής κίνησης.

Ένα θέμα που έμελλε να αποκτήσει εξέχουσα σημασία τον επόμενο αιώνα, όταν έκανε την εμφάνισή της η κβαντική θεωρία.

4444

Νετανιάχου: Αν παραμείνω πρωθυπουργός, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος. http://www.naftemporiki.gr/story/928116/netaniaxou-an-parameino-prothupourgos-den-tha-uparksei-palaistiniako-kratos

Νετανιάχου: Αν παραμείνω πρωθυπουργός, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.

Ο Νετανιάχου είναι ξεκάθαρος και αυτό είναι καλό για τους πολίτες του Ισραήλ.

Οι εκλογές είναι σημαντικές.

Εγώ την άποψη μου την έχω γράψει ξεκάθαρα. Οι παλαιστίνιοι δικαιούνται κράτος.

4444

Ο Ρόμπερτ Νταρστ συνελήφθη το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λος Άντζελες και ετέθη υπό κράτηση για τη δολοφονία, το 2000, της τότε φίλης του Σούζαν Μπρέναν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η σύλληψη έγινε την επομένη της μετάδοσης από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Νταρστ με τίτλο «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ». Στο τελευταίο επεισόδιο, ακούγεται ο 71χρονος κ. Νταρστ να μονολογεί ψιθυριστά: «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε στερεωμένο επάνω του για τα γυρίσματα παρέμεινε αναμμένο όταν πήγε στην τουαλέτα. http://www.naftemporiki.gr/story/928026/ipa-sunelifthi-megistanas-o-opoios-piastike-na-omologei-oti-tous-skotose-olous

 

4444

Emma Stone. Every Day Actions.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42204/sok

Ένα ρεπορτάζ-σοκ της Ελίζα Καλλίτση στο Mega με τον πρώην Διευθυντή της Σχολής να μην απαντάει στην ερώτηση για το αν δέχθηκε τηλεφώνημα πολιτικού ο οποίος “προστάτευε” την παρέα των κρητικών που έκαναν την ζωή του Βαγγέλη κόλαση και τον οδήγησαν τελικά στον θάνατο.

Δείτε το video προς το τέλος με τον πρώην Διευθυντή της Σχολής Κώστα Μάντζαρη να προσπαθεί να απομακρυνθεί από την κάμερα όταν η δημοσιογράφος του θέτει την ερώτηση.

Σχόλιο: Εγώ θέλω να μάθω, ποιο είναι το τσογλανι της ΝΔ που έδινε πολιτική κάλυψη, στα τέρατα που βασάνιζαν τον Bαγγέλη.

Αν ζούσα στην Ήπειρο κάθε φορά που θα έβλεπα τον πρώην διευθυντή θα του φώναζα: ποιο ήταν το τσογλανι της ΝΔ; Πες μας να μάθουμε.

Θα απαιτούσα από όλη την κοινωνία της Ηπείρου να κάνουν το ίδιο.

Ο Βαγγελης ζητά δικαιοσύνη.

Ο Βαγγελης αυτοκτόνησε όπως ο Τσαλικιδης.

Η αυτοκτονία βολεύει πολλούς.

Κάτι τέτοιες υποθέσεις με κάνουν να πιστεύω, ότι ο σκληρός Σόιμπλε βρίσκεται εδώ, για να τιμωρήσει μια σκατοψυχη κοινωνία.

Η ζωή είναι δώρο.

4444

Παρακολουθώ τον Βαρδινογιάννη μέσω της δημοσιότητας χρόνια. Ο Βαρδής δεν είναι μοναχοφαης. Αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Αν σκεφτείς πόσοι μοναχοφαηδες υπάρχουν στην Ελλάδα.

Παρακολουθώ τον Βαρδινογιάννη χρόνια μέσω της δημοσιότητας. Ο Βαρδής δεν είναι μοναχοφαης.

Αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Αν σκεφτείς πόσοι μοναχοφαηδες υπάρχουν στην Ελλάδα.

http://kourdistoportocali.com/post/42223/motoroil

Τριπλασιασμό των οργανικών κερδών τετάρτου τριμήνου χάρη στα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης, σημείωσε η Motor Oil.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που δεν περιλαμβάνουν τις ζημίες από τα αποθέματα πετρελαίου, σημείωσαν άλμα στα 120,9 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 από 41 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2013.

Το νούμερο ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς για κέρδη EBITDA 114,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων ζημιών 195 εκατ. ευρώ λόγω της βουτιάς στην τιμή του πετρελαίου, η εταιρία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 74,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με κέρδη 38,1 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Σχόλιο: Θα μπορούσα να βοηθήσω τον Βαρδή να βγάλει πολύ χρήμα, όσο αφορά το πετρέλαιο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος να το αμφισβητεί.

Και ο Τζιγκερ έχω ακούσει, όταν κυκλοφορούσα ποιο πολύ, ότι είναι καλός άνθρωπος.

4444

Kylie Minogue.

Kylie Minogue.

4444

15/03/2015

4444

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

Λαπαβίτσας στη Bild: Να αποχωρήσουμε ομαλά από το ευρώ -Να μην στάξει αίμα στο χαλί.
Σταθερός στην άποψή του ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και να λειτουργήσει με νέο εθνικό νόμισμα, ενώ παράλληλα η Ευρώπη να κουρέψει το χρέος, παρέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ομαλή» αποχώρηση, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Λάβρος εμφανίστηκε, δε, για την Ευρωζώνη λέγοντας: «Ήταν ένα ιστορικό λάθος. Σχετίζεται άμεσα με την γερμανική πολιτική των μισθών. Η Ευρωζώνη δεν έφερε τα οφέλη του γερμανικού λαού, με την πιθανή εξαίρεση της απασχόλησης. Τα εισοδήματα, οι πραγματικοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας επί 15 χρόνια έχουν μείνει σε κακό σημείο. Πρέπει να ρωτήσουμε τι σήμαινε για τις ασθενέστερες χώρες η Ευρώπη. Για την Ελλάδα συνεπάγεται την έξοδο από πέντε χρόνια βασανιστηρίων».

Για το πώς θα μπορέσει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ τόνισε: «Πρώτον, η πολιτική λιτότητας πρέπει να κλείσει. Αυτή η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια και η οποία έχει αποτύχει. Επιπλέον, είδαμε ότι ήταν αδύνατο να υπάρξει ευθυγράμμιση της πολιτικής στη ζώνη του ευρώ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό πρέπει να γίνει, όμως, σε συμφωνία με την ΕΕ. Να γίνει ομαλά, δίχως αναταραχή. Να μην πέσει αίμα στο χαλί».

Το τίμημα της Ευρώπης

Όσο για την… τιμή της Ευρώπης για το Grexit, ο κ. Λαπαβίτσας τονίζει: «Η τιμή της εξόδου μας είναι ένα κούρεμα. Έτσι, η έξοδος θα γίνει με μεθοδικό τρόπο. Η ΕΚΤ πρέπει να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες. Το κόστος θα είναι αμελητέο. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ και να εξακολουθεί -αναγκαστικά- να παραμένει μέλος της ΕΕ. Φυσικά θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, μια φάση με δύο νομίσματα το τοπικό, αλλά σταδιακά το νέο νόμισμα μπορεί να κυριαρχήσει».

Σε ερώτηση για το πότε βλέπει να αρχίσει να ανακάμπτει η ελληνική οικονομία, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε: «Σε λίγους μήνες. Θα υπάρξει σύντομα μια ισχυρή ζήτηση. Θα υπάρχει μια πτώση των τιμών, κατά πάσα πιθανότητα περίπου 15% με 20%, που θα ήταν απαραίτητη. Αλλά όταν αρκεί να συμβούν δύο πράγματα: ένα Grexit με συναίνεση και ένα κούρεμα του χρέους. Αν υπάρχει μια νομισματική μεταρρύθμιση αυτού του μεγέθους, η οικονομία ανακάμπτει πολύ γρήγορα».

Πλήρες κούρεμα

Εξειδικεύοντας την άποψή του γι’ αυτό που πρέπει να κάνει η Ευρώπη προς την Ελλάδα, αναφέρει τα εξής: «Η προϋπόθεση για την έξοδο του ευρώ είναι ένα πλήρες κούρεμα. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Ευρώπη για την Ελλάδα θεσπίστηκε από τη ζώνη του ευρώ. Μια έξοδος χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καταστροφή. Επιπλέον, ένα κράτος με διαφορετικό νόμισμα δεν είναι δυνατό να πληρώνει το χρέος του σε ευρώ. Η Ελλάδα έχει βιώσει την καταστροφή, μια δομική κρίση. Αυτό έχει κάνει η Ευρωζώνη και η Τρόικα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο με πολιτισμένο τρόπο».

Ρωσία και Κίνα

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να στρέψει τα νώτα της προς την Κίνα και τη Ρωσία, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Αν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει τις δομές της, θα πρέπει, φυσικά, να επανεξετάσει τις διεθνείς της σχέσεις. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν κατά κύριο λόγο τον πληθυσμό της και όχι σε μια ευρωπαϊκή αφηρημένη ιδέα. Αν θα πρέπει να μεριμνήσουμε για τις διεθνείς σχέσεις μας, θα πρέπει να το κάνουμε».

Για τον Βαρουφάκη

Τέλος σε ερώτηση για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Τον Γιάνη τον ξέρω πολύ καιρό. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό μέρος του πολιτικού φάσματος. Ο Γιάνης είναι σε δύσκολη θέση. Η δουλειά του είναι σαν μια ηλεκτρική καρέκλα. Έχει προσπαθήσει να κάνει την αλλαγή πολιτικής που απαιτεί ο ελληνικός λαός, και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εντός της ζώνης του ευρώ. Προσπάθησε να σπάσει τη λιτότητα και να αλλάξει την πορεία εντός της ζώνης του ευρώ – και αυτό είναι αδύνατο ».
Πηγή: Λαπαβίτσας στη Bild: Να αποχωρήσουμε ομαλά από το ευρώ -Να μην στάξει αίμα στο χαλί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/196321/lapavitsas-sti-bild-na-apohorisoyme-omala-apo-eyro-na-min-staxei-aima-sto-hali#ixzz3UU9YeawL

Σχόλιο: Η άποψη του Λαπαβίτσα πολύ συγκροτημένη και ρεαλιστική. Έξοδος από το Γερμανικό ευρώ σημαίνει κούρεμα όλου το χρέους.

Σόϊμπλε με τον Λαπαβίτσα πρέπει να μιλήσεις, όχι με τον Βαρουφάκη.

Βέβαια αυτό μάλλον δε θα σε συμφέρει, γιατί μέχρι τώρα μιλούσατε μόνο με δωσίλογους. Παπανδρέου, Σαμαρά κλπ.

Μάλιστα η αντίδραση της Γερμανικής δεξιάς ελίτ με τους ΑΝΕΛ, δείχνει ξεκάθαρα τι γινόταν.

Ο Martin Schulz το είπε ξεκάθαρα ότι θέλει το δωσίλογο ΠΟΤΑΜΙ στην συγκυβέρνηση. Έχει λυσσάξει η Γερμανική ελίτ.

Αν είσαι άνθρωπος με μυαλό και ρεαλιστής, το βλέπεις.

Όσοι ψήφησαν ΑΝΕΛ για να κάνουν αντίσταση στους αποικιοκράτες Γερμανούς, δικαιώνονται.

4444

FOOTBAL USA MLS SEATTLE VS SAN JOSE WIN 02 150315

4444

Η ωμή παρέμβαση που έκανε ο Martin Schulz στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της Ελλάδος, δικαιώνει τον Silvio Berlusconi.

4444

4444

14/03/2015

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42151/kammenos

EΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,

Συγκλονιστική συνέντευξη στην ΒΙILD.

Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας η συνέντευξη του κ. Καμμένου είναι πρώτο θέμα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι «η γερμανική κυβέρνηση μας κυνγηγάει και κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

«Εννοείτε τον κ. Σόιμπλε;» ρωτά η Bild και απαντά ο κ. Καμμένος:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα κάνει δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Είναι σαν να κάνει ψυχολογικό πόλεμο και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών» τονίζει ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Δεν με πειράζει που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα ή τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε από αυτόν. Αυτό σημαίνει η δημοκρατία και πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να κάνει πλάκα με εμάς» υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του γιατί ήταν αναμεμιγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά παραμένει υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά τη διαφθορά είναι σαν το ταγκό: θέλει δύο!».
«Γιατί η γερμανική κυβέρνηση προστατεύει διευθυντές της Siemens που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς;» διερωτάται ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά επικρατεί σιωπή. Αν ζητήσουμε βοήθεια σε αυτό δεν θα πάρουμε».
Στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.

Έπειτα από ενδεχόμενο Grexit θα ακολουθήσουν Ισπανία, Ιταλία ίσως και η Γερμανία!

«Μπορεί να σας βοηθήσει η επιστροφή στη δραχμή;» ρωτά η Bild.
«Είναι αδύνατο για εμάς να εγκαταλείψουμε το ευρώ, είναι παράνομο, γι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση» απαντά ο κ. Καμμένος και προειδοποιεί: «Αν η Ελλάδα εκραγεί, θα ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία. Ίσως και η Γερμανία. Άρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μείνουμε στο ευρώ. Αλλά αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πληρώνουν όλο και περισσότερα.
«Από τα πακέτα τίποτε δεν φτάνει στους ανθρώπους, όλα πάνε στις τράπεζες. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές, αλλά οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν μπορεί ένας καφές στην Αθήνα να κάνει 3 ευρώ και στη Βιέννη 1,20! Γιατί να έρθουν εδώ οι τουρίστες; Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους για να είμαστε ελκυστικοί στους τουρίστες» επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός.
«Τα λεφτά σας τελειώνουν; Χρειάζεστε τρίτο πακέτο;» ερωτά ο διευθυντής της Bild Κάι Ντίκμαν που την προηγούμενη βδομάδα ήταν στην Αθήνα και πήρε τη συνέντευξη από τον κ. Καμμένο μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας.
«Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο, αλλά κούρεμα, όπως κούρεμα είχε λάβει και η Γερμανία το 1953. Η λιτότητα είναι ο λάθος δρόμος. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν ακόμα δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά.

Οι πιλότοι μου στα μαχητικά βγάζουν μόνο 1200 ευρώ το μήνα (πριν ήταν 2.400) για να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή» απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η Ελλάδα να αποζημιωθεί για το εμπάργκο στη Ρωσία

«Πρέπει να αποζημιωθούμε από την ΕΕ για τα λεφτά που χάσαμε από το εμπάργκο στη Ρωσία. Αλλιώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί μόνο κακό κάνουν στην οικονομία μας» τονίζει ο κ. Καμμένος.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τη Γερμανία, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ούτε και μεταξύ των κυβερνήσεων. Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει σε πράγματα που δεν την αφορούν. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών» υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να μας πετάξουν έξω από τη ζώνη του ευρώ».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Η Μέρκελ να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν

Ο υπουργός Άμυνας στη συνέντευξή του αναφέρεται στους πρόσφυγες που έχουν μεταβεί την Ελλάδα, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί το φορτίο που έχει η Ελλάδα ως «χώρα άφιξης μεταναστών». Επίσης, προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν ένα… τηλέφωνο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τον συμβουλεύσουν να τηρεί τις συμφωνίες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας.
«Η Τουρκία λαμβάνει κονδύλια από την ΕΕ και δεν μπορεί να επιτρέπει σε Σύρους πρόσφυγες να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ελλάδα. Η Τουρκία πρέπει να τηρεί της υποχρεώσεις της, όπως κάνει η Ελλάδα» είπε ο κ. Καμμένος.
Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποζημιωθεί για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, αυτό αποτελεί μια ιστορική υποχρέωση».

Σχόλιο: Η Τουρκία παίρνει το χρήμα, αλλά δε τηρεί τις δεσμεύσεις, ούτε ακούμε τους Γερμανούς να φωνάζουν: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δε τους ακούμε.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42153/varouf

ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

-Θα σε βοηθήσω να βγεις από το ευρώ.

Τη συμπεφωνημένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της  φαίνεται πως προτιμούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια μίας κατ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον επισκέφθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγορά”, η συζήτηση έγινε μισή ώρα μετά το Eurogroup, σε ήρεμους τόνους, παρουσία συνεργατών και των δύο υπουργών Οικονομικών.

“Θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου” τόνισε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Σόιμπλε να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του πως “η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν τις εκλογές, με επιτόπου αναθεωρήσεις από την τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκταμίευση”.

“Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται” του απάτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. “Μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup”.

Τότε ο κ. Σόιμπλε μετακίνησε ελαφρά την καρέκλα του, σημάδι πως η συζήτηση οδεύει προς το τέλος της και είπε:

“Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε, μπορείτε ίσως να φύγετε από το ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμείς θα σας βοηθούσαμε με τη διαδικασία (modalities)”.

“Όπως γνωρίζετε αυτή δεν είναι επιλογή μας” είπε ο Έλληνας υπουργός και αναχώρησε για την επόμενη συνάντησή του.

Σχόλιο: Η πρόταση του Σόϊμπλε είναι καλή. Για να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

Αν η έξοδος γίνει συντεταγμένα και με βοήθεια, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα θα γίνουν ομαλά. Αν η έξοδος γίνει με πειθαρχία και σχέδιο, δεν υπάρχουν προβλήματα.

4444

YΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ Η ΑΛΙΝΑ ΚΑΜΠΑΕΒΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ SANT’ANNA ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΟ ΔΩΜΑΤΙΑ. Η ελβετική εφημερίδα «Blick» αναφέρει ότι η Αλίνα Καμπάεβα έφερε στον κόσμο την κόρη της, στην κλινική Sant’Anna στο Lago di Lugano, μια περιοχή νοτιοανατολικά της Ελβετίας, στα σύνορα με την Ιταλία. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα θέλουν να παρευρέθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος στη γέννα. Είναι όμως πραγματικά το τρίτο βιολογικό παιδί του Ρώσου προέδρου; Δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει όχι δύο, ούτε τρία, αλλά… πέντε παιδιά! —- Ο Πούτιν λοιπόν εξαφανίστηκε, για να βρεθεί στη γέννα ενός παιδιού του.

4444

Ο αριθμός π διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο γνωστό βιβλίο του Καρλ Σαγκάν (Carl Sagan), «Η Επαφή», το οποίο έχει ως θέμα την πρώτη επαφή του ανθρώπου με έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Το μήνυμα στο π», περιγράφει την ιδέα ότι οι εξωγήινοι είχαν ανακαλύψει ένα μήνυμα κρυμμένο βαθιά στα πάμπολλα δεκαδικά ψηφία του π.
Ίσως το γεγονός ότι το π είναι γνωστό και ως υπερβατικός αριθμός (δεν αποτελεί ρίζα πολυωνυμικής εξίσωσης), να ενέπνευσε τον Σαγκάν να φανταστεί ένα υπερβατικό μήνυμα μέσα στο π….

http://www.thetoc.gr/texnologia/article/simera-giortazoun-ta-mathimatika

Σήμερα γιορτάζουν τα… Μαθηματικά!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή.

Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3/14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (Π=3,14).

Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14, η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός π είναι μια μαθηματική σταθερά που ορίζεται ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου, και είναι με ακρίβεια οκτώ δεκαδικών ψηφίων ίσος με 3.14159265.

4444

Seyed Mohammad Reza Lahiji

4444

Kostas Kastrinakis

HAWAII

4444

Πολύ Γέλιο.

4444

13/03/2015

4444

Οι νεοέλληνες δεν ξαναγυρίζουν στον Σαμαρά, τον θεωρούν δωσίλογο και είναι. Οι Έλληνες ψάχνουν κάποιον που θα διώξει όλα αυτά τα σκουπίδια.

Θα ψάξουν για άλλα κόμματα και ηγέτες. Ο Σαμαράς έχει τελειώσει.

4444

http://www.thepressproject.gr/article/74315

Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κωλοτούμπα;

Έκανε ο Σύριζα κωλοτούμπα ή δεν έκανε; Αν η ερώτηση διατυπωνόταν κάπως αλλιώς, ας πούμε αν έκανε στροφή 180 μοιρών, ίσως θα μπορούσε να απαντηθεί πιο εύκολα.

Της Βασιλικής Σιούτη
Γιατί μια στροφή την έχει κάνει, αλλά 180 μοιρών για την ώρα,  δεν τη λες. Αν θα επιλέξει να την ολοκληρώσει ή αν θα επιστρέψει στις θέσεις του, μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι  -έτσι όπως τρέχει ο πολιτικός χρόνος τελευταία-  πως θα το διαπιστώσουμε  πολύ σύντομα.
Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι έκανε  κανονική κωλοτούμπα, αλλά ας δούμε τι έκανε και πόσο έχει στρίψει.
Ο πρώτος προγραμματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους». Με την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup όμως, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τα σεβαστεί και να μην τα ακυρώσει. Στο εσωτερικό ακροατήριο  υποστηρίζει ότι δεσμεύτηκε μόνο για τέσσερις μήνες, ερμηνεία που δεν τεκμηριώνεται ωστόσο  από τη συμφωνία . Μένει να διαπιστώσουμε αν στην πορεία η κυβέρνηση αποφασίσει να μην τηρήσει όσα υπέγραψε.
Ο άλλος  βασικός  προγραμματικός  στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.  Αντί για επαναδιαπραγμάτευση όμως,  κατέληξε να ζητήσει την παράτασή της για τέσσερις  μήνες (και για την ώρα επαναδιαπραγματεύεται  μόνο τα μέτρα του μνημονίου για να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρει τη δόση)  ενώ η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,  ούτε καν διατυπώνεται ως αίτημα μετά  τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα από την ηγεσία της κυβέρνησης.
Ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά των πλεονασμάτων και έλεγε  ότι «Τα δημόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας».
Σήμερα αποδέχεται την λογική των πλεονασμάτων, παρότι  αυτά ενισχύουν την λιτότητα που θα καταργούσε. Όσο για τη φορολόγηση του πλούτου, της ολιγαρχίας και της εκκλησιαστικής περιουσίας,  δεν έχει προβεί για την ώρα ούτε καν σε μία συμβολική κίνηση, ή έστω σε μία πρόταση πιο συγκεκριμένη που να δείχνει πως θα κινηθεί. Αντιθέτως, στα μέηλ  Βαρουφάκη που έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που θα υποδήλωνε τη βούληση αυτή , πέρα από γενικές ρητορικές διατυπώσεις.
Άλλος προγραμματικός  στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν:  «Θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί». Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι ως τώρα τίποτα δεν άλλαξε στο τραπεζικό σύστημα και ότι εξακολουθούν να το διαχειρίζονται οι ίδιοι τραπεζίτες,  στους οποίους ο προηγούμενος  ΣΥΡΙΖΑ έριχνε βαριές ευθύνες.
Βασική προεκλογική  θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και  η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.  Αντί για αυτήν  όμως, ο Γ. Βαρουφάκης συμφώνησε  για λογαριασμό της κυβέρνησης να μην ακυρώσει καμία.
Στροφή αποτελεί φυσικά και το γεγονός ότι ενώ μιλούσαν για κατάργηση της τρόικας, αυτό που έκαναν ήταν να της αλλάξουν το όνομα της και το μέρος της συνάντησης, καθώς και να ζητήσουν να έχουν μια πιο διακριτική παρουσία. Ο ρόλος της για την ώρα δεν έχει ακυρωθεί.
Όσο για το μνημόνιο, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το διαχώρισε από τη δανειακή σύμβαση,  της οποίας ζήτησε την παράταση, κάτι τέτοιο όμως -πέρα από το ότι διαψεύδεται από όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη-  δεν προκύπτει  ούτε από τα ντοκουμέντα της παράτασης  που είναι δημόσια.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν σαφή υποχώρηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τις προγραμματικές θέσεις.

Είχε φροντίσει ωστόσο, λίγο πριν από τις εκλογές, να παρουσιάσει το «μινιμαλιστικό»  (σε σχέση με το κανονικό) πρόγραμμα  της Θεσσαλονίκης,  το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει άμεσα, ανεξάρτητα και πριν από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.  Τελικά όμως ούτε αυτό για την ώρα μπορεί να υλοποιήσει, αφού συμφώνησε  να μην προχωρήσει σε καμία «μονομερή ενέργεια», χωρίς την έγκριση δηλαδή των δανειστών.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είχε κοστολογηθεί στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ  και τώρα αντ’αυτού προωθείται ένα μικρό τμήμα του μόνο,  που κοστολογείται  μόλις  στα  200 εκατομμύρια.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρουσιάζουν τις υποχωρήσεις αυτές ως κινήσεις τακτικής για να κερδίσουν χρόνο και επιμένουν ότι παρά τις δεσμεύσεις Βαρουφάκη προς τους δανειστές, αυτοί θα εφαρμόσουν κανονικά το πρόγραμμά τους και θα ψηφίσουν άμεσα όλα τα νομοσχέδια που έχουν υποσχεθεί.
Αυτό που  τώρα γίνεται φανερό,  είναι πως τελικά  δεν υπήρχε καμία ουσιαστική και σοβαρή προετοιμασία για την περίφημη εναλλακτική πρόταση, για ένα δικό τους σχέδιο μελετημένο, πλήρες  και επεξεργασμένο.  Η στρατηγική της ηγετικής ομάδας στηρίχθηκε κυρίως στην … «καλοσύνη των ξένων» .

Δηλαδή στην υποστήριξη που περίμεναν ότι θα έβρισκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Ντράγκι  και τον Γιούνκερ, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν να πιεστεί η Γερμανία και να χαλαρώσει την άτεγκτη πολιτική της.  Οι δυνατότητες βοήθειας των «συμμάχων» όμως,  φαίνεται να έχουν όρια για την ώρα. Οι ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει ξανά και στο παρελθόν, επί Γιώργου Παπανδρέου, αλλά με μηδαμινά αποτελέσματα.  Όσο για τους Ευρωπαίους «συμμάχους»,  πέρα από κάποιες κινήσεις αμφιβόλου αποτελέσματος ως τώρα, στο Eurogroup συντάσσονται στο τέλος πάντα με τη Γερμανία και  οι συσχετισμοί που μας αφορούν καταλήγουν 18-1.
Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, οι απειλές χρεοκοπίας και η διαπόμπευση ήταν απολύτως αναμενόμενοι, καθώς  είχαν επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο και επί Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αργότερα, είχε υποστεί άγριο μπούλινγκ). Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα  δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι όλα ήταν αναμενόμενα.  Άρα καμία έλλειψη προετοιμασίας δεν μπορεί να αποτελεί βάσιμη δικαιολογία.
Σε έναν πόλεμο -πραγματικό, διπλωματικό ή οικονομικό-  τόσο η νίκη,  όσο και η ήττα αποτελούν πάντα ένα ενδεχόμενο. Είναι όμως πολύ διαφορετικό  όταν πηγαίνεις σε πόλεμο και έχεις προετοιμαστεί για  εκδρομή.
Επειδή για την ώρα  τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης , όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.  Για να διατηρηθεί η ελπίδα όμως,  χρειάζεται -εκτός από σοβαρότητα και υπευθυνότητα- να επιστρέψει η πολιτική και να παραμερίσει η επικοινωνία. 

Σχόλιο: Το άρθρο είναι πολύ καλό. Μέχρι το φθινόπωρο θα ξέρουμε τι έγινε με σαφήνεια. Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει στροφή, θα πρέπει να την νομιμοποίηση με εκλογές.

4444

Ο Σιοβας είπε μεγάλες αλήθειες. Τους δίναμε το πρωτάθλημα και δε το παίρνουν.

Κιμπαρης ο Μαρινακης με τον Μανιάτη και τον Σιοβα. Τους έκανε ανανέωση συμβολαίου για να νιώθουν σίγουροι μετά τον τραυματισμό τους.

Τις δηλώσεις της έβαλε ο Πασχάλης στο Metropolis 95.5 FM. 

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/baroufakis-pithani-anastoli-kapoiwn-proeklogikwn-uposxesewn

Βαρουφάκης: Πιθανή αναστολή κάποιων προεκλογικών υποσχέσεων

Η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους, δηλώνει ο υπ. οικ.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιταλία ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στην καλή θέληση της Αθήνας για συμβιβασμό είπε: «Αν αυτό σημαίνει ότι για τους επόμενους λίγους μήνες των διαπραγματεύσεων, αναστείλουμε ή καθυστερήσουμε την εφαρμογή των (προεκλογικών) υποσχέσεών μας, θα το κάνουμε ακριβώς προκειμένου να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας»

Συμφωνία έως τις 20 Απριλίου

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 20 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Ευελιξία από ΕΚΤ

Προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. «Θα ήταν χρήσιμο εάν η ΕΚΤ έδειχνε τώρα την ίδια ευελιξία όπως έκανε το καλοκαίρι του 2012 για την Ελλάδα», σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι «το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει. Το να βοηθάς, όμως, στο να εξελιχθούν οι κανόνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Unfair κριτική» από Γερμανία και Ολλανδία

Αναφερόμενος στο θέμα συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «υπάρχει «άδικη» (unfair) κριτική ενάντια σε χώρες όπως Γερμανία και Ολλανδία ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά».

Σε ό,τι αφορά την κρίση και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε επανέλαβε πως «προτιμήσαμε να τοποθετήσουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Προτιμήσαμε να φορτωθούμε δάνεια και όχι να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση».

Διευκρίνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών ή συντάξεων για τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και όχι για το σύνολο της μεσαίας τάξης.

Σχόλιο: Βαρουφάκη αυτό οι Έλληνες το λένε Κωλοτούμπα. Και μπορεί ο Σόϊμπλε και οι Γερμανοί να μη σε έδιωξαν, αλλά οι Έλληνες θα σε διώξουν, μαζί με τον Τσίπρα.

Για να κάνεις κωλοτούμπες Βαρουφάκη, χρειάζεσαι πολιτική νομιμοποίηση. Δηλαδή εκλογές. Αλλιώς δε θα διαφέρεις και πολύ από τον Σαμαρά.

Βέβαια εγώ δεν είμαι ανόητος νεοέλληνας, πάντα λέω την αγαπημένη μου φράση: next – δηλαδή ο επόμενος/η.

Εγώ ξέρω περισσότερη ιστορία. Και επειδή ξέρω από ιστορία, δίνω ευκαιρίες σε όλους.

Σε όλους. Από την άκρα αριστερά και την κεντροαριστερά, μέχρι την κεντροδεξιά και την δεξιά και φυσικά την άκρα δεξιά. Φυσικά δικαιούται μια ευκαιρία και ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε όλους. Κωλοτούμπες σημαίνει αποτυχία.

Βέβαια ο πόλεμος που γίνεται στην Ελλάδα από την Γερμανία, είναι ανελέητος, αλλά υποτίθεται ότι είσαι προετοιμασμένος και το περιμένεις.

Εγώ το περίμενα. Καταρχήν έπρεπε να διώξετε τον Στουρναρα και άλλους. Ο χρόνος πιέζει.

Βαρουφάκη πρόσεξε μην ξευτιλιστείς.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Ιστορία να χαριστεί σε κανέναν.

Η θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να πω στους δικαστές για έναν άλλο Υπουργό Οικονομικών, είναι στη φυλακή. Η τεθλιμμένη χήρα, δεν μας είπε τίποτα για την ταμπακιέρα στην απολογία του. Η θέση του είναι στη φυλακή.

Αν νομίζεις Βαρουφάκη ότι ο Σόϊμπλε είναι ποιο σκληρός από την Ιστορία, γελιέσαι.

Η ιστορία μπορεί να σε μηδενίσει και να σε ξευτιλίσει.

Αν δεν αντέχεις την πίεση Βαρουφάκη, κάνε εκλογές.

Σήμερα άκουγα την Στάη να προσφέρει σαν Εύα – (Παραπολιτικά FM 12:00-13:00), το μήλο στον ΣΥΡΥΖΑΙΟ βουλευτή. Του είπε: γιατί να κάνετε εκλογές, αφού είναι νωπή η εντολή;

Παρέκαμψε τον όρο πολιτική νομιμότητα. Αναγκαίος Όρος, όταν αλλάζεις πολιτική στάση.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=124652

Μια δήλωση του εκπροσώπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο για την ουσία της όσο και σε σχέση με τη φημολογία που συνοδεύει την «εξαφάνιση» του Ρώσου προέδρου από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν στις 12 Μαρτίου (χθες) και συμφώνησαν να παραστεί ο Ρώσος πρόεδρος στο Ερεβάν, πρωτεύουσα της Αρμενίας, στις 24 Απριλίου, στις εκδηλώσεις μνήμης για την 100η επέτειο από την αρμενική γενοκτονία από τους Οθωμανούς…

Αρχικά, η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση ενός Πούτιν που είναι ενεργός πολιτικά και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Ταυτόχρονα, ασχέτως της πραγματικής κατάστασης της υγείας του Ρώσου προέδρου, η ανακοίνωση αυτή «κερδίζει χρόνο», αφού ανακοινώνει μια μελλοντική δραστηριότητα, διαβιβάζοντας το μήνυμα ότι η υγεία του προέδρου είναι τέτοια ώστε να το επιτρέπει…

Οψόμεθα, διότι συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ο Πούτιν, ήταν στις 5 Μαρτίου, στην κοινή συνέντευξη με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, με τις φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί έκτοτε από τις δραστηριότητές του, δεν είναι βέβαιο ότι δεν έχουν τραβηχτεί σε προγενέστερο στάδιο.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο όμως, είναι ότι ενδεχόμενη παρουσία του Πούτιν στην αρμενική θλιβερή επέτειο, θα αποτελούσε χαστούκι στο πρόσωπο του υπερφίαλο Ερντογάν, με τον οποίο υποτίθεται η Ρωσία έχει συμπήξει «στρατηγική συμμαχία». Το «defence-point.gr» έχει πολλές φορές επισημάνει, ότι η συνεργασία Μόσχας-Άγκυρας είναι τακτικού χαρακτήρα.

Η Ρωσία επιθυμεί τις σχέσεις με την Τουρκία για να λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος» αποσταθεροποίησης του ΝΑΤΟ και γενικότερα του «δυτικού στρατοπέδου», του οποίου καταχρηστικά πλέον, λογίζεται ως μέλος η Τουρκία, δεδομένης της συμπεριφοράς της σε όλα τα επίπεδα.

Η Τουρκία που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος των ομοεθνών της στο Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο επίσης «φλερτάρει» έντονα η Μόσχα, εξαιτίας της απογοήτευσης του Μπακού από τις πιέσεις της Ουάσιγκτον για τα «θέματα δημοκρατίας», με τις δυο χώρες όμως, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, να είναι αντίπαλες της Αρμενίας.

Η εξισορρόπηση όλων αυτών των τάσεων είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τη ρωσική διπλωματία, η οποία προσπαθεί να μεσολαβήσει ώστε να κρατιέται η ένταση σε χαμηλά επίπεδα, παράλληλα με τον μέγιστο στόχο της εκδίωξης των Ηνωμένων Πολιτειών από την ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και της Κασπίας…

4444

BLOOMBERG TRISH PUTIN LAST SHOW RUSSIA 01 130315

4444

BLOOMBERG GREXIT MOSCOVISI DIVIDE THEORY TRISH LEGS 01 130315

4444

Ο πόλεμος ανάμεσα στην Γερμανία και την μικρή Ελλάδα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ένταση. Έρχονται συνεχώς καινούρια δεδομένα στο φως της δημοσιότητας.

Ο κακός Σόϊμπλε και όσοι ελέγχονται από αυτόν, ζήτησε να μην πληρωθούν για δυο μήνες μισθοί και συντάξεις.

Οι Γερμανοί που ασκούν εξουσία, είναι πολύ κακοί. Πραγματικά πολύ κακοί.

Εδώ στην Ελλάδα οι γερμανοτσολιαδες όπως ο Στουρνάρας, δε χάνουν την ευκαιρία να χτυπούν κινδυνολογώντας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να διώξει τον δωσίλογο Στουρναρα.

Δε γίνεται να κάνεις πόλεμο με την Δεξιά Γερμανική Ελίτ και να έχεις τον γερμανοτσολια, πίσω από την πλάτη σου, έτοιμο να σου καρφώσει το μαχαίρι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να εφαρμόσει την δικαιοσύνη. Όλοι αυτοί, έχουν κάνει κακουργήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

4444

4444

Pele.

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-75%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AD

Ο Μάικ Τζόρνταν είναι ο πιο πλούσιος αθλητής που σταμάτησε την ενεργό δράση, σύμφωνα με το Forbes, αλλά ο Πελέ στα 75 του δείχνει ακόμη ότι… περνά η μπογιά του.

Ο Πελέ με τα πολλά προβλήματα στην υγεία του το τελευταίο διάστημα το 2014 είχε έσοδα 16 εκατ.δολάρια. Ο Βραζιλιάνος μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συνεργάζεται με αρκετές εταιρίες (Procter & Gamble, Santander, Volkswagen, Hublot, Emirates, Carrefour, Subway) και φαίνεται ότι ακόμη μπορεί να… πουλά το όνομα του.

Σχόλιο: Όταν είσαι καλός αθλητής και έχεις φτιάξει καλό όνομα, συνεχίζεις άνετα να έχεις έσοδα και αφού σταματήσεις την αθλητική καριέρα σου.

Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, οι περισσότεροι προπονητές, είναι πρώην ποδοσφαιριστές.

Αν είσαι προσεκτικός με την καριέρα σου, τότε ναι, συνεχίζεις να βγάζεις χρήματα.

4444

Target

4444

http://www.koutipandoras.gr/article/135362/na-parei-potami-stayro-moy

Του Κώστα Βαξεβάνη

Αγαπητέ Σταύρο

Ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος και έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που σε μια ανακοίνωση μερικών σειρών έχεις τόσες ανακρίβειες για γνωστά και εμφανή γεγονότα. Έτσι λοιπόν κατανοώ το έλλειμμα και απλώς σημειώνω:

1.Δεν είμαι και δεν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήμουν κανενός κόμματος αν και είμαι και δηλώνω Αριστερός. Αλλά πάνω απ όλα είμαι δημοσιογράφος. Δηλαδή η πολιτική μου άποψη δεν με εμποδίζει να ασκώ τη δημοσιογραφία ανεξάρτητα και μαχητικά. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις φωτογραφία μου, όπως δικιές σου, ούτε με το Σημίτη, ούτε με το Γιάννο, ούτε με τον Άκη, ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου.

Όχι γιατί δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες φωτογραφίες ως δημοσιογράφος, αλλά γιατί η αντίληψή  μου δεν μου επέτρεπε να ακκίζομαι ναρκισσιστικά με την εξουσία. Αντιθέτως έχω πολλές από πολέμους και αρκετές με χειροπέδες που μου φόρεσαν γιατί  υπερασπίστηκα τη δημοσιογραφία.

Εν ολίγοις είμαι δημοσιογράφος και όχι κονφερανσιέ. Είμαι Αριστερός αλλά όχι δημοσιοσχεσίτης της εξουσίας.

2.Δεν εργάζομαι στο “Κόκκινο”, άρα μάλλον είναι δύσκολο να με άκουσε κάποιος στο “Κόκκινο” να λέω πως θα πάω στην ΕΡΤ.

 1. Δεν θα  πάω στην ΕΡΤ και ούτε μου πρότεινε κάποιος να πάω. Αντιθέτως βρίσκομαι στα πρόθυρα συμφωνίας με ιδιωτικό κανάλι.

Αν παρ όλα αυτά ρωτηθώ από κάποιον για το κόστος και τις σπατάλες στην ΕΡΤ, εκεί μπορώ να πω πολλά.

Μπορώ να αντιπαραθέσω δηλαδή στοιχεία και να ρωτήσω πώς μια εκπομπή έρευνας όπως “το Κουτί της Πανδώρας”, με 20 εργαζόμενους που γύριζε όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ (με δημοσιευμένα στοιχεία Σταύρο μου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ενώ μια εκπομπή σου που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα Παραγωγής η ΕΡΤ ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ.

Είναι σωστό το νούμερο Σταύρο μου που γράφουν;

Γιατί δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία;

Μήπως τα έχεις; Πόσο κόστιζε δηλαδή μια συνέντευξη σαν αυτή που βρήκα στο youtube, όπου λιβανίζεις τον Παπαδήμο;

Επίσης να σου πω Σταύρο μου πως δεν είναι ντροπή να έχουν δουλέψει άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην ΕΡΤ.

Ντροπή είναι να σου αποδίδουν πως ως δημοσιογράφος υπηρέτησες περισσότερο τα αφεντικά και λιγότερο τη δημοσιογραφία.

Ντροπή είναι επίσης όταν επιλέγεις την πολιτική, να κάνεις τρεις στις τρεις ερωτήσεις στη Βουλή που σχετίζονται με τον Μπόμπολα.

ΥΓ. Αν Σταύρο δεν έχεις γράψει εσύ την ανακοίνωση σου ζητώ συγνώμη. Με μπέρδεψε η επιφανειακή προσέγγιση και η επιπόλαιη δημοσιογραφία που αποπνέει.

Στοίχιζε αυτή η εκπομπή Σταύρο 20.000 ευρώ;

Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλε το Ποτάμι

«Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο “Ποτάμι” για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκαν αν το Ποτάμι γνωρίζει τις σπατάλες που έγιναν στην ΕΡΤ Και βέβαια τις γνωρίζουμε και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην επαναληφθούν.

Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο “Κόκκινο”, ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ.

Αν δεν βρουν άκρη με τα δύο αυτά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε στη διάθεσή τους και για να τους υποδείξουμε και άλλα στελέχη τους, που πρωταγωνιστούν σήμερα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχαν για χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ ΑΕ. Κατά τα λοιπά περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια ουσιαστική απάντηση στην κριτική, που κάναμε στο νομοσχέδιο».

Σχόλιο: Ο Βαξεβάνης ξεσκεπάζει τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ΠΟΤΑΜΙ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε τρεις ερωτήσεις στην Βουλή και οι τρεις ήταν για τα συμφέροντα του Μπόμπολα. Τρομερό.

Εσείς που ψηφίζεται ΠΟΤΑΜΙ, είστε εντελώς μαλακες.

Χίλιες φορές να ψηφήσετε Λεβέντη. Να του δώσετε την ευκαιρία να μπει στην Βουλή. Να την σπάσετε σε όλους αυτούς.

4444

http://mignatiou.com/2015/03/proidopiisis-nato-ston-gkrouefski-gia-ti-dimokratia-ke-to-zitima-tis-onomasias/

Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν στην ΠΓΔΜ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ισχύουν, επιβεβαίωσε εκ νέου ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή στον συνομιλητή του, την έντονη ανησυχία του ΝΑΤΟ για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα, με έμφαση στην τήρηση των στοιχειωδών κανόνων-αξιών της Δημοκρατίας…

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο Γ.Γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και τόνισε ότι η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, την εμπιστοσύνη στη λειτουργία του κράτους δικαίου και από την ελευθερία του Τύπου. Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε, ότι οι αξίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα της έκφρασης του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως η Συμμαχία πιστεύει πως αυτές θα γίνουν σεβαστές από την ΠΓΔΜ.

Σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συνταράσσει την ΠΓΔΜ, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής μίας ανεξάρτητης και διεξοδικής έρευνας και επισήμανε ότι πρέπει να επιτραπεί στην αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ να λειτουργεί υπό ομαλές συνθήκες, ενώ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να εμπεδώσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ παραμένει πάγια επιλογή της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» της Συμμαχίας. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε, ακόμη, ότι ενημέρωσε διεξοδικά τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Όσον αφορά την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει την ΠΓΔΜ στην πορεία της προς την πλήρη ένταξή της στη Συμμαχία, ωστόσο, όπως είπε, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, παραμένει η ήδη υφιστάμενη προϋπόθεση από την Σύνοδο στο Βουκουρέστι, το 2008, για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε πως θεμελιώδη αρχή του ΝΑΤΟ αποτελεί η συναίνεση και ότι για την ένταξη μίας χώρας στη Συμμαχία απαιτείται ομόφωνη απόφαση και από τις 28 χώρες-μέλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΑΤΟ

Σχόλιο: Εκείνο το Όχι που είπε ο Καραμανλής τον δικαιώνει. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά είναι μια ιστορική παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή.

Εκείνο το όχι, ιστορικά ήταν πολύτιμο.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=124582

Τουλάχιστον περίεργη είναι η κατάσταση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στη Ρωσία, με τους αναλυτές να παρουσιάζονται εξαιρετικά μπερδεμένοι και εμφανώς ανήσυχοι, αφού διάφορα «σημάδια» που εκπέμπονται από τη Μόσχα, παραπέμπουν σε ψυχολογικό παίγνιο της εμβέλειας αυτών που παιζόντουσαν ανάμεσα στους δυο συνασπισμούς την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το πρώτο ανησυχητικό σημάδι ήταν η «εξαφάνιση» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Την Τετάρτη έπρεπε σύμφωνα με το πρόγραμμα να παραβρεθεί σε υπογραφή συμφωνίας με τον ηγέτη της Νότιας Οσετίας. Η συνάντηση ακυρώθηκε. Σήμερα, αναμενόταν να μεταβεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άστανα, για μια σύνοδο της Ευρασιατικής Ένωσης, για να συναντηθεί με τους προέδρους του Καζακστάν και της Λευκορωσίας. Η μετάβασή του ακυρώθηκε.

Και σα να μην έφτανε αυτό, εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν ασθενούσε. Η ακύρωση της μετάβασης επιβεβαιώθηκε και από ρωσικής πλευράς, όχι όμως και η ασθένεια του Ρώσου προέδρου και μάλιστα με δήλωση του εκπροσώπου του στο Κρεμλίνο, του Ντμίτρι Πεσκόφ! Ακόμα πιο παράξενο ήταν η αναφορά του Πεσκόφ ότι η απόφαση ελήφθη «από την ηγεσία», όχι «από τον πρόεδρο», όπως συνήθως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το Stratfor, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Vzglad» έκανε λόγο για υπερφορτωμένο πρόγραμμα. Όμως, όλη την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα του Πούτιν ήταν ασυνήθιστα ελαφρύ, ενώ οι συναντήσεις ανακοινώνονταν μόνο αφού είχαν ολοκληρωθεί. Η φημολογία στη ρωσική πρωτεύουσα και διεθνείς «κύκλους», οδήγησε το Κρεμλίνο στην απόφαση να αποδεσμεύσει φωτογραφία, η οποία έδειχνε τον Πούτιν να συναντά τον κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Καρέλια.

Σε ανάλυση του Stratfor, η αμηχανία είναι εμφανής. Είναι μεν παράξενα όλα τα προαναφερθέντα, είναι όμως εξίσου περίεργο το ότι το Κρεμλίνο δεν έκανε και κάτι σημαντικό για να καθησυχάσει την ανησυχία για το τι γινόταν ο Πούτιν. Μπορεί να δήλωσε ότι δεν ασθενεί, όμως δεν πρόσφερε και κάποια εναλλακτική ερμηνεία για τις επίσης παράξενες ακυρώσεις!

Στους αναλυτές του Stratfor, όλα τα ανωτέρω, θυμίζουν την παλιά καλή εποχή όπου ευημερούσαν οι… Κρεμλινολόγοι! Τότε που άπαντες έψαχναν για το παραμικρό σημάδι που έστελνε η σοβιετική ηγεσία για να ενημερώσει έμμεσα περί του τι γινόταν, όταν το αποφάσιζε.

Παραπέμπει μάλιστα και στο παράδειγμα της απουσίας του Λαβρέντι Μπέρια από τα μπαλέτα Μπολσόι, μόλις πέθανε ο Στάλιν, όπου μετέβη όλη η ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό έγινε για να επισημανθεί η απουσία του επικεφαλής της προδρόμου της KGB, μυστικής αστυνομίας NKVD, η οποία ήταν τελικά απουσία από την ίδια τη ζωή, αφού είχε εκτελεστεί…

Η μεταφορά στη σημερινή κατάσταση προφανώς φλερτάρει με τα σενάρια αποσταθεροποίησης στο Κρεμλίνο, εξαιτίας του σκληρού πολέμου μεταξύ των φραξιών. Τις παλιές καλές ημέρες, πριν ενσκήψει η οικονομική κρίση, όλοι ήταν χαρούμενοι, αφού είχαν εξασφαλίσει το φέουδό τους στην οικονομία της χώρας και πορεύονταν.

Όταν όμως μειώνεται η «πίτα» και πρέπει να μοιραστεί σε περισσότερα «στόματα», οι πιο «λαίμαργοι» αρχίζουν τη γκρίνια, ενώ η προσπάθεια να αποσπάσουν μεγαλύτερο μέρος της, οδηγεί σε σκληρές συγκρούσεις. Ο «μέγας διαιτητής» πρέπει να έχει αρκετή ισχύ να ισορροπήσει τα πράγματα. Κάπου εκεί, πάνω στη σύγκρουση, συνέβαιναν παραδοσιακά επί Σοβιετικής Ένωσης «ατυχήματα» και άλλαζαν οι ηγεσίες.

Η ιστορική αναφορά δεν υπονοεί ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, όμως είναι και ένα ενδεχόμενο που πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού των αναλυτών. Επιστρέφοντας όμως στα του σήμερα, υπάρχει άλλη μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να συνδέεται με το μυστήριο. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την ανακοίνωση της παρουσίας του ισχυρού υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στην Κριμαία, μαζί με τον επικεφαλής της πανίσχυρης FSB και άλλους αξιωματούχους του τομέα ασφάλειας.

Όλα τα ανωτέρω είναι πιθανό να συνδέονται με κάποιον τρόπο, μπορεί όμως και να μη συνδέονται! Είναι σαφές ότι άπαντες κοιτούν με ενδιαφέρον προς το Κρεμλίνο αναμένοντας για περισσότερα σημάδια που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιολόγηση της κατάστασης και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Φήμες για την υγεία του Πούτιν είχαν υπάρξει και στο παρελθόν. Όπως αληθές είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται πολύ. Πως αλλιώς θα μπορούσε ένας πρόεδρος μιας αχανούς και συγκεντρωτικής χώρας άλλωστε. Θα μπορούσε όμως όλα τα ανωτέρω να είναι μέρος μιας σκόπιμης ενέργειας από την πλευρά της Μόσχας για να κρατά τους αντιπάλους στη Δύση σε αγωνία, να πρόκειται για ένα ψυχολογικό παιχνίδι, χωρίς να είναι προς το παρόν ορατός ο στόχος.

Σήμερα το πρωί όμως, η βρετανική εφημερίδα «The Independent» φιλοξενεί δημοσίευμα για το ενδεχόμενο μεταφοράς στη χερσόνησο της Κριμαίας πυρηνικών όπλων. Η Ρωσία λεχει αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα να το πράξει, αν και μάλλον αν γίνει κίνηση θα αφορά υποστρατηγικά βαλλιστικά συστήματα με δυνατότητα μεταφοράς μη συμβατικών κεφαλών. Εάν το κάνει, πέραν του ότι – θεωρητικά – θα έχει αυξήσει δυσανάλογα το κόστος δυνητικής απόπειρας στρατιωτικής ανακατάληψης.

Δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει όμως, ότι η Κριμαία θα είναι πολύ πιο κοντά στην Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη, πέραν του ότι φιλοξενεί τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας (Σεβαστούπολη). Η περιοχή έχει εξ ορισμού αποκτήσει τεράστιο στρατηγικό ενδιαφέρον, δεδομένης της παρουσίας εκεί της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ τις ημέρες αυτές, πλοία αμερικανικά, καναδέζικα, ιταλικά, γερμανικά, ενώθηκαν με τα τουρκικά, τα βουλγαρικά και τα ρουμανικά, σε ναυτική άσκηση στην περιοχή.

Ασφαλώς εκεί βρίσκεται και η Τουρκία, η οποία βέβαια θα έχει ως προτεραιότητα να κρατηθεί μακριά από κάθε σύγκρουση ανατολής-δύσης, επιχειρώντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την ίδια. Το ότι θα θεωρηθεί από πολλούς βέβαια, ως «Δούρειος Ίππος» στην Ατλαντική Συμμαχία – και η Ρωσία θα κάνει τα πάντα γι’ αυτό, στο πλαίσιο του «διαίρει και βασίλευε» – ενώ το στρατηγικό αδιέξοδο της Τουρκίας θα μεγιστοποιείται. Πιθανή απόλυτη συμπαράταξη στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας, θα την εξέθετε σε κινδύνους έναντι της ρωσικής ισχύος, εκτός κι αν η Άγκυρα θεωρήσει, ότι η ώρα έχει έρθει για να ανακτήσει τη γεωστρατηγική σημασία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, η οποία της έδινε μεγάλα περιθώρια κινήσεων και αυθαιρεσιών, ένα κεφαλαιώδες ζήτημα και για την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Επιστρέφοντας όμως στο κεντρικό ζήτημα του σημερινού σημειώματος, θα είχε ενδιαφέρον να παρατηρηθεί, εάν η παρουσία τόσων ισχυρών Ρώσων αξιωματούχων του τομέα άμυνας και ασφάλειας στην Κριμαία σχετίζεται με πιθανή μεταφορά εκεί μέρους του πυρηνικού οπλοστασίου, μια κίνηση αρκούντως σοβαρή για να μπορεί – θεωρητικά πάντα – να συνδέεται με την «εξαφάνιση» Πούτιν.

Οριστικό συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί. Τα δεδομένα είναι ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει σταθεροποιηθεί και ίσως η αποστολή κάποιων – δευτερεύουσας σημασίας έστω – οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, θα μπορούσε να δίνει το πρόσχημα για νέα ρωσικά τετελεσμένα στην περιοχή. Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να εξηγούν ή να μην εξηγούν τα της «εξαφάνισης» Πούτιν, την παρουσία ή την απουσία εσωτερικών εξελίξεων στη Μόσχα.

Εν ολίγοις, το παρόν σημείωμα δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Οι επιμέρους όμως παρατηρήσεις έδειχναν σοβαρές για να αγνοηθούν. Τα δε συμπεράσματα, όπως κι αν διαμορφωθούν στο μέλλον, θα έχουν σημασία για τις εσωτερικές ρωσικές ή τις διεθνείς ισορροπίες.

Οπότε, το ασφαλέστερο των συμπερασμάτων, είναι η ανάγκη να εστιάσουμε την προσοχή μας στην περιοχή, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ασφαλώς, το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του Πούτιν και επαναφοράς σε ρυθμούς… «business as usual», πάλι θα έχει ενδιαφέρον, στο βαθμό που θα επιβεβαιώνει όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για τα ψυχολογικά παιχνίδια της ρωσικής ηγεσίας με τη Δύση.

Σχόλιο: Που είναι ο Πούτιν;

11/03/2015

4444

BLOOMBERG PUTIN RUSSIA NEMTSOV STRATFOR 01 120315

4444

4444

http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/bloomberg-nea-epektasi-tou-ela-gia-tis-trapezes

Bloomberg: Νέα επέκταση του ELA για τις τράπεζες

Μικρή επέκταση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ.

Σε αύξηση του ορίου για τον ELA προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Bloomberg και Reuters μεταδίδουν πως η διεύρυνση του ορίου αυτή τη φορά είναι στα 600 εκατ. ευρώ αν και δεν έχει ακόμη υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΚΤ.   

Άλλα 500 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί  κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ προ μιας εβδομάδας στη Λευκωσία.

Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει περιθώριο…χρήσης επιπλέον 3,5 δις ευρώ τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι ελληνικές τράπεζες.

Η επαναξιολόγηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών απο την ΕΚΤ αναμένεται να γίνει πάλι σε μια εβδομάδα – αντί του δεκαπενθημέρου – προκειμένου να υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένα τα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA  έχει φτάσει τα 69,4 δισ. ευρώ. 

Σχόλιο: Ο Μάριο δε θέλει να είναι τόσο σκληρός σε παλιούς συντρόφους.

Η αύξηση δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι κάτι.

4444

Ο Μελισσανίδης θα δεχτεί την ποινή, γιατί θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει στο μέλλον και σωστά και δίκαια θα το κάνει.

Καθαρές κουβέντες. . Ο Μελισσανίδης θα κρατήσει ημερολόγιο και έτσι θα ξέρει που βρίσκεται. Συνιστώ και στους υπόλοιπους.

Μπαίνουν φίλαθλοι στον Αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι διακόπτεται. Τελείωσε. Νόμος.

Ο Μελισσανίδης αποδεχόμενος την ποινή, βοηθά και τον Υφυπουργό αθλητισμού Κοντονη. Δείχνει το καλό παράδειγμα.

Τώρα ας πάμε στο γκολ του Ολυμπιακού. Ήταν χέρι;

Ο Διαιτητής δε μπορεί να ξέρει, γιατί δεν έχει καλή οπτική επαφή.

Αυτό σημαίνει, ότι αν ακυρώσει το γκολ, κανένας δε θα του πει τίποτα.

Ο Καλογερόπουλος ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, όταν χρειάστηκε, το ίδιο και οι επόπτες. Όπως για παράδειγμα όταν υπέδειξαν οφ Σάιντ τον Αραβίδη, ενώ δεν ήταν και έφευγε μόνος του.

Όμως αυτά είναι λεπτομέρειες, που θα τις διευθετήσει ο Μελισσανίδη αργότερα στο πλαίσιο ενός δίκαιου πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι, δεν έγιναν πολλές μεγάλες φάσεις.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έχασαν λόγο απειρίας.

Να πω στους Αεριτζήδες, άλλο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άλλο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, δε θα λέτε η πολιτεία γενικά και αόριστα.

Η συμπεριφορά του Περειρα απαράδεκτη.

Αν ο Κοντονης, του ΣΥΡΙΖΑ έχει μυαλό, είναι μοναδική ευκαιρία να φτιάξει το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Μπήκαν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι τελειώνει. Νόμος. Σκληρό, αλλά δίκαιο και απαραίτητο.

4444

BLOOMBERG WOMANS MOVEMENT 20s FOX BUSINESS 01 120315

4444

Όταν βγαίνει ο Ψαριανός και λέει, ότι το Φαρμακονήσι είναι επικίνδυνη περιοχή, στην ουσία κάνει ένα όμορφο κομμάτι της Ελλάδος Γκρίζο.

Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι γνωστές. Δεν είναι όλοι χαζοί στην Ελλάδα.

Κανένα κομμάτι της Ελλάδος δεν είναι επικίνδυνη περιοχή, επειδή έτσι γουστάρει η Τουρκία και όσοι με διάφορες επικαλύψεις συμφωνούν μαζί της.

4444

4444

Maria Gabriella

4444

Το Φαρμακονήσι είναι επικίνδυνη περιοχή και γι’αυτό δε πρέπει να πηγαίνει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, είπε στην εκπομπή της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά (12:00 – 13:00), ο γνωστός προδότης και μέλος της πέμπτης φάλαγγας Ψαριανός.

Επικίνδυνη περιοχή το Φαρμακονήσι, γιατί ενοχλείτε η Τουρκία.

Ο Ψαριανός που είχε δηλώσει για τις αυτοκτονίες, ότι γίνονται λόγο ερώτα.

Ο Ψαριανός, όπως και το ΠΟΤΑΜΙ, είναι γερμανοτσολιαδες. Άλλωστε ο Γερμανός Σουλτς δε ζήτησε τυχαία από τον Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί τους.

Το Φαρμακονήσι, είναι επικίνδυνη περιοχή, αδιανόητα πράγματα ακούμε.

Ο Τσιπρας για το Ολαντρεου, έχει δικαιωθεί Ψαριανέ και σε πληροφορώ, το ξέρει και ο Ολάντ, που δίνει μάχη για την υστεροφημία του.

Η Έλλη Στάη, άφησε τον Ψαριανό να μιλήσει. Του έδωσε χρόνο να εκτεθεί.

Εσύ απλέ μαλακα νεοέλληνα, γιατί ψηφίζεις ΠΟΤΑΜΙ και τύπους σα τον Ψαριανό;

Θεωρείς ότι το Ελληνικό Φαρμακονήσι, είναι επικίνδυνη περιοχή;

4444

ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ

Ισραηλινός Τύπος: “Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα ποτέ δεν ήταν καλύτερες – Μαζί και με την Κύπρο θα είμαστε η υπερδύναμη της Α.Μεσογείου”

Ένα άρθρο εγκώμιο “στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία έχει στριμώξει την Τουρκία”, δημοσιεύτηκε στο ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva,και το οποίο ξεκινά με την χαρακτηριστική φράση “οι ελληνοισραηλινές σχέσεις ποτέ δεν υπήρξαν καλύτερες”, και προστίθεται στις επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, καθώς όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην περιοχή της Α. Μεσογείου ο εβραϊκός παράγοντας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός Τύπος γράφει τόσο “διαχυτικά” για την Ελλάδα, και αυτό προμηνύει θετικές εξελίξεις για την χώρα και προβλήματα για την Τουρκία.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλύτερες» και συνεχίζει περιγράφοντας ότι «οι πιέσεις της Τουρκίας στην ελληνόφωνη Κύπρο για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ώθησαν Κυπρίους και Ελλαδίτες σε μια πρωτοφανή (unprecedented) αμυντική και οικονομική σχέση με την Ιερουσαλήμ». 

«Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ένας προβληματισμός στο Ισραήλ ότι η πολιτική τους στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αλλάξει. Ήταν ένας αριθμός ΣΥΡΙΖΑίων ακτιβιστών το τελευταίο καλοκαίρι που πρωταγωνίστησαν σε διαδηλώσεις ενάντια στην επιχείρηση «Protective Edge» (σ.σ. στον πόλεμο Ισραηλινών και Χαμάς στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το Arutz Sheva, έχει έναν αριθμό φιλοπαλαιστινίων πολιτικών. «Αλλά άλλοι παράγοντες περιόρισαν την οποιαδήποτε επιρροή πιθανώς να είχαν αυτές οι απόψεις στην ολοένα αυξανόμενη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Το Arutz Sheva μίλησε με τον διπλωμάτη Arye Mekel, πρώην πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο οποίος εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμμαχία από 14 μικρότερα ακροαριστερά κόμματα. Ένας μάλιστα αναπληρωτής υπουργός είχε συμμετάσχει και σε έναν από τους στολίσκους που ξεκίνησαν για τη Γάζα».

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Κύπρο, το ελληνόφωνο νησιωτικό έθνος «κάθεται» στα ίδια κοιτάσματα φυσικού αερίου με το Ισραήλ. Αλλά το νησί είναι διχοτομημένο. Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού και δημιούργησε έναν ξεχωριστό θύλακα για τους Τούρκους που ζουν στο νησί.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι κάποια από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανήκουν στη Βόρεια Κύπρο, ένα «κράτος» του οποίου την ανεξαρτησία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, η οποία απειλεί την Κύπρο στο δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο από τη Μεσόγειο. Με αυτό το «φόντο» και τις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις παγωμένες, Ισραήλ και Ελλάδα επέκτειναν την στρατιωτική τους συνεργασία».

Και στη συνέχεια το Arutz Sheva πλέκει το εγκώμιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Χάρη στη συγκυβέρνηση του δεξιού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι όποιοι φόβοι υπήρχαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε στάση απέναντι στην Ιερουσαλήμ διαψεύστηκαν». (σ.σ. έγινε προσπάθεια από κάποιους να εμφανιστεί ο Πάνος Καμμένος στην κοινή γνώμη του Ισραήλ ως «αντισημίτης», τώρα είναι ο «σωτήρας» της συμμαχίας ).

«Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο».

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο της αμερικανό-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC) και μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος σήμερα το απόγευμα.

Έγινε ανασκόπηση περιφερειακών θεμάτων που αφορούν την ελληνική και αμερικανική πλευρά.

Ο πρέσβης Μέκελ δεν βλέπει τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία ως «πρωταρχικό» πρόβλημα για την Ελλάδα.

«Υπήρξε μια ημι-κρίση όταν οι Κύπριοι βρήκαν φυσικό αέριο και αρνήθηκαν να το μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους. Οι Τούρκοι έστειλαν πολεμικά πλοία στην περιοχή, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν τίποτα και οι Κύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες».

«Ο Καμμένος μας είναι γνωστός. Ο Καμμένος ήταν πάντα φιλικός με το Ισραήλ, ειδικά πριν μερικά χρόνια πριν όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και είχαμε κάποια θέματα στην περιοχή».

«Το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά εγκαταστήσαμε έναν στρατιωτικό ακόλουθο, έναν συνταγματάρχη, στην Αθήνα. Δεν βλέπω κάποια αλλαγή στις σχέσεις μας».

Όπως επισημαίνει το ισραηλινό Μέσο, Ελλάδα και Ισραήλ μπορούν να συνεργαστούν ευρέως στην ενέργεια. Γίνονται συζητήσεις για κοινές έρευνες και γεωτρήσεις και αγωγούς που θα συνδέουν Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο. Ένα έργο που συζητιέται είναι να απλωθεί υποβρύχιο καλώδιο 2.000 μέγκαβατ που θα συνδέσει Κύπρο και Ισραήλ με την Ευρώπη. Η αμυντική συμμαχία συνδέεται ευθέως με τις απειλές της Τουρκίας.

Το σημαντικό είναι ότι το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται σε ένα ΜΜΕ που όταν εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε… αντί-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναπαρήγαγε αμάσητα «φήμες» που εμφάνιζαν τη νέα ελληνική κυβέρνηση ως τον… χειρότερο εχθρό του Ισραήλ. Προφανώς κατανόησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έτσι από εκεί που ο Πάνος Καμμένος παρουσιαζόταν ως αντισημίτης, αποκαταστάθηκε η αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν πάντοτε υπέρ της συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ, και ο λόγο είναι απλός. Εξασφαλίζει την γεωπολιτική πρωτοκαθεδρία της χώρας στην Α. Μεσόγειο και περικυκλώνει γεωστρατηγικά την Τουρκία.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας «βγαίνει» από το κάδρο των «ακτιβιστών για τη Γάζα», στο οποίο -φυσικά- και παραμένουν κάποιοι από τις πολυάριθμες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο απευθύνεται στην ισραηλινή κοινή γνώμη. Την ενημερώνει για πράγματα που δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει και την καθησυχάζει ότι ο μοναδικός φίλος του Ισραήλ στον κόσμο, αυτή την εποχή, η Ελλάδα δηλαδή, θα παραμείνει φίλος και σύμμαχη χώρα. Όπως είναι και η πραγματικότητα δηλαδή, αφού ουδέποτε η νέα ελληνική κυβέρνηση διανοήθηκε να χαλάσει τη συμμαχία μας με το Ισραήλ για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες κάποιων γραφικών.

Εξάλλου, από τη στιγμή που οι ηγεσίες των Παλαιστινίων αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τον Ερντογάν, άλλαξε το γεωπολιτικό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να βάζουμε “πλάτη” για γεωπολιτικούς φίλους των Τούρκων που δεν έχουν να μας προσφέρουν στη παρούσα φάση κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει πολλές φορές, εργάζομαι σταθερά για την προσέγγιση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Από το 1980, μικρό παιδί σαν ήμουν!

Χαίρομαι που βλέπω να επιτυγχάνεται ο στόχος.

Αυτός ο άξονας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ελλήνων, των Κυπριών και των Ισραηλινών, όταν αναπτυχτεί πλήρως.

Οι τρεις χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς.

Αν εγώ, τους φτιάξω το πλαίσιο με περισσότερες λεπτομέρειες, θα πάνε στον Παράδεισο.

4444

ELLADA SYRIZA ND PASOK ATHANASIOU PANAGOULHS SAMARAS BENIZELOS XREH KOMMATON 01 120315

4444

4444

Ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρά την ΑΕΚ.

Το είδα το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε μια σούπα. Η ΑΕΚ ήταν καλά στημένη. Πίεση ψηλά και τρέξιμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ένταση και την αδρεναλίνη.

Μετά το 70 ο Ολυμπιακός έδειξε ότι κυριαρχεί στο γήπεδο και θέλει την νίκη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν το μοιραίο λάθος, από άποψη στρατηγικής και έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό και έτσι είχαμε στην αρχή το δοκάρι, μετά το απευθείας σουτ του Ντομινκες και στο τέλος το γκολ.

Το γήπεδο είχε πάνω εξήντα πέντε χιλιάδες κόσμο. Ο Μελισσανίδης είναι επιτυχημένος.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ, ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Έχασε λόγο απειρίας.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρά.

Το παιχνίδι πρέπει να διακοπεί οριστικά, αφού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι.

Κοντονι διάβασε και εφάρμοσε για να έχουμε αποτελέσματα.

Μπαίνουν φίλαθλοι μέσα στον Αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι διακόπτεται οριστικά. Καμία κουβέντα. Νόμος. Αυτό θα εφαρμόσεις και θα δεις πως αλλάζει το πρωτάθλημα.

4444

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ένα πράγμα, σύγκρουση με τους Γερμανούς και αν πάει στα άκρα, η Ελλάδα να φύγει από την Γερμανική Ευρωζώνη.

Ιστορικά άλλωστε η Ελλάδα, ποτέ δεν ήταν με τους κακούς και αποτυχημένους Γερμανούς.

4444

ERA EVA

O Mario Draghi άνοιξε τις κάνουλες για την ποσοτική χαλάρωση, αλλά δε δίνει στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Αυτό είναι μια τεράστια κακία. Είσαι κακός άνθρωπος Mario Draghi.

Όσο ο Τσιπρας και οι Έλληνες σε βοηθούσαν να εφαρμόσεις το σχέδιο σου ήταν καλοί, τώρα όχι.

Οι Έλληνες πρέπει να φύγουν από την Γερμανική Ευρωζώνη. Είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όσο ποιο γρήγορα το αποφασίσετε, τόσο το καλύτερο.

Στη Γαλλία έδωσαν παράταση δυο χρόνια.

Οι έλληνες πρέπει να γίνουν ρεαλιστές και να πουν στον Σόϊμπλε άντε και γαμησου και να κουνήσουν μαντίλι.

Όποιος είναι ρεαλιστής, αυτό κάνει.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με την Γερμανία. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Για μια ακόμα φορά, η μικρή Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει το τέρας που λέγεται Γερμανία.

Αν ο Τσιπρας και ο Βαρουφάκης δε μπορούν να στήσουν ένα ΕΑΜ, έχουν τελειώσει.

Όσο αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους προηγούμενους πόλεμους που έκαναν οι Γερμανοί και τους έχασαν, δεν έχουν πληρώσει φράγκο στους Έλληνες.

Οι Έλληνες δικαιούνται τα λεφτά τους.

Δικαιούνται τις πολεμικές αποζημιώσεις, δικαιούνται το κατοχικό δάνειο.

Η Ελληνική κυβέρνηση να κατασχέσει κάθε τι Γερμανικό που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί έχουν μια τάση να το παίζουν άνετοι και με σχέδια πολλά, όμως η ιστορία τους έχει γαμίσει πολλές φόρες. Οι Έλληνες να κάνουν ότι και ο Μεταξάς που είπε το Όχι.

Ο λόγος που οι Αμερικανοί ξεκίνησαν να φτιάχνουν την ΕΕ εκεί στη δεκαετία του 50, ήταν γεωπολιτικός.

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/o-soimple-anoikse-benteta-me-ton-baroufaki-video

Ο Σόιμπλε άνοιξε βεντέτα με τον Βαρουφάκη (video)

«Ανόητα αφελή» σε θέματα επικοινωνίας χαρακτήρισε τον έλληνα υπουργό οικονομικών ο Β. Σόιμπλε.

«Ανόητα αφελή» σε θέματα επικοινωνίας χαρακτήρισε τον έλληνα υπουργό οικονομικών ο Β. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους τι ειπώθηκε μεταξύ τους σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Eurogroup.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με εμφανή απαξιωτική διάθεση ανέφερε πως όλες οι πληροφορίες που δίνει ο Έλληνας υπουργός σε συνεντεύξεις  «είναι εντελώς λανθασμένες» και σχολίασε καυστικά τη δικαιολογία του Γ. Βαρουφάκη περί φρικτών ΜΜΕ.  

Ο γερμανός υπουργός συνέχισε σχεδόν στα όρια της καζούρας να αποκαλύπτει τι του είπε ο έλληνας υπουργός οικονομικών τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητα αφελή» όσον αφορά τα επικοινωνιακά θέματα.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανόητα αφελής, αλλά ποτέ δεν σταματά κάποιος να μαθαίνει», ανέφερε ο γερμανός υπουργός οικονομικών.  

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προβλεπόταν από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την οποία ο κ. Βαρουφάκης είχε υπογράψει.

Και «προσφέρθηκε» να στείλει ένα αντίγραφο στον έλληνα υπουργό οικονομικών, αν δεν την έχει πρόχειρη.

Ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

Σχόλιο: Βαρουφάκη είσαι αφελής; Η αλήθεια είναι, ότι γίνεται μεγάλος πόλεμος στην Ελλάδα.

Σε προηγούμενο βίντεο, ο Σόϊμπλε έλεγε, ότι δεν είναι ηλίθιος να πιστεύει τα κομπλιμέντα που του κάνει ο Βαρουφάκης.

Οι Γερμανοί χτυπούν την Ελλάδα συνεχώς. Βαρουφάκη να ξέρεις ότι είσαι υπόλογος μόνο στους Έλληνες και όχι στον Σόϊμπλε που δεν έχει ιδέα από ιστορία.

Βαρουφάκη δεν πρέπει να ξεχνάς, ότι την ΕΕ την έφτιαξαν οι Αμερικανοί και όχι οι Γερμανοί. Ο Σόϊμπλε δε θα μπορούσε ποτέ, να φτιάξει κάτι σα την ΕΕ, δεν έχει τον πνευματικό μέγεθος.

4444

10/03/2015

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/oi-pepoithiseis-kai-ta-hrimatokivotia

Οι πεποιθήσεις και τα χρηματοκιβώτια

Συντάκτης:

Τάσος Παππάς

Η πολιτική είναι η πιο δημοκρατική επιστήμη, γιατί μπορούν να συμμετέχουν οι πάντες χωρίς να διαθέτουν τίτλους σπουδών. Είναι επίσης και η πιο δύσκολη επιστήμη, γιατί απαιτεί προσόντα. Ενα απ’ αυτά είναι το ήθος. Είδος εν ανεπαρκεία, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Όσοι θεωρούν ότι η υποκρισία και η ανηθικότητα ζουν και βασιλεύουν μόνο στη μικρομεσαία βαλκανική χώρα μας, ας ρίξουν μια ματιά γύρω τους: στη Γαλλία με τα τόσα σκάνδαλα που περικυκλώνουν πρώην προέδρους και πρώην υπουργούς. Στην Ισπανία, όπου οι τρεις πρώην ταμίες του κυβερνώντος κόμματος του… αξιοσέβαστου κ. Ραχόι κατηγορούνται για διαφθορά. Στην Πορτογαλία, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είναι προφυλακισμένος και ο νυν είχε ξεχάσει να καταθέσει εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις του.

Στην κοιτίδα του κοινοβουλευτισμού, τη Βρετανία, όπου εν ενεργεία πολιτικοί έπαιρναν μίζες για να προωθούν σχέδια νόμου. Στο Λουξεμβούργο, όπου ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής της Κομισιόν είχε στήσει ελκυστικά φορολογικά πάρκινγκ για τα λεφτά των πλουσίων όλης της γης. Για να μη μιλήσουμε για τη Γερμανία όπου οι μεγάλες εταιρείες μπούκωναν πολιτικούς σε πολλές χώρες για να παίρνουν τις δουλειές και μόλις αποκαλύπτονταν οι παρανομίες τους το επίσημο κράτος έσπευδε να τους προσφέρει ασυλία.

Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να έχει μείνει ανέγγιχτη από τη διαφθορά. Χωρίς αυταπάτες ότι το φαινόμενο θα εξαλειφθεί -άλλωστε είναι στη φύση του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στην πιο χυδαία εκδοχή του που κυριαρχεί σήμερα- και για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να γίνουν ορισμένα πράγματα.

Με αφορμή την υπόθεση Χαρδούβελη, αλλά και τις περιπτώσεις πολιτικών απ’ όλες τις παρατάξεις που έχουν καταθέσεις και μετοχές στο εξωτερικό, και ακόμη χειρότερα (γιατί είναι παράνομο) σε φορολογικούς παραδείσους, θα μπορούσαν τα κόμματα -όλα τα κόμματα, αλλά οπωσδήποτε αυτά που ανήκουν στην Αριστερά- να επιβάλουν στα στελέχη τους, στους υποψήφιους βουλευτές, πολύ περισσότερο σε όσους προορίζονται για κρατικές και κυβερνητικές θέσεις, να κλείσουν όλους τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό και να φέρουν τα χρήματά τους εδώ.

Παρωνυχίς; Πολύ πιθανόν. Δεν μπορείς όμως, όταν ασκείς εξουσία, να ζητάς θυσίες από τους πολίτες και εσύ να χρησιμοποιείς όλα τα παραθυράκια -νόμιμα ή στο όριο της νομιμότητας- για να προστατευτείς από τους κινδύνους και βεβαίως δεν μπορείς να πολεμάς το σύστημα και ταυτοχρόνως να αξιοποιείς προς όφελός σου τις ευκαιρίες που δίνει.

Ενδεχομένως, να έχει δίκιο ο Γάλλος συγγραφέας Μορίς Αγκιλόν που λέει ότι «οι πεποιθήσεις δεν βγαίνουν πάντα από το χρηματοκιβώτιο», ωστόσο με γεμάτο χρηματοκιβώτιο είναι πολύ δύσκολο να νιώσεις την απελπισία του άλλου και ακόμη δυσκολότερο να κατανοήσεις την οργή του, όταν αυτή εκδηλωθεί.

Σχόλιο: Αυτό που γράφει ο Παπάς το έχουν γράψει και πολλοί άλλοι και είναι φυσικά λογικό. Αν είσαι βουλευτής ή ασκείς εξουσία από κάποια θέση. Τα χρήματα σου να είναι στην Ελλάδα. Τουλάχιστον τα μετρητά, διότι οι μετοχές είναι άλλο πράγμα.

Φυσικά δε το συζητώ ότι όλα πρέπει να είναι δηλωμένα.

Ο Χαρδούβελης είναι καραμπινάτη περίπτωση. Ας ξεκινήσουμε, ότι δεν τα δήλωσε.

Αυτό για τα παιδιά του μου θυμίζει τις μίζες που έπαιρνε ο Μαντέλης από την SIEMENS για να σπουδάσει το παιδί του.

Αυτά τα τσογλανια, άσκησαν εξουσία στην Ελλάδα.

Ο πόλεμος που γίνεται στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τρομερός. Όπως έγραψα, πρέπει να κινηθούν γρήγορα στον τομέα της δικαιοσύνης και να χτυπήσουν στο ψαχνό. Ιδίως τους Καναλαρχες.

4444

 

4444

Για να μπορέσει ο Messi να κάνει όλα αυτά τα ρεκόρ, έπρεπε να πάει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ο Μαραντόνα, όπως και άλλοι μεγάλοι παίκτες που πήγαν σε μικρότερες ομάδες, δεν είχαν την βοήθεια για να κάνουν ρεκόρ. Ο Μαραντόνα βέβαια ως μεγάλος παίκτης, έδειξε την αξία του στο Mundial. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μάλιστα πολυπληθές (11 συμπαίκτες). Ένας παίκτης όσο καλός κι αν είναι, δεν μπορεί να σπάσει μεγάλα ρεκόρ χωρίς σημαντική βοήθεια.

 

4444

09/03/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%8C%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD

Ένας εκτελεστής της μαφίας, αποκάλυψε το πόσο χρεώνει προκειμένου να αναλάβει μια σειρά από ανατριχιαστικές εγκληματικές πράξεις. 

Ο Ιταλός γκάνγκστερ, Giancarlo Orsini αναφέρθηκε στον αιματηρό τιμοκατάλογο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα εξής «συμβόλαια»: περίπου 5.000 ευρώ για σπάσιμο ποδιών (σύνθλιψη γονάτων) και πάνω από 25.000 ευρώ για δολοφονία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο 48χρονος εργαζόταν ως «γορίλας» σε νυχτερινό μαγαζί, και πραγματοποιούσε βίαιες πράξεις για λογαριασμό της μαφίας για τουλάχιστον 12 μήνες, από το 2013 έως το 2014.

Πλέον συνελήφθη και ομολόγησε την εμπλοκή του σε ένοπλες επιθέσεις και δολοφονίες.

Τα θύματά του, είτε κινούνταν στον υπόκοσμο, είτε χρωστούσαν δυσθεώρητα ποσά σε χρέη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποιούσε πάντα την ίδια τακτική: έφτανε στον τόπο όπου βρισκόταν το εκάστοτε θύμα του, πάνω σε σκούτερ, φορώντας κράνος και γυαλιά ηλίου.

Μάλιστα για τη δολοφονία ενός 37χρονου εμπόρου κοκαΐνης, πληρώθηκε το ποσό των 15.000 ευρώ. 

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42011/giannena

Tου Γιάννη Ντάσκα

H εξαφάνιση του φοιτητή Bαγγέλη Γιακουμάκη από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα από όσο δείχνει ως τώρα στην κοινή γνώμη.
Ο γνωστός ντετέκτιβ Κ. Σπύρου δίνει νέα διάσταση και υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τη δική του έρευνα πίσω από την εξαφάνιση του φοιτητή υπάρχει αναβίωση παλαιάς βεντέτας στην Κρήτη.

Αν και θα μπορούσε ο φοιτητής να έχει εξαφανιστεί για να γλιτώσει ίσως απο τη βεντέτα ο κ. Σπύρου μας είπε σήμερα(ΑΡΤ 90,6) το μεσημέρι ότι το πλέον πιθανό είναι ο φοιτητής να έχει δολοφονηθεί σε συνέχεια φρικτών βασανιστηρίων που υφίστατο το τελευταίο διάστημα στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Όπως είπε το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφυλακίστηκε μετά από χρόνια στενός συγγενής του Βαγγέλη Γιακουμάκη .Ο στενός συγγενής ήταν στη φυλακή για πολλά χρόνια γιατί είχε σκοτώσει στην Κρήτη δυο πολίτες και συνέδεσε τους φόνους εκείνους με κρητική βεντέτα με θύμα τον φοιτητή στα Γιάννενα.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να βρεθεί ο μίτος που θα κάνει τέτοια σύνδεση και μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή η σιωπή και από την πλευρά των συγγενών του εξαφανισμένου φοιτητή και από την πλευρά των κρητικών συμφοιτητών του, που φωτογραφίζονται ως βασανιστές του.

Δεν θα έπρεπε να εμφανιστούν δημόσια οι στενοί συγγενείς του φοιτητή, έστω στα πλαίσια έκκλησης για την ανεύρεσή του;

Δεν θα έπρεπε οι «κατηγορούμενοι» συμφοιτητές ,είτε οι ίδιοι, είτε μέσω δικηγόρου να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με την εξαφάνιση;

Μόνο στην περίπτωση της βεντέτας δεν υπάρχουν δημόσιες εμφανίσεις από καμία πλευρά. Γιατί και οι δυο πλευρές αντιδρούν και ως θύματα και ως θύτες…

Η υπόθεση πάντως είναι βέβαιο ότι σύντομα θα λάβει ποινικές διαστάσεις παρότι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερεύνησε, αλλά δεν κατέληξε σε ασφαλές συμπέρασμα…
Το πόρισμα που έγινε φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την Ασφάλεια τουλάχιστον σε ποινικά αξιολογήσιμη συμπεριφορά, έστω και αν ,προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται ανθρωποκτονία.

Το πόρισμα που θα καταλήξει στη Δικαιοσύνη καταλόγιζε ευθύνες για ολιγωρία στη Διοίκηση της Σχολής και πολλοί θεωρούν ότι η ολιγωρία μπορεί να οφείλεται στο φόβο που σκορπά τριγύρω η κρητική βεντέτα. Η Ένορκη Εξέταση που έγινε περιλαμβάνει στο πόρισμα και δεκάδες καταθέσεις που επιβεβαιώνουν τα περιστατικά βίας.

Στο άμεσο μέλλον θα τεθούν ζητήματα όπως:

1 )Έχουν σχέση φοιτητές από την Κρήτη με παρελθόν βεντέτας μεταξύ της οικογένειας Γιακουμάκη και άλλων δυο κρητικών οικογενειών;

2)Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό αποφυλακίστηκε στην Κρήτη κάποιο πρόσωπο που έχει σχέση με φονικά από βεντέτα και αν ναι ποιά σχέση έχει με τον εξαφανισμένο φοιτητή;

3)Είναι αλήθεια ότι ο εξαφανισμένος φοιτητής είχε υποβληθεί το τελευταίο διάστημα σε μαρτύρια, όπως σταύρωση, φάλαγγα και άλλα φοβερά και τρομερά και κανένας δεν επενέβη;

Οι εξελίξεις στο θέμα θα είναι δραματικές από πολλές πλευρές και η Έλενα Ακρίτα δεν επενέβη τυχαία.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διαψεύδει ότι ενδιαφέρθηκε σε την υπόθεση αυτή αλλά επιβεβαιώνει ότι παρενέβη κάποια στιγμή για κάποιο άλλο άσχετο θέμα.

Και ενώ θα έπρεπε να τελειώσει εδώ αυτή η πολιτική πλευρά, άλλοι δυο βουλευτές της Νέας δημοκρατίας οι κ. κ Αυγενάκης και Κεφαλογιάννης και από τη δική του πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκης παρεμβαίνουν και ζητούν να ριχτεί …πολιτικό φως στην υπόθεση.

Ακόμα και ο τρόπος παρέμβασης των πολιτικών δείχνει ίσως ότι κάτι γνωρίζουν για πιθανή βεντέτα…
Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα στο επίπεδο των εκτιμήσεων και των συμπερασμάτων και η Δικαιοσύνη στην οποία θα καταλήξει το πόρισμα θα αποφανθεί τελικά αν υπάρχει περίπτωση βεντέτας ή όχι.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα Γιάννενα η συγκάλυψη φοβερών εγκλημάτων είναι κανόνας τα τελευταία χρόνια και θα επανέλθουμε με συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν και αίμα και πολιτικές παρεμβάσεις…

Πηγή: www.ntokoumenta.gr

Σχόλιο: Οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται έτσι απλά. Τον Βαγγέλη Γιακουμάκη τον βασάνιζαν. Αυτό είναι σίγουρο 100%.

4444

BLOOMBERG TENNIS FEDERER BNP PARIBAS NADAL 01 090315

4444

http://olympia.gr/2015/03/09/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-o-%CF%80%CF%89%CE%BB-%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%BF/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ : o Πωλ Σινγκερ, το κορακι, εχασε την δικη (για κατασχεση ακινητων) με την Αργεντινη!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 9, 2015

NML fails at attempt to seize assets

NML Capital, a unit of billionaire Paul Singer’s “vulture fund” Elliott Management, lost a new battle in its efforts to seize Argentine assets abroad as a United States judge ruled in favour of Argentina regarding the country’s rights under a contract for satellite launches with a private US firm.
The holdout fund had filed a lawsuit in March 2014 over Argentina’s rights as part of a contract with Space Exploration Technologies or SpaceX, a private space firm that designs and launches rockets and spacecraft. The company had unveiled in 2009 an agreement with Argentina’s National Commission on Space Activity (CONAE) for at least two satellite launches to study the global environment, expected for 2015 and 2016.
NML claimed that the launch service rights were used for commercial activity because they were acquired in a commercial transaction and that SpaceX maintains an open launch slot as a result. Nevertheless, the accusation was dismissed by Judge Stephen Wilson of California, the district from which the satellites will be launched.
“There are no allegations that the launch service rights are being used for commercial activity at the time the writ of attachment or execution would be issued. And since the property is immune from attachment and execution, the complaint fails to state a claim upon which relief can be granted,” Wilson said. “The court grants defendants motion to dismiss the complaint.”
In his ruling, Wilson concluded that CONAE resembles a government entity and its core functions are governmental and not commercial, thus not affected by NML’s discovery attempts. The US judge said the agency’s focus is “directed toward governmental objectives and not commercial ones” and that there’s “nothing commercial about CONAE’s space programme.”
Buenos Aires Herald staff
Δημητρης Καμμενος, Βουλευτης Β’ Πειραια, Αν. Ελλ.

4444

4444

Ελλάδα Ερωτηματικά για την υπόθεση Χαρδούβελη από την κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη: Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; 

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;  

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη σε σημερινή του συνέντευξη στο STAR σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε:

 1. Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!
 2. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου! 
 3. Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ.

Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδούβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ…

 1. Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες.

Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις:

Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; 

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;
© stokokkino.gr | 9 Μαρτίου 2015 – See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005736/Sakellaridis-Pos-diapragmateuotan-me-tous-pistotes-o-Xaidoulis-pou-empleketai-se-upothesi-forodiafugis#sthash.eZyOOgo4.dpuf

Σχόλιο: Την ώρα που τα ζώα οι νεοέλληνες πλακώνονται στο ξύλο στις ουρές του ΙΚΑ, οι γκάνγκστερ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν προσωπικές μπίζνες.

Το 2015 είναι φανερό και σίγουρο 100%, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση για τον Ελληνικό λαό.

Οι Γερμανοί ήξεραν τι λιγούρια και βρωμιάρηδες είναι. Ήξεραν για τις μίζες και έτσι τους είχαν στο χέρι. Η μόνη επιλογή που είχε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ήταν η προδοσία.

08/03/2015

4444

Susan Waldron: Bison. Lyndon B. Johnson National Historical Park. Gillespie County, TX, USA. 3 7 2015

 

4444

1968

4444

4444

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους κρατά στο χέρι. Όλοι τους είναι βρωμιάρηδες. Τσιπρα κουνήσου γρήγορα και τσάκισε τους. Ιδίως μην αφήσεις τους καναλαρχες. Τους τζαμπατζήδες. Τσιπρα χτύπα στο ψαχνό τους ολιγαρχες και τα τσιράκια τους.

4444

ELLADA IKA OURES KSILO 01 080315

4444

07/03/2015

4444

http://kourdistoportocali.com/post/41965/vaggelis

Σοκάρει η μαρτυρία ενός συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως ένας από την παρέα των Κρητικών, είχε περάσει έναν ιμάντα στον λαιμό του αγνοούμενου φοιτητή…

«Ήταν κουρασμένος ο Βαγγέλης τελευταία. Απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις τρεις τα ξημερώματα που κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μην του κλείνουν το νερό και παγώσει. Αυτό δεν είναι τίποτα.

Ξέρω ότι τον έδεσαν οι Κρητικοί στην καρέκλα. Ήταν μετά τις εκλογές. Εκείνη την εβδομάδα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο. Εκεί που μένουν οι Κρητικοί.

Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να κατέβει τις σκάλες, να πάει στο δωμάτιό του στον κάτω όροφο. Και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα, τον απέφυγε και πήγε στο δωμάτιό του και κλειδώθηκε μέσα. Πήγαν μετά οι άλλοι Κρητικοί και του χτυπούσαν την πόρτα και του φώναζαν “άνοιξε Βαγγέλη, θα το μετανιώσεις, κάτσε να μιλήσουμε, πλάκα κάναμε”. Ναι, έγινε στον διάδρομο. Ήταν περίπου στις 6 το απόγευμα.

Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος. Όταν του έβαλαν τον ιμάντα εκεί, ήταν κόκκινος», είπε χαρακτηριστικά σοκάροντας τους πάντες.

«Απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε»

Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που ανέλαβαν τη ΕΔΕ εκ μέρους του υπουργείου.

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών», είπε χαρακτηριστικά.

Τα καψόνια σε βάρος του 20χρονου  περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα, αλλά να κάνει και το «τζουκ μποξ». «Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε τόσον καιρό στη Σχολή αυτή», αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποστόλου: Συγκλονίστηκα με αυτά που διάβασα στο πόρισμα

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

«Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να… αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά…», τόνισε.

Σχόλιο: Ποιος είναι αυτός ο γαμιολης πολιτικός της ΝΔ που κάλυπτε τα Τσογλανια που βασάνιζαν και χτυπούσαν τον Βαγγέλη;

Γράψετε το όνομα του στον τοίχο, να τελειώνουμε. Αποκλείεται να μην ξέρουμε ποιος είναι ο γαμιολης της ΝΔ που κάλυπτε αυτά τα τσογλανια και έκανε παρεμβάσεις.

Η δικαιοσύνη και η Αστυνομία, πρέπει να βρουν τρόπο να τους τσακίσουν.

Εδώ διαβάζουμε για μια ιστορία, όπου 4 τσογλανια με πολιτική κάλυψη της ΝΔ, βασάνιζαν και κακοποιούσαν έναν αθώο άνθρωπο. Έναν φοιτητή. Αυτό δε πρέπει να περάσει έτσι.

Πανούση πρέπει να ασκήσεις την εξουσία και την επιρροή σου για να βρούμε τι έγινε.

Μετά από πολύ καιρό, εχτες κάθισα και είδα Νικολούλη για περισσότερα δεδομένα.

Απορούν πως άντεχε ο Βαγγελης όλη αυτή την κατάσταση.

Η ιστορία μου θυμίζει πως οι νεοέλληνες άντεχαν την άσκηση εξουσίας από τους Γερμανοτσολιαδες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των μνημονίων. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ποιο ήταν το τσογλανι της ΝΔ που συγκάλυπτε τα 4 τέρατα που βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Όταν ο άλλος του βάζει τον ιμάντα στον λαιμό, σημαίνει ότι δεν το έχει σε τίποτα να τον σκοτώσει.

Το καλύτερο σενάριο είναι, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης να το σκάσε για να κρυφτεί. Να γλιτώσει από τα 4 τσογλανια.

Αλλιώς η πιθανότητα να τον έχουν δολοφονήσει είναι πάνω από 54%.

4444

 

Η Sophia Bush είναι η πιο σέξι αστυνομικός του Chicago P.D. Ήταν η βασίλισσα του λυκείου, φορούσε ένα μακρύ φόρεμα και μια τιάρα κατά τη διάρκεια του Tournament of Roses Queen στο σχολείο της. Αλλά αυτό έγινε τότε, τώρα είναι μια πασίγνωστη ηθοποιός γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως το Van Wilder, το The Hitcher και το John Tucker Must Die – συν ότι έπαιξε και στις εννιά σεζόν του One Tree Hill – ενώ σήμερα φοράει δερμάτινα και είναι γνωστή ως Erin Lindsay, μια ντετέκτιβ στο Chicago P.D. του NBC. Επειδή κάθε μέρα περνάω αρκετό χρόνο με πραγματικούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ακούω αυτά που πέρασαν εχθές το βράδυ στη βάρδια τους ή ακόμα και παλιές ιστορίες. Έχω απίστευτο σεβασμό γι “αυτούς. Αντιλαμβάνομαι πόσο τυχεροί είμαστε που τους έχουμε να κοιτάνε την πλάτη μας.

 

4444

06/03/2015

4444

Ακούω τρελά πράγματα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το ζήτημα όμως είναι απλό.

Αν θέλεις να πατάξεις την φοροδιαφυγή, χρησιμοποιείς την διαφάνεια, την τεχνολογία, το σωστό προσωπικό και το σωστό νομοθετικό πλαίσιο. Αυτά τα 4 είναι όλα.

Η τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα, να κάνεις διασταύρωση στοιχείων.

Για παράδειγμα μπορείς να διασταυρώσεις την λίστα προμηθευτών με την λίστα πελατών μιας εταιρείας. Ξεκινάς από αυτή την απλή διασταύρωση και συνεχίζεις.

Εγώ μπορώ μέσα σε 12 μήνες να βάλω το νερό στο αυλάκι. Είναι τόσο εύκολο.

Φτιάχνεις το νομοθετικό πλαίσιο, διαλέγεις το προσωπικό, χρησιμοποιείς την τεχνολογία και διαφανείς διαδικασίες.

Βαρουφάκη κάνε αυτά που γράφω, να τελειώνουμε, αλλιώς πας στον κουβά.

Επίσης γίνονται ένα σωρό ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες. Αυτές πρέπει να ερευνούνται διεξοδικά.

4444

http://www.naftemporiki.gr/story/922516/oikotourismos-i-nea-megali-oikologiki-kai-touristiki-biomixania

Οι προστατευόμενες περιοχές του πλανήτη δέχονται 8 δισεκατομμύρια επισκέψεις ετησίως, 80 τοις εκατό εκ των οποίων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ο οικοτουρισμός παράγει περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αναφέρει η έρευνα, η οποία επισημαίνει πως η προστασία του περιβάλλοντος από τις οικολογικές ζημιές δεν αποτελεί σπατάλη, αλλά μία επένδυση που αποδίδει τεράστια οικονομικά οφέλη στις χώρες που φιλοξενούν τους απειλούμενους βιοτόπους.

Τα νούμερα αυτά αποτελούν το καλύτερο αντεπιχείρημα για την αντίκρουση των προθέσεων οικονομικής εκμετάλλευσης προστατευόμενων περιοχών μέσω υλοτομίας, εξόρυξης ή γεώτρησης.

«Τα 600 δισεκατομμύρια ετησίως αποτελούν πιθανώς μία αρκετά χαμηλή εκτίμηση της πραγματικής αξίας που παράγει ο τουρισμός σε προστατευόμενες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά μεγαλύτερη από τα 10 δισεκατομμύρια που δαπανώνται ετησίως για την προστασία και διαχείριση των περιοχών αυτών», δήλωσε ο Ρόμπιν Ναϊντού, μέλος της ερευνητικής ομάδας και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο, ενώ οι αντίστοιχες στην Κίνα δέχονται ένα δισεκατομμύριο επισκέψεις.

Ο αριθμός των 8 δισεκατομμυρίων επισκέψεων παγκοσμίως φαίνεται ιλιγγιώδης, μιας και είναι υψηλότερος από το συνολικό πληθυσμό του πλανήτη, όμως στην πραγματικότητα ίσως και να αποτελεί μία συντηρητική  εκτίμηση.

Το μοντέλο που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές δε λαμβάνει υπ’ όψιν του προστατευόμενες περιοχές μικρότερες από 25 στρέμματα, θαλάσσιες και ανταρκτικές περιοχές, καθώς και περιοχές όπου αποθαρρύνεται η επίσκεψη τουριστών.

Σχόλιο: Αυτό το άρθρο διαβάστε το πολύ καλά. Να δείτε που βρίσκεται το χρήμα.

Στην Χαλκιδική για παράδειγμα, γίνεται έγκλημα που το ξεκίνησε ο Μπόμπολας με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και συνεχίστηκε με ΝΔ και ξανά ΠΑΣΟΚ.

Το Φυσικό περιβάλλον, έχει χρήμα. Πολύ Χρήμα.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1310656/hpa.html

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 240.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας θα πέσει στο 5,6%. Στο 62,8% το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό. Αύξηση 0,1% στους μισθούς.

Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 295.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, έναντι 239.000 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 5,5% από 5,7% τον Ιανουάριο. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 240.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας θα πέσει στο 5,6%.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό συμμετοχής στον εργατικό δυναμικό διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 62,8,%, από 62,9% τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για τον δωδέκατο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δημιουργεί περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο σερί τα τελευταία δέκα χρόνια. 

Η έκθεση του Φεβρουαρίου δείχνει αύξηση 0,1% στους μισθούς σε σχέση με ένα μήνα πριν, μικρότερη από αυτήν του Ιανουαρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,2%.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνθηκε στο 2% από 2,1% προηγουμένως.

Σχόλιο: Η Αμερικανική οικονομία σε αντίθεση με της Ευρωζώνης αναπτύσσεται.

Η ανεργία πέφτει σε αντίθεση με Γαλλία και Ιταλία.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1310784/sell-of-sta-nomismata-ton-anadyomenon.html

Ο δείκτης της JP Morgan που καταγράφει τις κινήσεις των νομισμάτων των αναδυόμενων διολισθαίνει 0,9% στο νέο χαμηλό των 73,9 μονάδων.

Η τουρκική λίρα και το μεξικάνικο πέσο πραγματοποιούν βουτιά πάνω από 1% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, στο 2,63 και 15,4 αντίστοιχα.

Βαθιά στο κόκκινο κατρακυλούν τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών, καθώς διευρύνονται οι αρχικές απώλειες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία εκτίναξαν το δολάριο και επανέφεραν τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα το 2015.

Ο δείκτης της JP Morgan που καταγράφει τις κινήσεις των νομισμάτων των αναδυόμενων διολισθαίνει 0,9% στο νέο χαμηλό των 73,9 μονάδων.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών, με τον δείκτη να οδεύει στις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάιο του 2012.

Η τουρκική λίρα και το μεξικάνικο πέσο πραγματοποιούν βουτιά πάνω από 1% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, στο 2,63 και 15,4 αντίστοιχα.

«Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια κρίση εμπιστοσύνης που εξαπλώνεται γρήγορα σε μια νομισματική κρίση» δήλωσε αναλυτής της Societe Generale.

Ο ίδιος προβλέπει πως η λίρα θα υποχωρήσει στο 2,7 έναντι του δολαρίου τις επόμενες εβδομάδες.

Το βραζιλιάνικο ρεάλ υποχωρεί 3,05%, σε χαμηλό 10 ετών.

Το ραντ της Νότιας Αφρικής διολισθαίνει 1,9% και πλησιάζει το χαμηλό του 2001.Εν τω μεταξύ η ινδονησιακή ρουπία συναλλάσσεται σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί από το 1998 και το πέσο της Κολομβίας βρίσκεται κοντά σε χαμηλό έξι ετών.

Σχόλιο: Χαμός γίνεται. Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη αυτή την στιγμή, η αστάθεια θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

4444

4444

Σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ο κ. Μ. Σφακιανάκης περιέγραψε στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες την πρόσφατη επ’ αυτοφώρω σύλληψη του «παιδόφιλου με το Βαν» που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Καθημερινά και για 24ώρες το 24ώρο δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές. Λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 120 καταγγελίες την ημέρα. Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας που προΐσταμαι αναγνωρίζονται διεθνώς και επικροτούνται. Χαίρομαι γιατί έχω συνεργάτες που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Όταν τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε η καταγγελία με το βιαστή παιδόφιλο όλοι τους έδωσαν παρών, όπως η «κυψέλη με το μελίσσι». Όλοι τους συνέδραμαν ώστε να πιαστεί επ΄ αυτοφώρω ο επικίνδυνος κακοποιός. Ακινητοποίησαν με το σώμα τους το βανάκι και κινδύνεψαν να βρεθούν κάτω από αυτό. Όταν σώσαμε το 12χρονο, αισθανθήκαμε ότι σώσαμε ακόμη μια ζωή».

 

4444

BLOOMBERG CRAFT BEER 01 060315

4444

https://plus.google.com/u/0/111444187109773144992

New Hampshire ,USA. 美都里立川 Midori

 

4444

ELLADA IKA OURES KSILO 01 060315

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/stratfor-b%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%BE%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD

Συγκεκριμένα το Stratfor προβλέπει ότι:

 1. Η Ρωσία θα καταρρεύσει

Αν και δεν θεωρεί πιθανή μια εξέγερση στο εσωτερικό της Ρωσίας, η Stratfor εκτιμά ότι οι κυρώσεις, η πτώση στις τιμές πετρελαίου, η πτώση του ρουβλιού και οι αυξανόμενες εξοπλιστικές δαπάνες θα αποδυναμώσουν την ισχύ της ρωσικής κυβέρνησης σε τέτοιο βαθμό που θα προκύψουν ημιαυτόνομες περιοχές που απλά θα πρέπει να ανέχονται η μία την άλλη.

 1. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επέμβουν

Καθώς τα πυρηνικά όπλα στη Ρωσία είναι διασκορπισμένα σε μια αχανή έκταση, μια πιθανή αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα εκθέσει τα όπλα αυτά σε διάφορα “χέρια”, πιθανώς επικίνδυνα.

Αυτός ο κατακερματισμός των αποθεματικών των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με τη Stratfor.

Μια τέτοια κατάσταση θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις.

“Η Ουάσινγκτον είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό, είτε μέσω μιας σταθεροποίησης των επιμέρους κυβερνήσεων είτε με την κατασκευή ενός νέου στρατιωτικού όπλου που δεν φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή” τονίζει.

 1. Η δύναμη των ΗΠΑ στον πλανήτη θα μειωθεί.

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να ακολουθούν τον ηγετικό ρόλο που έχουν υιοθετήσει μέχρι στιγμής και θα επιλέγουν τις καταστάσεις στις οποίες έχουν δικαιοδοσία.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν αποτελούν τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως αλλά θα κρατήσουν πολύ χαμηλότερο προφίλ. Αυτό θα επιτείνει το χάος και την αταξία στην οποία εισέρχεται ο κόσμος την επόμενη δεκαετία” υπογραμμίζει η Stratfor.

 1. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.

“Περιμένουμε από τη Γερμανία να αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα επόμενα 10 χρόνια” αναφέρει η Stratfor, εξηγώντας ότι καθώς η οικονομία της εξαρτάται από τις εξαγωγές κι έχει επωφεληθεί από την απελευθέρωση του εμπορίου στην Ευρωζώνη, η χώρα είναι αυτή που θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από μια παρατεταμένη ευρωκρίση. Η εγχώρια κατανάλωση της Γερμανίας δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει το κενό από την πτώση των εξαγωγών σε συνδυασμό με την μείωση του πληθυσμού με αποτέλεσμα να βιώσει μια στασιμότητα, παρόμοια της Ιαπωνίας.

5.Η Πολωνία θα αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη στην Ευρώπη.

Τη θέση της Γερμανίας σε όρους οικονομικής ανάπτυξης αλλά και πολιτικής επιρροής θα καταλάβει η Πολωνία.

Ο πληθυσμός της δεν πρόκειται να μειωθεί περισσότερο από τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Σημαντικός παράγοντας για την οικονομική και πολιτική της ανέλιξη είναι και το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη και η πιο εύρωστη ευρωπαϊκή χώρα στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

 1. Η Ευρώπη θα χωριστεί στα τέσσερα.

Μπορεί πριν από λίγα χρόνια η ευρωπαϊκή ενοποίηση να αποτελούσε τη μόνη φυσική πορεία, καθώς τα οικονομικά και πολιτικά σύνορα της Ευρώπης εξαφανίζονταν. Αλλά σε δέκα χρόνια από τώρα αυτό ίσως να φαίνεται απλά μια μακρινή ανάμνηση. 

“Η Ευρώπη θα χωριστεί σε 4 κομμάτια, τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο: στη δυτική Ευρώπη, την ανατολική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τα βρετανικά νησιά. Αν και θα συνυπάρχουν δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοντά όσο βρίσκονταν πριν” αναφέρει η ανάλυση.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβιώσει με τη μία ή την άλλη μορφή, αλλά οι σχέσεις ευρωπαϊκής πολιτικής, οικονομίας και στρατού θα κυβερνώνται κυρίως μέσω διμερών σχέσεων, σε περιορισμένη κλίμακα και κυρίως θα είναι μη δεσμευτικές” εξηγεί.

Σχόλιο: Το σενάριο που προβλέπει το Stratfor μπορεί να υλοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.

Αν για παράδειγμα βγει από τον Ευρωζώνη η Ελλάδα, όπως λέει ο Σόϊμπλε και κάποιοι άλλοι που το παίζουν σκληροί, αυτό θα είναι ένα τρομερό πλήγμα για την Γερμανία.

Πως βγάζει χρήμα η Γερμανία;

Το σενάριο μπορεί να υλοποιηθεί ολόκληρο – 100% – ή ένα ποσοστό του.

Η ανάλυση δείχνει επίσης πόσο σημαντικός είναι ο Πούτιν και η ομάδα του για την Ρωσία.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%AC

Ο Γαλιλαίος πιθανότατα δεν έριξε ποτέ μπάλες από την κορυφή του Πύργου της Πίζας (Φωτογραφία)

Δορυφόρος που θα εκτοξευθεί του χρόνου θα διαψεύσει ή θα επιβεβαιώσει τον Γαλιλαίο και την «αρχή της ισοδυναμίας» του Αϊνστάιν

To σωτήριο έτος 1589, λέει ο θρύλος, ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ανέβηκε στον Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας και άρχισε να πετά μπάλες από διάφορα υλικά, προκειμένου να δείξει ότι όλες πέφτουν ταυτόχρονα στο έδαφος ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Αν και το πείραμα πιθανότατα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, η Γενική Σχετικότητα του Αϊνστάιν δικαίωσε την πρόβλεψη του Γαλιλαίου τον περασμένο αιώνα.

Διάψευση από έναν δορυφόρο;

Όμως ο Αϊνστάιν και ο Γαλιλαίος θα μπορούσαν να διαψευστούν από έναν δορυφόρο που προγραμματίζεται να εκτοξευτεί του χρόνου.

Ο γαλλικός δορυφόρος MicroSCOPE δεν θα ρίξει σφαίρες από το Διάστημα στη Γη για να διαπιστωθεί αν θα φτάσουν ταυτόχρονα στο έδαφος. Θα περιέχει όμως δύο κυλίνδρους ίσης μάζας αλλά από διαφορετικά υλικά, και θα ελέγξει εάν ένας από τους δύο δέχεται μεγαλύτερη έλξη από το βαρυτικό πεδίο της Γης. 

Μια τέτοια διαφορά, εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science, θα διέψευδε μια βασική παραδοχή της Γενικής Σχετικότητας που ονομάζεται «αρχή της ισοδυναμίας» και παντρεύει δύο ελαφρώς διαφορετικές έννοιες της μάζας.

Οι δύο έννοιες της μάζας

Η πρώτη είναι η αδρανειακή μάζα, η οποία καθορίζει πόσο αντιστέκεται στην κίνηση ένα αντικείμενο που σπρώχνεται από μια δύναμη. Η δεύτερη είναι η βαρυτική μάζα, η οποία καθορίζει πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της βαρύτητας που δέχεται το αντικείμενο.

Σύμφωνα με την αρχή της ισοδυναμίας, η βαρύτητα και η επιτάχυνση είναι το ίδιο πράγμα, επομένως η αδρανειακή και η βαρυτική μάζα είναι επίσης ένα και το αυτό, ανεξάρτητα από το βάρος ή τη σύσταση ενός αντικειμένου.

Η παραδοχή του Αϊνστάιν έχει επιβεβαιωθεί με προηγούμενα πειράματα με ακρίβεια ενός μέρους στα δέκα τρισεκατομμύρια. Πολλοί φυσικοί θα ήθελαν όμως να τη δουν να διαψεύδεται: η Γενική Σχετικότητα δεν έχει συμφιλιωθεί μέχρι σήμερα με την κβαντική μηχανική, και ορισμένες από τις λύσεις που έχουν προταθεί για αυτή τη διαφωνία, όπως η θεωρία των χορδών, παραβιάζουν την αρχή της ισοδυναμίας.

Οι δύο κύλινδροι-«κλειδιά»

Ο δορυφόρος MicroSCOPE υπόσχεται τώρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον Αϊνστάιν με ακρίβεια ενός μέρους στο τετράκις εκατομμύριο. Μέσα στο σκάφος θα αιωρούνται δύο κύλινδροι διαφορετικού μεγέθους αλλά ίδιας μάζας, ο ένας από τιτάνιο και ο άλλος από ένα κράμα πλατίνας-ροδίου. 

Αν η αρχή της ισοδυναμίας ευσταθεί, τα δύο σώματα θα κινούνται ακριβώς στην ίδια τροχιά και θα παραμένουν ευθυγραμμισμένα.

Αν όχι, ένας από τους δύο κυλίνδρους θα κινηθεί ανεπαίσθητα πιο κοντά στη Γη σε σχέση με τον δεύτερο. 

Το τροχιακό πείραμα, κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών. Το ποσό θεωρείται μάλλον μικρό για μια τέτοια φιλόδοξη αποστολή, η οποία θα επιχειρήσει να διαψεύσει τη Γενική Σχετικότητα. 

Αν το καταφέρει, ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει για την πολυπόθητη συμφιλίωση του Αϊνστάιν με το μικρόκοσμο της κβαντομηχανικής. Και η εικόνα μας για τη βαρύτητα και το Σύμπαν θα αλλάξει.

Το πείραμα του Γαλιλαίου που μάλλον δεν συνέβη ποτέ

Για την ιστορία, το πείραμα πτώσης του Γαλιλαίου πιθανότατα δεν συνέβη ποτέ. Η πρώτη αναφορά στη θρυλική επίδειξη ήρθε μετά τον θάνατο του Γαλιλαίου από τον βοηθό του Βιντσένζο Βιβιάνι, σύμφωνα με τον οποίο ο δάσκαλός του ήθελε να διαψεύσει την άποψη του Αριστοτέλη ότι τα βαριά αντικείμενα πέφτουν ταχύτερα από τα ελαφρά.

Ο Γαλιλαίος είχε περιγράψει παρόμοια πειράματα το 1683. Πιθανότατα, όμως, οι μόνες δοκιμές που πραγματοποίησε για το θέμα είχαν να κάνουν με σφαίρες που κατρακυλούσαν σε ράμπες. 

Το πείραμα του MicroSCOPE θα είναι εκατομμύρια φορές πιο ακριβές.

Σχόλιο: Το πείραμα είναι πολύ σημαντικό και το περιμένω.

Η φυσική είναι μια επιστήμη που προχωρεί με πειράματα.

Όλες οι θεωρίες για να γίνουν αποδέκτες, πρέπει να κάνουν προβλέψεις που θα επιβεβαιώνονται. Αλλιώς δεν γίνονται δεκτές.

4444

http://alterthess.gr/content/nekros-se-gkremo-sto-brighton-vrethike-o-dimosiografos-h-xekoykoylotakis

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη. Μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια η οποία δημοσιεύτηκε Ιούνιο του 2013 αναφέρει ότι ο Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη αναφέρθηκε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση .

Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε συνέντευξη στο παρελθόν είχε πει ««Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι. Αυτό που με πείραξε όμως περισσότερο, ήταν ότι στο τέλος άφηναν υπονοούμενα για το χαρακτήρα μου, μήπως δηλαδή ήμουν χαζούλης. Γιατί; Επειδή έκανα σωστά τη δουλειά μου και δεν έπαιξα το παιχνίδι κανενός; Και μετά, όλες αυτές οι απειλές που δέχτηκα; Και μάλιστα, από ανθρώπους που κάποτε μου το έπαιζαν φίλοι».

Πηγή: koutipandoras.gr

4444

05/03/2015

4444

http://www.kathimerini.gr/806101/article/epikairothta/ellada/ika-katargh8hke-h-8ewrhsh-twn-vivliariwn-ygeias–hlektronika-enhmerwmenoi-oi-paroxoi-ygeias

Οι συνταξιούχοι έχουν επ’ αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Επίσης η Διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δε χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου.
Το ΙΚΑ υπενθυμίζει, ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωση καταργήθηκε, δεδομένου ότι οι πάροχοι υγείας έχουν ενημερωθεί ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική ικανότητα όλων των δικαιούχων (ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/14 τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, των συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογενείας τους -σύζυγοι και τέκνα μέχρι 18 ετών).

Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, ασφαλιστική ικανότητα έχει γνωστοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης για:
1.154.958 συνταξιούχους
1.873.875 ασφαλισμένους με άνω των 50 Η.Ε.
80.136 επιδοτούμενους ανέργους
79.455 μακροχρόνια ανέργους
938.255 έμμεσα ασφαλισμένους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τ. ΟΠΑΔ)
Επιπρόσθετα, προκειμένου να επιβεβαιώνουν οι Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ σημειώνει, ότι για την απογραφή των προστατευομένων μελών που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο έχει σχεδιασθεί ειδική διακριτή δράση η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και θα υποστηρίξει τη διαδικασία απογραφής εμμέσων μελών μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι υπηρεσίες αυτές, αποτελούν σημαντικά βήματα υλοποίησης της στρατηγικής κατεύθυνσης της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους χωρίς να απαιτείται η φυσική προσέλευσή τους και η προσκόμιση δικαιολογητικών ή άλλων φυσικών παραστατικών.

Σχόλιο: Όλοι εσείς που πηγαίνετε να θεωρήσετε τα βιβλιάρια Υγείας, έχετε πάει πρώτα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ, να δείτε αν χρειάζεται να πάτε;

Σας ρωτώ.

4444

Πιστοί στο ραντεβού τους διαδήλωσαν σήμερα έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Metropolis υπενθυμίζοντας με συνθήματά τους ότι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται «Με σύνθημα Αντρέα Κουρή μην ξεχνάς μας χρωστάς διαδήλωσαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Metropolis αλλά και αλληλέγγυος κόσμος»

 

4444

ELLADA MILIONHS - FLOROS ENERGA HELLAS POWER 011 060315

Αυτοί οι τύποι, τα αισχρά σκουλήκια, πρέπει να καταδικαστούν σε 5 με 6 δις ισόβια.
Να μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ και ο Βορίδης τους συμπαραστάθηκαν.
Δυο τομάρια καταχράστηκαν 256 εκατομμύρια ευρώ. Έβγαλαν από την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας, 256 εκατομμύρια. Τρομερό έγκλημα.
Ή θα φέρουν πίσω όλο το χρήμα, ή θα μείνουν δις ισόβια.

4444

4444

4444

Josuan Estrada. Would you mind living in a house like that?

 

4444

4444

Βόδια δεν υπάρχουν μόνο στις ουρές του ΙΚΑ. Βόδια υπάρχουν παντού.

Εγώ πληρώνω τους λογαριασμούς στην cyta μέσω μιας κάρτας που είναι χρεωστική και έχει πολύ χαμηλό όριο, αφού την χρησιμοποιώ στο διαδίκτυο και άρα παίρνω κάποια μέτρα ασφάλειας.

Οι χρεωστικές, είναι οι καλύτερες κάρτες για το διαδίκτυο. Ρυθμίζετε εσείς, όπως θέλετε τις παραμέτρους και το κυριότερο ότι δεν μπορούν να σας πάρουν χρήματα που δεν έχετε στον λογαριασμό.

Ας πάμε όμως στην περίπτωση. Τα ποσά που πληρώνω είναι πολύ χαμηλά. 20 ευρώ ή 40 σε μια περίπτωση. Οι πληρωμές είναι μια φορά το μήνα. Δηλαδή πολύ μικρή δραστηριότητα.

Σήμερα όμως μου βγαίνει ένα μήνυμα και μου λέει, πρέπει να κάνεις ταυτοποίηση μέσω της Visas και άλλες τέτοιες μαλακιες.

Σκέπτομαι, εντάξει θα κάνω την εγγραφή, αφού είστε τόσο βόδια.

Κάνω την εγγραφή, ξαναδίνω δηλαδή στοιχεία που έχει η τράπεζα και μετά προσπαθώ να πληρώσω τον έναν από τους 2 λογαριασμούς που χρωστώ.

Όμως πάλι τζίφος. Δεν γίνεται.

Πως πλήρωνα τις προηγούμενες φορές και τώρα δεν μπορώ; Ποιο βόδι ή ομάδα βοδιών μου χαλά την ομαλή ροη;

Αν το Σύμπαν, ήταν βόδι, όπως είστε εσείς, δε θα υπήρχαν άνθρωποι στον πλανήτη Γη.

Χρησιμοποιώ την κάρτα για να μη στήνομαι στην ουρά και για να μην χρεώνομαι προμήθειες. Απλά πράγματα που τα προσφέρει η τεχνολογία.

Το πρόβλημα μου δεν είναι η τεχνολογία και οι νόμοι που κυβερνούν το Σύμπαν, το πρόβλημα μου είναι τα ανθρώπινα βόδια.

4444

http://tvxs.gr/news/ellada/diylizontas-tin-symfonia-katapinontas-praksikopima-toy-s-koylogloy?utm_content=buffer1826b&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Ήταν σίγουρα προς όφελος της δημοκρατίας ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τα υπέρ και τα κατά της τετράμηνης εκεχειρίας, που έκλεισε πρόσφατα η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να συζητήσουμε για το πραξικόπημα;

Γιατί ένα σιωπηλό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Έχει σαν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την αντικατάσταση της από ένα σχήμα που θα εκτελεί πειθήνια τις εντολές του Βερολίνου και της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας. Είναι ένα σχέδιο που διαμορφώνεται στα σαλόνια της Αθήνας από εφοπλιστές, που φυσικά έχουν βγάλει τα χρήματα έξω από την Ελλάδα, ξεσκολισμένους φιλοσαμαρικούς δημοσιογράφους και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Αλλά που δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας, χωρίς την ενεργό ανάμειξη της γερμανικής ηγεσίας.

Από απειλές μέχρι ανοικτούς εκβιασμούς, οι πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα της σύγχρονης διπλωματίας: ακόμη και ο Χένρι Κίσινγκερ τις δεκαετίες 60-70, την εποχή της αμερικανικής παντοδυναμίας, φρόντιζε να ωραιοποιεί την πολιτική του με φιοριτούρες για την δυτικού τύπου δημοκρατία.

Εδώ έχουμε έναν υπουργό Οικονομικών που όταν δεν κατηγορεί δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση για ανευθυνότητα ή  ειρωνεύεται τον Έλληνα συνάδελφο του, φτάνει να δηλώνει ότι  «αν δεν κάνει την πρώτη αποπληρωμή(των δόσεων) έγκαιρα, τότε θα πρόκειται για το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του (του Γιάννη Βαρουφάκη) και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα».

Είμαστε σε ιστορική καμπή.  Όπως και το 2010, το φόβητρο είναι η χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι όχι μόνο τα ίδια μέσα αλλά και οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται στο εκβιασμό, όπως άλλωστε συμβαίνει τις μαφίες που σέβονται τον εαυτό τους.

Όπως το 2015 με το «ΟΧΙ», έτσι και το  2010 η ναυαρχίδα των επιθέσεων ήταν η κίτρινη Bild και ο αναπληρωτής διευθυντής της Nikolaus Blome, που έγραφε τότε: «Αποχωρήστε, Έλληνες …Μετά τα πρώτα δισεκατομμύρια, θα χρειαστούν κι άλλα. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια». Το 2011 η Bild κέρδισε το Βραβείο Γαϊδουράγκαθου για την ανθελληνική  της εκστρατεία. Το ατιμωτικό για κάθε δημοσιογράφο βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Blome, υπερασπιζόμενος τις προτάσεις της Bild να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά της  και υπερηφανευόμενος ότι είναι η εφημερίδα του που επηρεάζει την Μέρκελ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, δημοσιεύθηκε στο Spiegel ένα άρθρο για την «βασανιστική σχέση μεταξύ Βαρουφάκη και Σόιμπλε».

Όπως συμβαίνει συχνά τελευταία με το γερμανικό περιοδικό, το άρθρο περιέχει, προφανώς κατασκευασμένες, ανακρίβειες.

Για να δείξει ότι, παραδείγματος χάριν, τον Σόιμπλε δεν τον πειράζει το ντύσιμο του Βαρουφάκη, γράφει ότι ο Γερμανός υπουργός δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας ερχόταν «στις συνεδριάσεις του eurogroup με τα μαλλιά του πιασμένα κοτσίδα». Λεπτομέρεια: η Σουηδία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης για να παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις του eurogroup.

Το άρθρο παρουσιάζει τον Σόιμπλε σαν τον Σίσυφο που είναι λυπημένος γιατί η Ελλάδα μάλλον δεν θα τα καταφέρει και θα φύγει από το ευρώ. Ο μύθος του Σισύφου δεν εξηγείται, αλλά αυτό έχει… την εξήγηση του: ένας από τους τρεις συντάκτες του άρθρου είναι ο Nikolaus Blome, που με το βραβείο του γαϊδουράγκαθου στο λαιμό του πήρε μεταγραφή από την κίτρινη Bild στο σοβαροφανές Spiegel!

To ενδιαφέρον στο άρθρο είναι ότι εξηγεί τις αιτίες της αντιπάθειας του Σόιμπλε για τον Bαρουφάκη: επαναλαμβάνει ότι ο τελευταίος προσπάθησε να απομονώσει την Γερμανία, κάτι που δεν επιτρεπόταν ποτέ να συμβεί, από την στιγμή μάλιστα που ο Σίσυφος (καλύτερα ο θεός της λιτότητας) Σόιμπλε έχει εφαρμόσει την σωστή πολιτική.

Όπως έχει από πολλές πλευρές διαπιστωθεί, η αιτία για την άτεγκτη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα δεν είναι οικονομική αλλά πολιτική: αν το 1973 η κυβέρνηση του Αλιέντε στη Χιλή απειλούσε να παρασύρει όλη την Λατινική Αμερική προς τα αριστερά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη του 2015. Και για αυτό πρέπει να ανατραπεί με όλα τα μέσα.

Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να αντιδράσουμε στο πρώτο μεταμοντέρνο πραξικόπημα της ιστορίας, στο οποίο δεν χρησιμοποιούνται τανκς αλλά οικονομικά μέσα.

Πρώτον, αφού έγινε εξαντλητική (κυριολεκτικά) ενημέρωση και ζύμωση για την συμφωνία, πρέπει να ενημερωθεί η ελληνική κοινή γνώμη για το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Και να κινητοποιηθεί για να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία, όχι για να πάρει κανένα ψηφουλάκι ή την ρεβάνς, όπως το θλιβερό ΚΚΕ.

Δεύτερο, αφού οι Έλληνες δηλώνουν ότι αισθάνονται υπερήφανοι και θέλουν να βοηθήσουν, να γίνει έκκληση στον πατριωτισμό τους: να επαναφέρουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα και τις τράπεζες.

Τρίτον, ανάλογες προσπάθειες θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες του εξωτερικού-και ιδιαίτερα της Γερμανίας- πληροφορώντας την κοινή γνώμη για την πραγματικότητα, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε οι περισσότεροι Γερμανοί.

Τέταρτον, θα πρέπει να διαβάσουμε και αυτά που έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Thorsten Denkler στη σοβαρή Süddeutsche Zeitung, στο άρθρο του με τίτλο «τα καμώματα ενός ανίσχυρου». Ο ανίσχυρος είναι λοιπόν ο Σόιμπλε γιατί «η μη συνέχιση της «βοήθειας» δεν είναι καμία επιλογή για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα, για  λόγους αυτοπροστασίας. Για αυτό δε θα πρέπει καθόλου να περνά από το κεφάλι των Γερμανών πολιτικών ιθυνόντων η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας για τη γερμανική ελίτ». Δεν χρειάζεται να πάρουμε κατά γράμμα τον αρθρογράφο, αλλά στη μάχη για να μην περάσει ο ωμός εκβιασμός, θα πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά.

Σχόλιο: Αν ο Τσε δεν ήταν τόσο χαζός, λόγο ανυπομονησίας, αντί να πάει να σκοτωθεί στα βουνά σε σχέδια ηλίθια, θα μπορούσε να ζήσει και να βοηθήσει τον Αλιέντε.

4444

«Άκυρη διαταγή» χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι το επίμαχο διαβαθμισμένο έγγραφο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επανέρχονται στο θέμα και διευκρινίζουν για ακόμη μια φορά απόψε πως η επίμαχη διαταγή εκδόθηκε χωρίς την έγκριση των αρμόδιων υπουργείων.

Το Μαξίμου επισημαίνει πως ενώ το έγγραφο «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε σήμερα το πρωί ενώ τονίζεται πως η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα Παράλληλα το Μαξίμου αναφέρει πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής ενώ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τα ΜΜΕ πως ανέπτυξαν ρητορική μίσους που στηρίζεται στην επινόηση πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης.

“Ο κ. Σαμαράς και μερίδα των ΜΜΕ προέβησαν σε μία ακόμα επινόηση: πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο.” πρόσθεσαν οι κυβερνητικές πηγές οι οποίες ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση -και όχι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες- θα επιλέξει τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011 και έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους. Πρόσθεσαν επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. “Ας το κάνουμε σαφές: οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.” αναφέρεται στις διευκρινιστικές λεπτομέρειες. Πηγή: www.lifo.gr

4444

04/03/2015

4444

Μια… προωθημένη τροπολογία για να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, κατέθεσαν γερμανοί βουλευτές του CDU: Προτείνουν να δίδεται σε κάθε Γερμανό τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα ένα επίδομα για τις ταξιδιωτικές του δαπάνες ύψους 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της εφημερίδας Bild την Τετάρτη, τη οποία αναπαράγουν όλα σχεδόν τα γερμανικά μέσα, οι βουλευτές Ρούντιγκερ Κρούζε και Άξελ Φίσερ επιθυμούν με την ιδέα τους αυτή να στηρίξουν την Ελλάδα και προσφέρουν πρόσθετα έσοδα στην χώρα του Ευρωπαικού Νότου.

Οι δύο πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν όλοι οι Γερμανοί πολίτες να ταξιδέψουν τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα και να τους επιστραφούν 500,00 Ευρώ κατόπιν προσκόμισης των ανάλογων παραστατικών. 

Οι αποδείξεις για ξενοδοχεία και διανυκτερεύσεις δεν θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τοις μετρητοίς, αλλά με πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας αντίστοιχα θα πρέπει να έχει ΑΦΜ προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή φορολόγηση των εσόδων.

“Με το τρόπο αυτό προσφέρουμε ένα κίνητρο για τίμια απόδοση φόρων. Το “κουπόνι για την Ελλάδα” είναι ένα ερέθισμα για μεταρρύθμιση του συστήματος από τη βάση”, λέει ο κος Κρούζε. 

Ο κος Φίσερ τονίζει: “Κάθε Γερμανός θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό.”

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τη Τετάρτη ενόψει της Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Βερολίνου, οι Γερμανοί έκαναν ακόμη περισσότερα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό. 81,6 εκ. Επιβάτες ξεκινούν το ταξίδι τους από τα γερμανικά αεροδρόμια. Αγαπημένος προορισμός για 7,2 εκ. επισκέπτες συνεχίζουν να είναι τα νησιά της Μεσογείου, όπου τα ελληνικά νησιά αύξησαν σημαντικά την επισκεψιμότητά τους: το ποσοστό των Γερμανών τουριστών αυξήθηκε κατά σχεδόν 20%, δηλ. 1,4 εκ. 

Πηγή: DW
Πηγή: Απίθανη τροπολογία: Επίδομα 500 ευρώ σε κάθε Γερμανό που κάνει διακοπές στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/194510/apithani-tropologia-epidoma-500-eyro-se-kathe-germano-poy-kanei-diakopes-stin-ellada#ixzz3TRmf4CI3

Σχόλιο: Αυτή πραγματικά η πρόταση, είναι πολύ καλή. Υπάρχουν και έξυπνοι Γερμανοί.

Για να δούμε, θα την εφαρμόσουν;

4444

BLOOMBERG PUTIN UKRAINE 01 040315

4444

ELLADA SYRIZA PANOUSHS METANASTEYSH SAMARAS SYRIZA 01 040315Τα Εναλλακτικά Μονοπάτια.

4444

4444

BLOOMBERG TRISH FACE ukraine 01 030315

4444

Ακούω την εκπομπή του Γεωργίου που παίρνουν διάφοροι και μιλούν για στημένα παιχνίδια.

Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Οι μεγάλες εταιρείες στοιχήματος, δεν έχουν κανένα συμφέρον και όφελος, να στήσουν παιχνίδια.

Είναι απλά μαθηματικά. Οι Εταιρείες στοιχήματος, έχουν γκανιότα. Κερδίζουν δηλαδή ότι κι αν γίνει.

Μάλιστα οι εταιρείες θέλουν οι παίκτες να είναι ευχαριστημένοι για να ξαναπαίξουν.

Ο Γεωργίου τους το λέει, αλλά δε το καταλαβαίνουν. Πλάκα έχει.

Παιχνίδια μπορούν να στήσουν οι παράγοντες, οι παίκτες, αλλά όχι μια μεγάλη εταιρεία γιατί δε την συμφέρει.

Όσο ποιο δίκαιο είναι ένα πρωτάθλημα, τόσο ποιο πολύ παίζουν οι παίκτες και άρα κερδίζει η εταιρεία.

Οι μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων στην Ευρώπη, έχουν όριο πονταρίσματος. Αυτό είναι υγιές και επίσης προστατεύει την εταιρεία και τους παίκτες στοιχήματος.

Πάνω από 30.000 ευρώ νομίζω δε μπορείς να στοιχηματίσεις.

4444

http://www.apotis4stis5.com/themata-f/9553-2015-03-02-07-03-53

Αλήθεια τι θα γίνει με το θέμα των διοδίων. Χθες μία βόλτα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και επιστροφή μέσω εθνικής οδού, για 8 χιλιόμετρα πληρώσαμε 3.30, δηλαδή περίπου όσα θέλει κανείς να διασχίσει όλη την Αμερική κι αυτό αν πέσει σε κάποια γέφυρα που δεν έχει αποσβέσει τα έξοδα κατασκευής της. 

Πραγματική ληστεία, οι άνθρωποι που μένουν μετά τον Άγιο Στέφανο πραγματικά είναι καταδικασμένοι να γίνουν αργά ή γρήγορα φτωχοί, άσε το θέμα των καυσίμων και 1 ευρώ να πάει το πετρέλαιο, εδώ η ευαισθησία μας θα καλύπτει μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που πιστεύουμε ότι μας ψήφισαν, αυτοί όμως ψηφίζουν πάντα την τσέπη τους.

Τόση φασαρία προεκλογικά και τώρα αντί να πάρει απόφαση να μειώσει τουλάχιστον τα διόδια, απόλυτη σιωπή, αυτό εξηγεί γιατί κρατάνε τα ζημιογόνα ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες τους, οι ίδιοι ελέγχουν τους δρόμους, τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα έργα που κάνει ο ΟΤΕ και πολλές άλλες δραστηριότητες στην χώρα μέσω θυγατρικών.

Βέβαια δεν έχουμε παράπονο, συνέχεια κάνουν δωρεές (στους συγγενείς τους οι ιδιοκτήτες τους, όπως παλιά οι μεγάλοι ευεργέτες της χώρας). Τόσο μονοφαγάδες….

Να δούμε πως θα ξεμπλέξει η κυβέρνηση με το θέμα των Σκουριών στην Χαλκιδική, ικανοποίησε κάποιους με την ενδεχομένως σωστή της απόφαση, αυτό είναι θέμα των ειδικών, όχι δικό μου ή των αγανακτισμένων κατοίκων, αρκεί να παίρνουν τίμιες αποφάσεις και τώρα ρίχνει στην ανεργία μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής σε μία τόσο κρίσιμη εποχή.

Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στις δικαστικές αποφάσεις, κινδυνεύεις να την πατήσεις, αυτοί ουσιαστικά κάνουν κουμάντο  σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Κώστας Ζουγρής

4444

ELLADA IKA OURES GIA BIBLIARIO 01 040315 (5)4444

03/03/2015

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=123877

Σε μια έξυπνη κίνηση φέρονται να έχουν αποφασίσει να προβούν οι Ρώσοι, αφού η κυβέρνηση της χώρας φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση ισλαμικών τραπεζικών ιδρυμάτων, χαρακτηριστικό των οποίων είναι, ότι απαγορεύουν τους τόκους όταν δανείζουν χρήματα και το κέρδος προκύπτει από τη μετοχική παρουσία του πιστωτή στη δουλειά του δανειζομένου.

Τα πρώτα υποκαταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στη Ρωσική Ομοσπονδία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Με την ενέργεια αυτή, η Ρωσία φιλοδοξεί να προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση έργων υποδομής στη χώρα, όπως επέκταση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και χρηματοδότηση της βιομηχανίας.

Η Ρωσία αναμένεται πού σύντομα να έχει ολοκληρώσει τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των τραπεζών αυτών στη χώρα. Η ρωσική οικονομία υποφέρει από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς επίσης και τις χαμηλές τιμές των υδρογονανθράκων.

Πρόκειται για μια πραγματικά ευφυή κίνηση, καθώς εάν πετύχει να προσελκύσει ισλαμικό κεφάλαιο, ιδίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα πρόκειται για ένα «χαρτί» στα χέρια της ρωσικής κυβέρνησης, όχι μόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά και για να επιδείξει «πολιτικώς ορθή» συμπεριφορά απέναντι στις μουσουλμανικές πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, ιδίως στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=123938

Την οργή της Μόσχας προκαλεί η Φιλανδία που προμήθευσε την Ουκρανία με αποστασιόμετρα λέιζερ (τηλέμετρα). Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε τη Φινλανδία για «ανοικτή εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία», για τον οποίο, φυσικά, η ίδια δεν αποδέχεται οποιονδήποτε βαθμό ευθύνης.

«Οι παραδόσεις υλικού που, ενδεχομένως, μπορούν να αποτελέσουν απάρτια φονικών όπλων μπορούν να αναγνωσθούν από το Κίεβο, ως άμεση προσπάθεια υποστήριξης του πολέμου», αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση, η οποία μάλλον προκαλεί χαμόγελα.

Δηλαδή, η παράδοση των αποστασιόμετρων ενισχύει το πνεύμα αντίστασης των Ουκρανών, διότι αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε φονικά όπλα, αντίθετα, για παράδειγμα, με τις ρουκέτες Grad, που χρησιμοποιούν και οι αυτονομιστές, για απολύτως ειρηνικούς σκοπούς; Η ρωσική ανακοίνωση προειδοποιεί, εμμέσως, τους Φιλανδούς να μην παραδώσουν πολεμικό υλικό στους Ουκρανούς.

Η ανησυχία της Μόσχας για τα αποστασιόμετρα ή τα όπλα που ενδεχομένως θα μπορούσε να παραδώσει η Φινλανδία, θα μπορούσε να κριθεί, επιεικώς, υπερβολική, αν δεν είχε μεσολαβήσει η απόρριψη από τη σκανδιναβική χώρα ρωσικής πρότασης στρατιωτικής συνεργασίας και αγοράς ρωσικών οπλικών συστημάτων. Η Μόσχα δεν ξεχνά εύκολα και επ’ αυτού, οι Φιλανδοί έχουν πικρή ιστορική εμπειρία.

4444

Νευροαισθητική: η ομορφιά είναι εγκεφαλική ή δεν υπάρχει

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/paratasi-eos-2017-pire-i-gallia-gia-na-meiosei-elleimma

Η Γαλλία έλαβε με απόφαση της Κομισιόν παράταση μέχρι το 2017 να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ αποφεύγοντας τις κυρώσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, αν και παραδέχτηκε ότι πρόκειται για «περίπλοκη υπόθεση».

Η Γαλλία, το υποτιθέμενο αντίπαλο δέος της Γερμανίας, παίρνει για δεύτερη φορά προθεσμία συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της ευρωζώνης. Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι η χώρα, στην οποία ήταν υπουργός Οικονομικών μέχρι πριν από μερικούς μήνες, θα πρέπει να υποβάλει τον Απρίλιο ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα εξεταστεί τον Μάιο.

Των φρονίμων –Γάλλων– τα παιδιά ωστόσο έχουν ήδη δείξει καλή διάθεση και προωθούν μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως περισσότερη δουλειά τις Κυριακές και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (νόμος Μακρόν). Επιπρόσθετα, στην κρίσιμη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους θεσμούς, ο πρόεδρος Ολάντ αλλά και ο επίτροπος Μοσκοβισί φρόντισαν να ακολουθήσουν τη μέθοδο «μαστίγιο και καρότο» απέναντι στη χώρα μας ώστε να μη χαλάσουν τις καρδιές τους με την κραταιά Γερμανία, που «μας έβγαλε την ψυχή» μέχρι να δεχτεί τη μείωση του ελληνικού πλεονάσματος σε λογικά επίπεδα.

Σύμφωνα πάντως με τον Π. Μοσκοβίσι, η Επιτροπή αποφάσισε «να ανεβάσει κατά μία βαθμίδα» την πίεση στη Γαλλία, ώστε η χώρα να προχωρήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της, η οποία πλήττεται ταυτόχρονα «από τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς της» και «ένα αυξημένο χρέος», συνέχισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Να σημειωθεί ότι από το 2001 κι έπειτα οι μοναδικές χρονιές που η Γαλλία είχε έλλειμμα κάτω από το 3% ήταν το 2006 και το 2007.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι όποιες απόπειρες να ανταποκριθεί στις προθεσμίες εξυγίανσης απέτυχαν παταγωδώς.

Ο γαλλικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει έλλειμμα 4,1% αντί για 3% που είχε δεσμευτεί αρχικά και την επιστροφή στο όριο του 3% μόλις το 2017, χρονιά που πρόκειται να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.

Πίσω όμως από τη Γερμανία στοιχήθηκαν και Ιταλία, Βέλγιο (παρά τα φιλικά, δημόσια χτυπήματα στην πλάτη) και βγήκαν… κερδισμένες. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα ανοίξει τη διαδικασία πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας και του Βελγίου, αν και το επίπεδο του χρέους τους είναι ανησυχητικό.

Όλα αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε ερώτηση για το αν είναι σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα απαντούσε: «Αν σε κάθε εκλογική διαδικασία έπρεπε να αμφισβητούμε τις διαδικασίες και τους κανόνες, θα σκοτώναμε την Ευρώπη».

Η ίδια η Επιτροπή, ωστόσο, παραβιάζει τον βασικό κανόνα της ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ των κρατών-μελών. Γιατί καμία ευρωπαϊκή συνθήκη δεν προβλέπει ότι κάποιες χώρες έχουν διαφορετικό πολιτικό βάρος.

Σχόλιο: Καταλάβατε τι πουστηδες είναι στην Ευρώπη; Στην Ελλάδα κουνούν το δάχτυλο, αλλά στην Γαλλία δε μπορούν. Το ίδιο κάνουν και στην Ιταλία και στο Βέλγιο.

Στη Γαλλία δε μπορούν να πετύχουν μείωση του Ελλείμματος κάτω από 3% και ταυτόχρονα αυξάνεται η ανεργία.

Η Γερμανική λιτότητα τσακίζει κόκαλα και οι Γερμανοί έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, διότι οι Έλληνες θα γίνουν ρεαλιστές, δε φαντάζεστε τι θα γίνει στην Γερμανική Ευρωζώνη.

Αν ο Βαρουφάκης τα κάνει πλακάκια με τους Γερμανούς, να βάλουμε στη θέση του τον Λαπαβίτσα.

Δε ξέρω τι παίκτης είναι ο Βαρουφάκης, εγώ όμως είμαι πολύ μεγάλος. Ο Λαπαβιτσας, μια χαρά ακούγεται. Όταν βλέπεις ότι το χαρτί δεν κάνει, το αλλάζεις. Αυτό λέει η θεωρία των παιγνίων.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/i-ellada-diapragmateyetai-trito-paketo

Ελλάδα και Ε.Ε. διαπραγματεύονται τώρα ένα τρίτο πακέτο για την χώρα, που μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 50 δισ. ευρώ, υποστήριξε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, την ώρα που κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ Μαδρίτης και Αθήνας.

Οι όροι για την χορήγηση νέου δανείου, είπε ο ντε Γκίντος μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Παμπλόνα, θα είναι παρόμοιοι με αυτούς στα δυο προηγούμενα πακέτα διάσωσης. «Το κεντρικό σενάριο για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία με βάση το τρέχον πρόγραμμα και οι νέοι όροι θα διακρίνονται από ευελιξία» τόνισε ο Ισπανός υπουργός, χωρίς να αποσαφηνίζει εάν σε αυτό το ποσό που ανέφερε συμπεριλαμβάνονται και τα περίπου 20 δισ. δολάρια που απομένουν από τη συμβολή του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο. 

«Δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο πακέτο πριν το επόμενο Eurogroup, στις 9 Μαρτίου, όπου το θέμα μπορεί και να εξεταστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του ντε Γκίντος έγιναν σε μια κρίσιμη στιγμή στις σχέσεις Αθήνας- Μαδρίτης, μετά τις δηλώσεις την Κυριακή του Αλέξη Τσίπρα ότι παρότι είχε την υποστήριξη πολλών χωρών μεταξύ αυτών και της Γαλλίας, δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από κεντροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης, όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

«Βρεθήκαμε απέναντι σε έναν άξονα δυνάμεων με πρωτεργάτες τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που επιχειρούσαν να οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Στο σχέδιο αυτό, που συνένοχος και εκτελεστικό όργανο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές πολιτικές, πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει σε συσχετισμούς σε άλλες χώρες.

Ο βασικός τους στόχος είναι να έχουν ξεμπερδέψει με την αριστερή κυβέρνηση πριν τις εκλογές στην Ισπανία τον επόμενο Νοέμβριο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που κατέθεσαν τα «παράπονα» τους στην Κομισιόν, ζητώντας να τοποθετηθούν δημόσια οι Βρυξέλλες.

«Τέτοιες αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν…δεν είναι ο ρόλος μας να σχολιάζουμε δηλώσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια του Βερολίνου, που έσπευσε να υπερασπιστεί τις δυο κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Οι δηλώσεις Τσίπρα είναι μια «πολύ ασυνήθιστη παραβίαση των κανόνων του παιχνιδιού», είπε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γιάγκερ. «Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο Eurogroup. Δεν γίνονται».

Σχόλιο: Η ανάλυση του Τσίπρα είναι σωστή. Στην Ισπανία έχουν εκλογές και οι Ισπανοί έχουν ξυπνήσει. PODEMOS θα ψηφήσουν και ο Ραχόι τρέμει.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/me-koinoniko-mistho-i-nea-syllogiki-symvasi-stin-dei

Έμμεσες αυξήσεις αποδοχών μέσα από νέου τύπου επιδόματα, αλλά και συνδικαλιστικά προνόμια κέρδισαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με τη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας, που υπέγραψαν την Παρασκευή η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ και είναι η πρώτη μετά τις εκλογές.

Σημαντικότερο κέρδος για τους εργαζόμενους είναι ο «κοινωνικός μισθός», όπως τον ονομάζουν συνδικαλιστές, που θα φτάνει μέχρι και 6 ευρώ την ημέρα και ουσιαστικά αντιστοιχεί σε σχεδόν έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο. Εκτιμάται ότι αφορά 15.000 εργαζόμενους και το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ θα είναι περίπου 90.000 ευρώ τη μέρα ή τουλάχιστον 20-25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΣΣΕ προβλέπει ότι θα παρέχονται τροφεία ή διατακτικές σίτισης στον χώρο εργασίας για κάθε μέρα φυσικής παρουσίας στον χώρο εργασίας, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η δέσμευση της ΔΕΗ  «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος» είναι από τις βασικές ρυθμίσεις της σύμβασης, η οποία έχει τριετή διάρκεια (έως το 2018) και προβλέπει επίσης την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά που, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Τέλος, προβλέπονται ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Σχόλιο: Δεν έπρεπε να γίνουν οι αυξήσεις.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/ekthetos-o-ant-samaras-meta-tin-akyrosi-tis-toyrkikis-notam

«Έκθετος» ο Αντ. Σαμαράς μετά την ακύρωση της τουρκικής NOTAM

Η Τουρκία έκανε πίσω ακυρώνοντας τη ΝΟΤΑΜ για μονομερή δέσμευση μεγάλης έκτασης στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Σκύρου, Αγ. Ευστρατίου και Λήμνο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Ικανοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών. «Βιασύνη» καταλογίζει στον Αντ. Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, προκειμένου να ενημερωθεί «παρακάμπτοντας» τον πρωθυπουργό ενώ το κόμμα του ζητούσε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του για την τουρκική ΝΟΤΑΜ και τις πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά, τόνισε:

«Η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο».

Σχετικά με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, είπε: «Η βιασύνη του κ. Σαμαρά να ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ελάχιστες ώρες πριν τελεσφορήσει η ελληνική διπλωματία και αποσυρθεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ, τον εκθέτει. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης ζήτησε ενημέρωση απευθείας από τη στρατιωτική ηγεσία και όχι από την πολιτική. Κάποιος που ήταν μέχρι πριν έναν μήνα πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται μετά την έντονη ελληνική αντίδραση και την προσφυγή σε ΟΗΕ, Ε.Ε, ICAO και ΝΑΤΟ, πρακτική διαφορετική από εκείνη που συνηθιζόταν μέχρι πρόσφατα, με τα διαβήματα προς την τουρκική πλευρά.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εξέφραζαν την ικανοποίηση τους, γιατί η στρατηγική που ακολούθησαν στους διεθνής οργανισμούς είχαν αποτέλεσμα. Η Αθήνα τονίζει ότι επιθυμεί να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι και να μην υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών με απαρέγκλιτο όρο το σεβασμό του δικαίου από την Τουρκική πλευρά.

Σχόλιο: Ο Σαμαράς είναι πολύ επικίνδυνος για την Ελλάδα.

4444

Γερμανία: Συμβουλή στους εβραίους να μην φορούν δημοσίως κιπά

Προειδοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου για να μην δίνουν στόχο.

«Πόσο αντισημιτική είναι η Γερμανία;

Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων προειδοποιεί τα μέλη της κοινότητας να μην φορούν τα παραδοσιακά καλύμματα κεφαλής, τα «κιπά», δημοσίως για να μην δίνουν στόχο», γράφει το Spiegel.

Είναι μια προφύλαξη που παίρνει εδώ και αρκετό καιρό ο 26χρονος Μαρκ Κράσνοφ.
Προτού βγει από το σπίτι του, στο Βερολίνο, αναρωτιέται αν πρέπει να ρισκάρει φορώντας το κιπά; «Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν ή να δημιουργήσω κάποιο επεισόδιο», λέει ο νεαρός εβραίος. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν φοράει σχεδόν ποτέ το εβραϊκό κάλυμμα της κεφαλής, όταν βγαίνει έξω. Αισθάνεται ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Η Γερμανία είναι πατρίδα περίπου 25 εκατομμυρίων Εβραίων – περί τις 118.000 είναι μέλη των 108 επίσημων εβραϊκών κοινοτήτων της χώρας.

Είναι επίσης η μόνη χώρα στην ΕΕ, η οποία έχει δει αύξηση του εβραϊκού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, την ώρα που σε πολλές άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, υπάρχει μια έξοδος. Αλλά πέρυσι καταμετρήθηκαν 864 αντισημιτικά εγκλήματα, μια αύξηση σχεδόν 10% σε σχέση με το 2013.
Η εβραϊκή κοινότητα στη Γερμανία αισθάνεται να απειλείται από τρεις πλευρές: από δεξιούς εξτρεμιστές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες βίαιες επιθέσεις εναντίον Εβραίων, από την αντί-ισραηλινή και αντί-σιωνιστική Αριστερά, και από τους ισλαμιστές.
Ως εκ τούτου, ο Κράσνοφ προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Λέει ότι αν και δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα έβγαινε έξω φωνάζοντας «φιλο-ισραηλινά συνθήματα», νιώθει ότι ακόμα και η απλή πράξη του να φορέσει το κιπά δημοσίως θεωρείται από κάποιους ως πρόκληση. «Οι άνθρωποι με κοιτάζουν επίμονα, δεν είναι κάτι που έχουν συνηθίσει να βλέπουν», προσθέτει.

– See more at: http://left.gr/news/germania-symvoyli-stoys-evraioys-na-min-foroyn-dimosios-kipa#sthash.UArb8Epy.dpuf

Σχόλιο: Ευτυχώς που υπάρχει το Ισραήλ. Έτσι, όταν οι Γερμανοί γίνουν για μια ακόμα φορά ΝΑΖΙ, θα πάνε στο Ισραήλ και θα σωθούν.

4444

Νέο φόρο 1 δισ. στερλινών στις τράπεζες επιβάλλει η Βρετανία

Νέος εταιρικός φόρος, ύψους 1 δισ. στερλινών, θα επιβληθεί ετησίως στις βρετανικές τράπεζες στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδίων για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, τα οποία ανακοινώθηκαν από τους μικρότερους εταίρους της κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δήλωσαν ότι θα πιέσουν προκειμένου το μέτρο συμπεριληφθεί στον τελικό προϋπολογισμό τον επόμενο μήνα, τονίζοντας παράλληλα ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτό το μέτρο θα αποτελέσει μέρος της εκστρατείας μανιφέστο εν όψει των εθνικών εκλογών στις 7 Μαΐου.

Τόσο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες όσο και ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκαν να ισοσκελίσουν τον υφιστάμενο προϋπολογισμό, ο οποίος καλύπτει τις ημερήσιες δαπάνες αλλά όχι τις επενδυτικές δαπάνες μέχρι το 2017/2018.

– See more at: http://left.gr/news/neo-foro-1-dis-sterlinon-stis-trapezes-epivalei-i-vretania-0#sthash.ZBQsC4rR.dpuf

Σχόλιο: Μου αρέσει που οι Βρετανοί, θέλουν να ισοσκελίσουν τους επόμενους προϋπολογισμούς. Αυτό είναι πολύ θετικό βήμα.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2015/03/blog-post_57.html

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ «ΜΑΝΤΡΙ» ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΜΗΣΕΙ

Την εκτίμηση ότι οι δανειστές εγκατέλειψαν την κυβέρνηση Σαμαρά διότι έβλεπαν πως δεν θα εκλεγεί και επέλεξαν να βεβαιωθούν ότι θα «κρατήσουν στο χέρι» την νέα κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στον Real fm 97,8.
ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2015

Σχόλιο: Αυτό που λέει ο Χαρδούβελης είναι το σχέδιο που έφτιαξε ο Σαμαράς και είχε το όνομα: Αριστερή Παρένθεση.

Όταν ο Τσίπρας λέει: μας έστησαν παγίδα θανάτου, έχει δίκαιο 100%.

Ο Σαμαράς ως δοσίλογος και υπερήφανος Γερμανοτσολιας, έστησε με την βοήθεια των κατακτητών, την θανάσιμη παγίδα.

4444

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/pisw-apo-tin-eksafanisi-tou-baggeli-gnwstos-bouleutis

Η Έλενα Ακρίτα στέλνει επιστολή στον Γ. Πανούση για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην οποία όπως αναφέρει ότι «Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας “πρωτοκλασάτος’ Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία».

Μάλιστα όπως λέει η Έλενα Ακρίτα «Γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Προσωπικά – μετά από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητα του: Το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω. Θα βγει στη σέντρα ο κύριος αυτός;». 

Ολόκληρη η επιστολή της Ελενας Ακρίτα

Κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης,

Τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα μάτια σας! Απευθύνομαι σε σας γιατί:
• Είστε υπεύθυνος για τις έρευνες, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.
• Είστε πανεπιστημιακός δάσκαλος. Πρύτανης και καθηγητής Εγκληματολογίας – συνεπώς άριστος γνώστης του αντικειμένου.
• Είστε γονιός.
• Έχετε εντρυφήσει στο θέμα. Στο άρθρο σας “Ενδοσχολική βία: Χωρίς όρια και χωρίς ορίζοντα;” επισημαίνετε:
«Στη χώρα μας το πρόβλημα της σχολικής βίας αναζωπυρώθηκε τόσο με την τραγική υπόθεση του Άλεξ όσο και με την βιντεοσκόπηση ‘βιασμού’ μαθητρίας στην Αμάρυνθο.”

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας κάποιες σκέψεις που αφορούν στην τραγωδία του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη, με άγνωστο – μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες – τέλος:

 1. Θέλω να πιστεύω πως οι έρευνες δεν έχουν αφεθεί μόνο στην άξια συνάδελφο μου Αγγελική Νικολούλη, ούτε μόνο στις αξιέπαινες πρωτοβουλίες των πολιτών.
 2. Έχει κινητοποιηθεί και σε ποιον βαθμό η Αστυνομία; Αλήθεια, όοοολοι αυτοί οι ένστολοι που ανά δεκάδες φυλάνε τα σπίτια του κάθε απίθανου πολιτικού και δημοσιογράφου (πολλοί εκ των οποίων μια χαρά μπορούν να πληρώσουν φρουρούς απ’ την τσέπη τους) έχουν ΗΔΗ αποσπαστεί για να επιστρέψουν στην υπηρεσία του πολίτη; Και εν προκειμένω, στην διαλεύκανση της υπόθεσης;
 3. Οι βασανιστές του παλικαριού μιλάνε για ‘πλάκες’, ‘καψόνια’ κι άλλα χαλαρά. Μετατρέψανε ένα ευαίσθητο, τρομαγμένο, ευάλωτο παιδί σε ανθρώπινο τζουκ μποξ (του πετάγανε κέρματα για να τραγουδάει και να το ξεκλειδώσουν από τη ντουλάπα που το φυλακίζανε).
  Το βασανίσανε, το διαπομπεύσανε, το ξεφτιλίσανε, το οδηγήσανε στους δρόμους να εκλιπαρεί για μια μπουκιά ψωμί, για ένα εισιτήριο να φύγει όσο πιο μακριά μπορεί, για ένα χέρι βοήθειας που δεν απλώθηκε ποτέ.
 4. Τι προβλέπει ο Νόμος για τους βασανιστές του, κύριε Υπουργέ; Ποια η ποινή τους αν βρεθεί το παιδί – και ποια η ποινή τους αν κάτι τραγικό (ούτε να το ξεστομίσω δεν μπορώ) προκύψει;
 5. Ενώ η ΕΔΕ είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κώστας Τρομπούκης δήλωσε: “Δεν με πείθει το σενάριο bullying. Κανένας δεν έχει καταθέσει επίσημα ότι ο Βαγγέλης είχε Πέσει θύμα bullying. Όλοι μιλάνε με γενικότητες». Θα ερευνηθούν σε βάθος τα στοιχεία που οδηγούν τον κ. Τρομπούκη σε αυτό το συμπέρασμα;
 6. Όλοι όσοι «μιλάνε με γενικότητες» και δεν καταθέτουν ευθέως εναντίον των βασανιστών – βάσει νόμου είναι συνεργοί; Οι ‘μάρτυρες’ που δεν ‘μαρτυρούν’ – γιατί φοβούνται – έχουν μερίδιο ευθύνης; Η ερώτηση μου δεν είναι ρητορική. Ειλικρινά προσπαθώ να διακρίνω τα όρια ανάμεσα στην παθητικότητα και την ‘δια της σιωπής’ ενεργή συμμετοχή.

Και τέλος – ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
7. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας “πρωτοκλασάτος’ Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.

Τι θα γίνει με αυτόν τον τύπο; Γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Προσωπικά – μετά από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητα του: Το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω.

Θα βγει στη σέντρα ο κύριος αυτός; Και το πιο σημαντικό: Αν – ο μη γένοιτο – έχει συμβεί κάτι στο παλικαράκι – έχει ποινικές ευθύνες ως ηθικός αυτουργός ή όπως αλλιώς το λέτε εσείς οι νομικοί, τέλος πάντων;

Αφήνω τους γονείς απ’ έξω και διατυπώνω όσο μπορώ πιο προσεχτικά την επόμενη πρότασή μου, γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται: Ίσως – ΙΣΩΣ – στο οικογενειακό περιβάλλον κρύβεται η εξήγηση γιατί το παιδί δεν στράφηκε στο σπίτι του να ζητήσει βοήθεια. Αλλά ας μην το προχωρήσω άλλο: Δεν παύουν να είναι γονείς και σέβομαι τον πόνο και την αγωνία τους. Τις όποιες ευθύνες – Αν – ΑΝ – υπάρχουν, ας τις βρουν εκείνοι με την συνείδησή τους.

Κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί ο Βαγγέλης είναι το παιδί όλων μας. Το δικό μου παιδί. Το δικό σας παιδί. Κι όπως εσείς γράψατε στο άρθρο σας:

“Υποβαθμισμένη ζωή, υποβαθμισμένο σχολείο, υποβαθμισμένα όνειρα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανασφαλής ζωτικός χώρος επιβίωσης, πανοπτική κοινωνία γενικής και ειδικής παρακολούθησης όλα αυτά και όλοι αυτοί τους κρύβουν τον ήλιο του μέλλοντός τους.
Και –ως γνωστόν– χωρίς φως (ή προσδοκία φωτός) χάνει την αξία του οποιοσδήποτε αγώνας (στην τάξη ή και στη ζωή).”

Εν αναμονή της απάντησής σας

Έλενα Ακρίτα

Σχόλιο: Όποιος ξέρει το όνομα του Νεοδημοκράτη Πολιτικού, να το γράψει στον τοίχο, να το μάθουμε κι εμείς.

4444

Yara Khmidan.

4444

CHESS 01 030315

4444

02/03/2015

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1308874/sthn-afstriakh-heta-to-proto-bail-in-evropaikhs.html

Στην αυστριακή Heta το πρώτο νέου τύπου «bail in» για ευρωτράπεζα.

Πρόκειται για την bad bank της αυστριακής Hypo Alpe.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις του σαββατοκύριακου και τη βόμβα για απομειώσεις 8,7 δισ. ευρώ, η Βιέννη αποφάσισε να θέσει την τράπεζα σε διαδικασία εκκαθάρισης εφαρμόζοντας τους νέους κανόνες για το bail in.

Η Heta Asset Resolution θα είναι κατά τα φαινόμενα η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα στην οποία θα επιβληθεί “bail in” στους ομολογιούχους. Πρόκειται για την «bad bank» της πολύκροτης Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, την γνωστή αυστριακή τράπεζα που απασχόλησε το διεθνή Τύπο το 2009 λόγω της διάσωσής της από το αυστριακό δημόσιο.

Η αυστριακή κυβέρνηση, όμως, αποφάσισε να μην στηρίξει περαιτέρω τη Heta, η οποία έχει ήδη στοιχίσει στους φορολογούμενους της χώρας περί τα 5,5 δισ. ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη όταν η διοίκηση της Heta ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας ότι πιθανώς να χρειαστεί περαιτέρω στήριξη ύψους 7,6 δισ. ευρώ. Έτσι, η ρυθμιστική αρχή της χώρας έθεσε τη Heta σε καθεστώς εκκαθάρισης και διέταξε άμεσο μορατόριουμ χρέους.

Λίγα λόγια για την ιστορία….

Η Hypo Alpe κρατικοποιήθηκε εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης, το 2009. Η τράπεζα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω των τοποθετήσεών της στα δυτικά Βαλκάνια. Ο βασικός της μέτοχος, η Bayerische Landesbank αποφάσισε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας δικαστικός κυκεώνας, καθώς μεγάλο μέρος του χρέους της τράπεζας τελεί υπό την εγγύηση της επαρχίας της Κορινθίας – που ήταν και πρώην ιδιοκτήτης της τράπεζας. Έτσι, η Αυστρία οδηγήθηκε στη λύση της ίδρυσης της bad bank η οποία δημιουργήθηκε το 2014 και κράτησε περίπου 18 δισ. ευρώ από το ενεργητικό της Hypo.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις δραματικές εξελίξεις του σαββατοκύριακου, οι οποίες περιγράφονται και στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η Heta ενημέρωσε τη ρυθμιστική αρχή το βράδυ της Παρασκευής (21:20 τοπική ώρα) ότι η αξιολόγηση στοιχείων ενεργητικού που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο καταλήγει πως απαιτούνται απομειώσεις ύψους 8,7 δισ. ευρώ. Λίγο αργότερα η Heta μαζί με τη ρυθμιστική αρχή ενημέρωσαν την κυβέρνηση ζητώντας ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις της.

Η απάντηση ήρθε με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Η απόφαση λήφθηκε με βάση τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση της Heta για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης στοιχείων ενεργητικού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας και συμπληρώνει: «Λόγω αυτής της δραματικής αλλαγής στην αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού, το υπουργείο μαζί με όλη την κυβέρνηση, αποφάσισε να μην επενδύσει άλλα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών στη Heta».

Τώρα η Heta περνά στα χέρια της ρυθμιστικής αρχής, η οποία προχωρά στην εκκαθάρισή της. Βάσει της νέας νομοθεσίας – που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών κανόνων για το bail in– ενόσω η ρυθμιστική αρχή επεξεργάζεται το σχέδιο εκκαθάρισης, δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της Heta.

Το άμεσο μορατόριουμ χρέους σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν ομόλογα ύψους 950 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 6 Μαρτίου και στις 20 Μαρτίου. Επίσης, επηρεάζει ομόλογα 9,8 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία και δάνειο 1,24 δισ. ευρώ προς την Pfandbriefbank.

Σχόλιο: Εγώ σας έχω επισημάνει ότι η Αυστρία έχει οικονομικά προβλήματα. Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, το σοκ θα είναι μεγάλο.

 

4444

http://www.typologies.gr/2015/03/01/%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-11/

 

Την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81 ζητάει εκ νέου η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την αγωγή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εις βάρος του «Athens Review of Books». Με την αγωγή, στο Εφετείο ζητείται η καταβολή ποσού 250.000 ευρώ.

Σχόλιο: Διαφωνώ εντελώς με την αγωγή του Κοτζιά.

4444

Συνέντευξη στο Γιώργο Λαμπίρη

«Άρχισα να γέρνω σαν εκείνη την ιτιούλα
που σού `χα δείξει στη στροφή του δρόμου.
Και δεν είναι που θέλω να ζήσω.
Είναι το γαμώτο που δεν έζησα».

Οι στίχοι της Κατερίνας Γώγου, από την ποιητική συλλογή «Τρία Κλικ Αριστερά», έγραφαν τη συνέχεια.

Η ηθοποιός, ποιήτρια, η αντισυμβατική των Εξαρχείων, είχε αποφασίσει. Απογοητευμένη από τους ανθρώπους, τους πολιτικούς, τα «θέλω» της που δεν πραγματοποιήθηκαν, αυτοκτόνησε στα 53 της.

Η μπέμπα, για τους φίλους της, είχε έντονη πολιτική δράση. Πέρασε από τον τροτσκισμό και την ΟΚΔΕ για να καταλήξει στον αναρχισμό. Διοργάνωνε συναυλίες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους «συναγωνιστές» της αλλά και για πολιτικούς κρατούμενους.

Όπως λέει η κόρη της, Μυρτώ Τάσιου, η οποία μίλησε στο news.gr «H Κατερίνα μοίραζε παντού την αγάπη της». Παράπονό της ότι δεν είχε όσο χρόνο θα ήθελε μαζί της.

Η Γώγου, το χαρισματικό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, έγινε γνωστή από το «Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» και το «Μια τρελή τρελή οικογένεια» και το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Παύλο Τάσιο, και πρωταγωνίστησε στη μεγάλη του επιτυχία «Παραγγελιά» αλλά και στο «Βαρύ Πεπόνι». Για τη δεύτερη μάλιστα έλαβε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η Μυρτώ Τάσιου, κόρη των δύο καλλιτεχνών, μένει σήμερα στην ιταλική επαρχία, λίγο έξω από το Λέτσε. Σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι με πολλές γάτες, όπως λέει.

Μακριά από όλα όσα την πλήγωσαν θυμάται και αφηγείται περιστατικά από τη ζωή της. Μιας ζωής που σημαδεύτηκε πολύ έντονα από τη μητέρα της Κατερίνα Γώγου. Ωστόσο δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. «Έχω αφήσει τα κομμάτια μου εκεί. Δεν ξέρω αν στο μέλλον βρω τη δύναμη να το κάνω», λέει.

Παρά το γεγονός ότι Γώγου την ήθελε ηθοποιό, η Μυρτώ είχε άλλα σχέδια. Ντρεπόταν άλλωστε την έκθεση στον πολύ κόσμο. Από μικρή δεν έβλεπε την ώρα να κλειστεί σε ένα δωμάτιο και να ζωγραφίζει. Σήμερα ασχολείται με τη συντήρηση έργων τέχνης και ζωγραφίζει αγιογραφίες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος τα τελευταία 20 χρόνια, φέρνει στο μυαλό της στιγμές από τη ζωή της με την μητέρα της Κατερίνα Γώγου και τον πατέρα της, Παύλο Τάσιο.

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 20.00 στο θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή, η  Όλια Λαζαρίδου θα διαβάσει ποιήματα της Μυρτώς Τάσσιου από τη συλλογή της «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ». Ποιήματα της Κατερίνας, θα διαβάσουν στην ίδια εκδήλωση οι: Σόφια Γεωργοβασίλη, Δανάη Ρούσσου, Αθηνά Δεληάδη, Αγγελίνα Γεροστάθη, Έλενα Μεγγρέλη.

Ακολουθεί η συνέντευξη της Μυρτώς Τάσιου στο news.gr:

Όταν επιστρέφεις στην Ελλάδα ποιες σκέψεις γυρνάνε στο μυαλό σου;

Αναμνήσεις… Αναμνήσεις… Πηγαίνω στο σπίτι που μέναμε, να δω  πώς είναι. Πηγαίνω στους δρόμους που πηγαίναμε με την Κατερίνα. Τα άφησα κάθε φορά βρίσκω πάλι τα ίδια.

Μοιάζει σαν να σταματάει ο χρόνος. Θυμάμαι το σπίτι στο Μεταξουργείο, εκεί όπου έμενε η Κατερίνα. Η ζωή μας τότε ήταν η Πατησίων, τα Εξάρχεια, το Κουκάκι.

Πες μου λίγα πράγματα για το βιβλίο σου. Από που αντλείς την έμπνευσή σου. Λογικά έχεις επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη Γώγου.

Βέβαια. Έζησα κάθε λεπτό μαζί της. Στο βιβλίο βγάζω συναισθήματα και αναμνήσεις που είχα κρυμμένα. Τα είχα βάλει κάτω. Δεν ήθελα να τα αγγίξω. Τα χρόνια όμως πέρασαν. Ο πόνος έγινε γλυκιά θύμηση. Έτσι, οι λέξεις τρέχουν πάνω στις γραμμές από μόνες τους.

Μίλησέ μου για την Κατερίνα Γώγου. Ήταν σαν να το διάλεξε η ίδια να φύγει από τη ζωή. Φίλοι της που μιλάνε κατά καιρούς για ‘κείνη, λένε ότι ήταν μια αθώα, μία δακρυσμένη – κατά τον Τσέχωφ – ψυχή. Ωστόσο βρισκόταν σε μία διαρκή σύγκρουσή τόσο με τον εαυτό της όσο και με τους γύρω της.

Ήταν οργισμένη.

Δεν της αναγνώρισε το κράτος το δικαίωμα να βγάλει μία σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς. Έτσι αναγκάστηκε να στραφεί στο ταμείο απορίας.

Επιπλέον όλοι της οι φίλοι της ήταν κοντά της μόνο τον καιρό που εκείνη βρισκόταν στα «πάνω» της μετά την έκδοση της ποιητικής της συλλογής “Τρία Κλικ Αριστερά”.

Θυμάμαι να έρχεται συνεχώς κόσμος στο σπίτι. Γέμιζε από φίλους το σπίτι. Όλοι αυτοί όμως απομακρύνθηκαν σιγά-σιγά. Ελάχιστοι άνθρωποι έμειναν κοντά της όταν αρρώστησε και άρχισε να πέφτει.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε μία ελπιδοφόρα πορεία στον κινηματογράφο και ήταν στην ίδια γενιά με την Βουγιουκλάκη, εκείνη διάλεξε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Γιατί;

Είχε μία προσωπικότητα δυνατή. Ήταν αντιδραστική απέναντι στο σύστημα. Δεν ήθελε να ‘γλύψει’ κανέναν.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό ήταν έτσι και ο πατέρας σου…

Ναι. Κι εκείνος ήταν αυτής της φιλοσοφίας. Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου συμμετείχαν στην ΟΚΔΕ. Ήταν και οι δύο τροτσκιστές. Συναντιούνταν μέσα στην οργάνωση.

Έκανε μία μεγάλη επιτυχία για την εποχή της. Η συλλογή ποιημάτων της «Τρία Κλικ Αριστερά» πρέπει να πούλησε πάνω από 40.000 αντίτυπα, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή, καταφέρνοντας να αγγίξει της πωλήσεις του Ρίτσου ή του Ελύτη. Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τα ποιήματά της μεταξύ αυτών και ο αδερφός της. Πες μου λίγο για το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την επιτυχία της.

Η Κατερίνα έγραφε από παλιά. Για να καταλάβεις, όταν ήμουν μικρή, η Κατερίνα μου έγραφε κάθε βράδυ ένα παραμύθι για να το διαβάσω πριν κοιμηθώ. Έγραφε, έγραφε, έγραφε…

Κάποια στιγμή θέλησε να δοκιμάσει. Να δει αν γινόταν να τα εκδώσει. Όλοι οι εκδότες όμως της έκλειναν την πόρτα ο ένας μετά τον άλλον.

Πηγαίνοντας στον Καστανιώτη, δέχτηκε τελικά να εκδώσει το «Τρία Κλικ Αριστερά». Ήταν ο πρώτος και ο μόνος που είπε «ναι, θα τα βγάλω».

Όλοι οι άλλοι φοβούνταν. Ήταν ποιήματα οργής. Με πολιτικό περιεχόμενο. Δεν ήθελαν να ακουμπήσουν αυτά τα θέματα. Μιλούσε για ‘κείνη, αλλά ασκούσε και έντονη κριτική στα κόμματα.

Άρα λοιπόν έρχεται η αναγνώριση των ποιημάτων, τα οποία στη συνέχεια ταξιδεύουν και εκτός συνόρων όπου και μεταφράζονται. Ξαφνικά όλοι σαν τις μέλισσες αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από αυτή;

Ναι. Θυμάμαι ότι ερχόταν κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το σπίτι μας είχε γίνει κοινόβιο. Ένα σπίτι διαρκώς γεμάτο.

Κάπου διάβασα κάτι που είχε γράψει για ‘σένα: «Μονάχα σας παρακαλώ μην κουτσομπολεύετε. Αφήστε τη Μυρτώ ήσυχη. Έτσι γεννήθηκε. Λυπημένη». Τι ήθελε να πει με αυτό; Πήρες λίγη από τη δική της λύπη;

Εγώ δεν ήμουν όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Δεν είχα γονείς, όπως τα άλλα παιδιά. Ήμουν μοναχικό παιδί. Καθόμουν στο δωμάτιό μου, ζωγράφιζα και έγραφα ποιήματα. Κι αυτό ενοχλούσε την Κατερίνα. Δεν ήταν εύκολο να με κάνει να γελάσω ή να διασκεδάσω. Ήμουν πολύ σοβαρή.

Από την άλλη φοβόμουν όλον αυτό τον κόσμο που έμπαινε στο σπίτι μας. Τρόμαζα με όλους αυτούς τους μαλλιάδες, τα φρικιά. Όταν είναι κάποιος μικρός σε ηλικία, τα αντιμετωπίζει κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Έπιναν, έπαιζαν μουσική, γελούσαν, κι εγώ τρόμαζα. Πίστευα ότι θα πάρουν τη μητέρα μου.

Ποια ήταν η σχέση που είχες με τους γονείς σου; Ο Τάσιος ήταν πιο μακριά σου σε σχέση με την Κατερίνα που ήταν διαρκώς δίπλα σου;

Έχω παράπονο από τον πατέρα μου. Όταν χώρισαν ήμουν μόλις δύο χρονών. Δεν τους είδα ποτέ σαν μάνα και πατέρα μαζί. Η Κατερίνα μπορεί να ήταν πιο κοντά μου. Ο τρόπος ζωής όμως που είχε διαλέξει να κάνει, δεν της έδινε τη δυνατότητα να βρίσκεται πολλές ώρες μαζί μου. Διάλεξε να είναι με τους αναρχικούς, μετά το πέρασμά της από την Αριστερά. Έτρεχε σε διαδηλώσεις, καταλήψεις και συναυλίες. Η αγάπη της ήταν μοιρασμένη παντού. Έτρεχε να μπερδευτεί ταυτόχρονα με πολλά πράγματα. Με την πολιτική, με την ποίηση, με το θέατρο.

Μοίρασε αγάπη παντού. Έλαβε όμως την ίδια ανταπόκριση από την άλλη πλευρά;

Έμεινε εντελώς μόνη της. Κι αυτός ήταν ένας λόγος, για τον οποίο διάλεξε να πεθάνει. Μου είχε πει: «Έγραψα ένα βιβλίο, φύτεψα ένα δέντρο, έκανα ένα παιδί, ο κύκλος μου έκλεισε». Αυτό μου είπε λίγο πριν πεθάνει. «Εσύ θα τη σκαπουλάρεις», πρόσθεσε.

Τελικά έπεσε μέσα; Τη σκαπούλαρες; Γιατί πέρασες κι εσύ τις δικές σου περιπέτειες.

Ναι. Τη σκαπούλαρα. Έπεσα κάποια στιγμή στα ναρκωτικά. Για πολλά χρόνια. Χρόνια πόνου, αφραγκίας και αρρώστιας. Μετά το θάνατο της Κατερίνας όλο αυτό έγινε πιο έντονο. Ήμουν μία νεκρή που περπατούσε. Ένα χρόνο μετά ήρθε ο πατέρας μου να με βρει και μου είπε να πάω σε μία κοινότητα απεξάρτησης στο Παλέρμο, στην Ιταλία. Κι εγώ δέχτηκα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Ή θα πέθαινα ή θα διάλεγα κάτι για να σταθώ και πάλι στα πόδια μου. Και τελικά νίκησα. Το γράφω και στο βιβλίο μου.

Έχουν περάσει 11 χρόνια που είμαι καθαρή. Πολύ δύσκολος δρόμος και επώδυνος. Αν μισείς κάποιον, πες του να πέσει στα ναρκωτικά.

Σε επηρέασε ως προς αυτό η Κατερίνα;

Ναι. Με επηρέασε. Εκείνη ήταν βυθισμένη στο αλκοόλ. Στα ξίδια. Έπινε πολύ. Μεγάλη πληγή το αλκοόλ.

Η Γώγου δεν γούσταρε το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο. Αν ζούσε σήμερα, και έβλεπε τη σημερινή κατάσταση τι θα έλεγε;

Δύσκολη ερώτηση. «Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να ζούμε όμορφα, να έχουμε φίλους, να αγαπάμε. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν αντίθετη άποψη. Μας καταστρέφουν τα όνειρα», αυτό μπορεί να έλεγε.

Γι’ αυτό κι εγώ έφυγα από την Ελλάδα.

Έζησες από κοντά το θάνατό της. Πώς θυμάσαι τις τελευταίες στιγμές της;

Εκείνη την εποχή είχε σχέση με το Νίκο. Αυτός ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά. Επηρέαζε αρνητικά τη μητέρα μου. Δεν ήθελα ούτε να τον βλέπω. Την εκμεταλλευόταν. Η Κατερίνα ήταν πολύ άσχημα τις τελευταίες μέρες πριν πεθάνει.

Ήταν θυμάμαι Παρασκευή όταν την είδα τελευταία φορά. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν πήγα στο Μεταξουργείο να τη δω. Εκείνη την εποχή έμεναν με «αυτόν» στο Μεταξουργείο, στο σπίτι της γιαγιάς. Ένα σπίτι μισογκρεμισμένο. Σαν κατασκήνωση.

Την Κυριακή βρίσκω ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα μου: «Να πάρεις επειγόντως το νονό σου τηλέφωνο».

Όταν το βλέπω αναρωτιέμαι: «Είκοσι χρόνια έχει να με πάρει τηλέφωνο, τι θέλει τώρα;».

Τον πήρα λοιπόν τηλέφωνο και μου λέει: «Κορίτσι μου η μητέρα σου πέθανε. Ήταν πολύ άρρωστη και επιτέλους ξεκουράστηκε».

Πέταξα τότε το τηλέφωνο, και άρχισα να τρέχω στην Πατησίων φωνάζοντας: «Η Κατερίνα μου πέθανε, η Κατερίνα μου πέθανε…».

Ήμουν τότε 22 χρονών. Παρά το γεγονός ότι εγώ ήθελα να μένω μαζί της εκείνη δεν με άφηνε. Το ήξερε ότι θα δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία και με έδιωχνε. Με έβριζε. Και μετά μάθαινα ότι έκλαιγε που με έδιωχνε. Με έδιωχνε για να μην βλέπω την κατάστασή της. Να μην πονάω. Μου μιλούσε άσχημα προσπαθώντας να με απομακρύνει. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν επιθετική επειδή ήταν πιωμένη. Στην πραγματικότητα όμως είχε διαλέξει μέσα της. Αυτό που είχε πει ήταν: «Άλλη γαμωκυριακή δεν θα περάσω». Και αυτό έκανε.

Θέλει πιο πολύ δύναμη να ζήσεις ή να αφήσεις τη ζωή τελικά;

Ήταν το «γαμώτο» που δεν έζησε τη ζωή που ήθελε να ζήσει.

Σε ένα ποίημά της έγραφε: «Άρχισα να γέρνω σαν εκείνη την ιτιούλα
που σού `χα δείξει στη στροφή του δρόμου.
Και δεν είναι που θέλω να ζήσω.
Είναι το γαμώτο που δεν έζησα…».

4444

4444

Deep Space. Για πρώτη φορά ένα μυστηριώδες ραδιοσήμα, το οποίο μπορεί να προέρχεται από μαύρη τρύπα, από αστέρα νετρονίων ή ακόμα και από εξωγήινους, εντοπίστηκε ζωντανά στο διάστημα από επιστήμονες…. Το πρώτο τέτοιο σήμα εντοπίστηκε το 2007, ενώ έκτοτε έχουν εντοπιστεί μόλις άλλα επτά. Αυτά διαβάζω στο HOTDOC τεύχος 70. Αν ερχόταν εξωγήινοι σήμερα στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν, θα ήταν να «πηδήξουν τους Γερμανούς και τους Γερμανοτσολιαδες». Μήπως σας φαίνεται σκληρό και άδικο;

4444

4444

TENNIS ATP ARGENTINA OPEN NADAL WIN VS monaco 02 020315

4444

01/03/2015

4444

4444

4444

 

BIRTH 38 01 210712???? ???????? n ??? ?? MS????? Q?? L???(EUROKINISSI/Ï???? M???)

Κατερίνα Περιστέρη: «Όταν είσαι αρχαιολόγος και δουλεύεις πάνω σε αυτό που αγαπάς, κάνεις υπομονή και ανέχεσαι πολλά πράγματα για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή».

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html#.VPNvTo5GS6Q

Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, έριξε τη βόμβα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News.
«Εμένα το θέμα σκελετοί δεν μου λέει τίποτε» λέει στη δημοσιογράφο Ντίνα Σύρπου. «Hταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα. Οι τυμβωρύχοι είχαν ρημάξει τα πάντα».
Κατερίνα Περιστέρη: «Είναι πολλές οι υποθέσεις εργασίας που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί οι σκελετοί να ήταν κατάλοιπα θυσιών, μπορεί να προέρχονται ακόμη και από αρχαιοκάπηλους. Άλλωστε, το σκελετικό υλικό δεν βρισκόταν σε ένα σημείο».

Το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης είναι ένα μνημείο ιδιαίτερης ομορφιάς και μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Που όπως παραδέχεται και η Κατερίνα Περιστέρη, έτυχε κάκιστης επικοινωνιακής διαχείρισης. Η ίδια δικαιολογείται λέγοντας ότι αναγκάστηκε να ανεχθεί πολλά που δεν της άρεσαν για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

4444

RUSSIA BORIS NEMTSOV BORIS YELTSIN ECONOMY 05 010315

4444

Annie Lee.

 

4444

http://kourdistoportocali.com/post/41812/vaggelis

Η μεγάλη και συγκινητική κινητοποίηση των συγγενών και φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον Πειραιά αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες της οικογένειας μια και υπήρχαν μαρτυρίες που θέλουν τον Βαγγέλη στην Αθήνα, από την άλλη η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων φέρνει στο φως ένοχα μυστικά και ψέμματα από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.

Κι όταν λέμε εμπλεκόμενοι αυτοί εκ των πραγμάτων είναι τόσο το προσωπικό και η διεύθυνση της Σχολής όσο και οι συμμαθητές του άτυχου σπουδαστή κάποιοι από τους οποίους του φερόντουσαν με βάναυσο τρόπο.

Για την ώρα μόνο η Αστυνομία γνωρίζει εάν έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε όλους τους εμπλεκόμενους με εντολή Εισαγγελέα.

Κι αν δεν έχει δωθεί σχετική εντολή έρχονται να προστεθούν νέα ερωτηματικά στην σκοτεινή υπόθεση.

Ειδικά όταν υπάρχει μαρτυρία γυναίκας κατοίκου της πόλης των Ιωαννίνων που υποστηρίζει ότι το βράδυ της Παρασκευής που εξαφανίστηκε ο νεαρός σπουδαστής κάποιος της χτύπησε το κουδούνι και της ζητούσε επίμονα βοήθεια. Το σπίτι της συγκεκριμένης κατοίκου βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε ο Βαγγέλης.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιείται στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα, όπου φοιτά ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης σημειώνει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.
Το κλιμάκιο του ΕΛΟΓ Δήμητρα συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως σταδιακά βρίσκει απαντήσεις σε ερωτήματα που μέχρι σήμερα έμεναν αναπάντητα, αφού όπως σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, «επιτέλους ανοίγουν τα στόματα των ανθρώπων μέσα στη Σχολή».

Τι «δείχνει» η ΕΔΕ 

Παράβαση καθήκοντος από αμέλεια από ανθρώπους της Σχολής φαίνεται να είναι το βασικό σημείο στο οποίο θα καταλήξει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που παρουσιάζει το protothema.gr.
Αν και η ΕΔΕ αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, θα πάρει μία μικρή παράταση, καθώς οι ερευνητές θέλουν να συγκεντρώσουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής, αφού φαίνεται ότι κάποια στόματα τελικά ανοίγουν και «λύνουν» τη σιωπή τους για το «ένοχο» μυστικό που «κρύβει» η σχολή.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Τρομπούκη, οι έρευνες είχαν «μπλοκάρει» επειδή δεν υπήρχαν στοιχειοθετημένες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν πιθανά σενάρια «κακής συμπεριφοράς» από φοιτητές της Σχολής προς τον Βαγγέλη.
Πάντως, όπως ο κ. Τρομπούκη είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στο protothema.gr, φαίνεται ότι ο Βαγγέλης ήθελε να εξαφανιστεί και για αυτό δεν άφησε πίσω του κανένα ίχνος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κλιμάκιο της ΕΔΕ στα Γιάννενα έχει συγκεντρώσει πολύ σημαντικές μαρτυρίες που φαίνεται να ρίχνουν «φως» στην υπόθεση, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει «κινητικότητα» μέσα στη Σχολή, έπειτα από την τελική σύνταξη του πορίσματος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από ιθύνοντες της Σχολής για παράβαση καθήκοντος από αμέλεια.
Για την ώρα, το κλιμάκιο συλλέγει με ψυχραιμία πληροφορίες και φαίνεται να μην είναι διατεθειμένο να κλείσει -όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί- σήμερα την έρευνά του, καθώς θέλει κάποιες ακόμη συμπληρωματικές πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

Από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη  “Φως στο Τούνελ“-(ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 1.28′)

Η παρέα των “σκληρών” Κρητικών που έκαναν άγρια καψόνια στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό κλοιό.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην ηπειρωτική πρωτεύουσα καταφθάνουν κλιμάκια από την Αθήνα ενώ η εμπλοκή πολιτικού προσώπου που τηλεφωνούσε στην Σχολή για να καθαρίζει τους “σκληρούς” έχει πέσει σαν βόμβα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

4444

RUSSIA BORIS NEMTSOV BORIS YELTSIN ECONOMY 05 010315

4444

 

4444

Το όπλο των Γερμανών. Ο Γερμανός Σουλτς το είπε ξεκάθαρα στον Τσίπρα: έπρεπε να συνεργαστείς με το ΠΟΤΑΜΙ και όχι με τους ΑΝΕΛ.

 

4444

Οι φίλαθλοι τις Λίβερπουλ σήκωσαν Ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία.. και τρέλαναν τους Τούρκους. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/03/blog-post_1.html

 

4444

Τσίπρα πήδηξε τους Νταβατζηδες. Κλείσε τα κανάλια της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Τελείωσε τους και κάνε εκλογές το φθινόπωρο. Κινήσου γρήγορα. Οι νεοέλληνες έχουν καταλάβει, αν οι προδότες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκαναν πραγματική διαπραγμάτευση, δε θα είχαμε το θάνατο των μνημονίων. Τελείωσε τους Βρικόλακες.

 

4444

28/02/2015

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/blog-post_216.html#more

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι ο ξένος παράγοντας κάνει κουμάντο

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ

Πρόκειται για τις πρώτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις υπό τη νέα κυβέρνηση. Κι ο νικητής είναι πάλι ο ξένος παράγων. Αυτός καθόρισε τις βασικές επιλογές. Που φαίνεται;
Μα στο σκάνδαλο που αποκαλείται Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος παραμένει στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ όπως το ήθελε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου φέτος που θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ.


Η επιβράβευση των γιέσμεν στον ξένο παράγοντα

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 10 ημέρες πολλοί στο Γενικό Επιτελείο πίεζαν για την αποστρατεία Κωσταράκου.

Ο κυρίαρχος λόγος ήταν η πρωτοφανής παρουσία του με κατάθεση στεφάνου και απόδοση στρατιωτικών τιμών – για πρώτη φορά μεταπολεμικά – στο Γερμανικό (Ναζιστικό) Νεκροταφείο του Διονύσου.

Ένας επιπλέον λόγος ήταν η παρουσία του με ντουντούκα στον αύλειο χώρο του στρατοπέδου Παπάγου για να αντιμετωπίσει τους απλήρωτους επί 3ετία εργατες των Ναυπηγείων με τα γνωστά επεισόδια σε βάρος τους από τα ΜΑΤ. Τότε πολλοί συνάδελφοί του εν ενεργεία και εν αποστρατεία είχαν θεωρήσει “ατίμωση της στολής” την πράξη του να αντιμετωπίσει τους εργάτες ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κωσταράκος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Κι αυτό από μόνο του φανερώνει τις ισχυρές πλάτες που διαθέτει.

Προφανώς όχι μόνο εγχώριες, αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από επιμονή των Γερμανών ο κ. Κωσταράκος εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις 13/11/2014.

Τρείς ημέρες μετά ο κ. Κωσταράκος παρέβη κάθε έννοια στρατιωτικού καθήκοντος με το να παραβρεθεί στις 16/11/2014 στο στρατιωτικό ναζιστικό νεκροταφείο του Διονύσου, προσφέροντας μια ακόμη εκδούλευση στη Γερμανία.

Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα προς κάθε αξιωματικό, ή δημόσιο λειτουργό, όταν βλέπει αυτή την επιβράβευση της παράβασης καθήκοντος;

Κι όταν γνωρίζουν ότι η θέση που θα καταλάβει το Νοέμβριο θα έχει αποζημίωση 500 χιλ. ευρώ με τις επιπλέον παροχές, όπως κατοικία, αυτοκίνητα, ταξίδια, υπηρετικό προσωπικό, κλπ;  Και έπειτα μας μιλούν για αξιοκρατία!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κωσταράκος για πολλούς από τους συναδέλφους του, βαρύνεται με ένα ακόμη ολίσθημα.

Είναι ο μόνος Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δεν αρνήθηκε την χρήση ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του “εσωτερικού εχθρού”, δηλαδή του λαού, ως συνδρομή στην καταστολή του. Θυμόμαστε όλοι την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για την “προστασία” του Κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη. Όπως επίσης και την δημιουργία στρατιωτικών ΜΑΤ για την προστασία του Υπουργείου Αμύνης, μετά την “εισβολή” των εργατών από τα ναυπηγεία.
Η αλλαγή της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων

Η ιστορία της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον του λαού έχει τη δική της ιστορία. Επιδιώχθηκε να κυρηχθεί “κατάσταση πολιορκίας” με χρήση στρατιωτικών δυνάμεων το 2007, αλλά απετράπη γιατί διαφώνησε κάθετα η τότε στρατιωτική ηγεσία. Από τον Μεϊμαράκη, όταν ήταν υπουργός άμυνας το 2008, ζητήθηκε ξανά η χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον των διαδηλωτών τις ημέρες των Δεκεμβριανών του 2008, που πυροδότησε η δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Οι στρατηγοί τότε με πρώτο τον Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Γράψα, ξέκοψαν μια για πάντα ότι η αποστολή του στρατεύματος είναι αποκλειστικά η αντιμετώπιση εξωτερικής απειλής. Η χρήση στρατιωτικής ισχύος εντός της χώρας και μάλιστα ως συνδρομή στην καταστολή του λαού, ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας για όσους εκδίδουν και εκτελούν μια τέτοια εντολή.

Το Νοέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός άμυνας Π. Μπεγλίτης με μια σαρωτική κίνηση αποστρατεύει το σύνολο της προηγούμενης φυσικής ηγεσίας του στρατεύματος, η οποία φέρεται ότι είχε αντιταχθεί ενεργά στα σχέδια διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων και στην οικονομική εξόντωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Τότε αναδείχθηκε ο μακροβιότερος Α/ΓΕΕΘΑ στην μεταπολεμική ιστορία των ενόπλων δυνάμεων, Μ. Κωσταράκος.

Τότε άπαντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν εκδόσει ανακοινώσεις έντονης διαμαρτυρίας. Για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει, έκανε τότε λόγο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Η υπουργεία Μπεγλίτης συνδέθηκε, όχι μόνο με σκάνδαλα που βρίσκονται υπό την διερεύνηση της δικαιοσύνης, αλλά και με μια έντονη προσπάθεια να αλλάξουν “αμυντικό δόγμα” οι ένοπλες δυνάμεις. Με την ενεργή συνδρομή του ΝΑΤΟ έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά ο ρόλος και η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Από εξωτερική απειλή στον εσωτερικό εχθρό

Σύμφωνα με τον Ν. 2292/95 άρθρο 1, παρ. 1: “Η Εθνική `Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.”

Ο ορισμός αυτός της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων είναι τόσο αυστηρός που δεν επιτρέπει κανενός είδους παρερμηνεία. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι αποκλειστικά για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησία και κυριαρχίας εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής. Επομένως κανενός είδους πολεμικές αποστολές στο εξωτερικό δεν επιτρέπονται, ούτε πολύ περισσότερο εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων εναντίον “εσωτερικού εχθρού”, δηλαδή σε δράσεις καταστολής.

Από την εποχή Μπεγλίτη έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά αυτό. Να προστεθεί στην αποστολή των ενόπλων δυνάμεων η χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον “εσωτερικού εχθρού”, ειδικά υπό καθεστώς “καταστάσεως πολιορκίας” και κήρυξης στρατιωτικού νόμου. Όπως επίσης και την οργανική υπαγωγή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στις επιχειρησιακές και πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ για ταχεία ανάπτυξη σε μέτωπα που δεν αφορούν στο ελάχιστο την εθνική άμυνα της χώρας. Είναι τυχαίο που διατέθηκε η στρατιά στην Λάρισα, ως στρατηγείο για τους Γάλλους επιδρομείς στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία;

Ο κ. Κωσταράκος, αλλά και το τότε δεξί χέρι του Μπεγλίτη, υποστράτηγος εν αποστρατεία Νικόλαος Τόσκας, που καθόλου τυχαία διορίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα ξανά στο υπουργείο άμυνας, ήταν από τους πρωτεργάτες της αλλαγής του “αμυντικού δόγματος”. Αν και συνάντησαν ισχυρή αντίσταση ειδικά από τους επιτελείς του ΓΕΣ.


Στόχος να λυγίσει κάθε αντίσταση στο στράτευμα

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την αποστράτευση του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά. Τέταρτος Α/ΓΕΣ σε δύο χρόνια. Αν όχι παγκόσμιο, σίγουρα ελληνικό μεταπολεμικό ρεκόρ. Ο ίδιος ο Χρήστος Μανωλάς αποχαιρετώντας τους επιτελείς του, έκανε λόγο ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά γιατί επί των ημερών του δεν χάθηκε εθνικό έδαφος και δεν επέτρεψε να διαλυθεί το στράτευμα τον περασμένο Αύγουστο. Η αιχμή περί εθνικού εδάφους είναι απολύτως σαφής και απευθύνεται πρώτα και κύρια προς τον Α/ΓΕΕΘΑ. Ενώ αίνιγμα αποτελεί η αναφορά στην επιχείρηση διάλυσης του στρατεύματος τον Αύγουστο. Τι συνέβη τότε; Δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάντως είναι γνωστό σ’ όλους τους αξιωματικούς του επιτελείου ότι ο Α/ΓΕΣ βρισκόταν διαρκώς στα μαχαίρια με τον Α/ΓΕΕΘΑ, πρωτίστως για την προσπάθεια του δεύτερου να αλλάξει τον ρόλο και την αποστολή του στρατεύματος. Ενώ ήταν από τους πιο αυστηρούς επικριτές του για την κίνηση του να αποδώσει στρατιωτικές τιμές ως Α/ΓΕΕΘΑ στους ναζί σφαγείς στο Διόνυσο. Ο κ. Κωσταράκος επιβραβεύτηκε, ενώ ο κ. Μανωλάς αποστρατεύτηκε όπως-όπως. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Πάνος Καμμένος απέδειξε ότι σαν υπουργός υπηρετεί τα ίδια ξένα συμφέροντα με τους προκατόχους του.

Μπορεί οι δικοί του να θριαμβολογούν για την αποπομπή 1.500 “βυσμάτων” από την Αττική, αλλά αυτό έγινε μόνο και μόνο για να μπορούν οι πολιτευτές των ΑΝΕΛ να πουλάνε τις δικές τους εκδουλεύσεις και ρουσφέτια.

Ουρές κάνουν όσοι θέλουν μια ευνοϊκή μετάθεση στην Αττική.

Κι ο κομματικός μηχανισμός του κ. Καμμένου είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα δικά του παιδιά για να φτιάξει κομματικό στρατό. Τι είχα Γιάννη μου, τι είχα πάντα.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_81.html

Σχόλιο: Καμμένε έχεις να πεις κάτι; Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή.

Βλέπω τον ΑΝΤΑΡΣΙΑ να έρχεται πολύ γρήγορα και τους Τσίπρα – Καμμένο σε ρόλο Σαμαρά – Βενιζέλο.

Όπως έχω γράψει, τα έργα θα κρίνουμε. Εγώ δεν είμαι ζώο νεοέλληνας. Θα σας σουτάρω σε χρόνο dt. Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

4444

http://www.makeleio.gr/?p=269208

Έσπασε όλα τα κοντέρ το νέο, ερασιτεχνικό βιντεάκι της Ελληνίδας… δημοτικής υπαλλήλου.

Η πείνα κύριοι και δη η σεξουαλική είναι μεγάλη. Πόσο μάλλον όταν το υλικό έχει και το ανάλογο αλατοπίπερο. Όταν δηλαδή γνωρίζεις ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι επαγγελματική προβολή αλλά homemade. Φτιαγμένη στο σπίτι. Φανταστείτε πώς αντιδρά ο γείτονας της πρωταγωνίστριας όταν βλέπει τη φίλη του απο το δίπλα σπίτι να βγάζει τα μάτια της.

Και δεν το βλέπει μόνο ο γείτονας… αλλά τρείς Ελλάδες μαζί. Το βίντεο έχει αναρτηθεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και έχει σπάσει όλες τις μετρήσεις, καθώς έχει ξεπεράσει τα 34 εκ. views!

Η κοπέλα, σύμφωνα με εκείνους που το έχουν “ανεβάσει”, κατάγεται από την Πάτρα, αλλά δεν πρόκειται για ένα ακόμα βίντεο Πατρινιάς, από αυτά που κυκλοφορούν…

Το κορίτσι επιδίδεται σε σκληρό πορνό και η διάρκειά του χρονικά είναι μεγάλη… Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Πάτρας και, ήδη, έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα στην εν λόγω υπηρεσία…

Το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο βίντεο σπάει όλα τα κοντέρ, με πολλές …αποκαλύψεις και γίνεται χαμός στο διαδίκτυο από χρήστες σε Ελλάδα και εξωτερικό που το παρακολουθούν…

Σχόλιο: Εγώ αυτό το βίντεο δε το έχω δει. Όποτε θέλει ακόμα δουλειά. Αν και έβαλα αναζήτηση στο Google, μου έβγαλε πολλές ιστοσελίδες που μιλούν για το βίντεο, αλλά βίντεο δεν είδα.

Όποτε σύμφωνα με τις εξισώσεις της πληροφορίας, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Όταν ένα βίντεο έχει 34 εκατομμύρια θεατές, σημαίνει ότι το βρίσκεις εύκολα.

Αν ήξερα που είναι το βίντεο, θα έβαζα το link.

Πλάκα έχει. Θα γράψω όμως για την Πατρινιά, έτσι ώστε να μεγαλώσω ακόμα ποιο πολύ τον μύθο της. Σας πληροφορώ, ότι η καινούρια καταγραφή, ανεβάζει τον αριθμό όσους το είδαν, στα 84 εκατομμύρια.

Καμία ιστοσελίδα που γράφει για το βίντεο, δεν έχει link για να το δεις.

Είναι κάτι σαν τους ιπτάμενους δίσκους!

Όσο αφορά το σεξ, είναι κάτι φυσιολογικό. Έτσι δεν είναι;

Η γυναίκα κάνει σεξ με άντρα. Ότι ποιο φυσιολογικό.

4444

Πατρινιά σπάει τα κοντέρ στο youporn με 34.000.000 views και συνεχίζει.

Δεν έχει προηγούμενο το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Ίντερνετ, με πρωταγωνίστρια μια Πατρινιά που επιδίδεται σε άγριο ^%#$%#^%$#^ Και λέμε ότι δεν έχει προηγούμενο, γιατί… -αν και πολλά βίντεο από την Πάτρα έχουν ανεβεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο- αυτό ξεπερνά ό,τι έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε… αποκαλύψεις.

Εγώ δε το έχω δει, αλλά ελπίζω εσείς να το δείτε.

Θα ήθελα πολύ να μάθω ή λέξη πατρινιά πόσο τιράζ έχει κάνει.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/41788/bogio

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Παρατήρηση πρώτη: Τα όσα υπογράφηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των «εταίρων» της στο Eurogroup αποτελούν μια νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους… «θεσμούς».

Θα ήταν αδιανόητο μια τέτοια συμφωνία να μην περάσει από τη Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε επανάληψη και συνέχιση των μαύρων τακτικών των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένων. Των τακτικών που βύθισαν ακόμα και αυτή την αστική δημοκρατία στα Τάρταρα την προηγούμενη 5ετία. Το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα. Τώρα. Χωρίς «δημιουργικές ασάφειες» και χωρίς… τσαλίμια

Παρατήρηση δεύτερη: Εκείνο που ακούγαμε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το τέλος του Μνημονίου από το ίδιο το βράδυ των εκλογών. Και όχι η «επέκτασή του». Εσχάτως όποτε ασκείται τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση για όσα δεσμεύτηκε με τους «εταίρους» της, εκείνο που ακούγεται σαν δικαιολογία είναι: «Και τι μπορούσε να κάνει, οι τράπεζες θα έμεναν χωρίς ρευστό». «Θα παθαίναμε ό,τι και η Κύπρος». «Θα μας πήγαιναν σε ξαφνικό θάνατο» κι άλλα τέτοια.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα ήταν τα «επιχειρήματα» των προηγούμενων κυβερνήσεων μετά από κάθε συνάντησή τους με την τρόικα και μετά από κάθε επιστροφή τους από τις Βρυξέλλες. Αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «δικαιολογίες», για «υποταγή» και για «υποτέλεια». Τότε όλη αυτή η «επιχειρηματολογία» εκλαμβανόταν – και από τον ΣΥΡΙΖΑ – σαν «εμπόριο φόβου». Τώρα από πού κι ως που διεκδικεί κλέη «ρεαλισμού»;

Παρατήρηση τρίτη: Ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων διότι, τελικά, στις εκλογές δεν πήρε από τον λαό «εντολή ρήξης» αλλά εντολή «παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ». Δεν νομίζουμε ότι αυτή είναι και πολύ ειλικρινής ανάγνωση του μηνύματος των εκλογών. Ο λαός στις εκλογές δεν ψήφισε ούτε για «έξοδο», ούτε για «παραμονή» στην ΕΕ. Πρωτευόντως ψήφισε και ζήτησε τέλος της λιτότητας, τέλος της καταστροφής, τέλος των Μνημονίων, τέλος του Αγγλικού Δικαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι ισχυρίστηκε; Ότι αυτά, τα στοιχειώδη, τα αναγκαία, τα ελάχιστα, μπορεί να τα πετύχει εντός της ΕΕ. Με διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με τους «εταίρους». Και η λαϊκή πλειοψηφία πείστηκε ότι όσα ζητά μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα στην ΕΕ και του είπε του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπρός, κάντα».

Αν τώρα αποδεικνύεται – όπως υποστήριζαν και υποστηρίζουν οι κομμουνιστές – ότι εντός της ΕΕ, εντός των «θεσμών», με «διαπραγματεύσεις και όχι με ρήξεις, δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ούτε ψίχουλα, ούτε μια στοιχειώδη ανακούφιση του λαού, ούτε τις γάζες για τα νοσοκομεία, ούτε εθνική κυριαρχία, τότε αυτή είναι μια υπέροχη ομολογία!

Είναι μια ενδιαφέρουσα βάση για να σκεφτούμε και να αναστοχαστούμε: Εντός ή εκτός ΕΕ, λοιπόν;… Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα, κι άλλο πράγμα να επανεισάγεται από το παράθυρο εκείνο το «πάση θυσία στο ευρώ» – δηλαδή η θεωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άλλο πράγμα για την υπογραφή της κυβέρνησης να τα ρίχνουν κάποιοι στην «κοινωνία», με μια ρητορική του στυλ «φταίει η κοινωνία που δεν είναι έτοιμη για ρήξεις». Και πολύ περισσότερο είναι άλλο πράγμα να εμφανίζεται η επέκταση Δανειακών Συμβάσεων και Μνημονίων σαν «απαίτηση» του λαού!

Παρατήρηση τέταρτη: Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – για λόγους «λογικής και επιβίωσης» έλεγε ο κ. Τσίπρας – θα ήταν να νομοθετήσει στη Βουλή την ακύρωση του Μνημονίου.

Το ΚΚΕ, όπως σημειώνεται και στο κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο του Κόμματος – στο Σύνταγμα στις 7μμ – θα ζητήσει την υπερψήφιση στη Βουλή της πρότασης νόμου που κατέθεσε πριν λίγες μέρες για την ακύρωση των Μνημονίων. Την αντίστοιχη προηγούμενη πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που κατατέθηκε μετά τις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση την είχε ψηφίσει. Όποιος υποψιάζεται ότι αυτή την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την πρόταση – που τότε την είχε υπερψηφίσει – μάλλον βουλωμένο γράμμα διαβάζει…

Υστερόγραφο: «Ακούμε ότι το ΚΚΕ περίμενε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει συλλαλητήριο ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε τίποτα»… Επειδή αν μη τι άλλο αυτό είναι χοντρή συκοφαντία, όχι για το ΚΚΕ, αλλά για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, υπενθυμίζουμε: από την πρώτη στιγμή της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 2009 μέχρι και σήμερα το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όπου συμμετέχουν οι κομμουνιστές στο εργατικό κίνημα, πραγματοποίησαν εκατόν τριάντα (αριθμός: 130) συλλαλητήρια, απεργίες και κινητοποιήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα!

Ειδικά το ΚΚΕ, το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε επί μνημονίων ήταν στις 15 Μάη του 2010. Μια βδομάδα, δηλαδή, μετά την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης (στις 8 Μάη 2010).

Τώρα, το πρώτο κομματικό του συλλαλητήριο το ΚΚΕ το πραγματοποιεί σήμερα στις 27 Φλεβάρη. Δηλαδή, και πάλι μια βδομάδα μετά την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης που υπογράφτηκε στις 20 Φλεβάρη. Αυτά για όσους μιλούν για συνέπεια.

*Δημοσιεύθηκε στο ”enikos.gr” την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σχόλιο: Η συμφωνία που έγινε για την 4μηνη παράταση, πρέπει να επικυρωθεί από την Βουλή. Κάθε συμφωνία που αφορά την Ελλάδα πρέπει να επικυρώνεται από την Βουλή. Αυτός είναι ο ρόλος της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ότι θα φέρει τα νομοσχέδια ξεχωριστά και εκεί ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να κάνει το καθήκον του. Και αυτό ισχύει.

Το άθροισμα των κομματιών του όλου, είναι ίσο με το όλο.

Δεν έχω αντίρρηση με την διαδικασία, εφόσον τηρηθεί η μαθηματική ισότητα.

4444

oKakoSoLykosssss

πριν από 2 μήνες

Θενξ! Το κακο με αυτο το κομματι ειναι οτι διαρκει μονο 1:20

Σχόλιο: Θα συμφωνήσω 100%. Αυτός ο Δημήτρης Ταμπόσης φωνάρα.

4444

4444

TENNIS ROGER FEDERER WIN VS NOVAK DJOKOVIC 03 280215

4444

Μαρία Πετρίδη μη με ξενερώνεις λέγοντας ότι είδες το βίντεο του Βαρουφάκη στο προταγον. Σκέφτηκα, πάλι σε ζώο έπεσα.

Να μην υπάρχουν ευφυείς άνθρωποι στα Ερτζιανά; Εκεί που λες, για να δούμε, σου έρχονται τα τούβλα.

Ο χρονικός σου ορίζοντας των γεγονότων, είναι πολύ περιορισμένος.

4444

Elisababetta Veneziani.

4444

27/02/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-27%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5%C2%BB

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ…

Η ομολογία του 27χρονου αυτόχειρα της Χαλκίδας: «Ήμασταν απελπισμένοι και πέσαμε»!

Συγκλονισμένη είναι η πόλη της Χαλκίδας από το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/2/2015), όταν μητέρα και γιος πήδηξαν από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που διέμεναν για να αυτοκτονήσουν.

Mάνα (63 ετών) και γιος (27 ετών), έχασαν και το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν, μία υποτυπώδη αναπηρική σύνταξη, την οποία τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσουν όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια τελεσίδικη απόφαση που τους στέρησε κάθε ελπίδα και τους οδήγησε σε αυτή τους την πράξη.

Πρόκειται για την Ελλάδα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά από το 2009 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015… Την Ελλάδα που πηδάει από τα παράθυρα γιατί απλά πεινάει…

Όπως παραδέχθηκε ο 27χρονος γιος στους αστυνομικούς, την ώρα που μεταφέρονταν στο νοσοκομείο, ήταν απελπισμένοι.

Δείτε το βίντεο:

4444

Ο χαρακτήρας που συμπαθούσα. Ο Σποκ του Σταρ Τρεκ. Άλλαξε πραγματικότητα σήμερα. Αρχαία Ελληνικά, η γλώσσα της λογικής Σποκ, αλλά εκεί στο Χόλυγουντ, είναι ηλίθιοι και δε στην έμαθαν. Ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο Αμερικανός ηθοποιός ο οποίος έγινε διάσημος ως Σποκ, στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Όπως ανέφεραν οι New York Times, ο Νίμοϊ, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Μπελ Αιρ του Λος Άντζελες.

4444

Εγώ Κοινούση μπορώ να σου δώσω τον Ρήγα. Μπορώ να σου δώσω ότι χαρτί θέλεις.

Το ερώτημα για μένα είναι: αν θα το παίξεις.

Για μένα που ξέρω πως γράφεται η Ιστορία, το πρόβλημα δεν είναι να σου δώσω το καλό χαρτί.

Ένα παράδειγμα: Το blog έχει στηρίξει την Angela Merkel από την αρχή. Μπορεί η Merkel να παίξει τα καλά χαρτιά;

Πες μου Κοινούση τι χαρτί θέλεις και θα στο δώσω. Θα το παίξεις;

Ο Ομπαμα δείχνει ότι μπορεί να κάνει παιχνίδι. Στηρίζω τον Ομπάμα.

Το blog έχει στηρίξει τον Πουτιν από την αρχή. Μπορεί ο Πουτιν να παίξει τα καλά χαρτιά;

Όπως έγραψα, έκανε δημοψήφισμα στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία.

Για μένα η στρατηγική σκέψη είναι παιχνιδάκι.

Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν τα παιχνίδια win – win. Αφού είμαι γκουρού.

Θέλω η απόδοση αποτελεσματικότητας να φτάνει στο 99,99%.

4444

4444

BLOOMBERG TRISH ISLAMIC STATE EYES 01 270215

4444

4444

4444

TENNIS ATP DUBAI ROGER FEDERER JP MORGAN djokovic TRISH 01 270215

4444

ELLADA MANOLHS GLEZOS SYGNOMH GIA PROEKLOGIKES DESMEYSEIS TSIPRAS THEODORAKIS 01 270215

4444

26/02/2015

4444

Αυτό που έχω να πω στον Πανούση, που έχει τον έλεγχο της ΕΛΑΣ είναι ξεκάθαρο. Δώσε εντολή να συληφθουν. Πρόκειται για παρακράτος και καμία σχέση με τους Έλληνες πολίτες. Δώσε εντολή να συληφθουν. Είναι πολύ εύκολο. Επίσης τα ΜΜΕ των νταβατζηδων να μην λένε ότι πρόκειται για αντιεξουσιαστες. Παρακράτος είναι. Πανούση κινήσου.

 

4444

4444

Τον Νοέμβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανήσυχη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, είχε απευθύνει ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τι θα μπορούσε να κάνει αν ένα κράτος της Ευρωζώνης οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Η απάντηση του κ. Τρισέ ήταν ότι δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, αυτό θα πρέπει να προσφύγει στο ΔΝΤ. Διότι (α) δεν υπάρχει μηχανισμός χρηματοδότησης κρατών της Ευρωζώνης και (β) η διάσωση (bailout) κράτους της Ευρωζώνης απαγορεύεται από την ιδρυτική συνθήκη, τη συνθήκη του Μάαστριχτ («Καθημερινή», 14.12.2008).
Τώρα, έρχεται η ώρα της αλήθειας, της κατάρρευσης πολλών μύθων της τελευταίας 5ετίας.

4444

Η γυναίκα που θα δείτε στο βίντεο, δεν είναι η <Μαρία Πετρίδη>.

Οι πράκτορες του blog, μου μετέφεραν την φήμη, ότι μεγάλοι μάγοι, έχουν μαζευτεί στο Λος Άντζελες για να αποφασίσουν πως θα εξαφανίσουν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας.
Θα το κάνουν σε δημόσια θέα, σε συνεδρίαση του Eurogroup.

4444

4444

TENNIS ATP DUBAI BERDYCH STAKHOVSKY federer 01 260215

4444

25/02/2015

4444

http://www.diethni.gr/banksy/

Ο παγκόσμιας φήμης street artist Banksy έστησε έναν πάγκο στο Central Park της Νέας Υόρκης στον οποίο τοποθετήθηκαν προς πώληση δεκάδες αυθεντικοί  πίνακες του έναντι 60 δολαρίων έκαστος.

Σημειώνεται πως δύο έργα του Banksy -κάπως, αλλά όχι πολύ, πιο σύνθετα-, το Space Girl & Bird και το Keep it Spotless πωλήθηκαν έναντι 578.000 και 1.870.000 δολαρίων αντίστοιχα πριν 5 χρόνια.

Ως έργα ενός άσημου καλλιτέχνη όμως, οι δημιουργίες του Βρετανού καλλιτέχνη δεν δελέασαν ούτε έναν πελάτη για πολλές ώρες το περασμένο Σάββατο, με το event να βιντεοσκοπείται και να αναρτάται στο site του. Τελικά, μέχρι τις 6 το απόγευμα κατάφερε να προσελκύσει 4 ολόκληρους πελάτες, βγάζοντας 420 δολάρια. Σύμφωνα με το BBC, οι πίνακες θα μπορούσαν εύκολα να πωληθούν έναντι 32 χιλιάδων δολαρίων έκαστος υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Οι ‘φυσιολογικές συνθήκες’ φυσικά, είναι η τεράστια προώθηση και το hype που συνοδεύουν το όνομα του καλλιτέχνη, στοιχεία που, όπως τονίζει το Forbes με αφορμή την περίσταση, είναι αυτά που καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό την αξία ενός έργου σύγχρονης τέχνης.

Ο Banksy φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να σατιρίσει το φαινόμενο το οποίο του έχει αποφέρει μια περιουσία. ‘Don’t believe the hype’ είναι το σλόγκαν του site του…

– See more at: http://www.diethni.gr/banksy/#sthash.SyhATElP.dpuf

Σχόλιο: Trish Reagan, εσύ αγόρασες κανέναν πίνακα του καλλιτέχνη; Δίνεις 60 δολάρια και τον πουλάς αν θέλεις, 32.000 δολάρια. Αυτό είναι επένδυση.

Ο Banksy είναι πραγματικός καλλιτέχνης. Έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να γίνουν πλούσιοι. Είτε από τύχη, είτε επειδή ήξεραν.

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/auto-itan-to-mail-pou-eixe-steilei-o-gkxardoubelis-pro-twn-eklogwn

Αυτό ήταν το mail που είχε στείλει ο Γκ.Χαρδούβελης προ των εκλογών.

Mail Χαρδούβελη ή λίστα Βαρουφάκη. Δείτε τα μέτρα που περιλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη που εστάλη πέρυσι τον Δεκέμβριο στους δανειστές.

Πολύ κουβέντα γίνεται εσχάτως για «λίστα Βαρουφάκη» (η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup) και τις ομοιότητες ή διαφορές της με το email Χαρδούβελη

Ας δούμε όμως τι περιελάμβανε το email Χαρδούβελη και συγκεκριμένα τα 10 μέτρα:

 1. Η Αθήνα δεσμεύεται χωρίς κανέναν όρο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016. Στο πλαίσιο αυτό θα μειωθεί το ανώτατο όριο των δαπανών.
 2. Μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού λήψη και νέων μέτρων, όπως η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%.
 3. Διεξαγωγή συζητήσεων για κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που έχουν προταθεί από τις αρχές σε μόνιμη βάση, όπως αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην «εισφορά αλληλεγγύης».
 4. Τροποποιήσεις στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που ψηφίστηκε στη βουλή, προκειμένου οι διατάξεις να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τη διατήρηση της φορολογικής συνείδησης και τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους.
 5. Περαιτέρω στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 6. Τροποποίηση των διαδικασιών αντιμετώπισης των μη εισπράξιμων οφειλών φόρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται η επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς – συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
 7. Απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ. Δηλαδή μείωση των διαφορών ή και ενοποίηση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ (“narrow the VAT gap”). Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ανατιμήσεις που θα φτάνουν ακόμη και το 18% σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου και ακόμη μία μακρά σειρά υπηρεσιών και προϊόντων. Την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Τη μείωση από 23% σε 19% ή 21% των συντελεστών ΦΠΑ σε ένδυση – υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, τσιγάρα, ποτά, χαρτικά, απορρυπαντικά, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής, γυμναστήρια κ.λπ. με αποτέλεσμα μείωση τιμών κατά 1,62% έως 3,25%.
 8. Επαναξιολόγηση των φορολογικών κινήτρων.
 9. Συσχετισμός εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία (“…establishing close links between contributions and benefits in all funds”). Δηλαδή ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» και στις κύριες συντάξεις, αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και επανεξέταση του συστήματος καταβολής του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», της βασικής σύνταξης για τους παλιούς και νέους ασφαλισμένους, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των μισθών.
 10. Κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1.1.2016 χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί και από το 2015 σε περίπτωση που οι στόχοι του προγράμματος έπεφταν έξω.

Ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης (“unification of social security funds”). Ήδη έχει προταθεί συγχώνευση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ, με τη δημιουργία ενός Δ.Σ., θέσπιση κοινών υπηρεσιών έως τον Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφορών έως τον Δεκέμβριο του 2016.

 1. Σταδιακήκατάργηση πρόωρης συνταξιοδότησης (“gradual elimination of early retirement privileges”). Η τρόικα έχει ζητήσει κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από τα 62 έτη, επιμένοντας στην αναμόρφωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 2. Κατάργηση περιορισμών στις αγορές με άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ενέργειας.
 3. Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων σε σιδηρόδρομους, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια.
 4. Αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης.
 5. Υιοθέτηση και περαιτέρω μέτρων από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ
 6. Ιδιωτικοποιήσεις με τον στόχο μόνο για το 2014 να ήταν 1,5 δισ.
 7. Διατήρηση των ονομαστικών συντάξεων στο επίπεδο του 2015 για τα έτη 2016 και 2017.
 8. Πιστοποίηση μέσω διασταυρώσεων των οικογενειακών παροχών, που καταβάλλονται στους συνταξιούχους.
 9. Απόσυρση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 30% για το 2015 και το 2016.
  20. Επιβολή φόρου πολυτελείας.
  21. Αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ.
  22. Αύξηση στα έσοδα κλινικών δοκιμών με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την έλλειψη εναρμόνισης διοικητικών διαδικασιών (50 εκατ. Ευρώ).
  23. Αύξηση στα τέλη που σχετίζονται με τις αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών άδειας κυκλοφορίας, κατάργησης ή τροποποίησης για φάρμακα κ.λπ. (15 εκατ.).
  24. Επιβολή τελών – τιμολογίου για την υγειονομική περίθαλψη ξένων πολιτών (25 εκατομμύρια).
  25. Πολιτιστική κληρονομιά: αύξηση εισιτηρίων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (93 εκατ.).
  26. Σύστημα ΦΠΑ στη λαχειοφόρο αγορά.

Σχόλιο: Μόνο τα δυο πρώτα να εφάρμοζαν οι δοσίλογοι χασάπηδες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχαμε και άλλο αίμα στην Ελληνική κοινωνία. Πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 και 4,5% το 2016. Όποιος έχει μυαλό – δεν είναι ζώο – ξέρει τι σημαίνει αυτή η δράση. Αν την εφάρμοζαν οι χασάπηδες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε και άλλες αυτοκτονίες και άλλα οικογενειακά δράματα και άλλη μετανάστευση και άλλη συρρίκνωση της ανθρώπινης ζωής.

Ο Τσιπρας και μόνο που σταμάτησε αυτά τα τέρατα όσο αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% και 4,5%, δικαιούται 12 μήνες διακυβέρνησης.

Αν εφάρμοζαν και το δεύτερο μέτρο με αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα είχαμε ένα σαφές χτύπημα στην Τουριστική Βιομηχανία.

Το mail Χαρδουβελη, είναι ένα ακόμα σύμφωνο παράδοσης της Ελλάδας στους δανειστές. Είναι έγγραφο που φτιάχνεις, αν είσαι δοσίλογος.

Οι νεοέλληνες βέβαια, είναι ζώα. Όταν εγώ ακούω τον Σαμαρά να λέει για το mail Χαρδουβελη, φωνάζω: κάτω οι προδότες και αλλάζω συχνότητα.

Αυτή η πλύση εγκεφάλου από τους Νταβατζηδες των ΜΜΕ, είναι απαράδεκτη, ιδίως όταν γίνεται και τζάμπα.

4444

Ο μεγάλος νικητής του Greek Poker Cup IV, Γιώργος-Ευτύχιος Λαγοπάτης.

 

Οι δύο πρώτοι νικητές – από αριστερά: Γιώργος Ευτύχιος Λαγοπάτης και Παύλος Ξανθόπουλος.

 

http://kourdistoportocali.com/post/41712/pokerstars

Σταύρος Κάλφας, μέλος της professional team της PokerStars

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το Greek Poker Cup IV (GPC) από την PokerStars που διεξήχθη από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεχείς ημέρες στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Club Hotel Casino Loutraki. 463 παίκτες πόκερ από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Main Event του φεστιβάλ, ενώ οι συνολικές συμμετοχές στα 5 τουρνουά, έφτασαν τις 850.

To φετινό Greek Poker Cup, η μεγαλύτερη διοργάνωση poker στην Ελλάδα, σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στο Main Event με 463 άτομα, ενώ τα συνολικά έπαθλα του φεστιβάλ έφτασαν τα €320.400.

Την πρώτη θέση στο Main Event του Greek Poker Cup IV, κατέκτησε ο Γιώργος Ευτύχιος Λαγοπάτης, ο οποίος κέρδισε το χρηματικό έπαθλο αξίας €55.095,  ενώ ο Παύλος Ξανθόπουλος τερμάτισε δεύτερος με έπαθλο €34,500.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρέθηκαν πολλά γνωστά ονόματα του πόκερ, όπως η Κατερίνα Μαλασίδου και ο Σταύρος Κάλφας, μέλη της επαγγελματικής ομάδας της PokerStars, καθώς και ο Σωτήρης Κουτούπας, ο Έλληνας πρωταθλητής της μεγαλύτερης σειράς τουρνουά πόκερ της Ευρώπης, του European Poker Tour (EPT).

Σχετικά με την PokerStars

Η PokerStars λειτουργεί την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα online πόκερ στον κόσμο, υπηρετόντας την παγκόσμια κοινότητα του πόκερ. Δεδομένου ότι ξεκίνησε το 2001, η PokerStars έχει γίνει η πρώτη επιλογή των παικτών σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα καθημερινά τουρνουά από οπουδήποτε αλλού και με την καλύτερη online ασφάλεια. Πάνω από 130 δισεκατομμύρια «χέρια» μοιράστηκαν στη PokerStars, το οποίο είναι περισσότερα από ό, τι οποιαδήποτε άλλο site.

Τα site, PokerStars.com και PokerStars.eu λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει αδειών από τη Νήσο του Μαν και της Μάλτας, αντίστοιχα. H PokerStars έχει επίσης χωριστές κυβερνητικές άδειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η PokerStars είναι η κύρια εμπορική επωνυμία Rational Group, η οποία λειτουργεί επιχειρήσεις και εμπορικά σήματα τα οποία σχετίζονται με το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου του PokerStars, Full Tilt και του European Poker Tour. Το 2012, το 2013 και το 2014, το Rational Group στο Ηνωμένο Βασίλειο και Νήσος του Μαν κέρδισε την αναγνώριση ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στα 25 καλύτερους εργασιακούς χώρους στο θεσμό Great Place to Work Institute’s Best Workplaces. Το Rational Group στην Κόστα Ρίκα και το Δουβλίνο επιτευχθεί επίσης το ίδιο βραβείο στις αντίστοιχες τοπικές κατάτάξεις τους το 2014. Το PokerStars ανήκει στην εταιρεία Amaya Inc (TSX: AYA).

Σχετικά με το Club Hotel Casino Loutraki

Μέσα στις εγκαταστάσεις του Club Hotel Casino Loutraki βρίσκεται ένα από τα πολυτελέστερα Καζίνο της Ευρώπης. Το κορυφαίο καζίνο της Ευρώπης σας ανοίγει τις πόρτες του και σας υποδέχεται στους άνετους φιλόξενους χώρους του!

Ζήστε τη μαγεία του παιχνιδιού και αφήστε το να σας χαρίσει συναρπαστικές στιγμές 24 ώρες το 24ωρο. Απολαύστε το ποτό που σας προσφέρουμε και επιλέξτε το παιχνίδι της αρεσκείας σας. Η άνεση, η ευρυχωρία, η εύκολη προσβασιμότητα στα τραπέζια και η σωστή κατανομή των παιχνιδιών, προδιαθέτουν τον επισκέπτη να περιηγηθεί ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις ψυχαγωγίας, να ανακαλύψει, να δοκιμάσει και να επιλέξει το παιχνίδι που θα τον ελκύσει περισσότερο.

Σχόλιο: Τα τουρνουά πόκερ είναι πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Το πόκερ είναι τεχνικό παιχνίδι.

Advertisements

Posted February 25, 2015 by bmplefour in Economy, Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: