Η Εκθετική αύξηση, υπερβαίνει την ανθρώπινη κατανόηση. Ντόμινο.   Leave a comment

Η Εκθετική αύξηση, υπερβαίνει την ανθρώπινη κατανόηση. Ντόμινο.

29/04/2015

4444

ELLADA TSIPRAS VAROUFAKIS DRAGHI MERKEL EURO 01 2904154444

4444

28/04/2015

4444

Σωστός ο Παπάς.
Στην Γερμανία έγιναν επανακρατικοποιήσεις.
Ο Βοριδης θέλει οι Νταβτζηδες να έχουν το μονοπώλιο στις τηλεοπτικές συχνότητες και στο τζάμπα. Αυτό δεν είναι καπιταλισμός. Αυτό είναι μαφία.
Εάν είσαι λογικός άνθρωπος και έχεις μυαλό και ξέρεις να κρίνεις, έχεις απορρίψει την ΝΔ του Βορίδη, του Σαμαρά και του Γεωργιάδη.
Κάντε σύγκριση ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα.
Η ΝΔ πρέπει να πάει στον υπόνομο της ιστορίας. Αυτός είναι ο λόγος που ο Τσιπρας πρέπει να πάει σε εκλογές. Να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες να απαλλαγούν από τα τοξικά κόμματα.
Στην Δημοκρατία γίνονται εκλογές και δημοψηφίσματα. Όποιος τα φοβάται, δεν είναι δημοκράτης.
Στην Ελβετία, πόσα δημοψηφίσματα έγιναν το 2014; Πόσα έγιναν από το 2000;
Η Ελβετία έχει δημοκρατία. Στην Ελβετία γίνονται εκλογές, γίνονται και δημοψηφίσματα.
Προφανώς οι Ελβετοί είναι ποιο έξυπνοι από τους Έλληνες.
Τη ζωή των πολιτών σε μια χώρα την καθορίζει ο νομοθέτης. Στην Δημοκρατία στα σημαντικά ζητήματα, νομοθέτης είναι οι πολίτες, μέσω εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Απλά πράγματα.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που μου αρέσει. Και ξέρω πως μπορώ να την κάνω να δουλέψει ρολόι.
Το ξέρεις νεοέλληνα, ότι οι Ελβετοί έχουν άγαλμα στον Ιωάννη Καποδίστρια; Ναι έτσι τιμούν τον άνθρωπο που είχε ανάμιξη στη δημιουργία του Συντάγματος τους.

4444

4444

ELLADA VAROUFAKIS SCHAEUBLE SWAP DEUTCHE BANK 01 280415

Ο Ioannis Varoufakis είναι ήρωας. Αυτός που διάλεξε την φωτογραφία για το κείμενο, πολύ καλός.

 

 

Swap: Deutsche Bank: Simitis.

Η μαζική επίθεση που δέχεται ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, αλλά και από τους ντόπιους συνεργάτες του έχει εξήγηση. Όπως όλα δείχνουν ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε να πληρώσει «μαύρο» swap που είχε συνάψει η κυβέρνηση Σημίτη στη Deutsche Bank.

Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου.

Εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχωρούσαν σε πληρωμή τόκων για ένα μαύρο swap που είχε συνάψει ο Σημίτης απ΄ευθείας με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999.

Το swap αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργάτες και φίλοι του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα του υπουργείου σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις.

Το πλήρωναν δηλαδή οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, και Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κάτω από την μύτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα swap της Goldman Sachs.

Μόλις οι δανειστές κατάλαβαν ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, στη Γερμανία σήμανε… κόκκινος συναγερμός. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει ο πρωτοφανής πολιτικός «ξυλοδαρμός» και η λάσπη κατά του Βαρουφάκη.

Η ύπαρξη του εν λόγο swap αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί δάνειζαν την κυβέρνηση Σημίτη για να πληρώνονται πάλι οι Γερμανοί!

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας, τον Αύγουστο του 2012 η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) του ομολόγου που κατέχει.

Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ καταστράφηκαν από το PSI, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή.

Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997, με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή.

Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. ευρώ, για να πληρώσει σε Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400 εκ. ευρώ.

Απ΄όλα τα παραπάνω γίνεται πλέον προφανές για πιο λόγο ο Σόιμπλε και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών έχουν τέτοιο μένος εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ παράλληλα εξηγείται και ο «τρόμος» του περιβάλλοντος Σημίτη για την εξεταστική επιτροπή που θα διαλευκάνει το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.

Πηγή: Olympia.gr
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/581396/o-varoyfakis-arnithike-na-plirosei-swap-tis-kyvernisis-simiti#ixzz3Yb07ldH7

Σχόλιο: Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα, γιατί ο Βαρουφάκης τους ενοχλεί; Γιατί δεν πληρώνει την συμμορία. Η μαλακω η Ντόρα Μητσοτάκη Μπακογιάννη και οι άλλοι δωσίλογοι, βγήκαν και είπαν να παραιτηθεί ο Βαρουφάκης.

Γιατί μωρη να παραιτηθεί; Γιατί δεν πληρώνει τους τοκογλύφους; Τους γκάνγκστερ;

Ε! μωρη που βγαίνεις και ζητάς το κεφάλι του Ιωάννη.

Ο Τσιπρας όμως δεν είναι Ηρώδης.

Διάβασε μαλακα και βλαμμένε νεοέλληνα, να μάθεις γιατί επιτίθενται στον Ιωάννη Βαρουφάκη.

Ο αρχιερέας της διαπλοκής, ο άνθρωπος των Γερμανών, ο Σημίτης, ακόμα έχει τα δόντια στο σώμα της Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πολύ δύσκολο έργο. Καθώς το φως θα πέφτει, θα βλέπουμε την βρωμιά, την αμαρτία και τα εξαπτέρυγα του Εωσφόρου που κάνουν το σταυρό τους και το παίζουν χριστιανοί.

Ο Τσιπρας είχε την μεγάλη ειλικρίνεια να πει είμαι Άθεος.

Όχι να υπονομευση το Θεό, υποδυόμενος τον καλό Σαμαρείτη, όπως έκαναν όλοι αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες στον θάνατο.

Ο Βαρουφάκης, έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι στο λάκκο με τα φίδια και αυτό τους πόνεσε.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C

Ο ανασχηματισμός της πολιτικής ομάδες διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών δημοσιευμάτων του γερμανικού κυρίως Τύπου για την αλλαγή στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ρόλο συντονιστή της ομάδας.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Γ. Βαρουφάκης και οι κινήσεις του ουσιαστικά έθεσαν τους δανειστές εκτός ισορροπίας όσο καιρό ακριβώς ήθελε η κυβέρνηση και τώρα με την αλλαγή στη δομή της ομάδας (η οποία όμως σημειωτέον εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την οικονομική εποπτεία του υπουργού Οικονομικών) ξεκινά με πλεονέκτημα την οριστική διαπραγμάτευση.

Πλεονέκτημα γιατί οι εταίροι αισθάνονται ως και ανακουφισμένοι που ο Γ. Βαρουφάκης όχι δεν θα επιβλέπει τη διαπραγμάτευση, αυτό το γνωρίζουν, αλλά που δεν θα είναι αναγκασμένοι να συνδιαλέγονται με ένα πρόσωπο το οποίο ουσιαστικά τους έφερε προ των ευθυνών τους αλλά και που τους είπε όσα δεν είχαν ακουστεί ποτέ στο παρελθόν, γιατί πολύ απλά οι προηγούμενοι υπουργοί Οικονομικών απλά δεν τολμούσαν να πουν.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει τα γερμανικό περιοδικό “Focus” οι πέντε κινήσεις (τις αναφέρει ως λάθη) που έκαναν ειδικά τους Γερμανούς να αισθανθούν μειονεκτικά απέναντι στην καταχρεωμένη Ελλάδα, κάτι που ασφαλώς δεν περίμεναν (ήταν προετοιμασμένοι για το αντίθετο) ήταν:

 1. Troika Raus

Την πρώτη μεγάλη “προσβολή” έκανε ο Γ. Βαρουφάκης λίγες ημέρες μετά τις εκλογές: Στις 30 Ιανουαρίου, έκανε γνωστό ότι θα διώξει τη μισητή τρόικα από τη χώρα. Το πρόβλημα ήταν τα ίδια δύο πράγματα: Από τη μια πλευρά, ήταν η ώρα που το αφεντικό του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα επισκεπτόταν την Αθήνα και προφανώς δεν το διασκέδασε. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα ήθελε χρήματα- ακριβώς από αυτά τα όργανα της Τρόικας που ο Βαρουφάκης προηγουμένως πρόσβαλε. Ήταν μόνο το πρώτο βήμα σε μια παρέλαση αντιφάσεων.

Το γεγονός, βέβαια, ότι ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί αναγνωρίζουν ότι η Τρόικα τελικά εκπαραθυρώθηκε από την Ελλάδα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Προφανώς το γερμανικό περιοδικό ξεχνά και τη ρήση του υπουργού Οικονομικών ότι «η λέξη Τρόικα στην Ελλάδα δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα με το άκουσμα της λέξης Δημοκρατία στο Ιράκ».

 1. Συνεντεύξεις

Λίγους φίλους έκανε ο υπουργός Οικονομικών με το μαραθώνιο Τύπου στην Ευρώπη. Περισσότερες από 40 συνεντεύξεις λέγεται ότι έδωσε στις πρώτες 30 ημέρες. Το «θλιβερό αποκορύφωμα», όπως το αποκαλεί το γερμανικό περιοδικό: μια πολυσέλιδη φωτογραφία στο «Paris Match» με το Βαρουφάκη και τη σύζυγό του να ποζάρουν στο ρετιρέ με θέα στην Ακρόπολη. Στη βάση του αριστερού κόμματός του, δεν κέρδισε απαραίτητα νέους υποστηρικτές – αλλά και στην Ευρώπη, όπου οι εταίροι είχαν κολλήσει στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, σίγουρα όχι.

Προφανώς εδώ το “Focus” θα επιθυμούσε Έλληνες υπουργούς Οικονομικών που όχι μόνο δε θα έδιναν συνεντεύξεις, αλλά αντίθετα θα παρουσιάζονταν σε στυλ ανακρινόμενου στα διεθνή ΜΜΕ να ομολογούν και να παρακαλούν για χρήματα.

 1. Στενοχώρησε τον… Σόιμπλε

Σε μια συνέντευξη με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε γκρινιάρης και αγενής, αναφέρει το “Focus”. Ο Σόιμπλε δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, πως υπήρξε συμφωνία ότι διαφωνούν.

Μετά είπε ο Έλληνας: Μην σκέφτεστε καν ότι υπήρχε συμφωνία. Αυτά τα λόγια μπορεί να ακούγονται εύκολα, αλλά δείχνουν ότι ο Βαρουφάκης ήταν περισσότερο για το σόου, από ότι για τα αποτελέσματα, λέει το γερμανικό περιοδικό θεωρώντας πως ο Έλληνας έπρεπε να σταθεί προσοχή στο Γερμανό ομόλογό του.

 1. Αποκάλεσε «βασανιστές» τους εταίρους

Τα εκφραστικά… συμβάντα του Βαρουφάκη ενόχλησαν πολύ τις ευαίσθητες διεθνείς διαπραγματεύσεις. Παρομοίασε λίγο πριν από την πρώτη μεγάλη σύνοδο κορυφής τις ενέργειες της τρόικας με τα βασανιστήρια του εικονικού πνιγμού. Σε μια συνέντευξη στο “Spiegel”, είπε: «Λίγο πριν από την καρδιακή ανακοπή θα μας επιτρέψουν να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια, θα μας ωθήσουν ξανά κάτω από το νερό και όλα αρχίζουν ξανά από την αρχή».

Εδώ οι Γερμανοί αισθάνθηκαν ότι πραγματικά: Τηρουμένων των αναλογιών ακολούθησαν το ίδιο ακριβώς μοτίβο.

 1. Ενεπλάκη στο «σκάνδαλο μεσαίο δάχτυλο»

Θα πρέπει να καταγραφεί στα χρονικά της Γερμανίας το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη ή η μετέπειτα αντίδραση του. Κάποιος μπορεί να διαφωνεί για το αν ήταν μια φτηνή πρόκληση ενός talk show, το να δείξει μια παλιά συνέντευξη με την άσεμνη χειρονομία. Ωστόσο, η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ήταν τελείως εκτός τόπου: Αντί να απορρίψει την αμαρτία της νιότης ως τέτοια, κατηγόρησε την τηλεοπτική ομάδα ότι ήταν πλαστό. Έτσι, κλιμάκωσε μια κατάσταση που κανείς δεν θα ενδιαφερόταν- και έκανε τον εαυτό του μη πιστευτό.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών έδρασε όπως δεν περίμεναν οι Ευρωπαίοι συνθεμένοι από επικύψεις των προκατόχων του. Και για αυτό τα δηλητηριώδη σχόλια του διεθνούς Τύπου. Ξεχνούν βέβαια ότι παραμένει υπουργός Οικονομικών και φυσικά αυτός σε συνεννόηση με το Μαξίμου είναι υπεύθυνος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σχόλιο: Σε γενικές γραμμές, ο Βαρουφάκης είναι επιτυχημένος. Αυτός είναι και ο λόγος που του κάνουν τόσο μεγάλη επίθεση.

Αρκεί να θυμηθούμε τον προδότη τον Στουρναρα και το forget it…

H Lagarde του είπε πάμε να μειώσουμε το Δημόσιο Χρέος και αυτός την κάρφωσε στον Σόιμπλε. Βέβαια ως ανταμοιβή, ο Σόϊμπλε τον έβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Βαρουφάκης πήγε στο λάκκο με τα φίδια, έτσι για να πάρετε μια ιδέα που πήγε ο Βαρουφάκης και πόσο δύσκολο ήταν.

Επίσης ο Τσακαλώτος, ήταν μαζί του, άσχετα αν δε φαινόταν.

4444

ELLADA ELLAKTOR DEH ATTIKI KRITI STATHAKIS SYNDESH 01 280415 (1)

4444

27/04/2015

4444

4444

4444

NEPAL EARTHQUAKE MAGNITUDE 7-9 KATAHMANDU 01 270415

http://news.yahoo.com/nepal-earthquake-everest-avalanche-video-122633746.html Officials say at least 17 people, including three Americans, were killed in the avalanche. The 7.8-magnitude earthquake killed more than 3,700 people and injured more than 6,300, Nepali officials said Monday.

 

4444

Hubble.

http://physicsgg.me/2015/04/10/%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

Πότε δημιουργήθηκε ο ήλιος μας;

Ο Ήλιος δημιουργήθηκε μετά την «έκρηξη» αστρικών γεννήσεων στον Γαλαξία μας.

Αναλύοντας δεδομένα από διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια, αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο Τέξας A&M κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια, ο Γαλαξίας έμοιαζε με ένα κοσμικό «εργοστάσιο» παραγωγής αστέρων, αφού ο ρυθμός σχηματισμού καινούριων αστεριών ήταν 30 φορές μεγαλύτερος απ’ ό,τι σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Ήλιος μας δημιουργήθηκε αρκετά αργότερα, πριν από 5 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή μετά από αυτή την «έκρηξη» αστρικών γεννήσεων.

Σύμφωνα με τη μελέτη των Αμερικανών ερευνητών, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Astrophysical Journal [ZFOURGE/CANDELS: On the Evolution of M* Galaxy Progenitors from z=3 to 0.5], αυτή η καθυστέρηση επηρέασε πάντως θετικά όχι μόνο τον σχηματισμό των πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και την εμφάνισή ζωής στη Γη. Κι αυτό γιατί οι γηραιότεροι αστέρες είχαν πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο «ζωής» τους, εμπλουτίζοντας τον Γαλαξία με χημικά στοιχεία βαρύτερα από το υδρογόνο και το ήλιο, τα οποία αποτέλεσαν «δομικούς λίθους» τόσο για τον σχηματισμό των πλανητών όσο και για την ανάπτυξη των πρώτων μικροοργανισμών στο γήινο περιβάλλον.

Οι αστρονόμοι βάσισαν την έρευνά τους στα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Spitzer της NASA, το Herschel της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας, όπως και το επίγειο τηλεσκόπιο Magellan Baade στη Χιλή.

Χάρις σε αυτά τα όργανα, εξασφάλισαν εικόνες γαλαξιών παρόμοιων σε μάζα και δομή με τον Γαλαξία μας, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τη Γη.

Καθώς το φως διαδίδεται με πεπερασμένη ταχύτητα, τα στιγμιότυπα αυτά είναι ουσιαστικά ένα είδος «χρονομηχανής», αφού όσο πιο μακριά βρίσκεται ένα αντικείμενο στο σύμπαν, τόσο πιο πίσω στον χρόνο αντιστοιχεί η μορφή που αποτυπώνεται στην εικόνα του.

Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές συνέθεσαν ένα «λεύκωμα» από 2.000 στιγμιότυπα κοσμικών δομών παρόμοιων με τον Γαλαξία μας, το οποίο καλύπτει μία περίοδο 10 δισεκατομμυρίων ετών και αποκαλύπτει την εξέλιξη του Γαλαξία μας σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Έτσι, από αυτό το «λεύκωμα», διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι αστέρες σχηματίσθηκαν τα πρώτα 5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η νέα ανάλυση ενισχύει παλιότερες έρευνες, που έχουν δείξει πως στα πρώτα στάδια της «ζωής» τους, τέτοιοι γαλαξίες περιέχουν αρκετά λίγα άστρα.

Στην πορεία, ωστόσο, αρχίζουν να «καταβροχθίζουν» μεγάλες ποσότητες αερίων, προκαλώντας μια «έκρηξη» αστρικών γεννήσεων.

Η μελέτη δείχνει επίσης πως, όσο αργότερα από αυτήν την «έκρηξη» δημιουργηθεί ένας καινούριος αστέρας, τόσο μικρότερη θα είναι και η μάζα του.

Πηγές: http://www.naftemporiki.gr/story/937589/o-ilios-dimiourgithike-meta-tin-ekriksi-astrikon-genniseon-ston-galaksia-mashttp://phys.org/news/2015-04-sun-late-milky-star-birth-party.html

4444

Είναι ωραίο να σηκώνεις κούπες. Η Ελλάδα δεν είναι Πορτογαλία, ούτε Φιλανδία, ούτε Βουλγαρία, ούτε Σλοβενία κλπ Έχει την στόφα να γράφει ιστορία και να σηκώνει κούπες. Υπάρχουν τρομερά ικανοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Αρκεί να ξέρεις πως θα τους χρησιμοποιήσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, λόγο προδοσίας και επιόρκων. Πρέπει να σταματήσει η Ατιμωρησία των πολιτικών.

 

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/epikoinoniakos-polemos-0

Επικοινωνιακός πόλεμος.

Συντάκτης: ΕΦ.ΣΥΝ.

Ένας πόλεμος μέσων ενημέρωσης, με στόχο την ελληνική κυβέρνηση, μαίνεται, με κέντρο τις Βρυξέλλες και «διακομιστές» αρκετά διεθνή έγκυρα μέσα, όπως ειδησεογραφικά πρακτορεία και μεγάλες εφημερίδες.

Στην ιστορία της δημοσιογραφίας πάντα υπήρχαν τα «βαθιά λαρύγγια», όμως στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για ενορχηστρωμένες κατευθυνόμενες πληροφορίες, μερικές φορές εντυπωσιακές κατασκευές στα όρια -αν δεν τα ξεπερνούν- μιας αναμέτρησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές κυρίαρχες δυνάμεις.

Στην εποχή που τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να παρουσιάσουν την όποια είδηση με τρόπο που να αντανακλά τα συμφέροντα του κέντρου που εξυπηρετούν, οι συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται η Αθήνα, λογικά δεν θα έπρεπε να παραξενεύουν κανέναν. Όχι μόνο τον ειδικό των ΜΜΕ, αλλά και κάθε πολίτη, αφού το παιχνίδι δείχνει στημένο και οι παίκτες ξέρουν άριστα τη δουλειά τους.

Αν παρατηρήσει κάποιος ψύχραιμα τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται από αυτά τα μέσα το ελληνικό ζήτημα, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην Ευρώπη αναβιώνει το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου με πρωταγωνιστές την Ελλάδα και από την άλλη… την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε πείσμα όμως όσων επιθυμούν τη νίκη απέναντι στους «δυνάστες Έλληνες», ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τους όρους του παιχνιδιού. Και αυτοί είναι πολιτικοί. Η τηλεφωνική συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον επικεφαλής του Eurogroup αποδεικνύει ότι η Αθήνα έχει κατανοήσει όσα διακυβεύονται και προσπαθεί να προκαλέσει «ρήγματα» στις διαμορφωμένες συμμαχίες.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να απεγκλωβίσει το ελληνικό ζήτημα και πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς να παραμερίζει τις δικές της ευθύνες.

Όμως οι εταίροι διαρκώς ανοίγουν νέα μέτωπα, ώστε να καταστήσουν ανενεργό τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και να εξασφαλίσουν την πλήρη υποταγή. Κανείς δεν επιθυμεί να οδηγηθούν τα πράγματα σε μια ακραία λύση, όπως το δημοψήφισμα, όμως όταν η χώρα εξωθείται πρέπει να απαντήσει. Και την απάντηση στις δημοκρατίες τη δίνει τελικά ο λαός.

Σχόλιο: Το blog στηρίζει την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο είναι ότι θα κριθούν μετά από 12 μήνες.

Τώρα όσο αφορά τον πόλεμο που δέχεται η νέα κυβέρνηση, σας το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό. Ανελέητο πόλεμο.

Μάλιστα σας έχω γράψει και τις τακτικές. Ο Σόιμπλε κάνει διαρροές μετά από κάθε συνεδρίαση εναντίον του Bαρουφάκη και της Ελλάδος. Ο Αμαρτωλός σακάτης, που εμφανίζεται ως Αγία Παρθένα. Έχει την καθαρότητα των Ες Ες.

Είχα δει την ταινία πως οι Ισραηλινοί έπιασαν τον Αιχμαν στην Αργεντινή.

Μια λεπτομέρεια μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Όταν έφτιαχναν το σχέδιο, ένας από τα σωστά παιδιά είπε, ότι ο Αιχμαν, ως καλός Ες Ες, δε θα πήγαινε από τα χώματα – λάσπες για να μην λερώσει τα παπούτσια του.

Και είχε δίκαιο. Ο Σόϊμπλε έχει την καθαρότητα των Ες Ες και την παράνοια της τελικής λύσης.

Να πω επίσης στα γιουσουφακια Σλοβένους, Ισπανούς, Βέλγους κλπ ότι στην Γερμανική Ευρωζώνη, τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Γερμανοί και σε επικουρικό ρόλο, η νέα Γαλλική κυβέρνηση του Βισύ.

Όποτε σωστά ο Τσιπρας συναντά την Μερκελ και σε δεύτερο πλάνο τον Ολαντ.

Όπως έχω γράψει, δεν υπάρχουν έγκυρα ΜΜΕ. Πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις. Να είσαι σε θέση να επαληθεύεις την πληροφορία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Δεν έχουν την ικανότητα της κριτικής σκέψης είτε λόγο ελλιπούς εκπαίδευσης, είτε λόγο δείκτη χαμηλού ευφυΐας είτε άλλων λόγων.

Όσο αφορά τους εγχώριους νταβατζηδες των συστημικών ΜΜΕ, έχουν ξεσαλώσει ανθελληνικά. Είναι προδότες πέρα από κάθε όριο. Στηρίζουν τους τοκογλύφους και αναμεταδίδουν από τα κανάλια τους, κάθε προπαγάνδα και κακία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αυτό σημαίνει ότι οι νταβατζηδες πρέπει να πληρώσουν σοβαρό ενοίκιο, για τις τηλεοπτικές συχνότητες που χρησιμοποιούν εις βάρος της Ελλάδος.

Τέρμα το τζάμπα στις συχνότητες.

4444

TENNIS ATP BARCELONA NISHIKORI WIN VS ANDUJAR 01 270415

4444

26/04/2015

4444

micdotcom: Hundreds of protesters took to the streets of Baltimore on Saturday to protest the death of Freddie Gray, a 25-year-old black man who died this month while in the custody of the Baltimore Police Department — the details of which are still somewhat unclear.

 

4444

A protest over the death of Freddie Gray, who was critically injured in police custody, started peacefully with thousands marching through downtown streets before the demonstration turned violent and volatile. yahoonewsphotos:

 

4444

TRISH FOX NEWS ISIS ETHIOPIAN CHRISTIANS 03 260415

4444

Κέζα Λώρη

Πίσω από κάθε μαζική μετακίνηση πληθυσμού υπάρχουν κάποιοι που πανηγυρίζουν πλουτίζοντας.

«Από πού είσαι;». «Από τη Λαττάκεια». «Να δούμε το διαβατήριο;». «Το έχασα στη θάλασσα». Άντε βγάλε άκρη, αν είσαι λιμενικός, αστυνομικός ή οποιοσδήποτε άλλος εκπροσωπεί αυτό που ονομάζουμε «κράτος». Κι εδώ αρχίζει η παράνοια, η υποψία ότι ενδεχομένως το άτομο να μην είναι από τη Λαττάκεια, πιθανώς ούτε καν από τη Συρία, και τούτο να εκλαμβάνεται ως ρατσισμός, ως αντίδραση και θέση.
Τα δεδομένα: έχει αυξηθεί η εισροή μεταναστών.

Το διήμερο του Πάσχα έφτασαν στην Ελλάδα 793 άτομα, στην πλειονότητά τους από τη Συρία. Η κυβέρνηση έκανε έκτακτη σύσκεψη και πήρε αποφάσεις.
Αρχικά ανακοίνωσε πως στους σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους. Αργότερα, η απειλή αποσύρθηκε, αλλά εξακολουθεί να αιωρείται.
Οι πρόσφυγες θα φύγουν από τη φτώχεια της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση χωρίς κόστος στον προϋπολογισμό, χωρίς ευθύνες για φιλοξενία με τα παρελκόμενα. Το καλύτερο είναι ότι στην Εσπερία θα αρχίσουν οι λιποθυμίες. Τι θα τους κάνουν όλους αυτούς τους πένητες;

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αποκτά διαπραγματευτικό πλεονέκτημα βάσει του δόγματος «φέρτε κάνα φράγκο μην τους ξαμολήσω όλους στην Αλεμανία – και τους πρόσφυγες και τους δήθεν πρόσφυγες».

Σχόλιο: Με το συγκεκριμένο απόσπασμα. Το ξαναγράφω: με το συγκεκριμένο απόσπασμα ούτε λέξη παραπάνω ή λιγότερη, συμφωνώ 100%.

Άλλωστε είναι πολλοί που έχουν γράψει τα ίδια με διαφορετικά λόγια.

Η μετανάστευση, με όρους επιστήμης, αφού όπως λένε οι Άθεοι Αριστεροί, όλοι είμαστε κοσμική υλη, είναι ένα πρόβλημα μάζας.

Πολύ μάζα, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις χώρο. Που να είναι και σωστά οργανωμένος. Αν δε τον έχεις, η κατάρρευση θα είναι ένα γεγονός.

Η Ελλάδα, δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες. Δεν έχει τις υποδομές και το χρήμα.

Οργάνωση σημαίνει ότι έχεις ενέργεια.

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα θα κοιτάξει τα συμφέροντα της, ή θα κοιτάξει τα συμφέροντα των Γερμανών, Φιλανδών, Σλοβάκων και κάθε καρυδιάς καρύδι;

Οι προθέσεις έχουν φανεί όσο αφορά τους Βόρειους. Στέλνουν πολεμικά πλοία. Αυτό σημαίνει σκληρή γραμμή και πολεμικές ενέργειες. Μένει να δούμε την δράση. Αν δηλαδή θα μπορέσουν να ανακόψουν το κύμα.

Οι παράνομοι μετανάστες έχουν δείξει με βάση και τα δεδομένα, ότι έχουν διάθεση να ρισκάρουν μέχρι και 100%. Δηλαδή να χάσουν και την ζωή τους για να πάνε στην Ιταλία ή την Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ένα άλλο δεδομένο, είναι το χρήμα. Μιλάμε για πολύ χρήμα στην παράνομη μετανάστευση και μη ξεχνάτε, Ελλάδα και Ιταλία έχουν ύφεση και ανεργία.

Το blog ήταν από την αρχή υπέρ του Φράχτη στον Έβρο που κάνει καλή δουλειά. Έχει περιορίσει την είσοδο από την ξηρά.

Οι Συριζαιοι, είναι εντελώς ηλίθιοι, αλλά η σκληρή πραγματικότητα θα τους κατεδαφίσει αν δεν αλλάξουν απόψεις.

Εδώ δε μιλάμε για 10.000 παράνομους μετανάστες. Εδώ μιλάμε για 100.000 για 200.000 χιλιάδες, για 500.000, τι θα κάνετε; Με τι λεφτά θα τους βοηθήσετε; Όταν κάνετε αγώνα για να βρείτε λεφτά για τις συντάξεις.

Επίσης οι Συριζαιοι δε πρέπει να ξεχνούν κάτι βασικό: αν η Ελλάδα δεν ήταν κράτος με σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ήταν κυβέρνηση.

4444

25/04/2015

4444

Όπως έχω γράψει και παλιά, μου αρέσουν τα σουπερ μάρκετ. Είναι μια ολόκληρη πραγματικότητα.

Ο ΑΒ το έχει πιάσει το νόημα. Αγορά ΑΒbio corn flakes 375γρ που δεν έχουν ζάχαρη ή κάτι παρόμοιο. Διαβάζω τα συστατικά: Αλεύρι Καλαμποκιού 95%, βύνη καλαμποκιού, αλάτι.

Μια υγιεινή επιλογή σε σχέση με corn flakes που έχουν ζάχαρη και αλάτι και σιρόπι γλυκόζης και πολλά άλλα.

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο σε όλα.

Η σωστή διαχείριση μιας αλυσίδας σουπερ μάρκετ, είναι μεγάλη υπόθεση για μια οικονομία και μια κοινωνία.

Θα μπορούσα να δουλέψω σε σουπερ μάρκετ, αν οι συγκεκριμένοι βέβαια, μπορούσαν να δουν το μέλλον και να έχουν την διάθεση για μεγάλα πράγματα.

Δε μου αρέσουν οι ψιλικατζήδες. Αν είναι να ξοδέψω ενέργεια, θα πρέπει να είναι σε μεγάλη κλίμακα.

Μια σωστή διαχείριση σουπερ μάρκετ, σημαίνει ότι βγάζουν όλοι λεφτά. Η εταιρεία βγάζει λεφτά, οι καταναλωτές βγάζουν λεφτά, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, είναι win – win.

Θα μου πεις γίνεται; Φυσικά και γίνεται αν στην ακολουθία βάλεις πολλαπλασιαστές.

Κάτι που γίνεται για παράδειγμα στο Ηλεκτρικό ρεύμα και όχι μόνο.

Στην ακολουθία, στους Αλγορίθμους, βάζεις πολλαπλασιαστές και το 1 γίνεται 10 στο πρώτο βήμα και στο δεύτερο 20 κλπ

Σας πληροφορώ, δεν είναι δύσκολο.

Η Ελλάδα για μένα είναι τρομερά εύκολη περίπτωση. Είναι μεγάλη αμαρτία η Ελλάδα να βρίσκεται σε τέτοιο χάλι, επειδή οι πολιτικοί είναι ηλίθιοι και αυτοί που τους ψηφίζουν ακόμα ποιο ηλίθιοι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρομεροί άνθρωποι, φοβερά αξιόλογοι, δεν έχεις παρά να τους πάρεις και να τους δώσεις την δυνατότητα να δημιουργήσουν. Φυσικά πρέπει να έχεις την στρατηγική σκέψη να φτιάξεις το πλαίσιο.

Ο Μελισσανίδης για παράδειγμα, είναι ικανός να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αναφέρω τον Μελισσανίδη, γιατί έχω γράψει εδώ και πολλά χρόνια ότι θα δώσει την λύση στην ΑΕΚ.

Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει σεβόμενο το περιβάλλον. Θέλω δηλαδή να κερδίσουν όλοι και αυτό γίνεται.

4444

ARMENIAN GENOCIDE 03 250415

4444

TENNIS ATP BARCELONA FERRER VS NISHIKORI 01 250415

4444

24/04/2015

4444

Lily Aldridge.

Lily Aldridge.

Lily Aldridge.

4444

Το Κουΐζ των 30.000 δολαρίων.

Έχετε 20 δευτερόλεπτα για να απαντήσετε στην εξής ερώτηση:

Πρέπει να διαλέξετε μια από τις δυο προτάσεις: Α) «Για τις τριάντα επόμενες μέρες σας προσφέρω 1000 δολάρια την ημέρα», Β) «Για τις τριάντα επόμενες μέρες σας προσφέρω 100 δολάρια την πρώτη μέρα, 200 δολάρια τη δεύτερη, 400 δολάρια την τρίτη, 800 την τετάρτη και ούτω καθεξής».

Τι διαλέγετε Α ή Β;

Αυτός που θα βρει την σωστή απάντηση, κερδίζει 30.000 δολάρια.

4444

Ποιος φοβάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και γιατί; Τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένας πολύ ισχυρός κανόνας αξιολόγησης μιας κοινωνίας.

 

4444

23/04/2015

4444

BLOOMBERG JPMORGAN WHALE JAVIER MARTIN ARTAGO 01 240415

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1326986/ispania-den-ekdidei-stis-hpa-prohn-trapezith-ths.html

Ισπανία: Δεν εκδίδει στις ΗΠΑ πρώην τραπεζίτη της JP Morgan.

Το ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε πως οι αμερικάνικες αρχές δεν έχουν δικαιοδοσία για τον πρώην διευθυντή της JP Morgan και Ισπανό πολίτη Javier Martin-Artajo.

Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση πρώην στελέχους της JP Morgan που κατηγορείται για απάτη σε σχέση με το σκάνδαλο «London Whale».

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε πως οι αμερικάνικες αρχές δεν έχουν δικαιοδοσία για τον πρώην διευθυντή της JP Morgan και Ισπανό πολίτη Javier Martin-Artajo.

Ο κ. Αrtajo κατηγορείται πως βοήθησε να μην αποκαλυφθούν ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από συναλλαγές και συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές τον Αύγουστο το 2013, μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών.

Ο Ισπανός τραπεζίτης ήταν προϊστάμενος του Bruno Iksil, του trader που έγινε γνωστός ως «London Whale» όταν η JP Morgan έχασε περίπου 6 δισ. από συναλλαγές σε παράγωγα. Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να εκδοθεί στις ΗΠΑ, λέγοντας πως οι πράξεις του διαπράχτηκαν μόνο στο Λονδίνο.

Σε μια απόφαση 38 σελίδων, το δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει νομική βάση για την έκδοση ενός Ισπανού πολίτη στις ΗΠΑ για πράξεις που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλιο: Οι Ισπανοί έχουν πλάκα. Δε θέλουν να εκδώσουν έναν δικό τους να δικαστεί στην Αμερική. Απλά πράγματα.

Τα εγκλήματα διαπράχτηκαν μόνο στο Λονδίνο! Μιλάμε για πολύ γέλιο, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομία είναι Παγκόσμια. Οι άνθρωποι έχουν πλάκα.

Αν ο Σάββας Ξηρός είχε άκρες σε κάποια ισχυρή κυβέρνηση, τώρα θα ήταν έξω για λόγους υγείας, όπως δεκάδες άλλοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1326816/deutsche-bank-prostimo-rekor-25-dis-gia-heirag.html

Deutsche Bank: Πρόστιμο ρεκόρ $2,5 δισ. για χειραγώγηση επιτοκίων.

Ποσό 2,5 δισ. δολαρίων θα καταβάλλει η Deutsche Bank στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας για να κλείσει η έρευνα για τη χειραγώγηση του Libor.

Η Deutsche Bank AG θα καταβάλλει 2,5 δισ. δολάρια στους ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ και της Βρετανίας για το σκάνδαλο της χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

To ποσό είναι υψηλότερο από αυτό που κλήθηκε να πληρώσει οποιοδήποτε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με άτομο ενήμερο για τις προθέσεις των αρχών των δύο κρατών.

H γερμανική τράπεζα συμφώνησε επίσης να απολύσει επτά υπαλλήλους που σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η D.B., το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες τράπεζες που κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις αρχές για να κλείσει η έρευνα σχετικά με το London Interbank Offered Rate, ή Libor, το οποίο οι τράπεζες χρεώνουν η μία στην άλλη, ιδίως για βραχυπρόθεσμες χορηγήσεις. Το 2012, η UBS AG είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,5 δισ. δολάρια σε ρυθμιστικούς φορείς διεθνώς, ενώ η Barclays Plc πλήρωσε πρόστιμα 453 εκατ. δολ. λίγο καιρό αργότερα.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι τράπεζες παραποιούσαν δεδομένα για να χειραγωγούν το επιτόκιο.

Το Libor και παρόμοια επιτόκια αποτελούν τα μεγέθη αναφοράς για να καθορίζονται τα επιτόκια δανείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, από τα επιτόκια ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων ως τα επιτόκια πιστωτικών καρτών και τα επιτόκια περίπλοκων παραγώγων.

Η τράπεζα ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναμένει πως τα δικαστικά έξοδα θα ανέλθουν σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Μετά την ανακοίνωση του διακανονισμού η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημειώνει πτώση 2,5%.

Σχόλιο: Η είδηση είναι σημαντική γιατί δείχνει πως βγάζουν λεφτά οι Τράπεζες.

4444

Σωστός ο Πασχάλης Καντονά. Κυνήγα την φοροδιαφυγή στο ποδόσφαιρο και θα το καθαρίσεις από την βρωμιά.

Δε χρειάζεσαι να μπλέκεις ούτε την UEFA, ούτε την FIFA, κυνηγάς το χρήμα. Γιατί οι περισσότεροι έχουν παθητικούς ισολογισμούς;

Σωστός ο Πασχάλης του Metropolis.

Δηλαδή αν θέλεις να βρεις την άκρη, την βρίσκεις.

Όποιος έχει παθητικό ισολογισμό, δεν παίζει.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εύκολη υπόθεση. Ξεκινάς από τα οικονομικά.

Δεν έχεις υγιή οικονομικά, δεν παίζεις. Αν εφαρμόσεις αυτό τον απλό κανόνα, θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο.

4444

Συμφωνώ με τον Καζάκη. Το διπλό νόμισμα είναι σκέτη καταστροφή.

Ένα νόμισμα. Ξεκάθαρες κουβέντες νεοέλληνα. Κοίτα να μη σε κοροϊδέψουν.

Είναι κανόνας της οικονομίας, ένα νόμισμα.

Ο Καζάκης, έχει βάλει στο μπλέντερ τον Βαρουφάκη και τους άλλους και δεν έχει αφήσει τίποτα. Τους έχει ξετινάξει.

Θα συμφωνήσω μαζί του, ότι ο Σαμαράς έχει τελειώσει. Δεν έχει κανένα νόημα και να τον αναφέρουμε.

4444

http://noname-gr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_976.html

Κατάσχεση στη Συγγρού και δέσμευση λογαριασμών της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπη με τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρίας Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου για χρέη του κόμματος ενώ κατασχετήριο κατέθεσε και η τράπεζα για απλήρωτα ενοίκια.
Είναι γνωστό ότι… εδώ και πολλούς μήνες η Νέα Δημοκρατία έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα παραμένουν απλήρωτοι.

Ωστόσο το δράμα του κόμματος της αντιπολίτευσης πέρασε σήμερα σε νέο επίπεδο μετά τα ασφαλιστικά μέτρα για δήμευση λογαριασμών που κατέθεσε η εταιρία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου για οφειλές.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το κατασχετήριο που έφτασε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Συγγρού. Το κτήριο αυτό ανήκε στην εταιρία του Βωβού που μπήκε στο άρθρο 99  και τελικά πτώχευσε (με οφειλές πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ) και εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει περάσει στον έλεγχο τράπεζας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Hot Doc η ΝΔ φέρεται να μην είχε πληρώσει και το ρεύμα της ΔΕΗ ενώ είχε καταφέρει να μην πληρώνει και το περιβόητο χαράτσι.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων που επιδίδονταν σε ασύστολο δανεισμό προεξοφλώντας τα παλαιότερα ποσοστά τους είναι και η τροπολογία που έφερε τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης του ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με το οποίο κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει το 100% των λογαριασμών των κομμάτων. Κάτι θα ήξερε τότε.
thepressproject.

Σχόλιο: Οι μαλακες, όλοι οι βλαμμένοι νεοέλληνες να διαβάσουν το άρθρο και να μάθουν για τα οικονομικά της ΝΔ. Εχτες ο Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του φοροφυγά Μπόμπολα, δε την είδα την συνέντευξη, δεν έχει νόημα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δε θα τον ρώτησαν για τα οικονομικά της ΝΔ. Εγώ αυτό θα τον ρωτούσα, θα τον έσκιζα.

Δεν πλήρωσαν το Χαράτσι τα τσογλανια της ΝΔ και εμένα μου έστειλαν λογαριασμό που έγραφε, αν δεν πληρώσεις θα σου κόψουμε το ρεύμα. Τα τσογλανια της ΝΔ που έχουν το θράσος να μιλούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εντολή, να τους στείλει στον υπόνομο της ιστορίας.

Η ΝΔ, έχει γίνει κόμμα δωσίλογων. Κάνουν τα πάντα ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πριν φύγουν, έστησαν ένα ναρκοπέδιο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλείτε να το εκκαθαρίσει.

4444

NETHERLANDS IMMIGRANTS 01 230415

4444

Ο Μιχάλης το Καρντάση είχε πυχαίο τίτλο στη σελίδα του στο περιοδικό προβλέψεις: κάνει το Χ στη Γιουβέντους. Φυσικά επιβεβαιώθηκε. Το Χ είχε απόδοση 3,20, χώρια που μπορείς να το παίξεις μονό και άρα είναι εύκολα διαχειρίσιμο στο Live.

4444

Η φυλακή είναι πολύ δύσκολο μέρος.

Μόλις ο Μπόμπολας πήγε στα κρατητήρια με την προοπτική να πάει φυλακή για φοροδιαφυγή, πλήρωσε. Όλοι πληρώνουν.

Η φυλακή, είναι πολύ δύσκολο μέρος.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι πολιτική βούληση και ένα κράτος δικαίου.

4444

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/943446/germania-anabathmisi-ton-problepseon-gia-tin-oikonomia

Γερμανία: Αναβάθμιση των προβλέψεων για την οικονομία

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, στο 1,8% για το 2015 και στο 1,8% για το 2016, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός υπενθύμισε πως, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Ιανουαρίου, το γερμανικό ΑΕΠ αναμενόταν να αυξηθεί κατά 1,5% φέτος και 1,6% τον επόμενο χρόνο.

Σχόλιο: Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις μαλακα νεοέλληνα; Το δικό σου αίμα από το 2010 και μετά, είναι το πλεόνασμα τους.

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το τοξικό περιβάλλον της Γερμανικής Ευρωζώνης.

Αν σου κόψουν μισθούς και συντάξεις και σου αυξήσουν και το ΦΠΑ, πως θα ζήσεις μαλακα νεοέλληνα; Χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει και χιλιάδες είναι μετανάστες.

Τα δεδομένα είναι απλά μαλακα νεοέλληνα. Είσαι μέσα σε ένα Γερμανικό Στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο μόνος τρόπος για να σωθείς, είναι να φύγεις.

Να πω στη Δουρου που έχει καβαλήσει το καλάμι, ότι οι Έλληνες ψήφησαν τον Τσιπρα για να βάλει τέλος στα Μνημόνια.

Επίσης να πω στη Δουρου, ότι είναι ανύπαρκτη ως περιφερειάρχης. Δε βλέπω καμιά αλλαγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές, διότι οι Γερμανοί που ελέγχουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης δε τον γουστάρουν. Θέλουν να συνεχίσουν να σκοτώνουν και να εκμεταλλεύονται τους μαλακες νεοέλληνες.

Η μόνη λύση για να ζήσουν οι Έλληνες, είναι να φύγουν από το Γερμανικό Στρατόπεδο συγκέντρωσης που το ονομάζουν Ευρωζώνη. Αυτό θα τους πονέσει πολύ.

Το γράφω στον τίτλο: η εκθετική αύξηση είναι ακατανόητη για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

4444

22/04/2015

4444

http://www.avgi.gr/article/5480089/kai-i-germania-anagnorizei-tin-armeniki-genoktonia

Σημείο – καμπή στην ιστορική προσπάθεια να καθιερωθεί η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915 συνιστά η χθεσινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να υπερψηφίσει το σχετικό ψήφισμα που θα κατατεθεί προς έγκριση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα υπερψηφίσει το ψήφισμα που θα κατατεθεί στην Μπούντεσταγκ, το οποίο χαρακτηρίζει τις μαζικές σφαγές 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από τα οθωμανικά στρατεύματα πριν από εκατό χρόνια ως “παράδειγμα γενοκτονίας”.

Πρόκειται για μια σημαντική μεταστροφή εκ μέρους του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ζουν επίσης εκατομμύρια Τούρκοι. Έτσι η Γερμανία γίνεται με τη σειρά της μέλος της ομάδας χωρών και θεσμών που αναγνωρίζουν την αρμενική γενοκτονία, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Πάπας Φραγκίσκος ως ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

«Η κυβέρνηση στηρίζει το προσχέδιο ψηφίσματος με το οποίο η τύχη των Αρμενίων κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο θεωρείται παράδειγμα της ιστορίας μαζικών δολοφονιών, εθνοκαθάρσεων, εκτοπίσεων και, ναι, των γενοκτονιών του 20ού αιώνα» είπε συγκεκριμένα ο Ζάιμπερτ.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η έως τώρα απροθυμία της Γερμανίας να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία οφειλόταν στους φόβους της ότι θα ενοχληθούν η Τουρκία και οι 3,5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρκικής καταγωγής που ζουν στη χώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε επίσης να υιοθετήσει τον όρο γενοκτονία λόγω ανησυχιών για τις σφαγές των Χερέρο που διέπραξαν το 1904 και το 1905 γερμανικά στρατεύματα στη σημερινή Ναμίμπια και θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί γενοκτονία – οδηγώντας σε αιτήματα για επανορθώσεις.

«Είναι μια εντυπωσιακή αντίφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι η Γερμανία τόσα χρόνια αρνούνταν τη γενοκτονία των Αρμενίων» δήλωσε η Αγιάτα Μπιλγκίν, πολιτική επιστήμονας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. «Η έρευνα έχει δείξει πως η εξωτερική πίεση σε χώρες μπορεί να έχει σημαντική επίδραση και η Γερμανία μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση στην ίδια την Τουρκία» είπε η Μπιλγκίν.

Σχόλιο: Το blog από την αρχή στηρίζει το αίτημα των Αρμενίων.

Υπήρξε γενοκτονία. Είναι απόλυτο. Στατιστική απεικόνηση:100%.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=126678

Σφοδρή είναι, έστω και με τη συνήθη χαρακτηριστική καθυστέρηση, η αντίδραση από την πλευρά των Ευρωπαίων για την επιλογή της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3B Orion για το Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να κλείσει μια επικίνδυνη «τρύπα» στην ελληνική άμυνα.

Εκτεταμένο ρεπορτάζ στον ιστοχώρο «elconfidencial.com», όχι μόνο αποκαλύπτει ότι πρόταση υπήρξε και μάλιστα από ισπανικής πλευράς, αλλά οι υποψήφιοι προμηθευτές, διάδοχοι της ισπανικής CASA που απορροφήθηκε από την EADS, σημερινή Airbus (EADS-CASA με έδρα τη Σεβίλλη), ισχυρίζονται ότι η πρότασή τους θα εξοικονομούσε στα… ρημαγμένα ταμεία της Ελλάδας ένα ποσό που θα ανερχόταν στα 200 εκατομμύρια ευρώ (40% ακριβότερη η πρόταση της LM σύμφωνα με το δημοσίευμα), κάτι που ασφαλώς θα δυσκολευθεί να εξηγήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με άλλον τρόπο πέραν της «πολιτικής απόφασης».

Επίσης, ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι «τρομακτικά παλιά», έχουν τεράστια κατανάλωση καυσίμου (τέσσερις κινητήρες) και τεράστιο κόστος συντήρησης, ενώ το έργο θα περατωθεί σε 7,5 έτη (πολύ αργά υπονοείται). Για να υπενθυμίζουμε όσα εμείς είχαμε γράψει για το επίμαχο πρόγραμμα, αυτά τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν θα ήταν υπεραρκετά για να ενισχύσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, πάντα υπό την προϋπόθεση οι Ένοπλες Δυνάμεις να χρειάζονται συγκεκριμένα προϊόντα που παράγονται, όχι να προμηθεύονται οτιδήποτε απλώς και μόνο με το επιχείρημα της επιβίωσης εταιριών και θέσεων εργασίας, εάν δεν προσφέρουν κάτι για το οποίο να υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα είχε εξοικονομήσει χρήματα συνεργαζόμενη με τους εταίρους και πιστωτές της, θα κάλυπτε και την ανάγκη της με σύγχρονα δικινητήρια αεροσκάφη C295 απολύτως κατάλληλα και για τη διεξαγωγή ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων. Τα Ρ3-Β Orion της Lockheed Martin αποκαλούνται ως «μουσειακά» και ότι πουλήθηκαν στην Ελλάδα αφού είχαν πρώτα μείνει ως «συνταξιούχοι» σε βάση αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού στο Tucson της Αριζόνα.

Οι Ισπανοί αναφέρονται στις προτάσεις που είχαν υποβάλλει το 2009 στον διαγωνισμό, κάνοντας λόγο για τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις του αεροσκάφους, όπως αυτά που έχουν προσφερθεί και αξιοποιούνται πλέον επιχειρησιακά στις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Χιλής, της Βραζιλίας και του σουλτανάτου του Ομάν.

Η εταιρία προσφέρθηκε ακόμα και για την αναβάθμιση σε ανταγωνιστικό κόστος των συστημάτων των ελληνικών Ρ3-Β Orion, όπως με αυτά της ισπανικής και της βραζιλιάνικης Αεροπορίας. Ισχυρίζονται όμως, ότι αντιμετώπισαν «σιωπή» από το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς καμία εξήγηση, θετική ή αρνητική αντίδραση. Πλέον κάνουν λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» που οδήγησαν στην απόφαση.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένων υπαινιγμών περί διαφθοράς. Αναφέρεται δε, ότι από τη στιγμή που η δέσμευση στις ΗΠΑ είχε αναληφθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά, η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να υπαναχωρήσει ακυρώνοντας τη σύμβαση με τις προβλεπόμενες ρήτρες να είναι εντελώς συμβολικές.

Η απόφαση για τη σύμβαση χρεώνεται στην πίεση του Πάνου Καμμένου (τον αποκαλεί «εθνικιστή»), σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα και καταγράφεται η ανάγκη της Ελλάδας να διατηρεί ικανοποιημένη την Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα τώρα που οι σχέσεις με την Άγκυρα είναι τεταμένες.

Το δημοσίευμα καταλήγει με αναφορά στο ότι παραδοσιακά στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Γαλλία είχαν προτεραιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα και ως λύση έσχατης ανάγκης διατηρούνταν πάντα ανοιχτή η ρωσική πόρτα

ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ… ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: http://www.elconfidencial.com/mundo/2015-04-14/grecia-se-gasto-200-millones-mas-con-tal-de-no-contratar-los-servicios-de-airbus-espana_758706/

Σχόλιο: Αυτή είναι σοβαρή καταγγελία και περιμένω από τον Πάνο Καμμένο απάντηση. Μπορεί να πει, ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Το κείμενο είναι πολύ σοβαρό.

Όταν ο άλλος σου λέει θα σου εξοικονομήσω 200 εκατομμύρια, είναι πολύ σοβαρό.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=127072

Η τουρκική λίρα έχει ξεπεράσει και το ρούβλι στον κατήφορο του, τους προηγούμενους μήνες. Η τιμή της λίρας έφτασε στα 2,7063 δολάρια, ξεπερνώντας το ρούβλι, το βραζιλιανό ρεάλ και το νοτιοαφρικανικό ραντ, σε πτώση. Από την αρχή του 2015 η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 13% έναντι του δολαρίου, αποτελώντας, πλέον, το πλέον αδύναμο νόμισμα των αναδυομένων οικονομιών.

Σύμφωνα με 16 κορυφαίους οικονομολόγους, την άποψη των οποίων ζήτησε το Reuters, η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα (ΤΚΤ) θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πολιτική υψηλών επιτοκίων, παρά το κατρακύλισμα της λίρας, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Η τουρκική οικονομία επιβραδύνεται, την ίδια ώρα, καθώς η ΤΚΤ υποχρεώνεται να διαθέσει τα πολύτιμα συναλλαγματικά της αποθέματα και να σπαταλήσει 35 δισ. δολάρια από τα καθαρά της αποθεματικά.

Άρα η μόνη λύση είναι η διαχείριση της ρευστότητας. Η ΤΚΤ ανακοίνωσε πως σκέφτεται να προχωρήσει σε ελεγχόμενη περικοπή των επιτοκίων δανεισμού συναλλάγματος, ώστε να κερδίσει δολάρια. Ωστόσο κορυφαίοι οικονομολόγοι δηλώνουν πως το μέτρο αυτό δεν θα έχει σοβαρά αποτελέσματα.

«Με την ΤΚΤ να μην είναι σε θέση να ξοδέψει τα αποθεματικά της, ή να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό των επιτοκίων, αμυντικά, η λίρα θα βρίσκεται στο έλεος των αγορών, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών», αναφέρει έγγραφη προειδοποίηση της εδρεύουσας στη Κωνσταντινούπολη Finansbank προς τους πελάτες.

Ανησυχώντας για τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο πρόεδρος Ερντογάν απαιτεί την ραγδαία περικοπή των επιτοκίων της ΤΚΤ, παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Οι επενδυτές ανησυχούν, επίσης, για τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, μετά την ουσιαστική εκδίωξη, μετά τις εκλογές του νυν υπευθύνου, Αλί Μπαμπατσάν.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=127091

Του Μαρκ Γκίλμπερτ (Bloomberg)

Καθώς οι εβδομάδες μετά τις ελληνικές εκλογές έχουν γίνει μήνες η εκλεγμένη τον Ιανουάριο κυβέρνηση δεν φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στη χρυσή τομή μεταξύ της αντιμετώπισης της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές, για να επιτρέψουν τη παροχή χρηματοδότησης. Η είδηση πως η ελληνική κυβέρνηση πήρε τα χρήματα από όλους τους κρατικούς φορείς και τις ΔΕΚΟ, σημαίνει πως πράγματι τα χρήματα τελειώνουν. Κανένα, δε, από τα σενάρια για του τι πρόκειται να συμβεί δεν φαίνεται να είναι συμβατό με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η σκληρή αλήθεια είναι πως η Ελλάδα φαίνεται και απρόθυμη και ανίκανη να πληρώσει το κόστος που αναλογεί στην παραμονή της στο ευρώ. Η χώρα, χωρίς εθνικό νόμισμα, δεν έχει την επιλογή της υποτίμησης για να θέσει την οικονομία της από την περιδίνηση. Κάποιοι λένε πως ίσως η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη, με απάτη. Η χώρα δεν κάλυπτε τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ και έτσι κάλεσε την Goldman Sachs για να «κατασκευάσει» τα απαραίτητα μεγέθη, το 1999. Και όταν ο πληθωρισμός αρνείτο, πεισματικά να πέσει, στο επιθυμητό μέγεθος, τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα βρήκε πιο εύκολο να πει ψέματα.

Κατά συνέπεια υπάρχουν ισχυρές φωνές που λένε πως η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ έχει ενταχθεί στην ευρωζώνη, σε πρώτη φάση και θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η κακοδιαχείριση στην οικονομία της.

Μια δεκαετία μετά το 2004, όταν και έγινε η αναθεώρηση, προς τα πάνω, των ελλειμμάτων της, δεν είναι ακόμα σαφές πότε η μέρα της κρίσης θα φτάσει. Ο αναλυτής του Bloomberg Ντέιβιντ Πάουελ αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να μην καταβάλει τη δόση των 774 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ, στις 12 Μαΐου.

Ωστόσο στις 20 Ιουλίου, θα πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία μέσω του μηχανισμού ELA, είναι αυτή που βρίσκεται ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες και στο φάσμα της χρεοκοπίας.

Αν όμως η Ελλάδα χρεοκοπήσει οι τράπεζές της θα «σκάσουν» καθώς κατέχουν μέρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης και η ΕΚΤ δεν θα επιτρέπεται να ενισχύσει αφερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι έλεγχος κεφαλαίων για τον έλεγχο των εκροών.

Τον τελευταίο χρόνο βγήκαν από τις τράπεζες το 15% των κεφαλαίων. Την ίδια ώρα η χώρα θα έχει προβλήματα με το ΔΝΤ. Οι πληρωμές του δημοσίου τομέα θα γίνονται με ΙOU και η χρεοκοπία θα επεκταθεί σε όλες τις πληρωμές, καθώς δεν θα υπάρχουν χρήματα.

Αν και η Κύπρος, που υπέστη έλεγχο κεφαλαίων, διατήρησε τη θέση στην ευρωζώνη, έναντι της Ελλάδας, η Γερμανία μπορεί να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης φαίνεται πως έχει μειωθεί.

Οι αποδώσεις του ελληνικού τριετούς ομολόγου αυξήθηκαν στο 28%, χωρίς όμως να επηρεάζουν το κόστος δανεισμού των άλλων χωρών του ευρώ, περιλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στο μεταξύ η ιδέα πως μια χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει και παρόλα αυτά να θεωρείται ως ίσος μεταξύ των εταίρων κερδίζει έδαφος. Και βάσει των αποδόσεων η χρεοκοπία φαίνεται ως το πιθανότερο ενδεχόμενο. Βρετανοί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ίσως είναι η λύση για τη χώρα.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη, δεν είναι καθόλου σαφές, το τι θα ψηφίσουν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα ή σε εκλογές, για να αποδεχτούν τα οικονομικά μέτρα που ζητούνται – τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τις περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Για την Ελλάδα το ευρώ μπορεί να έχει τελειώσει, είτε το εγκαταλείψει μόνη της, είτε εκδιωχθεί.

Σχόλιο: Η ανάλυση του Bloomberg είναι εντελώς λανθασμένη. Όταν η Ελλάδα ήταν να ενταχτεί στην Γερμανική Ευρωζώνη, οι Γερμανοί ήξεραν τα πάντα. Ο Σημίτης ήταν ο άνθρωπος τους. Τα ήξεραν όλα οι Γερμανοί. Οι Έλληνες δεν είναι απατεώνες, ξεχωρίζω τον Σημίτη και τους δικούς του, που έδρασαν για τα Γερμανικά συμφέροντα.

Ας έρθουμε στην ουσία. Χάρη στην Ελλάδα, οι Γερμανοί χειρίστηκαν με πολύ επιτυχία για τα δικά τους συμφέροντα, την κρίση που ξέσπασε το 2008.

Η ανάλυση του Bloomberg είναι εντελώς λάθος.

Αν εγώ κυβερνούσα, δε θα έβαζα την Ελλάδα στην Γερμανική Ευρωζώνη με ψεύτικα στοιχεία.

Οι Έλληνες δεν είναι απατεώνες, γιατί δε κορόιδεψαν τους Γερμανούς, αφού γνώριζαν τα πάντα.

Ανέθετα ο Σημίτης είναι απατεώνας, γιατί μιλούσε για μια ακαταμάχητη ελληνική οικονομία. Πράγμα που ήταν ψέμα.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/43041/bobo

Συνέλαβαν τον Μπόμπολα.

Ένταλμα σύλληψης που εκρεμμούσε για φοροδιαφυγή εκτελέστηκε σήμερα το πρωί για τον αδερφό του Φώτη Μπόμπολα, Λεωνίδα Μπόμπολα. Το πρωί της Τετάρτης βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τους συνηγόρους του.

Ο κ. Μπόμπολας είναι διευθύνων σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρας και παρουσιάστηκε μόνος του παρουσία του δικηγόρου του στην Αστυνομία για φορολογικές παραβάσεις.

Το όνομα του Μπόμπολα ήταν στην λίστα Lagarde μαζί με άλλα ονόματα πασίγνωστων δημοσιογράφων και εκδοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τις εκλογές ο Φώτης και ο Λεωνίδας Μπόμπολας έσπευσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και πλήρωσαν κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η πληρωμή αυτόματα σήμαινε και την παραδοχή της παρατυπίας κάτι που δυσχεραίνει τη θέση τους.

Σχόλιο: Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, δηλαδή οι Έλληνες έριξαν τον δωσίλογο Σαμαρά και τη ΝΔ, πήγαν να πληρώσουν.

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις μαλακα, βλαμμένε νεοέλληνα, που το 2015 ψήφησες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ;

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, πήγαν να πληρώσουν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Μπόμπολα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν και δέχεται φοβερό πόλεμο, προσπαθεί να υπερασπιστεί την χώρα.

Επίσης η ΝΔ του Σαμαρά, φέσωσε και την spot Thomson την διαφημιστική, αν και έχει πάρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους ηλίθιους νεοέλληνες.

Αυτά τα τσογλάνια της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ σου λένε, ότι θα σε σώσουν.

Σε βαλαν στο μνημόνιο, το επέβαλαν με το μαχαίρι και το αίμα και αυτό υποστηρίζουν και τώρα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει ιστορικό ρόλο, να στείλει την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον υπόνομο της ιστορίας.

4444

21/04/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ίσως έχει τριπλασιάσει τα αποθέματά της σε χρυσό από τον Απρίλιο του 2009, όταν τελευταία έδωσε επίσημο αριθμό, με το Bloomberg Intelligence να εκτιμά πως είναι 3.510 μετρικοί τόνοι, που τη φέρνει δεύτερη πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 8,133.5 τόνους χρυσού.

Ο αριθμός, σχεδόν τριπλάσιος από τους 1.054 τόνους χρυσού που αναφέρθηκαν το 2009, υπολογίστηκε με βάση τα στοιχεία του εμπορίου, της εγχώριας παραγωγής, καθώς και τα στοιχεία του China Gold Association από το Bloomberg Intelligence.

Η μαζική αύξηση μπορεί να είναι μια κίνηση να κάνει το γιουάν πιο ανταγωνιστικό έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. 

Ο Zhou Xiaochuan, διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, το έκανε σιωπηλή αποστολή να μετατρέψει το γουάν σε ένα παγκόσμιο νόμισμα και ένα αποθεματικό νόμισμα του ΔΝΤ. Η Κίνα έχει προχωρήσει σε πολλές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να επιτρέψει στο νόμισμά της να ρέει ελεύθερα μέσα σε λίγα χρόνια.

Το αμερικανικό δολάριο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές αποθεματικό νόμισμα – αντιπροσωπεύοντας το 63 τοις εκατό των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Το ευρώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 22 τοις εκατό.  

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Κίνα ανεβάζει τον πήχη για να φτιάξει μια καλύτερη υπόθεση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να προσθέσει το γουάν ως αποθεματικό νόμισμα.

Το SDRs είναι ένα τεχνητό νόμισμα που δημιουργήθηκε από το ΔΝΤ το 1969 και χρησιμοποιείται από το ίδρυμα για να δώσει έξτρα κεφάλαια. Μέχρι στιγμής, το SDRs περιλαμβάνει το δολάριο, το ευρώ, το γιεν και τη βρετανική λίρα.

Το ΔΝΤ θα αποφασίσει για το θέμα, είτε κατά τη συνάντησή του τον Μάιο, ή τον Οκτώβριο.

Σχόλιο: Η Κίνα ακόμα δεν είναι πραγματικά η δεύτερη οικονομική δύναμη. Αυτό θα γίνει όταν το νόμισμα της το Γιουάν, γίνει διαδεδομένο.

Το δολάριο είναι το νόμισμα της Αμερικής και στα νομίσματα, είναι η υπερδύναμη.

Μετά έρχεται το ευρώ.

4444

24/4/1990

 

4444

Pana Jan

4444

Ο 76χρονος Σταύρος Ξαρχάκος και η κατά πολύ νεότερή του Ηρώ Σαΐα γνωρίστηκαν το 2008, όμως ήρθαν πιο κοντά το 2011, με αφορμή το «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» στη σκηνή του Gazarte. Πηγή: Γαμπρός στα 76 του ο Σταύρος Ξαρχάκος -Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202247/gampros-sta-76-toy-o-stayros-xarhakos-pantreytike-tin-agapimeni-toy-iro-saia-eikones#ixzz3XvnpVEZE

Γαμπρός στα 76 του ο Σταύρος Ξαρχάκος -Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα Πηγή: Γαμπρός στα 76 του ο Σταύρος Ξαρχάκος -Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202247/gampros-sta-76-toy-o-stayros-xarhakos-pantreytike-tin-agapimeni-toy-iro-saia-eikones#ixzz3XvoGMNXa

4444

Οι Αριστεροί, όπως και οι Δεξιοί, είναι αδίστακτοι. Ακούω στον Κόκκινο, να λένε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, είναι το ίδιο με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αυτό είναι ιεροσυλία της ιστορίας.

Καλά είστε σοβαροί; Για γέλια είστε.

Οι Έλληνες της Μικρας Ασίας είχαν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά και μετά την καταστροφή πήγαν στην Ελλάδα, εφόσον ήταν Έλληνες.

Αργότερα έγινε και η ανταλλαγή πληθυσμών.

Το ίδιο είναι μαλακες του Κόκκινου; Είστε επικίνδυνοι όταν λέτε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή, είναι το ίδιο με αυτό που γίνεται με τους Λαθρομετανάστες, από το Λαθρεπιβάτες.

Μπορεί οι άλλοι ακροατές να είναι βλαμμένοι, εγώ δεν είμαι και ξέρω πολύ καλά πως γράφεται η Ιστορία. Ποιο καλά από εσάς.

4444

Παίζω ένα online παιχνίδι το GoodGame Empireαπό το 2013 και τώρα ο παροχος που έχω, η Cyta, δε με αφήνει να μπω και με βγάζει σε μια αρχή προστασίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών κλπ, η οποία αρχή, δεν εξηγεί γιατί έχει απαγορέψει την είσοδο.

Αυτό είναι σπάσιμο νεύρων.

4444

20/04/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%C2%AB%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82

Η πρώτη μη διαβαθμισμένη ενημέρωση του ΟΝΙ εδώ και έξι χρόνια έχει ως τίτλο: «Το Ναυτικό της Κίνας: Νέες δυνατότητες και αποστολές για τον 21ο αιώνα», παρέχει μια πραγματική αφθονία νέων στοιχείων και δεδομένων αλλά αυτή τη φορά η υπηρεσία πάει εκεί που κανείς δεν έχει πάει στο παρελθόν; 148 προσεκτικά σχεδιασμένα προφίλ κινεζικών σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων συνοδευόμενα από 89 φωτογραφίες παρέχουν μια τέτοια συστηματική ανάλυση του κινεζικού Ναυτικού που όμοιά της δεν μπορούσε να γίνει ποτέ στο παρελθόν. Τα δύο αυτά γραφήματα, συμπληρώνονται από ένα λεπτομερές γράφημα της κινεζικής ιεραρχίας του Ναυτικού σε σημείο που αδύνατο να μην εκνευρίσει αρκούντως του Κινέζους.

 

4444

ELLADA PARANOMOI METANASTES LATHROMETANASTES LAMPEDUSA 01 200415

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-p-3b-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-defencenetgr-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-2013

“Μπουρδολογίας” συνέχεια και ύποπτη επιμονή στην ματαίωση του προγράμματος επαναφοράς της δυνατότητας αποστολών θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης είχαμε σήμερα στο θέμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B με την “αποκάλυψη” απο κυριακάτικη εφημερίδα επιστολής του Μαΐου του 2013 του επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας στην Αθήνα, Ντένη Πλέσσα, προς τη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που χαρακτήριζε τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β ως «μη οικονομικά αποδεκτό» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση».

Στην επιστολή με ημερομηνία 13 Μαΐου 2013, την οποία έτσι ή αλλιώς είχε δημοσιεύσει αυτούσια στο παρελθόν η εφημερίδα “Κontra News”, ο Ν.Πλέσσας λέει τι; Αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ.

Και τι ήθελε; Να μην ενεργοποιηθούν τα P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, να μην δοθεί έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, να μην υπάρξει ελληνικό σύστημα αποστολής, να μην υπάρξει αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεράστιας αποθήκης ανταλλακτικών των P-3B, αλλά το κυριότερο: ‘Ηθελαν οι Αμερικανοί να πουλήσει τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη S-3B Viking που είχαν αποσυρθεί από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στο Πολεμικό Ναυτικό!

Για τους αναγνώστες του defencenet.gr όλα αυτά είναι γνωστά από τις 8 Φεβρουαρίου του 2013 όταν έγινε το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο οποίο αποκαλυπτόταν ότι είναι “Κλειστές πόρτες” από ΗΠΑ για τα P-3B/C – Αντιπροτείνουν τα ακατάλληλα S-3B Viking.

Όπως σημείωνε πηγή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο defencenet.gr “Οι Αμερικανοί είχε λυσσάξει να μας πουλήσει τα ακατάλληλα S-3B Viking και μας έβγαζαν άχρηστα τα P-3B που είχαν μόλις 12.000 ώρες πτήσης και ήταν άριστα συντηρημένα.

Για να μας πιέσουν ακόμα περισσότερο δεν μας έδιναν ούτε P-3C σε πτητική κατάσταση. Οταν απορρίψαμε τα S-3B Viking λόγω κόστους και επιχειρησιακής ακταλληλότητας (ήταν αεροσκάφη τζετ, μόλις δύο θέσεων, με πολύ λιγότερο χρόνο περιπολίας και δυνατότητες από τα P-3), τότε άρχισαν πάλι να συζητούν για τα ελληνικά P-3B.

Και στο τέλος οι της Lockheed Martin μας έδωσαν και συγχαρητήρια για την άριστη κατάστασή τους και την εξαιρετική αποθήκη ανταλλακτικών που είχαμε δημιουργήσει. “Μόνο στις ΗΠΑ” μας είπαν, “υπάρχει κάτι ανάλογο”.

Και πάνω απ’όλα με το νυν πρόγραμμα το Ναυτικό θα αποκτήσει ένα ελληνικής ανάπτυξης και κατασκευής σύστημα μάχης το οποίο δεν θα έχει κανείς τα κλειδιά του. Κανένα άλλο πρόγραμμα δεν θα μας έδινε κάτι τέτοιο…“.

Ετσι λοιπόν εξηγείται και η επιστολή του Ν.Πλέσσα που είχε στείλει τότε και (ανα)δημοσιεύεται) σήμερα σε συνέχεια μιαας σειράς άρθρων για τα οποία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος έχει κατηγορήσει δημσοίως το γαλλικό “λόμπι” που έχασε την προμήθεια των μεταχειρισμένων AΦΝΣ Atlantique-2:

Απλά οι Αμερικανοί ήθελαν να “σπρώξει” το ΠΝ στην απόκτηση των S-3B Viking!

Tότε, το 2013, το αμερικανικό Ναυτικό «αναστήσει» έως 100 συντηρημένα αεροσκάφη S-3 Viking, για το Ναυτικό της Ελλάδας και της Νοτίου Κορέας.  Ναυτικό της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών (USN)

Ειδικότερα, σύμφωνα με την βρετανική στρατιωτική επιθεώρηση IHS Jane’s Defence Weekly, αναφερόμενη σε ανακοίνωση της εταιρείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ADEX) στην Σεούλ της Νότιας Κορέας, με τα ανακαινισμένα S-3 το Ναυτικό της Νότιας Κορέας θα είναι σε θέση να συμπληρώσει και εν καιρώ να αντικαταστήσει τον στόλο των 16 α/φών ναυτικής συνεργασίας P-3C/CK, τα οποία εκτελούν αποστολές θαλάσσιας περιπολίας (MPA) και Α/Υ πολέμου (ASW).

Σύμφωνα με την Lockheed Martin, επί του παρόντος σε κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης είναι 50 έως 100 Viking, τα οποία μπορούν να ανακαινιστούν και να ανανεωθούν πλήρως. Τέσσερα α/φη έχουν ήδη τροποποιηθεί και ξεκίνησαν με τις πτητικές δοκιμές.

Το S-3 της Lockheed Martin έκανε την πρώτη του πτήση το 1972, και το 1974 εισήρθε σε επιχειρησιακή λειτουργία. Το τελευταίο αεροσκάφος αυτού του τύπου αποσύρθηκε από την λειτουργία στο Αμερικανικό Ναυτικό το 2009, με την τελευταία ανάπτυξη σε αεροπλανοφόρο να χρονολογείται από το 2007.

Ιδού το δημοσίευμα του defencenet.gr της 8ης Φεβρουαρίου 2013.

“Δυσάρεστη τροπή για το Πολεμικό Ναυτικό και κατ’επέκταση για τα ελληνικά συμφέροντα λαμβάνει η υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion τα οποία αιτήθηκε η ελληνική πλευρά από τις ΗΠΑ για να κλείσει κατεπειγόντων η “μαύρη τρύπα” που υπάρχει στην επιτήρηση της Α.Μεσογείου.

Η ανταπάντηση από ΗΠΑ, καθόλου ικανοποιητική: Αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου αεροπλανοφόρων S-3B Viking.

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες στο defencenet.gr, η απάντηση σε ότι αφορά το αίτημα για την κατεπείγουσα παραχώρηση δύο αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion που εισέπραξε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ (23-26/1), ήταν αρνητική για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαθεσιμότητα αεροσκαφών της κατηγορίας στο αμερικανικό Ναυτικό και την Αεροπορία, ενώ αρνητική είναι και η θέση τους για ενεργοποίηση των P-3B που έχουν αποσυρθεί.

Όπως τονίστηκε στον Έλληνα Αρχηγό, το πρόγραμμα των νέων AΦΝΣ P-8 Poseidon που θα αντικαταστήσουν τα P-3C έχει καθυστερήσει και δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην παρούσα φάση P-3. Και δεν θα υπάρξουν πριν από την παρέλευση δύο ετών!

Αλλά και να υπήρχαν θα μεσολαβούσε τουλάχιστον ένας χρόνος για να μπούν σε πρόγραμμα απόσυρσης και αν συνεχεία να αφαιρεθούν κάποια υποσυστήματα του αεροσκάφους τα οποία δεν είναι προς εξαγωγή εκτός ΗΠΑ.

Σε ότι αφορά αεροσκάφη τα οποία είναι σε κατάσταση “μακράς απόθεσης” θα πρέπει να αλλαχθούν πτέρυγες, πιθανόν και μηχανές και να επανεγκατασταθούν τα συστήματά τους, όπου και αυτό είναι μία διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, ενώ τα ελληνικά P-3B έχυν ήδη αποσυρθεί και δεν είναι γνωστή η κατάστασή τους!

Οι Αμερικανοί αντιλαμβανόμενοι την άμεση και πιεστική ανάγκη της εληνικής πλευράς για ΑΦΝΣ, επανέφεραν μία πρόταση η οποία είχε υποβληθεί και παλαιότερα (τουλάχιστον από τον Μάϊο του 2008 τοποθετείται η πρώτη παρουσίαση) και είναι κριθεί ακατάλληλη για τις ανάγκες του ΠΝ: Το … S-3B Viking! Το αεροσκάφος ανθυποβρυχιακών αποστολών των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

Η πρόταση που είχε γίνει από το αμερικανικό Ναυτικό για το S-3 Viking ανέλαβε τη σκυτάλη προώθησής της η Raytheon η οποία είναι κατασκευάστρια των περισσότερων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του.

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε αρχικά από τη Vought, η οποία όμως στη συνέχεια απορροφήθηκε στη συνέχεια από τη Lockheed Martin.

Το S-3 Viking υπηρέτησε στο αμερικανικό Ναυτικό (USN) αλλά πλέον έχει αποσυρθεί ως ανθυποβρυχιακό από την υπηρεσία.  Πρόκειται για ένα αεροσκάφος πολύ συγκεκριμένων αποστολών και σίγουρα δεν είναι το κλασικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Είναι το πρώτο τζετ αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου με τετραμελές πλήρωμα και διάταξη καθισμάτων side-by-side σε δύο σειρές

Η πρώτη έκδοση του αεροσκάφους S-3A εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1974. Η έκδοση S-3B παραδόθηκε για δοκιμές στο USN τον Οκτώβριο του 1985 και σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 πραγματοποιήθηκε πλήθος αναβαθμίσεων του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού.

Υπάρχουν διαθέσιμα 6-8 αεροσκάφη είπαν τα οποία θα μπορούσαν να έρθουν μέχρι το καλοκαίρι

Όπως ήταν λογικό και επόμενο ο Α/ΓΕΝ απέρριψε την πρόταση η οποία επιχειρησικά δεν στέκεται πουθενά (το S-3 εκτελεί αποστολές προστασίας των Ομάδων Μάχης των αεροπλανοφόρων όχι αποστολές ναυτικής επιτήρησης με δευτερεύοντα ρόλο τον Α/Υ πόλεμο, όπως έχει ανάγκη το ΠΝ), αλλά ούτε και οικονομικά: Το κόστος χρήσης των S-3B μπορεί να είναι μέχρι και 50% υψηλότερο των Ρ-3. Eκτός αυτού δεν υπάρχουν εκπαιδευμένα ελληνικά πληρώματα στα S-3B…

Πάντως δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία την πρόταση.

Τώρα το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει για να κλείσει η τρύπα που χάσει (και …) σε αυτο το σημείο του αμυντικού οικοδομήματος της χώρας χάρις στις γελοίες πολιτικές κάλυψης των αμυντικών αναγκών που έχουν ακολουθηθεί από το 2005 μέχρι σήμερα. Είναι πραγματικά κωμικό να αναφέρονται σε ανακήρυξη ΑΟΖ “μερική” ή ολική και να μην υπάρχουν ΑΦΝΣ ή φρεγάτες ικανές για προβολή ισχύος στην περιοχή.

Ακόμα και οι Αμερικανοί εντυπωσιάστηκαν όχι τοσο από το κατεπείγον της υπόθεσης (αντιλαμβάνονται πλήρως το παιχνίδι της ΑΟΖ), όσο από το γεγονός ότι τόσα χρόνια η ελληνική πλευρά δεν είχε πράξει τίποτα προς τη κατεύθυνση απόκτησης ΑΦΝΣ και τώρα “τρέχει και δεν φτάνει”. Ειδικά από την στιγμή που ήταν γνωστό το σκηνικό που στηνόταν στην Α.Μεσόγειο εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πιο λογικό απ’όλα είναι να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο υπουργών Άμυνας το ζήτημα. Οι Αμερικανοί δεν θα αρνηθούν, εν τέλει να παραχωρήσουν δύο δικά τους Orion από την στιγμή που θα υπογραφεί και μία σύμβαση για αναβάθμιση άλλων τεσσάρων που είναι σε κατάσταση μακράς “απόθεσης”.

Οι πόρτες που κτύπησε ο Α/ΓΕΝ είναι στρατιωτικές, όχι πολιτικές. Oι πολιτικοί σκέφτονται πιο “ελαστικά”, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Εδώ που φτάσαμε άλλες εύκολες λύσεις και χαμηλού κόστους δεν υπάρχουν για την συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών.

αντιπρότειναν που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, ζήτησε από το αμερικανικό Ναυτικό την παραχώρηση δύο αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3C για να καλυφθούν άμεσα οι επιτακτικές ανάγκες στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων.

Την ανευθυνότητα των πολιτικών την εποχή των «παχέων αγελάδων», τότε που μοίραζαν δισεκατομμύρια ανάλογα με τις ανάγκες των αντιπροσώπων και όχι των ΕΔ, διαδέχθηκε η «προδοσία» του μνημονίου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και οι απανωτές μειώσεις στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την κερκόπορτα  του Πενταγώνου άνοιξε στο ΔΝΤ ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πρώτος έσπευσε να διαθέσει κονδύλια από τον Προϋπολογισμό της Άμυνας, για να φανεί αρεστός στους δανειστές, με τους οποίους συνδιαλέγονταν αργότερα ως υπουργός Οικονομικών για να μας… σώσει.  

Αποτέλεσμα των εγκληματικών επιλογών είναι, οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην διαθέτουν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, να έχει υποχωρήσει δραματικά η διαθεσιμότητα των μαχητικών και να διατίθενται καύσιμα με το σταγονόμετρο για τις περιπολίες των πλοίων στο Αιγαίο και την εκπαίδευση των πιλότων (σ.σ. πάλι καλά που διατίθενται κιόλας με το σταγονόμετρο).

Η 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας με τα αεροσκάφη P-3B έχει κλείσει εδώ και τέσσερα χρόνια (το 2009 έγινε η τελευταία πτήση), αφού τα αεροσκάφη εξάντλησαν τα όρια επιχειρησιακής τους ζωής. Οι προσπάθειες που έγιναν για την προμήθεια νέων ή την κάλυψη των κενών στη θαλάσσια επιτήρηση με πατέντες (μετατροπή αεροσκαφών ATR της Ολυμπιακής) δεν τελεσφόρησαν.

Έτσι, η Ελλάδα παραχώρησε την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη «Active Endeavour», αφού αδυνατεί η ίδια να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και έδωσε άπλετο χώρο στην Τουρκία να διεισδύσει και να διεκδικήσει την επιτήρηση του νοτιοανατολικού Αιγαίου: Σήμερα, σχεδόν καθημερινά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 “σαρώνουν” την θαλάσσιας περιοχή Στρογγύλης και Καστελόριζου…

Σχόλιο: Ευτυχώς εκτός από την εφημερίδα του κομιστή, υπάρχουν και άλλες πηγές.

Είναι ενδιαφέρον ότι η επιστολή Πλέσσα έχει δημοσιευτεί πριν από πολύ καιρό. Άρα για ποια αποκλειστικότητα μιλάμε;

Σκέτη μαύρη προπαγάνδα. Αν δεν χρησιμοποιείτε τα κουπόνια προσφορών που έχει το Πρώτο Θέμα, μην αγοράζετε αποκλειστικά την εφημερίδα.

Το έχω γράψει πολλές φορές, να έχετε ενημέρωση από πολλές πηγές και να κρατάτε ημερολόγιο.

Είναι γνωστό ότι ο Αναστασιάδης παίζει παιχνίδια. Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση.

Αν θέλετε να διαβάσετε την επιστολή του Πλέσσα, αναζητήστε την Kontra News που την δημοσίευσε πριν από τον Κομιστή. Αυτό είναι το λογικό.

4444

19/04/2015

4444

4444

The big four, for a good start.

Από την αρχή οι «πατέρες» του Αμερικάνικου Συντάγματος ήξεραν ότι θα γίνουν προσθήκες. Το Αμερικανικό Σύνταγμα ήταν ένα σύνταγμα που ενσωμάτωνε το μέλλον. Αυτό το ήξεραν καλά οι συντάκτες του.

 

1)Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον θεωρείται «συμπυκνωμένα» ο πατέρας του Έθνους, ο ρόλος τους στην ίδρυση του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν από τους ποιο σημαντικούς. Θα έλεγα ότι καθόρισε την Αμερική ως δημοκρατία.

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον θα μπορούσε να γίνει βασιλιάς ή δικτάτορας, αντί για εκλεγμένος πρόεδρος.

2)Ο Άμπραχμ Λίνκολν, ο ειλικρινής Άμπι. Ο Λίνκολν συμπυκνώνει την ενότητα της Αμερικής και την προσήλωση στην Δημοκρατία.

Η Ενότητα της ένωσης πάντα ήταν στο προσκήνιο, όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από την αρχή οι «πατέρες» του Αμερικάνικου Συντάγματος ήξεραν ότι θα γίνουν προσθήκες. Το Αμερικανικό Σύνταγμα ήταν ένα σύνταγμα που ενσωμάτωνε το μέλλον. Αυτό το ήξεραν καλά οι συντάκτες του.

3)Ο Τόμας Τζέφερσον είναι ο φύλακας της Δημοκρατίας στην Αμερική. Ισότητα, Δικαιοσύνη, ανεξιθρησκία, Ελευθερία του λόγου και όλα τα ιδανικά της Δημοκρατίας φρόντισε ο Τόμας Τζέφερσον να τα βάλει στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας το 1776.

4)Τέντι Ρούσβελτ, ο πρόεδρος που τα έβαλε με τα Τραστ. Ο Πρόεδρος που προσδιόρισε ότι η πολιτική είναι πάνω από την Οικονομία.

Η Αμερική δημιουργήθηκε για να κάνει ευτυχισμένους τους Αμερικανούς πολίτες και όχι τους αδίστακτους καπιταλιστές.

Ο Τέντι Ρούσβελτ προσδιόρισε με σαφήνεια ότι η οικονομία είναι ένα εργαλείο της πολιτικής και όχι αυτοσκοπός με κάθε κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι νόμοι αντιτράστ που ψήφησε, έκαναν την Αμερική ποιο ισχυρή και ποιο δίκαιη.

Σήμερα η Αμερική έχει παρεκκλίνει. Αυτό το βλέπω ξεκάθαρα. Αυτό θα διορθώσουμε. Γιατί χρειαζόμαστε ανάπτυξη 4%.

Ανάπτυξη 4%, σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι, θα γίνουν οικονομικά ενεργοί, καταλάβατε;

4444

TENNIS ATP MONTE CARLO DJOKOVIS WIN VS BERDYCH 02 190415

4444

Αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο: Το τελευταίο παιχνίδι του Keith Delvin εκδόσεις Τραυλός. Έχει ενδιαφέρον. Αν συνεργαζόμουν με κάποιον που να είναι “first class” ίσως να εμβάθυνα περισσότερο. Εγώ όπως έχω γράψει, δε πιστεύω στην Τύχη.

 

4444

TRISH REGAN TWITTER HOW SOON FOX BUSINESS NETWORK 01 190415

4444

4444

Την ώρα που έβγαζαν selfie και τους απαθανάτιζε ο φακός των φωτογράφων, ο νεαρός ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Ολαντ ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την άσεμνη φωτογραφία και συνέχισε να χαμογελά σαν παιδούλα. Η ασφάλεια του Γάλλου προέδρου βλέποντας το μεσαίο δάχτυλο απομάκρυνε αμέσως απο τον νεαρό απο κοντά του. Η ζημιά όμως είχε γίνει.

 

4444

Robert Sic

Pszczyna Palace (Poland, Silesia).

Pszczyna Palace (Poland, Silesia). Silesia belonged to the Germans, but the German elite were stupid. Stupid and barbaric, so punished.

Η Silesia άνηκε στους Γερμανούς, αλλά η Γερμανική Ελίτ ήταν ηλίθια. Ηλίθια και βάρβαρη, έτσι τιμωρήθηκε. Όταν βλέπω τον Schaeuble τον καλό Es – Es, σκέπτομαι ότι σωστά τιμωρήθηκαν.

4444

Ernest Petit Rovira

4444

Ο Καζάκης δίνει μια άλλη οπτική. Ενδιαφέρον ότι ο Μελισσανίδης ήταν στο ταξίδι.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τον επιχειρηματία.

Διαφωνώ με το 20% που λέει ο Καζακης και συμφωνώ με το υπόλοιπο 80%.

4444

18/04/2015

4444

4444

TENNIS ATP MONTE CARLO BERDYCH VS DJOKOVIC 01 180415

Κι έτσι το ταξίδι του Berdych στο Monte Carlo καταλήγει στον αυριανό τελικό, με τον παλιό του γνώριμο Djokovic. Όσο για τον Nadal, το δικό του ταξίδι έχει στόχο το καλοκαιρινό Παρίσι.

4444

RSL Langoor

Waterfall Castle, Poland.

 

4444

Andreas Andreas k,

4444

ELLADA VENEZOUELA ALAFOUZO PROSTIMO 01 1704154444

17/04/2015

4444

4444

BLOOMBERG TRISH MOUTH LIPS EYES LEBRON 02 311014

4444

http://physicsgg.me/2015/04/17/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-messenger-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7/

Το τέλος του MESSENGER με πρόσκρουση …

… στην επιφάνεια του Ερμή

Στις 3 Αυγούστου του 2004, εκτοξεύθηκε το διαστημικό σκάφος της NASA MESSENGER (MErcury Surface, Space Environment) από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με σκοπό την εξερεύνηση του πλανήτη Ερμή. Αποστολή του MESSENGER ήταν η εξερεύνηση του πλανήτη Ερμή για χρονικό διάστημα ενός έτους. Όμως η καλή κατάσταση των οργάνων του, το επίπεδο των καυσίμων και τα νέα ερωτήματα που προέκυψαν από τα ευρήματα επέκτειναν την αποστολή για περίπου τέσσερα χρόνια. Μεταξύ των σημαντικών ανακαλύψεων ήταν το γεγονός ότι στον Ερμή βρίσκονται μεγάλες ποσότητες παγωμένου νερού σε κρατήρες στους πόλους οι οποίοι βρίσκονται μόνιμα υπό σκιά.

 

Στις 24 Απριλίου, όμως, θα πραγματοποιηθεί ο έκτος και τελευταίος ελιγμός διόρθωσης της τροχιάς. Από εκείνο το σημείο και μετά το MESSENGER με σβησμένο κινητήρα – λόγω της εξάντλησης των καυσίμων του – θα αφεθεί στο έλεος της βαρύτητας του πλανήτη Ερμή για και θα καταστραφεί προσκρούοντας στην επιφάνειά του…

4444

TENNIS ATP MONTE CARLO BERDYCH WIN VS RAONIC 03 170415

4444

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει η ίδια η Ελντοράντο, απασχολεί παγκοσμίως 8.000 εργαζόμενους. Χθες ήρθαν στην Αθήνα τα ¾!

Πλάκα έχουν οι νταβατζίδες.

Νεοέλληνα σε έχουν γαμήσει οι νταβατζήδες.

Η εξόρυξη χρυσού ωφελεί τον Μπόμπολα και μερικούς ακόμα, αλλά καταστρέφει την Χαλκιδική και ολόκληρες κοινωνίες.

Να μην ξεχνάτε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για το μεγάλο σκάνδαλο αυτό.

Αναρωτιέμαι, μια σωστή επένδυση, δε μπορεί να γίνει στην Ελλάδα; Μόνο αεριτζήδες;

Το πρόβλημα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είναι ανθέλληνες.

Άσκησαν εξουσία τόσα χρόνια και δεν έχουν φτιάξει ένα σωστό πλαίσιο επενδύσεων. Αν εγώ είχα την εξουσία θα το είχα κάνει και θα έτρωγες με χρυσά κουτάλια νεοέλληνα.

Τώρα φάε σκατα!

Το 2015 υπήρχαν άνθρωποι που ψήφησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα σκατα που έφαγαν, τους άρεσαν.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια ρήξη.

Για τους Εργαζόμενους στην Coca Cola γιατί δεν ακούμε τίποτα Μπόμπολα;

Αυτούς δε τους γέννησε μάνα;

4444

16/04/2015

4444

Σε μια λέσχη που τη λένε Παράδεισο, πληρώνεις στην είσοδο το ποσό α και έχεις το δικαίωμα να παίξεις το παρακάτω παιχνίδι. Ρίχνεις ένα ζάρι και αν έλθει μονός αριθμός (1,3,5) για πρώτη φορά στην k ρίψη παίρνεις το ποσό 2k. Πόσο πρέπει να είναι το ποσό α ώστε το παιχνίδι να Θεωρηθεί δίκαιο; (μέση τιμή μηδέν)

4444

4444

TENNIS ATP MONTE CARLO STAKOVSKY BERDYCH 01 160415

4444

EUROZONE MARIO DRAGHI ACTIVIST NEW YORK PRESS 01 160415

4444

4444

Άκουγα την εκπομπή του Γεωργίου και βγήκε ο άλλος και του είπε σου κάνω αγωγή, για κάτι που είπε. Έχει τρελαθεί ο κόσμος. Δεν είπε τίποτα ασυνήθιστο. Για τον ιππόδρομο μίλησε και ναι έχει δίκαιο.

Στον Ιππόδρομο δε στήνονται κούρσες; Παλιά; Τώρα δε ξέρω τι γίνεται.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δε στήνονται παιχνίδια;

Σε όλα τα πρωταθλήματα στήνονται παιχνίδια. Αυτό λένε τα δεδομένα.

4444

http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/125464/oukrania-filorosos-oukranos-dimosiografos-dolofonithike-apo-koukouloforous-enoplous-sto-kievo/

Ουκρανία: Φιλορώσος Ουκρανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από κουκουλοφόρους ενόπλους στο Κίεβο.

Γνωστός φιλορώσος Ουκρανός δημοσιογράφος Όλες Μπουζίνα σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από δύο κουκουλοφόρους ενόπλους στο Κίεβο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, μία ημέρα μετά τον φόνο ενός πρώην βουλευτή που ήταν πιστός στον εκδιωχθέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Ο 45χρονος Μπουζίνα ήταν γνωστός για τα φιλορωσικά άρθρα γνώμης που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα Sevodnia της Ουκρανίας, η οποία ανήκει στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του πλουσιότερου επιχειρηματία της Ουκρανίας Ρινάτ Αχμέτοφ.

Ήταν πέρυσι υποψήφιος για μια κοινοβουλευτική έδρα με το κόμμα Ρωσικός Συνασπισμός, αλλά δεν είχε εκλεγεί.
“Σήμερα στις 13:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) (…) δύο κουκουλοφόροι που δεν αναγνωρίστηκαν πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Όλες Μπουζίνα”, σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο.
Ο φόνος έγινε έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου και μια ομάδα ερευνητών της αστυνομίας έχει μεταβεί στην περιοχή, σύμφωνα με το ίδιο.
“Ο δημοσιογράφος Όλες Μπουζίνα σκοτώθηκε στον αριθμό 58 της Οδού Ντεγκτιαρίβσκα”, κοντά στο κέντρο της πόλης, αναφέρει επίσης στην σελίδα του στο Facebook ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκεραστσένκο.
Σε ερώτηση που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.
Χθες το πρώην μέλος του κοινοβουλίου του Κόμματος των Περιφερειών του Γιανουκόβιtς, ο Όλεχ Καλάσνικοφ, είχε σκοτωθεί σε παρόμοια επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του καθώς έμπαινε στο κτίριο.
Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών συνέδεσε τους δύο θανάτους καθώς και τα δύο θύματα είχαν διαδραματίσει κάποιον ρόλο στο κίνημα “Αντι-Μαϊντάν”, το οποίο ήταν αντίθετο με τις φιλοδυτικές διαδηλώσεις με τις οποίες εκδιώχθηκε ο Γιανουκόβιτς από την εξουσία το 2014.
“Φαίνεται ότι ο πυροβολισμός αυτοπτών μαρτύρων της υπόθεσης Αντι-Μαϊντάν συνεχίζεται”, σημείωσε ο Γκεραστσένκο στο Facebook.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του κατά την οποία δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις που δέχεται τηλεφωνικά από πολίτες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον θάνατο του Μπουζίνα, σημειώνοντας ότι είχε πολιτικά κίνητρα.
“Δεν είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια ολόκληρη σειρά από τέτοιου είδους φόνους”, σημείωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής αυτής συνέντευξης, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον φόνο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε σήμερα εντολή για την διεξαγωγή “μιας γρήγορης και διαφανούς” έρευνας για τους φόνους του φιλορώσου δημοσιογράφου και του πρώην βουλευτή που ήταν πιστός στον εκδιωχθέντα πρόεδρο Γιανουκόβιτς.
“Η φύση τους και η πολιτική τους σημασία είναι σαφείς –πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια, από την οποία επωφελούνται οι εχθροί μας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του προέδρου, η οποία επικαλείται ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο.

Σχόλιο: Ο Ποροσένκο κάνει πλάκα. Οι εχθροί μας τον σκότωσαν! Η Ουκρανία πρέπει να διχοτομηθεί και να τελειώνει η υπόθεση.

Τον βαριέμαι τον πλανήτη Γη.

4444

http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/16/russia-japan-china_n_7076294.html?utm_hp_ref=diethnes

Ένταση στους ουρανούς μεταξύ Ιαπωνίας, Ρωσίας και Κίνας

Σε επίπεδα ρεκόρ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ανέρχονται οι απογειώσεις ιαπωνικών μαχητικών για αναχαιτίσεις ξένων αεροσκαφών – κυρίως ρωσικών και κινεζικών- που προσεγγίζουν τον εναέριο χώρο της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, μαχητικά απογειώθηκαν σε «scramble» 943 φορές μέσα στο 2014, κάτι που συνιστά αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με το 2013. Σημειώνεται ότι το ρεκόρ είναι 944, και είχε σημειωθεί το 1984, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν λάμβανε χώρα έντονη δραστηριότητα σοβιετικών αεροσκαφών γύρω από την Ιαπωνία. Τα περιστατικά αυτά έπεσαν στα 150 ετησίως μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε, σε ουδεμία περίπτωση παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της Ιαπωνίας.

Οι εντάσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και των δύο μεγάλων γειτονικών χωρών έχουν αυξηθεί: Τόκιο και Πεκίνο έχουν έρθει σε αντιπαράθεση σχετικά με μια σειρά νησιών στη Θάλασσα Ανατολικής Κίνας, που ελέγχονται από την Ιαπωνία, ενώ η Ιαπωνία διαφωνεί με τη Ρωσία όσον αφορά σε κάποια νησιά στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της, τα οποία είχαν καταληφθεί από την ΕΣΣΔ κατά τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ιαπωνία έχει αρχίσει να αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, αντιστρέφοντας την πολιτική πολλών ετών.

4444

http://olympia.gr/2015/04/16/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1/

Η Ισλανδία ανακτά την πλήρη κυριαρχία της οικονομίας της.

Νέο πλήγμα κατά των τραπεζιτών κερδοσκόπων από τη δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας!

Επίσημη έκθεση προετοιμάζει το έδαφος για απαγόρευση της έμμεσης «δημιουργίας» ανύπαρκτου χρήματος από τις ισλανδικές τράπεζες, όταν αυτές δανείζουν χρήματα που δεν έχουν.

«Λείψανο του παρελθόντος θα αποτελέσει το χρήμα που δημιουργείται από «αέρα κοπανιστό» – αυτό το διαβολικό μυστικό που βρίσκεται στην καρδιά της έμμεσης έκδοσης τραπεζικού χρήματος» έγραφαν την περασμένη Παρασκευή στο κύριο άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, αναφερόμενοι στο θέμα.

Έχοντας αποφασίσει τελικά να κρατήσει ως νόμισμα την ισλανδική κορόνα, αφού προηγουμένως η χώρα ταλαντεύτηκε μήπως η σωτηρία βρίσκεται στην ένταξη στο ευρώ, η κυβέρνηση του Ρέικιαβικ παίρνει με συνέπεια τις αποφάσεις της.

«Μετά το θεαματικό σπάσιμο της φούσκας (σ.σ. της οικονομίας και του τραπεζικού της συστήματος), η Ισλανδία επιθυμεί να μελετήσει οποιαδήποτε δράση που θα εμπόδιζε την επανάληψη της κατάρρευσης» γράφει η αγγλική εφημερίδα.

«Οι Ισλανδοί μπορεί απλώς να ξανακερδίσουν κάποιον έλεγχο στην οικονομική τους μοίρα» ρίχνοντας βαρύ τον πέλεκυ σε αυτή την τραπεζική δραστηριότητα, αναγκάζονται να ομολογήσουν ως και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Αυτή η πολιτική «μπορεί να υποχρεώσει τις τράπεζες και τους μετόχους τους να σκέφτονται περισσότερο τα δάνεια που χορηγούν» καθώς υποστηρικτές αυτής της πολιτικής λένε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «αλλάζουν πορεία τα δάνεια και κατευθύνονται προς τις αξιόλογες επιχειρηματικές επενδύσεις και όχι προς την ανούσια κερδοσκοπία» γράφει η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ευρώπης.

Το 2008, όταν κατέρρευσαν οι τρεις τράπεζες της Ισλανδίας που συνολικά είχαν κύκλο εργασιών στο εξωτερικό… έντεκα (!!!) φορές το ΑΕΠ της χώρας, στην απελπισία τους, οι Ισλανδοί σκέφθηκαν να μπουν στην ΕΕ και στο ευρώ για να σωθούν, καθώς το εθνικό νόμισμα είχε χάσει το 50% της αξίας του. Έχοντας ανατρέψει την τότε δεξιά κυβέρνηση και έχοντας φέρει στην εξουσία τους σοσιαλδημοκράτες, τους οικολόγους και τους αριστερούς, το 2009 η Ισλανδία υπέβαλε αίτηση ένταξης στην ΕΕ. Στην Ευρωζώνη θα έμπαινε αμέσως γιατί έτσι κι αλλιώς 300.000 άνθρωποι είναι όλος κι όλος ο πληθυσμός της Ισλανδίας.

Γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι η χώρα τους αναπτυσσόταν με ταχύτερους και σταθερότερους ρυθμούς από ό,τι η ΕΕ – καμία σύγκριση!

«Και η ελληνική κρίση δρα σήμερα απωθητικά» έγραφε την περασμένη εβδομάδα η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ». Μέχρι την Ισλανδία έφτασε η χάρη μας!

Είναι προφανές ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας καθιστά την ΕΕ αποκρουστική απέναντι σε μικρούς λαούς, ιδίως αν οι χώρες τους έχουν χτυπηθεί κι αυτές από την κρίση.

«Σε αυτό προστίθεται το ευαίσθητο θέμα των ποσοστώσεων αλιείας, στο οποίο η Ισλανδία δεν θέλει να χάσει το πάνω χέρι» γράφει η «Μοντ».

«Το να εκχωρήσουμε αυτή την αρμοδιότητα στις Βρυξέλλες, δεν είναι προς το συμφέρον μας» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο Ισλανδός πρόεδρος Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση του Ρέικιαβικ στις 12 Μαρτίου, τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι δεν θέλει πλέον να είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και γι’ αυτό διακόπτει τις ενταξιακές συνομιλίες. «Έφτυσαν» δηλαδή την ΕΕ οι Ισλανδοί!

Το φυσούν και δεν κρυώνει οι Γερμανοί. Να αρνηθεί να υπαχθεί υπό το Βερολίνο μια χώρα σαν την Ισλανδία, η οποία έχει πληθυσμό κάπου… 250 (!!!) φορές μικρότερο από της Γερμανίας, συνιστά βαρύτατη προσβολή για τους επικυρίαρχους της Ευρώπης – πόσω μάλλον που και οι Βίκινγκ συγγενές προς τους Γερμανούς φύλο είναι! «Χυλόπιτα στην ΕΕ από την Ισλανδία» ήταν ο τίτλος με τον οποίο η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ, υποδέχτηκε την ισλανδική ανακοίνωση τον περασμένο μήνα. «Τόσο εξευτελιστική χυλόπιτα ποτέ και από κανέναν δεν είχε φάει η ΕΕ όσο αυτή από τον Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον» τον υπουργό Εξωτερικών της Ισλανδίας, άρχιζε το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.

Με την ευθύτητα που διακρίνει τους Γερμανούς, έμπαινε χωρίς περιστροφές στην ουσία του θέματος: «Πρόκειται για γεγονός χωρίς προηγούμενο!

Συνήθως η ΕΕ αξιολογεί αν μια χώρα είναι ώριμη για να γίνει δεκτή στον κύκλο των μελών της… Η Ισλανδία όμως αναποδογύρισε τη σούβλα.

Αν και βρίσκεται σε οικονομικές δυσκολίες και παρόλα αυτά θα γινόταν δεκτή με ανοιχτές αγκάλες, αυτή είπε: Ευρώπη; Όχι, ευχαριστώ». Δεν το χωράει ο νους των Γερμανών ότι ο υπουργός των Εξωτερικών της Ισλανδίας ανακοίνωσε στον προεδρεύοντα αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας πως «η κυβέρνησή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ισλανδία δεν είναι πλέον χώρα υποψήφια προς ένταξη… και ότι οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ που άρχισαν πριν από πέντε χρόνια θεωρούνται τελειωμένες» γράφει εμβρόντητη η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Σχόλιο: Ρε βλαμμένε νεοέλληνα, ηλίθιε, γιατί δεν ακολουθεις το παράδειγμα της Ισλανδίας και να στείλεις στο διάολο το Γερμανικό Ευρώ και τις Βρυξέλες που σε έχουν καταδικάσει στην εξαθλίωση;

Πόσο ηλίθιος είσαι ρε νεοέλληνα; Η Ισλανδία, το πώς χειρίστηκε την οικονομική κρίση, είναι πρότυπο.

Αν η Ελλάδα είχε φύγει το 2010 από το Ευρώ, τώρα θα είχε ανάπτυξη 10% και ανεργία κοντά στο 4%. Και δε θα είχαμε ούτε αυτοκτονίες, ούτε δράματα.

2.000 νταβατζηδες που χειραγωγούν την πολιτική και οικονομική σκηνή της Ελλάδος, αυτοί σε κρατούν στο Γερμανικό ευρώ και στην εξαθλίωση.

Τα γεγονότα, μιλούν από μόνα τους.

4444

4444

Άκουσα τον Καποπουλο να λέει στον Κόκκινο, ότι η Φιλανδία καταρρέει. Αυτό κι αν είναι είδηση.

4444

https://homeboy.gr/i-charlie-riina-fotografizete-me-to-bikini-gia-chari-tou-138-water/

Η Charlie Riina φωτογραφίζεται με το μπικίνι για χάρη του 138 Water. Η υπερήφανη Καναδέζα Charlie Riina φωτογραφήθηκε με το μπικίνι για χάρη του 138 Water στο Malibu.

 

4444

15/04/2015

4444

http://www.zougla.gr/sports/article/i-katigoroumeni-gia-ta-stimena-mats

Στημένα παιχνίδια δε στήνει μόνο ο Draghi με τον Schaeuble εις βάρος του Ελληνικού Κράτους.

 

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά τη «θύελλα» που είχε ξεσπάσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες, το zougla.gr δημοσιοποιεί την πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι από τους εμπλεκομένους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για το περίφημο «Koriopolis» και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν.

Συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας προτείνει την παραπομπή 93 προσώπων σε δίκη για διάφορα αδικήματα (για τους περισσότερους πλημμελήματα), μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος, o νυν πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης, ο παίκτης του Πλατανιά Κώστας Μενδρινός, ο Αχιλλέας Μπέος και ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος.

4444

Η Ζοζεφίν Γουίτ Μάρκμαν, γερμανικής καταγωγής, ανέβηκε στο πόντιουμ και πέταξε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο κονφετί και φύλλα χαρτιού, ωστόσο απομακρύνθηκε άμεσα από άνδρες της ασφάλειας.

An activist interrupted the press conference by Mario Draghi.

 

An activist interrupted the press conference by Mario Draghi.

 

An activist interrupted the press conference by Mario Draghi.

 

4444

4444

fermina davalos ramirez

4444

This Dec. 5, 2012 photo at the National Memorial Cemetery of the Pacific in Honolulu shows a gravestone of 7 unknowns from the USS Oklahoma. Japanese torpedoes sank the U.S.S. Oklahoma, killing 429 servicemen, during the infamous offensive of December 1941. The sailors and Marines are entombed in Hawaii’s National Memorial Cemetery of the Pacific, but will be examined at the Hawaii laboratory of the Prisoner of War/Missing Personnel Accounting Agency after families were notified Tuesday morning. The Pentagon is optimistic it can identify the dead with forensic evidence from DNA samples and medical or dental records furnished by relatives. It has already identified 41 servicemen postmortem. http://time.com/3822267/pentagon-exhume-identify-pearl-harbors-unknown-dead-dna-evidence/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+time%2Ftopstories+%28TIME%3A+Top+Stories%29

 

4444

Έχω ανοίξει πολλά βιβλία και ξέρω πολύ καλύτερα από όλους αυτούς πως λειτουργεί το χρήμα. Ο Λογιστικός Έλεγχος του Δημόσιου Χρέους είναι απαραίτητος για να βρούμε τον δόλο και τα λάθη. Για να καταλογίσουμε ευθύνες. Για να δούμε την έκταση της εγκληματικής διαφθοράς. Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Όσοι είναι ενάντια στο Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους, είναι προδότες.

Για μένα, η Ελλάδα είναι μια πολύ εύκολη περίπτωση. Ο Λογιστικός Έλεγχος του Δημοσίου Χρέους πρέπει να γίνεται συνεχώς και όλες οι δαπάνες, να δημοσιεύονται.

Ο απλός πολίτης πρέπει να γνωρίζει και να κάνει ερωτήσεις και φυσικά να παίρνει απαντήσεις.

Αυτό είναι το σύστημα της Τογιότα στη γραμμή παραγωγής, όπου ο κάθε εργάτης, έχει το δικαίωμα να σταματά την γραμμή παραγωγής αν δει κάτι στραβό. Έτσι η ποιότητα παραγωγής, είναι πάντα ψηλά.

Η διαφάνεια, είναι συστατικό επιτυχίας μιας οικονομίας. Άλλωστε το οικονομικό δόγμα λέει ξεκάθαρα, ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν εξίσου τις οικονομικές πληροφορίες.

Λογιστικό Έλεγχο Δημόσιου Χρέους, δεν πρέπει να κάνει μόνο η Ελλάδα, πρέπει να κάνει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και όσες χώρες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Λογιστικός Έλεγχος του Δημοσίου Χρέους επιβάλλεται από την Επιστήμη αλλά και το Θεό.

Όποιος είναι αντίθετος, είναι προδότης και θέλει το σκοτάδι .

4444

14/04/2015

4444

UKRAINE RUSSIA NAZI SFAZOUN ROSOFILO 01 140415

Αν η Ρωσία θέλει να δει το Ρούβλι να ανατιμάται, δεν έχει παρά να πει, ότι το 10% θα αντιστοιχεί σε χρυσό. Αυτό θα φέρει καινούρια δεδομένα, στον πόλεμο που διεξάγεται. Γαμωτο, είναι τόσο εύκολο για μένα! Όλες οι πληροφορίες για να κάνεις τις σωστές κινήσεις και να βγεις από τον Λαβύρινθο και να κερδίσεις, είναι πάνω στο τραπέζι. Φέτος που θα πάνε οι Ρώσοι τουρίστες; Και με τι θα πληρώσουν; Με ρούβλια;

4444

Καθώς το πλοίο προχωρα, η κριμένη πληροφορία αποκαλύπτεται.

Αυτή η εικόνα, χωρίς εξισώσεις και σπασίκλες που το παίζουν θεοί και δογματικοί, μας αποκαλύπτει μια από τις λειτουργίες της πληροφορίας.

http://thecreatorsproject.vice.com/blog/a-modern-surrealist-painter-picks-up-where-dali-left-off

4444

http://heartsarethumps.tumblr.com/

4444

Το site iefimerida είναι αναξιόπιστο. Υπάρχουν αποδείξεις από προηγούμενα ρεπορτάζ. Όποτε ότι διαβάζετε εκεί, ιδίως ότι είναι αποκλειστικό, να το ελέγχεται πολύ σοβαρά, διότι μπορεί να είναι μαύρη προπαγάνδα. Εγώ δεν πιστεύω το ρεπορτάζ για την Κωνσταντοπούλου, μέχρι να δω βίντεο ή φωτογραφίες και άλλα στοιχεία.

Το έχω γράψει πολλές φορές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε πόλεμο με τα συστημικά ΜΜΕ της Ελλάδος και τους Νταβατζηδες ολιγαρχες. Αυτό είναι φανερό.

Γιατί επιτίθενται οι Νταβατζηδες στην Κωνσταντοπούλου; Μα γιατί προωθεί μέτρα όπως ο Λογιστικός έλεγχος του Δημόσιου Χρέους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρέπει να τελειώσει τους χρεοκοπημένους νταβατζηδες των συστημικών ΜΜΕ. Τσίπρα τελείωσε τους. Στο έχω γράψει πολλές φορές.

Όσο αφορά τον Υπουργό Πανούση, έχω να γράψω: γιατί δε κάνεις συλλήψεις; Δε βλέπεις τους κουκουλοφόρους; Τους κουκουλοφόρους πρέπει να συλλάβεις Πανούση, όχι αυτούς που δείχνουν το πρόσωπο τους. Αυτούς τους βλέπουμε.

4444

4444

4444

OECD

Education makes up 12.9% of public spending in the OECD area. How does your country compare?

Η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μιλάμε βέβαια για εκπαίδευση που υπάρχει και αξιολόγηση. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αξιολόγηση. Οι περισσότεροι καθηγητές είναι «μάπα».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ανώτατη παιδεία, όταν έβαλε τα κόμματα.

Είναι κρίμα για έναν άνθρωπο που έζησε στην Αμερική, που κυριαρχεί η αξιολόγηση στα Πανεπιστήμια.

Τα κόμματα πρέπει να φύγουν από τα Πανεπιστήμια.

Είναι ακατανόητο, αντιεξουσιαστες να έχουν κατάληψη εδω και 16 ημέρες. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση.

4444

Ένα περιοδικό που παίρνω για το στοίχημα, είναι οι Προβλέψεις. Πολύ καλό περιοδικό.

Το Καρντάσι ο Μιχάλης, έφερε 4 στις 5 ισοπαλίες. Ο άνθρωπος ζωγράφισε. Μιλάμε για πολύ χρήμα.

Επίσης ο τύπος ο Λογικός, έφερε 3 στα 3. Οι τύποι είναι πολύ καλοί.

Με τα Μαθηματικά μοντέλα που γνωρίζω εγώ και με περιοδικά όπως οι Προβλέψεις, αν θέλω ( Δε θέλω), μπορώ να τινάξω την μπάνκα στον αέρα.

4444

ERA EVA

4444

Vicky Torou

4444

13/04/2015

4444

4444

4444

4444

http://eranistis.net/wordpress/2013/04/29/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D/

Στη θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων, που χρονολογείται από το 3000 π. Χ., κεντρική είναι η φιγούρα του θεού-ήλιου Χόρους. Αυτός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την παρθένο Ίσιδα, ενώ η γέννησή του συνοδεύτηκε από την εμφάνιση ενός άστρου από την ανατολή, το οποίο ακολούθησαν τρεις μάγοι για να φτάσουν στο σημείο της γέννησης και να του φέρουν δώρα. Στα ταξίδια του συνοδευόταν από 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα. Κάποια από τα πολλά ονόματα με τα οποία τον προσφωνούσαν ήταν «ο γιος του θεού», «καλός ποιμένας», «αμνός του θεού», «η αλήθεια», «το φως» κ.α.. Αφού προδόθηκε από τον Τυφώνα, ο Χόρους σταυρώθηκε, θάφτηκε για 3 μέρες και αναστήθηκε.

Ο Άττις στη Φρυγία, γεννήθηκε από την παρθένα Κυβέλη στις 25 Δεκεμβρίου. Σταυρώθηκε, θάφτηκε σε τάφο και αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες.

Στην Ινδία ο Κρίσνα γεννήθηκε από την παρθένα Ντεβάκι, με ένα άστρο στην ανατολή να σηματοδοτεί τον ερχομό του.
Στην Περσία ο Μίθρα γεννήθηκε από παρθένο σε μία σπηλιά στις 25 Δεκεμβρίου και αμέσως δέχτηκε δώρα από τρεις βοσκούς. Είχε 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα, ενώ μετά το θάνατό του θάφτηκε για τρεις ημέρες και έπειτα αναστήθηκε. Η επιγραφή «Όποιος δεν φάει το σώμα μου και δεν πιει το αίμα μου, ώστε να γίνει ένα μαζί μου κι εγώ ένα με αυτόν, δεν θα γνωρίσει τη σωτηρία» βρέθηκε σε ένα ιερό του.
Στην Ελλάδα είναι γνωστή η ιστορία του
Διόνυσου, που γεννήθηκε από την παρθένο Σεμέλη στις 25 Δεκεμβρίου. Κάποιες από τις προσφωνήσεις του ήταν «βασιλεύς των βασιλέων», «ο μονογενής υιός του θεού», «το άλφα και το ωμέγα», «θεός Κύριος γεννηθείς εκ θεού» και πολλά άλλα.

Ήταν δάσκαλος και ταξίδευε κάνοντας θαύματα, όπως η μετατροπή του νερού σε κρασί. Μετά το θάνατό του αναστήθηκε.

Σχόλιο: Το παραπάνω απόσπασμα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί μας δείχνει ότι η Ανάσταση από τον θάνατο, είναι παλιά υπόθεση των Θεών. Δηλαδή υπάρχει σε πολλές θρησκείες, πριν από την εμφάνιση του Χριστού. Αυτή είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Γιατί μας λέει, ότι ο Χριστός, όταν λέει ότι θα αναστηθεί, δεν είναι κάτι που λέγεται για πρώτη φορά και μάλιστα κάτι που έχει ειπωθεί και εκτός Ιουδαϊσμού.

Το θαύμα της Αναστάσεως, υπάρχει και σε άλλες θρησκείες.

Αν ήμουν εκδοτικός οίκος, θα έλεγα σε έναν ιστορικό ή σε μια ομάδα ιστορικών, να γράψουν ένα βιβλίο ή να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ με το θαύμα της Αναστάσεως και πως αυτό διαμορφώθηκε διαχρονικά στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Είναι τόσο εύκολο γαμωτο! Πολύ πρωτόγονοι οι άνθρωποι.

Μια βάση δεδομένων, όπου θα καλύπτει τα πάντα, γύρω από το θαύμα της Αναστάσεως και όλα θα είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά. Με χρονολόγηση και αρχαία ευρήματα κλπ.

4444

4444

Ο ΣΚΑΙ αυτές τις ημέρες βάζει ορισμένα πολύ καλά ντοκιμαντέρ που θέτουν ορισμένα ερωτήματα σε σχέση με τον Χριστό.

Το πρώτο ερώτημα που ξεκινάς πάντα, όσο αφορά ένα πρόσωπο, είναι αν υπάρχει ή όχι.

Είναι υπαρκτό πρόσωπο ο Χριστός;

Το 2008 είδα το όνομα μου σε αρκετές εφημερίδες. Αν δηλαδή βρεθώ 100 χρόνια μπροστά, στο μέλλον δηλαδή, μπορώ να αναζητήσω την πληροφορία και να την βρω.

Εκτός από τις εφημερίδες, υπάρχουν και τα δημόσια έγγραφα.

Άρα είμαι υπαρκτό πρόσωπο.

Το πρώτο πράγμα δηλαδή που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, είναι αν ο Χριστός είναι υπαρκτό πρόσωπο.  

Το 2015, η επιστήμη έχει πολλά εργαλεία για αποσαφηνίσει τα ερωτήματα και να κάνει μια λίστα με απαντήσεις. Και να δώσει πιθανότητες επαλήθευσης.

Πως μια σέκτα φτωχών Εβραίων, κατάφερε να γίνει μια παγκοσμία θρησκεία;

Διαβάζοντας την Καινή διαθήκη, διαβάζεις για εκπληκτικά θαύματα που κάνει ο Χριστός. Ανασταίνει ανθρώπους. Οι νεκροί ζωντανεύουν, τέτοια γεγονότα, πόσο απαρατήρητα μπορούν να περάσουν;

Το 2015 έχουμε αρκετές εξισώσεις για την πληροφορία.

Υπάρχει ένα γεγονός. Η διδασκαλία του Χριστού, έγινε παγκόσμια θρησκεία. Και επειδή έγινε παγκόσμια θρησκεία, ψάχνουμε να βρούμε ποιος ήταν ο Χριστός.

Ψάχνουμε να βρούμε, την κρυμμένη πληροφορία. Όσο προχώραμε στο μέλλον και η Επιστήμη θα εξελίσσετε, τόσο ποιο πολύ θα μπαίνουμε στο μυστήριo και φυσικά οι απαντήσεις θα αποκτούν μια βεβαιότητα 100%.

4444

Davis Devol

4444

Στην υπόθεση του Βαγγέλη, η Αστυνομία πηγαίνει πολύ αργά. Τα κινητά τηλέφωνα, θα έπρεπε να ερευνηθούν αμέσως με την ανακάλυψη του πτώματος. Έπρεπε να ερευνηθούν τρεις μήνες πίσω.

Υπάρχουν τρομερά κενά και πολύ αργές διαδικασίες. Απαράδεκτο.

Η αυτοκτονία, είναι το τελευταίο ενδεχόμενο.

4444

Η γενιά των Γερμανών που έζησε στο Ναζισμό, πεθαίνει. Η ενωμένη Γερμανία δεν έμαθε τίποτα. Σε ηλικία 87 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γερμανός συγγραφέας και ποιητής Γκύντερ Γκρας, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του. Ο συγγραφέας του «Τενεκεδένιου ταμπούρλου» γεννήθηκε στην Ελεύθερη Πόλη του Ντάντσιχ (το σημερινό Γκντασκ της Πολωνίας) το 1927 και πολλά από τα έργα του διαδραματίζονταν στην πόλη αυτή.

 

4444

Martin Klizan επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, μετά το πολύ καλό παιχνίδι που είχε με τον Djokovic στο Miami.

Όποιος είχε δει το παιχνίδι, είδε έναν πολύ καλό Klizan.

Martin Klizan captured his third ATP World Tour title on Sunday at the Grand Prix Hassan II.

Second seed Klizan defeated Daniel Gimeno-Traver 6-2, 6-2 in the Casablanca final.

Το να σηκώνεις ένα κύπελλο νίκης, πάντα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή.

4444

Πρώτη φορά ποντίφικας, χρησιμοποίησε τη λέξη «γενοκτονία» αναφερόμενος στη σφαγή των Αρμενίων. Η Τουρκία διαμαρτύρεται.

 

http://www.thetoc.gr/diethni/article/i-prwti-dimosia-dilwsi-papa-gia-genoktonia-armeniwn

Η πρώτη δημόσια δήλωση Πάπα για «γενοκτονία Αρμενίων»

Πρώτη φορά ποντίφικας, χρησιμοποίησε τη λέξη «γενοκτονία» αναφερόμενος στη σφαγή των Αρμενίων. Η Τουρκία διαμαρτύρεται.

Τη διπλωματική αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η χρησιμοποίηση του όρου «γενοκτονία» από τον Πάπα Φραγκίσκο στην αναφορά του για τη σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια.  Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Αγίας Έδρας στην Άγκυρα για να του επιδοθεί διαμαρτυρία.

Στη συνέχεια, η Τουρκία είπε στον πρεσβευτή του Βατικανού ότι «λυπάται βαθύτατα και είναι απογοητευμένη» με τις δηλώσεις αυτές του Πάπα Φραγκίσκου και πρόσθεσε ότι τα σχόλια αυτά του Ποντίφικα έχουν προκαλέσει «πρόβλημα εμπιστοσύνης».

Η αναφορά του Πάπα έγινε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. «Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινή μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα» έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων», δήλωσε ο ποντίφικας επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπεγράφη το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον B΄ και τον πατριάρχη των Αρμενίων.

«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός. Και πιο πρόσφατα άλλες μαζικές εκτελέσεις όπως εκείνες στην Καμπότζη, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Βοσνία», πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917.

Ακόμα κι αν ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο B΄ είχε χρησιμοποιήσει τον όρο στο κοινό έγγραφο και ο ίδιος ο Χόρχε Μπεργκόλιο τον είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές προτού εκλεγεί πάπας πριν από δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας χρησιμοποιεί δημοσίως τον όρο «γενοκτονία».

Σχόλιο: Ο Πάπας είπε την αλήθεια. Μπράβο του.

4444

12/04/2015

4444

4444

4444

http://www.thepressproject.gr/article/75735/Kataggelia-gia-tis-epixeiriseis-Georgiadi

Καταγγελία για τις επιχειρήσεις Γεωργιάδη

Ο Σύλλογος υπάλληλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει τις «συνθήκες μεσαίωνα» στην επιχείρηση του βουλευτή της ΝΔ και του αδερφού του και διερωτάται αν θα επέμβει η δικαιοσύνη.

“ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ(σε εργαζόμενο που απολύθηκε παράνομα και έχει στα χέρια του άμεσα εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου).
Μια απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) με αρ. 3764/2014 έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών. Απέδειξε, πως η κρίση δεν κάνει διαχωρισμούς και χτυπάει ακόμη και τους «πιο φανατικούς υποστηρικτές των μνημονίων».
Βλέποντας την απόφαση δεν μπορεί κανείς παρά να νοιώσει απέραντη θλίψη για το πώς «άνθρωποι του πνεύματος, σκαπανείς του αρχαιοελληνικού πολιτισμού» αναγκάζονται να πρωταγωνιστούν σε καταστάσεις που μόνο ο Αριστοφάνης θα μπορούσε να επινοήσει.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Με την απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που είχε κάνει το σωματείο μας πριν δύο χρόνια για την κατάσταση που επικρατούσε στις επιχειρήσεις των Αφων Γεωργιάδη. Ότι δηλαδή οι εργοδότες με το «έτσι θέλω», χωρίς καν την ύπαρξη ατομικών συμβάσεων, μείωσαν τους μισθούς κατά 50%. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαζαν τους εργαζόμενους να υπογράφουν αποδείξεις πληρωμής που φαίνονταν ότι εισπράττουν κανονικά τους μισθούς τους.

Ερώτηση: θα κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός εναντίον τους για φοροδιαφυγή;
2) Ο εργοδότης, για να απαλλαγεί από τον εργαζόμενο μετά από ατύχημα που του συνέβη και να μην του δώσει τη νόμιμη αποζημίωση, χρησιμοποίησε τη γνωστή πατέντα που έχουν πολλοί εργοδότες της «οικειοθελούς αποχώρησης». Δηλαδή πηγαίνει ο εργοδότης ένα χαρτί στον Ο.Α.Ε.Δ. χωρίς την υπογραφή του εργαζόμενου και δηλώνει ότι ο εργαζόμενος αποχώρησε μόνος του από τη δουλειά. Μετά από αυτό, ο εργαζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Η μόνη διέξοδος που έχει, είναι τα δικαστήρια για μια απόφαση μετά από ένα δύο χρόνια.

Ερώτηση: θα καταργηθεί το αίσχος των «οικειοθελών αποχωρήσεων» και το νομικό καθεστώς που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους εργοδότες;

3) Το δικαστήριο έκρινε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς το ποσό των 10.000 ευρώ. Η απόφαση έχει βγει από τον Δεκέμβρη του 2014. Ο εργοδότης όμως αρνείται να τα δώσει. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν απτόητοι τις δραστηριότητες τους σα να μην συμβαίνει τίποτα. Ο εργαζόμενος, αν δεν έχει τα χρήματα να προχωρήσει στην κατάσχεση, τι πρέπει να κάνει; Να πεθάνει στην ψάθα;

Ερώτηση: θα μπούνε επιτέλους ασφαλιστικές δικλείδες ώστε οι αποφάσεις των δικαστηρίων που βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων να γίνονται εκτελεστές στρεφόμενες ενάντια στην προσωπική περιουσία του εργοδότη;

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Λεωνίδα Γεωργιάδη, αφού η εταιρεία που φαινόταν ότι δουλεύει ο εργαζόμενος, ήταν στο όνομα του και απήλλαξε τον Άδωνη Γεωργιάδη. Όλοι βέβαια -και όχι μόνο στο χώρο του βιβλίου- ξέρουμε ότι τα δύο αδέλφια έχουν από κοινού τις εταιρείες (δεν έχουν μία). Θυμόμαστε από την αντιπαράθεση που είχαμε την προηγούμενη φορά που καταπατούσαν τα εργατικά δικαιώματα στο βιβλιοπωλείο τους, ότι ήταν στο όνομα της πρώην συζύγου του Αδώνιδος και της συζύγου του Λεωνίδα. Στην ίδια την απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ως διεύθυνση και των δύο η έδρα των επιχειρήσεων τους στον Κολωνό. Είναι το γνωστό κόλπο, να σπάει η δραστηριότητα σε διάφορες εταιρείες για να ξεφεύγουν από την εφορία. Δεν υποστηρίζουν την «ελεύθερη αγορά» χωρίς λόγο οι άνθρωποι.
Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Οι αφοί Γεωργιάδη όσο και αν κρύβονται στον «γυάλινο κόσμο» των καναλιών αλλά και κάθε εργοδότης που θα χτυπά τα εργατικά δικαιώματα θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

https://bookworker.wordpress.com/2015/04/08/denplirono_georgiadis_anaksyvxa/

Σχόλιο: Ο Γεωργιάδης είναι ένας αλήτης που πουλά πατριδοκαπηλία σε ηλίθιους νεοέλληνες. Στήριξε από την αρχή τα μνημόνια και όλες τις Γερμανικές θέσεις και είναι υπερήφανος που το έκανε.

Εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση, το κράτος πρέπει να την εφαρμόσει. Το άκουσες Τσίπρα και Σκουρλέτη και Πανούση;

4444

http://www.thepressproject.gr/article/75753/Elliniko-Xreos-kai-Anastasi

Ελληνικό Χρέος και Ανάσταση

Ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης μεταφράζει (εορταστικό) Dr. Giles Frazer από τον Guardian.

Η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίστηκε οριστικά από την Ρωμαιοκαθολική Δυτική Εκκλησία το 1054, αν και οι διαφορές είχαν οικοδομηθεί πολύ καιρό πριν και έκτοτε συνεχίστηκαν.

Μεταξύ αυτών, η Ανατολική Εκκλησία διατήρησε το Ιουλιανό ημερολόγιο-και ως εκ τούτου και ο λόγος που φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα πέφτει την Κυριακή 12 Απριλίου, μια εβδομάδα αργότερα απ’ ότι για τη Δυτική Εκκλησία.

Είναι όμως πιο σημαντικό ότι, εξ’ αιτίας αυτού του Σχίσματος, η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υιοθετεί τη Θεωρία Σωτηρίας, που αναπτύχθηκε από τον Άγιο Άνσελμο του Καντέρμπουρι. Το βιβλίο του, Cur Deus Homo, του 1089, άσκησε τεράστια μαζική επιρροή και άλλαξε ριζικά, όχι μόνο, την κατανόηση για το Πάσχα, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της ηθικής μας.
Πραγματικά, οι σχετικές στάσεις της Ελληνικής και της Γερμανικής Κυβέρνησης έναντι του χρέους, μπορεί να ιδωθούν, με μια αξιοσημείωτη προέκταση, ως συνέχεια του Σχίσματος Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας, πάνω στην έννοια του Πάσχα.
Σύμφωνα με τον Άνσελμο και τους στοχαστές της Μεταρρύθμισης που τον ακολούθησαν, η ιστορία του Πάσχα είναι ουσιαστικά μια απάντηση του Θεού σε μια κρίση χρέους. Το επιχείρημα είναι το εξής: τα ανθρώπινα όντα έχουν αμαρτήσει ενάντια στο Θεό, αναλαμβάνοντας έτσι ένα χρέος που πρέπει να καταβληθεί.
( Αν νομίζετε ότι αυτός ο παραλληλισμός της «αμαρτίας» με το «χρέος» είναι κάπως περίεργος –και είναι- σας θυμίζω ότι ακόμη μιλάμε για εγκληματίες που «πληρώνουν το χρέος τους προς την κοινωνία»). Σ’ αυτό το πρότυπο, η κλίμακα της δικαιοσύνης πρέπει να είναι ισορροπημένη. Τα εγκλήματα πρέπει να πληρώνονται και το επίπεδο των ποινών πρέπει να είναι ανάλογο με αυτό του αδικήματος. Αλλά το θεολογικό πρόβλημα είναι ότι το ανθρώπινο χρέος είναι πάρα πολύ υψηλό -είμαστε όλοι άθλιοι αμαρτωλοί και όλα αυτά- που σημαίνει ότι είμαστε εντελώς ανίκανοι να ξεπληρώσουμε το απαιτούμενο ποσό.
Όχι, λένε, η σωτηρία δεν είναι μια αιματηρή κοσμική λογιστική. Είναι μια απόδραση από τη φυλακή. Αυτός είναι ο λόγος, λέει ο Άνσελμος, που ο Ιησούς έρχεται να αναλάβει αυτός την τιμωρία που οφείλεται σε μας και σταυρώνεται, ανταποδίδοντας έτσι την οφειλή για χάρη μας και κλείνοντας τον λογαριασμό. Η Λύτρωση, να θυμάστε, είναι μια οικονομική μεταφορά. «Δεν υπήρχε άλλος αρκετά καλός για να καταβάλλει το τίμημα της αμαρτίας», όπως τραγουδούν πολλοί δυτικοί Χριστιανοί το Πάσχα. Ιδιαίτερα για τους Ευαγγελιστές, αυτή είναι η πεμπτουσία της σωτηρίας. Η αμαρτία εξοφλείται. Αλληλούια.
Αλλά αυτή δεν είναι η ιστορία του Πάσχα της Ανατολικής Εκκλησίας. Πράγματι, κανένας Έλληνας του ορθόδοξου ποιμνίου δεν θα ψάλλει, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας της Λαμπρής, για τον Ιησού που πληρώνει το τίμημα της αμαρτίας. Για κάποιο λόγο, δεν έχουν εμμονή με την αμαρτία. Και δεν νομίζω ότι ο πόνος του Ιησού (ή οποιουδήποτε άλλου) υπάρχει τρόπος να αποπληρωθεί.

Πράγματι, δεν χρειάζεται να αποπληρωθεί.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελληνική Χριστιανική τέχνη, σε αντίθεση με τη Δυτική, δεν βασανίζεται με τον ματωμένο, σταυρωμένο, Ιησού.

Για τους θεολόγους της Ανατολικής Εκκλησίας, η αποστολή του Ιησού είναι να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου.

Ότι σημαντικό, συμβαίνει κατά την Ανάσταση, όχι στη σταύρωση. Διότι, αν η σωτηρία είναι απλώς μια αποπληρωμή, και αυτό συμβαίνει κατά την σταύρωση, δεν υπάρχει σωτήριο έργο για να διεξαχθεί προκειμένου να επιτευχθεί η Ανάσταση.

Όχι, λένε, η σωτηρία δεν είναι κάποια αιματηρή κοσμική λογιστική. Είναι μια απόδραση από τη φυλακή. Η έμφαση είναι στο Χριστό που πηδά έξω από τον τάφο και όχι στο Χριστό που κρέμεται στο σταυρό. Πρόκειται για το θρίαμβο της ζωής πάνω στο θάνατο.
Η Δυτική Εκκλησία επικρίνει συνήθως την άποψη της Ανατολικής για το ότι λαμβάνει ένα «δωρεάν γεύμα» σωτηρίας. Κανένας πόνος, κανένα κέρφος επιμένει ο Άνσελμος.

Η Ανατολική Εκκλησία υποστηρίζει ότι η Δύση φετιχοποιεί τον πόνο και είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε κάποια σιδηρά λογική της κοσμικής αναγκαιότητας, παρά στο Θεό για τον οποίο όλα είναι εφικτά.
Οι άθεοι, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας ηγέτης, μπορεί να θεωρούν ότι και οι δύο αυτές αντιλήψεις είναι φαντασιώσεις. Αλλά για τους σκοπούς του παρόντος είναι ακριβώς στο προκείμενο.

Αξίζει να αναγνωρισθεί ότι αυτές οι δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες υποστηρίζουν δύο αντίθετες ηθικές κοσμοθεωρίες και διαφορετικές στάσεις, γενικότερα απέναντι στην Οικονομία, αλλά και ειδικότερα απέναντι στον καπιταλισμό.

Ο Τσίπρας –σαν κι εμένα- είναι πολύ περισσότερο κοντά στην Ελληνική Ορθόδοξη παράταξη, όταν πρόκειται για τη σωτηρία. Και η κόρη του Λουθηρανού παπά Άνγκελα Μέρκελ είναι πάρα πολύ κοντά στη Δυτική. Ο Τσίπρας θέλει να πηδήσει δωρεάν έξω από το χρέος του θανάτου. Η Μέρκελ πιστεύει ότι πρέπει να το εκπληρώσει στο ακέραιο, δίχως να δίνει σημασία στο πόσο πολύ αίμα και πόνο συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
O Δρ. Giles Frazer είναι εφημέριος στο ναό της Παναγίας του Νιούινγκτον στο Νότιο Λονδίνο και υπεύθυνος της στήλης Loose Canon  του Guardian από όπου και το άρθρο αυτό . Ο Αγγλικός του  τίτλος μεταφράζεται «Τα επιχειρήματα για το ελληνικό χρέος και η αρχαία διαμάχη για το Πάσχα.».

Σχόλιο: Η Ορθόδοξη εκκλησία είναι ποιο στέρεα από την Δυτική.

Ποιο είναι το μήνυμα του Χριστού; Αυτό που συνεπαίρνει τα πλήθη. Να δίνεις ανιδιοτελώς.

Αν σε χτυπούν από το ένα μάγουλο, να γυρίζεις και το άλλο.

Η Παραβολή με τον Άσωτο Υιό κουρελιάζει το δυτικό δόγμα ηθικής.

Ο Χριστός είναι απόλυτος και είναι γραμμένο. Διαβάστε τα ευαγγέλια.

Ο Χριστός ήρθε για να σταυρωθεί και μετά να Αναστηθεί. Να δείξει δηλαδή ότι είναι ο Μεσσίας.

Αυτός που μπορεί να νικήσει τον θάνατο. Να τον νικήσει, όχι μόνο μια φορά, αλλά πολλές φορές.

Εκτός από την Ανάσταση του Χριστού, ποιο πριν έχουμε την Ανάσταση του Λαζάρου.

Ο Χριστός με τις κινήσεις του, τονίζει ξεκάθαρα ποιος είναι ο σκοπός του, να νικήσει το όριο του θανάτου, όσες φορές χρειάζεται. Να δείξει σε όλους ότι είναι ο Μεσσίας.

Ο Χριστός ήρθε για να συμπληρώσει το νόμο του Μωυσή, το λέει ξεκάθαρα και γι’αυτό τον λένε βλάσφημο.

Αν ο Χριστός μιλούσε για χρέη που πρέπει να πληρωθούν, δε θα ήταν ο Χριστός.

Ο Χριστός θυσιάζεται με αφορμή το προπατορικό αμάρτημα, για να πάει ποιο πέρα, στην Ανάσταση και να συμπληρώσει έτσι το νόμο του Μωυσή.

Αυτό πρακτικά το βλέπουμε στην κατάργηση της θυσίας των ζώων. Που γινόταν μέχρι τότε.

Ο Χριστός αν θέλετε να μιλήσουμε για χρέη, αυτό που κάνει συνεχώς, είναι να τα διαγράφει. Να συγχωρεί. Συγχώρεσε την Μαγδαληνή, αυτός που είναι αναμάρτητος να ρίξει πρώτος την πέτρα.

Το Ελληνικό Χρέος πρέπει να διαγραφεί. Αν όχι όλο, τουλάχιστον να γίνει βιώσιμο.

Τα χρέη, είναι του Μαμμωνά γι’αυτό και ο Χριστός διαγράφει και συγχωρεί.

Ο ικανός ο άνθρωπος, είναι σε θέση να διαγράψει ένα χρέος.

Τα όρια είναι το ιερό δισκοπότηρο της Επιστήμης και ο Θάνατος είναι ένα όριο και ο Χριστός το γνωρίζει.

Διαβάζετε αλλά δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε. Εδώ μιλάμε για πολύ σκληρή επιστήμη.

4444

Tennis Now

Andy Murray and Kim Sears were married on Saturday at Dunblane Cathedral, before heading off for a reception at Murray’s Cromlix Hotel. Big Day… all the Best.

4444

4444

11/04/2015

4444

4444

4444

ELLADA RUSSIA TSIPRAS PUTIN OPTIONS MOSCOW TROIKA MARTIN SCHULZ 01 110415

4444

Οι παρατηρήσεις από διαστημικά σκάφη και τηλεσκόπια δείχνουν πως τελικά το νερό δεν είναι κάτι σπάνιο στο πλανητικό μας σύστημα και ευρύτερα στον γαλαξία μας. Ο Γαλαξίας μας «είναι μουσκεμένο μέρος» δήλωσε στη συνάντηση ο Πολ Χερτζ, επικεφαλής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA. «Μπορούμε να δούμε νερό στα διαστρικά σύννεφα από τα οποία σχηματίζονται πλανητικά συστήματα. Μπορούμε να δούμε νερό στους δίσκους σκόνης που θα γίνουν κάποτε πλανητικά συστήματα» είπε. Η ανίχνευση ζωής, ωστόσο, είναι μακράν πιο δύσκολη από τον εντοπισμό κατοικήσιμων πλανητών. Τη λύση θα μπορούσε να δώσει το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2018. «Πιστεύω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη εντός μιας δεκαετίας, και πιστεύω ότι θα έχουμε οριστικές αποδείξεις εντός 20 έως 30 ετών» δήλωσε η Έλεν Στόφαν σε συνάντηση της NASA με θέμα την αναζήτηση φιλόξενων κόσμων. «Γνωρίζουμε πού να κοιτάξουμε. Γνωρίζουμε πώς να κοιτάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία, και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την εφαρμογή της» είπε η Στόφαν, όπως αναφέρει το Space.com.

 

4444

I like the Cross wearing as singing the Staying Alive.

Μου αρέσει ο Σταυρός που φορά καθώς τραγουδά το Staying Alive.

Η ανάσταση, είναι το αντίδοτο στον Θάνατο. Ένα από τα αντίδοτα.

4444

4444

4444

BLOOMBERG BASEBALL CUBA USA OBAMA CASTRO PANAMA MEET GREET 01 110415

4444

10/04/2015

4444

Μόνο εσύ περνάς τα σύνορα μου…

Φοβερός στίχος.

Ποιος θα με προδώσει αν δεν προδοθώ…

Καζαντζάκη αυτό το τραγούδι στο αφιερώνω, είναι μεγάλη Παρασκευή ο Χριστός θα περάσει τα σύνορα του θανάτου για να αναστηθεί.

4444

USA POLICE OFFICER UNARMED MAN KILLING EXECUTION MURDERING WALTER SCOTT 03 090415 (10)

Εξουσία στην Ζωή και στον Θάνατο. Η ζωή είναι δώρο. Δε γίνεται το Αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης, να είναι σάπιο.

 

4444

4444

Όταν ήμουν μικρός, η μάνα μου έλεγε, την Μεγάλη Παρασκευή δε πρέπει να τρως τίποτα. Μόνο νερό κάνει να πίνεις.

Εγώ δεχόμουν αυτή την πρόκληση, που είναι εγκεφαλική και την τηρούσα.

Είναι πολύ καλό, να μπορείς να επιβληθείς στο σώμα σου, έστω και μια ημέρα.

Σήμερα που θα κάνετε την βόλτα σας με τον επιτάφιο, σας καλώ να σκεφτείτε κάτι πρακτικό και ωφέλιμο και προπαντός κάτι που θέλει ο Θεός.

Αν ήμουν Παπάς θα φώναζα κάποια στιγμή: ποτέ την Κυριακή. Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά.

Η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού στο Χριστιανικό δόγμα ( Το Σάββατο για τους Εβραίους, η Παρασκευή για τους Μουσουλμάνους και ένα ωραίο ρεπό για τους Άθεους, μου αρέσουν τα win – win).

Η Κυριακή πρέπει να είναι αφιερωμένη στο Θεό και στα αγαπημένα μας πρόσωπα και ασχολίες. Δεν πρέπει να λατρεύεται τον Μαμμωνά.

Δυστυχώς τα εξαπτέρυγα του Εωσφόρου, φορώντας μάσκες διείσδυσαν στο σώμα της Εκκλησίας και θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήθελαν να καταργήσουν την Κυριακή του Θεού.

Σήμερα καθώς θα περπατάτε, όσοι αντισταθήκατε στα εξαπτέρυγα του Εωσφόρου να κάνετε τον σταυρό σας και όσοι αμαρτήσατε, ψηφίζοντας τους, να ζητήσετε συγχώρεση και να μη το ξανακάνετε στο μέλλον.

Ποτέ την Κυριακή, ανοιχτά μαγαζιά. Δε θα αφήσουμε τον Μαμμωνά να πάρει και το τελευταίο οχυρό.

Δεν άκουσα και τον Άνθιμο και άλλους τέτοιους να πυρπολούν την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για το μείζον ζήτημα αυτό.

4444

09/04/2015

4444

ELLADA RUSSIA TSIPRAS PUTIN MOSCOW TROIKA 06 090415

4444

Έχουμε το Πάσχα των Καθολικών, έχουμε το Πάσχα των Εβραίων, έχουμε το Πάσχα των Ορθοδόξων. Δίκαιη κοινωνία όμως δεν έχουμε.

Ανάσταση χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει.

Ο Χριστός από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία μιλά για δικαιοσύνη.

Όλοι θα κριθούν και όσοι βρεθούν δίκαιοι θα πάνε στον παράδεισο.

Τα πράγματα είναι απλά. Γι’άυτο και θα σωθούν πολύ λίγοι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, φάτε το αρνί σας , κάντε τα γλέντια σας, να έχετε κάτι να θυμάστε.

4444

4444

Μια φωτογραφία 10.000 λέξεις.

 

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/gemizoyn-ta-tameia-toy-dnt-apo-toys-ellinikoys-tokoys

Γεμίζουν τα ταμεία του ΔΝΤ από τους ελληνικούς τόκους

Συντάκτης: efsyn.gr

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κέρδισε 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορήγησε στην Ελλάδα από το 2010, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης-ομπρέλα Jubilee Debt Campaign (JDC) που στόχο έχει την ακύρωση των χρεών των φτωχότερων χωρών με έμφαση τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το συμπέρασμα του JDC προέκυψε ως εξής:

Το ΔΝΤ χρεώνει στην Ελλάδα για τα δάνειά του επιτόκιο 3,6%, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεται για να καλύψει το κόστος του, το οποίο προς το παρόν κυμαίνεται στο 0,9%.

Εάν αυτό -το 0,9%- ήταν το επιτόκιο με το οποίο θα δανειζόταν η Ελλάδα, θα είχε να καταβάλει 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα στο ΔΝΤ.

Από όλα τα δάνεια που έχει χορηγήσει σε όλες τις χώρες οι οποίες επλήγησαν από την κρίση, την τετραετία 2010-2014, το ΔΝΤ είχε κέρδος συνολικά 8,4 δισ. ευρώ. Σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτό το ποσό ουσιαστικά το έχει πληρώσει η Ελλάδα.

Το συνολικό κονδύλι έχει προστεθεί στα αποθέματα του Ταμείου, που τώρα φτάνουν τα 19 δισ. ευρώ. Αυτά τα αποθέματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν ζημιές από πιθανή χρεοκοπία μιας χώρας.

Το συνολικό χρέος προς Ελλάδας προς το ΔΝΤ είναι 24 δις. Ευρώ. Σύμφωνα με τον Τιμ Τζόουνς, τον οικονομολόγο του Jubilee Debt Campaign,  αυτό το «τοκογλυφικό επιτόκιο» που έχει επιβάλει το ΔΝΤ «προστίθεται στο άδικο χρέος που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό». 

Σχόλιο: Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις μαλακα νεοέλληνα;

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου μας έβαλε στο Μνημόνιο, χωρίς να ρωτήσει κανένα και λέγοντας ψέματα και παραποιώντας τα στατιστικά και κυκλοφορεί ελεύθερος και με λεφτά στην τσέπη.

Ελπίζω αυτό το 2% που τον ψήφησε στις πρόσφατες εκλογές, να είναι πλούσιοι, αλλιώς είναι μαλακες και σχιζοφρενείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν πάρει σαφή εντολή, να τελειώνουν με τα μνημόνια και να βάλουν φυλακή τα λαμόγια.

Μόνο ο Τσοχατζόπουλος του ΠΑΣΟΚ, πήρε 80 εκατομμύρια σε μίζες, μόνο αυτός έκλεψε; Όχι βέβαια.

Όσοι στις πρόσφατες εκλογές ψηφήσατε ΠΑΣΟΚ, ελπίζω να είστε πλούσιοι, αλλιώς είστε μαλακες και ψυχασθενείς.

Όποιος μου λέει, ότι ψήφησε ΠΑΣΟΚ, του λέω: πλούσιος είσαι; Αλλιώς είσαι μαλακας ή ψυχασθενής.

Τα πράγματα είναι απλά και έτσι προσχωρούν.

Τα 2,5 δις που κέρδισε το ΔΝΤ, δεν είναι τίποτα μπροστά στα δεκάδες δις ευρώ, που κέρδισε η Γερμανία.

Οι άνθρωποι είναι τοκογλύφοι. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη.

4444

USA POLICE OFFICER MURDERING UNARMED MAN KILLING 02 080415

4444

08/04/2015

4444

Dzhokhar Tsarnaev has been found guilty on all 30 counts he faced in the #BostonBombing trial http://cnn.it/1Jp3q4N

 

4444

4444

http://koumakis.analyst.gr/?p=743

Λαϊκισμός, κροκοδείλια δάκρυα και Εθνική Άμυνα

Η άμυνα της χώρας δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για εύκολη αντιπολίτευση και απερίσκεπτους λαϊκισμούς. Μήπως λοιπόν όλοι όσοι βλέπουν «μέγα σκάνδαλο» βιάζονται πάρα πολύ να αποδείξουν κάποια «αποτυχία» πριν καν εμφανιστεί; Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κακό στην χώρα;  Δεν βλέπουν πως οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια;.

Και ξαφνικά ξέσπασε μεγάλος θόρυβος, μεγάλος θρήνος και ορυμαγδός. Ατέλειωτο ποτάμι τα κροκοδείλια δάκρυα. Οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» και το «σύστημα» επαναστάτησαν.

Που ακούστηκε να αποφασίζεται η ανάθεση εξοπλιστικού προγράμματος απ΄ ευθείας, με διακρατική συμφωνία, χωρίς οι εθνικοί μας προμηθευτές να φάνε το κατιτίς τους;

Που ακούστηκε να καταργούνται τα αυτονόητα προνόμια μιας χούφτας αρχόντων της διαπλοκής που πλουτίζουν από τους εξοπλισμούς με αέρα κοπανιστό επί ολόκληρες δεκαετίες;

Που ακούστηκε την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών «ρουφάει» και το τελευταίο ευρώ από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και τα δημόσια ταμεία για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τους δανειστές, να δίνει προκαταβολή χωρίς μεσάζοντες για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας απέναντι στα τουρκικά υποβρύχια που αλωνίζουν ανενόχλητα στο Αιγαίο;

Που ακούστηκε τις ανάγκες της εθνικής μας άμυνας να προτείνουν τα Γενικά Επιτελεία και οι αρχηγοί των τριών όπλων που επιμένουν στην αναγκαιότητα άγρυπνης παρακολούθησης των συνόρων μας από τις κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι τις συνεχείς εισβολές λαθρομεταναστών και όχι οι άρχοντες της διαπλοκής των εξοπλισμών που ξέρουν τις ανάγκες μας (τους) πολύ καλύτερα;

Αυτό ακριβώς το «μέγα σκάνδαλο» έφερε στο άπλετο φως της δημοσιότητας το έντυπο του Θέμου Αναστασιάδη, τέως συνέταιρου και νυν μισητού εχθρού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (Πρώτο Θέμα) και αμέσως πήραν φωτιά όλα τα εκούσια και ακούσια εξαπτέρυγα του «συστήματος».

Το «μέγα σκάνδαλο»,  σύμφωνα με συνεχή δημοσιεύματα, ήταν ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «το ιλιγγιώδες ποσό των 500 εκατ. Δολαρίων» με απευθείας ανάθεση μέσω διακρατικής συμφωνίας στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin την ίδια στιγμή που η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «διαθέτει 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ απλόχερα πληρώνει 500 εκατ. δολάρια για οπλικά συστήματα».

Τώρα αν αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων δόθηκαν μόνο τα 45 εκατομμύρια, αν ένα σημαντικό μέρος του υπόλοιπου τιμήματος θα πάει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (εξασφαλίζει απασχόληση για τα επόμενα 7 χρόνια) και σε άλλες ελληνικές εταιρείες σαν υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροσκάφη, αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για  όσους καταγγέλλουν το «μέγα σκάνδαλο».

Ακόμα, το «μέγα σκάνδαλο» ήταν «η απόκρυψη» της απόφασης του ΚΥΣΕΑ της 15ης Μαρτίου 2015, η «πρωτοφανής προσπάθεια συσκότισης», η ενεργοποίηση της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό έως έξη παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του πολεμικού ναυτικού «P-3 Orion» τα οποία είχαν παροπλιστεί από το 2009 και η καταβολή προκαταβολής 45 εκατομμυρίων δολαρίων –όλα αυτά μέσα σε 20 μέρες μετά τις εκλογές και μάλιστα τώρα που το δολάριο ανατιμήθηκε έναντι του Ευρώ κατά 30%!

Τώρα αν παρόμοια απόφαση έχει ληφθεί από το ΚΥΣΕΑ πριν από μόλις 5 μήνες με τις υπογραφές Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Δ. Αβραμόπουλου κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής που ενέκρινε το πρόγραμμα (30 Ιουλίου 2014), αν η προθεσμία που είχε συμφωνηθεί από «τους πρώην» εξέπνεε και έπρεπε άμεσα να ληφθεί μια απόφαση, αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για όσους καταγγέλλουν το «μέγα σκάνδαλο».

Ο ποταμός από τα κροκοδείλια δάκρυα αναβλύζει συνεχώς γιατί η κυβέρνηση «καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό των 500 εκατ. δολαρίων την ίδια στιγμή που κάνει διαβήματα στους δανειστές να εκταμιεύσουν οικονομική βοήθεια επικαλούμενη το άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα να μην καταφέρει να εξασφαλίσει τα χρήματα εκείνα που απαιτούνται για αποπληρωμή των δόσεων στους πιστωτές και για καταβολή μισθών και συντάξεων. Λεφτά όμως υπήρχαν για να δοθεί σιωπηρά η προκαταβολή των 45 εκατ. δολαρίων στους Αμερικανούς για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, μια προκαταβολή που εκταμιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποιώντας την σύμβαση των αεροσκαφών P-3», γιατί δεν είναι γνωστό πως ακριβώς επιλέχτηκαν (ή θα επιλεχτούν) οι άλλοι (Έλληνες) υπεργολάβοι χωρίς διαγωνισμό όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία η οποία ορίζει πως «πρέπει να διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των ευρωπαϊκών εταιρειών στο υποκατασκευαστικό έργο, δηλαδή θα πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί».

Φυσικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης αρχηγός του κινήματος για τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία κλπ. «Το Ποτάμι» (βρίσκεται σε οξεία αντιδικία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμένο ο οποίος του ζητά 1 εκατομμύριο Ευρώ, όπως και από τον Ανδρέα Πετρουλάκη, για προσβολή προσωπικότητας λόγω ανάρτησης στην ιστοσελίδα Protagon), έσπευσε να «υιοθετήσει» τις καταγγελίες με την ακόλουθη ανακοίνωση (5/4/2015) και τίτλο «Πάντα υπάρχουν λεφτά για όπλα»:

«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς -ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι «στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα». Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι. Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η Νέα Δημοκρατία έδειξε πιο «μαζεμένη» απέναντι στο «μεγάλο σκάνδαλο»: «Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια».

Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διατυπώσει «καταλυτικά» ερωτήματα: «Γιατί όμως η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής, χωρίς δηλαδή να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία; Υπό συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας που επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση πώς δικαιολογείται να διαθέτεις 500 εκατ. δολ. για εκσυγχρονισμό παλιών ελικοφόρων αεροσκαφών επιτήρησης; Δεν υπήρχαν λύσεις άμεσης εφαρμογής για την επιτήρηση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου με τη διακλαδική συνεργασία Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας;».

Από κοντά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος: «​Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών και προγραμμάτων, όπως του ΟΑΕΔ, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κ.ά., που όφειλαν να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κι αντιθέτως κατευθύνονται στην αποπληρωμή των δόσεων του μνημονίου, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η απόφασή της να αναθέσει απευθείας σε εταιρεία των ΗΠΑ τον εκσυγχρονισμό πέντε πολεμικών αεροσκαφών, την οποία ο λαός θα πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια».

Λείπει ο Μάρτης από την σαρακοστή; Όχι φυσικά. Έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει και η κυρία Ραχήλ Μακρή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ορυμαγδό του «μεγάλου σκανδάλου».

Έτσι, η  κυρία Ραχήλ Μακρή αποφαίνεται με ύφος και  «γνώση» των πλέον έμπειρων ειδικών πάνω στους εξοπλισμούς: «Δεν είναι δυνατόν όταν οι πολίτες πεινούν και άνθρωποι βιώνουν την ακραία φτώχεια να φορολογούνται για άχρηστους εξοπλισμούς που πραγματοποιούνται από ανίκανους να ελέγξουν την αναγκαιότητά τους και να υπάρχει μεγάλος βαθμός διαπλοκής, όπως μας είπε ο αρμόδιος υπουργός» (Πρώτο Θέμα, 6/4/2015).

Σχόλιο: Κιτρίνη κάρτα στη Μακρή. Μακρή πρώτα θα ενημερώνεσαι σωστά και μετά θα βγάζεις ανακοινώσεις. Ο Αναστασιάδης εκτελεί συμβόλαια, η φυλλάδα που έχει, πουλά γιατί έχει προσφορές για σουπερ μάρκετ. Όλες αυτές οι φυλλάδες, όπως και αυτές του Ψυχάρη.

Εάν έχεις κριτική σκέψη, αντιλαμβάνεσαι αμέσως το παιχνίδι που παίζεται. Ευτυχώς στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα πηγών, ώστε να διαβάσεις και να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα.

Σωστά ο Πάνος Καμμενος, πήρε την απόφαση.

4444

daporn sudaporn

4444

Ο Τσίπρας πήγε στην Μόσχα και οι Γερμανοί έχουν πάθει ψυχικό τραλαλα! Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η Γερμανική ελίτ.

4444

Δωσμου να πιω…

Για όσους νηστεύετε και θα κοινωνήσετε και θα ποιείτε την θεια κοινωνία.

Η σχέση με τον Θεό, είναι μια ερωτική σχέση. Άλλωστε οι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας, έτσι την περιγράφουν. Ανιδιοτελή και γόνιμη Αγάπη. Μια Αγάπη χωρίς όρια.

4444

4444

 

Η φύση έχει ορίσει, ότι οι γυναίκες, είναι το άλλο μισό του άνδρα. Και το έχει ορίσει με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όταν η φύση ορίζει κάτι, το ορίζει με όρους απόλυτους. Η γυναίκα μπορεί να τεκνοποίηση. Αυτή η λειτουργία είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Έχω κέφια και γράφω λίγα νόστιμα! Η γενετική πληροφορία είναι απόλυτη. Η φύση, δείχνει στον άνθρωπο τον δρόμο, πέρα από δογματισμούς και ρατσισμούς. Βέβαια επειδή ο Θεός είναι μεγάλος μάγκας, έχει βάλει την φύση, να δημιουργήσει και μειονότητες, για να δοκιμάσει τις ανθρώπινες κοινωνίες. Δηλαδή, το σύμπαν, έχει ηθική. Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα. Η ηθική είναι διάχυτη παντού. Τώρα βέβαια εσείς είστε πρωτόγονοι, αλλά καλό είναι να τα γράψω, να υπάρχουν στην βάση δεδομένων. Ένα φυσικό γυναικείο στήθος, είναι ένα έργο τέχνης. Όσο αφορά το ζήτημα της ηθικής, σημαίνει ότι διαφωνώ με αρκετούς επιστήμονες, που λένε ότι το Σύμπαν δεν έχει ηθική. Ότι όλα γίνονται τυχαία. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνω μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και στις κλίμακες.

 

4444

Όσοι είναι ενάντια στον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους, είναι προδότες.

Είναι απαραίτητο να μάθουν οι Έλληνες πως δημιουργήθηκε και ποιος το δημιούργησε και γιατί.

Θα το ξαναγράψω, επειδή οι νεοέλληνες είναι ηλίθιοι: όσοι είναι ενάντια στον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους είναι προδότες.

Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Μετά από τόσο ελληνικό αίμα.

Σωστά η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχωρα. Η αποδοχή στην κοινωνία, είναι πολύ μεγάλη.

4444

Συντάκτης:

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Φαίνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «εξοργίζει» ορισμένους σε μεγάλο βαθμό. Για οτιδήποτε κι αν κάνει βρίσκει απέναντί της τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Καινούργιο πεδίο μάχης αποτελεί το (πρώτο) τρέιλερ για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Δείτε το πριν συνεχίσετε την ανάγνωση:

Πρώτο που αντέδρασε ήταν το Ποτάμι το οποίο δείχνει να ενοχλείται σφόδρα όταν αμφισβητούμε το χρέος μας ή ζητάμε να μάθουμε πληροφορίες για το κατοχικό δάνειο παραδείγματος χάριν. Ούτε στους ίδιους να τα χρωστούσαμε τα λεφτά δεν θα έκαναν έτσι… «Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα» λέει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. «Τελευταίο της χόμπι από ό,τι φαίνεται είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της. Σε ένα από αυτά ακούγεται το τραγούδι του Τζον Λένον “Just gimme some truth” και καλείται (!) ο κόσμος να “ελέγξει” και στη συνέχεια να διαγράψει το δημόσιο χρέος!».

Αντέδρασε και η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «άθλια κομματική διαφήμιση της κ. Κωνσταντοπούλου» που «προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα». «Η Bουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους, ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

Το ΠΑΣΟΚ το πάει το ζήτημα ακόμα πιο πέρα θεωρώντας πως «η κα Κωνσταντοπούλου έχει ήδη μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και το τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό». Και λέει και κάτι που δεν ισχύει, πως το τρέιλερ φτιάχτηκε «με τα χρήματα και τη σφραγίδα της Βουλής».

Τίποτε δεν κόστισε (το επιβεβαίωσε κι η ίδια η πρόεδρος της Βουλής), είναι παραγωγής του Άρη Χατζηστεφάνου (ο «δικός μας» Info-war) που έχει ασχοληθεί παλιότερα με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ισημερινού και διαθέτει ανάλογη εμπειρία. Θα επακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια τρέιλερ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ήδη το δεύτερο είναι στον internet-ικό αέρα. Ιδού:

Μην βγάλει μόνο κι άλλη ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ τώρα και μιλάει πάλι για κόστη και χρήματα. Δεν (θα) έχει νόημα.

Σχόλιο: Όσοι είναι ενάντια στον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους, είναι προδότες.

Είναι απαραίτητο να μάθουν οι Έλληνες πως δημιουργήθηκε και ποιος το δημιούργησε και γιατί.

4444

jessica stone

4444

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Mikhail Parshin

4444

07/04/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-n%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-p-3b-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4

Το γαλλικό λόμπι εξοπλισμών με γερμανικές “βοήθειες” από βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση υπονόμευσης της εθνικής άμυνας και απόκτησης επιτέλους μετά από δεκαετίες ενός σύγχρονου Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου.

Και αυτό γιατί όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη “Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να ματαιώσει την προμήθεια των 4 Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Super Atlantique ή Atlantique 2 και να αποδεχθεί με την προτροπή του Πολεμικού Ναυτικού την πρόταση των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ΑΦΝΣ Ρ-3Β, προκάλεσε καραμπόλες στο χώρο των εξοπλισμών. Για εμάς από την στιγμή που το Πολεμικό Ναυτικό τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου αεροσκάφους δεν τίθεται θέμα. Άλλωστε, όπως μας διαβεβαίωσε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, το πρόγραμμα θα αποδώσει το καλύτερο Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας στην Μεσόγειο, ανώτερο των τουρκικών ΑΦΝΣ ATR-72 ASW και CN-235”.

Πάντως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και συνυπογράφων την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 13ης Οκτωβρίου για την έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού, πριν λίγο διαφοροποιήθηκε από τα “γαλλόστροφα” στελέχη του κόμματός του και τάχθηκε σαφώς υπέρ της ανάγκης υλοποίησης του προγράμματος τιμώντας σαφώς την υπογραφή του. Αντίθετα με τον Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους και τώρα επειδή το πρόγραμμα το υλοποιεί η επόμενη κυβέρνηση δηλώνουν πολέμιοι!

Πώς όμως προέκυψε το γαλλικό λόμπι (το οποίο στην Ελλάδα έχει “λερωμένη την φωλιά του” από πλήθος σκανδάλων με τελευταίο αυτό των τραπεζικών καταθέσεων του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και του μεταφορικού ελικοπτέρου ΝΗ-90: Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα του Γάλου προέδρου Φ. Ολάν είχε ανακοινωθεί από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου “Η ενοικίαση τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία” και όπως εξειδικεύθηκε αργότερα από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, επρόκειτο για τα αεροσκάφη Atlantique 2, δικινητήρια και ήσσονων επιχειρησιακών δυνατοτήτων με τα αμερικανικά Ρ-3, ειδικά στο θέμα της ακτίνας δράσης και του χρόνου περιπολίας.

Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, μάλιστα, μετά την επίσκεψή του στην έκθεση του Μπουρζέ στην Γαλλία τον Ιούνιο του 2013 και την συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, εξέδωσε μια ανακοίνωση κατά την οποία αναφερόταν ειδικά στο θέμα της ενοικίασης των Atlantique 2. Αυτό σήμαινε μπίζνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για την υποστήριξή τους, αλλά και την είσοδο της EADS που τα υποστήριζε, στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το οποίο όμως ουδέποτε ήθελε την εξέλιξη αυτή για τον απλό λόγο ότι επιθυμούσε πάντα διακαώς την ενεργοποίηση των Ρ-3Β, τα οποία για ακατανόητο λόγο είχε αποσύρει η κυβέρνηση της ΝΔ επί υπουργίας Μεϊμαράκη. Ετσι σε σχετική απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, γινόταν μεν λόγος για την άμεση και κρίσιμη ανάγκη απόκτησης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας αλλά δεν κατονομαζόταν ο τύπος του αεροσκάφους, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Γιατί, επαναλαμβάνουμε, το ΠΝ ουδέποτε ήθελε τα Atlantique 2. Είχε πληρώματα έτοιμα, είχε αποθήκες ανταλλακτικών γεμάτες, είχε βάση υποστήριξης για τα Ρ-3Β που είχαν γράψει μόλις 12.000 ώρες πτήσης έναντι των 35.000 ωρών πτήσης που οδηγεί ένα αεροσκάφος στην αποστρατεία (π.χ. τα περίφημα “αυστραλιανά” Ρ-3 έχουν ξεπεράσει τις 35.000 πτήσης).

Το να πάει σε έναν νέο τύπο Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας, σήμαινε ότι αφ’ενός μεν όλη η υποδομή θα πεταγόταν στα σκουπίδια, αφ’ετέρου δε, τεράστια πρόσθετα κόστη και μειωμένες ώρες περιπολίας: Κανένα ΑΦΝΣ, είτε νέο είτε παλιό, ούτε καν πλησιάζει τις 14 ώρες περιπολίας των Ρ-3Β. Τυχαίο είναι που η Γερμανία, η Βραζιλία κλπ. εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα δικά τους P-3;

Εν πάση περιπτώσει με την έλευση του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο, το Πολεμικό Ναυτικό εισακούστηκε, η γαλλική λύση εγκαταλείφθηκε και πήγαν στην απόφαση για εκσυγχρονισμό των ελληνικών P-3B με ένα κόστος περί τα 370 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα που αναφέρει η LOA που υπογράφηκε αφορά προοπτική δαπάνη η οποία πιθανότατα δεν θα αναλωθεί. Το πρόγραμμα πασιφανώς ήταν η μοναδική λύση με δεδομένο ότι το ΠΝ αυτό ήθελε εξ αρχής και αυτό πληρούσε τις ανάγκες του.

Άλλωστε με την λύση αυτή ο Δ. Αβραμόπουλος έδινε δουλειά για επτά χρόνια και στην ΕΑΒ αποτρέποντας το κλείσιμό της.

Το γαλλικό λόμπι όμως δεν “κατέθεσε τα όπλα” και επέμεινε ακόμα και μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήλπιζε ότι θα ανατραπεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος γαλλικό λόμπι; Αυτό που νεοδημοκράτης βουλευτής και στέλεχος του κόμματος ο οποίος πρωταγωνίστησε με τις δηλώσεις του την Κυριακή κατά των P-3B και έχει “πρώτου βαθμού συγγενείας σχέση” με εταιρεία που το όνομά της συζητήθηκε πολύ στα πρόσφατα εξοπλιστικά σκάνδαλα.

Και με πιθανές βοήθειες από άλλες “γαλλικές” πλευρές.

Η ηγεσία, όμως του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά από σχετική διαβούλευση με το ΠΝ, δεν δέχθηκε σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία για την χώρα να προκαλέσει πλήγμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και υπέγραψε την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου της αποδοχή της LOA.

Την οποία δεν είχε υπογράψει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία υπό το Ν.Δένδια, για λόγους ηθικής πολιτικής τάξης (αφού στο μεταξύ προκηρύχθηκαν εκλογές), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και συνυπογράφοντα ως υπουργός Ανάπτυξης τότε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 13ης Οκτωβρίου που αποκάλυψε το defencenet.gr. να διαφοροποιηθεί από τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του και από τον απίθανο Α.Σαμαρά που τώρα αποκηρήσσει αυτά που υπέγραψε πριν από τρεις μήνες και να δηλώσει μιλώντας στον Αθήνα 984 πριν λίγο τα εξής:

“Για εμένα θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και δεν πρέπει να γίνεται. Πράγματι, αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ -και μάλιστα έντονα-, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας. Πράγματι, αυτό επί των ημερών του προκατόχου μου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου -εάν θυμάμαι καλά-, είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφασή του ΚΥΣΕΑ”.

“Δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, για να μπορώ να γνωρίζω σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τι είναι συμφέρον και τι μη συμφέρον. Υπάρχουν αρμόδιοι γι’ αυτό. Εγώ ξέρω ότι επί των ημερών μου, οι αρμόδιοι να κρίνουν, μου είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια. Προφανώς -λέω προφανώς, γιατί έτσι φαίνεται-, αυτό συνέβη και επί των ημερών του διαδόχου μου, του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα, έχει τους φακέλους, γνωρίζει τα θέματα και νομίζω επαρκώς ότι μπορεί να απαντήσει”. είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχόλιο: Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του κομιστή, έστησε ένα ρεπορτάζ, ξέρει ο Αναστασιάδης από συμβόλαια διαπλοκής και όλοι οι διαπλεκομενοι, το πήραν και το έκαναν βεγγαλικό. Ευτυχώς που στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλοι, που έχουν πραγματικά επιχειρήματα και ξέρουν τι παιχνίδι παίζετε.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν σωστή. Αυτός είναι και ο λόγος που ενοχλούνται οι νταβατζηδες. Δεστε ποιοι ενοχληθήκαν. Όλοι του «υπόκοσμου».

Η απόφαση του Καμμένου ήταν σωστή.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ είναι ανθέλληνες. Η δράση τους, είναι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Βέβαια αν οι έλληνες δεν ήταν ηλίθιοι, δε θα χρεοκοπούσαν. Μόνο ηλίθιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ το 2015.

Όσοι ψηφήσατε το 2015 ΠΑΣΟΚ, ελπίζω να είστε πλούσιοι, αλλιώς είστε ηλίθιοι.

4444

4444

Nathan Hale – Yale.

4444

Τώρα, δύσκολη είναι η επιλογή.

Τον δέχτηκαν και στα οκτώ «ελίτ» πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Νέα Υόρκη: Στο αχανές ακαδημαϊκό τοπίο των ΗΠΑ, οκτώ πανεπιστήμια θεωρούνται τα κορυφαία και είναι τα δυσκολότερα να περάσει κανείς: Οι πιθανότητες να μπει ένας υποψήφιος σε ένα από αυτά είναι περίπου στο 5%.
Ένας 17χρονος μαθητής από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος μάλιστα είχε έρθει στις ΗΠΑ από τη Νιγηρία όταν ήταν οκτώ ετών, δεν κατάφερε μόνο να γίνει δεκτός σε ένα -τον πήραν και στα οκτώ. Τώρα, η μόνη δυσκολία είναι ότι πρέπει να διαλέξει.
Ο Χάρολντ Εκέχ γεννήθηκε στη Νιγηρία και η οικογένειά του μετακόμισε, αν και δεν είχε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, στις ΗΠΑ όταν εκείνος ήταν οκτώ ετών.

Πήγε σχολείο στη Νέα Υόρκη, και είχε κάνει πολλές φορές αίσθηση στους συμμαθητές του όταν τους περιέγραφε πόσο δύσκολο ήταν να προσγειωθεί «από το πουθενά» σε ένα αμερικανικό σχολείο και να πρέπει να τα βγάλει πέρα.
Τα κατάφερε μάλλον καλά. Μεταξύ άλλων, πρόσφατα έφτασε στον ημιτελικό μαθητικού διαγωνισμού για έρευνα γύρω από το Άλτσχαϊμερ.
Ο Χάρολντ θέλει να σπουδάσει νευροβιολογία και φαντάζεται τον εαυτό του να καταλήγει νευροχειρούργος. Για αυτό, υπέβαλε αίτηση σε συνολικά 13 πανεπιστήμια.
Ανάμεσά τους βρίσκονταν όλα τα ιδρύματα της λεγόμενης «Ivy League», των οκτώ πανεπιστημίων που θεωρούνται η ελίτ: Πρίνστον, Χάρβαρντ, Γέιλ, Μπράουν, Πενσιλβάνια, Κολούμπια, Κόρνελ και Ντάρτμαουθ. Επιπλέον, έκανε αίτηση και στο ΜΙΤ και το Τζον Χόπκινς.
Όπως αναφέρει το CNN, τον δέχτηκαν και τα 13. Σκοπεύει να περάσει τους επόμενους μήνες επισκεπτόμενος τα οκτώ πανεπιστήμια, αλλά φαίνεται, όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο, ότι κλίνει στο Γέιλ.
Πηγή: news.in.gr

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-perierga/55/250523/ton-dechtikan-kai-sta-okto-elit-panepistimia-ton-ipa#sthash.kiz4FJNl.dpuf

Σχόλιο: Η Αμερική κέρδισε ένα λαμπρό μυαλό και αν καταλήξει στο Γέιλ, θα δούμε αρκετά.

4444

Η εφαρμογή της δικαιοσύνης, οδηγεί μακροπρόθεσμα σε μια ιδανική κοινωνία. Μου κάνει εντύπωση που δε μπορείτε να καταλάβετε κάτι τόσο απλό.

Η Ελληνική κοινωνία για παράδειγμα θα αλλάξει, αν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχουν όριο 3 χρόνια αναμονής. Δηλαδή μέσα σε 3 χρόνια, θα έχεις τελεσίδικη απόφαση και όχι ότι γίνεται σήμερα, με αποφάσεις που λιμνάζουν πάνω από πέντε χρόνια.

Η δικαιοσύνη, έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή και απορώ πως δε το καταλαβαίνεται.

Ο σκοπός της δικαιοσύνης, είναι να προάγει το καλό και το αξιοκρατικό.

Σε μια κοινωνία, πάντα υπάρχει ένα μέλος της, που είναι έτοιμο να προσφύγει στην δικαιοσύνη, για να διατηρήσει το καλό και το αξιοκρατικό.

Αν η δικαιοσύνη, είναι λειτουργική, θα κερδίσει την διαμάχη και η κοινωνία θα κάνει ένα βήμα.

4444

4444

If Even ONE Life.

 

4444

06/04/2015

4444

4444

https://500px.com/photo/104058271/woman-by-vincent-millane

4444

4444

Tennis. The best 20 Tennis player now.

 

4444

Katrina Dimovic

4444

Βαγγελης Δημος

H λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island, το μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν το Αρχιπέλαγος Recherche, στη Δυτική Αυστραλία. Το έντονο ροζ χρώμα της είναι μόνιμο και δεν μεταβάλλεται όταν, για παράδειγμα, ληφθεί μικρότερη ποσότητα σε ένα δοχείο. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=126173

Ενδιαφέρουσες παράμετροι του θέματος με τα P-3 Orion του ΠΝ. 

«Θόρυβος» έχει προκληθεί από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται στο πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπογράφεται μετά από χρόνια, το οποίο υπογράφτηκε πριν μερικές ημέρες από την κυβέρνηση και αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών «ναυτικής συνεργασίας» (ΑΦΝΣ) τύπου P-3 Orion.

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που φιλοξενεί το δημοσίευμα, το πρόγραμμα ανέλαβε η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, η οποία έλαβε προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων ενώ το συνολικό ύψος της σύμβασης ανέρχεται στα 500 εκατ. δολ. Το θέμα αυτό είχε δει το φως της δημοσιότητας στις 16 Μαρτίου, την ημέρα έγκρισης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών του τύπου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), δια περιφοράς, από το «defence-point.gr» στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.defence-point.gr/news/?p=124829.

Η λογική εκ πρώτης όψεως αντίδραση για τη σύμβαση, βασίζεται στο λογικό σε μια πρώτη ανάγνωση επιχείρημα, ότι εν μέσω της προσπάθειας να καταβληθούν στην ώρα τους χρεολύσια, μισθοί και συντάξεις, συγκεντρώνοντας χρήματα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκταμιεύονται 45 εκατ. δολ. ενώ η σύμβαση συνολικά θα κοστίσει 500 εκατ. δολ. Ένα δεύτερο σημείο εύλογης κριτικής, είναι η ηλικία των αεροσκαφών αυτών, αφού όταν θα ολοκληρωθεί τα αεροσκάφη θα είναι 42 ετών, αφού σήμερα είναι 35 ετών.

Της κυβερνητικής απόφασης υπεραμύνθηκε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο σε ανακοίνωσή του μιλάει επί της ουσίας για μια απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση:

«Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία.

»Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους.

»Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.

»Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.

»Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία».

Επί των προαναφερθέντων, θα μπορούσαν να προστεθούν όμως και οι ακόλουθες παράμετροι:

Το πρόγραμμα εξασφάλισης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας αποτελεί μια από τις πιο πιεστικές απαιτήσεις για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και πολλά χρόνια, καθώς δημιουργεί στο αμυντικό σύστημα της χώρας μια εξαιρετικά επικίνδυνη «τρύπα».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, επειδή προτού ενσκήψει η οικονομική κρίση, ασφαλώς η προτεραιότητα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) ήταν η υλοποίηση προγράμματος απόκτησης καινούργιων ΑΦΝΣ, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα P-3 Orion ουσιαστικά να παροπλιστούν, ενδεχομένως και σε μια έμμεση μορφή πίεσης ώστε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα αυτό. Όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, το 2009 προγραμματιζόταν η απόκτηση νέων ΑΦΝΣ, ωστόσο ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, ενώ το 2010 είχαν προϋπολογιστεί 250 εκατ. ευρώ για την αγορά τους, ποσό που το 2011 έπεσε στα 180 εκατ. ευρώ.

Το 2014 ο φάκελος ανασύρθηκε και αποφασίστηκε η απόκτηση νέων αεροσκαφών να ενταχθεί στο πρόγραμμα προμηθειών αμυντικού υλικού της περιόδου 2011-2025, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών πρόταση για τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2016-2017 για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για το υποπρόγραμμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε να αποδεσμεύσει χρήματα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η ικανότητα αυτή είναι απολύτως απαραίτητη να αποκατασταθεί για δυο λόγους. Ο ένας αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας, καθώς η μοναδική εναλλακτική στην περιοχή θα παραχωρούσε την αποστολή στην Τουρκία, το άλλο μέλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ο δεύτερος, την κρισιμότητα των εναέριων πλατφορμών αυτών, στον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων και άλλων αποστολών.

Πολύ πρόσφατα, η σημασία τους αναδείχθηκε σε δραματικό περιστατικό που απασχόλησε προ εξαμήνου τη Βρετανία και ήρθε στο φως της δημοσιότητας αργότερα από εξειδικευμένο στα αεροπορικά και διαστημικά θέματα μέσο ενημέρωσης (Aviation Week & Space Technology).

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκαταλείψει, λόγω περικοπών και αυτό, το δικό του πρόγραμμα ΑΦΝΣ. Στα τέλη του Νοέμβρη 2014, εντοπίστηκε υποβρύχιο – ρωσικό κατά πάσα πιθανότητα – στα ανοιχτά της Σκωτίας, σε θαλάσσιο «διάδρομο» που χρησιμοποιούν τα βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια που ελλιμενίζονται στον ναύσταθμο του Faslane, την «καρδιά» δηλαδή της βρετανικής πυρηνικής αποτροπής. Παρά το παραδοσιακά ισχυρό Ναυτικό της χώρας («Royal Navy», με ελληνικής καταγωγής αρχηγό, τον ναύαρχο Σερ Τζορτζ Ζαμπέλας!), δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν, με αποτέλεσμα ολόκληρη Βρετανία να ζητήσει με κατεπείγον σήμα τη συνδρομή του ΝΑΤΟ.

Ευτυχώς για τους Βρετανούς, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούσαν αμερικανικά, καναδέζικα και γαλλικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο βρετανικό αίτημα συνδρομής. Παρά ταύτα, η καθυστέρηση είχε δώσει χρόνο στο υποβρύχιο να απομακρυνθεί. Το δραματικό περιστατικό μπορούν να το πληροφορηθούν οι φίλοι που ενδιαφέρονται και ομιλούν την αγγλική γλώσσα στην ακόλουθη διεύθυνση: http://aviationweek.com/defense/canadians-french-us-hunt-submarine-scotland

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κρισιμότητα του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεδομένης της δραστηριότητας των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Και δεν είναι η μόνη αποστολή που αναλαμβάνουν.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της προμήθειας, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι τα κονδύλια για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη δεσμευμένα στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή απλώς να υλοποιεί μια από τις πιο πιεστικές προτεραιότητες. Στο ερώτημα για ποιον λόγο αυτά τα χρήματα δεν μαζεύτηκαν από την κυβέρνηση όπως έγινε με τα χρήματα άλλων οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η απάντηση είναι μάλλον απλή:

Οι ανάγκες συντήρησης και σταδιακής ανανέωσης των κύριων και δευτερευόντων οπλικών συστημάτων που αξιοποιούν επιχειρησιακά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, απαιτούν προγραμματισμένες παρεμβάσεις ώστε το εξ ορισμού μεγάλο τελικό κόστος να επιμερίζεται. Η κρίση και οι δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των στρατιωτικών επιτελείων έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. Το ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια να χρήζουν μαζικής αντικαταστάσεως π.χ. το σύνολο του στόλου, επειδή δεν κύλησε ομαλά-σταδιακά, θα επιβάλει ένα τρομακτικό οικονομικό βάρος στη χώρα.

Ενδεχόμενη αφαίρεση των κονδυλίων ακόμα και για τα στοιχειώδη, θα μπορούσε να προκαλέσει συνολικότερη κατάρρευση του αμυντικού μηχανισμού, σε μια περίοδο υψηλής επαγρύπνησης, εξαιτίας της αυξημένης – και εξαιρετικά προκλητικής – δραστηριότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με αιχμή και τις ναυτικές δυνάμεις.

Για τους κινδύνους αυτούς τηρείται σε συνεχή βάση ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου, που έχει πλέον σχηματίσει σαφή εικόνα του προβλήματος που δημιουργεί ο τουρκικός αναθεωρητισμός, με αποτέλεσμα, όπως έχει διαπιστωθεί, ο πρωθυπουργός να είναι φειδωλός και προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Άρα, το «πράσινο φως» δόθηκε διότι οι πληροφορίες που υπάρχουν δημιούργησαν την αίσθηση του κατεπείγοντος, παρά το οξύ ταμειακό πρόβλημα, ενώ κίνητρα όπως π.χ. «χειρονομία καλής θέλησης» προς τις ΗΠΑ, μόνο ως αποτέλεσμα της απόφασης και της επικοινωνιακής αξιοποίησής της στο πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπεισέρχονται.

Όσον αφορά τη συζήτηση για την «απευθείας ανάθεση» και την απουσία διεθνούς διαγωνισμού, ο διεθνής διαγωνισμός θα είχε νόημα σε περίπτωση που υπήρχε απόφαση προμήθειας καινούργιων αεροσκαφών. Και πάλι βέβαια, θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζεται ότι ένας διεθνής διαγωνισμός είναι αφενός χρονοβόρος και αφετέρου κοστίζει πολλά χρήματα, ιδίως εάν πραγματοποιηθούν δοκιμές των υποψηφίων συστημάτων.

Στην περίπτωση της αναβάθμισης, είναι σύνηθες το να επιλέγεται ο κατασκευαστής του αεροσκάφους, κυρίως διότι και να υπάρχει εναλλακτική, το κόστος είναι υψηλότερο. Πρόσφατο παράδειγμα μπλοκαρίσματος διαδικασίας αναβάθμισης είναι το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 της Νότιας Κορέας, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου είχε αρχικά επιλεγεί η εταιρία BAE Systems, έναντι της κατασκευάστριας Lockheed Martin. Η εν λόγω σύμβαση ήταν αξιοσημείωτη γιατί ήταν η πρώτη φορά που το μονοπώλιο του αρχικού κατασκευαστή (OEM) του μαχητικού, της Lockheed Martin, «έσπασε» σε ότι αφορά την αναβάθμιση του.

Η υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος άρχισε τον Ιούνιο του 2014 όταν δύο νοτιοκορεατικά μαχητικά KF-16C/-D Block 52 μεταφέρθηκαν σε βιομηχανική εγκατάσταση της BAE Systems στο Τέξας. Το πρόβλημα ανέκυψε όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά την καταβολή επιπλέον 470 εκατ. δολαρίων ως κόστος «για τη διαχείριση κινδύνων» (σ.σ. με απλά λόγια, θα έμπαιναν «ξένα χέρια» σε ένα σύστημα άλλου κατασκευαστή) και η BAE επιπλέον 280 εκατ. δολάρια, για την κάλυψη του κόστους λόγο καθυστέρησης του προγράμματος για ένα έτος.

Εν ολίγοις, αιφνιδιαστικά προέκυψε αύξηση της τάξεως περί το 50% σε σχέση με το αρχικό κόστος. Αυτό θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με αποτέλεσμα την εκ νέου κατάρρευση ενός τόσο επείγοντος προγράμματος (σ.σ. εντελώς ενδεικτικά, παρατίθεται δημοσίευμα στα κορεατικά μέσα ενημέρωσης: http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2014/11/116_167678.html).

Ασφαλώς, πολιτική κριτική για την υπογραφή του προγράμματος θα ακουστεί, αφού όταν στο παρελθόν είχε έρθει στην επικαιρότητα, στελέχη της τότε αντιπολίτευσης, χωρίς επαρκή ενημέρωση, απειλούσαν την τότε κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος. Οι καιροί όμως αλλάζουν και όπως φαίνεται μόνο οι επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων μένουν αναλλοίωτες. Καλό θα είναι να διδαχθούν όλοι και να προσεγγίζουν τα θέματα αυτά με διάθεση συνεννόησης, αφήνοντάς τα έξω από την πολιτική διαμάχη και τις αναπόφευκτες εν πολλοίς υπερβολές της.

Σχόλιο: Πολύ καλό το άρθρο. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό του Πρώτου Θέματος που είναι σκέτη προπαγάνδα.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/04/blog-post_417.html

Ότι η ΝΔ, είναι σε κακή οικονομική κατάσταση το ξέραμε, αφού το μαρτύριο των απλήρωτων εργαζομένων στην Συγγρού, είναι γνωστό από καιρό.

Το… να τους κόβει η ΕΥΔΑΠ το νερό όμως ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Τα γραφεία αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς νερό αρκετές ώρες μέχρι, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Πάντως, η επίσημη εκδοχή είναι ότι το νερό κόπηκε λόγω έργων.
Μόνο στη ΝΔ γίνονταν τα έργα;..

Σχόλιο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε στον υπόνομο της ιστορίας. Τους έκοψαν το νερό, παρόλο που έχουν δανειστεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα τσογλανια κυβέρνησαν την Ελλάδα.

4444

Σήμερα έχουμε Μεγάλη Δευτέρα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά για τους Καθολικούς το Πάσχα έχει τελειώσει.

Αυτά είναι γελοιότητες. Ούτε μια Ανάσταση δε μπορείτε να κάνετε.

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πότε θα συμβεί αυτό, γιατί δίνει ένα σοβαρό επιχείρημα στους Άθεους.

Ένας άθεος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Χριστός αφού έδωσε την πρώτη παράσταση περί αναστάσεως, τώρα θα δώσει την δεύτερη.

Και το ωραίο της υπόθεσης είναι, ότι κανένας Χριστιανός, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την λογική του.

Ο Χριστός μια φόρα αναστήθηκε και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι Χριστιανοί. Θα έπρεπε να καταλήξουν δηλαδή στην ίδια μέρα.

Ένα λάθος που δε κάνουν οι Μουσουλμάνοι όσο αφορά τον θάνατο του Μωάμεθ.

Ο Μωάμεθ πέθανε συγκεκριμένη μέρα, που την γνωρίζουν όλοι και είναι εντυπωσιακό να βλέπεις όλα αυτά τα πλήθη εκείνη την ημέρα.

4444

Οι Ιάπωνες δεν είχαν διαπράξει κανένα τακτικό σφάλμα, διαβάζω για την μάχη του Midway, αυτό είναι λάθος. Όπως στο Περλ Χάρμπορ, έτσι και εδώ, συμπεριφέρθηκαν ηλίθια και το πλήρωσαν. Έκαναν τρομερά σφάλματα τακτικής.

4444

 

WALDRON, JOHN CHARLES (Φονευθείς Εν Δράσει)

Πέρα από το πέπλο των μύθων της Μίντγουαίυ, ο Ναγκούμο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ατυχέστερος στρατηγός της Ιστορίας, ο οποίος είδε τις δυνάμεις του να θριαμβεύουν διαρκώς επί τέσσερις ώρες, για να χάσει τα πάντα μέσα σε πέντε λεπτά, εξαιτίας μίας τυχαίας σύμπτωσης!

Εάν η αμερικανική επίθεση είχε καθυστερήσει κατά 2-3 λεπτά τα ιαπωνικά αεροσκάφη θα είχαν απογειωθεί και οι εννέα εύστοχες αμερικανικές βόμβες θα είχαν προκαλέσει μόνο επιφανειακές ζημιές στα άδεια καταστρώματα. Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί «λογικά», με τα αεροσκάφη του Σπρούανς να επιστρέφουν με τις δεξαμενές τους άδειες μετά την μάταιη αναζήτηση, είναι βέβαιο ότι στην θέση των ιαπωνικών αεροπλανοφόρων θα βρίσκονταν τα αμερικανικά, με τα καταστρώματά τους γεμάτα αεροσκάφη. Ας ληφθεί δε υπόψη ότι ένα από τα τέσσερα ιαπωνικά αεροπλανοφόρα, το Hiryu, κατάφερε να εξουδετερώσει το Yorktown πριν χαθεί κι αυτό, αργότερα την ίδια μέρα.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, και δεδομένων της αριθμητικής υπεροχής των πρώτων, οι Ιάπωνες πιλότοι απέδειξαν την ανωτερότητά τους, έστω και ηττημένοι: εάν, εν μέσω «καθαρών ουρανών», τα 54 SBD είχαν επιτύχει εννέα πλήγματα, τα 10, όλα κι όλα ιαπωνικά αεροσκάφη του Hiryu που διαπέρασαν την ασπίδα καταδιωκτικών και αντιαεροπορικών, σημείωσαν πέντε πλήγματα κατά του Yorktown (3 βόμβες, 2 τορπίλες).

http://imansolas.freeservers.com/Angelos/Midway/Midway.html

Μία μοναδική στα ιστορικά χρονικά σύμπτωση, είχε συνδυάσει την άδικη περιπλάνηση του χαμένου ΜακΚλάσκυ με την διαίσθηση του Φλέτσερ, οδηγώντας τα αμερικανικά βομβαρδιστικά κατευθείαν πάνω στα ιαπωνικά αεροπλανοφόρα. Στις 10.25 εκείνης της μοιραίας 4ης Ιουνίου, οι VB-3 και VB-6, ερχόμενες από εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις, συναντήθηκαν πάνω από το ίδιο σημείο, την ίδια στιγμή, με μία ακρίβεια που δεν θα μπορούσαν ποτέ να είχαν ονειρευτεί ή εκτελέσει οι Αμερικανοί ναύαρχοι!

Στο μεταξύ, ο Ναγκούμο, αντίθετα με τα στερεότυπα κείμενα που τον θέλουν απροετοίμαστο, έχει ήδη απογειώσει 50 Ζero, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε μία ασπίδα προστασίας γύρω από τον στόλο του, και εντοπίζουν αμέσως τα επερχόμενα τορπιλοπλάνα. Αν φανταστούμε την διαφορά επιδόσεων μεταξύ των αργών, ακάλυπτων τορπιλοπλάνων και των ταχύτατων ιαπωνικών μαχητικών, η σφαγή της VT-8 δεν αποτελεί έκπληξη. Σε απόσταση οκτώ μιλίων από τον ιαπωνικό στόλο, οι Αμερικανοί πιλότοι είδαν τα Zero να βυθίζονται εναντίον τους από μεγαλύτερο ύψος. Ο Γουώλντρον άνοιξε τον ασύρματο για να δώσει την τελευταία του διαταγή: «Θα επιτεθούμε και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε. Καλή τύχη». Στις 09.20 κούνησε τα φτερά του δίνοντας το σήμα της επίθεσης και τα 15 Devastator άρχισαν την καταδικασμένη επίθεσή τους. Το ένα μετά το άλλο αποδεκατίζονται πριν καν πλησιάσουν σε απόσταση βολής. Ο Σημαιοφόρος Τζώρτζ Γκαίϋ ήταν ο μοναδικός μάρτυρας του θανάτου των συντρόφων του. «Τα δύο αεροσκάφη που πλαισίωναν τον Γουώλντρον ήταν τα πρώτα που κατερρίφθησαν. Ο Υποπλοίαρχος κάλεσε στον ασύρματο τον Στάνχοπ Ρινγκ, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Δεν ξέρω αν μας άκουσαν ή όχι, αλλά πάντα είχα την αίσθηση ότι μας άκουσαν»…

 

WAR AND REMEMBRANCE BATTLE OF MIDWAY USS ENTERPRISE USS YORKTOWN NIMITZ SPRUANCE YAMAMOTO NAGUMO JAPAN 02 050415

4444

05/03/2015

4444

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=125441

Ότι η απόφαση της Αεροπορίας των ΗΠΑ να παροπλίσει, για λόγους οικονομίας, τον στόλο των 273 μαχητικών εγγύς αεροπορικής υποστήριξης A-10 Thunderbolt II ή Warthog που διαθέτει σήμερα σε υπηρεσία, έχει εξελιχθεί σε ανοικτό πόλεμο μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιτιθέμενων της επιλογής είναι πασίγνωστο.

Φαίνεται όμως ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει πλέον έναν αντίπαλο που θα τη δυσκολέψει πολύ στην υλοποίηση της απόφασης. Ο διάσημος ηθοποιός, μαχητής των πολεμικών τεχνών και προσωποποίηση του ανδρισμού, Chuck Norris (στη συνημμένη φωτογραφία απεικονίζεται να παρασημοφορεί Πεζοναύτη στο Ιράκ) ανάρτησε στη διαδικτυακή πύλη World Net Daily σχόλιο με τίτλο «Save the Α-10 Thunderbolt»!

Στο σχόλιο του ο Norris επιχειρηματολογεί ότι η μεγάλη ισχύς πυρός, η αξιοπιστία και η ικανότητα του να σώζει ζωές στρατιωτών με την εγγύς αεροπορική υποστήριξη που παρέχει σημαίνει ότι το A-10 χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε τον παροπλισμό των 273 μαχητικών A-10 προκειμένου να εξοικονομήσει περί τα 4 δις δολάρια ΗΠΑ (3,65 δις ευρώ) την επόμενη πενταετία. Κατά την Αεροπορία των ΗΠΑ τις ανάγκες εγγύς αεροπορικής υποστήριξης θα καλύψει το F-35A Lightning II, το οποίο όμως, σύμφωνα με τους αντιτιθέμενους στην απόφαση παροπλισμού, δεν θα είναι ικανό να αναλάβει αποστολές του συγκεκριμένου τύπου πριν το 2023.

Σημειώνεται, ότι η διαμάχη για το μέλλον του Α-10 όχι μόνο έχει επεκταθεί στο πολιτικό πεδίο (ο γνωστός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John McCain είναι από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές του A-10 και έχει εργαστεί συστηματικά για την ακύρωση της απόφασης παροπλισμού στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ), αλλά έχει κυριολεκτικά εκτροχιαστεί εντός της Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ (που αποτελεί τον επιχειρησιακό φορέα που κυρίως απολαμβάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του μαχητικού).

Μάλιστα, τα πνεύματα είναι τόσο οξυμένα που ο υποπτέραρχος James Post, υποδιοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Μάχης (ACC: Air Combat Command, της μεγαλύτερης στην Αεροπορία των ΗΠΑ) προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τις πολύ ισχυρές αντιδράσεις προχώρησε στην εμπρηστική δήλωση ότι «οποιοσδήποτε ενημερώνει το Κογκρέσο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Α-10 διαπράττει προδοσία!»

Από το στόχαστρο του Norris δεν ξέφυγε και ο πτέραρχος Herbert «Hawk» Carlisle, διοικητής της ACC, που δήλωσε ότι το A-10 θα πρέπει να αντικατασταθεί γιατί «αυτά τα μαχητικά πρόκειται να φθαρούν». «Η δήλωση είναι ακριβής για κάθε αεροσκάφος ακόμη και για τον ήλιο», σημείωσε ο Norris. «Το ερώτημα είναι: ο στόλος των A-10 είναι έτοιμος για παροπλισμό; Μόλις γιόρτασα τα 75α γενέθλια μου και δεν βρίσκομαι ούτε κατά διάνοια έτοιμος για το διαλυτήριο. Μερικά πράγματα βελτιώνονται με το χρόνο και αυτό ισχύει και για το A-10», συμπλήρωσε.

Πάντως ήδη στο διαδίκτυο μερικοί άρχισαν να αναφέρονται στο A-10 ως τον «Chuck Norris των αεροσκαφών». Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός πουλάει μέσω του διαδικτύου μπλουζάκια «Save the Α-10» τα έσοδα των οποίων διατίθενται για τη φιλανθρωπική οργάνωση «KickStartKids» που διδάσκει σε παιδιά πολεμικές τέχνες. Στη μπροστινή πλευρά τα μπλουζάκια φέρουν την επιγραφή «Save the Α-10» με το μηδέν να αναπαρίσταται από τις επτά κάννες του πυροβόλου GAU-8 Avenger που αποτελεί τον κύριο οπλισμό του μαχητικού.

Στο πίσω μέρος τα μπλουζάκια φέρουν σκαρίφημα που απεικονίζει το διακοσμημένο με σαγόνια καρχαρία ρύγχος του μαχητικού και το πυροβόλο GAU-8 Avenger με την επιγραφή «Ο πρωτότοκος γιος του Chuck Norris ήταν ένα Warthog [αφρικανικό αγριογούρουνο]. Έκλαψε δάκρυα BRRRRRRRRRRRTTTTT [ο ήχος του GAU-8 Avenger σε λειτουργία, συνημμένο βίντεο]».

Σχόλιο: Αν η Αμερικανική αεροπορία παροπλίσει το Α-10 θα είναι ένα τρομερό λάθος. Δεν έχει τίποτα που να συγκρίνεται μαζί του. Αυτό λένε τα δεδομένα. Φάνηκε μάλιστα πρόσφατα με τις μάχες κατά του ISIS.

Είμαι σφοδρά αντίθετος με τον παροπλισμό του Α-10.

Στηρίζω το Α-10.

4444

4444

Δεν είναι αργά για θαύματα τραγουδά η Ανδριάνα.

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-nasa-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-fbi

Hackers.

4444

Josephine Baker Story.

4444

http://www.usatoday.com/story/money/2015/03/31/regan-march-jobs-report/70706846/?hootPostID=4ab50606b8b133845d694002dc95a05d

Regan: “Good” March jobs report may not be so good

The markets are gearing up for the all-important jobs report due out Friday. The report will likely show that last month the economy, once again, added hundreds of thousands of jobs. It’s also expected to reveal the rate of U.S. unemployment to be in the seemingly impressive 5% range. Good news? Not so fast.

The headline unemployment rate doesn’t take into consideration the millions of people working part time who really want to work full time, nor does it reflect the millions of Americans who have simply given up looking for jobs. Most important, the unemployment rate doesn’t tell us anything about the utter lack of wage growth.

Let’s face it, 5.5% unemployment, just ain’t what it used to be.

At any other point in our economic history, 5.5% unemployment would have felt like a godsend. Americans would tell you they felt extraordinarily prosperous and there was certainty in their economic futures.

Today, middle-class Americans hardly feel prosperous. And, it’s no wonder.

The U.S. economy is barely registering growth (less than 3% again last quarter), while the latest read on corporate profits shows a recent decline. Meanwhile, adjusted for inflation, Americans’ wages are basically stuck where they were nearly two decades ago.

So, does it really matter that we’re adding hundreds of thousands of jobs when those jobs aren’t paying enough to sustain a middle-class family?

While the most optimistic might argue that any kind of job growth is a step in the right direction and eventually, as the economy strengthens, those low-paying jobs should become better paying, I’d remind them: It’s been six years.

Typically, in a post-recession environment, the economy should fare far better than this. Historically, 4% to 5% gross domestic product growth is a reasonable expectation, along with wage growth near 3.8%. Yet, we’re nowhere near that.

That’s because something else is going on. Something the Fed cannot fix with its record low interest rates and various rounds of quantitative easing.

The harsh reality is our economy is stuck in the middle of a structural shift. Just as when the U.S. struggled with the painful transition from an agrarian-led economy to a manufacturing-led economy, we are currently feeling the effects of a move from a manufacturing economy into a service economy. And, no one is entirely yet sure just how profitable a service economy will be.

Financial services, technology services, consulting and problem solving services — these may prove to be the most robust industries in the near future, but how does a society transition its workers and provide the right kinds of education for the future economy?

Intelligent policy would help. Education policy that spurs students to focus on STEM — science, technology, engineering and math — is critical. While we’re at it, we must increase the number of H1B visas so that we can keep more of the world’s most talented engineers and mathematicians (already being educated here at American universities) rather than sending them home.

Talented individuals enable U.S. companies to grow. They start companies, and they create jobs for others. A more sensible tax policy would also go a long way toward easing our economic transition. Corporate tax reform is needed so that American companies are on even footing with foreign competitors, while a reduction in individual tax rates would put more money in consumers’ hands, helping to ease this economic transition.

We can’t keep relying on the Fed. The Fed is trying to fight a new problem — a structural shift in our labor market — with monetary tools, and it’s not working.

It’s time for Washington to address the unemployment problem head on and stop complimenting itself for adding so many low-paying, dead-end jobs.

Trish Regan is an anchor at Fox Business Network (beginning April 6) and a columnist at USA TODAY. On twitter: @Trish_Regan.

Σχόλιο: Στην Αμερική υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για το πώς μετριέται η ανεργία και ακόμα μεγαλύτερος, για τις θέσεις εργασίας με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Ο μισθός πρέπει να επιτρέπει στον εργαζόμενο, να μπορεί να κάνει αποταμίευση για μελλοντικά έξοδα, όπως είναι η εκπαίδευση.

Το χρήμα πρέπει να κινείται και να γίνεται ανακατανομή. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολική συσσώρευση.

Εάν η Αμερικανική οικονομία θέλει να πιάσει ανάπτυξη 4%, πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των απλών εργαζομένων.

04/04/2015

4444

Σάββατο του Λαζάρου: Η ανάμνηση ενός θαύματος
Ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Ήταν μόλις 30 χρονών. Η θρησκευτική παράδοση θεωρεί σκόπιμη την αργοπορία του Ιησού. Γιατί ο Λάζαρος ονομάζεται Τετραήμερος.
Πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και μαθητής του Χριστού, ο Λάζαρος αναστήθηκε προαναγγέλλοντας την επερχόμενη Ανάσταση του Κυρίου.
Ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας -η Μαρία είναι η γυναίκα που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού λίγες ημέρες πριν από τη σταύρωση.
Ζούσε με τις αδελφές του στη Βηθανία, 2 χλμ. περίπου ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή.
Λάζαρε δεύρο έξω!
Κατά την Καινή Διαθήκη (Ιωάννου ια’ 1-44), μια μέρα ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Οι αδελφές του ειδοποίησαν τον Ιησού ο οποίος βρισκόταν στη Γαλιλαία ότι ο φίλος του ασθενεί βαρέως, αλλά εκείνος καθυστέρησε -λέγεται ότι καθυστέρησε εσκεμμένα- να έλθει. Παρά το νέο, περίμενε δύο ημέρες και μετά αναχώρησε.
Στους μαθητές του είπε ότι ο φίλος του κοιμήθηκε και ότι θα μεταβεί στη Βηθανία για να τον ξυπνήσει. Όταν έφθασε στη Βηθανία με τους μαθητές του, η Μαρία του παραπονέθηκε ότι αν ερχόταν εγκαίρως δεν θα πέθαινε ο αδελφός της.
Ο Ιησούς δάκρυσε και ζήτησε να τον οδηγήσουν στον τάφο -ένα σπήλαιο φραγμένο με πέτρα βαριά.

Παρότι προειδοποιήθηκε ότι, η οσμή θα ήταν ανυπόφορη, περίμενε να ανοίξει η είσοδος του τάφου και υψώνοντας φωνή μεγάλη είπε: «Λάζαρε δεύρο έξω!».
Ο Χριστός ανάστησε τον Λάζαρο τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του -εξού και ο χαρακτηρισμός «Τετραήμερος»- προκαλώντας τον θαυμασμό των παρισταμένων και το θανάσιμο μίσος των Φαρισαίων.
Η ανάσταση του Λαζάρου και η συγκέντρωση του πλήθους θορύβησε τους αρχιερείς οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο τον Ιησού (Ιω. 11,46-57), αλλά και τον Λάζαρο (Ιω. 12,10). Είναι το κομβικό σημείο κατά το οποίο «σχεδιάζεται» και αποφασίζεται η εξόντωση του Ιησού.
Έξι ημέρες πριν από το εβραϊκό Πάσχα, ο Ιησούς κάθισε σε δείπνο το οποίο δόθηκε για Αυτόν. Μαζί Του ήταν και ο Λάζαρος (Ιω. 12,1-2), ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε για τους δει.

Το όνομα «Λάζαρος» είναι εξελληνισμένη απόδοση του εβραϊκού Ελεάζαρ.

Σχόλιο: Είναι ενδιαφέρον ότι ο Λάζαρος δεν άφησε καμία αφήγηση για το τι είδε στον άλλο κόσμο που πήγε. Κανένας δε τον ρώτησε; Εγώ θα τον ρωτούσα. Θα του έκανα αυτή την ερώτηση για λογαριασμό του Καζαντζάκη, του Νίτσε και πολλών άλλων που θα έρχονταν.

Σήμερα οι Καθολικοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού και οι Ορθόδοξοι την Ανάσταση του Λαζάρου! Αυτό το θεωρούν κάτι φυσιολογικό! Έλεος Θεέ μου!

Αυτή η παράνοια επιβεβαιώνει την Αποκάλυψη του Ιωάννου, που λέει ότι θα σωθούν πολύ λίγοι.

Ο Θεός δεν είναι τσίρκο ηλίθιοι. Αγαπά την επιστήμη και την λογική.

Όσο αφορά την Ανάσταση του Χριστού, δεν ισχύει η αβεβαιότητα του Χάιζενμπεργκ. Ξέρουμε πότε έγινε το γεγονός. Τουλάχιστον την ημέρα.

Ο Θεός δεν είναι Τσίρκο, ηλίθιοι παπάδες. Βλαμμένοι κυριολεκτικά.

Η αλήθεια σας είναι πολύ μικρή και παρανοϊκή.

4444

4444

4444

Ο Υπ. Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με τον ΑΓΕΝ Αποστολάκη στο USS ROOSEVELT καλεσμένοι του αρχηγού 6 στόλου και Αμερικάνου πρέσβη.

 

4444

4444

Άλλη μια πολύ καλή συνέντευξη της Έλλης Σταη. Έβγαλε ειδήσεις η συνέντευξη και γόνιμες σκέψεις.

Η Ζωή Κωσταντόπουλου εξαιρετική.

Ας ξεκινήσω με κάτι πολύ ουσιώδες που είπε.

Κανείς δεν προσφέρθηκε για να θυσιαστεί. Φοβερή πρόταση και την είπε για όσους θέλουν πάση θυσία παραμονή στο Γερμανικό Ευρώ. Μετά το 2010 χιλιάδες Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει και άλλοι έχουν πεθάνει πριν την ώρα τους. Κανείς από αυτούς δεν προσφέρθηκε να θυσιαστεί. Τους εξανάγκασαν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει συγκροτημένο λόγο και πολιτικό υπόβαθρο, σε αντίθεση με άλλους.

Για μένα το Γερμανικό Ευρώ δεν είναι φετίχ. Αν είναι εργαλείο θανάτου της Ελληνικής κοινωνίας, τότε πρέπει να απαλλαγούμε και μάλιστα γρήγορα. Αυτό που προέχει είναι η ζωή των Ελλήνων.

Γιατί θα πρέπει να πεθάνουμε; Γιατί έτσι αποφάσισαν οι νταβατζηδες των συστημικών και ανθελληνικών ΜΜΕ;

ΟΙ έλληνες πολίτες έδωσαν σαφή εντολή στην Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τέρμα τα μνημόνια και η ανθρωπιστική κρίση.

4444

03/04/2015

4444

Valet Parker Wrecks $450,000 Ferrari After Mistaking Accelerator for Brake. http://time.com/3770255/ferrari-totaled-rome-gto-parking-attendant/

 

An extremely, extremely costly mistake. A parking attendant in Italy wrecked a $450,000 Ferrari while delivering it back to its owners a few blocks away, crashing the supercar into a storefront in Rome after accidentally pressing the accelerator instead of the brake.Roberto Cinti was driving the Ferrari 599 GTO, one of the most powerful vehicles in the world, from a parking garage to the Hotel Exedra down the road when he lost control, according to local media.

 

4444

TENNIS ATP MIAMI DJOKOVIC VS ISNER 03 030415

4444

GERMANY GERMAN WINGS A320 LUFTHANSA 4U9525 ANDREAS LUBITZ 011 030415

4444

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Στη Γερμανία πάντα υπήρχαν έξυπνοι άνθρωποι. Όλες τις ιστορικές εποχές. Δυστυχώς δεν ήταν στα δωμάτια εξουσίας. Αυτό είναι πολύ κακό για όλους.

4444

02/04/2015

4444

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/eixe-piei-tsikoudies-prin-autoktonisei-o-baggelis–ti-katethese-i-mana-tou

Τι δήλωσε η μητέρα του Β. Γιακουμάκη στην αστυνομία. Οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν πεθάνει.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πιει… τσικουδιές πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Η συνταρακτική αποκάλυψη προήλθε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-αιματολογικών εξετάσεων του άτυχου σπουδαστή, καθώς στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σημαντικό ποσοστό ποσότητας αλκοόλ στα σπλάχνα του.

Κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό, φαίνεται να έχει καταναλώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν Κρητική τσικουδιά.

Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητούν ξανά τους μάρτυρες, που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος. Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του, μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ. Υπάρχει η πιθανότητα να είχε πάρει μαζί του κάποιο μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό, κατευθυνόμενος στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και στις 13:55, προς το σημείο που τελικά βρέθηκε νεκρός μετά από 37 ημέρες. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναμένεται να ζητήσουν και νέα εξέταση στο πλαστικό μπουκάλι, που βρέθηκε δίπλα του, στο οποίο ταυτοποιήθηκε γενετικό του υλικό, αν τυχόν εντοπίζονται και ίχνη από αλκοόλ στο εσωτερικό του. Παράλληλα θα εξετάσουν την περίπτωση αν μετά το φαγητό βρέθηκε μόνος του ή μαζί με άλλα πρόσωπα, σε κάποιο χώρο, που πιθανότατα κατανάλωσε το οινοπνευματώδες ποτό.

Μαρία Γιακουμάκη: «Του δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα»

«Πιστεύω ότι οι παραπάνω συμφοιτητές του Βαγγέλη  συμπεριφέρονταν βίαια στον γιο μου, με πρόθεση και γνώριζαν ότι με τις πράξεις τους αυτές του δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα» απαντά η Μαρία Γιακουμάκη στην τελευταία ερώτηση του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει στην κατάθεσή της.

Με αυτή την φράση αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, καθώς με αυτή τη διατύπωση φαίνεται ο δράστης να επιδιώκει το αποτέλεσμά της, ωθώντας σε αυτή με βίαιες συμπεριφορές.

«Είχα εφησυχάσει» είπε η Μαρία Γιακουμάκη σχετικά με όσα ακραία «αστεία» συνέβαιναν στην Γαλακτοκομική Σχολή, με στόχο τον γιο της.

Η χαροκαμένη μητέρα γνώριζε κάποια από αυτά τα περιστατικά των συμφοιτητών του Βαγγέλη, όπως αυτό που τον είχαν κάνει… juke box ή το κρύο νερό στα ντους, την πρώτη χρονιά της φοίτησής του.

Είχε ενημερωθεί από την υποδιευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής και είχε παρέμβει για την αλλαγή δωματίου του, παρότι ο γιος της τα απέδιδε σε «πλάκα» που έκανε με τους φίλους του. Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, οι περισσότεροι από την παλιά «φουρνιά» εκείνων που τον υπέβαλλαν στα ιδιότυπα καψόνια είχαν φύγει και είχε μείνει μόνο ένας, όπως κατέθεσε η Μαρία Γιακουμάκη, με τα πράγματα να κυλούν καλύτερα για τον γιο της. Πίστευε ότι ο Βαγγέλης, με τον οποίο είχε καθημερινή επαφή, δεν είχε παρόμοια πειράγματα θεωρώντας πως αυτά είχαν λήξει με την… αλλαγή δωματίου! Ωστόσο, όπως καταθέτει η μητέρα, και οι «καινούργιοι» ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο καψονιών που κορυφώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2015, ημέρα βουλευτικών εκλογών, όταν τον έδεσαν σε καρέκλα και λίγο αργότερα του πέρασαν λουρί στο λαιμό και τον έκαναν… σκυλάκι!

Η Μαρία Γιακουμάκη αποκάλυψε στην κατάθεσή της και περιεχόμενο της συνομιλίας των 20 λεπτών που είχε την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης, η οποία είχε κινηθεί στον καθημερινό χαρακτήρα των επικοινωνιών τους. Είχε γίνει αντιληπτό όμως στην ίδια, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, το γεγονός ότι τον απασχολούσαν και τον άγχωναν οι βαθμοί που θα έπαιρνε την επόμενη μέρα, ωστόσο, όπως καταθέτει, ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια, που δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για αυτοκτονία του γιου της.

 «Ζητούσαν ονόματα»

Η Μαρία Γιακουμάκη προσήλθε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και κατέθεσε στο πλαίσιο της δικογραφίας που αφορά την ΕΔΕ, την οποία είχε διενεργήσει κλιμάκιο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Γαλακτοκομική Σχολή και τις τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης. Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινικές καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο αυτής της ΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και της μητέρας του Βαγγέλη, προκειμένου να προσδιορίσει προβλήματα που υπήρχαν στην σχολή και τις ευθύνες της διεύθυνσης. Η Μαρία Γιακουμάκη δεν φαίνεται να προσέθεσε κάτι περισσότερο σε εκείνα που είχε πει στην αρχική της κατάθεση στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης. «Επί της ουσίας έγινε επιβεβαίωση των προηγούμενων καταθέσεών μας. Στάθηκαν λίγο παραπάνω στο ερώτημα αν η μητέρα του Βαγγέλη γνώριζε κάποιον ή κάποιους από αυτούς που δημιουργούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προβλήματα στη σχολή και στον Βαγγέλη, κάτι στο οποίο δε μπορούσε να δώσει απάντηση αφού δε γνώριζε κάτι παραπάνω» ανέφερε συγγενικό πρόσωπο της μητέρας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ποινικής δικογραφίας που αφορά τον θάνατο του γιου της, και τις απαντήσεις της στο σχετικό «ερωτηματολόγιο» που έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολύ πιθανότατα θα τις δώσει μετά το Πάσχα. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού να καταθέσει τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

«DNA από τα νύχια»

Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη ταυτοποιείται μόνο στα δύο… κομποσκοίνια, που φορούσε στο χέρι του, στα ρούχα, τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα παπούτσια και ένα μπουκάλι νερό, όπως καταγράφει το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.. Δεν εντοπίζεται σε αυτά γενετικός τύπος άλλου ατόμου, ενώ το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα προκύπτει στους ελέγχους ταυτοποίησης και από τα… νύχια του, όπου ελήφθη δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επαφή-συμπλοκή με άλλο άτομο. Τα στελέχη του Ελληνικού… CSI, καταγράφουν στην έκθεσή τους, πως πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά, που βρέθηκαν στο σημείο εντοπισμού του, δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Τα όποια «υπολείμματα» είναι σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης, οι 37 ημέρες παραμονής τους εκεί, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαφάνισαν και αλλοίωσαν τις όποιες ενδείξεις, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.  Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε εντοπιστεί ούτε αποτύπωμα.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης τις επόμενες ημέρες αναμένει και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Ο ιατροδικαστής ζήτησε να πάρει και το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να συγκρίνει τις επιστημονικές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Η συγκινητική επιστολή συμμαθητών του Βαγγέλη

Σχόλιο: Η ψυχή του Βαγγέλη ζητά δικαιοσύνη. Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτη μερικούς πολύ καλούς επαγγελματίες που είναι σε θέση να συνθέσουν όλο το πάζλ.

Πρέπει να εξεταστούν ξανά όλοι εμπλεκόμενοι.

Όσοι συμμετείχαν στα καψόνια πρέπει να εξεταστούν και να περιγράψουν την συμμέτοχη τους. Να ασκηθεί πίεση.

Οι μαρτυρίες λένε, ότι έγιναν καψόνια, ποιοι τα έκαναν; Και πως; Η Αστυνομία πρέπει να τους ανακρίνει ξανά.

Πρέπει να συνθέσετε όλη τη ζωή του Bαγγέλη με ονόματα και διευθύνσεις. Έτσι θα βρείτε και τι έγινε.

4444

http://www.protothema.gr/greece/article/464598/lesvos-poluethniki-tha-kalliergei-kannavi-se-ektasi-1200-stremmaton/

Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Πρόκειται βέβαια για την κλωστική κάνναβη – Ανάλογο εγχείρημα σύντομα και στους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας

Μια νέα πρωτοποριακή επένδυση έρχεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο: 1200 στρέμματα στη περιοχή Μεγάλη Λίμνη θα καλλιεργηθούν με κάνναβη!
Πρόκειται για την κλωστική κάνναβη, που θα καλλιεργηθεί στην συγκεκριμένη έκταση από πολυεθνική εταιρεία. Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων (αρδεύεται από τις Πέντε Βρύσες και είναι εφικτή η πρόσθετη άρδευση από τις πηγές Τσίγκου και Βουλέλη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή).
Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους το επενδυτικό σχέδιο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση η Λέσβος θα είναι μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα γίνει συστηματική καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, μαζί με τους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας. Στο αρχικό στάδιο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 25 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι ιδανική για την καλλιέργεια Κάνναβης. Αυτό φυσικά σημαίνει πολύ χρήμα. Προσέξτε μόνο του δωσίλογους της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μη σας το πάρουν και αυτό.

 

4444

http://www.e-typos.com/gr/oikonomia/article/123447/eldorado-gold-meso-ollandias-kai-barbeidos-i-forodiafugi/

 

Η εταιρία έχει εξοικονομήσει 1,7 εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στο ελληνικό κράτος

Elodorado Gold: Μέσω Ολλανδίας και Μπαρμπέιντος η φοροδιαφυγή.

«Η Eldorado Gold κατηγορείται για αποφυγή φόρων» σημειώνεται σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή της εφημερίδας The Globe and Mail, Έρικ Ρέγκιουλι, ο οποίος αναφέρεται στην παρουσίαση μελέτης του ολλανδικού ερευνητικού κέντρου (Centre for Research on Multinational Corporations) SOMO, η οποία έγινε τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ, και σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, όπου, όπως τονίζεται, συμμετείχε η ευρωβουλευτίνα των Πρασίνων Eva Joly.
Η μελέτη της SOMO έχει διαπιστώσει πως η Eldorado Gold χρησιμοποιεί, νομότυπα, έναν πολύπλοκο ιστό εταιρειών-βιτρίνα στην Ολλανδία και τα Μπαρμπέιντος, ώστε να αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της ερευνήτριας της SOMO, Katrin McGauran, που συμμετείχε στην εκπόνηση της μέλετης, και η οποία αναφέρει ότι αυτές οι εταιρείες-βιτρίνα στην Ολαλνδία «εκθέτουν τους δανειστές της Ελλάδας ως υποκριτές» και σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ολλανδία έχουν διπλά στάνταρντς. Από τη μία πλευρά επιβάλλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία έχουν εξοντωτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά επιτρέπουν με ενεργό τρόπο τη φοροδιαφυγή, η οποία κοστίζει στο ελληνικό κράτος εκατομμύρια ευρώ».
Ακόμη, αναφέρεται ότι η αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για θέματα επενδύσεων, της Eldorado Gold, Krista Muhr, τόνισε ότι η εταιρεία αρνείται όλες τις κατηγορίες της SOMO και υποστηρίζει ότι η Eldorado Gold πληρώνει κανονικά τους φόρους της στο ελληνικό δημόσιο για τα εισοδήματα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και πως από το 2012 η εταιρεία έχει πληρώσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο ελληνικό δημόσιο.
Ωστόσο ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η υπεύθυνη της Eldorado Gold δεν εξήγησε ποια είναι τα σημεία στα οποία είναι λάθος η μελέτη της SOMO.
Με τον τίτλο: «Φοροδιαφυγή: Πώς η Ελλάδα βλέπει τους φόρους της να εξατμίζονται μέσω της Ευρώπης» ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» αναφέρεται στις αποκαλύψεις της ολλανδικής ΜΚΟ «Somo» (Κέντρο για την έρευνα των Πολυεθνικών), σχετικά με το σύστημα φοροδιαφυγής που, όπως υποστηρίζει, έχει οργανώσει η καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού «Eldorado Gold».
«Η έκθεση της ΜΚΟ είναι κοτρώνα στον κήπο του Eurogroup, στο οποίο προεδρεύει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που πριν λίγες μέρες έδινε μαθήματα στην ελληνική κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο συντάκτης.
Σύμφωνα με την έκθεση, η «Ελντοράντο Γκολντ», η οποία έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση την άδεια εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, έχει κατορθώσει «να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,7 εκατ. ευρώ, φοροδιαφεύγοντας, μέσω Ολλανδίας, ενώ θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει στην Ελλάδα».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η «Ελντοράντο Γκολντ» η οποία δραστηριοποιείται, επίσης, στον Καναδά, τη Ρουμανία και την Τουρκία, χρησιμοποιεί ένα σύστημα τουλάχιστον 12 θυγατρικών, δηλωμένων στην Ολλανδία, οι οποίες είναι «κενά κελύφη», που της επιτρέπουν να κάνει ταχυδακτυλουργίες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να μειώνει σημαντικά τη φορολογία της, υπογραμμίζεται.
Το 2013, όλες μαζί οι θυγατρικές, που εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση στο Άμστερνταμ, είχαν κοντά 2 δισ. δολάρια στο ενεργητικό τους, ενώ οι 11 από αυτές δεν έχουν κανέναν υπάλληλο, η δε 12η έχει μόνον τρεις υπαλλήλους.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται άμεσα το ελληνικό ορυχεία είναι η «Hellas Gold», που ανήκει σε δύο θυγατρικές της «Ελντοράντο» οι οποίες με τη σειρά τους χρηματοδοτούνται από μια τρίτη θυγατρική δηλωμένη στα νησιά Μπαρμπέιντος.
Αυτή η σύνθεση επιτρέπει μια ταχυδακτυλουργικά έξυπνη περιήγηση: Αντί η «Ελντοράντο» να χρηματοδοτεί κατ’ ευθείαν την εκμετάλλευση του ορυχείου και να πληρώνει τους φόρους για τα κέρδη της στο ελληνικό κράτος, εκδίδει ομόλογα της «Hellas Gold».
Τα ομόλογα αυτά, υποστηρίζει η έκθεση, αγοράζονται στη συνέχεια από τις δύο θυγατρικές στις οποίες ανήκει η «Hellas Gold», καθώς και από δύο άλλες ολλανδικές θυγατρικές του ομίλου.
Με τον τρόπο αυτόν, οι θυγατρικές λαμβάνουν τακτικά χρήματα από τη «Hellas Gold», η οποία πληρώνει τόκους για τα ομόλογα που έχουν αγοράσει, επισημαίνεται.
Στην έκθεση παρουσιάζεται στη συνέχεια η δαιδαλώδης δομή ανάμεσα σε Ολλανδία και Μπαρμπέιντος, όπου η φορολογία στα κέρδη είναι μεταξύ 0,2% και 2,5%.
«Αυτή η δομή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ψευτοκατασκεύασμα», λέει ο συντάκτης, αφού «η ίδια η εταιρεία εκδίδει και αγοράζει όλα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της, οι δε θυγατρικές της είναι εικονικές, αφού υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Ψεύτικη αλλά αποτελεσματική, διότι επιτρέπει τη φυγάδευση των κερδών από μια χώρα με βαριά φορολογία που είναι η Ελλάδα, σε μια περιοχή που είναι φορολογικός παράδεισος» υπογραμμίζεται στον ιστότοπο.
Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι η «Somo» είναι μια φερέγγυα και πολύ γνωστή ΜΚΟ, η οποία ειδικεύεται στις πρακτικές των πολυεθνικών. Είναι αυτή που πρόσφατα κατήγγειλε τον ρόλο της Ελβετίας στην οργάνωση της φοροδιαφυγής της πετρελαϊκής εταιρείας Shell.

Σχόλιο: Οι υποκριτές των Βρυξελών και των Γερμανών, την ώρα που κουνούν το δάχτυλο στους Έλληνες κάνουν πλιάτσικο. Ο Σόιμπλε που το παίζει ηθικός, είναι ένας γκάνγκστερ, το ίδιο και όλοι αυτοί οι Βόρειοι. Υποκριτές και φαρισαίοι.

Η Ελλάδα πρέπει να συγκρουστεί μαζί τους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πόσα έχουν κλέψει;

Δισεκατομμύρια.

 

4444

http://www.thetoc.gr/people-style/article/lebinski-to-prwto-thuma-bullying-milaei-gia-ti-ntropi

Λεβίνσκι: Το πρώτο θύμα bullying μιλάει για τη ντροπή

Το bullying μέσω διαδικτύου και social media μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα. Η Μόνικα Λεβίνσκι το ξέρει πολύ καλά και παλεύει να σταματήσει.

Πριν  από μερικά χρόνια ο Τζον Ρόνσον, ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας επιτυχιών, βρέθηκε αντιμέτωπος στο Twitter με μία ομάδα ανθρώπων που κυριολεκτικά εξευτέλιζε άλλους ανθρώπους. Αυτό τον έκανε έξαλλο και αποφάσισε να μάθει περισσότερα για τη δύναμη των social media και πως μπορεί να αλλοιώσει την πραγματική ταυτότητα και προσωπικότητα ενός ανθρώπου και να διαλύσει τη φήμη του. Το αποτέλεσμα ήταν να γράψει το νέο βιβλίο του So You’ve Been Publicly Shamed,  μέσω του οποίου προσπάθησε να συλλέξει πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που το διαδίκτυο τους διέβαλε με ψέματα και να αποδείξει ότι το διαδίκτυο έχει ξεκινήσει την αρχή μία νέας εποχής, γεμάτης ντροπή, ψεύδη και εξευτελισμό.

Την παραμονή της κυκλοφορίας του βιβλίου, η συνεργαζόμενη με το Vanity Fair, Μόνικα Λεβίνσκι, που σίγουρα ξέρει πολύ καλά από δημόσια διαπόμπευση, του ζήτησε να περάσει από το γραφείο της και να συζητήσουν για αυτά τα φρικτά αστεία των 140 χαρακτήρων, που μπορούν να ταπεινώσουν ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνουν κάποιον να νιώσει ότι έχει πέσει σε ένα λάκκο γεμάτο φίδια.

«Μέσα σε μία νύχτα δέχτηκα δημόσια διαπόμπευση. Ήμουν το πρώτο άτομο που είδε τη ζωή του να καταστρέφεται μέσα από το διαδίκτυο. Πριν από 16 χρόνια ερωτεύτηκα το αφεντικό μου. Έχασα τον δημόσιο εαυτό μου, ή για την ακρίβεια μου τον έκλεψαν. Αν και ζούσαμε ακόμα σε αναλογικό κόσμο, το σκάνδαλο έγινε viral, παγκοσμίως.

Βλέποντάς με πρωταγωνίστρια στην οθόνη του υπολογιστή περνούσα τη μέρα μου ουρλιάζοντας “Ω, Θεέ μου, δεν πιστεύω ότι έγραψαν κάτι τέτοιο. Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια”. Ήθελα να πεθάνω.  Σήμερα, 16 χρόνια μετά, το μετανιώνω γιατί πληγώθηκαν άνθρωποι.

Έχοντας επιβιώσει, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που ντροπιάζονται δημοσίως να επιβιώσουν όπως εγώ. Θέλω να δώσω σκοπό στο παρελθόν μου και να χρησιμοποιήσω για καλό όσα υπέφερα», είπε πριν από 5 μήνες όταν μίλησε σε συνέδριο για τον αγώνα της κατά του cyberbullying, του οποίου υπήρξε το πρώτο θύμα.

Η Μόνικα Λεβίνσκι λέει ότι ως πρώτο θύμα της δημόσιας διαπόμπευσης και μάλιστα, σε χειρότερο βαθμό από ό,τι βλέπουμε να συμβαίνει τώρα, έχει αφιερωθεί στην ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων και και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με το φαινόμενο. «Δεν γνωρίζω πόσα αρνητικά σχόλια μπορείς να πάρεις, αλλά είχα ένα τίμιο μερίδιο σε αυτό», δήλωσε στην κουβέντα που είχε με τον Τζον Ρόνσον για το Vanity Fair.

Δεκαεφτά χρόνια μετά τις αποκαλύψεις και όσα τις ακολούθησαν, η Μόνικα τόλμησε να αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter και όπως λέει  «Όταν κάποιος ανεβάζει κάτι θετικό με κάνει να νιώθω καλύτερα». Η γυναίκα που πλήρωσε ακριβά τη σχέση με το αφεντικό της πρόσφατα έδωσε άλλη μία διάλεξη κατά του διαδικτυακού bullying κατά τη διάρκεια του TED, με τίτλο «Το κόστος της ντροπής».

 

4444

Οι δουλέμποροι καραδοκούν, οι συνοριοφύλακες μειώνονται. Περίπου 500.000 Σύροι μετανάστες περιμένουν στην Τουρκία το «σάλπισμα» των δουλεμπόρων για να περάσουν στην Ελλάδα, όπως καταγράφουν πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την αφαίρεση του 30% της δύναμης των συνοριακών φυλάκων Ξάνθης, Ορεστιάδας και Δράμας.

Στη Ξάνθη υπηρετούσαν 125 συνοριοφύλακες από τους οποίους παρέμειναν οι 75 και στο Παρανέστι Δράμας υπηρετούσαν 120 από τους οποίους παρέμειναν οι 69. Σύμφωνα με τη λογική της απόφασης, επειδή από τα κέντρα απελευθερώνεται κόσμος θα πρέπει αντίστοιχα να μειωθεί ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που υπηρετούν σε αυτά, μέσω της μη ανανέωσης της τρίμηνης απόσπασής τους. Σε Ξάνθη, Ορεστιάδα και Παρανέστι Δράμας κρατούνται σήμερα 463 μετανάστες σε κτίρια με χωρητικότητα 1.880 ατόμων.

Οι συνοριοφύλακες, όμως, έχουν τελείως αντίθετη οπτική. Και αυτό γιατί «βλέπουν» ότι μόλις οι πλημμύρες στον Έβρο κοπάσουν τα κυκλώματα δουλεμπόρων θα αρχίσουν και πάλι να φέρνουν «στρατιές» ανθρώπων από τα σύνορα. Ότι δηλαδή γίνεται τώρα από το Αιγαίο από όπου καθημερινά περνούν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 400-500 άτομα.

Σε αυτό μπορεί να συμβάλει η μέχρι στιγμής «θολή» μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκδηλώνεται ακόμα και στο θέμα του φράχτη στον Έβρο. Κομμάτι του φράχτη έπεσε το χειμώνα λόγω κακοκαιρίας και έγινε αφορμή για διχογνωμίες. Υπήρχαν φωνές στην κυβέρνηση που έλεγαν να μην επισκευαστεί και άλλες που υποστήριζαν το αντίθετο. Το αποτέλεσμα είναι το θέμα να είναι εκκρεμές μέχρι σήμερα και ο φράχτης να παραμένει ως έχει.

«Οι πλημμύρες κάποια στιγμή θα υποχωρήσουν και λόγω καιρού αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. Οι πιέσεις από τα χερσαία σύνορα θα είναι ισχυρές. Είναι απορίας άξιο πώς θα ανταποκριθούν τα κέντρα αύριο στις μεταναστευτικές ροές με μια μείωση κατά 30% τουλάχιστον του αναγκαίου αριθμού προσωπικού. Οι συνάδελφοι που φεύγουν έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και είναι όλοι  αποσπασμένοι  με δικές τους δαπάνες, αφού κατάγονται από τη ευρύτερη περιοχή», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Χαραλάμπος Παντελίδης.

Και συνεχίζει: «Σήμερα για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε στην άποψη που λέει ότι οι συνθήκες κράτησης των κέντρων κλειστού τύπου είναι απάνθρωπες θα πρέπει να υποδείξετε και να υποδείξουμε τα κέντρα Ξάνθης και Παρανεστίου. Εκεί όπου οι συνθήκες είναι διαφορετικές, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με  πρότυπα τεχνολογικά συστήματα για την φύλαξη και την διαχείριση των κρατουμένων που κάνουν τη διαφορετικότητα για τα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου».

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στα παράλια και στην κεντρική Τουρκία είναι Σύροι, θέλουν να ξεφύγουν από λαίλαπα του πολέμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται για έναν όγκο τουλάχιστον 500.000 ανθρώπων, οι οποίοι άφησαν τις περιουσίες τους στη χώρα τους με προορισμό την Ευρώπη. Η Ελλάδα για εκείνους είναι χώρα-transit, δηλαδή μεταβατικός σταθμός. Αυτό, ωστόσο, δεν γίνεται στην πράξη, καθώς συνήθως εγκλωβίζονται στη χώρα μας λόγω των συνθηκών που έχουν υπογραφεί από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κυκλώματα τους υπόσχονται ότι θα τους χορηγήσουν έγγραφα με τα οποία θα τους εξασφαλίσουν τη μετάβαση από την Ελλάδα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η τιμή ενός πλαστού διαβατηρίου ξεκινά από τα 2.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ. Στην Αθήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν παρατηρήσει ότι άνθρωποι της νύχτας έχουν επιχειρήσει «στροφή» στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες βλέποντας ότι υπάρχει τεράστιο κέρδος στο δουλεμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται έρευνες για να εξακριβωθεί η ύπαρξη νέων κυκλωμάτων με έδρα την Αττική και «πλοκάμια» σε όμορες χώρες.

Σχόλιο: Το νούμερο είναι τρομακτικό. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους 500.000 παράνομους μετανάστες. Αν έρθουν, πρέπει να τους προωθήσει στην Γερμανία. Καθαρές κουβέντες.

4444

01/04/2015

4444

Ο Γιαγκουλας Πασχάλη το είπε ξεκάθαρα, ο Σαμαράς του έδωσε 2 άδειες του (ΟΟΣΑ?), του αύξησε την σύνταξη. Άρα αυτός προσωπικά, βγάζει χρήμα.

Μόνο που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν βγάζει χρήμα Γιαγκουλα.

Ο Γιαγκουλας δεν αντέχει σε σοβαρή αντιπαράθεση. … Πασχάλη.

Η θεωρεία των συνόλων λέει, ότι σπάνια έχουμε μηδενικά σύνολα σε πραγματικότητες όπως αυτή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο Σαμαράς, όπως και ο Γιωργάκης, θα έχουν κάποιους οπαδούς.

4444

Τελείωσα την βιογραφία του Τσε, 3 τόμοι. Ήταν προσφορά της RealNews.

Ο Τσε ήταν πραγματικός επαναστάτης. Συνάντησε τον Κάστρο και έδεσαν.

Η ιστορία, είναι εύκολη και ταυτόχρονα και δύσκολη (ανάλογα με το ον που την βλέπει). Ο Κάστρο και ο Τσε, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν στην Κούβα.

Η Ελλάδα για παράδειγμα, για μένα, είναι εύκολη περίπτωση, όπως ήταν και η Κούβα.

Ο Τσε πέθανε – εκτελέστηκε στην Βολιβία. Πέθανε γιατί έκανε σημαντικά λάθη. Λάθη που δεν έγιναν στην Κούβα.

4444

TENNIS ATP MIAMI ISNER WIN VS RAONIC 02 010415

4444

http://www.avgi.gr/article/5434173/dw-anisuxies-gia-tin-episkepsi-tsipra-sti-mosxa

DW: Ανησυχίες για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της ΕΕ; Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη;

Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και σενάρια τρόμου, αναφέρει η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα».

Τι θέλει ο Α. Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύτηκε η ημερομηνία σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.

Ευρωπαϊκή συνοχή

Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία. «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».

H γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπη ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε ανατολικά της Ουκρανίας. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.

Φαινόμενο ντόμινο

«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει – κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα – θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

(Πηγή: Deutsche Welle)

Σχόλιο: Ο Τσιπρας πάει στην Μόσχα (8/4) και οι Γερμανοί που κάνουν πλιάτσικο στην Ελλάδα, μαζί με τους συνεργάτες δωσίλογους, ανησυχούν.

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες μπίζνες και με την Ρωσία και με την Αμερική.

Η Ελλάδα είναι παράγων σταθερότητας στην περιοχή.

Αυτό όταν είσαι πολύ μεγάλος παίκτης, δε το αγνοείς.

4444

Ο Σαμαράς είναι ένας δωσίλογος, καμία σχέση με τον Σαρκοζί και την επαναφορά του.

Οι Έλληνες απεχθάνονται τον Σαμαρά, γιατί πλέον γνωρίζουν, πόσο αδίστακτος δωσίλογος των Γερμανών και της εγχώριας ολιγαρχίας είναι.

Η Ιστορία ανακατεύει ξανά τα χαρτιά.

Τα γεγονότα εξελίσσονται με τρομακτική ταχύτητα, αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει, ότι γίνονται στην τύχη.

Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

4444

4444

31/03/2015

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42590/giakoumakis

Yπάρχουν 3 κρίσιμα στοιχεία στην υπόθεση της “αυτοκτονίας” του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το πρώτο είναι μια μαρτυρία γυναίκας κατοίκου της πόλης των Ιωαννίνων, η οποία υποστήριξε ότι το βράδυ της εξαφάνισης του νεαρού σπουδαστή, κάποιος νεαρός αγχωμένος της χτύπησε το κουδούνι και την παρακάλεσε να του ανοίξει για να βρει καταφύγιο επειδή τον κυνηγούσαν, όπως της είπε στο θυροτηλέφωνο. Η γυναίκα φοβήθηκε και δεν άνοιξε. Αυτή η μαρτυρία πρέπει να ελεγχθεί με προσοχή.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά μια αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ ο οποίος υποστήριξε ότι στο σημείο που βρέθηκε ο Βαγγέλης δεν υπήρχε λίμνη αίματος -παρότι θα έπρεπε να έχει τρέξει τουλάχιστο 5 κιλά αίμα.

Ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι το σημείο που βρέθηκε ο Γιακουμάκης είχε ερευνηθεί από τις ειδικές ομάδες της αστυνομίας και πτώμα δεν είχε βρεθεί.

Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα δει με προσοχή ο ιατροδικαστής. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν: Το πτώμα “μιλάει”.

Δεν τον ακούσαμε όταν ζούσε. Μήπως πρέπει να ακούσουμε την κραυγή ενός νεκρού;

Τώρα όσο αφορά τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ ένα από τα πιο δυνατά κείμενα γράφτηκε από τον Αποδυτηριάκια αν δεν κάνουμε λάθος-αν κάνουμε ο συγγραφέας του να μάς στείλει ένα mail κι εμείς θα επανορθώσουμε.

Αυτό είναι το κείμενο που ακολουθεί και εξηγεί γιατί δεν αυτοκτόνησε ο Βαγγέλης>

10 λόγοι που δεν αυτοκτόνησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

 1. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φάνηκε πως περπάτησε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει, δεν περπατάει σχεδόν ένα χιλιόμετρο για να κρυφτεί και να αυτοκτονήσει. Και ακόμα και να το κάνει, με 800 μέτρα ποδαρόδρομο, το μυαλό χαλαρώνει και ηρεμείς και έπειτα ζυγίζεις αλλιώς τα πράγματα.
 2. Φάνηκε πως το σώμα του Βαγγέλη ήταν φαγωμένο στον ώμο και το πρόσωπο από σκυλιά. Πως γίνεται τα σκυλιά να μην κατασπάραξαν όλο το σώμα παρά μόνο ένα μικρό μέρος; Πως γίνεται τα αδέσποτα να μύρισαν ένα πτώμα και τα σκυλιά τα εκπαιδευμένα της αστυνομίας, να μη μύρισαν τίποτα;
 3. Ένα σώμα που είναι 40 μέρες στο ίδιο σημείο όπως λένε… αμετακίνητο, προφανώς και θα αφήσει υγρά, και κατά συνέπεια, το γρασίδι από κάτω θα σαπίσει κι αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, το γρασίδι ήταν καταπράσινο. Άρα ο νεαρός, δεν βρισκόταν 40 μέρες εκεί, αλλά κάποιος τον μετέφερε εκεί.
 4. Το γεγονός πως ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, το γνώριζαν όλοι στη σχολή. Οπότε για να φανεί αυτοκτονία, έβαλαν το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι, κι έκοψαν τη δεξιά φλέβα. Τόσο απλά.
 5. Οι βασανιστές του, προφανώς και τον είχαν κάπου κρυμμένο για μέρες (είτε νεκρό είτε ακόμα ζωντανό) και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν γιατί με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Βαγγέλης αν γλίτωνε… θα μιλούσε και θα τα έλεγε όλα. Οπότε… «ή σε σκοτώνουμε ή αυτοκτονείς».
 6. Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, είπε οτι έφυγε βιαστικά από την εστία, χωρίς το κινητό του. Ενώ μαθαίνουμε τώρα, πως πριν χαθεί, μιλούσε επί 2 ώρες με τη μητέρα του.
 7. Κάποιος που αυτοκτονεί και υποφέρει… αφήνει ένα σημείωμα. Να πει ποιος φταίει που τον οδήγησε στο σημείο να αυτοκτονήσει. Ο Βαγγέλης δεν άφησε τίποτα. Δεν τον άφησαν να αφήσει τίποτα!
 8. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση, δεν είναι ικανό να αναδείξει τίποτα! Ούτε αποτυπώματα, ούτε DNA, ούτε σημεία βιασμού, ούτε γδαρσίματα, ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που φταίνε, ήξεραν πως αν το πτώμα βρεθεί τις πρωτες 2-3 μέρες, θα δείξει πολλά. Τον μετέφεραν εκεί αφού το σώμα βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Μόνοι τους τα ήξεραν όλα αυτά; Νέα παιδιά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα; Σε ποιόν μίλησαν; Ποιός τους βοήθησε;
 9. Η παρέα των Κρητικών, έψαχνε τον Βαγγέλη στα καφενεία, με τη φωτογραφία του στο χέρι, 6 (έξι) μόλις ώρες αφού εξαφανίστηκε. Πως είναι δυνατόν να θεωρείς κάποιον χαμένο… ενω λείπει απλώς 6 ώρες από τη σχολή και βλεπεις πως εχει ξεχάσει το κινητό στην εστία, όμως έχει πάρει τα κλειδιά; Που σημαίνει πως θα γυρίσει. 6 ώρες είχε να φανεί… και τον θεωρούσαν εξαφανισμένο… Στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Στάχτη στα μάτια του περιπτερά. Στάχτη στα μάτια των θαμώνων των καφενείων. Σου λέει «οταν έρθουν τα κανάλια, να πουνε οτι τον ψάχναμε απο την πρώτη ώρα… επείδη τρελαθήκαμε από την αγωνία μας για τον ΦΙΛΟ μας».
 10. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δείχνει το πρόσωπό του στην κάμερα. Μίλησαν 5-6 παιδιά, με πρόσωπο στην κάμερα. Αθώα παιδιά. Και μίλησαν και 5 Κρητικοί, με γυρισμένη πλάτη, να βλέπουμε τα μαύρα Κρητικά δερμάτινα μπουφάν.

Διαβάστε τι είπε η μητέρα του Γιακουμάκη στους συμφοίτητες του και τι γράφει επιστολή που υπέγραψε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σχόλιο: Η ψυχή του Bαγγέλη ζητά δικαιοσύνη. Ακόμα περιμένω από τον ψευτόμαγκα Σαμαρά το όνομα του πολιτικού της ΝΔ που κάλυπτε την συμμορία.

Παντελόνια φορούσε ο Μάνος Χατζηδάκης, εσύ Σαμαρά φοράς φουστίτσες.

Τα κρίσιμα στοιχεία στην δολοφονία του Γιακουμάκη, είναι 4.

4444

http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B7

”Ξαναδιαβάζουν” το τραύμα στον καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Παραμένει ανοιχτό το σενάριο της δολοφονίας

Τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι θα έχει λυθεί το μυστήριο του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας, για να πιστοποιηθεί, εάν ο θάνατός του οφείλεται τελικά σε αυτοκτονία ή σε εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού».

Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του, αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.
Τέτοιες περιπτώσεις, αναφέρουν οι ιατροδικαστές, έχουμε στους τοξικομανείς που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, αλλά σταματούν γιατί πονούν.

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λεπτά όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ”σπάσει” και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

Σχόλιο: Η ψυχή του Bαγγέλη ζητά δικαιοσύνη. Ο Βαγγέλης έπεσε θύμα δολοφονίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να ξαναστήσει την Ελλάδα, γιατί τα τσογλανια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την έχουν ρημάξει.

4444

4444

4444

FRANCE SARKOZI LEPEN HOLLANDE ELECTION PERIFERIAKES 02 310315

4444

30/03/2015

4444

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/35.html

Έρευνα-σοκ! Αύξηση αυτοκτονιών 35% στην Ελλάδα λόγω κρίσης, λιτότητας, ανεργίας .

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΛΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010.

Μια ακόμα επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 – 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί. Πιο σοβαρές ήσαν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ αύξηση αυτοκτονιών υπήρξε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Ραχιώτη, επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMJ Open”, ανέλυσαν στοιχεία αυτοκτονιών για την περίοδο 2003 – 2012 και διαπίστωσαν ένα σημαντικό «άλμα» στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες μετά το 2010, έτος «ορόσημο» για την εφαρμογή του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας στην χώρα μας.
Ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003 – 2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011 – 2012.
Ανάμεσα στα δύο φύλα, χειρότερη αποδείχτηκε η κρίση για τους άνδρες, στους οποίους ο δείκτης αυτοκτονιών από 5,75/100.000 έως το 2010 ανέβηκε στο 7,43/100.000 στη συνέχεια. Στις γυναίκες υπήρξε επίσης αύξηση αυτοκτονιών, αλλά μικρότερη αναλογικά, από 1,17 πριν την κρίση, σε 1,55 μετά.
Οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε όλες ουσιαστικά τις ηλικιακές ομάδες (και των δύο φύλων), ιδίως όμως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας 20 έως 59 ετών, όπου η αύξηση ήταν 34% (από 6,58 σε 8,81 ανά 100.000 άτομα).

Μικρότερη, περίπου 20%, ήταν η αύξηση στους άνδρες άνω των 60 ετών (από 8,58 σε 10,3). Σταθερές παρέμειναν οι αυτοκτονίες πριν και μετά την κρίση στους νέους έως 19 ετών. Αύξηση υπήρξε και στις γυναίκες 20 έως 59 ετών, από 1,37/100.000 προ κρίσης σε 1,84 κατά την περίοδο 2011 – 2012.
Σύμφωνα με την μελέτη, κάθε πρόσθετη ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας στην Ελλάδα (η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2010 – 2012) συσχετιζόταν κατά προσέγγιση με μια αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών κατά 0,19 ανά 100.000 κατοίκους ή με 20 περισσότερους θανάτους από αυτοκτονία. Δεν υπήρξε αντίστοιχη συσχέτιση μεταξύ γυναικείας ανεργίας και αύξησης των αυτοκτονιών γυναικών.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ιστορικά τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, προ της κρίσης, υπήρξαν χαμηλά για τα διεθνή δεδομένα.

Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν πως έχουν εκφρασθεί ορισμένες αντιρρήσεις, ιδίως στην ίδια την Ελλάδα, αναφορικά με τον βαθμό στον οποίο η κρίση όντως ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.
Όμως, οι ερευνητές χαρακτηρίζουν «απροσδόκητες» και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση αυτές τις αμφιβολίες. Όπως τονίζουν, μάλιστα, έχει υποτιμηθεί η γενικότερη επίπτωση της κρίσης και της λιτότητας στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι στοιχεία και από άλλες χώρες δείχνουν την ίδια συσχέτιση ανάμεσα στην κρίση και στις αυτοκτονίες. Έτσι, μεταξύ 1989 – 1994, στην περίοδο του Μπόρις Γιέλτσιν, αυξήθηκαν κατά 39% οι αυτοκτονίες ανδρών στη Ρωσία μετά την εφαρμογή οικονομικών προγραμμάτων «σοκ» κατά την μετάβαση από την κατευθυνόμενη οικονομία στην ελεύθερη αγορά.
Οι ερευνητές, ανέφεραν επίσης, ότι υπάρχουν και παραδείγματα χωρών (Φινλανδία και Σουηδία) όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η λήψη των κατάλληλων μέτρων τόνωσης της απασχόλησης περιόρισε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και έτσι απέτρεψε την αύξηση στις αυτοκτονίες.
Στην έρευνα, συμμετείχαν επίσης, ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ντέηβιντ Στάκλερ, ο καθηγητής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου Μάρτιν Μακ Κι και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Μια άλλη πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που δημοσιεύθηκε επίσης στο περιοδικό “BMJ Οpen”, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Τσαρλς Μπράνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, μελέτησε την εξέλιξη των αυτοκτονιών σε βάθος 30ετίας, από το 1983 έως το 2012. Στο διάστημα αυτό στην Ελλάδα συνέβησαν συνολικά 11.505 αυτοκτονίες, 9.079 από άνδρες και 2.426 από γυναίκες.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση των νέων μέτρων λιτότητας τον Ιούνιο του 2011 σηματοδότησε μια απότομη αύξηση στις αυτοκτονίες, οι οποίες έφθασαν στο αποκορύφωμά τους μέσα στο 2012 (έτος που υπάρχουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία). Η αύξηση άγγιξε το 36%.
Άλλες περίοδοι αύξησης των αυτοκτονιών, ιδίως μεταξύ των ανδρών, ήταν μετά τον Οκτώβριο 2008, όταν άρχισε η ύφεση στην Ελλάδα. Αντίθετα, μετά την εισαγωγή του ευρώ τον Ιανουάριο του 2002 είχε καταγραφεί μια απότομη αλλά παροδική μείωση των αυτοκτονιών στη χώρα μας.
Άλλες πρόσφατες έρευνες προειδοποιούν ότι οι αυτοκτονίες δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου στον τομέα της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας λόγω της κρίσης και της λιτότητας. Τα περιστατικά κατάθλιψης και άγχους εμφανίζουν σημαντική αύξηση στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχόλιο: Οι Έλληνες αντί να κάνουν την ρήξη και να τα γαμησουν όλα, αυτοκτονούν σα τους μαλακες. Επίσης στις εκλογές ψηφίζουν του δωσίλογους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που τους σπρώχνουν στην αυτοκτονία. Αυτό είναι σχιζοφρένεια.

Αντί να αυτοκτονήσετε, γαμήστε τους, άντε μαλακες. Βέβαια εδώ φταίνε και όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι που ασχολούνται με την πολιτική και είναι ηλίθιοι.

Θα κλείσω με κάτι από την βιογραφία Τσε, για να καταλάβετε πόσο μαλακες είστε.

Εμείς ήμασταν κάτι φτωχοδιάβολοι που ένας Θεός ξέρει που θα μας έβγαζε η ζωή, και περιμέναμε να βρούμε έναν άνθρωπο σαν τον Τσε.

Οι Έλληνες περιμένουν έναν Τσε. Είναι ο Τσιπρας μαζί με τον Καμμένο ικανοί να κάνουν την ρήξη; Θα το μάθουμε σύντομα.

Πάντως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρίσκεται από την αρχή σε ανηλεή πόλεμο με τους Γερμανούς και τους δωσίλογους Σαμαρά – Βενιζέλο κλπ. Τους είχαν στήσει θανάσιμη παγίδα, με βάση το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης.

Ο Σαμαράς είναι, ένας αδίστακτος δωσίλογος, το ίδιο και ο Βενιζέλος. Όλοι αυτοί γενικά.

Ο Τσίπρας πρέπει να ξεδοντιάσει τον Σόιμπλε, στέλνοντας στον διάολο τα εξαπτέρυγα του, που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο Ελληνικό κράτος. Αλλιώς θα είναι δύσκολα.

4444

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40295

Η κυβέρνηση, με την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, να «ρυθμίσει» τα χρέη του ΠΑΟΚ. Έγινα ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’70 με τη μεγάλη ομάδα των Κούδα, Παρίδη, Τερζανίδη, Σαράφη, μία ομάδα που είχε έναν νοικοκύρη πρόεδρο τον Παντελάκη και μια διοίκηση που άπλωνε τα πόδια της μέχρι εκεί που έφτανε το πάπλωμα.

Τη δεκαετία του ’90 η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) ρύθμισε μία φορά τα χρέη του ΠΑΟΚ και όπως συμβαίνει σε συμπαθείς ομάδες και φορείς του πληθυσμού (αγρότες, γουναράδες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις) οι διοικήσεις και οι οπαδοί του εξέλαβαν την τότε ρύθμιση σαν την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους να μη ζητάει χρέη που δεν πληρώνονται.

Με τον νόμο του 1997 δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργηθεί ο νέος Πανιώνιος και να ρυθμισθούν τα χρέη του Άρη.

Σε αυτόν τον νόμο «πατάει» σήμερα και ο Τσίπρας στην ΠΝΠ για να «ρυθμίσει» τα χρέη της διοίκησης Σαββίδη.

Το 2007, υπουργεύοντος του  Γ. Ορφανού (αδερφού της παλαιάς δόξας του ΠΑΟΚ Κ. Ορφανού) ρυθμίσθηκαν και πάλι τα χρέη του ΠΑΟΚ. Διαβάζουμε: (Καθημερινή 3-8-2007)

“«Μισή ντροπή δική τους, μισή δική μας, αλλά έρχονται και οι εκλογές», σκέφθηκαν οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων και με προσδοκία για ανταπόδοση σε ψήφους υπερψήφισαν την προκλητική τροπολογία για ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ και λοιπών αθλητικών σωματείων. Με το ίδιο πάθος και την ίδια οργή που οι νεοδημοκράτες ως αντιπολιτευόμενοι έκαναν λόγο για «ντροπή», «εξευτελισμό του κράτους» και έθεταν τελεσίγραφο ότι «τελευταία φορά ψηφίζουν ρύθμιση χρεών», χθες οι πασόκοι διέρρηξαν τα ιμάτιά τους για την «εξευτελιστική και απαράδεκτη» ρύθμιση δηλώνοντας ότι ψηφίζουν επίσης για τελευταία φορά. Ρύθμιση τελειωτική, δήλωσε ότι γίνεται και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός, ενώ για να μη μένει αμφιβολία ποιοι είναι οι κυρίως ευνοούμενοι, ο υφυπουργός κ. Δούκας ανέφερε ονομαστικώς τον κ. Ζαγοράκη, πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τόσο ο κ. Ορφανός, όσο και ο κ. Χ. Φώλιας, τόνισαν ότι χάνονται μεν 51 περίπου εκατομμύρια ευρώ από προσαυξήσεις, που όμως ποτέ δεν θα εισέπραττε το Δημόσιο, αλλά δημιουργείται η βάσιμη προσδοκία για εισροή 138 εκατ. στα ταμεία του με τις 120 μηνιαίες δόσεις που πλουσιοπάροχα τούς δίνει το κράτος να εξοφλήσουν. Μάλιστα ο κ. Ορφανός είπε ότι από τη ρύθμιση του 2004 εισπράχθηκαν μέχρι σήμερα 5, 6 εκατ. ευρώ και ότι από τις 28 ομάδες και σωματεία που μπήκαν στη ρύθμιση, μόνον τέσσερα δεν ανταποκρίθηκαν. «Πού θα πάει αυτή η ιστορία;», αναρωτήθηκε αγανακτισμένος ο κ. Δ. Γεωργακόπουλος από το ΠΑΣΟΚ ομολογώντας ότι «η Βουλή και η Πολιτεία υποκύπτουν στην πίεση των οπαδών», ενώ έκρινε ότι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου η ρύθμιση της ανάληψης από το κράτος της καταβολής των οφειλομένων από τις προβληματικές ή υπό εκκαθάριση «Γιάννινα» και «Άρη» σε πρώην ποδοσφαιριστές. Για «εξαιρετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο εκλεγόμενος στη Θεσσαλονίκη Σ. Καλαφάτης, για «καταραμένο πολιτικό κόστος» ο κ. Κ. Κουλούρης. Κατά της ρύθμισης τάχθηκαν ΚΚΕ και Συνασπισμός….”.

Αμέσως μόλις ο Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα έθεσε χωρίς περιστροφές το ζήτημα των προσαυξήσεων στα χρέη του ΠΑΟΚ (2/3 της συνολικής οφειλής)

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α’ κατηγορία καθαροί. Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ. ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά τη γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω “γεια σας”. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης που είπε: «Ο Δήμος είχε οφειλή εφτά εκατομμυρίων που έφθασε στα 22 από την περίφημη υπεξαίρεση. Με απόφαση υπουργείου Οικονομικών τα πρόστιμα θα διαγραφούν αφού πληρωθεί το κεφάλαιο. Ήδη πληρώσαμε τα 6 εκατομμύρια». (από ρεπορτάζ του Βήματος 19/9/2013)

Όλα αυτά βεβαίως δεν απαντάνε στο ερώτημα γιατί ενώ τα χρέη έχουν επανειλημμένα ρυθμισθεί οι φορείς στους οποίους «χαρίζονται» δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν…
Το φθινόπωρο του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να ξαναρυθμίσει τα χρέη του ΠΑΟΚ αλλά προσέκρουσε στην τρόικα που δεν αντιλαμβανόταν γιατί ρυθμίζονται χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτή τη φορά η τρόικα δεν έμαθε καν τη ρύθμιση. Με την ΠΝΠ όλα έγιναν με τρόπο ώστε να μην το μάθει. Μετά από όλα αυτά άνοιξα τη σημερινή εφημερίδα και διάβασα τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα «για ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με τους Ευρωπαίους». Φταίω εγώ που δεν πιστεύω ούτε το ένα, ούτε το άλλο;

Σχόλιο: Αυτό που γράφει ο Τέλεγλου το έχω γράψει και το έχω πει πολλές φορές, όπως και πολλοί άλλοι. Τέρμα οι ρυθμίσεις σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Όποια δεν έχει λεφτά, υποβιβάζεται, όπως γίνεται στην Ισπανία και αλλού.

Στην Ιταλία στην δεύτερη κατηγορία ακολουθουν την Αμερικανική μέθοδο του NBA lockout, δεν ξοδεύεις παραπάνω από τα έσοδα σου.

Γιατί να πληρώνει το κράτος, οι πολίτες τους παράγοντες; Με δικά μας λεφτά κάνουν ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πρέπει να μπει ένα τέρμα. Όποιος δεν έχει χρήμα, πέφτει κατηγορία.

Οι μεγάλες ομάδες, έχουν δικά τους έσοδα.

4444

Take a break from the serious business of science with KQED Science.

 

4444

4444

Photographer Marco Michielletto.

4444

4444

4444

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025: Ο «δρόμος του μεταξιού» θα είναι σπαρμένος με τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτή τη μαξιμαλιστική πρόβλεψη προχώρησε ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πλάνα της Κίνας έχουν προβολή την επόμενη 10ετία και σε αυτά περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Πηγή: Πρόεδρος της Κίνας: Ο «δρόμος του μεταξιού» θα έχει αξία 2,5 τρισ. δολάρια -Στο πλάνο και η Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198795/proedros-tis-kinas-o-dromos-toy-metaxioy-tha-ehei-axia-25-tris-dolaria-sto-plano-kai-i#ixzz3VqOwYTLC

 

4444

Μα αφού οι τραπεζες ειναι αδειες κύριε νταβατζή, πως πήρες 35 εκατομμυρια δάνειο; Ο Αρναούτογλου μεσολάβησε;

 

4444

GERMANY GERMAN WINGS A320 LUFTHANSA 4U9525 ANDREAS LUBITZ 01 280315

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/03/blog-post_1273.html#more

Ο πιλότος και η α-σθένεια…

Σε μια κοινωνία που έχει ποινικοποιήσει το πένθος για να κρύψει η ίδια τις παθογένειές της, ο κανιβαλισμός καλά κρατεί…
Η  συντριβή της πτήσης 4U9525 είναι  μια υπόθεση που σίγουρα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις… συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Μέσα σε όλο τον πανικό απόδοσης ευθυνών και διερεύνησης  αιτιών, εκεί που έχει μία σημασία να σταθεί κανείς είναι η στάση των διάφορων μίντια, η οποία για μία ακόμη φορά μπορεί να χαρακτηριστεί κανιβαλιστική.

 Σε ένα δυστύχημα σαν αυτό τα αίτια είναι πολύπλευρα και οι  ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν σε περισσότερα του ενός πρόσωπα.

Είναι πολύ πιθανό ο πιλότος, Αντρέα Λούμπιτζ, να είχε βιώσει κάποιο καταθλιπτικό επεισόδιο . Το γεγονός αυτό όμως από μόνο του δεν εξηγεί τίποτα.

Η κατάθλιψη είναι από τις συχνότερες διαταραχές διάθεσης με ποσοστό εμφάνισης περίπου 20%. Ένας στους 5 ενήλικες δηλαδή έχει βιώσει κάποια περίοδο κατάθλιψης κατά την διάρκεια της ζωής του. Επιπλέον μελαγχολίες και κρίσεις πανικού έχουν βιώσει έστω και μία φορά όλοι οι άνθρωποι.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα με τίτλους όπως “Ιπτάμενη παράνοια” (zougla), “Ο ψυχοπαθής πιλότος” (Βild), ” Τρελός με χαρτί ο πιλότος” (skai) κ.α. Το γεγονός αυτό πέραν του ότι αποτελεί μία μονομερή προσέγγιση, εντείνει το στίγμα των ψυχικών διαταραχών, αναγάγοντας ένα συχνό φαινόμενο σε ταμπού.
Όσον αφορά την εταιρία, η Germanwings αποτάσσεται την ευθύνη δηλώνοντας ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ξέρει και ότι ο πιλότος είχε περάσει όλα τα ψυχολογικά τεστ, όπως πράγματι και έγινε.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πιλότος “έκρυβε” την ασθένειά του προκειμένου να πετάξει.
Την ίδια ώρα ψυχολόγοι και πιλότοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος πρόβλεψης των αυτοκτονιών πιλότων. Οι πιλότοι περνούν από ιατρικό και ψυχιατρικό έλεγχο μια φορά τον χρόνο, όμως αυτό δεν επαρκεί. Όπως αναφέρει η Γκέιλ Σολτζ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Weill Cornell της Νέας Υόρκης, “Οι άνθρωποι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι τη δουλειά τους, αν απαντήσουν (ειλικρινώς) σε ερωτήματα για τον εαυτό τους”.
Επιπλέον, συνίσταται στους πιλότους να αξιολογούν τους συναδέλφους τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά, δηλώνει ένας κυβερνήτης αεροσκάφους Α320 ασιατικής εταιρίας. “Κάτι τέτοιο όμως” δηλώνει  “είναι απίθανο καθώς δεν θέλεις να δουλεύεις σε ένα γραφείο όπου οι συνάδελφοί σου σε καρφώνουν”. Όλα τα παραπάνω είναι παράμετροι που η κάθε εταιρία δεν είναι δύσκολο να λάβει υπ όψιν, πόσο μάλλον αν το ζήτημα ασφάλειας που διακυβεύεται είναι τεράστιο.
Πέραν των όποιων εξετάσεων, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει ανθρώπινος παράγοντας. “Ποτέ μην αφήνεις κάποιον μόνο του, αυτή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική τεχνική πρόληψης της αυτοκτονίας που υπάρχει”, τονίζει ο Τόνι Κατανέζε, κλινικός ψυχολόγος στο κέντρο Glen Iris Psychology της Μελβούρνης.
Και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι αεροπορικές εταιρίες καλά, Όμως παρ όλα αυτά  προτιμήθηκαν οι περικοπές.
Και τα μίντια φαίνεται να το γνωρίζουν, όμως ένας “κραχτός” τίτλος φέρνει πάντα περισσότερα κλικς.
Βασιλική Γκρέζιου
left.gr

Σχόλιο: Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ηλίθιοι και πιστεύουν ότι τους σερβίρουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Όταν πέφτει ένα αεροπλάνο, την ευθύνη πάντα την έχει η εταιρεία και το σύστημα της. Όμως η εταιρεία θέλει κέρδος και δε γίνεται να δίνει παχυλές αποζημιώσεις ή να παίρνει τα σωστά μέτρα, γιατί κοστίζουν. Όλα έχουν σχέση με το χρήμα.

Όπως τονίζει και ο Τόνι Κατανέζε, κλινικός ψυχολόγος στο κέντρο Glen Iris Psychology της Μελβούρνης: «Ποτέ μην αφήνεις κάποιον μόνο του, αυτή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική τεχνική πρόληψης της αυτοκτονίας που υπάρχει».

Οι λύσεις υπάρχουν, αλλά λόγο κόστους δεν εφαρμόζονται.

Όταν διάβασα, ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχε και ένας διάσημος τραγουδιστής όπερας, σκέφτηκα: τι ηλίθιος. Ενώ έχει λεφτά, ταξιδεύει με φτηνή εταιρεία.

Η συμβουλή που θα δώσω είναι η εξής: αν έχετε χρήματα, μη ταξιδεύετε με φτηνές εταιρείες και πάρτε προφυλάξεις. Μην ακούτε τι σας λένε. Ζητήστε έχτρα πληροφορίες.

Γιατί να πεθάνεις τζάμπα και βερεσέ, ενώ έχεις λεφτά;

Το έχω ξαναγράψει: η προσωπική σας στατιστική, μπορεί να είναι καλύτερη από των αεροπλάνων. Γιατί να το διακιντυνέψετε;

Καλό είναι να κοιτάζεται το παρελθόν μιας εταιρείας. Όπως κάνουν οι εργοδότες με τους εργαζομένους.

Θα το ξαναγράψω: αν έχετε λεφτά, δε χρειάζεται να πεθάνετε σαν τους μαλάκες.

Οι φτωχοί λόγο ανάγκης, έχουν περιορισμένες επιλογές. Αν πεθάνει κάποιος δικός σας, φροντίστε να πάρετε μεγάλη αποζημίωση.

4444

28/03/2015

4444

BLOOMBERG DONUTS NASH TRISH BLUE RING 01 280315

4444

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/dragasakhs-proxwrame-se-pwlhsh-toy-pleiopshfikou-paketoy-toy-olp.3382669.html

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές “μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά” επισήμανε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχόλιο: Μεγάλη ξευτίλα ο Δραγασάκης. Όχι τίποτα άλλο, το παίζει και σοβαρός.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ γρήγορα ξευτιλίζονται.

4444

http://247wallst.com/economy/2015/03/28/unemployment-drops-below-4-in-8-states/

Unemployment Drops Below 4% in 8 States

By Douglas A. McIntyre March 28, 2015 8:45 am EDT
The headline from the Bureau of Labor Statistics (BLS) report on state unemployment for February is that Nebraska became the state with the lowest unemployment (2.7%), passing perennial leader North Dakota (2.9%). Apparently, the demise of fracking, accelerated by low oil prices, has caught up to the state that relies so much on energy.

While the two states vie for the prize of lowest unemployment, six other states have rates that have dropped below 4%, against the national average of 5.5%, according to the BLS.

Most of the states are clustered in the Great Plains or states adjacent to them, with the exception of New Hampshire (3.9%) and Vermont (3.9%).

None has a dense population, although the effect of that is not certain. The unemployment rate in Utah is 3.4%. In North Dakota it is 2.9%, while in Minnesota the rate is 3.7%. And in Idaho it is 3.9%.

Oddly enough, one of the sparsely populated states in the Plains with low unemployment relies on tech. For reasons hard to figure, firms like Micron Technology Inc. (NYSE: MU) have their homes in Idaho. At the far end of the economic scale, Idaho’s jobs rate is due in large part to potatoes. Agriculture success helps all the Great Plains states to some extent. Although Utah is further south, it relies on agriculture, mining and energy as well.

Harder to peg is the reason for low unemployment in Vermont and New Hampshire, adjacent to one another. Vermont is small enough that government jobs provide a large portion of employment. It is hard to see that being true in populous states with larger workforces and more diverse populations. Like Plains states, agriculture dominates the New Hampshire economy.

The trend in these states will not be matched by others. Too many have large cities where unemployment rates have stayed high. Yet others have a wide enough spread of industries so that some are bound to be slow at any given time.

These eight states are too small in population to have much effect on the national jobs rate. That does not matter to their residents.
Read more: Unemployment Below 4% in Great Plains States, Others, Says BLS – 24/7 Wall St. http://247wallst.com/economy/2015/03/28/unemployment-drops-below-4-in-8-states/#ixzz3ViCghLQc
Σχόλιο: Στα μικρά σύνολα, η διαχείριση πάντα είναι καλύτερη.

4444

Διαβάζω ότι ο Δραγασάκης είπε, ότι θα πουλήσει στους Κινέζους όλο τον ΟΛΠ. Αυτό κι αν είναι ξευτίλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και ξευτελίζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει να εξευτελίσει τόσο πολύ την Αριστερά, ώστε η Χρυσή Αυγή, θα μοιάζει με η ιδανική λύση.

Ρήξη με το Γερμανικό ευρώ. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που αφήνουν οι Γερμανοί ψυχασθενείς.

Γερμανικό Ευρώ σημαίνει μνημόνια και θάνατος. Αυτό οι βλαμμένοι νεοέλληνες δε το έχουν καταλάβει γιατί οι νταβατζηδες τους κάνουν πλύση εγκεφάλου.

4444

Μίλησε και ο Καραγκιόζης Αρναουτογλου που πουλά μαγκιά και κλανια σε ηλίθιους και τι μας είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πειράξει τα κανάλια.

Αυτό είπε ο Καραγκιόζης.

Εγώ λέω στον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν τσακίσεις τα συστημικά και ανθελληνικά ΜΜΕ, θα έχεις πολύ δύσκολο δρόμο.

Εγώ Αρναουτουγλου με τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει οι νταβατζιδες των συστημικών ΜΜΕ, φτιάχνω καλύτερες σειρές και καλύτερες ειδήσεις, το κατάλαβες μαλακα; Αι στο διάολο.

4444

GERMANY GERMANWINGS LUFTHANSA A320 4U9525 ANDREAS LUBITZ 01 280315

Εγώ ξέρετε δε πιστεύω στην τύχη. Το έχω γράψει πολλές φορές. Ποιος ή ποια από εσάς, έχει την ικανότητα, να περιγράψει με βάση τα μαθηματικά το συγκεκριμένο αεροπορικό δυστύχημα; Γιατί έγινε, πως έγινε και γιατί τώρα. Με έπιασαν τα γέλια όταν άκουσα τον Γερμανό να λέει, ότι είναι περήφανος για τα συστήματα ασφαλείας που έχει.

4444

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1318153/nikh-ths-aek-sto-ste-gia-thn-kataskefh-toy-ghpedoy.html

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κάτοικοι της περιοχής είχαν στραφεί εναντίον της κατασκευής του γηπέδου.

Κανονικά προχωρούν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου («Αγιά Σοφιά») της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσα από το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Σχόλιο: Μια νίκη για τον Μελισσανίδη. Όπως έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, η ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο. Η τελική εικόνα είναι απλή και κατανοητή ακόμα και από ένα παιδί που βλέπει το γήπεδο.

4444

Ένα λόγος που υπάρχουν ανοίκιαστα διαμερίσματα, είναι ότι οι ιδιοκτήτες δε τα νοικιάζουν σε τιμές που είναι προσαρμοσμένες στην οικονομική κρίση.

Όταν υπάρχει κρίση, το ενοίκιο κατεβαίνει, μέχρι να βρεις ενοικιαστή.

Όταν η ζήτηση επανέλθει, το νοικιάζεις πάλι στην τιμή που θέλεις.

Το χρήμα πρέπει να κινείτε σε μια οικονομία.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το κράτος να νοικιάσει αυτά τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα σε φτωχούς Έλληνες ( άστεγους) ή σε παρανόμους μετανάστες. Αυτό θα είχε πολλά οφέλη. Τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για την οικονομία και την κοινωνία.

Όταν μένεις σε σπίτι, σκέπτεσαι αλλιώς.

 

(Μιλώντας στη RealNews η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας, προκρίνεται η λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτιρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα.)

 

Όταν υπάρχει κρίση, πρέπει να κινείσαι γρήγορα και σε πολλά επίπεδα. Η οικονομία είναι πολύ εύκολη υπόθεση για μένα.

Η άποψη μου για τον Στουρνάρα, είναι δεδομένη, δεν εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα. Άνθρωπος των Γερμανών, χρωστά τη θέση του στον Σόιμπλε και αυτόν υπηρετεί.

Αν εγώ ήμουν κυβέρνηση, θα τον έδιωχνα από την πρώτη μέρα.

4444

27/03/2015

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/03/blog-post_3502.html

Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτητή … …που ήρθε από τη Βραζιλία για να καταθέσει για τον Βαγγέλη.
-“”Ναι”, δυστυχώς υπήρξε πολιτική παρέμβαση”.
-Είχα ενημερώσει τον διευθυντή, ότι ο Βαγγέλης υφίσταται περίεργα πειράγματα…
Ο νεαρός απόφοιτος -πλέον- της Γαλακτοκομικής Σχολής προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ήρεμος μπορούσε μπροστά στους αστυνομικούς.
Ήρθε εσπευσμένα από τη Βραζιλία προκειμένου να… πει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση του κατά ενός έτους μικρότερού του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τον οποίο γνωρίζονταν, αλλά δεν είχε προλάβει να αποκτήσει ιδιαίτερα στενή φιλία, καθώς εκείνος ήταν δευτεροετής και ο Βαγγέλης μόλις είχε πάει στη Σχολή.
Όμως, όπως είπε, είχαν έρθει αρκετά κοντά, ενώ πολλές φορές είχε τύχει να φάνε μαζί και να μιλήσουν για διάφορα πράγματα, περνώντας χαλαρά και πολύ όμορφα.
«Πάρα πολύ καλό παιδί, μοναχικό θα έλεγα, απομονωμένο τις περισσότερες φορές, δε νομίζω ότι είχε πειράξει ποτέ κανέναν, γλυκομίλητος. Όταν κάποια στιγμή πρόσεξα ότι έχει μία περίεργη θλίψη στο πρόσωπό του, το ρώτησα αν συμβαίνει κάτι, δεν μου είχε πει όμως τίποτα», είπε ο νεαρός και πρόσθεσε: «Λίγο αργότερα θα διαπίστωνα ότι πολλές φορές έπεφτε θύμα πειραγμάτων από τους συμφοιτητές και έχω την εντύπωση ότι κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία με τα πειράγματα και εξελίχθηκε σε bulling…».
«Κάποια στιγμή επειδή ένιωθα άσχημα δεν ήθελα ούτε να τον στριμώξω και να του πω, “κοίτα Βαγγέλη πρέπει να μιλήσεις, δεν πρέπει να το αφήσεις αυτό να συμβαίνει”, αποφάσισα να πάω στο διευθυντή και να τα πω όλα όσα ήξερα», πρόσθεσε ο απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής, τονίζοντας ότι από εκεί και πέρα δεν ξέρει τι έγινε.
«Φαντάζομαι, όπως έμαθα, ότι το θέμα ξαφνικά πάγωσε και κατάλαβα ότι κάποιος και προφανώς πολιτικός προσπάθησε να “γειώσει” τη σημαντικότητα της κατάστασης και να ξεχαστεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν. “Ναι”, δυστυχώς υπήρξε πολιτική παρέμβαση», φέρεται να είπε ο νεαρός στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι η κατάσταση αυτή θα είχε ένα τόσο φρικτό τέλος.
protothema.gr

Σχόλιο: Η ψυχή του Βαγγέλη, ζητά δικαίωση Σαμαρά. Γιατί δε μας λες ποιος ήταν ο πολιτικός της ΝΔ;

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/03/448.html

Το 44,8% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, παρουσιάζοντας τα… στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, αφήνοντας αιχμές προς τους δανειστές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784.

Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ.
«Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος Ήλιος είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και δηλώσεις εκπροσώπων των δανειστών της χώρας» δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε:
Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, όπως ορίζεται από τα στοιχεία του 2013 της ΕΛΣΤΑΤ.
Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ.
Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4% (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315.

«Αποδομούνται τα επιχειρήματα των δανειστών»

Ο κ. Στρατούλης υπογραμμίζει ότι «τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, καθώς βέβαια και της απελθούσας συγκυβέρνησης και τρόικας, που έκαναν λόγο για υψηλή μέση σύνταξη για τους Έλληνες ασφαλισμένους, καθώς και για υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 62 χρόνια. Μια ρητορική στην οποία στηρίχτηκε η μέχρι την 25η Γενάρη κατεδάφιση συντάξεων, προνομιακών επιδομάτων αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνολικά. Η κυβέρνησή μας βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, προστατεύει τα προνοιακά επιδόματα και προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του δημόσιου αναδιανεμητικού και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος με τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης».
Το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών.

Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.
Τον Μάρτιο, προστέθηκαν 13.791 νέες συντάξεις από τις οποίες από τις οποίες οι 8.664 ήταν κύριες και οι 5.127 επικουρικές ενώ το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε για των πληρωμή των νέων συντάξεων ήταν 6.721.554,22 ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους ανήλθε σε 47.856.591,63.
Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 49%, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους νέους συνταξιούχους είναι ηλικίας 56-61 ετών και 62-67 ετών.
Τον Μάρτιο διακόπηκαν 8.710 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου συνολικού ποσού 3.895.623,81 ευρώ και 30 λόγω γάμου συνολικού ποσού 5.385,89 ευρώ.
Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Ελλάδα ανήλθε σε 171.276 συνολικά και το ποσό που καταβάλλεται σε 57.553.517 ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου προνοιακών επιδομάτων διαπιστώθηκαν 1.233 περιπτώσεις θανόντων ενώ το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων ανήλθε σε 180.814…
newpost.gr

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42491/ntokoumenta

Του Γιάννη Ντάσκα

-Γαμώ τα σπίτια αυτών που πήραν απόφαση να διορίσουν πιλότο έναν 26χρονο και μάλιστα ψυχασθενή!

Αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος για αγωγές και μηνύσεις, από τους εκατοντάδες συγγενείς των 151 ανθρώπων, τους οποίους δολοφόνησε το βλαμμένο με το όνομα Αντρέας Λουντιτζ.

Ο Εισαγγελέας που ερευνά την τραγωδία στις Άλπεις αποφάνθηκε ότι ο 28χρονος,ο οποίος έχει περίπου 600 ώρες πτήσης, άρα ανέβηκε σε πιλοτήριο από τα 25-26 του χρόνια, κλείδωσε αρχικά έξω από το πιλοτήριο τον έμπειρο σε πτήσεις συγκυβερνήτη.

Ύστερα έβαλε το αεροπλάνο σε καθοδική πορεία για να συντριβεί στις Άλπεις και βασάνιζε επί περίπου 15 λεπτά απάνθρωπα, όλους τους 151 επιβάτες και πλήρωμα, καθώς είχαν ΟΛΟΙ καταλάβει, ότι το αεροπλάνο οδηγείται σε συντριβή στο βουνό…

Τα κουτιά του αεροπλάνου κατέγραψαν τα ουρλιαχτά και την προσπάθεια του πληρώματος να ΣΠΑΣΕΙ την πόρτα του πιλοτηρίου και να ακινητοποιήσει τον ψυχασθενή. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι πόρτες του πιλοτηρίου ασφαλίζουν από μέσα για τον κίνδυνο να εισβάλλουν αεροπειρατές…

Είναι αρκετές οι αεροπορικές τραγωδίες, που οφείλονται σε απόφαση κάποιου εκ των πιλότων να θέσει τέρμα στη ζωή του παίρνοντας μαζί του και τόσες ανθρώπινες ζωές.

Οι υπεύθυνοι υποτίθεται ότι έχουν αυξήσει τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή έγκαιρης διάγνωσης ψυχικών προβλημάτων στους πιλότους ή θεμάτων, που σχετίζονται με «καμικάζι αυτοκτονίας» για θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους.
Κατά τους επιστήμονες οι ευαίσθητες ηλικίες πρέπει να παρακολουθούνται ιδιαίτερα και να αποκλείονται από τα πιλοτήρια ακόμα και ύποπτοι,χωρίς εκδηλωθέντα συμπτώματα παθήσεων.

Έτσι μεγάλες και ασφαλείς εταιρείες αποφεύγουν την πρόσληψη κάποιου, που έχει ακόμα και απλή προβληματική συμπεριφορά.

«Εάν κάποιος φαίνεται ανεξήγητα λιγομίλητος η ανεξήγητα χαρούμενος ,ακόμα και αν οι ιατρικές εξετάσεις του είναι καλές δεν προσλαμβάνεται σε θέση ευαίσθητη, όπως είναι τα πληρώματα αεροσκαφών» μας είπε στέλεχος της (πρώην) Ολυμπιακής και πρόσθεσε ότι «παλαιότερα στην Ολυμπιακή και απλή υποψία να υπήρχε παράλληλα με ΑΡΙΣΤΕΣ εξετάσεις δεν ανέβαινε στο αεροπλάνο ο «ύποπτος» όσα μέσα και αν έβαζε, ούτε μάθαινε ποτέ ποιός και γιατί «σημάδεψε» το φάκελο του.»

Τα πράγματα άλλαξαν για δύο ,κυρίως, λόγους.

Πρώτον : οι προσφυγές στα δικαστήρια γίνονται σε άλλες βάσεις και ιδιωτικές εταιρείες υποχρεώνονται να αιτιολογούν και το παραμικρό. Με δεδομένο ότι ευκολότερα παίρνουν πια σχεδόν όλοι πιστοποιητικά απόλυτης υγείας σε κάθε τομέα, πολύ δύσκολα μπορεί να γραφεί από επιστήμονα «υποψία» ψυχικού νοσήματος η να επισημανθεί «υπόβαθρο για ανάπτυξη ψυχικού νοσήματος». Πέρα από αυτά είναι και τα «μέσα». Όλο και ευκολότερα μπορεί να πάρει κανείς υποστήριξη, από κάποιον που έχει επιρροή σε μια εταιρεία με κάποιο ¨μέσον» η να πάρει «πτυχίο άριστο».
Είναι πολλές οι περιπτώσεις εμφάνισης ακόμα και πλαστών πτυχίων, τα οποία υποστηρίζουν στοιχειώδεις γνώσεις από κάποια τεχνική εκπαίδευση και με το πλαστό πτυχίο φτάνει κανείς στην κορφή.

Δεύτερον: το κόστος.

«Γιατί να πάρω ένα γιατρό η ένα δικηγόρο ή ένα μηχανικό, ο οποίος στα 35 του τέλειωσε λαμπρές σπουδές και πρέπει να τον πληρώσω ανάλογα και να μην πάρω κάποιον από μια σχολή τριτοκοσμικής χώρας που έμαθε τα στοιχειώδη;»
είχε ρωτήσει ρητορικά πριν μερικά χρόνια κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας σε μια φιλική συζήτηση για «έλεγχο του υψηλού κόστους».

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία «Λουφτχάνσα» θεωρείται από τις πιο ασφαλείς, ως τώρα. Οι τιμές της όμως δεν συγκρίνονται με τις χαμηλές τιμές των εταιρειών χαμηλού κόστους. 

Οι εταιρείες αυτές έκοψαν βαλίτσες, φαγητό, νερό, καφέ και προσλαμβάνουν «πιτσιρίκια» γιατί το κόστος μισθοδοσίας είναι μισό ή το ένα τρίτο σε σχέση με τον έμπειρο.

Ο νεαρός αυτός στοίχιζε σίγουρα πολύ λιγότερο, από τον συνάδελφό του, τον οποίο κλείδωσε απέξω και η εταιρεία αυτή που είναι θυγατρική της «Λουφτχάνσα» σίγουρα τον επέλεξε με το κόστος και όχι την πραγματική του αξία.

«Να ερευνήσετε τις ηλικίες των πληρωμάτων σε εταιρείες χαμηλού κόστους. Θα βρείτε είτε πολύ νεαρούς στην πλειοψηφία, είτε …συνταξιούχους, είτε κάποιους «κομμένους” από άλλες εταιρείες.

Όταν δείτε το κοστολόγιο θα καταλάβετε» μας είπε έμπειρος σε αυτά τα θέματα.

Σ αυτήν την περίπτωση μαζικής δολοφονίας βρισκόμαστε στην τραγωδία των Άλπεων.
Και δεν είναι παρηγοριά ότι κάθε μέρα γίνονται χιλιάδες πτήσεις και επομένως να πέφτει μία την …εβδομάδα δεν αφαιρεί από το αεροπλάνο τον χαρακτήρα του ασφαλέστερου μέσου μεταφοράς.

Όσο πιο ανεξέλεγκτος είναι ο ανταγωνισμός, τόσο πιο πολύ θα επιχειρούν οι κερδοσκόποι τα ρίσκα για να προλάβουν να κερδίσουν. Σήμερα οι τιμωρίες των θυτών γίνονται όλο και μικρότερες γιατί εξοικονομούν χώρους στις φυλακές, κερδίζουν οι δικηγόροι, έχουν δουλειά οι επιστήμονες στις μελέτες τους κλπ. Τα εγκλήματα όλο και αυξάνονται.

Ο Νορβηγός Μπρεϊβικ δολοφόνησε μαζικά 77 άτομα για λόγους πολιτικής καθαρότητας. Σκότωσε δηλαδή λιγότερους από όσους ο ψυχασθενής Λούτιτζ, του οποίου κρύβουν και το όνομα για να μην προσβληθεί η… μνήμη του και να μην αισθανθούν άσχημα οι γονείς του.

Σε αυτή την αθλιότητα φτάσαμε στην εποχή μας. Να είναι παντού οι φωτογραφίες και οι προσωπικές ιστορίες των τραγικών θυμάτων και του ψυχασθενούς δολοφόνου να μπαίνει με ¨»ατομικό ρίσκο» διότι δεν επιτρέπεται αφού δεν δικάστηκε αμετάκλητα.

Αυτή η κοινωνία προστατεύεται όλο και λιγότερο και αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ…
Φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν να δημοσιεύεται όνομα κατηγορούμενου παρότι η δίκη είναι δημόσια!!!Τι νόημα έχει τότε η δημόσια δίκη;

Προφανές είναι ότι θέλουν να προστατεύουν τους επώνυμους εξουσιαστές. Να μαθαίνουν μόνο όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα στο δικαστήριο και όχι η κοινωνία δια της δημοσιότητας.

Αυτό όμως είναι παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, αν και η δημοσιότητα αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ικανοποίηση του δεδικαιολογημένου ενδιαφέροντος να πληροφορείται και άρα να παρακολουθεί ως αθωώνονται σκανδαλωδώς καί όσοι έχουν τα «μέσα».

Σε επίρρωση όσων γράφουμε δείτε τις δηλώσεις εκπροσώπων της Λουφτχάνσα ,όπως τις καταχώρισε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και βγάλτε συμπεράσματα:

«…Εκπρόσωπος της Lufthansa (η μητρική εταιρεία της Germanwings) δήλωσε πως ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το λόγο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να ξεκαθαρίσει αυτό που συνέβη, αν και συμπλήρωσε πως δεν έχει πληροφορία για τις συνθήκες της συντριβής.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι οι κυβερνήτες υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση.

Ερωτηθείς για τα ψυχολογικά τεστ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας απάντησε πως η διαδικασία προβλέπει πολλά τέτοια τεστ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ενώ είπε ότι δεν πραγματοποιείται διερεύνηση γύρω από το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη.

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για την τραγωδία, ο εκπρόσωπος της Lufthansa απέρριψε την υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας.

Όσο για τη συνομιλία ανάμεσα στους δύο όσο βρίσκονταν αμφότεροι στο πιλοτήριο και όπως καταγράφηκε, δήλωσε πως ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον συγκυβερνήτη «τώρα έχεις τον έλεγχο».

Πηγή: ntokoumenta.gr

Σχόλιο: Ο Ντάσκας τα γράφει όλα. Η εταιρεία φταίει. Βέβαια οι μέτοχοι της εταιρείας, έχουν φτιάξει έτσι το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην διώκετε ποτέ η εταιρεία.

Όσοι σκοπεύετε να ταξιδεύετε με αεροπλάνο και η ζωή σας είναι μακριά από ατυχήματα, τότε μη ταξιδέψετε, γιατί με βάση την προσωπική σας στατιστική, το αεροπλάνο δεν είναι το ποιο ασφαλές μέσον. Με βάση την προσωπική σας στατιστική.

Κάποιος που είναι προσεκτικός στην ζωή του και μηδενίζει το ρίσκο να την χάσει από ατύχημα, δε χρειάζεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Γιατί η προσωπική του στατιστική, είναι πολύ καλύτερη.

Μην ακούτε τις μπούρδες που λένε οι εταιρείες που έχουν σκοπό το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Ξέρετε το Χάος, δεν είναι κάτι τυχαίο, απλά έχει πολλές μεταβλητές και ευαισθησίες.

Όταν η ευθύνη ρίχνεται στον άνθρωπο, οι εταιρείες συνήθως βγαίνουν λάδι.

Αυτή είναι σημαντική λεπτομέρεια.

Ήταν ο πιλότος ψυχασθενής; Κι αν ήταν γιατί τον κρατούσαν ως συγκυβερνήτη;

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42486/norwegian

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian Air Shuttle θα επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο πιλοτήριο, ανακοίνωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, μετά την αποκάλυψη ότι κατά πάσα πιθανότητα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους A320 της γερμανικής Germanwings προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή του στις γαλλικές Άλπεις.
“Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ΄αυτό” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος πτήσεων της νορβηγικής εταιρείας Τόμας Χεστάμερ. Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιθανότατα από αύριο Παρασκευή.
“Το συζητούσαμε από καιρό αλλά το γεγονός αυτό επιτάχυνε τις αποφάσεις μας”, εξήγησε ο Χεστάμερ.
Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν προς εξέταση στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας. “Αναμένω ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο”, είπε το στέλεχος της Norwegian, της τρίτης σε μέγεθος ευρωπαϊκής εταιρείας χαμηλού κόστους.
Η Norwegian Air Shuttle ιδρύθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης τη Α320 οδήγησε το αεροσκάφος στον όλεθρο παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Οι Γάλλοι ερευνητές της υπόθεσης και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας πάντως δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σχόλιο: Το μέτρο είναι σωστό.

4444

26/03/2015

4444

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000006638/GPapadakou-I-poini-ston-Papakonstantinou-antistoixei-se-apli-eksubrisi

Γ. Παπαδάκου: «Η ποινή στον Παπακωνσταντίνου αντιστοιχεί σε απλή εξύβριση»

Συνεντεύξεις Σοκαριστική χαρακτήρισε την απόφαση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου στη δίκη για τη λίστα Λαγκάρντ, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μιλώντας στο Κόκκινο 93,4 και τους Αλεξάνδρα Χριστακάκη και Λευτέρη Αρβανίτη.

«Ούτε οι συνήγοροί του δεν περίμεναν αυτή την απόφαση», είπε η Γιάννα Παπαδάκου , η οποία παρακολούθησε από κοντά όλη την εξέλιξη της δίκης, μιλώντας στο Κόκκινο 93,4 για την ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή που επιδικάστηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου ,για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Όλοι βέβαια περιμέναμε κάτω από πέντε χρόνια όπως εξελίχθηκε η υπόθεση», συμπλήρωσε η κα. Παπαδάκου.

«Η δίκη φαινόταν από την αρχή πώς θα καταλήξει, διότι οι μάρτυρες κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε μάρτυρες υπεράσπισης από ένα σημείο και μετά, χωρίς να περιγράψουν ποτέ τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου», είπε με έμφαση η κα Παπαδάκου. «Είναι δυνατόν περίπου 3 χρόνια μετά από όταν εντοπίστηκε ότι λείπουν ονόματα και έχουν εντοπιστεί ποσά φοροδιαφυγής, είναι δυνατόν να μην έχει προσδιοριστεί ακριβώς η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο;»

Σχόλιο: Τι είναι αυτό μαλακα νεοέλληνα, που δεν καταλαβαίνεις; Πες μου τι είναι.

Ο Παπακωνσταντίνου με την δράση του έβλαψε το Ελληνικό Κράτος και την Ελληνική κοινωνία και οι «δικαστές» τις πλάκας του έριξαν ποινή χάδι.

Όπως ο Παπακωνσταντίνου το παίζει τρελός και κυνικός, έτσι και οι δικαστές, θα μπορούσαν να του πουν πέντε χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή και βλέπουμε.

Είχαν κάθε δικαίωμα.

Αυτοί οι τύποι, της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ, παρέλαβαν το usb της λίστας και μετά με δόλο, το εξαφάνισαν. Όταν τους ρωτάς, το παίζουν τρελοί.

Αν εγώ ήμουν δικαστής θα έλεγα στον Παπακωνσταντίνου 5 χρόνια φυλακή και βλέπουμε.

Εγώ βέβαια θέλω να δω την Ελλάδα να προκόβει. Εδώ είναι η διαφορά.

Παραλάβατε ένα usb. Που είναι; Αν δε το φέρετε, 5 χρόνια φυλακή όσοι εμπλέκεστε και αυτά για αρχή. Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα που ψηφίζεις τους Γαμημένους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Υπάρχει ένα γεγονός που δεν αμφισβητείτε. Η συμμορία του ΠΑΣΟΚ, παρέλαβε ένα usb και μετά το εξαφάνισαν. Όσοι εμπλέκονται τους τιμωρείς.

Ο Παπακωνσταντίνου δεν πήγε σε δικαστήριο. Αν εγώ είχα την εξουσία, όλους αυτούς που έχουν αποκαλυφτεί θα τους ξηλώσω για κακοδικία και θα ξανάκανα την δίκη.

Απλά πράγματα. Και μάλιστα αν με ζόριζαν οι δωσίλογοι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, θα πήγαινα σε δημοψήφισμα. Θα τους τελείωνα σε χρόνο dt. Η Ελληνική κοινωνία βράζει με την απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου. Θα έκανα δημοψήφισμα και θα έκανα πολιτικό περίπατο.

Αν ο Σάββας Ξηρός πήγαινε σε τέτοιο, δικό του δικαστήριο, θα ήταν τώρα έξω.

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις μαλακα νεοέλληνα που ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ.

4444

http://www.avgi.gr/article/5418099/sobara-erotimata-apo-ti-stasi-tou-dikigorou-tou-upoik-sto-ste-gia-ti-siemens

 

Σοβαρά ερωτήματα από τη στάση του δικηγόρου του ΥΠΟΙΚ στο ΣτΕ για τη Siemens

 • 26.03.2015 , 10:44
 • Τελευταία ενημέρωση : 26.03.2015, 10:48

Μείζον θέμα προκύπτει από τη στάση που κράτησε δικηγόρος – εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιος Μπάνος στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον αμφισβητούμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τη Siemens, όπως αποκαλύπτει το Κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, από τις ενέργειες της Siemens στην Ελλάδα, το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens έγινε στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθετε το θέμα του σκανδάλου της Siemens, ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών, ευθυγραμμιζόμενος με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens, υποστήριξε το αβάσιμο της προσφυγής ισχυριζόμενος ότι αποτελεί συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και μιας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ας σημειωθεί ότι τα 90 εκατομμύρια ευρώ της σχετικής συμφωνίας έπρεπε να καταβληθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα κατά της διαφθοράς και της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η Siemens είχε αναλάβει την ευθύνη να μην κλείσει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα 90 εκατομμύρια ευρώ ουδέποτε κατεβλήθησαν στις εν λόγω οργανώσεις, αντιθέτως κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της Siemens Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν την λειτουργία του εργοστασίου της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπάνος είναι γνωστός από τη νομική γνωμοδότησή του υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, την οποία είχε αποστείλει στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και από την εμπλοκή του στη νομική στοιχειοθέτηση μνημονιακών μέτρων όπως το χαράτσι.

Στο Βερολίνο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς, επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη Γερμανία για την υπόθεση της Siemens. «Η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Αν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε», είπε η Κριστιάνε Βιρτς.

Για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου είπε πως αν υπάρχει σχετικό αίτημα, πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια.

Σχόλιο: Μπογιόπουλε αυτό το έχει διαβάσει; Ο πόλεμος που γίνεται στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή είναι τρομερός.

Είσαι στέλεχος του ΚΚΕ, όποτε σε καταλαβαίνω σε ορισμένα ζητήματα.

Ο Βαρουφάκης πρέπει να σουτάρει τον Μπάνο και να δει αν έχει και ποινικές ευθύνες.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/42482/apodomei-ton-netaniaxoy-o-ompama

«Δεν μπορούμε να βασίζουμε τη διπλωματία μας σε κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον τα επόμενα, πολλά χρόνια» δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα απορρίπτοντας την μετεκλογική απόπειρα Νετανιάχου να ανασκευάσει την εμπρηστική «αποκήρυξη» της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι οι διαφορές του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δεν είναι προσωπικές, αλλά βασίζονται σε ουσιώδη πολιτική διαφωνία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, και προειδοποιεί ότι το ζήτημα μπορεί να κλιμακωθεί.
«Αυτό [εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν αυτή τη διπλωματία] μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους Παλαιστινίους που με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους Ισραηλινούς, και αυτό μπορεί να καταλήξει σε ένα σπιράλ αρνητικών σχέσεων που θα είναι επικίνδυνο για όλους και κακό για όλους» δήλωσε ο Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δυσκολεύεται να φανταστεί πώς θα μπορούσε να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος, μετά τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του, ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητη Παλαιστίνη όσο παραμένει ο ίδιος στην εξουσία.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιχείρησε, μετά τη νίκη του στις εκλογές, να ανασκευάσει τη δήλωσή του.

Ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι ακόμη και μετά από αυτή τη «διορθωτική» δήλωση οι προοπτικές για λύση του Μεσανατολικού στη βάση των δύο κρατών παραμένουν ισχνές.

Ο Ομπάμα ότι θα συνεχίσει να συζητά με την ισραηλινή κυβέρνηση και με τους Παλαιστίνιους, όμως επανέλαβε ότι δεν μπορεί να βασίσει τη διπλωματία σε κάτι που είναι απίθανο να συμβεί τα επόμενα, πολλά χρόνια.

Το θέμα, υπογράμμισε ο Ομπάμα, δεν αφορά τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ ηγετών, δηλαδή του ίδιου και του Νετανιάχου, αλλά «να βρεθεί ένας τρόπος για την επίλυση ενός ακανθώδους πολιτικού ζητήματος που έχει κρίσιμες συνέπειες για τις δύο χώρες και για ολόκληρη την περιοχή».
Σε κάθε περίπτωση, παρά τις διαφωνίες του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλεια του Ισραήλ.

4444

Live Tennis

4444

Μπογιόπουλε δε βλέπεις καλά. Την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την πολεμούν από την πρώτη στιγμή.

4444

Στο θέμα των Παρελάσεων, η άποψη μου είναι γνωστή. Μου αρέσουν.

Είμαι υπέρ των Παρελάσεων και σωστά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε χαρά στους απλούς έλληνες και στα παιδιά τους.

Οι παρελάσεις μου αρέσουν. Βλέπω παρελάσεις του Στρατού, του ΕΑΜ, τα εμβατήρια είναι ωραία και ρυθμικά. Οι άνθρωποι γίνονται εξωστρεφείς, χειροκροτούν, τραγουδούν.

Μια προϋπόθεση βάζω μόνο. Ένα όρο. Η προσέλευση να είναι εθελοντική.

Στη Χούντα, σε ανάγκαζαν να πας.

Με την Χούντα του Σαμαρά – Βενιζέλου, δε σε άφηναν να πας και υπήρχαν παντού κάγκελα.

4444

Όσοι έκαναν επίθεση στο Μουσείο της Εθνικής Ελλάδος, είναι ανθέλληνες και ηλίθιοι.

Αυτή η επίθεση δικαιολογεί, γιατί πρέπει να υπάρχει ο φράκτης στον Έβρο και γιατί πρέπει να υπάρχει έλεγχος στη ροη των παράνομων μεταναστών.

Ο Πανούσης πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να κάνει συλλήψεις. Στο έχω γράψει Πανούση εδώ και πολύ καιρό, κάνε συλλήψεις γιατί θα σου διαλύσουν το μαγαζί.

Πανούση, οι άνθρωποι είναι γνωστοί.

Αν δε κάνεις συλλήψεις Πανούση, θα φανείς ανίκανος.

Επίσης αυτοί που κατέλαβαν τον ραδιοσταθμό Κόκκινο, είναι ηλίθιοι. Αυτοί δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι είναι ασήμαντοι.

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2015/03/dw-15.html#more

DW: Έσοδα έως 15 δισ. αν φορολογηθούν οι ελβετικές καταθέσεις

Με αφορμή την ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης ότι εντός της εβδομάδας ξεκινούν στην Αθήνα συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με το διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ζακ Βατεβίλ -προφανώς για το ζήτημα της φοροδιαφυγής- ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών Φρίντριχ Σνάιντερ υπολογίζει ότι η υπογραφή μιας φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας θα απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 10 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι «οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι περίπου τα δύο τρίτα είναι μαύρο χρήμα».

Υπολογίζει τους έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία στους 10.000, οι οποίοι μόλις τα τελευταία χρόνια μετέφεραν τα χρήματά τους. Θεωρεί ότι «οι συνολικές καταθέσεις διπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 – 5 χρόνια».
Κατά την άποψή του μια φορολογική συμφωνία θα ήταν ο πιο γρήγορος και πιο αποδοτικός τρόπος φορολόγησης των καταθέσεων. Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι σήμερα ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και για το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ζητούν επιτακτικά από την Αθήνα να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Όχι σε ελέγχους στη ροή κεφαλαίων
Οι γερμανικές τράπεζες απορρίπτουν το σενάριο ελέγχων στην ροή κεφαλαίων, όπως πρότεινε πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο. Ο γενικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB) Μίχαελ Κρέμερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ότι ο περιορισμός της ελεύθερης ροής κεφαλαίων «δεν αποτελεί πανάκεια». Ενδεχομένως να αποδώσει βραχυπρόθεσμα, είπε.
Χωρίς όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
http://www.protothema.gr

Σχόλιο: Πες μου μαλακα νεοέλληνα, που ο Σάββας Ξηρός με αναπηρία 90% είναι στη φυλακή, τι είναι αυτό που δεν έχεις καταλάβει;

Τα 2/3 από τα 80 δις ευρώ, είναι μαύρο χρήμα δηλώνουν οι Ελβετοί και καρφώνουν τους προδότες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλαδή Σαμαρά – Βενιζέλο.

Οι Ελβετοί υπολογίζουν τους εισπράξιμους φόρους στα 15 δις ευρώ.

Πες μου ρε μαλακα νεοέλληνα, που πεθαίνεις για λίγα ευρώ, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις;

Όσοι ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ανθέλληνες.

4444

http://www.thetoc.gr/people-style/article/i-alithini-dramatiki-istoria-tou-pretty-woman

Η αληθινή δραματική ιστορία του «Pretty Woman»

Πώς το όραμα ενός σκηνοθέτη, η χημεία των πρωταγωνιστών και… η καλή νεράιδα του σινεμά, μετέτρεψαν ένα δράμα στο αγαπημένο παραμύθι των ’90s, «Pretty Woman»

Ηταν μια σκοτεινή, δραματική ιστορία, για την κυριαρχία των υλικών αγαθών, για την απάνθρωπη Αμερική της Wall Street, για τα χαμένα όνειρα με ένα θλιβερό τέλος, που θα έβρισκε τους κεντρικούς ήρωες να τραβούν χωριστούς δρόμους με άδειο βλέμμα. Εγινε το αγαπημένο παραμύθι των ’90s, μια ταινία ύμνος στον έρωτα και στα όνειρα που βγαίνουν αληθινά, μια ταινία την οποία αγάπησαν γενιές θεατών ανά την υφήλιο. Το «Pretty Woman» γιορτάζει την επέτειο των 25 χρόνων του (γι’ αυτό και το Today Show παρουσίασε πρόσφατα το reunion των συντελεστών του). Στο πλαίσιο αυτής της επετείου, το «Vanity Fair» παρουσιάζει σήμερα όλη την αλήθεια σχετικά με την εξέλιξη μιας ταινίας που στηρίχθηκε -σε πρώτη φάση- σε ένα δραματικό σενάριο.

Το μέγα ζητούμενο, όμως, στο Χόλιγουντ είναι να γίνονται ταινίες που θα αγαπηθούν και θα φέρουν χρήματα. Το «Pretty Woman» χρειάστηκε να περάσει από… χίλια χέρια και να αλλάξει προσανατολισμούς μέχρι να καταλήξει να γίνει μια εμβληματική ιστορία αγάπης, που έκανε εκατομμύρια τηλεθεατές να γελάσουν, να συγκινηθούν, να ονειρευτούν μαζί του.

Το δραματικό τέλος

Η ιστορία που διηγείται το «Vanity Fair» έχει ως εξής: ο JF Lawton ήταν ένας άνεργος σεναριογράφος που έγραφε ιστορίες με ήρωες Νίντζα και έψαχνε απεγνωσμένα να βρει δουλειά. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80, ο Λόουτον έγραψε το «3.000», σενάριο μιας θλιβερής ιστορίας χαμένων ονείρων -στα πρότυπα του «Wall Street»- με πρωταγωνίστρια μια πόρνη και έναν επιχειρηματία. Το αρχικό σενάριο του Λόουτον περιλαμβάνει πολλές από τις σκηνές που συνέθεσαν τελικά την ταινία, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη της ηρωίδας σε ακριβή μπουτίκ, όπου της συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι.

Μόνο που στο αρχικό σενάριο, το χάσμα μεταξύ των διαφορετικών κόσμων που εκπροσωπούν οι ήρωες είναι αγεφύρωτο, και το τέλος διαφορετικό: η Βίβιαν και ο Εντουαρντ τραβούν χωριστούς δρόμους, στην τελευταία σκηνή βλέπουμε εκείνη μαζί με τη φίλη της να παίρνουν το λεωφορείο για μια βόλτα στη Disneyland, όπου σκοπεύουν να περάσουν μια μέρα διασκέδασης με τα λεφτά που έβγαλε η Βίβιαν από την εβδομάδα της με τον πλούσιο επιχειρηματία. Στο τελευταίο πλάνο, θα βλέπαμε εκείνη να ατενίζει το παράθυρο με άδειο βλέμμα και… The end! Κάπου εδώ, λογικά, πρέπει να παρενέβη η καλή νεράιδα του σινεμά

Η καλύβα που έγινε ουρανοξύστης

Η Disney αγόρασε το σενάριο για να το κάνει ταινία με την σκηνοθετική οδηγία του Γκάρι Μάρσαλ. Η προοπτική ήταν να κρατηθεί θλιβερό, στην πορεία όμως ζητήθηκε από τον σεναριογράφο να το κάνει λίγο πιο χαρούμενο. Το έκανε, όμως μετά το βρήκαν πολύ χαρούμενο και το ήθελαν λίγο πιο δραματικό.

Το σενάριο άλλαξε πολλά χέρια και δέχτηκε τις παρεμβάσεις άλλων τριών σεναριογράφων. Οχι ο Λόουτον δεν είχε πρόβλημα: «Ημουν άνεργος, έγραφα σενάρια για ninja και ξαφνικά είχα την ευκαιρία να κάνω ταινία με την Disney και τον Γκάρι Μάρσαλ. Οχι, δεν ήμουν σαν τον Ντα Βίντσι που δεχόταν παρεμβάσεις στο έργο του, αλλά σαν ένα αρχιτέκτονα μιας καλύβας στο βουνό, που ήρθαν και του είπαν ότι θέλουν να την πάρουν να την κάνουν ουρανοξύστη…».

Η πιο καθοριστική ματιά στο σενάριο του Λόουτον, βέβαια, ήταν αυτή του σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ, ο οποίος είχε στο μυαλό του κάτι από παραμύθι. «Οραμά μου» έχει πει ο ίδιος «ήταν ένας συνδυασμός από παραμύθια. Η Τζούλια (Ρόμπερτς) θα ήταν η Ραπουνζέλ, ο Ρίτσαρντ ο πρίγκηπας και ο Εκτορ, η νονά της Σταχτοπούτας…».

Τον σώζει κι εκείνη

Ο δεύτερος και καθοριστικός παράγοντας που έκανε τη δραματική ιστορία να αποκτήσει παραμυθένια χροιά και χαρούμενο φινάλε ήταν η χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Για τους δύο πρώτους ρόλους της ταινίας είχαν δοκιμαστεί ο Αλ Πατσίνο και η Μισέλ Πφάιφερ. «Αν είχαν επιλεγεί, πιθανότατα η ταινία θα ήταν διαφορετική, θα ήταν πολύ πιο κοντά στο αρχικό σενάριο» δηλώνει ο Λόουτον. «Όμως η χημεία μεταξύ του Ρίτσαρντ Γκιρ και της Τζούλια Ρόμπερτς ήταν τόσο έντονη, από τις πρώτες κιόλας οντισιόν, που ουδείς ήθελε να τους δει να καταλήγουν σε ένα δραματικό φινάλε…».

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια συλλογική δουλειά που καθορίστηκε από τυχαίους παράγοντες -συν το ραβδάκι της νεράιδας του σινεμά- με την παραγωγό Λόρα Ζίσκιν να βάζει την τελική καθοριστική νότα, τη διάσημη τελευταία φράση της πρωταγωνίστριας «she saves him right back». Ο Εντουαρντ, ως πρίγκηπας -από τη Wall Street- αν και φοβάται τα ύψη, ανεβαίνει στη σκάλα που οδηγεί στην Βίβιαν και της λέει: «Και τι γίνεται όταν ο πρίγκιπας σκαρφαλώνει στον πύργο και σώζει την πριγκίπισσα». «Τον σώζει κι εκείνη».

Σχόλιο:

«Όμως η χημεία μεταξύ του Ρίτσαρντ Γκιρ και της Τζούλια Ρόμπερτς ήταν τόσο έντονη, από τις πρώτες κιόλας οντισιόν, που ουδείς ήθελε να τους δει να καταλήγουν σε ένα δραματικό φινάλε…».

Αυτή είναι η πρόταση κλειδί. Πως το λένε… όλα τα λεφτά. Αυτή η πρόταση άλλαξε το ρου της ιστορίας και η ταινία έγινε μύθος. Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Την έχω δει την ταινία πάνω από 3 φορές.

4444

http://www.thetoc.gr/politiki/article/oloi-oi-anthrwpoi-tou-giwrgou-se-theseis-kleidia#at_pco=smlwn-1.0&at_si=55132ec818d420f9&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

Όλοι οι άνθρωποι του Γιώργου σε θέσεις κλειδιά

Οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου που υπηρετούν τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είναι και ποιος ο ρόλος τους τότε και τώρα;

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε και λέμε, πρώτος και καλύτερος ο πρωταγωνιστής των ημερών, ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μέχρι το 2006 ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ.

Ακολουθεί η Λούκα Κατσέλη, η πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, η οποία προορίζεται να αναλάβει τη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου στην Εθνική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ζαννιά. Ένα πόστο άκρως σημαντικό για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Επόμενος στη λίστα ο Τζέιμς Γκάλμπρέιθ, ο γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων. Ο κ. Γκαλμπρέιθ, οποίος συνόδευσε στις Βρυξέλλες χθες τον Γ. Βαρουφάκη ήταν και αυτός άτυπος σύμβουλος του ΓΑΠ, επί πρωθυπουργίας του.

Επόμενη στη λίστα είναι η Έλενα Παναρίτη η οποία συνόδευσε και αυτή χθες το ν ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες ως άτυπη σύμβουλος. Η κ. Παναρίτη επί ΓΑΠ ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Κατερίναένας μήνας πριν

Δηλαδή επειδή ο ΓΑΠ ήταν απλά ηλίθιος και κουτοπόνηρος πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους όσους τον συναναστράφηκαν? Δε το θεωρώ βάσιμο…

Σχόλιο: Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα. Ο εκαστοτε ηγέτης, μπορεί να αξιοποιήσει όπως αυτός θέλει τα προσόντα ενός ανθρώπου.

Ο Παπανδρέου αποδείχτηκε δωσίλογος.

4444

25/03/2015

4444

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Σαμαρά, είναι η αξία που δίνουν στη Ζωή των Ελλήνων. Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο ήταν αιμοσταγής εθελόδουλοι. Ο Τσίπρας βάση και των συνθηκών που παρέλαβε, προσπαθεί. Προσπαθεί αρκετά.

 

4444

Messi.

http://finance.yahoo.com/news/lionel-messi-highest-paid-soccer-144446063.html

(Alex Caparros/Getty Images)Lionel Messi made $71 million (€65 million) in total earnings in 2014, making him the highest-paid soccer player in the world according to a France Football report (via ESPNFC.com).

Messi’s total earnings include $31 million (€28 million) in endorsements, including deals with Turkish Airlines and EA Sports, and $39 million (€36 million) in salary with FC Barcelona in Spain’s La Liga. The salary makes Messi the highest-paid athlete in team sports based on salary alone.

Cristiano Ronaldo, Messi’s rival with Real Madrid, is the second-highest-paid soccer player with total earnings of $59 million (€54 million).

Here is the top ten:

 1. Lional Messi, FC Barcelona (Spain) — $71 million (€65 million)
 2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid (Spain) — $59 million (€54 million)
 3. Neymar Jr, FC Barcelona (Spain) — $40.0 million (€36.5 million)
 4. Thiago Silva, Paris Saint-Germain (France) — $30.1 million (€27.5 million)
 5. Robin Van Persie, Manchester United (England) — $28.1 million (€25.6 million)
 6. Gareth Bale, Real Madrid (Spain) — $26.1 million (€23.8 million)
 7. Wayne Rooney, Manchester United (England) — $24.7 million (€22.5 million)
 8. Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain (France) — $23.6 million (€21.5 million)
 9. Sergio Agüero, Manchester City (England) — $23.3 million (€21.2 million)
 10. Robert Lewandowski, Bayern Munich (Germany) — $22.2 million (€20.2 million)

Σχόλιο: Το ποδόσφαιρο είναι πολιτική, είναι μπίζνες, είναι κοινωνική εκδήλωση, είναι πολλές πραγματικότητες μαζί.

Ο Messi, ένας παίκτης από την Αργεντινή λάμπει στην Ευρώπη. Οι παίκτες του ποδοσφαίρου, είναι και αυτοί προϊόν προς εξαγωγή. Είναι πηγή πλούτου.

4444

Earth

4444

4444

jasminee G.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/enohos-gia-notheysi-eggrafoy-o-g-papakonstantinoy

Συντάκτης:  efsyn.gr

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία- για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.  Το ειδικό δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός έκανε «λαθροχειρία», αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Επίσης, αποφασίστηκε να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα του δικαστηρίου, ωστόσο να του επιστραφεί η εγγύηση των 30.000.

Επίσης, το ειδικό δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία. Την απόφαση, μετά από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

Τρία μέλη τους δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για κακούργημα στην υπόθεση της νόθευσης εγγράφου, ενώ μία δεύτερη μειοψηφία -συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Ν. Πάσσου- είχε την άποψη να πως πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, κάτι που τελικά έκαναν δεκτό οι δικαστές, παρά την αντίθετη άποψη της εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου η οποία λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, πρόσωπο με περγαμηνές και προσόντα -όπως είπε-, δεν δικαιούται το συγκεκριμένο ελαφρυντικό «γιατί είναι ευφυής και δεν θα έπρεπε να βάλει αυτή τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια».

«Αυτή η δίκη δεν είναι δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μια δίκη για τον ελληνικό λαό, τον οποίο ευτέλισε και διέσυρε, και κόστισε πολλά εκατομμύρια. Ακριβώς γιατί έχει αυτά τα προσόντα, για αυτό δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου», ανέφερε η εισαγγελέας που πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών πρότειναν να του επιβληθεί το ελάχιστο της ποινής.

«Το δικαστήριο υποχρεούται κατ’ εκτίμηση να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς…»

Υπενθυμίζεται πως ορισμένους από τους ισχυρισμούς των τριών δικηγόρων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνταντίνου, αντέκρουσε η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου, σε μια δευτερολογία της μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ανέφερε δε ότι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τους τρεις λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού πρέπει να προσδιοριστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, και αυτό (το ύψος της ζημιάς) θα καθορίσει εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Η ζημιά πρέπει να είναι βέβαιη και οριστική, προσέθεσε η εισαγγελική λειτουργός και τόνισε ότι το δικαστήριο υποχρεούται κατ’ εκτίμηση να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς, δηλαδή τα χρήματα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο. Η κ. Δημητρίου υποστήριξε πως το γεγονός ότι η ΔΟΥ εξέδωσε προσωρινές πράξεις καταλογισμού δεν επηρεάζει την εξέλιξη και δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι οι συγγενείς του κατηγορουμένου έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, επικαλούμενη η κυρία Δημητρίου αποφάσεις του Αρείου Πάγου επ’ αυτού του θέματος, που επιλύουν το ζήτημα υπέρ των θέσεων της.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Τάκης Βασιλακόπουλος, είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης με μόνη την προσωρινή βεβαίωση της ΔΟΥ για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε τις αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. «Φταίει ο κατηγορούμενος που ο κ. Διώτης έσπασε το αρχικό στικάκι που του είχε δώσει;» αναρωτήθηκε συνήγορος υπεράσπισης προσθέτοντας πως «όλο ανακολουθίες είναι ο κ. Διώτης», και έκλεισε τονίζοντας και πάλι πως «κάποιος του την έστησε».

Για παραγραφή, λόγω διάλυσης της Βουλής, έκανε λόγο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σχόλιο: Γελούν οι Έλληνες με την απόφαση. Θεωρούν τους δικαστές του δικαστηρίου ξευτίλες.

Αν είχα λεφτά, θα έκανα ένα διαγωνισμό. Όποιος βρει τις περισσότερες και καλύτερες δικαιολογίες για την Αθώωση του Παπακωνσταντίνου κερδίζει τα αναδρομικά που εισέπραξαν οι δικαστές.

Κοίτα αναγνώστη, ο δικαστής Νικόλαος Πάσσος , μπορεί να σου πει: θες να καταδικάσουμε τον άνθρωπο που μας έδωσε τα αναδρομικά, όταν παντού έπεφτε χατζάρα στους μισθούς; Να γίνουμε αγνώμονες;

Αυτό βέβαια σημαίνει ένα πράγμα. Εσείς που είστε στη φυλακή, είστε μαλακές. Αν μπορούσατε να ασκήσετε πίεση, θα ήσασταν εκτός με κάποια δικαιολογία.

Για παράδειγμα: Ο Λαυρεντιάδης καταχράστηκε 600 εκατομμύρια, (με αυτό το ποσό, σώζεις τη ζωή σε πάνω από 1000 ανθρώπους τουλάχιστον) έδωσε μερικά πίσω, λάδωσε δημοσιογράφους για να μας λένε κάθε μέρα για το πόσο άρρωστος είναι, άκουγα τότε τον Τραγκα το πρωί και ήρθε η στιγμή, που οι δικαστές, τον έβγαλαν. Βρήκαν μια δικαιολογία, είπαν είναι άρρωστος.

Ο Σάββας Ξηρός και αυτός άρρωστος είναι, αλλά επειδή δε μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση οποιασδήποτε μορφής, είναι στη φυλακή.

Άλλο παράδειγμα, ο Παλαιωκωστας είναι φυγάς στην Ελλάδα και η ελληνική αστυνομία ψάχνει να τον βρει, αλλά για τον Χρηστοφορακο, δεν κάνει τίποτα η Ελληνική Αστυνομία ή για τον Καραβέλα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η ουσία είναι μία: μπορείς να ασκήσεις πίεση; Αν μπορείς, βγαίνεις από την φυλακή, το κακούργημα γίνεται πλημμέλημα, η ζωή σου ξαναφτιάχνεται.

Μπορούν να σου δώσουν νέα ταυτότητα κλπ.

Επειδή ασχολούμαι πολύ με την ιστορία, ένα πράγμα έχω μάθει, οι ανθρώπινοι νόμοι, μπορούν να αλλάξουν σε χρόνο dt και ένα κακούργημα να γίνει πλημμέλημα ή ακόμα και ηρωική πράξη.

Θα γράψω και μια μικρή λεπτομέρεια μαλακα νεοέλληνα, τον Παπακωνσταντίνου σε όλη αυτή την υπόθεση, τον Στήριξε ο Ψυχάρης μέσα από το ΒΗΜΑ και ότι ελέγχει, για να καταλάβετε τι ρόλο παίζει.

Πως παίρνει τα θαλασσοδάνεια των εκατομμυρίων ευρώ; Και όχι μόνο αυτός.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα και να τους χτυπήσει το ίδιο σκληρά.

4444

http://olympia.gr/2015/03/23/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9/

«Υπόθεση Κατρούγκαλου» του Νίκου Μπογιόπουλο

Ότι η «υπόθεση Κατρούγκαλου» αξιοποιείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, διάφορα μιντιακά συγκροτήματα και λοιπούς συγγενείς με τον τρόπο που αξιοποιείται και αναδεικνύεται, έχει μια απλή και καταφανή εξήγηση:

Είναι γνωστή και πανθομολογούμενη η απέχθεια όλων αυτών και απέναντι στη διαφθορά. Απέναντι στη διαπλοκή. Απέναντι στον καρεκλοκενταυρισμό. Απέναντι στην αξιοποίηση του κράτους για ίδιον όφελος. Απέναντι στο σύστημα των «off shore» που κάποιοι (ακόμα και δίπλα σε πρωθυπουργούς) παρκάρουν και ξεπλένουν χρήμα. Απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας…

Το γνωρίζει το πανελλήνιο: Ουδεμία σχέση έχουν οι καταγγέλλοντες με τη «Ζήμενς». Ούτε με τους Χριστοφοράκους που έφευγαν ανενόχλητοι από την Ελλάδα. Ούτε με την «λίστα Λαγκάρντ». Ούτε με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κατόπιν υπαγωγής της χώρας υπό το αγγλικό δίκαιο.

Ουδεμία σχέση έχουν με μίζες, με Μέγαρα, με «εθνικούς» εργολάβους και «εθνικούς» προμηθευτές που σιτίζονται από το δημόσιο κορβανά.

Ουδεμία σχέση έχουν με υπουργούς που πριν γίνουν υπουργοί φρόντιζαν να φυγαδεύουν τα λεφτουδάκια τους στο εξωτερικό.

Και φυσικά: Δεν έχουν σχέση ούτε καν με εκείνες τις διατάξεις του Συντάγματος περί (μη) ευθύνης υπουργών…

Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τόσο αφοσιωμένοι είναι σε αυτό που ονομάζεται «υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος»που όταν – πριν λίγους μήνες – εκδικαζόταν η υπόθεση της «Energa» και της «Hellas Power», των δυο εταιρειών που κατέκλεψαν το δημόσιο κατακρατώντας το χαράτσι της ΔΕΗ, δεν είχαν βγάλει άχνα για το γεγονός ότι: Αφενός από την δίκη απουσίαζε εκπρόσωπος του Δημοσίου ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφετέρου ο συνήγορος υπεράσπισης των εκλεκτών εταιρειών που κατέκλεψαν το Δημόσιο ήταν υπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υψηλόβαθμο στέλεχος του τότε κυβερνώντος κόμματος!

Γνωρίζουμε, επίσης, από πού κρατάει η σκούφια αυτού του εσμού των φαρισαίων. Ποιός δεν το θυμάται, αλήθεια: Την εποχή που ο κοσμάκης είχε πιαστεί στη μέγγενη του Χρηματιστηρίου, υψηλόβαθμοι παράγοντες του τότε κυβερνώντος κόμματος δικαιολογούσαν τα δικά τους παιχνίδια στο Χρηματιστήριο λέγοντας – την ώρα που συντελείτο ένα ανεπανάληπτο ριφιφί κατά του ελληνικού λαού – ότι εκείνοι… «ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ατομική ευημερία»!

Γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση τους και με το δημόσιο συμφέρον, γενικώς: Δεν πάνε παρά μόλις μερικοί μήνες που όταν στον ΟΗΕ εγκρίθηκε ψήφισμα υπέρ του δικαιώματος μιας χώρας να αναδιαρθρώνει το χρέος της χωρίς να λαμβάνει υπόψη πιστωτές, κερδοσκόπους και τοκογλυφικά «funds», εκείνοι φρόντισαν να… απέχουν από την ψηφοφορία!

Αλλά αυτό που αποκαλείται «υπόθεση Κατρούγκαλου» δεν έχει να κάνει μόνο με τους διάφορους κλόουν που παριστάνουν τους κήνσορες και τους τιμητές της πολιτικής ηθικής.

Και τούτο διότι ουδείς μπορεί να παρασιωπά ότι: Τα τελευταία χρόνια – και ανεξαρτήτως από καλές προθέσεις – στήθηκε μια «βιομηχανία» πάνω στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχαναν τις δουλειές τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Μια «βιομηχανία» που υποσχόταν – άλλοτε από λόγους πολιτικής αφέλειας και άλλοτε από λόγους ιδιοτέλειας – ότι οι λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα θα είναι νομικές και όχι πολιτικές.

Μια «βιομηχανία» που κέρδιζε καθώς οι άνθρωποι που έχαναν δουλειές και ασφαλιστικά δικαιώματα στρέφονταν να ψάχνουν εκεί το δίκιο τους, με αντίτιμο που ξεκινούσε από το «ένα 20ευρω η ερώτηση». Και στήθηκε από δικηγορικά γραφεία που εξαπλώθηκαν στο όνομα του… «αντιμνημονιακού αγώνα»!

Οι συμμετέχοντες, λοιπόν, σε αυτή τη «φάμπρικα» προφανώς δεν έχουν να απολογηθούν τίποτα για τα όσα υποκριτικά τους καταλογίζουν οι συστημικοί πολιτικοί τους αντίπαλοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, επειδή οι επικριτές τους είναι ιησουίτες, ότι εκείνοι μπορούν να διεκδικούν ρόλους ως άλλοι ήρωες από το «η χαμένη τιμή της Κατερίνα Μπλουμ».

Εν προκειμένω, και σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Κατρούγακλο και τον πολιτικό του χώρο, τα προηγούμενα – και φυσικά μόνο στο βαθμό που τους αφορούν – μεταφράζονται στα εξής:

Πρώτο: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Δεύτερο: Ο,τι είναι νόμιμον δεν είναι και ηθικόν.

Τρίτο – και σπουδαιότερο: Ο αγώνας για τα δίκαια του λαού, εφόσον είναι τέτοιος, η αφιέρωση των ικανοτήτων (επαγγελματικών, νομικών, επιστημονικών, τεχνικών κλπ), των δυνατοτήτων και των γνώσεων του καθενός σε αυτόν τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, δεν μπορεί να γίνεται και να διεξάγεται με ιδιωτικά συμφωνητικά για παρακράτηση 12% επί των δικαιωμάτων του λαού…

Νίκος Μπογιόπουλος

Advertisements

Posted March 25, 2015 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: