Η Μέθη της Εξουσίας. Μέρος Τρίτο.   Leave a comment

Η Μέθη της Εξουσίας. Μέρος Τρίτο.

20/07/2015
4444

Τσίπρας και Καμμένος στα 4. Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την νίκη τους. Άλλος ένας τζάμπα μάγκας Έλληνας πρωθυπουργός. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να ψηφήσουν κόμματα του μνημονίου.

Ο γελαστός Αλέξης νόμισε ότι όλα είναι επικοινωνία. Είναι ξεκάθαρα εξευτελισμός του Τσίπρα και της κυβέρνησης του.

Τους εξαφάνισαν πολιτικά. Όποιος βλέπει το βίντεο και το τρίτο μνημόνιο το καταλαβαίνει αμέσως.

Αυτό το βίντεο δε μπορείς να το δεχτείς, αν είσαι σοβαρός άνθρωπος.

Εντελώς ανίκανος ο Τσίπρας. Δε ξέρει να κερδίζει, δε ξέρει να χάνει.

4444

4444

Ψυχάρη δε σε πιστεύω, διαβάζω όσα γράφουν οι εφημερίδες σου και αναδημοσιεύονται, αλλά αν δεν υπάρχει διασταύρωση, δε σε πιστεύω.

Τι τελευταίες μέρες, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ροη ειδήσεων για το Grexit.

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, η ποιο σοβαρή είδηση, είναι αυτή που έχει σχέση με τον Σόϊμπλε.

Αν ο Σόϊμπλε, έδινε 50 δις ευρώ στον Bαρουφάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάνε στη δραχμή, συν κούρεμα, δε χρειάζεται να κάνεις κανένα ταξίδι στη Μόσχα ή αλλού και να ζητάς 10 δις.

Ακόμα δε ξέρουμε τι γινόταν στις διαπραγματεύσεις. Τι πραγματικά ειπώθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι έχουμε το τρίτο μνημόνιο, που είναι πολύ σκληρό. Θα πεθάνουν άνθρωποι με ευθύνη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

4444

Όταν ο Σόϊμπλε σου δίνει 50 δις ευρώ και κούρεμα χρέους, δε χρειάζεται να κάνει ντου ο Λαφαζάνης στην Τράπεζα της Ελλάδος ηλίθιοι.

Αντι να μιλήσει ο Σόϊμπλε με τον Bαρουφάκη, έπρεπε να μιλήσει με τον Λαφαζάνη.

4444

Ο Κουρουμπλής ψήφησε το πρώτο μνημόνιο, είπε όχι στο δεύτερο και ξαναείπε ναι στο τρίτο.

Ο άνθρωπος είναι παίκτης της πολιτικής εξουσίας. Πήδηξε από τη μια βάρκα στην άλλη, χωρίς να βραχεί.

Άκουσα τον Τσίπρα να λέει, αφού υπόγραψε το τρίτο μνημόνιο ότι είναι αριστερός και με έπιασαν τα γέλια.

Ο Αναστασιάδης είναι βρωμιάρης. Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτή η γυναίκα που μάθαμε ότι τι λένε Όλγα; Επειδή τρώει με τον Κουρουμπλή;

Ο Κουρουμπλής είναι υπουργός υγείας, δηλαδή μιλάμε για δις ευρώ. Τα ΜΜΕ μπορούν να παίξουν και το ρόλο του εκβιαστή. Είναι μια δουλειά που την κάνουν πολύ καλά. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που τα ΜΜΕ παίρνουν θαλασσοδάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

4444

http://www.capital.gr/oikonomia/3046003/o-schaeuble-tha-edine-stin-ellada-50-dis-gia-grexit

 

Ο Schaeuble θα έδινε στην Ελλάδα 50 δισ. για Grexit.

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ήταν έτοιμος “να δώσει 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα” εάν ο Γ. Βαρουφάκης, στη διάρκεια της θητείας του ως ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, συμφωνούσε στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αναφέρει μια υψηλόβαθμη πηγή που επικαλείται το Euractiv.

Ο Γερμανός πρωθυπουργός περιγράφεται από την πηγή του πρακτορείου ως “αληθινός Ευρωπαίος”, ο οποίος δεν είχε τίποτα εναντίον της Ελλάδας, αλλά τασσόταν υπέρ του σκληρού φαρμάκου για καλό σκοπό.

Ο Schaeuble φέρεται να υποθέτει ότι η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν υπέρ της εξόδου από το ευρώ, σε μια κίνηση συνεπή με την ιδεολογία της. Και ήταν έτοιμος να βάλει λεφτά στο τραπέζι για να την ενθαρρύνει να τα πάρει.

Στο δημοσίευμα του Euractiv, που επικαλείται το γαλλικό Mediapart, επισημαίνεται ότι ο Schaeuble φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να φύγει από το ευρώ. Αυτό λέγεται ότι έλαβε χώρα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απέρριψε τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών.

Αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euractiv, ο Schaeuble είχε κατά νου συγκεκριμένο ποσό -50 δισ. ευρώ- εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε το Grexit.

O Schaeuble προφανώς δεν είπε από πού θα προερχόταν τα λεφτά. Μέρος ενός τέτοιου πακέτου θα μπορούσε να βρεθεί από τα 35 δισ. ευρώ της Κομισιόν προς την Αθήνα μέχρι το 2020, μαζί με τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

 

Εάν η Ελλάδα είχε επιλέξει το Grexit, θα χανόταν περισσότερα από 300 δισ. ευρώ σε χρέος προς τους πιστωτές, αλλά θα ερχόταν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 50 δισ. ευρώ για να χτίσει ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα.

 

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παρά την ιδεολογία του κόμματός του, στην έκτακτη σύνοδο της 12ης Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να τιμήσει την επιθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ.

Η απόφαση του Τσίπρα αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη δεδομένων των όρων των πιστωτών, τους οποίους η πηγή του Euractiv χαρακτήρισε ως “πολύ, πολύ πιο σκληρούς σε σχέση με οποιαδήποτε χώρα, ιστορικά μιλώντας”.

Σχόλιο: Σωστός ο Σόϊμπλε. Δεν είναι τελικά αυτός το πρόβλημα της Ελλάδος. Εγώ θα έπαιρνα τα 50 δις και θα έβγαινα από το Ευρώ για να ξαναρχίσω από το μηδέν. Να ξαναστήσω αυτή την φορά σωστά, ένα καινούριο Χρηματοοικονομικό τομέα και μια καινούρια δημόσια διοίκηση.

Ο Τσιπρας είπε ψέματα ότι δεν υπήρχε το συνάλλαγμα για εθνικό νόμισμα. 50 δις ευρώ έδινε ο Σόϊμπλε. Πολύ χρήμα δηλαδή για μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδος στη δραχμή, συν κούρεμα χρέους.

Με βάση αυτή την προσφορά, ο Σόϊμπλε είναι εντάξει τύπος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σόϊμπλε έχει καταλάβει ότι ο Τσιπρας είναι για σφαλιάρες, όπως για σφαλιάρες ήταν Σαμαράς και Παπανδρέου.

4444

4444

19/07/2015

4444

Όταν μένεις σε ένα τέτοιο σπίτι, πρέπει να πληρώνεις και τον ανάλογο φόρο. Είσαι πλούσιος. Ο πραγματικά πλούσιος άνθρωπος, πληρώνει τους φόρους του και απαιτεί από το κράτος, να μάθει που πήγαν τα λεφτά του. Πως χρησιμοποιήθηκαν. Το χρήμα δεν είναι κακό. Υπάρχουν πολλών ειδών πλούσιοι άνθρωποι. Ένας έμπορος ναρκωτικών για παράδειγμα, βγάζει χρήμα καταστρέφοντας ανθρώπους. Αυτός δεν είναι πλούσιος, αν και έχει χρήματα. Ένας που κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου και αυτός δεν είναι πλούσιος, αν και βγάζει χρήμα.

4444

http://physicsgg.me/2015/07/19/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1/

Το διαστημικό σκάφος New Horizons είναι έτοιμο για τον επόμενο προορισμό του, μετά τον Πλούτωνα. Οι επιστήμονες της NASA εντόπισαν τρεις πιθανούς στόχους που θα μπορούσε να παρατηρήσει στη ζώνη Kuiper.

Ο πιθανότερος στόχος ονομάζεται ΡΤ1 και το New Horizons θα μπορούσε να τον προσεγγίσει το 2018 ή 2019.

Οι τρεις πιθανοί στόχοι απέχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο μίλια από τον Πλούτωνα. Το φθινόπωρο το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» θα βάλει μπρος τη μηχανή του για να εξερευνήσει ακόμα έναν παγωμένο κόσμο.

Σχόλιο: Ο λόγος που κάνω την αναδημοσίευση, είναι για να γράψω, ότι η NASA χρειάζεται περισσότερα διαστημικά σκάφη στη φιλοσοφία του New Horizons.

Φτιάχνεις ένα διαστημικό σκάφος ανθεκτικό. Του βάζεις πολλά καύσιμα ώστε να μπορεί να ταξιδέψει 50 ή 100 χρόνια. Το εφοδιάζεις με κάμερες και άλλα επιστημονικά όργανα και το στέλνεις στο διάστημα.

Κάθε 8 χρόνια, πρέπει να στέλνεις ένα τέτοιο σκάφος στο διάστημα.

Η NASA αυτή την στιγμή, έχει τις περισσότερες πληροφορίες από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό στον πλανήτη Γη, για το διάστημα.

Αυτό που τις λείπει, είναι ένα πραγματικό διαστημικό σκάφος.

Παρακολουθώ τις εξελίξεις και κοιτάζω το ρολόι μου. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι ευχαριστημένος.

Ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο.

4444

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, οι νεοέλληνες είναι ηλίθιοι. Ακόμα ψηφίζούν ΠΑΣΟΚ.

Μετά δηλώνουν ότι είναι ευρωπαίοι. Επίσης θέλουν να σωθούν.

Αριθμοί είναι αμείλικτοι.

4444

Μετα το 2008, η Ελλάδα πήρε την κάτω βόλτα. Το 2008 ήταν ένα όριο, τα όρια είναι το ιερό δισκοπότηρο της επιστήμης. . Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Τα μνημόνια έχουν φέρει τον θάνατο. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Όποιος υπογράφει μνημόνια, είναι δολοφόνος.

Ασχολούμαι με αριθμούς. Ξέρω πολλά. Περισσότερα από τον Σόϊμπλε που τον τρέμουν οι νεοέλληνες.

Ο Σόϊμπλε παρεμπίπτοντος δηλώνει Χριστιανός. Χα! Χα! Χα!

Έχω σκεφτεί πολύ το ζήτημα, μια και είμαι ον με δύναμη.

Ζητάμε ηγέτη και ηγετική ομάδα να κάνει την ρίξει. Ο Τσιπρας είπε: μπορώ. Αφού μπορείς πάρε την εξουσία. Από το 2012 ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Πως προετοιμάστηκε;

Ο Τσιπρας θα μπορούσε να καλέσει οποιονδήποτε Έλληνα ή φιλέλληνα για να τον βοηθήσει να φτιάξει ένα βιώσιμο σχέδιο, είτε μένοντας στην Ευρωζώνη είτε όχι, αλλά δε το έκανε.

Του βάζω μηδέν.

Ζητάμε ηγέτη και ηγετική ομάδα. Ο πλανήτης βρίσκεται σε οργασμό.

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2015/07/blog-post_319.html

Έτσι τα “πιάνει” το “Κολομβιανό καρτέλ” της “ενημέρωσης” στην Ελλάδα ! ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και ΜΜΕ του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ ακόμα και ιστοσελίδες του τίποτα. Και για αστείες δήθεν προβολές ! Σε ποια χώρα θα υπήρχε αυτή η προφανής ρεμούλα και δεν θα είχαν αρχίσει ήδη τις κατασχέσεις οι εισαγγελείς και δεν θα είχαν πιάσει δουλειά οι ανακριτές  . Δείτε το

Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Καμμένος με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη λίστα υπάρχουν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα, ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες. 

Σε αρκετές περιπτώσεις το μέγεθος κι η ακροαματικότητα των Μέσων δε δικαιολογούν τα ποσά. Για παράδειγμα, είναι απορίας άξιο πώς τα ΜΜΕ του Νίκου Χατζηνικολάου που κατέχει το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της χώρας, ιστοσελίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα και δύο εφημερίδες, έλαβε 398.000 ευρώ ενώ μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που κατέχουν ενδεχομένως μια ιστοσελίδα μικρότερης αναγνωσιμότητας έλαβαν πολύ περισσότερα χρήματα. Με ποιό σκεπτικό το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε ποια ποσά θα πάνε πού;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν ορισμένους από τους παραλήπτες των ποσών αυτών να λειτουργούν ως μεσάζοντες ώστε να μεταφερθεί χρήμα προς συγκεκριμένους πολιτικούς. Η αναντιστοιχία ποσών και Μέσων που παρατηρείται συνάδει με αυτές τις πληροφορίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε τη λίστα αυτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά το θέμα δεν μπορεί να αφορά μόνο στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας κι ως εκ τούτου τα 21 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων.

Του θέματος πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει αν τα χρήματα αυτά πήγαν όντως για την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ ή αν πρόκειται πρακτικά για χρηματισμό δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του ανεξέλεγκτου κι αμαρτωλού, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ΚΕΕΛΠΝΟ. Καθώς πρόκειται για δημοσιογράφους και ΜΜΕ σε συνθήκες μνημονίου όπου συγκεκριμένες γνώμες και στάσεις έπρεπε να ακούγονται, δημιουργούνται υποψίες πως τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσαν κι άλλους από το δηλωμένο σκοπό.

http://www.koutipandoras.gr/

Ιδού η λίστα:

Σχόλιο: Να πω σε αυτούς που το παίζουν ευρωπαίοι, γιατί βλέπω ότι έχουν πάρει πολύ κρατικό χρήμα: έτσι είναι η Ευρώπη;

Σε ένα σοβαρό κράτος ο Εισαγγελέας θα είχε επέμβει και θα βλέπαμε την δικαιοσύνη να λειτουργεί.

Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη. Δεν έχει τους θεσμούς. Γι’αυτό και έχουν τους πολιτικούς της στο φτύσιμο.

4444

http://www.capital.gr/story/3045592/to-ik-pragmatopoiise-epitheseis-me-ximika-opla-enantion-ton-kourdon-tis-surias

Το ISIS πραγματοποίησε επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν πυραύλους που περιείχαν τοξικά αέρια σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν εναντίον Κούρδων της Συρίας τον περασμένο μήνα, υποστήριξαν σήμερα οι κουρδικές δυνάμεις και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν και οι δύο ότι επιθέσεις με χημικά έγιναν στην επαρχία Χασάκε, στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις YPG στόχος των επιθέσεων αυτών, που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιουνίου, ήταν η συνοικία Σαλχίγια της Χασάκε αλλά και άλλες θέσεις των Κούρδων στα νότια της πόλης Ταλ Μπρακ. Στην ανακοίνωσή της η κουρδική οργάνωση διαβεβαιώνει ότι έχει αποδείξεις πως τα βλήματα αυτά κατά την πρόσκρουση έκλυαν ένα “κίτρινο αέριο με έντονη οσμή σάπιων κρεμμυδιών”. Στο σημείο της επαφής του βλήματος με το έδαφος υπήρχαν ίχνη ενός πράσινου υγρού το οποίο γινόταν κίτρινο όταν το χτυπούσε ο ήλιος.

“Οι στρατιώτες μας που εκτέθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις υπέστησαν εγκαύματα στον λαιμό, στα μάτια και τη μύτη, είχαν πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους, παρουσίασαν έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα κινητικότητας και έκαναν εμετούς” συνεχίζει η ανακοίνωση. Οι YPG δεν έκαναν λόγο για νεκρούς.

Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι πρόσφατα εντόπισαν και κατάσχεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες που ανήκαν σε τζιχαντιστές του ΙΚ, γεγονός που “επιβεβαιώνει ότι το σχέδιό τους είναι να πραγματοποιήσουν χημική επίθεση σε αυτόν τον τομέα του μετώπου”.

Το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας βασιζόμενη σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, γιατρών και στρατιωτικών πηγών, ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 12 Κούρδοι μαχητές παρουσίασαν συμπτώματα που συνάδουν με αυτά μιας χημικής επίθεσης στο Ταλ Μπρακ.

Καμία από τις δύο οργανώσεις πάντως δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τι είδους χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Οι Ισλαμιστές δεν έχουν κανένα ηθικό όριο. Έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα. Αν χτυπούν με χημικά, θα πρέπει και οι Κούρδοι να ανταποδώσουν ανάλογα.

4444

18/07/2015

4444

ELLADA ANASXHMATISMOS TSIPRAS LAFAZANHS MNHMONIO 3 02 180715

Ο Τσίπρας στις επόμενες εκλογές, θα κατέβει ως δεξιός, διότι όλοι καταλαβαίνουμε, ότι με την ψήφιση του σκληρού μνημονίου 3, έχει σταματήσει να είναι αριστερός. Ο Τσιπρας με το μνημόνιο νούμερο 3, θα σφάξει πολλούς ανθρώπους.

4444

Θα περίμενε κανένας, ότι ο Υμηττός μετά από τόσα χρόνια, θα ήταν πλήρως οργανωμένος και οι κάτοικοι θα ήξεραν τι να κάνουν.

Έχω βαρεθεί να βλέπω το ίδιο έργο. Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι. Να κάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη.

Οι Ελλάδα έχει περισσότερους παπάδες από πυροσβέστες! Το ήξερες αυτό;

4444

Takis Papadopoulos

Οι Γερμανοί στοχεύουν τους Έλληνες εφοπλιστές.

4444

17/07/2015

4444
http://nonews-news.blogspot.gr/2015/07/a_17.html

Αγαπητέ Ματέο τι θα κάνουμε τώρα…

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν (Michel Sapin), δήλωσε στους συντάκτες των Financial Times ότι το Παρίσι γνώριζε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να φτάσει μακριά, προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα (με Grexit), «αλλά ίσως όχι τόσο μακριά», ανέφερε ο Γάλλος αξιωματούχος. «Η εμπιστοσύνη μου έχει κλονιστεί», είπε ο κ. Σαπέν (Sapin).
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ένας προβληματισμένος, σχεδόν αγανακτισμένος Φρανσουά Ολάντ, βγήκε στον εξώστη του κτηρίου της Συνόδου και εκεί είδε ότι σε μία αίθουσα συνεδρίαζε το επιτελείο της ιταλικής κυβέρνησης. Πλησίασε, χτύπησε το τζάμι και είπε στον Ιταλό πρωθυπουργό, «αγαπητέ Ματέο τι θα κάνουμε τώρα».
Όπως αναφέρεται, στην σύντομη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών αποφασίστηκε ότι η Γαλλία και η Ιταλία, η δεύτερη και τρίτη δύναμη και οικονομία στην ευρωζώνη, θα δράσουν μαζί για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο «Grexit»…

Σχόλιο: Το blog γράφει ιστορία. Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη.
Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, οι νεοέλληνες εφόσον το 2015 εξακολουθούν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ηλίθιοι.

Που πήγαν τα λεφτά που δόθηκαν για τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007; Που πήγαν ρε καθάρματα της ΝΔ; Αυτά τα χρήματα δόθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό.

Οι Έλληνες είναι ηλίθιοι γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

4444

FOX USA TENNESSEE CHATTANOOGA SHOOTING MUHAMMAD YOUSSET ABDULAZEEZ 01 170715

4444

ELLADA MNHMONIO 3 TSIPRAS ANASXIMATISMOS KYBERNHSHS MEIMARAKHS 02 170715

4444

Έλλη Παπαγγελή.

Έλλη Παπαγγελή με ροζ Bikini και το σωστό χαμόγελο.

4444

Το έργο με τις φωτιές στον Υμηττό, το έχουμε δει πολλές φορές.

Το 50% τουλάχιστον είναι καθαρά εμπρησμός.

Θα περίμενα το κράτος, οι δήμοι, αλλά και οι κάτοικοι να έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Τα μέτρα είναι γνωστά. Φτιάχνεις δρόμους, έχεις δεξαμενές με νερό, έχεις πύργους παρατήρησης και μικρά φορτηγά αυτοκίνητα που μπορούν να κινηθούν γρήγορα και να σβήσουν την εστία.

Τόσο απλό και εύκολο. Αν έχεις μόνιμες δεξαμενές με νερό στον Υμηττό, το πρόβλημα της φωτιάς αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα.

Το φυσικό περιβάλλον αναβαθμίζει και την αστική περιοχή. Όπου υπάρχουν δέντρα και ανοιχτοί χώροι, τα σπίτια έχουν αξία.

Αν το σπίτι σας, είναι 10 λεπτά μακριά από ένα πάρκο, έχει αξία.

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσετε πολιτικά. Να τελειώνει η υπόθεση.

Οι εμπρηστές βάζουν φωτιά, για να καταπατήσουν μετά τα καμένα, με πολιτικές πλάτες.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έκαναν πολιτικές πλάτες στους εμπρηστές, φτιάχνοντας το πλαίσιο.

Αν εγώ είχα την εξουσία, ούτε ένα καμένο μέτρο γης δε θα γινόταν τσιμέντο ή οικόπεδο.

Εγώ βέβαια έχω σταματήσει να ψηφίζω ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει νόημα, αν είσαι έξυπνος και πατριώτης.

4444

Manu Gr

4444

THAILAND WORST DROUGHTS CLIMATE CHANGE 01 170715

4444

ELLADA OMONIA REFUGEES PARANOMOI METANASTES 01 170715

Η Μέρκελ έχει πει, ότι ο φράχτης δεν έχει νόημα, αλλά εγώ διαφωνώ. Σωστά οι Ούγγροι φτιάχνουν τον φράχτη. Ο φράχτης αποδεδειγμένα θα μειώσει τη ροη των μεταναστών, όπως έγινε και στον Έβρο της Ελλάδος.

4444

MATH THE INFINITE BOOK 01 170715

Δυστυχώς για σένα ανθρωπάκο, ο Θεός αγαπά την σκληρή επιστήμη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις περισσότερο.

4444

16/07/2015

4444

Nikoletta Ralli. Γι’αυτό ο Michel Sapin έλεγε να τελειώνουμε τις διαπραγματεύσεις, να πάω διακοπές στην Ελλάδα.

4444

ELLADA DRAGHI PSI VENIZELOS PASOK SCHAEUBLE 77 160715

4444

4444

Μόλις την είδε ο Γάλλος Πρόεδρος, γνωστός λάτρης των ωραίων γυναικών, δεν μπορούσε να συγκρατηθεί. Τη φίλησε φλογερά, στα όρια της αξιοπρέπειας… Πηγή: Ο Ολάντ έπαθε δημόσια αμόκ με τη γυναίκα του Μεξικανού Προέδρου -Αφήνιασε, η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217453/o-olant-epathe-dimosia-amok-me-ti-gynaika-toy-mexikanoy-proedroy-afiniase-i-eidisi-kanei#ixzz3g3AEI697

Francois Hollande and the Woman in Red (ANgelica Rivera).

4444

15/07/2015

4444

Σε ένα σύμπαν που εκτείνεται επ’ άπειρον στο χώρο ό,τι έχει μη-μηδενικές πιθανότητες να συμβεί, πρέπει να συμβαίνει άπειρες φορές.
Έτσι σε κάθε χρονική στιγμή – τώρα για παράδειγμα- πρέπει να υπάρχουν στο σύμπαν άπειρα αντίγραφα του εαυτού μας, τα οποία κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα μ’ εμάς. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και άπειροι άλλοι σωσίες μας που θα κάνουν κάτι διαφορετικό.

Σχόλιο: Το Σύμπαν στο όποιο ζούμε είναι πεπερασμένο, γιατί είναι φυσικό μέγεθος και δεν μπορεί να υπερβεί την αιτία από την οποία γεννήθηκε.

4444

FOX USA DONALD TRUMP BORDERS 01 150715

4444

Iran.

4444

Pythagorean Harmonic Music Interval Diagram showing Perfect Numerical Ratios appearing through Music.

Pythagoras used various intervals of harmonic ratios as a medicine for diseases of the body, the emotions and the Soul. He aligned Souls to their divine nature and through music he performed what he called, “Soul Adjustments”. Pythagoras was able to discern the harmony and consonance of heavenly bodies, the “Music of the Spheres”, and put to use his discovery of mathematics as they relate to the harmonic ratios. He made stringed instruments that could be tuned so that they would consistently produce layered consonant musical intervals. Later Pythagoras calculated other chromatic and enharmonic orders, (using simple ratios to create complex intervals). He recognized that music was an expression of “Harmonia”, the Divine principle that brings order to chaos and discord. Thus music has a dual value because like mathematics, it enables humans to see into the structures of nature.

Pythagoras taught that if it was utilized correctly, music can:
a) bring the faculties of the Soul into harmony
b) compose and purify the mind
c) heal the physical body, thus restoring and maintaining perfect health.

One of his most important discoveries was that harmonic musical intervals could be expressed by perfect numerical ratios, a finding that led him to the realization that all sensible phenomena follow the pattern of number. Pythagoras said the first important lesson to learn, is that which subsists through music, for it possesses remedies of human manners and passions that is able to restore pristine harmony and faculties of the soul.

The more immediate, evident, and undeniable evidence of the influence of Number on our (mental, psychic, emotional) state is through the medium of music. Pythagorean philosophy is a “purification”, the aim of which is the assimilation to God. The universe is divine because of its order (kosmos), harmonies and symmetries it contains and reflects. These principles make the universe divine for they are the characteristics of divinity and so they also innately subsist within the human soul. The Pythagoreans taught that the soul is a harmony. If we are to become like God, then according to Pythagorean philosophy the soul must become aware of its harmonic origin. According to Pythagoras, all harmony and order is the divine principle of number, and for them, mathematical studies are the contemplation of divine principles.

4444

Ζω ιστορικές στιγμές, τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, η αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά ένα συμπέρασμα έχω βγάλει: οι Έλληνες δε γαμανε.

Θα περίμενε κανένας να έχουν γαμίσει το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, να έχουν ξεσκίσει αυτά δυο κόμματα, αλλά όχι. Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στη Βουλή.

Τώρα περιμένω να δω, αν θα πηδήξουν τον Τσίπρα που φέρνει το ποιο σκληρό και θανατηφόρο μνημόνιο, όταν προεκλογικά έλεγε ψέματα, όπως ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς.

Ο Ιστορικός έχει καταγράψει, ότι οι Έλληνες δε γαμανε.

4444

4444

14/07/2015

4444

ELLADA TSIPRAS JUNCKER HOLLANDE MERKEL MNHMONIO 3 01 140715

Ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου είναι αρνάκια μπροστά στον Σατανικό τυχοδιώκτη Τσίπρα. Ο Τσιπρας ξευτίλισε όλους αυτούς που ψήφησαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Έκανε δηλαδή κάτι πολύ χειρότερο από το να κλέψει, να πάρει μίζες. Χτύπησε στην ψυχή. Είναι τσογλανι και πρέπει να το μάθει.

4444

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/978112/ipa-nea-ereuna-se-baros-tis-deutsche-bank-gia-ksepluma-xrimatos

 

ΗΠΑ: Νέα έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος.

Νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία ξεκίνησαν οι αμερικανικές αρχές μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, όπως δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η έρευνα, που βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διενεργεί παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Ο DSF, ο οποίος έχει τη φήμη ότι αντιμετωπίζει με άτεγκτο τρόπο ακόμη και τις μεγάλες τράπεζες, άνοιξε ένα νέο μέτωπο στις αρχές του καλοκαιριού. Ο εποπτικός φορέας έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις πηγές, για μια απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματιστή της Deutsche Bank στη Μόσχα από Ρώσους πελάτες που επιδίωκαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους.

Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε.

Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Deutsche Bank δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για καμιά από τις δύο έρευνες.

«Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων μας στη Μόσχα καθώς εκκρεμεί το πόρισμα μιας εσωτερικής έρευνας», περιορίστηκε να πει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, η Μισέλ Άλισον. «Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες εντοπισμού και καταπολέμησης των ύποπτων δραστηριοτήτων και λαμβάνουμε σθεναρά μέτρα όταν έχουμε αποδείξεις ότι διαπράττεται κάτι παράνομα», πρόσθεσε.

Ο DSF δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης που διεξάγει ο DSF σχετικά με το ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προερχόμενων από τη Ρωσία, μέσω Μόσχας και Λονδίνου, με τη χρήση περίπλοκων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Deutsche Bank, του Βρετανού και Ινδού υπηκόου Ανσού Τζάιν και του Γερμανού Γιούργκεν Φίτσεν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

4444

http://www.naftemporiki.gr/story/963228/mia-apoikia-sti-selini-prokrinei-o-epomenos-epikefalis-tis-esa

Μία αποικία στη Σελήνη προκρίνει ο επόμενος επικεφαλής της ESA.

Αρκετά πλεονεκτήματα θα έχει η εγκατάσταση μιας μόνιμης βάσης στη Σελήνη, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Γιαν Βέρνερ, επόμενος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας (ESA).

Ο Βέρνερ, ο οποίος θα αναλάβει το «τιμόνι» της ESA από τον επόμενο μήνα, εκτιμά μάλιστα πως η κατασκευή της βάσης όχι μόνο είναι μια ρεαλιστική προοπτική, αλλά πως θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, σε μόλις 9 χρόνια από σήμερα.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής της υπηρεσίας προκρίνει το σενάριο εγκατάστασης μιας αποικίας στη Σελήνη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον ρόλο του «προκεχωρημένου φυλακίου» της ανθρωπότητας στο διάστημα.

«Η κατασκευή του σταθμού θα άνοιγε τον δρόμο για την επιτάχυνση των τεχνολογικών καινοτομιών πίσω στον πλανήτη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ανταποκριτή της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail στο Βερολίνο.

Για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, εκτιμά ο Βέρνερ, θα έπρεπε αρχικά να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των υποδομών και την εξασφάλιση σταθερής προμήθειας τροφίμων.

Στη συνέχεια, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην παραγωγή νερού από υδρογόνο, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο θα αναπτυχθούν θερμοκήπια, για την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των διατροφικών αναγκών των κατοίκων της βάσης.

Οι κάτοικοι αυτοί, οι οποίοι θα είναι αστροναύτες και ερευνητές όπως συμβαίνει σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα παραμένουν στη Σελήνη για μερικούς μήνες.

Επειδή με τις σημερινές τεχνολογίες ένα «ταξίδι» από τη Γη στο φεγγάρι διαρκεί περίπου δύο ημέρες, για λόγους ασφάλειας θα πρέπει επίσης να υπάρχει μόνιμα στη βάση ένα διαστημικό σκάφος, έτοιμο για αναχωρήσει για τη Γη.

Αν και για να υλοποιηθεί το σχέδιο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε αρκετά πρακτικά προβλήματα, ίσως το πιο σημαντικό εμπόδιο που θα χρειασθεί να ξεπερασθεί είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης – η οποία είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, που έχει κοστίσει η κατασκευή, η συναρμολόγηση και η λειτουργία για μια δεκαετία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ωστόσο, ο επόμενος επικεφαλής της ESA δηλώνει σίγουρος πως, με βάση τα επιστημονικά και ενδεχομένως εμπορικά οφέλη που υπόσχεται η βάση, τελικά θα βρεθούν εθνικοί πόροι για την κατασκευή της.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά για τη Σελήνη που ζητούν απάντηση, όπως για παράδειγμα η προέλευσή της. Επίσης, στο δορυφόρο βρίσκονται φυσικοί πόροι που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμοι, με ενδεικτική περίπτωση το ισότοπο του ήλιου (ήλιο 3) το οποίο δεν απαντάται στη Γη.

Το συγκεκριμένο ισότοπο θα αποτελέσει σημαντική “πρώτη ύλη” για τους μελλοντικούς αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης, με συνέπεια να θεωρείται καύσιμο του καύσιμου του αύριο».

Σχόλιο: Είμαι υπέρ μιας βάσης στη Σελήνη. Τα πλεονεκτήματα πολλά.

4444
http://www.naftemporiki.gr/story/977966/epanastatikos-doruforos-tilepikoinonion-xamaileon

O πρώτος δορυφόρος Quantum.

Επανάσταση στον χώρο των δορυφόρων τηλεπικοινωνιών υπόσχεται να φέρει το πρόγραμμα Quantum των ESA, Eutelsat και Airbus Defence & Space: το εν λόγω πρόγραμμα απομακρύνεται από τη φιλοσοφία των δορυφόρων κατασκευασμένων για μια και συγκεκριμένη χρήση.
Οι δορυφόροι της κλάσης/ κατηγορίας Quantum, σύμφωνα με ανακοίνωση της ESA, θα είναι φθηνότεροι και πιο γρήγοροι στην κατασκευή, μέσω της χρήσης «generic» υποσυστημάτων και εξοπλισμού, επιτρέποντας παραγωγή μεγάλης κλίμακας.
Επίσης, θα διαθέτουν τη μοναδική δυνατότητα «μεταμόρφωσης» σε τροχιά, καθώς θα μπορούν να προσαρμόζονται σε νέες εντολές όσον αφορά στην κάλυψη, τη μπάντα συχνοτήτων, τη χρήση ενέργειας και την αλλαγή της θέσης του στο Διάστημα.
Στην ουσία, θα πρόκειται για δορυφόρους «για όλες τις δουλειές» (στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών), ικανούς να προσαρμοστούν στα δεδομένα εξυπηρέτησης οποιασδήποτε περιοχής στον κόσμο και επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς να χρειάζεται αγορά και εκτόξευση νέου σκάφους.
«Η δυνατότητα “μίμησης” ή ενίσχυσης/ συμπλήρωσης ενός άλλου δορυφόρου οπουδήποτε σε γεωστατική τροχιά θα μεταμορφώσει τη διαχείριση “στόλων” και θα έχει αποτέλεσμα μία πολύ πιο αποδοτική χρήση πόρων» υποστηρίζει η ESA.
O πρώτος δορυφόρος Quantum αναμένεται να παραδοθεί το 2018 και θα τελεί υπό τη διαχείριση της Eutelsat.
Σχόλιο: θα φέρει επανάσταση. Νομίζω ότι ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να το καταλάβει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ρίχνουμε χρήμα στο εν λόγο εγχείρημα.
Αν ασχολείσαι με το διάστημα σοβαρά, αυτή η είδηση είναι πολύ σοβαρή.
Θα μπορούσα άνετα να γίνω σύμβουλος επενδύσεων.

4444

13/05/2015

4444

TENNIS GRAND SLAM WIMBLEDON DJOKOVIC WIN VS FEDERER FINAL 101 130715

4444

http://kourdistoportocali.com/post/45393/denaxa

Μαρία Δεναξά.

Οι κόκκινες γραμμές έγιναν φιογκάκια;

Όταν κάποιος αφήνει πίσω του τις Βρυξέλλες δεν θέλει και πολύ να πάθει παράκρουση. Κουβαλά μαζί του την αγωνία, την ένταση, τα τελεσίγραφα, τις αλήθειες, τα ψέματα, τις κατευθυνόμενες διαρροές, τους εκβιασμούς, την προσμονή, την απογοήτευση, την κόπωση, την ελπίδα αλλά και τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού προσώπου-περιεχομένου ανθρώπων που από την αρχή είχε θέσει σε καραντίνα.

Στα λίγα λεπτά ηρεμίας που ανελέητα ο χρόνος ροκανίζει μιας και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταιγιστικές, επιχειρώ να δω με ψυχραιμία και ηρεμία την πραγματική ανάλυση των γεγονότων ώστε να πάω παρακάτω. Στις Βρυξέλλες αποστολή μου είναι να μιλάω με ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένους συναδέλφους. Μέσα από σύντομες κουβέντες και συζητήσεις καταλαβαίνεις που θέλουν να σε πάνε οι αξιωματούχοι κυρίως. Είναι σαν να ακούς κασέτα προπαγάνδας να παίζει σε επανάληψη μέχρι η πλύση εγκεφάλου να έχει αποτέλεσμα.

Την Τρίτη λοιπόν το βράδυ 7 Ιουλίου, μετά το πέρας « συμμόρφωσης » του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ολάντ, τον αδύναμο, αλλά χρήσιμο όπως αποδείχθηκε Σάντσο Πάντζα της Μέρκελ, η αυλαία έπεσε με στρατιές παρατρεχάμενων κοινοτικών αξιωματούχων που έσπευσαν να «ενημερώσουν» τους δημοσιογράφους για την επερχόμενη βιβλική καταστροφή.

Για έτοιμο οδικό χάρτη χρεοκοπίας της χώρας μας, μίλησε η εκπρόσωπος υποτιθέμενου « φίλου » της Ελλάδας, ενώ συνεργάτιδα γνωστού Ευρωπαίου Επιτρόπου με ενημέρωσε για την πανέτοιμη ανθρωπιστική αποστολή, με φάρμακα και γάλα που θα μπορούσε να αναχωρήσει την Δευτέρα το πρωί με προορισμό πολλές Ελληνικές πόλεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει κι άλλες ιστορίες για ανυποψίαστους αγρίους.
Ο γνωστός Αρμαγεδδών μπροστά στις περιγραφές φάνταζε παραμύθι.

Δεν ίδρωσε το αυτί μου. Καταλάβαινα ότι εκείνοι αγωνιούσαν και φοβόντουσαν περισσότερο από μένα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από το γεγονός, ότι είχαν κάνει το « ΟΧΙ » του δημοψηφίσματος χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους. Η συμπεριφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσιμης ημέρας ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ το δημοψήφισμα, σαν να μην το είχαν ακούσει ποτέ. Η γραμμή που είχαν πάρει ήταν τέτοια. Σε χαμηλόφωνες εκμυστηρεύσεις τους, η ανησυχία για την Ελληνική στάση ήταν αξιοπρόσεκτη. Κυρίως καταλάβαινες ότι είχαν μπει κι αυτοί σε αχαρτογράφητα ύδατα όταν τους ξέφευγε αναφορά (κι αυτό έγινε περισσότερες από 4 φορές σε διάστημα λίγων ωρών) για την γεωπολιτική στάση της Ελλάδας, απευχόμενοι μια γεωπολιτική αστάθεια.

Από την μια σου κουνούσαν το σκιάχτρο του « Grexit » με το « Take it or Armageddon, or Humanitarian Crisis » etc κι από την άλλη ήταν ξεκάθαρο πως αν συνέβαινε δεν θα ήξεραν πως να το διαχειριστούν, παρά τις αντίθετες δηλώσεις. Στους περισσότερους που υπέβαλλα την ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση « Grexit », η απάντηση που πήρα ήταν «ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα» την οποία συνόδευαν από νευρική κίνηση ανύψωσης των ώμων.

Ο άμαχος Τσίπρας λοιπόν είχε καταφέρει να ξυπνήσει, αλλά και θα μπορούσε να παίξει εκβιαστικά με τους φόβους των ισχυρών, όπως έκαναν κι οι ίδιοι μαζί μας, χρόνια τώρα. Θα μπορούσε να παίξει, όχι μόνο με την γεωπολιτική αστάθεια αλλά και με πολλούς άλλους λόγους που μερικούς σας αναφέρω παρακάτω:

– Η Κινεζική φούσκα είναι έτοιμη να εκραγεί. Παράλληλα με ένα Grexit το μείγμα θα ήταν εκρηκτικό εντός κι εκτός ΕΖ, δηλαδή παγκοσμίως.


– Το ήδη ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ανατολή, δια μέσου της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα σχέδια των τζιχαντιστών και την τρομοκρατία, αργά ή γρήγορα θα προκαλούσαν πανικό στην Ευρώπη.


– Η κλονισμένη πολιτική αξιοπιστία του Ολάντ θα δέχονταν πλήγμα και θα στιγμάτιζε ανεξίτηλα όχι μόνο την δικιά του θητεία, αλλά και την αψεγάδιαστη σιδηρά κυρία Μέρκελ η οποία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να ξεψυχήσει στα χέρια της. Παγκοσμίως δε, θα φαίνονταν ξεκάθαρα ότι η Μέρκελ είναι μαριονέτα του Σόιμπλε, ενός τύπου που πολλοί σήμερα αναρωτιούνται αν έχει « ξεφύγει ».


– Όλο αυτό το διάστημα, και κυρίως από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, η Ελβετία για να στηρίξει την ισοτιμία, αλλά και το «σύστημα» για να κρατήσει σταθερό το ευρώ, έχουν ρίξει με το τσουβάλι ζεστό χρήμα στις αγορές. Για πόσο ακόμη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν;


– Η Ε.Ε. που η δημοκρατικότητα της πλέον αμφισβητείται ανοιχτά, θα δεχονταν ένα ακόμα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Αν σήμερα οι Ευρωπαίοι παραμιλούν και ενδιαφέρονται για τους Έλληνες συνταξιούχους στις ουρές των ΑΤΜ, την Δευτέρα σε ποιον θα άρεσε το πρόσωπο μιας ταπεινωμένης Ευρώπης που περιμένει στα συσσίτια τα οποία η ίδια δημιούργησε με τις αντικοινωνικές πολιτικές της ;

Όμως τίποτα δεν φαίνεται να εκτιμήθηκε και να αξιολογήθηκε σωστά. Γυρίζοντας πίσω διακρίνεις πως ο βασιλιάς εκτός από άπειρος και πέρα από τις καλές προθέσεις ήταν μάλλον γυμνός και απροετοίμαστος, ενώ γνώριζε ότι θα καλούνταν να κυβερνήσει πολύ πριν από τον Γενάρη. Σχέδιο Β, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Το δημοψήφισμα που στήθηκε στο πόδι, υποτίθεται ότι έγινε για να ενισχύσει διαπραγματευτικά τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως η δημιουργική ασάφεια του ερωτήματος απέδωσε πολλαπλές ερμηνείες στο « ΟΧΙ » που επικράτησε και ψήφισε το 62% των ψηφοφόρων. Ερμηνείες τις οποίες φέρεται από πολιτικούς αναλυτές να εκμεταλλεύτηκε ο πρωθυπουργός, για να σηκώσει λευκή σημαία στους δανειστές μπροστά στα αδιέξοδα που υψώθηκαν μπροστά του, απόρροια σπασμωδικών κινήσεων, ειδικά το τελευταίο διάστημα αλλά και εξαιτίας ίσως, αναποτελεσματικού κυβερνητικού επιτελείου.

Όσο για το σχέδιο Α; Πολλοί το χαρακτηρίζουν σαν ένα τρελό φορτηγό, που διαφήμιζε επί έξι ολόκληρους μήνες ανά την Ευρώπη, « κόκκινες γραμμές » οι οποίες έγιναν « φιογκάκια » σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο στερεί την πολυπόθητη ελπίδα και αξιοπρέπεια. Ότι δηλαδή πουλούσε μέχρι και την Τετάρτη 08/07 ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το δυσβάσταχτο μνημόνιο των 60 δις που εκτός απροόπτου, καταφθάνει, φαντάζει ακόμα πιο ταπεινωτικό για τον δοκιμαζόμενο λαό. Αφήνει την αίσθηση ότι το δημοψήφισμα έγινε για να τον τυλίξει καλύτερα σε άλλη μια στρώση δυσβάσταχτης λιτότητας που για πρώτη φορά θα φέρει – αν τελικά δεν υπάρξει νέα ανατροπή – την υπογραφή της αριστεράς και θα κατατάσσει τον Αλέξη Τσίπρα, στην ίδια κερκίδα με εκείνους που ασκούσαν εξουσία πριν από τον Γενάρη.

Μπροστά λοιπόν στην δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του κόσμου, που αισθάνεται προδομένος η κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική παίζει με τις λέξεις. Κάτι ανάλογο έγινε και στο δημοψήφισμα. Προσπαθεί να πουλήσει στους ιθαγενείς καθρεφτάκια με μια πρόταση συμφωνίας που σκοπίμως δεν αποκαλεί μνημόνιο για να μην τους τρομάξει. Σύμφωνα με διάφορες συγκρίσεις, η πρόταση-μνημόνιο, είναι ίδια κατά 75% με την πρόταση Γιουνκέρ την οποία απέρριψε η Ελληνική κυβέρνηση πριν από το δημοψήφισμα. Την ίδια ώρα, το λες και κοροϊδία που οι λέξεις επαναδιαπραγμάτευση, αναδιάρθρωση ή κούρεμα του χρέους απουσιάζουν από την πρόταση που στάλθηκε στους δανειστές ενώ υπάρχει μόνο στο κείμενο με τα υφεσιακά μέτρα που δόθηκε στους Έλληνες βουλευτές.

Για να διασκεδάσει το κύμα της αποδοκιμαστικής οργής που φουντώνει στην κοινωνία η κυβέρνηση αντί για άρτο υπόσχεται τώρα θεάματα, με την πάταξη της διαφθοράς (το έχουμε ξανακούσει κι από άλλους) και με την απόπειρα (και καλά) αναδιανομής των βαρών όπου παρακάτω θα πάρετε μια μικρή-πικρή γεύση:

– Στον συντελεστή 23% ανεβαίνει η εστίαση (Δεν το λες ανακατανομή των βαρών, ούτε και το 23% σε μεταφορές, εισιτήρια κλπ)


– Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
– Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και το 2016 και αναπροσαρμογή του σε περίπτωση αλλαγής των αντικειμενικών αξιών


– Αύξηση των εισφορών υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις από 4% στο 6%


– Κόβεται άμεσα το ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων με τα υψηλότερα εισοδήματα (ας μη ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους)


– Προκαταβολή φόρου 100% από τις επιχειρήσεις με σταδιακή εφαρμογή και στους ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2017 + αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 28% από 26% (Αντίο ανάπτυξη! Αναρωτιέμαι ποιος τρελός θα ανοίξει επιχείρηση με τόσο άγρια φορολόγηση και ποιος θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα)


– Υιοθέτηση: τροπολογιών στο πτωχευτικό κώδικα για εταιρείες και νοικοκυριά, που θα καλύπτουν όλους του οφειλέτες (Θα πάει σύννεφο η κατάσχεση κι ας βγουν να ισχυριστούν το αντίθετο)
– Μείωση του πλαφόν των 1.500 ευρώ στην προστασία από κατασχέσεις, υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης λογικών συνθηκών διαβίωσης

Από την μια το τρίτο μνημόνιο κι από την άλλη, ο παραλογισμός πράξεων που δυσκολεύομαι ακόμη κι αυτή την ώρα να κατανοήσω, καθώς λείπουν κομμάτια από το πάζλ της λογικής συνέχειας. Αν όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία 24ωρα, δεν είναι άλλη μια απρόβλεπτη παρτίδα σε ένα άτακτο «game of chicken», τότε θα αρκεστώ για την ώρα, να επαναλάβω αυτό που έγραψα κάποια στιγμή στο Twitter “ Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, χάνει όμως των Ελλήνων και σε λίγο θα τα χάσει όλα”!

Σχόλιο: Έκτος από χάχας, ο Τσιπρας είναι και προδότης. Έχω σταματήσει να τον εμπιστεύομαι. Οδήγησε την χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο, κοροϊδεύοντας τους αριστερούς ψηφοφόρους. Αυτό θα το πληρώσει στις επόμενες εκλογές. Σπατάλησε ολόκληρους μήνες, παίζοντας το παιχνίδι του Σόϊμπλε και της Μέρκελ.

Ποιος θα ρίξει τον Τσίπρα; Ιδου το ζητούμενο.

Το μνημόνιο που φέρνει ο Τσιπρας θα ψηφιστεί από τους ΝΑΙ, οι αριστεροί όμως ψηφοφόροι δε ψηφίζουν πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσιπρας κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό και όσοι ψήφησαν όχι, πρέπει να τον ρίξουν ή να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Να γράψω για τους χαζούς της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, φτιάξτε ένα ραδιόφωνο. Χωρίς το Κόκκινο, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είχε τόση απήχηση.

4444

12/07/2015

4444

Λεωνίδας Σακλαμπάνης ‏@LSaklabanis 27 Nov 2013 #USA_erxomaste! RT @Moggoloss: Άμα χρεοκοπήσουμε θα γίνουμε Αργεντινή. Τελικά με το μνημόνιο ξεπεράσαμε την Αργεντινή.

4444

TENNIS GRAND SLAM WIMBLEDON DJOKOVIC VS FEDERER FINAL 120715

4444

http://www.any-news.gr/prosopa/item/1781-ena-ena-bgainoun-sti-fora-to-xriso-simbolaio-tou-adoni-me-tous-germanous#at_pco=smlwn-1.0&at_si=559f9fbe243c5e62&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

Γερή «μπάζα» φαίνεται πως έκαναν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες και Task Force, από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέστη σοκ με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δ. Ευθυμιάδου στο  medispin.blogspot.gr, η περίφημη Task Force, όχι μόνο αλώνιζε στην Ελλάδα, δίνοντας καταστροφικές εντολές για τη δημόσια υγεία, αλλά έκανε και «χρυσές» δουλειές μέσω των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Το «χρυσό» deal με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ, υπέγραψε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις, την περίοδο εκείνη και μετά τις τότε αποκαλύψεις για το χρυσό συμβόλαιο με τους Γερμανούς από την «Ελευθεροτυπία», εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας, λέγοντας πως πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Η αλήθεια φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τα λεγόμενα του τότε υπουργού, καθώς η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το… ρευστό, είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τώρα βέβαια, άπαντες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τόσο για τους «ύμνους» του Άδωνη υπέρ των τροϊκανών, όσο και για την ιδιαίτερη… συμπάθεια που έτρεφαν οι υπάλληλοι της τρόικας στο πρόσωπό του.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανένα σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει. Ο υπουργός Υγείας είναι ιδιαίτερα εξαγριωμένος με την υπόθεση, έχοντας τονίσει σε στενούς του συνεργάτες, πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων».

Στο έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθεί 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ! Άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει», πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.

Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».

Δεν είναι τυχαίο ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η Άνγκελα Μέρκελ, και τις δύο φορές που επισκέφτηκε τη χώρα μας, είχε επισημάνει τη στενή συνεργασία Γερμανίας – Ελλάδας στους τομείς της Υγείας και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι αποκαλύψεις θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να στείλει όλους τους φακέλους στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και άλλες παράδοξες περιπτώσεις.

Πηγή: medispin.blogspot.gr/

Σχόλιο: Θα δικαστεί ο Γεωργιάδης, αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Θα καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που είναι κατάπτυστος και υπονομεύει την ελληνική κοινωνία;

Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν τα πρόσωπα να τα υλοποιήσουν;

11/07/2015

4444

Manu Gr

4444

Εγώ δούλεψα πολύ σκληρά όλη μου τη ζωή. Ξεκίνησα από το μηδέν, άρα ξέρω από αγώνες.

Dimitry Razorenov: Ο Ρώσος που αναμόρφωσε την Δωδώνη.

Έκανε μια επένδυση 21 εκατομμυρίων ευρώ και βλέπει τα χρήματα του να αυξάνονται.

 

4444

http://physicsgg.me/2015/06/29/%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AF/

Η μέτρηση του χρόνου.

Τα ρολόγια της Γης θα σταματήσουν αναγκαστικά για ένα δευτερόλεπτο τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιουνίου, καθώς οι «φύλακες» του παγκόσμιου χρόνου θα προσθέσουν ένα εμβόλιμο (διορθωτικό) δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα το τελευταίο λεπτό του μήνα να έχει 61 δευτερόλεπτα και όχι 60.

Έτσι, στις 23:59:59 ώρα Γκρίνουιτς (02:59:59 ώρα Ελλάδας) η ώρα θα «κολλήσει» για ένα πρόσθετο δευτερόλεπτο (23:59:60), προτού τα ρολόγια δείξουν 00:00:00 (03:00:00 ώρα Ελλάδας) και ξεκινήσει η Τετάρτη 1 Ιουλίου. ‘Αλλα συστήματα απλώς θα «σβήσουν» για ένα δευτερόλεπτο.

Είναι η 27η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η προηγούμενη φορά που είχε γίνει κάτι ανάλογο, ήταν το 2012 (προηγουμένως είχαν γίνει προσθήκες δευτερολέπτων τα έτη 2008, 2005 και 1998). Και τότε είχαν προκληθεί ορισμένα προβλήματα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και στο διαδίκτυο (καθώς μπερδεύθηκαν οι κεντρικοί υπολογιστές υπηρεσιών όπως το LinkedIn και το Reddit), κάτι που αρκετοί φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί και φέτος.

Τυπικά, ο πλανήτης μας χρειάζεται 86.400 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει μία περιστροφή 360 μοιρών σε ένα 24ωρο. Όμως η Γη δέχεται συνεχώς βαρυτικές επιδράσεις από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους άλλους πλανήτες, με συνέπεια η ταχύτητα περιστροφής της να μην είναι σταθερή, αλλά να επιβραδύνεται ανεπαίσθητα. Έτσι, στην πραγματικότητα, η μέση διάρκεια της μέρας (ο χρόνος μιας πλήρως περιστροφής της Γης περί τον εαυτό της) είναι 86.400,002 δευτερόλεπτα.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται απόκλιση της τάξης των δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου ανάμεσα στον φυσικό (αστρονομικό-ηλιακό) χρόνο και στον Διεθνή Ατομικό Χρόνο, που μετρούν τα ατομικά ρολόγια με ακρίβεια δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου. Συσσωρευόμενη κάθε μέρα, αυτή η απόκλιση φθάνει περίπου το ένα δευτερόλεπτο μέσα στο έτος. Έτσι, περιοδικά πρέπει να γίνεται μία διόρθωση στον Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο (UTC), τον διάδοχο της ώρας Γκρίνουιτς (GMT), που μετριέται από τα ατομικά ρολόγια.

Ο ατομικός χρόνος υπολογίζεται από εκατοντάδες ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, τα οποία μετρούν τους απολύτως προβλέψιμους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς του ατόμου του χημικού στοιχείου καισίου. Τα ατομικά ρολόγια χάνουν μόνο ένα ατομικό δευτερόλεπτο κάθε 300 εκατ. χρόνια.

Κατά καιρούς η απόκλιση μεταξύ ατομικού χρόνου και αστρονομικού χρόνου είναι τόση πια που κρίνεται αναγκαία η προσθήκη ενός εμβόλιμου δευτερολέπτου από τη Διεθνή Υπηρεσία Περιστροφής της Γης και Συστημάτων Αναφοράς (IERS), η οποία εδρεύει στη Γερμανία και δημιουργήθηκε το 1987 από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και τη Διεθνή Ένωση Γεωδαισίας και Γεωφυσικής.

Η IERS παρακολουθεί συνεχώς την περιφορά του πλανήτη μας και εισηγείται στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ πότε πρέπει να «κολλήσει» ο χρόνος. Η τελική απόφαση ανήκει στην ITU. Η πρώτη διόρθωση έγινε το 1972. Μέχρι τότε, ο χρόνος μετριόταν όχι από τα ατομικά ρολόγια, αλλά με βάση την αστρονομική σχέση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, που ήταν πιο γνωστός ως «Χρόνος Γκρίνουιτς» (GMT).

Το έξτρα δευτερόλεπτο ανακοινώνεται μήνες πριν την εισαγωγή του, ώστε να υπάρχει προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας, και παραδοσιακά προστίθεται είτε το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, είτε το βράδυ της 30ής Ιουνίου. Παρόλα αυτά, αρκετά συστήματα δεν έχουν την κατάλληλη προετο8ιμασία για να χειρισθούν σωστά το εμβόλιμο δευτερόλεπτο, καθώς η προσθήκη τους είναι ακανόνιστη.

Ο πονοκέφαλος που περιοδικά προκαλεί το εμβόλιμο δευτερόλεπτο, έχει εντείνει τις πιέσεις από διάφορες πλευρές να σταματήσει αυτή η πρακτική, κάτι που θα εξετάσει ξανά η ITU σε συνάντηση στη Γενεύη εντός του 2015. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο χρόνος θα βασίζεται αποκλειστικά στα ατομικά ρολόγια ύψιστης ακρίβειας, χωρίς να γίνεται περιοδική διόρθωση με βάση τον αστρονομικό χρόνο.

Η συνέπεια είναι ότι οι δύο χρόνοι, ατομικός και αστρονομικός, θα αποκλίνουν όλο και περισσότερο στο μέλλον (μια διαφορά ενός έως δύο λεπτών στη διάρκεια ενός αιώνα), οπότε σταδιακά θα χαθεί η σύνδεση ανάμεσα στην μέτρηση του χρόνου και στην εμπειρία των ανθρώπων για τον χρόνο γύρω τους.. Έτσι, κάποτε στο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι θα βλέπουν την ώρα 8 το πρωί στο ρολόι τους, αλλά γύρω τους ο ήλιος θα κοντεύει να δύσει!
imerisia.gr – www.independent.co.uk

Σχόλιο: Η ακρίβεια με την οποία μετράτε ο χρόνος, είναι πάντα κάτι σημαντικό.

Ο χρόνος είναι μια πολύ σημαντική έννοια.

4444

10/07/2015

4444

Κι από την πρώτη τι στιγμή μου στειλανε τον ελεγκτή….
Είμαι το νούμερο Οκτώ …. Κι εγώ κρατώ μυστικό ποιο είναι το όνομα μου ….

Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι ο Θεός είναι πολύ μεγάλος.

4444

4444

4444

FOREX CRUDE OIL NYMEX 02 100715

Αυτοί οι τύποι στη Σοφοκλέους 10 την ιστοσελίδα είναι νεοφιλελεύθεροι και εντελώς ηλίθιοι.

Εάν γίνει Grexit την σωστή στιγμή και έχεις σορταρει, κερδίζεις δις.

Αυτοί διαφωνούν. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

Θα το ξαναγράψω για τους ηλίθιους. Όταν ο Τσιπρας ανακοινώσε το Δημοψήφισμα, έγινε μια μεγαλειώδης βουτιά. Όταν κέρδισε το Όχι, ξανάγινε βουτιά και μάλιστα συνδυάστηκε και με άλλα γεγονότα στην παγκόσμια οικονομία, όπως το κραχ στην Κίνα.

Το πετρέλαιο μάλιστα, από την ημέρα που ο Τσιπρας δήλωσε ότι κάνει το δημοψήφισμα πέφτει πάνω από 10%.

Ξέρετε τι σημαίνει 10% σε παράγωγα; Δισεκατομμύρια.

Η παραπληροφόρηση που γίνεται στην Ελλάδα από συγκεκριμένα κέντρα, είναι τρομερή.

Προσπαθούν να αλλάξουν τα γεγονότα που συμβαίνουν.

Κάτι τέτοιοι ηλίθιοι κάνουν τον Τσίπρα συμπαθή ακόμα και τώρα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

Ας υποθέσουμε ότι κάνατε short το πετρέλαιο με αιτία την ανακοίνωση του Τσίπρα για δημοψήφισμα. Αυτό σημαίνει ότι σορταρατε περίπου στα 60$, το πετρέλαιο έπεσε μέχρι τα 50$. Θα μπορούσατε να κλείσετε τις θέσεις σας, ανάλογα με το κέρδος που επιθυμείτε.

Το ιδανικό σενάριο είναι στα όρια, δηλαδή short στα 60 και κλείσιμο στα 50, 10$ είναι 1000 pips. Βρείτε κάποιον που έχει σχέση με αυτά, να σας πει για πόσο μεγάλο χρήμα μιλάμε.

Κάνατε short το πετρέλαιο με αιτία το δημοψήφισμα του Τσίπρα, αλλά στην χρονική πορεία καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται, μπήκαν και άλλα δυσμενή γεγονότα και η πτώση έγινε ποιο έντονη.

Κατάλαβες νεοέλληνα;

4444

Chinese Stock Seller. Όταν είσαι σοβαρό κράτος, έχεις μηχανισμούς.

4444

CANADA. Προσέξτε το χρέος. Household Debt. Το χρέος κυριεύει τις χώρες και εμείς συζητάμε με τον Σόϊμπλε.

4444

09/07/2015

4444

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1347602/h-germania-kleinei-to-mati-gia-thn-meiosh-toy.html

H Γερμανία «κλείνει το μάτι» για την μείωση του χρέους.

Δια της πλαγίας οδού Σόιμπλε και Μέρκελ δείχνουν να αποδέχονται την ανάγκη για ανακούφιση του ελληνικού χρέους. Η «κάθετη» άρνηση για κούρεμα και οι αναφορές σε reprofiling.

Με τα χρονικά περιθώρια για την αποτροπή μιας οικονομικής κατάρρευσης να είναι ασφυκτικά και τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ να ασκούν συνεχείς πιέσεις για μια αναδιάρθρωση, η Γερμανία αποδέχτηκε την Πέμπτη ότι μια κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους πρέπει να είναι μέρος ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα. 

Η παραδοχή από τα χείλη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγινε λίγες ώρες πριν λήξει η διορία για την αποστολή της ελληνικής πρότασης στους θεσμούς.

Λίγη ώρα νωρίτερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε αποκλείσει ένα «κλασσικό» κούρεμα, αλλά δεν ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί και κάποια άλλη ρύθμιση για το χρέος.

Σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς ένα κούρεμα και πιστεύω ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο σε αυτό». Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε αμέσως μετά ότι δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα, «γιατί θα παραβίαζε το σύστημα των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εκ πρώτης όψεως ο συλλογισμός του κ. Σόιμπλε σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους εντός της ευρωζώνης, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για την θέση της χώρας στο ευρώ.

Αλλά ο Γερμανός υπουργός σημείωσε επίσης πως υπάρχει ένα πολύ μικρό περιθώριο για «reprofiling» του ελληνικού χρέους, με μια μείωση των επιτοκίων και μια επιμήκυνση του μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Σχόλιο: Όσοι παρακολουθείτε το blog ξέρετε ότι θέλω, απαιτώ, κούρεμα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος.

Επίσης να γράψω ότι όλα τα γεγονότα συνδέονται κι εγώ δεν πιστεύω στην τύχη.

4444

http://www.dw.com/el/%CF%87%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%81/a-18571135

Χάκερ εναντίον χάκερ.

Η εταιρεία Hacking Team εμπορεύεται λογισμικά κατασκοπείας. Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ότι η ίδια η εταιρεία δέχθηκε επίθεση από χάκερς.

Η επίθεση αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητα της Hacking Team.

Όλο και πιο συχνά εταιρείες και κυβερνήσεις πέφτουν θύματα των χάκερς, που εισβάλλουν στα συστήματα υπολογιστών τους, υποκλέπτοντας σημαντικές πληροφορίες ή παρακολουθώντας τις κινήσεις αυτών που κατασκοπεύουν. Αν και απαγορεύεται η εισβολή σε υπολογιστές τρίτων, αστυνομικές αρχές και μυστικές υπηρεσίες παραβιάζουν με ευκολία τον νόμο, όπως δείχνουν ουκ ολίγα παραδείγματα. Τα ψηφιακά εργαλεία για τέτοιου είδους κατασκοπείες παράγονται από εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Μία από τις πιο γνωστές είναι η εταιρεία «Hacking Team» από το Μιλάνο της Ιταλίας. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τώρα η ίδια η εταιρεία δέχθηκε επίθεση από χάκερς. Όλα έγιναν γνωστά μέσω του λογαριασμού, τον οποίο διατηρεί η εταιρεία στο Twitter. Αρχικά οι χάκερς άλλαξαν το όνομα της εταιρείας από «Hacking Team» σε «Hacked-Team». Στη συνέχεια ακολούθησε το μήνυμα «Επειδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα θα δημοσιεύσουμε όλα τα E-Mail, τους φακέλους και τους πηγαίους κωδικούς μας». Πράγματι 400 Gigabyte εσωτερικών εγγράφων ανέβηκαν στο διαδίκτυο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι ξεκάθαρες: η ιταλική εταιρεία που απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους κάθε άλλο παρά επιλεκτική ήταν σε ό,τι αφορά τους πελάτες της. Τα λογισμικά της πουλήθηκαν και σε κράτη που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδιώκουν ακτιβιστές και δημοσιογράφους. Στο πελατολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 40 κράτη, βρίσκονται μεταξύ άλλων και το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Αιθιοπία, το Βιετνάμ και το Σουδάν. Συγκεκριμένα για τη χώρα του Σουδάν η εταιρεία είχε αρνηθεί μόλις τον Μάρτιο ενώπιων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι διατηρεί εμπορικές σχέσεις.

Γνωστές οι παραβάσεις της εταιρείας

Ο ειδικός ασφαλείας στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών Σάντρο Γκάικεν επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί ελέγχου εξαγωγών συνεχίζουν να στοχεύουν περισσότερο σε συμβατικά όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ο κυβερνοχώρος δεν έχουν κατανοηθεί ακόμη.

Πολλές φορές στο παρελθόν η «Hacking Team» είχε κατηγορηθεί ότι προμηθεύει λογισμικό κατασκοπείας σε κράτη που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήδη το 2012 η μη κυβερνητική οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» είχε κατατάξει την εταιρεία του Μιλάνου στους «Εχθρούς του ίντερνετ», που αποτελούν πέντε ιδιωτικές εταιρείες. Έρευνες του Πανεπιστημίου Τορόντο στον Κανάδα επίσης κατέδειξαν παράνομη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας.

Μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία δεν αποτελεί μόνο η δημοσίευση των ονομάτων των «ακατάλληλων» πελατών αλλά και των πηγαίων κωδικών. «Όποιος αγόρασε και χρησιμοποιεί το λογισμικό μπορεί τώρα να το πετάξει. Είναι όλα γνωστά πλέον: Μπορεί κανείς να βρει τα αδύναμα σημεία και να εισβάλλει στο σύστημα» υποστηρίζει ο Σάντρο Γκάικεν.

Οι μέχρι τώρα άγνωστοι χάκερς υποστηρίζουν ότι ευθύνονται και για την διάρρηξη στην γερμανοβρετανική εταιρεία παραγωγής κατασκοπικών προγραμμάτων Gemma International, που έγινε πέρσι ενώ προανήγγειλαν επιθέσεις και σε άλλες εταιρείες.

Ματίας φον Χάιν / Αλεξάνδρα Κοσμά

4444

γιαννης ανερουσης

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/anatrihila-stin-eyropi-logo-kinas

Συντάκτης:  Μπάμπης Μιχάλης, Βασίλης Γεώργας

Κι όμως, η Ελλάδα δεν είναι η κορυφαία απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτές τις ημέρες, όσο κι αν τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη χώρα μας.

Μια πολύ μεγαλύτερη βόμβα βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και δεν είναι άλλη από το σκάσιμο της χρηματιστηριακής φούσκας στην Κίνα, που προκαλεί ανατριχίλα σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις.

Αυτή η έκρηξη των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων απειλεί με ντόμινο και αναταραχή όχι μόνο τις αναδυόμενες αγορές, αλλά και τις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, καθώς επηρεάζει το παγκόσμιο σύστημα κεφαλαιακών ροών και ίσως τελικά να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ταχύτερη επίλυση της ελληνικής κρίσης.

Ο μεγάλος φόβος που έχει αρχίσει να αναδίδεται είναι πως αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία των πιστωτών με την Ελλάδα και αν η κρίση στην Κίνα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν να επιδεινώνεται, το σύστημα θα απειληθεί από δύο βόμβες… Και τότε θα είναι αδύνατον να αντέξει.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η Σανγκάη, η Σεντζέν και άλλα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, παρά τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας να ανακόψουν τη βουτιά των μετοχών.

Στις περίπου δύο εβδομάδες που κρατά η ταραχή των κινεζικών αγορών, ο δείκτης Shanghai Composite έχει χάσει πάνω από 30%, ενώ από το σύνολο των κινεζικών αγορών έχει εξαϋλωθεί χρηματιστηριακή αξία 3,2 τρις. δολαρίων ή περίπου το 10% της κεφαλαιοποίησης των χρηματιστηρίων παγκοσμίως.

Η διαπραγμάτευση του 25% των τίτλων που είναι εισηγμένοι στη Σεντζέν, στη Σαγκάη και στα άλλα χρηματιστήρια της Κίνας έχει ανασταλεί, ενώ όλες οι νέες δημόσιες εγγραφές νέων εταιρειών έχουν παγώσει. Αποτέλεσμα της αναστολής αυτής είναι να έχουν «εγκλωβιστεί» εγχώρια και διεθνή κεφάλαια αξίας άνω του 1,4 τρις. δολαρίων ή το 21% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Η κατάρρευση της κινεζικής αγοράς δεν είναι τίποτα περισσότερο από το σκάσιμο μιας τεράστιας φούσκας η οποία δημιουργήθηκε πάνω στις προσδοκίες της αέναης οικονομικής ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Στις προσδοκίες αυτές επένδυσαν πάνω από 80 εκατομμύρια Κινέζοι, ακόμη και φτωχοί Κινέζοι πολίτες που δανείστηκαν χρήματα για να αγοράσουν μετοχές ελπίζοντας στον γρήγορο πλουτισμό. Υπολογίζεται ότι τα δανεικά που έχουν χορηγηθεί για αγορές κινεζικών μετοχών, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας ανέβηκαν πάνω από 150%, ξεπερνούν τα 360 δισ. δολάρια.

 

Το μέγεθος της φούσκας.

Ενδεικτικό του μεγέθους της φούσκας είναι ότι η αξία των κινεζικών μετοχών έφτασε να είναι μεγαλύτερη από το 100% του κινεζικού ΑΕΠ και πολλές μετοχές αποτιμώνται έως και 85 φορές τα κέρδη τους.

Επίπεδο εξωπραγματικά υψηλό αν συνεκτιμηθεί ότι τον Οκτώβριο του 2007, πριν από το κραχ του 2008, η αντίστοιχη αναλογία τιμής κερδοφορίας για τις υπερτιμημένες τότε αμερικανικές μετοχές ήταν 20 φορές τα κέρδη.

Η κινεζική κεντρική τράπεζα προσπάθησε νωρίτερα να ανακόψει αυτήν την πτώση προχωρώντας την περασμένη Κυριακή για 4η συνεχόμενη φορά από τον Νοέμβριο σε μείωση των επιτοκίων της.

Η κινεζική κυβέρνηση παρενέβη στις αγορές ξοδεύοντας δισεκατομμύρια γουάν προκειμένου να σταματήσει την πτώση, χωρίς αποτέλεσμα.

Η αναποτελεσματικότητα συγκράτησης της πτώσης άναψε κόκκινο στη Δύση, αφού μια καθίζηση του κινεζικού οικονομικού θαύματος θα έχει δραματικές επιπτώσεις σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες που τρέφονται από αυτό.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως δαπανούν τρισεκατομμύρια δολάρια για την τόνωση της ανάπτυξης.

Διόλου τυχαία το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία προειδοποίησε χθες την αμερικανική Fed να καθυστερήσει την εδώ και μήνες προαναγγελθείσα αύξηση των επιτοκίων της.

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ -που μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τερμάτισε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης- θα σηματοδοτήσει μία ιστορικών διαστάσεων εκροή κεφαλαίων όχι μόνο από τις κινεζικές αγορές, αλλά και τον υπόλοιπο αναδυόμενο κόσμο, προς τον οποίο την προηγούμενη τριετία κατευθύνθηκε πακτωλός φτηνής ρευστότητας από αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν φυσικά στις ΗΠΑ ελκόμενα από τις υψηλότερες αποδόσεις που θα προσφέρουν τα υψηλότερα επιτόκια της Fed. «Η πρόωρη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να πυροδοτήσει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη σύσφιγξη στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες, λόγω ενός συνδυασμού ανοδικής αντίδρασης του δολαρίου, χαμηλότερων τιμών στις μετοχές και μια ανατίμηση των risk premia και της καμπύλης αποδόσεων» αναφέρει στην ανακοίνωση το Ταμείο.

Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη η κινεζική κυβέρνηση που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών κρατικών ομολόγων και, έτσι, χρηματοδότης των ΗΠΑ.

Το σκάσιμο της φούσκας στην κινεζική οικονομία θα επηρεάσει όμως και τη Ρωσία, η οποία στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομικής της ισχύος στις εξαγωγές πρώτων υλών και ειδικά πετρελαιοειδών προς την πολυάνθρωπη χώρα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η μη εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα άμεσα θα αποτελούσε καθαρή αυτοκτονία για την Ευρώπη. Αν η Ελλάδα αφεθεί μόνη της, στην τύχη της, προς ένα Grexit, το ερώτημα «ποιος θα είναι ο επόμενος» θα κυριαρχήσει.

Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και στο βάθος η Γαλλία θα απειληθούν άμεσα από τη μετάδοση της κρίσης εμπιστοσύνης στο ευρώ.

 

Επιπτώσεις.

Σε ένα περιβάλλον διαρκούς μετακίνησης κεφαλαίων προς τις ΗΠΑ και ευρύτερης αναταραχής στις κεφαλαιακές ροές, το κόστος χρηματοδότησής τους θα αυξηθεί ραγδαία και μπορεί να καταστεί μη διαχειρίσιμο.

Η λύση τόσο για την ΕΚΤ όσο και για το Βερολίνο θα είναι πανάκριβη, κάτι που αναγνωρίζει σε έκθεσή του και το ΔΝΤ, προειδοποιώντας σε χθεσινή του έκθεση ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η Ευρώπη και η ΕΚΤ, αντί να προσπαθήσουν να κρατήσουν χαμηλά το κόστος δανεισμού των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, δαπανώντας 1,1 τρις. ευρώ του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης, θα ήταν προτιμότερο -σύμφωνα με αρκετούς οικονομολόγους- να συναινέσουν σε μια συμφωνία για διαχείριση του ελληνικού χρέους και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας… πριν η κινεζική φούσκα τα τινάξει όλα στον αέρα.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=431251&catID=4

Κατεσχέθη η περιουσία Ιταλών μαφιόζων ύψους 1,6 δισ. €!

Οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν σήμερα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε μία οικογένεια επιχειρηματιών από τη Σικελία, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι πλούτισαν χάρη στην υποστήριξη της μαφίας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) του Παλέρμο.
Το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ “αντιπροσωπεύει, σε συνολική αξία, μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις που έχουν γίνει ποτέ”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η DIA.
Η κατάσχεση έχει στόχο τις επιχειρήσεις, τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία καθώς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Καρμέλο Βίργκα (66 ετών), καθώς και στους αδελφούς του Βιντσέντζο (78 ετών) και Φραντσέσκο (71 ετών) και στις αδελφές του Άννα (76 ετών) και Ρόζα (68 ετών), επιχειρηματίες που κατάγονται από την επαρχία του Παλέρμο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
“Οι πολύπλοκες οικονομικό-κληρονομικές έρευνες (…) επέτρεψαν να καταδειχθεί πώς οι Βίργκα επωφελήθηκαν από την αποφασιστική υποστήριξη της Κόζα Νόστρα στην κατακύρωση των έργων και στις προσκλήσεις δημοσίων προσφορών στον τομέα των κατασκευών”, ανακοινώνει η DIA.
“Πράγματι, τα πρόσωπα αυτά, μέλη της μαφιόζικης οικογένειας Μαρινέο, που συνδέεται με την οικογένεια Κορλεόνε, κατάφεραν, με τον καιρό, να αναπτύξουν και να επιβάλουν τη δική τους ‘ομάδα επιχειρήσεων’, στηριζόμενοι επίσης στη λεγόμενη μέθοδο ‘Σίνο’ που συνίσταται στην οργάνωση καρτέλ επιχειρήσεων με σκοπό την ‘πιλοτική’ κατακύρωση προσκλήσεων δημοσίων προσφορών”, προστίθεται στην ανακοίνωση της DIA.
Σύμφωνα με το κανάλι RaiNews, τα μέλη της οικογένειας ήταν όλα μεροκαματιάρηδες αγρότες ή εργάτες στη δεκαετία του 1980, προτού γίνουν εκατομμυριούχοι.

Σχόλιο: Και στην Ελλάδα έχουμε μαφιόζους. Πότε θα δούμε κατασχέσεις;

4444

http://lefteria.blogspot.gr/2015/07/blog-post_554.html

Γιατί ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, όταν Τσίπρας και Πολιτικοί Αρχηγοί ομονοούν στο ΝΑΙ;

Του Δημήτρη Καζάκη
Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατοικοεδρεύει σε τούτη τη χώρα. Γιατί αν κατοικούσε θα έπρεπε να είχε ακούσει το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν το είχε ακούσει θα ήταν αδύνατο να προχωρήσει σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΝΑΙ για να συμφωνήσουν τι;
Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας».

Μα, αν ο Τσίπρας και οι δικοί του συμφωνούν στο κομβικό αυτό σημείο με τους αρχηγούς του ΝΑΙ, τότε γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί υπήρχε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Γιατί τέτοια άγρια επίθεση από τα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος εναντίον του ελληνικού λαού προκειμένου να μην ψηφίσει ΟΧΙ;
Και το κυριότερο. Αν συμφωνεί ο Τσίπρας με τα κόμματα που θέλησαν να υποτάξουν το λαό στη θέληση των δανειστών, τότε ποιά είναι η διαφορά της κυβέρνησής του από τις προηγούμενες; Άλλωστε στο κοινό ανακοινωθέν οι αρχηγοί του ΝΑΙ συμφώνησαν με τον Τσίπρα τα εξής:
«Προς αυτή την κατεύθυνση (της υποταγής στους δανειστές) η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ».
Που ακριβώς βρίσκεται η διαφορά με τη γλώσσα, τη λογική και την πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία 5 χρόνια στην πατρίδα μας;

Τι μας υπόσχονταν από το πρώτο μνημόνιο; Τα ίδια.

Όσο πιο σκληρό γινόταν το μνημόνιο, τόσο μας υπόσχονταν βελτιώσεις που ποτέ δεν είδαμε και είναι αδύνατον να δούμε.
Τι ζητάνε ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ;

Να εξαρτηθεί ακόμη περισσότερο η Ελλάδα από τους δανειστές για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Φορτώνοντας το λαό και την πατρίδα με μεγαλύτερη χρέη των τραπεζών, που εύκολα ύστερα μετακυλίονται στα γνωστά υποζύγια. Με αντάλλαγμα τις γνωστές πολιτικές άγριας λιτότητας και διάλυσης που πάντα εμφανίζονταν ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ως αναπτυξιακός μονόδρομος.
Όσο για το χρέος, ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ αρκούνται στο εξής: «Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.» Ούτε διαγραφή, ούτε απομείωση, ούτε τίποτε. Αρκεί η «έναρξη ουσιαστικής συζήτησης». Πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Τα πράγματα είναι καθαρά για όποιον δεν ξεπουλάει την αξιοπρέπεια και την ψήφο του. Ο Τσίπρας και οι δικοί του πρότειναν ένα δημοψήφισμα για να ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ.

Έκαναν τα πάντα για να περάσει ο εκβιασμός. Έκλεισαν τις τράπεζες, ενώ θα μπορούσαν να τις κρατήσουν ανοιχτές, έστησαν τους συνταξιούχους στις ουρές για 120 ευρώ έναντι, επέτρεψαν μια οργιώδη προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού από τα ΜΜΕ, επέτρεψαν το χτύπημα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ, είναι για να του δοθεί η δυνατότητα της ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση.

Κι όμως ο λαός, προς μεγάλη έκπληξη του Τσίπρα, ψήφισε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ δεν μπορούσε ο Τσίπρας και οι δικοί του. Και τι έκαναν; Συμπεριφέρονται λες και ο λαός ψήφισε ΝΑΙ.
«Τρελοί είμαστε να θέλουμε τη ρήξη,» δήλωσε ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας Π. Λαφαζάνης χθες στον Ευαγγελάτο. Τα παιδεία παίζει. Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ψήφο και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί είναι που θα την πληρώσουν για όλους και για όλα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χειρότερη μοίρα προορίζεται πάντα για τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής, που νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ατιμώρητα φρούδες ελπίδες στον λαό.

Έρχονται κρεμάλες στο Σύνταγμα και να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος που θα γευθεί αυτό που στην ιστορία ονομάζεται «νόμος της κοινωνικής ανταπόδοσης».

Σχόλιο: Ο Τσίπρας τελικά είναι το χαμογελαστό παιδί που κορόιδεψε τους νεοέλληνες και το έπαιξε ηγέτης;

Οι πληροφορίες λένε ότι υπογράφει το τρίτο μνημόνιο.

Τον Ιανουάριο του 2016 θα κάνουμε τον τελικό λογαριασμό.

Ο Τσιπρας όπως και ο Σαμαράς, θέλει να κυβερνήσει 4 χρόνια, αυτό δε μπορεί να γίνει, λόγο ανικανότητας. Εγώ μέχρι στιγμής βλέπω ανικανότητα διακυβέρνησης και πολύ μπλα μπλα και οι μέρες είναι άσχημες.

Αν ο Βαρουφάκης είναι ο Γκουρού της θεωρίας των παιγνίων, τότε βρισκόμαστε στην Σελήνη και όχι στην Ελλάδα.

4444

ELLADA THE ECONOMIST TSIPRAS CHINA LINA 01 090715

4444

England’s crazy house prices explained in one chart http://econ.st/1NQyCLY

4444

08/07/2015

4444

Έλα στις χρηματαγορές μαζί μου, νιώσε λίγη ένταση

Έλα κι εγώ θα σου μάθω, τι θα πει να βγάζεις τρις!

4444

4444

ELLADA REFERENDUM TSIPRAS CHINA USA DJI GREXIT 01 080715

4444

Manu Gr

4444

Αναστολή διαπραγμάτευσης στην Wall Street.

Διακόπηκε προσωρινά η διαπραγμάτευση όλων των χρεογράφων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ακυρώνονται όλες οι ανοιχτές εντολές. Τεχνικό το πρόβλημα σύμφωνα με το Reuters. Τριψήφιες απώλειες κατέγραφαν οι δείκτες πριν την διακοπή.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τις συναλλαγές σε όλα τα χρεόγραφα.

Η διακοπή οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα που επηρέασαν 220 σύμβολα, σύμφωνα με ανακοίνωση του NYSE.

Όλες οι ανοιχτές εντολές θα ακυρωθούν. 

Eν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα της αμερικάνικης εφημερίδας WSJ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπισαν προβλήματα συστήματα της αεροπορικής United Airlines.

Ο Nasdaq δεν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό ζήτημα και συνεχίζει την διαπραγμάτευση των μετοχών του NYSE.

Πριν την ξαφνική διακοπή, οι δείκτες κατέγραφαν ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το «sell off» στην Κίνα και μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε 6% χαμηλότερα, ενώ βρίσκεται περίπου 30% χαμηλότερα από το υψηλό του Ιουνίου.

O Dow Jones σημείωνε πτώση 1% ή 180 μονάδες στις 17.628 μονάδες, ο Nasdaq κινούντναν 1,13% χαμηλότερα στις 4.940 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρούσε 0,98% στις 2.062 μονάδες

Σχόλιο: Ένα Grexit εξαιτίας των Γερμανών που είναι εμμονικοί, θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα της παγκόσμιας οικονομίας.

Εγώ που δε με λένε Τσίπρα γράφω, Σόϊμπλε αν έχεις τα κότσια κάνε ένα Grexit … να σε δούμε στην παγκοσμία σκηνή.

Η Γερμανική Deutsche Bank είναι κούφια. Πολύ θα ήθελα να δω τα άπλυτα της μεγαλύτερης Γερμανικής Τράπεζας.

 

4444

Τι κρύβει το sell-off στις κινεζικές μετοχές.

Εκτός διαπραγμάτευσης 940 μετοχές λόγω της μεγαλύτερης πτώσης της τελευταίας 20ετίας. Οι παράπλευρες απώλειες στις τιμές μετάλλων και στην αμερικανική αγορά. Η «φούσκα», τα margins και οι προσπάθειες περιορισμού της πτώσης από το Πεκίνο.

Εκατοντάδες κινεζικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους, καθώς το Πεκίνο αγωνίζεται να θωρακίσει την οικονομία από την πιο απότομη πτώση των μετοχών στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια.

Άλλες 173 εισηγμένες στο χρηματιστήριο στη Σαγκάη και στη Σεντζέν ανακοίνωσαν την αναστολή διαπραγμάτευσης μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, ανεβάζοντας το σύνολο σε 940, ή περισσότερο από το 1/3 του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών στα δύο χρηματιστήρια.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της ανησυχίας σχετικά με την αγορά της Κίνας, τα εμπορεύματα υπέστησαν σοβαρό πλήγμα την Τρίτη, με το χαλκό να σημειώνει πτώση 8,4% τις τελευταίες δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου και να επιστρέφει στα χαμηλά του 2009.

Μετά τα υψηλά επταετίας πριν από ένα μήνα, οι κινεζικές μετοχές έχουν υποστεί απότομη πτώση που προκλήθηκε από τη μείωση της χρήσης του margin για την αγορά μετοχών.

Η αξία όλων των εισηγμένων έχει μειωθεί κατά περίπου 3 τρις. δολάρια αφού οι ιδιώτες επενδυτές έσπευσαν να μειώσουν τη μόχλευση στην αγορά.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μετοχών στις οποίες έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση προέρχεται από τον τομέα της τεχνολογίας ChiNext στην αγορά της Σεντζέν, αγορά που σημείωνε και τα μεγαλύτερα κέρδη φέτος και πλέον εμφανίζει τη μεγαλύτερη διόρθωση.

Το Πεκίνο έχει λάβει μέτρα για να κρατήσει την πτώση, με αγορές σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αποφασίζοντας να σταματήσουν οι δημόσιες προσφορές και με τη μείωση στις προμήθειες για συναλλαγές. Μέχρι τώρα, οι προσπάθειές του έχουν αποτύχει να σταματήσουν τις ανησυχίες.

“Υπάρχει πανικός και δεν έχει σημασία πόσο οι αρχές παρεμβαίνουν, αφού η παρέμβαση δεν μπορεί να σταματήσει την πτώση”, δήλωσε ο Dong Tao, οικονομολόγος της Credit Suisse.

Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν για τέταρτη φορά στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης Shanghai υποχώρησε 1,3% ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Shenzhen έχασε 5,3%.

Ο Shenzhen σημειώνει κέρδη 36% φέτος ενώ είχε φτάσει σε απόδοση +122% ένα μήνα πριν. Στη διάρκεια του sell-off που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, οι δύο δείκτες έχουν υποχωρήσει κατά 33%, στην πιο απότομη πτώση τους από το 1992, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο Kevin Norrish, αναλυτής εμπορευμάτων στη Barclays, δήλωσε: «Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού. Οι προοπτικές ανάπτυξης για την οικονομία της Κίνας είναι αβέβαιες. Αν συνδυάσετε το τεράστιο ποσό των χρημάτων που έχει μπει στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, με τον τρόπο που πέφτει η αγορά, υπάρχουν ανησυχίες ότι το αρνητικό κλίμα θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία».

Οι κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες εκτός Κίνας έχουν επίσης πληγεί. Στο Χονγκ Κονγκ, οι εισηγμένες κινεζικές μετοχές υποχώρησαν 3,3% την Τρίτη, διαγράφοντας τα κέρδη στο έτος, ενώ και οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν τη Δεύτερα.

Η επιτάχυνση στις αναστολές διαπραγμάτευσης έχει οδηγήσει στο πάγωμα μετοχών συνολικής αξίας 1,4 τρις. δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η πτώση.

Η Haitong Securities, δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι θα διαθέσει 15 δισ. γουάν, περίπου 2,4 δισ. δολάρια για να βοηθήσει “να διατηρηθεί η σταθερότητα” της αγοράς μετοχών, μετά την απόφαση 21 χρηματιστηριακών εταιρειών το Σαββατοκύριακο να χρησιμοποιούν τα δικά τους κεφάλαια για να αγοράσουν μετοχές.

Ο Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιρειών στην Κίνα, μια οργάνωση με έδρα το Πεκίνο, ζήτησε από εταιρείες, βασικούς μετόχους και ανώτερα στελέχη να χρησιμοποιήσουν τις επαναγορές “για να σταθεροποιηθούν οι τιμές των μετοχών”.

Η ίδια η κεντρική τράπεζα έχει χρησιμοποιήσει τον ισολογισμό της για τη στήριξη των μετοχών, κάτι που ο. κ Dong της Credit Suisse περιγράφει ως την κινεζική εκδοχή της ποσοτικής χαλάρωσης.

Παρά τις συντονισμένες κινήσεις, πολλοί πιστεύουν ότι η αντιστροφή των μοχλευμένων θέσεων θα συνεχίσει να παρασύρει τις τιμές των μετοχών. Αναλυτές της Citigroup προειδοποιούν ότι μόνο το ένα τέταρτο των συναλλαγών με περιθώριο έχει κλείσει μέχρι σήμερα.

“Όλη αυτή η δραστηριότητα έχει υποστηρίξει την άποψη ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής είναι σε κατάσταση πανικού”, έγραψε ο Mark Williams της Capital Economics. “Αλλά είναι πολύ αργά – και πιθανότατα αντιπαραγωγικό – να παρέμβει [τώρα]. Η ζημιά έγινε όταν η φούσκα αφέθηκε να φουσκώσει”.

 

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1347242/krah-kai-pagos-sthn-kinezikh-agora.html

Κραχ και «πάγος» στην κινεζική αγορά.

Βουτιά στο limit down για 747 τίτλους καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη το sell off σε κινεζικούς τίτλους. Εκτός διαπραγμάτευσης 1.331 μετοχές στα δύο βασικά χρηματιστήρια. Επεκτείνεται ο πανικός στα ομόλογα. Η λάθος κίνηση του Πεκίνου που ενέτεινε την κρίση.

Εκτός αγοράς έχει τεθεί το 72% των κινεζικών μετοχών, κι οι επενδυτές που επιχειρούν να πουλήσουν τίτλους παραμένουν εγκλωβισμένοι στο sell off. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τουλάχιστον 1.331 μετοχές έχουν αναστείλει τις συναλλαγές, παγώνοντας έτσι τίτλους αξίας $2,6 τρις., δηλαδή περίπου το 40% της κεφαλαιοποίησης της κινεζικής αγοράς. Άλλες 747 σημείωσαν πτώση κατά 10% την Τετάρτη, το οποίο είναι και το ημερήσιο όριο πτώσης του κινεζικού χρηματιστηρίου, καθιστώντας αδύνατη την εύρεση αγοραστών στις τρέχουσες τιμές.

Οι αναστολές αυτές, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση των αρχών ότι θα δώσουν στις αγορές μεγαλύτερο ρόλο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σημαίνουν ότι η πτώση 5,9% την Τετάρτη του συνδυαστικού δείκτη Shanghai ήταν μάλλον συγκρατημένη.

Οι επενδυτές που έχουν εγκλωβιστεί στις θέσεις τους στρέφονται αλλού για να αντλήσουν μετρητά, τροφοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση στα κινεζικά κρατικά ομόλογα εδώ κι ένα μήνα, οδηγώντας τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σε πτώση 5,8%.

«Είναι παράλογο να σταματά κανείς τη διαπραγμάτευση μετοχών μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να πέσουν», δήλωσε ο Tsutomu Yamada, αναλυτής αγορών στην Kabu.com Securities στο Τόκιο. «Προσπαθούν όλοι να σταματήσουν την πτώση των μετοχών, αλλά αυτό δεν λειτουργεί».

Οι κινεζικές μετοχές έχουν χάσει πάνω από 3,5 τρις. δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση μοχλευμένων θέσεων με πρωτοφανή ρυθμό. Οι ξένοι επενδυτές συνέχισαν τις αθρόες πωλήσεις την Τετάρτη, στην τέταρτη μέρα «βουτιάς» στο κινεζικό χρηματιστήριο, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

«Η αναστολή διαπραγμάτευσης θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε ο Μπερνάρ Aw, στρατηγικός αναλυτής της IG Asia Pte Ltd στη Σιγκαπούρη. «Οι χρηματιστές θα εξακολουθήσουν τις μαζικές πωλήσεις όταν η αγορά ξανανοίξει, εκτός κι αν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή».

Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, 365 εταιρείες ανακοίνωσαν αναστολή διαπραγμάτευσης, κάτι που ισοδυναμεί με το 33% του συνόλου των εισηγμένων. Άλλες 992 σταμάτησαν στο Shenzhen, και αυτό ισοδυναμεί με το 56% του συνόλου.

Το ξεπούλημα έχει συντρίψει τις προσπάθειες των πολιτικών να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας, που επιτηρεί το short selling και τις συναλλαγές με margin, αναζητά τουλάχιστον 500 δισ. γουάν (80 δισ. δολάρια) για να καλύψει τα ανοίγματα σε μετοχές.

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα παράσχει «ισχυρή ρευστότητα» στην αγορά και η κυβέρνηση διέταξε τις κρατικές επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις μετοχών.

Οι αρχές, «όχι μόνο απέτυχαν να σταθεροποιήσουν την αγορά, αλλά στην πραγματικότητα αύξησαν τα επίπεδα πανικού», σημειώνει ο Alex Wong, επικεφαλής της Ample Capital στο Χονγκ Κονγκ. «Μειώνουμε την έκθεση, αυξάνοντας τα επίπεδα ρευστού και προσπαθούμε να μείνουμε έξω από την αγορά.

Ο δείκτης Shanghai Composite έχει υποχωρήσει 32% από τα υψηλά του στις 12 Ιουνίου, ενώ ο μικρότερος δείκτης Shenzen Composite έχει χάσει 40%.

«Οι πωλήσεις στην Κίνα θα συνεχιστούν για καιρό», σημειώνει αναλυτής της Standard Chartered. «Η αναστολή διαπραγμάτευσης για μια σειρά μετοχών στα βασικά χρηματιστήρια δεν βοηθά».

Σχόλιο: Η Γερμανία το 40% των εξαγωγών της τις κάνει στην Κίνα. Ένα “China crush” θα συντρίψει και την εύθραυστη σε εξωτερικές απειλές γερμανική οικονομία. 

Οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος σε συνδυασμό με ένα Grexit θα είναι κολοσσιαίες.

Ο συνδυασμός των δυο, θα δημιουργήσει ένα τυφώνα. Ο Σόϊμπλε είναι σχιζοφρενής, κάποιος να τον σταματήσει με κάθε τρόπο.

 

4444

4444

07/07/2015

4444

4444

http://physicsgg.me/2015/07/05/smb6-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC/

SmB6: και μονωτής και αγωγός του ηλεκτρισμού. Προσέξτε το γεωμετρικό σχήμα.

SmB6: και μονωτής και αγωγός του ηλεκτρισμού.

Το εξαβορίδιο του σαμαρίου (SmB6), αυτό δρα πότε ως μονωτής σε ορισμένες μετρήσεις και πότε ως καλός αγωγός σε άλλες μετρήσεις

Κέμπριτζ, Βρετανία.
Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα υλικό, το οποίο έχει μια άκρως ασυνήθιστη και μυστηριώδη ιδιότητα: συμπεριφέρεται ταυτόχρονα ως καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και ως μονωτής. Η ανακάλυψη οδηγεί τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν την κατανόησή τους, όσον αφορά την συμπεριφορά των υλικών, ενώ δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση μόνωσης από αυτή που ήταν γνωστή μέχρι σήμερα.
Σε ένα υλικό που δρα ως μονωτής (π.χ. γυαλί ή καουτσούκ), τα ηλεκτρόνια δεν ρέουν ελεύθερα στο εσωτερικό του, όπως συμβαίνει σε ένα άλλο υλικό (όπως μέταλλο), που είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Στην περίπτωση του νέου υλικού, που λέγεται εξαβορίδιο του σαμαρίου (SmB6), αυτό δρα πότε ως μονωτής σε ορισμένες μετρήσεις και πότε ως καλός αγωγός σε άλλες μετρήσεις.

Ερευνητές, με επικεφαλής τη Δρ Σουχίτρα Σεμπάστιαν του διάσημου Εργαστηρίου Φυσικής Κάβεντις του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν για ποιόν ακριβώς λόγο το υλικό συμπεριφέρεται τόσο περίεργα.

Δεν αποκλείουν την ύπαρξη μιας τρίτης ενδιάμεσης φάσης, άγνωστης ως τώρα, που δεν είναι ούτε μονωτής, ούτε αγωγός του ρεύματος.

Μέχρι σήμερα είχαν βρεθεί και άλλα υλικά, που συμπεριφέρονταν ταυτόχρονα ως μονωτές και αγωγοί, όμως αυτό το πετυχαίνουν, επειδή έχουν δομή «σάντουιτς», με αποτέλεσμα η επιφάνεια του υλικού να συμπεριφέρεται διαφορετικά από το εσωτερικό του.

Όμως στο εξαβορίδιο του σαμαρίου όλο το εσωτερικό του υλικού συμπεριφέρεται σαν μονωτής και αγωγός ταυτόχρονα.

4444

ELLADA REFERENDUM ND SAMARAS SARAFOGLOU KLEON GEORGIADHS 01 070715

4444

06/07/2015

4444

4444

http://www.euro2day.gr/markets/europe/article-market/1346610/voytia-stis-evroagores-meta-to-ohi.html

“Βουτιά” 2,51% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 21.942 μονάδες, 2,7% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.428 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 1,73% κινείται ο ισπανικός IBEX στις 10.593 μονάδες.

Σημαντικό πλήγμα δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Banco Comercial Portugues να χάνουν 4,4%, της Deutsche Bank 2,7%, της Santander 2,6%, της BBVA 2,2%, της ING 2,4%, της Unicredit 3,8% και της Intesa Sanpaolo 3,6%. Η Banca Monte dei Paschi di Siena κατέγραφε πτώση έως και 7% με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Στο “κόκκινο” θα ξεκινήσει και η συνεδρίαση στη Wall Street, όπως δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν έως και 0,8%.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού να κινείται στο 2,34%, του ισπανικού στο 2,32% και του πορτογαλικού στο 3,06%.

Σχόλιο: Επειδή ακούω τους Πορτογάλους να λένε ότι δεν είναι σα την Ελλάδα, να τους πω, μη κάνετε μαγκιές.

 

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς οι  επενδυτές φοβούνται νέα κρίση στην ευρωζώνη λόγω του ελληνικού “όχι”, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με απώλειες 2,08%, τον δείκτη Hang Seng να κάνει “βουτιά” άνω του 4%, ενώ έντονες ήταν οι διακυμάνσεις στους κινεζικούς δείκτες -με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο η κεντρική τράπεζα της χώρας να παρέχουν στήριξη σε Shanghai Composite και CSI.

4444

Δυο μεγάλες νίκες σε ένα 24ωρο, δύσκολο θα το αντέξω!

The United States, winners in 1991 and 1999, became the first nation to win the crown three times and avenged their loss to Japan on penalties in the 2011 final.

VANCOUVER, BC – JULY 05: Alex Morgan #13 of the United States celebrates the 5-2 victory against Japan in the FIFA Women’s World Cup Canada 2015 Final at BC Place Stadium on July 5, 2015 in Vancouver, Canada. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images). http://sports.yahoo.com/photos/women-s-world-cup-final-usa-vs-japan-slideshow/usa-v-japan-final-fifa-20150706-010719-029–sow.html

4444

ELLADA REFEREDUM OXI VALAVANI 06 060517

4444

4444

Με ενσωματωμένο λοιπόν το 100% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας το ΟΧΙ συγκέντρωσε ποσοστό 61,36% και 3.558.450 σταυρούς, ενώ το ΝΑΙ 38,69% και 2.245.537 σταυρούς. Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.

Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες. Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%), 310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%) και 46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).

4444

http://adapokrites.gr/media-video-photos-articles-interviews-reportage/efimerides-periodika-news-europe-greece/item/19619-financial-times-giati-osoi-provlepoun-grexit-einai-99-lathos

Financial Times: Γιατί όσοι προβλέπουν Grexit είναι 99% λάθος.

Στην εκτίμηση ότι όσοι… βλέπουν Grexit έχουν μεγάλες πιθανότητες να διαψευστούν καταλήγει άρθρο των Financial Times. Σύμφωνα με το άρθρο, οι στρατηγικοί αναλυτές στις αγορές δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν εξειδικευμένες εκτιμήσεις. Η κοινότητα των επενδυτών θα συνεχίσει να δίνει αναληθή νούμερα για το Grexit και για άλλα πιθανά γεγονότα.

Ποια είναι η πιθανότητα της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη;

Οι αυξομειώσεις στις πιθανότητες της πιο αδύναμης οικονομίας της ευρωζώνης να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα είναι εξαιρετικής σημασίας για τις χρηματαγορές. Η δε συνέχιση της συμμετοχής της στην ευρωζώνη θα απέτρεπε μία, το ελάχιστο, αποδιοργανωτική διόρθωση στην αγορά.

Οι στατιστικολόγοι θα έλεγαν ότι οι πιθανότητες είναι αδύνατον να υπολογιστούν.

Το «Grexit» – μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – θα ήταν επακόλουθο μίας σειράς γεγονότων, αποφάσεων και συναισθηματικών επιλογών από ψηφοφόρους και πολιτικούς, καθώς κι ενός πλήθους απρόβλεπτων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων.

Ακόμα λοιπόν κι αν ήταν δυνατές κάποιες εκτιμήσεις, η ροή των γεγονότων αυτής της εβδομάδας δείχνει ότι αυτές θα μπορούσαν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή.

Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει οικονομολόγους και στρατηγικούς αναλυτές από το να δίνουν αρκετά ακριβή νούμερα για τις πιθανότητες ενός Grexit.

Τη Δευτέρα, η Berenberg Bank αύξησε τις πιθανότητες Grexit από το 40 στο 55%.

Η BNP Paribas αναγνώρισε ότι η πιθανότητα έχει αυξηθεί κατά 20%.

Και ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s θεώρησε ότι η πιθανότητα είναι 50%. Γράφοντας για τους Financial Times, o Mohamed El-Erian, οικονομικός αναλυτής της Allianz, υπολόγισε την πιθανότητα στο 85%. Κανείς δεν ήταν όμως πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στο χρόνο.

Είναι καθόλου χρήσιμες αυτές οι εκτιμήσεις;

Πιθανόν: ως ένας τρόπος να εκφράσει κανείς τα επίπεδα της ανησυχίας του – ή και για να τραβά την προσοχή και να κάνει πρωτοσέλιδα.

Όμως το εύρος των εκτιμήσεων απλώς υπογραμμίζει την ψευδεπίγραφή ακρίβεια τους (είσαι σίγουρος ότι είναι 55% και όχι 62%;), η οποία με τη σειρά της αποκαλύπτει την ανικανότητα της αγοράς να βάλει μία τιμή στους πολιτικούς κινδύνους.

Στην πραγματικότητα, μια ευρέως διαδεδομένη άποψη μεταξύ των χρηματιστών προσφάτως είναι πως είναι αδύνατον να τιμολογήσουν τους κινδύνους ενός Grexit, γεγονός που καθιστά ευνόητο το γιατί οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων δεν έχουν μετακινηθεί σημαντικά καθώς εκτυλίσσονταν τα γεγονότα στην Αθήνα.

Ο κίνδυνος όμως είναι ότι το να θέτει κανείς αριθμητικές πιθανότητες δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση ότι οι αγορές έχουν μια αφ’ υψηλού γνώση για το μέλλον.

Ο κίνδυνος είναι να πιαστούν αδιάβαστες όταν τα γεγονότα θα τις διαψεύσουν.

Η ιδέα να προσδίδει κανείς συγκεκριμένες πιθανότητες σε οικονομικά γεγονότα προέρχεται από τις αγορές εταιρικών ομολόγων υψηλού ρίσκου, δηλαδή από το πιο ακραίο σκέλος του πεδίου των εταιρικών χρεών.

Εδώ, τα ιστορικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να εκτιμηθούν οι πιθανότητες μίας εταιρίας να χρεοκοπήσει, καθώς και τα ποσά για πού ενδέχεται οι κάτοχοι των ομολόγων να επανακτήσουν. Με αυτά ως αφετηρία, μπορούν κατόπιν να οριστούν και οι αντίστοιχες τιμές.

Είναι λοιπόν κατανοητός ο πειρασμός να χρησιμοποιείται μια παρόμοια μέθοδος και με τα ομόλογα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι πιστωτικοί κίνδυνοι – δηλαδή ο κίνδυνος χρεοκοπίας – έχουν σημειώσει άνοδο μετά από την κρίση του 2008. Επιπλέον, σε μια εποχή χαμηλών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης από τις βασικές κεντρικές τράπεζες του κόσμου, οι τιμές των κρατικών ομολόγων έχουν γίνει πιο ευαίσθητες στον πολιτικό κίνδυνο και στα καπρίτσια των πολιτικών ιθυνόντων. Το να είναι κανείς ικανός να υπολογίσει αυτούς τους παράγοντες θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες κέρδους.

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.

Δεν υπάρχει καμία προϊστορία χωρών να έχουν εγκαταλείψει το ευρώ. Η Ελλάδα θα πεταχτεί (υποθετικά) εκτός ευρώ μόνο μία φορά, κι έτσι δε θα υπάρχει κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Ακόμα και αν οι πιθανότητες του Grexit ήταν υπολογίσιμες κανείς δε θα μπορούσε να διαπιστώσει ποιο θα ήταν το κόστος π.χ. στα ιταλικά ομόλογα.

Διότι ενώ το Grexit θα μπορούσε να γεννήσει φόβους για κίνδυνο μιας μεγαλύτερης διάσπασης της ευρωζώνης, πιθανόν θα αντιμετωπιζόταν με μία ισχυρή πολιτική απάντηση από την ΕΚΤ, η οποία θα οδηγούσε τις τιμές για τα ιταλικά ομόλογα ακόμα ψηλότερα.

Συνεπώς γιατί ο κόσμος συνεχίζει να βγάζει εκτιμήσεις-χρησμούς για τις πιθανότητες του Grexit;

H καλύτερη εξήγηση που έχω ακούσει είναι ότι με το να αναφέρουν αριθμούς, οι στρατηγικοί αναλυτές μπορούν να εκφράσουν το πόσο πεπεισμένοι είναι για κάτι. Αν π.χ. λες ότι υπάρχει 90% πιθανότητα να συμβεί κάτι, τότε είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα συμβεί. Αν λες ότι υπάρχει πιθανότητα 10%, τότε δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί. Ακολουθώντας την ίδια λογική, το να λέει κανείς ότι υπάρχει 50% πιθανότητα, είναι ο τρόπος του αμήχανου αναλυτή να λέει: «δεν ξέρω».

Αυτό που δε λέγεται είναι ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγξει κανείς στο μέλλον αν αυτοί οι αριθμοί έβγαζαν ποτέ νόημα.

Ακόμα κι αν πει κανείς ότι υπάρχουν 10% πιθανότητες για ένα Grexit και μετά αυτό συμβεί, θα μπορεί να πει: εγώ σας τα λεγα! Ένας στρατηγικός αναλυτής στον οποίο μίλησα παραδέχτηκε: «Το καλύτερο είναι ότι εκ των υστέρων δεν είσαι ποτέ λάθος, εφόσον έχεις αποφύγει να πεις ότι υπάρχει 100% πιθανότητα για κάτι».

Το πλεονέκτημα για τους στρατηγικούς αναλυτές είναι ότι δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν εξειδικευμένες εκτιμήσεις. Αν βέβαια αυτές έχουν μια οποιαδήποτε αξία, παραμένει αμφίβολο, αλλά ιδού η δική μου πρόβλεψη: η κοινότητα των επενδυτών θα συνεχίσει να δίνει αναληθή νούμερα για το Grexit και για άλλα πιθανά γεγονότα. Σε αυτό είμαι 95% σίγουρος. Ίσως και 96%.

4444

Ένα celebration για το Όχι.

4444

4444

4444

05/07/2015

4444

4444

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

4444

Ο Γρηγόρης Ψαριανός απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος Γιάννη Μακρυγιάννη, τον αποκάλεσε «Κασιδιάρη».

 • Δημοσιογράφος: Εμένα λες Κασιδιάρη;
 • Ψαριανός: Τους συντρόφους σου στο ΣΥΡΙΖΑ
 • Δημοσιογράφος: Παρ’το πίσω τώρα
 • Ψαριανός: Ο Κασιδιάρης και ο Κουφοντίνας είναι μαζί σας. Χέρι-χέρι πάτε μαζί τους.
 • Δημοσιογράφος: Είσαι ξεφτίλας! Είναι ντροπή σου να μαζεύεις πελατεία και ψηφαλάκια! Πήγαινε πιες καμιά μπύρα και ξαναέλα. Οταν θα έρχεσαι στο στούντιο δεν θα είσαι πιωμένος!
 • Ψαριανός: Στην υγειά σου Κασιδιάρη!
 • Δημοσιογράφος: Πόσα πήρες να ψηφίσεις ρε; Πουλημένε!
 • Ψαριανός: 500 ρούβλια!
 • Δημοσιογράφος:Πονάει απόψε που σας έσκισε ο Τσίπρας;

Κάπου εκεί ο Ρήγας Αξελός επιτέθηκε επίσης κατά του Γρ. Ψαριανού:

 • Αξελός: «Κόψε τη χυδαιότητα μαλ@@@@.! Σε έβρισα και δεν το παίρνω και πίσω!»
 • Ψαριανός: «Σταλινοφασίστες!»
 • Έλλη Στάη: «Εγώ εισηγούμαι να φύγετε από το στούντιο! Κύριε Ψαριανέ θα φύγετε από το στούντιο! Το παίρνω υπ’ ευθύνη μου»!

Πηγή: Απίστευτος καβγάς στο στούντιο: Ψαριανός: Είσαι Κασιδιάρης και Κουφοντίνας – Δημοσιογράφος: Είσαι ξεφτίλας και πιωμένος [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215572/apisteytos-kavgas-sto-stoyntio-psarianos-eisai-kasidiaris-kai-koyfontinas-dimosiografos#ixzz3f2rpjz7A

4444

Μαζί με το συντριπτικό Όχι, τελειώνει και ο Σαμαράς από την ΝΔ.

4444

http://www.avgi.gr/article/5686489/katigorimatiko-oxi-apo-tin-europaiki-arxi-trapezon-stin-fimologia-peri-kourematos-

Κατηγορηματικό “όχι” από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών στην φημολογία περί “κουρέματος”.

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν επιτρέπει την επιβολή “κουρέματος” στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, τονίζει κατηγορηματικά η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, προσθέτοντας ότι «η νομοθεσία της Ε.Ε. είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην Ε.Ε.».

Με επίσημη δήλωση ο πρόεδρος της ΕΑΤ, Αντρέα Ενρία, βάζει τέλος σε οποιαδήποτε ανάλογη συζήτηση λέγοντας ότι «πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο Ε.Ε. ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της Ε.Ε.»

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή “κουρέματος” στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί», επισημαίνει ο πρόεδρος του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E.) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε.

Στη δήλωσή του ο κ. Ενρία υπενθύμισε ότι  “σε μία τέτοια περίπτωση η ΕΑΤ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της Ε.Ε”.

Σχόλιο: Η δήλωση είναι πολύ σημαντική, γιατί η μαύρη προπαγάνδα σπέρνει τον φόβο στους απλούς Έλληνες κατάθετες.

Η ελληνική κρίση δοκιμάζει όλους τους θεσμούς της ευρωζώνης. Πόσο αξιόπιστοι είναι.

Η διαχείριση του χρήματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

4444

4444

Μέλη του Κογκρέσου προειδοποιούν το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

http://www.efsyn.gr/arthro/meli-toy-kogkresoy-proeidopoioyn-dnt-gia-tin-ellada

Μέλη του Κογκρέσου προειδοποιούν το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Συντάκτης: efsyn.gr

Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες επί σελίδων που καταγράφουν την πολιτική ατζέντα των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει ο Mark Weisbrot του αμερικανικού Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών στη «Huffington Post», και αποδεικνύουν ότι η ίδρυση της ζώνης του κοινού νομίσματος εξελίσσεται σε ένα «θεμελιώδες αντιδημοκρατικό σχέδιο».

Το ΔΝΤ πραγματοποιεί τακτικές διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις-μέλη του, σύμφωνα με το άρθρο IV του καταστατικού του, και αυτές καταλήγουν σε έγγραφες συστάσεις άσκησης πολιτικής.

Υπάρχουν 67 τέτοιες διαβουλεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες στη διάρκεια της τετραετίας 2008-2011 και το μοτίβο, αναφέρει ο Weisbrot, είναι εντυπωσιακό: περικοπές προϋπολογισμού ήταν η σύσταση σε 27 χώρες στην Ευρώπη, με το Ταμείο στις περισσότερες περιπτώσεις να τάσσεται υπέρ της μείωσης των δαπανών και όχι της αύξησης των φόρων.

Ως επί το πλείστον η συνταγή είναι: περικοπές στα κονδύλια για την περίθαλψη και τις συντάξεις, αυστηρότερα κριτήρια για χορήγηση επιδομάτων αναπηρίας και ανεργίας, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αλλαγές στο εργασιακό. 

Οι ευρωπαϊκές αρχές εκμεταλλεύτηκαν την κρίση -γράφει ο Weisbrot- αλλά και τα χρόνια μετά την κρίση, για να επιβάλουν μέρος αυτής της ατζέντας στις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης: την Ισπανία την Ιταλία, την Πορτογαλία και με πιο βίαιο τρόπο από όλες, στην  Ελλάδα.

Αποτέλεσμα ήταν περισσότερες από 20 κυβερνήσεις να χάσουν την εξουσία, μέχρι που τελικά στην Ελλάδα, στις 25 Ιανουαρίου, εξελέγη μια κυβέρνηση που είπε «όχι». 

Στο σκηνικό τώρα, με την κρίση να έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, παρεμβαίνουν μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, που προειδοποιούν το ΔΝΤ ότι μπορεί -για πρώτη φορά επί δεκαετίες- να βρεθεί υπόλογο για την οικονομική καταστροφή που βοηθά να επιβληθεί σε μια χώρα.

Σε επιστολή τους προς την Κριστίν Λαγκάρντ, με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2015, δέκα βουλευτές και γερουσιαστές στέλνουν σαφές μήνυμα στον Ταμείο και την επικεφαλής του, που θέλει να επιδιώξει μια δεύτερη θητεία:

«Σας γράφουμε για να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στις οποίες το ΔΝΤ παίζει σημαντικό ρόλο. Ανησυχούμε ότι εάν οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής οικονομικής κρίσης που θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην ελληνική οικονομία, αλλά μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

»Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις καθώς και οι περιορισμοί στην πίστωση προς την ελληνική κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα, λόγω της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποσπάσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ελλάδα, έχουν ήδη σπρώξει την Ελλάδα πίσω στην ύφεση και δυσκολεύουν την ανάκαμψη κάθε εβδομάδα που περνάει. 

»Ανησυχούμε ιδιαίτερα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και αναφορές στον Τύπο, που δείχνουν ότι το Ταμείο κρατάει σκληρή στάση όσον αφορά τις απαιτήσεις να εφαρμόσει η Ελλάδα περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. 

»Ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποφέρει πολύ μέσω μια πολύ επώδυνης προσαρμογής την τελευταία εξαετία, έχοντας χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ και με 26% του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερους από τους μισούς νέους, να βρίσκονται στην ανεργία. 

»Η Ελλάδα έχει ήδη μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 19% και έχει εφαρμόσει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που απαίτησε το ΔΝΤ και οι πιστωτές της. Εχει υποστεί μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη πέρυσι… Την ίδια ώρα, όπως ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχεται στην ανάλυσή του, η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από τους πιστωτές της την τελευταία πενταετία αποδείχθηκε πολύ πιο καταστροφική για την οικονομία από ό,τι είχε προβλεφθεί…

»… Η επιμονή του ΔΝΤ -όπως αναφέρεται στην πέμπτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος- ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 4% του ΑΕΠ για «πολλά χρόνια» προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της- αναγνωρίζεται τώρα από πολλούς ως λάθος. Η Ελλάδα χρειάζεται μια λύση που θα θέτει την ανάκαμψη ως προτεραιότητα, αλλιώς θα συνεχίσει να πέφτει συνεχώς στην ίδια παγίδα της λιτότητας, της ύφεσης και του αυξανόμενου μη βιώσιμου χρέους.

»Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει διάθεση συμβιβασμού, αλλά όπως σημείωσε τον περασμένο μήνα και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, χρειάζεται ευελιξία και από τις δύο πλευρές: “Σαφέστατα, η νέα κυβέρνηση έχει εκλεγεί με μια ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι το αποδεχόμαστε πλήρως. Όπως πάντα, θα είμαστε ευέλικτοι”.»

Κλείνοντας, τα μέλη του Κογκρέσου προειδοποιούν και εμμέσως απειλούν το Ταμείο ότι εάν δεν λάβει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες αυτές, θα βρει απέναντί του ένα εχθρικό Κογκρέσο στην προσπάθειά του να εγκριθούν από το νομοθετικό σώμα μεταρρυθμίσεις, που ζητούν με επιμονή πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες, μεταξύ αυτών και τα μέλη των BRICS.

«Ως μέλη του Κογκρέσου», αναφέρεται στην επιστολή, «σημειώνουμε την χωρίς προηγούμενο δυσκολία έγκρισης που αντιμετωπίζουν οι προτεινόμενες ποσοστώσεις στο δικαίωμα ψήφου και οι μεταρρυθμίσεις διακυβέρνησης του Ταμείου, στο Κογκρέσο από το 2010.

»Όπως γνωρίζετε, αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις, καθώς μερικές κυβερνήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην προσπάθεια να γίνει το δικαίωμα ψήφου στο Ταμείο πιο αντιπροσωπευτικό των μελών του τον 21ο αιώνα, με αποτέλεσμα να αναζητούν εναλλακτικές θεσμικές λύσεις. 

»Θα είναι δύσκολο να αποσπάσετε πλειοψηφία στο Κογκρέσο γι ‘αυτές τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εάν το ΔΝΤ κριθεί υπεύθυνο για την περαιτέρω καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις απρόβλεπτες συνέπειες οποιασδήποτε οικονομικής κατάρρευσης.

»Σας παροτρύνουμε να δείξετε την υποσχόμενη ευελιξία το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία και άλλες ακούσιες συνέπειες». 

Η επιστολή αυτή στάλθηκε μία ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση από το ΔΝΤ της έκθεσής του για το ελληνικό χρέος, ανάλυση που δείχνει ότι δεν είναι και δεν θα είναι για δεκαετίες βιώσιμο, χωρίς μέτρα ελάφρυνσής του.

Επιστολή μελών του Κογκρέσου στην Κρ. Λαγκάρντ

4444

4444

Eurogroup: Σόιμπλε και Νόουναν απαιτούσαν μετ’ επιτάσεως capital control από την Αθήνα.

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο έκτακτο eurogroup, όταν ο Γερμανός και Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ ζητούσαν από την Ελλάδα να επιβάλλει έλεγχο εκροής κεφαλαίων, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Μπορεί το αποτέλεσμα του eurogroup της Δευτέρας να ήταν συγκρατημένα αισιόδοξο, με τους εταίρους να μιλούν για συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς Αθήνας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και εντάσεις με τον γνωστό “ταραξία” του συμβουλίου των 19 υπουργών οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός πολιτικός, αφού είχε φροντίσει να καταρρίψει κάθε προσδοκία πριν τη συνάντηση με τις δηλώσεις του, εμφανίστηκε σκεπτικός και απέναντι στις πιθανότητες που έχει μια συμφωνία με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Ευρώπης, που επικαλείται ο Peter Spiegel, οι υπουργοί οικονομικών είχαν έντονη συζήτηση για το κατά πόσο θα έπρεπε επιβάλει capital control στις τράπεζές της. 

Ο Β. Σόιμπλε, συνεπικουρούμενος από τον Ιρλανδό ομόλογό του Μ. Νόουναν πίεζαν τους υπολοίπους να υιοθετήσει η Αθήνα περιορισμούς στις αναλήψεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ήδη εύθραυστη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Κι όλα αυτά, ενώ προσέρχονται οι ηγέτες της Ευρώπης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, την οποία φρόντισε να υποβαθμίσει τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Φρανσουά Ολάντ.

Σχόλιο: Το capital control μαθαίνουμε τώρα, ότι το επέβαλε ο Σόϊμπλε. Αφού έγινε έτσι γιατί ρε Βαλαβάνη δε βγήκες να το πεις;

Παίζει τεράστιο ρόλο, ποιος επιβάλει επαχθείς όρους.

Αντι η Βαλαβάνη να βγει και να κάνει ηλίθιες δηλώσεις, έπρεπε να βγει και να εξηγήσει με κάθε σοβαρότητα, ποιος επέβαλε το capital control.

Ο λόγος που ο Τσιπρας πάει σε δημοψήφισμα, είναι γιατί τον έχουν σαπίσει στο ξύλο. Βέβαια φταίει και το επιτελείο του, δε θέλω να γράψω τους βαρείς χαρακτηρισμούς που μου έρχονται στο μυαλό.

Εγώ πάντως τον έχω προειδοποιήσει τον Τσίπρα, ότι κινείτε αργά και ότι ο θετικός χρόνος ήταν μέχρι την αρχή του Ιουνίου.

Ο Βαρουφάκης, γιατί χάνει όλες τις μάχες με τον Σόϊμπλε;

Ο Γεωργιάδης είναι γερμανοτσολιας. Αν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νέα Βάρκιζα, δικαίωμα τους. Αλλά εγώ ξέρω περισσότερη ιστορία από αυτούς και δε πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν. Γι’αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε άρση της ασυλίας του Γεωργιάδη;

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σοβαρό κράτους.

4444

http://www.enikos.gr/economy/324710,H-apanthsh-toy-Baroyfakh-ston-Soimple-gia-to-capital-control.html

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη όταν άκουσε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προτείνει capital control.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβληθεί στην Ελλάδα «με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι μεγαλύτερη από την Κύπρο».

«Δεν είμαστε νησί χωρίς σύνορα και με ένα αεροδρόμιο» φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλούνται οι Financial Times.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times

Σχόλιο: Γιατί ο Βαρουφάκης χάνει όλες τις μονομαχίες με τον Σόϊμπλε;

Τελικά ο Σόϊμπλε πέρασε το δικό του.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/sos-gia-tin-yperthermansi-ton-okeanon

SOS για την υπερθέρμανση των ωκεανών.

Η ζωή στις θάλασσες του πλανήτη κινδυνεύει, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής τα νερά απορροφούν ολοένα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα η όξυνση των υδάτων να είναι συνεχείς και επιδεινούμενη.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι ωκεανοί να υπερθερμαίνονται, να χάνουν το οξυγόνο τους και αντίθετα να αυξάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο όξινοι και αφιλόξενοι για τους έμβιους οργανισμούς όπως ψάρια, κοράλια και άλλα.

Αυτή είναι η νέα προειδοποίηση που απηύθυναν 22 διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον ωκεανογράφο Ζαν-Πιέρ Γκατουζό του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS).

Σε παρέμβασή τους στο περιοδικό «Science» οι ερευνητές αναφέρουν ότι το μέγιστο όριο των δύο βαθμών Κελσίου για την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις, ενδέχεται να μην αρκεί για να εμποδίσει τις δραματικές συνέπειες στις θάλασσες, ενώ αν ξεπεραστεί, τότε η κατάσταση θα είναι ανησυχητική για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, κατ’ επέκταση, για την ανθρωπότητα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ωκεανοί έχουν λειτουργήσει ως αντίβαρο στην κλιματική αλλαγή, καθώς απορροφούν πάνω από το 90% της υπερβάλλουσας θερμότητας που δημιουργήθηκε στη βιομηχανική κοινωνία μετά το 1970, δυσχεραίνοντας τη συγκράτηση του οξυγόνου μέσα στις θάλασσες και καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση των θαλάσσιων οργανισμών.

Θέτουν ακόμη τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους καθώς θεωρούν ότι έχουν αδιαφορήσει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς παρ’ ότι μας προσφέρουν τροφή, ενέργεια, ορυκτά, φάρμακα και οξυγόνο, ενώ βοηθάνε στη ρύθμιση του κλίματος και του καιρού.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί με τον σημερινό ρυθμό, έως το 2100 οι ωκεανοί θα έχουν μέση στάθμη 30 εκατοστά υψηλότερη, το περιεχόμενό τους σε οξυγόνο θα είναι 2% μικρότερο και η όξυνση τους θα έχει αυξηθεί κατά 70%.

«Ο άνθρακας που σήμερα οι άνθρωποι εκπέμπουν, θα αλλάξει τη Γη με τρόπο μη αναστρέψιμο για πολλές γενιές στο μέλλον. Η όξυνση, η θερμότητα και η στάθμη των ωκεανών θα συνεχίσουν να αυξάνουν (ενώ το οξυγόνο τους να μειώνεται) για πολύ καιρό ακόμη, αφότου θα έχει σταθεροποιηθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Και μια τέτοια προοπτική δεν διαφαίνεται καν στον ορίζοντα, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη σύνοδο κορυφής του OHE για το κλίμα στο Παρίσι στις αρχές Δεκεμβρίου», τονίζουν οι ερευνητές.

Σχόλιο: Είστε έτοιμοι να πεθάνετε, επειδή τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια καταστρέφουν τον πλανήτη Γη;

Κάντε ένα δημοψήφισμα.

4444

04/07/2015

4444

4444

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7763848

 

ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μαίνεται ο ανταγωνισμός για τον πλούτο της περιοχής.

Ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και κόντρες για το μοίρασμα αγορών και πρώτων υλών πυροδοτεί η καπιταλιστική κρίση, ακόμα και σε περιοχές όπου η ύφεση δεν είναι ακόμα τόσο βαθιά όπως στην Ευρώπη. Στο στόχαστρο ιμπεριαλιστικών κρατών και συμμαχιών βρίσκονται όλο και πιο έντονα περιοχές που είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμα ανεκμετάλλευτες.

Τέτοια φαίνεται να είναι η περίπτωση της Ανατολικής Κινεζικής Θάλασσας, όπου το τελευταίο διάστημα υψώνονται οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των αστικών κυβερνήσεων των γύρω κρατών. Αφορμή στάθηκε πριν ενάμιση μήνα η διεύρυνση της κινεζικής ζώνης αεράμυνας στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η διεκδίκηση των νησιών Σενκάκου (στα ιαπωνικά), Ντιαόγιου (στα κινεζικά) από τις δύο γειτονικές χώρες.

ΗΠΑ, Ιαπωνία αλλά και άλλα κράτη, όπως η Νότια Κορέα, αντέδρασαν έντονα στην απαίτηση της Κίνας, κάθε αεροσκάφος που εισέρχεται στη ζώνη να υποβάλλει σχέδιο πτήσης. Μάλιστα, σε κάθε σταθμό της πρόσφατης περιοδείας του στην Ασία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δεν παρέλειπε να καταδικάζει την κινεζική κίνηση.

Από τη μεριά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, αξιοποίησε το βήμα της πρόσφατης «Διάσκεψης της Οργάνωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας» (ASEAN) για να καλέσει ουσιαστικά σε συστράτευση γύρω από όσα συμφέροντα εκείνος εκπροσωπεί.

Η «κινητικότητα» των αστικών κυβερνήσεων μεγαλώνει την ανησυχία για το πού μπορεί να οδηγήσουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, με δεδομένη και την πίεση που ασκεί η καπιταλιστική κρίση, την ανάγκη δηλαδή να αποκατασταθεί ο κύκλος της διευρυμένης αναπαραγωγής για το κεφάλαιο.

Μόνο τις τελευταίες βδομάδες: Το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 5% για την περίοδο 2014 – 2018. Οι ΗΠΑ διασφάλισαν νέα «πατήματα» στην περιοχή, όπως η συμφωνία τους με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων να μπορούν αμερικανικά στρατεύματα, πολεμικά αεροσκάφη και πλοία να σταθμεύουν προσωρινά στη χώρα (όπου οι τελευταίες αμερικανικές βάσεις έκλεισαν το 1992).

Η Ιαπωνία προχώρησε στην πρώτη τετραήμερη κοινή με την Ινδία στρατιωτική άσκηση, ενώ το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας «παρέλασε» για μέρες στη Νότια Κινεζική Θάλασσα φιλοξενώντας συνεχείς ασκήσεις.

Στις 5 Δεκέμβρη σημειώθηκε ναυτικό «επεισόδιο» μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, όταν δύο πλοία παραλίγο να συγκρουστούν.

Στο κλίμα έντασης συνέβαλε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε στις 25 Δεκέμβρη το μνημείο (όπου έχουν ταφεί μεταξύ άλλων εγκληματίες πολέμου που καταδικάστηκαν για θηριωδίες και θανάτους εκατομμυρίων στη διάρκεια των σύγχρονων πολέμων στην Ανατολική Ασία), τροφοδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της Κίνας αλλά και της Νότιας Κορέας, που εξέφρασαν «έντονη αντίθεση» και «οργή» αντίστοιχα.

Έκφραση και αυτή του έντονου ανταγωνισμού ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους για τον πλούτο της περιοχής. Τόσο οι εξελίξεις στη (γειτονική) Ανατολική Κινεζική Θάλασσα όσο και ο φυσικός πλούτος της ίδιας της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας γεννούν προϋποθέσεις για ένταση των αντιπαραθέσεων και στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Αντιπαράθεση με …υπόβαθρο την Ενέργεια.

Τα μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα αλλά και συνολικά ο φυσικός πλούτος της περιοχής – σε μεγάλο της μέρος είναι ακόμα ανεξερεύνητη εξαιτίας και των εδαφικών διαφορών – έχουν ανοίξει την όρεξη σε μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται ή όχι στην περιοχή του Ειρηνικού και επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους.

Η περιοχή της Ανατολικής Κινεζικής Θάλασσας είναι λιγότερο ή περισσότερο κοντά στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες (π.χ. Ινδία) που έχουν ανάγκη κάθε χρόνο τεράστιες ποσότητες ενεργειακών πόρων. Στο έδαφος καθεμιάς λειτουργούν εγκαταστάσεις μονοπωλιακών κολοσσών που κάνουν εξαγωγές σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Άρα, το να αποκτήσουν «πάτημα» στους φυσικούς πόρους της περιοχής είναι «μάχη επιβίωσης» έναντι των ανταγωνιστών τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της U.S. Energy Information Administration – ΕΙΑ (πρόκειται για ερευνητικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από το αμερικανικό Κογκρέσο και αντικείμενό του είναι η συγκέντρωση και διάδοση πληροφοριών για την Ενέργεια), τα «διαπιστωμένα και πιθανά» αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή της Ανατολικής Κινεζικής θάλασσας κυμαίνονται μεταξύ 60 – 100 εκατομμυρίων βαρελιών.

Το EIA σημειώνει πως κινεζικές πηγές εκτιμούν ότι τα «ανεξερεύνητα» (σ.σ. σε αντίθεση με τον όρο «διαπιστωμένα και πιθανά» ο όρος «ανεξερεύνητα» δε συνυπολογίζει παράγοντες που αφορούν το κόστος εξόρυξης) αποθέματα πετρελαίου στην ίδια περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 70 – 160 δισεκατομμυρίων βαρελιών. Βέβαια, είναι εμφανής μια πολύ μεγάλη απόκλιση στις δύο εκτιμήσεις, που προφανώς κρύβει και σκοπιμότητες.

Για να έχει κανείς μέτρο σύγκρισης, πρέπει να αναφερθεί ότι το 2011 οι ΗΠΑ κατανάλωσαν συνολικά 6,87 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Το 2012, η ημερήσια κατανάλωση πετρελαίου για τις ΗΠΑ ήταν σχεδόν 18 εκατ. βαρέλια, ποσό που ισοδυναμούσε με το 22% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Την ίδια χρονιά, η Ευρώπη κατανάλωνε 14 εκατ. βαρέλια / μέρα, ενώ η παγκόσμια ημερήσια κατανάλωση πετρελαίου προσέγγιζε τα 90 εκατ. βαρέλια.

Η Κίνα άρχισε να κάνει εξορύξεις στην περιοχή της Ανατολικής Κινεζικής θάλασσας τη δεκαετία του 1980.

Στα περισσότερα ενεργειακά οικόπεδα δραστηριοποιούνται ως κοινοπραξία οι κινεζικές εταιρείες CNOOC και Sinopec (Chinese National Offshore Oil Corporation – CNOOC και China Petroleum & Chemical Corporation – Sinopec αντίστοιχα).

Για το 2011, η CNOOC δήλωσε ότι τα αποδεδειγμένα πετρελαϊκά της αποθέματα στην περιοχή έφτασαν τα 18 εκατομμύρια βαρέλια.

Όσον αφορά τα αποθέματα φυσικού αερίου, το EIA εκτιμά ότι τα διαπιστωμένα και πιθανά αποθέματα κυμαίνονται μεταξύ ενός και δύο τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (το 2011 η Ελλάδα είχε ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου 4,1 δισ. κυβικά μέτρα. Η Γαλλία 42,5 δισ. κυβικά μέτρα. Η Γερμανία 97,5 δισ. κυβικά μέτρα).

Κινεζικές πηγές υπολογίζουν τα «ανεξερεύνητα» αποθέματα στα 250 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (1 κυβικό πόδι είναι ίσον με 0,03 κυβικά μέτρα). Για το 2011 η CNOOC καθόρισε τα αποδεδειγμένα της αποθέματα στα 300 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

 

Τεράστιος φυσικός πλούτος.

Τεράστια είναι η «λεία» που έχουν «μυριστεί» τα μονοπώλια ευρύτερα στην περιοχή, μεταξύ άλλων και στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, όπου οι εδαφικές διαφορές σκιάζουν τις σχέσεις πολύ περισσότερων κρατών.

Ήδη, σήμερα, στη Νότια Κινεζική Θάλασσα δρουν μεγάλα μονοπώλια, όπως οι Shell, Total, BP, Chevron, Exxon Mobil, που εξορύσσουν ή διανέμουν ενεργειακούς πόρους έχοντας υπογράψει σχετικά συμβόλαια με κυβερνήσεις της περιοχής.

Στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, τα διαπιστωμένα και μαζί τα πιθανολογούμενα αποθέματα πετρελαίου φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια βαρέλια και φυσικού αερίου τα 190 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Βέβαια, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να καθοριστούν με ακρίβεια οι σχετικές ποσότητες, λόγω της περιορισμένης εκμετάλλευσης και έρευνας που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις εδαφικές διαφορές.

Επιστήμονες σημειώνουν ότι εκτός από τα υπαρκτά αποθέματα που μένει να εντοπιστούν, η περιοχή παρουσιάζει και μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη ενεργειακών αποθεμάτων.

 

Εμπόριο, ορυκτά και αλιεύματα.

Πέρα όμως από τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα, η Νότια και η Ανατολική Κινεζική Θάλασσα αποτελούν κρίσιμα σταυροδρόμια για τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο ανάμεσα στην Ασία και την αμερικανική ήπειρο.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 30% της ποσότητας ακατέργαστου πετρελαίου που διακινείται διεθνώς και το 50% του υγροποιημένου φυσικού αερίου διακινούνται μέσω της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας.

Γύρω στα 14 εκατομμύρια βαρέλια ακατέργαστου πετρελαίου περνούν κάθε μέρα από τη Νότια Κινεζική Θάλασσα και τον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Ο πλούτος της περιοχής όμως δε σταματά εδώ.

Η Κινεζική Θάλασσα διαθέτει σημαντικά αποθέματα σε σπάνιες γαίες (ορυκτά που χρησιμοποιούνται σε όλες τις τεχνολογίες νέας γενιάς, όπως π.χ. τα υβριδικά αυτοκίνητα).

Αν και η διαθεσιμότητά τους ερευνάται ακόμα, η ανακάλυψη σπάνιων γαιών πρόσφατα στην Ιαπωνία μεγαλώνει τις προσδοκίες. Μάλιστα, οι ποσότητες που βρέθηκαν εκεί ήταν τέτοιες που επιστήμονες υπολογίζουν ότι καλύπτουν τις ανάγκες της Ιαπωνίας για τα επόμενα 200 χρόνια.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Κίνα (που θεωρείται ότι έχει ίσως τα σημαντικότερα κοιτάσματα διεθνώς) έχει περιορίσει τις εξαγωγές, καθιστά σαφές ότι οι εντάσεις στην περιοχή θα μεγαλώσουν.

Τέλος, η περιοχή αποτελεί σημείο συγκέντρωσης σημαντικών αλιευμάτων και σε ποσότητα και σε ποικιλία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων των Φιλιππίνων εκτιμά ότι η Νότια Κινεζική Θάλασσα συγκεντρώνει το 1/3 της παγκόσμιας θαλάσσιας βιοποικιλότητας και ότι περιέχει το 10% της παγκόσμιας «αλιευτικής» παραγωγής.

Σχόλιο: Η Κρίση που συμβαίνει στην Ελλάδα σχετίζεται και με την Νότια Κινέζικη Θάλασσα. Εγώ είμαι παγκόσμιος παίκτης και για να το γράφω, ξέρω περισσότερα.

Ο Κόσμος που δομήθηκε το 1945 είχε ως υπερδύναμη την Αμερική. Η Κίνα δε φαινόταν πουθενά.

4444

Η Βρετανία κατασκευάζει κτήρια που βρίσκονται μέσα στο δικό μου πλαίσιο.

Μπορώ να κάνω την Μεγάλη Βρετανία Ενεργειακή υπερδύναμη.

Με ανθρώπους που κατασκευάζουν τέτοια κτήρια, μπορώ να συνεννοηθώ. Ενεργειακά αυτόνομα κτήρια.

Έχω τρέλα με την Ενέργεια. Όσοι παρακολουθείτε το blog το γνωρίζεται.

Τον 21ο αιώνα, η «μαγκιά» δεν είναι να φτιάξεις ένα ψηλό κτήριο, είναι να φτιάξεις ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο.

City Hall was designed by Foster + Partners, one of Britain’s leading architects, whose design brief was to create a building for the GLA that would become a new landmark for the capital. “Το Κρεμμύδι”. Το μοναδικό σχήμα του κτιρίου αυτού εξοικονομεί χώρο και αυξάνει την ενεργειακή του επάρκεια.

City Hall – London.

City Hall was designed by Foster + Partners, one of Britain’s leading architects, whose design brief was to create a building for the GLA that would become a new landmark for the capital. Environmental strategy: Windows open for natural ventilation, bore hole water cooling, heat recovery, displacement ventilation system, no chillers required. Electrical consumption: Greatly reduced as a result of using cold ground water instead of refrigeration to air condition the building. Saving use of mains water, the water is extracted through two bore holes from the water table beneath London and is used to cool the building and is then used for flushing the toilets. https://www.london.gov.uk/city-hall/the-building/key-facts-about-city-hall

4444

30 St Mary Axe (widely known informally as The Gherkin and previously as the Swiss Re Building) is a commercial skyscraper in London’s primary financial district, the City of London. Ο ύψους 180 μέτρων ουρανοξύστης χτίστηκε εκεί που βρισκόταν στο παρελθόν τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Baltic Exchange, τα οποία καταστράφηκαν με τις βομβιστικές επιθέσεις το 1992. Ο ουρανοξύστης διαθέτει περιστρεφόμενους ορόφους και μοναδικό σχεδιασμό ο οποίος μειώνει την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 50 τοις εκατό.

Ο ουρανοξύστης διαθέτει περιστρεφόμενους ορόφους και μοναδικό σχεδιασμό ο οποίος μειώνει την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 50 τοις εκατό.

30 St Mary Axe (widely known informally as The Gherkin and previously as the Swiss Re Building) is a commercial skyscraper in London’s primary financial district, the City of London.

4444

4444

GOD BLESS AMERICA JULY 4TH 01 040715

4444

03/07/2015

4444

4444

MarketWatch: “Θα ψήφιζα ΟΧΙ για πέντε λόγους”

Πέντε λόγους για τους οποίους θα ψήφιζε «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής παραθέτει ο αρθρογράφος του MarketWatch, Μπρετ Άρεντς, σε άρθρο γνώμης για το ελληνικό «θρίλερ».

«Εάν ήμουν Έλληνας θα έλεγα σίγουρα όχι στην τρόικα, ακόμη και εάν πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση» εξηγεί χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης.

Μάλιστα, δικαιολογεί την απόφασή του, παραθέτοντας πέντε λόγους:

 1. Έξι χρόνια ύφεσης

Η Ελλάδα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της από την έναρξη της κρίσης. Οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει κατά 40% ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πρόκειται για κοινωνική καταστροφή, η οποία δεν υπηρετεί κανέναν σκοπό.

 1. Εάν η λιτότητα λειτουργούσε, θα είχε ήδη αποδώσει καρπούς

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να μετατρέψει τα ελλείμματα σε πλεονάσματα. Όμως, η λιτότητα ήταν πολύ έντονη, το χρέος παραμένει υψηλό και η εμπιστοσύνη των αγορών ακόμη αγνοείται.

 1. Η τρόικα είναι τρελή

Εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη διαρκώς, προσδοκώντας σε διαφορετικά αποτελέσματα. Ό,τι ζήτησε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, αλλά δίχως κανένα αποτέλεσμα. Και όμως, η τρόικα επιμένει στην περισσότερη λιτότητα.

 1. Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά

Ένα άτομο μπορεί να γίνει πλουσιότερο αυξάνοντας το εισόδημά του και περικόπτοντας τις δαπάνες του. Αυτό όμως, δεν ισχύει για μία κοινωνία, καθώς οι δικές μου δαπάνες είναι το δικό σου εισόδημα και οι δικές σου δαπάνες το δικό μου εισόδημα.

 1. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς πέραν του φόβου

Τα σενάρια περί καταστροφής αποσκοπούν μόνο στην τρομοκράτηση των Ελλήνων. Το ευρώ έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ελλάδα, ενώ η Ρουμανία, διαθέτοντας το δικό της νόμισμα, έχει σαφώς καλύτερη οικονομία από την ελληνική. Το ίδιο ισχύει για την Τσεχία, την Κροατία και την Δανία. Εάν η Ελλάδα είχε παραμείνει στη δραχμή, θα είχε υπερβεί την κρίση ταχύτερα.

Σχόλιο: Εσύ καλά τα γράφεις και χρησιμοποιείς την λογική. Αλλά η πλειοψηφία των ελλήνων είναι ανισόρροποι. Δε μπορούν να σκεφτούν λογικά. Άγονται και φέρονται από την προπαγάνδα.

Η Τρόικα ή τρελή είναι ή δολοφόνος.

Οι Έλληνες μπορεί αν είναι ανισόρροποι και να ψηφίζουν ΝΑΙ και οι Γερμανοί εμμονικοί, αυτό όμως δε μας εμποδίζει να βγάλουμε μερικά δισεκατομμύρια με βάση την καθαρή λογική, ποντάροντας στις παγκόσμιες αγορές.

Ελπίζω την δευτέρα να βγάλατε. Εγώ σας το έγραψα. Ελπίζω να με διαβάσατε και να εισπράξατε.

Έρχονται και άλλα σίγουρα δισεκατομμύρια. Πάλι θα σας το γράψω.

Αν είχα τράπεζα στην Ελλάδα, αυτή θα είχε δισεκατομμύρια. Υπάρχει απίστευτο χρήμα στις παγκόσμιες αγορές.

Εγώ δεν είμαι ψιλικατζής, αν είναι να ασχοληθώ, μόνο με δις και τρις και με ανθρώπους με τσαγανό και διάθεση να γράψουν ιστορία και να ανέβουν στο Βουνό.

4444

Ο Μαρινακής έχει δημιουργική τρέλα και μου αρέσει αυτό. Έχει κάνει λάθη βέβαια, γιατί παρασύρθηκε. Είναι εύκολο να παρασυρθείς, άλλα αυτοί οι τύποι, αν τους δείξεις τον δρόμο και τα όρια, μπορούν να κάνουν την επανάσταση.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μελισσανίδη.

Θα μου πει κάποιος, Μελισσανίδης και Μαρινάκης είναι στα μαχαίρια. Ναι αλλά εγώ τους θέλω στο δικό μου στρατόπεδο.

Μόνο εγώ μπορώ να τους πάω στο βουνό. Είναι ωραίο να κερδίζεις κάνοντας σωστές προβλέψεις.

4444

ELLADA REFERENDUM NAI SCHAEUBLE MERKEL XREOKOPIA 01 030715

4444

ELLADA REFERENDUM NAI DIJSSEBLOEM 02 030715

4444

http://www.avgi.gr/article/5676335/megali-kataktisi-tis-koubanezikis-iatrikis

Μεγάλη κατάκτηση της κουβανέζικης ιατρικής.

Πρώτη χώρα στον κόσμο που κατόρθωσε να εξαλείψει την μετάδοση του ιού HIV του AIDS και της σύφιλης από τη μητέρα στο παιδί, κήρυξε χθες επίσημα την Κούβα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Η εξάλειψη της μετάδοσης ενός ιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο θέμα της δημόσιας Υγείας”, δήλωσε σχετικά η Μάργκαρετ Τσαν, γενική διευθύντρια του ΠΟΥ. “Είναι μείζονος σημασίας νίκη στον μακρύ αγώνα μας κατά του HIV και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων καθώς και σημαντικό βήμα προς τον στόχο μιας γενιάς χωρίς AIDS”, τόνισε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΠΟΥ.

Η επιτυχία αυτή της Κούβας “δείχνει ότι η καθολική πρόσβαση των πολιτών σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι δυνατή και πράγματι είναι το κλειδί της επιτυχίας ακόμη και για την καταπολέμηση τόσο τεράστιων προκλήσεων όπως το AIDS”, υπογράμμισε η δρ. Καρίσα Ετιέν, διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.

Η εξάλειψη της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί “αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να τερματιστεί η πανδημία του AIDS και αναμένουμε η Κούβα να είναι, ανάμεσα σε πολλές χώρες, η πρώτη που επιτυγχάνει να τερματίσει την επιδημία αυτή στα παιδιά”, δήλωσε επίσης ο Μισέλ Σιντιμπέ, γενικός διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σχεδόν 1,4 εκατομμύριο γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τον HIV κυοφορούν κάθε χρόνο παγκοσμίως, στην πλειονότητά τους βρίσκονται στις αναπτυσσόμενες χώρες και κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική.

Σχόλιο: Η Κούβα δεν έχει υπέρ – πλούσιους, αυτός είναι και ο λόγος που επέτυχε.

4444

ΑΝ ζούσε ο Χατζιδάκις, θα ψήφιζε όχι. Υπήρχε περίπτωση ο Χατζιδάκις να υποστήριζε την υποδούλωση; Με τίποτα.

Ο Χατζιδάκις φορούσε παντελόνια. Και το απέδειξε πολλές φορές.

Ο Χατζιδάκις δεν έψαχνε για «κουκούλωμα» Ελευθερίου.

Ο Χατζιδάκις, όπως και ο Μίκης ήξεραν να ζουν για την Ιστορία με ότι αυτό συνεπάγεται.

4444

02/07/2015

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B1%CE%BA-%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82

Άρθρο-φωτιά του Ζακ Αταλί: “Διώξτε το ΔΝΤ – Μειώστε το χρέος”

Το ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένο σε μια μάχη στην οποία δεν έχει καμιά δουλειά. Κι αν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, θα βρεθεί να είναι ο κύριος υπεύθυνος του δράματος που θα ακολουθήσει μετά την ελληνική χρεοκοπία.

Ένα τεκμηριωμένο άρθρο του Ζακ Αταλί στο Slate:

Η ελληνική κατάσταση είναι κάθε μέρα και πιο χαοτική, σε όλες τις διαστάσεις. Έγινε χαοτική εδώ κι ένα χρόνο εξαιτίας του πολύ αρνητικού και παράδοξου ρόλου που έπαιξε το ΔΝΤ.

Ένας παρατηρητής που θα έπεφτε από τον πλανήτη Άρη αυτή την εβδομάδα, θα αναρωτιόταν με κατάπληξη πώς οι Ευρωπαίοι μπόρεσαν να αφήσουν τρεις μη ευρωπαίους οικονομολόγους που εξαρτώνται από έναν κατεξοχήν αμερικανικό θεσμό, να αποφασίσουν για την τύχη του ευρώ;

Τι είναι η Τρόικα
Ας δούμε πώς είναι η κατάσταση. Από το 2010 που άφησαν το ΔΝΤ να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, με το πρόσχημα ότι ήταν ένας από τους δανειστές της Ελλάδας, και κυρίως από τη στιγμή που αποφάσισαν ότι το ΔΝΤ μπορεί καλύτερα από την Κομισιόν να κάνει αξιόπιστες οικονομικές προβλέψεις, άρχισε η συζήτηση για την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτή η συζήτηση πήρε σιγά σιγά δραματικές διαστάσεις.

 1. Πρώτον, οι επικεφαλής ηγέτες της ευρωζώνης επέτρεψαν στο ΔΝΤ να τρυπώσει ανάμεσα στους διαπραγματευτές, ενώ ως τότε απαρτίζονταν αποκλειστικά από άτομα της Κομισιόν και της ΕΚΤ.
 2. Στη συνέχεια, οι ίδιοι αυτοί ευρωπαίοι επικεφαλής, αντί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες , δήλωναν ότι δεν θα δέχονταν κανέναν συμβιβασμό αν δεν συμφωνούσαν οι τρεις θεσμοί, η Τρόικα. Σε σημείο που αρνιόντουσαν και να συζητήσουν με τους Έλληνες για θέματα που δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη της Τρόικα!
 3. Στη συνέχεια, ακόμη και όταν η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την ελάχιστη νίκη να μετονομάσει την Τρόικα σε «θεσμούς», οι επικεφαλής της Τρόικα άφησαν τη θέση τους σε τεχνοκράτες, τους οποίους κανείς δεν τολμάει πια να αμφισβητήσει και οι οποίοι κάνουν ό,τι νομίζουν, μη μπορώντας να κατανοήσουν την ελληνική κατάσταση, η οποία δεν θυμίζει κανένα από τα μοντέλα που μελετούσαν στα καλά αμερικανικά ή γιαπωνέζικα πανεπιστήμια.
 4. Τέλος, όταν οι ευρωπαίοι ειδικοί επιτέλους κατάλαβαν ότι απαιτείται κάποια αναδιάρθρωση του χρέους για να προωθηθεί η ανάπτυξη, οι δήθεν εξπέρ του ΔΝΤ, μεθυσμένοι από την εξουσία τους, συνέχισαν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υιοθετηθούν αυτοκτονικές συνταγές στην Ελλάδα.

Χωρίς να βλέπουν ότι η χώρα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει τα χρέη της και ότι επείγει να την ακυρωθεί επίσημα το χρέος. Το ΔΝΤ σε αυτή τη στρατηγική του υποστηριζόταν από την πλειοψηφία των μετόχων, ασιατών, αφρικανών και αμερικανών, αυτού του ευγενούς θεσμού, οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να είναι επιεικείς με μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας.

Το μόνο πράγμα που θα ήλπιζε κάποιος από το ΔΝΤ, σε αυτό το ναυάγιο, είναι ότι οι Αμερικανοί, από τους οποίους εξαρτάται το Ταμείο, θα έβρισκαν τον τρόπο να τους εξηγήσουν την γεωστρατηγική σημασία της ελληνικής σταθερότητας και την αναγκαιότητα να παραμείνει στο ευρώ.

Όμως, όχι. Οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να καλούν καθημερινά τους Έλληνες να ακολουθήσουν τις επιταγές του ΔΝΤ.

Σαν συμπέρασμα, θα λέγαμε, ότι όποιες κι αν είναι οι ικανότητες της επικεφαλής του ΔΝΤ  (Κριστίν Λαγκάρντ), το ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένο σε μια μάχη όπου δεν έχει καμιά δουλειά. Και ότι πιθανόν να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πλανητικής κρίσης.

Τη στιγμή που οι Ασιάτες θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ύπαρξη του ΔΝΤ, γιατί δεν τους υπολογίζει όσο θα ήθελαν, είναι καιρός για τους Ευρωπαίους να διερωτηθούν για τη συνέχιση ενός θεσμού ο οποίος, αν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για το δράμα που θα ακολουθήσει μια ελληνική χρεοκοπία.

Η λύση είναι απλή για τους ευρωπαίους.
Η λύση, ωστόσο, είναι απλή και οι Ευρωπαίοι θα την είχαν εφαρμόσει από καιρό αν δεν υπήρχε η διανοητική τρομοκρατία των δήθεν ειδικών του ΔΝΤ: ένα πρόγραμμα λογικών μέτρων, κοινωνικά δίκαιων, χωρίς νέα βοήθεια αλλά που να συνοδεύεται από μείωση του ελληνικού χρέους κάτω του 100% του ΑΕΠ και απομείωση ενός σημαντικού τμήματος του δημοσίου χρέους της -αφού όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν αλλά λένε το αντίθετο για να σώσουν τα προσχήματα.

Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί επειγόντως ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα εφοδιαστεί από ένα υπουργείο Οικονομίας και ένα Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ευρωπαίοι, λύστε μεταξύ σας τα προβλήματα. Να υπολογίζετε μόνο στις δικές σας δυνάμεις.. Μην υποχωρείτε σε πιέσεις ή τρόπους σκέψεις που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή του Ειρηνικού. Εφοδιαστείτε με ένα σχέδιο και δράστε. Επείγει να το κάνετε.

Το άρθρο του Ζακ Αταλί δημοσιεύτηκε στο Slate.

Ο Ζακ Αταλί είναι οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην σύμβουλος του Μιτεράν.

Σχόλιο: Σας έχω πει ότι τώρα διαβάζω το βιβλίο του Μιτεράν, Περί Γερμανίας – Περί Γαλλίας. Ο Μιτεράν έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση της Γερμανίας και στη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αν ο Μιτεράν με τον Κολ, είχαν την εξουσία, θα είχαν λύση το πρόβλημα και μάλιστα με την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δε θα υπήρχε κρίση της Ελλάδος.

Η ενοποίηση της Γερμανίας, οφείλεται στον Μιτεράν και τον Κολ που διάβασαν σωστά τα ιστορικά γεγονότα.

Οι ευρωπαίοι είπαν στον Τσίπρα, να μην πάρει κανένα μέτρο για την ανθρωπιστική κρίση. Αδιανόητα πράγματα για μια Ευρώπη Μιτεράν – Κολ.

Ευτυχώς ο Τσιπρας πήρε τα μέτρα.

4444

http://mignatiou.com/2015/07/apokalipsi-ethnous-wikileaks-i-korii-tis-nsa-akougan-tin-merkel-se-exomologisi-tis-gia-to-elliniko-chreos/

Τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Άγκελα Μέρκελ και σε γερμανούς αξιωματούχους που έχουν μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον αποκαλύπτει το Wikileaks (www.wikileaks.org) σε αποκλειστική συνεργασία με το Έθνος (www.ethnos.gr) για την Ελλάδα.

Από απόρρητα έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η εφημερίδα την τελευταία εβδομάδα και κατάφερε να επεξεργαστεί και να αναλύσει σε βάθος, προκύπτει ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν πίστευε εδώ και χρόνια ότι ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε πραγματική λύση για το «ελληνικό πρόβλημα».

Οι κοριοί της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) κατέγραψαν «εξομολόγηση» της Μέρκελ προς τον προσωπικό βοηθό της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της συνόδου κορυφής για επιπρόσθετο haircut των ομολόγων στο 50%, από 21% που είχε συμφωνηθεί μερικούς μήνες πριν. Στο απόρρητο έγγραφο της NSA επισημαίνεται ότι έδειχνε να αισθάνεται “χαμένη” σχετικά με το ποια επιλογή –άλλο ένα κούρεμα ή άμεση παροχή βοήθειας- θα ήταν καλύτερη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πως «ο φόβος της ήταν ότι η Αθήνα θα ήταν ανίκανη να ξεπεράσει το πρόβλημα ακόμα και με ένα επιπλέον “κούρεμα”, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της». Επιπλέον αναφέρεται ότι σκεφτόταν να ασκήσει πιέσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία για την επιβολή ειδικού φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για να βοηθηθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι ο μόνος εντός του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου που ήταν υπέρ του επιπρόσθετου κουρέματος ήταν ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ να τον “χαλιναγωγήσει”».

Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο τέθηκαν υπέρ μίας πιο ήπιας προσέγγισης. «Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ήταν σταθερά αντίθετος, και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ περιγράφηκε ως «αναποφάσιστη για το θέμα», επισημαίνεται από τους πράκτορες της NSA.

Σε άλλη απόρρητη αναφορά στην οποία είχε πρόσβαση το Έθνος αποδεικνύεται η παρακολούθηση γερμανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Γίνεται επίσης σαφές ότι τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην NSA, η οποία συνέταξε το κείμενο της αναφοράς. Πρόκειται για το πρώτο έγγραφο που αποδεικνύει εμπράκτως ότι οι βρετανοί κατασκόπευαν τους ευρωπαίους εταίρους τους σε υψηλό επίπεδο για λογαριασμό της NSA.

Η συγκεκριμένη απόρρητη αναφορά έχει γίνει με βάσει τα στοιχεία που υποκλάπησαν από τον γενικό διευθυντής για θέματα της ΕΕ της γερμανικής καγκελαρίας Nikolaus Meyer-Landrut, ο οποίο παρείχε στις 14 Οκτωβρίου 2011 μια επισκόπηση σχετικά με τι σχεδιάζει το Βερολίνο να ζητήσει και θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει ενόψει των συνόδων κορυφής που ακολουθούσαν με κύριο θέμα το ελληνικό ζήτημα.

Εντύπωση προκαλεί ότι εκείνη την περίοδο σχεδιαζόταν πρόταση για συνεισφορά των χωρών BRICS(Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) για την διάσωση της Ελλάδας.

Στο έγγραφο επισημαίνεται: «Το Βερολίνο δεν θα δεχόταν να δώσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τραπεζική άδεια. Επίσης δεν θα δεχόταν τη θέσπιση ενός κοινού Οχήματος Ειδικού Σκοπού μεταξύ του EFSF και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή άλλο μέτρο που θα απαιτούσε νομοθετικές αλλαγές από τα κράτη μέλη. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί θα υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) θα “ρίξουν” κεφάλαια για το σκοπό της ενίσχυσης δραστηριοτήτων διάσωσης στην ευρωζώνη».

Ο Meyer-Landrut πίστευε επίσης ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης θα απαιτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συγκριτικά με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, και ότι η Ευρωζώνη πρέπει να κοιτάξει πέρα από τις τεχνικές πτυχές μιας συμφωνίας, και να επικεντρώσει αντ΄αυτού στην πραγματική πρόοδο που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, όσον αφορά τη νομοθεσία και την εφαρμογή της.Επίσης άποψή του ήταν ότι μία ομάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 70 τηλεφωνικοί αριθμοί υψηλόβαθμων γερμανών αξιωματούχων εντοπίζονται στην λίστα στόχων παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σχόλιο: Ο Σόϊμπλε ήταν υπέρ του κουρέματος. Αυτό το κρατάμε.

Είναι πολύ ενδιαφέρον. Αλλάζει τα δεδομένα. Αν ο Σόϊμπλε έκανε το κούρεμα 50%, θα άλλαζε τα πάντα. Προς το καλύτερο.

Από όλα τα δεδομένα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει ξεκάθαρα ένα πράγμα. Η Γερμανία δεν είχε σχέδιο ολοκληρωμένο για την διαχείριση της κρίσης.

Έτσι επικράτησε η έμμονη. Εγώ πάντως είμαι υπέρ του κουρέματος που πρότεινε ο Σόϊμπλε. Πιστεύω ότι ήταν μοναδική ευκαιρία.

Εγώ επειδή ξέρω περισσότερα, πάντα έλεγα στους Γερμανούς, κρατήστε την Ελλάδα στο τραπέζι σας. Κερδίζετε. Κάποια στιγμή θα βρείτε υποθέτω και ένα σχέδιο. Ο Τσιπρας είναι η καλύτερη λύση γι’αυτους. Εάν κάνουν συμφωνία μαζί του, θα ξεμπερδέψουν και θα λύσουν πολλά προβλήματα.

Περιμένω να δω τι θα πει ο Σόϊμπλε για την παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ, άσχετα με το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό αυτό.

Αν ο Σόϊμπλε ξεκαθαρίσει ρητά, πως ότι κι αν γίνει, ακόμα κι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα μείνει στο Ευρώ, αυτό θα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Θα λύσει πολλά προβλήματα με ξεκάθαρο τρόπο.

Ένα άλλο θέμα, είναι ότι οι χώρες BRICS θα έδιναν χρήμα για την διάσωση της Ευρωζώνης.

4444

ELLADA MEDIA REFERENDUM IMF BRUSSELS GROUP TSIPRAS 01 010715

Σωστά ο Κλέων τα χώνει.

4444

Xaris Xaris

4444

Ο Βέγγος Αθάνατος. Τα μεγάλα Όχι γράφουν την Ιστορία στην Ελλάδα.
Σκεφτείτε τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Ψηφήστε Όχι, άσχετα με το που ανήκετε.

Όπως στο μεγάλο Όχι του Μεταξά πήγαν όλοι να πολεμήσουν έτσι και τώρα.

Ο καθένας για τους δικούς του ιστορικούς λόγους, πρέπει να πει όχι.

4444

ELLADA USA OBAMA DEBT DHMOSIO XREOS 25 TIW EKATO GREEK DEBT 01 020715

4444

Ο Κλέων τα λέει τσεκουράτα. Ακούστε τον.

4444

Ακούστε τον Παππού και πως τον κάνει πέρα ο ρεπόρτερ γιατί δε λέει το γνωστό πηματακι της τρόικας εωστερικού.

4444

01/07/2015

4444

Εγώ δε χρειάζομαι καμία δημοσκόπηση για να καταλάβω τι γίνεται. Βαλαβάνη πάρε το κουβαδακι σου και πήγαινε αλλού. Δημιουργείτε προβλήματα στον Τσίπρα με τις αστοχίες σας. Ο Τσιπρας θα μπορούσε να κάνει περίπατο.

4444

Η προπαγάνδα που γίνεται, ξεπερνά κάθε όριο. Ο Τσιπρας το παλεύει ο άνθρωπος, αλλά εδώ μιλάμε για συντονισμένο πόλεμο από την αρχή. Σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει 5η φάλαγγα που ταυτίζεται απόλυτα με τους Γερμανούς. Απόλυτα. Οι Έλληνες πρέπει να ψηφήσουν όχι στο Δημοψήφισμα. Να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να ψηφήσουν όχι. Αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος συνέχιζαν να κυβερνούν, θα είχατε πεθάνει οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι. Από το 2010 που μας έβαλαν στο μνημόνιο, αυξήθηκε η θνησιμότητα. Αυτά είναι ντοκουμέντα. Η Ιστορία δε θα αφήσει την Ελλάδα μόνη της.

4444

Ο Xudong Wang με το αυτοκίνητο που συλλέγει ενέργεια από την τριβή των λάστιχων των τροχών του με το έδαφος. Courtesy of the College of Engineering

4444

http://physicsgg.me/2015/06/30/%CF%8C%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE-%CF%84%CF%89/

Όχημα αντλεί ενέργεια από την τριβή των τροχών με το έδαφος. Μηχανικοί του University of Wisconsin-Madison, σε συνεργασία με έναν ερευνητή από την Κίνα, ανέπτυξαν μια νανογεννήτρια που συλλέγει ενέργεια από την τριβή των λαστίχων των τροχών του- δημιουργώντας στην ουσία μια τεχνολογία που αποτελεί βήμα προς την κατεύθυνση των πραγματικά αυτόνομων οχημάτων.

Σε πρώτη φάση ωστόσο, η νανογεννήτρια αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας στα οχήματα στα οποία ενσωματώνεται.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη- πρώτη του είδους της- σε paper που δημοσιοποιήθηκε στο Nano Energy τον Μάιο.

Η νανογεννήτρια βασίζεται στο τριβοηλεκτρικό φαινόμενο για τη συλλογή ενέργειας από το μεταβαλλόμενο ηλεκτρικό δυναμικό ανάμεσα στους τροχούς και το οδόστρωμα (το τριβοηλεκτρικό φαινόμενο είναι η φόρτιση που προκύπτει από την επαφή ή την τριβή ανάμεσα σε δύο ανόμοια αντικείμενα).

Κατά τον Σουντόνγκ Γουάνγκ, του UW Madison, πρόκειται για έναν θαυμάσιο τρόπο εκμετάλλευσης ενέργειας που χάνεται συνήθως λόγω τριβής.

«Η τριβή μεταξύ του ελαστικού και του εδάφους καταναλώνει περίπου το 10% του καυσίμου ενός οχήματος. Η ενέργεια αυτή σπαταλιέται. Οπότε, εάν μπορούμε να την μετατρέψουμε, θα μας έδινε πολύ μεγάλη βελτίωση στην αποδοτικότητα όσον αφορά στα καύσιμα».

Η νανογεννήτρια βασίζεται σε ένα ηλεκτρόδιο ενσωματωμένο σε τμήμα του ελαστικού. Όταν αυτό το τμήμα έρχεται σε επαφή με το έδαφος, η τριβή μεταξύ των δύο επιφανειών παράγει ηλεκτρικό φορτίο. Κατά τις αρχικές δοκιμές, ο Γουάνγκ και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο – παιχνίδι με φώτα LED για να επιδείξουν το concept. Καθώς το αυτοκινητάκι κινούνταν, τα φώτα του μπόρεσαν να ανάψουν, καθώς είχε παραχθεί επαρκής ενέργειας- κάτι που υποστηρίζει την ιδέα ότι η ενέργεια που χάνεται λόγω τριβής μπορεί να συλλεγεί και επαναχρησιμοποιηθεί. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια που συλλέγεται είναι άμεσα ανάλογη της ταχύτητας και του βάρους του οχήματος.
naftemporiki.gr – news.wisc.edu/23865

Σχόλιο: Βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για να φτιάξετε ενεργειακές ρόδες.

Πριν από χρόνια, είχα στείλει ένα e-mail στη ΝΑΣΑ και τους είχα πει φτιάξτε ενεργειακές ρόδες. Στέλνεις ένα όχημα σε κάποιον πλανήτη, κάποιο μοντέλο ενεργειακής ρόδας, θα σε βοηθήσει.

Αυτό που έφτιαξαν αυτοί, είναι ένα μοντέλο ενεργειακής ρόδας, υπάρχουν πολλά.

Από τότε που μίλησα εγώ για ενεργειακή ρόδα, πρέπει να πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια περίπου.

Οι ενεργειακές ρόδες θα φέρουν επανάσταση. Θα αυξήσουν την αυτονομία ενός οχήματος, μέχρι και να το κάνουν ενεργειακά αυτόνομο.

Αν εγώ σας φτιάξω ένα όχημα, αυτό θα είναι ενεργειακά αυτόνομο. Για να μη το κουράζω το θέμα.

Ο πολύ αγαπητός Richard Feynman έχει γράψει ένα βιβλίο: Έξι Εύκολα Κομμάτια. Σε αυτό το βιβλίο έχει ένα κεφάλαιο για την διατήρηση της ενέργειας.

4444

MATH HENRI POINCARE TIGRE GREECE TRISH 01 010715

4444

Άρε Βαλαβάνη, θα πας στο δημοψήφισμα με κλειστά ταμεία στις τράπεζες και θα νικήσεις με θρίαμβο.

Είστε ηλίθιοι. Δεν έχετε ιδέα από οικονομία. Όπως με την αύξηση του βασικού μισθού που θα κάνατε με μια υπογραφή.

Οι άνθρωποι πάνε στις τράπεζες και για να καταθέσουν λεφτά Βαλαβάνη. Θα έπρεπε αυτό να το ξέρετε.

Η διαχείριση είναι άθλια. Αυτό βλέπει ο Έλληνας στην καθημερινότητα του.

Αυτοί μάλιστα που θα ψήφιζαν αρχικά υπέρ του Όχι στο δημοψήφισμα, τώρα μεταστρέφονται. Και ενώ ο Τσιπρας θα έκανε περίπατο, τώρα βλέπει ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ τις μεγάλες κλίμακες και τις ζω μάλιστα. Τις βιώνω, όποτε ξέρω ακριβώς τι γίνεται.

Πολλοί έλληνες έχουν χρήματα, αλλά δε τα έχουν στις Τράπεζες, χρησιμοποιούν τα ταμεία για να στείλουν στα παιδιά, στα εγγόνια κλπ. Αυτή είναι η καθημερινή ζωή. Δε μπορείς να κλείνεις τα ταμεία. Αν το κάνεις, σημαίνει ότι δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Τσιπρας χρειάζεται καλύτερους συνεργάτες. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κινείται πολύ αργά στο εσωτερικό της χώρας.

Στηρίζω τον Τσιπρα, γιατί οι εταίροι, στην ουσία είναι τοκογλύφοι. Με 23% στον τουρισμό και στην εστίαση και στις ΔΕΚΟ, ο θάνατος θα είναι αργός και βασανιστικός. Με αύξηση κόστους στη ιατρική περίθαλψη, ο θάνατος είναι σίγουρος. Από το 2010 και μετά, αυξήθηκε η θνησιμότητα στην Ελλάδα. Αυτά είναι δεδομένα.

Στηρίζω τον Τσιπρα, αλλά το σχέδιο που εκπόνησαν οι συνεργάτες του, είναι για παιδάκια.

Ο Τσιπρας χρειάζεται ποιο σοβαρούς συνεργάτες.

Τα κανάλια που κάνουν πόλεμο στην Ελλάδα, χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επί της ουσίας. Αν εγώ ήμουν κυβέρνηση τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο θα τους έλεγα, δώστε μου το χρήμα, αλλιώς κλίνεται, να έρθουν άλλοι, ποιο φερέγγυοι.

Η καθημερινή ζωή, δεν είναι τραγουδάκια και συναυλίες.

Άκουγα τον Ρωμανια να λέει για ρευστότητα. Πως θα έχεις ρευστότητα ρε Ρωμανια, χωρίς ανοιχτα ταμεία; Να πάει ο άλλος να καταθέσει.

Καλά δε σκέπτεστε; Οικονομολόγοι σου λέει ο άλλος.

Άνθρωποι που είναι σε πόστα εξουσίας και κάνουν ηλιθιότητες με την βαρούν στο κρανίο.

Όπου και αν είναι.

Στηρίζω τον Τσιπρα, γιατί οι άλλοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ είναι δωσίλογοι και σπέρνουν το θάνατο.

Το πρόβλημα είναι, ότι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει εναλλακτικός αρχηγός.

4444

30/06/2015

4444

Το menoumeeVropi δε τους γουστάρει ο Θεός, γι’αυτό βρέχει και άλλαξε ο καιρός.

Το πάση θυσία στο ευρώ, σημαίνει θάνατος. Αυτό δε μπορείς να το δεχτείς.

4444

http://www.capital.gr/story/3038998/sunexizontai-oi-pieseis-sta-omologa-tis-perifereias

Πιέσεις μικρότερης έντασης από χτες  δέχονται και σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, η απόδοση στο ιταλικό 10ετές βρίσκεται στο 2,36%, στο 10ετές της Πορτογαλίας ενισχύεται στο 3,13% και στο ισπανικό 10ετές ενισχύεται στο 2,36%.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, ανήλθε το κόστος δανεισμού στην Ιταλία,  σε δημοπρασία που διενήργησε για 10ετή ομόλογα. Συγκεκριμένα, η Ιταλία συγκέντρωσε 6,785 δισ. ευρώ από την έκδοση τριών σειρών χρέους.

Η επίδοση του 10ετούς, λήξης Ιουνίου 2025, ανήλθε στο 2,35% από 1,83% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, ενώ το ποσοστό κάλυψης περιορίστηκε ελαφρώς στο 1,35 από 1,44 το Μάιο.

Σχόλιο: Η αναταραχή στην Ελλάδα αυξάνει το κόστος δανεισμού. Είναι προφανές.

Αν οι αγορές προσπεράσουν την Ελλάδα, θα γίνει κόλαση στην Γερμανική Ευρωζώνη. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Τα δεδομένα είναι απλά.

Βέβαια σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο Draghi έχει βοηθήσει και την Ιταλία και την Αυστρία.

4444

ELLADA FRANCE HOLLANDE REFENDUM DRACHMA EURO NAI 01 300615

4444

ELLADA VALAVANI NADIA SYRIZA CAPITAL CONTROL 01 300615

4444

http://www.ert.gr/n-valavani-me-to-ochi-tha-boresoume-na-diapragmateftoume-tis-dikes-mas-protasis/

«Πάμε για καθαρή νίκη του ΟΧΙ, με κλειστές τράπεζες, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην παγκόσμια ιστορία και θα τσακίσει κόκκαλα ως διαπραγματευτικό όπλο«, δήλωσε στην ΕΡΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σχόλιο: Βαλαβάνη είσαι ηλίθια. Θα μπορούσες να είσαι ακόμα ποιο ισχυρή με ανοιχτές τράπεζες. Είσαι πραγματικά ηλίθια και αυτό με ανησυχεί σοβαρά.

Βαλε τον έλεγχο του κεφαλαίου, αλλά μην τις κλείνεις.

Κλείνοντας ανατρέπεις την καθημερινή ζωή των ελλήνων.

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καταθέσουν χρήματα σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

Αδιανόητα πράγματα.

Το ζήτημα είναι να δείξεις στον άλλον, ότι είσαι σοβαρός στην διαχείριση.

Στηρίζω το δημοψήφισμα, στηρίζω το όχι, αλλά η Βαλαβάνη είναι ηλίθια.

Ο Τσιπρας με καλύτερους συνεργάτες, θα μπορούσε να πάει σε θρίαμβο.

Έκλεισες τις τράπεζες γιατί; Για να κάνεις τι ζωή των Ελλήνων δύσκολη; Γι’αυτό τις έκλεισες; Δεν αντέχω τους ηλίθιους.

Ο Τσιπρας χρειάζεται καλύτερους συνεργάτες.

Σαφώς και ο Τσιπρας είναι 1000 φορές καλύτερος από τους προδότες Σαμαρά, Βενιζέλο, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Τσιπρας έδειξε, ότι αν η Ελλάδα είχε διαπραγματευτεί από το 2009, δε θα είχε τόσο σκληρά και απάνθρωπα μνημόνια. Δυστυχώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν δωσίλογοι.

Αν ο Τσιπρας, είχε καλύτερους συνεργάτες, θα είχε κυριολεκτικά σαρώσει.

Τα Ιταλικά ομόλογα χτύπησαν υψηλό 8μηνου. Αυτή είναι η είδηση της ημέρας.

Σήμερα πήγα και εγώ σε ΑΤΜ της γειτονιάς μου, περίμεναν γύρω στα επτά άτομα. Ήμασταν στο χαλαρό. Τα μηχανήματα έδιναν λεφτά μέχρι το όριο των 60 ευρώ.

Μάλιστα ήταν και κάποιοι ξένοι που πήραν πολύ ποιο πάνω. Αφού η κάρτα τους είχε εκδοθεί στο εξωτερικό.

4444

Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει.

Σε θανάσιμο κίνδυνο τίθεται ο ανθρώπινος πληθυσμός παγκοσμίως λόγω του φαινομένου της υπερθέρμανσης, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». http://www.efsyn.gr/arthro/i-klimatiki-allagi-skotonei

Είστε έτοιμοι να πεθάνετε, γιατί τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια καταστρέφουν τον πλανήτη Γη; Σε τέτοια ζητήματα, δεν πρόκειται να μασήσουμε τα λόγια μας.

Τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια καταστρέφουν τον πλανήτη Γη και αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν που είναι και το αφεντικό, θα σας κάνει delete.

Νεοφιλελεύθεροι όπως ο Schaeuble, η Lagarde, ο Draghi και πολλοί άλλοι, είναι μικρά σκουλήκια μπροστά στη δύναμη του σύμπαντος. Είστε έτοιμοι να πεθάνετε; Ή θα τους ξεφορτωθείτε;

4444

29/06/2015

4444

Deutsche Bank CEOs “Shown Door” – World’s Largest Holder of Derivatives In Trouble? ….. The contagion from such an event would be devastating. It is for this reason that Warren Buffet described derivatives as FWMD or “financial weapons of mass destruction.” It is unnerving that the shock resignation should follow an “extraordinary meeting” over the weekend following the failure of Greece to meet its scheduled payment to the IMF on Friday. This does not count as a Greek default but it increases the risk of a default on the amalgamated 1.5 billion euros that now must be paid by the end of June. A default and the triggering of credit default losses would cause massive volatility in financial markets and potentially destabilise an already shaky global bond market and financial system. http://www.globalresearch.ca/deutsche-bank-ceos-shown-door-worlds-largest-holder-of-derivatives-in-trouble/5455296

4444

http://www.marketwatch.com/story/many-italian-banks-fail-to-start-trading-monday-2015-06-29

Many Italian banks fail to start trading Monday.

MILAN–Several Italian banks failed to start trading on Monday as fears over a Greek debt default induced many investors to shed peripheral stocks, including Italian, with banks suffering the most.

Sales orders on Italian stocks, in particular financial stocks, piled up before the market opening. At the start, the sales orders were so numerous that the system couldn’t manage to process them, something that often happens when specific news causes a sell-off on a stock.

Theoretical prices for Italian banks–the prices at which they would have started trading–hovered around losses of 8% to 10% at the beginning of the trading session.

UniCredit SpA and Intesa Sanpaolo managed to start trading some time after the market opened, but were suspended immediately, accumulating losses of around 6% compared with Friday’s closing prices.

On Sunday, Italy’s banking lobby head Antonio Patuelli dismissed fears of contagion on Italian lenders, saying the country’s banks’ direct exposure to Greece was less than EUR1 billion.

Write to Giovanni Legorano at giovanni.legorano@wsj.com

Σχόλιο: Η Ιταλία έχει τεράστιο δημόσιο χρέος. Οι Ιταλικές τράπεζες σαφώς και έχουν πρόβλημα. 10% σορτάρισμα, σημαίνει τεράστιο κέρδος.

Περιμένω από τους μεγάλους παίκτες της Αγοράς να βγάλουν κέρδη δισεκατομμυρίων και φυσικά να λυθεί και το πρόβλημα του χρέους.

Ο Σορος πέταξε την Βρετανία από την νομισματική ένωση και έβγαλε κέρδος ένα δις.

Το καταλαβαίνετε το παιχνίδι; Πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα δραστική για το Χρέος και πρέπει να γίνει αυτή την περίοδο.

Προσπεράστε την Ελλάδα και πηγαίνετε στο κυρίως μενού. Στα δισεκατομμύρια.

4444

Οι επιτροπές δε λύνουν προβλήματα που αφορούν καθημερινή χρήση.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ θέλουν να καταθέσουν λεφτά, όχι να πάρουν, τι θα γίνει;

Δε κλείνεις τις τράπεζες για επτά ημέρες.

Είσαι έτοιμος να βάλεις τις συντάξεις, δηλαδή να δώσεις χρήμα, αυτό το χρήμα που είναι σίγουρο ότι θα πάει στην αγορά, γιατί το μπλοκάρεις;

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρώσουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ενοίκια, να βοηθήσουν τα παιδιά τους, γιατί το μπλοκάρεις;

Τσιπρα συμφωνώ με το Δημοψήφισμα, αλλά τις τράπεζες δε πρέπει να τις κλείσεις για επτά ημέρες. Δεν αντέχεις τα 60 ευρώ; Βαλε 40, βαλε 20, αλλά δε κλίνεις τις τράπεζες, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να καταθέσουν.

Είναι πολύ εύκολο να διαχειριστής την κρίση.

Αυτά τα ακραία, κάνουν ζημιά και δείχνουν ασχετοσύνη.

Η δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι πολύ καλό και θετικό.

Πρέπει ο Δραγασάκης να βγει στην ΕΡΤ στο τέλος της ημέρας και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ψέματα που λένε τύποι σα τον Γιούνκερ.

Θα απαριθμήσει όλες τις συμφωνίες και γιατί απορρίφτηκαν.

Όταν έρχεται μια συμφωνία που έχει 23% στη ΔΕΗ και στην εστίαση και στον Τουρισμό, οι περισσότεροι νεοέλληνες θα καταλάβουν, ότι σωστά έγινε η απόρριψη.

Το οικονομικό επιτελείο, πρέπει κάθε μέρα, να βγαίνει και να κάνει αυτή την ενημέρωση.

4444

Πόσοι έλληνες ξοδεύουν 60 ευρώ την ήμερα;

Αυτή είναι η βασική ερώτηση. Η απάντηση είναι εύκολη πολλοί λίγοι.

Οι Έλληνες που ξοδεύουν 60 ευρώ την ημέρα είναι ελάχιστοι.

Εγώ πάντως όχι. Δεν έχω τόσα λεφτά.

Ο Τσιπρας λοιπόν θα αντέξει. Το ζήτημα είναι η διαχείριση. Πως κάνεις την διαχείριση.

Ο Γιούνκερ είναι τοκογλύφος. Όλοι αυτοί είναι τοκογλύφοι.

Αυτά δε τα λέω εγώ, τα λένε τα δεδομένα.

Από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια, έχει αυξηθεί η θνησιμότητα. Δηλαδή η ελληνική κοινωνία πεθαίνει.

Απλά οι Έλληνες ζουν σε μια φοβερή προπαγάνδα, από κανάλια που έχουν οι γνωστοί νταβατζηδες.

Οι Έλληνες πρέπει να ψηφήσουν Όχι και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

Και αφήστε την ιστορία να κάνει την δουλειά της.

Αφού ρε τοκογλύφε Γιούνκερ μας αγαπάς βαθιά, γιατί έκανες πρόταση να πάει ο Τουρισμός στο 23%;

Αν μας αγαπούσες, δε θα το σκεπτόσουν καν, να προτείνεις μια τέτοια πρόταση.

4444

«Τα τούνελ αυτά αποτελούν επιμελημένες κατασκευές, με εξαερισμό και φωτισμό. Έχουν μεγάλο μήκος, είναι σκαμμένα σε μεγάλο βάθος και δεν μπορούν να πληγούν από πυρά, από την επιφάνεια», ανέφερε Αμερικανός γερουσιαστής.

4444

Για τον Στουρναρα σας έχω προειδοποιήσει. Δεν εξυπηρετεί τα Ελληνικά Συμφέροντα. Ποιος είχε την ιδέα να κλείσουν οι τράπεζες 7 ημέρες; Θέλω να ξέρω για να τον βρίσω και να του πω, ότι είναι άσχετος από οικονομία.

4444

4444

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κλείσει τις τράπεζες μέχρι της 7 Ιουλίου. Λάθος.

Δεν κλείνεις τις τράπεζες τόσες ημέρες. Βάζεις ποιο αυστηρό έλεγχο κεφαλαίου.

Το κλείσιμο τόσο ημερών, είναι μεγάλη ανωμαλία και σημαίνει αδυναμία διαχείρισης.

Μου θυμίζει την αύξηση του κατωτάτου μισθού με μια κίνηση ή την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Κλείνεις τις τράπεζες μια ή δυο μέρες και βάζεις πλαφόν στις αναλήψεις, αυτή είναι η διαδικασία. Επτά ημέρες σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις από οικονομικά.

Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα, βάζεις πλαφόν 30 ευρώ, δε το κλείνεις το μαγαζί τόσες ημέρες.

Τι γίνεται με αυτούς που θέλουν να καταθέσουν λεφτά με φυσικό τρόπο;

Συμφωνώ να γίνει το δημοψήφισμα, αλλά βλέπω εντελώς λάθος χειρισμούς.

Τι θα γίνει με τις δόσεις των δανείων;

Εγώ έχω ένα στεγαστικό δάνειο, με κλειστή την τράπεζα, δε μπορώ να καταθέσω την δόση με φυσικό τρόπο.

Η οικονομία, δεν είναι παίρνω μια απόφαση και βάζω μια τζίφρα και όλα θα γίνουν.

Είμαι απογοητευμένος από πολλούς στον οικονομικό τομέα της συγκυβέρνησης.

Οι καλές εταιρείες στοιχημάτων, δε βγάζουν ένα στοίχημα από το ταμπλό, δε το κλείνουν. Απλά μειώνουν την απόδοση. Σου λένε θα κερδίσει ο Djokovic τον τάδε; Απόδοση 1,01. Εσύ βέβαια δεν πας να ποντάρεις, γιατί δεν έχει νόημα. Αλλά η εταιρεία σου λέει, κοίτα εγώ σου έχω επιλογές. Καταλάβατε πως λειτουργεί;

Δε κλείνεις τις Τράπεζες 7 ημέρες, βαλε ημερήσια ανάληψη 20 ευρώ.

4444

Sofia Vergara: La Bomba.

4444

28/06/2015

4444

Katerina Makri

4444

Το να μείνουν κλειστές οι Τράπεζες για μια ημέρα δεν είναι πρόβλημα. Οι Έλληνες θα ανακαλύψουν τις χρεωστικές κάρτες, που είναι σα να έχεις πορτοφόλι.

Εγώ χρησιμοποιώ την χρεωστική μου Κάρτα εδώ και πολύ καιρό για όσες περισσότερες συναλλαγές μπορώ. Με έχει απαλλάξει από τα ψηλά.

Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά λεφτά. Είναι όπως το πορτοφόλι. Ακόμα και 4 και 1 ευρώ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά.

Πρέπει η επιχείρηση βέβαια να δέχεται χρεωστικές κάρτες. Τα σουπερ μάρκετ δέχονται όλα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρέπει να κάνουν τα εξής.

Να καταθέσουν συντάξεις και μισθούς κανονικά στις μέρες που πρέπει. Φυσιολογικά πράγματα.

Να ορίσουν ένα όριο ανάληψης, 200 ή 300 ή ακόμα και 400 ευρώ ημερησίως και δεν πρόκειται να έχουν κανένα πανικό. Το εγγυούμαι!

Πρέπει να είστε σοβαροί, όταν θα εξηγείτε τα μέτρα.

Το πρόβλημα είναι ο Στουρνάρας και οι Τραπεζίτες που δεν εξυπηρετούν τα Ελληνικά συμφέροντα. Το έχω γράψει πολλές φορές, όπως και αρκετοί άλλοι.

Δεν είναι όλοι χαζοί στην Ελλάδα, ούτε δωσίλογοι.

Ένα μπράβο στους πατριώτες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που λένε ναι στο δημοψήφισμα και αντέχουν τους εκβιασμούς.

Κρίμα που η ηγεσία του ΚΚΕ είπε όχι στο δημοψήφισμα. Απέχει δηλαδή από μια ιστορική στιγμή της Ελλάδος. Κανένας δεν ταυτίζει το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ξέρουμε τις διαφορές. Όμως το ναι στο δημοψήφισμα ξεπερνά τα κομματικά συμφέροντα.

Η ιστορία βρίσκεται εδώ, για να καταγράψει.

Εγώ θέλω η Ελλάδα να γίνει σοβαρό κράτος και είναι μοναδική ιστορική ευκαιρία.

Οι τράπεζες πρέπει να μείνουν κλειστές μια ημέρα. Μετά να λειτουργήσουν με έλεγχο κεφαλαίου. Αυτή η μέρα πρέπει να προστεθεί σε όσους έχουν δόσεις δανείων που πρέπει να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Εγώ επειδή ξέρω περισσότερη οικονομία από εσάς, σας λέω τις γενικές κατευθύνσεις.

Να είστε σοβαροί στη διαχείριση.

Όποιοι τραπεζίτες δε συμμορφώνονται, από το παράθυρο.

Περιμένω αύριο από την Wall Street να βγάλει πολύ χρήμα σε όλα τα επίπεδα. Μπορείτε να κάνετε Long, μπορείτε να κάνετε short – εμπορεύματα, νομίσματα, μετοχές, ομόλογα κλπ – και αφού βγάλετε χρήμα, δώστε και στους Έλληνες, μου άρεσε ο Bill Gross με την δήλωση συμπαράστασης. Θα περίμενα και άλλους παίκτες της αγοράς.

Ξέρετε ποιοι έχουν το χρήμα στην ευρωζώνη, δε χρειάζεται να σας πάρω εγώ από το χεράκι και να σας δείξω πως βγαίνει.

Η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει, αυτό να το θυμάστε.

4444

Η Αμερική, όπως και η Ρωσία και τώρα τελευταία η Κίνα, είναι χώρες με μεγάλη δύναμη σε πολλά επίπεδα.

Παλιά ήταν η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κλπ

Εκεί λοιπόν που νομίζει κάποιος ότι είναι πανίσχυρος, τον στέλνουν αδιάβαστο.

Να θυμάστε κάτι που έχω γράψει πολλές φορές: τα πρόσωπα γράφουν ιστορία.

Αυτή την στιγμή στην παγκόσμια οικονομία υπάρχει ένα πρόβλημα: το Χρέος.

Το να είσαι εμμονικός με την διατήρηση του Χρέους, δεν είναι καλό. Όταν όλοι σκέπτονται πως θα γίνει μια επανάσταση και θα περικοπεί, να μηδενιστεί και να ξαναρχίσει η οικονομία να αναπτύσσετε με ξέφρενους ρυθμούς χωρίς τεράστια Χρέη.

Οι Μπολσεβίκοι, όταν πήραν την εξουσία, χάρισαν τα χρέη στην Ελλάδα.

4444

4444

Η απόδραση της Ελλάδος θα γίνει με Γαλλική και Ιταλική βοήθεια;

4444

Στιλ: «Δεν βγάζω έξω τα λεφτά μου, έχω πίστη».

Σχόλιο για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα έκανε ο Λουκ Στιλ, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες στη χώρα μας.

Θετικές σκέψεις από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα. Ο Άγγλος επέστρεψε από τις διακοπές του και ανέφερε ότι χρειάζεται βοήθεια η χώρα μας. Παρότι, αρκετοί βγάζουν τα λεφτά τους έξω, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι δεν το πράξει, αν και είναι ξένος.
«Είμαι πίσω στην Ελλάδα και ακούγεται σαν να χρειάζονται να τους βοηθήσω λίγο με τα προβλήματα τους. Δεν βγάζω έξω τα λεφτά μου, γιατί έχω πίστη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.  – See more at: http://left.gr/news/stil-den-vgazo-exo-ta-lefta-moy-eho-pisti#sthash.wznGeuoE.dpuf

Σχόλιο: Την ώρα που γίνεται προπαγάνδα χωρίς όρια, για Bank Run από δωσίλογους, έρχεται αυτός ο Άγγλος και δηλώνει πίστη και κάνει θετικές σκέψεις.

Ο Αλαφούζος στο ποδόσφαιρο, είναι επιτυχημένος, αντίθετα με τις άλλες δουλειές που κάνει. Ο ΣΚΑΙ δε βλέπετε.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, έχει βρει το δρόμο του.

4444

Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης.

Από όλες τις δηλώσεις που έχω ακούσει αυτές τις ώρες, αυτή είναι η ποιο σημαντική.

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Ο πανίσχυρος Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, άσχετα με όλα τα υπόλοιπα που γίνονται, είπε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης.

Αυτό κρατήστε το. Ιδίως αν ο Σόϊμπλε το ξαναπεί.

Επίσης να θυμάστε, ότι ακόμα δεν έχουμε δει αντίδραση της Αμερικής. Και αυτό κρατήσετε το.

Η Αμερική, όπως και η Ρωσία, έχουν διάφορα επίπεδα αντίδρασης.

Όλα τα γεγονότα, έχουν μια σύνδεση όπως θα έλεγε και ο αγαπημένος Sherlock Holmes – Σέρλοκ Χολμς.

4444

4444

27/06/2015

4444

FRANCE TUNISIA KUWAIT TRIPLE TERROR ATTACKS ISIS TURKEY KURDS HALA 03 260615

4444

26/06/2015

4444

Το συγκεκριμένο σκίτσο, είναι πειραγμένο ή αυθεντικό; Εγώ πάντως σήμερα έμαθα ότι υπάρχει σελίδα με σκίτσα του Αρκά. Δε συμφωνώ με ότι γράφει. Άλλα είναι αποτυχημένα, άλλα όχι. Δε δίνω και μεγάλη σημασία. Όμως έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιεύει τα σκίτσα του. Δημοκρατία έχουμε. Αυτοί που του επιτέθηκαν με τέτοιο τρόπο, του έδωσαν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Προφανώς δεν σπούδασαν στην σχολή των προκλήσεων. Να βλέπετε Copa America.

 

4444

Θέλω να δω την Ελλάδα να γίνεται σοβαρό κράτος.

Άσχετα αν μείνει στο Ευρώ ή φύγει, πρέπει να έχει εξορθολογισμό.

Για παράδειγμα οι πρόωρες συντάξεις. Υπάρχουν άτομα που βγήκαν στα σαράντα πέντε τους! Αυτό είναι απαράδεκτο.

Αν θες να βοηθήσεις κάποιον, δώστου κάποιο κοινωνικό επίδομα, μη τον βγάζεις πρόωρα στην Σύνταξη.

Απαράδεκτο είναι και να μην εισπράττεις τον ΦΠΑ.

Βαλε έναν χαμηλό ΦΠΑ που κανένας δε θα σου πει τίποτα, αλλά να τον εισπράττεις. Τα ταμεία θα γεμίσουν αμέσως και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σοβαρό κράτος.

Μια νοικοκυρά να βάλω στον εισπρακτικό μηχανισμό και να της εξηγήσω τι είναι ο ΦΠΑ και πως εισπράττεται, θα γεμίσει τα ταμεία. Τόσο δύσκολο με τους Η/Υ που υπάρχουν σήμερα; Όχι βέβαια.

Υπάρχουν πολλά.

Αν με ρωτήσει κάποιος, υπάρχει κάτι καλό που έφερε το μνημόνιο;

Θα του απαντήσω ως εξής: μετά από δεκαετίες, το μνημόνιο κατάργησε την παράνοια, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να δουλεύουν επτάμισι ώρες, ενώ όλοι στον ιδιωτικό τομέα δούλευαν από οκτώ ώρες και πάνω.

Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να γίνει αυτή η απόλυτα λογική διορθωτική κίνηση.

Δυστυχώς το μνημόνιο εκτός από ορισμένες λογικές κινήσεις, έφερε πολύ θάνατο.

Δηλαδή το κόστος του, είναι τεράστιο.

Για να μπορέσει η Ελλάδα, να διώξει το μνημόνιο, θα πρέπει να γίνει σοβαρό κράτος.

Η Ελλάδα δεν έχει κτηματολόγιο και θεωρείται Ευρώπη! Έλεος με τους λιγδιάρηδες της ελληνικής ελίτ, που πάνε στο Σύνταγμα και φωνάζουν: πάση θυσία ευρώ. 

4444

CHINA: Νεκροί είναι τουλάχιστον 18 άνθρωποι μετά από επίθεση με μαχαίρια και βόμβες.

Νεκροί είναι τουλάχιστον 18 άνθρωποι μετά από επίθεση με μαχαίρια και βόμβες σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου στο οδικό δίκτυο στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας μελών της εθνοτικής ομάδας των Ουιγούρων όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia.

Η επίθεση συνέβη την Δευτέρα σε μια περιοχή στην νότια πόλη Κασγκάρ, όπου οι εντάσεις μεταξύ των μουσουλμάνων Ουιγούρων, οι οποίοι αποκαλούν πατρίδα τους την περιοχή, και την πλειονότητα των Κινέζων Χαν έχουν οδηγήσει σε αιματοχυσία τα τελευταία χρόνια.

Οι ύποπτοι σκότωσαν αρκετούς αστυνομικούς με μαχαίρια και βόμβες, αφού επιτάχυναν και έπεσαν με ένα όχημα στο σημείο ελέγχου, στην περιοχή Κασγκάρ Ταχτακορούκ, όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, επικαλούμενο τον Τουργούν Μεμέτ, έναν αστυνομικό σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί σκότωσαν 15 υπόπτους – «χαρακτηριζόμενους τρομοκράτες», μετέδωσε το Radio Free Asia, επικαλούμενο τον Μεμέτ.

Η επίθεση συνέβη στην αρχή του Ραμαζανιού, μια ευαίσθητη περίοδο στην Σιντζιάνγκ, όπου καταγράφεται κλιμάκωση των επιθέσεων τα τελευταία τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, με υπαιτιότητα, κατά το Πεκίνο των ισλαμιστών μαχητών.

Το γραφείο ενημέρωσης της κυβέρνησης δεν απάντησε στις επανειλημμένες κλήσεις του Πρακτορείου Ρόιτερς. Αντίστοιχα περιστατικά συχνά μεταδίδονται από Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, και είτε δεν επιβεβαιώνονται από την κινεζική κυβέρνηση, είτε επιβεβαιώνονται μέρες μετά.

Σχόλιο: Το Ισλάμ βρίσκεται σε πόλεμο σχεδόν παντού. Στην Κίνα βέβαια, δεν έχει μεγάλες ελπίδες επιβίωσης.

Η Κίνα είναι μεγάλη δύναμη. Δεν υποκύπτει εύκολα.
4444

Triple terror attacks by ISIS.

ISIS:France attack: Man decapitated at factory near Lyon.

4444

ELLADA DIADILOTES ARISTERA TSIPRAS IMF MNHMONIO SYMFONIA 02 250615

4444

http://www.kathimerini.gr/820935/article/epikairothta/kosmos/to-kompani-sto-eleos-twn-tzixantistwn

Το Κομπάνι στο έλεος των τζιχαντιστών

Επιστρέφει στο Κομπάνι ο εφιάλτης του «Ισλαμικού Κράτους».

Πέντε μήνες μετά τη σημαντική νίκη των Κούρδων εις βάρος των τζιχαντιστών, η πόλη – σύμβολο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας δέχθηκε νέα επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους», που άφησε πίσω τουλάχιστον 35 νεκρούς και περισσότερους τραυματίες.

Πέντε μήνες μετά τη σημαντική νίκη των Κούρδων σε βάρος του ISIS, η απειλή επέστρεψε χθες στο Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν ύστερα από αιφνιδιαστική επίθεση των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον Ιανουάριο, μετά την πεισματική αντίσταση των Κουρδικών Μονάδων Αυτοάμυνας (YPG) στην τετράμηνη ασφυκτική πολιορκία που υφίσταντο.
Σε συνδυασμό με μια παράλληλη αντεπίθεση των τζιχαντιστών εναντίον θέσεων του κυβερνητικού στρατού στη Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, η εισβολή στο Κομπάνι σηματοδοτεί την προσπάθεια του ISIS να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ύστερα από τις σοβαρές ήττες που υπέστη το τελευταίο διάστημα κυρίως από τις κουρδικές πολιτοφυλακές και δευτερευόντως από τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν, επίσης, ότι η διπλή αντεπίθεση των τζιχαντιστών λειτουργεί ως αντιπερισπασμός, με βασικό στόχο να χαλαρώσει την πίεση που δέχεται το «Ισλαμικό Κράτος» στη Ράκα, οιονεί «πρωτεύουσα» του αυτόκλητου χαλιφάτου, καθώς οι δυνάμεις των Κούρδων έχουν φτάσει σε απόσταση μόλις 50 χλμ. από την πόλη και έχουν διακόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των αντιπάλων τους.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των YPG, Ρεντούρ Ξελίλ, οι τζιχαντιστές εισέβαλαν τα χαράματα στο Κομπάνι από τη δυτική πλευρά της πόλης με πέντε τζιπ, παραπλανώντας τους πολιτοφύλακες, καθώς φορούσαν κουρδικές στολές και ανέμιζαν σημαίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανταρτικής δύναμης που υποστηρίζεται από τη Δύση και αντιτίθεται τόσο στο καθεστώς Άσαντ όσο και στο «Ισλαμικό Κράτος».

Τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν, πάντα σύμφωνα με τις YPG.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τρεις βομβιστές αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους» ανατίναξαν τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν, αφήνοντας πίσω τους αρκετούς νεκρούς και ακρωτηριασμένους.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας κατήγγειλε ότι οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο Κομπάνι από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Την ίδια καταγγελία διατύπωσε η Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, συναρχηγός του φιλοκουρδικού τουρκικού κόμματος HDP, η οποία κατήγαγε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, κερδίζοντας το 13% των ψήφων και εκλέγοντας 80 βουλευτές.

«Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος εδώ και χρόνια. Η σημερινή σφαγή (στο Κομπάνι) αποτελεί προϊόν αυτής της υποστήριξης», δήλωσε η Γιουκσεκντάγκ.

Τις αιτιάσεις αυτές απέρριψε κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουμλούς, κάνοντας λόγο για «ψεύδη» και «συκοφαντική προπαγάνδα».
Στο δεύτερο μέτωπο των χθεσινών επιθέσεων, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη συνοικία Αλ Νάσουα της πόλης Χασάκα, η οποία έως χθες ελεγχόταν εν μέρει από τον κυβερνητικό στρατό του Άσαντ και εν μέρει από την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποχώρησαν προς το κέντρο της πόλης, ενώ άνδρες του «Ισλαμικού Κράτους» προχωρούσαν σε συλλήψεις και εκτελέσεις, από σπίτι σε σπίτι.
Τέλος, δυνάμεις αντικαθεστωτικών ανταρτών εξαπέλυσαν επίθεση για την κατάληψη της πόλης Ντέρα, στο νότιο τμήμα της Συρίας. Αν η επίθεσή τους στεφθεί με επιτυχία, θα πρόκειται για την τρίτη πρωτεύουσα επαρχίας, μετά τη Ράκα και το Ιντλίμπ, που θα ξεφύγει από τον έλεγχο του κυβερνητικού στρατού.

Σχόλιο: Η Τουρκία στηρίζει το ISIS, να μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Ερντογάν τους στηρίζει με κάθε μέσο που διαθέτει. Όταν δηλαδή σχεδιάζεις πως θα νικήσεις το ISIS, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και πως θα σταματήσεις την Τουρκία.

Οι Κούρδοι πρέπει όσο περνά ο καιρός να οργανώνονται καλύτερα.

4444

Στα 714,23 ευρώ διαμορφώθηκε η μέση κύρια σύνταξη τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι μειώθηκαν (2.656.007 άτομα).

Η μέση σύνταξη εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσιάζονταν τους προηγούμενους μήνες, καθώς ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη, η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην απεικόνιση των συντάξεων προ κρατήσεων φόρου αλλά μετά των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης και κυρίως μετά τις περικοπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια, προκειμένου να υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων.
Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η απεικόνιση της μέσης κύριας σύνταξης γήρατος, χωρίς να συμπεριληφθεί το ΕΚΑΣ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, με τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν την κατάργησή του.

Σύμφωνα με το σύστημα «Ήλιος», η μέση κύρια σύνταξη γήρατος διαμορφώνεται στα 665,36 ευρώ.

Η μέση επικουρική ανέρχεται σε 168,47, γεγονός που, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες παρεμβάσεων, προς την κατεύθυνση της μείωσης των «υψηλών» συντάξεων.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι το 30% των συνταξιούχων λαμβάνει κύρια σύνταξη γήρατος κατά μέσο όρο 367 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσο όρο 681 ευρώ λαμβάνει το 38% των συνταξιούχων.

Σύνταξη γήρατος άνω των 1.500 ευρώ λαμβάνει μόλις το 4,56% του συνόλου των συνταξιούχων γήρατος.

Αντίστοιχα, στις επικουρικές συντάξεις, το 99,1% των συνταξιούχων έχει επικουρική σύνταξη γήρατος, κατά μέσο όρο, 183 ευρώ τον μήνα. Υπάρχουν, μάλιστα, μόλις 331 συνταξιούχοι που λαμβάνουν κατά μέσο όρο επικουρική της τάξης των 1.155 ευρώ, ενώ 11 άτομα λαμβάνουν κατά μέσο όρο 1.574 ευρώ επικουρική σύνταξη.
Υπάρχουν δύο συνταξιούχοι με επικουρική σύνταξη από ίδιο δικαίωμα, ο ένας 2.126 ευρώ κι ο άλλος 3.110 ευρώ.
Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι και τον Μάιο ήταν σημαντικά αυξημένοι οι νέοι συνταξιούχοι, κατά κύριο λόγο στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο, οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 40% έσπευσαν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία κάτω των 62 ετών.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 9.756 νέων συνταξιούχων, που έλαβαν για πρώτη φορά κύρια σύνταξη τον Μάιο, οι 5.343, ήτοι το 54,7%, ήταν πραγματικά νέοι, καθώς η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 61. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, που δίνονται ανεξάρτητα από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ειδικά στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο, οι αποχωρήσεις φαίνεται πως υποκινούνται και από τον φόβο για τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι από το ΙΚΑ, σε ηλικία 51-61, αποχώρησαν 2.103 άτομα (43,2%) από τους συνολικά 4.861 νέους συνταξιούχους του ταμείου. Αντίστοιχα, στο Δημόσιο, το 44,3% ήτοι 4.329 άτομα από τους συνολικά 9.756, συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 51 και 61 ετών.
Στο σύνολο των συνταξιούχων, παρατηρείται πως το 25% είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 και 70 ετών, ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών και πρόκειται προφανώς για δικαιούχους σύνταξης αναπηρίας και κυρίως σύνταξης θανάτου. Συνταξιούχοι, ηλικίας μεταξύ 56 και 65 ετών, λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης (1.122,41 ευρώ)…

Σχόλιο: Οι πρόωρες συντάξεις πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι και μάλιστα τώρα. Χωρίς παράταση όπως θέλει η συγκυβέρνηση. Αυτό το μέτρο είναι κοινωνικά δίκαιο και θα βοηθήσει και τα ταμεία.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος πρέπει να βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη. Αυτό ισχύει και για τα στελέχη του ΔΝΤ (IMF) και άλλους οργανισμούς.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα το 2015 είναι χαμηλές. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα.

Περαιτέρω μείωση όπως θέλουν Θεοδωράκης – Σαμαράς, σημαίνει μαζικό θάνατο για χιλιάδες.

Το πρόβλημα των Ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα, είναι πρόβλημα διαχείρισης. Διάβασα στο HOTDOC τεύχος 78, την εγκληματική δράση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Όταν βάζεις διοικητή έναν τέτοιο Πασοκο, περιμένεις από το ΙΚΑ να έχει έσοδα; Περιμένεις να λειτουργεί σωστά;

Ξανά και ξανά το ίδιο πρόβλημα. Πρόβλημα ηγεσίας, διοίκησης και ατιμωρησίας.

Είναι εκπληκτικό ότι το ΙΚΑ θα δώσει σύνταξη στο σύζυγο της Πασοκας Αντωνίας Λουρίδου, τον Αντώνη Βιδάλη, χωρίς αυτός να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ επί της ουσίας. Αυτό φυσικά είναι καραμπινάτο σκάνδαλο όπως μόνο οι Πασοκοι ξέρουν να δημιουργούν. Και μάλιστα η σύνταξη θα είναι από τις μεγάλες.

Περιμένω από την δικαιοσύνη να κάνει τα αυτονόητα.

Ο Τσιπρας μας έχει ζαλίσει με την διαπραγμάτευση και έχει αφήσει τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους. Έπρεπε να έρθει ο Ιούνιος και το δημοσίευμα του HOTDOC ώστε να διώξουν τον Σπυρόπουλο.

Έτσι δεν κυβερνάς. Στο έχω γράψει: μη σπαταλάς τον χρόνο.

4444

25/06/2015

4444

4444

http://www.kathimerini.gr/820781/article/epikairothta/ellada/thlos-to-prwto-energeiaka-aytonomo-nhsi-ths-mesogeioy

Τήλος, το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου.

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Μας έχει συνηθίσει στην πρωτοπορία η Τήλος.

Το ακριτικό νησί υπήρξε το πρώτο στο οποίο επιβλήθηκε πλήρης απαγόρευση του κυνηγιού με στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Η δημοτική αρχή έστησε ναυτιλιακή εταιρεία και απέκτησε δικό της καράβι ώστε να έχει απρόσκοπτη σύνδεση τουλάχιστον με τη Ρόδο, εκεί τελέστηκαν ως γνωστόν και οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα. Καμία έκπληξη λοιπόν στο ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Τήλος θα είναι σύντομα και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου, παράγοντας τη δική της ενέργεια αποκλειστικά από ΑΠΕ.

Μέχρι σήμερα, το νησί ηλεκτροδοτείται μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης με το την Κω, όπου λειτουργεί πετρελαϊκός σταθμός, αντιμετωπίζοντας συχνά μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος το νησί να απεξαρτηθεί και από την Κω, αλλά και από το ρυπογόνο πετρέλαιο.

Αυτό κάνει το πρόγραμμα TILOS. Έχοντας ενταχθεί στο Horizon 2020, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για την καινοτομία, λαμβάνοντας στη φάση της αξιολόγησης την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε 80 ανταγωνιστικά έργα, έχει στόχο την ενεργειακή απεξάρτηση του νησιού από συμβατικές μορφές ενέργειας και τη στροφή του στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι από επτά ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), ενώ από τη χώρα μας συμμετέχουν ακόμα ο ΔΕΔΔΗΕ, η WWF Ελλάς και η εταιρεία Eunice.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση στην Τήλο υβριδικού σταθμού που θα παράγει ενέργεια από ένα μεσαίου μεγέθους φωτοβολταϊκό πάρκο και μια μικρή ανεμογεννήτρια. Τον σταθμό θα «ενισχύουν» συστοιχίες συσσωρευτών (μπαταρίες) που θα εξομαλύνουν τις όποιες διαφορές ανάμεσα στη μεταβλητή παραγωγή από τις ΑΠΕ και την πραγματική ζήτηση σε ενέργεια των κατοίκων. Η πρωτοπορία του έργου δεν σταματά στα σύνορα της Ευρώπης, αφού όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί το πρώτο έξυπνο, αυτόνομο νησιωτικό μικροδίκτυο με τη συμμετοχή μονάδων ΑΠΕ και σύγχρονης τεχνολογίας συσσωρευτών στον κόσμο.

Ήδη στο νησί πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μετρήσεις για την εύρεση των καταλληλότερων και πιο αποδοτικών ενεργειακά χώρων προς εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πλαισίων και της ανεμογεννήτριας (στο πλαίσιο της έρευνας υλοποιείται ορνιθολογική μελέτη για την προστασία της ορνιθοπανίδας, καθώς στην Τήλο διαβιούν σπάνια είδη πτηνών, όπως ο σπιζαετός).

«Η Τήλος είναι ένα μικρό ακριτικό νησί με πολλά προβλήματα, μικρή στήριξη, αλλά και μεγάλο πείσμα», λέει η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά – Αλιφέρη. «Παρά τις αντιξοότητες και τις αγκυλώσεις, τολμάμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, το διαφορετικό, το καινούργιο».

Σχόλιο: Αυτή είναι η σωστή ανάπτυξη για τα Ελληνικά νησιά με τον Ήλιο και τον αέρα. Τα νησιά με μικρό πληθυσμό, μπορούν να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα πολύ εύκολα. Η τεχνολογία υπάρχει.

Μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες. Είναι θετικές και κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

Πιστεύω επίσης τα Δημόσια Κτήρια πρέπει να έχουν σκεπές με φωτοβολταϊκά και τα σπίτια και τα ξενοδοχεία ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Και όλα αυτά να ενταχτούν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ωφελήσει και την Ελληνική οικονομία.

4444

http://www.kathimerini.gr/820743/article/epikairothta/kosmos/ey8raystes-isorropies-sthn-ee

Εύθραυστες ισορροπίες στην Ε.Ε.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, Πέτερ Σιζάρτο, δίνει εξηγήσεις για την αναστολή του κανονισμού του Δουβλίνου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη.

ΒΙΕΝΝΗ. Απειλές περί επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορά της με την Ουγγαρία εκτόξευσε χθες η Αυστρία, μετά την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου από τη Βουδαπέστη, που αρνείται να δεχθεί όσους αιτούντες άσυλο επιστρέφουν από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η ένταση στις διμερείς σχέσεις Ουγγαρίας – Αυστρίας αποδυναμώνει περαιτέρω την ήδη εύθραυστη ενότητα στην Ε.Ε., που δοκιμάζεται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από το μεταναστευτικό.

Τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης ζητούν από την Ε.Ε. να επιτρέψει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αποφασίσουν μόνα τους πόσους μετανάστες θέλουν και μπορούν να υποδεχθούν, αντί να θέτει ποσοστώσεις. «Η αρχή της εθελοντικής απόφασης είναι σαφής προτεραιότητα», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση, Ουγγαρίας, Τσεχίας, Πολωνίας και Σλοβακίας.
Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποιούσε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να απολέσει την ταυτότητα και τις αξίες της, αν συνεχίσει να εθελοτυφλεί στο μεταναστευτικό. «Η Ιταλία μπορεί να σώσει μόνη της τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αλλά η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να είναι απούσα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσε η εφημερίδα La Stampa χθες, παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας χαρακτηρίζουν προβληματικό το σύστημα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, αλλά ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν προέβη στο πλέον δραστικό και αμφιλεγόμενο μέτρο που έχει ληφθεί έως σήμερα. Ο ίδιος έχει, άλλωστε, μακρά ιστορία συγκρούσεων με τις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον είχε αποκαλέσει «δικτάτορα» χαριτολογώντας. Στο εσωτερικό της χώρας του, ο Ορμπάν υφίσταται ασφυκτικές πιέσεις από το ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα Γιόμπικ.

Υπό τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι μετανάστες πρέπει να καταθέσουν αίτηση ασύλου στη χώρα εισόδου τους και αν μεταβούν σε άλλη χώρα της Ε.Ε., αν εντοπιστούν είναι πιθανόν να σταλούν πίσω στην πρώτη χώρα, από την οποία μπήκαν στην Ένωση.

H Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την υποδοχή μεταναστών από άλλες χώρες, επειδή 61.000 έχουν εισέλθει στην Ουγγαρία από χώρες εκτός Ε.Ε. μέσα στο 2015.
Οργισμένη η Αυστρία χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» την απόφαση, αφού πολλοί μετανάστες περνούν από την Ουγγαρία και καταλήγουν σε διάφορες αυστριακές πόλεις. Η υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, δήλωσε ότι αν δεν υπάρξουν εξηγήσεις μέσα στις επόμενες μέρες, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεθοριακούς ελέγχους ως ύστατο καταφύγιο».
Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να θεσπιστούν έλεγχοι διαβατηρίων στα μεταξύ τους σύνορα, κάτι που έχει να συμβεί απ’ όταν οι δύο χώρες υιοθέτησαν τη Συνθήκη Σένγκεν πριν από σχεδόν μία δεκαετία. Μόλις ανακοινώθηκε το μέτρο αργά προχθές το βράδυ, ο Ούγγρος πρέσβης στη Βιέννη εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.

Τεχνικά προβλήματα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιζάρτο, ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι η Ε.Ε. σχεδιάζει να στείλει παράτυπους μετανάστες πίσω στην Ουγγαρία, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιστραφούν στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου τους στην Ε.Ε. «Δεν συμφωνούμε με αυτό», επέμεινε μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων. «Αυτή η απίστευτη πίεση προκαλεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα καθώς και ανεπάρκειες στις δομές υποδοχής», συμπλήρωσε.

Σχόλιο: Η μετανάστευση σε μαζική κλίμακα, ασκεί υπερβολική πίεση. Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλιώς η ΕΕ θα διαλυθεί.

Μπορείς να σώσεις 1.000 μετανάστες, 10.000 αλλά όταν το νούμερο είναι πάνω από 100.000 τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Μόνο στην Συρία, υπάρχουν πάνω από 10.000.000 πρόσφυγες πολέμου.

Στη Συρία η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει τους Κούρδους να πολεμήσουν το ISIS ώστε να μειωθεί η βία και κατ’ επέκταση η μετανάστευση.

Η Ουγγαρία δέχτηκε 61.000 το 2015 και τρελάθηκε, οι Έλληνες τι πρέπει να πουν; Ότι είναι μαλακες.

Οι Αυστριακοί νομίζουν ότι θα περιορίσουν την εισροή με ελέγχους και ταυτόχρονα θα μιλούν για Ανθρώπινα δικαιώματα.

Μιλάμε θα γίνει κανονικός πόλεμος με το ζήτημα της μετανάστευσης.

Τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια, πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο.

Αλλιώς βλέπω με βάση την λογική, μεγαλύτερη βία.

4444

ELLADA GREXIT HOLLANDE MERKEL WIKILEAKS SAMARAS 01 250615

4444

PAKISTAN HEAT WAVE DEAD KARACHI 01 250615

4444

Manu Gr

no photoshop

4444

24/06/2015

4444

52 έργα τέχνης του 17ου αιώνα που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα σε όλο του το μεγαλείο.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/23/culture-52-erga-texnhs-pou-anadeiknyoun-to-gynaikeio-swma-se-olo-tou-to-megaleio_n_7637132.html?utm_hp_ref=greece#

Gustave Courbet, “Woman with White Stockings,” 1861

4444

Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo συγκλονίζει με σκίτσο της Λαγκάρντ και τίτλο: « Σώστε την Ευρώπη – Πνίξτε έναν Έλληνα! »

4444

Η γνώση απελευθερώνει.

4444

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE FINAL BERLIN BARCELONA DOUBLE TREBLE 01 240615

4444

4444

23/06/20015

4444

Στις εκλογές που θα γίνουν, δεν είναι σίγουρο ότι ο Τσιπρας θα κερδίσει. Θα έλεγα ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις. Αν ο Τσιπρας πάει σε εκλογές έχοντας φέρει το τρίτο μνημόνιο στους έλληνες, τότε από ΠΟΥ θα τραβήξει ψηφοφόρους; Εγώ θέλω εκλογές. Θέλω εγώ να αποφασίσω και όχι ένα τσογλανακι σα τον Τσίπρα που μας πούλησε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

4444

Τώρα εκτός από τον Πρετεντερη και την Τρέμη και τον Μπάμπη, θα δούμε και τους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πλυντήριο. Θα σπάσουμε μεγάλη πλάκα.

Το εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη θα συνεχίσει να υπάρχει από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Τώρα πλέον, όλοι είστε στο ίδιο μπλοκ. Του μνημονίου.

Βγήκαν είδη στο κλαρί και ακούω: γιατί να υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και όχι στην Χαλκιδική;

4444

Τσιπρας: Όσοι ψάχνετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να ξέρετε ότι το έχω βάλει στον ποπό μου.

Γιατί το βάλατε εκεί; Μετά την συνάντηση μου με την Μέρκελ και την Βαζελίνη, θεώρησα ότι είναι ποιο ασφαλές να το βάλω εκεί, για να μην το βρει η Περιστέρα και με χωρίσει.

Επίσης να δηλώσω ότι διεκδικώ την ηγεσία της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ. Είμαι ο πραγματικός ηγέτης του μνημονιακού μπλοκ.

4444

Ήρθε η ώρα του Τσίπρα να κάνει τους εκβιασμούς, όπως έκαναν στο παρελθόν Σαμαράς και Βενιζέλος και ποιο παλιά ο Παπανδρέου προς τους βουλευτές.

Η συμφωνία είναι ένα καινούριο μνημόνιο. Καμιά σχέση με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Εάν αυτό το καινούριο μνημόνιο ψηφιστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει πολιτική δύναμη, αλλά θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και να συνεχίσει την παράδοση της ξευτίλας.

Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, οι εταίροι που το παίζουν τοκογλύφοι, τον ξεβράκωναν αργά αλλά σταθερά.

Οι άνθρωποι είναι τελικά άχρηστοι και σπατάλησαν 6 μήνες.

Έτσι και ψηφήσουν την συμφωνία, πολιτικά είναι τελειωμένοι.

Πλάκα θα έχει να βλέπω τον Γεωργιάδη και τον Βουτση να μαλώνουν ποιος έφτιαξε το καλύτερο μνημόνιο.

Οι νεοέλληνες βέβαια είναι καθυστερημένοι, ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα πάθουν σοκ.

Οι Ευρωπαίοι που υποχώρησαν;

Η καλύτερη λύση για τον Τσίπρα είναι οι εκλογές. Οι εκλογές λύνουν την πολιτική νομιμοποίηση και ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Μόνο οι δωσίλογοι θα τον κατηγορήσουν γιατί πάει σε εκλογές, αλλά δε μετρούν.

Με τις εκλογές ο Τσιπρας διασώζεται πολιτικά και Ιστορικά.

Πουθενά δεν είδα αναφορά για το Δημόσιο Χρέος.

Η ελληνική κοινωνία είναι τόσο καθυστερημένη, που δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα σωστό βήμα.

Για μένα η λύση είναι εκλογές και να αποφασίσουν οι πολίτες. Ποιος είναι ο Τσιπρας ή ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου. Εκλογές.

4444

USA ALAN GREENSPAN TIME DOLLAR CHINA 01 230615

4444

ELLADA MENOUME EVROPI EUROZONE orthodox 02 220615

4444

http://physicsgg.me/2015/06/12/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-dna-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B7/

Πόσο ζυγίζει το DNA που βρίσκεται στη Γη;

Ζυγίζει… 50 δις τόνους.

Το βάρος όλων των μορίων DNA όλων των ζωντανών οργανισμών της Γης φθάνει τα 50 δισεκατομμύρια τόνους γεμίζοντας ένα δισεκατομμύριο κοντέινερ πλοίων, ενώ η συνολική ικανότητα αποθήκευσης που έχει όλο αυτό το συσσωρευμένο γενετικό υλικό, ξεπερνά τις δυνατότητες ενός δισεκατομμυρίου τρισεκατομμυρίων υπέρ-υπολογιστών.

Σε αυτές τις εντυπωσιακές εκτιμήσεις κατέληξαν επιστήμονες στη Βρετανία, που βάλθηκαν να υπολογίσουν το βάρος, καθώς επίσης την αποθηκευτική και υπολογιστική ικανότητα όλων των μορίων της ζωής πάνω στον πλανήτη μας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσαρλς Κόκελ και τη Χάνα Λάντενμαρκ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «PLoS Biology», συνυπολόγισαν κάθε ζωντανό οργανισμό, από τον μικρότερο ιό έως την μεγαλύτερη φάλαινα, και πολλαπλασίασαν τον εκτιμώμενο συνολικό αριθμό των κυττάρων τους με τον αριθμό των μορίων που εκτιμάται ότι περιέχει κάθε κύτταρο.

Το συνολικό DNA, που ζυγίζει 50 δισ. τόνους, περιέχεται σε μια συνολική βιομάζα 2.000 τρισεκατομμυρίων τόνων (το βάρος όλων των έμβιων οργανισμών στον πλανήτη μας), που περιέχουν συνολικά 5 επί 1030 (ο αριθμός 5 ακολουθούμενος από 30 μηδενικά) ζωντανά κύτταρα.

Όμως, πέρα από το συνολικό βάρος, ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η συνολική ποσότητα γενετικών πληροφοριών, που είναι αποθηκευμένη σε όλα αυτά τα μόρια της βιόσφαιρας, είτε πρόκειται για μικροοργανισμούς, είτε για φυτά, για ζώα ή για τον άνθρωπο. Όπως είπε η Λάντενμαρκ, σε μια εποχή περιβαλλοντικών απειλών, στόχος των επιστημόνων είναι να αναδείξουν τη σημασία της ζωής στη Γη.

Οι συνολικές πληροφορίες που περιέχονται στη βιόσφαιρα, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 5,3 επί 1031 (ο αριθμός 5,3 ακολουθούμενος από 31 μηδενικά) μεγαβάσεις (Mb) DNA. Με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, η ισχύς επεξεργασίας όλου αυτού του DNA υπερβαίνει τις 10^24 πράξεις (νουεκλοτιδίων) ανά δευτερόλεπτο.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το συνολικό DNA των φυτών ξεπερνά το DNA όλων μαζί των άλλων μορφών ζωής, χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς το συνολικό DNA όλων των πεσμένων φύλλων.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το συνολικό DNA των μονοκύτταρων μικροοργανισμών (βακτηρίων). Το DNA των ζώων και των ιών έπεται και είναι περίπου ίσο σε βάρος.
imerisia.gr – journals.plos.org

Σχόλιο: Το DNA είναι γενετική πληροφορία και έτσι πρέπει να το βλέπεται.

Όταν ο Θεός λέει, ότι φτιάχνει τον άνθρωπο, στην ουσία φτιάχνει το DNA. Τον 21ο αιώνα πρέπει τα παιδιά και οι ενήλικες να μάθουν ακριβώς τι σημαίνει δημιουργώ τον άνθρωπο.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους Παπάδες, τους Μουλάδες και γενικά με όλους αυτούς τους ρασοφόρους. Που είναι και νεοφιλελε.

4444

4444

22/06/2015

4444

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=34850877

Τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροί εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει το νότιο Πακιστάν, με την κυβέρνηση να υποχρεώνεται να ζητήσει τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 180 θάνατοι έχουν καταγραφεί στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 20 εκατομμύρια ανθρώπους, όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλοι 11 έχασαν την ζωή τους στο νότιο τμήμα της επαρχίας Παντζάμπ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τον γιατρό Σάμπιρ Μεμόν, έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ξεπεράσει τους 180 στις επόμενες ώρες.

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο από 5 νοσοκομεία στο Καράτσι και τα περίχωρά του, ο απολογισμός ενδέχεται να ανέλθει στους 249 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA), Άχμεντ Καμάλ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Rangers προκειμένου να τους βοηθήσουν να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού όλα τα νοσοκομεία, ανακαλώντας τις άδειες των ιατρών και αυξάνοντας τα αποθέματα φαρμάκων.

Τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν οι καθημερινές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που επηρεάζουν και το σύστημα υδροδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κύμα καύσωνα στη γειτονική Ινδία.

Σχόλιο: Με 45 βαθμούς κελσίου και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πεθαίνουν άνθρωποι. Σας έχω γράψει για την κλιματική αλλαγή. Θα σας πηδήξει πολύ άγρια. Θα πεθάνουν πολλοί.

Οι ακραίες θερμοκρασίες, χρειάζονται πολύ ενέργεια για να ζήσεις.

Τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια , όπως για παράδειγμα αυτοί που πηγαίνουν στο menoome evropi σας έχουν φλομώσει στο ψέμα και στην προπαγάνδα.

Το σύμπαν όμως, όπως και η κλιματική αλλαγή, είναι πολύ ποιο πάνω από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Μητσοτάκη και ότι άθλιο εκπροσωπούν.

Η κλιματική αλλαγή θα σας πηδήξει για να φέρει την ισορροπία στο σύστημα.

Είστε έτοιμοι να πεθάνετε;

4444

Η Ντέπυ Γκολεμά σηκώνει την ευθύνη που της αναλογεί. Ο Γεωργιάδης θα την πάει στα δικαστήρια. Η Γκολεμά δεν έχει βουλευτική ασυλία όπως ο Γεωργιάδης.

4444

CHINA AIIB Asian Infrastructure Investment Bank usa britain 05 220615

Ο Σεισμός ήταν πολλά ρίχτερ, αλλά επειδή έγινε σε μεγάλο εστιακό βάθος, δεν έγινε αμέσως αντιληπτός. Ούτε πως θα επιδρούσε ως ντόμινο μελλοντικά.

Το IMF (ΔΝΤ) ιδρύθηκε το 1944, με την διάσημη συμφωνία Bretton Woods.

Αυτές οι συμφωνίες που έγιναν το 1944 στην Ουάσιγκτον, έθεσαν τα θεμέλια για την οικονομική κυριαρχία της Αμερικής και σε θεσμικό πλαίσιο.

Το ΔΝΤ ήταν ένα εργαλείο πλήρως ελεγχόμενο από την Αμερική, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα και Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Το 1944 ο κόσμος ήταν τελείως διαφορετικός από το 2010.

Η Κίνα το 2010 ήταν η δεύτερη οικονομική δύναμη. Η Βραζιλία έχει ποιο μεγάλο ΑΕΠ από το Βέλγιο.

Το IMF έχει έναν κανονισμό για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις. Τον κανονισμό αυτό, τον έφτιαξαν οι Αμερικανοί για να έχουν και θεσμικά τον απόλυτο έλεγχο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό κάθε χώρα μέλος θα έχει μερίδιο στις ψηφοφορίες αντίστοιχο με τη συμμέτοχη της στο συνολικό ΑΕΠ του ταμείου.

Επίσης για να έχει ισχύει μια απόφαση θα πρέπει να ψηφιστεί από το 85% των ψήφων των μελλών.

Στο τέλος υπάρχει και το βέτο της Αμερικής. Η Αμερική έχει δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση, λογικό, αφού είναι δικό της δημιούργημα το IMF.

Το 2010 έγινε μια τεκτονική κίνηση. Η Κίνα συνεπικουρουμένη από την Βραζιλία, την Ρωσία και άλλες ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες, επέτυχαν την έγκριση απόφασης για τη μεταρρύθμιση του ΔΝΤ – με 77% – από όπου θα πρόεκυπτε διπλασιασμός του ΑΕΠ του ταμείου με αντάλλαγμα της μεγαλύτερης συμμετοχής στις αποφάσεις χωρών όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία ή Βραζιλία και χώρες που δεν υπήρχαν στον χάρτη ισχύος το 1944.

Η Αμερική και το Κογκρέσο αρνήθηκαν να κάνουν την σημαντική αυτή μεταρρύθμιση που θα έδινε καινούρια πνοή στο IMF.

Η Αμερική κράτησε τα κλειδιά του ΔΝΤ.

Αυτό όμως δεν πέρασε έτσι από όσους είναι ανερχόμενοι παίκτες.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα. Με ηγέτη την Κίνα, και όραμα τον δρόμο του μεταξιού, έφτιαξαν την Asian Infrastructure Investment Bank.

Ο σεισμός ήταν μεγάλος. Μέχρι στιγμής 57 χώρες είναι μέλη στην τράπεζα και ο ρυθμός είναι αυξητικός, ιδίως στην περιοχή της Ασίας.

Οι Αμερικανοί δε ζυγίζουν σωστά τις κινήσεις που γίνονται από τους διάφορους παίκτες.

Η Ασία δεν έχει υποδομές. Αυτό ένας σοβαρός γκουρού της οικονομίας και της γεωπολιτικής, το βλέπει αμέσως.

Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ, αυτό θα καταδείξει ακόμα περισσότερο την κατάρρευση του κόσμου που δημιουργήθηκε το 1944.

Το πρόγραμμα της Ελλάδος που έφτιαξε το ΔΝΤ ήταν λάθος και το επισήμαναν άνθρωποι από την Βραζιλία και την Ινδία.

Όσοι πιστεύουν, ιδίως οι ηλίθιοι Γερμανοί που βρίσκονται στα δωμάτια εξουσίας, ότι η Ελλάδα είναι μια απλή περίπτωση, κάνουν λάθος.

4444

21/06/2015

4444

TENNIS ATP HALLE ROGER FEDERER WIN TITLE 03 210615

4444

Έχουμε συνειδητοποιήσει τον αντίκτυπο του Παρισιού στην οικονομία της χώρας μας». Ο δήμος του Παρισιού έχει εκτεταμένες εξουσίες και απασχολεί 55.000 εργαζομένους. Πρόσφατα οι Παριζιάνοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για το πού θα επενδυθεί το 5% του προϋπολογισμού του δήμου και να επιλέξουν ένα έργο μεταξύ δεκαπέντε προτεινόμενων, το οποίο και θα συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό του 2015. Στην Γαλλία οι δημότες ψήφησαν που θα επενδυθεί το 5% των χρημάτων του δήμου. Αυτό είναι δημοκρατία. Ηλίθιε και βλαμμένε νεοέλληνα, πότε θα ζητήσεις να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις; Ποιος είναι ο Καμίνης ή ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος ή η Δούρου ή όλοι αυτοί;

4444

20/06/2015

4444

4444

Αναστατώνει τη Μύκονο με καυτό μαύρο μπικίνι.

 

4444

4444

4444

Sky News. Η Lagarde μαστιγωνει τους Έλληνες (πάση θυσία στο Γερμανικό Ευρώ) που τους έχει μεταμορφωσει σε …

4444

Οι απλοί άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι αριστερός ή δεξιός. Δεν παίζει ρόλο το μορφωτικό επίπεδο.

Μισές αλήθειες, μισά ψέματα, θεωρίες συνομωσίας, ρατσισμός σε διάφορες μορφές, μιζέρια, υπερβολή, ανακύκλωση των ίδιων πιστεύω, εμμονές.

Κάνοντας διάφορα τεστ, ένα πράγμα που βλέπεις, είναι ότι αδυνατούν να αλλάξουν χαρτιά. Συνήθως μένουν με τα ίδια χαρτιά και προσδοκούν σε ένα θαύμα για να νικήσουν. Το θαύμα δεν έρχεται και έχουμε την ίδια ιστορία.

Η ανισορροπία είναι το μεγάλο γνώρισμα, έτσι το Σύμπαν παίρνει τα μέτρα του.

Η κλιματική αλλαγή για παράδειγμα θα γαμησει τον ανθρώπινο πολιτισμό χωρίς έλεος, μέχρι να έρθει ισορροπία. Αυτό το σαθρό και σάπιο οικοδόμημα θα καταρρεύσει κι ας το Σύμπαν τους προειδοποιεί εδώ και χρόνια.

Τα σκουλήκια οι νεοφιλελεύθεροι όπως ο Σαμαράς, ο Σόϊμπλε και πολύ άλλοι, διατυμπανίζουν, ότι η κλιματική αλλαγή, δεν οφείλετε στην δραστηριότητα του Ανθρώπου.

Αυτό λένε τα νεοφιλελεύθερα σκουλήκια, που προκάλεσαν και την οικονομική κρίση του 2008.

Οι απλοί άνθρωποι είναι ηλίθιοι και δε καταλαβαίνουν.

Οι απλοί άνθρωποι δε κατανοούν το μηδέν.

Ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω συνεχώς σε όλο τον πλανήτη, απλούς ανθρώπους να πεθαίνουν σα τα ποντίκια.

Εδώ στην Ελλάδα, είδα ανθρώπους να διαδηλώνουν για το πάση θυσία στο γερμανικό ευρώ και σκέφτηκα αν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.

Εγώ στους απλούς ηλίθιους συνταξιούχους θα κάνω την εξής απλή ερώτηση: αν μείνετε πάση θυσία στο Γερμανικό Ευρώ, αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις σας, θα πάνε στα 300 και στα 200 ευρώ, δηλαδή θα πεθάνετε, αφού θα αυξήσουν και το ΦΠΑ στο 23%.

Αυτό θέλετε;

Από το 2010 έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 10.000 νεοέλληνες. Αυτό βέβαια δεν ενοχλεί τον Δέσποτα Άνθιμο γιατί το Γερμανικό Ευρώ είναι ποιο πολύτιμο και περιζήτητο από την ανθρώπινη ψυχή. Ο Άνθιμος αντικατέστησε την χριστιανική διδασκαλία με την Γερμανική λιτότητα και δίνει οδηγίες από τον άμβωνα.

200 με 300 ευρώ σύνταξη.

Για να δω αν η ηλιθιότητα τους φτάνει στα όρια του θανάτου και της αυτοκτονίας.

Άλλο ένα τεστ. Ένα ακόμα στοίχημα.

4444

4444

Marietta s Views

4444

19/06/2015

4444

Denmark Election 2015. Anti-Immigrant Party Gains in Denmark Elections. In an election that turned on economic uncertainty and fierce debates over immigration, Danish voters on Thursday ousted their center-left government in a clear swing to the right that unexpectedly elevated an anti-immigrant, anti-European Union party that had been on the margins of the country’s politics. The leader of the Liberal Party, Lars Lokke Rasmussen, is expected to become the next premier. Credit Miriam Dalsgaard/POLFOTO, via Associated Press. http://www.nytimes.com/2015/06/19/world/anti-immigrant-party-gains-in-denmark-elections.html?_r=0 Για όσους ηλίθιους νεοέλληνες, που εχτές πήγαν και διαδήλωσαν με το σύνθημα: πάση θυσία στο Γερμανικό Ευρώ, οι Δανοί είπαν όχι στην Ευρωζώνη και στους τοκογλύφους. Εγώ είμαι πολύ μεγάλος παίκτης και αυτή είναι η ιστορική μου απάντηση στους ηλίθιους νεοέλληνες του πάση θυσία στο Ευρώ.

The final results were as follows:

Red bloc

 • The Social Democrats (A) – 47
 • Radikale, the Danish Social Liberal party (B) – 8
 • Socialist People’s party (F) – 7
 • Red-Green Alliance (Ø) – 14
 • The Alternative (Å) –9

Blue bloc:

 • Venstre (V) – 34
 • Danish People’s party (O) – 37
 • The Liberal Alliance (I) – 13
 • The Conservative People’s party (C) – 6

http://www.theguardian.com/world/live/2015/jun/18/denmark-general-election-2015-results-live

4444

http://physicsgg.me/2015/06/09/%CE%B7-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84/

Η φυσική ερμηνεία του σχήματος μιας «τέλειας» φωτιάς.

Ντέραμ, Βόρεια Καρολίνα
Από τους νομάδες της Μογγολίας μέχρι τους προσκόπους που μαθαίνουν πώς να επιζούν στο δάσος, όλοι ανάβουν φωτιές με περίπου τον ίδιο τρόπο.

Και τώρα ξέρουμε γιατί.

Σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Scientific Reports, o Άντριαν Μπέχαν, καθηγητής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας, δείχνει ότι οι πιο αποδοτικές φωτιές έχουν πλάτος περίπου ίσο με το ύψος τους.

«Οι φωτιές μας έχουν σχήμα κώνου ή πυραμίδας, με ύψος ίσο με το πλάτος της βάσης τους» αναφέρει ο Μπέχαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτό το σχήμα είναι το πιο αποδοτικό όσον αφορά τη ροή αέρα και θερμότητας» εξηγεί.

Οι υπολογισμοί που παρουσιάζει ο καθηγητής δείχνουν ότι η θερμοκρασία της φωτιάς είναι συνάρτηση της κατατομής του σωρού των καυσίμων.

Αυτό σημαίνει ότι ένας σωρός με πλατιά βάση καίει σε υψηλότερη θερμοκρασία όταν το ύψος του αυξάνεται, ενώ αντίθετα σε ψηλόλιγνο σωρό η θερμοκρασία αυξάνεται όταν το ύψος μειώνεται.

Επομένως, για τη μεγιστοποίηση της θερμοκρασίας, η καλύτερη λύση είναι ένας σωρός με περίπου ίσο πλάτος και ύψος.

Η απάντηση προκύπτει από τους μαθηματικούς υπολογισμούς, περιέργως όμως οι άνθρωποι γνωρίζουν σχεδόν ενστικτωδώς τον κανόνα -και μόνο η γνώση ότι η φωτιά εξαρτάται από τη ροή αέρα αρκεί για να σχηματίσει κανείς έναν καλό σωρό από ξύλα ή κάρβουνα.

Ο Μπέχαν, πάντως, παραδέχεται ότι το μαθηματικό μοντέλο του είναι το απλούστερο δυνατό, και ζητά περαιτέρω μελέτες για την επίδραση άλλων παραγόντων: την κατεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου, το είδος των καυσίμων και τη διάταξή των καυσίμων στη βάση της φωτιάς.

Βαγγέλης Πρατικάκης – news.in.gr – www.pratt.duke.edu

Σχόλιο: Θα είναι πολύ σημαντικό να φτιάξουμε μια τέλεια προσημείωση της φωτιάς. Ένα εργαλείο δηλαδή.

 

4444

ELLADA STOURNARAS DOOMSDAY SCENARIO TSIPRAS KONSTANTOPULOU 01 180615

4444

ELLADA TSIPRAS WIFE PERISTERA CHARLIZE THERON BREAK UP IMF BRUSSELS GROUP 01 190615

Sean Penn and Charlize Theron Break Up. The 52-year-old Oscar winner and the 39-year-old South African beauty have split, multiple sources confirm to E! News. http://uk.eonline.com/news/667749/sean-penn-and-charlize-theron-break-up

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=131107

Η επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Ιερουσαλήμ θυμίζει στο Ισραήλ πως υπάρχουν σύμμαχοι στη Μέση Ανατολή και μάλιστα σε απόσταση μόλις 200 χλμ. από τη Χάιφα.

Επί δεκαετίες το Ισραήλ αγνοούσε την Κύπρο, επικεντρώνοντας την προσπάθειά του στο να κερδίσει αποδοχή στους Άραβες γείτονές του.

Οι σχέσεις του με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί και η ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία είναι παγιωμένη, ενώ η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους είναι ανύπαρκτη.

Του Gal Luft
ΠΗΓΗ: Haaretz (14 Ιουνίου 2015)
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Η Κύπρος είναι η μόνη μη μουσουλμανική χώρα γείτονας του Ισραήλ.

Οι πρόσφατες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις έχουν αυξήσει την αξία της Κύπρου για το Ισραήλ, και αντιστρόφως, δημιουργώντας τις συνθήκες για την αναγέννηση των διμερών σχέσεων.

Η ενέργεια έχει σημαντικό βάρος στις διμερείς επαφές. Οι ίδιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πεδία Leviathan και Tamar του Ισραήλ, η Noble Energy, η Delek Drilling και η Avner Oil & Gas Exploration δραστηριοποιούνται επίσης στο οικόπεδο Αφροδίτη της Κύπρου.

Η Κύπρος έχει υπογράψει ενεργειακή συμφωνία με την Αίγυπτο, όπως και το Ισραήλ. Όμως ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να κερδίσει χρήματα από το φυσικό της αέριο. Υπάρχει λοιπόν έδαφος για τις δύο χώρες να αναπτύξουν τους ενεργειακούς τους πόρους και μαζί να αναπτύξουν ένα κοινό περιφερειακό πρόγραμμα ενεργειακής ανάπτυξης.

Φαίνεται όμως πως οι δύο κυβερνήσεις δεν περιορίζονται στην ενέργεια καθώς υπάρχουν και άλλες στρατηγικές ευκαιρίες συνεργασίας.

Η Κύπρος βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να παράσχει στο Ισραήλ το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος.

Τον Ιούλιο του 2014 ένας πύραυλος της Χαμάς έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα αυτό να κλείσει για λόγους ασφαλείας. Σε έναν νέο πόλεμο το αεροδρόμιο θα αποτελέσει και πάλι στόχο της Χαμάς.

Έτσι το Ισραήλ αναζητά μια εναλλακτική λύση, ένα αεροδρόμιο εκτός βεληνεκούς των πυραύλων της Χαμάς, μέσω του οποίου θα συνεχίζουν να φτάνουν στη χώρα άνθρωποι και αγαθά σε περίπτωση κρίσης.

Η Κύπρος απέχει 40 λεπτά με αεροπλάνο ή τέσσερις ώρες με πλοίο από το Ισραήλ και μπορεί να παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης στο Ισραήλ, ανοίγοντάς του ένα παράθυρο στον κόσμο.

Μπορεί επίσης να υπάρξουν συμφωνίες αποθήκευσης καυσίμων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κύπρο, σε περίπτωση που οι ισραηλινές αεροπορικές βάσεις δεχτούν πυρά, αλλά και συμφωνία χρήσης του κυπριακού εναέριου χώρου για ασκήσεις από την Ισραηλινή Αεροπορία.

Μια άλλη ευκαιρία αφορά την Κίνα. Ο άξονας Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να αποδειχθεί βασικό στοιχείο της κινεζικής θαλάσσιας επέκτασης του Δρόμου του Μεταξιού. Το Ισραήλ είναι η γέφυρα που ενώνει την Ερυθρά με τη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ η Κύπρος, μια χώρα μέλος της ΕΕ, είναι η γέφυρα με την Ευρώπη.

Με τη βοήθεια της Κίνας οι δύο χώρες μπορούν να δημιουργήσουν το πέρασμα από την Ερυθρά θάλασσα έως τις πύλες της Ευρώπης, συνδυάζοντας και την ανακάλυψη των μεγαλύτερων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων των τελευταίων ετών.

Η οδός αυτή, εναλλακτική της διώρυγας του Σουέζ θα αποτελεί βασικό εξάρτημα του κινεζικού στρατηγικού σχεδιασμού και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών στην ιστορία.

Επίσης οι δύο χώρες μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το κινεζικό ταμείο του Δρόμου του Μεταξιού και από την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων, στην οποία το Ισραήλ ήδη μετέχει. Η Κύπρος χρειάζεται το Ισραήλ, όπως και το Ισραήλ χρειάζεται την Κύπρο. Η κυπριακή οικονομία αναρρώνει την στιγμή που ο κύριος εμπορικός της εταίρος, η Ελλάδα, είναι οικονομικά καταστραμμένος.

Επιπλέον, η Κύπρος ανησυχεί για την τουρκική απειλή. Έτσι οι σχέσεις της Κύπρου με το ισχυρό στρατιωτικά Ισραήλ είναι μια εξέλιξη παραπάνω από θετική. Μετά και την αποδυνάμωση του καθεστώτος Ερντογάν στις πρόσφατες εκλογές, το Ισραήλ θα αναζητήσει τρόπους βελτίωσης των σχέσεών του με την Τουρκία, περιλαμβάνοντας και την Τουρκία στα ενεργειακά τους σχέδια.

Σχόλιο: Όλα τα γεγονότα όπως σχεδιάστηκαν, και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Τάσος Παπαδόπουλο, βαίνουν μακροπρόθεσμα καλά.

Κύπρος και Ισραήλ αποτελούν ένα καλό δίδυμο στην περιοχή. Αλληλοσυμπληρώνονται.

Η συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ πρέπει να επεκταθεί σε όσα πεδία γίνεται.

Αυτό θα αποφέρει όφελος δισεκατομμυρίων στις οικονομίες των δυο χωρών.

4444

Xaris Xaris

4444

18/06/2015

4444

Four opposition parties of rightwing bloc last week announced their joint support for British PM’s bid to renegotiate terms of UK’s EU membership. Lars Eriksen in Copenhagen Thursday 18 June 2015 07.00 BST Last modified on Thursday 18 June 2015 09.35 BST Share on Facebook Share on Twitter Share via Email Share on LinkedIn Share on Google+ Shares 122 Comments 53 Denmark goes to the polls on Thursday in an election that will either seal a famous comeback for the incumbent Social Democratic prime minister, Helle Thorning-Schmidt, or give a boost to the British prime minister, David Cameron, in his quest for EU renegotiations. http://www.theguardian.com/world/2015/jun/18/denmark-election-could-seal-centre-left-comeback-or-boost-david-cameron#img-1 Στη Δανία γίνονται κρίσιμες εκλογές, αλλά κανένας δεν ασχολείται. Όλοι κοιτάζουν την Ελλάδα. Η Δανία είναι εκτός Γερμανικού Ευρώ.

4444

http://www.thetoc.gr/diethni/article/deite-poso-tha-kaiei-i-gi-to-2100–i-ellada-sto-kokkino

Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις θερμοκρασίες του πλανήτη όπως θα είναι το 2100.

Η κλιματική αλλαγή, θα κάνει την Ρωσία υπερδύναμη.

Οι αναλύσεις δείχνουν μία δύσκολη καθημερινότητα, σε συνθήκες ασφυξίας, με τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα να ξεπερνούν τα 935 μέρη ανά εκατομμύριο – τώρα είναι 400- για καύσωνα και ξηρασία, ειδικά στις χώρες της «κόκκινης ζώνης», όπου η μέση θερμοκρασία θα είναι 45 βαθμοί κελσίου. 

Η Ελλάδα δεν λείπει από αυτή τη «ζώνη του λυκόφωτος» που αφορά κατά κύριο λόγο, την Αφρική, την Ινδία και τη Νότια Αμερική.

Σχόλιο: Η κλιματική αλλαγή, θα κάνει την Ρωσία υπερδύναμη.

Για να προσαρμοστείς σε ακραία περιβάλλοντα, όπως πιστεύουν οι αισιόδοξοι, θα χρειαστείς τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Πράγμα ανέφικτο για τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το να ζεις σε ένα περιβάλλον που κάθε μέρα η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 βαθμούς κελσίου, είναι πολύ δύσκολο. Σκεφτείτε τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων.

Πολύ θα πεθάνουν. Το καλύτερο είναι να αγοράσεις ένα οικόπεδο στην Αλάσκα ή στη Σιβηρία.

Επίσης το νερό γίνεται πολύ σημαντικό. Χωρίς νερό πεθαίνεις γρήγορα. Σε ένα περιβάλλον ερήμου, τα πράγματα είναι τρομακτικά δύσκολα.

Μόνο η τεχνολογία μπορεί να σώσει την κατάσταση. Αλλά ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηλίθιος και χωρίς βοήθεια δύσκολα περνά τις πίστες.

4444

doNT PaY. Με λίγα λόγια: 25% πτώση στο ΑΕΠ, 28% πτώση στις θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα, 28,5% βουτιά στην κατανάλωση τροφίμων, 61% «χτύπημα» στην μέση σύνταξη, το 45% των συνταξιούχων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και 26% ανεργία. http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/prwtoselido-guardian-h-ellada-den-mporei-na-plirwsei-den-tha-plirwsei

Σχόλιο: Όσοι λένε πάση θυσία στο Γερμανικό Ευρώ, εννοούν να σκοτώσουμε τους συνταξιούχους, να σκοτώσουμε τους Ανέργους, να διώξουμε κάθε έξυπνο Έλληνα ως μετανάστη στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Αν εγώ κάνω δημοσκόπηση και όχι οι εγκάθετοι των νταβατζηδων, θα δείτε τα πραγματικά δεδομένα.

Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, αυξήθηκε η θνησιμότητα.

Ο πόλεμος προπαγάνδας που γίνεται από τους μιζαδόρους «δημοσιογράφους» είναι ανελέητος. Προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου συνεχώς. Γι’άυτο κρύβουν τις λίστες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να μας δώσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που τα παίρνουν και διαστρεβλώνουν τα δεδομένα.

Τα πραγματικά στοιχεία λένε ένα πράγμα: το Γερμανικό Ευρώ σκοτώνει.

4444

17/06/2015

4444

FOX FED ZERO INFLATION 01 170615

4444

Στο Μπάσκετ υπάρχει η ατομική στατιστική. Αυτό σημαίνει αξιολόγηση. Όπου υπάρχει αξιολόγηση, δεν περνά το ρουσφέτι.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει στατιστική αξιολόγηση, όπως αυτή του μπάσκετ;

Στα αθλήματα που υπάρχει στατιστική αξιολόγηση του παίκτη και είναι φανερή, δύσκολα επιβιώνει ένας ανίκανος.

4444

Η καλύτερη εταιρία στοιχήματος στο διαδίκτυο που είναι νόμιμη στην Ελλάδα, είναι η bet365. Με βάση όσες έχω παίξει και τεστάρει.

Γράφτηκα σε μια καινούρια εταιρεία την GoalBet και φυσικά κάνω συγκρίσεις σε όλα.

Το live και οι τρόποι πληρωμής και ανάληψης κάνει την διαφορά.

Η GoalBet όσο αφορά τους τρόπους πληρωμής είναι πολύ εύκολη.

Επίσης έχει Live στο ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού κουπονιού. Σημαντικό αυτό.

Στο τέννις βέβαια τα χαλάει.

Η εταιρεία επίσης, δεν προσφέρει σε όλα τα παιχνίδια πάντα όλα τα στοιχήματα.

Το έχω παρατηρήσει και στο ποδόσφαιρο και στο τένις αφού έχω στοιχηματίσει.

Βάζω ένα 7 στην GoalBet.

Το 10 το έχω δώσει μέχρι στιγμής στην bet365. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει άλλη νόμιμη εταιρεία στο διαδίκτυο εξίσου καλή. Όσο αφορά την Ελλάδα.

Είναι καλύτερα να στοιχηματίζεις ή είναι καλύτερο να παίζεις στο Forex;

Εάν δεν παίζεις live και δε κάνεις πειράματα, είναι καλύτερα να στοιχηματίζεις, βγάζεις ποιο εύκολα χρήμα.

Εγώ δε δέχομαι μια εταιρεία στοιχήματος να μου λέει βάζω φραγή ή δε θα παίξεις στο πρώτο γκειμ. Με βάση αυτά τα τεστ καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Στην MyBet σπάνια παίζω live γιατί δεν έχει σε όλους τους αγώνες και επίσης δεν έχει πολλές επιλογές.

Για να κερδίσεις στο στοίχημα πρέπει να έχεις μέθοδο και το 2015 χρειάζεσαι Η/Υ και πρόγραμμα για να σου κρατά τη στατιστική.

4444

http://physicsgg.me/2015/06/13/ab-initio-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84/

Ab initio υπολογισμός της διαφοράς μάζας πρωτονίου – νετρονίου.

Επιστήμονες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία δημιούργησαν μια μαθηματική προσομοίωση που αναπαρήγαγε με ακρίβεια τη μικρή διαφορά μάζας ανάμεσα στο πρωτόνιο και το νετρόνιο, αφού τα αποτελέσματά της συμφωνούν με την πειραματική μέτρηση.

Υπολογίζοντας αυτή τη διαφορά κοντά στην πραγματική της τιμή, το μοντέλο κατάφερε επομένως για πρώτη φορά να περιγράψει με βάση τις υπάρχουσες θεωρίες την αιτία που «κρύβεται» πίσω από τις ιδιότητες των πυρήνων των ατόμων. Ιδιότητες που, με τη σειρά τους, εξηγούν πώς οι πυρήνες μπόρεσαν να γίνουν τα «συστατικά» της ύλης που απαρτίζει το σύμπαν.

Με επικεφαλής τον δρα Ζόλταν Φόντορ από το πανεπιστήμιο του Βούπερταλ, η ομάδα «έτρεξε» την προσομοίωση στον υπερυπολογιστή JUQUEEN στο ερευνητικό κέντρο Juelich στη Γερμανία, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στη «Γηραιά Ήπειρο».

Τα νετρόνια και τα πρωτόνια δίνουν το «παρών» σχεδόν σε κάθε πυρήνα, ενώ η πολύ μικρή διαφορά στη μάζα τους, η οποία είναι περίπου 0,14%, παίζει καταλυτικό ρόλο στην ύπαρξη και τη σταθερότητα των ατόμων.

Αν αυτή η διαφορά ήταν λίγο μεγαλύτερη ή λίγο μικρότερη, τότε το σύμπαν θα ήταν εντελώς διαφορετικό – με αρκετά μεγάλη περίσσεια νετρονίων και πολύ μικρή ποσότητα υδρογόνου αλλά και βαρύτερων στοιχείων.

Η ίδια διαφορά εξηγεί επίσης γιατί τα ελεύθερα νετρόνια διασπώνται κατά μέσο όρο ανά 10 λεπτά, ενώ τα πρωτόνια είναι παραμένουν σταθερά για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει την «ηλικία» του σύμπαντος.
Το 1964 ο Αμερικάνος φυσικός Μάρεϊ Γκελ-Μαν υποστήριξε πως τα πρωτόνια και τα νετρόνια έχουν εσωτερική δομή, αφού συντίθενται από άλλα μικρότερα σωματίδια, τα οποία ονόμασε κουάρκ. Μαζί με συναδέλφους του από τη Γερμανία και τη Ελβετία, ο Μαν διατύπωσε επίσης την κβαντική χρωμοδυναμική, μία θεωρία που περιγράφει τα χαρακτηριστικά των κουάρκ και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.

Έτσι, εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες ξέρουν ότι κάθε πρωτόνιο συντίθεται από δύο «πάνω» (up) και ένα «κάτω» (down) κουάρκ, ενώ κάθε νετρόνιο από ένα «πάνω» και δύο «κάτω» κουάρκ.

Ωστόσο, ακόμη και μετά τη συγκεκριμένη ανακάλυψη, κανένα μαθηματικό μοντέλο δεν είχε καταφέρει να περιγράψει με ακρίβεια τη διαφορά στη μάζα των δύο «συστατικών» του πυρήνα.

Κι αυτό γιατί η διαφορά δεν μπορεί να εξηγηθεί απλώς από τη διαφορετική δομή τους, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη με κατάλληλο τρόπο και η συμβολή από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει το θετικά φορτισμένο πρωτόνιο.

Με δεδομένο ότι η συμβολή αυτή περιγράφεται από την κβαντική ηλεκτροδυναμική, ο Ζόλταν Φόντορ με τους συναδέλφους του ανέπτυξαν μια περίπλοκη προσομοίωση που συνδυάζει τους νόμους της κβαντικής χρωμοδυναμικής και της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, συμπεριλαμβάνοντας όμως τεχνικές διόρθωσης των υπολογισμών οι οποίοι οδηγούσαν σε απειρισμούς.

Επομένως, οι υπολογισμοί που προέκυψαν πλησίασαν για πρώτη φορά τόσο κοντά στην πραγματική τιμή της διαφοράς μάζας, αποτελώντας ένα ορόσημο για τη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων.

«Συμφιλιώνοντας» τη θεωρία για την περιγραφή της δομής του πρωτονίου με τις πραγματικές μετρήσεις, η προσομοίωση θα είναι χρήσιμη για να εκτιμηθεί κατά πόσο τα αποτελέσματα νέων πειραμάτων αποκαλύπτουν ή όχι μία «νέα φυσική», που ξεπερνά το Καθιερωμένο Πρότυπο.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την ερμηνεία των μετρήσεων από τη δεύτερη φάση της λειτουργίας του επιταχυντή LHC στο CERN, που έχει μόλις ξεκινήσει. Κι αυτό γιατί στη δεύτερη φάση θα αναλυθούν δεδομένα από συγκρούσεις σωματιδίων σε ενέργειες που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ ξανά.
naftemporiki.gr – http://arxiv.org/pdf/1406.4088v2.pdf

Σχόλιο: Όπως έγραψα καινούρια εργαλεία θα δημιουργηθούν για να αναλυθούν τα δεδομένα του CERN. Φυσικά αυτά τα εργαλεία μετά θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλα πεδία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η επιστήμη έχει βασικές αρχές. Η θεωρία πρέπει να είναι συνεπής με τα πραγματικά δεδομένα.

Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα έχουμε τεστάρει όσες περισσότερες θεωρίες μπορούμε και έχουμε συμφωνία με τα πραγματικά δεδομένα 100%. Αυτό μας οδηγεί στο να φτιάξουμε προσομοιωτές. Αυτό μας οδηγεί σε καλύτερη κατανόηση του σύμπαντος και επίσης μειώνει το κόστος.

Θα αναφερθώ επίσης ότι το εργαλείο χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή της Ευρώπης τον JUQUEEN .

Θα κλείσω με την επισήμανση ότι στο Σύμπαν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η διαφορά της μάζας ανάμεσα σε νετρόνια και πρωτόνια είναι 0,14%. Δηλαδή ένας μαλακας θα έλεγε μη μας ζαλίζεις με τέτοιες διαφορές, όμως στο Σύμπαν αυτές οι διαφορές καθορίζουν πως θα είναι η μορφή του. Τα ολοκληρωμένα μοντέλα δημιουργίας με πολλές μεταβλητές, δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια.

Πόσοι από εσάς έχετε στοιχηματίσει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αν θέλεις να παίξεις το 50% των συνδυασμών του 12Χ, και να είσαι κερδισμένος και σε όλες τις περιπτώσεις, τότε θα καταλάβετε γιατί η διαφορά μάζας είναι 0,14%.

4444

Του Κώστα Βαξεβάνη.
Όταν πρόκειται να «θάψουμε» κάποιον συνάδελφο, συνηθίζουμε να ξεκινάμε λέγοντας «ο τάδε είναι πολύ καλός συνάδελφος αλλά…».

Ε λοιπόν, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι καλός συνάδελφος. Καθόλου καλός συνάδελφος. Είναι ένας κομψευόμενος κύριος, περισσότερο καλός χειριστής της πένας, παρά της τηλεοπτικής εικόνας, στην οποία πολλές φορές εμφανίζεται αμήχανος, αν κάποιος του ζητήσει τα ρέστα, αλλά καλός δημοσιογράφος δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ.

Και δεν είναι, όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί κατανοεί κάτι συγκεκριμένο ως δημοσιογραφία. “Την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας και μάλιστα της ατζέντας πάντα της εξουσίας. Από το βαθύ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και από την Καραμανλική ΝΔ έως τη σημερινή με την Ευαγγελική συνιστώσα, ο Πρετεντέρης έχει ένα στασίδι δίπλα στην κυρίαρχη αντίληψη…”.

Σχόλιο: Συμφωνώ απόλυτα. Ο Πρετεντέρης δεν είναι καλός δημοσιογράφος. Προπαγάνδα κάνει. Μισά ψέματα – μισές αλήθειες, με το αζημίωτο φυσικά. Τελείως αναξιόπιστος.

4444

16/06/2015

4444

DNA.

4444

Τζίνα Καλ

Japan. Tokyo.

4444

Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε για άλλη μια φορά ο Ντράγκι καθώς δεν απάντησε καν στην τεκμηριωμένη ερώτησή του Νότη Μαριά για δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας ή την ΕΚΤ προκειμένου να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ.

Ο Νότης Μαριάς για άλλη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να θέσει δημόσια τη γνωστή πρότασή – λύση για εξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα μέσω δανειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος με προφορική του ερώτηση προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση μιλώντας για άσχετα ζητήματα. Όμως κάτω από τη συνεχή πίεση του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή ο οποίος του υπενθύμισε ότι αυτός ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας δανειοδότησε την Ιταλία για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, ο Ντράγκι απάντησε ότι …. δεν θυμάται και ζήτησε από τον Νότη Μαριά μετά το τέλος της συνεδρίασης να συζητήσουν το θέμα. Και όλα αυτά ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθούσε να προστατέψει τον Ντράγκι απαντώντας αντ’ αυτού.

Στην τοποθέτησή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε τα παρακάτω:

«Κύριε Ντράγκι,

Η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 26,6% και η ανεργία των νέων χτύπησε κόκκινο φτάνοντας στο 51,7% σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την περασμένη Παρασκευή. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 45% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 650€, το Ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του προς τρίτους.

Κύριε Ντράγκι σας διαβάζω το άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/1993 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 1993 το οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες προς το δημόσιο τομέα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ, δεν θεωρείται πιστωτική διευκόλυνση κατά την έννοια του άρθρου  104 της συνθήκης».

Δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Μάιο του 2010 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδυναμία πληρωμής θα ήθελα να σας ρωτήσω ως Πρόεδρο της ΕΚΤ:

1.Ποιά θα είναι η στάση της ΕΚΤ σε περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση αξιοποιώντας το άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/93 ζητήσει από την ΕΚΤ τη δανειοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την μερική ή ολική εξόφληση των ανωτέρω δανειακών της υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έχει τορπιλίσει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της;

Να σημειώσω εν προκειμένω ότι ήδη εσείς ως Διοικητής της ΕΚΤ έχετε δώσει την έγκρισή σας σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν την Ιταλία, την Αυστρία και την Πορτογαλία, ενώ ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας κατόπιν αδείας του κ. Τρισέ δανειοδοτήσατε την Ιταλική Κυβέρνηση για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

2.Ενόψει του ότι η ΕΚΤ βάσει των Συνθηκών μεριμνά ώστε οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να τηρούν τις εκ της Συνθήκης υποχρεώσεις τους, ποια θα είναι η στάση της ΕΚΤ σε περίπτωση που η Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη Εθνική Κεντρική Τράπεζα κράτους μέλους της Ευρωζώνης προχωρήσει στη δανειοδότηση ή σε κάθε άλλη μορφή χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να προβεί σε  ολική ή μερική εξόφληση των ανωτέρω δανειακών της υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ;»

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά και την απάντηση του Μάριο Ντράγκι:

https://youtu.be/iGwJBOKiWIw

Σχόλιο: Κάντε σύγκριση με αυτά που λέει ο Μαριάς και αυτά που είπε η άθλια Σπυράκη της ΝΔ και του Σαμαρά, πριν από καιρό.

Ο Μαριάς υπερασπίζεται τα Ελληνικά συμφέροντα με πολύ βαριά και δίκαια επιχειρήματα.

Στην ουσία βρήκε χρηματοδότηση για την Ελλάδα, όσο αφορά την επόμενη δόση του ΔΝΤ.

Στρίμωξε τον Draghi πολύ άγρια. Τον εξέθεσε. Αυτή η παρέμβαση μάλιστα έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Ο Μαριάς δείχνει το δρόμο.

Μαύρο στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

4444

15/06/2015

4444

Η ΜΑΓΚΝΑ ΚΑΡΤΑ (1215)

Στην – προφανώς φανταστική – ρομαντική απεικόνιση της άνωθι ξυλογραφίας του 1864, ο βασιλιάς Ιωάννης υπογράφει καθιστός τη Μεγάλη Χάρτα των Ελευθεριών (Magna Carta Libertatum), ενώπιον των βαρόνων στα δεξιά και των εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Η Μάγκνα Κάρτα ή «Μείζων Χάρτης» ήταν αναμφίβολα η πιο σημαντική πρώιμη επιρροή στην ευρεία ιστορική διαδικασία που οδήγησε στον κανόνα του συνταγματικού δικαίου στον σημερινό Αγγλόφωνο κόσμο.

Το 1215, αφού ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης παραβίασε πολλούς από τους αρχαίους νόμους και τα έθιμα βάσει των οποίων κυβερνούνταν η Αγγλία, οι υπήκοοί του τον ανάγκασαν να υπογράψει τη Μάγκνα Κάρτα στην οποία απαριθμούνται αυτά που αργότερα θεωρήθηκαν ως ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ αυτών ήταν το δικαίωμα της εκκλησίας να μην υφίσταται κυβερνητικές επεμβάσεις, το δικαίωμα όλων των ελεύθερων πολιτών να κατέχουν και να κληροδοτούν περιουσία και να προστατεύονται από υπέρμετρη φορολογία.

Εδραίωσε το δικαίωμα στις χήρες που είχαν περιουσία να επιλέγουν να μη ξαναπαντρεύονται και εγκαθίδρυσε αρχές νόμιμων διαδικασιών και ισότητα ενώπιον του νόμου.

Περιείχε επίσης προβλέψεις για την απαγόρευση της δωροδοκίας και τις παραβάσεις καθήκοντος των αξιωματούχων.

4444

http://www.efsyn.gr/arthro/pedio-mahis

Συντάκτης: Βάλια Καϊμάκη

Τι είναι προπαγάνδα; Μια οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης. Η προπαγάνδα χρησιμοποιεί φυσικά τη λογοκρισία αλλά και την παραπληροφόρηση, τις μισές αλήθειες και τα ψέματα. Και να μην ξεχνάμε ότι η προπαγάνδα βασίζεται σε εικόνες και συναισθήματα, ειδικά τον φόβο.

Η προπαγάνδα είναι κυρίως όπλο του πολέμου. Και σε καιρό ειρήνης, όμως, δεν πάει πίσω. Μπορεί να έφτασε στο απόγειό της τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως στη συνέχεια έδρεψε νέες δόξες: στον Ψυχρό Πόλεμο αλλά και σε πολλά μεγάλα γεγονότα, όταν η κοινή γνώμη έπρεπε να καθοδηγηθεί.

Από τα πρώτα παραδείγματα προπαγάνδας, τα οποία αναλύθηκαν από τους ερευνητές των μέσων ενημέρωσης ήταν τα πυρηνικά ατυχήματα στο «Three mile island» της Πενσιλβάνια το 1979 και αργότερα στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, το 1986. Και στις δύο περιπτώσεις, τα μέσα ενημέρωσης, συνειδητά, συνέβαλαν στην παραπληροφόρηση του κοινού μειώνοντας το μέγεθος και τη σημασία των ατυχημάτων.

Ένα ακόμα παράδειγμα υπήρξαν οι υποτιθέμενοι μαζικοί τάφοι στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας παραμονές Χριστουγέννων του 1989, όταν τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου ανακύκλωσαν φωτογραφίες από τα υποτιθέμενα θύματα του καθεστώτος Τσαουσέσκου, συνολικά πάνω από τέσσερις χιλιάδες. Και ναι, το καθεστώς ήταν αυταρχικό· και ναι, υπήρξαν θύματα· ωστόσο στην Τιμισοάρα, ο τάφος που ανακαλύφθηκε περιείχε περίπου 150 λείψανα, τα οποία προέρχονταν από ένα κοντινό νοσοκομείο, όπως αποκαλύφθηκε έναν μήνα μετά.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation είχε τότε ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της. Ο απεσταλμένος της στη Ρουμανία είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το γεγονός, όμως εκείνος είχε επιμείνει ότι όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια είχαν την είδηση όπως και το Γαλλικό Πρακτορείο (το οποίο επίσης ζήτησε συγγνώμη αργότερα) και ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τους τάφους ανεξάρτητα αν άρεσε στον ανταποκριτή ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση η προπαγάνδα προκάλεσε ένα είδος μαζικής υστερίας στους κόλπους των δημοσιογράφων, η οποία τους τύφλωσε.

Θα περίμενε κανείς ότι από τη δεκαετία του 1990 και μετά, όταν η πληροφόρηση παγκοσμιοποιήθηκε και τα γεγονότα μεταδίδονταν live από παντού, η προπαγάνδα θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει. Κι όμως: Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των μεγάλων παγκόσμιων τηλεοπτικών δικτύων έγινε πιο εύκολη. Τα πλάνα είναι ακόμα πιο πιστευτά όταν τα μεταδίδει το CNN απ’ ό,τι το ΤV Μπλουμ. Θυμόμαστε: η προπαγάνδα δεν είναι μόνο ψέματα, είναι και μισές αλήθειες.

Με την ανάδυση της δημοσιογραφίας των πολιτών μέσα από τα blogs και αργότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα το twitter, δόθηκε μια καινούργια ευκαιρία. Το παράδειγμα της «αραβικής άνοιξης» έχει αναλυθεί ξανά και ξανά. Το αποτέλεσμα και η ροή που πήρε η πολιτική είναι μια άλλη ιστορία, ωστόσο κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι όλοι πίστεψαν πως μια καινούργια αλήθεια, η αλήθεια της δημοκρατίας και των πολιτών, άρχισε σιγά σιγά να λάμπει.

Ωστόσο, η προπαγάνδα δεν θα άφηνε ένα τέτοιο πολλά υποσχόμενο μέσο να της ξεφύγει. Κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου όχι μόνο κυριαρχούν οι ίδιοι επώνυμοι «opinion leaders», αλλά η προπαγάνδα μέσω twitter αποκτά στέρεες βάσεις και επαγγελματισμό.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, εκείνο της λειτουργίας δικτύων τζιχαντιστών του «Ισλαμικού κράτους», οφείλει να μας βάλει σε σοβαρές σκέψεις. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε ότι βρέθηκαν 90.000 προπαγανδιστικοί υπέρ του «Ι.Κ.» λογαριασμοί*.

Το «Ισλαμικό Κράτος» δεν είναι παρά ένα από τα πολλά παραδείγματα. Η προπαγάνδα αλλά και η διαφήμιση και ο θόρυβος πνίγουν τη φωνή της δημοκρατίας στο twitter.

*http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/isis-propaganda…

4444

Όλες οι κοινωνίες έχουν κουλτούρα, μεταβλητές και σταθερές.

Άλλο η Γερμανική κοινωνία, άλλο η Ελληνική. Διαφορετικές αντιδράσεις.

Να γράψω ότι η Γερμανική νοοτροπία και η Ελληνική αλληλοσυμπληρώνετε. Αν φυσικά γνωρίζεις το πώς γίνεται. Βασική προϋπόθεση. Αν όμως το γνωρίζεις, σε χρόνο dt πηγαίνεις στην κορυφή. Οι Γερμανοί, οι Ναζί ήταν από τους λίγους που αναγνώρισαν ότι οι Έλληνες πολέμησαν πολύ σκληρά στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Χίτλερ έπεσε στην ίδια παγίδα που έπεσε και ο Στάλιν. Προτίμησε την Βουλγαρία από την Ελλάδα. Στρατηγικό λάθος. Για να πάρετε μια μικρή μυρουδιά. Κάποιοι στο μακρινό σύμπαν με θεωρούν μεγάλο γκουρού. Πολύ μεγάλο παίκτη. Δε φαντάζεστε πόσο.

Η Εθνική Ελλάδος έχασε. Το οικοδόμημα που έφτιαξε ένας Γερμανός ο μεγάλος Ότο Ραχάγκελ κατάρρευσε μόλις έγινε η λάθος επιλογή προπονητή. Ο Σάντος έδειξε πόσο κακή ήταν η μη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του. Αντι η βρωμερή και διαφθαρμένη ΕΠΟ να δώσει προέκταση, τον έστειλε και πείρε τον Ρανιέρη που έφερε το Χάος. Σωστά ο Αλαφούζος τους λέει βρωμιάρηδες και διαφθαρμένους και εγκληματική οργάνωση.

Η Ελληνική κουλτούρα είναι της υπερβολής. Από την αποθέωση, πήγαμε στον οικτιρμό και ότι αυτοί οι παίκτες δεν αξίζουν. Αυτό είναι λάθος.

Εγώ αυτό που είδα βλέποντας την Εθνική Ελλάδος, είναι έλλειψη ηγεσίας. Κάτι όμως που θα λυθεί.

Ο Ραχάγκελ, έδειξε κάτι που υπάρχει όσο αφορά τους Έλληνες, αν ξέρεις να ηγηθείς, μπορείς να πας στην κορυφή.

Κατάλαβες Γεωργίου; Σε πληροφορώ ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα από το τι εστί Ελλάδα.

Αν το Ελληνικό πρωτάθλημα της παράγκας, ήταν ποιο ανταγωνιστικό και ο Ραχάγκελ, θα είχε άλλο ο σύστημα.

Ο Γερμανός που αυτοπροταθηκε για να θυμόμαστε τα γεγονότα, είχε σωστή σκέψη. Έτσι πήρε τους Έλληνες και τους πήγε στο ταμείο για να πληρωθούν.

Οι Έλληνες είναι της υπερβολής, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι ηγεσία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι η ευφυΐα. Ο Ραχάγκελ ήταν ευφυής και είχε και σιδερένιο χέρι να κόβει τις κλίκες.

Η Μέρκελ την οποία το Blog έχει στηρίξει, πρέπει να κάνει ότι ο Ραχάγκελ. Είναι τόσο εύκολο. Η Μέρκελ έχει αυτή την στιγμή την εξουσία για να κάνει το μεγάλο και επωφελές deal.

Μια συμφωνία με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μια μακροχρόνια και σταθερή συμφωνία. Απλά πράγματα. Εγώ την Μέρκελ βλέπω, αυτή στήριξα για να γίνει Καγκελάριος.

Το ζήτημα είναι να πηγαίνεις στο ταμείο και να πληρώνεσαι. Η Ελλάδα είναι της υπερβολής. Δηλαδή μπορεί να φέρει όλα τα αποτελέσματα.

Οι αναλύσεις που ακούω για την Εθνική Ελλάδος, οι περισσότερες είναι της πλάκας.

4444

Τα Ελληνόπουλα για 12 χρόνια, θα κάνουν θρησκευτικά. Βιολογία πόσα χρόνια θα κάνουν;

Να μάθουν τι λέει η επιστήμη που είναι πραγματική και αποδεδειγμένη και όχι μεταφυσική και υποθετική.

4444

GERMANY PRUSSIA TERRITORIES LOST 02 150615

4444

Όταν οι Ναζί έφτιαξαν το νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό, όλα είχαν τελειώσει για τις μειονότητες. Το πλαίσιο είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα. Τσίπρα τον Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ πότε θα τον συλλάβεις; Ή φοβάσαι ότι θα σου σκίσουν το καλτσόν;

4444

τΟ σΚΙΣΗΜΟ ΤΟΥ κΑΛΤσΟΝ.

εΤΣΙ ΓίΝΟΝΤΑΙ ΟΙ δΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙς.

4444

14/06/2015

4444

Πέτρος Χριστούλιας.

4444

https://www.efsyn.gr/arthro/proto-elliniko-pistopoiimeno-monopati

Συντάκτης:  Δημήτρης Σταθόπουλος

Με στόχο την ανάδειξη του πανέμορφου ορεινού τοπίου, της παρθένας φύσης αλλά και της μοναδικής ιστορίας της Αρκαδίας, συνεργάστηκαν φορείς αλλά και εθελοντές. Κοινό τους όραμα, η ανάπτυξη της περιοχής. Το μέσο αυτήν τη φορά ήταν ο περιπατητικός τουρισμός. Και το πρώτο μεγάλο βήμα είναι ήδη γεγονός.

Η Αρκαδία φιλοξενεί το πρώτο μονοπάτι με ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το «Menalon Trail», που αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και περνά από ιστορικούς οικισμούς της περιοχής, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, η Ελάτη, η Βυτίνα, η Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια.

Για την προσπέλασή του απαιτούνται 5 ημέρες με περπάτημα περίπου 6 ώρες την ημέρα. Το μονοπάτι περνάει από όλα τα ιστορικά αλλά και πολιτισμικά αξιοθέατα των περιοχών αυτών, ενώ, παράλληλα, διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της πεζοπορίας στη Γορτυνία.

Επιπλέον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προβολή του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, ιππασία, rafting), ο πολιτιστικός τουρισμός και η γαστρονομία.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, στην ITB Berlin 2015, παρουσιάστηκε ως case study.

Το Ίδρυμα Χρ. Β. Ρούνιου πήρε την πρωτοβουλία, μέσα από τις κινήσεις του Γιάννη Λαγού, και με οργανωμένες ενέργειες προώθησε αλλά και χρηματοδότησε την εκπαίδευση 10 εθελοντών, από τα χωριά της διαδρομής, από την ERA, την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων.

«Με το έργο αυτό έφτασαν να ασχοληθούν περί τους 100 εθελοντές. Άλλοι πεζοπόροι, άλλοι συνταξιούχοι, νέα παιδιά και φοιτητές και φυσικά επαγγελματίες της περιοχής», λέει στην «Εφ. Συν.» ο κ. Λαγός, συντονιστής των εθελοντών.

Ο πυρήνας των πρώτων 10 εθελοντών ενεργοποίησε με τη σειρά του ακόμη 100 άτομα από τους οικισμούς και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) επέλεξαν τις καλύτερες διαδρομές από ένα δίκτυο αιώνιων μονοπατιών, κατάλληλων για την υψηλότερη πιστοποίηση, τις οποίες καθάρισαν και σηματοδότησαν.

«Η διαδρομή στον Λούσιο είναι άνω των 3.000 ετών, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος μέσα στη χαράδρα που ενώνει την αρχαία Γόρτυνα με την αρχαία Τεύθιδα, τη σημερινή Δημητσάνα. Η διαδρομή από την Ελάτη προς τη Βυτίνα αναφέρεται στον Παυσανία ως η διαδρομή που ένωνε τη Μεγαλόπολη με το αρχαίο Μεθύδριο, το οποίο συναντάμε στο μονοπάτι. Τα μονοπάτια αυτά είναι αιώνων και ανοίχτηκαν με κόπο από τους προγόνους μας, άρα το οφείλουμε σ’ αυτούς να τα συντηρήσουμε και να τα αναδείξουμε».

Τα απρόοπτα

Υπήρξαν βέβαια και τα απρόοπτα, καθώς, όπως υποστηρίζει ο κ. Λαγός, «σε ένα χωριό δεν μας άφησαν να περάσουμε. Μάζεψε τους ντόπιους ο τοπικός πρόεδρος και αποφάσισαν πως δεν θέλουν να περάσει το πιστοποιημένο μονοπάτι από το χωριό τους. Φυσικά, δεν είχαν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη συντήρηση υπάρχοντος μονοπατιού, αλλά αν είναι να περάσει από εκεί κανένας πεζοπόρος και να του πετάνε πέτρες, είπαμε καλύτερα να αλλάξουμε πορεία. Τώρα μαθαίνω πως κάποιοι το έχουν μετανιώσει.

Η πλειοψηφία όμως των κατοίκων των εννιά χωριών το είδε θετικά και βοήθησαν όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και πολλοί εθελοντές».

Το μονοπάτι εγκαινιάζεται το τρέχον τριήμερο με την παρουσία της Δανής προέδρου της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων κ. Lis Nielsen, και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.menalontrail.eu

Σχόλιο: Πολύ ωραίο νέο. Γι’αυτό και το αναδημοσιεύω. Να πω στον πρόεδρο του χωριού που αρνήθηκε, ότι είναι μαλακας. Δεν έχει ιδέα από πολιτισμό, δεν έχει ιδέα από οικονομία.

Πολύ χαίρομαι που επιτέλους έχουμε το πρώτο μονοπάτι για πεζοπορία και μάλιστα πιστοποιημένο, αλλά το ποιο σημαντικό αναφέρετε στον Παυσανία. Δηλαδή όταν θα το περπατάς θα σκέπτεσαι ότι εδώ περπατούσαν πριν από αιώνες οι Αρχαίοι Έλληνες.

Πολύ γουστάρω τέτοια ντόμινο.

Ο πυρήνας των 10 έφερε άλλους 100. Μου αρέσει πολύ η θετική δράση.

Ελπίζω να τους μιμηθούν και άλλοι. Η Ελλάδα προσφέρεται. Διατηρήστε το Ελληνικό περιβάλλον και τον πολιτισμό και αξιοποιήστε, όχι όπως ο Μπόμπολας – ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική, αλλά όπως αυτοί. Το περιβάλλον έχει πολύ χρήμα.

4444

Τα νησιά Φερόε νίκησαν δίκαια την Ελλάδα με 2-1.
Τα Φερόε έπαιξαν στρωτό ποδόσφαιρο σε αντίθεση με την Ελλάδα. Και τα δυο γκολ μπήκαν με την μπάλα κάτω και με συνδυασμό. Αντίθετα η Ελλάδα προσπάθησε με σέντρες, κάτι που είναι απαράδεκτο.
Η ήττα της Εθνικής, έστειλε πολλούς στον κουβά. Κι εγώ πήγα στον Κουβά. Έπαιξα συναισθηματικά.
Πίστευα ότι θα μπορούσε να προκριθεί. Μου άρεσε ο Νίνης.
Ο Μαρκαριαν σαφώς καλύτερος από τον Ρανιερη.
Η κρίση που ξεκίνησε από το 2008, έφερε την πλήρη κατάρρευση. Οι παίκτες της εθνικής δεν ήταν ανεπαρκείς, αλλά ήταν χωρίς πλάνο. Εγκλωβισμένοι.
Η Ελλάδα πρέπει να ανασυνταχτεί. Να φτιάξει καινούριο σύνολο.
Βέβαια επειδή εγώ στοιχηματίζω με ακολουθίες γεγονότων, στην ουσία είμαι κερδισμένος.
Αφού κέρδισα το επόμενο στοίχημα μου και έτσι έβγαλα κέρδος συν ότι είχα χάσει.
Αυτά είναι ωραία συστήματα. Είναι ολικά.

4444

http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/08/pornografia_n_7532162.html

Η πορνογραφική βιομηχανία είναι η πιο επικερδής βιομηχανία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με υπολογιζόμενα κέρδη ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για τον τομέα των φορητών συσκευών και μόνο το 2015: Και αυτό είναι μόνο ένα από 10 πράγματα τα οποία πιθανότατα δεν γνωρίζατε για το πορνό, για τα οποία αναλαμβάνει να…διαφωτίσει το κοινό το Playboy, με σχετικό βίντεο.

Στη λίστα περιλαμβάνοντα και άλλα δεδομένα, όπως το ότι το 10% των ενηλίκων παραδέχονται ότι έχουν εξάρτηση και ότι το 28% είναι γυναίκες, καθώς και ότι το 30% των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο έχουν να κάνουν με πορνογραφία, υπηρεσίες σεξουαλικού χαρακτήρα και αντίστοιχα προϊόντα.

Σχόλιο: Το σεξ είναι κάτι το φυσικό. Είναι απόλυτα φυσικό ο άνθρωπος να σκέπτεται το σεξ. Προϋπήρχε των θρησκειών. Είναι στη βιολογική πληροφορία του ανθρώπου. Μάλιστα η φύση ανάπτυξε διάφορες τεχνικές ώστε να δελεάζει τους ανθρώπους να κάνουν σεξ και έτσι να μπορούν και να τεκνοποιήσουν.

Η ερώτηση τι είναι φυσικό, είναι συνεχώς παρών. Δεν είναι μια απλή ερώτηση.

Έχει σχέση με το πλαίσιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια, αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι το πλαίσιο.

Φυσικά η Ελίτ, όπως αυτή που φτιάχνει μυστικά την συμφωνία TISA ξέρει τι είναι. Οι απλοί άνθρωποι είναι ηλίθιοι.

Γιατί πρέπει οι διαπραγματεύσεις να είναι μυστικές; Αυτό είναι αφύσικο.

Στον Κήπο της Εδέμ, ο Αδάμ και η Εύα ήταν γυμνοί και αυτό ήταν απόλυτα φυσικό.

Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλα. Πρέπει οι πολίτες να έχουν ευθύνη των πράξεων τους και αυτό σημαίνει εκλογές και δημοψηφίσματα.

Ο άνθρωπος αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να απαντήσει στην ερώτηση τι είναι φυσικό σε όσα περισσότερα πεδία γίνεται. Για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και θα σας πηδήξει χωρίς καθυστέρηση, αν συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό.

Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη και γνωρίζω περισσότερα από εσάς.

Ένας λόγος που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, είναι γιατί πιστεύω, ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει και πολιτικό ρόλο φανερό.

Η δήλωση του Χρηστού, αυτά που ανήκουν στον Καίσαρα να δοθούν στον Καίσαρα και αυτά που ανήκουν στο Θεό, να δοθούν στον Θεό, είναι ταυτόχρονα και μια πολιτική δήλωση.

Ο Θεός αγαπά την αληθινή Δημοκρατία, γιατί προάγει την διαφάνεια και την αξιοκρατία και πολλά πράγματα.

4444

4444

Καιρός ήταν να δούμε αυτόματους πωλητές γάλακτος. Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι, όσο αφορά εμένα, πρωτοποριακό. Το θεωρώ φυσιολογική εξέλιξη. Οι αυτόματοι δημόσιοι πωλητές, βοηθούν τους τοπικούς παραγώγους και συνεταιρισμούς. Μεγάλες πόλεις όπως είναι τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, μπορούν άνετα να έχουν αυτόματους πωλητές γάλακτος.

4444

13/06/2015

4444

Ένας από τους λόγους που χρεοκόπησε η ΕΡΤ, ήταν γιατί είχε πολύ προσωπικό. Επίσης κάποιοι από αυτούς πληρώνονταν, αλλά δε δούλευαν.

Η ΕΡΤ επειδή είναι Δημόσια και μας τα παίρνει με χαράτσι, θέλω διαφάνεια για κάθε ευρώ.

Να δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο. Θέλω όλοι οι μισθοί, οι χρεώσεις κλπ, να είναι στο διαδίκτυο. Να ξέρω πόσα παίρνουν και ποιοι τα παίρνουν, εφόσον πληρώνω με το χαράτσι.

Τέρμα οι τζαμπατζήδες. Αν δεν ξέρεις εσύ Τσίπρα να κάνεις μια σωστή και εξορθολογισμένη επανάσταση, ξέρουμε εμείς. Διαφάνεια για κάθε ευρώ του Δημοσίου και των πολιτών.

Βέβαια ο Τσιπρας θα μου πει: από την στιγμή που υπάρχουν ηλίθιοι νεοέλληνες που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά από 5 χρόνια σκληρού μνημονίου τι ψάχνεις;

Εγώ όμως θα συνεχίσω. Η Ελλάδα θα γίνει σοβαρό κράτος.

4444

ELLADA DHMOSIO XREOS ANADIARTROSH IMF BRUSSELS GROUP FELIPE LEGREN DBT TSIPRAS 01 130615

4444

ELLADA OAEE SYMBASIOUXOI YPOYRGIO ERGASIAS STRATOULHS KATROUGKALOS 01 130615

4444

Το Φυσικό περιβάλλον, δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Αυτή είναι μια βασική αρχή, που πρέπει να θυμόμαστε πάντα, όταν εξετάζουμε τι είναι το φυσικό. Με απλά και κατανοητά λόγια, άλλος πήρε τις αποφάσεις και όχι ο άνθρωπος.

Το blog σας το συνιστά, να το διαβάσετε. Ένας συνταξιούχος που συναντώ συνήθως όταν πίνω καφέ, μου θέτει διάφορα ερωτήματα, χτες με ρώτησε για το τι είναι φυσικό. Πολύ βαρύ ζήτημα. Τι είναι φυσικό; Μιλάμε για πολύ δυνατό όριο και τα όρια όπως έγραψα, είναι το ιερό δισκοπότηρο της επιστήμης.

4444

12/06/2015

4444

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας της Λιλ είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Στρος-Καν από αυτή την κατηγορία.

Κατά την διάρκεια της τότε απολογίας του, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε τονίσει ότι «Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη δίκη που μπορώ να εκφραστώ και νιώθω ότι ακούγομαι».

Mr Strauss-Kahn said that he was not on trial for “deviant practices”. He told the court he participated in the parties because he needed “recreational sessions” amid one of the world’s worst financial crises.

Femen.

4444
11/06/2015

4444

Μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ ηλεκτρονικά και έχω φρίξει. Θα πληρώσω για ειδικές ρυθμίσεις 57,86! Περισσότερα από την κατανάλωση ρεύματος.

Τι χρεώσεις είναι αυτές ρε Λαφαζάνη; Θέλετε να κόψουμε και το ρεύμα; Ο συνολικός λογαριασμός ήρθε 112 ευρώ. Όταν με κλέβουν στην ψύχρα το καταλαβαίνω.

Τι είναι αυτά ρε; Που θα τα βρούμε τα Γερμανικά ευρώ να πληρώσουμε τα χαράτσια των δωσίλογων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το Γερμανικό Ευρώ, τώρα. Ο Χρόνος έχει τελειώσει.

Ρεύμα δε καταναλώνω πολύ, είναι όμως οι ρυθμίσεις. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις ρυθμίσεις των τζαμπατζήδων και των νταβατζηδων.

Λαφαζάνη θα κάνεις κάτι ή είσαι ανίκανος και πρέπει να βρούμε άλλον;

Τα δημοτικά τέλη, που πάνε ρε Καμινη;

Θέλω να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου και θέλω να δω λαμόγια να πηγαίνουν στη φυλακή.

4444

gEORGES rOUSSE.

4444

Advertisements

Posted June 11, 2015 by bmplefour in Art, Greek Economy, Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: