Η πολιτική Ανοικτών Συνόρων που μας οδηγεί;   Leave a comment

Η πολιτική Ανοικτών Συνόρων που μας οδηγεί;

07/11/2015

4444

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία που «αναπνέει» ανταγωνίζεται τη βενζίνη.

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της μπαταρίας λιθίου-αέρα, η ενεργειακή αποδοτικότητα της οποίας μπορεί να συγκριθεί με την βενζίνη.

Επιστήμονες στη Βρετανία δημιούργησαν μια μπαταρία λιθίου-οξυγόνου, η οποία μπορεί να επαναφορτισθεί περισσότερες από 2.000 φορές και έχει μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και αποδοτικότητα (πάνω από 90%), ώστε να ανταγωνίζεται ακόμη και τη βενζίνη.

Θα χρειασθεί ακόμη αρκετός χρόνος, εωσότου η μπαταρία νέας γενιάς αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

Οι μπαταρίες λιθίου-οξυγόνου, γνωστές και ως μπαταρίες λιθίου-αέρα παράγουν ενέργεια από την χημική αντίδραση του μετάλλου λιθίου με το οξυγόνο. Θεωρούνται οι «απόλυτες» μπαταρίες, καθώς έχουν δεκαπλάσια ενεργειακή δυνατότητα σε σχέση με τις σημερινές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου-ιόντων, οι οποίες δημιουργήθηκαν το 1991.

Όμως μέχρι σήμερα διάφορες τεχνικές δυσκολίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των «αέρινων» μπαταριών επόμενης γενιάς.
Μερικά τουλάχιστον από αυτά τα εμπόδια φαίνεται πως πλέον ξεπεράσθηκαν, χάρη και στη χρήση γραφένιου αντί για γραφίτη στο ηλεκτρόδιο της νέας μπαταρίας.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την μελλοντική πρακτική αξιοποίηση των μπαταριών λιθίου-αέρα. Μια τέτοια μπαταρία θα είναι συγκρίσιμη με τη βενζίνη από άποψη ενεργειακής αποδοτικότητας, επιτρέποντας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διασχίζει μεγάλες αποστάσεις (650 έως 800 χιλιομέτρων) με μια μόνο φόρτιση.
Πάντως, οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Γκρέι του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, ανέφεραν ότι δεν έχουν ξεπερασθεί ακόμη όλες οι τεχνικές δυσκολίες.

Γι’ αυτό, εκτίμησαν ότι μια εμπορικά αξιοποιήσιμη μπαταρία λιθίου-αέρα θα χρειασθεί τουλάχιστον μία δεκαετία για να βγει στην αγορά.
Ένα βασικό πρόβλημα που παραμένει, είναι ότι η μπαταρία λειτουργεί με καθαρό οξυγόνο, ενώ ο αέρας γύρω μας περιέχει οξυγόνο μόνο 21%, καθώς επίσης άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα και άλλες ουσίες, που προξενούν ζημιά στο μεταλλικό ηλεκτρόδιο της μπαταρίας.
Ήδη πάντως το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έχει κατοχυρώσει τη σχετική πατέντα για τη νέα τεχνολογία και σκοπεύει να την αξιοποιήσει εμπορικά μέσω της θυγατρικής του Cambridge Enterprise.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/297517/i-epanafortizomeni-bataria-pou-anapneei-adagonizetai-ti-venzini/#ixzz3qpeb2OO5

Σχόλιο: Εγώ δεν πιστεύω ότι χρειάζεται μια δεκαετία. Ένας τύπος σα τον Steve Jobs θα μπορούσε να φτιάξει την “εικόνα” σε σύντομο χρόνο. Να ενώσει ανθρώπους και τεχνολογίες.

4444

Introducing Justin Trudeau’s new cabinet

18 rookies tapped for cabinet, including Toronto MP Bill Morneau for finance

4444

4444

Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ ο άνθρωπος του πεπρωμένου, ο άνθρωπος της ιστορίας έγραψε τους κανόνες του 20ου αιώνα, για να γίνει η Αμερική Παγκόσμια Υπερδύναμη.

Δημιούργησε Τον ΟΗΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η ιστορία του ΟΗΕ αρχίζει 01/01/1941 και η πρώτη εναρκτήρια τελετή έγινε 24/10/1945.

Ο Χάρτης του Ατλαντικού ήταν ο θεμέλιος λίθος.

Ο Roosevelt ήταν μια πολιτική μεγαλοφυΐα.

Μπορούσε να ξεχωρίσει τα συστήματα αναφοράς. Από την μια μεριά οι διάφορες μορφές του Καπιταλισμού και από την οι ολοκληρωτικές κοινωνίες όπως η ΕΣΣΔ του Στάλιν και η Γερμανία του Χίτλερ.

Οι οικονομία έχει κανόνες και ο Roosevelt τους ήξερε και ήθελε την πλήρη κυριαρχία στο δικό του σύστημα αναφοράς και μετά αν γινόταν και σε πλανητικό επίπεδο.

Η Βρετανική Αυτοκρατορία του Churchill αφού δεν μπόρεσε να εξελιχτεί – οι Βρετανοί δεν είχαν την Στρατηγική σκέψη – ήταν σίγουρο ότι θα διαλυθεί.

Ο όραμα του FDR (Franklin Delano Roosevelt) ήταν πολύ ελκυστικό, αλλά και ρεαλιστικό για τους ανθρώπους.

Πολλοί κατηγορούν τον Roosevelt ότι ήταν πολύ μαλθακός με τον Στάλιν. Λένε μπούρδες.

Σε ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον, βάζεις προτεραιότητες.

Η Αμερική έγινε το οπλοστάσιο της δημοκρατίας (arsenal of democracy) και όχι μόνο.

Ήταν προφανές σε ανθρώπους σαν και μένα, που βρισκόταν εκείνη την περίοδο παρών, ότι η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, δε μπορούσε να ανταγωνιστεί την Αμερική στο οικονομικό και επιστημονικό πεδίο.

Δε μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Franklin Delano Roosevelt και σε ιδεολογικό επίπεδο.

Η χάρτης του Ατλαντικού ήταν ένα υπέροχο κείμενο.

Αργότερα η UNRRA και το σχέδιο Μάρσαλ, έφερε τεράστια ανακούφιση.

Ο Ομπάμα σήμερα προσπαθεί να μιμηθεί τον Roosevelt και να γράψει τους κανόνες του 21ου αιώνα, αλλά για ποιον; Για τις πολυεθνικές και το 1%; Κάπου χωλαίνει η υπόθεση.

Όταν ακούω το Πούτιν να λέει, ότι δε θα δεχτεί μεταλλαγμένα προϊόντα, αναρωτιέμαι ποιος γράφει τους κανόνες.

Η Αμερική χρειάζεται στρατηγική σκέψη. Η ανισότητα σπάει κόκαλα και δεν έχουν γίνει και πολλά.

Περιμένω να δω οικονομική ανάπτυξη 4%, αλλά η Αμερική δεν έχει στρατηγική σκέψη.

Αντίθετα βλέπω ένα πολύ σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού και των νεοφιλελεύθερων.

4444

06/11/2015

4444

First Time.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μοριακό οξυγόνο σε κομήτη, αν και έχει βρεθεί σε άλλα παγωμένα ουράνια σώματα, όπως στους δορυφόρους του Δία ή του Κρόνου.

Το φασματόμετρο Ροζίνα, ένα από τα όργανα της Rosetta, έκανε μετρήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ενώ ο κομήτης πλησίαζε στον Ήλιο. Σύμφωνα με τη μελετη, βρέθηκε περίπου 4% μοριακού οξυγόνου στο νέφος που σχηματίζει η ουρά του κομήτη και το ποσοστό αυτό παρέμενε σταθερό με το πέρασμα του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι το οξυγόνο είναι το τέταρτο σε ποσότητα αέριο του κομήτη, μετά το νερό σε αέρια μορφή, το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα.
imerisia.gr – www.esa.int

4444

4444

4444

4444

“Η TPP σημαίνει πως η Αμερική θα γράψει τους κανόνες του παιχνιδιού στον 21ο αιώνα”, ανέφερε ο Ομπάμα σε ηλεκτρονική ανάρτησή του. “Αν δεν εγκρίνουμε αυτή τη συμφωνία –αν η Αμερική δεν γράψει αυτούς τους κανόνες– τότε χώρες όπως η Κίνα θα το κάνουν”.

4444

06/11/2015

4444

Υπάρχει άραγε άτομο πλέον στην Ελλάδα που ψηφίζει Χ.Α. και δεν ξέρει τι ακριβώς ψηφίζει;
Από τη στιγμή που μέχρι και ο ίδιος ο αρχηγός τους έχει δηλώσει ότι είναι ένα κίνημα-κόμμα-οργάνωση που απαρτίζεται από τους νικημένους του ’40,δηλαδή νεοναζί,ταγματασφαλίτες,ρουφιάνους,μαυραγορίτες,γερμανοτσολιάδες κλπ και έχουν βγει στη φόρα οι πόζες με τον ”αρχαιοελληνικό” χαιρετισμό με τις σβάστικες για φόντο,και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα και τους ψηφίζουν,τότε μιλάμε για συνειδητοποιημένους φιλοφασίστες και εθελοτυφλούντες.Είναι τόσο απλό.

 • Μα οι ψηφοφόροι της ΧΑ την ψηφίζουν ακριβώς επειδή δεν υπόσχεται τίποτε άλλο παρά ξύλο και βία απέναντι σε ό,τι (δικαίως ή μή) θεωρούν πως τους φταίει.

  Σχόλιο: Αυτό που λες είναι απόλυτα σωστό. Από το 2010 οι κλέφτες που κυβερνούν την Ελλάδα, έχουν βάλει τους νεοέλληνες σε ένα σπιράλ θανάτου. Χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει, χιλιάδες έχουν γίνει αναγκαστικά μετανάστες.

  Εκατομμύρια ζουν στο όριο της φτώχειας.
  Όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση, η Χρυσή Αυγή, θα φαντάζει το λιγότερο κακό.

  Όποιος δε το καταλαβαίνει, δεν έχει ιδέα τι γίνεται.
  300 εκατομμύρια έχουν χαρίσει στα κόμματα εξουσίας.
  Δεκάδες εκατομμύρια στα κανάλια των νταβατζιδων και η λίστα είναι μεγάλη.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τρέχει να προλάβει τα μνημόνια.

4444

The Grand Coalition. Ο Μεγάλος Συνασπισμός.

4444

4444

http://www.pathfinder.gr/stories/4498472/ensynaisthhsh-prepei-na-matheis-ti-shmainei-ayth-h-lexh

Ενσυναίσθηση.

Σήμερα, η εμπάθεια συνδέεται με το μίσος, την έντονη εχθρότητα.

Η ετυμολογία ωστόσο, της λέξης και η αρχική της σημασία παραπέμπουν στην “ενσυναίσθηση”, όρος που στα Ελληνικά δεν χρησιμοποιείται συχνά. Και η ενσυναίσθηση λειτουργεί ως αντίδοτο στο μίσος, ΄”θέλει” να καταλάβει τον άλλον τόσο βαθιά, σαν να ήταν μέσα του.

Η “εμπάθεια”, ως ελληνιστική λέξη, σήμαινε αρχικά, το “έντονο πάθος”, ενώ στη συνέχεια, άρχισε να συνδέεται με την “κακότητα, την προκατειλημμένη αρνητική ή εχθρική στάση”. Η αγγλική λέξη “empathy” δηλώνει μία εντελώς διαφορετική σημασία, σχετίζεται με τη “συμμετοχή στο πάθος, στη δυστυχία του άλλου μέχρι πλήρους ταυτίσεως.

Με διαφορετικό τρόπο, εξελίχθηκε η ομόρριζη ελληνική λέξη “συμπάθεια”, η οποία πέρασε επίσης στην αγγλική γλώσσα, μέσω της λατινικής, ως “sympathy”. Συμπάθεια είναι η “εναρμόνιση με τα συναισθήματα κάποιου άλλου”, ενώ πολλές φορές, εκφράζει και τα “συλλυπητήρια”, ως συμμετοχή στη λύπη, στο πένθος, στην ατυχία του άλλου.

Η ενσυναίσθηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην συναισθηματική ανάπτυξη, ενώ έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά από την προσχολική κιόλας, ηλικία είναι ικανά να δείξουν ευαισθησία απέναντι στους άλλους. Η εμπάθεια φαίνεται πως καλλιεργείται, μέσω ισχυρών δεσμών, από τα δύο κιόλας, πρώτα χρόνια της ζωής μας.  Για “να βιώσεις τα συναισθήματα του άλλου”, δεν χρειάζονται πολλά. Με ένα απλό άγγιγμα, με μία κίνηση του κεφαλιού, με ένα χάδι, ή ακόμη, και με την απόλυτη σιωπή μπορεί να επιτευχθεί η ενσυναίσθηση. Και πολλές φορές, μία διακριτική στάση είναι πολύ προτιμότερη από μία τυπική απάντηση που απορρέει, συνήθως από την συμπάθεια.

Μέσα στα τρία λεπτά του βίντεο που ακολουθεί, συνειδητοποιείς πως το να νιώθεις “συμπάθεια” για τους φίλους, τους συγγενείς, τους διπλανούς σου, απέχει έτη φωτός από τη δύναμη της ενσυναίσθησης, ή αλλιώς, empathy. “Νομίζω ότι ο γάμος μου καταρρέει” – “Τουλάχιστον έχεις γάμο”, είναι ίσως εκείνο το σημείο του διαλόγου που περιγράφει με τον πιο εύστοχο τρόπο την έννοια της “συμπάθειας”. Η ενσυναίσθηση από την άλλη πλευρά, χτίζει τα θεμέλια της πάνω στην πλήρη ταύτιση με το πρόβλημα του εκάστοτε συνομιλητή. Το ρήμα “συν-αισθάνομαι” περιγράφει πιο εύκολα την ουσία της ενσυναίσθησης. “Αισθάνομαι μαζί σου” σημαίνει ότι δεν περιορίζομαι σε μία απλή κατανόηση του προβλήματος σου, αλλά ότι αφήνω τη χαρά ή τη λύπη σου να γίνει δική μου.

4444

04/11/2015

4444

You bet $ 10000?

I don’t trust opinion polls.

4444

Middle Ages.

Germany.

The problem is huge and will become explosive when around 2020-2025 there will be somewhere in Germany 20 million Muslims.

The country cannot accept 10,000 refugees and migrants day. This situation at some point you will explode and then it will be too late to treatment rationally.

http://kourdistoportocali.com/post/47900/muslims

Έκπληκτοι, οι 100 κάτοικοι ενός μικρού καταπράσινου χωριού 60 χιλιόμετρα από το Βερολίνο πληροφορήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ότι στις παλιές αποθήκες της περιοχής θα εγκατασταθούν σε έναν μήνα 700 πρόσφυγες. Δηλαδή, επτά φορές ο πληθυσμός του χωριού. Ήδη από το Σάββατο ειδικά συνεργεία έπιασαν δουλειά και «στήνουν» υπερσύγχρονους κοιτώνες σε μία περιοχή που φημιζόταν για την ήσυχη ζωή της.

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών λάμβανε από τις υπηρεσίες του μία απόρρητη έκθεση στην οποία, μεταξύ άλλων, τονιζόταν:

«Στην Γερμανία σήμερα εισέρχονται μία σειρά από προβλήματα, όπως ο ισλαμικός εξτρεμισμός, ο αραβικός αντισημιτισμός, εθνικές και θρησκευτικές συγκρούσεις άλλων λαών και πολλές χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν τα πάντα από τις κοινωνικές μας συνήθειες και λειτουργίες, όπως, φυσικά, και από τις παραδόσεις μας».

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και θα καταστεί εκρηκτικό όταν περί το 2020-2025 θα υπάρχουν στην Γερμανία κάπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

«Όντως, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», λέει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, υπογραμμίζοντας ότι για την μετανάστευση απαιτούνται quotas, καθ’ όσον η Γερμανία δεν είναι σε θέση να σώσει όλο τον κόσμο.

«Η χώρα δεν είναι δυνατόν να δέχεται 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες την ημέρα. Η κατάσταση αυτή σε κάποια φάση θα εκραγεί και τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί ορθολογικά», μάς λέει ο Γερμανό-Ρουμάνος συνάδελφος Ζ. Φρούχτμαν, που γνωρίζει πολύ καλά το όλο θέμα.

Προβλέπει, εξάλλου, ότι το «προσφυγικό» θα οδηγήσει και σε άδοξο τέλος την θητεία της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, για την οποία –όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς Γ. Ράχμαν– «η χρυσή εποχή τελείωσε».

Πιθανότατα δε, λέμε εμείς, τελειώνει η «χρυσή εποχή» και για την ίδια την Ευρώπη, στην οποία, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα κατοικούν το 2050 περί τα 100 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Εντυπωσιακή, από την άποψη αυτή, είναι και η πρόβλεψη του σουηδικού Ινστιτούτου Πολιτικής Tempo, το οποίο εκτιμά ότι στην Σουηδία του 2040 ο σουηδικός πληθυσμός θα είναι αισθητά κατώτερος από τον αντίστοιχο μουσουλμανικό –με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το περίφημο κοινωνικό πρότυπο της χώρας αυτής.

4444

Τζωρτζ Μπουλ: Η αυτοδίδακτη ιδιοφυΐα που έθεσε τις βάσεις των σύγχρονων υπολογιστών.

Πριν από 200 χρόνια Νοέμβρη μήνα, γεννήθηκε στη μικρή βρετανική πόλη Λίνκολν ο Τζορτζ Μπουλ. Ο αυτοδίδακτος μαθηματικός έθεσε με τη θεωρία του τις βάσεις των σύγχρονων υπολογιστών και των μηχανών αναζήτησης.
Όποιος αναζητεί σήμερα κάποια πληροφορία, μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εντοπίσει στο διαδίκτυο τα στοιχεία που επιθυμεί. Αν αυτό στις μέρες μας φαίνεται αυτονόητο, τα πράγματα δεν ήταν φυσικά έτσι πριν από 200 χρόνια. Ωστόσο ένας αυτοδίδακτος μαθηματικός από τη μικρή πόλη Λίνκολν που βρίσκεται στο μέσο της Μεγάλης Βρετανίας έθεσε εν έτει 1854 τους νόμους της λογικής, σύμφωνα με τους οποίους λειτουργούν οι σύγχρονοι υπολογιστές, οι βάσεις δεδομένων, τα Smartphones και οι μηχανές αναζήτησης.

Η λεγόμενη «άλγεβρα Μπουλ» αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης πληροφορικής. Όπως τονίζει ο διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Μαθηματικής Λογικής και Έρευνας Αρχών της Επιστήμης (DVMLG) καθηγητής Μπένεντικτ Λόβε, «η έννοια της άλγεβρας όπως την εισήγαγε ο Μπουλ βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης λογικής κι ως εκ τούτου στο switchboard κάθε υπολογιστή».

Οι λογικές συναρτήσεις του Μπουλ είναι ο πυρήνας των πληροφοριακών συστημάτων και των βάσεων δεδομένων.

Μια αυτοδίδακτη ιδιοφυΐα.

Ο Τζορτζ Μπουλ γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1815. Η μητέρα του ήταν καμαριέρα ενώ ο πατέρας του ένας υποδηματοποιός που αγαπούσε τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Τα πρώτα του μαθήματα τα έλαβε ο Τζορτζ από τον πατέρα του, ο οποίος εμφύσησε στον γιο του την επιθυμία να κατασκευάζει οπτικά όργανα.
Στο σχολείο ο Τζορτζ παρουσίασε μεγάλη κλίση στην εκμάθηση των γλωσσών. Στα δεκατέσσερά του μετέφρασε σε έξοχο ύφος τον έλληνα ποιητή Μελέαγρο. Δυο χρόνια αργότερα ο Μπουλ έγινε βοηθός δασκάλου, για να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένειά του μετά τη χρεοκοπία της επιχείρησης του πατέρα του. Παράλληλα μελετούσε το έργο των μεγάλων μαθηματικών.
Την πρώτη του μαθηματική μελέτη τη δημοσίευσε ο Μπουλ το 1844, σε ηλικία 29 ετών, γεγονός που του εξασφάλισε μια πρώτη επιστημονική αναγνώριση. Πέντε χρόνια αργότερα έγινε καθηγητής στο Queen’s College του Κορκ της Ιρλανδίας, χωρίς ο ίδιος να έχει πάει ποτέ στο πανεπιστήμιο.

Εκεί δημοσίευσε το 1854 το σημαντικότερο έργο του, τη «Διερεύνηση των νόμων της σκέψης».
Έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια, ώστε με τις ιδέες του Άλαν Τούρινγκ, του «πατέρα» της επιστήμης των υπολογιστών, και τη συμβολή του στην κρυπτογραφική ανάλυση κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να θριαμβεύσει η «άλγεβρα Μπουλ» στην τεχνολογία των υπολογιστών.

Ο ίδιος ο Μπουλ δε θα ήταν σε θέση να κατασκευάσει βέβαια έναν υπολογιστή με τα μέσα του 19ου αιώνα. Φαίνεται ωστόσο πως είχε πλήρη επίγνωση της σημασίας της εργασίας του για την εξέλιξη της επιστήμης, την οποία θα είχε εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο εάν δεν πέθαινε σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/297813/tzortz-boul-i-autodidakti-idiofuia-pou-ethese-tis-vaseis-ton-sughronon-upologiston/#ixzz3qXteHDRC
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Ο George Bool Μπουλ διατύπωσε με άλλη οπτική, την λογική του Αριστοτέλη.

Ο Αριστοτέλης ασχολείται με το ερώτημα: πότε μια πρόταση είναι άρνηση μιας άλλης.

Ο Bool ήταν μια μεγαλοφυΐα, είναι κρίμα που πέθανε νέος. Αν ζούσε θα έκανε «επιτάχυνση», αφού θα προχωρούσε σε μεγαλύτερο βάθος.

Και ο Τούρινγκ νέος πέθανε και άδικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει τεχνολογική επιβράδυνση.

4444

Ιστορική συνάντηση των προέδρων Κίνας και Ταϊβάν.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Σιγκαπούρη το ερχόμενο Σάββατο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που οι επικεφαλείς των δύο χωρών θα συναντηθούν μετά το 1949 και το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου.
Η συγκεκριμένη συνάντηση ανάμεσα στον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping και τον Ma Ying-jeou πρόεδρο της Ταϊβάν γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ταϊβάν καθώς πλησιάζουν οι εκλογές που θα λάβουν χώρας στις 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας αλλά και συνεργασίας αλλά σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο από την Ταϊβάν, ο Πρόεδρος Ma δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κάποια συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογό του.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/298061/istoriki-sunadisi-ton-proedron-kinas-kai-taivan-/#ixzz3qXrsWjCd
Σχόλιο: Όντως είναι ιστορική συνάντηση. Αναμένουμε να δούμε τι θα συζητηθεί και πως.

4444

Τα τάμπλετ (tablet) χάνουν τον «πόλεμο των πωλήσεων» από τα smartphones.

Το τρίμηνο Ιουνίου- Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν παγκοσμίως μόλις 48,7 εκατομμύρια τάμπλετ ενώ την ίδια περίοδο οι πωλήσεις των smartphones έφτασαν τα 355 εκατομμύρια τεμάχια.

Καθοδικά κινήθηκε, για τέταρτο συνεχές τρίμηνο, η παγκόσμια αγορά των υπολογιστών-ταμπλετών (tablets), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC. Οι πωλήσεις υποχώρησαν διεθνώς στην περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου κατά 12,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται στα 48,7 εκατομμύρια τεμάχια.
Η αγορά των ταμπλετών επηρεάζεται αρνητικά από τον ολοένα μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλες συσκευές, όπως τα «έξυπνα κινητά» (smartphones) με μεγάλη οθόνη και οι πολύ λεπτοί και ελαφροί φορητοί υπολογιστές (laptops).
Επιπλέον, σύμφωνα με την IDC, οι καταναλωτές τείνουν πλέον να κρατούν μια συσκευή tablet για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
Οι δύο ηγέτες του κλάδου, η αμερικανική Apple και η νοτιοκορεατική Samsung, είδαν τα μερίδια αγοράς τους να μειώνονται. Η Apple, που διατήρησε την πρώτη θέση, διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 9,9 εκατομμύρια συσκευές έναντι 12,3 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας πτώση 19,7%, με το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε στο 20,3%.
Η δεύτερη Samsung
είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 17,1% και να διαμορφώνονται σε 8 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ το μερίδιο της μειώθηκε στο 16,5%.
Στην τρίτη θέση παρέμεινε η κινεζική Lenovo με πωλήσεις 3,1 εκατ. και μερίδιο 6,3%, η Asus ήταν τέταρτη με πωλήσεις 1,9 εκατ. και μερίδιο 4%, ενώ η κινεζική Huawei συμπλήρωσε την πεντάδα με πωλήσεις 1,8 εκατ. και μερίδιο 3,7%.
Την ίδια περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2015, οι πωλήσεις των smarphones ενισχύθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2014 και να φτάνουν τα 355,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την IDC, πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της εν λόγω αγοράς από πλευράς πωλήσεων.
Ο ανταγωνισμός παραμένει ιδιαίτερα έντονος σε αυτή την κατηγορία των συσκευών, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η κυριαρχία των Samsung και Apple στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των smartphones.
Στα κινητά, η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 84,5 εκατομμύρια συσκευών (αύξηση 6,1% σε σχέση με πέρυσι) και μερίδιο αγοράς 23,8%. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε η Apple, που διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 48 εκατομμύρια συσκευές (αύξηση 22,2%) και το μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε σε 13,5% έναντι 11,8% ένα χρόνο νωρίτερα.
Την τρίτη θέση κατέλαβε η Huawei με 26,5 εκατομμύρια συσκευές (αυξημένες κατά 60,9% σε σχέση με το περασμένο έτος), με το μερίδιο της να διευρύνεται στο 7,5% από 5% πέρυσι.
Η Lenovo κατέλαβε την τέταρτη θέση με πωλήσεις 18,8 εκατ. συσκευών (αυξημένες κατά 11,1%) και με μερίδιο 5,3%.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η επίσης κινεζική Xiaomi, με πωλήσεις 18,3 εκατ. συσκευών και μερίδιο αγοράς 5,2%.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/297568/ta-tablet-hanoun-ton-polemo-ton-poliseon-apo-ta-smartphones/#ixzz3qY07YJVt
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Τα τάμπλετ δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά ενός notebook και με 260 ευρώ μπορώ να αγοράσω έναν φορητό.

Από την αρχή είπα και έγραψα, ότι τα τάμπλετ δε θα κυριαρχήσουν. Επίσης έγραψα, ότι πρέπει να μεγαλώσει η οθόνη τους και αυτό έγινε.

Τα τάμπλετ δεν είναι ακόμα ανταγωνιστικά, όμως άσκησαν πίεση και έπεσαν οι τιμές στα notebook.

Τα τάμπλετ, τα επόμενα μοντέλα που θα έρθουν, εκεί θα δούμε τον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν τεχνολογικά μυστικά για μένα.

Το πρόβλημα είναι, ότι έχετε ως πολιτισμός πολλές ατέλειες.

4444

Το μαχαίρι με το οποίο ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς αφαίρεσε την Ζωή του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι, βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

4444

03/11/2015

4444

To win Tayyip Erdogan percentage that got in the elections 01.11.15 brought enormous fear and fraud.

The Recep Tayyip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) and the AKP in no way have the percentage 49.1% of the electorate.

Για να πάρει ο Ταγίπ Ερντογάν το ποσοστό που πήρε στις εκλογές 01/11/15 άσκησε τεράστιο φόβο και νοθεία.

Ο Recep Tayyip Erdogan (Ταγίπ Ερντογάν) και το AKP σε καμία περίπτωση δεν έχει το 49,1% του εκλογικού σώματος.

4444

Ο Φίλης είναι ένα επικίνδυνος ηλίθιος. Η ιστορία δεν είναι απόψεις, είναι γεγονότα. Ο Τσίπρας οφείλει να γίνει ποιο σοβαρός σε εθνικά θέματα. Οι Τούρκοι έσφαξαν με οργανωμένο σχέδιο τους Πόντιους.

4444

http://www.liberal.gr/arthro/19474/oikonomia/nautilia/Petrofin-mia-anasa-apo-ta-5000-ploia-oi-ellines-efoplistes-to-2015.html

Petrofin: Μια ανάσα από τα 5.000 πλοία οι Έλληνες εφοπλιστές το 2015.

Νέα αύξηση σημείωσε ο ελληνόκτητος στόλος, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Petrofin Research για το τρέχον έτος 2015.

Ειδικότερα ο εμπορικός στόλος αποτελείται (Οκτώβριος 2015) από 4.909 πλοία, 202 πλοία περισσότερα από το 2014, ενώ αύξηση της τάξης του 7,52% σημείωσε και η χωρητικότητα του στόλου αυτού, φθάνοντας στους 328.254.495 dwt.

Ωστόσο ο ελληνόκτητος στόλος εκτός από μεγαλύτερος έγινε και νεώτερος καθώς η μέση ηλικία του, μειώθηκε στα 12,73 χρόνια από 13,26 χρόνια το 2014 και 14,05 χρόνια το 2013 και 14,7 χρόνια το 2012.

Ειδικά στα πλοία 20.000 dwt και πάνω, η μέση ηλικία μειώθηκε στα 8,71 χρόνια από 9,14 χρόνια πέρυσι και 9,83 το 2013.

Τα bulker άνω των 20.000 dwt αυξήθηκαν κατά 163 πλοία στα 1.929 πλοία από 1.766 πλοία το 2014, ενώ στο ίδιο μέγεθος στα δεξαμενόπλοια ο αριθμός τους αυξήθηκε μόλις κατά τρία, στα 808 από 805 και στα containerships ο στόλος πλοίων 20.000 dwt και πάνω αυξήθηκε κατά 30 πλοία στα 274 από 244 containerships.

Σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) από 50 το 2014 σε 74 το 2015 ενώ αύξηση σημείωσε και ο στόλος των πλοίων μεταφοράς υγραερίου (από 10.000 dwt και άνω) στα 48 πλοία από 31 το 2014.

Συνολικά οι έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να επενδύουν τεράστια ποσά, όχι μόνο στην διατήρηση του στόλου αλλά και στην αύξηση του, σημειώνει η Petrofin.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία αβεβαιότητα για το μέλλον της ναυτιλίας στην Ελλάδα λόγω της αναμενόμενης αύξηση της φορολογίας, η αύξηση του στόλου είναι θετική έκπληξη.

Οι έλληνες πλοιοκτήτες φημίζονται για την ικανότητα τους να επενδύσουν και να αποεπενδύουν στον σωστό χρόνο.

Ο χρόνος θα δείξει εάν θα έχουν και πάλι δίκαιο, υπογραμμίζει η Petrofin.

Γ. Σκορδίλης

4444

Αν για ένα 24ωρο κατεβάζαμε όλοι τα χέρια μας από τα πληκτρολόγια εν είδει απεργίας, θα κατέρρεε το σύστημα ή όχι;

http://www.kathimerini.gr/836843/article/texnologia/diadiktyo/ta-ixnh-mas-apodidoyn-kerdh

Την επόμενη φορά που θα σας κατηγορήσουν ότι «χαζολογάτε» στο facebook και ξημεροβραδιάζεστε ασκόπως μπροστά στον υπολογιστή, απαντήστε χωρίς περιστροφές ότι εργάζεστε.

Αν σας αμφισβητήσουν, παραπέμψτε τους στο συγγραφικό πόνημα των Antonio Casilli και Dominique Cardon «Qu’est-ce que le Digital Labor? » [«Τι είναι η ψηφιακή εργασία;»]. «Κάθε μας δημοσίευση, κάθε σχόλιο ή ακόμα και σύνδεσή μας σε εφαρμογή του κινητού ή σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να θεωρείται κάτι ανάλογο με εργασία», εξηγεί στην «Κ» κατηγορηματικά ο Ιταλός κοινωνιολόγος Antonio Casilli, ένας από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου, καθηγητής στο Paris Tech (Paris Institute of Technology) και συνεργάτης ερευνητής στο EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales).

Έως σήμερα μπορεί να θεωρούσαμε τους χρήστες του διαδικτύου «καταναλωτές», στην ουσία όμως αποτελούν την κινητήριο δύναμή του. «Οτιδήποτε μοιραζόμαστε στο διαδίκτυο, όχι μόνο αφήνει ανεξίτηλα “ίχνη’ αλλά θέτει σε εγρήγορση μια ολόκληρη παραγωγική διαδικασία», περιγράφει ο κ. Casilli.

«Χωρίς τους χρήστες το Ιντερνέτ και οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης».

Ουσιαστικά, αυτό αφορά κάθε μορφή διαδικτυακής παρουσίας μας στο Ιντερνέτ: από ένα απλό κλικ για να δηλώσουμε ότι επικροτούμε κάτι μέσω του like στο facebook ή του RΤ στο Twitter έως ένα κείμενο που θα ανεβάσουμε στο προσωπικό μας blog, μια φωτογραφία στο Instagram, το προφίλ του σπιτιού που υπενοικιάζουμε μέσω airbnb. Αρκεί να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν για ένα 24ωρο κατεβάζαμε όλοι τα χέρια μας από τα πληκτρολόγια εν είδει απεργίας… Θα κατέρρεε το σύστημα ή όχι;

Η Google ή το facebook από την καθημερινή μας δραστηριότητα «βγάζει» χρήματα, «από τη διαφήμιση που στηρίζεται στα προφίλ μας, από τα οποία εξάγονται συμπεράσματα για τις κοινωνικές και πολιτικές μας προτιμήσεις». Εξ ου και εμφανίζονται μπροστά μας διαφημίσεις «κομμένες και ραμμένες» στα γούστα μας.

«Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η ύπαρξη, η λειτουργία και η βιωσιμότητα όλων αυτών των ιστοσελίδων στηρίζεται στη δική μας δραστηριότητα, εμείς δίνουμε τροφή στους αλγορίθμους», υπογραμμίζει ο Ιταλός κοινωνιολόγος. «Και οτιδήποτε παράγει αξία αποτελεί μορφή εργασίας».

Ο ίδιος παρομοιάζει την εργασία αυτήν με τις εργατοώρες μιας μητέρας και νοικοκυράς που τα καθήκοντά της αντιστοιχούν σε μια μορφή αδήλωτης εργασίας προς όφελος της οικογένειάς της, που συνήθως υπερβαίνουν αυτά μιας οριοθετημένης εργασίας οκταώρου.

Επομένως, στο σύγχρονο ψηφιοποιημένο εργασιακό περιβάλλον εργαζόμαστε επτά μέρες την εβδομάδα, τα δεδομένα μας «αναπαράγονται» ακόμα και όταν κοιμόμαστε ή κάνουμε τζόκινγκ, ενώ βέβαια συνεχίζουμε την εν λόγω άτυπη εργασία μας ακόμα και στις διακοπές – ίσως, μάλιστα, οι ένθερμοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ως αδειούχοι «χτυπούν» περισσότερες υπερωρίες!

«Η ψηφιοποιημένη εργασία συνεπάγεται κατ’ ουσίαν μιαν αδιάκοπη προέκταση του πεδίου εργασίας στον χωροχρόνο», παρατηρεί ο Casilli. H εργασία λαμβάνει χώρα εκτός των παραδοσιακά ορισμένων χώρων εργασίας: μπορούμε να γράφουμε από το κρεβάτι ή την παραλία, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της δουλειάς μας – τα κέρδη, δηλαδή, που μπορεί αυτή να αποφέρει στις εταιρείες-κολοσσούς του διαδικτύου. «Οι ίδιες οι εταιρείες ασχολούνται ενδελεχώς με τη δραστηριότητά μας, την οποία αναλύουν συνεχώς, προσδίδοντάς της συνεπώς συγκεκριμένη εμπορική αξία». Αυτό αποτελεί, άλλωστε, και ένα βασικό αντεπιχείρημα έναντι όσων ισχυρίζονται ότι η δραστηριότητα στο Ιντερνετ δεν αποτελεί δουλειά, αλλά διασκέδαση του χρήστη.

Η Amazon, που διαθέτει το σύστημα Mechanikal Turk, έχει ξεκινήσει να πληρώνει τους χρήστες έναντι cents για ορισμένα τακτικά καθήκοντα, όπως συμπλήρωση ερωτηματολογίων, οργάνωση των playlists κ.λπ.

«Βέβαια, αυτή την τακτική την καθιέρωσε όχι από διάθεση ανταμοιβής των χρηστών, αλλά στοχεύοντας στην ταχύτερη επέκταση της ιστοσελίδας», επισημαίνει ο Casilli.

Μεταξύ των χρηστών μπορούμε, σύμφωνα με τον Casilli, να διακρίνουμε δύο κατηγορίες: τους συνειδητούς, που με τη θέλησή τους «τρέφουν» το σύστημα με πληροφορίες, και εκείνους που το κάνουν ασυνείδητα.

«Τα όρια μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι δυσδιάκριτα.

Ουσιαστικά όλοι μας έχουμε μοιραστεί δεδομένα, άλλοτε συνειδητά άλλοτε ασυνείδητα». Μια φωτογραφία των διακοπών που αυθόρμητα μοιραζόμαστε με τους «διαδικτυακούς» μας φίλους μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση «στρατευμένης» βούλησης. «Ας μην ξεχνάμε ότι το σύστημα αποθηκεύει τις γεωγραφικές συντεταγμένες όπου βρισκόμαστε τη στιγμή λήψης της φωτογραφίας, την ημερομηνία, τον τύπο της φωτογραφικής μηχανής, τη διεύθυνση του υπολογιστή μας κ.λπ.». Πόσο διαφορετική θα μπορούσε άραγε να είναι η συμπεριφορά μας αν το facebook, αντί να μας ρωτάει καθημερινά «τι σκεφτόμαστε», μας έθετε το ερώτημα αλλιώς: «Θέλετε να μοιραστείτε αυτό που σκέφτεστε με την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα»;

Κάπου εκεί επανέρχεται το ζήτημα της χρήσης των προσωπικών μας δεδομένων. «Ακόμα και αν είμαστε ανενεργοί ή διαγράψουμε, για παράδειγμα, τον λογαριασμό μας στο facebook, τα προσωπικά μας δεδομένα εξακολουθούν να υπάρχουν και να κυκλοφορούν», απαντά ο Casilli. «Άπαξ και εγγραφούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα δεν εξαφανίζονται ποτέ».

Φτάνει συχνά να έχουμε κάνει αναζήτηση κάποιου προϊόντος σε ένα e-shop, ώστε αυτό να μας αποστέλλει στο εξής καθημερινά newsletter με προσφορές. Ο χρήστης δύσκολα μπορεί να το αναχαιτίσει, αρχικά πρόκειται για emails, τα οποία δεν επιδέχονται απάντησης (no-reply), ή βρίσκεται αυτόματα μπροστά στους περίφημους «όρους χρήσης». «Είναι ένας αγώνας που δεν μπορεί να κερδηθεί», λέει εμφαντικά ο ίδιος.

Ο Casilli δεν ασχολείται με την ηθική πλευρά της χρήσης του διαδικτύου, ούτε δαιμονοποιεί την τεχνολογία. «Δεν είμαι αρνητής της, τουναντίον», διευκρινίζει, «ως χρήστης αλλά και ως επιστήμονας είμαι εξαιρετικά ανοικτός στην τεχνολογία, έχω προφίλ στις περισσότερες από τις σελίδες που σας ανέφερα».

Το φιλοσοφικό ερώτημα που τίθεται, επομένως, για τον Ιταλό κοινωνιολόγο και άλλους συναδέλφους του είναι σε ποιο βαθμό το «μοίρασμα» παράγει κοινά αγαθά και σε ποιο βαθμό αυτά μπορούν να προστατευθούν και να ρυθμιστούν. «Αυτή η αξίωση εγείρει πολλές δυσκολίες –νομικές και τεχνικές–, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο χρήστης μοιράζεται τα δεδομένα συναινετικά».

Μια ήδη διατυπωμένη άποψη από τον ερευνητή Jaron Lanier [«Who owns the future? ”] για την επίλυση της εν λόγω αδικίας είναι να πληρώνεται ο χρήστης κάθε φορά που μια μεγάλη πλατφόρμα θα κάνει χρήση κάποιας ανάρτησης, φωτογραφίας ή άλλου προσωπικού του δεδομένου. Μια επαναφορά τρόπον τινά των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο. «Ωστόσο, μου φαίνεται μια μη ρεαλιστική λύση, δύσκολα εφαρμόσιμη», σχολιάζει ο Casilli.

«H δική μου προσέγγιση είναι κυρίως πολιτική». Θεωρεί, λοιπόν, ότι θα πρέπει να υπάρχει μια minimum αναγνώριση της εργασίας κάθε χρήστη-εργαζόμενου, καθώς είναι εξαιρετικά πολύπλοκο να αξιολογείται και να κοστολογείται η χρήση του καθενός ή ακόμα και του ιδίου χρήστη από μέρα σε μέρα. Προτείνει, λοιπόν, ένα «βασικό άνευ όρων εισόδημα» που θα αφορά όλους τους χρήστες και θα προέρχεται από τη φορολογία των ιστοσελίδων. «Θα επρόκειτο για συμβολικό ποσόν, γιατί το ζητούμενο δεν είναι η αμοιβή, αλλά να εγκαταλείψουμε τη λογική του ατομικισμού», συνεχίζει. Το Ιντερνέτ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν από τη φύση τους το στοιχείο του συλλογικού στον τρόπο λειτουργίας τους και σε αυτήν τη λογική εισαγάγουν και τους χρήστες. «Επομένως, συλλογικά πρέπει να επιλυθεί και η ανταμοιβή των χρηστών στους οποίους οφείλει το διαδίκτυο την ύπαρξή του», καταλήγει ο Casilli.

Το καθεστώς στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, που η συζήτηση γύρω από το θέμα είναι πιο έντονη, ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ως απόπειρα αναγνώρισης της «αφανούς» εργασίας μπορεί να θεωρηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη των συνεργατών της εφαρμογής μετακινήσεων Uber στο Συνδικάτο Ιδιωτικών Μεταφορέων. Στη Γηραιά Ήπειρο, η σοβαρότερη προσπάθεια εκ μέρους των χρηστών έγινε με την πρωτοβουλία Europe-v-facebook, στην οποία 25.000 χρήστες ζητούν από τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ ως ένδειξη αναγνώρισης της αξίας που προκύπτει από τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου το New School for Social Media διοργανώνει στη Νέα Υόρκη συνέδριο υπό τον τίτλο «Platform Cooperativism: The internet. Ownership. Democracy». Εκεί θα κατατεθούν όλοι οι σχετικοί προβληματισμοί αλλά και προτεινόμενες λύσεις από τους κοινωνικούς επιστήμονες που ασχολούνται με την εν λόγω θεματική.

Διαβάστε

«Qu’est-ce que le digital labor? » Dominique Cardon & Antonio A. Casilli

«Against the hypothesis of the “end of privacy”. An agent-based modeling approach to social media» Paolo Tubaro, Antonio A.Casilli, Yasaman Sarabi

«Les liaisons numériques: vers une nouvelle sociabilité? » Antonio A. Casilli

«Digital Labor: The internet as Playground and Factory» Trebor Scholz

4444

http://www.kathimerini.gr/837002/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/forodo3ies-gnwrizete-oti

To 80% του πλούτου που έχει εναποτεθεί στην Ελβετία από καταθέτες – Ευρωπαίους κατοίκους δεν είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές της χώρας κατοικίας των καταθετών, σύμφωνα με στοιχεία των ελβετικών φορολογικών αρχών.

4444

Αδήλωτη και Ανασφάλιστη Εργασία.

Όταν η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία ξεπερνά το 10%, αυτό σημαίνει ότι το κράτος είναι μπουρδέλο. Δεν υπάρχει κράτος δηλαδή, μόνο συμμορίες, τσιφλικάδες και κολλήγοι.

Η εργασία πρέπει να καταγράφεται και να πληρώνονται εισφορές.

Όταν το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας είναι κάτω από 10%, αυτό σημαίνει ακμάζουσα οικονομία, ασφαλιστικά ταμεία γεμάτα χρήματα και γενικά μια κοινωνία που ξέρει που πηγαίνει και τι ζήτα.

Όταν η αδήλωτη εργασία είναι κάτω από 10%, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι μικρότερες.
Η αδήλωτη ή μαύρη εργασία είναι μια πληγή για μια υγιής οικονομία, πάντα.

4444

01/11/2015

4444

http://kourdistoportocali.com/post/47883/merten

Ο μύθος καταρρέει;

Τα στοιχεία που προκύπτουν απ” το αποχαρακτηρισμένο υλικό δεν παρέχουν κάποιο συμπαγές αποδεικτικό στοιχείο για τη συνεργασία Καραμανλή-Μέρτεν. Η φωτογραφία άλλοτε αμφισβητείται κι άλλοτε παρουσιάζεται ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση.

Η εμπλοκή του ζεύγους Μακρή είναι σχεδόν βέβαιη, αλλά οι αντικρουόμενες μαρτυρίες δεν επιτρέπουν κάποια ασφαλή αποτίμηση του μεγέθους της. Ιδιαίτερα ενοχοποιητική είναι η ψευδής κατάθεση της Δοξούλας που ισχυρίστηκε ότι είχε δει τον Μέρτεν «μόνο δύο φορές», ενώ δούλευε ως γραμματέας του και η προσπάθεια του Δημήτρη να αποφύγει την εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε κατά του Μέρτεν μετά το δημοσίευμα του Spiegel.

Το σίγουρο είναι πως τα αρχεία της CIA συνεισφέρουν καθοριστικά στη συζήτηση της υπόθεσης Μέρτεν, εγείροντας μια σειρά ερωτημάτων για τις πολιτικές του εθνάρχη, τόσο σε επίπεδο στελεχών που τον περιβάλλουν, όσο και σε επίπεδο προσωπικών του επιλογών.

Η πανικόβλητη αντίδρασή του στις απειλές του Μέρτεν, αλλά και ο αριθμός των ατόμων που στρατολογήθηκαν προκειμένου να συγκαλύψουν το περιστατικό, σε συνδυασμό με τα σημεία συνάντησης στελεχών της ΕΡΕ και ανθρώπων στον κύκλο Καραμανλή με τις κατοχικές δυνάμεις, μαρτυρά την ύπαρξη κάποιων διασυνδέσεων με ιστορικό βάθος που κινδύνευσαν να αναδειχθούν με την επίμαχη υπόθεση. Η δε διπλωματική και αντιπολιτευτική διάσταση αποτελεί υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο ακόμα και οι κατηγορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί εισέρχονται στην πολιτική, ενίοτε ιδιαίτερα μαχητικά. Ο Τύπος έχει παρουσία σε όλα τα σημεία της αφήγησης, είτε πρόκειται για τον γερμανικό, είτε για τον εγχώριο.

Μπορεί τα στοιχεία που μάζεψε η αντιπολιτευόμενη ΕΔΑ να μην παρέχουν κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τη σχέση Μέρτεν-Καραμανλή, αλλά οι ενδείξεις τους είναι αρκετές για να δημιουργήσουν έντονο προβληματισμό σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν τότε. Αντίστοιχα, η στοχοθεσία της ΕΔΑ για τη βαλκανική συμμαχία, αποβλέποντας προφανώς στη συμπόρευση με τον Τίτο, είναι ένα δεδομένο που δείχνει μια άλλη κατεύθυνση η οποία χάθηκε με την άνοδο της χούντας και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μερικές δεκαετίες αργότερα. Η δημοσίευση του εγγράφου που εκκίνησε τη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, δεν συνιστά κατάληξη της έρευνας, αλλά έναυσμα για την επανεκκίνησή της σε νέες βάσεις, αξιοποιώντας οτιδήποτε προσφέρεται αποχαρακτηρισμένο από τη διαμεσολάβηση του χρόνου.

4444

Το ήπια με μια γουλιά, αποτελείωσα και την μπουκάλα.

Βρισκόμουν στο Πλαγιαντελ Ρεν.

Γδύθηκα, τα ρούχα μου έφτιαξαν ένα λυπημένο σωρό στον καναπέ.

Τι χάλια, Χριστέ μου!

Ποτέ μου δεν έμαθα να ντύνομαι.

Τα πουκάμισα μου όλα ήταν ξεθωριασμένα και μισοτελειωμένα, από 5-6 χρόνια παλιά.

Το ίδιο και τα παντελόνια μου.

Μισούσα τα μεγάλα μαγαζιά ρουχισμού, μισούσα τους υπαλλήλους που το ‘παιζαν τόσο ανώτεροι, σαν να ‘ξεραν το μυστικό της ζωής, σαν να’χαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, πράγμα που εγώ δεν είχα.

Τα παπούτσια μου ήταν επίσης για τα πανηγύρια, παλιά και ξεσολιασμένα.

Βλέπεις σιχαινόμουν και τα παπουτσάδικα.

Δεν αγόραζα ποτέ τίποτα, δεν αντικαθιστούσα ποτέ τίποτα, αν δεν είχε καταντήσει ολότελα άχρηστο, κι αυτό ίσχυε και για τα’ αυτοκίνητα.

Δεν ήταν θέμα λιτότητας, απλά δε γούσταρα να γίνω καταναλωτής,

που θα χρειαζόταν ένα πωλητή, πωλητή που θα ήταν πάντα τόσο ανώτερος, τόσο όμορφος, τόσο αφ’ υψηλού, που λένε…

BOOK WOMEN by CHARLES BUKOWSKI

4444

4444

http://www.kathimerini.gr/836989/article/oikonomia/epixeirhseis/pws-h-krish-afanise-istorikes-epixeirhseis

Η πρωτοφανής ύφεση που πλήττει την Ελλάδα από το 2008 προκάλεσε την κατάρρευση ιστορικών επιχειρήσεων.

Γνωστά ονόματα της βιομηχανίας και του εμπορίου τελικά δεν απέφυγαν την πτώχευση, αφού δεν κατάφεραν να βρουν λύση απέναντι στο κλείσιμο των πιστωτικών γραμμών που εφάρμοσαν οι τράπεζες και σε συνδυασμό με τον υψηλό δανεισμό που μετέφεραν από τα προηγούμενα χρόνια, χρεοκόπησαν. Ακόμη και εταιρείες που μεταπωλήθηκαν για να διασωθούν δεν τα κατάφεραν και με τους νέους ιδιοκτήτες τους είχαν το ίδιο τέλος.

Ίσως η πιο επιτυχημένη μεταβίβαση εταιρείας σε fund του εξωτερικού ήταν της «M.I. Μαΐλλης» στην SPV HIG Luxembourg Holdings. Η προσπάθεια του ιδρυτή και τέως προέδρου της επιχείρησης Μιχαήλ Μαΐλλη ήταν να διασωθεί η ιστορική επιχείρηση από τα υψηλά χρέη της και να συνεχίσει να δραστηριοποιείται. Μάλιστα, η συμφωνία προβλέπει ότι η έδρα της ελληνικής επιχείρησης θα παραμείνει στην Αθήνα.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ιδρυτή επιχείρησης που αποχώρησε από την εταιρεία του λόγω υψηλών δανειακών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να κεφαλαιοποιηθούν τα χρέη και να αναλάβουν οι τράπεζες το management, ήταν ο κ. Γιάννης Στεφανής, ιδρυτής της Σελόντα.

To 1981 o 38χρονος τότε Γιάννης Στεφανής αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και από ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Spot βρέθηκε στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου να στήνει τους πρώτους κλωβούς με ψάρια στα νερά του Σαρωνικού. Η Σελόντα ήταν η πρώτη εταιρεία του χώρου που εξασφάλισε κοινοτικά κονδύλια και από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε μια ξέφρενη ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να φτάσει να ηγείται του κλάδου μαζί με τον Νηρέα. Ήταν μάλιστα και η πρώτη εταιρεία του κλάδου που πέρασε την πόρτα της Σοφοκλέους το 1994, ανοίγοντας τον δρόμο και στις άλλες ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες να αναζητήσουν φθηνά κεφάλαια από την αγορά. Ωστόσο, στην πορεία, δεν τα κατάφερε…

Πικρές ιστορίες θα μπορούσαν να διηγηθούν πολλοί εργαζόμενοι για ελληνικές επιχειρήσεις που για δεκαετίες ήταν ανθηρές, αλλά η πολυετής ύφεση σάρωσε τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας.

Για παράδειγμα, η καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη, μία από τις τελευταίες παραδοσιακές επιχειρήσεις στο κλάδο καπνού (έχουν απομείνει η «Καρέλιας» και η ΣΕΚΑΠ) γονάτισε από τον υψηλό δανεισμό.

Όπως διεφάνη από τις εξελίξεις, η οικογένεια Φαντοπούλου, που είναι οι βασικοί μέτοχοί της, δεν ήταν σε θέση να στηρίξουν οικονομικά την επιχείρηση. Το θετικό σενάριο για τους εργαζομένους θα ήταν η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη είχε ιδρυθεί το 1938 και η ναυαρχίδα των σημάτων της ήταν το αντινικότ «22».

Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις της έφθιναν και η επιχείρηση εμφάνιζε ζημίες από την πρώτη γραμμή των κερδών, αφού το κόστος πωλήσεων ξεπερνούσε τον συνολικό τζίρο.

Η αδυναμία εξαγωγών προέκυψε για πρώτη φορά στις αρχές του 2010. Και αυτό γιατί καταλογίστηκαν πρόστιμα από το Δημόσιο για διαφυγόντες δασμούς. Η εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια, αλλά ώσπου να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεσμεύθηκαν οι τραπεζικές εγγυήσεις της, κάτι που έφερε και την αδυναμία εξαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις της εταιρείας το 2010 κατακρημνίστηκαν στις 748.000 ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ το 2009.

Ο τελευταίος δημοσιοποιημένος ισολογισμός του 2011 κατέγραψε πωλήσεις 317.000 ευρώ και συσσωρευμένες ζημίες 10 εκατ. ευρώ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννα Φαντοπούλου προσπάθησε να παίξει το τελευταίο χαρτί το 2011 ποντάροντας υποχρεωτικά στην εγχώρια αγορά. Λάνσαρε το σήμα MG Gold με τιμή 2,60 ευρώ, συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους, έτσι ώστε να διατηρηθεί στην αγορά. Μάλιστα, αύξησε την προμήθεια των λιανοπωλητών (περίπτερα, ψιλικατζίδικα κ.λπ.) και με μια δραματική σε τόνο επιστολή της προς τους συνδέσμους των περιπτερούχων ζήτησε τη στήριξή τους ώστε να βοηθηθεί μια μικρή αμιγώς ελληνική καπνοβιομηχανία. Το πείραμα δεν πέτυχε, υπήρξαν καταγγελίες από την πλευρά της για πόλεμο από τις πολυεθνικές και έτσι η επιχείρηση που κάποτε απασχολούσε 80 εργαζομένους έφθασε στο σημερινό αδιέξοδο.

Η Ατλάντικ, η πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, πριν κλείσει, βυθίστηκε επίσης υπό το βάρος των δανειακών υποχρεώσεων, οδηγώντας στην ανεργία πάνω από 3.000 εργαζομένους και προκαλώντας ζημίες σε 1.500 και πλέον προμηθευτές.

Καθοριστικής σημασίας ήταν και η κόντρα ανάμεσα στους βασικούς μετόχους, την οικογένεια Αποστόλου και την οικογένεια Λαουτάρη, στη διάρκεια της οποίας εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν σκληρές κατηγορίες.

Μάλιστα, η διαμάχη των δύο πλευρών έφθασε μέχρι το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι συνέπειες του υπερδανεισμού

Η νέα γενιά των πτωχευμένων εταιρειών του 21ου αιώνα δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια πριν η Ελλάδα εισέλθει στην Ευρωζώνη και απελευθερωθεί η στεγαστική και επιχειρηματική πίστη στην Ελλάδα. Η επιθετική συμπεριφορά των ιδιοκτητών πολλών επιχειρήσεων που τυφλώθηκαν από τη λάμψη του υπερδανεισμού, το εύκολο και πολύ χρήμα που λάμβαναν από τις τράπεζες, χωρίς μάλιστα να έχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις, τους ώθησε σε κινήσεις εντυπωσιασμού απέναντι στους ανταγωνιστές τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες του υπερδανεισμού. Ακόμη και στην αρχή της ύφεσης το 2008, πολλοί επιχειρηματίες δεν αντελήφθησαν τον τυφώνα που θα ακολουθούσε και συνέχισαν να δανείζονται. Από το β΄ εξάμηνο του 2012 οι υπερδανεισμένες εταιρείες είχαν πλέον πρόβλημα με τις γραμμές πίστωσης των τραπεζών. Όταν οι τράπεζες ζήτησαν από τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τις εταιρείες ήταν μάλλον αργά. Η λύση των στρατηγικών επενδυτών, που επίσης αξιοποιήθηκε, δεν απέδωσε.

Σχόλιο: Όταν είσαι επιχειρηματίας σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις προβλέψεις. Ποιος από εσάς έχει τα προσόντα και το κάρμα, να μου κάνει μια επαγγελματική πρόταση, να δει τι θα γίνει;

4444

http://www.kathimerini.gr/830663/article/oikonomia/epixeirhseis/naymaxia-gia-tis-ellhnikes-naytiliakes

 

Λονδίνο, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Μονακό, Βαλέτα, Λεμεσός αλλά και Στοκχόλμη, Ρότερνταμ, όπως και άλλα ναυτιλιακά κέντρα επιδίδονται τους τελευταίους μήνες σε αγώνα δρόμου για την προσέλκυση ελληνόκτητων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς εκτιμούν πως κυοφορείται ιστορικών διαστάσεων έξοδος της ποντοπόρου από την Ελλάδα.

Ήδη, η επί τρία και πλέον χρόνια κλιμάκωση της αβεβαιότητας στη χώρα σε συνδυασμό με τις διαρκείς πιέσεις από ισχυρά βορειοευρωπαϊκά ανταγωνιστικά συμφέροντα για την αλλοίωση του θεσμικά κατοχυρωμένου πλαισίου λειτουργίας της στην Ελλάδα, έχει εξωθήσει ουκ ολίγες ναυτιλιακές σε μετεγκατάσταση.

Ωστόσο, η επαπειλούμενη μαζικότερη έξοδος της ναυτιλίας από την Ελλάδα, θα στοιχίσει κι άλλες μονάδες στο ελληνικό ΑΕΠ, την απασχόληση και το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, κάτι που έχει ήδη γίνει ορατό από τις μειωμένες εισροές ναυτιλιακού συναλλάγματος μετά τα capital controls, όπως εξηγούν τραπεζικοί κύκλοι.

Απόπειρες.

Το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια ξένων ναυτιλιακών μητροπολιτικών κέντρων να προσελκύσουν ελληνόκτητες ναυτιλιακές έχει ενταθεί αξιοσημείωτα.

Την εβδομάδα αυτή το Λονδίνο διοργάνωσε εβδομάδα ναυτιλίας προβάλλοντας, με την ενεργή συμμετοχή της βρετανικής κυβέρνησης, τα πλεονεκτήματά του ως έδρα για την ποντοπόρο.

Με πενθήμερες εκδηλώσεις, το London International Shipping Week αποτέλεσε την κορωνίδα της προσπάθειας του λονδρέζικου City να καταδείξει πως παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της ποντοπόρου παγκοσμίως και να προσελκύσει έτσι ακόμα περισσότερους επιχειρηματίες του κλάδου.

Λίγες μέρες νωρίτερα στην Αθήνα βρέθηκε αποστολή από το Ντουμπάι, που πραγματοποίησε σειρά ραντεβού και παρουσιάσεων. Ο στόχος ήταν να προβληθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον εφοπλισμό, μέσω του ειδικού ναυτιλιακού κέντρου που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Dubai Maritime City Authority, κρατικού φορέα διαχείρισης των σχετικών δραστηριοτήτων.

Η μηδενική, πρακτικά, φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων αλλά και των φυσικών προσώπων που ισχύει εκεί είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ.

Τους χαμηλούς της συντελεστές και την παροιμιώδη πολιτικοοικονομική της σταθερότητα προβάλει εσχάτως μετ’ επιτάσεως και η Σιγκαπούρη.

Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός Μεταφορών επικοινωνεί η ίδια, προσωπικά, με τους ενδιαφερόμενους για εκεί εγκατάσταση επιχειρηματίες, σημειώνουν στην «Κ» ναυτιλιακοί κύκλοι. Οι προσπάθειες της Σιγκαπούρης έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, προσθέτουν με νόημα.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας ήλθε να προστεθεί και η Σουηδία στις χώρες που ανακοίνωσαν την υιοθέτηση συστήματος φορολόγησης της ναυτιλίας βασισμένο στο tonnage tax ή φόρο χωρητικότητας, πλαίσιο που εφαρμόζεται σε όλα τα ανεπτυγμένα ναυτιλιακά κράτη προεξάρχουσας της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό σύστημα που έχει υιοθετηθεί ανά την Ευρώπη, τονίζουν ναυτιλιακοί κύκλοι.

Λιγότερη προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλει η ομόδοξη Κύπρος στο ναυτιλιακό δυναμικό της οποίας έχουν ήδη προστεθεί δεκάδες θυγατρικές ελληνικών ναυτιλιακών αυτό το καλοκαίρι. Κάτι που ήρθε ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στην εξίσωση ναυλωτών και ξένων μετόχων τους για παράκαμψη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ως φυσιολογική αντίδραση στην τραπεζική αργία και τα capital controls και εν τέλει, της προσπάθειας διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Άλλες ναυτιλιακές φέρονται να έχουν εξετάσει μετεγκατάσταση στην Ολλανδία η οποία πρόσφατα υιοθέτησε, ειδικά για τη ναυτιλία, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 7% για να είναι ανταγωνιστική του αντίστοιχου ελβετικού που έχει προσδιοριστεί στο 8%.

Μερίδια

Στόχος όλων αυτών των ξένων κέντρων -μεταξύ των οποίων και η Γερμανία που ενοχοποιείται για σειρά αρνητικών παρεμβάσεων στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο- είναι να αποσπάσουν μερίδια από την ελληνική δεξαμενή.

Τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνόκτητη ναυτιλία βρίσκεται αδιαλείπτως στην πρώτη θέση ελέγχοντας άνω του 16% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt, ενώ το ελληνικό νηολόγιο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. Ειδικότερα, η ελληνόκτητη ναυτιλία σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Clarksons (Μάρτιος 2015), εμφανίζει συνολική χωρητικότητα 181,7 εκατ. gt και ελέγχει 5.057 ποντοπόρα πλοία άνω των 100 gt. Παράλληλα υπολογίζεται πως το 16,5% του υπό ναυπήγηση στόλου διεθνώς είναι ελληνικών συμφερόντων. Η ελληνόκτητη ναυτιλία αντιπροσωπεύει το 18,82% του παγκόσμιου στόλου πλοίων μεταφοράς φορτίων χύδην και το 26,50% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου σε dwt.

Έντονο το «φλερτ» και από τους Καναδούς μέσω του Βανκούβερ.

Στην κατοικία του Καναδού πρέσβη είναι προγραμματισμένο για αύριο Δευτέρα ένα ενδιαφέρον ραντεβού. Το ναυτιλιακό κέντρο του Βανκούβερ, και συγκεκριμένα ο πρόσφατα αναβαθμισμένος φορέας του, Vancouver International Maritime Centre, θα παρουσιάσει σε επιχειρηματίες της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας τα προτερήματα της μετεγκατάστασης εκεί των διαχειριστριών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη, αλλά περισσότερο στοχευμένη, κρούση του λιμανιού της μακρινής δυτικής ακτής του Καναδά στην ελληνική πλοιοκτησία.

Η πρώτη έγινε την προηγούμενη Τετάρτη στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του London International Shipping Week, οπότε και το Vancouver International Maritime Centre λάνσαρε επισήμως την προσπάθειά του να προσελκύσει ναυτιλιακές. Ο Καναδάς προστίθεται έτσι στη μεγάλη λίστα των ξένων κέντρων που σπεύδουν να επωφεληθούν από την πολυσυζητημένη διεθνώς πλέον ως επικείμενη έξοδο του ελληνικού εφοπλισμού από την Ελλάδα.

Όπως όμως και την επίσης ενδεχόμενη έξοδο εφοπλιστών, Ελλήνων και ξένων, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Και τούτο επειδή οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της βρετανικής κυβέρνησης για τους φορολογικούς κατοίκους, τους λεγόμενους non doms, αναμένεται να δημιουργήσουν επιβαρύνσεις στην πολυπληθή κοινότητα ξένων που διαβιούν στο Λονδίνο, από το 2017 και μετά.

Σημαντικότατο μέρος αυτής της κοινότητας αποτελείται από μέλη του ναυτιλιακού συμπλέγματος και ειδικά από Έλληνες πλοιοκτήτες: τους ευρύτερα γνωστούς στο εξωτερικό ως London Greeks.

Η διάρκεια των προνομίων που παρέχει ο προσδιορισμός non dom απέκτησε ημερομηνία λήξης στη 15ετία και αυτό θα λειτουργήσει αναδρομικά από τον Απρίλιο του 2017.

Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι σαφής: η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο της παραγωγικό πυλώνα, προς όφελος άλλων κρατών με ανταγωνιστικά θεσμικά πλαίσια. «Η υιοθέτηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου έγινε από την ελληνική πολιτεία για να φέρει στη χώρα τις επιχειρήσεις αυτές και όχι για να στηρίξει όσες ήταν εδώ», θυμίζουν οι επαΐοντες.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η συνολική συμβολή της ναυτιλίας ανέρχεται σε 13 δισ. ετησίως προστιθέμενη αξία και 192.000 θέσεις εργασίας, ενώ η Boston Consulting Group την υπολογίζει πλέον σε περισσότερο από 7% του ΑΕΠ.

Σχόλιο: διαβάστε καλά το άρθρο για να μάθατε τι παίζετε και γιατί οι Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι λένε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο.

Ένα σωρό χώρες και μάλιστα του «καλού κόσμου» τους προσφέρουν Γη και Ύδωρ και γράφουν στ’ αρχι….α τους τον κάθε Σόϊμπλε και τον κάθε Γερμανό υπάλληλο.

Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι παγκόσμιοι παίκτες και πολλοί τους θέλουν.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν φερθεί έξυπνα. Δεν έχουν αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε τους Έλληνες εφοπλιστές.

4444

4444

31/10/2015

http://kourdistoportocali.com/post/47854/tzimeros

Οι αναρτήσεις-φωτιά του Θάνου Τζήμερου στο fb προκάλεσαν την αντίδραση του Χατζηνικολάου ο οποίος του έκανε αγωγή>

-Το Χατζηνικολάκι μού έκανε αγωγή και ζητάει 500.000 ευρώ…,

έγραψε στο facebook ο Θάνος Τζήμερος.

Και συνέχισε: (Ακρίβυνε το νερό για την πισίνα στη βίλα του προστάτη των αδυνάμων και θέλει τη βοήθεια του κοινού.)

Του έθιξα, λέει, την τιμή (εδώ γελάνε) και την υπόληψη (εδώ ξαναγελάνε) διότι τον αποκάλεσα βδέλλα.

Λάθος έκανα, το αναγνωρίζω. Καρκίνο έπρεπε να τον αποκαλέσω. Διότι η βδέλλα όσο αίμα και να πιει, κάποια στιγμή χορταίνει. Και, επιπλέον, δεν σκοτώνει τον ξενιστή. Ενώ οι αρχιερείς του λαϊκισμού, οι τσιρλήντερς της κάθε εξουσίας, αυτοί που πέταξαν τόνους λάσπης σε όποιους τόλμησαν να προειδοποιήσουν για την καταστροφή που ερχόταν, δεν χορταίνουν ποτέ.

Και, επιμένω, είναι περισσότερο υπεύθυνοι από τους πολιτικούς για την κατάντια της χώρας. Τους πολιτικούς κάποια στιγμή ο λαός μπορεί να τους στείλει σπίτι τους.

Ενώ όλους αυτούς θα τους λούζεται εσαεί, ή τουλάχιστον όσον καιρό “κάνουν καλά τη δουλειά τους”, όπως την κάνουν χρόνια τώρα, ξέρουν αυτοί…

(Αλήθεια, τι γραμμή έδωσε σήμερα το αφεντικό; Συνεχίζουμε να στηρίζουμε Τσίπρα ή αρχίζουμε και την κάνουμε με πλάγια πηδηματάκια;)

Α, και να σου πω: για κάτι δημοσιογράφους που ήταν στο payroll επιχειρηματιών και πολιτικών έχει πάρει κάτι το αυτί σου; Γιατί ψάχνω να βρω κανένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σου, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, αλλά ο γούγλης δεν με βοηθάει. Και για κάποιους άλλους που έπαιρναν τηλέφωνο και εκβίαζαν εν ψυχρώ επιχειρηματίες για να πάρουν διαφημίσεις τον παλιό καλό καιρό; Ξέρεις κανέναν; Διαφώτισέ με, μήπως μου έχει διαφύγει, και σε αδικώ, την αρσακειάδα…

Άντε, κάνε μου τώρα ακόμα μια αγωγή για να το κλείσουμε στο μύριο, γιατί έχει ακριβύνει και η βενζίνη για την Πόρσε.

Μία ακόμη ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου με την σχετική φωτό>

Δείτε εδώ αγάπες! Όταν όλος ο κόσμος το είχε τούμπανο ότι ο Άκης τα παίρνει από παντού, το χατζηνικολάκι δεν είχε ακούσει τίποτε. Μπορεί να έχει και καμιά βαρειά βαρηκοΐα και να το παρεξηγώ το καημένο. Ενώ θα έπρεπε να το συγχαρούμε που μολονότι άτομο με ειδικές ανάγκες… έκανε τέτοια καριέρα. Πάντως το πρόβλημα παραμένει. Διότι και σήμερα άλλα τα ακούει και άλλα κάνει σαν να μην τα άκουσε, να μη σου πω σαν να μην έχουν λεχθεί καν.

4444

Αύριο στην Τουρκία γίνονται εκλογές.

4444

Η Ευρώπη του 1939 ήταν με τα λόγια του Στάλιν, ένα «παιχνίδι πόκερ» με τρεις παίκτες, που ο καθένας τους έλπιζε να πείσει τους άλλους δυο να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο και να αφήσουν τον τρίτο να μαζέψει τα κέρδη.

Οι τρεις παίκτες ήταν οι φασίστες της Ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ, οι καπιταλιστές της Βρετανίας του Νέβιλ Τσάμπερλεν – σε συμμαχία με τη Γαλλία του Νταλαντιε – και οι Μπολσεβίκοι.

Αν και ο Γεωργιανός θαύμαζε την επιδεικτική χυδαιότητα του Αυστριακού, ωστόσο αναγνώριζε τον κίνδυνο της αναδυόμενης Γερμανίας … [Και] θεωρούσε τις Δυτικές Δημοκρατίες τουλάχιστον τόσο επικίνδυνες, όσο και την Γερμανία.

4444

Η φωτογραφία έγινε ανάρπαστη και η κοπελίτσα διάσημη. Στη Θεσσαλονίκη έγινε το δρώμενο.

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2015/10/blog-post_60.html

4444

του Βασίλη Καπούλα

Ο οικονομικός proxy war που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με αιχμή την Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου τα οποία έριξαν τις τιμές πετρελαίου γύρισε μπούμερανκ καθώς το ΔΝΤ τις προειδοποιεί πως βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η Ρωσία αποφάσισε οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται σε ρούβλια, ένα ακόμη χτύπημα κατά του δολαρίου!

Η πολιτική μείωσης των τιμών πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα το έλλειμα της Σ. Αραβίας να εκτοξευτεί στο 20% το 2015 από 3,4% το 2014 και η χώρα να εκδώσει για πρώτη φορά μονοετή ομόλογα.

Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση του πολέμου στην Υεμένη, των ισλαμιστών στη Συρία, το γεγονός ότι το 90% των εσόδων της προέρχεται από το πετρέλαιο με τις τιμές να έχουν πέσει κατά 50% εξαφανίζουν το αποθεματικό των 650 δισ. που διέθετε!

Και το πιο σημαντικό: Οι οικονομίες των χωρών αυτών εξαρτώνται αποκλειστικά από το πετρέλαιο την ίδια στιγμή που η Ρωσία σύναψε τεράστιες οικονομικές συμφωνίες με την Κίνα ενώ διαθέτει και έσοδα από μια αμυντική βιομηχανία…

“Αν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου παραμείνουν όπως έχουν γύρω στα 50 δολ. το βαρέλι, τότε τα κράτη του Κόλπου θα έχουν ένα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο μέλλον” τονίζει ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Bruno Versailles.

“Τα επόμενα πέντε χρόνια ή ακόμη και λιγότερο, τα κράτη του Κόλπου θα έχουν χρεοκοπήσει αν η τωρινή τάση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου συνεχιστεί” λέει ο οικονομολόγος.

Ασφαλώς, μια χώρα μπορεί να διαλέξει να τυπώσει περισσότερο χρήμα αλλά αυτό θα οδηγούσε στην υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Παρόλ΄αυτά τα κράτη του Κόλπου δεν μπορούν καν να κάνουν αυτή την επιλογή.

“Το τύπωμα χρήματος δεν είναι επιλογή, τα κράτη του Κόλπου είναι συνδεδεμένα με το αμερικανικό δολάριο” τονίζει ο οικονομολόγος του ΔΝΤ.

“Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Μπαχρέιν παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους από τις εξαγωγές πετρελαίου. Συνεπώς αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο χρεοκοπίας. Οι οικονομίες αυτών των χωρών δεν μπορούν να βασιστούν σε άλλες βιομηχανίες για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους σε θετική τροχιά” εξηγεί ο Versailles.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία η μεγαλύτερη χώρα- εξαγωγός πετρελαίου. Πάνω από το 90% των εσόδων της Σαουδικής Αραβίας εξαρτάται από το πετρέλαιο και με τις τιμές να πέφτουν κατά 50% τον περασμένο χρόνο, η κυβέρνηση παλεύει να αντιμετωπίσει την οικονομική πίεση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να κλείσει την χρονιά με έλλειμμα 20% του ΑΕΠ από 3,4% το 2014  ενώ για πρώτη φορά από το 2007 η χώρα έχει εκδώσει ομόλογα 12 μηνών. Ταυτόχρονα, η οικονομική της ανάπτυξη αναμένεται να είναι χαμηλή αφού θα περιοριστούν και τα έξοδα της.

Όλα αυτά είχα ως αποτέλεσμα το ΔΝΤ στις οικονομικές του αναλύσεις να πιστεύει πως σε 5 χρόνια θα εξαντλήσει όλα τα αποθεματικά της ακόμα και αυτό των 650 δισ. που διέθετε αρχικά…

Σύμφωνα με την αναφορά του ΔΝΤ, υπάρχει τεράστια πτώση στις τιμές του πετρελαίου αφού από 100 δολάρια το βαρέλι το 2014 έχουν φτάσει στα 45 δολ. το βαρέλι το 2015!

Το κόστος της οικονομικής πολιτικής των κρατών του Κόλπου προκειμένου να χτυπηθεί η ρωσική οικονομία είναι 350 δισ μέχρι τώρα με το ΔΝΤ να συστήνει άμεσα διορθωτικά μέτρα!

Το μεγαλύτερο ρίσκο το αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία αφού το 90% των κερδών της έρχεται από το πετρέλαιο ενώ έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 79 δις το τελευταίο χρόνο για να ανακάμψει από τις τιμές του πετρελαίου που κατρακυλούν!

 

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ αναφέρει:

 

“Επειδή οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανόν να σημειώσουν μεγάλη πτώση με μεγάλη χρονική διάρκεια, οι χώρες-εξαγωγοί πετρελαίου πρέπει να προσαρμόσουν τα έξοδα τους, την εισοδηματική τους πολιτική, να διασφαλίσουν την οικονομική και φοροδοτική επάρκεια και σταδιακά να δημιουργήσουν χώρο για “πολιτικούς ελιγμούς”.

Οι προσαρμογές πρέπει να γίνουν κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής καθώς οι τωρινές (προσαρμογές) είναι ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν την οικονομική πρόκληση”.

Ένα ακόμη χτύπημα έρχεται να δώσει η Ρωσία αφού, ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν αποφάσισε να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.  

Έδωσε εντολή να διακοπεί η χρήση δολαρίου για τις πληρωμές πετρελαίου στη χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.  

Σε μια συνεδρίαση  της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β. Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της.

 

Ο Β. Πούτιν τόνισε στο  Ρώσο ΥΠΟΙΚ Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισα είναι παράνομοι.

“Τί συμβαίνει στην πράξη; Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ, Ταμάν, Ουστ-Λούγκα, Κοζμίνο, Πριμόρσκ αλλά και όλα τ’άλλα, τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο  γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό είναι απαράδεκτο και παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;”

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να μελετηθεί η επέκταση χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας.

“Πρέπει να δυναμώσουμε το ρόλο του ρουβλίου στους υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις. Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά οφέλη”.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε την οικονομική ζημία των ζωνών αυτών γι αυτό άλλωστε έιχε ζητήσει η Ρωσία να μειώσει την εξάρτηση της από το πετρέλαιο. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα του να μην υποχωρήσει ούτε βήμα από τους αρχικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς του και όποιος αντέξει…

– See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151030/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85#sthash.K31ZmIcv.dpuf

Σχόλιο: Το πετρέλαιο δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τα 100$ στους επόμενους 12 μήνες. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά σε πετρέλαιο, αλλά και φυσικό αέριο.

Το δημοσίευμα επίσης μιλά για την Σαουδική Αραβία. Περιμένω αντίδραση.

4444

Τη δεκαετία του 80 πολύ νέος ακόμα, έλεγα ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ πρέπει να κάνουν στρατηγική συμμαχία, σαν ιστορικά ισοδύναμοι εταίροι και στο βάθος μια φιλία.
Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν την σχέση αυτή.

Όμως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Εγώ ξέρω περισσότερα από εσάς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ελληνική πολιτική κάστα. Είναι γιουσουφάκια.
Επίσης οι έλληνες νταβατζηδες είναι ψιλικατζήδες.
Θα γίνουν πολλά.
Περιμένω καλύτερη οικονομική συνεργασία.
Αυτό που με απασχολεί, ότι οι έλληνες πολιτικοί είναι γιουσουφάκια.

4444

30/10/2015

4444

4444

http://edition.cnn.com/2015/10/28/middleeast/isis-us-carter-3-rs/index.html

“three Rs”

http://edition.cnn.com/2015/10/30/middleeast/randy-roberts-u-s-man-fighting-isis/index.html

Northern Syria (CNN)A former U.S. soldier battling ISIS alongside Kurdish fighters in Syria has warned others tempted to join him that life on the front line is no computer game.

“You meet a lot of people who think this is going to be the gaming experience — [like] Call of Duty,” he told CNN at his remote camp near the Tigris River in northern Syria.

“They think because they understand how to pull the trigger on a console they know how to do it in real life.”

Randy Roberts is one of dozens of westerners who have come to Syria and Iraq to join the YPG, and help them take on ISIS.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/47828/nationalbank

Οι Συμβάσεις Ενεχύρασης Απαίτησης της Εθνικής Τράπεζας είναι η δυνατότητα που δίνει η ιστορική Τράπεζα με τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη σε μηντιάρχες που πήραν δάνειο από την Τράπεζα να το συμψηφίζουν με διαφημίσεις που δίνει η ίδια η Τράπεζα!

Απίστευτο ε;

Πηγαίνει ο πάσα ένας νταβατζής των ΜΜΕ στην Εθνική Τράπεζα παίρνει ένα εκατομμύριο δάνειο και στην συνέχεια η Εθνική Τράπεζα του δίνει την δυνατότητα να το συμψηφίσει με διαφημίσεις (χρήμα) που του δίνει η ίδια η Τράπεζα.

Μάλιστα ένας εκδότης που κάνει καριέρα πολιτικού δεν πλήρωσε ούτε μια δόση του δανείου ο ανεπρόκοπος.

Αναρωτιέται κανείς εάν ο κος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και η κα Ιωάννα Κατζιλιέρη Ζουρ (βοηθός Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Ομίλου με πλουσιοπάροχες αμοιβές εν μέσω κρίσης), δίνουν κατ΄αρχήν λογαριασμό στους ιδιώτες μετόχους της Εθνικής Τράπεζας γι΄αυτές τους τις πρωτοβουλίες.

Πως δικαιολογούν τόση φαυλότητα στην διαχείριση των κεφαλαίων των μετόχων της Τράπεζας; Πως δικαιολογούν παρόμοιες πρωτοβουλίες τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο TXΣ, στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους εταίρους δανειστές;

Μπορεί να μας απαντήσει ο κος Φραγκιαδάκης έαν η Deutsche Bank για παράδειγα, δίνει εκατομμύρια ευρώ δάνεια στην BILD και στην συνέχεια τής τα χαρίζει μέσω συμψηφισμού με διαφήμιση που της δίνει η ίδια η Τράπεζα;

Ή μήπως η Deutsche Bank δεν έχει ανακαλύψει ακόμη τις Συμβάσεις Ενεχύρασης Απαίτησης, οπότε θα πρέπει να στείλουμε στελέχη της Εθνικής Τράπεζας να παραδώσουν μαθήματα στους συναδέλφους τους.

Ή μήπως οι Συμβάσεις Ενεχύρασης Απαίτησης είναι αυτό που εννοεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς για κόψιμο του ομφάλιου ρόλου ανάμεσα στα ΜΜΕ, τις Τράπεζες και την Εξουσία;

4444

Kelly Gale

4444

28/10/2015

4444

4444

Την αποκάλυψη κάνει η ομογενειακή ιστοσελίδα ΚΑΛΑΜΙ αλλά το πιο σοκαριστικό είναι το έγγραφο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα της CIA και το οποίο αναφέρει ότι η αποκάλυψη έγινε στην δίκη του εγκληματία πολέμου ‘Αϊχμαν στο Ισραήλ 1962.

http://kourdistoportocali.com/post/47813/cia

4444

Το ιστορικό πρόσωπο που είπε το ΟΧΙ στον Μουσολίνι και την Ιταλία, ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς. Όπως ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι το ιστορικό πρόσωπο που έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες στα μνημόνια.

4444

27/10/2015

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/blog-post_952.html#more

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ανοίγουν το δρόμο για τη διευθέτηση στη Συρία.

Του Νίκου Σταματάκη

Με πολύ χιούμορ ο πρώην Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε – μέσω του Ιδρύματός του στην Ατλάντα – ότι παρείχε στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (με τον οποίο διατηρεί φιλικότατες σχέσεις) ακριβείς χάρτες για τις θέσεις των Ισλαμιστών στη Συρία, τους οποίες η ρωσική πλευρά έκανε αμέσως δεκτούς…
Αργότερα ο Τζίμι Κάρτερ εξήγησε ότι προέβη στην «φιλική» αυτή κίνηση για να είναι σίγουρος «ότι οι Ρώσοι ξέρουν που ακριβώς είναι οι Ισλαμιστές έτσι ώστε να στοχεύουν εκείνους και όχι άλλους αντάρτες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ»….

Πράγματι το Κέντρο Κάρτερ στην Ατλάντα που παραδοσιακά διατηρεί στενότατες επαφές με τη Συρία έχει μονίμως στη δημοσιότητα ακριβείς  χάρτες των βομβαρδισμών.

Και τι δείχνουν οι χάρτες; Δείχνουν ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί χτυπούν μεν τους ισλαμιστές αλλά περισσότερο στοχεύουν τους αντάρτες που αντιπαλεύουν το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Άσαντ… Το αστείο του Τζίμι Κάρτερ δεν έγινε κατανοητό αμέσως – κυρίως σε ρωσικά μέσα επικοινωνίας και ιστοσελίδες – με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόσκαιρα μεγάλη σύγχυση…  Δεν θα έπρεπε όμως, εάν κανείς γνώριζε το παρελθόν του Προέδρου Κάρτερ αλλά και τις βασικές παραμέτρους της συριακής κρίσης.

 

Ο Άσαντ θεωρείται απαραίτητος από όλους

Το χιούμορ του προέδρου Κάρτερ πάντως δεν έκρυψε τις βασικές πλέον συγκλίσεις που πιθανόν σύντομα να οδηγήσουν σε διευθέτηση τη Συριακή κρίση.  Άλλωστε σε κυριακάτικο άρθρο του στη ΝΥ Τάιμς κάθε άλλο παρά αντίθετος τέθηκε στην ρωσική παρέμβαση στη Συρία.  Και όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και του Ιράν που πολύ πρόσφατα είχε υποβάλλει στο ΣΑ του ΟΗΕ πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ειρήνευσης στη Συρία που προέβλεπε κατάπαυση του πυρός, κυβέρνηση ενότητας, συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και εκλογές.

Το σχέδιο Κάρτερ προβλέπει την εμπλοκή 5 κρατών (Ρωσία. Ιράν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία και φυσικά ΗΠΑ).

Είναι πάντως ολοφάνερο ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση έθεσε εκτός συζήτησης το θέμα της παραμονής του Προέδρου Άσαντ στην εξουσία.

Ήταν άλλωστε εξαρχής απαράδεκτο να αναμένει κανείς ότι η Ρωσία και το Ιράν θα άφηναν τον σύμμαχό τους απροστάτευτο και θα έχαναν την επιρροή σε μια τόσο κρίσιμη χώρα.

Όπως ήταν εξίσου απαράδεκτο να περιμένει κανείς ότι ένας τόσο έμπειρος και πείσμων ηγέτης θα εγκατέλειπε αμαχητί την εξουσία για να κάνει το χατίρι των γερακιών της Ουάσιγκτον και των μεγαλομανών της Άγκυρας… Αλλά είναι και αυτονόητο ότι ο Άσαντ θα προέβαινε σε υποχωρήσεις – απαραίτητες για την επίτευξη συμφωνίας – μόνο αν του το ζητούσαν οι φίλοι και σύμμαχοί του.

Τα βασικά δεδομένα που οδηγούν στην διευθέτηση-λύση

Έτσι λοιπόν με βάση τις παραπάνω παρατηρήσεις διαμορφώνονται τα βασικά δεδομένα που οδηγούν στην διευθέτηση του συριακού:

 1. Γενική αποδοχή της παραμονής του Άσαντ στην εξουσία ακόμα και από την Τουρκία, η οποία ως άλλη «αλεπού» κάνει κρεμαστάρια όσα δεν μπορεί να φτάσει…
 2. Γενική αποδοχή της ρωσικής και ιρανικής κηδεμονίας της όποιας λύσης προκύψει μέσω του Προέδρου Ασαντ και ταυτόχρονα
 3. Αποδοχή της παραμονής των ρωσικών βάσεων στη Συρία όσο και της ιρανικών ομάδων επιρροής γύρω από τον Ασαντ οι οποίες φυσικά συνδέονται άμεσα και με την Χεζμπολά του Λιβάνου.
 4. Αποδεκατισμός των σουνιτικών ισλαμιστικών ομάδων σε βαθμό που το μόνο σημείο διαπραγμάτευσης να παραμένει ο ειρηνικός αφοπλισμός τους και η επακόλουθη απομάκρυνσή τους στη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία όπου χιλιάδες τώρα νοσηλεύονται μετά το σφαγιασμό τους από τους Ρώσους…
 5. Τέλος η έλευση των «μετριοπαθών» διαμεσολαβητών τύπου Τζίμι Κάρτερ προαναγγέλλει το τέλος της κρίσης και την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Νέα Υόρκη, 26 Οκτωβρίου 2015

http://mignatiou.com/2015/10/i-rosiki-vomvardismi-anigoun-to-dromo-gia-ti-diefthetisi-sti-siria/?subscribe=already#blog_subscription-3

4444

Ο Ρούζβελτ ήταν ειδήμονας του πολιτικού μάρκετινγκ, ένας γλυκομίλητος χειριστής που μέχρι την τρίτη του θητεία, πίστευε ακράδαντα στην ιστορική του αποστολή να οδηγήσει τις ΗΠΑ από την Ύφεση στην παγκόσμια κυριαρχία. Φυσικά το επέτυχε.

Εκπλήρωσε το πεπρωμένο.

4444

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος ήταν πρώτα και κύρια ένας αγώνας ισχύος.

Όλοι οι πόλεμοι είναι αγώνες ισχύος.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό 100%. Είναι αυτό που λέμε Βασική Αρχή.

4444

Το 1939 η αμερικανική πολεμική μηχανή δεν ήταν παρά κλάσμα μόνο του μελλοντικού εαυτού της -(προβολή στο μέλλον).

Η οικονομική και βιομηχανική επιτηδειότητα των ΗΠΑ είχε πολλαπλό αντίκτυπο στο πεδίο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο ποιο κρίσιμος παράγοντας βρίσκονταν στην ικανότητα τους να αντέξουν το αστρονομικό κόστος και το οργανωτικό βάρος της δημιουργίας της πρώτης παγκοσμίως ατομικής βόμβας…

EUROPE AT WAR 1939 – 1945: NO SIMPLE VICTORY by NORMAN DAVIES

Η Σοβιετική Ένωση και ο Στάλιν αρκέστηκε στην κατασκοπία που νίκησε κατά κράτος το FBI.

4444

Κάνοντας μια ανακεφαλαίωση καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι χρειάζομαι ποιο δυνατές επαφές, ποιο ισχυρούς συνδέσμους, καλύτερους κρίκους σε μια ακολουθία Δεν παίζει ρόλο να έχουν χρήματα ή όχι. Διαθέτουμε πολλαπλασιαστές.

Παίζει ρόλο τι προοπτικές έχουν. Το μέλλον είναι πολύ απαιτητική υπόθεση.

Εδώ που βρίσκομαι επειδή ο πατέρας μου είναι άρρωστος, ζω λίγο παραλογισμό.

Ο πατέρας μου πληρώνει τουλάχιστον 21 ευρώ το μήνα στο τηλέφωνο, αλλά δε θέλει ίντερνετ. Δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει, έτσι πρέπει να πληρώνω επιπλέον χρήματα. Παραλογισμός. Εμπόδια.

Χρειάζομαι καλύτερες διαδρομές.

Ίσως θα έπρεπε οι βιολογικοί μου γονείς να κάνουν ένα παιδί. Εγώ επειδή είμαι  διαφορετικός, είμαι πολύ βαρύς. Βέβαια από την άλλη σου δείχνουν μια οπτική γωνία.

Δε μου αρέσει βέβαια να σπαταλώ το χρόνο μου.

Αναρωτιέμαι πότε θα αποκτήσω φορητό Η/Υ.

Το ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός υστερεί τουλάχιστον 1700 χρόνια, δε νομίζω ότι απασχολεί κανέναν από όσους έχω συναντήσει.

Στη διάρκεια της διαδρομής μέχρι τώρα, έχω κάνει χιλιάδες επαφές, άνθρωποι δηλαδή στον ίδιο γεωμετρικό χώρο, όπως φυσικά ο κάθε άνθρωπος.

Χρειάζομαι κάτι πολύ καλύτερο, χρειάζομαι τουλάχιστον μια ισχυρή επαφή.

Αν βάλουμε και το διαδίκτυο, οι επαφές μεγαλώνουν, αλλά ούτε μια ισχυρή επαφή που να πληρεί τα κριτήρια.

Εγώ δεν είμαι ψιλικατζής, ούτε Ινδιάνος.

4444

26/10/2015

4444

4444

http://www.econews.gr/2015/10/02/moon-express-google-125662/

Σελήνη: σπάνια μέταλλα και ανεξάντλητη ενέργεια ψάχνει η Moon Express.

Η Moon Express, μια νεοφυής εταιρεία από την Καλιφόρνια σχεδιάζει να εξορύξει σπάνια και πολύτιμα μέταλλα από την επιφάνεια της Σελήνης.

Χθες Πέμπτη 1 Οκτωβρίου προχώρησε ένα ακόμα βήμα προς την πραγματοποίηση του φιλόδοξου στόχου της με την υπογραφή ενός συμβολαίου με την Rocket Lab που προβλέπει την εκτόξευση τριών μη επανδρωμένων αποστολών αρχής γενομένης από το 2017.

Προσπαθεί ακόμα να κερδίσει διαγωνισμό της Google για την πρώτη εταιρεία που πατά στη Σελήνη.

Η Σελήνη διαθέτει άφθονο ορυκτό πλούτο: χρυσό, κοβάλτιο, σίδηρο, παλλάδιο, λευκόχρυσο, βολφράμιο και Ήλιο-3, ένα αέριο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης για την παραγωγή ανεξάντλητης ατομικής ενέργειας χωρίς το πρόβλημα των ραδιενεργών αποβλήτων.

Η Moon Express έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 500.000 δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA Innovative Lunar Demonstration Data Program και ακόμα 1,25 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του διαγωνισμού Lunar XPRIZE της Google.

Στην εταιρεία που θα καταφέρει να προσεδαφίσει πρώτη εμπορικό διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, να διανύσει 500 μέτρα στην επιφάνεια και να στείλει εικόνες και video υψηλής ευκρίνειας στη Γη, η Google θα απονείμει χρηματικό έπαθλο ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά, Google και NASA είναι έτοιμες να διαθέσουν πάνω από 60 εκατ. δολάρια στην πρώτη ιδιωτική εμπορική εταιρεία που θα καταφέρει να στείλει σκάφος στη Σελήνη και να αναπτύξει εξορυκτικές δραστηριότητες στον δορυφόρο της Γης.

Η Google απένειμε τα 1,25 εκατ. δολάρια στην Moon Express διότι ήταν η μόνη από τις 16 που συμμετέχουν στο διαγωνισμό που δοκίμασε πρωτότυπο του σκάφους προσεδάφισης.

Το ρομποτικό σκάφος MX-1 της εταιρείας, σχεδιασμένο να κυκλοφορεί στο Φεγγάρι και να συλλέγει δείγματα από το έδαφος, θα εκτοξευτεί με τον μικρό πύραυλο Electron που αναπτύσσει η Rocket Lab, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη Νέα Ζηλανδία και μετέφερε πρόσφατα την έδρα της στο Λος Άντζελες.

Οι δύο αποστολές του 2017 και μια τρίτη που προγραμματίζεται για αργότερα έχουν στόχο τη δοκιμή του MX-1 σε πραγματικές συνθήκες. H Μοοn Express ελπίζει να συλλέξει και να φέρει στη Γη δείγματα πετρωμάτων με τη δεύτερη ή τρίτη απόπειρα, δήλωσε στο Space.com ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπομπ Ρίτσαρντς.

Η συμφωνία με την Rocket Lab καλύπτει τις τρεις πρώτες εκτοξεύσεις συν ακόμα δύο αν υπάρξει πρόβλημα στην πορεία.

Ο πύραυλος Electron, με ύψος μόλις 16 μέτρα και διάμετρο 1,3 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει φορτίο 150 κιλών σε ηλιοσύγχρονη τροχιά 500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Χάρη στο μικρό μέγεθος και τη χρήση τρισδιάστατα εκτυπωμένων εξαρτημάτων, το κόστος κάθε εκτόξευσης περιορίζεται στα 4,9 εκατομμύρια δολάρια, πολύ μικρότερο από αυτό της εκτόξευσης μεγαλύτερων πυραύλων. Ενδεικτικά, ένας πύραυλος Falcon 9 της SpaceX του Ήλον Μασκ κοστίζει πάνω από 50 εκατ. δολάρια για κάθε εκτόξευση.

econews

Σχόλιο: Εγώ δεν δημοσιεύω τίποτα τυχαία. Αυτό το κείμενο δείχνει κατευθύνσεις. Εξαρτήματα εκτυπωμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Στο διάστημα υπάρχουν τα υλικά σε αφθονία. Δύσκολα βρίσκεις κάτι που είναι πραγματικά σπάνιο.

Η Αμερική βρίσκεται στο στάδιο που προωθεί ιδιωτικές εταιρείες.

4444

4444

25/10/2015

4444

http://physicsgg.me/2015/10/21/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-8-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B7-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85/

Μόνο το 8% των εξωπλανητών σαν τη Γη έχουν ήδη γεννηθεί στο σύμπαν.

Στο σύμπαν μπορεί να υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες όπως η Γη, δυνητικά φιλόξενοι για τη ζωή, όμως δεν αποτελούν παρά το 8% των κατοικήσιμων πλανητών, αφού το υπόλοιπο 92% δεν έχουν ακόμη «γεννηθεί».

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν νέες εκτιμήσεις Αμερικανών αστρονόμων, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται πως η Γη ήλθε μάλλον νωρίς στο κοσμικό «πάρτι» της ζωής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πίτερ Μπεχρούζι του διαστημικού ινστιτούτου Space Telescope Science Institute στη Βαλτιμόρη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, προχώρησαν στις θεωρητικές εκτιμήσεις τους με βάση τα στοιχεία των διαστημικών τηλεσκοπίων «Χαμπλ» και «Κέπλερ» της NASA.

Σύμφωνα με το νέο «σενάριο», όταν η Γη δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, μόνο ένα μικρό ποσοστό (8%) των δυνητικά κατοικήσιμων πλανητών είχαν αρχίσει να σχηματίζονται. Ακόμη και όταν ο Ήλιος μας «σβήσει» μετά από περίπου έξι δισεκατομμύρια χρόνια, το «πάρτι» της ζωής θα συνεχίζεται, αφού σήμερα η μεγάλη πλειονότητα αυτών των φιλόξενων πλανητών (το 92%) δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί.

«Σε σχέση με όλους τους πλανήτες που θα σχηματισθούν ποτέ στο σύμπαν, η Γη στην πραγματικότητα ήταν πολύ πρώιμη», δήλωσε ο Μπεχρούζι. Το σύμπαν έχει ηλικία 13,8 δισεκατομμυρίων ετών.

Καθώς το «Χαμπλ» μπορεί να κοιτάξει μακριά στον χώρο και άρα πολύ πίσω στον χρόνο, μπορεί να δώσει στους επιστήμονες ένα είδος «οικογενειακού άλμπουμ» με διαδοχικές φωτογραφίες των γαλαξιών και των άστρων τους στις διάφορες εξελικτικές φάσεις του σύμπαντος. Στη νεανική ηλικία του το σύμπαν γεννούσε άστρα με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι τώρα. Παρόλα αυτά, η διαδικασία σχηματισμού άστρων (άρα και δυνητικά κατοικήσιμων άστρων) θα συνεχισθεί για πολύ-πολύ ακόμη καιρό, τόσο στον δικό μας γαλαξία, όσο και σε άλλους.

Το «Κέπλερ» έχει δείξει ότι οι δυνητικά φιλόξενοι πλανήτες (ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά από το άστρο τους) είναι άφθονοι στον γαλαξία μας. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι μόνο στον δικό μας γαλαξία μπορεί να υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο εξωπλανήτες με μέγεθος περίπου όσο η Γη. Από αυτούς πολλοί -άγνωστο πόσοι- είναι βραχώδεις και από αυτούς ένα μικρότερο αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό είναι κατοικήσιμοι. Αν σκεφθεί κανείς ότι στο ορατό σύμπαν μπορεί να υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, αντιλαμβάνεται πόσοι κόσμοι υπάρχουν που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.

Το τελευταίο άστρο του σύμπαντος δεν αναμένεται να «σβήσει» προτού περάσουν 100 τρισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, οπότε η ζωή έχει μέλλον μπροστά της να δημιουργήσει ουκ ολίγους εξωγήινους πολιτισμούς.

skai.gr  – hubblesite.org

Σχόλιο: Το ζήτημα είναι αν ο ανθρώπινος πολιτισμός θα επιζήσει.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει τεχνολογική υστέρηση τουλάχιστον 1700 χρόνια.

Αυτό σε έναν απλό άνθρωπο, φυσικά και δεν λέει τίποτα.

4444

8 στα 8 ο Ολυμπιακός. Νίκησε και τον Ατρόμητο εκτός έδρας.

http://kourdistoportocali.com/post/47752/sta-30-ekat-apo-to-tsampions-ligk-o-olympiakos

Μπροστά σε ένα μεγάλο ρεκόρ είναι ο Ολυμπιακός. Αφορά τα έσοδα από την εφετινή παρουσία των ερυθρολεύκων στο Τσάμπιονς Λιγκ τα οποία ήδη εκτιμάται ότι έχουν φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ καθώς φυσικά από φέτος τα οικονομικά δεδομένα στην διοργάνωση έχουν αναπροσαρμοστεί.
Στο ποσό αυτό υπολογίζονται τα χρήματα από το market pool, τη συμμετοχή στον όμιλο και τις νίκες που έχει πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2009-10 ο Ολυμπιακός είχε εισπράξει 27,694 εκατ. ευρώ όταν είχε περάσει στους 16 της διοργάνωσης και είχε αποκλειστεί από την Μπορντό. Αυτή ήταν και η χρονιά που οι ερυθρόλευκοι είχαν «πιάσει» τα περισσότερα έσοδα από την παρουσία τους στη διοργάνωση.

4444

4444

Forbes Top Ten Richest in USA and largest lifetime donation Affiliation.

4444

Μια και μιλάμε για στατιστική πόσοι από εσάς θα έπρεπε να γνωρίζεται το θεώρημα του Τόμας Μπέις; Ο αιδεσιμότατος Μπέιτς γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1702.

Θα μπορούσατε να υπολογίσετε ποια ήταν η πιθανότητα ο Pauli να έχει δίκαιο;

Η αρχή διατήρηση της Ενέργειας είναι βασική, οπότε όταν υπολογίζεις τις πιθανότητες μετρά.

4444

24/10/2015

4444

Ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και δεν έσκισε κανένα μνημόνιο. Αυτή η φωτογραφία εκθέτει τον Τσίπρα. Δείχνει έλλειψη σεβασμού.

Αν νομίζουν όλοι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι έξυπνοι, θα προσγειωθούν πολύ απότομα.

4444

Ελληνικό Γκουαντάναμο για 500.000 πρόσφυγες απαιτούν Μέρκελ-Ολάντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Κουπαράνη στην DW, ανάμεσα στους βασικούς στόχους που θέλουν να πετύχουν  τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είναι σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, πρώτον, μια συμφωνία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των «hot spots» (κέντρα πρώτης υποδοχής).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος επιδιώκει η κατανομή των προσφύγων εντός της ΕΕ να γίνεται απευθείας από αυτά τα κέντρα πρώτης υποδοχής.

Όπως διεμήνυσε στο γερμανικό περιοδικό ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, «θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, η ευθύνη και οι απεγνωσμένοι άνθρωποι απλά να φορτώνονται στους γείτονες».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, πηγές της ΕΕ δηλώνουν στο Spiegel ότι ναι μεν «έχει μπει μια τάξη» στη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων. Από την άλλη όμως, παραμένει το πρόβλημα ότι στην πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες δεν αιτούνται ασύλου. Και αυτό επειδή φοβούνται ότι θα απελαθούν ή ότι θα σταλούν σε χώρα της ΕΕ στην οποία δεν επιθυμούν να ζήσουν.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν ξεπερνούν τις δυνάμεις της Λέσβου και της Κω, η Κομισιόν σκοπεύει να εισηγηθεί αύριο τη μετάθεση των κέντρων υποδοχής στην Αττική. Υπό τη διεύθυνση της FRONTEX και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του πρόσφυγες (UNHCR) θα μπορούσε να λειτουργήσει στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις κέντρο για 40.000-50.000 άτομα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ. Γιούνκερ και η κ. Μέρκελ να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση για αυτό το σχέδιο. Σύμφωνα με το Spiegel, o Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι hot spots με τόσο πολλούς πρόσφυγες θα δημιουργούσαν την άσχημη εικόνα ενός «στρατοπέδου κράτησης». Και εκτός αυτού, μια «εισβολή» ξένων υπαλλήλων «θα ξυπνούσε σε πολλούς Έλληνες αναμνήσεις από τη μισητή τρόικα».

http://kourdistoportocali.com/post/47724/guandanamo

4444

http://www.corallia.org/index.php/el/

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Corallia, στο α2-innohub στο Μαρούσι, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα.

http://kourdistoportocali.com/post/47708/corallia

4444

23/10/2015

4444

Η σχέση του Τσίπρα και του Ολάντ ξεκίνησε πολύ άγρια. Θυμάμαι το Ολαντρέου.

Μετά έγινε θερμή.

4444

Ακόμα δεν έχω notebook. Tell Me Why?

4444

Tell me Why?

http://edition.cnn.com/2015/10/22/us/child-road-rage-killing/index.html

Court papers detail road rage shooting that killed 4-year-old N.M. girl

Tell Me Why? Tell me NRA.

Lilly Garcia “would just light up a room,” her mother said..

4444

http://www.theguardian.com/film/filmblog/2015/jan/02/what-back-to-the-future-part-ii-got-right-and-wrong-about-2015-an-a-z

Back to the Future Day: what Part II got right and wrong about 2015 – an A-Z.

The first 30 minutes of Robert Zemeckis’s 1989 movie takes place in the distant future – 21 October 2015. Self-confessed Back to the Future nut Catherine Shoard takes a look at its accuracy.

Welcome to Back to the Future day. On 21 October 2015 we will finally be at the point in time to which Marty McFly (Michael J Fox) travels in Back to the Future II, the 1989 sequel to the time-travelling classic.

The future he finds is one which has captured the imagination of millions – and one which has proved remarkably prescient. Save for a few key oversights (the internet, mobile phones) and a couple of over-hopeful punts in the dark (flying cars, hoverboards), the world dreamt up by writer Bob Gale and then brought to the screen by director Robert Zemeckis resembles our own in strange and uncanny ways. Here’s an A-Z guide to the gaps between that fictional world and our own, in the hope that inventors will spend the next 10 months wisely.

Σχόλιο: Το να περιγράψεις το μέλλον με ακρίβεια, είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχει διαδικασία και αυστηροί κανόνες. Στο μέλλον βρίσκονται όλα.

Όμως το παρελθόν χρησιμεύει για να φτιάξεις τις προβλέψεις, τους κανόνες.

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν την Κασσάνδρα, ένα είδος μαύρης τρύπας.

Το ζήτημα είναι, το 2015 υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες;

Το μέλλον είναι σοβαρή υπόθεση και φυσικά οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα.

4444

http://physicsgg.me/2013/07/27/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83/

Το νετρίνο διασώζει την αρχή διατήρησης της ενέργειας.

Ο Pauli προτείνει την ύπαρξη ενός άγνωστου σωματιδίου για να διασώσει τις αρχές διατήρησης.

Ο Pauli στις 4 Δεκεμβρίου 1930 έστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς τους πειραματικούς συναδέλφους του, που ξεκινούσε με την προσφώνηση
«Ραδιενεργές κυρίες και κύριοι …»,

όπου τους περιέγραφε για πρώτη φορά την υπόθεσή του,
σύμφωνα με την οποία,
θα μπορούσε να διασωθεί ο νόμος διατήρησης της ενέργειας, αρκεί να υπήρχαν ηλεκτρικά ουδέτερα σωματίδια, τα οποία αποκαλούσε νετρόνια (αργότερα ονομάστηκαν νετρίνα). Το συνεχές φάσμα της β διάσπασης θα αποκτούσε νόημα αν υποθέταμε ότι μαζί με την εκπομπή του ηλεκτρονίου εκπέμπεται και ένα νετρόνιο (νετρίνο) τέτοιο ώστε το άθροισμα των ενεργειών νετρονίου (νετρίνου) και ηλεκτρονίου να είναι σταθερό.
«Αλλά μέχρι στιγμής» – συνέχιζε στην επιστολή – «δεν τολμώ να δημοσιεύσω οτιδήποτε σχετικό μ’ αυτή την ιδέα, και εμπιστευτικά απευθύνομαι πρώτα σε σας, με την ερώτηση του κατά πόσο είναι πιθανό να βρούμε πειραματικές αποδείξεις για την ύπαρξη τέτοιων νετρονίων (νετρίνων) … Ομολογώ πως η ερμηνεία μου μπορεί να φαίνεται σχεδόν απίθανη, γιατί αν υπήρχαν αυτά τα νετρόνια (νετρίνα), θα έπρεπε να είχαν βρεθεί μέχρι σήμερα».

Το να προτείνει κανείς την ύπαρξη ενός νέου σωματιδίου το 1930 ήταν πρωτοφανές. Κανένας δεν το είχε τολμήσει μέχρι τότε.
Όταν ο Pauli έκανε την πρότασή του για το νέο σωματίδιο, το νετρίνο, που όμως ο ίδιος ονόμαζε νετρόνιο, δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το γνωστό μας νετρόνιο. Αυτό ανακαλύφθηκε το 1932, από τον James Chadwick. Όμως ήταν πολύ βαρύ για να είναι το σωματίδιο που προέβλεπε ο Pauli. Μέχρι τότε τα γνωστά σωματίδια ήταν το πρωτόνιο, το ηλεκτρόνιο και το κβάντο του φωτός, το φωτόνιο.

Όμως σιγά-σιγά η επιστημονική κοινότητα πειθόταν πως ο Pauli μάλλον είχε δίκιο. Λίγα χρόνια μετά, ο Enrico Fermi, βάφτισε το σωματίδιο του Pauli νετρίνο.

Σχόλιο: Θα μπορούσατε να υπολογίσετε ποια ήταν η πιθανότητα ο Pauli να έχει δίκαιο;

Η αρχή διατήρηση της Ενέργειας είναι βασική, οπότε όταν υπολογίζεις τις πιθανότητες μετρά.

Στην φυσική δεν έχουμε ακόμα χρήση της στατιστικής και οι επιστήμονες τρώγονται μεταξύ τους πολύ συχνά.

4444

22/10/2015

4444

Why Benjamin Netanyahu acquitted Hitler;

Adolf Hitler is not guilty?

4444

«Έκρηξη» της Ανάπτυξης στο Ιράν Μετά την Άρση των Κυρώσεων Προβλέπει το ΔΝΤ.

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της οικονομίας του Ιράν είναι πολύ πιο ενθαρρυντικές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ταμείου για την περιοχή.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως η άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν σημαίνει ότι τα θετικά «σοκ» στην εξωτερική ζήτηση, στον πλούτο και στις εμπορικές συναλλαγές μπορεί να δώσουν ώθηση στο ΑΕΠ του Ιράν έως και 15%.

«Η επιστροφή του Ιράν στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και η ενσωμάτωσή του στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να έχουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της οικονομίας του (κοντά στο 1,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ), του πληθυσμού (78 εκατομμύρια άνθρωποι) και των μεγάλων αποθεμάτων αργού και φυσικού αερίου», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σχόλιο: Η πρόβλεψη είναι σωστή και δεν την έχει κάνει μόνο το ΔΝΤ.

4444

Θέλετε να κάνετε μεγάλες μπίζνες, κάντε πιστοποίηση της πληροφορίας.

Ο τομέας αυτός είναι δισεκατομμυρίων και περιλαμβάνει ευρύ φάσμα.

Για παράδειγμα η πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.

Υπάρχει στην Ελλάδα φορέας που να κάνει πιστοποίηση; Και να είναι έγκυρος;

Ας κάνω μια έρευνα στο διαδίκτυο. Κανονικά θα πρέπει να έχει ιστοσελίδα. Το 2015 αν είσαι σοβαρός έχεις παρουσία στο διαδίκτυο τα έχουμε πει αυτά.

http://www.ll-c.cz/indexes/index_gr.html?gclid=CPWT65S01sgCFYIIwwod9s8DKA

http://www.anaptyxis.eu/environmental/sistimata-pistopoihshs/iso-22000-haccp.html

http://define.gr/%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-iso-22000-haccp/

http://www.tuv-nord.com/gr/el/food-safety/iso-22000-516.htm

http://www.bio-hellas.gr/el/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/58/Default.aspx

http://www.olivenews.gr/el/article/1809/%CE%BF%CE%B9-12-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

Βρήκα πολλές εταιρείες, αυτό είναι καλό.

4444

21/10/2015

4444

4444

Noor1: Μία δίκη, δύο θάνατοι, 33 κατηγορούμενοι και αμέτρητα ερωτηματικά.

Υπάρχουν φορές που η φήμη μιας ιστορίας προηγείται των πρωταγωνιστών της. Κάπως έτσι συμβαίνει και με την ιστορία του δεξαμενόπλοιου «Νoor One» που στα αμπάρια του κάποιοι είχαν φροντίσει επιμελώς να κρύψουν δύο και πλέον τόνους ηρωίνης.

Ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες της δικογραφίας ανακαλύπτει:

Μια πλειάδα προσώπων – υπεράνω πάσης υποψίας – στα οποία αποδίδεται κατά την κατηγορία ποινική εμπλοκή στη δράση της οργάνωσης που μετέφερε τα ναρκωτικά. Μεταξύ αυτών στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με ηχηρά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα.

Κρύπτες – μέρη επίσης υπεράνω υποψίας – που είχαν επιλέξει κάποιοι από τους κατηγορουμένους για να καταχωνιάσουν το παράνομο φορτίο, μέρος του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε σε βίλα στη Φιλοθέη.

Δύο θανάτους εμπλεκομένων που προκαλούν ερωτηματικά.

Μια δίκη με συνολικά 33 κατηγορουμένους, η οποία πριν ακόμα αρχίσει προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ως απότοκο του αιφνιδιαστικού κωλύματος που δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε κληρωθεί να εκδικάσει την υπόθεση….

Όπως λένε μάλιστα πρόσωπα που έχουν καλή γνώση της δικογραφίας, υπάρχουν δύο κατηγορίες εμπλεκομένων: εκείνοι που συνδέονται με τη μεταφορά του φορτίου και εκείνοι που φέρονται να έχουν σχέση με το πλοίο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν την παραμικρή σχέση με την επιχείρηση εισαγωγής των ναρκωτικών.

Διάβασε περισσότερα στο: Noor1: Μία δίκη, δύο θάνατοι, 33 κατηγορούμενοι και αμέτρητα ερωτηματικά | Plus: Κοινωνία | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Σχόλιο: Οι υποθέσεις σκληρών ναρκωτικών, πάντα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί και το χρήμα είναι πολύ και τα πρόσωπα έχουν πολλές διασυνδέσεις.

Είδη γίνονται πολλές παρασκηνιακές κινήσεις.

4444

Ο Ολυμπιακός 2 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο Champions League. Αυτό πρέπει να είναι ρεκόρ. Μένει να δούμε που θα φτάσει η ομάδα.

2 δοκάρια είχαν οι Κροάτες. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός και να μην χάνει τις ευκαιρίες για νίκη.

Έβαλε στο 79 ένα δύσκολο γκολ, αλλά μπορούσε να το είχε βάλει ποιο μπροστά.

Σημασία έχει ότι έβαλε το κρίσιμο γκολ.

4444

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σέρνεται, όπως η Ελλάδα με τα μνημόνια από το 2010 και μετά, με τους άθλιους πολιτικούς από «καλές» οικογένειες.

Αντί να την βλέπουμε να μαραζώνει χωρίς νόημα και σκοπό, βάλαμε τον Μελισσανίδη να κάνει ένα A-exit από την πρώτη κατηγορία και έτσι έκανε μια καινούρια αρχή.

Πήγε στην τρίτη κατηγορία και απαλλάχτηκε από χρέη και νταβάδες.

Σήμερα αναγεννημένη είναι στην πρώτη κατηγορία και σύντομα θα έχει και το δικό της γήπεδο.

Ας πάω στον Ολυμπιακό, πως θα σας φαινόταν ο Κόκκαλης να έδινε στον Λαυρεντιάδη την ομάδα και όχι στον Μαρινάκη; Με τα τρελά όνειρα.

Εγώ είμαι πολύ σοβαρός παίκτης.

Ας πάμε στον ΠΑΟΚ, εκεί ο Σαββίδης ζήτησε κούρεμα του Χρέους και το επέτυχε σε αντίθεση με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Πλήρωσε το κεφάλαιο και κούρεψε τους τόκους. Έτσι και ο ΠΑΟΚ κάνει μια καινούρια αρχή.

Είναι στο χέρι του Σαββίδη να κάνει επικερδή την ομάδα.

Οι μεγάλοι παίκτες ξέρουν να δημιουργούν.

4444

19/10/2015

4444

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 4-0 παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητα του στο πρώτο γκολ που ήταν καθαρό και σε στημένη φάση. 7 στα 7 και πηγαίνει για το 8 στα 8.

Όσο αφορά την ΑΕΚ, μου άρεσε. Έπαιξε ανοιχτό παιχνίδι και αν οι παίκτες της είχαν περισσότερη συγκέντρωση θα έβαζαν ένα κρίσιμο γκολ στην αρχή.

Όσο αφορά τις δηλώσεις του Μαρινακη, διαφωνώ. Τις βρίσκω ατυχείς.

Η ΑΕΚ έπρεπε να πέσει στην τρίτη κατηγορία και να κάνει καινούρια αρχή και όχι να σέρνεται.

Αυτές τις αηδίες, να βλέπουμε ομάδες με πλαστογραφίες να παίρνουν φορολογικές ενημερότητες και άλλα καραγκιοζλίκια που γίνονται στην Ελλάδα και όχι σε χώρες όπως η Ισπανία ή Αγγλία και άλλες ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά, πρέπει να τελειώσουν.

Η ΑΕΚ έδειξε τον δρόμο.

Αν εγώ διοικούσα το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα το είχα εξυγιάνει. Θέλω να βλέπω γήπεδα γεμάτα κόσμο και χωρίς επεισόδια. Θέλω να βλέπω το χρήμα και την διασκέδαση να ρέει.

Τώρα έχουμε μιζέρια.

Οι ομάδες πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα.

Στηρίζω τα τρελά όνειρα του Μαρινακη, όπως στηρίζω και το σχέδιο του Μελισσανίδη.

Εγώ είμαι win – win.

4444

Άκουσα τον Βασίλη Λεβέντη στον Αυτιά του ΣΚΑΙ την Κυριακή και επιτέλους άκουσα κάποιον να λέει αλήθειες και να μην φοβάται να λέει ονόματα.

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, να παίρνουν όλοι μια σύνταξη και να σταματήσει να συμβαίνει αυτό το δόλιο μπάχαλο με τις διπλές και τριπλές συντάξεις.

Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται.

Ο Βασίλης είπε και άλλα. Στην Αυστραλία όποιος έχει μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια και καταθέσεις, δεν παίρνει σύνταξη και ο δόλιος Καμπουράκης του είπε: είστε κομμουνιστής!

Ο δόλιος Καμπουράκης να μας πει για το μαύρο χρήμα εκεί στο MEGA που είναι κομμουνιστές, αφού ζουν με κρατικό χρήμα.

Όσοι ψηφήσατε τον Βασίλη, κάνατε πολύ σωστά.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στις ερωτήσεις του Βασίλη; Φοβάται τίποτα;

Η συνεχής ασάφεια της πληροφορίας πριμοδοτεί την ηλιθιότητα, την προκατάληψη και την χειραγώγηση.

4444

18/10/2015

4444

«Είχα πολλά έξοδα τελευταία και θέλω να ισοσκελίσω τον προϋπολογισμό μου…».

WOMEN by CHARLES BUKOWSKI

4444

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/pos-i-volkswagen-epebale-mnimonio-stin-ellada

Ενώ η Volkswagen τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας βαφτίζοντας τα ρυπογόνα αυτοκίνητά της αντιρρυπαντικά, σε βαθύ σκοτάδι παραμένει ο σκοτεινός της ρόλος στην επιβολή των μνημονίων στην Ελλάδα και την περιφέρεια της Ευρωζώνης. Όχι, δεν θα διαβάσετε για κάποια σχετική απόφαση του Δ.Σ. της, ούτε πρόκειται για κάποια θεωρία συνωμοσίας.

Αν όμως συμπεριλάβουμε στον ορισμό της εταιρικής κουλτούρας κάθε επαναλαμβανόμενη πρακτική, τότε η εταιρική της κουλτούρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ηθική νομιμοποίηση του μνημονίου στην Ελλάδα.

Δεν είναι δα και τόσο σπάνιο πράγμα ένα σκάνδαλο σ’ αυτήν την εταιρία. Μόλις δέκα χρόνια πριν, το 2005, είχε ξεσπάσει το περίφημο «σκάνδαλο της Volkswagen». Τότε αποκαλύφθηκε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας δωροδοκούσαν με εκατομμύρια ευρώ και πόρνες τον αρχισυνδικαλιστή της Volkswagen, Κλάους Φόλκερτ, ώστε εκείνος να βαφτίζει «αναγκαία» την «εξυγίανση» της εταιρίας και να δρα εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων που τον εξέλεξαν.

Ο Φόλκερτ συναίνεσε σε πάγωμα και μειώσεις μισθών ή σε νέες προσλήψεις που δεν θα υπάγονταν στις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις. Κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν τα μαύρα ταμεία κι η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Ένας εκ των καταδικασθέντων της υπόθεσης ήταν ο γενικός προσωπάρχης Πέτερ Χαρτς, ο οποίος έδινε τις μίζες στον Φόλκερτ. Το ζήτημα όμως δεν εξαντλείται στην αντίληψη μιας εταιρίας ότι «οι νόμοι δεν ισχύουν για εμάς».

Ο Χαρτς, το 2002, λίγα χρόνια πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου, διορίστηκε από τον τότε καγκελάριο -τον σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ- επικεφαλής μιας επιτροπής που θα μεταρρύθμιζε τη γερμανική αγορά εργασίας κατά τα πρότυπα της «εξυγίανσης» της Volkswagen.

Οι μεταρρυθμίσεις υποτίθεται ότι θα έφερναν νέες θέσεις εργασίας θεσμοθετώντας δανειζόμενους εργαζόμενους και θέσεις μερικής απασχόλησης για τις οποίες ο εργοδότης δεν θα πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές. Στην πράξη το «πρόγραμμα Χαρτς» οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης στη Γερμανία και διεύρυνε το χάσμα πλουσίων και φτωχών, ενώ επιμέρους πτυχές του κρίθηκαν δικαστικά είτε αντισυνταγματικές, είτε αντίθετες με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αιχμή του δόρατος του «προγράμματος Χαρτς» παραμένει η τέταρτη μεταρρύθμιση, η επονομαζόμενη και Hartz-IV, η οποία διαχωρίζει τους ανέργους σε βραχυχρόνιους και μακροχρόνιους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι λοιπόν εκπίπτουν στο καθεστώς του Χαρτς-IV, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι τους καταδικάζει για πάντα στη φτώχεια. Στα γερμανικά η φράση «μια φορά Hartz-IV, πάντα Hartz-IV» βγάζει πάνω από 5 εκατομμύρια αποτελέσματα στο Google.

Ένα από τα σκληρότερα μέτρα της μεταρρύθμισης είναι τα προαπαιτούμενα που απαιτεί το γερμανικό κράτος προκειμένου να παράσχει την κρατική βοήθεια.

Ο άνεργος υποχρεούται σε αναγκαστική πώληση κάθε αξιόλογου περιουσιακού στοιχείου -από συλλογή γραμματοσήμων (!) μέχρι αυτοκίνητα και σπίτια.

Ταυτόχρονα οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να τιμωρούν τους μακροχρόνια ανέργους, για παραπτώματα που κυμαίνονται από τη μη δηλωμένη αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας μέχρι την άρνηση της προτεινόμενης θέσης εργασίας. Η τελευταία συμπεριλαμβάνει εργασίες «ειδικά για μακροχρόνια ανέργους» που αμείβονται με μόλις ένα ευρώ την ώρα!

Η άρνηση οδηγεί σε κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και το 100% του βοηθήματος.

Τον Απρίλιο του 2015 η ανώτατη ποινή είχε επιβληθεί σε 7.000 ανέργους.

Στην πρακτική εφαρμογή αυτού του ιδιότυπου ποινικού συστήματος διαπιστώνονται συχνά αυθαιρεσίες, καθώς σχεδόν 1 στις 2 (44%) προσφυγές ανέργων δικαιώνονται στα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή η Γερμανία έχει 335.000 αστέγους παρουσιάζοντας αύξηση 50% από το 2008.

Θα ήταν παράλογο να θεωρήσουμε ότι αυξήθηκαν κατά 50% οι «τεμπέληδες» στη γερμανική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, ενώ φαίνεται πιο πιθανό να σχετίζεται με την εντατικοποίηση των ποινών του Χαρτς-IV.

Μπροστά στη βαρβαρότητα του Χαρτς-ΙV αποφάσισε να αντιταχθεί ο Ραλφ Μπες. Όπως οι εργαζόμενοι απεργούν, κι επομένως διαμαρτύρονται αρνούμενοι τον μισθό που θεωρούν άδικο, έτσι κι ο άνεργος Μπες αποφάσισε την 1η Ιουλίου 2015 να προβεί σε απεργία πείνας αρνούμενος τη λήψη μιας βοήθειας που κατηγορεί ως άδικη. Για την ακρίβεια ο Μπες προέβη σε όλα τα βήματα που θα οδηγούσαν σε κυρώσεις, ώστε να αναδείξει τις πρακτικές του «ΟΑΕΔ» και τις συνέπειες αυτών.

Ήδη στις 3 Ιουνίου είχε καταθέσει ερώτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης (S 15 AS 5157/14), όπου κατηγορούσε το Χαρτς-ΙV για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των μακροχρόνια ανέργων. Για παράδειγμα, βάσει του γερμανικού συντάγματος οφείλει το κράτος να εξασφαλίζει το ελάχιστο διαβίωσης σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, το οποίο για το 2014 ορίστηκε στα 391 ευρώ για άγαμους ενήλικες.

Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα ασφάλισης και ενοικίασης κατοικίας που υπολογίζονται χωριστά.

Η αφαίρεση αυτού του ελάχιστου ως τιμωρία κατηγορείται ότι ουσιαστικά αναστέλλει την ισχύ του γερμανικού συντάγματος για την πιο αδύναμη κοινωνική ομάδα, τους ανέργους, καλλιεργώντας υπόρρητα την άποψη ότι «οι νόμοι δεν ισχύουν για τους χρήζοντες βοήθεια»*.

Η περίπτωση της Volkswagen και του «προγράμματος Χαρτς» είναι ίσως εμβληματική των ζητημάτων που απασχολούν την εποχή μας.

Ενώ η Volkswagen έχαιρε εμπιστοσύνης και ουσιαστικά έλεγχε η ίδια τον εαυτό της, με το Χαρτς-ΙV οι εργαζόμενοι ελέγχονται συνεχώς από το κράτος. Ενώ το «πρόγραμμα Χαρτς» είναι μια μεταρρύθμιση που αφορά τους εργαζόμενους, ανατέθηκε σε έναν εκπρόσωπο των εργοδοτών.

Ενώ τα νομικά πρόσωπα έδρασαν σαν να είναι υπεράνω του νόμου, τα φυσικά πρόσωπα αντιμετωπίζονται σαν τα δικαιώματά τους να βρίσκονται εκτός νόμου. Είναι λες και έχουμε δύο εξαιρέσεις από τον νομικό μας πολιτισμό, όπου η προνομιούχα ομάδα σαν να μην ελέγχεται από τον νόμο κι η μη προνομιούχα σαν να μην προστατεύεται από τον νόμο.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται στη Γερμανία, αλλά και στις ίδιες τις διακρατικές σχέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν το 2010 συζητιόταν η επιβολή του πρώτου μνημονίου στην Ελλάδα, ο βουλευτής της Αριστεράς, Αλεξάντερ Ούλριχ, κατηγορούσε την κυβέρνηση Μέρκελ ότι δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εξάγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική που ήδη ακολουθούσε έναντι των ανέργων στη Γερμανία.

* Πρόσφατα, βουλευτές του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU ζήτησαν να μην ισχύει για τους πρόσφυγες ο κατώτατος μισθός, αναπαράγοντας γι’ άλλη μια φορά την αντίληψη που λέει ότι «οι νόμοι δεν θα έπρεπε να ισχύουν για τους χρήζοντες βοήθεια».

Νεόσκλαβος

4444

None journalist who works with the automotive sector, has seen the scandal of Volkswagen. This is shameful.

It shows that journalists do more public relations.

4444

Οι δημοσκόποι διαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες, δίνουν πρώτο τον Μεϊμαράκη και δεύτερο τον Τζιτζικώστα.

Μένει να δούμε τον Νοέμβριο αν είναι ξανά γιαλαντζί, οι νεοέλληνες δημοσκόποι. Εγώ πάντως δε τους πιστεύω, είμαι σκεπτικιστής.

Μόνο αν δω κάποιον από αυτούς να στοιχηματίζει μεγάλο ποσό θα σκεφτώ, ότι κάτι γίνεται.

4444

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος τηλε-Μητροπολίτης Άνθιμος σχεδόν κατάπιε τον ομαδικό βιασμό του 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο. Σαν μέλος του ΔΣ το μόνο που είχε να πει ήταν το εξής ¨«Στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα»!!! http://kourdistoportocali.com/post/47510/viasmos

4444

15/10/2015

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/blog-post_429.html

Έλληνες σηκωθείτε να φύγουμε. Δεν υπάρχει πιά καμία ελπίδα!

4444

4444

Ο πατέρας μου ένα λάθος έκανε, δεν πήγε στον Καναδά και έμεινε στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, με τους διεφθαρμένους πολιτικούς της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το τσαπατσουλικο μέχρι αηδίας κράτος.

Σήμερα πήγαμε να κάνουμε έξτρα τρεις ακόμα εξετάσεις. Η ταλαιπωρία δηλαδή του ασθενή συνεχίζεται. Το τοπικό νοσοκομείο μας είπε ραντεβού μετά από ένα μήνα και βάλε, αλλά επειδή η κατάσταση επείγει, θα πηγαίναμε σε κάποιο ιδιωτικό με συμμετοχή.

Όταν φτάσαμε εκεί, μας πληροφόρησε η όμορφη κοπέλα, ότι δεν έχετε την έκπτωση, διότι ο κάθε πνευμονολόγος, δικαιούται να γράφει μέχρι και 2 εξετάσεις για αξονική. Αν θέλαμε τρεις, έπρεπε να έχουμε 2 παραπεμπτικά και όχι ένα.

Έτσι μια και κάναμε τόσα χιλιόμετρα μακριά, τι να κάνουμε, πληρώσαμε αναγκαστικά τα 120 ευρώ.

Κανονικό μπουρδέλο η Ελλάδα, που θέλει και επενδύσεις. Μόνο νταβατζιδες επενδύουν, γιατί έχουν ειδικό καθεστώς, κανένας υγιής επιχειρηματίας δεν έρχεται.

Το λάθος του πατέρα μου, είναι ότι δεν πήγε στον Καναδά, σε οργανωμένο κράτος, σε οργανωμένη κοινωνία και έμεινε στο μπουρδέλο.

Η συμβουλή μου είναι, όσοι έχετε ικανότητες να φύγετε, αν δε το κάνετε θα το μετανιώσετε κάποια στιγμή. Γιατί ποτέ δε θα μάθετε που θα φτάνατε σε μια αξιοκρατική κοινωνία.

Πάρτε για παράδειγμα τους Έλληνες Εφοπλιστές, επειδή είναι παγκόσμιοι καμία πουτανα στην Ελλάδα δεν μπορεί να τους εκβιάσει, διότι σηκώνονται και φεύγουν. Έχουν δηλαδή επιλογές. Είναι ικανοί και γι’αυτό είναι παγκόσμιοι.

Αντίθετα οι Νταβατζίδες κάνουν επενδύσεις ως αποικιοκράτες. Αυτό δεν είναι οικονομία.

Η Ελλάδα για μένα, αν ασκήσω εξουσία, είναι πολύ εύκολη υπόθεση.

14/10/2015

Χάκερς έκλεψαν εκατομμύρια λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία.

Η NCA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI και άλλες αρχές με στόχο τον περιορισμό της δράση του malware, ενώ ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί. Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι χάκερς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.

Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια βρετανικές λίρες κατάφεραν να κλέψουν χάκερς από τραπεζικούς λογαριασμούς της χώρας αυτής, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) αναζητά τα ίχνη τους.
Συγκεκριμένα, οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό (malware) με την ονομασία Dridex και κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων πολιτών.
Η NCA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI και άλλες αρχές με στόχο τον περιορισμό της δράση του malware, ενώ ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί. Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι χάκερς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.
«Χρησιμοποίησαν ένα ιδιαίτερα ύπουλο λογισμικό, το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους που δεν είναι προσεκτικοί με τις online τραπεζικές τους συναλλαγές», δήλωσε ο καθηγητής ‘Αλαν Γούντγουορντ, ειδικός στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου ο οποίος παρέχει συμβουλές στη Γιούροπολ. «Φανταστείτε τους κλέφτες να κάνουν αναλήψεις μικρών ποσών, παρά μεγάλων, ώστε να περνούν απαρατήρητοι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το Dridex Tojan κατάφερε να εισχωρήσει σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω ενός «μολυσμένου» εγγράφου του Microsoft Office, το οποίο εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των θυμάτων με τη μορφή τιμολογίου.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το κακόβουλο λογισμικό βασίζεται στην «αφέλεια» ορισμένων χρηστών και όχι σε κάποια «τρύπα» στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών τους. Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν -εν αγνοία τους- το malware, αυτό αρχίζει να παρακολουθεί τη δραστηριότητά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και στέλνει τις πληροφορίες στους χάκερς.
«Οι τράπεζες έχουν εγκατεστημένα προγράμματα ασφαλείας για τον εντοπισμό οποιασδήποτε ύποπτης συναλλαγής, ωστόσο οι χάκερς χρησιμοποιούν τα αυθεντικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και έτσι είναι δύσκολο να εντοπιστεί η παράνομη δραστηριότητα», δήλωσε ο Γούντγουορντ.

 «Με χιλιάδες υπολογιστές να έχουν προσβληθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν ανάληψη ενός μικρού ποσού από κάθε τραπεζικό λογαριασμό και να καταλήξουν να έχουν κλέψει εκατομμύρια λίρες».
Στην ανακοίνωσή της η NCA αναφέρει ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Trojan -σε συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών Internet ώστε να καταφέρουν να αποτρέψουν τις προσπάθειες του κακόβουλου λογισμικού να αποστείλει τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών στους χάκερς.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί στην Κύπρο ένας άνδρας από τη Μολδαβία, ο Αντρέι Γκίνκουλ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοσή του.
Από την πλευρά του το FBI συνέστησε στους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα προγράμματα anti-virus για την προστασία των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.
«Ισχύουν οι συνηθισμένες συμβουλές»
, δήλωσε ο Γούντγουορντ. «Μην ανοίγετε αρχεία που έχουν επισυναφθεί σε emails από άγνωστους αποστολείς, ακόμα κι αν αυτά φαίνεται ότι προέρχονται από τράπεζα. Και πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για οποιοδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Να ρωτάτε για οτιδήποτε σας φαίνεται περίεργο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό ποσό, καθώς οι εγκληματίες μπορεί να κλέβουν ένα μικρό ποσό από εκατομμύρια άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/295870/hakers-eklepsan-ekatommuria-lires-apo-trapezikous-logariasmous-sti-vretania/#ixzz3oYObrFHD
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο:Να ρωτάτε για οτιδήποτε σας φαίνεται περίεργο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό ποσό, καθώς οι εγκληματίες μπορεί να κλέβουν ένα μικρό ποσό από εκατομμύρια άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος. Αυτή είναι μία πολύ καλή συμβουλή σε ποσοστό 100%.

4444

Η Bundesbank απορρίπτει το ενδεχόμενο κατάργησης των μετρητών.

Οικονομολόγοι πρότειναν την κατάργηση χαρτονομισμάτων και κερμάτων προκειμένου να καταστεί η αποταμίευση χρήματος λιγότερο ελκυστική, να ενισχυθούν οι επενδύσεις και η κατανάλωση, και να διευκολυνθεί η άσκηση νομισματικής πολιτικής. Επικρίνουν την πρόταση ως “άνευ νοήματος” και “αντίθετη προς την επιθυμία των πολιτών”, ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Κατά της κατάργησης ή του περιορισμού στη χρήση των μετρητών τάσσεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, απορρίπτοντας εκ νέου σχετικά αιτήματα.

«Θα ήθελα να το πω ξεκάθαρα: η Bundesbank απορρίπτει το αίτημα για κατάργηση των μετρητών καθώς και για περιορισμούς στην πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών με μετρητά», δήλωσε ο Καρλ-Λούντβιχ Τίλε, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα, ενώ δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία των πολιτών.
Η συζήτηση άνοιξε όταν οικονομολόγοι όπως ο Πέτερ Μόφινγκερ και ο Κένεθ Ρόγκοφ πρότειναν να καταργηθούν τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, υποστηρίζοντας ότι η αποταμίευση χρήματος θα καταστεί έτσι λιγότερο ελκυστική και θα ενισχυθούν οι επενδύσεις και η κατανάλωση, ενώ θα διευκολυνθεί η άσκηση νομισματικής πολιτικής. Την πρόταση είχε επικρίνει και ο Πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.
Σύμφωνα με τον κ. Τίλε, έρευνα της Τράπεζας για την συμπεριφορά πληρωμών στην Γερμανία το 2014 έδειξε ότι το 53% των αγαθών και των υπηρεσιών εξοφλούνται με μετρητά. Ο ίδιος, ωστόσο, εκτίμησε ότι μεσοπρόθεσμα το ποσοστό αυτό θα πέσει κάτω του 50%.
Ήδη, όπως είπε, στην Βρετανία και στις Σκανδιναβικές χώρες οι πληρωμές μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου είναι περισσότερο διαδεδομένες από ό,τι στην Γερμανία. Έφερε δε το παράδειγμα της Δανίας, η οποία ενδεχομένως από το 2016 να μην χρειαστεί να τυπώσει νέα χαρτονομίσματα, λόγω έλλειψης ζήτησης, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλάξει τα μικρά καταστήματα από την υποχρέωση να δέχονται μετρητά. Ένας τέτοιος περιορισμός των μετρητών ως νόμιμου μέσου πληρωμής θα ήταν αδιανόητος για την Γερμανία, τόνισε ο τραπεζίτης.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/295849/i-bundesbank-aporriptei-to-endehomeno-katargisis-ton-metriton-/#ixzz3oYL0FbUb
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ρευστό(-60°C)σε Αρη και Τσίπρα2 ώρες πριν

Ένας τέτοιος περιορισμός των μετρητών ως νόμιμου μέσου πληρωμής θα ήταν αδιανόητος για την Γερμανία, τόνισε ο τραπεζίτης.
———————–

Πάρα πολύ σωστή η Bundesbank !! Εδώ μηλάμε για ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Το λογιστικό χρήμα είναι ΠΙΣΤΩΣΗ που κατάρρέει μαζί με την ιδιωτική τράπεζα που την εξέδωσε (βλέπε capital controls)….. το λογιστικό χρήμα ΔΕΝ είναι νόμιμο μέσον πληρωμής.

Αρε αν καταλάβαιναν οι πολιτικοί τι θα πει λογιστικό χρήμα, το οποίο παράγεται από ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τί θα πει νόμιμο ΚΡΑΤΙΚΟ μέσο πληρωμής που είναι ΜΟΝΟ το ΜΕΤΡΗΤΟ …. το παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα δεν θα υπήρχε.

Ο τελευταίος πολιτικός που καταλάβαινε την διαφορά είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος σε εποχή που κυκλοφορούσαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τραπεζογραμμάτια ακόμα και ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών καταλάβαινε ακόμα περισσότερα. Ο Καποδίστριας ΔΕΝ εξέδωσε τον Φοίνικα καν ως τραπεζικό νόμισμα (τραπεζογραμμάτιο), αλλά ως ΚΡΑΤΙΚΟ νόμισμα (χαρτονόμισμα), χωρίς τραπεζικό χρέος, μόνο υπό την εποπτεία της τράπεζας …… Ο Όθων αμέσως κατήργησε τον Φοίνικα και εξέδωσε τραπεζογραμμάτια δραχμής με χρέος…από τότε ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει την σημαντική διαφορά.

Αν καταλάβαιναν την διαφορά….. η Ελλάς θα ήταν διαφορετική. Δεν υπερβάλλω καθόλου.

4444

Στην ΝΔ άρχισαν οι μηνύσεις. Ο Γενικός Διευθυντής σκέπτεται αν θα υποβάλει μήνυση στον Μεϊμαράκη.

Τελικά το αντίτιμο ορίστηκε στα 3 ευρώ. Καλό το όριο. Αν ψηφήσουν 500.000 θα βάλουν στο ταμείο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ και θα πληρώσουν και τους μισθούς των υπαλλήλων και τα ασφαλιστικά ταμεία.

4444

Spiegel: Τουλάχιστον 30 στελέχη της VW εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ρύπων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατομμύρια οχήματά της επηρεάζονται από το σκάνδαλο. Εξ αυτών, τα 8 εκατομμύρια βρίσκονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της Volkswagen εμπλέκονταν στο σκάνδαλο αλλοίωσης των ελέγχων εκπομπής ρύπων στα οχήματα του ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλείται εσωτερικές αλλά και ανεξάρτητες έρευνες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής μονάδας της Volkswagen, Μάικλ Χορν, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα «έναν-δύο μηχανικούς» για την εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων, προσθέτοντας πως αυτή η πρακτική δεν ήταν απόφαση της εταιρείας.
Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Spiegel», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατομμύρια οχήματά της επηρεάζονται από το σκάνδαλο, εκ των οποίων τα 8 εκατομμύρια βρίσκονται στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει απόθεμα 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των νομικών και οικονομικών επιπτώσεων του σκανδάλου, όμως ήδη αναζητεί τρόπους αύξησης του εν λόγω αποθέματος, καθώς οι αποζημιώσεις και τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει αναμένεται να υπερβούν κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό.
Χθες Τρίτη, ο όμιλος VW ανακοίνωσε μείωση της επενδυτικής δαπάνης στην κεντρική μάρκα Volkswagen κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα επιταχύνει και διευρύνει το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού των εταιρικών δομών, με στόχο την περιστολή των λειτουργικών δαπανών.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/295867/spiegel-toulahiston-30-stelehi-tis-vw-eblekodai-sto-skandalo-ton-rupon/#ixzz3oYBgH81e
Σχόλιο: Δεν πιστεύω κανένα ανώτερο στέλεχος της Volkswagen. Κανένας μηχανικός δεν φτιάχνει και δεν μολύνει εκατομμύρια αυτοκίνητα έτσι απλά.

Υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από την εταιρεία. Τώρα που τους έπιασαν, ψάχνουν να βρουν τα βολικά θύματα.

12/10/2015

4444

4444

http://www.capital.gr/oikonomia/3072306/pagkosmia-arnitiki-protia-elladas-se-apoplithorismo

Παγκόσμια αρνητική πρωτιά Ελλάδας σε αποπληθωρισμό.

Μία παγκόσμια αρνητική “πρωτιά” καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Κατατάσσεται πρώτη  στην παγκόσμια κατάταξη στον δείκτη που αποτυπώνει το μέγεθος των τριγμών που δέχεται η οικονομία, στον αποπληθωρισμό.

Ο δείκτης  τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο παρά την αύξηση του ΦΠΑ με δεύτερη την Ρουμανία και  τέταρτη στην “αρνητική” κατάταξη την Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποπληρωθισμός προκαλεί και μείωση της αξίας του ΑΕΠ με δημοσιονομικές επιπτώσεις καθώς αυξάνει την προσπάθεια επίτευξης των στόχων για έλλειμμα και χρέος.

Η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στο “τούνελ” του αποπληθωρισμού από τον Μάρτιο του 2013.

4444

Η Ελλάδα δεν έχει ηγέτες για να διαπραγματευτούν και να την πάνε σε εθνικό νόμισμα και να σωθούν χιλιάδες νεοέλληνες από βέβαιο θάνατο και την μιζέρια.

Ο Τσίπρας εάν υιοθετήσει τόσο σκληρά μέτρα και βρεθεί ένας σοβαρός ηγέτης, θα καταρρεύσει. Από το 2010 οι Έλληνες ζουν έναν εφιάλτη.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα, αν η Χρυσή Αυγή παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο εξόδου, θα είναι το επόμενο κόμμα εξουσίας και η δίκη θα είναι μια λυπηρή παρένθεση.

Ο Λαφαζάνης δεν μπήκε στην Βουλή γιατί είναι βλάκας.

Αν εγώ ήμουν σύμβουλος τους, θα είχαν μπει, θα είχαν κάνει περίπατο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν φτιάχτηκε για να λύνει εξισώσεις, αλλά για να αντιμετωπίζει τους άλλους εγκεφάλους της ομάδας/κοινωνίας. Αυτά λέει η Βιολογία παιδάκια πρωτόγονα.

Η πολιτική είναι πολύπλοκο παίγνιο, αλλά όχι δύσκολο αν το έχεις.

4444

Όπως έχω γράψει πολλές φορές η κάθε πραγματικότητα έχει βασικές αρχές.

Στον κλάδο της Ιατρικής, είναι γνωστό ότι οι προληπτικές εξετάσεις κοστίζουν λιγότερο από μια θεραπεία και φυσικά σώζουν ζωές.

Ο πατέρας μου δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις και έτσι σήμερα τρέχουμε σε μια χώρα που είναι και μπουρδέλο. Η Ελλάδα είναι μπουρδέλο.

Φυσικά οι προληπτικές εξετάσεις δεν έχουν καμία σχέση με το πως πήγε να τις εφαρμόσει ο Κουρουμπλής.

Αν εγώ ήμουν υπουργός υγείας θα ζούσατε περισσότερο, καλύτερα και θα είχατε και χρήμα. Πολύ χρήμα.

Εχτές πήγα στο Θεαγένειο, περίμενα 4 ώρες για να έχω μια ενημέρωση 15 λεπτών.

Ένας γιατρός για να κάνει όλες τις εξετάσεις και να κάνει και τις ενημερώσεις.

Ο άνθρωπος προσφέρει και με το παραπάνω, αλλά σκεφτείτε το, είναι μόνο ένα άτομο.

Με απλά λόγια, καλύτερη οργάνωση.

4444

11/10/2015

4444

By Emanuele Ferrari – The Photographer.

4444

10/10/2015

4444

STEPHEN HAWKING 01 020812

http://physicsgg.me/2015/10/10/hawking-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84-%CE%B1%CE%BB/

Ο Stephen Hawking προέβλεψε ότι οι ανισότητες θα ενταθούν στο μέλλον οδηγώντας σε μια «οικονομική Αποκάλυψη», αφού πολλές από τις δουλειές στις οποίες απασχολούνται σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι θα καταργηθούν εξαιτίας της αυτοματοποίησης που θα φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Δεν θα προκαλέσουν υπερεξελιγμένα ρομπότ την οικονομική Αποκάλυψη, αλλά οι άπληστοι επιχειρηματίες, εκτίμησε ο Hawking.

 κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνεδρίας που είχε με το κοινό μέσω της πλατφόρμας Reddit, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Hawking η οικονομική ανισότητα θα ενταθεί στο μέλλον, αφού πολλές από τις δουλειές στις οποίες απασχολούνται σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι θα καταργηθούν με την αυτοματοποίηση που θα φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Όταν οι μηχανές θα φτάσουν να παράγουν όλα όσα χρειαζόμαστε, η κοινωνική διαστρωμάτωση θα εξαρτηθεί από τον τρόπο διανομής αυτών των αγαθών. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο αυτής της, όχι και τόσο μακρινής, εξέλιξης η διανομή θα γίνεται δίκαια και όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θα απολαμβάνουν μία άνετη ζωή μακριά από κάθε ανάγκη για σκληρή εργασία.

Στον αντίποδα, προβάλλει ο κίνδυνος μιας μελλοντικής δυστοπίας όπου οι πανίσχυροι ιδιοκτήτες των μηχανικών μέσων παραγωγής αγαθών δεν θα μοιράζονται τα παραγόμενα αγαθά με τους υπόλοιπους, καταδικάζοντάς τους στην φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Αν το οικονομικό χάσμα συνεχίσει να μεγαλώνει με τους ίδιους ρυθμούς, οι «πάμπλουτοι ιδιοκτήτες των μηχανών θα αποτελούν την ανώτερη τάξη μιας Νέας Εποχής», χωρίς ενδιάμεσα στρώματα από αυτούς μέχρι την τάξη των εξαθλιωμένων φτωχών.

Η ως τώρα συμπεριφορά των περισσότερων επιχειρηματιών προκρίνει το άσχημο σενάριο ως το πιο πιθανό, εκτίμησε ο θεωρητικός φυσικός.

Σχόλιο: Οι εκτυπωτές 3D θα φέρουν επανάσταση στην παραγωγή.

4444

http://kourdistoportocali.com/post/47308/athensvoice

Την άποψη ότι η Athens Voice, το iefimerida.gr και το The Toc κάνουν life style ξέπλυμα σε φασίστες εκφράζει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακολουθεί το κείμενό του>

«Μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε ασφαλώς η εμφανώς αδυνατισμένη σιλουέτα της» γράφει η Athens Voice, το νεοφιλελεύθερο free press του «Μένουμε Ευρώπη» και, για του λόγου το αληθές, μας ζητάει να κάνουμε «μια τυχαία σύγκριση με στιγμιότυπο του 2014» και η οποία «πιστοποιεί το οφθαλμοφανές».

Το φωτογραφικό ενσταντανέ προέρχεται από τη Βουλή, με το καλό μας το free press να μην αναφέρεται ούτε στην Όλγα Κεφαλογιάννη, ούτε στην Άννα Καραμανλή, ούτε στην Έλενα Κουντουρά. Αλλά στην Ουρανία Μιχαλολιάκου, τη κόρη του αρχηγού των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Και προχωράει ακόμα περισσότερο η Athens Voice, ώστε η ενημέρωσή μας να είναι πιο σφαιρική: «Με μαύρα γυαλιά, δερμάτινη φούστα, πέδιλα και χρυσό ρολόι εμφανίστηκε στη Βουλή». Ξέπλυμα σε φασίστες, πρώτης τάξεως.

«Έχει αλλάξει εντελώς στιλ, καθώς έχει χάσει πολλά κιλά και έχει κάνει αλλαγές και στο μαλλί» γράφει και το iefimerida.gr αλλά από το συγκεκριμένο site δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Όσο για το The Toc (από αυτό περιμέναμε κάτι άλλο)… η Ουρανία παλιότερα «δεν εγκατέλειπε τις αθλητικές φόρμες, τα γυαλιά μυωπίας και unisex t-shirt». Αλλαξε μόνο φόρμες και όχι τις ρατσιστικές και τις ναζιστικές απόψεις της.

Επαναλαμβάνω, life style ξέπλυμα σε φασίστες, πρώτης τάξεως.

Περιμένουμε δε εναγωνίως και από τα τρία sites να γράψουν την Τρίτη για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα και τη συνέχεια της κατάθεσης της στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σε τάγματα εφόδου συμμετείχε και η Ουρανία υπενθυμίζουμε.

4444

Το πρόβλημα του Καπιταλισμού είναι η ανισότητα και η ανακατανομή πλούτου.

Αυτό το πρόβλημα είναι που δημιουργεί τις μεγάλες κρίσεις.

4444

Το Νόμπελ χημείας είναι σωστό. Βραβεύουν την πληροφορία. Ζούμε πλέον στον συναρπαστικό κόσμο της πληροφορίας.

Όλα είναι πληροφορία, δηλαδή μαθηματικά. Η πληροφορία έχει σχέση με την γλώσσα.

Εν αρχή είναι ο λόγος που λέει και ένα από τα 4 Ευαγγέλια. Το θυμάστε;

Στους Tomas Lindahl, Paul Modrich και Aziz Sancar το Νόμπελ Χημείας για την έρευνα τους σε σχέση με τον τρόπο που τα κύτταρα διαφυλάττουν τις γενετικές πληροφορίες. Οι έρευνες του Modrich κατέδειξαν τον τρόπο με τον οποίον τα κύτταρα διορθώνουν τα λάθη που συμβαίνουν όταν το DNA αντιγράφεται κατά την κυτταρική διαίρεση -χαρτογράφησε τον μηχανισμό που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να «επισκευάσουν», να «αποκαταστήσουν» το DNA. Τα συμπεράσματα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των θεραπειών κατά του καρκίνου. http://www.thetoc.gr/diethni/article/stous-lindahl-modrich-kai-sancar-to-nompel-ximeias

4444

Volkswagen’s top U.S. executive apologized Thursday as the emissions-rigging scandal enveloping the world’s largest automaker deepened and U.S. lawmakers said the company violated the public’s trust. (Oct. 8) AP

Στο σκάνδαλο με την Volkswagen να ξέρετε ότι εμπλέκεται και η Γερμανική κυβέρνηση.

Να μην έχετε αμφιβολίες.

Είναι χειρότεροι από τον Αλ Καπόνε γιατί έχουν πολιτική κάλυψη και θα πέσουν στα μαλακά.

Δε μολύνεις εκατομμύρια αυτοκίνητα, αν δεν έχεις σφοδρή πολιτική κάλυψη.

Αυτό όμως δεν είναι καπιταλισμός. Οι άνθρωποι πολύ απλά είναι κλέφτες. Καμιά σχέση με οικονομία.

4444

08/10/2015

4444

Ένας λόγος που η αγορά συναλλάγματος είναι καλύτερη από το live στο στοίχημα, είναι ότι κανένας δε πρόκειται να σου βάλει φραγή γιατί φοβάται ότι θα χάσει.

Άσχετα από το ποσό του στοιχήματος. Εγώ παίζω στοίχημα με βάση μαθηματικά μοντέλα και μπορώ να κερδίσω πολύ εύκολα.

Όμως μου αρέσει να παίζω και παίζω μικρά ποσά, αλλά να βάζει φραγή η εταιρεία, δείχνει αδυναμία.

Τελικά καμία εταιρεία από όσες έχω παίξει δεν αντέχει. Πλάκα έχει.

Δε ξέρω τι γίνεται με τις εταιρείες στην Ασία.

4444

4 υποψήφιοι στη ΝΔ.

Οι εκλογές, ο πρώτος γύρος και ο ποιο σημαντικός θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου. Στον πρώτο γύρο θα καταγραφεί πλήρως η δυναμική των υποψηφίων.

Αυτή η δυναμική θα παίξει ρόλο στο δεύτερο γύρο που θα γίνουν οι συμβιβασμοί.

Η Computer Logic θα αναλάβει την διαδικασία.

Όσο αφορά το αντίτιμο, πρέπει να είναι 2 ευρώ.

Όσοι θα πάνε να ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν τι κάνουν. Πρέπει να έχουν επιχειρήματα.

Πρέπει δηλαδή να μπορούν να σταθούν και να διαμορφώσουν ρεύμα στην κοινωνία.

Τα 2 ευρώ είναι πολύ καλό όριο.  Τα όρια είναι το ιερό δισκοπότηρο της επιστημης.

4444

07/10/2015

4444

Cayman.

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/4-russian-warships-launch-26-missiles.html

4 Russian warships launch 26 missiles against ISIS from Caspian Sea.

The missiles flew some 1,500 km before reaching their targets, probing their efficiency.

4444

http://failedevolution.blogspot.gr/2015/09/karma-police.html

KARMA POLICE: Βρετανοί κατάσκοποι ανιχνεύουν τις ταυτότητες εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου

Με την κωδική ονομασία KARMA POLICE, που είναι ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού του δημοφιλούς Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, οι Βρετανοί κατάσκοποι της υπηρεσίας GCHQ, ξεκίνησαν μια επιχείρηση πριν από εφτά περίπου χρόνια, για να ανιχνεύσουν τις ταυτότητες εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου
globinfo freexchange
Ένα γεγονός που δείχνει ότι οι κατάσκοποι είναι ενδεχομένως φαν του συγκροτήματος. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού περιέχουν τη φράση “αυτό θα πάρεις, αν μπλέξεις με μας”.
Η ισχύς της επιχείρησης KARMA POLICE φάνηκε το 2009, όταν η GCHQ ξεκίνησε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση για να συλλέξει πληροφορίες ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για ακρόαση ραδιοφωνικών εκπομπών. Η υπηρεσία χρησιμοποίησε ένα δείγμα περίπου 7 εκατομμυρίων καταγραφόμενων δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια τριών μηνών, ώστε να παρατηρήσει τις συνήθειες ακρόασης περισσότερων από 200.000 ανθρώπων από 185 χώρες, ανάμεσά τους, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Η GCHQ “σκανάρει” το ιστορικό περιήγησης χρησιμοποιώντας ‘ανιχνευτές’ που διεισδύουν στα υπόγεια καλώδια οπτικών ινών που μεταφέρουν ιντερνετικά δεδομένα παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιλέγονται συγκεκριμένοι ‘ειδικοί στόχοι’, αλλά συλλέγονται δεδομένα από την διαδικτυακή δραστηριότητα απλών πολιτών. Ορισμένες διαδικασίες αποθήκευσης δεδομένων, όπως αυτή με την ονομασία Black Hole, έχουν χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσουν περισσότερες από 1.1 τρισεκατομμύρια διαδικτυακές ‘δραστηριότητες’.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως, έως το 2010, η GCHQ κατέγραφε 30 δισ. δεδομένα ανά ημέρα. Έως το 2012, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 50 δισ. ημερησίως και ο στόχος ήταν να φτάσουν τα 100 δισ.

Προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του χρήστη ή των χρηστών πίσω από μια διεύθυνση IP, οι αναλυτές της GCHQ εισάγουν μια σειρά αριθμών σε ένα ξεχωριστό σύστημα με την ονομασία MUTANT BROTH, το οποίο χρησιμοποιείται για το ‘κοσκίνισμα’ των δεδομένων που αποθηκεύονται στο Black Hole, με την μορφή τεράστιων ποσοτήτων πολύ μικρών αρχείων, γνωστά ως cookies.

Εντός της υπηρεσίας, τα cookies αναφέρονται ως “αναγνωριστικά εντοπισμού στόχου” ή “παρόντα γεγονότα”, επειδή χρησιμεύουν στην ανίχνευση του τρόπου χρήσης του διαδικτύου και στην αποκάλυψη των ταυτοτήτων των χρηστών.
Η υπηρεσία συγκέντρωνε δεδομένα από τα cookies που περιείχαν πληροφορίες για τις επισκέψεις των χρηστών σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως το YouPorn για ενήλικες, μηχανές αναζήτησης Yahoo and Google, ή την ιστοσελίδα του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Άλλες ιστοσελίδες που καταχωρήθηκαν ως ‘πηγές’ το 2009, είναι οι Hotmail, YouTube, Facebook, Reddit, WordPress, Amazon, και γνωστές ιστοσελίδες ειδήσεων όπως οι CNN, BBC, and Channel 4 News.
Σε μια περίοδο έξι μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008, περισσότερες από 18 δισ. καταγραφές από cookies ή από άλλες παρόμοιες κατηγορίες αρχείων ήταν προσβάσιμες μέσω του προγράμματος MUTANT BROTH.
Αλλά προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες διαδικασίες. Για παράδειγμα το SOCIAL ANTHROPOID χρησιμοποιήθηκε για ανάλυση δεδομένων από ηλεκτρονική αλληλογραφία, instant messenger chats, συνδέσεις σε κοινωνικά δίκτυα και συζητήσεις, δεδομένα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, εντοπισμό τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων, γραπτά μηνύματα και μηνύματα πολυμέσων. Το MEMORY HOLE ανιχνεύει τις λέξεις-φράσεις που εισάγονται σε μηχανές αναζήτησης και αντιστοιχεί κάθε αναζήτηση με μια διεύθυνση IP. Το MARBLED GECKO που διεισδύει σε λεπτομέρειες σχετικά με αναζητήσεις που γίνονται στο Google Maps και Google Earth. Το INFINITE MONKEYS, που αναλύει δεδομένα σχετικά με τη χρήση online πινάκων ανακοινώσεων και φόρουμ.
Έως τον Σεπτέμβριο του 2012, το πρόγραμμα TEMPORA συνέλεγε περισσότερα από 40 δισ. ‘κομμάτια’ διαδικτυακού περιεχομένου την ημέρα και χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύσει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με άκρως απόρρητο σημείωμα που περιγράφει τον σκοπό του προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του κέντρου τεχνολογίας μέσων μαζικής ενημέρωσης του τεχνολογικού ινστιτούτου Μασσαχουσέττης, Ethan Zuckerman, μια μεμονωμένη καταγραφή δεδομένων από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, ένα email, ή, μια επίσκεψη σε ιστοσελίδα, δεν είναι αρκετή για να αποκαλύψει πολλά για την ιδιωτική ζωή ενός ατόμου.

Όμως αν αυτά τα δεδομένα συσσωρευτούν, συγκεντρωθούν και αναλυθούν για μια περίοδο εβδομάδων ή μηνών, τότε γίνονται εξαιρετικά προσωπικά, επειδή θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις κινήσεις, συνήθειες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, σχέσεις ή και σεξουαλικές προτιμήσεις οποιουδήποτε ατόμου.

Σύμφωνα με μια άκρως απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε από κοινού από την συγκεκριμένη Βρετανική υπηρεσία και την NSA το 2011, η εξάπλωση της κρυπτογράφησης, περιορίζει την αποτελεσματικότητα τέτοιων επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε από την ιστοσελίδα TheIntercept. Όπως αναφέρεται, βασίζεται σε ντοκουμέντα από τον γνωστό whistleblower, πρώην υπάλληλο της NSA, Edward Snowden. Στο αντίστοιχο άρθρο περιέχεται μια λεπτομερής ανάλυση καθώς και διάφορα έγγραφα. Έχει ενδιαφέρον και ο χάρτης με τις διαδρομές των υπόγειων καλωδίων οπτικών ινών από τα οποία υποκλέπτονται πληροφορίες. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο χάρτης δείχνει το καλώδιο GWEN που ξεκινάει από την περιοχή του Μπάρι και καταλήγει στο Κοκκίνι Κέρκυρας.
Διαβάστε επίσης:
Η “εκπαίδευση” των κοινωνιών στην ανοχή και των παρακολουθήσεων

Σχόλιο: Εγώ λοιπόν που είμαι διαφορετικός, σας λέω να είστε διαφορετικοί. Είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσετε την κατασκοπεία, να μπερδέψετε όσους προσπαθούν να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα για σας. Να σπέρνεται την αμφιβολία.

4444

http://www.capital.gr/bloomberg-view/3070401/to-facebook-se-akolouthei

Το Facebook σε ακολουθεί.

Της Megan McArdle

Τα ξέρατε, έτσι δεν είναι; Πώς αλλιώς θα ήξερε το Facebook να σερβίρει αυτό το βίντεο με το πάντα κατευθείαν στο newsfeed σας και να αφήνει το ξέσπασμα λογοδιάρροιας του ανενημέρωτου συμφοιτητή σας κατά των εμπορικών συμφωνιών τής Pacific στα σκοτεινά σπλάχνα των servers του; Πώς αλλιώς θα ήξερε να σας βομβαρδίζει με 7.000 αγγελίες για νυφικά την ημέρα ακριβώς που ανακοινώνετε τον αρραβώνα σας; Πώς, φίλοι μου, θα μπορούσε να σας στείλει την πρόσκληση να κάνετε “like” στα Doritos Locostaco όταν μόλις είχατε συνειδητοποιήσει ότι έχετε λαχταρήσει κακής ποιότητας μεξικάνικο φαγητό;

Το Facebook ξέρει τι σας αρέσει. Ξέρει τι δεν σας αρέσει. Κατά πάσα πιθανότητα ξέρει αν φέτος ήσασταν καλά ή κακά παιδάκια, και θα πουλήσει αυτές τις πληροφορίες στον Άγιο Βασίλη πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, ιδίως αφού το Facebook συνεχίζει να επεκτείνει τη λίστα των στοιχείων που γνωρίζει για σας, και τους τρόπους που είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για να βγάλει λεφτά. Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Facebook θα κάνει στοχευμένες διαφημίσεις χρησιμοποιώντας τα “likes” και τα “shares” προκάλεσε μία κολοσσιαίων διαστάσεων αντίδραση από τον οργανισμό Electronic Frontier Foundation, επειδή το Facebook θα παίρνει πληροφορίες για εσάς, όχι μόνο όταν κάνετε πράγματι ένα “like” σε μια σελίδα, αλλά όταν “φορτώνετε” μια σελίδα που απλά περιέχει ένα κουμπί “Like”. Θέλουν από το Facebook να συμφωνήσει στη χρήση ενός προτύπου “Να Μην Γίνεται Παρακολούθηση” που θα κρατήσει όλα αυτά τα δυνητικά επικερδή δεδομένα μακριά από τα άπληστα μάτια των διαφημιστών.

Φυσικά οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να κρύβουν τα δεδομένα σχετικά με το ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται.

Υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος να το κάνετε αυτό: αποσυνδεθείτε από το Facebook και πείτε στον browser σας να μην δέχεται cookies, ειδάλλως αφήστε τους διαφημιστές να σας ακολουθούν καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο.

Το πρόβλημα είναι, ότι αυτό το επίπεδο ασφαλείας είναι εξαιρετικά άβολο, επειδή θα πρέπει να δαπανάτε κάθε φορά άπειροι χρόνο για την επανεισαγωγή των στοιχείων. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι αφελείς χρήστες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν τους πολυαπασχολούν ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, δεν θα μπουν στον κόπο να το κάνουν.

Αλλά τι υποχρέωση έχουν οι επιχειρήσεις πραγματικά προς τους αφελείς χρήστες που δεν προβληματίζονται με τέτοια θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής; Κάποιοι από αυτούς τους χρήστες αναμφίβολα δεν συνειδητοποιούν ότι είναι εκτεθειμένοι, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να απορρίψουμε εξαρχής την πιθανότητα ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν νοιάζονται αρκετά –αρκετά, τουλάχιστον, για να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία. Η επιβολή των προτιμήσεων κάποιου άλλου για την ιδιωτική ζωή μπορεί να μην απελευθερωτική, αλλά απλά αντιπαραγωγική.

Γιατί ας θυμόμαστε ότι, όσο σκοτεινό και δυσάρεστο κι αν είναι αυτό, αυτές οι εταιρείες πρέπει να βγάλουν χρήματα.

Υπάρχει ένα παλιό ρητό στη διαφήμιση: Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι πωλείται, τότε είστε το προϊόν. “Δωρεάν” προϊόντα και υπηρεσίες συνήθως δεν υπάρχουν. Κάποιος πρέπει να τα πληρώνει και αν δεν χρεώνουν εσάς για τη χρήση τους, τότε χρεώνουν κάποιον άλλο για να χρησιμοποιεί εσάς.

Οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με το να κρύβουν προσεκτικά τη δραστηριότητά τους από το Διαδίκτυο και οι αναγνώστες που απεχθάνονται τις διαφημίσεις και εγκαθιστούν blockers, ουσιαστικά επιδοτούνται για να χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα ενημέρωσης και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από αυτούς που δεν έχουν γνώση ή δεν τους ενοχλεί. Το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να διαβάζει τις διαφημίσεις είναι αυτό που πληρώνει τους λογαριασμούς.

To καλό διαδίκτυο είναι γεμάτο από υπέροχα πράγματα που οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ώστε να κάνουν τη ζωή ευκολότερη σε πολλούς ανθρώπους, και ίσως καλύτερη για την κοινωνία, αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν είχαν την ενοχλητική υποχρέωση να βγάλουν χρήματα. Το πρόβλημα είναι, ότι αν οι εταιρείες social media υλοποιούσαν όλα αυτά τα πράγματα, πιθανότατα θα έβαζαν λουκέτο. Αυτό, βέβαια, θα έλυνε προβλήματα όπως είναι παρενόχληση που μας κάνει το Twitter και η παρακολούθηση της διαδικτυακής μας δραστηριότητας από το Facebook, αλλά στους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται ότι αρέσουν αυτές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και με αντίτιμο την έκθεσή τους σε αυτούς τους κινδύνους.

Καμία μικρή επιδιόρθωση δεν θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο της επιχείρησης. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό, το οποίο συναντούμε συχνά στην πολιτική: Κάποιος θα πει “Έχουμε ένα ταπεινό σχέδιο, το οποίο απλώς θα αυξήσει κατά ένα πολύ μικρό ποσό το κόστος (ή θα μειώσει τα έσοδα), ας πούμε, ότι θα αυξήσουμε κατά ένα σεντ το φόρο στα στυλό διαρκείας”, και αυτό είναι αλήθεια. Μόνο που, υπάρχουν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που έχουν παρόμοια ταπεινά σχέδια, και ξαφνικά βλέπεις το στυλό να κοστίζει 20 δολάρια το τεμάχιο και σούπερ μάρκετ να το κλειδώνει στο ντουλάπι μαζί με τα ανταλλακτικά ξυραφάκια. Το συλλογικό βάρος των προτάσεων για βελτίωση (και το λογισμικό τρίτων για να διευκολυνθεί αυτό) θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το Ίντερνετ πιο καλοσυνάτο και πιο ευγενικό. Θα μπορούσε επίσης να εξοντώσει πολλούς από τους τρόπους που περνούμε το χρόνο μας στο Διαδίκτυο.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι σημαντική, αλλά δεν είναι δωρεάν.

Και οι καλύτεροι που μπορούν να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν τη σχέση ιδιωτικής ζωής, πρόσβασης και ευκολίας είναι πιθανόν τα άτομα που κρατούν το ποντίκι, και όχι οι ακτιβιστές που κρατούν το μεγάφωνο.

Σχόλιο: Στη Μαρία που ταξίδεψε μαζί μου και της είπα ότι δεν έχω facebook.

4444

4444

4 συνεχόμενες νίκες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να συνεργαστεί με τον Βασίλη Λεβέντη που έχει τα 9 σημεία.

Η διαρροή από τον Φλαμπουράρη, είναι σκόπιμη.

4444

Στη Χρυσή Αυγή, με το τέλος της Δίκης, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις.

Όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα πάνε φυλακή.

4444

Στη ΝΔ θυμάστε που σας είχα γράψει στο twitter για τον Τζιτζικωστα στις περιφερειακές εκλογές; Σίγουρα θα τον ψηφίσει η Βόρεια Ελλάδα. Θα είναι ντέρμπι ο πρώτος γύρος και ο ποιο ενδιαφέρον.

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να συνεργαστεί με τον Βασίλη Λεβέντη που έχει τα 9 σημεία.

Η διαρροή από τον Φλαμπουράρη, είναι σκόπιμη.

4444

Στη Χρυσή Αυγή, με το τέλος της Δίκης, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις.

Όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα πάνε φυλακή.

4444

Στη ΝΔ θυμάστε που σας είχα γράψει στο twitter για τον Τζιτζικωστα στις περιφερειακές εκλογές; Σίγουρα θα τον ψηφίσει η Βόρεια Ελλάδα. Θα είναι ντέρμπι ο πρώτος γύρος και ο ποιο ενδιαφέρον.

4444

Σήμερα εδώ που είμαι βρέχει έντονα, με διαστήματα ήλιου. Κρύο δε κάνει. Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα.

Εχτές ο πατέρας μου έκανε εξετάσεις στο Θεαγένειο.

Εγώ δεν πήγα.

Ρώτησα να μάθω πως ήταν η όλη διαδικασία και πως ήταν το νοσοκομείο σε όσους πήγαν μαζί του.

Οι απαντήσεις ήταν ενδιαφέρουσες.

Μου είπαν: πολύ καλό, πεντακαθαρο. Οι τουαλέτες καθαρές.

Το προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, ευγενικοί και εξυπηρετικοί.

Με απλά λόγια, η εικόνα πολύ καλή.

Τους ρώτησα αν περίμενε και άλλος κόσμος και μου είπαν πολλοί. Δεκάδες άτομα.

Με βάση τα δεδομένα, το Θεαγένειο, είναι ένα σημείο κρούσης στο σύστημα υγείας.

Τα σημεία κρούσης έχουν πολλές ιδιότητες (ανεβαίνω κλίμακα), δυο από αυτές: είναι σημεία εισόδου/εξόδου (Ι/Ο) και μεγάλης ροής δεδομένων.

Αν ήμουν υπουργός Υγείας, θα φρόντιζα το νοσοκομείο να μην έχει ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού. Θα φρόντιζα να έχει υποδομές και υλικά. Ποτέ να μην έχει ελλείψεις γιατί είναι στην πρώτη γραμμή.

Εγώ το Θεαγένειο δε το ήξερα, όμως η πληροφορία ότι υπάρχει, έφτασε τελικά και σε μένα. Σήμερα γνωρίζω (μέσα σε 5 ημέρες χρονική διάρκεια) ότι αρκετά άτομα που ξέρω έχουν περάσει στο παρελθόν από εκεί με ευτυχή κατάληξη.

Αν ήμουν πλούσιος θα τους έκανα δώρο έναν υπέρ – υπολογιστή, ώστε να τους βοηθήσω να πάνε ποιο πέρα την ιατρική έρευνα.

Το νοσοκομείο μπορεί να συνεργαστεί με ερευνητικά κέντρα και να παράγει υπεραξίες πολύ μεγάλες (αυτό πρακτικά σημαίνει έσοδα). Ένας από τους βασικούς λόγους όπως έγραψα, είναι ο μεγάλος όγκος δεδομένων. Ο μεγάλος όγκος πληροφορίας.

4444

04/10/2015

4444

Loreen Paouel Jobs.

Έπινα καφέ στην Αθήνα πριν από καιρό και κάποιος με ρώτησε, τι μπορείς να κάνεις γι’αυτους, τα έχουν όλα! Όταν το άκουσα με έπιασαν τα γέλια.

Αν δεν συνεργαστείς με κάποιον σαν εμένα, ποτέ δε θα καταλάβεις τι μπορεί να γίνει.  

Στο τέλος του είπα, οι Έλληνες ολιγαρχες είναι ψιλικατζήδες.

Ποιος από αυτούς έχει περιουσία πάνω από 20 δις και μάλιστα χωρίς να τον βρίζουν και να τον λένε κλέφτη;

Ο steve Jobs έκανε λεφτά χωρίς να κλέψει ή να κάνει κάτι πολύ άσχημο. Ένα παράδειγμα φέρνω.  

Όσοι γνωρίζουν ότι είμαι διαφορετικός, να μη μου κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις.

Αν δεν συνεργαστείτε, ποτέ δε θα μάθετε.  

4444

http://www.naftemporiki.gr/story/1010635/meiosi-genniseon-auksisi-thanaton-to-2014

Μείωση γεννήσεων, αύξηση θανάτων το 2014.

Μείωση γεννήσεων και αύξηση των θανάτων αποτυπώθηκε στα δημογραφικά μεγέθη της χώρας και το 2014, με αποτέλεσμα ο φυσικός πληθυσμός να μειωθεί κατά 21.592 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.148 άτομα (47.383 αγόρια και 44.765 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση 2,1% σε σχέση με το 2013, που είχαν ανέλθει σε 94.134 άτομα (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες ανήλθαν σε 353, μειωμένες κατά 6,1%.

Σχετικά με την υπηκοότητα της μητέρας, καταγράφηκαν 79.975 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 86,8%) και 12.173 από αλλοδαπές (ποσοστό 13,2%).

Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2013 ήταν 80.940 (ποσοστό 86%) από Ελληνίδες μητέρες και 13.194 (ποσοστό 14%) από αλλοδαπές.

Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση ήταν 31 έτη, ενώ η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 30,9 έτη το 2013.

Οι γεννήσεις εκτός γάμου, σε απόλυτους αριθμούς, παρουσίασαν αύξηση 13,1% και ανήλθαν σε 7.165 (ποσοστό 7,8% επί του συνόλου των γεννήσεων) από 6.337 (ποσοστό 6,7% επί του συνόλου των γεννήσεων) που ήταν το 2013.

Οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση 1,7% και ανήλθαν σε 113.740, (58.132 άντρες και 55.608 γυναίκες) έναντι 111.794 (57.627 άντρες και 54.167 γυναίκες) που ήταν το 2013.

Η μέση ηλικία κατά τον θάνατο ανήλθε στα 75,5 έτη για τους άνδρες και στα 81,2 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2013 (για τους άνδρες ήταν 75,2 έτη και για τις γυναίκες ήταν 80,8 έτη).

Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 3,69% το 2013, αυξήθηκε στο 3,75 %το 2014.

Ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης των 28 ημερών ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) παρέμεινε στο 2,63 όσο ακριβώς ήταν το 2013 και ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας (γεννήσεις νεκρών και θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης της μιας εβδομάδας ανά 1.000 γεννήσεις) μειώθηκε στο 5,66 από 5,79 το 2013. Σε σύνολο 346 θανάτων βρεφών, τα 77 είχαν ηλικία μικρότερη της 1 ημέρας και τα 242 μικρότερη του 1 μηνός.

Σχόλιο: Τα μνημόνια φέρνουν θάνατο.

4444

Top seed Tomas Berdych captured his 11th ATP World Tour title on Monday as he prevailed 6-3, 7-6(7) over Guillermo Garcia-Lopez in a rain-delayed Shenzhen Open final.

4444

Τα τρελά όνειρα του Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα γαμάτω διπλό μέσα στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ, γιατί ήταν καλύτερος.

Δεύτερο συνεχόμενο γαμάτω διπλό. Χωρίς μάλιστα ίχνος βοήθειας από την διαιτησία.

Αυτή την στιγμή, όλοι παραδέχονται τον Ολυμπιακό.

4444

02/10/2015

4444

Στο 81′ ο Ζάιρο έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μπήκε στα καρέ των φιλοξενουμένων, προτίμησε να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση, αντί να πασάρει στον Μπερμπάτοφ στο σημείο του πέναλτι, και ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε με τα πόδια. Ο Όλσεν στο 87′ επενέβη σωτήρια μετά από κόντρα σε αμυντικό του ΠΑΟΚ ….

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί ο Ζάιρο νόμισε ότι είναι ο Μαραντόνα. Η σωστή και ενδεδειγμένη επιλογή ήταν η πάσα στον Μπερμπάτοφ. Αν γινόταν η πάσα, ο ΠΑΟΚ κατά 90%, θα έκανε το 2-1 αυτό λένε τα μαθηματικά.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι.

Η Ντόρτμουντ δύσκολα θα κάνει άλλη γκέλα. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη στα χέρια του.

Ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού έκανε λάθος και δέχτηκε ένα γκολ, το ίδιο και ο Όλσεν.

Η στατιστική μπορεί να μας πει γιατί δέχτηκαν τα γκολ.

Ο Ζάιρο έπρεπε να δώσει την πάσα. Ποιο ομαδικό πνεύμα.

4444

https://wordpress.com/read/post/feed/18743358/822910679

New Taliban Leader Hails 3-Day Conquest of Kunduz.

4444

Τα Περισσότερα αδέρφια του πατέρα μου πήγαν στον Καναδά, αυτός έκανε το λάθος να μείνει στο μπουρδέλο με τους νταβατζήδες, τους κλέφτες και τα γιουσουφάκια (δηλαδή την Ελλάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

4444

Τα τρελά όνειρα του Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα γαματω διπλό μέσα στην Άρσεναλ.

4444

28/09/2015

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/09/blog-post_398.html#more

 

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη
Τον τελευταίο χρόνο οι ΗΠΑ είδαν τα σχέδιά τους για απελευθέρωση της Μοσούλης και άλλων περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, που είχαν ως στόχο να περιορίσουν τη δράση του Ι.Κ. στην επικράτεια του Ιράκ, να καθυστερούν.
Το γεγονός αυτό τους ανάγκασε να αλλάξουν στρατηγική και να στραφούν στο μέτωπο της Συρίας, για να οριοθετήσουν εκεί τη δράση και την επιρροή του Ι.Κ., και στη συνέχεια να στραφούν και στο εντός της ιρακινής επικράτειας μέτωπο.
Με δεδομένο ότι οι κύριες πύλες επικοινωνίας του Ι.Κ. και των τζιχαντιστών με τον έξω κόσμο ήταν δυο, αυτή της Τελ Αμπιάντ και της Τζαραμπλούς, οι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θεώρησαν σωστό να κλείσουν αυτές τις πύλες και στη συνέχεια να κινηθούν προς κατάληψη της Ράκα, που παίζει τον ρόλο της πρωτεύουσας του Ι.Κ.
Έτσι, οι ΗΠΑ στράφηκαν στους Κούρδους και συγκεκριμένα στις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Β. Συρία, περιοχή την οποία οι Κούρδοι αποκαλούν Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα.
Και αυτό γιατί οι αξιωματικοί των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν διαπιστώσει στο πεδίο της μάχης ότι ο πιο αξιόπιστος στρατός σε όλα τα μέτωπα του πολέμου και ο μόνος που μπορεί αποδεδειγμένα να νικήσει τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. είναι οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG), με τις οποίες συνεργάστηκαν για τη σωτηρία της ηρωικής πόλης Κομπάνι.
Έτσι, σε στενή συνεργασία Κούρδων και Αμερικανών, με τους πρώτους να δρουν στο έδαφος και τους δεύτερους ως αεροπορική δύναμη, απελευθερώθηκε η πόλη Τελ Αμπιάντ στα μέσα του Ιουνίου του 2015, κάτι που σήμανε συναγερμό στην Άγκυρα, γιατί με τον έλεγχο της πόλης αυτής από τις κουρδικές δυνάμεις εξασφαλίστηκε η γεωγραφική ενοποίηση των δύο καντονιών, της Τζιζίρε και του Κομπάνι.
Όμως, εκτός αυτού, υπάρχει και το ζήτημα της αναβάθμισης της διεθνούς θέσης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας και των Κούρδων της Ροζάβα και η συνεργασία με τις ΗΠΑ, που αποτελεί στην κυριολεξία κόκκινο πανί για την Άγκυρα, γιατί το PYD αποτελεί στην ουσία κλώνο ή αδελφό κόμμα του ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Τουρκία, αλλά και από τις ΗΠΑ, τρομοκρατική οργάνωση.
Άρα, όταν οι ΗΠΑ συνεργάζονται πολιτικά με το PYD και στρατιωτικά με τις YPG, είναι στην ουσία σαν να αναγνωρίζουν διά της πλαγίας το ίδιο το ΡΚΚ.
Η κατάσταση άρχισε να γίνεται πιο κρίσιμη για την Άγκυρα, όταν αμέσως μετά την απελευθέρωση της Τελ Αμπιάντ είδαν στο μέτωπο αντίστοιχες προετοιμασίες και κινήσεις για την απελευθέρωση της δεύτερης και τελευταίας πύλης επικοινωνίας του Ι.Κ. με την Τουρκία, της πόλης Τζαραμπλούς.
Τότε, στις 20 Ιουλίου 2015, η Άγκυρα, για να προλάβει τις εξελίξεις, που θα ήταν καταστροφικές για την ίδια, αφού ο έλεγχος της Τζαραμπλούς από τους Κούρδους με την ευλογία και τη βοήθεια των Αμερικανών, οδηγούσε στη γεωγραφική ένωση των καντονιών του Κομπάνι με αυτό του Αφρίν και θα οδηγούσε τους Κούρδους στη θάλασσα της Μεσογείου, έσπευσε να υπογράψει συμφωνία παραχώρησης της βάσης του Ιντζιρλίκ στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, για επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.
Τότε παζάρεψε και απέσπασε την άδεια για να κάνει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ΡΚΚ, δίνοντας ως δώρο στην Ουάσινγκτον το «πάγωμα» του αγωγού Turkish Stream και αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη Μόσχα.
Η Τουρκία, για το άνοιγμα της βάσης του Ιντζιρλίκ, ζήτησε επίσης ως αντάλλαγμα τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας μεταξύ των καντονιών Κομπάνι και Αφρίν, για να αποτρέψει την ένωσή τους και να κρατήσει τους Κούρδους μακριά από τη Μεσόγειο.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας εκείνης, Τουρκία και ΗΠΑ προχώρησαν στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό ταξιαρχιών που αποτελούνται από Άραβες και Τουρκομάνους, οι οποίοι με βάση το σχέδιο θα καταλάμβαναν την περιοχή που περικλείεται από τη δυτική ακτή του Ευφράτη, το Χαλέπι και τα όρια της επαρχίας Αφρίν, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αρχαία μακεδονική πόλη Ευρωπός (Τζαραμπλούς).
Όμως και αυτός ο σχεδιασμός κατέρρευσε, καθότι οι ταξιαρχίες που πέρασαν στο έδαφος της Συρίας διαλύθηκαν σε μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να στραφούν και πάλι στους Κούρδους, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε εσπευσμένα τη Μόσχα για ένα άλλο ανατολίτικο αλισβερίσι.
Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο ναυάγιο της συνεργασίας Τουρκίας – ΗΠΑ, στο ζήτημα της καταπολέμησης των τζιχαντιστών και του Ι.Κ. Τους δύο μήνες που διαρκεί η ενεργός προσχώρηση της Τουρκίας στη συμμαχία καταπολέμησης του Ι.Κ. και της παραχώρησης της βάσης του Ιντζιρλίκ στις ΗΠΑ για αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, η Τουρκία έκανε μια επίθεση εναντίον στόχων του Ι.Κ. και περισσότερες από 300 εξόδους εναντίον στόχων του ΡΚΚ.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία «δουλεύει ψιλό γαζί» τις ΗΠΑ ότι συμμετέχει στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, ενώ στην ουσία έχει στόχο να αποδυναμώσει τη συμμαχία εναντίον των τζιχαντιστών, αφού οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ΡΚΚ καταστρέφουν τις υποδομές των Κούρδων ανταρτών και αποδυναμώνουν τον κουρδικό Στρατό Λαϊκής Άμυνας (YPG), ο οποίος αποτελεί τη μοναδική στρατιωτική δύναμη που κατανικά στο έδαφος τους τζιχαντιστές σε όλα τα μέτωπα.
Τελικώς, αφού το σχέδιο Τουρκίας – ΗΠΑ να ελέγξουν την περιοχή μεταξύ Τζαραμπλούς – Χαλεπίου και Αφρίν με Τουρκομάνους και Άραβες αντικαθεστωτικούς, ώστε να αποτραπεί η ένωση των καντονιών Κομπάνι και Αφρίν, οι ΗΠΑ εστράφησαν και πάλι στους Κούρδους και, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές αλλά και κουρδικές πηγές, είναι σε εξέλιξη προετοιμασίες για την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς από τους τζιχαντιστές.
Να σημειωθεί ότι μετά την απελευθέρωση της Τελ Αμπιάντ, η Τζαραμπλούς είναι η μοναδική πύλη επικοινωνίας των τζιχαντιστών με τον έξω κόσμο. Από την πύλη αυτή εισέρχονται οι χιλιάδες τζιχαντιστές των δυτικών χωρών, που έρχονται με αεροπλάνα στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και, αφού «ξεναγηθούν» για λίγες ημέρες από τις μυστικές υπηρεσίες, μετά περνούν στο έδαφος της Συρίας, για να αναλάβουν «καθήκοντα», από αυτή την πύλη περνούν τα όπλα και τα πυρομαχικά που στέλνει η Τουρκία στη σύμμαχο αυτή δύναμη, για να μάχεται εναντίον των Κούρδων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς, οι Κούρδοι από το έδαφος και οι Αμερικανοί από αέρος θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της Ράκα για την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές, επιφέροντας καθοριστικό πλήγμα στη βιωσιμότητα του Ι.Κ.
Φυσικά, αν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό με επιτυχία, οι Κούρδοι θα έχουν φτάσει ένα βήμα από την ένωση των καντονιών Κομπάνι και Αφρίν και δυο βήματα από τις ακτές της Μεσογείου και την έξοδο στη θάλασσα, που θα προσδώσει βιωσιμότητα στο κουρδικό κράτος, αφού δεν θα εξαρτάται πλέον από την Τουρκία για τις εξαγωγές του κουρδικού πετρελαίου, ενώ ταυτοχρόνως θα απομειώσει δραματικά τη γεωπολιτική αξία της Τουρκίας!
Η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Όσον αφορά τη στάση της Ουάσινγκτον, παραθέτουμε την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζον Κίρμπι: «Εμείς δεν αξιολογούμε το ΥPG ως τρομοκρατική οργάνωση. Στη Συρία, η οργάνωση αυτή απέδειξε πόσο αποτελεσματική είναι απέναντι στο Ι.Κ. Ανάμεσα στις ομάδες που μάχονται το Ι.Κ., αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Εκτός αυτού, όλοι στο ΥPG δεν είναι Κούρδοι. Συνεχίζουμε να συνομιλούμε μαζί τους. Από την άλλη, συγχαίρουμε την Τουρκία για τη συνεργασία μαζί μας και στον αγώνα που κάνει η ίδια στο θέμα της αντιμετώπισης του Ι.Κ.».
Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στο όλο θέμα της Συρίας, και ειδικά σε αυτό της Ροζάβα και του Ι.Κ., όμως μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η συνεργασία ΗΠΑ – Κούρδων της Συρίας και η ενδεχόμενη απελευθέρωση της Τζαραμπλούς θα αποτελέσουν μια εξέλιξη που θα παίξει ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην πορεία του Κουρδικού και θα επηρεάσει το σχήμα που θα έχει στον χάρτη η Τουρκία τα επόμενα χρόνια!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία

4444

27/04/2015

4444

Οι εκλογές που γίνονται στην Καταλονία είναι το ποιο σημαντικο πολιτικο γεγονος αυτή την Κυριακή. Θα κρίνουν πολλά.

Θα επηρεάσουν ακόμα και την Ελλάδα.

4444

Ο Γεωργίου πρέπει να δικαστεί και η ποινή πρέπει να είναι ισόβια. Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιος ήταν ο ρόλος στην λεηλασία της Ελλάδος και το αιματοκύλισμα της Ελληνικής κοινωνία. Ο Γεωργίου θα μπορούσε να παραιτηθεί και να μην πάρει μέρος στην προδοσία. Η ιστορία ηλίθιε νεοέλληνα που συνεχίζεις να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κενά.

210 δισ. η βλάβη του Δημοσίου.

http://www.dimokratianews.gr/content/53416/210-dis-i-vlavi-toy-dimosioy

Συγκλονιστικά στοιχεία για το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων! Πώς απεκρύβησαν τα πλεονάσματα 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποκαλύφθηκαν -όλως τυχαίως- το 2013

Έτσι αποκλείστηκε η χώρα από τις διεθνείς αγορές και ετέθη υπό ξένη επιτροπεία. 210 δισ. η βλάβη του Δημοσίου με την τεχνική διόγκωση. Ενέταξαν στα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και το Μέγαρο Μουσικής

Από τον
Μανώλη Κοττάκη

Βαριά βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 210 δισ. ευρώ, αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές, αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, νέα φορολογικά μέτρα και εξαναγκασμό της χώρας να υπογράψει το Μνημόνιο 2 φέρεται ότι προκάλεσε η αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 από τον πρώην διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» -η οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, με την οποία ζητείται η παραπομπή Γεωργίου σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα-, οι μαρτυρικές καταθέσεις «φωτιά» πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς για τις δραματικές συνέπειες που προκάλεσε στη διεθνή θέση της χώρας η αλλοίωση κρίσιμων στατιστικών μεγεθών, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλλαγή του!!!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»…

Σχόλιο: Αγόρασα την εφημερίδα. Το 2015 ξέρουμε πλέον τι έγινε και ποιοι έβαλαν την Ελλάδα στα μνημόνια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Αν το κάνουν θα είναι στα υπέρ τους.

Δεν γίνεται οι Γεωργίου να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Καμμένος δικαιώνεται.

4444

USA POPE FRANCIS CONGRESS POLITICO CAPITALISM 01 270915

4444

26/09/2015

4444

4444

THE MENTALIST RED JOHN THE END 01 260915

I don’t believe in luck.

4444

IBM WATSON

Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια μηχανή.

Αν ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν ήταν τόσο ηλίθιος, θα μπορούσαμε το 2015 το προσδόκιμο ζωής να είναι τα 150 χρόνια και τα 100 χρόνια, χωρίς σοβαρές αρρώστιες.

Ο Πατέρας μου πήγε στο νοσοκομείο γιατί είχε άσχημο βήχα και ο Γιατρός που τον εξέτασε, του είπε δεν έχεις τίποτα.

Ένας ιδιωτικός γιατρός, του είπε βγάλε μια ακτινογραφία πνεύμονα.

Το ανθρώπινο σώμα είναι σα μια μηχανή. Οι εξετάσεις δείχνουν τι δεν πάει καλά.

Τα δεδομένα.

Η διαδικασία είναι απλή. Αν είχα έναν κεντρικό υπολογιστή όπως ο Watson της IBM στο νοσοκομείο, θα ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια για τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα.

Ο Watson σε κλάσματα δευτερολέπτων μπορεί να κάνει εκατομμύρια συγκρίσεις.

Χρησιμοποιώντας Μαθηματικά και την στατιστική, μπορούμε να βρούμε εάν είναι μια εξαίρεση στον κανόνα ή όχι.

Αυτό θα μας βοηθήσει να δώσουμε τι σωστή θεραπεία.

Είστε τόσο γαμημένα πρωτόγονοι. Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 2015, άλλη η τεχνολογία σας δεν ανήκει στο 2015. Βρίσκεστε στο 1000 ίσως και ποιο κάτω.

Το μόνο πράγμα που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά, είναι σκοτώνετε και να βασανίζεται, ο ένας τον άλλον.

4444

25/09/2015

4444
Το έχω γράψει πολλές φορές, αντιπαθώ τα βασανιστήρια.

Το να βασανίζεις δεν υπάρχει δικαιολογία.

Βασανίζεις, γιατί το σύστημα σου είναι σκατά.

Γιατί δεν έχεις την πλειοψηφία.
Τα βασανιστήρια είναι ανωμαλία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγάλοι Γκουρού της πληροφορίας, σου λένε: αν σε βασανίσουν και δεν αντέχεις ομολόγησε. Πες τα όλα.
Το σύστημα αντέχει.

Ένα σύστημα που έχει σοφία και γνώση, μπορεί να αντιμετωπίσει την διαρροή της πληροφορίας.

Φυσικά σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, υπάρχουν κάποιοι που αντέχουν τον πόνο. Όμως αυτοί είναι οι εξαιρέσεις. Είναι οι ήρωες, οι άγιοι.
Όποιο σύστημα βασανίζει, δεν έχει μέλλον. Δε συνάντα το άπειρο.

4444

USA FED YELLEN SPEECH FREAKING WAITING 01 250915

USA FED YELLEN SPEECH FREAKING 07 250915

4444

4444

24/09/2015

4444

USA VOLKSWAGEN EMISSIONS DIESEL CRASHES STOCK 15 240915

4444

Όλα τα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα αποτελούν κατασκευάσματα και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από δικές μου δηλώσεις.

http://www.xenitemenos.com/vw-anna-stefanopoulou-ime-sokarismeni-me-ta-ellinika-dimosievmata/

Ματίνα Δεμελή-Νέα Υόρκη

Σοκαρισμένη και απογοητευμένη με τον ελληνικό Τύπο δηλώνει η καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan των ΗΠΑ, Άννα Στεφανοπούλου.

Μιλώντας στον “xenitemeno” η Ελληνίδα επιστήμονας που της “χρεώθηκε” η αποκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τονίζει ότι ουδεμία σχέση έχει εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της για τα “κατασκευασμένα” ελληνικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο.

“Είναι θλιβερό τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την κρίση, κάποιοι να «στήνουν» ψεύτικα πανηγύρια. Είμαι σοκαρισμένη.

Δεν είχα καμία ανάμειξη στην έρευνα και στην ανάλυση των δεδομένων που αφορούν την VW.
Με την ιδιότητα μου ως ειδικός σε συστήματα μετάδοσης κίνησης και ελέγχου έδωσα μια συνέντευξη όπου εξηγούσα μεταξύ άλλων τις  θεμελιώδεις προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλό κόστος.

Η ανάλυση των δεδομένων έγινε στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια (West Virginia University’s Center for Alternative Fuels Engines and Emissions).

Όλα τα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα αποτελούν κατασκευάσματα και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από δικές μου δηλώσεις.

Σχόλιο: Η Στεφανοπούλου δεν είχε καμία ανάμειξη στην απάτη της Volkswagen. Σωστά βγήκε και έκανε την διάψευση. Αυτό επιβάλουν οι κανόνες της πληροφορίας.

Οι νεοέλληνες έχουν σαλτάρει. Τα μνημόνια τους έχουν κάνει μανιακούς.

Αυτό που είναι πραγματική είδηση, είναι η απάτη της Volkswagen.

4444

Μια ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.

Anna Stefanopoulou.

Professor of Mechanical Engineering Department and
Naval Architecture and Marine Engineering Department

Ph.D., EECS, 1996, Ms., EECS, 1994, Ms., NAME, 1992

Director, Automotive Research Center

4444

http://www.thetoc.gr/diethni/article/anna-stefanopoulou-i-ellinida-pou-kseskepase-tin-apati-tis-volkswagen

Μια ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.

 

Έρευνα

Η Στεφανοπούλου πήρε μέρος στην έρευνα για τις επιδόσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και παρατήρησε τις χαμηλές επιδόσεις στην ιπποδύναμη που παρουσίαζαν τα γερμανικά αυτοκίνητα όταν υποβάλλονταν σε ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων. Όπως τελικά αποκαλύφθηκε εταιρία χρησιμοποιούσε εσκεμμένα στα οχήματά της ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.

«Όταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων.

Άρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε.

Βάλαμε ένα πρόγραμμα που «σκανάρισε» όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ένα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα» δήλωσε η Άννα Στεφανοπούλου.

Πως λειτουργούσε το λογισμικό της απάτης.

Το γερμανικό λογισμικό εστίαζε στο τιμόνι. Όταν αυτό ήταν εντελώς ακίνητο, όπως σε μία μέτρηση καυσαερίων, έμπαινε σε κατάσταση «χαμηλών εκπομπών». Αν το τιμόνι κινείτο, όπως σε φυσιολογικές συνθήκες κίνησης στο δρόμο, ο κινητήρας δούλευε σε πλήρη ισχύ εκπέμποντας έως και 40 φορές περισσότερους ρύπους.

Οι πρώτες συγκριτικές δοκιμές έγιναν το 2014. Το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια εξέτασε δύο πετρελαιοκίνητα οχήματα, ένα της Volkswagen και ένα της BMW. Τα τεστ πέρασε μόνο το BMW. Ο κινητήρας του Volkswagen εστάλη στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και ερευνήθηκε από την Άννα Στεφανοπούλου, η οποία έλυσε τον γρίφο.

Πηγή: TheToc

Σχόλιο: Διαβάζοντας το κείμενο το αναλύεις σε 4 στάδια.

Πρώτο στάδιο: Η Volkswagen δημιουργεί την απάτη.

Δεύτερο στάδιο: Γίνεται ένας τυπικός έλεγχος σύγκρισης ανάμεσα σε δυο εταιρείες, εδώ ανάμεσα σε BMW και Volkswagen. Ο έλεγχος αποκαλύπτει μια ανωμαλία.

Τρίτο στάδιο: Στέλνουν τον κινητήρα της Volkswagen για μεγαλύτερη ανάλυση – έλεγχο και έτσι βρίσκουμε την απάτη.

Τέταρτο στάδιο: Μετά την αποκάλυψη ανέλαβε η Αμερικανική δικαιοσύνη.

Στην Αμερική, υπάρχει το πλαίσιο, να τηρούνται οι νόμοι.

Από την στιγμή που φτιάχνεις έναν νόμο, πρέπει και να τον τηρείς. Αν δε σου αρέσει, τον αλλάζεις. Δεν κάνεις όπως στην Ελλάδα, να τον ξευτιλίζεις.

Στην Ελλάδα με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση δε θα έφτανε ποτέ στην δικαιοσύνη, ούτε φυσικά λόγος για πρόστιμα δισεκατομμυρίων.

Πόσα πρόστιμα βάλατε στη SIEMENS σκουλήκια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; Να αναφέρω ένα παράδειγμα από τα πολλά.

Βέβαια, όταν υπάρχουν πραγματικά ηλίθιοι νεοέλληνες που τους ψηφίζουν, δεν απορώ καθόλου.

Όσο υπάρχουν ηλίθιοι νεοέλληνες που ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους στέλνουν στη Βουλή, δύσκολα η Ελλάδα θα ορθοποδήσει.

Οι νεοέλληνες, δεν ξέρουν να μηδενίζουν.

4444

23/09/2015

4444

4444

Θυμάστε που σας έγραψα ότι σωστά η Τζάκρη έφυγε από την ΝΔ; Το θυμάστε; Ήξερα τη έγραφα.

4444

Σας το έχω γράψει πολλές φορές, το ιατρικό κόστος στην Αμερική είναι μη βιώσιμο για τους ανθρώπους της εργατικής και μεσαίας τάξης.

Τα σκουλήκια των εταιρειών όπως ο Martin Shkreli θα αποκαλυφτούν.

Είναι άλλο πράγμα να βγάζεις ένα συνηθισμένο κέρδος και άλλο η αισχροκέρδεια που οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο.

Αυτό δε μπορώ να το δεχτώ.

Σωστά η Hillary σηκώνει το θέμα.

From $13.50 per pill to $750 per pill.

Martin Shkreli defends Turing Pharmaceuticals’ decision to raise the price of Daraprim.

Medical organizations have decried the rise to $750 a pill for the drug Daraprim but Martin Shkreli says: ‘We need to turn a profit on this drug’.

4444

Ένα πράγμα που έκανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ήταν καλό, ήταν η Διαύγεια.

Η αρχική Διαύγεια ήταν κάτι πολύ καλό. Έβλεπες όλα τα έξοδα που έκανε το Δημόσιο και που τα έκανε. Έβλεπες ποιος τα έκανε.

Άκουσα ότι ο Τσίπρας την κατάργησε. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και δείχνει τάση.

Το Ελληνικό κράτος χρεοκόπησε, λόγο έλλειψης διαφάνειας. Δηλαδή συγκάλυψης.

Για να πάει μπροστά η Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Αν εγώ είχα την εξουσία θα είχα την Διαύγεια και μάλιστα θα την έκανα πλήρως λειτουργική και πολύ εύκολη στην πρόσβαση για κάθε πολίτη.

Το να λες ότι ανήκεις στην αριστερά, σημαίνει ότι είσαι πραγματικά ηθικό άτομο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Ένα μηχανισμός σα την Διαύγεια, σε προστατεύει από τις κακοτοπιές της μίζας και του μαύρου χρήματος.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα τρώγατε με χρυσά κουτάλια.

Η οικονομία και η διακυβέρνηση, έχουν κανόνες. Απλά τους εφαρμόζεις.

Εάν ο Κουτσουμπας, ο Κομμουνιστής, είναι έντιμος στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, εγώ θα τον κάνω πρωθυπουργώ. Εφόσον βρίσκομαι στον πλανήτη.

Γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε, γιατί η διαφθορά έχει χτυπήσει ταβάνι.

Όπως έχω ξαναγράψει δεν είναι απλά ότι δίνεις μια μίζα.

Η μίζα διαστρεβλώνει εντελώς τον ανταγωνισμό στην οικονομία. Το κόστος είναι εκθετικό.

4444

22/09/2015

4444

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, αλλά θέλει οργάνωση.

Ότι κι αν γίνει πρέπει να είναι οργανωμένο και αποτελεσματικό.

Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαίρομαι που η κυρία Φωτίου είναι ξανά βουλευτής.

Η κάρτα σίτισης που έχω πάρει και εγώ, λειτούργησε και λειτούργει άψογα.

Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι όσοι την έχουν πάρει, το έχουν εκτιμήσει και δεν είναι αχάριστοι.

Χρειαζόμαστε οργάνωση παντού.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ρήμαξαν την χώρα.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πολλοί υπάλληλοι, το πρόβλημα είναι να τους κάνεις παραγωγικούς.

Για όλους, υπάρχει μια θέση.

Πρέπει να θυμάστε, ότι η ζωή είναι δώρο. Κάτι που δε σας λένε τα σκουλήκια οι νεοφιλελεύθεροι.

Καμία εταιρεία, δεν είναι σε θέση, να αντιμετωπίσει μια καταστροφή ή ακραία περίπτωση. Το είδαμε το 2008, αλλά και ποιο πριν. Κανένα νεοφιλελεύθερο σκουλήκι, δε πρέπει να σας πουλά φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Στην Αμερική, το ιατρικό κόστος είναι αβάσταχτο για την εργατική και την μεσαία τάξη. Μη βιώσιμο.

Αν η εργατική και η μεσαία τάξη, ψηφήσουν με βάσει τα συμφέροντα τους, οι Ρεπουμπλικάνοι και νεοφιλελεύθεροι, θα πάρουν 30%.

4444

The U.S. Embassy in Moscow responded snarkily to the report on REN-TV’s website, saying Tefft had spent the day at home and publishing photoshopped images showing Tefft speaking to the same reporters against the background of famous historical events — including U.S. General Douglas MacArthur’s return to the Philippines in 1944 and the Apollo 11 Moon landing in 1969.

4444

SYRIA RUSSIA USA Su-30SM VS F-22 01 DAMASCOS 210915

4444

ELLADA ELECTION SYRIZA TSIPRAS LAFAZANHS RADICAL LEFT 01 220915

4444

21/09/2015

4444

Ο Τσιπρας είναι Λέων με ωροσκόπο Δίδυμο. Τσιπρας – Καμένος, οι μεγάλοι νικητές. Σωστά οι Έλληνες ψήφησαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δούμε τι θα κάνουν. Επτά μήνες είναι λίγοι για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, χρειάζεσαι δώδεκα μήνες.

4444

Χρυσή Αυγή και πρόσωπα.

4444

20/09/2015

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, όπως έδιναν οι εταιρείες στοιχημάτων και όχι οι Καραγκιόζηδες Δημοσκόποι.

Η ποιο ασφαλής πρόβλεψη θα γίνει από την SINGULAR Logic.

Τα exit poll γιατί τα κάνετε; Γιατί είναι τζάμπα; Αφού παίρνεται ένα σωρό θαλασσοδάνεια.

Κανάλια του βόθρου και της μπόχας, ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ΑΝΤ, ΑΛΦΑ, ΜΕΓΑ και όποιο άλλο ξεχνώ, που έλεγαν ότι υπάρχει θρίλερ και ντέρμπι.

Αλήτες είστε ρε. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα στο Τζάμπα.

Τσίπρα επιβάλλεται να καθαρίσεις τα ΜΜΕ.

Η MyBet έδινε απόδοση να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ 1,20 τόσο μεγάλο φαβορί ήταν για τις εταιρείες στοιχημάτων.

Μου αρέσει να στοιχηματίζω, το έχω γράψει πολλές φορές.

Η Χρυσή Αυγή θα είναι Τρίτη δύναμη, για να θυμίζει στον Τσίπρα και την Αριστερά, ότι όλοι κρίνονται.

Ο Βασίλης Λεβέντης μπαίνει στην Βουλή και αυτό είναι πολύ καλό νέο.
Θα δούμε τι έργο θα κάνει. Είναι η ευκαιρία του.

Όλοι δικαιούνται ευκαιρίες. Ο Τσιπρας παίρνει την δική του δεύτερη ευκαιρία. Ο Λεβέντης παίρνει την δική του πρώτη.

Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα που έχει κάνει τους δημοσκόπους ρόμπες ξεκούμπωτες. Παίρνει το Όσκαρ.

4444

Bar Rafaeli.

4444

19/09/2015

4444

ELLADA ATE ND PASOK SKANDALO DIAFTHORA NIKOLOUDHS ELECTION 03 190915

4444

Όταν ακούω κάποιον να λέει, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, σκέπτομαι 1)ηλίθιος β) έχει δόλο.

Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον.

Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Το γράφω συνεχώς, μέχρι οι ηλίθιοι να το εμπεδώσουν.

Η ιστορία, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, είναι μια ακολουθία γεγονότων.

Κάντε μου μια πρόβλεψη για το Ελληνικό Χρέος, που θα βρίσκεται το 2025; Σε 10 χρόνια δηλαδή από τώρα.

Αν ήταν όλοι ίδιοι, θα ξέραμε ακριβώς τι θα γίνει σε 1000 χρόνια.

Είστε ηλίθιοι, θα το ξαναγράψω, τα πρόσωπα γράφουν ιστορία.

Θέλετε ένα τρανταχτό παράδειγμα; Ο Λένιν.

Ο Λένιν δεν ήταν ούτε Κουτσούμπας, ούτε Παπαρήγα, ούτε Ζαχαριάδης κλπ

Άλλο παράδειγμα, ο Μεταξάς. Ο Μεταξάς δε θα έβαζε ποτέ την Ελλάδα στο μνημόνιο ή στην Ευρωζώνη.

Όταν λέτε, ότι όλοι είναι ίδιοι, ξέρω 100% ότι είστε ηλίθιοι ή έχετε δόλο και έτσι θα σας αντιμετωπίσει η ιστορία. Η ιστορία δε χαρίζει κάστανα.

Τα μαθηματικά είναι μια γλώσσα του Σύμπαντος. Ένα από τα καθήκοντα της, είναι να μας δείχνει τους ηλίθιους που το παίζουν γνωστικοί ή ουδέτεροι ή αθώοι.

4444

Κάθε δυο με τρεις ημέρες, σβήνω cookies γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Η/Υ στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα έχει γίνει ενοχλητικό.

Όπου πάω, σου λένε χρησιμοποιούμε cookies.

Τα cookies είναι κατάσκοποι στο ποιο ελαφρύ. Γιατί πρέπει να υπάρχουν cookies;

Γιατί θα πρέπει να γίνεται όλη αυτή η καταγραφή;

4444

18/09/2015

4444

Ιαπωνία: Πέρασε ο νόμος για ανάπτυξη στρατού στο εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε Ιάπωνες στρατιώτες να κινητοποιηθούν στο εξωτερικό ενέκρινε η Γερουσία της Ιαπωνίας. Είχε προηγηθεί η υπερψήφιση από την Κάτω Βουλή. Αναγκαία η αλλαγή λέει ο πρωθυπουργός Άμπε. Καλωσορίζουν οι ΗΠΑ, αντιδράσεις από την Κίνα.

Η Γερουσία της Ιαπωνίας επικύρωσε την Παρασκευή το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε Ιάπωνες στρατιώτες να κινητοποιηθούν στο εξωτερικό στο πλαίσιο διεθνών συμμαχιών, μια ιστορική απόφαση που αλλάζει την αμυντική πολιτική της χώρας.

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ιαπωνία είχε εγγράψει στο Σύνταγμα «δικλείδα ειρήνης» που απαγόρευε την χρήση στρατιωτικής βίας στο εξωτερικό εκτός από περιπτώσεις «αυτοάμυνας».

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποστηρίζει ότι η αλλαγή του Συντάγματος είναι απαραίτητη για να είναι σε θέση η Ιαπωνία να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις που αναδύονται, κυρίως από την Κίνα. «Το νομοσχέδιο είναι αναγκαίο για να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων και έναν ειρηνικό τρόπο ζωής και έχει σαν στόχο να αποτρέψει πολέμους» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Άμπε μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Άνω Βουλή.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε μαζικές κινητοποιήσεις από Ιάπωνες πολίτες που διαμαρτύρονται ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και μπορεί να παρασύρει την χώρα σε πολεμικές συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται οι ΗΠΑ, μετά από 70 χρόνια ειρήνης. Οι ΗΠΑ έχουν καλωσορίσει τις αλλαγές, αλλά η Κίνα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ενόχληση της.

Σχόλιο: Αυτή είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη για την Ασία. Τερματίζει την κατάσταση που δημιουργήθηκε το 1945.

Το 2015 ο κόσμος είναι διαφορετικός. Οι παλιοί εχθροί είναι πλέον σύμμαχοι.

Καινούριοι πόλοι εξουσίας εμφανίζονται. Είναι απόλυτα φυσικό, προβλέψιμο και δημιουργικό καθώς η ιστορία προχώρα. Ο ανθρώπινος πολιτισμός πρέπει να προχωρήσει.

Με Πολύ μεγάλη άνεση μπορώ να σας γράψω τα βασικά σενάρια που θα εξελιχτούν τα επόμενα 10 χρόνια.

Αυτό είναι τρομακτική δύναμη.

Τέτοιου είδους αναλύσεις, αφορούν μόνο τους μεγάλους παίκτες ή πολύ οργανωμένα κράτη.

4444

Όταν η εργατική τάξη είναι εύπορη, η μεσαία τάξη βγάζει πολύ χρήμα.

Απλοί κανόνες οικονομίας. Εφαρμόστε τους, για να δείτε ανάπτυξη.

Αυτοί οι κανόνες έχουν καθολική ισχύει και αφορούν τον καπιταλισμό.

Εάν ανήκετε στην εργατική ή στην μεσαία τάξη και ψηφίζεται συνεχώς νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές, είστε ηλίθιοι και σας αξίζει ότι παθαίνεται.

4444

Πότε η μεσαία τάξη αυξάνετε και κερδίζει μεγαλύτερα έσοδα;

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη.

Όταν η εργατική τάξη, γίνεται εύπορη. Όταν δηλαδή δεν υπάρχει ανισότητα.

Οι νεοφιλελεύθεροι καταστρέφουν την μεσαία τάξη, όπως καταστρέφουν και την εργατική.

Οι οικονομική ανισότητα που πρεσβεύουν οι νεοφιλελεύθεροι, ευνοεί μόνο τους πλούσιους.

Η μεσαία τάξη, όπως και η εργατική δεν είναι πλούσιοι. Έχουν απλά ένα εισόδημα, που καλύπτει τις ανάγκες τους για κάποιο διάστημα.

Στην Αμερική για παράδειγμα, το ιατρικό κόστος, είναι μη βιώσιμο για την μεσαία και την εργατική τάξη. Κερδίζουν μόνο οι μεγάλες Εταιρείες.

Μου προκάλεσε θλίψη που ένας φυσικός που τιμήθηκε με βραβείο νόμπελ, αναγκάστηκε να το πουλήσει, για να μπορέσει να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα.

Η μεσαία τάξη στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, πρέπει να ψηφήσει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

4444

BRITAIN JEREMY CORBYN LABOR PODEMOS SYRIZA 01 180915

4444

Για να ταξιδέψεις στον χρόνο χρειάζεσαι ενέργεια.

Για να επέμβεις στην πραγματικότητα, χρειάζεσαι ακόμα περισσότερη ενέργεια.

Το παράδοξο του Αϊνστάιν, δε λαμβάνει υπόψη του, αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα της ενέργειας.

4444

17/09/2015

4444

ELLADA XRYSH AYGH MIXALOLIAKOS DOLOFONIA FYSSA 02 170915

4444

16/09/2015

4444

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα από την Ρωσία. Έτσι μου είπε. Μιλούσε πολύ καλά αγγλικά.

Επειδή έπαιζε και το ραδιόφωνο, της είπα: just a minute. (Κλασική έκφραση στην Αγγλική).

Άφησα το ακουστικό στο τραπέζι και πήγα να χαμηλώσω τον ήχο.

Μόλις γύρισα, η γραμμή έδειχνε να μιλά και φυσικά έκλεισα.

Δύσκολο πράγμα η συνεννόηση. Δεν έμαθα και από ποια εταιρεία ήταν και τι ήθελε.

4444

4444

THE MENTALIST S04E18 RUDDY SECURE ROOM CHEEKS 03 160915

4444

15/09/2015

4444

4444

4444

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω. Κάθε εποχή έχει την τεχνολογίας της.

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ένας Άγγλος και μου είπε για το Forex. Του είπα ποια είναι η εταιρεία του. Μου την είπε. Πήγα στο διαδίκτυο και δε βρήκα ιστοσελίδα.

Βρήκα στο facebook, αλλά για μένα είναι δευτερεύον.

Εάν είσαι σοβαρή εταιρεία, πρέπει να έχεις ιστοσελίδα.

Εάν είσαι επαγγελματίας πρέπει να έχεις ιστοσελίδα.

Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζω.

4444

http://www.avgi.gr/article/5851569/nea-tropi-%C2%ABstikaki%C2%BB-me-okto-prosopa-apo-tin-lista-lagkarnt-edose-stous-eisaggeleis-o-e-faltsiani

Νέα τροπή: «Στικάκι» με οκτώ πρόσωπα από την λίστα Λαγκάρντ έδωσε στους Εισαγγελείς ο Ε. Φαλτσιανί.

Οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνούν οι Εισαγγελείς που έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί μετά από υλικό που τους παρέδωσε σε “στικάκι”, ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC.

Ο κ. Φαλτσιανί φέρεται να παρέδωσε στο κλιμάκιο των Εισαγγελέων που μετέβη στο Παρίσι υλικό για συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση δράση εγκληματικής οργάνωσης που καταγγέλλεται πως στοχευμένα “ξέπλενε” παράνομο χρήμα.

Το επίμαχο νέο ηλεκτρονικό αρχείο, που ζήτησαν οι τέσσερις Εισαγγελείς από τον Φαλτσιανί πριν από το ταξίδι τους στην γαλλική πρωτεύουσα, εκτιμάται ότι θα διευρύνει τις έρευνες των αρχών και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες συμπληρώνει τα στοιχεία που το πρώην στέλεχος τεχνικών υπηρεσιών της HSBC έδωσε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 10ωρης κατάθεσης του την περασμένη Παρασκευή.

Το σύνολο του υλικού που έθεσε υπόψιν των Εισαγγελέων ο κρίσιμος μάρτυρας θα αξιολογηθεί από τους διενεργούντες την έρευνα , ωστόσο όπως αναφέρουν νομικές πηγές ήδη φαίνεται πως από το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους οι Εισαγγελείς προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή- μεταφορέα στη διακίνηση χρηματικών ποσών .

Να σημειωθεί πως πριν το ταξίδι τους στο Παρίσι οι Εισαγγελείς απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ αντίστοιχα αιτήματα αναμένεται να σταλούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή ΑΠΕ

Σχόλιο: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι εγκληματικές οργανώσεις. Κάνουν τα πάντα για να συγκαλύψουν την εγκληματική τους δράση. Προσποιούνται ότι κάνουν έρευνα, αλλά στην ουσία ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Μόλις διέρρευσε ότι άρχισε πάλι η έρευνα για την λίστα Lagarde, επιχειρηματίας πήγε να ταχτοποιήσει τα φορολογικά της και πλήρωσε 500.000 ευρώ. Έτσι για να καταλάβεις ηλίθιε, Ε! ηλίθιε νεοέλληνα, πόσο σε κοροϊδεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεις να ψηφίζεις.

Ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολιτικό κόμμα, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές οργανώσεις.

Δε θέλω να παραλείψω, ότι δικαιώνεται και ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ.

Όσοι ψηφίσατε ΑΝΕΛ πρέπει να είστε ικανοποιημένοι, τουλάχιστον στον τομέα της διαφθοράς, δεν έκαναν πίσω.

Αν όσοι ψήφησαν Καμμένο και ΑΝΕΛ, τους ξαναψηφίσουν, θα είναι στην Βουλή.

4444

H τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του περιοδικού Nokta, το τελευταίο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια «σέλφι» –προϊόν φωτομοντάζ– όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας απεικονίζεται να χαμογελά με φόντο το φέρετρο ενός στρατιώτη. Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/292509/efodos-se-periodiko-pou-kukloforise-me-exofullo-selfi-tou-erdogan/#ixzz3lpGb4uwm Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

4444

Όπως έχω γράψει, η τραγωδία γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα.

Νέα τραγωδία με 13 νεκρούς μετανάστες που κατευθύνονταν στην Κω. Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/292565/nea-tragodia-me-13-nekrous-metanastes-pou-kateuthunodan-stin-ko/#ixzz3lpDtOgxo Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Συνέλαβαν τους δουλέμπορους της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι.

4444

4444

4444

14/09/2015

4444

First Time.

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN DJOKOVIC WIN VS FEDERER STAT 31 140915

4444

4444

Όσο ήταν στην εξουσία, γερμανοτσολιαδες σα το Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι Γερμανοί δεν είχαν πρόβλημα.

Ο Τσίπρας έκανε το μεγάλο κόλπο. Οι Πρόσφυγες γερμανοτσολια Μειμαράκη, θέλουν να πάνε στην Γερμανία. Εσύ θέλεις να τους κρατήσεις στην Ελλάδα;

Σωστά φτιάχτηκε ο φράχτης στον Έβρο αριστεροί ηλίθιοι. Όλο με την τέχνη ασχολείστε και δεν έχετε ιδέα περί πραγματικής τέχνης.

Στο Αιγαίο κάθε μέρα παίζετε ένα δράμα και αυτό αποκαλύπτει τους δολοφόνους του Ευρωπαϊκού βορά.

Στην Ελλάδα γεννήθηκε η τραγωδία.

Ο Σόϊμπλε θέλει να κρατήσει την Γερμανία καθαρή. Οι Γερμανοί θα πάρουν το εργατικό δυναμικό που θέλουν και θα κλείσουν τα σύνορα τους.

Η Τραγωδία που βλέπουμε, πρέπει να παίζει συνεχώς. Ευτυχώς υπάρχουν πραγματικοί ηθοποιοί και κομπάρσοι που θα το κάνουν κάθε μέρα.

Το όσκαρ καλύτερου εκτελεστή, θα πάει στον ISIS. Χωρίς αυτόν, δεν θα βλέπαμε την μεγάλη φυγή.

Good Germans and Christians of the devil, close their borders to refugees.

The situation is explosive.

Greece shows its teeth.

Germany imposes border controls.

The move, taken to reduce the flow of migrants, undermines Europe’s free-movement policies.

Why Germany just closed its borders to refugees.

Germany reimplements border controls to halt refugees’ arrival.

4444

Ο Έντι Ράμα κρύβει σε… offshore των ΗΠΑ την περιουσία του, αξίας 200 εκατ. ευρώ!

Για πρώτη φορά μια διεθνής έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αριθμούς για την περιουσία που φέρεται να έχει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και φέρεται -σύμφωνα πάντα με την έκθεση- να την κρύβει στις ΗΠΑ μέσω του αδελφού του Όλσι Ράμα, αλλά και στις κατηγορίες για δωροδοκία για τις οικοδομικές άδειες, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων.

4444

13/09/2015

4444

4444

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN FINAL DJOKOVIC VS FEDERER 17 130915

4444

http://www.tennisnews.gr/world-tennis/grandslams/usopen/19770-djokovic-federer

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε! Ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer για 6η φορά φέτος σε τελικό και για δεύτερο συνεχόμενο τελικό σε Grand Slam μετά από το Wimbledon. Διαβάστε όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το σπουδαιότερο ματς του US Open.

Ο τελικός του US Open θα αρχίσει στις 23:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από το Eurosport.

Το σπουδαίο rivalry του Federer με τον Djokovic θα συνεχιστεί απόψε στη Νέα Υόρκη, με το 42ο επεισόδιο! Ο Federer προηγείται με 21-20 στο rivalry, ενώ έχει οριακό προβάδισμα και στους αγώνες σε hard courts, με 16-14. Φέτος οι δύο κορυφαίοι παίκτες του κόσμου έχουν συναντηθεί 5 φορές, όλες σε τελικούς, με τον Σέρβο να έχει 3 νίκες.

Ο Djokovic είχε εμποδίσει τον Federer να φτάσει στον 18ο Grand Slam τίτλο του στου δύο τελευταίους μεγάλους τελικούς του Ελβετού, στο Wimbledon, το 2014 και το 2015. Στον τελευταίο τους αγώνα πάντως, πριν από 3 εβδομάδες στο Cincinnati, o Federer κέρδισε τον Djokovic με 2-0 σετ.

Ο Djokovic θα διεκδικήσει τον 10ο Grand Slam τίτλο του, 55ο συνολικά στην καριέρα του και 7ο φετινό. Στο US Open ο Σέρβος είχε κερδίσει μια φορά, το 2011. Ο Federer με τη σειρά του αναζητεί τον 18ο Grand Slam τίτλο του και πρώτο από το Wimbledon του 2012. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον τελικό του US Open από το 2009, ενώ διεκδικεί τον 6ο τίτλο του στο Flushing Meadows και τον 88ο συνολικά στην καριέρα του.

Μέχρι στιγμής στο τουρνουά, ο Federer διανύει πιο εντυπωσιακή πορεία από τον Djokovic. Δεν έχει απωλέσει ακόμα κανένα σετ, ενώ έχασε το σερβίς του μόνο από έναν παίκτη σε ολόκληρο του τουρνουά, από τον Philipp Kohlschreiber, στον 3ο γύρο.

Ο Nole έχασε δύο σετ στην πορεία του μέχρι τον τελικό, ένα από τον Roberto Bautista Agut στον 4ο γύρο και ένα από τον Feliciano Lopez στα προημιτελικά. Παρόλα αυτά ο Σέρβος ήταν εντυπωσιακός στον ημιτελικό και συνέτριψε τον Marin Cilic σε χρόνο ρεκόρ, με 6-0, 6-1, 6-2.

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του μονού ανδρών, θα γίνει ο τελικός του διπλού γυναικών. Οι Martina Hingis και η Sania Mirza θα αντιμετωπίσουν τις Casey Dellacqua και Yaroslava Shvedova, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο.

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Martina Hingis/Sania Mirza v. Casey Dellacqua/Yaroslava Shvedova
23:00 Roger Federer v. Novak Djokovic

4444

First Time.

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US HERBERT - MAHUT WIN DOUBLES FINAL 15 130915

4444

First Time.

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN PANNETTA WIN VINCI 011 130915

4444

12/09/2015

4444

ELLADA HERVE FALCIANI LIST LAGARDE 02 120915

4444

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US WOMAN FINAL PENNETTA VS VINCI 01 120915

4444

Μπορεί ο Elvis να είναι νεκρός, αλλά αυτό δε τον εμποδίζει να δίνει συναυλίες.

Οι συναυλίες όπου θα υπάρχουν και ολογράμματα, θα γίνουν καθημερινές. Ιδίως για τους μεγάλους καλλιτέχνες που έχουν πεθάνει.

4444

4444

11/09/2015

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=136599

Γκάφα της Χίλαρι Κλίντον, παρακαλούσε τους Τούρκους…

Σε ένα ακόμα σοβαρό διπλωματικό φάουλ υπέπεσε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, δηλώνοντας πως, για χρόνια, προσπαθούσε να πείσει το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία για το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά.

«Δεν χάθηκε, λόγω του επεισοδίου αυτού, μόνο μια συνεργατική σχέση, αλλά μια πραγματική γέφυρα. Κυριολεκτικά, ξόδεψα χρόνια από τη ζωή μου, προσπαθώντας να πείσω τους Ισραηλινούς να απολογηθούν, τελικά, στους Τούρκους για τον στολίσκο», είπε η Κλίντον, προφανώς μη αναλογιζόμενη τι επιπτώσεις θα έχει η δήλωσή της αυτή, στο ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ.

Είπε ακόμα πως είχε έρθει σε επαφή ακόμα και με τον Χένρι Κίσινγκερ για να βοηθήσει στο να πεισθούν οι Ισραηλινοί να ζητήσουν συγνώμη από τους Τούρκους, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποκατασταθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Η Κλίντον προέβη στις ανωτέρω δηλώσεις μιλώντας στο Brookings Institution αναφορικά με αν και κατά πόσο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναπτύξουν τις σχέσεις του Ισραήλ με τα αραβικά έθνη ή με άλλα, συμμάχους των ΗΠΑ κράτη της Μέσης Ανατολής… βλέπε Τουρκία.

Η Κλίντον είπε πως ο σχηματισμός μιας μεσανατολικής συμμαχίας, βασιζόμενης στα κοινά συμφέροντα των μελών της, δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, αν Ισραήλ και Τουρκία δεν δώσουν το παράδειγμα.

Το Ισραήλ, για την ώρα, έχει προχωρήσει σε μια ιδιαιτέρως χλιαρή απολογία προς την Τουρκία, για το επεισόδιο, αν και παρασκηνιακά, υπάρχουν σε εξέλιξη προσπάθειες για αναθέρμανση των σχέσεων, λόγω και των αμερικανικών, σχετικών, πιέσεων.

Σχόλιο: Αποδεικνύεται ότι η εξωτερική πολιτική της Χίλαρι είναι σκέτη καταστροφή. Το Ισραήλ τα πηγαίνει μια χαρά και είναι μέσα στα πλαίσια.

Οι Αραβικές χώρες, έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, μην ακούτε τι λένε.

Το Ισραήλ μετά από τόσα χρόνια, έχει σχέσεις με αραβικές χώρες.

Η Αίγυπτος είναι ποιο σημαντική από την Τουρκία. Η Ιορδανία επίσης. Χώρες που συνορεύουν δηλαδή με το Ισραήλ. Η Κύπρος είναι σημαντική.

Να μη γράφω περισσότερα. Το Ισραήλ, δεν πρόκειται να παρακαλέσει καμία Τουρκία. Αν το έκανε ή το κάνει, θα είναι καταστροφή.

4444

ART Spiegelman. In The Shandow Of No Towers.

Μπορούσαν τα μαθηματικά να προβλέψουν την επίθεση στους δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο;

Η απάντηση είναι: Ναι.

Η στατιστική είναι πολύ δυνατό εργαλείο.

Τον Μάιο του 2001 ένα σύστημα λογισμικού με την ονομασία site profiler παραδόθηκε σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

4444

4444

Η οικονομία είναι εύκολη υπόθεση, σας το έχω γράψει πολλές φορές.

Αν ζούσα στην Σουηδία ή στον Καναδά, που το σύστημα τους είναι έντιμο και εφάρμοζαν τις συμβουλές που τους έδινα, θα είχαν ανάπτυξη 4% συνεχόμενη.

Ας έρθουμε σε πρακτικά θέματα.

Όταν βάζεις ένα φόρο, θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι αυτός που θα τον πληρώσει θα περιμένει ανταποδοτικά οφέλη.

Αν βάλεις ΦΠΑ 23% στα νησιά αυτοί που θα τον πληρώσουν, θα περιμένουν ανταποδοτικά οφέλη. Για παράδειγμα καλύτερα λιμάνια.

Η Σαντορίνη, δεν έχει λιμάνι διεθνούς επιπέδου. Το ίδιο ισχύει και για την Μυτιλήνη και άλλα νησιά.

Παίρνεις λοιπόν αυτή την γενική αρχή και αξιολογείς όλους τους φόρους που έχεις βάλει.

Κοινωνίες και συστήματα, που δεν αντέχουν την αξιολόγηση, είναι καταδικασμένα.

Είναι τόσο απλό.

4444

ELLADA GIAKOUMAKIS MARKOGIANNAKIS MEIMARAKHS MHTSOTAKHS 01 110915

4444

10/09/2015

4444

THE MENTALIST S04E13 RED IS NEW BLACK 01 100915

4444

FOX TENNIS US OPEN GRAND SLAM AGASSI WILLIAMS FEDERER GRAF 02 100915

4444

http://time.com/4029205/isis-drowned-syrian-boy-photo/

ISIS Using Photo of Drowned Syrian Boy as Propaganda.

The Islamic State of Iraq and Greater Syria (ISIS) is using the shocking viral image of a drowned 3-year-old boy as propaganda to threaten Syrians seeking refuge outside the country.

The photo of Alan Kurdi, whose name was initially misreported as Aylan Kurdi, lying lifeless on a Turkish beach has been printed in ISIS’s English magazine Dabiq, the Guardian reports, in an article titled, “The Danger of Abandoning Darul-Islam” — or, the Islamic homeland.

“Sadly, some Syrians and Libyans are willing to risk the lives and souls of those whom they are responsible to raise upon the Sharī’ah – their children – sacrificing many of them during the dangerous trip to the lands of the war-waging crusaders ruled by laws of atheism and indecency,” the article says.

The photo of Kurdi, who drowned fleeing war-torn Syria with his family, was widely shared on both social and traditional media during the first week of September, putting pressure on European countries to respond to the growing migrant crisis. There have been more than 3,600 migrant deaths so far this year.

[Guardian]

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=136470

Κωμικοτραγικές σκηνές στην αμήχανη Τουρκία με τους Κούρδους.

Δέρνονται και μεταξύ τους τώρα οι Τούρκοι, περνώντας, ο ένας τον άλλο για Κούρδο!

Το χειρότερο ήταν ότι Τούρκοι εθνικιστές, έδειραν ανηλεώς, μέλος της ομάδας τους. Ο άτυχος άνδρας εκλήφθηκε ως Κούρδος από άτομα που δεν τον γνώριζαν, παρά την προσπάθειά του να τους πείσει ότι είναι Τούρκος και εθνικιστής.

Το περιστατικό συνέβη στα Άδανα, όταν 200 περίπου Τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές, μέλη του Εθνικιστικού Κόμματος MHP, συγκεντρώθηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP.

Μετά τα μεσάνυχτα, όταν η εκδήλωση «διαμαρτυρίας» είχε ολοκληρωθεί, 10 άτομα από την ομάδα των 200, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα που περίμενε το τραμ, γιατί θεώρησαν ότι είχε πιο σκούρο δέρμα από αυτούς και άρα ήταν Κούρδος!

Αν και ο άνδρας τους έλεγε ότι είναι και αυτός μέλος του ΜΗΡ, το πλήθος δεν άκουγε. Ο άνδρας γλίτωσε, τελικά, τα χειρότερα, ίσως και τη ζωή του, με την επέμβαση Τούρκων αστυνομικών.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που Τούρκοι εθνικιστές λιντσάρουν, τα «λάθος» άτομα. Στις 4 Ιουλίου, στην Κωνσταντινούπολη, μέλη του ΜΗΡ, λιντσάρισαν Κορεάτες τουρίστες γιατί τους πέρασαν για Κινέζους «καταπιεστές των Ουιγούρων».

Οι ίδιοι είχαν καταστρέψει και ένα κινεζικό εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν Τούρκος και ο μάγειρας Ουιγούρος. Τότε, ο επικεφαλής του κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπατσελί, είχε πει πως δεν υπάρχει θέμα, καθώς Κορεάτες και Κινέζοι έχουν τα ίδια σχιστά μάτια.

Το γεγονός πάντως, μας θυμίζει έντονα τη μάχη του Κεφαλόβρυσου, το 1823, όταν ο Μάρκος Μπότσαρης, με 450 άνδρες, νίκησε τουλάχιστον 6.000 Τούρκους, επιτιθέμενος νύχτα εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αλληλοσφαχτούν. Και εις άλλα με υγεία, αγαπητοί.

4444

Roger Federer is the LINE for Stan?

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN FEDERER ANDERSON WAWRINKA GASQUET 01 100915

4444

Όταν με ρωτούν για τη ανθρώπινη δικαιοσύνη, τους λέω ότι είναι σκατα. Ένα τάπερ με σκατα.

Ο Πιλάτος ρωτά τον Χριστό ποια είναι η αλήθεια.

Αυτό που μετρά στην δικαιοσύνη, είναι η αλήθεια. Έτσι μετρά ο Θεός.

Ας υποθέσουμε ότι κάνω μια υποκλοπή που δείχνει ξεκάθαρα τον ένοχο, αλλά δεν την έχει εγκρίνει κάποιος εισαγγελέας, ο Θεός θα την δεχτεί, διότι αυτό που μετρά είναι η αλήθεια.

Η ανθρώπινη δικαιοσύνη, όπως και οι ανθρώπινοι νόμοι, είναι τάπερ με σκατά.

Δεν έχουν καμία σχέση με τους νόμους που κυβερνούν το Σύμπαν.

Πάρτε για παράδειγμα την κλιματική αλλαγή. Ένα σύστημα δηλαδή που έχει σημείο αναφοράς στο Σύμπαν και όχι στην ανθρώπινη νομοθεσία.

Αν οι άνθρωποι δεν υπακούσουν στους κανόνες του σύμπαντος, η κλιματική αλλαγή θα τους πηδήξει με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!

Η Γη κινείται γύρω από τον ήλιο, άσχετα αν τα τσογλανια του Πάπα και της Ιερής Εξέτασης επέβαλαν την ανθρώπινη δικαιοσύνη, δηλαδή ταπερ με σκατά, στον Γαλιλαίο.

4444

09/09/2015

4444

4444

http://www.thepressproject.gr/article/81162/paidikoi-stathmoi

46.000 παιδιά χωρίς σταθμό.

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα επιβαρύνονται με μηνιαία έξοδα τουλάχιστον 400 ευρώ, καθώς το κράτος αδυνατεί να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους (προβληματικούς) δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότερα από 46.000 παιδιά θα μείνουν εκτός τη φετινή σχολική χρονιά, παρότι οι γονείς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Σχόλιο: Η κόλαση σε μια ηλίθια κοινωνία που συνεχίζει να ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γιατί δεν παίρνετε ένα θαλασσοδάνειο όπως ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης κλπ

Εγώ θα σας έδινα μια τηλεοπτική συχνότητα τζάμπα ή ένα χρυσορυχείο στη Χαλκιδική. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να σας δώσω, να σας κάνω πλούσιους από τη μια στιγμή στην άλλη.

Θα μπορούσα να σας δώσω ποσοστό στην Αττική οδό ή από τα έσοδα των διοδίων. Πολλά θα μπορούσα να σας δώσω, αλλά δυστυχώς είστε ηλίθιοι.

Απευθείας αναθέσεις, Φωτογραφικοί νόμοι – πλαίσια για νταβατζήδες, πολλά θα μπορούσα να κάνω για να γίνεται πλούσιοι όπως ο Μπόμπολας ή o Βαρδινογιάννης ή ο Ψυχάρης.

Θα μπορούσα να σας δώσω δικαστική ασυλία φτιάχνοντας νόμους για πράξεις που μπορεί να είναι παράνομες, αλλά με ένα νόμο το ρυθμίζεις.

Η Ελλάδα είναι αποικία, όποτε… καταλαβαίνεται.

4444

FOX HILLARY CLINTON ELECTION BATTLE FOR BENGHAZI 01 090915Do you Remember?

4444

http://mignatiou.com/2015/09/apesire-to-steit-ntipartment-ton-charaktirismo-tis-17n-os-tromokratiki-organosi/

Απέσυρε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον χαρακτηρισμό της 17Ν ως “τρομοκρατική οργάνωση”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε σήμερα τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» ως «Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση» (Foreign Terrorist Organization – FTO), υπαγόμενης στον Νόμο περί Μετανάστευσης και Εθνικότητας. Επιπρόσθετα, η «17 Νοέμβρη» δεν χαρακτηρίζεται, πλέον, ως οργάνωση υπαγόμενη στην κατηγορία των «ειδικά χαρακτηρισμένες ως παγκόσμιος τρομοκράτης» (Specially Designated Global Terrorist), οντοτήτων, βάσει του νόμου Ε.Ο. 13224.

Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραγνωρίζει το παρελθόν της οργάνωσης, ούτε το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε δολοφονίες και τραυματισμούς Αμερικανών υπηκόων, μετά από ενδελεχή επανεξέταση, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, αποφάσισε πως οι συνθήκες επί των οποίων βασίστηκε για να χαρακτηρίσει τη «17 Νοέμβρη», έχουν αλλάξει, που δικαιολογείται η ανάκληση του χαρακτηρισμού της.

Για τους Αμερικανούς, η «17 Νοέμβρη» έχει πάψει να υφίσταται ως οργάνωση, η οποία έχει την ικανότητα ή τη πρόθεση να εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι διευκρινίσεις για το θέμα δόθηκαν μετά από ερώτημα που έθεσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αγγλική γλώσσα:

«Today, the Department of State revoked the designation of the “Revolutionary Organization 17 November” (17N) as a Foreign Terrorist Organization (FTO) under the Immigration and Nationality Act (INA), and as a Specially Designated Global Terrorist (SDGT) entity under E.O. 13224.

»While the Department does not overlook or forget 17N’s past acts of terrorism, including its members’ involvement in murdering and injuring U.S. citizens, the Department of State – after a thorough review conducted in accordance with the relevant criteria – has determined that the circumstances that were the basis for the 17N’s designation had changed in such a manner as to warrant revocation.

»17N has ceased to exist as an organization with the capability and intent to commit terrorist activity».

Σχόλιο: Αν η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή χώρα και όχι μπανανία, ο Σάββας Ξηρός που έχει μεγάλη αναπηρία θα ήταν έξω.

Βασικά τώρα που το σκέπτομαι πολύ καλύτερα, αν η Ελλάδα ήταν πραγματική ευρωπαϊκή χώρα, δε νομίζω ότι θα υπήρχε και τρομοκρατία.

Όμως είναι μπανανία. Δυστυχώς.

Οι Αμερικανοί έκαναν το αυτονόητο.

4444

Ενώ βγαίνουν συνεχώς δημοσιεύματα πως κάποιοι ήθελαν να δολοφονήσουν τον Κώστα Καραμανλή, ο Βαξεβάνης σιωπά.

Παλαιοτέρα είχε ισχυριστεί, στο HOTDOC ότι όλα αυτά είναι στημένα από μια ντόπια κλίκα.

Τελικά τι ισχύει;

Η απόπειρα δολοφονίας ενός πρωθυπουργού, ακόμα και σε μια μπανανια, είναι κάτι σημαντικό. Είναι δηλαδή ένα θέμα που δε το προσπερνάς.

Έναν πρωθυπουργώ τον δολοφονείς ή τον στέλνεις σπίτι του;

4444

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Αλέξη Τσίπρα. Το καλύτερο πλυντήριο.

Ο Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μια πρόβλεψη στην συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Λαφαζάνη.

Είπε: πολύ φοβάμαι ότι οι πρώην σύντροφοι μου στο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν ταλιμπάν υπέρ των μνημονίων.

Του Πέτρου Ζερβού

http://www.efsyn.gr/skitso/toy-petroy-zervoy-113

4444

4444

Η Ιστορία δεν ξεχνά, ο Βασίλης Λεβέντης δικαιούται να μπει στην Βουλή.

4444

Τσίπρα αν έβαζες την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δε θα είχες ιδιαίτερα προβλήματα. Αλλά εσύ πίστευες ότι τα γνωρίζεις όλα, κάτι φυσιολογικό για ένα πλουσιόπαιδο.

Μάλιστα μια κοπέλα στην πολυκατοικία που μένω, όταν της είπα, ότι πρέπει να πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όχι μου είπε, πρέπει να πάει στην Βουλή.

Αυτή η βεβαιότητα των ανθρώπων σε κάνει να γελάς.

4444

Όπως έχω γράψει, η μετανάστευση έχει φράγκα. Πολλά λεφτά. Εγώ δεν είμαι τυχαίος που το έγραψα. Παρακολουθώ το ζήτημα πολύ καιρό, δε φαντάζεσαι πόσο.

Αφού φτιάχτηκε ο φράκτης στον Έβρο και ήμουν υπέρ, τον φράκτη τον έφτιαξε δεξιά κυβέρνηση.

Μετά διάλεξα μια αριστερή κυβέρνηση για να πει, οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα και να κάνει το μεγάλο κόλπο.

Καλύτερο εκτελεστή από το ISIS η ιστορία δεν μπορούσε να βρει την δεδομένη χρονική στιγμή!!!!

Η ιστορία βέβαια είναι μια δυναμική κατάσταση και τώρα θα δούμε και θα μετρήσουμε αντιδράσεις, καθώς θα διαμορφώνουμε καινούριους πόλους εξουσίας με διαφορετικά δυναμικά.

Το 2008 στο Αιγινήτειο, ήθελαν να μου δώσουν πρόωρη σύνταξη, εγώ δεν το κατάλαβα, γενικά δεν υπήρξε καμία συνεννόηση ή επαφή, ένας συγγενής που είναι στο ίδιο επίπεδο γνώσης με αυτούς, μου το ανέφερε. Σκέφτηκα οι άνθρωποι είναι εντελώς χαζοί. Εντελώς.

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/20150909/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Η ανεργία είναι ο πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει για το 2013 και το 2014 το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας «Κλίμακα», που είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συνεργασία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention – IASP).

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης της αυτοκτονίας, στις 10 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε πως για το 2014 αποτράπηκαν 261 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα από αυτοκτονίες όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από τις Ιατροδικαστικές και Ανακριτικές Αρχές ανήλθε σε 508 για το έτος 2012, έναντι των 477 το 2011 (αύξηση 7%) ενώ οι αυτοκτονίες των αντρών υπερτερούν των γυναικών. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) επισημαίνει ότι πάνω από 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Η αναλογία των αυτοκτονιών είναι παραδοσιακά μεγαλύτερη στους ηλικιωμένους άνδρες άνω των 70 ετών, ενώ παρουσιάζεται αυξητική τάση στους νεότερους ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν τώρα ομάδα υψηλού κινδύνου. Μια προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία στο γενικό πληθυσμό, ενώ η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29 ετών. Παράλληλα, το 75% των αυτοκτονιών αφορούν μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος χώρες. Ο δείκτης «παγκόσμιας» θνητότητας είναι 16 ανά 100.000 άτομα και αυτό αντιστοιχεί περίπου σε ένα θάνατο κάθε 40 δευτερόλεπτα. Τέλος οι πιο κοινές μέθοδοι αυτοκτονίας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η κατάποση φυτοφαρμάκων, ο απαγχονισμός και τα πυροβόλα όπλα.

Σε ό,τι αφορά τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Αυτοκτονίας το μήνυμα που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση είναι σε ελεύθερη απόδοση «Προσεγγίστε και Σώστε Ζωές» (Reaching Out and Saving Lives). Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην προσέγγιση του ατόμου σε κίνδυνο και στην προσπάθεια στήριξής του καθώς και στα προληπτικά εκείνα μέτρα που μπορούν να ληφθούν τόσο για τον γενικό πληθυσμό όσο και για τις ευάλωτες, σε αυτοκτονικές τάσεις, ομάδες πληθυσμού (π.χ. κρατούμενοι, πρόσφυγες, μετανάστες, σεξουαλική διαφορετικότητα κλπ.), με τη διαφορά ότι η προσέγγιση πρέπει να γίνεται ενεργητικά.

Η ενεργητική προσέγγιση προϋποθέτει εμπλοκή στο πρόβλημα με υποστηρικτικό και όχι επικριτικό τρόπο. Η απομόνωση αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας ενώ αντίθετα η ισχυρή κοινωνική σύνδεση είναι προστατευτική. Κατά τον ΠΟΥ, η αυτοκτονία είναι μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε χώρες με υψηλό εισόδημα και μία αναδυόμενη απειλή για τις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Σχόλιο: Το 2008 ήταν μια ωραία χρονιά για τους ηλίθιους νεοέλληνες. Δε φαντάζονταν τι θα έρχονταν, αν κι εγώ τους είχα πει: ασχολούμαι με το Άπειρο και το Χάος και πολλά άλλα. Αλλά ήταν τόσο ηλίθιοι και εξακολουθούν να είναι, που νόμιζαν ότι άλλοι έχουν την εξουσία και την δύναμη.

Με βάση το σενάριο για να τιμωρηθούν, ο Σόϊμπλε ήταν πολύ καλός. Ιδανικός. Ξέρω να διαλέγω πρόσωπα.

Το σενάριο του 2008 δεν έχει κλίσει, απλά έχει πράξεις καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται.

Όσοι πιστεύουν ότι με την αυτοκτονία θα γλιτώσουν, να τους πω ότι κάνουν λάθος η αλλαγή πραγματικότητας δεν πρόβλημα για μας. Θα σας βρούμε.

4444

TURKEY ELLADA KOS REFUGEES SYRIAN BOY DEATH 01 090915

4444

ELLADA CAPITAL CONTROLS 01 090915

4444

08/09/2015

4444

4444

http://www.dimokratianews.gr/content/52532/pos-i-parea-apo-tin-kastoria-kerdise-ta-29-ekatommyria-sto-tzoker

Πώς η παρέα από την Καστοριά κέρδισε τα 2,9 εκατομμύρια στο ΤΖΟΚΕΡ.

Με 1 δελτίο έπιασε όχι μόνο το εξάρι (5+1) στο ΤΖΟΚΕΡ, αλλά και 19 πεντάρια

Ένα ιδιαίτερα έξυπνο σύστημα έπαιξε η παρέα των

8

μεγάλων τυχερών από την Καστοριά που κέρδισε το Τζακ ποτ στο Τζόκερ.

Επέλεξαν κανονικά τα 5 νούμερα, αλλά η μεγάλη διαφορά έγινε επειδή συμπλήρωσαν και όλους τους αριθμούς ΤΖΟΚΕΡ

(20 αριθμοί).

Έτσι, στην ουσία συμμετείχαν με 20 συνδυασμούς 5+1. Έπιασαν λοιπόν το 5+1, και με το σύστημα αυτό έπιασαν επίσης και 19 φορές το 5άρι. Έτσι το δελτίο κέρδισε 2.708.639€ στην 1η κατηγορία “5+1” και επιπλέον 19 φορές από 11.856€ (σύνολο 225.264€) στη 2η κατηγορία του “5αριού”.

Το κόστος του να επιλέξει κάποιος όλους τους αριθμούς ΤΖΟΚΕΡ σε ένα πεδίο είναι 10 ευρώ.

Βέβαια, η συγκεκριμένη παρέα των μεγάλων νικητών, είχε δοκιμάσει στο ίδιο δελτίο την τύχη της συμπληρώνοντας επιπλέον 7 +1 αριθμούς στα υπόλοιπα πεδία, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος του χρυσού δελτίου να είναι 52 ευρώ.

4444

4444

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=135966

Το σχέδιο απόσυρσης των αεροσκαφών Α-10 βασίζεται στη βεβαιότητα ότι τον ρόλο τους μπορούν να εκτελέσουν τα F-35. Μέχρι τώρα υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Λόγω των αμφιβολιών αυτών το Κογκρέσο απορρίπτει την πρόταση της Αεροπορίας περί απόσυρσης των Α-10.

Έτσι το Πεντάγωνο αποφάσισε να δοκιμάσει το F-35 έναντι του Α-10.

Μέχρι σήμερα η Αμερικανική Αεροπορία δεν δεχόταν την εκτέλεση των δοκιμών. Ωστόσο το Κογκρέσο επιμένει, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του 1974, όταν δοκιμάστηκε το Α-10 έναντι του Α-7. Για ορισμένους, η άρνηση της Αεροπορίας να αποδεχτεί τη δοκιμή δείχνει τον φόβο της ότι θα αποδειχθούν οι αδυναμίες του F-35.

Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως η τυχόν απόσυρση του Α-10 θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στις δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών εγγύς υποστήριξης από την Αμερικανική Αεροπορία (USAF) για τα επόμενα 10-12 χρόνια, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ανεύθυνη κίνηση την απόσυρση του Α-10 πριν το F-35 ή όποιο άλλο αεροσκάφος πιστοποιηθεί σε αυτό τον ρόλο.

Σχόλιο: Να γίνει η δοκιμή. Σωστά το Κογκρέσο ζητά την δοκιμή.

Μοιάζω για ηλίθιος; Να γίνει η δοκιμή.

Κάποιοι δε κάνουν σωστά την δουλειά τους και αυτό είναι πρόβλημα.

4444

4444

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN ANDERSON WIN VS MURRAY 01 080915

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26527&subid=2&pubid=113710079

ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Die Presse: Νέο ρεκόρ σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός εν μέσω capital controls και κινδυνολογίας για «Grexit».

Η συζήτηση για το “Grexit” αλλά και τα “capital controls” δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους ξένους επισκέπτες να επισκεφθούν την Ελλάδα, τουναντίον, το 2015 θα αποτελέσει εκ νέου μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αναμένονται φέτος πάνω από 25 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες, τονίζεται σε ολοσέλιδο (ΣΣ σελίδα μεγάλου σχήματος) δημοσίευμα στην Αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”, με τίτλο “Ελλάδα-Σιγουριά για τη φιλοξενία”.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δείχνουν μια αύξηση κατά 21% του αριθμού των τουριστών και αύξηση κατά 8% των εσόδων από τον τουρισμό, ενώ και τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούλιο καταγράφουν αυξήσεις στις αφίξεις.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς, έπειτα από την επιβολή των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, εκφράζονταν φόβοι του κλάδου πως θα υπήρχαν μεγάλες συνέπειες στον τουρισμό, ωστόσο τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλα είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στο εξωτερικό, ενώ και το κύμα προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο, πλήττει μόνο σε τοπικό επίπεδο την ειδυλλιακή εικόνα των νησιών.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι για την ελληνική οικονομία ο τουρισμός έχει εξαιρετική σημασία, καθώς, ενώ η υπόλοιπη οικονομία είχε πληγεί από το κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούλιο και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, ο τουρισμός παραμένει μια αξιόπιστη πηγή εσόδων για τη χώρα και προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, με το άμεσο ή έμμεσο όφελος από τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 17% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, κατά μία ποσοστιαία μονάδα περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Στα στατιστικά στοιχεία διαπιστώνονται διακυμάνσεις ως προς τις χώρες προέλευσης των τουριστών, όπου για παράδειγμα, μειώθηκε ο αριθμός των Ρώσων κατά 60%, αντ΄ αυτού όμως υπήρξε αύξηση εκείνων από Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και, προπάντων, από Γερμανία, της οποίας οι πολίτες δεν αποτράπηκαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, από τις έντονες ελληνογερμανικές αντιπαραθέσεις ως προς το ελληνικό χρέος και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τουναντίον, έπειτα από την περασμένη χρονιά που γινόταν λόγος για “επιστροφή” των Γερμανών τουριστών, φέτος μπορεί να μιλήσει κάποιος για “έκρηξη” του αριθμού των Γερμανών τουριστών, καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο σε σχέση με πέρυσι.

Σε αυτές τις αυξήσεις συνέβαλαν όχι μόνο η ελκυστικότητα της Ελλάδας, αλλά οι σχετικά καλές τιμές, η άψογη ασφάλεια, όπως επίσης οι πόλεμοι και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, ωστόσο οι Γερμανοί ξοδεύουν ολοένα και λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα, κάτι που εξηγεί γιατί η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, υστερεί εκείνης της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Στη συνέχεια στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές στις μεγάλες ελπίδες για την εξέλιξη της κινεζικής τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα, στους ελληνικούς κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς όπως Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ρόδος, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ υπογραμμίζεται η σαφής άνοδος της Αθήνας, όπου οι αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 27%, όπως επίσης οι αυξήσεις στις αφίξεις τουριστών με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως περιοχές που στηρίζονταν στον εσωτερικό τουρισμό αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της μείωσης, των Ελλήνων επισκεπτών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης η έλλειψη μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα λόγω δυσκολιών των τραπεζών στην παραχώρηση δανείων, αλλά και το γεγονός ότι στον τομέα του τουρισμού η Ελλάδα εστιάζει υπερβολικά στη θερινή περίοδο.

anonymos
ξεχασα να πω, εαν ειχαμε γκρεξιτ του χρονου θα τους κοιμηζαμε μεχρι και στις ταρατσες οπως παλια.

ανώνυμος
Recor στον Ελληνικό τουρισμό αλλά για τα έσοδα του κράτους δε σημαίνει τίποτα αυτό καθώς δεν εκδίδονται αποδείξεις και παρά το 13% ΦΠΑ. Άρα η κρίση υφίσταται μόνο για όλους τους άλλους.

Σχόλιο: Ο Τουρισμός στην Ελλάδα είναι βαριά βιομηχανία και αν ήταν οργανωμένος, για παράδειγμα καλύτερα λιμάνια, καλύτερους δρόμους, μεγαλύτερη προσοχή στα ιαματικά λουτρά και την αξιοποίηση τους, μεγαλύτερη προσοχή στην Ελληνική κουζίνα και διατροφή κλπ

Η Ελλάδα προσφέρεται για μικρά και πολύ προσεγμένα ξενοδοχεία.

Επίσης εδώ τίθεται και το θέμα της φοροδιαφυγής, που είναι τεράστια και δείχνει ότι η Ελλάδα από το 1974 και μετά, συνέχυσε να είναι η χώρα του καραγκιόζη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ποιο άθλιο και ακόμα οι Έλληνες να το καταλάβουν.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη περίπτωση.

Ο Ελληνικός Τουρισμός πήγε πολύ καλά, όμως μη το πείτε στους Ανθέλληνες και δόλιους νταβατζηδες των ΜΜΕ.

Ο Πάγκαλος είχε πει, ότι αν έβγαινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έφευγε από την Ελλάδα, όμως δεν έφυγε ο ψευταράκος, το ίδιο και η Σάλεχ και η Βούτση.

4444

07/09/2015

4444

Στην Καστοριά ψάχνουν τον υπερτυχερό του Τζόκερ.

Όχι μόνο κέρδισε στο τζόκερ, αλλά ήταν και ο μοναδικός νικητής της πρώτης κατηγορίας .

Δείτε τους αριθμούς που έπαιξε…

Ένα τυχερό δελτίο προέκυψε κατά τη διαλογή της 1.633ης κλήρωσης του τζόκερ που κερδίζει το ποσό των 2.708.639 ευρώ.

Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο της Δέσποινας Ιωάννου, όπου εκτός από το ”χρυσό” δελτίο, βρέθηκαν και 19 επιτυχίες της δεύτερης κατηγορίας (5άρια) που το καθένα κερδίζει από 11.856 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί κατά τη διάρκεια της τελευταίας κλήρωσης του τζόκερ είναι: 15, 34, 35, 36, 40 και αριθμός τζόκερ το 14.

Το 14 είχε καθυστέρηση 136 φορές.

Αυτό σημαίνει, ότι αν κάποιος παίζει τζόκερ με σύστημα, πάντα βάζει και το τζόκερ με την μεγαλύτερη καθυστέρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πάντα παίζουμε με 2 τουλάχιστον, βάζοντας την καθυστέρηση και την ρέντα στο ίδιο σύστημα. Αυξάνουμε τις πιθανότητες δηλαδή.

Ας πάμε στο δελτίο. Εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν τρία συνεχόμενα.

Η στατιστική μας βοηθά να δούμε το μέλλον.

Το ποσό που θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Πέμπτης 10/09/2015 είναι 600.000 ευρώ τουλάχιστον.

Πηγή: seleo.gr

4444

Υπάρχει αυτή την στιγμή, ένα πολύ σκληρό ποσοστό, περίπου στο 20%, που θέλει να φύγει από το Γερμανικό ευρώ. Αυτό το ποσοστό ποιος θα το εκφράσει;

Ο Κουτσούμπας; Ο Λαφαζάνης; Αστεία πράγματα.

Αυτό το ποσοστό ψάχνει κάποιον με την ηγετική του ομάδα, που θα έχουν σοβαρό σχέδιο και θα το συζητήσουν δημόσια. Και θα είναι επίσης έτοιμοι και για βελτιώσεις.

4444

ELLADA LAFAZANHS KOUTSOUMPAS LAPAVITSAS LAIKH ENOTHTA KKE 01 070915

4444

06/05/2015

4444

http://exhibition-ism.com/

4444

ITALY VENICE FILM FASTIVAL ALESSANDRA AMBROSIO 01 060915

4444

FOX DONALD TRUMP IRAN OBAMA 01 060915

4444

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US YOUNG 01 060915

4444

05/09/2015

4444

THE MENTALIST S04E10 FURGUE IN RED 02 0509154444

http://www.typologies.gr/tag/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B7/

Ζημίες ύψους 1.714.960 ευρώ παρουσίασε στην πρώτη της χρήση η εταιρεία «The Τoc Digital media Υπηρεσίες ενημέρωσης», η οποία ελέγχει το site, www.thetoc.gr της Έλλης Στάη.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό για το διάστημα από 1.10.2013 ως και τις 31.12.2014, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 346.333 ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων σε 2.345.376 ευρώ. Τον ισολογισμό υπογράφουν, ο Λ. Ταγματάρχης, ο οποίος πούλησε τις μετοχές του αποχωρώντας από την εταιρεία για την ΕΡΤ και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Βενιέρης.

Σχόλιο: Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες. Η αγορά είναι μικρή.

Όποτε πρέπει να είσαι μετρημένος και με σοβαρό προγραμματισμό.

Επίσης πρέπει να ξέρεις πολύ καλά μαθηματικά και να είσαι σε θέση να κάνεις σωστή ερμηνεία. Πρέπει να έχεις και τις δυο ιδιότητες.

Μια ιστοσελίδα που δεν έχει διάδραση, το θεωρώ μειονέκτημα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται και οι άλλες ιστοσελίδες.

Η μάχη στο διαδίκτυο είναι ανελέητη κι όμως ένας καλός στρατηγός μπορεί πολύ εύκολα να την κερδίσει.

4444

Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το ξαναγράψω. Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση.

Για να καταλάβετε τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές και το αν η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια, θα πρέπει να μετρήσετε πόσο ηλίθιοι είναι οι νεοέλληνες.

Όπως έχω γράψει, η πλειοψηφία είναι εντελώς ηλίθιοι.

Η οικονομία και γενικά ο κόσμος, έχει κανόνες, αν τους παραβείς, θα υποφέρεις.

Καταρχήν βλέπουμε τα κλεφτρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν την χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια να δείχνουν ανάκαμψη. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνετε το ποσοστό των ηλιθίων.

Τα κλεφτρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους χρεοκόπησαν και τους ρήμαξαν τη ζωή με τα μνημόνια και αυτοί συνεχίζουν να τους ψηφίζουν. Αυτό μόνο ένας ηλίθιος το κάνει, που δεν έχει κριτική σκέψη, ούτε λογική, ούτε σχέση με την πραγματικότητα.

Ο καθένας πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις του. Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει.

Όπως έγραφε και ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης 1934-2000, οι δοσίλογοι δεν δίνουν λόγο ποτέ.

Ο Λαφαζάνης χτυπά τον Τσίπρα άγαρμπα και κάνει πολιτική με τον Μειμαράκη της ΝΔ.

Οι άνθρωποι είναι τρίτης διαλογής.

Πόσοι έλληνες κορυφαίοι επιστήμονες, στις συνεντεύξεις που δίνουν, έχουν καταγγείλει τα κομματικά αίσχη που συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Αν ήμουν επιστήμονας, κάθε φορά που θα έδινα συνέντευξη, θα έκανα την συγκεκριμένη καταγγελία. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα. Να τα κατονομάσεις.

Τα γεγονότα εξελίσσονται κι εγώ τα παρακολουθώ, τίποτα εξαιρετικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη.

Σκεπτόμουν πως θα πάω να ζήσω σε μια χώρα που ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή, να βγάλει ένα πιστόλη και να αρχίσει να πυροβολεί.

Ελπίζω στο US Open να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας.

4444

4444

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US third round PAIRE FOGNINI LOPEZ BAUTISTA 01 0509154444

04/09/2015

4444

CARREFOUR PROSFORES 02 040915

4444

TENNIS USA GRAND SLAM US OPEN THIRD DAY YOUNG VASELY BEMELMANS MURRAY 01 040915

4444

4444

03/09/2015

4444

FOOTBALL PAOK SABIDHS DIMITAR BERBATOV 01 030915

Το θυμάστε;

FOOTBALL EUROPA LEAGUE PAOK KLHROSH Savidis 01 280815

4444

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US SECOND DAY KUKUSHKIN WIN VS DIMITROV 01 0309154444

ELLADA TSIPRAS MEIMARAKHS LAFAZANHS KRHTHDIAFTHORA 01 020915

4444

02/09/2015

4444

TENNIS USA GRAND SLAM OPEN US SECOND DAY DONALD YOUNG 01 020915

4444

http://physicsgg.me/2015/09/01/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA/

Μετρήστε τη ρύπανση της Αθήνας από το κινητό σας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή πειραματική εκστρατεία iSPEX, η οποία έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτών-μετρητών της αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για το σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ έχει αναλάβει τη διάθεση συσκευών iSPEX στους ενδιαφερόμενους εθελοντές, αρκεί να είναι κάτοχοι κινητών iPhone 4/4s/5/5s.

Η καμπάνια iSPEX-EU 2015 διοργανώνεται από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Λάιντεν υπό την αιγίδα της UNESCO και η Αθήνα είναι μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχει.

Οι μετρήσεις των σωματιδίων στον αττικό ουρανό θα πραγματοποιηθούν από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ενδείκνυται όμως να λαμβάνονται είτε νωρίς το πρωί, μεταξύ 7-11είτε αργά το απόγευμα μεταξύ 4-8. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο μετρήσεις ημερησίως.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φιλοδοξεί να διατηρήσει και μετά τον Οκτώβριο το εθνικό δίκτυο iSPEX. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα συνεισφέρουν μάλιστα στη βελτιστοποίηση των δορυφορικών παρατηρήσεων που συλλέγονται καθημερινά από το Κέντρο BEYOND του ΕΑΑ.

Η συσκευή iSPEX χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν στο ηλεκτρονικό κατάστημα App Store. Το iSPEX μετατρέπει το iPhone σε οπτικό αισθητήρα κατάλληλο για την μέτρηση των αιωρούμενων σωματιδίων (αερολυμάτων). Η εφαρμογή iSPEX καθοδηγεί τον χρήστη κατά την εκτέλεση των μετρήσεών του.

Το αποτέλεσμα των μετρήσεων παρουσιάζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου με την μορφή ενός χρωματισμένου χάρτη. Στη συνέχεια ο χρήστης καλείται να αναρτήσει τις μετρήσεις του στη βάση δεδομένων του iSPEX, ώστε να υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία.

Η αιθάλη, τα θαλάσσια αιωρήματα, τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης και η ηφαιστειακή τέφρα είναι τυπικά παραδείγματα αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους -περίπου 90%- έχουν φυσική προέλευση. Οι πιο κοινές πηγές είναι η θάλασσα, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι πυρκαγιές και οι έρημοι. Το υπόλοιπο 10% των αερολυμάτων είναι ανθρωπογενή ή παράγωγα ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. Ανθρωπογενείς πηγές αερολυμάτων αποτελούν η βιομηχανία, οι μετακινήσεις και η καύση βιομάζας.

Τα αερολύματα έχουν μέγεθος από μερικά νανόμετρα μέχρι μερικές δεκάδες μικρόμετρα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πειραματική εκστρατεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ελληνική (http://beyond-ispex.gr/) ή στην ευρωπαϊκή (http://ispex-eu.org/) iSPEX-EU ιστοσελίδα. Αν κανείς αργότερα μετανιώσει, μπορεί να επιστρέψει την συσκευή στο ΕΑΑ ταχυδρομικά.

Στις 5 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:00 – 21:00), στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της βραδιάς του Ερευνητή, οι πολίτες θα ενημερωθούν καλύτερα για τη δράση του iSPEX. Όσοι θέλουν, θα πάρουν συσκευές iSPEX και θα εκτελέσουν υπό επιστημονική καθοδήγηση τις πρώτες τους μετρήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Σας συνιστώ όσοι έχετε τα iPhone 4/4s/5/5s να συμμετάσχετε. Η τεχνολογία μας βοηθά να προσδιορίσουμε καλύτερα τη μόλυνση στο περιβάλλον που ζούμε.

4444

01/09/2015

4444

http://www.wsj.com/articles/argentina-creditors-cant-seize-assets-of-central-bank-court-rules-1441040165

Argentina Creditors Can’t Seize Assets of Central Bank, Court Rules.

Decision reverses earlier decision that would have opened nation’s reserves to hedge funds.

Julie Wernau

Updated Aug. 31, 2015

Creditors owed billions by Argentina can’t seize the assets of its central bank, a U.S. court ruled Monday.

The decision marks a key reversal of a district-court ruling that would have opened the sovereign nation’s reserves to hedge funds that sought to declare Banco Central de la Republica Argentina (BCRA) an “alter ego” of the South American nation.

Creditors that hold $2.4 billion in judgments against the nation stemming from a 2001 default on more than $80 billion in debt have repeatedly failed to find a way to collect. Argentina has repeatedly referred to the hedge funds as “vultures.”

Related

Monday’s central bank decision was nine years in the making and could also impact creditor attempts to seize assets held by Argentina’s state-controlled oil company YPF as well as ENARSA, the state’s oil and gas exploration company.

“This is a good decision for central banks generally and for New York as a financial sector and the dollar as a reserve currency,” said Joseph Neuhaus, who represented Argentina’s central bank in the case.

Mr. Neuhaus said called the decision a clear indication that central bank assets in the U.S. cannot be easily attached by creditors.

4444

Το συγκεκριμένο θέμα έγινε viral – ανάρπαστο – και σωστά έγινε.

Η προσπάθεια σύλληψης ενός παιδιού από έναν πάνοπλο ισραηλινό στρατιώτη, είναι ένα θέαμα αποκρουστικό.

Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει τακτική.

Στα βίντεο με το συγκεκριμένο θέμα, ο Ισραηλινός στρατιώτης εμφανίζεται ως τέρας και βάρβαρος.

Οι Ισραηλινοί πρέπει να αλλάξουν τακτική, γιατί η δυσφήμηση θα είναι τεράστια.

4444

4444

Ο ιστορικός του μέλλοντος ξέρει πολύ καλά τι έγινε με την Ελλάδα και τα πρόσωπα που πήραν μέρος.

Βέβαια σήμερα το 2015 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, είναι ακόμη στην Βουλή των Ελλήνων. Αυτό δείχνει πόσο ηλίθιοι, πραγματικά ηλίθιοι είναι οι νεοέλληνες.

Η λογική επιτάσσει, να μηδενίσεις και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά αν είσαι ηλίθιος δεν μπορείς να το καταλάβεις και αναρωτιέσαι που είναι ο Θεός.

Ο Θεός έδωσε την ψήφο στους νεοέλληνες. Από το 2010 είχαν πολλές ευκαιρίες.

Αν δεν μηδενίσεις την προηγούμενη κατάσταση, δεν πας μπροστά.

4444

TENNIS USA OPEN GRAND SLAM FIRST ROUND -NISHIKORI FERER DJOKOVIC 02 010915

4444

31/08/2015

4444

Η πολιτική Ανοικτών Συνόρων που μας οδηγεί;

Όσοι ασχολούνται με την οικονομία, τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου, με το πόσο χρήσιμη είναι, η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων, των εμπορευμάτων και των προϊόντων.

Τι γίνεται όμως με την Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων;

Όσοι ασχολούνται με τις ειδήσεις, μιλούν με πάθος για την ελευθερία του τύπου και της είδησης. Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα και εμπόδια στην πληροφόρηση των ανθρώπων.

Όλοι συμφωνούν ότι η Ελευθερία της είδησης κάνει καλό στην κοινωνία.

Τι γίνεται όμως με την Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων;

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2015/08/20_31.html

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Πάντοβα της Ιταλίας, η Αχλάμ Ελ Μπρινίς (Ahlam El Brinis) με καταγωγή από το Μαρόκο έχει βάλει στόχο να στεφθεί η πρώτη μουσουλμάνα Μις Ιταλία.

Η εικοσάχρονη Αχλάμ Ελ Μπρινίς πέρασε στον ημιτελικό του ιταλικού διαγωνισμού ομορφιάς που θα διεξαχθεί στη Βενετία στις 20 Σεπτεμβρίου.

Italy. Alham El Brinis. 20 years old.

4444

FOX GOLD BRETTONWOODS2 01 310815

4444

THE MENTALIST S04E09 THE REDSHIRT MEDIUM KOLAZ 01 300815

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=135257

Ξεσπάθωσε κατά του Ερντογάν Τούρκος αντισυνταγματάρχης κατά τη διάρκεια της κηδείας του αξιωματικού αδερφού του, ο οποίος σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το ΡΚΚ.

Ο αντισυνταγματάρχης Μεχμέτ Αλκάν, του οποίου ο αδελφός, λοχαγός Αλί Αλκάν, σκοτώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ, επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτές και αξιωματούχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για τον θάνατο του αδελφού του και αρνούμενος να προσευχηθεί κατά το ισλαμικό τυπικό.

«Ο αδελφός μου πέθανε. Θα τον πάρω από δω, μακριά από αυτούς τους κλέφτες. Ήταν 32 χρονών. Δεν πρόλαβε να ζήσει. Ποιος τον δολοφόνησε; Ποιος ευθύνεται; Γιατί αυτοί που μιλούσαν για ειρήνη μέχρι σήμερα, λένε τώρα πόλεμος μέχρι τέλους; Αντί για τους στρατιώτες ας πάνε οι πολιτικοί να πολεμήσουν το ΡΚΚ», φώναξε ο Τούρκος αντισυνταγματάρχης.

Αμέσως και άλλοι παραβρισκόμενοι στην τελετή ένωσαν τις διαμαρτυρίες τους με αυτές του Αλκάν. Ο παραβρισκόμενος μουφτής προσπάθησε να ξεκινήσει τη τελετή, αλλά δεν το κατόρθωσε, καθώς ο αντισυνταγματάρχης άρχισε και πάλι να καταφέρεται κατά αυτών που άρχισαν και πάλι τον πόλεμο.

Το κόμμα του Ερντογάν έχασε, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λόγω της κατάληψης 80 εδρών από το κουρδικό HDP. Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή ο Ερντογάν σταμάτησε την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους και προχώρησε σε προσχεδιασμένη ρήξη, με σκοπό να αναζωπυρώσει τον τουρκικό εθνικισμό και να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που θα διεξαχθούν, εκτός απροόπτου, την 1η Νοεμβρίου.

Ο αντισυνταγματάρχης Αλκάν κατηγόρησε ακριβώς για αυτό το καθεστώς Ερντογάν, λέγοντας πως οι Τούρκοι στρατιώτες πεθαίνουν για τις φιλοδοξίες του Ερντογάν. «Αυτοί που κάθονται στα παλάτια τους, με ασφάλεια, προστατευόμενοι από δεκάδες σωματοφύλακες και που κυκλοφορούν με θωρακισμένα αυτοκίνητα, δεν μπορούν να μιλάνε για μάρτυρες», είπε ο Αλκάν.

Σε άλλο, παρόμοιο, περιστατικό, πολίτες έριξαν κέρματα και πέτρες στον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουζεΐνογλου, υποχρεώνοντάς τον να αποχωρήσει, κακήν – κακώς, από τη νεκρώσιμη τελετή, στην Προύσα, προς τιμή ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ.

«Αν είχαμε κάνει τον Ερντογάν πρόεδρο τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε. Το είπατε μόνοι σας. Πόσες ακόμα θυσίες θα κάνουμε μέχρι να γίνει πρόεδρος; Στο διάβολο όλοι σας!», ούρλιαζαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στην Προύσα.

Τόσο η περίπτωση της Προύσας, όσο, ιδιαιτέρως, το περιστατικό με τον αντισυνταγματάρχη, δείχνει πως το τουρκικό εσωτερικό μέτωπο δεν είναι τόσο αρραγές, όσο ελπίζει ο Ερντογάν. Το δεύτερο καταδεικνύει επίσης περίτρανα την καταρράκωση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων από τον ανταρτοπόλεμο του ΡΚΚ.

Σχόλιο: Στην Τουρκία όλοι έχουν καταλάβει το παιχνίδι του Ερντογάν. Γιατί δηλαδή έκανε την ρήξη. Αυτό θα στοιχήσει στον Ερντογάν, όσο θα αυξάνονται οι θάνατοι.

Οι Κούρδοι δικαιούνται κράτος. Οι μεγάλοι Γκουρού της Ιστορίας φτιάχνουν το πλαίσιο.

 

 

Advertisements

Posted August 31, 2015 by bmplefour in Greek politics, Turkey

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: