The Second Round   Leave a comment

The Second Round. 

15/05/2017

4444

‘Επιασαν το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης στην ιστορία

Πάνω από 8 τόνους κοκαΐνης μετέφεραν δύο φορτηγά πλοία στις ισπανικές ακτές και συγκεκριμένα στη Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων.

Πάνω από 8 τόνους κοκαΐνης μετέφεραν δύο φορτηγά πλοία στις ισπανικές ακτές και συγκεκριμένα στη Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων.

Τα δύο πλοία και τα πληρώματά τους εντοπίστηκαν από τη δίωξη ναρκωτικών και την ακτοφυλακή της Ισπανίας, η συνεργασία των οποίων απέδωσε την εξάρθρωση της μεγαλύτερης επιχείρησης μεταφοράς ναρκωτικών που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η κοκαΐνη προοριζόταν για τουριστικά θέρετρα τα οποία κατακλύζονται κυρίως από Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία όχι μόνο για τον καυτό ήλιο, αλλά κυρίως για το ελεύθερο και φθηνό ποτό, τα ναρκωτικά και τα σεξ-πάρτι, τα οποία οργανώνονται σε κάθε μορφή τους.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και Βρετανοί αστυνομικοί.

Πάνω στα δύο φορτηγά πλοία επέβαιναν 24 άτομα πλήρωμα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Το ένα πλοίο, με φορτίο 2.5 τόνους κοκαΐνης, είχε ήδη αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λας Πάλμας και ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/epiasan-to-megalutero-fortio-kokainis-stin-istoria–fwto

Το πλοίο έφερε σημαία Βενεζουέλας και εκτός των Ισπανών και των Βρετανών, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος, σε επίπεδο παρακολούθησης και πληροφόρησης, αμερικανικές και πορτογαλικές υπηρεσίες.

https://www.usnews.com/news/world/articles/2017-05-15/spanish-police-seize-more-than-two-tons-of-cocaine-from-ship

Το δεύτερο πλοίο, με φορτίο 5,5 τόνους κοκαΐνης, προσέγγιζε τις ακτές της Ισπανίας και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και δυνάμεις από το Εκουαδόρ!

http://abcnews.go.com/International/wireStory/spain-ecuador-net-55-metric-tons-cocaine-pacific-47415084

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών που έχουμε βρει στην ιστορία και καταφέραμε να σπάσουμε τη διακίνησή του», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα μέλη του καρτέλ είναι από την Ισπανία και τη Νότια Αφρική.

4444

McKayla Maroney: Instagram: video: you must see it: 

 

M

M

M

4444

M

Rome:Maria Sharapova won first mutch and first set: 

4444

Οι εξωγήινοι σιωπούν.

Οι εξωγήινοι σιωπούν

Μετά τις δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών από το πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων μηνυμάτων από τα ραδιοτηλεσκόπια του προγράμματος SETI, τώρα και το νεότερο και ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα Breakthrough Listen ανακοίνωσε ότι η έως τώρα έρευνά του υπήρξε άκαρπη.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, τα μόνα νοήμονα σήματα που έπιασε το Breakthrough, ήταν από τα κινητά τηλέφωνα, τους δορυφόρους και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές των… Γήινων.

Η αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών πάντως θα συνεχιστεί, σε πείσμα όσων (π.χ. ο Στέφεν Χόκινγκ) προειδοποιούν ότι μάλλον θα ήταν καλύτερη ιδέα οι άνθρωποι να κρατήσουν χαμηλό «προφίλ» και να περάσουν απαρατήρητοι, επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις προθέσεις των εξωγήινων -αν αυτοί υπάρχουν.

Το Breakthrough ανακοίνωσε ότι ξεχώρισε 11 σήματα, αλλά μετά από μια πιο ενδελεχή μελέτη κανένα από αυτά τα ραδιοκύματα δεν αποδείχθηκε ότι είχε εξωγήινη προέλευση.

Το πρόγραμμα Breakthrough, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε το 2015 μετά από πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Γιούρι Μίλνερ. Περιλαμβάνει μεγάλα ραδιοτηλεσκόπια όπως το Γκριν Μπανκ στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ και το Παρκς στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Έως τώρα, το πρόγραμμα έχει αναζητήσει σήματα από 692 κοντινά στη Γη άστρα, μεταξύ των οποίων τον Αλφα και τον Εγγύτατο του Κενταύρου, «ακούγοντας» στις συχνότητες του ενός έως δύο GHz. Οι μελέτες από τις δεκαετίες του 1960 και 1960 έχουν συμπεράνει ότι αυτές οι συχνότητες είναι οι πιο υποσχόμενες για τυχόν νοήμονα εξωγήινα σήματα.

Εκτός από τα ραδιοσήματα, το Breakthrough, αντίθετα με το SETI, θα αναζητήσει και οπτικά σήματα.

«Μολονότι η αναζήτηση δεν έχει ανιχνεύσει κάποιο πειστικό σήμα από εξωγήινη νοημοσύνη, βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Δρ Αντριου Σίμιον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι εφεξής το Breakthrough θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ερευνών του περίπου ανά εξάμηνο.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναπτύσσουν ολοένα πιο εξελιγμένους αλγόριθμους, ώστε να μπορέσουν να ξεχωρίσουν τη βελόνα μέσα στα άχυρα, δηλαδή εκείνο το σήμα, ανάμεσα στα πολλά, που μπορεί να προδίδει κάποια νοημοσύνη. Γι’ αυτό το σκοπό, θα ενταθεί η συνεργασία με ειδικούς στην ανάλυση σημάτων και στη μηχανική μάθηση των υπολογιστών.

Η ηγετική ομάδα του Breakthrough περιλαμβάνει μερικά γνωστά ονόματα, όπως τον Βασιλικό Αστρονόμο της Βρετανίας λόρδο Μάρτιν Ρις, τον ομότιμο καθηγητή αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και επίτιμο πρόεδρο του Ινστιτούτου SETI Φρανκ Ντρέικ (δημιουργό της διάσημης «εξίσωσης Ντρέικ» για την εκτίμηση ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών), τη συγγραφέα και παραγωγό Αν Ντράγιαν (σύζυγο του αστρονόμου Καρλ Σαγκάν) κ.ά.

πηγές: Newsroom ΔΟΛ ΑΠΕ-ΜΠΕwww.astronomy.com

Σχόλιο: Και μόνο η αναζήτηση, δημιουργεί καινούρια εργαλεία. Άρα σωστά συνεχίζεται. 

Όσο αφορά τους εξωγήινους, αυτοί παρακολουθούν. Έχω την πολύ σοβαρή αίσθηση, ότι ακόμα δεν καταλαβαίνεται. 

4444

Η αρνητική μάζα θα ήταν πολύ διασκεδαστική… … αν υπήρχε.

Η αρνητική μάζα θα ήταν πολύ διασκεδαστική

Πριν από μερικές μέρες φυσικοί του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν στο εργαστήριο αρνητική μάζα (Negative mass’ created at Washington State University). Προφανώς δεν ανίχνευσαν, ούτε δημιούργησαν σωματίδια με αρνητική μάζα, έκαναν όμως το υπερρευστό ρουβίδιο να συμπεριφέρεται σαν να είχε αρνητική μάζα.

Η έννοια της αρνητικής μάζας είναι καθαρά θεωρητική. Ο Joaquin Mazdak Luttinger ήταν από τους πρώτους που εξέτασε την συμπεριφορά της υποθετικής αρνητικής μάζας κάτω από βαρυτικές και άλλες δυνάμεις. Αυτό έγινε διαμέσου μιας εργασίας που υπέβαλλε το 1951 στο Gravity Research Foundation με τίτλο «On ‘negative’ mass in the theory of gravitation».

Το 1957 ακολουθώντας την ιδέα του Luttinger, ο Hermann Bondi εξέτασε κι αυτός την υπόθεση ύπαρξης και αρνητικών μαζών [Negative Mass in General Relativity, H. Bondi, Rev. Mod. Phys. 29, 423]. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια λογική αντίφαση στο να υπάρχουν και αρνητικές μάζες – αρκεί και τα τρία είδη των μαζών: αδρανειακή, βαρυτική παθητική και βαρυτική ενεργητική μάζα να είναι αρνητικά.

Η μάζα που εμφανίζεται στον 2ο νόμο του Νεύτωνα, F=mα, ονομάζεται αδρανειακή μάζα, ενώ στον νόμο της παγκόσμιας έλξης:
F=Gm1m2/r2 , όπου υπεισέρχονται δύο μάζες, η μάζα που δέχεται τη δύναμη ονομάζεται βαρυτική παθητική μάζα και η μάζα που ασκεί τη δύναμη, βαρυτική ενεργητική μάζα. Στην καθιερωμένη φυσική τα τρία είδη των μαζών θεωρούνται ταυτόσημα. Άλλωστε δεν υπάρχει πειραματικό δεδομένο που να δείχνει κάποια διαφορά μεταξύ αυτών μαζών.

Ο Bondi, όπως και όσοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα [π.χ.  Price, R. M. (1993), «Negative mass can be positively amusing«, Am. J. Phys. 61 (3): 216], διαπίστωσαν ότι η εμπλοκή σωμάτων με αρνητική μάζα δημιουργεί κάποια απροσδόκητα και διασκεδαστικά φαινόμενα κόντρα στην διαίσθησή μας.

Ας δούμε μερικά από αυτά στο πλαίσιο της κλασικής φυσικής.

Κατ’ αρχήν, εξ’ ορισμού όταν ασκείται μια δύναμη σε ακίνητο σώμα αρνητικής μάζας -m, τότε το σώμα κινείται με επιτάχυνση \vec{\alpha} =-\vec{F}/m, αντίθετα με την κατεύθυνση της δύναμης! Και βέβαια από μόνο του το γεγονός αυτό κάνει τον χειρισμό των σωμάτων με αρνητική μάζα αρκετά δύσκολο (πως θα μπορούσατε να πιάσετε μια αρνητική μάζα;).
Επίσης, οι ομόσημες μάζες (θετική-θετική ή αρνητική-αρνητική)  ασκούν η μία στην άλλη ελκτικές βαρυτικές δυνάμεις, ενώ οι ετερόσημες μάζες (θετική-αρνητική) ασκούν η μία στην άλλη απωστικές βαρυτικές δυνάμεις. (Επισημαίνεται η διαφοροποίηση με την ηλεκτροστατική, όπου τα ομόσημα ηλεκτρικά φορτία απωθούνται, ενώ τα ετερόσημα έλκονται).

Για παράδειγμα οι δυο ετερόσημες μάζες του σχήματος, οι οποίες αρχικά ήταν ακίνητες, ασκούν η μία στην άλλη απωστικές δυνάμεις. Έτσι, η θετική μάζα επιταχύνεται προς την κατεύθυνση της δύναμης F, ενώ η αρνητική μάζα επιταχύνεται αντίθετα προς την κατεύθυνση της δύναμης F’:

Αν οι απόλυτες τιμές των μαζών είναι ίσες, τότε και οι επιταχύνσεις τους θα είναι ίσες. Συνεπώς, ενώ η απόσταση των δυο μαζών θα παραμένει σταθερή, το σύστημα θα επιταχύνεται συνεχώς προς τα δεξιά!

Τι θα συμβεί αν αφήσουμε μια αρνητική μάζα να πέσει ελεύθερα στην επιφάνεια της Γης;

Η Γη έχει θετική μάζα, συνεπώς η αρνητική μάζα θα δεχτεί δύναμη με φορά προς τα πάνω. Όμως επειδή είναι αρνητική μάζα, θα επιταχυνθεί προς τα κάτω, αντίθετα με την φορά της δύναμης. Δηλαδή θα εκτελεί ελεύθερη πτώση, όπως και οι συνηθισμένες (θετικές) μάζες.

Τι θα συνέβαινε αν καταφέρναμε να δέσουμε μια αρνητική μάζα με ένα νήμα και στο άλλο άκρο του νήματος εφαρμόζαμε μια δύναμη προς τα κάτω, μεγαλύτερη από το βάρος της;  Τότε η αρνητική μάζα θα επιταχυνόταν προς τα πάνω  Αυτό μοιάζει με ένα παιδικό μπαλόνι, αλλά αν κοβόταν το νήμα ενώ το μπαλόνι θα έφευγε προς τα πάνω, η αρνητική μάζα θα έπεφτε προς τα κάτω.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο παράξενο να αντικαταστήσουμε την δύναμη του παιδιού στο νήμα με μια θετική μάζα. Αν π.χ. έχουμε αρνητική μάζα -1 kg στο πάνω άκρο του (αβαρούς) νήματος και δέσουμε μάζα +1kg στο κάτω άκρο του νήματος τότε το σύστημα θα αιωρείται, αφού η συνολική μάζα είναι μηδέν.

Και όταν το νήμα κοπεί τότε και οι δυο μάζες θα πέσουν προς τα κάτω!

Κλείνοντας ας αναρωτηθούμε τι θα συμβεί αν ένα σώμα με αρνητική μάζα -m δεθεί στο ένα άκρο ελατηρίου σταθεράς k, και απομακρυνθεί από την θέση ισορροπίας. Προφανώς δεν θα εκτελέσει απλή αρμονική ταλάντωση. Η απομάκρυνση από την θέση ισορροπίας θα αυξάνεται εκθετικά με τον χρόνο: x(t) \thicksim e^{t\sqrt{k/m}} και το σώμα θα επιταχύνεται συνεχώς τεντώνοντας το ελατήριο μέχρι να το σπάσει!

πηγές: en.wikipedia.org – people.westminstercollege.edu

4444

Πορτόσαλτε έγινες τώρα και αγράμματος;

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία.

Είναι σκέτη προπαγάνδα.

Αν κάποιος βλέπει μόνο ΣΚΑΙ είναι τελειωμένος. Δε θα μάθει ποτέ τι γίνεται στην Ελλάδα. Ποτέ.

Ως γκουρού της πληροφορίας σας γράφω, να έχετε 4 πηγές πληροφόρησης και όχι του ίδιου πολιτικού χώρου. Ίδιων απόψεων.

Αν ένα θέμα σας ενδιαφέρει, να το ψάχνετε. Αυτό πρακτικά σημαίνει 11 πηγές.

4444

Zeta Makripoulia : Ζέτα Μακρυπούλια: On the Beach: 

4444

Rihanna: 

4444

China:Hellas:

4444

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε 2 ευκαιρίες για γκολ.

Με βάση τις ευκαιρίες, νίκησε δίκαια.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ο ποιο καλός.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, για κάποιον που του αρέσει το ποδόσφαιρο. 

4444

Κομφούκιος: Η διεφθαρμένη γενιά που υπηρετεί τη διαφθορά, στην ουσία, συντρίβει τις γενιές που έρχονται.

http://tvxs.gr/news/ellada/ksexasmenes-katatheseis-emplekoyn-simiti-xrysoxoidi-se-mizes-gia-toys-olympiakoys?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=227900

Στο κάδρο της έρευνας για τα εξοπλιστικά και την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη για την υπόθεση τις μίζες στα εξοπλιστικά ερευνάται και ο πρώην ο Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento μεταξύ των «ξεχασμένων» από την Ελένη Ράικου στοιχείων για την υπόθεση, τα οποία έρχονται πλέον στην επιφάνεια, είναι η κατάθεση ενός Γάλλου εμπόρου όπλων, του Μιζέλ Ζοσεράν, ο οποίος εμπλέκει τόσο τον πρώην πρωθυπουργό όσο και τον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξης, αφήνοντας αιχμές για το πως επιλέχθηκε η εταιρεία που ανέλαβε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Ειδικότερα στα 250.000 έγγραφα για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S, που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές του εκπροσώπου της εταιρείας Thales στην Ελλάδα, Λουκά Ρωμανού και όχι μόνο, και τα οποία είχε «ξεχάσει» να παραδώσει η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, περιλαμβάνεται και η κατάθεση του πρώην συμβούλου της εταιρείας όπλων και προέδρου μιας εκ των θυγατρικών της.

Ο Μισέλ Ζοσεράν, στις 20 Μαΐου του 2005, είχε καταθέσει επισήμως στους εισαγγελείς της Νίκαιας της Γαλλίας πως «το 2002 και το 2003 κλήθηκα να παρουσιάσω ένα σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή πηγαινοερχόμουν συνέχεια στην Ελλάδα και είχα επαφές με τον κ. Ρωμανό. Εκείνος ήταν που υπέδειξε ότι θα πρέπει να προβλέψουμε μια προμήθεια της τάξης του 7% με 10% για τον υπουργό Άμυνας. Και μου υπέδειξε επίσης πως στην προηγούμενη αγορά των φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο τον υπουργό, χάρη στην οποία η εταιρεία Thales κέρδισε τον διαγωνισμό. Στην αγορά του συστήματος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ανταγωνιστής ήταν η εταιρεία SAIC, την οποία υποστήριζε ευθέως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντίκ Τσένι. Κατά τον κ. Ρωμανό χάσαμε αυτή την αγορά επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικάνοι στόχευσαν στον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». (σημ: Αναφέρεται στον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν υπ. Δημόσιας Τάξης – Στη Γαλλία τις αντίστοιχες αρμοδιότητες έχει το υπ. Εσωτερικών για αυτό αναφέρεται σε υπουργό Εσωτερικών).

Όπως προκύπτει και από την κατάθεση, η απόφαση για να αναλάβει η SAIC το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4I, ήταν καθαρά πολιτική. Ενδεικτική είναι και η κατάθεση στην εισαγγελία του Αλέξανδρου Πολυμενόπουλου, ειδικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα ανέφερε: «Ο κ. Μαλέσιος (σημ: υφυπουργός Δημόσιας Τάξης εκείνη την περίοδο) εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ, όπου “συμπτωματικά” έλειπαν οι υπουργοί Εξωτερικών, την επιλογή του προσωρινού αναδόχου SAIC. Επειδή η πρόταση της Thales παρέμενε τεχνικά ισχυρότερη – προηγείτο κατά 3,5 μονάδες της SAIC – και ήταν οικονομικά συμφερότερη κατά 6,5 εκατ. Δολάρια, πιστεύω ότι ο κύριος πρωθυπουργός εξηπατήθη».

Η Κώστας Σημίτης μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει αν «εξηπατήθη». Πάντως, όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα της Documento, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος παραιτήθηκε το 2003 όταν αποκαλύφθηκε πως διέμενε στο σπίτι του Αθανασούλη της Altec, μιας εκ των υπεργολάβων της SAIC*, υπέρ της οποίας και εισηγήθηκε…

* Βασικοί υπεργολάβοι του έργου ήταν η Siemens, η IBM, η Altec, η Πουλιάδης, η ΔΙΕΚΑΤ, ΠΑΝΟΥ και AMS.

4444

14/05/2017

4444

Maria Sharapova: Rome: Colosseo:

4444

TENNIS: ATP Madrid: Rafa Nadal won:

4444

Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΤΙΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΟΣΦΠ

http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2017/05/13/i-zugaria-stis-%C2%ABsummahies%C2%BB-paok-aek-osfp.aspx

Έχουν αλλάξει τα κόζα στην πιάτσα. Να δούμε πώς έχει σήμερα η κατάσταση, μετά από τις «υψηλού επιπέδου» επαφές, κι όταν λέμε «υψηλού» εννοούμε ασφαλώς προεδρικές, οι οποίες ποτέ δεν θα δημοσιοποιηθούν. Άσε τι λένε οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι και τι γράφουν οι δικοί τους στα πρωτοσέλιδα.

Ο Ολυμπιακός δειλά και… συναινετικά το έψαξε κατ’ αρχήν να «προσεγγίσει» τις ΠΑΕ που του είχαν κηρύξει τον πόλεμο. Η προσπάθεια έπεσε σε τοίχο. Αυτά τα «ό,τι έγινε, έγινε», «φταίτε κι εσείς» και «ας κάνουμε μια νέα αρχή» δεν πέρασαν.

Υπ’ όψιν ότι όλοι , και οι «4», Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θέλουν πράγματι να τα βρουν, αν όχι και με τους άλλους τρείς, έστω μ’ έναν απ’ αυτούς, όμως δεν βγαίνει η δουλειά διότι περισσεύει η… εμπιστοσύνη. Έτσι, ο Μαρινάκης έμεινε μόνος, πάντα ήταν μόνος στον αγώνα του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα χωρίς τις βρωμιές των αντιπάλων του.

Ο αρχιβρωμιάρης Μαρινάκης, όπως τον κατηγορούσαν οι άλλοι τρεις, έφερε κοντά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά όπως αναμενόταν η τριμερής συμμαχία διαλύθηκε. Για τον ίδιο λόγο! Έλλειψη εμπιστοσύνης. Αυτό δεν σημαίνει πώς έχει διακοπεί η επαφή. Η επικοινωνία ανάμεσα στους πρώην «συμμάχους» οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν ως δυνάμεις ανεξάρτητες και μεμονωμένες στον αγώνα για την εξυγίανση.

Μόνος και ο ΠΑΟΚ, απέναντι στο… σύστημα της Αθήνας. Όπως πάντα. Γιατί να ποντάρει ο Σαββίδης στη συνεργασία των «Αθηναίων» που δεν έχουν μπέσα;

Ο Αλαφούζος, και να μην έψαχνε την… ευκαιρία, είναι ο πρώτος που στα ίσα ξεκαθάρισε στους δικούς του ότι προχωράμε μόνοι μας, και όπως οι άλλοι έτσι κι εμείς στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.

Το ότι υπάρχει ακόμα αγωγός επικοινωνίας, δεν λέει κάτι ουσιαστικό. Χάνεται, λοιπόν, η «ιστορική» ευκαιρία να τα βρουν οι «4» διότι ο Μελισσανίδης αρνείται να πάρει την πρωτοβουλία να δέσει την κολεγιά τους, όπως θέλουν οι άλλοι τρεις. Γιατί διστάζει ο τίγρης, που τον βλέπουν ως τον ιδανικό εγγυητή; Επειδή κι αυτός δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Σχόλιο: Είμαι ο μόνος που μπορεί να φτίαξει το πρωτάθλημα και το κύπελο και να βγάλουν πολυ χρήμα οι τέσσερις (4).

Ναι είμαι ο μόνος. Δίοτι, εμένα με ενδιάφερει η μεγάλη εικόνα.

Για να κάνεις την μεγάλη εικόνα και να διαρκέσει, χρειάζεσαι συνεργάτες και πλαίσιο.

Αν θέλουν να βγάλουν πολύ χρήμα και να δουν και την Ελλάδα, να παίρνει μεγάλες ανάσες, είμαι ο μόνος.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να βάλω τεχνολογία.

Όλοι οι σημαντικοί αγώνες, θα έχουν και βίντεο. Αντέχετε να γράψετε ιστορία;

Απευθήνομαι στους 4, απλά πράγματα. Αν και τα τελευταια χρόνια, ειμαι τύπος που δεν κυκλοφορεί.

Ξέρω πολυ καλά τι χρειάζεστε, όχι μόνο στο ποδοσφαίρο.

Όλα τα πολιτικα εμπόδια, έχουν φύγει Μελισσανιδη για να φτιάξεις το Γηπεδο, αλλά θέλω να δώσεις εγγυήσεις για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Διότι άκουα ότι είναι στον αέρα.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη μπίζνα. Τα τηλεοπτικα δικαιώματα έχουν αλλάξει το ποδόσφαιρο. Χιλιάδες άνθρωποι δουλευουν.

4444

Δεκαέξι χρόνια φυλάκιση στον κυβερνήτη του Costa Concordia.

http://www.efsyn.gr/arthro/dekaexi-hronia-fylakisi-ston-kyverniti-toy-costa-concordia

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επιβεβαίωσε την καταδίκη σε 16 χρόνια φυλάκιση του Φραντσέσκο Σκετίνο, κυβερνήτη του Costa Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που όταν ναυάγησε το 2012 έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

Ο Σκετίνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, που επιβεβαίωσε προηγούμενες αποφάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης, φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, «εμπιστεύεται την δικαιοσύνη».

Ωστόσο, όπως είπαν, τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν αν πρόκειται να προσφύγουν και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στο δικαστήριο, ο Φραντσέσκο Σκεττίνο παραδέχθηκε ότι έδωσε εντολή να γείρει, το πλοίο κοντά στο νησί Τζίλιο, ώστε να κάνει ένα είδος υπόκλισης κοντά στον τόπο διαμονής ενός γνωστού και έμπειρου καπετάνιου, κάτι που ήταν ένας συνηθισμένος «φόρος τιμής».

Ωστόσο, όπως είπε, όταν κατάλαβε ότι το πλοίο ήταν πολύ κοντά στα βράχια, ζήτησε να διορθωθεί η πορεία πλεύσης, και οι υφιστάμενοί του και κυρίως ο πηδαλιούχος, έκαναν συνολικά οκτώ λάθη.

Στο σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι ο Σκετίνο εγκατέλειψε το Costa Concordia ενώ στο μισοβυθισμένο πλοίο βρίσκονταν ακόμη πολλοί επιβάτες,

και ότι ήλεγχε την πλεύση του κρουαζιερόπλοιου βασιζόμενος περισσότερο στο ένστικτό του και λιγότερο στη λεπτομερή χαρτογράφηση.

Σχόλιο: Έλεος, έκανε πλεύση με βάση το ένστικτο του και όχι με επιστημονικά δεδομένα, όπως είναι οι χάρτες! 

Σωστή η ποινή. 

4444

Έπεται συνέχεια στις κυβερνοεπιθέσεις;

http://www.efsyn.gr/arthro/epetai-syneheia-stis-kyvernoepitheseis

Τουλάχιστον 200.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 150 χώρε έπληξε η κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, εκφράζοντας φόβους πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τη Δευτέρα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με την Europol το χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνοεπίθεσης εντοπίζεται στην απαίτηση για την καταβολή λύτρων σε συνδυασμό με τη δράση ενός ιού για να διαδοθεί αυτόματα η κυβερνοεπίθεση.

«Το εύρος της κυβερνοεπίθεσης αυτής, είναι πρωτόγνωρο. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν περισσότερα από 200.000 θύματα σε τουλάχιστον 150 χώρες. Μεταξύ των θυμάτων, συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες. Επί του παρόντος είμαστε στη φάση κλιμάκωσης της απειλής. Οι αριθμοί αυξάνονται και ο φόβος είναι ότι θα εξακολουθήσουν ν’ αυξάνονται όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στις εργασίες τους, την Δευτέρα το πρωί κι ανοίξουν τους υπολογιστές τους» τόνισε ο Γουέινραιτ.

Ήρωας κατά λάθος

Εν τω μεταξύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον άνθρωπο που κατάφερε να δράσει άμεσα και να βοηθήσει στην ανάσχεση της περαιτέρω εξάπλωσης της επίθεσης.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα περισσότερα ΜΜΕ παρακολουθούσαν τον λογαριασμό Twitter του malwaretechblog, ενός Βρετανού ερευνητή της κυβερνοασφάλειας, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να σταματήσει την εξάπλωση του malware «WanaCrypt0r».

Ο, ανώνυμος προς το παρόν, ερευνητής είναι ένας 22χρονος, από την νοτιοδυτική Αγγλία, ο οποίος εργάζεται στην Kryptos logic μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με βάση στο Λος Άντζελες, αναφέρει ο Guardian.

«Γύρισα σπίτι το απόγευμα της Παρασκευής και είδα μια σειρά από άρθρα να μιλούν για επίθεση στο Εθνικό Σύστημα υγείας και άλλους οργανισμούς στη Μ. Βρετανία» δηλώνει στον Guardian και προσθέτει: «Έριξα μια ματιά και βρήκα ένα δείγμα από το malware και είδα ότι συνδεόταν σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση Διαδικτύου, η οποία δεν ήταν εγγεγραμμένη».

Εξηγεί ότι αγόρασε την συγκεκριμένη διεύθυνση (domain) και εγκατέστησε ένα διαδικτυακό «διακόπτη ασφαλείας» (kill switch) ώστε να μπορέσει να αποτρέψει την επέκταση του malware. Επισημαίνει ότι αγόρασε το domain επειδή η εταιρεία του ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις και με τον τρόπο αυτό μπορεί να τις μελετήσει καλύτερα.

«Στόχος ήταν απλά να παρακολουθήσουμε την εξάπλωση του ιού και να δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι στη συνέχεια, αλλά, τελικά, σταματήσαμε την εξάπλωσή του, απλά αγοράζοντας το domain».

Τη στιγμή που ανέλαβε δράση ήταν πολύ αργά για την Ευρώπη και την Ασία, όπου πολλοί οργανισμοί είχαν επηρεαστεί από την επίθεση, ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να έχουν περισσότερο χρόνο για να προστατευθούν από το malware – ransomware.

Ο ίδιος δηλώνει ότι προτιμά να μείνει ανώνυμος, καθώς δεν βρίσκει τον λόγο να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία, ενώ προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή απλά έχει τα «πέντε λεπτά δημοσιότητας» που του αναλογούν.

Προειδοποιεί, πάντως, τους χρήστες να ενημερώσουν το λογισμικό τους, καθώς οι δράστες θα καταλάβουν πως σταμάτησε ο ιός, θα αλλάξουν τον κώδικα και θα επιτεθούν ξανά.

Ο 22χρονος, μιλώντας στο BBC εξήγησε ότι: «Υπάρχει πολύ χρήμα στην υπόθεση αυτή, οπότε δεν πρόκειται να σταματήσουν. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να επιτεθούν ξανά τη Δευτέρα».

Με τον «malwartech» φαίνεται να συμφωνεί και ο συνεργάτης του Darien Huss, o οποίος δήλωσε ότι «μετά από την έκταση και τη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που εργάζονται στο να αλλάξουν τον ιό».

Δηλώνει ότι με βάση την εμπειρία του από τέτοιες επιθέσεις δεν θεωρεί ότι εμπλέκεται σε αυτές κάποιο κράτος.

«Η επίθεση ήταν πολύ απλή κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι σχετίζεται μια μια ομάδα ανθρώπων και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ικανοί, είναι μάλλον ερασιτέχνες».

Επιστροφή στην κανονικότητα;

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν εκείνη που δέχθηκε το πιο ισχυρό πλήγμα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας σχεδόν να παραλύει για αρκετές ώρες και την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση να είναι έντονη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν την κυβέρνηση πως ενώ γνώριζε ότι υπάρχει πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης δεν φρόντισε να αναβαθμίσει το λογισμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαίρως.

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα δαπανήσει περίπου 50 εκατ. λίρες για να αναβαθμίσει το σύστημα υπολογιστών στο σύστημα Υγείας.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, η Renault ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής από την Δευτέρα.

Σχόλιο: Η υπόθεση έχει πολύ χρήμα.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση;

4444

France: Elysee Palace: Macron and his wife:The Kiss

4444

Maria Sharapova: Culture: 

4444

USA: Trump stopped iLLegal iMMigration:Very good job: 

4444

What Happen Now? 

Ένας 22χρονος σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση με μόλις 11 δολάρια. 

Ένας 22χρονος Βρετανός σταμάτησε από καθαρή τύχη την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής και μάλιστα πληρώνοντας μόλις 10 δολάρια.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/enas-22xronos-stamatise-tin-pagkosmia-kubernoepithesi-me-molis-11-dolaria

Ένας Βρετανός νεαρός ερευνητής στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου αφηγήθηκε σήμερα πώς κατάφερε να αναχαιτίσει τον ρυθμό διάδοσης του ιού Wannacry, σε μια παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση «χωρίς προηγούμενο».

Στο μπλογκ του http://www.malwaretech.com, ο 22χρονος Βρετανός, που δεν θέλησε να αποκαλύψει τα στοιχεία του, περιγράφει πως «πήδηξε κυριολεκτικά» από την χαρά του όταν ανακάλυψε «κατά λάθος» έναν τρόπο για να περιορίσει το εύρος της επίθεσης η οποία επηρέασε τουλάχιστον 100 χώρες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ο βρετανικός τύπος τον περιέγραψε ως ένα «ήρωα κατά λάθος» παρά το γεγονός ότι έχει πολύ μεγάλη πείρα στον τομέα της πληροφορικής κι εργαζόταν όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

Ο νεαρός επιστήμονας εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατάφερε να βρει τον τρόπο να αντεπιτεθεί στον ιό βρίσκοντας κι αγοράζοντας το όνομα ενός πεδίου (domain) έναντι λίγων δολαρίων.

«Γενικά ένα κακόβουλο λογισμικό συνδέεται με το όνομα ενός πεδίου που δεν είναι καταχωρημένο. Με το να καταχωρήσουμε απλά αυτό το όνομα του πεδίου, καταφέρνουμε να σταματήσουμε την εξάπλωσή του».

Στο Twitter, παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε τη στιγμή που καταχωρούσε το πεδίο, ότι αυτός ο ελιγμός ήταν αρκετός για να σταματήσει τον ιό κι ότι η ενέργειά του ήταν «τυχαία από την αρχή».

Ωστόσο έτυχε θερμής υποδοχής σε εξειδικευμένα φόρουμ και το μπλογκ του αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρο Ασφάλειας του Κυβερνοχώρου της Βρετανίας (NCSC).

Το NCSC επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το “MalwareTech” είναι ένας «ιδιωτικός οργανισμός» και ότι ο «ήρωας» της ημέρας δεν ανήκει στο δυναμικό του όμως ενδεχομένως χρησιμοποίησαν τις γνώσεις του.

Σχόλιο: Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη. Έτσι ξεκινώ με την εξής ερώτηση; Πόσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το να σταματήσουν την εισβολή από τον Ιό;

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν είναι τυχαίος, εργάζεται στην πληροφορική. Δεν είναι άσχετος.

Δεν υπάρχει τύχη, όταν βλέπεις την μεγάλη εικόνα.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση;

4444

Όσο κι αν μεγαλώσεις, για τι μάνα σου, θα είσαι πάντα παιδί. 

4444

France: The Logn Trip of Marie Le Pen: 

Το μακρύ ταξίδι της Marie Le Pen.

H Marie Le Pen, σωστά ανακοίνωσε ότι πρέπει να αναμορφωθεί το κόμμα της.

4444

First Time: 

Portugal’s Salvador Sobral wins Eurovision 2017 and invites his sister Luisa to share the glory. 

Portugal have won Eurovision 2017 in Kiev, Ukraine, with Salvador Sobral and his ballad ‘Amar Pelos Dois’ walking away with the most points.

Salvador scored 758 points in total, taking in 382 in the jury vote and 376 in the popular vote, ahead of runners-up Bulgaria.

Bulgaria took 615 points in total, with 278 points in the jury vote and 337 points in the popular vote. Moldova came third with to 374 points in total.

4444

13/05/2017

4444

Tennis: ATP Madrid: Nadal won Djokovic: 

NadaL:Nike: 

Nadal: for past to present: 

 

Djokovic is very bad: Next Station: Rome:

Οι φωτογραφίες, είναι δικά μου, ScreenShot. Βέβαια αν η σύνδεση είναι καλύτερη, η ροή έχει καλύτερη ποιότητα, οι πόζες θα είναι μοναδικές. και σε νόημα. 

Γενικά σε ότι λέγεται εικόνα, είστε πίσω.  

4444

Macron & Germany: How must he going to Queen Angela? 

Μου αρέσει να παίρνω εικόνες από βίντεο, αλλά είναι κουραστικό, χωρίς τεχνολογία. Εικόνες που να έχουν αισθητική και νόημα.

Η φωτογραφία, είναι ποιο στατική.  

4444

Σε Γάλλο Μαθηματικό το Νόμπελ των Μαθηματικών, δηλαδή Βραβείο Άμπελ. 

Ο Γάλλος μαθηματικός Ιβ Μειέρ, ομότιμος καθηγητής στην  École normale supérieure Paris-Saclay,  κέρδισε το φετινό βραβείο Άμπελ, δηλαδή το «Νόμπελ Μαθηματικών» όπως είναι το παρατσούκλι του επάθλου.

Ο λόγος της διάκρισης είναι η συμβολή του επιστήμονα στη θεωρία των κυματιδίων (wavelet theory), η οποία έχει μία πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών – από την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, μέχρι τη συμπίεση ψηφιακών βίντεο.

Το βραβείο απονέμεται από τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών και συνοδεύεται από χρηματική αμοιβή 6 εκατ. νορβηγικών κορονών (περίπου 650.000 ευρώ).

Όπως γίνεται και στα βραβείο Νόμπελ, ο Μειέρ έμαθε για τη διάκριση λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της Ακαδημίας.

Η θεωρία των κυματιδίων αξιοποιείται σε υπολογιστικούς αλγόριθμους που αποτελούν βασικά εργαλεία των ερευνητών για την επεξεργασία, ανάλυση και αποθήκευση πληροφοριών.

Έχει επίσης εφαρμογή σε ιατρικές διαγνώσεις, όπως για παράδειγμα στις μαγνητικές τομογραφίες, ενώ χρησιμοποιείται για συμπίεση ψηφιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης σε αρχεία μικρότερου όγκου.

Τα κυματίδια αποτελούν επέκταση της ανάλυσης Φουριέ, δηλαδή του κλάδου των μαθηματικών που εγκαινίασε ο Γάλλος μαθηματικός Ζοζέφ Φουριέ, για την αναπαράσταση οποιασδήποτε περίπλοκης κυματομορφής με ένα άθροισμα άπειρων αρμονικών συναρτήσεων.

Μία τέτοια ανάλυση, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει σε ένα ηχητικό κύμα ή κάποιο σεισμικό σήμα.

Αν και η συγκεκριμένη μεθοδολογία είναι χρήσιμη σε συνεχή σήματα, όπως π.χ. στη συνεχή αναπαραγωγή της ίδιας νότας από ένα βιολί, δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί σε σύντομα σήματα, για να αφαιρέσει τον «θόρυβο».

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο σύντομος «βαρυτικός παλμός» που παράγεται όταν συγκρούονται δύο μαύρες τρύπες, όπως αυτός που ανιχνεύθηκε από το πείραμα LIGO το 2015.

Οι πρώτοι τύποι για την ανάλυση κυμάτων μικρής διάρκειας αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, μέχρις ότου ασχοληθεί με αυτόν τον κλάδο ο Μειέρ, αυτά τα εργαλεία δεν είχαν αποκτήσει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων του Φουριέ.

Ο δρόμος γι’ αυτό άνοιξε το 1986, ενόσω ο Γάλλος μαθηματικός εργαζόταν ακόμη στο πανεπιστήμιο Dauphine στο Παρίσι. Από τότε, έγινε περίπου ο «σύνδεσμος» ανάμεσα σε μαθηματικούς, μηχανικούς, φυσικούς και προγραμματιστές, οι οποίοι έκαναν νέες ανακαλύψεις πάνω στη θεωρία των κυματιδίων.

Σχόλιο: Τώρα ο κύριος Yves Meyer θα γίνει διάσημος. 

4444

Ο Γιώργος Γραμματικάκης μαζί με τον Μίλτο Κύρκο διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες ένα πολιτιστικό τριήμερο με θέμα την Ελλάδα και με ομιλία του κορυφαίου καθηγητή του Πρίνστον Άγγελου Χανιώτη.

4444

Κομφούκιος: Η διεφθαρμένη γενιά που υπηρετεί τη διαφθορά, στην ουσία, συντρίβει τις γενιές που έρχονται.

4444

Stanford team brings quantum computing closer to reality with new materials. 

https://scienmag.com/stanford-team-brings-quantum-computing-closer-to-reality-with-new-materials/

For 60 years computers have become smaller, faster and cheaper. But engineers are approaching the limits of how small they can make silicon transistors and how quickly they can push electricity through devices to create digital ones and zeros.

That limitation is why Stanford electrical engineering Professor Jelena Vuckovic is looking to quantum computing, which is based on light rather than electricity. Quantum computers work by isolating spinning electrons inside a new type of semiconductor material. When a laser strikes the electron, it reveals which way it is spinning by emitting one or more quanta, or particles, of light. Those spin states replace the ones and zeros of traditional computing.

Vuckovic, who is one of the world’s leading researchers in the field, said quantum computing is ideal for studying biological systems, doing cryptography or data mining – in fact, solving any problem with many variables.

“When people talk about finding a needle in a haystack, that’s where quantum computing comes in,” she said.

Marina Radulaski, a postdoctoral fellow in Vuckovic’s lab, said the problem-solving potential of quantum computers stems from the complexity of the laser-electron interactions at the core of the concept.

“With electronics you have zeros and ones,” Radulaski said. “But when the laser hits the electron in a quantum system, it creates many possible spin states, and that greater range of possibilities forms the basis for more complex computing.”

SUBHEAD: Capturing electrons

Harnessing information based on the interactions of light and electrons is easier said than done. Some of the world’s leading technology companies are trying to build massive quantum computers that rely on materials super-cooled to near absolute zero, the theoretical temperature at which atoms would cease to move.

In her own studies of nearly 20 years, Vuckovic has focused on one aspect of the challenge: creating new types of quantum computer chips that would become the building blocks of future systems.

“To fully realize the promise of quantum computing we will have to develop technologies that can operate in normal environments,” she said. “The materials we are exploring bring us closer toward finding tomorrow’s quantum processor.”

The challenge for Vuckovic’s team is developing materials that can trap a single, isolated electron. Working with collaborators worldwide, they have recently tested three different approaches to the problem, one of which can operate at room temperature – a critical step if quantum computing is going to become a practical tool.

In all three cases the group started with semiconductor crystals, material with a regular atomic lattice like the girders of a skyscraper. By slightly altering this lattice, they sought to create a structure in which the atomic forces exerted by the material could confine a spinning electron.

“We are trying to develop the basic working unit of a quantum chip, the equivalent of the transistor on a silicon chip,” Vuckovic said.

SUBHEAD: Quantum dots

One way to create this laser-electron interaction chamber is through a structure known as a quantum dot. Physically, the quantum dot is a small amount of indium arsenide inside a crystal of gallium arsenide. The atomic properties of the two materials are known to trap a spinning electron.

In a recent paper in Nature Physics, Kevin Fischer, a graduate student in the Vuckovic lab, describes how the laser-electron processes can be exploited within such a quantum dot to control the input and output of light. By sending more laser power to the quantum dot, the researchers could force it to emit exactly two photons rather than one. They say the quantum dot has practical advantages over other leading quantum computing platforms but still requires cryogenic cooling, so it may not be useful for general-purpose computing. However, it could have applications in creating tamper-proof communications networks.

SUBHEAD: Color centers

In two other papers Vuckovic took a different approach to electron capture, by modifying a single crystal to trap light in what is called a color center.

In a recent paper published in Nano Letters, her team focused on color centers in diamond. In nature the crystalline lattice of a diamond consists of carbon atoms. Jingyuan Linda Zhang, a graduate student in Vuckovic’s lab, described how a 16-member research team replaced some of those carbon atoms with silicon atoms. This one alteration created color centers that effectively trapped spinning electrons in the diamond lattice.

But like the quantum dot, most diamond color center experiments require cryogenic cooling. Though that is an improvement over other approaches that required even more elaborate cooling, Vuckovic wanted to do better.

So she worked with another global team to experiment with a third material, silicon carbide. Commonly known as carborundum, silicon carbide is a hard, transparent crystal used to make clutch plates, brake pads and bulletproof vests. Prior research had shown that silicon carbide could be modified to create color centers at room temperature. But this potential had not yet been made efficient enough to yield a quantum chip.

Vuckovic’s team knocked certain silicon atoms out of the silicon carbide lattice in a way that created highly efficient color centers. They also fabricated nanowire structures around the color centers to improve the extraction of photons. Radulaski was the first author on that experiment, which is described in another Nano Letters paper. She said the net results – an efficient color center, operating at room temperature, in a material familiar to industry – were huge pluses.

“We think we’ve demonstrated a practical approach to making a quantum chip,” Radulaski said.

But the field is still in its early days and electron tapping is no simple feat. Even the researchers aren’t sure which method or methods will win out.

“We don’t know yet which approach is best, so we continue to experiment,” Vuckovic said.

###

Editor’s note: The diamond research team included Stanford faculty members Zhi-Xun Shen, the Paul Pigott Professor in Physical Sciences, professor of photon science, of physics and of applied physics, and a senior fellow at the Precourt Institute for Energy; Nicholas Melosh, an associate professor of materials science and engineering and of photon science; and Steven Chu, the William R. Kenan Jr. Professor, professor of physics and of molecular and cellular physiology, and member of Stanford Bio-X and the Stanford Neurosciences Institute.

Media Contact

Tom Abate
tabate@stanford.edu
650-736-2245
@stanfordeng

Σχόλιο: Όταν είσαι γκουρού της πληροφορίας, ξέρεις, ότι οι Κβαντικοί Υπολογιστές θα κατασκευαστούν. Το ζήτημα είναι, ποιος θα τους κατασκευάσει και πότε; 

Η δεύτερη κάρτα, μας ρωτά, ποια πρόσωπα θα εμπλακούν και σε ποιο περιβάλλον. 

Μου αρέσει να δουλεύω με τις βασικές αρχές. Είναι φοβερά εργαλεία. Είναι τα καλύτερα εργαλεία.

4444

Jeff Koons & Ballerina:

4444

jEFF&L: 

Jeff Koons & Lady Gaga: 

jEEF & lADY 

4444

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας ταυτοποίησαν τον ransomware ως μια νέα εκδοχή του «WannaCry» που έχει την ικανότητα να διαδίδεται αυτομάτως σε εκτεταμένα δίκτυα εκμεταλλευόμενος έναν γνωστό σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα των Windows της Microsoft.

Οι χάκερ, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί για να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση, είναι πιθανό να εκμεταλλεύθηκαν ένα κομμάτι από τον κώδικα της NSA γνωστό ως «Eternal Blue» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα από μια ομάδα γνωστή ως Shadow Brokers, είπαν ερευνητές σε αρκετές ιδιωτικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιθέσεις ransomware που έχει δει ποτέ η κοινότητα του κυβερνοχώρου», δήλωσε ο Ριτς Μπέρτζερ, διευθυντής ερευνών απειλών στη Splunk, μία από τις εταιρείες που συνέδεσαν τον WannaCry με την NSA.

Οι Shadow Brokers αποκάλυψαν το Eternal Blue στο πλαίσιο μιας σειράς εργαλείων χάκινγκ που είπαν πως ανήκουν στην αμερικανική μυστική υπηρεσία.

4444

Water for Profit: Haiti’s Thirsty Season.

http://www.globalresearch.ca/water-for-profit-haitis-thirsty-season/5589825?platform=hootsuite

There is no shortage of water in Haiti. Yet, everywhere on the island, Haitians travel for miles to get water, pay dearly for it if they can find it, and sometimes die on their journey to collect it, like so many antelopes snatched by predators on their way to drink. How does a thing like that happen in a country that gets reliably drenched with more than 50 inches (130 cm) of naturally distilled rainwater per year?

Haiti is blessed with two rainy seasons: April to May, and August to October, but even during the driest months of December to February, the country gets about 1.5 inches per month. The Artibonite River alone carries more than 26,000 gallons (100 cubic meters) of fresh water per second! Another 13,000 gallons per second flow through nine other rivers that crisscross the mountainous landscape. As if that were not enough, Haitians also sit on about 15 trillion gallons of groundwater.

The latest foreign occupiers of Haiti would like us to believe that they found the country in a state of wilderness, with Haitians defoliating the trees and bouncing between the bare branches like monkeys that had not yet discovered fire or the wheel. In reality, Haiti has had a system of pipes where communities could collect their drinking water since 1841. About 40 years after that, households began to be equipped with their own water, so that by the early 20th century, this group represented one third of the population.

Haiti’s position with regard to potable water rivaled anywhere in the world and was contemporary with the construction of waterworks in cities of the United States. Keep in mind that it was in the mid-19th century that about 20,000 Londoners died of epidemics of Asian cholera. Their drinking water had become contaminated with the wastes of the upper classes, who had just become fond of water closets and did not care where their untreated wastes flowed. If this brings to mind the more recent contamination of Haiti by the United Nations “peacekeepers,” yes, plus cela change, plus c’est la même chose.

As in most places and for good reason, in Haiti the control of water distribution was the purview of cities. The Autonomous Metropolitan Drinking Water Authority (Centrale Autonome Métropolitaine d’Eau Potable, CAMEP) handled the water distribution in Port-au-Prince. Branches of the National Drinking Water Authority (Service National d’Eau Potable, SNEP) provided water in 28 other cities. Many of Haiti’s smaller communities and cities also built their own fountains and dug their own wells.

The average Haitian consumes very little water: about 10 gallons a day. By contrast, residents of most so-called developed countries consume 5 to 15 times more water, with the US being the most wasteful. This massive waste is directly linked to the advent of tap water inside of houses. According to the writer Ivan Illich, in the US,

“wherever tap water reached the households, water consumption increased by a factor of between twenty and sixty, which meant that a rate of thirty to 100 gallons a day became typical.”

Indeed, a major reason for the low consumption by Haitians is that almost no clean water is allowed to flow down a drain. Most Haitians, who are poor, collect their water in containers for drinking, cooking and washing. And even those who are more prosperous customarily lack water toilets or faucets inside their homes. The water is supplied to small outbuildings for cooking or showering and is used with a minimum of waste.

As Port-au-Prince’s population grew, the water authorities, as well as private concerns, added new branches to some of the water pipes. Tanker trucks also joined the delivery system. Thus the water system became privatized in a limited and chaotic way by the political class. According to a United Nations study, in 1976 the delivery of water to Port-au-Prince by CAMEP was about 17 million gallons per day, one half of which was wasted or redirected. This was certainly unfortunate for CAMEP, which was losing funds that might have been spent on its administration. On the other hand, Port-au-Prince’s population was less than 450,000, and even with the supposed waste or redirection, about 20 gallons of water were still supplied by the government per capita, per day.

Foreign aid and finance agencies like the US Agency for International Development (USAID), World Bank, and Inter American Development Bank (IDB) had gained a foothold in Haiti with the ascendance of the dictator Jean-Claude Duvalier in 1971. As these agencies set about to drive small Haitian farmers into bankruptcy to create surplus labor for new sweatshops in the capital, they also financed a series of studies of the country. Superficially, these studies were meant to guide the eradication of poverty, but their real purpose was to provide information on how exacerbate poverty to its absolute limit and profit from it.

One study in 2005, to identify the owners of Haiti’s water networks, was done by the Haitian branch of George Soros’ Open Society Foundations, which goes by the pretentious name, Foundation for Knowledge and Freedom (Fondasyon Konesans Ak Libète, FOKAL). This was an interesting detour for FOKAL, which appears to focus on cultural projects to catalyze the Americanization of Haitians. In 2006, the International Foundation of the Red Cross (IFRC) reported that 81 percent of Haitians lacked access to decent toilets, i.e. water closets. Consequently, the IFRC declared Haiti to be the world’s most unsanitary country and the only one that had become less sanitary in the previous decade. It did not matter that nearly all Haitians had access to latrines that were more sanitary than the water closets whose untreated wastes were dumped into bodies of water. The study also overlooked the heavy burden posed by the influx of more than 60,000 massively wasteful Westerners from non-governmental organizations (NGO), including the United Nations’ so-called peacekeepers, starting in 2004, and the Red Cross itself.

In general, the studies of Haiti’s water agreed that its population had outgrown its municipal water delivery systems, and this was true, especially in Port-au-Prince, where the population had reached 1.9 million by 2009 through a sustained and deliberate depopulation of the rural areas. It was nevertheless also true that there was ample water around for that population. New infrastructure would have to be built. The country could have dug more wells to expand its potable-water system and built water-treatment systems. Alternatively, or in combination, it could have widely adopted rainwater harvesting. This practice is common in regions like Central America and the Caribbean, with seasons of abundant rainfall, and it is especially well suited to countries like Haiti, whose mountainous terrain poses a great challenge to the installation of systems of water pipes.

Furthermore, rain-catchment systems are inexpensive to install and maintain. None of these things were done. Instead, the government created the National Water and Sanitation Authority (Direction Nationale de l’Eau Potable et de l’Assainissement, DINEPA) in 2009 to control all the drinking water of the country.

Despite its socialist sounding name, there is nothing nationalistic about DINEPA. It is a foreign organization with a Haitian front: a director general who often reminds poor Haitians that DINEPA “carries out its mission around the implementation of investments, network development, sector regulation, and stakeholder control,” which is gobbledygook for centralization and privatization.

The main stakeholders and financial backers of DINEPA are the World Bank, IDB, Spanish Agency for International Development Cooperation (Agencia Espanola de Cooperacion para el Desarrollo, AECID), US Center for Disease Control and Prevention (CDC), and UN International Children’s Emergency Fund (UNICEF). Haiti’s contribution, through its Fund for Economic and Social Assistance (Fonds d’Assistance Economique et Sociale, FAES), is trivial compared to the others, as is its influence.

The main beneficiaries of these international funds have been the two largest water-privatization companies in the world: Veolia Environnement S.A. and Suez Environnement S.A., both multibillion-dollar French corporations. Veolia was initially contracted by DINEPA on April 1, 2010, less than three months after the earthquake in Port-au-Prince, supposedly to assist the humanitarian emergency there. After DINEPA contracted Suez in February 26, 2011 to rebuild Port-au-Prince’s water system, Veolia moved on to the other cities, where its operations expanded with the cholera epidemic of October 2010. By a strange coincidence, starting around 2011, throughout Haiti, potable-water systems have suffered a rash of sabotage and required reconstruction.

There is nothing remotely humanitarian about the privatization of water. The idea is pure evil and its practice should be a crime. It ablates the life savings of hard working people, displaces, and kills them. This plague does not stop in Haiti. It has already reached the poorer cities in rich countries like the US. In every case, the same forces combine to turn water into a commodity. Veolia and Suez, which are at the forefront of the project to privatize the world’s waters, have an impressive history of lawsuits. One of the more recent ones was Michigan Attorney General Bill Schuette’s civil lawsuit against Veolia in December 2016. This lawsuit alleges that the company fraudulently submitted false and misleading statements to the public after its analysis of the water in Flint, Michigan. Contamination of this water with lead and other substances was associated with about 9,000 cases of lead poisoning in children younger than six, and an outbreak of Legionnaire’s Disease that caused 12 deaths.

In subsequent parts of this series, I will dissect the mechanisms by which water is snatched from municipal authorities in places like Haiti and Flint, Michigan, and privatized.

Dady Chery is the author of We Have Dared to Be Free. Photograph one from United Nations Photo archive; two, three, five, six, and eight by Alex Proimos; four by Evamaria; and seven, nine and ten from the Pan American Health Organization archive.

4444

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε πολλές χώρες.

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση έχουν δεχθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συστήματα νοσοκομείων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από τη Μ. Βρετανία, όπου σχεδόν παρέλυσε το εθνικό σύστημα υγείας με επιθέσεις, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για μεγάλες επιθέσεις σε πολλές χώρες. Από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία έως την Ρωσία, την Τουρκία, το Βιετνάμ και την Ταϊβάν.

Ρωσικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιθέσεις σε 45.000 συστήματα σε τουλάχιστον 74 χώρες.

Ο ιός που είναι «ransomware» προσβάλει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στην οθόνη τους εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο απαιτεί από τον χρήστη να πληρώσει «λύτρα» 300 δολάρια σε bitcoin μέσα σε επτά ώρες για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Europol, τόσο η Βρετανία όσο και η Ισπανία ζήτησαν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Επίσης οι μυστικές υπηρεσίες της Ρουμανίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν και εμπόδισαν κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικό οργανισμό, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήταν το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, πληροφορία που όμως δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές.

Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό

Το λογισμικό, όταν εγκατασταθεί στον υπολογιστή, μπλοκάρει την πρόσβαση στα αρχεία του απαιτώντας λύτρα και μπορεί να επηρεάσει κάθε ευάλωτο υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Ο «WannaCry» ή «WanaCrypt0r» χτυπά αρχεία με καταλήξεις .doc .dot .tiff .java .psd .docx .xls .pps .txt ή .mpeg, μεταξύ άλλων και όσο περνά ο χρόνος αυξάνει το ποσό των λύτρων που απαιτεί για να δώσει πρόσβαση όσο περνά ο χρόνος.

«Η κρυπτογράφηση των αρχείων συνεχίζεται ακόμη και μετά την εμφάνιση του μηνύματος με το αίτημα για λύτρα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες κυβερνοεπιθέσεις, που όταν εμφανιστεί το μήνυμα η κρυπτογράφηση έχει ολοκληρωθεί», λέει στην El Pais ο Ισπανός ειδικός στις κυβερνοεπιθέσεις Αγουστίν Μουνιόθ-Γκράντες.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, πίσω από την παγκόσμιας κλίμακας επίθεση ενδεχομένως να κρύβεται η ομάδα χάκερς με την ονομασία «Shadow Brockers». Ο ιός φέρεται να προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA). Η ομάδα αυτή είχε πραγματοποιήσει επίθεση στην NSA και είχε παραβιάσει το σύστημά της κλέβοντας τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε η NSA για να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί, πάντως, δηλώνουν σοκαρισμένοι από τις διαστάσεις της επίθεσης.

Το μήνυμα του Έντουαρντ Σόουντεν

Θέση για τις κυβερνοεπιθέσεις πήρε και ο Έντουαρντ Σόουντεν, ο οποίος δήλωσε μέσω Twitter «Η απόφαση της NSA να δημιουργήσει εργαλεία που θα στοχεύουν τους πολίτες των ΗΠΑ τώρα απειλεί τις ζωές ασθενών σε νοσοκομεία.

Παρά τις προειδοποιήσεις η NSA δημιούργησε software το οποίο μπορεί να επιτεθεί σε software χωρών του δυτικού κόσμου. Τώρα βλέπουμε τις επιπτώσεις».

4444

Huge ‘Ransomware’ Extortion Cyberattack Hits Dozens of Countries

(LONDON) — A huge extortion cyberattack hit dozens of nations Friday, holding computer data for ransom at hospitals, telecommunications firms and other companies. The attack appeared to exploit a vulnerability purportedly identified for use by the U.S. National Security Agency and later leaked to the internet.

The attack hit Britain’s health service, forcing affected hospitals to close wards and emergency rooms. Related attacks were reported in Spain, Portugal and Russia. Two security firms — Kaspersky Lab and Avast — said they had identified the malware behind the attack in upward of 70 countries, although both said the attack has hit Russia hardest.

The Russian Interior Ministry has confirmed it was hit by the “ransomware” attack, which encrypts data on infected computers and demands payment, usually via the digital currency bitcoin, to release it. Britain’s health service was also hit hard Friday as the attack froze computers at hospitals across the country, shutting down wards, closing emergency rooms and bringing medical treatments to a screeching halt.

Hospitals in areas across Britain found themselves without access to their computers or phone systems. Many canceled all routine procedures and asked patients not to come to the hospitals unless it was an emergency. Some chemotherapy patients were even sent home because their records could not be accessed.

Most of the affected hospitals were in England, but several facilities in Scotland also reported being hit. Doctors’ practices and pharmacies reported similar problems.

As similar widespread ransomware attacks were reported in Spain, Romania and elsewhere, experts warned that online extortion attempts by hackers are a growing menace. Hospitals, with their often outdated IT systems and trove of confidential patient data, are a particularly tempting target.

British Prime Minister Theresa May said there was no evidence that patient data had been compromised in the attack, and that it had not specifically targeted the National Health Service.

“It’s an international attack and a number of countries and organizations have been affected,” she said.

NHS Digital, which oversees U.K. hospital cybersecurity, says the attack used the Wanna Decryptor variant of malware, which infects and locks computers while the attackers demand a ransom.

Pictures posted on social media showed screens of NHS computers with images demanding payment of $300 worth of the online currency Bitcoin, saying: “Ooops, your files have been encrypted!”

Alan Woodward, visiting professor of computing at the University of Surrey, said there was evidence the ransomware was spreading using a Microsoft flaw exposed in a recent leak of information from U.S. intelligence agencies.

He said the affected computers likely had not applied the Microsoft patch or were running old operating systems for which no patch was available.

“I don’t believe it will have been a targeted attack, but will simply have been that the ransomware has sought out those organizations that are running susceptible devices,” he said.

Tom Griffiths, who was at Bart’s Hospital in London for chemotherapy treatment, said a nurse showed him her computer screen, which carried an image of a padlock.

“It had a countdown clock ticking down, stating that all data would be deleted unless a payment was received within that timeframe,” he said.

NHS Digital said the attack “was not specifically targeted at the NHS and is affecting organizations from across a range of sectors.” It initially said 16 NHS organizations had reported being hit, and more reports came in as the day went on.

Spain, meanwhile, activated a special protocol to protect critical infrastructure in response to the “massive infection” of personal and corporate computers in ransomware attacks. The National Center for the Protection of Critical Infrastructure says Friday it was communicating with more than 100 providers of energy, transportation, telecommunications and financial services about the attack.

The Spanish government said several companies had been targeted in ransomware cyberattack that affected the Windows operating system of employees’ computers. It said the attacks were carried out with a version of WannaCry ransomware that encrypted files and prompted a demand for money transfers to free up the system.

Spain’s Telefonica was among the companies hit.

Bart’s Health, which runs several London hospitals, said it had activated its major incident plan, cancelling routine appointments and diverting ambulances to neighboring hospitals.

Patrick Ward, a 47-year-old sales director, said his heart operation, which was scheduled for Friday, was cancelled at St. Bartholomew’s Hospital in London.

Griffiths, who was receiving chemotherapy at Bart’s, said several cancer patients had to be sent home from Bart’s because their records or bloodwork couldn’t be accessed.

“Both staff and patients were frankly pretty appalled that somebody, whoever they are, for commercial gain or otherwise, would attack a health care organization,” he said. “It’s stressful enough for someone going through recovery or treatment for cancer.”

The National Cyber Security Centre, part of the GCHQ electronic intelligence agency, said it was working with police and the health system to investigate the attack.

British government officials and intelligence chiefs have repeatedly highlighted the threat to critical infrastructure and the economy from cyberattacks. The National Cyber Security Centre said it had detected 188 “high-level” attacks in just three months.

Britain’s National Health Service is a source of pride for many Britons but faces substantial budget issues and has had previous problems with its huge IT system.

Ransomware attacks are on the rise around the world. In February 2016, the Hollywood Presbyterian Medical Center in California said it had paid a $17,000 ransom to regain control of its computers from hackers.

Krishna Chinthapalli, a doctor at Britain’s National Hospital for Neurology & Neurosurgery who wrote a paper on cybersecurity for the British Medical Journal, warned that British hospitals’ old operating systems and store of confidential patient information made them an ideal target for blackmailers.

He said many NHS hospitals in Britain use Windows XP software, introduced in 2001, and as government funding for the health service has been squeezed “IT budgets are often one of the first ones to be reduced.”

“Looking at the trends, it was going to happen,” he said. “I did not expect an attack on this scale. That was a shock.”

4444

Guru Josh Project – Infinity:

4444

12/05/2017

4444

Massive CyberAttack: Britain & 12 other countries: 

4444

Smartophones και κινητά.

Μείωση της αγοράς των συσκευών κινητής τηλεφωνίας σημειώθηκε κατά το πρώτο δίμηνο του έτους (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) απόρροια της οικονομικής αβεβαιότητας των καταναλωτών που περιορίζουν τις δαπάνες τους στις απολύτως αναγκαίες.

Το σύνολο της αγοράς (απλά κινητά και smartphone) σε αριθμό τεμαχίων μειώθηκε κατά 24,2% (πουλήθηκαν το πρώτο δίμηνο φέτος 356,2 χιλ. συσκευές έναντι 470,3 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και 459,4 χιλ. το 2015).

Η αξία σημείωσε πτώση 21,2% έναντι του πρώτου διμήνου του 2016 (66,4 εκατ. ευρώ φέτος το πρώτο δίμηνο του έτους έναντι 84,3 εκατ. πέρσι και 78,2 εκατ. το 2015 που ήταν επίσης μια δύσκολη περίοδος).

Αναφορικά με την αναλογία στις πωλήσεις των απλών κινητών σε σχέση με αυτές των smartphone κινήθηκε περίπου σε ίδιο με πέρσι ποσοστό.

Συγκεκριμένα σε τεμάχια το πρώτο δίμηνο φέτος το 80% ήταν smartphone (πέρσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 79,3%). (Δικό μου, εγώ φέτος αγόρασα το πρώτο μου smarphone). 

Ωστόσο σε αξία οι έξυπνες συσκευές καταλαμβάνουν το 96,4% της αγοράς (ή 64,9 εκατ. ευρώ) με τη διαφορά από πέρσι να είναι ελάχιστη (96% το αντίστοιχο ποσοστό για το πρώτο δίμηνο του 2016).

Η αγορά των απλών κινητών το εξεταζόμενο διάστημα (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016 μειώθηκε σε όγκο 27,5% και σε αξία 30,5%.

Η αγορά των έξυπνων κινητών συσκευών αντίστοιχα μειώθηκε 24,4% σε όγκο (πωλήθηκαν 287,4 χιλ. συσκευές έναντι 380,2 χιλ.) και 23,5% σε αξία (64,9 εκατ. ευρώ έναντι 84,9 εκατ.).

Στα απλά κινητά ο μέσος όρος λιανικής τιμής διαμορφώθηκε στα 34 ευρώ από 35 ευρώ (μείωση 4,1%) ενώ στα έξυπνα αυξήθηκε 1,2% στα 226 ευρώ από 223 ευρώ.

Η κατηγορία που περισσότερο αυξήθηκε στα απλά κινητά είναι αυτή όπου οι τιμές κινούνται μεταξύ των 26 και 70 ευρώ με ελάχιστη κίνηση στις υπόλοιπες κατηγορίες. (Δικό μου, αυτή η κατηγορία είναι φτηνή και προσφέρει αρκετά). 

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το infocom.gr στα smartphones ειδικότερα το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς (μετρώντας τεμάχια) είναι η κατηγορία αυτών που στοιχίζουν από 150 έως 200 ευρώ.

Καταλαμβάνει φέτος στο εξεταζόμενο διάστημα το 24,3% (έναντι 25,4% πέρσι). Αύξηση σημείωσε ωστόσο η κατηγορία των 100 έως 150 ευρώ και κατέλαβε το 22% (έναντι 19,6%).

Αντίθετα μειώθηκε το ποσοστό των κινητών που κοστίζουν έως 100 ευρώ σε 20,9% από 25,6%. Η κατηγορία των κινητών με τιμή άνω των 500 ευρώ κατέλαβε το 9,2% της συνολικής αγοράς των έξυπνων έναντι 9,4%.

Όσο αφορά την κατάταξη με βάση την αξία των smartphones αυτά με τιμή πάνω από τα 500 ευρώ καταλαμβάνουν στο πρώτο δίμηνο του έτους το 30,5% της συνολικής αγοράς, το 19,4% έχουν αυτά με τιμή από 150 έως 200 ευρώ και το 12,3% αυτά με τιμή από 100 έως 150 ευρώ.

Ακόμα, σε τεμάχια το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις έξυπνες συσκευές 31,5% συνεχίζει να έχει στη χώρα μας η Samsung η οποία ωστόσο έχασε μερίδιο (37,5% το πρώτο δίμηνο του 2016).

Σε αξία το ποσοστό της το πρώτο δίμηνο φέτος διαμορφώθηκε σε 36,2% (από 38,1% πέρσι).

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις έξυπνων κινητών μάρκας Huawei. Σε τεμάχια ήταν το 14,9% της αγοράς (από 7,7% πέρσι το εξεταζόμενο διάστημα) και σε αξία το 12,5% (από 5,2%). (Δικό μου: Η Κίνα από εργολάβος κατασκευαστής, μπαίνει δυναμικά στην κύρια σκηνή. Το Huawei είναι επώνυμο). 

Στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η ελληνική MLS με μερίδιο αγοράς 10,3% (από 3,3%) σε τεμάχια και 5,9% σε αξία (από 2,9%). (Δικό μου, το tablet που έχω είναι MLS, για τα λεφτά του, αξίζει). 

Την τέταρτη θέση στις πωλήσεις με βάση τον όγκο καταλαμβάνει η Apple με μερίδιο 7,8% αμετάβλητο σε σχέση με το 2016, με τη θέση της όμως, όσο αφορά την αξία, να είναι υψηλότερη (δεύτερη) καθώς η αξία των συσκευών Apple που πουλήθηκαν το πρώτο δίμηνο φέτος αντιστοιχούσε στο 24,4% της συνολικής αγοράς (έναντι 26,5% πέρσι). (Δικό μου, η Apple είναι σταθερή αξία, αλλά είναι και η ποιο ακριβή). 

Ακόμη, σε τεμάχια η lenovo είχε μερίδιο αγοράς 7,5% (από 6,2%), (Δικό μου, το Smartphone που έχω είναι Lenovo).

μειωμένο ήταν το ποσοστό των συσκευών Vodafone 3,8% από 6,4% πέρσι, το ποσοστό της κινεζικής ZTE διαμορφώθηκε σε 2,4% από 3,3% και της LG σε 3,1% από 7,5%.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner για το 2016 παγκοσμίως την πρώτη θέση στις πωλήσεις κινητών συσκευών καταλαμβάνει η Samsung, με την Apple να ακολουθεί στη δεύτερη, ωστόσο η τάση είναι ανοδική για την Apple (στο τελευταίο τρίμηνο πέρσι ήρθε πρώτη) και καθοδική για την Samsung. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Huawei.

Σχόλιο: Η κινητή τηλεφωνία θα συνεχίσει να φέρνει κέρδη.

Αφού αγόρασα κι εγώ smartphone σημαίνει ότι η αγορά έχει μπει στην ώριμη μεγάλη περίοδο.

Φυσικά θα μπορούσα να γράψω ένα σωρό πράγματα που θα γίνουν ή να αγοράσω μετοχές και να γίνω πλούσιος ή να πω σε κάποιους άλλους να γίνουν πλούσιοι!

Ένα πράγμα που θέλω να γίνει, είναι οι ταχύτητες στο mobile.

Επίσης στην Ελλάδα το mobile είναι πανάκριβο.

Το internet είναι βασικό αγαθό όπως το ψωμί και το γάλα.

4444

airbnb:Greece: 

Δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες. Μπορείς να το εκμεταλλευτείς.

Ας κάνουμε την Αθήνα με τον Αρχαιοελληνικό  πολιτισμό, κορυφαίο προορισμό για τουρίστες με σεβασμό στην κουλτούρα και την γνώση.

Περισσότερες από 70.000 θέσεις θα δημιουργηθούν.

Η Αθήνα πρέπει να είναι καθαρή και τα πάρκα λειτουργικά.

Η Αθήνα, πρέπει να γίνει ευρωπαϊκή πόλη, γιατί τώρα δεν είναι.

Τα λεφτά τα δίνει το περιβάλλον, όσοι δεν μπορείτε να κατανοήσετε αυτή την βασική οικονομική αρχή, είστε καταδικασμένοι.

4444

Σήμερα στο Brekfast στα FM μια φωνή από το βάθος είπε: Το ΠΑΣΟΚ είναι dead. Τα Zombie του ΠΑΣΟΚ. 

Το να ψηφίζεις, αυτούς που σε έβαλαν στην κόλαση των μνημονίων, είναι τραγικό.

Οι Πασόκοι έβαλαν την Ελλάδα στα μνημόνια, ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν 100%.

ΑΝ το 2010 γινόταν μια περικοπή 25%, η Ελλάδα δε θα πήγαινε ποτέ στα μνημόνια, αλλά οι Πασόκοι, ήθελαν την εξουσία με κάθε κόστος για την χώρα. Έτσι έμαθαν.

Η Ελληνική κοινωνία, σωστά είναι στα μνημόνια, διότι σήμερα το 2017 συνεχίζουν να ψηφίζουν τα Zombie.

4444

Vogue Magazine: Woman & Tree & Water: αντανακλάσεις: 

4444

Tennis: ATP Madrid: Bouchard Lose 0-2:

4444

Ο Μιχάλης Breakfast στα FM κάνει ένα πολύ καλό show.

Για να το πετύχει, διάλεξε και σωστούς συνεργάτες.

Σήμερα έδωσε το ενοίκιο στη Δήμητρα.

Ο άνθρωπος εκτός από Show κάνει και κοινωνικό έργο. Όσο μπορεί.

Μου αρέσει ο τρόπος που το κάνει.

Δε σε ζαλίζει. Για σου ποιος είσαι, δύο τρεις προτάσεις ακόμα και ναι κέρδισες το ενοίκιο του μηνός.

Γρήγορα κεφάτα και με αξιοπρέπεια.

Σήμερα πάνω από δύο φορές του είπαν ότι τον αγαπούν.

Και οι συνεργάτες του βέβαια είναι εκεί για να βοηθήσουν.

4444

Survivor: Η αποκάλυψη από τη μητέρα του Γιάννη Σπαλιάρα! «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και…»

http://www.zappit.gr/psychagogia/survivor-apokalypsi-apo-ti-mitera-tou-gianni-spaliara-milisame-sto-tilefono-kai/1284841

«Με απασχολεί και ο τραυματισμός του, αν είναι καλά εκεί μέσα, αν στεναχωριέται με κάτι. Έχω πολλά στο μυαλό μου».
 Στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσε συνέντευξη η μητέρα του Γιάννη Σπαλιάρα, Ευαγγελία, που μίλησε φυσικά για το Survivor και τον γιο της. Αποκάλυψε επίσης πως όλοι οι παίκτες μίλησαν με την οικογένειά τους κοντά στο Πάσχα.

Ξέρει να επιβιώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες;

Ναι, είναι Survivor ο Γιάννης μου.

Αλλά ως μάνα στεναχωριέμαι και αγχώνομαι που δεν τρώει, αν θα πάει καλά στα αθλήματα, που ήταν προτεινόμενος. Με απασχολεί και ο τραυματισμός του, αν είναι καλά εκεί μέσα, αν στεναχωριέται με κάτι. Έχω πολλά στο μυαλό μου.

Πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του show;

Εγώ θα είμαι ευχαριστημένη αν μπει στην τελική τετράδα. Κάτι που είναι πολύ πιθανό, γιατί είναι δυνατός παίκτης.

Τον δυσκολεύει και ο τραυματισμός του να αποδώσει. Όπως μου είπε στο τηλέφωνο, τον πιάνουν ακόμη κράμπες στο πόδι.

Πότε μιλήσατε στο τηλέφωνο;

Μιλήσαμε μία και μοναδική φορά στο τηλέφωνο κοντά στο Πάσχα. Όλοι οι παίκτες μίλησαν τότε με τους γονείς τους. Απαγορευόταν όμως στο τηλέφωνο να τους μεταφέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα.

Η συνομιλία μας κράτησε ένα λεπτό και μετά κόπηκε αυτόματα η γραμμή.

Μου είπαν από την παραγωγή “επιτρέπονται μόνο ερωτήσεις που θα αφορούν θέματα υγείας και οικογένειας”. Επίσης κάθε εβδομάδα επιτρέπεται να τους στέλνουμε από ένα μήνυμα. Το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων ελέγχεται από την παραγωγή και εκείνοι αποφασίζουν αν θα το παραδώσουν ή όχι στους παίκτες.

Τι σας ρώτησε;

«Μαμά πώς είσαι;». Και στη συνέχεια «Ο Δημήτρης (σ.σ ο αδερφός του) τι κάνει;», «το μαγαζί πώς πάει;».

Αν μπορούσατε να γράψετε ένα γράμμα που θα ξέρατε ότι θα το διαβάσει, τι θα λέγατε;

Θα του έλεγα «Γιάννη μου, είσαι πολύ δυνατός. Μου λείπεις, σε σκέφτομαι και σε καμαρώνω. Σε βλέπω κάθε μέρα στην τηλεόραση, να προσέχεις τον εαυτό σου. Προχώρα και φρόντισε να γυρίσεις –όποτε και να γυρίσεις- πίσω υγιής. Σε αγαπώ, η μαμά σου».

Σχόλιο: Μάνα είναι μόνο μία. Η μητέρα του Γιάννη, θα είναι ευχαριστημένη, αν ο γιος της, μπει στην 4αδα. Λογική απαίτηση.

4444

Εάν ο Κομφούκιος μπορούσε να έρθει στο παρόν και έβλεπε ότι τον έχουν κάνει Θεό, θα είχε φρικάρει.

Ο Κομφούκιος, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι Θεός.

Δημόσιος Υπάλληλος ήταν ο άνθρωπος και ασχολήθηκε με την Διοίκηση και την εφαρμογή της, στην Κοινωνία.

Γιατί οι άνθρωποι, ένιωσαν την ανάγκη να τον κάνουν Θεό;

4444

Ελένη Μενεγάκη για Survivor και Βαλαβάνη: «Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε τα παιδάκια του Δημοτικού»!

http://www.zappit.gr/psychagogia/eleni-menegaki-gia-survivor-kai-valavani-afto-den-pistevoun-oute-ta-paidakia-tou-dimotikou/1282922

Η παρουσιάστρια ζήτησε να παρατηρήσουμε προσεκτικά τα πλάνα και “άδειασε” την Ευρυδίκη Βαλαβάνη…

Πολλές οι συζητήσεις μετά την αποχώρηση της Λάουρα Νάργες από το Survivor, κι ενώ όλοι περίμεναν ότι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη θα έφευγε από τον Άγιο Δομίνικο.

Η Ελένη Μενεγάκη, λίγο πριν παίξει το βίντεο με την αποχώρηση, είπε στους τηλεθεατές:

«Θέλω να δείτε λίγο, την ώρα που ο Σάκης Τανιμανίδης έδωσε τα αποτελέσματα του ποιος αποχωρεί από το Survivor. Δείτε τα πρόσωπα και πόσο θα ήθελα να σας βγάζω στο τηλέφωνο και να μου λέτε εσείς τι καταλαβαίνεται από ότι βλέπετε και τι φαντάζεστε»!

Αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, η Ελένη Μενεγάκη σχολίασε για τα δάκρυα της Ευρυδίκης Βαλαβάνη: «Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε τα παιδάκια του Δημοτικού! Εγώ πιστεύω ότι είχε τόση υπερένταση γνωρίζοντας ότι παίζει κατά ένα ποσοστό να είναι και αυτή που θα αποχωρήσει από το παιχνίδι και απλά εκείνη την ώρα να της έφυγε το βάρος. Φαντάζομαι ότι κι εγώ αυτή την αντίδραση θα είχα».

Σχόλιο: Παρακολουθώ την μεγάλη επιτυχία του Αλαφούζου και του sarvivor και πως θα διαχειριστή αυτή την αναπάντεχη επιτυχία.

Οι τηλεθεατές, με βάση όσα διάβασα, μιλούν για στημένη ψηφοφορία για να μην φύγει η Βαλαβάνη.

Γιαννάκη δε μας τα λες καλά, αν σκεφτώ τι λες και γράφεις για την διαιτησία στο ποδόσφαιρο. 

Στο Sarvivor εσύ είσαι ο Αρχιδιαιτητής. 

Πριν την κρίση, έχω ποστάρει την Βαλαβάνη, εδώ και εβδομάδες, σα να σου λέω, πρόσεξε, πως θα το χειριστείς, όταν έρθει η ώρα στην ροή των γεγονότων.

4444

Rihanna: 8: I want, this Album, to be, All time classic:

4444

Nicole Kidman:

4444

Israel: Hunger Strikers:

4444

Ποιος χάκαρε την πέμπτη γαλλική δημοκρατία;

http://info-war.gr/pios-chakare-tin-pebti-galliki-dimokratia/

Άρης Χατζηστεφάνου
Πηγή: ΠΡΙΝ

Σε γιγαντιαία επιχείρηση διαχείρισης κρίσης μετατράπηκε η προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν, 24 ώρες πριν από τι εκλογές, ύστερα από την κυκλοφορία στο διαδίκτυο χιλιάδων προσωπικών e-mail και λογιστικών στοιχείων της προεκλογικής του καμπάνιας.

Την στιγμή που το επιτελείο του πρώην τραπεζίτη αναγνώριζε δημοσίως ότι έχει πέσει θύμα χάκερ, στο διαδίκτυο κυκλοφορούσαν ήδη στοιχεία για την ύπαρξη ειδικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους.

Προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, ο Μακρόν δήλωσε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πλέον και πλαστά στοιχεία, παράλληλα με τα γνήσια έγγραφα που υπεκλάπησαν από τους υπολογιστές του.

Τα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία στην πλειονότητά τους δεν έδιναν στη δημοσιότητα κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που θα μπορούσε να βλάψει τον Μακρόν, άφηναν να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια «ακόμη» παρέμβαση της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία. Η λέξη «ακόμη» υπονοεί, βέβαια ότι η ήττα της Χίλαρι Κλίντον οφείλεται στην παρέμβαση του Πούτιν. Ασχέτως του αν πραγματικά υπήρχαν Ρώσοι χάκερ πίσω από την επίθεση, η αντιμετώπιση του θέματος από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ακολουθεί πλέον ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: καθώς ευρεία λαϊκά στρώματα απορρίπτουν τους υποψηφίους του πολιτικού κατεστημένου και (ελλείψει σοβαρών προτάσεων από την Αριστερά) ψηφίζουν πολιτικά τέρατα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μαρίν Λεπέν, τα ΜΜΕ αποδίδουν τους εκλογικούς σεισμούς σε χάκερ και στη διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. Στόχος τους είναι να αποκρύψουν την τεράστια ταξική οργή των ψηφοφόρων αλλά και τον κενό περιεχομένου λόγο των δικών τους υποψηφίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λονδίνο, ομάδα βουλευτών άφηνε υπόνοιες για παρέμβαση της Ρωσίας ή/και της Κίνας ακόμη και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ, με μόνο «στοιχείο» ότι είχε παρουσιαστεί ένα τεχνικό πρόβλημα στην ηλεκτρονική εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους λίγο πριν από την ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή ο ευρωπαϊκός και αγγλοσαξονικός Τύπος χρησιμοποιεί την επίθεση των χάκερ στον Μακρόν για να προετοιμάσει το έδαφος για μια ακόμη σκληρότερη διπλωματική σύγκρουση με τη Μόσχα. «Εάν αποδειχθεί ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση, στόχος της δεν είναι ο Μακρόν αλλά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση» ήταν η επωδός των μεγαλύτερων εφημερίδων .

Άλλοι χρησιμοποιήσαν το περιστατικό σαν αφορμή για να χτυπήσουν και πάλι τα Wikileaks, παρά το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Τζούλιαν Ασάνζ δεν είχαν καμία ανάμιξη στην υπόθεση και απλώς παρέπεμπαν στην ιστοσελίδα που περιείχε τα στοιχεία της διαρροής.

Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν σαφές αν η διαρροή θα επηρέαζε το προβάδισμα με 62% του Μακρόν, καθώς ο εκλογικός νόμος απαγορεύει τη δημοσίευση νέων δημοσκοπήσεων αλλά ακόμη και τις δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων, που θα μπορούσαν να ερευνήσουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Το προβάδισμα του Μακρόν, αν και ιδιαίτερα υψηλό, δείχνει ότι ο πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ και πρώην υπουργός οικονομικών του Ολάντ απέτυχε να συσπειρώσει την γαλλική κοινωνία στο πλευρό του, όπως είχε κάνει ο Ζακ Σιράκ το 2002 όταν κατατρόπωσε το Εθνικό Μέτωπο με 82% των ψήφων.

Το γεγονός ότι το πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο για να πετύχει αυτή τη διαφορά, έριξε στη μάχη το σύνολο των δυνάμεών του (συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων της γαλλικής και ευρωπαϊκής αριστεράς) δείχνει ότι τα καύσιμά του εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς ακριβώς τη στιγμή που θα τα χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή – αυτή η φορά στους δρόμους και όχι στις κάλπες.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατη έρευνα της ΕΕ δείχνει ότι το 61% των νέων ηλικίας 18-34 ετών στη Γαλλία δηλώνει ότι θα συμμετείχε σε γενικευμένη εξέγερση εναντίον των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου, εάν αυτή ξεσπούσε τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες (το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα αγγίζει το 68%).

Το μέγεθος της πολιτικής κρίσης ήταν εμφανές και στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στο οποίο οι δυο υποψήφιοι κατανάλωσαν 150 λεπτά σε προσωπικές επιθέσεις και προσβολές ενώ πλειοδοτούσαν στην ανάγκη ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών αλλά και των πολεμικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Η απέχθεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας απέναντι στο ψεύτικο δίλλημα νεοφιλελευθερισμός ή νεοφασισμός εκφράστηκε με τα σύνθημα «Μακρόν 2017 = Λεπέν 2022» αλλά και το σύνθημα «ούτε με τη χολέρα ούτε με την πανούκλα», το οποίο μάλιστα εμφανίστηκε ακόμη και σε απεργιακή αφίσα του συνδικάτου CGT.

Την ίδια ώρα στο χώρο του πάλαι ποτέ ισχυρού κέντρου επικρατεί εικόνα πλήρους διάλυσης καθώς εκτός από την πολιτική εξάχνωση των σοσιαλιστών και οι «Ρεπουμπλικάνοι» δοκιμάζονται από εσωτερικές συγκρούσεις που θα μπορούσαν να διαλύσουν το κόμμα πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αρκετά στελέχη που πρόκεινται στον Σαρκοζί δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για το τι θα ψηφίσουν (παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει πως στηρίζει τον Μακρόν) ενώ υπήρξαν και ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος που εξέφρασαν την στήριξή τους στην Λεπέν.

Η τακτική του Μελανσόν να μην στηρίξει ανοιχτά τον Μακρόν, παρά το γεγονός ότι όσο πλησίαζαν οι εκλογές «μαλάκωνε» τη θέση του καλώντας τους ψηφοφόρους να «καταψηφίσουν την Λεπέν», φαίνεται να αποδίδει καρπούς ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Τη στιγμή που το Εθνικό Μέτωπο σάρωνε σε αρκετά προπύργια του σοσιαλιστικού αλλά και του κομμουνιστικού κόμματος, η πορεία του μετριοπαθή Μελανσόν αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι στο NPA και τη LO έδειχναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας επιμένει αριστερά όταν μοναδικός στόχος του συστήματος ήταν να εξαφανίσει αυτήν ακριβώς την προοπτική.

4444

11/05/2017

4444

Τελικά ποιος σκοτώνει ποιόν στη Βενεζουέλα;

4444

Helena Paparizou: TEDx Athens:

4444

Katerina Kenouriou: She is Smart: She Is Hot:

4444

Maria Sharapova: Rome: Street Art:

4444

Στην Ελλάδα είναι χρεωμένες οι επιχειρήσεις, όχι οι επιχειρηματίες.

Ο Ψυχάρης έφυγε από τον ΔΟΛ με λεφτά.

Η εταιρεία έχει τα χρέη.

Αντίθετα με τον Κωστόπουλο.

Στον Καπιταλισμό, η Εταιρείες είναι αυτόνομα νομικά πρόσωπα.

Ο Trump στην Αμερική, έγινε πλούσιος μέσα από τον πτωχευτικό κώδικα.

4444

The Mirror and the Woman: 

4444

Και ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης είναι καινούριοι παίκτες και ταράζουν τα νερά. Αυτό είναι πολύ καλό. 

Γιατί είναι καλό; Γιατί οι προηγούμενοι, χρεοκόπησαν την χώρα.

4444

Έτσι μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή σας. 

Το Instagram συνεχίζει να γιγαντώνεται, αφού πρόσφατα ξεπέρασε το φράγμα των 700 εκατομμυρίων χρηστών. Παράλληλα δεν σταματά να προσφέρει και νέες λειτουργίες στους χρήστες του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα darkpony.com, η τελευταία προσθήκη της πλατφόρμας δίνει πλέον την δυνατότητα στον χρήστη να ανεβάζει τις φωτογραφίες του και χωρίς την χρήση της mobile εφαρμογής. Πιο αναλυτικά:

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να πάτε στην σελίδα instagram.com από τον browser της φορητής συσκευής σας όπου θα σας εμφανίζει πλέον το σχετικό εικονίδιο. Πατώντας το, σας δίνεται η δυνατότητα είτε να κάνετε λήψη νέας φωτογραφίας με την κάμερα της συσκευής σας, είτε να επιλέξετε μια παλαιότερη λήψη από το άλμπουμ φωτογραφιών.

Αν δοκιμάσετε τώρα να κάνετε το ίδιο από τον σταθερό ή φορητό υπολογιστή σας, θα προσέξετε πως το συγκεκριμένο εικονίδιο δεν εμφανίζεται. Μην ανησυχείτε όμως, η λύση είναι εξαιρετικά απλή.

Επισκεφτείτε την σελίδα instagram.com από τον Google Chrome στον σταθερό ή φορητό υπολογιστή σας. Στην συνέχεια, αφού βεβαιωθείτε πως έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας, πιέστε το πλήκτρο “F12” στο πληκτρολόγιο σας. Θα σας εμφανίσει την παρακάτω εικόνα:

Στο παράθυρο που θα σας εμφανίσει, θα δείτε στην πάνω-αριστερή γωνία του, το εικονίδιο εναλλαγής προβολής Desktop/Mobile.

Κάνοντας κλικ επάνω στην επιλογή, θα σας εμφανίσει στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας την επιλογή για ανάρτηση φωτογραφίας.

Για να βγείτε από το “Mobile View”, κάντε ξανά κλικ στην ίδια επιλογή ή απλά κλείστε την συγκεκριμένη καρτέλα.

4444

Περρής και ΣΚΑΙ απειλούν τον Πρωθυπουργό να μην κατέβει στο άβατο του Μαρινάκη!

http://www.epikairo.com/perris-ke-ske-apiloun-ton-prothypourgo-na-min-katevi-sto-avato-tou-marinaki/

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΡ και Εισαγγελία;

Ο Βαγγέλης Περρής στην δήθεν αθλητική εκπομπή, για να πιάνουμε ψηφαλάκια των φιλάθλων, απείλησε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να μην τολμήσει να κατέβει στην, όπως θεωρεί, ιδιοκτησία του Μαρινάκη, τον Πειραια αλλιώς “θα δει τι θα πάθει”.

Αν αυτό δεν υπόκειται στον αντιτρομοκρατικό Νόμο, τότε γιατί τον ψήφισε η Ελληνική Βουλή; Για τον καστανά που πουλάει χωρίς απόδειξη;

Σχόλιο: Εκτός από τον Σαββίδη και ο Μαρινάκης θέλει να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό.

Λογικό αφού Βρίσκεται πίσω από εφημερίδες – ραδιόφωνο.

Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος θα ξέραμε ακριβώς, ποιος έχει πραγματικά τα μέσα ενημέρωσης. Δε θα βλέπαμε δηλαδή τους αχυράνθρωπους.

Ο Μαρινάκης, έχει και τον Ολυμπιακό. Έχει και δικό του Δήμαρχο στον Πειραιά.

Πρώτα απέκτησε ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό και μετά έκανε όλα τα άλλα.

Τα Παραπολιτικά έχουν βγάλει πολλά άπλυτα του Αλαφούζου που το παίζει ηθικά άμεμπτος.

Όταν διαβάζω ότι ο Κοπελούζος δεν έχει σχέση με ΜΜΕ, με πιάνουν χοντρά γέλια.

Το έχω ξαναγράψει και ο Ιβάν Σαββίδης το έχει διαβάσει και το κατάλαβε.

Για να κάνεις μεγάλες μπίζνες στην Ελλάδα, χρειάζεσαι ΜΜΕ.

Το παλιό κατεστημένο, όπως ο Αλαφούζος, αντιδρά.

Το παλιό κατεστημένο που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία, δε θέλει καινούριους παίκτες, όπως ο Σαββίδης.

Έγινε και ο Περρής βαρύς παράγοντας του Πειραιά.

Τι θα γίνει ρε Περρή άμα κατέβει ο Τσίπρας στον Πειραιά;

Θα πεις τον Μαρινάκη να βάλει τους Μπράβους να τον χτυπήσουν;

Κι αν ο Τσίπρας πει στην DIA βοηθήστε μας να τελειώνουμε με τα βαριά;

Τόσα CD έχει η ΕΥΠ. Το κράτος δηλαδή.

Ο Μαρινάκης έστειλε αστυνομικούς από τον Πειραιά να συλλάβει τον Θωμαΐδη που δεν κάνει κάτι κακό ο άνθρωπος, τα CD της ΕΥΠ, βγάζει στον αέρα.

Βέβαια ο Αλαφούζος ήταν πληροφορημένος και ο Θωμαΐδης δεν βρέθηκε εκείνη την ημέρα.

Από τα 6 τελευταία γκολ που έβαλε ο Cristiano Ronaldo, τα 3 ήταν οφσάιντ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις.

Δεν βοήθησε την Bayern Munich vs Real Madrid. Γιατί ρε Κυριάκο; Δεν είσαι κολλητός των Γερμανών;

4444

 

Το μάθημα ήταν πολύ καλό, μου θύμισε πολλά!!!!

Χαίρομαι που μπόρεσα και το παρακολούθησα.

Τώρα παρακολουθώ άλλο ένα ενδιαφέρον. Για τις θρησκείες.

Το μάθημα για την Κβαντική Φυσική:   Φυσική: ΦΥΣ1.1 Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές (E)  δεν μπόρεσα να το κάνω και πρέπει να το κάνω. Να το βάλω στο πρόγραμμα.

Μου το βγάζει ως αυτομελέτη, αλλά δεν βρίσκω το βιβλίο για να το κατεβάσω.

Το Πρόβλημα της Ελληνιστικής εποχής το έχω ξαναγράψει, είναι η επέκταση που δεν έγινε.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, έφυγε από την Ελλάδα, κατέκτησε καινούρια μέρη.

Οι διάδοχοι του, δεν έκαναν κάτι ανάλογο. Ενώ θα μπορούσαν, είχαν λεφτά, τεχνογνωσία, στρατό.

Θα μπορούσαν να κατακτήσουν όλο τον πλανήτη, αντί να πλακώνονται μεταξύ τους.

Όσοι ασχολούνται με την Στρατηγική Σκέψη, πρέπει να δουν την Ελληνιστική περίοδο.

Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον, ότι οι Ρωμαίοι δεν πήγαν προς την Περσία και την Ινδία, μετά τον Αλέξανδρο, ήξεραν ότι υπάρχουν.

4444

10/05/2017

4444

Ioanna Pilixou: Summer is here:

4444

Maria Sharapova: Italy: Rome: 

4444

Make Sure You’Re Watching Us!

Washington D.C.

4444

 

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Πανιώνιο με πέτσινο πέναλτι.

Αλλά δε γίνεται κανένας χαμός, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις.

Ο Πανιώνιος αν και έχει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, δε θα πάρει ποτέ το πρωτάθλημα, επειδή δεν είναι διαπλεκόμενος και δεν έχει τόσους πολλούς οπαδούς και ο πρόεδρος του είναι φτωχός.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πέτσινο πέναλτι, γιατί ο Αλαφούζος είναι ποιο ισχυρός από τον Πανιώνιο. Το παιχνίδι έπρεπε να λήξει ισόπαλο.

Ο Μαρινάκης που μέχρι τώρα,  ήταν ο ποιο ισχυρός παράγοντας  από όλους, έκανε ότι ήθελε και φυσικά ευνοούσε την ομάδα του.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο.

Έτσι έκανε δηλώσεις εναντίον του ΠΑΟΚ και των οπαδών του, χωρίς να ξέρει την ιστορία του ΠΑΟΚ, δηλαδή πόσες φορές έχει αδικηθεί στο παρελθόν και το ποιο σημαντικό, ποιος έβαλε τον συγκεκριμένο επόπτη.

Κανονικά δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό σε ένα αδέκαστο και έντιμο πρωτάθλημα; Εδώ ο Μητσοτάκης δεν παίρνει θέση, δε τον συμφέρει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ηλίθιους και βγαίνει με άνεση και δηλώνει, ότι το γκολ ήταν οφσάιντ.

Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, έχουν γίνει τελικοί με Ολυμπιακό, θα έβγαινε ο Μητσοτάκης, να δηλώσει ότι το γκολ ήταν πέτσινο;

Η απάντηση είναι εύκολη, όχι.

Είναι καθαρά ζήτημα ισχύος.

Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ισχύει παντού.  Όσο δεν εφαρμόζεται η τεχνολογία βίντεο.

Η FIBA δεν είχε σφάξει τους Πορτογάλους μέσω διαιτησίας σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα;

Πρόσφατα, δοκιμάστηκε η τεχνολογία βίντεο στο παιχνίδι Γαλλία – Ισπανία. Οι Γάλλοι έβαλαν 2 γκολ που ακυρώθηκαν λόγω του βίντεο, ο διαιτητής τα είχε μετρήσει. Τελικά νίκησε δίκαια η Ισπανία.

Αν στην Ελλάδα θέλουν δίκαιους τελικούς, οι παράγοντες μπορούν να εφαρμόσουν το βίντεο. Απλά πράγματα.

Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, μπορεί άνετα να εφαρμοστεί, όπως γίνεται στο Τέννις.

4444

SkAI: EYA & SUZI: Weather: Sunday: Very Nice for swim: 

Fast Reaction: i Prefer Greek Coffee: Ελληνικό καφέ θα με κεράσει ο Κυριάκος!!!! 

 

Ψάχνοντας για φωτογραφίες ελληνικού καφέ με θεά, δεν βρήκα και πολλές. Υπάρχει ένα κενό.

4444

Πλεόνασμα 3,5%:

Έλεος με τα γουρούνια της ΝΔ.

Η συμφωνία προβλέπει πλεόνασμα 3,5% το λένε και το γράφουν όλοι και έρχονται τα γουρούνια της ΝΔ και μιλούν για πλεόνασμα 5,5%!!!!

Για να ρίξουν τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση του, δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Είναι σε θέση να καταστρέψουν την χώρα για να πάρουν την εξουσία για προσωπική χρήση.

Ένα κλασικό παράδειγμα ο Γεωργιάδης.

Οι μαλάκες οι νεοέλληνες, ακόμα ψηφίζουν αυτούς που τους έβαλαν στα Μνημόνια.

Η Γερμανική εφημερίδα μιλά για πλεόνασμα 3,5%, η συμφωνία είναι για πλεόνασμα 3,5%, αλλά τα γουρούνια της ΝΔ, θέλουν πλεόνασμα 5,5% γιατί αυτό εξυπηρετεί  τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα.

Η ΝΔ του Σαμαρά, είχε συμφωνήσει, πλεόνασμα 4,5%. Να σας το θυμίσω, γιατί είστε μαλάκες και ξεχνάτε.

Μπορώ να κάνω τον Κυριάκο Πρωθυπουργό σε χρόνο dt, αλλά αν εγώ γίνω υπεύθυνος, τέτοιες μαλακίες δε θα λέει. Υπάρχουν τόσα θέματα για να κάνεις αντιπολίτευση. (Βλέπω την πολιτική ως παίγνιο). 

Μια φορά το μήνα να πίνει καφέ μαζί μου, θα μου τον κερνά γιατί δεν υπάρχει φράγκο, θα αλλάξει προς το καλύτερο σε όλα.

Εγώ αυτή την στιγμή ζω, όπως ζουν οι φτωχοί νεοέλληνες.

4444

09/05/2017

4444

Katerina Kenouriou: Fast Reaction: I like smart women: 

4444

She is Perfect:

4444

A Vicious Microsoft Bug Left a Billion PCs Exposed

https://www.wired.com/2017/05/vicious-microsoft-bug-left-billion-pcs-exposed/?mbid=social_gplus

Microsoft’s security team had a busy weekend.

On Friday night, security researcher Tavis Ormandy of Google’s Project Zero announced on Twitter that he had found a Windows bug. Well, not just any bug. It was “crazy bad,” Ormandy wrote. “The worst Windows remote code exec in recent memory.”

By Monday night, Microsoft had released an emergency patch, along with details of what the vulnerability entailed. And yes, it was every bit as scary as advertised.

That’s not only because of the extent of the damage hackers could have done, or the range of devices the bug affected. It’s because the bug’s fundamental nature underscores the vulnerabilities inherent in the very features meant to keep our devices safe.

Bad Bug

What made this particular bug so insidious was that it would have allowed hackers to target Windows Defender, an antivirus system that Microsoft builds directly into its operating system.

That means two things: First, that it impacted the billion-plus devices that have Windows Defender installed. (Specifically, it took advantage of the Microsoft Malware Protection Engine that underpins several of the company’s software security products.) Second, that it leveraged that program’s expansive permissions to enable general havoc, without physical access to the device or the user taking any action at all.

“This was, in fact, crazy bad,” says Core Security systems engineer Bobby Kuzma, echoing Ormandy’s original assessment.

As Google engineers note in a report on the bug, to pull off the attack a hacker would have only had to send a specialized email or trick a user into visiting a malicious website, or otherwise sneak an illicit file onto a device. This also isn’t just a case of clicking the wrong link; because Microsoft’s antivirus protection automatically inspects every incoming file, including unopened email attachments, all it takes to fall victim is an inbox.

“The moment [the file] hits the system, the Microsoft malware protection intercepts it and scans it to make sure it’s ‘safe,’” says Kuzma. That scan triggers the exploit, which in turn enables remote code execution that enables a total machine takeover. “As soon as it’s there, the malware protection will take it up and give it root access.”

It’s scary stuff, though tempered by Microsoft’s quick action and the fact that Ormandy appears to have found the bug before bad actors did. And because Microsoft issues automatic updates for its malware protection, most users should be fully protected soon, if not already. It should still serve as an object lesson, though, in the risks that come with antivirus software that has tendrils in every part of your system.

Security Trade-Offs

It’s a scary world out there, and antivirus generally helps make it less so. To do its job correctly, though, it needs unprecedented access to your computer—meaning that if it falters, it can take your entire system down with it.

“There is a raging debate about antivirus in some circles, stating that it can be used as a springboard to infect users,” says Jérôme Segura, lead malware intelligence analyst with Malwarebytes. “The fact of the matter is that security software is not immune to flaws, just like any other program, but there is no denying the irony when an antivirus could be leveraged to infect users instead of protecting them.”

Irony and, well, damage. A year ago, Google’s Ormandy found critical vulnerabilities that affected no fewer than 17 Symantec antivirus products. He’s found similar in offerings from security vendors like FireEye, McAfee, and more. And more recently, researchers discovered an attack called “DoubleAgent,” which turned Microsoft’s Application Verifier tool into a malware entry point.

“Because of what they do, AV products are really complex and have to touch a lot of things that are untrusted,” says Kuzma. “This is the kind of vulnerability we’ve seen time and again.”

There’s also no real solution; it’s not easy to weigh the protections versus the risks. The best you can hope for, really, is what Ormandy and Microsoft demonstrated during the last few days: That someone catches the mistakes before the bad guys do, and that the fixes come fast and easy.

4444

Cat: 

4444

Guy Laramee:

Guy Laramée received a MFA from Concordia University, Montreal, in 2004.

An interdisciplinary artist, he has spent 30 years producing sculpture, installations, paintings, writing, music scores and more. In this time he has received over 30 grants and one Canada Council for the Arts the Joseph S. Stauffer award for musical composition.

His work has been seen and heard in Canada, United States, Belgium, France, Germany, Switzerland, Japan, and Latin America.

4444

Έχω ξαναγράψει για την Ιατρική.

Τον 21ο αιώνα, είναι πλέον προφανές, σε όλους ότι η σωστή διάγνωση σώζει ζωές και κάνει την ζωή καλύτερη.

Η σωστή διάγνωση όμως, δεν μπορεί να γίνει από έναν γιατρό μόνο.

Αυτό αρχίζουν και το καταλαβαίνουν όλοι.

Ο ασθενής πρέπει να πάρει όχι μια γνώμη, αλλά δύο και τρεις.

Σήμερα μπορούμε να κάνουμε πολλές εξετάσεις, ποιος όμως θα ερμηνεύσει τα δεδομένα;

Αρκεί η εμπειρία ενός γιατρού;

Η απάντηση είναι όχι.

Δε θα θέλατε να ξέρετε πόσοι έχουν τα δικά σας συμπτώματα και να μάθετε πως αυτοί τα αντιμετώπισαν;

Σήμερα η τεχνολογία, έχει την λύση.

Η σωστή χρήση της τεχνολογίας, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στον ιατρικό τομέα.

Θα μπορούμε να κάνουμε και ποσοτικές μετρήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα βρεθούν θεραπείες πολύ γρήγορα.

Ακόμα δεν έχει γίνει η επανάσταση στην Ιατρική, όσο αφορά τις ποσοτικές μετρήσεις. 

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα πηγαίνουν στον γιατρό, καταγράφονται;

Η διάγνωση και η θεραπεία τους;

Όταν μιλάμε για big Data, μιλάμε για την θεωρεία των Μεγάλων Αριθμών.

Αν υπάρχει μία θεωρεία που θα σας δείξει, πως θα κερδίσετε στο Joker, αυτή είναι η θεωρεία των μεγάλων αριθμών.

Καταλάβατε ή μάλλον σπαταλώ τον πολύτιμο χρόνο μου.

Υπάρχουν και άλλοι πλανήτες ξέρετε!!!!

4444

Win: Win: Win:Win: 

Win:Ο Μαρινάκης πήρε το Πρωτάθλημα.

Win: Ο Σαββίδης πήρε το Κύπελλο.

Win: Ο Μελισσανίδης πήρε το Γήπεδο. 

Ο καθένας πήρε, αυτό που είχε περισσότερο ανάγκη αυτή την χρονιά. 

Αυτό είναι σοφία. Να ξέρεις να δίνεις σωστά.

Το 4ο Win το δίνω στον Κούγια. 

Το 2008 δε θυμάμαι πότε και που, κάποιος με ρώτησε ποιον θα ήθελες δικηγόρο και είπα τον Κούγια.

Από γυναίκες θα ήθελα την Κούρτοβικ.

Εγώ το 2008 δεν είχα δικηγόρο, το σενάριο που φτιάχτηκε στο πολύ μακρινό μέλλον, ήταν χωρίς δικηγόρο. Χωρίς διαταραχές.

Εγώ ο παρατηρητής και όλο το περιβάλλον με τις διαδικασίες του!

4444

Caroline Wozniacki: lost in second Round: 

4444

Maria Sharapova: Lost in second Round: 

Η Maria Sharapova έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι 2-0.

Έπαιξε πολύ καλά. Έβγαλε δύσκολους πόντους, αλλά έκανε αβίαστα λάθη.

Είδα το πρώτο set. Όταν το έχασε, κατάλαβα, ότι το παιχνίδι είχε χαθεί.

Βέβαια η Maria κέρδισε το δεύτερο set αλλά αυτό δεν αλλάζει τη ροή των γεγονότων.

Το Σύμπαν που ζούμε, έχει μια Ροή γεγονότων.

Το βασικό σενάριο ήταν 2-0 δεν υπήρχε τίποτα άλλο να συζητήσω ή να δω.

Εγώ όταν κοιτάζω ένα παιχνίδι, δε βλέπω ένα παιχνίδι.

Αλλά ας πάμε στα ποιο απλά.

Maria Sharapova είναι εδώ, είναι καλά και θα δούμε καλό τένις.

Το γυναικείο τένις έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό πλέον.

Ξεχάστε ότι βλέπατε στο παρελθόν.

Η Μαρία πρέπει να δει, τι λάθη έκανε στο πρώτο set, αυτή είναι η συμβουλή μου.

4444

Άλλο το άπειρο, άλλο η ακαριαία.

Δεν υπάρχει ακαριαία αντίδραση που να ξεπερνά το Άπειρο.

Ένα πράγμα που έδειξε ο Cantor, είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη απείρου  στα μαθηματικά.

Τρελαίνομαι να δουλεύω με τις βασικές αρχές.

4444

08/05/2017

4444

Έλενα Παπαρίζου: 

4444

«… Το ορατό σύμπαν για τον Kepler είναι σημείο της Αγίας Τριάδας και έχει σχήμα σφαιρικό, το οποίο είναι το τελειότερο σχήμα.

Το κέντρο είναι ο Πατήρ, ο Υιός είναι η εξωτερική επιφάνεια και το Άγιο Πνεύμα είναι η ακτίνα, η οποία εκπορεύεται από το κέντρο και την επιφάνεια …»

Σειρά Βιβλίων: Οι Μεγάλες δίκες: Ή δίκη του Γαλιλαίου

Σχόλιο: Ο Kepler προσπαθεί να δώσει μια Γεωμετρική υπόσταση στον Τριαδικό Θεό του Χριστιανισμού.

Μια ιδιότητα του Θεού, είναι ότι είναι άπειρος.

Άρα δεν περικλείεται.

Βασική ιδιότητα του απείρου, είναι ότι δεν περικλείεται.

Έχω διαβάσει για τον Cantor και έχω βιβλία για το Άπειρο.

Το Άπειρο δεν περικλείεται. Αλλιώς δεν είναι άπειρο, είναι κάτι άλλο.

Είναι βασική αρχή για τον φυσικό κόσμο που ζούμε.

Το Άπειρο ως έννοια, είναι φοβερό εργαλείο. Όμως δεν πρέπει να σε μπερδεύει.

Ένα από τα βασικά που έκανε ο Kantor, είναι ότι εισήγαγε τον όρο Πυκνότητα στα μαθηματικά.

Πόσοι αριθμοί χωρούν σε μια γραμμή; Μιλάμε για Πυκνότητα.

Κάποιος βέβαια θα πει, αφού το άπειρο δεν περικλείεται πως ο Θεός, ενσαρκώθηκε σε Άνθρωπο;

Σωστό ερώτημα.

Δεν ενσαρκώθηκε όμως όλος ο Θεός, μόνο ο Υιός.

Σκεφτείτε τον Χριστό να προσπαθεί να εξηγήσει τις έννοιες του Απείρου, ενώ με την αλληγορία του Υιού, δεν έχει πρόβλημα.

4444

4444

Guten Morgen! 

4444

PAOK FC: Ivan Savvidis: Won this Match: 

Δεν ευθύνεται ο Σαββίδης που ο επόπτης ήταν στημένος.

Όσοι βλέπετε αθλητική Κυριακή, πόσες τέτοιες φάσεις έχετε δει;

Δεκάδες.

Οι Ολυμπιακοί δε πρέπει να μιλούν, έχουν κάνει όργια όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πρώτοι και με διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο παιχνίδι από την ΑΕΚ.

Πόσοι διαιτητές και επόπτες έχουν τιμωρηθεί για εσκεμμένα σφυρίγματα που είναι οφθαλμοφανές ότι είναι εσκεμμένα;

Ελάχιστοι.

Το παιχνίδι έπρεπε να πάει στην παράταση, αλλά στην Ελλάδα οι πρωταγωνιστές είναι διαιτητές.  

Τον καημένο τον Αλέφαντο, δε θυμάστε που τον έσφαξαν;

Τον Παναθηναϊκό; Αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αν ο Σαββίδης θέλει να κάνει εξυγίανση, θα το δούμε από την νέα αγωνιστική σεζόν.  

Υπάρχουν καλοί διαιτητές; Υπάρχουν, αλλά δε τους θέλουν οι πρόεδροι.

4444

France: World Famous Mathmatician: Cedric Villani: 

4444

Water & Blue & Woman & Tree: Perfect:

4444

Η Γαλλία όπως και η Γερμανία μετά τα όσα έγιναν στην Αμερική και τα Fake News έχουν θεσπίσει νόμο που απαγορεύει μια τέτοια διαδικασία, που θα επηρέαζε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην Γαλλία είχαμε ένα κρούσμα.

Αυτοί που έδωσαν την Εντολή στους Hackers να δράσουν, είναι προφανές ότι έκαναν πολύ σοβαρά λάθη στον σχεδιασμό, στην στρατηγική σκέψη.

Εγώ θα αναφέρω 1 λάθος.

Έκαναν το Χακάρισμα 36 ώρες πριν τις εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι είναι μαλάκες και δεν έχουν ιδέα από την πληροφορία.

Κανονικά θα έπρεπε να κάνουν το χακάρισμα την Δευτέρα, δηλαδή 4 με 5 ήμερες πριν τις εκλογές ή ακόμα και ποιο μπροστά.

Αλλά όταν δεν είσαι γκουρού της πληροφορίας, δεν μπορείς να εκτιμήσεις τις λεπτομέρειες.

Έφτιαξαν ένα γενικό σχέδιο, αλλά και οι άλλοι δεν είναι χαζοί.

Ο Macron περίμενε την επίθεση και αντέδρασε σωστά. Έτσι οι απώλειες του, ήταν ελάχιστες.

Όμως το θέμα παραμένει, τι λένε αυτά τα έγγραφα; Είναι όντως ο Macron διεφθαρμένος; ή δεν μας ενδιαφέρει η ουσία…

Η πολιτική είναι μαραθώνιος, τώρα έχουμε τις Βουλευτικές Εκλογές.

Είμαι σίγουρος ότι ο Jean Luc Melenchon είναι έντιμος.

Αν το κριτήριο είναι η εντιμότητα, τότε θα πρέπει να ψηφιστεί.

Macron Campaign Hit With “Massive and Coordinated” Hacking Attack

The French presidential candidate’s campaign says the leak includes at least some fake documents.

http://www.motherjones.com/politics/2017/05/emmanuel-macron-hacking-email-leak-france

4444

07/05/2017

4444

Angela Merkel:

4444

Emmanuael Macron the Next President of France:

Emmanuel Macron Won and has the opportunity to show who is.

I’ll wait to see.

Emmanuel Macron Won and one more day has passed. Time is Hard.

4444

Irving Penn: Kate Moss: I see an ass!!!!

Irving Penn: Tits:

Irving:

4444

Maria Sharapova Win:

4444

Τα προβλήματα στον Η/Υ συνεχίζονται. Βλέπεται δεν είναι κβαντικός.

Ένας απλός Η/Υ.

4444

France: Election Presidential: Something Real:

Οι Γαλλικές δημοσκοπήσεις σε γενικές γραμμές, δεν έκαναν λάθη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο Macron θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Όλα θα παιχτούν στα ποσοστά. Ένα ποσοστό της Mari Le Pen πάνω από 35%, σημαίνει νίκη. Αν σκεφτείς, ότι όλο το σύστημα είναι εναντίον της.

4444

Πάλη έχω πρόβλημα με τον Η/Υ, οι χάκερ, την σύνδεση, προσπαθούν να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Όταν κάτι δεν πάει καλά. Να μην ξαναγράφω τα ίδια.

4444

Israel & Palestine: We have never been friends?

Εκπληκτική φωτογραφία. Λέει πολλά για το μέλλον. 

Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Η Ιστορία είναι κάτι περισσότερο.

Το 70μχ οι Ρωμαίοι ισοπέδωσαν την Ιερουσαλήμ.

Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να φτιάξουν ξανά κράτος οι Εβραίοι; 

Είμαι γκουρού της Ιστορίας, δεν μπορείς να ξεφύγεις ανθρωπάκο.

Είναι φανερό, προφανές, αν γνωρίζεις από ιστορία, ότι οι Παλαιστίνιοι, έχουν πρόβλημα ηγεσίας. 

Αν μπορείς να περιμένεις, όπως έκαναν οι Εβραίοι και οι Κούρδοι, η ιστορία, ο ντίλερ της ιστορίας, θα σου μοιράσει κάποια στιγμή πολύ καλά χαρτιά. Είναι σίγουρο 1000%. 

Ο Ben Gurion ήταν ένα εξαιρετικό χαρτί που μοίρασε ο ντίλερ της ιστορίας στους Εβραίους. 

Το πρόβλημα, για τους Παλαιστίνιους, δεν είναι το Ισραήλ, είναι η ηγεσία τους. 

Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. 

Ξέρετε πόσα δύσκολα προβλήματα, είχε να λύσει ο Ben Gurion;

Να τιθασεύσει τις καταστάσεις. Το πεπρωμένο.

Όσοι πιστεύεται ότι το κράτος του Ισραήλ το έφτιαξαν οι Ρότσιλντ, είστε μαλάκες και δεν ξέρετε από ιστορία.

Ένας Ρότσιλντ πέθανε πρόσφατα και είπε, εμείς το φτιάξαμε το κράτος. Με έπιασαν τα γέλια.

Ξέρετε πόσο πολύπλοκο πράγμα είναι, να φτιάξεις ένα κράτος; 

4444

Maria Sharapova: I have never met Her: 

4444

06/05/2017

4444

France: Election Presidential: It is Time to Vote: 

Όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι υπέρ του Macron και εναντίον της Mari Le Pen.

Έχω μείνει εμβρόντητος.

Τα Γαλλικά συνδικάτα λένε στους Γάλλους να ψηφίσουν τον Σκληρό Νεοφιλελεύθερο Macron και μετά να κατέβουν σε απεργίες γιατί δε συμφωνούν με την πολιτική του!

Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχιζοφρενείς.

Εγώ λέω στους Γάλλους ψηφήστε Le Pen.

O Macron είναι συνεχιστής του Hollande, αυτό θέλετε;

Η Le Pen αυτή την στιγμή, είναι η Αρχηγός της αντιπολίτευσης, με δεύτερο τον Melenchon.

Αν οι Γάλλοι θέλουν να δουν αλλαγές, πρέπει να φύγουν από το σπιράλ και να ψηφίσουν Le Pen.

Ότι συστημικό υπάρχει στη Γαλλία, είναι εναντίον στη Mari Le Pen.

Από μέσα ενημέρωσης και τραπεζίτες, μέχρι οικολόγους!

Το Γαλλικό κατεστημένο που έκανε την Γαλλία ορντινάντσα της Γερμανίας, δε θέλει Le Pen.

4444

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ είναι οφσάιντ. 

4444

Τι κρύβει η αντίδραση της ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ.

http://www.documentonews.gr/preview/98d265c1-609c-4c41-8409-beba13f7404c

Η καπνοβιομηχανία, ο Κυριάκος και ένα Kiretsiler δρόμος.

Η υπόθεση της πάλαι ποτέ συνεταιριστικής και νυν συμφερόντων της Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη, ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, είναι συν τοις άλλοις μια ιστορία πολιτικού παραλογισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απολύτως ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιπολιτεύεται η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γ. Λοβέρδου και του Β. Κεκέρογλου (γιατί η Φώφη ήταν για μια ακόμη φορά απούσα από τη χθεσινή ψηφοφορία). Και φυσικά του πασπαρτού αλλά πάντα παρόντα όταν πρόκειται για θέματα με επικοινωνιακές προεκτάσεις Σταύρου Θεοδωράκη.

Πολιτικού παραλογισμού, όχι μόνο γιατί οι τελωνειακές παραβάσεις που επέφεραν το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων € (απόφαση που ελήφθη πριν από 25 ημέρες) έλαβαν χώρα το 2008, όταν η καπνοβιομηχανία ήταν στα χέρια της πρώην Αγροτικής και της ΣΕΚΕ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν εκείνη που προώθησε την εμπλοκή Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ προκειμένου η καταχρεωμένη (με πάνω από 60 εκατομμύρια €) καπνοβιομηχανία να μην καταλήξει στα χέρια της τουρκικής Seba, η οποία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λόγω ότι ήταν η μόνη που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Τελικά το 2013 η καπνοβιομηχανία πέρασε, απαλλαγμένη από τα παρελθόντα χρέη, στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τελευταίος επένδυσε σε αυτήν 35 εκατομμύρια € και σήμερα έχει περάσει σε καθεστώς κερδοφορίας.

Το δικαστήριο επέβαλε πριν από 25 ημέρες το παραπάνω πρόστιμο και η κυβέρνηση έσπευσε με την επίμαχη τροπολογία να απαλλάξει τον επιχειρηματία, προτάσσοντας προφανώς τις θέσεις εργασίας στην περιοχή, όπως άλλωστε έπραξε και ο Αντ. Σαμαράς, όταν διέγραψε τα εκατομμύρια των χρεών που κουβαλούσε στην πλάτη της η εταιρεία από τα «αμαρτωλά» χρόνια.

Και αναρωτιέται κανείς γιατί σήμερα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη «ανέβασε» τόσο πολύ το θέμα. Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους είναι η απάντηση, αφού στο Μοσχάτο φοβούνται ότι ο Ιβαν Σαββίδης, που είναι μία ανάσα από τον «Πήγασο» και συνεπώς και από το Mega, θα νερώσει την αντιπολιτευτική σούπα σε εφημερίδες και κανάλια που τόσο πολύ «αγαπάνε» τον Κυριάκο, το ΠΑΣΟΚ και τον Σταύρο και μισούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι λοιπές αντιπολιτευτικές δυνάμεις με τα υπάρχοντα κανάλια ήταν εκείνες που χάλασαν τον κόσμο όταν ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να επιβάλει μια τάξη στα κανάλια. Θυμίζω ότι ο τότε ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήριζε τον Ιβάν Σαββίδη «λαγό».

Τελικά ο «λαγός» δεν κατάφερε να πάρει ένα κανάλι παρότι χρήσθηκε «υπερθεματιστής», αλλά επέμενε και φαίνεται να επιστρέφει από την πίσω πόρτα, αφού η εξυγίανση των υπερχρεωμένων καναλιών επιβάλλεται πλέον διά των άγραφων νόμων της αγοράς, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Με μια διαφορά, ότι τα εκατομμύριά του δεν θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο, διά του διαγωνισμού, αλλά στους πιστωτές του «Πήγασου» και κυρίως στις τράπεζες.

Τουλάχιστον ο Αντ. Σαμαράς και η Φώφη Γεννηματά είχαν την πολιτική σοφία να απουσιάζουν από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Για τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ δεν χρειάζεται να γράψει κανείς κάτι, αφού θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να στηρίξουν τη θέση του αρχηγού τους.

Σχόλιο: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και τον κούρεψαν γουλί. Αν διαβάσεις την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, θα δεις, ότι ο Σαμαράς, έκανε και κάτι σωστό.

Ο Ιβάν δεν είναι Αλαφούζος.

Η εταιρεία είναι πλέον κερδοφόρα και σε Ελληνικά χέρια.

Ο Κυριάκος, στην υπόθεση αυτή, δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.

Η προπαγάνδα που το άσπρο θέλει να το κάνει μαύρο, δε θα περάσει.

Έχω σταματήσει να βλέπω δελτία ειδήσεων, ιδίως το βράδυ.

Μόνο το μεσημέρι βλέπω, επειδή όμως διαβάζω και άλλες πηγές, έχω αντίδοτο στην τοξική προπαγάνδα.

Το παλιό κατεστημένο, έχει ξεφύγει εντελώς.

4444

Σώτη Τριανταφύλλου: «Με εμπλέκουν σε περιπέτειες χωρίς λόγο».

http://www.liberal.gr/arthro/135418/epikairotita/2017/soti-triantafullou-sto-Liberal-me-emplekoun-se-peripeteies-choris-logo.html

Τη δική της προσέγγιση μεταφέρει μέσω του liberal.gr η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου με αφορμή τη μήνυση που υπεβλήθη εναντίον της, για την αναφορά σε άρθρο της, σχετικά με τους μουσουλμάνους.

Όπως σημειώνει:

«Πρώτον, περίμενα ότι κάποια στιγμή, θα βρισκόταν κάποιος να με «τιμωρήσει» για τα γραπτά μου. Ήμουνα βέβαιη ότι θα βρεθεί τρόπος να με εκθέσουν περισσότερο από την στοχοποίησή μου. Εκείνο που φαίνεται τώρα εξοργιστικό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του, προκειμένου να δημιουργήσει θόρυβο για κάτι ανούσιο και  ανύπαρκτο.

Βεβαίως, ήμουν από την αρχή, εναντίον του αντιρατσιστικού  νόμου. Ακριβώς, γιατί ήξερα πόσο εύκολο θα είναι σε κάποιον να σκηνοθετεί ζητήματα για τις εντυπώσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μονοθεματικός ακτιβισμός κάποιων που υπερασπίζονται κατά βούληση, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επικίνδυνος. Είναι άλλες οι θέσεις μου για τη βία που πηγάζει από το Ισλάμ και άλλες οι θέσεις μου για τους μετανάστες. Απλώς αυτός ο κύριος απομόνωσε μια φράση την οποία αγνοούσαν οι πάντες και αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος που να έχει τοποθετηθεί τόσο αναλυτικά και τόσο ψύχραιμα απέναντι στην ανάγκη ενσωμάτωσης των μεταναστών με τον κατάλληλο τρόπο. Σε ό τι αφορά τη βία, δεν κάνω τίποτε άλλο από να την απεχθάνομαι από όποιον την χρησιμοποιεί ή την υποθάλπει. Οτιδήποτε ακραίο με απωθεί. Είτε προέρχεται από το ακραίο Ισλάμ είτε από οποιονδήποτε άλλο εξτρεμισμό. Αυτό στηλιτεύω στα κείμενά μου και στα βιβλία μου. Όχι το δικαίωμα των ανθρώπων στην ιδεολογία και στην πίστη τους…».

Σχόλιο: Ο Μάρκο Πόλο την είπε την φράση; Εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

4444

24000 φορές ταχύτερος από τα συμβατικά PC ο 1ος κβαντικός υπολογιστής. 

Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Επιστήμης & Τεχνολογίας της Κίνας στη Σαγκάη κατασκεύασε τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι 24.000 φορές ταχύτερος από τους συμβατικούς υπολογιστές. 

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επεξεργαστική ισχύς των κβαντικών υπολογιστών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των σύγχρονων υπερ-υπολογιστών συμβατικής γενιάς.

Ο Pan Jianwei, ακαδημαϊκός της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και κορυφαίος κβαντικός φυσικός, αναφέρει πως “η επιστήμη των κβαντικών υπολογιστών εκμεταλλεύεται τη θεμελιώδη αρχή της κβαντικής υπέρθεσης για να παρέχει εξαιρετικά γρήγορους παράλληλους υπολογισμούς και δυνατότητες προσομοίωσης”.

Στα συμβατικά τσιπ πυριτίου, τα δεδομένα μπορούν να πάρουν μόνο μια από τις δύο ακόλουθες τιμές: 0 ή 1. Ωστόσο, στους κβαντικούς υπολογιστές, τα δεδομένα μπορούν να υπάρχουν και στις δύο καταστάσεις ταυτόχρονα, αποθηκεύοντας εκθετικά περισσότερες πληροφορίες.

Στους κβαντικούς υπολογιστές μονάδα πληροφορίας είναι το κβαντικό bit (quantum bit) ή αλλιώς qubit. Το qubit μπορεί να είναι συγχρόνως 0 και 1 σε αντίθεση με το κλασικό bit.

“Η υπολογιστική ισχύς ενός κβαντικού υπολογιστή αυξάνεται εκθετικά με τον αριθμό των κβαντικών bits που μπορούν να «χειραγωγηθούν». Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτελεσματική επίλυση μεγάλης κλίμακας υπολογιστικών προβλημάτων, κάτι που είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες των σημερινών κλασικών υπολογιστών”, προσθέτει ο Pan Jianwei.

Σχόλιο: Όποιος κατασκευάσει πρώτος τον Κβαντικό Η/Υ θα μπορεί να σπάσει κάθε κρυπτογράφηση στους συμβατικούς. Θα βλέπει σχεδόν τα πάντα.

Δε θα υπάρχει τίποτα κρυφό στο διαδίκτυο.

Όσοι ασχολούνται με Η/Υ το γνωρίζουν.

Η Κρυπτογράφηση, παίζει μεγάλο ρόλο στο internet και στις συναλλαγές που γίνονται σε αυτό.

Τα πράγματα ξέρετε δεν είναι απλά.

4444

Σήμερα ο Τελικός Κυπέλλου.  ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. 

Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν η διαιτησία είναι 50-50. 

4444

JPMorgan Software Does in Seconds What Took Lawyers 360,000 Hours. 

28 Φεβρουαρίου 2017, 2:31 π.μ. EET 28 Φεβρουαρίου 2017, 2:24 μ.μ. EET

At JPMorgan Chase & Co., a learning machine is parsing financial deals that once kept legal teams busy for thousands of hours.

The program, called COIN, for Contract Intelligence, does the mind-numbing job of interpreting commercial-loan agreements that, until the project went online in June, consumed 360,000 hours of work each year by lawyers and loan officers. The software reviews documents in seconds, is less error-prone and never asks for vacation.

While the financial industry has long touted its technological innovations, a new era of automation is now in overdrive as cheap computing power converges with fears of losing customers to startups. Made possible by investments in machine learning and a new private cloud network, COIN is just the start for the biggest U.S. bank. The firm recently set up technology hubs for teams specializing in big data, robotics and cloud infrastructure to find new sources of revenue, while reducing expenses and risks.

The push to automate mundane tasks and create new tools for bankers and clients — a growing part of the firm’s $9.6 billion technology budget — is a core theme as the company hosts its annual investor day on Tuesday.

Behind the strategy, overseen by Chief Operating Officer Matt Zames and Chief Information Officer Dana Deasy, is an undercurrent of anxiety: Though JPMorgan emerged from the financial crisis as one of few big winners, its dominance is at risk unless it aggressively pursues new technologies, according to interviews with a half-dozen bank executives.

Redundant Software

That was the message Zames had for Deasy when he joined the firm from BP Plc in late 2013. The New York-based bank’s internal systems, an amalgam from decades of mergers, had too many redundant software programs that didn’t work together seamlessly.

“Matt said, ‘Remember one thing above all else: We absolutely need to be the leaders in technology across financial services,’” Deasy said last week in an interview. “Everything we’ve done from that day forward stems from that meeting.”

A QuickTake explainer on fintech

After visiting companies including Apple Inc. and Facebook Inc. three years ago to understand how their developers worked, the bank set out to create its own computing cloud called Gaia that went online last year. Machine learning and big-data efforts now reside on the private platform, which effectively has limitless capacity to support their thirst for processing power. The system already is helping the bank automate some coding activities and making its 20,000 developers more productive, saving money, Zames said. When needed, the firm can also tap into outside cloud services from Amazon.com Inc., Microsoft Corp. and International Business Machines Corp.

Tech Spending

JPMorgan will make some of its cloud-backed technology available to institutional clients later this year, allowing firms like BlackRock Inc. to access balances, research and trading tools. The move, which lets clients bypass salespeople and support staff for routine information, is similar to one Goldman Sachs Group Inc. announced in 2015.

JPMorgan’s total technology budget for this year amounts to 9 percent of its projected revenue — double the industry average, according to Morgan Stanley analyst Betsy Graseck. The dollar figure has inched higher as JPMorgan bolsters cyber defenses after a 2014 data breach, which exposed the information of 83 million customers.

“We have invested heavily in technology and marketing — and we are seeing strong returns,” JPMorgan said in a presentation Tuesday ahead of its investor day, noting that technology spending in its consumer bank totaled about $1 billion over the past two years.

One-third of the company’s budget is for new initiatives, a figure Zames wants to take to 40 percent in a few years. He expects savings from automation and retiring old technology will let him plow even more money into new innovations.

Not all of those bets, which include several projects based on a distributed ledger, like blockchain, will pay off, which JPMorgan says is OK. One example executives are fond of mentioning: The firm built an electronic platform to help trade credit-default swaps that sits unused.

‘Can’t Wait’

“We’re willing to invest to stay ahead of the curve, even if in the final analysis some of that money will go to product or a service that wasn’t needed,” Marianne Lake, the lender’s finance chief, told a conference audience in June. That’s “because we can’t wait to know what the outcome, the endgame, really looks like, because the environment is moving so fast.”

As for COIN, the program has helped JPMorgan cut down on loan-servicing mistakes, most of which stemmed from human error in interpreting 12,000 new wholesale contracts per year, according to its designers.

JPMorgan is scouring for more ways to deploy the technology, which learns by ingesting data to identify patterns and relationships. The bank plans to use it for other types of complex legal filings like credit-default swaps and custody agreements. Someday, the firm may use it to help interpret regulations and analyze corporate communications.

Another program called X-Connect, which went into use in January, examines e-mails to help employees find colleagues who have the closest relationships with potential prospects and can arrange introductions.

Creating Bots

For simpler tasks, the bank has created bots to perform functions like granting access to software systems and responding to IT requests, such as resetting an employee’s password, Zames said. Bots are expected to handle 1.7 million access requests this year, doing the work of 140 people.

While growing numbers of people in the industry worry such advancements might someday take their jobs, many Wall Street personnel are more focused on benefits. A survey of more than 3,200 financial professionals by recruiting firm Options Group last year found a majority expect new technology will improve their careers, for example by improving workplace performance.

Click here for Options Group’s survey on technology’s impact

“Anything where you have back-office operations and humans kind of moving information from point A to point B that’s not automated is ripe for that,” Deasy said. “People always talk about this stuff as displacement. I talk about it as freeing people to work on higher-value things, which is why it’s such a terrific opportunity for the firm.”

To help spur internal disruption, the company keeps tabs on 2,000 technology ventures, using about 100 in pilot programs that will eventually join the firm’s growing ecosystem of partners. For instance, the bank’s machine-learning software was built with Cloudera Inc., a software firm that JPMorgan first encountered in 2009.

“We’re starting to see the real fruits of our labor,” Zames said. “This is not pie-in-the-sky stuff.”

Σχόλιο: Είμαι υπέρ της σωστής χρήσης της τεχνολογίας.  

Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν ανιαρές δουλειές ή βρώμικες. Δεν χρειάζεται να είμαστε παρίες ή Dalit.

Η τεχνολογία θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον καπιταλισμό που βγάζει χρήμα από την εκμετάλλευση του ανθρώπου, αλλά και στις θρησκείες που κάνουν το ίδιο.

4444

05/05/2017

4444

Σε δίκη για υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η Σώτη Τριανταφύλλου.

https://www.eyedoll.biz/single-post/2017/05/04/%CE%A3%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%A3%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85

 

Σε δίκη παραπέμπεται η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, 

για τον ισχυρισμό πως «ο Μάρκο Πόλο [είπε πως] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι», κάτι που ο μηνυτής θεωρεί πως είναι ψέμα.

Η δίκη θα γίνει στο Η Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 21 Ιουλίου 2017.

Την ιστορία την ξεκίνησε ο διαχειριστής του blog με τους…831 φίλους στο facebook, που φέρει τον τίτλο “Racist Crimes Watch”,  ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή ένα άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στην Athens Voice.

(κλικ στη φωτό που ακολουθεί, για να διαβάσετε το άρθρο)

«Tυφλότητα» είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του ιστορικού Μαρκ Φερρό: τυφλότητα των ηγεσιών, τυφλότητα των μαζών. Ο Φερρό περιγράφει πώς δεν μπορούμε – και δεν θέλουμε – να αναγνωρίσουμε τα συνταρακτικά, συχνά τραγικά, φαινόμενα που οδηγούν σε ομοίως συνταρακτικά και τραγικά γεγονότα.

Ο ισλαμοφασισμός δεν είναι καινούργιο φαινόμενο: τον έχουμε εκθρέψει στη Δύση και παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, ηγεσίες και μάζες κοιμούνται τον ύπνο των δικαίων. Ψυχική ευρυχωρία; Ενοχές για ένα φαντασματικό παρελθόν; Έξαλλη αισιοδοξία; Χριστιανο-αριστερή πίστη στην ανθρώπινη καλοσύνη; Απύθμενη βλακεία της πολιτικής ορθότητας; Φόβος μπροστά στις ισχυρές ισλαμικές χώρες; Όλα αυτά μαζί με την ιστορική τυφλότητα που αναλύει ο Μαρκ Φερρό.

Δεν θα επεκταθώ εδώ στο χονδροειδές σφάλμα της πολυπολιτισμικότητας: όποιος ενδιαφέρεται για το ζήτημα ας αναζητήσει παλιότερα άρθρα και βιβλία. Άλλωστε, μολονότι η αντίθεσή μου στη πολυπολιτισμικότητα – στη μη αφομοίωση των μεταναστών και στην εξύμνηση του ισλάμ – είναι μειονοτική, δεν είμαι η μόνη που τη διατυπώνω.

Προσθέτω ωστόσο ότι όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) δεν οφείλονται στις «επεμβάσεις» της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ: το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες° είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού.

Θα θίξω τρία σημεία: πρώτον, την ανεπάρκεια, τη θλιβερή αναπηρία, των σημερινών ευρωπαϊκών ηγεσιών. Αν στη θέση του Φρανσουά Ολάντ και της εύθυμης παρέας του ήταν ο Ντε Γκολ, ο Πομπιντού ή ο Μιτεράν, η Γαλλία θα είχε κηρύξει πόλεμο στο Ισλαμικό Kράτος και, πιθανότατα, θα τον είχε κερδίσει. (Δικό μου: Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο). 

Επίσης, θα λειτουργούσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας, δηλαδή ό,τι προασπίζει τους πολίτες από τη βία και την αυθαιρεσία.

Ακόμα και οι επίσημες δηλώσεις μετά την πρόσφατη σφαγή ακούγονται χλιαρές: οι φοβισμένοι και οκνηροί υπάλληλοι της γαλλικής γραφειοκρατίας πασχίζουν να μην εξερεθίσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό που τρώει και πίνει με κρατικές παροχές παραβιάζοντας τους νόμους της γαλλικής δημοκρατίας. Οι νόμοι αυτοί κερδήθηκαν με αγώνες: σήμερα τσαλαπατάμε τους κοινωνικούς αγώνες που δημιούργησαν τα φιλελεύθερα καθεστώτα – η αχαριστία του σύγχρονου ανθρώπου είναι πρωτοφανής° και ο συνδυασμός με την προαναφερθείσα τυφλότητα κλονίζει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Το πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με τους Γάλλους σοσιαλιστές, είναι η άνοδος της ισλαμοφοβίας, ενός φυσικού και αυτονόητου αντανακλαστικού, που, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει τους Γάλλους πολίτες στον αριστεροδεξιό συνασπισμό της Μαρίν Λε Πεν. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος του Σοσιαλιστικού κόμματος δεν είναι η ανάσχεση του ισλαμοφασισμού αλλά η απόσπαση ψήφων – παλιά ιστορία αυτή.

Δεύτερο σημείο: αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος), θέλουν να αποφύγουν τον στιγματισμό, πρέπει να κατέβουν μαζικά στους δρόμoυς –σήμερα, τώρα– και να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομα του Αλλάχ.(Δικό μου: πολύ ενδιάφερον). 

Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». (Δικό μου: Το είπε αυτό ο Μάρκο Πόλο; Θα το μάθουμε. Όταν γράφεις άρθρα σε εφημερίδες ή επίσημα site, πρέπει να τσεκάρεις τι γράφεις. Δε γίνεται να διαστρεβλώνεται συνεχώς η ιστορία. Η Ρεπούση με την Σμύρνη φτηνά την γλίτωσε. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνεις τα ιστορικά γεγονότα. Τελικά θα μάθουμε τι είπε ο Μάρκο Πόλο).

Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα.

Σήμερα, μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μόνον οι εκκοσμικευμένοι, τουτέστιν όσοι έχουν εγκαταλείψει την ισλαμική τους ανατροφή – όπως έχουν κάνει πολλοί χριστιανοί στη Δύση. Περιμένω λοιπόν να κατεβούν στους δρόμους όλοι οι καλοί άνθρωποι της Ανατολής και να στηρίξουν τη δυτική δημοκρατία που τους προστατεύει και τους ταΐζει: αν δεν το κάνουν ή αν το κάνουν με μισή καρδιά θα επιβεβαιωθεί η υποψία της ρητής, υπόρρητης ή διφορούμενης στήριξης στον ισλαμοφασισμό.

Με το τρίτο σημείο απευθύνομαι στους ισλαμιστές και στους ποικίλους φίλους τους – μεταξύ των οποίων στους συμπατριώτες μας που πιστεύουν, όπως ο Γεννάδιος Β’, ότι «κάλλιον ειδέναι φακιόλιον τούρκικον παρά καλύπτρα λατινική»: ό,τι και να κάνετε, όσους και σκοτώσετε, συκοφαντήσετε και φιμώσετε, ο δυτικός πολιτισμός θα επιζήσει° είναι απείρως ισχυρότερος° εξάλλου, η εναλλακτική πρόταση ήταν και παραμένει η βαρβαρότητα.

Όσον αφορά δε την καταστροφή του Bataclan όπου έχουμε δει μερικές από τις καλύτερες ροκ συναυλίες της ζωής μας, είμαι εδώ να σας θυμίζω ότι το ροκ δεν θα πεθάνει ποτέ, ότι ποτέ δεν θα αντικατασταθεί από προσευχές κι από αμανέδες.

Σχόλιο: Το άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου είναι έντονο. Έχει ορισμένα κομμάτια που με βρίσκουν σύμφωνο.

Θα ήθελα να δω τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους να κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του ISIS.

Όσοι γράφουν σε επίσημα site ή εφημερίδες, έχουν τσεκάρει τις πληροφορίες που δίνουν;

4444

Άνοιξε τα φτερά του το πρώτο «Μade in China» επιβατικό αεροσκάφος.

 

Το C919 κατασκευάστηκε ως ανταγωνιστικό του Boeing 737 και του Airbus 320.

Το φιλόδοξο σχέδιο της Πεκίνου να μπει στην αγορά των επιβατικών αεροσκαφών φαίνεται να υλοποιείται μετά από προσπάθειες σχεδόν δέκα χρόνων. 

Το πρώτο «Made in China» αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πουτόνγκ στη Σαγκάη. Πρόκειται για το C919 το οποίο φιλοδοξεί να «χτυπήσει» σε πωλήσεις το Boeing 737 και το Airbus A320.

Το τζετ κατασκευάστηκε από την κρατική Comac και είχε σχεδιαστεί από το 2008 αλλά η παρθενική του πτήση διαρκώς αναβαλλόταν.
Όπως αναφέρει το BBC, η παγκόσμια αγορά επιβατικών αεροσκαφών θα φτάσει τα 2 τρισ. δολάρια στα επόμενα 20 χρόνια.
Με το αεροσκάφος μπορούν να πετάξουν έως 168 επιβάτες και μπορεί να καλύψει απόσταση μεταξύ 4.075 και 5.555χλμ.

Το δε κόστος είναι κατά 50% μικρότερο από ένα Boeing ή Airbus: μόλις 50 εκατ. δολάρια.


Για την ώρα οι Κινέζοι αναγκάζονται να προχωρούν σε εισαγωγές για τα εξαρτήματά του: το κυριότερο «εξάρτημα» είναι οι μηχανές του, που κατασκευάζονται από την γαλλο-αμερικανική CFM International.
Πάντως, παραγγελίες υπάρχουν για τουλάχιστον 500 αεροσκάφη κυρίως από κινεζικές εταιρείες όπως η China Eastern Airlines.
ΒΗΜΑ

Σχόλιο: Οι κινέζοι δεν είναι χαζοί.

4444

Ireland Basinger Baldwin: Spring: May: 

Πρέπει να πούμε το εξής: ο έρωτας στους Ινδούς είναι… αξία,

το αποδεικνύουν άλλωστε γιατί αναπαράγονται με τρομερούς ρυθμούς και δεν υπάρχει περίπτωση να τους σταματήσεις σ’ αυτή την επίδοση στα ερωτικά.

Στην Κίνα, όπως γνωρίζετε, στον 20ό αιώνα, έγινε προσπάθεια να περιοριστούν οι γεννήσεις, επέβαλαν στους κατοίκους της Κίνας να γεννούν μόνο ένα παιδί – τα γνωρίζουμε αυτά στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Κάτι τέτοιο προσπάθησε να επιβάλλει και στην Ινδία η κυβέρνησή τους, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση οι Ινδοί να το δεχτούν αυτό το πράγμα, διότι ο Ινδός με τον έρωτα και με την παραγωγή τέκνων είναι δεμένος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μάλιστα στην Ινδία, πάνω από τα σπίτια, σε αρκετές επαρχίες της Ινδίας…

Πώς εμείς κάνουμε, πάνω από την εξώθυρα του σπιτιού μας, έναν σταυρό, μετά το Πάσχα, με τον καπνό της λαμπάδας, για να μας φυλάει τον υπόλοιπο χρόνο, στην Ινδία, σε διάφορες περιοχές, αντιστοίχως, πάνω από την εξώθυρα του σπιτιού τους ζωγραφίζουν ένα αντρικό πέος σε στύση, με τα σπέρματα να εκσφενδονίζονται, για να τους φυλάει.

Το βλέπεις εσύ και μένεις άναυδος!

Σχόλιο: Το καινούριο μάθημα που κάνω, είναι ενδιαφέρον. Ινδουισμός.

4444

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ασφάλεια το 2017.

Κάθε φορά που κατεβάζετε ένα δωρεάν πρόγραμμα, ανοίγετε και μια πόρτα στο σύστημα ασφαλείας του Η/Υ σας.

Εγώ πρέπει να έχω κατεβάσει τουλάχιστον 2 δωρεάν προγράμματα.

Είμαι απλός χρήστης, κάνω ότι κάνει ένας απλός χρήστης.

Βέβαια υπάρχει μια τεράστια διαφορά, εγώ μπορώ να αξιολογήσω και γνωρίζω τις εκδοχές από το ρευστό «μέλλον»!!!!

4444

China’s First Homegrown Passenger Jet Takes Flight

China’s answer to Boeing and Airbus flew for the first time Friday in Shanghai, an achievement that shows both how far the country has come and how far it still remains from building a competitive airliner.

State press treated the takeoff of the C919, China’s first homegrown passenger jet, from Shanghai’s Pudong airport this afternoon like the U.S. did space launches in the 1960s. Coverage of the flight led CCTV all afternoon. A live cam was broadcast from the C919’s cockpit. Top Party officials attended the takeoff, in what was billed as seminal achievement in China’s ambitions to build technically sophisticated goods for itself and the world. The plane landed safely after flying for 80 minutes.

The question on the minds of most consultants and airline executives wasn’t whether the Chinese would ever get the C919 airborne after it was announced in 2008–but whether anyone other than state-owned Chinese airlines would want to buy the plane once it did.

The Commercial Aircraft Corporation of China, or Comac, began in 2008 when the government combined several aviation companies from China’s previous failure to build a commercial jetliner. The goal was to disrupt Boeing and Airbus’s dominance in the Chinese market–where they control 95% of airline sales–and someday, compete on the global scale. But even Comac workers conceded in conversations with Fortune that their first plane, the C919, wouldn’t do that.

“Comac is young and our capabilities are weak,” Comac chairman Jin Zhuanglong told Fortune three years ago as Comac was still designing the plane.

The C919 is a collection of parts supplied by the same companies that supplied the Boeing Dreamliner. But they held back their best technology from Comac after being forced into Chinese joint ventures and wanting to protect their intellectual property, several analysts say.

Whether they admit to it or not, suppliers aren’t passing along the latest and greatest parts, Teal Group analyst Richard Aboulafia says. Take the engine, produced by a GE joint venture with France’s Safran called CFM. It was not forecast to be better than the competition three years ago, let alone when the C919 finally begins commercial flight, which could still be two to three years away.

That means the 158-seat narrow-body twin-engine C919 is likely to be heavier than a comparable Boeing ba or Airbus eadsy ; less efficient; and less trusted than the planes from either established company.

Because China’s state-owned airlines don’t have a choice in the matter of ordering from Comac, the plane will at least operate in Chinese airspace. Comac says there are already nearly 600 potential orders, but the weaker efficiency of the planes puts the government in a bind of supporting either the homegrown airplane maker or the homegrown airlines.

The attention now turns to whether in the next decade or two, China and Comac can improve its airliners the way Brazil’s Embraer did in the 1990s to become a global player. Comac has already discussed 929 and 939 programs.

And there will be plenty of demand in China to burnish further advances. Boeing anticipates the country will need $1 trillion worth of planes–more than 6,800 of them–in the twenty years through 2036.

4444

France: Election Presidential: Do you stand in the Truth?

Αντέχεις την Αλήθεια;

Σε κάθε περίπτωση την Γαλλία θα την Κυβερνήσει Γυναίκα.

Αντέχεις την Αλήθεια;

Σε κάθε περίπτωση την Γαλλία θα την Κυβερνήσει Γυναίκα.

4444

Άκουσα την διαφήμιση της CU Vodafone (στον Athens Dee jay FM) η Νάσια θα κάνει μεταπτυχιακή και χρειάζεται βοήθεια.

Το σίγουρο είναι ότι το όνομα Νάσια δε το ακούς και πολύ συχνά.

4444

04/05/2017

4444

we fight best when we fight together» (πολεμάμε βέλτιστα όταν πολεμάμε μαζί).

http://www.defence-point.gr/news/?p=176546

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι πιλότοι των μαχητικών F-35A και F-15C/E της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) οι οποίοι έχουν μεταβεί στην αεροπορική βάση Lakenheath της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force), από τη συνεκπαίδευση με στόχο την «ολοκλήρωση» του ενός τύπου αεροσκάφους με τον άλλο, σε ένα ισχυρότατο και άκρως αξιόμαχο «ζεύγος».

Συνολικά 8 F-35A και περισσότερα από 250 άτομα προσωπικό εδάφους προερχόμενα από αεροπορικές βάσεις και πολεμικές μοίρες στη βάση Hill της USAF στην πολιτεία Γιούτα στις ΗΠΑ κερδίζουν νέες εμπειρίες στη Βρετανία, καθώς σε καθημερινή βάση υποστηρίζουν αεροσκάφη που πραγματοποιούν αρκετές – περίπου 10 – εξόδους κάθε μέρα.

Όσον αφορά την ουσία των εντυπώσεων που μεταφέρουν, την κρίσιμη διαφορά την κάνει η δυνατότητα ταχύτατης μεταβίβασης δεδομένων και πληροφοριών από τα F-35A, εξασφαλίζοντας στους πιλότους των F-15 πρωτοφανή επίπεδα τακτικής επίγνωσης της κατάστασης (situational awareness), κάτι που δίνει τη δυνατότητα ταχύτερων αποφάσεων που μπορούν να κρίνουν τον τελικό νικητή.

Στην αρχή τα πληρώματα πετούσαν τις πιο απλές αποστολές, ενώ όσο περνούν οι μέρες εκτελούνται πιο σύνθετα και απαιτητικά από επιχειρησιακής απόψεως σενάρια, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο αποστολές κρούσης, όσο και εναέριας μάχης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πού ενδιαφέροντα συμπεράσματα και διαπιστώσεις.

Οι δυνατότητες stealth των F-35A επιτρέπουν τη διείσδυση των αεροσκαφών του τύπου εκεί που άλλα δεν μπορούν ούτε να το αποτολμήσουν, καθώς θα καταστούν άμεσα στόχος εχθρικών πυρών και με τη βοήθεια των αισθητήρων και των συστημάτων επικοινωνίας, μπορούν να εντοπίσουν στόχους και τις συντεταγμένες τους, επιτρέποντας την κυριαρχία των μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς.

Εν ολίγοις, τα συστήματα του F-35 το καθιστούν πολλαπλασιαστή ισχύος για τα F-15 των Αμερικανών, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιείται η επίδοση παρότι στο πεδίο της μάχης μπορεί να μην βρίσκεται ο ιδανικός συνδυασμός που κάποτε σχεδιάστηκε, το F-35 μαζί με το F-22 Raptor.

Ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές για ασκήσεις – σενάρια που περιλάμβαναν αερομαχίες, παρότι η φιλοσοφία του F-35 έχει σαν στόχο τα συστήματα να έχουν αποκαλύψει, στοχοποιήσει και εξουδετερώσει τον αντίπαλο προτού αυτός αντιληφθεί την απειλή και λάβει αμυντικά μέτρα, στηριζόμενος ενδεχομένως στις ανώτερες αεροδυναμικές επιδόσεις του αεροσκάφους του.

Παρά ταύτα, πιλότοι που λαμβάνουν μέρος στην εκπαίδευση στη Βρετανία, δηλώνουν έκπληκτοι από τη δυνατότητα ελέγχου της πτήσης αλλά και της δυνατότητας πραγματοποίησης ελιγμών με το F-35, προφανώς βασιζόμενο και στον πανίσχυρο κινητήρα που φέρει, αν και δεν υπάρχουν -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αναφορές από το Lakenheath που να καταγράφουν επικράτηση του μαχητικού έναντι F-15, ένα σχεδιασμένο για ρόλους αεροπορικής υπεροχής μαχητικό.

Σχόλιο: Η ουσία είναι, η ταχύτατη μεταφορά δεδομένων.

Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ένα drone με υπερηχητική ταχύτητα και προδιέγραφες stealth.

Ακόμα δεν δίνονται λεφτά στα drone.

Στα αεροπλάνα δίνονται δις, στα drone ψίχουλα.

Το καταλαβαίνω, υπάρχουν εμμονές.

Τα F-15 έχουν βλήματα πέρα από τον ορίζοντα. Μόλις πάρουν τις πληροφορίες από τα F-35 μπορούν να χτυπήσουν και αυτά.

Το σίγουρο είναι, ότι το δίδυμο είναι φονικό.

Η αεροπορία του Ισραήλ, θα γίνει η ποιο ισχυρή στην περιοχή Νότιας Μεσογείου.

4444

Το να βάζουν φωτογραφίες στο Δελτίο του Καιρού, σίγουρα ανεβάζει το δελτίο του ΣΚΑΙ και το κάνει και ποιο διαδραστικό.

4444

Η εκπρόσωπος η Παναγιώτα, που μίλησα τηλεφωνικώς, μου έδωσε μια λύση.

Μου είπε να στείλω sms και αυτό έκανα και τελικά πήρα GB.

Είναι καλό να έχεις εναλλακτικές λύσεις.

Όσο ποιο εξελιγμένη είναι μια εταιρεία, τόσο περισσότερες λύσεις πρέπει να έχει.

Μονοπάτια.

Είμαι σίγουρος ότι μου χάκαραν την σύνδεση. Απλά θέλω να ξέρω το επίπεδο και πόσο δύσκολο ήταν.

Να μην ξεχνάμε, εγώ απλή σύνδεση έχω, όπως ένας πολίτης.

4444

Χαλασμός με το βιβλίο του Βαρουφάκη! Απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του και αποκαλύψεις “φωτιά”

http://www.newsit.gr/politikh/Xalasmos-me-to-vivlio-toy-Varoyfaki-Apeiles-gia-ti-zoi-tis-oikogeneias-toy-kai-apokalypseis-fotia/722745?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=google_plus&utm_source=socialnetwork

Αποθέωση του Guardian για το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που ονομάζεται “Adults in the Room”
– Ο Paul Mason “υποκλίνεται” στον πρώην υπουργό Οικονομικών για ένα “από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών”
– Περιέχει αποσπάσματα από τις… περιβόητες -πια- “υποκλοπές” του Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν υπουργός
– Απίστευτες κατηγορίες για Άνγκελα Μέρκελ – Νικολά Σαρκοζί και… σιγουριά για διαγραφή του ελληνικού χρέους
– Η διαπλοκή, ο… Ζορμπάς, οι γίγαντες (!) και πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα κομμάτια ενός άρθρου που θα προκαλέσει συζητήσεις

Το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ονομάζεται “Adults in the Room” και κυκλοφορεί αρχικά στην αγγλική γλώσσα, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού και στα ελληνικά με τον τίτλο “Ανίκητοι Ηττημένοι”.

Ήδη μια προδημοσίευση κεφαλαίων του βιβλίου του έχει δει το “φως” της δημοσιότητας, ωστόσο φαίνεται πως αυτό το βιβλίο θα μας απασχολεί για καιρό.

Δεν είναι μόνο η “εκρηκτική” του παρουσία στον θώκο του υπουργείου των Οικονομικών, αλλά και το ότι αυτή συνέπεσε με μία από τις κρισιμότερες -αν όχι την κρισιμότερη- περίοδο της μεταπολίτευσης στη χώρα. Το καλοκαίρι του 2015, δηλαδή, τότε που η Ελλάδα έφτασε ένα (ή μήπως μισό;) βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ.

Εξαπολύει “μύδρους” εναντίον της Μέρκελ και του Σαρκοζί, λέγοντας πως γνώριζαν πως το πρώτο μνημόνιο ήταν μια καταστροφή και δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν,εκτιμά πως το ελληνικό χρέος αναπόφευκτα θα διαγραφεί, με το “μάρμαρο” να πληρώνουν Γερμανοί και Γάλλοι πολίτες, ενώ επίσης αναφέρεται και στο δίδυμο “Τσίπρας – Βαρουφάκης” που πέρασε από… σαράντα κύματα.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, πάντως, είναι το ότι ο Paul Mason υποστηρίζει πως η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα μετά το τελεσίγραφο των δανειστών που ακολούθησε το δημοψήφισμα ήταν σωστή, με την τεκμηρίωσή του να περιλαμβάνει την εξής έκφραση: “Για τον Τσίπρα, το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στη λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω, σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων fashionistas που γαυγίζουν“!

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την διθυραμβική κριτική του Paul Mason για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που περιλαμβάνει “καυτούς” διαλόγους, τους… πατροπαράδοτους γίγαντες(!), την “αποτύπωση” της διαπλοκής με “πρωταγωνιστές” τον… Ζορμπά και τον Άρη και πολλά -πραγματικά πολλά ακόμη- ενδιαφέροντα κομμάτια.

Όλο το άρθρο του Paul Mason

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάποτε με κέρασε ένα τζιν με τόνικ. Η σύζυγός του κάποτε μου προσέφερε μία κούπα τσάι. Καθώς απέφευγε τις ερωτήσεις μου, όπως είναι υποχρεωμένοι οι υπουργοί οικονομικών, ποτέ δεν μου είπε κάποιο εξωφρενικό ψέμα. Και τον είχα φιλοξενήσει σε σημαντικά events. Καταγράφω αυτές τις “συναλλαγές” εξαιτίας αυτών που θα πω: Πως τα πολιτικά απομνημονεύματα που έγραψε ο Βαρουφάκης είναι από τα πιο σημαντικά έργα όλων των εποχών.

Στέκεται επάξια δίπλα σε αυτά των Alan Clark, Denis Healey και πιθανώς θα αποκτήσει το ίδιο “ανάστημα” με την βιογραφία του Lyndon B Johnson που έγραψε ο Robert Caro.

Επιπλέον, η οπτική του Βαρουφάκη για την κρίση που σημάδεψε την Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα, αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της: Είναι η “εκ των έσω” εξιστόρηση της υψηλής πολιτικής, από έναν “ξένο”. Ο Βαρουφάκης ξεκίνησε από έξω -τόσο από την πολιτική ελίτ όσο και την ακροαριστερά της Ελλάδας- παρέκκλινε προς τα “μέσα” και μετά τα εγκατέλειψε όλα απότομα, όταν ”απολύθηκε” από τον πρώην σύμμαχό του, Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούλιο του 2015. Δραματοποιεί την άποψή του καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, παρουσιάζοντας ανέκδοτες ιστορίες.

Βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για μια συνάντηση με τον Larry Summers, τον πρώην Γραμματέα του Θησαυροφυλακίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έμπιστο συνεργάτη του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Summers τον ρωτά ξεκάθαρα: Θέλεις να είσαι “από μέσα” ή “απ’ έξω”;

“Όσοι είναι “απ’ έξω” έχουν ως προτεραιότητα το να έχουν την ελευθερία να λένε την δική τους εκδοχή της αλήθειας. Το τίμημα είναι πως τους αγνοούν οι “από μέσα”, αυτοί που παίρνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις”, τον προειδοποίησε ο Summers.

Οι εκλεγμένοι πολιτικοί έχουν μικρή εξουσία. Η Wall Street και ένα δίκτυο από hedge funds, δισεκατομμυριούχους και ιδιοκτήτες των media έχουν την πραγματική εξουσία και το “κλειδί” του να μπορείς να είσαι μέσα στην πολιτική είναι να το αναγνωρίζεις αυτό ως δεδομένο της ζωής και να προσπαθείς αν πετυχαίνεις ό, τι μπορείς χωρίς να “ενοχλείς” το σύστημα.

Αυτή ήταν η προσφορά.Ο Βαρουφάκης όχι μόνο την απέρριψε – περιγράφοντάς την πλέον με λεπτομέρειες, αλλά πλέον μας συστρατεύει ενάντια στην ηλιθιότητα των περιστασιακών φαντασιώσεων της Αριστεράς, πως το σύστημα που δομήθηκε από τον νεοφιλελευθερισμό, μπορεί με κάποιο τρόπο να “λυγίσει” ή να συμβιβαστεί με τις επιθυμίες μας για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο… Ζορμπάς, ο Άρης και η διαπλοκή

Σε αυτό το βιβλίο, ο Βαρουφάκης παρουσιάζει μία από τις πιο ακριβείς και λεπτομερείς περιγραφές της μοντέρας εξουσίας που έχουν γραφτεί ποτέ. Ένα επίτευγμα που υπερτερεί συγκριτικά με τον στόχο του για αυτοπροσδιορισμό κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Εξηγεί, με μία κόπωση που γεννήθηκε μέσα από τις νύχτες σε άψυχα ξενοδοχεία και φωτισμένα δωμάτια διαπραγματεύσεων, το πώς έχει χτιστεί το δίκτυο της μοντέρνας εξουσίας. Ο Άρης παίρνει ένα δάνειο από την τράπεζα του Ζορμπά. Ο Ζορμπάς διαγράφει το δάνειο αλλά η κατασκευαστική εταιρεία του Ζορμπά παίρνει ένα συμβόλαιο από την επιχείρηση του Άρη. Ο γιος του Άρη πιάνει δουλειά στον τηλεοπτικό σταθμό του Ζορμπά, ο οποίος για κάποιο λόγο είναι πάντα χρεοκοπημένος και συνεπώς δεν μπορεί ποτέ να πληρώσει τους φόρους του – και πάει λέγοντας

“Το κλειδί για τέτοια δίκτυα εξουσίας είναι η αποκλεισμός και η αδιαφάνεια”, γράφει ο Βαρουφάκης. Καθώς ανταλλάσσονται ευαίσθητες πληροφορίες, “συμμαχίες των δύο ατόμων σφυρηλατούν επαφές με άλλες παρόμοιες συμμαχίες… εμπλέκοντας συνωμότες που συνωμοτούν de facto χωρίς να έχουν επίγνωση πως συνωμοτούν”. Καθώς λέει αυτή την ιστορία, ο Βαρουφάκης όχι μόνο αποκαλύπτει άγνωστες πληροφορίες, αλλά το κάνει με τον πιο “ζουμερό” τρόπο”.

**Αξίζει εδώ να σημειωθεί ο τρόπος που ο Paul Mason γράφει την παραπάνω πρόταση στα αγγλικά. Χρησιμοποιεί την φράση “spills the beans”, η οποία σημαίνει πως κάποιος αποκαλύπτει μυστικά, ωστόσο το “beans” σημαίνει φασόλια, με τον Mason να κάνει λόγο όχι για… απλά φασόλια, αλλά “αυτά που οι Έλληνες αποκαλούν γίγαντες (!), τα χοντρά, που είναι πολύ ζουμερά”!

Οι δύο αποκαλύψεις “φωτιά”

Και συνεχίζει ο Paul Mason: “Η πρώτη αποκάλυψη είναι πως όχι μόνο η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη το 2010, με το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, και όχι μόνο πως το πρόγραμμα διάσωσης είχε σχεδιαστεί για να σώσει τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες,αλλά πως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί το γνώριζαν αυτό – και γνώριζαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

“Οι απειλές έγιναν μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος με… ολιγαρχική ηρεμία”

Η κατηγορία αυτή δεν είναι καινούρια – την απέδιδαν εκείνη την εποχή στην οικονομική ελίτ αρκετοί αριστεροί ακτιβιστές και δεξιοί οικονομολόγοι. Ο Βαρουφάκης όμως την τεκμηριώνει με πραγματικά λεγόμενα των εμπλεκομένων – από τη “συλλογή” που έχει από ηχογραφημένες συνομιλίες και τηλεφωνήματα που έκανε εκείνη την εποχή και οι συνομιλητές του δεν γνώριζαν.

Ακόμη και τώρα, δύο χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, αυτό το έργο είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον ακαδημαϊκά. Η Ελλάδα παραμένει περικυκλωμένη από δισεκατομμύρια ευρώ χρέους που δεν μπορεί να αποπληρώσει. Εξαιτίας των επιλογών της διετίας 2010-11, τη διάσωση δηλαδή των ιδιωτικών τραπεζών φορτώνοντας τα βόρεια ευρωπαϊκά κράτη με τεράστια χρέη, είναι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί πολίτες αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα όταν το ελληνικό χρέος αναπόφευκτα διαγραφεί.

Η δεύτερη αποκάλυψη είναι πως κοντινά μέλη της οικογένειας του Βαρουφάκη δέχθηκαν απειλές, όταν με τις μάζες να έχουν τον έλεγχο των δρόμων και των πλατειών, εκείνος ξεκίνησε να συντάσσεται με αυτούς που κατήγγειλαν το πρόγραμμα διάσωσης ως ανεφάρμοστο. Η απάντηση σε αυτές τις απειλές -που έγιναν μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος με ολιγαρχική ηρεμία- ήταν το ότι ο Βαρουφάκης άφησε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής.

Ο “γάμος” με τον ΣΥΡΙΖΑ και η στρατηγική σύγκρουσης

Ως αποτέλεσμα, όταν επέστρεψε και συντάχθηκε δυναμικά με το ριζοσπαστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης έζησε την εξελισσόμενη κρίση με μια διαφορετική οπτική ως “ξένος”. Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει στο πλήθος στην πλατεία συντάγματος τον Μάιο του 2011, απάντησε: “Η τελευταία φορά που μίλησα σε μια διαδήλωση ήταν το 1984 στο Nottinghamshire, κατά την διάρκεια μιας απεργίας ανθρακωρύχων”.

Ήταν έτοιμος να συνταχθεί με αριστερές πρωτοβουλίες -των οποίων ηγούνταν ο Τσίπρας μαζί με τον “υπαρχηγό” του και εκπαιδευμένο στη Γλασκώβη, Νίκο Παππά- σε μία μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Είχε όμως ελάχιστη εμπειρία από την οργανωμένη Αριστερά στην Ελλάδα και πολλοί από αυτούς τον θεωρούσαν και τον ίδιο νεοφιλελεύθερο.

Τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα του Βαρουφάκη σχετίζονταν με την εφαρμογή της θεωρίας των παιγνίων στα οικονομικά. Συνεπώς, όταν σχεδίασε την στρατηγική κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ξεκάθαρος: Ο εχθρός πρέπει να πιστέψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποφασισμένος για την χρεοκοπία, ή για το να κόψει τους δεσμούς με το ευρώ. Αρκετά αποφασισμένος για να πείσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να διαγράψουν δάνεια που δεν μπορούσαν να πληρωθούν αλλά και να τις αποτρέψει από το να πυροδοτήσουν την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η βραδιά του δημοψηφίσματος και το τελεσίγραφο Σόιμπλε

Αυτό δούλεψε -παρόλο που το τίμημα ήταν η τεράστια αλλαγή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ και η υποχώρηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2015. Απέτυχε τον Ιούλιο, επειδή ενώ ο Τσίπρας πολέμησε και κέρδισε ένα έντονα συναισθηματικό δημοψήφισμα, επέλεξε να συμβιβαστεί υπό τον φόβο μιας επανάληψης του ελληνικού εμφυλίου.

Πήρα συνέντευξη από τον Βαρουφάκη τη νύχτα της νίκης του δημοψηφίσματος. Έμοιαζε έκπληκτος από την έκτασή της (παραδέχεται στο βιβλίο ότι περίμενε να χάσει) και βέβαιος πως θα έδινε στον Τσίπρα τα πολεμοφόδια για να αντιμετωπίσει την λεγόμενη τρόικα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ωστόσο, πως και οι δύο άνδρες δεν τα υπολόγισαν καλά. Ο Βαρουφάκης κατάλαβε -από τον υπουργό Γερμανό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- πως η Γερμανία δεν θα επιχειρούσε να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Όταν τελικά έγινε ακριβώς αυτό, δύο εβδομάδες κλειστών τραπεζών και κατάρρευσης της ανάπτυξης μετέτρεψαν τις πιθανότητες του παιχνιδιού ως εξής: Όλα ή τίποτα.

Η αποπομπή του Βαρουφάκη τον βρήκε αλώβητο – παρόλο που το τίμημα ήταν και πάλι η αυτο-εξορία από την ενεργή πολιτική στην Ελλάδα.

Αποθέωση Τσίπρα για το προσφυγικό

Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι ο Τσίπρας έκανε σωστά που υποχώρησε απέναντι στο τελεσίγραφο της ΕΕ και πως ο Βαρουφάκης έκανε λάθος στον σχεδιασμό της στρατηγικής.

Για τον Τσίπρα -και για τις μεγαλύτερες γενιές πρώην πολιτικών κρατουμένων και θύματα βασανισμών που έχτισαν ξανά την Αριστερά στην Ελλάδα μετά το 1974- το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στη λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω, σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων fashionistas που γαυγίζουν.

Τελικά, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αποδείχθηκε μία πολύ αποτελεσματική ασπίδα για την ελληνική εργατική τάξη, αλλά μια αποτελεσματική προστασία για τα εκατομμύρια Σύρων προσφύγων που έφτασαν στις ελληνικές ακτές τις επόμενες εβδομάδες της οικονομικής παράδοσης.

Παρόλο που ο χειρισμός της μαζικής μετανάστευσης δεν ήταν πάντοτε ο καλύτερος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην κρίσιμη στιγμή -από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015- η Ελλάδα της Αριστεράς έδωσε καταφύγιο σε ανθρώπους που προσπαθούσαν να αποφύγουν την τρομοκρατία και την καταστροφή. Μια δεξιά, συντηρητική κυβέρνηση θα επεφύλασσε μια πολύ διαφορετική και πολύ σκληρότερη υποδοχή στους Σύρους πρόσφυγες.

“Τελικά χρειαζόμαστε έναν Τσίπρα κι έναν Βαρουφάκη”

Στο πλαίσιο αυτό, η εκδοχή του Βαρουφάκη για την ιστορία του Τσίπρα πρέπει να αμφισβητηθεί. Ο Βαρουφάκης ισχυρίζεται πως ο Τσίπρας είναι επιρρεπής στην “ελαφρότητα”, την μελαγχολία και την αναποφασιστικότητα και πως είναι αποφασισμένος να αποδείξει πως δεν είναι ένας “διάττοντας αστέρας”.

Όμως αντίθετα με τον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας έχτισε ένα κόμμα ικανό να συντρίψει την ελίτ των πολιτικών που ξεζούμισαν τον πλούτο και την αξιοπιστία της Ελλάδας.
Ο Τσίπρας, μαζί με τον σύμμαχό του Παππά, τον οποίο ο Βαρουφάκης περιγράφει σωστά ως μία μεγάλη επιρροή, έχτισε κάτι που υπολόγισε πως μπορεί να επιζήσει της ήττας.

Ο Βαρουφάκης έχτισε μια φήμη, αλλά όχι ένα κόμμα. Όντως, ο κόσμος των κομμάτων -των ακτιβιστών που είναι συνωστισμένοι στα παράθυρα καφετεριών, των απεργιών και των αντιφασιστικών διαδηλώσεων- είναι απών από το έργο του.

Εάν η Αριστερά παγκοσμίως -που ήταν “πάνω στο κύμα” τη διετία 2011-13- μπορεί να αποκτήσει και πάλι το momentum, χρειάζεται ηγέτες σαν τον Τσίπρα, να μπορούν να βρουν ανθρώπους που είναι ικανοί και αποφασισμένοι για πράξεις, όπως ο Βαρουφάκης και να τους “καλλιεργήσουν”.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να μιλάς στο λαό σε γλώσσα που έχει γεννηθεί μέσα από χρόνια μόχθου, χρειάζεται να χτίσεις ένα κόμμα κι ένα κίνημα.

Πηγή: theguardian.com
Φωτογραφίες: Eurokinissi

4444

Μίλησα τηλεφωνικός με μια εκπρόσωπο. Μου είπε ότι θα ελέγξει την γραμμή. Διότι πολλά τα προβλήματα, σε μια τόσο απλή σύνδεση.

Η σύνδεση μου είναι απλή. Όταν λοιπόν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, φαίνεται αμέσως.

Η σύνδεση μου είναι απλή, αλλά η σκέψη μου είναι περίπλοκη, δεν ανήκει στο 2017.

Η ευαισθησία μιας απλής σύνδεσης αγγίζει το 100%.

Καταλαβαίνεις αμέσως τι γίνεται, αυτό φυσικά εκθέτει τον πάροχο και τον εισβολέα. 

Ο πάροχος δεν έχει καλή κρυπτογράφηση.  

Έχοντας ως βασική αρχή, ότι στο ίντερνετ δεν υπάρχει ασφάλεια το 2017, πορεύεσαι.

Εμένα με ενοχλεί να μου κόβουν το ίντερνετ. 

Αν βρισκόμουν σε μία χώρα όπως η Τουρκία που υπάρχει δικτακτορία, θα το καταλαβενα.

Όμως βρίσκομαι στην Ελλάδα.

Όταν ξέρεις ότι δεν υπάρχει ασφάλεια, έχεις άλλη στρατηγική.  

Το κόψιμο της σύνδεσης, δείχνει πόσο αδύναμοι και ξεφτίλες είναι οι Hackers/Crakers.

Κάνουν μια εγκληματική πράξη, αλλά είναι πρωτόγονοι.

Αυτοί οι άνθρωποι δε μπορούν να σταθούν ούτε δευτερόλεπτο μπροστά σε κάποιον τεχνολογικά εξελιγμένο. Και δεν εννοώ τόσο την τεχνολογία, όσο την σκέψη.  

Αν αυτοί κατάφεραν να χακαρουν την κρυπτογράφηση του παρόχου, τι επίπεδο έχουν;

Είμαι γκουρού της πληροφορίας, αυτές οι μαλακίες δε μου λένε τίποτα.

Οκ. μου σπάσετε τα νεύρα, αλλά, θα ηρεμήσω. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και πολύ.

Μην ξεχνάτε, ότι αυτή την περίοδο, είμαι απλός χρήστης. Τι δική σας τεχνολογία χρησημοποιω.

Η εκπρόσωπος ήταν ευγενική και δεν την έλεγαν Μαγδαληνή!

Έχω την πεποίθηση, ότι ο πάροχος θα δώσει μία λύση. Να βρει τι γίνεται. Όσα περισσότερα προβλήματα λύνεις, τόσο το καλύτερο.

Εκτός κι αν η δουλειά γίνεται από μέσα.

Η επιστημονική σκέψη, επιβάλει να δίνεις απαντήσεις στα προβλήματα και στα φαινομενα.

4444

Να πω στην Cosmote έχω πληρώσει το λογαριασμό μου στης 28/04/2017 και ακόμα εμφανίζεται ότι χρωστώ 35,10 Ευρώ.

Πόσο δύσκολο είναι, να κάνετε μια ηλεκτρονική εγγραφή;

Γαμώτο όλα ηλεκτρονικά είναι.

Και μόλις είδα ότι άλλαξα πρόγραμμα και από πάγιο 25,20 πήγα στα 27,20.

Πρέπει να ξαναπάω σε κάποιο κατάστημα τελικά, να δω τι γίνεται, γιατί μέσω Chat δε μπορώ να συνεννοηθώ.

Έχω αναγκαστεί να πάω σε ίντερνετ καφε, γιατί χωρίς MB δεν μπορώ να συνδεθώ στην ιστοσελίδα του παρόχου! και πως θα κάνω ανανέωση αν θέλω; Θα πάω σε ίντερνετ καφέ!

Όχι άλλο Κάρβουνο.

4444

Κάποιοι ηλίθιοι και πρωτόγονοι προσπαθούν να μου αποδείξουν, ότι είναι καλοί Hacker.

Κάποιοι ηλίθιοι και πρωτόγονοι προσπαθούν να μου αποδείξουν, ότι είναι καλοί Hacker.

Στην ουσία αυτό που αποδεικνύουν, είναι ότι η κρυπτογράφηση που έχει η εταιρεία που μου δίνει το ίντερνετ είναι σκατά. 

Αν εγώ χρησιμοποιήσω δικά μου προγράμματα, είναι τελειωμένοι.

Αλλά δεν χρησιμοποιώ. Κοινά προγράμματα απλού χρήστη έχω.

Όποτε θεωρώ γελοία κάθε ενέργεια. Μου χακάρουν τα δικά τους προγράμματα. 

Φυσικά νευριάζω με την εταιρεία που καίει κάρβουνο.

Οι απλοί άνθρωποι είναι στο έρμαιο της Ελίτ. Αυτό βλέπω όπου και να κοιτάξω.

4444

Ελεονώρα Μελέτη: Η Ελεονώρα είναι αγαπητή στο Blog:

Το σύνολο πολύ καλό. Ten Points. 

4444

Μιχάλης Τσαουσόπουλος: Fast Reaction:

Έκανε δώρο σε όσους απαντούσαν ποια είναι η γενέτειρα μου!

Χώρια ότι τους κάηκε το βιμπερ!

1000 τηλέφωνα σε 9 λεπτά. Είσαι Ραδιοφωνικός Θεός!

Πώς να μην καεί!!!!

Η καυτή είδηση της ημέρας από τον Μιχάλη, το γυναικείο όργανο έχει στρες και στην Αμερική υπάρχουν επαγγελματίες που το κάνουν μασάζ και έτσι η γυναίκα χαλαρώνει.

Fast Reaction:

Αυτή η είδηση είναι για τον Χαμπέα και το Σόι του.

Μια εκπαιδεύτρια Γιόγκα, παρατήρησε ότι τα κατσικάκια κάνουν πολύ καλό, όταν περιφέρονται ανάμεσα στους μαθητές της που κάνουν γιόγκα.

Μιχάλης Τσαουσόπουλος, όχι τυχαία στην κορυφή του ραδιοφώνου τόσα χρόνια.

4444

03/05/2017

4444

Αν χρειάζεσαι πρόσκληση από την Πρεσβεία για να δεις ένα ντοκιμαντέρ, όπως θα έλεγε και ο Ben Gurion κάτι δεν πάει καλά!

Στην Τεχνόπολη ευτυχώς η Αμερικάνικη Πρεσβεία, δε ζήτησε προσκλήσεις για την διάλεξη όσο αφορά τις θεωρίες για τον χρόνο.

Εάν όσα event, που είναι χαμηλής δημοσιότητας, ποιος βλέπει ντοκιμαντέρ; Θέλω να παρακολουθήσω, χρειάζονται προσκλήσεις από πρεσβείες, κάτι δεν πάει καλά.

4444

France: Presidential Election: 

Σήμερα έχει debate ανάμεσα στον όμορφο Macron και στην δυναμική και με υπομονή Mari Le Pen.

Η Le Pen έχει μια πολύ δυνατή θέση, πρώτα οι Γαλλικές εταιρείες. Θα έχουν ένα προβάδισμα.

4444

Τετάρτη 3/5 (επίσημη έναρξη)N

20:30   Μπεν Γκουριόν, επίλογος  (61’)

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

 

Θέλω να παρακολουθήσω το Ντοκιμαντέρ για τον Μπεν Γκουριόν, αλλά είναι μόνο με προσκλήσεις, από την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Κόκκινη Κάρτα.

Το ντοκιμαντέρ που αφορά μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, έπρεπε να είναι ανοιχτό για το κοινό.

Μόνο αυτό με ενδιέφερε να δω.

Ο Μπεν Γκουριόν, είναι κορυφαία πολιτική προσωπικότητα. Έπρεπε να βρει λύσεις, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ και της συνέχειας του.

Ο Ben Gurion είναι πραγματικά ένας μεγάλος πολιτικός. Οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, πρέπει να κάνουν διαχείριση ρίσκου. Και η Ελλάδα έχει πολιτικούς για μελέτη, κλασική περίπτωση ο Καποδίστριας.

 

Όποιος ασχολείται με την πολιτική θέλει να δει το ντοκιμαντέρ.

Αυτά τα ντοκιμαντέρ, προσφέρονται για να σκεφτείς.

Οι υπεύθυνοι της Πρεσβείας, αποφάσισαν να προβληθεί σε κλειστό κύκλο.

Κόκκινη Κάρτα δε το συζητώ, γιατί ούτε θα το ξανά προβάλουν για το κοινό.

4444

Παρακολουθώ από την αρχή την υπόθεση της Madeline.

Η εξαφάνιση ενός ανθρώπου και μετά το ψάξιμο του, δε διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά τις βασικές αρχές, από το ψάξιμο σε μια μηχανή αναζήτησης.

Στην υπόθεση της Madeline είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει πολλά λάθη.

Να γράψω στους γονείς, ότι αυτό που ψάχνεται δεν είναι η Madeline, αλλά αυτούς  που την απήγαγαν.

Όπως θα ρωτούσε και ο Sherlock Holmes , ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ, αυτών που θα απήγαγαν την Madeline;

Που την είδαν για πρώτη φορά; Στην Πορτογαλία ή στην Βρετανία;

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, που πρέπει να δοθούν απαντήσεις και είναι προφανές, ότι δεν έχουν δοθεί.

Είμαι γκουρού της πληροφορίας.

Μια βάση δεδομένων στο internet, είναι δυο διαστάσεων.

Μια βάση δεδομένων στην Ανθρώπινη Κοινωνία, είναι τριών διαστάσεων.

Οι αρχές όμως είναι οι ίδιες.

Χρειάζεστε έναν μαθηματικό που θα σας κάνει ανάλυση και έναν μαθηματικό που θα ξέρει στατιστική.

Επίσης χρειάζεστε έναν ψυχολόγο.

Πρέπει να προσδιορίσετε τα κίνητρα.

Πρέπει να προσδιορίσετε, πόσοι άνθρωποι μπορούσαν να δουν την Madeline.

Έρχεται ένας Αστυνομικός και σου λέει, έχω μεγάλη εμπειρία. Αυτό δεν μετρά πολύ, όταν ο άλλος με πολύ σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να ψάξει στην βάση δεδομένων και να βρει ότι θέλει.

Όταν ψάχνεις σε μια βάση δεδομένων, βάζεις φίλτρα κάνεις ερωτήσεις.

Επίσης θα χρειαστείτε hacker που θα ψάξουν στο Deep Web για να δουν αν υπάρχει κάτι.

Η Madeline πάνω από όλα είναι μια πληροφορία.

Η εξαφάνιση της, σημαίνει, ότι κάποιος διέγραψε αυτή την πληροφορία από την βάση δεδομένων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε βρει ίχνη, πράγμα όχι φυσιολογικό με βάση και την κινητοποίηση.

Είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη.

Θα περιμένω, μια ανακεφαλαίωση και απαντήσεις σε ερωτήσεις και αυτό να δημοσιευτεί κάπου που να μπορώ να διαβάσω.

Ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ των δραστών;

Σε τι μέρος βρίσκεται η Madeline, ώστε να μην μπορεί να διεισδύσει η πληροφορία ότι κάποιοι την ψάχνουν;

Αυτοί που την απήγαγαν, δεν αντάλλαξαν καμία συνομιλία μεταξύ τους και με το περιβάλλον; Αλληλεπίδραση.

Η κάθε απάντηση, θα πρέπει να έχει δίπλα το ποσοστό επαλήθευσης, να έχει δηλαδή την πιθανότητα, την αριθμητική τιμή.

Δεν αρκεί να έρθει κάποιος να σου πει, ναι είναι ένα πιθανό σενάριο.

Πρέπει να σου πει ακριβώς την πιθανότητα. 10%, 20%,30% κλπ

Πρέπει να ξαναδείτε τα δεδομένα, όχι όμως με την συνηθισμένη ματιά.

Να φτιάξετε μοντέλα προσομοίωσης.

Η προσωπική μου άποψη, μόνο από όσα έχω διαβάσει σε δημόσιες πηγές, είναι ότι η έρευνα ήταν τυπική.

Πολλοί αστυνομικοί, πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά ουσία μηδέν.

Η ανθρώπινη κοινωνία, είναι πολύ σπάταλη και με μια τεράστια ανισότητα.

Η Ελίτ που κυβερνά τον πλανήτη, δεν υπολογίζει καθόλου τους απλούς ανθρώπους.

Τα παιδιά της Ελίτ, δε θα βρεθούν ποτέ στη θέση της Madeline.  Δεν υπάρχει πραγματική ισότητα και ισονομία.

4444

02/05/2017

4444

Σχέδιο συνεργασίας Κίνας-Ευρώπης για την κατασκευή βάσης στη Σελήνη

http://www.naftemporiki.gr/story/1229999/sxedio-sunergasias-kinas-europis-gia-tin-kataskeui-basis-sti-selini

Του Κώστα Δεληγιάννη

Η Κίνα σκοπεύει να συνεργασθεί με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), για τη δημιουργία μίας βάσης στη Σελήνη. Οι πρώτες πληροφορίες για την “αποικία” στο φεγγάρι έκανε πρώτος ο γενικός διευθυντής της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας, Τιάν Γουλάνγκ, μιλώντας σε μίντια της χώρας του.

Λίγα 24ωρα αργότερα, την είδηση επιβεβαίωσε ο Παλ Χβίστενταλ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ESA. “Οι Κινέζοι έχουν ήδη δρομολογήσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για τη Σελήνη”, ανέφερε.

“Τα δεδομένα έχουν αλλάξει από την εποχή της κούρσας του διαστήματος, τη δεκαετία του 1960. Αναγνωρίζουμε πως, για να εξερευνήσουμε το διάστημα για ειρηνικούς λόγους, θα χρειασθούμε τη διεθνή συνεργασία”.

Ο επικεφαλής της ESA, Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, έχει αναφέρει πως η σεληνιακή βάση θα μπορούσε να είναι έτοιμη το αργότερο έως τα τέλη της δεκαετίας του 2030, από ειδικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τα καταλύματα και τους υπόλοιπους χώρους, πριν σε επόμενη φάση καταφθάσουν οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές. Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα επιταχυνθεί η επιστημονική έρευνα του φυσικού δορυφόρου της Γης, αλλά και θα γίνουν πιο εύκολες οι μελλοντικές επανδρωμένες ή ρομποτικές αποστολές σε πιο μακρινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα στον Άρη.

Από την άλλη μεριά, μπορεί η Κίνα να ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα να εξερευνά το διάστημα, αφού  πραγματοποίησε την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή μόλις το 2003, ωστόσο στο μεταξύ έχει επιταχύνει το διαστημικό της πρόγραμμα.

Έτσι, για παράδειγμα, δύο εβδομάδες νωρίτερα, εκτόξευσε ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, με προορισμό τον διαστημικό της σταθμό, που βρίσκεται ήδη σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Όσον αφορά τη Σελήνη, τα σχέδιά της περιλαμβάνουν την αποστολή ενός ρομπότ μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, το οποίο θα συλλέξει δείγματα. Μέσα στο 2018, προγραμματίζει επίσης την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή στη “σκοτεινή πλευρά” του φεγγαριού, όπου θα προσεδαφίσει ένα ρομποτικό όχημα.

Σύμφωνα με τον Χβίστενταλ, η ESA ελπίζει να συμμετάσχει στην ανάλυση των δειγμάτων που θα φέρει πίσω στη Γη η κινεζική αποστολή, όπως επίσης και να στείλει στο μέλλον έναν Ευρωπαίο αστροναύτη στον κινεζικό διαστημικό σταθμό. Κανένα πάντως από τα δύο αυτά σχέδια δεν έχει πάρει τελική έγκριση.

4444

Υψηλότερα από ποτέ η αξία του Bitcoin

Σύμφωνα με το site Cryptocompare, περίπου το 50% των συναλλαγών μετατροπής χρημάτων σε Bitcoins αφορούσε σε αλλαγές με γιεν.

http://www.naftemporiki.gr/story/1230510/ypsilotera-apo-pote-i-aksia-tou-bitcoin

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη το Bitcoin, καθώς η αξία του ψηφιακού νομίσματος έφτασε και ξεπέρασε τα 1.400 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Bitcoin σημείωσε αύξηση 3% στο ανταλλακτήριο Bitstamp, αγγίζοντας τα 1.437 δολάρια- την υψηλότερη αξία στην οποία έχει φτάσει το ψηφιακό νόμισμα από τότε που έκανε το «ντεμπούτο» του,

το 2008.

Πρόκειται για 200% αύξηση σε σχέση με την αξία που είχε ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2016.

Η αξία του έχει τριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, κάτι που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή πολιτικής από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία πλέον αναγνωρίζει το Bitcoin ως νόμιμο μέσο συναλλαγών- ενώ παράλληλα η κινεζική κυβέρνηση ασκεί όλο και μεγαλύτερη πίεση στα ανταλλακτήρια που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τα οποία αναγκάζονται να βάλουν επιπλέον χρεώσεις στις αλλαγές χρημάτων σε Bitcoins.

Σύμφωνα με το site Cryptocompare, περίπου το 50% των συναλλαγών μετατροπής χρημάτων σε Bitcoins αφορούσε σε αλλαγές με γιεν.

4444

Το αγκίστρι της ψευδοεπιστήμης.

Το αγκίστρι της ψευδοεπιστήμης

Βάρβογλης Χάρης, tovima.gr

Είναι άραγε η Γη «κούφια» και στο εσωτερικό της υπάρχουν «άνθρωποι» διαφορετικοί από εμάς που ζούμε στην επιφάνειά της; Είναι αλήθεια ότι η Γη δημιουργήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν από μια ανώτερη νόηση με τέτοιον «τέλειο» τρόπο, ώστε να μας οδηγεί στο λανθασμένο επιστημονικό συμπέρασμα ότι η ιστορία της ξεκινά πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια; Υπάρχει άραγε ένας μακρινός πλανήτης, ο Νιμπίρου, που πρόκειται στο μέλλον να συγκρουσθεί με τη Γη και να την καταστρέψει; Είναι η αστρολογία μια επιστήμη που μπορεί να προβλέψει το μέλλον μας; Μήπως είμαι πολύ αφελής για να πιστεύω όλα τα παραπάνω; Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι ένα ξερό «Οχι», με εξαίρεση το τελευταίο που είναι ένα ακόμη πιο ξερό «Ναι». Ισχυρισμοί σαν τους παραπάνω, που συνιστώ να μη γίνονται πιστευτοί, υπάρχουν πάμπολλοι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το Διαδίκτυο έχει γνωρίσει αυτήν την πρωτοφανή άνθηση και χαρακτηρίζονται γενικά ως «ψευδοεπιστήμη», επειδή χρησιμοποιούν γλώσσα και ορολογία δανεισμένες από τις πραγματικές επιστήμες αλλά συλλογιστική που βασίζεται στον σκοταδισμό και στη συνωμοσιολογία.

Η Κοίλη Γη

Η «θεωρία» της Κοίλης Γης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η ιδέα του Κάτω Κόσμου εμφανίζεται στις μυθολογίες πολλών λαών, με γνωστότερο ίσως παράδειγμα της ελληνικής, με τον Πλούτωνα, βασιλιά του Άδη, και τον Χάροντα που περνούσε τους πεθαμένους από τον ποταμό Αχέροντα. Στη σύγχρονη εποχή επανέρχεται στο προσκήνιο με το βιβλίο «Το υπόγειο ταξίδι του Νιλς Κλιμ» του Νορβηγού Λούντβιχ Χόλμπεργκ και αργότερα με το «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν.

Αλλά, πέρα από την επιστημονική φαντασία, τελευταία βρίσκει μεγάλη απήχηση μια επιστημονικοφανής θεωρία, η Κοίλη Γη, σύμφωνα με την οποία κάτω από τον στερεό φλοιό της Γης, που κατά την πιο διαδεδομένη εκδοχή αυτής της θεωρίας έχει πάχος 800 χιλιομέτρων, υπάρχει ένας άλλος κόσμος με τους δικούς του κατοίκους.

Φυσικά αυτή η θεωρία δεν αντέχει ούτε στην απλούστερη κριτική.

Καταρχήν η μάζα της Γης είναι γνωστή από την ακτίνα της και την περίοδο περιφοράς των δορυφόρων της, από τη μια μεριά, και τη θεωρία της βαρύτητας του Νεύτωνα, από την άλλη. Από τη γνωστή μάζα της Γης και τον όγκο του φλοιού της Κοίλης Γης προκύπτει ότι η πυκνότητα του τελευταίου θα έπρεπε να είναι 17 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, πολύ μεγαλύτερη από την επιφανειακή πυκνότητα των 3 γραμμαρίων ανά κυβικό εκατοστό που μετράμε στην επιφάνεια της Γης.

Τέτοια μεγάλη πυκνότητα έχουν βασικά μόνο το ουράνιο, το χρυσάφι και η πλατίνα!

Στη συνέχεια η θεωρία δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους σεισμούς που σήμερα γνωρίζουμε ότι οφείλονται στην κίνηση του στερεού φλοιού της Γης, ο οποίος «επιπλέει» στον ρευστό – λόγω μεγάλης θερμοκρασίας – μανδύα της, ούτε τη λάβα των ηφαιστείων.

Τέλος έχει μετρηθεί ότι η θερμοκρασία στο υπέδαφος της Γης αυξάνεται αλματωδώς: για παράδειγμα στο βαθύτερο ορυχείο,

4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης,

η θερμοκρασία είναι ήδη 60 βαθμοί Κελσίου και σε λίγο μεγαλύτερο βάθος ξεπερνάει τους 100 βαθμούς, οπότε το νερό βράζει και το σώμα ενός έμβιου όντος ψήνεται.

Ο Ευφυής Σχεδιασμός

Μια άλλη επιστημονικοφανής θεωρία που έχει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ είναι η θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού (Intelligent Design), σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εξέλιξη των έμβιων όντων – ζώων και φυτών – στη Γη αλλά η φύση γύρω μας δημιουργήθηκε όπως ακριβώς τη βλέπουμε σήμερα από κάποια υπέρτατη νόηση – για πολλούς τον Θεό. Σε μια ακραία μάλιστα εκδοχή που βασίζεται αποκλειστικά σε υπολογισμούς με βάση την Αγία Γραφή, η Γη δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου του 4004 π.Χ.! Ομως τα παρατηρησιακά δεδομένα της Γεωλογίας (πετρώματα και απολιθώματα) και της Αστρονομίας (χημική σύσταση και τροχιές πλανητών, ηλικία του Ηλιου) είναι τόσο καλά «δεμένα» μεταξύ τους, ώστε κανένας σοβαρός επιστήμονας σήμερα δεν αμφιβάλλει ότι η Γη έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Στο πρόσφατο παρελθόν έγινε προσπάθεια να ενταχθεί η θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού στο διδακτικό πρόγραμμα των σχολείων των ΗΠΑ, σαν μια ισότιμη βιολογική θεωρία προς αυτήν της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου. Η προσπάθεια απέτυχε αφού η επιστημονική κοινότητα αλλά και το αμερικανικό κράτος την κατέταξαν στην κατηγορία της ψευδοεπιστήμης, αλλά οι οπαδοί της θεωρίας δεν φαίνεται να μειώνονται.

Ο πλανήτης Νιμπίρου

Εκτός από τη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες ψευδοεπιστημονικές θεωρίες που σχετίζονται με την εμφάνιση των ανθρώπων στη Γη. Μία από αυτές είναι η θεωρία του Ρώσου Εμμανουήλ Βελικόφσκι, δημοσιευμένη στο βιβλίο του «Κόσμοι σε σύγκρουση» (1950), σύμφωνα με την οποία περί το 1500 π.Χ. η Αφροδίτη εκτοξεύθηκε από τον Δία προς τη σημερινή τροχιά της και πέρασε κοντά από τη Γη προκαλώντας καταστροφές και αλλάζοντας την ιστορία του πλανήτη μας. Η θεωρία αυτή προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι η τροχιά της Αφροδίτης είναι αφύσικη, ότι το ηλεκτρικό δυναμικό του Ήλιου είναι της τάξης των 1.000 τρισεκατομμυρίων βολτ και ότι η περιστροφή της Γης επηρεάζεται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και οι τρεις παραπάνω προβλέψεις έχουν αποδειχθεί λανθασμένες από αστρονομικές παρατηρήσεις. Η βασική ιδέα αποδείχθηκε όμως «ελκυστική» και έτσι πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια επανεμφανίστηκε, αυτή τη φορά με τον «άγνωστο» πλανήτη Νιμπίρου στη θέση της Αφροδίτης και τη χρονολογία της σύγκρουσης στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η χρονολογία αυτή έχει αλλάξει μερικές φορές, με πιο πρόσφατη «προφητεία» το 2012. Επειδή όμως τίποτα δεν συνέβη τότε, η θεωρία της καταστροφής της Γης από τον Νιμπίρου έχει κάπως ξεχαστεί.

Επιχείρηση Αστρολογία

Το όνομα του πλανήτη Νιμπίρου προέρχεται από τη μυθολογία των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων, γεγονός που φέρνει στο μυαλό πολλών από εμάς μια άλλη ψευδοεπιστήμη, ίσως την πιο προσοδοφόρα οικονομικά από όλες, την Αστρολογία. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι η «επιστήμη» τους έχει τις ρίζες της στους λαούς της Μεσοποταμίας, του σημερινού Ιράκ, όπου παλαιότερα ζούσαν οι Βαβυλώνιοι και οι Σουμέριοι. Με βάση αυτή την ιστορική «θεμελίωση» και μια γλώσσα διανθισμένη με αστρονομικούς όρους, οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι, έστω και αν υπάρχουν διάφορα «προβλήματα» μεταξύ της θεωρίας τους και της σημερινής αστρονομικής πραγματικότητας, η θεωρία τους «δουλεύει» και μπορούν να προβλέψουν το μέλλον των ανθρώπων με ακρίβεια ή, έστω, με πολύ μεγάλη πιθανότητα.
Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε από ένα πείραμα που έγινε στις ΗΠΑ, σε συνεργασία του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, Σον Κάρλσον, και της επίσημης ένωσης των αμερικανών αστρολόγων. Το πείραμα είχε την ίδια οργάνωση με αυτήν που έχουν οι κλινικές δοκιμές των νέων φαρμάκων κατά τη διαδικασία έγκρισής τους για άδεια κυκλοφορίας και τα αποτελέσματά του δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο του 1985 στο εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό «Nature» [A double-blind test of astrology]. Η λεπτομερής περιγραφή του πειράματος μπορεί να βρεθεί στο φύλλο του «Βήματος» της 19ης Ιανουαρίου 2003 [Η απάτη της αστρολογίας], οπότε εδώ περιορίζομαι στο τελικό αποτέλεσμα. Αν οι αστρολόγοι απαντούσαν τυχαία σε ένα ερωτηματολόγιο θα είχαν ποσοστό επιτυχίας 33,33%, αφού έπρεπε να επιλέξουν τη σωστή απάντηση μεταξύ συνολικά τριών. Το αποτέλεσμα ήταν 34%, ποσοστό που στατιστικά δεν διαφέρει σημαντικά από το 33,33%. Με άλλα λόγια, ένα φάρμακο που θα έδινε αυτά τα ποσοστά ίασης σε ασθενείς δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια κυκλοφορίας!
Το τελικό συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω φαίνεται να είναι ότι, παρά την αλματώδη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας που βλέπουμε τα τελευταία 100 χρόνια, οι άνθρωποι φαίνεται να έλκονται από την ελπίδα του μυστικισμού περισσότερο από τη βεβαιότητα της επιστήμης. Έτσι είναι πολλοί που δεν δέχονται για σωστή απάντηση το ξερό «Ναι» που αναφέρω στην τελευταία ερώτηση της εισαγωγής.

Ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι πρώην καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

4444

Ενώ τα παιδιά θα διδάσκονται λιγότερη Ελλάδα, ήρωες, μάχες

Στα σχολικά βιβλία «βαφτίζουν» τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Εμφύλιο «επανάσταση»

Μανόλης Γαλάνης , Ισμήνη Χαραλαμποπούλου02/05/2017

Παραχάραξη της Ιστορίας επιχειρεί ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, Πολυμέρης Βόγλης, που ανέλαβε τη μελέτη των αλλαγών στα σχολικά βιβλία Ιστορίας – Το δικό του βιβλίο «Η αδύνατη επανάσταση» είναι ενδεικτικό των προθέσεών του

«Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση, η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα». Πρόκειται για την επιστημονική θέση του προέδρου της επιτροπής για την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ο οποίος θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να διδαχτούν τα Ελληνόπουλα εκτενώς τον Εμφύλιο. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο οποίος ανέλαβε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υποβάλει μελέτη στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διδασκαλία της Ιστορίας, κατατάσσει τα Δεκεμβριανά στις «επαναστατικές στιγμές» των Ελλήνων.

Στα όσα ενδιαφέροντα υποστηρίζει ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός συγκαταλέγεται και η άποψη που έχει εκφράσει δημοσίως περί «δυσανεξίας της ελληνικής κοινωνίας» να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», με τον ίδιο να προαναγγέλλει ότι στα νέα βιβλία Ιστορίας δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, εκτός των άλλων, και «η βία του Ελληνικού Στρατού κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία»!

Πρόσφατα το «ΘΕΜΑ» (9/4/2017) παρουσίασε την περίπτωση του νέου συμβούλου του κ. Γαβρόγλου, με καθήκοντα την επιμόρφωση δασκάλων και καθηγητών, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Χάρη Αθανασιάδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η Ρεπούση θα έπρεπε να γράψει στο βιβλίο της Ιστορίας και για τις σφαγές καθώς υποχωρούσε ο ελληνικός στρατός, που δεν άφηνε τίποτα όρθιο πίσω του στη Σμύρνη».

Την ίδια άποψη, όμως, έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής αναμόρφωσης του Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας, Πολυμέρης Βόγλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 18 Απριλίου, αναφερόμενος στις οδηγίες που θα δώσει σχετικά με τη διδασκαλία των εθνικών τραγωδιών, είπε: «Η διδασκαλία της Ιστορίας οφείλει να δείξει με ποιον τρόπο δημιουργήθηκε ιστορικά η εθνική ταυτότητα, αλλά και γιατί κάποιοι αναγορεύονταν σε “εχθρούς”, σε “άλλους”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει από την άλλη πλευρά την αποσιώπηση σφαγών ή διωγμών, όπως των σφαγών των Ελλήνων στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, ούτε όμως και τη βία του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας». Είχε προηγηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή(14/4/2017) η κοινή παρουσία των κυρίων Αθανασιάδη και Βόγλη μαζί με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ρεπούση στις σελίδες της «Αυγής» όπου ανέπτυσσαν τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να διδάσκεται από εδώ και στο εξής η Ιστορία.

Για τα Σκόπια

Εναν χρόνο νωρίτερα, ο κ. Βόγλης, ο οποίος θεωρεί ότι ο ιστορικός «πρέπει να έχει δημόσια παρουσία και λόγο», είχε πάρει θέση πάλι μέσω συνέντευξής του σε ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ονομασίας των Σκοπίων. Μιλώντας στην ιστοσελίδα popaganda.gr και τοποθετούμενος σχετικά με «τα αντιδραστικά, εθνικιστικά αντανακλαστικά μας που αναζωπυρώθηκαν» όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε το γειτονικό κρατίδιο «Μακεδονία» σε συνέντευξη Τύπου, απάντησε: «Αναδύθηκε εκ νέου το αδιέξοδο της εξωτερικής ελληνικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες. Μία χώρα η οποία έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλές άλλες -117 αν δεν απατώμαι-  με το ακατονόμαστο όνομα η Ελλάδα επιμένει να την ονομάζει διαφορετικά, τηρώντας το γράμμα και όχι την ουσία». Εξηγώντας «τη δυσανεξία της ελληνικής κοινωνίας» για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά «που έχουν καλλιεργηθεί συστηματικά επί χρόνια και έχουν μετατρέψει μια σειρά από ζητήματα σε ταμπού. Εχουμε δει τις αρνητικές συνέπειες σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την εξωτερική πολιτική από το 1992. Παρ’ όλα αυτά, έχει παραμείνει ταμπού. Συγχρόνως παρατηρούνται γραφικά φαινόμενα, όπως η εξαφάνιση του ονόματος της χώρας στις αθλητικές συναντήσεις. Είναι, δηλαδή, σαν να εθελοτυφλούμε, να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο κ. Βόγλης, μέλος της οργάνωσης πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο του κόμματος υπό τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τον τοποθέτησε κατά τη διάρκεια της θητείας της αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ενώ στις αρχές του χρόνου τού ανατέθηκαν από το Ιδρυμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθήκοντα προέδρου της επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών της Ιστορίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που υποβλήθηκε προ ημερών, η διδασκαλία της Ιστορίας θα έχει πλέον ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει «μια πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία». Η νέα αντίληψη δεν θα εστιάζει πλέον στην πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική δράση των μεγάλων προσωπικοτήτων, αλλά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική ιστορία, την ιστορία τέχνης και την ιστορία περιβάλλοντος.  Στο νέο πλαίσιο, με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Βόγλης έχει υπερθεματίσει για το πόσο σημαντικό είναι να διδαχτεί ο Εμφύλιος στα σχολεία, αφού, όπως έχει σημειώσει, «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μία μικρή αναφορά μισής περίπου σελίδας στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου γι’ αυτά τα δραματικά γεγονότα».

«Αδύνατη επανάσταση» τα Δεκεμβριανά


Αλλωστε, το κύριο επιστημονικό πεδίο του αφορά στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, την οποία προσεγγίζει ως «επανάσταση» στο βιβλίο του με τίτλο «Η αδύνατη επανάσταση – Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου». Ευχαριστώντας αρχικά τον νυν υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για τη συνεισφορά του ως πανεπιστημιακού στην έρευνα του συγγραφέα αναφορικά με την οικονομική διάσταση του Εμφυλίου, ο κ. Βόγλης ολοκληρώνει το έργο του με τις ακόλουθες δύο προτάσεις, οι οποίες ορίζουν την ενδιαφέρουσα οπτική του για τα σκοτεινά γεγονότα που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 40.000 νεκρούς και αβάσταχτο πόνο διχάζοντας την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες: «Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση, η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα. Υπό αυτή την έννοια, ήταν μία αδύνατη επανάσταση».
Ο πρόεδρος της επιτροπής για την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας εστιάζει στο βιβλίο του στη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και στις συνθήκες που οδήγησαν στην «επανάσταση». «Το εαμικό κίνημα, ριζοσπαστικοποιώντας την ελληνική κοινωνία, είχε δημιουργήσει δυναμική κοινωνικής επανάστασης στην Κατοχή. Αυτή η δυναμική μετασχηματίστηκε σε ολομέτωπη στρατιωτική και πολιτική σύγκρουση κατά τον Εμφύλιο».

Σε αυτές τις συνθήκες «οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, αντί να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ικανοποιούσαν τα αιτήματα εκδημοκρατισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης που είχε αναδείξει η κοινωνία στα χρόνια της Κατοχής, έθεσαν στόχο τη διάλυση των οργανωτικών δομών και τη συρρίκνωση των κοινωνικών ερεισμάτων του ΕΑΜ ώστε να ανακοπεί η δυναμική της επανάστασης». Επαναστατική είναι και η παρουσίαση των Δεκεμβριανών, που αποτελούν γεγονός-ορόσημο του Εμφυλίου. «Τα Δεκεμβριανά ως επαναστατική στιγμή θα στοιχειώσουν το φαντασιακό του αστικού κόσμου. Η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς παρελθόν κοινωνικών επαναστάσεων και ο κίνδυνος του κομμουνισμού είχε διογκωθεί τεχνητά στην προπολεμική περίοδο.

Τα Δεκεμβριανά θα φέρουν αντιμέτωπο τον αστικό κόσμο με την απειλή της επανάστασης». Ο συγγραφέας, αναφερόμενος στη Δεξιά της περιόδου εκείνης, γράφει ότι μέχρι τις εκλογές του 1946 «ο αντικομμουνισμός και η βία έγιναν καταστατικά στοιχεία τού υπό συγκρότηση κρατικού μηχανισμού αλλά και της δεξιάς παράταξης, η οποία αναδιπλώθηκε στην πιο συντηρητική και αντιδραστική εκδοχή της με την επικράτηση των βασιλόφρονων δυνάμεων. Ακόμη, η βία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι ενός πλέγματος πολιτικών (όπως οι διώξεις, η εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους μη εθνικόφρονες, οι οικονομικές διακρίσεις στη διανομή της βοήθειας), που είχαν στόχο να τρομοκρατηθεί η κοινωνική βάση της εαμικής Αριστεράς και να διαλυθούν οι οργανωτικές δομές του ΚΚΕ στην ύπαιθρο. Απέναντι στην εκστρατεία βίας και τρομοκρατίας, η ηγεσία του κόμματος παρέμεινε για αρκετούς μήνες προσηλωμένη στην πολιτική νομιμότητα, αποφασίζοντας να μην απαντήσει ένοπλα και άρα να μην προσδώσει δυναμική στην εμφύλια σύγκρουση».

Οσον αφορά στη μετέπειτα στάση της Αριστεράς σε σχέση με τα γεγονότα του Εμφυλίου, ο κ. Βόγλης σημειώνει ότι «η Αριστερά αποσιώπησε την επαναστατική διάσταση του εμφυλίου πολέμου. Η ήττα και οι οδυνηρές συνέπειές της για χιλιάδες ανθρώπους την οδήγησαν στην απώθηση της ιδέας της επανάστασης. Μετά τον Εμφύλιο προσανατολίστηκε σταθερά στην πολιτική νομιμότητα και τον κοινοβουλευτισμό και θέλησε να “ξεχάσει” το επαναστατικό παρελθόν, το οποίο λειτουργούσε απονομιμοποιητικά για την ενσωμάτωσή της στο πολιτικό σύστημα στο παρόν και δεν συνιστούσε προοπτική για το μέλλον. Υποβάθμισε την επαναστατική διάσταση της εαμικής Αντίστασης προκειμένου να τονίσει τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση, ενώ για τον Εμφύλιο επέλεξε να αναδείξει τη μνήμη των θυμάτων της κρατικής βίας και των διώξεων, παρά τον αγώνα των μαχητών του ΔΣΕ. Μέχρι σχετικά πρόσφατα ο μνημονικός τόπος του Εμφυλίου για την Αριστερά δεν ήταν ο Γράμμος, αλλά η Μακρόνησος».

Θα διδασκόμαστε λιγότερη Ελλάδα, ήρωες, μάχες…

Με πρόσχημα την αποφυγή επαναλήψεων, το ΙΕΠ προτείνει τη μετατόπιση του διδακτικού ενδιαφέροντος


Κάθε εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει αλλαγές και σε ένα άλλο μάθημα, με προφανέστατο στόχο τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής εθνικής ταυτότητας στους μαθητές. Η αρχή έγινε με τα Θρησκευτικά και ακολούθησε με την Ιστορία. Και όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές θα συνεχιστούν με το μάθημα της Λογοτεχνίας, με τους συνεργάτες του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Γαβρόγλου να θέλουν να αλλάξουν όλη τη διδακτέα ύλη που επί δεκαετίες διαμορφώνει τον εθνικό χαρακτήρα των μαθητών.

Παρά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που εξακολουθούν να προκαλούν οι αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας, αυτές προγραμματίζονται κανονικά να εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τη Γ’ Δημοτικού και θα αγγίξουν και την ύλη της Α’ Λυκείου, όπου οι μαθητές πλέον θα διδάσκονται γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας, όπως είναι ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας και οι επιχειρήσεις για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. Μεταξύ των προτάσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι η διδασκαλία του Ψυχρού Πολέμου και η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, παραμερίζοντας κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αλλά και της Μυθολογίας.

Προτείνεται επίσης ο περιορισμός της αναλυτικής παρουσίασης της Επανάστασης του 1821, παρότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κεφάλαια από τον 15ο αιώνα έως και τη σύγχρονη εποχή. Στην ενότητα, όμως, για την Ελληνική Επανάσταση η διδασκαλία στρέφεται σε βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνιση και λιγότερο στους πρωταγωνιστές της Απελευθέρωσης.Με πρόσχημα την αποφυγή επαναλήψεων των ιστορικών κύκλων, το ΙΕΠ προτείνει τη μετατόπιση του διδακτικού ενδιαφέροντος από τα στρατιωτικά γεγονότα στα  κοινωνικά, όπως θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και τη διάσπαση των γειτονικών κρατών.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές

Οι κυριότερες από τις αλλαγές που προτείνονται στο μάθημα της Ιστορίας είναι:
■ Για την Α’ Λυκείου: Σήμερα διδάσκεται η περίοδος του αρχαίου κόσμου, που καλύπτει τη χρονική περίοδο από τους προϊστορικούς πολιτισμούς της Ανατολής έως την εποχή του Ιουστινιανού. Τώρα προτείνεται η συνολικότερη αναμόρφωση της διδακτέας ύλης που θα καλύπτει πλέον την περίοδο από το 1880 ως σήμερα.

■ Για τη Γ’ Δημοτικού:  Σήμερα διδάσκονται βασικά στοιχεία από την ελληνική µυθολογία (η δηµιουργία του κόσµου, η Τιτανοµαχία, οι θεοί και οι θεές του Ολύµπου, ο Προµηθέας, η Πανδώρα, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, οι Αθλοι του Ηρακλή, ο Θησέας, η Αργοναυτική εκστρατεία και ο Τρωικός πόλεµος). Προτείνεται πλέον η διδασκαλία των αρχαιοελληνικών µύθων µε αναφορές και συνδέσεις µε µύθους άλλων λαών και η ερµηνευτική τους αποδέσµευση από τις πολιτικές, στρατιωτικές, ιδεολογικές και πολιτισµικές διαδικασίες των προϊστορικών κοινωνιών.

■ Για τη Δ’ Δημοτικού: Σήμερα διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από τη Γεωµετρική Εποχή ως την άνοδο της Ρώµης (η Αθηναϊκή Δηµοκρατία, η Αθήνα και η Σπάρτη, οι Περσικοί πόλεµοι, ο Πελοποννησιακός πόλεµος, ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή, τα έργα στην Ακρόπολη, η άνοδος της Μακεδονίας, ο Μέγας Αλέξανδρος και η κατάκτηση της Ανατολής). Το ΙΕΠ προτείνει τη διδασκαλία της οικογενειακής, της προφορικής και της τοπικής Ιστορίας, όπως επίσης και των στοιχείων της θεµατικής Ιστορίας.

■ Για την Ε’ Δημοτικού: Σήμερα οι μαθητές διδάσκονται την άνοδο της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας και τις σχέσεις των Ρωμαίων µε τους Ελληνες, τη µετάβαση από τη Ρωµαϊκή στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, την Κωνσταντινούπολη και την ιστορία του βυζαντινού κράτους και την Αλωση. Η καινούρια πρόταση είναι να διδαχθούν την ιστορική εξέλιξη από την Προϊστορία έως την οθωµανική κατάκτηση. Λόγω του µεγάλου χρονικού εύρους της περιόδου, όμως, το μάθημα θα εστιάζει στις σηµαντικές κοινωνικές και πολιτισµικές αλλαγές που συντελούνται στο πέρασµα των αιώνων και λιγότερο στην εξέταση συγκεκριµένων προσώπων ή γεγονότων.

■ Για τη ΣΤ’ Δημοτικού:  Η σημερινή διδακτέα ύλη περιλαμβάνει τις εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους νεότερους χρόνους (Αναγέννηση, Ανακαλύψεις, Διαφωτισµός, οι Δάσκαλοι του Γένους, Επανάσταση του 1821). Πλέον προτείνεται η ιστορική εξέλιξη από τον 15ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, με έµφαση στις σηµαντικές τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτισµικές αλλαγές και λιγότερο στην εξέταση συγκεκριµένων προσώπων ή γεγονότων, µε την εξαίρεση της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και των δύο Παγκοσµίων Πολέµων.

Σχόλιο: Τσίπρα μην παίζεις με την Ιστορία γιατί θα καείς πολύ άσχημα. Θα κάνεις πρωθυπουργό τον Κυριάκο.

Τα Σκόπια δεν μπορείς να τα λες «Μακεδονία». Δεκάδες Ιστορικοί κύρους, όχι σα τον Βόγλη, έχουν γράψει για το ζήτημα και την προπαγάνδα.

Τσίπρα μην παίζεις με την Ιστορία θα καείς. Έφερες και το 4ο μνημόνιο, μην ανοίγεις μέτωπα στα καλά καθούμενα.

Ο εμφύλιος ήταν μια επανάσταση. Αυτό είναι ανέκδοτο του Βόγλη.

Ο μόνος επαναστάτης, ήταν ο Βελουχιώτης, αλλά δυστυχώς τον σκοτώσατε.  Χωρίς τον Βελουχιώτη και το όραμα του, δεν θα υπήρχε αντάρτικο.

Ο Βόγλης είναι σα την Ρεπούση.

4444

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι — δύο στοιχεία τα οποία θα ήθελα να σας εκθέσω, τα εξής:

Το 2000 μ.Χ. καταγράφηκαν πόσοι άνθρωποι δηλώνουν άθρησκοι… άθεοι. Άλλο άθρησκος άλλο άθεος.

Οι άθρησκοι πιστεύουν σε κάτι δυνατό, κάτι μεγάλο, κάτι που μπορεί να λέγεται θεός, αλλά θεωρούν ότι όλες οι θρησκείες που υπάρχουν στη Γη είναι πεποιημένες, δεν είναι του θεού, είναι κατασκευές των ανθρώπων για να καλύψουν τις ανάγκες τους ή να εκφράσουν ανησυχίες και σκέψεις τους και επομένως θεωρούν ότι δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία, αλλά πιστεύουν στον Θεό.

Οι άθρησκοι, το 2000 μ.Χ., καταγράφονται σε σχεδόν 800 εκατομμύρια ανθρώπους, συγκεκριμένα 770 εκατομμύρια ανθρώπους.

Επίσης, το 2000 μ.Χ. καταγράφεται και πόσοι άθεοι υπάρχουν στη Γη και αυτοί είναι περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι άθεοι, αυτοί πια φυσικά δεν έχουν καμία θρησκεία, αλλά πιστεύουν ότι δεν υπάρχει και θεός.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι τώρα, στη ζώνη του χρόνου που ζούμε, περίπου το 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων της Γης είναι είτε άθρησκοι είτε άθεοι, δηλαδή ο 1 στους 7,5 περίπου κατοίκους αυτής της Γης, είτε δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, δεν ακολουθεί καμία θρησκεία, είτε δεν πιστεύει καθόλου στον Θεό.

Σχόλιο: Ένας ισχυρός λόγος που οι άνθρωποι είναι Άθρησκοι ή Άθεοι, είναι γιατί πλέον η ανθρώπινη επιστήμη έχει κάνει εκπληκτικές προόδους.

Σήμερα ο άνθρωπος ξέρει πως δημιουργείτε η Αστραπή και γιατί βρέχει και τι κάνει ο ήλιος και από τι αποτελείται.

Η ανθρώπινη επιστήμη, κάνει θαύματα και εξετάζει και τα θαύματα των Θεών. Αν είναι πραγματικά. 

Αυτό δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Άνθρωπο.

Το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει.

Η Επιστήμη κάνει θαύματα, όμως δεν φτάνει παντού. Αντίθετα με την διαφθορά και την εκμετάλλευση.

4444

Να σας διαβάσω, από βαβυλωνιακό εγχειρίδιο του 2000 π.Χ.:

Μην κάνετε κακό σε όποιον φιλονικεί μαζί σας. Κάντε το καλό σε όποιον σας κάνει κακό. Να είστε δίκαιοι με όποιον σας έκανε κακό. Να είστε καλοί με τους εχθρούς σας. Εδώ έχουμε ένα εντυπωσιακό κήρυγμα απόλυτης αγάπης και ανοχής.

Στον βουδισμό, ο οποίος σαν θρησκεία γεννήθηκε περί το 500 π.Χ., αναφέρεται ότι ο Βούδας είπε: Όποιος με βλάψει εγώ θα τον αγαπώ.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Βούδας είπε: Όπως μια μάνα, που όσο ζει, νοιάζεται για το παιδί της, έτσι και ο άνθρωπος θα πρέπει να νιώθει αγάπη που να αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα, χωρίς όρια, για όλον τον κόσμο, ανεπιφύλακτα.

Ο Κομφούκιος, που επίσης δημιούργησε ένα φιλοσοφικό σύστημα περί το 500 π.Χ., στην Κίνα, αναφέρει: Για εκείνον που σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και εφαρμόζει τους νόμους της αγάπης και της ευγένειας, όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια.

Και ο Λάο Τσε, ο εμβληματικός φιλόσοφος της Κίνας, πάλι του 6ου-5ου π.Χ. αιώνα: Είμαι καλός σε κείνους που είναι καλοί. Το ίδιο είμαι καλός και σε κείνους που δεν είναι καλοί, επειδή αρετή σημαίνει καλοσύνη. Πιστεύω στους πιστούς, το ίδιο πιστεύω και στους άπιστους, επειδή αρετή σημαίνει εμπιστοσύνη.

Σχόλιο: Πριν από τον Χριστό και τον Ιουδαϊσμό, υπήρξαν και άλλοι που μίλησαν για την απόλυτη Αγάπη.

Το μάθημα που κάνω, είναι πολύ ενδιαφέρον. Τα ευρήματα υπάρχουν.

4444

Angelina Jolie: Fast Reaction: Tits: 

4444

01/05/2017

4444

France Presidential Election: Mari Le Pen: 

Μπορώ να κάνω πρόεδρο της Γαλλίας, τη Mari Le Pen, με κλειστά μάτια.

Αυτό που αποδίδει, είναι η μακροχρόνια στρατηγική και όχι η εφήμερη.

Η Mari Le Pen, οφείλει να έχει καθαρές  θέσεις.

Θα πρέπει να σκεφτεί, πόσα βήματα θα κάνει αυτή και πόσα θα κάνουν οι ψηφοφόροι.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αυξάνει τα ποσοστά της και πιέζει το Γαλλικό σύστημα για αλλαγές.

Η Ανεργία είναι ένα πραγματικό μέγεθος. Δεν μπορείς να το κρύψεις.

Είναι σίγουρο, ότι οι άνεργοι θα κάνουν τα βήματα που χρειάζονται για να πάνε στην Mari Le Pen.

Φυσικά και η Mari μείωσε την απόσταση.

Η πολιτική είναι πολύ εύκολη για μένα.

Πριν αρχίσουν οι εκλογές στην Αμερικής, πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, θυμάμαι είχα στείλει ένα email στο ίδρυμα Clinton είμαι γραμμένος και μου στέλνουν ενημερώσεις και της έλεγα να ξέρεις θα σε χτυπήσουν άσχημα και κάτω από την μέση. Μόλις είχαν αρχίσει να μιλούν για email και τον προσωπικό της Η/Υ.

Δεν απάντησε στο email, κακώς δεν απάντησε. Αν απαντούσε τώρα θα ήταν πρόεδρος.

Όσο αφορά την πολιτική στην Ελλάδα, είναι παιχνιδάκι.

Σήμερα άκουσα τον Λαφαζάνη να λέει, ότι είναι έτοιμος να κάνει συνεργασία με κόμματα της αριστεράς, όπως το ΕΠΑΜ και σκέφτηκα, ότι μαθαίνει.

Η Κωνσταντοπούλου, κακώς δε θα συνεργαστεί.

Υπάρχει ένα 20% που θέλει να φύγει από το Ευρώ και δεν εκπροσωπείτε στην Βουλή.

Κακώς που δε θα συνεργαστεί και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ.

Την Κωνσταντοπούλου την συμπαθούν οι Δεξιοί, επειδή επιτίθεται στον Τσίπρα, αλλά αυτοί δε θα την ψηφίσουν.

Οι επόμενες εκλογές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

4444

Μακρόν: Από το λύκειο της Αμιέν στα Ηλύσια Πεδία.

http://www.kathimerini.gr/906569/article/epikairothta/kosmos/makron-apo-to-lykeio-ths-amien-sta-hlysia-pedia

Οι συμμαθητές του στο λύκειο της Αμιέν θυμούνται έναν έφηβο που ξεχώριζε για την εξυπνάδα, την επιμονή και την καλλιέργειά του, έναν έφηβο που «ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους ενήλικες».

Δύο δεκαετίες αργότερα, στα 39 του χρόνια, ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε ο πρώτος υποψήφιος που κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών σε τόσο νεαρή ηλικία.

Και αν δεν υπάρξει κάποιο συνταρακτικό στραβοπάτημα, στις 7 Μαΐου, ο Μακρόν θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου των Ηλυσίων, κατακτώντας το ύπατο αξίωμα χωρίς προηγουμένως να έχει εκλεγεί σε κανένα άλλο. (Like – Same Trump).

Ο Μακρόν φοίτησε στο φυτώριο της γαλλικής πολιτικής ελίτ, τη σχολή διοίκησης ΕΝΑ,

διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος, ενώ την περίοδο 2008-2012 εργάστηκε ως στέλεχος στην τράπεζα Ροτσίλντ.

Το 2012, ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τον ενέταξε στο επιτελείο του ως υψηλόβαθμο σύμβουλο, ενώ εν συνεχεία του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομίας.

Ως υπουργός, ο Μακρόν συνέδεσε το όνομά του με την εργασιακή μεταρρύθμιση (νόμος Μακρόν) που απελευθέρωσε κάποιες πτυχές της αγοράς εργασίας και πολεμήθηκε από τα γαλλικά συνδικάτα.

Συνεργάτες του που γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι στόχευε στην κατάκτηση της προεδρίας, τον συμβούλευαν να δοκιμάσει το 2022, αλλά εκείνος έκανε τις κινήσεις του πολύ νωρίτερα.

Τον Απρίλιο του 2016 ίδρυσε κίνημα που φέρει τα αρχικά του (ΕΜ-Εn Marche, «Εμπρός»), τον Σεπτέμβριο υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση Ολάντ και τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι θα κατεβεί υποψήφιος, χωρίς να υποστηρίζεται από κάποιο κομματικό μηχανισμό. Αντλεί, αντιθέτως, την υποστήριξή του από σημαντική μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και από το Βερολίνο.

«Μια ελκυστική προσωπικότητα είναι χρήσιμη όταν προσπαθεί κανείς να γεφυρώσει βαθιές ιδεολογικές διαφορές, όπως αυτές ανάμεσα στη γαλλική Αριστερά και Δεξιά» σημείωσε το BBC.

«Αλλά όλα τα πολιτικά κινήματα χρειάζονται ιδέες και η πρόκληση για τον Μακρόν ήταν να καταρτίσει ένα πολιτικό πρόγραμμα ελκυστικό και για τους Κεντροδεξιούς και για τους Κεντροαριστερούς».

Το αποτέλεσμα ήταν ένα πρόγραμμα νεοφιλελεύθερο

στο οικονομικό πεδίο και προοδευτικό στο κοινωνικό πεδίο: δημοσιονομική εξυγίανση, τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, επανεκκίνηση του γαλλογερμανικού άξονα και σεβασμός από τη Γαλλία των κανόνων της Ευρωζώνης, καθώς και προώθηση της ισότητας των φύλων και υποδοχή προσφύγων.

«Στα θέματα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής ενοποίησης ο Μακρόν τα λέει όλα “σωστά”. Το αν μπορεί όμως να τα κάνει είναι ένα άλλο ζήτημα. Μία σειρά προέδρων που θεωρούνταν μεταρρυθμιστές, μεταξύ αυτών ο Ζακ Σιράκ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο νυν πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεν μπόρεσαν να σπάσουν τον κύκλο της χαμηλής ανάπτυξης, της υψηλής ανεργίας και του υψηλού χρέους. Ο Ολάντ απέτυχε, παρότι διόρισε έναν δυναμικό νέο υπουργό Οικονομίας, τον Εμανουέλ Μακρόν. Αλήθεια, αυτός τι απέγινε;» έγραψε χθες ο Γκίντεον Ράκμαν στους Financial Times.

Ριζική ανανέωση

Ο Μακρόν υποστηρίζει ότι όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το γαλλικό πολιτικό σύστημα είναι «μπλοκαρισμένο» και ότι αυτό που χρειάζεται είναι ριζική ανανέωση. «Εχω δει από μέσα το κενό του πολιτικού μας συστήματος, που σταματάει τις περισσότερες ιδέες γιατί μπορεί να απειλήσουν τον μηχανισμό, τα παραδοσιακά κόμματα, τα κατεστημένα συμφέροντα», λέει.

4444

Photography: Italy: Piza: 

4444

Emmanuel Macron: 

France Election Presindetial : Ναι! ο Emmanuel Macron είναι ποιο Ωραίος από τον Hollande: Σας το έγραψα, το θυμάστε;

4444

Tits:

4444

Σας διαβάζω πάλι μία άλλη μικρή προσευχή, λίγο επιθετική προς τους θεούς τους, που προέρχεται απ’ τους Ζούλου, στο νότιο τμήμα της Αφρικής:

“Πότε ξεχάσαμε θυσίες να σου κάνουμε,

να απαριθμήσουμε τους τίτλους σου τους τιμητικούς,

γιατί είσαι τόσο τσιγκούνης; (απευθύνονται στον θεό τους όχι και τόσο φιλικά…)

Αν δεν γίνεις πιο καλός θα αφήσουμε τα ονόματά σου τα τιμητικά να πέσουνε στη λησμονιά και τότε ποια θα είναι η τύχη σου; Με ακρίδες θα γυρνάς να τρέφεσαι.

Γίνε καλύτερος αλλιώς θα σε ξεχάσουμε.

Σε τι μας χρησιμεύει αυτό, να κάνουμε θυσίες και στους επαίνους σου να γιορτάζουμε;

Τον κόπο μας καθόλου δεν αναγνωρίζεις.

Έτσι θέλουμε να σε παραμερίσουμε όλως διόλου και στους άλλους ανθρώπους θα πούμε πως δεν έχουμε κανένα πνεύμα των προγόνων μας.

Εσύ γι’ αυτό θα υποφέρεις! Είμαστε όλο οργή για σένα”.

Οι Ζούλου είναι θυμωμένοι με τον θεό τους.

Σχόλιο: Οι Ζουλού (Zulu) απειλούν τον Θεό τους. Πολύ ενδιαφέρον. Στο καινούριο μάθημα το βρήκα.

Οι Ζουλού έχουν ένα δίκαιο αίτημα, αν ο Θεός τους, δε τους βοηθήσει, γιατί να τον λατρεύουν;

Ιδίως όταν υπάρχει πληθώρα Θεών.

Αν ο Θεός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, είναι ένας άχρηστος θεός. Ένα ανθρώπινο δημιούργημα.

Όταν μια κοινωνία βρίσκεται σε κρίση, ο Θεός δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος.

Είναι βασική συνθήκη για να εξακολουθεί να είναι Θεός.

Αν ο Θεός έχει δώσει ρητή διαταγή να καταπολεμηθεί η διαφθορά και οι πιστοί δεν την εφάρμοσαν, τότε σωστά μια κοινωνία βρίσκεται σε κρίση.

Ο Θεός ή θα επέμβει κάνοντας κάποιο θαύμα ή θα έχει δώσει οδηγίες.

Ο Θεός, δεν είναι κάτι το αφηρημένο.

Εάν είσαι Χριστιανός, δεν μπορείς να δεχτείς την Κυριακάτικη Εργασία. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο Θεό και στην ξεκούραση. Εξαιρούνται επαγγέλματα που είναι αναγκαία.

Αυτό είναι κάτι πρακτικό, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Όσο κι αν φωνάζει ο Πορτοσάλτε και ο Μπάμπης και οι άλλοι νεοφιλελεύθεροι, εξαπτέρυγα του Μαμμωνά.

Η Εξουσία βέβαια του Χριστιανικού δόγματος, οι δεσποτάδες και οι Καρδινάλιοι δηλαδή, τα έχει κάνει πλακάκια με τους νεοφιλελεύθερους του Μαμμωνά και έτσι αυτοκαταργούνται.

Δηλαδή ο Μαμμωνάς, το χρήμα, είναι ποιο ισχυρό από τον Θεάνθρωπο Χριστό.  Γιατί επιβάλει την εξουσία του.

4444

Adriana: Please Use Me: 

Adriana Lima: 

4444

Το καινούριο μάθημα που θα παρακολουθήσω. 

4444

30/04/2017

4444

Groundhog Day: What if there were no tomorrow? 

4444

Groundhog Day: I am a god: Time is … 

4444

Adrian Lima: Poses Like Angelina Jolie: Perfect: 

4444

Ένας αιώνας ψυχρού πολέμου

Από το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα κατά του Λένιν το 1918 έως τα υποκλαπέντα e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016, η υπόγεια αντιπαράθεση Ρωσίας και Δύσης διαθέτει πλούσιο παρελθόν – και πολλά υποσχόμενο μέλλον.
http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=875643

Στις 24 Δεκεμβρίου 1953 η σοβιετική κυβερνητική εφημερίδα «Ιζβέστια» ανακοίνωνε με λιτό τρόπο την εκτέλεση του πρώην πανίσχυρου αρχηγού των υπηρεσιών ασφαλείας Λαβρέντι Μπέρια έπειτα από καταδίκη επί εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου υπό τον άλλοτε στρατάρχη του Β Παγκοσμίου Πολέμου Ιβάν Στεπάνοβιτς Κόνιεφ, ο επικεφαλής της NKVD (πρόδρομος της KGB) όχι μόνο απεργαζόταν σχέδια για τη συνωμοτική ανάρρησή του στο ανώτατο αξίωμα της ΕΣΣΔ, αλλά υποτίθεται ότι υπήρξε πιστός συνεργάτης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών την περίοδο 1919-1920, στα κρίσιμα χρόνια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου.

Για έναν τέτοιο βεβηλωτή της ένδοξης κληρονομιάς των Λένιν και Στάλιν μόνο η λήθη άξιζε: οι συνδρομητές της «Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας» έλαβαν σύντομα τη συμβουλή να χρησιμοποιήσουν ένα μικρό μαχαίρι ή ξυράφι προκειμένου να αφαιρέσουν το οικείο άρθρο για τον Μπέρια ενθέτοντας αντί γι’ αυτό το υποκατάστατο που τους προμήθευαν, ένα κείμενο για τη Βερίγγειο θάλασσα.

Μικρή παραδειγματική ιστορία για την αδυσώπητη πάλη των σταλινικών διαδόχων από την οποία αναδείχθηκε τροπαιούχος ο Νικίτα Χρουστσόφ, υπενθυμίζει ταυτόχρονα τη δημιουργική χρήση του ψεύδους και το μακροχρόνιο πλαίσιο αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Μπορεί ο καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών του Στάνφορντ, Ντέιβιντ Ντιλ, να έκρουε τον Μάρτιο στο «Scientific American» τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι ολόκληρο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι «ευάλωτο στους ξένους χάκερ», όμως οι αμερικανικές κατηγορίες για ανάμειξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις προεδρικές εκλογές του 2016 έχουν πίσω τους έναν ολόκληρο αιώνα καλλιέργειας κατασκοπευτικών δικτύων και αφηγημάτων υπονόμευσης.

Οσο περισσότερο οπισθοχωρεί κανείς σε αυτόν τον αιώνα, τόσο πιο ευρείες βρίσκει τις δυνατότητες αποσταθεροποίησης καθεστώτων και χωρών.

Η ίδια η καταστατική αρχή της Σοβιετικής Ενωσης, η Οκτωβριανή Επανάσταση, χρωστάει εν πολλοίς την ύπαρξή της στην άκρως υπονομευτική για την Προσωρινή Κυβέρνηση πρωτοβουλία της Γερμανίας να επιτρέψει εν μέσω Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τη διέλευση από το έδαφός της με σφραγισμένο τρένο στον Λένιν και άλλους 31 πολιτικούς εξόριστους που επέστρεφαν στην (επαναστατημένη από τον Φεβρουάριο) Ρωσία τον Απρίλιο του 1917.

Την αρχική ανάδειξή του σε αντικείμενο λατρείας ο ηγέτης των μπολσεβίκων την οφείλει στη διασταύρωση μιας συνωμοσίας με μια απόπειρα δολοφονίας. Οι περιγραφές της «Πράβδα» διά χειρός Νικολάι Μπουχάριν μετά τους τρεις πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Λένιν από τη σοσιαλεπαναστάτρια Φάνια Κάπλαν στις 30 Αυγούστου 1918 διατυμπάνιζαν πως «με τους τρυπημένους πνεύμονές του γεμάτους αίμα» αρνήθηκε, υποτίθεται, κάθε βοήθεια και επέστρεψε αμέσως στην εργασία του για να μη σταματήσει η ατμομηχανή της επανάστασης.

Στην πραγματικότητα ο Βλαντίμιρ Ιλιτς νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση όσο ο Γκριγκόρι Ζινόβιεφ έθετε σε μαζική κυκλοφορία ένα φυλλάδιο για τον «εκλεκτό εκατομμυρίων» και οι σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας επιχειρούσαν να συνδέσουν την πράξη της Κάπλαν με τη δράση ενός χαλαρού δικτύου βρετανών κατασκόπων κατασκευάζοντας τη διαβόητη στη σοβιετική μυθολογία «Συνωμοσία του Λόκχαρτ».

Ο βρετανός διπλωμάτης Ρόμπερτ Μπρους Λόκχαρτ, απεσταλμένος της Βρετανίας προς τη νέα ρωσική κυβέρνηση, συνελήφθη και ανακρίθηκε, ήταν όμως ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση.

Αν κάποιος είχε αναλάβει εργολαβικά να προετοιμάσει την πραξικοπηματική ανατροπή του καθεστώτος αυτός ήταν ο υφιστάμενός του, Σίντνεϊ Ράιλι, μια μυθιστορηματική φιγούρα που δρούσε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης υπό τρεις διαφορετικές ταυτότητες και σύμφωνα με τον Ιαν Φλέμινγκ, που οπωσδήποτε ξέρει κάτι παραπάνω, υπήρξε «ανώτερος του Τζέιμς Μποντ».

Επίσημα, η βρετανική κυβέρνηση ήταν στεγανοποιημένη από αυτή τη συνεννόηση με δυσαρεστημένα στοιχεία του συντάγματος των Λετονών Τυφεκιοφόρων για την προγραμματισμένη ανατροπή του λενινιστικού καθεστώτος τον Σεπτέμβριο του 1918, ο σερ Μάνσφιλντ Σμιθ-Κάμινγκ, όμως, πρώτος διευθυντής της ΜΙ6 και πρότυπο για τον «Μ» του Ιαν Φλέμινγκ και τον «Ελεγχο» του Τζον Λε Καρέ, τελούσε εν γνώσει της.

Ο βρετανός ιστορικός Ορλάντο Φάιτζις υπογραμμίζει την παρανοϊκή νοοτροπία μιας κοινωνίας υπό πολιορκία που καλλιεργήθηκε και επικράτησε πλήρως στη μετεπαναστατική Ρωσία.

Επί σταλινισμού το φαινόμενο επιτάθηκε: το περίφημο δίκτυο των «Πέντε του Κέιμπριτζ» (Γκάι Μπέρτζες, Ντόναλντ Μακλίν, Κιμ Φίλμπι, Αντονι Μπλαντ, Τζον Κέρνκρος), των προνομιούχων, υψηλόβαθμων στελεχών της βρετανικής αντικατασκοπείας που έδρασαν ως διπλοί πράκτορες προς όφελος της KGB έως την περίοδο 1951-1955, οργανώθηκε πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οχι ότι ο Στάλιν ανέμενε από το άνθος της βρετανικής αριστοκρατίας να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας. Λόγοι πρακτικής χρησιμότητας του προσεταιρισμού τους συμβάδιζαν με λόγους γοήτρου: πέρα από την εκ των έσω γνώση μυστικών του πολιτικού αντιπάλου, οι Σοβιετικοί κέρδιζαν τις διόλου ευκαταφρόνητες επαφές, τη διασπορά των ιδεών τους και την υπονόμευση της έννοιας του Establishment. Οπως θα το έθετε το 1981 ο Κιμ Φίλμπι σε μια διάλεξή του ενώπιον μελών της ανατολικογερμανικής Στάζι: «Ηταν αδιανόητο πως κάποιο εκ γενετής μέλος της άρχουσας τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας θα μπορούσε να είναι προδότης».

Παρόμοιες κινήσεις απείχαν πολλά βήματα από το να αποτελέσουν ρεαλιστικό κίνδυνο για τη μία ή την άλλη πλευρά.

Η CIA δοκίμαζε επί μία πενταετία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να εισαγάγει πράκτορες στον σοβιετικό χώρο είτε με την προοπτική της άμεσης ενεργούς κατασκοπείας είτε ως εν υπνώσει τμήματα που θα δρούσαν σε περίπτωση εχθροπραξιών μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 πέτυχε τη ρίψη μιας ομάδας εκπαιδευμένων ουκρανών αντικαθεστωτικών κοντά στο Λβοφ. Κανείς δεν ξανάκουσε γι’ αυτούς έως το 2005, όταν εντοπίστηκαν αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας που ομολογούσαν ότι «οι Σοβιετικοί γρήγορα εξόντωσαν τους πράκτορες».

Αντίστοιχα, η διάσημη από τη «Γέφυρα των κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ περίπτωση του σοβιετικού κατασκόπου Ρούντολφ Εϊμπελ που χάρισε στον Μαρκ Ράιλανς το Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου το 2015 αποδεικνύει τη βαρετή δουλειά και τη μικρή εμβέλεια του αντικειμένου: όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη το 1957, έπειτα από εννέα χρόνια παράνομης δράσης στις ΗΠΑ, το μόνο που αποκόμισε το FBI ήταν ένα βιβλίο με ρωσικούς κώδικες έκτασης 250 σελίδων, ένα κούφιο μολύβι με ασήμαντα κρυπτογραφημένα μηνύματα σε μικροφίλμ, κάποιες προσυμφωνημένες φράσεις για αναγνώριση πρακτόρων και το κλειδί ενός χρηματοκιβωτίου με 15.000 δολάρια σε μετρητά.

Στο επάγγελμα των μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο, δεν μπορεί να επαναπαυτεί κανείς στον κανόνα – αρκεί μια εξαίρεση για να χάσει την παρτίδα.

Ιδανικό παράδειγμα η περίπτωση Ντμίτρι Πολιακόφ: ο 38χρονος τότε αξιωματικός της GRU, τοποθετημένος στη Νέα Υόρκη μεταξύ 1959 και 1961, προσέγγισε εθελοντικά τους Αμερικανούς (Δικό μου: Προσέξτε τις λεπτομέρειες, εθελοντικά) προκειμένου να λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης. Γνωστός με το κωδικό όνομα «Bourbon», παρέμεινε ενεργός για περισσότερα από 20 χρόνια παρέχοντας καίριες γνώσεις (από τεκμήρια για το διευρυνόμενο σχίσμα μεταξύ ΕΣΣΔ και Κίνας στη δεκαετία του ’60 έως τεχνικές λεπτομέρειες αντιαρματικών πυραύλων), ενώ ανελισσόταν στην ιεραρχία.

Αποστρατεύθηκε το 1982 με τον βαθμό του στρατηγού, αποκαλύφθηκε, όμως, καταδικάστηκε ως προδότης και εκτελέστηκε στις 15 Μαρτίου 1988. Χρόνια αργότερα, μιλώντας στο περιοδικό «Time», ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, θα τον χαρακτήριζε «πετράδι του στέμματος» της αμερικανικής κατασκοπείας.

Οι νίκες και οι ήττες του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο, ήταν κατά βάση νίκες και ήττες προπαγάνδας.

Από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές είχαν εμπεδώσει το γεγονός ότι η αποσταθεροποίηση του αντιπάλου απαιτούσε είτε (πυρηνικό) πόλεμο, είτε τεράστιες οικονομικές δαπάνες, είτε βάθος χρόνου, επιλέχθηκε σιωπηρά ένα πρόγραμμα συρράξεων δι’ αντιπροσώπου και διαγκωνισμού για το πρεστίζ στη σκηνή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Ετσι, ο Ρούντολφ Εϊμπελ αποθεώθηκε από τους Σοβιετικούς, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να στρατολογήσει ούτε έναν πράκτορα επί εννέα χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Γκάρι Πάουερς τιμήθηκε τελικά στην Αμερική, παρά το γεγονός ότι το κατασκοπευτικό αεροσκάφος του, τύπου U2, καταρρίφθηκε σε παράνομη υπερπτήση του σοβιετικού εναέριου χώρου το 1960 προξενώντας σοβαρότατο διεθνές επεισόδιο. Για τον ίδιο λόγο η Κορέα, το Βιετνάμ, η Κούβα, η Νικαράγουα, το Αφγανιστάν απέβησαν προνομιακά πεδία εξ αποστάσεως αναμέτρησης των υπερδυνάμεων.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της υπόγειας αντιπαράθεσης Ρωσίας και Δύσης γράφεται σε ένα πεδίο που εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Αντικαθιστώντας τους κατασκόπους με χάκερ, τα μηχανικά εργαλεία υποκλοπών με προηγμένο σόφτγουερ και την κοπιώδη προσπάθεια της βήμα βήμα προσέγγισης των στόχων με άμεση εισβολή από ηλεκτρονικές κερκόπορτες, το Διαδίκτυο προσφέρει ενδεχομένως καινοτόμες δυνατότητες υπονόμευσης.

Εξετάζοντας μεταξύ άλλων το ζήτημα σε μια πρόσφατη εκπομπή, ο δημοσιογράφος του BBC Γκόρντον Κορέρα επεσήμανε ότι η εικαζόμενη κλοπή των e-mail των Δημοκρατικών με ενδεχόμενη ευθύνη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών τον Αύγουστο του 2016, η οποία προξένησε πλείστα όσα προβλήματα στη δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή στο πλαίσιο της διάχυτης καχυποψίας για τη Δύση.

Υποδεικνύει μάλιστα ως ενδεικτική την αντίδραση του Βλαντίμιρ Πούτιν στη δημοσιοποίηση των «Panama Papers» που αποκάλυπταν τη διαφθορά πλήθους φίλων και γνωστών του τον Απρίλιο του 2016 – επρόκειτο για απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας: «Το WikiLeaks μάς έδειξε ότι επίσημοι άνθρωποι και επίσημα όργανα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται πίσω από αυτό» δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη, επικαλούμενος ένα tweet του Τζούλιαν Ασάνζ ως ατράνταχτη απόδειξη.

Στη λογική αυτή, μετατρέποντας την προσωπική απειλή σε εθνική, ο Πούτιν πόνταρε στην επικοινωνιακή απήχηση ενός αιώνα φοβίας των Δυτικών από τη ρωσική κοινή γνώμη και στη συνέχεια έδωσε το νεύμα για τα ηλεκτρονικά «αντίποινα» ενάντια στους κατά τη γνώμη του υπεύθυνους – το Δημοκρατικό Κόμμα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ανεξάρτητα πάντως από το παρασκήνιο της υπόθεσης, εάν η εκτίμηση της CIA, όπως αποτυπώθηκε στην ενημέρωση προς μέλη των νομοθετικών σωμάτων στις 9 Δεκεμβρίου 2016, περί βέβαιης ανάμειξης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις προεδρικές εκλογές προς όφελος Τραμπ ισχύει, τότε ένας ολόκληρος αιώνας μετρημένων με τη μεζούρα μηχανορραφιών και σκευωριών μικροσκοπικού επιπέδου διαγράφεται και το μέλλον είναι το παρελθόν: καλωσήλθατε ξανά στον καιρό της παλιάς, καλής, άμεσης και αποτελεσματικής υπονόμευσης.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 23 Απριλίου 2017.

4444

«Η εξάσκηση στο γράψιμο απελευθερώνει το ταλέντο»

Ο Ντέιβιντ Ρότζερς, επικεφαλής της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής του British Council, αποκαλύπτει τα μυστικά της γραπτής έκφρασης.

Ο Ντέιβιντ Ρότζερς, διευθυντής του έγκυρου Kingston Writing School στο Λονδίνο, είναι από τους κορυφαίους ειδικούς στη δημιουργική γραφή και μελετητές του Γουίλιαμ Φόκνερ.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, αρχίζει να μαθαίνει όλο και περισσότερο και την Ελλάδα, ως επικεφαλής της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής του British Council σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Kingston University. Με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση, ο Ντέιβιντ Ρότζερς καταθέτει τις απόψεις του για τη γραφή και την αξία της.

Υπάρχει μια προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία όλες οι ιστορίες έχουν γραφτεί. Παρθενογένεση δεν υπάρχει. Η ακμή της γραφής έχει παρέλθει. Η εικόνα είναι το παν, το μέλλον. Το κείμενο πέθανε. Ταυτίζεστε με αυτή την άποψη;

«Διαφωνώ. Το “μια εικόνα, χίλιες λέξεις”, αν και κλασικό στερεότυπο, είναι ανακριβές. Ελάχιστες εικόνες εκφράζουν την ανθρώπινη κατάσταση, τα συναισθήματα, τα κίνητρά μας, με την ακρίβεια και την ομορφιά της καλοδιαλεγμένης γλώσσας.

Ναι, οι θεμελιώδεις δομές της αφήγησης δεν αλλάζουν! Ομως το λεξιλόγιο, οι λεπτομέρειες που δομούν τις προσωπικές αφηγήσεις (ή την ποίηση) συνεχίζουν να μας δίδουν πρωτότυπες, εξαιρετικά σύγχρονες ιστορίες. Η τέχνη της αφήγησης ποτέ δεν ήταν πιο ζωντανή».

Σύμφωνα με μια άλλη άποψη, το σημαντικότερο σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής δεν είναι τα μυστικά της τεχνικής, αλλά το ότι οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζονται ως συγγραφείς. Συμφωνείτε;

«Ετσι ακριβώς αντιμετωπίζουμε τους σπουδαστές στη Διεθνή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά για εκείνους που ακόμη διαμορφώνουν τη φωνή τους. Κάνουμε όμως και άλλα. Τους διδάσκουμε να μαθαίνουν να διαβάζουν λογοτεχνία, καθώς και τα γραπτά τους καλύτερα.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να τους διδάξουμε να έχουν ενσυναίσθηση, όπως και κριτική ματιά – να αξιολογούν δημιουργικά και εποικοδομητικά».

Και να μην περιμένουν την έμπνευση να χτυπήσει την πόρτα, αλλά να γίνουν οι ίδιοι η έμπνευση;

«Ακριβώς. Και ποτέ να μην ξεχνούν: η έμπνευση είναι ουσιαστικά αποδοτική και έχει νόημα όταν συνδυάζεται και καθοδηγείται από δουλειά – δηλαδή γράψιμο, ξαναγράψιμο και επιμέλεια. Οταν κάνεις την πρώτη γραφή να είσαι αυθεντικός, αποκαλυπτικός, δηλαδή γράφε για αυτά που σε ενδιαφέρουν με τρόπο που ενδιαφέρει τον αναγνώστη σου – και να αφοσιώνεσαι στην τεχνική όταν ξαναδουλεύεις (όσες φορές χρειαστεί για να ικανοποιήσεις πρώτα από όλους τον εαυτό σου) αυτήν την πρώτη γραφή».

Μια καλή συμβουλή είναι: «Μην ανησυχείς για το αν έχεις ταλέντο. Γίνε το ταλέντο». Ποια είναι η σχέση του ταλέντου με την εξάσκηση και την εργατικότητα;

«Το ταλέντο είναι παράξενη ιδέα. Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί κλίσης προς μια τέχνη, αλλά δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί κανείς να αναπτύξει το ταλέντο του, όσο λίγο ή πολύ και να είναι, με τη σκληρή δουλειά. Η εξάσκηση είναι το κλειδί που ενεργοποιεί και απελευθερώνει το ταλέντο». (Δικό μου: Συμφωνώ απόλυτα).

Επειτα από τέσσερις Διεθνείς Ακαδημίες Γραφής, αυτό θα συμβουλεύατε έναν Ελληνα που θέλει να προσεγγίσει το διεθνές κοινό;
«Ναι, και να εμπνευστεί από τους άλλους Ελληνες που παρακολούθησαν προηγούμενες Ακαδημίες Γραφής και έτσι ξεκίνησαν να βγαίνουν προς τα έξω.

Αλλά το σπουδαιότερο είναι να πιστέψει στον εαυτό του αρκετά ώστε να γράφει συστηματικά, και να επιδιώκει δημοσίευση του έργου του όσο περισσότερο γίνεται, παρά τις απορρίψεις που είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει. Η επιμονή είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε φιλόδοξο συγγραφέα».

Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των ελλήνων σπουδαστών της Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής σε σχέση με εκείνους από άλλες χώρες;
«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε εξαιρετικούς σπουδαστές από όλον τον κόσμο, αλλά οι Ελληνες χαρακτηρίζονται από έναν αξιοθαύμαστο, απολαυστικό συνδυασμό επαγγελματισμού, πάθους, κοινωνικότητας και σεβασμού προς το γράψιμο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικοί γραφιάδες. Πολύ ευαίσθητοι στη χρήση της γλώσσας – και μάλιστα μιας δεύτερης γλώσσας -, ευαίσθητοι στην ιστορία και τον πολιτισμό τους αλλά και στον ευρύτερο κόσμο, θιασώτες της αξίας της εξερεύνησης της ανθρώπινης συνθήκης. Τα είδαμε αυτά στην έκδοση του βιβλίου “Rethink the Plot”, που κυκλοφόρησε διεθνώς το 2016 και περιέχει επιλογή από ιστορίες και κείμενα σπουδαστών από τα πρώτα τρία χρόνια της Ακαδημίας».

Η τεχνική, το να προσχεδιάζεις, είναι λιγότερο σημαντικά από την έμπνευση, τη «ροή»;

«Για εμένα είναι εξίσου σημαντικά. Ανεξάρτητα από το είδος που γράφει κάποιος, η σύστασή μου είναι: προσχεδίασε όσο πολύ ή λίγο θέλεις, αλλά μετά έσο δεκτικός στις στιγμές ιδιοφυΐας και έμπνευσης που εισχωρούν στο γράψιμο όταν ένας συγγραφέας δεν περιορίζεται, δεν φυλακίζεται στο προσχέδιο. Να είσαι ανοιχτός στις αναπάντεχες ιδέες που αναδύονται καθώς γράφεις».

Και η σημασία της δεύτερης γραφής;

«Αφού, μετά την πρώτη γραφή, είσαι στο στάδιο της επιμέλειας, οφείλεις να γνωρίζεις τι θέλεις να πετύχεις με τη δεύτερη (και την τρίτη, την τέταρτη…) γραφή σου.

Για να το ξέρεις όμως αυτό πρέπει να γνωρίζεις την τεχνική σου, το πώς να γράφεις. Και η τεχνική, σε κάθε είδος, πιστεύω ότι αφομοιώνεται όταν εκθέτεις τη δουλειά σου σε μια κοινότητα συγγραφέων, όπως αυτοί που συμμετέχουν στη Διεθνή Ακαδημία Γραφής».

Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου συγγραφέα;

«Χωρίς αξιολογική σειρά: αυθεντικό πάθος για αυτές καθαυτές τις διαδικασίες της γραφής και της ανάγνωσης. Αυτοπεποίθηση. Επιμονή/υπομονή. Αφοσίωση στη διαδικασία της επιμέλειας. Πάθος να επικοινωνεί».

Ποιον μεγάλο δάσκαλο της λογοτεχνίας θα θέλατε να διδάσκει – αν μπορούσε – στην Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής του 2017;

«Δύσκολο να αποφασίσω… Θα προτείνω τον συγγραφέα του οποίου το έργο ξέρω βαθύτερα, τον Γουίλιαμ Φόκνερ. Είναι σύγχρονος, αλλά όχι του συρμού και, παρά το ότι επινόησε με τα έργα του έναν φανταστικό κόσμο που δίνει την εντύπωση του επαρχιακού, του περιθωριακού, είχε βαθύτατη κατανόηση και γνώση όλης της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του καιρού του.

Ο Φόκνερ ακόμη διδάσκει σε όλους εμάς τη σημασία της λεπτομέρειας, που είναι αποκαλυπτική και για τον χαρακτήρα αλλά και για την ιστορία – της λεπτομέρειας που εμπλουτίζει την αναγνωστική εμπειρία του αναγνώστη καθώς διαβάζει, στον πραγματικό κόσμο, και ταυτόχρονα κάνει πιο μεστό το νόημα του κειμένου. Είναι πραγματικά αδύνατο ως συγγραφέας να έχεις διαβάσει Φόκνερ προσεκτικά και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς λεπτομέρειες τυχαία, χωρίς πρόθεση».

Αν η γραφή είναι η εκπνοή του συγγραφέα, η ανάγνωση είναι η εισπνοή; «Εξαιρετική μεταφορά. Η ανάγνωση και το γράψιμο είναι τόσο απαραίτητα σε κάποιον συγγραφέα, όσο απαραίτητες είναι σε όλους μας η εκπνοή και η εισπνοή. Για να είναι σπαρταριστά ζωντανό το έργο ενός συγγραφέα αυτός χρειάζεται να έχει γνώση και κατανόηση της γλώσσας, των σκέψεων, των ιδεών πολλών άλλων ομοτέχνων». l
* Ο Βαγγέλης Προβιάς είναι πεζογράφος. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ολκός.

Δημιουργική Γραφή in Greece


Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία για εκκολαπτόμενους συγγραφείς θα πραγματοποιηθεί φέτος για πέμπτη χρονιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Ντέιβιντ Ρότζερς και η Μαρία Παπαϊωάννου, arts manager του British Council, είναι οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία της.

Πιστεύετε ότι η δημιουργική γραφή, οποιοδήποτε είδος καλλιτεχνικής δημιουργίας, είναι πολυτέλεια σε εποχές σαν αυτή, στην Ελλάδα;
Ντέιβιντ Ρότζερς: «Η τέχνη, η δημιουργία, δεν είναι ποτέ πολυτέλεια.
Η καλλιτεχνική έκφραση είναι τόσο αναγκαία όσο η αναπνοή. Δεν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι χωρίς την τέχνη, χωρίς δημιουργικούς τρόπους να εκφραζόμαστε, χωρίς να εξερευνούμε τον εαυτό μας και δίχως νέους τρόπους να συλλαμβάνουμε, να κατανοούμε τον κόσμο».

Μαρία Παπαϊωάννου: «Ειδικά αυτή την εποχή η δημιουργικότητα χρειάζεται υποστήριξη για να μας πάει στην επόμενη ημέρα.
Η Ακαδημία επιτρέπει στους συγγραφείς να έρθουν σε επαφή με ομοτέχνους τους από ολόκληρο τον κόσμο, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους. Ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση και τις συνεργασίες ανάμεσα στην ελληνική και στη διεθνή λογοτεχνική σκηνή».

Βάσει ποιων αρχών και στόχων σχεδιάστηκε η Διεθνής Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής;
Ντ.Ρ. : «Αφορμή ήταν η ερώτηση ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πρώτη επίσκεψή μας εδώ, μαζί με κάποιους συγγραφείς του Kingston Writing School. “Εχετε σκεφτεί να κάνετε μια θερινή σειρά μαθημάτων;” ρώτησε. “Μέχρι τώρα όχι, αλλά γιατί όχι;” απάντησα. Ετσι οργανώσαμε την πρώτη Ακαδημία, το 2013. Θέλαμε να δώσουμε σε έλληνες συγγραφείς την ευκαιρία να εργαστούν, σε μικρές ομάδες, υπό την καθοδήγηση καθιερωμένων συγγραφέων και δασκάλων με μεγάλη εμπειρία σε εργαστήρια γραφής».

Μ.Π. : «Μας ώθησε η επιθυμία να μεταφέρουμε και να δοκιμάσουμε στο ελληνικό πλαίσιο τη μεθοδολογία και τις τεχνικές δημιουργικής γραφής που έχουν υιοθετηθεί και διδάσκονται με επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια διεθνή κοινότητα συγγραφέων με σημείο αναφοράς την Ακαδημία μας, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, εκδόσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες σε έργα της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής παραγωγής».

Για ποιον λόγο όλο και περισσότεροι θέλουν να παρακολουθήσουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής τελευταία;
Μ.Π. : «Ισως στις ημέρες μας λόγω των υψηλών απαιτήσεων και του ανταγωνισμού, οι έλληνες δημιουργοί συνειδητοποιούν πως πέρα από το ταλέντο είναι πολύ σημαντικό ο συγγραφέας να έχει τη γνώση, τη μεθοδολογία και την τεχνική που θα τον πάει παραπέρα.

Ακόμη, έχω την αίσθηση ότι παλαιότερα οι προτεραιότητες όλων μας ήταν διαφορετικές και ο χρόνος που αφιερώναμε σε δραστηριότητες που μας εκφράζουν ως άτομα ήταν πιο περιορισμένος. Ισως μια θετική συνέπεια της εποχής που όλοι βιώνουμε είναι ότι ανακαλύπτουμε εκ νέου τα σημαντικά και τα ουσιώδη στη ζωή».
Ντ.Ρ. : «Σε έναν κόσμο που μας βομβαρδίζει ανελέητα με εικόνες, οι άνθρωποι θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να δημιουργήσουμε δεσμούς με τον άλλον χρησιμοποιώντας καλοδιαλεγμένες λέξεις. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστούμε καλά, με ακρίβεια – γιατί πιστεύουμε ότι η δυνατότητα αυτή έχει αξία και νόημα.

Η γραφή πιστεύω ότι αποκαλύπτει σε εμάς τους ίδιους τον εαυτό μας πολύ περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα. Υπάρχει μια αυθεντική συγκίνηση και αυτοπραγμάτωση στη διαδικασία της γραπτής αφήγησης που μπορεί ο καθένας να βιώσει. Και το να βοηθήσουμε όποιον θέλει να ζήσει αυτή τη συγκίνηση είναι, θαρρώ, ο απώτερος σκοπός της Ακαδημίας μας».

Η 5η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής British Council – Kingston University θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες – εγγραφές έως τις15 Μαΐου, στο τηλ. 210 3692 336/333.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 23 Απριλίου 2017.

4444

29/04/2017

4444

ΔΩΡΕΑΝ Mobile Internet για τα επόμενα 6 Σαββατοκύριακα

http://kourdistoportocali.com/news-desk/dorean-mobile-internet-gia-ta-epomena-6-savvatokyriaka/

5GB εντελώς δωρεάν κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 5 Ιουνίου.

Δωρεάν Mobile Internet για τα επόμενα 6 Σαββατοκύριακα προσφέρει η COSMOTE σε όλους τους συνδρομητές της συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, για να σερφάρουν ξέγνοιαστα από το κινητό τους. Οι πελάτες συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου της COSMOTE θα έχουν δωρεάν 5GB για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, 5GB για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και άλλα τόσα κάθε Σαββατοκύριακο στο ενδιάμεσο διάστημα.

Σχόλιο: Ευτυχώς που υπάρχει το Κουρδιστό Πορτοκάλι και μαθαίνουμε τα δώρα της Cosmote.

Εγώ εχτές μίλησα με το Chat της Cosmote και η κοπέλα δεν ήξερε να μου πει αν είναι δώρο το Giga Deal Σ/Κ.

Όταν την ρώτησα, γιατί εμφανίζεται στις επιλογές μου, είπε εκ παραδρομής!

Να γράψω στην Cosmote, κάντε καλύτερο το Chat γιατί είναι απαράδεκτο.

Η συνομιλία που έκανα, πρέπει να είναι καταγεγραμμένη.

Τώρα που γνωρίζω τι είναι το Giga Deal Σ/Κ θα το ενεργοποιήσω.

Έχω συμβόλαιο Mobile Internet 5GB.

4444

President Donald Trump’s 24 Best Tweets in His First 100 Days

One way that President Donald Trump is standing out from everyone else in his first 100 days is through his tweets. No President (or elected official, for that matter) has been quite as prolific in their tweets as Trump. From tweeting about the wall, to constantly calling the news “fake,” to reminding people about what happened to Bernie Sanders, he never seems to take a break from Twitter for very long. Here are some of his best, most memorable tweets from his first 100 days as President of the United States.

4444

North Korea crisis: North in another ‘failed’ missile launch.

North Korea has test-fired another ballistic missile, South Korean and US military officials say.

The missile exploded shortly after take-off, they said – the second failed launch in the past fortnight.

US President Donald Trump accused North Korea of showing “disrespect” towards China and its president.

The missile was fired from a site in South Pyeongan province, north of Pyongyang, in the early hours of Saturday local time, South Korea said.

Mr Trump tweeted: “North Korea disrespected the wishes of China & its highly respected President when it launched, though unsuccessfully, a missile today. Bad!”

Mr Trump recently hosted Chinese President Xi Jinping and praised his Chinese counterpart for “trying very hard” on North Korea.

The failed launch came just hours after the United Nations Security Council discussed North Korea’s missile programme.

Mr Trump’s Secretary of State Rex Tillerson called for a tougher international approach to the isolated communist state – but also signalled that the US might be prepared to negotiate with North Korean leader Kim Jong-un.

Tensions in the region have increased lately, with both North and South Korea conducting military exercises.

North Korea is believed to be continuing efforts to miniaturise nuclear warheads and fit them on long-range missiles capable of reaching the US.

After Saturday’s failed launch, the Japanese government condemned the test and said it had lodged a strong protest with North Korea through its diplomatic channels.

Tillerson’s warning

“North Korea fired an unidentified missile from a site in the vicinity of Bukchang in Pyeongannam-do (South Pyeongan Province) early this morning,” the South Korean Joint Chiefs of Staff (JSC) said in a statement, Yonhap reports.

It added that the missile apparently exploded, just seconds after the launch.

Meanwhile, Commander Dave Benham, a spokesman for US Pacific Command, also said the launch occurred near the Bukchang airfield.

He added that the missile did not leave North Korean territory.

US officials told Reuters that they believed the missile was a medium-range type known as KN-17.

The launch occurred a matter of hours after Mr Tillerson called on the rest of the world to help force North Korea to give up its nuclear ambitions.

Mr Tillerson warned of “catastrophic consequences” if the Council did not act, saying it was “likely only a matter of time before North Korea develops the capability to strike the US mainland”.

The US would use military force if necessary, he said.

Mr Tillerson accused Council members of not fully enforcing existing sanctions against the North, and called on China in particular to leverage its trade links as influence.

But the Chinese Foreign Minister, Wang Yi, said the key to solving the problem did not lie with his country.

What are the sanctions on North Korea?

UN sanctions include a ban on selling arms and fuel to North Korea, as well as a host of items that could be used for weapons-making.

But a recent UN study found that fragments from a North Korean missile test included electronics that had been obtained either from or via Chinese enterprises.

The US has separate, stricter sanctions including a blanket ban on trade and a blacklist of anyone dealing with North Korea.

How else has tension risen?

Among other developments in recent weeks:

 

Also on the list are luxury goods including pearl jewellery and snowmobilesworth $2,000 (£1,540) or more.

4444

Maria Sharapova: ATP Stuttgard: First Win: 

Maria: Yes!!!! 

M: Welcome Back: 

MS: Past Time: 

4444

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Advertisements

Posted April 29, 2017 by bmplefour in USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: