The importance of the wording of the question.   Leave a comment

The importance of the wording of the question.

Η σημασία της διατύπωσης της ερώτησης.

01/06/2017

4444

Κάθε φορά που κατεβάζω το pdf του Mathesis, κατεβάζω και έναν ιό που μου δημιουργεί πρόβλημα στο πληκτρολόγιο.

Κάποια μίζερα ανθρωπάκια εκμεταλλεύονται την θέση τους.

Δε θέλω να πιστεύω, ότι και στο Mathesis κυριαρχεί η μπόχα της οικογενειοκρατίας, που βρίσκεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

4444

Αβλεψία ή Τρύπα; 

Η απάντηση πολύ εύκολη, τρύπα. 

Το σύστημα που παρέλαβε ο Τσίπρας, έχει δεκάδες τρύπες.

4444

Dominic Thiem will go to the group four at Roland Garros?

Roland Garros: 

Roland Garros: 

Rafael Nadal is the favorite to win the trophy.

 

Novak Djokovic adds Dominic Thiem and Alexander Zverev to the list of French Open favourites
I: Zverev is out, stayed Thiem.

Read more: http://metro.co.uk/2017/05/27/novak-djokovic-adds-dominic-thiem-and-alexander-zverev-to-the-list-of-french-open-favourites-6665885/#ixzz4ijPD0Wx9

4444

31/05/2017

4444

Η διαίσθηση είναι η υψηλότερη μορφή ευφυΐας.

 
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Forbes, Bruce Kasanoff, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι ακούνε και εμπιστεύονται το ένστικτό τους, ακόμα και αν κάποιες φορές αυτό πάει κόντρα στη λογική.

Η διαίσθηση, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Gerd Gigerenzer, διευθυντή του Max Planck Institute for Human Development, συνίσταται λιγότερο στο να «ξέρεις» αυτόματα τη σωστή απάντηση και περισσότερο στο να κατανοείς ενστικτωδώς ποια πληροφορία είναι ασήμαντη και μπορείς να την αγνοήσεις.

Ο Gigerenzer, συγγραφέας του βιβλίου Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious, δηλώνει πως ο ίδιος χρησιμοποιεί εξίσου τη διαίσθηση και τη λογική. «Στην επιστημονική μου έρευνα ακολουθώ συχνά το ένστικτό μου. Δεν μπορώ πάντα να εξηγήσω γιατί μια συγκεκριμένη οδός ή μέθοδος είναι η σωστή, αλλά το εμπιστεύομαι και προχωρώ. Ταυτόχρονα, έχω την ικανότητα να ελέγχω αυτή τη διαίσθηση και να βρίσκω κάθε φορά τι σημαίνει και από πού προέρχεται. Στη δε προσωπική μου ζωή, βασίζομαι μόνο στο ένστικτο. Για παράδειγμα, όταν πρωτοσυνάντησα τη σύζυγό μου δεν έκανα κανέναν υπολογισμό. Το ίδιο και εκείνη». Πρόσφατα μια από τις αναγνώστριες του Kasanoff του έκανε μια ερώτηση που τον ξάφνιασε. Η ερώτηση ήταν, «Τι συμβαίνει με τη διαίσθηση; Αν και ποτέ δεν θεωρήθηκε μορφή ευφυΐας, δεν νομίζεις ότι κάποιος με ισχυρή διαίσθηση είναι και περισσότερο ευφυής;». Το ένστικτό του έλεγε πως ναι, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που είναι ανήσυχα πνεύματα, που επιδιώκουν συνεχώς να μαθαίνουν νέα πράγματα και που είναι έτοιμοι να αναθεωρήσουν τις βεβαιότητές τους.

Με άλλα λόγια, αν κάθεσαι όλη μέρα σε μια καρέκλα και απλώς εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου, δεν χρησιμοποιείς και πολλή από την ευφυΐα σου. Όταν, όμως, ερευνάς σε βάθος ένα θέμα και μελετάς τις αμέτρητες δυνατότητες και επιλογές, χρησιμοποιείς την ευφυΐα σου για να διαχωρίσεις -με βάση τη διαίσθησή σου- τι είναι σημαντικό και τι όχι, γράφει ο Kasanoff.

Για τον αρθρογράφο του Forbes, η διαίσθηση είναι, κατά κάποιο τρόπο, η ικανότητά μας να κατανοούμε τη συλλογική νοημοσύνη. Για παράδειγμα, οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι οργανωμένες κατά διαισθητικό τρόπο. Είναι, δηλαδή, οργανωμένες έτσι ώστε όλοι να τις καταλαβαίνουν και να βρίσκουν αυτό που τους αφορά. Αυτή η προσέγγιση είναι αποτέλεσμα εξέλιξης, έπειτα από πολλά χρόνια όπου η πληροφορία ήταν χαοτική.

Η συλλογική νοημοσύνη έχει ξεχωρίσει ποια στοιχεία μας είναι χρήσιμα και ποια όχι.

Ο σχεδιαστής Theo Humphries, λέκτορας στο Cardiff School of Art & Design, υποστηρίζει πως το διαισθητικό design είναι αυτό που «το καταλαβαίνεις χωρίς να χρειαστείς τις οδηγίες χρήσης». Αυτό σημαίνει ότι ένα αντικείμενο γίνεται αμέσως κατανοητό στους περισσότερους ανθρώπους επειδή αυτοί έχουν μια κοινή αντίληψη για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Θα έλεγε κανείς, συνεχίζει ο Kasanoff, «ότι εγώ πιστεύω στη δύναμη της πειθαρχημένης διαίσθησης. Κάνε την έρευνά σου, χρησιμοποίησε το μυαλό σου, δώσε μου λογικά επιχειρήματα και εγώ τότε θα εμπιστευθώ και θα σεβαστώ τη διαίσθησή σου. Αν, όμως, είσαι αραχτός στην αιώρα σου και μου ζητάς απλώς να σε εμπιστευθώ, θα φύγω άρον-άρον χωρίς καν να σε αποχαιρετήσω.

Από την προσωπική μου εμπειρία έχω καταλάβει ένα πράγμα: όσο περισσότερη έρευνα κάνω, τόσο καλύτερα λειτουργεί η διαίσθησή μου». (Δικό μου:συμφωνώ). 

Ο Albert Einstein το είπε κάπως έτσι: «Το διαισθητικό μυαλό είναι ένα ιερό δώρο και το αναλυτικό, ορθολογικό μυαλό είναι ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη, αλλά έχει ξεχάσει το δώρο».

Μερικές φορές, μια εντολή στη δουλειά μας, μια συζήτηση που οδηγεί σε συλλογικές αποφάσεις ή η επιθυμία μας να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μπορεί να κάνει το ορθολογικό μας μυαλό να πάρει τη λάθος κατεύθυνση. Σε τέτοιες στιγμές, η διαίσθηση έχει τη δύναμη να μας σώσει. Το «κακό προαίσθημα» που έχουμε είναι ο τρόπος που επιστρατεύει η διαίσθησή μας για να μας πει πως όσο και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι κάνουμε το σωστό, στην πραγματικότητα πάμε να κάνουμε το λάθος.

Οι έξυπνοι άνθρωποι αφουγκράζονται αυτά τα συναισθήματα, καταλήγει ο Kasanoff. Και οι εξυπνότεροι απ’ όλους -εκείνοι που κάνουν τα μεγαλύτερα διανοητικά άλματα- μπορούν να τιθασεύσουν τη δύναμη της διαίσθησης και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Πηγή: Forbes

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/business/intuition-forbes/ ]

Σχόλιο: Το Ένστικτο είναι ένα τρομερό εργαλείο. Αν έχεις ένστικτο και θέλεις να πετύχεις, θα πετύχεις.

Αν μάλιστα βρεθείς και στη σωστή θέση, μπορείς να κάνεις εκπληκτικά πράγματα.

4444

Roger Federe: ESPN: World Fame 100 Issue: Number Four: #4: 

 

Federer is the most famous tennis player on the Earth now. 

4444

Εμένα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε προσωπικό επίπεδο με ωφέλησε. Το έχω ξαναγράψει. 

Αλλά εγώ δεν είμαι ψιλικατζής της Ιστορίας μαλάκα νεοέλληνα.

Περίμενα πολλά περισσότερα από τον ψηλό και όχι αυτά που έκανε.

Τον ψήφησα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά με απογοήτευσε.

Η Ελλάδα είναι εύκολη υπόθεση και γι’αυτό δεν μπορώ να δεχτώ όλες αυτές τις βλακείες που γίνονται. 

Δε θα μπορούσε ο Ψηλός να φτιάξει από την αρχή ένα πλαίσιο, μέσα στην νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του για τις τηλεοπτικές άδειες και να μην τραβιόμαστε μέχρι σήμερα; 

Να κάνει ένα πλαίσιο, όπως είναι στις εφημερίδες. Όποιος έχει χρήμα και τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, μπορεί να ανοίξει κανάλι ή ραδιόφωνο. Καθαρά πράγματα. 

Να βάλει και ορισμένους περιορισμούς, στα πόσα κανάλια εθνικής εμβέλειας μπορεί να έχει κάποιος. 

Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές λύσεις, καθαρά πλαίσια. 

4444

Alessandra Ambrosio: 

4444

Katerina Soldatou: Corinth Canal: After the image Canal from space: 

4444

Ο Χαμπλ και το βραβείο Νόμπελ

https://physicsgg.me/2017/05/30/ο-χαμπλ-και-το-βραβείο-νόμπελ/

Ο Edwin Powel Hubble (1889-1953) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αστρονόμους του 20ου αιώνα. Τέσσερις είναι κυριότερες συνεισφορές του Ηubble στην αστρονομία:

1. Το σύστημα ταξινόμησης γαλαξιών που φέρει το όνομά του Hubble, σε ένα διάγραμμα που περιλαμβάνει σπειροειδείς, ραβδωτούς και ελλειπτικούς γαλαξίες και μοιάζει με διαπασών.

2. Την ανακάλυψη των Κηφείδων στον γαλαξία NGC 6822 (ή γαλαξίας του Μπάρναρντ), και την αντίστοιχη εργασία του στους γαλαξίες M31(ή γαλαξίας της Ανδρομέδας3) και M33 (ή γαλαξίας του Τριγώνου), που έδωσαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την φύση των γαλαξιών.

3. Την ανακάλυψη της ομοιογενούς κατανομής των γαλαξιών και
4. Την σχέση μεταξύ της ταχύτητας-απόστασης των γαλαξιών που είναι γνωστή ως νόμος του Hubble, το φυσικό συμπέρασμα του οποίου είναι πως το σύμπαν διαστέλλεται.

Ο Edwin Hubble κατά τη διάρκεια της ζωής του τιμήθηκε με διάφορα βραβεία για την επιστημονική συνεισφορά του, χωρίς όμως να λάβει το υπέρτατο βραβείο, ένα Νόμπελ Φυσικής. Σύμφωνα με φήμες –  που αναφέρονται συχνά σε βιβλία εκλαϊκευμένης αστρονομίας και στην wikipedia – η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, το 1953, αποφάσισε να απονείμει το βραβείο Νόμπελ Φυσικής στον Hubble. Όμως ο Hubble, πέθανε λίγο πριν την ανακοίνωση, κι έτσι δεδομένου ότι το βραβείο δεν απονέμεται σε επιστήμονα που δεν βρίσκεται εν ζωή, χάθηκε η ευκαιρία να τιμηθεί για πρώτη φορά – μέχρι το 1953 – με το βραβείο Νόμπελ ένας αστρονόμος.

Η εντύπωση που επικρατούσε μέχρι τώρα ήταν πως η τύχη έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στερώντας το βραβείο Νόμπελ Φυσικής σε έναν από τους μεγαλύτερους αστρονόμους της σύγχρονης ιστορίας δεδομένου ότι, εκ των υστέρων, φαίνεται αυτονόητο πως ο Hubble άξιζε το Νόμπελ Φυσικής.

Ο Kohji Tsumura διερεύνησε το ζήτημα [λεπτομέρειες εδώ: Verification of the anecdote about Edwin Hubble and the Nobel Prize] και διαπίστωσε πως ο  Edwin Hubble το 1953 ήταν πράγματι υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Όμως, η επιτροπή αξιολόγησης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ερευνητικό έργο του Hubble στην αστρονομία δεν άξιζε το βραβείο. Με λίγα λόγια οι αξιολογητές δεν αντιλήφθηκαν την σπουδαιότητα των ανακαλύψεων ενός επιστήμονα που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο συμβάν στην επιστημονική εξέλιξη.

Για την ιστορία, το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για το έτος 1953 δόθηκε στον Frederik Zernike για την εφεύρεση του μικροσκοπίου αντίθεσης φάσης.

Σχόλιο: Άξιζε το Nobel. 

4444

30/05/2017

4444

Adriana Lima: 

4444

Angelina Jolie:

4444

Verdasco win Zverev:

Roland Garros: Kyrgios: Very good match: 

Monfils: Very good: hE is star: 

4444

dRONE is here:

4444

Helena Paparizou: 

4444

29/05/2017

4444

Tennis: Roland Garros: 

Ο ποιο ικανός,

Ο ποιο συγκεντρωμένος,

Αυτός με το καλύτερο επιτελείο,

Και τέλος, αυτός με το καλύτερο ένστικτο.

Όλα αυτά μας κάνουν 100.

Ποιοι παίκτες τα έχουν;

The most capable, τhe most concentrated.

The one with the best staff.

And finally, the one with the best instinct.

4444

Rihanna: 

4444

Γ. Καββαθάς: Μόνο 3 στις 10 οικογενειακές επιχειρήσεις επιβιώνουν με τη μετάβαση στη δεύτερη γενιά.

http://www.capital.gr/oikonomia/3215240/g-kabbathas-mono-3-stis-10-oikogeneiakes-epixeiriseis-epibionoun-me-ti-metabasi-sti-deuteri-genia

Δράσεις ενίσχυσης των δυνατοτήτων των οικογενειακών επιχειρήσεων, ώστε όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς στη δημόσια ακρόαση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) για τον ρόλο των οικογενειακών και παραδοσιακών επιχειρήσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη, μια σημαντική πτυχή της οικογενειακής επιχείρησης είναι η μεταβίβαση από γενιά σε γενιά και η επιτυχημένη διαδοχή. Τα κίνητρα μεταβίβασης στη χώρα μας είναι περιορισμένα και το πλαίσιο αντιαναπτυξιακό (δεν υπάρχουν φοροαπαλλαγές, οι υψηλές οφειλές καθιστούν μη ελκυστική ή αδύνατη τη μεταβίβαση κλπ).

Ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 60-90% των επιχειρήσεων (ανάλογα με τη χώρα) είναι οικογενειακές και, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην ΕΕ συνεισφέρουν στα 2/3 του ΑΕΠ και των θέσεων απασχόλησης.

Όπως είπε, με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση δεν ορίζεται μια περιορισμένη σε οικονομικό ορίζοντα, απασχόληση και δίκτυα, επιχείρηση, αλλά για επιχειρήσεις που μπορεί να είναι από ανώνυμες εταιρείες, έως και προσωπικές, ατομικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό ή υπερτοπικό προσανατολισμό, που έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν τον οικογενειακό χαρακτήρα στη λήψη αποφάσεων και την διοικητική πυραμίδα, ενώ συνήθως απασχολούν και συμβοηθούντα μέλη.

Επίσης, μπορεί να είναι επιχειρήσεις με αμιγώς τοπικό χαρακτήρα και περιορισμένη εμβέλεια δράσης. Αυτή η ετερογένεια διαμορφώνει επομένως την ανάγκη μόχλευσης διαφορετικών εργαλείων στήριξης της επιχειρηματικότητας. Για άλλες επιχειρήσεις απαιτείται μεγαλύτερος βαθμός διείσδυσης σε αλυσίδες αξίας, για τις πιο μικρές χρειάζεται το κατάλληλο δίκτυο ενημέρωσης και ευρύτερη ευελιξία ως προς το σκέλος της σύστασης και λειτουργίας (λιγότερη γραφειοκρατία και κόστος συμμόρφωσης).

“Στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να βαδίζει στο ακανθώδες μονοπάτι της κρίσης, αλλά και στην αναποτελεσματική διαχείρισή της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι ακόμη οξύτερα” ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

Συγκεκριμένα:

– Είναι θεσμικά, (ελλιπής ενημέρωση για τη διαδικασία μεταβίβασης, έκδοση νέας άδειας λειτουργίας, κλπ), υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ένας κώδικας ενεργειών ο οποίος επιτρέπει την βήμα- βήμα προσέγγιση και υποστήριξη του επιχειρηματία.

Όπως επισήμανε, παρά τα θετικά βήματα στον τομέα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών, παραμένει το πρόβλημα της επικοινωνίας κράτους- επιχειρηματία- καταναλωτή.

– Είναι φορολογικά, (υψηλή φορολογία μεταβίβασης, “άτυπη” μεταβίβαση, κλπ) και χρηματοδοτικά (έλλειψη οικονομικών και φορολογικών κινήτρων, προσαρμογή προσωπικού, συρρίκνωση κλάδου ή δραστηριότητας, κλπ) και – κοινωνικά- εργασιακά, (ικανότητες και δεξιότητες του διαδόχου, κατάρτιση του διαδόχου, κλπ), υπό την έννοια της αδυναμίας των επιχειρήσεων να αναγνωρίσουν πρώτιστα τις ανάγκες σε προσωπικό και δευτερευόντως να προσελκύσουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Επομένως, οι οικογενειακές επιχειρήσεις χρειάζονται υποδομές συμβουλευτικής και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης απέτυχαν να προετοιμάσουν το έδαφος στη διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Μόνο 3 στις 10 οικογενειακές επιχειρήσεις επιβιώνουν με τη μετάβαση

“Η κρισιμότητα της επιτυχημένης διαδοχής σε μια οικογενειακή επιχείρηση, επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται από τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δείχνουν ότι μόνο το 30%, δηλαδή 3 στις 10 οικογενειακές επιχειρήσεις επιβιώνουν με τη μετάβαση στη δεύτερη γενιά, ενώ μόνο το 10%, δηλαδή 1 στις 10 οικογενειακές επιχειρήσεις καταφέρνουν να διατηρήσουν την οικογενειακή επιχείρηση με τη μετάβαση στην τρίτη γενιά, ενώ αντίστοιχα, μόνο το 3%, δηλαδή 3 στις 100 οικογενειακές επιχειρήσεις καταλήγουν στην τέταρτη γενιά” είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Τέλος, ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι “υπάρχει ένα σημείο που αποτελεί την κρίσιμη μεταβλητή που προσδιορίζει το ειδικό βάρος της οικογενειακής επιχείρησης: είναι η συμβολή στην απασχόληση, η τεχνολογική συνέχεια, η περιφερειακή ολοκλήρωση και κατ’ επέκταση η συμβολή στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική αρμονία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 χρονών. Δεν ξεπέρασε τα 100.

Το ποιο σημαντικό λάθος το οποίο έχω κρατήσει, είναι η δήλωση που έκανε για τα Σκόπια. Ότι σε δέκα χρόνια, κανένας δε θα θυμάται το όνομα. 

Του έδωσα κατευθείαν κόκκινη κάρτα. 

Θα γράψω κάτι που γράφω πολλές φορές: κανένας δεν παίζει με την ιστορία. Κανένας.

4444

Ελπίδες από νέα θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

http://www.capital.gr/health/3214872/elpides-apo-nea-therapeia-gia-ton-karkino-tou-pneumona

Ο Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος Πνεύμονα (ΜΜΚΠ) αντιστοιχεί σε περίπου 85 έως 90% των καρκίνων του πνεύμονα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες και η τρίτη συχνότερη στις γυναίκες ενώ αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και εκτιμάται ότι ευθύνεται για σχεδόν έναν στα πέντε θανάτους από καρκίνο (1,59 εκατομμύρια).

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου στον άνθρωπο, με συνολικό ποσοστό επιβίωσης 5 ετών 10-15 τοις εκατό. Οι ασθενείς με προχωρημένο (σταδίου IV) καρκίνο του πνεύμονα έχουν ποσοστό 5ετούς συνολικής επιβίωσης 2%.

Η συμβολή των ανοσο – ογκολογικών θεραπειών στην αντιμετώπιση ασθενών με Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα (ΜΜΚΠ) αναδείχθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογικής Ανατομικής.

Η ανοσοθεραπεία αποτελεί πλέον μια καινοτόμο θεραπευτική αγωγή στην αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα και μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς εμφανίζουν καλύτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου αλλά και σημαντικά αυξημένη συνολική επιβίωση έναντι της χημειοθεραπείας. Επιπλέον η εξέταση του βιοδείκτη PD-L1 στην 1η & 2η γραμμή του ΜΜΚΠ, θα δώσει στους Επαγγελματίες Υγείας την δυνατότητα να επιλέξουν την θεραπεία που είναι καταλληλότερη για κάθε ασθενή. 

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου η κ. Σοφία Αγγελάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας, ΠΑΓΝΗ και Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ, χαρακτήρισε την ανοσοθεραπεία ως ορόσημο και τόνισε ότι η εισαγωγή των στοχεύουσων θεραπειών και η χρήση των βιοδεικτών επέτρεψε την εξατομίκευση της θεραπείας του ΜΜΚΠ σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην θεραπεία του.

Η κ. Έλενα Λινάρδου στην συνέχεια, Αν. Διευθύντρια Α’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου “Metropolitan”, αναφέρθηκε στις ενδεδειγμένες ανοσοθεραπείες για τη θεραπεία του ΜΜΚΠ, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε στοιχεία μελετών για το pembrolizumab ως θεραπεία 1ης και 2η γραμμής.

Σύμφωνα με την μελέτη KEYNOTE-024, οι ασθενείς με μεταστατικό ΜΜΚΠ που έλαβαν pembrolizumab ως 1ης γραμμής θεραπεία, παρουσίασαν σημαντικό όφελος στην επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου έναντι της χημειοθεραπείας (10,3 μήνες μέση επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου για το pembrolizumab έναντι 6 μηνών για την χημειοθεραπεία, σε ασθενείς με έκφραση του PD-L1≥50%). Από την ίδια μελέτη, το pembrolizumab πέτυχε σημαντικό όφελος στην συνολική επιβίωση στην 1η γραμμή θεραπείας του μεταστατικού ΜΜΚΠ έναντι της χημειοθεραπείας, ενώ η ανταπόκριση των ασθενών στη θεραπεία με pembrolizumab ήταν 45% έναντι 28% που ήταν η ανταπόκριση στην χημειοθεραπεία.

Στην 2η γραμμή θεραπείας, η μελέτη KEYNOTE-010 έδειξε σημαντικό όφελος στην συνολική επιβίωση των ασθενών με προχωρημένο ΜΜΚΠ και έκφραση του PD-L1≥1% έναντι της χημειοθεραπείας (43% διάμεση συνολική επιβίωση για το pembrolizumab έναντι 35% για την χημειοθεραπεία). Επίσης, τα αποτελέσματα της μελέτης ΚΕΥΝΟΤΕ-010 έδειξαν ανταπόκριση ασθενών σημαντικά μεγαλύτερη σε διάρκεια με το pembrolizumab έναντι της χημειοθεραπείας.

Τέλος, η κα Λινάρδου έκανε ειδική αναφορά στην σημαντικότητα του βιοδείκτη PD-L1, παρουσιάζοντας μελέτες που δείχνουν πως οι ασθενείς που εκφράζουν τον συγκεκριμένο βιοδείκτη, έχουν ~4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν σε θεραπεία 2ης γραμμής του MMKΠ με ανοσοθεραπεία.

Όπως τόνισε στη συνέχεια η κ. Άννα Μπατιστάτου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Παθολογικής Ανατομικής, Καθηγήτρια Παθολογικής  Ανατομικής, το  PD-L1 είναι αναγκαίος βιοδείκτης για την επιλογή ασθενών με ΜΜΚΠ, με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας και τον έλεγχο του κόστους αυτής. Η εξέταση του βιοδείκτη PD-L1 γίνεται ήδη σε πολλά Παθολογοανατομικά εργαστήρια (σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία) σε όλη την Ελλάδα. 

Η αποζημίωση εξετάσεων βιοδεικτών γίνεται μετά από εισήγηση των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων, όπως το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), και απόφαση του Υπουργού Υγείας. Το κόστος των εξετάσεων των βιοδεικτών που είναι απαραίτητοι για τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων καλύπτεται υποχρεωτικά από τον ΕΟΠΥΥ. Η αποζημίωση του βιοδείκτη PD – L1 εξετάζεται αυτή την περίοδο από το ΚΕΣΥ, ενώ ο κ. Λάζαρος Πουγγίας, Ιατρικός Διευθυντής της εταιρίας MSD, δεσμεύτηκε πως η εταιρία θα καλύπτει το κόστος της εξέτασης αυτής όπου δεν καλύπτεται από δημόσιους φορείς.

Σχόλιο: Αυτό που κρατάμε είναι εξατομικευμένη θεραπεία. Η καινούριος δρόμος, θα μας πάει μακριά από τις χημειοθεραπείες. 

Ο Πατέρας μου είχε μια περιπέτεια με τον πνεύμονα, αυτό με κάνει να ενδιαφέρομαι περισσότερο για μια επιτάχυνση της τεχνολογίας.

4444

Σύζυγος Λ. Παπαδήμου: Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη CD

http://www.capital.gr/epikairotita/3215224/suzugos-l-papadimou-i-bomba-itan-topothetimeni-mesa-se-thiki-cd

Στην αποκάλυψη ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη CD, που θύμιζε κασετίνα, προχώρησε η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου, Σάννα Ινγκράμ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Μάλιστα τόνισε ότι τους είχαν βεβαιώσει ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί και ότι είχε σταλεί στην οικία τους.

Η Σάννα Ινγκραμ παραδέχθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν τυχερός, καθώς αρχικά είχε τον φάκελο κοντά στα μάτια του, αλλά στη συνέχεια τον απομάκρυνε και τον ακούμπησε στα πόδια του, ενώ για την κατάσταση της υγείας του είπε ότι βελτιώνεται και ότι ο ίδιος θα εξέλθει σήμερα της ΜΕΘ και θα μεταφερθεί σε δωμάτιο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Σχόλιο: Τους διαβεβαίωσαν ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί. 

Ο Θεός “λατρεύει” την επιστήμη! Διότι είναι μια διαφορετική λεωφόρος, να φτάσεις στο ίδιο σημείο. 

Η ασφάλεια, είναι πολύ απαιτητική δουλειά. Σε όλα τα ζητήματα. 

Στις επενδύσεις για παράδειγμα υπάρχει ο όρος, ανάλυση του ρίσκου. 

4444

28/05/2017

4444

Jeremy Corbyn promises 1,000 new spy jobs in wake of Manchester attack

4444

Τέλος στα σενάρια… δεν αποσύρει τα A-10 Warthog η USAF!

http://www.defence-point.gr/news/?p=177970

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF: US Air Force) επιβεβαίωσε ότι ο Κλάδος έλαβε την απόφαση να μην αποσύρει το θρυλικό αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: close air support) τύπου A-10 Warthog, ασχέτως των παραδόσεων των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II.

Η καταρχήν απόφαση απόσυρσης του αεροσκάφους είχε ληφθεί στο πλαίσιο των οικονομικών θυσιών που θα έπρεπε να γίνουν για χάρη του F-35, ενώ ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το αν το τελευταίο μπορεί να εκτελέσει εξίσου αποτελεσματικά τους ρόλους του A-10 (διαθέτει 283 μονάδες), μια θέση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο αμερικανικό Κογκρέσο, με πρωτεργάτη τον συνήθη Τζον Μακέιν.

Στην προσπάθεια υποστήριξης του αεροσκάφους, πιλότοι έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο εξυμνούνταν οι επιδόσεις του και οι επιπτώσεις της εμφάνισής του στο πεδίο της μάχης για τις χερσαίες δυνάμεις, το ηθικό τους και τον ρόλο πολλαπλασιαστή ισχύος που διαδραματίζει.

Η υπόθεση κατέληξε στην ανακοίνωση διαγωνισμού ανάμεσα στα δυο αεροσκάφη για τον ρόλο CAS. Η USAF δεν ανακοίνωσε τον νικητή, όμως η ανακοίνωση της μη απόσυρσής του, δείχνει να επιβεβαιώνει αυτά που πολλοί υποπτεύονταν, πάντα σε ρόλους CAS… και μην ξεχνάμε ποτέ την ισορροπία ανάμεσα στο αποτέλεσμα και το οικονομικό κόστος που πρέπει να καταβληθεί.

Comment: Correct

Correct decision.

100%.

Είμαι από τους λίγους που γνωρίζουν πως θα εξελιχτούν τα πράγματα σε πολλά πεδία.

Είμαι σαν το Τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου, μπορώ να κάνω την διαφορά.

4444

Handelblatt: Ούτε δωμάτιο ελεύθερο στην Ελλάδα και έρχονται και ο Κινέζοι.

http://www.liberal.gr/arthro/140958/oikonomia/2017/Handelblatt-oute-domatio-eleuthero-stin-ellada-kai-erchontai-kai-o-kinezoi-.html

Ρεκόρ αναμένεται στον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει ιδίως τους Γερμανούς αλλά τώρα έρχονται και οι Κινέζοι, ο οποίοι θέλουν να μετατρέψουν μάλιστα την Αθήνα σε αεροπορικό κόμβο προς τις χώρες της Ευρώπης, γράφει σε εκτεταμένο άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelblatt.

Ο Trump είπε στον Τσίπρα ότι είναι θαυμάσιο που η Ελλάδα ανακάμπτει. Όσοι τα χρόνια των μνημονίων, επένδυσαν στον Ελληνικό Τουρισμό, χαμένοι δε θα βγουν. Το χρήμα ρέει.

“Μετά το περυσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατομμύρια επισκέπτες. (Δικό μου: Τσίπρα είσαι Θεός! ούτε εξαπτέρυγα του εωσφορου δεν μπορούν να θάψουν τέτοια είδηση, ρεκόρ το 2016, πάμε για ρεκόρ το 2017). 

Ο Τσίπρας ανεβαινει τα σκαλιά στο Μαξίμου.

Έτσι ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να την βγάλει από την κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του 1,8% χάρη στον τουρισμό. Ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council (WTTC) το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη σε 18,6% και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μέχρι το 2027 το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, με ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας”, σημειώνει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

“Σε αυτό συμβάλλουν ιδίως οι Γερμανοί τουρίστες, στις προτιμήσεις των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά. Καμιά χώρα δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις των Γερμανών τόσο ψηλά όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο GfK, κατά το οποίο σε σχέση με το 2012 ,οπότε η χώρα συνταράζονταν από διαδηλώσεις, τα κέρδη των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν τριπλασιαστεί,” προστίθεται στο δημοσίευμα.

Στις ίδιες εκτιμήσεις έχει καταλήξει και ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης η -επίσης- γερμανική ΤUI, η οποία κάνει λόγο για αύξηση των φετινών κρατήσεων της τάξεως το 23% συνολικά προς την Ελλάδα, με μεγαλύτερο ποσοστό αυτό της Χαλκιδικής με 44%, ενώ ο τουριστικός διευθυντής της Μάρεκ Αντριτσακ /Marek Andryszak, έκανε λόγο για μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο.

“Οι Έλληνες κερδίζουν από την ανασφάλεια και τις πολιτικές ταραχές στην Τουρκία αλλά και από τα δικά τους δυνατά χαρτιά: H ποιότητα των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ καλύτερες “, όπως λέει στην εφημερίδα ο κ. Αντριτσακ (Έχω κάτι εγώ να σου πω  Αλέξης).

“Αλλά και ως προς τις τιμές η Ελλάδα έχει γίνει ανταγωνιστικότερη. Στην κλίμακα ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση μεταξύ 136 χωρών φέτος ενώ πέρυσι ήταν στην 31η θέση.

Σύμφωνα δε με τις προγνώσεις του WTTC ο τζίρος από τον τουρισμό από 14,7 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι θα ανέλθει μέχρι το 2027 στα 24,6 δισ. δολάρια. Ρόλο κλειδί θα έχουν σε αυτό και οι Κινέζοι. Μεσοπρόθεσμα οι αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν από150.000 πέρυσι σε 1,5 εκατομμύριο”. Όπως μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά στην Handelsblatt o Jim Jiannong Qian, ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κινεζικού επιχειρηματικού ομίλου Fosun “η Ελλάδα είναι ένα πολύ ασφαλής προορισμός”.

Τέλος η γερμανική οικονομική εφημερίδα γράφει πως “ο κινεζικός κολοσσός συμμετέχει επίσης στο Joint Venture για την ανάπτυξη του Ελληνικού, το οποίο αναμένεται να γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες. Τα ενδιαφέροντα όμως του Fosun δεν περιορίζονται σε αυτό. Προτίθεται να συμμετάσχει και σε άλλο Joint Venture με την Friedmann Pacific Asset Management Ltd. ώστε να μετατρέψει το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος σε αεροπορικό κόμβο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

Ποιος είναι ο «Επιστολογράφος»;- Χρησιμοποιεί σπάνιες τεχνικές για να κατασκευάζει μη ανιχνεύσιμες επιστολές-βόμβες

http://www.pronews.gr/portal/20170528/defencenet/diethnis-asfaleia/66/poios-einai-o-epistolografos-hrisimopoiei-spanies-kai

της Μαρίνας Νικολάκη

Μεγάλος προβληματισμός έχει κατακλύσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα μετά από τα απάνωτά «χτυπήματα» με τις επιστολές βόμβας σε πρόσωπα που ανήκουν κυρίως στο πολιτικό κόσμο εξωτερικού και εσωτερικού.
Από την εποχή του σκοτώθηκε ο 52χρονος αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανοίγοντας φάκελο που εμπεριείχε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, έως τα πρόσφατα γεγονότα σε Βερολίνο και Παρίσι φαίνεται τα πράγματα να έχουν αλλάξει πολύ…
Κι αυτό γιατί, ο μυστήριος επιστολογράφος που στέλνει τα «τρομοδέματα» δεν είναι σαν τους άλλους μιας και η τεχνική που χρησιμοποιεί προδίδει πως είναι πολύ μπροστά, και τους έχει ξεπεράσει με διαφορά.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής άκουσαν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων.
Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».
Πρόκειται για  εξαιρετικό τεχνίτη βομβών, έναν άνθρωπο (μάλλον μόνο έναν και αυτό έχει σημασία), που διαθέτει άριστη τεχνογνωσία μικροκατασκευής πυροκροτητών και γνώσεις συνδεσμολογίας.

Για να μιλήσουμε πρακτικά. Τί έχει καταφέρει μέχρι στιγμής που λιγοστά άτομα μπορούν να κάνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη;

Για να κατασκευαστεί ένας τέτοιος εκρηκτικός μηχανισμός, χρειάζεται τόση λεπτομέρεια ώστε πρώτον και κύριον να μη σκάσει στα χέρια αυτού που τη φτιάχνει.

 Δεύτερον, μιλάμε για πυροκροτητή πολύ λεπτό μεγέθους ίσα με ένα νύχι. Ένα μικροτσίπ που συνδέει δύο φακέλους τον ένα μέσα στον άλλο όπου όταν ανοίγεις τον πολύ λεπτό φάκελο ταυτόχρονα ενεργοποιήται πολύ μικρός εκρηκτικός μηχανισμός που βρίσκεται μέσα στον δεύτερο φάκελο και προκαλεί τη ζημιά που θέλει να προκαλέσει.

Η εκρηκτική ύλη δεν ξεπερνά τα 10 έως 30 γραμμάρια ενώ ο ευαίσθητος σχεδιασμός του πυροκροτητή καθιστούν μη ανιχνεύσιμο από τα μηχανήματα ελέγχου με ακτίνες x- ray.

Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας άνθρωπος που πέρα από το ταλέντο που διαθέτει έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, ίσως και στο εξωτερικό.
Αλλωστε, για να μπορεί να περάσει τόσους ελέγχους και να έχει φτάσει ακόμα και μέχρι το γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, σίγουρα διαθέτει πληροφορίες από το περιβάλλον του προσώπου που πρόκειται να χτυπήσει κάθε φορά.
Κι αυτό δείχνει ότι πίσω από αυτό την τρομακτική του ευφυΐα… ίσως κρύβεται και κάποια υπηρεσία.
Ο άνθρωπος που ανοίγει τον φάκελο αναλόγως το σημείο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή παθαίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη ζημιά. Για παράδειγμα ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο τον είχε ακουμπήσει στα πόδια του για αυτό και τα τραύματα που προκλήθηκαν ήταν στον θώρακα και στα πόδια. Αν τον άνοιγε στο γραφείο ίσως να είχε τυφλωθεί.
Ποιος είναι λοιπόν ο μυστήριος επιστολογράφος και μέχρι που έχει σκοπό να φτάσει; Ποιους άλλους θέλει να χτυπήσει; Πού έχει εκπαιδευτεί; Πρόκειται για Ελληνά ή άνθρωπο του εξωτερικού;
Το πιο πιθανόν είναι ότι ούτε και οι ίδιοι ακροαριστεροί επαναστάτες δεν γνωρίζουν ποιος πραγματικά είναι. Εξάλλου τις προηγούμενες φορές όπως είχαμε δει, ήταν απλοι μεταφορείς των βομβών και όχι κατασκευαστές.
Σίγουρο είναι ότι πλέον ξεφεύγουμε κατά πολύ από το σύνηθες «τρομοκρατικό» περιβάλλον που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και ίσως ο τύπος για τον οποίο μιλάμε να μην ανήκει στον σύνηθες τρομοκρατικό χώρο.
Η περίπτωση θυμίζει έναν απομονωμένο «μοναχόλυκο» πανέξυπνο άνθρωπο της Αμερικής που κάποτε κατασκεύαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε επιστολές και είχε ρημάξει κόσμο και κοσμάκη. Ζούσε μόνος του πάνω στο βουνό και τις ταχυδρομούσε από κοντινές πόλεις… Ενα πολύ κοντινό σενάριο για αυτή τη περίπτωση…
***Να σημειωθεί ότι σήμερα η Corriere della Sera, δημοσιεύει άρθρο με αφορμή το χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο όπου αναφέρει πως: 
«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου».
Η είδηση έρχεται στο φως τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».
Για το συγκεκριμένο πακέτο δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι είχε παρόμοιο «περιεχόμενο», όσον αφορά στην εκρηκτική ύλη και την συνδεσμολογία με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως πιθανώς ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης.

Σχόλιο: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός που φτιάχνει τις βόμβες – δέματα, είναι παγκόσμιας κλάσης.

Όποτε το πράγμα ξεφεύγει από τα εγχώρια.

4444

γράφει Παύλος Κιρκασίδης

https://wordpress.com/read/feeds/5216903/posts/1475185489

26 Μαΐου στις 11:42 μ.μ. ·

► Επί χρόνια κρατιέμαι για να μη μιλήσω γι’ αυτό το άτομο (και για πάρα πολλά ακόμη). γιατί το ποστ μου αναγκαστικά, έστω και εμμέσως, θα ήταν αυτοαναφορικό. Δεν μπορώ όμως πλέον να κρατηθώ και συμπαθάτε με.

Ήταν λοιπόν 1984 όταν η μαύρη τύχη μου τό’φερε να δουλέψω ως φωτορεπόρτερ τότε στον Ελεύθερο Τύπο, (τους άντεξα μόνο 6 μήνες) και η ακόμη πιο μαύρη μου να βρεθώ με το άτομο αυτό να κάνω όχι λίγα ρεπορτάζ.

Ήταν από εκείνους (τους διόλου λίγους να τονίσω), που, κάθε φορά που συναντιόταν στους διαδρόμους με το …εκδοτικό ζεύγος, δηλαδή με τη Λίλιαν Βουδούρη και τον σύζυγό της Άρη, τους έκανε υποκλίσεις. (κανονικές υποκλίσεις).

Ωστόσο, και όσο και αν αυτό ηχεί περίεργο, το βασικό του γνώρισμα, (τουλάχιστον τότε), δεν ήταν τόσο η χαμέρπειά του, αλλά η εξαιρετικά περιορισμένη του νοημοσύνη.

Το λέμε και το εννοούμε. Μάλιστα εγώ, έχοντας συνδυάσει το ύψος του με τον βαθμό αντιληπτικότητάς του, του είχα δώσει το παρατσούκλι «Άβερελ».

Τι να σας πω ρε παιδιά… Αν κάποιος τότε μου έλεγε πως αυτό το… όχι απλώς θα καταφέρει να παραμείνει στη δημοσιογραφία αλλά και θα φτάσει και τόσο ψηλά, θα τού ‘λεγα απλά πως είναι τρελός.

Ωστόσο έμεινε.

Και… διέπρεψε.

Μόνο που το πρόβλημα με τους λογής Πορτοσάλτε δεν είναι οι… λογής Πορτοσάλτε αλλά ο χώρος της δημοσιογραφίας που υπό τη γνωστή και συγκεκριμένη του «διαμόρφωση», όχι μόνο δεν τους αποβάλλει το επόμενο 24ωρο αλλά αντιθέτως τους δίνει και τη δυνατότητα να… «διακριθούν» και να σταδιοδρομήσουν και μάλιστα στις πλέον ανώτερες θέσεις. (τι ζούμε χριστούλη μου…)

ΠΗΓΗ – facebook.com/pavloskirkasidis

4444

Britain: Terror: Manchester Arena:

Οι Στρατολόγοι, είναι ένα από τα κλειδιά για να σβήσει μια οργάνωση.

Όλοι οι δράστες πάνε στα τζαμιά και εκεί συναντούν τους στρατολόγους. Την πρώτη χρονική περίοδο.

Τα μαθηματικά μοτίβα, είναι γνωστά.

4444

Η μεγαλύτερη μαθηματική απόδειξη στον κόσμο

… καταλαμβάνει χώρο 200 terabytes!

https://physicsgg.me/2016/05/27/η-μεγαλύτερη-μαθηματική-απόδειξη-στο/

Είναι δυνατόν να χρωματίσουμε όλους τους ακέραιους αριθμούς είτε με κόκκινο είτε με μπλε χρώμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πυθαγόρεια τριάδα ακεραίων με το ίδιο χρώμα; Η επίλυση αυτής της εικασίας καταλαμβάνει χώρο 200 terabytes.
(πυθαγόρεια τριάδα = αριθμοί α, β, γ που ικανοποιούν τη σχέση α2 + β2 = γ2)

Οι αριθμοί 1 έως 7824 μπορούν να χρωματιστούν είτε με μπλε χρώμα είτε με κόκκινο, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία πυθαγόρεια τριάδα με το ίδιο χρώμα. Το πλέγμα των 7824 τετραγώνων της εικόνας δείχνει μια τέτοια λύση (τα λευκά τετράγωνα μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε χρώμα από τα δυο). Όμως για τους αριθμούς 1 έως 7825 αυτό είναι αδύνατο!

Ο Paul Erdös (1913 – 1996) ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα, αλλά και από τους πιο εκκεντρικούς, συνήθιζε να προσφέρει χρηματικά βραβεία για τις λύσεις προβλημάτων που τον ενοχλούσαν. Δεν τον ένοιαζε ποιος θα τα λύσει, απλά ήθελε να λυθούν και σκέφτηκε πως ένα χρηματικό έπαθλο ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα. Μερικά από τα απλούστερα προβλήματά του απέφεραν μόλις ένα ή δυο δολάρια, αλλά πρόσφερε μέχρι και 10.000 δολάρια για τα προβλήματα που θεωρούσε «απελπιστικά». Το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που χρειάστηκε να καταβάλλει ποτέ ο Erdös, ήταν 1000 δολάρια. «Κάποτε με ρώτησε κάποιος τι θα γινόταν αν όλα τα προβλήματα λύνονταν διαμιάς», είπε μια φορά ο Erdös. «Θα μπορούσα να πληρώσω; Φυσικά όχι. Αλλά τι θα πάθαινε η ισχυρότερη τράπεζα αν όλοι οι πιστωτές της ζητούσαν πίσω τα λεφτά τους; Η τράπεζα σίγουρα θα χρεοκοπούσε. Ένας τραπεζικός πανικός είναι πολύ πιο πιθανός από έναν «μαθηματικό πανικό» – το να επιλυθούν δηλαδή ταυτόχρονα  όλα τα προβλήματά μου».

Διαβάστε επίσης: Paul Erdös: «Το μυαλό μου είναι ανοικτό…»

Σε όλη του τη ζωή ο Erdös πλήρωσε τρεις ή τέσσερις χιλιάδες δολάρια γι΄αυτά τα βραβεία, αλλά πολύ περισσότερα προβλήματά του παραμένουν άλυτα. Ο στενός συνεργάτης του Ron Graham και μερικοί άλλοι φίλοι του Erdös έχουν υποσχεθεί ότι θα προσφέρουν οποιοδήποτε σημαντικό ποσό σε όποιον καταφέρει να τα επιλύσει.

«Πολλά από αυτά τα προβλήματα» έλεγε ο Graham, «έχουν παραμείνει άλυτα για πολύ καιρό και ίσως θα έπρεπε να αυξηθεί η τιμή τους.»

Ένα πρόβλημα που παρέμενε μέχρι σήμερα άλυτο, είχε τεθεί το 1980 από τους Erdös-Graham, και η λύση του προκηρύχθηκε έναντι 100 δολαρίων.  Πρόκειται για το πρόβλημα των «μπουλιανών πυθαγόρειων τριάδων» , το οποίο απαντήθηκε από τους Marijn J. H. Heule, Oliver Kullmann, και Victor W. Marek [Solving and Verifying the boolean Pythagorean]

Η διατύπωση του προβλήματος: Μπορούμε να διαχωρίσουμε το σύνολο των φυσικών αριθμών Ν={1, 2, 3, 4, …} σε δυο σύνολα, τέτοια ώστε κανένα από τα δυο να μην περιέχει πυθαγόρειες τριάδες (δηλαδή τριάδες αριθμών α, β, γ που ικανοποιούν τη σχέση α2 + β2= γ2);

Ή να το πούμε διαφορετικά: Είναι δυνατόν να χρωματίσουμε όλους τους ακέραιους αριθμούς είτε με κόκκινο είτε με μπλε χρώμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πυθαγόρεια τριάδα ακεραίων α, β, γ (α2 + β2 = γ2) με το ίδιο χρώμα;

Για παράδειγμα, στην πυθαγόρεια τριάδα 3, 4 και 5, αν τα 3 και 5 είναι χρώματος μπλε, τότε το 4 θα πρέπει να είναι κόκκινο.

Το πρόβλημα των πυθαγόρειων τριάδων είναι ένα από τα πολλά παρόμοια ερωτήματα στη θεωρία του Ramsey, μια περιοχή των μαθηματικών που ασχολείται με την εύρεση των δομών που πρέπει να εμφανίζονται σε μεγάλα σύνολα.

Η απόδειξη πραγματοποιήθηκε διαμέσου υπολογιστή από τους Heule et al τεστάροντας όλους τους δυνατούς χρωματισμούς των αριθμών μέχρι το 7825 και βρέθηκε ότι είναι αδύνατος ένας τέτοιου είδους διαχωρισμός.

Υπάρχουν 102300 συνδυασμοί χρωματισμού των αριθμών μέχρι τον 7825, αλλά οι ερευνητές χρησιμοποιώντας διάφορες συμμετρίες και τεχνικές μείωσαν τους συνδυασμούς σε ένα τρισεκατομμύριο. Έτσι, για την διερεύνηση απαιτήθηκαν δυο ημέρες λειτουργίας του υπερ-υπολογιστή Stampede στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Η απόδειξη καταλαμβάνει 200 terabytes δεδομένων, δηλαδή περίπου όσο χώρο πιάνουν όλα τα ψηφιοποιημένα κείμενα της τεράστιας Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια μαθηματική απόδειξη μέσω υπολογιστή (The Erdos discrepancy problem) που είχε δημοσιευθεί το 2014 και καταλάμβανε χώρο μόνο 13 gigabyte.

Όμως ένα χρόνο μετά ο Terence Tao κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με τον παραδοσιακό αναλυτικό μαθηματικό τρόπο, χωρίς υπολογιστές.

Πάντως οι μαθηματικοί  – Heule, Kullmann και Marek – που έλυσαν το πρόβλημα των πυθαγόρειων τριάδων, στην περίληψη της δημοσίευσής τους, φροντίζουν να αναφέρουν με νόημα … την αμοιβή που προσέφερε ο Ronald Graham πριν από δεκαετίες!
Ένας από τους ερευνητές, ο Kullmann, επισημαίνει ότι η απόδειξή τους – που δεν είναι απόδειξη με την κλασική έννοια του όρου στα μαθηματικά – δεν εξηγεί τι συμβαίνει από το 7825 και μετά, κι ούτε μπορεί να μας πει αν ο συγκεκριμένος αριθμός έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν στο άμεσο μέλλον να εμφανιστεί ένας Terence Tao που να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα των μπουλιανών πυθαγόρειων τριάδων με τον παραδοσιακό μαθηματικό τρόπο και να απαιτήσει το έπαθλο των 100 δολαρίων.

πηγές
1. Two-hundred-terabyte maths proof is largest ever 
2. «Το Μυαλό μου Είναι Ανοικτό | Τα Μαθηματικά Ταξίδια του Πολ Έρντος» , Bruce Schechter, Εκδόσεις Τραυλός

Σχόλιο: Αυτό που μόλις διαβάσατε μας λέει, ένα πράγμα σημαντικό. Σήμερα με τους Υπέρ Υπολογιστές, μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που βασίζονται στον όγκο των δεδομένων και μετά να βρούμε και την Μαθηματική Λύση. 

Αυτό είναι μια επανάσταση του 21ο αιώνα.

Οι Υπέρ Υπολογιστές, μας δίνουν την δυνατότητα, να γνωρίζουμε, αν σε ένα πρόβλημα υπάρχει λύση, με την μέθοδο ανάλυσης του όγκου των δεδομένων. Καλύπτουμε όλους τους συνδυασμούς.

Όταν το σύνολο είναι πεπερασμένο, μπορούμε να βρούμε την λύση.

Τα big Data μπαίνουν δυναμικά στην ζωή μας.

4444

Melania Trump: The First Lady: 

 

4444

Εγώ θα κάνω μια ερώτηση στους έξυπνους αναγνώστες του blog.

Τι γίνεται όταν κάποιος θα έπρεπε να έχει δικαστεί, αλλά δεν τον δικάζουν. Αντίθετα περνούν τα χρόνια και αυτός είναι ελεύθερος. Ενώ άλλοι καταστρέφονται.

Δε πρέπει να αναρωτηθείς σε τι χώρα ζεις και τι ρόλο παίζουν αυτοί που σε διοικούν;

Ιδίως όταν πλέον είσαι χρεοκοπημένος και χωρίς λεφτά.

Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν και να απαντηθούν.

Οι κοινοί άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα, τι άλλο να γράψω.

4444

Γράφει το InfoWAR:

http://info-war.gr/en/stournaras-should-be-in-prison/

“Greek central banker should be in prison”

4444

Γράφει ο Πιτσιρίκος: 

Σκηνοθετημένη ήταν η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο σύμφωνα με τα Wikileaks

Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή εγγράφου της ΕΥΠ από την Wikileaks, όπου αναφέρεται πως η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ήταν σκηνοθετημένη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, Έλληνες πολιτικοί και ολιγάρχες που πιστεύουν πως κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επιθέσεων από επαναστατικές οργανώσεις, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν επιθέσεις σε βάρος τους, ώστε να αποφύγουν τις κανονικές επιθέσεις.

Η σκέψη τους είναι πως είναι καλύτερα να φάνε μια στρακαστρούκα παρά μια βόμβα και να τους μαζεύουν με τα τσιμπιδάκια.

Παράλληλα, πιστεύουν πως οι επαναστατικές οργανώσεις δεν θα χτυπήσουν στόχους που έχουν χτυπηθεί από άλλες οργανώσεις, αφενός για να μην φανεί πως μπαίνουν σε ξένα χωράφια και αφετέρου για να μην θεωρηθεί πως αμφισβητούν τις ικανότητες των μελών των άλλων οργανώσεων.

Έχει παρατηρηθεί πως οι επαναστατικές οργανώσεις δεν χτυπούν θύμα που έχει χτυπηθεί, γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά στόχων στην Ελλάδα και δεν λέει να κολλάς στους ίδιους και στους ίδιους γιατί οι επαναστάτες δεν έχουν εμμονές όπως οι αστοί.

Τις επόμενες ημέρες, πρώην πρωθυπουργοί, ολιγάρχες, καναλάρχες, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι θα δεχτούν επιθέσεις από στρακαστρούκες και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το σκηνικό θυμίζει την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου αλλά πολιτικοί και ολιγάρχες είναι ντοπαρισμένοι με διαπλοκή.

Τις αυτοσχέδιες βόμβες τις έφτιαξαν μόνοι τους οι πολιτικοί με τους ολιγάρχες -ακολουθώντας οδηγίες που βρήκαν στο Διαδίκτυο-, ώστε να μην διαρρεύσει το σχέδιό τους.

Παράλληλα, πολιτικοί και ολιγάρχες έχουν ετοιμάσει και την προκήρυξη και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι επιθέσεις με τις στρακαστρούκες, ώστε να την στείλουν στο Indymedia.

Η οργάνωση θα ονομάζεται Μαφία.

Read more: https://pitsirikos.net/2017/05/%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85/#ixzz4iNtMlfW1

4444

Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία κατά επίφαση.

Όσοι δεν καταλαβαίνεται την ορολογία να ανοίξετε κανένα βιβλίο να μάθετε.

Είναι βασικό να ξέρεις τι πολίτευμα έχει η χώρα σου. 

4444

Anjelina Jolie: Fast Reaction: 

4444

LP: Other People: 

4444

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

http://kourdistoportocali.com/news-desk/xeni-praktores-akoubane-tous-vomvistes-tou-papadimou/

Δεν θα χτυπησουν καρτα τη Δευτερα!

Ξένοι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ακουμπάνε τους ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ του Παπαδήμου

Η διαφυγή στο εξωτερικό

Σύμφωνα με έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών ξένοι πράκτορες ακουμπάνε τον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου και τους συνεργάτες του στον κρατικό μηχανισμό οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι την Δευτέρα να μην εμφανιστούν στο πόστο τους. Πληροφορίες θέλουν ειδικό σώμα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια που έμειναν οι δράστες τα τελευταία 24ωρα!

Κι όλο αυτό δεν μοιάζει να είναι δουλειά της ελληνικής αστυνομίας αλλά συστηματική ανάλυση γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν το χτύπημα. Μάλιστα οι ξένοι πράκτορες που έφτασαν στην Αθήνα κυκλοφορούν με σχετική άνεση στη πρωτεύουσα που δείχνουν να την γνωρίζουν πολύ καλά από προηγούμενες αποστολές τους.

Η εστίαση πάνω στην απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην Πρωθυπουργού , αντικατοπτρίζει μια σκοτεινή παράμετρο.
 Η ιδέα αυτη και μόνον , τρομαζει σύσσωμο το τμήμα ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας!!! Αφορα το σοβαρό ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να έχουν διεισδύσει σε νευραλγικά πόστα του κρατικού μηχανισμού. Να ξέρουν απόρρητες λεπτομέρειες. Να ειναι μέσα στο σώμα της Αστυνομίας η των υπηρεσιών πληροφοριών!!

Δεν ειναι κάτι καινούργιο. Πάντοτε, ενα τέτοιο ενδεχόμενο πάγωνε τη σκέψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων που κυνηγούσαν τους τρομοκράτες διαθέτοντας ευφυείς σκέψεις και φαντασία στην έρευνα των ανταρτών πόλεων!!
Η συγκλονιστική υπόθεση Παπαδήμου , ο τρόπος που έστειλαν οι τρομοκράτες την επιστολή-βόμβα , η δυνατότητα να περνά απαρατήρητη μια ….τέτοια δολοφονική αλληλογραφία κάτω ακριβώς απο τη μύτη των αρχών, ε, αυτο ειναι ικανό να ξηλώσει υπουργούς απ τους θώκους τους, αξιωματούχους να τους παύσει απο τα καθήκοντα τους , πολιτικούς να τους κάνει να χάσουν οριστικά το ανέφελο μέλλον τους.
Αυτά βέβαια σε μια σοβαρή χώρα!!
Με αφορμή, αυτη τη σκοτεινή παράμετρο , αποκαλύπτουμε σήμερα μια συγκλονιστική υπόθεση που θα κάνει πολλούς αρμόδιους (και οχι μόνον) να χάσουν τον ύπνο τους…
Κάποτε , όταν η ΕΛΑΣ ειχε συλλάβει τον Βασίλη Τζωρτζάτο της 17Ν (μετα απο μια τυχαία συγκυρία καθώς ειχε πετάξει το όπλο του ύστερα απο κι αιματηρή ενέργεια) ο καταδικαστείς τρομοκράτης έμεινε πολυ λιγο στ α κρατητήρια της Αστυνομίας. Μετά, αφέθηκε ελεύθερος. Κάποιοι τότε είχαν πει οτι
– Ο επικεφαλής ανώτατος αξιωματούχος δέχθηκε ενα επείγον τηλεφώνημα και ο εκτελεστής αφέθηκε ελεύθερος!!!
– Κάποιοι διέρρευσαν μια πληροφορία οτι ο Τζωρτζάτος ηταν απο τους ΝΕΑΡΟΥΣ επίλεκτους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ , ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Κι έτσι, ο τρομοκράτης της 17Ν -που η σύλληψη και ανάκριση του με βεβαιότητα θα οδηγούσε στην εξάρθρωση της οργάνωσης-φάντασμα μετέθεσε τη σύλληψη της 17 Ν για μια δεκαετία μετα!!!
– Το θέμα ειναι πως πίστεψε ένας έμπειρος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ ενα τέτοιο σενάριο….
– Γιατι δεν το διερεύνησε…
– Ποιο αόρατο χέρι συντόνισε την “απελευθέρωση” Τζωρτζατου( ο οποίος κατα τον εγκλεισμό του στις φυλακές ήλθε πολλάκις σε σκληρή αντιπαράθεση μετα τη δικη και την καταδίκη του, με πρώην συντρόφους του, με σκληρές αλληλοκατηγορίες).

Κάποτε, ένας μπαρουτοκαπνισμένους στρατηγός , Πρωθυπουργικός σύμβουλος και αρμόδιος για θέματα άμυνας και ασφαλείας της χώρας απο αυτούς που διέθεταν φαντασία στις έρευνες τρομοκρατίας , ειχε πει ότι ένας θύλακας τρομοκρατίας μπορει να βρίσκεται μέσα στην Αστυνομία!!! Έχοντας έτσι πρόσβαση σε ακριβά μυστικα , απόρρητα δρομολόγια, ειδικές πληροφορίες στόχων μέσα απο φρούρηση υψηλών προσκόπων , θα μπορούν να κατόπιν απρόσκοπτα…τη δουλειά τους !!…

Και θα μπορούν με απόρρητες λεπτομέρειες να εντυπωσιάζουν τους αναγνώστες των προκηρύξεων!! Δηλαδή, να ….κλείνουν το μάτι με εξυπνακισμους οτι η γνώση τους ειναι ακαταμάχητη κι οτι έχουν ανθρώπους ΠΑΝΤΟΥ.

Ενας ευφυής αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ειχε ενα αρχείο-φωτιά που δεν το εμπιστευόταν σε κανέναν!

Ούτε σε συνεργάτες του, ούτε στον ίδιο τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ, ούτε στις συμμαχικές συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες. Δεν ειχε εμπιστοσύνη για τη φύλαξη του απορρήτου αρχείου του (με ονόματα τρομοκρατών, κασέτες παρακολουθήσεων, φωτογραφίες -σοκ κ.α)  ούτε φυσικά στο χώρο του αρχηγείου της Αστυνομίας η στον ουρανοξύστη της Κατεχακη.
Οταν πέθανε, με εναν περίεργο θάνατο, το απόρρητο αρχείο του βρέθηκε στο πορτ-παγκαζ του αυτοκινήτου του κάτω απο τη ρεζέρβα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο -ώστε κανεις να μην μπορει να βρει το χρυσό μίτο της Αριάδνης….

Οι Υπάλληλοι του Κρατικού Μηχανισμού που υποδύονται τους Τρομοκράτες από την εποχή της 17 Νοέμβρη έως τους Πυρήνες της Φωτιάς και τον Επαναστατικό Αγώνα, δεν κατάφεραν να εκτελέσουν τον Λουκά Παπαδήμο προσφέροντας έναν ακόμη νεκρό στην προσπάθεια να διατηρηθεί αλώβητο το πελατειακό κράτος και μια χούφτα ολιγάρχες.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Δεν τα λέμε εμείς αυτά αλλά ο φερόμενος ως εγκέφαλος της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ο οποίος κατηγόρησε με επιστολή του στο ΕΘΝΟΣ τον Κουφοντίνα σαν (Ντόναλτσον) πράκτορα δηλαδή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο ίδιος ο Γιωτόπουλος που γνωρίζει σαν την τσέπη του την ανθρωπογεωγραφία της εγχώριας τρομοκρατίας αναφέρει στην συγκεκριμένη επιστολή ότι το ελληνικό κράτος παρέχει προστασία στον φερόμενο σαν εκτελεστή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Οι δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις δεν είναι παρά η ένοπλη ασπίδα προστασίας του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους και των ολιγαρχών με τους οποίους αυτό διαπλέκεται. Η πλειοψηφία των νεκρών επιχειρηματιών και εκδοτών που άφησε πίσω της η 17 Νοέμβρη δεν ήταν παρά συμβόλαια που της είχαν αναθέσει κάποιοι από τους οποίους ανδρώθηκαν επιχειρηματικά στην μεταπολίτευση παίρνοντας την θέση των θυμάτων.

-Στόχος τους θα ήταν (εάν μπορούσαν) να στρατολογούν πρόσωπα-κλειδιά της κρατικής κατασταλτικής μηχανής. Έτσι, θα είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες -που θα δημοσιοποιούσαν με την προκήρυξη και θα εντυπωσίαζαν -όπως ακριβώς έπρατταν οι παλιοί τους σύντροφοι….Οι περίφημοι παππούδες!!!

Ενα απόσπασμα από την εξαίρετη ανάλυση του μπαρουτοκαπνισμένου Πέτρου Κασιμάτη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που δίνει τροφή για σκέψεις.

Σκέψεις όπως για παράδειγμα ποιοι γνώριζαν ότι η Ακαδημία Αθηνών αλληλογραφούσε με τον Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα ο πρώην Πρωθυπουργός να ανοίξει αυθόρμητα τον φάκελο;

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι (στελέχη του κρατικού οργανισμού) για παράδειγμα που υπηρετούν σε πόστα κλειδιά “ενημέρωσαν” ότι η Ακαδημία Αθηνών θα ήτο ένας πειστικός αποστολέας για τον παραλήπτη;

Που ακριβώς βρίσκεται αυτό το ευαίσθητο σημείο του κρατικού οργανισμού από το οποίο “διαρρέουν” οι πληροφορίες για την αλληλογραφία που μπορεί να έχει ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, για παράδειγμα, με Ελληνες πολιτικούς ώστε να καταφέρει ο αντίστοιχος φάκελος να φθάσει ως τα αδιαπέραστα σημεία ελέγχου του Γερμανού υπ. Οικονομικών;

Τελικά μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις-κλειδιά είναι οι πλέον περιζήττητοι για στρατολόγηση για τους ζηλωτές της δράσης της 17 Νοέμβρη;

Και δεν εννοούμε μόνο τα στελέχη της κρατικής κατασταλτικής μηχανής αλλά και υπαλλήλους που θα μπορούσαν να έχουν  στην κατοχή τους σφραγίδες και ενημέρωση μέσα από τα ΕΛΤΑ για παράδειγμα.

Ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός που αποτελεί το περίφημο πελατειακό κράτος θα μπορούσε να είναι η πιο ιδανική “Ακαδημία” για τη στελέχωση των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτό που αποκαλούμε Κράτος και Παρακράτος στην Ελλάδα του 2017 εξακολουθεί να κάνει παιγνίδι…

Σχόλιο: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο αγαπητέ αναγνώστη. Σαν γκουρού της πληροφορίας, θα γράψω αυτό που γράφω πάντα, να διαβάζετε πάνω από μια πηγές πληροφόρησης, να τσεκάρετε αν είναι έγκυρες και αν ένα θέμα σας ενδιαφέρει, να το ψάχνετε περισσότερο.

Από το διάβασμα που έριξα, το συμπέρασμα είναι, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, άνοιξε τον φάκελο, γιατί ήταν σίγουρος ότι ελέγχτηκε.

Αν αυτός που έστειλε τον Φάκελο, ήξερε ότι το σύστημα έχει κενά, τότε όπως είπε και κάποιος ειδικός στη Ρίτσα Μπιζόγλη, θα μπορουσε, αλλά δεν ήθελε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό βέβαια είναι ένα ερώτημα, αν ήξερε.

4444

Nadia Boule: Honey is for the Bees:

4444

Η Ελλάδα βράζει κυριολεκτικά. Είναι ένας υπόγειος βρασμός.

Ο Στουρνάρας άσκησε δίωξη εναντίον του Γιώργου  Φιλιππάκη για μια ανάρτηση που έκανε στο facebook στον προσωπικό του λογαριασμό.

Δε θα αναπαράγω την ανάρτηση. Μπορείτε να την βρείτε πολύ εύκολα στα μεγάλα site.

Ο Στουρνάρας παρέδωσε στην Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια λίστα με 10 πρόσωπα.

Που μετά την βόμβα έγραψαν αναρτήσεις μίσους για τον ίδιο.

Μετά το 2010, η Ελλάδα βρίσκεται στην κόλαση των μνημονίων, ο δείκτης θνησιμότητας έχει ανέβει. Οι απλοί άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα.

Οι περισσότεροι νεοέλληνες βλέπουν τον ορίζοντα μαύρο. Εκτός από όσους κάνουν μπίζνες με την Τρόικα.

Για τα μεγάλα σκάνδαλα που ευθύνονται πολιτικοί, δεν βλέπουμε να γίνεται καμία απόδοση δικαιοσύνης.

Μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία. Δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην χύτρα και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Αυτοί που έστειλαν την βόμβα στον Παπαδήμο, βλέπουν και με την αντίδραση του Στουρνάρα, το ζήτημα πάει άλλου. Γίνεται άκρως πολιτικό με βαθιές προεκτάσεις στην Ελληνική κοινωνία που τρώει τις σάρκες της.

Κάθε μέρα ακούς ανθρώπους που είναι στη φτώχεια, ζοφερές καταστάσεις,  αυτοί σίγουρα δε θα γράψουν στο facebook, αλλά τι γνώμη έχουν; Πραγματικά για το ποιος φταίει;

Ο Στουρνάρας ασκώντας την δίωξη, προσπαθεί να προλάβει μελλοντικά γεγονότα.

Το σίγουρο είναι ότι θα συζητηθεί και θα συζητηθεί πολύ ιδιωτικά ή σε δημόσια γλώσσα κρυπτογραφημένη.

Γιατί οι Έλληνες οι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή;  Τρίτο Κόμμα η Χρυσή Αυγή και με τον πόλεμο που της κάνουν.

Ο Κασιδιάρης λέει, άμα εμείς γίνουμε κυβέρνηση, θα κάνουμε αυτά. Και το λέει μάλιστα και με σκληρό ύφος.

Όταν μια κοινωνία βρίσκεται μέσα σε Χύτρα από το 2010, τα ζητήματα δεν είναι απλά.

Τώρα βέβαια θα με ρωτήσει κάποιος και τι πρέπει να κάνει ο Στουρνάρας;

Θα μπορούσε να τηλεφωνήσει ή να επικοινωνήσει με τον Φιλιππακη και να του ζητήσει να κατεβάσει την ανάρτηση. Εγώ αυτό θα συμβούλευα τον Στουρνάρα. Να μάθει γιατί έγραψε κάτι τόσο σκληρό.

Αν ο Φιλιππακης ήταν ανένδοτος, τότε θα του έκανα την δίωξη.

Εγώ θα προτιμούσα μια διαδικασία με 2 βήματα, ο Στουρνάρας κάνει κατευθείαν το 1 βήμα, έτσι διαβάζω. Δικαίωμα του είναι.

Ο Στουρνάρας βέβαια δεν είναι πολιτικός, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να είσαι.

Οι μεγάλοι πολιτικοί έχουν ένα προσόν, μπορούν να κάνουν βήματα πίσω, σκεπτόμενοι το μέλλον.

Να πάνε δηλαδή σε διαδικασίες με πολλά βήματα.

Δεν είμαι βέβαια εγώ σύμβουλος του Στουρνάρα, δεν μπορώ να του πω τι θα κάνει, εγώ παρακολουθώ τα γεγονότα να εξελίσσονται.

Η Μέρκελ όμως που είναι «δική μας», ξέρει από διαδικασίες με πολλά βήματα.

Ο Πούτιν γνωρίζει. Ο Τραμπ τώρα μαθαίνει.

Ο Ρέντσι στην Ιταλία πολύ καλός. Παραιτήθηκε, αλλά είναι ξανά μέσα στα πράγματα.

Ο Dragi είναι και αυτός πολύ καλός, αν και τραπεζίτης. Πρέπει να είναι, το απαιτεί η θέση.

4444

27/05/2017

4444

How Do You Define the Messiah? 

Ακόμα δεν έχει πέσει στα χέρια ένα βιβλίο ή ένα άρθρο που να απαντά στις δικές μου ερωτήσεις.

Βρίσκομαι στο 2017 και συνειδητοποιώ, ακόμα είστε ψιλικατζήδες.

Πόσες καθαρές προφητείες υπάρχουν στον Ιουδαϊσμό για τον Μεσσία και πόσες από αυτές έχει εκπληρώσει ο Ιησούς.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει γι’αυτή την υπόθεση και ακόμα δεν έχει βγει ένα βιβλίο για το θέμα αυτό.

Θέλω έγκυρες πηγές πληροφόρησης.

Οι Χριστιανοί δεν αναφέρουν ποτέ, ποιες προφητείες δεν εκπλήρωσε ο Χριστός.

Αν ήμουν Ιστορικός, θα το είχα γράψει το βιβλίο. Που θα ήταν φυσικά best seller.

Ο Ιουδαϊσμός, είναι ένα σύστημα αναφοράς. Η έννοια του Μεσσία που επικαλείται ο Ιησούς, βρίσκεται σε αυτό το σύστημα αναφοράς.

Ο Θεός λατρεύει την πραγματική επιστήμη. 

4444

Eleonora Meleti: Instinct:Urge: 

4444

Ο Πιτσιρίκος γράφει: 

Δικαιοσύνη, γ@μώ τον Χριστό σας!

Η άγρια χαρά που προκάλεσε σε μεγάλο μέρος των Ελλήνων η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, δεν μου προκάλεσε έκπληξη.


Το μίσος είναι πια ο μόνος δρόμος για πολλούς Έλληνες.

Η μόνη χαρά που θα βρίσκουν πια οι Έλληνες είναι να χορεύουν πάνω στους τάφους αυτών που θεωρούν πως διέλυσαν τις ζωές τους και τη χώρα τους.

Θα πεθαίνει ο πολιτικός και θα γίνεται πάρτι.

Οπωσδήποτε, δεν είναι όμορφο και υγιές να χαίρεσαι με τον τραυματισμό ή τον θάνατο του άλλου.

Είναι η ζωή που οφείλεις να χαίρεσαι και να γιορτάζεις.

Αλλά για πολλούς Έλληνες ισχύει το «Στην Ελλάδα πια δεν έχουμε ζωή».

Ζωή στην Ελλάδα έχουν αυτοί που διέλυσαν, ξέσκισαν και ξεπούλησαν τη χώρα.

Μια χαρά την περνάνε οι πρώην πρωθυπουργοί, οι πρώην Παπαδήμοι. Ζωή και κότα.

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις τις οικογένειες των πολιτικών και των ολιγαρχών που ξέσκισαν τη χώρα και τη ζωή σου να την περνάνε φίνα και πλουσιοπάροχα, ενώ ξέρεις πως εσύ δεν θα σηκώσεις κεφάλι ποτέ.

Όποιος νομίζει πως αυτό δεν προκαλεί άγρια οργή και ανωμαλία, είναι στην καρακοσμάρα του.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που χρεοκόπησε και κανείς υπεύθυνος δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός ανατράπηκε και στην θέση του τοποθετήθηκε ένας τραπεζίτης, ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος.

Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία ανατράπηκε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος.

Και αυτοί που κατέλυσαν το Σύνταγμα και την Δημοκρατία -μετατρέποντας και επίσημα την Ελλάδα σε προτεκτοράτο και φέρνοντας την απόλυτη ανωμαλία-, μιλάνε σήμερα για Δημοκρατία που δέχεται πλήγμα από την επίθεση στον τραπεζίτη και δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο.

Την Δημοκρατία σας να την βάλετε στον κώλο σας.

Δηλαδή εκεί που βάλατε και την Δικαιοσύνη.

Ο αυταρχισμός σας έγινε τυραννία.

Και η τυραννία στην Ελλάδα γεννήθηκε.

Ο μόνος δρόμος για να υπάρξει ξανά η Ελλάδα είναι η Δικαιοσύνη.

Δικαιοσύνη, γ@μώ τον Χριστό σας! (Τον δικό σας Χριστό, όχι τον δικό μου.)

(Μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο. Από την πρώτη ημέρα της χρεοκοπίας της Ελλάδας, γράφω πως η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη. Γράφω πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι. Δεν σκοτώνουν οι λέξεις. Η απουσία Δικαιοσύνης σκοτώνει. Η βία αντιμετωπίζεται με Δικαιοσύνη. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.)

Read more: https://pitsirikos.net/2017/05/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%bc%cf%8e-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c-%cf%83%ce%b1%cf%82/#ixzz4iGvOZ5Bt

Σχόλιο: Ναι στην Δικαιοσύνη.

Αν όμως εφαρμόσουμε την δικαιοσύνη, ο Βενιζέλος και πολλοί άλλοι θα πάνε φυλακή. Αντέχει το πόπολο ο συνταξιούχος κάτι τέτοιο;

4444

Στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός όρος για τα Σοσιαλιστικά κόμματα: Πασοκοποίηση.

Τα Σοσιαλιστικά κόμματα φοβούνται να μην πάθουν Πασοκοποίηση. Δημάδη να συρρικνωθούν και να σβήσουν από τον χάρτη.

Όποιος νεοέλληνας, ψηφίζει μετά το 2012 ΠΑΣΟΚ, είναι ηλίθιος. 

4444

Τα πράγματα είναι απλά: Μην ξαναπαίρνετε παγωτά ΕΒΓΑ και προϊόντα Unilever. Ποτέ και τίποτα από τους επιβουλείς του Ελληνισμού!

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/05/unilever.html?spref=fb

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια διαφήμιση η οποία έδειχνε το Αιγαίο διχοτομημένο στον 25ο μεσημβρινό, όλως τυχαίως εκεί που ακριβώς θέτουν τη γραμμή της διχοτόμησης οι βάρβαροι Τούρκοι.
Μετά από το θόρυβο που ξέσπασε, η εταιρεία μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, οικογενειακή εταιρεία Μικρασιατών Ελλήνων πατριωτών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη διαφήμιση του παγωτού ΕΒΓΑ 4×4, που περιέχει προϊόν μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η εταιρία μας συνεργάζεται με τα παγωτά ΕΒΓΑ, παρέχοντας απλώς τις σχετικές ποσότητες μπισκότων για την δημιουργία του εν λόγω προϊόντος. Υπεύθυνος για το προϊόν και τη διαφήμισή του είναι o Τομέας Παγωτού της Unilever.


Μόλις διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω διαφήμιση εκλαμβάνεται ως παραποίηση του χάρτη της Ελλάδας, ζητήσαμε αμέσως την απόσυρσή της. Από την πλευρά του, ο Τομέας Παγωτού της Unilever προέβη στην απόσυρση της διαφήμισης, όπως διαβεβαίωσε και σε ανακοίνωσή του.


Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είναι μία ιστορική ελληνική εταιρεία, που τιμά και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, επί 100 χρόνια τώρα, την ελληνικότητά της και σέβεται τα εθνικά μας σύμβολα και τον πατριωτισμό όλων των Ελλήνων.
Ζητούμε συγγνώμη αν άθελά μας εθίγη το κοινό εθνικό αίσθημα.»
Από την πλευρά της, η πολυεθνική Unilever, που όμως εξυπηρετεί συγκεκριμένα γεωπολιτικά και γεωιστορικά συμφέροντα, που καταφέρονται εναντίον της Ελλάδας και επιβουλεύονται τα ιστορικά συμφέροντα του Ελληνισμού, δικαιολογήθηκε ως εξής:
«Η εταιρία μας, με αίσθημα ευθύνης δηλώνει απερίφραστα το σεβασμό σε κάθε σύμβολο εθνικής κυριαρχίας και ως εκ τούτου προχώρησε στην άμεση απόσυρση του διαφημιστικού σποτ, στο οποίο μια ατυχής, διόλου ηθελημένη, εικαστική απεικόνιση χάρτη, εκλήφθηκε ως παραποίηση των ελληνικών συνόρων.
Λυπούμεθα ειλικρινά για το ότι το συμβάν αυτό έθιξε το κοινό αίσθημα και αρχές που κι εμείς οι ίδιοι πρωτίστως ενστερνιζόμαστε.
Με εκτίμηση, Τομέας Παγωτού Unilever»
Η ανακοίνωση της εταιρείας Μπισκότα Παπαδοπούλου, είναι πιστευτή, γιατί και ξεκάθαρη είναι και επειδή είναι γνωστή η πορεία της οικογένειας.
Τουναντίον, η ανακοίνωση της Unilever δεν πείθει ότι το θέμα έγινε τυχαία και δεν εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, που στέφονται εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Για το λόγο αυτό, για να πάρει το μήνυμα η Unilever και όσοι τη στρέφουν εναντίον του Ελληνισμού, θα πρέπει εμείς οι Έλληνες καταναλωτές να της δώσουμε ένα μάθημα.
Όπου βλέπουμε ΕΒΓΑ και άλλα προϊόντα της Unilever, μακριά.

Ούτε ένα προϊόν από τους επιβουλείς του Ελληνισμού, μέχρι να αποδείξουν έμπρακτα ότι τιμούν και σέβονται την Ελλάδα.
Μόνο όταν δούμε υψηλόβαθμα στελέχη της Unilever σε διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, να αναθεωρήσουμε την άποψή μας.

Μέχρι τότε, να επιλέγουμε τι τρώμε και τι αγοράζουμε και να μην πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.
Δηλαδή  σε άλλη πολυεθνική, χειρότερη από την πρώτη.
Να προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα.
Μπορεί οι πολιτικοί να ξεπούλησαν την Ελλάδα, εμείς οι πολίτες με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να ξανακερδίσουμε την πατρίδα μας.
Ας δώσουμε άμεσα το μήνυμα.

Υστερόγραφο
Δεν είμαι κατά των πολυεθνικών. Ίσα ίσα, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα, είναι η δημιουργία κλίματος και περιβάλλοντος, που θα ευνοεί τις επενδύσεις, ελληνικές και ξένες.
Όμως, άλλο αυτό και άλλο να πληρώνουμε εμείς το σκοινί που θα μας κρεμάσουν.
Να σέβονται την Ελλάδα και τους Έλληνες και ας κοπιάσουν.
Σάββας Καλεντερίδης

4444

Σχόλιο: Πολύ σοβαρή καταγγελία. Η Ελληνική Αστυνομία τον είχε ενημερώσει… αλλά ο αυτοκράτορας, μάλλον δε το πήρε σοβαρά.

4444

26/05/2017

4444

Ας μιλήσουμε ξανά για ασφάλεια.

Η ασφάλεια είναι πολύ απαιτητική υπόθεση.

Εδώ και μήνες είναι γνωστό, ότι οι τρομοκράτες, έχουν βρει μια εκρηκτική ύλη που σε ποσότητες περίπου στα 30 γρ δεν ανιχνεύεται από τα μηχανήματα.

Σκεφτείτε ότι ένας τέτοιος φάκελος εξεράγει στο Παρίσι στην έδρα του IMF.

Αφού λοιπόν είναι όλα αυτά γνωστά, πως εσύ ρε Παπαδήμο, ανοίγεις τον φάκελο;

Δε το ξέρεις ότι και οι «αυτοκράτορες» είναι άνθρωποι;

Αν εγώ ήμουν υπεύθυνος ασφαλείας, θα του το είχα επισημάνει.

Οι τρομοκράτες, έχουν βρει το απόλυτο όπλο.

Τα μηχανήματα δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν. Φυσικά μιλάμε για μικρή ποσότητα. Αλλά μια ζημιά μπορεί να γίνει.

Βέβαια υπάρχει λύσει. Πανάρχαια. Βάζεις ένα κοινό άνθρωπο να ανοίξει τους φακέλους.

Του δίνεις και αλεξίσφαιρο γιλέκο και άλλα έχτρα και εσύ, ο αυτοκράτορας, είσαι ασφαλής.

Ευτυχώς που ο Παπαδήμος έχει θωρακισμένη Μερσεντές και απορρόφησε την έκρηξη.

Οι έξυπνοι άνθρωποι, βάζουν τους κοινούς θνητούς να κάνουν τέτοιες δουλειές. Για παράδειγμα ο Χρυσοχοείδης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουν τον φάκελο, νομίζω, ότι τώρα, όλοι θα λάβουν τα μέτρα τους. Εκτός κι αν είναι χαζοί.

Λέω τον Παπαδήμο αυτοκράτορα, γιατί τα βρωμερά εξαπτέρυγα, τον συγκρίνουν με τον Μεγάλο Καποδίστρια.

Το ψέμα που βγάζουν από το στόμα τους, είναι το κάτι άλλο.

Ο Μεγάλος Καποδίστριας μεγάλωσε την χώρα, αυτοί την διαλύσανε την Ελλάδα. Η μέρα με την νύχτα.

Έχουν πάρει όλες τις συχνότητες τζάμπα, και ξερνάνε οχετούς.

Εγώ το άκουσα τυχαία, πήγαινα να βρω άλλο σταθμό.

Παπδήμος – Βενιζέλος κλπ που φτιάξανε το PSI και διέλυσαν ταμεία και συντάξεις, θα συγκριθούν με τον Μεγάλο Καποδίστρια; ουστ από εδώ.

4444

«… «Ευχαριστώ τον Θεό που είχε την καλοσύνη να επιτρέψει πρώτα σε μένα να παρατηρήσω παρόμοια θαύματα που είχαν μείνει κρυμμένα μέσα στο σκότος», θα εκμυστηρευτεί ο Γαλιλαίος, που απεικονίζει τις φάσεις της Σελήνης με σχέδια ανώτερα σε λεπτομέρειες από εκείνα του Harriot.

Βελτιώνει ακόμη περισσότερο το διοπτρικό τηλεσκόπιο, γεγονός που του επιτρέπει να ανακαλύψει τις Πλειάδες και να παρατηρήσει ότι ο Δίας ανατέλλει περίπου μια ώρα μετά τη δύση του Ήλιου.

Αποφασίζει τον Ιανουάριο 1610 να κοινοποιήσει τα πορίσματα των ερευνών του και τον Μάρτιο κυκλοφορεί ένα μικρό βιβλίο, το Siderius Nuncius, εικονογραφημένο με δικές του ακουαρέλες.

Το έργο αυτό γνωρίζει ιδιαίτερη διάδοση στον επιστημονικό κόσμο.

Ο Άγγλος πρεσβευτής sir Henry Wotton στέλνει αμέσως ένα αντίτυπο στην αυλή του Ιακώβου Α’ Στιούαρτ…».

Σχόλιο: Ο Γαλιλαίος ευχαριστεί τον Θεό και κάνει το αυτονόητο. Βελτιώνει το τηλεσκόπιο του και μετά εκδίδει ένα βιβλίο.

Η πληροφορία θα ταξιδέψει μακριά από το κατεστημένο της Καθολικής Εκκλησίας.

Η τυπογραφία, ακόμα μια ανακάλυψη που δεν έχει ο Αριστοτέλης, θα βγάλει την ανθρωπότητα από το σκοτάδι.

Μπορεί ο Ανθρώπινος πολιτισμός να είναι ανισόρροπος. Όμως οι νόμοι που κυβερνούν το Σύμπαν δεν είναι δικοί του. Αυτή είναι πολύ σοβαρή λεπτομέρεια, για το ποιος έχει την εξουσία.

4444

AlphaGo beats Ke Jie again to wrap up three-part match.

https://www.theverge.com/2017/5/25/15689462/alphago-ke-jie-game-2-result-google-deepmind-china

AlphaGo has again defeated Ke Jie, the world’s number one Go player, in their second game, meaning the AI has secured victory in the three-part match. The win over Ke, universally considered the best Go player in the world, essentially confirms that AlphaGo has surpassed human Go ability a little over a year after the AI first beat Lee Se-dol.

Ke played “perfectly” for about the first 50 moves, according to AlphaGo’s analysis, and evolved his strategy to engage in a series of complex battles across the board. But AlphaGo handled the multi-angled assault well to simplify the engrossing game and eventually forced Ke to resign. “For the first 100 moves it was the closest we’ve ever seen anyone play against the Master version of AlphaGo,” DeepMind CEO Demis Hassabis said in the post-game press conference.

“Today’s game was different from the first,” Ke said. “AlphaGo made some moves which were opposite from my vision of how to maximize the possibility of winning. I also thought I was very close to winning the game in the middle but maybe that’s not what AlphaGo was thinking. I’m a little bit sad, it’s a bit of a regret because I think I played pretty well.”

Developed by DeepMind, the British company acquired by Google in 2014, the AlphaGo AI uses machine learning and neural networks to analyze its probability of winning and pick moves that are likely to lead to success. Until AlphaGo beat Lee, solving the ancient Chinese board game of Go had long been a north star for computer scientists due to its unparalleled complexity and huge number of potential moves. DeepMind’s success came decades earlier than many had predicted, and the new Master version of AlphaGo is more powerful still.

Ke and AlphaGo are facing off as part of the Future of Go Summit being held by Google in Wuzhen, China this week. The final game will be on Saturday, while Friday will see AlphaGo further put to the test in two stipulation matches; one where it acts as a teammate to two Chinese pros playing each other, and another where it takes on five Chinese pros all at once.

4444

Η τεχνητή νοημοσύνη AlphaGo της Google είναι ο καλύτερος παίκτης του Go στον κόσμο.

Demis Hassabis, Desert Island Discs – BBC Radio 4 Demis Hassabis, AI expert, is interviewed by Kirsty Young for Desert Island Discs.

http://www.insomnia.gr/_/articles/google/google/η-τεχνητή-νοημοσύνη-alphago-της-google-είναι-ο-r14171

Στη τελευταία αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, η μηχανή προηγείται.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, AlphaGo κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ισάριθμες μέρες τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Go, Ke Jie, παίρνοντας ένα αναμφισβήτητο και καθοριστικό προβάδισμα (από τις τρεις συνολικά αναμετρήσεις).

Αυτό σημαίνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη της Deepmind (εταιρείας που όπως είναι γνωστό ανήκει στην Google) μπορεί να θεωρηθεί από τώρα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Go στον κόσμο, έχοντας κερδίσει τα δύο μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο, και μάλιστα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Παρόλο που το σημερινό αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο “κοντά” όσο ο πρώτος αγώνας, που η Τεχνητή Νοημοσύνη AlphaGo κέρδισε για μόλις μισό πόντο, ο CEO της DeepMind, Demis Hassabis δήλωσε ότι ο Ke Jie έπαιξε “τέλεια” στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πριν παραιτηθεί. “Για τις πρώτες εκατό κινήσεις οι δύο αντίπαλοι ήταν πιο κοντά από όσο έχουμε δει κάποιον να παίζει ενάντια στην έκδοση Master του AlphaGo” δήλωσε ο Hassabis στην συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση.

Ο Ke Jie δήλωσε από την μεριά του: “Το σημερινό παιχνίδι ήταν διαφορετικό από το πρώτο. Το AlphaGo έκανε ορισμένες κινήσεις που ήταν το αντίθετο από αυτό που είχα στο μυαλό μου για το πώς να αυξήσεις στο μέγιστο τις πιθανότητες να κερδίσεις. Επίσης σχημάτισα την εντύπωση ότι βρέθηκα πολύ κοντά στη νίκη στα μέσα του παιχνιδιού, αλλά ενδεχομένως το AlphaGo να μην έκανε την ίδια σκέψη. Είμαι λίγο λυπημένος, γιατί πιστεύω πως έπαιξα πολύ καλά”.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της DeepMind, AlphaGo βρίσκεται στη Κίνα, στα πλαίσια του πενθήμερου φόρουμ Future of Go Summit που διοργανώνει η Google και o Κινεζικός σύνδεσμος Go. Στο φόρουμ συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες Go στον κόσμο καθώς και εμπειρογνώμονες από τον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης για να συζητήσουν και να εξερευνήσουν τα μυστήρια του αρχαίου επιτραπέζιου παιχνιδιού. Αναμφισβήτητα σημαντικός πόλος έλξης είναι η αναμέτρηση του AlphaGo με τον Ke Jie, με το τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι να πραγματοποιείται το Σάββατο (το AlphaGo θα συμμετάσχει εντωμεταξύ και σε ομαδικά παιχνίδια νωρίτερα, δοκιμάζοντας την δημιουργικότητα του ακόμα και ενάντια σε πέντε παίκτες).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τελευταία αυτή έκδοση της Τεχνητής Νοημοσύνης AlphaGo, στην οποία έχουν δώσει το όνομα “Master”, χρησιμοποιεί 10 φορές λιγότερη επεξεργαστική ισχύ από τον υπολογιστή που νίκησε τον Lee Sedol. Βλέπετε το μόνο που απαιτείται είναι ένα PC που συνδέεται στον cloud server της Google.

4444

Jennifer Aniston: Fast Reaction: 

4444

Kendall Jenner: Fast Reaction: 

4444

Maria Sharapova: 

4444

«… Μια νύχτα του Οκτωβρίου 1608 στην Πάδοβα, ο Γαλιλαίος διαπιστώνει με το τηλεσκόπιο του ότι η επιφάνεια της Σελήνης δεν είναι τέλεια, όπως το δήλωνε ο Αριστοτέλης και το πίστευε η Εκκλησία, αλλά μοιάζει πολύ με αυτή της Γης.

Παρατηρεί τις σκοτεινές περιοχές, οι οποίες οφείλονται στην ύπαρξη βουνών και πεδιάδων…».

Replica of a Galileo telescope

Σειρά Βιβλίων: Οι Μεγάλες δίκες: Ή δίκη του Γαλιλαίου

Σχόλιο: Ο Γαλιλαίος έχει ένα καινούριο εργαλείο, το τηλεσκόπιο.

Αυτό το εργαλείο δε το είχε ο Αριστοτέλης.

Το τηλεσκόπιο κάνει την διαφορά.

Το περιβάλλον όπως έχω γράψει πολλές φορές, παίζει μεγάλο ρόλο.

Όταν ο Αριστοτέλης διατύπωνε την θεωρεία του, δεν είχε τα ίδια επιστημονικά εργαλεία με τον Γαλιλαίο.

Αυτή είναι βασική αρχή της λογικής.

Ο Αριστοτέλης τελικά, δεν ήταν και τόσο σπουδαίος, αφού δεν μπόρεσε να προβλέψει με βάση την λογική, ότι η θεωρεία του, θα μπορούσε να αλλάξει, αν φτιαχτούν καινούρια εργαλεία παρατήρησης των Άστρων.

Η τεχνολογική εξέλιξη, διαχέει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Δεν γίνεται να μην το παρατηρήσεις.

Επίσης δε γίνεται να μην κάνεις συγκρίσεις και να βγάλεις συμπεράσματα.

Το τηλεσκόπιο δίνει στον Γαλιλαίο, επιπλέον δεδομένα, επιπλέον πληροφορίες που ο Αριστοτέλης δεν είχε.

4444

Εργατική τραγωδία: Τρεις τραυματίες, οι δύο σοβαρά, από ατύχημα στην εταιρεία Top Gaz στον Ασπρόπυργο

Tον τραυματισμό τριών εργαζομένων, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου, είχε ως αποτέλεσμα έκρηξη φιάλης υγραερίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας TOP GAS στον Ασπρόπυργο.

https://left.gr/news/treis-traymaties-oi-dyo-sovara-apo-atyhima-se-etaireia-ygraerioy-ston-aspropyrgo

 Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Πυροσβεστικής για το περιστατικό, η έκρηξη έγινε μέσα στον χώρο. Ωστόσο συνάδελφος των τραυματισμένων υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά “εκτόνωση αερίου” που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, από την οποία τραυματίστηκαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω από τη φιάλη.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο μετέφεραν τους τραυματίες στο Αττικό Νοσοκομείο το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

   «Σας γνωρίζουμε ότι, σήμερα 25-05-2017, έπειτα από ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Top Gaz στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, στις 15:30 τρεις τραυματίες 33, 40 και 27 ετών.

   Από αυτούς, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου νοσοκομείου, καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του.

Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση».

Θέση για το περιστατικό πήρε και η ΓΣΕΕ, η οποία, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγανάκτησή της “απαιτώντας” από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές αναλογούν.

   Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «είναι αδιανόητο εν έτη 2017, εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του ή πολλές φορές να τη χάνει, την ώρα που παλεύει για το μεροκάματο».

Τέλος, η ΓΣΕΕ εύχεται στις οικογένειες των τραυματιών και στους ίδιους να βγουν νικητές από τη μάχη που δίνουν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Σας γνωρίζουμε ότι, σήμερα 25-05-2017, έπειτα από ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Top Gaz στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, στις 15.30 τρείς τραυματίες 33, 40 και 27 ετών.

Από αυτούς, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού, στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου Νοσοκομείου καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του.

Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση.

Σχόλιο: Θα μάθουμε τα πραγματικά αίτια;

Η Ελλάδα του Μεσαίωνα. 

Αυτή είναι η πραγματική είδηση της προηγούμενης ημέρας.

Αυτή είναι η πραγματική είδηση της προηγούμενης ημέρας, αλλά δυστυχώς τα εξαπτέρυγα του Εωσφόρου την έθαψαν. 

Όταν ένας δαίμονας, πάθει κάτι, γίνεται παγκόσμια είδηση, για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους κοινούς ανθρώπους. 

Όταν τρεις κοινοί άνθρωποι έχουν πάθει και αυτοί κάτι σοβαρό, την ίδια ημέρα, τους θάβουν. 

Οι κοινοί άνθρωποι πεθαίνουν εύκολα, γιατί δεν ξέρουν ποιο είναι το συμφέρων τους και οι δαίμονες τους παραπλανούν πολύ εύκολα.

Τέτοιες συμπτώσεις, δεν μπορεί να τις δημιουργήσει κανένας άνθρωπος. 

Την ίδια μέρα, στο νομό Αττικής, τρεις άνθρωποι σε κάθε ομάδα, έχουν μια δοκιμασία. 

4444

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου η πληρωμή του ΚΕΑ

Το ποσό των 43.989.884,06 ευρώ θα καταβληθεί στους λογαριασμούς 195.584 δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Από την 1η Ιουνίου οι δικαιούχοι καθίστανται αυτοδίκαια και ωφελούμενοι και της επισιτιστικής βοήθειας προς απόρους

Τη ερχόμενη Δευτέρα, 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα το ποσό των 43.989.884,06 ευρώ θα καταβληθεί στους λογαριασμούς 195.584 δικαιούχων, με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να τονίζει ότι το βοήθημα αφορά συνολικά 451.800 άτομα.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης του εν λόγω ποσού προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής του ΚΕΑ για τον μήνα Μάιο.

Η πληρωμή του βοηθήματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό ποσό που καταβάλλεται είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ τον μήνα.

Η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών, το υπουργείο τονίζει ότι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου οι δικαιούχοι του ΚΕΑ καθίστανται αυτοδίκαια και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Με μια απλή τροποποίηση στην αίτηση του ΚΕΑ, στον σύνδεσμο https://keaprogram.gr/govnr, οι δικαιούχοι επιλέγουν το αντίστοιχο πεδίο και τον εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τα τρόφιμα και τα είδη υλικής βοήθειας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σχόλιο: Μόνο ο Θεός ο Τσίπρας τόλμησε να πάρει μέτρα για την ανθρωπιστική Κρίση.

Οι άλλοι μόνο μνημόνια υπογράφανε και υπογράφουν και σχέδια όπως το PSI που σκότωσε δεκάδες κοινούς ανθρώπους.

4444

«Κληρώνει» για την έκδοση ή μη του καταζητούμενου Κινέζου στις ΗΠΑ

http://www.efsyn.gr/arthro/klironei-gia-tin-ekdosi-i-mi-toy-katazitoymenoy-kinezoy-stis-ipa

Τέλος του μήνα αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, εάν θα εκδοθεί στην Αμερική ο 52χρονος Κινέζος Wu Tian Min, τον οποίο εκζητούν για τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε συνδυασμό με κατασκοπία, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εξαγωγής ειδών αμυντικού εξοπλισμού.

Ο ίδιος χθες ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών, κατά τη συζήτηση του αιτήματος έκδοσης των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε παγίδα που του έστησαν οι Αμερικανοί, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κατάσκοπος.

«Δεν θα αγόραζα εγώ την κεραία. Θα πληρωνόμουν μόνο για το ταξίδι μου», υποστήριξε, προσθέτοντας πως τα τελευταία 4 χρόνια οι Αμερικανοί του έστησαν παγίδα, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν μέσω μιας αμερικανικής εταιρείας. Πρόσφατα -όπως ισχυρίστηκε- οι Αμερικανοί τον έπεισαν να έρθει στην Αθήνα για να βρει και να ελέγξει για λογαριασμό τρίτου προσώπου την κεραία μέγιστης εμβέλειας.

Ο 52χρονος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Ομηρο Ζέλιο, ζήτησε να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ διότι «αν και αθώος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 80 ετών, ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ο υπέργηρος πατέρας του τον έχει μεγάλη ανάγκη».

Ο Wu Tian Min συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά από νότα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, ο 52χρονος, ενεργώντας ως εκπρόσωπος αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας, προσπάθησε να βρει και να αγοράσει μία κεραία μέγιστης εμβέλειας, η οποία φέρεται να έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα και να τα αποκωδικοποιεί.

Η εισαγγελέας του Συμβουλίου, Ευγ. Κυβέλου, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την εισήγησή της στις 31 Μαΐου.

4444

Η διαδρομή του δράστη μέχρι το Μάντσεστερ

http://www.efsyn.gr/arthro/eyrytero-tromokratiko-diktyo-anazitoyn-oi-vretanikes-arhes

Μέσω Τουρκίας έφτασε στη Γερμανία και από εκεί στο Λονδίνο ο Σαλμάν Αμπέντι, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας βρισκόταν στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ τέσσερις ημέρες πριν από το χτύπημα, όπως επιβεβαίωσαν οι γερμανικές αρχές, ενώ είχε ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στη Φρανκφούρτη.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ενδεχόμενο ο δράστης Σαλμάν Αμπέντι να ανέλαβε να υλοποιήσει ένα σχέδιο πίσω από το οποίο είναι ένα ευρύτερο δίκτυο τρομοκρατίας, καθώς και οι επαφές του στη Λιβύη.

Η αστυνομία θεωρεί ότι πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της αιματηρής επίθεσης και κυρίως του γεγονότος ότι ήταν εξελιγμένος ο μηχανισμός της βόμβας, όπως έγινε γνωστό χθες, ενισχύοντας την άποψη ότι πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

Οι αρχές συνεχίζουν τις επιδρομές για να εντοπίσουν ποιος θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν τόσο ισχυρό μηχανισμό και αύξησαν τον συναγερμό στο ανώτατο «κρίσιμο» επίπεδο, επειδή φοβούνται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος νέας επίθεσης.

4444

25/05/2017

4444

«… Ακόμα και ο Νεύτωνας, ο οποίος κατόρθωσε να συνθέσει τις έρευνες των προκατόχων του σε ένα ενιαίο σύστημα φυσικής φιλοσοφίας που έθεσε τις βάσεις της κλασικής φυσικής, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς «ο τελευταίος των μάγων» και όχι ο πρώτος επιστήμονας.

Η συστηματική του ενασχόληση με την αλχημεία και την ερμηνεία των Γραφών εντάσσεται στη γενικότερη πίστη του πως ότι είχε επιτύχει με τη φυσική φιλοσοφία θα μπορούσε να το έχει ανακαλύψει μέσα από τη συστηματική μελέτη των Γραφών, η οποία θα τον οδηγούσε στην ανάκτηση της αυθεντικής ιστορίας της Δημιουργίας …».

Σειρά Βιβλίων: Οι Μεγάλες δίκες: Ή δίκη του Γαλιλαίου

Σχόλιο: Ο Νεύτωνας βάζει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο εγώ θα αναδιατυπώσω.

Μπορεί κάποιος, σαφώς ποιο εξελιγμένος από τον ανθρώπινο  πολιτισμό του 2017, διαβάζοντας τις Γραφές που διάβαζε και ο Νεύτωνας, να φτάσει να καταλάβει πως δημιουργήθηκε πραγματικά ο κόσμος;

Ο Νεύτωνας προφανώς δεν είχε τα επιστημονικά εργαλεία που θα έπρεπε, για να διερευνήσει αυτή την υπόθεση. Ούτε το 2017 υπάρχουν.

Πως για παράδειγμα,  ο Νεύτωνας, τεκμηρίωνε, ότι ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας;

4444

Η έννοια του Μεσσία παίζει κεντρικό ρόλο στο Ιουδαϊκό δόγμα.

Η Εβραϊκή θρησκεία, είναι μια θρησκεία κανόνων.

Οι πιστοί πρέπει να τηρούν τους κανόνες, που φυσικά έχουν σχέση και με την καθημερινή ζωή.

Αυτό σημαίνει ότι η έλευση του Μεσσία, όπως είναι αναμενόμενο, προσδιορίζεται ακριβώς, από τις προφητείες που έχουν γίνει κατά καιρούς, από αναγνωρισμένους προφήτες.

Πόσες προφητείες έχουν γίνει για την έλευση του Μεσσία;

10; 20; 30; 80; 100;

Ο Μεσσίας θα είναι άνθρωπος. Θα είναι ο τελευταίος μεγάλος προφήτης του Θεού.

Αυτό ορίζει το Ιουδαϊκό δόγμα.

Οι προφήτες, είναι κοινοί άνθρωποι, που όμως τους διαλέγει ο Θεός για να μεταφέρει το μήνυμα του, γιατί οι άνθρωποι ξεχνούν.

Έτσι και ο Μεσσίας, θα είναι ένας άνθρωπος.

 

Το μάθημα που κάνω, για το Θείο είναι πολύ καλό, μου δίνει κωδικοποιημένες πληροφορίες, αλλά δεν μου έδωσε όλα όσα ζητάω.

Μια σημαντική πληροφορία που δεν πήρα: Πόσες προφητείες υπάρχουν στο Ιουδαϊκό Δόγμα για την Έλευση του Μεσσία. Θέλω αριθμό.

Το καλύτερο είναι ένας πίνακας, αριθμημένος, με μαθηματική αυστηρότητα για να είναι πλήρως κατανοητός. Θα έχει στήλες, την προφητεία, ποιος την έκανε, χρονολογία και αν αυτή επαληθεύτηκε με βάση ποια πηγή.  

Ο Ιησούς που δήλωσε Μεσσίας, δεν πιστεύω ότι ήταν κανένας αφελής.

Γεννήθηκε Εβραίος, έζησε ως Εβραίος αν και υπάρχει ένα μεγάλο κενό για την συγκεκριμένη περίοδο, άρα ήξερε τις προφητείες. Όλες τις προφητείες.

Αυτό σημαίνει, ότι γνώριζε ότι πρέπει να τις επαληθεύσει ή να βρει τρόπο να τις υπερπηδήσει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε με ακρίβεια 100% πόσες προφητείες έχει επαληθεύσει και πόσες όχι.

4444

Πεκίνο: Χωρίς άδεια πολεμικό των ΗΠΑ στα χωρικά μας ύδατα. 

http://www.efsyn.gr/arthro/pekino-horis-adeia-polemiko-ton-ipa-sta-horika-mas-ydata

Καλά κρατεί η ένταση μεταξύ Πεκίνο και Ουάσινγκτον στη Νότια Σινική Θάλασσα, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Dewey εισήλθε «χωρίς άδεια» στα κινεζικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Λου Κανγκ εξέφρασε «την έντονη δυσαρέσκεια και την σφοδρή αντίθεση» της Κίνας για την ενέργεια αυτή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου το πλοίο πέρασε 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές ενός τεχνητού νησιού που έχει δημιουργήσει η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο Λου ζήτησε από τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος τους και να αποφύγουν να πραγματοποιήσουν άλλες περιπολίες στην περιοχή, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν απρόσμενα αεροπορικά και ναυτικά ατυχήματα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι το USS Dewey πέρασε κοντά από τον ύφαλο Μιστσίφ στα νησιά Σπράτλι, ένα νησάκι το οποίο διεκδικεί η Κίνα.

Σύμφωνα με τον Λου, το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό «αναγνώρισε το αμερικανικό πλοίο (…) και του ζήτησε να αποχωρήσει». Η κυριαρχία της Κίνας στο αρχιπέλαγος των Σπράτλι και τα γύρω ύδατα είναι «αδιαμφισβήτητη», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ρεν Γκουακιάνγκ επεσήμανε ότι η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ για το συμβάν, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Comment: Σωστά η Αμερική δεν αναγνωρίζει σε τεχνητά νησιά υφαλοκρηπίδα.

Τα τεχνητά νησιά δείχνουν πόσο φιλόδοξη είναι η ηγεσία της Κίνας. Πόσο ιμπεριαλιστική.

Τα τεχνητά νησιά, είναι στην ουσία μια πολεμική σύρραξη στον Ειρηνικό Ωκεανό.

4444

Εγγυήθηκε η Μόσχα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank;

http://www.efsyn.gr/arthro/eggyithike-i-mosha-daneia-toy-tramp-apo-tin-deutsche-bank

Μεγάλο μπέρδεμα… Οι Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τη γερμανική τράπεζα να τους παραδώσει έγγραφα και αρχεία σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν εκλεγεί πρόεδρος, μαζί με τις εσωτερικές της εκθέσεις για τις πιθανές σχέσεις που μπορεί να είχε ο πάμπλουτος επιχειρηματίας με ισχυρούς Ρώσους.

Τη σχετική επιστολή, που υπογράφουν πέντε βουλευτές των Δημοκρατικών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι μια ακόμα απόπειρα να διερευνηθούν οι σχέσεις της γερμανικής τράπεζας με τον Αμερικανό πρόεδρο την περίοδο που ήταν μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων.

«Το Κογκρέσο είναι στο σκοτάδι για το εάν τα δάνεια που χορήγησε η Deutsche Bank στον πρόεδρο Τραμπ έχουν την εγγύηση της ρωσικής κυβέρνησης ή εάν κατά οιονδήποτε άλλο τρόπο σχετίζονται με τη Ρωσία», αναφέρεται στην επιστολή.

Εκτός από τα δάνεια προς τον Τραμπ και την οικογένειά του, η επιτροπή ζητά λεπτομερείς πληροφορίες για την εσωτερική έκθεση της τράπεζας για τις λεγόμενες «συναλλαγές-καθρέφτη», δηλαδή για το ξέπλυμα των 10 δις. δολαρίων που λέγεται ότι έκανε η Ρωσία, μέσω της Deutsche Bank. 

Τον Ιανουάριο η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλλει 630 εκατ. δολάρια για να κλείσει εξωδικαστικά σχετικές υποθέσεις στη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο ανάλογη έρευνα συνεχίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή των βουλευτών: «Η τάση της Deutsche Bank να εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κυρίως με ρωσική συμμετοχή, οι μη συμβατικές σχέσεις της με τον πρόεδρο και οι επανειλημμένες παραβιάσεις της αμερικανικής τραπεζικής νομοθεσίας, θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το εάν οι εσωτερικές εκθέσεις της τράπεζας για τις συναλλαγές και τις οικονομικές σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία είναι προσεγμένες».

Η Deutsche Bank δάνεισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ, όταν άλλες εμπορικές τράπεζες τον είχαν απορρίψει.

Μεταξύ άλλων, η τράπεζα παρενέβη για να χρηματοδοτηθεί η μετατροπή του παλιού Ταχυδρομείου στην Ουάσιγκτον σε ξενοδοχείο πολυτελείας και επέκτεινε την πίστωση για το ξενοδοχείο του Τραμπ στο Σικάγο, για το Trump National Doral στη Φλόριντα και το θέρετρο του γκολφ στο Μαϊάμι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα οικονομικά στοιχεία που έχει δώσει ο ίδιος ο Τραμπ στη δημοσιότητα.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, γράφουν οι Financial Times, ενώ η Επιτροπή της Βουλής ζητά μια απάντηση μέχρι της 2 Ιουνίου, παρότι δεν έχει την εξουσία να επιβάλει τη συμμόρφωση της τράπεζας.

4444

https://wordpress.com/read/feeds/48673/posts/1471485180

Δεν είναι και λίγο να βλέπεις την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής  για τα μέτρα και τα αντίμετρα και να νομίζεις ότι αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα του 2017 να είναι το ΛΑΟΣ!

Αν κλείσετε την φωνή και δείτε τα βίντεο της ολομέλειας, που δεν θα ακούγεται η λέξη ΝΔ, θα δείτε μόνο τον Βορίδη και τον Γεωργίαδη να σύρουν την Ιστορική παράταξη στον λαϊκισμό του 2,5% του ΛΑΟΣ.

Η φράση του Δένδια «ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993» ήταν ακριβώς στο στόχο. Τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ο “λαϊκισμός” δεν ρίχνει από μόνος του Κυβερνήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να γίνει δεκανίκι στην άνοδο του Κώστα Σημίτη και του Ακη Τσοχατζόπουλου και σταθερός στον Λαϊκισμό του ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που έφερε και ξέπλυνε τους Ακροδεξιούς λαϊκιστές από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσέξει πριν βρεθεί κι αυτός προ τετελεσμένων άλλη μια "παρένθεση Μητσοτάκη". 

4444

Spring: Spring go out and the summer come: 

4444

«Αιμόφυρτα παιδιά που έκλαιγαν και ούρλιαζαν»

http://www.efsyn.gr/arthro/aimofyrta-paidia-poy-eklaigan-kai-oyrliazan

Η απόλυτη φρίκη σ’ έναν απόλυτα ευαίσθητο στόχο: ένα στάδιο κατάμεστο από σχεδόν 20.000 ανθρώπους -πολλοί εκ των οποίων παιδιά και έφηβοι, με ή χωρίς συνοδό- που πνίγηκε στο αίμα σε κλάσματα δευτερολέπτου στο τέλος μιας ποπ συναυλίας.

«Είδα ένα μικρό κορίτσι. Δεν είχε πόδια… Την τύλιξα σ’ ένα μπλουζάκι και τη ρώτησα: Πού είναι η μαμά κι ο μπαμπάς σου; Μου απάντησε: Ο μπαμπάς είναι στη δουλειά κι η μαμά μου εκεί μέσα»…

Μέσα στις αμέτρητες συνταρακτικές μαρτυρίες για το μακελειό και το συνακόλουθο χάος που προκάλεσε ο βομβιστής καμικάζι στο Manchester Arena, ξεχωρίζουν όσα βρήκε το σθένος να κάνει και κατόπιν να περιγράψει στο βρετανικό Sky News ο 33χρονος άστεγος Κρις Πάρκερ, ο οποίος συνηθίζει, όπως είπε, να ζητιανεύει στο φουαγέ του συναυλιακού χώρου μετά το πέρας μουσικών εκδηλώσεων.

Εκεί ακριβώς δηλαδή που ανατινάχτηκε ο 22χρονος τρομοκράτης, την ώρα που επικρατούσε συνωστισμός από τους θεατές που είχαν αρχίσει να αποχωρούν ή είχαν στηθεί σε ουρές για ν’ αγοράσουν αναμνηστικά της συναυλίας.

Μετά τις όποιες πρώτες βοήθειες κατάφερε ο Πάρκερ να προσφέρει στο ακρωτηριασμένο κοριτσάκι, βρέθηκε να κρατά στα χέρια του μια γυναίκα. «Πέθανε στην αγκαλιά μου. Ήταν γύρω στα 60 κι έλεγε πως ήταν μαζί με την οικογένειά της. Δεν έχω σταματήσει να κλαίω… Υπήρχαν βίδες και μεταλλικά παξιμάδια παντού στο δάπεδο. Άνθρωποι είχαν τρύπες στις πλάτες τους»…

Δεν ήταν ο μοναδικός άστεγος του Μάντσεστερ που έτρεξε χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσει όπως μπορούσε. Μιλώντας στην «Independent», ο 35χρονος Στίβεν Τζόουνς διηγήθηκε πως κοιμόταν κοντά στο στάδιο και ξύπνησε από τη μεγάλη έκρηξη.

Είδε «πολλά παιδιά καλυμμένα με αίμα που έκλαιγαν και ούρλιαζαν» και προσπάθησε να βγάλει καρφιά απ’ τα πρόσωπα και τα χέρια τους, πριν φτάσουν τα πρώτα ασθενοφόρα.

Μέσα στον τρόμο και τον πανικό, κυριολεκτικά έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα… Κι αυτή είναι μια απ’ τις τραγικότερες πτυχές αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, αφού πολλοί άνθρωποι -ενήλικοι κι ανήλικοι- παρέμεναν ώς χθες αγνοούμενοι.

Η Σάρλοτ Κάμπελ περιέγραψε στο BBC τις απεγνωσμένες απόπειρες να βρει την κόρη της, με την οποία είχε μιλήσει τηλεφωνικά λίγο νωρίτερα. «Είχε μόλις παρακολουθήσει τους μουσικούς που άνοιξαν τη συναυλία κι έλεγε πως περνάει φανταστικά, ευχαριστώντας με που την άφησα να πάει… Είμαι σπίτι και τηλεφωνώ παντού: σε νοσοκομεία, στην αστυνομία, σε μέρη όπου λένε πως μετέφεραν παιδιά. Ο μπαμπάς της έχει πάει να τη βρει. Φίλοι μας την ψάχνουν.

Ακόμα και άγνωστοι μου στέλνουν μηνύματα, αλλά δεν μαθαίνω τίποτα. Το τηλέφωνό της είναι νεκρό»…

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από σπαραξικάρδια μηνύματα γονιών και εφήβων που αναζητούσαν παιδιά και φίλους,

αλλά και ψεύτικους λογαριασμούς με παραπλανητικές φωτογραφίες και πληροφορίες για ανύπαρκτα γεγονότα, ακόμα και για ανθρώπους που είχαν πεθάνει στο παρελθόν ή επέζησαν αλλά παρουσιάζονταν ως νεκροί, εντείνοντας το μαρτύριο για τους συγγενείς των αγνοουμένων και περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Παράλληλα, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, όχι μόνο της αστυνομίας αλλά και των ιδιωτικών φρουρών που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του συναυλιακού χώρου.

«Οι σεκιουριτάδες έτρεχαν έξω μαζί με τους θεατές» δήλωσε στο Sky News ο 17χρονος Ολιβερ Τζόουνς. «Δυστυχώς, οι φρουροί ήταν εξίσου χαμένοι όσο οποιοσδήποτε άλλος. Ήταν ο καθένας μόνο για τον εαυτό του» είπε στο BBC η Αν Μαρί που σώθηκε μαζί με τη 13χρονη κόρη της.

«Δεν έγινε σχεδόν κανένας έλεγχος ασφαλείας. Μας άφησαν να μπούμε χωρίς να τσεκάρουν αν έχουμε οτιδήποτε μαζί μας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν αν έχουμε μπουκάλια νερού. Σχεδόν δεν έψαξαν τις τσάντες μας, δεν τις κοίταξαν» κατήγγειλε η Τσέχα Νίκολα Τρόχτοβα, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας της.

Δηλωτικές του μεγέθους της σφαγής είναι οι αναφορές από νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν οι 59 τραυματίες -μεταξύ των οποίων δώδεκα παιδιά κάτω των 16 ετών- για τα μεταλλικά θραύσματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρειάστηκε να αφαιρεθούν χειρουργικά ακόμα και από γεννητικά όργανα…

Μόνη φωτεινή παράμετρος, η πηγαία αλληλεγγύη αγνώστων προς αγνώστους: κάτοικοι του Μάντσεστερ άνοιξαν τα σπίτια τους για να δώσουν καταφύγιο σε όσους είχαν ανάγκη, ξενοδοχεία υποδέχτηκαν ασυνόδευτα παιδιά, οδηγοί ταξί προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μεταφέρουν επιζώντες, η συγκέντρωση-εξπρές τουλάχιστον 610.000 λιρών μέσω crowdfunding που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα «Manchester Evening News» για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Σχόλιο: όσοι ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια της Συναυλίας, είναι προφανές, ότι είναι ψιλικατζήδες. Άσχετοι. Οι Σεκιούριτι έτρεχαν και αυτοί να σωθούν! Χα! Χα! Χα! Χα!

Τη πλάκας η ασφάλεια.

Πολύ Θετική εντύπωση μου προκάλεσε η δράση των αστέγων.

Αμέσως έτρεξαν για βοήθεια.

Οι κάτοικοι επίσης έδειξαν κοινωνική ευαισθησία.

Έγιναν τραγικά λάθη όχι από τους κοινούς ανθρώπους.

4444

Britain: Terror Attack: Manchester Arena:

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της αιματηρής επίθεσης και κυρίως το γεγονός ότι ήταν εξελιγμένο ο μηχανισμός της βόμβας, όπως έγινε γνωστό χθες ενισχύοντας την άποψη ότι πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

Οι αρχές συνεχίζουν τις επιδρομές για να εντοπίσουν ποιος θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν τόσο ισχυρό μηχανισμό και αύξησαν τον συναγερμό στο ανώτατο «κρίσιμο» επίπεδο, επειδή φοβούνται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος επίθεσης.

Στο μεταξύ δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των υπόπτων που κρατούνται είναι οκτώ, οι οποίοι ανακρίνονται. Η γυναίκα που είχε συλληφθεί στην περιοχή του Μπλάκλεϊ αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα, στη Λιβύη έχουν συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο πατέρας του δράστη Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών.

Ο αδελφός «γνώριζε το σχέδιο επίθεσης» του Σάλμαν και έχει δηλώσει ότι ανήκει στο Ισλαμικό κράτος, ενώ από ο πατέρας υποστήριξε ότι «ο Σαλμάν δεν ήταν μέλος σε καμία οργάνωση».

Ο πατέρας δήλωσε από την Τρίπολη στο Reuters ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά περίπου πέντε μέρες πριν και «όλα ήταν φυσιολογικά», αλλά και ότι του είπε στην οικογένειά του ότι θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

Στη Γερμανία τέσσερις μέρες πριν την επίθεση;

Όμως, τέσσερις μέρες πριν την αιματηρή επίθεση ο Αμπέντι ήταν στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ, σύμφωνα με το Sky News που επικαλείται τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι τρεις μέρες πριν είχε φωτογραφηθεί από κάμερες ασφάλειας στο εμπορικό κέντρο Arndale να κρατά ένα σακίδιο που φαινόταν ότι είχε μόλις αγοραστεί.

Οι δύο χαμηλής ευκρίνειας εικόνες από την τηλεόραση κλειστού κυκλώματος δείχνουν έναν νέο άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι ο Αμπέντι, όπως μετέδωσε το Sky News, ντυμένος στα μαύρα με ένα μαύρο σακίδιο που έχει φόδρα σε έντονο μπλε χρώμα. Οι καρτέλες με την τιμή πάνω στο σακκίδιο δείχνουν ότι έχει μόλις αγοραστεί, είπε η αστυνομία.

Οι φωτογραφίες που εξέδωσαν οι New York Times χθες δείχνουν υπολείμματα μπλε υλικού που η εφημερίδα είπε ότι προέρχονται από ένα σακκίδιο μάρκας Karrimor που έφερε ο Αμπέντι.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία ανέλυσαν ειδικοί που ρώτησε η αμερικανική εφημερίδα, τους επέτρεψαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η βόμβα ήταν «ισχυρή, με έναν ιδιαίτερα γρήγορο πυροκροτητή, αλλά επίσης και ότι τα κομμάτια του μετάλλου είχαν τοποθετηθεί προσεκτικά και μεθοδικά».

Ο Αμπέντι μετέφερε τον «καλά συσκευασμένο» μηχανισμό σε ένα μεταλλικό κουτί μαζί με βίδες, παξιμάδια και καρφιά. Σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα στοιχεία, ήταν αρκετά ισχυρός ώστε τα θραύσματα να διαπεράσουν μεταλλικές πόρτες και τρυπήσουν τοίχους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που ο κορμός του βομβιστή ξεριζώθηκε από το υπόλοιπο σώμα του και εκσφενδονίσθηκε στην άλλη άκρη του φουαγιέ, ενώ τα περισσότερα θύματα σχημάτιζαν κύκλο γύρω από τον Αμπέντι.

Βρετανοί αξιωματούχοι είναι εξοργισμένοι από την δημοσίευση υλικού της έρευνας, και συγκεκριμένα φωτογραφιών από τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς οι βρετανικές αρχές φοβούνται ότι αυτό θα περιπλέξει την εξέλιξη των ερευνών για την επίθεση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν γίνει έξι συλλήψεις στην Βρετανία και δύο στην Λιβύη.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος το γεγονός ότι «οι εικόνες που προέρχονται από το εσωτερικό του αμερικανικού συστήματος είναι σαφώς οδυνηρές για τα θύματα, τις οικογένειές τους και το κοινό. Διαμαρτυρίες έχουν διατυπωθεί σε κάθε επίπεδο ανάμεσα στις βρετανικές αρχές και τους Αμερικανούς ομολόγους μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ένταση της άποψής μας για το ζήτημα αυτό».

http://news.sky.com/story/manchester-suicide-bombers-movements-caught-on-cctv-10891907

Manchester suicide bomber’s movements ‘caught on CCTV’

Images are released apparently showing Salman Abedi’s movements after buying a rucksack police think he used to conceal his bomb.

Comment: Γιατί κάποιοι στην Αμερική κάνουν διαρροές που δεν είναι απαραίτητες; Στις υποθέσεις τρομοκρατίας, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός.

Θα μπορούσαν οι διαρροές, να περιμένουν μερικά 24ώρα.

4444

24/05/2017

4444

Ένοπλες περιπολίες αρχίζουν σταδιακά 3.800 στρατιώτες. Λιβυκής καταγωγής, αλλά γέννημα-θρέμμα της πόλης, ο 22χρονος δράστης που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Συρία.

Εκνευρισμός για τις «διαρροές» στο Λονδίνο, που φοβάται ότι ο Αμπέντι πιθανώς να μετέφερε απλώς τον εκρηκτικό μηχανισμό που κάποιος άλλος δημιούργησε.

Επιδρομές και συλλήψεις στο Μάντσεστερ, μεταξύ αυτών και ένας από τους αδελφούς του δράστη.

Αυξάνεται η δημοτικότητα της Τερέζα Μέι ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

(Δικό μου: Οι κοινοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι, η δημοτικότητα της Theresa Mey αναβαίνει, είναι σίγουρο ότι η τρομοκρατική ενέργεια θα επηρεάσει τις εκλογές).

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στο νότιο Μάντσεστερ την ώρα που το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρα αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην πεντάβαθμη κλίμακα της χώρας μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Manchester Arena, μόλις τελείωσε η συναυλία της ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε μεταξύ άλλων χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η Τερέζα Μέι πρόσθεσε ότι το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση»

και ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Εκνευρισμός για τις «διαρροές» (Δικό μου: Σωστά έχουν). 

Η Άμπερ Ραντ εξέφρασε και την ενόχληση του Λονδίνου από τις διαρροές που γίνονται σε άλλες χώρες σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες.

«Η βρετανική αστυνομία έκανε γνωστό με μεγάλη σαφήνεια πως θέλει να ελέγχει τη ροή των πληροφοριών για να προστατεύσει την επιχειρησιακή ακεραιότητα» της έρευνας και να μπορεί να επωφεληθεί «από το στοιχείο του αιφνιδιασμού»,

ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC και σημείωσε με έμφαση: «Είναι συνεπώς εκνευριστικό οι πληροφορίες αυτές να βγαίνουν από άλλες πηγές και ήμουν πολύ σαφής στους φίλους μας ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Όταν ρωτήθηκε αν οι αμερικανικές αρχές έθεσαν σε κίνδυνο την έρευνα, η Ραντ απάντησε: «Δεν θα πήγαινα τόσο μακριά. Όμως μπορώ να σας πω πως η κατάσταση τους έχει εξηγηθεί ξεκάθαρα, όπως και το ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις της, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «παρά μόνο ό,τι μας έχουν πει οι Βρετανοί ερευνητές», αποκάλυπτε πως ο καμικάζι της επίθεσης είχε «αναμφίβολα» περάσει από τη Συρία και είχε «αποδεδειγμένες» σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. (Δικό μου: αν είχε αποδεδειγμένα σχέσεις με το ISIS, τότε οι Βρετανοί έχουν πολύ σοβαρές ευθύνες που τον άφησαν). 

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/salman-abedi-syria-links-libya-13082988

Manchester suicide bomber Salman Abedi was known to the intelligence services, Home Secretary Amber Rudd has confirmed.

It has also been revealed he had travelled to Syria and had “proven” links with Islamic State, France’s interior minister has said.

Gerard Collomb told French television that both British and French intelligence services had information that Abedi had been in Syria.

Ms Rudd refused to be drawn about the nature of the information held by the intelligence services about Abedi, who was raised close to the city centre, but said he was known “up to a point”.

“I am sure that we will get more information about him over the next few days and the next few weeks,” she said.

Ms Rudd disclosed that the intelligence services had been aware of British-born Abedi, who is reported to have recently returned to the UK from a visit to Libya.

She would say only “We do know that he was known up to a point to the intelligence services”.

Her comments came after Theresa May had revealed the Government was raising the terrorism threat level to “critical” – the highest possible rating – on Tuesday amid fears another attack is imminent.

It has also been reported that the Salford University student knew a fellow Mancunian who was once described as an “inspirational figure” for would-be jihadis.

Raphael Hostey left the UK in 2013 and became known as Abu Qaqa in his capacity as an IS fixer, encouraging other young Britons to join the terror group.

Describing him during the trial of another radicalised Briton who had hoped to travel to Syria, a judge said: “He has become an inspirational figure, encouraging others to travel and join in with Jihad.”

Abedi may previously have been in contact with Hostey, it has been reported.

Hostey, who studied at John Moores University in Liverpool and was married with a child, was believed to have been killed in a drone strike in 2016.

He was part of a network of four young Muslims from the north-west who left Britain for Syria more than three years ago.

Abedi’s parents are believed to have fled to England as refugees fleeing Colonel Gadaffi’’s regime in Libya.

Sekeing sanctuary in Manchester the family retained close ties to Libya. It is reported Abedi had recently returned from visiting the country.

One of four siblings, it is understood he has lived in Moss Side, Fallowfield and Whalley Range – areas just a few short miles from the Manchester Arena.

He is also believed to have links to the Didsbury Mosque. This morning a statement from The Manchester Islamic Centre and Didsbury Mosque said it “condemns the horrific incident in Manchester on Monday. The thoughts and prayers of Manchester Islamic Centre is with the victims, their families, their friends and the Manchester community as a whole.”

Τι φοβούνται οι αρχές

Όπως μεταδίδει ειδικός ρεπόρτερ του BBC, ο Αμπέντι απλώς μετέφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που τον είχε κατασκευάσει άλλος και γι’ αυτό οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος και από άλλους τέτοιους μηχανισμούς.

Ερωτήματα προκαλεί -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- το γεγονός ότι αν και ο δράστης ήταν γνώριμος στις αρχές κατάφερε να επιστρέψει από τη Συρία στη Βρετανία χωρίς κανέναν περιορισμό (σ.σ. σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο έπρεπε να ανακριθεί και να κρατηθεί το διαβατήριό του) 

Ποιος, όμως, ήταν ο Σαλμάν Αμπέντι;

Γεννήθηκε στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από το αυταρχικό καθεστώς του Καντάφι. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στο Λονδίνο, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους για την προσευχή σε τέμενος του Ντίντσμπερι.

Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Salford για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο αργότερα παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει σε φούρνο. Οι φίλοι του τον θυμούνται ως καλό ποδοσφαιριστή και ένθερμο οπαδό της Manchester United, ο οποίος έκανε χρήση κάνναβης.

Είχε μια αδελφή και δύο αδελφούς.

Οι γονείς του θεωρείται ότι έχουν επιστρέψει στη Λιβύη και για ένα μικρό διάστημα είχε πάει και ο ίδιος εκεί, ενώ προτού επιστρέψει στη Βρετανία ενδεχομένως να είχε περάσει και από τη Συρία.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διακριβώσουν αν έδρασε μόνος του ή ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο. Πάντως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

AP Photo/Emilio Morenatti

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 τραυματίες

Η χώρα θρηνεί 22 νεκρούς, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς 20 από τους 64 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση – δώδεκα εκ των οποίων είναι κάτω των 16 ετών.

«Υπάρχουν τραύματα σε ζωτικά όργανα, σοβαρά τραύματα σε μέλη και ορισμένοι θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα και υποστήριξη. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρά τραύματα», δήλωσε στο Sky News ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Μάντσεστερ.

Μεταξύ των νεκρών είναι η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος (φωτ.) που βρισκόταν στη συναυλία μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή της, οι οποίες νοσηλεύονται. Η μικρή Αγγλοκύπρια σκοτώθηκε από την ισχυρή έκρηξη σε μία από τις εξόδους της Manchester Arena.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του και ένα ζευγάρι Πολωνών που είχαν πάει στη συναυλία για να παραλάβουν τις κόρες τους, οι οποίες διασώθηκαν. Οι αρχές ανέφεραν αργά το μεσημέρι ότι έχουν τακτοποιήσει πλέον όλα τα θύματα.

Σχόλιο: Οι περισσότεροι δράστες, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που βγαίνουν στην δημοσιότητα, ήταν γνωστοί στις μυστικές υπηρεσίες. Τους γνώριζαν με απλά λόγια. 

Εγώ προσωπικά θεωρώ, ότι πολλά θύματα πεθάναν τζάμπα.

Έχει μεγάλη πλάκα να ακούς και να βλέπεις τους διάσημους και πλούσιους, να βγάζουν λόγους συμπόνιας για τους κοινούς ανθρώπους, που πεθαίνουν τόσο εύκολα.

4444

What else do we know about the suspect bomber?

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/23/manchester-terror-attack-everything-know-far/

Abedi was born in Manchester in 1994, the second youngest of four children. His parents were Libyan refugees who came to the UK to escape the Gaddafi regime.

His mother, Samia Tabbal, 50, and father, Ramadan Abedi, a security officer, were both born in Libya but appear to have emigrated to London before moving to the Fallowfield area of south Manchester where they have lived for at least ten years.

He grew up in the Whalley Range area and attended Whalley Range High School before apparently working at Didsbury Mosque in 2013.

It has emerged that Abedi had travelled to Libya, raising fears he had been trained there and posing questions for the security services on whether he should have been tracked.

Comment: Ο δράστης μετά την “είσοδο” του στο τζαμί, ταξίδεψε στην Λιβύη. 

Το έχω ξαναγράψει, το περιβάλλον παίζει ρόλο. Είναι βασική αρχή. 

Στο Τζαμί που πήγε, έγινε ριζοσπάστης μουσουλμάνος. 

Όλες οι θρησκείες, μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν, όταν δεν υπάρχει επιστημονική προσέγγιση.

Το να επιτεθείς σε παιδιά, με καμικάζι βομβιστή, δεν το γράφει πουθενά στο Κοράνι, είναι αυθαίρετη ερμηνεία του ISIS. 

Το Κοράνι, γράφει καθαρά τι μπορεί να κάνεις και τι όχι σε αρκετές περιπτώσεις.

The Manchester Arena suicide bomber who killed 22 people, including an eight-year-old girl, at an Ariana Grande concert on Monday night has been named as 22-year-old Salman Abedi.

It comes after the Islamic State terror group claimed responsibility for the bombing – the worst terrorist attack in the UK since the deaths of 56 people in the 7/7 London bombings of 2005.

Σχόλιο: Όταν οι πιστοί διαστρεβλώνουν την ουσία ενός θρησκευτικού δόγματος, αυτοί στην ουσία, πιστεύουν σε άλλη θρησκεία.

Το ISIS και οι οπαδοί του, δεν είναι μουσουλμάνοι. 

Χρησιμοποιούν το Ισλάμ καθαρά ως πολιτικό εργαλείο. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι οπαδοί του ISIS θα πρέπει να αποβληθούν από τα Τζαμιά. Γιατί δεν είναι μουσουλμάνοι.

Περιμένω να δω τις πρακτικές αντιδράσεις της Μουσουλμανικής κοινότητας.

4444

23/05/2017

4444

Η τηλεόραση δεν έχει τίποτα και θα δω Ανίτα Πάνια. Κάνε μου Like.

4444

Σήμερα μετά την βόλτα που έκανα, πήγα στον φούρνο να πάρω την Γαλλική Μπαγκέτα με σουσάμι.

Άκουσα να παίζει μουσική και ρώτησα ποιος σταθμός είναι, μου λέει dj στα FM.

Ακούς dj των ρωτάω, όλη μέρα μου λέει.

4444

6 χρόνια δούλεψα στον τομέα της ασφάλειας, και μπορώ να πω, ότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά. 2000 – 2006.

Για μένα είναι αρκετό να βρεθώ στον ευρύτερο γεωμετρικό χώρο, για να αλλάξει η ροή τον πραγμάτων.

Αυτά είναι περίπλοκα, δε θέλω να επεκταθώ. Να προσθέσω επίσης, ότι δεν μπορείς να νικήσεις κανέναν άνθρωπο, που έχει ένστικτο. Το ένστικτο είναι μεγάλη ιστορία.

Ας αφήσω τα περίπλοκα.

Ας μιλήσουμε για τα μέτρα ασφαλείας στο Manchester  Arena.

Είδα λίγο το βίντεο στην τηλεόραση.

Ο δράστης ανενόχλητος φτάνει στην είσοδο και μπαίνει μέσα.

Αν η εταιρεία είχε προσλάβει 10 επιπλέον άτομα και τους έβαζε στην είσοδο για έλεγχο, δε θα είχαμε ποτέ το τραγικό συμβάν με τα παιδιά και τους έφηβους.

Αυτές τις ημέρες έχει ποδόσφαιρο, επειδή μου αρέσει και δε θέλω να δω τράβαλα, η συμβουλή που θα δώσω στην UEFA είναι η εξής.

Κανένας που δεν έχει εισιτήριο, δε θα προσεγγίσει το Γήπεδο. Βάλτε μια ακτίνα 1 χιλιόμετρο ή 1,5.

Επίσης απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Τα φορτηγά εννοείτε.

Θα τσεκάρετε αν όσοι στο παρελθόν έχουν κάνει πολύ βίαια επεισόδια, έχουν πάρει εισιτήριο ή θα βρίσκονται εκεί. 

Απαγορεύονται τα μεταλλικά αντικείμενα, εκτός από κλειδιά κλπ 

Γαμώτο είναι τόσο εύκολο.

Η καλή ασφάλεια, χρειάζεται εγκέφαλο. Ιδίως όταν υπάρχουν και τα μέσα.

Όντα σα κι εμένα δεν μπορείτε πραγματικά να τα πληρώσετε.

Από την στιγμή που έκανα την δημοσίευση για τον Μπιν Λάντεν, ήξερα ότι ήταν ζήτημα χρόνου.

Και ο Πούτιν τα πήγε περίφημα στο Χαλέπι.

Να μην γράφω και πολλά είστε και πρωτόγονοι.

Θα πέσει και η Ράκα, όπου νάνε.

Την Βρετανία την αγαπώ, αλλά πολλά λάθη, τόσα λάθη, ώστε σκέφτηκα να ζητήσω δουλειά.

Αν και έχω μεγάλες δυνατότητες, κάτι απλό. Να φέρνω τους καφέδες και βλέπουμε.

Πολλά τα λάθη.

4444

Σώτη Τριανταφύλλου: Κάτι Επίκαιρο: 

4444

Οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν στο Manchester Arena δεν ήταν διάσημοι. Κανένας από αυτούς δεν είχε σωματοφύλακες για προστασία. Ήταν κοινοί άνθρωποι.

Έχω παρατηρήσει, ότι συνεχώς σκοτώνονται κοινοί άνθρωποι. Κανένας διάσημος. Κανένας δισεκατομμυριούχος.

Η ζωή είναι πολύ άδικη με τον Καπιταλισμό.

Αυτοί που δολοφονήθηκαν, μας δίνουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Όχι μόνο σε αυτή την βομβιστική ενέργεια, αλλά και στις προηγούμενες.

Θα μπορούσε να αποτραπεί ο δράστης; Η απάντηση είναι ναι.

Όταν διαβάζεις την ανθρώπινη ιστορία, μένεις κατάπληκτος, πόσο εύκολα θυσιάζονται οι κοινοί άνθρωποι.

Εγώ θα έκανα μια δημοσκόπηση που θα ρωτούσα: αν ξέρατε ότι οι πιθανότητες να πάτε στο τάδε μέρος με την δείνα εκδήλωση και να γίνει έκρηξη από καμικάζι του Ισλάμ, είναι 50%, θα πηγαίνατε;

Αυτοί που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις, πρέπει να παίρνουν και τα μέτρα ασφαλείας.

4444

Britain: Terror:

British police say 22, including children, killed in suicide attack at concert

https://www.reuters.com/article/us-britain-security-manchester-idUSKBN18I2OP

“We believe, at this stage, the attack last night was conducted by one man,” Manchester Chief Constable Ian Hopkins said.

“The priority is to establish whether he was acting alone or as part of a network.

“The attacker, I can confirm, died at the arena. We believe the attacker was carrying an improvised explosive device which he detonated causing this atrocity.”

(Writing by Paul Sandle; editing by Guy Faulconbridge)

Manchester bombing: timeline of terror attacks in Britain

After the suspected suicide bombing in Manchester, here is a timeline of attacks on the country in recent years

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/may/23/manchester-bombing-timeline-of-terror-attacks-in-britain

As Britain comes to terms with the attack in Manchester, where 22 people have died after a blast at an Ariana Grande concert, here is a timeline of incidents in Britain in recent years:

22 March, 2017

Five people were killed when an Islamist extremist launched a car and knife attack in central London.

Khalid Masood drove a hired car over Westminster Bridge, near the Houses of Parliament, mounted the pavement and hit pedestrians before crashing into railings outside the Palace of Westminster.

He stabbed PC Keith Palmer, 48, to death and also killed US tourist Kurt Cochran, Romanian tourist Andreea Cristea, 31, plus Britons Aysha Frade, 44, and 75-year-old Leslie Rhodes. Masood was shot dead by police.

16 June, 2016

Labour MP Jo Cox was murdered outside her constituency office in Batley, west Yorkshire.

The mother-of-two, 41, was shot and stabbed multiple times by rightwing extremist Thomas Mair. He was later handed a whole-life prison sentence for her murder.

5 December, 2015

A lone attacker attempted to behead a passenger during an Islamic State-inspired rampage in the ticket hall of Leytonstone Underground station in east London.

Somali-born Muhiddin Mire targeted strangers at random during the attack on 5 December 2015 before slashing fellow passenger Lyle Zimmerman, 56, with a knife.

Mire, who had schizophrenia, was sent to Broadmoor hospital after being given a life sentence with a minimum term of eight years for attempted murder.

22 May, 2013

Fusilier Lee Rigby murdered by Islamic extremists Michael Adebolajo and Michael Adebowale.

The 25-year-old serviceman was walking near his barracks in Woolwich, south-east London, when the pair rammed him with a car before attempting to decapitate him.

The killers were jailed for life at the Old Bailey in February 2014.

30 June, 2007

Two men inspired by Islamist extremism rammed a 4×4 laden with petrol and propane tanks into the main terminal of Glasgow airport. One of the attackers died in the incident and five people were injured.

7 July, 2005

Four suicide bombers killed 52 and injured hundreds in blasts on the London Underground network and a bus.

Twenty-six died in the bombing at Russell Square on the Piccadilly line, six in the bombing at Edgware Road on the Circle line, seven in the bombing at Aldgate on the Circle line, and 13 in the bombing on a bus at Tavistock Square.

4444

ATP World Tour: Fast reaction: Alexander Zverev:

4444

Woman & Dog: 

4444

Δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ, αλλά δεν έχω ούτε 100 ευρώ, να πάω την γυναίκα μου διακοπές.

Αυτή δήλωση έγινε 18/09/15

Σήμερα το 2017, έχει 100 ευρώ;

Αν δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν σκυλί και δεν έχεις ούτε 100 Γερμανικά Ευρώ, αυτό σημαίνει ένα πράγμα, ήρθε η ώρα να φύγεις από την Γερμανική Ευρωζώνη. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι στις επόμενες εκλογές δε θα ψηφίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε Λεβέντη, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΑΝΕΛ, ούτε Χρυσή Αυγή.

4444

22/05/2017

4444

French President Macron Received Millions From Bankers: Report

http://www.telesurtv.net/english/news/French-President-Macron-Received-Millions-From-Bankers-Report-20170521-0020.html

France’s new president has made huge efforts to have people forget about his elitist background. But financial figures tell another story.

French President Emmanuel Macron funded his campaign with tremendous support from the banking sector, which he himself was a part of as a former bank executive at Rothschild, investigative journal Mediapart revealed Sunday.

Τhe online paper reviewed all of the emails sent by Macron’s campaign team, which was leaked the night before his election, and other legal documents Mediapart could access.

Some of the fundraisers were top bank executives, like Christian Dargnat, who quit his position as the CEO of BNP Paribas in April 2016 in order to join Macron’s recently-created movement “En Marche.”

The investigation found that in a short period of time, Macron’s campaign team succeeded in gathering about US$14.5 million — all while making huge efforts to sway public opinion from forgetting his links to the finance world. Throughout his campaign, he insisted that he only received small donations, not large ones.

According to the movement’s official record, over US$5 million had been donated until December 2016, and 70 percent of it was donated by only 669 people.

But in April 2017, when the media began pressuring Macron to reveal how he funded his campaign, his team was ordered to insist that only 1.7 percent of people donated over US$5,000.

The fundraising campaign officially took place between April 2016, when the movement was founded, and April 2017, when Macron was elected. But it unofficially began in the spring of 2016, when Macron was still the economy minister of the former government.

Another investigation, echoed by Arret sur Images, found that Macron organized a fund-raising event last October in Uccle, an upper-class neighborhood of the Belgian capital of Brussels, with over 40 of France’s richest business men and women, who relocated there in order to pay less taxes.

In France, the electoral law imposes a maximum amount of expenses of about US$25 million for each candidate, which the French state reimburses if the candidate wins more than 5 percent of the popular vote.

The revelation comes as Macron is preparing an already-contested labor reform after only a week in office. The legislation serves to weaken labor rights, continuing efforts by the previous government, under the name of “El Khomri” bill, sparking widespread protests as well as the social movement “Nuit Debout” in Paris.

It will be implemented by Macron’s new Labor Minister, Muriel Penicaud, a former human resources director of giants like the world food company Danone and multinational software firm Dassault Systemes.

Σχόλιο: Ο Macron πήρε εκατομμύρια και είπε ψέματα. 

 

4444

Katerina Kenouriou:

4444

Photography:

4444

Πώς η Κίνα διέλυσε το δίκτυο παρακολουθήσεων της CIA.

http://www.efsyn.gr/arthro/pos-i-kina-dielyse-diktyo-parakoloythiseon-tis-cia

Μετάφραση – Επιμέλεια: Χρήστος Καλλιμάνης

Θα μπορούσε να είναι αποσπάσματα από ένα καλογραμμένο σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, όμως, πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, η οποία δεν έχει βγει ξανά στο φως και εκθέτει ανεπανόρθωτα τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ των New York Times αποκαλύπτει πως πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις, τις οικονομικές συμφωνίες και τα καλά λόγια, κρύβεται ένας ανελέητος πόλεμος πληροφοριών και κατασκοπίας.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει συστηματικά πετύχει να διαλύσει τις όποιες κατασκοπευτικές… δραστηριότητες της CIA στην Κίνα από το 2010 και μετά, αναφέρουν οι New York Times στο αποκαλυπτικό άρθρο τους.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του Πεκίνου έχουν σκοτώσει ή φυλακίσει τουλάχιστον δώδεκα άτομα καταστρέφοντας, ουσιαστικά, το δίκτυο πληροφοριών που είχε στήσει εδώ και χρόνια η αμερικανική υπηρεσία.

Νυν και τέως αξιωματούχοι περιγράφουν στους NYT την «παραβίαση ασφαλείας» ως μια από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών. Πυροδότησε έναν αγώνα στις υπηρεσίες της Ουάσινγκτον για να περιορίσουν τις απώλειες, αλλά οι ερευνητές είναι ιδιαίτερα διχασμένοι για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιτυχίες του Πεκίνου. Κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει «καρφί» μέσα στην CIA που έχει προδώσει τις ΗΠΑ. Άλλοι εκτιμούν ότι οι Κινέζοι έχουν παραβιάσει το κρυφό σύστημα της CIA, το οποίο χρησιμοποιείται για να επικοινωνούν οι πράκτορες με πηγές εκτός των ΗΠΑ. Μετά από τόσα χρόνια, πάντως, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Εκείνο στο οποίο όλοι συμφωνούν, όμως, είναι το μέγεθος της ζημιάς. Από τις τελευταίες εβδομάδες του 2010 έως τα τέλη του 2012, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους, η Κίνα σκότωσε τουλάχιστον δώδεκα πληροφοριοδότες της CIA.

Όπως αναφέρουν τρεις πρώην αξιωματούχοι στους New York Times ένας πυροβολήθηκε μπροστά σε συναδέλφους του στην αυλή ενός κυβερνητικού κτιρίου, ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους που μπορεί να εργάζονται για την CIA. Άλλοι επίσης μπήκαν φυλακή.

Στο σύνολο οι Κινέζοι σκότωσαν ή φυλάκισαν 18-20 ανθρώπους που φέρεται να ήταν πηγές της CIA στην Κίνα και, ουσιαστικά, διέλυσαν ολόκληρο το δίκτυο που είχαν στήσει για πολλά χρόνια οι Αμερικανοί.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο δεν είχε έρθει στο φως μέχρι στιγμής, δείχνει πόσο επιτυχημένοι είναι οι Κινέζοι στο να αποκρούουν τις κατασκοπευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ και να κλέβουν πληροφορίες αρκετά χρόνια πριν από την παραβίαση του 2015, όταν το Πεκίνο απέκτησε πρόσβαση σε χιλιάδες κυβερνητικά προσωπικά αρχεία, ανάμεσά τους και στοιχεία πληροφοριοδοτών.

Η CIA θεωρεί την κατασκοπία στην Κίνα μια από τις βασικές της προτεραιότητες, αλλά η το τεράστιο δίκτυο ασφαλείας της χώρας κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά δυτικών κατασκόπων.

Σε μια περίοδο που η CIA προσπαθεί να ανακαλύψει πως μερικά από τα πιο «ευαίσθητα» έγγραφα διέρρευσαν στο Διαδίκτυο από τα Wikileaks και το FBI ερευνά το ενδεχόμενο δεσμών του Τραμπ με τη Ρωσία, η έρευνα για τις δολοφονίες στη Κίνα καταδεικνύει τη δυσκολία να υπάρξουν καλά οργανωμένες κατασκοπευτικές αποστολές σε χώρες με ανεπτυγμένα δίκτυα, όπως οι Ρωσία και Κίνα.

Οι New York Times αναφέρουν ότι τόσο η CIA όσο και το FBI δεν θέλησαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της οι λεπτομέρειες για την έρευνα δεν είναι πολλές και οι δέκα αξιωματούχοι που μίλησαν στους Times το έκαναν υπό το καθεστώς ανωνυμίας για ευνόητους λόγους.

Προδοσία ή φιάσκο;

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια εμφανίστηκαν το 2010. Τότε η ποιότητα των πληροφοριών που είχε η CIA ήταν στο καλύτερο επίπεδο ως αποτέλεσμα στρατολόγησης πηγών, οι οποίες εργάζονταν μέσα στην γραφειοκρατία του Πεκίνου. Ορισμένοι ήταν Κινέζοι για τους οποίους η CIA εκτιμούσε ότι είχαν απογοητευτεί από την εκτεταμένη διαφθορά στο εσωτερικό της κινεζικής κυβέρνησης.

Στο τέλος της χρονιάς η ροή πληροφοριών άρχισε να στερεύει και από τις αρχές του 2011 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Πηγές στην Κίνα άρχισαν να εξαφανίζονται.

Το FBI και η CIA ξεκίνησαν κοινή έρευνα με το κωδικό όνομα «Honey Badger». Καθώς όλο και περισσότερες πηγές εξαφανίζονταν η επιχείρηση απέκτησε μεγάλη αναγκαιότητα και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας βρέθηκαν υπό έλεγχο ανεξαρτήτως του βαθμού τους.

Ορισμένοι ερευνητές πίστεψαν ότι οι Κινέζοι είχαν σπάσει τον κώδικα που χρησιμοποιούσε η CIA για να επικοινωνεί με τις πηγές της.  Άλλοι έκαναν λόγο για προδότη ή προδότες στο εσωτερικό της CIA, θεωρία την οποία αρχικά οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας δίσταζαν να αποδεχθούν. Ακόμη και τώρα ορισμένοι και στις δύο υπηρεσίες δεν αποδέχονται.

Τελικά, το κυνήγι για τον «προδότη» περιορίστηκε σε έναν πρώην πράκτορα της υπηρεσίας, ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα της CIA που ασχολούνταν με την Κίνα. Οι προσπάθειες, ωστόσο να μαζέψουν αρκετά στοιχεία ώστε να τον συλλάβουν απέτυχαν και τώρα ζει σε άλλη χώρα της Ασίας.

Υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να υπάρξουν υποψίες για προδοσία. Εκείνη την περίοδο Κινέζοι κατάσκοποι κατάφεραν να διεισδύσουν στις υπηρεσίες πληροφορίες της Ταϊβάν, η οποία εργαζόνταν στενά με τις ΗΠΑ. Και η CIA είχε ανακαλύψει Κινέζους κατασκόπους στις λίστες προσλήψεων της υπηρεσίας. Πάντως, ο κορυφαίος κυνηγός κατασκόπων της CIA, Μαρκ Κέλτον, αρνείται την θεωρία περί «καρφιού», τουλάχιστον στις αρχές της έρευνας.

Εκείνοι που αντιτίθενται στην θεωρία περί προδοσίας αποδίδουν τις απώλειες σε κακές αμερικανικές πρακτικές σε μια περίοδο όπου οι Κινέζοι βελτιώνονταν όλο και περισσότερο στην κατασκοπία και αντικατασκοπία. Ορισμένοι πράκτορες του FBI άρχισαν να πιστεύουν ότι αρκετοί συνεργάτες της CIA στο Πεκίνο πραγματοποιούσαν πολύ συχνά τα ίδια δρομολόγια, έκαναν συναντήσεις στα ίδια σημεία, κάτι που θα βοηθούσε το τεράστιο δίκτυο παρακολουθήσεων της Κίνας να αναγνωρίζει και να ταυτοποιήσει τους κατασκόπους.

Αξιωματούχοι επισημαίνουν στους New York Times  ότι ορισμένοι πράκτορες συναντούσαν τις πηγές τους σε ένα εστιατόριο στο οποίο είχαν «φυτέψει» οι Κινέζοι «κοριούς», ενώ ακόμη και οι σερβιτόροι δούλευαν για τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αυτή η απροσεξία, σε συνδυασμό με το χακάρισμα των καναλιών επικοινωνίας θα μπορούσε να εξηγήσει πολλές, αν όχι όλες, από τις εξαφανίσεις και τους θανάτους.

Ορισμένοι στην Υπηρεσία, ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν βοηθήσει να στηθεί το μεγάλο δίκτυο κατασκοπίας, απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς και πιστεύουν ότι βρέθηκαν στη μέση ενός «πολέμου» στο εσωτερικό της CIA.

Ο βασικός ύποπτος

Πάντως οι Κινέζoι συνέχισαν να βρίσκουν όλο και περισσότερους κατασκόπους το 2011 και το 2012. Ενώ οι ερευνητές περιόρισαν τη λίστα με τους υπόπτους που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, άρχισαν να επικεντρώνονται σε έναν Αμερικανοκινέζο, ο οποίος είχε φύγει από την CIA λίγο καιρό αφότου άρχισαν οι απώλειες. Ορισμένοι ερευνητές πίστευαν ότι είχε εξοργιστεί και άρχισε να κατασκοπεύει για την Κίνα.

Ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος πράκτορας είχε πρόβαση στις ταυτότητες των πληροφοριοδοτών της CIA.

Αφού έφυγε από την CIA αποφάσισε να μείνει στην Ασία με την οικογένειά του και ξεκίνησε δική του επιχείρηση, την οποία ορισμένοι αξιωματούχοι της CIA υποπτεύονται ότι την έστησαν Κινέζοι πράκτορες.

Σύμφωνα με τους New York Times  αξιωματούχοι στο FBI και την CIA κατάφεραν να φέρουν τον ύποπτο στις ΗΠΑ το 2012 προτείνοντάς του ένα νέο συμβόλαιο με την υπηρεσία. Πράκτορες τον ανέκριναν για να μάθουν εάν όντως είχε αλλάξει στρατόπεδα, αλλά εκείνος αρνήθηκε πως έχει κάνει κάτι λάθος. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ασία.

Προσπάθειες για νέο δίκτυο

Μέχρι το 2013 το FBI και η CIA συμπέραναν ότι οι επιτυχίες της Κίνας στο συγκεκριμένο μέτωπο είχαν περιοριστεί, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει.

Η CIA προσπαθεί να στήσει ξανά το δίκτυό της στη Κίνα, αναφέρουν αξιωματούχοι, μια επιχείρηση δαπανηρή και χρονοβόρα.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ιδιαίτερα επιθετική στις επιχειρήσεις κατασκοπίας τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ένας εργαζόμενος του FBI ομολόγησε ότι εργαζόταν σαν πράκτορας του Πεκίνου για αρκετά χρόνια μεταφέροντας ευαίσθητες τεχνικής φύσεως πληροφορίες στο Πεκίνο. Η αμοιβή του, πέρα από χρήματα, περιλάμβανε διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, ταξίδια στο εξωτερικό και πόρνες.

Τον Μάρτιο οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη της υπαλλήλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κάντας Μαρί Κλέρμπορν, η οποία κατηγορείται ότι είπε ψέμματα σε ερευνητές για τις επαφές της με Κινέζους αξιωματούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά της Κλέρμπορν (τα οποία αρνείται) Κινέζοι πράκτορες μετέφεραν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό της και της έδωσαν πολλά δώρα, όπως ένα iPhone, ένα λαπτοπ και δίδακτρα σε μια κινέζικη σχολή μόδας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις κατηγορίες, της αγόρασαν ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα και της έδωσαν και μια υποτροφία.

Σχόλιο: Οι Κινέζοι σαφώς και είναι επιθετικοί. Κάνουν επίσης και Hacking.  Έχουν και χρήμα για να πληρώσουν. Επίσης είναι σκληροί.

Όμως υπάρχει κάτι που το μαθαίνεις, διαβάζοντας ιστορία. Πάντα καποιοι άνθρωποι θα έχουν κίνητρο.

Αν το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι διαφθαρμένο, τότε πολλοί θα είναι δισαρεστημένοι. Αυτό είναι κίνητρο.

Στην Αμερική που το χρήμα συναγωνίζεται τον Θεό, υπάρχουν αρκετοί που θα πρόδιδαν, όπως ξέρουν οι Κινέζοι, αλλά και οι Σοβιετικοί.

4444

Ο Σάντσεθ εκλέχθηκε πανηγυρικά γραμματέας των σοσιαλιστών και μίλησε για «αντιπολίτευση στο διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα». Συγχαρητήρια από Ιγκλέσιας και νευρικότητα από… Ραχόι.

http://www.avgi.gr/article/10927/8169117/ispania-o-santseth-panegyrika-me-to-50-21-yposchetai-antipoliteuse-sto-diephtharmeno-laiko-komma-

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Pedro Sanchez has come back from the political dead to win the leadership of the Spanish Socialist Workers’ Party (PSOE) | Pierre-Philippe Marcou/AFP via Getty Images

«Το «Ναι», είναι «Ναι». «Ναι» στην αντιπολίτευση στο διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα», τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη του, θέτοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη διάθεση «των ανθρώπων πλήττονται από την κρίση και είναι η κοινωνική πλειοψηφία. Θα κάνουμε το Σοσιαλιστικό Κόμμα αυτό που έδειξαν οι κάλπες, ότι είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς. Στόχος μας είναι να πάρουμε την κυβέρνηση. Από καρδιάς ενωμένοι για να φτιάξουμε ένα νέο Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Με ρεκόρ συμμετοχής που έφθασε στο 80% ο Πέδρο Σάντσεθ επιστρέφει πανηγυρικά στα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος PSOE κατατροπώνοντας στην κυριολεξία την «αρχιπραξικοπηματία» Σουζάνα Ντίαθ.

Ο Ιγκλέσιας και ο Ερεχόν συνεχάρησαν τον Σάντσεθ, ενώ ο Ραχόι συνεχάρη τη… Ρεάλ Μαδρίτης και συγκάλεσε εκτάκτως για τη Δευτέρα την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος.

Με το 99,19% ή 153.312 ψήφους καταμετρημένους ο Σάντσεθ φθάνει στο 50,21% με 74.178 ψήφους, η Ντίαθ στο 39,95% με 59.030 ψήφους και ο Λόπεθ στο 9,85% με 14.568 ψήφους.

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών είχαν ψηφίσει 123.373 άτομα από τα 187.949 άτομα που ήταν γραμμένα στους καταλόγους του κόμματος. Η Ντίαθ είχε κατάφερε να κερδίσει μια Πύρρειο νίκη με 59.390 ψήφους, ο Σάντσεθ είχε πάρει 53.117 ψήφους και ο Λόπεθ 12.000 ψήφους.

Ευχές από Ιγκλέσιας και Ερεχόν

«Καλή τύχη», ευχήθηκε στον Σάντσεθ διαμέσου του twitter ο ηγέτης του Unidos Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Οι ακτιβιστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποφάσισαν και έστειλαν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Τις ευχές μου και καλή τύχη», έγραψε ο Ιγκλέσιας.

«Τις ευχές μου για το αποτέλεσμα. Οι ακτιβιστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος μίλησαν. Καιροί της αλλαγής. Πρέπει να σταθείς και να σταθμούμε στο ύψος» των περιστάσεων, σημείωσε ο Ινίχο Ερεχόν στο twitter.

Με τη διεθνή και τις γροθιές υψωμένες 

Με τη διεθνή και τις γροθιές καλά σφιγμένες και υψωμένες υποδέχθηκαν τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη  Μαδρίτη την είδηση της νίκης του Σάντσεθ. «Εδώ τον σκότωσαν την 1η Οκτωβρίουκαι εδώ αναστήθηκε σήμερα», τόνισε ικανοποιημένος ένα στέλεχος των σοσιαλιστών έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Φεράθ της Μαδρίτης. «Τον ταπείνωσαν, αλλά επέστρεψε», τόνισε άλλη ακτιβίστρια, ενώ από τους λίγους συγκεντρωμένους μέχρι αργά το βράδυ ακούγονταν και συνθήματα εναντίον της Ντίαθ.

Ήττα των… δεινόσαυρων και της El Pais

«Ο Πέδρο πρωθυπουργός», «Όχι στο Ραχόι». Αυτά ήταν τα δύο συνθήματα που ακούγονταν το βράδυ στις οργανώσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας PSOE, όπου ο Πέδρο Σάντσεθ κατάφερε να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη και μέσα σε λίγους μήνες να αντιπαρατεθεί και να κερδίσει τη «νομενκλατούρα» του κόμματος, τους δεινοσαύρους της διαπλοκής, από τον Φελίπε Γκονθάλεθ και τον Χαβιέρ Σολάνα έως τον Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και τους τοπικούς Βαρόνους ενός κόμματος που έμαθε να συμβιώνει και να κυβερνά σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με τα μεγάλα συμφέροντα.

Η νίκη του Σάντσεθ προκάλεσε και το πρώτο «θύμα». Ο Αντόνιο Ερνάντο, πρώην δεξί χέρι του Σάντσεθ που πέρασε με τους «πραξικοπηματίες» για να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος παραιτήθηκε, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις.

Η Ντίαθ κάλεσε τον Σάντσεθ στο τηλέφωνο και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι από τη Δευτέρα το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα είναι ενωμένο. «Είμαστε στη διάθεση του κόμματος. Το PSOE πρέπει να αποτελεί την κυβερνητική εναλλακτική λύση στην Ισπανία και για είναι η εναλλακτική λύση πρέπει να έχει ένα αυτόνομο σχέδιο», συμπλήρωσε η ίδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο τρίτος υποψήφιος Λόπεθ έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Σάντσεθ και τόνισε ότι «αύριο θα είναι η πρώτη μέρα για να ανακτήσουμε το Σοσιαλιστικό Κόμμα» αναγνωρίζοντας ότι ο Σάντσεθ «είναι ο γραμματέας όλων μας».

Προφανώς η Ντίαθ και ο Λόπεθ δέχθηκλαν μια σκληρή ήττα που προήλθε με τον πλέον δημοκρατικό και διάφανο τρόπο, τη μαζική ψήφο των μελών και φίλων του κόμματος που γύρισαν την πλάτη στις απειλές και τη συνεργασία με τη δεξιά και τους «Πολίτες».

Συνέδριο τον Ιούνιο

«Σουζάνα, να είσαι δυνατή», έγραψε στο twitter ένας βουλευτής της Δημοκρατικής –Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας ERC διακωμωδώντας την ήττα της Ντίαθ αντιγράφοντας το μήνυμα που είχε στείλει ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι στον Λουίς Μπάρθενας όταν συνελήφθη για το «μαύρο» ταμείο του Λαϊκού Κόμματος.

Κανείς ακόμη όμως δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι η «επόμενη μέρα» στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, που από τις 24 έως τις 28 Μαΐου θα πρέπει να εκλέξει τους αντιπροσώπους για το 39ο Συνέδριό του, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Ανατριχίλα… Ραχόι

Το συνέδριο του PSOE θα δρομολογήσει και επισήμως την αλλαγή των συμμαχιών του;

Η πανηγυρική εκλογή του Σάντσεθ προκαλεί ανατριχίλα στο Ραχόι και το Λαϊκό Κόμμα, γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της λιτότητας, για τον οποίον έχουν κατατεθεί πάνω από 5 χιλιάδες τροποποιήσεις.

Ο Ραχόι συνεχάρη διαμέσου του twitter τη Ρέαλ Μαδρίτης που κέρδισε το 33ο της πρωτάθλημα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε συγχαρεί τον νέο γραμματέα των σοσιαλιστών.

Η νίκη του Σάντσεθ θα αποτελέσει πάντως το κυρίως θέμα στη συνεδρίαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Λαϊκού Κόμματος, που συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα Δευτέρα ο Ισπανός πρωθυπουργός.

O Σάντσεθ στήριξε την εκστρατεία του εναντίον του «μεγάλου συνασπισμού», αλλά μετά τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών άλλαξε το σχέδιό του αντικαθιστώντας μια στρατηγική στην ουσία συνεργασία με το Unidos Podemos με ένα μέτωπο δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων για την αλλαγή, για να κερδίσει τους μετριοπαθείς και αντικομμουνιστές σοσιαλιστές.

Σχόλιο: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, όταν εφαρμόζεται. Αλλιώς ψηφίζει η βάση, αλλιώς οι επιτροπές και οι παρατρεχάμενοι ενός κόμματος.

4444

Who will win the Roland Garros 2017? Murray? Djokovic? Nadal? Wawrinka? Someone else?  

Alexander Zverev won his first title ATP Masters 1000.

Alexander Zverev won his first title ATP Masters 1000.

Alexander won Nole with three breaks.

First break in first game!

Djokovic was bad. The finally game of skills is not good for him as before with Thiem.  

4444

CNN Money: Why do you believe that we need to celebrate scientists and mathematicians and engineers as celebrities?

Ron Howard: it really, really began with Apollo 13.

Ron Howard: I realized how much drama there actually is in science. 

4444

Galileo Galilei: 

Για αρκετές μέρες σκεφτόμουν συνέχεια σχετικά με την απολογία μου και πιο συγκεκριμένα σχετικά με το ερώτημα αν πριν από δεκαέξι χρόνια μου είχε απαγορευτεί, με εντολή της Αγίας  Έδρας, να υποστηρίζω, να υπερασπίζομαι και να διδάσκω με οποιονδήποτε τρόπο την άποψη, που τότε είχε καταδικαστεί, σχετικά με την κίνηση της Γης και την ακινησία του Ήλιου.

Μου ήρθε η σκέψη να ξαναδιαβάσω το βιβλίο. Ήθελα να ελέγξω πολύ προσεκτικά αν, ενάντια στις πιο αγαθές προθέσεις μου, από αβλεψία μου, μήπως ξέφυγε από την πένα μου όχι μόνο κάτι που θα έκανε τους αναγνώστες ή τους ανωτέρους μου να συμπεράνουν ότι έχω ελάττωμα της ανυπακοής, αλλά επίσης και άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιους να με θεωρήσουν παραβάτη των εντολών της Αγίας Εκκλησίας. […]

Ειδικότερα, δυο επιχειρήματα, ένα βασισμένο στις ηλιακές κηλίδες και το άλλο στις παλίρροιες, παρουσιάζονται με ευνοϊκό τρόπο στον αναγνώστη ως δυνατά περισσότερο από ότι θα ήταν πρέπον από κάποιον που τα θεωρούσε ως μη δυνάμενα να οδηγήσουν σε οριστικά συμπεράσματα και ήθελε να τα αντικρούσει, όπως βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι δεν οδηγούν σε οριστικά συμπεράσματα και μπορούν να διαψευσθούν […]

Παρ’ όλα αυτά… εάν ήταν να διατυπώσω τα ίδια επιχειρήματα τώρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα αποδυνάμωνα ώστε να μη δίνουν την εντύπωση ότι έχουν την ισχύ που στην πραγματικότητα και ουσιαστικά στερούνται.

Ομολογώ ότι το λάθος μου ήταν η φιλάρεσκη φιλοδοξία, η καθαρή άγνοια και αβλεψία.

Αυτά είναι όσα μπορώ να δηλώσω μέχρι στιγμής και τα οποία συνειδητοποίησα όταν ξαναδιάβασα το βιβλίο μου.

Απόσπασμα από την απολογία του Γαλιλαίου ενώπιον του δικαστηρίου, 30 Απριλίου 1633.

Σειρά Βιβλίων: Οι Μεγάλες δίκες: Ή δίκη του Γαλιλαίου

Σχόλιο: Ο Γαλιλαίος, αναγκάστηκε να υποταχθεί στο κατεστημένο της Καθολικής Εκκλησίας.

Αν δε το έκανε θα τον βασάνιζαν.

Σωστά έπραξε ο Γαλιλαίος. Γιατί; Θα σας το εξηγήσω με βάση την θεωρεία της πληροφορίας.

Το ζήτημα είναι, η πληροφορία να εισέλθει στη βάση δεδομένων.

Με τα βιβλία του, ο Γαλιλαίος, αυτό έκανε.

Η γνώση είχε διαδοθεί και σε χώρους, όπου η Καθολική Εκκλησία δεν είχε τόσο μεγάλη δύναμη.

Η θεωρεία της πληροφορίας, μας βοηθά να διαλέξουμε την καλύτερη στρατηγική, όταν δημιουργούμε ένα σύμπαν.

Εάν η πληροφορία δεν μπορεί να διαδοθεί, τότε το σύμπαν καταρρέει.  

Να μη γράφω ποιο πολλά, σωστά ο Γαλιλαίος, έκανε πίσω.

Αν δεν αντέχεις τα βασανιστήρια ή δεν είσαι αρκετά σκληρός, όπως για παράδειγμα ο Giordano Bruno (1548 – 1600) που τον έκαψαν ζωντανό, ναι είναι καλύτερα να κάνεις μερικά βήματα πίσω.

4444

21/05/2017

ΣΟΚ και ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:Η Αttica Bank πούλησε 807 εκατ. ευρώ κόκκινα ΔΑΝΕΙΑ μόλις 70 εκατ.!

http://kourdistoportocali.com/economy/sok-ke-kourema-katatheseoni-attica-bank-poulise-807-ekat-evro-kokkina-dania-molis-70-ekat/

Η πρώτη πώληση-σοκ κόκκινων δανείων σε fund από εγχώρια τράπεζα είναι γεγονός!

Η Attica Bank πούλησε ένα μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων της (806,4 εκ. ευρώ) και πήρε ένα μαντολίνο!!!

Για την ακρίβεια πήρε μόλις 70 εκατ. ευρώ.

Η είδηση είναι σοκαριστική για την τύχη που θα έχουν τα κόκκινα δάνεια εάν πουληθούν στα μερακλίδικα funds. Γι΄αυτό και οι Τράπεζες επιστρατεύουν εισπρακτικές σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μειώσουν την χασούρα. Οι δανειολήπτες όμως εκπαιδευμένοι όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του Σύριζα κόβουν λάσπη και αφήνουν τις τράπεζες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Η αρχή που έκανε η Τράπεζα Αττικής δίνει την δυνατότητα στα funds να ρίξουν στα τάρταρα τα ποσά που θα επενδύσουν.

Οι τράπεζες κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε 15 δις ευρώ για τα 120 δις κόκκινα δάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται με γεωμετρική ταχύτητα το κούρεμα των καταθέσεων που για τους Ελληνες θα είναι κάτι αντίστοιχο με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Μετά το κούρεμα ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος θα περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο και θα έλθει ο Κυριάκος σαν άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι.

Εθνάρχη θα κάνει ο Τσίπρας τον Κυριάκο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς, που υπήρξε ο πιο πετυχημένος μνημονιακός πρωθυπουργός, δεν ακούμπησε τα κόκκινα δάνεια γιατί είναι στην κυριολεξία κίνδυνος-θάνατος για όποιον εμπλακεί μια και παίζονται προσωπικές περιουσίες αλλά και επιχειρήσεις.

Ο Τσίπρας λοιπόν μπαίνει με τα Κόκκινα Δάνεια σε μια επικίνδυνη φάση της πρωθυπουργικής του καριέρας.

Αυτό που θα συμβεί με τα κόκκινα δάνεια εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί οι θεσμοί επέλεξαν συνειδητά και με ΣΧΕΔΙΟ να φτωχοποιήσουν τους Ελληνες πολίτες αντί να μεταρρυθμίσουν το Κράτος.

Οι εξαθλιωμένοι Ελληνες επιλέγουν να αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένειά τους αντί να πληρώσουν την δόση των δανείων.

Και μπορεί το σπίτι του φτωχομπινέ στην Καλλιθέα να μην ενδιαφέρει τα funds αλλά όσο μεγαλώνει ο όγκος των κόκκινων δανείων τόσο γονατίζουν οι Τράπεζες και θα αναγκασθούν να σκοτώσουν τα κόκκινα δάνεια πουλώντας τα για πενταροδεκάρες στα funds τα οποία με τη σειρά τους εκτός από τα αδιάφορα τριάρια θα βάλουν στο χέρι ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και κάποια ακίνητα-φιλέτα.

Αυτό το ΣΧΕΔΙΟ-ΦΩΤΙΑ κατέληξε να υπηρετεί άθελά του ο Τσίπρας και μαζί του ο οξυδερκής Τσακαλώτος με την έξοχη ντιζέζ Σκάρλετ Αχτσιόγλου-7 νομά σ΄ένα δομά…

Aυτό λοιπόν είναι το βρώμικο ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που υπηρετούσαν όλα τα προηγούμενα Μνημόνια ώσπου βρέθηκε ο Τσίπρας με την βουλιμία του για εξουσία να πάρει πάνω του το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων.

Το ΣΧΕΔΙΟ ήταν πολύ χοντρό και μεθοδικά στημένο από το 2010 και περίμενε τον “κατάλληλο” να το πάρει πάνω του.

Ώσπου ήρθε ο πρόθυμος Αλέξης πίσω από τις (μνημονιακές) λέξεις.

Γράφει το sofokleousin για το ΔΡΑΜΑ της Attica Bank:Η οικονομική είδηση της ημέρας «θάφτηκε»

μέσα σε ποταμούς κειμένων και ανακοινώσεων με τεχνικούς όρους, όπου ελάχιστοι κατάλαβαν τι κρύβεται: Η Attica Bank πούλησε ένα μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων της (806,4 εκ. ευρώ) στο 8,68% του ονομαστικού ποσού!

Πήρε δηλαδή μόλις 8,68 ευρώ για κάθε 100 ευρώ ληξιπρόθεσμης απαίτησης. Είναι μια ένδειξη του τι μπορούν να περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από την πώληση δανείων χαμηλής εισπραξιμότητας  στα funds των «κορακιών  με τα ριγέ κοστούμια» – και γιατί προσπαθούν  αγωνιωδώς να βρουν άλλους τρόπους διαχείρισης  των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους.

Η Attica Bank  ήταν βέβαια στριμωγμένη και έπρεπε να βρει φρέσκο – μη δανειακό ή καταθετικό – χρήμα 70 εκατ. ευρώ, για να κλείσει μέχρι τον Ιούνιο την κεφαλαιακή τρύπα που εμφανίζει σύμφωνα με τα τελευταία stress test.

Επέλεξε αυτή τη λύση  και για να μην αναγκασθεί να καταφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας θα διαφοροποιούνταν η μετοχική της σύνθεση, καθώς ο βασικός της μέτοχος (το ΤΣΜΕΔΕ) μάλλον δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει.

Όμως, και οι  άλλες τράπεζες που  θα ήθελαν να πουλήσουν κόκκινα δάνεια  αυτής της κατηγορίες, έχουν διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν καλύτερο τίμημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, το τίμημα που προσφέρουν τα διεθνή «θεσμικά κοράκια» και τα distress fund είναι της τάξεως του 8%-10%.  Μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν στο πωλούμενο πακέτο περιλαμβάνονται δάνεια που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα εισπραχθούν, ανεβαίνει στο 12%.

Γι αυτό οι τράπεζες  σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ρυθμίσεων για να καταστούν ενήμερα συνολικά δάνεια 30,8 δισ. ευρώ και υπολογίζουν ότι με ρευστοποιήσεις διασφαλίσεων θα καλύψουν απαιτήσεις 11,5 δισ. ευρώ, ενώ θα πουλήσουν κόκκινα δάνεια μόνον 7,4 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα δυόμισυ χρόνια.

Επισημαίνεται πάντως ότι από την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε πολύ χαμηλές τιμές (8-12% του ονομαστικού ποσού απαίτησης), οι τράπεζες δεν πρόκειται να εγγράψουν ζημίες, καθώς έχουν ήδη σχηματίσει ανάλογες προβλέψεις επισφαλειών.

Η Attica Bank θα εγγράψει μάλιστα ως καθαρό κέρδος/όφελος  τα 70 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει από την πώληση δανείων 806,4 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει καλύψει πλήρως με προβλέψεις.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη βρετανική εξειδικευμένη εταιρία Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC) για τη διαχείριση ολόκληρου του πακέτου «κόκκινων» δανείων της ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εξαιρουμένων των στεγαστικών πρώτης κατοικίας και των δανείων σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τα δάνεια μεταβιβάζονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού στο Λουξεμβούργο (θυγατρική της Attica Bank) και τη διαχείριση τους θα αναλάβει νεοσύστατη  Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων, στην οποία η ελληνική τράπεζα θα συμμετέχει με 20% και η Aldridge με 80%.

Τα εκχωρούμενα δάνεια γίνονται δύο ξεχωριστά «πακέτα», ανάλογα με την δυνητική εισπραξιμότητα τους και εκδίδονται αντίστοιχου ποσού ομόλογα:

• Το ένα πακέτο περιλαμβάνει δάνεια  525,2 εκ. ευρώ και έναντι αυτού εκδίδεται ομόλογο υψηλής διασφάλισης (Senior Note).

• Το άλλο είναι 806,4 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει δάνεια-«σκουπίδια» και γίνεται ομόλογο χαμηλής εξασφάλισης  (Junior Note)

Αυτό  το πακέτο δανείων 806,4 εκατ. ευρώ πωλείται υπό μορφή ομολόγου στην Aldridge, έναντι 70 εκατ. ευρώ (στο 8,68% του ονομαστικού ποσού απαιτήσεων). Από τη λουξεμβουργιανή εταιρεία ειδικού σκοπού τα 70 εκατ. πηγαίνουν στη μητρική Attica Bank, η οποία καλύπτει έτσι τις κεφαλαιακές ανάγκες που προσδιορίστηκαν με τα τελευταία stress test.

Το σημαντικό περαιτέρω για την τράπεζα είναι τι θα κατορθώσει να εισπράξει η εταιρεία διαχείρισης από το πρώτο πακέτο των 525,2 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκομίσει πρόσθετο όφελος.

Η συμφωνία φαίνεται επαχθής, επειδή το μεγάλο πακέτο δανείων εκχωρείται  σε πολύ χαμηλό ποσοστό της ονομαστικής αξίας. Όμως, η λύση που δόθηκε είναι συμφέρουσα για την τράπεζα και τους μετόχους της – γι αυτό η μετοχή της ανέβηκε σήμερα κατά 25%!

Κλείνει την κεφαλαιακή εκκρεμότητα διατηρώντας αμετάβλητη τη μετοχική της σύνθεση, ξεκαθαρίζει το δανειακό της χαρτοφυλάκιο, βελτιώνει τους κεφαλαιακούς δείκτες της και μπορεί να κινηθεί απερίσπαστη για την ανάπτυξη των εργασιών της.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Attica Bank, πέραν της ανακεφαλαιοποίησης επιτυγχάνονται:

– Αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας από 14,8% σε 17% κατ’ εκτίμηση.

– Διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων, αποφυγή dilution.

– Αποτελεσματική διαχείριση των NPLs

4444

Πως μοιάζει τελικά το LCAAT.

https://www.ptisidiastima.com/ucav-lcaat/

Το Πεντάγωνο αποδέσμευσε χθες την πρώτη απεικόνιση του UCAV LCAAT (Low Cost Attritable Aircraft Technology) ένα πρόγραμμα της USAF για μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης.

Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί το 2015 και μέσα από διαγωνισμό κατακυρώθηκε στο διερευνητικό του μέρος στην εταιρία Kratos, που πριν λίγες ημέρες είχε εμφανίσει το XQ-222που αποτελεί και την νικητήρια πρόταση. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η απεικόνιση του Πενταγώνου είναι διαφορετική από αυτή της Kratos.

Σχόλιο: Το έχω γράψει πολλές φορές, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι το μέλλον.

Θα κοστίζουν ποιο φτηνά, θα έχουν τρομακτικές ταχύτητες, θα κάνουν απίστευτους ελιγμούς και πολλά άλλα.

Θα υπάρχουν αεροπλάνα και για τον άνθρωπο αλλά θα είναι πολύ ακριβά και με τους περιορισμούς που βάζει το ανθρώπινο σώμα.

4444

Διαφθορά κι εκβιασμοί για “πιστόλια” στην υπηρεσία Ερντογάν.

http://www.defence-point.gr/news/?p=177628

Οι αποκαλύψεις για τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι συγκλονιστικές και καταιγιστικές. Όχι μόνο για την υπόθεση των σχέσεων του -όπως υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ- με τους Ρώσους και απευθείας με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και οι οποίες απομένει να αποδειχθούν από τις έρευνες… Οι αποκαλύψεις αφορούν και την Ελλάδα και την Κύπρο, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα με ακρίβεια το είδος της ανάμειξης του σε πολιτικές ενέργειες εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας, πέραν της επιβολής ως στοιχείο της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής των τουρκικών θέσεων.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: https://mignatiou.com/

Αλλά, το γεγονός και μόνο, ότι ήταν υπάλληλος τουρκικής εταιρείας, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φίλος του Ταγίπ Ερντογάν, αρκεί. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Τα χρήματα έδινε ο επιχειρηματίας, αλλά ήταν της τουρκικής κυβέρνησης. Γιατί είχε τόσο ενδιαφέρον ο πρόεδρος της Τουρκίας στον πρώην αρχηγό της DIA επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, για να αναλάβει προσωπικά το “Project Flynn”, όπως διαβαθμίστηκε στην Τουρκική Προεδρία;

Διότι είχε σοβαρότατες σχέσεις με το στρατιωτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον, επηρέαζε αποφάσεις στο Πεντάγωνο και υπήρχε τότε η πληροφορία ότι ανέπτυξε φιλική σχέση με τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και σημερινό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ποια είναι τα θέματα που ενδιαφέρουν σφόδρα την Τουρκία; Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG), οι οποίοι εξελίσσονται σε επικίνδυνη δύναμη για την Άγκυρα.

Η ενδυνάμωση των Κούρδων με την χορήγηση αμερικανικού πολεμικού υλικού, και η πιθανή νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στη Ράκκα, μπορεί να είναι η αρχή για δυσάρεστες καταστάσεις για την Τουρκία. Οι μαχητές του YPG έχουν στενή συνεργασία με τους αντάρτες του PKK, και η πιθανή επίσημη αυτονομία των Κούρδων της Συρίας θα δημιουργήσει μία ισχυρή εχθρική δύναμη, ακριβώς δίπλα στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Η Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα, είναι μεν μικρή αλλά έχει φωνή στην ενωμένη Ευρώπη όπου δημιουργεί προβλήματα στον Ερντογάν. Πάνω απ’ όλα, είναι η διαχρονική ενεργειακή της πολιτική, που εξοργίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας. Οι συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο τον θυμώνουν και τον αποξενώνουν από τα τεκταινόμενα στη Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή, το Κάιρο και το Εβραϊκό Κράτος έχουν αρπάξει την πρωτοκαθεδρία στη Μεσόγειο από την Τουρκία, η οποία έχασε και όλα τα ερείσματά της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Το Αιγαίο Πέλαγος παραμένει πάντα το όνειρο κάθε Τούρκου πολιτικού. Η Άγκυρα έχει εκπονήσει σχέδια εναντίον της Ελλάδας, τα οποία επιβεβαιώνονται και ανανεώνονται σε κάθε συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες… Γι’ αυτά τα τρία θέματα, που έβλεπε να τα χάνει μετά τον Μάιο του 2013, όταν ο Ερντογάν «σκοτώθηκε» μέσα στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο Ομπάμα -στη διάρκεια του περίφημου δείπνου των «Έξι»- έπρεπε να κάνει κάτι ο πρόεδρος της Τουρκίας. Τα ραντάρ των πρακτόρων της στην Αμερική εντόπισαν εύκολα τον κ. Φλιν, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις, λόγω της προηγούμενης θητείας του, με Τούρκους στρατηγούς.

Προφανώς εντόπισαν και μία ροπή που είχε στο χρήμα. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι «μπήκε αμέσως στο μισθολόγιο» της Τουρκίας, όπως το έθεσε σε συζήτησή μας βετεράνος διπλωμάτης. Βεβαίως, δεν πρόκειται για αποκάλυψη, διότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης βρίθουν με πληροφορίες για την αδιάντροπη και ανάρμοστη σχέση του με τους Τούρκους. Ήταν κανονικά ένα πληρωμένο πιστόλι ο Μαικλ Φλιν, ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον των Κούρδων, της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και των Αρμενίων.

Αποδεικνύεται πλέον ότι ήταν ο άνθρωπος -με εντολή της Τουρκίας- που σταμάτησε στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου την επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στη Ράκα, επειδή τα σχέδια του Πενταγώνου, που εκπόνησε η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, πρόβλεπαν ακριβώς αυτό που αποφάσισε ο Πρόεδρος Τραμπ: Τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας, και την ανάληψη της στρατιωτικής ευθύνης της επιχείρησης από τους μαχητές του YPG.

Λόγω της θέσης που κατείχε, ως ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, θα μπορούσε να κατηγορηθεί και για προδοσία και δεν περιαυτολογώ. Η απόλυση του λόγω των ανακρίσεων για τις σχέσεις του και με τη Ρωσία, διέσωσε την επιχείρηση εναντίον των τζιχανιστών, η οποία έλαβε πλέον το πράσινο φως σε ανώτατο επίπεδο. Τα σχέδια επίθεσης φέρουν την υπογραφή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως εμάς, είναι η ζημία που προκάλεσε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ενώ είχε δεχθεί -μετά από την επιμονή του Ρέινς Πρίμπους- να ξεκινήσει ένα διάλογο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο οποίος του παρουσίασε με πολύ έξυπνο τρόπο τις στρατηγικές δυνατότητες της χώρας μας, στην πραγματικότητα είχε ενστερνιστεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις στα θέματα του Αιγαίου και του Κυπριακού.

Οι Έλληνες και Κύπριοι διπλωμάτες, αλλά και εμείς οι δημοσιογράφοι, είχαμε εντοπίσει το εχθρικό περιβάλλον που δημιούργησε για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν δεχόταν να συζητήσει καν τα επιχειρήματα της Αθήνας και της Λευκωσίας.Η αποχώρησή του από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είναι ευλογία για τις ελληνικές και τις κυπριακές θέσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η αμερικανική πολιτική από την εποχή Ομπάμα, αλλά τουλάχιστον οι συζητήσεις γίνονται χωρίς το βάρος των πληρωμένων -από την Τουρκία- οδηγιών και κατευθύνσεων του κ. Φλιν, ο οποίος επέβαλε την άνευ προηγουμένου φιλοτουρκική πολιτική του και σε γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όσο υπηρετούσε στον Λευκό Οίκο, η κατάσταση για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν θλιβερή. Η αποκάλυψη ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου πληρωνόταν από την Τουρκία προκαλεί τρόμο. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα σύστημα που έχει ροπή στον χρηματισμό. Αλλά εδώ μιλάμε για τον πιο σημαντικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος δεν λάμβανε οδηγίες από τον εργοδότη του, αλλά από την Τουρκία.

Όταν έρθει η στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ασχοληθούν με το μείζον αυτό ζήτημα και να θέσουν τις ανησυχίες τους στην αμερικανική κυβέρνηση. Διότι τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Μήπως η Ελλάδα και η Κύπρος χάνουν διπλωματικά και όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια, επειδή κάποιοι αξιωματούχοι, που ασχολούνται με την περιοχή μας, έχουν ανάρμοστες σχέσεις με την Τουρκία; Είναι πολύ πιθανόν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δύο πρώην πρόεδροι της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, οΡίτσαρντ Γκέπχαρντ, υπέρμαχος παλαιότερα των ελληνικών και των κυπριακών θέσεων, και οπαιδόφιλος Ντένις Χάστερτ, είναι δύο τρανταχτές αποδείξεις για τον τρόπο δράσης των ξένων κυβερνήσεων στην Ουάσιγκτον.

Ο πρώτος, μόλις αποχώρησε από τη Βουλή, αναδείχθηκε στον αρχιλομπίστα της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία τον πληρώνει και σήμερα με εκατομμύρια δολάρια.

Ο δεύτερος, ο οποίος ζούσε μία διπλή κρυφή ζωή, «πιάστηκε» από τους Τούρκους στα πράσα και έγινε ο απόλυτος πράκτοράς του. Η ιστορία θα γράψει ότι ηττήθηκε το νομοσχέδιο για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας επειδή ο Χάστερτ εκβιαζόταν λόγω της παιδοφιλίας του από τους Τούρκους.

4444

Taming a theocracy: Lessons from Iran’s election

If Rouhani fails to include the poor and the disfranchised in Iran’s expanding economy, nativists can have a rebirth.

A supporter of Hassan Rouhani flashes a victory sign while celebrating his victory in the presidential election, in Tehran, Iran [AP]

Hassan Rouhani wins Iran presidential election by a landslide.

https://news.vice.com/story/hassan-rouhani-wins-iran-presidential-election-by-a-landslide

4444

Συντριβή «μουλάδων» στο Ιράν από Ρουχανί από τον πρώτο γύρο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=177614

Ο μετριοπαθής Χασάν Ρουχανί επανεξελέγη πρόεδρος του Ιράν με ποσοστό 57%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Νωρίτερα, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει το σαφές προβάδισμα του προέδρου στον δρόμο για μια δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

Συγκεκριμένα, είχε αναφερθεί, ότι «ο μετριοπαθής ιερωμένος Χασάν Ρουχανί έλαβε 22,8 εκατομμύρια ψήφους στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες έναντι 15,5 εκατομμυρίων που έλαβε ο Εμπραχίμ Ραϊσί, με καταμετρημένα 38,9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται».

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν συνεχάρη τον Χασάν Ρουχανί γιατί πέτυχε την επανεκλογή του, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά έναντι του σκληροπυρηνικού συντηρητικού, εκλεκτού του ιερατείου της χώρας αντιπάλου του, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Θεωρείται μεταρρυθμιστής και είναι, αρκεί κανείς να κάνει λογικές αφαιρέσεις για να έχει μια σαφή εικόνα του περιεχομένου του όρου «μεταρρυθμιστής» σε μια χώρα σαν την ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, καθώς είναι φανερό ότι διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με τον ορισμό που σε γενικές γραμμές ισχύει στη Δύση και όχι μόνο…

IRAN’S MODERATES WIN ELECTION, BUT IT WON’T MATTER TO TRUMP

4444

USN: Αποδόθηκε στον Στόλο το αεροπ/φόρο USS Abraham Lincoln.

Μετά τέσσερα χρόνια στη διάρκεια των οποίων ολοκλήρωσε τη διαδικασία ανεφοδιασμού (με πυρηνικό καύσιμο) και σύνθετης γενικής επισκευής (RCOH: Refueling and Complex Overhaul) στα ναυπηγεία Newport News, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln CVN 72 αποδόθηκε στον Στόλο των ΗΠΑ.

Είχαν προηγηθεί εντατικές δοκιμές των διαφόρων μηχανικών συστημάτων και συγκροτημάτων, του αναβαθμισμένου οπλικού συστήματος και του εξοπλισμού του καταστρώματος πτήσεων. Επίσης διακριβώθηκαν οι δυνατότητες του πληρώματος στον έλεγχο ζημιών και τις βασικές λειτουργίες του προσωπικού καταστρώματος πτήσεων.

Κορωνίδα της διαδικασίας απετέλεσε ένα τετραήμερο δοκιμών εν πλω όπου με την πραγματοποίηση ελιγμών σε υψηλές ταχύτητες διαπιστώθηκε η λειτουργία των συστημάτων του πλοίου και του πληρώματος.

Το αεροπλανοφόρο άρχισε τη διαδικασία RCOH τον Μάρτιο του 2013 και κατά τη διάρκεια της το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου κατέγραψε περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια εργατοώρες για την ολοκλήρωση της.

Μετά τη διαδικασία RCOH το USS Abraham Lincoln CVN 72 μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί για επιπλέον 25 έτη.

Σημειώνεται ότι το USS Abraham Lincoln CVN 72 είναι το πέμπτο αεροπλανοφόρο τύπου Nimitz που ολοκληρώνει τη διαδικασία RCOH στα ναυπηγεία Newport News, εταιρίας του ομίλου Huntington Ingalls Industries.

4444

Η Κίνα σκότωσε μέχρι 20 πληροφοριοδότες της CIA…

http://www.defence-point.gr/news/?p=177650

Μια περίεργη υπόθεση δημοσιοποιείται από την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα The New York Times η οποία αφορά τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Κινέζους. Οι τελευταίοι φέρονται να έχουν «εξουδετερώσει» (θάνατος) ή συλλάβει και φυλακίσει τουλάχιστον 20 πληροφοριοδότες της αμερικανικής CIA, το διάστημα 2010-2012.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα δίκτυα πληροφοριών που είχαν φτιάξει οι Αμερικανοί, προσπαθώντας πολλά πολλά χρόνια. Δεν έχει γίνει σαφές πως ανακαλύφθηκαν αυτοί οι πληροφοριοδότες, χωρίς να αποκλείεται και στρατολόγηση κάποιου προσώπου από τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

Ένας μάλιστα από τους πληροφοριοδότες εκτελέστηκε στην αυλή κυβερνητικού κτιρίου, με σκοπό να αποτελέσει προειδοποίηση και αποτρεπτικό προηγούμενο προς κάθε ενδιαφερόμενο. Την υπόθεση ερευνούν από κοινού CIA και FBI, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο κωδικός της κινεζικής επιχείρησης αντικατασκοπείας ήταν «Honey Badger».

Επίκεντρο της έρευνας ήταν ένας πρώην κατάσκοπος της CIA, μόνο που οι Κινέζοι δεν είχαν ποτέ αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Σήμερα ζει σε κάποια άλλη ασιατική χώρα…

4444

Ready, Set, Go! Rematch of man vs machine in ancient game

http://www.france24.com/en/20170521-ready-set-go-rematch-man-vs-machine-ancient-game?ref=tw_i

© AFP/File / by Dan Martin | Google’s artificial intelligence programme AlphaGo will face the world’s top-ranked Go player, China’s 19-year-old Ke Jie, in a contest expected to end in another victory for rapid advances in AI

SHANGHAI (AFP) – 

It’s man vs machine this week as Google’s artificial intelligence programme AlphaGo faces the world’s top-ranked Go player in a contest expected to end in another victory for rapid advances in AI.

China’s 19-year-old Ke Jie is given little chance in the three-game series beginning Tuesday in the eastern Chinese city of Wuzhen after AlphaGo stunned observers last year by trouncing South Korean grandmaster Lee Se-Dol four games to one.

Lee’s loss in Seoul marked the first time a computer programme had beaten a top player in a full match in the 3,000-year-old Chinese board game, and has been hailed as a landmark event in the development of AI.

AI has previously beaten humans in cerebral contests, starting with IBM’s Deep Blue defeating chess grandmaster Garry Kasparov in 1997, but AlphaGo’s win last year is considered the most significant win for AI yet.

Go is considered perhaps the most complex game ever devised, with an incomputable number of move options that puts a premium on “intuition.”

Proponents had considered it a bastion in which human thought would remain superior, at least for the foreseeable future.

AlphaGo’s triumph fuelled hopes of a brave new world in which AI is applied not only to driverless cars or “smart homes”, but to helping mankind figure out some of the most complex scientific, technical, and medical problems.

“AlphaGo’s successes hint at the possibility for general AI to be applied to a wide range of tasks and areas, to perhaps find solutions to problems that we as human experts may not have considered,” Demis Hassabis, founder of London-based DeepMind, which developed AlphaGo, said ahead of this week’s matches.

AI’s ultimate goal is to create “general” or multi-purpose, rather than “narrow,” task-specific intelligence — something resembling human reasoning and the ability to learn.

– Sci-fi nightmare? –

But for some, it conjures sci-fi images of a future in which machines “wake up” and enslave humanity.

Physicist Stephen Hawking is a leading voice for caution, warning in 2015 that computers may outsmart humans, “potentially subduing us with weapons we cannot even understand.”

Ke faces AlphaGo on Tuesday, Thursday and Saturday.

Ke is a brash prodigy who went pro at 11 years old, has been world number one for more than two years, and has described himself as a “pretentious prick”.

After AlphaGo flattened Lee, Ke declared he would never lose to the machine.

“Bring it on,” he said on China’s Twitter-like Weibo.

But he has tempered his bravado since then.

Ke was among many top Chinese players who were trounced in online contests in January by a mysterious adversary who reportedly won 60 straight victories.

That opponent — cheekily calling itself “The Master” — was later revealed by DeepMind to have been an updated AlphaGo.

“Even that was not AlphaGo’s best performance,” Gu Li, a past national champion, told Chinese state media last week.

“It would be very hard for Ke to play against it, but then again, Ke has also been working extremely hard to change his methods in preparation. I hope he can play well.”

Go involves two players alternately laying black and white stones on a grid. The winner is the player who seals off the most territory.

AlphaGo uses two sets of “deep neural networks” containing millions of connections similar to neurons in the brain.

It is partly self-taught — having played millions of games against itself after initial programming.

by Dan Martin

© 2017 AFP

Comment: This game is the battle of week. 

4444

Maria Sharapova: The Letter in Rome: 

4444

Cannes: Bella Hadid:

4444

North Korea: situation Conflicts: 

North Korea’s second missile launch in a week provokes international outcry

Pyongyang’s increasing missile and nuclear capabilities are raising concerns in Washington, Tokyo and Seoul. The totalitarian regime is on a collision course with the US and its allies on the key issue of security.

Last week’s missile test raised the possibility of new UN sanctions

North Korea test-fired a medium-range ballistic missile that traveled about 500 kilometers (310 miles) Sunday, just one week after a previous launch provoked international condemnation and threats of new sanctions from the United Nations.

Sout Korea’s new President Moon Jae-In called an emergency meeting of his National Security Council to discuss the North’s latest missile test, according to the Yonhap news agency.

“Our military is closely monitoring signs for additional provocation by the North Korean military and we are keeping a full military readiness,” a statement said.

The South Korean Foreign Ministry called the lauch “reckless and irresponsible.”

Japanese Prime Minister Shinzo Abe said he will raise the issue of North Korean missile launches at the Group of Seven leaders’ summit in Italy this month.

It was not immediately clear what type of missile was launched Sunday, but it did not have the range of the Hwasong-12 intermediate-range missile fired on May 14. That missile traveled some 700 kilometers further than any previous ballistic missile launched by Pyongyang,

The North claims the Hwasong-12 could carry a nuclear warhead.

Analysts said the missile represented a significant advancement in the North’s weapons capabilities as it continues efforts to develop an intercontinental ballistic missile (ICBM) capable of delivering a nuclear warhead to the continental United States.

The missile launches and the threat of a new nuclear test have ratcheted-up tensions with the US government. President Donald Trump has vowed that an ICBM launch by the North “won’t happen.”

Pyongyang has long had medium range missiles that can reach targets across South Korea and Japan.

US warns others

With a reported range of 4,500 kilometers, the Hwasong-12 also puts US bases on the Pacific island of Guam within reach.

The UN Security Council held a closed-door meeting last Tuesday to discuss harsher sanctions against Pyongyang after last weekend’s missile test.

Nikki Haley, Washington’s ambassador to the UN, said the US and China are working on a new sanctions resolution and warned that all countries must take more aggressive measures against Pyongyang or face measures themselves.

“We all have to send a sign to North Korea, and that is: ‘No more. This is not playtime. This is serious. These threats are not welcome,'” Haley told reporters.

“If you are a country that is supplying or supporting North Korea, we will call you out on it,” Haley said.

The North has insisted that it needs missiles and nuclear weapons to deter any attack by the US.

The North Korean state newspaper Minju Joson threatened more launches on Sunday.

“If the US persists in confrontation with the DPRK (North Korea), the latter will show how the crime-woven history of the US is put to an end,” the statement said.

“Many more ‘Juche weapons’ capable of striking the US will be launched from this land. This is the DPRK’s answer to the Trump administration,” it said, referring to the national philosophy of “Juche” or self-reliance.

bik/sms (AFP, AP, Reuters, dpa)

4444

Tennis: ATP: Rome: Finally the End of Road:  Zverev vs Djokovic: Today in Rome:

Ο Djokovic έδειξε την δύναμη του και έλιωσε κυριολεκτικά τον Thiem.

Τον κονιορτοποίησε στο χωμάτινο τερέν.

Είδαμε έναν Djokovic από τα παλιά.

Διαστημικό τέννις.

Ο Thiem προσπάθησε, αλλά δεν ήταν η μέρα του.

Σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να έχεις ποιότητα και διάρκεια.

Ο Thiem δεν έκανε ούτε ένα Break.

Διαφορετικό στιλ παιχνιδιού ο Djokovic από τον Nadal.

Ο Thiem αν είναι καλός μαθητής, θα τον ξαναδούμε.

Ο Djokovic θεωρεί τη Ρώμη, δική του περιοχή. Όπως ο Nadal τη Μαδρίτη.

Alexander Zverev: He won Isner with three breaks.

Alexander is very big talent.

Παρακολουθώ τον Zverev από την αρχή.

Μεγάλο ταλέντο που δεν κρύβεται, αλλά πρέπει και να δουλέψει.

Χωρίς δουλειά το ταλέντο χάνεται.

Ο Isner είναι εξπέρ στο σερβίς. Σήμερα είναι ο Νο1 στο σερβίς.

Το παιχνίδι με τον Djokovic θα είναι ένα σπουδαίο μάθημα για τον Zverev.

Άσχετα με το αποτέλεσμα.

Το να παίζει σε τελικό σε ATP 1000 είναι είδη μια μεγάλη επιτυχία.

Ο Zverev έχει νικήσει το Djokovic  το 2015 σε γρασίδι.

Ο τελικός αυτός, θα είναι η δεύτερη φορά που θα παίξουν αντίπαλοι.

Και φυσικά σε σπουδαιότητα, δε συγκρίνεται με το πρώτο παιχνίδι.

Ο Djokovic θέλει το τρόπαιο και το θέλει πολύ.

Θα προσπαθήσει να παίξει πολύ καλά.

4444

20/05/2017

4444

Versace OfficiaL: the Bra: 

Σε αυτή την φωτογραφία, το σουτιέν είναι κανονικό ρούχο. Όχι εσώρουχο.

Αυτό μου αρέσει και γι’ αυτό την δημοσιεύω.

Αυτοί που τράβηξαν την φωτογραφία, δε το γνωρίζουν, ότι το σουτιέν είναι κανονικό ρούχο.

Αλλιώς θα το έβλεπα παντού. Ως ρούχο. 

Ήρθε η ώρα το Σουτιέν, να γίνει κανονικό ρούχο.

Η μόδα, είναι κάτι περισσότερο από ύφασμα.

Έχει 4 χαρακτηριστικά.

Ύφασμα, Χρώμα, Αισθητική και φυσικά το ανθρώπινο σώμα με ότι αυτό σημαίνει.

4444

Science: 17 Equations That Changed the World: 

Σχόλιο: Όταν η Κβαντική Φυσική, από το τίποτα παράγει ενέργεια, πως ένας ιερέας θα την ανταγωνιστεί; 

Προσέξτε, δε θίγω την έννοια του Θεού, αλλά το προσωπικό που υποτίθεται είναι σε επικοινωνία μαζί του. 

Μου αρέσει να μιλώ για την επιστήμη στους πάσης φύσεως ιερείς, ιερό δασκάλους και στους επιστήμονες για το Θεό. 

4444

Ο Δημοσιογράφος κλαιγόταν στον Γιαννάκη για την διαιτησία! 

Αν ο Σπανούλης είναι Θεός, τι τη χρειάζεσαι την διαιτησία; 

4444

«…Ο Καρδινάλιος προειδοποίησε τον Γαλιλαίο ότι η άποψη του ήταν λάθος και ότι πρέπει να την εγκαταλείψει.

Αμέσως μετά, μάλιστα ταυτοχρόνως, εμπρός σε μένα και τον μάρτυρα, και με την παρουσία του Καρδινάλιου, ο Γραμματέας στο όνομα του Πάπα και της Ιεράς Εξέτασης διέταξε τον Γαλιλαίο, ο οποίος ήταν ακόμη παρών, να εγκαταλείψει την πεποίθηση του ότι ο Ήλιος είναι ακίνητος και η Γη κινείται και από εδώ και στο εξής να μην την πιστεύει, διδάσκει και υπερασπίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προφορικό ή γραπτό. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ιερά Εξέταση θα προχωρήσει στις δέουσες διαδικασίες.

Ο Γαλιλαίος συμφώνησε να υπακούσει.. ».

Απόσπασμα από τα πρακτικά της Ιεράς Εξέτασης, 26 Φεβρουαρίου 1616.

Αυτή είναι η πρώτη πολύ σοβαρή υπόδειξη της Ιεράς Εξέτασης στον Γαλιλαίο. 

Η μεγάλη δίκη, θα γίνει το 1633.

Σειρά Βιβλίων: Οι Μεγάλες δίκες: Ή δίκη του Γαλιλαίου.

4444

Tennis: Rome ATP: Thiem vs Djokovic: Today in Rome: 

Do you remeber this? Do you? 

4444

Εχτές άνοιξα την τηλεόραση για να δω τον Ολυμπιακό, όπως έκανα και στο κρίσιμο  4ο παιχνίδι.

Μάλιστα όταν πήγα στην κουζίνα στον νεροχύτη, φώναξα, όλα θα κριθούν στο 2ο ημίχρονο και αυτό σήμαινε ότι δεν ανησυχώ για το πρώτο.

Εκεί λοιπόν που όλα πήγαιναν σωστά, έγινε το φονικό!

Άκουσα τον μαλάκα τον δημοσιογράφο, να φωνάζει και να λέει με πάθος: Αυτά τα κάνει μόνο ο Σπανούλης ο Θεός.

Σπανούλη είσαι Θεός; Διότι αν είσαι, να έρθουμε να σε προσκυνήσουμε!

Την Κυριακή θα μάθουμε, αν ο Σπανούλης είναι Θεός.

Εγώ δεν πιστεύω Σπανούλη ότι είσαι Θεός.

Καλό είναι να πάρετε άλλο δημοσιογράφο να σας μεταδίδει τα παιχνίδια.

4444

Μία εφημερίδα σήμερα, δίνει προσφορά το βιβλίο Η δίκη του Γαλιλαίου από την σειρά Οι Μεγάλες Δίκες.

Σας συνιστώ να το πάρετε. Αν θέλετε να μάθετε πως ο Γαλιλαίος καταδικάστηκε και το περιβάλλον μέσα στο οποίο έδρασε, να το πάρετε.

Ξέρετε δεν ήταν μόνο ο Γαλιλαίος που η Ιερά εξέταση και η Καθολική εκκλησία κυνήγησαν εκείνη την περίοδο.

Υπήρξαν και άλλοι.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε την εφημερίδα και να πάρετε το εξαιρετικό βιβλίο.

Να μάθετε αν έγινε πραγματικά η επιστημονική επανάσταση.

4444

A-Bomb vs H-Bomb:

4444

Cloudy days: Cauda and Flumen:

4444

USA: Make America gReat Again:

Opinion: Why affordable housing needs to be a right, not a privilege.

Opinion: Why affordable housing needs to be a right, not a privilege

It’s time to ensure that no American has to worry about where they and their families will sleep tonight, says housing consultant James Stockard.

There’s a lot of talk these days about how we can make America great again, with politicians, academics and journalists looking for the answers in areas that include increased defense spending, infrastructure investment and job programs. But after spending nearly 50 years consulting on housing at the local, state and national levels, I believe there’s one cornerstone element of a great nation that is being overlooked: decent, affordable housing. Roughly 19 million households in the US earn incomes that are low enough to qualify for housing assistance, but only 24 percent of them receive support because there simply aren’t enough affordable housing units or vouchers.

The US needs to declare a basic right to affordable housing, and then deliver it to the people. This may seem like a dramatic idea. Then again, so was the notion that women be allowed to vote in 1920, or that African-American children be entitled to go to the same schools as white children in 1954, or that people of the same gender be legally permitted to marry in 2014. When America is at its best, when we are truly great, we’ve shown that we are a nation that continues to expand its citizens’ rights and protect their newly-recognized rights.

It’s fiscally smart. Providing permanent housing is, by far, the least expensive way to provide shelter for those who need it, as shown in a nine-city study from the Lewin Group (and research by the US Department of Housing and Urban Development, the National Alliance to End Homelessness and other groups). Without it, people end up in overcrowded apartments, homeless shelters, hospitals, institutions for the mentally or physically disabled, jails or on the street. Each of these alternatives costs taxpayers substantially more than paying for permanent places to live. For example, $10,000 in public funding covers 10+ months of permanent affordable housing — but only 6+ months in a shelter or one week in a hospital.

It’s socially responsible. Over the course of 40 years as a commissioner of my local public housing authority in Massachusetts, I’ve learned that people who struggle with housing frequently have little time to do anything else. They’re constantly worrying about how to cover the rent, or where they’ll sleep, or what they can do fight off an impending eviction. I’ve heard hundreds of stories from desperate men and women appealing for “emergency admission” because they had lost their job, or were escaping an abusive relationship, or were asked to leave a family member’s home after doubling up with them for six months. (Read Evicted by sociology professor Matthew Desmond for gut-wrenching stories of housing instability in Milwaukee.) As a result, people without stable housing have little time or energy to contribute to their communities.

It gives children a good start in life. The typical child in a family without permanent housing changes schools three or more times a year, according to the National Law Center on Homelessness and Poverty. This means every year they must adjust to three (or more) different teachers, curriculums, school cultures, and groups of classmates. What are the chances that a child will flourish under these circumstances? Some will succeed despite the odds, but most won’t.

A right to housing is a given in much of the rest of the world. It was part of the Universal Declaration on Human Rights, an international commitment that was adopted by the United Nations in 1948 and signed by 130 nations (including the US). South Africa and more than 50 other nations state a person’s right to housing in their constitutions. Most European countries affirm this principle, either in writing or in practice.

Recently, I spent six months in Scotland studying their housing programs and spoke to more than 50 government officials, nonprofit developers, community advocates and academic experts. With each person, I asked: “Is there an assumption in Scotland that it is a civic responsibility to make sure every person has a decent, affordable place to live?” Their answer was always some variation on “Well, yes, of course” — many of them were puzzled that I’d even had to ask. Backing up that assumed responsibility for housing, the government of Scotland committed three billion pounds, about $3.8 billion, in 2016 to build 50,000 new affordable homes over the next five years, a significant investment for a country with a population of 5.4 million, or about 1.7 percent of America’s.

Meeting the goal of an affordable place to live for every American faces two primary roadblocks: money and regulation. Right now, “affordable housing” allocations make up about 1.1 percent of the national budget, or $41.8 billion, and serve about one-quarter of the people who need assistance. So quadrupling that amount in order to cover everyone would bring it up to 4.4 percent, or $168 billion. This may seem like a large amount — but not when you consider that the US government already spends roughly $150 billion a year on the mortgage interest deduction clause in its tax code, which subsidizes homeownership for its wealthier citizens. The regulatory issues are trickier, because zoning and other local rules are often used to prevent the construction of affordable homes. In addition, the US Department of Housing and Urban Development (HUD) governs the housing industry, and in my decades of experience, it can be a nightmare for developers in towns and cities. Local politicians also face challenges in approving affordable housing developments when residents complain — out of fear and ignorance — that their property values will suffer. The NIMBYs usually win.

We need to come up with creative solutions to zoning problems. In Massachusetts, for example, the state’s Chapter 40B legislation allows developers of affordable housing to apply for exceptions to local zoning laws if ten percent of the community housing stock doesn’t already consist of affordable housing units. If the municipality rejects the application, the developer can appeal to a state board. The state board has overridden local zoning laws in 95 percent of the cases brought before it in the past 48 years, resulting in the construction of over 50,000 affordable homes. While the process is very slow and each development must be reviewed by many people at the local and state levels, complexes have eventually been built. Perhaps it’s time for a national Chapter 40B?

Americans are fortunate enough to live in one of the wealthiest countries on the planet; it’s time to commit to the principle that all of the nation’s citizens have the right to a decent home that is within their means. It’s one national investment from which we’ll all reap the dividends. My friend Clorae was a single parent with nine children, and she was lucky to find a home in public housing. Today those nine kids include a doctor, a professor, two schoolteachers and a local HUD official. Thanks in part to having a permanent, affordable home, Clorae was available to help her kids reach their full potential. Don’t we all want to live in a nation that assures the Cloraes among us have the opportunity to nurture these kinds of future citizens? Surely the hallmark of any great nation should be one in which no one — no elderly person, no person with a disability or chronic illness, no newly naturalized American, no person working full-time at a minimum wage job, and certainly no child — should wonder where they’ll sleep tonight.

4444

Το συμβούλιο του Survivor της Βουλής, ψήφισε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης:Σωστά, αφού δε φέρνουν πλέον νούμερα: 

ΣΚΑΙ: Survivor & Βουλή & Eurogroup: 

4444

19/05/2017

4444

Αλληλεπιδρώντας με το τίποτα. 

https://physicsgg.me/2017/05/19/αλληλεπιδρώντας-με-το-τίποτα/

Σκέδαση από το κβαντικό κενό

Οι πολωμένες ακτίνες γ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μελέτη της σκέδασης των φωτονίων από τα «εν δυνάμει» σωματίδια του κβαντικού κενού (ή αλλιώς σκέδαση Delbrück)

Μια από τις βασικές παραδοχές της κβαντικής θεωρίας είναι ότι το κενό, δηλαδή ο άδειος χώρος, στην πραγματικότητα μόνο κενό δεν είναι: βρίθει από σωματίδια που εμφανίζονται απρόβλεπτα και παύουν να υπάρχουν έπειτα από μια στιγμή. Σ’ αυτά τα εικονικά σωματίδια οφείλονται τα παρατηρήσιμα κβαντικά φαινόμενα, όπως η δύναμη Casimir και η σκέδαση Delbrück.

Ερευνητές από την Ιαπωνία βρήκαν τον τρόπο για να μετρήσουν με πρωτοφανή ακρίβεια την σκέδαση Delbrüc, ένα φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολο να απομονωθεί.

Η μέθοδός τους θα επιτρέψει να γίνουν λεπτομερέστατοι έλεγχοι στην θεωρία της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής (QED).

Η σκέδαση Delbrück έχει κάποιες ομοιότητες με την πιο γνωστή μορφή σκέδασης, της σκέδασης Rayleigh στην οποία οφείλεται το γαλάζιο χρώμα του ουρανού. Η σκέδαση Rayleigh προκύπτει από την αλληλεπίδραση των φωτονίων με τα δέσμια ηλεκτρικά φορτία στα μόρια της ατμόσφαιρας. Η σκέδαση Delbrück αντίστοιχα προκύπτει από την αλληλεπίδραση των φωτονίων με τα «εν δυνάμει» ζεύγη ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων παρουσία του πεδίου Coulomb από έναν ατομικό πυρήνα.

Το φαινόμενο της σκέδασης των φωτονίων από τα «εικονικά» σωματίδια του κβαντικού κενού παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, αλλά το φαινόμενο είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί, διότι πραγματοποιείται μαζί με άλλους τρεις τύπους σκέδασης – συμπεριλαμβανομένης και της σκέδασης Rayleigh.

Οι ερευνητές Koga και Hayakawa προτείνουν μια μέθοδο απομόνωσης και μέτρησης της σκέδασης Delbrück. Το κλειδί στην λύση τους είναι η χρήση πολωμένων ακτίνων γ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η κατάλληλη επιλογή της γωνίας σκέδασης, της πόλωσης και της ενέργειας των φωτονίων θα κάνει την σκέδαση Delbrück δυο τάξεις μεγέθους ισχυρότερη από τις τρεις άλλες μορφές σκέδασης.

Υποθέτοντας την χρήση κασσίτερου ως υλικού σκέδασης και μια πηγή ακτίνων γ υψηλής ροής όπως η ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) – μια εγκατάσταση υπό κατασκευή στην Ρουμανία – η ερευνητική ομάδα προβλέπει ότι η μέθοδος θα μπορούσε να διπλασιάσει την ακρίβεια που επιτεύχθηκε σε προηγούμενα πειράματα.

πηγή: https://physics.aps.org/synopsis-for/10.1103/PhysRevLett.118.204801

4444

Ο Κώστας Καραμανλής τσίμπησε το μάγουλο του Βενιζέλου στα έδρανα της βουλής.

 

Μάγουλο.

Μάτια.

Στόμα.

4444

Τσακαλώτος: 9 στους 10 βλέπουν Survivor τώρα και δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις. 

http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/18/parapolitiko-tsakalotos-entaseis-survivor_n_16688226.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001#

Αναφορά στο τηλεοπτικό παιχνίδι «Survivor» έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής.

«9 στους 10 βλέπουν Survivor τώρα και δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις», δήλωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Πέμπτη, ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα στην Βουλή. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ αίτημα ονομαστικής επί της αρχής και για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου θα κατέθεταν επίσης η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

4444

Λειψανολατρεία: Τα απομεινάρια μιας πίστης

Κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει ένα πούπουλο από το φτερό του αγγέλου Γαβριήλ, και ο Επίσκοπος του Μάιντς έχει μια φλόγα από την καιόμενη βάτο του Μωϋσή. Και  πώς συμβαίνει να έχουν θαφτεί στη Γερμανία δεκαοχτώ απόστολοι, τη στιγμή που ο Χριστός είχε μονάχα δώδεκα;» – Η φράση αποδίδεται στον Μαρτίνο Λούθηρο.  Αν έχει όντως ειπωθεί, πόσο επίκαιρη συνεχίζει να είναι σήμερα, 500 χρόνια αργότερα…

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης με την ασημένια προσωπίδα που τιμάται  με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας [αρχηγός κράτους άλλωστε κι αυτό όπως και το «άγιο φως»] αλλά και με αθρόα προσέλευση  προσκυνητών στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω,  είναι  χωρίς αμφιβολία, το [νεκρό] πρόσωπο της εβδομάδας. Το θέμα συζητιέται σε όλα τα Μέσα.

Πολλοί παρατηρητές του φαινομένου, έσπευσαν να παρομοιάσουν  την προθυμία των πιστών να προσκυνήσουν ένα άψυχο σώμα, νεκρό εδώ και αιώνες με την προσκόλληση των πρωτόγονων λαών στους νεκρούς προγόνους τους. Δεν είναι όμως μόνο οι πρωτόγονοι λαοί που προσκυνούν και λατρεύουν  νεκρά σώματα.

Στην Ευρώπη η λατρεία των λειψάνων είναι πολύ δημοφιλής. Υπάρχει για παράδειγμα, το αίμα του «Αγίου Ιανουαρίου» [San Gennaro] που λέγεται ότι υγροποιείται τρεις φορές τον  χρόνο. [Εκτός από το 1939, το 1980 και πέρσι].

Υπάρχουν μερικά κεφάλια του Ιωάννη του Βαφτιστή [κανείς δεν αμφισβητεί καν τη γνησιότητά τους, είναι όλα αληθινά] καθώς και τέσσερα σώματα, σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, που αποδίδονται στην «Αγία Λουκία», μια πολύ αγαπημένη αγία των λαών της Βόρειας Ευρώπης αν και όχι τόσο διάσημη στα Βαλκάνια. [Πόσο μπροστά ο Λούθηρος…]

Ο San Genaro σε mural [πάσα ομοιότητα είναι συμπτωματική]. Δικό μου: Στον Τσίπρα μοιάζει.

Στη γειτονική μας  Ιταλία , την έδρα της Καθολικής θρησκείας, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.468 «άγιοι χώροι» όπου φυλάσσονται  λείψανα. Μόνο στο Βατικανό υπάρχουν περισσότερα από χίλια λείψανα σε ειδικό φυλακτήριο [!]. Το 1950 ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ έκανε τη θριαμβευτική ανακοίνωση ότι μετά από δέκα χρόνια ανασκαφών, βρέθηκε επιτέλους ο τάφος του αποστόλου Πέτρου! Πού ήταν παρακαλώ; Κάτω από το Βατικανό!

Το 1968 μάλιστα, ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ επιβεβαίωσε ότι όντως πρόκειται περί των «θνητών λειψάνων του Αγίου Πέτρου, τα οποία αξίζουν όλη την αφοσίωση και την ευλάβειά μας».

Όλες οι φωνές [της λογικής και της επιστήμης] που εξέφραζαν έντονες επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις [όπως του Καθολικού αρχαιολόγου Αντόνιο Φερούα ο οποίος έλαβε μέρος στις ανασκαφές του Βατικανού ή του Καρδινάλιου Πουπάρ το 1991] κατασιωπήθηκαν.

Σύμφωνα με το Καθολικό περιοδικό 30 giorni, ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ όπως και ο προκάτοχός του Πίος ΙΑ΄, «είχε πάνω του λείψανα της αγίας της Λιζιέ». Ο Παύλος ΣΤ΄ «είχε ένα δάχτυλο του αποστόλου [Θωμά] στο τραπέζι του γραφείου του» και ο Ιωάννης Παύλος Β΄ «έχει, στη δική του κατοικία, μέρη από τη . . . σορό» του «Αγίου Βενέδικτου» και του «Αγίου Αντρέα». Όχι ότι άδειασε κιόλας η Ιταλία από λείψανα με την παραχώρηση του σκηνώματος  από τη Βενετία στην Αθήνα…Να τα λέμε κι αυτά.

Έχει κάποια χριστιανική βάση η λειψανολατρεία;

Φαίνεται ότι η λατρεία για τα λείψανα δεν προέκυψε αμέσως μετά τον θάνατο των αποστόλων αλλά αρκετές δεκαετίες ίσως και αιώνες αργότερα. Σημειωτέον ότι η Αγία Γραφή που ολοκληρώθηκε γύρω στο 98 μ.Χ., δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της, κάποια περίπτωση λατρείας λειψάνων. Ούτε καν του μάρτυρα Στέφανου που θανατώθηκε δια λιθοβολισμού μπροστά σε τόσον κόσμο όπως περιγράφεται στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης: Πράξεις.

Ούτε ένας χριστιανός δεν σκέφτηκε να κόψει ένα κομμάτι από τον μάρτυρα, ένα δάχτυλο για παράδειγμα και να το ’χει στο σπίτι του, όπως ο Πάπας Παύλος ΣΤ’. Πότε βρέθηκε το σώμα του κι άρχισε να του αποδίδεται  λατρεία;  Μόλις στις αρχές του 5ου μ.Χ. αιώνα, σύμφωνα πάντα με τους θρύλους της Ορθοδοξίας. 

Μήπως υπάρχει κάποια αναφορά σε λατρεία λειψάνων σε παλαιότερα βιβλία της Αγίας Γραφής όπως στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης; Ούτε καν.

Το μόνο επιχείρημα το οποίο μπορούν  ίσως να επικαλεστούν όσοι προσκυνούν τα λείψανα είναι το θαύμα με τα κόκκαλα του νεκρού προφήτη Ελισαιέ. Πολύ συγκεκριμένα, το περιστατικό στην Αγία Γραφή αναφέρεται ως εξής: «Ύστερα πέθανε ο Ελισαιέ και τον έθαψαν. Και ληστρικές ομάδες Μωαβιτών εισέβαλλαν τακτικά στη χώρα, όποτε έμπαινε ο χρόνος. Και καθώς έθαβαν έναν άνθρωπο, είδαν τη ληστρική ομάδα. Αμέσως έριξαν τον άνθρωπο μέσα στον τάφο του Ελισαιέ και έφυγαν. Και μόλις ο άνθρωπος άγγιξε τα κόκαλα του Ελισαιέ, ήρθε στη ζωή και στάθηκε στα πόδια του» [2 Βασιλέων 13:20,21.]

Πουθενά βέβαια, δεν αναφέρεται ότι ακολούθησε λατρεία ή απόδοση ευλαβικού σεβασμού έστω, στα οστά του προφήτη. Απ΄ό,τι φαίνεται, τον ξαναέθαψαν.

Ούτε λάρνακα ούτε κόκκινο μαξιλαράκι ούτε ασημένια προσωπίδα. Σε ολόκληρη την Αγία Γραφή δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο που να αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Συμπέρασμα από τον  Ωριγένη: «Είναι συνεπώς μάταιο ν’ αναζητήσωμε στην Παλαιά Διαθήκη δικαιολογία για τη λατρεία των λειψάνων· και στην Καινή Διαθήκη δεν δίδεται πολλή προσοχή στα λείψανα. . .».

Πώς φτάσαμε στη λατρεία των λειψάνων;

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη Βίβλο κι εφόσον  οι πρώτοι χριστιανοί δεν την συνήθιζαν, πώς καθιερώθηκε η λειψανολατρεία ως έκφραση πίστης και ευλάβειας ;

Τα λείψανα ως αντικείμενο λατρείας άρχισαν να εμφανίζονται -μαζί με την καθιέρωση αγίων και άλλα δογματικά θέματα- από τον 2ο μ.Χ. αιώνα κι έπειτα.

Κάπου ανάμεσα στις αρχές του 2ου αιώνα και τη Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ.  Κι ενώ λογικά θα έπρεπε να λιγοστεύουν με τα χρόνια, αντίθετα, αυξάνονται και πληθύνονται.

Θρησκευτικοί αλλά και οικονομικοί , ενίοτε και πολιτικοί λόγοι εδραίωσαν μέσα στους αιώνες, τη λατρεία των λειψάνων καθιστώντας την μια ακμάζουσα επιχείρηση.

Μια καίρια στιγμή στην ιστορία της λειψανολατρείας ήταν όταν o εκκλησιαστικός πατέρας και συγγραφέας Θεοδώρητος, ο πρώτος θεολόγος της χριστιανικής λειψανολατρείας, είχε τη φαεινή ιδέα ότι δεν χρειάζεται το λείψανο να είναι ένα ακέραιο σώμα. Ακόμη και μικρά τμήματα του νεκρού σώματος  έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα!

[“Τεμαχισμένα σώματα—ολόκληρη η δράση της θείας χάριτος!” ] Οπότε, μπορούσε κάλλιστα  ένα σκήνωμα να τεμαχιστεί και τα «θαυματουργά» μέλη να μοιραστούν!  Χρυσές δουλειές! Χέρια, πόδια, κάρες… όλα πλέον γίνονταν δεκτά με…τιμές! Σε βαθμό που το 386 μ.Χ., ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος εξέδωσε ειδικό νόμο ενάντια στην πώληση και το εμπόριο λειψάνων.  Από τον 4ο  αιώνα έως τη Μεταρρύθμιση πάντως, τα λείψανα γνώρισαν δόξες, τα κέρδη μεγάλωναν, ιδιαίτερα δε τον 12ο  και 13ο  αιώνα, ο τζίρος έφτασε στα ύψη!

«Κανένας προσκυνητής δεν γύριζε από την Ανατολή με άδεια χέρια. Η ευλάβεια συνδυαζόταν με την κερδοσκοπική προσδοκία. Τα κειμήλια μεταπουλιόνταν σε αστρονομικές τιμές στα ευρωπαϊκά μοναστήρια κι εκείνα με τη σειρά τους μεταβάλλονταν σε πακτωλό αργυρολογίας.

Κι όταν στο χρηματιστήριο των ιερών κειμηλίων εξαντλήθηκαν τα δάκρυα τής Παναγίας -είχαν κυκλοφορήσει στη χριστιανική οικουμένη τόννοι ολόκληροι- και τα φτερά των αγγέλων και τα γένεια τού Ιησού καί τα εργόχειρα τής Παναγίας, άρχισε το εμπόριο των αγίων λειψάνων, που προσφέρονταν σε απίστευτη ποικιλία.» – «Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα» του Κυριάκου Σιμόπουλου, κεφάλαιο: «Κειμήλια και Λείψανα».

Οι αυτοκράτορες ήθελαν ένα μικρό οστό στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους [status symbol] ή μαζί τους στη μάχη [φυλαχτό]. Απομεινάρια μιας πίστης που είχε ανάγκη να βλέπει και να αγγίζει κάτι  κι ας ήταν νεκρό από αιώνες.

Κι ενώ η ανθρωπότητα βγήκε κάποια στιγμή από τον Μεσαίωνα, η θρησκευτική κατήχηση κρατάει τους πιστούς ακόμη εκεί, σε αυτήν την περίοδο της Ιστορίας. Στη λειψανολατρία. Μπορεί να πει δε κανείς ότι τους κρατά με νύχια και με δόντια. Κατά κυριολεξία.

Λειψανοθήκη που περιέχει ένα δόντι [!], στάχτες και μαλλιά του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη (Museo e Tesoro del Duomo di Monza) της ιταλικής πόλης Μόντσα. Η κάτω σιαγόνα με τα δόντια φυλάσσεται ξεχωριστά.

Η Δεύτερη Σύνοδος του Βατικανού επιβεβαίωσε ότι, «σύμφωνα με την παράδοσή της, η Εκκλησία αποδίδει λατρευτικό σεβασμό στους αγίους και τιμά τα αυθεντικά τους λείψανα και τις εικόνες τους». (Διάταγμα για τη Θεία Λειτουργία [Constitution “Sacrosanctum Concilium” sulla sacra Liturgia] από Τα Πρακτικά της Β΄ Συνόδου του Βατικανού [I Documenti del Concilio Vaticano II], 1980). «Τα διαπρεπή λείψανα, καθώς επίσης και αυτά που τιμούνται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων» αναφέρονται στον Κώδικα του Κανονικού Δικαίου (Codex Iuris Canonici), που εξέδωσε ο Ιωάννης Παύλος Β΄ το 1983. (Κανόνας 1190).

Η Ορθοδοξία δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω… Έχει και εκείνη τα λείψανά της.  Τα λείψανα των αγίων Σπυρίδωνα, Διονυσίου και Γεράσιμου έχουν πιάσει τα πόστα στα Επτάνησα, ένα σε κάθε νησί. Του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα.  Στην Πάτρα, εννοείται ότι υπάρχει η κάρα του αγίου Ανδρέα[το δεξί του χέρι όμως είναι στο Άγιον Όρος]. Στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στο Βατοπέδι, βρίσκεται και το δεξί χέρι του Χρυσόστομου μαζί με την κάρα του. Το δεξί χέρι της Αγίας Αικατερίνης  επίσης , φυλάσσεται και αυτό στο Βατοπέδι [σαφής προτίμηση στα δεξιά χέρια].

Εκτίθενται και προσκυνούνται  χωρίς να τους ρωτήσει κανείς

Ένας  παράγοντας  βέβαια που συνέβαλε σημαντικά στη διάδοση της λειψανολατρείας, ήταν ότι οι ίδιοι οι άγιοι αποδείχτηκαν πολύ συνεργάσιμοι και καλόβολοι. Όντας  νεκροί από αιώνες, δεν έφεραν καμία αντίρρηση στο να τους τεμαχίσουν, να τους στολίσουν  και να τους εκθέτουν  για προσκύνημα. Εξυπνάδες; Όχι ακριβώς. Υπάρχει ένα θέμα εδώ. Ηθικής φύσεως. Άραγε οι ίδιοι οι άγιοι [ως ταπεινοί χριστιανοί]  θα συμφωνούσαν να τους προσκυνούν οι συγχριστιανοί τους , να τους κρεμάνε τάματα και να στήνεται ένα ολόκληρο εμπόριο από φυλαχτά και κάθε είδους αναμνηστικά γύρω από το νεκρό σώμα τους;

Ίσως να αντιδρούσαν όπως ο απόστολος Παύλος και ο Βαρνάβας οι οποίοι σε κάποιο ιεραποστολικό ταξίδι τους στην Κύπρο, παραλίγο να γίνουν αντικείμενα λατρείας των ντόπιων που τους πέρασαν για θεούς, για τον Δία και τον Ερμή και θελησαν να τους  προσκυνήσουν… Η συνέχεια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αγίας Γραφής, Πράξεις 14: 8-18… «Ωστόσο, όταν οι απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος το άκουσαν αυτό, έσκισαν  τα εξωτερικά τους ενδύματα και πήδησαν μέσα στο πλήθος, φωνάζοντας   και λέγοντας: “Άντρες, γιατί κάνετε αυτά τα πράγματα; Και εμείς είμαστε άνθρωποι που έχουμε τις ίδιες αδυναμίες με εσάς, και σας διακηρύττουμε τα καλά νέα για να στραφείτε από αυτά τα μάταια πράγματα στον ζωντανό Θεό, ο οποίος έκανε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα και όλα όσα υπάρχουν σε αυτά…”. Λέγοντας δε αυτά τα πράγματα, μόλις και μετά βίας συγκράτησαν τα πλήθη από το να θυσιάσουν σε αυτούς.»

Και οι άγιοι-λείψανα, αιώνες  μουμιοποιημένοι κάτω από τις προσωπίδες, αν είχαν φωνή να μιλήσουν, ποιος ξέρει τι θα έλεγαν; Πιθανόν να αναφωνούσαν: «Τι κάνετε εκεί; Γιατί με προσκυνάτε; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να με εκθέτετε νεκρό/ή; Πού στην ευχή είναι το δεξί μου χέρι;»

Σχόλιο: Θα γράψω, αυτό που γράφω, ο Θεός δεν είναι ψιλικατζής. Δεν είναι μπακάλης.

4444

Manuela Carmena: 

Η δήμαρχος Μαδρίτης τρομοκρατεί το κατεστημένο υιοθετώντας Κοινωνική Οικονομία

Από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

http://tvxs.gr/news/blogarontas/i-dimarxos-madritis-tromokratei-katestimeno-yiothetontas-tin-koinoniki-oikonomia?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=228260

Η σούπερ γιαγιά» αριστερή δήμαρχος Μαδρίτης τρομοκρατεί το κατεστημένο υιοθετώντας την Κοινωνική Οικονομία  Μετά την ανακοίνωση  της δημάρχου  της Βαρκελώνης  – της 42χρονης ακτιβίστριας  Άντα Κολάου –  ότι θα κυκλοφορήσει Τοπικό Εναλλακτικό Νόμισμα παράλληλα με το ευρώ, για την ανάπτυξη του τοπικού εναλλακτικού εμπορίου και της κοινωνικής οικονομίας, την σκυτάλη πήρε η φοβερή γιαγιά των αγανακτισμένων της πλατείας Μανουέλα Καρμένα που έγινε δήμαρχος Μαδρίτης.

Η «πασιονάρια των αγανακτισμένων»,  αφού εξυγίανε τα οικονομικά του δήμου, μείωσε εντυπωσιακά το χρέος που κληρονόμησε από τη δεξιά, ακύρωσε πάνω από 2.000 διαταγές εξώσεων και γλίτωσε 70 οικογένειες που ζουν σε εργατικές κατοικίες  σε βάρος των οποίων υπήρχαν διαταγές έξωσης, προχωρά στην οικονομική, νομική και θεσμική υποστήριξη της Αλληλέγγυας,  Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας, με βάση τις Ηθικές Τραπεζες, τα πανεπιστήμια και τις συλλογικότητες των γειτονιών, έξι χρόνια μετά το Κίνημα των Αγανακτισμένων 15Μ, υιοθετώντας στην πράξη τις προτάσεις του «για μια άλλη οικονομία».

Η δημοτική αρχή της Μαδρίτης θεσμοθέτησε το Συμβούλιο Αλληλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι   της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης, των Πανεπιστημίων Κομπλουτένσε και Κάρλος Γ’,  της περιφερειακής ομοσπονδίας  συλλογικοτήτων από τις γειτονιές της Ισπανικής πρωτεύουσας, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγώνα ενάντια στην Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό,  της Εθνικής Ομοσπονδίας Ελεύθερων Επαγγελματιών, των εργαζομένων στις  Κοινωνικές Επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς αλλά και … του υπουργείου Οικονομίας!

Ο δήμος Μαδρίτης πρωτοστάτησε στην διοργάνωση του 1ου συνεδρίου Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας το Μάρτιο, με εντυπωσιακή συμμετοχή συλλογικοτήτων και το φθινόπωρο θα οργανώσει την 4η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας.

Αν η κίνηση της Βαρκελώνης προκάλεσε πανικό στην Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας η οποία προειδοποίησε με έντονο τρόπο την νέα δήμαρχο  να μην ¨κοψει¨ τοπικό νόμισμα, χαρακτηρίζοντάς το «ανεπιθύμητο» και «αδύνατο,» η υιοθέτηση στην πράξη της «άλλης οικονομίας» του Κινήματος των Αγανακτισμένων 15Μ από την δήμαρχο Μαδρίτης τρομοκρατεί το κατεστημένο. Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή ο αντιδήμαρχος οικονομικών και οικονομίας Κάρλος Σάντσεθ Μάτο δήλωσε: «Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αποτελεί έναν από τους πολιτικούς άξονες της δημοτικής αρχής.

Θέτει τα άτομα μπροστά στο οικονομικό όφελος σε σχέση με το καπιταλιστικό σύστημα, γιατί οι πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας δημιουργούν πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρήσεις άλλου τύπου, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 75% των ατόμων που απασχολούνται σε αυτές έχουν συμβόλαια εργασίας αορίστου χρόνου. Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα η κοινωνική οικονομία λειτουργεί ως μαξιλάρι. Δεν απαντά με τον ίδιο τρόπο σε μια κατάσταση οικονομικής κρίσης ένας συνεταιρισμός όπως μια ανώνυμη εταιρεία ή μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.»

Σύμφωνα με τον Κάρλος Σάντσεθ Μάτο ο δήμος της Βαρκελώνης προωθεί ήδη σε συνεγασία με κοινωνικές συλλογικότητες 18  σχέδια Αλληλέγγυας,  Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας,  τα οποία, εκτός των άλλων, θα χρηματοδοτηθούν με 4,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Urban Innovative Actions της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο δήμος θα συνεισφέρει με 1,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να στηρίξει το κοινωνικό κεφάλαιο των κοινωνικών συνεταιρισμών και θα χορηγήσει μικροπιστώσεις.Η χρηματοδότηση από τον δήμο της Μαδρίτης μπορεί να φθάνει στο 50% του κεφαλαίου ή της αύξησης του κεφαλαίου της κάθε πρωτοβουλίας, με όριο τα 4.000 ευρώ ανά μέλος ή τα 70.000 ευρώ ανά επιχείρηση Αλληλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας.

Στόχος η δημιουργία περισσότερων από 1.000 θέσεων εργασίας σε τέσσερα διαμερίσματα του δήμου μέσα στην επόμενη 3ετία, με άξονα την κινητικότητα, τη διατροφή, την ανακύκλωση και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ο δήμος για να στηρίξει την χρηματοδότηση της Αλληλέγγυας,  Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας έκανε συμφωνίες με πέντε χρηματοοικονομικά κοινωνικά και αλληλέγγυα ιδρύματα και ηθικές τράπεζες όπως οι: Fiare Banca Etica, Laboral Kutxa, Triodos Bank, Coop75 και Elkargi. Οι Ηθικές Τράπεζες θα δίνουν μικροπιστώσεις 3.000 ευρώ με αποπληρωμή σε βάθος τριετίας και πενταετίας και τόκο Euribor 3,5%, χωρίς περίοδο χάριτος.

Ποια είναι η φοβερή γιαγιά των αγανακτισμένων της πλατείας που έγινε δήμαρχος Μαδρίτης

Κομμουνίστρια επί Φράνκο, γλίτωσε το 1977 από τρομοκρατική επίθεση ακροδεξιών παραστρατιωτικών, εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιέρεια κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σώμα και ακτιβίστρια των Indignados. Η φοβερή γιαγιά των αγανακτισμένων της πλατείας, η 73χρονη  πρώην δικαστικός Μανουέλα Καρμένα, υποψήφια του σχηματισμού  Ahora Madrid («Ποδέμος», «Πλατφόρμα εναντίον των εξώσεων», οι κινηματικοί «Νέοι χωρίς Μέλλον» – γέννημα θρέμμα των «Αγανακτισμένων» της Πλάθα ντελ Σολ, Equo – οικολόγοι, οργάνωση πολιτών Ganemos Madrid και πολλά μεμονωμένα στελέχη της Ενωμένης Αριστεράς – Izquierda Unida) έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το δήμο της Μαδρίτης που ήταν κατεξοχήν φρούριο  της δεξιάς και εκλέχτηκε δήμαρχος Μαδρίτης και με την στήριξη των σοσιαλιστών του PSOE.

Παρόλο που στις δημοτικές εκλογές η Μανουέλα Καρμένα ήρθε οριακά δεύτερη σε ψήφους, την στήριξαν 29 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – 9 του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 20 του σχηματισμού της Μανουέλα Καρμένα Ahora Madrid- ψήφισαν υπέρ της, δίνοντάς της την απόλυτη πλειοψηφία των 57 δημοτικών συμβούλων της πόλης. Με την ανάληψη των καθηκόντων της, υποσχέθηκε να κάνει χρήση όλων των μέσων και των πόρων που διαθέτει ο δήμος για να σταματήσουν οι εξώσεις οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις για το στεγαστικό δάνειο. Δέσμευση την οποία κάνει πράξη. Είπε ακόμη  ότι θα τερματίσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάθεση κοινωφελών υπηρεσιών σε εργολάβους κι ότι ο δήμος θα παρέχει βασικές υπηρεσίες κοινής ωφελείας δηλαδή ρεύμα και νερό σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

H αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης, «ξαναχτύπησε» για να γλιτώσει  70 οικογένειες που ζουν σε εργατικές κατοικίες, σε βάρος των οποίων υπήρχαν διαταγές έξωσης. Η πρώην δικαστικός, Μανουέλα Καρμένα ακύρωσε τις διαταγές έξωσης και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες, που είχαν τεθεί σε κίνδυνο. Στα 72 της χρόνια η Μανουέλα Καρμένα θεωρείται «Πασιονάρια των Αγανακτισμένων» και «σούπερ γιαγιά» , όπως την αποκαλούν τα περισσότερα ΜΜΕ. «Θα είμαι δήμαρχος όλων των Μαδριλένων. Θα κυβερνήσω ακούγοντας τη φωνή σας. Θέλω να με φωνάζετε με το μικρό μου όνομα,» λέει.

Η νίκη της  Συλλογικής Βαρκελώνης και το παράλληλο Τοπικό Εναλλακτικό Νόμισμα 

Την κυκλοφορία τοπικού νομίσματος, παράλληλα με το ευρώ, για την ανάπτυξη του τοπικού εναλλακτικού εμπορίου και της κοινωνικής οικονομίας, ανακοίνωσε η δήμαρχος της Βαρκελώνης  η 42 χρονη ακτιβίστρια  Άντα Κολάου  (εκπρόσωπος της PAH – ένα κίνημα σε όλη τη χώρα που βοηθά τα θύματα των εξώσεων από τις τράπεζες). Αρχικά το project, που ήταν μια από τις  προεκλογικές υποσχέσεις της νέας δημάρχου, θα αφορά στις συνοικίες του ποταμού Besos που έχουν υποβαθμιστεί αρκετά, και ενδεχομένως μετά το 2018 να επεκταθεί και στην υπόλοιπη πόλη. Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας προειδοποιεί την δήμαρχο και ακτιβίστρια να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το «ανεπιθύμητο» και «αδύνατο». Ωστόσο, αξίζει να θυμίσουμε πως ανάλογες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία στη Χιρόνα, στο Μπιλμπάο, στη Σεβίλλη, στο Μπρίστολ, στην Τουλούζη, στην Σαρδηνία και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ευρώπης.

Στη Βαρκελώνη ο αριστερός συνασπισμός «Barcelona en Común» (Συλλογική Βαρκελώνη) με επικεφαλής την 42χρονη ακτιβίστρια  Άντα Κολάου  (εκπροσώπου της PAH – ένα κίνημα σε όλη τη χώρα που βοηθά τα θύματα των εξώσεων από τις τράπεζες) υποστηριζόμενος από το Podemos και τα περισσότερα κόμματα, ομάδες και συλλογικότητες της  εναλλακτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κέρδισε στις δημοτικές εκλογές τα κόμματα Convergencia i Unio (CiU) και Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), τα οποία τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάτι που συνιστά πλήγμα για το καταλανικό αποσχιστικό κίνημα. Σημαντικό ρόλο για αυτή την νίκη είχε η «Πλατφόρμα για την υπεράσπιση των μικροϊδιοκτητών και των ενοικιαστών» που απειλούνται με έξωση από τις τράπεζες και τα ισπανικά ΜΑΤ. Όπως και η υπόσχεση της Αντα Κολάου για άμεση αντιμετώπιση της «επείγουσας κοινωνικής κρίσης» που πλήττει την Βαρκελώνη, η οποία έχει 107.000 ανέργους και το ένα τρίτο των κατοίκων της βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

«Ζούμε σε μια εξαιρετική εποχή που απαιτεί γενναίες, δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αν είμαστε ικανοί να φανταστούμε μια άλλη πόλη, τότε έχουμε τη δύναμη να την μεταμορφώσουμε…» Η πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του δήμου Βαρκελώνης έκανε την εμφάνιση της μέσω μιας πλατφόρμας που ονομάζεται GuanyemBarcelona (Ας νικήσει η Βαρκελώνη), η οποία ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων της πόλης αποτελούμενη από διανοούμενους, εργαζόμενους  και ακτιβιστές στα τοπικά κινήματα.

Πηγή: kar.org.gr

4444

Winnie Harlow: 

Cannes: 

4444

Η Σουηδία σταματά την έρευνα εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ. 

Ελεύθερα θα μπορεί να μετακινείται ο Τζούλιαν Ασάνζ μετά την απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας να παύσει την εις βάρος του έρευνα για υπόθεση βιασμού.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/i-souidia-stamata-tin-ereuna-eis-baros-tou-tzoulian-asanz

Ελεύθερα θα μπορεί να μετακινείται ο Τζούλιαν Ασάνζ μετά την απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας να παύσει την εις βάρος του έρευνα για υπόθεση βιασμού. Το αδίκημα υποτίθεται πως είχε γίνει το 2010.

«Η επικεφαλής της έρευνας της σουηδικής εισαγγελίας Marianne Ny αποφάσισε σήμερα να μην συνεχίσει την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση κρατούσε τον Ασάνζ «αιχμάλωτο» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, από το 2012. 

Σημειώνεται ακόμη ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είναι ένα μέρος του σχεδίου για την έκδοσή του στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του στην υπόθεση των Wikileaks.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της είδησης μια φωτογραφία του Ασανζ να χαμογελά αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Λίγη ώρα μετά η βρετανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Ασάνζ μπορεί να συλληφθεί στο Λονδίνο. Ο λόγος είναι ότι εκκρεμείς εις βάρος του ένταλμα, καθώς ο “ένοικος” της πρεσβείας του Ισημερινού δεν είχε παρευρεθεί στη δίκη στις 29 Ιουνίου του 2012, ως όφειλε. 

4444

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ελικοπτέρου είναι τα 400 χλμ/ώρα.

Το 2017 φαντάζει λίγο. 

4444

Πακιστάν: Τρομακτική είναι η ινδική ποσοτική πυρηνική δυνατότητα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=177540

Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναφίζ Ζακάρια, προέβη σε έναν πολύ ενδιαφέροντα ισχυρισμό ο οποίος πιθανότατα προέρχεται από στοιχεία που διέθεσαν στην κυβέρνηση οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και αφορούν στις πυρηνικές δυνατότητες του κύριου αντιπάλου του Πακιστάν, δηλαδή της Ινδίας.

Συγκεκριμένα υποστήριξε, ότι η Ινδία διαθέτει το υλικό που της επιτρέπει να κατασκευάσει 2.600 πυρηνικά όπλα κάτι το οποίο εάν υλοποιηθεί, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα της Νότιας Ασίας και χρήζει της προσοχής της διεθνούς κοινότητας.

Οι Πακιστανοί ζητούν από την «Ομάδα Πυρηνικών Προμηθευτών» (Nuclear Suppliers Group) να αναλογιστεί τα ρίσκα που ανέλαβε όταν προσυπέγραψε την παράκαμψη των κανόνων και επέτρεψαν μεγαλύτερες εισαγωγές πυρηνικού καυσίμου στην Ινδία, με την συμφωνία ενεργειακής εξαίρεσης του 2008.

Σχόλιο: Ο Αριθμός είναι 1000. Με Χίλιες βόμβες – κεφαλές,  υδρογόνου, μπορείς να κάνεις στάχτη οποιονδήποτε.

Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι θα είναι τόσο τρελοί να πάνε σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. 

4444

Έκλεισε η συμφωνία ΕΛΠΕ με ExxonMobil για είσοδο στις έρευνες υδρογονανθράκων – Συνάντηση με Δραγασάκη

https://energypress.gr/news/ekleise-i-symfonia-elpe-me-exxonmobil-gia-eisodo-stis-ereynes-ydrogonanthrakon-synantisi-me

(upd: 16:15) Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total είχε, σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία του αμερικανικού κολοσσού για την είσοδό του, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, στις ελληνικές έρευνες υδρογονανθράκων έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Συνάντηση με τα ΕΛΠΕ έχουν σήμερα στην Αθήνα στελέχη της μεγαλύτερης ιδιωτικής πετρελαϊκής παγκοσμίως, ExxonMobil, με αντικείμενο τη συνεργασία τους στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exxon εξετάζει την είσοδό της σε νέες έρευνες στο Ιόνιο, πιθανώς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης που προηγήθηκε, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι η αμερικανική πετρελαϊκή εισήλθε ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες, μετά το πέρας του γ’ αδειοδοτικού γύρου της χώρας.

Σχόλιο: Όταν έγινε η συγχώνευση μεταξύ Πετρόλα και Ελληνικών Πετρελαίων ήμουν “παρών”.  Παρακολουθώ την πορεία των ΕΛ.ΠΕ και ευελπιστώ σε καλά χρόνια. 

Κατά καιρούς ακούω, ότι ο Σπύρος Λάτσης θα φύγει από τα πετρέλαια, αυτό το θεωρώ λάθος.

Η Ενέργεια έχει λεφτά. Και δεν εννοώ μόνο το πετρέλαιο.

4444

Do not Forget:

Σαν σήμερα: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ξεκινά την γενοκτονία των Ποντίων.

 

4444

Άποψη: Σχεδόν τα πάντα είναι εκτεθειμένα

http://www.kathimerini.gr/909733/article/texnologia/diadiktyo/apoyh-sxedon-ta-panta-einai-ekte8eimena

Έπειτα από 48 χρόνια (1969-2017) ανάπτυξης των τεχνολογιών του Διαδικτύου το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί είναι ότι το Διαδίκτυο δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλές.

Οι ερευνητές της εποχής είχαν προτείνει την ενσωμάτωση της κρυπτογραφίας στην αρχιτεκτονική του Διαδικτύου αλλά δεν υιοθετήθηκε.

Η προστασία υπολογιστών και πληροφοριακών συστημάτων είναι υπόθεση του μεμονωμένου χρήστη ή των τεχνικών υπεύθυνων των συστημάτων.

Σε μεγάλο βαθμό σήμερα όσοι έχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους πιο πολλούς υπολογιστές που έχουν καταγεγραμμένες ευπάθειες, ειδικότερα στην πλειονότητα των υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα της Microsoft με μη ενημερωμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο χώρος ανταλλαγής γνώσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και πεδίο δράσης εγκληματικών ομάδων και κυβερνοπολέμου. Οι πόρτες που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές του Διαδικτύου για να επικοινωνούν είναι πάντα ανοικτές, σχεδόν τα πάντα είναι εκτεθειμένα.

Η κύρια αιτία βρίσκεται στο ότι η πλειονότητα των εφαρμογών του Διαδικτύου αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα θέματα ασφάλειας. Ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν αναπτυχθεί μηχανισμοί και τεχνικές προστασίας, δεν εφαρμόζονται παντού είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω ελαχιστοποίησης του κόστους ανάπτυξης από τους κατασκευαστές εφαρμογών.

Τι σημαίνει «μόλυνση συστήματος» μιας συσκευής που λειτουργεί με υπολογιστή διασυνδεδεμένο στο Διαδίκτυο; Ο επιτιθέμενος ξεκινάει εντοπίζοντας μια ευπάθεια, αφού αποκτήσει πρόσβαση εγκαθιστά ένα λογισμικό που μετατρέπει τον υπολογιστή σε πομπό μόλυνσης άλλων συστημάτων. Στην περίπτωση του «ransomware» παράλληλα μετασχηματίζει τα αρχεία του δικτύου σε μορφή ακατάληπτη για τους νόμιμους χρήστες.

Οι κυβερνήσεις πολλών χωρών υιοθετούν λύσεις ανοικτού λογισμικού για να μπορούν να ελέγχουν τις ευπάθειες του λογισμικού που χρησιμοποιούν και να μειώνουν σημαντικά τα περιστατικά παράνομης πρόσβασης. Η αντίθεση ανάμεσα στο ανοικτό και το κλειστό λογισμικό ίσως είναι η ευκαιρία να οδηγήσει πολλούς από εμάς από καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών σε δημιουργικούς χρήστες που θα απαιτούμε και θα αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για ασφαλείς επικοινωνίες.

Πολλοί επιστήμονες μαζί με τους «δημιουργούς του Διαδικτύου» προβληματίζονται για τις ελλείψεις ασφάλειας των τεχνολογιών του Διαδικτύου. Η μαζική επίθεση σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές, αν και δεν είχε αποφέρει έως χθες πάνω από 55.000 δολάρια στους εμπνευστές της, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια με θεαματικό τρόπο τα θέματα ασφάλειας των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συσκευών, που όλο και πιο πολλοί χρησιμοποιούμε πλέον καθημερινά.

* Ο κ. Θεόδωρος Καρούνος είναι ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, http://karounos.gr.

Σχόλιο: Το διαδίκτυο δεν έχει ασφάλεια, γιατί ο ανοιχτός κώδικας δεν έχει σωστή υποστήριξη. 

4444

Χάκερς ζητούν λύτρα για ταινία της Disney

http://www.kathimerini.gr/909872/article/texnologia/diadiktyo/xakers-zhtoyn-lytra-gia-tainia-ths-disney

Xάκερς ζητούν λύτρα από τη Disney για να μη διαρρεύσει στο διαδίκτυο το πρώτο 20λεπτο της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής 5» που πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπομπ Άιγκερ είπε σε εργαζόμενους στο ABC, του τηλεοπτικού δικτύου που ανήκει στη Disney ότι χάκερς ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν ταινία που δεν έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα τη διοχετεύσουν τμηματικά στο διαδίκτυο, εάν δεν τους καταβληθούν λύτρα «ένα τεράστιο χρηματικό ποσό» σε bitcoin.

Ο Μπομπ Άιγκερ δεν ανέφερε ποια είναι η ταινία που υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους χάκερς, ωστόσο αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό ψυχαγωγίας μετέδωσε  επικαλούμενο πηγές ότι πρόκειται για την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια».

Οι ταινίες της Disney που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες το επόμενο διάστημα είναι «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια» στις 26 Μαϊου και «Cars 3» στις 16 Ιουνίου. Στο Twitter σεναριογράφοι και δημοσιογράφοι εικάζουν ότι μπορεί να έχει υποκλαπεί και η επόμενη ταινία της σειράς Star Wars «The Last Jedi» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στούντιο του Χόλιγουντ γίνονται στόχος κυβερνοεγκληματιών. Τον περασμένο μήνα χάκερς διοχέτευσαν στο διαδίκτυο 10 επεισόδια του πέμπτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Orange is the New Black», μετά την άρνηση του δικτύου Netflix να πληρώσει λύτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Αν οι Χάκερς ή άλλοι εγκληματίες θέλουν λεφτά, δε χρειάζεται να επιτίθενται σε νοσοκομεία.

4444

Οι τρεις μάγοι στην γέννηση του Χριστού δεν ήταν μάγοι που κάνουν μαγικά, αλλά ιερείς του Ζωροαστρισμού.

Η λέξη μάγος είναι Περσική και προέρχεται από τον Ζωροαστρισμό. Έτσι έλεγαν τους ιερείς τους.

Αυτοί οι ιερείς, είναι μορφωμένοι, ασχολούνται και  με την αστρονομία.

Είναι εκπληκτικό που γίνεται αναφορά στην Καινή Διαθήκη και φυσικά όχι τυχαίο.

Στην ουσία είναι έμμεση και καθαρή αναφορά, στον Ζωροαστρισμό και το δόγμα του.

Ο Χριστός λοιπόν ήξερε την Εβραϊκή θρησκεία, αλλά και τον Ζωροαστρισμό.  

Οι Ιερείς του Ζωροαστρισμού που ήταν φημισμένοι αστρονόμοι, έρχονται και αποθέτουν δώρα στον Χριστό κατά την γέννηση του. Κάνουν δηλαδή μια δήλωση υποταγής και αναγνώρισης.

Ο ίδιος ο Χριστός έχει κηρύξει ότι η διδασκαλία του, είναι μια καινούρια εντολή του Θεού. Μια εξέλιξη του παλιού δόγματος.

Οι Ανθρώπινες θρησκείες και αυτές εξελίσσονται.

Αν αποδειχτεί με αρχαιολογικά ευρήματα, ότι ο Ζωροαστρισμός, είναι η αρχαιότερη μονοθεϊστική θρησκεία, τότε αλλάζουν αρκετά πράγματα.

Κανένας Παπάς, κανένας θεολόγος τα Χριστούγεννα, δε θα σας πει, ότι οι Μάγοι στην ουσία, είναι ιερείς του Ζωροαστρισμού.

 

4444

18/05/2017

4444

Sia Voskou: 

Bella Hadid: 

4444

ThunderStrike: 

4444

Η Φύση μας διδάσκει την ισορροπία.

Mangustos vs Cobra:

4444

Aristidis Alafouzos: From Santorini: 

Kyklades founder Aristides Alafouzos dies at 93.

Άφησε το αποτύπωμα του στην Σαντορίνη. Έφτιαξε το εργοστάσιο αφαλάτωσης και επηρέασε όλους τους κατοίκους θετικά.

Επίσης κάνοντας μεγάλες δωρεές στον τόπο που τον γέννησε, συνέχισε την μεγάλη παράδοση των Ελλήνων Ευεργετών.

Είναι σημαντικό να γίνονται μεγάλες δωρεές, που επηρεάζουν πραγματικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ένα κριτήριο για να κρίνεις έναν άνθρωπο, είναι να δεις πόσους ανθρώπους έχει επηρεάσει θετικά.

Αυτό που μετρά είναι η ουσία.

4444

USA:Space Shuttle Launch:

4444

USA: NAGASAKI:

4444

High-speed photos by Harold “Doc” Edgerton, taken during the first three milliseconds of Trinity test, July 16, 1945:

Trinity Test:

Trinity test

0.016 seconds after an explosion at Trinity Site, July 16, 1945:

4444

“Ivy Mike,” the first test of a thermonuclear weapon, on October 31/November 1, 1952:

4444

NASA’s Webb Telescope Completes Goddard Testing, Heading to Texas for More.

https://www.nasa.gov/feature/goddard/2017/nasa-s-webb-telescope-completes-goddard-testing-heading-to-texas-for-more

NASA’s James Webb Space Telescope has successfully passed the center of curvature test, an important optical measurement of Webb’s fully assembled primary mirror prior to cryogenic testing, and the last test held at NASA’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, before the spacecraft is shipped to NASA’s Johnson Space Center in Houston for more testing.

The James Webb Space Telescope completed its environmental testing at NASA’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland. The Webb telescope will be shipped to NASA’s Johnson Space Center in Houston for end-to-end optical testing in a vacuum at its extremely cold operating temperatures. Credits: NASA/Chris Gunn

Σχόλιο: Είμαι υπέρ της κατασκευής τηλεσκοπίων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δούμε το διάστημα. Να το μελετήσουμε.

Ένα δύκτιο από τηλεσκόπια, στη Γη και στο Διάστημα, θα επιταχύνουν την γνώση απίστευτα.

Τα Big Data είναι τρομερά εργαλεία.

Περημένω με μεγάλη αγωνία το James Webb που θα φέρει πολλά.

4444

Israel & Arab:

4444

Cannabis:

CEO of Cannabis Wheaton’s interview on Market One Media – Canada’s trusted media and marketing company catered to public companies

4444

ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ!!

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΑΝ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ!

Ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία από τις όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016 (ημέρα του δυστυχήματος). Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις.

Ο 77χρονος δέχθηκε συνολικά 30 κλήσεις από συνολικά εννιά διαφορετικά άτομα. Ανάμεσά τους ο κυβερνήτης του «Ντουέντε 2» Νεκτάριος Λεούσης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ξάδερφος του 77χρονου), η Θεοδότη Καρακάση (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), η Ευθυμία Βενετσιάνου (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), ο Αντώνης Μαλτέζος (δύτης που έκανε τη ρυμούλκηση του «Ντουέντε»), ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ (μετέβη με εντολή του Λεούση με φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης για να μεταφέρει στη στεριά τον Λυκουρέζο), η σύζυγος του Νεκτάριου Λεούση (παρέλαβε με το αυτοκίνητό της τον Λυκουρέζο) και ο Γιάννης Πολυανίδης (φίλος του Λυκουρέζου).

Αυτό που προκαλεί εντύπωση από την ανάλυση των εισερχομένων κλήσεων είναι ότι για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν είχε καμία επικοινωνία. Ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε στον προφυλακισθέντα 77χρονο μετά τη φονική σύγκρουση ήταν ο Αντώνης Μαλτέζος, ο δύτης που ρυμούλκησε το ακυβέρνητο «Ντουέντε». Η κλήση, διάρκειας 1,32 λεπτών, έγινε στις 13.56, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.45. Ο Αντώνης Μαλτέζος, φίλος του 77χρονου, έχει καταθέσει στις Αρχές ότι κλήθηκε να βοηθήσει και όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος είδε το ταχύπλοο να έχει αρχίσει να βουλιάζει.

Ο δεύτερος άνθρωπος που κάλεσε τον Λυκουρέζο (15.30) ήταν ο φίλος του Γιάννης Πολυανίδης, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για τη σύγκρουση έσπευσε και αυτός να βοηθήσει. Η επικοινωνία του 77χρονου με τον δικηγόρο και ξάδερφό του κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο ξεκίνησε στις 15.58 (περίπου τρεις ώρες μετά τη σύγκρουση). Ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, τηλεφώνησε στον ξάδερφό του συνολικά εφτά φορές (δύο από τις κλήσεις είναι διάρκειας περίπου 7 λεπτών και κάποιες ελάχιστων δευτερολέπτων).
Λίγο πριν τον καλέσει ο δικηγόρος, ο κυβερνήτης του «Ντουέντε» είχε επικοινωνία (στις 15.26) με τη σύζυγο του Νεκτάριου Λεούση. Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το Λιμανάκι του Φάρου, όπου τον είχε αφήσει με το φουσκωτό ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ, στην Αίγινα.

Με τον κυβερνήτη του «Ντουέντε 2» Νεκτάριο Λεούση επικοινώνησε ο 77χρονος στις 15.53. Ο Λεούσης είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού φίλων του Λυκουρέζου που έστειλε φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης. Την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 4-5 μιλίων. «Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω τον φίλο μου. Ήξερα ότι συνήθιζε να οδηγεί το σκάφος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και του το είχα επισημάνει», είχε δηλώσει ο κ. Λεούσης στον «ΕΤ».

Από την άρση απορρήτου προκύπτει ότι κάλεσε δύο φορές τον 77χρονο και συνομίλησε μαζί του συνολικά εφτά λεπτά.
Η Ευθυμία Βενετσιάνου προκύπτει ότι μίλησε το πρωί (στις 10.26) με τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο (πιθανότατα για να συνεννοηθούν για να πάνε για μπάνιο με το σκάφος) και αρκετές φορές αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας (όχι όμως τις μεσημεριανές ώρες). Κλήση στον 77χρονο (διάρκειας μόλις 9 δευτερολέπτων) έκανε και η Θεοδότη Καρακάση, η 65χρονη γυναίκα που μετά το δυστύχημα έφυγε από την Αίγινα με το πλοίο της γραμμής.

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Θρασύβουλου Λυκουρέζου είχε ζητηθεί από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αλλά και από τον αρμόδιο πραγματογνώμονα κ. Ηλία Στεφανάκο. Στόχος της διαδικασίας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους χειρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου μετά τη σύγκρουση. Να διαλευκανθεί δηλαδή το κατά πόσο μπορεί να παρενέβη οποιοσδήποτε υπέρ των επιβαινόντων του μοιραίου ταχυπλόου. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να μην μπορούν ακόμα να εξάγουν συμπεράσματα, πριν πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και από τις εξερχόμενες κλήσεις του κατηγορουμένου.

«Θέλω να επισημάνω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας. Εκτιμώ ότι οι απαντήσεις που ζητάμε θα έρθουν μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και θα ρίξουν φως στα όσα πραγματικά συνέβησαν, παρότι κάποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν πρέπει, όμως, να βιαζόμαστε γιατί η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα θύματα της φονικής σύγκρουσης να μάθουν την αλήθεια», δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο και την Huffington Post

4444

A deft, beautiful blend of West African and Japanese design and culture

May 17, 2017 / +

Wax print cotton kimonos! Lacquer tribal stools! Since living in Japan, Cameroon-born artist Serge Mouangue has been creating the most fascinating aesthetic fusion.

Artist and TED Fellow Serge Mouangue (TEDxConcorde talk: Le kimono africain) is used to moving fluidly among cultures. Born in Cameroon, he and his family immigrated to France when he was a child and he grew up in Paris. After studying applied art and industrial design, he moved to Australia and worked as an industrial designer (and got married). He shifted to the automobile industry, designing cars for Renault in France and then for Nissan in Japan. There, he fell in love with the country’s culture and became inspired to fuse aesthetic elements of Japanese and West African into a unique endeavor — part design, part performance — he calls WAfrica. Even though he returned to France five years later, he continues to find new expressions for WAfrica, as he explains.

Africa’s culture is rich and deserves to be celebrated. The images of Africa that are commonly seen in the outside world tend to focus on its problems — poverty, conflict, illness — and to overlook the sheer, joyous diversity of its people and cultures. For example, there are thousands of different languages spoken across the continent. Cameroon, where I was born, is a country in West Africa of only 22 million residents (less than seven percent of the US population) but with around 250 different languages. I want to remind people that Africa is rich in so many ways and that it’s where humanity originated.

Japan and Africa share striking cultural similarities. When I lived in Japan, I was often astonished at the many things that felt familiar to me. Animism — the belief that a living spirit is in nature, a god is everywhere — is very strong in both cultures. Social hierarchy and understanding a person’s age and rank are also very important, along with the use of ceremonies and rituals to hold society together. Of course, there are also major cultural differences, like with planning. I found that life in Japan is typically scheduled, where Africans are much more spontaneous.

Wearable art is one way to express the meeting of cultures. As a designer, I give shape to things. My official job in Japan was creating concept cars for Nissan, but the artist in me thought, I can’t leave here if I haven’t produced something that tells the story of my life in this country. The first thing I did was to take something iconic from Japan — a kimono — and something iconic from West Africa — brightly patterned wax print cotton — which I merged into an item that would tell not just a story of two cultures, but a new story in and of itself. It doesn’t belong only to Africa or to Japan, but carves out its own new territory, a third aesthetic.

African seating receives a Japanese finish. Next, I decided to combine two specific cultural treasures: thrones and lacquer. In a series called “Blood Brothers,” I took vintage wooden stools — a traditional African item — that had been hand-carved by Pygmy sculptors in southeastern Cameroon and brought them to Masaru Okawara, a ninth-generation lacquer artisan in Japan. The lacquering, which involved applying layers of tree sap followed by rounds of polishing, was a 21-step, two-year process. To me, the project represented the new and enlightened international consciousness that can emerge when unique treasures are juxtaposed.

A ritual is infused with different rhythms. There are few events more iconically Japanese than the tea ceremony, which is done with great formality and precision. To connect this most traditional practice with African culture, I staged a live performance in which tea ceremony masters wearing WAfrica kimonos performed the ceremony. At the same time, a single spirit — portrayed by a woman wearing a wooden African mask — danced behind them to the accompaniment of a musician playing the kora – a 21-string, harp-like instrument from West Africa.

Coming soon: butoh, with an African twist. I’m working with a master of Japanese dance in Paris on a live dance performance that will incorporate an African aesthetic into butoh, a 20th-century theatrical dance. I’m also working on a fragrance that will combine a subtle essence from African tropical rainforests with extracts from Japanese mountain flowers, an olfactory way of creating that third aesthetic. I’m also simplifying the WAfrican kimono so it can be worn every day and not just for special occasions.

Cross-cultural values — like the ones expressed in WAfrica — are so important today. Nationalism appears to be rising in France, the US and elsewhere. We’re building walls, and I think this is dangerous. When we fear strangers, that’s when we risk falling into darkness. Meeting a stranger is not a threat – it’s a positive opportunity to know more about yourself, to challenge your old ideas and to embrace new thinking.

All photos from Serge Mouangue. 

Serge Mouangue’s work is included in the Cool Japan exhibit at the Museum Volkenkunde in Leiden, the Netherlands, through September 17, 2017.

4444

Ο μεγάλος Ζαρατούστρα είπε: Ελευθερία λόγου και έκφρασης, δε σημαίνει να λέει κάποιος ψέματα. Ασύστολα ψέματα και να διαστρεβλώνει την ιστορία ή την επιστήμη.

Η Ελευθερία του λόγου, δεν μπορεί να γίνεται μήτρα παραμόρφωσης και να γεννά τέρατα.

Δεν μπορεί να γίνεται η σφαγή της Σμύρνης αποχαιρετισμός, επειδή κάποια Ρεπούση, εκτελεί συμβόλαιο. Ένα παράδειγμα από τα πολλά.

Δεν γίνεται τα Σκόπια να αποκαλούν τους εαυτούς τους Αρχαίους Μακεδόνες και απογόνους του Αλεξάνδρου. Άλλο παράδειγμα.

Όταν παραποιείς την ιστορία ή την επιστήμη, κάποια στιγμή θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα ολοκαύτωμα.

4444

17/05/2017

4444

Φάρμακο και για τη λευχαιμία «ξαναζωντάνεψε» ασθενείς στο τελικό στάδιο της νόσου Πάρκινσον

Πάρκινσον: Ασθενής σηκώθηκε απ’ το αναπηρικό καροτσάκι με νέο φάρμακο!

Ακόμη και από σπόντα, επιστήμονες βρήκαν τρόπο να χτυπήσουν την νόσο Πάρκινσον. Φάρμακο εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, βελτίωσε δραματικά συμπτώματα ασθενών στο τελικό στάδιο της νόσου του Πάρκινσον.

Το φάρμακο λέγεται νιλοτινίμπη (nilotinib) και οι 10 από τους 11 ασθενείς που το πήραν παρουσίασαν βελτίωση σε πολλές λειτουργίες τους, από την ικανότητα ομιλίας και τη σκέψη έως την κινητικότητα. Επιπλέον, οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές των επιπέδων ορισμένων τοξικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλό τους, η παρουσία των οποίων σημαίνει επιδείνωση της νόσου.

Οι βελτιώσεις των ασθενών ήταν τόσο έντονες, ώστε αρκετοί δήλωσαν πως νιώθουν σαν να αναστήθηκαν! Αν και τα αποτελέσματα αυτά μοιάζουν πάρα πολύ ελπιδοφόρα, η ερμηνεία τους πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, έσπευσαν να επισημάνουν οι ερευνητές. Όπως εξήγησαν, η μελέτη τους είναι πάρα πολύ μικρή και δεν συγκρίθηκαν οι ασθενείς με άλλους που θα έπαιρναν ένα εικονικό φάρμακο, ώστε να βεβαιωθεί λ.χ. πως οι όποιες βελτιώσεις δεν οφείλονται στην αυθυποβολή (placebo effect).

 

Καθημερινή δόση για 6 μήνες

Επιπλέον, το φάρμακο ως φαίνεται δρα μόνο για όσο καιρό το παίρνουν οι ασθενείς και οι γιατροί δεν γνωρίζουν ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες εκβάσεις των ασθενών από τυχόν παρατεταμένη θεραπεία. Το μόνο που μπορεί θετικά να λεχθεί είναι ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς, οι οποίοι έλαβαν συγκεκριμένες δόσεις του φαρμάκου για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους. Το αν το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άλλους ασθενείς, παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η νέα μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστήμης (Neuroscience 2015), που διεξήχθη στο Σικάγο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Τζώρτζταουν, στην Ουάσινγκτον, ο δρ Τσαρμπέλ Μούζα, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανοιών & Παρκινσονισμού, είχε διεξάγει προ ετών έρευνες σε πειραματόζωα που είχαν δείξει ότι η νιλοτινίμπη μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση νευρολογικών νόσων όπως το Πάρκινσον.

Στην παρούσα μελέτη, η οποία είναι ουσιαστικά η πιλοτική δοκιμή σε ανθρώπους των προκλινικών ευρημάτων, συνεργάσθηκε με τον δρα Φερνάντο Πέιγκαν, αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας και διευθυντή του Προγράμματος Κινητικών Διαταραχών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Τζώρτζταουν. Οι δύο επιστήμονες χορήγησαν τη νιλοτινίμπη σε 12 ασθενείς, οι 11 εκ των οποίων ολοκλήρωσαν τη μελέτη (διήρκησε έξι μήνες), έχοντας ως στόχο να εξετάσουν εάν το φάρμακο θα ήταν ασφαλές. Οι δόσεις του φαρμάκου που χορηγήθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που δίνονται σε ασθενείς με λευχαιμία, είπαν οι δύο γιατροί στο συνέδριο.

Σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι!

Η νιλοτινίμπη απεδείχθη ασφαλής, ενώ επέφερε σε 10 από τους ασθενείς σημαντικές βελτιώσεις των συμπτωμάτων τους, τόσο των κινητικών (π.χ. ικανότητα βάδισης, ομιλίας) όσο και των μη κινητικών (π.χ. κένωση των εντέρων). Υπήρξε μάλιστα ένας ασθενής ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και ανέκτησε την ικανότητα της βάδισης, και τρεις οι οποίοι δεν μιλούσαν και μπόρεσαν να ξανακάνουν συζητήσεις με την οικογένειά τους.

«Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στους ασθενείς που μόλις έμπαιναν στο τελικό στάδιο της νόσου, καθώς και σε όσους είχαν άνοια με σωμάτια λέβι (Lewy) η οποία συχνά περιγράφεται ως συνδυασμός των νόσων Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ», διευκρίνισε ο δρ Πέιγκαν. Ειδικές εξετάσεις έδειξαν ακόμα ότι σε πολλούς ασθενείς αυξήθηκε η παραγωγή της ουσίας ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν ή να διακόψουν εντελώς τα φάρμακα που έπαιρναν για το Πάρκινσον, δεδομένου ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι η απουσία ντοπαμίνης. Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν και σε ορισμένους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας, που ανιχνεύονται με εξέταση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (είναι το υγρό που περιέχεται στην σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο).

Οι βιοδείκτες αυτοί είναι οι πρωτεΐνες άλφα-συνουκλεϊνη, αμυλοειδής βήτα-40/42 και ντοπαμίνη τα επίπεδα των οποίων μειώνονται όσο εξελίσσεται το Πάρκινσον, καθώς και οι πρωτεΐνες Tau και p-Tau τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται όταν οι ασθενείς αρχίζουν να έχουν και άνοια. Οι βελτιώσεις σε αυτούς τους βιοδείκτες «υποδηλώνουν αποβολή τοξικών πρωτεϊνών από τον εγκέφαλο και επομένως βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας», εξήγησε ο δρ Πέιγκαν.

Και συνέχισε: «Αυτή η μελέτη αντιπροσωπεύει την πρώτη στα χρονικά ένδειξη ότι μία θεραπεία ίσως μπορεί να αντιστρέφει τη νοητική και κινητική φθορά στους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον και άνοια με σωμάτια λέβι, αναλόγως βεβαίως και με το στάδιο των νοσημάτων αυτών. Έχει όμως ζωτική σημασία να διεξάγουμε μεγαλύτερες και πιο καλά σχεδιασμένες μελέτες, πριν αποφανθούμε για τον αληθινό αντίκτυπο του φαρμάκου».

Σημειώνεται πως όταν οι ασθενείς σταμάτησαν τη λήψη νιλοτινίμπης, η νοητική και κινητική ικανότητά τους παρουσίασε εκ νέου φθίνουσα πορεία, παρότι ξανάρχισαν να παίρνουν τα αντιπαρκινσονικά φάρμακά τους. Επειδή, όμως, υπάρχει και παρατεινόμενη φάση της μελέτης, τώρα λαμβάνουν πάλι νιλοτινίμπη και οι ερευνητές συνεχίζουν την παρακολούθησή τους.

Επιπλέον, προγραμματίζουν από το νέο έτος νέες, μεγαλύτερες μελέτες στις οποίες θα συμπεριλάβουν πάσχοντες και από άλλες παρεμφερείς νόσους, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σχόλιο: Το άρθρο δείχνει, ότι δεν ξέρουμε τι κάνουν διάφορα φάρμακα, σε άλλες ασθένειες. Πράγμα που σημαίνει, ότι πρέπει να γίνουμε ποιο αποτελεσματικοί. 

Είμαι σίγουρος 100% ότι δεν εκμεταλλεύεστε σωστά τη βάση δεδομένων. 

Το έχω ξαναγράψει. Τα διαβόητα big Data μπορούν να επιταχύνουν την εύρεση θεραπειών. 

4444

Rihhana: Arabia: 

4444

Katerina Kenouriou: 

4444

Maria Sharapova: She iS Warrior: 

Το είδα το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο.

Το πρώτο σετ ήταν τρομερά ανταγωνιστικό.

Κρίθηκε στο ένα break.

Η Maria έχασε ένα game.

Τα στατιστικά δείχνουν πόσο σκληρό ήταν.

Το δεύτερο σετ το κέρδισε η Maria.

Και το τρίτο σετ άρχισε πολύ καλά. Η Maria έκανε break και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι ήταν δικό της.

Όμως στον αθλητισμό, υπάρχουν και οι τραυματισμοί.

Μία ενόχληση σε ένα παλιό τραύμα, την ανάγκασε να σταματήσει.

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να προσέχεις το σώμα σου, για να έχεις διάρκεια.

Σωστά σταμάτησε. Να μην ξεχνάμε ότι απείχε 15 μήνες.

4444

Στο Κατάρ και άλλοι 3 εργάτες πέθαναν. Είναι ντροπή για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. 

Η ανθρώπινη ζωή στο Κατάρ δεν αξίζει φράγκο. 

Σκέφτομαι να μην δω αυτό το ματωμένο Μουντιάλ. Πολύ αθώο αίμα. 

Θα δω Τέννις που είναι ποιο καθαρό. 

Οι εργάτες στο Κατάρ είναι σύγχρονοι σκλάβοι και πολλοί λίγοι μιλούν.

Qatar says three workers die on army building site

DUBAI (Reuters) – Three workers died and several were injured at a building site in Qatar, which has come under pressure to improve conditions for labourers working on venues for the 2022 World Cup, state news agency QNA reported.

Citing the Gulf Arab state’s defence ministry, QNA said late on Tuesday that the deaths occurred during an “incident” at a construction site belonging to the Qatari armed forces but gave no details. The ministry “stressed its commitment to abide by the highest safety standards in all its facilities,” QNA said.

Qatar, which has long been under fire from rights groups for labour abuses and is under pressure from the United Nations to make changes, has said it is working to improve conditions.

The kingdom denies abusing workers and says it is implementing labour reforms.

In January a British man fell to his death while working at Doha’s Khalifa International Stadium — an incident Qatar’s World Cup organising body said it was investigating. It was the third death on a World Cup site in the last year.

Qatar’s efforts to become the competition’s first Arab host have been accompanied by accusations from rights groups and labourers that workers were forced to live in squalor and to work without proper access to water and shelter from the sun.

A Bangladeshi man who says he was harshly exploited while working on World Cup facilities in Qatar is suing FIFA for allegedly failing to use its influence to ensure workers are treated fairly.

(Reporting by Sylvia Westall; Editing by Catherine Evans)

Read more at http://www.thestar.com.my/news/world/2017/05/17/qatar-says-three-workers-die-on-army-building-site/#jruV3LpQHf5AlE9I.99

4444

Italy: Naples: Cheeky Exploits: 

4444

Ζωροαστρισμός:

Γιάφα άχου νάιργιο (Yatha ahu vairyo): Η θέληση του Κυρίου είναι ο νόμος της αγιότητας.

Όταν βλέπεις όλες τις θρησκείες και πως αυτές εξελίχτηκαν και μεταλλάχτηκαν, όλα αποκτούν καινούρια νοήματα για το τι είναι ο Θεός και τελικά ποια θρησκεία έχει βαθύτερο νόημα.

Έχουμε να δούμε καινούρια θρησκεία, εδώ και πολλά χρόνια.

Βέβαια η επιστήμη, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για θαύματα. 

4444

Ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος με το Survivor τίναξε την μπάνκα στον αέρα. 

Ότι γράφεται, είτε θετικό, είτε αρνητικό, αυξάνει τα νούμερα.

Όσο αφορά τους παίκτες, θα γίνουν ακόμα ποιο διάσημοι, αυτό φυσικά θέλει μια διαχείριση.

Τα σημάδια στα όμορφα πόδια της Ειρήνης, μαρτυρούν ότι πάλεψε, αγωνίστηκε στο Survivor. 

4444

Σωστά βρέχει. Να ξεπλυθούν οι δρόμοι και η ατμόσφαιρα από την σκόνη. 

Μόνο αν είσαι βλάκας δε το καταλαβαίνεις.

4444

16/07/2017

4444

Δε φοβάμαι κινεζική… «απορρόφηση» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

http://www.defence-point.gr/news/?p=177270

«Η Ρωσία δεν είναι η χώρα εκείνη που φοβάται κάτι. Και είναι απολύτως σαφές ότι οι ενέργειες της Κίνας δεν προσβλέπουν σε καμία απορρόφηση», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο ερώτημα που του τέθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο μετά το τέλος της επίσκεψης του, και συγκεκριμένα αν φοβάται μήπως η κινεζική οικονομία απορροφήσει την Ρωσία.

«Από κοινού παίρνουμε τις αποφάσεις. Και δεν παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες είναι για μας επιβλαβείς . Καταλήγουμε μόνο σ’ εκείνες τις προτάσεις, οι οποίες έχουν όφελος για μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. «Αμαρτία είναι να μην αξιοποιούμε εκείνες τις δυνατότητες που ανακύπτουν λόγω αυτής της συνεργασίας, είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

«Η Ρωσία είναι μια χώρα ανοιχτή για συνεργασία με όλες τις χώρες και η Κίνα δείχνει σε όλους σήμερα ότι είναι ανοιχτή σε όλον τον κόσμο» παρατήρησε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη είχε συναντήσεις γι’ αυτό το θέμα με τους εκπροσώπους ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

Katerina Kenouriou: Ritsos: 

“Άφησε με να μείνω σε μια γωνιά της ευτυχίας σου …” Γιάννης Ρίτσος. 

4444

Angelina Jolie: 

4444

McKayla Maroney: 

4444

Maria Sharapova: Rome: Colloseum: 

4444

Survivor: 

4444

Κάποιος μαλάκας ή εταιρεία, μου βάζουν ιο στο πληκτρολόγιο. Το να μην μπορείς να κάνεις copy από το ένα κείμενο στο άλλο, στον δικό σου Η/Υ, είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει.

Έχει γεμίσει ο πλανήτης μαλάκες και βλάκες. Πολλοί από αυτούς έχουν και θέσεις.

Το έχω ξαναγράψει, οι άνθρωποι είναι της πλάκας.

Να κάνω όμως μια σοβαρή ερώτηση. Τι θα γίνει με αυτούς που έκαναν την κυβερνοεπίθεση; 

Ας υποθέσουμε ότι τους βρίσκεται, αλλά η χώρα που είναι αρνείται να συνεργαστεί.

Εγώ θα έστελνα πράκτορες να τους συλλάβουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να ήξερα ποιοι είναι και να τους άφηνα έτσι. 

Αυτά δε τα κάνουμε εμείς. Δεν είμαστε Αμερική του 2017.

Πάνω από 200.000 Η/Υ και πολλοί από αυτούς σε νοσοκομεία. 

4444

#SurvivorGr ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ τη ψηφοφορία ο Σπαλιαρας ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ η ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από το ρεκόρ ψήφων του Σπαλιάρα, οι διαχειριστές της ψηφοφορίας στο Σκαι.

«Τέτοιο αποτέλεσμα δύσκολο να το μαγειρέψουμε γιατί θα καταρρεύσει το παιχνίδι από την οργή του κόσμου.»

Για να δούμε γιατί και άλλες φορές άλλους ήθελε ο κόσμος να μείνουν στο παιχνίδι και άλλοι έμεναν τελικά.

4444

Η Τουρκία «δεν μπορεί να μας εκβιάζει».

http://www.efsyn.gr/arthro/i-toyrkia-den-mporei-na-mas-ekviazei

Συντάκτης: efsyn.gr

Η απόφαση του Βερολίνου να χορηγήσει πολιτικό άσυλο σε εκατοντάδες Τούρκους στρατιωτικούς και διπλωμάτες φαίνεται ότι εκνεύρισε πολύ την Άγκυρα που μάλλον ως… αντίμετρο απαγόρευσε πάλι την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στη βάση Ιντσιρλίκ, όπου σταθμεύουν Γερμανοί στρατιώτες στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ κατά του Isis στη Συρία..

«Ατυχής» η κίνηση δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι σκέφτεται πλέον να αποσύρει τα γερμανικά στρατεύματα από την Τουρκία.

«Είναι ουσιαστικής σημασίας να μπορούν οι βουλευτές μας να επισκέπτονται στους στρατιώτες», είπε η καγκελάριος, «καθώς είναι η Βουλή που ελέγχει την ανάπτυξη των γερμανικών δυνάμεων. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε με την Τουρκία» συμπλήρωσε, «αλλά παράλληλα θα αναζητήσουμε κι άλλους τρόπους για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Κι αυτό σημαίνει ότι εξετάζουμε εναλλακτικές για τη βάση Ιντσιρλίκ και μεταξύ αυτών είναι και η Ιορδανία».

Δεν είναι τυχαίο ότι η απαγορευτική κίνηση της Άγκυρας έγινε μετά την απόφαση του Βερολίνου να χορηγήσει άσυλο σε 414 Τούρκους στρατιωτικούς και διπλωμάτες και στις οικογένειες τους, που κυνηγά η Άγκυρα αναζητώντας συνωμότες.

Επιπλέον το Βερολίνο έχει διαμαρτυρηθεί έντονα και για την κράτηση δυο Γερμανών πολιτών με κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία: ο ένας είναι ο δημοσιογράφος Deniz Yucel, που συνελήφθη τον Φεβρουάριο και ο άλλος ο μεταφραστής Mesale Tolu που βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο μήνα.

Οργισμένη απάντηση

Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γερμανικής Βουλής, Wolfgang Hellmich, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μας εκβιάζει» η κυβέρνηση της Άγκυρας.

Η απόφαση να μετακομίσει η γερμανική δύναμη πιθανότατα θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν πηγές της Βουλής στο γερμανικό πρακτορείο dpa, και η Ιορδανία είναι ψηλά στη λίστα ως χώρα εγκατάστασης της.

Η Τουρκία είχε αρνηθεί και πέρσι σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν την βάση,υποχωρώντας τελικώς μετά από μήνες αναμονής. Ο λόγος τότε ήταν η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή.

Τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών έχουν πάρει την κατιούσα, με μεγάλη μερίδα των Γερμανών βουλευτών να θεωρούν κατάφωρη καταστολή των ελευθεριών τις μαζικές διώξεις που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Γερμανία έχει στο Ιντσιρλίκ 260 στρατιωτικούς, αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού, που ανήκουν στη διεθνή συμμαχία η οποία βομβαρδίζει θέσεις του Ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Σχόλιο: Η Ιορδανία είναι πολύ καλή επιλογή όπως και η Κύπρος. 

Οι Γερμανοί έχουν λύσεις, δε χρειάζεται να εγκλωβίζονται, εκτός κι αν η υπερισχύσει η Γερμανική σχιζοφρένεια, που βλέπουμε συχνά.

4444

Μάρτιν, πώς τα κατάφερες έτσι;

Βαριά ήττα υπέστησαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς στις χθεσινές τοπικές εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Γερμανίας, όπου τα τελευταία 50 χρόνια είχαν τη διακυβέρνηση.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ πήραν την πρώτη θέση με ποσοστό 33,6%, αυξάνοντας τη δύναμή τους περίπου 7 μονάδες από την προηγούμενη τοπική αναμέτρηση και μπαίνουν στη μάχη για τις ομοσπονδιακές εκλογές ενισχυμένοι.

Η ήττα χαρακτηρίζεται ιστορική για το SPD -συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, χάνοντας 8 μονάδες- και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ηγεσία του Σουλτς, καθώς μετά το κρατίδιο του Σάαρ και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν το κόμμα του έχασε την τρίτη τοπική αναμέτρηση, που θεωρούνταν εφαλτήριο για να μπει στην τελική ευθεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο αρχηγός του SPD έχει τη δυνατότητα να σταθεί απέναντι στη Μέρκελ και να διεκδικήσει την καγκελαρία ή αντιθέτως η μάχη έχει κριθεί και η καγκελάριος πάει για πανηγυρική νίκη.

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση της πρόγνωσης αποτελέσματος, η υποψήφια του SPD στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία, Χανελόρε Κραφτ -πρωθυπουργός στο κρατίδιο την τελευταία επταετία- ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ήττα και ανακοίνωσε την παραίτησή της από την πρωθυπουργία και την αντιπροεδρία του κόμματος.

Ωστόσο, το στοίχημα δεν ήταν μόνον της Κραφτ. Ηταν και του Σουλτς που, παρότι συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις του στην προεκλογική καμπάνια, δεν κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά για το SPD και τον ίδιο. Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση τόνισε ότι έχει λάβει το μήνυμα με τις ήττες του κόμματος στις τρεις τοπικές εκλογές.

Σύμφωνα με την τρίτη πρόγνωση αποτελέσματος, οι Πράσινοι -που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Κραφτ- επίσης καταποντίστηκαν στο 6,1%, χάνοντας 5,2 μονάδες. Από την άλλη, στους νικητές συγκαταλέγονται οι Φιλελεύθεροι-FDP με 12,1% (+3,5%).

Στο τοπικό κοινοβούλιο θα εκπροσωπείται το ακροδεξιό AfD που συγκεντρώνει 7,5%. Στο όριο του 5% κινούνταν το ποσοστό της Αριστεράς, ενώ μετά τις 9μ.μ. ώρα Ελλάδας υποχώρησε στο 4,9%.

Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης για τον νικητή του CDU, Αρμιν Λάσετ, ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτούνται 91 έδρες για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μόνο με τη συνεργασία των Φιλελεύθερων οι Χριστιανοδημοκράτες ίσως δεν θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, το ένα ενδεχόμενο είναι να προστεθούν και οι Πράσινοι. Το δεύτερο είναι να επιχειρηθεί μεγάλος συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών.

Θρίαμβος Μέρκελ (Merkel) 

Σε κάθε περίπτωση, για την καγκελάριο Μέρκελ το αποτέλεσμα ήταν θριαμβευτικό, καθώς στις προηγούμενες δύο τοπικές εκλογές το CDU είχε υποστεί μεγάλες απώλειες, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων και της αυξημένης ανεργίας.

Τα προβλήματα πάντως δεν έχουν εξαλειφθεί, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει το μεγαλύτερο χρέος και διψήφιο ποσοστό ανεργίας, ενώ κρίσιμο ρόλο έπαιξε και το θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

Η στροφή των ψηφοφόρων έγινε τις τελευταίες ημέρες. Τον περασμένο μήνα οι Σοσιαλδημοκράτες και η Κραφτ προπορεύονταν στις δημοσκοπήσεις με 10 μονάδες, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τον αρχηγό του SPD ότι πολλοί ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες παρορμητικά και τιμώρησαν την τοπική κυβέρνηση.

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίζει ανοδική τροχιά και το CDU κινείται πλέον γύρω στο 38%. Αντιθέτως ο Σουλτς διαγράφει κάμψη και το SPD έχει υποχωρήσει κάτω από το 30%.

Σχόλιο: Στη Γερμανία γίνονται εκλογές, αλλά οι κυβερνήσεις, είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε εθνικό, είναι κυβερνήσεις συνασπισμού. Τις περισσότερες φορές. 

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι της Γερμανίας.

Οι δημοσκοπήσεις, πάλι έκαναν τραγικό λάθος. Πριν μια εβδομάδα κέρδιζε το SPD και σε μια εβδομάδα, εκεί που φαίνεται η πραγματικότητα, κέρδισε το CDU! Πλάκα έχει με τις δημοσκοπήσεις.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος SPD όταν υπάρχει το πραγματικό, που είναι το CDU;

Οι Σοσιαλιστές, έχουν γίνει κακέκτυπο της Δεξιάς. Όχι μόνο στην Γερμανία, παντού στην Ευρώπη.  Οι πολίτες δεν είναι χαζοί.

Βέβαια το σύστημα κάνει μια πλύση εγκεφάλου τρομερή, με την σύμφωνη γνώμη των αριστερών.

Στην Γαλλία για παράδειγμα, στο δεύτερο γύρο, οι αριστεροί στήριξαν Macron.

Τι θα έπρεπε να στηρίξουν; Le Pen, γιατί; θα σας γράψω το γιατί.

Sarkozy, Hollande, Macron τρεις σκληρούς νεοφιλελεύθερους στη σειρά. Μιλάμε για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο Melenchon όταν άρχισε να μιλά εναντίον της ΕΕ με σύγχρονο τρόπο, είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

Τον Macron τον έκαναν πρόεδρο οι αριστεροί.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Advertisements

Posted May 16, 2017 by bmplefour in Germany - Deutschland, Greece Crime

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: