The unprecedented Best Seller!   Leave a comment

The unprecedented Best Seller!

25/06/2017

4444

Άλλους 10 «γήινους» εξωπλανήτες ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Kepler

Άλλους 10 «γήινους» εξωπλανήτες ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Kepler

Το οικογενειακό δένδρο των εξωπλανητών

Άλλους 219 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους οι δέκα έχουν μέγεθος σχετικά παρόμοιο με αυτό της Γης και βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από το άστρο τους, που θα μπορούσαν να διαθέτουν συνθήκες φιλικές για τη ζωή (υγρό νερό και κατάλληλη θερμοκρασία), αποκάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Οι νέοι εξωπλανήτες εντοπίσθηκαν στον αστερισμό του Κύκνου και η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA στην Καλιφόρνια.

Ήταν ο όγδοος κατάλογος πιθανών εξωπλανητών, που προέκυψε από την ενδελεχή ανάλυση των παρατηρήσεων του «Κέπλερ» κατά τα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας του.

Μετά τα νέα στοιχεία, το «Κέπλερ» -που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει τις παρατηρήσεις του- έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα συνολικά 4.034 υποψήφιους εξωπλανήτες, από τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί από άλλα τηλεσκόπια η ύπαρξη των 2.335. Από τους περίπου 50 «γήινους» εξωπλανήτες του «Κέπλερ», έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 30.

Οι αστρονόμοι ανέφεραν ότι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η φύση συχνά δημιουργεί αφενός βραχώδεις εξωπλανήτες με μέγεθος έως 75% μεγαλύτερο της Γης (ο εξωπλανήτης τότε ονομάζεται υπερ-Γη), αφετέρου πιο αέριους πλανήτες με μέγεθος δύο έως 3,5 φορές μεγαλύτερο του δικού μας πλανήτη (ο εξωπλανήτης αποκαλείται μίνι-Ποσειδώνας). Σχεδόν κάθε άστρο του γαλαξία μας διαθέτει έναν εξωπλανήτη που είναι μεγαλύτερος από τη Γη και μικρότερος από τον Ποσειδώνα.

Ο πρώτος εξωπλανήτης γύρω από ένα άστρο άλλο από τον Ήλιο μας είχε ανακαλυφθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Από τότε μέχρι σήμερα, διάφορα τηλεσκόπια έχουν επιβεβαιώσει σχεδόν 3.500 εξωπλανήτες.

Δύο από τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστρονόμοι είναι πόσοι τελικά «δίδυμοι» της Γης υπάρχουν και κατά πόσο η ανθρωπότητα έχει νοήμονα «παρέα» εκεί έξω.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕhttp://www.caltech.edu/news/new-branch-family-tree-exoplanets-discovered-78703

Σχόλιο: Από την στιγμή που ο άνθρωπος έχει φτιάξει τηλεσκόπια, είναι ζήτημα χρόνου να δει εξωπλανήτες.

Απλή λογική ακολουθίας γεγονότων. 

Το στοίχημα είναι, αν θα βρουν μια ακόμα Γη. Δηλαδή έναν πλανήτη ακριβώς όπως είναι η Γη. Μια δίδυμη Γη. 

Έναν πλανήτη που θα είναι ταυτόσημος 100%.

Εάν ο ανθρώπινος πολιτισμός καταφέρει να επιβίωση, θα αποικίσει το διάστημα.

Όπως το έχω γράψει, εδώ και χρόνια, μια βάση στην Σελήνη, θα είναι το τέταρτο μεγάλο βήμα στο διάστημα.

Το πρώτο ήταν η επανδρωμένη πτήση, το δεύτερο η δημιουργία διαστημικών σταθμών σε τροχιά γύρω από την Γη, το τρίτο η προσεδάφιση στην Σελήνη και το τέταρτο θα είναι μια σταθερή βάση στο φεγγάρι κοντά στη Γη, που θα μπορούμε να κάνουμε δουλειές.  

Το ταξίδι στον Άρη με επανδρωμένη αποστολή, δεν είναι ακόμα ώριμο για σταθερή εκμετάλλευση.

Στην Σελήνη μπορείς να πας, μέσα σε 4 ημέρες και ο χρόνος θα μειωθεί. Επίσης μπορείς να κάνεις μεγάλες μπίζνες γιατί είναι πολύ κοντά στη Γη. 

Στον Άρη πρέπει να στέλνουμε ρομπότ, τα οποία θα βελτιώνουμε συνεχώς. Όταν η τεχνολογία των ρομπότ φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τότε η αποστολή στον Άρη θα είναι παιχνιδάκι και θα είναι ασφαλής.

4444

24/06/2017

4444

Η έκθεση της CIA που “καίει” τον Πούτιν

Σε μία έκθεση της CIA η οποία τον Αύγουστο του 2016 φέρεται να είχε φτάσει στα χέρια του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με θέμα την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Washington Post. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρεται ότι ο Β. Πούτιν διηύθυνε προσωπικά την εκστρατεία στον κυβερνοχώρο με στόχο να ενισχυθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και να αποδυναμωθεί η Χίλαρι Κλίντον πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Σκοπός του Ρώσου προέδρου, με βάση των εν λόγω έκθεση, ήταν να επιτευχθεί η ήττα της Χίλαρι Κλίντον ή έστω να αποδυναμωθεί η καμπάνια της προκειμένου να καταφέρει να υπερισχύσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο δημοσίευμα, ο τότε διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ενώ γνώριζε το περιεχόμενο της έκθεσης δεν ανέφερε τίποτα στην καθημερινή Προεδρική Ενημέρωση αλλά την παρουσίασε μόνο στον Μπαράκ Ομπάμα.

Τους πέντε μήνες κατά τους οποίους έμεινε στην εξουσία η κυβέρνηση Ομπάμα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο τότε πρόεδρος και οι συνεργάτες του συζήτησαν δεκάδες εναλλακτικές για την απόκρουση της ρωσικής επιρροής και την «τιμωρία» της Ρωσίας για τη δράση της,

μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η ιδέα αμερικανικών κυβερνοεπιθέσεων σε ρωσικές υποδομές, η δημοσιοποίηση πληροφοριών οι οποίες θα μπορούσαν να «ντροπιάσουν» τον πρόεδρο της Ρωσίας ή κυρώσεις οι οποίες θα έπλητταν σκληρά τη ρωσική οικονομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Washington Post, το τελικό πακέτο μέτρων τα οποία ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν κατώτερο των προσδοκιών, κατά βάση συμβολικής και όχι ουσιαστικής σημασίας.

Με πληροφορίες από washington post, naftemporiki

Σχόλιο: Ο Obama στην ουσία έκαψε την Hillary. Από τον Αύγουστο έχεις μια τέτοια έκθεση και τι κάνεις; τι θάβεις! 

Ενώ θα έπρεπε να γίνει κύριο θέμα. Το Αμερικάνικο σύστημα με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης το ευνοούσε. Πόσες ψεύτικες ειδήσεις χτύπησαν την Hillary; δεκάδες. 

Έγινε λάθος χειρισμός 100%. Δεν ήταν ο Putin και οι ενέργειες του, αλλά η Αμερικάνικη Κυβέρνηση που τα έκανε θάλασσα.

Δέχτηκε μια επίθεση και τι έκανε; έμεινε απαθής. Έθαψε την έκθεση.

Μια τόση εύκολη υπόθεση και δεν ήξεραν να την χειριστούν.

Η έκθεση της CIA μπορούσε να βοηθήσει την Hillary 100%, αλλά όχι θαμμένη. Μια τόσο εύκολη περίπτωση. 

4444

Οι Ρώσοι της Rosneft πιάνουν δουλειά στην Αίγυπτο και το Zohr!

https://www.defence-point.gr/news/?p=179989

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosneft αναμένεται να ξεκινήσει την αξιοποίηση του αιγυπτιακού κοιτάσματος Zohr, το οποίο θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η αρχική ανακάλυψη στο κοίτασμα έγινε από την ιταλική ENI πριν από δυο χρόνια, χαρακτηρίζοντάς το «δυνητικά το μεγαλύτερο στον κόσμο».

Η Αίγυπτος σκοπεύει να καταστεί κόμβος ενεργειακός της ευρύτερης περιοχής, αν και οι ανάγκες για εσωτερική κατανάλωση είναι πολύ μεγάλες.

Το ενδιαφέρον είναι η πώληση του 30% του αιγυπτιακού κοιτάσματος στη ρωσική Rosneft, πιθανότατα με «παρότρυνση» του προέδρου της Αιγύπτου, Σίσι, που έβαλε μπροστά τους Ιταλούς για να μη διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες με το Ισραήλ που έχει λόγους να μην ενθουσιάζεται κιόλας από τη ρωσική ανάμιξη στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής.

Πλέον, φαίνεται ότι η ρωσική εταιρία βάζει μπροστά για την αξιοποίηση του κοιτάσματος με στόχο τόσο χώρες της Μέσης Ανατολής όσο και την ευρωπαϊκή αγορά.

Η ρωσική ανάμιξη στην αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή (μέσω της Qatar Petroleum οι Ρώσοι εμπλέκονται και στα κυπριακά κοιτάσματα) μπορεί να αποδειχθεί είτε αποσταθεροποιητικός παράγοντας, είτε καθοριστικός παράγοντας εξισορρόπησης!

Σχόλιο: Ο Putin δεν είναι πρόβλημα για μένα, Άλλωστε είναι ιστορική επιλογή μου. Ο Putin είναι λογικός. Άρα δίνει μια σταθερότητα στο όλο σύστημα. Στην μεγάλη εικόνα.

Η Ιστορία γράφεται από πρόσωπα, το έχω γράψει δεκάδες φορές. 

Η Αίγυπτος πάντα είχε καλές σχέσεις με τους Ρώσους, όπως το Ισραήλ με την Αμερική. 

Το φτηνό φυσικό αέριο, θα βοηθήσει την Αίγυπτο που επίσης θεωρώ χώρα κλειδί, να πετύχει ανάπτυξη. 

Η Ιστορία είναι πολύπλοκο παιχνίδι. 

4444

Η ώρα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν: Η ενημέρωση στην Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου

President of the Iraqi Kurdistan Region, Masoud Barzani during a joint press conference with German Foreign Minister Sigmar Gabriel (not pictured), in Erbil, the capital of the Kurdistan region of northern Iraq. EPA, GAILAN HAJI

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τις τελευταίες ολίγες εβδομάδες, αντιπροσωπείες αξιωματούχων του Ιρακινού Κουρδιστάν, έχουν επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών, για να ενημερώσουν και ταυτόχρονα να καθησυχάσουν τους αδικαιολογήτως ανησυχούντες από την απόφαση της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας.

Για τους μη γνωρίζοντες το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όταν δηλαδή όλοι σχεδόν οι ηγέτες του κόσμου θα βρίσκονται μαζεμένοι, στην ίδια αίθουσα, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει και την πρώτη ομιλία του ενώπιον του πιο σημαντικού ακροατηρίου, που θα αποτελείται από προέδρους, πρωθυπουργούς, και υπουργούς Εξωτερικών 200 και πλέον χωρών. Θα είναι και η πρώτη γενική συνέλευση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η απόφαση για το δημοψήφισμα συζητήθηκε πριν ανακοινωθεί, με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν αποθάρρυναν αλλά συνέστησαν προσοχή, διότι θα μπορούσε το αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στην περιοχή.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Ιράκ, θα χάσει ένα «κομμάτι» του εδάφους του, το Ιράν και η Τουρκία θα αποκτήσουν ξαφνικά ένα «εχθρικό» κράτος-γείτονα. Η Συρία από την άλλη πλευρά, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο, διότι όταν με το καλό τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος που έχει καταστρέψει τη χώρα, θα πρέπει να δώσει αυτονομία και στους δικούς της Κούρδους.

Ο Πρόεδρος των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, που αποτελεί τον πλέον στενό και γνήσιο φίλο των Αμερικανών, δεν παίζει ένα πολιτικό πόκερ, με το δημοψήφισμα, όπως του διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά προχωρεί σε μία ενέργεια που έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς πιστεύει ότι οι Κούρδοι έχουν την στρατιωτική ισχύ για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια προέλθει από οπουδήποτε.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν λειτουργεί ως κανονικό κράτος, και αυτό που δεν δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα είναι ότι οι Κούρδοι δέχθηκαν καταλυτική βοήθεια από τους Ισραηλινούς.

Στήθηκε στο πρότυπο του Ισραήλ και οι μυστικές υπηρεσίες, όπως και το σύστημα διακυβέρνησης, δεν διαφέρει από το ισραηλινό. Πρέπει να δοθεί σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια, διότι αυτό που στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε αθόρυβα, πιάνοντας πολλούς στον ύπνο, είναι μία συμμαχία, των Κουρδων και των Ισραηλινών, που αποτελούν τους παραδοσιακούς συμμάχους των Αμερικανών.

Και σε αυτού του είδους τις συμμαχίες δεν μετρούν τα δημόσια λόγια, αλλά τα έργα που γίνονται στο παρασκήνιο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα είναι το «δεύτερο Ισραήλ» στη Μέση Ανατολή, και αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τους Αμερικανούς. (Δικό μου: Ιγνάτιου άσε τις βλακείες, το Ισραήλ είναι ένα).

Οι Τούρκοι κατηγορούν την ομάδα που ασχολείται με τα Κουρδικά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι βρίσκεται πίσω από το σχέδιο για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν. Επίσης η Άγκυρα υποστηρίζει ότι είναι η Αμερική που καθοδηγεί και τους Κουρδους της Συρίας. Τα μέλη της ομάδας των Κούρδων που επισκέφθηκαν την Ουάσιγκτον δεν έκρυψαν τα λόγια τους.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπαν, είναι μεν «μη δεσμευτικό», αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και «φωνή λαού». Στο δημοψήφισμα δεν θα ψηφίσουν μόνο οι Κούρδοι, αλλά και οι Ιρακινοί, και οι Άραβες, ακόμα και οι Τούρκοι που διαμένουν στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Βεβαίως, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κουρδικής καταγωγής και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.

Πρέπει, είπαν, να γίνει σεβαστό και αποδεκτό από τους γείτονές τους, διότι βασικά πρόκειται για διόρθωση αυτής καθ’ αυτής της ιστορίας. Πριν από 100 χρόνια, τόνισαν, οι παππούδες τους εξαπατήθηκαν. Αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί να συμβεί ξανά, υπογράμμισαν.

(Σχόλιο δικό μου: Ο Κεμάλ τους εξαπάτησε). 

Η αποφασιστικότητα με την οποία καταθέτουν τις απόψεις τους, είναι αντιγραφή της δύναμης που δείχνουν στα πολεμικά πεδία. Καμία υποχώρηση, διότι η ιστορία τους γράφεται καθημερινά με αίμα.

Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι χωρίς τους Κούρδους του Ιράκ και τους μαχητές του YPG, θα είχαν χάσει τον πόλεμο με τους τζιχαντστές στη Συρία και το Ιράκ. Μόνο και αυτή η παραδοχή αποτελεί και υποχρέωση για να μην διαλυθούν, για ακόμα μία φορά, τα όνειρα των Κούρδων για ανεξαρτησία.

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν. (Ο Κύβος έχει ριφθεί, εδώ και αιώνες, Ιγνάτιου, το ISIS ήταν καλός καταλύτης. Η Hillary έκανε εξαιρετική ιστορική δουλειά, της το αναγνωρίζω).

Μετά το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και ασταμάτητες. Θα είναι ευτύχημα αν ο δρόμος προς την ανεξαρτησία θα είναι αναίμακτος.

Διότι στο Ιράκ φαίνεται ότι έρχεται το ισχυρό σιιτικό κύμα, που ελέγχεται από την Τεχεράνη και στοχεύει να κερδίσει τις ιρακινές εκλογές, που διεξάγονται του χρόνου.

Οι Κούρδοι, όπως είπαν οι αντιπρόσωποί τους, θέλουν να προλάβουν αυτή την αρνητική εξέλιξη και επίσης δεν έχουν καμία απολύτως επιθυμία να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος ενός θεοκρατούμενου Ιράκ. Γι’ αυτό, ότι είναι γίνει, πρέπει να γίνει τώρα…

File Photo: Masoud Barzani (R-C) President of the Iraqi Kurdistan Region meets with the Chairman of the US Joint Chiefs of Staff General Joseph Dunford (C-L-2) and Jared Kushner (C-L) senior advisor of President Trump and his son-in-law, in Erbil, Iraq, 04 April 2017. EPA, GAILAN HAJI Πηγή: Η ώρα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν: Η ενημέρωση στην Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου http://mignatiou.com/2017/06/i-ora-tou-anexartitou-kourdistan-i-enimerosi-stin-ouasigkton-gia-to-dimopsifisma-tis-25is-septemvriou/

Πηγή: Η ώρα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν: Η ενημέρωση στην Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου http://mignatiou.com/2017/06/i-ora-tou-anexartitou-kourdistan-i-enimerosi-stin-ouasigkton-gia-to-dimopsifisma-tis-25is-septemvriou/

Σχόλιο: Είμαι εδώ ως Μιχαήλ για να δω τους Κούρδους να φτιάχνουν κράτος. Όσοι διαβάζεται το blog μου και τα σχόλια μου το γνωρίζεται. 

Η Ιστορία είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι. 

Έχω δει αρκετούς λογαριασμούς να κλείνουν. Είδα το τείχος του Βερολίνου να πέφτει και να γυρίζουμε σελίδα.

Είμαι εδώ για να κλείσω λογαριασμούς, γιατί αν περιμένεις από τους άλλους!!!!

Να μην γράφω πολλά.

Θα δω την Γενοκτονία των Αρμενίων να αναγνωρίζεται καθολικά, θα γίνει όπως θέλουμε εμείς.

Προέκυψε το πρόβλημα των Σκοπίων και αυτό που έχω να γράψω στους Σκοπιανούς, όσο έχετε χρόνο κάντε το σωστό, γιατί μετά θα σας διαλύσω. Η Αρχαία Μακεδονία είναι μία. Δεν υπάρχει άλλη και ήταν Αρχαιοελληνική.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω ένα κομμάτι στους Αλβανούς, ένα κομμάτι στην Βουλγαρία και ένα κομμάτι στη Σερβία.

Οι νεοέλληνες ως πολιτικό σύστημα, είναι μαλάκες, τους βλέπω όλα αυτά τα χρόνια, μάλλον δε θα πάρουν τίποτα, αλλά θα πανηγυρίζουν!

4444

23/06/2017

4444

Σουρωτήρι είχε κάνει η γερμανική BND τις ΗΠΑ… quo vadis;

http://www.defence-point.gr/news/?p=179860

Απίστευτες είναι οι νέες πληροφορίες για τη δράση της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας εξωτερικού, της αποκαλούμενης ως Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), το έγκυρο περιοδικό Der Spiegel, καθώς είχε καταφέρει να κατασκοπεύει ακόμα και τηλεφωνικούς αριθμούς εντός του Λευκού Οίκου!

Η γερμανική υπηρεσία φέρεται από τις αποκαλύψεις να διέθετε μια λίστα 4.000 τηλεφωνικών αριθμών υψηλού ενδιαφέροντος που παρακολουθούσε συστηματικά, μεταξύ των οποίων και άλλοι στόχοι κρίσιμης σημασίας όπως τα αμερικανικά υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών!

Με απλά λόγια, οι Γερμανοί κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στους Αμερικανούς, ρεζιλεύοντας την αντικατασκοπεία τους (FBI), αλλά και αποκτώντας κρίσιμο πλεονέκτημα στο επίπεδο των διμερών αλλά και των πολυμερών (π.χ. σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης) σχέσεων. Είχαν κάνει τις ΗΠΑ κυριολεκτικά «σουρωτήρι», έχοντας αποκτήσει πρόσβαση και στο Πεντάγωνο και στους επιμέρους κλάδους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ακόμα και στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών (λογικά εννοείται η DIA)!

Ασφαλώς είναι θεμιτό να συλλογιστεί κανείς, ότι οι Γερμανοί «πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα» τους Αμερικανούς, όπως επίσης είναι σφόδρα πιθανό, αυτό αν το έχουν πετύχει και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, συμμαχικών και μη, στο πλαίσιο της τυπικά παράνομης αλλά σιωπηρά αποδεκτής πρακτικής στις διακρατικές σχέσεις και γενικότερα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων… από καταβολής κόσμου!

Άλλοι στόχοι των Γερμανών στις ΗΠΑ συμπεριλάμβαναν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), άνω από 100 πρεσβείες στην Ουάσιγκτον… και όλα αυτά ενώ το ίδιο περίπου διάστημα υπήρχε σε εξέλιξη πρόγραμμα συνεργασίας της BND και της αμερικανικής NSA, για λογαριασμό της οποίας Γερμανοί παρακολουθούσαν πολλούς στόχους σε συμμαχικές τους χώρες… Προφανώς οι Γερμανοί σκέφτηκαν και ακολούθησαν την ίδια «φιλοσοφία».

Περιττό να αναφερθεί ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα «ζορίσουν» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, τη στιγμή μάλιστα που ένοικος στον Λευκό Οίκο είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι απολύτως αρνητικά προδιατεθειμένο απέναντι στους Γερμανούς, οπότε οι αποκαλύψεις θα είναι «βούτυρο στο ψωμί του».

Σχόλιο: όπως έγραψα πριν από αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα να κλείσουν οι διαρροές. 

Αλλά πρέπει να το γράψω, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο FBI.

Αν κάποιος δει, πως χειρίστηκε το σχέδιο Manhattan για την ατομική βόμβα, θα φρίξει.

To FBI πίστευε ότι ο Feynman ήταν πιθανός κατάσκοπος και τους ξέφυγαν οι πραγματικοί κατάσκοποι.

Όπως έγραψα και σε φόρμες επικοινωνίας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ουάσιγκτον και πρέπει να το λύσετε. Το έχω γράψει εδώ και καιρό.

Δεν είναι δύσκολο να κλείσεις τις διαρροές, απλά όταν κοιτάζεις τα δεδομένα, πρέπει να ξέρεις τι κοιτάζεις.

4444

Έχω σκύλο-μετανιώσει που έχω αγοράσει κινητό Lenovo.

Με παίρνουν τηλέφωνο και η οθόνη αφής δεν κάνει την δουλειά της.

Δεν μπορώ να απαντήσω. Την πατάω και καμία ανταπόκριση.

Ήθελα ένα smartphone κάτω από 100 ευρώ που να κάνει τα απαραίτητα, δε θέλω να δώσω πάνω από 100 ευρώ.

Την πάτησα. Οκ.

Πολλές κριτικές που γράφουν, για την τεχνολογία, είναι μάπα. Και οι πωλητές επίσης λένε μαλακίες.

Μόνο οι χρήστες, αυτοί που αποδεδειγμένα, χρησιμοποιούν ένα μοντέλο, μπορούν να σου πουν τι καπνό φουμάρει.

Μόνο ο User μπορεί να σου πει αν δουλεύει ή όχι.

Παλιά στην Ελλάδα, την καλή εποχή της δραχμής, υπήρχαν τα Λάντα, ρωσικά τζιπ, πολύ φτηνά, αλλά έντιμα.

Σου έλεγαν, αυτά τα 4 πράγματα, τα κάνει τέλεια. Και όντως. Ο αγοραστής ήξερε τι παίρνει.

Αν οι Ρώσοι είχαν εμπορικό μυαλό, θα είχαν κάνει ένα unprecedented Best Seller!

Ο λόγος που αγόρασα Lenovo, είναι γιατί έχει καλό όνομα στους φορητούς υπολογιστές και υπέθεσα ότι το ίδιο θα γίνεται και στα smartphone. Αλλά την πάτησα.

Στην ίδια τιμή, υπήρχαν και άλλες μάρκες. Αν δεν κάνω απόσβεση χρημάτων, δεν αλλάζω κινητό. Θα το κρατήσω για τουλάχιστον 12 μήνες. Έχει εγγύηση, αλλά που να τρέχεις.

4444

Athina Oikonomakou: 

4444

France Legislative Election: The unprecedented Record Low Turnout: 

Ο Macron πήρε την πλειοψηφία στο Γαλλικό κοινοβούλιο. Πήρε αυτό που ήθελε.

Οι Γάλλοι του έδωσαν την ευκαιρία να κυβερνήσει.

Η Mari Le Pen άντεξε. Όλο το σύστημα ήταν εναντίον της.

Όμως άντεξε και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.

Είμαι γκουρού της πολιτικής.

Η πολιτική διαδρομή της Mari Le Pen είναι Μαραθώνιος και όχι σπριντ.

Το σύστημα έχει εφεδρείες και μέθοδο να αλλάζει περιτύλιγμα και να ξεγελά τους Γάλλους ψηφοφόρους ότι κάνουν μια επανάσταση, ενώ στην ουσία πρόκειται εξαπάτηση.

Η αποχή νίκησε τον Macron και αυτό σημαίνει, ότι δεν έχει την πολιτική νομιμότητα στην ουσία. Όταν η αποχή είναι πάνω από 50%, δεν υπάρχει νομιμότητα.

Βέβαια την Ιστορία την γράφουν όσοι είναι παρόντες.  

Είναι προφανές ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δεν λειτουργεί.

Ήρθε η ώρα, η Γαλλία να περάσει στην άμεση Δημοκρατία.

Ο Melenchon θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει το ρεύμα που έχει. Πολλοί νέοι άνθρωποι τον ψήφισαν.  

Ο Macron είναι ένας νεοφιλελεύθερος, δεν είναι κάποιος επαναστάτης. Είναι παιδί του συστήματος, που τον χρηματοδότησε και τον στήριξε.

Είμαι γκουρού της πολιτικής, μπορώ να κάνω πρόεδρο την Mari Le pen ή τον Melenchon αν ο Macron αποτύχει.

4444

22/06/2017

4444

Tennis: ATP Halle: The Legend: Roger Federer: from the first time: 40-15

Δεν ενδιαφέρομαι και πολύ για το χρήμα. Η Ιστορία βέβαια με ενδιαφέρει 100%, όπως και οι ακολουθίες των γεγονότων.

Ο Roger Federer ήθελε να μπει στο blog και φυσικά θα τον βάλω. 

Θα μπορούσα να σας πω να το παίξετε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για μένα.

Αυτό που μετρά είναι η αλληλεπίδραση.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος, εκτός από το Τένις με ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετή επικοινωνία.

Είστε 1700 χρόνια, τουλάχιστον, καθυστερημένοι τεχνολογικά. 

4444

Bet in Tennis And Win: You have wined for 4th time on the row: 

Όπως έγραψα, ο Dimitrov θα κερδίσει δύσκολα ή εύκολα τον μαχητικό Benneteau. Προτίμησε το δύσκολο σενάριο και με την μεγαλύτερη απόδοση. 

Κέρδισε 2-1 χάνοντας το πρώτο σετ και κερδίζοντας το δεύτερο και το τρίτο.

Το σκορ 40-15 ήρθε την με 7η φορά.

Για 4η συνεχόμενη φορά πήγατε ταμείο. Καλά και σίγουρα λεφτά.

Βλέποντα κάποιος, τα στατιστικά του πρώτου σετ, θα μπορούσε να μου πει, γιατί δε μας έδωσες και το 40-30, η απάντηση είναι εύκολη, δεν ήθελα. Δε μου αρέσει να ξευτελίζω τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζούμε.

Όσοι διαβάζεται το blog να μην ξεχνάτε μια λεπτομέρεια: Time Travel.

4444

Emrata: Absolute Dream: 

4444

21/06/2017

4444

Bet In Tennis and Win: Yes Win! 

Στο στοίχημα όπως και στην Ζωή, δεν είναι σίγουρο, ότι θα κερδίσει το φαβορί. Σε ένα σύνολο 100 αγώνων, θα γίνουν και ανατροπές, θα βγουν οι μαύροι κύκνοι.

Στις οδηγίες που σας έδωσαν είπα για το πρωταρχικό στοίχημα: 40-30 και 40-15, είπα για τα break και στα δύο έπεσα μέσα.

Όσο αφορά την νίκη αγώνα, σας έγραψα ότι το 1,44 του Tsonga είναι μικρή απόδοση και έπεσα μέσα.

Σας έγραψα να δείτε τον αγώνα και να στοιχηματίσετε μετά το 5-5, αν τηρήσατε τις οδηγίες θα είδατε τον Muller να κάνει break  στον ασταθή Tsonga και να κερδίζει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ ο Tsonga δεν έκανε πάλι Break.

Με βάση τις οδηγίες δε θα έπρεπε να στοιχηματίσετε , διότι κατέρρευσε το Σενάριο που προέβλεπε κανένα break μέχρι και το 5-5 του πρώτου σετ. 

4444

Ακατάλληλοι ή επικίνδυνοι;

http://www.zougla.gr/politiki/article/akatalili-i-epikindini

Μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης εξελίσσεται μία παρά φύση ακολουθία ενεργειών, γεγονότων και μεθοδεύσεων, η οποία συνδέει κατά τεκμήριο διαφορετικά ζητήματα και υποθέσεις, που χαρακτηρίζονται ωστόσο από έναν κοινό παρονομαστή.

Ποια είναι αυτά τα ζητήματα;

α) Μία μεθοδευμένη διακίνηση δήθεν «πληροφοριών» που αφορούν στην πιθανή εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των τριών τόνων ηρωίνης με το πλοίο NOOR 1. Στόχος  είναι η αποτροπή εμπλοκής του ονόματος του επιχειρηματία μέσω της υποβάθμισης μέχρι και ακύρωσης των ομολογιών – καταγγελιών του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος υπονοεί πως ο εφοπλιστής Μαρινάκης διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στη διακίνηση του φορτίου.

β) Πολιτικοποίηση του παραπάνω ζητήματος με την εκτόξευση διά επιλεγμένων ΜΜΕ κατηγοριών περί  παρέμβασης πολιτικών προσώπων (δύο υπουργών) στο έργο της Δικαιοσύνης.

γ) Η εμπλοκή της ίδιας της Δικαιοσύνης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο με αιφνιδιαστικές ενέργειες, όπως εντολή διερεύνησης της «βασιμότητας των καταγγελιών Γιαννουσάκη περί ασκήσεως πιέσεων προς αυτόν από τον ανακριτή του και την εποπτεύουσα της υπόθεσης εισαγγελέα για να καταθέσει στοιχεία κατά Μαρινάκη».

Επίσης, έγινε γνωστό πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης προήγαγε και μεταθέτει την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, η οποία προΐσταται των ερευνών για πιθανή εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR 1. Περιέργως διαπιστώνεται εκ των υστέρων μία ευθυγράμμιση των παραπάνω ενεργειών με το πνεύμα των καθοδηγούμενων δημοσιευμάτων, τα οποία τις τελευταίες ημέρες διοχετεύονται από συγκεκριμένο κέντρο διαχείρισης πληροφοριών.

δ) Το εγχείρημα συγκρότησης από την αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα από τον ίδιο τον ηγετικό πυρήνα της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενός δεύτερου ισχυρού μιντιακού πόλου, πλάι στον ήδη υπάρχοντα, τον Όμιλο Αλαφούζο δηλαδή. Πρόκειται για πολιτικό project που μεθοδεύτηκε με την αγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από τον Όμιλο Μαρινάκη και το οποίο εξελίσσεται σε μείζονα επιχείρηση οικοδόμησης άμεσων σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των δύο αυτών συγκροτημάτων Τύπου.

ε) Η διαμόρφωση σεναρίου επιβολής «αγανακτισμένης εναλλακτικής πρότασης» με την υιοθέτηση του project «Παραιτηθείτε», πίσω από το οποίο κινούνται συγκεκριμένα πρόσωπα που ανήκουν στους άμεσους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόσωπα που δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από το κομματικό σώμα αλλά και τον Καραμανλικό πυρήνα της Πειραιώς.

Βεβαίως, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά για τους εμπλεκομένους σε αυτήν την υπόθεση μετά το φιάσκο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και της άρνησης της κοινωνίας πολιτών να συμμετέχει σε τέτοιου είδους αριβίστικες δραστηριότητες.

Η δύσκολη εξίσωση και η ακολουθία της υπονόμευσης

Πώς συνδέονται αυτά τα κατά τεκμήριο διαφορετικά ζητήματα; Υφίσταται ένας κοινός οδικός χάρτης που συνδέει κοινά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Η επιλογή Μαρινάκη για τη συγκρότηση δεύτερου, φιλικού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιντιακού πόλου ήταν μία κίνηση συνειδητή. Δεν σχεδιάστηκε την τελευταία στιγμή. Οι σχέσεις του εφοπλιστή με την πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη είναι και παλαιά και συστηματική. Από την εποχή του πατριάρχη της οικογένειας Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης (Α) χαιρετάει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ) στην εξόδιο ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο ίδιος ο εφοπλιστής επιχείρησε προ έτους να εισέλθει στο τοπίο των ΜΜΕ συμμετέχοντας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος κατέληξε σε φιάσκο. Ήταν, δε, αυτός που «χτύπησε» τον διαγωνισμό με το υψηλότερο τίμημα. Δεν ανέμενε, ωστόσο, τις εξελίξεις. Αμέσως συνεργάστηκε με τους γνωστούς τηλεοπτικούς παραγωγούς, τους αδελφούς Ελαμτζόγλου, και εγκαταστάθηκε στις υποδομές της Παιανίας (πρώην MEGA). Άρχισε, δε, να σχεδιάζεται και ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός τηλεοπτικής παραγωγής. Έναν χρόνο αργότερα ο Όμιλος Μαρινάκη πλειοδοτεί στην εκποίηση του ΔΟΛ. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκποίηση στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ήταν πλέον σαφές ότι πίσω από τις επιχειρηματικές ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη αναδυόταν η «σκιά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μάλιστα ασκούσε συστηματικές πιέσεις και σε άλλους επιχειρηματίες του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου. Όπως στον ιδιοκτήτη της εταιρείας Chipita.

Την ίδια περίοδο διαφαίνεται και η μεταστροφή του συγκροτήματος Αλαφούζου ως προς τη συμπεριφορά του έναντι του Βαγγέλη Μαρινάκη, πρώην συνεταίρου του Γιάννη Αλαφούζου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η παλαιά αντιπαλότητα δίνει τη θέση της στην ανοχή, για να καταλήξει στη συνενοχή. Το στοιχείο που τους ενώνει είναι η αναδυόμενη νέα διαπλοκή, με χαρακτηριστικά ανατολικού τύπου ολιγαρχίας. Ποδόσφαιρο, εφοπλισμός, Media, πολιτική επιρροή.

Το τετράγωνο της σύγχρονης πολιτικής διαπλοκής. Κοινός παρονομαστής η ηγετική ομάδα της οδού Πειραιώς, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις συσφίγγονται. Ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνει καθήκοντα μελλοντικού κουμπάρου στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και της προστατευόμενής του Σίας Κοσιώνη.

Στην κατοικία του στη Σαντορίνη θα φιλοξενηθεί το μεγαλύτερο μέρος του μυστηρίου. Το στοίχημα «Μητσοτάκης» είναι ισχυρότερο ακόμη και από το στοίχημα «Παναθηναϊκός».

Ενδεχομένως και για τον Μαρινάκη να ισχύσει το ίδιο για τον «Ολυμπιακό» μετά την απόκτηση της εγγλέζικης ομάδας. «Σαπάκια» υπό μετεγγραφή στην ομάδα του Πειραιά, αντίο του Μπεργκ στην ομάδα του ΠΑΟ.

Υπάρχει πια μείζον ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο πολιτικό παρασκήνιο. Όπως η επιβολή εξωθεσμικά κοινοβουλευτικής ανατροπής με την υιοθέτηση του σεναρίου συγκρότησης οικουμενικής εκδοχής της διακυβέρνησης της χώρας. Φθάνουμε στα σενάρια τύπου «Παραιτηθείτε». Η ανοησία είναι ανίκητη, αλλά και η δίψα για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό είναι άσβηστη.

Ασύμμετρες επιπτώσεις από την υπόθεση NOOR 1

Όταν ο κύκλος των αποκαλύψεων άρχισε να κλείνει και ο ισοβίτης Γιαννουσάκης από τις φυλακές Αυλώνα αποφάσιζε να ανοίξει το στόμα του, κάτι άρχισε να κινείται στο περιβάλλον του Ομίλου συμφερόντων Μαρινάκη στον Πειραιά.

Ο Γιαννουσάκης σε συνομιλίες με τον Μάκη Τρινταφυλλόπουλο που έχουν δημοσιευθεί υπονόησε ξεκάθαρα πως υπάρχει εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς των τριών τόνων ηρωίνης. Έδωσε και στοιχεία για εμπλοκή της πλευράς του εφοπλιστή σε υπόθεση παράνομης διακίνησης καυσίμων αλλά και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Συνομιλίες και στοιχεία κοινοποιήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Όχι τυχαία. Ο Γιαννουσάκης είχε θέσει θέμα δικής του ασφάλειας στις φυλακές, αλλά και ζήτημα ασφάλειας της οικογενείας του. Είχε ενδείξεις παρακολούθησης της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας εντός φυλακής καθώς και ενδείξεις παρακολούθησης του παιδιού του στο σχολείο. Ζήτησε προστασία. Αυτό το αίτημα μετέφερε στους υπουργούς Κοντονή και Καμμένο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ως όφειλε.

Ο Γιαννουσάκης θα μπορούσε πλέον να καταθέσει στον ανακριτή όλη την αλήθεια υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Τι πιο φυσιολογικό και λογικό. Σε αυτό το ζήτημα παρενέβησαν και οι δύο υπουργοί. Το θέμα ασφάλειας του μάρτυρα και της οικογενείας του. Αιφνιδίως μετά το Πάσχα ο Γιαννουσάκης αλλάζει ρότα. Μηνύει ανακριτή και εισαγγελέα. Αλλάζει τροπάριο. Ο φόβος του είναι έκδηλος.

Έναν μήνα αργότερα το zougla.gr δημοσιεύει τις συνομιλίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον Γιαννουσάκη. Ό,τι επιπλέον αποκαλύπτει ο ισοβίτης στον δημοσιογράφο κοινοποιείται στη Δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν. Τότε αρχίζουν να εμφανίζονται δημοσιεύματα κατ’ επιλογή σε διάφορα ΜΜΕ. Αρχής γενομένης με την αναθεωρητική συνέντευξη Γιαννουσάκη στη «Real News». Έπονται δημοσιεύματα σε λαθρόβια έντυπα. Η δουλειά να γίνεται.

Τα συστημικά ΜΜΕ υιοθετούν τη λαθρο-δημοσιογραφία. Την κάνουν σημαία τους. Ο κοινός οδικός χάρτης με τον κοινό παρονομαστή που αναφέρθηκε παραπάνω εμφανίζεται σε πλήρη διάταξη. Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ευθυγραμμίζονται. Πρέπει να «προστατευθεί η νέα διαπλοκή», αφού λειτουργεί ως ατμομηχανή πολιτικών εξελίξεων.

Ζητείται ελπίς, αλλά Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη έχουν επιλέξει τον δικό τους οδικό χάρτη. Μία ευρύτερη συμμαχία ετερώνυμων συμφερόντων αρχίζει να σκιαγραφείται.

Το βράδυ πριν από την εκποίηση του ΔΟΛ στο Χίλτον εμφανίστηκαν δημόσια ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Τζίγκερ. Τυχαίο; Στο Χίλτον; Δημόσια; ΔΟΛοπλοκία; Μαζί μετρούν 56% του MEGA.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στο υπουργικό συμβούλιο πως «η Δικαιοσύνη θα αφεθεί να διαλευκάνει την υπόθεση NOOR 1» .Την ίδια ώρα το διαδίκτυο μετέδιδε την είδηση πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Πάνου Καμμένου για την κατά δημοσιεύματα εμπλοκή του στην υπόθεση Γιαννουσάκη. Είναι σαφές πως στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση του ναρκοπλοίου συμπλέει με τις πολιτικές τακτικές.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλιο: 8 Τόνοι Ηρωίνης είναι πολύ χρήμα. Οι μεγάλες δουλειές χρειάζονται χρήμα.

Και μετά οι νεοέλληνες θέλουν ο Κυριάκος να τους βγάλει από τα μνημόνια, πλάκα έχουν.

Εσύ συνταξιούχε, που συνέχεια σε προβάλει ο διαπλεκόμενος ΣΚΑΙ, ξέρεις πόσο χρήμα είναι 8 τόνοι Ηρωίνης; Πόσα εφάπαξ; Πόσες Επικουρικές;

4444

Το γνωρίζεται ότι οι Κουακέροι, αυτή η Προτεσταντική ομάδα, πρότεινε για πρώτη φορά στον Κόσμο, να δημιουργηθεί Εθνικό Σύστημα Υγείας; 

Επίσης είναι οι πρώτοι που εισήγαγαν και την έννοια του μποϋκοτάζ, τον 18ο αιώνα, ενάντια στα προϊόντα που προέρχονταν από χώρες που εξακολουθούσαν να έχουν δουλεία. 

Ο Προτεσταντισμός έχει έντονα πολιτική δράση.

4444

Bet In Tennis:London: Dimitrov vs Benneteau:

Το δεύτερο παιχνίδι που θα δώσω σήμερα, είναι το Dimitrov εναντίον Benneteau.

Θα παίξουμε νίκη του Dimitrov, που λογικά θα νικήσει, δύσκολα ή εύκολα τον μαχητικό Benneteau.

Και οι δύο έχουν πολύ καλό σερβίς. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουμε και σκορ, το 40-15.

4444

Διαβάζω σε πολλά site ότι ο Τσίπρας είναι πολύ αισιοδοξος για επίλυση του Κυρπιακού, γιατί η Μέρκελ θέλει να το λύσει.

Αν ο Τσίπρας δεν είναι ηλίθιος, τότε είναι πολύ επίκυνδινος για τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Ο Τσίπρας έχει κάνει πολλές κωλωτουμπες και αυτο έχει καταγραφεί.

Αν νομίζει ότι θα λύσει το Κυπριακό επείδη του είπε η Μέρκελ, είναι εντελώς χαζός.

Τσίπρα πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι.

Εγώ αυτό που θα γράψω, είναι πάτε μαζεμένοι και με σχέδιο U και S και Α και ένα R.

Γενικά μην ξανύγηστε, ιδίως αν δεν σας λένε Τάσο Παπαδόπουλο.

4444

Iran: The unprecedented Fiasko:

Φιάσκο οι βαλλιστικοί του Ιράν, με ζημιά στην αποτροπή τους!

Μάλλον μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία της αποτρεπτικής τους στρατηγικής κατόρθωσαν να επιφέρουν οι Ιρανοί με την απόφαση να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» στη Συρία, καθώς οι 6 ή 7 βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς που εξαπέλυσαν προς την περιοχή της Ντέιρ Εζ Ζορ, απέτυχαν να βρουν τον στόχο τους, επαληθεύοντας επισημάνσεις που έχει κάνει κατ’ επανάληψη και το «defence-point.gr».

Το φιάσκο το χρεώνονται οι περιώνυμοι «Φρουροί της Επανάστασης» (Pasdaran) που αποφάσισαν – προφανώς με τις… ευλογίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – να εξαπολύσουν τουλάχιστον έξι με εφτά βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Zolfaghar από δυτικές περιοχές στο Ιράν, η μία στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Δεδομένης της αποτυχίας των πυραύλων να βρουν στόχο, είναι αμφίβολο εάν η αναφορά του ημιεπίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου Fars για τον θάνατο 360 τρομοκρατών είναι αξιόπιστο. Οι θάνατοι μπορεί να είναι πραγματικότητα, αυτό όμως που δε χωρά αμφισβήτηση, είναι πως «παράπλευρες απώλειες» (collateral damage) δεν προκαλούν μόνο οι δυτικοί πύραυλοι, οι οποίοι αν μη τι άλλο πηγαίνουν πολύ πιο κοντά στον στόχο…

Αν μάλιστα κανείς πιστέψει ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι πύραυλοι, εκτός από έναν που έπεσε στην πόλη Μαγιαντίν, πόλη-προπύργιο του ISIS, απέτυχαν ακόμα και να φτάσουν στη Συρία και έπεσαν στο έδαφος του Ιράκ. Άρα ποιος ξέρει τι «τρομοκράτες» σκότωσαν…

Αυτή η «επιτυχία» λοιπόν που διαφήμισαν οι Ιρανοί, ήταν στην πραγματικότητα ένα τεράστιο φιάσκο που επιβεβαίωσε ότι η απειλή των βαλλιστικών του Ιράν προς το εβραϊκό κράτος, προς το παρόν τουλάχιστον, στερούνται αξιοπιστίας. Και δεν πρόκειται για πυραύλους με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων αλλά τους Zolfaghar, μετεξέλιξη των Fateh, με βεληνεκές 750 χιλιομέτρων…

Εάν οι Ιρανοί αποφάσιζαν να εξαπολύσουν πυραύλους κατά του Ισραήλ, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν το «defence-point.gr», ότι η πιθανότητα τα θύματα να είναι Παλαιστίνιοι της Γάζας ή της Δυτικής Όχθης, ή Ιορδανοί, αλλά και ενδεχομένως άλλοι Άραβες, είναι πολύ μεγάλη και θα έφερναν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα επεδίωκε η Τεχεράνη.

Φυσικά, στο Ιράν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διθυράμβους, οπότε μπαίνει κανείς στον πειρασμό μήπως οι «Φρουροί» είχαν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στο εσωτερικό μέτωπο όταν αποφάσιζαν να εξαπολύσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους και να δώσουν την πρέπουσα δημοσιότητα… διότι αυτά που λένε περί μηνύματος προς κάθε ενδιαφερόμενο από το Τελ Αβίβ μέχρι την Ουάσιγκτον, δείχνουν να στερούνται σοβαρότητας.

Σε αυτό το κλίμα, μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η ανάρτηση στο Twitter του πολύπειρου πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής κατασκοπείας του Ισραήλ, πτεράρχου Άμος Γιάντλιν (μέλος της ομάδας των πιλότων που συμμετείχαν στην καταστροφή του ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα Osiraq το 1981), ο οποίος ανέφερε με νόημα, ότι δεν έχουν σαν στόχο την αποστολή μηνύματος στο Ισραήλ όλες οι ιρανικές ενέργειες, υπονοώντας ότι μάλλον οι πύραυλοι αποτελούσαν αντίποινα στο ISIS για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην τεχεράνη.

Η ζημιά όμως στη διεθνή εικόνα και την αποτρεπτική στρατηγική του Ιράν είναι αυταπόδεικτη.

Ισραηλινοί αναλυτές δεν πιστεύουν στα μάτια τους και αναρωτιούνται εάν αυτό έχουν μόνο να δείχνουν οι Ιρανοί μετά από 30 χρόνια προσπαθειών ανάπτυξης βαλλιστικού οπλοστασίου. Μάλλον η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, αποτελεί πιο αξιόπιστη απειλή…

– See more at: http://www.defence-point.gr/news/?p=179719#sthash.RUhMc1A6.dpuf

4444

Kaleo: Way Down We Go: 

4444

JJ Cale: Low Rider: Number 10: 

4444

So Tiri : Thes Pastichio: 

Έχω μια θεία που φτιάχνει πολύ καλό Παστίτσιο, όταν ήμουν στην επαρχιακή πόλη, το “τίμησα”.

4444

Bet In Tennis: ATP London: Muller vs Tsonga: 

Και ο Muller και ο Tsonga έχουν πολύ καλό σερβίς. Ο Tsonga έχει μεγαλύτερη κίνηση. Οι πιθανότητες για νίκη, είναι υπέρ του Tsonga αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να κρατήσουμε, ότι είναι λίγο ασταθής.

Θα παίξουμε στο σκορ. 40-15 και 40-30. O αριθμός των break θα κυμανθεί από 0, 1, όριο το 2 στο πρώτο σετ.  

Ο Muller μετά τον θρίαμβο στην Ολλανδία και την νίκη επί του Karlovic στον τελικό, έχει ένα πολύ γερό τεστ.

Σε πρώτο πλάνο, είναι το ποντάρισμα στο σκορ του κάθε game. Όλα τα στοιχήματα που προτείνω είναι στο live. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε και τον αγώνα, τουλάχιστον μέχρι να πάτε στο ταμείο. 

Είδα τις αποδόσεις, το 1,44 που δίνουν στον Tsonga για νίκη αγώνα είναι λίγο. Αν ο Tsonga δεν κάνει break πριν το 5-5 θα αυξηθεί. Εγώ σας συμβουλεύω να μην βιαστείτε όσοι παίζεται σε νίκη αγώνα. Να ποντάρετε κατά την διάρκεια δηλαδή.

Σήμερα υπάρχει πιθανότητα να δώσω και δεύτερο παιχνίδι.

Κάθε μέρα μπορείς να πηγαίνεις στο ταμείο τουλάχιστον 4 φορές. Εγώ βέβαια παίζω για την πλάκα μου και παίζω για τον Μαύρο Κύκνο στις ακολουθίες γεγονότων.

Αν μάλιστα κάποιος έχει το σωστό πρόγραμμα, που θα κάνει την ανάλυση των δεδομένων, δε χάνει ποτέ.

Σήμερα έχει και ποδόσφαιρο, μπορείς να στοιχηματίσεις και στο ποδόσφαιρο. Ρωσία – Πορτογαλία και Μεξικό – Νέα Ζηλανδία.

Στο ποδόσφαιρο μου αρέσει να στοιχηματίζω στα Κόρνερ. Κόρνερ πρώτου ημιχρόνου και συνολικά. Ανάλογα.

 

4444

Summer: first official day of summer:

4444

Carla Bruni:i’M Very Not Political Person: 

 

4444

20/06/2017

4444

Bet In Tennis: and Win: 

Όπως έγραψα ο Roberto Bautista-Agut θα κάνει τουλάχιστον ένα break και φυσικά το έκανε. Κέρδισε και το πρώτο σετ.

I give you money for second time, with one good choice.

4444

Θυμήθηκαν το «Noor 1» όχι για την ηρωίνη, αλλά για το τηλεφώνημα!

http://www.efsyn.gr/arthro/thymithikan-noor-1-ohi-gia-tin-iroini-alla-gia-tilefonima

Έπρεπε να κατασχεθεί το «Noor 1» με τους 2 τόνους ηρωίνης, να ακολουθήσει ένας καταιγισμός καταθέσεων και συλλήψεων, να ξεκινήσει με «παράξενα» περιστατικά η δίκη, να ολοκληρωθεί με ολική ανατροπή του βουλεύματος, να καταδικαστούν όσοι λίγοι καταδικάστηκαν, να κάνει έφεση κατά της απόφασης η εισαγγελέας, για να φτάσει σήμερα το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο!

Να γίνει πρωτοσέλιδο, όχι λόγω των πολλών και δικαιολογημένων αποριών που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση εμπορίας θανάτου, αλλά επειδή ο βασικός καταδικασθείς ισχυρίστηκε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι του ζητήθηκε από υπουργό να καταθέσει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Παράλληλα, το περιθωριακό «Καρφί» δημοσίευσε «ρεπορτάζ», το οποίο κατά τον υπουργό Αμυνας είναι απολύτως και πλήρως κατασκευασμένο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προσπαθεί μάλιστα να εμπλέξει και να αμαυρώσει την υπόληψη ενός από τους λιμενικούς που πρωταγωνίστησαν στη αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ανατρίχιασαν οι βουλευτές

Ο Π. Καμμένος διέψευσε και τους ισχυρισμούς του ισοβίτη Γιαννουσάκη που δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα Real. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος θέλησε να επικοινωνήσει μαζί του λόγω απειλών που δέχεται στη φυλακή και για τον λόγο αυτό εξάλλου ενημέρωσε την εισαγγελική αρχή και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν «ανατριχιάσει» στην ιδέα και μόνο της συνομιλίας ενός υπουργού με ένα καταδικασθέντα για εμπόριο ναρκωτικών! Χθες μάλιστα βουλευτές κατέθεσαν ερωτήσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσίευμα περιθωριακού εντύπου, «το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Άμυνας να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη προκειμένου να τον πείσει να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος», σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο της Ν.Δ., που ερωτά στη συνέχεια αν για όλα αυτά είναι ενήμερος ο Σταύρος Κοντονής και σε ποιες ενέργειες προχώρησε.

Ο δε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου καταγγέλλει «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον Πάνο Καμμένο» και ζητά από τον Στ. Κοντονή να επιβεβαιώσει αν και πώς έγινε η συνομιλία.

Στην πρώτη του απάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα περάσει ο αποπροσανατολισμός από την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του “Noor 1”».

Στη δε παρατήρηση του βουλευτή περί βορβορώδους αποκάλυψης για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος ο υπουργός αντέτεινε: «Βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα. Αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία στον κανονισμό της φυλακής, θα ελεγχθεί. Oόμως η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα, ενεργοποιουμένης της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Εύχομαι κανείς Έλληνας πολίτης να μην εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η Δικαιοσύνη ούτε η κυβέρνηση θα καμφθεί να φτάσει την υπόθεση στο τέλος».

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν οι πολίτες για ποιο λόγο δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κρατούμενος, ειδικά αν απειλείται η ζωή του, να προσφύγει σε κρατικό ή δημόσιο λειτουργό.

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον αν οι αγανακτισμένοι βουλευτές και οι εκδότες διατύπωναν τους ίδιους ισχυρισμούς στην περίπτωση που το ΣτΕ δεν είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πάρει εξ αρχής την ακριβοπληρωμένη άδεια για κανάλι. Τότε δεν τον «πολεμούσε» άραγε η κυβέρνηση;

Η ουσία είναι ότι όλο το ζήτημα ανακινήθηκε συμπτωματικά αμέσως μετά με την εισαγγελική εντολή που δόθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα για οικονομικούς ελέγχους σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

Θυμίζουμε ότι το θέμα ανακίνησε πρώτος ο βουλευτής Λαγός της Χρυσής Αυγής υπερασπιζόμενος τον πρόεδρο του Ολυμπιακού μπροστά στις… δόλιες μεθοδεύσεις κυβερνητικών παραγόντων.

Να θυμίσουμε επίσης ότι καπετάνιος στο συγκεκριμένο καράβι πολύ πριν αυτό κάνει τη μεταφορά θανάτου ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, προφανώς συμπτωματικά οι συνήγοροι του κατηγορουμένου και πρώην στελέχους του Ολυμπιακού ήταν οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες απαντήσεις δόθηκαν όπως δόθηκαν και αναμένεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία να ξεκαθαριστούν οι… απορίες!

Η «Εφ.Συν.» και οι άλλοι

Η «Εφ.Συν.» παρακολούθησε στενά την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, από την πρώτη στιγμή (το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, με υπουργό Ναυτιλίας τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη) μέχρι και την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου (το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.).

Με καθημερινά ρεπορτάζ πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης η «Εφ.Συν.» ενημέρωνε τους αναγνώστες (σε αντίθεση με όλες σχεδόν τις υπόλοιπες εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, που έδειχναν να μην πολυνοιάζονται ούτε για τα… παράξενα αλλά ούτε και για τον μαζικό θάνατο που παραλίγο να σκόρπιζαν οι εγκληματίες αν η έκβαση της «επιχείρησης» ήταν επιτυχής).

Στο πρώτο διάστημα ο βασικός δημοσιογραφικός όμιλος που εξίσου στενά με την «Εφ.Συν.» παρακολουθούσε την υπόθεση ήταν το σύνολο των Μέσων Αλαφούζου, η εφημερίδα «Εθνος», το συγκρότημα Φιλιππάκη («Δημοκρατία» και «Espresso») και κάποια ακροδεξιά, περιθωριακά έντυπα.

Αντίθετα, σε εφημερίδες όπως τα «Παραπολιτικά» το θέμα δεν έπαιζε καθόλου. Κάποια άλλα ΜΜΕ προσπαθούν μέχρι σήμερα να αποδείξουν, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι εγκέφαλοι ήταν αποκλειστικά Τούρκοι.

Η προφανής πρώτη ερμηνεία αυτής της παράδοξης δημοσιογραφικής στάσης ήταν ότι ένας βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης ήταν (πρώην πλέον) μεγάλο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις ο ίδιος δήλωνε ότι ήταν το δεξί χέρι του Μαρινάκη στις δουλειές στο Ντουμπάι.

Αυτό προφανώς ήταν και το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τον όμιλο Αλαφούζου και ειδικά τα αθλητικά «πράσινα» ιστολόγια αλλά και την τηλεόραση ΣΚΑΪ για να αρχίσουν το στενό μαρκάρισμα με καταθέσεις, μάρτυρες, ομολογίες και στοιχεία που έτειναν (μετά και τον συσχετισμό δικογραφιών) στην προσπάθεια απόδειξης της εμπλοκής του προέδρου του Ολυμπιακού στην υπόθεση.

Παρ’ όλα τα υπονοούμενα και τους υπαινιγμούς αλλά και τη διαρκή αλλαγή στάσης του βασικού και εξαιρετικά «ομιλητικού» κατηγορουμένου Γιαννουσάκη, καμία εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν αποδείχτηκε.

Πριν ξεκινήσει η δίκη κι ενώ ήδη η ανακρίτρια της υπόθεσης άρχισε, με τη βοήθεια της ειδικής ομάδας των λιμενικών, να συσχετίζει δικογραφίες προκειμένου να συνταχθεί το παραπεμπτικό βούλευμα για τους 35 κατηγορουμένους, συνέβησαν μια σειρά από εξαιρετικά περίεργα αλλά και θλιβερά περιστατικά:

Ο κατηγορούμενος Γιαννουσάκης, υποστηρίζοντας και τότε ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, οκτώ συνολικά ξαφνικοί θάνατοι και δολοφονίες άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση, πυροδότησαν νέα σενάρια.

Μεγάλα δικηγορικά γραφεία ανέλαβαν τους κατηγορουμένους, στοιχείο που εξέπληξε τις διεθνείς διωκτικές αρχές που συνέβαλαν στον εντοπισμό του πλοίου με την ηρωίνη, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα των λιμενικών που θα κατέθετε και που συνέβαλλε και στο ανακριτικό έργο επρόκειτο να διαλυθεί.

Με άμεση παρέμβαση του τότε υπουργού Θοδωρή Δρίτσα αυτό απετράπη. (Δικό μου: Τα λαμόγια της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ τότε δεν έκαναν καθόλου ντόρο. Είναι φανερό η ΝΔ εξυπηρετεί συμφέροντα, συγκεκριμένα, όχι την ελληνική δικαιοσύνη και την χώρα). 

Η πρόεδρος που κληρώθηκε να διεξαγάγει τη δίκη επικαλέστηκε λόγους υγείας και παραιτήθηκε.

Σε όλο αυτό το διάστημα (2014-2015), προς έκπληξη ακόμα και διεθνών ΜΜΕ, οι οικονομικοί έλεγχοι όλων των εμπλεκόμενων, μικρών και μεγάλων, μητρικών και θυγατρικών, ελληνικών και αλλοδαπών, εταιρειών δεν φάνηκε να προχωρούν ώστε να βρεθούν οι χρηματοδότες και οι αποδέκτες της ηρωίνης. (Δικό μου: Η ΝΔ δεν ήθελε την αποκάλυψη για τα μεγάλα ψάρια, την Ελλάδα την έχουν γραμμένη). 

Η γνωστή αρχή follow the money μοιάζει να μην κινητοποίησε επαρκώς τις οικονομικές υπηρεσίες ελέγχου ούτε κατά τη διάρκεια των συλλήψεων ούτε όμως και αργότερα.

Τελικά η απαλλακτική για τους περισσότερους κατηγορουμένους δικαστική απόφαση, σε αντίθεση με το βούλευμα και την εισαγγελική πρόταση, οδήγησε μόνο δύο Έλληνες στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι πήραν αναστολή ποινής και είναι ελεύθεροι. Η εισαγγελέας κατέθεσε αμέσως έφεση κατά της απόφασης.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της δίκης το ζωηρό ενδιαφέρον του ομίλου Αλαφούζου ξεθώριασε για λόγους που προφανώς γνωρίζουν οι ίδιοι.

Την ημέρα που η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε την απόφαση κατέληγε και σε μια σειρά συμπερασμάτων και αποριών, που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι και σήμερα που τα ΜΜΕ ανακάλυψαν ξαφνικά την υπόθεση του πλοίου με την ηρωίνη.

Ενδεικτικά:

Τελικά, η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών αντιμετωπίστηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια, την ίδια ώρα που σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές βαριά εξαρτημένους χρήστες, επιβάλλονται ποινές δεκάδων ετών χωρίς αναστολή για μικροποσότητες, όχι για τόνους. Είναι αυτοί που δεν έχουν ακριβούς δικηγόρους ούτε δραστηριοποιούνται σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, αλλά για χρόνια σαπίζουν στις φυλακές επειδή προσπαθούν να εξασφαλίζουν τη δόση τους(Δικό μου: η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι εξαρτημένη, αυτό δείχνουν όλες οι μεγάλες υποθέσεις και με πολιτική διαπλοκή, όπου βλέπετε ακριβούς δικηγόρους να το θυμάστε. Οι ξένες υπηρεσίες πρέπει να το γνωρίζουν, ιδίως σε θέματα σκληρών ναρκωτικών).

Η μεγαλύτερη επιτυχία των αρχών του Λιμενικού τις τελευταίες δεκαετίες δεν βρήκε την αρμόζουσα υποστήριξη. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα παραλίγο να πάρουν και… δυσμενή μετάθεση λίγο πριν από τη δίκη, ενώ δέχτηκαν πλήθος απειλών για τη ζωή τους ενώ υπήρξαν ψευδείς κατηγορίες σε βάρος τους από άγνωστες πηγές. (Δικό μου: Το βαθύ Ελληνικό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνά ακόμα, όσοι πιστεύεται ότι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, είστε ηλίθιοι). 

Η ουσία

«Ήταν ένα μικρό μικρό (και σάπιο) καράβι από την Περσία, που μέσω κάποιας άγνωστης ολιγομελούς εγκληματικής οργάνωσης (χωρίς αρχηγούς) μετέφερε 2,1 “ορφανούς” τόνους ηρωίνης στην Ελλάδα, αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο “κλήρος” της απόφασης τελικά έπεσε σε πέντε ανθρώπους: δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους, που καταδικάστηκαν χθες σε ισόβια. 18 από τους υπόλοιπους 31 κατηγορουμένους κρίθηκαν αθώοι, ενώ ελεύθεροι με αναστολή αφέθηκαν τέσσερις Έλληνες καταδικασθέντες.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση της εισαγγελέως Μ. Τρουπή τόσο επί της απόφασης όσο και επί των αναστολών. “Η ηρωίνη με τις προσμείξεις θα έφτανε τουλάχιστον τους οκτώ τόνους και θα οδηγούσε σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους” είπε η ίδια» («Εφ.Συν.» 2/8/2016)… χωρίς όμως τότε να την ακούει κανείς! (Δικό μου: 8 τόνοι!). 

Η επιφοίτηση του… «Unfollow»

Στις 14/9/2016 η «Εφ.Συν.» σχολίαζε: «Νέο ένθετο βρίσκει στέγη στα “Παραπολιτικά” του Γ. Κουρτάκη, κατά δήλωσή του, πολύ στενού φίλου του Β. Μαρινάκη. Το “Report” θα κυκλοφορεί κάθε τρίτη εβδομάδα μέσα στην εφημερίδα. Εντύπωση πάντως προκαλεί το ότι “η ασυμβίβαστη δημοσιογραφική στάση απέναντι σε κάθε εξουσία”, που αποτελεί τον στόχο της νέας αυτής προσπάθειας, θα συντελεστεί με βασικούς συντελεστές τη στενή ομάδα του περιοδικού “Unfollow”.

»Η “πολύ αριστερή” ματιά του περιοδικού “Unfollow”, που έγινε γνωστό και από τα εκτενή ερευνητικά ρεπορτάζ (π.χ. για τη διακίνηση λαθραίου πετρελαίου στην Ελλάδα), θα μετακομίσει τώρα και στην εφημερίδα του Γ. Κουρτάκη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά ρεπορτάζ στους συντελεστές του, αλλά παραμένει η δική μας απορία για το πώς συμπτωματικά τόσο καιρό τούς είχε διαφύγει η άλλη μεγάλη υπόθεση με την ηρωίνη του “Noor 1”, όπως είχε διαφύγει άλλωστε και στην εφημερίδα που θα φιλοξενήσει το ένθετο. Είπαμε, όμως, στόχος είναι η εξουσία (του ΣΥΡΙΖΑ)».

Τελικά σήμερα το «Unfollow» θυμήθηκε και αυτό με τη σειρά του την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης με αφορμή… ένα τηλεφώνημα!

Σχόλιο: Κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, αυτή είναι η ουσία. Πόσα εκατομμύρια ευρώ, είναι 8 τόνοι ηρωίνης;

Πόσες τηλεοπτικές άδειες αγοράζεις και πόσες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς και πόσους δημοσιογράφους;

Πόσους πολιτικούς μπορείς να βάλεις στο τσεπάκι σου.

Η δικαιοσύνη, κινήθηκε με πολύ αργούς ρυθμούς και αυτό έδωσε χρόνο στα μεγάλα ψάρια της υπόθεσης. Είναι σίγουρο 100% ότι υπάρχουν μεγάλα ψάρια. 

Για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, θα πρέπει η δικαιοσύνη να δουλεύει. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Μέχρι τώρα, η δικαιοσύνη δε βρήκε τίποτα για τον Μαρινάκη. Αυτό το κρατάμε. 

4444

Επτά μήνες με αναστολή για το «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

Η Μάγδα Φύσσα έξω από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών | ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σχόλιο: Δε μπορείς να χλευάζεις τη μάνα κανενός.

Ιδίως, όταν το παιδί της έχει δολοφονηθεί και μάλιστα στην δίκη για την δολοφονία του. Αυτό ξεπερνά κάθε όριο και κόκκινη γραμμή.

Δε μιλάμε για θράσος, μιλάμε για κάτι άλλο πολύ επικίνδυνο. 

4444

Katerina Kenouriou:Life isn’t perfect but your swimwear can be… : Lets Play a Game: 

4444

Nicole Kidman: A Perfect Life is a Perfect Lie: You are right my lovely Nicole: 

4444

Maria Sharapova: It’s not always rainbows and butterfly’s. 

4444

Μεγαλοδημοσιογράφος και ο καναλάρχης εραστής του σακάτεψαν την σύζυγο που τους έπιασε στα πράσα!

“Σοβαρό τραύμα σε ζωτικό όργανο” διέγνωσαν οι γιατροί του ΚΑΤ.

Το παράνομο ζευγάρι ήταν γνωστός γλοιώδης μεγαλοδημοσιογράφος και ο καναλάρχης του. Η περίπτυξη γινόταν στο σπίτι του δημοσιογράφου. Πίστευε, ότι η σύζυγός του θα έλειπε για αρκετές ώρες.

 Έλα όμως που όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις η σύζυγος εμφανίστηκε από το πουθενά, και έπιασε το παράνομο ζεύγος σε περιπτύξεις μέσα στο σπίτι της! Η γυναίκα έπαθε πραγματικό σοκ και άρχισε να ουρλιάζει!

Το γιατί έπαθα το σοκ, θεωρείται άγνωστο. Πίστευε δηλαδή ότι ο ατάλαντος σύζυγος της έγινε φίρμα για το δημοσιογραφικό του ταλέντο;

Τελοσπάντων, κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα και αρχίζουν τα πολύ σοβαρά. Οι δύο εραστές ακούγοντας την γυναίκα να ουρλιάζει, της επιτέθηκαν με μανία και την ξυλοκόπησαν άγρια. Με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να μεταφερθεί στο ΚΑΤ!  Όπου οι γιατροί σοκαρίστηκαν πραγματικά από την αγριότητα με την οποία η γυναίκα είχε χτυπηθεί.

Παρά το ότι συγγενικό πρόσωπο – που σήμερα δεν ζει – του καναλάρχη επέμεινε και απαίτησε από την σύζυγο να υποβάλλει μηνύσεις και κατά του ίδιου του του συγγενή, κάτι τέτοιο δεν έγινε.  Οι δύστυχη γυναίκα φοβήθηκε γιατί ήξερε ότι οι απειλές των εραστών δεν ήταν κούφιες. Το είχε ζήσει στο πετσί της.

Το μόνο που έχει μείνει είναι η αναφορά των γιατρών του ΚΑΤ που σοκάρει, αλλά έχει πάνω και το όνομα της συζύγου που αυτόματα αποκαλύπτει την ταυτότητα των δύο δραστών.

Σχόλιο: Θα ήθελα να μάθω τα ονόματα. Τα graffiti όταν γίνονται σωστά, μπορούν να φέρουν την επανάσταση και να σπάσουν το σάπιο σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

4444

Reflection needs calm water:Nirvana: 

Reflection needs calm water.

Otherwise the idol will not see its image.

4444

19/06/2017

4444

Bet In Tennis: 

Στο προηγούμενο παιχνίδι που σας έδωσα, βγάλατε κάποια χρήματα.

Τώρα θα σας δώσω άλλο ένα παιχνίδι.

Ο Roberto Bautista-Agut είναι πολύ καλός παίκτης και έχει κίνητρο να παίξει καλό τένις.

Γενικά παίζει πολύ καλό τένις και αν σας δοθεί η ευκαιρία να τον δείτε.

Είναι το φαβορί απέναντι στον Carlos Berlocq.

Μπορούμε να παίξουμε στοίχημα ότι θα κάνει τουλάχιστον ένα break ο Roberto Bautista-Agut.

Ο Roberto Bautista-Agut είναι καθαρός παίκτης. Όσα παιχνίδια έχω δει, τα δίνει όλα και το παίξιμο του είναι θεαματικό.

4444

Britain: Terror: Finsbury Park Mosque: 

Finsbury Park attack: Suspect named as Darren Osborne, 47-year-old who lives in Cardiff – latest updates

Prime minister praises members of public who detained suspect after van strikes pedestrians, killing one, in Seven Sisters Road

https://www.theguardian.com/uk-news/live/2017/jun/19/north-london-van-incident-finsbury-park-casualties-collides-pedestrians-live-updates

 

4444

FOOTBALL: FIFA: Finally, the big change in football: Bravo! History days> Glory Days>

FIFA Confederations Cup: Chile beats Cameroon 2-0 as video reviews draw controversy

Arturo Vidal’s 81st-minute header after a pass from substitute Alexis Sanchez gave South American champions Chile a win which was anything but routine, before another goal was decided by video review.

The first senior global tournament to have video technology for decisions other than goalline calls saw it come into focus on the second day of action. 

Comment: I like to write history. The Football with video technology is fair game now. That mean more money for all. Fair betting. 

4444

Van Basten & Busacca talk VAR, rules and ‘play fair!’

http://www.fifa.com/confederationscup/news/y=2017/m=6/news=van-basten-busacca-talk-var-rules-and-play-fair-2895206.html

  • Pre-Russia 2017 media conference with Marco van Basten, Massimo Busacca
  • Changes to the Laws of the Game and VARs were on the agenda
  • Launch of the FIFA-IFAB ‘play fair!’ initiative marked

The introduction of new Laws of the Game and the use and implementation of ‘Video Assistant Referees’ (VARs) were discussed by Marco van Basten and Massimo Busacca at a media conference in Russia today.

The event took place in the Saint Petersburg Stadium two days ahead of the impressive arena hosting the opening match of the 2017 FIFA Confederations Cup between hosts Russia and New Zealand.

Van Basten and Busacca, FIFA’s Chief Technical Development Officer and Head of Refereeing respectively, also spoke about FIFA’s involvement in The IFAB’s ‘play fair!’ initiative.

VIDEO: WATCH THE MEDIA CONFERENCE IN FULL

“The ‘play fair!’ iniative is a plan for football,” said Van Basten. “This strategy aims to promote fairness and integrity, ensure the game is accessible to everyone and optimise the use of technology. Since its approval, FIFA and The IFAB have elaborated on the first stage of discussions and trials, which focus on improving player behaviour and increasing respect, increasing playing time and increasing fairness and keeping the game attractive.”

Van Basten went on to outline in detail what measures will be taken towards achieving these aims. The mobbing, or surrounding, of match officials is something that FIFA – and football – wants to eliminate from the game, and the first steps in that direction will be taken during the 2017 FIFA Confederations Cup. Furthermore, referees have been instructed to be more accurate in adding time for major delays such as injuries and substitutions, and to prevent more time-wasting.

Busacca spoke at length on the continued trialling of Video Assistant Referees (VARs), with implementation for next year’s FIFA World Cup™ planned following another positive experiment at the FIFA U-20 World Cup Korea 2017. Illuminating videos were shown to the assembled media to outline how the VAR’ involvement works in practice, with FIFA’s Head of Refereeing insistent that tangible benefits are already evident.

“We have been very happy with the results,” he said. “Having now gone through two tournaments in which VARs were involved, I think we can already see that they really can help. Our objective is to eliminate clear mistakes – the mistakes that people, years later, still remember. Football asked for this, and we are trying to understand the ways technology can help us with some difficult decisions.

“VAR is a new tool and, like all new tools, it takes time to learn and to implement. But 12 decisions were changed at the U-20 World Cup due to VAR input, and some – had they not been changed – could have changed the competition, eliminating one team rather than another. At FIFA, we want fair play and correct decisions.”

Comment: The biggest fans of football is television viewers.

Το μεγαλύτερο κοινό του ποδοσφαίρου είναι οι θεατές στην τηλεόραση. Και αυτοί μπορούν να περιμένουν 20 δευτερόλεπτα καθώς θα βλέπουν τα ριπλέι για το πως μπήκε το γκολ, για να πάρουν την σωστή απόφαση.

Βέβαια προφανή γκολ, δεν χρειάζονται το βίντεο.

4444

18/06/2017

4444

Tennis: Rafael Nadal: Fast Reaction: The best Servis or… : 

Μου αρέσει να έχω αλληλεπίδραση. 

Τον εκτιμώ τον Nadal πρώτα ως ανθρώπινο ον και μετά ως παίκτη.

Το πολύ καλό σερβίς, μπορεί να σε πάει μέχρι το top 20, όμως δε θα κερδίσεις ποτέ grand Slam. 

Οι μεγάλοι παίκτες, αναπτύσσουν την ικανότητα, να ξεπερνούν το πολύ καλό σερβίς του αντιπάλου τους.

Το Τένις, δεν είναι στατικό άθλημα.

Θα μπορούσα να γίνω προπονητής τένις. Δεν υπάρχουν μυστικά.

Μπορώ να κάνω ανάλυση αντιπάλου, σε επίπεδα πολύ υψηλής ποιότητας.

Μου αρέσει που ο Rafa αντέδρασε γρήγορα και έβγαλε το βίντεο.

Η απάντηση είναι, το καλό σερβίς, σε πηγαίνει μέχρι κάποιο σημείο.

Ο Rafa τα τελευταία χρόνια, βελτίωσε πάρα πολύ το σερβίς του και αυτό του έκανε ποιο εύκολη τη ζωή στο γήπεδο, γιατί συνεχίζει να έχει όλα τα υπόλοιπα.

Η καλή συμπεριφορά σε κρατά ήρεμο.

4444

Tennis: ATP Hertogenbosch: Final: Karlovic No24 vs Muller No28: How to Bet & Win: And Win!!!! 

Όπως έγραψα δύσκολα θα γίνει Break και τελικά δεν έγινε.

Σας έγραψα να παίξετε Σκορ στο Game.

Το 40-30 ήρθε στο 4ο Game.

Το 40-15 ήρθε στο 5ο Game.

Το να κερδίσεις στο στοίχημα, δεν είναι τίποτα δύσκολο, αρκεί να τηρήσεις τους κανόνες.

Το σύμπαν που ζούμε έχει κανόνες, αν τους τηρήσεις μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Επειδή εσείς δεν τηρείτε τους κανόνες, έχετε τουλάχιστον 1700 χρόνια, τεχνολογική υστέρηση. 

4444

Ρεκόρ στη χρήση «πλαστικού χρήματος» – Αυξάνεται η ζήτηση για POS (Δικό μου: Σας το είχα γράψει, για τα POS. Μου αρέσουν τα ρεκόρ).

Ρεκόρ σημειώνουν κάθε μήνα οι συναλλαγές με χρήση κάρτας καθώς οι φορολογούμενοι εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ιδέα του «πλαστικού χρήματος» (Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χαντάκωσαν την Ελλάδα. Τόσο δύσκολο ήταν να το εφαρμόσετε μπαγλαμάδες; γαμώτο).

Την ίδια τάση ακολουθεί και η ζήτηση για την τοποθέτηση τερματικών αποδοχής καρτών από εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους ένας μόλις μήνας χωρίζει από την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», τα στοιχεία δείχνουν ότι o τζίρος της αγοράς σε τερματικά μηχανήματα POS το πρώτο πεντάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και έφτασε τα 9,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 7,8 δισ. ευρώ αφορούν συναλλαγές με κάρτες που έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες, χωρίς δηλαδή την κατανάλωση που προέρχεται από τον τουρισμό.

Η τάση της αγοράς επαληθεύει τις προβλέψεις για συνολικό τζίρο άνω των 20 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2017, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια σημαντική κάλυψη της ιδιωτικής κατανάλωσης μέσω του «πλαστικού χρήματος», χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δηλαδή και οι κινήσεις μέσω e-banking ή mobile banking.

Η τάση αυτή εκδηλώνεται παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έχει ήδη καλύψει την υποχρέωση για την πραγματοποίηση του ύψους των συναλλαγών που εξασφαλίζει το αφορολόγητο, στο οποίο εντάχθηκαν άλλωστε όχι μόνο οι συναλλαγές σε σουπερμάρκετ, αλλά και οι πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφελείας, κατεβάζοντας τον πήχυ για το αναγκαίο ύψος των εμπορικών συναλλαγών που «χτίζει» το αφορολόγητο.

Αν και το Δημόσιο δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την εφαρμογή για την άμεση και απευθείας ενημέρωση κάθε φορολογουμένου για το ύψος του αφορολογήτου που επιτυγχάνει κάθε φορά που συναλλάσσεται ηλεκτρονικά, οι τράπεζες έχουν ήδη φροντίσει να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία, που αποτελεί πλέον έναν αξιόπιστο δείκτη για τον βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμό εξοπλισμού των επιχειρήσεων με POS, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, η κάλυψη στα εμπορικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων είναι σχεδόν καθολική και φθάνει ακόμη και το 95%.

Εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες που άλλωστε διέθεταν εδώ και χρόνια τερματικά, τη σκυτάλη τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει όχι μόνο τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, αλλά και μικρομάγαζα, όπως τα πολυάριθμα καταστήματα ταχείας εστίασης στον δρόμο, οι φούρνοι, τα περίπτερα κ.ά.

Από απόσταση ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι με δεδομένο το χάσμα που τους χωρίζει σε σχέση με το εμπόριο στη δυνατότητα αποδοχής καρτών, έχουν κινητοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας το προβάδισμα στα νέα αιτήματα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την αγορά για τον Ιούνιο φέρουν τη ζήτηση για νέα τερματικά να φθάνει ακόμη και τα 1.300-1.400 την ημέρα, υπερκαλύπτοντας τους ρυθμούς του πρώτου τριμήνου, όταν η ζήτηση ήταν περί 15.000 τον μήνα.

Καθώς πλησιάζουμε τη 27η Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικών, η ζήτηση αυξάνεται καθημερινά, με συνέπεια ο στόχος για 420.000 τερματικά έως το τέλος του χρόνου να θεωρείται απόλυτα εφικτός.

Με μικρότερους ρυθμούς σε ό,τι αφορά τη ζήτηση ακολουθούν τα τεχνικά επαγγέλματα, όπως οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, αλλά και πλήθος άλλων επαγγελματιών, στους οποίους εντοπίζεται γενικευμένη φοροδιαφυγή και είναι και οι βασικοί κλάδοι που αντιστέκονται περισσότερο στην υποχρέωση όχι μόνο για τη δυνατότητα αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και στη χρήση τους.

Δίπλα σε αυτές τις κατηγορίες στοιχίζονται και πολλοί που, αν και ασκούν κανονικά το επάγγελμα, δεν διαθέτουν καν βιβλία και είναι ανύπαρκτοι για την εφορία και φυσικά για τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτές τις κατηγορίες θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα του μέτρου, που βασικό στόχο έχει κυρίως τον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσω της μείωσης της χρήσης των μετρητών, δηλαδή την αντικατάσταση του φυσικού χρήματος με το «πλαστικό».

Σχόλιο: Αυτοί που είναι μεγάλοι φοροφυγάδες και όλο κλαίγονται, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ θα βάλουν στο τέλος.

Η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη περίπτωση στην Οικονομία,

αλλά όλοι αυτοί οι γαμημένοι που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και είναι για τον πουτσο ή ανθέλινες, κάνουν την πολύ μεγάλη ζημιά.

Νεοέλληνα θα έπρεπε να τρως με χρυσά κουτάλια και όχι να είσαι επέτης και φτωχός.

Να διαββάσετε για το σκάνδολο του Ερρίκος Ντυνάν, ένα από τα δεκάδες σκάνδαλα. Θα τυμηρωθούν πολιτικοί;

Πως θα βγεις από τα μνημόνια, όταν ακόμα δεν έχεις καθαρίσει τα σκατά από το σπίτι σου;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός κάτι φιντάνια. Όλα τα βλέπουμε και τα παρακολουθούμε.

Τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες; θα γίνει κανένας διαγωνισμός ή τζάμπα πληρώνουμε τα διορισμένα κομματόσκυλα;

4444

Από τον Ian Ford

http://kourdistoportocali.com/news-desk/h-ikogenia-lebidaki-nikithike-apo-dieftharmeno-kratos-ke-tous-apagogis/

Δεν υπάρχει τυχάρπαστος τραχανοπλαγιάς εκδότης του διαδικτύου που να μην διαθέτει αστυνομική φρουρά! Οι οξυδερκείς Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τους μισθούς του ταγαριού από τα Τρίκαλα που εγκατέλειψε την Μαλάμω την κατσίκα για να γίνει όργανο και στην συνέχεια αστυνομικός συνοδείας του κάθε λαμόγιου που υποδύεται τον εκδότη.

Το πόσο κατσιαπλιάδες είναι στην Αστυνομία προκύπτει και από το γεγονός ότι ποτέ δεν βρήκαν τους πραγματικούς εγκεφάλους της απαγωγής του Παναγόπουλου γιατί ποτέ δεν έκαναν μια σωστή ανάλυση των όσων συνέβησαν σ΄εκείνη την υπόθεση την τεχνογνωσία της οποία χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη. Αλλά τι άλλο να πεις γι΄αυτό το γελοίο, ανυπόληπτο κράτος;

Η οικογένεια μόνη και ηττημένη αποφάσισε να βγει από το κάδρο. Μια επιστολή από την οικογένεια Λεμπιδάκη έρχεται να συνταράξει, για άλλη μια φορά, την τοπική κοινωνία, που εδώ και 80 ημέρες περιμένει με κομμένη την ανάσα  καλά νέα για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σχόλιο: Η ασφάλεια είναι μεγάλη υπόθεση. Αν είσαι επιχειρματίας και έχεις χρήματα, το θεωρω ανόητο να μην παιρνεις μετρα ασφαλείας.

Το βασικό πράγμα στην ασφάλεια, είναι το μυαλό. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκεις.

Από τότε που άνοιξαν τα σύνορα, η Ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει και το έγκλημα έχει αλλάξει. 

Οι αριθμοί είναι Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, εγώ δεν είμαι τυχαίος, να δω τα δεδομένα, θα σας δείξω και πως άλλαξε με βεβαιότητα 100%.

4444

Olivia Munn: perfect simplify style: 

4444

Adriana Lima: 11 million: 

 

4444

Zeta Makripoulia: Glorious Black: 

4444

Tennis: ATP Hertogenbosch: Final: Karlovic No24 vs Muller No28: How to Bet & Win: 

Και οι δύο παίκτες είναι πολύ δυνατοί στο Σερβίς.

Δύσκολα τους κάνεις Break.

Ο Τρόπος για να κερδίσεις, είναι να παίξεις στο σκορ που θα έρθει το game.

Το 40-15 και το 40-30 είναι σίγουρο ότι θα έρθουν μία φορά.

Καλά και σίγουρα κέρδη.

Σήμερα που βρέχει, είπα να σας δώσω χρήμα.

4444

17/06/2017

4444

Νέο ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς σε απόσταση 1.200 χλμ

Νέο ρεκόρ κβαντικής τηλεμεταφοράς σε απόσταση 1.200 χλμ

CREDITS: (GRAPHIC) C. BICKEL/SCIENCE; (DATA) JIAN-WEI PAN

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν το φαινόμενο της κβαντικής σύμπλεξης δύο φωτονίων σε απόσταση 1.203 χιλιομέτρων, πετυχαίνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ και καταρρίπτοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα.

Οι Κινέζοι ερευνητές ανέφεραν την επιτυχή δορυφορική μετάδοση των κβαντικά «διαπλεκόμενων» φωτονίων (σωματιδίων του φωτός) μεταξύ της Γης και του διαστήματος.

Με αυτό τον τρόπο, έκαναν ένα άλμα προς τον τελικό στόχο της δημιουργίας κρυπτογραφημένων κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ, τα οποία θεωρούνται αδύνατο να πέσουν θύμα χάκερ.

Ο κινεζικός δορυφόρος Micius, ο οποίος είχε τεθεί σε τροχιά πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ο πρώτος διεθνώς που έχει εφοδιασθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για κβαντικά πειράματα.

Χρησιμοποιήθηκε για την κβαντική επικοινωνία με τρεις επίγειους κινεζικούς σταθμούς που απείχαν μεταξύ τους απόσταση περίπου 1.200 χλμ., ενώ η απόσταση του δορυφόρου από τους σταθμούς ποίκιλε από 500 έως 2.000 χλμ.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή κβαντικής φυσικής Τζιάν-Γουέι Παν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Η κβαντική σύμπλεξη επιτρέπει σε δύο σωματίδια να συμπεριφέρονται παρόμοια, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται το ένα από το άλλο και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα του μικρόκοσμου.

Στο φαινόμενο της κβαντικής σύμπλεξης βασίζεται και η κβαντική τηλεμεταφορά. Υπενθυμίζεται ότι η κβαντική τηλεμεταφορά αναφέρεται στην μεταφορά της κατάστασης ενός σωματιδίου σε ένα άλλο. Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί εφόσον είμαστε διατεθειμένοι να καταστρέψουμε την κατάσταση του πρώτου.

Σχόλιο: Ας δούμε λίγο τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο ρεκόρ αυτό.

Pan Jianwei (Chinese: 潘建伟; pinyin: Pān Jiànwěi) is a Chinese quantum physicist. In 1987 he entered the University of Science and Technology of China (USTC), from which he received his bachelor’s and master’s degrees. He received his PhD from the University of Vienna, in Vienna, Austria, where he worked in the group of Anton Zeilinger.[5]

He is mainly known for his work in the field of quantum entanglement. His team demonstrated five-photon entanglement in 2004.[6] He was elected as a member of the Chinese Academy of Sciences in 2011 and The World Academy of Sciences in 2012. In April 2014, he was appointed as the vice-president of the USTC. He also won the International Quantum Communication Award in 2012.[7] His team’s work on double quantum-teleportation was selected as the Physics World Top Breakthrough of the Year in 2015.[3]

His team, including Peng Chengzhi, Chen Yu’ao, Lu Chaoyang, and Chen Zengbing, won the State Natural Science First Class Award in 2016.[4]

Under his leadership, the world’s first quantum satellite launched successfully in August 2016 as part of the Quantum Experiments at Space Scale international research project.[8][9] In June 2017, Pan’s team used their quantum satellite to demonstrate entanglement over total photon path lengths between 1600km and 2400km.[10]

Ο Κινέζος τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Κίνα και μετά πήγε στην Ευρώπη για μεταπτυχιακό. Αφού το έκανε και αυτό, μετά γύρισε ξανά στην Κίνα.

Η Κίνα έχει πρόγραμμα για την απόκτηση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της.

Η Κβαντική φυσική θα κάνει πολλά θαύματα, και μπορεί να γνωρίζω και ποια θα είναι.

Τίποτε δεν είναι αθώο, όταν κοιτάζεις 1000 χρόνια πίσω ή μπροστά. 

4444

Britain: Grenfell Tower Fire and Disaster:

Πριν καούν ζωντανοί, πήραν τηλέφωνο τις οικογένειες τους.
Τρομερές καταστάσεις.
Δηλαδή τι τους είπαν μέσα στην Νύχτα;

Σας αγαπούμε πολύ, συγχωρέστε μας, αν σας πικράναμε, αλλά σε λίγο θα καούμε ζωντανοί!

Ο βίαιος θάνατος έχει γίνει μια κανονικότατα τις τελευταίες 30 ημέρες στην Ανεπτυγμένη Βρετανία!

Είναι καλό, οι κοινωνίες, να αλλάζουν κυβερνήσεις και κόμματα. 

Ξέρετε πόσο κοστολογήθηκε η ζωή όσων κάηκαν στον Grenfell Tower από τους εργολάβους; Λιγότερο από 100 λίρες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έβαλαν καλύτερα υλικά.

Μέσα σε 15 λεπτά, το κτήριο έγινε παρανάλωμα! Ανεπίτρεπτο και εγκληματικό σε βαθμό κακουργήματος.

Αν η Βρετανία ήταν Μπαγκλαντές, θα έλεγα OK, αυτά συμβαίνουν εκεί. Είναι μια κανονικότητα. 

4444

16/06/2017

4444

Britain: Grenfell Tower Fire and Disaster:unprecedented

 

Τέλος, οι βρετανικές εφημερίδες ενίσχυσαν τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση προβάλλοντας σειρά αναπάντητων ερωτημάτων για τις συνθήκες της καταστροφής και επικεντρώνοντας στα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου και οδήγησαν στην αστραπιαία επέκταση της φωτιάς.

«Τρία θανάσιμα ερωτήματα», είναι ο τίτλος της Daily Mail , η οποία υποστήριξε τους συντηρητικούς της Μέι στις εκλογές, αλλά διαπιστώνει ότι οι υπουργοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ενοχλητικά ερωτήματα για την καταστροφή.

Την ίδια ώρα εγκληματικές παραλείψεις και ενέργειες φαίνεται να ευθύνονται για την φονική πυρκαγιά καθώς το κτήριο λαμπάδιασε μέσα σε 15 λεπτά.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/fwtia-ston-purgo-dekades-nekroi-gia-5000-lires

Ο πύργος είχε ανακαινιστεί πριν από λίγα χρόνια και καλύθηκε από πάνελ με πλαστικό πυρήνα που κοστίζουν £ 22 ανά τετραγωνικό μέτρο – μόλις £ 2 φθηνότερα από την πυρίμαχη έκδοση. Συνολικά οι εργολάβοι θα πλήρωναν μόλις 5.000 λίρες παραπάνω εάν είχαν βάλει τα σωστά υλικά. Στον πύργο χρησιμοποιήθηκαν πάνελς που στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί.

Xιλιάδες κατοικίες σε πολυκατοικίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο υποβάλλονται σε επείγουσες έρευνες ασφάλειας. Σύμφωνα με τον Independent, κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα που ανακαινίστηκαν από την ίδια εταιρεία που τοποθέτησε την επένδυση στον πύργο Γκρέλφελ θα περάσουν από αξιολόγηση.

Το Westminster και περιοχές του Λονδίνου όπως το Camden, το Newham, το Croydon, το Ealing και το Redbridge συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που σε πολυκατοικίες τους θα γίνουν οι επείγουσες έρευνες για την πυρασφάλεια.

Η αστυνομία άρχισε την έρευνά της προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον πύργο διαμερισμάτων του δυτικού Λονδίνου (Grenfell Tower) ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Σχόλιο: Σε 15 λεπτά λαμπάδιασε το κτήριο! Τι δολοφόνοι είναι αυτοί. 

Αυτά τα κτήρια κανονικά, πρέπει να αντέχουν για πάνω από μια ώρα, ώστε να μπορεί να γίνει η εκκένωση. 

Τους έκαψαν ζωντανούς για να βγάλουν κέρδος 5.000 λίρες! Είμαι σίγουρος ότι οι Εργολάβοι ψηφίζουν Τόρις. Η νεοφιλελευθερη ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει λιγότερο κράτος. 

Τα εγκλήματα αυτά, είναι προδιαγραμμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να το συγκαλύψουν. Παρασκηνιακά.

4444

Καταδίκη για τον εργοδότη Νότη Μηταράκη

http://www.efsyn.gr/arthro/katadiki-gia-ton-ergodoti-noti-mitaraki

Καταδικαστική για τον βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Την υπόθεση της υπαλλήλου, η οποία είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που το μεγαλώνει μόνη της και την είχε αποπέμψει ο Ν. Μηταράκης από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια, είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (10/3/2017, «Ο εργοδότης Νότης Μηταράκης»).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, πράγματι η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ν. Μηταράκη ότι ήταν εθελόντρια.

Η ίδια εργάστηκε κατά τις προεκλογικές περιόδους καθ’ υπέρβαση του ωραρίου, τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και μάλιστα επί δώδεκα ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρωθεί για τις υπερβάσεις αυτές.

Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του εργοδότη περί δήθεν σύμβασης δανεισμού της εργαζόμενης με την εταιρεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ BAZAAR Α.Ε.

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.», νομικοί κύκλοι της πλευράς του Ν. Μηταράκη είχαν υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν δούλεψε ποτέ στο πολιτικό του γραφείο αλλά στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριζαν πως η υπόθεση είχε κριθεί αρνητικά για την υπάλληλο στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ομως στο πόρισμα της επιθεωρήτριας του ΣΕΠΕ αναφερόταν πως «αρμόδια να αποφανθούν για την υπόθεση είναι μόνο τα πολιτικά δικαστήρια».

Τα κλειδιά

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δικαστική απόφαση, η ύπαρξη εργασιακής σύμβασης που συνέδεε τους διαδίκους ενισχύεται και από το γεγονός ότι η υπάλληλος διέθετε τα κλειδιά του πολιτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη, καθόσον κλειδιά του εν λόγω γραφείου διέθεταν μόνο οι διευθυντές, ο προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου του εναγόμενου, ο ίδιος ο Ν. Μηταράκης και η πρώην γραμματέας.

Το δικαστήριο δικαίωσε την ενάγουσα ως προς το ότι η ίδια απολύθηκε πράγματι τον Οκτώβριο του 2015, χωρίς αποζημίωση και προφορικά, δηλαδή παρανόμως.

Περαιτέρω, απορρίφθηκε ως αβάσιμος και ο ισχυρισμός του Ν. Μηταράκη ότι δεν υφίστατο ανάγκη απασχόλησης της ενάγουσας ως γραμματέως δυνάμει συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας, καθόσον υπήρχε η δυνατότητα απασχόλησης εκ μέρους του πολιτικού μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων.

Και αυτό, αναφέρει η απόφαση, «διότι όταν εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούσε να προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο».

«Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις ούτε ένα ευρώ από μένα», «να πάμε καλά στις εκλογές και μετά θα πληρωθείς για όλα όπως σου αξίζει» προσπαθούσε να την καθησυχάσει προεκλογικά ο Ν. Μηταράκης, όπως ισχυρίζεται η ίδια. Επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. ήταν το οργανόγραμμα του πολιτικού του γραφείου, όπου φαινόταν η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως και η κατάθεση πρώην στελέχους του ίδιου γραφείου υπέρ της εργαζόμενης.

Οχι προσωποκράτηση

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Ν. Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ενάγουσας περί απαγγελίας προσωπικής κράτησης διάρκειας ενός έτους σε βάρος του Νότη Μηταράκη ως μέσον εκτέλεσης της απόφασης, το δικαστήριο το απέρριψε καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις περί απαγγελίας προσωπικής κράτησης.

Σχόλιο: Αυτοί οι κατσαπλιάδες θέλουν να σώσουν ξανά την Ελλάδα. Όποιος εργαζόμενος ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι ηλίθιος και με περικεφαλαία.

Αυτές οι ειδήσεις δεν πρόκειται να παίξουν στα κανάλια των νταβατζήδων.

4444

Satellite-based entanglement distribution over 1200 kilometers

+ See all authors and affiliations

http://science.sciencemag.org/content/356/6343/1140

Space calling Earth, on the quantum line

A successful quantum communication network will rely on the ability to distribute entangled photons over large distances between receiver stations. So far, free-space demonstrations have been limited to line-of-sight links across cities or between mountaintops. Scattering and coherence decay have limited the link separations to around 100 km. Yin et al. used the Micius satellite, which was launched last year and is equipped with a specialized quantum optical payload. They successfully demonstrated the satellite-based entanglement distribution to receiver stations separated by more than 1200 km. The results illustrate the possibility of a future global quantum communication network.

Science, this issue p. 1140

Abstract

Long-distance entanglement distribution is essential for both foundational tests of quantum physics and scalable quantum networks. Owing to channel loss, however, the previously achieved distance was limited to ~100 kilometers. Here we demonstrate satellite-based distribution of entangled photon pairs to two locations separated by 1203 kilometers on Earth, through two satellite-to-ground downlinks with a summed length varying from 1600 to 2400 kilometers. We observed a survival of two-photon entanglement and a violation of Bell inequality by 2.37 ± 0.09 under strict Einstein locality conditions. The obtained effective link efficiency is orders of magnitude higher than that of the direct bidirectional transmission of the two photons through telecommunication fibers.

Απίστευτο ρεκόρ: Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν κβαντική τηλεμεταφορά (διεμπλοκή) σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων!

http://www.zougla.gr/kosmos/article/apistefto-rekor-kinezi-epistimones-petixan-kvantiki-tilemetafora-diemploki-se-apostasi-1200-xiliometron

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχαν Κινέζοι επιστήμονες στο φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής (ή κβαντικού εναγκαλισμού) δύο φωτονίων σε απόσταση 1.203 χιλιομέτρων, καταρρίπτοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα.

Οι Κινέζοι ερευνητές ανέφεραν την επιτυχή δορυφορική μετάδοση των κβαντικά «διαπλεκόμενων» φωτονίων (σωματιδίων του φωτός) μεταξύ της Γης και του διαστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, έκαναν ένα άλμα προς τον τελικό στόχο της δημιουργίας κρυπτογραφημένων κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ, τα οποία θεωρούνται αδύνατο να πέσουν θύμα χάκερ.

Ο κινεζικός δορυφόρος Micius, ο οποίος είχε τεθεί σε τροχιά πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ο πρώτος διεθνώς που έχει εφοδιασθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για κβαντικά πειράματα. Χρησιμοποιήθηκε για την κβαντική επικοινωνία με τρεις επίγειους κινεζικούς σταθμούς που απείχαν μεταξύ τους περίπου 1.200 χλμ., ενώ η απόσταση του δορυφόρου από τους σταθμούς ποίκιλε από 500 έως 2.000 χλμ.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή κβαντικής φυσικής Τζιάν-Γουέι Παν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Η υλοποίηση σε τεράστιες αποστάσεις της κβαντικής διεμπλοκής (στην οποία δύο υποατομικά σωματίδια συνδέονται μεταξύ τους και συμπεριφέρονται παρόμοια, παρά τη μεγάλη απόσταση που τα χωρίζει), μέσω οπτικών ινών ή ασύρματα μέσω του διαστήματος, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς δεδομένων.

Η δυνατότητα των σωματιδίων να συνδέονται κβαντικά με «μαγικό» τρόπο (κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα κατανόησης ακόμη και στον Αϊνστάιν) μπορεί να επιτρέψει τη μετάδοση κρυπτογραφημένων πληροφοριών από το ένα μέρος της Γης στο άλλο μέσω ασφαλών κβαντικών «καναλιών», χωρίς κάποιος «ωτακουστής» να είναι σε θέση να τις υποκλέψει, αντίθετα με το σημερινό διάτρητο Ίντερνετ, που εκμεταλλεύονται μυστικές υπηρεσίες και χάκερ.

«Είναι ένα πρώτο βήμα -και ένα σημαντικό βήμα- για τη δημιουργία ενός πραγματικά παγκόσμιου κβαντικού δικτύου. Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι περιορίζονταν σε απόσταση περίπου 100 χλμ., συνεπώς μπορούσαν να δουλέψουν μόνο σε μια πόλη» δήλωσε ο Παν. Όπως είπε, η σημερινή κρυπτογράφηση των δεδομένων βασίζεται σε πολύπλοκα μαθηματικά, που και αυτά όμως μπορεί να τα «σπάσουν» οι χάκερ με τη βοήθεια ισχυρών υπολογιστών.

«Αλλά σε ένα μελλοντικό κβαντικό δίκτυο η ασφάλεια θα διασφαλίζεται από τους ίδιους τους νόμους της φυσικής, οι οποίοι είναι ασφαλείς χωρίς περιορισμούς. Αυτό θα είναι ωφέλιμο για όλους τους ανθρώπους» πρόσθεσε ο Κινέζος επιστήμονας, ο οποίος συνεργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση με Ευρωπαίους συναδέλφους του, με επικεφαλής τον φυσικό Άντον Τσάιλινγκερ του Πανεπιστημίου της Βιέννης (ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Παν), που κατείχαν το προηγούμενο ρεκόρ κβαντικής διεμπλοκής.

Οι ομάδες των Παν και Τσάιλινγκερ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μια ασφαλή κβαντική σύνδεση μεταξύ Πεκίνου και Βιέννης. Ήδη οι Ευρωπαίοι φυσικοί προωθούν τη δημιουργία του Qapital, ενός κβαντικού δικτύου που θα συνδέει πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης, κυρίως μέσω οπτικών ινών. Σύμφωνα με τον Τσάιλινγκερ, το μελλοντικό κβαντικό διαδίκτυο θα βασίζεται τόσο στις οπτικές ίνες όσο και στους δορυφόρους.

Προς το παρόν, πάντως, υπάρχουν αρκετές ακόμη τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να υπερπηδηθούν. Μεταξύ άλλων, ο κινεζικός δορυφόρος βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά και έτσι οι σταθμοί εδάφους μπορούν να «πιάσουν» το κβαντικό σήμα του μόνο για πέντε λεπτά κάθε μέρα, συνεπώς θα χρειασθεί η κατασκευή και εκτόξευση αρκετών νέων δορυφόρων σε υψηλότερες τροχιές.

Διαβάστε την επιστημονική δημοσίευση πατώντας εδώ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

4444

Kim Kardashian:

«To Ιnstagram μου θέλω να είναι ομοιόμορφο και περιποιημένο.

Κι αν νομίζεις ότι απλά βγάζεις μία φωτογραφία και την ανεβάζεις, πρέπει να σε ενημερώσω ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Συνήθως βγάζουμε παίρνουμε αμέτρητες λήψεις για να καταλήξουμε στην μία που θα ανεβάσουμε».

Αυτό για να μην απογοητεύεσαι αν οι 10 πρώτες λήψεις δεν είναι καλές. Θέλει υπομονή και επιμονή το θέμα.

4444

Britain: Grenfell Tower Fire and Disaster: 

How much is human life worth?

Britain: Grenfell Tower Fire and Disaster: 

Jeremy Corbyn, the Labour leader, comforts a resident.

Grenfell Tower Fire:

Britain: Grenfell Tower Fire and Disaster:

Ms May was “s***”, adding: “Theresa May was here but she didn’t speak to any of us.”

Για τα πρωτόκολλα ασφαλείας, έχω ξαναγράψει και θα ξαναγράψω.

Στα πολυώροφα κτήρια, πάνω από 7 ορόφους, η Πυρκαγιά, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσουν ως υποθετικό συμβάν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αισθητήρες και υλικά που αντέχουν σε βραχυκύκλωμα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης σημαίνει εξόδους κινδύνου για να γίνει η εκκένωση.

Στον Grenfell Tower παραβιάστηκε το πρωτόκολλο.

Είναι ιστορικό γεγονός, ότι πριν την πυρκαγιά, ομάδα κατοίκων του Πύργου, προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο φωτιάς.

Αλλά αγνοήθηκαν.

Θα το ξαναγράψω, η Ζωή των απλών ανθρώπων, δεν αξίζει φράγκο.

Τα ιστορικά γεγονότα που συμβαίνουν, το αποδεικνύουν 100%.

Η Theresa May δεν ασχολήθηκε με τους κοινούς ανθρώπους και αυτό θα της στοιχίσει πολιτικά.

Έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις ανάμεσα σε May και Corbyn. 

How much money is a human life worth?

Τα θέματα που με ενδιαφέρουν τα παρακολουθώ, άσχετα αν δεν κάνω δημοσιεύσεις. Βαριέμαι. 

Εγώ παρακολουθώ κάτι πολύ σημαντικό που εσείς δύσκολα το κάνετε, παρακολουθώ τις ακολουθίες των γεγονότων. 

Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Και αυτό σημαίνει ότι η βλακεία που λένε αρκετοί: ουδείς αναντικατάστατος, δεν ισχύει.

Και ακριβώς επειδή δεν ισχύει, ο ανθρώπινος πολιτισμός, έχει τεχνολογική υστέρηση πάνω από 1700 χρόνια. 

4444

Η Lagarde το είπε ξεκάθαρα: η δεύτερη καλύτερη λύση. 

4444

Πόλεμος στο Μενίδι: Aπελπισμένοι οι κάτοικοι, οι Ρομά «απαντούν» με αδέσποτες σφαίρες. 

Δύσκολα τα πράγματα στο Μενίδι, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια, όταν μια αδέσποτη σφαίρα σκοτώνει ένα παιδί 11 χρονών.

Οι Ρομά έχουν όπλα και πυροβολούν. Αυτό λένε όσοι ζουν στο Μενίδι.

Έχουμε δηλαδή ένα γκέτο. Οι Κάτοικοι δε γίνεται να το αφήσουν το ζήτημα, γιατί διαφορετικά θα χάσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. 

Οι Ρομά που είναι έμποροι ναρκωτικών, πρέπει να πάνε φυλακή.

Τι θα γινόταν, αν και οι κάτοικοι, έπαιρναν και αυτοί όπλα για να προστατευτούν; Όχι παράνομα, αλλά με απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Μπορεί να υπάρξει ψήφισμα ή μπορεί να γίνει και τοπικό δημοψήφισμα.

Οι Ρομά ξέρουν ποιοι έριξαν τις αδέσποτες σφαίρες και δολοφονήθηκε το αθώο παιδάκι.

Τι νύχτα που οι Ρομά βγάζουν τα όπλα και πυροβολούν, η Αστυνομία, το κράτος δηλαδή, φοβάται να πάει και να κάνει έλεγχο. 

Τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί δεν ακούω και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δηλώσεις, ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός, θα καθαρίσει το Μενίδι. 

4444

15/06/2017

4444

Ο Wolfang Schaeuble έδωσε την δόση. 8,5 δις ευρώ.

Ο Τσίπρας σωστά κάνει και παίρνει τηλέφωνα. Ιδίως όταν έχει και επιχειρήματα. 

4444

Το Σόι σου: 

 

4444

iRINA sHAYK: tWO oPTIONS: 

4444

«Μόνο Καραμανλής, Τσίπρας δεν ζήτησαν ρουσφέτια»

Ο Α. Μαρτίνης επιβεβαίωσε ενόρκως όσα αποκάλυψε στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» για τον ρόλο του Ανδρέα Λοβέρδου, του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διέδωσε το. 

Δε γίνεται να έρχονται οι βρομιάρηδες και να σου λένε μαλάκα νεοέλληνα, ότι θα σε σώσουν.

Ο Τσίπρας κάνει ότι μπορεί. Δεν είναι αυτός που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Διάβασε τι λέει ο Μαρτίνης για τα μπουμπούκια της ΝΔ των μνημονίων.

4444

Turkey Holds Naval Drill Off Cyprus in Heated Response to Israeli Commando Exercise on Its Doorstep
Haaretz previously reported that Israel’s drill, its largest-ever commando exercise, caused friction with Turkey in the latest chapter of tensions caused by the search for natural gas in the sea off Cyprus’s coast
Israeli commandos were wrapping up a large-scale military drill in Cyprus’s Troodos Mountains on Wednesday.
The drill, the first of its kind to take place in Cyprus, involved hundreds of combat soldiers from the Egoz special forces unit as well as Black Hawk helicopters and Super Hercules transport plans.
The Troodos Mountains was selected because its terrain resembles that of hilly areas in and around Israel.
The exercises, Israel’s largest-ever in Cyprus and one of its biggest abroad, required the transport of large amount of equipment to the country. Exercises included the practice of cooperation between the Israel Air Force and army commandos in unfamiliar terrain, as well as cooperation with the Cypriot military.
Haaretz reported that the exercise caused friction with Turkey, but the Israel Defense Forces refused to comment on this.

As the drill comes to a close, another exercise is scheduled to take place in Cyprus, this one by Turkey. Last week, Turkey announced that it will hold a military drill with live ammunition southwest of the Cypriot city of Paphos. The Turks said in a statement that during one of the days of the drill, Turkish warships and submarines will operate in the area. The background to this exercise is the tension caused by the search for natural gas in the sea off Cyprus’s coast.
The joint Israel-Cyprus exercise drew criticism from the opposition in Cyprus, which claimed that holding a joint exercise on Cypriot territory constituted a “dangerous development.”
On Tuesday, the Cyprus Ministry of Defense rejected this criticism, saying the country also held joint operations and had agreements with Lebanon, Egypt and Jordan.
Last month, Cypriot Minister of Defense Christoforos Fokaides visited Israel. At the end of the visit, Fokaides continued to Jordan, where he met with Jordan’s King Abdullah II.
Prime Minister Benjamin Netanyahu is currently in Greece, where he is scheduled to meet with Greek Prime Minister Alexis Tsipras and Cypriot President Nicos Anastasiades.
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.795774

Σχόλιο: Παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ και χρόνια. Η μεγαλύτερη άσκηση που έγινε μέχρι τώρα. nprecedented. 

4444

Israeli Commandos Heading to Cyprus for Largest-ever Drill

The joint drill, which involves 400 Israeli soldiers, has ruffled feathers in Ankara.

read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.794599

Israeli commandos will be undergoing training in Cyprus next week, the biggest joint military exercise ever undertaken between the two countries in the island nation.
Sqaudrons of Black Hawk helicopters will head to Cyprus for the joint exercise, which starts Sunday, Haaretz has learned.

The Israeli commando forces will be spending a week in the Troodos Mountains. According to Cypriot media sources, the training will involve 400 Israeli soldiers.
Cyprus and Israel have held joint exercises before, mainly in the air and sea. This time ground forces are also involved.
The exercise has ruffled feathers in Ankara, according to media reports in Cyprus.
The IDF refused to give a detailed account of the drill at this time. It could be assumed that the reason for the flying of hundreds of combatants to an overseas drill, in the Troodos Mountains of all places, is that they are similar to mountainous regions in and around Israel. The IDF has recently increased the frequency of drills conducted by its land forces, and has been trying to improve the quality of these so that they will be is similar as possible to the areas were combat could potentially take place.

4444

Μήνυμα ενότητας από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Παρέμβαση του προέδρου της Motor Oil στη ΓΣ. Ο Β. Βαρδινογιάννης υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη όλους μαζί, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης. Μπόνους στους εργαζόμενους.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1544618/mhnyma-enothtas-apo-ton-vardh-vardinogiannh-.html

Παρέμβαση του Βαρδή Βαρδινογιάννη, προέδρου της Motor Oil, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο ισχυρός άντρας του ομίλου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ενότητας: «Τα προβλήματα της χώρας πρέπει να τα κοιτάξουμε όλοι μαζί» και υπογράμμισε:

«Ο καθένας έχει τη δική του κομματική τοποθέτηση. Η Motor Oil δεν έχει, δεν κομματίζεται! Η εταιρία έχει να σκέφτεται τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενους της και τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Motor Oil πήρε κι άλλη ευκαιρία για να στείλει το μήνυμα αυτό όταν ρωτήθηκε από μετόχους για το αν η εταιρία θα μπει στην έρευνα υδρογονανθράκων όπως τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,00% με τον όμιλο Λάτση: «Στα χωριά μας δεν κάνουμε συγκρίσεις» είπε χαριτολογώντας και επεσήμανε: «Ο καθένας ανήκει κάπου πολιτικά. Εμείς δεν πολιτευόμαστε. Οι εργαζόμενοι σέβονται την εταιρία και η εταιρία σέβεται τους εργαζόμενους. Η εταιρία δεν αγνοεί τους εργαζόμενους και είναι δύσκολο να ξέρουμε ότι ο εργαζόμενός μας έχει άρρωστο τον πατέρα ή τη μάνα του. Η χώρα μάς έχει ανάγκη όλους. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Δεν πρέπει να αγνοείτε τον διπλανό σας που δεν έχει να φάει ψωμί…», περιέγραψε με τον γνωστό του τρόπο για να καταλήξει: «Να μην είστε ευχαριστημένοι όταν έχετε εσείς ψωμί κι ο διπλανός σας δεν έχει».

Μέρισμα

Κατά τα άλλα, στη γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε μέρισμα 0,99 ευρώ ανά μετοχή. Είχε δοθεί τον Νοέμβριο προμέρισμα 0,20 ευρώ και μένουν τα υπόλοιπα 0,70 ευρώ.  Η ημερομηνία αποκοπής είναι η 26η Ιουνίου και πληρωμής, η 3η Ιουλίου.

Μπόνους στους εργαζόμενους

Η γενική συνέλευση των μετόχων επίσης ενέκρινε για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 2015, τη διανομή μέρους των κερδών στους εργαζόμενους και στα στελέχη της εταιρίας. Το μπόνους ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3% των καθαρών κερδών.

Για έρευνες πετρελαίου

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζανετάκης, ερωτηθείς για το αν η εταιρία θα μπει στις έρευνες υδρογονανθράκων, απάντησε πως θα αξιοποιεί ευκαιρίες ανά τον πλανήτη αγοράζοντας δικαιώματα εκμετάλλευσης όπως έκανε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Θύμισε δε την εμπειρία που έχει η εταιρία μέσω της παλαιότερης δραστηριοποίησης της θυγατρικής της Vegas στην Αίγυπτο.

Χρήστος Κολώνας

Σχόλιο: Ο Βαρδής προσέχει τους δικούς του ανθρώπους και αυτό φυσικά είναι υπέρ του.

Είναι καλή τακτική να προσέχεις τους δικούς σου ανθρώπους. Αυξάνει το κοινωνικό κεφάλαιο. 

Πολλοί από εσάς δεν γνωρίζεται τι είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. Να μάθετε. Έχει σχέση και με την έννοια της εμπιστοσύνης.

4444

14/06/2017

4444

Μοιράζει αντίδωρα ο Τραμπ

Την απελευθέρωση της… Wall Street από τα δεσμά του Dodd Frank –του νόμου που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ μετά το κραχ του 2008 προκειμένου να βάλει σε τάξη τον χρηματοπιστωτικό τομέα και να περιορίσει την αχαλίνωτη κερδοσκοπία- ενέκρινε η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων, προσφέροντας ένα τεράστιο δώρο στις μεγάλες τράπεζες.

Ο νέος νόμος Financial Choice Act που πέρασε την περασμένη Παρασκευή με τις ψήφους μόνο των Ρεπουμπλικανών θα ελαχιστοποιήσει τον έλεγχο του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα και θα επιτρέψει στις μεγάλες τράπεζες να επιδοθούν άφοβα ξανά στο γνωστό κερδοσκοπικό τους παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων ο νόμος:

►1. Απαλλάσσει κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -που πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις κεφαλαίων και ρευστότητας- από τους αρκετούς περιορισμούς ανάληψης επενδυτικών ρίσκων που προβλέπονται στον Dodd Frank.

►2. Αντικαθιστά τη μέθοδο διαχείρισης των μεγάλων συστημικών τραπεζών όταν αυτές χρεοκοπούν (orderly liquidation process) με νέες αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

►3. Αποδυναμώνει τις εξουσίες του Γραφείου Χρηματοπιστωτικής Προστασίας του Καταναλωτή.

►4. Αποδυναμώνει τη νομοθεσία του υπουργείου Εργασίας που απαιτεί από τους χρηματιστές να ενεργούν με βάση το συμφέρον των πελατών τους όταν τους παρέχουν επενδυτικές συμβουλές για τη σύνταξή τους.

Πανηγυρίζουν τα λόμπι

Ο νέος νόμος υποστηρίχθηκε με νύχια και με δόντια από τα λόμπι των τραπεζιτών και τα συντηρητικά think tanks, που ισχυρίζονται ότι θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα διευκολύνει τον δανεισμό και θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Americans for Financial Reform, Λίζα Ντόνερ, τονίζει ωστόσο από την πλευρά της ότι «οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ αυτού του νόμου δωρίζουν στις μεγάλες τράπεζες της Wall Street και τους επιθετικούς επενδυτές την άδεια να εξαπατούν τους απλούς Αμερικανούς και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική μας ασφάλεια για χάρη των στενών βραχυπρόθεσμων κερδών μιας μικρής ελίτ».

Ο νέος νόμος, όπως υπογραμμίζει, «θα καταστήσει ευκολότερη την καταλήστευση του κόσμου από τους επιθετικούς δανειστές, θα κάνει ευκολότερη για τη Wall Street την αφαίμαξη 17 δις. δολαρίων από τις τσέπες των συνταξιούχων, θα διευκολύνει για τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street την ανάληψη αυτού του είδους των ρίσκων που φέρνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη σε μια μικρή χούφτα ανθρώπων της κορυφής, αυτήν που οδήγησε στην προηγούμενη χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι καταναλωτές, οι επενδυτές και οποιοσδήποτε άλλος αισθάνθηκε τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ύφεσης που αυτή δημιούργησε θα πολεμήσουν προκειμένου όχι μόνο όλος ο νόμος αλλά το σύνολο των επικίνδυνων προτάσεων που περιλαμβάνει να πεθάνει στη Γερουσία».

Στην τελευταία, όπως φαίνεται, θα δοθεί η μεγάλη μάχη πριν ο νέος νόμος οδηγηθεί για υπογραφή στον Λευκό Οίκο.

Εκεί οι Ρεπουμπλικανοί έχουν 52 έδρες από τις 100. Για να εγκριθεί ο νόμος απαιτούνται 60 ψήφοι και θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ αυτού και οι Δημοκρατικοί, που όμως στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον καταψήφισαν…

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Όλα μπορούν να αλλάξουν, ειδικά όταν πρόκειται για τσέπες τραπεζιτών.

Σχόλιο: Αυτός ο νόμος δείχνει ότι ο Trump ανήκει στο κατεστημένο.

Ότι η Αμερική δεν έμαθε τίποτα από το 2008.

Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι πρέπει να χαίρονται.

Στο επόμενο Κραχ, οι επιπτώσεις δε θα είναι τόσο μεγάλες για την Κίνα και τους άλλους, γιατί θα είναι υποψιασμένοι. 

Πόσα πληρώνεται για να σας πω, πότε θα γίνει το επόμενο Κραχ!!!! 

Η Ιστορία, είναι ένα δυναμικό πεδίο. Κάθε στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια ακολουθίες γεγονότων.

Ένας κοινός άνθρωπος δε τα κατανοεί αυτά.

Νομίζει ότι η Ιστορία είναι άποψη και όλοι έχουν από μια σαν τις πορδές!

Όμως οι μεγάλοι παίκτες, με τέτοιες ατάκες γελούν.

Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος δε θα ψηφιστεί στη Γερουσία. 

4444

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ σκοτώνουν αμάχους στη Ράκα

http://www.efsyn.gr/arthro/oie-oi-ipa-skotonoyn-amahoys-sti-raka

Η επιτροπή του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία διαπιστώνει «συγκλονιστικές απώλειες αμάχων» εξαιτίας των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Πάουλο Πινέιρο, πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, που ενημέρωσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ερευνητές της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των υπό τις ΗΠΑ συμμαχικών δυνάμεων που οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί προκαλώντας αμέτρητους θανάτους μεταξύ των αμάχων.

Πρόκειται για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), δηλαδή μια ομάδα από κουρδικές και αραβικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό που δρα υπό τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν την επιχείρηση στη Ράκα πριν από μια εβδομάδα με στόχο να πάρουν τον έλεγχό της από τους τζιχαντιστές.

Οι SDF, που υποστηρίζονται από συμμαχικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συμμαχίας, έχουν καταλάβει εδάφη στα δυτικά, τα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα της πόλης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πάουλο Πινέιρο, δέκα συμφωνίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και ενόπλων οργανώσεων για την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από τις πολιορκημένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το ανατολικό Χαλέπι, «συνιστούν σε κάποιες περιπτώσεις εγκλήματα πολέμου» καθώς οι άμαχοι «δεν είχαν καμία επιλογή».

Σχόλιο: Εγώ αυτό που έχω να γράψω, είναι αυτό που έγραψα και στον Putin για το Χαλέπι, τελειώνεται. Όσο καθυστερεί τόσο το χειρότερο. 

Μπορείτε να κάνετε μια εκεχειρία για αναδιοργάνωση και απομάκρυνση αμάχων, όπως έγινε και στο Χαλέπι. Αλλά τελειώνεται με την Ράκα. 

Όλοι οι πόλεμοι είναι βρώμικοι και σκοτώνονται άνθρωποι. Βέβαια άλλοι είναι ποιο βρώμικοι και άλλοι λιγότερο.

Επίσης κανένας δεν είναι ουδέτερος.

Σας γράφω δύο βασικές αρχές. 

Αυτό που διαχωρίζει έναν πόλεμο από έναν άλλο, είναι το δίκαιο κίνητρο. 

Οι Γερμανοί προκάλεσαν δυο Παγκόσμιους Πολέμους και σωστά τους έχασαν. 

4444

Πόλεμος Έξι Ημερών, 1967: Αληθινή ειρήνη θα δουν μόνο όταν…

http://www.defence-point.gr/news/?p=179258

«Ο πόλεμος των έξι ημερών» του 1967, άλλαξε την εικόνα της Μέσης Ανατολής και κατέστησε σαφές στον Αραβικό κόσμο ότι το κράτος του Ισραήλ αποτελεί αναπόσπαστη κρατική και εθνική οντότητα της περιοχής. Ο στόχος του Παναραβικού κινήματος περί εξαφάνισης του κράτους του Ισραήλ, όπως είχε τεθεί από τον ηγέτη του και πρόεδρο της Αιγύπτου Γκεμάλ Αμπντέλ Νάσερ, όχι μόνο δεν επετεύχθη, αλλά επιπλέον ο αραβικός κόσμος είχε υποστεί μια βαριά ήττα τόσο στο ηθικό επίπεδο, όσο και στο στρατηγικό.

Του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ (Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής της εφημερίδας Yedioth Achronoth στην Ελλάδα)
ΠΗΓΗ: http://www.huffingtonpost.gr/

Προκειμένου όμως να κατανοήσουμε το παρόν θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν. Ποια ήταν δηλαδή η εικόνα της Μέσης Ανατολής πριν τον πόλεμο των έξι ημερών του 1967.

Καταρχήν, ούτε το 1947, ούτε το 1967 υπήρχε Παλαιστινιακό κράτος. Η ίδρυση του προτάθηκε το 1947 από τα Ηνωμένα Έθνη, και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τα αραβικά κράτη γιατί προέβλεπε ταυτόχρονα και την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους δίπλα στο παλαιστινιακό.

Η Δυτική όχθη του Ιορδάνη όπως και η Ανατολική Ιερουσαλήμ ήταν υπό Ιορδανική κυριαρχία μέχρι το 1967, ενώ η Λωρίδα της Γάζας υπό Αιγυπτιακή. Η πρόσβαση βέβαια των Εβραίων στους ιερούς τόπους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ απαγορευόταν από τους Ιορδανούς.

Η ιστορική πραγματικότητα λοιπόν διδάσκει ότι εάν ο αραβικός κόσμος επεδίωκε αποκλειστικά και μόνο την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους θα μπορούσε να είχε ιδρυθεί πριν από το 1967, στα ίδια ακριβώς εδάφη που σήμερα οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν τη σύσταση ανεξάρτητου κράτους, και όταν τα εδάφη αυτά ήταν υπό Ιορδανική και Αιγυπτιακή κυριαρχία αντίστοιχα.

Αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης ούτε στις διασκέψεις των Αράβων ηγετών, ούτε σε εκείνες των Διεθνών οργανισμών. Τότε το μόνο που κυριαρχούσε στις αραβικές διασκέψεις ήταν η άρνηση αποδοχής του κράτους του Ισραήλ. Το ίδιο πνεύμα επικρατούσε ακόμη και μετά τη βαριά ήττα του 1967.

Αξίζει να επισημανθεί επίσης το γεγονός ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η PLO του Γιασέρ Αραφάτ, ιδρύθηκε το 1964 και από τότε έλαβε ενεργό μέρος στις εχθροπραξίες κατά του Ισραήλ. Τότε δε, δεν υπήρχαν εβραϊκοί οικισμοί στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη γιατί πολύ απλά η Δυτική όχθη ανήκε στην Ιορδανία.

Τότε όμως επικρατούσε η αντίληψη ότι είναι δυνατόν να εξαφανισθεί το Ισραήλ από το χάρτη με μια παναραβική στρατιά που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα θα μπορούσε να κατατροπώσει τον Ισραηλινό στρατό και ο δρόμος προς το Τελ Αβίβ θα ήταν ένας απλός περίπατος.

Η βαριά ήττα και η απώλεια τόσων εδαφών δεν οδήγησε σε κάποια αλλαγή στάσης της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Συρίας απέναντι στο Ισραήλ. Αντίθετα, την 1η Σεπτεμβρίου του 1967 στο Χαρτούμ η Αραβική Διάσκεψη κορυφής διακηρύσσει τα «τρία όχι»: Όχι στην ειρήνη, Όχι στην αναγνώριση, Όχι στις διαπραγματεύσεις, με το Ισραήλ.

Πολλοί θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι υπήρχε Παλαιστινιακό κράτος πριν το 1967. Ε λοιπόν δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να υπάρχει εάν οι τότε ηγέτες του Αραβικού κόσμου και ιδιαίτερα των Παλαιστινίων το επιθυμούσαν δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

Πενήντα χρόνια μετά, το Ισραήλ έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Αίγυπτο επιστρέφοντας ολόκληρη τη χερσόνησο του Σινά που είχε καταλάβει το 1967, έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ιορδανία, έχει αποχωρήσει από τη Λωρίδα της Γάζας που αποτελεί μια αυτοδιοικούμενη από τη Χαμάς Παλαιστινιακή περιοχή. Τα υψώματα του Γκολάν παραμένουν υπό Ισραηλινή κατοχή αφού το Συριακό καθεστώς της οικογένειας Άσαντ ουδέποτε επιδίωξε την επίτευξη συμφωνίας με το Ισραήλ.

Στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, η Παλαιστινιακή Αρχή, υπό καθεστώς αυτονομίας, διοικεί και έχει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής, της υγείας, της εκπαίδευσης και της εσωτερικής ασφάλειας ευρύτατων περιοχών που καθορίστηκαν στις συμφωνίες του Όσλο, ενώ περίπου 250.000 Ισραηλινοί έποικοι έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές που κατελήφθησαν από το Ισραήλ στον πόλεμο των έξι ημερών.

Η Ιερουσαλήμ είναι πλέον μια ενιαία πόλη, και η μεγάλη πλειοψηφία της Ισραηλινής κοινής γνώμης την θεωρεί ως την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους την θεωρούν ως μελλοντική πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους που θα συσταθεί.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν ωφελούν ούτε την Ισραηλινή κοινωνία ούτε τους Παλαιστινίους. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ με ασφαλή σύνορα, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση που εξασφαλίζει την αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων, και την ασφάλεια, τη δημοκρατία και τον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ. Στο εύλογο ερώτημα, αφού αυτή είναι η λύση την οποία όλοι αναγνωρίζουν, γιατί δεν υλοποιείται, η απάντηση είναι απλή:

Όταν η πλειοψηφία των Ισραηλινών αναγνωρίσει ότι η ειρήνη με ασφαλή σύνορα είναι σημαντικότερη από την κατοχή εδαφών θρησκευτικής σημασίας, και όταν οι Παλαιστίνιοι πάψουν να διδάσκουν το μίσος εναντίον των Εβραίων, πάψουν την τρομοκρατία και αποδεχθούν το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί θα είναι οι γείτονές τους, και όταν οι ηγέτες και των δύο πλευρών αποφασίσουν με θάρρος να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην επέτειο του επόμενου ιωβηλαίου, δηλαδή το 2067, ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα απολαμβάνουν τους καρπούς της ειρήνης, αντί να πενθούν τα θύματα μιας ανηλεούς αιματοχυσίας.

Σχόλιο: Εξαιρετικό άρθρο, να το διαβάσετε και να το σκεφτείτε.

Η Ιστορική πραγματικότητα, δεν είναι άποψη, είναι γεγονότα. 

Πριν το 1967 δεν υπήρχε Παλαιστινιακό κράτος.

4444

Maria Sharapova: 

4444

Anjelina Jolie: 

4444

Η Δικαιοσύνη ως θεσμικός μηχανισμός αδικίας

Η αθώωση του Γκίκα Χαρδούβελη τη Δευτέρα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που ένα «κεφάλαιο για τον τόπο» λαμβάνει από τη δικαιοσύνη μία απόφαση που φροντίζει να το αφήσει ανέγγιχτο. Σε κοινή θέα, κατά κοινή πρακτική και προσβάλλοντας κάθε κοινό περί δικαίου αίσθημα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
https://www.thepressproject.gr/article/112689/Athoos-o-Gkikas-kai-13-xronia-stin-Irianna#.WT9mKbs1rOs.facebook

Σκίτσο του Μπίλ Μπράμχαλ (2014)

Λίγες ημέρες νωρίτερα από την αθώωση του Γκίκα, την περασμένη εβδομάδα, η σημαντικότερη ίσως είδηση που -προφανώς- πέρασε στα ψιλά της πλειοψηφίας των ΜΜΕ της χώρας ήταν ότι μία απλή πολίτης και πανεπιστημιακός, η Ηριάννα, καταδικάστηκε από την ίδια δικαιοσύνη σε δεκατρία χρόνια φυλάκιση για τρομοκρατία, με μόνη ένδειξη μία αμφιβόλου ακρίβειας «μερική» ταύτιση του DNA της με σχετικά με την τρομοκρατία ευρήματα.

Μόνο «στοιχείο» εμπλοκής της στον χώρο της τρομοκρατίας, η σχέση της με έναν αθωωμένο κατηγορούμενο για τρομοκρατία. Έναν άνθρωπο δηλαδή που κατηγορήθηκε, δικάστηκε και αθωώθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ακόμα λίγες ημέρες πιο πριν, ένα άλλο δικαστήριο, ανηλίκων, καταδίκασε μαθητές από το Ρέθυμνο σε 80 ώρες καταναγκαστικής εργασίας, επειδή τόλμησαν να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση στο σχολείο τους.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος απλός πολίτης, ο Τάσος, δικάζεται εκ νέου για τρομοκρατία χωρίς στοιχεία, χωρίς μάρτυρες εναντίον του. Η πρόταση της εισαγγελέως, η ενοχή του. Όχι μόνον για όσα έχει καταδικαστεί πρωτόδικα, αλλά και για όσα έχει αθωωθεί.

Ο Τάσος, η Ηριάννα και τα παιδιά από την Κρήτη δεν αποτελούν «κεφάλαιο» για το σύστημα όπως ο Γκίκας.

Αντίθετα, η καταδίκη των τριών πρώτων είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που μπορούν να προσφέρουν στη διαιώνιση της εξουσίας του τέταρτου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμονας για να αναγνωρίσει αυτή τη ζοφερή, κραυγαλέα και δηλητηριώδη ανισότητα στη δικαιοσύνη. Εδώ και πολλά χρόνια, στη χώρα μας γνωρίζουν άπαντες πως η δικαιοσύνη έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως δεν απαιτείται ειδική μόρφωση για να καταλάβει κανείς πως αν η τρομοκρατία είναι μια αυτοσχέδια, αδέξια και αδιέξοδη προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη, εμείς σε αυτούς που την επιχειρούν θα θέλαμε να μπορούμε να αντιτάξουμε ότι υπάρχει μια δικαιοσύνη που δεν είναι για γέλια. Όταν οι θεσμοί της δικαιοσύνης αστοχούν τόσο οικτρά, υπονομεύεται η δυνατότητά μας να επικαλούμαστε αυτούς τους θεσμούς για να πούμε ότι κακώς καταφεύγει κανείς στην αυτοδικία.

Και, ευτυχώς, ετούτο μπορούμε ακόμα να το γράψουμε. Διότι όταν περάσει και η «κοινοτική» διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης για την τρομοκρατία, τότε μάλλον θα πρέπει να εξαντλούμε την κριτική μας στη δικαιοσύνη απλώς γράφοντάς την με… πεζό δέλτα!

Σχόλιο: Το βαθύ Ελληνικό Κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κεφάλαιο ο Γκίκας, με πιάνουν τα γέλια.

Κάτι τέτοια βλέπει ο Schaeuble και του σηκώνεται η τρίχα.

Ο Schaeuble δεν κατανοεί, άλλο πράγμα οι γύφτοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και άλλο οι Έλληνες εφοπλιστές που είναι παγκόσμιοι παίκτες. 

Οι κατσαπλιάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ο Schaeuble τους βάζει να καθαρίζουν τις τουαλέτες, είναι 4ης διαλογής πολιτικό προσωπικό.

Αντίθετα οι Έλληνες Εφοπλιστές είναι First Class. Επειδή γνωρίζω από οικονομία, ο κλάδος της ναυτιλίας, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, δεν έχεις περιθώρια για λάθη.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι το Ελληνικό Κράτος, δεν έχει αξιοποιήσει το δυναμικό μυαλό των Ελλήνων εφοπλιστών.

Εγώ μπορώ να το κάνω.  Και μάλιστα όλοι θα γίνουν ποιο πλούσιοι, αρκεί βέβαια μετά, την επιτυχία, να μη με ζαλίσουν.

4444

13/06/2017

4444

Αυτή τη φωτογραφία τη φύλαξα, για τον απόλυτο θρίαμβο.

France: The unprecedented Best Seller: Emmanuel Macron: 

French President Emmanuel Macron waves to the audience as he leaves a polling station in Le Touquet,

Ο Emmanuel Macron κέρδισε τις προεδρικές εκλογές και τώρα θα κερδίσει και τις βουλευτικές εκλογές.

Χωρίς να έχει κόμμα, τα έκανε όλα αυτά. Είχε όμως χρήμα και το κατεστημένο μαζί του.

Οι Γάλλοι θέλουν αλλαγή. Ο Macron σίγουρα έκανε μια αλλαγή στα πρόσωπα. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει με την πολιτική αλλαγή.

Ο Macron είναι νεοφιλελεύθερος, άρα τι αλλαγές θα κάνει;

Ο Macron σάρωσε στις εκλογές, γιατί η αποχή πήγε στο 51%.

Δε θα χαλάσω την ιστορική στιγμή του Macron, αυτή την στιγμή είναι πάνω στο κύμα. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κριθεί.

4444

Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Ο ρόλος των ξένων…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Ένα «ηθελημένο»(;) λάθος της εφημερίδας Financial Times για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ίσως να φανέρωσε ένα σχέδιο που τέθηκε σε λειτουργία για να εμπλέξει την Ελλάδα σε ακόμα μία μεγάλη περιπέτεια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που προβλέπει την είσοδο των Σκοπίων ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή με κάποιο άλλο προσωρινό όνομα στο ΝΑΤΟ. Όπως έγινε πριν 27 χρόνια με την ένταξη της γειτονικής χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τώρα έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονία» πάρα πολλές χώρες, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες που αντέδρασαν στο ορθό βέτο της Ελλάδας και η Ρωσία. Οι υπερδυνάμεις έσφαλαν και το γνωρίζουν.

Η αποδοχή της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την συνταγματική τους ονομασία ή την προσωρινή τους (ΠΓΔΜ) είναι απαγορευτική για την Ελλάδα.

Όχι μόνο λόγω του βέτο που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής -εδώ πρέπει να αναγνωριστεί και η μεγάλη συμβολή της Ντόρας Μπακογιάννη- αλλά επειδή οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και τα Σκόπια σπαράσσονται από μία υπόγεια εμφύλια διαμάχη.

Οι Σκοπιανοί έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, στους τρελούς εθνικιστές του Νικολά Γκρουέσφκι, και στους «λογικούς» φίλους του Σόρρος που δείχνουν να επιθυμούν να τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία γύρω από την ονομασία. Και υπάρχουν και οι αλβανόφωνοι, που ενώ αποδέχθηκαν τότε την ονομασία «Μακεδονία» τώρα βλέπουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Σίγουρα δεν νοιώθουν ούτε είναι (ψευδο)»Μακεδόνες», αλλά Αλβανοί.

Οπότε, 27 χρόνια από τη «διευθέτηση» που επέβαλαν οι Αμερικανοί, οι αλβανόφωνοι απαιτούν τα δικαιώματά τους. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η χώρα του θα εξετάσει νέες προτάσεις για την προσωρινή της ονομασία, ώστε με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Θα ζητήσω από την Ελλάδα», είπε -κατά τη διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του στην Αθήνα- «να επανεξετάσει τι είδους γείτονα επιθυμεί. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία».

Η παραπάνω δήλωση του Σκοπιανού υπουργού περιέχει εκβιασμό. Προφανώς, οι εξωτερικοί παράγοντες, που επέβαλαν τη νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, έδωσαν υποσχέσεις που απαιτούν σοβαρές υποχωρήσεις από την Ελλάδα, για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ, διότι η Ελλάδα είναι το θύμα σε τούτη την υπόθεση.

Χωρίς κανένα ίχνος αρρωστημένου εθνικισμού, που δεν πρέπει να επηρεάζει τις όποιες αποφάσεις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό εθνικό θέμα, που αφορά την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ωχαδερφισμό και μέσα από ύποπτες ιδεολογίες, που ξεκινούν από τα αριστερά και φτάνουν στην άκρα και φασιστική δεξιά.

Η πρόταση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία, η οποία υποτίθεται θα αλλάξει όταν επιλυθεί το πρόβλημα, είναι εγκληματικά λάθος κίνηση από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι τα Μνημόνια και η γερμανική επιτροπεία επί της Ελλάδας, έχουν μειώσει τις αντιστάσεις των Ελλήνων πολιτικών. Όμως, να μην χάσουμε και στα εθνικά θέματα επειδή μας πιέζει η οικονομική κατοχή. Εάν χαθεί η υπόθεση της ονομασίας, αυτό θα είναι η αρχή για τη «διευθέτηση» των υπολοίπων εθνικών θεμάτων. Ενός κακού μύρια έπονται. Και αυτό θα είναι το πρώτο και το πιο μοιραίο. Διότι απέναντι της η Ελλάδα έχει μία έντονα διχασμένη χώρα, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να απορρίπτει τη σημερινή συνταγματική ονομασία. Δυστυχώς, αρκετοί στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως ανύπαρκτο. Δεν είναι. Ούτε πρόκειται για ζήτημα από αυτά που λένε οι πολιτικοί «ας κάνουμε μία υποχώρηση να τελειώνουμε».

Εάν πραγματικά οι Σκοπιανοί επιθυμούν μόνιμη λύση, που θα τους επιλύσει τα μύρια προβλήματά τους, θα πρέπει να επιλέξουν μία ονομασία «που τους πάει», και η οποία θα γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα και τους αλβανόφωνους κατοίκους της χώρας.

Όλα τα υπόλοιπα, σε συγκρούσεις οδηγούν και αύξηση του αρρωστημένου εθνικισμού στα Σκόπια και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Μερικοί στις Βρυξέλλες μπορεί να οργανώνουν ένα «θερμό καλοκαίρι». Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι την ευθύνη για ότι συμβεί στο εσωτερικό των Σκοπίων θα φέρουν οι ίδιοι. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της περιοχής που δεν διεκδικεί τίποτα, αλλά από την άλλη πλευρά, ούτε να υποχωρήσει έχει δικαίωμα…

Πηγή: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Ο ρόλος των ξένων… http://mignatiou.com/2017/06/giati-i-ellada-den-bori-na-ipochorisi-sto-thema-tis-onomasias-ton-skopion-o-rolos-ton-xenon/

Σχόλιο: Εάν πραγματικά οι Σκοπιανοί θέλουν λύση, πρέπει να το αποδείξουν. Από λόγια άλλο τίποτα.

Ρε “μάγκα” Ιγνάτιου, για θύμισε μας, ποια ήταν η συμβολή της Μπακογιάννη, γιατί ξέρεις, εγώ άλλη ιδέα.

Για πες μας τι ρόλο έπαιξε η Μπακογιάννη; Γιατί εγώ έχω άλλη αίσθηση.

Όχι επειδή έγραψα ότι είσαι έγκυρος, να το ξεφτιλίσεις, όπως κάνετε συχνά εσείς οι δημοσιογράφοι.

Για πες μας λοιπόν τι ρόλο έπαιξε.

4444

Arrow 3 set for Alaskan trial

http://www.globes.co.il/en/article-arrow-3-set-for-alaskan-trial-1001192280

In the $80 million trial, the Israeli air defense system will attempt to intercept missiles similar to advanced long range Iranian missiles.

In several months, Israel will conduct a trial of the Arrow 3 air defense missile system in cooperation with the US Missile Defense Agency in Kodiak, Alaska. The decision was taken to conduct the trial in Alaska because the relative remoteness of the region means that following the interception, the debris that falls to the ground will not cause any damage.During the trial, the system will face ballistic missiles similar to advanced Iranian missiles and which the Arrow 3 will be required to destroy in space, outside of the atmosphere, in order to prevent damage on the ground, in the case of unconventional warheads.According to sources as the trial center in Alaska, the cost of the trial will be $80 million, part of which will be financed by the US.Defense sources in Israel confirm that Iran is continuing to develop advanced long range missiles although regarding all matters involving uranium enrichment, Iran is complying with the anti-nuclear agreement.The Arrow 3 is capable of destroying missiles at an altitude of hundreds of kilometers and could potentially in the future intercept satellites.Published by Globes [online], Israel business news – www.globes-online.com – on June 12, 2017

Η πιο κρίσιμη δοκιμή για το Arrow 3 θα γίνει στην Αλάσκα…

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στο πρόγραμμα της ισραηλινής βαλλιστικής άμυνας έρχεται τους επόμενους μήνες, καθώς Ηνωμένες Πολιτείες, που χρηματοδοτούν μέρος της έρευνας και ανάπτυξης (R&D) του προγράμματος και το Ισραήλ συμφώνησαν για τη διενέργεια δοκιμής της «κορωνίδας» του συστήματος τριών επιπέδων που αναπτύσσεται, του Arrow 3, στη νήσο Κόντακ, στην Αλάσκα.

Ο λόγος που υπαγόρευσε την πραγματοποίηση δοκιμής στην Αλάσκα είναι αφενός η αδυναμία πραγματοποίησης απόλυτα ρεαλιστικής δοκιμής που να αναπαριστά την απειλή των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, λόγω έλλειψης ικανού χώρου, αλλά και το ενδεχόμενο μετά την αναχαίτιση, εάν αυτή είναι επιτυχής, να πέσουν θραύσματα στο έδαφος που θα μπορούσαν να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές, άρα τον πληθυσμό.

Η δοκιμή θα γίνει σε συνεργασία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών – εταιριών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του Arrow 3, με την αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA: Missile Defense Agency). Υπενθυμίζεται, ότι το Arrow 3 αναχαιτίζει εισερχόμενο βαλλιστικό πύραυλο εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, ώστε ακόμα και να φέρει μη συμβατική κεφαλή, να μην προκαλέσει πρόβλημα στη γη.

Περιττό να αναφερθεί εδώ, ότι σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος του Arrow 3, αυτό θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού προγράμματος πυραυλικής προστασίας, καθώς είναι προφανές ότι η πλούσια χρηματοδότηση των ισραηλινών προγραμμάτων έχει ως προϋπόθεση την από κοινού αξιοποίηση της τεχνολογίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, η ισραηλινή κρατική Rafael Advanced Defense Systems, η Israel Aerospace Industries (IAI) και η αμερικανική Boeing.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο Arrow 3 του πρώην επικεφαλής της MDA, του εκκεντρικού – για την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους υφισταμένους του που οδήγησε σε αποχωρήσει κορυφαίων στελεχών με αποτέλεσμα επίσημη έρευνα του Πενταγώνου σε βάρος του – αντιστράτηγου Πάτρικ Ο’ Ράιλι:

«Το σχέδιο του Arrow 3 υπόσχεται να αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικά ικανό σύστημα, πιο προηγμένο σε σύγκριση με οτιδήποτε έχουμε ποτέ αποπειραθεί στις ΗΠΑ με τα δικά μας προγράμματα». Κι έχει δίκιο, αν προστεθεί ότι το σύστημα αν και δεν αναφέρεται ιδιαίτερα, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και για την «κατάρριψη» δορυφόρων…

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το κόστος της δοκιμής θα ανέλθει στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η δοκιμή έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου το Ιράν παρότι σε γενικές γραμμές τηρεί την πυρηνική συμφωνία στο σκέλος που αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου, εξακολουθεί τα προγράμματα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς.

Σχόλιο: Αν μπορεί να καταρρίψει και δορυφόρους, τότε πάμε σε άλλη εποχή. 

4444

DW: “Ήγγικεν η ώρα” για τη μετονομασία, της ΠΓΔΜ

http://www.defence-point.gr/news/?p=179209

«Και όμως η ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί» είναι ο τίτλος άρθρου στην Tageszeitung του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παλιά διαμάχη Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι προφανώς πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη που υποβόσκει εδώ και πάνω από 20 χρόνια με την Ελλάδα, σημειώνει η TAZ.

Της Δήμητρας Κυρανούδη
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

«Στον πυρήνα της διαμάχης βρίσκεται το αν η λεγόμενη “Μακεδονία” θα πρέπει να συνεχίσει να αποκαλείται έτσι. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα φοβόταν ότι μια χώρα με το όνομα “Μακεδονία” θα ήγειρε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα», σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτές τις μέρες νέες επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει η TAZ, επικαλούμενη και το δημοσίευμα των Financial Times που πρώτο ανακίνησε το ζήτημα. Στις Βρυξέλλες o υπ. Εξ. της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ κάνει μια νέα προσπάθεια για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «βλέπει λόγους για να είναι αισιόδοξη», αφού στο μεταξύ η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει χάσει την εξουσία.

«Μένει πλέον να δούμε ποιο θα είναι το όνομα της χώρας αυτής με τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους. Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών κάνει λόγο για Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FYROM. Και τα δύο περιέχουν τον όρο “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία”».

Κι άλλες επιλογές είναι ανοιχτές, όπως «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», αναφέρει η TAZ σημειώνοντας όμως ότι «εκπρόσωποι από την Ελλάδα προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερβολικής βιασύνης». Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την TAZ, εμφανίζεται αισιόδοξος για πιθανή συμφωνία εντός των επόμενων δώδεκα μηνών.

«Πότε, αν όχι τώρα;»

Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε σχόλιο σχετικά με το ίδιο θέμα. Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες «τα σημεία των καιρών φαίνονται και πάλι ευνοϊκά για μια επίλυση μιας παράλογης διαμάχης», που μαίνεται μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ήδη από την εποχή της διάλυσης της π. Γιουγκοσλαβίας.

Το σχόλιο υπενθυμίζει ευσύνοπτα το ιστορικό της διαμάχης, τους φόβους της Αθήνας για εδαφικές αξιώσεις εκ μέρους των Σκοπίων αλλά και την στάση εκατό και πλέον άλλων χωρών που δεν συμμερίζονταν τους ελληνικούς φόβους και αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Όπως επισημαίνεται στο σχόλιο «Θαρραλέοι πολιτικοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να επιλύσουν το ζήτημα», ωστόσο η προσπάθεια συμβιβασμού του 1992 με επικεφαλής τον τότε ευρωπαίο διαμεσολαβητή Πινέιρο απέτυχε «την τελευταία στιγμή», εξαιτίας της αποδυνάμωσης στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το σχόλιο «τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί: Όχι πια η κυβέρνηση της Αθήνας αλλά το καθεστώς Γκρουέφσκι στα Σκόπια απέρριπτε κάθε συμβιβασμό. Σήμερα πια φυσάει νέος αέρας. Η ευκαιρία είναι εδώ.» Και οι δύο χώρες γνωρίζουν μάλλον ότι εξαρτώνται η μια από την άλλη και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να περιμένουν άλλα 25 χρόνια για μια λύση, σημειώνει το σχόλιο.

Σχόλιο: Η Ελλάδα και τα Σκόπια, έχουν κάθε συμφέρον να λύσουν τις διαφορές. Το τι νομίζουν τα 100 κράτη, είναι για τα σκουπίδια. Εδώ υπάρχει η Ιστορία. Και μάλιστα σκληρή ιστορία. Τα Σκόπια ξόδεψαν εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουν κάτι ψεύτικο. Δεν είναι απλό το ζήτημα. Εκατομμύρια ξόδεψαν. Τα 100 κράτη δεν έχουν ιδέα. Εκτός από ορισμένα όπως η Τουρκία που το κάνουν εσκεμμένα.

Ο Γκρουέφσκι έκανε τα πάντα, για να τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Ξόδεψε εκατομμύρια.

Τα Σκόπια δε μπορούν να ενταχτούν με το όνομα FYROM στο ΝΑΤΟ.

Με καμία προσωρινή ονομασία.

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε από τα Σκόπια, έναν αρρωστημένο εθνικισμό. 

4444

Το πολυδιάστατο σύμπαν που κρύβεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Το πολυδιάστατο σύμπαν που κρύβεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο άνθρωπος, σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, έχει την ικανότητα να κατανοεί τον κόσμο σε τέσσερις διαστάσεις, τρεις του χώρου, δηλαδή μήκος, πλάτος, ύψος, και μία του χρόνου. Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, οι δομές του εγκεφάλου μας είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκες και αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και τον κόσμο με έως και 11 διαστάσεις.

Ο ισχυρισμός των επιστημόνων του ελβετικού προγράμματος Blue Brain Project, με επικεφαλής τον κορυφαίου νευροεπιστήμονα καθηγητή Χένρι Μάρκραμ της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), χρησιμοποίησαν πρωτότυπα μαθηματικά, δηλαδή μια αλγεβρική τοπολογία με τρόπο που δεν είχε ποτέ έως τώρα χρησιμοποιηθεί στη νευροεπιστήμη και στόχο έχει να φωτίσει τα πιο βαθιά αρχιτεκτονικά μυστικά του εγκεφάλου.

Στη σχετική ανακοίνωση στο περιοδικό υπολογιστικής νευροεπιστήμης «Frontiers in Computational Neuroscience» οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αποκάλυψαν ένα σύμπαν πολυδιάστατων γεωμετρικών δομών μέσα στα δίκτυα του εγκεφάλου.

Αυτές οι δομές πολλών διαστάσεων εμφανίζονται όταν κάθε νευρώνας συνδέεται με άλλους με τέτοιο τρόπο που δημιουργείται ένα ιδιόμορφο γεωμετρικό αντικείμενο. Όσο περισσότεροι νευρώνες εμπλέκονται μαζί στην ίδια «κλίκα» τόσο αυξάνονται οι διαστάσεις αυτού του γεωμετρικού αντικειμένου.

«Βρήκαμε έναν κόσμο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια τέτοια αντικείμενα ακόμη και σε μια μικρή κουκκίδα του εγκεφάλου, έχοντας έως επτά διαστάσεις. Σε μερικά εγκεφαλικά δίκτυα, βρήκαμε δομές ακόμη και με 11 διαστάσεις», δήλωσε ο καθηγητής Μάρκραμ.

Όπως είπε, αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς τον εγκέφαλο.

Η νέα αποκάλυψη κατέστη εφικτή χάρη στη συνεργασία των νευροεπιστημόνων με μαθηματικούς οι οποίοι ειδικεύονται στην αλγεβρική τοπολογία, ένα κλάδο των μαθηματικών που περιγράφει συστήματα με οποιονδήποτε αριθμό διαστάσεων.

Είναι προφανές ότι, αν ο άνθρωπος δυσκολεύεται αφάνταστα να «πιάσει» τον κόσμο των τεσσάρων διαστάσεων του Αϊνστάιν (το συνεχές του χωροχρόνου), κόσμοι με περισσότερες διαστάσεις γίνονται υπερβολικά πολύπλοκοι ακόμη και για την πιο δυνατή φαντασία.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, έγιναν με τη βοήθεια της αλγεβρικής τοπολογίας πολλαπλά τεστ στον ψηφιακό εγκεφαλικό ιστό, τα οποία έδειξαν ότι οι πολυδιάστατες δομές του εγκεφάλου που ανακαλύφθηκαν, αποκλείεται να δημιουργήθηκαν κατά τύχη.

Μετά τα σχετικά πειράματα σε πραγματικό εγκεφαλικό ιστό στο EPFL, επιβεβαιώθηκε ότι ο εγκέφαλος συνεχώς «ανακαλωδιώνεται» στη διάρκεια της ανάπτυξής του για να δημιουργήσει ένα δίκτυο με όσο γίνεται περισσότερες δομές που έχουν πολλές διαστάσεις.

Καθώς επί χρόνια οι νευροεπιστήμονες πασχίζουν να βρουν πού ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις αναμνήσεις του, σύμφωνα με τον καθηγητή Μάρκραμ, «αυτές μπορεί τελικά να κρύβονται σε κοιλότητες ανάμεσα στις ανώτερες διαστάσεις».

Πηγή:www.efsyn.gr  –www.wired.co.uk

4444

Στο Μενίδι πέθανε ένα παιδί 12 χρονών από αδέσποτη σφαίρα.

Τραγωδία.

Αν είχατε παιδιά, θα πηγαίνατε να μείνετε στο Μενίδι;

Είναι κοινό μυστικό, σε όποια συνοικία πηγαίνουν οι Ρομά σε μεγάλο αριθμό, αυτή υποβαθμίζεται.

Γίνεται ένα είδος γκέτο.

Τα παιδιά των Ρομά, συνήθως δε πάνε σχολείο.

Ένα παιδί 12 χρονών πέθανε από αδέσποτη σφαίρα. Δε μπορώ να το δεχτώ.

Χρειάζονται δραστικές λύσεις. Σκληρό αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Αν οι πολιτικοί και το κράτος που έφτιαξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι εντελώς ανίκανοι, τότε οι πολίτες κάτι πρέπει να κάνουν.

Ένα παιδί 12 χρονών, πέθανε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του. Πόσο άξιζε η ζωή του;

Η απάντηση είναι εύκολη, μηδέν.

Η ζωή των κοινών ανθρώπων δεν αξίζει φράγκο, σκληρό, αλλά πραγματικό.

Πόσα παιδιά έχουν πεθάνει από αδέσποτες σφαίρες, στην Κηφισιά, στο Παλαιό Ψυχικό, στο Κολωνάκι, στη Βουλιαγμένη, στη Γλυφάδα, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι και σε άλλες καλές συνοικίες της Αθήνας;

Για να καταλάβετε πόσο αξίζει η ζωή του παιδιού, πρέπει να κάνετε συγκρίσεις.

Τα περιστατικά με αδέσποτες σφαίρες στο Μενίδι, είναι πολλά.

Οι κάτοικοι, πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα.

Ο θάνατος του μικρού παιδιού μέσα στο σχολείο του, δεν είναι άποψη, είναι ένα πραγματικό γεγονός.

Οι αδέσποτες σφαίρες στο Μενίδι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Βλέπω τους πολιτικούς, μικρούς και μεγάλους, να μοιράζουν συλλυπητήρια και με πιάνουν τα γέλια.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες φυλακές, μέχρι τα παιδιά να γίνουν ασφαλή στα σχολεία.

Μια φυλακή την φτιάχνεις γρήγορα, αντίθετα ένα κοινωνικό πρόγραμμα, θέλει πολύ χρόνο και συνεχή επιτήρηση. Τα οφέλη βέβαια είναι διαφορετικά. Ο συνδυασμός, είναι η καλύτερη λύση. 

Το ζήτημα είναι, ότι δε γίνεται να μείνεις απαθής ή ουδέτερος.

Ο θάνατος του μικρού παιδιού μέσα στο σχολείο, από αδέσποτη σφαίρα, είναι πραγματικό ιστορικό γεγονός και όχι άποψη.

Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δε γίνεται να μείνεις απαθείς. Ο θάνατος που συμβαίνει δίπλα σου, δε μπορεί να γίνει καθημερινή συνήθεια. Γιατί είναι σίγουρο, ότι αργά ή γρήγορα, το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο.

Όταν οι απλοί Αστυνομικοί φοβούνται να πάνε σε μια περιοχή για να κάνουν τυπικούς ελέγχους, αυτή η περιοχή είναι γκέτο.

Από αυτή την άποψη, γκέτο είναι και τα Εξάρχεια, αλλά εκεί μέχρι τώρα δεν έχουμε περιστατικά, όπως στο Μενίδι. Δολοφονίες μικρών παιδιών.

4444

12/06/2017

4444

Conquest of Mexico (1519–1521)

A map depicting Cortés’s invasion route from the coast to the Aztec capital of Tenochtitlan.

A map depicting Cortés’s invasion route from the coast to the Aztec capital of Tenochtitlan.

In 1518, Velázquez put Cortés in command of an expedition to explore and secure the interior of Mexico for colonization. At the last minute, due to the old argument between the two, Velázquez changed his mind and revoked Cortés’s charter. He ignored the orders and, in an act of open mutiny, went anyway in February 1519. He stopped in Trinidad, Cuba, to hire more soldiers and obtain more horses. Accompanied by about 11 ships, 500 men, 13 horses, and a small number of cannon, Cortés landed on the Yucatan Peninsula in Mayan territory.[9] There he encountered Geronimo de Aguilar, a Spanish Franciscan priest who had survived a shipwreck followed by a period in captivity with the Maya, before escaping.[9] Aguilar had learned the Chontal Maya language and was able to translate for Cortés.[10]

Comment: όσοι ασχολείστε με στρατηγική σκέψη και τεχνολογία, να διαβάσετε πολύ καλά αυτό το κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας. 

Με 500 άντρες κατέκτησε το Μεξικό. Οι άλλοι ήταν χιλιάδες. Όμως δεν είχαν τεχνολογία. 

4444

Ρεκόρ τηλεθέασης: Οι Αμερικανοί παρακολούθησαν μαζικά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI:

The unprecedented Best Seller!

Σχεδόν 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την κατάθεση που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Nielsen.

Η τηλεθέαση αποτελεί ρεκόρ για τέτοιου είδους μεταδόσεις. Ενώ η ορκωμοσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο προσέλκυσε περίπου 30,6 εκατομμύρια τηλεθεατές, η τηλεθέαση που κατέγραψε η ακροαματική διαδικασία του Κόμεϊ χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλη για μια μετάδοση που έγινε σε μια εργάσιμη μέρα.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας βασίστηκαν σε δεδομένα που συγκέντρωσε από δέκα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται όσοι παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία του Κογκρέσου σε ηλεκτρονικούς υπολογισμούς και τηλεφωνικές συσκευές.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κανονική ροή προγράμματός τους για να μεταδώσουν σε απευθείας μετάδοση την, σχεδόν τρίωρης διάρκειας, κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI αναφορικά με τις πολλαπλές συζητήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, πριν ο τελευταίος τον απολύσει τον Μάιο.

Η YouTube της εταιρείας Alphabet Inc ανέφερε ότι περίπου 800.000 θεατές παρακολούθησαν την διαδικασία από ζωντανές μεταδόσεις περίπου 20 ειδησεογραφικών μέσων, ενώ η εταιρεία Twitter Inc τόνισε πως η ζωντανή μετάδοση που μετέδωσε από το Bloomberg ήταν, ανά λεπτό, κατά μέσο όρο, 129.000 θεατές.

Το Φεβρουάριο, το Super Bowl, το αθλητικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη τηλεθέαση, παρακολούθησαν 111 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ περίπου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την Τετάρτη τον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ (NBA). 10/06/2017 02:37 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Ουάσινγκτον, United States

Πηγή: Ρεκόρ τηλεθέασης: Οι Αμερικανοί παρακολούθησαν μαζικά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI http://mignatiou.com/2017/06/rekor-tiletheasis-i-amerikani-parakolouthisan-mazika-tin-katathesi-tou-proin-diefthinti-tou-fbi/

4444

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο – Πόλεμος ΝΟΤΑΜ με Αγκυρα

http://www.pronews.gr/kypros/604090_israilines-eidikes-dynameis-apenanti-sta-toyrkika-strateymata-stin-kypro-polemos-notam

άλυψε την περασμένη εβδομάδα το pronews.gr (διαβάστε σχετικάεδώ) δεσμεύοντας περιοχές του FIR Λευκωσίας σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, νοτιοδυτικά της Πάφου και μάλιστα περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία – για τους σκοπούς της κοινής κυπρο-ισραηλινής άσκησης.

Επίσης τουρκικά μαχητικά εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα από χθες.

Συνολικά 400 άτομα προσωπικό από την ειδική μονάδα του ισραηλινού Στρατού Sayeret, μεταφέρονται από χθες στην Κύπρο και συνασκούνται σε σενάρια απόκρουσης εχθρικής εισβολής και καταστροφής αεροπρογεφυρώματος με την Εθνφορουρά, σε μία άσκηση που “φωτογραφίζει” τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Η απόσταση των ισραηλινών κομάντο από τις δυνάμεις του τουρκικού κατοχικού Στρατού σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μικρότερη από 1000 μέτρα!

Το Τάγμα ειδικών δυνάμεων των Ισραηλινών αναπτύχθηκε με ελικόπτερα S-70A / UH-60A/L “Yanshuf”, αλλά και CH-53 Sea Stallion.

Τα ισραηλινά ελικόπτερα κινήθηκαν με την κάλυψη μαχητικών F-16I και F-15I, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-707 “Saknai”.

Με τις ΝΟΤΑΜ Α0760 και Α0761, η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε από τις 7 μέχρι και τις 14 Ιουνίου για πτήσεις σε ύψος μέχρι και 8.000 πόδια, τους διαδρόμους που θα ασκηθούν τα ισραηλινά ελικόπτερα μαζί με τα εναέρια μέσα της Εθνοφρουράς.

Με τρίτη ΝΟΤΑΜ, την Α0762, η Λευκωσία δεύσμευσε από 7 έως 14 Ιουνίου την ορεινή και ημιορεινή περιοχή (στον χάρτη με αρ. 3) από τον Λουβαρά μέχρι τον Αρακαπά το Κελλάκι, το Αρμενοχώρι και την Αψιού μέχρι και 4.000 πόδια.

Τέταρτη ΝΟΤΑΜ που αφορά επίσης στην περίοδο 11 έως 14 Ιουνίου, δεσμεύει μεγάλο μέρος της θάλασσας νότια της Κύπρου (στον χάρτη με αρ. 1) σε βάθος μέχρι και 60 χιλιόμετρα από τις ακτές και μήκους μεγαλύτερου των 100 χιλιομέτρων, για πτήσεις στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων σε υψόμετρο κάτω των 3.500 ποδών.

Από αύριο 13 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουνίου, η Τουρκία με παράνομες ΝΟΤΑΜ είχε επίσης, «δεσμεύσει» από τα τέλη του περασμένου μήνα, περιοχή βόρεια και νότια του Πενταδακτύλου μεταξύ Λαπήθου – Καραβά και Δικώμου –Κιόνελι, για ασκήσεις χωρίς πυρά, όπως και δύο περιορισμένης έκτασης θαλάσσιες ζώνες στον κόλπο Αμμοχώστου στην περιοχή όπου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το «Μπαρμπαρός».

Με την NAVTEX 603 η Τουρκία «δεσμεύει» έκταση περίπου 9.000 τετρ. χιλιομέτρων, νοτιοδυτικά της Πάφου για ασκήσεις με πυρά.

4

Μυστήριο γύρω από στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ

http://www.efsyn.gr/arthro/mystirio-gyro-apo-stratiotiki-askisi-kyproy-israil

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ που άρχισε χθες, αφού δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση είτε από την Εθνική Φρουρά είτε από τον ισραηλινό στρατό.

Η κοινή άσκηση στην περιοχή του όρους Τρόοδος θα είναι πολυήμερη, με τη συμμετοχή επίλεκτων μονάδων του ισραηλινού στρατού ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση θα διαρκέσει ακόμη έξι ημέρες και σε αυτήν θα συμμετέχουν τετρακόσιοι καταδρομείς από το Ισραήλ.

Στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνεται και η μεταφορά των κομάντος από το Ισραήλ, απευθείας στις ορεινές περιοχές του Τροόδους, με μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου «μπλακ χοκ».

Στο μεταξύ, η Τουρκία προχώρησε σε παράνομες δεσμεύσεις περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας και σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, προφανώς σε αντίδραση των κοινών ασκήσεων Κύπρου-Ισραήλ.

Στις δύο παράνομες δεσμεύσεις περιοχών νοτιοδυτικά της Πάφου περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία για τους σκοπούς της κοινής κυπριακής και ισραηλινής άσκησης.

Σχόλιο: Από δύο διαφορετικές δημόσιες πηγές, πληροφορίες για την άσκηση. Και μόνο ότι γίνεται αυτή η άσκηση, είναι κάτι πολύ σημαντικό. 

4444

Bella Hadid: 

4444

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ; ΙΣΩΣ ΚΑΙ 7 ΤΡΙΣ. ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

https://physics4u.wordpress.com/2017/06/12/πόσο-μεγάλο-είναι-το-σύμπαν-ίσως-και-7-τ/

Καθώς η επιστήμη εξελίσσεται οι αστρονόμοι είναι σε θέση να δουν πίσω στο χρόνο λίγες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Το γεγονός αυτό φαίνεται να υπονοεί ότι ολόκληρο το σύμπαν μπορεί να το βλέπουμε.

Αλλά το μέγεθος του σύμπαντος εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος και της διαστολής του.

Πόσο λοιπόν μεγάλο είναι το σύμπαν;  Η αλήθεια είναι ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να βρουν το μέγεθος του..

Ο παρατηρούμενος κόσμος

Το 2013, η διαστημική αποστολή Planck της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος έδωσε στην κυκλοφορία τον πιο ακριβή και λεπτομερή χάρτα χάρτη του παλαιότερου φωτός του σύμπαντος. Ο χάρτης έδειξε ότι το σύμπαν είναι 13,8 δισεκατομμυρίων ετών. Ο δορυφόρος Planck υπολόγισε την ηλικία μελετώντας το Κοσμικό Μικροκυματικό Υπόβαθρο.

«Το φως αυτού του Κοσμικού Μικροκυματικού Υπόβαθρου είναι ένας ταξιδιώτης που έρχεται από πολύ μακριά και πολύ καιρό πριν», δήλωσε ο Charles Lawrence, του εργαστήριου Jet Propulsion της NASA και υπεύθυνος του έργου. Όταν φτάνει, μας λέει για όλη την ιστορία του σύμπαντος μας.»

Λόγω της σχέσης μεταξύ της απόστασης και της ταχύτητας του φωτός, αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να δουν μια περιοχή του χώρου που βρίσκεται 13,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Σαν ένα πλοίο στον άδειο ωκεανό, οι αστρονόμοι στη Γη μπορούν να στρέψουν τα τηλεσκόπια τους σε ένα ορίζοντα 13,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός προς κάθε κατεύθυνση, γεγονός που θέτει τη Γη μέσα σε μια παρατηρήσιμη σφαίρα με ακτίνα 13,8 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Η λέξη «παρατηρήσιμη» είναι το κλειδί. Η σφαίρα περιορίζει αυτό που οι επιστήμονες μπορούν να δουν αλλά όχι αυτό που υπάρχει.

Αλλά αν και η σφαίρα εμφανίζεται να έχει διάμετρο περίπου 28 δισεκατομμύρια έτη φωτός, είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το σύμπαν διαστέλλεται. Έτσι, ενώ οι επιστήμονες μπορούν να δουν ένα σημείο που βρισκόταν 13,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη την εποχή της Μεγάλης Έκρηξης, το σύμπαν συνέχισε να επεκτείνεται κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αν ο πληθωρισμός έλαβε χώρα με ένα σταθερό ρυθμό στη ζωή του σύμπαντος, το ίδιο σημείο είναι σήμερα 46 δις έτη φωτός μακριά μας (κι όχι 13,8 δισ. έτη φωτός), κάνοντας τη διάμετρο του παρατηρούμενου σφαιρικού σύμπαντος με περίπου 92 δισεκατομμύρια έτη φωτός.

Το παλαιότερο φως στο Σύμπαν:

Η τοποθέτηση μιας συμπαντικής σφαίρας στη θέση της Γης στο διάστημα, μπορεί να φανεί ότι θέτει την ανθρωπότητα στο κέντρο του σύμπαντος. Ωστόσο, σαν το ίδιο πλοίο μέσα στον ωκεανό, δεν μπορούμε να πούμε πού βρισκόμαστε μέσα στο τεράστιο εύρος του σύμπαντος. Ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να δούμε στεριά δεν σημαίνει ότι είμαστε στο κέντρο του ωκεανού. Το ίδιο και για το σύμπαν. Επειδή δεν μπορούμε να δούμε την άκρη του σύμπαντος δεν σημαίνει ότι βρίσκεται η Γη στο κέντρο του σύμπαντος.

Ακόμη μεγαλύτερο;

Οι επιστήμονες μετρούν το μέγεθος του σύμπαντος με μυριάδες διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να μετρήσουν τα κύματα από το πρώιμο σύμπαν, γνωστά ως βαρυονικές ακουστικές ταλαντώσεις, που γεμίζουν το Κοσμικό Μικροκυματικό Υπόβαθρο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τυποποιημένα ‘κεριά’, όπως οι σουπερνόβες τύπου 1A, για να μετρήσουν τις τεράστιες κοσμικές αποστάσεις. Ωστόσο, αυτές οι διαφορετικές μέθοδοι μέτρησης των αποστάσεων μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει ο πληθωρισμός (οπότε έγινε μια τεράστια διαστολή του σύμπαντος) είναι επίσης ένα άλλο μυστήριο. Ενώ η εκτίμηση των 92 δισεκατομμυρίων ετών φωτός προέρχεται από την ιδέα ενός σταθερού ρυθμού πληθωρισμού, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ρυθμός αυτός επιβραδύνεται. Αν το σύμπαν διαστελλόταν με την ταχύτητα του φωτός κατά τη διάρκεια του πληθωρισμού, θα πρέπει να είναι 10^23 ή 100 εξάκις.

Αντί να πάρει μια μέθοδο μέτρησης, μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Mihran Vardanyan στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έκανε μια στατιστική ανάλυση όλων των αποτελεσμάτων. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο η οποία επικεντρώνεται στο πόσο πιθανό είναι ένα μοντέλο να είναι σωστό, δεδομένου  των δεδομένων, αντί να ρωτούν πόσο καλά ταιριάζει το ίδιο το μοντέλο με τα δεδομένα. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι το σύμπαν είναι τουλάχιστον 250 φορές μεγαλύτερο από το παρατηρούμενο σύμπαν ή τουλάχιστον 7 τρισεκατομμύρια έτη φωτός.

«Είναι πολύ μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα πιο στενά περιορισμένο από πολλά άλλα μοντέλα», σύμφωνα με το MIT Technology Review, που ανέφερε για πρώτη φορά την ιστορία του 2011.

Το σχήμα του σύμπαντος

Το μέγεθος του σύμπαντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του. Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει ότι το σύμπαν θα μπορούσε να μοιάζει με μια σφαίρα, άπειρη και με αρνητική καμπυλότητα, ή σαν μία σέλα ή σαν επίπεδη και άπειρη.

Ένα πεπερασμένο σύμπαν έχει ένα πεπερασμένο μέγεθος που μπορεί να μετρηθεί. Αυτό θα συνέβαινε με ένα κλειστό σφαιρικό σύμπαν.

Αλλά ένα άπειρο σύμπαν δεν έχει εξ ορισμού κανένα μέγεθος.

Σύμφωνα με τη NASA, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το σύμπαν είναι επίπεδη με ένα περιθώριο σφάλματος μόλις  0,4% (από το 2013). Και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την κατανόησή μας για το πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν.

«Αυτό υποδηλώνει ότι το σύμπαν είναι άπειρο σε έκταση, πάντως επειδή το σύμπαν έχει πεπερασμένη ηλικία, μπορούμε να παρατηρήσουμε μόνο ένα πεπερασμένο όγκο του σύμπαντος «, λέει η NASA. «Στο μόνο που μπορούμε πραγματικά να καταλήξουμε είναι ότι το σύμπαν είναι πολύ μεγαλύτερο από τον όγκο που μπορούμε να παρατηρήσουμε άμεσα.

Σχόλιο: Όπως έγραψα, περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία το καινούριο τηλεσκόπιο James Webb.

4444

11/06/2017

4444

Roland Garros: The Champ Jelena Ostapenko: 

4444

History Lessons: I love History Lessons: 

Όταν έγινε η εξέγερση στην Συρία, οι αραβικές κυβερνήσεις και ο Ερντογάν, περιμένανε τους Αμερικανούς να εφαρμόσουν το μοντέλο Λιβύη. Δηλαδή ότι θα ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ.

http://tvxs.gr/news/kosmos/mpoymerangk-gia-saoydiki-arabia-kai-ipa-i-apomonosi-toy-katar?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=230111

Η Ρωσία όμως, έχοντας μάθει το μάθημά της από την Λιβύη, έδωσε δείγματα ότι θα εμποδίσει κάτι τέτοιο με την άσκηση βέτο στα Ηνωμένα Έθνη. Επομένως η ανάμιξη ξένων δυνάμεων στην ανατροπή του Άσαντ δεν ήταν δυνατή.

Σχόλιο: Στον ανθρώπινο πολιτισμό, δεν μπορείς να κάνεις καμία αλλαγή χωρίς να ασκήσεις κάποια μορφή βίας. 

Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει ένας εξωγήινος. Όποια περίοδο της ιστορίας και αν κοιτάξεις, αυτό το συμπέρασμα κάνει μπαμ από μακριά.

Η φτώχεια είναι μια μορφή βίας. Υπάρχουν πολλές μορφές.  

4444

Roland Garros: Rafael Nadal is the new Champion of 2017: 

 

Roland Garros: My lovely Nicole Kidman in this historical time. Bravo to the French. 

Roland Garros: Nadal wining the final without lossing any set: Won All the Matches Without Lossing any set: The unprecedented Best Seller!

I love to write history.  

4444

Britain Election: Theresa May: Manifesto: 

4444

Μετά και από αυτή την εκλογική νίκη, ο Jeremy Corby μπορεί να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο εργατικό κόμμα.

Μετά από δυο εσωκομματικές νίκες και τον εκλογικό θρίαμβο της 8ης μπορεί να ελέγξει καλύτερα το Εργατικό Κόμμα και να φέρει νέους ανθρώπους σε αυτό.

Η επιρροή του Toni Blair ξεφτίζει.

Το Μανιφέστο που έγραψε, τον βοήθησε πάρα πολύ.

Χάρη στον Jeremy Corby το εργατικό κόμμα στην Αγγλία, δε γνώρισε την αρρώστια της Πασοκοποίησης.

Britain Election: The unprecedented: Corbyn Or May? 

Britain Election 2017: The Final Results: 

4444

Τα γεγονότα τρέχουν και βαριέμαι να γράψω έστω και κάτι. Βέβαια τα παρακολουθώ.

4444

Britain Election: Forex: GBP vs USD: Very Big Money in 24 Hours: 

4444

Δεν είναι πλέον ανεκτή η αντιαμερικανική ρητορική του Ερντογάν: Παίζει το κεφάλι του

http://mignatiou.com/2017/06/o-erntogan-pezi-to-kefali-tou-i-antiamerikaniki-ritoriki-tou-den-ine-pleon-anekti/

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Μερικά πράγματα σχεδιάζονται και δεν λέγονται. Άλλα πράγματα γίνονται και τα μαθαίνουμε μετά από χρόνια, αλλά η επίδραση και η επιρροή τους είναι άμεση.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται από την οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν, άρχισαν πάλι -δειλά αλλά συστηματικά- να αναφέρονται στον κίνδυνο δολοφονίας που αντιμετωπίζει ο «λαϊκός ηγέτης» της Τουρκίας, επειδή δεν λυγίζει στις πιέσεις των εχθρών της χώρας.

Και οι «εχθροί» είναι συγκεκριμένοι. Ο συνήθης ύποπτος, Ιμάμης Γκιουλέν, και αυτοί, βεβαίως, που αρνούνται να τον εκδώσουν στην Τουρκία για «να δικαστεί για τα εγκλήματά του» εναντίον του κ. Ερντογάν και της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ως γνωστόν, αυτοί που ΔΕΝ συναινούν στην αποστολή του σε …πακέτο στην Άγκυρα είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι απάντησαν στους Τούρκους ότι για τέτοια θέματα αποφασίζει η αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ψιλά γράμματα για τους «δημοκράτες» της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει όλους τους ανεξάρτητους δικαστές και ελέγχουν πλέον απόλυτα και το δικαστικό σύστημα.

Τους έστειλα (εννοεί τους Αμερικανούς), είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, 80 κουτιά με αποδεικτικά έγγραφα για την ανάμειξη του Ιμάμη στο σικέ πραξικόπημα. Και προφανώς, οι υπεύθυνοι για τέτοια θέματα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν τα άνοιξαν καν, υπονοεί ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας. Όπως πάντα βιάζει την αλήθεια ο αυταρχικός Ερντογάν, διότι, πολύ απλά, οι αρμόδιοι της Ουάσιγκτον του απάντησαν το πρώτο και βασικό:

Ότι δεν διώκεται στην Αμερική. Και δεύτερον, οι αποδείξεις που έστειλε η Άγκυρα δεν είναι αρκετές για να εκδοθεί ο Ιμάμης, ο άνθρωπος που τον ανάδειξε σε Σουλτάνο.

Τον πήρε από τη φυλακή και έκανε ηγέτη… Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει μία πολεμική που ξεκίνησε πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον.

Κατηγορεί τους Αμερικανούς για όλα τα προβλήματά του.

Θα έλεγε κανείς ότι ένα δίκιο το έχει, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τους Κούρδους της Συρίας (YPG) ως συμμάχους του στην τελική μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Για τον Ερντογάν το YPG είναι «τρομοκρατική οργάνωση», που ελέγχεται από τους άλλους «τρομοκράτες», τους μαχητές του PKK. Όμως, είναι η πρώτη φορά ίσως, σε ότι αφορά την Τουρκία, που οι Αμερικανοί κάνουν το σωστό.

Ήταν καιρός. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γονατίσουν ξανά στα πόδια του…

Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την πολεμική των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών, οι οποίοι με επιστολές και ψηφίσματα απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τις βιαιοπραγίες εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, για τις δολοφονίες Κούρδων και Τούρκων πολιτών και το απέραντο κύμα συλλήψεων αντιπάλων του Ερντογάν. Έχουν περισσό θράσος οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι του Σουλτάνου στην Αμερική.

Τα μέλη του Κογκρέσου κινητοποιήθηκαν σε συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δέχθηκαν πιέσεις και από τους ψηφοφόρους τους. Κουρδικές και αρμενικές οργανώσεις, και η ομογενειακή οργάνωση HALC (Hellenic Leaders) πλημμύρισαν τα γραφεία τους με επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επίσης, τα παιδιά του HALC, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών. Μίλησαν για την κατοχή στην Κύπρο, για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, και παρουσίασαν ντοκουμέντα για τις βιαιότητες εναντίον των διαδηλωτών από τους μπάτσους της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν. Έτσι γίνεται η δουλειά. Ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο μοιάζουν έτοιμοι για παράδοση, οι νέες και οι νέοι της Ομογένειας, αρνούνται να συνθηκολογήσουν. Αυτό που συμβαίνει είναι καταπληκτικό και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η σημερινή ισλαμική Τουρκία, αντιμετωπίζουν σοβαρές αμφισβητήσεις σε όλα τα επίπεδα στην Ουάσιγκτον. Το «Πρόβλημα Τουρκία» είναι θέμα συζήτησης και ανάλυσης στα ανώτατα κλιμάκια του Λεκού Οίκου, του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η πλειοψηφία των αξιωματούχων θεωρούν την Τουρκία μία χαμένη υπόθεση -και έχουν δίκιο. Αντιστέκονται ακόμα μερικοί γραφειοκράτες, οι οποίοι ξέμειναν στον προηγούμενο αιώνα, όταν η Τουρκία εθεωρείτο σύμμαχος χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ούτε τότε ήταν, διότι άρμεγε πάντα την Αμερική χωρίς να προσφέρει, ούτε τώρα είναι και το βλέπει κανείς διά γυμνού οφθαλμού. Ο Ερντογάν και τα μέλη της κλίκας που κυβερνούν μαζί του την Τουρκία, ονειρεύονται «πραξικοπήματα» για να ξαναγίνουν ήρωες.

Δεν παίζει πλέον η Αμερική με τέτοια «όπλα». Η τιμωρία έρχεται και επιβάλλεται με διαφορετικό τρόπο.

Όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των τζιχαντιστών, μία νίκη που επιθυμεί «απελπισμένα» ο κ. Τραμπ για να την χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό, αναμένεται να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Ερντογάν.

Η καλύτερη λύση για την Αμερική είναι να χρησιμοποιήσει τους πραγματικούς συμμάχους της. Και δεν είναι μόνο οι Κούρδοι, που απέδειξαν την πίστη τους στην Ουάσιγκτον στα πεδία των μαχών. Είναι και η Κύπρος, και η Ελλάδα, που απαντούν πάντοτε καταφατικά στα στρατιωτικά αιτήματα των Αμερικανών.

Είναι οι Σέρβοι στα Βαλκάνια που αντιμετωπίζουν με δυναμισμό την ισλαμοποίηση της περιοχής μέσω της τρομοκρατικής κλίκας του Κοσσυφοπεδίου.

Και είναι πάντα το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δύο χώρες που έριξε η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, υλοποιώντας το βλάκώδες σχέδιο της Χίλαρι Κλίντον, που έφερε σεισμικές αναταράξεις στην ευρύτερη γειτονιά της Μεσογείου και ενδυνάμωσε τους τροοκράτες.

Η Τουρκία με τον Ερντογάν στο τιμόνι της, δεν είναι σύμμαχος χώρα των ΗΠΑ. Αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα και έχει αναδειχθεί στον ταραξία του ΝΑΤΟ.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι αναλυτές, έδωσαν μεγάλη σημασία σε μία λεπτομέρεια αμέσως μετά την κρίση με αφορμή τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της οικογένειας που κυβερνά το Κατάρ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αντί να τηλεφωνήσει στην Ουάσιγκτον, κάλεσε στο «κόκκινο» τηλέφωνο τον Βλάντιμίρ Πούτιν. Εκτός εάν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο και δεν βρήκε ανταπόκριση…

Πηγή: Δεν είναι πλέον ανεκτή η αντιαμερικανική ρητορική του Ερντογάν: Παίζει το κεφάλι του http://mignatiou.com/2017/06/o-erntogan-pezi-to-kefali-tou-i-antiamerikaniki-ritoriki-tou-den-ine-pleon-anekti/

Σχόλιο: Το σχέδιο της Hillary δεν ήταν βλακώδες. Χωρίς αυτό δε θα φτάναμε ποτέ εδώ.

Η ιστορία είναι περίπλοκη υπόθεση κι εσείς δεν γνωρίζεται καθόλου, δεν είστε φυσικά ο μόνος.

Στην Αίγυπτο δόθηκε μια ευκαιρία που την σπατάλησαν και μετά ήρθαν οι αδερφοί μουσουλμάνοι και την καπέλωσαν.

Αυτό φυσικά δεν κράτησε πολύ.

Όλα πηγαίνουν μια χαρά. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμα.

Κανένας δεν πρόκειται να πειράξει τον Ερντογάν.

Αν οι Τούρκοι δε τον θέλουν, ας μη τον ψηφίσουν.

Το μέλλον έχει την δική του ατζέντα.

Ο Ιγνάτιου είναι καλός δημοσιογράφος. Κάνει δηλαδή τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνει και επίσης τσεκάρει την εγκυρότητα τους.

Όμως η Ιστορία δεν είναι δημοσιογραφία.

Εμένα ο Ιγνάτιου μου χρησιμεύει, γιατί ως δημόσια πηγή πληροφόρησης, γράφει κάποιες πληροφορίες από την Αμερική.

Αν οι Κούρδοι περίμεναν από κάτι τύπους σαN τον Ιγνάτιου να τους βοηθήσει να φτιάξουν κράτος, θα περίμεναν στον αιώνα των αιώνων. Δηλαδή δε θα έφτιαχναν ποτέ.

Οι αναγνώστες του blog πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τις διαφορές.

Η δημιουργία κράτους, είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

Μερικές φορές θέλει καταλύτες επιτάχυνσης.

Βέβαια ο Ιγνατίου είναι κύπριος και η Κύπρος δεν κατάφερε να γίνει κράτος ολόκληρο.

Όμως αφού είμαι εδώ, θα γίνει και αυτό. Αρκεί να μην είναι υπερβολικά μαλάκες. Δηλαδή ξεπεράσουν τα όρια και θα πρέπει να περιμένουμε. 

Οι λογαριασμοί που τραβάνε πολύ μακριά, δε μου αρέσουν.

Χωρίς το σχέδιο της Hillary, δε θα είχε ο Trump την ευκαιρία να μας δείξει πόσο καλά, μπορεί να εξολοθρέψει το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους.

Η Hillary έκανε εξαιρετική δουλειά στη διαμόρφωση της Ιστορίας, της έχω βάλει 10.

4444

Katerina Kenouriou:

4444

This match is, theoretically, a blockbuster. Rafael Nadal is 9-0 in French Open finals; Stan Wawrinka is 3-0 in Grand Slam finals.

Rafa is the best ever on clay, but over the last three years Stan had made himself into one of the game’s premier big-match players. Nadal is 15-3 against Wawrinka, but Stan has beaten (an injured) Rafa in a major final, and has also beaten him on clay.

Most important, if anyone has the shots to hit Nadal off the court, it’s Wawrinka. Rafa hasn’t dropped a set in six matches in Paris, and he has looked all but invincible so far.

Rafa hasn’t dropped a set in six matches in Paris, and he has looked all but invincible so far.

Does have Wawrinka the key for the win againstING Nadal?

Roland Garros 2017: the final battle for the champion title on the clay : 

Rafael Nadal until now is unstoppable.

Which is the difference between nine and ten?

4444

10/06/2017

4444

Helena Paparizou: Number One: 

4444

Roland Garros: Finaly:unprecedented:jELENA OStapenko:

Είμαι κάποιος που θέλει όλες τις “εικόνες” και τις φανερές και τις κρυφές. 

Όταν όμως έρχεται η ώρα να σηκώσεις το κύπελλο, η εικόνα είναι πάντα “σοβαρή”. Στο τένις μιλάμε για το κύπελλο, σε άλλες υποθέσεις, τα βραβεία είναι άλλα. Είμαι σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνεται, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. 

4444

dORETTA: 

4444

Roland Garros: Finaly:unprecedented:jELENA OStapenko:

 

jELena:Champions 2017: 

jELENA: She is Done it: Captures first Grand Slam title at Roland Garros: 

4444

Rihanna: She ia Real Woman and i like:She has real glamorous character:  

4444

Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέτρα για την Ανθρωπιστική Κρίση. 

Μόνο αυτός τόλμησε, τουλάχιστον αυτό. Για να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά. 

Ο Τσίπρας παρέλαβε μια άθλια κατάσταση παντού. Ένα διεφθαρμένο σύστημα. Το 2017 ξέρουμε πλέον πόσο διεφθαρμένο ήταν και είναι.

Η υπόθεση με το Ερρίκος Ντυνάν, είναι μια από τις πολλές. Δεν είναι η μοναδική.

Οι Ευρωπαίοι ήθελαν τους νεοέλληνες να πεθάνουν. Όταν ο άλλος σου αρνείται, να πάρεις μέτρα ακόμα και για την ανθρωπιστική κρίση, καταλαβαίνεις πόσο κυνικός και σκληρός είναι. Ότι έχει ξεφύγει από τα ανθρώπινα όρια.

Αυτό δε θα το έκανε ποτέ η Αμερική στην Ελλάδα. 

Δεν τίθεται δίλημμα ανάμεσα στην προτίμηση Αμερικής vs Γερμανίας. Φυσικά Αμερική.

Αγαπητή κυρία Μάνου, έτσι μπαίνει το θέμα της σκληρότητας. Πρέπει να συγκρίνεις και για να συγκρίνεις, πρέπει να έχεις πληροφόρηση πραγματικών γεγονότων και όχι απόψεων.

Η Ιστορία δεν είναι άποψη. 

Για να μην ξεχνιόμαστε, οι Μπολσεβίκοι είχαν χαρίσει τα δάνεια στην Ελλάδα, μια και είναι 100 χρόνια από την Επανάσταση τους. 

Μια συμβουλή θα δώσω στους νεοέλληνες, να πηγαίνετε εκεί που σας θέλουν και εκτιμούν ότι έχετε ρόλο να παίξετε.

4444

Roland Garros: Jelena Ostapenko:fIRST tIME: 

4444

Rihanna: 

4444

Maria Sharapova:

4444

Anjelina Jolie: Mother: 

4444

09/06/2017

4444

Britain: Elections Results: 2017: 

4444

Roland Garros: Semi Finals: The Reality is Beautiful:

Thiem finally goes to the four big players at this time in Roland Garros.

Roland Garros: Nadal, unlike Thiem, had an easier route.

Djokovic played very bad with Thiem in Roland Garros unlike the Rome.

The ‘bagel’ third set – the first Djokovic had conceded at a major since 2005 – felt hugely out of character for one of the game’s most ruthless scrappers. Commentating on Eurosport, John McEnroe said: “It looks right now as if Djokovic doesn’t want to be on the court. This is tank city.”

4444

ANjelina Jolie: Two Sides: Two Faces: Two Options: 

4444
Ένα κείμενο για την Αφροδίτη Μάνου.‭ ‬Το Δεύτερο.‭

Αν διαβάσει κανείς την πολύ βρώμικη υπόθεση για το Ερρίκος Ντυνάν,‭ ‬όπου εμπλέκονται πολιτικοί της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και τραπεζίτες,‭ ‬θα καταλάβει πόσο λάθος έκανε η αγαπητή Αφροδίτη Μάνου,‭ ‬που επιτέθηκε στον‭ ‬Schaeuble.‭

Ένα οικονομικό σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος,‭ ‬που αν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα το μαθαίναμε ποτέ.‭

Μιλάμε για πραγματικά γεγονότα για πραγματικά λεφτά και όχι για απόψεις σαν κι αυτές του Σεβαστάκη που τις διαβάζουν βύσματα παλιάς κοπής σε κρατικά ραδιόφωνα.‭

Ο‭ ‬Schaeuble είπε μια μεγάλη μια αλήθεια.‭ ‬Η Ελίτ,‭ ‬πολιτική,‭ ‬οικονομική,‭ ‬πολιτιστική‭ ‬,‭ ‬αυτή η Ελίτ χρεοκόπησε την Ελλάδα.‭
Πριν λοιπόν κατηγορήσεις τον‭ ‬Schaeuble,‭ ‬θα πρέπει να καθαρίσεις τα σκατά,‭ ‬τα αποβράσματα,‭ ‬από την αυλή σου.‭
Θα πρέπει να αποδώσεις δικαιοσύνη.‭ ‬Αν δε το κάνεις,‭ ‬θα σε πνίξουν τα σκατά.‭

Κάποιοι βέβαια θα σωθούν,‭ ‬φεύγοντας σε άλλες πολιτείες.‭ ‬Θα γίνουν οικονομικοί μετανάστες.‭ ‬Θα σκεφτούν το συμφέρον τους.‭ ‬Θα προσπαθήσουν να γίνουν πολίτες του κόσμου.‭
Θα φύγουν,‭ ‬όχι γιατί το θέλουν,‭ ‬αλλά γιατί τους διώχνουν.‭ ‬Η Ελλάδα είναι μια χώρα που η λέξη αξιολόγηση είναι ταμπού.‭
Η αγαπητή Αφροδίτη Μάνου,‭ ‬είναι ερασιτέχνης.‭
Η Ζωή έχει κανόνες,‭ ‬αν τους τηρήσεις,‭ ‬θα φας με χρυσά κουτάλια.‭

Πόσο ενδιαφέρον θα είχε να επιτεθεί η Αφροδίτη Μάνου στο Τραπεζίτη Σάλλα.

4444

08/06/2017

ΕΣΤΙΑ: Τι θα κάνει η Ελλάδα αν Γερμανία και ΗΠΑ…

http://www.defence-point.gr/news/?p=178825

Πέρασε μάλλον απαρατήρητο ένα σημαντικό κεντρικό άρθρο στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», συγκεκριμένα της χθεσινής μέρας, ίσως και λόγω της «γεμάτης» επικαιρότητας, όπου το ενδιαφέρον είναι κυρίως εστιασμένο στις εξελίξεις στον Κόλπο με την απομόνωση του Κατάρ από το «σουνιτικό μπλοκ» υπό τη Σαουδική Αραβία, όχι δηλαδή λόγω της γενικής αδιαφορίας του ελληνικού κοινού για θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον του, τα οποία απορρίπτει επειδή δεν κατανοεί ούτε στοιχειωδώς…

Ωστόσο, η ιστορική εφημερίδα ανοίγει ένα μεγάλο θέμα, αυτό του αμερικανο-γερμανικού ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σε ένα άρθρο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο και εξακολουθεί ακόμα να είναι ως «πιόνι» ενός γεωστρατηγικού «παιγνίου».

Σύμφωνα με αναλυτές, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιούσε την Ελλάδα ως «δούρειο ίππο» στα γερμανικά σχέδια, την ήλεγχε – και συνεχίζει – γεωστρατηγικά και επεδίωκε να βάζει το Βερολίνο να πληρώνει. Τώρα το Βερολίνο ζητάει εκδίκηση, ή απλά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και αναζητά πλήρη χειραφέτηση…

Σε αυτό το πλαίσιο, κύκλοι στη Γερμανία βλέπουν μια αυτονομημένη ευρωπαϊκή άμυνα που μέσω Γαλλίας θα διαθέτει ακόμα και πυρηνική αποτροπή, με το άρθρο να καταλήγει ότι αν επέλθει «διαζύγιο» το δίλημμα για την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγάλο και θα άπτεται της κλασικής συζήτησης στο πλαίσιο της γεωπολιτικής περί «ηπειρωτικών» και «ναυτικών» δυνάμεων… με ποιον πας και υπό ποίες προϋποθέσεις;

Σχόλιο: Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, η Ελλάδα θα πάει με την Αμερική. 

4444

4444

Citi: Μόνο με πλειοψηφία τουλάχιστον 40 εδρών “σώζεται” η May

http://www.capital.gr/agores/3217624/citi-mono-me-pleiopsifia-toulaxiston-40-edron-sozetai-i-may

Αν και το βασικό σενάριο για τις σημερινές εκλογές της Citigroup είναι  η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Συντηρητικών της May, προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος το “στοίχημα” της May να αποτύχει.

O μέσος όρος των δημοσκοπήσεων δίνει στο Συντηρητικό Κόμμα της Theresa May 42%, με προβάδισμα 5% έναντι του Εργατικού Κόμματος του Jeremy Corbyn. Το μοντέλο της Citi δίνει στους Συντηρητικούς μία πλειοψηφία κοντά στις 10 έδρες.

Αν και υπογραμμίζει την αβεβαιότητα γύρω από τις δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα της May έχει συρρικνωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων – κυμαίνεται από 1-12%, με ορισμένες δημοσκοπήσεις πάντως να μην αντανακλούν ακόμα την κοινή γνώμη μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Και η αβεβαιότητα επιδεινώνεται καθώς οι επιχειρήσεις δημοσκοπήσεων επιχειρούν να ενσωματώσουν τα διδάγματα από την αποτυχία του 2015 στις γενικές εκλογές.

Πάντως, η προσέλευση είναι αυτή που θα παίξει τον ρόλο-κλειδί, και εάν η προσέλευση των νέων είναι υψηλή αυτό πιθανόν ευνοεί τους Εργατικούς, αλλά η κόπωση των ψηφοφόρων καθώς καλούνται να ψηφίσουν τουλάχιστον για τρίτη φορά σε δύο χρόνια θα μπορούσε να βοηθήσει τους Συντηρητικούς.

Το βασικό σενάριο για την Citi είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Συντηρητικών, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερες από 40 έδρες, αν και η αύξηση της υποστήριξης για τους Εργατικούς καθιστά την άνετη νίκη της May που φαινόταν δυνατή στα μέσα Μαΐου, πολύ λιγότερο πιθανή.

Η May παραμένει η προτιμώμενη πρωθυπουργός και το Brexit το πιο σημαντικό θέμα σύμφωνα με τις έρευνες.

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι (12% στην τελευταία δημοσκόπηση της YouGov) μπορεί να είναι καθοριστικοί, ενώ τακτική ψηφοφορία σε συνδυασμό με την διαμάχη που υπάρχει για το Brexit μπορεί να ωφελήσει τους Συντηρητικούς. Σε αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός θα εξακολουθεί να έχει περιθώρια να κάνει συμβιβασμούς για μια συμφωνία με την ΕΕ, μειώνοντας τους κινδύνους γύρω από την έξοδο από την ΕΕ.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Citi, πλέον τα εναλλακτικά αποτελέσματα έχουν γίνει πολύ περισσότερο πιθανά.

Το ποντάρισμα της May στο να διεξάγει πρόωρες εκλογές για να ενισχύσει το προβάδισμά της και να εξασφαλίσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, φαίνεται να έχει αποτύχει.

Οι δημοσκοπήσεις προτείνουν και αρκετά σενάρια, όπως μια μικρή πλειοψηφία των Συντηρητικών, την μη επίτευξη πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο ή μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος,

τα οποία είναι στατιστικά πιθανά.

Οποιοδήποτε σενάριο εκτός από μια πλειοψηφία τουλάχιστον 40 εδρών για τους Συντηρητικούς θα μπορούσε να αυξήσει τους πολιτικούς κινδύνους και την αβεβαιότητα για τη διαδικασία του Brexit, όπως προειδοποιεί η Citi.

Ελευθερία Κούρταλη

4444

ADriana Lima:Dosso Dossi Fashion Show: 

4444

FitBall

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης εδώ και καιρό δεν κάθεται στην παραδοσιακή καρέκλα που είχε στο γραφείο του» διαβάζουμε στο site του κόμματος ως αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα (οι φωτογραφίες είναι του Θοδωρή Μανωλόπουλου). Και πού κάθεται θα πείτε; Ιδού: «Την έχει αντικαταστήσει τα τελευταία δύο χρόνια με μια γκρίζα μπάλα που οι γνώστες την αποκαλούν «ελβετική» ή αλλιώς fitball».

http://www.efsyn.gr/arthro/o-stayros-theodorakis-mathainei-giogka-kai-kathetai-se-fitball-ti-zoyme

4444

Εξιχνιάστηκε από την ελληνική αστυνομία η Υπόθεση με τις Κλοπές Ιατρικών Μηχανημάτων. 

Εξιχνιάστηκε από την ελληνική αστυνομία η πολύκροτη υπόθεση που αφορούσε τις κλοπές μηχανημάτων από νοσοκομεία, αξίας χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι δράστες είναι Κολομβιανοί. Επιστρέφονται τέσσερα ενδοσκόπια.  (Δικό μου: Κολομβιανοί ή ΠροΚολομβιανοί;)

Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ) ανακοίνωσε πως οι δράστες είναι τέσσερις Κολομβιανοί εκ των οποίων οι τρεις, ταυτοποιήθηκαν.

Πρόκειται για ένα 20χρονο, ένα 37χρονο και ένα 50χρονο. Το τέταρτο μέλος είναι γυναίκα και εξετάζεται από τις κολομβιανές αρχές. Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής (εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης) ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου εκλάπησαν.

Πρόκειται για δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» και δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο της Λάρισας.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εξακρίβωσε ότι πρόκειται για διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, με μέλη από τη Λατινική Αμερική, που έχουν κλέψει ιατρικά μηχανήματα τα τελευταία χρόνια, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, η ίδια οργάνωση έχει αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα από Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία.

Στην Αθήνα, οι δράστες νοίκιασαν διαμέρισμα μέσω της εφαρμογής Airbnb και έφυγαν στις 25 Μαΐου. Η αστυνομία εντόπισε το διαμέρισμα στις 27 Μαΐου.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η κλοπή στον «Άγιο Σάββα» ήταν αρκετά μελετημένη.

Αρχικά, στο νοσοκομείο παρουσιάστηκαν γυναίκες που παρίσταναν τους ασθενείς. Οι γυναίκες αφού συγκέντρωναν πληροφορίες τις μετέφεραν στο κύκλωμα προκειμένου να διευκολύνουν τις κλοπές. Τον τελευταίο λόγο πάντα είχε το «καρτέλ» των ναρκωτικών που έδινε και την τελική εντολή.

Τα κλοπιμαία παραλαμβάνονταν από εταιρεία ταχυμεταφορών και με τον ίδιο παραλήπτη (μία γυναίκα) έφθαναν στην Κολομβία.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ).

Σχόλιο: Μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία, που με όλες τις ελλείψεις που έχει συνεχίζει να κάνει την δουλειά της με επαγγελματικό τρόπο. 

Να γράψω μια σημείωση: δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί επαγγελματίες.

4444

Ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε την προσθήκη του 187 και 187 Α

http://www.efsyn.gr/arthro/o-stayros-kontonis-apesyre-tin-prosthiki-toy-187-kai-187

Μετά τη χθεσινή σωρεία αντιδράσεων για τις προσθήκες στα άρθρα (187 και 187 Α)στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί εγκληματικών οργανώσεων και περί τρομοκρατίας, προσθήκες που προέβλεπαν με πολύ γενικό τρόπο την περαιτέρω ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου, ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε από την ανοιχτή διαβούλευση το επίμαχο άρθρο:

«Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξη σε τέτοια και προκαλεί κίνδυνο τέλεσης των εγκλημάτων αυτών τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Οποιος μέσω παροχής οδηγιών, πληροφοριών ή κατευθύνσεων προκαλεί σε άλλον την απόφαση για συμμετοχή σε συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, τιμωρείται, αν δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή, σύμφωνα με άλλη διάταξη, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

Στην περίπτωση του αντιτρομοκρατικού η προσθήκη προβλέπει μεγαλύτερη ποινή εάν η προς εκτέλεση πράξη συνιστά κακούργημα και: «Με τις ποινές της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται όποιος με οποιονδήποτε τρόπο εκπαιδεύει άλλον στην κατασκευή ή χρήση εκρηκτικών, πυροβόλων ή άλλων όπλων, επιβλαβών ή επικίνδυνων ουσιών ή άλλων ειδικών μεθόδων ή τεχνικών ενόψει της διάπραξης του εγκλήματος […]».

Δεν μπορεί εδώ να μην αναγνωρίσει κανείς τα άμεσα αντανακλαστικά του υπουργού ακόμα κι αν η πρόθεση του υπουργείου ήταν απλώς και μόνο η ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού πλαισίου του 2008.

Είναι γεγονός ότι ειδικά το ζήτημα της εκπαίδευσης σε όπλα κλπ. επίδοξων εγκληματιών ή τρομοκρατών είναι το βασικό σημείο που απαιτεί ειδική διάταξη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και όχι ο εν γένει δημόσιος λόγος οποιουδήποτε.

Η δήλωση του υπουργού στη σημερινή «Εφ.Συν.», ότι σε καμία περίπτωση οι προσθήκες δεν ποινικοποιούσαν ούτε το φρόνημα ούτε τον εγκωμιασμό αλλά αποκλειστικά την προτροπή και την προετοιμασία εγκληματικών πράξεων, μπορεί να ήταν καθαρή αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να είναι βέβαιος ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον με «λάθος» τρόπο.

Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η παράδοση ποινικοποίησης της άποψης δεν έχει ολοκληρωτικά εκλείψει, μια τέτοια διάταξη ήταν πολύ πιθανό να προκαλέσει αφορμή για διώξεις ακόμα και φρονηματικού τύπου.

Πολύ σωστά, λοιπόν, ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε τη διάταξη που προκάλεσε γενικευμένη κατακραυγή μια και θεωρήθηκε ότι οδηγούσε σε μεγαλύτερη αυστηροποίηση ενός ήδη ασφυκτικά κατασταλτικού νόμου.

Σχόλιο: Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι. Ο νόμος για την οπλοκατοχή που πλέον είναι κακούργημα, είναι αρκετός για να εξαρθρώσεις οτιδήποτε. 

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι, ότι οι Αστυνομικοί δεν πληρώνονται καλά και δεν έχουν τις υποδομές και τα υλικά.

Με βάση τους νόμους που έχει η Ελλάδα σήμερα, αν βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία, δε γλιτώνεις.

Ο νόμος για το μαύρο χρήμα είναι πολύ σημαντικός. 

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αυτός ο νόμος είναι αίσχος. Βέβαια το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο, γιατί στην Ελλάδα έχουμε εμμονή με τις μηνύσεις και η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή.

4444

Roland Garros: Doubles Men: SemiFinals: Verdasco keep walking: 

4444

07/06/2017

4444

China’s Sub ‘Jiaolong’:

4444

«Κρυμμένοι» αστεροειδείς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη Γη;

http://www.efsyn.gr/arthro/krymmenoi-asteroeideis-poy-tha-mporoysan-na-apeilisoyn-ti-gi

Τσέχοι αστρονόμοι προειδοποιούν ότι ανακάλυψαν μια άγνωστη έως ώρα ομάδα δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών που θα μπορούσαν να πέσουν στη Γη. Οι εν λόγω αστεροειδείς «κρύβονται» μέσα στο ρεύμα των διαττόντων αστέρων Ταυριδών και μπορούν να φθάσουν σε μέγεθος τις δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα.

Οι ερευνητές του Αστρονομικού Ινστιτούτου της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, μαζί με Αυστριακούς και Σλοβάκους συναδέλφους τους, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής “Astronomy & Astrophysics”, ανέλυσαν παρατηρήσεις για τις Ταυρίδες που έγιναν στην Ευρώπη στη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου 2015.

Η ανάλυση των στοιχείων αποκάλυψε πως στο ίδιο ρεύμα με τα μικρά μετέωρα (πεφταστέρια) υπήρχαν τουλάχιστον δύο αστεροειδείς διαμέτρου 200 έως 200 μέτρων, οι «2015 ΤΧ24» και «2005 UR». Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κατά πιθανότητα οι Ταυρίδες «κρύβουν» και άλλους ακόμη μεγαλύτερους αστεροειδείς.

Και στο παρελθόν άλλοι αστρονόμοι είχαν υποπτευθεί ότι οι διάττοντες Ταυρίδες κρύβουν κινδύνους, μάλιστα είχε από κάποιους προταθεί η θεωρία ότι εξαιτίας της πτώσης δικών τους αστεροειδών έχουν προκληθεί κάποιες εποχές παγετώνων στο παρελθόν.

Πιο πρόσφατα, ο αστεροειδής διαμέτρου περίπου 50 μέτρων που εξερράγη το 1908 πάνω από την Τουγκούσκα της Σιβηρίας με δύναμη αντίστοιχη πυρηνικής βόμβας 20 μεγατόνων, ισοπεδώνοντας μια τεράστια δασική έκταση, πιθανότατα ανήκε στις Ταυρίδες.

Οι Ταυρίδες αποτελούν το μεγαλύτερο ρεύμα μετεώρων στο εσωτερικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος και χωρίζονται κάθε χρόνο σε τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστές «βροχές» διαττόντων. Πιθανώς δημιουργήθηκαν από τη διάσπαση ενός μεγάλου κομήτη πριν από περίπου 30.000 χρόνια.

Η νέα ομάδα των δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών που ανακάλυψαν οι Τσέχοι αστρονόμοι, αφορά τις Νότιες Ταυρίδες, με τις οποίες ο πλανήτης μας διασταυρώνει την τροχιά του επί τρεις περίπου εβδομάδες κάθε λίγα χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «στη διάρκεια αυτών των περιόδων, είναι σημαντικά μεγαλύτερη η πιθανότητα σύγκρουσης με ένα μεγαλύτερο αντικείμενο διαμέτρου τουλάχιστον μερικών δεκάδων μέτρων».

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

Επισήμως και όγδοος νεκρός στο Λονδίνο

http://www.efsyn.gr/arthro/episimos-kai-ogdoos-nekros-sto-londino

Η σορός ενός Γάλλου, του όγδοου θύματος της επίθεσης στο Λονδίνο, ανασύρθηκε από τον Τάμεση, ενώ σταδιακά ταυτοποιούνται οι νεκροί της επίθεσης.

Όπως ανακοινώθηκε από τις βρετανικές αρχές, ο νεκρός είναι ο 45χρονος Γάλλος τουρίστας Ξαβιέ Τομά, που αγνοούνταν μετά την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, που εκτιμάται ότι παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο των δραστών και έπεσε στο ποτάμι με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «η επίσημη ταυτοποίηση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί», ωστόσο έχουν ειδοποιηθεί «οι οικείοι του κ. Τομά».

Ο Τομά περπατούσε στη Γέφυρα του Λονδίνου μαζί με την σύντροφό του Κριστίν Ντελκρός, όταν παρασύρθηκαν και οι δύο από το φορτηγό των τρομοκρατών. Η Ντελκρός τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από εξέταση DNA αναγνωρίστηκε και η δεύτερη Αυστραλή υπήκοος που έχασε τη ζωή της στην επίθεση του Λονδίνου. Πρόκειται για την μπέιμπι σίτερ Σάρα Ζέλενακ, 21 ετών.

Το όνομα του άλλου Αυστραλού πολίτη, που έχασε τη ζωή του στην επίθεση, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

4444

Διδακτορικός φοιτητής «χαμηλού προφίλ» ο δράστης του Παρισιού

http://www.efsyn.gr/arthro/didaktorikos-foititis-hamiloy-profil-o-drastis-toy-parisioy

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων προσπαθεί να σκιτσάρει η γαλλική αστυνομία, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι αρκετά αντιφατικά. Όπως έγινε γνωστό, είναι διδακτορικός φοιτήτης, που έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο σουηδικό ραδιόφωνο και σε αραβικά μη ισλαμιστικά μέσα.

Ταυτόχρονα, όλοι όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι ήταν χαρακτήρας ευγενής και διακριτικός. Ωστόσο, σε βίντεο που βρέθηκε στο διαμέρισμά του εμφανίζεται να δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας που έφερε, ονομάζεται Φαρίντ Ι. και είναι 40 ετών, νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας στο διαμέρισμά του στο Σερζί, βρέθηκε βίντεο στο οποίο δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης την ώρα που επιτέθηκε στον αστυνομικό, που επίσης νοσηλεύεται τραυματίας, φώναξε «για τη Συρία» και έχει δηλώσει «στρατιώτης του χαλιφάτου», εννοώντας το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αρνό Μερσιέ, που παρακολουθούσε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Μετς, ο Φαρίντ Ι. ως φοιτητής είχε ένα προφίλ εντελώς αντίθετο από αυτό ενός τζιχαντιστή και υπερασπιζόταν «τις αξίες της δημοκρατίας».

Είχε πτυχίο δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης το 2008 και εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ συχνά βιοποριζόταν κάνοντας «μεταφράσεις από τα σουηδικά στα αραβικά».

Μεταξύ άλλων είχε εργαστεί «στην εφημερίδα El Watan, μια αλγερινή εφημερίδα, που δεν είναι ισλαμιστική», πρόσθεσε ο Αρνό Μερσιέ.

Οι περισσότεροι από τους συγκατοίκους του 40χρονου, στη φοιτητική εστία του Σερζί, δήλωσαν ότι δεν τον γνώριζαν.

Μόνο ένας δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν «διακριτικό» άνθρωπο, «που διέμενε εδώ τα τελευταία ενάμισι με δύο χρόνια».

Τι λέει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, ο Φαρίντ Ι. δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης και, όπως δείχνουν τα υπάρχοντα στοιχεία, έδρασε μόνος του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Κριστόφ Κασταντέρ τόνισε πάντως ότι «ήδη από τις πρώτες στιγμές της επίθεσής του οι λέξεις που εκστόμισε επέτρεψαν να χαρακτηρίσουμε την επίθεση αυτή τρομοκρατική».

Νέα αντιτρομοκρατική ομάδα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου Άμυνας και αξιωματούχων ασφαλείας με αντικείμενο τη δημιουργία μιας νέας αντιτρομοκρατικής ομάδας, σε απάντηση και της κριτικής που έχει ασκηθεί στη Γαλλία για την αδυναμία συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό, αντικείμενο της μονάδας αυτής θα είναι να συντονίζει τη δράση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Θα αναφέρεται στον πρόεδρο της χώρας και έδρα της θα είναι το Μέγαρο των Ηλυσίων, δηλαδή το κέντρο της γαλλικής κυβέρνησης.

Θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Σχόλιο: Σωστά ο Μακρόν φτιάχνει νέα Αντιτρομοκρατική. Ένα συνονιστικό όργανο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανάλυση του μεγάλου όγκου δεδομένων που βρίσκονται σε διάφορες “γωνιές” του Γαλλικού κράτους.

4444

Katerina Kenouriou: 

4444

Λονδίνο: Κρεοπώλες υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες την Τερέζα Μέι

https://bmplefour135.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=23293&action=edit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα, όπως «Ψηφίστε Εργατικούς», κατά την επίσκεψή της νωρίς σήμερα το πρωί, τελευταία ημέρα της προεκλογικής της εκστρατείας, στη μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου.

Η Μέι, η οποία αναμένεται να επανεκλεγεί αύριο στις βουλευτικές εκλογές, επισκέφθηκε την αγορά Smithfield του κεντρικού Λονδίνου συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Φίλιπ.

Η Μέι, επισκέφθηκε την Αγορά Smithfield του κεντρικού Λονδίνου συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Φίλιπ.

Η πρωθυπουργός αντέδρασε με χαμόγελο στις αποδοκιμασίες και αντάλλαξε χειραψίες με κάποιους από τους κρεοπώλες που ήταν πιο φιλικοί απέναντί της.

Σχόλιο: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Συντηρητικό κόμμα μπορεί να χάσει την αυτοδυναμία. Αν γίνει αυτό, μιλάμε στην ουσία για μεγάλη ήττα.

According to polls, the Conservative Party may lose self-reliance.

If this is done, we are basically talking about a big defeat.

4444

Η Γερμανία αποσύρει τη στρατιωτική της δύναμη από το Ιντσιρλίκ

http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-germania-enekrine-tin-aposirsi-ton-stratevmeton-apo-to-intsirlik

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει να βλάψει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, εταίρο του Βερολίνου στο NATO, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετακίνησης των γερμανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία.

4444

Αποφυλακίζουν τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα

Χρήστος Μαζάνης 
Προβληματισμό, αγανάκτηση και φόβο προκαλεί στην Ιταλία η απόφαση του Αρείου Πάγου της χώρας να ταχθεί υπέρ της δυνατότητας αναστολής, για λόγους υγείας, της ποινής στην οποία έχει καταδικασθεί ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα. Παράλληλα, οι ανώτατοι δικαστές κάνουν αναφορά και στην δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε κατ΄οίκον κράτηση.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα χρονικά της Ιταλικής Δικαιοσύνης, αφού μέχρι σήμερα οι καταδικασμένοι αρχινονοί παρέμεναν στη φυλακή μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Πρόσφατο παράδειγμα μάλιστα αποτελεί ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Μπερντάρντο Προβεντσάνο, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και πέθανε σε νοσοκομείο φρουρούμενος. Αν και είχαν γίνει προσπάθειες για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας, η Ιταλική Δικαιοσύνη τις απέρριψε.

Προβληματισμός επικρατεί και στην Υπηρεσία Καταπολέμησης της Μαφίας, διότι σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς, ο Ριίνα παραμένει αρχηγός της Σικελικής Μαφίας παρόλο που βρίσκεται στη φυλακή. «Είναι ικανός να δίνει εντολές με τα μάτια, ακόμα και στα γεράματά του», υποστηρίζουν.

« Αν ο Ρίινα βγει από τη φυλακή, τότε οι Κορλεονέζι θα οργανωθούν πάλι και θα γίνουν πιο ισχυροί», προσθέτουν. Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των πολιτών, κάποιων πολιτικών αλλά και των συγγενών των θυμάτων της Σικελικής Μαφίας.

Ο Ριίνα, 86 ετών σήμερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Λούκα Τσιανφερόνι, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, (μιας βαριάς μορφής καρδιακή πάθηση και επιθετικό όγκο στα νεφρά), τα οποία είναι ασυμβίβαστα με την παραμονή μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατέστησε σαφές πάντως ότι «το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο θα πρέπει να εξασφαλισθεί σε κάθε κρατούμενο». Η οριστική απόφαση για τυχόν αποφυλάκιση του Ριίνα, -βάσει και των υποδείξεων αυτών του ιταλικού Αρείου Πάγου- θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο είναι εκείνο της πόλης Μπολόνια.

Η απόφαση που διχάζει τη Δικαιοσύνη

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποφυλάκιση του Ριίνα, κατέστησε σαφή το απόγευμα της Τρίτης ο εισαγγελέας κατά της μαφίας της πόλης Καταντζάρο, Νικόλα Γκρατέρι.

«Το άρθρο του νόμου που ορίζει την ανάγκη να τίθενται σε αυστηρή απομόνωση οι μαφιόζοι, υιοθετήθηκε για να μην μπορούν, ακριβώς, να στέλνουν μηνύματα εκτός φυλακής», δήλωσε ο έμπειρος δικαστικός. (Δικό μου: Σωστό). 

Ο Γκρατέρι αναφέρθηκε στη θέση που υιοθέτησαν τη Δευτέρα τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, τα οποία τόνισαν ότι μπορεί να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Ριίνα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

«Πρέπει να τεθεί τέλος στην υποκρισία όσων ανεβαίνουν σε διάφορες εξέδρες για να τιμήσουν τα θύματα της μαφίας όπως τους δικαστικούς Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, και στην συνέχεια κάνουν πονόψυχες παρεμβάσεις», είπε ο Γκρατέρι, αναφερόμενος στην υπόθεση του αρχινονού της Κόζα Νόστρα. (Δικό μου: Σωστό). 

«Ο Ριίνα δεν πρέπει να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ούτε να εγγραφεί σε αγώνα άρσης βαρών. Η φυσική του παρουσία και μόνον, σε έναν συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί από μόνη της μήνυμα εξουσίας», τόνισε ο εισαγγελέας του Καταντζάρο, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο της Καλαβρίας.

«Μια ενδεχόμενη απόφαση υπέρ της απελευθέρωσης του Τοτό Ριίνα θα αποτελούσε βαθύτατη αδικία, διότι γνωρίζω καλά περιπτώσεις πολλών νονών της μαφίας, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο και πέθαναν στην φυλακή», υπογράμμισε, τέλος, ο εισαγγελέας αυτός ο οποίος εδώ και δεκαετίες μάχεται την τεράστια εξουσία της Κόζα Νόστρα.

Το απόλυτο αφεντικό με το παρατσούκλι «το Κτήνος»

Ο Ρίινα πρόκειται για τον πιο διάσημο ίσως νονό της ιταλικής μαφίας, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Τζούλιο Αντρεότι, όταν ένας μάρτυρας είχε καταθέσει ότι ο αρχινονός έδωσε στον Αντρεότι «το φιλί της τιμής», στη διάρκεια συνάντησης στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Αδιαμφισβήτητος αρχηγός της ιταλικής μαφίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Ριίνα εθεωρείτο ότι είχε δεσμούς με την πολιτική ηγεσία στη Σικελία, χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ποτέ η σχέση του με τον Αντρεότι.

Συνελήφθη στις 15 Ιανουαρίου του 1993, και η σύλληψή του αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία των ιταλικών διωκτικών αρχών κατά τη σικελικής μαφίας.

Είχε το παρατσούκλι «το Κτήνος».Μετά τη σύλληψη του αρχηγού της μαφίας Λουτσιάνο Λίτζιο το 1974, ο Ριίνα έγινε το απόλυτο αφεντικό και ο τρόμος έφερε το όνομά του.

«Καθάριζε» στρατηγούς, δικαστές και εισαγγελείς

Επικεφαλής των Κορλεονέζι, δεν τα έβαλε μόνο με τις άλλες οικογένειες αλλά και με το ίδιο το κράτος: αστυνομικούς, εισαγγελείς και δικαστές.

Το 1982 διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Κάρλο Αλμπέρτο Νταλά Κιέζα, ο οποίος έπειτα από τις επιτυχίες του εναντίον των Ερυθρών Ταξιαρχιών εστάλη στη Σικελία για να αντιμετωπίσει τη Μαφία.

Επίσης διέταξε την δολοφονία του αδιάφθορου εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε, στις 23 Μαΐου του 1992 ο οποίος είχε καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα στην Σικελική Μαφία.

Το αυτοκίνητο του Φαλκόνε και τα δύο συνοδευτικά οχήματα με τη ασφάλειά του ανατινάχθηκαν με εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών, στην διαδρομή από το αεροδρόμιο στην πόλη του Παλέρμο. Μαζί με τον εισαγγελέα σκοτώθηκαν η γυναίκα του και οι τρεις σωματοφύλακές του. Την «δουλειά» είχε αναλάβει αρχιεκτελεστής των Κορλεονέζι, Τζιοβάνι Μπρούσκα, γνωστός για την συνήθεια που είχε σε άλλες εκτελέσεις να διαλύει τα σώματα των θυμάτων σε βαρέλια με οξύ, ώστε η αναγνώρισή τους -αν βρίσκονταν ποτέ- να ήταν σχεδόν αδύνατη.

To σημείο όπου καθάρισαν τον εισαγγελέα Φαλκόνε

Δύο μήνες αργότερα οι νονοί από το Κορλεόνε σκότωσαν τον συνάδελφο και διάδοχό του Φαλκόνε, Πάολο Μπορσελίνο, μετά από μια επίσκεψη στο σπίτι της μητέρας του.

Το σημείο όπου σκότωσαν τον εισαγγελέα Μπορσελίνο

Καταδικάστηκε για 150 δολοφονίες

Ο σημερινός αρχηγός των Κορλεονέζι έχει καταδικαστεί σε 13 φορές ισόβια για 150 δολοφονίες, 40 από τις οποίες τις εκτέλεσε προσωπικά.

Το 2011, σπάζοντας εν μέρει την «ομερτά» στη φυλακή, είπε στον εισαγγελέα που ερευνά τη δολοφονία του δικαστή Μπορσελίνο να αναζητήσει τους ενόχους μέσα στις μυστικές υπηρεσίες.

Η σύλληψη και η συνεργασία της μαφίας με τις μυστικές υπηρεσίες

Τον Ιανουάριο του 1993 ο Ριίνα συνελήφθη στο κέντρο του Παλέρμο στο τιμόνι ενός γρήγορου αυτοκινήτου, ενώ είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Ήταν άοπλος και φορούσε ένα παλιό παλτό.

Προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη λέγοντας: «Πιάνετε λάθος άνθρωπο». +

Το ίδιο ακριβώς είχε αναφέρει και ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο όταν οι καραμπινιέρι εισέβαλαν στο κρησφύγφετό του. Ο πιο τρομακτικός αρχηγός της Μαφίας παρέμεινε σιωπηλός έκτοτε. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας της Καλτανισέτα, Σέρτζιο Λάρι που ερευνά την πιθανή συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και της Μαφίας για τη δολοφονία του δικαστή Πάολο Μπορσελίνο, εξεπλάγη την ημέρα που ο δικηγόρος του Σαλβατόρε Ριίνα του είπε ότι το παλιό αφεντικό ήταν πρόθυμο να μιλήσει.

«Ο Σαλβατόρε Ριίνα εξαιρέθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες επειδή δεν είναι άνθρωπός τους», ήταν τα πρώτα λόγια του Ριίνα. «Εάν γνώριζα κάποιον στις μυστικές υπηρεσίες, δεν θα με είχατε καλέσει διότι θα ήμουν σαν αυτούς τους ύπουλους τον Τσιαντσιμίνο, τον Σπατούζα…».

Ανέφερε τα ονόματα μετανοημένων μαφιόζων με περιφρόνηση, εννοώντας ότι αυτοί μαζί με πράκτορες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών συνωμότησαν για να σκοτώσουν τον Μπορσελίνο.

Όταν ο Ριίνα είπε «μην κοιτάτε μόνο εμένα, κοιτάξτε και τον εαυτό σας», ο εισαγγελέας κατάλαβε γιατί έγινε η συνάντηση: Για να του δείξει ότι θα πρέπει να κοιτάξει προς τα μέσα, προς τους υπονόμους του ίδιου του κράτους. Και διότι αρνείται να πάει στον τάφο τυλιγμένος με την υποψία ότι συνεργάστηκε με το κράτος το οποίο πάλεψε με τόσο αιματηρό τρόπο.

Ο τζίρος της ιταλικής μαφίας αγγίζει τα 200 δις ευρώ

Παρά την οικονομική κρίση, η μαφία, συνεχίζει να αποτελεί σήμερα την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της Ιταλίας. Ο συνολικός ετήσιος τζίρος των μαφιών (Καμόρα, Κόζα Νόστρα, Ντράγκετα και Ιερό Ηνωμένο Στεφάνι) αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ιταλική μαφία έχει επενδύσει σε καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, πλανόδιους πωλητές ,οικοδομικές εταιρίες, καντίνες, εμπόριο,vυχτερινά μαγαζιά, ενώ εμπλέκεται και στη διακίνηση μεταναστών.

Σχόλιο: Αυτός που διέταξε την δολοφονία του Δικαστή Φαλκόνε και είναι αμετανόητος, πρέπει να πεθάνει μέσα στην φυλακή.

4444

Θα την πληρώσει μια 25χρονη για διαρροές εκ νέου από την NSA

http://www.defence-point.gr/news/?p=178767

Η «κληρονομιά» που άφησε ο Έντουαρντ Σνόουντεν από το πέρασμά του στην NSA είναι πολύ «βαριά», όπως και η «επιδημία» διαρροών από το εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα να την πληρώσει όπως όλα δείχνουν μια 25χρονη πρώην εργαζόμενη στην Αεροπορία (USAF). Η Ριάλιτι Λέι Γουίνερ (Reality Leigh Winner), συνελήφθη κατηγορούμενη για διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών σε ψηφιακό μέσο ενημέρωσης…

Η σύλληψή της Γουίνερ που κατάγεται από την Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια και εργαζόταν για λογαριασμό της εταιρίας Pluribus International Corporation, που έχει συμβόλαιο με την NSA (και πολλούς άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς), έγινε λίγες ώρες αφότου ο γνωστός ιστοχώρος «The Intercept» δημοσίευσε έγγραφο της υπηρεσίας, το οποίο σχετίζεται με τη φερόμενη ως ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

Την πρόδωσε ένας σχεδόν αόρατος κώδικας από τελείες που άφησε έγχρωμος εκτυπωτής πάνω στο έγγραφο που τελικά δημοσιεύθηκε…

Ο εντοπισμός της έγινε από την αρμόδια αρχή εσωτερικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας στις ΗΠΑ, το FBI, το οποίο σε ένορκη κατάθεση που εστάλη στο δικαστήριο, η νεαρή εκτύπωσε και απομάκρυνε από την υπηρεσία διαβαθμισμένη έκθεση της κοινότητας πληροφοριών και παρανόμως το διακίνησε μάλιστα, αποστέλλοντάς το σε διαδικτυακό μέσο (δεν κατονομάζεται).

Σχόλιο: Αρκετές διαρροές έχουν γίνει αυτή την περίοδο.  Υπέρ του δεόντως. Καιρός να κλείσουν τις “οπές”. 

4444

Ria Antonioy: 

4444

Σύστημα που αλλάζει τις ισορροπίες, σε Αίγυπτο και Σίσι…

http://www.defence-point.gr/news/?p=178742

Παραδόθηκαν στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις τα συστήματα αεράμυνας ρωσικής κατασκευής, τύπου S-300VM της Almaz-Antey, σύμφωνα με φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα ρωσικά κυρίως κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο έγκυρος οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, στις φωτογραφίες εμφανίζονται τα κάνιστρα των πυραύλων αναχαίτισης τύπου 9M82 (ο μεγαλύτερος από τους δυο πυραύλους αναχαίτισης που αξιοποιεί επιχειρησιακά το σύστημα) να εκφορτώνονται από πλοίο στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένα της Αλεξάνδρειας.

Το σύστημα είναι επίσης γνωστό ως Antey-2500 και αποτελεί την εξαγωγική έκδοση του συστήματος S-300P που είχε αναπτυχθεί επί Σοβιετικής Ένωσης για να προστατεύει τους σχηματισμούς των σοβιετικών χερσαίων δυνάμεων από εναέριες απειλές, των βαλλιστικών πυραύλων συμπεριλαμβανομένων.

Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του συστήματος. Είχε προταθεί και στο Ιράν αλλά είχε απορριφθεί. Πρόκειται ασφαλώς για ένα σύστημα το οποίο με εμβέλεια 250 χιλιόμετρα για βαλλιστικούς πυραύλους και 200 χιλιόμετρα για μαχητικά αεροσκάφη, που μπορεί να εμπλέκει μέχρι 24 αεροσκάφη ταυτόχρονα ή 16 βαλλιστικούς πυραύλους, θα παίξει ρόλο στην ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου…

Σχόλιο: Η Αίγυπτος όπως έχω γράψει πολλές φορές, είναι παράγων σταθερότητας.

Η Αίγυπτος έχει μεγάλη εμπειρία με αντιαεροπορικά συστήματα της Σοβιετικής Ένωσης.

Να θυμίσω τον πόλεμο το 1973 με το Ισραήλ.

Το θεωρώ θετική εξέλιξη.

4444

06/06/2017

4444

Roland Garros: the rain cancelled the matches today:

Roland Garros: 

Roland Garros: Another spanish player for Nadal: 

Bautista Agut: It’s impossibile to have another Nadal in spain. In USA? 

Tennis star Rafael Nadal told Banco Sabadell customers Tuesday in the northwestern city of La Coruña that living in Spain did not make sense from a tax standpoint, but he was happy in his homeland.

“In terms of managing assets, perhaps it would be better to go to another country with more beneficial conditions, but Spain is where I’m happy, with my family and friends. In another country, I would have double the money but be only half as happy. Money doesn’t buy happiness,” the 30-year-old Nadal told the more than 1,000 people attending the event at the Palexco Auditorium.

4444

Ένα κείμενο για την Αφροδίτη Μάνου. Το πρώτο.
Η κυρία Μάνου είναι ερασιτέχνης. Πιστεύει ή έτσι την χειραγώγησαν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ότι ο Schaeuble είναι ο κακός της υπόθεσης.
Αυτό είναι λάθος.

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 πρόσωπα που λένε αυτά που λέει ο Schaeuble βάση της ιδεολογίας και των συμφερόντων τους.

Αν υποθέσουμε, ότι φύγει ο Schaeuble και η Μέρκελ βάλει κάποιον από αυτά τα 10 πρόσωπα, θα έχουμε την ίδια πολιτική.

Ο Trump το είπε ξεκάθαρα, η Γερμανία χρησιμοποιεί την ΕΕ για την δική της ευημερία.
Δεν υπάρχει ΕΕ. Αυτό το εγχείρημα έχει τελείωση με την Ένωση της Γερμανίας.

Οι μεγάλοι παίκτες της Ιστορίας το γνωρίζουν.

Η κυρία Μάνου, που ζει από το 2010 μέσα στην κόλαση των μνημονίων θέλει κάπου να ξεσπάσει. Κατανοητό.

Όμως ο Schaeuble έχει επανειλημμένως πει, ότι για την χρεοκοπία της Ελλάδος, ευθύνεται αυτή η Ελίτ που κυβέρνησε και κυβερνά τη χώρα. Όπως για παράδειγμα το συγκρότημα του ΔΟΛ.

Η αγαπητή κυρία Μάνου, έκανε ένα μεγάλο άλμα παράκαμψης.

Ας πάμε στην λύση.
Η Ελλάδα χρειάζεται Plan B.
Εγώ προτείνω στους Νεοέλληνες να βάλουν ένα stop loss.

Την Ελλάδα στην χρεοκοπία, την έβαλε η Ελίτ που κυβερνά την χώρα, όχι ο Schaeuble. Αυτό ιστορικά είναι ξεκάθαρο.

Ο Schaeuble εξυπηρετεί τα Γερμανικά συμφέροντα και παίζει πολύ καλά το παιχνίδι. Όταν δέχεται μεγάλη πίεση κάνει πίσω. Αν όμως δε δεχτεί, θα συνεχίσει.

Ο Τσίπρας έκανε ότι λέει η συμφωνία, αλλά οι Γερμανοί τον πούλησαν. Όπως έκαναν και με τον Σαμαρά.

Αν οι Γερμανοί έδιναν στον Σαμαρά τα μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας, που πήρε ο Τσίπρας, ο Σαμαράς δε θα έπεφτε.

Αλλά δε τους νοιάζει.

Τώρα έχουν σαν ρεζέρβα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι έτοιμος να υπογράψει τα πάντα.

4444

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μια τρέλα και αυτό μου αρέσει.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αγνοώ τα υπόλοιπα.

Εγώ μάλιστα το έχω πει και σε κάποιους Ολυμπιακούς που καυχιούνται για τα φορτία των πλοίων, μακρυά από τα σκληρά τους είπα, την επόμενη φορά, δε θα είναι με το γάντι. Το ότι αυτό το είπα σε καφενείο, δε σημαίνει ότι είναι κουβέντα καφενείου.

Αυτό ήταν συμβουλή, οι φίλοι νομίζουν ότι ο Μαρινάκης μπορεί να κάνει τα πάντα!

Όσοι νομίζουν κάτι τέτοιο, κάνουν τρομερό λάθος.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει ο Μαρινάκης τηλεοπτική συχνότητα. Άλλωστε το είχα γράψει και όταν έγινε και ο διαγωνισμός.

Ο Μαρινάκης είναι καινούριος παίκτης και αυτό είναι καλό.

Μια ευθεία ερώτηση: Αυτά που κάνει ο Μαρινάκης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα τα κάνει και στο Αγγλικό;

4444

Συνελήφθη χάκερ παππούς για κυβερνοεπίθεση σε γνωστή εταιρεία, για την οποία ζητούσε λύτρα σε bitcoin.

https://papatzides.blogspot.gr/2017/06/bitcoin.html

Δεν ξέρουμε, ίσως φταίει το σινεμά για την εικόνα που θα περιμέναμε να παρουσιάζει κάποιος χάκερ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος που συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σίγουρα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Αντί για έναν nerd με γυαλιά σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο, η Δίωξη συνέλαβε ένα 66χρονο συνταξιούχο, ο οποίος η αλήθεια είναι πως είχε γνώσεις πληροφορικής λόγω της δουλειά του.

Το θύμα ήταν μια μεγάλη και γνωστή εταιρεία που πουλάει μοτοσυκλέτες διαφόρων ειδών. O 66χρονός Αθηναίος είχε χρησιμοποιήσει κακόβουλο λογισμικό μέσω e-mail προκειμένου να αποκλείσει την πρόσβαση της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της, έτσι ώστε να μη μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές και για να την επιστρέψει ζητούσε λύτρα στο ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin.

H χρησιμότητα του Bitcoin είναι ότι παρότι έχει ανταλλακτική αξία στο ίντερνετ, δεν εντοπίζεται. Ο δε 66χρονος χάκερ/εκβιαστής είχε σίγουρα προχωρημένες ικανότητες, καθώς είχε καταφέρει να κρύψει τα ίχνη του μέσω κρυπτογράφησης, παρότι τα έκανε όλα αυτά από το σπίτι του.
Δυστυχώς γι’αυτόν (ευτυχώς για μας) , η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να παραβιάσει την κρυπτογράφηση και να τον βρει.
H επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίασης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος διαχειριστή λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου απέκτησε χωρίς δικαίωμα πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα εταιρίας (διακομιστές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποθηκευτικά μέσα), το οποίο «μόλυνε» με κακόβουλο λογισμικό, κρυπτογραφώντας τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, αποστέλλοντας στην εταιρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκβιαστικό περιεχόμενο, απαίτησε την καταβολή ψηφιακού νομίσματος «Bitcoin» για την αποστολή του κωδικού και των οδηγιών αποκρυπτογράφησης τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις Αρχές τρίτων χωρών, στις οποίες είχαν έδρα οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και άνηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Από την έρευνα διακριβώθηκε ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το οποίο αποστέλλονταν τα απειλητικά μηνύματα, ενώ προέκυψε και ο πάροχος της σύνδεσης διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο διαχειριστής του.

Παράλληλα, μετά από ενημέρωση της EUROPOL, διαπιστώθηκε ότι τα δύο ψηφιακά «πορτοφόλια», στα οποία ο διαχειριστής του λογαριασμού απαιτούσε την καταβολή του ψηφιακού νομίσματος, ανήκουν σε συστοιχία (cluster) μαζί με άλλα 39 και τυγχάνουν διαχείρισης είτε από τον ίδιο χρήστη είτε από ομάδα ατόμων.

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος της εταιρίας παραδόθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.»

Ενδιαφέρον υλικό για ταινία του Hollywood. Θα ήταν μια ανανέωση στις ταινίες του είδους σίγουρα.
(πηγή)

 http://luben.tv/stream/115948

4444

Από “υπέρβαρος υποψήφιος καναλάρχης” σε “εφοπλιστής που εγγυάται την ανεξαρτησία των Μέσων” ένα ΒΗΜΑ … δρόμος!

https://papatzides.blogspot.gr/2017/06/blog-post_22.html

Στο κύριο άρθρο του “Βήματος της Κυριακής”, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο νέος ιδιοκτήτης, κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, είναι εφοπλιστής, απόλυτα εξωστρεφής, όπως επιβάλλουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες που ασκεί, ζυμωνένος σε καθαρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, έχει παράσταση του σύγχρονου κόσμου, και οραματίζεται έναν οικονομικά υγιή εκδοτικό οργανισμό, τη μόνη συνθήκη που εγγυάται πραγματικά την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, , ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών μας.
Επιπλέον, δεν ασκεί άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, δεν είναι εργολάβος, ούτε προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου, δικαούται με άλλα λόγια να δηλώνει υπέρμαχος της πολυφωνίας και της ανεξάρτητης ελεύθερης έκφρασης”.
Όλοι φυσικά θυμόμαστε τα “πυρινα” άρθρα τα σχόλια και τις αναλύσεις – κόλαφο την εποχή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση, κατα του τοτε υποψήφιου για την απόκτηση καναλιού Βαγγέλη Μαρινάκη – ” υπέρβαρο υποψήφιο καναλάρχη “ τον αποκαλoυσε ο Γιαννης Πρετεντέρης …- όπως και τα υπονοούμενα για το Noor 1 !!! Όλα αυτά μόλις πριν από 7 μήνες! Όλο κι όλο … ένα ΒΗΜΑ δρόμος ! ( Μπράβο παιδιά!!!)
Πηγή: ysterografa.gr

Σχόλιο: Ο Γελοίος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ούρλιαζε ότι ο ΔΟΛ θα καταληφθεί από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτοί οι Γελοίοι είναι το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας και οι νεοέλληνες θέλουν να βγουν από τα μνημόνια.

 

4444

Anjelina:

Anjelina Jolie:

She looks like Angelina… It’s Russian Beauty.

Why Russian? Angelina.

4444

Adriana & Jolie in the same image:

4444

Κάθε φορά που κατεβάζω το pdf του Mathesis, κατεβάζω και έναν ιό στον Η/Υ. Υπάρχουν Χάκερς. 

Το πρόγραμμα των windows είναι της πλάκας. 

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ασφάλεια. Θα συμφωνήσω με την Theresa May για μεγαλύτερο έλεγχο, αλλά όχι από το κράτος. 

Εγώ αυτή την στιγμή στον Η/Υ έχω έναν ιό, κάποιος μου έβαλε έναν ιό. Φυσικά και θέλω μεγαλύτερο έλεγχο του διαδικτύου. 

Δε θέλω τέτοια προβλήματα. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει τι κάνω στο διαδίκτυο, με τσατίζει όταν δεν μπορώ να κάνω copy απλά κείμενα από το word.

Υποθέτω ότι αυτός ο ιός δεν πρέπει να είναι κάτι τρομερό, αλλά τα δωρεάν προγράμματα που έχω, είναι ανίκανα να τον αντιμετωπίσουν.

4444

F.T: Η συμφωνία για λύτρα $1 δις. του Κατάρ εξόργισε τις άλλες χώρες και προκάλεσε τη διπλωματική απομόνωση

Οι Financial Times με δημοσίευμά τους αποκάλυψαν για ποιο λόγο κατηγορείται το Κατάρ ως χρηματοδότης του ISIS.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βασιλική οικογένεια κατέβαλε τον Απρίλιο 1 δις. δολάρια ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει 26 μέλη της οικογένειας που απήχθησαν στο νότιο Ιράκ

αλλά και 50 στρατιώτες που συνελήφθησαν από τζιχαντιστές στη Συρία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με αυτή την κίνηση το Κατάρ έδωσε χρήματα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»: μια ομάδα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία και Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.

«Η συναλλαγή αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής στους FT.

Χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Κατάρ ότι «παίζει σε διπλό ταμπλό» στις κατά καιρούς παρεμβάσεις του προς εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές ομάδες και η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των ισχυρισμών τους.

«Αν θέλετε να δείτε πώς το Κατάρ χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, δείτε αυτή τη συμφωνία. Και αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά ανήκει σε μια σειρά από την έναρξη του πολέμου» δηλώνει μέλος της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Από το 1 δις. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα 700 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε Ιρανούς αξιωματούχους με τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονται σε ομάδες Ισλαμιστών στη Συρία που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Σχόλιο: Χωρίς χρήμα, πόλεμος μεγάλης διάρκειας δε γίνεται.

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω: όταν βλέπετε μια πολεμική σύρραξη ή πόλεμο, πρέπει να εξετάζεται και το χρήμα.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι όρος.

Όσο βλάκας και να είσαι, όσο κοινός άνθρωπος και να είσαι, αυτό τον όρο πρέπει να τον βλέπεις. Ιδίως όταν σκοτώνουν μέλη της κοινωνίας σου.

Οι Βρετανοί πολίτες, δεν πρέπει να δουν ποιος χρηματοδοτεί τους ριζοσπάστες Μουσουλμάνους; 

4444

05/06/2017

4444

Διακόπτουν σχέσεις με το Κατάρ πολλές αραβικές χώρες

http://www.defence-point.gr/news/?p=178640

Διπλωματικός σεισμός στη Μέση Ανατολή: το Ριάντ, το Κάιρο, το Αμπού Ντάμπι και η Μανάμα διέκοψαν σήμερα τις σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», δεκαπέντε ημέρες μετά το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή, ο οποίος κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να κινητοποιηθούν εναντίον του εξτρεμισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κατάρ, το οποίο καυχάται ότι διαδραματίζει έναν περιφερειακό ρόλο και ότι επελέγη για να διοργανώσει το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ 2022, αποκλείσθηκε επίσης από τον αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό που πολεμάει φιλοϊρανούς αντάρτες στην Υεμένη. Η Ντόχα δεν αντέδρασε άμεσα στα μέτρα αυτά.

Από το Σίδνεϊ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν ενωμένες, εκτιμώντας πάντως ότι η κρίση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας».

Πρόκειται για τη σοβαρότερη κρίση από τη δημιουργία, το 1981, του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ).

Τρεις από τις χώρες αυτές (Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Μπαχρέιν), καθώς και η Αίγυπτος, ανακοίνωσαν διαδοχικά σήμερα τα χαράματα τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεών τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία», περιλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα, της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως το Ριάντ διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις του και κλείνει τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά του με το Κατάρ για να «προστατεύσει την εθνική ασφάλειά του από τους κινδύνους της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Θα επανέλθουμε με ανάλυση της κατάστασης, καθώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Σχόλιο: Το Ιράκ είπε ότι θα στείλει προμήθειες δια θαλασσης.

4444

Μαίρη Συνατσάκη: Cyclades: 

4444

Dorreta: 

4444

After London Attack, Theresa May Finds Her Record on Terrorism Under Scrutiny

LONDON — After the briefest of pauses in electioneering, Prime Minister Theresa May of Britain found her record on security and terrorism under scrutiny on Monday, in the aftermath of a deadly attack in London over the weekend — the third serious terrorist episode in the country in three months.

Before she replaced David Cameron as prime minister last year, Mrs. May was responsible for security during her six years as home secretary. And opposition politicians are highlighting reductions in the number of police officers, including those who are armed, during her tenure.

“The commissioner of the Metropolitan Police has said that the Met is well resourced, and they are; and that they have very powerful counterterrorism capabilities, and they do,” Mrs. May said at a news conference, where she also came to the defense of Sadiq Khan, the mayor of London, who was mocked by President Trump over his response to the attack. “We have protected counterterrorism policing budgets. We have also provided funding for an increase in the number of armed police officers.”

The focus on terrorism would normally be expected to help the prospects of Mrs. May’s Conservative Party in the general election that will take place on Thursday, but her years overseeing counterterrorism policy represent a political problem, one that has been highlighted even by her former political allies.

“I am so sick of Theresa May blaming others for terror when the system she presided over has obviously failed so lamentably,” Steve Hilton, once a close adviser to Mr. Cameron, wrote on Twitter. Mrs. May, he added in a separate tweet, “should be resigning, not seeking re-election.”

Asked by a reporter on Monday if he would support calls for Mrs. May’s resignation over the falling number of police officers, Jeremy Corbyn, leader of the opposition Labour Party, replied, “Indeed, I would.”

The main political parties suspended campaigning on Sunday as a sign of respect for the seven people killed and the scores wounded when three men drove a van into pedestrians on London Bridge on Saturday night and then stabbed people in Borough Market nearby.

As campaigning resumed around the country on Monday, the police continued to investigate associates of the assailants, whose identities are known to the police but have not been made public because the inquiry is continuing.

Twelve people were arrested in Barking, in East London, on Sunday, although one, a 55-year-old man, was released without charges. Early Monday, the police raided two other homes in East London, one in Newham and the other in Barking.

The victims of the attack are believed to have come from several countries, but only one has been identified publicly: The premier of British Columbia in Canada, Christy Clark, confirmed the death of Christine Archibald.

Four police officers were among the wounded. Although there has been widespread praise for the professionalism and courage of the armed officers who shot and killed the assailants within eight minutes of being called Saturday night, the country’s broader antiterrorism strategy was questioned.

Opposition politicians focused their fire on Mrs. May, who gave a short speech outside her office on Downing Street on Sunday saying that “enough is enough,” promising to shake up antiterrorism and deradicalization policies, and calling for new efforts to curb the dissemination of extremist materials on the internet.

Some of Mrs. May’s political opponents regarded her comments as political and, as a result, in breach of the agreement to suspend campaigning.

Late Sunday, Mr. Corbyn criticized the decrease in the number of police officers since 2010. “You cannot protect the public on the cheap,” he said. “The police and security services must get the resources they need, not 20,000 police cuts.”

The total number of police officers in England and Wales fell more than 19,500 from September 2010 to September 2016, according to the Home Office. Authorized firearms officers — or armed police officers — declined to 5,639 in March 2016 from 6,976 in March 2010.

The government says, however, that the number of armed officers is to increase by more than 1,000 in the next two years, that additional specialist teams are being set up outside London, and that there will be 41 additional armed response vehicles.

Mr. Corbyn also accused the government of failing to publish a report, undertaken in early 2016, on foreign financing of extremist groups, for fear of upsetting foreign governments, although he is also vulnerable on security issues. He has demonstrated past support for Irish republicans and expressed doubts two years ago about a so-called shoot-to-kill policy for police officers during serious terrorist attacks.

Yvette Cooper, a Labour lawmaker and former chairwoman of the Home Affairs select committee, told the BBC that it was “inappropriate and wrong” to draw “precise links” between police numbers and individual attacks. But she said that fewer officers made it more difficult to gather information and to counter threats.

In a series of interviews with the news media, Karen Bradley, the culture secretary, declined to answer when challenged about the decline in the number of armed police officers in recent years. She focused instead on the need to increase cooperation with internet service providers to deprive extremists of a safe space online.

Despite the sniping between Britain’s two major parties, Mrs. May had praise for one prominent Labour figure — Mr. Khan. Asked at the news conference about a tweet from Mr. Trump, Mrs. May said she was working closely with Mr. Khan and that he was doing “a good job,” adding that it was “wrong to say anything else.”

The dispute between the American president and the London mayor began with a message from Mr. Khan after the attacks. “Londoners will see an increased police presence today and over the course of the next few days,” he said. “No reason to be alarmed.”

Mr. Trump commented on Twitter with a post suggesting that Mr. Khan was minimizing the threat, but he appeared to misrepresent what the mayor had written. “At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is ‘no reason to be alarmed!’ ” he wrote.

A spokesman for Mr. Khan, in response, said on Sunday that the mayor had “more important things to do than respond to Donald Trump’s ill-informed tweet that deliberately takes out of context his remarks, urging Londoners not to be alarmed when they saw more police — including armed officers — on the streets.”

On Monday, Mr. Trump fired back on Twitter, aiming at both the mayor and the mainstream media. “Pathetic excuse by London Mayor Sadiq Khan who had to think fast on his ‘no reason to be alarmed’ statement,” he wrote. “MSM is working hard to sell it!”

Tim Farron, leader of the Liberal Democrats, described Mr. Trump as “an embarrassment to America,” and he called on Mrs. May to cancel his planned state visit to Britain.

4444

This is what Theresa May refused to tell you in her schoolyard sermon on terror

The Prime Minister is going to have her ‘embarrassing conversations’ with Britain’s Muslims, who have no power to switch off the evil ideology which Wahhabism represents. She does have that power – but she won’t use it

http://www.independent.co.uk/voices/london-bridge-terror-attack-theresa-may-terrorism-speech-downing-street-what-she-refused-to-tell-you-a7773011.html

Was that really the best Theresa May could do? It was the same old tosh about “values” and “democracy” and “evil ideology”, without the slightest reference to the nation to whom she fawns – Saudi Arabia, whose Wahhabist “ideology” has seeped into the bloodstream of Isisal-Qaeda and the Taliban.

Tony Blair used the same garbage language when he claimed – untruthfully, of course – that the 7/7 London bombings had nothing to do with Iraq. He, too, like George Bush, claimed that they were perpetrated because the bombers hated our values and our democracy, even though Isis would have no idea what these values were if they woke up in bed next to them.

And then there was the patronising monomorphic language that our wretched Prime Minister used, as if everything she says is false. Which it is.

“Enough is enough.” What on earth does that mean? “Terrorism breeds terrorism.” What nonsense. It’s the same baby language as “Brexit means Brexit”, the double emphasis mere proof that May has lost the ability to convince us of anything she says.

Jeremy Corbyn – not, I have to admit, one of my heroes – got it right. May needs to talk to us about the “difficult conversations” she must have with the Saudis and their Gulf allies, not to Muslim British citizens. But she is too gutless, too cowardly, to deal with the Gulf Arab autocrats to whom she sells weapons, whose principal Arabian dictator, the head-chopper-in-chief, is so worthy of our mourning that May’s predecessor lowered the British flag to half-mast on his death.

Yes, to confront this Salafist-Wahhabi state and Gulf citizens’ financial contributions to Isis would be a “difficult conversation” indeed for Theresa May. Instead, she’s going to have her “embarrassing conversations” with Britain’s Muslims who have no power to switch off the “evil ideology” which Wahhabism represents.

She does have that power. But she won’t use it.

It was laughable to hear the Prime Minister utter the awful clichés that she has obviously picked up from the world of business – she spoke of “safe spaces”, for example, three times. Those of us who have been attacked with abuse and hatred on the internet for more than two decades could have told her there was a problem here a long time ago. But she’s only just grasped it. Hence her disturbingly Orwellian intention to “regulate” the internet.

Had she used it in 1998, for example – May was already an MP back then – she would have noticed a sermon by a prominent Wahhabi Muslim clergyman who called upon God “to seize the Jews and Christians in the grip of your punishment … send down upon them a torment most grievous … they have filled the entire world with tyranny, oppression and sins … We seek thy protection against their evil”. This was preached at the Great Mosque in Medina in Saudi Arabia. But this “evil ideology” can still be found on the internet – and nor, I suspect, has Theresa May any intention of “regulating” it now.

A Muslim friend, listening to May’s schoolyard sermon outside Downing Street, wondered if British politicians had not lost their sense of ability to speak with dignity. How dare she talk down to her own people with such childish lessons? And how could one not wince at her reference to British “military action” in the Middle East – the very foreign policy which, along with America, led us into war with the Arabs so many times. One thinks of British “military action” in Palestine and Suez. And now in Iraq and Syria. Yet we continue grovelling to the Gulf monarchies as we assist them in their criminal campaign in Yemen.

And still May will not say what she knows to be true: that Britain can no longer expect to go on foreign adventures and be safe at home.

When Britain fought in the Korean War, no North Korean or Chinese person came to bomb London buses and tube trains. When America waged its bloody campaign in Vietnam, no Vietcong or North Vietnamese person arrived to attack New York or Washington. But those days are over. This is a terrifying lesson because the politicians who support our disastrous wars in the Middle East are safe from its effects. It is the truly innocent – the children, the young, the vulnerable: the very people defined by that incomparable word civilians – who pay the price at the hands of Isis’s insufferable, cruel murderers. It is these innocents who must endure “torment most grievous”.

It is, of course, well past time to change our foreign policy in the Middle East.

Heaven spare us, we shall soon see British politicians, on the 100th anniversary of the Balfour Declaration, congratulating Israel even as it continues to steal land from Arabs for Jewish colonies on the occupied West Bank. What Britain so sorely lacks is a thorough reappraisal of its entire relationship with the Middle East, especially with the Arab dictators and torturers whom we arm. We may frolic with these men for their money but our dalliance is a disgrace to Britain. “Things need to change,” as May lectured us. But this would need a change of prime minister.

Because such a policy needs real courage. It’s easier to threaten UK Muslims with “embarrassing conversations” than to threaten our “moderate”, autocratic allies. For that would indeed need courage.

Courage needs courage, as our Prime Minister might say. But that, Theresa May does not have.

4444

Roland Garros: Tomorrow is a big day for outsider: 

Roland Garros: Carreno Busta: First Time: 

Roland Garros: 

Roland Garros: 

Roland Garros: 

Roland Garros: 

4444

Η Βρετανία «έθαψε» έκθεση για τη χρηματοδότηση τζιχαντιστών

http://info-war.gr/i-vretania-ethapse-ekthesi-gia-ti-chrimatodotisi-tzichantiston/

Λίγες ημέρες πριν από τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας παραδέχθηκε ότι δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει έκθεση για την χρηματοδότηση από το εξωτερικό τρομοκρατικών οργανώσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών, που δρουν στη χώρα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian, η έκθεση αναμενόταν να εστιάζει στο ρόλο της Σαουδικής Αραβίας, η οποία όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές οργανώσεις εν γνώσει δυτικών πολιτικών, όπως η Χίλαρι Κλίντον.

LONDON, ENGLAND – JUNE 03: Members of the public leave the area at London Bridge on June 3, 2017 in London, England. Police have responded to reports of a van hitting pedestrians on London Bridge in central London. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Την έκθεση είχε ζητήσει ο προηγούμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην προσπάθειά του να πείσει το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να στηρίξουν τους βρετανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει τώρα ότι το περιεχόμενο της έρευνας, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 216, είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητο» και για αυτό ενδέχεται να μην δημοσιοποιηθεί ποτέ.

Η αναμενόμενη, από τους περισσότερους αναλυτές εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στη χρηματοδότηση τρομοκρατών, θα αποτελούσε πολιτικό κόλαφο για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα το Ριάντ και υπέγραψε συμφωνίες πώλησης οπλικών συστημάτων αξίας τουλάχιστον 3.5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Comment: Η ζωή των Κοινών ανθρώπων δεν αξίζει φράγκο.  Ξανά: Η ζωή των απλών ανθρώπων δεν αξίζει φράγκο, σας το έχω γράψει πολλές φορές.

Η Thereza May άκουγα σήμερα στο Κόκκινο FM, πόσες περικοπές έκανε στο σύστημα ασφαλείας. Δεκάδες απολύσεις αστυνομικών.

Εγώ δε θα δεχόμουν να έρθει και να μου πει ότι λυπάται, μετά από τις τόσες περικοπές που έκανε στα σώματα ασφαλείας.

4444

Roland Garros: Verdasco vs Nishikori: Today:I dare you destiny: 

 

Roland Garros: Thiem: Next match with player: Djokovic: 

4444

Maria Sharapova: 

4444

Anjelina Jolie:This new personal year to be happy:

4444

Σήμερα είναι του Αγίου Πνεύματος.

Εγώ θα σας θυμίσω την διαφορά ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία.

Στην Ορθόδοξη το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται μόνο από τον Πατέρα, στην Καθολική από τον Πατέρα και τον Υιό.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει ιεραρχία ανάμεσα στα τρία Άπειρα.

Και ο Πατέρας και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, είναι άπειρα. Όμως υπάρχει ιεραρχία.

Άλλωστε και ο Ιησούς λέει ξεκάθαρα στην Καινή Διαθήκη, ότι μόνο ο Πατέρας του, ξέρει ακριβώς, πότε θα γίνει η Ημέρα της Κρίσης, η Δευτέρα Παρουσία.

Προσέξτε Μαλάκες, δεν υπάρχει τίποτα διφορούμενο.

Μόνο ο Πατέρας, ξέρει πότε ακριβώς θα γίνει, η Δευτέρα Παρουσία. Κανένας άλλος.

Μόνο ο Πατέρας ξέρει την ακριβή ημερομηνία. 

4444

04/06/2017

4444

Σφοδρή επίθεση Ν.Τραμπ στον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου που δήλωσε μετά την σφαγή «Μην ανησυχείτε»!

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/601283_sfodri-epithesi-ntramp-ston-moysoylmano-dimarho-toy-londinoy

Σφοδρή επίθεση στον “ιερέα της πολυπολιτισμικότητας” και της παγκοσμιοποίησης, μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  με αφορμή την δήλωσή του “Αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”στην οποία προέβη ο δήμαρχος μετά το μακελειό στο Λονδίνο.

«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί αυτά συμβαίνουν»!'”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν – ο οποίος εξελέγη πέρυσι και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας – είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Ο Σ.Καν σφοδρός πολέμιος του Brexit είχε απειλήσει να… αποσχιστεί το Λονδίνο από την Βρετανία όταν ο βρετανικός λαός ψήφισε την έξοδο από την ΕΕ και τώρα “σφυρίζει αδιάφορα” 

Ο Ν.Τραμπ κάλεσε σήμερα τους πολίτες του κόσμου να σταματήσουν να καταπίνουν αμάσητη την καραμέλα της “πολιτικής ορθότητας” ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

“Πρέπει να σταματήσουμε τα περί πολιτικής ορθότητας και να ασχοληθούμε με την ασφάλεια του λαού μας”, έγραψε σήμερα το πρωί ο Τραμπ. “Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει”..

Σχόλιο: Σωστά ο Trump κάνει επίθεση στον Δήμαρχο του Λονδίνου.

Είναι ντροπή να δηλώνεις: αυτά συμβαίνουν. Μεγάλη Ντροπή. 

Εγώ αν ήμουν στην Αγγλία, θα έλεγα στον Δήμαρχο να παραιτηθεί.

Η ζωή των κοινών ανθρώπων, δεν αξίζει φράγκο. Γι’αυτό και ο Δήμαρχος του Λονδίνου κάνει τέτοιες δηλώσεις. 

Οι τύποι πήγαν στη γέφυρα την ώρα που όλοι είχαν την προσοχή τους στο Champions League και τους έσφαξαν σαν τα πρόβατα. Και βγαίνει ο άλλος, ο Μουσουλμάνος και λέει: αυτά συμβαίνουν! 

Το Λονδίνο έχει γίνει Καμπούλ! Δε μπορώ να το δεχτώ. 

4444

Στον «κόσμο» της η Τ.Μέι: Της έφταιξε το διαδίκτυο για την τρομοκρατική επίθεση

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/601282_ston-kosmo-tis-i-tmei-tis-eftaixe-diadiktyo-gia-tin

Στο διαδίκτυο και πως λειτουργεί έριξε μέρος των ευθυνών για την ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στο διαδίκτυο για τους τρομοκράτες και πως πρέπει να αναληφθούν διεθνώς πρωτοβουλίες για τη θέσπιση (περισσότερων) κανόνων στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια και με αφορμή την ισλαμική τρομοκρατία ετοιμάζονται να ελέγξουν πλήρως το διαδίκτυο.

Σχόλιο: Δε φταίει το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι τρομοκράτες ήταν γνωστοί στις Βρετανικές υπηρεσίες. 

Σήμερα οι Μυστικές υπηρεσίες με τα εργαλεία που έχουν, μπορούν να βρουν τα πάντα.

Το Λονδίνο έχει πάνω από 2 εκατομμύρια κάμερες.

Όλα αυτά γίνονται ή λόγω ανικανότητας ή εσκεμμένα.

4444

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ο Βενιζέλος στην εκπομπή του Φουρθιωτη ΣΟΚΑΡΕΙ η εικόνα του #tvapokaliptika

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ο Βενιζέλος στην εκπομπή του Φουρθιωτη ΣΟΚΑΡΕΙ η εικόνα του #tvapokaliptika

Δεν πίστευε οτι υπάρχει καναλι που του ζητάει συνεντευξη! Δείτε σε λίγο το συγκλονιστικό βιντεο!

Να θυμησουμε οτι η συνεντευξη ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή αλλα δεν είχε προβληθεί μετά απο παρέμβαση του Βενιζέλου που δεν ηθελε να εμφανιστει σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρουμε αν προβλήθηκαν τελικά όλες οι σκηνες ή κάποιες κόπηκαν.

4444

Φάνης Καζιάνης: Όταν: 

4444

Tennis: Roland Garros: Caroline Wozniaki:

Croline: Feels good with this very nice dress: 

Wozniaki: 

Roland Garros: 

Roland Garros: 

4444

Britain: London: Theresa May: Fast Reaction: the elections will become 

Theresa May’s ratings go negative for first time, ComRes poll shows

Exclusive: Poll for The Independent puts Conservative lead unchanged at 12 points

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/theresa-may-ratings-negative-comres-poll-first-time-labour-conservative-jeremy-corbyn-latest-a7771171.html

The Prime Minister’s personal rating has turned negative for the first time in a ComRes poll – despite the Conservative Party’s lead of 12 points remaining unchanged since last week.

MAY STILL IN FRONT

Theresa May on course to win General Election ‘by 60 seats’ despite Labour narrowing lead

https://www.thesun.co.uk/news/3716473/theresa-may-on-course-to-win-general-election-by-60-seats-despite-labour-narrowing-lead/

THERESA May is on course to return to Downing Street with a 60-seat majority, a poll reveals today.

She has seen her party’s lead whittled away by Jeremy Corbyn’s Labour but the Tories are still 11 points clear, according to the exclusive ICM poll for The Sun on Sunday.

UK election ‘debate’: Can Jeremy Corbyn maintain the momentum against Theresa May?

http://www.hindustantimes.com/analysis/uk-election-debate-can-jeremy-corbyn-maintain-the-momentum-against-theresa-may/story-XcoRDfrSlNMAatzUkxbFLN.html

The world awaits to see if the populism sweeping Europe will take a progressive turn in Britain.

4444

Tennis: Roland Garros:Finally Kei won in the battle of Asia: 

Roland Garros: 

Roland Garros: the french civil war:

Roland Garros: 

4444

Islam: Terror:  Torino:London:

Ο Τρόμος από την τρομοκρατία, έχει ριζώσει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες με μεγάλο πληθυσμό Μουσουλμάνων.  

Δύο περιστατικά έγιναν εχτές και το μαρτυρούν χωρίς καμία αμφισβήτηση. 

Προσέξτε, μαλάκες, δεν μιλάμε για απόψεις, μιλάμε για γεγονότα που έγιναν. Δεν υπάρχει κάτι διφορούμενο. 

Στην Ιταλία στο Τορίνο: (Δικό μου: επειδή βαριέμαι να γράφω, κάνω αναπαραγωγή τα σημαντικά κομμάτια).

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League, όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα στο κέντρο της πλατείας. H έκρηξη μιας κροτίδας προκάλεσε πανικό με το μυαλό των φιλάθλων να πηγαίνει σε τρομοκρατική επίθεση.

http://www.efsyn.gr/arthro/panikos-sto-torino

Τρομερή σύμπτωση, υποχωρεί το κιγκλίδωμα και την ίδια ώρα σκάει μια κροτίδα! Πανικός! (Όποιος σχεδίασε το παράδειγμα για να καταδείξει τα γεγονότα, παίρνει άριστα 10! Καμία μυστική υπηρεσία του 2017, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο).

Γιατί βλέπετε υπάρχει και η τρομοκρατία του Ισλάμ και του ISIS.

Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει Πανικός.

Η Ιδέα της Τρομοκρατίας, έχει διεισδύσει στο μυαλό των κοινών ανθρώπων, οι αντιδράσεις γίνονται αυτόματα. 

Προσέξτε μαλάκες, δεν μιλάμε για μια αφηρημένη τρομοκρατία, αλλά για την τρομοκρατία του Ισλάμ και του ISIS.

Λίγη ώρα μετά, γίνεται και μια πραγματική τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Terror Strikes London: Six Dead, 20 Injured After Three Men Plow into Crowd Then Attack with Knives

Terror Strikes London: 7 Dead, 48 Injured After 3 Men Plow into Crowd Then Attack with Knives

London attack: Six killed in vehicle and stabbing incidents

 http://www.bbc.com/news/uk-40146916

Six people have been killed and at least 48 injured in a terror incident in London in which three male attackers were shot dead by police.

A white van hit pedestrians on London Bridge at about 22:00 BST on Saturday, then three men got out and stabbed people in nearby Borough Market.

Police said the three men were wearing fake bomb vests.

One of those hurt is a police officer who was stabbed after going to help. His injuries are not life-threatening.

The Conservatives, Labour and the SNP have suspended national general election campaigning and the prime minister is chairing a meeting of the government’s Cobra emergency committee.

Theresa May described Saturday night’s events as “dreadful”, while Labour leader Jeremy Corbyn called them “brutal and shocking”.

London Mayor Sadiq Khan said it was “a deliberate and cowardly attack on innocent Londoners”, but the capital remained the “safest global city” and Londoners would not be cowed by terrorism.

Britain: Terror: London Bridge Attack: 

Britain: Terror: London Bridge Attack:

Britain: Terror: London Bridge Attack:

London Bridge terror attack: Six killed and 20 injured after van careers into pedestrians and terrorists stab people in Borough Market

http://www.standard.co.uk/news/london/london-bridge-crash-central-london-on-lockdown-after-major-incident-a3556346.html

Six people confirmed dead and dozens injured in London terror attack

http://www.news.com.au/world/europe/reports-of-multiple-casualties-at-london-bridge/news-story/1c9e003da0d2b182b19f5a600106c725

EXPLOSIVE VESTS ‘HOAXES’

The three male terrorists were gunned down at Borough Market within eight minutes of the first emergency call. The incident began at 10.08pm local time (7.08am AEST).

Witnesses heard one of the attackers scream “this is for Allah” as a young woman was stabbed.

Mr Rowley said what appeared to be explosives — seen on the body of at least one suspect — had been “established to be hoaxes”.

Security around London will be beefed up in the coming days ahead of the general election on Thursday. The UK Prime Minister will chair an emergency meeting on Sunday morning.

“We are reviewing and planning to strengthen our policing stance across London over the forthcoming days, and there will be additional police and officers deployed across the Capital,” Mr Rowley said.

The attacks happened just 12 days after the atrocity at Manchester Arena where 22 people died, and 10 weeks after the terror attack at Westminster that killed five people.

Britain: Terror: London Bridge Attack:

Britain: Terror: London Bridge Attack:

ATTACKERS USED HUNTING KNIVES – “Allah”

“I couldn’t do anything … I threw a stool, a chair and they ran towards me and I ran away. If I slipped and fell I would be dead right now,” Gerard said.

Οι Κοινοί Άνθρωποι νιώθουν απροστάτευτοι. 

Run Forrest! Run! 

Η Thereza May ζητά να ματαιωθούν οι εκλογές. 

Σημαντική λεπτομέρεια.

Δηλαδή ένα από τα 4 σημαντικά, προγραμματισμένα, γεγονότα του Ιουνίου, δε θα γίνει;

4444

03/05/2017

4444

Champions League: Zinedine Zidane: The Brain: 

Ο Zinedine Zidane πήγε πολύ διαβασμένος και μάλιστα όπως είπαν και στο Real Fm που άκουγα, πριν μπουν τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, είχε μελετήσει πολύ καλά τα στατιστικά. 

Τα στατιστικά έλεγαν, ότι η Γιουβέντους βάζει τα περισσότερα γκολ από το 45 μέχρι το 65.

Για να αποφύγει λοιπόν τις δυσάρεστες εκπλήξεις, έκανε πρέσινγκ μόλις άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κέντρο της Juventus. 

Μετά ήταν ζήτημα χρόνου να βάλει η Real ένα γκολ.

 

Champions League: Juventus vs Real Madrid: 1 – 4: 

Η Real νίκησε, αλλά είχε και την βοήθεια του διαιτητή . Εκτός από μια φάση που έδειξε ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν καμία ηθική.

Σέρχιο Ramos της Ρεάλ έκανε θέατρο για να πάρει κάρτα ο άλλος. Αυτό είναι ντροπή. Τόσες κάμαρες υπάρχουν.

Άλλος ένας τελικός που ήταν βρώμικος. Το χέρι δεν ήταν πέναλτι; 

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, η τεχνολογία πρέπει να μπει στο ποδόσφαιρο. 

Το μεγαλύτερο κοινό πλέον, δεν είναι αυτοί που πάνε στο γήπεδο, αλλά αυτοί που βλέπουν το παιχνίδι στην τηλεόραση. 

Στην τηλεόραση υπάρχει το βίντεο και το ριπλέι. Ο τηλεθεατής βλέπει την αδικία και την βρωμιά. 

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ βρώμικο. Η UEFA είναι επίσης πολύ βρώμικη. 

Ο σκηνοθέτης έδειξε μακρινό πλάνο στην περίπτωση του βρομιάρη Σέρχιο Ramos. 

Η UEFA έσπρωξε την Real Madrid με νύχια και με δόντια. Η Juventus έχασε πριν αρχίσει το παιχνίδι. 

Το έχω ξαναγράψει, όσο δεν μπαίνει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, όπως στο Τέννις, τα παιχνίδια θα παίζονται στο παρασκήνιο. 

Οι Ιταλοί σε επίπεδο διοίκησης, πιάστηκαν κορόιδα. Αυτή είναι η ουσία. 

Αν η υπήρχε η τεχνολογία, εσύ θα σήκωνες το κύπελλο, Gian Luigi Buffon γιατί το παιχνίδι θα ήταν δίκαιο και όχι βρώμικο. 

Το χέρι στο τείχος ήταν πέναλτι;

Ήρθε η εποχή, οι τελικοί του Ποδοσφαίρου να γίνουν καθαροί. 

4444

Ο Πούτιν «δείχνει» Ρώσους χάκερ στις εκλογές των ΗΠΑ!

http://www.defence-point.gr/news/?p=178415

Αλλάζει τη στρατηγική του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στην κατηγορία ότι Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών κλέβοντας και δημοσιοποιώντας στοιχεία που προκαλούσαν πρόβλημα στη Χίλαρι Κλίντον, ευνοώντας έτσι τον Ντόναλντ Τραμπ…

Ενώ μέχρι στιγμής αρνιόταν κάθε ρωσική ανάμιξη κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες, για πρώτη φορά σήμερα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι ενδεχομένως Ρώσοι ιδιώτες χάκερ με πατριωτικά κίνητρα, ενδεχομένως να ενεπλάκησαν σε διαδικτυακές επιθέσεις με στόχο να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Τραμπ!

Απλά συνέχισε να αρνείται κάθε εμπλοκή και οργάνωση αυτών των υποθέσεων από την πλευρά του ρωσικού κράτους. Το ενδιαφέρον είναι ποια είναι τα κίνητρά του για την αλλαγή στάσης.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του από τον Τραμπ ότι θα εξομάλυνε τις σχέσεις με τη Ρωσία και αποφάσισε να του δώσει το τελειωτικό χτύπημα που θα οδηγήσει στην (εκ)δίωξή του;

Άλλη πιθανότητα είναι να έχουν αντιληφθεί οι ρωσικές υπηρεσίες ότι οι αμερικανικές αρχές διαθέτουν πλέον στοιχεία που αποδεικνύουν τη ρωσική εμπλοκή, με αποτέλεσμα να επιχειρεί να «αθωώσει» το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για ιδιώτες! Η υπόθεση αποκτά πλέον νέο ενδιαφέρον…

4444

Τουρκική αλητεία στο Ισραήλ… και ύστερα διαμαρτύρονται!

http://www.defence-point.gr/news/?p=178536

Με ολόκληρη την ανθρωπότητα τα έχει βάλει ο ημιπαράφρων πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, κατηγορώντας τους πάντες ότι συνεργάζονται με τρομοκράτες και τους εξοπλίζουν αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας, ενώ λίγο πολύ τα ίδια αναφέρει και για τους οπαδούς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Θα έπρεπε να καταλαβαίνει, πως όταν δεν σέβεσαι κι εσύ άλλες χώρες και δεν αποφεύγεις τουλάχιστον να προκαλείς ασχολούμενος με πρόσωπα που θεωρούν τρομοκράτες, δε νομιμοποιείσαι μετά να διαμαρτύρεσαι.

Πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ισραήλ, Κεμάλ Οκέμ, κάλεσε σε ένα δείπνο του Ραμαζανιού («ιφτάρ», μένουν νηστικοί και χωρίς νερό μέχρι το βράδυ και τότε τρώνε μέχρι σκασμού, για να νηστέψουν ξανά την επομένη μέχρι τη δύση του ηλίου), ισλαμιστή ηγέτη του αποκαλούμενου ως «Ισλαμικού Κινήματος», σεΐχη Ραέντ Σαλάχ (δεξιά στη φωτογραφία με το άσπρο σκουφάκι), που προσφάτως αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει εννεάμηνη καταδίκη (είχαν προηγηθεί πολλές) για την προτροπή σε βία, σε θρησκευτική ομιλία του το 2007.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκδήλωναν την έκπληξή τους για την αγενή συμπεριφορά του πρεσβευτή της Τουρκίας, ενός προσώπου το οποίο προφανώς επιχειρεί να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση για τους κακούς Κούρδους και τον κακό ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Σαλάχ η οργάνωση του οποίου σχετίζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, έχει κατ’ επανάληψη επιχειρήσει να πείσει τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να υπερασπίσει το τέμενος του Αλ Ακσά…

Ο Τούρκος πρεσβευτής όταν ρωτήθηκε για την πρόσκληση, ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα ιδιωτικό δείπνο και δεν επιθυμούσε να στείλει οποιοδήποτε μήνυμα (γέμισαν παρά ταύτα φωτογραφίες τα κοινωνικά δίκτυα), ενώ το μήνυμα του Ραμαζανιού είναι η ενότητα…

Ας προσέξουν οι Ισραηλινοί τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο με τους Τούρκους, καθότι πρόκειται για ένα αγαθό πολύ πολύ εύφλεκτο… όπως τους θύμισε σύμφωνα με τη Jerusalem Post ο Γκίντεον Σάαρ, πρώην υπουργός του κόμματος Λικούντ.

4444

Αναμένεται βίαιη αντίδραση Ερντογάν για τα όπλα στους Κούρδους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=178527

Όταν έγραφα χθες το κείμενο για τον ακήρυκτο υπόγειο πόλεμο μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των Αμερικανών, δεν πίστευα ότι ο αυταρχικός Πρόεδρος της Τουρκίας θα με επιβεβαίωνε τόσο γρήγορα. Γνώριζα, βεβαίως, διότι τον μελετώ χρόνια, ότι είναι ασυγκράτητος και ήξερα ότι δεν μπορεί να δαμάσει τον ψυχοπαθητικό χαρακτήρα του. Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε, έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/

Υπονοούσε σαφέστατα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη ξεκίνησαν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας (YPG), τους οποίους ο κ. Ερντογάν, στη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, χαρακτήρισε τρομοκράτες. Για τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, οι εμπειροπόλεμοι Κούρδοι της Συρίας είναι πιο επικίνδυνοι από τους αντάρτες του PKK, για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό ότι οι Αμερικανοί, αλλά και οι Ρώσοι, τους θεωρούν πιστούς συμμάχους τους στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι Κούρδοι της Συρίας βρίσκονται μόνο ένα χιλιόμετρο έξω από την Ράκα και αναμένουν την διαταγή για την τελική μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Είναι σημαντικό ότι μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι τρομοκράτες, όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους, σκότωσαν 945 Τούρκους στρατιώτες τα τελευταία δύο χρόνια.

Ανέφερε ότι στο ίδιο διάστημα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δολοφόνησαν 10 χιλιάδες «τρομοκράτες», ένα αριθμό που έβγαλε μέσα από το αρρωστημένο του μυαλό, διότι δεν ισχύει. Ο κ. Ερντογάν συμμετείχε χθες στις κηδείες των στρατιωτικών που επέβαιναν σε στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο κατέρριψαν οι αντάρτες του PKK, καθ’ ομολογία τους.

Ήταν καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος, αλλά και πολύ θυμωμένος, άρα θα αντιδράσει βίαια τις επόμενες ολίγες ημέρες. Βεβαίως, ο θυμός του οφείλεται στη βοήθεια που προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Κούρδους της Συρίας. Δεν θα το δεχθεί ποτέ ως γεγονός την αμερικανική πράξη, την οποία θεωρεί αντιτουρκική ενέργεια, τον τρώει και τον ταλαιπωρεί, γι’ αυτό πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις στο μέτωπο με τους Αμερικανούς.

Δεν θα περιοριστεί στις δημόσιες δηλώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες. Θα κάνει τον αντάρτη σε θέματα που άπτονται των στρατηγικών συμφερόντων της Αμερικής, και πιθανότατα θα επιχειρήσει να βλάψει σε στρατηγικό επίπεδο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτό: Πόσο αποφασισμένος είναι να προχωρήσει σε ρήξη με τους Αμερικανούς;

Ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει τις αποφάσεις του «εν βρασμώ ψυχής», οπότε προσωπικά δεν αποκλείω να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να πληροφορηθούμε ότι έχει κλείσει τη βάση του Ινσιρλίκ, όπως έπραξε για αρκετές εβδομάδες μετά το σικέ πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Όπως είπαμε και χθες, ο αμερικανοτουρκικός “πόλεμος” τώρα αρχίζει…

Σχόλιο: Η Αμερική θα έπρεπε εδώ και χρόνια, να έχει και δεύτερη Αεροπορική βάση στην περιοχή.

Αν ο Ερντογάν κλείσει το Ινσιρλίκ, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές.

Η Κύπρος είναι μια εναλλακτική, η Ιορδανία κλπ

4444

Sandra Bullock: 

4444

Αθλητικός Τουρισμός. Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ιδίως για αγώνες στα βουνά. 

Να περπατάς ή να τρέχεις στα βουνά.

Οι νεοέλληνες πρέπει να καταλάβουν, ότι το περιβάλλον, έχει πολύ χρήμα και μάλιστα μακροπρόθεσμο χρήμα.

Αξίζει να επενδύσεις. 

4444

Tennis:Roland Garros: 

We see very good tennis.

Schwrtzman Vs Djokovic: Big Mutch. Everyone want to win Djokovic.

Rafael Nadal: BirthDay: 

Nadal is cleary gemini. 

Verdasco keep going on: Today play with Cuevas: 

4444

Champions League:Juventus: Gian Luigi Buffon:

Όσοι παρακολουθείτε το blog, ξέρετε αυτό που έγραψα, αν ασχολείστε σοβαρά με το στοίχημα, δε γίνεται να μην γνωρίζεται τον Luigi Buffon.

Στον τελικό θα στηρίξω την Juventus. Ας ελπίσουμε ότι θα παίξουν ως πραγματικοί Ιταλοί, ως Ρωμαίοι. 

4444

Κάθε φορά που κατεβάζω το pdf του Mathesis έχω προβληματα με το word.

Δεν μπορώ να κάνω copy.

Αυτό βέβαια που είναι γελοίο, είναι τα προγράμματα antivarius που δεν μπορουν να με απαλάξουν.

Στην ουσία το word, είναι άχρηστο.

Αν δεν μπορώ να κάνω copy, αυτά που γράφω.

Τα εξελιγμένα antivarius, σου δείχνουν ακριβώς την πηγή μόλυνσης, με απλό τρόπο. Ακόμα δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στο εμπόριο.

Πρωτόγονες καταστάσεις.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

4444

Η Ιστορία είναι η ποιο σκληρή και απαιτητική επιστήμη.

Αυτό που εσείς βέβαια κάνετε, δεν είναι Ιστορία. Είναι ψευδοεπιστήμη.

Οι μεγάλοι παίκτες, ενδιαφέρονται για τα πραγματικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν απόψεις και διφορούμενα ερωτήματα.

Η Ιστορία είναι θετική επιστήμη, αν δε ξέρεις μαθηματικά, μη γίνεις ιστορικός.

Γιατί δε θα καταλάβεις τίποτα.

Δε θα μάθεις ποτέ πως γράφετε η ιστορία.

Δε θα μάθεις ποτέ από τα λάθη.

4444

02/06/2017

4444

Cheeky Exploits:Greece:Creete:  

4444

Η Thereza May και το ηλίθιο πρόγραμμα της, έκαναν ντέρμπι τις εκλογές.

Δεν μπορείς να είσαι σοβαρός πολιτικός, να δεν ξέρεις ιστορία. 

Η Thereza May, θέλει να πάρει τα σπίτια των Βρετανών και περιμένει αυτοί, να την ψηφίσουν. 

Ο Winston Leonard Spencer-Churchill έχασε τις εκλογές το 1945 γιατί ήθελε να καταργήσει το σύστημα υγείας. 

Αφού έβαλε μυαλό, κέρδισε τις εκλογές του 1951.

Η Thereza May νομίζει ότι οι άνθρωποι είναι χαζοί.

Αν δε γινόταν ο πόλεμος των Falklands η Thatcher δύσκολα θα κέρδιζε αν κέρδιζε.

Ο Jeremy Corby έκανε τις εκλογές ντέρμπι. 

4444

Σχόλιο: όσοι ασχολείστε με το forex πρέπει να ξέρετε να παίζεται τις ειδήσεις και τα γεγονότα. 

Ο Ιούνιος, έχει 4 σημαντικά. Καλά κέρδη, το χρήμα να είναι μπόλικο. 

4444

Κι άλλο βαρυτικό κύμα ανίχνευσε το LIGO

Η ανίχνευση έγινε στις 4 Ιανουαρίου του 2017 και γι αυτό το νέο βαρυτικό γεγονός ονομάστηκε GW170104
(νεώτερη ενημέρωση)

Κι άλλο βαρυτικό κύμα ανίχνευσε το LIGO

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας του LIGO που έγινε σήμερα, το βαρυτικό κύμα φαίνεται ότι προκλήθηκε από τη σύγκρουση δυο μαύρων τρυπών 31,2 ηλιακών μαζών η μια και 19,4 ηλιακών μαζών η άλλη. Το αποτέλεσμα ήταν ο σχηματισμός μιας μεγαλύτερης μαύρης τρύπας περίπου 48,7 ηλιακών μαζών. Υπενθυμίζεται ότι το LIGO είχε μέχρι τώρα ανιχνεύσει 3 φορές βαρυτικά κύματα μέσα σε 4 μήνες – αλλά το ένα από αυτά τα γεγονότα δεν ικανοποιούσε τις προδιαγραφές για επίσημη ανακοίνωση.

Η πηγή του συγκεκριμένου σήματος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 880 Mpc. Σύμφωνα με τον Vagelford (ΕΔΩ), ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του σήματος αυτού είναι ότι τα σπιν των αρχικών μελανών οπών μάλλον δεν ήταν προσανατολισμένα στην ίδια κατεύθυνση. Άλλο ένα επιπλέον αποτέλεσμα από την ανίχνευση του GW170104 είναι ότι το σήμα αυτό θέτει ισχυρότερους περιορισμούς στη μάζα του βαρυτονίου.
Το βαρυτόνιο είναι ο φορέας της βαρυτικής αλληλεπίδρασης, όπως το φωτόνιο είναι ο φορέας της ηλεκτρομαγνητικής αλληλεπίδρασης. Η δημοσίευση αναφέρει ότι τώρα η μάζα του βαρυτονίου υπολογίζεται ≤ 7,7×10−23 eV/c2. Το βαρυτικό κύμα GW170104 σε κάθε περίπτωση είναι σύμφωνο με την γενική θεωρία της σχετικότητας.

Τα χαρακτηριστικά των τριών βαρυτικών γεγονότων που ανιχνεύθηκαν και ανακοινώθηκαν επίσημα από το LIGO. Το GW170104 που ανακοινώθηκε σήμερα είναι και το πιο μακρινό.

Στο βίντεο που ακολουθεί γίνεται σύγκριση των βαρυτικών γεγονότων GW150914 και GW170104:

Προς το παρόν, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: www.ligo.caltech.edu , ΕΔΩ: ligo.org/science και ΕΔΩ: www.quantamagazine.org

Η επιστημονική δημοσίευση έχει τίτλο: «GW170104: Observation of a 50-Solar-Mass Binary Black Hole Coalescence at Redshift 0.2» .
Η δημοσίευση αυτή δίνει οριστική απάντηση σε διάφορους κακεντρεχείς που διέδιδαν πως τα «βαρυτικά κύματα» που ανίχνευσε το LIGO ήταν απλοί σεισμοί!

To LIGO αποκαλύπτει μια νέα κατηγορία μαύρων τρυπών που έχουν μεγαλύτερες μάζες από τις μαύρες τρύπες που είχαν ανακαλυφθεί παλαιότερα από έρευνες με ακτίνες Χ (μωβ). Φαίνονται οι τρεις επίσημα επιβεβαιωμένες ανιχνεύσεις από το LIGO, GW150914, GW151226, GW170104, και η LVT151012 που δεν ικανοποιούσε τις προδιαγραφές για επίσημη ανακοίνωση.

4444

Bella Hadid: Perfect White and Style:

4444

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες ΕΥΡΩ για τους εγχώριους ΒΛΑΧΟcelebrities στο ΙNSTA!

Τα διαφημιζόμενα προιόντα χειρίστου ποιότητας

http://kourdistoportocali.com/news-desk/ekatontades-chiliades-efro-gia-tous-egchorious-vlachocelebrities-sto-insta/

Είναι πολλά τα λεφτά και αποτελούν μέτρο της ανοησίας του κόσμου-δηλαδή των καταναλωτών!

Μπορεί το φαινόμενο να είναι παγκόσμιο αλλά στην Ελλάδα των βλαχοcelebrities τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κονομάνε από το instagram διαφημίζοντας ότι παπαροπροιόν κυκλοφορεί είναι αδιανόητο.

Τηλεπερσόνα που εμπλέκεται στο Survivor βγάζει 40.000 ευρώ το μήνα, κάτι δευτεροτρίτες παρουσιάστριες βγάζουν από 15-30.000 ευρώ το μήνα σε μια Ελλάδα που οι μισθοί είναι 300 ευρώ για τον ανόητο ψεκασμένο εργαζόμενο.

Kι όλα αυτά γιατί τα άνεργα βλαμμένα Ελληνόπουλα και Ελληνίδες παρακολουθούν το κάθε τσόκαρο και τις κρέμες που διαφημίζει. Οσο ποιο πολλούς ψεκασμένους ακολούθους έχει στο  insta το εγχώριο βλαχοcelebrity τόσα πιο πολλά χρήματα κονομάει.

Είναι τόσα πολλά τα λεφτά που αφήνει η συγκεκριμένη βιομηχανία στους εγχώριους βλαχοcelebrities ώστε τα συμβόλαια που έχουν και οι μισθοί τους από την τηλεόραση δεν είναι παρά χαρτζιλίκι μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που παντελονιάζουν το μήνα. Τόσο που ψάχνονται κάθε τόσο να αγοράσουν καινούργια διαμερίσματα και αυτοκίνητα!

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες ετοιμάζονται να βγάλουν σε πλειστηριασμό ακίνητα για τα 110 δις κόκκινα δάνεια.

Βέβαια πλησιάζει η στιγμή που με χημικές αναλύσεις κάποιοι θα αποδεικνύουν ότι τα διαφημιζόμενα προιόντα από τους εγχώριους βλαχοcelebrities είναι χειρίστου ποιότητας και μάλιστα αυτοί που θα το υποστηρίζουν αυτό δεν θα είναι κάποιοι τυχαίοι.

Ετσι θα φανεί το μέγεθος της απάτης που έχει καταντήσει το insta Νερό του Καματερού.

Τα καλύτερα έρχονται…

Σχόλιο: Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, το διαδίκτυο έχει χρήμα. Πολύ χρήμα.

Εαν είσαι σοβαρός, δε θα πέσεις στις τρύπες που υπάρχουν και θα έχεις ένα καλό εισόδημα.

Όσοι διαφημίζουν καλυντικά καλό είναι να προσέχουν.

Εγώ δεν αγοράζω προιόντα από τηλεπώλησεις χωρίς να τα δω “ζωντανά”.

Την πάτησα μια φορά στο πολύ μακρινό παρελθόν, όταν είχαμε την δραχμή.

Αγόρασα ένα ραδιοφωνο φορητό, αλλά τελικά αυτό που παρέλαβα, ήταν κοντά στην μινιατουρα! Δε το περίμενα.

Δεν γίνεται να αγοράσεις προϊόν, χωρίς πραγματικές εγγυήσεις.

4444

Η κρίση δεν έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1543532/h-krish-den-eftase-sto-eleytherios-venizelos.html

Η εκρηκτική αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό που οδήγησε το αεροδρόμιο της Αθήνας μέχρι το deal της 20ετούς παράτασης της σύμβασης.

Διψήφια άνοδος επιβατών εξωτερικού στο τετράμηνο. Πάνω από 800% η αύξηση των διαθέσιμων θέσεων από Βορ. Αμερική την τελευταία 15ετία.

Η εκρηκτική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα εν μέσω κρίσης και οι προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης ανόδου τα επόμενα χρόνια, μόνο άσχετες δεν είναι με την ολοκλήρωση του deal 600 εκατ. ευρώ για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Μια συμφωνία η οποία «τροχοδρομεί», ήδη, αναμένοντας τις τελικές έγκρισεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τις Βρυξέλλες και τη ελληνική Βουλή.

Με το σχέδιο πτήσης του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια να προβλέπει… υπέρπτηση στα επίπεδα των 35 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2021, το αεροδρόμιο της Αθήνας θα αποτελέσει μια από τις βασικές «γεννήτριες» επενδύσεων στην ελληνική οικονομία. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η σύνδεση της ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς διεθνείς ομίλους αποτελούν πρόσθετες παραμέτρους στο σχέδιο «πτήσης» του αεροδρομίου τα επόμενα χρόνια.

Σε πρώτο πλάνο τίθεται, πλέον, η εκμετάλλευση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της συγκυρίας από την οποία επηρεάζονται σοβαρά τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης με το «Kemal Ataturk» να έχει εξελιχθεί τα προηγούμενα χρόνια σε περιφερειακό κόμβο (hub) του παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών.

Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Η κατάρρευση της τουριστικής κίνησης προς Τουρκία την τελευταία διετία, η φυγή των ομίλων-«δεινοσαύρων» της διεθνούς αγοράς κρουαζιέρας και η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια προς την Ελλάδα διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό.

Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ ΟΛΠ 0,00%) στην κινεζική Cosco, αλλά και η συμφωνία της Cosco Shipping με την SkyServ για τη δημιουργία της ολοκληρωμένης πλατφόρμας Delos συνδυασμένων θαλάσσιων-αεροπορικών μεταφορών (sea-air/air-sea) για τη διακίνηση κάθε είδους φορτίων προς όλο τον κόσμο μέσω Ελλάδας.

Στα πιο πάνω θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς την είσοδο στην ελληνική αγορά της κινεζικής πλατφόρμας ταξιδιών AliTrip με άμεσο στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα στα επίπεδα του 1 εκατ. επισκεπτών στην επόμενη τριετία. Επιπλέον, άνοιξε και πάλι ο «αεροδιάδρομος» με τη Βόρεια Αμερική και τις ΗΠΑ με απευθείας συνδέσεις αμερικανικών εταιρειών. Εξέλιξη η οποία συνδέεται με τη ραγδαία αύξηση της κίνησης από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του τουρισμού στην απογείωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα τελευταία χρόνια (εν μέσω κρίσης) αλλά και στο ντιλ της 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης αποτυπώθηκε ανάγλυφα σε στοιχεία που παρουσίασε ο Γ.Δ/ντής του ΔΑΑ Γ. Παράσχης στο πρόσφατο συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό Posidonia Sea Tourism Forum.

Σύμφωνα με αυτά, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας και το ΑΕΠ της χώρας ακολουθούσαν σχεδόν παράλληλες τροχιές μέχρι το 2013. Από εκείνη τη χρονιά, ωστόσο, μέχρι και το τέλος του 2016 οι δρόμοι τους… χώρισαν με το ΑΕΠ να παραμένει καθηλωμένο, σε αντίθεση με το «Ελ. Βενιζέλος» το οποίο κατέγραψε αύξηση επιβατών 60% την περίοδο 2013-2016.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ.Δ/ντής του αεροδρομίου της Αθήνας προκύπτουν εκείνοι που του πρόσφεραν τα απαραίτητα «καύσιμα» για την εντυπωσιακή απογείωση των μεγεθών του.

Έτσι, εν μέσω Μνημονίων, κατά την περίοδο 2013-2016 το «Ελ. Βενιζέλος» είδε τους επιβάτες που ταξίδευαν για διακοπές να καταγράφουν συνολική αύξηση 70%. Η ξένοι επισκέπτες που ήρθαν στην Αθήνα για λόγους αναψυχής σημείωσαν στην ίδια περίοδο εντυπωσιακή άνοδο 79%.

Παρά την κρίση, ωστόσο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ευτύχησε να καταγράψει αύξηση 56% και των Ελλήνων που ταξίδεψαν για διακοπές.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του αεροδρομίου κατέγραψαν ενδείξεις επαγγελματικού «σφυγμού» στην ελληνική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό πως στην περίοδο 2013-2016 οι επιβάτες που έφθασαν στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους αυξήθηκαν συνολικά 40%. Οι ξένοι που ταξίδεψαν για δουλειές στην Αθήνα σημείωσαν αύξηση 56% ενώ η κινητικότητα στις τάξεις του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου αποτυπώθηκε με άνοδο 31%.

Η εκρηκτική άνοδος της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα φέτος αποτυπώθηκε στα στοιχεία επιβατικής κίνησης του ΔΑΑ στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου οι επιβάτες εσωτερικού μειώθηκαν 1,6% ή κατά 30.000 περίπου ταξιδιώτες. Η συνολική κίνηση του αεροδρομίου, ωστόσο, αυξήθηκε 8,7%. Αποτέλεσμα της νέας εντυπωσιακής αύξησης των επιβατών στα δρομολόγια εξωτερικού κατά 15,3%. Αύξηση που αντιστοιχεί σε σχεδόν κατά μισό εκατ. επιβάτες!

Μια από τις παραμέτρους, μάλιστα, στην οποία ποντάρει πολλά η διοίκηση του ΔΑΑ για τη χρονιά που διανύουμε είναι η εκτόξευση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς).

Το 2012 η εικόνα των συνδέσεων της Αθήνας με τη Βορ. Αμερική ήταν απογοητευτική καθώς διακόπηκαν οι απ’ευθείας πτήσεις, ακόμα και για την καλοκαιρινή περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. Η επιστροφή στην…κανονικότητα αποδείχθηκε μακρύ, αλλά ανοδικό ταξίδι με τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις να καταγράφουν αύξηση 25% το 2014, 42% το 2015, 21% το 2016 ενώ για το 2017 αναμένεται νέα άνοδος 36%, φθάνοντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ διαθέσιμων θέσεων στις γραμμές Ελλάδας-Βορ. Αμερικής.

Ενδεικτικό, μάλιστα, της ενίσχυσης των καλοκαιρινών αεροπορικών συνδέσεων της Αθήνας με ΗΠΑ και Καναδά είναι το γεγονός ότι για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου 2002-2016 η αύξηση των διαθέσιμων θέσεων φθάνει το 864%.

Σχόλιο: όσοι διαβάζεται το blog ξέρετε ότι παρακολουθώ τι γίνεται στον Ελληνικό Τουρισμό και στα αεροδρόμια.

Σας το έχω γράψει πολλές φορές, υπάρχει πολύ χρήμα. 

Σας έχω γράψει ότι γνωρίζω πολλά από το μέλλον, ποιο ξεκάθαρα δε γίνεται να το γράψω.

Ωφελημένοι θα βγουν οι συνταξιούχοι, όχι οι Μαλάκες οι Έλληνες,  που βλέπουν τα κανάλια των Νταβατζήδων, αλλά οι Καναδοί Συνταξιούχοι.

Που έγιναν μέτοχοι του αεροδρομίου. Τα θυμάστε μαλάκες Έλληνες συνταξιούχοι;

Οι Καναδοί Συνταξιούχοι, αντί να δίνουν τα λεφτά τους σε κάτι φιντάνια σαν τον Στουρνάρα, τον Παπαδήμο, τον Αλογοσκούφη κλπ, βρήκαν έναν πραγματικό μάνατζερ και του έδωσαν την διαχείριση.

Αυτός αφού ανάλυσε τα δεδομένα, επένδυσε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αυτές είναι καθαρές μπίζνες, μαλάκα, βλαμμένε Έλληνα Συνταξιούχε.

Στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσεις ξανά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Χα! Χα! Χα! Χα!

Η Ελλάδα είναι χρυσωρυχείο.

Είπα στον Ραπτόπουλο, πες ξανά την είδηση και αυτός ο μαλάκας ούτε που κατάλαβε.

Έχω μπλέξει με Β’ και Γ’ διαλογής.

Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος, καταραμένοι είναι οι νεοέλληνες.

Με χρυσά κουτάλια έπρεπε να τρώτε. Και έχετε γίνει επαίτες.

4444

Ποιος θα πληρώσει το ένα δις;

Όλα άρχισαν πριν ακόμη καλά-καλά ξεσπάσει η κρίση το 2008 στην Αμερική και στη συνέχεια στην Ευρώπη, με τελικό αποδέκτη την Ελλάδα. Όταν ακόμη οι εταιρείες και τα άτομα που κρύβονταν πίσω από τα μεγαλοπρεπή σήματα των ελληνικών ΜΜΕ ζούσαν στη δήθεν εποχή της αθωότητας, που βεβαίως μόνο αθώα δεν ήταν.

Θεαματική διόγκωση του δανεισμού τους, χαριστικά δάνεια από τις τράπεζες, πλαστά τιμολόγια και θαλασσοδάνεια αλλά και εκδότες-αρπακτικά συνιστούσαν το τοπίο αυτής της ενημερωτικής δραστηριότητας στην ελληνική κοινωνία.

Πρώτα έσκασε η υπόθεση του Alter με τα περίπου 500 εκατ. χρέη και τους εκατοντάδες εργαζομένους που έμειναν στον δρόμο, αλλά και τις τράπεζες που είδαν τη μαύρη τρύπα στα ταμεία τους. Το Alter έβαλε λουκέτο και τα 500 εκατομμύρια είναι απλώς ένα νούμερο στα ηλεκτρονικά αρχεία των τραπεζικών ιδρυμάτων. Στις πιστώτριες τράπεζες εναπομένει ένα περιουσιακό στοιχείο: το σήμα του Alter, ούτε καν πια η τηλεοπτική του άδεια, η οποία έχει περιέλθει στο ελληνικό κράτος.

Με την είσοδο της χώρας το 2010 σε μνημόνιο, άρχισαν σιγά σιγά να σκάνε οι φούσκες και των υπολοίπων τρανών οίκων ενημέρωσης. Έτσι, ένα πρωί αποκαλύφθηκε το μέγεθος του χρέους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που με τρέχουσες τιμές ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ. Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το κολοσσιαίο χρέος του Mega, που υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Και τη μεθεπόμενη μάθαμε για το χρέος της εταιρείας «Πήγασος» (σ.σ.: βλέπε Μπόμπολας), που σήμερα ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ.

Εάν κάποιος επιχειρήσει να κάνει τη σούμα όλων αυτών των χρεών, θα καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως οι οφειλές των υπό πώληση ΜΜΕ υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο. Ενδεχομένως να αγγίζουν, με αυτά που δεν ξέρουμε, ή και να ξεπερνούν το 1,2 δις.

Και διερωτάται κάποιος, τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι της 31ης Μαΐου του 2017 στην αίθουσα υποδοχής πολιτικών προσώπων του συγκροτήματος Λαμπράκη; Ήταν η στιγμή που αποσφραγίζονταν οι φάκελοι των προσφορών των επενδυτών που θα αγόραζαν τα κομμάτια του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Αν κάποιος διαβάσει με προσοχή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» της 1ης Ιουνίου και δεν ξεπεράσει τα «χτυπήματα» στο κεντρικό άρθρο, θα ανακαλύψει έναν τίτλο που απλώς προβληματίζει, αν δεν προκαλεί τρόμο. Γράφει η εφημερίδα: «Στο πουθενά 800 εργαζόμενοι σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ, ενώ 450 εκατ. δάνεια έγιναν ατμός».

Ερώτημα: Πώς το ξέρει και από πού το ξέρει ο συντάκτης αυτού του «χτυπήματος» στην πρώτη σελίδα της «Αυγής»; Θα περίμενε κάποιος αυτό το μικρό εδάφιο να αναλύεται λεπτομερώς και υπευθύνως στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, έτσι ώστε ο πολίτης να κατανοήσει το μέγεθος αυτής της αποκάλυψης.

Έχουν πλάκα οι Δικαστές. Μνημόνια εναντίον Δικαστών: 4-0.

Διότι αυτή η κουβέντα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα τρέχοντα δάνεια-χρέη των δύο συγκεκριμένων αυτών συγκροτημάτων παραγράφονται.

Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι τέταρτης διαλογής.

Μάταια θα προσπαθήσει ο αναγνώστης να διαβάσει σχετικό ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες της «Αυγής». Αντιθέτως, στη σελίδα 2, στη θέση του editorial, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα πόνημα που εκφράζει τη διεύθυνση της εφημερίδας, όπου απλώς εικάζεται ή καλύτερα εκφράζεται το ερώτημα τι θα απογίνουν αυτά τα 450 εκατ. των χρεών και των δανείων.

Είτε ξέρουν και δεν μας το λένε είτε αρχίζουν τη διαδικασία αναπαραγωγής μιας νέας προπαγάνδας. Είτε, λοιπόν, η εφημερίδα «Αυγή», που εκφράζει τόσο την κυβέρνηση όσο και το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει από κυβερνητικά στελέχη, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανώτερα κομματικά στελέχη ή από τους ίδιους τους τραπεζίτες πως επίκειται «haircut» στα δάνεια των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων ΔΟΛ, Πήγασος, Αlter, Mega, ή αν δεν το γνωρίζει ή δεν θέλει να το ομολογήσει ως θα όφειλε δημοσιογραφικά, τότε απλώς περιγράφει το νέο αφήγημα της κυβέρνησης περί της νέας διαπλοκής. Μέση λύση δεν υπάρχει. Είτε ξέρουν και δεν μας το λένε είτε αρχίζουν τη διαδικασία αναπαραγωγής μιας νέας προπαγάνδας.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών με την απόλυτη συγκατάθεση της Κεντρικής Τράπεζας και διά μέσου αυτής, της ΕΚΤ, πιέζουν αφόρητα να περάσει από τη Βουλή ειδική τροπολογία ή νομοθέτημα διά του οποίου θα αποποινικοποιείται το κάθε τραπεζικό στέλεχος αλλά και οι ίδιες οι διοικήσεις των τραπεζών από τυχόν κουρέματα ή και ρυθμίσεις χρεών που εντάσσονται στην κατηγορία των «κόκκινων» δανείων. Παρά τις πιέσεις, τέτοιο νομοθέτημα ή τροπολογία δεν έχει εισέτι κατατεθεί στη Βουλή και ο λόγος είναι ένας. Προσκρούει στις θέσεις και απόψεις μεγάλου μέρους στελεχών αλλά και απλών μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Δηλαδή, μία τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης θα προκαλούσε σοβαρό πολιτικό ζήτημα στην Κουμουνδούρου.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον πώς ένας τραπεζίτης υπό τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να υπογράψει χωρίς ποινικές επιπτώσεις τη διαγραφή δανείων και χρεών των παραπάνω δημοσιογραφικών οργανισμών. Είτε, λοιπόν, υπάρχει τέτοια πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει στο άμεσο μέλλον μια τέτοια τροπολογία-νομοθέτημα είτε η κυβέρνηση αναμένει ένα πράσινο φως από τα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. ως συνολική λύση, η οποία θα επιβληθεί έξωθεν για τον χειρισμό τέτοιων «λεπτών» θεμάτων.

Είναι δεδομένο ότι θα έχει περάσει από το μυαλό των επιχειρηματιών που σπεύδουν αυτήν την ώρα να αποκτήσουν τα «ιμάτια» του κατασπαραγμένου ιστού των ελληνικών μίντια πως με ελάχιστα χρήματα θα μπορούσαν να ξαναστήσουν τα σημερινά μιντιακά πτώματα, έτσι ώστε να αναπαραχθεί η λεγόμενη νέα διαπλοκή. Όπως του Κυριάκου Μητσοτάκη φερειπείν ή οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει ή θα συμμετάσχει σε αυτόν τον ιδιότυπο χορό.

Οι Έλληνες συνταξιούχοι θα έπρεπε να έχουν δικά τους ΜΜΕ, με το χρήμα που είχαν. Αλλά είναι καλύτερα με τους νταβατζήδες. Χα! Χα! Χα! Χα! Νδ θα ψηφίσεις ξανά; ή ΠΑΣΟΚ; Χα! Χα! Χα! 

Το αν αυτό είναι εφικτό το γνωρίζουν μόνο οι κυβερνώντες, οι τραπεζίτες και ορισμένοι εξ αυτών των επενδυτών. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, σε αυτήν τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κάποιοι νόμοι. Όσο αυτοί οι κανόνες και οι νόμοι λειτουργούν, τότε η εταιρεία που χθες πλειοδότησε στη διαδικασία εκποίησης του ΔΟΛ κατά τον νόμο είναι υπόχρεη και έναντι του συνολικού χρέους – δανειοδότησης του ΔΟΛ. Διότι αν δεν είναι, τότε θα πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που ξεπερνά παρασάγγας εκείνα τα σκάνδαλα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί προσφάτως.

Πού κρύβεται η αλήθεια

Όταν, λοιπόν, κάποιος δεν θέλει να κρύψει τίποτα και έχει τη διάθεση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, τότε απευθύνεται στην πιάτσα. Ρωτά και μαθαίνει. Για να δούμε, επομένως, τι κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση.

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ, του Πήγασου και του Mega έχουν ήδη αποφασίσει το τι θα συμβεί επακριβώς με τα χρέη των τριών αυτών συγκροτημάτων.

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ, του Πήγασου και του Mega έχουν ήδη αποφασίσει το τι θα συμβεί επακριβώς με τα χρέη των τριών αυτών συγκροτημάτων. Όσον αφορά τον ΔΟΛ και τον Πήγασο και τους τίτλους των αντίστοιχων εφημερίδων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων εκτός Mega, τα δάνεια υπόκεινται σε haircut. Όσον αφορά το ίδιο το Mega, οι πιστώτριες τράπεζες συμφωνούν στο να γίνει μία αύξηση κεφαλαίου από τους τρεις νέους μεγαλομετόχους, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Με αυτό το ποσό οι πιστώτριες τράπεζες είναι ικανοποιημένες και διαγράφουν όλα τα υπόλοιπα.

Αλλά για να κάνουμε καλούς λογαριασμούς, ας γυρίσουμε λίγο πίσω. Τα συνολικά χρέη – δάνεια ΔΟΛ, Πήγασου και Mega ανέρχονται σε ένα ύψος άνω των 400 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν λάβει ήδη 22,9 εκατ. ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αναμένουν να λάβουν ένα περίπου ανάλογο ποσό από την εκποίηση του συγκροτήματος Πήγασος, όταν αυτή πραγματοποιηθεί. Επίσης, έλαβαν 3,8 εκατ. ευρώ από την προσφορά της Alpha Bank για τα κτήρια του Οργανισμού Λαμπράκη. Αν κάποιος προσθέσει τα 30 εκατ. ευρώ από τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Μega), τότε φθάνουμε σε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 70 περίπου εκατ. ευρώ, που θα είναι και το ποσό που θα εισπράξουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Με λίγα λόγια, από τα 400 και πλέον εκατ. ευρώ οι τράπεζες θα εισπράξουν περίπου 70. Αυτό είναι το πραγματικό deal και αυτό προφανώς εννοούσε ο καλός συνάδελφος της εφημερίδας «Αυγή».

4444

Πιo ξεκάθαρη από ποτέ η διαπλοκή κάνει παιχνίδι

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/pio-kseka8ari-apo-pote-i-diaploki-kani-pexnidi

Μια ωραία πρωία μαθαίνεις ότι ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, με ατελείωτο χρήμα που προέρχεται από πεντακάθαρες μπίζνες, αγοράζει την καταχρεωμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Γιατί το κάνει αυτό; Μόνον για ένα λόγο. Να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον αξιόπιστο ανταγωνισμό του αιώνιου αντιπάλου. Διαφορετικά, χάνει αγωνιστική δυναμική ο Ολυμπιακός αν παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο, με την ΑΕΚ π.χ. σε Β’ και Γ’ εθνική, με τον ΠΑΟΚ έναν αιώνα προβληματικό, να ζει στον κόσμο του.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης (Α) χαιρετάει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ) στην εξόδιο ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε στις 29 Μαΐου σε ηλικία 99 ετών. Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται, από τις 7 το πρωί, η σορός του, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα. Ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού, η κηδεία του θα γίνει αύριο, στα Χανιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για ποιό άλλο λόγο να αγοράσει και τον Παναθηναϊκό ο Μαρινάκης; Όχι, βέβαια, για να εξασφαλίζει στα σύγουρα το πρωτάθλημα, όταν μια τέτοια πρωτιά δεν έχει αξία. Δεν πάει έτσι. Επειδή ο Μαρινάκης έχει πακέτο στην άκρη να περιμένει στη γωνία πότε θα χρεοκοπήσει μια άλλη ΠΑΕ να την αγοράσει κι’ αυτήν.

Ο δεξιός Μαρινάκης. Καραδεξιός. Κι όχι διότι είναι καπιτάλα. Προέρχεται από οικογένεια δεξιά, έχει και προσωπικές σχέσεις με το μητσοτακέικο. Γιατί, λοιπόν, ο νεοδημοκράτης Μαρινάκης έδωσε του κόσμου τα λεφτά για να γίνει ιδιοκτήτης μίας χρεοκοπημένης εκδοτικής επιχείρησης η οποία παραδοσιακά υπηρετεί τα λεγόμενη δημοκρατική παράταξη. Την αντίπαλη της δεξιάς παράταξη; Είπαμε Σα.να αγοράσει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκό.

Θα αλλάξει ο ΔΟΛ, τα Νέα και το Βήμα, με αφεντικό τον Μαρινάκη; Σε καμία περίπτωση. Αν συμβεί αυτό, τότε ο ΔΟΛ θα καταστραφεί στα χέρια του Μαρινάκη. (Δικό μου: Θα συνεχίσουν να στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ).

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Advertisements

Posted June 2, 2017 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: