Ένα καλό έχει ο ορκισμένος εχθρός: ξέρεις ποιος είναι.   Leave a comment

Ένα καλό έχει ο ορκισμένος εχθρός: ξέρεις ποιος είναι.

30/07/2013

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22888.htm

Ας υποθέσουμε ότι επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά. Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε. Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι… Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί…

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 240, του Νοσοκομείου του Ρότσεστερ και είναι ουσιαστικά οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση του.

Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα και είναι μόνοι και αβοήθητοι. Από τη στιγμή που θα νιώσουν ότι η καρδιά τους δεν λειτουργεί κανονικά και θα νιώσουν τον πόνο, τους απομένουν μόνο 10δευτερόλεπτα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φυσικά είναι γεμάτα πόνο και τρομερό στρες, ίσως αποδειχτούν σημαντικά για την ίδια τους τη ζωή.

Όταν κάποιος νιώσει το έμφραγμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Πρέπει αμέσως να αρχίσει να βήχει έντονα, δυνατά και επαναλαμβανόμενα. Πριν τον βήχα να προηγείται βαθιά ανάσα και να προσπαθεί ο βήχας να είναι βαθύς και παρατεταμένος, όπως όταν θέλουμε να βγάλουμε φλέμα.

Η βαθιά ανάσα και ο βήχας να επαναλαμβάνεται κάθε 2 δευτερόλεπτα, χωρίς κανένα σταματημό. Αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια μέχρι να έρθει η βοήθεια ή να επανέλθει η καρδιά σε σωστή λειτουργία. Οι βαθιές ανάσες μεταφέρουν οξυγόνο στους πνεύμονες ενώ οι κινήσεις που προκαλεί ο βήχας πιέζουν την καρδιά και εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αίματος.
Ο βήχας επίσης, βοηθάει την καρδιά να ανακτήσει τον φυσιολογικό της ρυθμό. Αυτή η κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Τα εμφράγματα πλέον δεν «κοιτάζουν» ηλικίες. Χτυπούν τους πάντες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

4444

BLOOMBERG FAST FOOD WORKERS STAGE STRIKE 01 05 290713

4444

USA POLYGAMY IN AMERICA JOE DARGER 02 290713 (2)

4444

USA POLYGAMY IN AMERICA JOE DARGER 01 290713 (1)

4444

BLOOMBERG HERBALIFE ACKMAN SHORT ICAHN LONG 01 02 290713

4444

29/07/2013

4444

http://www.lifo.gr/now/greece/31606

Απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα η ΤΡΕΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η βραδινή αμαξοστοιχία 500 (στο εξής μετονομάζεται σε 600) με ώρα αναχώρησης 23:55 από τον σταθμό Αθηνών, θα έχει τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη με ώρα άφιξης 13:37, αντί τον σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, η αμαξοστοιχία 501 (στο εξής μετονομάζεται σε 601) θα αναχωρεί από τον σταθμό της Αλεξανδρούπολης με ώρα αναχώρησης 15:43 αντί του σταθμού της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό τον σταθμό Αθηνών με ώρα άφιξης 05:01.

Επιπλέον από σήμερα, 29/07/2013 έως 01/09/2013, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης εν όψει της θερινής περιόδου, αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Αθήνας και Οινόης. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών: Αθήνα- Οινόη: Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3530 (αναχώρηση 04:33) και 4530 (αναχώρηση 15:19). Οινόη- Αθήνα: Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3531 (αναχώρηση 05:29), 4539 (αναχώρηση 06:22), 1537 (αναχώρηση 07:20) και 4531 (αναχώρηση 17:27). Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο http://www.trainose.gr Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Αν εμένα στην Αλεξανδρούπολη και ήθελα να έρθω Αθήνα, μόνο με τρένο, εκτός κι αν είχα φράγκα για Αεροπλάνο.

Τα τρένα στην Ελλάδα, έχουν μέλλον.

4444

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/446/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%84

Α. ΤΣΕΚΕΡΗΣ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Ο Άγγελος Τσέκερης γεννήθηκε το ʼ62 στην Αθήνα

Αναβιώνει το πνεύμα των μπουάτ. Μέσα στις δυσκολίες της κρίσης τολμηροί συμπολίτες μας, αδιαφορώντας για το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας υψώνουν τη φωνή τους, συγκροτούν εστίες αντίστασης –ιδιαίτερα στη φορολόγηση– και κρατούν αναμμένη τη δάδα του ελληνικού πολιτισμού.

Με χίλιες προφυλάξεις και προσωπικό ρίσκο εκατοντάδες αγωνιστές συγκεντρώθηκαν στην Ψαρού της Μυκόνου για να ακούσουν το κάλεσμα αντίστασης του Αντώνη Ρέμου και των συντρόφων του.

Οι ομιλητές ξεσήκωσαν το ακροατήριο με τους εύστοχους χαρακτηρισμούς και τις οξυδερκείς παρατηρήσεις τους που θίγουν την καρδιά του ζητήματος, όπως ότι ο Σόιμπλε είναι σακάτης και ενδεχομένως τον ψιλοπαίρνει και γι’ αυτό μισεί εμάς τους Έλληνες και ότι η Μέρκελ είναι αγάμητη, γεγονός που εξηγεί την επιμονή της να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Η βραδιά έκλεισε με την πατροπαράδοτη σαμπάνια, ενώ σε ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα και διά βοής αποφασίστηκε ό,τι ιδιωτικοποιηθεί να το πάρουν οι παρευρισκόμενοι. Για λόγους συνωμοτικότητας δεν εκδόθηκαν αποδείξεις.

Μεγάλος απών απο τη συγκέντρωση ο Β. Ρέστης, όμηρος στα χέρια του κράτους.

Σχόλιο: Το διάβασα και γέλασα. Πολύ καλό.

4444

Ο Μπογδανος αναρωτήθηκε, γιατί να θέλει κάποιος να κυβερνήσει την Ελλάδα; Ηλίθιος είσαι;

Τι ακούω! Στον ΣΚΑΙ.

Που έχουν χαθεί οι Λογικοί άνθρωποι στην Ελλάδα;

Ευτυχώς διάβασα στην Ελευθεροτυπία την συνέντευξη ενός λογικού ανθρώπου.

Τον λένε Μίτσιγκαν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κρίση χωρίς μητρώο αγροτών και ζώνες χρήσης γης. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε για νερό, ενώ στην Κύπρο έχουν ταμιευτήρες.

Εγώ λέω. Πόσοι μπάσταρδοι Υπουργοί Γεωργίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν περάσει μέχρι σήμερα; Ένα μητρώο Αγροτών δεν έχουν φτιάξει. Το Κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Ελλάδα είναι πανεύκολη περίπτωση. Όταν δεν είσαι μπάσταρδος ή σχιζοφρενής νεοέλληνας.

Βέβαια Λογική χρειάζονται και άλλες χώρες. Παράδειγμα η Γαλλία.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22870.htm

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς ανέβασε στην σελίδα της εφημερίδας του το ηχητικό ντοκουμέντο της περιπετειώδους συνέντευξής του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Απ΄αυτό προκύπτει ότι οι ερωτήσεις του Μάρτενς ζοχάδιαζαν σταδιακά τον Αλέξη κι όταν ο Γερμανός τον ρώτησε τι έχει να πει για την δήλωσή του σύμφωνα με την οποία “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την σημαία στη Μέρκελ…”, ο Αλέξης ζήτησε να σταματήσει η μαγνητοφώνηση και άρχισε ο καυγάς μπροστά στα μάτια της έκπληκτης και αθώας Δανάης Μπαντογιάννη. Μπάχαλο.

Με τη γερμανική παροιμία «κι αν δεν θέλεις να είσαι αδελφός μου… (θα σου σπάσω το κεφάλι)» ως τίτλο, παρουσιάζει στη σημερινή «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς το ζήτημα που προέκυψε με την συνέντευξή του από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μάρτενς παραθέτει απομαγνητοφωνημένη την συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», την οποία χαρακτηρίζει «κομματική εφημερίδα» και την παρομοιάζει με την «Bayernkurier», η οποία εκδίδεται στην Βαυαρία από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Στο δημοσίευμα της «Αυγής», σύμφωνα με το γερμανικό άρθρο, ο κ. Μάρτενς «φαίνεται να έχει εμπνευστεί από το ύφος ανθύπατου, με το οποίο συνηθίζουν να εμφανίζονται οι συμπατριώτες του, πολιτικοί και στελέχη της τρόικας, όταν κάνουν βόλτες στα γραφεία της ελληνικής κυβέρνησης».

Η συνέντευξη, σύμφωνα με τον Γερμανό ανταποκριτή στην Νοτιοανατολική Ευρώπη -με έδρα στην Κωνσταντινούπολη- διήρκεσε επτά λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα και περιελάμβανε πέντε ερωτήσεις, έως ότου ο κ. Τσίπρας «πετάξει έξω» τον δημοσιογράφο.

Στην πρώτη ερώτηση ο κ. Μάρτενς ερωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν διαθέτει χιούμορ, αναφερόμενος κατόπιν στις γελοιογραφίες της «Αυγής» που παρουσίαζαν την Άγγελα Μέρκελ να μιλά με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι η σάτιρα δεν έχει περιορισμούς και παραπέμπει σε δημοσιεύματα των περιοδικών Focus και Spiegel για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τονίζει δε ότι αυτή η σάτιρα και στις δύο πλευρές «χαρακτηρίζεται συχνά από λεπτή αίσθηση του χιούμορ, η οποία όμως συχνά αδικεί την πολιτικώς ορθή σκέψη, την οποία πρέπει να έχουμε στις σχέσεις των δύο λαών».

Σε επόμενη ερώτηση, ο δημοσιογράφος αποδίδει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράσεις όπως «Δ΄ Ράιχ» και «Κουίσλινγκ» τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά, για να του επισημάνει ο κ. Τσίπρας ότι δεν διαθέτει σωστή ενημέρωση και ότι τέτοιες απόψεις εκπροσωπούνται από την εθνικιστική δεξιά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το πρόβλημα δεν αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά ότι είναι ευρωπαϊκής φύσης και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ, οι πολιτικές αυτές καταστρέφουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη» τονίζει ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα.

Ο κ. Μάρτενς στο άρθρο του σχολιάζει ότι «ο πιθανός μέλλων πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλά ήσυχα και ήρεμα, αλλά οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματός του δείχνουν ότι είναι θυμωμένος» και συνεχίζει: «Πιθανόν γνωρίζει ακριβώς ότι ο ισχυρισμός πως η εφημερίδα του κόμματός του δεν χρησιμοποιεί απερίγραπτες συγκρίσεις με τους Ναζί είναι λάθος.

Ακόμη και μια βιαστική ανάγνωση της “Αυγής” το αποδεικνύει. Όχι μόνο γελοιογραφίες, όπως το τηλεφώνημα μεταξύ Μέρκελ-Χίτλερ, το αποδεικνύουν», σημειώνει ο δημοσιογράφος και παραθέτει αποσπάσματα από δημοσιεύματα της «Αυγής», τα οποία, όπως λέει, αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του, αλλά και σχετικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, για να καταλήξει ότι «ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας και ο δεξιός λαϊκιστής Καμμένος συνεργάζονται – ζουν σε παρόμοιους κόσμους».

Σχετική είναι η προτελευταία ερώτηση του Μίχαελ Μάρτενς προς τον κ. Τσίπρα: «Αν τέτοιες δηλώσεις προέρχονται μόνο από εθνικιστές, γιατί φλερτάρετε με ημι-φασιστικά κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;». «Φλερτ με…;», ερωτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με ημι-φασιστικά κόμματα», επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος. «Ημι….;», λέει ξανά ο κ. Τσίπρας. «…φασιστικά κόμματα», επανέρχεται ο κ. Μάρτενς. «Και πάλι, δεν είστε καλά πληροφορημένος.

Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή. Ακόμη και αν διαφωνούμε μαζί τους σε μια σειρά από θέματα, δεν επιτρέπεται κανείς να χαρακτηρίζει ημι-φασιστικό ένα κόμμα, το οποίο εκφράζει μια πολιτικά σωστή θέση για την κυρία Μέρκελ. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αλλάξετε την διατύπωση της ερώτησής σας» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Τσίπρας έχει δίκιο» παραδέχεται ο δημοσιογράφος στο σημερινό του άρθρο και συνεχίζει: «Η λέξη “ημι-φασιστικό” είναι ανάρμοστη, μια ανόητη υπερβολή. Ο χαρακτηρισμός “λαϊκιστικό δεξιό” θα ήταν καλύτερος για το κόμμα.

Λίγο μετά τη συνέντευξη απολογήθηκα για την επιλογή των λέξεων γραπτώς στον Τσίπρα. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα για εκείνον. Στο να με πετάξει έξω συνέβαλε η πέμπτη ερώτηση. Αυτή ήταν: “Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι τα κυβερνητικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγγελα Μέρκελ. Έτσι, τουλάχιστον, μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις σας από τα ΜΜΕ. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σήμαινε αυτό;”».

«Τον Ιούνιο;» ερωτά ο κ. Τσίπρας. «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ. Αν πρόκειται για ακριβή μεταφορά -κάτι που δεν το γνωρίζω- τι σήμαινε;» επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο Έλληνας πολιτικός: «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο».

Με αυτή τη φράση, αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μάρτενς, ο κ. Τσίπρας έδωσε τέλος στη συνέντευξη, παραπονούμενος για κακοήθεις ερωτήσεις και λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κυρία Μέρκελ. Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται, σε αυτό το σημείο, σε βίντεο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το οποίο, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει το αντίθετο, καθώς και σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις ώρες μετά το τέλος της συνέντευξης, η συνεργάτιδα του κ. Τσίπρα, Δανάη Μπαντογιάννη, τηλεφώνησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κ. Μάρτενς και απαίτησε να μάθει με ποιους Έλληνες συναδέλφους του είχε συναντηθεί την ίδια μέρα ο Γερμανός δημοσιογράφος και ποιοι ήταν οι πληροφοριοδότες του κατά την προετοιμασία των ερωτήσεων. Ανέφερε δε, υποστηρίζει ο κ. Μάρτενς, το όνομα ενός γνωστού Αθηναίου δημοσιογράφου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με Έλληνες δημοσιογράφους και ρώτησε εάν είχαν μιλήσει “με τον Γερμανό”», αναφέρεται στο άρθρο.

«Όταν αρνούμαι επανειλημμένα ότι συναντήθηκα με γνωστό δημοσιογράφο της εφημερίδας “Καθημερινή”, η Μπαντογιάννη επανέρχεται» λέει ο κ. Μάρτενς, ρωτώντας τον εάν είναι βέβαιος ότι δεν είχε μιλήσει την ίδια μέρα με κάποιον από την “Καθημερινή”». «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποί του αποκαλούν έναν δημοσιογράφο “ανήθικο”, ο οποίος τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ίδιες τις δικές τους δηλώσεις, αυτό δεν λέει, τελικά, περισσότερα για τους ίδιους και τον πολιτισμό του δικού τους πολιτικού διαλόγου από ό,τι για εκείνον ο οποίος παραθέτει τα λεγόμενά τους;» καταλήγει το ολοσέλιδο άρθρο.

Σχόλιο: Λάθος ο Τσιπρας πέταξε τον Δημοσιογράφο έξω. Αλλά ήταν φανερό, ότι ο δημοσιογράφος  πήγε για να του κάνει τη ζωή δύσκολη και να τον εκθέσει και ήταν προκατειλημμένος.

Ήταν ένας δημοσιογράφος, που ερχόταν σε μια αποικία της Γερμανίας.

4444

28/07/2013

4444

FOOTBALL USA 1 VS 0 PANAMA GOLD CUP FINAL 02 280713

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22787.htm

Με πάνω από 100 φωτογραφικά στιγμιότυπα- καθώς και video στην ηλεκτρονική της έκδοση- ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η κυριακάτικη εφημερίδα που βρέθηκε στο Nammos  το βράδι που το μαγαζί γιόρταζε τα 10 χρόνια και ο Ρέμος κελεηδούσε τις γνωστές παπαριές του κατά του Σόιμπλε.

Ρεπόρτερς της εφημερίδας βρέθηκαν στο ναό του νεοπλουτισμού και στην κυριολεξία κατέγραψαν πρόσωπα και γεγονότα. Θα γίνει της Πόπης μια και το ρεπορτάζ θα μεταφρασθεί-από την Πρεσβεία- και στα γερμανικά με αποδέκτες τους Σόιμπλε και την Μέρκελ. Μπάχαλο!

Για το θέμα το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε σχετικά>

-Θαύμα παιδιά. Σηκώθηκε και περπάτησε ο πούστης…

Χάχαχα και χειροκροτήματα από τους θαμώνες οι οποίοι επιβράβευαν το ιδιότυπο χιούμορ του αοιδού Αντωνίου Ρέμου.

Το άκλειστο Nammosτο οποίο απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας από τις αρχές (της πλάκας) της χώρας– γορτάζει 10 Χρόνια παρουσίας στη Μύκονο.

Ποιος άλλος εκτός από τον Αντώνη Ρέμο θα μπορούσε να είναι ο guest star μιας τέτοιας φιέστας.

Με είσοδο 180 ευρώ (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν φαγητό και extrta κατανάλωση ποτών) πάνω από 1500 άτομα βρέθηκαν στο ναό-σύμβολο της Μυκόνου. Υπολογίστε μέσο όρο 250 ευρώ το άτομο και το ταμείο της βραδιάς.

Εκείνη τη βραδιά που ο Ρέμος εκστόμιζε τις παπαριές του αρκετοί «επώνυμοι»-όπως θα έλεγε και το έγκυρο δελτίο του star tsanele- έδωσαν το παρόν στα πρώτα τραπέζια του μαγαζιού.

Κάποια στιγμή μάλιστα η νεαρή Όλγα Λαινοπούλουτης γνωστής σχετικά πρόσφατα χρεοκοπημένης εταιρείας-ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε παρέα με τον αοιδό τον πόνο της.

Από κάτω ο νεαρός καναλάρχης Θοδωρής Κυριακού διασκέδαζε με την παρέα του, την ώρα που τις εντυπώσεις έκλεβε το κολομβιανό άτι Σοφία Βεργκάρα αλλά και η Εύη Βατίδου η οποία ήταν στα κέφια της. Λίγο πιο κει ο επιχειρηματίας Τσακίρης (των Τσακίρης-Μαλλάς) αλλά και η παρέα ενός Τούρκου επιχειρηματία, φίλου του τραγουδιστή,  ο οποίος δεν άφηνε τα μάτια του από τον Αντώνη Ρέμο. Το πολιτικό στίγμα της βραδιάς έδωσε η παρουσία της Εύας Καιλή, την οποία είχαμε χάσει κάπου ανάμεσα στις διεθνείς σχέσεις του Ομίλου Κοντομηνά και στην συμβολή της για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

Η πλέον “δικαιολογημένη” παρουσία ήταν εκείνη του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, μια και στο Καραισκάκη λειτουργεί σε πιο χαμηλούς τόνους βέβαια, το ομώνυμο Nammos.

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου ήταν χυμένη στα στιβαρά μπράτσα του συζύγου της (007), ενώ ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης δεν είχε ανάγκη ανδρικά μπράτσα να στηριχθεί καθώς διαθέτει τα δικά του.

Στο μαγαζί εκείνο το βράδι έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ (από εκείνους τους ελέγχους που ο ιδιοκτήτης τους πληροφορείται πρώτος), ενώ δεν υπήρχαν λουλούδια ώστε να ράνουν τον τραγουδιστή μια και με τα λουλούδια δύσκολα κόβονται αποδείξεις. Ετσι ο επιχειρηματίας τα απέφυγε αυτή τη φορά.

Για το επίσης χρεοκοπημένο Nammos το «Πρώτο Θέμα» και ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης έχουν γράψει χιλιάδες λέξεις χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός.

Βέβαια σ΄αυτό εδώ το μαγαζί ο Ρέμος εκστόμισε αυτές τις παπαριές (video) σε βάρος του Σόιμπε και βλέπω τους Στουρνάρα και Μαυραγάνη να περνάνε δύσκολα με τον Γερμανό να απαιτεί ανθρωποθυσίες…

Σχόλιο: Ρέμο να σε πληροφορήσω, ότι ο Σόιμπλε, μπορεί να σε κάνει να κλάψεις και μάλιστα με νόμιμο τρόπο.

Όπως και τους ιδιοκτήτες του κέντρου, που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον ανασφάλιστο Έλληνα και τον Έλληνα που έχασε τα πάντα.

Αυτό το κέντρο που είναι στη Μύκονο, πληρώνει φόρους; Κόβει αποδείξεις; ΚΛΠ;

Το κέντρο λέει, απολαμβάνει ασυλία! Τι είδους ασυλία;

Σόιμπλε, περιμένω να κάνεις το καθήκον σου, θέλω πολύ να μάθω τι είδους ασυλία απολαμβάνει αυτό το κέντρο.

Γιατί εμείς οι απλοί νεοέλληνες, δεν απολαμβάνουμε καμία ασυλία.

4444

Το MEGA , ο ΣΚΑΙ και τα άλλα τσιράκια των δοσίλογων, γιατί δε δείχνουν αυτά τα μυστικά gallop;

4444

WOMAN

4444

USA ECONOMY BET NEGATIVE GROWTH IN 2013 01 280713

4444

Η Ελευθεροτυπία απαντά στο ερώτημα ουσίας, που πάνε οι Δόσεις.
Μπράβο στην Ελευθεροτυπία. Την αγόρασα και διάβασα το άρθρο.
Οι μπάσταρδοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΥΣ, είναι έκθετοι.
Η υπογραφή των μνημονίων κατέστρεψε την Ελλάδα.
Οι Έλληνες με βάση και τους αριθμούς, μπορούν να φύγουν από το Γερμανικό Ευρώ.
Πόσους τόκους πληρώνετε;
Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, όπως έχω γράψει. Πανεύκολη. Νεοέλληνα μαλακα.
Σε ποια πραγματική Δημοκρατία, παραγράφονται τα εγκλήματα των Πολιτικών;

Το 98,4% επιστρέφει πίσω στους Δανειστές.
Μιλάμε για τοκογλύφους.Όταν ασχολείσαι με το Χρήμα, κάνεις μερικές απλές ερωτήσεις. Είτε είσαι Κράτος, είτε είσαι Οικογένεια.
4 απλές ερωτήσεις:
Πόσα εισπράττεις;
Από πού τα εισπράττεις;
Πόσα δίνεις;
Σε ποιον τα δίνεις.
Δεν γίνεται ο Μπάσταρδος ο Στουρναρας, να αρνείται να απαντήσει που πάνε τα λεφτά, στον Καμένο, που είναι εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του κωλου.
Θέλουμε πλήρη διαφάνεια. Δυστυχώς οι μπάσταρδοι δοσίλογοι, δε τι δίνουν.
Η Ελλάδα είναι μια πανεύκολη περίπτωση, για κάποιον που δεν είναι μπάσταρδος και σχιζοφρενής νεοέλληνας.
Πολύ απλή περίπτωση. 

4444

USS NIMITZ CVN 68
Στην Αμερική, υπήρξαν άνθρωποι, που αμέσως κατάλαβαν, ότι η Αεροπορία ήταν το μέλλον τον 20 αιώνα.
Μάλιστα αυτή την άποψη τους, την υποστήριξαν θεωριτικά και πειραματικά.
Όταν ήρθε ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, η Αμερική είχε το υπόβαθρο της Στρατηγικής σκέψης, ώστε να νικήσει τους αντιπάλους της.
Όλα ξεκινούν, από την σωστή Στρατηγική Σκέψη.
Στον 21ο αιώνα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Η χρησιμοποίηση της Πυρηνικής ενέργειας ως σύστημα κίνησης, έδωσε στα αεροπλανοφόρα ένα πρωτοφανές πλεονέκτημα, απεριόριστη και ελεύθερη κίνηση.

4444

Yamato battleship
Οι Γιαπωνέζοι πρώτα έχασαν στην Στρατηγική Σκέψη και μετά στα πεδία μάχης.
Έφτιαξαν το μεγαλύτερο θωρηκτό, σε μια εποχή που κυριαρχούσε το αεροπλάνο.
Δεν μπόρεσαν να δουν πέρα από την μύτη τους!
Δεν μπόρεσαν να κάνουν δυο προφανή βήματα στο μέλλον.
Δεν μπορείς να σταθείς στο επίπεδο της Υπερδύναμης ή της πολύ μεγάλης δύναμης, αν δεν έχεις Στρατηγική Σκέψη.
Έτσι γράφεται η Ιστορία. Παιχνίδια μυαλού.

4444

27/07/2013

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22805.htm

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η πρόταση υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής, και ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο, ο εισαγγελέας τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έγγραφο σημείωμα του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος κατέγραφε το όνομα της Αντωνίας Μάρκου και το λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα UBS για την υποδοχή των χρημάτων για λογαριασμό, όπως αποδείχθηκε, του Τάσου Μαντέλη.

Ο τελευταίος ομολόγησε ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής ότι δέχθηκε πράγματι αυτά τα χρήματα, αλλά όπως ισχυρίστηκε, ήταν απλώς μία χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία!

tovima.gr

Σχόλιο: Σε μια πραγματική Δημοκρατία, τέτοιου είδους εγκλήματα δεν παραγράφονται. Στην Ελλάδα όμως, στα εγκλήματα που εμπλέκονται πολιτικοί, τα παραγράφουν γρήγορα. Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει 25ετία.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22806.htm

Την εδώ και τώρα σύλληψη δυο μεγαλοεπιχειρηματιών των ΜΜΕ για εμπόριο ναρκωτικών απαιτεί η Τρόικα! Μιλάμε για την απόλυτη κοσμογονία στην Δικαιοσύνη σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαδικασίες για τους δύο. Ακούγεται μάλιστα πως τα εντάλματα σύλληψης είναι θέμα ημερών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν δουλέψει τόσο για τους Γερμανούς, όσο και για τους Αμερικανούς.

Λέτε οι δανειστές να έχουν πάρει ήδη στα χέρια τους τα κλειδιά της Δικαιοσύνης;

Σχόλιο: Δηλαδή για να καταλάβω, το δημοσίευμα δεν αμφισβητεί ότι οι δυο επιχειρηματίες κάνουν εμπόριο ναρκωτικών! Τι γίνεται ρε συ; Τι διαβάζουμε;

Και μετά θα βγει ο κολωγερος και θα μας μιλήσει για Δημοκρατία και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση.

Αυτός που αγαπά την Ελλάδα. Την αγαπά πραγματικά, ένα από τα 4 πρώτα πράγματα που κάνει, φτιάχνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη και λειτουργική.

Τα πράγματα είναι απλά.

Ούτε επισκέψεις σε βίλες επιχειρηματιών, ούτε τίποτα. Φτιάχνεις το πλαίσιο.

Βέβαια η δικαιοσύνη σε αρκετές χώρες, έχει προβλήματα. Για παράδειγμα η απόφαση αθώωσης του Ζίμερμαν στην Αμερική, είναι σκάνδαλο.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22823.htm

Στα κάγκελα έχουν βγει οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσοι από την Κουμουνδούρου πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι αυτοί οι αρματωλοί κατηγορούν τον Λαφαζάνη ότι από την βίλα του Κόκκαλη στα βόρεια προάστεια σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Μελισσανίδη μια και ο Κόκκαλης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει τον ΟΠΑΠ απο τον οποίο η Intralot υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει κοντά στα 3 δις.

Οι επισκέπτες της βίλας του Αποστολόπουλου, ο οποίος είναι γείτονας του Σωκράτη, έβλεπαν κάθε τόσο τον Λαφαζάνη, o οποίος είναι φίλος του Σωκράτη (η φιλία δεν είναι κάτι μεμπτό μια και όλοι σχεδόν οι κορυφαίοι επιχειρηματίες έχουν πολιτικούς φίλους-το ίδιο και ο Τίγρης) στη βίλα του Σωκράτη.

Ο Λαφαζάνης μάλιστα λέγεται ότι έφερε κοντά τον επιχειρηματία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σας θυμίζουμε ότι από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίσθηκε  επενδύσεις του Σωκ. Κόκκαλη.

Βέβαια ο Τσίπρας βγάζει τώρα στη σέντρα τον Λαφαζάνη για να του κόψει τα φτερά μια και τον θεωρεί ανοιχτά πλέον ως απειλή.

Μην ξεχνάτε ότι ο Τσίπρας εξόντωσε τον μέντορά του στην πολιτική Αλέκο Αλαβάνο, στον Λαφαζάνη θα κολώσει;

Τα καλύτερα έρχονται καθώς ένας πολιτοκεπιχειρηματικός πόλεμος που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας βρίσκεται σε εξέλιξη.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο: Η πολιτική έχει παραδάκι, σας το έχω γράψει.

4444

http://www.thesstoday.gr/koinonia/30-society/25487-%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A3%CE%BD%CF%8C%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD.html#

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να επιζητήσουν τη θανατική ποινή για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ούτε να τον βασανίσουν, εφόσον εκδοθεί από τις ρωσικές Αρχές, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, μέσω επιστολής την οποία απέστειλε στο ρώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Κονοβάλοφ.

Η επιστολή του κ. Χόλντερ φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου, αλλά η ύπαρξή της έγινε γνωστή την Παρασκευή.

Η εν λόγω επιστολή έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων που θέλουν τον Σνόουντεν να έχει υποβάλει αίτημα για προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, ισχυριζόμενος πως σε περίπτωση που επιστραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή και βασανιστήρια.

Ο Σνόουντεν καταζητείται με την κατηγορία της κατασκοπίας από την Ουάσιγκτον, αφότου διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα παρακολουθήσεων και κατασκοπείας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία FSB βρίσκεται σε συνομιλίες με το FBI για το μέλλον του Σνούντεν, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως η Μόσχα δεν πρόκειται να εκδώσει τον 30χρονο αμερικανό στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν υπογράψει συμφωνία έκδοσης κρατουμένων.

Ο 30χρονος Σνόουντεν παραμένει αποκλεισμένος επί τέσσερις περίπου εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, παραμένοντας στο χώρο μετεπιβίβασης ταξιδιωτών. Δεν έχει περάσει ακόμα τον έλεγχο διαβατηρίων, που θα σήμαινε είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Πηγή: skai.gr

Σχόλιο: Αυτή η επιστολή υπαινίσσεστε ότι γίνονται βασανιστήρια; Γιατί έτσι ακούγετε; Η επιστολή εγγυάται, ότι δε θα τον βασανίσουν! Είναι η Αμερική Δημοκρατία;

4444

Manning

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/07/2013_511460

Ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται για «συνωμοσία με τον εχθρό» επειδή παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks, ήταν «αφελής και καλοπροαίρετος» και ήλπιζε ότι με την πράξη του «θα προκαλούσε μια συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο» για το θέμα αυτό, υποστήριξε σήμερα ο συνήγορός του.

Ο Μάνινγκ δεν είναι προδότης αλλά ένας «νέος, αφελής και καλοπροαίρετος» άνθρωπος που σοκαρίστηκε από όσα έζησε στο Ιράκ όπου υπηρετούσε, είπε ο Ντέιβιντ Κουμπς για τον πελάτη του, η δίκη του οποίου στο στρατοδικείο του Φορτ Μιντ πλησιάζει στο τέλος της.

Ο 25χρονος στρατιώτης κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην αμερικανική ιστορία. Παραδίδοντας τα έγγραφα αυτά στον WikiLeaks, «ήλπιζε ότι θα προκαλούσε μια παγκόσμια συζήτηση και ότι θα άλλαζε τα πράγματα», διαβεβαίωσε ο συνήγορός του, ζητώντας την απαλλαγή του για την κατηγορία της κατασκοπείας, της απάτης μέσω διαδικτύου και της παροχής βοήθειας στον εχθρό.

Ο Μάνινγκ έχει παραδεχτεί ότι διέρρευσε 700.000 στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο του Τζούλιαν Ασάντζ. Αρνείται όμως τις υπόλοιπες κατηγορίες – μεταξύ των οποίων και τη σοβαρότερη όλων, ότι βοήθησε εν γνώσει του την Αλ Κάιντα. Εάν κριθεί ένοχος για την κατηγορία αυτή, μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Την Πέμπτη, ο στρατιωτικός εισαγγελέας παρουσίασε τον νεαρό στρατιώτη ως εγωιστή και θρασύ, που γνώριζε καλά ότι παραδίδοντας τα έγγραφα στον ιστότοπο αυτά θα δημοσιοποιούνταν και θα μπορούσαν να τα διαβάσουν οι εχθροί της Αμερικής. Ο ταγματάρχης Άσντεν Φέιν ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον Μάνινγκ για συνεργασία με τον εχθρό.

Για την υπεράσπιση, ο Μάνινγκ ήθελε να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συνέβαινε στο Ιράκ, να πληροφορηθεί τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων. Ο συνήγορός του πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ενός ελικοπτέρου Απάτσι, το 2007, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άμαχοι – μεταξύ αυτών και δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Στο βίντεο, το ελικόπτερο βάλλει εναντίον άοπλων ανθρώπων που προσπαθούν να βοηθήσουν έναν τραυματία, ενώ ακούγονται οι άνδρες του πληρώματος να αστειεύονται μεταξύ τους. «Δείτε το με τα μάτια ενός νέου για τον οποίο η ανθρώπινη ζωή έχει αξία», τόνισε ο δικηγόρος.

Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί –22 συνολικά– ο Μάνινγκ μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 154 ετών.

Η απόφαση του δικαστηρίου ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός του σαββατοκύριακου. Στη συνέχεια, εφόσον η απόφαση είναι καταδικαστική, θα οριστεί νέα δικάσιμος στην οποία θα γνωστοποιηθεί η ποινή που θα του επιβληθεί

Σχόλιο: Ξανά και ξανά το ερώτημα: Είναι η Αμερική Δημοκρατία; Κρίσιμο Ερώτημα.

Η Κίνα δεν είναι δημοκρατία. Η Αμερική είναι;

Το ερώτημα είναι κρίσιμο.

Αν κάποιος πάει στην Κίνα, ξέρει ότι πηγαίνει σε ένα καθεστώς μη δημοκρατικό. Ο μόνος λόγος που θα πάει, είναι το χρήμα.

Στην Κίνα δεν μπορείς να εκφραστείς πραγματικά ελεύθερα.

Η Αμερική όμως, είναι δημοκρατία; Διαφέρει από την Κίνα;

Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, σε αυτή την υπόθεση και στην υπόθεση του Edward Snowden.

Το να καταδικάσει το Αμερικάνικο Σύστημα τον Μάνινγκ και τον Snowden είναι εύκολο. Πολύ εύκολο.

Το ζήτημα είναι, ποια θα είναι η προβολή μιας τέτοιας απόφασης στο μέλλον και στην περιοχή.

Σε τι διαφέρει η Ρωσία από την Αμερική; Στην Ρωσία γίνονται διώξεις πολιτικές.

Όταν θα μελετάς την Ιστορία της Αμερικής τον 21 αιώνα, θα σταθείς στις δυο αυτές υποθέσεις.

Ας υποθέσουμε, ότι είμαστε 1000 χρόνια μπροστά και μελετάμε την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Μακαρθι για παράδειγμα, έκανε μεγάλο κακό στην Αμερικανική Δημοκρατία.

Τι θετικό πρόσφερε ο Μακαρθι; Αν δεν υπήρχε ο Μακαρθι, η Αμερική θα ήταν ποιο εξελιγμένη;  

4444

26/07/2013

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=250324&catID=11

Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του δημόσιου τομέα.

Το ελληνικό κράτος μπορεί επιτέλους να… περηφανευτεί ότι γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που το υπηρετεί, καθώς χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τον νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi.yap.gov.gr), όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημόσιων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο στους 618.709. Εάν όμως, υπολογισθούν οι αποχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο, ο τελικός αριθμός έφθασε χθες τις 614.053. Από αυτούς δεν έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν τεθεί σε αργία, σε καθεστώς κινητικότητας ή όσοι πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σχόλιο: Έπρεπε να φέρουν το μνημόνιο για να μάθουμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παντελώς ανίκανοι ή με δόλο, δεΝ ήθελαν ποτέ να ξέρουμε τα πραγματικά στοιχεία.

Αν εσείς είχατε μια επιχείρηση, ο οποιοσδήποτε από εσάς, δε θα θέλατε να ξέρετε πόσους υπαλλήλους έχετε; Πόσους πληρώνετε;

Το προφανές, οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το διαστρέβλωσαν, διότι έτσι τους βόλευε, όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση. Έναν λογικό άνθρωπο να βάλω, σε χρόνο dt, όλα θα έχουν τελειώσει. Θα δείτε το φως.

Το πρόβλημα είναι αυτοί που ασκούν εξουσία. Αυτή η γαμημένη Ελίτ. Αν δε τους στείλετε στην φυλακή, πως θα γίνει κράτος η Ελλάδα;

4444

Οι Καταργήσεις Δημοσίων οργανισμών δε θα περνούν από την Βουλή! Ο υπουργός και ο Κωλογερος θα βάζουν τις τζίφρες και αυτό ήταν, πάει ο Δημόσιος οργανισμός. Λουκέτο.

Αυτό το καθεστώς είναι Δημοκρατία;

4444

Ο Μπάσταρδος ο Στουρναρας βγήκε και κάνει ντόρο περί φοροδιαφυγής. Δεν μασαω μπάσταρδε. Πόσα εισέπραξες Στουρναρα από τα δις που βγήκαν στο εξωτερικό;

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προστατεύουν την φοροδιαφυγή.

Πόσα εισέπραξαν οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την λίστα Lagarde; Μηδέν.

4444

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/619130/-Profylakisteos-o-Biktoras-Restis.aspx

Μετά από πολύωρη απολογία

Το δρόμο των φυλακών παίρνει τελικά ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην τράπεζα FFBank.

Μετά από την πολύωρη απολογία του Βίκτωρα Ρέστη στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του επισφαλούς δανείου, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Νωρίτερα, ο κ. Ρέστης προχώρησε στην κατάθεση 5,8 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  ως κίνηση καλής θέλησης, παρά το γεγονός ότι αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο γνωστός εφοπλιστής υποστήριξε στην απολογία του ότι έπεσε θύμα της συμπεριφοράς φίλου του επιχειρηματία και άλλοτε συνεταίρου του, δηλώνοντας άγνοια για τα κριτήρια χορήγησης του επίμαχου δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου κατέληξε σε λογαριασμούς προσώπων στενά συνδεδεμένων με τον κ. Ρέστη.

Σχόλιο: Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν θεωρίες συνομωσίας, ότι όλα αυτά έχουν σχέση με το Ιράν και τις κατηγορίες που κάποιοι λένε για τον κύριο Ρέστη.

Η υπόθεση θα δείξει. Βέβαια το ένα γεγονός, δεν αποκλείει το άλλο.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_26/07/2013_527926

Άνω των 85 δισ. το κόστος των καταστροφών

Οι πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη προκάλεσαν τις υψηλότερες οικονομικές ζημίες το πρώτο εξάμηνο

Σε περισσότερα από 85 δισ. δολάρια υπολογίζεται ότι έφθασε συνολικά το κόστος των φυσικών καταστροφών που έπληξαν διάφορες περιοχές του πλανήτη το πρώτο ήμισυ του 2013 και καλύφθηκε από ασφαλιστικές.

Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει η βρετανική συμβουλευτική ασφαλιστικών θεμάτων και θεμάτων διαχείρισης κινδύνου ΑΟΝ που επισημαίνει πως το ποσό αυτό είναι κατά 15% χαμηλότερο από τα 100 δισ. δολάρια στα οποία ανήλθε ο μέσος όρος της δεκαετίας 2003-2012 για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ΑΟΝ τονίζει πως το κόστος του συνόλου των ασφαλισμένων ζημιών έφθασε τα 20 δισ. δολάρια περίπου 20%, κάτω από τον μέσο όρο της δεκαετίας που ήταν 25 δισ. δολάρια. Εξ αυτών, περίπου το 50% κατεγράφη στις ΗΠΑ.

Με κριτήριο το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς πρώτες στη σειρά έρχονται οι πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη την περίοδο Μαΐου- Ιουνίου καθώς επέφεραν ζημίες ύψους 22 δισ. δολαρίων.

Δεύτερος με το ίδιο κριτήριο έρχεται ο σεισμός της 20ής Απριλίου στην Κίνα εφόσον προκάλεσε ζημίες ύψους 14 δισ. δολαρίων και ακολουθούν η ξηρασία στη Βραζιλία με ζημίες 8,3 δισ. δολαρίων, η κακοκαιρία στις ΗΠΑ από 18 ως 22 Μαΐου με ζημίες ύψους 4,5 δισ. δολαρίων και η ξηρασία στην Κίνα με ζημίες 4,2 δισ. δολαρίων.

Η εικόνα αλλάζει, όμως, όταν η ιεράρχηση των φυσικών καταστροφών γίνεται με κριτήριο το ύψος των ασφαλισμένων ζημιών που προκάλεσαν και επομένως την οικονομική επιβάρυνση που επέφεραν στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πρώτες με το κριτήριο αυτό έρχονται οι πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη που κόστισαν 5,3 δισ. δολάρια στον κλάδο των ασφαλιστικών αλλά ακολουθεί μια σειρά από κακοκαιρίες που ξέσπασαν στις ΗΠΑ: πρώτη εκείνη από τις 18 ως τις 22 Μαΐου με κόστος 2,5 δισ. δολάρια, ακολουθεί εκείνη από 18 ως 20 Μαρτίου με κόστος 1,25 δισ. δολάρια και τέλος εκείνη από τις 26 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου με κόστος 1,20 δισ. δολαρίων.

Τελευταίες από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές αναφέρονται οι πλημμύρες που έπληξαν την Αυστραλία τον Ιανουάριο και είχαν κόστος 1,04 δισ. δολάρια, οι πλημμύρες στον Καναδά τον Ιούνιο με κόστος 1,0 δισ. δολάρια και η χειμερινή καταιγίδα στις ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου που είχε κόστος ένα δισ. δολάρια.

Σχόλιο: Το κόστος είναι ακόμα μεγαλύτερο, διότι οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν όλες τις ζημιές.

Ο καιρός αλλάζει και καταστρέφει.

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=113084268

Είναι εξοργιστικό.

Η τρόικα επιβάλει την πώληση της Eurobank μόνο σε ξένο επενδυτή.

Η αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι σαφής και αποκλείει τυχόν ενδιαφερόμενους Έλληνες επενδυτές,

δικαιώνοντας όσους εξέφραζαν υπόνοιες για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.

Επισημαίνει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ότι η πώληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά – εμπορικά κριτήρια.

Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών.

Όπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους.

Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.

 

Σχόλιο: Οι Έλληνες Τραπεζίτες, έπαιξαν σκοτεινό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος. Είναι μέρος της διαπλοκής. Έχουν δώσει θαλασσοδάνεια.

Το ζήτημα δεν είναι, ποιος θα αγοράσει την Eurobank, το ζήτημα είναι, αν οι έλληνες θεωρούν τις Τράπεζες Ελληνικές.

Είναι η Εθνική Ελληνική τράπεζα; Και πως προκύπτει αυτό; Σοβαρά ζητήματα.

Μια τράπεζα που είναι διεθνής, εγώ μια τέτοια τράπεζα θα έφτιαχνα, δεν έχει πρόβλημα εθνικότητας.

Μια διεθνής τράπεζα, δανείζει όλες τις επιχειρήσεις.

Ακόμα στον πλανήτη Γη, δεν υπάρχει τέτοια τράπεζα.

Η Citibank που είναι χρόνια στην Ελλάδα, είναι Αμερικανική ή Ελληνική τράπεζα;

Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες Τραπεζίτες, είναι το εξής: δεν ξέρεται να κάνετε παιχνίδι μεγάλης κλίμακας. Επιτρέπετε ρε, να μπει η Ελλάδα σε μνημόνιο;

Η υπόθεση του 2008, εμένα μου έδειξε ένα πράγμα, ότι δε ξέρετε να διαχειρίζεστε σπουδαία γεγονότα. Όχι οι απλοί άνθρωποι, αυτούς που συνάντησα, αυτοί μια χαρά ήταν. Εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις είστε υπό το μηδέν.

Η κοπελίτσα στο Carrefour με ρώτησε πως την βλέπω την κατάσταση, δεν απάντησα, αλλά της είπα, να σκεφτεί λογικά.

4444

ELLADA SAMARAS VOTE ELECTION 01 01 260713

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1842626

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής»,αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Ισχυρίζεται επίσης πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

«Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ΄΄ανήθικο΄΄ τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Σχόλιο: Αν ο Τσιπρας είπε την εν λόγο έκφραση, τότε μάλλον διέκοψε άγαρμπα την συνέντευξη. Γιατί ο Αλέξης διέκοψε την συνέντευξη; Δεν ήθελε να δυσαρεστήσει την Μερκελ και τον Σόιμπλε;

4444

S&P 500 STRONGEST BULL MARKET SINCE 2009, AFTER 2008.

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1842364

Tου Roben Farzad

Η ανοδική πορεία του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor’s 500 που ξεκίνησε πριν από περίπου μια τετραετία συνιστά την ισχυρότερη bull market (αγορά με ανοδική τάση) στη σύγχρονη ιστορία.

Έτσι υπολογίζει ο Jeffrey Kleintop, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της LPL Financial. Ο δείκτης έχει «αναρριχηθεί» σε ποσοστό 154% από το Μάρτιο του 2009, κατοχυρώνοντας την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλη bull market που καταγράφεται από το 1949.

Και αυτό παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Η έρευνα του Kleintop διαπιστώνει πως έξι από τις bull markets που έλαβαν χώρα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν διαρκέσει τουλάχιστον όσο η τρέχουσα. Μέχρι αυτό το σημείο ωστόσο, καμία δεν υπήρξε ισχυρότερη.

Η δεύτερη πιο ισχυρή bull market –με άνοδο του S&P 500 κατά 141%- ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1982.

Επόμενες στη λίστα: το ράλι ανόδου 80% που ακολούθησε τα χαμηλά του Οκτωβρίου του 2002 και του Ιουνίου του 1949. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα από έναν άλλο κόσμο ο Kleintop γράφει:

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία Primetime Emmy Awards 2013. Συνολικά δέκα διαφορετικές δραματικές σειρές διεκδικούν τα βραβεία καλύτερης σειράς ή καλύτερης ερμηνείας. Αυτό που έλαμψε όμως δια της απουσίας του όμως από τις υποψηφιότητες ήταν το υπ ΄αριθμόν ένα δράμα για τους τηλεθεατές 18 έως 49 ετών: η σειρά “The Walking Dead”. Δεν υπήρχε κανένας σεβασμός για το αδιάλλειπτο δράμα με θέμα τα ζόμπι από την ακαδημία της τηλεόρασης. Παρομοίως, αυτό το αδιάλλειπτο ράλι της αγοράς μετοχών φαίνεται να μην κερδίζει κανένα σεβασμό.

Αγνοώντας το ράλι-ρεκόρ, οι επενδυτές ήταν καθαροί πωλητές των αμερικανικών μετοχών τους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε μήνες και επίσης τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με το Investment Company Institute, λέει ο Kleintop. Επικαλείται την έρευνα Επενδυτικής Εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Αμερικανική Ένωση Ιδιωτών Επενδυτών, η οποία μετρά το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών που αναμένουν άνοδο, πτώση ή τηρούν ουδέτερη στάση για τη χρηματιστηριακή αγορά. Το ποσοστό των bullish επενδυτών αυτής της χρόνιας ήταν κατά μέσο όρο 38%, χαμηλότερο από το μέσο όρο δεκαετίας του 41% -που περιλάμβανε τη βρυχώμενη bear market (αγορά με πτωτική τάση) της Μεγάλης Ύφεσης του 2008-2009.

Επιπλέον, οι insiders και/ή κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων υπήρξαν καθαροί πωλητές μετοχών. Και όμως, ο S&P 500 παρέμεινε στην τροχιά του ισχυρότερου ράλι από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά την αύξηση της φορολογίας, τις αυτόματες περικοπές δαπανών, τις υψηλές τιμές πετρελαίου, την εξασθενίζουσα κινεζική οικονομική ανάπτυξη, τα αυξανόμενα επιτόκια και πάει λέγοντας. Θα υπάρξουν, προσθέτει ο Kleintop «και νέες κροτίδες στο δεύτερο μισό του έτους που θα περιλαμβάνουν: τη σταδιακή απόσυρση της ποσοτικής διευκόλυνσης της Fed, την επαπειλούμενη μάχη στην Ουάσινγκτον για την ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα αποτρέψει το ‘ταβάνι΄ του χρέους αργότερα το τρέχον έτος, τις γερμανικές εκλογές, το αναπτυξιακό μονοπάτι στην Ευρώπη».

Αξίζει, στο μεταξύ, να σημειωθεί πως το ράλι του S&P 500 από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο σηματοδότησε το καλύτερο πρώτο μισό από το 1998.

Σχόλιο: Σωστά οι άνθρωποι πουλούν και κατοχυρώνουν κέρδη. Αυτό είναι το λογικό. Διαλέγεις απόδοση.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/apologite-o-restis

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας εμφανίστηκε το πρωί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει να καταβάλει σε λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ του δανείου για το οποίο κατηγορείται.

Παρότι τυπικά αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και υπεξαίρεση σχετικά με το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ της τράπεζας FBB, ο Βίκτωρας Ρέστης θα προτιμήσει να επιστρέψει αυτά τα χρήματα παρά να βρεθεί τελικά προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει να πείσει την ανακρίτρια πως δεν θα είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες «ενώ έχει τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια».

Σχόλιο: Ο Ρέστης είχε κάνει την περίφημη δήλωση: πρώτα πρέπει το κράτος να μας βρει. Σήμερα όπως καταλαβαίνει και ο ίδιος, τον βρήκε.

Οι Ελληνικές φυλακές, είναι κολαστήρια Ρέστη, όποτε σωστά δίνεις το χρήμα.

Αν ένα κράτος είναι σοβαρό και θέλει να βρει το μαύρο χρήμα, να ξέρετε ότι μπορεί να το βρει.

Παράδειγμα η Αμερική που έχει το πρόγραμμα της NSA το PRISMA, όπως αποκάλυψε ο Edward Snowden, δεν ξέρει ποιοι Αμερικανοί πολίτες κάνουν φοροδιαφυγή; Μη τρελαθώ. Τους ξέρουν όλους.

4444

Μια ευχάριστη είδηση. Ο εισαγγελέας εισηγείται την δίωξη του Μαντελη για το σκάνδαλο της Siemens. Είναι ευχάριστη είδηση, για να δούμε πως θα προχωρήσει.
Ο Κοσμικός Λιακουνάκος διώκεται, μαζί με άλλους για χρήμα που πήρε από το δημόσιο.
Έτσι βγαίνει το χρήμα μαλακα νεοέλληνα. Μόνο οι μαλακες δουλεύουν.
Παίρνεις το παραδάκι στήνοντας κομπίνες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, γίνεσαι κοσμικός, έχεις ατιμωρησία. Άσχετα αν κλέβεις εκατομμύρια ευρώ.
Όλα αυτά έχουν αλλάξει, επειδή ο κόσμος ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Ένα κόμμα που δεν είναι στα γνωστά κλεπτοκρατικα κόμματα.
Ο Κόσμος ψηφίζει Χρυσή Αυγή για εκδίκηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σωστά κάνει. Είναι ότι ποιο λογικό.
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν διώκονται, διότι τους προστατεύει ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, που έφτιαξαν οι Συνταγματάρχες και υιοθέτησε το επόμενο καθεστώς. Μετά θα βγει ο κωλογερος στο Προεδρικό Μέγαρο και θα μας μιλήσει για Δημοκρατία. Ποια δημοκρατία ρε κωλογερε;
Εγώ αν κλέψω ένα κουλούρι, θα πάω φυλακή και αυτοί όχι; Δε το δέχομαι.

4444

Kia motors

http://www.zougla.gr/automoto/article/ta-aftokinita-tis-kia-exoun-ipsili-metapolitiki-aksia

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων της Kia είναι η εγγύηση που δίνει το εργοστάσιο και φθάνει τα 7 χρόνια ή τα 150.000 χιλιόμετρα.

Η παροχή αυτή της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει γίνει τυχαία, αφού έχει ήδη φανεί η θετική επίδραση στην υπολειμματική αξία των οχημάτων της, ενώ ο υψηλός αριθμός των χρόνων εγγύησης μπορεί να μεταφραστεί σε υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Η Kia εισήγαγε την πλήρη 7ετή εγγύηση για όλα τα νέα αυτοκίνητα τον Ιανουάριο του 2010. Τρία χρόνια μετά και η μάρκα ανέθεσε στην εταιρεία EurotaxGlass, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό πάροχο δεδομένων και πληροφοριών στον χώρο του αυτοκινήτου, την έρευνα και την ανάλυση του αντίκτυπου της εγγύησης στην υπολειμματική αξία των οχημάτων της.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός των 7 ετών της εγγύησης έχει σημαντική θετική επίδραση στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τον πωλητή όσο και για τον νέο ιδιοκτήτη ενός μοντέλου της Kia.

Σχόλιο: Απόλυτα σωστή η πολιτική της Kia. Η μεταπώληση, αλλά και κάλυψη της εγγύησης για 7 χρόνια, είναι ένα σοβαρό κριτήριο απόφασης, για να αγοράσεις αυτοκίνητο. Τα κέρδη θα φανούν σε 5 χρόνια από το 2010 και θα είναι μια συνολική βελτίωση της εικόνας της Kia.

4444

Μεημαρακης – Δραγασακης, ενώθηκαν εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Απόψε πεθαίνει η Δεξιά, φώναζε ο Ανδρέας από τα μπαλκόνια, αλλά σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κωλος και βρακί στην προδοσία της Ελλάδος και στην υπογραφή των μνημονίων.
Φυσικά τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν βγάλει δις κέρδος, από την άσκηση της εξουσίας.
Ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης, δηλαδή, ο θάνατος του Νοικοκύρη μαλακα νεοέλληνα που ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε νοικοκύρεψε για τα καλά μαλακα νεοέλληνα.

4444

25/07/2013

4444

BLOOMBERG TRISH WHO IS WHO IN SUN VALLEY 01 01 250713

4444

aesop

AESOP NEW YORK

AESOP

http://www.iefimerida.gr/news/116257/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81

Μοναχογιός ελληνικής οικογένειας της Μελβούρνης, ο Διονύσης Παφίτης αναμενόταν να γίνει γιατρός ή δικηγόρος. Ξεκινώντας από το κουρείο του πατέρα του, τα βήματα του οποίου ακολούθησε, ο Διονύσης Παφίτης σήμερα είναι ιδιοκτήτης της πιο γνωστής αυστραλιανής μάρκας καλλυντικών για μαλλιά και δέρμα.

Τα προϊόντα του «Aesop» (Αίσωπος) συνδυάζουν τα οφέλη των καλλυντικών και της ιατρικής.
Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’80, όταν ο Διονύσης περνούσε τις μέρες του στο αεροπλάνο, κάνοντας τη διαδρομή μεταξύ Παρισιού και Ιταλίας, όπου εκπαιδευόταν, και του St. Albans της Μελβούρνης, όπου βρισκόταν το μαγαζί του πατέρα του.

Το 1987, ξεκίνησε να παρασκευάζει και να διαθέτει τα προϊόντα «Aesop». Καθώς αναπτυσσόταν η επιχείρηση, ο Διονύσης αφιερώθηκε στην έρευνα και την ανάπτυξη των βοτανικών συστατικών για χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά.

Για 20 χρόνια κατεύθυνε τους μεγαλύτερους χημικούς, μικροβιολόγους και επιστήμονες του κόσμου στην επιδίωξη των εξαιρετικών καλλυντικών προϊόντων, που σήμερα έχουν τους λάτρεις τους σ’ όλο το κόσμο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος τα προϊόντα του στηρίζονται στην επιστήμη και την βοτανική, και στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συστατικά της φύσης.
Σήμερα λειτουργούν 43 καταστήματα «Aesop» σε όλο τον κόσμο και προγραμματίζει να ανοίξει άλλα δέκα σε Μελβούρνη, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το περίπτερο του «Aesop» στον κεντρικό σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης «χτίστηκε» από 1.800 φύλλα εφημερίδας «New York Times».

Σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες του «Aesop», με αυτόν τον τρόπο δείχνει τον σεβασμό του για τον γραπτό λόγο αλλά και για την ιστορία της πόλης.

Ο κ. Παφίτης πούλησε το 65% των μετοχών της εταιρείας καλλυντικών Aesop, στη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura Cosmeticos, έναντι 68 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος διατηρεί το 25% των μετοχών, ενώ ένα άλλο 10% διαθέτουν άλλοι μέτοχοι. Eίναι η συνέχεια στο success story ενός αυτοδημιούργητου Έλληνα, που μετέτρεψε τη μικρή του εταιρεία σε παγκόσμια επιτυχία -σε εντυπώσεις και οικονομικά μεγέθη. Πηγή: onair24.gr και Goodnews.gr

Πηγή: Διονύσης Παφίτης, ο Ελληνας της Αυστραλίας που ξεκίνησε δουλεύοντας στο κουρείο του πατέρα του και έφτασε να γίνει ζάπλουτος με τη μεγαλύτερη μάρκα καλλυντικών [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116257#ixzz2a5BaeYFn

4444

http://www.iefimerida.gr/news/116253/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι. Αυτό αποδεικνύει το Ευρωβαρόμετρο το οποίο καταγράφει ότι το ίδιο νιώθουν οι Κύπριοι, οι Βρετανοί, οι Βούλγαροι και οι Ιταλοί.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ» όχι απάντησε το  56% των Ελλήνων, το 55% των Κυπρίων, το 51% των Βρετανών και των Βουλγάρων και το 47% των Ιταλών. 

Από την άλλη πλευρά θετικά απαντούν οι πολίτες του Λουξεμβούργου (88%), της Μάλτας (81%), της Σλοβακίας (76%), της Γερμανίας και της Φινλανδίας (73%).

Όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ συνολικά απαισιόδοξοι δηλώνουν οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου (69%), της Πορτογαλίας (67%), της Τσεχίας (56%) και της Βρετανίας (54%),

ενώ «συνολικά αισιόδοξοι» δηλώνουν οι πολίτες της Δανίας (72%), της Λιθουανίας (64%), της Μάλτας και της Πολωνίας (63%) και της Ρουμανίας (60%).

«Η φωνή μου ακούγεται στην ΕΕ» είναι μια φράση που αντικρούεται μαζικά στην Κύπρο και την Ελλάδα (89%), την Τσεχία και την Πορτογαλία (81%), την Ιταλία (78%) και την Ισπανία (77%).

Αντίθετα την ασπάζονται οι πολίτες της Δανίας (56%), του Βελγίου (48%), του Λουξεμβούργου (46%), της Μάλτας (45%) και της Σουηδίας (41%).

Αναφορικά με την κρίση και ιδιαίτερα την επίπτωσή της στην απασχόληση, πιστεύουν ότι «το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμη» οι πολίτες της Κύπρου (83%), της Πορτογαλίας (75%), της Σλοβενίας (73%), της Γαλλίας και της Ελλάδας (68%), ενώ αντίθετα θεωρούν ότι η αιχμή της κρίσης ξεπεράστηκε οι πολίτες της Δανίας (60%), της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Μάλτας (49%), της Βουλγαρίας (47%), της Λετονίας και της Ολλανδίας (46%).

Υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης με κοινό νόμισμα το ευρώ είναι κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι (73%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι πολίτες της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και του Λουξεμβούργου (77%), του Βελγίου (76%) και της Φινλανδίας (75%). Αντίθετοι δηλώνουν οι πολίτες της Βρετανίας και της Σουηδίας (79%), της Τσεχίας (71%) και της Δανίας (66%). Οι Έλληνες δηλώνουν υπέρμαχοι της ενοποίησης κατά 60% και οι Κύπριοι κατά 47%.
Πηγή: Ευρωβαρόμετρο: Ενας στους δύο Ελληνες δεν αισθάνεται Ευρωπαίος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116253#ixzz2a5AM3dy4

4444

Ο Κοτρώτσος κάνει καλή εκπομπή. Προστατεύει τους ακροατές του και τον σταθμό. Διότι ζούμε σε χούντα και σωστά κάνει.

Να βγείτε και να μιλήσετε και να πείτε τις απόψεις σας. Να ακούσουμε.

Βγες ρε Δημήτρη από το Καματερό να σε ακούσουμε! 

4444

http://www.toxrima.gr/evrozoni-vatheni-i-pistotiki-krisi-ston-idiotiko-klado/

Βαθαίνει η πιστωτική κρίση για τον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης μια που η χορήγηση δανείων μειώθηκε τον Ιούνιο, περισσότερο μάλιστα από όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό κλάδο ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν μείωση κατά 1,1%, ενώ  κάνουν λόγο για ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Σχόλιο: Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις, βρίσκονται μέσα σε μια έρημο. Δεν υπάρχει ρευστότητα.

4444

Ο Τράγκας που όλοι τον έβριζαν και διαφωνούσαν, που έβγαλε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τώρα τον δικαιώνουν.

Τώρα ο Κοτρώτσος λέει να βγαίνουν. Ο Βοριδης λέει το ίδιο.

Η Χρυσή Αυγή τους φτύνει, οι πολίτες το βλέπουν και σκέπτονται, αυτοί είναι που θα φέρουν την ανατροπή.

Το ζήτημα της Δικαιοσύνης, όλα αυτά τα λαμογια που έκλεψαν δις και κυκλοφορούν ελεύθερα, είναι μεγάλο ζήτημα.

Ο άλλος δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Εγώ το έχω γράψει και το ξαναγράφω, το γαμηση να γίνει στις εκλογές.

Ούτε απεργίες, ούτε συγκεντρώσεις. Την ώρα που ψηφίζεις.

Την ώρα που θα ψηφίζεις νεοέλληνα, θα λες: τώρα τους γαμαω, τι τους ενοχλεί; Τι τους κάνει να τρελαίνονται; Η Χρυσή Αυγή.

Ψηφίζεις Χρυσή Αυγή και τους τρελαίνεις.

Το ΚΚΕ χάνει μια ιστορική ευκαιρία.

Η ιστορία δεν περιμένει. Όποιος είναι στο ραντεβού, ανεβαίνει στο Τρένο. Λατρεύω την Ιστορία.

Σκέψου αναγνώστη, αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά το 1974, πόσο τσογλανια είναι, ώστε να αναγκάζουν τον νεοέλληνα, να ψηφήσει Χρυσή Αυγή, για να απαλλαγεί από αυτούς.

Πόσο Τσογλανια είναι;

4444

http://www.toxrima.gr/dioxi-kata-liakounakou-ke-akoma-18-prosopon-gia-mizes/

Κακουργηματική ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, ασκήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου κι άλλων 18 προσώπων.

 Η δίωξη ασκήθηκε για εμπλοκή σε υπόθεση προμήθειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001, που καταγράφεται ως ζημιογόνα σε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση που ελέγχθηκε από τη δικαιοσύνη αφορούσε προμήθεια από την γνωστή εταιρεία SONAK 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, στο πλαίσιο εξοπλισμών για το «πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου», που αποσκοπούσε στη δυνατότητα πρόκλησης σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες εχθρικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για την υλοποίησή της φέρεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη καταβολή φέρεται να προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στις εισαγγελικές αρχές και πλέον ελέγχεται ποινικά η σκοπιμότητα της, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις τίθεται δέσμευση, ώστε η προκαταβολή να μην ξεπερνά το 40% της συνολικής αξίας του έργου.

Τελικώς, η επίμαχη σύμβαση, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν υλοποιήθηκε και μάλιστα φέρεται να παραμένει σε ισχύ.

Το 2007 η υπόθεση της συγκεκριμένης προμήθειας οδηγήθηκε σε διαιτησία, η οποία κατέληξε σε δικαίωση της εταιρείας και καταλογισμό προστίμου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο αναγνωρίστηκε πλήρης υπαιτιότητα για την μη εκτέλεση της σύμβασης. Μάλιστα, βάση της διαιτητικής απόφασης, η εταιρία είχε λάβει πίσω τις εγγυητικές που είχε εκδώσει και είχε κρατήσει την προκαταβολή. Η εν λόγω εξέλιξη, κατά τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, είναι απόρροια ενεργειών και αποφάσεων του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αμύνης που εγκλώβισαν το Δημόσιο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΥΕΘΑ, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης της εταιρείας, που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά Θωμάς Λιακουνάκος και ο διευθύνων σύμβουλος, καθώς και 14 στρατιωτικοί – μέλη των επιτροπών, που αξιολόγησαν τα δεδομένα και εισηγήθηκαν τις συγκεκριμένες επιλογές για την επίδικη προμήθεια.

Σημειώνεται ότι και να προκύψουν πολιτικές ευθύνες από το 2001 που υπογράφηκε η σύμβαση -θητεία Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ – μέχρι το 2009 που εξελίχθηκε η υπόθεση, έχουν ήδη, παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τα 19 εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν κληθεί ενώπιον της εισαγγελέως, με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους.

Σχόλιο: Με βάση το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών της χούντας των Συνταγματαρχών, παραγράφηκαν τα αδικήματα των Λαμογιων του Τσοχατζόπουλου και άλλων πολιτικών προσώπων. Μεγάλοι Δημοκράτες τα λαμογια.

Σε μια πραγματική Δημοκρατία, δεν υπάρχει παραγραφή.

4444

Άκουσα τον Μπογδανο να λέει ότι στην Φλώρινα δεν ήταν Έλληνες! Το συμπέρασμα του, με βάση την γλώσσα.

Μπογδανε, όταν αναφέρεσαι σε τέτοια ζητήματα, να μας λες και τις πηγές σου. Ελπίζω η πηγή σου, να μην είναι σαν της Ρεπουση.

Εγώ ξέρω ότι υπήρχαν Έλληνες και ας μην μιλούσαν Ελληνικά, εκείνη την περίοδο.

Να μας πεις τις πηγές σου Μπογδανε, αλλιώς να το βουλώσεις.

Δεν μπορείς να λες ότι στην Φλώρινα με βάση την γλώσσα οι Έλληνες ήταν μειονότητα.

Και να επεκτείνεις το συμπέρασμα σου. Αυτό είναι προπαγάνδα.

Εγώ σε αντίθεση με σένα Μπογδάνε, στοιχηματίζω στην Ιστορία, στα Ιστορικά γεγονότα και μου αρέσει να κερδίζω.

Όταν αναφέρεσαι σε σοβαρά ιστορικά ζητήματα, να μας λες τις πηγές σου, αλλιώς βούλωστο.

Οι Έλληνες είναι οι κακοί και οι άλλοι τι είναι Μπογδανε;

Για πες μας για τους Κομιτατζήδες και την προπαγάνδα βίας;

Δεν έχεις ιδέα από ιστορία και πως γράφεται. Δεν είσαι ο μόνος όμως. Μη στεναχωριέσαι.

4444

ΓΑΠ και Προβοπουλος έπρεπε να είναι στην φυλακή. Σου το έχω γράψει νεοέλληνα.

http://olympia.gr/2013/07/25/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B5/#more-301648

Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από
καταγγελία κατοίκων του κέντρου.

Το “κόλπο” ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για …40 χρόνια!

Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του!

Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει “ντόπιος” ούτε στον ύπνο του.

Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλέμπορούς (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν “μπροστινούς” αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν.

Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση,

“Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Την ίδια στιγμή που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!

Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι “κόκκινα” και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Θεωρείται επιβεβλημένο πως το θέμα πρέπει να φτάσει στην βουλή και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.

Αναμένουμε λοιπόν. Διαβάστε την καταγγελία.

Ποιοί έδιναν δάνεια σε “Ασιάτες” για να αγοράσουν σπίτια στο κέντρο και να το εποικίσουν;

Το 2011 είχαμε καταγγείλει αγορές διαμερισμάτων από Ασιάτες στο 6ο διαμέρισμα, τα οποία τα είχαν μετατρέψει σε ξενοδοχεία λαθρομεταναστών.

Η αλήθεια είναι πως είχαμε αναρωτηθεί για την προέλευση των χρημάτων της αγοράς, το εάν είχε εφαρμοστεί πόθεν έσχες, καθώς όπως προέκυπτε οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν υπήκοοι τρίτων χωρών.

Λύσαμε την απορία μας όταν έφτασαν στα χέρια μας στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας ………. ως το 2049.

Καλά διαβάζετε…. Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049.

Ο κύριο αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46229 ευρώ.

Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71440 ευρώ.

Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος. Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα; Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με άδεια διαμονής;


Δεν μας έφτανε που κατέφθαναν σε στίφη οι λαθρομετανάστες είχαν αποφασίσει να τους δώσουν και ιδιοκτησίες με τα χρήματα μας, για να διευκολύνουν τον εποικισμό.


Πώς έφτασαν στα χέρια μας τα στοιχεία. Οι κύριοι αυτοί είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει Η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών. Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα;


Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιάνος είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Ακούγοντας τί έλεγε στον δικηγόρο του μάθαμε ότι αυτός είχε υπογράψει το δάνειο, το οποίο είπε πως το πήρε η αδελφή του, που έμενε σε αυτό το σπίτι. Είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα) και φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το μαγαζί Ιντερνετ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.


Πέρυσι επίσης διαβάσαμε στο Ιντερνετ πως κάποιοι υπάλληλοι σε επαρχιακό υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά.

Όντας μάρτυρες στο πάρτι που στήθηκε με την ίδρυση εκατοντάδων καταστημάτων αλλοδαπών στο 6ο Δ.Δ., στην ασυδοσία των κυκλωμάτων λαθρομεταναστών και στην ευκολία με την οποία μίσθωναν διαμερίσματα και μέσω μεσιτικών, με την συνεργασία μηχανικών, δικηγόρων και λογιστών θεωρούμε ότι πίσω από όλα είναι συγκεκριμένο κύκλωμα.

Να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς. Να δουν ποιοί τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια.

Και να πάνε μέσα τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας.

Τα στοιχεία είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί να κάνει έρευνα σε βάθος για τη νομιμότητα των ενεργειών. Το ΣΔΟΕ και λοιποί αδιαφόρησαν προκλητικά όταν καταθέσαμε τα στοιχεία πριν δύο χρόνια.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Σχόλιο: ΓΑΠ και Προβοπουλος έπρεπε να είναι στην φυλακή. Σου το έχω γράψει νεοέλληνα.

Εγώ θα τους κατηγορούσα για εσχάτη προδοσία.

Ο ΓΑΠ θέλει να φτιάξει κόμμα. Άντε μαλακα ΓΑΠ φτιάξε κόμμα να σε δούμε.

Καμίνι εσύ που κάνεις και προσλήψεις δημοσιογράφων με δικά μας λεφτά, στον 984, έχεις να μας πεις κάτι για το σκάνδαλο;

Σάλα εσύ έχεις να μας πεις κάτι;

Με δικά μας λεφτά, έδιναν δάνεια.

Αν βγει ο Μιχαλολιακος της Χρυσής Αυγής και πει: εγώ αυτά τα αρχιδια θα τα βάλω ισόβια στην φυλακή, εγώ θα τον ψηφήσω Βοριδη και θα το πω. Διότι θα είναι μια σωστή επιλογή.

Μιλάμε για σκάνδαλα δις ευρώ, που τα πληρώνουμε με το αίμα μας.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Καμινη επειδή σε άκουσα να λες τις γνωστές μαλακιες, η δικαιοσύνη δεν είναι για όλους.

Όλοι αυτοί οι αλλοδαποί που ήρθαν στην Ελλάδα τους φέρανε. Πολύ χρήμα στην Ελλάδα, αν είσαι αλλοδαπός. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις.

Δυστυχώς η Αριστερά επειδή είναι μαλακες, δεν ξέρουν να χειριστούν τα θέματα.

Εσύ Κοτρωτσε έχεις να μας πει κάτι; Δε θέλω μαλακιες τύπου: Η δικαιοσύνη…. Ποια δικαιοσύνη; Όταν κυβερνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνει σοβαρός στο ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης, πάνω από 28% δύσκολα θα πάρει.

4444

Ο Μαρινακης έφερε τον Saviola και τάραξε τα νερά. Δυο χρόνια συμβόλαιο
Οι οικονομικές απολαβές του Σαβιόλα θα ανέρχονται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ με μπόνους ύψους 400.000 ευρώ.

Ο Μαρινακης έφερε τον Saviola στον Ολυμπιακό.
Η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Σωστή μεταγραφή.
Ο Saviola ξέρει ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.
Συνέχισε Μαρινακη. Τα χρήματα που έδωσες για τον Saviola, θα τα πάρεις πίσω με μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1841734

Του Justin Bachman

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ηχηρά προβλήματα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα αεροσκαφών Boeing 787, είναι εύκολο να διαφύγει της προσοχής μας ένα απλό γεγονός: νέα αεροσκάφη και μηχανές που θα παραχθούν εντός της επόμενης δεκαετίας υπόσχονται λειτουργικά αποτελέσματα που κάνουν τις αεροπορικές εταιρείες να τρίβουν τα μάτια τους.

Τα υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε η Boeing βοηθούν να δούμε πώς τα νέα, ενεργειακά οικονομικά αεροσκάφη γίνονται ξαφνικά ο Νο 1 καταλύτης για τις πωλήσεις. Το κόστος των καυσίμων κατέγραφε σταθερή άνοδο, της τάξης του 42%, τη διετία 2010-2012 με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να θέλουν να μειώσουν τα κόστη τους.

Τα νέα αεροσκάφη είναι οικονομικά πιο αποδοτικά από τα παλιά αεροσκάφη  –ορισμένα μάλιστα, πολύ πιο αποδοτικά, όπως το 787- και η εταιρεία επιτάχυνε την παραγωγή της για τα 737, 777 και 787 θέλοντας να δώσει ώθηση στις παραγγελίες των δημοφιλών μοντέλων, τα οποία, με τη σειρά τους θα βελτιώσουν τις ταμειακές της ροές. (Το μεγαλύτερο μέρος της πληρωμής για ένα νέο αεροπλάνο καταβάλλεται κατά την παράδοση.)

Από τις αρχές του έτους έως τις 30 Ιουνίου, η Boeing είχε παραδώσει 19 περισσότερα αεροσκάφη από ό, τι την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Συνολικά, οι πωλήσεις της ήταν αξίας 21,8 δισ. δολαρίων, 5% υψηλότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα κέρδη έφτασαν τα 1,67 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας με άνεση τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg για κέρδη 1,58 δολαρίων. Η εταιρεία αναβάθμισε επίσης τις οικονομικές της προοπτικές για το έτος, χάρη στην αύξηση των νέων παραγγελιών για αεροσκάφη.

Η ιστορία είναι παρόμοια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου η ανταγωνίστρια Airbus (EADSY) πραγματοποιεί πτητικές δοκιμές για το νέο A350, με στόχο να κάνει την πρώτη παράδοση το επόμενο έτος. Η εταιρεία έχει επίσης δεχτεί 1.800 παραγγελίες για το νέο, μεσαίου μεγέθους A320, το οποίο θα αρχίσει να εκτελεί πτήσεις στα τέλη του 2015.

Η Boeing υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος που ρίχνει στη μάχη του ανταγωνισμού, το νέο 737 MAX, θα είναι 13% πιο αποδοτικό ενεργειακά από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος μονού διαδρόμου που πετά αυτή τη στιγμή. Υστερεί στις παραγγελίες σε σχέση με την Airbus έχοντας δεχτεί 1.500 και αναμένεται να παραδώσει το πρώτο αεροσκάφος στα μέσα του 2017.

Η Boeing έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο περίπου 4.800 αεροσκαφών, που αντιστοιχεί περίπου σε οκτώ έτη παραγωγής.

Η Airbus βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, με ανεκτέλεστο άνω των 5.100 αεροσκαφών. Και οι δύο περιπτώσεις είναι μια απόδειξη για το πόσο σοβαρά λαμβάνουν πλέον οι αεροπορικές το θέμα της μείωσης του κόστους καυσίμων.

Σχόλιο: Boeing και Airbus οι δυο εταιρείες που κυριαρχούν στον τομέα της κατασκευής αεροπλάνων. Είναι ενδιαφέρον αν θα σπάσει αυτός ο άξονας και με έναν τρίτο παίκτη.

Τα αεροπλάνα δεν είναι όπως τα αυτοκίνητα. Θέλουν χρόνο για να βγει ένα καινούριο μοντέλο στην αγορά.

Όσοι έχουν μετοχές της Boeing, είναι σίγουρα κερδισμένοι. Μιλώ για πάνω από 10 χρόνια.

4444

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1841744

Με ειδική εγκύκλιο προς τις εφορίες αλλά και σε όσους υποχρεούνται να ενημερώνουν την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, το υπουργείο Οικονομικών ζητά ή μάλλον απαιτεί την έγκαιρη ενημέρωση για τις ύποπτες περιπτώσεις από 12 κατηγορίες επιχειρηματιών, αφήνοντας να αιωρείται και η απειλή των προβλεπόμενων κυρώσεων για όσους κάνουν τα στραβά μάτια.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών μια σειρά από επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει εξετάζουν μια σειρά από κριτήρια ύποπτης συναλλαγής για ξέπλυμα χρήματος. Στο… στόχαστρό τους θα μπαίνουν τόσο οι πελάτες τους, όσο και οι υπάληλλοί τους.

Τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να εξετάζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και μπορεί να αφορούν στην ταυτότητα του πελάτη είναι οι ακόλουθες:

– Απροθυμία πελάτη να προσκομίσει κατά τη σύναψη της συναλλαγής τα προβλεπόμενα έγγραφα επαλήθευσης της ταυτότητάς του ή όταν αυτός προσκομίζει έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας ή δίνει ανεπαρκείς ή ανακριβείς πληροφορίες.

– Εκπρόσωπος νομικού προσώπου που επιχειρεί να πραγματοποιήσει συναλλαγή για λογαριασμό του νομικού προσώπου, αρνείται να δώσει τα προβλεπόμενα έγγραφα πιστοποίησης και επαλήθευσης της ταυτότητας του νομικού προσώπου

– Επιμονή του πελάτη για διενέργεια και πληρωμή σε μετρητά συναλλαγών μεγάλης αξίας (ιδίως άνω των 15.000 ευρώ).

– Υπάρχουν πληροφορίες από εξωτερική πηγή (τοπική κοινωνία, μέσα ενημέρωσης, κ.λπ.) ότι πελάτης εμπλέκεται σε δραστηριότητες που πιθανώς συνδέονται με φοροδιαφυγή ή ότι διάγει πολυτελή βίο.

– Διενεργούνται συχνές ή σημαντικού ύψους συναλλαγές επί αγαθών μεγάλης αξίας οι οποίες δεν είναι συμβατές με το συνήθη τρόπο συναλλακτικής δραστηριότητας.

– Χρησιμοποιείται προσωπικός λογαριασμός του ιδιοκτήτη ή του υπαλλήλου εταιρείας, αντί του εταιρικού λογαριασμού, για τη διενέργεια συναλλαγών της εταιρείας, με σκοπό την απόκρυψη πωλήσεων ή άλλων εταιρικών γεγονότων.

– Πραγματοποιούνται αγορές αγαθών μεγάλης αξίας, όπως σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων ή έργων τέχνης, από πρόσωπα εγκατεστημένα σε περιοχή εξωχώριων δραστηριοτήτων ή χώρα χαμηλής φορολογίας, των οποίων ο πραγματικός δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο με δηλούμενο εισόδημα (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος) που δεν δικαιολογεί τις αγορές αυτές.

– Δικηγόρος φέρεται να χρησιμοποιεί προσωπικούς του λογαριασμούς για συναλλαγές φυσικών ή νομικών προσώπων που εκπροσωπεί.

– Ασυνήθης νευρικότητα στη συμπεριφορά προσώπων κατά τη διεξαγωγή συναλλαγής.

– Μη επίδειξη εύλογου ενδιαφέροντος από τον πελάτη για τους κινδύνους ή τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

– Άρνηση του πελάτη να έχει προσωπικές επαφές με την επιχείρηση.

– Επαναλαμβανόμενες όμοιες συναλλαγές για ποσά λίγο κάτω από το ελάχιστο όριο, για το οποίο απαιτείται εφαρμογή μέτρων δέουσας επιμέλειας (15.000 ευρώ).

– Συχνή αλλαγή διεύθυνσης του πελάτη που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

– Περιπτώσεις πελατών, των οποίων αλλάζει συνεχώς η εμφάνισή και η συμπεριφορά, υποδηλώνοντας αλλαγή του βιοτικού τους επιπέδου.

– Το τηλέφωνο του σπιτιού ή της επιχείρησης του πελάτη είναι απενεργοποιημένο.

– Η ύπαρξη υπόνοιας ή η διαπίστωση ίδρυσης εικονικών επιχειρήσεων από τον πελάτη.

– Αγοραπωλησία ακινήτου εμφανίζεται να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς να έχει τηρηθεί ο απαιτούμενος από το νόμο τύπος, π.χ. με ιδιωτικό συμφωνητικό.

– Από τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης προκύπτει ότι το ακίνητο έχει περιέλθει στην κυριότητα του πωλητή πολύ πρόσφατα (διαδοχικές αγοραπωλησίες ακινήτων).

Οι ενδείξεις συμπεριφοράς υπαλλήλων υπόχρεων προσώπων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες είναι οι εξής:

– Ο υπάλληλος κάνει σπάταλο τρόπο ζωής που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το μισθό του.

– Ο υπάλληλος παραλείπει να συμμορφωθεί με αναγνωρισμένες πολιτικές, διαδικασίες και μεθόδους.

– Ο υπάλληλος είναι απρόθυμος να πάρει άδεια.

– Αλλαγές στην απόδοση ή στον τρόπο συμπεριφοράς του υπαλλήλου.

– Υπάλληλος διατηρεί κοινωνικές σχέσεις πέραν του συνήθους με πελάτες της εταιρείας.

– Ποιοι υποχρεούνται να εξετάζουν τα παραπάνω κριτήρια

-Οι 12 κατηγορίες επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών που θα πρέπει να εξετάζουν τα παραπάνω κριτήρια και να ενημερώνυον τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για κάθε συμπεριφορά ή συναλλαγή ή δραστηριότητα που θεωρούν ως ύποπτη για παράνομη νομιμοποίηση εσόδων είναι οι εξής:

– Εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών,

– Εταιρείες παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου,

– Φορολογικούς ή φοροτεχνικούς συμβούλους,

– Εταιρείες παροχής φορολογικών ή φοροτεχνικών συμβουλών,

– Λογιστές που δεν συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας,

– Ιδιώτες ελεγκτές,

– Κτηματομεσίτες,

– Κτηματομεσιτικές εταιρείες,

– Οίκους δημοπρασίας,

– Εμπόρους αγαθών μεγάλης αξίας,

– Εκπλειστηριαστές

– Ενεχυροδανειστές
Σχόλιο: Το ελληνικό κράτος γράφει μαλακιες.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, ξέρουν συνήθως αν οι υπάλληλοι τους έχουν χρήματα ή όχι. Επίσης ξέρουν αρκετά για τους πελάτες τους.

Οι λογιστές ειδικά, ξέρουν πολλά. Οι λογιστές μόλις διαβασαν αυτές της μαλακιες, τους έπιασαν τα γέλια.

Μιλάμε στην Ελλάδα, η βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, για να μην πατάξουν την φοροδιαφυγή και την διαφθορά σκέπτονται κάθε μαλακια. Να γίνει ντόρος, αλλά από ουσία 0.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι ακόμα ελεύθερος. Ο Βενιζέλος είναι ελεύθερος. Ούτε ένα ευρώ από την Λίστα Lagarde.

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να πατάξουν την φοροδιαφυγή και την διαφθορά.

Περιμένω να δω τι θα πει ο Στουρναρας στην μήνυση που του έκανε ο βουλευτής Νικολόπουλος. Διότι όλο αυτό το διάστημα, εισέπραξε μόνο 150.000 ευρώ από τα δις που βγήκαν στο Εξωτερικό. Ο μπάσταρδος ο Στουρναρας, δεν εισπράττει χρήμα από αυτούς που πρέπει, αλλά βγάζει εγκυκλίους να γίνεται ντόρος.

4444

Στις 24 Ιουλίου σκέπτομαι την Τραγωδία της Κύπρου το 1974. Πραγματική Τραγωδία.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1841727

Του Βασίλη Γεώργα

Με βήματα πίσω στη σκληρή γραμμή για πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρότερων καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, η Κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χθες από τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αγορά, αποδεχόμενη να θέσει περιορισμούς που αποτρέπουν τελικά την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου.

Την ίδια στιγμή η προσθήκη της τελευταίας στιγμής που επιτρέπει να ανοίγουν τις Κυριακές και τα καταστήματα που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης, άνοιξε το δρόμο σε όσες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της αγοράς αναπτύσσονται μέσω franchise όπως οι αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας, οι φίρμες – ένδυσης υπόδησης και ενδεχομένως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, να αξιοποιήσουν προς όφελός τους την απελευθέρωση της αγοράς.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο τα καταστήματα με επιφάνεια μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να ανοίγουν και πέραν των 7 θεσμοθετημένων Κυριακών που ισχύουν πλέον για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Η απόφαση ωστόσο για το πόσες επιπλέον Κυριακές και σε ποιες περιοχές κάθε Περιφέρειας θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, θα λαμβάνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη με αιτιολογημένη γνώμη, ενώ θα πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, «να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες», κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον προϋποθέτει συμφωνία των τοπικών εμπορικών συλλόγων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ή στην Κηφισιά λ.χ. να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές, αλλά να μην ισχύει το μέτρο για τον Κολωνό κ.ά.

Η αρχική προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν η απελευθέρωση να ισχύει «οριζόντια» για όλους, ειδικά αν οι Αντιπεριφερειάρχες άφηναν να περάσει άπρακτο το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών για να αποφασίσουν. Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες προβλέπει ότι θα μπορούν να αναθεωρούν τις αποφάσεις τους κάθε χρόνο μετά τον Ιανουάριο του 2015, αν δεν εκδώσουν αποφάσεις σε τρεις μήνες θα αντιμετωπίζουν πειθαρχικές κυρώσεις. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα από χθες, καθώς οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιφέρειες της χώρας οι σχετικές ανακοινώσεις να επισπευσθούν.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα franchising πρακτικά, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα πλέον στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι οποίες διαθέτουν συστήματα δικαιόχρησης, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ανοίγοντας καταστήματα κάτω των 250 τ.μ., ενώ άμεσα ευνοημένα θα είναι τα καταστήματα franchising εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, ηλεκτρονικών κ.ά. στα οποία η μέθοδος της δικαιόχρησης με μικρά καταστήματα είναι πολύ διαδεδομένη.

Συνολικά, μέσω franchise αναπτύσσονται στην Ελλάδα περισσότερες από 600 εταιρείες με περίπου 10.000 σημεία πώλησης και 100.000 εργαζομένους, οι περισσότερες ωστόσο ανήκουν στον κλάδο τροφίμων-εστίασης, που δεν είχε περιορισμούς ως προς την κυριακάτικη λειτουργία.

Σχόλιο: Το ερώτημα είναι ένα και είναι βασικό. Πρέπει ένα κατάστημα να λειτουργεί αν το θέλει, όλο το 24ωρο;

Για να λειτουργήσεις ένα κατάστημα όλο το 24ωρο και να σέβεσαι το 8ωρο, πρέπει να έχεις 3 υπαλλήλους συν 1 για να τους καλύπτει τα 2 ρεπό. Σύνολο 4 υπαλλήλους για μια οργανική θέση 24ωρου.

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, δεν είναι σε θέση να αντέξει τον ανταγωνισμό.

Στα μέρη που οι μεγάλες εταιρείες θα έχουν δραστηριότητα, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα σβήσουν, σε μεγάλο ποσοστό.

Το νομοσχέδιο φέρνει καινούρια δεδομένα στην Αγορά, υπέρ φυσικά των μεγάλων.

Ο Χατζιδάκις φορά καλύτερη προβιά από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο Χατζιδάκις όλο αυτό τον καιρό φορά μια προβιά και κρύβεται, ενώ προωθεί τα συμφέροντα των Καρτέλ.

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές Χατζιδάκι; Ξέρω γελάς τώρα. Σιγά μην αφήσεις να πέσουν οι τιμές.

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, να ρωτήσουν τον Χατζιδάκι που αγόρασε την καλή αυτή προβιά και να πάνε να την προμηθευτούν.

Από την μεριά του καταναλωτή, καταστήματα που λειτουργούν όλο το 24ωρο, ιδίως σε κεντρικά μέρη, είναι κάτι καλό.

Η τάση είναι πλήρης απελευθέρωση.

Γιατί όμως αυτό δεν γίνεται και με το στοίχημα; Γιατί στο στοίχημα και αλλού υπάρχουν Καρτέλ;

Ο Χατζιδάκις ευνοεί τα καρτέλ μέχρι αηδίας. Εκεί που τον βολεύει, απελευθερώνει και εκεί που δεν τον βολεύει, κρατά κλειστή την αγορά.

Οι νοικοκυραίοι που είχαν μια ατομική επιχείρηση, τους γαμησε η ΝΔ.

Με πιάνουν τα γέλια. Τους έριξε γερό γαμηση τους Νοικοκυραίους η ΝΔ.

 4444

SPAIN TRAIN ACCIDENT DEATH PEOPLE  01 09 250713

Λυπάται τόσο πολύ ο Rachoi ώστε δεν έκατσε να γράψει μια αληθινή δήλωση, αλλά ο συνεργάτης του, έκανε μια αντιγραφή από μια παλαιότερη.

Rachoi παραιτήσου και πήγαινε να λογοδοτήσεις στην δικαιοσύνη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63863736

Συνεργάτες του Ραχόι μπέρδεψαν την τραγωδία στη Γαλικία με… τον σεισμό στην Κίνα

Σε μια άκρως εντυπωσιακή… γκάφα υπέπεσε το επιτελείο του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, όταν στην, υπογεγραμμένη από τον πρωθυπουργό, επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, κάποιος έκανε λάθος στο copypaste, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με τον φονικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γκανζού της Κίνας την περασμένη Δευτέρα.

Στο μήνυμα που εστάλη από το επικοινωνιακό επιτελείο του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, προς τα μέσα ενημέρωσης, μετά από μερικές παραγράφους όπου ο Ραχόι δηλώνει «συγκλονισμένος από την είδηση του εκτροχιασμού του τρένου στα προάστια του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα» και στέλνει «τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους», η επιστολή αναφέρεται απότομα στον σεισμό στην ασιατική ήπειρο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου εκατό ανθρώπων.

«Θέλω να σας μεταφέρω τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών και για τις πολλές υλικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στο Γκανζού. Επιθυμώ, ιδιαίτερα, να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των νεκρών», καταλήγει το μήνυμα του Ραχόι.

Ασφαλώς, ένα τέτοιο ατόπημα δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητο από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα η εφημερίδα El Pais του αφιέρωσε χώρο στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης με τίτλο «η κυβέρνηση μπέρδεψε το δυστύχημα στο Σαντιάγκο με τον σεισμό στον Γκανζού», ενώ συνοδεύει το άρθρο με φωτογραφία του λάθους.

4444

24/07/2013

4444

Έχουμε τόσο μεγάλη χούντα, ώστε ένας δημοσιογράφος, όπως ο Κοτρώτσος γίνεται σημείο αναφοράς.

Ακούω τον Κοτρωτσο, ο άνθρωπος στηρίζει Γερμανικό Ευρώ. Είναι μετριοπαθής. Κατά καιρούς  λέει τις απόψεις του.

Τόση Χούντα έχουμε.

Εγώ ακούω RealFm, διότι οι άλλοι οι σταθμοί δεν ακούγονται. Φυσικά δεν ακούω όλες τις εκπομπές. Δεν ακούω Μακρή ή μερικές άλλες εκπομπές.

Κοτρωτσε το μοντέλο έχει εξελιχτεί, άιντε, σήμερα δεν χρειάζεται να βγάλεις τα τανκς. Άιντε, το λες και το ξαναλές.

Σήμερα σε βάζουν σε μια φυλακή γιατί δεν πληρώνεις τα χαράτσια που αυτοί φτιάχνουν και ο βασανισμός είναι, ότι θα είσαι σε ένα κελί με άλλους 10. Σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους 10, είναι το βασανιστήριο. Πολύ σοφιστικέ.

Όταν μάλιστα το κελί είναι και παλιό, γίνεται ακόμα χειρότερο.

Εκεί που χρειάζεται να ασκήσει βία, η εγκάθετη κυβέρνηση, χρησιμοποίει τα ΜΑΤ και τους γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους.

Όλα είναι απλά Κοτρωτσε, δεν χρειάζονται τα τανκς και οι άλλες μαλακιες. Γι’αυτό μην ξαναπείς τις ίδιες μαλακιες.

Το μοντέλο εξελίχτηκε. Και ο Γιώργος Παπαδόπουλος που τον έριξε ο Ιωαννίδης, πήγε να το κάνει σε αυτή την μορφή: «Δημοκρατία», αλλά δεν πρόλαβε.

Αν μελετήσεις την Ιστορία του Κουμμουνισμού, θα δεις ότι δύσκολα παίρνει την πλειοψηφία.

Ακόμα και ο Χίτλερ, ποτέ δεν ψηφίστηκε με πάνω από 45%. Την εξουσία την πήρε δικτατορικά. Όχι με εκλογές. Απέκτησε μια εκλογική βάση και μετά έκανε το πραξικόπημα.

Άμα είσαι σοφιστικέ τύπος, τον Κομουνίσμο τον κάνεις νόμιμο και έτσι τον εκθέτεις και τον ελέγχεις.

Οι εξορίες και τα Μακρονυσια, είναι για τους πρωτογόνους.

4444

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, φτιάχτηκε από το καθεστώς των Συνταγματαρχών της επταετίας.

Το καινούριο καθεστώς που ήρθε μετά το 1974, τον διατήρησε.

Σήμερα ο νόμος αυτός υπάρχει, λίγο διαφορετικός από τον προηγούμενο, αλλά υπάρχει.

Υπάρχει φυσικά και το άρθρο 86.

Για ποια δημοκρατία;

Το καθεστώς μετά το 1974 ήταν ποιο σοφιστικέ και γι’αυτό κρατά μέχρι σήμερα.

Ο δημοσιογράφος Γκολιας για παράδειγμα, δολοφονήθηκε. Ο λόγος είναι απλός. Ένας απλός δημοσιογράφος,  χωρίς να είναι μέσα στην διαπλοκή παλιάς κοπής, απέκτησε μεγάλη δύναμη. Έτσι το σοφιστικέ καθεστώς που διαδέχτηκε το προηγούμενο, του έκλεισε το στόμα. Σε διαβάζουν κάθε μέρα 1.500.000 άνθρωποι; Κι εμείς τι κάνουμε;

Αυτή την στιγμή πρώτος σταθμός είναι ο RealFm, δεν είναι τυχαίο. Ο Κοτρώτσος κάθε μέρα βγάζει ακροατές στον αέρα. Ακούμε. Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν βγαίνουν στην εκπομπή του, γιατί φοβούνται, μη τους κάνει σκληρές ερωτήσεις.

Το καθεστώς επίσης, έχει απαγορέψει τις κρυφές κάμερες, για δημοσιογραφική έρευνα.

Σε μια δημοκρατία, όπως είναι για παράδειγμα η Βρετανία, επιτρέπονται.

Όταν έχεις Δημοκρατία, το καταλαβαίνεις.

Για παράδειγμα η ισονομία στην Δικαιοσύνη.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος θα έπρεπε να πηγαίνει στο ειδικό Δικαστήριο.

Δεν έχουμε Δημοκρατία, έχουμε Κλεπτοκρατία.

4444

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που μου αρέσει. Είναι το καλύτερο πολίτευμα. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αδιέξοδα έχουν, αυτοί που κυβερνούν, διότι οι περισσότεροι είναι κλεφτές και τους αρέσουν και τα προνόμια της εξουσίας.

4444

Η κόρη του Δραγασάκη. Δεν ήξερα ότι έχει κόρη ο Δραγασακης. Ευτυχώς έβαλε ο Μπογδανος Ελληνική βουλή και το έμαθα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1840997

Ένα ακόμη τραπεζικό σκάνδαλο ή μια περίπτωση κακοδιαχείρισης που τελικά εκθέτει –ενδεχομένως και ερήμην του– τον Βίκτωρα Ρέστη; Αυτό ήταν το ερώτημα που κυριαρχούσε χθες το πρωί στα δικαστήρια όταν έγινε γνωστό πώς η ανακρίτρια Ρέα Κατσίβελη με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πασίγνωστο εφοπλιστή και επιχειρηματία.

Ο κ. Ρέστης, κατά αστυνομικές πηγές, αιφνιδιάστηκε από την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η δικαιοσύνη. Ο μηχανισμός όμως φαίνεται πώς είχε αφυπνιστεί καιρό τώρα (έχοντας και προηγούμενα παραδείγματα κακοδιαχείρισης τραπεζών) για να διερευνήσει τα πεπραγμένα στην τράπεζα First Business Bank (FBB) συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το “καλό” κομμάτι των καταθέσεων και των δανείων απορροφήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου από την Εθνική Τράπεζα.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν διάφορα ποσά από την τράπεζα και αναζητείται σύνδεση του επιχειρηματία (ή συγγενικών του προσώπων) με τους λογαριασμούς στους οποίους κατέληξαν τα ποσά.

Στην «έρευνα» ενεπλάκη και το ΤΧΣ μετά τον διαχωρισμό της FBB σε καλή και κακή, ενώ ταυτοχρόνως, στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, γίνεται ειδική αναφορά σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, σε 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν (πιθανόν) να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Για την υπόθεση συντάχθηκαν και δυο πορίσματα της ΤτΕ με “σημαντικά ευρήματα”, όπως έλεγε δικαστική πηγή, η οποία θύμιζε τις “ομοιότητες” της εν λόγω υπόθεσης με αυτή του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι “δανειοδότησε” από την Proton Bank (της οποίας ήταν μέτοχος) με 701 εκατομμύρια ευρώ εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ωστόσο η περίπτωση Ρέστη είναι για την ώρα διαφορετική καθώς δεν υπάρχουν ακόμη δημοσιευμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας προχώρησε στην συγκεκριμένη πρακτική με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην περίπτωση Λαυρεντιάδη, εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση επέστρεψε 51 εκατομμύρια ενώ ο ίδιος εισαγγελέας του δέσμευσε και 160 εκατομμύρια σε λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Που πήγαν τα 5,8 εκατ. ευρώ

Ένα δημοσίευμα στις αρχές του 2013 ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ενόψει του διαχωρισμού της FBB σε καλή (πήγε στην Εθνική) και κακή (τέθηκε σε εκκαθάριση) αποκαλύφθηκαν επισφαλείς δανειοδοτήσεις που δημιούργησαν μία “τρύπα” στον ισολογισμό της τράπεζας εκατοντάδων εκατομμυρίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μιλάει για περίπου 524 εκατομμύρια.

Ο Βίκτωρ Ρέστης όμως συνελήφθη κατ΄ αρχήν ως υπόλογος για δυο κακουργήματα που σχετίζονται μόνο με ένα δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε στις 13 Ιουνίου 2012 (όταν ήταν μεγαλομέτοχος ο ίδιος) από την τράπεζα FBB στην off shore εταιρεία ΑΑΜ HOLDINGS S.A. και το οποίο έχει πλέον τεθεί σε οριστική καθυστέρηση, χωρίς να υπάρχει -όπως εκτιμάται- η παραμικρή δυνατότητα αποκατάστασης έστω μέρους της ζημιάς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε απροσδιόριστο μέτοχο και το δάνειο δόθηκε ως “κεφάλαιο κίνησης”.

Αναφέρεται δε πώς η μόνη εγγύηση ήταν μια υποσχετική επιστολή πως σε εύλογο χρόνο θα προσημειωθεί ένα ακίνητο, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Τις επόμενες ημέρες οι αρχές θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βρουν τα ίχνη των φυσικών προσώπων που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Τότε είναι προφανές ότι η υπόθεση θα είναι πιο ξεκάθαρη.

Προς το παρόν οι διωκτικές αρχές θεωρούν (έχοντας προφανώς ενδείξεις ή μαρτυρίες που πρέπει να ελεγχθούν) ότι η κατάληξη των χρημάτων αυτών ήταν εταιρείες και λογαριασμοί του επιχειρηματία και μελών της οικογένειάς του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον ίδιο μήνα που δόθηκε το δάνειο η ΤτΕ είχε στείλει στην τράπεζα την πρώτη προειδοποίηση με επίσημη επιστολή. Ακολούθησε δεύτερη επιστολή τον Ιούλιο αλλά δεν υπήρξε καμία διορθωτική κίνηση από την πλευρά της διοίκησης της FBB.

Έτσι τον Αύγουστο οι εποπτικές αρχές -της ΤτΕ- έστειλαν νέα επιστολή με την οποία υποχρέωναν την διοίκηση της FBB να διακόψει κάθε δανειοδοτική τραπεζική δραστηριότητα -στην ουσία διέκοψαν την τραπεζική δραστηριότητά της- και ταυτόχρονα απαιτούσαν την αύξηση των κεφαλαίων μέσω ΑΜΚ.

Μπορεί να πει κανείς ότι από την στιγμή εκείνη δρομολογήθηκε το τέλος της FBB καθώς… διακριτικά αλλά σταθερά σταμάτησε κάθε σχετική δραστηριότητα.

Η αναμενόμενη αποτυχία να ανακεφαλαιοποιηθεί η τράπεζα από τους μεγαλομετόχους της και τον κ. Ρέστη δρομολόγησε την ακολουθία των γεγονότων που κατέληξαν στις εισαγγελικές διώξεις μετά την παρέμβαση των δικαστικών αρχών και αφού τον Μάιο η τράπεζα διαχωρίστηκε στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος σε «καλή» και «κακή» τράπεζα με την πρώτη να εξαγοράζεται από την Εθνική Τράπεζα και την δεύτερη να μπαίνει υπό εξέταση από τις εισαγγελικές αρχές.

Προκαλεί ωστόσο έκπληξη πως ένας επιχειρηματίας με την -δεδομένη- οικονομική επιφάνεια του κ. Ρέστη βρίσκεται κρατούμενος για μια υπόθεση ενός δανείου ύψους λίγο πάνω από 5 εκατ. ευρώ που θεωρητικά θα μπορούσε να «καλύψει» με μεγάλη άνεση, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της περιουσίας του.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι ο κ. Ρέστης είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους συνεργάτες του σε βαθμό μάλιστα να μην ελέγχει ακόμη και θέματα που θεωρητικά είναι «καυτά».

Πρόκειται περί ενός εύπιστου επιχειρηματία, ο οποίος κατά καιρούς έχει εμπιστευθεί ανθρώπους αμφιβόλου ηθικής και σήμερα δείχνει να έχει εμπλακεί σε έναν κυκεώνα νομικών θεμάτων.

«Δείχνει» στενό του συνεργάτη

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί δια υπομνήματος την Παρασκευή, εξαπέλυσε άλλωστε επίθεση σε έναν στενό του συνεργάτη, ο οποίος καταζητείται, λέγοντας ουσιαστικά δια του συνηγόρου του ότι “τα χρήματα πήγαν στην τσέπη του”.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα τον εμφανίζει ως υπόλογο και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ακόμα και σε βάρος του δημοσίου. Η βάση του υπερασπιστικού συλλογισμού είναι πως επρόκειτο για ένα κακό δάνειο, για τη σύναψη του οποίου η τράπεζα (με μεγαλομέτοχο τον ίδιο) κινήθηκε εναντίον του υπαλλήλου που το ενέκρινε τον Σεπτέμβρη του 2012. Παράλληλα καταγγέλλει τον καταζητούμενο συνεργάτη του πώς κίνησε τις διαδικασίες, προφανώς εν αγνοία του, και σύναψε το δάνειο για να το βάλει στην τσέπη του.

Σχόλιο: Καυτή υπόθεση. Ποιοι είναι οι μέτοχοι της ΑΑΜ HOLDINGS S.A.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1841080

Η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δυσκολότερη από την παλαιάς κοπής γραφειοκρατία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΡΑΣΗ με αφορμή τα προβλήματα στη λειτουργία του taxisnet.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η απίστευτη ταλαιπωρία εκατομμυρίων φορολογουμένων και η παγίδευσή τους στη θηριώδη ηλεκτρονική γραφειοκρατία του αποτυχημένου taxisnet αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέτυχε μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά: Κατάφερε να κάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δυσκολότερη από την παλαιάς κοπής γραφειοκρατία.

Το σύστημα που έπρεπε να έχει ανοίξει για την υποβολή δηλώσεων από τον Φεβρουάριο, άνοιξε τέλος Ιουνίου, γιατί δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι, ενώ το αλαλούμ με τους τόκους συνεχίστηκε μέσα στον Ιούλιο, στα όρια της εκπνοής της προθεσμίας. Οι φορολογούμενοι δεν φέρουν συνεπώς αντικειμενική ευθύνη για την ταλαιπωρία τους και την απώλεια εκατομμυρίων χαμένων ωρών παραγωγικότητας.

Παράλληλα, ενώ η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει, υποτίθεται, στόχο να διευκολύνει την ζωή των πολιτών, τελικά η ηλεκτρονική γραφειοκρατία οδήγησε στην αδυναμία συμπλήρωσης και στην αναγκαστική χρησιμοποίηση για την κατάθεση των δηλώσεων ειδικών φοροτεχνικών και λογιστών.

Δεν φτάνουν οι αβάσταχτοι φόροι, πρέπει οι φορολογούμενοι να βασανίζονται κιόλας;”
Σχόλιο: Τι αμαρτίες έχεις κάνει ρε νεοέλληνα και ο Θεός σου έχει στείλει βρωμερούς και ανίκανους να σε κυβερνούν;

Η μεγάλη πλάκα είναι, ότι πολλοί νεοέλληνες πιστεύουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι τα καλύτερα κόμματα!

Τι αμαρτίες έχεις κάνει ρε νεοέλληνα;

4444

BLOOMBERG APPLE what_s next  01 2407134444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1840912

Του Roben Farzad

Έχουμε φτάσει ήδη στην πέμπτη επέτειο της κατάρρευσης της Wall Street. Στον απόηχο της κρίσης μας είπαν ότι το μέρος που καταλάμβανε από την οικονομία ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παραείχε γίνει μεγάλο.

Όλο αυτό μας φέρνει στο μυαλό τη συμβουλή που δίνει ο χαρακτήρας του Martin Sheen στην ταινία Wall Street: «Σταμάτα να πηγαίνεις για το εύκολο χρήμα και άρχισε να παράγεις κάτι με τη ζωή σου. Δημιούργησε, αντί να ζεις αγοράζοντας και πουλώντας τους άλλους».

Ευχαριστούμε για το μάθημα, αλλά όλη αυτή η ιστορία του να «αγοράζεις και να πουλάς άλλους» παραμένει πολύ επικερδής.

Οι τράπεζες σπάνια είχαν τέτοια τύχη. Σύμφωνα με τον Howard Silverblatt της S&P Dow Jones Indices, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στα κέρδη του Standard & Poors 500 το πρώτο τρίμηνο και αναμένεται επανάληψη το δεύτερο τρίμηνο.

Τα κέρδη για τα χρηματοοικονομικά, τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στον S&P 500 μετά την τεχνολογία, αυξήθηκαν 26% το τελευταίο τρίμηνο, περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι κατασκευές επιστρέφουν. Το χρηματιστήριο έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό. Οι επενδυτές επιτέλους στέλνουν μετρητά.

Οι 25 χρηματοπιστωτικές εταιρείες του S&P 500 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου εμφάνισαν κέρδη που φτάνουν τα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 29,1 δισ. δολ., όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg.

Το «άνοιγμα» 8,7% είναι μεγαλύτερη απόκλιση που παρατηρείται σε οποιονδήποτε κλάδο.

Τα χρηματοοικονομικά βρίσκονται σε τροχιά για να προσπεράσουν την τεχνολογία ως ο πιο κερδοφόρος κλάδος των ΗΠΑ.

Οι Dakin Campbell και Michael Moore αναφέρουν ότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου για τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ ανέβηκαν για πρώτη φορά σε μία τετραετία. «Οι μεγάλες τράπεζες κάνουν το απόλυτο comeback», τους δήλωσε ο Greg Donaldson, πρόεδρος της Donaldson Capital Management. «Η αιμορραγία έχει σταματήσει και τώρα έχουν το χρόνο να αφοσιωθούν στο να βρουν τρόπους να βγάλουν περισσότερα χρήματα».

Οι Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS), Citigroup (C), JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), και Wells Fargo (WFC) ανακοίνωσαν κέρδη πρώτου εξαμήνου συνολικά 43,3 δισ. δολάρια, τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί από το 2007. Σύμφωνα με την Alison Williams του Bloomberg Industries, η υψηλότερη ρευστότητα, οι αυξανόμενοι ισολογισμοί του prime brokerage και η βελτιωμένη απόδοση των παραγώγων έδωσαν ώθηση σε μία αύξηση κατά μέσο όρο 32% στα έσοδα από πωλήσεις και χρηματιστηριακές συναλλαγές των επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ από το ένα έτος στο άλλο, με τη Citigroup να έχει αύξηση 65%, τη Bank of America 53% και τη Morgan Stanley 44%.

Ο Δείκτης Χρηματοοικονομικών S&P 500 καταγράφει άνοδο 26% φέτος, σε σύγκριση με το 18% του S&P 500. Οι τράπεζες δεν προλαβαίνουν να πουλούν τα ομόλογά τους: Σχεδόν το 60% των πωλήσεων χρεογράφων υψηλής κλίμακας στις ΗΠΑ αυτό το μήνα προήλθε από τις τράπεζες, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε δύο χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι τράπεζες με κάποιο τρόπο βγάζουν πακτωλούς χρημάτων, παρά τους νέους ανασταλτικούς κανονισμούς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις», γράφει ο Mark Gongloff της HuffPo.

«Είναι σχεδόν σαν να μην λένε την αλήθεια όταν συνεχώς προειδοποιούν ότι αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα συνθλίψουν τα κέρδη τους και την οικονομία».

Την περασμένη εβδομάδα, γερουσιαστές ρώτησαν τον πρόεδρο της Federal Reserve Ben Bernanke σχετικά με το εάν οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αρκετά σκληρές απέναντι στις μεγάλες τράπεζες, με τον Δημοκράτη του Ohio Sherrod Brown να ρωτά εάν οι αυξήσεις των κερδών δείχνουν ότι οι αυστηρότεροι κανόνες δεν πλήττουν τελικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο είχαν προειδοποιήσει οι διοικήσεις τους. «Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι μεγάλες τράπεζες τα πάνε αρκετά καλά», είπε ο Brown, ο οποίος είχε συνυπογράψει το νομοσχέδιο για την διεύρυνση των κεφαλαιακών απαιτήσεων στις μεγαλύτερες τράπεζες. «Παρόλα αυτά εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι κανονισμοί – οι νέοι κανονισμοί, οι επικείμενοι κανονισμοί – τις πεθαίνουν».

Για την Wall Street, είναι ντροπή αυτή την εποχή να είσαι τόσο πλούσιος.

Ο Farzad είναι συνεργάτης του Bloomberg Businessweek. Ακολουθήστε τον στο Twitter @ robenfarzad

Σχόλιο: Έχει γίνει ο διαχωρισμός, ανάμεσα σε εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες;

Όχι. Άρα για ποιους κανονισμούς μιλάμε; Αυτούς που θα! Έρθουν;

Οι Τραπεζίτες ως συνήθως λένε ψέματα.

Οι οικονομία είναι εύκολη υπόθεση.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να δεις ποιοι κανονισμοί εφαρμόστηκαν.

4444

Είναι ξεφτίλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο λεωφορείο. Αν είναι έτσι, να την καταργήσουμε τη Δημοκρατία να πάμε σε άλλο καθεστώς. Άδωνις Γεωργιάδης.
Καταλάβατε τι είναι η Δημοκρατία για τον ψυχακια; Money. Που ακούστηκε ο βουλευτής να κυκλοφορεί με το λεωφορείο! Που ακούστηκε! Κατάλαβες Κωλογερε, που σήμερα θα βγεις στο προεδρικό και θα μας πεις περί δημοκρατίας.

Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε Δημοκρατία. Είχε Δημοκρατία κατά επίφαση. Δηλαδή στα Χαρτιά.

Σήμερα ο Κωλογερος που είναι στο Προεδρικό Μέγαρο, θα μας πει για την Δημοκρατία.

Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κωλογερο, πόσα δημοψηφίσματα έχουν γίνει στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

Όλα αυτά τα αρχιδια που το παίζουν Δημοκράτες, να μου πουν πόσα δημοψηφίσματα έχουν γίνει.

Το δημοψήφισμα είναι κορυφαία στιγμή σε μια Δημοκρατία. Οι πολίτες αποφασίζουν για ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Στην Ιταλία, έγινε δημοψήφισμα για την Πυρηνική Ενέργεια. Μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ.

Όσο ποιο ώριμη είναι η Δημοκρατία σε μια χώρα, τόσο ποιο σημαντικά είναι τα δημοψηφίσματα και ποιο συχνά.

Στην Ελλάδα που υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86, δεν υπάρχει δημοκρατία. Υπάρχει φαυλοκρατία.

Μπορώ να γράψω ένα κείμενο χωρίς να βρίζω. Να γράψω ένα κείμενο έκθεση ιδεών. Να το πάρεις να το εκδόσεις, να πεις τι ωραίο κείμενο.

Δεν γουστάρω. Όλοι αυτοί είναι αρχιδια. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία.

Ο Σαμαράς είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και δεν είναι ο μόνος.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1840911

Στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής ψάχνει εκτάσεις για να χτίσει… παγόδες πολυτελείας για εύπορους Κινέζους πολίτες η Jao Design, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ασίας που χθες έδωσε σαφές στίγμα για τις προθέσεις της να επενδύσει στην ανάπτυξη ακινήτων στο Λεκανοπέδιο.

Στα σχέδια της κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερα από 1000 projects στην Κίνα το Κατάρ (σχεδιασμός πόλεων, ανέγερση ουρανοξυστών, πολυτελείς κατοικίες κ.ά.) είναι να δημιουργήσει ένα ολόκληρο… κινέζικο χωριό με πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια, καταστήματα κ.ά. οι οποίες θα διατίθενται σε Κινέζους κεφαλαιούχους, στελέχη επιχειρήσεων κλπ. οι οποίοι έρχονται να μείνουν στην Ελλάδα.

Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Τζέιμς Τζάο, ο οποίος επιχείρησε χθες κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση, δεν παρουσίασε συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο (προϋπολογισμός, δυναμικότητα κλπ.) εντούτοις σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους από την Ελλάδα, κατέστησε σαφές ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται στην απόκτηση μεγάλων εκτάσεων που βρίσκονται κυρίως σε Δήμους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Η συνάντηση ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και το ενδιαφέρον των Κινέζων φαίνεται συνδέεται με τα ευρύτερα σχέδια αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από το ελληνικό Δημόσιο. Οι επόμενες επαφές των εκπροσώπων της Jao Design International θα πραγματοποιηθούν απευθείας με το Invest In Greece.

Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται επίσημα ενδιαφέρον από μεγάλη ξένη εταιρεία για τέτοιας κλίμακας οικιστική επένδυση στην Αττική, με καταλύτη όπως σημειώνουν στελέχη του ΥΠΑΝ, τη ρύθμιση του επενδυτικού νόμου που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης άδειας διαμονής πενταετούς διάρκειας (σ.σ. ανανεώνεται συνεχώς) για τους αγοραστές ακινήτων και τις οικογένειές τους εφόσον η αξία τους ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Παρόμοια πρόβλεψη ισχύει και για τους πολίτες τρίτων χωρών που συνάπτουν συμβόλαια χρονομίσθωσης δεκαετούς διάρκειας σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία, στο έχω γράψει μαλακα νεοέλληνα. 1000 και βαλε τρόποι υπάρχουν να τρως με χρυσά κουτάλια νεοέλληνα.

Δυστυχώς όμως είσαι μαλακας. Είναι δυνατόν να ψηφίζεις δοσίλογους, βρωμερούς και δολίους, όπως είναι τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Είναι δυνατόν να αυτοκτονούν άνθρωποι ή να μην έχουν ιατρική ασφάλεια και πολλά άλλα; Τα παιδιά να πεινάνε. Είναι δυνατόν;

4444

Κοτρωτσε αυτός με τα γιαούρτια που έστειλε το μήνυμα, ότι δεν τον ενδιαφέρει το κατοχικό δάνειο που πήραν οι Γερμανοί, ήταν βαλτός.

Όσο αφορά για το γιαούρτι πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι. Μαλακα ακροατή.

Τα Ελληνικά προϊόντα, όταν δε τα βάζουν χημικά, είναι πρώτης ποιότητας.

Γιαούρτι , ελαιόλαδο, φέτα, ούζο, βότανα και ένα σωρό άλλα, είναι μοναδικά.

Νεοέλληνα, έπρεπε να τρως με χρυσά κουτάλια.

Έχεις βάλει όλους τους ανίκανους, τους δουλοπρεπείς, να κυβερνήσουν.

Αν ακούσω ή διαβάσω, νεοέλληνα που να λέει, ότι δεν τον ενδιαφέρει το κατοχικό δάνειο, που πήραν οι Γερμανοί, θα του πω: άντε χάσου ρε μαλακα, δε σου αξίζει να είσαι ελεύθερος.

Εδώ η Ελλάδα πλήρωνε δάνεια που πήρε την περίοδο του 1821 και εμείς δε θα διεκδικήσουμε το δάνειο που πήραν οι Γερμανοί ; Πλάκα κάνετε;

4444

4444

BLOOMBERG BITCOINS 01 01 240713

4444

23/07/2013

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1840597

Μέχρι και 100% παραβατικότητα διαπίστωσε το ΣΔΟΕ στους ελέγχους του σε νησιά στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί κατά τη θερινή περίοδο.

Ειδικότερα, το ΣΔΟΕ την περίοδο από 16/7 έως και 22/7 πραγματοποίησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2020 παραβάσεις.

Η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν:
Εύβοια   100%
Φωκίδα  80%
Θήρα  79,31%
Πάρος  75,76%
Λακωνία  71,27%
Ίος   66,67%
Αττική   60%
Κρήτη  56,83%
Λουτράκι – Παραλία Ξυλοκάστρου  52,85%
Πόρτο Χέλι Ερμιόνη  50%
Κέρκυρα  46%
Ρόδος  44%
Μύκονος  43,75%
Σύρος  42,11%
Χαλκιδική  40%
Πιερία  33%
Τήνος  26,67%

Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινό συνεργείο Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, ελέγχθηκε το σύνολο των επιχειρήσεων πλανοδίου εμπορίου στη Νάουσα της Πάρου.

Καταλογίστηκαν 9 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και απομακρύνθηκαν όσοι διέθεταν προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά προϊόντα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο οι νόμιμες επιχειρήσεις.

Σχόλιο: Όταν η φοροδιαφυγή είναι πάνω από 50%, σημαίνει ότι το κράτος είναι υπό διάλυση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πότε δεν έφτιαξαν σοβαρό κράτος. Βέβαια από κατσαπλιάδες τι περημένεις.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1840209

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να έχει κέρδη 70 έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012, από τα οποία τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα, τονίζει ο επικεφαλής της μεγάλης γερμανικής επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors κ. Αντρέας Ούτερμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.

Ο κ. Ούτερμαν σημειώνει ότι όλα τα κρατικά καθώς και εταιρικά ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της (securities market program) διακρατούνται τυπικά έως τη λήξη τους και ότι η κύρια πηγή των κερδών της θα είναι οι τόκοι (coupons) που θα εισπράττει, με την υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια χρεοκοπία. «Αν υπάρξει η ανάγκη περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα για πρώτη φορά, τότε τουλάχιστον μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από προηγούμενα προγράμματα», τονίζει ο κ. Ούτερμαν και προσθέτει ότι «αν αυτό γινόταν καλύτερα κατανοητό, τότε ίσως θα περιοριζόταν η λαϊκή αντίθεση στα προγράμματα διάσωσης».

Ο κ. Ούτερμαν σημειώνει ότι και άλλες κεντρικές τράπεζες που έκαναν παρεμβάσεις στη διάρκεια της κρίσης αποκόμισαν κέρδη.

Αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αγόρασε την άνοιξη του 2008 στοιχεία του ενεργητικού της τράπεζας Bear Sterns, ύψους σχεδόν 30 δισ. δολαρίων, από την οποία αποκόμισε καθαρά κέρδη 6,6 δισ. δολαρίων.

Κέρδη ύψους 17,7 δισ. δολαρίων απέφεραν στα ταμεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και τα δάνεια και οι αγορές ενεργητικού της μεγάλης ασφαλιστικής και χρηματοπιστωτικής εταιρείας AIG (American International Group).

To Ειδικό Πλαίσιο Ρευστότητας της Τράπεζας της Αγγλίας, μέσω του οποίου οι τράπεζες αντάλλασσαν στοιχεία του ενεργητικού τους με έντοκα γραμμάτια του βρετανικού δημοσίου, απέφερε κέρδη 2,3 δισ. στερλινών έως τον Ιανουάριο του 2012, όταν καταργήθηκε.

Επίσης, το Ταμείο Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού της Τράπεζα της Αγγλίας ( Asset Purchase Facility), το οποίο συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2009, έχει αποφέρει έως σήμερα κέρδη άνω των 31 δισ. στερλινών , τα οποία διανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στη διάρκεια της κρίσης για τη χορήγηση εγγυήσεων και την αγορά μετοχών σε επιχειρήσεις, τα στοιχεία είναι ανάμεικτα, σημειώνει ο κ. Ούτερμαν, αν και το κόστος σε γενικές γραμμές αποδεικνύεται χαμηλότερο απ΄ ότι αναμενόταν αρχικά.

Για παράδειγμα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, κέρδισε 5 δισ. δολάρια από την αγορά μετοχών της AIG και επιπλέον 4,5 δισ. δολάρια από επενδύσεις που έκανε στη Citigroup και τη Bank of America.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο να έχει κέρδος από τις επενδύσεις που έκανε σε αυτοκινητοβιομηχανίες.
Σχόλιο: Οι Γερμανοί πόσα έχουν κερδίσει; Νεοέλληνα σταμάτα να είσαι μαλακας. Την ώρα που εσύ πεθαίνεις, κάποιοι βγάζουν δις.

4444

Μπογδάνε αυτοί που πήγαν στον Ρέμο, είναι φοροφυγάδες.

Ο ίδιος ο Ρέμος έκανε φοροδιαφυγή.  Όπως και αρκετοί καλλιτέχνες.

Είναι γνωστό ότι στην Μύκονο υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή.

Δεν είχε γίνει ένα περιστατικό που το μαγαζί ήταν γεμάτο,  αλλά οι αποδείξεις ελάχιστες;

Όσο κυβερνούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η φοροδιαφυγή θα είναι ανεξέλικτη.

Μόνο 180 ευρώ η είσοδο, μπάσταρδε Στουρναρα που σου έκανε μήνυση ο Νικολόπουλος ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, γιατί έχεις εισπράξει μόνο 150.000 ευρώ από τα εκατοντάδες δις ευρώ που βγήκαν στο εξωτερικό, όπως αναφέρει η Εφημερίδα το Χωνί.

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να κυνηγήσουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν  με τεράστια ποσά.

Μπογδανε ξέρουμε τι ρόλο βαρανε Πορτοσαλτε και Μπάμπης.

Έκανες την αναφορά στον Ρέμο για να μας πεις ότι ο Πορτοσαλτε και ο Μπάμπης δεν είναι υπέρ των μνημονίων και της Τρόικας;

Δεν μασάμε Μπογδανε.  Το παιχνιδάκι σου παίζεις και εσύ.

Θα ήσουν ποιο έντιμος αν έμενες στον Ρέμο και όχι να βάλεις από την πίσω πόρτα τον Πορτοσαλτε και τον Μπαμπή.  Αλλά δεν είσαι.  

4444

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΪΤ

21η Ιουλίου 2013

«Το Ντιτρόιτ, απλά, δεν δύναται να εισπράξει τα έσοδα που απαιτούνται για να

εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του Δήµου. Πρόκειται για µία κατάσταση που

µόνο χειρότερη µπορεί να γίνει χωρίς την ανακήρυξη επίσηµης πτώχευσης.» Με

αυτά τα λόγια ο Ρίτσαρντ Σνάϊντερ, ρεπουµπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας

του Μίσιγκαν, πληροφόρησε την κοινή γνώµη για την µμεγαλύτερη, επίσηµη

χρεοκοπία δηµοτικής αρχής στις ΗΠΑ.

Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε επειδή, κάποια

στιγµή, η ροή επενδύσεων στην τοπική οικονοµία, που έως τότε κρατούσε τον

Δήµο εν ζωή, σταµάτησε – περί τα 2009, κι ως αποτέλεσµα της ίδιας ακριβώς

κρίσης που έφερε την ένδεια και την απόγνωση και στην πατρίδα µας.

Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να πείσουν την κεντρική κυβέρνηση της

Ουάσινγκτον ότι υπάρχει µεγάλη ανάγκη για πακέτο διάσωσης. Όπως ακριβώς

συνέβη και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Με δύο µεγάλες διαφορές:

Πρώτον, στην Αµερική ρεπουµπλικάνοι και δηµοκρατικοί συµφωνούν σε κάτι που

δεν έχει, δυστυχώς, γίνει «κτήµα» των ευρωπαίων πολιτικών – ότι δεν αποτελεί

πακέτο διάσωσης ένα µεγάλο δάνειο που δίνεται υπό τον όρο να µειωθούν τα

έσοδα της πολιτείας, του δήµου, του κράτους (κάτι που προκύπτει αβίαστα από

την σκληρή λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία κλπ).

Οι αµερικανοί γνωρίζουν ότι όταν µια πολιτεία (ή, όπως στην περίπτωσή µας, µια

κυβέρνηση η οποία δεν διαθέτει ίδιαν κεντρική τράπεζα) φαληρήσει, είτε την

αφήνεις να κάνει στάση πληρωµών και να κουρέψει άµεσα και δραστικά το χρέος

της είτε της δίνεις βοήθεια άνευ λιτότητας και χωρίς να προσποιείσαι ότι θα

πάρεις τα χρήµατά σου πίσω και µε τόκο (όπως προσποιήθηκε η γερµανική

κυβέρνηση σε σχέση µε τα ελληνικά δανειακά πακέτα).

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η Οµοσπονδιακή Κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έκρινε ότι πρέπει να

βοηθήσει πόλεις και πολιτείες, στην περίπτωση του Ντιτρόιτ, το οποίο το θεωρεί

ηµι-τελειωµένη υπόθεση (µια τέως κραταιά βιοµηχανική πόλη των δύο

εκατοµµυρίων που σήµερα δεν έχει ούτε επτακόσιους χιλιάδες κατοίκους), έκρινε

ότι δεν πρέπει να βοηθήσει αλλά, αντίθετα, ότι το κόστος της πτώχευσης πρε΄πει

να το µοιραστούν οι πιστωτές, οι κάτοικοι και, βασικά, οι υπάλληλοι του Δήµου

(συνταξιούχοι και ενεργοί δάσκαλοι, αστυνοµικοί κλπ).

Η δεύτερη µεγάλη διαφορά µε την πτωχευµένη Ελλάδα είναι ότι οι βασικές

ανάγκες των κατοίκων δεν θα βαρύνουν την υπό πτώχευση αρχή. Τα επιδόµατα

ανεργίας θα τα πληρώνει η Ουάσινγκτον. Το ίδιο ισχύει για τις ελάχιστες

συντάξεις των ηλικιωµένων καθώς και για την ιατροφαρµακευτική τους

περίθαλψη. Έργα υποδοµών θα συνεχίσουν να γίνονται και πάλι µε

οµοσπονδιακά κονδύλια τα οποία βέβαια δεν θα προστίθενται στο χρέος της

δοκιµαζόµενης τοπικής κοινωνικής οικονοµίας. Όπερ µεθερµηνευόµενον, οι

Σχόλιο: Οι Γερμανοί είναι μαλακες. Το έχει αποδείξει η Ιστορία. Δεν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι, αν είσαι στο νότο της Ευρώπης.

Οι Αμερικανοί σαφώς και είναι υπερδύναμη, διότι έχουν καλύτερες αντιδράσεις.

Αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Γερμανική Ευρωζώνη, ήταν πολύ κακός άνθρωπος.

4444

ELLADA ECONOMY DISTRESS FUNDS 01 01 230713

4444

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5030943/theloyn-na-ekthronisoyn-ton-beniamin-ths-dynasteias/

Στη Νότια Κορέα έχουν τη δυνατότητα να ζουν μια ζωή αποκλειστικά Samsung: μπορούν να γεννηθούν στο ιατρικό κέντρο Samsung και να περάσουν τα σχολικά τους χρόνια μελετώντας το εκπαιδευτικό υλικό της εταιρείας.

Τα Σαββατοκύριακα μπορούν να διασκεδάσουν βλέποντας κάποια ταινία ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τεραστίων διαστάσεων τηλεόραση Samsung που κοσμεί το σαλόνι τους ή να κάνουν μια βόλτα στο θεματικό πάρκο διασκέδασης Samsung Everland.

Και αν κάποιος έχει αδύναμη κράση και δεν αντέξει τη συγκίνηση στο τρενάκι του τρόμου, μπορεί να καλέσει γιατρό από το κινητό του Samsung Galaxy.

Όσο για τα έξοδα νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αφού η ασφαλιστική Samsung Life παρέχει κάθε είδους ασφάλεια ζωής.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αποδίδουν στη Νότια Κορέα τον χαρακτηρισμό «Δημοκρατία της Samsung», γράφει η «Ελ Παΐς».

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός απασχολεί περισσότερους από 380.000 υπαλλήλους και αποδίδει σε φόρους σχεδόν το 8% του ΑΕΠ της χώρας.

Επίσης, έχει κατατροπώσει το αντίπαλον δέος, την Apple, τόσο στο εμπορικό μέτωπο όσο και στις μεταξύ τους δικαστικές διαμάχες.

Ωστόσο ο μεγάλος εχθρός της Samsung δεν είναι η αμερικανική εταιρεία.

Κρύβεται στους κόλπους της ιδιοκτήτριας οικογένειας.

Διότι ο πόλεμος μεταξύ των αδελφών Λι, που μαίνεται χρόνια τώρα, απειλεί όχι μόνο τη φήμη αλλά και την υπόσταση της εταιρείας.

Όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν ο πατριάρχης της οικογένειας και ιδρυτής της Samsung Λι Μπαϊούνγκ Τσαλ κληροδότησε πεθαίνοντας τη διοίκηση της εταιρείας στον βενιαμίν της δυναστείας Λι Κουν Χι.

Η απόφαση αυτή, αντίθετη προς την κομφουκιανή παράδοση, προκάλεσε την αντίδραση του πρωτότοκου γιου της οικογένειας Λι Μενγκ Χι και έκτοτε τα δύο αδέλφια βρίσκονται στα δικαστήρια.

Φυσικά στη διαμάχη έχουν μπλεχτεί και οι αδελφές, οι οποίες παίρνουν το μέρος του μεγάλου αδελφού (όπως οφείλουν, εδώ που τα λέμε), διεκδικώντας επίσης μερίδιο από την κληρονομιά του πατέρα τους.

Το μεγάλο χαρτί στα χέρια των διεκδικητών της Samsung δεν είναι άλλο από τις παράνομες δραστηριότητες του προέδρου της (και μικρού αδελφού τους), ο οποίος το 2008 καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο Λι Κουν Χι έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί επίσης για κατάχρηση εξουσίας, για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για διαφθορά, κατηγορίες που όμως καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο.

Από την άλλη πλευρά, ουδείς βέβαια αμφιβάλλει ότι η «μεταμόρφωση» της Samsung σε διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία συντελέστηκε επί των ημερών και την καθοδήγηση του Λι Κουν Χι.

Ίσως γι’ αυτό εμφανίζεται ανένδοτος. «Δεν πρόκειται να τους δώσω ούτε δεκάρα. Θα πολεμήσω μέχρι τέλους, ακόμη και αν χρειαστεί να πάω στο Ανώτατο Δικαστήριο, ακόμη και στο Συνταγματικό Δικαστήριο», δηλώνει. Και ας τον συμβουλεύουν οι συνεργάτες του να επιδιώξει την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς, διότι «ο θόρυβος που έχει προκληθεί έχει ήδη βλάψει αρκετά τον όμιλο».

Σχόλιο: Αυτός που έφτιαξε την Samsung,  έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τον Κομφούκιο και επέλεξε τον ποιο ικανό από τα παιδιά του, για να τον διαδεχτεί. Η εξέλιξη των γεγονότων, τον δικαιώνει.

Η επιλογή ήταν σωστή. Ήταν επίσης νόμιμη. Ο ιδρυτής έχει το δικαίωμα, να κάνει ότι γουστάρει τα λεφτά και τις εταιρείες του.

4444

The Son… The fountains in trafalager square

The Son

The Son

The Son.

Υστερα από αναμονή περισσότερων από 12 ωρών ο κόσμος έμαθε το βράδυ της Δευτέρας ότι η Κέιτ Μίντλτον, δούκισσα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, χαρίζοντας έναν δισέγγονο στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και έναν διάδοχο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια, το βρέφος, τρίτο στη σειρά διαδοχής του θρόνου μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, γεννήθηκε στις 16.24 (τοπική ώρα) και ζύγιζε οκτώ λίβρες και έξι ουγγιές, δηλαδή περίπου 3,8 κιλά.

Η ανακοίνωση του παλατιού έδωσε τέλος και στην αγωνία των Βρετανών αλλά και στη φρενίτιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία είχαν στρατοπεδεύσει εδώ και ημέρες έξω από το μαιευτήριο St Mary’s στο Λονδίνο.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, λίγη ώρα μετά τη διακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης, το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού μαζί με τη γνωμάτευση των ιατρών για την υγεία του βρέφους και της μητέρας του, παραδόθηκε από το νοσοκομείο σε αξιωματούχο του Μπάκιγχαμ και έπειτα από ένα ολιγόλεπτο «ταξίδι» στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου αναρτήθηκε στον περίβολο των ανακτόρων προς τέρψιν του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για αυτή την ιστορική για τη βρετανική μοναρχία στιγμή.

Η κλινική όπου γέννησε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, κατά κόσμον Κέιτ Μίντλτον, είναι η ίδια που η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γεννήσει στη δεκαετία του 1980 τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Οπως έγινε γνωστό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πέρασε όλη τη διαδικασία του τοκετού δίπλα στην Κέιτ.

Και οι δύο είχαν προτιμήσει να μην γνωρίζουν εκ των προτέρων το φύλο του παιδιού. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η Κέιτ είχε δηλώσει πως θέλει αγόρι, ενώ ο Ουίλιαμ είχε πει ότι προτιμούσε κόρη.

Πρώτος έσπευσε να συγχαρεί το ζεύγος ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Είναι θαυμάσια νέα και είμαι σίγουρος ότι σε όλη τη χώρα ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, θα το γιορτάσει και θα εύχεται στο ζευγάρι κάθε ευτυχία. Είναι σημαντική στιγμή για το βρετανικό έθνος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε έπειτα: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος που έγινα παππούς! Είμαστε πανευτυχείς εγώ και η σύζυγός μου Καμίλα από τη γέννηση του πρώτου μας εγγονιού».

Ακολούθησε η δήλωση από το Μπάκιχγαμ ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος είναι «κατευχαριστημένοι» με τα νέα της γέννησης του δισέγγονού τους.

Ανακοίνωση μέσω Twitter!

Η αναγγελία της γέννησης του μωρού έγινε βάσει πρωτοκόλλου: Το πιστοποιητικό αναρτήθηκε στο τρίποδο στον περίβολο του Μπάκιχγαμ, ο επίσημος αγγελιοφόρος ανακοίνωσε τη γέννηση, είπε ότι οι τρεις τους, βρέφος, μητέρα και πατέρας χαίρουν άκρας υγείας καλωσόρισε στα δημόσια αξιώματα «έναν μελλοντικό βασιλέα» και φώναξε «Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!» – όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας η γέννηση ενός νέου μέλους της ανακοινώθηκε άμεσα μέσω Twitter!

4444

22/07/2013

4444

Το κατοχικό δάνειο είναι επίσημο δάνειο. Ο Χίτλερ άρχισε να πληρώνει δόσεις. Τι άλλο να συζητήσουμε.

Έχω βαρεθεί τους νενεκους της βρωμερής ΝΔ και του βρωμερού ΠΑΣΟΚ.

Οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν. Το δάνειο το πήραν.

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Αυτό το ξέρουν οι Γερμανοί.

Μιλάμε για πάνω από 100 δις ευρώ μέσα στο νερό.

Εμπιστεύεσαι τον μπάσταρδο Σαμαρά ή τον μπάσταρδο Βενιζέλο; Εγώ όχι.

 

Την υπόθεση του Κατοχικού Δανείου θέλω να την διαχειριστή ως Πρόεδρος, ο Μανώλης Γλέζος.

Σου βρήκα και τον άνθρωπο που θα σε οδηγήσει στην νίκη, νεοέλληνα, όσο αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Εγώ πήγα και τον άκουσα. Ασχολείται χρόνια και τον ξέρουν και στο εξωτερικό.

Αφού πήγα, τον είδα και στο CNN να μιλά για την κατοχή.

Θέλω τον Μανώλη Γλέζο, υπεύθυνο για το κατοχικό δάνειο, να έχει την σφραγίδα και την εξουσία.

4444

HUBBLE HD189733b

HUBBLE HD 189733b

4444

Επέστρεψε τα πρωτεία στην Κίνα ο Τιανχέ-2

Ένας κινεζικός υπέρ-υπολογιστής, ο Τιανχέ-2, ξαναπαίρνει τον επίζηλο τίτλο του ταχύτερου στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αμερικανικό «Τιτάν»

Η Κίνα ήταν παγκόσμιος «πρωταθλητής» μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Ιουνίου 2011, αλλά έκτοτε είχε χάσει την πρωτοκαθεδρία της.

Ο Τιανχέ-2 (σημαίνει «Γαλαξίας-2»), που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας της Κίνας, σύμφωνα με το BBC, βρίσκεται στη Νο 1 θέση της λίστας των 500 ισχυρότερων υπολογιστών διεθνώς, την οποία καταρτίζει μια διεθνής ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον καθηγητή Χανς Μόιερ του γερμανικού πανεπιστημίου του Μανχάιμ.

Μεταξύ των 500 ισχυρότερων υπολογιστών, οι 252 είναι αμερικανικοί, οι 66 κινεζικοί, οι 30 ιαπωνικοί, οι 29 βρετανικοί, οι 23 γαλλικοί και οι 19 γερμανικοί.

Η αναρρίχηση του κινεζικού υπολογιστή στην κορυφή αποτελεί έκπληξη, επειδή το εν λόγω σύστημα δεν αναμενόταν να είναι έτοιμο πριν το 2015.

Την πρώτη πεντάδα των ταχύτερων σούπερ-υπολογιστών συμπληρώνουν κατά σειρά οι «Σεκόγια» (ΗΠΑ), Υπολογιστής Κ (Ιαπωνία) και Μίρα (ΗΠΑ).

Ο Τιανχέ-2 «τρέχει» στα 33,86 petaflop ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή κάνει 33.860 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, αν και θεωρητικά θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την απόδοσή του στα 54,9 petaflop ανά δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, ο δεύτερος αμερικανικός «Τιτάν» έχει πραγματική απόδοση 17,59 petaflop/sec και θεωρητική απόδοση 27,11 petaflop/sec, δηλαδή περίπου τη μισή σε σχέση με τον κινεζικό «γίγαντα».

Το κινεζικό μηχάνημα χρησιμοποιεί συνολικά 3,13 εκατομμύρια πυρήνες επεξεργαστών και πολλά από τα εξαρτήματά του είναι καθαρά κινεζικής κατασκευής, μεταξύ των οποίων το λειτουργικό σύστημα Kylin (η ονομασία του μυθικού κινεζικού μονόκερου), που βασίζεται στο σύστημα Linux.

Η ανάπτυξη του Τιανχέ-2 εντάσσεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας της κινεζικής κυβέρνησης, που αποσκοπεί στο να κάνει πιο ανταγωνιστική την Κίνα και λιγότερο εξαρτημένη τεχνολογικά από άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να αποκτήσουν κάποιον ισχυρότερο υπέρ-υπολογιστή από τον «Τιτάνα» πριν το 2015.

Σχόλιο: Παρακολουθώ την μάχη των Υπέρ- Υπολογιστών με έντονο ενδιαφέρον.

4444

http://www.zougla.gr/technology/article/milky-way-2-o-dinatoteros-iperipologistis-ston-kosmo-agizi-tis-549-tetrakis-ekatomiria-praksis-to-defterolepto

Ένα σύστημα που αντλεί ισχύ από χιλιάδες επεξεργαστές και συνεπεξεργαστές της κορυφαίας εταιρείας Intel, ανακοινώθηκε ως ο ταχύτερος υπερ-υπολογιστής παγκοσμίως στην 41η έκδοση της λίστας των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών.

Το σύστημα γνωστό ως «Milky Way 2», περιλαμβάνει 32.000 επεξεργαστές Intel Xeon και 48.000 συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, λειτουργεί με μέγιστη απόδοση στα 54,9 PetaFLOPS (54,9 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς αριθμών κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο) – υπερδιπλασιάζοντας τις επιδόσεις του αντίστοιχου κορυφαίου συστήματος στην προηγούμενη έκδοση της λίστας Top500 (Νοέμβριος 2012).

Το νέο σύστημα είναι το πρώτο, βασισμένο αμιγώς σε τεχνολογία Intel, το οποίο κατακτά την κορυφή από το 1997.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης, την επέκταση της σειράς των συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi και αποκάλυψε λεπτομέρειες της δεύτερης γενιάς των προϊόντων Intel Xeon Phi με κωδική ονομασία «Knight Landing». Τα νέα προϊόντα και οι τεχνολογίες τους, θα συνεχίσουν την επαναστατική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και ισχύος των υπερυπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του κλάδου των υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC) αναμένεται να αυξάνεται με ρυθμό 36%, από 11 δις δολάρια σε 15 δις δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια.

Η δραματική αύξηση και ανάπτυξη των υπερυπολογιστών συνεχίζει να οδηγείται από την ανάγκη πραγματοποίησης ταχύτατων υπολογισμών, προσομοιώσεων και ενημερωμένης λήψης αποφάσεων σε μια σειρά κλάδων.

Οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ακρίβειας των μετεωρολογικών προβλέψεων, τη διερεύνηση πιο αποτελεσματικών ενεργειακών πόρων, την ανάπτυξη ιατρικών θεραπειών, τη μελέτη της αλληλουχίας του ανθρώπινου γονιδιώματος και την ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων.

«H Intel συμβάλλει στη χάραξη ενός δρόμου που οδηγεί σε νέες καινοτομίες, ανακαλύψεις και ανταγωνιστικότητα, μέσω του οράματος και των προϊόντων της για τον τομέα των υπερυπολογιστών» δήλωσε ο Raj Hazra, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Technical Computing Group.

«Υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερη υπολογιστική ισχύ ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνονται νέα επίπεδα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Με τις υφιστάμενες και μελλοντικές γενιές των συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi, των επεξεργαστών Intel Xeon, των fabric και του λογισμικού Intel «TrueScale», η Ιntel είναι εξαιρετικά εξοπλισμένη για να προσφέρει μια συνολική λύση για τους πελάτες, χωρίς συμβιβασμούς.»

Από την εισαγωγή των Intel Xeon Phi πριν έξι μήνες, οι επεξεργαστές Intel Xeon και οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi έχουν καταστεί ένας πανίσχυρος συνδυασμός ο οποίος παρέχει ισχύ σε πολλούς από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο.

Οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi βασιζόμενοι στην αρχιτεκτονική Intel Many Integrated Core (Intel MIC), ικανοποιούν την ανάγκη για τεχνολογία φιλική στο χρήστη, με υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.

«Milky Way 2» – Ο Ταχύτερος Υπερυπολογιστής στον Κόσμο

Κατασκευασμένος για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστών στο Guangzhou της Κίνας, ο υπερυπολογιστής «Milky Way 2» αντλεί ισχύ από 32.000 από τους επερχόμενους δωδεκαπύρηνους (12 «εγκεφάλων») επεξεργαστές Intel «Xeon E5-2600 v2» που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ivy Bridge, και 48.000 συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, με συνολική ηλεκτρική ισχύ του συστήματος 17,8 MW (MegaWatt).

Δεν είναι μόνο το ταχύτερο, αλλά και ένα από τα συστήματα με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση στη λίστα Top500. Το σύστημα χρησιμοποιεί την ονομαζόμενη «νεο-ετερογενή αρχιτεκτονική»( «neo-heterogeneous architecture»), σύμφωνα με την οποία η αρχιτεκτονική hardware χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κατηγορίες υπολογιστικών δυνατοτήτων, που είναι προσβάσιμες από ένα κοινό μοντέλο προγραμματισμού, δρομολογώντας την ανάπτυξη και τις διαδικασίες βελτιστοποίησης. Αυτό το πλεονέκτημα δεν θα ήταν δυνατό σε μια διαφορετική αρχιτεκτονική όπως για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός επιταχυντών CPU και GPU.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και ενεργειακή απόδοση του συστήματος, επιτεύχθηκαν με τη χρήση των επερχόμενης οικογένειας επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v2, που βασίζονται στην κορυφαία τεχνολογία ολοκλήρωσης 22nm (νανομέτρων) της Intel. Εκτός από την παροχή ισχύος στο «Milky Way 2», οι επεξεργαστές παρέχουν επίσης ισχύ, σε άλλα δύο συστήματα στη λίστα Top500 από την «Bull»: το σύστημα που κατέλαβε την 54η θέση 557 TeraFLOPS (τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο) κι εκείνο που κατέλαβε την 329η θέση με 139 TFLOPS, ως μέρος ενός προγράμματος «πρώιμων απόστολων» (early ship) που χρησιμοποιεί η Intel, για να εξοπλίσει τους πελάτες που χρησιμοποιούν υπερυπολογιστές. Τα προϊόντα θα είναι ευρέως διαθέσιμα το επόμενο τρίμηνο, θα διαθέτουν μέχρι 12 πυρήνες και έως 2.7GHz ταχύτητας ρολογιού, παρέχοντας 259 GFLOPS (δισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο) ανά υποδοχή, μία αύξηση 56% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Περισσότερο από το 80% (403 συστήματα) των υπερυπολογιστών που περιλαμβάνονται στην 41η έκδοση της λίστας Top500, αντλούν ισχύ από επεξεργαστές Intel.

Από τα συστήματα που πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στη λίστα, τα συστήματα με την ισχύ της Intel απαρτίζουν το 98%.

Η έκδοση Ιουνίου του καταλόγου περιελάμβανε 11 συστήματα που βασίζονται στο συνεπεξεργαστή Intel Xeon Phi, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων της κατηγορίας PetaFLOPS, όπως ο «Milky Way 2» (με μέγιστη απόδοση 54,9 PFLOPS) και ο «Stampede» (μέγιστη απόδοση 8,5 PFLOPS).

Η εξαμηνιαία λίστα των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών, είναι έργο του Hans Meuer του πανεπιστημίου του Mannheim, του Erich Strohmaier και του Horst Simon από το Εθνικό Ερευνητικό Επιστημονικό Υπολογιστικό Κέντρο Ενέργειας του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας και Jack Dongarra του Πανεπιστημίου του Τενεσί. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://www.top500.org/.

Οι νέες οικογένειες συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 3000 και 7000

Η Intel ανακοίνωσε επίσης την επέκταση της τωρινής γενιάς συνεπεξεργαστών, Intel Xeon Phi, με την προσθήκη πέντε νέων προϊόντων που διαθέτουν διάφορες επιλογές απόδοσης, χωρητικότητας μνήμης, ενεργειακής αποδοτικότητας και συντελεστές μορφής, που είναι διαθέσιμα άμεσα.

Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 7100, έχει σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για να παρέχει την καλύτερη απόδοση και να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων 61 πυρήνων χρονισμένων στα 1.23GHz, 16 GB χωρητικότητας μνήμης (η διπλάσια ποσότητα επιταχυντών και συνεπεξεργαστών από την προηγούμενη έκδοση) και πάνω από 1,2 ΤFLOPS επίδοσης σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας (double precision). Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 3100, είναι σχεδιασμένη για υψηλή απόδοση σε σχέση με το κόστος.

Η οικογένεια διαθέτει 57 πυρήνες χρονισμένους στο 1,1 GHz και επίδοση 1TFLOPS σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας.

Τέλος, η Intel πρόσθεσε ένα άλλο προϊόν στην οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 5100 που ανακοινώθηκε το προηγούμενο έτος. Ο συνεπεξεργαστής με την ονομασία Intel Xeon Phi «5120D», είναι βελτιστοποιημένος για περιβάλλοντα υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας με τη δυνατότητα να παρέχει υποδοχές επεξεργαστή, για απευθείας σύνδεση σε ένα mini-board και χρήση σε μορφή blade.

«Knights Landing» – Μια επιλογή ανάμεσα σε συνεπεξεργαστή ή κύριο επεξεργαστή

Η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες των προϊόντων Intel Xeon Phi δεύτερης γενιάς, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τις υπερυπολογιστικές δυνατότητές τους. Με την κωδική ονομασία «Knights Landing», η επόμενη γενιά των προϊόντων της Intel που βασίζεται στην αρχιτεκτονική MIC (Many Integrated Core), θα είναι διαθέσιμη ως συνεπεξεργαστής ή κεντρικός επεξεργαστής και θα κατασκευάζεται με τεχνολογία 14 νανομέτρων της Intel, διαθέτοντας δομή 3-D tri-gate στα τρανζίστορ δεύτερης γενιάς.
Ως ένας συνεπεξεργαστής που βασίζεται σε κάρτα PCIe, o «Knights Landing» θα χειριστεί φορτία εργασίας από τους επεξεργαστές Intel Xeon του συστήματος, αποφορτίζοντάς τους και παρέχοντας έτσι, μία δίοδο αναβάθμισης για τους χρήστες της τωρινής γενιάς συνεπεξεργαστών.

Ωστόσο, ως ένας κεντρικός επεξεργαστής εγκατεστημένος στην υποδοχή της μητρική πλακέτας, θα λειτουργήσει ως κύριος επεξεργαστής, επιτρέποντας το επόμενο άλμα στην υπολογιστική επεξεργαστική πυκνότητα και την απόδοση ανά watt, με διαχείριση όλων των καθηκόντων του κύριου επεξεργαστή και του εξειδικευμένου συνεπεξεργαστή ταυτόχρονα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείται ως κύριος επεξεργαστής, ο «Knights Landing» θα παρέχει απλοποίηση της προγραμματιστικής πολυπλοκότητας της μεταφοράς δεδομένων διαμέσου PCIe, που παρατηρείται συχνά σε επιταχυντές.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης για φορτία εργασίας των υπολογιστών υψηλής απόδοσης, η Intel θα αυξήσει σημαντικά το εύρος (bandwidth) της μνήμης για όλα τα προϊόντα της οικογένειας «Knights Landing», με την εισαγωγή του ενσωματωμένου πακέτου μνήμης. Αυτό, θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν πλήρως από τη διαθέσιμη υπολογιστική δυναμικότητα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις δυσχέρειες του bandwidth της μνήμης που παρουσιάζονται σήμερα.

Σχόλιο: Η αγορά των Υπέρ – Υπολογιστών συνεχώς αυξάνεται.

4444

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_12/07/2013_509080

Παγκόσμια μείωση στις πωλήσεις των PC κατά 10,9% καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Gartner, τα οποία αφορούν το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος 2013.

Έτσι, οι πωλήσεις των PC συνέχισαν την καθοδική τους πορεία για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η «βουτιά» αφορά όλες τις γεωγραφικές ζώνες, αφού σε καμία δεν ανέκαμψε η ζήτηση.

Παρ’ όλα αυτά, στις ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται η συρρίκνωση της αγοράς, σύμφωνα με την Gartner.

Ένας ιδιαίτερος λόγος που εξηγεί τη μείωση για το συγκεκριμένο τρίμηνο ήταν η αναμενόμενη έλευση των επεξεργαστών «νέας γενιάς» της Intel.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, ο «βασικός ύποπτος» παραμένουν τα tablet, καθώς ειδικά οι φθηνότερες ταμπλέτες τείνουν να αντικαταστήσουν τους προσιτούς οικονομικά υπολογιστές τόσο στις ώριμες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Επίσης, για την πτώση των πωλήσεων δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνα τα Windows 8 της Microsoft. Κι αυτό γιατί μείωση στις παραγγελίες εμφανίζεται και στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της Apple.

Όσον αφορά τα μερίδια των κατασκευών PC σε παγκόσμιο επίπεδο, στην πρώτη θέση πέρασε η Lenovo με 17% και ακολουθούν οι HP (16%), Dell (12%), Acer (8%) και Asus (6%).

Σχόλιο: Φτηνοί Η/Υ. Οι εταιρείες πρέπει να βρουν «συνθέσεις» για φτηνούς Η/Υ. Εγώ ξέρω τι εννοώ, μένει να δούμε ποια από τις εταιρείες μπορεί να το δει.

4444

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_22/07/2013_510653

Μια επαναστατική τεχνολογία ψηφιακής αποθήκευσης ανέπτυξαν επιστήμονες από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία, χάρις στην οποία τα αποθηκευμένα δεδομένα θα μπορούν να «διαβαστούν» για ένα εκατομμύριο χρόνια!

Η διάρκεια «ζωής» των αρχείων είναι μάλιστα ένα μόνο από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας, αφού επίσης υπόσχεται πως οι φορητοί σκληροί δίσκοι που θα βασίζονται σε αυτήν θα αντέχουν σε θερμοκρασίες έως 1.000 βαθμούς Κελσίου, έχοντας χωρητικότητα μέχρι 360 ΤΒ.

Σε έναν τέτοιο σκληρό δίσκο, ειδικό λέιζερ (femtosecond laser) θα εκτοξεύει παλμούς σε ένα υλικό που μοιάζει γυαλί, εγγράφοντας τα δεδομένα μέσω των σταθερών νανοδομών που θα δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν με επιτυχία το ψηφιακό αντίγραφο ενός κειμένου – «το πρώτο ψηφιακό ντοκουμέντο που πιθανότατα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Πλέον, αναζητούν συνεργάτες για να αξιοποιήσουν εμπορικά την καινοτομία τους.

Σχόλιο: Η Τεχνολογία αυτή, σίγουρα ταράζει τα νερά.  Ένας άνθρωπος ή μια εταιρεία ή ένα κράτος, μπορεί να διατηρήσει τα αρχεία της και να μην ανησυχεί για το αν σβηστούν.

Φυσικά αυτή η τεχνολογία, προσφέρει,  κάνει και οικονομία.

4444

Ρε Citizen κάτι θα βρεθεί. Μη τρελαίνεσαι.

4444

Αν η Ελλάδα πάει στην Ελληνική Δραχμή. Βγει δηλαδή από το Γερμανικό Ευρώ, θα έρθουν και θα μας αγοράσουν. Έτσι έλεγαν οι δοσίλογοι. Καθαροί δοσίλογοι.

Σήμερα σε πληροφορώ αναγνώστη, ότι όποιος θέλει έρχεται και αγοράζει για ψίχουλα, ότι θέλει.

Αν η Ελλάδα πήγαινε το 2010 στην Ελληνική Δραχμή, αυτό δε θα γινόταν. Δεν θα μπορούσε να γίνει. Γιατί να πουλήσει κάποιος που εργάζεται; Ή ένας επιχειρηματίας που πάει πολύ καλά;

Οι Ελληνικές Τράπεζες, ξέρεις τι χρήμα θα έβγαζαν;

Τον πρώτο χρόνο θα γινόταν η υποτίμηση, το 2010 δηλαδή. Μετά θα άρχιζε η ανάπτυξη.

Δυστυχώς οι δοσίλογοι, οι εγκάθετοι πουλανε τον φόβο, που παραλύει την λογική.

Με την δραχμή ξέρεις πόσα εκατομμύρια τουρίστες θα έρχονταν στην Ελλάδα και θα άφηναν σκληρό συνάλλαγμα;

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1836743

Της Carol Matlack

Ο Hervé Falciani άνοιξε μια μεγάλη «τρύπα» στο ελβετικό τραπεζικό απόρρητο. Ο πρώην μηχανικός συστημάτων της ιδιωτικής τράπεζας της HSBC (HBC) στη Γενεύη διέρρευσε λεπτομέρειες για χιλιάδες λογαριασμούς πελατών στις φορολογικές αρχές άλλων χωρών, οι οποίες λένε ότι οι πληροφορίες τους βοήθησαν να ξεσκεπάσουν φοροδιαφυγή ύψους 200 δισ. ευρώ.

Η Ελβετία, όμως, τον θεωρεί εγκληματία. Τα τελευταία χρόνια, ο Falciani παίζει κηνυγητό σε όλη την Ευρώπη και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τα ελβετικά εντάλματα έκδοσης.

Παρακολουθώ την υπόθεσή του εδώ και κάποιο καιρό και τελικά τον συνάντησα την Τρίτη στο Παρίσι. Συναντηθήκαμε σε μια καφετέρια απέναντι από το παλάτι του Λουξεμβούργου, την έδρα της γαλλικής Γερουσίας, όπου ο Falciani έχει καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών διερεύνησης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος. Στο τραπέζι δίπλα μας κάθισαν τέσσερις άνδρες, ένας εκ των οποίων φορούσε ένα διακριτικό ακουστικό. Ο Falciani εξήγησε ότι είναι σωματοφύλακές του, που έχουν οριστεί από τη γαλλική κυβέρνηση, επειδή είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, μου αφηγείται μια ιστορία που έχει ενδιαφέροντες παραλληλισμούς με την υπόθεση Edward Snowden –αλλά επίσης και κάποια μπερδεμένα στοιχεία. Ο Falciani, ετών 41, λέει ότι ξεκίνησε την καριέρα του στην HSBC του Μονακό και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γενεύη, όπου η HSBC του ανέθεσε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εγγράφων για λογαριασμό της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας. «Μετά από κάποιο καιρό, άρχισα να βλέπω σοβαρά προβλήματα», λέει.

«Η τράπεζα δούλευε κυρίως για να προστατέψει τη δική της κερδοφορία», ενώ έκανε τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος –τα οποία, με τη σειρά τους, συνδέονταν συχνά με εγκληματική δραστηριότητα και με τρομοκρατία.

Ο Falciani λέει ότι ενημέρωσε τους ανωτέρους του, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. (Η HSBC έχει ήδη αρνηθεί ότι έλαβε τέτοιου είδους προειδοποιήσεις από αυτόν.)

Η δουλειά του Falciani δεν του είχε δώσει απευθείας πρόσβαση στους λογαριασμούς των πελατών, λέει, αλλά οι συνεργάτες του άρχισαν να του περνούν στοιχεία πελατών. «Δεν ήμουν ο μόνος που είχα καταλάβει τι συμβαίνει», λέει. Ο Falciani ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να περάσει τις πληροφορίες στις ελβετικές αρχές, αλλά δεν το έκανε επειδή δεν θα συμφωνούσαν να προστατεύσουν την ανωνυμία του. Ο Falciani λέει ότι επικοινώνησε με τις Μυστικές Υπηρεσίες άλλων χωρών. Γιατί Μυστικές Υπηρεσίες; «Είχα αρχίσει να έχω αμφιβολίες για την ελβετική δικαιοσύνη», λέει.

Το 2007, λέει, τον πλησίασαν οι πράκτορες της Μοσάντ, της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας. Προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν να αποθηκεύσει τα στοιχεία των πελατών με ασφάλεια έτσι ώστε να μεταβιβαστούν στις αρχές άλλων χωρών. Γιατί οι Ισραηλινοί να εμπλακούν; Ο Falciani λέει ότι μπορεί να τους απαχολεί η παράνομη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ωστόσο, ποτέ δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι οι άνθρωποι που γνώρισε, εργάζονταν πράγματι για τη Μοσάντ.

Η ιστορία πήρε άλλη περίεργη τροπή το Φεβρουάριο του 2008, όταν ο Falciani πέταξε στο Λίβανο. Μου λέει ότι συναντήθηκε εκεί με τους εκπροσώπους των τοπικών τραπεζών, λέγοντάς τους ότι εργάστηκε για μια εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών και ήθελε να τους προειδοποιήσει για τα προβλήματα ασφαλείας των ελβετικών τραπεζών. Γιατί να κρύψει την ταυτότητά του; Ο Falciani λέει ότι ήλπιζε οι τράπεζες να αρχίσουν να ανησυχούν για την κατάσταση και να ασκήσουν πιέσεις στην ελβετική κυβέρνηση να κάνει αλλαγές. (Ένας πρώην συνάδελφός από την HSBC που συνόδευε τον Falciani στο ταξίδι έχει πει ότι ο Falciani προσπάθησε να πουλήσει τις πληροφορίες στις λιβανέζικες τράπεζες, κάτι που ο ίδιος ο Falciani αρνείται)

Οι ελβετικές αρχές έμαθαν για το ταξίδι και άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση Falciani. Εν τω μεταξύ, ο Falciani άρχισε να μοιράζεται τα στοιχεία των λογαριασμών στην HSBC με τις αρχές άλλων χωρών, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, ενώ φοβούμενος τη σύλληψη, κατέφυγε στη Γαλλία. «Ένιωσα πραγματικά ότι δεν είχα άλλη επιλογή», λέει. «Έχω οικογένεια, έχω μια κόρη. Έπρεπε να βάλω κάπου ένα όριο».

Αποδέχτηκε μια θέση ως ερευνητής εφαρμοσμένων μαθηματικών στη Γαλλία, στην οποία παρέμενε μέχρι και πέρυσι, οπότε και ενημερώθηκε –όπως λέει- από τις επαφές του στις Μυστικές Υηρεσίες πως θα βρισκόταν «σε κίνδυνο» αν παρέμενε στη χώρα.

 

Αποφάσισε να διαφύγει στην Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι και συνελήφθη στα σύνορα με ελβετικό ένταλμα.

Ωστόσο, το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας στις 8 Μαΐου αρνήθηκε να τον εκδώσει, λέγοντας ότι οι πράξεις του «δεν θεωρούνται αδικήματα στην Ισπανία».

Η Ισπανία έχει χρησιμοποιηθεί επιθετικά τις πληροφορίες που της παρείχε ο Falciani για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες. Σε μία από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις, ο Emilio Botin, πρόεδρος της Banco Santander, συμφώνησε σε μια επιστροφή φόρου 200 εκατ. ευρώ από λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα, δηλώνοντας παράλληλα άγνοια για την ύπαρξη του λογαριασμού.

Ο Falciani, που είναι μισός Γάλλος, μισός Ιταλός, λέει ότι αποφάσισε να επιστρέψει στη Γαλλία, επειδή τα ισπανικά δικαστήρια τον είχαν δικαιώσει. «Τώρα έχω την απόφαση ενός δικαστή μαζί μου», λέει.

Επίσης, λέει, ο Πρόεδρος François Hollande και η κυβέρνησή του είναι πρόθυμοι να ακούσουν τις συμβουλές του για το πώς να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Falciani λέει ότι θεωρεί Snowden μια αδελφή ψυχή. Όπως και το πρώην στέλεχος της NSA, λέει, «είμαι πρόθυμος να αναλάβω κινδύνους, να εκθέσω το πρόβλημα και να δημιουργήσω τις δομές για την καταπολέμησή του». Θα μπορούσαν τα στοιχεία του να φέρουν ακόμη πιο μεγάλες εκπλήξεις; «Χωρίς αμφιβολία», λέει. «Οι περισσότερες από τις έρευνες μόλις αρχίζουν».

Σχόλιο: Στην Ελλάδα τον Falciani τον ξέρουμε από την λίστα Lagarde και την συγκάλυψη που έκανε ο Μαρκογιαννακης στην εξεταστική για τον Βαγγελη Βενιζέλο.

Μόνο στην Ελλάδα οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αξιοποίησαν τις πληροφορίες που έδωσε ο Falciani.

Είναι τραγικό. Μιλάμε για τραγωδία.

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γαμανε τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, την υγεία, αλλά δεν αξιοποιούν τις πληροφορίες που δίνει ο Falciani για να τσακίσουν την διαφθορά. Είναι τραγωδία.

Η μεγαλύτερη τραγωδία βέβαια είναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν την βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1839416

Του Dexter Roberts

Η Κίνα έχει κάνει ένα σημαντικό, αλλά προς το παρόν κυρίως συμβολικό, βήμα τη αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού της τομέα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι από το επόμενο πρωί – ήτοι στις 20 Ιουλίου- το κάτω όριο στα επιτόκια δανεισμού θα καταργηθεί. Έως εκείνη τη στιγμή, στις τράπεζες είχε απαγορευτεί να προσφέρουν δάνεια με επιτόκιο κάτω από το 70% κάτω του επιτοκίου αναφοράς έτους, που βρίσκεται τώρα στο  6%. Σήμερα δεν ισχύει πλέον αυτός ο περιορισμός.

Γιατί κυρίως συμβολικό; Θεωρητικά το τέλος των περιορισμών σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια και να ανταγωνίζονται η μία την άλλη ώστε να αναλαμβάνουν δουλειές από ιδιαίτερα επιθυμητούς δανειολήπτες – ή αλλιώς όσους πελάτες έχουν φερεγγυότητα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί σύντομα.

Και αυτό γιατί το μέσο επιτόκιο δανεισμού ουσιαστικά ήταν μεγαλύτερο από το επιτόκιο αναφοράς – με μόνο το 11% των δανείων κατά το πρώτο τρίμηνο να έχουν λάβει επιτόκιο χαμηλότερο αυτού του ορίου, σύμφωνα με την Capital Economics του Λονδίνου. Έτσι, οι τράπεζες είναι μάλλον απίθανο να αρχίσουν να πετσοκόβουν τα επιτόκια τους μόνο και μόνο για να προσελκύσουν νέες δουλειές.

Οι διασυνδέσεις δεν έπαψαν να έχουν σημασία. Η κίνηση αυτή είναι απίθανο να μειώσει την υπερβολική εξάρτηση της Κίνας από το δανεισμό και τις επενδύσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. «Πράγματι, το πρόβλημα ήταν ότι τα τραπεζικά επιτόκια δανεισμού ήταν πολύ χαμηλά», γράφουν Mark Williams και Qinwei Wang, οι οικονομολόγοι της Capital Economics, σε έκθεση της 19ης Ιουλίου. «Ως αποτέλεσμα, τα δάνεια έχουν περιοριστεί από τις ποσοστώσεις και άλλα ποσοτικά μέσα και διοχετεύονται στις επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα (συνήθως κρατικών συμφερόντων) και όχι εκείνες που είναι πιο ικανές να παράγουν αποδόσεις.”

Τι γίνεται με τους καταθέτες;

Προς το παρόν η κεντρική τράπεζα δεν κάνει το ίδιο βήμα προς την απελευθέρωση του ανώτατου ορίου των επιτοκίων καταθέσεων (το επιτόκιο αναφοράς καταθέσεων ενός έτους διαμορφώνεται στο 3%.

Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν επιτόκιο έως και 10% πάνω από το σημείο αναφοράς.)

Η αύξηση του πλαφόν θα είναι το κλειδί της Κίνας προς την επανεξισορρόπηση και προς μια οικονομία που θα καθοδηγείται περισσότερο από την κατανάλωση.

Με τον πληθωρισμό, τα κινεζικά νοικοκυριά δεν κερδίζουν σχεδόν τίποτα από τις τραπεζικές τους καταθέσεις. «Η πολιτική των επιτοκίων έχει περιορίσει την ικανότητα των νοικοκυριών να κερδίζουν εισόδημα από τις αποταμιεύσεις τους», έγραψαν οι Andrew Batson και Joyce Poon, αναλυτές της συμβουλευτικής με έδρα το Πεκίνο GK Dragonomics σε μια έκθεση του Μαΐου.

Η σταθερότητα είναι σε κίνδυνο. «Η κατάργηση των ελέγχων των καταθετικών επιτοκίων είναι το πιο κρίσιμο και επικίνδυνο βήμα για την απελευθέρωση των επιτοκίων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας που είδε το φως της δημοσιότητας στις 19 Ιουλίου. «Οι κίνδυνοι αφορούν κυρίως την επίδραση στη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα. Στο παρελθόν, η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων παρείχε ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες που δοκιμάζονταν από πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια», γράφει η Capital Economics.

Η κατάργηση του κατώτατου ορίου για τα επιτόκια δανεισμού «είναι ένα μεγάλο βήμα», έγραψε ο Louis Kuijs σε mail του προς το Bloomberg Businessweek. «Όχι τόσο εξαιτίας της σημαντικής επίδρασης στο δανεισμό, αλλά ως ένα σημαντικό βήμα στην οικονομική και νομισματική μεταρρύθμιση».

4444

– Μειωση πιστωσεων σε Ιδιωτικο τομεα > -9% ( με 233δισ εγγυησεις και 49δισ δανεικα σε τραπεζες )

4444

Του Nicholas Walton

Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα συνέντευξη από τον Ben Judah, τον συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που ονομάζεται «Εύθραυστη Αυτοκρατορία – Πώς η Ρωσία ερωτεύτηκε και ξεπέρασε τον Vladimir Putin».

Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν νόημα από την επιστροφή του Putin στην εξουσία. Τί είναι αυτό που κάνει το βιβλίο σας διαφορετικό;

Η Εύθραυστη Αυτοκρατορία καλύπτει το σύνολο της Ρωσίας, δεν αποτελεί μόνο μια βιογραφία του Putin, ή μια ιστορία του Putin με κέντρο τη Μόσχα, αλλά είναι γεμάτη με νέα από κάθε γωνιά της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου. Για να τη γράψω διέσχισα τη Ρωσία δύο φορές από τη Βαλτική έως τον Ειρηνικό και το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της πράξης μου με πρόσθετες ανέκδοτες ιστορίες και φωνές που δεν είχαν ξανακουστεί από τη ρωσική ενδοχώρα.

Πως φαίνεται να είναι η Ρωσία  από το Βλαδιβοστόκ;

Φαίνεται η Ρωσία σαν μια αυτοκρατορία ή ένα κράτος κατά τη γνώμη των μουσουλμανικών ή των εγχρώμων επαρχιών;

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις στις οποίες προσπαθούσα να δώσω απάντηση, όχι να πω την ιστορία των πολιτικών ζαριών του Putin στο κέντρο της χώρας.

Είμαστε όλοι ένοχοι στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τον Putin και τους αντιπάλους του, επικεντρώνοντας την προσοχή μας πολύ στη Μόσχα, αντί στο υπόλοιπο αυτής της τεράστιας χώρας;

Η Ρωσία δε βγάζει νόημα αν αναφέρεις μόνο τη Μόσχα, ή αναλύεις αυτά που κάνουν ή λένε μερικοί αποσυνδεδεμένοι από το ευρύτερο κοινό, που ανήκουν στην ελίτ σε αυτή τη μέγα-πόλη.

Η Μόσχα έχει σημασία, αλλά δεν πρόκειται να καταλάβεις γιατί ο Putin έχει κυβερνήσει για τόσο πολύ καιρό, εκτός και αν πας και μιλήσεις με τους κατοίκους των βιομηχανικών πόλεων στα Ουράλια, οι οποίοι έμεναν απλήρωτοι για μήνες κάθε φορά κατά τη δεκαετία του 1990 και των οποίων οι μισθοί έχουν αυξηθεί δεκαπλάσια από τότε.

Χρησιμοποίησα τα ταξίδια που περιγράφονται στο βιβλίο για να εξηγήσω το γιατί οι άνθρωποι υποστηρίζουν εδώ και τόσο καιρό τον Putin, αλλά και το γιατί σε κάθε στροφή είδα αυξανόμενη απογοήτευση και αγανάκτηση με την κυβέρνησή του.

Ούτε μπορείς να καταλάβεις τί είναι πραγματικά η Ρωσία ως χώρα, μια κατακερματισμένη και φεουδαρχική οντότητα.

Ο Putin εξάλειψε την τοπική αυτονομία: όλοι οι διοικητές (για να μην αναφέρουμε τους αρχηγούς της FSB και τους εισαγγελείς) διορίζονται από το κέντρο και εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση της Μόσχας.

Το αποτέλεσμα είναι πως η Ρωσία είναι ένα συνονθύλευμα, ορισμένες περιοχές, όπως το Κεμέροβο είναι καταπιεστικές και δικτατορικές, μερικές όπως η Σταυρούπολη και το Κρασνοντάρ είναι μολυσμένες από τη μαφία, εντελώς, ενώ ορισμένες πόλεις όπως το Νοβοσιμπίρσκ είναι στην πραγματικότητα φιλελεύθερες. Το βιβλίο αυτό ακριβώς περιγράφει.

Στις εκατοντάδες συνεντεύξεις που έκανα στις περιοχές, συμπέρανα ότι ο μύθος που περιφέρεται από προπαγανδιστές του Putin, ότι η ενδοχώρα είναι κάποιο είδος «πλειοψηφίας του Putin», απλά δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει οργή, αλλά έχει ως στόχο διαφορετικά πράγματα απ’ ό,τι το κίνημα διαμαρτυρίας της Μόσχας.

Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι για την κακή υποδομή, τους διεφθαρμένους αξιωματούχους ή τα κακά σχολεία κι εκφράζουν το θυμό τους στη γλώσσα της αναποτελεσματικότητας, όχι της δημοκρατίας.

Έχω ακούσει πολλές φορές στη Σιβηρία πως το κύριο πρόβλημα με τον Putin είναι ότι είναι ανίκανος, όχι αυταρχικός.

Αν και μπορεί να απέχει πολλά χρόνια, μήπως σας έδωσαν τα ταξίδια σας κάποια διορατικότητα σχετικά με το τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τελικά τον Putin και το σύστημά του;

Η ρωσική δημοκρατία, όταν κατά τη γνώμη μου εκδηλωθεί αναπόφευκτα, δε θα μοιάζει με αυτό που έχουμε συνηθίσει στην ΕΕ. Σκεφτείτε την πολιτική της Τουρκίας ή του Ισραήλ.

Για παράδειγμα, στα Ουράλια ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Evgeny Roizman. Είναι ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ένας εθνικιστής, ποιητής, μισός Εβραίος και δημοκράτης. Αλλά δεν είναι ακριβώς φιλελεύθερος, έχει μια μαχητική οργάνωση που κλειδώνει τους τοξικομανείς και τους βάζουν σε ιδιωτικές φυλακές μέσα στο δάσος, όπου είναι δεμένοι σε κρεβάτια και τους δίνεται μόνο νερό, ψωμί και σκόρδο σε αυτήν την τρομερή θεραπεία.

Ο Roizman είναι όμως ένας ασύγκριτα δημοφιλής άνθρωπος στα Ουράλια, σε μια δημοκρατική Ρωσία θα ήταν ο δήμαρχος του Ekaterinburg, ο κυβερνήτης της Περιφέρειας Σβερντλόβσκ, ή και κάτι περισσότερο.

Τί μεμονωμένο γεγονός ή αντίληψη θα δίνατε σε κάποιον αν προσπαθούσατε να του πείτε κάτι νέο για την σημερινή Ρωσία;

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε μια αναδυόμενη αγορά, κοινωνιολογικά, είναι οι μεσαίου μεγέθους επιχειρηματίες. Και αυτό που θα πρέπει να κατανοήσεις για να καταλάβεις γιατί η Ρωσία γίνεται ασταθής είναι το γιατί αυτοί οι άνθρωποι ερωτεύτηκαν και ξεπέρασαν τον Vladimir Putin. Αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν με ενθουσιασμό τον Putin το 2000 και το 2004, όταν τον είδαν ως κάτι σαν «Ρώσο Pinochet», τον ισχυρό άνδρα που θα κάνει τη Ρωσία ασφαλή για τον καπιταλισμό, καθαρίζοντας τους δρόμους από τους ληστές που καιροφυλακτούσαν.

Ζητωκραύγασαν όταν ο Mikhail Khodorkovsky ρίχτηκε στη φυλακή, καθώς και όταν τα ρωσικά τανκς εισέβαλαν στη Γεωργία.

Αλλά με το πέρας του 2008 είχαν τις αμφιβολίες τους και με το πέρας του 2012 ήταν εξοργισμένοι και φοβισμένοι, επειδή εμφανίστηκαν νέα αρπακτικά. 

 

Γιατί; Για να εδραιώσει την εξουσία του ο Putin διέλυσε όλους τους μηχανισμούς λογοδοσίας για τη γραφειοκρατία, εντείνοντας τον έλεγχο επί των πάντων, από τις εφημερίδες, στα δικαστήρια και στις εκλογές.

Αυτό αφαίρεσε όλους τους μηχανισμούς που έθεταν όρια στους αξιωματούχους, καθιστώντας τους υπεράνω του νόμου ως φορείς του ονόματος του Putin ως μέλη της Ενωμένης Ρωσίας του.

 

Ως αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα, οι γραφειοκράτες άρχισαν να απαιτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη μεσαίων επιχειρηματιών, δηλαδή ουσιαστικά να εκβιάζουν τις αναδυόμενες μεσαίες τάξεις.

Όποιος δε συμφωνούσε κατέληξε στη φυλακή, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 φυλακισμένοι επιχειρηματίες στη Ρωσία.

Όλοι στη μεσαία τάξη ξέρουν κάποιον που ξέρει κάποιον που κάποιος τερατώδης Γκογκολιανός αξιωματούχος μετέτρεψε στον τοπικό Mikhail Khodorkovsky και Sergey Magnitsky. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα με τη Ρωσία του Putin, η πλήρης απουσία μιας δημόσιας υπηρεσίας, την οποία ο συγκεντρωτισμός λανθασμένα άφησε ανεξέλεγκτη.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://ecfr.eu/blog/entry/Putins_fragile_empire

Σχόλιο: Πολύ ενδιαφέρον  άρθρο. Ο πλήρης έλεγχος που ασκεί ο Putin, είναι και η αιτία που θα τον οδηγήσει στην ήττα, αν δε το αλλάξει. 

Αν ο Putin δεν αλλάξει το σύστημα, η Ρωσία θα κάνει βήματα πίσω.

Η Ρωσία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

Μια σημαντική επισήμανση που κάνει το άρθρο: ο Putin δεν θεωρείται αυταρχικός, αλλά ανίκανος, να φτιάξει υποδομές.

Οι άνθρωποι θέλουν καλύτερες υποδομές.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1839529

Στο 160,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Σύμφωνα τη στατιστική υπηρεσία το χρέος της Ελλάδας είναι κατά 24,1% υψηλότερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 και κατά 3,7% υψηλότερο σε σχέση με το τέταρτο.

Συνολικά, τα χρέη των 17 κρατών της Ευρωζώνης αυξήθηκαν στο 92,2% του ΑΕΠ από 90,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 88,2% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ για την Ε.Ε. των 27 τα χρέη σημείωσαν άνοδο στο 85,9% από 85,2% και 83,3% αντίστοιχα.

Την Ελλάδα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση, ακολουθεί η Ιταλία με 130,3%, η Πορτογαλία με 127,2% και η Ιρλανδία με 125,1%.

Το χρέος της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 81,2%, της Γαλλίας στο 91,9%  ενώ της Ισπανίας στο 88,2%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 18% και το Λουξεμβούργο με 22,4%.

Σχόλιο: Οι νεοέλληνες πρέπει να γνωρίζουν πόσο είναι το Δημόσιο Χρέος τους. Έστω και ονομαστικά. Έστω και κατά προσέγγιση.

Διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποτύχει σε όλα εκτός από ένα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν αποδείξει ότι οι νεοέλληνες, δεν έχουν λογική. Είναι εντελώς μαλακες. Αφού συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

4444

4444

Εκτός από τον Χρόνο, ασχολούμαι και με άλλα δυσνόητα πράγματα.

Η τύχη, είναι ένα τεστ που βάζει η λογική.

Η ανθρώπινη λογική, δεν ταυτίζεται με την λογική. Η λογική είναι καθαρή έννοια.

Αυτό σημαίνει, ότι οι άνθρωποι πρέπει να φτάσουν το επίπεδο της.

Τι λογική υπάρχει για παράδειγμα, στο να μπορεί ένας ανήλικος στην Αμερική, να αγοράσει ένα αυτόματο όπλο; Από ένα μαγαζί.

4444

21/07/2013

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/07/2013_510487

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 20 δισ. ευρώ διαπιστώνει η μελέτη σκοπιμότητας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, κενό το οποίο αποδίδεται όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και σε διαρθρωτικά εμπόδια του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως η υπερσυγκέντρωση και το υψηλό κόστος χρήματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μια πρόσθετη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων κατά πέντε έως έξι δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η απόρρητη μελέτη, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», πραγματοποιήθηκε από τον συμβουλευτικό οίκο Oliver Wyman με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον συνολικό δανεισμό των επιχειρήσεων έτσι, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί έως τον Οκτώβριο του 2012, συνολικού ύψους περίπου 110-115 δισ. ευρώ, τα 104 δισ. ευρώ είχαν χορηγηθεί από τράπεζες και δη τις συστημικές, αποδεικνύοντας ότι είναι ελάχιστη η συμβολή του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα των εταιρειών leasing και factoring (πρακτόρευση απαιτήσεων) ή διαφόρων ειδών fund (κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών, venture capital κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης των χρεών των επιχειρήσεων προς τα ίδια κεφάλαιά τους είναι 1,1, υψηλότερος του μέσου όρου της Ελλάδας για την περίοδο 2003-2012 (0,9), ενώ την ίδια περίοδο ο μέσος όρος στην Ε.Ε.-15 είναι 0,5. Επιπλέον, ο δείκτης χρέους προς τις πωλήσεις διαμορφώνεται σε 33%, έναντι 29% μέσου όρου 9ετίας και 26% μέσου όρου Ε.Ε.-15.

Άλλη μια παράμετρος που έχει λάβει υπόψη της η Oliver Wyman είναι το κόστος χρήματος στην Ελλάδα, το οποίο θεωρεί υψηλό, αλλά αναμενόμενο λόγω του υψηλότερου ρίσκου που διατρέχουν οι τράπεζες εν μέσω κρίσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων είναι 5,8%, η μελέτη θεωρεί ότι από τα 113 δισ. ευρώ δανεισμού των επιχειρήσεων, τα 107 δισ. ευρώ είναι βιώσιμο χρέος.

Επομένως, απαιτείται μία απομόχλευση της τάξης του 5%. Με βάση διάφορα σενάρια, η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί επιτόκια κάτω από 5,5%.

Στα διαρθρωτικά εμπόδια που εντοπίζει μεταξύ άλλων η μελέτη περιλαμβάνονται το υψηλό λειτουργικό κόστος για τους πιστωτές, αλλά και η μειωμένη δυνατότητα διαφοροποίησης του ρίσκου ανά πελάτη, λόγω της μη επαρκούς πληροφόρησης για το προφίλ καθενός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Oliver Wyman, οι τράπεζες και συνολικά η οικονομία βρίσκονται σε διαδικασία απομόχλευσης, η οποία στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πάνω από το σύνηθες που υπολογίζεται σε επτά χρόνια. «Η πρωτογενής και δευτερογενής έρευνά μας δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες εργάζονται για να συντηρήσουν και να επανατοποθετήσουν τους λιγοστούς πόρους, αλλά αυτοί είναι περιορισμένοι και μειώνονται λόγω του φτωχού μακροοικονομικού περιβάλλοντος», επισημαίνεται στη μελέτη.

Σχόλιο: Οι Έλληνες τραπεζίτες κάνουν βλακείες.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν βγάζουν χρήμα, όταν όλος ο πλανήτης, είναι βουτηγμένος στο χρήμα.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/07/2013_510488

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους Αλβανούς δραπέτες μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποτάμι έξω από το χωριό Βροσύνα για να διαφύγουν στην Αλβανία. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στη συμπλοκή με τους δραπέτες. Συνεχίζεται η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα.

Τα ξημερώματα λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο έλαβε χώρα η συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας από τους ενόπλους, ο 36χρονος Μαριάν Κολά.

Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες ήταν οπλισμένοι και αντάλλαξαν πυρά με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή, καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκε άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Αυτήν την ώρα, γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών με τους άνδρες των ΕΚΑΜ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δεύτερου ενόπλου, Ιλίρ Κούπα ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί, ενώ εκτιμάται ότι βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, εκτός από ένα καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα, σακίδιο με γεμιστήρες και ένα από τα πιστόλια που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο, όπου είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός, καθώς και μαγειρεμένο φαγητό που κατά την ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει ότι είχαν υποστήριξη από τρίτο πρόσωπο στην περιοχή.

Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος, αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Κατά την αυτοψία, τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλλε ο κακοποιός Μ. Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα.

Χθες το βράδυ, στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη και ήταν εκείνος που επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον της ομάδας των ΕΚΑΜ και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Χειρουργήθηκε ο αστυνομικός τραυματίας

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς «για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν» για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Σχόλιο: Η Ελληνική Αστυνομία, όπως έχω ξαναγράψει, έχει ικανούς ανθρώπους. Τα προβλήματα προέρχονται από τους ερασιτέχνες. Από τους πολιτικούς που νομίζουν ότι οι αστυνομικοί είναι φιλιπηνεζες και φυσικά από τους Συνδικαλιστές.

 4444

Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Αυτός ο Αγωγός έπρεπε να γίνει.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

Μέχρι τώρα, δεν έχω δει κάτι καλύτερο να παίρνει την θέση του.

Φυσικά εγώ ασχολούμαι με τον χρόνο, όποτε δε βιάζομαι.

Αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να πάρει την θέση του, το project θα συνεχίσει να υφίσταται.

Αλλάζεις ανθρώπους, αλλάζεις καταστάσεις και τον φτιάχνεις. Έτσι γίνονται αυτά.

Εγώ δεν είμαι μαλακας νεοέλληνας. Άμα το χαρτί δεν τραβά, λες πάσο και περιμένεις καινούρια φύλα.

Αλλάζεις φύλα. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις παιχνίδι και μετά από κάποια χρονική περίοδο να επιστρέψεις ξανά. 

Έτσι γίνεται πάντα.

Το Ισραήλ έγινε κράτος μετά από 2000 χρόνια. Τώρα βλέπω τους Κούρδους να κερδίζουν σιγά – σιγά την ελευθερία τους.

Αν υπάρχει κάποιος που είναι ρεαλιστής και ξέρει από λογική σε αυτόν τον πλανήτη, αυτός είμαι εγώ!!!! Το παίρνω πίσω. Η ματαιοδοξία, είναι μεγάλο αμάρτημα.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22713.htm

Δεδομένη θεωρούν στο Μαξίμου τη σύγκρουση ανάμεσα στους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης η οποία έχει ξεκινήσει υπογείως και αναμένεται να κορυφωθεί το Σεπτέμβριο με την αλλαγή φυσιογνωμίας του STAR.

Στην κυβέρνηση τρέμουν τις παράπλευρες απώλειες που θα προκαλέσει η σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο.

Γιατί δεν πρόκειται μια αντιπαράθεση που θα επικεντρώνεται στον έλεγχο μεγαλυτέρου μεριδίου αγοράς στο νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης, αλλά επεκτείνεται στους ζωτικούς τομείς της οικονομίας όπως τράπεζες ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις εξαιτίας της διαπλοκής των εκδοτών.

Μπόμπολας και Ψυχάρης αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους για τη λειτουργία των ofshore εταιριών προκειμένου προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση για την ονομαστικοποίηση των μετόχων στα κανάλια.

Στην ουσία επιδιώκουν να αναγκάσουν τον Βαρδή Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει απ’ το MEGA και να παραμείνει μόνο στο STAR.

Το αντίπαλο στρατόπεδο ξεσκονίζει όλες τις συμβάσεις για τα δημόσια έργα στα οποία συμμετέχει ο Ακτωρας.

Στο παιχνίδι αναμένεται να μπει και ο Γιάννης Αλαφούζος. Γιαυτό άλλωστε ο Σταμάτης Μαλέλης έμπειρος σε διαχείριση κρίσεων και εξπέρ της επιθετικής γραμμής κατηφόρισε απ’ τη Νέα Κηφισιά στο Φάληρο.

Σχόλιο: Ο Βαρδής είναι ποιο Large.

4444

20/07/2013

4444

http://gavdosfm.gr/%CF%86%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-sos/

Ο δεύτερος κύκλος αναλύσεων σε φρούτα και λαχανικά που πραγματοποίησε η Greenpeace, επιβεβαιώνει πως δεκάδες φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας και η διατροφή μας κινδυνεύει, με παράπλευρη απώλεια… τις μέλισσες.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 έγιναν αναλύσεις σε 34 δείγματα 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης, τα οποία πωλούνται στην ελληνική αγορά. Στα δείγματα εντοπίστηκαν υπολείμματα από 32 εξαιρετικά τοξικά φυτοφάρμακα (πολλά από αυτά απαγορευμένα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η Greenpeace απαιτεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαγορεύσει οριστικά όλα τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας και βάζουν σε κίνδυνο τις μέλισσες και να στηρίξει τη βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα.

Διασυστηματικά «κοκτέιλ»

Ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα αφορά στα χημικά κοκτέιλ (παράλληλη χρήση πολλών φυτοφαρμάκων στο ίδιο φρούτο ή λαχανικό). Στα 4 δείγματα μήλων εντοπίστηκαν 17 διαφορετικές δραστικές ουσίες με το ένα δείγμα να συγκεντρώνει 9 από αυτές ταυτοχρόνως. Σε ένα μόνο δείγμα αχλαδιών βρέθηκαν 6 δραστικές ουσίες. Στα 4 δείγματα κερασιών βρέθηκαν συνολικά 7 δραστικές ουσίες και 4 ουσίες στα 2 δείγματα ντομάτας. Πάνω από τις μισές δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο σύνολο των δειγμάτων είναι διασυστηματικές, δηλαδή δεν παραμένουν μόνο στον εξωτερικό φλοιό του φρούτου και του λαχανικού, αλλά εισχωρούν στους ιστούς του, άρα βρίσκονται σε ολόκληρο τον καρπό και όχι μόνο στην επιφάνειά του.

Εξαφανίζονται οι μέλισσες, εξαφανίζεται η τροφή μας

Οκτώ από τις δραστικές ουσίες που βρέθηκαν είναι πολύ επικίνδυνες για τις μέλισσες, με 5 να ανήκουν στην κατηγορία των νεονικοτινοειδών. Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Επτά στα δέκα λαχανικά και φρούτα εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών (η μεταφορά της γύρης για να γονιμοποιηθούν τα άνθη και να γίνουν καρποί). Όσο οι πληθυσμοί των μελισσών καταρρέουν λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων, τόσο εμείς στερούμαστε βασικά είδη διατροφής. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού πρόσφατα προχώρησε σε μερική απαγόρευση 3 νεονικοτινοειδών και του φυτοφαρμάκου Fipronil. Η Ελλάδα μάλλον όχι…

Και τώρα τι κάνουμε;

Με το αρμόδιο Υπουργείο να δείχνει τις περισσότερες φορές αδιαφορία και απραγία, πρέπει εμείς, οι καταναλωτές να … δράσουμε! Τι μπορείς να κάνεις; Ενημερώσου, προτίμησε φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους, διάλεξε τοπικά είδη, μίλα με τους παραγωγούς, στήριξε προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Και μην ξεχνάς, γίνε «φίλος» των μελισσών. Τις χρειαζόμαστε!

Δείτε τον πίνακα με τα αναλυτικά ευρήματα της έρευνας

Σχόλιο: Μια λύση είναι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Αν είναι να γλυτώσεις από τα φυτοφάρμακα. Τότε τρως λιγότερο, αλλά ποιο ποιοτικά.

Εγώ αγοράζω για παράδειγμα το βιολογικό ψωμί: ΑΡΟΤΡΟΝ που παράγεται στο Λουτράκι και το βρίσκω στα ΑΒ.

Πολύ καλό ψωμί. Κοστίζει βέβαια, αλλά το κόβω σε υπολογισμένες φέτες και έτσι με πηγαίνει όλη την εβδομάδα. Ετσι είναι φτηνό.

4444

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1117461/provlhma-ypshlhs-kerdoforias-stis-trapezes.html

Οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ παλεύουν με ένα δύσκολο πρόβλημα. Δεν είναι η εκτίναξη των κόκκινων δανείων, ούτε κάποιο κύμα κυβερνοεπιθέσεων ή μπαράζ αγωγών. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό: κινδυνεύουν να αποκομίσουν πολύ μεγάλα κέρδη.

Η JPMorgan Chase εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη 25 δισ. δολ. φέτοςόσο περίπου είναι το ΑΕΠ της Παραγουάηςμε απόδοση ιδίων κεφαλαίων τουλάχιστον 17%, που θα την επαναφέρει στα υψηλά επίπεδα του 2007.

Εάν το πολιτικό κλίμα ήταν διαφορετικό, τα στοιχεία αυτά θα προκαλούσαν πανηγυρισμούς. Τράπεζες όπως η JPMorgan και η Wells Fargo όχι μόνο επιβίωσαν από την κρίση, αλλά ευημερούν και πάλι όπως τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματά τους. Το ίδιο ισχύει ακόμη και για τη Citigroup και την Bank of America, οι οποίες έλαβαν συνολικά κρατική στήριξη 90 δισ. δολ. και φαίνεται πως έχουν βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, ξεκαθαρίζουν τις κακές τοποθετήσεις και ανταγωνίζονται για αύξηση των δραστηριοτήτων τους. Οι μετοχές τους καταγράφουν άνοδο 95% και 78% αντιστοίχως τους τελευταίους 12 μήνες.

Σε μία άλλη εποχή, η πλεονάζουσα ρευστότητα θα δινόταν στους μετόχους και στους εργαζόμενους. Το ήμισυ των εσόδων από το investment banking θα καταβαλλόταν στο προσωπικό και σχεδόν το 100% των κερδών – ορισμένες φορές και περισσότερο – θα διανεμόταν στους επενδυτές μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.

Με το κλίμα που επικρατεί τώρα, όμως, οι εορτασμοί πρέπει να είναι υποτονικοί και οι επικεφαλής των τραπεζών να δείχνουν μίζεροι. Από τα κέρδη που ανακοίνωσε η JPMorgan την Παρασκευή, μόλις το 31% προορίζεται για αμοιβές στο investment banking. Οι μέτοχοι, από την πλευρά τους, μπορεί να εκτιμούν την ταχεία άνοδο της μετοχής, αλλά δεν αναμένουν εντυπωσιακά μερίσματα, εν μέρει επειδή η Fed έχει μπλοκάρει τις γενναιόδωρες πληρωμές.

Οι συνετοί τραπεζίτες επιτείνουν το αρνητικό κλίμα – ο Jamie Dimon προειδοποίησε την Παρασκευή για «δραματική μείωση των κερδών από ενυπόθηκα δάνεια και εξέφρασε την αγωνία του μήπως οι ξένοι κλέψουν τις δουλειές των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, ένας προβληματισμένος αναλυτής επεσήμανε τα «εξαιρετικά καλά» αποτελέσματα και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan εάν θα μπορούσε να καυχηθεί λίγο. Ο κ. Dimon, που δεν είναι γνωστός για τη σεμνότητά του, δεν το έκανε.

Το πρόβλημα έγκειται στο εξής: οι τράπεζες έχουν δαπανήσει πολύ χρόνο, ενέργεια και κεφάλαια προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις της εντεινόμενης εποπτείας. Από τότε που ξέσπασε η κρίση, οι διεθνείς εποπτικές αρχές ζητούν όλο και περισσότερα κεφάλαια, όπως και επιπλέον χρέωση για τις μεγαλύτερες τράπεζες.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν κατά συνέπεια διπλασιάσει την κεφαλαιακή τους βάση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχαν τους στόχους της Βασιλείας ΙΙΙ έξι χρόνια νωρίτερα.

Πού ακριβώς, όμως, είναι οι επιπτώσεις; Οι καλύτερες τράπεζες εξακολουθούν να καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας.

Τώρα, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και ο πολιτικός με νέα ορμή – πιθανότατα επειδή βρισκόμαστε σε απόσταση από την κρίση και οι τράπεζες δείχνουν πιο υγιείς – ζητούν ακόμη πιο σκληρούς ρυθμιστικούς κανόνες για τις τράπεζες.

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η Fed θα πλήξει τις τράπεζες με μπαράζ νέων μέτρων: αυστηρότερους κανόνες μόχλευσης με τους οποίους θα ζητά μεγαλύτερη κεφαλαιακή βάση έναντι τοποθετήσεων, απαίτηση για διακράτηση ελάχιστου ποσού μακροπρόθεσμου χρέους που θα χρησιμοποιείται για ανακεφαλαιοποίηση σε περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας, νέο κεφαλαιακό φόρο σε όσες στηρίζονται υπερβολικά σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση χονδρικής και απαγόρευση του proprietary trading ή αλλιώς επιβολή του κανόνα Volcker.

Όλα αυτά βρίσκονται καθ’ οδόν, είναι σοβαρά μέτρα και οι τράπεζες τα φοβούνται. Υπάρχει η πιθανότητα οι βουλευτές να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, ανακτώντας επί παραδείγματι τον κανόνα που επέβαλε διαχωρισμό μεταξύ επενδυτικής και λιανικής τραπεζικής, γνωστό και ως νομοθεσία Glass – Steagall. Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν έχουν διευκρινιστεί ως προς το πόσο επώδυνος θα είναι ο νέος γύρος κανονισμών για τις τράπεζες.

Καθώς όμως προχωρά η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, τα καταστροφικά σενάρια για τις τράπεζες δείχνουν όλο και πιο αβάσιμα. Το Financial Services Roundtable είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εάν οι απαιτήσεις μόχλευσης αυξηθούν κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες τότε θα υπάρξει σημαντικό πισωγύρισμα στην ανάκαμψη. Είναι ένας αμφίβολος ισχυρισμός.

Μία ιδιαίτερα ακριβής έρευνα καταλήγει στο ότι οι ρυθμιστικές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 117% τους τελευταίους 12 μήνες, αναγκάζοντας τις τράπεζες να αυξήσουν το προσωπικό που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα κατά 2-3 άτομα!

Όσο ανόητα κι αν μοιάζουν αυτά τα νούμερα, γεγονός είναι ότι οι ρυθμιστικές εξελίξεις είναι πρόκληση για τις μικρές τράπεζες. Αυτό, όμως, απλώς επισημαίνει την αργή αλλά σταθερή διαδικασία ολοκλήρωσης στον κλάδο, όπου η JPMorgan, η Wells Fargo και οι μεγάλοι ανταγωνιστές τους απολαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ οι μικρότεροι καταρρέουν.

Υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα.

Ο κ. Dimon δεν μπλόφαρε όταν προειδοποίησε για την επιβράδυνση στον τομέα ενυπόθηκων δανείων.

Η έξοδος της Fed από τις αγορές θα απομακρύνει ένα βασικό στήριγμα.

Η μόνη ελπίδα των τραπεζών είναι πως οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις ζοφερές απειλές από ό,τι στα αισιόδοξα στοιχεία των ρόδινων ισολογισμών τους.

4444

οΜε κυβερνητικό αεροσκάφος θα ταξιδέψει τελικά αύριο για Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ώρα που γίνονται δραματικές περικοπές για εξοικονόμηση χρημάτων από ότι φαίνεται κάποιοι λειτουργούν σαν τον παλιό καιρό.

Βέβαια, με βάση ΦΕΚ, δικαιούται αλλά το νόμιμο είναι και πάντα ηθικό; Πολλοί πια Έλληνες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε το εισιτήριο για το λεωφορείο.

Η επίσκεψη πάντως του Ευ. Βενιζέλου στην Τουρκία θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και πραγματοποιείται έπειτα από σχετική πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση των δύο υπουργών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιβιβαστεί στο κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο  θα τον περιμένει «αγκυροβολημένο» στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ευ. Βενιζέλο θα τον περιμένει το σούπερ αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται  κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με κάποιους να λένε πως αγοράστηκε πάνω από 700.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν Βενιζέλος- Νταβούτογλου ούτε και αν υπάρχει ουσιαστικός  λόγο της επισκέψεως του Έλληνα υπουργού στη γείτονα χώρα.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/254263/thn-wra-poy-oi-ellhnes-xanoyn-tis-doyleies-toys-o-benizelos-petaei-me-vip-aeroskafos#ixzz2Zc86C4Pz

Σχόλιο: ο Βαγγελης Βενιζέλος που είναι ένας από εμάς, όπως είπε στο παρελθόν, ζει μέσα στην χλιδή της εξουσίας. Στο ειδικό δικαστήριο έπρεπε να πετάξει μαζί με το Παπακωνσταντίνου για την λίστα Lagarde, αλλά το πράσινο τρωκτικό, προστατεύεται από τον Σαμαρά, μια και οι δυο είναι δοσίλογοι.

Υπάρχουν νεοέλληνες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος βρίσκει και τα κάνει. Αυτή είναι η αλήθεια νεοέλληνα. Δεν άκουσα κανένα δημοσιογράφο των έγκυρων υποτίθεται ΜΜΕ να λένε: μαυρίστε τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Μηδενίστε τους.

Υπάρχει ένα 4% που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Τι να συζητάμε. Βέβαια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μειώνεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές αυτό θα γίνει.

Το ζητούμενο βέβαια είναι, να πάνε φυλακή.

4444

Νεκρός εντοπίστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι επιχειρηματίας του Ηρακλείου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 65χρονο άντρα ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στα Λινοπεράματα.

Ο 65χρονος τις τελευταίες ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής και οι οικείοι του τον αναζητούσαν.

Το απόγευμα η σύζυγος και ο γιος του επιχειρηματία, έφυγαν από το Ηράκλειο και πήγαν στο κέντρο διασκέδασης με την ελπίδα να βρουν τον 65χρονο.

Μπαίνοντας στο γραφείο όμως του άτυχου άντρα, αντίκρισαν τον αγαπημένο τους νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ δίπλα του βρίσκονταν ένα όπλο.

Ο άτυχος 65χρονος άντρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ενώ για τις συνθήκες θανάτου του, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το πτώμα του 65χρονου και το μετέφερε στο Νοσοκομείο για τη διενεργεια νεκροψίας – νεκροτομής

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/255014/hrakleio-nekros-me-mia-sfaira-sto-kefali-gnwstos-epixeirhmatias#ixzz2Zc3i7ZwD

Σχόλιο: Από τότε που Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, παρέδωσε την χώρα στο μνημόνιο, οι νεοέλληνες πεθαίνουν. Ο Θάνατος θερίζει.  

Αυτός δε θα πάει διακοπές.

Είναι δυνατόν να ψηφίζεται ΝΔ και Σαμαρά;  Ή ΠΑΣΟΚ;  Ή ΔΗΜΑΡ;

4444

4444

http://olympia.gr/2013/07/20/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%81%CE%B5-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5/

Μετά την κατάθεση των στοιχείων στον εισαγγελέα, αγωγές – μαμούθ από Καμμένο.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 (19/9) εκδικάζονται οι δύο αγωγές του Πάνου Καμμένου προς τον ΔΟΛ για ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Χθες προστέθηκαν νέες αγωγές – μαμούθ που όταν τις παρέλαβαν οι νομικοί του οργανισμού, κατάλαβαν ότι έρχεται το τέλος της “αυτοκρατορίας”.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Καραμανλής με τον Βασικό Μέτοχο, το κάνει πράξη ο Πάνος Καμμένος με ευθεία επίθεση στην διαπλοκή. 4 αγωγές – κόλαφος που θα πάνε μέχρι τέλους, είναι ο λόγος για τον πανικό που επικρατεί από χθες στην Μιχαλακοπούλου.

Δεν είναι τυχαίο το σημερινό πρωτοσέλιδο τύπου “γιατί ρε Πάνο, μια ερωτησούλα κάναμε και εμείς…”

Την ίδια στιγμή θεωρείται αμφίβολο εάν θα βρεθούν δικαστές που θα δώσουν τις προκλητικές αναβολές στην εκδίκαση των υποθέσεων, όπως έκαναν με αυτή του “Ανδρίκου” Παπανδρέου. Ειδικά από την στιγμή που η οικογένεια Καμμένου προσκόμισε τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά τα κοινοποίησε και σε συνέντευξη τύπου (την οποία ο ΔΟΛ δεν είχε καν την ευθιξία να αναφέρει και να ζητήσει την κλασική συγγνώμη).

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για τον “οργανισμό” μετά το πόρισμα – κόλαφο του Παναγιώτη Νικολούδη για τα όργια στο ΤΤ, υπόθεση που αναφέρεται στις πρώτες αγωγές που εκδικάζονται τον Σεπτέμβρη. Αυτό που οφείλει να κάνει άμεσα ο Καμμένος είναι να παγώσει ΤΩΡΑ με ασφαλιστικά μέτρα την μεταβίβαση κάθε περιουσιακού στοιχείου του “οργανισμού”, αφού είναι βέβαιο πως μετά τις πιθανές αναβολές που θα επιδιώξουν, ο σημερινός ΔΟΛ θα έχει γίνει ένα “κουφάρι” με καταδολιευτικές μεταβιβάσεις για να διασωθεί.

Θεωρούμε αυτονόητο πως ο Καμμένος δεν θα κάνει το λάθος να δεχθεί “συγγνώμες” όπως στο παρελθόν. Τύπου ΔΟΛ, Λιάτσου κλπ. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρει απέναντι του. Η αυτοκρατορία των επικυριαρχων πρέπει επιτέλους να γκρεμιστεί. Και η “συγγνώμη” θα θεωρηθεί πολιτικό αλισβερίσι με την διαπλοκή. Μέχρι τέλους λοιπόν…

Σχόλιο: Ο Καμένος έχει δεχτεί πολύ βρώμικο πόλεμο. Πρώτα ο εγκάθετος Αιμίλιος Λιάτσος και τώρα ο ΔΟΛ. Αυτοί δεν είναι δημοσιογράφοι. Συμβόλαια εκτελούν.  Δεν είναι φυσικά οι μόνοι.

Συμβόλαια εκτελούν για να παίρνουν παραδάκι.

Αυτός είναι ο λόγος που η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί.

Η ΝΑ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας Δημοσιογράφους – Εκτελεστές, έμεναν τόσα χρόνια στην ατιμωρησία.

Αυτά πρέπει να τελειώσουν.

 4444

19/07/2013

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22701.htm

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι στις ΗΠΑ ίσως να καταδικάστηκαν αδίκως σε θάνατο επειδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους, που κατά περίπτωση είχαν συλλέξει πράκτορες του FBI, δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένα.
Στο πρωτοφανές αυτό συμπέρασμα για τα αμερικανικά δικαστικά χρονικά, καταλήγει μια μεγάλη εσωτερική έρευνα του FBI η οποία επισημαίνει ότι μπορεί να υπερεκτιμήθηκε η αξιοπιστία πειστηρίων – που προέκυψαν με επιστημονικές μεθόδους- και τα οποία όταν προσκομίστηκαν στις δικαστικές αίθουσες ίσως να έγειραν καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων.
Η εσωτερική έρευνα του FBI, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη όμως αυτό που αναδεικνύεται μέσα από την ενδελεχή εξέταση παλαιότερων υποθέσεων είναι η υπερβολική εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τα στελέχη της Υπηρεσίας, τη λεγόμενη ταυτοποίηση στοιχείων.

Παρά το γεγονός, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι ήδη από τη δεκαετία του 1970 οι υπεύθυνοι των εργαστηριακών ελέγχων του FBI τόνιζαν ότι ευρήματα όπως τρίχες, δέρμα ή νύχια που βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος δεν συνιστούν κατά κανόνα αλάνθαστο στοιχείο ενοχής, πολλοί πράκτορες, σε πολλές περιπτώσεις, υποστήριζαν πως η ταυτοποίηση τέτοιων ευρημάτων καταδείκνυε την ενοχή των κατηγορουμένων.
Μόλις τον περασμένο Μάιο, ένας κατηγορούμενος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το θάνατο (με ένεση) αλλά μερικές ώρες προτού εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών, το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μισισιπή, αναγνώρισε την ύπαρξη κενών στην αξιοπιοστία των εγκληματολογικών πειστηρίων που είχαν προσκομίσει αξιωματικοί του FBI.
Η θανατική ποινή θα επιβαλλόταν στον 44χρονο Γουίλι Τζέρομ Μάνινγκ που κατηγορείται για τον φόνο δύο φοιτητών το 1992.
Ήδη στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται 21.700 υποθέσεις και 120 εξ αυτών, που αφορούν σε θανατικές ποινές, χαρακτηρίζονται προβληματικές.

4444

Κοτρωτσε δεν διαβάζουμε, ούτε βλέπουμε Πρεπεντερη. Τα φερέφωνα τα έχω κόψει.

Ο Χίτλερ πήρε το δάνειο και άρχισε να το πληρώνει. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια.

Οι Γερμανοί οι απατεώνες,  προσπαθούν να φοβίσουν. Αυτή είναι η τακτική τους.

Οι Γερμανοί, έχουν καλά σκυλιά στην Αθήνα. Καλά και πιστά.

Ο Σαμαράς είναι το τελευταίο πιστό σκυλί.

Είναι δυνατόν να διεκδικήσουν αυτά τα σκυλιά το κατοχικό δάνειο, τα δις;

Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν τεμενάδες στους νεοέλληνες που δεν έφυγαν από το Ευρώ  το 2010. Ο Γιωργάκης, καλό σκυλί, πήρε και βραβείο. Το θυμάστε;

Νεοέλληνα, εδώ σε κοροϊδεύει ο Γιακουματος της ΝΔ και άλλοι τυχάρπαστοι, δε θα σε κοροϊδέψουν οι Γερμανοί;

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε έχουν γαμησει νεοέλληνα και συνεχίζεις να τους ψηφίζεις! Έλεος νεοέλληνα. Δηλαδή πόσο μαλακας είσαι; Τι πίνεις;

4444

AIR PLANE SUPERSONIC RACE TO BE FIRST 01 01 170713

4444

BLOOMBERG GOOGLE STILL THE KING OF SEARCH 01 02 180713

4444

ELLADA WOLFGANG SCHAEUBLE den eimai ypertroika 01 190713

4444

ELLADA PAPAKONSTANTINOU EIDIKO DIKASTHRIO 01 190713 

4444

Το επεισόδιο στην Βουλή ήταν προσχεδιασμένο από την Χρυσή Αυγή. Που η Χρυσή Αυγή δεν ξέρει ιστορία.

Φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί που δεν ξέρουν ιστορία.

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει, ότι έτσι θα κερδίσει ψήφους. Οι άνθρωποι είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Σήμερα έχουμε 2013 και μια Γερμανική Κατοχή. Δεν κατάλαβα ποιο είναι το νόημα της επίθεσης της Χρυσής Αυγής;

Εάν οι νεοέλληνες ψήφιζαν με βάση το 1945, η Χρυσή Αυγή δε θα έπαιρνε πάνω από 3%.

Περιμένω την ανανέωση που θα κάνει ο Μιχαλολιακος, στα στελέχη.

Η Χρυσή Αυγή δηλαδή θα κάνει πάρτι για τον Μελιγαλα και τον Γράμμο – Βίτσι; Δεν πάνε καλά.

Αυτός που κέρδισε ήταν ο Τσόρτσιλ και οι δοσίλογοι που δεν δικάστηκαν.

Σίγουρα έχασαν οι Κομουνιστές, διότι και αυτοί πίστευαν, ότι όλοι αυτοί που πήγαν στο ΕΑΜ τότε, ήταν κομμουνιστές. Έτσι ήθελαν να πιστεύουν.

Ο Εμφύλιος πόλεμος,  κατέστρεψε ακόμα περισσότερο την Ελλάδα.

Ο Εμφύλιος πόλεμος έγινε, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις, ήταν κατώτερες των περιστάσεων.

Στην Γαλλία γιατί δεν έγινε εμφύλιος;

Στην Ιταλία γιατί δεν έγινε;

Και στην Γαλλία και στην Ιταλία, οι δοσίλογοι- συνεργάτες των Γερμανών δικάστηκαν και εκτελέστηκαν.

Η Χρυσή Αυγή, με βάση τα έντυπα της και τους λόγους που έχουν βγάλει τα στελέχη της, είναι καθαρά Ναζιστικό Κόμμα.

Επιχειρεί τώρα μια στροφή στο πατριωτικό. Όμως αν συνεχίσουν έτσι, δε θα τους βγει.

Αυτός που ψηφίζει Χρυσή Αυγή, δεν ψηφίζει γιατί αναπολεί το 1945 και την περίοδο αυτή. Ψηφίζει με βάση τα δεδομένα του 2013 και είναι εξοργισμένος.

Με βάση τη λογική, κανένας δε θα ψήφιζε ένα ναζιστικό κόμμα όπως είναι η Χρυσή Αυγή.  Οι νεοέλληνες δεν είναι ρατσιστές.

Μιχαλολιακο πρόσεξε πως θα πάρεις την στροφή. Αν θέλεις να μείνεις στο παιχνίδι της εξουσίας. Άλλα είναι τα καυτά θέματα σήμερα.

Με βάση το 1945, εσείς είστε δοσίλογοι. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος,  ήταν συνεργάτης των Γερμανών, σε άλλο κράτος με την απελευθέρωση θα τον είχαν συλλάβει και θα τον είχαν δικάσει. Φυσικα θα ειχαν δικασει και τους κομουνηστές που επιτέθηκαν στον Ζέρβα, ενω ο εχθρός ήταν οι Γερμανοί και οι δοσίλογοι.

4444

18/07/2013

4444

Volcano From Space: sarychev

4444

Αν το 2008 έλεγα σε κάποιον να αγοράσει ένα οικόπεδο στο Ιντερνέτ θα με έλεγε τρελό.

Είσαι καλά θα μου έλεγε, θέλεις να αγοράσω ένα οικόπεδο, που δε θα μπορώ να κτίσω έστω και ένα αυθαίρετο;

Η Τεχνολογία δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.

Αγόρασα ένα καινούριο φωτιστικό κήπου με 3 ευρώ. Ένα μαγαζί ξεπουλούσε στοκ. Δεν έχασα την ευκαιρία. Έχω τρέλα με την ενέργεια.

Μιλάμε για καυτή τεχνολογία. Αυτό είναι το δεύτερο φωτιστικό που αγόρασα. Έχει τρεις λυχνίες led, το πρώτο είχε μια. Φωτίζει περισσότερο και είναι ποιο συμμαζεμένο.

ΤΟ βγάζω έξω στο μπαλκόνι την ημέρα και την νύχτα το χρησιμοποιώ, είτε ως φακό, είτε ως φως διαδρόμου.

Είναι πολύ πρακτικό.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εξέλιξη θα έχουν αυτές οι λάμπες.

Είναι μια μπιζνα, που όποιος είναι σοβαρός και επενδύσει, θα βγάλει χρήμα σε παγκόσμια κλίμακα. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τοπικά πρωταθλήματα!

Όσοι δεν έχετε ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί σας το έκοψαν, μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τέτοιες λάμπες.

Το επόμενο πράγμα που θα αγοράσω, είναι ένας ηλιακός φορτιστής μπαταριών.

Ακούω ραδιόφωνο, γιατί να ξοδεύω χρήματα για ρεύμα ή για μπαταριές.

Υποθέτω ότι σε μια ηλιόλουστη μέρα, θα μπορεί να φορτίσει 2 ή 4 μπαταρίες.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1838009

Τη στήριξη της Αργεντινής στη νομική διαμάχη που έχει με πιστωτές στις ΗΠΑ εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Αργεντινή υπέβαλε στις 24 Ιουνίου αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει την υπόθεση τον ομολόγων τα οποία έχουν στην κατοχή τους πιστωτές που δεν αποδέχτηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2001.

Σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται, η Christine Lagarde θα ζητήσει από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ να υποβληθεί μία «φιλική» ενημέρωση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως με βάση απόφαση εφετικού δικαστηρίου των ΗΠΑ η Αργεντινή δεν μπορεί να πληρώσει τους ομολογιούχους που αποδέχθηκαν την αναδιάρθρωση εάν δεν εξοφλήσει και αυτούς που δεν την αποδέχτηκαν.

Η Αργεντινή ισχυρίζεται πως η απόφαση αυτή αποτελεί μία χωρίς προηγούμενο ανάμειξη των ΗΠΑ στις υποθέσεις της η οποία δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για τις εξωτερικές σχέσεις.

Η κίνηση του ΔΝΤ, εάν πραγματοποιηθεί, θα έρθει δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης με την οποία προειδοποιεί πως αν διατηρηθεί η απόφαση μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα συλλογικής δράσης υπονομεύοντας τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Η παραπάνω είδηση οδηγεί σε πτώση την απόδοση των αναδιαρθρωμένων ομολόγων λήξης 2017 κατά 186 μονάδες βάσης στο 15,22%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από το Φεβρουάριο του 2011. Η τιμή του αντίστοιχα σημειώνει άνοδο 4,51 σεντς στα 81,61 σεντς ανά δολάριο.

Σχόλιο: Αυτό είναι πολύ καλή είδηση. Εγώ θα στήριζα την Αργεντινή.  Γιατί έτσι θα στήριζα την πραγματική παγκόσμια οικονομία.

4444

Άκουσα το μήνυμα ακροατή που διάβασε ο Κοτρώτσος, έλεγε: περιμένω να παραιτηθεί ο Γιακουματος!

Με έπιασαν τα γέλια. Σιγά μην παραιτηθεί ο Γιακουματος και να αφήσει την μάσα.

Νεοέλληνες σας κοροϊδεύει ένας Γιακουματος. Τόσο ηλίθιοι είστε.

Το Πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε.  Με 153. Στο στοίχημα, αυτά είναι σίγουρα λεφτά.

Ο Σαμαράς τους είπε: το ψηφίζετε, αλλιώς πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Κλασαν μέντες, όλοι αυτοί οι «σκληροί» και το ψήφησαν.

Σου λέει άμα πάμε σε εκλογές, θα βγούμε;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, πάει το μπόνους των 50 βουλευτών της ΝΔ.

Βουλευτής σημαίνει μάσα. Ιδίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

4444

4444

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη συνδρομή της Αστυνομίας πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα με στόχο τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας στις εποχιακές επιχειρήσεις (ταβέρνες, μπαρ, μεζεδοπωλεία, νυκτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, θαλάσσια σπορ, τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Συνολικά, το μήνα Ιούνιο 2013 ελέγχθηκαν 1.345 επιχειρήσεις και καταγράφηκαν 1.680 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο σύνολο 4.818.

Επιβλήθηκαν επιτόπου πρόστιμα ύψους 995.000 ευρώ για τη μη τήρηση του βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάσθηκαν στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την επιβολή εισφορών και συνακόλουθων προστίμων.

Την ίδια ώρα, ποσοστά παραβατικότητας που αγγίζουν το 85% διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε επιχειρήσεις τουριστικών προορισμών το διάστημα από 15/06/2013 έως 15/07/2013.

Συγκεκριμένα, σε 1.088 ελέγχους που  διενήργησε το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και σε αδήλωτους εργαζόμενους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήσαν παραβάτες και καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά παραβατικότητας ανά περιοχή έχουν ως εξής:

  • Ρόδος             84,62%
  • Ζάκυνθος     80,00%
  • Σαντορίνη    77,14%
  • Τήνος             72,73%
  • Πάρος            68,18%
  • Σύρος             57,89%
  • Αίγινα            37,14%
  • Αργολίδα     45,45%
  • Μεσσηνία    44,44%
  • Κορινθία       40,00%
  • Μύκονος      43,33%
  • Χαλκιδική     37,00%

Σχόλιο: Οι τουρίστες θα έρθουν, αλλά οι εργαζόμενοι δε θα δουν άσπρη μέρα. Μαύρη εργασία σημαίνει σκλαβιά.

Η Αντίδραση όσων δουλεύουν στον Τουρισμό και στην μαύρη εργασία, είναι να γαμησουν την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές.

Χωρίς λόγια και φανφάρες, πάτε στο εκλογικό τμήμα και με την ψήφο σας τους γαματε.

Μαύρη εργασία σημαίνει, ότι δεν έχεις τίποτα.

Το κράτος οφείλει να είναι δίκαιο. Να κάνει ελέγχους.

Ψηφήστε ΚΚΕ, ψηφήστε ΣΥΡΙΖΑ, ψηφήστε Χρυσή Αυγή, ψηφήστε ΑΝΕΛ.

Δόξα το Θεώ, έχει κόμματα να ψηφήσετε.

4444

Αυτό που δε λέει το γράφημα, είναι που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα.
Που είναι φυσικά και η ουσία.
Η Ελληνική οικονομία δεν είχε κανένα όφελος.

4444

INDIA 22 CHILD DEATH 01 01 180713

4444

Αν το 2008 έλεγα σε κάποιον στην Ελλάδα:  αγόρασε οικόπεδα στο internet, θα μου έλεγε είσαι τρελός;

Το Real Estate στο Ιντερνετ,  νομίζω ότι πάει καλά Trish.

4444

LUIS BARCENAS γνωστός και ως “Λουίς ο Μπάσταρδος”. Ο Luis έχει ανέβει στο Έβερεστ. Ο Luis ήταν λογιστής. Επιμελής λογιστής. Γι’αυτο και οι μπασταρδοι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν βιβλία και λογιστές.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63860235

Ένα παιχνίδι σιωπής κι οργής παίζεται στην Ισπανία, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι και τον πρώην ταμία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας.

Ο Ραχόι παίζει τον ρόλο του σιωπηλού, αφού επιμελώς, όπως παρατηρούν πολλά μέσα ενημέρωσης, αποφεύγει να μιλήσει για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του κόμματός του κι απλώς αναμασάει «επίπεδα κι άχρωμα» επιχειρήματα που δεν πείθουν κανένα. Κι αυτό όταν μπαίνει στον κόπο να πει κάτι, γιατί συνήθως δεν εμφανίζεται στη Βουλή, σπανίως δίνει συνεντεύξεις ακόμα και σε φιλικά προς το κόμμα μέσα ενημέρωσης, ενώ για ένα διάστημα απευθυνόταν στον Τύπο μέσω… μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Και στον ρόλο του οργισμένου, ο επί 18 χρόνια ταμίας του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, δεινός αλπινιστής που έχει ανέβει και στο Έβερεστ, γνωστός και ως ο «Λούις ο Μπάσταρδος».

Βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για δωροληψία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ωστόσο μοιάζει αποφασισμένος να έχει και… παρέα στο κελί, καθώς θεωρεί ότι το κόμμα του τον έχει εγκαταλείψει και θέλει να τον μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Δίνοντας συνέντευξη στην «El Mundo», λίγο πριν προφυλακιστεί, αποκάλυψε πως τα χρήματα για τις μίζες έρχονταν σε σακούλες στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος.

Επί 20 χρόνια διάφοροι επιχειρηματίες, κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο, έκαναν δωρεές -εκτός των νομίμων εννοείται- στο κόμμα προκειμένου να εξασφαλίζουν συμβόλαια.

Τα χρήματα μεταφέρονταν, κυρίως σε σακούλες αλλά και σε χαρτοφύλακες, και η συναλλαγή πραγματοποιούνταν στο γραφείο του έτερου ταμία του κόμματος, Αλβάρο Λαπουέρτα, παρουσία του Μπάρθενας, στα γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη.

Όντας λογιστές, οι δύο άνδρες ήταν πολύ σχολαστικοί και σημείωναν σε τεφτέρια τον δωρητή και το ποσό. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών, σύμφωνα με τον Μπάρθενας, πήγαινε στους λογαριασμούς του κόμματος, ένα άλλο χρησιμοποιούνταν στις προεκλογικές εκστρατείες και ένα άλλο παρέμεινε στα γραφεία για «άλλους σκοπούς», αλλά και για τα λειτουργικά έξοδα.

Μεταξύ των… λειτουργικών εξόδων περιλαμβάνονται και ποσά που ξοδεύονταν για την αγορά σικάτων κοστουμιών, αξίας έως και 20.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, το 2007, δαπανήθηκαν μόνο για τις γραβάτες του προέδρου 667 ευρώ, ενώ το 2008 για τα κοστούμια του Μαριάνο Ραχόι δαπανήθηκαν 11.020 ευρώ.

 

Οι άλλοι σκοποί ήταν τριμηνιαίες οικονομικές ενισχύσεις των ανώτατων στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Ραχόι αλλά και η γενική γραμματέας του κόμματος Μαρία Ντολόρες Ντε Κοσπεντάλ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Μπάρθενας στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα, τους έδωσε σε μετρητά 90.000 ευρώ το 2009 και το 2010. Παραδέχθηκε, επίσης, πως υπήρχε μυστικός λογαριασμός, μέσω του οποίου μεταφέρονταν χρήματα από επιχειρηματίες.

Το κουβάρι της διαφθοράς άρχισε να ξετυλίγεται όταν Ελβετοί αξιωματούχοι ανέφεραν το 2011 πως εντόπισαν λογαριασμούς 22 εκατ. ευρώ στο όνομα του Λουίς Μπάρθενας, τον οποίο είχε διορίσει αρχιταμία του κόμματος ο Μαριάνο Ραχόι το 2008 κι ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί έναν χρόνο αργότερα για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Γκιουρτέλ, που αφορούσε την κρυφή χρηματοδότηση μεγαλοστελεχών του ΡΡ από επιχειρηματίες με στόχο την εξαγορά υπηρεσιών.

Τα λεφτά που… βρέθηκαν στην Ελβετία συσχετίστηκαν με εκείνο το σκάνδαλο, ωστόσο ο Μπάρθενας ισχυρίστηκε πως προέρχονται από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες οι οποίες εδρεύουν στον Παναμά.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ
Νοικοκυρά με… 11 εκατ. € στον λογαριασμό της!

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γκιουρτέλ, το 2009, και αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Μπάρθενας ως μεσολαβητή μεταξύ επιχειρηματιών και στελεχών του Λαϊκού Κόμματος, ο ταμίας αποφάσισε να απομακρύνει από το γραφείο του εννέα κούτες με ενοχοποιητικά στοιχεία, παρότι ο Ραχόι τον υποστήριζε τότε ακόμα μολονότι στελέχη της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πίστευαν ακράδαντα ότι ήταν ο κεντρικός άξονας του δικτύου Γκιουρτέλ, ο άνθρωπος που αναφερόταν στα έγγραφα ως LB ή και «Λούις ο Μπάσταρδος».

Τον Ιούλιο του 2009 κλητεύθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, παραιτείται από ταμίας κι οκτώ μήνες αργότερα παραιτείται κι από βουλευτής.

Στο μεταξύ αποκαλύπτονται κι άλλα ενδιαφέροντα γι’ αυτόν: Ότι είχε «μαύρους» λογαριασμούς στην Ελβετία ύψους 48 εκατ. ευρώ κι ότι η γυναίκα του, Ροσαλία Ιγκλέσιας, είχε στον λογαριασμό της 11 εκατ. ευρώ και πως ξόδευε 560.000 ευρώ μέσα σε μία ημέρα, χωρίς να έχει εισόδημα, αφού δήλωνε νοικοκυρά.

Προτού ασχοληθεί με τα… οικιακά εργάστηκε ως γραμματέας στα κεντρικά γραφεία του Λαϊκού Κόμματος, όπου και γνωρίστηκε με τον Μπάρθενας.

Παντρεύτηκαν το 1989 και απέκτησαν έναν γιο, τον Γκιγιέρμο, ο οποίος ασχολείται με τη μουσική.

Όταν ο Γκιγιέρμο μεγάλωσε, δούλεψε και πάλι σε μία εταιρία μεταφορών, για μικρό όμως διάστημα. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ως νοικοκυρά που διαθέτει τεράστιο λογαριασμό στην Ελβετία, τεράστια συλλογή από ακριβά σύνολα Armani, τσάντες Lowe, γούνες, έπιπλα αντίκες, έργα τέχνης αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά και ακίνητα σε Ισπανία, Ελβετία και Παναμά.

Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι διαθέτει τόσο μεγάλα ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό, τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύζυγό της, ο οποίος συχνά της έδινε έγγραφα προς υπογραφή.

Σχόλιο: Οι μπάσταρδοι, δεν είναι φαινόμενο μόνο της Ελλάδος. Υπάρχουν σχεδόν παντού. Στην Ισπανία, ο μπάσταρδος Rachoi δεν παραιτείτε. Τους έπιασαν με το χρήμα. Τα δεδομένα είναι ατράνταχτα.

Στην Ισπανία βέβαια δεν υπάρχει το άρθρο 86 όπως στην Ελλάδα και τα πράγματα είναι απλά.

Οι Μπομπολες της Ισπανίας, έδιναν επί 20 χρόνια μίζες στο κόμμα του μπάσταρδου Rachoi, για να παίρνουν έργα.

4444

17/07/2013

4444

Και ο Στουρναρας δήλωσε ότι ξέρει τι περνούν οι νεοέλληνες.

Όλοι οι μπάσταρδοι ξέρουν δηλαδή τι περνά ένας άνεργος, χωρίς ασφάλιση ή μια γυναίκα που αφήνει το παιδί της σε ίδρυμα γιατί δεν έχει αρκετά χρήματα για ΝΑ το θρέψη. Εγώ δεν πιστεύω κανέναν μπάσταρδο.

Έχουν μεγάλο θράσος οι μπάσταρδοι με τα ακριβά κουστούμια και τις προσωπικές μπίζνες.

Μεγάλο θράσος οι δοσίλογοι.

Ο Σαμαράς είχε πρόβλημα με το μάτι του και αμέσως βρήκε γιατρό, νοσοκομείο, τα πάντα. Ο Βενιζέλος για την πλάκα του μπαίνει σε ιδιωτική κλινική, όπως τότε με τον Παπανδρέου.

Οι άνθρωποι είναι σκληρόπετσοι. Είδατε τι έγινε με την λίστα Lagarde και την συγκάλυψη. Μετά έρχονται οι μπάσταρδοι και σου λένε: ξέρουμε τι περνάς.

Όποιος νεοέλληνας τους πιστεύει, είναι μαλακας.

Ο μεγάλος Βιτγκενστάιν, προσδιόρισε αρκετά καλά τον πόνο του άλλου με βάση την λογική.

4444

http://liberty-news.gr/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-deal-%CF%80%CE%B1%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B7/

Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις επήλθε συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και Ουντινέζε για τη μεταγραφή του Ορέστη Καρνέζη στους Ιταλούς. Το deal προβλέπει ότι η Ουντινέζε θα καταβάλλει 750.000 ευρώ και αν υπολογιστούν τα 150.000 ευρώ που χαρίζει ο διεθνής γκολκίπερ από τα οφειλόμενα, το κέρδος του Παναθηναϊκού θα ανέλθει στα 900.000 ευρώ.

Οι «φριουλάνι», παράλληλα, αποδέχθηκαν τη ρήτρα στο συμβόλαιο του Ορέστη Καρνέζη, η οποία προβλέπει ότι αν πάει σε ελληνική ομάδα, οι «πράσινοι» θα λάβουν 2.000.000 ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ.

Σχόλιο: Και άλλα χρήματα στο ταμείο του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι καλό.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/07/2013_509777

Ιταλία: Ρεκόρ φτώχειας με 9,5 εκ. ανθρώπους

Σχεδόν το 50% ζει σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, οι οποίες μαστίζονται από χρόνιο πρόβλημα ανεργίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την αύξηση της φτώχειας σημειώνει η Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της χώρας Istat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα άτομα «σε απόλυτη κατάσταση ένδειας», από το 5,7% του πληθυσμού που ήταν το 2011, άγγιξαν πέρυσι το 8%, ποσοστό που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων οκτώ ετών.

Πρόκειται για άτομα που «δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν τα στοιχειώδη, απαραίτητα αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή», όπως τονίζεται σε ειδική έκθεση.

Σχεδόν το 50% ζει σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, οι οποίες μαστίζονται από χρόνιο πρόβλημα ανεργίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Το 15,8% των Ιταλών -9.563.000 πολίτες- ζει, σύμφωνα με το Istat, «σε συνθήκες σχετικής ένδειας». Το όριο για να ενταχθεί μια οικογένεια με δύο μέλη στην στατιστική αυτή κατηγορία είναι «να διαθέτει μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 990 ευρώ».

Οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι και λογίζονται φτωχοί είναι το 8,6% του συνόλου. Όπως υπογραμμίζουν οι παρατηρητές, στην περίπτωση αυτή, οι κάτοχοι κατώτατων συντάξεων μπορούν να θεωρηθούν, εν μέρει, «τυχεροί», διότι οι μηνιαίες αποδοχές τους προσαρμόζονται, υποχρεωτικά, στις αυξήσεις του πληθωρισμού.

Σχόλιο: Φοβερές καταστάσεις. Οι Γερμανοί θα πληρώσουν ακριβά αυτή την κατάσταση που επιβάλουν με το Γερμανικό Ευρώ. Το να πεθαίνεις για το Γερμανικό Ευρώ, το θεωρώ ηλίθιο. Μη λογικό.

4444

http://gotw.com/most-expensive-4-letter-dot-com-domain-names.htm

Most Expensive 4 letter .com domain names

Some four letter “dictionary words” not unsurprisingly sell for extremely high prices like :

FUND.COM             which sold for             $ 10,000,000             see domainnamenews

PORN.COM             which sold for             $ 9,500,000               see pcworld

TOYS.COM              which sold for             $ 5,100,000               see BBC

BEER.COM               which sold for             $ 7,000,000               see DNJournal

SHOP.com               which sold for             $ 3,500,000               see DNJournal

WINE.COM             which sold for             $ 3,300,000               see soldnames

DATA.com               which sold for             $ 1,500,000               see itportal.com

CALL.com                which sold for             $ 1,100,000               see TechCrunch

ROCK.com               which sold for             $ 1,100,000               see webdevelopersjournal

FISH.com                which sold for             $ 1,020,000               see DomainNameWire

GUNS.COM             which sold for             $ 800,000                 see DNJournal

LOGO.COM             which sold for             $ 500,000                 see TechCrunch

TALK.COM               which sold for             $ 500,000                 see DomainNameWire

TELL.COM                which sold for             $ 500,000                 see DomainNameWire

BLUE.com                which sold for             $ 500,000                 see DomainNameWire

BIKE.COM               which sold for             $ 500,000                 see DNJournal

GAYS.COM              which sold for             $ 500,000                 see sedo

YOYO.com              which sold for             $ 500,000                 see elliotsblog.com

BALD.COM              which sold for             $ 400,000                 see DNJournal

IRAN.COM              which sold for             $ 400,000                 see DNJounal

For a list of the all-top 10 most expensive domain names see The Telegraph

also The 10 Most Expensive Domain Names Of 2012 see Business Insider

For more information about four letter domains see “Why choose a 4 letter domain name”

4444

http://www.europeandomaincentre.com/pages/news-room/domain-management-news/the-top-25-most-expensive-domains-of-all-times-june-2013

The Top 25 Most Expensive Domains Of All Times (June 2013)

(29/04/2013 2:28 pm)

Almost 100 years after the Klondyke gold rush, we had the Internet gold rush. From 1992 a number of visionary people went on to register .com domain names at Network Solutions for the price of USD 100 for a 2 year registration. These domain names turned them into millionaires when they got resold later. We have compiled the list of the top 25 most expensive domains ever sold. (The list was updated in May 2013). Please notice that we have left out of the list domain names which were sold together with additional assets. E.g. shopping.de went for $2.9 Million in 2008, but was sold together with a premium domain portfolio and websites.

Contenders

It is difficult to get the exact details of every deal. Transaction for some of the domains could be money laundering, stock options or other solutions. Therefore we have listed the contenders which almost made it int the top 25.

Gambling.com $2.5 Million

CreditCards.com, $2.75 Million

Candy.com $3 Million

Year: 2009 (G&J Holdings)

Rick Schwarz, the domaineer per excellence, sold candy.com to G&J in 2009, who wanted to create the go to candy shop on the web. Currently they are known for being deindexed by Google due to black hat SEO methods and having to lay off a large number of staff in the process, but what a great domain name to promote your business.

vodka.com $3 Million

Year: 2006 (Russian Standard Co.)

Vodka.com was purchased in 2006 by the largest vodka manufacturer in the world Russian Standard Co. Today they use the website to educate customers about the wonders of vodka.

25. AltaVista.com, $3.25 Million

Year: 1998 (Compaq)

When Google were still wearing diapers AltaVista ruled the world in search. After being acquired by Compaq it was decided that AltaVista should be an online portal. Only then did Compaq discover that they had not gotten the domain name in the initial agreement – back to the negotiation table and $3.25 Million later the deal was sealed.

24. Wine.com $3.3 Million

Year: 2003 (VirtualVineyard.com)

VirtualVineyard.com swapped in their – not so memorable – name for this generic keyword domain giant.

23. Shop.com $3.5 Million

Year: 2003 (Lee Lorenzen)

CatalogCity made it easier for users to browse through catalogues across the web. They upgraded to the more memorable shop.com in 2003.

22. YP.com $3.85 Million

Year: 2008 (AT&T)

Yellow Pages was the offline Google. During the revamp of the business in 2008 AT&T needed a new name to show that everything had changed – they bought the hip YP.com from Live Deal for the rebranding.

19-21. GiftCard.com, $4 Million

Year: 2012 (GiftCardLab.com)

“The GiftCard.com domain and brand is the crown jewel of the $100 Billion gift card market,” said David Jones, CEO of Gift CardLab, when they decided to invest heavily in the rebranding to GiftCard.com. With $100 Million in gift card sales and 100% year-over-year growth expected he might be on to something.

19-21. FreePort.com, $4 Million

Year: 2008 (CCH Domains)

Freeport.com is today a website promoting travels to Bahamas.

19-21. FreePorn.com, $4 Million

Year: 2008 (Owner unknown)

Freeporn.com is the first of the three adult domain names between the 20 most expensive domains ever sold, and one of the most popular search terms on the web. It offers – not surprisingly – free porn.

18. Icloud.com, $4.5 Million

Year: 2011 (Apple)

It’s all about the cloud. Apple acquired icloud.com from Swedish based Xcerion in 2011. Xcerion provides their own cloud platform, but the offer was too good to resist. So many golddiggers are still waiting for Apple to buy their i-domains. Let’s see who is next. They had earlier purchased iphone.com for a seven figure, but nowhere near our top list.

17. Clothes.com, $4.9 Million

Year: 2008 (Zappos)

Zappos is not only about shoes, shoes and shoes. When Amazon acquired Zappos.com in 2009 it was revealed that Zappos had bought clothes.com the year before for a staggering $4.9M. It redirects to their clothing line web shop.

15-16. Korea.com, $5 Million

Year: 2004 (Korea.com Communications)

Korea.com was first registered in 1995 and later resold in 2004. It is the most expensive country domain. England.com was sold for $2 Million.

15-16. SEO.com, $5 Million

Year: 2007 (WashingtonVC)

There really is no other domain name to represent the growing search engine optimization industry than seo.com. Michael Mann, the founder of WashingtonVC already knew the benefits of a good domain name, when he sold his former company, BuyDomains, for $65 million, and started investing in SEO companies.

14. AsSeenOnTV.com, $5.1 Million

Year: 2000 (LA Group, Inc.)

LA Group purchased the domain AsSeenOnTV.com to redirect to their brand AsSeenAtTV.com. Probably the most expensive defensive registration, however it just shows what a great domain name means in the American informercial market – an industry estimated to be worth more than $150 billion.

13. Toys.com, $5.1 Million

Year: 2009 (ToysRUs)

There are some generic terms which define a business such as Vodka or SEO. Same with Toys.com which was acquired by American market leader ToysRUs for its three retail properties: ToysRUs, eToys.com, and FAO Schwarz.

12. Casino.com, $5.5 Million

Year: 2007 (Mansion Limited of GIbraltar)

Mansion Limited operates from Gibraltar and hosts several online games. Casino.com was that great domain name, which probably has paid back its investment many times over.

11. Slots.com, $5.5 Million

Year: 2010 (Bodog)

Registered in 1995 the domain was set for sale in 2010 at a Snapnames domain auction, however it did not reach the minimum bid requested. Moniker managed to sell it afterwards directly to the new owner Bodog, an online gaming site.

Calvin Ayre from Bodog excitedly claimed that “Even at $5.5m, I’m convinced the Slots.com price was a steal.”

10. Israel.com, $5.88 Million

Year: 2008 (Anonymous)

An anonymous buyer, a domain for sale website and when you type israel.com in the browser, it doesn’t redirect. Israel.com is a mystery. It was sold by Joel Friedman in 2008, who had bought it in 1994.

9. Beer.com, $7 Million

Year: 1999 (Interbrew)

Interbrew acquired the domain beer.com from Andrew Miller and Michael “Zappy” Zapolin the year after they had acquired it for $80.000. Timing is everything. There are some conflicting reports saying that they got the $7 million in stock, which was later claimed to be only $2 million.

8. Diamond.com, $7.5 Million

Year: 2006 (Ice.com)

Domain names are man’s best friend, especially if you are Odimo Inc., which sold their stock and inventory to Ice.com, the European jewelry retailer. The icing on the cake was their domain name Diamond.com which went for $7.5 Million.

7. Business.com, $7.5 Million

Year: 1999 (Jake Winebaum and Sky Daton)

Business.com was the first high profile generic term domain sale when acquired in 1999 by Winebaum and Daton to create a B2B site. Eight years R.H. Donnelley purchased the entire company for $345 million to compete with SuperPages and YellowPages. The domain investment paid off in spades.

6. FB.com, $8.5 Million

Year: 2010

Buyer : facebook

Facebook acquired the domain name from the American Farm Bureau Federation, which used fb.org as its primary domain. At its annual meeting in Atlanta, the non-profit revealed that it had earned a hefty $8.5 million on the sale of FB.com.

5. Porn.com, $9.5 Million

Year: 2007 (MXN Limited)

As in the case of slots.com porn.com did not make the minimum bid at an auction (T.r.a.f.f.i.c. West), but Moniker later managed to sell it to MXN Ltd. at $9.5 Million.

4. Fund.com, $9.99 Million

Year: 2011 (Eastern Services Group)

The website is currently under contruction. A controversial sale from the beginning when acquired by Nevada-based company Eastern Services Group which worked as a tax advisor to casinos and which then went public. Later it was revealed that they did business with a number of shady companies such as Westmore Capital which was closed down by the SEC for running a $53 million Ponzi scheme. At the end of 2011 Fund.com had lost 99% of its revenue.

3. Hotels.com, $11 Million

Year: 2001 (David Roche)

In a recent interview with BBC, David Roche the CEO of hotels.com Worldwide, revealed that they had originally acquired the domain hotels.com in 2001 for $ 11 Million. Selling the company years later for $1.1. Bn, this is the true evidence of how a domain can disrupt a traditional market and be worth the millions invested.

2. Sex.com, $13 Million

Year: 2010 (Clover Holdings)

The story of sex.com should have been adapted for the big screen. In 1994 Gary Kremen, the founder of Match.com, registered Sex.com. In 1995 Network Solutions, the registrar, got tricked by a man named Stephen M. Cohen, who managed to get ownership of the domain name by falsifying letters and faxes. Kremen took Cohen to court and only got back the domain name after five years legal battle getting on top of this a compensation of $40 Million for lost earnings.

Cohen had made an estimated $500.000 per month in traffic from the site during its heyday. He managed to flee the US and was later arrested in Tijuana, Mexico.

Kremen sold the domain to Escom in 2006 for $11.5 Million and it was later resold in 2010 for $13 Million to Clover Holdings.

1. Insure.com, $16 Million

Year: 2009 (Quin Street)

Insure.com accepted to change their corporate name to Life Quotes after receiving an offer for their domain name of $16 million from Quin Street, “an online performance marketing company helping businesses target their would-be customer audiences by using its proprietary technologies and media reach to generate sales leads”.

4444

Η Κίνηση του Σαμαρά, στην ουσία των Γερμανών, να μειώσουν δοκιμαστικά τον ΦΠΑ εστίασης στο 13% από 1η Αυγούστου, είναι μια κίνηση εξαναγκασμού.

Οι νεοέλληνες έχουν πάρει άγριες στροφές και το ξέρουν. Βράζουν.

Δεν μπορούσε ο Σαμαράς να μην μειώσει τον ΦΠΑ, έστω και προσωρινά. Φυσικά δεν είναι τυχαίο που το κάνει μια μέρα πριν έρθει ο Σόιμπλε.

Ο Σαμαράς δεν έχει ζητήσει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

4444

Έχω τεκμήριο, επειδή έχω ένα μικρό διαμέρισμα που το πήρα με δάνειο στις καλές εποχές.

Εμένα οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με έβαλαν τεκμήριο, ενώ αν ήμουν στην Λίστα Lagarde, δεν θα είχα πρόβλημα.

Πόσα λεφτά έχουν εισπράξει οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την λίστα Lagarde; Από τις άλλες λίστες;

4444

Ο Κοτρώτσος είναι υπέρ του Γερμανικού  Ευρώ. Δε το λέει φωναχτά, αλλά το είπε.

Θέλει την ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία είναι υπέρ του μνημονίου.

Αυτοί που είναι υπέρ του μνημονίου, είναι υπέρ του Γερμανικού Ευρώ.

Όταν είσαι υπέρ του Γερμανικού Ευρώ όπως ο Κοτρώτσος, δεν έχεις κανένα επιχείρημα να διαπραγματευτείς. Αυτό το ξέρουν οι Γερμανοί.

Ο καλός και ο κακός αστυνομικός, ισχύει και για τους δημοσιογράφους.

Όλοι κάνουν μπίζνες.

Ο ΣΚΑΙ είναι κάργα μνημονιακος. Ο Αλαφούζος βγάζει λεφτά από αλλού. Όποτε έχει διαφορετική πολιτική.

Ο Χατζηνικολάου δεν έχει βαπόρια, οπότε σου λέει, μέσα στην χούντα που έχουμε Κοτρωτσε, δώσε λίγη ελεγχόμενη ελευθερία. Όποτε σωστά ο RealFM είναι πρώτος.

Όμως μην έχετε αυταπάτες ότι κάνει αντίσταση στα μνημόνια.

Στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη χούντα, που το Ραδιοτηλεοπτικό ρίχνει πρόστιμα, επειδή απλά γίνεται σάτιρα και κριτική.

Όταν υπάρχουν χιλιάδες αυτοκτονίες, αυτή η Σάτιρα δικαιολογείται και με το παραπάνω.  Στην ουσία είναι σάτιρα  χάδι.

4444

Δεν πάνε όλοι διακοπές Καλαμουκη. Δεν πάνε όλοι.  Εσύ θα πας.  Είσαι στους τυχερούς ή στους ικανούς;

Η Ελλάδα είναι γεμάτη φυντάνια. Αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες, όπως η Ινδία. Στην Ινδία οι περισσότεροι μένουν σε σπίτια χωρίς τουαλέτα και μπάνιο.

Ο λόγος που η Ινδία έχει αυτό το χάλι, είναι το σύστημα που έχουν με τις κάστες. 

Με απλά λόγια, στον Πλανήτη Γη, δύσκολα βρίσκεις λογική.

4444

http://en.blog.wordpress.com/2013/06/24/intro-to-custom-domains/

Domains 101: An Introduction to Custom Domains

Wasn’t it Shakespeare who once said, “A blog by any other domain would read just as sweetly”?  While it’s true that, as long as you are writing good content consistently, you will find your niche and audience, your site address is an important part of your online presence. A memorable site address is a direct link to your and your readers. Without it, they can’t find you.

When you sign up for a site on WordPress.com, you automatically receive a free WordPress.com subdomain, like dailypost.wordpress.com. Your site is always available through your WordPress.com address and you can use it for free for as long as you’d like. As your blog grows, you may find that you’d like to further customize your site address and replace your *.wordpress.com subdomain with your own .com.

To help familiarize you with the world of domains, we’ve crafted up a series of posts for you on domain basics, domain ownership, and the nitty gritty of how domains work.

The basics

It’s a habitual act for many of us: you sit down at your desk or pull your laptop onto your lap while lounging on the couch. You press the power button, the screen glows, and your cursor moves, almost automatically, to your browser of choice. In the address bar, you begin to type a web address, press enter, and voilà!

When you type a URL into your address bar, you send a signal through your computer to request the files that make up that website and display them in a neat little package on your browser. But guess what? Anyone can register their own, unique domain, including you.

To use your own custom domain, you first need to register it. Registering a domain means that you own this particular web address, just like we own the domain WordPress.com. No one else can use your domain while it’s registered to you, since the same URL can’t bring you to more than one site.

Before registering your domain, there are a few options you’ll want to note. The ending of a domain, such as .com or .net, is known as a TLD, or top-level domain. The TLD you choose doesn’t affect how visitors access your site or how your site is presented to the web. Instead, TLDs are primarily a style preference. A domain’s TLD can act as a regional marker, such as domains ending in .ca, which is the country code for Canada, or an opportunity for a clever play on words, such as allabout.me. Through WordPress.com, you can register .com, .net, .org, or .me TLDs.

During the registration process, you’ll also run into the option to register privately. By default, the contact information for the registrant, or owner, of a domain is publicly available through Whois (pronounced “Who is?”) which is a tool that allows you to see who owns a domain name. If you’d like to keep your information private, a domain registrar will offer a private registration. For private domain registrations, it is still important to keep your contact information accurate, but your information will be protected from Whois searches.

A few common questions

Q: Once I buy a domain, is it mine forever?

A: Domains need to be renewed yearly to maintain your ownership, and it is very important to make sure your domain never expires as long as you’d like to keep using that address.

If you register your domain through WordPress.com, it’s possible to set up an automatic renewal so that it’s renewed automatically each year. Automatic renewal for domains goes through 30 days before the domain expires. This way, if there’s a problem with your payment, we can alert you before the domain expires.

Q: No one can buy a domain with my name in it.

A: It’s a great idea to buy the domain that matches your name, but it’s not guaranteed to be yours. If there’s more than one person with the same name as you, it’s quite possible that one of your namesakes may have already bought the domain. With domains, it’s first-come, first-served.

Once a domain is registered, it’s not available for anyone else to buy. Some registrants will offer to sell a domain they own, but the price can vary considerably.

If the domain you want is already taken, consider a different TLD. For example, janedoe.com may be taken, but janedoe.me may be available instead.

Still have more questions? Don’t worry, we’ve got your covered. Stay tuned for the next part of our series on domains when we cover hosting, name servers, and DNS, oh my!

4444

Posted July 17, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a comment